Okunması şart makaleler:

Tasavvuf ve Tarikatlardan Yeni Dünya Dinine: Bölüm 1 ve Bölüm 2
Komünizm, Kızıl Devrim, Sovyetler Birliği ve Şirketler
İnsan, Din ve Kuran
Bu da amme hizmeti: Okunması Gereken Kitaplar Listesi

Bir Başka Din: Tasavvuf kitabı çıktı; internet'ten sipariş etmek için kitapyurdu link'i.

YENİ: Youtube'daki hodor hodor konuşmalarım için buradan alalım.

20 Temmuz 2013 Cumartesi

2040'tan Mektup

Adım Mehmet Kuzulsay, 60 yaşındayım, iki çocuğum var. Beni de annem ve teyzelerim "Çok kızların canını yakacak bu, çoook." diye severdi ama sonra aşık olmadığı ve sadece "İyi" olarak gördüğü biriyle evlenen, araba taksidine giren, fatura ve prim ödeyen, aşağı yukarı on senelik emeklilik hayatında rahat edebilmek için hayatı boyunca çalışan, yediği azarları sineye çeken, gazetelerin en çok spor sayfasını okuyan ama başka bir konu hakkında oturup iki satır yazı okumayan, kulaktan dolma bilgilerle fikir sahibi olan ve o fikirleri körü körüne savunan ortalama bir dalyarağa dönüştüm. Neyse, dün eski fotoğraflara bakarım diye babamdan kalan antika sandığı karıştırıyordum. Çocukken çizdiğim resimleri, biriktirdiğim gazoz kapaklarını, plastikten yapılma ufak yeşil askerlerimi buldum içinde. Sandığı daha da kurcaladım, dibinden eski gazeteler çıktı, tarihi şu an sizin yaşadığınız yıllara aitti. Oturdum, tek tek gazetelerinizi okudum. Hani kurbağanın suyunu yavaş yavaş kaynatırsan suyun ısındığını fark edemeden geberir gider ya, biz de yavaş yavaş ve zaman içinde kelimelerin anlamlarını değiştirdiklerini fark edememişiz. Sizin gazetelerinizi okuyunca fark ettim bunu. Sonra bu mektubu yazmaya karar verdim, mektubu bir şişeye sokup denize fırlattım, belki bir mucize gerçekleşir de sizin elinize geçer diye.

Oğlum iki yıldır iş arıyor. Başvurduğu her işte, ondan öyle bir şey isteniyor ki, sırf onu bulamadığı için iki yıldır reddediliyor. İstedikleri o şeyin, söyledikleri şey olmadığını biliyorum, ama eskiden buna ne denildiğini hatırlamıyorum. Başvurduğu her işte kendisine zengin veya sözü geçen bir tanıdığının olup olmadığı soruluyor, o da kimsenin ismini veremiyor. İşte bunun adına "referans" deniyor. Biz eskiden ne diyorduk bu kelimeye?

Yan apartmanımızda bir hatun oturuyor. Her cumartesi akşamı bir başka lüks arabayla eve bırakılır, kendisini eve bırakan herifi muhakkak yukarı davet eder. Internet'teki arkadaşlık sitesinde arkadaşız onunla, bin küsür arkadaşı var. Her gün muhakkak yeni fotoğraflarını sergiler o sitede, o siteyi her açtığımda bu hatunun bacak ve göt sahibi olduğunu gösterme çabasındaki fotoğraflarını görürüm. Arkadaşları ona "sosyal" diyor.

Bugünlerde bir futbolcu, ezeli rakibi olan takıma daha fazla para için transfer olabilir. Bir siyasetçi bugüne kadar savunduğu fikirlerin 180 derece tersini savunan bir başka partiye geçebilir. Bir gazeteci, bir anda bugüne kadar yazdıklarının tam tersini anlatmaya başlayabilir. İşte biz bunların hepsine "profesyonellik" diyoruz.

Vatan toprağını ve devlet şirketlerini ucuza satan, takım elbiseli teröristlerle gizli anlaşmalar yapan liderlerimiz var. Bunun adına "uluslararası ilişkiler" veya "diplomasi" diyoruz. Takım elbise giyenler ise "terörist" olamazlar burada.

Geçen gün eski iş arkadaşım ailesiyle beraber bize misafirliğe geldi, sekiz yaşında bir çocukları vardı. Çocuk sürekli annesinin yanına gelip Gamestation denilen elektronik aletiyle oyun oynamak istediğini söylüyordu. Annesi ilk başta vermek istemedi, bu aralar çok oynuyormuş ve bu onun için zararlıymış. Çocuk aleti alamayınca götüne köz basılmış at yavrusu gibi tepinmeye başladı evin içinde. Bizim çekmeceleri açıp içindekileri boşalttı, hanımın makyaj malzemeleriyle yerleri boyadı, bağıra bağıra ağladı. Annesi onun için "hiperaktif" diyor.

İki aylık bir kurstan sertifika alıp "uzman" olan insanların yazdığı kitaplar yok satıyor burada. Bu insanların bazılarına "yaşam koçu", bazılarına "astrolog", bazılarına "ünlü metafizikçi" diyoruz.

Elinde sikindirik Ufo fotoğraflarıyla dolaşan bir adam var mesela, ona da "ufolog" diyoruz. Böyle ünvan sahibi olunca daha ciddi bir etiketi oluyor.

Burada televizyona birtakım adamlar çıkıyor sık sık, bu adamlara bilir kişi gözüyle bakıyoruz toplum olarak. Onları bilir kişi yapan tek vasıfları ise o televizyona çıkabilecek referansa sahip olmaları. Referans dedim ama, o kelimeyi kullanırken başka bir şey kastediyorum aslında, dedim ya hatırlayamıyorum amına koyim. Neyse işte bu referans sahibi dallamalar bazen insanlara kötüyü iyi, iyiyi de kötü diye yedirmeye çalışıyorlar. Yaptıkları konuşma için ise haberin alt başlığında "ezber bozan" yazıyor. Ezber bozan, yani aç ağzını aç kamyon geliyor.

"Paylaşım" artık bir internet sayfasına fotoğraf veya komik video yüklemenin adı oldu.

Hayatında oturup iki kelime laf konuşmadığın insan için "arkadaşım" diyebiliyorsun artık.

Yapmadığımız şeyleri yapmışız gibi gösteren, "modernlik" ayağına bizi bir arada tutan değerleri terk etmemizi öğütleyen insanlara "aydın" diyoruz.

"Din" dedin mi şöyle bir süre konuşmadan duruyoruz. Hani pek samimi olmadığın bir insanla konuşurken bazen ağzından ağır bir küfür kaçar, sen utanırsın, karşındaki sana "Densiz herif, bu laf söylenir mi şimdi?" dercesine bakar, bir beş saniye boyunca şokla karışık sessizlik anı olur ya, işte "din" denilince de öyle bir hava esiyor burada. "Biraz zaman geçsin de, konuşmaya devam ederiz" diye düşünüp susuyoruz.

"Ümük" diye bir şey vardır hani, bu ümük bir tek sıkmaya yarar, ne olduğunu bilmezsin. İşte "faşizm" de ümük gibi bir şey oldu, bu faşizm bir tek kahrolmaya yarıyor ve kimse bunun ne bok olduğunu bilmiyor. Sadece kötü bir şey olduğunu biliyoruz.

Bizim artık birbirimizi değil, sadece kendimizi düşünmemiz gerekiyor, zira modern dünya bunu gerektiriyor. Duygusallık yapıp başkalarını seven salaklara da "vatansever" veya "milliyetçi" diyoruz. Bu kelimelerin iyi anlamlara geldiği zamanları az çok hatırlıyorum, ama artık bunlar da kahrolması gereken şeyler kategorisinde bizim için.

İnsan, kelimeler olmadan düşünemez. Bir insanın düşüncelerini değiştirmek için doğrudan düşüncelerini değiştirmeye çalışmazsın, zira buna karşı tepki koyar. Fizik yasalarına göre her etki, kendisine eşit kuvvette ve ters yönde bir tepki yaratır. Bu nedenle bir insanın düşüncelerini değiştirmek için, bildiği kelimelerin anlamlarını değiştirirsin. İşte buna tepki göstermezler, zira şekle tapan salak insan, görünüş aynı olduğu için değişikliği fark etmez. Fark etmeden bir zamanlar sevdiği şeylerden, artık nefret etmeye başlar. Bir zaman nefret ettiklerini, artık sevip bağrına basmaya başlar. O ise hâlâ sevip nefret ettiklerinin aynı olduğunu zanneder.

Adım Mehmet Kuzulsay, 60 yaşındayım. Modern, aydın, diplomatik, profesyonel denen insanların hastası, dindar veya vatansever denen insanların düşmanıyım.

Çok pişmanım.

186 yorum:

  1. Selam gadasını aldıklarım. Yeni ve uzun yazı yakında inşallah, fikrimde bir değişiklik olmazsa güncel konular hakkında olmayacak, biraz özüme dönecem. Hadi eyvallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güncel olaylar hakkında yaz sikko!!

      Sil
    2. bırakk sikoooo özüne dön özüneee

      Sil
    3. "DOSTUM, MODERN DEMİŞSİN AMA BU BİLDİĞİN MANTIKSIZ" diye bir şey var ve ilgini çekeceğini düşünüyorum. http://yskiyak.blogspot.com/2013/07/dostum-modern-demissin-ama-bu-bildigin.html

      Sil
    4. Çok iyi özetlemişsin olayı Sikko dayı, sene 2040 da olsa 2060 da olsa bence de bu ülkede hiçbirşey değişmeyecek, biz angut gibi sen şusun, sen busun diye birbirini sınıflandırıp ötekileştirirken, diğer milletler nanoteknolojiden kendilerine çük yapıp bizlerin beynini zikmekle meşgul olacaklardır muhtemelen, ne zaman aklımızı bacaklarımız arasından çıkarır o kafamızdaki et yığınıyla birleştirirsek biz o zaman adam oluruz hacı, Söyleyeceklerim bunlardır benimde. Selametle.

      Sil
    5. Tek kelimeyle "Mükemmel" bir yazı olmuş.
      Analiz ve birbirleriyle bağlantılarını görme yeteneğin olağan üstü.
      Allah vergisi bir yeteneğe sahipsin be oğlum.

      Bazı şeyleri anlamaya çalışıyorum. Sikkonun bütün yazılarını okuyup hala uyanamayanlar. Uyanmayı bırak birde yemeden içmeden pusuda bekleyip bir hata yapsa da bende rezil etsem. Bitmedi; Her ne yazarsa yazsın muhalefet edeceğim. Devam; Abuk subuk konuşup iftira atarak imajını zedelemeliyim. Daha yeni ısındım;Hiç bir dayanağı olmadan algı karmaşası yaratacağım. Go go go;Sataşacağım ve hakaret edeceğim.
      Bu yaptıklarının, İnsanlığa, Vatanımıza ve Milletimize ne gibi yararları olduklarını düşünüyorlar.
      Eğer bunların hiç birini düşünmüyorlarsa, burada ne işleri var. Neyi takip ediyor bu arkadaşlar!
      Not: Blogtaki bütün yazılarını okumadan ve at gözlüğünü çıkarmadan yorum yapanları anlıyorum.Seviyeli düzeyli eleştiriler yapıp karşı fikirleri de söyleyeceğiz buna da tamam. Benim anlamadığım bütün yazılarını okuyup bazı şeylerin farkında olup kırmızıya bu kırmızı değil mavi körmüsünüz diyenlerdir.İşte bunların amaçları nedir!

      Bir yalanı yeteri sıklıkla tekrarlarsan, halk eninde sonunda ona inanır.
      Paul Joseph Goebbels(Hitlerin Kankisi)

      Bu iblisler hiç utanıp sıkılmadan yalanlarını sürekli tekrarlıyorlar.Bizler Doğruları söylemeye tekrarlamaya niye çekiniyoruz.
      Tembel olduğumuz için mi?
      Aman bunlara kimse inanmaz diye düşündüğümüz için mi? Aynı şeyi tekrarlasam sende papağan gibi sürekli aynı şeyleri söylüyorsun diyecekler korkusu yüzünden mi? Halbuki bir doğru vardır. Bu doğruyu tekrarlamanın nesi yanlış olabilir.

      Sikko Farklı yazılar yazmak güzel ama anlaşılmayan bir konu hakkında tamamlayıcı yazılara devam etmelisin. Özellikle senin bir daha Film analizi yapmayacağın söyleminin altında yatan nedenleri merak ediyorum. Yaptığın film ve video analizleri müthiş, şimdi seyrettiğim her şeyi farklı bir pencereden bakıyorum.Bu pencere bizim aslında karanlıkta yaşadığımızı ve hiç bir şeyin farkında olmadığımız anlatıyor.Film analizlerini bırakma, bu iblislerin yaptıklarını ve düşüncelerini herkesin kavraması gerekir.
      Siyah beyaz sessiz filmlerde bile bu heriflerin mesajlarını bulabilirsin.

      http://www.sinemalar.com/film/1524/metropolis

      18.saniyede duvardaki şekle bakın yabancı gelmeyecektir. Bu örnek sadece Denizdeki bir su damlası, o kadar çok mesaj var ki.Bu mesajları algılayan birisi, olanlara duyarsız kalmaz.
      Her şey uyandırılacak bir kişi için. Kırmızı mı Mavi hap mı diye sorma. Gazozumuza kırmızı hapı atı ver olsun bitsin:)

      Paul Joseph Goebbels hakında biraz bilgi: Kendisi,Hitlerin en yakın arkadaşı ve Halkı Aydınlatma, Propaganda Bakanıdır. Yüzyılın en etkili propaganda,reklam uzmanı olarak da tanınır.Geçirdiği çocuk felci nedeniyle özürlü olan bu müthiş dehanın!

      Propaganda metodu şu temeller üzerine dayanır:
      *Halkı her zaman ateşle. Asla soğumasına izin verme.
      *Hatalı olduğunu veya yanlış yaptığını asla kabul etme.
      *Asla rakibinin üstün bir yanı olduğunu kabul etme.
      *Asla kendinden başka bir seçeneğe hareket alanı bırakma.
      *Asla kabahat üstlenme.
      *Sadece bir rakibine odaklan ve kötü giden herşeyin suçunu onun üzerine yık.
      *Halk büyük yalanlara, küçük yalanlara göre daha çabuk inanır.
      *Bir yalanı yeteri sıklıkla tekrarlarsan, halk eninde sonunda ona inanır.

      Bana bu metotlar ülkemiz için pek yabancı gelmedi, ya size...

      İSTEK:
      Sümerbank ve Etibank ile ilgili bir araştırma yapar mısın ? Türkiye'de Sümer ve Eti ismindeki bu kurumlar niye yok edildi.

      Sil
  2. Sikko daşşağını kızlar yesin özlettın be

    YanıtlaSil
  3. Özledik sikko başkan,justinin yeni dövmesini gördün mü ? http://cdn01.cdnwp.celebuzz.com/wp-content/uploads/2013/07/17/Justin-Bieber-New-Tattoo.jpg
    adam aşmış artık

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Oh be. (özüne dönme kararı için)

    YanıtlaSil
  6. halden anlayan bireyler görmek umut vaad edici insanlık ve ülkem için..

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. Referans=torpil.

    Üniversiteyi yeni kazandığımda okuldaki hemşehrim olan hoca bana "Burs için referans noktan var mı?" diye sormuştu. O gün de akademik dilde "referans noktası"nın "torpil yapacak tanıdık" anlamına geldiğini öğrenmiştim.

    YanıtlaSil
  9. Sikkocum,Thor filmine ve filmdeki spiritüalizm örneklerine göz atar mısın? Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  10. türkiyenin 10. adamı sikkofield, daha çok yaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. World War Z'den alıntı yapılmış belki de gerçektir ama tam emin olamadım amk. Güya İsrail'in 10 bakanı varmış. Herkes aynı fikirde de olsa 10.'su diğer fikri savunmak ve araştırmak zorundaymış. Aksi ihtimalleri, göz ardı edilen basitliklerin önemini vs araştıran işsiz bir adamları var işte. Zombileri de önceden fark edip önlem falan alıyorlar. 15 metre duvar yapıp üzerine mazgal koymuyor dalyaraklar. İşte 10. adam böyle işsiz biri, önemli çıkarımları olacağı muhakkak tabi. Saygılar. Asıl işsizlik bizde aq.

      Sil
  11. İlk yorumumu gireyim şöyle hayırlısıyla... Bekliyoruz sikko.

    YanıtlaSil
  12. "Allah, size, emanetleri mutlaka ehline vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle hükmetmenizi emrediyor." NİSÂ suresi, 58. ayet
    Torpille, adam kayırmayla etkin bir kurumsal yapı oluşturulamaz, iyi işler ortaya koymaya çalışan akıllı insanlar bunu görüyordur, görenlerin sayısı da artacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dur mübarek şeriat mi istiyon sen islam devleti mi
      islam devletinin şartlerı
      1)emanetin liyaket sahibine verilmesi
      2)devlet kararlarının şura ile alınması
      3)şeriiat kurallarının gerçekleşmesi

      ha beb genel geçer bişey söyledim.torpil olmaması bir genel kuraldır.diyorsan.önce şeriaati savun sonra gelim buraya ayet ile fetva ver oldu mu

      Sil
    2. Arkadaş nasıl bir alerjidir bu ya hemen bir ayet gördün laf sokmaya çalışıyorsun nasıl bir bağnazlıktır bu seninki böyle takunyalı.Allah bilir sen kendini çağdaş özgürlükçü falan diyede tanımlıyorsundur.

      Sil
    3. zinhar hürriyet ve şeriat perver olarak görüyorum (bu arada özgürlük nasıl bir kelime yoksa öze girmek falan mı yada özün gürleşmesi falan mı?)

      Sil
  13. Özlettin be usta, özüne dönüş yazını hararetle bekliyorum...

    YanıtlaSil
  14. Sikko Rothschildlerle olan ilişkini açıkla lan artık yeter aq.adamların amma reklamını yaptın ipne

    YanıtlaSil
  15. Hacı "ezber bozan"ın özel bir manası, hedefi, bir adresi var mı? Eren Erdem filan?

    YanıtlaSil
  16. ok. iyi de
    sürekli çelişkili şeyler yazmış
    internet fenomeni diye anılan
    sürekli 'bana güvenilir ama ona nasıl güveneceksin'? çeki yazan
    kendi her nasılsa uyanmış ve milleti uyandırmaya çalışan
    herkesi de böle cahil potansiyel uyandırılacak mahluk gören
    şu internet köşesinde duygu sömürüsünün de dibine vurmuş
    hala kim ve neci olduğu bilinmeyen
    ağır depresif tepkiler gösteren , narsistlik yapan
    hatta bu yazısın da atanamamaktan yakınan, isyan eden
    senin mi dostun olayım. ne istiyosun?

    ben sana bi şey söyliyim. sen de iyicene belle bunu. MİLLET MAL DEĞİL cigerim. üniversiten sonra bi baltaya sap olamıycağını anlıyınca, depressyona girince değil çok önce uyandı çünkü herkes. bi yaşam mücadelesinin içine girdi. ve ömrü hayatın da neler neler gördü. mesela müslümanların demokrasiyi kaldıramayacağını ve onlara demokrasinin fazla olduğunu söylediler. ve sen canını sıkma bu millet içi boşaltılmış demokrasi kavramının içini nasıl doldurduysa, daha neler yapacak.....
    ve sen belki de hala bu köşede zırıl zırıl zırıldıyacaksın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sende baya zırvalamışsın :) içip içip gelmeyin len buraya:))

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    3. "'bana güvenilir ama ona nasıl güveneceksin'? " Lan olum bu adam elli defa demedi mi benim bile dediklerimi sorgulayın sonra kabul edin. Elli defa kimseye pata küte inanmayın televizyona çıkmış olsa bile insanlar yanlış şeyler söyleyebilir benim şuan yazdığım yazı bile sizi bir yanlış yönlendirebilir demedi mi ?


      bu adam hissetiklerini yazıyor olum sen köşede zırıl zırıl zırıldıyon

      Sil
    4. şöyle söyliyim;
      kendi düşüncesini halis görüp başkasını bedavadan karalamak nasıl oluyor? güvenmeye gelince; ALLAH tan başkasına güvenmem kardeşim. Onun demesine gerek yok zaten güvenmiyorum. bence sen onu dinle ve sorgula işte güvenilmez olduğunu göreceksin. 'Benim söylediğime bile' derken, zaten kendine baştan güvenenlere hitaptır bu. o kim ki ben güveni başta vercem hacı. Yanlış şeyler söylüyor bu da benim hissiyatım ve bel ki de bi çok kişinin. Güvenilir imajı vermiyor mu yani?
      İşte güvenmişsin bile . onun bi çok defa desteksiz eleştirilerine katılıyorsan güvenmişsin. bana güvenin diye baştan söyler mi yani? Sorguluyorum ve kabul etmiyorum, hepsi bu kadar.
      Bura da yaptığı bile önce inandırmak sonra güven kazanmak aslında. O, kendisine inandırmak için peşin peşin güven istiyor.
      Bence tam tersini yap. İşte o zaman göreceksin.


      Sil
    5. Dostum bu adam Peygamber degil.oldugunuda soylemiyor.Kafada acmiyor.Serin serin okuyup kaynasiyoruz.Millet uyanik DI !! Uyutuyorlar.

      Sil
    6. desteksiz eleştirilerine katılmıyorum diyorsan, eleştirilerinin desteksiz olduğu senin fikrin oluyor. bana diyemezsin ki "sen onun desteksiz eleştirilerine katılıyorsun". ben onun destekli eleştirilerine katılıyorum. körü körüne de değil, doğru dürüst sohbet edilebilecek, önyargı kabuğunu nispeten kırmış bi adam çünkü. güvenilir izlenimi de bana verir sana vermez ise, seni neden ilgilendirir ki bu?

      Sil
    7. sana aynen katılıyorum. yani herkesin düşüncesi kendine. anlamadığım şeyse bir blog ile ne ara sohbet edebildin ve bu kadar güvendin? sadece meraktan soruyorum. ayrıca orta da bir haksızlık ve yanlışlık varsa bu herkesi ilgilendirmeli.

      Sil
    8. Sikko bana kanıtlarla gel.. Sana hiç güvenmiyorum.. Mesela ben gazetelerin spor sayfalarını hiç okumam, hep kültür, hep siyaset.. SSK lı da işim var reis.. Şaka la şaka.. Şu yazılanların güven müvenle ne alakası var sevgili karşı çıkan abiler.. Hakikat öyle sözle mözle dile de gelmez. Oturup yaşarken bu anlatılanları her allahın kulu kendi nezninde ele almalı. İnanan oturup bir düşünmeli sabah ezanlarına karşı, kapitalist sisteme ayak uydurmuş hoşgörüsüz bir tezgahta vicdanım ne kadar rahat diye, inanmayan oturup işin diyalektik boyutunu kavrasın, insan olmanın erdemi içinde yaşadığımız koşullarda korunabilir ve yaşatılabilir diye, kimsenin kimseden bir farkı yok, aynı toprağa basıyoruz, bir üst vizyonda noktanın noktasıyız. Oturalım konuşalım. Tartışalım diyecem o bile sikkonun dediği hale gelmiş, tartışmanın sonu yine küfür, yine kendini bilmezlik, yine gaflet. Her birimizin cehalet perdelerinin yırtılıp da güzellikleri görmesi ve bu durumun hayırlara vesile olması dileğiyle...

      Sil
    9. Bu herifin ciddi ciddi müritleri var amk, kraldan çok kralcı herifler, en küçük eleştiriye tahammülleri yok...

      Sil
  17. hı şekle inanmayın mı dediniz.aaa başımıza şapka geçirdik ya la modern olduk onu neden yazmadın.kelimesiz mi kaldık dedin alfabemiz değişti ya la ona diye bakmadın.dini kullaanmak mı dedin diyaneti kurup kendi keyfince karar veren paşayı niye yazmadın ya la.
    dur dur bismillah der içki içeriz biz.

    bak sana tavsiyem can dündarın elhamdullih müslümanız yazısını oku

    her olaya da kek gibi atlama

    YanıtlaSil
  18. Özlemiştik..

    www.kahveagzi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  19. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  20. Gayet güncel ve özünde olmuş bana kalırsa. Toplumsal sapmalar çok önemli

    YanıtlaSil
  21. "yenisöylem" diyorsun ? bi yazında "1984 iyi kitap, okuyun" demiştin. okudukça hayret ettim. okuyun.

    YanıtlaSil
  22. Sikko bu yazıların yedeğini kişisel bilgisayarın dışında biyerlerede kopyalıyorsun dimi? Polis amcalar kapına tık tık yaparsa gitmesin bu emekler boşa. Bi reyiz daha var. Morkafa reyiz. O nun evindeki silahları pcleri tellefonları falan aldılar götürdüler oçlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olm nerde şimdi morkafa hiç bi yerde bilgi yok hakkında? ne yapıyo nerde mk?

      Sil
  23. bir de şunu anlamam. bura da dindar olduğunu belirt. ama git illegal solu ile eylem yap, gezicilerle takıl. sonra da amma yeenim diye bahane uydur. ve uydur uydur dur.
    yaw sen nasıl bi dindarsın lütfen yeaa.
    ulan iddiaya girerim çevren gezici dolu. o pek sevdiğin dindar ve milliyetçilere küfür eden adamlarla beraber takılıyorsun. onlar ne diyorsa sen de aynısını diyorsun. o adamlar dindarları sevmez ama sana bayılıyorlar. aynı jargonu kullanıyosun onlarla sen. faşizme karşı omuz omuzasınız lan işte. ama bi farkım var ben dindarım diyorsun.
    senin geçmişinde bi solcu olduğunu ve hala zihninde taşıdığını düşünüyorum. hatta eminim. yani bi düşün, sen öyle bir dindarsın ki hep solculuk yapıyorsun. yok sa reformist misin hacı sen. senin vatanı sevmen nasıl bi şeydir ki yalnızca sana mahsus bi olay olacak bu.
    sen koray çalışkancıkın överek biteremediği y kuşağımısın olum. yoksa kovaladıkça kaçan ateş böceğimmisin. canım benim.
    yok yok olmaz senden. harbiden. olmamışta zaten. (NOT; burada ki eleştiri solculuğa değil. ne sağdayım ne de soldayımcılığadır.)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dindarım diyorsan gezide işin ne, he mi?
      bu nasıl bir mantık ya? dindar adam geziye katılamaz mı? dindar adam akepeli olmak zorunda mı? size oy vermeyen cennete gidemiyor mu hacı abi?
      kardeşim bu adam ta ne zaman demedi mi gezi parkı olayları amacından çıktı, eve gidiyorum ben diye. şimdi sen hangi akla hizmet bu adamın illegal solcularla beraber takıldığını söyleyebiliyorsun?

      Sil
    2. cigerim sen benim akp li olduğumu nereden çıkardın acaba?
      istediğin cennete gidebilirsin beni hiç ilgilendirmiyor nereye gideceğin. yoldan geçerken gördüğü eyleme katılabilecek kadar zekası olduğunu kendi söylemedi mi? ben mi didim? bir de sikko agam sikko paşam diye takılanların çoğu sol görüşlü ve potansiyel gezici. gezi de her kesimden insan vardı ama takdir edersin ki %95 gibi bir oran chp bdp tkp ip vs gibi kesimlerdi gezidekilerin. ve bunlar aynı zamanda michaelin sevdiği dindar ve milliyetçiler ile doğal olarak aynı düşünmeyen tiplerdir. ta o günler de baştan bura da uyarımızı yaptık biz michael orada senin ne işin var diye! ama işte tam da o zamanlar da illegal gebeşler dolmabahçe de başbakanlık ofisi basmaya çalışıyorlardı. işte bu akla hizmet söylüyorum bunları ki onun gezi de ne işi vardı? hadi bakiim...

      Sil
    3. Ulan kaynatasını siktiğim götvereni konuyu uzattıkça uzatıyorsun bir dediğin bir dediğini tutmuyor sonrada hiç bir kanıt göstermeden eleştiri yapıyorsun amına koduğum. Eleştirimi yapacaksın yine yap yapma demiyorum ama o sikindirik aklınla neyi karalama peşindesin yada burdaki insanlara kenfini mi ispatlamaya çalışıyorsun ne tür birisin anlamadım ki

      Sil
  24. "İnsan, kelimeler olmadan düşünemez." Demişsin de. İnsan kelimeler olmadan da düşünebilir. İnsanlar kelimeleri düşünerek bulmadı mı zaten ?
    Hayvanlar da düşünmüyor mu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ibranice dusun bakiym..ibranice dusunurken haywandan farkin war mi

      Sil
  25. asla sistemin yarattıklarının dışına çıkamazsın , unutma..

    YanıtlaSil
  26. gelecek bugüne benzemeyecek yanılıyorsun sikko

    YanıtlaSil
  27. Sikkocuğum gel senle muhabbet edelim de ehli sünnete geri dön.İyi adamsın bir de ehli sünnet olsan...

    YanıtlaSil
  28. Diplomatik, modern, dindar ve vatanseverim.
    Mutluyum.

    YanıtlaSil
  29. bloga son ziyaret

    kafana sıçar giderım...

    sis dağılıp fotoğraf netleşmeye başladığında kıvırmak erkekliğin şanından değildir karagumruklu.
    Onca zamandır aleyhinde yazıp çizdiklerinin kurguladığın gibi olmadığını görduğunde bunu açık yureklilik ile yazman gerekirdi.
    yanılmanın kınanmasından korkuyorsan bile boyle ucuz kaçak yazılarla geçiştirmemeli idin.
    Olan biteni anlamadığın gibi sömurgecilerin kafalarınıza kazıdıkları seküler oğretilerin bilinçaltı kışkırtmaları ile doğru da olanada saldırdın.
    Arap baharı düzmece teorilerinin, darbe yapıcıların 2. tahrir (gezi kopyasıdır) komplosu ile parçalanması daha önce konu ile ilgili yapmış olduğum bolgenin jeopolitiğinden etnik ve mezhebsel yapısından tarihsel surecinden kopuk değerlendirmelerine olan uyarıları dikkate almadan batı komplosu yada bop gibi ne bok olduğu belli olmayana ithaf edip Tunus libya yemen mısır ve suriye de başlayan isyana batının iki ay boyunca nasıl tepki vereceğini dahi bilemediği apaçık ortada iken, kalktın çatır çatır suçlamalara girdin.

    Sisi ye darbe yaptıranları ne ile izah edeceksin. Ve bu darbeye 25 milyon insanın birkaç hurma ile bir şişe su oruç ağız 45 derecede alanları terketmeyerek, sömurgecilerin kukla diktatoryal yönetimlerinin(suud bae katar urdun) ve israilin, esedin, mısırın satılmışlarının, darbesine, verdiği buyuk direniş cevabını ne ile izah edeceksin.
    100 bin kişilik tahriri gunlerce ekranlardan çekmeyen bbc cnn reuters (gezide olduğu gibi) mısırın 22 kentinde toplanan milyonları neden 10 dakikacık haber yapmaz. Gerçekten bu konuları üzerinde düşünülmeye değer bulmuyormusun?
    Bilmiyorsan söyleylim. cunta darbe yapmadan kısa bir süre önce Türkiye mısır ortak suveyş projesi hayata geçirilerek suveyşte ingitere kontrolundeki iki liman mursi yonetimince millileştrildi yıllık 100 milyar dolar getirisi olan dunyanın en önemli ticari kanalından ve doğu akdenizden 3 asrın buyuk somurgecisi kovulmak üzre idi.
    sikko efendi butun bu olanları anlamadan gormeden acımasızca ahlaksızca saldırılarla yerdin yoksaydın kuçuk gördun en hafifinden aldandın ve aldattın.
    Adamlık gerektiğinde yenilmeyide bilmektir. yanıldığında çıkıp kıvırmadan itiraf etmekdir. Ve devamlaa..

    YanıtlaSil
  30. Meselenin turkiye ayağında daha buyuk yanılgılara (kasıt demek istemiyorum) düşerek selfkolonyalist yaklaşımları özgun irade beyanı olarak genç dimağlara zerkini nereye koyalım.

    Neredeyse butun yazılarında seçilmiş bir başbakana ince kalın giydirmenin hazzını yaşarken kolayca sarfettiğiniz amerikanın uşağı (israili piç edene kadarda israil uşağı idi!) soylemlerinin suriyede ve mısırda duvara toslaması sizi şaşırtmışa benziyor.
    Batı butunu ile darbeyi sinsice mal bulmuş harami gibi onaylarken bir tek erdoğanın reddiye de bulunması sence hangi tür uşaklığın tanımıdır? suriyede binlerce çocuğun katline binlerce gunahsız kadının kirletilmesine en içten karşı duruşları bu uğurda amerika ile yolları ayırması (realpolitikçiler çok bozuluyor buna ) hala var olan kati düşüncelerinizi sersemletmedimi? Siyasi gunceli akıl suzgecinden geçirmeden vede sürekli gundeme tuttuğun rockafeller medyasından takib edersen algının içine sıçarlar beyazı kahve görursun. normaldir.

    Bu erdoğan ve ekibinin ilk restide değildir amerikaya. Nasılsa geçecek diye chp nin red oyu verdiği 31 mart tezkeresinde grup kararı lmadan oylamaya gitmesi çok daha önemlisi rusya gurcistanı işgal ettiğinde amerika savaş gemilerini montro yu bahane ederek boğazlardan geçirmemesi onlarca erdemli duruşlardan bazılarıdır. (dilersen farklı yorumlara girebilirsin)
    Yukarda yine o kötu alışkanlıkdan kurtulmadığını hissettirircesine takım elbiseli vatan hainlerinden haraketle bi kaç çakış yapmışsın.Bak onlara bir iki ornek vereyimde yazın boşa gitmesin.

    Erbakanı bir gecede şutlayıp anasol-m hukumetini kurduranların ilk çıkarttıkları yasa tütün yasasıdır. Nedir bu ? Sınırını anglosakson amerikanın belirlediği tütün ve şeker pancarına kota uygulanması. bir gecede 4 milyon çiftcinin aç bırakılarak batıdan tutun ve şeker ithal edilmeye başlandı. ( Toprak bÖyle satılır)
    Yine telekomun zirve zamanlarında 21 milyar dolar ederi varken ( GSM veyeni nesil iletişim araçları gumbur gumbur gelirken) özelleştrmeye karşı çıkıp stratejik kurumumuz diye boğürerek (sanki devletin iletişim aygıtları yok ) telekomu 4 te 1 fiyata piç etmekdir vatanı satmak.
    Ereğliyi nasıl satarsınız çelik bizim stratejik ürünümüz diyen boğazdaki buyuk patronlar. 4,5 milyar dolara satılmışken ihale bozdurup oyak a 2 milyar dolara kapattıkdan sonra bir yunan firmasına 2.1-2.4 peşkeş çekmekdir vatanı satmak.

    Günümüze gelelim.

    Şoyle yürürdü işler canım memleketimde.
    Bir ihale yapılır. o ihale boğazdaki efendilerden birinin firmasına verilir. Devletin kasasında milyar dolarlar alınır. İş piç edilir, yine devletin kasasında milyar dolarlar çıkar tamamlansa bile devlete teslim edilmez ve hiç kimseninde bundan haberi olmazdı.

    Buna mukabil bu gun 22 milyar euro ($ değil) kira bedelli 15 milyar euro yatırım bedelli toplam 35 milyar euro devletin kasasına girecek hava alanı ihalesinden gelen para milletin cebinde kalacaktır. öncesinde bu 35 devlet tarafından ingiltere idaresindeki ailelere ait g holdinglere peşkeş çekilirdi. Bu basit denklemi kurabilirsin değilmi?
    Vatan nasıl satılıra yüzlerce ornekle devam etmek mumkun. Lafın tamamı aptala...
    Milli savunmada yapılanlara girersem son yazım olmaz diye korkuyorum.




    YanıtlaSil
  31. Senin tabirinle amerikanın uşağı erdoğanın son olarak gezi olayları ile indirmeye çalışanlara bir göz atalım.

    Ne kadar milliler.

    1- 1923 ingiliz işgalinin sona ermesi ile boğaza yerleştrilmiş turkiye ekonomisini yonlendiren aileler. (bu boğazda alnı secde gören bir aile neden yoktur ? hiçmi devletli yoktu boğazda 23 öncesi ?)
    ''Ha şunuda soylemden edemiyorum, ikide bir şikayet ettiğin o boktan ezberci ve hiçbirşey oğretmeme uzerine kurulu eğitim sistemini bu ulkeye ben getirmedim.(senin de cesaret edip soyleyemeyeceğini biliyorum - haşa yanılmaz aklını inkarmı edeceksin)''

    2. tabipler odası.
    mimarlar odası.
    makina muhendisleri odası.
    Denetlenemez yapıları ile doktrdan mimardan muhendisden kanatırıcasına aidat alan ve kendi içersinde kapalı devre usten seçimle yuruyen bu odalar cumhuriyet tarihi boyunca ne işe yaramıştır? haraç toplamakdan başka ?
    ( lpg li aracı olanlar bilir mak muhn odası muayene istasyonlarında nasıl haraç alır)

    3 - Devyol devgenç tikko tkp den dhkp ceye dönuşen berlin londra hattının sol sosyalist soslu (dibine kadar faşist )ara ensturmanları.

    4- pkk kck bdp

    5- Dersim alevilerinin Alisiz alevileri (ateistleri) hatay ın etnik olarak da inanç olarak da zıt olduğu hatay alevileri. Ve şartsız şeriksiz ayetullaha iman etmiş turkiyeli irancılar. hamaneyin her sozu onlara ayettir bir bebeği katletmek onları cennete göturebilir!!

    6- haydar baş ve hüccetülislam! ihsan eliacık (iş bankasından para çekerken görmeseydik iyiydi ) gibi itibarsız rusya ve irandan siyasi ihale alıcılar. medyada da bunların karşılığ vardır. Fehim taştekin ve ceyda karan gibi..

    6- Alman axel spring (yahudi sermayesidir) hisseli merkez medya. ve onların satılmış kahpe kalemli koşe esnafları.(can dündardan yılmaz özdile kalın bi hat çıkartabilirsiniz)

    7-Gülen haraketine bağlı medya gurupları. Taraftan copypaste yapar a boylemiymiş derler.Bilhassa emniyet ve mitten şutlanmaya başladıklarından beri 7 şubatta iktidara ortak olma girişmleride devlet tarafından bir kenara yazılmış olanlar.

    8- Devletten düşük kredi alan yuksek faizle geri devlete satan istanbul sermayesi.(finans-Banka grupları)

    9- sorosun açık toplum vakfı (mavi gözlu ibrani boğaz sakinin kontrolundedir.

    10-müthiş vatanasever maoist yeni kemalist doğu perincek ve onun ip partisi tgb si osu busu.

    11- cengiz çandar, hasan cemal,şahin alpay, ahmet insel gibi kendini liberal sanan kokten kemalist gazateci ve yazarlar.

    12- 93 den 2007 ye binlerce faili meçhulle tarihe geçmiş derin nato gladyosu.(sadece tetikçileri ve birakç yoneticisi silivridedir)

    13- yerli otomobil uçak gemi hızlı tren istmeyen montajcı sanayicler.(turkiyede arge-si yapılan icadları avrupaya göturup gerçek beyin göçune sebeb olan ve ordanda ulkeye çok buyuk paralarla geri çakan sermaye grupları. koç nurol bmc vb..(hepside yabancı ortaklı yerli görunumludür)

    14- Natonun turkiye silah temsilciliği ile aynı zamanda 15 yıldır bir kulubun başkanlığını yapan zat ve onun temsil ettiği yerleşik futbol mafyası.

    15- beklenene ruzgarı yakaladıktan sonra sonraki katılımları ile
    Ml-6 cia bnd mossad savak muahberat


    ve bu liste uzar giderde maksat hasıl olduysa yeterlidir.

    işte bunlar sikkocum hangisi yerlidir millidir milletini halkını düşünür.

    onlarca sene bu ulkeyi idare eden seçkinciler halktan bir adamın idaresine neden tahammul edemezler de siktriboktan soylemlerle genç insanların arkasına saklanarak karşılarına çıkarlar.

    Şayet sozkonusu AVM ler ise bu çılgın gençler neden istinye parkta bir cam çizemez de profosyonel yönlendirmeler ile başbakanın osmanlıyı temsil ettiğini düşündüğü dolmabahce sarayına baskın yaparlar. şart olsun avm lere karşı eylem yapacak olanlara şartsız destek vermeyen lanete uğrasın.(dert başka)


    İşte sikkocum butun bunlar millikuvvetler ve amerikan uşağını devirmeye gidiyor.

    Gazanız mübarek olsun londranın telavivin berlinin washintonun sevimli evlatları.

    VE SEN SİKKOCUM BUTUN BUNLARI ISKALADIN YANILDIN YANILTTIN VE ŞİMDİ TOPRALAYAMAMANIN ACISI İLE KAÇIYORSUN.












    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    3. 1 aydır ara ara bakiyorum bu sikko neler yazmiş diye santha farma senin yorumlarını okuduktan sonra artık pek bir şey yazacağı yok gibi yazsa da artık okuyacağım yok sikko bilinçli bir şekilde okuyucularını yönlendirdi. Sikko santha farma eline vermiş resmen söz hakkını

      Sil
    4. yorum çok iyi, suçlu listesi gayet nitelikli olarak hazırlanmış...da, aynen sikkofield gibi ergen çelici bir yaklaşım; bu yavşaklarn geziye destek vermesi ile erdoğanın anti amerikancı olması arasında nasıl bir bağ var anlayabilmiş değilim. Bu (numaralı) listedeki dostlarımız zamanında erdoğana destek verenler değilmiydi yoksa ben yanlış hatırlıyorum galiba. Erdoğan; 2003 ırak soykırımında 1.5 milyon müslümanın herşeyden önce insanın katledilmesine doğrudan destek veren siyonizm ile (adl üstün cesret madalyası, heron neoliberalizm suud dostluğu vs vs...) elbriliği yapıp davosta dostlar alışverişte görsün şovu yapan, iftar softalarında garip gureba muhabbetti yapıp aynı garip gurebayı doğal ortamlarından atan, donuna kadar soyup sikik stalinist toki evlerine mecbur bırakan, bu toprağın kurdunu kuşunu ağacını denizini pazarlayan,müslümanım diye milleti kandırıp haçlı seferlerine methiyeler düzen, en yakınını amerikan merkez bankasına sokup damadını k.ırakta rotschildgillerin rio tintosuna ortak yapan, şırnak olayında kürtleri vatandaştan saymayıp sonra sözde kürt açılımı yapan bir ademoğlu...Bunlar sadece hatırlayabildiklerim, ama büyük ihtimal sen bunları devletin bekaası için falan yaptı diyeceksin başka ne diyebilirsin. Bi bitmediniz amk, aynı sikik kemalist kafa devam ediyo. Ayrıca kemalizmi komunist olarak kabul etmek nassı bişey ya. Ağır kapitalist bi yaklaşımı sosyalizm ile eşitlemek inanılmaz bir çarpıklık. Gerçi buna da ekim devrimi çok mu gomünistti diye cevap verirsin. Doğrudur ekim devrimi enerji destekli bir devlet kapitalizmidir.
      Son olarak şunu sormak istiyorum santha farma: t. erdoğandna bir allende ve musaddık çıkarmak için neyi ne kadar içmemiz gerekiyo?

      Sil
    5. Dünyadaki tüm darbelerin örgütleyicisi amerikadır ama darbeler genellikle bizim ülkemizdeki gibi halka başka çıkar yolu yokmuşcasına sunulur ve halk bile isteye bu faşizan yönetimi desteklemek zorunda kalır,
      Mısır'da yaşanan tabloda ise amaçlanan şey darbe değil iç savaştı, ve bu tabloda bir ülkenin iç işlerine karışıyorsanız şayet, avrupaya kafa tutmadan ziyade iç savaş için taraflara net ayrımlar sunmaya ön ayak oluyorsunuzdur. ki mısıra gemi dolusu silah sevkiyatıda o çok ulvi başkaldırının eseri olmaktan ziyade bir iç savaş çığırtkanlığının delilidir.
      Ve bu mesele de elbetteki konvensiyonel medyada yani sizin erdoğan düşmanı olduğunu iddia ettiniz konvensiyonel medyada yer almaz.
      http://www.turkiyegazetesi.com.tr/gundem/55509.aspx

      Bir diğer mesele telekomdan bahsetmişsiniz. Mondrosun bir maddesi de şudur ''Hükümet haberleşmesi dışında, telsiz, telgraf ve kabloların denetimi, İtilaf Devletlerine geçecektir.'' bilmem açıklayıcı oldu mu?

      Özelleştirmeler meselesine değinmişsiniz, 1 aylık karlarıyla 20 yıl kiralanan, kasasındaki parayla özelleştirilen şirketleri kısa bir google araştırmasıyla bulabilirsiniz
      Erdoğanın israile karşı tavrı olduğunu iddia etmişsiniz, dünyada yahudiler için çalışanlara ödül veren ajc ve jinsa bizim ülkemizde ise tayyip erdoğan, abdullah gül ve çevik bir'i laik görmüştür. bunlardan biri ergenekon tutuklusu ikisi de malumumuz, sizce de ilginç bir ikilem değil mi?

      Natonun türkiye silah temsilciğiliği ve faili meçhuller demişsiniz, çekiç güce değinmişsiniz ama bir şeyi unutmuşsunuz, çekiç gücün bugün ki uzantısı olan israil destekli incirlik üssünün faaaliyetlerinin tayyip erdoğan hükümeti döneminde uzatıldığını. Malatya kürecikin onun döneminde kurulduğunu.

      Ayrıca gemileri montro yu bahane ederek boğazlardan geçirmediğini iddia etmişsiniz montronun yürürlülük tarihi 20 temmuz 1956da sonlandı uluslararası hukukta boğazlar hala bir belirsizlik. Tayyibin ilginç referans noktaları varmış

      Sonuç olarak yazınızdaki eksiklikleri belirtmek istedim ve bir şey daha belirticem bu oluşumun en büyük problemi ilk gününden beri nefret söylemiydi. hatta öyle bir kategorize edilmişti ki insanlar heteroseksüel, sünni ve türk dışında her türlü insan nefrete hedef oluyordu. Bugün o nefret dönüp dolaşıp kendine yönelmiş.

      Allah katında değeri sorgulanacak ve yargılanacak olan bir varlığı biz kimiz de kendi kıstaslarımıza göre kategorilere ayırıyoruz, ve değersizleştiriyoruz. Beni de bu oluşuma dair en rahatsız eden nefret söylemiydi, muhtemelen bende o söylemlere hedef seçilicem, neyse hadi selametle.

      Sil
    6. Cok saglam tespitler lan supersin sende bir blog ac nede olsa ipininkoparan blok aciyo ssninde tasaklarini yalicak cok olur vesselam

      Sil
    7. Kısaca soruyoruz siccofield arkadaşa?

      BOP ne oldu BOP?
      Götünde patladı değil mi BOP?

      Bu coğrafya sosyal medyadan siyaseti öğrenen ergenlerin üzerinde yorum yapabileceği basitlikteki bir siyasi geçmişe sahip değil arkadaşım? Siyonizm üzerinden Erdoğan'a çakarken sen adam Siyonistlerin içerideki yapılarıyla mücadele halinde..Ne kadar ironik değil mi?

      Yani siyonizmin zihin kontrolü ve yaşam tarzlarına müdahelesini çözmüşsün ama tam olarak ayılamamışsın, 2023'de belki kendine gelirsin sikko kardeşim.

      Ulan nasıl bir adamki bu Erdoğan hem şeriatçı aşırı dinci yobaz, hem A.B.D uşağı siyonist mason ve hizmetkarı.Geziye gelenler içerisinde bir anket yapılsa %50 %50 bu cevaplar gelir.Kendi içinde tabansal zıtlıklarıyla gelen farklı gruplar ve devrim ha? Götüyle gülesi geliyor insanın ve bu sayın sikko'da "bilinç gördüm" diyebiliyor hahahahHAHAHSJHDAFHDAF.

      santha farma ve bizim gibilerin derdi ise şu arkadaşım anla artık;

      Adam senin bloğunda ifşa ettiğin mücadele ettiğin global gücün Türkiye yapılanmasıyla mücadele halinde bunu gör.Bu mücadele kah onlara yakınmış gibi görünerek saman altından su yürüterek kah son zamanlarda Türkiye yapılanmasının eli silahlı kanadını içeri tıkarak avazı çıktığı kadar bağırarak oluyor.

      Ergenekon Türkiye yapılanması, buz dağının sadece görünen kısmı bu arada, işin finans kısmı var tabi onlarada sıra gelecek (hedef 2023 gayrıciddi bir yaklaşım değilse tabii..), biz vatanperverlerin onuda sabırsızlıkla beklediğimizi söylemeliyim.

      Erbakan hocayı öven bir dünya yazın var, 28 Şubat'dan ders çıkaran sen, 28 Şubat sürecinde o zamanlar Erbakan için, "dinci yobaz yeaa.." diye ortalıkta gezenlerden biriydin belkide değil mi?Ama işte bizde bu işler hep böyle olmuştur (Kör ölür badem gözlü olur.)

      Erdoğan aslına bakarsanız Erbakan'ın hep söylediği fakat yöntemini sürekli yanlış uygulamaya çalıştığı ve her seferinde başarısız olduğu ülkeyi malum yapılardan kurtarma hedefini müthiş siyasi manevralarla başarmak üzere arkadaşım, bazı sosyal medya siyasetçileride hala makarna kömürden bahsetmeye devam etsin..


      Son söz;

      santha farma bütün AKP'e oy verenlerin aslında hangi mücadelenin arkasında olduklarının muhteşem bir özetini çıkarmış.

      Altına imzamı atıyorum ve kendisini gerçek vatanperver olarak ilan ediyorum.Adam arındırmış zihnini herşeyden helal olsun..



      Sil
    8. Aklıma geldikçe sinirleniyorum bak;

      Ödev 1-

      Karamehmet ve Rothschild'in Irak'daki ortaklığını bir araştırsana SİKKO? Bakalım ne göreceksin...

      Adamın BMC'deki işçileri açlıktan kıvranırken, Irak'ta Rothschild'le en büyük petrol arama şirketinin ortağı nasıl olduğunu bir yazıver herkes okusun.

      Aynı Karamehmet'in nasıl banka hortumladığınıda yazmayı unutma ama tamam mı?

      Ödev 2-

      KOÇ ailesinin Nahum ailesiyle ilişkisini bir araştırıversene?Nahum ailesi kimdir nerden gelmiştir bu ülkeye?

      Bak sana ne anlatacağım..

      Erbakan'la ilgili bir hikaye anlatayım 28 Şubat sürecinde, belki ders olur bazı arkadaşlara..

      Hoca bigün tv'e çıkıp icraatın içinden programı yapmak ister, fakat kurmayları Hoca'ya;

      - Hocam bu akşam milli maç var izleyen olmaz der ve 1 gün sonraya ertelenmesini söylerler.TV kanalı vs. ayarlanmıştır.

      Hoca KABUL EDER PROGRAM YAYINLANMAZ "Tarih 16 Ekim...."

      Ertesi gün Aydın Doğan'ın gazetesinde program yayınlanmamasına rağmen bir haber çıkmıştır...

      "Erbakan'ın programda söylediklerinin yalan olduğuna dair bir haber"

      Komik değil mi?

      Evet çok komik, koskoca Türkiye Cumhuriyet'inin en çok trajlı gazetesinden bahsediyoruz...

      ÖDEV 3- Aydın Doğan'ın neye hizmet ettiğinide bir araştırıp, bizi aydınlatırsan seviniriz.

      Lady Gaga'da bi yere kadar değil mi??

      SİYONİST ERDOĞAN HA? AL SANA!

      http://www.youtube.com/watch?v=TyDvnV1gXY0



      Sil
  32. tam ben de uzunca bir şeyler yazacakttım ama @santha farma üstat yapıştırmış, onlar yeter sana sikko
    ama son bir şey de ben ekleyeyim; senin 2040 dediğin tamamını okuma gereği bile duymadığım, zira yanılan bir zihnin son çırpınışlarıdır, referanslı günleri; bu milletin asıl evlatları 90 lı yıllarda fazlasıyla yaşamıştır. Kadrolu solaklar ve bçg menşeli olarak.

    YanıtlaSil
  33. hastayım yazılarına hacı. helal olsun.

    YanıtlaSil
  34. amk sen bu göt kılı şakirtlere nasıl dayanıyosun lan ben olsam ıp adresini bulup kazmayla dalarım amk

    helalsin reyiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. göt kılı şakirt dediğin adamlar bu gün Türkiye'ye ve dünya siyasetine yön veriyor, sen bunu asla algılayamayacak ve göremeyeceksin nasıl çözülemeyen zihinsel bir düğüm yaşıyorsunuz ben de bunu anlamıyorum son 2 aydır her şey o kadar net ve açıkken en büyüğünden en küçüğüne herkes sahaya inmişken sizin hala yön bulamayışınız üzücü. göt kılı şakirt

      Sil
  35. Helal olsun.bılligin yiyim..

    YanıtlaSil
  36. ergen arkadaşlar gibi helal reyizz çukun varolsun diyemiyecem santafarma resmen azına sıçmış sandalyeni tekmelemiş

    YanıtlaSil
  37. Adam daha seyrek yazıyor, farklı bir konudan yazıyor (ki aslında apayrı bir mevzu değil illa geziden mi bahsedecek güncel olması için) diye yalancı, dönek ve nice yaftalar yapıştırmak nedir ben de onu anlayamadım. Size mi soracak istediği konudan yazar adam; okuyup okumamak, beğenip beğenmemek size kalmış. O zaman senede bir albüm çıkarmayan şarkıcı, kitap çıkarmayan yazar, makale çıkarmayan bilim adamı olmuyor mu? Bir mühendis kalkıp edebiyattan bahsedemez mi blogunda? Bu bizim milletin adamı en küçük falsosunda itin götünü sokma merakı beni deli ediyor.

    Ha diyorsunuz ki sikko insanları yanıltıyor falan. Adam bu işe başlarken dedi mi benim dediklerimi cumburlop mideye indirmeyin süzgecinizden geçirin diye? Dedi. Sikkonun yaptığı bir dayatma varsa o da uyanık olma, araştırma yapma ve farkında olma hakkındadır. Ben burada sikkoya çok bayıldığım, ölümüne sikkocu olduğum için böyle demiyorum. Adam gelip burada tespitlerini, düşüncelerini hem de belgeler eşliğinde sunmuş bilmem kaç tane yazı yazmış. Bunun adı emeğe saygıdır. Deli saçması olarak görüyorsam basar giderim arkadaş sizin yaptığınız gibi adamı çürütmek için fırsat kollamak, yazıları sırf bunun için okumak ayıptır. İstersen katılma, karşı çık pek tabi ama gelip de densiz yakıştırmalarda bulunma. Hem her söylediği tutmadı diye göz açıp kapayıncaya kadar adamı nasıl çürütüyorsunuz siliyorsunuz onu da anlayabilmiş değilim. Her dediği tutan her şeyi bilen bir insan evladı var mı bu dünyada?

    Amansızca birilerine sokuşturma yarışına girmeden önce bir emeğe saygıyı öğrenin bir de 1 yanlış 100 doğruyu götürür mantığından kurtulun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. isterse hiç yazmasın, hiç sıkıntı olmaz yani. hatta hiç yazmasın zaten hala ne yüzle yazıyor ki. çıksın bi özür dilesin önce. tek tek anlatmam ben yanlışlarını dikkate alsa çoktan anlamıştı bugüne kadar ki eleştirilerden. o yüzden ben eleştirmişsem siz savunmayın bari şunu. lafı varsa yüzü varsa yüreği varsa çıksın kendi cevap versin. ne zaman ki yanlışını gördüm o zaman eleştirdim bu konu da samimiyim hatta ısrarcıyım. illuminati anlatıp durdu ve benim iddiam o ki kendisiyle çelişti bu klasman dışı yazılarında. ve söyledim senin ferasetini bu sayede anladık biz diye. neden çelişki dediğimi anlatmam dedim araştır karşılaştır; anlamazsan, ben ne diyim? blogger ı çok dinliyorsanız toz konduramamayı bırakıp gerçekle yüzleşmiştiniz zaten.

      demem o ki; bu kadar uzak kalmakla tepkileri soğutamaz bu blogger arkadaş. yani yazı yazmıyo diye dönek felan demiyorum.

      eleştiren arkadaşlara bu kadar takılmayın siz. bu kadar sorun ettiyseniz neyi eleştirdiğimi de geçmiş yazılarına yaptığım yorumlardan çıkarabilirsiniz. blogger zaten bilir.

      ben artık bu bloggerın(sikko falan diye safiyane bi samimiyette bulunmak istemediğimden bu şekilde bahsediyorum) samimiyetinden iyi niyetinden her türlü şüpheyi duyuyorum. ne olduğunu ve ne yapmaya çalıştığını bu şekilde bir çelişki yumağı olduğu halde anlayamam çünkü. ben kendimce eleştirir geçerim. o bitarafına takmazsa beni ilgilendirmez!! Samimi değilse zaten neden dinlesin ki bel ki ben mallık yapıp fazla takılıyorum ve dikkate alıp okuyorumdur. Olsun doğru bildiğimden şaşmam. Ama seni ilgilendirmeli, bu yazıyı kendi yazıp kendi okumuyor sonuçta birilerine hitap ediyor. saygısı varsa ve samimiyse bu anlattıklarında kulak verir. benim en sevdiğim bloglardan dı burası, deli gibi laf yetiştirme sevdasında falan da olmam. eleştirirken de acımam babamın oğlu değil ve artık inandırıcı da değil zaten.


      neymiş efendim demiş ki ; beni sorgulatın. ulan kendine güvenen samimi bir adam böyle bir şey der mi zaten? oldu yani sorgulamayı da bloggerdan öğreniyim tamam.

      doğrular doğrudur yanlışlar yanlış. ikisini birbirinden ayırabilirsin. doğruya eğri demem ve doğrular hiç bir yere de gitmez. eğer birisi başkalarını aydınlatmayı uyandırmayı kendisine görev bilip yazıyorsa, kendisi uyanmış anlamış çözmüş hatmetmiş demektir. ben de diyorum ki kelin ilacı olsa başına sürermiş. o yüzden her türlü eleştiririm. bloggera küfretmiyorsam inan onun seviyesine inmemek için. yoksa dümdüz.

      Sil
    2. hakan baksana çelişki çelişki diyip durmuşsun ya, eski yazılarıyla bir araya geldiğinde bu yazı tam bir çelişkiyi ortaya koyuyor diyorsun diye hiç üşenmedim yorumları okudum hızlıca, çelişkiyi nerden buldun diye anlayabilmek için. bulamadım moruk. sen göstercen artık mecburen.. nerde çelişki? çünkü adam blog boyunca anlatıp anlatıp duruyor ki; vahşi kapitalist sistemin kökleri kanbağıyla yönetilen ailelere dayanıyor; sistemin sürekliliği için de sömürünün devamı, onun sağlanması için de insanların insanlıktan çıkarcasına hırslarının kurbanı olup bencilleşmeleri, bedenlerine vs egolarına tapmaları gerekmektedir. ee? çelişki?

      Sil
    3. bak arkadaş bak! alttaki yorumların tarihine iyi bak. kapitalizmi eleştirip aksi yorum ve iş yapmak çelişkidir iyi bak. olmadı üstte ''santha farma'' yazmış ona da bakabilirsin aynen altına imzamı atarım. daha da diyeccek şeyim yoktur benim.


      'Gezi park olaylar hakkında' adlı yazısı üzerine;

      hakan atan 2 Haziran 2013 16:56
      düşündüm diyosun safiyane.yani iki dakkada tarttın biçtin olayı çözdün. bu mudur?
      işin farklı yere gittiğini kabul ediyosun müslüman geçinenler diyip kime çakıyosun. bu işin müslümanlıkla ne alakası var. provokasyona açıksın. her boka kulp takan senin gibiler olayı savunmaya çalışıyor. miting hakkı ise bu ülkede demokrasi var ama iş bize miting yaptırmüurler diye mi başladı. yoksa sokakların meydan okuması oalrak mı? ösoya gerek yok olum bu ülkede ama şimdi suriye halkına yapılan sana yapılsaydı görürdük. biber gazını yiyince ağlamaya başlıyosun. adamlar canlarını veriyor özgürlük için. sen terörist demedin mi? böyle mi halkın yanında oluyosun? bilinç gördüm diyosun, gözün kararmış. halk tv diyosun chp ye selam çakıyosun adamlar provokasyonun kralını yaptılar. halada devam ediyor. senin komünist kemalist zihniyetten hiç bir farkın olmadığı da ortaya çıktı işte. olaylar çoktan manipule oldu. taksimde hala neyin davasını yapıyosun. işine gelince halk hareketi diyosun ama sokaklarda halkın bir kısmınada meydan okuyosun.
      ve son olarak illuminati anlatıp durdun yok ünlüler şöyle yok böyle madonnasından bruce wills ine, oradanda bizim ünlülere, oradanda ingiliz medyasına kadar adamlar türk baharı reklamı yaptılar. taksime bu saatten sonra anca geçmiş olsun denir. bi çuval incir çoktan berbat oldu.....

      'Gezi park olayları ve occupy hareketi' adlı yazısı üzerine;

      hakan atan 5 Haziran 2013 18:05
      şurada oluşturulan sikkofield karakterinin enformasyonlarını okudum bu güne kadar. ama özellikle suriye ile ilgili yazılardan sonra ve tabi taksim olayları yazılarından sonra bu karakterin ferasetini, aklını ve duygularını da okumuş oldum. gördüklerim bu karakterin bozuk olduğunu gösteriyor. tutarsız bi karakter oluşturuldu burada. psikolojik harp unsuru olmadığının ise garantisi yok. şu yorum köşelerinde sahaya çıkalım diyip duran, parti kur diyenlerden sonra hadi buyrun size fırsat çeken bi karakter. illuminati düşmanlığından akp düşmanlığına ne zaman geçiş yaptığını ise anlamadım bile. hala tutarsız tutarsız yazılıyor. kıymeti kendinden menkul olacak herhal. yoldan geçerken görüp katıldığını iddia eden sonra burada oluşturduğu kitleye de çağrı yapan bu sikkofield karakterini okurken samimiyetsizler kategorisinde değerlendirecem artık, hiç şansı yok.
      bi yorumum da bi kaç ergen kandırabilirsin ama beni asla demiştim. sokaklara çağırılan ergenleri gençleri görünce, aslında bu blogun işlevinin başarılı olduğunu düşündüm. zaten ne demişti ''bilinç gördüm''. hala iyi niyetli bi tavsiye olarak; insanlara daha başında ''yeter, artık dönün'' çağrısı yapanların, alternatif bilincini de bi zahmet görüver, kesin kararlar vermeden önce.......


      blogger suriye adlı yazısıyla beraber zaten adeta geliyorum diye bağırıyordu. hala dindar ve vatansever olduğunun iddiasında, ben böyle bir vatanseverlik tanımıyorum arkadaş!!!

      Sil
  38. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  39. üstad eline sağlıkta güncel siyasi şeyler yaz. fotoğrafları veya videolarıyla sürükleyici gerçekçi oluyor.

    YanıtlaSil
  40. Ey kuş çocuk! Aradan biraz zaman geçince bu yaşadıklarını sakın yaşamadım demeyesin! Hayırlı bir ders çıkarırsın inşaallah bu yaşadıklarından! Gezindiğin için değil elbette… Kendini kullandırdığın için bu küresel şebekelere! Şirk-etlerin gözlüğüyle baktığın için bu toprakların hakikatine! Ey ‘deccal’ gözlüklü kuş çocuk!

    Zamanın dışında mıyız ki birbirimizi anlayamıyoruz? Sen sahiden sanal mısın yoksa? Hangi eşitlik ve özgürlüğün peşindesin? Teknolojik bir üstünlüğe mi sahip olmak istiyorsun bu toplumun üzerinde? Ey Google gözlüklü, kuyruğu kesik Twitter kuşları! Asosyal ve apolitik ‘devrimci’ gençlik! Anlaşılan, sahici ‘bir’ insan yüzü ile karşılaşamamışsınız şimdiye kadar… ‘Dumansız ateş’ üzerinde gidip geliyor parmaklarınız… Ve bir yüzünüz bile yok! Ey yüzsüz gençler! Hiçbir hakikati olmayan sanal oyuncaklar! Bilgisayar oyunu mu zannettiniz bu yaşadıklarınızı? Bunca emek, gözyaşı ve acı sokakta kaldı! Siz sıcak yuvalarınıza mı döndünüz şimdi? Arkanızdaki küresel şirk-etler, reklâm ajansları, medyum medya ve bu ülkeyi bugüne kadar yağmalamış o şirk-et koçlarınız neredeler? Söyleyin şimdi! Ya bu ülkenin gerçekleri! Mazlum halkları! Onların tarihi yazmıyor mu sosyal medyada? Aşağıya doğru akıyor ya ekrandaki görüntü, siz ancak en üstte olanları okuyabiliyorsunuz belki de! Her zaman en üstte olanlardan mı olmak istiyorsunuz? Bir an önce o küresel zulmü yapanların arasına mı katılmak istiyorsunuz? Ey twitter oyuncakları!

    Kafesteki kuşlara da özgürlük gelecek çok yakında! Sizin sanal kuşlar hariç! Onlar doğru haber getiremiyor ki size! Sizi kandırıyorlar her an… Aldatıp, sokağa döküyorlar… Bir Hollywood filmi gibi… Gerçek yönetmeni göremezsiniz hiçbir zaman! Hatta sizin gibi figüranları bile ilk defa orada görürsünüz… Gezinmeye gelmişlerdir aynı sizin gibi… Sadece o kadar! Kapitalizm nedir bilmezler! Emperyalizm, faşizm nedir bilmezler! Bu ülkede neler yaşandı bugüne kadar bilmezler! Acının, işkencenin, zulmün, mazlumların tarihini bilmezler! Neyi bilirler peki?

    Ey kozmopolit gençlik! Ey sanal bir kuş gibi zır zır öten gençlik! Sizi anlamamız mı gerekiyor bizim? Sizin tarihiniz, şirk-etlerin ‘tüketim’ tarihidir! Ey tüketici gençlik! Vicdanını bile tüketen gençlik! Bu topraklar size ait değildir! Siz ‘toprak’ nedir onu da bilmezsiniz! Toprak, hakikat ve aşk! Ey hakikat!

    Ey mazlumlar! Ey bunca acının içinde ümidini hiç kaybetmeden sabırla bekleyen, seccadelerinin üzerinde sabahlayıp gözyaşı döken müminler! Cenab-ı Allah bizimledir! Bu Twitter çocukları için de ‘dua’ edelim… O tek ’bir’ hakikati onlara, Cenab-ı Allah’tan başka kim gösterebilir ki!

    Ey tüm ülkelerin mazlum halkları! Tüketici olmayan gerçek üreticileri! Hiç durmadan çalışıp, ama en aza kanaat edip, her an barış ve iyilik peşinde olanlar! Ey secde kardeşleri! Ey nur yüzlü Ümmet-i Muhammed!

    Davamız da, duamız da birdir! Ne günler yaşadık biz! Kendi dilinden Kur’an-ı Kerim okuyoruz diye toplatıldık, zulüm gördük! Zaman iyice hızlandı! Şeytan iyice azdı! Kim ‘ateşten put’lar üzerinden, öjenik bir dünya tahayyül ediyorsa ‘şeytan’ oradadır! Ve şeytanın bu dünyadaki küresel zulmüne dâhildir! O zulmün küçük hisseli en yakın ortağıdır!

    Ey Ümmet-i Muhammed! Ne olur ‘bir’ dua! Şeytan ve dostlarının dışında kalan kim varsa affedelim… Şeytana kaptırmayalım bu gençleri! Onlar için dua edelim…

    Ya Allah! Ya Bismillah!


    Allah’ım affet…
    Alıntıdır..

    YanıtlaSil
  41. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  42. Belli ki Sikko bu yazıyla birlikte bir süre üretmeyecek, ben nerede hata yaptım diye düşünecek, hatta yoksa farkında olmadan illuminatiye hizmet mi ettim gibi düşüncelere sevk olacaktır.Benim gibi birçoğunuzun aklında Sikko'nun da bir İlluminati kölesi olup olmadığı şüphesi vardır.Henüz emin değilim fakat kuvvetli bulgularım var, emin olduğum zaman kanıtlarıyla anlatacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "emin olmak için de her şeyi yapacağım, arzum zaten öyle olması ve benim de bunları gönül rahatlığıyla açıklayabilmem. çok iyi olucak eğer öyleyse. sikkoyu çürütmek bana çok iyi gelecek. inşallah öyledir." diye de devam etseydin ya

      Sil
  43. Valla "zihin kontrolünde cinler kullanılıyor" veya "deprem tetikleyebiliyorlar" dediğimde bile bu kadar suçlamaya maruz kalmamıştım, halbuki onlar daha ağır iddialardı la? Hayırdır, canımız ciğerimiz Akp'yi desteklemeyince mi yalancı, hain, godoş, ergen olunuyor?

    Şimdi şöyle diyeyim size.

    Gezi parkı olayları dışarıdan destek aldı mı? Evet.

    Peki bu durum Akp'yi veya Tayyip Erdoğan'ı mazlum mu yapıyor? Hayır.

    Aynısını Esad için, Mübarek için, diğer Ortadoğu liderleri için de dedim. Hepsi ABD güdümündedir, süreleri dolunca bunlara zıt gidilir ve koltuğundan indirilirler. Tayyip Erdoğan'ı sırf vadesi dolduğu için veya birtakım sebeplerden ötürü küresel tayfa ile zıt düştüğü için bağrıma basamam.

    Akp yıllardır başkanlık ve eyalet sisteminin gelmesi için çalışıyor. Tayyip Erdoğan sık sık bu konuyu medyanın önünde hortlatıyor, insanları alıştırıyor. Yiğit Bulut gibi safı belli tayfa her fırsatta başkanlık sistemini övüyor. Başkanlık sistemi eyalet sistemini, eyalet sistemi de Türkiye'nin bölünmesini getirir. Türkiye'nin eyalet sistemine geçmesini emreden CFR'dir. Göz göre göre bizi böyle bir senaryoya iten Akp'yi destekleyemem. Yahudi cesaret madalyası alan, siyonizmin en önemli isimlerinden Theodore Herzl büstüne ziyarette bulunup çiçek bırakan, "Ben BOP'un eşbaşkanıyım" diyen ve bu doğrultuda çalışan bir adamı da desteklemem.

    Ha Akp'yi desteklemiyorum diye haftalarca iç karışıklığa yol açan, dış medya tarafından ve Koç tarafından alkış tutulan bir eyleme de baş koymam.

    Ha diyelim ki bunlara tepkimi göstermek için ilk başta Gezi'ye gitmem hataydı (değildi ama diyelim ki hataydı), oğlum ben kulum lan, hata da yaparım, yanlış da yaparım. Şu yukarıdaki 3-4 arkadaş, siz neden bundan orgazmvari bir zevk duyuyorsunuz? Tuhaf mısınız? Siz misiniz şimdi "duyarlı" insan? "Benden olmayan orospu çocuğudur" kafası ne zamandan beri duyarlılık oldu? Bu kafa belledi bizim anamızı.

    Bu arada siz de bir düşünün, daha önce Akp eleştirilince ses etmeyen adamlar, şimdi neden "BAŞBAKANIN ARKASINDAYIZ, VATAN HAİNLERİ!!!" diye bağırır oldular?

    Daha önce "Akp'den daha iyisi yok, ne yapalım?" diye oy veren adamlar neden şimdi "AKP'YE OY VERİYORUM" diyebilir oldu?

    Bunda, Akp'nin olayları körüklemesinin etkisi olabilir mi? Polisin bir geri çekilip bir müdahale etmesi etkili olmuş olabilir mi? Kutuplaştırma Akp'nin işine gelmiş olabilir mi? Bu sayede Akp, kemik bir seçmen kitlesi elde etmiş olabilir mi?

    İktidar uğruna halkı kutuplaşmaya iten adam vatansever değil güçseverdir.

    Bir dünya konudan bahsettim bu blog'da, Allah izin verirse yazmaya da devam edeceğim. Bu yazının ilk yazısından son yazısına kadar hepsinde binbir türlü şeyle suçlandım, sikimde değil. Bu kadar yazının arasında bir yerde sırf kendisine, partisine, cemaatine, sevdiği fikire/siyasiye/müzik grubuna dokundurdum diye bana düşman kesiliyorsanız bu da benim zerre kadar sikimde değil. Ben dindar olduğum iddiasında da değilim ayrıca, kendimi anlatmadım bu yazıda ben. Hoş, buraya fıkra yazsam ona da kin kusacak tipler var, ancak "Ben Akp'liyim, Tayyip Erdoğan çok iyi" dedikten sonra beni dinlemeye başlayacaksınız di mi? İyi, öyle bir şey olmayacak.

    Hadi eyvallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. Sikko,bencede bu hata değil.
      Gezi olayları başladığında Reyhanlıyı görmeyen batı basını birden gezi olu verdi.
      Bir de ne göreyim "Bruce Willis" bile öğrenmiş kerata, o bile destekliyor. Baksen şu işe nereden almış haberini acaba... İllüminati kontrolündeki basın ve adamlarının veryansını beni kuşkulandırdı. Olayları takip etmeye devam ettim. Polis o radaki vatandaşlarımıza orantısız güç kullanıyordu. Başbakan olayları yatıştırmak yerine tehditkar sözlerle ateşe körükle gidiyordu (%50'yi evlerinde zor tutuyoruz) . Şimdi bu olaylara ne kadar duyarsız kalabiliriz. Bu haksızlıklara karşı bir şekilde bir tepki (Medeni çerçevede)vermelisin!
      Emperyalistlerinin amaçları olaylarda şiddeti tırmandırmak Ülkeyi kaosa sürüklemek, kutuplaşmayı arttırmaktı. Halkımız bu konuda çok duyarlıydı.Halkı şiddet için zorlasalar da, birbirine kırdıracak ayrılıkçı sözler sarf etseler de, halkımız kanmadı(Bazı güçler tarafından kontrol edilen gruplar hariç).
      Bu yapılanlara daha fazla dayanamayarak, Türk bayraklarımızı elimize alarak(tencere,tava yerine bayrak olması daha doğru) mahallemizde yürüyüş yapanlara katıldık Yürüyüşte biz 3 çifttik ortak özelliğimiz hepimizin AKP ye oy vermiş olmasıydı!
      Bayrağımızı sallayarak malum şahsın kendisini istifaya davet ederek turumuzu atıp evimize döndük. Mahallemizdeki kalabalık inanılmazdı binlerce kişi vardı.Birikmiş Halk bu şekilde sesini duyurmak istedi(Kırıp dökmeden, gösteri yürüyüşü yapmak anayasal hak).Hedef AKP seçmeni değil, hükümet ve göstermiş oldukları tutum ve davranışlardı. Bende AKP seçmeniydim.O zamanın şartlarında,Türkiye için en iyisinin AKP olduğunu düşünerek atmıştım oyumu. Sikkonun 2040 yazısında yazdığı gibi gazetelerin çoğunlukla spor sayfalarını okuyan, sıkı bir tv izliyicisiydim (yıl 2010). Siyasi hiç bir haberi takip etmez ilgilenmezdim. Yıl 2011 hükümetin davranışları beni rahıtsız etmeye başladı Milli değerlerimize bir saldırı başlamıştı. Bir arayış içindeydim, yaa birşeyler oluyor ama ne? İşte bu arayış beni değiştirdi. Sikkonun yazılarınıda Teslayı araştırırken buldum. İnan bana bu zamana kadar onbinlerce sayfa okudum ve kendime inanamıyorum nasıl uyutmuşlar beni. Daha önce bakıyordum, şuanda görüyorum. Siyaseti takip etmeyişimde büyük bir yanlış.Artık Tv ye elimi sürmüyorum. Spor'u minumum oranda takip ediyorum. Arkadaşım nasılda sığırmışım, kendime inanamıyorum.
      İnançlıyım, içkim, sigaram, kumarım, gece hayatım yok, kredi kartı kullanmam, faizden uzak durmaya çalışırım. Emperyalistlerin mallarını almamak için elimden geleni yaparım. Kısaca beni ve düşünce yapımı anlamışsındır.

      Şimdi asıl konuya geçebilirim. AKP GERÇEKLERİ

      Barzaninin konuşmasını okuyunca kanım dondu.
      Başlıca amacımız Kürdistan'ın dört parçası...
      http://www.haberler.com/barzani-keske-ocalan-da-burada-olsaydi-4861478-haberi/

      AKP Kongresinde Mesut Barzani'ye Türkiye seninle gurur duyuyor sloganı: Evet Türkiye topraklarında birlik ve beraberliğinde gözü olan adamı sen getir ve alkışlat buna pes denir.
      https://www.youtube.com/watch?v=Up3ksma_GgE

      Kerkükte olan olaylara RTE neden sesini çıkarmıyor.

      Kerkük Kan Ağlıyor Kafeye bombalı saldırı 38 Ölü.
      http://www.youtube.com/watch?v=xHUUzwcSubE

      Türkmenlerin yaşadıkları bölgeden göç ettirilmelerinin amaçlandığını belirtti.
      http://www.kerkuk.net/?p=24677

      BOP projesini yeniden hatırlayalım ve haritadaki Türkmen bölgesi Kerkük'e haritada dikkat ediniz!
      http://gunesekarsiyurumek.blogcu.com/buyuk-ortadogu-projesi-bop-nedir/3659583

      Ayrıca haritadaki Kardeniz de Artvin'e DİKKAT!
      http://bilincliturkiye.blogcu.com/ulusal-guvenlik-artvin-i-ingiliz-e-sattilar/114713
      http://forum.kanka.net/archive/index.php/t-85947.html
      http://www.hakanyilmazcebi.com/?sayfa=oku&id=53

      Sil
    3. DEVAMI-2
      Emperyalistlerin BOP projesi kapsamında kurmak istediği kukla devlet ile birlikte Karadenize çıkmak istiyor.
      Peki bunu nasıl yapacaklar? Artvindeki toprak alımları hangi amaçla yapılıyor?
      Ayrıca bu kukla devlet İsrailin hayalindeki Vadedilmiş toprakları kapsıyor.
      4 büyük devlet uğraşmaktansa, bu bölgede kendi kontrolünde bir devlet oluşturarak ve Suriyeyi parçalayarak Büyük İsrail hayaline kovuşabilirler.
      BOP projesinin sonunda, Büyük İsrail'in kurulmasındaki bütün engeller kalkmış olacaktır.

      Geçmiş, geleceğin aynasıdır diyerek geçmişten örnek vereyim. Filistinlilerde Osmanlıya karşı kandırılmış, bir devlet olma hayali ellerine verilmiş, daha sonra I. Dünya Savaşı’ndan yenik çıkan Osmanlı İmparatorluğu Filistin’deki 402 yıllık hakimiyetini kaybetmiştir.
      2.Dünya savaşı; Yani Meşhur Hitler soykırımı sonrası ,Yahudiler, İngilizler tarafından Mandası altındaki Filistin topraklarına yerleştirilmiş. Filistin devlet olamamış fakat İsrail devleti kurulmuştur.Filistinlilerin halini hepimiz görüyoruz. Peki nerede Filistin devleti, nerede onların hakları. Sonuç: Emperyalistlerin çıkarlarına hizmet ettiğin sürece desteklenirsin, senden istediklerini elde ettikten sonra, BİR HİÇSİN!!!
      İsrail'in Kuruluşu izle
      https://www.youtube.com/watch?v=SHwdpGF2Rp8

      Ayrıca Hitler hep Yahudi(ırk) düşmanı olarak anlatılır ama işin aslı öylemidir.
      Sikko Hitler ile alakalı aşağıdaki yazıda değinmiş,okumuş olmalısın.
      http://michaelsikkofield.blogspot.com/2012/11/rothschild-hanedanlg-filistin-ve-yeni.html

      Hitlerin Yahudi Askerleri (Kitap)
      http://blog.milliyet.com.tr/hitler-in-yahudi-askerleri/Blog/?BlogNo=15976

      Son Hazaryalı: Bu kitapta Hitlerin Yahudilere değil musevi Hazar Türklerine soykırım yaptığından söz eder. Hitler farkında olmadan yaptı diyor ama Finansörü Siyonizm 'in kurucularından Rothschild ailesi ve hedefleri İsraili kurmak. Bunun için ise Yahudileri bir şekilde göçe zorlamalıydılar. Kendimize şunu sorsak bile bazı şeyleri daha iyi anlayabiliriz. İngilizler neden Filistin topraklarına Yahudileri götürdüler. İsteseler kendi topraklarında veya avrupanın her hangi bir yerinede yerleştire bilirlerdi. NEDEN FİLİSTİN! Tabiki İsrail Devletini kurmak için. Şimdi BOP projesiyle Büyük İsrail'in tohumlarını atıyorlar. Biz görürmüyüz bilemem ama kimse bunlara dur demezse bizim çocuklarımız görücek.
      Son Hazaryalı
      http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=76376

      Son taze haber: PKK, Güneydoğu'da kaymakam atıyor
      http://haber.mynet.com/politika/pkk-guneydoguda-kaymakam-atiyor-736088-1

      Türkiye Sınırları Cetvelle Çizilmedi. Buna tezat bir açıklamayı BDP ve AKP den her hangi bir kişi yapsa gözümüze sokarlar. Peki diğer partilerden biri konuşunca, nerede yayınlanıyor ne kadar seslerini duyara biliyorlar kendimize bunu sormalıyız. Gün birlik beraberlik olama günüdür.
      http://www.haberler.com/chp-li-ince-turkiye-cumhuriyeti-sinirlari-cetvelle-4860796-haberi/
      Bakın flash açıklamayı kim yapıyor ana sayfadan naklen yayın
      http://www.hurriyet.com.tr/gundem/24358943.asp

      Sinan Meydan Çok değerli bir Tarihçi Kendisi Artvin'lidir. İsyanına kulak verin!

      UYAN BE HALKIM!
      http://www.sondalga.com/artikel.php?artikel_id=42

      Sil
  44. Öncelikle RTE ti savunan arkadaslara,TV ve gazete arsivlerine bakmalarini soylemek istiyorum.2004-2006-2009 yillarindaki RTE nin "Buyuk Orta Dogu Projesi'nin es baskaniyim ve bu projenin yildizi da Diyarbakir olacaktir" ifadelerini hatirlatirim. BOP nin iki amaci vardir. İlki kuresel son enerji kaynaklarina sahip olmak ve de Dogu Komunist Pakta yakin bir savunma hatti olusturmak. Bu hatti olusturmakta ilk ve en kolay yontem birlik olmayi becerebilen Kurtlerden olusan bir ulke kurmak. Yoksa neden RTE bilmiyormus gibi davranip, BOP un ne oldugunu bildigi halde Diyarbakiri Kurulacak olan ayri bir devletin yildizi yapsin ki... At gozlugu ile bakmayin olaylar. Madem bu ulkenin kalkinmasini,yucelmesini istiyor,sormazlar mi adama,Sayin basbakan sen hangi cocugunu İHL ye gonderdin de,halkindan bunlari istiyorsun...Hangi parayla gemicik aldin...Dupeduz devasa bir sirket haline getirdiler ulkeyi hala RTE,ulkeyi savunuyor diyorsunuz.Ergenekon,Balyoz yuzunden, yerli savunma sanayi sekteye ugradi.Cunku bu safhada calisan asker-muhendisler iceri alindi... Bir de sunu dusunun,1999-2001 de dibe vuran bir ekonomi ne oldu da 2002 de AKP iktidara gelince buyumeye basladi.Dusunun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Savunma sanayii sekteye uğradı derken bir dayanağın olmadığını ve bazı tv kanalları ve haber kaynaklarını takip ettiğini belli ediyorsun.Bir partiyi savunmak değil amacım ama 2002 den önce hangi savunma sanayi vardı bu ülkede?Tüfeğimizi bile dışarıdan alıyorduk bırakın topu, tankı, füzeyi.Birşeyi eleştirirken bu kadar ezberci zihniyetle yaklaşımı ancak dar görüşlü jargonu belli ergenler yapabilir.Savunma sanayi adına daha önce ne yapılmış bu ülkede?Verilebilecek elle tutulur tek örnek yoktur.Hal böyleyken RTE'yi eleştirmek kolay ama bunu en azından geçmiş ve bugünü araştırıp kıyaslayarak ve gerçekten yaşanan olayları -bazı kesimlerin bize empoze etmeye çalıştığı zırvalarla değilde- akıl süzgecinden geçirip eğri yada doğru kendi fikrimizle yapmalıyız ki dünyaya bir katkımız olsun?Koksa bile!

      Sil
  45. Ek olarak, demokrasi gelen ulkelere bir goz atalim. Afganistan;Dunyanin en buyuk lityum rezervine sahip (litium, bugunku depolanabilir enerji icin kullaniliyor); ikinci olarak en kaliteli uyusturucuya sahip ulke Afyon...İrak; En kaliteli olanlardan petrol rezervine sahip.. Ayrica Basra Korfezi.ile jeopolitik onemi yuksek. Misir,Libya,Tunus,Cezayir,Mali....Hepsinin belli basli yeralti ve ustu zenginligi mevcut. Suriye ye gelince, ABD demokrasi goturdugu ulkelerdeki asker gucunden,yeterli adam.ayiramadigindan, ve de Suriye'nin tek.onemli yapisi jeopoltik olmasi nedeniyle, askeri mudahaleye gereksinim duymadan, halkim kendi kendini yok etmesi yontemi olan su anki yolla,daha ucuz ve kolay,ama.bir o kadar da uzun soluklu olan bu.metodu benimsemistir. Orta Dogudaki bu yapilanma sureci (etnik ve mezhepsel catisma ortami) ilk olarak Lubnan da denenmistir. Simdi meyveleri toplaniyor.

    YanıtlaSil
  46. :)) herkes kendince hakli arkadas, bu devirde ya siyah beyaz olmak zorundayiz gibi, griye de yer acmak gerek hayatta. Bir de cok tahammulsuz olmasak mi acaba ( anaa nasil cicek bocek kivamindayim masallah)

    YanıtlaSil
  47. akp'liler bu siteden gitsin.çünkü objektif olamıyorlar.

    YanıtlaSil
  48. Niye hiç kimse yazı hakkında yorum yapmıyor da eski yazılarla ilgili kavga ediyor?
    Yazı hakkında konuşsanıza kardeşim.

    YanıtlaSil
  49. Harika bir yazı olmuş değerli kardeşim. Bir de küfürsüz konuşsan da sözlerinin değerini düşürmesen...

    YanıtlaSil
  50. Bu yazıdan simya, yani sembol bilimi konusundan yavaş yavaş dilbilimi konusuna geçiş yapacağını çıkartmakta inşallah yanılmıyorumdur.

    Bu minvalde birkaç noktayı belirtmek istiyorum arkadaşların müsaadesiyle...

    Malum Adem aleyhisselam yaratıldığında meleklerin Adem'e secde etmesine gerekçe olan, "dil" bilmesiydi.

    Benim bundan yaptığım çıkarım, melekler ve cinler kelimeleri bilmiyorlardı, birşeyi isimlendiremiyorlardı. O halde nasıl konuşuyorlardı sorusuna bir çeşit simge diliyle cevabı vermek gerekir diye düşünüyorum.

    Nitekim üstadı şeytan olanlar "insan" üzerinde etkili olmaya çalışırken hep "görsel"lerden yararlanıyorlar dikkat edilirse... Yine dikkat edilirse dinimize "resim" "heykel" "put" vs. yasak...

    Yani şirk (putperestlik-masonluk-illuminati-satanizm, neyse) ile mücadele belki de bir açıdan simya (simge dili) ile dil arasındaki mücadele olarak da algılanabilir belki de.

    Dikkat edilirse 'Kur'an' da bir söz, ve en ileri en güzel bir söz, eşsiz benzersiz bir söz. Allah dilese elbette bize bunun yerine bir takım görseller de gönderebilirdi, aynı mason tayfasının bizi kontrol etmekte simgelerden istifadeye etmeye çalışmaları gibi.

    Artık bu satanist videoların değerlendirmesini yapmaktan uzaklaşmaya karar vermeni de bu minvalde olumlu karşılıyor, Allah'ın muvaffakiyet vermesi için dua ediyorum tanımadığım değerli kardeşim. Zaman geçtikçe pişmeli, kendimizi geliştirmeliyiz. Yazılarımız ve fiillerimiz çocukluk ve gençlik komplekslerimizden uzaklaşmalı, kopmalı. Ve gittikçe bir amaca ve nihai bir sonuca yönelmeli. Allaha emanet ol.

    YanıtlaSil
  51. Son olarak, Mısır'da olanları ve Türkiye'nin İsrail ile bir küsmesini bir barışmasını anlayamayan, bunlardan ABD'nin Mısır'daki yeni yönetime karşı olduğu sonucunu çıkartanlara dünkü durumla bugünkü durumun bir karşılaştırmasını vermek istiyorum.

    Müslüman kardeşleri sonuna kadar destekliyorum, öncelikle bunu söyleyeyim. Ama kullanıldıkları bugün ayan beyan meydandadır. Meydanı doldurarak kolay lokma olmadıklarını gösteriyorlar, Allah razı olsun, amellerine bereket getirsin. Ama bundan 50 yıl öncesinin ve daha öncesinin İhvanına göre çok gerideler... Zira onlar çok daha az sayıyla çok daha büyük siyasi sonuçlar alabiliyorlardı, neyse...

    Mısır'a Müslüman kardeşler gelmeden önce Refah sınır kapısı kapalıydı, deniz yoluyla birşey getirmek de mümkün değildi. Hamas İsrail'e karşı mücadelesinde desteğini Hizbullah'tan buluyordu. Hizbullah Suriye'den, Suriye İran'dan. Böyle bir zincir vardı.

    Sonra Mısır'a Müslüman kardeşler geldi, Refah kapısı açıldı, Suriye karıştı. Hamas da Hizbullah'tan uzaklaştı, Mısır'a yaklaştı, yurt dışı merkezini taşıdı vesaire... Buna mecbur kaldı bir ölçüde.

    Dikkat edilirse, eğer Mısır'a müslüman kardeşler gelmeseydi, Hamas ile Hizbullah'ın arasına karakedi girmesi mümkün olmayacaktı.

    Neyse, karakedi girdi, girdikten sonra bir baktık ki Mısır'da darbe oldu, Refah sınır kapısı tekrardan kapandı. Ama aynı anda - bu dediğimden tam emin değilim - Hizbullah ile ilişkiler de iyice zayıflamış oldu.

    İşte Mısır'da yönetimin bir senede 2 kez el değiştirmesinin arkasındaki "hikmet" bu olsa gerek... Neticede bugünkü tabloda Hamas "silahsızlanma ve İsrail'i tanıma" karşılığında İsrail'in toprak tavizine razı gelecek ve anlaşacak gibi görünüyor.

    Türkiye'nin İsrail ile papaz olmasına gelince... Bunu da bu minvalde okuyabilirsiniz. Takip ettiğinizde gelecekte göreceğiniz nokta, Türkiye'nin İsrail ile yeniden kanka olmak için yukarıda ifade ettiğim tarzda bir anlaşma ile ambargonun kaldırılmasını istemesi, Hamas'ı da buna zorlaması olacaktır sanıyorum. Türkiye'nin İsrail ile papaz olduğu dönemde de bilgiler İsrail'e gitmeyecek çünkü Türkiye İsrail ile NATO ortak faaliyetlerini veto ediyor mantığıyla Malatya Kürecik'e radar kuruldu. Radar işi bittikten sonra İsrail ile barışılıyor, dolayısıyla Kürecik bilgileri İsrail'e açık hale geliyor. (Zaten hiçbir zaman gizli olduğuna inanmıyorum ya, neyse).

    Tüm arkadaşlara selamlar... Lütfen bir de bu noktadan değerlendiriniz.

    YanıtlaSil
  52. Ha bu arada zaman zaman Hitler veya yakınındakiler aleyhine yazıp duran arkadaşların bilip bilmeden yazdıklarını zannediyorum. Bugün medya büyük oranda Yahudilerin elinde... Yahudi düşmanlığını ideoloji haline getirmiş bir adamı göklere mi çıkartacaklardı? Elbet karalayacaklar. Dolayısıyla Hitler'i tanımak istiyorsanız kendi kitabını "da" okuyun, ondan sonra yorum yapın derim. Yoksa daha çok yanılırsınız.

    YanıtlaSil
  53. Bu yazdığıma cevap vermeyeceksin yüksek ihtimâl, hatta görmeyeceksin bile belki, ama milliyetçilik ve vatanseverlik gibi kavramlar hiçbir zaman bir şeye derman olmuş kavramlar olmadı ki gelecekte onun yokluğundan ya da parodilerinden rahatsız olalım. Milliyetçilik her daim bencillik, yobazlık oldu. Ötekileştirmelerin babası oldu. Bir Türk dünyaya bedel değildir. Bir Türk ile bir Hollandalı aynıdır. Eşittir. Milliyetçiliğin gerekliliğini sürdürmesi ya da en baştan var olması için önce insanın vatanını sevmesi; bundan önce de vatanının insanını sevmesi lâzım. Lâzım ki biz de vatanmızı sevelim ve milliyetçilik kavramlarını her daim devamlılığını sağlamaya çaba gösterelim. Müneccim değilim ama Sikkofield, herşeyin en doğrusunu bilecek kadar zeki adamsın. Ama şuana dek üç hata yaptığını düşünüyorum, Gezi Parkı olayları, bu milliyetçilik kavramlarına bakış açın ve bununla bağlantılı olarak Kürtlere yazdığın parodimsi yazı. Son Gezi Parkı yazında Sırrı Süreyya Önder'den bahsederken sanki firavundan bahsediyormuşçasına insanların önyargıları kırmaları için açıklamalar yaptın. Bu Kürt konusunda benimle üç dört cümle konuşsan kafanın yüzde yüz değişeceğine inanıyorum ama maillerime cevap vermiyorsun.

    Not: KARADENİZLİYİM AMK! BİR RİVAYETE GÖRE KARADENİZLİLER KÜRTLERDEN NEFRET EDERMİŞ.

    YanıtlaSil
  54. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  55. Aslında KAFİRlerden (gerçeğin üstünü örten)olmak istemeyip de gizlenen-örtbas edilen gerçekleri bir sebeple fark edemeyen MÜSLÜMAN arkadaşlara selam,

    1) Videoyu lütfen izleyin:
    http://www.youtube.com/watch?v=91JXQ3eZkyI

    2) Ve şu ayetleri dikkatle okuyun:

    İsra suresi 36 Hakkında bilgin olmayan şeyin ardına düşme! Çünkü kulak, göz ve gönlün hepsi bundan sorumlu tutulacaktır.

    Hucurat Suresi 9 Müminlerden iki zümre çarpışırlarsa, onların aralarında hemen barışı kurun! Eğer onlardan biri öteki aleyhine SINIR TANIMAZLIK EDİP saldırırsa, azgınlık edenle, Allah'ın emrine dönünceye kadar savaşın. Eğer vazgeçerse, yine ikisi arasını adalet ve dürüstlükle sulh edin. Kuşkusuz, Allah adalette titiz davrananları sever.

    Nisa Suresi 135 Ey iman edenler! Öz benliğiniz, anne-babanız, yakınlarınız aleyhine de olsa, zengin veya fakir de olsalar, adaleti dimdik ayakta tutarak Allah için tanıklık edenler olun. Allah, ikisine de sizden daha yakındır. O halde nefsinizin arzusuna uyarak adaletten sapmayın. Eğer DİLİNİZİ EĞİP BÜKER yahut çekimser kalırsanız, Allah yapmakta olduklarınızdan haberdardır.

    Bakara 8-12 İnsanlar içinden bazıları vardır, "Allah'a ve âhiret gününe inandık!" derler ama onlar inanmış değillerdir. Allah'ı ve inanmış olanları aldatma yoluna giderler. Gerçekte ise onlar öz benliklerinden başkasını aldatmıyorlar. Ne var ki, bunun farkında olamıyorlar.
    Kalplerinde bir hastalık vardır da Allah onları hastalık yönünden daha ileri götürmüştür. Ve onlar için, yalancılık etmiş olmaları yüzünden acıklı bir azap öngörülmüştür.
    Onlara, "Yeryüzünde bozgun çıkarmayın" dendiğinde, "Tam tersine, bizler barış ve esenlik getirenleriz!" demişlerdir.
    Dikkat edin, gerçekte onlar, bozgun Getirenlerin ta kendileridir de bunun bilincinde olmuyorlar

    Karar sizin.

    3) Sikko sanki babanızın uşağıymış ve her konuda yazmak zorundaymış yahut tecrübeli siyaset bilimcilerin bile analiz etmek zorlandığı konuları derhal şipşak hatasız bir şekilde analiz etmek ve size iletmekle mükellefmiş imasında bulunan yorumlar çarptı gözüme yukarıda. Bunlara da sadece gülüyorum.

    4) Bu yazı ile ilintili olarak George Orwell'ın 1984 adlı romanını muhakkak okuyun arkadaşlar. Kesinlikle vizyon genişletici bir kitap.

    5) Teşekkürler Sikko; güzel yazı.

    YanıtlaSil
  56. Olm lan ben de sıkı takipçiyim, sikkonun yazıları çok güzel ama yorumlar bitene kadar iliğim kuruyor amk. Ne çok çekiştiriyorsunuz mevzuyu. Benim daha naif şeylerden bahsettiğim ve eğlenceli olmaya kastığım blog'uma bir göz atın lan. Kendimi oralarda yalnız hissediyorum :D

    http://komediyan.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  57. Ulan sikko bi de AKP li olsaydın daşşağını yerdim lan.

    Olsun yine de seni takip etmeye devam.
    Tek takip ettiğim blog .
    Seni keşfettiğimden beri her gün blog una bakıyorum yeni yazı varmı diye.
    Bakıyorum yok içimi bi hüzün kaplıyor:))
    Biraz daha bize küfür et adamım:)

    YanıtlaSil
  58. Herşey on numara yazını sevdim arşivede ekledim sikko ama senin şu takipcilerinin arasında bir kaç tane dal yarak var her yazının altına akpli ol taşağını yiyim akpli ol koynuna giriyim diye yorum atıp duranlar uyuz kapıyorum şöyle tiplere adamın aklı var fikri var işinize bakın.Tüm yazıların için eline sağlık kardeşim

    YanıtlaSil
  59. hakan atan olum sen bu işi biliyorsun lan
    yok yazdıkların bir bok anlatmıyor aksini düşünen varsa 2. defa okusun ama tartışmayı çok iyi biliyorsun çok güzel yedirdin saçma sapan bir temayla istediğin cümleleri.
    bu arada kaynatasız yine güzel yazı aslında senle fikir ayrılıklarına düşüyoruz ama gecenin bu vakti sikseler yazamam uzun bir yazı.
    üstte biri bahsetmiş,simgelerden dil'e geçiş mi var diye inşallah görürüz böyle bir şey.
    arkadaşlar fikir almak için 1984'ü okuyabilir hatta onun yanına huxley'nin 'cesur yeni dünya' ve zamyatim'in 'biz' i eklerlerse çok daha bilgilendirici,doyurucu olur
    hadiyin iyi geceler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harbiden o hakan denen mala ben de uyuz oldum, bir bok söylediği yok yavşağın boş boş demagoji ve ajitasyon yapıyor. Yazdıklarını bir cümle cümle incelesem bir sikim söylemediğini herkes görecek ama siktiret değmez :D

      Sil
  60. ULAN AMK NEYMIS ULKEYI SATMAKMIS, DEVLET SIRKETLERINI SATMAKMIS EFENIM BI ANTI-KAPITALIST HEYECENANLI ATRAKSIYONLU BIDI BIDILAR LAFLAR CAMBAZLIKLAR!!

    TURKCELLI AYRI YERDEN NISSANI AYRI YERDEN VERMIS REKLAMI DAYAMIS KAPITALIZMI... ELESTIRDIGI ROCCILD VERSE ONUN BILE REKLAMINI VERECEK ADAM GELMIS NAMAZ KILMADAN ISLAMA DAVET EDIYO AMK.


    NOOLDU LAN SENIN ANTI KAPITALIST SOVALYELIGIN.ANTEN TUCCAR

    YanıtlaSil
  61. yeni yazını dört gözle bekliyoz

    YanıtlaSil
  62. tam sikkofield tadında bir yazı olmuş
    yeni yazını bekliyoruz..

    YanıtlaSil
  63. öncelikle ellerine sağlık sikko. okudum, güzel yazı olmuş. kör olmadan da bitirebildim çok şükür. heheheh

    yorumlara şöyle bir baktım. çoğu akp üzerinden yürümüş. ben de sürüyü bozmayayım madem, oradan yürüyüp bir kaç kelam edeyim dedim.

    öncelikle illuminati diyip her şeyi, her büyük hareketi illuminatiye ya da bilmem ne locasına atan adamın kafasına yiğit bulutun kafası kadar taş düşsün. bu adamlar yel değirmenlerine savaş açan don kişotlardır. onu söyleyeyim baştan. çünkü bugün içerisinde bulunduğumuz sömürü düzenini en baştan yaratan bu adamlar (isimleri, cisimleri her neyse de) değil. bu adamlar da en nihayetinde insan fıtratından doğan bir düzenin başındaki çobanlardır. daha fazlası değil. koyun, koyun olmasa; çoban da çoban olamaz.
    ayrıca farz edin ki bir örgüt kurdun; dünyadaki bu düzeni sen yönetiyorsun. tutup her şeyle sen bizzat ilgilenemezsin. senin vekilliğini yapan, özünde sana hizmet eden kişiler ve kuruluşlar vardır. onların da altında bulunan adamlar vardır. kısacası bir hiyerarşi vardır. hiyerarşi olmadan kontrol olmaz. bunun en son örneği de gezi parkı eylemleridir. orada ciddi bir hiyerarşi, bir kontrol mekanizması yoktu. bu yüzden ilk günlerinde o kadar hoş gelmişti insanlara. ama insanlar ortak düşman karşısında birleştikçe daha kolay bir şekilde yolundan ve amacından sapıyor. bu yüzden de gezi parkı eylemleri kısa bir süre sonra iki zıt kutupta iki uç fikirli grubun mücadelesi haline geldi. bir tarafta ak partiye muhalif olanları kafir ilan edebilecek kadar şaşkoloz ve dingil olan yobazlar; diğer tarafta "atatürkün askerleriyiz" diye naralar atan, atatürkçü geçinen yobazlar. bunlar yerine göre üç beş tane askerin karşısına geçip "asker, polisin anasını s.." diye sloganlar da attılar. yani bu sefer meydan mustafa keserin askerlerinin elinden çıktı. kula kulluk eden adamların eline geçti, her iki tarafta da.

    YanıtlaSil
  64. şimdi diyolar ki dış mihraklar, oyun içinde oyun, bilmem ne. ulan sen önce bildiklerine odaklan. bilmediklerin hakkında sonra götünden element uydurursun zaten.

    bu olaylar başladığında, hakikaten de üç beş ağaç için toplanan bir avuç insanın mücadelesiydi. bu adamlar haklıydılar ama kimsenin de o kadar umurunda değillerdi aslında. ta ki polis müdahale edene kadar. işte akplilerin yandaş kanalları izlemekten beyin .mcıklanması geçirdiği nokta da burası. eğer bu bir oyunsa, bu oyunun baş kahramanı da polise o emri verenler olmalı. illa tayyiptir demiyorum. ama tayyip erdoğan da o polise ödül verdiğine göre o da bu oyunun kahramanlarından olmalı. bunu diyemiyorsanız hiç de bana küresel oyunlardan falan bahsetmeyin. çünkü dediğim gibi, eğer olayların en başında polis o hatayı yapmasaydı, hadi diyelim yaptı; gül ve arınç ortamı yumuşatmaya çalışırken başbakan tekrar körüklemeseydi olaylar hiç bir şekilde bu boyutlara gelmeyecekti.

    mantıklı düşünen adamlar için, duygularının esiri olmayanlar için öyle güzel dersler var ki bu olaylarda. başbakan geliyor, evinde zorla tuttuğumuz bir yüzde elli var diyor. karşı taraf alay ediyor. başbakan bunlar çapulcu diyor, ayyaş diyor. karşı taraf evet, çapulcuyuz da ayyaşız da diyor kabul ediyor. başbakan kendi tarafını fişekliyor, eylemciler de saf saf buna destek çıkıyor. burada bir ara parantez açayım, siyaset doğruları söylemek değildir. doğru sözü doğru yerde söylemektir aynı zamanda. sen saf saf evet ben sizin olmasını istediğiniz kişi değilim ve bundan gurur duyuyorum diyorsun. özgürlükler bakımından düşünürsen haklısın da. ama bunu yaparken hakkı ve hukuku s.klemeyenlerin oyununa geliyorsun. farkında değilsin.

    daha sonra evinde zorla tutulan yüzde elli, ana akım medyada yapılan propoganda vari yayınlara kanıyor. bunlarla iyice bileniyor. eylemciler kanadındaki yalan haberler, chpli vekillerin ve vatandaşların yangına körükle gitmesi, müftü karısı faciası derken facebookta, twitterda bir de bakıyoruz ki karşı taraf da artık yerinde duramıyor. o zamana kadar "e canım siz eylem yapacaksınız diye insanlar işlerinden mi olsun. başkalarını rahatsız etmeye ne hakkınız var?" diyerek eylemcileri eleştirenler; o andan sonra sokaklara dökülüp eylemci avına çıkıyorlar ve bir genci de öldürüyorlar. hiç kimse de ne ara biz bu kadar canileştik, s.kimsonik partilerin s.kimsonik liderleri için birbirimizi öldürecek hale geldik, diyemiyor. işte bu olay, senin dediğin gibi "kemikleşme"nin belirtisidir. toplum marjinalleşiyor. başbakan bir kesimi marjinallikle suçlarken, kendi destekçilerini de radikalleştiriyor. zaten, sen toplumun yüzde ellisini marjinal ilan edersen, geri kalan yüzde ellisi de marjinalleşmeden kalamaz. milliyetçisi marjinal, atatürkçüsü marjinal, içeni marjinal, içmeyeni ama içene de ses çıkarmayanı marjinal. herkes marjinal amk. e kim kaldı geriye? kendi elindeki yüzde elli? o yüzde ellinin de bir kısmı sokakta eylemci avlarken geri kalanları da evlerinden alkış tutuyor. bu ne peki? bunlar marjinal değilse kim marjinal?

    YanıtlaSil
  65. şimdi olaylar bitme noktasına geldi. ramazan boyu gittiğim ev ziyaretlerinde siyaset konuşasım hiç gelmiyor. ben ki sabah akşam siyaset okurum, düşünürüm, konuşurum. ama artık tek kelime edesim bile gelmiyor. çünkü mısırda ölenler için "şuna bak yaa, devletin polisi, askeri kendi vatandaşını öldürüyor. böyle düzen olur mu" diyen adamların iki dakka sonra söz eylemlerden açılınca "polis az bile yaptı, üç beş kişi daha ölse olaylar da bu kadar büyümezdi" dediğini gördükçe tiksiniyorum, iftar vakti iştahım kaçıyor yeminle.

    bu kadar olaydan sonra ne oldu peki? halkın hangi kesiminin işine yaradı bu işler? başbakanı en ufak bir şekilde eleştiremeyenler, ona peygamber muamelesi yapanlar ne kazandı? peki karşı taraf ne kazandı? biz "bu olaylar artık çığırından çıkıyor. tepkinizi gösterdiniz, haklıydınız, bunu yapmak sizin hakkınızdı ama bundan sonra olacaklardan, öleceklerden siz de sorumlu olursunuz" dediğimizde bize "siz çok safsınız, rte gitmeden bu eylemler bitmeyecek, bunu kafanıza sokun" diyenler ne kazandı peki? sonuçta elimizde birbirinden delicesine nefret eden iki kutup var. ve bu insanlar toplasan belki de halkın yüzde yetmişini oluşturuyor. artık başbakan ne yaparsa yapsın, hangi suçu işlerse işlesin onu destekleyecek büyük bir kesim var. karşı tarafta da o ne yaparsa yapsın karşısına dikilecek olan yine büyük bir kesim var. olan kime oldu peki? işte bu yüzden ben, başta başbakan olmak üzere bu sürece dahil olan bütün siyasileri kınıyorum. bu yüzden diyoruz zaten çare drogba diye. çünkü hiç bir siyasetçinin siyasetin ham maddesi olan uzlaşma kültüründen nasiplenmediğini anlamış durumdayız. son olarak bir fıkrayla yazımı bitireyim, senin yazıların kadar uzun oldu amk. zaten kim okuyacak bunu? neyse.

    ağanın biri traktöründe marabasıyla köye gidiyormuş. yol kenarında hayvan boku görmüş, durmuş. marabasına dönmüş demiş ki, "şu boku yersen sana traktörü veririm. ömür boyu da geri istemem" maraba tamam demiş. işin ucunda traktör var sonuçta. yemiş boku bir güzel. traktöre binmiş, bu sefer ağası kenarda ama ağa sinirinden kıpkırmızı olmuş. burnundan soluyo. ulan demiş, ağam köye gidince bunu bütün köylüye anlatır bu sinirle. beni elaleme rezil eder. köye girmeden durdurmuş traktörü. demiş ki "ağam, bu böyle olmayacak. ben senin traktörünü böyle alamam. gel sen de şuradaki boku ye, ödeşelim. traktör de yine senin olsun." tamam demiş ağa. o da yemiş tezeği. sonra traktöre geçmiş demiş ki:

    - ulan maraba, söyle bakalım biz bu sabah yola çıkarken traktör kimindi?
    - senindi ağam.
    -şimdi kimin?
    - yine senin ağam.
    - ulan deyyus, o zaman biz bu boku neden yedik?

    YanıtlaSil
  66. turkoman tarifsiz derecede muhteşem bi yorum... Ne yazık ki şu anda bu toplum keskin bir şekilde ikiye bölündü; son egolu bisikletli videoyu izleyin, hiç bir zaman mısır olmayacak ama bundan sonrası çok kötü....

    YanıtlaSil
  67. Yeni söylemde : Referans
    Eski söylemde : Torpil

    Yaşasın İngsos!

    YanıtlaSil
  68. gerçek kimliğin ne lan sikko bey??

    YanıtlaSil
  69. 1984 te İngsos bütün bunları alenen yapıyordu. Ancak günümüzdeki sistem bunu yaparken bizim de rızamızı alıyorlar adeta. Bu sistem bankaların sistemi o yüzden odaklanılması gereken konunun da ekonomi olduğunu düşünüyorum.

    bunla ilgili bir yazı yazdım ben de :
    http://hicdusunmezmisiniz.blogspot.com/2013/07/sistem-para-banka-faiz-ve-borc_30.html

    sikko sen ekonomi okuyorum demiştin bir yazında yanlış hatırlamıyorsam. Bu konuyu daha detaylı bir biçimde senin işlemenin etkisinin oldukça yararlı olacağını düşünüyorum. Yazıyı çok beğendim ayrıca eline sağlık.

    YanıtlaSil
  70. Ahh o ellerin dert görmesin döktürmüş yine üstad.Sen nasıl bir adamsın ya adam demek bile az kalır.Eminim bunları hazırlarken çok yoruluyorsun nefes alman güçleşiyor..boynun ağrıyor arada elini atıp bir off çekiyorsun derinden..gözlerin kararıyor parmakların uyuşuyor.eminim..eminim.. bize bu sunumu yapmak için onca emek bunca çabayı büyük yüreklilikle ortaya koyuyorsun.Allah'ta senden razı olsun ama nolur Michael'ım bizi sensiz bırakma sen yaz.Hep yaz.. Olur mu?Hayatımdaki tek gerçeğim sen oldun seni okumadan herşey eksik geliyor bana..Sensiz bırakma bizi.Sensiz biz Üzümsüz çöp gibiyiz..Bak çöpsüz üzüm gibi demedim ha dikkatini çekerim.Hadi selametle kal ve geri gel. Kaynataya da selamlar.. :)

    YanıtlaSil
  71. mına kodum oğlu seni, kendi anlattığı 10 doğru arasında 2 yanlış giydirme işini kendi yapıyo piç.. arada şehrin azizleri gibi ayet no şu diye istediği olaya istediği ayeti okuyan, başına sonuna bakmayan gerizekalı ve abdülaziz bayındır terk beyinsizler türedi. misyonunu tamamlayan bir internet fenomeni olarak eskide kaldın, yeni tatlı su komünistliği ile çifte kavrulmuş islami sosyalist kimliğin hayırlı olsun.

    YanıtlaSil
  72. lan sikko tüm yazıların hakkında konuşucam.tarafsızlığı ilke edinmeye çalıştığını söylüyosun.bazı konularda kesin yargıları yani tarafı olan biri olduğum için rahatlıkla söyleyebilirimki bugüne kadar tanıdığım insanlar içindeki en tarafsız adam sensin götoş.helal.cinli,şeytanlı şeyleri çok fantastik bulan ben geceleri tırsar oldum lan senin bok yemene

    YanıtlaSil
  73. Mısırda darbe oldu.
    Gezi olayları evrensel bir boyuta ulaştı.
    Askerlerin yargılamaları bitti.
    Alper Tunda öldi
    Issız Acun kaldu

    Yazman gereken bi çok konu var yarrağından kolye yapıp boynuma astığım. Bekliyoruz. Selametle.

    YanıtlaSil
  74. Sikko bebeğim seni seviyorum harbi iyisin hoşsun okuduğum zaman rahatlıyorum ha iyi adamsın. Eyvallah paylaşımı tekrar hatırlattığın için bi ara animelerle ilgili bi yazı bişey yaz izlemediysen izle az bilgilen kültürlen

    YanıtlaSil
  75. "Çocuk aleti alamayınca götüne köz basılmış at yavrusu gibi tepinmeye başladı evin içinde"

    YanıtlaSil
  76. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  77. Diyorlar kiiiii illuminati bu "gezi" denen işin arkasındaymış. Diyorlar kiiiii başbakan da büyük ortadoğu projesi dahilinde gezinin sonucu olan kaosu yaratmak için büyük oyun kapsamında kışkırtıcılık rolünü üstlenmiiiş. Öyle miii? (HÜLOOOOĞ)
    (volume nihayet azalır) (ve hızlı konuşur)
    Bakın bunları söyleyenler şimdi nerdeler?
    (HÜLOOOOĞ)(alkışlar)


    Bunların hepsini başbakanımız aydınlanma(turkish for illumination) operasyonu dahilinde yürütülen soruşturma ile sikko başkanın birinci dalgada içeri alınması ardından "içeri alınma görüntülerindeki vahşiliği meşrulaştırma" alt başlığı taşıyan AlgülümVergülümMerkezi açılışında panoptikon mimarinin ne kadar gayriucube olduğunu anlattığı cümleleri takiben dile geirmiştir.


    Sonuç olarak sikkobaşkandayanışmasının talebi şunlardır;

    Sikko başkan engellenmesin ve engellenmiş gibi hissetmesin.

    Sikko başkan bulanık suda net görmediği için yazı yazmaktan veya bazı unsurları konuya katmamaktan çekinmesin

    Sikko başkan tek olmaktan yoruluyosa ona online olarak yardımcı olacak 10larca insandan yararlansın

    Ama yazsın...

    Birden fazla teorisi varsa mukayeseli olarak hepsini yazsın.

    En kötü güvenilibilir olduğunu düşündüğü yazıları isimleri paylaşsın. Googleda ne konuda bişi aratsak Did you mean yiğit bulut did you mean telekinezi amınırzınıyurdunu

    YanıtlaSil
  78. dmx biladerden where the hood at dınleye dnleye 5 tane kopegımle senı takıp edıyoruz soyle o adnanada evınde sıkerım onu yada benım amınolu steroıdlı 5 tane dogoya yedırırım onu bısey olursada kaybedıcek bıseyımızyok sıkko nefesımız bedenımızden ayrılana kadar omuz omuzayız..

    YanıtlaSil
  79. Sikko , moruk bak sen şu yorumda kendini bişi sanıp salak saçma adamları siktiret onların yorumlarını okuman bile hata yazılarında haklı olduğunu ve yazılarının doğru olduğunu araştırığ bilen öğrenen adam lazım sana neyse konu dağıldı yorumunda şu 'cinlerle zihin kontrolü yapıyolar ve değrem tetikleyebiliyorlar' bu konular kafamı baya karıştırdı bunlar hakkında da bi yazı çok güzel olur yakın zamanda burdaki gözü açık insanların bu yazıya ihtiyacı var şimdiden saol moruk. Hadi gömdüm iyi yazılar.

    YanıtlaSil
  80. Yıl olmuş 2040 hala mektup yazılıyo aaaamk :D
    Şaka bi yana çok güzel yazı olmuş sikko beynini öpüyorum

    YanıtlaSil
  81. Yorumlara bakınca sen kendi çevreni zaten toplamışsın.. Sana ve düşüncelerine saygı duyuyorum, sen yanlışsın yada doğrusun demiyorum.. Sadece nasıl desem eksik var hacı.. bir yerde birşeylerde eksiklik var.. Yazdıklarının içerisinde hayatı, farkındalığı yüksek bir insanın ince ve küçük noktaları yakalayabilen ve anında çözümseyebilen bir kişilikte olduğunu anlıyorum.. Aslında senin zeka seviyen oldukça üksek ve psikoloji konusunda oldukça iyisin.. Fakat dediğim gibi istediğin kadar kelimeleri kurgulayarak,yazmadan söylemeden önce duyarak yaz nafile.. Aga eksiklik var, sende, senin yazdıklarında.. Bul onu.. Ama o zaman da birşeyini onun ile değiştirmen yada atman gerekecek.. Tek bir eksik var tek.. Saygılar..

    YanıtlaSil
  82. Sikkocuğum bebeğim Lady Gaga'mızın yepyeni şarkısı Applause çıkmış ve gözle görülür derecede masonik seksi semboller çakıyor bize sayende görür olduk ama bu sefer harbiden sıçmış sıvamış çok fazla var izlerken korktum. Bir el at bir gün ışığı tut bu işe çok korkuyorum

    YanıtlaSil
  83. 2013 görünümlü 2040:)

    http://deneyimlioyuncu.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  84. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  85. tespit ve üslupla yazının bacak arasına koymuşsun

    YanıtlaSil
  86. eee otporçu rabia işaretine ne zaman değinecen

    YanıtlaSil
  87. Malum GEZİ olaylarından sonra beyninin arka göt lobundaki gerçeklerini ortaya çıkarmıştır. Bu olay onun karekterini, cibiliyetini göstermiştir.
    Son Söz : AYNEN Gezi olayında olduğu gibi.
    Zaman, zamanı gelince herşey aziz bir kitap gibi . Ortaya dökecek.O gün yakındır.

    YanıtlaSil
  88. her zaman ki gibi çok yerinde tespitler yapmışsın Michael, yeni ve uzun yazın en kısa zamanda gelir umarım.bu arada lady gaga son klibi applause ile yılmadan usanmadan luciferian işaretlerine devam ediyor o kadar alıştık ki artık o işaretleri yapmadığı zamanlar da kıllanıcaz sanırım. ha bi de bu arada mtv wma da miley cyrus un performansını izlemişsindir sanırım. bu kızın ağzına sıçmışlar kendi öz ruhunu tamamen kaybetmiş ve bir reptilian (!!) :) tarafından ele geçirilmiş o dili o kadar çıkartmak normal insan evladının yapacağı bi iş değil zira :)

    YanıtlaSil
  89. tesadüfen keşfetmiş olsamda burayı son 2 gündür kesintisiz takip ediyorum..gerçekten çok etkilendim..yanlış bildiğim yada ordan burdan okuduğum şeylerin ispatlı şekilde yazılması tek kelimeyle süper..kendine has üsluba her ne kadar 3. yazıya geçtikten sonra alışmış olsamda gerçekten bilgisayar başından 1 dakika ayrılamadım:)..her yazıyı sindirerek anlayarak okuyorum..bizi bilgilendirmeye devam ediceğinizi umarım...ellerinize emeğinize sağlık!

    YanıtlaSil
  90. bırak beğenmeyi ağlayasım geldi usta

    YanıtlaSil
  91. Sikko Sihirbazlar Çetesi – Now You See Me filmine bi göz atarmısın

    YanıtlaSil
  92. sikko bir senedir takip ediyorum seni,7 yaşımdan beri bu işlerle uğraşan bir adamım kafamda bir sürü sikko bilgi var,ama benim sorularıma bu kadar has cevaplayabilen,başta din ve illüminati bir çok konuda beni sik kafalı masonların dediği gibi aydınlattın hacı,fikirlerimin de bu kadar örtüştüğü az insan vardır ha,harbi adamımsın,batı tarafından yıllardır kullanılıp,şimdi son kullanma tarihi geçmeye başlayınca kendini kahraman,mazlum ilan eden peşkeşçi eşbaşkan ve AKP'ye yaranamadın diye de moralini bozma,ki bozmazsın sikine takmazsın sen :)adam illa okuduğunuzu benimseyin demiyorlar ulan bir süzgecinizden geçirin diyor geçmiyosa zorlamayın saldırmayın ulan akbabalar.neyse hacı pek zamanı değil ama şu "bluebeam" yahudilerden üzeyir garih cinayetinden girip her bokun altından çıkan ishak alaton adlı masonikten çıkıp,bunların koçla,doğanla,israille,fettullahla ilişkilerini göz önüne sersen sonra da tayyip ağanın istanbul belediye başkanlığından beri kurduğu "dış temaslara" bir değiniversen süper olurdu,eşbaşkancı arkadaşlara da güzel cevap olurdu hadi eyvallah daha sık yaz sikko

    YanıtlaSil
  93. lan alıştırıp kaçmak var mı lan.zaten seyrek yazmaya başlamıştın artık hiç ses seda yok.ayıp olum ayıp

    YanıtlaSil
  94. panpa çok güzel yazmışsın eline koluna saglık. ama ne olur inci sözlükün
    gençliğimize ne yaptığıyla ilgili bir yazı yaz.

    YanıtlaSil
  95. ağlatıyon hacı ya beni iyiki seni keşfetmişim 7.okuyuşum bu çok iyi yazıyon be sikko

    YanıtlaSil
  96. yeni yazıyı bekliyoruz...

    YanıtlaSil
  97. selam michael , bir haftadır blog unun kesfetim . Yazdığın konuların çoğu hakkında epeydir araştırma yapıyordum. Ama inan senin kadar detaylı yazan birine rastlamadım bugune kadar. Sayfan resmen bağımlılık yaptı .Fırsat buldukça girip birşeyler okuyorum. Sana çok ama çok teşekkür ederim.

    Küfürü biraz daha az kullansan sanki daha mı iyi olacak :)

    Sevgiler,

    Özge

    YanıtlaSil
  98. yeni yazı ne zmn sikko herif

    YanıtlaSil
  99. Ne zamandir birseyler yazmiyorsun iyimisin?

    YanıtlaSil
  100. öldün mü kaldın mı haberimiz yok. az iki kelam yaz da yaşadığını bilek.

    YanıtlaSil
  101. http://sinanistdusunce.blogspot.com/ gel gel

    YanıtlaSil
  102. Bugün blogunu keşfettim hacı. Yemin ederim bağımlılık yaptı. Yazdıklarından bazılarını okudum, bu arada blogunu ekşi sözlükden keşfettim. :D "Gözleri Tamamen Kapalı" filmi için sözlüklerden fikir ediniyordum birisi link atmış, tıklayınca bağlılık yaptı. Adamın ettiği küfürler bile bağlılık yapıyor amk :D İlluminati ile ilgili konular, Hz. Mehdi, İsa ve Deccal ile bağdaştığından dolayı ilgincime gider ve sen de en iyi açıklayan kişisin. Tam benim kafadasın yani, yıllardır böyle birini arıyordum internette bulmak nasip oldu. :D Umarım normal hayatımda da böyle birine yada sana rastlarım hacı :D Bu arada uzun zamandır yazmıyormuşsun. Başına bişey mi geldi diyeceğim ama Twitter'da aktifsin. Yeni yazını bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  103. Michael, bir ara şu Mavi Işık hakkında da bir şeyler bulursan paylaşır mısın? Ya da ben mi gözden kaçırdım? Bir de şu var: http://www.youtube.com/watch?v=tFbRH-S2L94 Sevgilerle..

    YanıtlaSil
  104. sikkofield senle soyle bir muhhabbet etmek geçiyor içimden bi ben anlatıyım bi sen sonra susalım anlayalım birbirimizi saatlerce sezsiz kalıp konusmaktan daha cok cok zevk alalım...bakışarak anlayalım birbirimizi...

    ibne değilim bu arada :D

    YanıtlaSil
  105. Hacı öldürdüler mi seni nerelerdesin :) Napıyon ibiza adasına tatilemi gittin. Koy götüne rahvan gitsin diyip bıraktınmı bu işleri. Selametle, iyi olman dileğiyle...

    YanıtlaSil
  106. çok güzel tespitlerin olmuş... Rabbim ilmini arttırsın dostum..

    YanıtlaSil
  107. hacı hayyam gibisin ufaktan verdin verdin kaçtın,vizyonsuz kaldık kaynata hatrına ilgilen lan bizimle

    YanıtlaSil
  108. helal sikko başgan tespitlerin süper yeni yazılarını bekliyoruz..

    Rezzan Kiraz Burç

    YanıtlaSil
  109. Lan kaynatasız, masonların saldırısına mı uğradın neredesin?

    YanıtlaSil
  110. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  111. 51.bölge ve gizli silahları filan çok merak ediyorum umarım onun hakkında bir yazı yayınlarsın sikko.

    YanıtlaSil
  112. Merhaba michael, aşağıdaki linki bir incele istersen.
    http://anahtar.tv/2013/09/16/mitolojik-sir-israel/

    YanıtlaSil
  113. Hocam istersen sana Deep webten pdf sağlayabilirim bol miktarda :)

    YanıtlaSil
  114. aydınlanmışların kıyamet planı hızla işliyor , dünyanın sonu nükleer silahlar ve haarp ile gelecek,Allah kutsal kitaplarla insanlığı uyardı,ama öyle ya da böyle dünya şimdi kıyametçi psikopatların tam kontrolünde, hristiyan din tüccarları hristiyan dindarları" rapture" denen yalanla ,, yahudi din adamları hala bekledikleri mesihle , bizimkilerde mehdi yalanıyla kandırıyor ve kıyamete teşvik ediyorlar,aydınlanmışlar insanlığın bu saptırılmışlıkla veya inançsızlıkla yok olmasını hedefliyorlar , gerçeği biliyor ve saklıyorlar ,bakara 11-16 ayetlerini çok dikkatli inceleyin sonra 17. sureyi okuyun, tabi en doğrusunu Allah bilir ama 17. surede illuminati(aydınlanmışların)nasıl nurlarını kaybettikleri, saptıklarını açıklıyor olabilir. Bu sadece çok az bir bölüm ama bütün işaretler az bir zamanın kaldığını gösteriyor.

    YanıtlaSil
  115. 16 eylül'de Alexis adında bir adam katliam yapıyor ve hükümeti beynimi ele geçirdiler diye suçluyor. Doğruluk olasılığı nedir sikko? Bi araştırıp yazsana bunu...

    http://www.ntvmsnbc.com/id/25468704

    YanıtlaSil
  116. hadi be sikko nerdesin kaç aydır özlettin kendini

    YanıtlaSil
  117. Nerdesin Michkyy ? Gel lan ihtiyacımız var sana. Var mı öyle bağımlılık yaratıp soora cekip gitmek ?

    YanıtlaSil
  118. At gibi kaynanam var hacı.
    Gel artık a.k!
    Ne zaman yazacan!

    YanıtlaSil
  119. Son olarak hayranlarına müjdeyi verelim.
    Michael Sikkofield'ın ilk romanı çıkıyor nihayet.
    Artık ne kadarını Michael Sikkofield yazdı, ne kadarını Cemre bilemem. Okuyunca anlayacağız. Ama müthiş bir yapıt geliyor biliyorum. Bu arada roman yazmasa da konuğum olacaktı zaten.
    Hele de bu kadar beceriksizin kalem oynattığı alemimizde.
    Özel not; Kızlar, Cemre'niz Yay burcu (yükseleni Koç) ve bir sevgilisi var.

    http://www.takvim.com.tr/Yazarlar/arda_uskan/2013/08/22/michael-sikkofield

    YanıtlaSil
  120. Sanırım okuduğum en iyi yazılardan biriydi.

    YanıtlaSil
  121. bu ne lan kaynatasız http://www.takvim.com.tr/Yazarlar/arda_uskan/2013/08/22/michael-sikkofield

    YanıtlaSil
  122. Yazacaksan yaz şu yazıyı sende!
    A.k 1 yılda bir yazı mı olur.

    YanıtlaSil
  123. 1 yıl oldu cidden hadi cemre bekletme bizi :D

    YanıtlaSil
  124. memlekete nerimandan bol ne var.Hatta zaman zaman hepimiz neriman değilmiyiz.önemli olan neriman olduğumuzu kendimize itiiraf etmek.Sonra ne yapmak gerekiyorsa yapabilmek değil mi....bence mütiş özetlemşsin içimizdeki nerimanları

    YanıtlaSil
  125. sikko illuminaticiler mi düdükledi, tırstın mı birader? çizgiye devam ;)
    seninleyiz...

    YanıtlaSil
  126. 1984 ün son 30 sayfasından kopyala yapistir bakalım.

    YanıtlaSil
  127. Şu referandum hakkinda bi yazi bekliyoruz..

    YanıtlaSil

Bu blog'a yapılan her yorum, o yorumun sahibini bağlar. Ayrıca makaram sarı bağlar.

3. şahsa hakaret olmadığı müddetçe asla yorum silmem. "Bu yorum yazar tarafından silindi" ibaresi, eğer o yorumu yazan kişi kendi yorumunu sildiyse çıkar.