Okunması şart makaleler:

Tasavvuf ve Tarikatlardan Yeni Dünya Dinine: Bölüm 1 ve Bölüm 2
Komünizm, Kızıl Devrim, Sovyetler Birliği ve Şirketler
İnsan, Din ve Kuran
Bu da amme hizmeti: Okunması Gereken Kitaplar Listesi

Bir Başka Din: Tasavvuf kitabı çıktı; internet'ten sipariş etmek için kitapyurdu link'i.

YENİ: Youtube'daki hodor hodor konuşmalarım için buradan alalım.

13 Ekim 2013 Pazar

Neriman

Kapılar açıldı, ilk durakta metrobüse binen her insan gibi Neriman da hemen boş bir yer kapıp oturma gayesindeydi. Önündeki biraz ağır hareket eden emmiyi, Kevin Garnett'in perdelemesinden sıyrılan Kobe Bryant edasıyla şık bir vücut çalımı atarak geçti. Arkasındaki insanların kendisini sollamasına izin vermemek için dar koridorun tam ortasından yürümeye özen gösteriyordu. Ya ne yürümesi, bildiğin it gibi koşturuyordu Neriman ama bu esnada en çok "Ya biraz yavaş yaa" diye söylenen de o oluyordu. Sonunda boş bir koltuk kestirdi gözüne, oturdu. Devasa boyutlardaki çantasını dizinin üstüne koydu, cebinden kulaklığını çıkarıp kulağına taktı, hoş bir müzik eşliğinde pencereden uzakları seyretti. Az önce ortalığın amına koyan El Kaide militanı kendisi değildi, o şu an dünyanın en asil insanlarından biriydi. Yayıldıkça yayıldı Neriman, bir gün hiç kalkmayacakmış gibi oturdu.

İş dönüşü bu sefer otobüsü tercih etti Neriman. Ön kapıdan girebildi otobüse, fakat arka sıralara doğru ilerleyemedi zira otobüste adım atacak yer yoktu. Kimisi Neriman gibi ön kapıdan girememişti otobüse, mecbur arka kapıdan giren insanlar da vardı. Akbil basma yeri önde olduğu için akbillerini önlerinde kim varsa ona uzattı bu insanlar, "Elden ele dolaştırın da basıverin şunu" diye. O elden ele dolaşan akbil en sonunda Neriman'a uzatıldı, Neriman kendisine uzatılan akbil'e fizibilite raporu gören İhsan Emmi gibi boş boş baktı, elini oynatmaya tenezzül etmedi. Neriman'ın yanındaki adam daha uzakta olmasına rağmen akbil'i sahiplendi, "Ver birader ver" deyip bastı akbil'i. Neriman, bir gün hiç arka kapıdan otobüse binmeyecekmiş gibi kılını kıpırdatmadı.

Neriman neden bu kadar çok toplu taşıma kullanıyordu biliyor musun? Bir gün araba sahibi olabilmek için. Yani elbette bu kadar çalışıp bu kadar sabretmesinin tek sebebi bu değildi, fakat sebeplerinden birisi buydu. Sorun şu ki Neriman, kendi yaptığı işi bile düzgün yapamayan o insanlardan biriydi. Bu nedenle hep başkalarıyla arasını iyi tutmalı, özellikle kendisinden yüksek statülü insanlarla iyi geçinmeliydi. Yoksa kendi başarısıyla hiçbir boka varamayacağını o da içten içe çok iyi biliyordu. Önünde çok fazla seçenek yoktu Neriman'ın: Ya kendisine istediklerini verebilecek bir salakla evlenmeliydi, ya da biriktirmeliydi. İlk seçenek gerçekleşene kadar da biriktirmeyi tercih etti Neriman. Sanki bir gün hiç bitmeyecekmiş gibi biriktirdi.

Neriman, Cahit Berkay'ın müziklerini Turkcell reklamlarında kullanması için "Rezillik yea, yazık..." derdi. Veya Rutkay Aziz'in banka reklamında oynaması için "Ustaya yakışmadı" yorumunda bulunurdu. Zira idealist bir kadındı Neriman. Fakat iki gün önce kendisine "Aptal karı" diyen patronuna hiçbir tepki göstermemişti. Neriman ya kendisinin aptal bir karı olduğunu biliyordu ve bunun kendisine söylenmesini de vakur bir tavırla haklı bulmuştu, ya da para kazanmak zorunda olduğu için bunu sineye çekmişti. Konu başkalarının hayatı olunca idealist kesilen Neriman, iş kendisine gelince ne kadar da materyalist bir dalyarrak oluyordu. Doğrusu Neriman, sanki sıra hiç kendisine gelmeyecekmiş gibi ahkam kesiyordu.

Ofis arkadaşlarıyla nezih bir mekanda fasıla katılacaktı Neriman. Normalde hiç işinin olmayacağı kanun, tambur gibi çalgılar eşliğinde eğlenecekti. Bu, Neriman için nasıl da büyük bir kendini gösterme, "Ben buradayım!" deme fırsatıydı. Özenle süslendi, beline kadar açık bir sırt dekolteli ve derin göğüs dekolteli elbisesiyle etrafa gülücükler saçtı. Bir ofis arkadaşının getirdiği hoş bir çocukla gece boyunca sık sık kesişmişti Neriman, bu sebeple de o geceden sonraki birkaç hafta boyunca Facebook'una bakıp durmuştu "Acaba beni ekler mi?" umuduyla. Neyse, bir gün kısa boylu, bıyıklı bir adam adres sordu Neriman'a. Neriman o sikilesi kaknem suratıyla "Bilmiyorum" cevabını verdi, oysa gayet de biliyordu kendisine sorulan yeri. Madam Curie'ydi sanki bizim götü mantarlı Neriman, bir tebessüm bile etmemişti bu adama. Zira o namuslu bir kadındı, fakat bu kısa kollu gömlek giyen, bıyıklı, güdük adama karşı namusluydu. Bir gün kendisi hiç hor görülmeyecekmiş gibi hor gördü başkalarını Neriman.

Neriman ne tarih bilirdi, ne siyaset. Ne din konuşabilirdin onunla, ne felsefe. Hatta bu konuları es kaza ona açmaya kalksan ya seni idare edip konunun değişmesini beklerdi, ya da seninle alay ederdi. Zira bunlar hiçbir sike derman olmayan meselelerdi. Bunları öğrenmek için harcanmayacak kadar değerli olan vaktinin büyük bir bölümünü, fırsatlarla dolu Avon kataloğuna harcardı Neriman. Hatta dikkat çekmek için arada sırada futbol öğrenmeye bile çalışırdı Neriman. Tuttuğu takımdaki zenci futbolcuların yarrak boylarıyla ilgili iki ucuz espri yapınca nasıl da ilgi toplardı Neriman. Hayat buydu işte. Başka ne olabilirdi ki? Sanki bir gün hiç ölmeyecekmiş gibi yaşardı Neriman.

Derken en sonunda öldü Neriman. Öyle "vefat etti", "aramızdan ayrıldı" falan değil, öldü. En çok çocukları üzüldü bu duruma. Aslında Neriman anneleri olmasa, onun ölümüne hiç üzülmezlerdi, fakat ne de olsa anneleriydi. İster istemez insan kahroluyordu. Cenaze törenine katılan birkaç arkabası ve arkadaşı da üzülmüştü Neriman'ın ölümüne. Onlar da her ne kadar bunu kendilerine bile itiraf edemeseler de, sırf çok görüştükleri ve çok yakın oldukları için üzülmüşlerdi Neriman'ın ölümüne. Sırf duygusallıktan yani. Yoksa Neriman bu hayatta ne yapmıştı ki onun kaybına üzülsün insanlar? Ne sike derman olmuştu Neriman? Yıllarca yaşadığı şu hayatta toplasan kaç saatini başka insanların mutluluğu için harcamıştı Neriman? Cenaze törenine katılan diğer otuz veya otuz beş kişilik kalabalık ise "üzgün görünmeliyim" diye uğraşıyorlardı. Hatta bazıları "Ulan benim bu duruma üzülmem lazım ama üzülemiyorum, neden üzülemiyorum ya?" diye utanıyorlardı kendilerinden. Zira herkes biliyordu ki, tıpkı kendileri gibi Neriman da iyi biri olmak için değil iyi biri gibi görünmek için uğraşıyordu. Neriman zamanla unutuldu, bir gün karşısına çıksa "Merhaba" demeye tenezzül etmeyeceği Adanalı tarla işçisi Kara Bilal tarafından Neriman'ın götüne tıkanmak üzere toplanan o pamuklar toprağa karıştı. Neriman hiç ölmeyecekmiş gibi yaşadı ama sanki hiç dirilmeyecekmiş gibi öldü.

116 yorum:

  1. Selam kaynatasızlar. Bu aralar blog'u boşladığımı biliyorum ama bir süprüzüm olacak, onunla uğraşıyorum. Şimdilik klasman dışıyla idare ediverin. Haydin iyi bayramlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. Tek çözdüğüm kısım o göte tıkanana adanalı işçinin topladığı pamuk oldu.

      Sil
    3. Gece gece balkonda sigarayla telefonda okudum tüm mahalle duydu kahkahalarımı kaynatasız. Hemşerim Kara Bilal'e de senin şu güzel yazılarına da kurban olam sikko. Klasman dışıların bile yeter anam. Tüm metine sadece "Yarrak" yazsan yine kabulümüz sen yaz yeter amk. Kaynataya mübarek bayramlar.

      Sil
    4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  2. kendimi sorguladım yemin ederim.

    YanıtlaSil
  3. Rezerve

    www.kahveagzi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. Blogu boşlamak mı? Ulan orospu çocuğu kaç ay oldu sen buna boşlamak mı diyorsun siktirtme kaynatanı. Bak gene sinirden elim ayağım titredi. Bir de evlilik yıldönümünü unuttuğunu çaktırmamak için "sürprizime bayılacaksın ehiehi" diyen tepesi kel adamlar gibi süprüz var diyor. Neyse ben yazıyı okuyacam sen de siktir git yenilerini yaz demiştim ya yazıyı okudum ama fikrim sabit; siktir git yenilerini yaz.

    Ellerine emeğine sağlık canım çok güzel olmuş.:))):))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ipne güldürdün beni ama haklısın amk adam bayadır yazmıyor. bizi klasman dısı sikiyor piç :)

      Sil
    2. hahhaha aynen coni vaynen

      Sil
  5. Allah razı olsun sofi, harika bir yazı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sofi mi gerçekten :D mürşidi kim ola ? :)

      Sil
    2. Rahmetli Cafer Hoca'dır herhalde... ;)

      Sil
    3. menzile takılıyo galiba kurban

      Sil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. iyi yazıyon kaynatasız

    YanıtlaSil
  8. aga bi kitap yazsana be. metroyu,cenazeyi yaşadım yeminle

    YanıtlaSil
  9. Neriman hakkında söylenecek daha bir kamyon lafı vardı. "Kişiselleştirmemeliyim" diye düşündüğü için bu kadarıyla yetindi.

    YanıtlaSil
  10. Güzel olmuş vallahi, bu günün insanı biraz özeleştiri yapmalı. En başta ben yapmalıyım.

    YanıtlaSil
  11. Senin yazdıkların sikindirik kişisel gelişim kitaplarına bin basar lan. Güzel yazı oluş hafız, kaynatayı öptüm.

    YanıtlaSil
  12. Hocam okuduğum en güzel yazın bu, gençlere ölümü ve dünya hayatının ne kadar boş olduğunu anlattığın için Allah razı olsun.

    YanıtlaSil
  13. edit: seninle din hakkında konuşmayı çok istiyorum amk.

    YanıtlaSil
  14. Bunlar hiçbir sike derman olmayacak meselelerdi yazısını okuyunca beynimdeki anti sübliminal zeka programı harekete geçip uyarıda bulundu ve korku içerisinde ilk mesajımı "hacı sen napıyosun ya" mırıltısıyla dile getirmek istedim. Dikkat et maykıl lan, ya bu dinin hiçbir ...e derman olmayacağı cümlesi bilinçaltıma işleseydi? Dini bütün biriyim la ben, napardım yoksa ben!!

    YanıtlaSil
  15. Bu nerimanların bir gün anne olucağı gerçeği çok korkutuyor beni.Düzgün kız olmamasına alıştım.Evliliği iş anlaşması gibi görüp duygusallıktan dem vuranlardan gına geldi.Ellerindeki 3 4 seçenekten en ''gelecek vaadedenini'' okeyleyenlerden.Yoruldum lan bu amına kodumun toplumundan.Mücadelesinden.Napalım sikko nerelere kaçalım

    YanıtlaSil
  16. desene neriman sıçtı peki ya biz ?

    YanıtlaSil
  17. '' Kevin Garnett'in perdelemesinden sıyrılan Kobe Bryant edasıyla şık bir vücut çalımı atarak geçti.''

    olum süpersin yine.

    YanıtlaSil
  18. Ya hacı bırak bunları gel semerkanda

    YanıtlaSil
  19. Yalnız cidden kızın özgürlüğüne müdahale etmişsin biraderim, bırak ne dinlerse dinlesin.

    YanıtlaSil
  20. Harikasın amına koyduğum

    YanıtlaSil
  21. sikim gibi olmuş bu ne amk. sen iyice mallaştın adam gibi bir şey yaz amcık

    YanıtlaSil
  22. hah işte yaz kaynatasını siktiğim, boşlama şuraları

    YanıtlaSil
  23. Entel sosyologlara güzel kapak olmuş. Bizim sikimsonik insan tiplemeleri ancak böyle anlatılır. Helalin var lan, klasman dışına çıkma sakın.

    YanıtlaSil
  24. ''Fırsatlarla dolu Avon kataloğu.''

    Süpriz çabuk gelsin boku çıktı ama harbi.

    YanıtlaSil
  25. yazını oldukça beğendim üstat ,biraz dini konulara girmenide istiyoruz

    YanıtlaSil
  26. 2 Ayda bir yazı yazacaksan siktir git amk bekliyoruz ibne

    YanıtlaSil
  27. Blogu kontrol edip duruyorum. isinin basina don sikko.

    YanıtlaSil
  28. yazı yazdığın için teşekkür ederim hocu. sen yazı yazınca çocuk gibi seviniyom amk.

    YanıtlaSil
  29. yeni yazıyı görünce ne kadar sevindiysem klasman dışı olduğunu görünce o kadar üzüldüm lan. genede sikmişsin bütün neriman suratlıları.

    YanıtlaSil
  30. Rol yapma konusunda yazdıklarının tokat izi geçmeden bir tokat daha attın moruk.Kalemin sen yaşadıkça daim olsun.

    YanıtlaSil
  31. İki aydır hergün bloğunu ziyaret ediyorum yeni yazı geldi mi diye mükemmel bi yazı olmuş yine ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  32. ben bi bok anlamadım güçlü gel.

    YanıtlaSil
  33. yine süper yazı olmuş... koyu muhabbetlerde mutlaka senden bahsediliyor sikkofield...hem gülüyoruz hem düşünüyoruz...saygılar...

    YanıtlaSil
  34. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  35. Senden 1-2 tane klonlasak ya. birisi vekilsiz meclise gelirdi, birisi sürekli araştırma yapadı diğeri de 2-3 günde bir klasman dışı attırırdı.

    YanıtlaSil
  36. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  37. anlayabilene çok anlamlı bir yazı düşündüren bir yazı ellerin dert görmesin yeni yazılarını bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  38. Aklıma İvan İlyiç'in Ölümü ve Bir Bilimadamının Romanı: Mustafa İnan geldi yazıyı okurken.
    "(...) hiç ölmeyecekmiş gibi yaşamak; lakin sanki hiç dirilmeyecekmiş gibi ölmek." İşte Neriman tiplemesinde beyhude yaşamlar süren ve kendini kandıran insanlar hiç dirilmeyecekmişçesine aramızdalar ve onlar hiç ölmeyecekmişçesine hayatlarını beyhude yaşamlar, normlar, ve yanlış temayüller doğrultusunda idame ettirecekler. İşin kötü yanı ve bütün sorunların doğumu; hepimizin aslında zaman zaman Neriman gibi olduğumuzun, hatta Neriman'ın ta kendisi olduğumuzun farkında olamayışımız ve çuvaldızı kendimize batıracak cesareti izzet-i nefsimizde bulamayışımızda sanırım.

    Andolsun asra ki, insan biteviye hüsran içerisindedir velhasıl.

    YanıtlaSil
  39. helaaal tanidik bir cok kisi gecti gozumun onunden yaziyi okudukca :)

    YanıtlaSil
  40. Etrafımda ne kadar çok Neriman olduğunu fark ettim şu an.
    Ot gelip saman gitmek bu olsa gerek

    YanıtlaSil
  41. I'm a Neriman!

    YanıtlaSil
  42. lan etrafımdaki insanlara Neriman diyecem bundan sonra. toplumu çok iyi özetlemişsin helal.

    YanıtlaSil
  43. Yine döktürmüşsün ,ağzına sağlık sikkofield...

    YanıtlaSil
  44. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  45. Ulan sonunda amına koyayım 2 ay olmuştu

    YanıtlaSil
  46. şimdi düşündüm de ne çok Neriman var la ülkemde. hatta istanbul'un yarısı Neriman lan. ah Neriman ah ulan.

    YanıtlaSil
  47. Çok beklettin hacım,
    ancak tatlı bir noktaya parmak başmış olduğunu bir de ben belirtmek isterim ki "Keşke daha uzun olsaydı..." dedirten bir yazıydı. Bir dahakinin daha yakın aralıkta bulunmasını bekliyorız

    YanıtlaSil
  48. Amk adam burda nerimana kufredin, olm ne iyi adam misim lan ben diye kendinizi tatmin edin diye yazmiyor.sorgulayin kendinizi benim icimde de nerimanlik var mi diye.neyse bi sike derman olmus gibi konustum ama kb yin.hadi iyi bayramlar

    YanıtlaSil
  49. vay arkadaş süper şeyler yazmıştım prodsüdürü tamamlamadan yazmışım profili tamamlamaya gidip geldim bir bok kalmamı yazdıklarımdan yahu bir uyarı olmalıydı önce bu boku şu boku yap sonra yaz diye ben şimdi nasıl yazayım tekrar ez cümle sikko ikiz kuller ve cubrikten sonra takip edilesi olduğunu düşündüm ve buradayım senin numaran nedir biliyor musun ifadelerin dostum yoka nerimanı herkes biliyor ama ifade edemiyor ederken zıçıyor yada ,şunun gibi cmylmz espirilerini yapanlarla dolu etraf ama o adam yapınca solan yıkılırken arkadaşımız yaptığı zman espiriye acıyoruz espiri faili meçhule kurban gidiyor...işte sen bunu iyi beceriyorsun ifadeler ve zamanlama harika sanki baharatçı dükkanı gibisin azıcık ondan azıcık bundan iyi koyuorsun okuyan şifa buluyor:))) bana çok uzak değilsin küfürleri bir kenara koysak sanki aynı mahallede büyümüş gibiyiz yaşım 38 ort karadeniz sahil kasabası seninle din siyaset tarih konuşmak isterim zaman zaman buralarda olacağım tekrar hoşgeldim

    YanıtlaSil
  50. Kendimi tekrar sorguladım sayende. He bide sayende dert sahibi oldum sikko :) haberleri izlemek çoğu zaman içimi acıtıyo. Ama olsun, çoğu şeyi bu blogtan öğrendim. Ellerine sağlık. İyi bayramlar...

    YanıtlaSil
  51. Dur yazayım yarı ölümle buluşmadan Üste bir yazı var '' Tası tarağı toplasam köyemi gitsek hacı yeaaa'' diye şuan istanbulda 30 derecede evde donla oturuyorum aklıma çoçukluğum geldi 5 metrekare bir ahşap oda da büyüdüm aslında ev şato gibi bizi ilgilendiren alan oda ,nedeni soba sadece orada yanıyor yani oda dışında kış içeri girmiş hemen odanın kapısında bekliyor zaten kapıya yaklaştığın an anlıyorsun,siyah beyaz tv de istiklal marşı okunana kadar beklerdik ,son çiş ritüeli en korktuğumuz andı nasıl altıma kaçırmıyorum kendime şaşıyorum ama her zman dayanamzdık işte boku yediğimiz andı gaz lambası sağa sola yalpalayarak tavanda deve dönüşürdü yavaş gitsen vallahi buz adam olur 2 gün kaynar su dökseler çözemezlerdi 2 sn de wc wc değime bakmayın biz ozman abdeslik derdik:) orası şöyle bişeydi ayaklar yarım metre açılır çömelinir o soğuk ayaz önce deliğinden içeri girer az önce sabahtan beri yana sobadan depoladığın sıcaklık 1 sn de yok olurdu vuvvv diye bir rüzgar ananı zikiyim dedirtir sonra pat pat sesini 2 sn sonra duyardın yazları vuck vuck olarak duyulur olması sıvılaşmasından bizim bok aşağıya buz parçası olarak inerdi be hala 2 günde bir wc çıkıyorum anlayın yani,kolay olan kısım bitti şimdi damacanayla buz tutaya yakın suyu eline sürüp alum yere taharat yapacaksın va arkadaş sonra elini yıkaması da var parmaklar mor dahası zaten mor olan alanlar mosmor hayda koştur gaz lambasında gaz bitiyor vallahi odayı bulamazsı senide evde kimse bulamaz donarsın kalırsın odaya girince yarım saat dişelrin birbirine vurur sonra yatma zamanı....devamı istek olursa yazarım yarın bayram kaynatasızlar sizi:)) herkeşe iyi bayramlar balık yiyin teşvik edin devamını
    nerimana bağlarım gerekirse :))

    YanıtlaSil
  52. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  53. Kabala ile ilgili yazı yazsan;internette kabala ile ilgili az bilgi var çoğuda taraflı diye düşünüyom.

    YanıtlaSil
  54. https://www.youtube.com/watch?v=tTOS0eakt_o okurken dinleyin hande yener-naciye

    bu arada cemre kitabına para veremeyiz blogu boşlama buraya yaz

    YanıtlaSil
  55. kişilere çok takılıyorsun.

    YanıtlaSil
  56. Süprüzün KİTAP olsun sikko."Geçmiş Bayramınız kutlu olsun" niyetine :D

    YanıtlaSil
  57. aga harbidende boşlama şurayı ya bukadar kişi bekliyo bak. hayatımda spor gazetesi hariç hiç bişi okumadım ama senin yazılarını inan baştan sona okuyorum çok ilginç. adamsın ne diyim.

    YanıtlaSil
  58. kabala ile ilgili yazı bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  59. Neriman gibiler iste dünyanin en orospucocugu insanlari.

    YanıtlaSil
  60. Güzel bir yazı olmuş, tşk iyi bayramlar :))

    http://nedimyemek.blogspot.com/ - üye olurmusunuz lütfenn :))

    YanıtlaSil
  61. Senin bu karakter analizlerine hayranim maykil iyi gozlemcisin vessela guzel yazi eline saglik
    Ayrica kilpacino harbiden kil bi tipsin belirtmeden gecemiycem

    YanıtlaSil
  62. çok sikkefik bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
  63. "Neriman neden bu kadar çok toplu taşıma kullanıyordu biliyor musun? Bir gün araba sahibi olabilmek için." Toplu taşımaya binmeyip de ne yapsın beynini siktiğimin salağı, her gün taksiyle mi gidip gelsin? Sen evde osura osura yatmaktan işe/okula gitmenin nasıl birşey olduğunu unutmuşsun herhalde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne söylüyormuş peki çok zeki arkadaşım? Toplu taşıma kullanma nedenini araba almak istemesine bağlıyor işte açıkça. Sen bana birşey açıklayacağına siktir git annene neden doğumda oksijensiz kaldığını sor.

      Sil
  64. çok sanatsal bir yazı olmuş yazar burada gümünüz toplu.... ööhehe
    ellerine sağlıklık gadasını aldığım klasmanına dönsen çok süper olucak kanımca:)
    elleri öpülesi kaynatana selamlar :))

    YanıtlaSil
  65. Güzel yazmışsın tebrikler fakat burada gülünecek ne var onu çözemedim.Gerçekten hayran kitlen -15 yaş....

    YanıtlaSil
  66. nerimanla ortak noktalarımın olması beni utandırdı :(

    YanıtlaSil
  67. Benim gibi siteye ara ara girip yeni makale görünce hemen okuyıp ardından sağdaki google reklamlarından birine tıklayanlar varmı aranızda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok ben reklamlara tıklamam o zaman sitenin kalitesi düşer.. Sanki bu siteyi reklamlardan para kazanmak için açmış olur sikko ve ben sikkoya böyle birşey yapmam yapamam. Çünkü onu belli etmesem de seviyorum BEN.

      Sil
  68. sikko son yılda sakinleştin kardeş , bırak nerimanı merimanı da dünyayı kurtarmaya kaldığın yerden devam et :D

    YanıtlaSil
  69. Ama sikko neriman seni fena zıbartmış zamanında ne içlenmiş benim çirkin sikkom şu kendimi sorguladım diyenlere de acayip uyuz oluyorm, lan ne çabuk etkileniyorsn arkadas

    YanıtlaSil
  70. bu ne biçim yazı pü amına koyayım

    YanıtlaSil
  71. freestyle mıydı bu ? O yee man o yeee , sana puanım dohuz kanka :):)

    YanıtlaSil
  72. Tanidigim ne cok neriman var mış meğer

    YanıtlaSil
  73. Birde senin daimi takpçilerini analiz etsen, gözlemlesen nasıl olur? Küfür yazmayan kimse yok sana, sevdiklerinden ettiklerinden şüphem yok tabi inanmıyorsan sor :) hani, bilgili görünmek için kitap okuyan insanlar gibisiniz. Sen ölünce cenazene kaç kişi gelecek sanıyorsun, yada gelenlerin kaç tanesi dua biliyor olacak ve sana dua edecek? Gözlem-Farkındalık bunlara sahip olan insanların en büyük hatası kendilerinin zeki olduğunu ve etrafındakilerin ise aptal olduğunu, ne olursa olsun onların kendilerini anlamayacaklarını, bilge bir gülümseyişle destekleyerek yaşarlar.. Peki sen ne yaptın bu hayatta kendinden başka kimlere iyilik yaptın. İllimunatiyi anlata anlata insanlara hazmettirdiğinin ve aslında olnara hizmet ettiğini anlamadığımızı mı sanıyorsun? Şimdi ben size xc12 diye bir örgüt var desem "yav bi sie oradan " edasıyla karşılık verrsiniz yada parantez içinde ki cümleyi aynen yazarak bilge gülümseyişine gerek kalmadan tatminkarlık yaparsınız. ama ben size xc12 yi bu site gibi yazsam yazsam yasam o zaman ona inanır ve onun büyüklüğünü gücünü kabullenir ve böyle grubu siz oluşturmuş olursunuz.. Sen işini yapıyorsun ona lafım var. Neden insanları iyiye yönlendirmek için onlarla oynamıyorsun? Neriman hayatında kaç kere namz kılmış, yaptığı günahların farkına varmış tövbe etmiş.. Bunlar yokmu senin ütopyanda? Hele birde pc başına geçip ilk yazmaya başlayıncea yakılan ilk sigaranın keyfi nin tersi gibisn... Mesela senin takipçilerinden kaç tanesi arkadaşlarının da senin takipçin olmasını isterler? Mezler, çünkü o zaman bir farkları kendilerine ait bu dünyanın anlamının kalmayacağını düşünürler.. Demem o ki, rengin aslında çok belli ama renkkörü olan insanlara yinede anlatmak gerek renkleri.. Yani demem o ki, Allah Neriman a Rahmet etsin.. :) gülücük-ilgi dikkat ...

    YanıtlaSil
  74. Sorun herkesin şair, herkesin artist herkesin yazar olmaya başladığı zaman başladı. Dikkat edersiniz etkili konuşmak isteyen herkes artık iyi bir yazarın betimlemeyi nasıl yaptığına bakarak onun gibi yazıyor. Yok efendim ; evde oturuyorum demek istiyor hani söylemesi yazması gereken bu kadar basit ama yooookk o ne yapıyor bunun yerine bilge bir tavır takınarak, uyuyan dev uyanmış misali, çekilin uleyn bir tavırla bunun yerine; "evde sarı lamba nın yandığı ve arasıra cızz diye ses çıkardığı, pijamalarımı giydiğim ve üste giydiğim tişörtün belimi az bir şey açmış olmasına aldırış etmeden, deprem olsa yerimden kımıldamayacak bir evde elde kumanda gözlerim yarı kapalı bir şekilde hayttan bıktığımı söylemekten bkmış bir halde oturuyorum" demek daha tatlı ve etkileyici geliyor..

    YanıtlaSil
  75. kardeş sende mi? köyde sattığın tarlanın parasıyla şehre gelip kapitalizmin pençesine düştün halbuki tarladan topladığın buğday yetiyordu köy yerinde. Ne var yani illa sonu para için mi olmalıydı? Valla ben sana yakıştıramadım o kadar emek ettiğin şeyleri para ile satacaksan boşa okumuşuz seni. hergün buraya yazıp bir dünya küfür ettiğin insanlardan hiçbir farkın yokmuş madem yazdıklarına bu kadar emek ettin açardın bir bağış sayfası herkes elinden geleni yapardı(dilencilik olarak algılama emek karşılığı bu) ama kitap yazıp herkese ulaştırmaya çalıştığın fikirleri artık herkes için değil sadece sikimsonik çevrelere peşkeş çekmek için yayarsın. "Tası tarağı toplayıp köye mi yerleşsek hacı yeeaa." diyen adama bak...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen katılıyorum. Maşallah sikko, güya kötü insanların karşısında ve bizim onlar karşısında uyanık olmamızı söylüyor. Ama gerçekte olan sikko tamemen onları bize anlatmak ve sindirmek. Hani gerçekte sikkonun anlattığı insanlar topluluklar hiç bir güce sahipolmasa bile sikkonun anlattıklarından sonra bizim kafamızda çok güçlü oluyorlar. Yani onlara yapılacak en büyük iyiliği aslında sikko yapıyor. Bizde yiyoruz afiyetle.. Kim aga kim, illimünati,rockafeller,rothchlds kardeşlik grubu vb.. bunlar kim ha? Sen bunları anlatmayana kadar bunları bizlere deşifre EDİYORMUŞ GİBİ anlatmayana kadar bunların ne kadar gücü vardı? Hangi yurttaşım bunların güçlü olduğunu sanıyordu? Ama seni okuyan herkes onlara bir güç verdi aklında, bilinçaltında. Ulan yarın bu adamlar bizim karşımıza çıksa bir İllimünatiyiz dese, biz "bizde sizi bekliyorduk gözümüz yolda kaldı" demeyecekmiyiz? peki bunun sebebi bunları bizlere gösteren bizlere güçlü gösteren kim* Sen değil misin? Ne var sanki gözlemciğili iyi olan tek insan senmisin sikko? Bu insanları laf cambazlığı ile yönlendirmeye çalışmaktan utanmıyor musun? Peki Tamam ulan o zaman burda bu insanları grupları anlatacağına bizlere ne yapmamız gerektiğini, bunlara karşı neler yapmamız gerektiğini anlatsana ya. ha? Olmaz demi? O zaman sana ihtiyaçları kalmaz. Şimdi bizler Müslümanım diyen ve öyle yaşamayan insanlarız-işte bu onların bir tezgahı bunu sende biliyorsun. Peki insanlara namaz kılmanın gerçek Müslümanın nasıl olması gerektiğini anlatsan da, daha iyi olmaz mı? ona bakarsan bende sana şeytanı anlatayım çok mu zor, bir site kurayım ve şeytan hakkında yazılar yazayım. Peki sana sizlere arkadaşlar hepinize soruyorum. ben 100000 sayfa şeytanı anlatsam mı daha iyi olur? Yoksa kalkıp 2 rekat namaz kılsam mı ? Cevap belli,, Hep söyledim ve tekrarlıyorum. Sikko onlara hizmet ediyor ama tabi çıkıpta ben onlara hizmet ediyorum onların adamıyım diye açık açık söylemez sizde biliyorsunuz. İşte sikkonun yaptıklarına bakarsanız İllimünati denen çapulcuları anlamış olursunuz. Bunlar kendilerini güçlü olarak anlatan anlattıran göstermeye çalışan aciz insanlardır. ama bakın şimdi bu siteyi okuyanlar aklında ne kadar güçlü ve eli kolu uzun bir grup görülüyor değil mi? UYANALIM arkadaşlar. Bu siteyi takip edin okuyun ama yazılanları almak için değil, tam tersine bunların ne yapmak istediklerini nasıl oyunlar kelime oyunları sergilediklerini görüp uyanık olmak için. Allah büyük ve O'na güvenin ve olmanız gerektiği gibi yaşayın. Ölüm geliyor ölüm.. Lütfen kendinize kötülük yaparak yaşamayın. Bakın ben 15 senedir hergün içerdim ve ne içtiğimi ben bile hatırlayamazdım her şeye girdim. Fakat sonunda iyiyi ve kötüyü göreildim. Şu an namazımda niyazımda Allah yolunda elimden geldiğince azim ile sabır ile çalışıyorum. İnşallah sizlerde bir gün uyanırsınız. geç olmasın ama..

      Sil
    2. Abim herseyi sikko dan bekliyosun adam zaten ne yapmamiz gerektiğini soylese senin yaptiginin ne anlami kalir adamin hedefledigi nokta çözüm degil dusunmek dusunmek ya dusunen sorgulayan adam her birseyin cevabini kendi basina bulabilir yaradan diyosun yaradanbu yaziyi algilayabilen herkese ayni algiyi vermis .. iyi yolu buldum diyosun bak demekki bulunabiliyomus...

      Sil
  76. Sikko bizi diskoya götür.. Ya da otur efendi efendi yaz şuraya ağaç olduk bekleye bekleye

    YanıtlaSil
  77. Dikkatimi çeken yorumları yapanlar içinde hiç kimse kendini neriman olarak görmemiş hep o kıh kadın diye hitap etmiş. Ben bir parçada olsa nerimanlık yapmışım dedim. Millet olarak alıştık ya her zırtıpırıkı olaydan eğlence çıkarmaya...

    YanıtlaSil
  78. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  79. lan hala adamı küfredio diye eleştirenler var ya şaka gibi

    YanıtlaSil
  80. beşiktaş sarıyer minibüsleri neriman dolup taşıyor ve bu sabah büyük patlama yapıp hepsine ayrı ayrı nerimanlık yaptığım için vicdan azabı çekiyordum kiii... bunu okuyup rahatladım sağol yefrum. hee bi de çok güldüm bilhassa girişteki metrobüs kaplanına :D

    YanıtlaSil
  81. durmak yok sikko yazmaya devam zira hala kafası basmayan sığırlar var kafalar basana kadar yaz sen:)) kaynataya selamlar...

    YanıtlaSil
  82. ah be sikko yazsan artık bişeyler bu arada az biraz göz atın kaynatasızlar http://ruhsaljurnal.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  83. Arkadaşın biri nerimanı tanıyomusunuz nasıl tanımazsınız diye dolaşıp duruyodu şimdi anlaşıldı :)

    http://felsefemutfagi.blogspot.com/

    burda da ben bişeyler yazıp çizmeye başladım naçizane

    YanıtlaSil
  84. ülliminatiyi çökerten adama bak hele sıfat olan "idealist"(ülkücü manasındaki) kelimesinin zıddı materyalist oluyormuş yetiş ya üllümünati

    YanıtlaSil
  85. kıtap bok gıbı hacı adam roman yazmış amk bende sandım bızı aydınlatacak hayatımda ilk kez kitaba para verdim 18tl binpişman oldum..Amk nefret ederım benzetmelerden tasvirlerden ben bilgi istiyorum roman değil tek şu marsdaki faiz olayını beğendim hacı

    YanıtlaSil
  86. İyi biri olmak yerine, iyi görünmeye çalışmak ...
    Hiç ölmeyecekmiş gibi yaşayıp, hiç dirilmeyecekmiş gibi ölmek ...
    İnsanlar arada kendilerine dışarıdan şöyle bir bakmalı.

    YanıtlaSil
  87. sikko bak tabir yerindeyse ananın amı kadar önemli bi konu var sana ezelle ilgili bi mail atmıştım , o adresten ulaş bana cidden cok önemli ve psikopat olduğun için bakıcağını umuyorum.

    edit = konu ezel değil başımdan 1 saat önce birşey geçti

    YanıtlaSil
  88. Elinize sağlık teşekkürler

    YanıtlaSil

Bu blog'a yapılan her yorum, o yorumun sahibini bağlar. Ayrıca makaram sarı bağlar.

3. şahsa hakaret olmadığı müddetçe asla yorum silmem. "Bu yorum yazar tarafından silindi" ibaresi, eğer o yorumu yazan kişi kendi yorumunu sildiyse çıkar.