Okunması şart makaleler:

Tasavvuf ve Tarikatlardan Yeni Dünya Dinine: Bölüm 1 ve Bölüm 2
Komünizm, Kızıl Devrim, Sovyetler Birliği ve Şirketler
İnsan, Din ve Kuran
Bu da amme hizmeti: Okunması Gereken Kitaplar Listesi

Bir Başka Din: Tasavvuf kitabı çıktı; internet'ten sipariş etmek için kitapyurdu link'i.

YENİ: Youtube'daki hodor hodor konuşmalarım için buradan alalım.

2 Haziran 2013 Pazar

Gezi Parkı Olayları Hakkında

Herkesin kafası karışık, bu Gezi Parkı olaylarının da Arap Baharı'nın uzantısı olduğu, dış destekli olduğu, Türkiye'yi karıştırmak için başlatıldığı şüphesi var kafalarda. Ne yalan söyleyeyim bende de vardı bu şüpheler, ta ki orada toplanan kitleyi görene kadar. Avradını siktiğimin televizyonları yüzünden Yozgat'ta oturan adam bu olayların "Anarşi" olduğunu zannediyor. "Polise taş atarsanız tabi polis de sizi coplar, oh olsun" diyen de var. Size olayların bizzat tanığı olarak gördüklerimi anlatacağım, sonra büyük resmi de beraber değerlendirelim kaynatasızlar.

31 Mayıs günü Teşvikiye'de işim vardı, eylemlere katılma fikri yoktu kafamda. Dışarı çıktığımda yolların kapalı olduğunu gördüm, biber gazı da vardı havada. Önümden "Hükümet istifa", "Tayyip istifa" diye slogan atan -göz kararı- bin kişilik bir grup geçti. Polis biber gazlarını daha da arttırmaya başladı. İnsanlar artık gazdan o kadar bunaldılar ki kaldırımdan yürüyenler de gruba alkışlarla destek vermeye başladı, hatta grubun arasına katılanlar da oldu. Polis daha da arttırdı biber gazını. Biber gazının tek sebebi bu insanların "Hükümet İstifa" diye bağırmalarıydı. Polis insanların üzerine yürüyüp, gaz bombası atmaya başladı, epey bir karambol oldu. Yani o karambolde biri ölse, biri kör olsa, sorumlusunu bile bulamazsın. Ben bir süre daha gruba katılmadım, polis bu grubun çok uzağında yolda yürüyen insanların üzerine de biber gazı sıktı. Onları da gördüm. Yürüyüş yapan insanlara biber gazı sıktı demiyorum bak, onu geç o zaten Allah'ın emri (haşa ehehe). Yürüyen diyorum. Kendi hâlinde yolda yürüyen adama biber gazı sıkıyordu polis. "Allah Allah" dedim, "Yürüyen adama biber gazı sıkmak nedir? Polis bunu bilerek, insanları kutuplaştırmak için mi yapıyor?" diye düşündüm. 

Aynı günün akşamı Taksim ve Harbiye arası bir yerdeyim, o uzun caddenin adı ne amına koyim, Osmanbey'e giden hani. O caddede binlerce insan vardı o gece. Sadece slogan atılıyordu, binlerce insan "Hükümet istifa" diyordu. Ne bir partinin, ne bir siyasi fikrin egemenliği vardı orada, belki de hayatında daha önce hiçbir eyleme katılmamış insanlar vardı orada. Senin komşun, benim amcam, sınavdan bir gün önce yanına gelip "Ders notu lazım mı hacı?" diye soran arkadaşın vardı orada. Yılların birikimini kusuyordu insanlar "Hükümet İstifa" diyerek. Polis üzerimize mütemadiyen gaz bombası fırlatıyordu, yine de orada durup slogan atıyorduk. Polise karşılık verilmedi, zaten verilmemesi de lazım. Önemli olan, orada bulunan insanların da bunun farkında olmasıydı. Ambulansa yol vermeyen arabayı azarlayan insanlar vardı o gün orada.

Ertesi gün (gündüz) Beşiktaş ve Taksim'de yine kalabalık toplanmıştı. Sadece slogan atılıyordu. Beşiktaş'ta Çarşı'nın en önde yürüdüğü bir grup ve arkalarındaki bin kadar kişi slogan atıyordu. Yoldan geçenler gülerek ve alkışlayarak destekliyordu bu insanları. Gündüz Beşiktaş ve İnönü o kadar güzeldi ki, insanlar o kadar renkliydi ki, hani İlhan Mansız Senegal'e gol atınca hissettiğin o gururla karışık sevinç var ya, onu hissettim orada. Havadaki tek yoğun gaz kitlesi köftecilerin dumanıydı, biz de aramızda makara yaptık "Köfteciler orantısız güç kullanıyor amağa goyim" diye. Çünkü ortada polis yoktu, yalnızca kul hakkı yiyip müslüman geçinenlere karşı toplanan insanlar vardı. Taksim'e çıktık, yüzü peçeli beş veya altı tane ağır orospu çocuğu park hâlindeki polis arabasını parçalayıp deviriyordu. Bunlara karşı çıkanlar, laf atanlar, yanlarına gidip engel olmaya çalışanlar vardı. Başka da hiçbir olay olmadı 1 Haziran gündüzü Taksim ve Beşiktaş'ta. Çünkü polis yoktu, olsa da saldırmıyordu.

Biz Taksim'deyken Beşiktaş'ta olaylar başladı. Orada bulunan arkadaşımdan aldım haberleri, polis durup dururken insanlara gaz bombası ve şu portakal gazı olduğu söylenen, nefes almayı güçleştiren ve mide bulandıran gazdan atmaya başlamış. Hatta polis ilk saldırıyı öyle bir zamanda yapmış ki, o sırada insanlar slogan bile atmıyorlarmış. Tam rehavet anında, tek suçu meydana inip tepkisini sözlerle göstermek olan insanlara gavura saldırır gibi panzerlerle saldırmaya başlamış polis. Dün akşam yine Beşiktaş'ta olaylar oldu. Yani ne zaman polis insanlara saldırdı, o zaman olay oldu. Tayyip Erdoğan bugün televizyonda "Dükkanları yağmalıyorlar, bu mu çevrecilik?" dedi. Size Allah'ım üstüne yemin ederim ki ben günlerdir sokakta olmama rağmen öyle bir kitle görmedim.

Şimdi size şu kadarını söyleyeyim, ortada bir provokasyon varsa eğer bunu yapan polistir. Daha doğrusu polise o emri verenlerdir. Bu ülkeyi idare edenler ya tüm olayların polis yüzünden yaşandığını bilemeyecek kadar cahil, ya da kendi aleyhlerinde hiçbir söz söylenmesini kabul edemeyecek kadar kibirliler. Ben o kadar da cahil olduklarını düşünmüyorum, bunun adı resmen kibir.

Yoldan geçen kendi hâlindeki vatandaş, polisin neler yaptığını bizzat görünce sinirlenmeye başladı. Belalar okumaya başladı. Reyhanlı'da da "Hükümet İstifa" diye bağırıyordu insanlar geçen haftalarda, hatırladınız mı? Çünkü bu insanların bizzat canı yandı. İşte sorun şu ki, insanlar bunları bizzat görmedikçe tepkilerini dile getirmekten çekiniyorlar. İnsanların bir kısmında öyle bir korku hakim ki, öyle bir "Aman tadımız kaçmasın Ali Rıza Bey" tribindeler ki... Kimseye karışmazsam bana bir şey olmaz diye düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz güzel kardeşim. Dün Mehmet'e olur, bugün Hasan'a olur, yarın bakarsın sana da olur. Bugün sırf "Tayyip istifa" diye bağırdığın için kafana gaz bombası, vücuduna plastik mermi yiyorsan, yarın öbür gün hakkını araman gerektiğinde neler yersin neler.

Şimdi bu olayların Türkiye'yi karıştırmak için başlatıldığı söyleniyor. Bak hacı, o sokağa çıkan insanlar durumun gayet de farkındaydı. Ben insanlara olan umudumu tam kaybetmek üzereyken, bu kadar aklı başında ve bu kadar cesur bir kitle gördüm meydanlarda. O kitle de halktı, halk. Devlete saldırılmaması gerektiğini gayet de iyi biliyor bu insanlar, kimsenin zerre kuşkusu olmasın. Bizim ülkemizde Müslüman Kardeşler gibi, Özgür Suriye Ordusu gibi silahlanıp devlete saldıracak bir örgüt var mı ulan? Hatta günlerdir beraber kolkola yürüdüğüm o adamların kafasına silah dayasan, taşaklarını ceviz kıracağına sokup patlatmakla tehdit etsen, yine de yapmazlar öyle bir şeyi.

Hükümet yalakası olanlara lafım yok. Onlar "biz buyuz" diyorlar. Yiğit Bulut attığı tweet ile Ergenekon'u sorumlu tuttu bu olaylardan mesela. Kendisi de inanmıyor söylediklerine. Bunlara ben söyleyecek söz bulamıyorum açıkçası, bunlar güce tapanlar, onu anladık. Ama sen güzel kardeşim, sen kafası karışık kardeşim, korkma. Ben sokaklarda umut gördüm. Bilinç gördüm.

Televizyona Allah rızası için inanmayın. Bu olayları sadece Halk Tv verdi. Onlar da ara sokaklarda yaşananları görüntüleyemedi. Yani Halk Tv'de gördüklerinizin eksiği vardı, fazlası yoktu. Bu iş öyle size yutturmaya çalıştıkları gibi canı sıkılan üç beş marjinalin heyecan arayışı değildi, halkın "Artık yeter!" diye 
haykırmasıydı.

Bu olaylar manipüle edilebilir mi? Elbette edilebilir. O ihtimal var. Fakat günlerdir "Biz daha ölmedik!" diyen bu insanlar, eminim ki buna da izin vermeyeceklerdir.

İnsanlara temiz suyu temiz borularla ulaştırmanız gerekir. Suyun pisse boruların temiz olması bir sike yaramaz. Suyun temizse ve boruların pisse, bu sefer de suyun tüm temizliği çöpe gider. Size şunu söyleyeyim ki bu işin suyu temiz, kaynağı temiz. Bu bir halk hareketiydi, her hükümet karşıtı protestoyu çok güçlü dış odaklar planlayacak diye bir kaide yok. Bu topraklarda yaşayan aslan gibi insanlar var. Fakat galeyana gelip polise saldırılırsa, taşkınlık çıkarılırsa, işte o zaman borular kirlenir. Aman dikkat.

Çok güzel insanlar var, çok. Selametle.

Not: Haklıyken haksız duruma düşmemek için dikkat http://www.guncelmeydan.com/pano/ne-oluyor-ne-yapmali-erhan-sandikci-t34634.html

266 yorum:

  1. Haklısın abi Bazı şeylerin zamanı geldi eylemden vakit ayırıp yazdığın için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. lan sikko yoksa duvarlara ''Çare Drogba'' yazan senmisin he random gülücük.

    YanıtlaSil
  3. Yav he sikko he
    twitter.com/metojen

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. sikko haklısın bunun bir halk hareketi olduğu doğrudur ama içinde marjinal gruplar gerçekten var. dün taksime çıkan halk barikat yapmış. bir nevi kurtarılmış bölge. halk bunu yapmaz. terör örgütü ve yandaşları yapar. yanlış anlaşılmasın halka terör örgütü demiyorum ama içlerine sızanlar var. umarım halk bunu fark eder.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle var, kesinlikle haklısın. fırsattan istifade eden şerefsizlerin farkında insanlar şu ana kadar.

      Sil
    2. Baba onlar her zaman olacak zaten, önemli olan aynı şu anki gibi bilinçli bir şekilde bunlara karşı durmak değil mi? O zaman kaçıcak delik ararlar işte.

      Sil
    3. en kötüsü de tv başından olayları takip edenlerin o bölücü grupların yaptıklarını fark edememeleri ve halkı suçlamaları bu eylemi provakasyon zannetmeleri. açıklamaktan dilimde tüy bitti ama o anlayış değişmedi

      Sil
    4. abi kayseride kapalı kale taraftarı yüzünden dün gece icerde yattım ben . orospu cocugunun teki torpil geitrmis ortalıgı galeyana getirdi. sonra siseler falan havada ucusmaya basladı fruit ninja gibi oldu gök yüzü biranda sonrada polis müdahale etmek zorunda kaldı..

      Sil
  6. Olaylar çok güzel, halk birleşti ve birbirimizin hakkını savunmaya başladı. Seçimler de yakın. E tamam da AKP gidince kim gelecek kim lan KİM?!

    Bi parti kurun da rahatlayalım şu güç manyağı partilerin her birinin kapısına teker teker kusasım geliyor. AKPymiş, CHPymiş, MHPymiş... Yav hee hee.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim korkum şu: akp istifa eder seçime gidilir akp bu sefer %60 ile gelir...

      Sil
    2. Yaşam Partisini araştırın... Başında asker kökenli tam bir Atatürkçü Hümanist bir insan var... Bizzat tarih hocalığımı yapmıştır... Müthiş derecede okumuş ve ileri görüşlüdür...

      Sil
  7. Lan şu yiğit buluta da acayip sinir oldum Allah'ın yalakası ya.
    1-2 hafta önce habertürk'te bir tel. bağlantısı yaptı 3. havalimanı ile ilgili konuşmak için. adamın 3 cümlesinin birinde yeni dünya düzeni geçiyo yok işte türkiye yeni dünya düzeninde bölye bi yere sahip ortadoğu projesinde böyle bi rölü var yeni dünya düzeninde çok önemli yere sahip falan filan varya bildiğin provakasyonun Allahını yaptı. Neyse içimi döktüm aq :)

    YanıtlaSil
  8. yağmalama yok dıyosun da gözlerınmı kördü aq dukkanların camlarını çerçevelerını ındıren babanmıydı at gözlüklü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözümün önünde ya da görebildiğim kadarıyla kimse bir cama taş atmadı, dükkanlara saldırmadı. Böyle bir şeye oradaki çoğu insan müdahale edecektir, ben de öyle.
      Lakin sonradan kırılmış camlar gördüm. Bunu yapanların provokatörler ve ya sivil polisler olduğunu düşünüyoruz. Elimizden geldiğince engel olacağız.

      Sil
  9. tarafının amk

    YanıtlaSil
  10. şerefsizsin.. Dünya medyasını övüyosun twitterda neden o şerefsizler suriyedeki olayları yayınlamıyolar hiç düşün mü sonra gelmişler türk baharı diye manşet atıyolar.. chplilerle bdp liler el ele yürüyolardı chp miting yaptı sen daha neyin kafasındasın fırsatçılara fırsat verdiniz. Polis Haklı diyen yok zaten şunu beyninize soksanız iyi edersiniz.

    YanıtlaSil
  11. İyi güzel hoşta hükümet devrilirse yerine kim geçicek benim asıl merak ettiğim ve endişe duyduğum şey o.

    YanıtlaSil
  12. provakasyona gelmeyin. yardakçı sığırlar laftan anlamayacak ama gerçekten cahil olanlar var, beyinleri yıkanmış olanlar var. yakın çevremde oldukça polis aşığı bir insan bugün "ya tabi bir de yerinde görmek lazım kim bilir ne oyunlar vardır" dedi ya, bir umut hala var diyebildim. "hakettiniz" de diyebilirdi o sığır sürüsü gibi. şiddet bitsin diye direniyoruz öyle devam edelim. dün Beşiktaş naz kafede yaralılar olduğu söylendi ama ona rağmen attılar gazı. polisleri terörist olduğumuza ikna etmişler ve provakatörler de bunu tetikliyor. zarar verenleri gördüğünüzde direkt engelleyin korkmayın. ve engellenişlerini videoya alın yapabiliyorsanız.
    direnişe devam!

    YanıtlaSil
  13. Dış basın neden destekliyor peki sikko?? Ya bdp liler??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olayların artmasını ve silahlı çatışmaya dönmesini arzu ediyorlar çünkü. Türkiye'de iç savaş çıkması Türkiye hariç herkesin işine gelir. Ben de şahsen diyorum ki, nah olur öyle bir şey.

      Sil
    2. Peki bunların hepsi bir kurgudan ibaret olamaz mı? Reyhanlı'daki patlamayı birkaç günde sindiren halk bir parkın yol açtığı olaylarla bilincine kavuşuyorsa bunun altında bir bit yeniği vardır elbet.

      Sil
    3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    4. Arkadaşlar sikko o kadar anlatmış, yazıyı mı okumadınız? Olayın içine girmeden insanların ne kadar naif bir biçimde direnişte olduğunu görmeden bu tarz yorumlar yapmayın. Neden önceki olaylarda bir şey olmadı diyorsan şu yazıyı okumanı tavsiye ederim.

      http://www.cumhuriyet.com.tr/?hn=420350&kn=885&ka=4&kb=5&kc=885

      Sil
    5. Sizin direniş dediğiniz converse ayakkabılarınızı bağlayıp meydanlara koşmak. Sözde devrimciler, peh! Sarılırsınız artık Akpli, Chpli, Bdpli, İpli kardeş dediğiniz kalleşlere. 12 haziran yerel seçimlerde ne kadar bilinçlendiğimizi göreceğiz.

      Sil
    6. sana ne insanların ne giydiğinden? sen vazifeni yerine getirdin mi o insanların arasına karışarak?

      Sil
    7. Sikko nah deme , ciddi kışkırtma var, daha da artan bir tahrik . Biri kazara tek bir kursun sıksa baslar butun hadise , kimse de önüne geçemez ...

      Sil
  14. sen bu konulara gırme sikko beynın yetmıyo kendı ideolojini yazıya yansıtıyosun kapasiten yetmıyo. diğer konularda yaz cokda sağlam yazıyosun butun yazılarını 3 gunde bıtırmıs bırı olarak söylüyrm bunu. Ama sen bu konulara gırme hakkaten baya beyın eksıklııgı olusuyo. Amerkıaya saydırırsın sureklı dunku olayı desteklıyen amerıka zaten acıklama yapıyolar. Sen amerıkanın destekledıgı bır eylemı gerçekleştiren komunıst toplulugu nerde gordun aq dunyada daha once. BU kadar sıgır oldgnu bılmıydm

    YanıtlaSil
  15. ben hala eylemlerin genelinin anlık ve protesto amaçlı olduğuna inanmak istiyorum ama kendi arkadaş çevremde mi salak çok yoksa senin mi göremediğin bölümlerde bazı farklı şeyler oldu bilemiyorum. malum sosyal medya paylaşımları... elemanlar alenen yalan ve iftira dolu mesajlar paylaşımlar ve resimler yayınladılar. 500 yaralılar, ölüler, sırtı ezilen insanlar, köprüde ki yüzbinler vs. bir şeyler yapılmak istendi bu belli ama genel bir sağduyu yaşandı ki çok net bir başarı elde edemedi bazıları. inşallah bu sağduyu tüm toplum kesimlerine sirayet eder. polis dahil... açıkçası ben türk halkının geçmiş sabıkaları nedeniyle hala tetikte olmamız gerekir diye düşünüyorum. umarım yanılırım.

    YanıtlaSil
  16. korkuyorum amk, işler ciddileşirse iyice(ciddileşmeden kastım ölümlü olayların olması) çok kötü olur. Bunu isteyen çakal sürüleri var o halkın arasında, o kalabalıkta polise ateş etseler, polis de bunlar iyice azıttı diye masum insanlara mermi yağdırsa of of of. gözünüzü seveyim o gruplara izin vermeyin, gerekirse linç edin o orospu çocuklarını

    YanıtlaSil
  17. yine güzel bir yazı olmuş. yakın zamanda başladım seni takibe. aynı şeyleri düşündüğümüzü söyleyebilirim. gerçek olan şey, bu olayda 2 tür suçlu grup var. Onlarda kalabalığın içine karışıp şiddeti körükleyenler ve vandalistler ya da kısacası teröristler. Öbürleri de polisi kontrol edip güç gösterisi(!) yapanlar.

    YanıtlaSil
  18. eline sağlık sikko.Bu da benden.

    http://www.kahveagzi.blogspot.com/2013/05/polis-devleti.html

    YanıtlaSil
  19. Sikko yine olanı biteni tüm gerçekliğiyle yazmışsın ellerine ve yüreğine sağlık güzel insan ;)

    YanıtlaSil
  20. helal olsun sikkofield, döktürmüşsün gene. lakin tam açıklayamamışsın gibi geldi, keşke bu olayların sonucunda ne olacağı üzerine tahminlerini de yazsaydın.

    YanıtlaSil
  21. düşündüm diyosun safiyane.yani iki dakkada tarttın biçtin olayı çözdün. bu mudur?
    işin farklı yere gittiğini kabul ediyosun müslüman geçinenler diyip kime çakıyosun. bu işin müslümanlıkla ne alakası var. provokasyona açıksın. her boka kulp takan senin gibiler olayı savunmaya çalışıyor. miting hakkı ise bu ülkede demokrasi var ama iş bize miting yaptırmüurler diye mi başladı. yoksa sokakların meydan okuması oalrak mı? ösoya gerek yok olum bu ülkede ama şimdi suriye halkına yapılan sana yapılsaydı görürdük. biber gazını yiyince ağlamaya başlıyosun. adamlar canlarını veriyor özgürlük için. sen terörist demedin mi? böyle mi halkın yanında oluyosun? bilinç gördüm diyosun, gözün kararmış. halk tv diyosun chp ye selam çakıyosun adamlar provokasyonun kralını yaptılar. halada devam ediyor. senin komünist kemalist zihniyetten hiç bir farkın olmadığı da ortaya çıktı işte. olaylar çoktan manipule oldu. taksimde hala neyin davasını yapıyosun. işine gelince halk hareketi diyosun ama sokaklarda halkın bir kısmınada meydan okuyosun.
    ve son olarak illuminati anlatıp durdun yok ünlüler şöyle yok böyle madonnasından bruce wills ine, oradanda bizim ünlülere, oradanda ingiliz medyasına kadar adamlar türk baharı reklamı yaptılar. taksime bu saatten sonra anca geçmiş olsun denir. bi çuval incir çoktan berbat oldu.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beynı basmıyo işte bunlara. karışmasın bu işlere sadece gaga beyonce la ilgili yazılar yazsın bı sığır.

      Sil
    2. Gerçekten sikko olayı bu kadar basite aldığına inanamıyorum.Yani seni okuduğum o kadar saate yazık kusura bakma olaylar o kadar basit değil ben izmir de dün bankaların,trafik işaret ve levhalarının nasıl yağmalandığını ve starbucks ın ne hale geldiğini bizzat kendim gördüm dışarı çıkan insanlarda neyi savunduğunu bile tam bilmiyorlar kapılmışlar bir sele gidiyorlar bu mu özgürlük hareketlilik yapma allah aşkına ayrıca ben o kadar vahşi şekilde tepki veren polislerimizin olabileceğine de inanmıyorum çıkar bir iki sivri ama bunların hepsi mi insanlıktan çıkmış unutma ki polis kıyafetleri de alınabilen şeyler adam giyer polisim diye yutturur bizim insanımız da yer. Alsancaktaki tablo hiç iyi değil eğer bu özgürlük arayışıysa yazıklar olsun bize ki bunu bile yüzümüze gözümüze bulaştırdık.

      Sil
    3. bu yazı sikkonunkinden daha güzel olmuş haklısınız

      Sil
    4. 'gamze akçelik'.. yine sikkofield(!) yerine ben cevap veriyim. güzel yazmışsın ama çok sert müdahale yapan polisler var. bunları gözümle gördüm.

      peki neden böyle polisler var? çünkü tayyip siyonistlerin kuklası. peki siyonistler ne istiyor? iç savaş. doğal olarak tayyibe de bunun emrini verdiler. tayyip bilerek polislere 'sert müdahale edin' emri verdi.

      Sil
    5. Kissinger; "Güçlendirilmiş vatandaşlar kalabalıkları alanlara çekme tekniğini bilecek ama alana geldiklerinde yapacaklarını bilemeyecekler.”
      “Bu insanlar kolayca marjinalize olacaklar çünkü stratejileri zamanla etkinliğini kaybedecek.”
      kissinger böyle diyor. ulusal kanalda bir iki ölüm olsa deniyor. kitle içinde birileri abi polisi nasıl üstümüze çekicez diyor. şu aşamada polis şiddete zorlanıyor artık. şiddet tırmandırılıyor. protestolarda insiyatif provokatörlere geçmiş durumda. taksimden türkiyeye yayılmasının büyük sebeplerinden biri de budur.

      Sil
    6. 'MR NOBODY' kabul ediyorum ve biliyorum ki Tayyip siyonistlerin kuklası ana bunu tüm polisler için genellemek hepsi şerefsiz ve daha bir sürü kötü kelimeler söylemek ne kadar doğru ve halk bunları göre göre olayların sapıttığını bile bile niye taarruza devam etmekte? Olay boyut değiştirdi. Düşünüyorum da bu olayları hazırlayanlar gerçekten akıllı yaratıklar Türk milletinin zaaflarını nasıl da çözmüşler aslında bize ortaokuldan beri öğretilen 1. Dünya Savaşının sözde çıkma sebebini vardır.Bir Sırp milliyetçisi Avusturya Macaristan imparatorunun oğlun vurur ve savaş patlak verir bizde de maşa olarak gezi parkı olayı kullanıldı ve halk tarihte olmuş bu vak'ayı çabucak unuttu ve tekrar yanlışa düştü artık savaşlar şekil değiştirip psikolojik olmaya başladı ama yöntem değişmedi sonuçları da değişmeyecek bu olayları hazırlayanlar yine kazanacak halk sadece piyon olarak kalacak maalesef benim görüşüm bilgi ve akıl olarak uyanmamız ve kendimize yeten bireyler olduğumuzu kendimize ispatlamamız bakın o zaman olaylar nasıl kendiliğinden çözülüp aydınlığa ulaşmak kolaylaşacak.

      Sil
    7. bazı polisler direnişçilere yardım ediyor, onlara müdahale etmiyor.. bazı polisler de (bunlar sayıca daha fazla zannedersem) çok sert müdahalede bulunuyor. polisler için çok fazla genelleme yapmak iyi değil sanırım şu an.

      ilk başlarda direniş tamamen olaysızdı, insanlar polise herhangi bir zararda bulunmamış, kitap okuma eylemi felan yapmışlar.. yani sadece seslerini duyuruyorlarmış. fakat şu anda 'biz direnişçiyiz' diyip ülkeyi bölmek isteyenler var. bunlar ilk baştaki direnişçiler değil, bilerek veya bilmeyerek siyonizme hizmet edenler. şu anda direnişin şöyle bir tehlikesi var: amerika ülkeye girmek için yer arıyor.

      Sil
  22. Bu ülke öyle bir eyleme şahit oldu ki lgbt, antikapitalist müslüman, ülkücü, sosyalist, kürt, türk, alevi, sünni, galatasaraylı, fenerli kısacası bugüne kadar zıtlıklarıyla aslında farklılıklarıyla bölmeye çabaladıkları herkes tek yürek meydanlarda. Bireysel haklarının tecavüzüne, sonu bilinmedik bir savaşa sürüklenmelerine, kodamanlara peşkeş çekilsin diye kendi doğalarından koparılmalarına, birilerinin hesapları uğruna ölmelerine ve öldürmelerine karşı sloganlarla, kitaplarla karşı duruyorlar.

    Ama şu tablodan bile nemalanmaya çalışanlar var, olayı asker-polis çatışmasına yöneltme çabasında cuntacı zihniyet bu süreci de provoke etmeye çabalıyor. 80 döneminde sağcı solcu diye ayrıştırdığınız, ardından Diyarbakır ve Mamak cezaevlerinde türlü işkencelerden geçirdiğiniz halka aynı şeyleri bugünde yaşatamayacaksınız. zira hak arayışlarını, ellerini avuşturup çıkar peşinde koşacaklara yem etmeyecek bir kitle söz konusu.

    Medyayı da siktir edin, 28 Şubat sürecinde ve nicelerinde attıkları manşetleri unutmadık, zaten medyanın hayatımızdaki işlevi bir televizyon tuşu kadar, daha fazla değil. Geçen cnn türkte amerikan büyükelçisine yorumlatıyorlar, avrupa birliği ne dedi diye yırtınıyorlardı. Kendi hak ve adalet arayışımızı bile batının normlarına öykünerek gerçekleştirecez sanki amk, Amerika 1986ya kadar kızılderili çocukları ailesinden zorla koparıp asimile eden, şu günde bile kızılderililerin rezervasyon adlı bölgelerde yaşam mücadelesi vermesine sebebiyet veren, zencilerle beyazları ayrı otobüslere bindiren, Iraka demokrasi adı altında girip geride milyonlarca ölü ve paramparça bir ülke bırakan kısacası sınıf başkanlığı seçiminde sınıfın en çalışkanını otomatik olarak başkan atayan öğretmende ne kadar demokrasi algısı varsa o kadar demokrasi algısına sahip olan bir ülke. Almanlar desen barbar türkler diye başlamış lafa, bi saniye canısı rammsteinin plastik sikli konser kaydının linkini arıyom, barbar dediğiniz adamlar ellerinde kitaplarla eyleme giden adamlar, sizin önyargılarınızı sikiyim.

    yani demek istediğim şu ki bu davamızda kimse bizi anlamayacak, çünkü reyhanlıda parçalara ayrılan, günlerce üzerinden yanık ceset kokusu çıkmayan, uluderede üzerilerine bombalar yağdırılan, eğitim zayiatı adı altında canlı hedef yapılan, 13 yaşında tecavüze uğrayıp ''Kendi isteğiyle'' kararı verilen, ağaçları free hug yazılarıyla süsleyecek kadar sevgi doluyken panzer altında ezilerek öldürülen, ''ama öldü efendim..'' denildiğinde ''ben bilmem'' karşılığı verilen onlar değil bizleriz, ne bir gün içerisinde yaşayacağı maksimum atraksiyon trafik kazası olan bir avrupalı, ne de 3 seçim üst üste geldiği için kibrinden burnunun ucunu göremeyen bir diktatör anlar bizi ve işin iyi tarafı artık birilerine derdimizi anlatmak zorunda değiliz, biz varız ve kimseye ihtiyacımız yok.


    neyse mevzuyu çok dağıttım demek istediğim çok şey var ama karşımda liseli olmak gibi bir engel söz konusu özellikle altını çizmek istediğim mesele asker-polis çatışmasına çevirenlere mahal vermeyin, zaten mevcudiyette hepimiz kendi medyamızı yaratıyoruz, herkes bu yönde sağduyulu davransın ricam bu sizden.

    http://inciswf.com/adiler.swf

    YanıtlaSil
  23. Sikkocuğum bir kaç yerde okudum o esnafın yağmalanması olayı doğru sanırım ama bahsettiğin peçeli orospu çocuklarının yaptığını da okudum.

    Su-boru örneği çok güzel olmuş. Yıllardır beklediğim halk hareketi oluştu. Aman yoldan sapmayalım.

    YanıtlaSil
  24. Hakikaten ilk başta arap baharı olarak nitelendirilen olaylarda ki gibi bir prosedür işlenmiş gibi geldi bana. İçerisinde birbirine düşman kitleler oluşmuş bir halk daha sonra yönetime karşı ayaklanıyor ve darbe ya da hükümetin düşmesi ile sonuçlanan olaylardan sonra yerine yine aynı dış kuvvetlerin güdümünde başka bir yönetim getiriliyor. Acaba bu yönetim bu tür kukla bir yönetim midir onun cevabını siz verin. Fakat bu halk arap baharı gibi bir olaylar zincirine halka olmayacaktır. Eline silah alan halk, karşıt görüştekilere ya da yönetime saldırmayacaktır ve umut ediyorum ki olayları arap baharı kıvamına getirmeye çalışan asalaklarında farkında olup sağ duyusunu koruyacaktır.

    YanıtlaSil
  25. Halen daha portakal gazı sıktı diyorsunuz.ARKADAŞIM.uyanın artık.Portakal gazı tüm dünyada yasaklanmış solunduğu taktirde anında öldüren bir gaz.Hiç kimse ölmedi gaz yüzünden.O zaman hani portakal gazı kullanılmıştı ? kullanıldıysa neden kimse ölmedi ? bu gazı araştırın.Tüm dünyada topluma kullanılması YASAKLANAN bir gaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hacı bir kez daha okusana orada ne yazdığımı. portakal gazı demiyorum, o olduğu söylenen gaz diyorum. o gazı yiyen herkesin arasında bir portakal gazı söylentisi yayıldı. zira farklı bir gaz o atılan, nefes alamıyorsun, miden bulanıyor, adamın anasını belliyor. ben de hangi gazı kastettiğim anlaşılsın diye bu ifadeyi kullandım.

      he bu arada yasaklanmış gazlar da kullanılıyor 2 gecedir.

      Sil
    2. Portakal gazı değil ama normal biber gazından başka bir bomba kullanıldı dün Beşiktaş'ta. Fotoğraflar sosyal medyada. Bulamıyorsan söyle.

      Sil
    3. Portakal gazı solunduğu anda anında öldürmez. Portakal gazı bitkileri öldürmek için kullanılır. İnsanlar üzerindeki etkileri ise geç ortaya çıkar.

      Amerikan askeri bunu Vietnam'da ormanlara sıktı. Çünkü orman içinde saklanan Vietnam askerleri ile savaşamıyordu. Ormanı yok etmek ve de gazdan dolayı Vietnam askerlerini ormandan kaçırtmak için kullandı.

      Portakal gazı senin sandığın gibi solunduğu anda öldürseydi şu an Hiroşima ve Nagazaki gibi gazdan ölmüş olan Vietnam'daki 4.8 milyon kişi konuşulurdu. Oysa ki bu gazdan sıkıldığı an ve savaş boyunca 400.000 kişi ölmüştür. Buna savaşta olmayan ve bebeğini düşürenler, çocuklar ve kadınlar da dahil.

      Bence önce sen araştır portakal gazını.

      Dün sıkılan gaz portakal gazı değildi. Portakal rengi olduğu için millet öyle bir panik oldu. Dün kullanılan gaz biber gazıydı. Fakat önceki gün kullandıklarından daha gelişmiş bir türüydü. Normal biber gazı rüzgarsız zamanda en fazla 40-50 metre gibi bir alanda etkiliyken, dün sıkılan gaz onlarca metre uzaktan hissediliyordu ve daha yakıcıydı.

      Sil
    4. haklısın. adam sadece gogıl amcasına yazıp ilk çıkana tıklıyor, sonra ben farklıyım biliyorum edasıyla entiri giriyor. heyallam ya.

      Sil
  26. OTPOR'a, CANVAS'a, OCCPUY'cilere dikkat!

    Meydanlarda NE ABD NE AB, TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE sloganını atın, attırın!

    Süreci onların eline vermeyin!

    http://erhansandikci.blogspot.com/2013/06/ne-oluyor-ne-yapmal.html

    YanıtlaSil
  27. Neredeyse ''1000'' online polat alemdar adayı aramızda.

    YanıtlaSil
  28. Abi şu anki hükümetin gitmesini Amerika ister mi? Hani Tayyip'e kalsa, gidip Suriye'ye giricez. Akp'den daha emperyalist yanlısı bir parti söyleyin. Bulamazsınız tabi ki de.

    Şahsen marjinal gruplara prim verilmemeli ve hiç bir parti bu olayları sahiplenmemeli. Bu konuda chp'nin tutumunu son derece samimi buldum.

    Son sözümde polis yancılarına. Olum siz nasıl bir amcıksınız? Siz de nasıl bir kibir var ki 10 tane polisin dövdüğü kıza iyi olmuş, hak etmiş diyebiliyorsunuz?

    YanıtlaSil
  29. bence bu tepki hükümetten çok adam gibi bir muhalefet olmayışına karşı bir tepkiydi. mesela bugün tayyip gitse yerine kimin gelmesi iyi olur? Bunun cevabı şu olmamamlı :"tayip gitsinde kim gelirse gelsin." Eğer birileri güç sahibini arada bir dürterek kontrol etmezse, ona arada bir çıkıp bir şeyleri açıklatma ihtiyacı hissettirmezse güç sahibi de istediği saatte istediği yasayı geçirir ve bunu göz göre göre yapar. diğerleri der ki :" ya nasıl bu kadar abartabiliyorlar." İşte bu yüzden abartabiliyorlar.Muhalefet en az iktidar kadar çalışmadıkça demokrasi tehlikeli bir rejimmişcesine işler

    YanıtlaSil
  30. Şuna da bir bakın

    http://www.guncelmeydan.com/pano/ne-oluyor-ne-yapmali-erhan-sandikci-t34634.html#p156502

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzel bir yazı, gören okumamazlık etmesin. nemalanmak isteyenlere fırsat vermemek gerek.

      Sil
    2. sikko sen de bizim yazıları okumamazlık etme.

      Sil
  31. Tayyip Erdoğan teke tek programına konuşuyor. Show tv ile ortak yayın. Şu anda canlı

    YanıtlaSil
  32. senin bugüne kadar söylediklerinle çelişen beynini sikiyim.iki senedir oluşturduğun imaj sıfır....

    ulan yarrağım yeterki olaylar büyüsün, hükümet istifa etsin.. erken seçime gidilsinki %60 ile geri gelsin akp. olabilecek ne var başka? neyin kafasındasınız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. keşke küfürlü konuşmasaydın ama ben sikkofield (!) in yerine cevap veriyim. şu anda akp lilerin daha fazla oy alması ihtimal dahilinde.. ve bu da siyonizmin bir oyunu olabilir. tayyip in siyonistlerin kuklası olduğu çok açık artık bunu tartışmaya gerek duymuyorum. ortalıkta yavaş yavaş şöyle iddialar gezinmeye başladı: 'sikkofield satıldı mı?'.. sikkofield aşağıdaki sorulara cevap vermedikçe biz de bu adamlara cevap veremiyoruz maalesef.

      Sil
  33. sikko dün ben de beşiktaştaydım polise direk şişe attılar yoksa polis sakin durumdaydı çarşıdan pek çok taraftar semt bizim semtimiz kendileri kaşındı dedi yanımda ama bunu yapan 20 30 taraftar sadece olaylar sırasında beş aylık bebeğin gazdan etkilendiğini de gördüm polis iğneye kılıçla cevap veriyor bana kalırsa iki tarafta suçlu. ben de protesto ettim polisi çünkü orantısız gücün anasını belliyordu kendi gözlerimle gördüm şişe atan iki sempatizanın cezasını ben çekmemeliydim

    YanıtlaSil
  34. al panpa sana gelsin.

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=453488334742581&set=a.453487994742615.1073741826.104240446334040&type=1&theater

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. illuminati tişörtü değil mi o :) şaha lan şaha şimdi konuyu saptırmayalım.

      Sil
  35. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  36. Kardeş sen çok güzel yazmışsın da senin okur kitlen ağır denyo çıktı. O kadar anlatmana rağmen hala chp-pkk birlikteliği falan diyolar. Dün ankara'da 5-10 yerde gaz yedim, hayatımda yediğim ilk biber gazıydı. Benim gibi yüzlerce kişi vardı. E tabii pkklı da geldi chpli de komünist de ülkücü de. Ama hiç kimse polis kadar acımasız ve saldırgan değildi, bunu da bilin amına koyim. Beni oraya amerika mı koydu şimdi öküzler. Ben sıradan adamım amerika beni nasıl meydana sürmüş olabilir. Oturduğunuz yerden mal mal yorum yazıyosunuz, insanın asabını bozuyosunuz. Ne zaman eylem olsa anarşikler bilmem neler. Dedenden babandan duyduğun lafları gelip bize de söylüyorsun. Neyse sakin olayım. Topluluğu provoke edenlerin, cam çerçeve indirenlerin, otobüs-polis aracı yakanların götüne koyar, bu yazı için teşekkür ederim sikkofield kardeşim.

    YanıtlaSil
  37. Abi üç gündür ben de "Ali Rıza Bey ağzımızın tadı kaçmasın!" örneğini verip duruyodum, yazılarını okuya okuya bir şeyler kapmaya başlamışsam demek ki. Ve ben de bu olayda suyun da boruların da gerçekten temiz olduğuna inanıyorum, genellikle eylemlere "Amaan ne diyolar bunlar" diye bakan bir insan olan ben, oraya gidebilmek için anneme çok yalvardım ama izin vermedi tabii. Demek istediğim oradakiler bizden başkası değildi aslında. Ve korkak medyanın da fırsattan istifade eden provokatörlerin verdiği zararı, "Sakın bir şeylere zarar vermeyin!" diye herkese laf anlatmaya çalışan, yalnızca slogan atarak eylem yapan, senin benim gibi halktan insanlara aitmiş gibi göstermesi ile en azından anlatabildiğim kadar kişiye daha bizden neler neler gizlendiğini, nelerin nasıl yansıtılıyor olabileceğini kanıtlı olarak göstermiş oldum.
    Yazı müthişti, eline sağlık. Dünkü buluşmaya gelemedim bir de o da çok koydu.

    YanıtlaSil
  38. sen de o güzel insanlardan birisin kardeşim!

    YanıtlaSil
  39. lan am beyinli halk tvde haberde kızı panzer ezdi diyor bi milletvekili.kanal da sorgusuz yayınlıyor.sonra belli oluyor ki geçen seneden kalma pervane kazasından bi foto var onu uydurmuşlar.bu provokasyon değil de ne?? sadece polis yapıyomuş siktir amuğa koyam.halk tv eksik yayınlamış fazlası yokmuş..sikkktirrrrrr git piç.her sikin altında bişi arayan sen noldu da burada bunlara rağmen böylesin??olum seni kaça satın aldılar lan??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/400538_429687627128811_1072734278_n.jpg al karşim

      Sil
    3. http://www.youtube.com/watch?v=0yYzfsuZSqQ&feature=share al bunu da al.

      Sil
    4. Gezi Parkı'yla ilgili sosyal medyada dolaşan 17 yalan:

      İşte dün sosyal medyada çıkan, aslı olmayan; 17 yalan haber.

      1) Bülent Arınç'ın oğlu gezi parkına açılacak olan AVM'ye ortak: Bu iftira çıktıktan sonra açıklamalar geldi bu olayın aslı yok.


      2) Panzerle ezilen genç resmi: En çok tepki çeken fotoğraflardan. Olayın aslı yabancı bir ülkede bot motorundan yaralanan bir kişi.


      3) Sosyal medyalara erişim engellendi: Bu bugün çıkan bir yalandı. Hatta en ufak bir Facebook, Twitter kesintisinde herkes galeyana geldi. Türkiye daha o kadar düşmedi merak etmeyin. Belirtmek gerekir ki ufak bir yavaşlama söz konusu. Ayrıca Taksim'de 3G bağlantısının kesildiği doğru.

      4) Binlerce polis istifa etti: Gelen sayılar abartıydı. Gerçek sayılar en fazla 3-5.

      5) İstanbul Emniyet Müdürü görevden alındı: Ntv_sondakika adıyla açılmış bir fake hesabın uydurmasıydı.

      6) Polisin gerçek mermi kullanması: Böyle bir durum olursa ismi katliam diye adlandırılır ki mümkün değildir. Fakat plastik mermi kullanıldığı gerçektir.

      7) Videodaki Kerem Can Karakaş'ın ölmesi: Videodaki cesaretli eylemci yaşıyor. İsmi Kerem Can Karakaş değil. Kerem Can daha önce trafik kazasında ölen bir kişi. Kayıtlara bakabilirsiniz.
      Köpeğe biber gazı sıkan polis: Bu foto daha önce de vardı şu günlerde çok paylaşıldı. Fotoğraftaki kişiler İtalyan polisi. Provakatörlerimiz tarafından fotomontajlanmış.


      9) Çarşı grubunun bir tomayı ele geçirmesi: Habere göre çarşı grubu TOMA'yı ele geçirip polisleri kovalamış. Bu da yalan haberlerden biriydi.

      10) Polislerin ilaçlı suyla göstericileri bayıltması: Bu gerçekten gülünecek bir haberdi. Fakat paylaşım sayısı on binleri geçti.

      11) Haber kanallarının fake hesabı: Birçok haber kanalının fake hesabı açıldı. Provoke edici söylemleri anında yayıldı. Takipçileri 300'ü geçmezken rt sayıları 10 binlere ulaştı.

      12) Eylem 48 saat daha devam ederse Anayasa Mahkemesi hükümeti düşürülebilir: Hiç bir ülkede böyle bir yasa mümkün değildir. Eylemin daha uzun sürmesi için uydurulmuştur.


      13) Eylemlerde Portakal Gazı Kullanıldı: Portakal gazı Birleşmiş Milletler tarafından yasaklanmış, zararları büyük bir kimyasal silahtır. Topluma müdahale için böyle bir gazı kullanmak intihardır, kimse göze alamaz. CNN tarafından doğrulandı diyenler vardı. Ireport olarak CNN'in sitesinde yayınlandı fakat, Ireport'lar normal kişiler tarafından yayınlanır.

      CNN PRODUCER NOTE'u okumanızı tavsiye ederim. Beşiktaş'ta kullanılan biber gazından farklı görülen turuncu gaz biber gazının ağırlaştırılmış halidir.

      14) Beyaz Show: Beyaz eyleme gittiği için kanal tarafından sözleşmesi iptal edilerek tümden yayından kaldırıldı. Beyaz Show sadece bu haftalığına iptal edilmiştir. Millet kan ağlarken programı yapması düşünülemezdi zaten.

      15) Eylemcilerin köprüden geçiş fotoğrafı yerine 2012 maraton fotoğrafının paylaşılması.


      16) Cnn International'ın; Cnn Türk'ün duyarsız alıp direniş haberlerini vermediği için isim hakkını fesh etmesi: Resmi hiç bir yerde böyle bir açıklama yok. CNN Türk'te çalışan tanıdıklarım da böyle bir şeyin olmadığını söylediler.


      17) Eylemciler Başörtülü Bayanlara Saldırdı: Bu da yayılan haberler arasındaydı. Fakat provakatörler her iki tarafı da karıştırmaya çalışıyor. Hükümet yanlılarının da arasındalar. Kaldı ki; direnişçiler arasında azımsanamayacak kadar başörtülü kişi vardı, bugün hiç bir sorun yaşanmadı.


      AL BUNLARI DA AMUĞA KODUMUN GÖTÜ.PROVOKASYON YOKMUŞ.SİKTİR LAN HARBİ SİKTİR.

      Sil
    5. http://www.internethaber.com/askerden-polise-destek-deforme-edildi-542405h.htm al amına kodumun bunu da al.(bunu tam araştırmadım belki diğeri fotoşoplu eğer öyleyse sikertme yaparsın amcık)

      Sil
    6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    7. http://p1306.hizliresim.com/1b/2/nqru7.jpg al amuha koyam al bi daha baktım al video ve o resim aynı işte yarak

      Sil
    8. hem at kafası videoyu izlesene adam kalkıyor hafif sendeliyor ve yürüyor!! ama birileri (ki sikko provoke eden sadece polisti diyor bunu polis yapmış mıdır bilmem) panzer ezdi diyor.ve benim yukarda asıl bahsettiğim bu değildi bi foto var sırtı kesik biri var onu o gün halk tv haber yapıyor bunu yaptı mı bilmiyorum sen bunu koydun diye cevap verdim.

      Sil
    9. Haklısın kardeşim kusura bakma o zaman özür diliyorum. yalnız ya ölseydi. son anda kurtulmuş adam allaha şükür. yine de polisin barikatı dağıtmak için insanların üzerine sürmesi yanlış değil mi ?

      Sil
    10. polisin yaptığını savunmuyorum. ama sikko tek provokatör polis diyorsa yanılıyor. yine birileri oyunlar oynayıp seyredip gülüyor. sabah saati taksim diye tahrir otosu koyan var.bursa ayakta taksim için diye ibrahim yazıcının cenazesinden fotolar koyanlar var. gerçek mermi kullanıyorlar ölü sayısı artıyor yalanları dolanıyor. ve bunları yapan birileri var.bi de bu videodaki geri zekalı panzeri görüp oraya niye saklanıyor çözemedim.panzer onu görmemiş olabilir mal madem bişi yapcak önce korusun kendini öldükten sonra polisi suçlasalar nolacak??

      Sil
  40. Peki bundan sonra nolcak? Daha kötüye gider mi?

    YanıtlaSil
  41. Dış basının bu kadar ilgilenmesine ne diyon sikko herşeyden şüphelen bunda şüphelenme senin traraf tutmana koyim

    YanıtlaSil
  42. Gezi Parkı'yla ilgili sosyal medyada dolaşan 17 yalan:

    İşte dün sosyal medyada çıkan, aslı olmayan; 17 yalan haber.

    1) Bülent Arınç'ın oğlu gezi parkına açılacak olan AVM'ye ortak: Bu iftira çıktıktan sonra açıklamalar geldi bu olayın aslı yok.


    2) Panzerle ezilen genç resmi: En çok tepki çeken fotoğraflardan. Olayın aslı yabancı bir ülkede bot motorundan yaralanan bir kişi.


    3) Sosyal medyalara erişim engellendi: Bu bugün çıkan bir yalandı. Hatta en ufak bir Facebook, Twitter kesintisinde herkes galeyana geldi. Türkiye daha o kadar düşmedi merak etmeyin. Belirtmek gerekir ki ufak bir yavaşlama söz konusu. Ayrıca Taksim'de 3G bağlantısının kesildiği doğru.

    4) Binlerce polis istifa etti: Gelen sayılar abartıydı. Gerçek sayılar en fazla 3-5.

    5) İstanbul Emniyet Müdürü görevden alındı: Ntv_sondakika adıyla açılmış bir fake hesabın uydurmasıydı.

    6) Polisin gerçek mermi kullanması: Böyle bir durum olursa ismi katliam diye adlandırılır ki mümkün değildir. Fakat plastik mermi kullanıldığı gerçektir.

    7) Videodaki Kerem Can Karakaş'ın ölmesi: Videodaki cesaretli eylemci yaşıyor. İsmi Kerem Can Karakaş değil. Kerem Can daha önce trafik kazasında ölen bir kişi. Kayıtlara bakabilirsiniz.
    Köpeğe biber gazı sıkan polis: Bu foto daha önce de vardı şu günlerde çok paylaşıldı. Fotoğraftaki kişiler İtalyan polisi. Provakatörlerimiz tarafından fotomontajlanmış.


    9) Çarşı grubunun bir tomayı ele geçirmesi: Habere göre çarşı grubu TOMA'yı ele geçirip polisleri kovalamış. Bu da yalan haberlerden biriydi.

    10) Polislerin ilaçlı suyla göstericileri bayıltması: Bu gerçekten gülünecek bir haberdi. Fakat paylaşım sayısı on binleri geçti.

    11) Haber kanallarının fake hesabı: Birçok haber kanalının fake hesabı açıldı. Provoke edici söylemleri anında yayıldı. Takipçileri 300'ü geçmezken rt sayıları 10 binlere ulaştı.

    12) Eylem 48 saat daha devam ederse Anayasa Mahkemesi hükümeti düşürülebilir: Hiç bir ülkede böyle bir yasa mümkün değildir. Eylemin daha uzun sürmesi için uydurulmuştur.


    13) Eylemlerde Portakal Gazı Kullanıldı: Portakal gazı Birleşmiş Milletler tarafından yasaklanmış, zararları büyük bir kimyasal silahtır. Topluma müdahale için böyle bir gazı kullanmak intihardır, kimse göze alamaz. CNN tarafından doğrulandı diyenler vardı. Ireport olarak CNN'in sitesinde yayınlandı fakat, Ireport'lar normal kişiler tarafından yayınlanır.

    CNN PRODUCER NOTE'u okumanızı tavsiye ederim. Beşiktaş'ta kullanılan biber gazından farklı görülen turuncu gaz biber gazının ağırlaştırılmış halidir.

    14) Beyaz Show: Beyaz eyleme gittiği için kanal tarafından sözleşmesi iptal edilerek tümden yayından kaldırıldı. Beyaz Show sadece bu haftalığına iptal edilmiştir. Millet kan ağlarken programı yapması düşünülemezdi zaten.

    15) Eylemcilerin köprüden geçiş fotoğrafı yerine 2012 maraton fotoğrafının paylaşılması.


    16) Cnn International'ın; Cnn Türk'ün duyarsız alıp direniş haberlerini vermediği için isim hakkını fesh etmesi: Resmi hiç bir yerde böyle bir açıklama yok. CNN Türk'te çalışan tanıdıklarım da böyle bir şeyin olmadığını söylediler.


    17) Eylemciler Başörtülü Bayanlara Saldırdı: Bu da yayılan haberler arasındaydı. Fakat provakatörler her iki tarafı da karıştırmaya çalışıyor. Hükümet yanlılarının da arasındalar. Kaldı ki; direnişçiler arasında azımsanamayacak kadar başörtülü kişi vardı, bugün hiç bir sorun yaşanmadı.

    Kaynak: gundem. milliyet. com.tr

    YanıtlaSil
  43. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bunu niye sildin sikko merak ettik?? (alttaki yorumu da silsen merak kalmazdı amk)

      Sil
    2. ben silmedim, bu yorum yazar tarafından silindi demek yorumun yazan kişi tarafından silindiği anlamına geliyo. dene istersen hacı. üçüncü şahsa küfredilen birkaç yorum sildim yukarılarda o kadar.

      Sil
    3. pardonnn kafa gitti bi an.ama bu eleman da alta onu yazıp meraklandırıyor.s.s

      Sil
  44. Tabi çok uç bambaşka bir fikir var aklıma gelen... Çözüm sürecine katkıda bulunmak maksadıyla , teröristlerle türkleri yanyana getirip eylem yaptırarak, pkk ya karşı sempati kazandırmak için AKP tarafından planlanmış bir senaryo :) Polislere aşırı güç kullanmalarını madem ki birileri söylüyor , o birileri bütün etnik grupların birbirine yakınlaşması ve tek yürek olması için bu setupu hazırlamış olabilir. Böyledir demiyorum sadece alternatif bir düşünce sunmak istedim. Kolay gelsin sikko.

    YanıtlaSil
  45. bence bu olaylar hem halkın yıllardır birikimi hem de dış güçlerin oyununun bir parçası nasıl olabilir dersek? dış güçler türkiyeye suriyeye gir çağrısı yaptı desteğini verdi fakat tayyip kabul etmedi uyarı mesajı olarak ilk hatayda bomba patlattılar yine bi tepki gelmeyince bu olaylara destek çıktılar fikrim budur ama tam olarak net değilim olaylarda ivan marovic in parmağının da olabileceğini düşünüyorum sikko biraz daha araştırabilirse kafam netleşir umarım :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 67 şehirde birden eylemler yapılıyor tüm dikkatler bu konuda. Bu bir uyarıda olabilir yada bazı güçler halkın aklını bir yere çekip çorba gibi yaparak birşeyleri örtbas ediyor olabilir. Dediğin ihtimal mümkün. Bunlar sadece halkın içinde biriktirdiklerini dışarı atmasında ibaret değil. Herkes kendine pay çıkarıyor. Şu anlarda taksimde olanlar belirli kesim insanları. Onlarda işçi partili, TKPli ve BDPliler. Çoğunluk bunlardan ibaret. Yani demek istediğim evvelki gün gibi topyekün bir isyan yok.

      Sil
  46. Sikko sokaklarda toplanan sen ben herkes iyi niyetli ama bize düne kadar 1 milyon Ermeniyi katlettiniz diyen batı 1 günde "aslan türkler, kaplan türkler" demeye başladı. Bush un yardakçısı Bruce Willis e Türkiyenin haritakadi yerini sorsan gösteremez, Türkiyey destek twitleri atıyor. Düne kadar sistem eleştirisi yapılan hiçbir sözü trend yapmayan twitirin başkanı bu kez ilk elden destekliyor.

    Mehmet Okur bir foto yayınlamış milletin elinde pankartlar tabelalar, sanki önceden hazırlanmış gibi. Bulunan sloganlar vs. Açıkça ben kıllandım... Yoksa sokakta elinde tencere ile protesto eden kadını sokağa Soros çıkarmadki tabiki...

    YanıtlaSil
  47. sikko özledim muhabbetını isim versemmı bılemedım ama tanıyosun benı oyundan :)

    YanıtlaSil
  48. evet, dün Acıbademdeydim orda problem yoktu Üsküdar kadar gürlemedi bile. Bi kaç kişi Tayyibin resminin üstünde tepindi. Tencere kapağı yamulttum ehehe. İnsanlar çocuğum uyuyor sessiz olun diyebildi bize. Abim Beşiktaştan döndü anlattıklarını duyunca ağladım ulan. Dönmesinin sebebiyse twitter gibi yerlerden insanlara ulaşamamasıydı. Acıbademde ara sokaklarda insanlar uyuyorlardı.

    en sert ve sesli nah çekişimdi.

    Kullanılan kimyasal(!) ların tarihi bile geçmişti. Ambalajların üzerinde bile tarihinin geçmesi sonucu kullanılması tehlikelidir yazıyordu.

    Portakal olmasın, sik gazı olsun ne farkeder. Yaktı insanları, apartmanların içine sıktılar yaktılar herkesi. Beşiktaşı siktiler. Yoldan geçenlere,evinde oturanlara bile saldırdılar.

    Hastanenin aciline zarar verdikten sonra istifa eden polisler, milyonlarca kişiyi kör etmemiş gibi nasılda artis artis attılar rozetlerini. Ne sike yarar nee ?

    Amınakodumun polisleri, tertemiz halka o faşistin götünü yalayarak karşı gelebildi şu son 4 günde.

    Lakin, Türkü Kürdü, Lazı Çingenesi herkes beraberdi. Varsın o orospu çocuğu karşı gelsin, kim sikler ki?

    YanıtlaSil
  49. bu partiyle olacak iş değil tayyip efendi istifa ettiği takdirde halkı yöneticek olan halk olacak, başa başbakan sıfatıyla geçicek olan bizden, bizim kararlarımızdan daha ön planda olmayacak! olursa ikinci bi direniş başlatırız :D

    YanıtlaSil
  50. Bundan 4-5 sene önce üniversiteye hazırlanırken dersaneden bi kaç arkadaşlarla muhabbet arasında geçti polislik sınavına girsek mi girmesek mi diye sonrada öğrendik ki muhabbeti açan arkadaşın ailesi cemaatci olduğu için direk yazılı sınav sorularını almış ve o şekilde polisliği kazandı. Şu an meydanlarda gördüğünüz polislerin %60ı bu şekilde teşkilata alınarak cemaatçi polisler yetiştirdiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bundan 10-15 sene önce askerli lise sınavlarına hazırlanırken bir kaç arkadaşımla nasıl kazanıcaz diye düşünüyorduk, asker olmak bizim en büyük hayalimizdi sonradan öğrendik ki o muhabbeti açan arkadaşımızın ailesi halk evlerini desteklediği için direk sınav sorularını ona vermişler ve o şekilde subay oldu.Şu an da ergenekondan yatıyor sebebi maşa olmaktan maske takmaktan kimliğini unutmuş halkın getirdiğini yıkmak için kullanılmış, görkem olum yakıştımı sana dediğimde nasıl oldu anlamadım usta diyebilecek kadar kullanıldığını fark etmiş iliklerine kadar sömürülmüş bir vatandaş.

      Beni sorarsan ben insanlara bu adeletsizliği anlatan bir öğretmen oldum.Öğrencilerim şuan siyasetten olabildiğince uzaktalar ve idealleri için çalışıyorlar.

      Sil
    2. Kusura bakmayın ama siz, size anlatılan ve gösterilen herşeye inanan bir "öğretmen" olmuşsunuz sadece. Ülkede asker bırakmadılar be, sizde burada farklı bir olayın döndüğü açık değil mi? İsmi lazım değil bir hayvanı yakalayan komutanlar şimdi terör örgütü kurmaktan içeride yatıyorlar, mantık arıyorum; bulamıyorum.

      Sil
  51. tamam michael bu olay tamamen bir planlama dahilinde ilerlemedi ama oraya götürülüyor.

    ilk başta sadece haklı ve normal bir şekilde yapılan protestolar bir anda polisin halkı kışkırtmasıyla ve polislerine halka karşı kışkırtılmasıyla durum bir siyasi savaşa döndü.

    yabancı basın ellerini ovuşturarak izliyor olaylar her şey planlı belli. olaylar normal giderken bir anda akp' ci, chp' ci şucu bucu olaylara döndü.

    ünlülerin de halkı kışkırtması ve bu olaya destek vermesi başka bir unsur. bana kalırsa her şey plan dahilinde gitmeye devam ediyor. insanları birbirlerine kutuplaştırmaya başladılar. halk polise değil kendi insanına ana avrat düz gidiyor.

    bilinçli bir halk var diyorsun ama hiç de öyle bir halk yok. tamamen gaza gelen ve kışkırtmalara kapılan bir halk var.

    YanıtlaSil
  52. O gün yanına gelemdimya çok üzüldüm :( 2 hafta sonra lys var sonrada ünideyim(istanbul avrupada seçicem) ondan sonra hiç kaçırmayacağım seninle olma şansını.

    YanıtlaSil
  53. 1 haziran günü bende ordaydım çarşı grubunun arkasındaydımda keşke görebilseydim seni mübarek

    YanıtlaSil
  54. Olan gayet planlı, uygun fırsatı bulmuş bir darbe provasıydı,kimleri nasıl ,neyle sokağa dökebiliyoruz, devletin açığı neler(anasına küfredilen mahalle delikanlıları sırf o üniformaları giyiyorlar duygularından arınmış robotlara dönüşemediğinden ellerinde ne varsa karşılık veriyor malesef hala bu ülkede)
    Bilgilenme ihtiyacını facebook ve twitter ötesine taşıma ihtiyacı hissetmeyen, elinden birası alınacak, sevdiceğini sokakta kucaklayamacak korkusuna kapılmış üniversite gençliğimiz de zincirin en zayıf halkası olduğunu gösterdi bu testi yapanlara,.

    YanıtlaSil
  55. http://minorityreport0.tumblr.com/post/51924707671/kardeslik-degil-kutuplasma-istiyorlar

    Beyler, bu adam hiç bir idolünü katmadan açıklamış olayı .Bunu okuyun ve eminimki artık olaylar ile ilgili gözünüz açılcak ve lena gravel diye bir site var o sitede idolünü katmıyor.Kardeşlik Değil Kutuplaşma İstiyorlar.

    YanıtlaSil
  56. Eylem yapanların %50'si AK partiye oy vermiştir.Sandıkta oy vermezsin olur biter.

    YanıtlaSil
  57. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  58. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  59. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  60. Ben olayların başında dedim bu iş çığrından çıkacak diye. Keza zaten olayların ikinci günü bitmek üzereydi ben öğrendiğimde. Yoğun çalışmadan dolayı dünyadan bihaber olabiliyorum. Olayı ilk öğrendiğimde dedim ki bu iş çooooook rahat çığrından çıkar, istediğin tarafa çekilir.

    Sonra minik bakındım neler oluyor diye. o neyyyy laaaan? Bir fotoğraf, polis amcamız bir kadına yakın mesafeden vermiş coşkuyu (coşku=biber gazı, ehuhuhe) Altında bir yazı "Kırmızı elbiseli kadın direnişin simgesi oldu" vs gibisinden. KIRMIZI ELBİSELİ KADIN?? WOMAN IN THE RED DRESS?? Hani şu meşhur Matrix serisinde Morpheus abinin bahsettiği, insanı dünyevi olaylarla meşgul eden kafa bulandıran WOMEN IN THE RED DRESS? Yok artık lan kepcük. Aha da haber: http://www.internethaber.com/direnisin-sembolu-olan-kiz-konustu-541159h.htm ve http://www.haberedikkat.com/Haberler/79250/gezi-parkindaki-kirmizi-elbiseli-kadin-konustu
    Dikkat ettiniz mi "kızmılı elbiseli kız" "kırmızı elbiseli kadın" vurgusuna. Ablamız bir de diyor ki; "mücadeleyi tek bir kareye indirmemek gerekli" vs vs. Yok artık Lebraaaaam.

    YanıtlaSil
  61. tabi çok güzel halkın sakin sakin olanları sorgulaması.ama bi şey merak ediyorum şu an yaşananların gezi parkıyla ordaki bir iki ağaçla ilişkisi kaldımı yoksa şu an sokaktakiler 12 senedir yediklerini mi kusuyor bunu belirtin bizde bilelim sıkıntı nedir parti binamıza bu gün taş atıldı (slogan atıp gezenlere lafım yok kesinlikle) telefonum sabahtan beri susmuyor ne yapalım biz o önümüzdeki bin kişilik gurubu bastırmak için karşı taraftan 15 bin kişiyle yolamı çıkalım tamam o bin kişilik grup akp yönetimini istemiyor belediyemizde ama geride kalan 100bin istiyor ne olacak bizde sokağa çıkıp slogan atıp chp binasınımı indirelim emin olun mhp bu konuda akpden çok daha hırslı ülkü ocağına kaç adamgönderdik saçma sapan bir çatışma yaşanmasın diye.neyse sıkıntınız bi onu söyleyin Allah aşkına ondan sonra tüm haklar sizin olsun nedir ya herkesin sabrı var bizdemi örgütlenelim sokağa çıkıp o sandığa gödüğümüz ama bizden biraz daha özgürlükçü olduğunu söyleyen sonra ülkenin huzurunu bozan grubu silelimmi gündemdem yapılazmı emin olun 2 saat içinde milyonlar dökülür sokağa gerekli ise bu bizde yapalım neden genel merkezden her dakika sakin olun uyarısı alıyoruz biz tüm akp gençlik kolları birlikleri sokağa çıksa ne olur siz orada olabilirmizsiniz biz de olanlardan mutlu değiliz ama camımıza taş atanlara sakin olun diyebiliyoruz eğer bu kadar uzarsa bu olay bizede cevap verme hakkı doğar iyi mi olur kimse size eylem yapmayın konuşmayın siz dışlanmış grupsunuz sizin fikirleriniz önemsiz demiyor ama uzatmayın şu gezi parkı olayıda tamamen sembolleşti İzmirde ormanın o su kalmamık nerde idiler sıkıntıları farklı bunların bu belli ama heyoo bizde burdayız bakın ve çoğunluktayız sokağa çıkıp haykırmamamız olmadığımız anlamına gelmez şu an dua ediyorum gelen mesajlara telefonlara evet bizimde burda olduğumuzu gösterin diyebilme izninin verilmesine belki anlarsınız o zaman dünyanın merkezinde sizin olmadığınızı üç beş entele karşı milyonların nasıl cevap verebileceğini yine tekrarlamakta fayda var lafın kime gittiği bellidir edbiyle davrananlar alınmasın üzerine

    YanıtlaSil
  62. Ben bunun üzerine iyice kıllandım aga. Sonradan öğrendim ki yayın yasağı varmış kanallara (akşam haberleri açtığımda hiç bir bilgi olmayınca aklıma gelmemişti yayın yasağı olabileceği :D )Öğrendim ki Halk TV varmış yayın yapan, açtım baktım gözümü, gözlerim yanmadı ki, ehuhehe, Dalin lan o :D Neyse Halk Tv'yi açınca bir de ne göreyim, spiker Doğan Haber Ajansı'nın görüntüleri deyyü. DHA'yı duyunca iyice işkillendim. Üzerine de uluslararası medyanın Türkiye'deki yürüyüşe destek verdiği haberleri. O ney lan ? Sana ne benim ülkemdeki yürüyüşten amca? Hayır bir de yani kendi vatandaşım (ben de dahil) medyamdan birşey göremezken uluslararası medya duymuş görmüş de bir de destek çıkıyo hırrıım :D Üzerine Taksim'de internet kesildi haberi. Hoooop ben gittim 2011 Mısır Devrimi'ne. Zira aynı bokun yeşili idi sanki, nereden başladı,talepler neydi,nerede son buldu- ki bizimki son bulmamıştı daha.Sadece şu linkteki ilk kısmı okusanız benzerliği kavrayacaksınız. http://tr.wikipedia.org/wiki/2011_M%C4%B1s%C4%B1r_Devrimi

    YanıtlaSil
  63. Tabii ki ben uluslararası medyanın koftiden destek mesajlarına ayar oldum. Hayır bir de şu var. Bu ülkede ilk kez mi yürüyüş yapılıyor totoş, sen bişeylerin boyutunun değişeceğini sen önceden biliyorsun ki kanalında yayınlıyorsun, Türkiye'nin bir yüzünü tüm dünyaya göstermek istiyorsun. Neyi göstermek istiyorsun? Bence şu: BOP diye bir projen var mı? Var. Neden çekiniyorsun? BOP kapsamındaki ülkelerin müslüman olmasından. Zaten yıllarca bunu değiştirmek için yemediğin bok kalmadı, böldün parçaladın yutmaya çalıştın. Türkiye de müslüman mı? Evet. BOP ülkelerinde en istikrarlısı mı? Evet(Halkımızın gözünde nasıl olduğunu sormuyorum, Ortadoğu ülkeleri açısından soruyorum). Ortadoğu ülkeleri Türkiye'nin mevcut güç konum vs'sinden ötürü Türkiye etrafında toplanma birleşme potansiyeline sahip mi? Evet. Zaten BOP mimarlarının çekindiği de bu. Şimdi bu koşullar altında uluslararası medyanın Türkiye'ye destekleri daha kofti geldi mi gözünüze? Gelmediyse gözünüze sokim ehuhuhe, karizmamız çizildi lan. Al senin lider gördüğün Türkiye kendi içinde kaos yaşıyor, siz bunu mu lider yapıcanız başınıza yapraaaaam? dediler resmen.

    Tabi ben bunları düşünürken olay daha sadece İstanbul ile sınırlıydı. İş yerinde arkadaşıma kurduğum cümle şudur: Bu iş değişti aga, ben ülkemde ne oluyor tv'de göremezken, uluslararası medya cayır cayır gösteriyor al sana Türkiye diye, şimdi bu yürüyüş Ankara'da ve burada da(İzmir) olsun, polis onlara da ayarsız enerjiyi versin, hoooop al sana Türkiye komple karıştı imajı. Zira aynı gün dediğim yerlerde yürüyüşler başladı ve akabinde olanları takip ettik hep beraber.

    Twitter'da kendimce serzenişte bulundum bu konularda, takipcim az olduğu için kendimce kaldı ama. Kendim söyledim kendim dinledim, en azından içimdekini döktüm, kendim dinleyince doğru diyorum yahu diye de kendimi sevdim :D deli amk :D


    Bir aktarım daha: başkan sıçtınız milletin ağzına. Cevap: "Başkan valla ne dağıt dediler ne dağıtma dediler." E ne oldu emniyet müdürü görevden alınmış? "yok yahu, araştırdık, fake hesaptan asparagas haber". Keza sonrasında asparagas olduğu duyuldu. "olum Amerika'dan bile yardım isteyen var." Keza sonraki gün Obama'dan itidalli davranılması gerekli açıklaması.

    Halkım beni çok şaşırttı ama bu bir gerçek. Maç sonrası bile havalara kurşun sıkanlar, tekbir getirenler, doğal gazlı içeceğimiz sevgili halkımız bu defa böyle şeylere başvurmadı ya la. Aferim yüs puan valla. O cam kırdılar, araç devirdiler laflarına milletimizin gazlı olduğuna inanan ben bile inanmadım o derece diyeyim. Çok temiz bir direniş oldu. Arada provokatör olacağı belliydi, ben it olsam ben de sokardım araya provokatör, tam yeri tam zamanı idi çünkü (hoooop al sana subliminal mesaj- doritos anımsatması ehuhehue). Halkımızı cidden tebrik etmemin yanında öyle ya da bu işi yaptıranların amacına ulaştığını da düşünüyorum, karizmamız çizildi.

    Daha çıkarımlarım olmuştur bu olaydan da valla hatırlamıyorum şimdi gençler kafa dağıldı işlerden.

    YanıtlaSil
  64. Sikko sanirim hayatinda ilk defa eyleme katildin ki yasadigin heyecan gercekleri gormeni engelliyor, baz aldigimiz sadece medyada gordugumuz degil insanlarin tepkilerini kendi sosyal hesaplarimizda da goruyoruz, nasil hukumet istifa derken firsattan istifade Islama saldirdiklarini, kaldi ki boyle sacma salak birsey icin halkin birlik olmasi onlarin nasil kolay gaza gelip ahmakca isler yaptiklarini tesciller, ellerinde biralar agac kurtaricaklar oyle mi, ben o ellerini alip musait yerlerine sokmayi tercih ederdim gaz biberi yerine mesela, neyse sozun ozu bu ulkenin sadece yarisi aptal, kalan yarisinin tek bir noktada birlestigini gecen secimlerden gorduk

    YanıtlaSil
  65. küresel kartellerin piyonu oldun kimin koyun oldugu anlaşıldı çakma devrimciler sizi

    YanıtlaSil
  66. sikko sen yaparsın... gerçek olayları not defterine itinayla yaz ve şu blog en iyi yazını görsün. bu ülkenin medyası iyice mide bulandırdı ve bizim gerçek haberlere ihtiyacımız var. eğer gerçekleri bilemezsek ve duyuramazsak cidden çok zor değil bir iç savaş. dediğin gibi çok sağduyulu bir kitle var ve bu türk milletinin ne kadar barışçıl ve hakkını savunan bir millet olduğunun kanıtıdır lakin polisin bu baskısı ve gerek sosyal medya olsun gerek sokaktaki abilerimiz olsun yalan yanlış şeyler anlatıyor ve bu bizi sağduyudan uzaklaştıracaktır. bu sağduyudan uzaklaşmamak için senin gibi insanların bol bol yazılarına ihtiyacımız var. umarım bu isteğimi karşılıksız bırakmazsın, şimdiden kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  67. Bırak reyiz Allah aşkına ya. 4-5 gün önce Beşiktaş Çarşı grubunun başlattığı eylem bir anda dikkat çekti. Tabi böyle dikkat çekmesi teröristlerle, provakatörlerin işine geldi. teröristler fırsat bu fırsat meydanlara indi. apo bayraklarıyla fotoğraf çektirmeler falan. Tabi bide provakatörler var. bak kim o provakatörler;

    http://www.medyataraf.com/images/upload/04-06-RIERA(20).jpg

    15-16 yaşında bebeler.

    Istanbulda hiç bi olay (senin gördüğün) olmamış olabilir ama Ankarada metrobüsleri parçaladılar bankaların atmlerini indirdiler

    pic.twitter.com/dZ3CF1RpSn

    Bu eylem tamamen amacından çıktı. Amacı gezi parkı olanlara yazık oldu hatta oraya "tayyip istifa" diye bağıranlar bile piyon durumuna düştü. Boru çoktan kirlendi reyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. elim like butonunu aradi bea

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    8. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    10. Bu yorumlar niye katledilmiş arkadaş..

      Sil
  68. sırrı süreyya nın kahraman ilan edilişinden sonra gözler onu aradı ama bilin bakalım nereye kimin elini eteğini öpmeye gitti?

    YanıtlaSil
  69. 2004-2005 yıllarında "Turuncu Darbe" sahnelenmiş ülkelerde gazetecilik yaptım. Ukrayna'da Kırgızistan'da, Lübnan'da, Gürcistan'da, Kosova'da, durumu belgeledim.

    AKP hükümeti ülkeyi iç savaşın, bölünmenin eşiğine getirdi.. Ne hukuk kaldı ne adalet! Böyle süreçler turuncu harekat için uygun süreçlerdir.. Halk sıtma ile ölüm arasına hapsedilir..

    Baskı ve şiddetten yılmış insanlar, önceden kurulmuş düzeneklere kolayca yönlendirilebilir. HUKUKUN HAKKIN MÜDAFAASI ŞARTTIR.. Ama yanlış yönlendirilmelere karşı dikkatli olmak da şarttır.

    OTPOR ve CANVAS batı istihbaratının DARBE örgütleridir. Sıkılı yumruk amblemi sosyal medyada insanları galeyana getirmektedir.. Akılla bilinçle hareket etmeyen kitleler provokasyona açık olurlar. Sonu Mısır'dır, Libya'dır! Mübarek 40 yıl ABD'ye hizmet etmiş, kullanım süresi bitince sosyal medya üzerinden örgütlenen OTPOR hareketiyle kafese tıkılmıştır.

    Küresel güçler aralarında paylaşım savaşındadır. Türkiye değişik kanatların güdümündeki iktidar unsurları arasında çekiştirilmektedir! Batılı hükümet ve medya gruplarının Gezi Parkı olayındaki alışılmadık desteği dikkatle yorumlanmalıdır!

    Batılı güç odakları Tayyip Erdoğan'ın 'kullanım süresi'nin dolduğu yönünde 2 yıldır yayın yapmaktadırlar. Türk milletinin sabrının taştığını ve kendi denetimlerinde olmayan bir yöne kayabileceğini de defalarca rapor etmişlerdir. Bunu önlemenin tek yolunun, kendi denetimlerine alacakları bir 'hareket' olacağını da kaydetmişlerdir. Dolayısıyla dikkatli olunmalıdır!

    Hatırlayın 2011' de New York'ta Zucotti parkında Twitter'dan örgütlenen binlerce kişi karşılarında Yugoslavya’yı CIA uzmanları ve NED (National Endowment for Democracy) fonlarıyla parçalara ayıran OTPOR/CANVAS gençlik örgütünün liderlerini bulmuşlardı. İvan Maroviç, Doğu Avrupa’ya, Kafkaslar'a, Orta Asya’ya turuncu darbeyi öğretmiş isimdi.
    Kapitalizmin merkezinde ‘kapitalizme karşı mücadele’ ‘Emekten yana-sömürüye karşı elele!’ çığlıkları ortaya yayıldı. Sloganları İvan Maroviç atmıştı. Gazetecilere beyanatında ‘Devrimci bir eylemin planlamasında, hiçbir şey ‘kendiliğinden’ değildir! İnsanlar sokaklara dökülüvermiş gibi görünebilir. Ama bu aylar hatta yıllar süren dikkatli bir hazırlığın sonucudur! Belli bir noktaya gelene kadar, grevleri ve büyük kitle yürüyüşlerini örgütleyene kadar geçen süre çok sıkıcıdır. Ama o noktaya vardığınızda her şey birkaç hafta içinde sona ulaşır!’ (Revolution U, Foreign Policy, 16 Şubat 2011) demişti.

    Gezi Parkı'nda iktidarın emniyet güçleri tarafından inanılmaz bir vahşet uygulanan halk, haklı tepkisini ortaya koyarken, bazı odakların sahneye koyduğu oyunda figüran olmamaya dikkat etmelidir.

    Önceki yazımda da belirttiğim gibi HAK İÇİN DİRENİŞİN sonuna kadar yanındayız. Hayatımızı bunun mücadelesi içinde geçirdik. Ama disiplinsiz, ve bilinçsiz yığın hareketi, belirsiz odaklar tarafından yönlendirilebilir ve felaketle de sonuçlanabilir. Bugüne kadar Türkiye'de yaşanan felaketlerde gıkı çıkmayan, Türk milletine olan düşmanca tavırları aşikar Uluslararası Af Örgütü ve benzer kurumların Gezi Park olaylarında kararlar yayınlaması, AB ve ABD siyasilerinin açıklamaları hayra alamet değildir. Uyarmak görevimizdir!

    Banu AVAR, 1 Haziran 2013
    banuavar@superonline.com

    YanıtlaSil
  70. Satanistler kurduğu ABD nin aynı odaklı TV si olan foxnews in bu haberini bi analiz etmek lazım. İngilizcem çok iyi değil ancak, diğer yabancı basın gibi protestoya övgü var gibi geldi
    http://www.foxnews.com/world/2013/06/01/turkish-police-retreat-from-square-allowing-antigovernment-protests/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam tersi, polisin hükümete karşı yapılan protestoya "izin" verdiğini söylüyor haberde. Palavra.

      Sil
  71. Merhaba Sikko, Neden Taksim'den yavaş yavaş bazı şeyleri kaldırıyorlar? Önce Emek Sineması sonra ağaçlar falan. Ne yapmaya çalışıyorlar oraya sence?

    YanıtlaSil
  72. Sikko buna cevap vermezsen ortalıkta 'ben açıkladım' diye gezinme.

    Şimdi yazdığın yazıda haklısın. şimdi benim gibi bir kaç insan neden durun diyor? bu cümleden sonra beni akp li zannedenler okumasın.

    tekrar ediyim yazın doğru. fakat şu anda herkesin korktuğu bir şekilde bu ayaklanma çok fazla çarpıtıldı. dünyanın gündemine düştük bir anda. orada hiçkimseye bulaşmadan seslerini duyuran insanlara saygım sonsuz. fakat aralarına ülkeyi bölmek isteyenler girdi ve şu anda bu eylem tehlikeli olmaya başladı. bu tehlikeyi siz veya biz başlatmadık.. bu tehlikeyi ''ÜLKEYİ BÖLMEK İSTEYENLER'' başlattı. bunu anlıyor musunuz bana akp li diyenler? sizin de kara peçeli ninjalardan bir farkınız yok. hükümeti bu şekilde deviremeyiz, daha güzel organize olmamız gerek. ben de direnişe destek vermek istiyorum 2 gündür ankarada saatlerce 'tayyip istifa' diye bağırdık. ama sadece bağırıp evlerimize gittik. sikko senin de bahsettiğin insanlar bunu yaptı ondan eminim. ama sonra aralarına türk düşmanları karıştı ve o insanları kötü gösterdiler. bunun için eylemlerin biraz hafiflemesi gerekiyor yoksa bu yazıda bahsettiğin masum insanlar da zarar görecek. ilk başlarda bilinçli insanlar sadece seslerini duyuruyordu. sonra aralarına türk düşmanları girdi, türkiyeyi bölmek isteyen, sizin sürekli dalga geçtiğiniz 'dış güçler' bunu hemen fırsata çevirdi. bakın, dış güçler başlattı demiyorum, dış güçler bunu avantaja çevirdi diyorum. ve şu anda bu olayların büyümesi sadee kaosa yol açacak çünkü ortalıkta 'gerçek direnişçiler'in arasına karışmış türk düşmanları vardır. ve bir sonraki adımda amerika türkiyeye 'demokrasi' getirecek. anlayan anladı. tekrar söyleyeyim 'AKP YANLISI DEĞİLİM'.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. işte ben aşağıdaki 'samed arda' gibi sikiklerden değilim. onlar yüzünden 'akpli pezevenk' damgası yiyorum. ayrıca soruma hala cevap alamadım. bu yazdıklarımın mantıklı bir açıklamasını yapmadıkça o yazdığın yazı askıda kalır sikkofield. dünyada tek bile kalsam gerçek yine gerçek olarak kalır. kaos ortamı oluşturmadan seslerini duyuran gerçek direnişçilere saygılar.

      Sil
    2. evet hala cevap yok. neyse cevap bulamadın galiba çok fazla sıkmaya gerek yok.

      Sil
  73. Tekrar güvenimi kazandın be Sikko, kendine dikkat et canım.

    YanıtlaSil
  74. Sikko bence bu yazıyı kaldır kardeşim. Çok erken yorum yaptın lan sanki. Ayrıca gezi parkı hakkında tivit atanların fotoğraflarını vereyim sana bir daha düşün: http://media.tumblr.com/4f3267d7f8274444604c4939605cffb6/tumblr_inline_mnqinzlcY71qz4rgp.png

    YanıtlaSil
  75. Peki reyiz bu olayın dünya basınında bu kadar yer alması normal mi? Dünyaca ünlü kişilerin olayla ilgili tweet atması falan? Bana hiç samimi gelmiyo. Bi pokluk var. Reyhanlı olayıda dış basında yer buldu ama hep halkı Suriye'ye karşı provake edici haberlerdi.

    YanıtlaSil
  76. yav he aq 2 kaldırım taşıyla hükümet deviricekler beynini siktiklerim işi gücü olmayan boş beleş öğrenci topluluğu bende öğrenciyim bi eksiğim yok Allah a şükür o yüzden evimde oturuyorum her öğrenci gibi cebime giren para da aylık 500 tl yi geçmez bursla beraber ama bunlar göt aldıkları burs fazla geliyo ondan azıyo aq ogulları.Kürtaj benim vicdanım ister aldırırım ister doğururum diyen öğrenci zihniyeti nolduda 2 ağaca bu kadar vicdan yaptı? O sanatçıyım diye geçinenlerinde aq bu krizden rant sağlıyolar madem delikanlılar ideolojilerinde niye götlerini yalıyolar hükümetin yeri gelince orda artistlik yapan sanatçılara şimdi iyi bakın bide 5-10 sene sonra izleyin ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.Sikko yazılarını takip ediyorum sürekli ama siyonizm dışında türkiye gündeminde olan olayları analiz ederken saçmalıyosun yada taraf tutuyosun hani Kur'anı Kerim i okuyosun ya bu ibnelerinde savaşının sex-alkol-uyuşturucu üçgeninde rahat etmek için olduğunu sende adın gibi biliyosun madem 'O' Kitabı okuyosun ya tarafını seç sende yada bi daha oku..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir müslüman olarak, akp yi eleştiren biriyim detaylarına gerek yok.. Eyleme son dakika gitmekten vazgeçtim. belkide amacını aşabileceğini düşündüm.Çünkü bir müslümanın uğruna ölebileceği şeylerin başında Allah için mücadele geçiyordu, yani Allah yolunda ölmek. Çok ütopik pek yobazca değil mi? Ama ağaç için ölmek daha hayırlı belki de.. evet ölmek çünkü bu gösterilerde ölenler olduğu söyleniyor ne uğruna ÖZGÜRLÜK! tabii ki... Tabii ki herkes özgür olmalı istediği gibi yaşamalıydı. Ben de bunu savunuyordum.
      Eylemin 2.günü facebook da başörtülü kardeşime AKP nin o.sbuları şeklinde vapurda yorum yapan eylemci arkadaşlar hangi özgürlükten bahsediyordu..? Bütün eylemcileri aynı kefeye koyabilir miydim ona da hayır tabii ki.. Peki kimdi araçları yakanlar? dükkanları yakıp yıkanlar henüz bir arkadaşımın ben/biz yaptık dediğini duymadım. Sizin tanıdıklardan olan var mı?...
      Bütün takımlar eylemde kardeş oldu bravo! evet çok güzel insanların birlik olmasından güzel ne olabilir, ben göremedim, duymadım dijital basında o sinerjinin içinde müslüman kelimesinin geçtiğini. siz sayanlardan duydunuz mu? Neden biliyor musun?, çünkü AKP benim müslümanlığımı temsil ediyormuş. Tüm müslümanlar = AKP demek miş.? E böyle olunca bütün Türkiye deki müslümanlardan bu eylemin dışında kalmış oluyordu. Kim bu hakkı benden alıp onlara vermişti? Bu kutuplaşmayı kim yaptı? Bu nifakı kim soktu içimize? Sikko, sağından solundan ortasından berisinden bir yerinden daha önce değinmişti...
      Devlet, demokrasi ideolojisine inanan insanlara soruyorum.. Akp gittiğinde ne olacak, kim geldiğinde mutlu olacak bu insanlar? CHP ? BDP ? MHP ? Gerçekten güzel günler mi gelecek başkası geldiğinde? Mesela parti değil mesele iktidar değil mesele kimin için, ne için yaşadığınızdır, olay tamamen bireysel.
      imanım, her geçen gün daha da içimde büyüyen bir ağaç gibi , bu olanları gördükçe.. sikko nun dediğin gibi yobaz yeaaa diyorsun evet, öyleyim. Bir hiç için ölen insanlara üzülüyorum. İçinden bu bir hiç değil! diyorsun, belki karşımda olsan bir yuruk asılırsın yüzüme seni yobaz diye..
      Yüreğinde birazda olsa inanç olan arkadaşlarım için söylemek istedim..diğerleri üzerine alınmasın.
      Sikkio ben de yazdığın bu yazı için dertliyim. Bu senden beklediğim objektif yazı değildi..

      Sil
  77. İlk okul talebelerine anlatılır bir benzetmem var bu durumla ilgili, affınıza sığınarak paylaşmak istiyorum.
    Çok güzel ve değerli gemide yolculuk yapıyorsunuz, gemi yolcuların tümüne ait.,
    Bu sırada etrafta gemiyi bir şekilde ele geçirmek sürekli fırsat kollayan, saldıran çok sayıda korsan var ve geminin konumu gereği de hava şartları hep fırtına, hep fırtına arkadaş.. Bunlar yetmezmiş gibi geminin içinde de ayrıca korsanlarla anlaşmış onlar adına çalışan bir dolu düşman var yolcuların arasına karışmış yaşayan,
    Geminin kaptanı da bir süredir durumu iyi idare edebildiğinden hadi diyelim kibre kapılmış efendim, geminin dekoru vs konusunda yolculara dediğim dedik tarzında konuşuyor mürettabat da hiç iyi davranmıyor, yolcuların beğenmediği başka işler de yapılıyor diye yolcuların bu gemide isyan çıkarması ne kadar akla mantığa uygundur?
    Kaptanı değiştirme hakları varken bunu yapılması gereken zamanda ve şekilde yapmak dururken,bu tehlikeli durumunda en tehlikeli zamanlarında içlerinde ki isyan etme istekleri, sorumsuzluk mu? şuursuzluk mu? körlük mü ?saflık mı? canı sıkılmışlık mı?ya da hepsinden biraz mı?
    Hele hele her şeyi teoride çok iyi bilen , etraftaki tehlikeler hakkında gemi yolcularını çok güzel uyaran gençler kendilerine bu isyanda nasıl yer bulur inanın aklım almıyor, Talihsizlik demek istiyorum..

    YanıtlaSil
  78. sikko reyiz ben de meydanlardaydım, dediklerine %90 katılıyorum ama, ben bu provakatörlerin amaçlarından hala korkmaktayım. aga ya bi kere dış medyanın reyhanlı olayını sürmanşetten anca verip, taksim eylemlerini 24 saat canlı yayın yapmasında sence de bi gariplik yok mu?? sürekli 'işte türk baharı geliyor' , 'türkler uyandı'... gibi haberler yapmaları onların da bu karışıklığı istediği ve ya beklediği manasına gelmiyor mu?? beşiktaş'ta dün akşama doğru başlayan olaylarda da çekilmeye başlayan polise taş atılması ve başbakanlık ofisine yürünmesi gibi sebeplerin etkili olduğu söyleniyor, ayrıca izlediğim bir videoda da polisler bir taraftara yardım ediyordu, taraftar 'nolur yapmayın gözünü seveyim' diyordu, polis de 'biz vallahi bir şey yapmayacağız yeter ki siz de bize taş atmayın bitsin bu olay' gibisinden bir şeyler diyordu. benim demek istediğim provakasyonların tahmin ettiğimizden çok daha fazla olduğu, ve bunun da mevcut koşullarda çok anormal olduğu.

    bu arada bana sorarsan türk medyası ne kadar olayı akp yönlü anlatıp, halkı eylemcilere karşı provake ediyorsa, tam tersi ve çok daha fazlası da sosyal medya için geçerli.

    son olarak da portakal gazı olayı da çok büyük yalan bana sorarsan, portakal gazı denen şey kimyasal silah sınıfına giriyor, bütün dünyada kullanımı, yapımı ve satışı yasak olan şeyin bizim polisin elinde ne işi var amınakoyayım kaçakçılık mı yapıyor polis, insanlar da gidip polisin kimyasal silaha sahip olabileceğine inanıyor ya ne diyeyim.

    o değilde bu kadar yazı yazdım bi oku cevap ver gözünü sevdiğim.

    YanıtlaSil
  79. İnsanlara gözlerini aç derken sen gözlerini kapamışsın Sikko. Seni üstad bilirdik, sen de piyon çıktın.

    YanıtlaSil
  80. İstanbulda eylemlere katılan arkadaştan şunu duydum:

    " Polis bankanın camlarını kırıyordu. Bende fotoğrafını çektim. Flaş patlayınca üzerime koşmaya başladılar. Beni yakalayınca makinanı kırarız kartı ver diye tehtid ettiler bende kartı verdim. "

    Normal zamanda olsa ha siktir atıyosun derdim ama ordaki insanlar sokaklara dökülen insanların yalan söylemiyceğinin farkındayım.

    YanıtlaSil
  81. FEMEN bile destek atmış eyleme. Şu Ukrayna'da da çıplak eylem yapan kadınlar. Bunları Jed Sunden ve Vadim Rabinovich gibilerinin finanse ettiğine dair yorumlar var.
    Bu da böyle bir link:
    http://www.destroyzionism.com/2013/05/23/femen-is-financed-by-a-jew/

    YanıtlaSil
  82. sikko sana tamamen katılıyorumda bu rihanna madonna gibi illuminatinin adamları bu hareketi destekliyor ya işte bu benim kafama çok takılıyor.Türk halkına şirin gözüküp arkandayız mesajı verip güven mi sağlamak istiyorlar acaba?

    YanıtlaSil
  83. 'Canı sıkılan üç beş marjinalin heyecan arayışı' değildi ama çaresiz muhalif insanların ve xyz partilerinin son çaresiydi. Bir reklamla başladı kekonun biri ne zamandır yokum az televizyona çıkayım bişeyler diyeyim dedi dozerin önünde durdu. Alkolüme tokanma bedenime tokanma diyenler katıldı sonra bunlara, ki bunların en etkilileri sanatçı tayfa. Bölücülerin de zaten kanına işlemiş amından götünden bi paçavra çıkarıp peje meje diye bağırmak. Böyle düşman bir kitleye polis de hurra alayınızın amına gorum ulan diyince olaylar büyüdü onlar da kenetlendi (tabi sike sike ayrılacaklar olay ideolojiye döndü, kavgalar da başladı zaten aralarında) ancak medya satılmış diye de tamamen siklememek olmaz, polise olan nefreti görmek istersen yandaş medyayı araştır, orantısız gücü görmek istersen muhalif medyaya bi gözat derim hoca. Sosyal medyayı siktiret yalanın tillahını gördüm ben orda.

    YanıtlaSil
  84. maykıl abicim bu kadar tek yanlı yazılır mı bu adamlara basket turnuvası düzenlendi yuhladılar/ u2 getirildi yuhaladılar/ gs arena stadyumu yapıldı yuhaladılar/ taksimi adam edecekler yuhalıyorlarlar daha tayyip çıkmış opera binası yapacam diyo gene yuhalıyorlar/ hepsinden faydalanıyorlar gene yuhalıyorlar/ maykıl abicim bu ne ayak hem faydalan hem yuhala iyi muhabbet/ ne dicem müslüman şahsiyetlidir izzet şeref sahibidir / müslümanım diyenler kirli sisteme dahil oldukları sürece kirlenmeye kirletilmeye mahkumlar /hem müslümanım diyeceğim hem de meyhane kerhane faizhane puthane kumarhane işletmesine dahil olacağım ahh partililer tuzağa düştünüz de içinize ettiler bir öbür tarafta hesap var / ha bu küfür milleti bırak kendi haline çekil kenara yesinler birbirlerini / insanlık sadece dürüst insanlara muhtaç/ kirim kirim kirlendiniz yazıkkk...

    YanıtlaSil
  85. Yapılanlar ibnelik. 3 gunde verdiğiniz zarar ortada. Sırf tayyipe kin guduyorsunuz diye bunu yapmaya hakkınız yok. adma gibi gidin sandıkta halledin işinizi. Sandık zamanı gelincede yok oyverecek adam yok subu deyip te dellendirmeyin beni. ozmana gidin aday olun amk. hiç yoktan isyan etmek size yakısır zaten. nonoşlar

    YanıtlaSil
  86. Hacı çok erken davranmış ve yazmışsın, farkındasındır belki sen de. Eğer yazdıklarına hala katılıyorsan ya akp aleyhine çok sağlam bir önyargı mevcut sende ya da kötü niyetlisin. Sorun olayları bu şekilde görmen/yorumlaman değil tabii ki, herkes istediği gibi düşünebilir, belki sen sonuna kadar haklısın, ben çok yanlış görüyorum, zaten haklılık haksızlık açısından da yazmıyorum. Ama o Suriye yazısında, ÖSO hakkındaki yorumlardan sonra, Arap Baharı hakkında yazdıkların; daha doğrusu ifade ettiklerini desteklemek için öne sürdüğün düşüncelerden sonra burdaki olaylar için bunları diyorsan, dediğim gibi ya acele ettin, ya da gereksiz bir önyargı mevcut. En basitinden ülkemize atom bombası atılsa en fazla bir gün sikleyecek CNN 6 gündür manşetten veriyor olayları. Senin bu 'O başka bu başkacı' tutumunu gerçekten hiç anlamadım.

    Hayatım boyunca bırak bir partiyi desteklemeyi, bir müzik grubu fanı bile olamadım. Ama şu an dışarıda tencere çalan şu şerefsizler var ya, hangi 28 şubat ta milletin anasını siken, hayatında bir satır okumadan bilgi sahibi olan kinci piçler, eğer başbakan hadi bizim taraftarlarımızda insin dese, bu ülkede akp'ye en uzak kesimden sayılabilecek ben Yaşar Usta iner ekmek bıçağıyla saldırırım o adamlara; işte bu hale getirildi olaylar.

    YanıtlaSil
  87. Tüm bu yazılan çizilen şeyler arasında bence en tehlikeli olanlar bu bloğun yazarının bir zamanlar sık sık dikkat çektiği bir yanlışı kabul ettirmek için 99 doğruyu yazanlar, o bloglara ve yorumlara dikkat edin , olayı objektif yazıyor görüntüsünde olup, okuyanları her şey yalan, herkes piyon, yapacak hiç bir şey yok tepkisizliğine itip, aklını çalıştırıp, olanları doğru okumaya çalışanları çaresiz hissettirip sindirmeyi amaçlıyorlar çok sinsice siyonizmin önünde duracak hiç bir güç yok algısı yaratılmaya çalışılıyor, bu blog yorumlara açılır açılmaz devreye girdiler.,çok dikkatli olun üniversite gençliği en zayıf halka olduğunuz tescillendi, artık size daha çok oynayacaklar..

    YanıtlaSil
  88. sikko kb ama kıldığın namazlara okuduğun kuran sayfalarına yazık ... sana sadece bu kadar diyorum Allah hepimizi ıslah etsin bu konuda senin vebalin diğer insanlardan daha büyük biraz daha düşün..

    YanıtlaSil
  89. Bakın iki tarafında yanlışları var ama işin arka planını iyi görün. Bu tür olaylar sokaktaki sıradan adamı kışkırtmak için değil, senin ve senin gibi okuyan, bilinçli olduğunu düşünen insanlar için gerçekleşiyor. Zaten sen ben gidersek proje tamam. Tv de haberlerin olmamasını tek haber kaynağının sosyal medya olmasını sağlamak için olduğunu düşündünüz mü? İnsanlar orada ne görürse "bir şekilde" tepki gösteriyor artık. Gösteriye giden arkadaşıma sordum "Ne amaçla gittin?" dedi ki "Hükümet istifa, Tayyip istifa". Sanki facebooktaki çevresinden kopyalayıp yapıştırdı. Dedim kim gelsin, dedi "Bilmiyorum". Ne olacağını düşünmeden orada bulunanlar var. Gözünüzü açın!

    Niye kürdü türkü lazı çerkezi sağcısı solcusu herkes orada, ülkücüler namaz kılarken meydanda solcular onları korudu (vay anasını) diyorlar...çünkü pkk çekildi, suriye bağlantılı olduğu iddia edilen (hem hükümet hem medya tarafından) bombalamalar sonucu savaş ortamına sürüklenilmedi, savaş yavrum diyen amerikaya belli ki ters düşüldü. Bu özneler "tek ortak düşman" olarak başarısız oldular. Şimdi yeni ortak düşman "hükümet ve tayyip" oldu. O yüzden türkü, kürdü, damdaki kedisi ve sokaktaki adamı bir oldu(!) Kaynak: Twitter, Facebook (!)

    Gerçekten sende çok acele ettin bu yazıyı yayınlamak için, twitter da "bir şekilde" tepki göstermek için.

    99 doğruyu söyledin, o bir yalana kanma, kitleleri tek taraflı düşünmeye zorlama. Çünkü belli ki işin hala geyiğinde insanlarda var bu blogda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. adamım bence haklısın sokağı çıkıp dayak yiyince ne zevk alıyorsunuz arkadaşım evde sıcak sıcak oturmak batıyor millete olayın aslı şu tayibe artık atıcak bok bulamıyorlar son olarak azimle sıçan kayayı deler misali herkes saldırıyor bu da neden .. şeriat gelicek çıplak kızlara bakamıycaklar akşamları karı sikemiycekler korkusu Allahsızlık başka hiç birşey değil Allah ıslah etsin ve yardımcımız olsun inşallah

      Sil
    2. Ben ne tayyip i nede hükümeti savunuyorum. Zamanın da çok büyük yanlışlar yaptılar. Kim olduğunun önemi yok. Ortak düşman yarattılar. İster o iyi olsun ister kötü. Ama iki üç gün önce hande yener klibi paylaşan, dünya yansa sikinde olmayacak tipler de karıştı. Bi bok biliyormuş gibi atıp tutmaya başladılar.

      Bu olaylar, çok iyi hazırlanmış ve çok başarılı bir plan ürünü.

      Çok net bir kanun var dünyada: İyiler daima kazanır mı? Bok kazanır. ÇALIŞAN DAİMA KAZANIR.

      Sil
  90. Olur mü olur yarın polis kıyafetli bir adam kameraların önünde bir sivili vurur ondan sonra gor sen protestomu isyan mı

    YanıtlaSil
  91. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  92. İnsanlar efendi gibi direnişlerini sergiliyorlar. Senin dediğin gibi hayatında yürüyüşe gitmemiş bir sürü arkadaşım dün ve bugün eylemlere katıldı. Eylem denilen de eline bayrağını alıp onuncu yıl marşını söylemek... Bu masum eylemlerine devam etmek isteyen arkadaşlarım biber gazıyla ve suyla püskürtüldü. Su almak istediklerinde yavşak Starbucks kapılarını açamayacağını söyleyip insanları geri çevirdi. Kafelerde oturan sesi bile çıkmayan insanlar sırf o anda oradalar diye tokat ve cop yediler. Yukarılarda bir kız yazmış...Starbucks'ın halini gördünüz mü diye... Anladın mı şimdi gerizekalı kızım... Peki sen kendi halkının halini gördün mü ? bana bunu söyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Starbucks ın yardımlarını öve öve bitiremeyen de var sakin ol.

      Sil
    2. Sen önce bana laf atmadan önce sakin ol gerçekten ve saygılı ol işte ben bunu diyorum bizim birbirimizin görüşlerine bile saygımız yok ilerizeka nasıl olan biteni kavrayalım.Tayyip hiç geri adım bile atmıo üstüne üstlük halkını tehdit edio aynı zamanda kaos gittikçe büyüyor ben bunun halkımın yararına değil zararına olduğunu apaçık görüyorum da sen göremiyor musun? Amacın iyice sapıttığını,insanları nasıl böleriz nasıl birbirine düşürürüz olayında siyonistlere ve bölücülere nasıl kozlar verdiğimiz apaçık belli değil mi?Ne olacağını sanıyorsun bu olayın onunda milyarca dolar zarar bir sürü ölü ve yaralı, daha da güçlenerek gelecek olan bir Tayyip ten başka neyin olabileceğini düşünüyorsun.Halkın yaralarını ve acılarını sarmak içinde yıllar gerek yıllar.Evet halk uyandı ama zamanlaması çok yanlıştı.

      Sil
  93. efendi olmuşun hacı.küfretmiyon

    YanıtlaSil
  94. PROVAKATÖRLERE MAHAL VERMEMEK VE HAKSIZ KONUMA DÜŞMEMEK ADINA,

    1) İZİNLİ OLDUĞUNDAN EMİN OLMADIĞINIZ, ŞEHİR MERKEZİNDE OLMAYAN, EYLEM YAPMAYA UYGUN OLMAYAN YERLERDE YAPILAN EYLEMLERE İTİBAR ETMEYİN.

    2) İZNİ VALİLİKTEN ALACAKSINIZ

    3) İZİN ALDIĞINIZ ZAMAN, OLUŞTURACAĞINIZ BÜYÜK KALABALIĞIN OLASI BİR VANDALLIĞINI ENGELLEMEK ÜZERE ORDAYMIŞ HAVASI VEREN POLİSLERİ VE ONLARIN SİZ YÜRÜYESİNİZ DİYE KAPATTIĞI YOLU GÖRECEKSİNİZ. BÜTÜN KALABALIK HAZIR OLMADAN ÖNCE ORADA BEKLEYECEKLER, ERKEN GİDİN, TELSİZ KONUŞMALARINA KULAK KABARTMAYA ÇALIŞIN AMA ÇAKTIRMAYIN. YAPABİLİYORSANIZ EN İNSANCIL GÖRÜNENİYLE KONUŞUP FİKİR SORUN. ŞÜPHELİ BİR DURUM SEZERSENİZ UZAKLAŞIN.

    4) HER HANGİ BİR PARTİ, KURUM YA DA KURULUŞ, BELLİ BİR İDEOLOJİK FİKRİN; SPONSOR OLMAYA VE BU ORTAMDA KENDİ REKLEMINI YAPMAYA ÇALIŞAN RİYAKARLARA İTİBAR ETMEYİN, TÜRK BAYRAĞI VE ATATÜRK POSTERİ HARİCİNDE BAŞKA SİMGESEL BAYRAK VE POSTER AÇAN GRUPLARDAN UZAK DURUN.

    5) SİNİRLENİP KENDİNİ KAYBEDEN, PROVAKATÖR OLMADIĞI HALDE POLİSE TAŞ ATMAYA YA DA BETONLARI KIRMAYA KALKANLAR OLACAKTIR. NE YAPIN EDİN ENGEL OLUN.

    6)KÜFRETMEYİN. ADANA DA YAŞIYOR OLSANIZ BİLE BU BAHANE OLAMAZ.

    YanıtlaSil
  95. uzun bi yazi yazmistim ama ,ebesini siktigimin klavyesi yuzunden refresh yaptim hepsi gitti , kisacasi ozune don sikko ,para karsiliginda isler yapma ,bukalemun olma.

    YanıtlaSil
  96. diyecek o kadar çok sözüm var ki. ama şu an öyle kalakaldım. yıkıldım..yine bir hayal kırıklığı... ya günlerini belki aylarını vererek yapılan araştırmalarla yazılar yazan sen değil miydin? ya da ben öyle kurmuşum kafamda... peki bu söylediklerin ne?... saatlerimi harcayıp da gözlerim kan çanağı olana kadar hayranlıkla seni okuyan ben, belki de istanbul'da olayların içinde, beşiktaş'ta oturuyor olmasaydım, gözlerimle görmeseydim dediklerine inanacak, güvenecektim... neyse ya amaaan of..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de şaşırdım amk sanki liseli biri yazmış gibi ya da acele ile tam kafasında oturtmadan yazmış gibi amk..

      Sil
    2. gaye ile aynı duyguları paylaşıyorum. sikkofield'in bize öğrettiği birşey vardı.. 'beni bile sorgulayın, koyun olmayın, her zaman olayın en dışından bakmaya çalışın.' sikkofield'in bu yazısı yanlış değildir, eleştiriye de açık değildir aslında çünkü gerçekten güzel yazmış, fakat dünyada siyonizm gerçeği var. siyonistler bu olayları kendi taraflarına çekmeye çalışıyor (bkz: dünya gündemi bir anda gezi parkını destekler oldu). maalesef ülkeyi gerçekten düşünen ve seslerini 'kaos yaratmadan' duyuran insanların arasına art niyetliler karıştı. bu gerçeği kimse inkar edemez.

      Sil
    3. Sikko hayalkırıklığı yaşattın. Biz takım tutar gibi adam yada parti tutmayız. O yüzden sikko araştırmadan yazarsan ve böyle giderse artık senide tutmayacağız.

      Sil
  97. Sikko senin sayende siyonizmdir illuminatidir bu tür şeylere çok kafa yorar oldum. Banu Avar'ın yazısını görmüşsündür yukarıda paylaşılmış spam yapmak istemedim. O yazıdan çıkardığım AKP hükümetinin de devrillmek için kendi bilgileri dahilinde iktidara getirildiği olmuştu. Eğer durum orda anlatıldığı gibiyse çok üzüldüm hakketen bu ülke sikildi demektir. Ama senin dediğin gibi durum AKP'nin kibiri ise şanslı bile sayılırız.(bkz. daha kötüsü var)

    Genel olarak fikirlerine ve yazılarına değer verdiğim için senin bu konu hakkındaki fikrini çok merak ediyorum.

    YanıtlaSil
  98. Ne bu akape hükümeti, ne emniyet müdürlüğü, ne de şuan koltuk sahibi olan hiç kimse polislerin bu hareketlerinin devamı halinde halkın daha da çok tepki göstereceğini ve daha da hırslanacağını (en azından eylemin ilk gününden sonra) anlayamayacak kadar aptal olamaz. Onlar olsalar bile, emir aldıkları kişiler kesinlikle ama kesinlikle bunu göremeyecek insanlar değiller.

    Peki neden polis bu şekilde davranıyor?

    Hadi ilk gün düşünemediler olayların bu kadar büyüyebileceğini ve yaptılar bi eşşeklik. Ama daha sonraki günler neden müdahalelerine şiddet arttırarak devam ettiler?

    Çünkü polis de Tayyip kimden emir alıyorsa onlardan emir alıyordu. Alıyor. Ve bu blogu okuyan herkesin bildiği üzere bunların tasmalarını ellerinde bulunduranlar, şeytanı suya götürüp susuz getiricek kurnazlıkta adamlar.

    Bu olaylar sayesinde, Türkiye'de iki adet birbirine sıkı sıkıya kenetlenmiş taraf oluşturdular;
    1- Tayyibin koyunları (son olaylardan sonra bu koyunlar da huylanır gibi olmuşlardı ama karşılarında böyle kararlı bir kitle görünce gün birlik günüdür diyip kenetlendiler aralarında. Bunun kimin işine yaradığını söylememe gerek yok sanırım.) Ve,
    2- Atatürk'ün çocukları. (bunların da büyük çoğunluğu dinle hiç alakası olmayan insanlar)

    Türkiyede yaşayan insanların çoğunluğunun müslüman(!) olduğunu göz önüne alırsak. O müslüman(!) kesim, ulan Tayyibe atmasak mı bu seçimde diyoduk ama, Tayyip gelmezse bunlara mı kalacak bu memleket?! düşüncesiyle atıcakları yoktu idiyse de artık kesinlikle tayyibe vericekler oylarını.

    Bu eylemlerin sonunda Tayyip koltuğundan olmayacağı gibi, daha da güçlenerek çıkıcak.

    Amerika Tayyibin gitmesini neden istesin ki? Daha karizmatik, daha uysal, daha .... kukla mı bulucak yerine? Hayır. Yalnızca referanduma gidecek anayasada daha sağlam destek istiyolar.

    Bak, bu anayasa geçmezse bu ayyaşlar daha da tepenize çıkacak diyecekler referandum zamanında.

    Ayrıca Amerika bu eylemlerden sonra şöyle bir avantaj da kazandı. Türkiye'de iki sağlam kanat oluşturdular dedik ya. Bu kanadın bi tarafı dinsizler, diğer tarafı ise Allahsız, kitapsız müslümanlardan oluşuyo. Yani bu topraklarda yeniden, gerçekten islami bir örgütlenme gerçekleşmesinin önünü tıkamış oldular. Hem de çok sağlam bir şekilde.

    Tabi bütün bunlar kâfirlerin planları ve Allah'ın bize görmemizi nasip ettiği kadarı. Allah'ın planını bilmiyoruz. Ama dua ediyoruz. Ümidimiz ve duamız gayrimüslim hakimiyetini ciddiye almayan milli bir girişim. Allah duaları kabul eder.

    Biraz geç bir yazı oldu ama anca kısmet oldu yazmak. Ayrıca şimdi bana da bi etiket yapıştırmaya çalışmayın, hiç bir siyasi parti ile alakam yok. Yalnızca Allah'a salih bir kul olmaya çalışan birisiyim. Ve şuanda benimle aynı endişeye sahip bir parti yok Türkiye'de malesef.

    (he bu arada böyle bi isim ile böyle bi yazı yazmak komik oldu ama bu çook eskiden kalma bi hesap, yeni hesap açmaya üşendim, isme takılmayın)

    YanıtlaSil
  99. posetimyetismedipantolonumyapisyapis panpama yakın düşüncelerim var benimde aslında ama beni düşündüren olaylar daha bu boyutlara varmdan dünya basının olayları mısır ayaklanması misali vermesi...istedikleri tezgahlardan biri de bence burasının suriyeye dönmesi..tabi bunlar ülkedeki adaletsizlikleri görmemize engel değil tabiki

    YanıtlaSil
  100. Cehennemin dibinden selamlar. Buranın sıcaklığı hakkında konuşmak ister misin? Satranç tahtasıjın ortasında kaldım ve fena halde birileri ile bu Antakya hakkında konuşmaya ihtiyacım var, beni anlayacak birileri ile... Sabır taşı iyice çatlamaya başladı...

    YanıtlaSil
  101. şu duygusal bölünmeyiz geyiklerini bir kenara bıraksak artık sik kafalım? hayır temenniden öteye gitmiyor amına koyayım. bende meydandaydım ancak daha olaylar olgunlaşmadan bu aşırı heyecanını manidar buldum. hareket şuan çok ham ve manipülasyona açık dikkatli olmak gerek. insanlar birbirine karşı ciddi anlamda nefret dolu ve bu bulanık süreçleri seven çok örgüt ve ülke var... daha sakin ve etkili protestolarla mesajı net vermek gerek ki tayyipten öte mesajlar da verelim ki bence asıl önemli olan o nokta...

    YanıtlaSil
  102. Selam beyler. ey gta da polis döven nesil bugünlrde varmış kaderde amk. Neyse konuya gireyim çok kısa fikrmi beyan edeyim.


    Bana kalırsa olay tayyibi güçlendirmek canlar. yabancı basının goy goyu ve yerli basın'ın da olacakları anlayıp bir tilki kurnazlığıyla sessizliği hep buna işaret. Nasıl yani derseniz şöyle;

    Şimdi bu tayyip daha yeni abd'ye gitti amk konuştular ve anlaştılar, bir takım sorunlar giderildi zaten bu malı osmanlı muhabbetiyle sikiyolar, bu gavatı güzel orta doğu planlarıyla iyice bi ellediler oraya gittiğinde ve olaylar başladı. önce kürdistan sonra büyük israil yolunda adımlar atılırken tayyibe de sıktılar bi osmanlı palavrası iş yürüdü gidiyor tabi tilki türk basını yermi la bu salvoları adamlar tayyibin daha güçleneceğini bildiğinden susuyor yani ciğerler kullanılıyoruz ha bende meydanlardayım 3 gündür hani olur ya bi mucize olur ne bileyim la Allah görüyor halimizi acırda planlarını başlarına daha erken yıkar falan diye direniyoruz işte, bakacaz görecez ama benim görüşüm böyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu olaylar 3-5 güne biter polis çikolata dağıtır bizler naif insanlar olarak polisimizle uzlaşıyı sağlarız ve herşey unutulur Alsancakta otoparkta işkenceye maruz kalan kardeşlerim unutulur örneğin ya da fuar içinde polisin özellikle yanlış yönlendirmesi sonucu pusuya düşen kadın erkek fark etmeden badem bıyıklar tarafından sopalarla dövülen insanlarımız unutulur mesela...

      ve sonuç: badem bıyıkların taşak geçmeleri başlar sosyal medyada, yoaaa siz kimsiniz amua goyum yoa diyerekten ve akp böylece hegomonyasını büyütür kurulan oyun bir kere daha başarıyla oynanmış olur ve bizler??!! sikilenler olarak yaşamımıza devam ederiz. neyse beyler haxball atalımmı ?

      Sil
    2. Bunu okursan sevinirim --> şu anda direniş siyonistlerin işine geliyor. çünkü tayyip siyonistlerin emrinde olduğu için bilerek polislere sert müdahale yapın dedi. bu müdahalenin insanları kızdıracağını çok iyi biliyordu. ve öyle de oldu. sonra 2. adıma geçtiler. direnişçilerin arasına ülkeyi bölmek isteyen adamları yerleştirdiler. DİKKAT ET: DİRENİŞÇİLERE ÜLKEYİ BÖLMEK İSTİYOR 'DEMİYORUM'. DİRENİŞÇİLERİN ARASINA SONRADAN KATILAN BAZI ART NİYETLİ İNSANLAR VAR. ve 3. adım: medya... medya zaten işini her zaman ki gibi çok iyi yaptı ve türkiyede isyan çıktığını, sanki ülkede iç savaş başladığını çok iyi yansıttılar.

      Sil
  103. Yeni bir yazı yazıp tekrar düşünmeni istiyoruz. bildiğimiz abd ne olduda bize destek çıktı adamlar fırsatını bulsa girecekler bize ne değiştide suriyelisi arabı bir anda kardeş oldu bize?

    YanıtlaSil
  104. LAN SIĞIRLAR, LAN MOLOZLAR, LAN KAFASIZLAR, DOĞRU ŞEYLER GELİYOR AKLINIZA AMA YANLIŞ YORUMLUYORSUNUZ. EVET DIŞ BASININ DESTEKLEMESİ, TÜRK BAHARI OLARAK LANSE ETMEYE ÇALIŞMASI TABİ Kİ İSTENMEYECEK BİR DURUM VE GAYET DÜŞÜNDÜRÜCÜ. BU PROTESTOCULARIN ARASINDA PROVOKATÖRLER VAR. OLAYLARI SAVAŞ HALİNE GETİRMEYE ÇALIŞANLAR VAR. AMA ONLARDAN DAHA FAZLA ONLARI ENGELLEMEYE ÇALIŞANLAR VAR. DİKKAT EDİN, BİR ŞEKİLDE OLAYLAR BU KADAR BÜYÜMESİNE RAĞMEN, DIŞ BASININ BU KADAR NEMALANMAYA ÇALIŞMASINA RAĞMEN, HEPİMİZİN, ALAYIMIZIN SİYONİST OLARAK GÖRDÜĞÜMÜZ O BÖLÜCÜ DIŞ GÜÇLERİN DESTEKLEMESİNE RAĞMEN; O YAVŞAK, O KİBİRLİ, O KENDİNİ BİLMEZ, O HALKINA SIRTINI DÖNEN, DİNLEMEYE DAHİ TENEZZÜL ETMEYEN BAŞBAKAN DENEN ŞAHIS GERİ ADIM ATMIYOR. TANSİYONU DÜŞÜRECEĞİNE, "BEN DE MİLYONLARI SOKAĞA DÖKERİM" DİYOR. BAKANLARI, SAĞ KOLLARI BİLE DAHA DİKKATLİ, İHTİYATLI, TANSİYON DÜŞÜRÜCÜ AÇIKLAMALAR YAPMAYA ÇALIŞIRKEN KENDİSİ HALA BURNUNUN DİKİNE GİDİYOR. KAFANIZI ÇALIŞTIRIN LAN AZICIK. SİKKO'YA SÖVMÜŞSÜNÜZ BURADA. İYİ BOK YEMİŞSİNİZ. ADAMIN SÖYLEDİKLERİNİN TAMAMI DOĞRU. ALIN SİZE SİYONİZMİN 1 NUMARALI ADAMI: TAYYİP. ADAM KIŞKIRTMAK İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPIYOR. O BEYİN YERİNE SAMAN TAŞIYAN TAYYİP TARAFTARLARI DA ONUN AĞZINA BAKIYOR. BİR ÇOĞU TAŞAK GEÇİYOR GEÇMEYE ÇALIŞIYOR. OLUM OLAY CİDDİ. BU KADAR KİŞİ SOKAĞA DÖKÜLÜYOR ONLAR HALA BUNUNLA TAŞAK GEÇMEYE ÇALIŞIYORLAR.
    DOĞRULARI DÜŞÜNÜP YANLIŞ YOLLARA SAPMAYIN, AKLINIZI BAŞINIZA DEVŞİRİN LAN.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tayyip e siyonist demişsin. siyonistler bu olayların iç savaşa dönüşmesini istiyor. doğal olarak tayyip te istiyor. bunun için tayyip ortalığı bilerek kızıştırıyor. kendinle çelişmişsin. tayyip zaten siyonistlerin kölesi olduğu için böyle yapıyor. o kadar zekisin de bunu mu göremedin? şaka mısın abi?

      Sil
    2. Sikko nun bu yazısına katılmayan, çok acele ve iyi araştırılmadan yazılan bir yazı olduğunu düşünenlerden biri olarak söylüyorum: Kimin ne mal olduğunu biliyoruz. Tayyibi de biliyoruz, dünyaya bir ingiliz in kazandırdığı ve terör örgütünün kendine yamadığı zafer işaretini meydanda yapan ingiliz bayraklı t-shirt giyen am sulu beyinleri de biliyoruz.

      Düz mantık. Tayyip kötü. Tamam eyvallah. Bu durumda karşısındaki iyi olmalı çünkü tayyibe direniyorlar. Moraller bozulmasın ama biz yalnızız!

      Sil
    3. Tayyip in kötü olduğu düz mantık değildir. Bu şekilde karalayamazsınız. Tayyip siyonistlerin kuklasıdır. Bu, tartışmaya kapandı artık.

      Sadece şuraya katılıyorum: Sikko biraz acele etti, çok iyi (yani derinlemesine) araştırmadı, ve gördüklerinden dolayı da biraz duygusal hareket ediyor.

      Sil
  105. http://www.nsahinbay.com/2013/06/taksim-gezi-park-ve-ckarlacak-dersler.html

    YanıtlaSil
  106. Helal lan sikkofield.

    Ben de o muhafazakar arkadaşlara bişeyler yazdım, paylaşayım.

    http://erenindefteri.blogspot.com/2013/06/muhafazakar-kardesim.html

    YanıtlaSil
  107. Kissinger; "Güçlendirilmiş vatandaşlar kalabalıkları alanlara çekme tekniğini bilecek ama alana geldiklerinde yapacaklarını bilemeyecekler.”
    “Bu insanlar kolayca marjinalize olacaklar çünkü stratejileri zamanla etkinliğini kaybedecek.”
    kissinger böyle diyor. şu halde aramız da provokatörler var, siz onlara uymayın uyarıları bir zırıltıdır sadece. kitle çoktan yönlendirildi bile...

    YanıtlaSil
  108. Sikko naptın ama ya, koşa koşa geldim ne yazdın diye bakmaya:( eyvallah insanlar güzel, aynı şeyleri düşündüm bende komşu kızı, kantinden arkadaş, teyzem bile gider, 4 yıl önce olsa bende giderdim...ama sikko senden daha iyi çözen belki 3-4 kişi çıkar bunu..öncelikle muhalefetin insanları kullanmasıydı bu, avm yapılmayacağı halde dedikodu çıkardılar, vs vs..hacıabi sen bilmiyomusun bu hükümete de diğer hükümetlere olduğu gibi önce abd vize verdi, tayyip biraz dişlenince şimdi bölece tayyibe gözdağı verdi. alış verişe devam, akpyi sevmeyenler boşuna zafer nağrası atmasın, akp bi gömlek daha giydi, düşürülemeyen hükğmet oldu. başbakandır makamına saygı duyuyorum, benim milletimin başbakanı, dışardan birileri öle piyon çeker gibi indirememeli..olan ayşe teyzenin kızına, mehmet amcanın oğluna, salih abiye vs oldu, hırpalandılar, biber gazları yediler..mesele ne biliyomusun hacı abi bu insanların ortak bi ruha ihtiyacı var, bi heyecana sığınacak bi rüyaya...o ruh ölmesin evet, ve fakat kim kimi niye sevdiğini ve reddettiğini seçerken okusun diye desteklemeyenlerdenim. halk tv diyosun her videosunda tşörtlü set satışı yapıyodu..sende duygulu adamsın napıcan, arada duygusala bağlican:)

    YanıtlaSil
  109. ALINTIDIR,
    Bİ DE BURDAN BAKIN DİYE;
    TEŞKİLAT – TAPINAK ÇATIŞMASI
    1 - İMF ile borcun bitmesi ekonomik baronları harekete geçirdi.Zira bundan sonra amaç merkez bankasının millileştirilmesiydi.

    2- Eylemlere sanatçıların gelmesi , eylemlerin belirli bir kaynak tarafından planlandığını gösteriyor. Bu sayede insanların dikkati çekildi. Polis sözlerle ve davranışlarla tahrik edildi. Böylece ünlü isimlerinde içinde bulunduğu eylemciler gaz yedi. Bu durum "mağdur edebiyatını" sağladı, eylemcilere destek geldi

    3 - Yavuz Sultan Selim ismi "derin global çeteyi" rahatsız etti. Zira bu isim hilafeti simgeliyor , batıya değil doğuya gideceğiz mesajı veriyor .İçerideki hainleri temizleyeceğiz mesajı veriyor
    Amerika daki saldırıların neden ikiz kulelere yapıldığını , ardından Türkiye de neden hsbc binasına saldırıldığını ulus devlet - küresel sermaye çatışması üzerinden okuyamayanlar Yavuz Sultan Selim ismini padişah isminden ibaret görürler...

    4 - Taksim bunların gizli mabedi .israil oradaki toplantılarda kuruldu. Oranın dahi milletin iktidarının inşa alanına açılması , malum güçler tarafından taciz girişimi olarak adlandırıldı.

    5 - Oradaki kışla osmanlıcı subayların isyana kalkıştığı ve atatürk tarafından bastırılarak dağıtılmış olan kışladır. O kışlanın yeniden yapılacak olması , "derinleri" çok rahatsız etti
    bunu şöyle düşün , Ayasofya ne bizim için, ne de batı için sadece bir bina değil oysa o camiden
    milyonlarca var dünyada veya kilise den…

    6 - Eylem turuncu devrim olarak başladı. Yani sessizce işgal edeceklerdi , polis de karışmayacaktı , daha da kalabalıklaşacaklardı. dünyayı Türkiye deki iktidarın gitmesi için ikna edeceklerdi. Ukrayna daki gibi

    7 - Eylem Türk baharı olarak planlandı. Turuncu devrim tutmazsa ,polis kışkırtılacak , şiddete teşvik edilecek , mağdur edebiyatı üzerinden muhalif söylem güçlendirilecek ve iktidar düşürülecekti.

    8 - O meydanlarda alman ,ingiliz , fransız , abd , suriye ve iran servisleri cirit atıyor...tabii ki israil de...fransızlar , banliyölerde mit'in izi olması sebebiyle , Türkiye den intikam alıyor ( fransa nın karıştığı günleri hatırlayın ) ; abd nin hayallerini zaten biliyoruz...suriye intikam alıyor.iran "acem kindarlığı" içerisinde...

    9 - Kimse farkında değil ama 31 mayıs-1 haziran MAVİ MARMARA’NIN YILDÖNÜMÜDÜR. Eylemlerin kızıştığı tarih ! israil intikam aldı; ayrıca mavi Marmara yı anma eylemleri gölgede kaldı

    10 - Teşkilat başlangıçta olayları göremedi. Lakin sonradan Erdoğanı mit ekibiyle görüştürdü. Zar attı ve oyununu kurdu: söylemleriyle süreci sertleştirecek , bu sayede senin benim gibi "ak parti de zıvanadan çıktı" diyenlere "inadına ak parti" dedirtecek , ezici destekle yeni anayasa ve başkanlık seçimlerini kazanacak.

    11 - "Cami" de bizlere bir mesaj. tapınağı da azdırmak için bir yem. Ayrıca Rahmetli Erbakan taksime cami yapma mevzuu üzerinden yıkılmaya çalışıldı , onun intikamı...taksime cami de yapacağım demek "çamı dikeceğim” demektir tapınağa.

    YanıtlaSil
  110. Totoş, sana aylar önce açtığım bir mail hesabından gönderdiğim;etrafında dönen çevresel,toplumsal ve politik sorunlara ilişkin problemlerden bahsetmen gerektiği hakkında detaylı olarak bahsettiğim mailimi siklemedin, siklememekle de kalmadın mailimi hackledin,hacklettirdin.Şimdi gelmiş nabza göre yazı karalıyorsun.Lan oğlum sen illuminatiyle,ufolarla, zihin kontrolü vs.insanların bilinmeze karşı duyduğu popüler merakları kaşı.Bu türden gerçeklere göz yum, sağır ol, arkanı dön.Kendinden beklenileni yap.Hatırlamaya çalış o yazıyı.

    YanıtlaSil
  111. Sikko o kadar araştırıyorsun yazı yazıyorsun. Sana ilk sorum: Sence yabancı medyalar yabancı ünlüler yabancı devletler çıkarı olmadan bu direnişi destekler pohpohlar mıydı? ABD, AB, US CEZİRE hemen Türk baharı diye lanse ettiler.Norveç isveç rusya kanalları dünya sizi izliyor asla geri adım atmayın savaşırsanız kazanırsanız diye pohpohlamaya başladılar.Eyleme ilk katılan ünlü Can Bonomo ve bilindiği üzere adam tam anlamıyla yahudi. Sikko gerçekten sıranın bize geldiğini nasıl göremediğini anlamıyorum. Avrupa, Amerika, Rusya hiçbirzaman yanımızda olmadı. Onlar sadece çıkar düşünür. Lütfen onların ”Kışkırt Böl Öldürt Yönet” oyununa gelmeyelim.Amerikanın oyunu şöyle: Suriye, Bahreyn, Yemen ve Suudi Arabistan gibi ülkeleri bölüp küçültmeyi sonra her bir parçanın küresel bankerlerin doğrudan denetimi altına girmesini planlıyorlar… Ama farklı kanatlar arasında paylaşım kavgası da var. Kan Sınırları adlı Stratfor haritasında da görüleceği üzere Suudi Arabistan içinde beş, İran ve Suriye içinden dört devlet çıkarmayı öngörüyorlar. Yemen ikiye bölündü. Libya 3 devlet olarak planlanıyor. Mısır bu sınırlarda kalmayacak. Irak zaten 3 devlet olarak şekillendiriliyor. Peki ya Türkiye. Türkiye’ye “önce sen benim jandarmam ol, pis işlerimi hallet, bölgede benim adıma dayılan, işin bitince aynı kaderi paylaşacaksın’ diyorlar. Benzer operasyonları yıllardır yapıyorlar. Örtülü operasyonlar, darbeler planlıyorlar, adamlarını belirleyip başa geçiriyor sonra kafese sokuyorlar… Mesela CFR’nimn kalbinde oturan eski Türkiye büyükelçisi Morton Abromowitz, Tayyip Bey iktidara gelirken kendisine en çok destek veren isimlerin başında gelir. Şimdi Wall Street Journal’da alyhine bir sürü makale kaleme alıyor.Tayyibi hiç sevmem fakat imf kendisine olan borcu bitiren bir hükümeti hiç yaşatmadı yaşatmaz.

    Sıra bize geldi sikko.

    YAKINDIR BÖLÜNÜP YÖNETİLMEMİZ!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genç Neocon Micheal Rubin, Erdoğan için "Türkiye'nin Putin'i gitmeli" diye yazmış (http://www.michaelrubin.org/1091/turkeys-putin-deserves-to-go) Neocon ve Ergeneokon dayanışması.

      Sil
  112. sorulması gereken soruları paylaşacağım. cevapları beraber bulalım.

    1-chp heyeti esedle neden görüştü ve ne konuştu?

    2-esed bu olayla erdoğandan intikam alıyor olabilir mi?

    3-alevilerin ayaklanacağı biline biline 3. köprüye neden yavuz sultan selim ismi verildi?

    4-olayların mavi marmara olayının yıldönümüne denk gelmesi tesadüf mü?

    5-provakasyonlarda baş rol oynayan ünlüler kim ve geçmişte neler yaptılar?

    6-pkklılar çekilince hayal kırıklığına uğrayan pkk militanları bu olaylardan nemalanıp iç savaş mı çıkarmaya çalışıyor? (twitter.com/epigramist)

    7-yabancı ülkelerde bu olaylara destek veren ünlülerin siyonist örgütlerle bağı olması tesadüf mü?

    8-daha ortada doğru düzgün bir parti yokken hükümet devirmeye çalışmak ne kadar mantıklı?

    9-topçu kışlasının tarihteki yeri ve önemi nedir?

    10-insanların ölmüş annelerine küfür edebilecek seviyedeki adamlar nasıl milletvekili olabiliyor? (hüseyin aygün)

    11-polisin bu kadar acımasız olması çoğunun torpille işe giren cemaat öğrencisi olmasından mı yoksa emir eri olmasından mı kaynaklanıyor?

    12-polis neden kırmızı su sıktırıyor bunun kırmızı su olduğunu bilen adamlar neden bunlar kan diye paylaşıyor. (evet kan aktı ama görüntülerdeki kan diye paylaşılan aşırı derecede fazlaydı)

    13-hükümet karşıtı dediğimiz kanal sahipleri neden olanları yayınlamaktan çekiniyor?

    14-akp gençlik kolları başkanı neden olaylar bu kadar kızışmışken anıtkabiri de yıkarız deyip görevinden ayrılıyor?

    15-20000 twitter takipçisi olan pkk militanı ankara direnişinin anıtkabiri de yakması dileğinde bulunuyor bu ülke nereye getirilmek isteniyor? (https://twitter.com/Epigramist/status/341285747283881984)

    ben ne akp yanlısıyım ne de chp yanlısı.

    ne medeniyet gelsin diye cana kıyanı severim ne de para için ülkesini satanı.

    dünyada bir sürü fakir insan varken oğluna gemi alanı da sevmem halkçılık deyip dünyanın en pahalı yatına bineni de.

    halkçıyım diyorsan düşün halktan yanayım diyorsan düşün.

    ortada doğru düzgün bir parti yokken galeyana gelme ne provokatörlerin türk polisine saldırmasına aracı ol ne de polisin sana.

    son sözüm ise şu: olmadı sikkofield yakışmadı.



    YanıtlaSil
  113. Sikko midem bulanıyor sikko ve bu bulantıyla rahat düşünemiyorum. Midemi bulandıran çok şey var.
    Bizler mazlumun yanında olan mazlumu seven bir milletiz. Vicdanlı insanlar mazlumu sever sikko. Bu halk vicdanlı. Tüm olay aşırı gücün kullanımıyla başladı. Ve o kırmızılı kız. Saçın ahenginden giyim kuşamın perfectliğine kadar pozlama ve ışık ayarına kadar. Dur dedim kendi kendime bu işte bokluk var. Bu kadar mükemmel resim ben çektiremiyorum aq. Kendini gazın ve suyun önüne atmış 2 mazlum! kızımız sub değil direkt luminal mesajdı.
    Polisin aşırı şiddet kullanımına kadarki her otu boku gösteren medya ilk gece 05-06 sularındaki baskın ve çadır yakmadan sonra kuzuların sessizliğini oynadı. Lan ollum hepsi aynı anda sustu. Tv den penguenleri yayınladı piçler. Sonra bir bakan çıktı dedi ki medya sınavını veriyor. Aq neooluyozlan dedim kendime ve kendimi twiitr ve ekşi ve face şeytan üçgeninde buldum. Üçünüde sevmem ve kullanmam aq. Hala dumanla haberleşirim ehehehe. Ama üçünüde okurum hem de saatlerce. Ardından bilgi kirliliği aktı.
    Bunlara şeytan üçgeni diyorum çünkü doğru kadar yalan da barındırıyor. Vurulanlar kaçırılanlar araba altında kalanlar dayan çarşı geliyor bize 100 maske verin taksimi alalım falan. 5 doğru bilgi 5 yanlış bilgiyle harmanlanmıştı.

    YanıtlaSil
  114. Akan bilgileri doğrulama şansım yoktu, yalan yanlışta olabilirdi. Ve ben bir karar alıyorken bu bilgilere göre hareket edemezdim.
    Herşet bi tatbikattı ollum. Sonuç mu bizler başarısız olduk onlar başarılı. Resim bence çok daha büyük sikko.
    Allah sabredenlerin yanındadır sikko, hemen hareket edenler düşünmeden tartmadan araştırmadan hareket edenlerin değil. O değil de la gerçek sana ayan beyan yüzünü gösterinceye kadar sen de sabretseydin ya.
    Sikko tek kitap Kuran tek ilah Allah. Çoğunluğun ortak noktası bu, yada bu olmalı. O vicdan dediğim gözünü kapatıp sadece ego gözüyle dünyaya bakan deccallere değil bize mirastır dünya. Daha çok midemi bulandıran şey var birçoğunu yukarıda diğer ark lar saymış dökmüş. Sevindim. Gözümüzü açtın la. Ehehe

    YanıtlaSil
  115. ARKADAŞLAR: TANIDIĞIMIZ SİKKOFİELD -->

    ''Tayyip'in amacı açık şekilde tahrik ve kutuplaşma. Artık geri çekilin, polisle çatışmalar durmalı, kaos durmalı.''

    BUNU TWİTTER DA YENİ PAYLAŞMIŞ. OLAYLARA 'EN' GENİŞ PENCEREDEN BAKAN SİKKO'YU İSTİYORUZ.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. la olum ne eskisi ne yenisi adam bildin kolpa çıktı. burada illulimati diye adam topla. sonra o karizmayla milleti meydana davet et. neymiş kendide ordaymış faso fiso. gören var mı? ortaya bi yargı cümlesi koy sonra oradan çıkarımlar yap ''tayyipin amacı tahrikmiş'' mişte miş. ben tayyip olupta tahrik istesem meydanlara kitle çıkaramam mı yani?
      aynı şeyi sen de yapıyosun diyosun ki siyonizme hizmet ediyor. peki neye göre. hangi belgeye bilgiye göre. toplumda bi kesim üzerinde yıllardır tayyip paranoyası oluşturuluyor. ve bi yerden patlatılmak isteniyor bu birikim. sizin sikko dediğiniz şeyin bi ajan, gerçek bi kimlik veya ne olduğunu bilen var mı? ben gerçeğini gördüm diyen var mı? sen tut bi hamlede ve anlattığına göre hemen o saniye hemen düşün tart, bi karar ver ve bu daha önce anlattıklarınla ters düşsün olum bu blogun neye hizmet ettiğini bilen var mı? iyyumiyati iyyumiyati diye anlattıp durdu. ne sıcak kanlı anlatıyomuş diye reiz reiz diye peşine mi düşücem yani. bu şey benim babamın oğlu mu ki güvenecem? bırakın bu karizamatik liderleştirme işlerini. siz nesiniz olum komita msınız, taksimi kurtarılmış bölge mi ilan ettiniz? bi de sağduyu mesajları falan. o da gerçeği örtmek içindir. yoksa protesto devam ettiği müddetçe provokasyon kesin olacak.bunu kesin olarak bilsinler. yok biz izin vermiycez. yersen!! işte burada devreye olayları tırmandırma giriyo zaten? her şeye bi paranoya yazıcan biz de sana güvenicez? şu blog köşelerinde romantik bi karakter oluşturdun sonra onun da karakterini bozdun. memlekete bi rahat verin artık....

      Sil

Bu blog'a yapılan her yorum, o yorumun sahibini bağlar. Ayrıca makaram sarı bağlar.

3. şahsa hakaret olmadığı müddetçe asla yorum silmem. "Bu yorum yazar tarafından silindi" ibaresi, eğer o yorumu yazan kişi kendi yorumunu sildiyse çıkar.