Okunması şart makaleler:

Tasavvuf ve Tarikatlardan Yeni Dünya Dinine: Bölüm 1 ve Bölüm 2
Komünizm, Kızıl Devrim, Sovyetler Birliği ve Şirketler
İnsan, Din ve Kuran
Bu da amme hizmeti: Okunması Gereken Kitaplar Listesi

Bir Başka Din: Tasavvuf kitabı çıktı; internet'ten sipariş etmek için kitapyurdu link'i.

YENİ: Youtube'daki hodor hodor konuşmalarım için buradan alalım.

21 Ekim 2011 Cuma

Cezve

İnsanlar kendi hissettiklerinin bir başkası tarafından dile getirilmesine bayılırlar. Kendinde görüp içine attığın bir bokun aynısını başkasında görünce sevinirsin, "aa evet lan" dersin. Zira adı koyulmuş olur o hissin.

Peki ya o hissettiğin şey başka kimsede yoksa? Veya onu dile getirebilecek cesarette bir başkası yoksa? Sen söylediğinde de bön bön yüzüne bakıyorlarsa? O zaman ne olur?

Yalnızlık.

3 yıl oldu bu hafta bak.

Aklıma gelen "bi o anlar" dediğim detayı birine anlatmayalı, içime atmaya başlayalı 3 yıl oldu.

Sabahları neye uyandığımı bilmeyeli, insanların yanında anıra anıra güldükten sonra yalnız kaldığım ilk fırsatta ağlayalı, oturup mal mal yattığım yerden boş bakışlarla tavanı seyretmeye başlayalı 3 yıl oldu.

"Bi o anlar" dediğin şeyi başka birine anlatmaya çalışmak, porselen çaydanlık varken cezvede çay demlemek gibidir olum. Vermez aynı tadı. Aynı tepkiyi alamazsın.

Ufak çocuklara zeka testi yaparlar ya... Önüne yuvarlak bi boşluk koyarlar, eline de yuvarlak, üçgen, kare parçalar verirler. Üçgen parçayı yuvarlak boşluğa sokamazsın, sığmaz oraya. Kareyi soksan bu sefer içi boş kalır yuvarlağın, o da uymaz.

Elinde yuvarlak parçan yoksa, ya da var da kaybetmişsen, ne olur?

Yalnızlık. Boşluk.

Bir insan nasıl yetiştirilmişse, hayatının geri kalanında da aşağı yukarı öyle devam eder. Lan insanını yemişim, köpeğe bile ufakken mamasını aynı tastan verirsen hep, karnı acıktığında o tasta arar yemeği.

Peki ya ufaklığından beri sana güven veren tek insan artık yoksa, gitmişse, o zaman ne olur?

Yalnızlık. Boşluk. Güvensizlik.

Görüyorsun di mi, yalnızlık öyle orospu çocuğu bir his ki kendisi hiç yalnız kalmıyor. Sürekli yanına yeni arkadaşlar ekliyor, ama kendinden de hiçbir şey kaybetmiyor.

Ben hiç içemedim onla, vaktimiz olmadı. Zaten içmek de yasaktı ona. Belki bu yüzden artık yalnız içmek daha çok hoşuma gidiyor. Stockholm sendromu mu diyolardı bu amına kodumun olayına her ne sikimse işte.

3 yıl oldu.

Ben hala silemedim numarasını.

Hala kayıtlı telefonumda.

Geçen gün aradım, zıplayarak Güneş'e ulaşma şansın neyse bunda da şansımın o kadar olduğunu bile bile aradım. Orospu bi karı çıktı telefona, aradığınız numara kullanılmamaktadır dedi. Yarrak yesin o, kullanılmamaktaymış.

Allah kimseye kaldıramadığından fazla yük vermez ya, savunma mekanizmaları da bu yüzden var galiba. Mesela kabullenememe. Eğer kabul edebilmiş olsaydım öldüğünü, hangi hale gelirdim bilmiyorum. Bu yüzden kabullenemiyorum, kaldıramazdım ki.

3 yıl oldu.

Ölemiyorum.

Burnumdan götümden fışkırıyor yalnızlığım. Her şey bi anlamsız geliyor, ama ölemiyorum. Sevişirken bile sıkılır mı lan bir insan?

Hiçbir şey mi seni yarın sabah erken kalkmak için motive edemez? Köpek yarışlarında önde yapma bi tavşan koştururlar ya, köpekler gaza gelip koşsun diye. Ulan hiçbi şey mi tavşan etkisi yapmaz üzerinde?

Yapmaz amına koyim, yapmaz.

Sahip olup da kaybetmenin yanında, hiç sahip olamamak bir bok değildir inan bana. Birinde sadece başkalarında gördüğün için imrenirsin sahip olamayışına, fakat başkalarının senin için zerre kadar önemi kalmadıysa, birinde gördüğün son model arabayı kıskanmak gibi sikimsonik kompleksleri artık kıralı yıllar olduysa, kendi sahip olup da kaybettiklerine yanarsın.

Porselen çaydanlığı özlersin.

Cezvenin de anasını sikeyim dersin.

Hadi şerefe baba.

156 yorum:

  1. Hafız gece gece içimi parçaladın ya la.

    YanıtlaSil
  2. sikko kardeşim kendine çok dikkat et herkesin önünde bazı sınavlar var buda senin sınavın. kimse dolduramaz babanın yerini ama, arkadaşlarınla daha çok vakit geçirmen senin yararına iyi bak kendine

    YanıtlaSil
  3. yüreğinden damlıyor bu kelimeler sikko, hissediyorum

    YanıtlaSil
  4. yazıyosun hajı..Allah gani gani rahmet eylesin.. :/

    YanıtlaSil
  5. Adam gibi efendice duracaksan bana gel besleyeyim seni alkol, sigara, küfürlü konuşma istemem, yemini suyunu, arpanı, samanını eksik etmem üzülme lan.

    YanıtlaSil
  6. sonunda dagittin beni lan veled-i zina

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. kabullenmek yemek içmek sıçmak kadar zorunda olduğumuz dünyevi işler bırak bu işleri amk ...

    YanıtlaSil
  9. allahtan rahmet diliyorum kardeşim, hangi yakınındır bilmeyiz ama çok yakın olduğu belli halinden. kabullenememek kabullenmekten daha zor, daha yorucu olsa da insanın üstünden atası gelmiyor yorganı dışarısı buz gibiyken sabahın köründe, doğrudur. kendine dikkat et. senin ölmen onlara seni kazandırmaz, bilemezsin.

    YanıtlaSil
  10. kabullenmek yemek içmek sıçmak kadar zorunda olduğumuzsa sikeyim böyle kabulü ama zorundayız işte ne yapalım ...

    YanıtlaSil
  11. ya aynı sendromu yaşayıp , ne kaybettiğini bile bilmiyorsan napcaz sikko .. ?

    YanıtlaSil
  12. gece gece içimi parçaladın gene reyiz ya :(

    YanıtlaSil
  13. Hacı şu son paragraf şaibeli çünkü senin en azından sahip olduğun biri olmuş hayatında bu kadar çok sevebildiğin biri, belki öbür dünyada kavuşabileceğin biri olmuş hayatında. Benim hayatımsa bir hiç ölsem de zaten yaşamak için bir nedenim de yok, ölürsem de ne beni öbür dünyada bekleyecek biri veya bekleyeceğim biri yok, sen en azından birisini sevebilmişsin ve seni seven biri olmuş hayatta. Bense her sabah kalktığımda aynı güne günaydın diyorum geceleri hep farklı bir gün için Allah'a yalvarsam da..
    Ama geçenlerde bir yemin ettim kendi kendime ciddi ciddi; "ölene kadar arayacaktım sevgiyi, çünkü sevgi bu hayatta tadamadığım tek duyguydu" gerisi boştu benim için.. Bugün ise yine ağladım o yemini ederken ağladığım gibi ama senin kaybettiğine ağlamadım üzgünüm, benim bulamadığıma ağladım, sen şanslısın kardeşim o sevgiyi bulamayanlar da var öyle düşün bir de..
    Allah kavuştursun kardeşim,
    Başın sağolsun.

    YanıtlaSil
  14. Kral adamsın sikko.Ne diyeyim ki,yazacak bir şey bırakmamışsın zaten.

    YanıtlaSil
  15. toprağı bol, mekanı cennet olsun ..

    YanıtlaSil
  16. başın sağ olsun kardeşim.

    bak ''başın sağ olsun'' diyorum. öldürme kendini her giden güzel şeyle. yaşamak geleni güleryüzle karşıladığın kadar gideni selametle uğurladığında anlamlıdır.
    her çiçek solar, her günün sonunda güneş batar, her yıldız bir gün söner ancak hatıralar baki kalır. O'nun hatıralarıyla yaşamaya alış artık, geriye senin gibi bir evlat bıraktığı için onunla gurur duy. bu hayattaki en büyük başarısı olan seni öldürme, O'nun emeğine, bıraktığı eserine saihp çık, kendini toparla. O'nun ısteyebileceği şeyi yap.

    kendine lyl bak, başını sağ tut, bu seferki büyük te olsa ayrılıktır bu hayatta daim olan, özlemdir geride kalan. zamandır ilacı ayrılığın.

    kendini bu ilaçtan mahrum bırakma,

    YanıtlaSil
  17. Sağol sikko bu yazıların hayata bakış açımı değiştirdi...

    YanıtlaSil
  18. Abi, Kitap yazmayı düşündünmü hiç?

    YanıtlaSil
  19. uf naptın be abi.. allah gani gani rahmet eylesin senin gibi evlat yetiştirmiş bi baba eminim cennetten seni izleyip gurur duyuyodur tek söyleyebileceğim bu

    YanıtlaSil
  20. sikkocum canım benim baban gerçekden babaymış yani benimki az önce aradı annemle boşanma aşamasınlar sövdü saydı vs. sevgilimle konuşuodum tam o sırada oda duydu malum sikiyim duyması çokda umrumda değil ama moralim 0a indi lan yine neşelendirdi beni filan ama tam senin gibi anıra anıra gülerken şimdi duruldum.En azından aklında iyi bi baba figuru var buda yetmeli be bazen insana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. en azından bi baba figürü var bu da yetmeli bazen insana.

      Sil
  21. allah rahmet eylesin dostum..

    YanıtlaSil
  22. allah rahmet eylesin sikko..
    bende kaddafiye çok üzülüyorum bi yazıda onunla ilgili yazsan?

    YanıtlaSil
  23. Yanlis yoldasin kardes o yolun sonu bok icerek kafayi cekerek buraya kusarak gececegini mi saniyorsun. Korkak herif kalk ta kendinle yuzles sen esrefi mahlukatsin bukadar kucukmusun ki bir göcle yikiliyorsun. Akibetine agliyorsan babanin fayda etmez bosuna cirpinma yasla sirtini Rabbine baskasi kar etmez sana. Selametle.

    YanıtlaSil
  24. Duygularını iyi anlatmışsn sikko kardeş. Çok şükür babam yaşıyor dedirttin bana. Bir sorun fark ettim gibi. Haarp ile ilgili yazdığın yazıda verdiğin siteyi kuracaladım biraz da. Deprem olmadan önce çıkan o dalgaları gören alet nasıl bir alet ki, iki deprem bölgesi arası binlerce kilometre uzaklıkta iken nasıl aynı dalgayı ölçebiliyor. Dünya üzerindeki bütün dalgaları ölçüyor olamaz. Zira o kadar çok dalga var ki..

    YanıtlaSil
  25. Amına koyayım aynı beni anlattın göt noktası noktasına siktin ebemi gece gece dertlendim amk.Yüreğine sağlık...

    YanıtlaSil
  26. kimi ya da neyi kaybettin 3 yıl önce bilmiyorum. ama 3 yıldan bu yana kazandığın bir çok şey var.. en başta sen, ben, o. biz buradayız bunu bil sikko. seviyoruz seni.

    YanıtlaSil
  27. Allah rahmet eylesin birader...

    YanıtlaSil
  28. Boğazım düğümlendı lan gece gece, hissettim resmen.Allah sana sabır babanada rahmet eylesin.

    YanıtlaSil
  29. Topragi bol, mekani cennet olsun!
    Dogru yoldasin... hissetmen gerekenler tamda boyle olmali zaten.

    YanıtlaSil
  30. Toprağı bol, mekanı cennet olsun :(

    YanıtlaSil
  31. Ya o değil de ben hala annemin öldüğünü koca yaşımda söyleyemiyorum.Ezik miyim neyim?

    YanıtlaSil
  32. ölüm hükmü (maurice blanchot) isimli kitaba bi bak istersen; bi boka yarayacağından değil de bi bak işte bizim büyük yalnızlığımız hakkına, selametle kardeşlik. müsebbib-ül eshab'ı da unutma..

    YanıtlaSil
  33. Allah rahmet eylesin.

    şurası dokunaklı olmuş be reyiz.

    "Sahip olup da kaybetmenin yanında, hiç sahip olamamak bir bok değildir inan bana. Birinde sadece başkalarında gördüğün için imrenirsin sahip olamayışına, fakat başkalarının senin için zerre kadar önemi kalmadıysa, birinde gördüğün son model arabayı kıskanmak gibi sikimsonik kompleksleri artık kıralı yıllar olduysa, kendi sahip olup da kaybettiklerine yanarsın."

    belki de ben sadece 9 aylıkken gördüğüm için. bu kadar takmıyorum kafama anılarım yok çünkü onunla ilgili. eksikliğini hissediyorum yalnız kaldığımı hissediyorum ama umursamıyorum umursayamıyorum olmuyor. o yüzden ne bileyim belki de haklısın sen ve senle aynı derti paylaşanlar kadar koymuyor bana yokluğu.

    YanıtlaSil
  34. Evlat, bu kdar sevdiğin ve yerini kimseyle dolduramadığın bir baban olduğun için mutlu olmayı dene. yeterli mi değil, ben de babamın yerini kimseyle dolduramadım. Onun gibi bir ebeveyn olmayı dilerim sana, evlatlarının gözünde bir gerçek kahraman. seni seviyoruz biz, bunu da unutma. her şeye rağmen birbirni tanımadan sevebilen insanların olduğu güzel bir dünya burası.

    YanıtlaSil
  35. ölen kişinin kardeş olması haricinde birebir yaşıyorum aynı durumu 5 sene oldu benimde

    YanıtlaSil
  36. Benim tanıdığım insanların hepsi bu durumu yaşadığındaktan sonra çökmüş sonrada düzelmişti.Fakat sen babanı gerçekten çok seviyormuşsun.Hap kullan diycem amına koyiyim bu hap işindede bu piçler var.Allah rahmet eylesin ama şunu unutma bu yazıları yazarak bize ne kadar yardım ettin bi bilsen.

    YanıtlaSil
  37. çok kötü bi durum hacı. ama ben bırak buna üzülmeyi, ailemden biri ölünce de ağlayamıyor, üzülemiyorum. şu an üzüldüm be hacı demek isterdim ama üzülemedim be hacı.

    YanıtlaSil
  38. Allah rahmet etsin nur içinde yatsın babacın senin gibi akıllı bir evlat yetiştirmiş

    üzülme artık ölüm son değil

    YanıtlaSil
  39. anladıgım kadarı ıle babanı kaybetmişsin.. allahtan rahmet dılıorum baska bır arkadasın dedıgı gıbı dunya sınav .. allah yardımcın olsun ve sabır versın kardesım..

    YanıtlaSil
  40. Senin ben daşşaklarını yalarım la! Üzme kendini amk! Tabi bizim sıradan teselli cümleleri kurmamız çok kolay ama elimizden başka da bişey gelmez be karşim! Belki de hayatı akışına bırakman daha iyi olur!

    YanıtlaSil
  41. Benim peder ölse üzülmem lan bu kadar. Allah rahmet eylesin..

    YanıtlaSil
  42. allah rahmet eylesin. fazla takmaman dileğiyle yeni konuyu bekliyorum ve artık sadece cola almıyarak değil başka yollarlada bunlara engel olmalıyız herkez düşünüp düşüncelerini sana gönderirse sende paylaşırsın bizimle sadece senle olmaz bu iş lütfen sikkoyu okuyup sikko sikko yorumlar yapmayında çare arayınız(öncelık cola almayın shell e gitmeyin bu arttırılabilir)

    YanıtlaSil
  43. Şimdiye kadar hep okudum ilk defa yorum yazıyorum nasıl bir güne denk getirdin aga.

    Sahip olup da kaybetmenin yanında, hiç sahip olamamak bir bok değildir inan bana.

    Yardın geçtin insafsız

    YanıtlaSil
  44. yazının altında da vodafone reklemı cuk oturmuş amk bravo! sende mi lan brütüs gavatı sende mi?

    YanıtlaSil
  45. sikko, 1,5 yıl öncede , benim kız arkadaşım babasını kaybetti. onunda senin gibi babasıyla olan ilişkisi baba-evlattan ziyade 2 arkadaş gibiymiş. o haberi ilk aldığı andaki halini hala dün gibi hatırlarım ve muhtemelen bi ömür hatırlayacağım. her ne kadar az çok kestirebilsem de neler yaşadığınızı, sizin kadar paylaşamam acılarınızı. Denge yazında bahsettiğin gibi , herşey bi dengeye dayanıyor, çok güzel bi misyon edinmişin kendine, insanlara "farkındalık" kazandırıyorsun.Sayen de Bu sene Ramaazan ayında Kur'an okudum, onun felsefesini araştırmaya çalıştım, 4 elle sarıldım dinime, ve buna sen vesile oldun. Bunun ne büyük bi sevap olduğunu düşünebiliomusun. eminim ki benim gibi bi sürü insan vardır, bişeyler yapmalarına vesile olduğun. Hayat işte bi yerden yaralıyıp, bi yerden başka bişeyler verebiliyor.. Esen kal, ha bide yazıların arasına çok tutma, her gün acaba bişeyler yazdımı diye bakıp, hayal kırıklığına uramaktan bıktım..

    YanıtlaSil
  46. seni hiç tanımıyorum adını bilmiyorum, yaşını bilmiyorum, ne yaparsın nerelisin hiç bişey bilmiyorum hakkında ve açıkcası bunların hiç biri umrumda değil. sadece yazılarını seviyorum ve şuna eminim ki baban yazılarını görseydi bence kesin oğlunu daha çok severdi...dostum kendine iyi bak. nadir olarak kendimi yakın hissettiğim bi insanın varlığını bilmek bile insana azda olsa huzur veriyo sanırım.may the force be with u ! :)

    YanıtlaSil
  47. Ağlıyorum şu an amınoğlu.

    YanıtlaSil
  48. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  49. Daha neyine uzuluyosun anlamadim arkadas. Surda kac kisi babasini senin gibi anar, hatirladiginda okuyanlarin da icini yakan, keske ben de onunki gibi bir baba olsam dedirtecek yazilar yazar ki? Bu dunyada guzellikler hep kisa surmustur. Demek ki baban da senin guzelligindi. Sahip olamadigina kahretmek yerine yasadiklarina sukret...
    Ayrica baban gibi baba olmaya bak. Onunde beraber yasadigin mukemmel bir ornek varken bu dunyayi minik sikkolardam mahrum birakma, yasamaya devam...

    YanıtlaSil
  50. şimdi sen gidiyorsun ya herkes sana benzeyecek,
    her yanımdan geçenin yüzünde seni göreceğim.
    her günaydın diyen sen olacak.
    her yüzüme bakanda senin sıcaklığını hissedeceğim.
    her gördüğüm resimde seni göreceğim,
    her duyduğum şarkı sanki sana yazılmış gibi gelecek bana.
    bakarsın belli mi olur bende sana şarkılar yazarım...
    şimdi sen gidiyorsun ya arkana bile bakmadan
    her arkasını dönüp yoluna devam edende seni hatırlayacağım.
    sadece sen olacaksın çevremde gezen insanlar...
    şimdi sen gidiyorsun ya herkes sana benzeyecek
    sen geri gelene kadar...

    YanıtlaSil
  51. olum çok derinden girdin lan tedirgin oldum yazıyı okurken babam karşıda gazete okuyordu offf

    YanıtlaSil
  52. lan götveren insanız lan ölecez tabi ama kaybetmeden değerini anlayamazsın işte hayat denilen yaşam bu baba,ana,kardeş hepsini kaybetmek koyabilir insana ama ama ama sen adam ol baban gibi bir baba ol........

    YanıtlaSil
  53. allah rahmet eylesin. yaşadıklarını anlıyorum diyemem çünkü o yaşanmadan anlanlmaz , Allah yardımcın olsun.

    YanıtlaSil
  54. öleli 42. gün bugün.. bense 13 yaşındayım, sadece 13. ve onu çok özlüyorum, maillerini ve mesajlarını silemiyorum..

    YanıtlaSil
  55. Sikko hayata olan bakış açımı değiştirdin.Babam imamken ben namaz kılmazdım.En geç 12-13 yaşında namaza başlamak gerekirken ben 16 yaşıma 3-4 ay kala başladım.Senin sayende hocam senin.Sırf seni yetiştirdiği için İNŞALLAH babanın mekanı cennet olur.Bir gül solar bir gül gelir derler.İNŞALLAH sen de gülünü bulursun.Kendine dikkat et hocam.Sen bize lazımsın.Uyanması gereken çok insan var.ALLAH'a emanet ol...

    YanıtlaSil
  56. Mekanı cennet, toprağı bol olsun panpa..

    YanıtlaSil
  57. Şu yazıdan sonra yorumları okuyup insanın insana desteğini görmek en güzel şey ya.

    Kardeşim, nasıl rahatsan öyle hisset, kabullenme, inkar et ancak, inkar ettiğin sürece hayatta karşına çıkacak bu gerçek, her seferinde sana ilk defa gibi gelecektir. Bir kere ölmek, bin kere ölmekten yeğdir. Allah gönlünü genişletsin, ferahlık versin kardeşim. Dua ettim senin için. Çok yorma kalbini.

    YanıtlaSil
  58. En sevdiğin insanın günden güne yaşama gücünü ve istğini kaybettiğni görmek ve hiç bişey yapamamak nedir bilirim.onun geçirdiği huzurlu birkaç an benim en büyük sevincim bu aralar.Senin adına üzülüyorum çünkü ben onun bütün acılarına rağmen ona sarılıp öpüyorum,onunla dertleşiyorum ve onunla,annemle,ölmek istiyorum.

    YanıtlaSil
  59. Şu an seni çok az kişi anlayacak Michael.

    Damdan düşmüş vardır ya hani, ağır kaçar ya buraya şimdi o. Ne yazık ki öyle, anca damdan düşünce anlayacak herkes senin ne demek istediğini.

    Gerisi senin edebi yönün olduğunu zannedip ekran başında elini sikecek, hepsi bu.

    Allah rahmet eylesin dostum. Sağlam dur, dik dur.

    YanıtlaSil
  60. Ne olursa olsun eline ne geçerse geçsin, istediğin her şeye sahip olsan bile hiçbir şey o boşluğu doldurmayacak çünkü dolduramayacak. Bunu asla unutma. Ama bir gün senin de çocukların olacak en azından o hasreti çocuklarınla gidereceksin. Başın sağolsun. S.

    YanıtlaSil
  61. en azından hayatında bu kadar yanında olan, gözün kapalı güvenebildiğin birisi varmış asıl buna sevinmelisin ben hayatımın hiçbir dönemimde kendimi senin kadar birinin varlığı sayesinde güvende hissetmedim yalnızlık içinde boğulmadığım tek bir gün olmadı şükret bence

    YanıtlaSil
  62. Sikko,

    Önce şunu söyleyeyim anlatım üslubun ve bakış açıların çok güzel ki bunu çoğu kez söylüyorum.

    Şimdi bundan daha gerçek olanı söyleyeyim, Allah'ın yazgısını kimse değiştiremez.Evet bir insanın yakınını kaybetmesi zor bir olaydır ancak bir de bu konuda Allah'ın lütfu var o da acıları unutmak.Ama sen sürekli acını yaşatmaya çalışarak bu lütfu kendine geciktiriyorsun.

    Halbuki Allah'ın bu kanununa teslimiyet gösterip,kendini bıraksan çok şey değişecek.

    UNUTMA! bir yakınını kaybettiğinde elinde iki şey vardır,
    1-O kişiyle olan anıların
    2-Ölümden dolayı acıların

    Ama zamanla Allah'ın lütfu gereği o acıları unutur gidersin ama anıların ölene dek seninle kalır.
    Biliyorum bu gerçekten zor ve seni bayağı sarsmış,hacı acıları sürekli düşündükçe senden uzaklaşmalarını engelliyorsun ya da geciktiriyorsun.
    Bir de şöyle düşün,baban başka bir memlekete gitti ve sen de buradaki işin bitince babanın yanına gideceksin,

    Ve harbiden de böyle olacak,yok olmadı ya hepimiz aynı yere gideceğiz.

    Hacı, bu vesileyle babanı rahmetle anıyorum Allah rahmet eylesin,mekanı cennet olsun.Kendini bırakma hacı.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  63. vay be 3 yıl olmuş demek bugün benim doğum günüm biliyomusun sikko babanın ölüm yıldönümü benim doğum günüm. bir okudum sevinemedin amk ınanırmısın baban için her gece yattığımda dua okuyorum ben çünkü hayran olduğum adam gözlerimde eriyip bitiyo resmen üzüldüm lan. allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun

    YanıtlaSil
  64. Sen ölürsende biz yalnız kalcaz be panpa :/

    YanıtlaSil
  65. öncelikle allah rahmet edesin...

    şimdi ise biz onlarca, yüzlerce senin ağzından bir kelime dökülücekmi diye günde en az 2 kere bloguna giren kişiler sen olmazsan başka hangi taşaksızın bloguna giricez lan !?

    sen benim ve bana benzer birçok sığırı sığırlıktan kurtardın yazıların hayata bakış açımı değiştirdi eminim babanda görse bu yazılarını çok beğenirdi...

    Hadi sikko üzme kendini daha fazla ve yeni yazını bekliyoruz ayık ol lan

    YanıtlaSil
  66. Eski 64'ler yada Gameshow dergilerinden macbeth okuyor gibi hissettim kendimi bir an :)
    Hiçbir şey değilde bir arayışta olmamak, ne istediğini ne beklediğini bilmemek seni bulduğunda da kıymetini bilmeme olayına sokar ki bu sıkıntıdan asla kurtulamazsın. Oysa olay nasıl bakmayı bilmektedir ki bulduğunda farkına varasın. Hepimizin belki defalarca seyrettiği her filmden bir sürü sembolik anlamları farkeden yorumlayan bir kişisin dolayısı ile dediğim gibi arayış kanallarını her anlamda açık tutmakta zorluk çekmeyeceğini de biliyorum.

    YanıtlaSil
  67. Rabbim rahmet eylesin.ahirette cennette beraber olursunuz inşAllah.blogta baya bi yazını okumuşumdur tek derdimiz dinimizden inancımızdan kopuk oluşumuz bilipte yapmayışımız ve bu boşluğu ne içki şişelerinin dibi ne yattığımız kadınlar ne de içimize çektiğimiz sigara vs şeyler verir.hepimiz biliriz ki huzur dinimizde ama bu da nefsimize ağır gelir.gerisi havaciva

    YanıtlaSil
  68. Bu yazına bir yerde denk geldim, buraya ulaştım, yorum yapmak için bir google hesabı açtım ve diyebilirim ki; bu hafta 3 yıl oldu.
    Ama sana anlatmama gerek yok zaten değil mi? Sen ikimize yetecek kadar anlatmışsın. "Peki ya o hissettiğin şey başka kimsede yoksa?" Ne olur? Yalnızlık.
    Bu yazıyı benim için kendine bir daha oku, o hissettiğin şeyi başka birininde hissettiğini bil.
    Ve yalnızlığını sev çünkü ömür boyu sana sadık olacak tek şey o.
    Benim cezvem olduğun için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  69. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  70. Senin neler yaşadığını anlayabileceğimi hiç sanmıyorum Sikko ama şunu unutma ki hayat bize verilen en büyük değer ve en büyük sınav. Ben, ailem dışında bir hiçim aslında lan. Dışarıda adam akıllı bir çevrem yok, kendimi iyi ifade edemiyorum, karşı cinsle iyi anlaşamıyorum falan ama ailem bir başkadır. Ailemi kaybedersem, gerçek yalnızlığı tadacağım mutlaka. Yine de, şu insanların mahvedebildiği hayattan bir şeyler çıkarmak, olumlu yanları ile değerlendirmek ve bu sınavı iyi bir şekilde atlatıp, asıl yaşama kavuşmak için, bu hayatı anlamaya ve kaybettiklerini unutmasan bile, bu hayatı değerlendirmeye ihtiyaç var. Görüyorsun, Dünya hasta ruhlu insanlar tarafından idare ediliyor ama buna rağmen Dünya'dan da asıl hayata gidene kadar çıkarılabilecek ve edinilebilecek çok şey var. Hemen salma kendini ve pes etme. Başın sağolsun, babana da Allah rahmet eylesin ve toprağı bol olsun. Umarım mekanı cennet olur ve bir gün gerçek Dünyada birbirinize kavuşursunuz...

    YanıtlaSil
  71. sikko paragrafı okurken en başta dediğin birinin senin duygularını aynen hissetmesi olayının farkına vardım. Bende babamı kaybedeli 3 yıl oldu. arkadaşların yanında anıra anıra güldükten sonra yalnız kalınca ağlama durumunu aynen bugün yaşadım. benzer durumda olan bütün herkesin başı sağolsun ve gelecek parlak sikko kötü olaylar olsa bile, seçilmişiz bir kere bu oyuna kurallarına göre oynuyoruz..

    YanıtlaSil
  72. Maykıl kardeşim Rabbimiz hep bizimle beraber... ondan başka dost aramak mantıksızlık kanka sen ona dayan ona güven gerisi fasa fiso..

    YanıtlaSil
  73. Pek farkı değiliz be sikko..

    YanıtlaSil
  74. kendimi gördüm amk. 12 yıldır anasız babasız yaşayan biri olarak seni çok iyi anlıyorum kanka. zor amk , çok zor çok

    YanıtlaSil
  75. amunuyiim bir kerede şu yazı yorumlardan uzun olsun be sikko

    YanıtlaSil
  76. Teselli yeri doldurulabilecek kayıplar için verilir.. Bu durumda herşeyin bir tesellisi vardır.. Ölüm hariç! Hele ki çok sevdiği bir yakınını kaybeden insanı ne teselli eder? "Canın sağolsu"n mu denir? "Boşver yenisi gelir" mi denir? Hiç bi bok denmez, "tesellisi", "avuntusu", "dur bekle gelir nasılsa"sı yoktur ölümün. Adam da bunun gayet farkında işte daha konuşup duruyoruz.. Unutmayacak asla.. Sadece sike sike alışacak. O kadar!

    YanıtlaSil
  77. pazartesi + bu yazı duygularımı siktin ya :(((((((((

    YanıtlaSil
  78. Seninle karşılıklı bi sigara yakıp düşünme demek istedim ama düşünüceğimizi ikimizde iyi biliyoruz.

    YanıtlaSil
  79. olm senin baba olman lazım. o bahsettiğin tavşan sadece senin çocuğun olur. karı kız mal mürk değil. baba olmalısın

    YanıtlaSil
  80. yerli bir internet sitesinde ayin 17 sinden beri haarpin turkiye uzerindeki aktiviteleri ve diger etkenlerden yola cikarak turkiyede buyuk bir deprem beklentisi vardi genel olarak beklenti marmaraydi fakat bugun van 7.3 ile yikildi... simdi haarpin yaptigi kuvvetle muhtemel olan bu deprem ile ilgili ayin 17 sinden bu yana sitede yazilan iletiler icin bakabilirsiniz oldukca ilginc tesbitler var
    http://www.bluebox.bbs.tr/page/2

    YanıtlaSil
  81. Bak aslanım,evlen bir çocuk yap.Sende, seni nasıl sevdiyse oyle sev.
    Ve düşün,bu kadar senin üzülmeni istermiydi.

    YanıtlaSil
  82. ulan senin gibi adam nasıl yalnız olur vallah billah peruk takar karı taklidi yapar koynuna girerim yeter ki sen üzülme amk

    YanıtlaSil
  83. Sikko blogu 2 ay önce bitirdim artık yeni yazı cıktıkca takip ediyorum gerekli bilgiler var saol karşim. Bu yazı dokunaklı olmuş; içinden dökülüvermiş belli.

    Benim senden açıklama beklediğim konu şu; Van depreminin bu haarp olayıyla ilgisi olabilir mi? Her bokta harp illuminati aramayın diye bol bol uyarıyosun tamam ama youtube video yüklemiş biri sanırım bundan bahsediyor ingilizce olmadığından anlayamadım bu konuda da bir yazı bekliyorum senden..
    link
    http://www.youtube.com/watch?v=WqOFHc7CRhE&feature=player_embedded
    Video adı : PROOF OF MANMADE EARTHQUAKES IN TURKEY (MAYBE)

    Link 2 http://www.youtube.com/watch?v=jNG09ZsYvLg&feature=grec_index
    Video Adı : Turkey & HAARP The Earthquake Machine

    YanıtlaSil
  84. Ben bu haarp-deprem ilişkisi konusunda daha derin araştırma yapılması kanaatindeyim. İnternette okuduklarım ışığında iki senaryo üzerinde duruyorum;

    1-Bu haarp tekniğiyle gerçekten deprem yapılabiliyor.

    2-Gerçekte deprem yapılamıyor,ancak adamlar hangi gün nerede ve ne zaman deprem olacağını öğrenebilecek teknolojiyi biliyorlar bunu kullanarak ve o esnada ölçümleri engelleyerek sanki kendilerinin yaptığı hissini aşılıyorlar bu da psikolojik harp oluyor.

    Her halukarda ikisine karşı bir savunma geliştirilmesi lazım.Tabi bunu yapacak bilim adamı yok o başka

    sevgiler

    YanıtlaSil
  85. adam beni anlatmı yetmemiş 3 yıl demiş tam trih vermiş bende 3 yıldır benden vazgeçenlerden vazgeçemiyorum

    YanıtlaSil
  86. üzülüyorum lan. yapma böyle. tabi olmaz yapma deyince. Allah sabır versin.
    dipnot: daha sık yazsan aslında hiç de fena olmaz

    YanıtlaSil
  87. indüksiyon manyometresi yine sapıttı panpalar.
    iki gün içinde fena şeyler olacak şu anda tarih 26 ekim 2011 not alın bunu.

    YanıtlaSil
  88. abi yazı aralığın gittikçe azalıyor 5 eylül den 5 ekim ve daha sonra 21 ekim bazen öldün zannediyoruz ufak tefek hayattayım mesajları at bari

    YanıtlaSil
  89. yerçekimsiz ortamda yere basmaya çalışmak bu..telefonlar hiç silinmez 3 yıl değil 5. yıl dolsa hatta aradığın numaranın kullanım dışı olması bile zaman aşımına uğrasa da tekrar başkası kullanmaya başlasa..ve sen cesaretni toplayıp 5 yıl sonra aradığında 'DeDeCiMmM' rehber adını başkası çıksa.. ne olsa ne olmasa..farketmez..o porselen demlik varya o hep özlenmek zorunda kalır kardeş.. yapılması gereken ..bilmiyorum henüz bende ama birgün bulursam aynı resmine sevdiğinin her baktığında 'bana bunuu demek istiyor tontişim' demeyi bırakmayı..anlatırım!

    YanıtlaSil
  90. dadlı dillim güler yüzlüm e ceylan gözlüm, goynüm hep seni arıyo niredesin sen?

    YanıtlaSil
  91. konuyla alakasız. izlesene şunu. http://www.youtube.com/watch?v=oTvvkvl1oR0&sns=fb

    YanıtlaSil
  92. ''İnsanlar kendi hissettiklerinin bir başkası tarafından dile getirilmesine bayılırlar. Kendinde görüp içine attığın bir bokun aynısını başkasında görünce sevinirsin, "aa evet lan" dersin. Zira adı koyulmuş olur o hissin.''

    saçma sapan temenni, nezaket cümlelerine gerek yok çünkü faydası olmaz olmayacaktır. nereden biliyosun diceksin çünkü yaşamayan bilmez amk yaşamayan bilemezzz.
    içimde patlayan dışa vuramadığım hislerin adını koymakla kalmayıp öyle bir tasvir etmişsinkiii çöktüm, gocadım amk. bu akşam da içilir yine yeniden..

    YanıtlaSil
  93. Allah rahmet eylesin. Bende yalnızlığı maalesef çok seviyorum. Yalnızlık içinde doğruyu görebilmen etkileyici doğrusu. Eğer Allah böyle bir acıyı sana yaşatmamış olsaydı sanırım, sana yaşadığımız ahir zamanda insanları etkileyerek düşünmelerini sağlayacak gücü de vermeyebilirdi. Yazdıkların benim dahil şu ana kadar 2.090.971 kişiyi etkilemiş ki bence bu Allah'ın sana verebileceği en büyük lütuflardan...

    YanıtlaSil
  94. Bir yazı, bir insan, bir kelime dokunur bazen o yüreğin en hassas teline... evet sahip olup kaybetmek zordur hiç sahip olmamaktan... o yüzden hep "kimseyi gördüğünden geri koymasın" diye dua eder eski topraklar... giden gider, geride kalanın halini bir Allah bilir. kalabalık yalnızlıktır yaşanan gidişlerden sonra... Ama insanoğlu zevk almasa da alışır duruma, kabullenir... Bu da yaratılıştır, yoksa delirmez miydik hepimiz...


    "İnsanlar kendi hissettiklerinin bir başkası tarafından dile getirilmesine bayılırlar. Kendinde görüp içine attığın bir bokun aynısını başkasında görünce sevinirsin, "aa evet lan" dersin. Zira adı koyulmuş olur o hissin."

    Evet sevindim hislerime isim koyduğun ve seni okuyor olabildiğim için... Uzun zamandır aradığım bu blogmuş meğer.. Yüreğine, eline sağlık...

    YanıtlaSil
  95. ilk defa birinin benimle aynı duyguları paylaşmaya yaklaşabilceğini düşündüm. O köpeğin tasını araması değil ama dimi bizimki

    YanıtlaSil
  96. Sikko hocam içimi parçaladın. Bende yalnızlık hissediyorum. Çevremdeki insanlar bana destek olmadıkça daha da artıyor yalnızlığım. İnsanlar bana oyuncak gibi geliyor artık. İyiki de sizin bloğunuzu takip ediyorum. Başta belirttiğiniz gibi aynı bokun lacivertiyiz. Eminim ikimizde şöyle düşünüyoruz: -"keşke elimi omzuna atsamda neyin var dostum? diyebilseydim..." Benim de tek eğlencem çay-kahve içmek, sözlüklerde fink atmak ve sizin bloğunuzu takip etmek. Lütfen bloğunuza yazmaya devam edin. Her zaman desteçiniziz. (Şizofren değilim böyle daha mantıklı oluyor)

    YanıtlaSil
  97. kardeşim başın sağolsun, Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun...yaşamayan bilemez tabii inşallah en kısa zamanda atlatıp onun için burada araştırmalarına, bilgilendirmelerine devam edersin hatta daha büyük işlere imza atar ve ona layık biri olduğun iç huzuruyla fatihalar, ihlaslar, yasinler hatta hatimler gönderirsin ruhuna...şimdi lafım sana değil senin tarzın bu en kötü en yaralayıcı durum dahi olsa sikkoluğunu bırakmıyorsun anladık ama şu senin tarzına modana uymak için abuk sabuk küfürlü alaylı başsağlığı mesajları yazanlara Allah akıl fikir versin diyorum seni de Allah a emanet ediyorum...

    YanıtlaSil
  98. semtte benden başka bu konularla ilgilenen yoktur diyordum herif sikip atmış resmen.neresindesin o kadar merak ettimki anlatamam fındıkzade falan olması şöyle stadın oralar falan olsun hacı :D

    YanıtlaSil
  99. yaaa sabah sabah soktum kafamı kovaya oturdum ne zırvalamış bi bakayım derken siktin hayatımı...! Bi gün karşılıklı atalım, ama gelmiyceksen söz verme bitirme kendini hadi yaladım..

    YanıtlaSil
  100. anani niyolay ye ye şarkısını incelerese panpa.
    galiba orda ananı yiyolar da diyo lan '-.- WTF
    swh swh (inci'ci)
    şaka lan gözüm doldu lan iyi çalışıyosun. bunlar heralde bir uğraş halini almış sendede . keşke fırsatın olsada konuşsak be aga.çayda demlerim taze miss deniz manzaramızda var .baktın muhabbet sardı mezede var be aga. konuşalım lan!

    YanıtlaSil
  101. Bugün 14 gün oldu babam vefat edeli
    acım daha çok taze,dokunsalar ağlıyacam Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun tüm babalrın ve müslümanların

    YanıtlaSil
  102. van daki deprem için ne diyorsun sikko reyiz?

    bence bir haarp projesi amk bilim adamları vandaki deprem için sürpriz diyor lan acil cvp ver.

    YanıtlaSil
  103. merhaba.

    ben babamı kaybedeli 11 sene oldu. dile kolay 11 sene. zaman geçtikçe acısı hafifler sanıyorsun ama olmuyor. sadece Allah'ın bir lütfu olan unutma ile alışma hissi arasında yaşamaya devam ediyorsun. sonra sahabe geliyor aklıma. Efendimiz (SAV)'i anne-babalarından, canlarından çok sevdikleri geliyor aklıma. Efendimiz (SAV) in ahirete yolcu ettikleri, dünyada sadece bir kızı ile kalması, yaşadıkları.
    Özetle demek istiyorum ki, hiçbir acı diğerine benzemiyor, en sevdiklerinin yerini hiçbir şey doldurmuyor, teselli sözleri kifayetsiz kalıyor. ancak bir tek teselli işe yarıyor: Sevdiklerimiz asıl yurduna, ahirete, Allah'ın yanına gittiler ve biz de gideceğiz, onlara er ya da geç kavuşacağız. mühim olan onlarla cennetete tekrar bir araya gelmeyi başarabilmek ve bunun için Allah'a dua etmek.
    Allah sabır versin.

    YanıtlaSil
  104. Babanı nasıl tanıdığın, onun kim olduğundan daha önemlidir.

    YanıtlaSil
  105. Michael,

    Şu adrese bir bak bu gün benim kafa karışık bir şey anlamadım gerçi yazı da karışık ya neyse İlluminati bildirgesi yayınlandı başlığı altında uzun bir yazı bu ahanda adresi bu;

    http://mortakal.blogspot.com/2011/10/illuminati-bildirgesi-yaynland.html

    Eğer gerçekten de bu puştların yayınıysa bu işte bir gariplik var.Bu ibneler bir şey planlıyorlar ya da planı uygulamaya koymak için start veriyorlar.

    Ne olduğunu anlayabilmek için burada tartışalım bunu.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  106. Allah rahmet eylesin...

    Sikko geç yazıyoruz biliyorum ama yinede başın sağolsun...

    Ve lan daha fazla üzme kendini sen 1 kişiye ulaşıcam diye binlerce kişiye ulaştın ve belkide birçok kişinin hayatını değiştirdin... Hadi yeni yazını sabırsızlıkla bekliyoruz.

    Kaynataya selamlar...

    YanıtlaSil
  107. İki gıdım neşemiz vardı siktin attın birader oldu mu. ..Başın sağolsun..

    YanıtlaSil
  108. maykılım sıkkom acını tekrar paylasıorum.. sen burda onca ınsana bır cok sey ogrettın kı bu ortak kanı ben bıle bu kadarını bılmıordum.. allahrazı olsun sımdı bak ne dıycem sana iluminati.org dıye bısey var abıcım bu sayfayı kaynak goruntule yapınca ne cıkıor bılıor musun? bunu ınceleyın gorursnuz zaten fakat ısın en ılgıncı ne bılıor musun? baglantı yapılan ip adresı dıerek karsına cıkıor .. yanı bu aslınad benım yılarca yaptıgım seydır sıteme yada bloguma gıren mısafır de olsa herkesın ips ını kaydederım fakat bunlar da bunu yapıor artı ip adresı dısında fazla bır bılgı var yer adsl hısmetı falan.. pekı bu nedemek bılıor msuun? azınıza sıcarım demek nasıl yanı bak demek her turlu bılgın benım elımde demek kı telekomda onlara calısdıgı ıcın sorun yok .... Yani istedigi zman istedigi yerde bizi bulabılr.. ısın dıger tarafıda yaklasık 7 aralıkta! bır fıyasko kopacak kesın 7 aralıgında 666 ıle bır baglantısı vardır.. yada o gun ıle ılıskılıdır.. bılgılendırdıgın her sey ıcın tesekkurler sikko

    YanıtlaSil
  109. sikko reis Model - Pembe Mezarlık klibini analiz etmeni istiyorum senden.şarkı sözleri ve klip sanki bir mesaj niteliğinde

    YanıtlaSil
  110. sokayım cezvene piç. ne güzel yazılar yazıyordun bu ne nerden çıktı amk? hadi kalk kalk...uyan. uyandır

    YanıtlaSil
  111. başın sağ olsun hacı. ellerine sağlık güzel yazı

    YanıtlaSil
  112. Ben ağlayamıyordum uzun zamandır. Zorlasamda olmuyordu gelmiyordu gözümden yaş. Senin babanla ilgili yazılarını okudugumdan beri ağlıyorum her okuyusumda tekrar tekrar. Bu Boktan hayatın karşılıksız sevilemeyeceği gerçegini anlamıyor onlar. Bok yesinler baba yapma bileceklermiki sanki diyorsun Allah rızası için yapıyor bunuda biliyorsun ama değmeyecek aynı zamanda bunuda biliyorsun. Ama yapıyor işte karşılığını göremesede ağzına sıçtıgımın nankör insanı bilmesede yapıyor Allah rızası diyor yapıyor. Yaşamadım senin yaşadıgın duyguyu ama hergece yaşatıyorum kendime o günü.. Birgün gidecek biliyorum. Hergece hıçkıra hıçkıra ağlıyorum.. Duymasın üzülmesin diye yastık tıkıyorum ağzıma. Babam üzülmesin. Gidecek birgün onun için herşeyi yapmalıyım diyorum ama insanoğlu nankör işte bende o hayatın içindeki babama bi hayrı olmayan boktan insanlardan biriyim. Böyle adaletsiz hayatın içine sıçıyım. Saygılar.

    YanıtlaSil
  113. Öncelikle merhaba. Ben burada yeni sayılırım. 2 aydır falan burayı takip ediyorum ama daha yeni zamet edip şu alınması gereken hesaplardan aldım. Ve kesinlikle burayı çok başarılı buluyorum (küfürülü konuşmalar ilk öncelerde biraz garibime gitsede alıştım, Anita Blake kızıyım ben). Bu yazıya gelince, anladığım kadarıyla zor bir dönemden geçiyorsun. Çok klişe olacağı için başın sağolsun demiyorum çünkü pek bir anlam ifade edeceğini sanmıyorum. Üzgünüm de demeyeceğim çünkü bu da yalan olur (kusura bakma empati konusunda çalışıyorum daha). Ama seni anlayabiliyorum. Benim için önemli olan biri ölmedi ama buna benzer bir şeyler yaşadığım oldu. Ben bu dönemleri anlatabildim, umarım seninde bu dönemlerin çok uzun sürmez. Tavsiye ister misin bilmiyorum ama ben yinede bir şeyler söylemek istiyorum. Ben, bunalımlı ergenik kıvamlara geldiğimde her zaman şizofren otistik ağzı burnu dağıtılasıca biri olur çıkarım. Yani arkadaşlarım böyle der. Bencil, kibirli, gıcık, sinir bozucu, ukala ve çok bilmiş bir piç. Bu dönemlerde birtanecik aşkım yardımıma gelir: Vittorio. Vit, benim çocukluk aşkım gibi bir şey. Zihnimde yarattığım kara atlı prensim gibi bir şey. Yazdığım romanlardaki karakterlerle kafayı bozdum zaten. Hatta bir keresinde başka bir karaktere psikopatça aşık olmuştum ama böyle bir şeyi tavsiye etmiyorum. Her neyse. Kendine asla acıma ve hayatın anlamsızlığına kapılma. Kitap oku! Kitap, seni bu durumdan çıkaracak iksir gibi bir şey. Illuminati'ymiş Yahudi'ymiş Masan'muş hepsini boşver. Kitap oku. Sadece kitap. Çünkü kitap okuduğun zaman bu dünyadan soyutlannıp daha güzel ve kontrol altındaki bir dünyaya geçiyorsun, her şeyi unutuyorsun ve orada tanrı oluyorsun çünkü olayları sen yaratıyorsun (en azından ben böyle hissediyorum). Çok kitap okuyan biri olduğum için ben bu duyguları çok yoğun hissediyorum, umarım sende kitaplardan benim aldığım zevki alabilirsin. Çünkü benim tek kurtuluş yolum kitaplar... Önerebileceğim bir seri var; Anita Blake serisi, ilk kitabı Suçlu Zevkler. Psikopat bir ilgiyle okuduğım 21. kitabının yazıldığı bir seri ama sıkmıyor. Ondan sonra mitoloji falan araştırabilirsin. Öyle şeyler işte.
    Çok konuştum. Teşekkür ederim. Neden bu kadar konuştum bilmiyorum genelde çok konuşmam, ve kendimi bu kadar açığa çıkarmam ama neyseki sanaldayız.
    Bu kadar yazdım umarım zahmet edip okursun ve cevap yazarsan çok sevinirim.

    YanıtlaSil
  114. pampa ben yurtdısından gelince bi ara içelim sen böle şeyler yazmazdın görüşelim :D

    YanıtlaSil
  115. lan ebeni skeyim senin, ne güzel laf yapıyor ağzın böyle...başka iki yazını okudum düştüm buraya, ağlattın beni g.t....ne cezvesi, ne porselen çaydanlığı olm, ben çay ocağımı kaybettim 14 sene bitti...neyse len, senin de fazla günahın yok, dolmuş gözyaşları, fışkırmaya yazı ararken okumuşum senin bu güzel satırlarını...yaşım 55 oldu, belki senden büyük oğlum da var, toplam 3....bayram bayram, rahmet istedi peder, ben de göz yağmurlarımla yaptım gerekeni....blogunun takipçisi olacam bak haberin olsun, 3-4 haftada bir imtihan edecem seni..hadi bakalım....

    YanıtlaSil
  116. diyecen şimdi, baba 55 yaşında adamsın, utanmıyor musun böyle bebe ağzıyla yazmaya....hissettiğim yaş 20 amq....küçük oğlana kanka diyorum....eh o da bana abi....içmeyecektim bu akşam...senin hatırına içecem len adını bilmeden, kendini tanımadan, 3 satır yazısıyla sevdiğim yazar...baban da, babam da nur içinde yatsın.....

    YanıtlaSil
  117. Dinlisi dinsizi kafiri mümin'i enteli malı aptalı beyefendisi hanımı kevaşesi amcası yengesi emmisi kuzeni yeğeni hepiniz çok güzel gözüküyosunuz gözüme bugün garip bi şekilde lan.Uzun sürmez gerçi ak alkolü çok almadım.afshsh.

    Benim de gözlerimi doldurdun pezemenk herif.Allah rahmet eylesin.Annene ve kimselere evlat acısı da yaşatmasın inşallah.

    Hepinizin bayramı da mübarek olsun.

    YanıtlaSil
  118. sikko yakınlarda bir yazı yok mu?

    YanıtlaSil
  119. sikkofield ! yalnız mısın ? çok iyi tanıdığım bir kerhaneci var ... şaka lan biz senin takipçilerin senin yanındayız -biraz uzağı fakat buradayız işte o kadar yalnız hissetme kendini.başın sağ Allah yardımcın olsun sikko dostum

    YanıtlaSil
  120. nefesini tut gözünü hiç açma kardeşim o anlamzsız şekilçikler ne kadar saçma ve bir o kadar da oyalayıcı geliyorsa siktir et bırak nefesini o tavanı da sikeyim demliğide sikeyim sinirlerim çok bozuk yalnızlığıda sikeyim!!insan hayatını birisiyle paylaşınca farkına varıyor yanında bir sıcaklık olduğunu:;:sonra o gidince soğuyor orası aq o hiç gelmeseydi bilemicektim ben öyle bir sıcaklığı sözün özü insan özlemeyi sevmekten sonra yalnızlığı birliktelikten sonra öğreniyor!!!selam olsun herkese

    YanıtlaSil
  121. Her şeyin bir çaresi vardır mayk. Önemli olan o çareyi bulabilmek. Sana dua edicem.

    YanıtlaSil
  122. ya kaç aydır nerelerdesin yeni yazılarını beklemekten öldüm...!!!

    YanıtlaSil
  123. Sana bir yazı tavsiye ediyorum belki bir yararı olur:

    http://bakis-acisi-yoktur.blogspot.com/2011/09/ask-denilen-sey.html

    Bazı şeyler güzel görünür ama aslında güzel değildir.

    YanıtlaSil
  124. ağzıma sıçtın kardeşim allah sabır selamet versin

    YanıtlaSil
  125. bugun gidip doya doya sarılıcam babama...

    YanıtlaSil
  126. Mekanı cennet olsun birader. Bizi de bu hale soktun ya, dibin düşsün.

    YanıtlaSil
  127. sikko tıbben baban değilim ama anlattığın kadarıyla babana çok benzeyen bir insanım. sineği öldürmemek icin kış günü camları açar evi buz ederim. cömert adil ve olduğum gibiyim kibirli değilim bunları yalnız olmadığını bil ve beni baban yerine koy diye diyorum. çünkü şimdi gerçekle karışık şu espriyi yapacağım; benim hiç oğlum olmadı sikko. sana oğlum diyebilir miyim.

    babanla hemen hemen aynı karaktere sahip biri olarak babanın ahiretten sana şöyle dedigini düsünüyorum;
    oğlum bu kadar üzülme yavrum. sende öleceksin buraya geleceksin. vakit varken silkin kendine gel ve ikimiz icin birşeyler hazırla. buranın azığı orada hazırlanıyor. burada 1 dirhem eklenemiyor. bana çok azık lazım amel defterimin kapanmaması icin hayirli bir evlat lazim. sikko oğlum hayırlı evladım olur musun Rabbimize benim icin dualar edermisin?
    işte böyle diyordur oradan baban sikko oğlum.

    YanıtlaSil
  128. VAN DEPREMİ
    arkadaşlar ben üniversite öğrencisiyim ve bir konferansta aslen türk olup ve amerikada birçok açıklayamadığı yeminli labovatuvarlara girmiş bir hoca geldi adam zaten hepimizinde bildiği gizli projelerin ve teknolojidede çok farklı buluşların açıklanmadığını dedi ama çok ısrar ettik konferans sonu ve adamın amerika hakkında kısa bir söylem ardından çıktı ve konferansı bitirdi. hoca çıkmadan VAN DEPREMİ varya AMERİKA bedava ilaç dağıttı ve oradakileri maymundan sonra kendi vatandaşında denemeden oradaki insanlarda test etti dedi.ben bunu duyduktan sonra gözlerim yaşardı ama nedense oradaki 100 küsür insanın en ufak bir ilgisini çekmedi ben gençlikten utandım o an. bizim insanımızı kobay olarak kullandılar deyip çıktı. bence VAN DEPREMİ bilerek yapılış olabilir oradakilerin zaten bedava ilacıda alacaklarıda kesindi. buna izin veren tabi hükümettir sonuçta hükümetten habersiz bir halt edemezdi ama zaten bizim hükümet orospu gibi kim gelirse gelsin amerika KÖPEĞİ oluyor bu kadar.......!!!!

    ulaşmak isteyen ilim.munati@gmail.com yazabilir.

    YanıtlaSil
  129. Yalnızsın çünkü büyük insanlar yalnız olmak zorunda.Yaşadığın şeyi kimse anlayamaz ama gel gör ki seni anlamak isteyen insanlar var.Yalnızsın evet ama seninle yürümeye hazır ve yanında olan insanlar var.Amacım duygusal vıcık vıcık olan bir konuşma değil,sadece söylemek istedim o kadar. :)

    YanıtlaSil
  130. selam sunu anladım
    normal ınsanım zekası ıle yazılmamıs! bır ton safsata

    bence hepınız fakesiniz

    YanıtlaSil
  131. Babanın mekânı cennet olsun. Senin gibi bir evlat yetiştirdiği için kendi ile gurur duyuyordur.

    YanıtlaSil
  132. Bunu geçici bir ayrılık olarak düşünemez misin? Önünde sadece geçici ve çok kısa bir insan hayatı olduğunu, hemen sonrasında kavuşacağınızı tekrardan.

    YanıtlaSil
  133. Bu yazını 2012 den beri bilmem kaçıncı kez okuyorum artık her satırını ezbere bilmeme rağmen her okuduğumda içim dağlanıyor be
    Allah yardımsın olsun mekanı cennet olsun

    YanıtlaSil
  134. Her şeyin bir çaresi vardır mayk. Önemli olan o çareyi bulabilmek. Sana dua edicem.

    YanıtlaSil
  135. Allah rahmet eylesin, Başın sağolsun. İnşallah baban kadar güven duyacağın bir eşin olur ve mutlu bir şekilde yaşarsın. Senin için bir şeyler yapabilmeyi cok isterdim ama kendime hayrım yok. Dua edebiliyorum sadece

    YanıtlaSil
  136. Seni anlayabildiğim ve duygularını seninle birlikte paylaşabildiğim için o kadar üzgünüm ki. İçten içe keşke seni anlamasam, yazdığın her satırda seninle birlikte o hisleri hissetmesem diye sayıklıyorum. Ama ne yazık ki başaramıyorum.

    YanıtlaSil
  137. sene 2023 oldu hala gelir okurum bu yazını. hayatıma çok dokundun. allah gönlüne göre versin.

    YanıtlaSil
  138. elimizde olmadığı halde kötü şeyler yaşıyoruz acısını ömür boyu çekiyoruz ,ömür boyu belki ilk anki gibi taze kalmıyor acısı ama izi ölene kadar kalıyor bazende en çok geceleri nüksediyor ve bu senin elinde değil ne yapıcan buna karşı bilmiyorum hacı bilmiyorum gidenin yerini gelenler almıyor herşeyin ilki güzel bu hayatta ilk sikiş ilk sevgili ilk başarı ilk tecrübe ilk ilk ilk ,sonrası çöp tükettikçe ölüyoruz

    YanıtlaSil

Bu blog'a yapılan her yorum, o yorumun sahibini bağlar. Ayrıca makaram sarı bağlar.

3. şahsa hakaret olmadığı müddetçe asla yorum silmem. "Bu yorum yazar tarafından silindi" ibaresi, eğer o yorumu yazan kişi kendi yorumunu sildiyse çıkar.