Okunması şart makaleler:

Tasavvuf ve Tarikatlardan Yeni Dünya Dinine: Bölüm 1 ve Bölüm 2
Komünizm, Kızıl Devrim, Sovyetler Birliği ve Şirketler
İnsan, Din ve Kuran
Bu da amme hizmeti: Okunması Gereken Kitaplar Listesi

Bir Başka Din: Tasavvuf kitabı çıktı; internet'ten sipariş etmek için kitapyurdu link'i.

YENİ: Youtube'daki hodor hodor konuşmalarım için buradan alalım.

15 Şubat 2012 Çarşamba

ACTA Will Fail In Turkey

Biliyorsunuz Twitter üzerinden diye bir kampanya başlattık dün.

Fakat malesef klavye idealistlerinin, tatlı su solcularının ve cihad anlayışı arkasında ilahi çalan "çocuklar ölüyür, Coca cola içmeyin :(" temalı videolar paylaşmaktan öteye gitmeyen tırt müslümanların ilgisini çekemedi şimdilik.

Öncelikle ACTA nedir, gücü kudreti nedir, nelere yol açar öğrenmek için: Buna veya buna veya buna veya buna bakabilirsin kaynatasız. Şimdi gelelim meselenin özetine;

1- Edindiğim bilgilere göre Twitter'da içerisinde "ACTA" sözcüğü geçen hiçbir şey trend olmuyor. Aynı durum "PIPA" ve "SOPA" için de geçerli tabi.
2- 14 şubat 2011 günü çok kısa sürede binlerce #actawillfailinturkey tweet'i atılmasına rağmen trend falan olmadı.
3- Twitter aynı sansür uygulamasını, dünyadaki merkez bankalarını ve Federal Rezervi yöneten bankerlere yönelik oluşturulan #occupywallstreet (Wall Street'i işgal et) eylemleri için de yapmıştı.
4- Bugün Twitter'da #FreedomForOcalan (Öcalan'a özgürlük) ve "AK Parti - Gülen" gibi zırvalıklar trend durumunda.
 
Gelin beraber adil bir neticeye varalım şimdi.
 
CFR, Trilateral Komisyon ve Bilderberg toplantıları var oldukları günden itibaren tek bir dünya hükümeti yolunda ilerleyen çalışmalar yapmaktadır. ACTA bu çalışmalardan biridir, zira sahip oldukları medya gücü ile 20. yüzyılın tamamında ve 2000'li yılların şimdiye kadarki önemli bir kısmında, kitleleri istedikleri doğrultuda kontrol ettiler. Fakat internet hala ellerinde değil, zira bunun kontrolü ve denetimi oldukça zor. Internet'i denetim altına almak adına ACTA'yı yürürlüğe koymak istiyorlar ki ACTA öyle bir anda oluşmuş bir yasa tasarısı falan değil. Birkaç yıldır büyük bir gizlilikle ilerlettiler ve sessiz sedasız 22 AB ülkesiyle birlikte ABD, Japonya, Güney Kore, Singapur, Kanada ve Avustralya gibi hükümetlere imzalattırdılar.
 
Hemen hemen bütün Avrupa ülkelerinde bugün insanlar ACTA'ya karşı yürüyüşler düzenlemekte ve eylemler yapmaktadır (Youtube güzel şey, Behzat Ç'nin son bölümünü izlemek dışında da kullanılabiliyor).
 
Fakat ne hikmetse medyada ACTA ile ilgili neredeyse tek bir kelime dahi edilmemektedir.
 
Öte yandan Twitter'da dahi "ACTA" kelimesi filtre engeline takılmaktadır.
 
Evet evet Twitter, hani şu "Arap ülkeleri Twitter sayesinde organize oldular, Twitter'dan devrim yaptılar" dedikleri site var ya, ha işte o site işine gelmeyen kelimeleri filtreleyebilmektedir. (Bu Arap devrimlerinin dış kaynaklı olduğunu söylediğimizde "komplo teorisi onlar heoeheoeheo" denmişti de, o bakımdan. Kefaya adlı devrimci internet sitesini kimler kurmuştur, kimlerin desteğini almıştır bir baksın şu tatlı su entelleri)
 
Ve ne gariptir ki Öcalan, Gülen, Ak Parti gibi siyasi içerikler bu tür bir engele takılmamaktadır Twitter'da.
 
Tek dünya devletine nasıl gidecekler biliyor musun? Ülke sayısını azaltmayacaklar güzel arkadaşım, puzzle mı ulan bu? Aksine ülke sayısını olabildiğince çoğaltacaklar. Ülke sayısının gelecekte 1000'leri aşacağını söyleyen kişi David Rockefeller'dan başkası değildir.
 
Zira yöntem budur. Böl-parçala-yönet.

O sebeple ki seni her fırsatta bölecekler. Her "farklılığı" bir "ayrım" yaratmak için fırsat belleyecekler. Senin asla birleşmene, örgütlenmene fırsat vermeyecekler.
 
Seni sürekli skimsonik taraf ayrılıklarına bölecekler.
 
Liberal, kapitalist, sosyalist, ulusalcı, muhafazakar, komünist, kemalist, dinci, ilerici, gerici, şucu bucu...
 
İşte o zaman asla bir araya gelemeyeceksin. Karşı olduğun şey aynı olsa bile bir araya gelemeyeceksin, bunun bir önemi kalmayacak. Zira küresel güç, siyonizm ve kapitalizm dedikleri zırvalar karşı olunacak ciddiyette şeyler değildir. Bunlar alt tarafı hayalperestlerin uydurduğu "komplo teorileri"nden ibarettir.
 
Zira senin savunman gereken daha önemli davaların var.
 
Bakın Apo'ya özgürlük istemişler Twitter'da, ne duruyorsunuz burada? Hadi gidin Twitter'dan memleket kurtarın, hadi klavye patriotları?
 
Bölünün.
 
Siz bölünün, siz savaşın, kazanan ise daima sana milyarlarca dolarlık füze kalkanı sözleşmesi imzalattıranlar, silah satanlar, uyuşturucu güzergahlarını kontrolü altına alanlar olsun.
 
Bölünün.
 
Asla bir araya gelmeyin.
 
Fanatik olun.
 
Ve bölünün.

Çok saçma bir örnek üzerinden medyanın insanları nereye götürdüğünü göstereyim mi? Dayatma nedir gözlerinizle görmek istiyor musunuz?

Bu bir Fox TV haberidir. Size özetini geçeyim durumun:

Bülent Ersoy: Oğlum olsa askere göndermezdim, tamam vatan bölünmesin ama bu çocukları göz göre göre ölüme yollamanın alemi yok. Bu tezgah bitmez. (yerden göğe haklı)
Ebru Gündeş: Ben bir Türk kadını olarak seve seve oğlumu askere gönderirim, bu vatan şehitlerimizin kanıyla çok şerefli çok yüce vs vs vs (birazdan cebinden Nutuk çıkarıp İstiklal Marşı okuyacak)

Peki Fox TV'nin sunumu nasıl?

"Bülent Ersoy saçmaladı, dış meseleler hakkında ahkam kesti. Ona haddini Ebru Gündeş bildirdi"

Ya...

Savaşın.

Gidin savaşın. Siz savaşın, onlar kazansın.

Bölünün.

Kör milliyetçiler, ucuz kahramanlar sizi... Bu vatanseverlik falan değildir, yalnızca suistimal edilmiş bir halkın acınası halidir.

Peki Türkiye'deki Fox TV'nin sahibi kimdir biliyor musunuz? Türkiye'deki Fox TV, Baby Tv ve National Geographic gibi kanalların sahibi; dünyanın 1 numaralı medya patronu Rupert Murdoch'tur. Dünyadaki tüm medya ağı bu adama aittir.

Bir akım mı başlatmak istiyorsun? Bunu yapacak olan kişi Murdoch'tur.

Bir insanı mı karalamak istiyorsun? Bunu Murdoch yapar.

Bir kahraman mı yaratmak istiyorsun? Bunu da Murdoch yapar.

Televizyon size asla gerçeği göstermez. Televizyon size "bilmeniz gerekenden" fazlasını anlatmaz. Televizyon sizi daima birilerinin isteği doğrultusunda yönlendirir.

Medya onların elindeydi, artık internet onun yerini alıyor.

Ve şimdi de o internet'e göz koydular.

Ha bu arada, ben bu satırları yazarken Twitter'ın yeni trendi #BabyKillerOcalan (bebek katili Öcalan) olmuş. Helal size aslanlarım, gurur duyuyoruz sizinle. Nasıl da kurtardınız memleketi, ne de güzel laf yetiştirdiniz öyle birbirinize...

Soluduğunuz oksijeni atomaltı parçacıklarına kadar sikeyim.

Neyse kaynatasızlar, bir süre daha bekleyecez. Zira bazı Avrupa ülkelerinde halkın tepkisi olumlu sonuç vermeye başladı, fakat ACTA'yı imzalayan ülke sayısı artarsa Adidas-Abidas mantığında yeni bir olay başlatırız Twitter'da, dünyada bile trend yaparız. Olmadı buradan hazırlanırız amına koyayım, bu yazı için yorumları da açıyorum.

Yürümeye hazır olun kaynatasızlar. 3-5 kişi bile olsak en azından safımız belli olur.

Sevgilerimle.

79 yorum:

  1. Hoca ne yalan söyleyeyim sen dün ilk defa bahsedene kadar haberim yoktu.Kendimden de utanmıştım , cahilliğimden.
    Ama sonra gizli yürütülen bir olay olduğunu farkedip biraz olsun teselli buldum.

    Twitterdan retweet'e ve hashtaglara devam ediyorum ben de . Acta sansürleniyor olabilir , ama farklı bir yöntemle sokabiliriz trende .
    Ama tabi her türlü trend oluşumunu kontrol ediyorlarsa orasını bilemem.

    Öyleyse de dediğin gibi buradan örgütleniriz.Her zaman tepki koymaya hazırım.

    YanıtlaSil
  2. interneti de bunların eline verirsek biz kimlerden ilham alırız. haber diye yutturdukları şeyler zaten malum interneti mynet haber düzeyine düşürürler biz de mankenlerin popolarına bakar bakar dünyadan haberdar oluruz.

    YanıtlaSil
  3. Yakın bir zamanda irtibat durumu bile kesilebilir hatta bir dış olayı haber vermek şeklinde bir ülkedeki birinden bir kaynaktan öprenip bunu kendi sayfanızda, mailinizde v.s paylaşmak bile bu çerçeveye girecek yakında. Bu konuda herkesin gelişmeleri takip etmesi lazım, gazetelerde bile ara sayfalarda bahsi geçen bir konu ne kadar yayılırsa o kadar iyi.

    YanıtlaSil
  4. Yazı çok güzel olmuş, senden tekrar yazı görmek güzel oldu sikkofield. Ben en azından Türkiye için, bu olayın hiç olmamasını istiyorum. Bu yüzden mümkün olduğunca çok fazla kişiye ulaşmaya çalışıyorum. Öte yandan, "Zira yöntem budur. Böl-parçala-yönet." şu lafın bana Osmanlı Devleti'nin nasıl kurulduğunu hatırlattı. Yani eğer bu kadar bölünürsek, kesinlikle çok rahat toplanılabilecek bir hale geleceğiz.

    Doğru söze ne denir. Destekliyoruz.

    YanıtlaSil
  5. Sikko yürüyüş organize etmek gerek bizden hala tırsıyorlarken safımızı göstermeliyiz.

    YanıtlaSil
  6. blogun basından beri burdaydım şimdide burdayım sikko arkandayız

    YanıtlaSil
  7. facebook twitter mivitır ne varsa bilgilerinizi girdiğiniz resim yüklediğiniz sosyalleştiğiniz kendnizi ifade ettiğiniz kendi çapnızda ünlü olduğunuz takipçilerinizle arkadaş sayınızla havaattığınız o siteler onlara hizmet ediyor ve her şeyiniz şu an ellerinde sildim sandıklarınız bile

    YanıtlaSil
  8. Sikko dediğin gibi 3-5 kişi de olsak safımız belli olur.

    Katılım sayısı ne kadar çok olursa o kadar etkili olur. Bunlara saçmalık diyen arkadaşları "winrar'ı artık beleş kullanamayacaksın lan" diyerek de tarafımıza kazandırabiliriz. Sonradan asıl meseleye uyanırlar inşallah.

    YanıtlaSil
  9. sonuna kadar destekçiniz sikko her türlü harekete varız.

    YanıtlaSil
  10. Winrar yoksa ölümüne dalarım lan...

    YanıtlaSil
  11. iyide sikko bülent zaten askere gitmemek için dönmüş çocuguda döner bunun ehehe :d

    YanıtlaSil
  12. Geçen sene nisandan beri buradayım. Her yazını daha iyi özümseyebilmek için 3-4 kez okumuşluğum vardır ama ben arkanda değilim. Ben yanındayım maykıl. Çünkü insanın arkasında duranlarla yanında duranlar arasındaki farkı çok iyi biliyorum bu farkın acılarını çok kez yaşadım. Oluşabilecek herhangi bir organizasyonda maddi/manevi yanındayım bilesin.

    YanıtlaSil
  13. senin yüzünden dün hanımla kavga ettim "karışma şu işlerine al paranı otur aşağı" dedi bana :D iyice bozuldum...
    ama tw de yazdığım gibi sesimizi duyan birileri olmuş:
    http://haber.mynet.com/btk-hacklendi-616037-teknoloji/

    YanıtlaSil
  14. Adamsın be. Çıkardılar bir faşist, ırkçı zihniyet. 80 sene insanlarımızı birbirlerine vurdurttular ve halada vurduyorlar. Bugun uyanma zamanı. Bugun elimizde kalan son silahı vermeyeceğiz sikko. Yanındayız. Beraberiz. Onlar ne kadar bölücük çıkartmak istiyorlarsa bizde o kadar birleşiriz. İnşallah Allah'ın izniyle ACTAda onlarda yok olacaklar.

    YanıtlaSil
  15. arkandayım . her zaman destekliyorum . elimde bir kaç bilgi eğer istersen mail geçerim .

    YanıtlaSil
  16. Sikko, Kendi farkındalığımı artırmaya çalışırken rastladım bu siteye, az daha koyun gibi güdülecektim diyorum şu an... Bana kıyağın çok büyük, gerçi paranoyak olduk biraz ama neyse :) henüz tanışmadık ama belki bu yürüyüş vesilesiyle tanışırız...
    Saygılar

    YanıtlaSil
  17. Arkadaşım. Sikkofield.Facebook'da sayfa açacaksın, twitter kullanmayan binlerce kişiye ulaşabilesin, sen yapamıyorsan biz yaparız.

    Ve emin ol ACTA'dan kimsenin haberi yok. #SansureHayir Hashtag'ini kullanabiliriz, Türkçe bir kelime hem, daha çok ilgi çekebilir.

    Herkese anlatmamız gerekiyor, yayılın beyler, Facebook'a, Twitter'e taşıyın, sesimizi duyurun.

    YanıtlaSil
  18. bugüne kadar iyi/kötü konularda iyi/kötü yazılar yazdın. ben eğlenerek okudum hepsini o ayrı. ama bugüne kadar yazdıkların arasında kesinlikle açık ara en önemlisi bu.

    YanıtlaSil
  19. Sikko eve döndün sonunda koçum benim daş gibisin valla :)

    EVET ARKADAŞLAR vakit birlik olma vakti. Sadece bu konuda değil her konuda. Düşmana istediğini değil istemediğini verin ki psikolojik anlamda yenilgi korkusu yaşasın.

    ONLARIN KORKTUĞU BİZİZ HALKLAR.

    O HALDE BİZ DAHA GÜÇLÜYÜZ.

    Kim olursanız olun, kürt,türk, rum,ermeni, sağcı,solcu,dinci. Kim olursanız olun ama mutlaka birlik olun.

    Şu an işteyim gece eve döneyim daha çok döktüreceğim. Cemaati tekrar görmek güzel :) sikkoyu görmek güzel.

    Görüşmek üzere

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  20. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  21. hep destek tam destek sikko reyiz!

    YanıtlaSil
  22. youtube da behzat ç nin son bölümünü izleyen kuzenimden şu an itibariyle iğrenmekle birlikde skoç bırayt sarı tarafları ile birlikde antalyada katılıma hazır :D

    YanıtlaSil
  23. hani arkandayız denir ya. senin arkanda olunacak bi durum değil bu. BİZ beraberiz. yan yanayız. şerefsizliklere yeter artık!

    YanıtlaSil
  24. Her geçen sene nihai hedeflerine adım adım yaklaşıyorlar. wall street i işgal et de onların başlattığı bir akımdı. çok geçmeden işgalcilerden haber alınamadı. harcananlar onlar oldu. ama internet mevzusu bu duruma benzemiyor çünkü internette yancılık yapmak ve tezgah düzenlemek kolay değildir. internet engellenemez, engellenmemeli... internetteki bilgi paylaşımını durduramayacaklar ve ben de sevgilime hazırladığım cd deki fotoğraflı romantik filmde kullandığım fon müziği yüzünden ceza almayacağım.

    bu arada karanlın en yoğun olduğu an, aydınlığın en yakın olduğu andır.

    YanıtlaSil
  25. acta/sopa/pipa ya karşı, yaklaşık 2-3 aydır 9 gag denilen, ulusşararası etkileşimin en çok olduğu sitelerden biri , propaganda yapıyor, avrupa'nın bilinçlenmesi bu şekilde oldu bir bakıma. bizde de senin sayende hem burayı okuyanlar, ekşisözlük vs. gibi sitelerde takılanlar haberdar oluyor.

    YanıtlaSil
  26. Elimizden geldiğince yardım edeceğiz.Arkandayiz. Ayrıca Google'in yeni sözleşmesine de bak derim Sadece SOPA PIPA ACTA gibi filtreler değil bu degisiklikler de etkili.

    YanıtlaSil
  27. ACTA konusu büyük bir tehlike ama yazında bölünme, ötekileştirme konusunun kime ne çıkar sağladığını çok doğru söylemişsin dostum. Bu benim dilim uyuşana kadar, bronşlarıma kadar susuyana kadar anlattığım şeydir. Sen söyleyince dinleyen, en azından aklında soru işaretleri oluşan "kırmızı-siyah kuşak insanlar" var. inşallah işe yarar.
    Bendesin

    YanıtlaSil
  28. Aşağıda da arkadaşlar yazmış.9gag(Türkiyenin bobiler.org u dünyanın 9gag'ı) twitter ve sözlükler...Bu üçü kurtaracak inşallah bizleri yılmak yok.Sikko'da farketmiştir potansiyelin arttığını! They won't stop us!

    YanıtlaSil
  29. Ulan piç helal olsun yorumları açman iyi oldu. Siteye giren sayısı arttıkça ben seviniyorum amk. Şu anda 250 online var normal gün 60-70 oluyordu iyi oldu böyle. Siteye girenler de yazıyı okuduktan sonra reklama tıklasın en azından böyle destek olalım sikkoya.

    YanıtlaSil
  30. HERKES DİKKAT!

    Şimdi herkes, michaelin bu yazısını, kendi sahip olduğu facebook, blog, web site v.b de yayınlarsa hızla duyulur o yüzden hepimiz sikkonun yazısını kopyala yapıştır yapıp kendi site, blog ne varsa yapıştıralım bir de buraya link atalım. ayrıca da evde okulda, işde v.s arkadaş çevresine anlatalım.

    Haydin bakalım ilk hamlemiz bunu yaymak olsun. Ben birazdan yapacağım.

    Hadi herkese sevgiler

    YanıtlaSil
  31. Panpa bunların ilk işi seni silmek olacak internet aleminden aman dikkat et taşağını yediğim..

    YanıtlaSil
  32. hocam eline sağlık bi planın varsa içindeyiz. yoksa acele edelim.

    YanıtlaSil
  33. hoşgeldin kaynatasız, eline sağlık.

    yalnız yazıyı okurken diğer tarafta facebook açık ve insanların başörtülü öğrenicler vs atatürk büstü tartışmaları tüm hızıyla sürüyor. siktir et kaynatasız kimse 'farkında' değil zaten

    YanıtlaSil
  34. Elimden geldiğince yanındayım sikko.

    YanıtlaSil
  35. sikko güzel diyorsun iyi diyorsunda, çözüm önerileri sun, okuyup araştırıp küfür etmekten başka napıcaz...

    YanıtlaSil
  36. Sikko resimli pankartları hazırla.. Şöyle piramitteki göze gelen bir yumruk yada tekme şeklinde. O göz morarmışda olabilir... :)

    Kardeş yazar tıkanmasımı yaşıyosun eskiden ayda kaç yazı yazardın şimdi bir ayı yazısız geçirdin. Yazacak çok şeyin var eminim. Üşeniyorda olabilirsin. Yav en azından istanbul buluşmaları falan yapalım hoş sohbet bir iki kelam edelim.

    Ha birde dün HT te videolarda izledim "izmir suikasti" diye bir olay. detaylarını bilmiyorum ama idam edilenlerin son sözlerinden anladığım kadarı ile bir komplo söz konusu. Belki Tarihimizi değiştiren bir dönüm noktası. Bilgin varsa paylaşırmısın.

    YanıtlaSil
  37. hala actayı öven haberler çıkmadı televizyonda ilginç. ama yakında b,rol güven dizlerinde korsan yayın kullanan çocugun sonunda üzülmesi ve pişman olması temalı sosyal içerikli bir sahnse kullanır. korsana karşı acta haberleri çıkar. bir bölümde 40 milyar kazanan dizi oyuncusu çekim sırasında itin götüne sokup çıkardığı set çalışanının emeği için korsana hayır actaya evet dediğini idda eder vs vs ..

    sikiyim böyle işi ..

    YanıtlaSil
  38. şükür kaynatasını öptüğüm bekle bekle bir hal olduk. Actayla mactayla hayatımızı sansürleyip büyük amaçlarına ulaşmak için herşeyi yapıyorlar ki para onlarda, güç onlarda. ama hepsine dur diyebilecek bir nesil yetiştirmek elimizde olur umarım. Ki pek umutlu değilim selin su zihniyetleri de ağır basıyor artık bu ülkede.

    YanıtlaSil
  39. peki aşkoş sen acta yı nerden biliyosun? kimse bilmiyo sen biliyosun .neden? sana da biri mi diyo yoksa bunu bunu de die?

    YanıtlaSil
  40. "zira" kelimesi trend mi bu aralar

    YanıtlaSil
  41. 10 yıl sonra ne durumda olacağımızı çok merak ediyorum...

    YanıtlaSil
  42. Sikko onunde miyim arkanda miyim bilmiyorum, ama seninle ayni fikirleri paylasiyorum. Umarim bir seylerin baslamasina on ayak olur. Bu arada artik uslubu biraz torpule, incideki veletlerden daha genis bir kitleye yayilmayi dusunuyorsan. Ki gun be gun oluyor. Herkes senin verdigin sekilde alamayabiliyor kufuru, ha ben cok guluyorum orasi ayri. Neyse tam toparlayamadim ama sen mesaji kapicak zekadasin. Hadi selametle kocum.

    YanıtlaSil
  43. hacılar burdan da acta karşıtı eyleme destek verebilirsiniz:https://secure.avaaz.org/tr/eu_save_the_internet/?slideshow.
    3.000.000 imza gerek şu anda 2.5 milyonun üzerinde.
    Avaaz nedir ben de onceden bilmiyordum ama sitelerinde gördüğüme göre şu zamana kadarki icraatları çok iyi yalnız sitenin alt sayfasında yavşak senatör al gore'un avaaz'ı ödüğü bir söze yer vermişler.Kıllanmadım değil açıkçası ama avaaz'ın bu güne kadar haklar konusunda elde ettiği başarı dagörmezden gelinemez.Siz yine bi uğrayın destek verin derim ben

    YanıtlaSil
  44. kardeşim rastgele blog okurken buldum seni,10 numara hemen hemen butun yazıların,en ufak bi eylemde ben de varım.

    YanıtlaSil
  45. ACTAya onay vermeyelimde çocuklarımız tinercimi olsun :))
    Yanındayız sikko .

    YanıtlaSil
  46. O Avaaz'a güvenemedim ben, en başından beri biliyorum Avaaz'ı fakat insanları ona yönlendirmek içimden gelmedi.

    neden diye soran olursa, altıncı his diyelim :) iyiler ya da kötüler diye bir yorum getiremem şu noktada.

    YanıtlaSil
  47. Sonunda beklenen yazı bu oldu, bundan sonrakileride bekliyoruz.
    Şimdi bu konunun Türkiye'ye geldiğini düşünüyorum.Medya bunu nasıl sunacak bize acaba?Bunu kabul edersek hata mı edicez diycek yoksa kabul edin gitsin mi diycek.Medya çok önemli zira yazılı ve görsel basın sürekli takip ediliyor ve takip edilenler koyun gibi kontrol edilebiliyor.Kimler sokaklara çıkmaya cesaret edebilir?Jop ve bibergazı yemiyeceğinin garantisi yok :) Kaldı ki sende söylemişsin okdar tweet attık ama gündemde kaldırmadılar diye.Şu internete sansür olayını hatırlayın la toplsan belki okadar insan anca sokağa çıkar bu olayda da ama sonuç ne oldu onu söyle bakalım?Tamam belki onunla bu farklı diyebilirsin ama sokağa çıkarsam hükümet sesimi kesin duyar diye beklememek de gerek zira burası Türkiye.
    Lan ayrıca tvitırı facebook ada buna benzer platformları hiç sevmem ama naparsın insanlar koyun sürüsü gibi orada bişeyler anlatmak istiyorsan el mahkum giricen.Bide kontrollü kullandığın zaman koyunları da kontrol edebilirsin.Bazıları bu olayı o kadar büyütmüşkü alemin kralındakı tapir gibi olmuşlar.La bunlar mı kurtaracakmış deget yav.
    Bu arada senin blogdan başka bi blog daha vardı sana mailde atmıştım hatırlamazsın siktr et adam 3 blogunda içeriğini silmiş kaç gündür yastayım.

    YanıtlaSil
  48. dünyayı ele geçirmek, tek din,tek dil,tek tip toplum...
    dünya bunlara kalacak sanki, medya ellerinde, şimdi interneti ellerinin altına alacak.. soksunlar bi taraflarına alayını..
    gerçi bizde; sosyal site gençleri olduktan sonra,her boku yer bu adamlar...
    senin gibi 3-5 kişi yırtınır birşeyler anlatmak için. aha buraya yazıyorum : şu senin yazılarını okuyanların %60 ı yarın unutur gider bunları.... %40 lar sonuna kadar direnir ama yetmez. birlik olmak şart.
    Saygılar;
    Habib Balcı

    YanıtlaSil
  49. senin dilinden konusayım kaynatasız ehe. Yazdıkların çok mantıklı ve farzedelim ki sadece ACTA konusunda değil yazdığın ve iddia ettiğin bütün konularda haklısın. Ben şunu merak etmeye başladım bunlar bunu neden yapıyor ? Yaptıkları şey bir devletin büyümeye çalışması dünyaya egemen olmak istemesi değil. Çünkü bunlar insanların insanlığını , zihnini yok etmeye çalışıyor ve bunları yapan adamlar salak olamaz bir bildikleri olmalı ama o ne ? İnsanların zihnini yok etmek ve onlara egemen olmak asıl amaçları olamaz bence bu asıl amaçlarına ulaşmaları için bir araç. Bu konuda bir fikrin var mı merak ederim

    YanıtlaSil
  50. sikko yanındayız kardeş...

    YanıtlaSil
  51. Hadiyinsenize cigeroviçler,

    Şu yazıyı aynen alın ve yayın kendi blogunuzda, veb sitenizde veb değil lan web :) face book ta yayın.

    Eğer bir şeyler yapacaksak önce bilinmek gerekir. Yoksa bilmeden kim sana niye destek versin.

    Hadi beyle copy past sadece üç dakikanızı alır.

    Bak ben kendi bloguma taşıdım yazıyı. Şu olayları çözelim bi düzlüğe çıkalım ondan sonra bol bol taşak muhabbeti yaparız. :)

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  52. SOPA ve PIPA zamanından beri takipe diyorum bu yasaları. SOPA görünürde başarısız olunca sevinmiştim ama ACTA'yı öğrenince aslında amacın sağ gösterip sol vurmak olduğunu anladım.

    Her şekilde, elimizden geldiğince destekçiyiz.
    ACTAWILLFAILINTURKEY!

    YanıtlaSil
  53. Sikko her zaman yanındayız.Fiziki olarak sana bir destek gösteremiyorum ama her zaman yanındayım,yanındayız.Bize hayalperest diyenlere inat yanındayız.ALLAH'a emanet ol...

    YanıtlaSil
  54. sikko, mailleri okumazsın falan diye ordan atmadım.benim için önemli olduğu için buradan yazıyorum.gerekli önemi verirsen sevinirim.

    assassin's creed diye bir oyun var, illaki görmüşündür.o oyunda tapınak şovalyeleri ve haşhaşilerin savaşı kurgulanmış.oyunda milyon tane masonik simge var.ama bunları yorumlasan yorumlasan sen yorumlarsın.

    senden ricam, tapınak şovalyeleri ve haşhaşiler hakkında ayrıntılı bir yazı yazabilir misin? gerçekten bunu çok istiyorum.ayrıca tapınak şovalyeleri ve haşhaşiler hakkında yazmazsan, assassin's creed oyun serisini yorumlamanı rica ediyorum.oyun serisini (4 oyun) bitirmesen bile belli başlı yerlerinde videolar var.bunu senden rica etme sebebim bu oyun serisinin en sonuncusunda oyun bittiğinde çok garip bir video bölümü giriyor araya.

    vaktim olsa gerçekten tek tek video çekerim ama inan ki vaktim yok.hatta sana şu yazıları yazarken notere geç kalmış olabilirim.

    çok resmi oldu lan taşşağını yediğim, bir el at gardaş.

    bu arada nerelerdesin lan? sahipsiz bıraktın bizi...

    YanıtlaSil
  55. umarım bu dönüşünü bomba gibi devam ettirirsin.

    YanıtlaSil
  56. Kaç gündür evde birşeyler araştırıyorum, tarihle ilgili falan. Yazmana sevindim Sikkofield. Ama yukarıda yazan birisi doğru yazmış, okuyoruz, araştırıyoruz, izliyoruz, bigileniyoruz. Ama yürümekten başka birşeyler yapmamız gerekmiyor mu ?

    Ben elimden geleni yapmaya hazırım, buraya yazan çoğu kişi de öyle. Bence yürümeyi falan bir kenara bırakalım, bu işler 9gag'le olacak işler değiller. Tamam hepimiz bilgilendik, ama harekete geçirici bir özelliği yok bu tarz sitelerin, 2 montaj yapmakla, twitter'da trend olmakla hiçbirşey değişmez.

    Yani demek istediğim, daha büyük düşünelim bence. Sikkofield'ın ve diğer değerli arkadaşların birşeyler önermelerini bekliyorum.

    Not: Sevgili Sikkofield, Çetin Bal'ın sitesini 2006'da internet aldığım günden beri takip ediyorum. Neredeyse tamamını okudum (bir sik anlamasam da). Onunla ilgili olan yazında The White Lounge diye bir site var ya. Hani onların mesihlerinin linkini vermişsin. 3 gündür gece çişime gidemiyorum. Amk o barbie yüzlü mesihler o kadar ürkünç gelidler ki bana, altıma sıçacağım yardım et. Özellikle St Germain.

    YanıtlaSil
  57. eh be arkadaş bari bu kadar önemli bi konuyu küfürsüz yazaydın da facebookta falan tanıdıklara yollayıvereydik. 55 yasındaki hayriye ablaya nasıl gondereyim ben simdi bu linki? Sadece küfürden rahatsız olmayanlarla mı göstericez tepkimizi yani? bi düzenleme yapsan? ya da biz yapalım istersen baska bi yerde bir seyler? facebook sayfası fikri güzel aslında.

    YanıtlaSil
  58. Hür General arkadaşıma içten katılıyorum. İstanbul görüşmeleri fikri 10 numara bi fikir bence de, bi çay bahçesi tarzı bi yerde toplanıp iki muhabbet döndürsek fena mı olur hacı yeaa :)

    Ama işte bunları senin düzenlemen lazım sikkooo, benim bu yorumumu kaç kişi sikliycek amk :)

    YanıtlaSil
  59. sikko insanlar artık o kadar gerizekalılar ki ben onlar için bunca uğraşına değdiklerine inanmıyorum. senin bloğunu okuyup twitter da "ne olursa olsun #MotherMonsterCometoTurkey omg <3" diye tweet atanlar gördüm. sen ahirette bundan hesaba çekilmemek için yapıyodun ama bu değmediği gerçeğini değiştirmez. bence.

    YanıtlaSil
  60. Sikko cum. guzel yazmıssın. saglam konu ve gercekten korkup, aktiviteye gecilmesi gereken bir olay. sosyal medya denetimini de geçtim. en minimum kısmına gelirsek işin. torrentten film indirip. anime,dizi v.s yi netten izleyip arkasından hapse girmekten ve net yasagından bahsediyoruz.

    ama şu var yukarda biri de demiş. twitter bokunu kullanmayan o kadar kişi var ki biri de ben. bi türlü sevemedim şu amk zımbırtısını. bu oluşumun face ayagı acılsa fena mı olur. twitter özürlü o kadar kişi varken. bence iyi olur.
    eski sansur olayında o kadar kişi aslan kesilmişti. tv programları falan buna karşı toplanmıst. gucun kaynagı daha buyuk olunca bu evcil anarşistler tırsıyor demek ki.

    YanıtlaSil
  61. Yeğenim, iyi güzel yazıyorsun da, sen de klavye aslanısın. Gerçi, niyetim sana sallamak değil burada. Haklısın. Sonuna kadar arkandayım. Ama örgütlenme oluşturacaksan mesela, bunu daha makul şekilde yapmalısın. Mesela, buradan değil de, her şeyi yüz yüze ayarlamalısın. Sonuç olarak, yazdıkların doğru. Biz koyun gibi güdülüyoruz televizyon sayesinde. Bir yerden başlamak lazım. Ben her türlü bir şeyin parçası olabilirim. Bir direniş, karşı hareket... Ama bunu oluşturmak biraz yürek ve akıl istiyor. Umarım bu yazımı okursun ve bana cevap yazarsın. Harekete geçme zamanımız geldi de geçiyor bile.

    YanıtlaSil
  62. michael, son yazın hakkında seni kutlarım.küfürden bahsedenler var ama burada bayağı düzelmiş bir yazı görddüm.zira bizim evdekiler senin blogu görünce yok küfürlerden dolayı sen bunları mı okuyorsun diye karışıyorlardı.Bu gün evden birisi bile baktı birşey demedi.Bu gelişmenin bir göstergesidir.Teşekkürler sikko..küfürden gerçekten rahatsız olsam da iyi takipçilerindenim inş. o Alah la senin aranda birşey bize de sana saygı göstermek düşer ancak.

    yürüyüşe gelmeyi gerçekten çok isterdim ancak birçok sebep nedeniyle buna imkanım yok. ama yüreğim orada inş. sizlerle birlikte olacak.

    Bu arada sana çok çok çok katılıyorum.ben de uzun süredir merak ediyorum. Dinimizde "Haksızlığa karşı susan dilsiz şeytandır!" denmemiş midir?O halde bu dini savunanlar nerede? Peygamber efendimiz hem bu dünya hem ahireti göstermemiş midir bize hakkıyla çalışıp kazanmak için? neden sadece ya dünyaya ya ahirete eğilim gösterilir?biri olmazsa mutlaka ki eksik kalır zira tek kanadı olan anka kuşu nasıl uçabilir?-bu da oktay sinanoğlundan..Hadi Allah'a emanet ol.

    yanındayız inş..

    YanıtlaSil
  63. destekçinim!!ama çok saçma örneğin çok saçma yerlere çok saçma şekillerde gitmiş bazen harbi orjinal saçmalıyorsun

    YanıtlaSil
  64. sonuna kadar beraberiz sikko.

    bunu ilgi çekici hale getirip yayınladım, izninle. adam toplamak lazım. ilgi çekmek için de songül karlı diye girdim post başlığını. selamlar sikko!
    http://bostanciogludevran.wordpress.com/2012/02/17/songul-karli-sutyensiz-bomba/

    YanıtlaSil
  65. Sikko... Bana bir ulaş kardeş... Destekçinim...

    YanıtlaSil
  66. Hiçbir bok olmaz benden söylemesi. Burda arkandayım, yanındayım, götündeyim diyenlerin de çoğu gelmez bi "eylem" yapılacak olsa. Toplasan 10 kişi olur, gider nargile içersiniz. Ha söylediklerinin çoğunu destekliyorum o ayrı, insan biraz daha derin düşünmeye alıştıkça daha çok rahatsız oluyor her şeyden. Amma adam burda "Vay Sikko Reyiz götünü yiyim, aydınlandım, bilinçlendim, Shaolin Rahibi oldum!!birbir" dedikten sonra gidip de "Atatürk'e saygısızlık yapan türbanlılar(?)" fotoğrafına "Vay 4 koca istiyolar, baban kimdi bilemezdin şerefsiz, laayik türkiyemizi size bırakmicizz gericiler" diye yorum atıyosa ondan bi bok olmaz.

    YanıtlaSil
  67. Twitter ı yeni açtım.Ölesine takılıyorum ne yapmamız gerek.Acta yerine hangi kelimeyi kullanıcaz.

    YanıtlaSil
  68. safımız belli mikail hiç düşünme eleştirileri olumlu düşün geliştir kendini boktan olanları kulak arkası et savaş yakındır ye tarafız yada bertaraf ama inanıyorumki buraya gelenler az çok taraftır:)

    YanıtlaSil
  69. ilginç, ve bir çok kişinin dediği gibi aslında gündemde olmayan bir konu bu. bir araştıralım bakalım.

    YanıtlaSil
  70. kaynatasızlar

    olaya lütfen "harp, savaş, eylem" gözüyle bakmayın.

    yaparsak efendi efendi yürüyüşümüzü yapacaz, etraftakilerin "aman yine istiklal'de toplanmış birileri" demeyeceği, aksine "ne diyorlar lan, durum o kadar ciddi mi" diye düşünecekleri sloganlar atıp tepkimizi belirtecez.

    durum bundan ibaret.

    unutmayın her türlü kaos bu adamların işine gelir.

    ordo ab chao = kaostan doğan düzen.

    o sebeple aklı selim takılacaz, cool olacaz, pasif direniş iyidir. en korktukları şeydir. fakat bu bilinçte insanlar yok malesef, ancak yumurta kapıya dayandığında "ölürüz asarız keseriz" moduna girmeyi bir marifet sanıyor insanlar. fakat bir savaş çıktığını farzedin, en sümüklü adam bile cepheye koşar öyle bir durumda. mesele iş o noktalara gelmeden tepkini koymak.

    o sebepledir bilinçlensin insanlar, insanlara anlatın diye yırtınmam.

    pasif direniş ve boykot çok etkili bir yöntemdir, fakat bunları ancak bilinçli bir insan yapabilir. zira bilinçsiz insan gözüyle görmediği sürece her şey normalmiş gibi hayatına devam eder.

    savaş çıksa "bu vatana canım feda" der, orası ayrı.

    YanıtlaSil
  71. ayrıca mansur ark - maalesef süper şarkı lan dinleyin. buram buram karagümrük kokuyor, özledim mına koyim.

    YanıtlaSil
  72. zamanında, islam peygamberini müşriklerden kurtaran örümcek ağı nasıl bir vesile olduysa, bugün de çok büyük bir ağ üzerinden herkese kendi özgür alanını yaratma firsatı sunuyor.

    YanıtlaSil
  73. 2012 ' de yazılmış yazıyı keşke 2015 de okumasaydım daha erken bilinçlensem dicemde o zaman 16 yaşında eli sikine yeni değen bir genctim (yok lan 8 yasında degmıstı ılk ) konumuz o değil sağlam işler yapıyorsun sikko yanındayım

    YanıtlaSil

Bu blog'a yapılan her yorum, o yorumun sahibini bağlar. Ayrıca makaram sarı bağlar.

3. şahsa hakaret olmadığı müddetçe asla yorum silmem. "Bu yorum yazar tarafından silindi" ibaresi, eğer o yorumu yazan kişi kendi yorumunu sildiyse çıkar.