Okunması şart makaleler:

Tasavvuf ve Tarikatlardan Yeni Dünya Dinine: Bölüm 1 ve Bölüm 2
Komünizm, Kızıl Devrim, Sovyetler Birliği ve Şirketler
İnsan, Din ve Kuran
Bu da amme hizmeti: Okunması Gereken Kitaplar Listesi

Bir Başka Din: Tasavvuf kitabı çıktı; internet'ten sipariş etmek için kitapyurdu link'i.

YENİ: Youtube'daki hodor hodor konuşmalarım için buradan alalım.

15 Haziran 2011 Çarşamba

Denge

Her şey denge üzerine kurulu lan, başka hiçbir sikim değil.

Sana bunu ispatlamak için dini programların jeneriklerindeki gibi açan çiçekleri, akan şelaleleri felan anlatmayacam. Onu da çok iğreti bulurum zaten amına koyim. Sanki Allah bi tek açan çiçeği, akan şelaleyi yarattı anasını satayım, ulan çöp torbasını da Allah yarattı, balık kılçığını da o yarattı. Niye sadece çiçeği böceği gösteriyosun ki? Ne kadar şekilcisiniz la? Neyse dur, konu dengeydi, sapmayacam.

Sana dengenin varlığı için sadece bugüne kadar aklına gelmemiş olan 2 örnek verecem. Ve sana düşen de bu 2 örnekten yola çıkarak kıyas yapmaktır. Yoksa Mimar Sinan'ın sırrının integral hesapları olmasından, ya da ilk olarak Leonardo Da Vinci'nin keşfettiği "altın oran"dan dem vurmayacam. Her şeyin matematiksel ve sayısal bir düzenden oluştuğunu açıklayan bu bilgilere ansiklopedilerden de ulaşırsın. Ben sana sadece sokakta, apartman kapısı önünde çekirdek çitleyip cigara tüttürürken duyabileceğin iki çift kelam edecem.

Barış Manço öldüğünde herkes ağlıyordu ya, oğullarından biri (Batıkan ya da Doğukan tam hatırlamıyorum) şunu söylemiş o esnada: "işte ben hem Barış Manço'yu, hem de babamı kaybettim."

Samimiyet bu işte. İliklerimde hissediyorum bu lafın ne demek olduğunu. Ben de 3 sene önce hem en iyi arkadaşımı, hem de babamı kaybettim. Yaşayan ölü gibi dolandım etrafta aylarca, belki senelerce. Hayatımın en boktan zamanlarıydı.

Sonra ne oldu biliyo musun? 

Ben eğer 3 sene önce babamı kaybetmeseydim arayışa düşmeyecektim. Şu an bildiklerimi bilmiyor olacaktım. Bu blog varolmayacaktı. Anlattığım şeyler zaman zaman pratikte yanlış bile olsa, insanlara teorik olarak "olaylara farklı açıdan bakabilme" duygusu aşılayabilecek nitelikte olmayacaktı.

Şu an muhtemelen Bronx'ta sahne alan grup için "gitarlar çok iyi girdi abi yeeeaaa" diyen boş beleş üniversite genci olacaktım.

Fakat hayatımın en kötü tecrübesi, en iyi olaylara vesile oldu.

Bundan öte denge mi var ulan?

Kör, sağır, dilsiz ve sığır olmak lazım bunu görememek için.

"Bunu neye yoruyo yaaa şuna bak hehehe:))))))" diyen entel, ananı sikerim senin. Dünyeviyat içerisinde bir denge ancak bu kadar kusursuz oluşturulabilir. Sen bunu dünya gerçekliklerine bağlayadur, ben tüm bunların ilahi bir sanat sonucu oluşturulmuş denge ürünü olduğunu görüyorum. Olaylara dar açıdan bakan hangimiz acaba?

Peki seni bambaşka bir yere alayım lan, boks maçını düşün amına koyim boks maçını, ünvan müsabakası olsun bu.

Belinde altın kemeri olan son şampiyon sahaya çıktığında tüm seyirciler götünü yırtar, tezahüratlar çığırır, sevgi gösterilerinde bulunur dimi? Öbür garibim ise ezik ezik gelir sahaya, cılız bir tezahürat olur onun için ve genellikle o tezahürat da ıslıklar ve yuhalanmalar ile bastırılır.

Psikolojik baskı altında olan aha bu gariptir dersin dimi?

Hayır, hiç de öyle değil. Altın kemeri taşıyan adam var ya, götünden soluyordur nefesini. Çünkü o adamın kaybedecek bir kemeri, bir ünvanı vardır. O yuhalanan elemanın ise kaybedecek hiçbir şeyi yoktur, fakat kazanacak çok şeyi vardır. Bunun rahatlığıyla oynar o adam.

Tyler Durden bile ne diyordu hatırla ulan, "sadece her şeyini kaybettiğinde özgür olursun."

O adam da o müsabaka için zaten her şeyini kaybetmiş bir vaziyette işte.

Şimdi psikolojik baskı altında olan kimmiş gördün mü? Sikmişim o sabun köpüğü seyirci tezahüratını...

Bunun adına "denge" deniliyor.

Ve tesadüfler sonucu oluşamayacak mükemmellikte bir denge bu... Öyle bir denge ki, her şeye yansımış durumda... Öyle bir sayısal düzen ki, her yerde kendini gösteriyor...

Yoksa sen birkaç milyon sikindirik atomun bir araya gelerek sana "aşk" hissini yaşattırabileceğini mi sanıyorsun? Atomlar bir araya gelerek aşk hissini oluşturabilir mi ulan? Maddeyi de sikeyim, varlığı da sikeyim, bu "hissiyat"ı oluşturanlar neler? Pankreastan salgılanan sikimdorfin hormonu mu? Ehehe bi siktir git...

Sevgilerimle.

39 yorum:

  1. Tatlısın Maykıl=)

    Ama bu örneklerden yola çıkıp genelleme ile “başa gelen kötü olayların aslında hepsi hayırlara vesiledir” asla denemeyeceğini de unutmayalım. Kimi zaman da ilahi adalet kötülükleri kötülere ceza verme ve daha da azdırma amacıyla kullanır. Bu olayların sende hayırlara vesile olması biraz da senin iyi-vicdanlı biri olmanla ilintili diye düşünüyorum. İyiler bazı zorluklarla sınansa da eninde sonunda güzelliklere kavuşturulur.

    Hep güzelliklere kavuşturulanlardan olman dileğiyle...

    YanıtlaSil
  2. Sen her zaman haklı olmak zorunda mısın lan piç.

    YanıtlaSil
  3. dün blogu okumaya başladım, derken avize patladı bir anda.

    önce bi irkildim noluyoruz dedim. sonra gittim annemin renkli süs mumlarını laptopun etrafına yaydım öyle devam ettim okumaya. çok mistik bir ortam oldu ehehe falan diyordum ki okumaya devam ettikçe kendimi altıma sıçmak üzereyken buldum lan sikko. ayin tadında geçti bütün gece hala etkisindeyim amısına koyiim.

    güzel yazıyorsun, samimi yazıyorsun, geyik yazıyorsun hacım. okutuyorsun kendini zaten yoksa siksen yüzlerce sayfayı bir gecede bitiremezdim. son yazıyı da mumları yakarak okuyacam sabırsızlıkla bekliyorum olum.

    konuya gelince, tespitin tamamıyla arkasındayım. marcel proust der ki "hayattaki bütün tecrübeleri kötü zamanlarımda edindim." mutluyken bi bok öğrenmedim diyor. hakikaten de öyle amk insan bir şeyler edinirken illa ki acı çekiyor. acı çekmeden öğrenmek olmuyor. bunu dengeye yormak ilginç olmuş ama ben omurilikten gelen bir hormondan kaynaklandığını düşünüyorum.

    sevgiler saygılar sikkocum.

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. lan bende anlatiyim kendimden bişey. ben ilk okula başladığım günden beri yalnız büyüdüm sayılır yani baba diye sıfatı olan adamdan hayır görmedim. her gün başka yerde olduğu için bi yarar göremedim. annem evi geçindirmek için sabahın 7 sinden akşam 9 10 kadar çalışırken benden 7 yaş büyük olan abim okuldaydı o zamanlar evde hiç hatırlamıyorum bile. yani ben sabah 8de evden çıkıp akşam 9 a kadar yalnızım ve nerdeyse 1. sınıftan orta sona kadar böyle büyüdüm şu anda babam aynı evde değil durum daha beter ailede sorunlar var. aile sevgisi olmadan büyüdüm resmen. ama şükrediyorum buna, öyle bi büyüdüm ki kendi başıma kendi yolumu kendim bula bula sorunlarıma çözümlerimi kendim bula bula . şimdi, ben aile sevgisi olmadan büyüdüm 20 yaşımdayım ve çevremdki insanların bana olan sevgisi saygısı bu aile sevgisinin yerini tutuyor her gün birilerinin derdine derman oluyorum hergün birinin aşk ızdırabını dinleyip akıl veriyorum.ailede abimden çok daha fazla söz söyleyip mantıklı olan fikiri üreten ben oluyorum. Sikko ya katılıyorum bu denge muhteşem bi denge yazıyı okuyunca dırek bu hayatım gözümün önüne geliyo. belki tek başıma büyümeseydim pc başında sadce twitter facebook msn üçgeninde boş boş dolaşan ergenlerden olucaktım. Hayatıma kesinlikle kendim yön veriyorum bu özgürlük lan. kendi başıma büyüdüğüm için annemin bikere beni arayıp nerdesin lan bu saatte eve gel dediğini bilmem çünkü bilir başımın çaresine bakabileceğimi yada bi sorun olsa haberinin olucagını. Şimdi kendime soruyorum ulan ailede baba baskısı altında yada baba isminin altında büyüyüp pısırık olmak mı yoksa kendi kendini büyütüp geliştirp şimdi sevilen bi insan olmak mı. şükürki ki bu haldeyim. Denge olayına kesinlikle katılıyorum.

    YanıtlaSil
  6. inançlı olman, pozitif düşünebilmen güzel dostum ilham verici bir yazı; böyle edebi yazıları siktir et hacı abur cuburu boşver ana yemeği bekliyoruz :)

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  9. sikko yazı iyiydi yalnız anlayamadığım bişi var ya sen anlat ya da yorum atanlar bişiler desin. hacı şimdi ben senin bu yukarda anlattığın herşeyi kader kavramıyla bağdaştırdım. düzen, denge falan demişsin iyi bnde inanıyorum bunlara ama bi dalga var ki anlayamıorum: amk nası bi adalet var nası bi düzen var bu dünyada da aynı kapitalist sistem gibi(ama kapitalizm denen sik yokken bile ama) sürekli birileri yok olmak zorunda? nie sürekli bi sürü insan acı çekio lan? o zaman bu dengeyi yapan iyi yapamamış. şimdi bana cevap yazacak bi kardeşim olursa ama öteki dünyada mükafatını alır ya da kötüler en sonunda cezasını çeker vs. vs. demesin. Esas sorum dediğim gibi: nası bi sayısal dengeymiş kardeşim bu hem biri götaltı afedersin???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bana sanki sadece yaşaması gerekenler yaşıyor da diğerler similasyonmuş gibi geliyor hacım.
      ki bencxe tanrı kavramı da buna engel dağil. ancak kuranda 1 ayet vardı
      biz her şeyi hak üzere yarattık vb bişeydi
      bi o karıştırıyor
      ancak işin garip olan kısmı gözlemlediğim kim varsa harbiden dişe dokunur işler yapıp insanlara iyi gelen
      acı çekmiş be amına koyimdfhasşdhasldasd
      yani simülasyon olma ihtimalleri az diğer o aptal orosbu çocuklarının çünkü çok acı çekmiş ve sadece ıQ seviyesi düşük olduğu için intihar etmemiş insanlar da gözlemledim.
      bilmiyorum ya
      çok da sikinde olmasın
      ve nolur biri BİZİ aydınlatsın.

      Sil
  10. oo dur şimdi.

    sayısal denge varlıkların, maddelerin oluşumunda var, misal altın oran...

    fakat o sayısal oran, bu dünyada ettiğin iyiliğin ya da kötülüğün karşılığını, fani hayatta bulma üzerine değildir, olamaz da. mahallenin kedilerine ciğer atıp onları besleyen yaşlı gariban teyzelerin istisnasız her birine milli piyango ikramiyesi çıksa, o zaman herkes inanırdı ilahi bir güce be babacım :) nerede kalırdı bu işin sınavı?

    babamdan biliyorum ehehe. 2 bira içmekten başka bir günahı olmayacak bir adamdı rahmetli, anlatılmaz yaşanır bir adamdı. ve 15 sene boyunca beyin tümörü hastalığıyla cebelleşip hayatının son 5 senesinde 4 ameliyata girdi, her ameliyattan daha da kötü çıktı, konuşma yeteneğini kaybetti, yürüyemedi, sağ tarafı tutmaz hale geldi... benim babam, canım ciğerim, bunların hiçbirini zerre hakketmedi bu hayatta.

    yıllardır düşünür dururum, neden?

    bunun sebebini "ahirette mükâfatını alacak" şeklinde açıklamayın bana demişsin ehehe, tamam seni kıracağıma sikimi kopartırım, öyle açıklamayacam.

    babam 35-40 yaşlarında spiritüalizme merak saldı. ben spiritüalizmi babamdan gördüm, ve tabi babam inançlı bir insandı, öyle 5 vakit namaz kılan biri değildi fakat elinden geldiğince cuma namazını kılar, kadir geceleri Kuran okurdu (canım benim, Allah kabul etsin)

    babam spiritüalizme, reiki'ye, "şimdinin gücü"ne, "akaşa yayınları" denen zımbırtının kitaplarını okumaya, ve bunun gibi spiritüalist olaylara pek bir merak salmıştı.

    ben spiritüalizmi babamdan öğrendim, ve kötü bir şey değildi. fakat yıllar sonra ben öğrendim ki o spiritüalizm çok tehlikeli, çok sakat bir olay.

    bir arkadaşım, babamın bu genç yaşında vefat etmesini şöyle açıkladı "belki de baban spiritüalizme kendini kaptırmaya devam edip, şirke saplanacaktı. o sapkın görüşlere yönelecekti, kandırılacaktı. belki de Allah, onu bu yüzden yanına aldı."

    hacım, buraya kadar yazdıklarımı okuduysan, üstüne bir de "farkındalık" başlıklı yazımı oku. ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksın. öyle ya da böyle, akıl erdirebildiğin yada erdiremeyeceğin, muazzam bir düzen olduğunu görmek çok da güç değil be ehehe.

    öperim, sevgiler saygılar.

    YanıtlaSil
  11. pic ünlü oldun msndede yazıyoruz cevap vermion

    YanıtlaSil
  12. Helal Lan Sikko. Böyle Muazzam Bir Düzenin Tamamen Bir Tesadüften Oluştuğuna İnananların Yatacak Yeri Yok. Bu Adamı Seviyorum Ya.

    YanıtlaSil
  13. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  14. pişt sikko geçenlerde bişi farkettim senin bu illuminati yazılarını okuduktan sonra söylmişmiydin hatırlamıyorumda bu lady gaga manyağının ayakkabılarına dikkat ettin mi ? sana neyin ayağını hatırlatıyorlar ??

    YanıtlaSil
  15. evveet.güzel yazmışın siggo.amma meselam,şöyle bi olay var:"allah dağına göre kar yağdırır." (burada yazar karla acıyı işaret ediyor)taam denge,acı,iyi şeyler,çiçek,böcüg ammaa bazısı var kine acıya dayanamayıp intihar neyin ediyor ya da farklı yollara sabıyor.yani bakıyorum çoğu kişi senin gibi değil taam mı.bakıyorum bazı kişilerin terazisinin ayarı bozulmuş adam sabıtmış.eee.hani denge? hani acının amacı? la adamın hayatı yandı adam yok artık çıgışı olmayan yollara girdi.ha ırıspı cevap ver.

    hörmetler

    YanıtlaSil
  16. Sikko acı iyi birşey demiyor GHOSTBUSTERS. Onun yazılarının hepsini okuyan birisi öyle demediğini anlar. Acı çekmeyi yüceltmek, iyi birşey sanmak, hatta "ermek" yahut "tanrısallaşmak" için bir basamak olarak görmek Sikko'nun da eleştirdiği Spiritualist felsefelere mahsustur zaten. O burada her zaman büyük resmi görememekten bahsediyor, bu gibi durumlarda yılmamaktan, şer gibi gözüken şeylerin uzun vadede aslında hayır olabileceğinden bahsediyor. Bu ikisi farklı şeyler.

    YanıtlaSil
  17. Dengenin, düzenin ve dolayısıyla hayata müdahale eden bir Varlığın (Allah) olduğunu anlamak için bu kadar ince çıkarımlara bile gerek yok aslında.
    Bi yaşadığınız kenti, sokakları falan düşünün... Başı boş dolanan binlerce psikopatı, trafik canavarlarını, yıkık dökük inşaat alanlarını, biz bir adım attıktan bir saniye sonra arkamızdan düşen molozları, etrafta cirit atan ölümcül hastalıkları vs.
    Tüm bunları düşününce aslında ölmemiz mi daha olası ölmememiz mi?
    Benim gözlemlediğim hayata müdahale eden ve onu belli bir amaca yönelik devam ettiren bir güç olmasa çoktan tahtalı köyü boylardık.
    Bi düşünüp sormak lazım "Kaç tesadüf ardarda gelirse ardında bir bilinç aranır?" diye.
    Ben yeterli sayıya fazlasıyla ulaştığıma inanıyorum:)

    YanıtlaSil
  18. sikine lale konmuş at yarrağı misali kıpraşıp duruken seni amuda kalkıp alkışlamak istiyorum olm kitap yazsan bestseller olur diyorum ve yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum
    öptüm sol yanaktan (gay misali değil)

    YanıtlaSil
  19. müdür denge demişsinde şu anda dengesizlikle mücadele ediyoruz. hep ezilen taraf biziz amhına goyim. sikerteyim bu illuminatiyi yaa.

    YanıtlaSil
  20. aman michael kardeşim anlayanı siksinler bütün yazılarını okudum fakat mevzu karışık amk. yalnız bişi daha soracam ama kesin cevap bekliorum çok mühim amk : şimdi dünyada adı duyulmuş bütün adamlar yani büyük devlet adamları mesela hitler, atatürk, stalinler vs. adamlar ya günlüklüklerinde yada ropörtajlarında demişler ki biz zaten bugünlerin geleceğini biliyoduk. biliosun bu zaten çok taşak mevzusudur. şimdi bana açıkla lan bunu kader mi bu yoksa bu herifler bununn için mi gönderilmiş lan ne bu heriflerin olayı?? bu arada babana da Allah rahmet etsin araya o mevzuyu serpiştirince sen içim bi buruluyo.

    YanıtlaSil
  21. Spiritüalizm
    Dua, tanrıya inanma, anlama
    Tanıma, bilme, anlama
    Maneviyat, inanç
    Hissetme, geniş düşünme, hoşgörü
    Dünyayı ve kendini bilerek dış çevreyi doğru algılama
    Derin saygı ve düşünceli olma
    Soğukkanlılık ve meditasyon

    babana haksızlık etme bence :)
    islam bilim ilim nerdeyse oraya git der seninki biraz yoga meditasyon yapan kişileri dinsiz imansız yerine koyan yobaz hocalar gibi olmuş :)

    YanıtlaSil
  22. Hadi yarrağam yazmadın 1 haftadır bişeyler ?

    YanıtlaSil
  23. la bu beyonce'un run the world girls şeysi var ya canlı performans falan, onun 02:16'sını görünce bi şey var mı acaba falan diye bi soriyim dedim. şimdi sen demiştin tabi bi şekil görüp de aha bu illuminatici demeyin falan ama ossun bi bak sen.

    bekliyoruz sıradaki yazıyı ha, hadi yaladım.

    YanıtlaSil
  24. bak sikko arkadaş, senin bazıları tarafından sikko görülebilecek komplo teorilerin için güzel bir link verecem bu da sana kıyağım olsun. tamam mı geri zekalı arkadaşım.

    http://www.thenation.com/article/161470/wikileaks-haiti-embassy-warned-earthquake-vulnerability

    YanıtlaSil
  25. Lan sen varya , hayatımda gördüğüm en salak adamsın. Harun yahyanın sikko versiyonu amk

    Ulan lady gaganın amındaki kıl sayısını bilecek kadar araştırıyorsun , ama dünyadaki bu kadar saçmalığı göremiyor ve güzellikleri ( aslında bu anlattığın güzellik değil ) denge olarak nitelendiriyorsun. Senin o küçük beynini sikeyim.

    Salak baban ölmüş aq oğlu , ölmüş , ne demek ? Hayatım sikildi diyorsun , daha öldün mü de baktın mı hayatının bekrandına da " hayatım çok dengelendi " diyorsun ? Yaşın kaç başın kaç amk ? Ne yaşadın da dengeden bahsediyorsun ? Sikeyim o şakirt ( evet benim için kurana inanan herkes şakirttir. ekşici değilim , orospu çocuğuyum ) zihnini senin. Al bak küfür de ettim. Küfürden anlıyorsun çünkü.

    Bir de fetoştan ne kadar maaş alıyorsun , ben de takılmak istiyorum , sarar lan bu kafayla yazmak...

    Not : Dayanamadım yazdım amk. Sembozlizmi siyonizme çevirdi adam. Bir siktirin gidin amk taviz vermeyin şu salaklara. Bu ambaş kitapta yazar para verirsiniz amk. Lady gaga kim zaten dinleyenin aq. Her boku en ince detayına kadar araşyırıp çökerttiğini zannedip , sonlarını olup olmadığı belli olmayan allah , lucifer gibi hayali varlıklara bağlayınca çok mantıklı oluyor... evet , bunun beyin tersten çalışıyor... hmm sikim kalktı...

    not 2 : küfürlü yazınca samimi oluyor ya , daha inandırıcı oluyor , o bakımdan amını deldireyim. çok inandırıcıyım şu an.

    not 3 : adres ver. seni ortadan kaldıracağız. ahaha yaşasın faşizm. iron maiden dinliyorum , satanistim. 2 minutes to midnight dinleyip , luciferla buluşuyoruz her akşam. geçen bir şarkı yazdım " yarrağım şeytana girdi , allah çıkartmama yardım etti " diye.

    not 4 : beynini sikim bir daha. içimden geldi bu.

    YanıtlaSil
  26. Luscus qarşim sen tam bir gerizekalısın,bildiğin hatta orospu çocuğusun.

    Lady Gaga - Bad Romance

    Music video by Lady Gaga performing Bad Romance. (C) 2009 Interscope Records

    by LadyGagaVEVO | 1 year ago | 388,831,507 views

    bu ne demek lan?sen dinlemiyorsun ben dinlemiyorum ama bu kevaşeyi dinleyen var amk

    YanıtlaSil
  27. Blogu çekebilen war çekemeyen war.. Çekenler saçma veya mantıklı yorumlarını yapıo doğal olarak ama anlamadığım şey çekemeyenler ne sikime yorum yapıo.. Ben onu anlamadım gitti arkadaş.. Lan siktiri çekip çıksana koduğum.. Ama yok illa kendisine küfrettircek amına kodumun yawşak kılıklı embesil sürüngeni.. Daha bide bilmem kaç milyar insanın inandığı değerlere küfretme hakkı görüo kendinde.. İnsan değil lan bunlar.. İsrafsınız lan.. İsraf israf.. İsraf nedir bilion mu dangalak.. Hah işte osunuz..

    YanıtlaSil
  28. harikasın lan her zamanki gibi helal sikko

    YanıtlaSil
  29. Hakkaten Mayk, şu küfürleri kullanmayı kes. Neyse ben msnden sopa çekicem.

    Yazı güzel.
    Devamını bekliyoruz. Bırakma blogu. Sonra aydınlanmamış kalırız.

    YanıtlaSil
  30. Luscus
    Birader senin beyin bizimkilere göre bayağı farklı çalışıyor.

    YanıtlaSil
  31. tamam evet haklısın, anlattıklarına bakıldığında bi denge var herşey bi düzen içerisinde vs.. ama ben senin kadar pozitif düşünemiyorum. her sabah kalkıp hasta bebeklerle dolu hastaneme gidip çalışmak zorundayım. daha yeni doğmuş; yemek borusu yok, gözleri yok, böbreği yok, kolu,bacağı yok... ameliyata alınıp aylarca yoğun bakımda kalmak zorunda. aylarca acı çekiyor ve sonunda küçük bedeni bunları kaldıramıp pes ediyor.. hayat bi teraziyse bu terazinin sadece tek bi tarafı dolu, diğer tarafı boş değilmi bu durumda?

    YanıtlaSil
  32. panpa dengeyle ilgili olan tüm düşüncene katılıyorum.şu son paragrafı yazmasaydın götünü yalayacaktım ama hisleri oluşturan maddedir panpa.nörotransmitter denir.dopamin gaba glisin adrenalin nöradrenalin asetil kolin her biri farklı beyin bölgeri üzerinde etki göstererek duyguların oluşmasını sağlar.bu bilimsel bir gerçektir panpa ruhun anasını sikim .

    YanıtlaSil
  33. Ya hu kardeşim ben anlamıyorum sizin, Allahla ne derdiniz var. Allah dünyayı yaratmıştır, bizde imtahan oluyoruz. Herkes çok kısa bir süre sonra neyi hak ettiğini neyi kazandığını görecek.
    Buna inanmayan varsa ölmesin, ölmeyin hadi nere gitti milyarlarca insan firavunlarıda öldü, karunarıda öldü, süleymanlarıda öldü peki zibilmi oldular toprağa karışıp yokmu oldular. Lan odun kafa hepimiz imtahan oluyoruz hani hep şikayet edersinya "batsın bu dünya, adaletsiz dünya bla bla" lan işte kendin ne olmak istiyosan kendin kazan diye var bu dünya kendi değerini kendin belirle
    Ruh olayını kafası basmayan arkadaş için; bana bi söylese ya, bu gün eniyi son model LCD - Plazma vs vs tv ler elktrik olmadan çalışa biliyor can buluyormu. teknlojinin bile ruha htiyacı var, sakın bunu mıçından anlama bu bi misal. örnek almak için kuranda bir misal ve rehberdir. nese uzatmayalım fazla..

    YanıtlaSil
  34. Kesinlikle katılıyorum sana Sikko.
    Alakasız olacak, Ateizm fikri bir çok insana cazip gelebilir ama senin deyiminle o insan sığır değilse neden cazip geldiğini de anlayabilir.
    İnanç insanın sırtını dayayabileceği bir sığınak gibidir çoğunlukla ama onu seversen, senin için bir zorunluluk, bir liman olmaktan çıkar adeta evin olur. Her şeyin olur.
    Manidarik konuşacağım ama dünyada insan her şeyini kaybedebilir. Evini, parasını, aklını, babasını vs vs vs. Ama inanç, dünyada veya dünyadan sonraki hayatta insanın isterse keybetmeyeceği tek şeydir.
    Savaşa girdiğini düşün. Bir çok düşmana karşı tek başınasın diyelim mesela. Birden etrafına bir koruma kalkanı sarılsa ne hoş olurdu dimi? Sana zarar verilemeyeceğinden emin olsan. İnanç ta bu işte. Her zaman güvendesin ve hiçbir zaman yalnız değilsin.
    Biz inananlara "ehehe yobaz piç mına koyim yeaa" diyen orospu çocukları da var, saygılar onlara mına koyim. Hepsinin amacı karıya kıza karşı entel görünmek. Şuraya yazıyorum İnşallah Müslüman ölür de cennete gidersem elime çekirdek alıp bu orospu çocukları cayır cayır yanarken karşılarına geçip "eheh noldunuz amın feryatları" diyecem. Aha, buraya da yazıyorum yapmazsam kadrolu orospu çocuğuyum mına koyim anamı ortaya koydum daha napim?
    Ellerine sağlık Sikko. Güzel bir yazıydı, komplo teorili yazıların arasında bunları okuyunca birden gevşiyor insan "mına koyim ölüp gidecez sikmişim illuminatisini" moduna giriyor. Senin yazıların yüzünden paranoyak olan arkadaşlarımız için iyi bunlar, iyi ehehe.
    Eline götüne sağlık, takipçinim lan.

    YanıtlaSil
  35. evimden uzakta kaldığım ilk gecede depremin olması ve evde olmadığım için sadece benim hayatta kalmam al sana denge

    YanıtlaSil
  36. Klasman dışı yazmaya vakit bulursan eski şarkılar ve Aşk hakkında da yaz. Gençleri Tuna Kiremitçiyle Kürşat Başara emanet etmemek lazım aşk hakkında. Elif Şafaktan bahsetmiyorum bile. Eyvallah

    YanıtlaSil
  37. Bunun adına diyalektik deniyor. Arz ederim.

    YanıtlaSil
  38. materyalizme küfrederek haklı olmaya çalışan klasik bir idealist gibi davranmışsın. biyokimyaya daha objektif yaklaşmanı isterdim belki yıllar içinde düşüncelerin değişmiştir bilmiyorum. bu nokta işin bam teli zaten yol ayrımı, atoma sövmek yerine en azından inancını varlığın ve doğa bilimlerinin istikametinde onların durduğu seviyeden ötesi olarak alsan bence daha iyi bir yolda gidersin.

    YanıtlaSil

Bu blog'a yapılan her yorum, o yorumun sahibini bağlar. Ayrıca makaram sarı bağlar.

3. şahsa hakaret olmadığı müddetçe asla yorum silmem. "Bu yorum yazar tarafından silindi" ibaresi, eğer o yorumu yazan kişi kendi yorumunu sildiyse çıkar.