Okunması şart makaleler:

Tasavvuf ve Tarikatlardan Yeni Dünya Dinine: Bölüm 1 ve Bölüm 2
Komünizm, Kızıl Devrim, Sovyetler Birliği ve Şirketler
İnsan, Din ve Kuran
Bu da amme hizmeti: Okunması Gereken Kitaplar Listesi

Bir Başka Din: Tasavvuf kitabı çıktı; internet'ten sipariş etmek için kitapyurdu link'i.

YENİ: Youtube'daki hodor hodor konuşmalarım için buradan alalım.

4 Haziran 2013 Salı

Gezi Parkı Olayları ve Occupy Hareketi

Selam.

Günlerdir kafamı toplamaya ve tarafsızca düşünmeye çalışıyorum. Şu an tablo net gözükmüyor, ben de Nostradamus değilim anasını satayım, olaylar gerçekleşmeden kesin hüküm veremem. Sadece olasılıklar üzerinden gidebilir, bunlar üzerinden fikir yürütebilirim. Şimdi anlatacaklarımı dikkatle ve tarafsızca okumanızı istiyorum. Size sadece biraz bilgi, biraz da bakış açısı katabilirim.

Gezi Parkı olayları Arap Baharı'na benzediğinden daha çok, 2011'de başlayan "Wall Street'i İşgal Et" hareketine benziyor. Bu nedenle öncelikle Amerika'daki Wall Street olayları nedir, bu hareketi kimler desteklemiştir, bunları bilmemiz lazım. "Occupy" (İşgal et) sloganıyla başlayan akımlar önce Wall Street'te görüldü, ardından tüm dünyaya yayıldı. Mısır, Gürcistan, Kazakistan ve daha birçok ülkede "İşgalci"ler protestolar düzenlemeye başladı.


Occupy hareketinin sembolü hâline gelen bu tek yumruk, aslında Yugoslavya'yı parçalamada büyük rol oynamış OTPOR örgütünün sembolüdür. Buyrun şekil a:


Ve tabi ki bu sembol, tüm dünyadaki Occupy hareketlerinde de kendini gösterdi.


İran'da, Gürcistan'da, Ukrayna'da...

Ve tabi ki bu sembol, Gezi Parkı olaylarında da kendisini göstermiştir.



"Eee varsa var, alt tarafı bir sembol, neyi ispatlar yani bu?" diyor olabilirsiniz, şimdi Wall Street hareketlerine geri dönelim.

Wall Street hareketi yine OTPOR ve bu örgüt tarafından kurulan CANVAS örgütlerince başlatılmıştır. Wall Street hareketleri ilk bakışta "Artık sahiplerimize başkaldırıyoruz, ne güzel" izlenimi oluştursa da hiç de bu amaca hizmet eden bir hareket olmamıştır. Peki neden?

ABD'nin merkez bankası olan Federal Rezerv kişilere aittir. Federal Rezerv yıllardır basmakta olduğu her bir dolar karşılığında Amerikan halkını borçlandırmaktadır. FED'in nasıl büyük bir kumpas olduğunu bilen Kennedy gibi "40 yılda bir" çıkan halkın başkanı da, bir suikast sonucu öldürülmüştür. Fakat ne gariptir ki Wall Street'i İşgal Et hareketlerinde Federal Rezerv aleyhinde tek bir talepte bulunulmamıştır.

Yine ne gariptir ki yıllardır ABD'yi ve tüm dünyayı köleleştirmekte olan Rothschild ve Rockefeller aileleri hakkında da hiçbir girişimde bulunulmamıştır bu Wall Street eylemlerinde. Rothschild ve Rockefeller, ABD, İngiltere, Almanya gibi ülkelerin merkez bankalarında büyük hisse sahibidir. Eğer amaç "sahiplere baş kaldırmak" ise, bu adamlar neden olayın dışında tutulmuştur?

Yeterli mi? Hayır. Buyrun Lord Jacob Rothschild, Wall Street hareketleri için ne demiş ona bakalım: "Dünyadaki finansal taşkınlığı protesto eden bu gruba büyük bir sempati besliyorum" - Jerusalem Post, 1 Haziran 2012

Hatta yine küresel çetenin önde gelen isimlerinden George Soros da, Wall Street'i İşgal Et hareketlerini Birleşmiş Milletler'deki bir basın toplantısında desteklediğini söylemektedir. Buyrun kendi gözlerinizle bu video'nun sonlarını seyredin, Soros kendi ağzıyla söylüyor: http://www.filmannex.com/movie/soros-wall-street-protests/28740

"(Wall Street'teki) Bu şikâyetlere sempati duyuyorum" - George Soros
Ne gariptir ki kendisi Lord Rothschild ile ağız birliği etmişçesine aynı lafları söylemiştir. Hatta George Soros dolaylı yoldan işi kitabına uydurarak Wall Street protestolarını başlatan örgütleri finanse etmiştir. Soros'un "Açık Toplum Vakfı", protestoculara tam 3.6 milyon dolar bağışta bulunmuştur.

Peki neden?

Tıpkı Arap Baharı'nda olduğu gibi, Occupy hareketleri de bir "istikrarsızlaştırma" projesidir. Mısır, Libya, Suriye gibi ülkelerin hepsi güçsüzleşmiş, iç savaş ve karışıklıklarla zayıflatılmıştır. Arap Baharı bir yıkım ve batı odaklı yeniden yapılanmayı amaçlar. Örneğin Mısır'da devrim yapılmış ve batı destekli generaller yönetimi yeniden ele almıştır. Mısırlı vatandaş için işler, eskisinden daha da boktan hâle gelmiştir. Mısırlı bir devrimcinin hissettiği pişmanlığı da buradan seyredebilirsiniz. Yani batı sikiyle girilen gerdekten hayır gelmez paşam.

Occupy hareketleri ise yine ülkelerde iç karışıklığı ve kaosu hedeflemiştir. ABD, Almanya, Avustralya bile Occupy hareketlerine maruz kalmışlardır. Evet ABD'de bile Occupy hareketleri baş göstermiştir (Wall Street gibi). Zira bu işgal hareketlerini başlatanlar hükümetler değil, küresel çetedir. Ülkelerin ekonomik yönden zayıflaması ve kendilerine daha da bağımlı hâle gelmesi, bu para babalarının en temel hedefidir. Rothschild, Rockefeller, Soros gibi şahıslar, devletlerin de üstü bir güce sahiplerdir. Bu insanların bağlı oldukları bir devlet veya bir millet yoktur!

Olaya biraz makro bakmaya çalıştık, şimdi gelelim bizim Gezi Parkı olaylarına...

Gezi Parkı olaylarının çıkış noktası, Taksim Dayanışma Grubu'nun Gezi Parkı'ndaki ağaçların yıkılmasına karşı gösterdiği tepkiye dayanıyor. Taksim Dayanışma Grubu'nun, Şubat 2012'de yayınladığı basın açıklaması metnini okudum (siz de siteden ulaşabilirsiniz) ve bu metnin ODTÜ'den Gazi Üniversitesi'ne 150 öğretim görevlisi tarafından onaylandığını gördüm. Olayların kaynağı olan bu çevreci hareketin altında bir artniyet olmadığını söyleyebilirim.

Mayıs 2013'te, söz konusu ağaçların kesilmesini önlemek adına bu grup çadırlar kurarak Gezi Parkı'nda nöbetleşmiştir. Olayların ilk günlerinde Sırrı Süreyya Önder'in de orada bulunması çoğu kişi tarafından hoş karşılanmasa da, size yine kesin olan bir bilgiyi ulaştırayım. Sırrı Süreyya Önder, orada bulunan eylemci bir kız tarafından telefonla aranarak davet edildi. Bu kızın da BDP ile falan hiçbir alakası yok. Amaç, Sırrı Süreyya'nın dokunulmazlığı aracılığıyla iş makinelerini ve polisleri durdurmaktı. Bunun altında da bir artniyet aramamanızı öneririm.

Anayasa'nın 34. maddesine göre herkes izin almadan, silahsız ve saldırısız gösteri yürüyüşü yapma hakkına sahiptir. Fakat gel gelelim polisin biber gazı ve gaz bombası kullanması, sağa sola cop savurması üzerine olayın rengi değişti, yoldaki vatandaş da bu duruma tepki gösterdi. Ben de bunlardan biriyim hacı, olayla hiçbir alakam yokken gördüğüm manzara karşısında tepkimi gizleyemedim. Üstelik televizyonda da bunlar hiçbir şekilde verilmiyordu. Bu yapılan resmen insafsızlıktı.

31 Mayıs Cuma günü ve gecesi, polis gâvura saldırır gibi kendi insanına saldırıyordu ve medyada bununla ilgili tek kelime edilmiyordu. E tüm bunlar da insanların damarına bastı doğal olarak ve "Hükümet istifa", "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları atıldı o biber gazlarına rağmen.

Spontane bir şekilde halk tarafından destekleniyordu bu hareket. Tayyip Erdoğan 1 Haziran'da ilk kez konuştu ve "Biber gazı kullanımında yanlışlık var" dedi. Aynı gün polis de müdahalede bulunmuyordu, insanlar milli bayram havasında Türk bayraklarıyla şenlik yapıyordu. Hatta Beşiktaş'ta insanların bir kısmı artık vapurla evlerine dönmeye başlamıştı. Derken polis bir anda biber gazları ve gaz bombaları yağdırmaya, TOMA'yla tazyikli su sıkmaya başladı. Ortalık bir anda, hiçbir sebep yokken savaş alanına döndü. Eğer polis insanlara saldırmasa, bütün ülkede hiçbir olay olmayacaktı başından beri. Beşiktaş'ta yaşananlar da bunun bir göstergesiydi. Polisin bu saldırgan tavrına ek olarak Tayyip Erdoğan, "Evde zor tuttuğumuz %50'lik kesim var" gibi açıklamalarıyla bariz şekilde bir kutuplaşma yaratmak istediğini belli etmeye başladı. Bu, Tayyip Erdoğan'ın kibiri mi, yoksa hizmet ettiği bir amaç mı, orasını düşünmek size kalmış.

Bir olasılıktan bahsedeyim. Batının bir süre daha Akp'den vazgeçeceğini hiç zannetmiyorum. Fakat Tayyip Erdoğan'ın kontrolsüzlüğünden ve Türkiye'nin Suriye'ye girememesinden rahatsız olduklarını da düşünüyorum. Tayyip Erdoğan'ın yerine belki Bülent Arınç, Ali Babacan gibi kendilerine yakın ve ılımlı birisini de başa geçirebililer. Dediğim gibi, bu sadece bir olasılık.

Peki bu direniş hareketi de Occupy hareketleri gibi küresel çete tarafından kullanılıyor mu? Dış basının desteği ve hâlâ buğulu olan o büyük resme bakınca az çok görebildiklerimiz, bu ihtimalin de oldukça güçlü olduğunu gösteriyor.

Tayyip Erdoğan'ın ve emrindeki polisin haklı olmadığı gün gibi aşikârdır. Bana ne derseniz deyin, gözlerimle gördüm durumu ben. Gördüğüm manzara karşısında ilk günler eylemlere katıldım, ayağımın dibinde gaz bombaları patladı ve hâlâ da "İyi ki yapmışım" diyorum. O tavrın gösterilmesi şarttı. Fakat haklıyken haksız duruma düşmek ve ülkeyi iyice kaosa sürüklemek gibi çok ciddi bir tehlike de var karşımızda. Bu tehlikeyi görür görmez de şahsen eylemlere katılmayı bıraktım.

Ayrıca eklemem gereken bir başka nokta da şu: 1 Haziran'a kadar ortalıkta sadece üç-beş tane olan, yüzleri peçeli, polis arabası yağmalayan birtakım (!) aktivistlerin sayısı, 1 Haziran'dan sonra gitgide artmaya başladı. Olayların tam göbeğinde olan arkadaşlarım, polisle çatışma olan ve barikat kurulan bölgelerde genellikle 10-15 kişilik gaz maskeli, donanımlı, ne yaptığını fazlasıyla bilen gruplar olduğunu söylüyor günlerdir. Bu donanımlı aktvisitlerden bir kısmı, Yunanistan'daki protesto hareketlerinde de bulunduklarını söylemiştir.  İşte en başından beri içimizde şüphe ve "Acaba?" oluşturan durum da buydu. Eylemcilerin arasındaki provokatörler ve Tayyip Erdoğan'ın da yangına körükle giden tavrı, bu işin sonunun kaos olduğunu gösteriyor. Kaos yıkımı, yıkım da fırsatları getirir.

Kaostan doğan düzen, küresel çetenin bir numaralı mottosudur.

Şimdi yapılması gereken, bundan sonra gösterilecek tavrın ne olduğunu düşünmektir. Hem burada olanlardan, hem de yanı başımızdaki Mısır ve Suriye'de olanlardan ders almamız gerekir. Suriye'de de baskıcı bir Esed rejimi vardı ve Esed'a tepki gösteren direnişçiler vardı. İlk başta direnişçiler gerçekten de haklıydı, zira Esed'ın ne mal olduğu ortadaydı. Fakat işler gittikçe çığrından çıkmaya başladı. Suriye'deki direnişçiler gittikçe kaos yaratarak Suriye insanına en büyük darbeyi vurdular. Çatışmalar başladı, masumlar öldü. İnsanlar işsiz kaldı, evsiz kaldı ve daha da kötüsü ailesiz kaldı. Esed bir kere haksızsa, direnişçiler iki kere haksız oldu. En garibi ve gerçeği de, iki taraf da kendisinin haklı olduğunu düşünüyordu.

Kaos amaçlı Occupy ve Arap Baharı projelerinin kimlere hizmet ettiği açıktır. O sebeple ki birilerinin ekmeğine yağ sürmemek adına, mücadele kesinlikle demokratik yollardan yapılmalı. Medyanın örtbas ettiği gerçek görüntüleri, yurdun dört bir yanındaki insanlara ulaştırmamız lazım öncelikle. Bu görüntüleri onlara ulaştırmamız şart, zira bugüne kadar Akp'ye ve medyaya güvenen Bilal Emmi'nin içine artık bir kurt düşmesi, bir "Acaba?" demesi lazım. Elimizde çok fazla fotoğraf ve video birikti, bunları gündemi Habertürk'ten, NTV'den takip eden ve hiçbir şeyden haberi olmayan adama ulaştırmamız lazım. Bundan sonra zorbayla zorba olarak ne kazanacağız? Kime ne ispat edeceğiz?

Buna kim ön ayak olacaksa olsun, medyanın nasıl olayları örtbas ettiğini ve hükümetin polise "Kendi insanınıza, David Beckham'a dalan Alpay Özalan gibi dalın" emri verdiğini herkese ispat etmeliyiz. Çünkü senin yaşadıklarından haberi yok Malatya'daki adamın. 

Organize olalım, arşiv oluşturalım, medyada illa ki bulunan o samimi çalışanları yanımıza alalım ve insanları haberdar edelim. Gerçek direniş artık bu şekilde yapılmalı, yoksa zarar gören 12 Eylül 1980'de olduğu gibi yine bu halk ve ülke olacak. Bu arşiv oluşturma işini ciddiye almamız lazım, ben seve seve ve canla başla uğraşırım bu iş için. Zira medyanın dayatmalarını insanlara göstermedikçe hiçbir bok elde edemeyiz.

Dikkatimi çeken başka bir şey olursa haberdar ederim buradan. Kesinleşmeyen çok şey var, o yüzden bu aralar temkinli davranın tavsiyesi vermekten fazlası gelmez elimden, kaynataya selamlar.

377 yorum:

  1. Selam hacı. Yazıya ekleme gereği duymadım ama 2011 tarihli şu yazıda Beyonce'un bir klibinde "Gürcistan'da Devrim" propagandası yapıldığından bahsetmiştim ya hani, çıktı kokusu.

    http://michaelsikkofield.blogspot.com/2011/06/3-dunya-savas-akp-ve-said-nursi.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek yumruk kitlesel eylemlerin genel sembolüdür occupy yokken de vardı, direkt ilişkilendirmek doğru mu?

      Sil
    2. Sembole değil de, olaylara bakmak lazım diye düşünüyorum. Objektif olarak.

      http://yskiyak.blogspot.com/2013/06/gezi-parki-olaylarina-objektif-bir-bakis.html

      Sil
    3. http://www.youtube.com/watch?v=n93PxUrwNbk fffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff

      Sil
    4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    5. #occupyturkey worldwide tt olmuştu şu an anımsadım, onun capsini yükleseydin daha tutarlı bir argüman olurdu sikko, yoksa tek yumruk yıllardır direnişin sembolü.

      Ayrıca biber gazının senin ayağının dibinde ne işi var astım hastası adamsın, ananı paniklettirme.

      Burdan tüm solunum yolu problemine sahip arkadaşlara sesleniyorum, çıkmayın gösterilere, ailenizi üzmeyin, evlerinizden de destek verebilirsiniz eylemlere, sizi seven kalp tak tak atıyor ;)

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Gürcistandaki devrimle ilgili facebookta bir sayfa bulmuştum occupyi araştırırken. adamların sayfasında paylaştıkları haritada artvinin ve kuzeydoğudaki diğer illerin gürcistana katıldığını görmüştüm. bulursam yeniden paylaşacağım bu yorumun altında.

      Sil
  3. http://www.guncelmeydan.com/pano/ne-oluyor-ne-yapmali-erhan-sandikci-t34634.html

    YanıtlaSil
  4. Yanıtlar
    1. Hacı, rizörvünü kıskandım, umarım komplo teorim rahatsız etmez. "Erdoğan Neyin Peşinde?"

      http://yskiyak.blogspot.com/2013/06/bir-komplo-teorisi-erdogan-neyin-pesinde.html

      Sil
  5. günaydın be sikko. daha ilk gün söyledim tvitledim sana bu olayı..

    YanıtlaSil
  6. sikkocum şu mail kutunu sikiyim senin .tespit güzel bu arada.helalin var reyiz.şkirt reyilerin tepkisini çekcen gibi geldi,tikkt li ol cocum

    YanıtlaSil
  7. reserved. Ellerine sağlık sikko twitterda paylaştığın yazıdan bu occupy hakkında biraz bilgi edinmiştik bir de senden dinleyelim.

    www.kahveagzi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  8. Hocam iyi demişsin de binlerce barışçıl protestocu da protesto hakkına sahip olmak ve Tayyip'in otoriterleşmesini frenlemek için orda. Esinlenme falaln olabilir mi? Sonuçta eylem merkezinin logosu ve sözü çok farklı(Occupy'dan ziyade) https://twitter.com/ayagakalktaksim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Moruk oradaki insanların %90'ının öyle hissettiğini biliyorum. Hatta Taksim'deki gösterilere ben de münferit olarak katılabilirim yine. Fakat işte, ortada dönen bir dolap da var, uyarmak görevimiz.

      Sil
    2. Ben İzmir'de bu olayların içinde olan bir insan olarak, orada gerçekten anayasal eylem haklarını savunmak için insanlar olduğu kadar provakatörler olduğunu da gördüm. Biz İzmirliler rahat insanlarız, İzmir'de 3 saatten fazla eylem yapamazsınız normalde; hatta eylemden önce bomboş olan barlar basın açıklamasından sonra tıklım tıklım olur. İlk gün de böyleydi, eğlenildi, içildi. Odaların korteji gayet seviyeliyken odalar gittikten sonra sabahtan beri içen eylemciler iyice kafayı buldu, kelimeleri bile adam gibi söyleyemeyen adamlar Tayyip'in annesine küfretmeye çalıştı.
      İçimizden "Ulan İzmir'e de sert bir polis müdahalesi olsa da kendilerine gelseler be," dedik, çünkü İzmir'de sadece siviller vardı, toma ve resmi polis yoktu. Biz mola verip yemek yemek için giderken, bir grup Starbucks'ın önündeydi. İlk bira şişesi kimin elinden çıktı bilmiyorum, onu tam göremedik. Ama ilk bira şişesinin de pek "sarhoş atmış" gibi olduğunu söyleyemem, bildiğiniz nokta atışıydı, hedefi de gayet buldu. Benim alkol yasağını da eleştireceğim diye içkinin dozunu kaçırıp küfelik olmuş İzmirlim de galeyana gelip Starbucks'a saldırmaya başladı.
      "Sarhoşlara pirim veremiyciim canısı," modunda gittik, biz yemek yerken de biber gazı haberleri geldi. Olaylardan sonra dönüp baktığımızda "Olum kesin sivil polis attı o ilk şeyi, küfelik adamlar da galeyana geldi hemen he," olsak da, sonuçta polis müdahalesini haklı çıkarmayı başardılar. Ondan sonra iyice çıldıranlar da çöpleri yaktı, polis geçemesin diye yollara barikat kurdu.
      Evet, çoğunluk gerçekten haklarını savunmak için orada, ama odaların korteji dağılınca, provokatörlere prim verenler de var.
      Örgütlenmemiş bir sivil direniş harika, o enerji de harika, ama aynı zamanda provokatörleri ayırmak da çok zor.

      Sil
    3. Haklısın.

      Katılmaktan ziyade halk tv'den izleyebiliyorum ben de zira Esenyurt'tayım. Yarın kandilin iyi ,iyi derken barışçıl geçmesi şu son günlerdeki polis şiddetiyle beraber Tayyibe sandıkta çok sert vurabilir.

      Yalnız bu adamın iyice gaza getirme gibi bir maksadı var, eğer gerçekten dediğin gibi olursa acayip bir danışıklı dövüş olur. Sonrası görülüyor, örnekleri var zaten orta doğuda.

      Sil
    4. Cevap sikkoyaydı, ama iyi bir tespit yapmışsın Kırmızı Kurbağa.

      Sil
  9. gerçekten çok dikkatli olmalıyız ama şurası da aşikar ki şeytanın en sevdiği günah KİBİR dir ve başbakanımızda fazlasıyla mevcut maalesef ateşe körükle gidiyor

    YanıtlaSil
  10. can dündar'ın resimleri toplamak için çalışması var. bugünkü yazısında da adresleri vermiş http://gundem.milliyet.com.tr/Milliyet.aspx?aType=gundemYazarTumYazilarV4&AuthorID=75

    YanıtlaSil
  11. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  12. Yazını okudum ve yolu bulmana sevindim Sikko. Seni de kaptırdık zannedip üzülmüştüm geçen yazında. Bu işlerin açıkça batılı devletleri sevindirdiği ortada, herkes buna göre davranmalı. Mücadele edilecekse mücadele, demokratik yollardan ve sanal ortamdan verilmeli

    YanıtlaSil
  13. sonunda doğru yolu buldun be sikko.. ne bok yemeye olaylara geniş çerçeveden bakmak yerine gaza gelmiştin ki herkes gibi?

    YanıtlaSil
  14. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  15. Yazıyı sikko mu yazmış, Erhan Sandıkçı mı anlayamadım. Aman Ali Rıza Bey tadımız kaçmasın diye akp itlerine boyun mu eğelim? Din Allah'ın oluncaya kadar onlarla savaşın'a ne oldu ?? aman ortalık karışmasın. millet ne yaptı ki ? masumları döverek öldüren polisin arabasını ters çevirmiş çok mu amk ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaw hayır en önemli görev meydanlara inip bu işleri yapanların maskesini indirmek, akplileşmeyin ula diye kulaklarını çekmektir bunu dile getirmeliyiz

      Sil
  16. usta iyi güzelde sıkılmış yumruk devrimci hareketin en eski işaretlerinden biridir.Bundan 40 tıl önceki dev-yol sembolünde de vardı

    http://www.kartalistan.com/BJKLabUser/UserFiles/HaberRes/KulturSanat/030054010212_Devrimci_yol.JPG

    Kaldı ki bu grup bişiler yapmaya çalışsa bile olayların başlama aşamasına da organizasyonlara da dahil değiller. Semboller benziyor diye millet eylemde mi yapamıycak?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başta ben de senin gibi düşündüm. Fakat OTPOR simgesine detaylı olarak bakınca ciddi anlamda kafamı karıştırdı:

      http://2.bp.blogspot.com/-QFrW6G4OiHk/Ua38HwgX84I/AAAAAAAAD9A/OwsEcDEJQls/s1600/xxxx.jpg

      Bu foto size de dünya kıtalarının birleşmiş bir halini andırıyor mu? Tek dünya düzeni? Bunun devrim yumruk işaretiyle birleştirilmesi?

      http://www.durumum.com/turkiyeproje/wp-content/uploads/2012/09/kitakaymasi.jpg

      Sembolizmle kafayı yemiş birisi değilim, hemen saldırmayın elbette ama dikkatimi çekti gerçekten de. Yediğim gazdan dolayı kafa da iyi olabilir :)

      Sil
    2. ahmet panpa tam gaz kafa açmış olabilir sende olum çok deli kıllandım lan ben de :D helal olsun valla

      Sil
  17. kafayı tam toplayamamış..bu kadar kibar sikko yazısı mı olur :D

    YanıtlaSil
  18. helal olsun sana yazı çok yerinde olmuş. bu sayfa da baya paylaşım oluyor yardımı olur belki arşiv için http://delilimvar.tumblr.com/

    YanıtlaSil
  19. Sikkofield. Facebook üzerinden sana ulaşmaya çalışıyorum. Lütfen mesajlarını kontrol et. Telefonumu verdim. Görüşmemiz gerek.

    YanıtlaSil
  20. Kesinlikle bu rte ye bi gozdagi.adam ol suriye isini hallet yoksa senin de pimini cekeriz diyorlar.ya da rte de oyunun icinde .rte bu adamlar ne dediyse yapiyor.halki resmen kiskirtti.sonucun bu olacagini bile bile oynadi bu oyunu.bakalim ileride kokusu cikar.

    YanıtlaSil
  21. Biz de yazdık ama senin gibi marka olmadığımızdan üç yüz kişi okudu sadece.

    http://yskiyak.blogspot.com/2013/06/gezi-parki-olaylarina-objektif-bir-bakis.html

    YanıtlaSil
  22. organiza olalım o zaman hacı, skype ya da başka bi adres verir misin?

    YanıtlaSil
  23. Şöyle bir şey de var: http://i.capsspot.com/s/24/2/490158.jpg

    Tıpkı bugün 28 şubat öncesi ve sonrası nato destekli kontrgerilla hareketinin kullandığı milliyetçi tetikçilerin dediği gibi "kullanıldığımı bilmiyordum" dememek için temkinli yaklaşmak şart.

    Zeki olmasak da farkındalığı yüksek insanlar olarak gaza gelmemek gerekli.

    YanıtlaSil
  24. Bu olaylarda rahatsızlık verecek çok şey oldu.Bunlardan birisi de yalan yanlış haberlerdi.Hatta bazılarında bilmem kaç saat direnirsek AB, hükümeti istifaya davet edecek gibi söylemler vardı.Böyle birşey olmasa da inanılmaz rahatsız oldum.Bizim kimsenin demokrasi getirmesine, müdehalesine falan ihtiyacımız yok.Bence sokaklarda faşizme karşı kol kola vs gibi sloganlar atılırken 'Ne ABD ne AB tam bağımsız TÜRKİYE' şeklinde de sloganlar atılmalıydı.(Atıldıysa pardon.Büyükşehirlerde yaşamadığım ve internetten takip ettiğim için herkes kadarını biliyorum ben de). Bu şekilde düşünmeyen insanlar için de iyi olur diye düşünüyorum.Allah yardımcımız olsun...

    YanıtlaSil
  25. Bi' de şöyle bir komplo teorim var.

    İlginizi çekerse diye.

    http://yskiyak.blogspot.com/2013/06/bir-komplo-teorisi-erdogan-neyin-pesinde.html

    YanıtlaSil
  26. ARŞİV dedin,al sana arşiv,kaynataya selam= > http://delilimvar.tumblr.com/archive

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bunların yanına george soros'un konuşması gibi şeyler de ekleyelim. yoksa hürriyet web galeride bir farkımız kalmaz.

      aynı zamanda bize bunları insanlara yayabilecek adamlar lazım. twitter'da okan bayülgen'den çok gazından çok bunları okumalı insanlar.

      Sil
  27. rizörv alıyorum okuyacam sonra

    YanıtlaSil
  28. taksim dayanışma grubu linkine tıklanıldığında site yapım aşamasındadır yazıyor, belgeyi nereden görebileceğiz?

    YanıtlaSil
  29. Ben tam olarak bu düşüncelerle olmasa da ilk günden beri "Olur bu direniş bastırılır, tek tek kaldırılır bunlar, güvenceye almak lazım," kafasıyla elimden geldiğince video ve fotoğraf topladım, kategorilendirdim, mümkün olduğunca notlar almaya çalıştım. Ben ne kadar çabalasam da tüm fotoğrafları alabilmem mümkün değil, bu yüzden önemli fotoğraf kaynakları (delilimvar, occupygezi, occupygezipics gibiler hariç) bana ulaştırılırsa, hem ben depolamaktan memnun olurum, hem de isteyenlere seve seve elimdekileri gönderebilirim.
    Yazı için de: Dün gece "#evedönüyoruz" ve ona karşılık "#bizdeğilpolisevedönsün" çıktığından beri, kara kara "Ulan iki taraf da haklı be..." diye düşünüyorum; ilk defa bir konuda bu denli ikilemde kalıp "Eve dönmeli miyim yoksa kalmalı mıyım?" diye düşündüm. Dönersem Erdoğan'ın diktatörlüğünü tescillemiş ve kabul etmiş olacaktım, dönmesem provokatörlere bir şekilde prim vermiş olunacaktı.
    Mısırlı aktivistin videosu ve anlattıkların düşüncelerimi netleştirdi açıkçası.
    Heh, asıl şimdi tası tarağı toplayıp köye yerleşmenin tam sırası.

    YanıtlaSil
  30. Olayların kaynağını NATO'ya bağlıyorum ben. Türkiye Suriye'ye müdahale etmediğinden ötürü batının Tayyip'e diklenmesidir. Halk sopayı Tayyip'e gösteriyor ama NATO tarafından üzerlerinde aba var. NATO Kafa NATO mermer başbakanımız ise Halk'a karşı durmayı NATO'ya karşı durmakla bir tutuyor.

    YanıtlaSil
  31. iyi güzel fakat bende çoğu gün orada idim ve insanların ne kadar saf ve iyi niyetlerle orada bulunduğuna şahit oldum. Aynı şekilde polisin saflığınada. Senin anlattıklarınla ilgili yazılar bi kaç günüür internette dönmekte. Bu yazıları okudukça aklıma bazı sorular takılmakta.
    1-Abi eğer bu olaylar ciddende küresel amaçlara hizmet eden olaylar ise,o küresel güçlere ait olduğunu bildiğimiz medya neden olayların başından beri sessiz? CNN vb kanalların Amerika'da 11 eylül'de insanları nasıl kandırdığını hepimiz biliyoruz.Occupy wall street eylemlerinide gayet güzel yayın yaptılar. Neden Türkiye'de sussunlar? Hükümetin vereceği cezadan tırssalar,arkalarında ki güç o cezayı bin kere ödeyecek güçte.
    2-şahsen Akp'nin de bu küresel güçlere hizmet ettiğini düşünüyorum. Ve eğer Akp bu güçlere hizmet ediyorsa neden bu kadar sert biçimde bu olayları bastırmaya uğraşsın?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. AKP'nin dışarıda itibarsızlaştırılması ve fakat içeride son kullanma tarihine kadar bozulmadan faydalanılabilmesi için olabilir mi?

      Sil
  32. YALNIZ BEYLER PARTİ BAZINDA DÜSÜNÜRSEK ADAM MHP NİN DEDİGİNİ YAPMIS. BU ADAMIN REYİZ OLDUGUNU İLK GÜNDEN BERİ BİLİYODUM

    YanıtlaSil
  33. Cnn'nin ve NTV'nin ağız birliği yapmış gibi kendilerini eleştirmeleri kendilerine olan tepkileri özellikle üstüne basa basa göstermelerine ne diyorsun sikko? Bir yerden gelen bir direktif mi yoksa halka şirin görünme meselesi mi?

    YanıtlaSil
  34. Bu olayların bir yerde dış güçlerin ekmeğine yağ sürmek olduğunu söylüyosun, diğer yandan bilmeyen herkese orada neler yaşandığını anlatalım onlar da bilsin ayaklansın oluyo. E bu şekilde yine o güçlerin ekmeği yağlanmıyomu hacı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. milleti evlerine çekelim polisin yaptıklarını herkese gösterelim demokrasiyle bu işi çözelim diyor.

      Sil
  35. Gezi parkı olayları ardından "occupy" hashtag'inin çıkma kaynağı neresidir acaba. Planlı bir şekilde mi bu tag çıkarılmış?

    YanıtlaSil
  36. Katiliyorum. Bu sorukar benim de kafami kurcaliyor. Ayrica, edirnedeki yuruyuslerde polis meydanlara bile gelmiyor, istanbukda asker direniscilere yardim ediyor, antakyada olaykar basindan beri hasin geciyor ve antakyada asker polise yardim ediyor. Bunlar da kafami kurcaliyor.

    YanıtlaSil
  37. ortadoğunun en çok tutulan senaryosu: devlet başkanını hedef göster, halkı böl, devlet başkanını ellerine ver, demokrasiyi götür petrolü kap....
    olayı gerçekten iyi özetlemişsin, ben Erdoğan'ın baş provokatör olduğunu düşünüyorum.piyon belki de.
    bir de bu olaylar sırasında ne olduysa oldu ve fanatik Tayyipciler ve anti-Tayyipciler kapışırken dindar insanlar ve kutsal değerler her iki grubun da saçma söylemlerine muhatap oldu maalesef.

    YanıtlaSil
  38. http://www.youtube.com/watch?v=fn7N6DNB6Tg&feature=youtu.be
    bu adam nedir ne anlatır bilmem lakin bana mantıklı geldi sikko , olaylara soguk kalan bi tipim ama bilinçlenmek isterim ?

    YanıtlaSil
  39. Adamın dibisin yaklaşık 2 gündür insanlara meydanlarda "otpor" denen boku anlatmaya çalışıyorum çok yardımcı oldun bana artık bu yazılarla gideceğim oraya bayaa bi kopyasını aldık sağda solda dağıtırım

    YanıtlaSil
  40. hala muallakta kalan noktalar var. iyi bir açıklama getirememişsin ama genel olarak neyin ne olduğunu belirttin.

    YanıtlaSil
  41. hacı o değil de iki gün önce sevinirken şimdi erhan sandıkçı yazısı üzerinden popülizm yapman komik oldu...hayırdır aklın neredeydi ve ne ara olgunlaştı? olaylar hamken ergenler gibi atlayıp şimdi ağız değiştirmen ayrıca komik.. sen çift ağızlı değildin noldu yiğidim böyle anında cemaat tayfası gibi? cevaplarsan sevinirim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  42. REYIZ SIMDI BU YAZACAKLARIMI LISELI GIBI BUYUK HARFLERLE YAZACAGIM, EN AZINDAN BIR BOLUMUNU KI DIKKAT CEKSIN. OYUZDEN SIMDIDEN KUSURA BAKMAYIN.

    SENI UZUN ZAMANDIR TAKIP EDIYORUM OZELLIKLE 11 EYLUL KONUSUNDAKI AYDINLATMAN GUZEL BIR SOVDU. HAYRANLIKLA OKUMUS, HER CUMLENDE SUKULARI SELALE ETMISTIM. GERCI HAKSIZLIK OLMASIN DIGER BIRCOK KONUDAKI YAZIN DA BAYA GUZEL, SEVIYORUZ YANI.

    AMA BU KONUDA NEDENSE HAKSIZ OLDUGUNU DUSUNUYORUM.

    Bunun nedenlerini siralamak istiyorum fazla uzatmadan.
    Ben kesinlikle bu mudahalenin dis kaynakli oldugunu dusunmuyorum.
    1. Ozellikle iki gun onceki AKARETLER direnisini baslatan barikati kuran kisilerden birisi olarak birsey anlatmak istiyorum. Besiktasta ortakoy yonune giden arabalari alkislarken ve karsilikli tezahurat yaparken hersey cok guzeldi. Kitle bir sure sonra dagilacakti hatta bircok kisi gitmeye yuz tutmustu. Biz de ortakoy yonunde ve stat yonunde ilerleyen trafigin ardi arasi kesilmedigi icin mudahalenin gelmeyeceginden emin bir sekilde rahat rahat egleniyorduk. Ama tam o siralarda iki kisi aniden ortakoy yonune giden araclari durdurup stada dogru yonlendirmeye basladi. Tipki birer direnisci gibi gorunuyorlardi ama trasli ve mavi polo giymis bu 30lu yaslardaki dayilar tecrubeli gozlere biz sivil polisiz diye de bagiriyorlardi. Orada once liselileri organize ederek yolu kapattilar ve araclari ters yone yonlendirmeye basladilar. Yanlarina yaklasip amaclarinin ne oldugunu ve yolu neden kapattiklarini sordugumda oyle gerekiyor cevabini aldim. Hemen arkadaslarimi arayarak sivil polislerin yolu kapattigini ve mudahale edeceklerini soyledim. Deniz muzesinin karsisindaki is bankasinin onune geldim ve onlari beklemeye basladim. 3 dakika sonra tomalar su sikmaya basladi ve gaz bombalari binalara carparak yanimiza dustu. biz de spontan bir sekilde akaretlere kacarak barikatlarimizi kurduk.

    Simdi burada anlatmak istedigim bu olaylari Polis bilincli olarak organize ediyordu. Polis devletin polisidir. Hicbir saldiri yokken siddeti tirmandiran polis emri devletten aliyordur. Ha devletin icinde tayyipten habersiz polisi yonlendiren gruplar varsa oyle devletin ben ta amk ki turkiyenin daha o seviyyede bi bolunme icinde oldugunu dusunmuyorum.

    2. Biliyorsunuz direnislerde sonlara dogru sabaha karsi polis geri cekildiginde bir dizi tutuklamalar yapiyor ve bu tutuklamalari cevik kuvvet direniscilerin uzerine saldirarak yakalama usuluyle yapmiyor. Simdi buraya dikkat. Burasi cok onemli(aytunc altindal mode on asdf) Bu tutuklamalari direnisci gibi gozuken ve on saflarda polisle catisan, tas atan tam techizatli, gaz maskeli cantali, yuzu peceli bir grup yapiyor. Direnisin sonuna dogru polis geri cekildiginde bu grup yanlarinda olan gercek direniscileri bir anda yakalayarak polise dogru goturuyor. Zaten o anlarda polis okadar cok biber gazi atiyorki halkin buyuk bolumu ve neredeyse hepsi geri cekiliyor, tam o sirada da bu gruplar tutuklamalari yapiyor. Yani yunanistan hikayesine inanmiyorum, belki de oyle soylemis de olabilirler ama ben gozumle sahit oldugumu soyluyorum.

    Bu olaylarin hepsi polis ve dolayisiyla devlet tarafindan organize edilmis olaylar. Ha dis mudahale yok mudur illaki vardir, ben bunu daha cok dis kaynakli otellerin ve bazi lokanta market zincirlerinin kapilarini kosulsuz direniscilere acmasinda ve yabanci medyanin desteginde gordum ama kesinlikle catismalari ve provokasyonlari polis kendisi organize ediyor.

    Anlatmak istediklerim bu kadar. Bana gore bu olay hukumet icindeki bir ic catismadan kaynakli duruyor. Suan halkin gozunde ozellikle Abdullah Gul ve kismen Arinc kurtarici modunda. Secimlerde bu ayrismayi daha net gorecegiz ve bu direnisin amaclari ozaman net bir sekilde gozukecek. Komplomda tamamen sacmalamis da olabilirim zaten iddiali degilim fakat polisle ilgili aktardiklarim tamamen kendi gozlemlerim ve bizzatihi yasadigim seyler. Hatta barikat kurarken bile mudahale edip, sivil polissin sen dedigimde ortadan kaybolan kisiler de gordum. Bu olaylar bilincli tirmandirildi. Bundan eminim. Yorumlamak sizlere kalmis.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle mavi pololu dayıların "biz sivil polisiz" şeklindeki bağırışlarını "haa tamam" şeklindeki yaklaşımın ve bunu bir twitter kahramanları misali arkadaşına haber vermen yanlış yönlendirmeye sebep olmuş olabilir. Herşeye şüpheci yaklaşman dileğiyle...

      İkincisi, polis dediğin içinde Fetullahçısı da vardır cahili de iyi yürekli vatanını seveni de vardır. Az önceki pololu dayılarda vardır. Herşeye şüpheci yaklaşman dileğiyle...

      Sil
  43. Burdaki mason üniversitesi reklamı da sitelerinde varmış sabah bahsettim bende eşe dosta bu konuyu biri yazını okusa senden patlattım sanacak yeminle :) yine doğru düşündüğüm için,düşüncemin sağlamasını yaptığın için eyvallah sikko içim rahatladı bu yaptığımız geri vites değil sadece olması gereken

    http://imgim.com/canvasba%C4%9Flant%C4%B1.png

    YanıtlaSil
  44. Taksim Gezi Parki Yardim ve Dayanisma Dernegi'nin otpor ve canvas ile alakasi olmadigini bizzat gozlemledim ve sorup ogrendim. Kuresel cetenin, sermaye sahibi agababalarin ellerini ovusturdugu cok acik cunku onlar desteklese de desteklemese de ordo ab chaos onlarin düsturu. Bize dusen zaten kuresel cetenin kuklasi olan akp(kk) yi ve bolucu zihniyetini devirip gercekten tek yürek ve tek millet olarak milli devrimi tesis etmektir. Ulkeyi kurtlara yedirmemektir. O yuzden akplilerin uyanip kimlere oy verdiklerini ve nasil kandirildiklarini anlamalari sarttir. 1 basbakan 2 erdogan videosu ve bop esbaskani videosunu herkeslere izletmek elzemdir artik. Bu ulke polis teroru olmadan, rahatca, diledigi gibi ve huzur icinde yasamayi ogrenmelidir. Sirf bu yuzden kandile hassasiyet gosterip cay manifestosu cikardik ki mutedeyyin kardeslerimiz onlarin tercihlerine saygimiz oldugunu bilsinler. Ve biz de onlardan saygi talep edebilelim. Cephelerde carpisanlar arasinda gazi elimine etme gorevi ustlenmis iyi insanlar da polisi taslamaktan baska istegi olmayan insanlar da var. Taslamak isteyenlerin bir kismi dhkpc sadop vs gibi ayrilikci bolucu kurtcu sol orgutler. (pkk bayragi hic gormedim - pkkli varsa da o kdr tgblinin oldugu yerde acmak yemez) bu orguttekilerin analari babalari ve hatta dedeleri de iskence gordugu icin nefretle bilenmisler. Onlar icin hinc cikarma gunleri. Onun disinda ozellikle cuma ve cumartesi yogun gaza maruz kalmaktan kizginlasmis 15 - 30 yas arasi apolitik genclik var. Polis o kadar vahsi insafsi vicdansi ve insanlikdisiydi ki. Toplumun her kesiminin nefretini kazandi. Bu kutuplasma oyununa gelmeyelim arkadaslar. Oradaki direniscileri terorist sanip cihada gelmeyi planlayan fanatik akpcilerin nasil bir kumpasa geldiklerini anlamalari gerekiyor. Canvas tarzi gruplarin o kadar soz sahibi olabileceğini sanmiyorum. Banu Avar in guncelmeydan.com forumunda selamlar diye baslayan yazisinin altinda unity100 nickli arkadasin yorumlarini okumanizi tavsiye ederim. Bu bir insanlik direnisidir. Fasizme karsi direnistir. Akpnin dinci diktatorlugune karasi direnistir. Dindar kesim bu ulkede baska dinlerden olan insanlarin, dinsizlerin, ateistlerin oldugunu kabullenmeli ve dakikabasi dini referans veya suclama yapmadan konusmayi ogrenmelidir. Bu ulkede herkes istedigi gibi yasamayi hakediyor. Kimse kimsenin hayat tarzina mudahele etmesin, yorum bile yapmasin artik. Ama dinciler nefret dolu. Facebook gruplari ya sev ya terketlerden gecilmiyor. Polis allahuekber diye gaz atiyor, allahsiz orospu cocuklari diye kufur ediyor. Sanki iran devrim muhafizi pezevenk. Laikligin ne kadar muhim oldugunu bir kez daha anlamis bulunuyoruz. Ekonomi istikrarsizlassa bile bu sadece pastadan pay kapanlarin isini bozacak. Yoksul yoksul kalmaya devam edecek. En azindan milli bir hukumet kurabiliriz diye dusunuyorum. Ilk yapilmasi gereken genel grev. Ardindan barajsiz erken secim. Sadece cihan haber ajansi servis etmeyecek. Uluslararasi denetci firmalar gorev alacak. Oy pusulalari sayilirken elektrikler gitmeyecek. Bakalim kim ne kadar oy alacak o zaman.

    YanıtlaSil
  45. mısırlı aktivist videonun 2. dakikasında elini tek yumruk yaparak, mısır da tek yumruk olmuştuk diyor.acaba bu yardım çağrısı da otpor'un işi olmasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ciddi misin yoksa dalga mı geçiyorsun emin olamadım şu an...

      Sil
    2. Ciddi diyorum. 2.03 de elini yumruk yaparak, ''sokaktaki insanlar ''tek el.'' diye bağırıyorlardı.'' diyor. ayrıca facebook'ta paylaşınca elinin yumruk yaptığı andaki şekil görsel olarak yer alıyor. ama tamamen bilinçsiz yapılmış ve tesadüfen o görsele denk gelmiş de olabilir.

      Sil
    3. Bu komplo teorisi olmaz komplo teorisinin ağzına sıçmak olur artık. Aynı çocuk "Bu parkla ilgili değil, Türkiye'yle ilgili değil; dünyaya hakim olan tek bir sistemle ilgili," de diyor, neden yumruğuna takılıyoruz ki? Hem yumruk occupy hareketlerinin dışında da, eylemin tabiri caizse raconunda vardır. Solcular sol yumruk kaldırır eylemlerde, sağcılar sağ. Gibi. Hem eğer adamlar bu olayı düzenlediyse ve amaçları ülkenin şimdikinden daha kötü bir duruma gelip iyice onlara bağımlı hale gelmesiyse, neden "Olum bak şimdi herkes şirinler köyü kıvamında geziyor ama hükumetin düşmesi zafer değil, yemeyin. Cunta iyi bir şey değildir, evlerinize çekilmeyin, ülke daha kötü olacak," diye uyarsınlar? Sorgulamak lazım ama öküzün altında buzağı aramayalım o kadar da.

      Sil
  46. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kuzay afrika ülkelerindeki devrimlerde yeni hükümetlerin daha islamcı-şeriatçı olacağı belliydi. çoğu el-kaide, el nusra ne sikimse militanıydı ve ağır silahlılardı. yabancılardan direkt maddi destek aldılar. bunların hangisi bizde var ??

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    3. valla orada din elden gidiyor deyip hadi silahlanalım hatta roketlenelim diyenler çok oldu
      ama burada silahlanmaya pabuç bırakmaz halk. silah isteyenler saf dışı kalır.

      Sil
    4. Bavyera 1-Türkiye de İslami bir yönetim olacaksa bunu akp yapar. Binlerce insan zaten akp ye düşman oldu.başka kim iktidarı seçimle-cebren ele geçirip dini yönetim kuracak?
      2-Sapla samanı karıştırma.daha önceki yazında Taksimcilerle-arap baharcılarının grupları aynı diyorsun. arap baharcıları ağır silahlı sakallı adamlardı. taksimde kaç tane gördün?
      3-yerli ve savaş yanlısı gruplar kim Allah aşkına? DHKP-C, TİKKO falan mı?

      Vikipedia'ya okumama gerek yok. Ben zaten tarih öğrencisiyim. biliyorum iran tarihini de.Temel fark, İran'da Humeyni bir kurtarıcı gibi görüldü. en azından bir lider vardı. Türkiye'de insanlar lidersiz işler yapıyor. en büyük ayrım bu.

      Sil
    5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  47. düşüncene yakın şeyler görüyorum ben de panpa

    YanıtlaSil
  48. hacı cidden cok haklısın. Bunu olayların basından beri söylüyorum kaosa sürükleniyoruz. Hakkımızı demokrasi ile aramalıyız. Halkı savasla degil bilgilerle uyarmalıyız. Benimde olaylarn basından beri dedigim seyleri yazmıssın. Helal olsun, gercekten sonuna kadar haklısın

    YanıtlaSil
  49. Tv ler hiç bir yayın yapmadı, tek haber kaynağı sosyal medya oldu...

    Sosyal medya görevini tamamlayarak şekillendirdi, tv ler yayına geçti...

    Göstericilerin bok attığı ntv, beyaz tv (bile) koyvermeye başladı.

    "Tüm medyayı boykot ediyoruz" oldu "Yandaş medyayı boykot ediyoruz. Bunun sonu "Dost tv yi boykot ediyoruz"

    YanıtlaSil
  50. Tüm iyi niyetimle yazıyorum,lütfen küfür etmeyin ya da aşağılamayın,sadece beni anlayın!!!
    Günlerdir takip ediyorum. bana birisi ama gerçekten aklı başında birisi özgürlüğü anlatabilir mi? Özellikle kendisine müslüman diyen (yani laf ola beri gele değil gerçekten kalbiyle aklıyla müslüman olmaktan bahsediyorum)bir insan için özgürlük nedir? Bu olaylar için herkes tabi ki sadece ağaçlar için değildi özgürlüklerimiz kısıtlandı, dolduk ve bunun sonucu bu diyor. Sigaramıza karışıldı deniyor ( tam olarak zararları bilenmeden evvel sigara mekruh sayılıyordu, şimdi ise zararlarının tam olarak anlaşılmasından sonra haram kabul ediliyor), içkimize karışıldı deniyor (haram olup olmadığını söylemeye gerek yok), nasıl doğuracağımıza karışıldı deniyor (Müslümanın karnındaki çocuğa (annenin hayatı tehlikeye girmesi hariç) kürtaj yaptırması günah,çünkü cinayete giriyor ve suçsuz bir kişiyi öldürmüş olanın bütün insanları öldürmüş olacağı söyleniyor,ayrıca bunun doğmuş bir bebeği çöpe atmış olmaktan farkı ne?, kürtajın annenin hayatı tehlikeye girerse meşruluğu var), ben bunu uzatabilirim. Bir müslüman olarak soruyorum? Müslümanım diyen bir insanın böyle bir özgürlüğe ihtiyacı var mı?
    Eyleme destek vermedim, vermememin onlarca sebebi var. Mesela en ufaklarından birini söyleyeyim, sevdiğim kız başını kapattı diye öncesinde selam veren insanlar selam vermemeye başladı,onun başını kapatmasını özgürlük olarak karşılamayanlar bugün özgürlüğümüz kısıtlanıyor diye sokaktaydı. Üniversitelerdeki başörtü yasağı kalkmadan önce "eğer başörtülüler o halde derse girerlerse bende başörtüsü takıp mini etek giyeceğim" (bunu kulaklarımla duydum) insan özgürlüğümüz engelleniyor diyordu bugun sokakta.
    Kendisine müslümanım diyen bir insanın (müslüman olmak kolay değildir arkadaşlar,küçümsemeyin sakın,ahir zamandayız ve bu artık gittikçe zorlaşacaktır,herkesin aklını başına alarak müslümanlığını düşünmesi gerekli)özgürlüğü nereye kadar olmalı? herkese iyi geceler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tamam güzel kardesim o konuds bakınca haklısın ama bu dediklerin musluman bi ülke icin gecerli. Türkiye laik bir ülkedir. Ve ben kendi görüşümü sana söyleyeyim. Dinde zorlama olmaz. Yanlıs bilgi vermeyeyim bunu peygambef efendimiz s.a.v. Demişti galiba yada Kuran da geciyor olabilir. Tam emin degilim. Bir kişiyi sen zorla gunah işletmemeye calısamazsın. Eger onun icinde varsa zaten icer, yapar. Ve gunahıda boynunadır. Sen buna karısamazsın. Sadece ona öğüt verebilirsin. Dedikleri özgürlükden kastıda bu. Yani bu konuda haklılar. İster dinci ol ister kominist. Hiç farketmez. Mutlaka özgürlük olmalıdır.

      Sil
    2. İlk ismini genel manada çok seviyorum. Dinde zorlama olmaz doğru söylüyorsun,peki laiklikte zorlama oluyor mu? Hani diyorsun ya mutlaka özgürlük olmalıdır. Laik devletimiz irticacı,yobaz,şeriatçı diye bu ülkede insanlar astı.O insanlar suçu sence baştaki hükümeti devirmeye çalışmak mıydı, darbe çağrısı yapmak mıydı? Onların özgürlükleri kısıtlanmadı mı hemde en önemli hakları yaşama hakları. Ben kimsenin özgürlük arayışını kötülemiyorum, bana göre yanlış özgürlükler peşinde koşuyorlar kendilerine göre haklılar. Ben sadece diyorumki ben farklı düşünüyorum diye özgürlüğü için sokakta olan insan neden bana hakaret ediyor,neden benim özgürlüğüm elimden alındığında ses çıkarmadı da şimdi benimde onun yanında yer almamı istiyor. Sence bu hak mı?
      Ayrıca laiklik konusu çok derin bir konu,sadece şunu söylemek istiyorum: hepimiz mezara girdiğimizde dinin ne? diye soracaklar. Laiklik ile din taban tabana zıt.İkisinden birini seçmek gerekiyor. Benim için bu budur?
      Son olarak Peygamber efendimiz gelecekteki halifesi Ömer (r.a)'a şöyle der: Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir.Ahiret yurduna gelince,işte asıl hayat odur. Keşke bilmiş olsalardı'(Ankebut,64) ayetini okuduktan sonra ekler.

      -'İstemez misin Ey Ömer! Dünya onların olsun,ahirette bizim..
      Dünya'da laiklikmiş filan bunlar bizi kurtarmayacak,kurtarmadığı gibi daha da batmamıza sebep olacak.

      Sil
    3. kardesim tamam bi yere kadar sana da hak verdim ama sonda dediğin cumle ye kesinlikle karsıyım. Laik bşr ülkede yönetilmen senin iyi bir dindar olmana namaz kılmana vb engel degildir. Öbür dünyada da sana ne ile yönetildin demicekler ne yaptın dicekler. Laik olarakda din görevlerini yerine getirebilirsin

      Sil
    4. seküler olmayan, şeriatın olduğu bir devlette müslümanlık yaşanamaz

      Sil
  51. Senin gibi değerli bir adam şöyle bir hadis-i şerif paylaşmalı idi : ' Fitne zamanı evinizin demirbaşı olun.'
    Seni kaale alan binlerce genç adam var.Daha akıllı olman gerekli idi.Bu coğrafya zaten canlı bomba gibi.Futbol için bile kan dökülüyor.
    Ben şahsen toplu koşulara bile hiç gitmedim.Spor yapacaksam, üç beş arkadaş giderim.
    Saygılar, Sevgili Sikko..

    YanıtlaSil
  52. Sikko haklısın ama bizim orada provakatörleri engellemek için olmamız gerekmiyor mu? Engelleyici bi grup olsak aşırı uç gruplara müdahele etsek asıl durum anlaşılmaz mı?

    YanıtlaSil
  53. helalin var bro ayılması lazım insanların bu kadar emege yazık olcak sonra bide facede dolasan bi mısırlı aktivist videosu var sözde akıl veriyor ibiş askere aldanmayın falan filan diye. uyarmak lazım insanları bol bol yoksa polisden sonra bide askere saldırılırsa Allah korusun hayal edemiyorum olacakları.

    YanıtlaSil
  54. http://www.youtube.com/watch?v=yKz8ZMXVlPs video daki sikik occupy aktivsti kendide söylüyor, sırp devriminde otporun kurulmasında payı olan ivan maroviç şuanda suriyede mualiflere eğitim vermekte bu antende buna benzer bi çaba içinde

    YanıtlaSil
  55. Hala aynı şeyi yapıyorsun. Zihini duygularından tam temizleyememişsin. Büyük resim gayet açık. Buyur.

    -> Tayyip bilerek polislere 'sert müdahale yapın' emri verdi. bu planın 1. adımıydı. çünkü hiçbirşey yapmadan sadece sesini duyuran insanlara durduk yere saldırırsan doğal olarak kendilerini savunurlar. bunda hiçbir art niyet yok. doğanın kuralı.

    -> 'hiç kimseye zarar vermeden sadece seslerini duyuran insanlar' birden polislerin sert müdahalesine maruz kalınca polislere karşılık verdi. çünkü polisler ortada hiçbirşey yokken masum insanlara saldırdı. bu da kitap okuma eylemi yapan insanları sinirlendirdi doğal olarak. ve onlar da karşı saldırıya geçtiler. böylece diğer adıma geçildi.

    -> şimdi ortada çatışan 2 grup var. polisler durduk yere masum insanlara saldırdı ve o masum insanlar da polise karşılık verdi. burada polisler suçlu. (polisler vs. halk)... şimdi bu çatışmanın içine ülkeyi bölmek isteyen adamlar yerleştirildi. ve bu adamlar zaten var olan bir çatışmayı daha da alevlendirdi. plan tıkır tıkır işliyor...

    -> bütün bunlar olurken 'ülkeyi bölmek isteyen adamlar'ın çok etkili bir silahı vardı. medya... medya işini çok güzel yaptı. türkiye'yi, iç savaşın çıktığı bir ülke gibi gösterdiler. internette gezen sahte resimlerden felan bahsetmiyorum onlar olayın tuz biberi.. e tabi siyonistlerin piyonları rahat durur mu? durmaz. dünyanın dört bir yanından, dünyaca ünlü insanlardan türkiye'deki direnişçilere destek mesajları geldi.

    ve zaten yanmakta olan ateş iyice büyüdü...

    YanıtlaSil
  56. Slm sikko bnde bi aralar ulusalcılığa kaymış olan bi kardeşinizim(kardeş derken yaşım 22)yaklaşık 2.5 yıldır yazılarını takip ediyorum.Sayende bu illümunati,masonluk olaylarına daldım.Benim anlamadığım nasıl oluyorda bu küresel çeteler batı bizim hükümetimizi destekliyoken başa getirmişken.Ekonomi(makro düzeyde(iktisat okuom la ben)kalıo)bu kadar iyi gidio nası imf ye olan borcu bitrdik terör sorunu(kürt sorunu tabi ki değil kimlerin desteklediği belli)bitmek üzere anlayamıodum.Bide aklmda şöyle bi soru daha vardı küresel çete bu kadar güçlüyse biz ulusal devletler tamamen bitmişiz abd keza öyle o zaman oyun bitmş game over yani eeee abd ile herkonuda müttefik olan(obama hükümetiyle)Türkiye de bitmiş die düşünüodum.Ta ki şu mantık bende oturana dek yahu bu amerikalılar(ülkesini düşünenler) hiçmi yönetimde pentagon da şirketler baznda söz sahibi deiller derken araştırmaya başladım ve washington daki baronların büyük kısmının ingiltere ye(krallık ve mavi kanlılık ne de olsa çekio)kaçtıını ve abd nin şu anki hükümetle bunlara savaş açtıını gördüm.Abd-rusya-türkiye koalisyonundan rahatsız olan baronların ingiltere-israil-çin ekonomisyle orta doudaki kaynaklara bu ülkeler aracılııyla el atma çabasnda olduunu düşünüorum.abd ise ırak savaşndan snra artık ordaki enerjiye hakim olamıyacanı anladı ve türkiye sayesnde bu baronların buralara el atmasını istemiyor.Bu yüzden bize bağlı durumdalar yoksa abd eski gcünde olmıyacak.bunu farketen baronların ülkelerinin olmadığı için bugün abd yarın çin farketmio(tabi ingilteredeki krallıkla arasndaki bağı kopartamaz o ayrı).Türkiye artık büyümek zorunda ve orta doğuya abilik yapmak zorunda yoksa küresel çete ortadouya stratejik yoldan el atabilecek bu yüzden büyük Türkiye yi istemio.Tarihinde ilk kez oyunu iyi okuyan ankara ise milli menfaaetler çizgisinde prangalarndan arnmış bir şeklde ülkeyi yönlendiriyor Taksim dede bunun savaşı oldu.hatrlarsan 1 mayısta olaylar çıkmasın die taksim korunmuştu çünkü küresel çetenin bostonda yaptıı patlamadan sonra(boston abd nin ingiltere ye karşı kurtuluş savaşnı başlattıı yer.mesaj ise çok açık sizi doğduunuz yere gömeriz)böyle bir önlem almaya çalıştı ve bencede çok sert davrandı ama burda hata bnce normal insanla provakatörü ayıramamak.Bence bide bu gözlükten bak bi de ergün diler okumanı tavsiye ederim.çok uzadı pardon yhaa

    YanıtlaSil
  57. Yazinda ciddi problemler var. 1 ve 2 haziranda alandaydim. Heryere girip ciktim, 2 haziranda olaylar baslamadan once ordaydim. Telsizden saldirmadikca.mudahale etmeyin emri alan polisin durduk yere gaz ve su siktigina inanmiyorum. 2 haziranda bir grubun basbakanlik ofisine saldirdigini kendim gordum. Evet.kitlenin yuzde 90 bariscil gosteri yapan halk. Lakin bunlardan destek alan ve polise saldiran gruplar azimsanamayacak kadar cok.

    YanıtlaSil
  58. allah'ın zeitgestçileri... işiniz gücünüz komplo üretmek. bu rockofeller falan firavunun soyundan gelen mısırlılardır, britanya krallığı bile bunların soyu değil mi...
    sonra da gelir kaos teorisinden bahsedersiniz entellik yaparken.

    şunların üzerine düşünün, bu kadar girdinin olduğu yerde sonuçlar asla net olarak belirlenemez. kimse bu analizi yapamaz.

    halk doğal olarak zorbalığa başk kaldırıyor, bu durumda seçenekler çok fazla. eminiz ortaya çıkan karışıklığın ardından emperyalistlerin konuya ilişkin planları vardır, gül'ü parlatmak (görünen o ki cemaatin planı budur, polis şiddeti özellikle cemaat kaynaklı olabilir), kılıçdaroğlu'nu denemek, yeni bir merkez sağ partisi ya da akp içinden geçici bir çözüm.
    ama bu durumda bizim de kendimize ait çözümlerimiz, devrimlerimiz olabilir. bağımsızlıkçı bir hükümetin yollarını örmek gibi.. ama en mühimi, bu devrimci hükümetin insanlığı yöneten 2 aile masallarına inanmayacak kadar sorgulama becerileriyle yetişecek nesillerin tohumlarını atmaları en önemli hizmetlerinden biri olacaktır.

    sizler makine değilsiniz, beyniniz var, rockofeller sizin tüm algınızı yönetmiyor brolar... pehhh

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doğru diyon baraj düşer seçim olur
      silahla ayaklanmak isteyenleri ayıklarız olur biter

      Sil
  59. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  60. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  61. yalnız ben bir konuya çok takılıyorum. gerçekten çözemiyorum: polis.
    bu canilik yapan polislere karşı insanlar da cani olmaya başlıyorlar ve hatta artık insanlara kamu malını dahi parçalamak meşru gelmeye başlıyor (polis de bize neler yapıyor ama!!! gibi savunmalarla)ve sonra bir bakıyorum ki provokatörler ve halk ayırtedilemez olmuş... (al işte, medyaya da tayiyibe de koz!) sonra insanlar o öfkeyle yakıp yıkmaya başlayınca polis mecburen müdahale etmek zorunda kalıyor. yani o kadar iç piçe giriyor ki olaylar...
    evet polisin çok fazla hatası oldu ve bunları asla savunacak değilim ama sorun şu ki nasıl ki bizde provokatörler varsa onlarda da vicdansızlar, caniler var, öyle değil mi? ben bunu dediğimde herkes bana Tayyib'i destekliyormuşum gibi çıkışmasın lütfen. şerefsiz polis sayısından çok daha fazla olduğuna inandığım masum polisler de var(ki bazılarının gerçekten sabırlı davrandıklarına kendim şahit oldum, yahu polis orda dururken içtiğin şeylerin şişelerini atmak nedir, "hepiniz o. çocuğusunuz" diye adamlara slogan atmak nedir?)
    yanlarından geçerken "kolay gelsin" dediğimde sevinç ve şaşkınlıkla bana bakıp "saol :))" diyen ya da o videoda olduğu gibi(http://www.youtube.com/watch?v=XNQ3C77YoYM) "bana güvenip yanımıza geldiğiniz için teşekkür ederim" diyen polisleri düşünüp ağlayabilirim bile!(evet polisin öldürdüğü genç için de çok üzülüyorum, çünkü biliyorum karşıma bu sunulacak, ama tekrar tekrar söylemek istiyorum ki benim kasdettiğim genelleme yapılmaması gerektiği)
    şu an mesela facebooku açıp azcık anasayfada dolansan bir sürü polise lanet eden video, söz bulursun ama işte gördüklerimin taraflılığı beni artık korkutuyor. mesela bir video vardı direnişçiler ayağı sakatlanmış polisi taşıyordu görselinde, "polise insanlık dersi" adı da, yahu peki o ayak nasıl o hale geldi? ve insanların toplanıp polisi dövdüğü vb. videolara da denk geldim. (tekrar diyorum polisi savunmuyorum)
    Merak ettiğim ve yazının başında çözemedim dediğim şey, bunlar istenilen bir şey miydi acaba? insanların bu kadar gaza gelip davasını unutacak kadar gözü kara, polise saldırması, yakıp yıkarak tabela kaldırım sökerek polisi cezalandırması, ve bunları 'hakettiler' diye savunması!!!??
    yani böyle gaza gelip polise daha fazla saldırarak olayları büyütmemiz mi isteniyor acaba, yoksa bu seferki polisi yıpratma çabası mıdır mesela?? biraz komplo teorisi gibi sanki ama dönüyor işte kafada... birilerinin yönlendirmesiyle de olsa halkın kendi tepkisinden de olsa sonuçları bu davaya zarar veriyor o kesin!
    çok uzattım, şuraya bağlayacağım bu senin dediğin arşiv oluşturma işi bu yöne kayarsa diye korkuyorum... tabii ki bunu amaçlamadığını biliyorum ama bu düşüncelerimin üstüne sen öyle diyince aklıma böyle de bir ihtimal gelmedi değil...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mantigini kaybetmemis insanlar gormek umut verici...

      Sil
    2. şu provakatörleride çekmek lazım aslında videoya o kadar yapma etme diyen insanın arasında inadına kırıp dökenleri diyorum. kesinlikle polis hatalı ama şu provakatörleri de tespit etmek lazım

      Sil
  62. Tüm bunlar bittiğinde nolucak? ne yapılmalı?

    YanıtlaSil
  63. buna bi bakın derim
    http://www.youtube.com/watch?v=EXLTZC0DIoM

    YanıtlaSil
  64. http://mervesebnem.com/post/51997620169/basbakan-gemileri-neden-yakt bir komplo teoriside burdan. okuduklarım içinde en iyisiydi bnce, Ayrıca bu sikko nun olaylara objektif baktığına inanmıyorum .Amk sikikosu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nesi iyi ula? suriye yalan sarin gazı yalan kalbi çıkarıp yeme yalan diyo salak karı

      Sil
    2. haha kız diyor ki tayyip tek başına planlar yapıp abd ye şuraya buraya gözdağı vermiş :)) yanlış mı anlamadıysam:/ ah keşke.. o kadar zekiyse yapsın yani.

      Sil
    3. Olayların yarı gününden sonra okumaya başladıklarımı yazıya dökmüş eleman. Bravo diyorum.

      Sil
  65. Sikko seni paşpakan yapak paşpakan

    YanıtlaSil
  66. Arap baharı bir kurmacadır tezinden sonra bu gun çark edip bazı şeyleri sorgulamış olman içine düşeceğin ikilemden kurtulmak için kalem kıvraklığı değilse sana gunaydın.

    İranla israili bbc ile nasr tv yi ulusal tv halk tv ile el manarı rusya ve ingiltereyi aynı anda tek safda toplayan şey nedir ?

    tayyip tayyip tayyip bu ne takıntı. öyle bir tablo çizyorsunuz ki sanki bundan önce iletişim ulaşım milli savunma yargı çetler boğazdaki beyler medya sermaye uzay çağını yaşıyorduda tayyip bunların hepsinin içini boşalttı. idolojik körluk sizi haksızca duşmanlığa sürüklemesin.

    Hak olanı soyleyin. IMF nin ne olduğunu bilenler bir iki çift lafınız yokmu turkiyeden siktiredilip gonderilirken bu kane emici yapı, antiemperylistler sosylaistler sizler neden iki kelime etmiyorsunuz ?

    israil tsk daki yuvalanmalardan ve turk havasahasını babası malı gibi kullanırken siktiredildiğinde bunudamı amerikalı ağaları emretti ? ( sahi ya hepsi düzmeceydi bunların)

    konu dağılmasın konunun özunde polisin tavrı var.


    mesele şu ki erdoğan badem bıyıklılara kafayı takmış durumda ve onların musevi bağlantılı yapılarını deşifre edip mitten ve emniyetten kovalıyor. gezi eylemi oncesi emniyet istihbarat ve mudurluklerinde 11 amir gorevden alındı ve bila istisna hepside pensilvanyaya bi taralarından bağlı memurlardı.gaz ve sertlik - belki bir ipucu olur.

    Yine devamla atlantik paktının turkiye mumessili koç grubu eczacıbaşı boyner natonun silah distributoru aziz yıldırım ve doğan medyası CNNturk !!! vs vs vs nasıl oluyorda ölumune nefret eidiyorlar erdoğandan ? birazthing.

    ortadoğuyu kurgulayan sinsi ingiliz aklı ve medyası onların turkiyede ki tetikçi fraksyonu işci partisi tgb tikko tkp tkpml dhkc varyantları çoağltılır yapılar da erdoğana düşaman iranın truva atı cafer gunduz ve teşkilatıda

    Elan rusyadan ihale alıp birdenbire ehlibeytci olan haydar başla batı avrupanun kucağındaki liberlller aynı anda nasıl nefred eder erdoğandan ?

    Neden yahudi sermeyesinin elinde bulunan amerikanın buyuk medya devleri ve ingiliz haber kanalları gezi parkı üzerinden erdoğana nefretlerini kusar ? azdahathink

    Erdoğanın halkla bir kavgası olduğunu düşünüyorsanız tekrar düşünün. Polisin tavrını sorgulayın. erdoğanı sorgulayın ama infaz yapmadan yargılayın. Erdoğanın ve yeni turkiyenin butun bu yapılarla olan adam gibi kavgasını görun cehenneme odun taşımayın

    hamiş: TURKİYE ASLA SURİYE BENZERİ BİR YER OLMAZ. BİLESİN Kİ DÜŞÜNCELERİNE KATILMASAM DA DÜŞTÜĞÜNDE KOLUNA GİRİP KALDIRACAK OLAN BENİM

    KİRLETİLSEDE CAMİLER SABREDİP YATIŞTIRMAYA ÇALIŞAN BENİM

    BİNLERCE HAKARETE METANETLE GOĞÜS GEREN BENİM

    İHANET İÇİNDE OLANLARIN İHANETLE SUÇLADIĞI HALDE TOPLUMUN MENFAATİ ADINA SESSİZCE BAŞINI ÖNE EĞEN BENİM

    HER TURLU MİDE BULANDIRICI MANİPLATİF HABERLERİ GÖRÜP İTİBAR ETMEYEN PROVAKE OLMAYAN BENİM

    ŞEHİT VERDİĞİ HALDE ŞEHİTLER ÜZERİNE EDEBİYAT YAPAN DUZENBAZLARA BAKIP İÇİN İÇİN YANAN BENİM

    BEN KİMMİYİM ? BEN BAĞRI ANADOLUYUM

    YanıtlaSil
  67. halka obey giant demiyorum ama bir süre sonra olayların boku çıktı bence tam terör olayları hallolmuş demişken nerden çıktı böyle bir ayaklanma anlaşilıyor biraz bunada deyinebilirdin sikko kendi fikrim

    YanıtlaSil
  68. 1 haziran ankara kızılayı anlatıyorum saat iki iki buçuk arası güven parka girdik bi arkadaşımla saat 4 te baslayacaktı protesto ama biz dedik gidelim zaten polis 4e kadar alanı cevreler giremeyiz sonra diye.
    o sırada chp ve ip basın açıklaması yapıyormuş bizim ondan haberimiz yoktu. daha anlara yaklaşırken polis gaz bombaları attı üç dört tane. benle arkadaşım ileri doğru koşmaya başladık kavuşalım diye ama o slogana gelince gayet cevval arkadaşların altında eziliyorduk nerdeyse öyle bi koşuyorlardı ki sanki ne olmuş. biz ikimiz baktık mal gibi ortada kalıyoruz bizde slogancı arkadaşların arkasından gittik. kızılayı bilenler bilir karanfil yüksel meşrutiyette bu arkadaşlar arkasında gezdik dedik herhalde ne yaptıklarını biliyorlardır...
    sonra halk cephesi denen grup geldi çoğunu tanıdığım çocuklardı bizde kendimize bi eczaneden iki tane gaz maskesi aldık yükselde polise bi kaç taş salladık işte :)
    buraya kadar herşey normaldi yani sıradan bi solcu gösterisi gibiydi biraz taş atacaz poliste gelip bizi dağıtacaktı. o kadar alışmışız ki hap aynı oluyor çünkü...
    ama öyle olmadı polis kızılay meydanının ortasına kuruldu dört tarafa gaz atmaya başladı... hiçbirşey yapmadı sadece gaz bombası atıyor ve göstericileri kışkırtıyordu. yani demek istediğim bizi dağıtmaya çalışmıyordu. kalabalık gitgide artıyordu olaylar başladığında taş patlasa 3 bin kişiydik ama akşama doğru 50 bin civarında gösterici vardı orada. neden böyle yapıyorlar diye bi kurt düştü benim içime o günden beridir düşünüyorum hala bulamadım senin yazında pek cevap olmadı...

    ama bildiğim birşey varsa hükümet bunu istiyordu böyle bi ortamı istiyordu ben çıkıp tayyip bunları tahmin edemedi olayların bu noktaya gelebileceğini kestiremedi gibi bi kolaycılığa gidemem çünkü bu hükümetin ne kurnazlığını ne hesaplarını gördük bu güne kadar, adamların kafa çalışıyor valla...

    polisin bu kadar güçlü olduğu bi ülkede eğer isteselerdi tüm olayları üç dört saatte bitirirlerdi... ama yapmadılar dahada palazladılar... sebep ????

    YanıtlaSil
  69. buyurun anlayana sebep

    Anlatalım...
    Biraz detay verirsek çok daha keyifli olacağını düşünüyorum...
    Bütün milletler gibi Türkler de İDEOLOJİLERi çok sever! Belki kimlik kartı yerine geçtiği için belki de sığınma ihtiyacı hissettiğimiz için!
    Ama özünde bir yere ait olmayı çok tercih ederiz. SOLCU, SAĞCI, ÜLKÜCÜ, MUHAFAZAKAR, LİBERAL gibi etiketler altında hareket ederiz...
    Oysa Türkiye'de başını kaldıran, tabanı olan ve bir çıkış gösteren her YAPI kim olursa olsun DIŞARIDAN yönetilir!
    Kesinlikle içine sızılır ve ele geçirilir! Bunun aksine söyleyenlere sadece gülümseyin!
    Bu görünmeyen ama tıkır tıkır işleyen kural Türkiye Türkler'e bırakılmadığı için uzun zamandır vardır!
    1800'lerin başından beri durum budur!
    Kıskacı anlayan ve gereğini yapmaya çalışan ilk isim Padişah Abdülaziz'dir! Yurt içi ve dışı birçok seyahat yapan Abdülaziz ilginçtir, YAVUZ SULTAN SELİM'den sonra Mısır'a giden yani Ortadoğu'ya açılan ilk SULTAN'dır! Abdülaziz, İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra Amerika'nın ele geçirdiği su yollarını kontrol etmek için yeryüzündeki en büyük DONANMALARDAN birini yaptırdı! Abdülaziz, BÜYÜK OSMANLI hayaliyle yaşıyordu!
    Eski günleri geri getirmek için çırpınıyordu! Attığı her adım bu doğrultudaydı! Ama bir gece dışarıdan emir alan İÇERİDEN birileri gelip bileklerini kesti!
    Osmanlı'nın ROTASININ değişmesi için bu şarttı! Abdülaziz gidince yaptırdığı donanma HALİÇ'te çürüdü! Eski günlerine dönmesi kuvvetle muhtemel bir imparatorluk kısa zaman içinde çöktü!
    Bu darbeyi yapanlar ile ileride İsrail'i kurduran GÜÇ aynıydı!
    Aynı zamanda Türkler'in nasıl yaşayacağına, neye, nasıl inanacağına da bu güç karar veriyordu!
    Bu güç İngiltere ile birlikte hareket eden dev Musevi ailelerdi! Bunların bir kısmı Amerika'da, bir kısmı da Avrupa'da çeşitli ülkelere yayılmıştı!
    Neyse...
    Taksim'deki olaylar Beşiktaş'a sıçrayınca şaşırdım! Kendi kendime "Burada ne arıyorlar ki?" diye sordum...
    Ama kısa süre sonra amaçlarının DOLMABAHÇE'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'ni ele geçirmek olduğunu anladım!
    Birileri çalışma ofisini Dolmabahçe'ye alarak BÜYÜK TÜRKİYE için çalışacağını ilan eden Erdoğan'ın karargahını yıkmak için harekete geçmişti!
    8 gün süren eylemlerden çıkardığım en önemli sonuç buydu! Abdülaziz'i ortadan kaldıran güç şimdi de Erdoğan'ı tehdit ederek, "İstediğini yapamazsın, Türkiye'yi büyütemezsin" diyordu!
    Bunu da İngiltere Kraliyet ailesinin en güvendiği isim olan ROTHSCHILDLER yapıyordu!
    Kullandıkları aparat da SOROS'du! Gorbaçov'dan hemen sonra AÇIK RUSYA VAKFI ile girdikleri ülkenin bütün zenginliklerini üç kuruşa kapatan, Yugoslavya'ya dağılması için karşılıksız yardım yapan (!), Gürcistan'da ve Ukrayna'da RENKLİ devrimlere imza atan Rothschildler'in parasını kullanan ünlü spekülatör Soros'tu!
    Rothschildler ile birlikte Kissenger gibi Musevi dünyasının en önemli isimleriyle birlikte çalışıyordu! Birçok ülkede ajandası ve etkisi vardı! Siyaseti ne hikmetse ENSTİTÜLER üzerinden yönetmeye çalışıyordu!
    Türkiye'de de Kemal Kılıçdaroğlu gibi çok önemli siyasetçi, gazeteci ve işadamlarıyla ilişkisi vardı!
    SOROS ve emir aldığı aileler her ülkeye oranın DUYGUSAL zemininden faydalanıp girerdi!
    Girdi mi de ceplerini doldurmadan çıkmazdı!
    İşte içeriden birçok siyasetçi, devlet adamı, basın ve patrondan destek alan bu ekip en son GEZİ PARKI'nda görüldü!
    Birileri buradan FONLANDI!
    Provokatörler ceplerini doldururken tweet'ler, mesajlar, yabancı internet grupları, Hollywood starları yani bu yapıdan beslenen herkes topa girdi! Dalgalanma yaratıldı! Amaç twitter-darbesiyle Erdoğan'ı korkutmaktı!
    7 günün sonunda kendilerine göre mesaj alındı ve verildi!
    Toplumu ayağa kaldırabileceklerini TEST ettiler!
    Orta sınıfı ayaklandırıp "sopa" olarak kullanabileceklerini gördüler!
    Erdoğan'a "Biz istemediğimiz sürece KÖŞK'e çıkamazsın!" uyarısı yaptılar!
    Hatta daha da ileriye gidersen sokakları karıştırıp "Seni alaşağı ederiz!" dediler!

    YanıtlaSil
  70. Tabii bunlar onların mesajı ve yaptıklarıydı!
    Şimdi sırada ikinci raund var!
    Burada da Ankara sözünü söyleyecek!
    Yeni Türkiye bu kirli koalisyona pabuç bırakmayacak!
    Yapılacak çok şey var!
    Bence ilk olarak birbirine hiç mi hiç benzemeyen bu koalisyonun FOTOĞRAFI deşifre edilecek!
    Çünkü masum taleplerle yürüyen halk bunu görmüyor ve bilmiyor! "Özgürlük" sloganları atan kalabalıklar yakında perde arkasında ellerini birleştiren GÜCÜN derdinin ne olduğunu anlayacak!
    1960'ta, 1971'de, 1980'de, 28 Şubat'ta ülkemizi elimizden alan gücün yüzünü ve ajandasını görecek!
    Haa, devlet belli dengeler gözeterek bunu yapmazsa söz veriyorum ben buradan, BARONLARDAN başlayıp hepsinin tek tek ismini ve ilişkilerini yazacağım...
    Nasıl olsa YALNIZ OLMADIĞIMI biliyorum...
    Türkiye'nin kaderini biz TÜRKLER çizmediğimiz sürece rahat yüzü yok!
    75 milyon elele verdiği zaman kimsenin operasyon yapma şansı yok! Önce ülkemizi koruyalım.
    Küçük sorunları kendi aramızda hallederiz!
    Abdülaziz'den sonra kaçırdığımız DEV TÜRKİYE şimdi ufukta!
    Kaybedeceklerimizi düşünüp AKILLA hareket edelim!
    Unutmayın onların bizden beklemediği tek şey AKLI devreye sokmamız!
    Ayrıştırarak küçültmek istiyorlar!
    İçeride peşinden gittiğimiz birçok İDEOLOJİ onların ürünü!
    Memleketi masanın ortasına koyun ve her şeye kulaklarınızı kapatın!
    Dolmabahçe'de yapmak istedikleri SARAY DARBESİYLE bize gözdağı vermek isteyenleri defetmek hiç de zor değil!
    Bize bırakılan miras bunları altetmeye yeter de artar bile!

    NOT: Soros'u öne süren "güçle" ilişkisi olanları saysam inanın küçük dilinizi yutarsınız!
    Merak etmeyin onlara da sıra gelecek!


    ergun diler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsabetli. Ancak 'Türk' derken Anadolu insanının tamamını kastettiğini düşünüyorum, sadece ırksal olarak Türkleri değil, doğru mu?

      Sil
  71. Bu, saf-temiz bir halk tepkisiyse, hedef kukla (Başbakan) değil, arkasındaki kuklacı (Küresel Sermaye) olmalı. AVM'ler kimin? AKP ülkeyi birilerine satıyor diyoruz, peki KİME satıyor ? Halk hazır reaksiyon göstermişken hedef iyi belirlenmeli fikrindeyim. Yoksa hedefi sadece Başbakan olarak alırsak araplardan pek bir farkımız kalmaz.

    YanıtlaSil
  72. Hic kusura bakmayin, sikkofield 99 dogrunun yaninda 1 yanlisi empoze etmeye calisirken basildin malesef, Feto Bey taktiginden farki yok bunun, Occupy hareketi demis baska birsey dememis, HALK TV izleyip eylemlere katilmaliymisiz, kimsin sen buranin mursidi mi de muridlerine sesleniyorsun beyefendi ?

    Hic kimse neden yazamiyor ya da sikkoya bile soramiyor arkadas sunu;

    Basbakan o restlerini Turk halkina mi yoksa baskalarina mi cekti?

    Obama gorusmesindn sonra Cenevre dayatmasi neleri dogurdu?

    Artik batiya degil doguya yonelecegiz izlenimini veren Basbakandan kimler rahatsiz oldu?

    Bu eylemleri sakinlestirmek 2 dakikasini almayacakken basbakanin, neden inadina sert aciklamalara devam etti, kimlere laf gonderiyordu ?

    Erbakanin cocuklari yavas yavas hocalarinin vasiyetlerini yerine getirme pesinde,

    Anlayana...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. adamsınnn lannn mahmut , sıkkoyu bende severım sayarım ama sıkko bıraz daha dıkkatlı olmalısın

      Sil
  73. şimdi kardeşim senle çoğunlukla aynı fikirde oluyoruz, bu olayların başlangıcı masumane istek olabilir, halkın büyük çoğunluğun RTE nin otoriter (diktatör değil) söylem ve eylemlerinden bıktığı için fırsat olarak değerlendirmiş olabilir (ki bence de böyle) ancak işin provokasyona kaçtığını artık o arkadaşlarımızda görmeli.
    Dün TV de bi ablanın, ya herşeyi dışardan mı yönlendiriyolar neden bu kadar şüphecisiniz yaaa, dediği gibi basit dönmüyo bu işler (sende bu blog unda sık sık vurguluyon zati)
    Bu eylemlerin büyümesinin ardında Rothschild ve Rockefeller gibi siyonistlerin olduğuna inanıyorum çünkü,senle uyuşmadığımız bi nokta da burda; RTE nin bunların artık ayağına basmaya başladığına inanıyorum, hatta aceba RTE nin yahudi localarına eskiden bu kadar yakın olması da,acep RTE onları köprüyü geçene kadar mı kullandı sorusunu aklıma getiriyo. gömdüm işim çok yorum az kaldı :D

    YanıtlaSil
  74. http://www.guncelmeydan.com/pano/ne-oluyor-ne-yapmali-erhan-sandikci-t34634.html

    YanıtlaSil
  75. Sikko reyız sımdı soyledıklerınde haklısın ama avrupa bırlıgı veya dıs gucler neyse bu eylemlerı kıskırtmak ortalıgı karıstırmak ve tayyıp erdoganı ıstedıklerını yapamıyor ya da yapmıyor dıye gondermek ıstemelerı cok mantıklı fakat neden tayyıp erdogan soylemlerı ıle ortalıgı daha cok karıstırmak mılletı galeyana getırmek ısteyerek zaten dıs guclerın ıstedıgı sekılde kendı kendının ıpını kesmıs olmuyor mu ? benım anlamadıgım nokta bu

    YanıtlaSil
  76. vay 2 gün önce ne güzel insanlardı di mi? şimdi küresel bir oyunun tekinsiz sularında boğulabilecek bilinçsiz instagram eylemcilerine dönüşme ihtimali çok yüksek...3 gün önce otpr ve canvastan haberin yoktu şimdi oku banu avarı oku erhan bilmemnesini; zaten araştırmayan emek göstermeyen post ergenler de desin vay sikko abimiz yine müthiş bilinci ile bizim göremediğimiz gazlı bölgeleri aydınlattı diye, sonra bi de suçu "RADİKAL VE MARJİNAL" OLARAK ETİKETLENEN ana akım medya ağzı ile lütfen dolduruşa gelmeyelimler, la adamın yıllardır anası sikilmiş polisinden askerinden kontrdan bi de bu eylemle kazandıklarını yitirecek ama onlar bop'un emir erleri dimi küresel oyunun piyonları; bu ülkenin gerçek mazlumları olan kürtler, "marjinal" sol grup olarak her türlü sosyalist, uğramadığı hakeret kalmamış kul hakkı yemeyen dindarlar türbanlılar, evrenseller metin göktepeler , ve dımdızlak kalmış soğan eker gibi bebelerini şehitliğe yollayan "derin anadolu" asıl bu haklı direnişin gerçek önderleridir çünkü hiç bir ses çıkarmamaktadırlar... neyse ben şimdi num numdayım fettucinemi yiyeceğim ve ayfonumdan whatsupp yoluyla direnişci kardeşlerimi örgütleyip büyük eyleme gidiceğim, aaa bi saniye anacığım diyo ki sarı montunu yanına alsan daha iyi olur evladım...

    YanıtlaSil
  77. Michael, olay tamamen Türkiye'nin ABD VE İNGİLTEREYE'yi dinlemeyip Suriyeye girmemesinden, KOÇ ve DOĞAN gurubunun 10 yıldır büyüyememesinden, TAYYİBİN bazı islami mevzulardan hala taviz vermek istemeyişinden yani tam olarak LAİKLİĞİ benimsemeyişinden kaynaklanıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğan grubun 10 yılda hiç büyümediğini 3 yaşında çocuğa söyle anüsüyle güler sana

      Sil
    2. puhahahha :D çok iyiydi

      Sil
  78. Sırf sen görebil diye hesap aldım sikkom. Neyse güzel kardeşim benim şahsi ve çoğu kimsenin sikinde olmayan düşüncem şudur ki bilindiği gibi masonun işi gücü bu planlardardır çift taraflı oynamaktır. İngiltere-Amerika savaşında nasıl iki taraf da masondu, bizde de olayın sonu bu; eylemlere hizmet etsek kaosdan masona hizmet, tayyipi savunsak zaten direkt masona hizmet, sussak dursak sadece . Fakat bu hırsı ve gözü kararmışlığı yüzünden bazı riskler alır ve bu riskleri fırsata çevirir. En doğal insan durumudur her boku hesaplıyorsun şu da riske olsun biraz dersin yani. Bunlar o stil bu eylemleri kullanmaktadır ve her seferinde kazanıyorlar. Ama ben islama çok baktım dünyada kimler var diğer ülkeler nasıl vs. diye çok ciddi diyorum sana bizim millet(kürdü türkü alayı) bir ayrı. Allah'a olan aşk bi ayrı, iyilik bir ayrı, değerler bi ayrı. bizim milletin götünden kan alırlar ama bu millet doğru yoldan şaşmaz. Allah gözetir bizim milleti. Ve Mustafa Kemal'de gözetti. John Godolphin Bennett ki kendisi Türklere çok işkence etti o dönemde arşivci Nezih Uzel ile yaptığı konuşmada "Türklerin yeni devlet kuracağını aklımızdan bile geçirmiyorduk" diyor. Buradaki biz tavrının sebebini ve akıllarının ucundan geçmemesinin neden arşivlik bir değer taşıdığını benden de iyi biliyorsundur sikkom. Mustafa Kemal böyle bir insandı ve aleister crowley nin oğlunun adı niye atatürk lan diye düşünürken bunun hayranlıktan olduğunu buldum. E adamlar 10 yıllarca planlıyor amk hiç beklemediğin bişi yapan bir adama içten içe bir hayranlık duymayacaksın da napacaksın.

    Neyse konu dağılmasın. Sikkom iki taraf da yarrakhasanlarda. Tayyip zaten direkt hizmet ediyor, eylemciler de masonların işine gelebilir fakat kaostan yeni bambaşka birşey de çıkabilir. Sana çok açık ve net söylüyorum şuan taksimdeki namaz kılanları, kapalıları ve sağcıları beklemiyordu masonlar adım gibi eminim buna. Sadece sol kesimi bekliyorlardı. Hem kaos yaratıp hem bölüceklerdi bizi ama biz sebebini anlamadığım ve mükemmel bir şekilde sımsıkı birleştik. Sen gitsen buraya 200 sayfalık yazı da yazsan bu olayla ilgili benim bu umudumu öldüremezsin sikko. Bende bu umut ölüydü 31 Mayıs'ta canlandı. Ve bu birleşme, masonların hiç beklemediği sanki hepimiz masonların bizi bölmeye kaosa sürükleyeceğini biliyormuşuz da inadına birleşmişiz gibi olan birleşme Allah'ın yardımından başka bişi olamaz. Taksimde Kandil geliyor diye içki icmeyelim çağrısı yapan eylemci gençlerin mesajlarını görüyorum, kandil simidi dağıtma projesi var, gezi parkına briketlerden tahtalardan kütüphane kurmuşlar, halay çekiyorlar, şarkı söylüyorlar, bazıları namaz kılıyor bazıları yoga yapıyor, yangin çıkartan provakatorlere karşı duruyor yangınları sonduruyorlar,çiçek ekiyorlar, kediye köpeğe su/süt veriyorlar yaralarını sariyorlar, hatta taş atanlara karşı tomalarin önünde duruyorlar, basortulu kız dövmeli gencin yanan gözlerine süt yetiştiriyor. .. Gözlerimi dolduruyor bu manzaralar. Medya yalnız provakatorleri gösteriyor. Böyle bir birlik söz konusu. Eğer biz bundan umutlanıp bu kaostan düzgün olarak çıkmayı planlamayıp düşünmezsek "HAYIR MASON OYUNLARI OLUYOOOOOOOR" şeklinde karanlıklara düşersek işte o zaman mason oyununda oluruz. İslam umuttur, aydınlıktır, barıştır anam.

    Masonların kendilerini bu kadar yayma sebebi, bakın plan yapıyoruz diye milletin bilmesini istemeleri haşa tanrı yerine koyup her olayı onlara bağlamak hatasına düşmemizi sağlamak. Bu şeriat ilminde olmasa bile tarikat ilminde bir küfürdür. Çünkü her plan Allah'ındır, onun rızasıyladır ve onun istediği zaman bu masoncukların planları da devrilicek.Çok klişe ama olay bu. Bu kaostan neler çıkacak bir bilsen sikkom öyle umutluyum ki, tek ihtiyacımız bir mustafa kemal fakat öyle birisi maalesef görünürlerde yok. Bu yüzden biz buradan halk olarak çıkacağız tek yürek olarak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. He bu arada bi de şunu düşün sikkom eğer Suriye'ye girseydik bu olaylar olmadan önce bu kadar büyük bir tepki olmazdı. AKPli dindar evinde oturur "AAA ESAT DA ÇOK OLMUŞTU ARTIK" derdi bişi yapmazdı. Biz düşünen kesim ise (solcular falan dahil) halkların kardeşliği, müslümanın müslümana saldırması, yurtta sulh cihanda sulh gibi barış mesajlarıyla birleşirdik ama bunun gibi olmazdı. Şimdi bu geziparkı olaylarının bittiğini ve Türkiye'nin Suriye'ye saldırdığını düşün ve bunun protestosunun kalabalığını, şiddetini ve bu protestoda uyanıcak insan sayısını düşün. Bu kadar ümitsiz olma kardeşim Allah'a güvenmiyeceğiz neye güveneceğiz ne zaman ne olur belli olmaz.

      Son olarak mutlaka bu yazıyı okursan altına yorum yap ki okuduğunu anlayim. Küfür bile etsen yorum yap hacı kafayı yerim ben ulan okudu mu okumadı mı çok uzun yazdık zenci gibi oldu yazı kısa tutcaktık vs diye oynatırım evde. Allah ülkemiz için en hayırlısı neyse onu nasip eylesin güzel kardeşim senin bana nasıl bir ilim yardımın dokundu anlatsam inanmazsın ben de elimden geldiğince ümit vermeye bişiler göstermeye çalıştım. (Bu arada sağ-sol dostluğu polis ile de kurulmaya başladı hani bayağı bir birlik var bunu demeyi unutmuştum diyim dedim) Hadi Allah'a emanet, kalemine kuvvet

      Sil
    2. Sayın Labada yorumlarının çoğuna katılırken bişeye dikkat çekmek istedim, Atatürk sonraki döneminden saygı duyduğum yalnız Osmanlı' nın yıkılması için yine masonların kullandığı fakat zeki bir insandır. Sonra insanlarına sahip çıktığı için öldürülmüştür, eceliyle değil yanlış tedavi nedeniyle(!) ölmüştür. şimdi kendi istekleriyle kurulan bir Türk devletinin onlara kafa tutacak kadar büyümesini istemedikleri için bunları yapıyorlar

      Sil
    3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    4. buna yakın bakış açısındayım.

      Sil
  79. Yorumları okudum ya kardeşim gidin bir karakola polisler ile bir gün geçirin tanımadığınız insanlar hakkında atıp tutmayın..
    cinayet masasınnan bir polis ile konuşun yaşadıklarını size anlatsın . polisin ayağını öpersiniz..Polisin içinde hata yapan olmazmı olur aynı bizler gibi insan onlar .çoğu genç çevik kuvvet size gaz sıkanlar genç tecrübesizdirler. kafalarına taş yağarken siz polis den beklediğiniz şey çok değilmi. siz gaz za tahamüllünüz yok . polis durup dururken kimseye gaz sıkamaz . sıkarsa yargı var hukuk var git hakkını yargıda ara her yerde mobesse var savcılar var eline alıp taşı insan öldürmek için atma . taşmı ağır hasar verir gazmı of be

    YanıtlaSil
  80. Sikko arşiv için elimden geleni yaparım. Hatta şimdiden tüm videoları indirmeye başlıyorum.

    YanıtlaSil
  81. Sizinde belirttiğiniz gibi bu eylemler amacından saptırılmaya çalışılıyor.Ve kesinlikle birilerinin parmağı mevcut.

    http://direcisgercekleri.blogspot.com/2013/06/halk-direnisi-mi-yoksa-planlanms-bir.html

    YanıtlaSil
  82. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. alttaki yorumu yapan adamın yorumunun silinmesinin nedenini merak ediyorum alttaki kişinin küfür edeceğini veya silinmesini gerektirecek kötü bir yorum yapacağını düşünmüyorum.

      Sil
    2. "yazar tarafından silindi" ifadesi o yorumu yazan kişinin kendisinin sildiği anlamına geliyor. ben silseydim "yönetici tarafından silindi" yazardı.

      Sil
  83. KESİNLİKLE OKUYUN, OKUTTURUN !!!

    http://haber.stargazete.com/yazar/finans-oligarsisinin-hortumunu-kesince-ne-olur/yazi-759163

    http://haber.stargazete.com/yazar/28-subatin-devami-olarak-31-mayis/yazi-759953

    ŞUNU DA İZLEYİN !!

    http://www.youtube.com/watch?v=sbw6Z_VFE8Q


    öncelikle şunu kesinlikle unutmayın: bu dünyada hükümetlerin koltuğunu etkileyecek her ne olağanüstü bok yaşanıyorsa arkasında o hükümetin ekonomik faaliyetlerinin birilerine yarattığı sıkıntılar gelir. yani kapitalizm, yani para gelir. diğer sebeplerin hepsi makyajlamadır. küresel kapitalist düzenin hükmeden azınlığa köleliğinin devamı her şeyden önemlidir. ideolojik bakmayın!

    türkiye borsası bu hafta faizleri %5'ten %2.2'ye indirdi. yemin ediyorum ki erbakan da, faizi düşürdüğü için bir anda koç sabancı gibiler tarafından düşürülmüştü. irtica falan hikayeydi. şimdi de muhalif cephenin başını koç gibiler çekiyor, bütün büyük özel üniversiteler servislerle öğrenci götürüyorlar eyleme. başbakan bu olaylara atarlanırken halkı hiç düşünmedi bile(hatadır, otoriter triplerdedir ve eleştiriler haklıdır orası ayrı), konuşmasında iç ve dış mihraklara karşı üstü kapalı konuştu. koç üniversitesinin arazisinde kesilen ağaçları gündeme getirmesi de koç'a üstü kapalı bir göndermedir. şu günlerde yapılacak olan bilderberg toplantısına goldman sachs'ın sahibinin başkanlık yapacak olması ve konunun türkiye olayları olması tesadüf değil. bilderberg toplantılarını sikko'yu okuyanlar bilir zaten. goldman sachs kim peki? dünyaca ünlü amerikan finans kuruluşu. bu faiz olayından en çok etkilenecek banka olan iş bankası'nın chp ile olan yakınlığı, eylemci elebaşları olan ünlülerin banka reklamlarında cirit atmış olmaları. taşlar oturdu mu?

    yazıları adam gibi tam olarak okuyun, videoyu da izleyin.
    UYANIN !!

    YanıtlaSil
  84. Sikko abi sana ulaşmak isteyenler arttı..Allah' a emanet ol.
    bu bankalar,bankalara borçlanma olaylarına daha bi dikkatim yoğunlaştı..bu olay toplumsal olduğu için hiçbirimiz iyiki olmuş diyemeyiz, polisler zaten itiraf ediyor, şiddetin dozuna kendileri karar vermiyor..benim bi ricam olcak senin daha derin bi araştırma alışkanlığın var, bitcoinle ilgili bildiğin bişeyler var mı? farkında olmadığımız başka bir ekonomik travmamı bekliyor ülkeleri...

    YanıtlaSil
  85. Göz atmakta Fayda var http://www.onaltiyildiz.com/haber.php?haber_id=2431

    YanıtlaSil
  86. Insanlar gazlama seanslari sirasinda endorfin bagimlisi oldular. Dun dahi taksime hic mudahale yokken gumussuyuna gidip heyecan yasamak icin ici icini yiyen arkadaslarim vardi. Provokator falan degiller ama o ilk gunlerde ölüm yasam arasinda ortaya çıkan hormonal salgilarin zevkini ariyorlar.

    YanıtlaSil
  87. petrol yasası geçmiş:) 3 vakte kadar eylem meylem kalmaz. o kadar maden zenginliği ve petrolden sonra 1 değil 10 gezi parkı verilir artık halka:) hayırlı uğurlu olsun:)

    YanıtlaSil
  88. Hic bir eylemin icinde sadece sokaktaki halk bulunmaz. Bazi gostericiler ne yaptgini biliyordu demissiniz. Su an taksime gittginizde orada goreceginiz, TKP, Halk Cephesi, gibi sol olusumlar ile Carsi, Fenerbahceliler ve diger taraftar gruplari zaten senelerdir farkli ortamlarda polis siddetiyle mucadele eden kisiler. Sizin gordugunuz gaz bombasina vole ceken, bir anda araclari tutup deviren atese veren adamlar cogunlukla bunlar. Bunlari dis gucler tarafindan finanse edilen gruplar olarak tanimlamak yanlis. Cogu oldukca dusuk gelirli ailelerden gelen belli bir ideoloji ile bir araya gelmis insanlar.
    Bu demek degilki bu gruplardan bazilari bir anda disaridan destek almaya baslayamaz. Su anki ortam buna cok musait ama ben su ana kadar bu konuda ciddi bir girisim oldugunu gormuyorum sokaktakileri gozlemledigim kadari ile.

    YanıtlaSil
  89. şurada oluşturulan sikkofield karakterinin enformasyonlarını okudum bu güne kadar. ama özellikle suriye ile ilgili yazılardan sonra ve tabi taksim olayları yazılarından sonra bu karakterin ferasetini, aklını ve duygularını da okumuş oldum. gördüklerim bu karakterin bozuk olduğunu gösteriyor. tutarsız bi karakter oluşturuldu burada. psikolojik harp unsuru olmadığının ise garantisi yok. şu yorum köşelerinde sahaya çıkalım diyip duran, parti kur diyenlerden sonra hadi buyrun size fırsat çeken bi karakter. illuminati düşmanlığından akp düşmanlığına ne zaman geçiş yaptığını ise anlamadım bile. hala tutarsız tutarsız yazılıyor. kıymeti kendinden menkul olacak herhal. yoldan geçerken görüp katıldığını iddia eden sonra burada oluşturduğu kitleye de çağrı yapan bu sikkofield karakterini okurken samimiyetsizler kategorisinde değerlendirecem artık, hiç şansı yok.
    bi yorumum da bi kaç ergen kandırabilirsin ama beni asla demiştim. sokaklara çağırılan ergenleri gençleri görünce, aslında bu blogun işlevinin başarılı olduğunu düşündüm. zaten ne demişti ''bilinç gördüm''. hala iyi niyetli bi tavsiye olarak; insanlara daha başında ''yeter, artık dönün'' çağrısı yapanların, alternatif bilincini de bi zahmet görüver, kesin kararlar vermeden önce.......

    YanıtlaSil
  90. Ulan bu eylemlerin arkasında Rotschild rockefeller masonlar olduğunu yazmış bir çoğu.Sikko bile bunları okurken ulan bu salaklar beni hepten yanlış anlamış diyordur.Bak arkadaşım kıçını kırıp klavyeden yazıcağına git taksime manzaraya bak ne görüceksin biliyomusun;Maç yapan grupları,ip atlayan kadınları halay çekip türkü söyleyen kandil simidi dağatan insanlar var orda.Hala yok Rockefeller yok Rostchild.Ordaki insanlara bu isimleri söyle ''o ne amk'' der.İçlerindeki karışıklık çıkaranlar kesinlikle taraftar grupları tkp felandır.Bunun kesinlikle felan Rostchildle bir ilgisi yok salak olmayın.RTE seçimle gelmiş adamın 20 milyondan fazla oyu var düşüceğinimi zannediyorsunz böyle?Ulan eyleme gelen adamların bile öyle bir amacı yok siz yarın öbür gün iktidar düşcek oyuna düşüyoruz diyorsunuz.Gidin duş alın kafanız rahatlasın oğlum cidden bak yeter ben bile sikkonun çoğu yazısını destekliyorken bu kadar komple teorisinden sıkıldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben hayatımda bu kadar birlik olduğumuzu hatırlamıyorum diyen mısırlıyı duymadın mı kardeşim sen

      Sil
  91. @Kutad bende tuncelide yaptım pkk lının kokusunu alırım şaka değil harbiden kokusundan fark ederdim bunlar suriyeli bilader içimiz suriyeli kaynıyor izmirde bir canlı bomba ya da yaylım ateşi ile şiddet tırmanışa geçecekbeyler eyalet senaryosu en sağlam tespit. yerli basın ve yabancı basın patronları ve erdoğan birbirinden habersiz hareket etmiyor ben buna sikseler inanmam tüm bu psikolojiyi ayarlama düzenleme çabaları kabak gibi görünüyor.

    Ulan sikko diye diye sonunda soktun herifleri bize de eskiden bunları paylaştığımda komplo yea swh diyenler şimdi götün götün beğenip yorum atıyolar amk en çok ona gülüyorum.

    YanıtlaSil
  92. SENARYO 1,

    BU TAYYİP ERDOĞAN DEĞİL, OLAYLAR BAŞLAMADAN ÖNCE ABD'YE GİTTİ VE GİZLİ BÖLÜME ALINDI YERİNE TÜRKİYE'YE ONUN KLONU GÖNDERİLDİ ZATEN BASIN TOPLANTISINDA DİKKATLİ BAKARSANIZ TAM YAPAMAMIŞLAR OLMAMIŞ SES TELLERİ İYİ BENZETİLMİŞ AMA SURATI DAHA ŞİŞTİ VE BU KLONU BİZLERE KADDAFİ USULÜ YOK ETTİRİP DEVRİM YAPTIK DİYE BİZİ SEVİNDİRİP BAŞA DA YİNE KENDİ KUKLALARINI YERLEŞTİRECEKLER VE DÜZEN DEVAM EDECEK.

    SENARYO 2,

    DAVİD ROCKEFELLER BİZİM FİRST LADY'YE AŞIK OLDU VE İĞRENÇ EMELLERİ İÇİN AŞK CİNAYETİNE KURBAN VERECEK TAYYİBİ ÇOK AYIP.

    İŞTE BU 2 Sİ DIŞINDA HEPSİ YALAN İNANMAYIN

    YanıtlaSil
  93. açıklığa kavuşturmak gerekirse eylemdeki insanların büyük bölümü polisin şiddeti ve akp hükümetinin politikalarını beğenmediği için sokaklarda ama bu eylemler rastgele toplanmalardan ibaret.rastgele oluşumlar kolaylıkla başka yerlere çekilebilir.her devrimin bir lideri olmuştur ve disiplinli ve organize hareket edilmiştir.
    küresel çetenin amacı tayyip i indirmek olsaydı çoktan olurdu diye düşünüyorum.david petraeus ve leon panetta tayyip i suriye ye girme konusunda sıkıştırıp duruyorlar ve bu durumla ilgili söyledikleri bir söz var "eğer sen bu işi yapamayacaksan yerine yapacak başka birisini buluruz".
    sonuç olarak hakkımızı ararken kendimizi bir anda küresel çeteye hizmet ederken bulacağız diye korkuyorum.

    YanıtlaSil
  94. http://25.media.tumblr.com/tumblr_lteb9znsCM1qdoy52o1_r1_400.jpg

    YanıtlaSil
  95. Mel Gibson'dan Conspiracy Theory filmini tavsiye ederim @sikkofield arkadaşım: Belli ki komplo teorilerine taka taka gerçek dünyadan kurgusal sanal dünyaya geçişini tamamlamışsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tamam sen gözlükle resim çektirip faceye koy. buralar size büyük abim bi de tanımadığın amcalardan şeker alma.

      Sil
    2. Profilime tıkla da G+ hesabıma bak bakalım gözlüğüm var mı yok mu? 2 gr...

      Sil
  96. Maykıl, çok sikko bir yazıya imza atmışın ve bu yazıyla bir eylem adamı olmadığını gösterdin. Meydanda 2 tane yumruklu pankart gördün diye hemen otpor, canvas... Kaldı ki biz Kurtuluş Savaşında komünistlerden bile para almış bir devletiz.

    Hak verilmez, alınır. Bu hak da oturma eylemiyle değil, sağlam mücadeleyle olur. 2 tane araba devrildi, 3 tane otobüs barikat yapıldı diye eve dönün hacı iş çığrından çıktı diyorsun.İyi ki 1919'da yaşamamışsın. İş isyana döndü, çiftimize çubuğumuza dönelim derdin heralde...

    Hele hele 2 tane eylemci kardeşimiz öldükten sonra, korkak gibi susalım "eve dönelim hacı" deme hakkını nerden buldun sen? De ki: " ben eve gidiyorum.Karar sizin"

    Bence senin en büyük şüphen ve kaygın, Tayyipin yerine geçebilecek bir lider görememen. Eğer öyle bir insan olsun yarın yine meydandasın sen.

    Ayrıca Gezi Parkı İsyanının diğer Occupy ve Turuncu Devrim hareketleriyle temel farkı bir lider olmaması... Lider olan insanların vicdanı ve sağ duyusu.

    Bence yazını gözden geçir hatta kaldır. Gölge etme başka ihsan istemez...

    YanıtlaSil
  97. hocam şu olayla ilgili ayrıntılı bi araştırma yapacakmısın acaba

    YanıtlaSil
  98. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  99. Hocam ben Ankara'dan seveniniz ve sıkı takipçinizim. Sizinle görüşmek istiyoruz. Ufak bir projemiz var. Mail adresimi görebiliyor musunuz bilmiyorum. Görebiliyorsanız oradan ulaşırsanız projeden bahsedeyim. Göremiyorsanız da iletişim kurabileceğimiz bir şey bekliyorum. İlginizi çekeceğini düşünüyorum. Saygılar, sevgiler.

    YanıtlaSil
  100. (bütün yazılarına saygı duyuyorum ve büyük çoğunluğunu beğeniyorum)sikkoo bence %80 ülkeye ivme kazandırabilecek bir gerçeği dile getirmek yerine %20 yıkım yaratabilecek bi ihtimalden korkmuşsun.bence fazla korkulcak birşey yok.ne tayyip abd düşmanı ne de biz arap ülkeleri gibiyiz.biz kimseye benzemeyiz.bizle isteseler de başa çıkamazlar.zaten kendileri için en büyük hatayı türk halkını barbar zannetmek ve tüm dünyaya ibret olucak bi uyanışa sebep olmakla yaptılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle yanıtımı ılımlı okumanızı bekliyorum. Yorumunuzun başındaki parantezden ılımlı yaklaşabilecek bir kişiliğe sahip olduğunuza da eminim diyebilirim.

      Beyfendi öncelikle kendimizle kesinlikle övünmeyelim tarzında bir kastım olmadığını belirtmeliyim. Güvenimizi kaybedelim de demiyorum. Tarihimizle olağanüstü hareketlerimizle gururlanalım. Ama lütfen maykılın kibir başlığını da unutmayalım(okuduğunuzu varsayıyorum). Başbakan Erdoğan'ın kibrini anımsayalım mesela. Sadece size hitap ediyor gibi oldum ama aslında HER TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞINA bu seslenişim. Bize birşey olmaz yaklaşımı ile istenmeden tehlikeye sürüklenebilecek şey, üç kuruşluk bir yatırım, ocağını açık bırakmış olduğunuz bir ev, özetle Kurtuluş Savaşı gibi şanlı bir savaşla ortadan kaldırılmak istenirken sayısız zorlukla atalarımız tarafından kazanılmış devletle, milletle, kültürle, ahlakla bir tutulamayacak her türlü şey DEĞİLDİR. Ortada %20 yıkımın tehtid ettiği şey bağımsızlığımızdır, devletimizdir, kültürümüzdür, milletimizdir, ahlakımızdır. Kalkıp John Kerry kim oluyor da acaba bizim için açıklama yapıyor. Çok düşünceli bir insanevladı olduğu için mi bu "orospuçocuğu icadı" sistemin başındaki büyükbaşlardan biri. Yürüsün gitsin. Bizim işimize ne karışıyor. Lütfen akıl mantık çerçevesinde düşünelim. Bazı olaylar var rastlantı olmayan. Bariz göze batan. Görmezden gelmeyelim. Kibire batmayalım.

      Örneğin ben maykılın bloğunu bulalı bir yıl civarı oldu. Banu Avar hanımı daha yeni tanıyorum. Bu hanımefendi de maykıl gibi (ya da maykıl bu hanımefendi gibi) birilerine birşeyler anlatabilmek için çokça çaba sarfediyor. Ama ben de dahil çoğu genç Banu Avar yerine adnan oktarı tanıyorduk(benim de gerizekalılığımdır. doğrudur. haklısınız.).Ama bunun sebebi yüzde yüz benim gerizekalılığım olamaz ya. adnan oktarı tanımak için efor sarfetmedim çünkü. Banu Avar gibi iyi şeyler peşinde olan birini efor sarfetmeden duymam gerekmiyor mu sizce de... Dediğim gibi şanlıyız, gururluyuz, olağanüstüyüz. Akıllarda şu cümlenin çok baskın olmadan dönmesi lazım Osmanlı İmparatorluğu da öyleydi...

      izlenmeli: http://www.youtube.com/watch?v=EXLTZC0DIoM

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    3. teşekkür ederim cevabın için ama videoya bakamadım.benim youtubeda sorun var biraz.bi de açıklamam uzun olduğu için buraya değil,yorum olarak alta yazmak istedim.uzun ama onu da okuyup yorumlarsan sevinirim.eyv..

      Sil
  101. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  102. ben söyleyecektim, Derya isimli arkadaş erkenci davranmış, petrol yasası da sinsice geçmiş. petrolümüzü de yaban ellere verdiğimize göre işin rengi, pkk'nın doğudan neden temizlendiği vs. iyice belli oluyor.

    mısırlı eylemciyi Michael paylaşmış zaten bundan sonrasının mısıra benzememesi için elimizden geleni yapmalıyız. bu önemli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sikkofield'ın bu makelesinde yazdıklarının yarısı -kurgu tabanlı ve kanıtı olmayan, komplo teorilerinden oluşmakta. Dolayısıyla bu yazıyı baz alarak Mısır vb. 'Arap Baharı' olaylarının bizde de olacağına salık vermemenizi tavsiye ederim.

      Buna olasılık vermemeniz gerektiğinin bir diğer nedeni de kültürel ve tarihsel açıdan arap ülkeleri ile aramızda "dağlar" kadar fark olmasıdır. @sikkofield distopik bir gelecek çizmiştir ve durumu olduğundan daha fazla gereksiz yere abartmıştır.

      Sil
    2. Şimdi bir şeyi olmasını istememek ayrı olduğunu sırf biz böyle olmasını istemiyoruz diye reddetmek ayrıdır. Kültürel ve tarihsel açıdan arap ülkelerinden dağlar kadar farklı olmamız gibi bir ezber üzerinden gidersek yandık.O bahsettiğiniz kültürel yapı olduğu gibi duruyor mu sanıyorsunuz. O tarihteki o eski kültürlerdeki insanlarla yeni nesil bir mi? O zaman ki dünya ile bu zamanki dünya bir mi? Kendine güvenmek iyi bir şeydir ama bir şeyleri görmene engel oluyorsa orada durmak lazım.Bizde öyle şey olmaz dediğimiz neler yaşıyoruz şuan farkında mısınız.Fazla bilginin, bakış açısının, farklı değerlendirmelerin hiç bir zararı olmaz.Değişen dünya sabit fikirlileri yer yutar.Mekana göre değerlendirme yapacaksın elbette ama zamanı göz ardı etmeyeceksin.Tarihe kültürüne sırtını dayayacaksın ama gözünü de hep açık tutacaksın.Bırakın baharı yazı kışı mevzu o değil.Esas noktayı atlamayın lütfen.Ülkemiz üzerinde yüzyıllık planları olanlar ve bunları uygulayanlar var.Bu ne demek bilir misiniz bu yenilir yutulur bir şey değil.İnsanların buna direnmesi gerekirken hayır kendi ülkemin kaderini ben belirlerim başkası değil demek varken bu konuda uyarıda bulunanlara sürekli bir hadi oradan be tavrı da kabul edilir bir şey değil.

      Sil
  103. hocam beşiktaştaki olayların başlangıcı ile ilgili galiba yanlışın var.Polis geir çekilirken onlara atılan taşlardan sebep gaz başlıyo diye duydum

    YanıtlaSil
  104. @annapurna tarihsel açıdan bkz: kurtuluş mücadelesi, darbeler...
    kültürel açıdan bkz: tekke ve zaiyelerin kapatılması (ve etkileri), dini mezhep farklılıkları, coğrafik konumumuzun batıya sağladığı yakınlıkla artan ticari v# tturistik ilişkilerin etkisi... Daha saymamı ister misin?

    YanıtlaSil
  105. @annapurna fazla ve -belirli bir şekilde- fazla aynı zamanda da farklı görüşler çok değişiklik yapar. RTE nin başından beri abartarak kullandığı savunma kalesi tam olarak buydu zaten. Fakat abarttığı ve detaya inip kanıtlayamadığı için (beceremez de zaten =)) kimse inanmamaya başladı: ignorance is bliss ( ya da yanlış kullanılan karşılığı apolitik ) şeklinde yaşayanları saymıyorum züten, onlar gitsin denize girsin, güneşlensin, evlilik programlarında kim saadeti bulacak takip etsin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi sayabilirsin de ne için saydın bunları!Ben dedim ki o tarihteki insanlar ile şimdiki nesil bir mi, o tarihteki dünya ile şimdiki dünya bir mi dedim. Sen tam tersi birbirine tamamen farklı ve kendi söylediğinin tersi benim verebileceğim örnekler vermişsin. Kurtuluş savaşını yapan halk yiyecek bulamadığında kendi çarıklarını yemiş sen bana bir göster bakalım bunu yapabilecek bir nesildaşını! Ben onu söyledim o zamanki insanlar ile bu zamanki neslimiz bir mi diye.Darbeler demişsin bak yine bunu ben örnek verebilirim asıl. sen demişsin komplo bunlar dışardan kimse karıştırmamıştır.Bak bakalım o darbelere kimlerin eseri! Darbeler yapıldığında birileri başardı bizim çocuklar demedi mi. Sen darbeleri hala devrimciler yaptı sanıyorsun sanırım. Dini mezhep farklılıkları ülkeleri karıştırmak isteyenlerin ilk kaşıdığı unsur. Bu sana bizim arap ülkeleri kadar kolay karıştırlamayacağımız konusunda nasıl bir fikir veriyor acaba? Sonra coğrafi konum artık bunu bilmeyen yoktur bu konum nedeniyle dünyanın gözü üstümüzde ve bu konum nedeniyle sürekli başkaları ülkemizin üzerinde oyunlar oynuyor. Sen neyin örneklerini vermişsin acaba da daha sayayım mı diyorsun. 'fazla aynı zamanda da farklı görüşler çok değişiklik yapar'Demişsin.Burada sıkıntı şu fazla olan fikir farklı değildir artık o ortak fikir olmuştur. Çogu kişi o fikirde olduğu için fazladır ama farklı değildir.Farklı fikir çoğunluğun fikir dışında bir fikir olabilir ki benim kastetiğim budur bu durumda bu fikirlerin belirtilmesi bazı kişilerin farklı açıdan bakmasına yol açabilir.

      Sil
  106. aslında organize olup taksimde olacaz şu provakatörleri tespit edip çekcez köşeye baktık dünyadan haberi yok gazın etkisiyle kırıp döküyor uyarcaz bırakcaz ama öteki türlü olanları maksadı ülkeye zarar vermek olanlarını neyin nesi olduğunu öğrendikten sonra polise vercez ve takipte etcez durumunu.

    YanıtlaSil
  107. "michael sikkofield"
    http://goo.gl/fGFFZ

    YanıtlaSil
  108. Sen bunları hesap edebiliyorsun da devletin başındakiler hesap edemiyorlar mı. Bu kadar hassas durumlar olasılıklar mevcutken sabahın beşinde uyuyan o barışçıl insanlara gaz sıkıp çadırlarını yakanlar yaktıranlar kimlerdir, onlar bulunsun madem.

    YanıtlaSil
  109. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. ...

      =)

      @annapurna bana kültürel ve tarihi farklılıkları bildiğinden bahsetmişsin. Yazını bir kere daha okursan beni eleştirmeye başlayıp direk bu konuya girdiğini farkedeceksin. Umarım bir dahaki sefere paragraf ayırmalarına dikkat edip, imla kurallarını yeteri kadar uygularsın. (Hayır senin cahil olduğunu söylemiyorum hemen yanlış anlama yine. Mobil ortamda yazdım dersen de tartışmaya başlamadan önce, yazacağın kavram ve varlıkların potansiyellerini kafanda tartıp ona göre dikkat edip, sallayacağına karar verirsin.)

      (Bak hatta yukarıdaki sallayacağına kelimesini düzgün şekilde kullanamamışım ve cümleye "provokasyon" katmış. Şimdi koca yorumu sildim bi daha yapıştırıp düzeltiyorum =D )

      (Düzeltilmiş son cümle (AFFET BENİ RTE !?!): "...yazacağın kavram ve varlıkların potansiyellerini (güçlerini) kafanda tartıp ona göre dikkat ederek yazarsın, eğer fikirlerimi önemsemeyerek sallayacaksan da, bu durumda benim sana karışmaya hakkım yok zaten.")

      Bir de:
      "şu fazla olan fikir farklı değildir artık o ortak fikir olmuştur. Çogu kişi o fikirde olduğu için fazladır ama farklı değildir.Farklı fikir çoğunluğun fikir dışında bir fikir olabilir ki benim kastetiğim budur bu durumda bu fikirlerin belirtilmesi bazı kişilerin farklı açıdan bakmasına yol açabilir. "

      Demişsin. Ben de aynı şeyi kastettim fakat kurduğum cümle devrik olduğu için tarafından anlaşılamamış sanırım.

      Hatta cümleyi düzeltip geliştireyim: Uç fikirlere sahip ideolojilere sahip gruplar belirli bir sayının üzerine çıktıklarında; kullandıkları kavramların da gücü yükselir etkisi artar. Bunun sonunda da "provakasyon" dediğimiz kavram ortaya çıkar.

      Yukarıda bahsettiğim kitle içindeki provakasyona örnek. İkimiz arasındaki provakasyona örnek de (aslında 'tatlı bir dokundurma' demeliyim belki) en baştaki 3 nokta ve gülümseyen surat. (Tabii kendimi ifade edebilmişsem bu senin için 'tatlı bir dokundurma' olarak görülebilir. Eğer ifade edememişsem tamamen anlaşılmaz bir saçmalık ya da düşmanca bir hakaret de olabilir ki bu noktada iletişim bilimine giriyoruz: Bilmediğim konuda konuşmayı sevmem o yüzden kendimi durdururum ;)

      Not: evet sondaki ;) ile RTE'nin "provakasyon" dediği şeye örnek vermeye çalıştım =)

      Sil
    3. Ben sana tarih ve kültürel farklılıkları bildiğimden bahsetmedim,

      Bil bakalım kim kimi yanlış anlamış.

      Sana yazımı bir daha oku dahi diyemiyorum yazdıklarından anladım ki buna gerek kalmamış:)

      Cahil olduğumu söyleyip yazım hatalarımı yüzüme vurmakla düşüncelerime karşı tek bir fikir beyan etmediğin kadar üzemezsin beni ,rahat ol;)

      Benim için önemli olan içeriktir , yoksa bende de imla kuralları yol yol.

      Yine de taş atarken, taş geliyor diye uyararak ortaya koymak istemişsin inceliğini,

      Daha dikkatli yazsaydın yukarıdaki yazılarını bende bilir dikkat ederdim dil bilimciliğini,

      Ayrıca sana şöyle afilli bir yazıyı yazdırmış olmak bile benim için kafiyken,

      Bak nelere kadirmiş yaptığım hatalar yapmadığım paragraflar haliylen,

      ve

      Bak şuraya yazıyorum bana ders vermek için konuyu dağıtmana bile kızmayacağım harfiylen.

      Sen gülücükle provake ettim diyorsun,

      Yapma gözünü seveyim gülücük mülücük ,provakatör çemberine giriyorsun.

      Sonra neme lazım karışır herkesin kafası da,

      İrfanı beğenmesen de ilmin bir nevi burasıda.

      Cümleleri devirdim diye umarım bana kızmazsın,

      Buda şair kafası ,naif olan anlasın ;)

      NOT:1-Tatlı bir dokundurmadan ,tatlı bir dokundurmaya;)

      2-Benim paragraf olmuyor işte öleyim mi?

      Sil
  110. kıvanç tatlıtuğun eylemde giydiği t-shirt'e takıldım bende bir de bende de başından beri bi huzursuzluk vardı senin bi önceki yazını okuyup ya iyice paranoyak oldum diye kendimi suçluyordum ki bu yazdı geldi, hoşgeldi.

    YanıtlaSil
  111. Sevgili Michael, yazinda bahsettiklerini belki bir miktar daha pekistirebilecek bir kac noktadan da ben bahsetmek istiyorum.

    1- Eylemlerden bir sure evvel TCMB'nin bankacilik duzenlemeleri (Kredili Mevduat Hesaplari faiz ust limiti 2.2 olarak sabitlendi)
    Link: http://haber.stargazete.com/yazar/finans-oligarsisinin-hortumunu-kesince-ne-olur/yazi-759163

    2- Eylem basladigindan bu yana kameralarin, fotograf makinalarinin burnundaki o en on saflari doldurup baska hic kimseye yer birakmayan sarkici-oyuncu-tv programcisi-holding sahibi-at-deve-falan ve filan'larin hepsinin sebatayist olusu.

    3- Eylemlerle ilgili haber yapmayip, inadina sessiz kalmayi basaran medya (- bu olayin hukumetin sansurlemesi ile ilgili oldugunu sanmiyorum. tamamiyle kendi insiyatifleriyle gerceklestirdiklerini dusunuyorum.)

    4- Eylemlerde gostericilere yardimlariyla on plana cikmayi basarmis su uluslararasi oteller. Bunlarin bir cogu da yapildiklari donemlerde buyuk patirti kopartmislardi degiller mi? Hilton mesela.)

    5- Dunya haritasini onune koysan Turkiye'yi gosterebileceginden emin olamadigim, neye hizmet ettikleri mechul(!) yabanci meshurlarin (Bruce Willis, Rihanna, Madonna, Roger Waters gibi) bir anda Turkiye'ye destek mesajlari gondermesi.

    6- Ezeli g.t Israil ve bir suredir bolgede sicak Alevi - Sunni catismalarinin altini besleyen Iran'in olaylarla ilgili destegi. Gosterilerde yakalanan ozellikle Iran uyruklu kisilerin bulunmasi.

    Ayrica, dun aksam uzun videolardan birini izlerken bir ara en onde, barikatin bile onunde tam donanimli, toptan alinmis gibi duran ayni sekil ve renkteki gaz maskeleriyle milleti yonlendirmeye calisanlari ben de farketmedim degil dogrusu.

    Neyse, boyleyken boyle diyeyim dedim.

    YanıtlaSil
  112. http://ekonomi.milliyet.com.tr/genel-enerji-bizimle-kursun-gecirmez-/ekonomi/ekonomidetay/13.09.2011/1437790/default.htm

    tmsf den darbe yiyen sebataycıların gözbebeği karamehmet ve gelişen bu olaylar.
    yersen

    YanıtlaSil
  113. böyle zamanlarda teorilerle uğraşmak, isimlerin ve sembollerin peşine takılmak yerine, doğrudan ne görüyor ve yaşıyorsan ona göre tepkini koymak durumundasın,, yoksa diğer türlü herşey bulanıklaşır,, birşeyleri net görmek istiyorsan beklemelisin,, su ancak hareketliyken bulanır,, o nedenle şimdilik bırakalım ince hesap yapanlar kendi işleriyle meşgul olsunlar, ama benim de şu an pek vaktim yok,, bu saatten sonra zaten yeterince kısıtlı olan özgürlüğüme, düşüncelerime vurulan zincirlere, yasaklara ve giderek toplumu radikal, uç kesimlere çeken siyasi ideolojik mühendisliğe karşı bir savaş vermem gerekiyor,, olayların nasıl başladığı, ve neden hala bu gerilimin devam ettirildiğini asla ve asla halkta, ayaklananlarda ya da onları provoke edenlerde aramamak gerekir,, iş çok basit,, samimi liderler, halkını seven insanlar tıpkı ebeveynlerin evlatlarına davrandığı gibi bazı şeyleri alttan alır ve kargaşayı önlerler,, ama burada bu hükümetin yaklaşımını, iyi kötü polis oyunlarını samimi bulmuyorum,, çok ince gibi görünen hesaplar belki de çok kalındır,, basittir,, bildiğin rant derdine düşmüş büyük çapulcuların işidir bu ne malum,, kimseye hakkımı yedirmem artık, yediremem,, evet bu ayaklananların büyük bir çoğunluğu işte bu ruh halinde,, bunu gözardı etmeyin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demişsin ki:
      "...bu saatten sonra zaten yeterince kısıtlı olan özgürlüğüme, düşüncelerime vurulan zincirlere, yasaklara ve giderek toplumu radikal, uç kesimlere çeken siyasi ideolojik mühendisliğe karşı bir savaş vermem gerekiyor..."

      Taksim Dayanışma Platformu'nun eylemleri durdurmak için öne sürdükleri talepler:
      1. Gözaltına alınanlar serbest bırakılsın
      2. 3.köprü projesi iptal edilsin
      3. 3.havalimanı ihalesi durdurulsun
      4. Meydanlar eylem için serbest bırakılsın
      5. İstanbul, Ankara, Hatay valileri görevden alınsın
      6. Kanal İstanbul projesinden vazgeçilsin
      7. Enerji Santrallerinin yapımı durdurulsun

      Pardon arkadaşım, sen tam olarak nerede eylem yapıyorsun? Koordinatlarını ver ki senden ve isteklerinden de haberi olsun Gezi Direnişçileri'nin. :))
      Yoksa çok komik duruma düşüyorsunuz; kullanılmış olduğunuzun halen farkına varamadığınız için..

      Sil
  114. medya yoluyla insanların öğrenmesini sağlamak iyi fikir de, nasıl yapıcaz? bahsettiğin arşivi bi internet sitesi kurarak yapabilirmiyiz? Veya twitter'da farklı bir trend topic oluşturarak?

    YanıtlaSil
  115. sikko kardeş sana fikir vermesi açısından dünyada ne kadar orospu çocuğu varsa nüfusu azaltmaya yönelik çalışma yaparken başbakanın ısrarla neden 3 çocuk 5 çocuk yapın lafının altından yatan nedeni bir sorgularsan bu adamların aslında kime hizmet ediyor gibi görünüp ne için uğraştıklarını bence daha iyi anlarsın hadi selametle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3-5 çocuk diye seçimlerde daha rahat olmak için kendi partililerine diyo olmasın?

      Sil
  116. sikko sen neler diyorsun?

    sen yine yazı yazardın amma kaynatan kimdi bilmezdin kaynatasız.

    birileri taksim olaylarından çıkar elde etmeye çalışıyodur, şu anda başbakanın açıklamaları bile bariz provokasyon amaçlı, ama bunların hiçbirisi bunun bi "bahar" olduğunu göstermez. yani kendiliğinden başlamış bi hareketi kendi lehlerine çeviriyo olabilirler. ellerindeki gücü sen anlattın bize, bu adamlar halihazırda başlamış halk hareketini de arap baharına çevirmek için gerekli donanıma sahiptir heralde. ben türk halkının sağduyusuna güveniyorum bu olaylardan sonra. herneyse, hepsi doğru olabilir de bana kalkıp da taksim dayanışması'nın yeni dünya düzeni'nin türkiye şubesi olduğunu söyleme n'olursun. bu adamların elinde bu kadar sessiz silah varsa, ülkeyi karıştırmak için böyle küçük bi olay mı kullanırlar?

    1) o "occupy turkey" resmini ilk kez burada görüyorum. ve sembolizmi abartmamanı rica edip bu maddeyi geçiyorum

    2) esad'la bizimkini benzetmişsin. esad'ın ne diktatörlüğü var ben bilmiyorum. ama cidden bilmiyorum yani. suriye konusunda bildiğim tek şey öso üyelerinin çoğunun suriye dışından olduğundan başka hiçbi şey bilmediğimdir. eğer iki saniyeni ayırırsan lütfen esad'ın neden diktatör olduğunu yanıt olarak yaz. bi link bile yeter. cidden öğrenmek istiyorum.

    3) "demokratik"? beni bu kelimeye alerjik yapanlardan biri sendin be sikko. "hakkınızı sokaklarda değil demokratik yolla arayın" derken umarım seçim sandığını kastetmemişsindir. ha insanları bilinçlendirelim, sivil direniş yapalım diyosan zaten yapılan o, çarşının iş makinesi çalmasını saymazsak. demokrasi yalanına senin inandığına inanmak istemiyorum. bunlar hep akağpe zihniyeti.

    hatta bu son olaylar, taksim görüşmeleri, konser vs. olayın baya katakulliye getirilmeye çalışıldığını gösteriyo gibi geliyo bana.

    bi de dış basının ve amerika'nın desteği demişsin de, bizim televizyonların yanında olayları göstermek bile destek gibi geliyo tabi hak veriyorum sana. amerika'nın desteği olarak da hükümet sözcüsünün "ifade özgürlüğünü destekliyoruz" açıklamasından başka bi şey görmedim ben.

    amerika'nın desteği parayla olmaz mı hacı? bakınız pekaka bakınız öso ?

    an itibarıyla bakınız verdiğim yazıdır swh. kaynataya selam.

    YanıtlaSil
  117. Sabri Bey, seni uzun süredir takip ediyorum.Yazıların bizi aydınlattı ve aynı zamanda keyif verdi fakat; eylemlere katılman ve katılıyorum diyerek sürekli tweetler falan atman tamamen basiretsizlikti.Sana saygı duyan on binler var.Seni dikkate alıp onlar da eylem yaptı.Bu coğrafya çok hassas bir bölge.Dünya'nın merkezi İstanbul'dur.Bunu herkes kabul ediyor.Sanırım İlluminati senin beynini de ele geçirdi.Allah yardımcın olsun.

    YanıtlaSil
  118. hacı artık görün adamlar avrupalı yaptı bizi
    zdf nin haberinde barbardan uygara dönüştük
    adamlar artık kendilerinden yapıyomuş ayaaaana dinsizleştircekler bizi tüm film budur.
    atatürk zamanı yapamadıklarından farksız amaçlarla yürüyolar
    tgb dediğin de günümüz jöntürkü denebilir. zira küreselleşme dizboyu olduğundan, insanların avrupaya gidip eğitim görmesine gerek kalmadı. avrupa geldi istanbul boğazda, bağdat caddesinde, sarıyerde gösterdi eğitimi

    YanıtlaSil
  119. Belki de bi kısmınıza abartılı gelicek sözlerle başlıyorum yazıma.Benim bakış açıma göre eğer şimdi bişey yapmazsak 10 sene sonra vücudumuza çip takılmasana da ses çıkaramayabiliriz(biraz abartılı olucak ama boşa da konuşmuyoruz kardeşim)%80 %20 oranı da doğrularla yanlışlar oranı gibi benim için yoksa sayısal loto oynamıyoruz burda ya da ahmet çakar gibi iddaa oranı belirlemece de değil.benim için yüzde 51(herşeyi hesaba katıyorum,provokatörleri,ekonominin kötüye gidişini,arap baharı ihtimalini... bu benim görüşüm.)bile olsa katılırım bu ayaklanmaya.çünkü olabildiğince iyi birlik olmaya ihiyatıcmız var hem de geç kalmadan.mesela satrançta anlık olarak en iyi hamleler vardır ama o hamleyi en iyi şekilde yapmış olman sonuca getirmez seni sadece sonuca yaklaştırır.mesela bence akpnin sonraki hamlesi tayyibi tasfiye ve öncesinde ukala hareketlerinden hatırladığımız son günlerde ciddi ve az da olsa geri vites yapıp tayyipten farklı olduğunu göstermeye çalışan bülent arıncı ve ya bi başka aynı kafadan elemanı kakalama operasyonu :D.bunu da yemiycez tabii ki.ardından ordudan bi ihanet bile gelebilir ama o zor tabi.sadece üst kademelere etki edebildiler gibime geliyor ama herhangibir ihanet olsa bile en azından amerikan karşıtı dış kuvvetlerin ve uluslararası kamuoyunun desteğiyle bu işin içinden yine alnımızın akıyla çıkarız diye düşünüyorum.biraz kibirli gibi görünmemin sebebi ise dünyanın en zor topraklarında olmamız.dünya haritasına uzaktan şöyle bir bak... jeopolitik konum,doğan madenler,verimli topraklar, denizler.....bunları biliyosun zaten.yani bu toprakları biz kapmışsak bi bildiğimiz,bi farkımız var demek ki.osmanlının en yükselişte olduğu zamanlarda bile hoşgörülü,saygılı olduğunu hatırlıyosundur.işte bizi tekrar yükselişe çıkarıcak olan da bu zaten.yani şu andaki gibi süper egonun egoyu nakavt etmesi.osmanlıyı batıran tayyip zihniyeti değil.eğer bu şekilde devam edersek bu ülkenin önü çok açık zaten ve insanlarda egonun öne geçmesine sebep olan en etkili şeylerden biri de bildiğiniz gibi kapitalizm ve biz de aslında en çok buna karşıyız ve bazılarının yobaz(ahanda o rizedekiler işte)dediği saadet partisi de gidişatın farkında.kimse kusura bakmasın ama kazandığım 10 liranın 9unu haraç olarak verdiğim(daha da özgürlükleri sınırlayıp haraç oranını artırmaya çalışıyolar.nerdeyse köle yapmaya çalışıyolar)bi sistem gururuma dokunur zaten bana hayat buysa üstü kalsın tarzı bir durum yani.o yüzden en önemli amacımlarımızdan biri bu düzeni bozmak olmalı ve ayaklanan insanlar da bir bakıma bunun için uğraşıyor zaten.neden beni sömüren insanları mutlu etmek için uğraşayım(günün en az 10/16 unu çalışarak geçiriyoruz hem de çoğumuz zor işlerde ve karşılığında çoğu bizi sömüren zenginlere gidiyo(bildiğiniz şeyler zaten).dikkatinizi çekerim 10/24 falan da değil olsa da farketmez o kadar sömürüldükten sonra).80ler adlı anarşik anarşik denen dizinin sebebini de anlamışınızdır şimdi.hem de şimdiki olaylarla fazla alakası olmayan sağ sol kavgalarına anarşik dendiği 80ler dizisini ve yeni gelen kavgasız mutlu mesut dünyadan fazla haberi olmayan(apolitik diyiler laa iyi bişeymiş gibi)90lar dizisinin sebebini.leyla ile mecnuna da ayar olmaya başladım.hiçbiri iş bulamıyo,bulduğunu beğenmiyo normal olarak ama hala aşk derdindeler.behzatçyle işler güçler zaten fazla bile dayandı.içlerinde en iyi afyon futbol yine yani faydalı afyon.tabi şimdi değil belki karma bi hazırlık maçı yapılabilir bu hafta.maksat stadyumlar dikkat çeksin.neyse yav nerden daldık dizilere falan.bence kapitalizm önce ülkeleri sonra da insanların vicdanlarını sömürüyo.10 sene önce böyle bişey olsa yandaş medyada istifa etmeyen kalmazdı gibime geliyor.atatürk o yüzden bir daha böyle birşey olacağını iddia etmiş bence.çünkü görüyorum ki ülkede her yönden psikolojik,manevi... anlamda uzun yıllar yıpratılmaya çalışıldı türk halkı ve bunda etkili olduklarını düşündüler bence ve bence şimdi de türk halkının direncini,bilincini,cesaretini,asaletini... ölçme çabasında kapitalizm ve kesinlikle böyle bir tepki beklemiyorlardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. onlar aldıkları ilk reaksiyonla ilk hamlelerini yanlış yaptıklarını farkettiler.şimdi ya büyük bir kaç risk daha alıcaklar ya da bu işten en az hasarla çıkmaya çalışıcaklar ki zaten tayyiple onu konuşuyolar bence.biz şu anda onların hamlelerini karşılıyoruz zaten ama bu hamleleri ne kadar sağlam ve sorunsuz yaparsak önümüz o kadar açık olucak.banu avar da bu ülkenin antitez dinamiklerindendir zaten ve büyük saygı duyarım.bunu bazen sikko reyiz(bence yüzde 55 iyi biri neden mi tanımam etmem.kötü gibi görünür iyi çıkar iyi gibi görünür kötü çıkar 99doğru 1 yanlış yapar?özellikle bu konuda olabileceği gibi ama kuranı o kadar araştıran adama ister istemez güveniyorum onun dışında genel olarak da az bi farkla da olsa güveniyorum da eskiden daha çok güveniyodum.çünküü o kadar illuminatiye,kapitalistlere giydiren ana avrat düz giden sen mi büy.. pardon :D sen mi bu dandik bahanelerle çekindin ayaklanmaktan.belki ayaklanmadan vazgeçirmek için bilerek yollatıyolar bu videoları??arkadaşlarımla beraber attım dedi.arkadaşlarınınkinin linklerini de atar mısınız varsa??hem herşeye en az 2 yönden daha doğrusu mümkün olduğunca çok açıdan bakmak gerek.mesela ageof oynamış olanlar bilir.rakibin taktiğine göre bazı daha sağlam tepki hareketleri vardır.mesela adamın rush atçağını anlarsan,sur çekersin kule dikersin.çok gelişip oynamaya çalışıyosa sen rush tarzı oynarsın ve bununla beraber rakibe ters askerler basarsın... gibi.bu olayları arap baharlarıyla karşılatırırken de biraz buna benzetiyorum.çok fazla ters durum var ve genel olarak çıkardığım kanı şu ki kesinlikle kule dikmek yerine rush atmamız lazım.yani şu anda ülkede güçlenip bizi yenmeye çalışanlara karşı kesinlikle tepkisiz kalmamamız lazım yoksa kapitalizmin acımasız yüzüyle her geçen gün biraz daha fazla karşılaşıcaz.bi özet halinde bakalım..arap baharı nasıl oldu?abd tayyip gibi daha fazla kendi adamı olanları geçirmek istedi.mesela esad tayyip için müslüman kardeşler kafası der röportajlarında yani zaten yeterince abdnin istediği biri var şu anda başımızda ve bu zamana kadar insanlar bunu anlamadığı için bu duruma kadar geldi bu akp faşistliği ama artık amaçlarını kanıtladılar ve araplar genelde ego uğruna indirmek istedi diktatörlerini ve genelde ülke iyiye mi gidiyo kötüye mi gidiyo diye fazla bakmadılar bile.özellikle de lübnan ve devrim yaptık diye sevinme amacıyla yaptılar bunu genelde ama bizde kesinlikle öyle bi durum yok ve bi araplardan çok daha fazla savaş görmüş milli bilinci daha gelişmiş bi milletiz bence(şahsi görüşüm).o yüzden kaç gün geçmesine rağmen amacımızı ne yapmamız gerektiğini bildiğimizden kaç provokasyona da gelmiyoruz ve her geçen gün daha da dikkatli olup provokasyona gelcek gibi de görünmüyoruz.üstelik mısırlılar da bu ayaklanmayı yapmakla doğru yaptılar bence.en azından birbirlerinden cesaret buldular ve bugün olmazsa bile gelecekte mutlaka başarıcaklar diye ümit ediyorum.çünkü bir olayda başarıya ulaşıp ulaşmamada çok fazla faktör etkildir.ve en azından toplum bilinçleri iyi bir şekilde gelişti ve gelişmeye de devam ediyordur.hem ülke çok az bir şekilde tam bağımsız bile değilse ayaklanan insanlardan taraf olmamak büyük bir yanlıştır bence.kendin demiyo muydun birşeyi bilirsiniz ama bazen anlatamazsınız daha doğrusu karşınızdaki anlamaz ve ya anlamak istemez ve bu çok kötü bişeydir diye(farkındayım olayı sadece gezi parkıyla alakalı yorumlamaya çalışıyosun ama olayların sebebine oranla ileri sürdüğün bahaneler çok zayıf kalıyo ve bence büyük resimle irdelenmesi gereken bi mevzu bu gezi parkı ve gezi parkındaki ilk ayaklanmaların ne kadar haklı olduğu da gün geçtikçe daha net belli oluyo.hatta olayın bu kadar dar bir yerine bakıp sadece bu işareti büyük resimle ilişkilendirmen(bence halka uygulanan faşistliği kolaylaştırmak için oluşturulan bir korku imparatorluğu çabasının nesnesi olabilir en fazla) de beni şüphelendirmedi değil,doğruya doğru..

      Sil
    2. eğer ki occupy işareti bilinçli bile olsa ki olabilir bence bu bizim haklılığımızı değiştirmez.çünkü bunlardan herşey beklenir.o güç bende olsa ben de ortalığı karıştırmak ve aleyhime bir şeyler yapmak için bunu kullanırdım.gördüğün gibi senin de aklına karpu kabuğu düşürmüşler ya da sen bugüne kadar da yazdıklarınla da beraber lan mk... ben bile konulara o kadar hakimim gaza gelmiyom size noluyo deme çabasındasınya da tası tarağı toplayıp köye gitme seçeneğini de düşünüyosun.eğer öyle değilse bu kadar kanıta rağmen seyirci mi kalıcaksın bu olanlara?ona bakarsanız kemal kılıçdaroğluna da güveniyo gibiyim ama adı,amacı belirsiz wikileaks belgelerinde ve biliyosunuz ki kasetle gelmişti de deniz baykalın öyle işlerde işi ne??gerçek mi?bilerek mi?şantaj mı?bunların fazla önemi yok.önemli olan ülkede sağlam bir demokrasi olması(işte atatürk o yüzden de büyük bir insan) ve demokrasi bozulmaya çalışıldığında bunu hemen anlayıp tepki koymamız.mesela tayyip daha geçen demiyo muydu güçler ayrılığı ilkesi elimizi bağlıyo diye.çünkü ellerinden gelse ülkeyi bi kaşık suda boğcaklar.ya da bu başkanlık hevesi neyin hevesiydi?abd valisi olma hayali mi acaba?artık akpyi bırakanlar da karşımızdaki zihniyetin farkında ve artık halk olarak biz bu hükümeti yöneticez(seçimi bekleyelim diyenler seçsis sistemini getiren akpnin nasıl iktidar olup iktidarda kaldığına ve kaldıkça da nasıl korku imparatorluğla beraber güçlendiğine de iyi baksın bence.hileyle gelen devrimle gider!).örnek aldığımız peygamberlerimiz gibi kötülüğe karşı mücadele etmeliyiz ve atatürk gibi düşünüp artık emperyalistlere karşı ne olduğumuzu tekrar göstermeliyiz.bu newguyslardan bizi tanımayan ve unutmuş olanlar var gibi geldi bana biraz da.zaten yeterince risk altında değil miyiz sizce diyorum ben de ve bu devrimler için uygun ve kritik bir dönemde değil miyiz?ülkenin bundan önce güllük gülistanlık olduğunu falan mı düşünüyosunuz?kötüye gidişi görmüyo musunuz?kurtuluş savaşında daha kötü bir yıkım ihtimali yok muydu?aklın yolu bir beyler,tartışmaya devam ama şu anda büyük bir sorumluluk taşıyoruz.belki mehdi bile gelebilir bu zamanlarda.Allah yardımcımız olsun.inş bu olaylardan alnımızın akıyla başarılı bir şekilde çıkıcaz.genel olarak bence masaldan uyandık beyler ve şimdi bize meydan okuyorlar.madem çok güçlü,gururlu,cesaretli bir milletiz diyosunuz,gösterin bakalım meydanlarda diyorlar.şimdi çıkmazsak ne zaman çıkıcaz?haydi onlara derslerini verelim!!!

      Sil
  120. gerçek sebepleri ve mekanizmaları en erken 10 yıl içinde anlaşılabilecek kurgu.
    şöyle ki:

    türkiye’de 24 milyon kayıtlı çalışan olduğu söyleniyor. yaklaşık %10 işsiz olduğu varsayılırsa, demek ki 2,5 milyon kadar resmi işsiz var. oysa 75 milyonluk bir ülkede 35-40 milyon çalışan olması gerekir. çalışan sayısı 20 milyon olduğuna göre, kötümser bir bakış açısıyla ülkede 20 milyon işsiz olduğu söylenebilir. hadi “mighty işsiz”leri (örneğin annem) saymayalım, ortasını bulalım ve 10 milyon işsiz olduğunu düşünelim.

    işte bu 10 milyonun bütün günleri geceleri internet başında geçer. ama bir türlü şöyle güzel bir yürüyüş yapmak akıllarına gelmez.

    ülkede çalışma koşulları sanayi devrimi ingilteresi’ndekinden kötüdür. sadece dandik sanayi sitelerindeki emniyetsiz, gayrı sıhhi şartlardan; çocuk işçilerden vs söz etmiyorum. maslak’ta bir plazada dahi çalışıyor olsanız evinizden 07 gibi çıkıp, iyi ihtimalle 19 gibi girebilirsiniz ki bu bugün batı toplumlarında kabul edilenin %50 yukarısındadır. plaza ofislerindeki günlerinin en az yarısını internet başında geçiren çalışanlarımızın birinin de aklına “lan dur toplanalım da şu koşullarla ilgili bir gösteri yapalım” demek gelmez.

    örnekler çoğaltılabilir: reyhanlı’da bomba patlar kimse yürümez, çözüm süreci diye goygoy çıkar kimse gösteri yapmaz, mavi marmara diye bir şey olur uykuya devam, son 3-4 yıldaki şehitler, uçağımızın düşürülmesi, çuval geçirilmesi, sağlık hizmeti için ayda 213 tl istenmesi falan keza hep aynı tepkisizlikle karşılanır.

    işsizlik için, çalışma saatlerinin kısaltılması için, sağlık için, terör için yürümek aklına gelmeyen bu kitleler 5-6 ağaç için gösteri yaparsa benim aklıma başka şeyler gelir :

    * derin devletimizin kulağına türkiye’de epey internet aktivisti yetiştirildiği gitmiştir. bir keriz silkeleme operasyonuyla bunların tamamının adını, adresini öğrenmek istemiştir (bakınız: vaktiyle pkk’nın kur(dur)ulması)

    * türkiye’de internet aktivisti yetiştirenler, güçlerini bir tatbikatla sınamak istemişlerdir (bakınız: regus’un ankara ve istanbul’da kiraladığı ofisler) (7500 internet aktivisti yetiştirdik) (libya devrimi) (mısır devrimi) (tunus devrimi) (national endowment for democracy) (ned) (canvas/@hya) (allen weinstein) (alliance of youth movements) (aym) (6 nisan gençlik hareketi) (freedom house) (peter ackerman) (international center for nonviolent conflict) (icnc) (james k. glassman) (american enterprise institute) (george w. bush institute) (jared cohen) (genç siviller) (turgay oğur) (ceren kenar)

    * birileri yeni anayasa ve çözüm süreci goygoylarını yeterince hızla ilerlet(e)meyen rte’ye ayağını denk al ve elini çabuk tut yoksa sikerim belanı demek istemiştir

    * birileri apo’yu mandelalaştırma işinde bayağı işe yarayabilecek sırrı süreyya önder’i parlatmak istemiştir (turgut özal’ınkini hatırlamazsınız ama kemal kılıçdaroğlu’nun parlatılma sürecini hatırlarsınız. neredeyse 2 yıl boyunca her hafta hürriyet’in birinci sayfasında 1-2 haber yapıldı. yok kk tuvalete gitti, yok kk kabız olmuş vs) (bkz: news management)

    * türkiye’nin yurtdışındaki develi, fesli imajının değiştirilmesi için bir pazarlık yapılmıştır (o kırmızı elbiseli kadın, türkiye’nin 30 yılda ve trilyon dolarlık reklam bütçeleriyle yapamayacağı imaj değişikliğini yarattı batı algısında. reuters’in bunun böyle olacağının farkında olmaması düşünülemez. ve reuters gibi embedded kuruluşlar kendilerine emir verilmediği sürece asla böyle kamu algısını kontrolsüz şekilde değiştirecek şeyler yapmazlar. türkiye’deki yabancı ajansların muhabirleri burunlarını akaretler’deki, etiler’deki, boğaz’daki mekanlardan dışarı çıkarmazlar ama ne zaman türkiye ile ilgili bir görüntü geçilecek olsa o mekanlardaki ve çevresindeki görüntüler değil; bilindik alışılagelen türkiye görüntüleri yani gecekondular, bir keşmekeş içinde devinen lümpen, bıyıklı kalabalıklar geçilir.)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. * derin devletimiz (veya daha üst kademeler) fethullah’ın ve/veya polislerinin burnunu sürtmek istemiştir

      * rte’nin üzerine sifonun çekilmesine karar verilmiştir (bkz: 27 mayıs ihtilali/@hya)

      * derin devletin çekirdeğini oluşturan tsk'nin bir kanadı, rte’yi suriye ile savaşa giremesin diye topal ördek durumuna düşürmek istemiş olabilir

      * rte’nin uzun zamandır “ah tl şöyle iyi bir değer kaybetse ama bu benim suçum olmasa” diye dua ettiğini düşünüyorum. belki de herşeyi, kendisinin de içinde olduğu bir zümre tezgahlamıştır.

      * abd'nin feto üzerinden direktifiyle polisler göstericilere belirlenen anda çileden çıkarıcı şekilde davranmaya başlaamışlardır. böylece 2014 sandıklarında rte'nin önü kesilip, başka birilerinin önü açılmıştır (emperyalizm daha iğrencini iyice pişirmeden, dünkü yemeği sofradan kaldırmaz)

      * belki de bunların üçü beşi birden... öyle ya madem bir şey yapılacak, diğer 1-2 mesele de aradan çıkarılırsa fena mı olur.

      yukarıda saydığım seçeneklerin gerçek olma olasılıkları %1-60 arasında. bunlara başka ihtimaller de eklenebilir.
      “bazı istanbullular ağaçların kesilecek olmasına çok bozuldu, örgütlenip gösteri yaptılar” seçeneğinin gerçek olma olasılığı ise milyarda bir bile değil.

      zamanlama da ne ilginç değil mi? havalar müsait, lig bitmiş maç yok, okullar kapanmamış dolayısıyla herkes hâlâ şehirde vs.. tam da nasıl denk geldiyse böyle… allah’ın işi işte. kurban olduğum allah verdikçe veriyor

      şunu biliniz ki eğer bir şeyi duyuyorsanız (twitter’dan medyadan feysten vs), birileri duymanızı istediği için duyuyorsunuzdur.
      (medya yavşakmış. bunu da mısır'daki sağır sultanların bile her detayından haberdar olduğu bir konuda söylüyorlar. daha önce hiç anlamamışlar da şimdi anlamışlar medyanın yavşaklığını. peki oğlum sen medyanın yavşak olduğunu 65 senede anlayamayacak denli gerizekalıysan, bugün bir anda ileri zekalılaştığını nasıl vehmediyorsun? ya şimdiki zannın da o denli gerizekalıcaysa?..)

      bir de şunu biliniz: eğer türkiye’de 10 kişiden fazlası bir araya gelip yürüyorsa, bunu ya devlet organize etmiştir ya da devletin arzusu ve onayıyla oluyordur.

      konuyla ilgili 2 sağlam yazı var. biri yalçın küçük’ün aydınlık’ta daha olaylar başlamadan önceki yazısı: http://www.aydinlikgazete.com/…ler-a-64lukler-.html

      diğeri açık istihbarat’tan behiç gürcihan’ın olaylardan sonraki yazısı : http://www.acikistihbarat.com/…rdetay.aspx?id=10353

      beni tayyip’ten ned, aym, abd, icnc, canvas, süpernato, kontrgerilla, komprador gladio (hürriyet ve cem boyner), genç siviller vs kurtaracaksa... non merci.

      -alıntıdır-

      kaynak: http://eksisozluk.com/entry/34391603

      Sil
  121. Aslında olaya şöyle bakmak da mümkün, bu dreniş hareketi ile türkiye, Atatürk'ün Bursa nutku ve gençliğe hitebesini okumuyor yaşıyor adeta. Evet dahili bedbahtlar cumhuriyetimize kastedmiş, onu yıkmaya yeltenmiş doğal olarak da halk ağacı bahane ederek ayağa kalktı.

    Buraya kadar tamam. Ama bundan sonra ne olacak? Ya da ne olmalı? Çeşitli söylemlerle ve tehditlerle türkiyede bir iç savaş çıkarma planları var. Zaten halk ayağa kalktı ama kontrollü olmadığından bunu başarılı bir organizasyona çevirmek biraz zor olacak gibi bu sokağa dökülen kitleye, bir lider lazım ufkun ötesini görebilen.

    Evet, Atatürk'ün dediğini yaptık, yaptık ama bundan sonra ne yapmalıyız onu bilmiyoruz. Tabi benim aklıma şu gelmiyor da değil; Son zamanlarda Atatürk'ün gizlenen vasiyeti diye bir şey atmışlardı ortaya sonra da birileri çıkıp;

    -Efendim, Atatürk halifeliği istiyordu o yazıyordu vasiyette.

    Diyerek saçmalamışlardı. Ben o zamandan beri hep şunu söylüyorum, eğer gerçekten de Atatürk'ün bir vasiyeti var ise, ikinci aşamada ne yapmamız gerektiğine dair taktikler bulunuyor olması lazım yani gençliğe hitabenin ikinci bölümü gibi bir şey. Bu yüzden saklıyor olabilirler. Peki niye saklamış olabilirler derseniz, onları durdurabilecek bir stratejimiz olmasın diyedir.

    Bizim mutlaka ikinci aşama, hatta üçüncü,dördüncü ve beşinci aşamaları da hesap etmemiz iyi analiz etmemiz lazım. Ülkeyi tam kurtarıyoruz derken felakete sebep olmayalım. Ve hatta mümkünse bir C-D planlarımız da olmalı. Bence buna kafa yormalıyız.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  122. @annapurna
    beni bu denli yanlış anlamanıh 3 sebebi olabilir
    1. birine kızdın acısını çıkaracak beni buldun. (sürekli fesat gibi laflarımı tersinden anlarmış gibi yorum yapmandan bu sonucu çıkarıyorum)
    2. için fesat (kimbilir neden)
    3. okuduklarını olumsuz algılıyorsun çünkü kavga=tartışma şeklinde bu iki ka'ram kafana kazınmış ve bana karşı kazandığın öfke önyargısını aşıp "bu adam benle savaşmayamı anlaşmaya mı çalışıyor" diyemiyorsun bile...


    düzeltme ve provakasyon rte ile ilgili itusozlukte bir girdimin içeriğini oluşturma amacını taşıyordu. gir bak öfkeden köpürmen geçerse... itusozluk.com/yazar/nocseiz

    beni yünlış anlama diye uyarıp durmamın nedeni sürekli anlattıklarımın senin tarüfından hep ters şekilde anlaşıldığını düşünmemdi. Özür dilerjm seni incitmemeye çalıştığım için...


    Ben paragraf yapıyorum diye yaşamayı mı hak ediyorumssence?

    "büyü de gel çocuk büyü de geeel, hadi o yolları yürü de geeel" desem yine öfkeden köpürmeye başladın di mi?

    işte o ilk 3 ihtimalden birini kanıtlamış oldun. Kendine ve düşüncelerjhe güven ve savun. Düşüncelerini ancak "kendin" koruyabilir ve kullanabilirsin

    YanıtlaSil

Bu blog'a yapılan her yorum, o yorumun sahibini bağlar. Ayrıca makaram sarı bağlar.

3. şahsa hakaret olmadığı müddetçe asla yorum silmem. "Bu yorum yazar tarafından silindi" ibaresi, eğer o yorumu yazan kişi kendi yorumunu sildiyse çıkar.