Okunması şart makaleler:

Tasavvuf ve Tarikatlardan Yeni Dünya Dinine: Bölüm 1 ve Bölüm 2
Komünizm, Kızıl Devrim, Sovyetler Birliği ve Şirketler
İnsan, Din ve Kuran
Bu da amme hizmeti: Okunması Gereken Kitaplar Listesi

Bir Başka Din: Tasavvuf kitabı çıktı; internet'ten sipariş etmek için kitapyurdu link'i.

YENİ: Youtube'daki hodor hodor konuşmalarım için buradan alalım.

28 Nisan 2012 Cumartesi

Türkçe September Clues

Türkçe September Clues yayında sevgili kaynatasızlar.



Simon'ın bir sözü var bu belgeselle ilgili ki bence konuyu kesinlikle özetliyor: "Bu araştırmadaki gerçekleri görmezden gelmek, planı hazırlayanlar dışında kimseye bir şey kazandırmayacaktır."

Evet Simon, haklısın, hep haklıydın.

Ben 11 Eylül'le ilgili o aylar süren 2 yazıyı yazmadan önce Simon'ın bulduklarına zıt olarak neler ileri sürmüşler, antitezler nelerdir, onları da merak ettim ve taradım. Bunun sonucunda yaptıkları şeyin ya onca ispata rağmen bütün konuyu "ulan koca Amerika böyle hata mı yapar?" diye embesilce çizip atmak ya içerisindeki birkaç tartışmalı tespitten yola çıkarak bütün çalışmayı karalamak ya da Simon’ın kişiliğine saldırmak olduğunu gördüm. O yazdığım 2 yazı ise benim için bir nevi sosyal deney gibiydi. Simon’la aynı tepkileri alıp almayacağımı merak ediyordum. Ve evet, sonuç aynıydı zira insanoğlu basittir, dünyanın neresinde olursan ol öküz insan yine öküz insandır.

Sana söylüyorum kaynatasız; sağcı solcu, müslüman ateist, şeriatçı laik, her kim olursan ol, bu belgeseli önyargısız seyret, sadece 1,5 saatini ayıracaksın, nelere harcamıyorsun ki 1,5 saatini? Ben şahsen, bu belgeselde anlatılan neredeyse tüm tespitlerin sağlamasını orijinal TV arşivlerinden de yaptım, bir kısmını da yazılarımda açıkladım. Simon Shack adındaki bir İtalyan, olayın dışında olmasına rağmen neredeyse her şeyi çözmüş durumda. Ve Alex Jones gibi kimi ünlü gazeteciler, Simon'ın keşfettiği bu "aksi ispat edilemez" gerçekleri görmezden gelmekte veya içi boş argümanlarla reddetmekteler.

Üzgünüm sevgili dünya, fakat 11 Eylül 2001 tarihinde hepiniz kandırıldınız.

Üzgünüm sevgili dünya, fakat 11 Eylül 2001 tarihli olaylar bahane edilerek ABD, hiç var olmayan kitle imha silahlarının peşinde milyonlarca Iraklı ve Afgan'ın ölümüne yol açtı.

Üzgünüm sevgili dünya, siz içerisinde cebelleştiğiniz küçük egonuzun derdindeyken, birileri hızla yol alıyor.

Bu belgeselin çevirisine yardım etmek isteyen yüzlerce kişiden mail aldım, birçoğuna cevap veremedim kusuruma bakmayın kaynatasızlar, hepsine yetişmek için baya baya sekreter tutmam lazımdı mına koyim. Herkesin çorbada tuzu olsun diye 50-100 cümle arası pay ettim, sonra İngilizce’si iyi bir kaynatasızla tümünü gözden geçirdik çevirinin. 30’dan fazla kişinin payı var bu çeviride. Çok sembolik bir iş, kimsenin 50 cümle çevirmekle kolu yorulmadı, fakat yine de güzeldi. Sağolun kaynatasızlar. 

Sizden ricam, bu belgeseli olabildiğince insana ulaştırın, zira 2-3 tartışmalı tespitiyle bu belgesel olayı komple çözmüş durumda. Milletin sıçtığı bokta hata arayan vasıfsız dangalaklara değil, Simon’ın anlattıklarına kulak verin.

Herkese sevgiler, mocok.


6 yorum:

  1. Kesinlikle seyredin, seyrettirin. Bura yoruma kapalı, Youtube'u sikertebiliriz ama ehehe. Mocok.

    YanıtlaSil
  2. videonun linki var mı hidemyass'le izlemek için malum youtube kapalı

    YanıtlaSil
  3. Admin sen herhalde bu edepli cevapları görmemişsin.
    http://www.youtube.com/playlist?list=PLN_hO1-iDNs9BtBT9WYXs4KHZVflKOHgg

    YanıtlaSil
  4. Micheal,bazı konularda danışmak,konuşmak ve tartışmak amacıyla görüşmek isterim.Biz bir kaç kafadar belgesel çekmeyi planlıyoruz,sinema tv mezunları olarak bu vesile ile de senin fikirlerinden yararlanmak istiyoruz.Bizimle görüşürsen çok mutlu oluruz şayet İnşaallah iletişime nasıl geçebilirim seninle...

    YanıtlaSil

Bu blog'a yapılan her yorum, o yorumun sahibini bağlar. Ayrıca makaram sarı bağlar.

3. şahsa hakaret olmadığı müddetçe asla yorum silmem. "Bu yorum yazar tarafından silindi" ibaresi, eğer o yorumu yazan kişi kendi yorumunu sildiyse çıkar.