Okunması şart makaleler:

Tasavvuf ve Tarikatlardan Yeni Dünya Dinine: Bölüm 1 ve Bölüm 2
Komünizm, Kızıl Devrim, Sovyetler Birliği ve Şirketler
İnsan, Din ve Kuran
Bu da amme hizmeti: Okunması Gereken Kitaplar Listesi

Bir Başka Din: Tasavvuf kitabı çıktı; internet'ten sipariş etmek için kitapyurdu link'i.

YENİ: Youtube'daki hodor hodor konuşmalarım için buradan alalım.

29 Aralık 2013 Pazar

1984

Merhaba kaynatasızlar, okuyun.

George Orwell’ın 1984 romanını bilirsiniz, ismi 1984 olan bu roman 1947-48 yıllarında Orwell tarafından yazılmış ve hem bugünü, hem geleceği anlatmıştır, 65 yıl öncesinden yani. Nişantaşı’nda bir dilim limonlu keke 20 lira ödeyebildiğini insanlara duyurma gayretinde olan ve bu ispat çabasını siktiğim at ağızlı Selinsu’nun “abi çok iyi yaa” yorumu yaptığı bu kitap, aslında üzerinde çok ama çok fazla “düşünülmesi” gereken bir kitaptır.

Orwell’ın kendisi eski bir komünisttir, ardından da bir süre öyle görünmeye çalışmıştır. Okumayanlar için çok kısa bir özet geçeyim,  1984’te (kitapta yani) karanlık bir gelecek anlatılır ve insanları gözetleyen kameralardan tut, sürekli birbirine benzeyen aptal şarkıların belirli bir grup tarafından yazılıp popüler edilmesine, insanların konuşma dilindeki kelime sayısının sürekli azaltılmasına ve insanların daha hangi başka yollarla uyutulup kandırıldığına dair bir çok detay bilgiyi içinde barındırır. Zaten Selinsu’yu şaşırtan da tüm bunların daha o yıllarda tahmin edilmesidir. 1984 romanında komünist bir dünya vardır ve bu komünist dünya 3 büyük devlete bölünmüştür. Şu an nasıl ki 200’ün üzerinde ülke varsa dünyada, Orwell’ın romanında da dünya üzerinde 3 ülke vardır. Bu ülkeler Amerika kıtasını sembolize eden  Okyanusya, Avrupa ve Asya’nın bir kısmını sembolize eden Avrasya ve Uzakdoğu’yu sembolize eden Doğuasya'dır.

Orwell’ın bu dünyası, “tek dünya devleti”ne geçiş sürecinde olan bir dünyayı anlatır, yani komünistten ziyade "sosyalist" dünyayı anlatır desek daha doğru olur bu açıdan. Şimdi kitaptan çık, gerçek tarihe gel: 1973 yılında David Rockefeller ve Brzezinski “Trilateral Komisyon”u kurar. Rockefeller ailesi şu an “dünya baronu” denilen ailelerden biri olup, dünyadaki petrol ve bankacılık pazarına önemli ölçüde sahip olan pagan inançlı bir ailedir: Brzezinski ise yıllardır bu güruhun akıl hocalığını yapan adamlardan birisidir, öyle ki en son Arap Baharı’nın tasarımcılarından birisi de Brzezinski’dir.

Trilateral Komisyon, tek dünya devleti uğruna çalışan dünya baronlarının kurduğu onlarca alt teşkilattan birisidir. İsmindeki “Tri”den de anlayacağınız üzere bu yapılanma “üç” ayaklıdır. Trilateral Komisyon; New York Borsası, Londra Borsası ve Tokyo Borsası’dır. Dünya baronları dünyayı üç ana pazara ayırır: Amerika, Avrupa (+ uzantısı olan bir kısım Asya) ve Uzakdoğu.

1973'te kurulan Trilateral Komisyon ile 1948'te yazılan 1984 kitabı aynı sınırları çizmiş ve aynı oluşumdan bahsetmiştir.

Zira Orwell kitabında bize semboller vasıtasıyla gelecekteki planı anlatır. Dünya yıllar öncesinden üç pazara bölünmüştür, tıpkı Orwell’ın sınırlarını eliyle göstererek böldüğü gibi. Dünya insanlarını kontrol altında tutma planı bir grup tarafından tasarlanmıştır, tıpkı Orwell’ın anlattığı gibi. Dünya insanlarının %85’i sefil, %14,999’u orta halli, geri kalan çok ufak azınlığı müthiş servet sahibi olacaktır, tıpkı Orwell’ın yazdığı gibi. Ve en kötüsü, bu gerizekalı %99,999 mutlu olduğuna inanacaktır. Tıpkı Orwell’ın bizi uyardığı gibi.

Yeni Dünya Düzeni diye duyurulan tek dünya devleti ne kapitalist olacak, ne de Marx’ın anlattığı şekilde komünist, zira ikisi de yetersiz. Tek dünya devleti kapitalizm ve komünizmin kırması olacak ve bu karışım daha çok komünizm ağırlıklı olacak. Orwell, bilgi sahibi içeriden bir ajan olarak (entel deyimiyle "insider") insanları uyarmaya çalışmıştır.

Orwell komünist olarak bilinir fakat bir komünistin 1984 gibi bir kitap yazması takdir edersiniz ki imkansızdır. George Orwell bir yere kadar belki de samimi bir komünistti, fakat o da bir “insan”dı ve dönen dolabı fark etti. Çürük çarık devam eden kapitalizmin panzehri diye sunulan komünizmin nasıl bir yanlış ve önceden tasarlanmış bir plan olduğunu anlattı. Komünizme bir geçiş aşaması olan sosyalizmin hem dayatmacılığını, hem de bir proje oluşunu sana anlattı.

James Bond’un yaratıcısı Ian Fleming, Eyes Wide Shut’ı çeken Kubrick, 1984’ü yazan George Orwell, hepsi bu işin içinde yer sahibi olup, dönen dolabı fark eden ve insanları basın/medya yoluyla uyarmaya çalışan insanlardı. Seslerini duyurdular zira bir seçim hakkın ve kendi kapasitende etki yaratma hakkın daima vardır bu hayatta.

Karşısında saygı duruşuna geçeceğin trilyonerler var ya, onlar tuvalette götünü silerken göt kılları arasına yapışan o tuvalet kağıdı parçasını eliyle koparan adamlar olum.  Ufacık bir iç hesaplaşmada makamından olan bakanlar, kodese giren euro milyarderi işadamları varken, sen görmüyor musun kimsenin bu dünyada mutlak hakim olamayacağını? Bu plan sahipleri de mutlak hakim değil.

Bir şeyleri değiştirme şansın ve seçim yapabilme hakkın daima var.

Allah’tan başka kimse mutlak hakim değil bu dünyada. Allah’a inanmıyorsan da şunu unutma, hiçbir yaratık bu hayatın mutlak hakimi olamaz.

Bu arada birtakım notlarım olacak, isteyen kurcalasın:

Brzezinski’nin “Between Two Ages” adlı kitabından kesitler:



Kapitalist zannedilen Brzezinski şunları söyler bu kitapta: “Marxism çağdaş anlayışa en uygun öngörüdür” ve bununla da yetinmez, komünizmi sık sık over.





"Gelişmiş milletler hedefi, tek dünya hükümeti hedefinden daha az tutkulu olsa da daha ulaşılabilirdir." Özetle; burada nihai hedefinin tek dünya hükümeti olduğunu, fakat pratikte bunun zor olduğunu söylüyor. Plan da bunun aşama aşama olacağı doğrultusunda zaten.


"Batı Avrupa, Japonlar ve Amerika'nın ortak bir hedefle bir araya gelmesi, küresel işbirliği açısından çok isabetli olur" diyor Brzezinski. Kendisi Orwell ile aynı şekilde 3 pazara bölüyor dünyayı ve bunun küreselleşme açısından ne kadar iyi olacağını dayatıyor bu kitabı ders kitabı olarak okullarda okuyan öğrencilerine. Ayrıca "küreselleşme", emperyalizmin yeni ismidir, bu kavramları unutmayın ve ayık olun.

Not 2: David Rockefeller’ın “Memoirs” (hatıralar) kitabından bir kesit:



Hürmetli David Rockefeller hazretleri burada kendisine karşı gelenlere laf sokuyor ve; “Eğer tek dünya devleti için uğraşmak suçsa, evet suçluyum” diyor açık yüreklilikle.

Bu arada bir tüyo vereyim size... Komünist arkadaşlarınıza David Rockefeller'ın pis bir kapitalist olduğunu söylerseniz size hak verip desteklerler, fakat David Rockefeller ile Brzezinski'nin kol kola Trilateral Komisyon'u kurduğunu ve Brzezinski'nin gayet de komünizme sıcak bakan birisi olduğunu söylerseniz size error verirler. Onlar tıpkı Saadet Partili militanlar gibi aynısının tam zıttını destekleyen arkadaşlardır, pek bir fark yok aralarında, yön farkı var sadece. 

Ve en son not:



Ben olayları ve metinleri okumaya çalışan bir adamım, düşünüyorum ve amacım sizi de düşünmeye teşvik etmek. Siz de aynı yeteneklere sahipsiniz ve yanıldığımı düşünüyorsanız bana “yanlışsın ÇÜNKÜ şu yüzden” deyin, bu sayede ben de üzerinde düşüneyim, yanlışsam geri adım atayım, ama laf kalabalığı edeceksen senin kayınbiraderini sikeyim boş beleş orospu evladı.

Bu yazı daha detaylı ve açıklandırılmış şekilde gelecek inşallah, ama vakit bulamıyorum. Ben de hayat mücadelesine karışan bir adamım amına koyim. 2011'de ne güzel peşpeşe yazıyodum di mi ehehe, hayatım o zamanki gibi değil işte amına koyim, ondan olmuyo. Bir ara içimi dökecem kaynatasız. Hadi eyvallah.


208 yorum:

  1. oh be, hep yaz, ara verme.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, aynen, hep yaz; Sikko hocam, bi' baksan iyidir. Diğer okuyucular da bakabilir.

      AKIL PUTUNU YIKARKEN

      http://yskiyak.blogspot.com/2013/11/akil-putunu-yikarken.html

      Sil
    2. Michael'in yüzünü merak edenler için: http://www.vikibilgi.com/2014/01/iluminati-yazar-michael-sikkofieldin.html

      Sil
  2. 1984 ün filmini izledim geçenlerde , senin film hakkındaki yorumunu bilmek isterdim maykıl

    YanıtlaSil
  3. özlettin kendini reiz.

    bu arada sloganların değil gerçeklerin paylaşıldığı blog sayfamıza bekleriz.

    http://kenandabirkuyu.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  4. ve son not dedin ya bi hüzün geldi o an.

    YanıtlaSil
  5. Piyon hikayen gerçek miydi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. can yağmur ben değilim dayı.

      Sil
    2. Maykıl Merhaba,

      Brzezinski konusundaki tespitlerin harika, hatta bu herifin 90'ların sonunda '' Komünizm aklın imana karşı zaferidir '' gibi bir demeci de var, ki bu da her iki ideolojinin de aslında ortak bir düşmana ( İman, Allah vs ) karşı senkronize hareket ettiklerini gösteriyor, ancak ben de bazı arkadaşlar gibi şu cümleyi tam anlayamadım, açıklarsan sevinirim ( tıpkı Saadet Partili militanlar gibi aynısının tam zıttını destekleyen arkadaşlardır, pek bir fark yok aralarında, yön farkı var sadece.)

      Sil
    3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    4. Erbakancı Saadetçilerin 2002de Gülenci AKPye oy vermeleri olarak anlamıştım(aynı olan din zıt olan millici vs küreselci) Ama altta başka demişler bilemedim

      Sil
    5. Abi işte komünisti de sikko da Rockefeller'ı desteklemiyor, sevmiyor. Ancak sikko komünizmin nwo'ya destek verdiğini düşündüğünden komünizmi de sevmiyor. Yani aynısının tam zıttı bu olsa gerek.

      Sil
    6. Başına benzer bi olay geldi mi michael?her yazdığıma güvenmeyin mi demek istiyorsun?

      Sil
  6. özlettin be nerdesin kaynatasız

    YanıtlaSil
  7. Dünya '' gözü başka, götü başka yerlerde olan insanların, vizyonu olan insanlar tarafından tecavüzü '' şeklinde devam ediyor be gülüm. Sen olmasan ne yapardık. Eyv sikko.

    YanıtlaSil
  8. içini dökme yazsını merakla bekliyorum

    YanıtlaSil
  9. Hacu bu revolution'un bizimkilerin zorunamı gidiyor yoksa kendilerimi işin içinde bir baksana sen bilirsin (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen ya ikinci sezondan itibaren öyle bir yön değiştirdi ki aha 2 bölüme kalkar yayından dedim bakalım neler neler olacak çok cesur bir yapım gibi gözüküyor şimdilik

      Sil
  10. Aydınlattın beni sikko bey

    YanıtlaSil
  11. "Anlayana" olmuş biraz. eline saglık.

    YanıtlaSil
  12. Ya azcık tespitlerde bulun. Ne zamandır İfşa ve tespitler yapmanı bekliyoruz.... Müzik kliplerini,filmler, falan filan.

    YanıtlaSil
  13. piyon bir solukta bitti kaynatasız bekliyorum merakla yenileri

    YanıtlaSil
  14. One World
    veya NEW WORLD ORDER
    novus ordum seclorum

    ve de mustafa kemal in nutukta geçen
    ve Wells adlı yazarı övdüğü kısım

    hani şu fütürist Wells
    Dünya Savaşlarını yazan eleman ...ı övdükten sonra

    " Efendiler, bütün insanlığın görgü , bilgi ve düşüncede yükselip olgunlaşması, Hristiyanlığı, Müslümanlığı, Budizmi bir yana bırakarak basitleştirilmiş ve herkes için anlaşılacak duruma getirilmiş saf ve lekesiz bir dünya dininin kurulması ve insanların, şimdiye kadar kavgalar, çirkeflikler, kaba istek ve iştahlar arasında bir sefalethanede yaşamakta olduklarını kabul ederek, bütün vücutları ve zekâları zehirleyen zararlı tohumları yok etmeye karar vermesi gibi şartların gerçekleşmesini gerektiren « birleşik bir dünya devleti » kurma hayalinin tatlı olduğunu inkâr edecek değiliz. " dediği

    bölüm gerçekten dikkate şayandır

    ve mustafa kemal in
    rockfeller le aynı fikirde birleşmesi açısındna iklginçtir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet burası benim şimdi dikkatimi çeken bir nokta şimdi hayretler içerisindeyim

      Sil
    2. yazının devamını okusaydınız yani nutuktaki yazının asında M.Kemalin ne demek istediğini anlardınız..Kaldiki eğer M.Kemalin böyle bir düşüncesi olsaydı Türk milliyetçiiliğini savunup uyandırımıydı safsınız yemin ediyorum çok salaksınız ayrıca..

      Efendiler, bütün insanlığın görgü, bilgi ve düşüncede yükselip olgunlaşması, Hristiyanlığı, Müslümanlığı, Budizmi bir yana bırakarak basitleştirilmiş ve herkes için anlaşılacak duruma getirilmiş saf ve lekesiz bir dünya dininin kurulması ve insanların, şimdiye kadar kavgalar, çirkeflikler, kaba istek ve iştahlar arasında bir sefalethanede yaşamakta olduklarını kabul ederek, bütün vücutları ve zekâları zehirleyen zararlı tohumları yok etmeye karar vermesi gibi şartların gerçekleşmesini gerektiren «birleşik bir dünya devleti» kurma hayalinin tatlı olduğunu inkâr edecek değiliz.

      Türkiye’ye musallat olmamak şartıyla, hilâfetçileri ve Panislâmizm taraftarlarını memnun etmek için, bu tasavvur ve tahayyül bir dereceye kadar bizde de tasvir edilmişti.

      Ortaya atılan görüş şuydu: Avrupa’da, Asya’da, Afrika’da ve diğer kıt’alarda yaşayan Müslüman toplumları, gelecekte herhangi bir gün kendi irade ve arzularını kullanacak bir güç ve özgürlüğe kavuşurlar ve o zaman lüzumlu ve yararlı görürlerse, çağın gereklerine uygun birtakım uyuşma ve birleşme noktaları bulabilirler. Şüphesiz, her devletin, her toplumun biribirinden karşılayabileceği ihtiyaçları vardır. Karşılıklı çıkarları olacaktır.

      Tasarlanan bu bağımsız İslâm devletlerinin yetkili temsilcileri bir araya gelip bir kongre yaparlar ve «falan ve filân İslâm devletleri arasında şu veya bu ilişkiler kurulmuştur.

      Bu ortak ilişkileri korumak ve bu ilişkilerin gerektirdiği şartlar içinde birlikte hareket sağlamak için, bütün İslâm devletlerinin temsilcilerinden kurulu bir meclis oluşturulacaktır.

      Birleşmiş olan İslâm devletleri bu meclisin başkanı tarafından temsil edilecektir» derlerse ve isterlerse, işte o zaman, o «birleşik İslâm devletine hilâfet ve ortak meclisin başkanlığına seçilecek zata da halife ünvanını verirler.

      Yoksa, herhangi bir İslâm devletinin, bir kişiye bütün İslâm dünyasının işlerini yönetme ve yürütme yetkisini vermesi akıl ve mantığın hiçbir zaman kabul edemeyeceği bir durumdur.

      Sil
  15. Bak kaynatasız, sen bana çok fazla şey öğrettin senin yüzünden eskisi gibi yaşayamıyorum, bunalımlara girdim. Etrafımdaki insanlara birşeyler anlatmaya çalışıyorum ama sanırım anlatma kabiliyetim pek olmadığı için çok boka batıyorum. Kafam çok dolu boşaltamıyorum bak. Bir yere bağlayamadım şu yazıyı ama sonuç olarak sen yaz ben çilekeş olmaya devam ederim aq.

    YanıtlaSil
  16. Brezinskinin komünizmi övmesi onun komünist olduğunun kesin kanıtı değildir ki. Nihayetinde bir kapitalist de komünizme ait kimi saikleri övebilir. Komünizmi, Marxın yaşadığı tarih itibariyle, komünist manifestonun yayınlandığı tarih itibariyle değerlendirmek lazım. Zamanın sağlam teorilerindenmiş. Şimdiki kollektif arkadaşlar aradan 150 küsür yıl geçtiğinin, komünizmin defalarca revize edildiğinin, köprünün altından Bretton-Woodsların aktığının farkına varsalar sanırım kendilerini maymun etmemiş olurlardı.
    Yazın cool olmuş kardeş eyv.

    YanıtlaSil
  17. çok iyi bir yazı herkes bu oyunun bi parçası olmuş adeta peki sana bişey sorucam ülkemizin son dönemdeki olaylarını göz önünde bi bulunduralım, elbet bizim içimizde de gladiocular var bu emele alet olanlar var kesinlikle peki artık biz kime inanacaz hacı noluyor amkduğumun dünyasında böyle

    YanıtlaSil
  18. Hacı, ehe sen anama sövmeden soyleyeyim benim pedergile okuttum kitabının bi kısmını herif bu ne goymamına en fazla 20 yıl daha yaşayacak, uğraştığı işlere bak dedi. Kendisi 54 yaşında, sınıf öğretmeni ve disiplin sahibi bi herif. İnsanların seni anlayıp anlamadığını bi düşün

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kardes zaten bellı bır yasın ustundekı ınsalara laf anlatmak cok zordur kabullendıremessın bazı seylerı.sıkko burada kendınce ustune dusenı yapıyor .anlasılıp anlasılmamka karsıdakıne kalmıs. Napsın amınakoyım daldassak gezıp kıtabınımı acıklasın sokaklarda sıkko.

      Sil
  19. Eline koluna parmaklarına zihnine ve fikrine sağlık.

    YanıtlaSil
  20. 1984 ü okumamıştım. lakin muhterem corç orvıl hazretleri, kapitalizm-komünizm arası ilişkiyi tam olarak tahmin ettiğim gibi hatta bir çoğumuzun düşündüğü gibi anlatmış. merak ettim o kitabı. eline sağlık bu arada

    YanıtlaSil
  21. düşünüyorum öyleyse "sikko" okuyorum amağa goyum.

    adamsın sikko

    YanıtlaSil
  22. komünizmin insanları uyutmak için kurulan ütopik bi sistem olduğunu dile geçirirdim lakin kapitalizmin panzehiri gerçekten hoş olmuş:) 1984 başarılı bir kitap yazındada yanlış bişiy yok tabiki..

    YanıtlaSil
  23. Sikko şu foruma bir baksana. Adam bir şeyler yazmış muhtemelen ateist ve diyor ki illuminati vardır ama ayinler yoktur illuminati siyasetçiler kapitalistlerdir diyor. Ahanda link:
    http://michaelsikkofieldhatalari.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  24. Buraya günlük bir kaç saat ayırmayı ibadet gibi düşün kamil sevaba giriyosun amk boşlama.. seni etkilediğimi düşünüyorum

    YanıtlaSil
  25. Moruk güzel yazı olmuş eline sağlık öncelikle.

    Ancak ''Saadet Partili militanlar gibi aynısının tam zıttını destekleyen arkadaşlar'' deyimini çok ayıkamadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şair orada;
      ''bu amına koduğum amelesi saadet partili ya, ehe mehe'' diyen sığırlara, ''saadet partinin amına koyim, ben saadetçi değilim.'' diyor.
      umarım anlaşılagelmiştir.

      Sil
  26. valla lan hala 2011 yazılarına bakıp bakıp iç geçiriyoruz amk
    finallerin falan var da o yüzden yazmıyorsan amk senin hiç mi vaktin yok ibne :D
    ayrıca ortak şu masonlukla ilgili yazılarını özledim lan.
    neyse sen halledersin kanka bekliyoruz biz :)

    YanıtlaSil
  27. yine cok iyi yazmıssın hacı yalnız blogu cok bosluyon sikerim kaynatanı

    YanıtlaSil
  28. Kardeşim piyonu aldım evde duruyor. Keşke e kitap seklinde google play'e de koysaydin ordan satın alıp okurduk. Benim gibi kitap özürlülere iyi olurdu.

    YanıtlaSil
  29. konuyu videolarla destekliyorum sikkocum . adamsın.

    http://www.youtube.com/watch?v=tOqJYJeqHgg

    YanıtlaSil
  30. http://www.youtube.com/watch?v=tOqJYJeqHgg

    videoyu konuna ekleyebilirsin istersen...

    YanıtlaSil
  31. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  32. Yeni kitap varmi sikkocum ayrica boslama su blogu okumayi ozledik

    YanıtlaSil
  33. Dinler çoktan misyonunu tamamladı ve artık dinlere ihtiyaç yok.Allah ya da tanrı ne derseniz diyin böyle bir şey yok arkadaşlar umarım bir gün sorgulayıp mantıklı cevaplarınızla gerçeğe erişirsiniz.Dinler,ideolojiler,devletler hep çatışmaların savaşların en büyük sebebi.Eğer insan ırkına müdahale edilmezse bu dünya yaşanmaz olur.İlluminati ya da adına ne derseniz diyin dünyayı ehilleştirmek için var.Dünya kaynakları tükeniyor bunların hep planlanması gerekiyor.Dünya barışı için tek dünya devleti ''tek'' çözüm olarak görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yav he he. amına koduğum beşamel soslu vasat orospu çocuğu.

      Sil
    2. Bazı düşünürler, eski çağlardan beri klan liderleri ellerindeki kaynakların bitmesinden ve sınırlarının yetersiz kalmasından korktukları için diğer klanların topraklarını, kaynaklarını ele geçirmek istediklerini öne sürüyor. Bunu sağlayabilmek için de bir askeri gücü ve siyasi otoriteleri olmalıydı. Bu sebeple bütün bu refah düzenini, askeri sistemi ve otoriteyi içeren devlet denen şeyi icat ettiler. Yani savaşlar devletlerden doğmadı, devletler ve ideolojiler savaş ihtiyacından doğdu. Ekonomide ilk öğretilen şey "resources are scarce" kaynaklar kısıtlı, herkes diğerinin kaynağını da alıp kendini güvene almak istiyor. Tek devlet ya da din olunca da bu sefer sınıflar arası ya da zümreler arası savaşlar olacak. Ta kii kaynaklar sınırsız olana kadar ya da tek klan, aile kalana kadar. Tabi bunlar bu düşünürlerin mantığına göre. Şükretmeyi bilmek lazım galiba, bana en etik çözüm bu geliyor.

      Sil
    3. Graham FULLER ''İslamsız Dünya'' adlı eserini OKUYUNUZ. Savaşların asıl sebebi DİN ler değildir.. Dinleri ve daha nice vicdanı,insani duyguyu NEFS leri ve ÇIKARLARI için kullanan İNSAN müsvetteleridir.

      Sil
    4. kam kamama; Evrim teorsine büyük olasılık ile inanmaktasınız. Şu safhada dünya kaç yaşında 4.5 milyar yıl..O da C14 testine göre..gelelim KAYNAKLARIN tükenmesine..Atmosferden UZAYA SU salınımı gerçekleşiyor mu? Şu anki durum itibariyle hayır. Peki, PETROL tükendiğinde insanlık için ENERJİ kaynakları tükenecek mi? Hayır..Nüfus artışı ne durumda..Dakika da 1 insan görünen... Peki şimdi size soruyorum,
      EHLİLEŞTİRİLEN İNSAN durumu ne demek?
      Kaynakları VERİMLİ kullanmak varken bugün o çok sevdiğiniz AİLELER'in en verimsiz şekilde TÜKETTİĞİ gerçeğini göz ardı etmeniz, sizin de durumun FARKINDA olmadığınızın en güzel kanıtı olduğunu da farketmediniz sanırım,değil mi?
      Bu dünya daki NEFSANİ hazlarınızın (sadece cinsellik anlaşılmasın) gerçekleşmesi adına size ne ikram ettiler de aynı düşünceye sahipsiniz??
      Bahsettiğiniz ailelerin bu dünyadaki herhangi bir canlının durumunu ZERRE düşüdüğünü sanmıyorum, yoksa hala PETROL tüketmeye devam etmezdik...değil mi?
      Gelelim insanları EHLİLEŞTİRME çabasına? Öyle bir yalan da yok..Bu adamlar ÖLÜMSÜZLÜĞÜN peşinde..O yüzden bu dünyadaki her insan birer KOBAY onların gözünde.. İLAÇ sektörü insanlığın İYİLİĞİNE mi çalışıyor sanıyorsunuz?
      NEden dünyanın EN KARLI SEKTÖRÜ İLAÇ sektörü hiç düşündünüz mü?
      İnsan ömrünü UZATTIK diyorlar...Uzayanlar nasıl uzadı..Kanser ile ölmesi gereken hasta ilaçla ancak bir kaç yıl yaşıyor? VE EKLİYORLAR MORAL EN İYİ İLAÇ...
      Şu an Trinidad Tobago ÜLKESİNDE ORTALAMA YAŞ 24...ÜLKEDE 32 yaşını gören 3-4 kişi var..SEBEP..Kendiniz araştırın bi...
      AFRİKA da neden İLAÇLAR deneniyor bir öğrenin..
      Sürekli ELEKTROMANYETİK alanlara maruz kalıyoruz..
      ELEKTROMANYETİK ALANLAR nelere yol açıyor biraz araştırın...
      Kıyamet gelecekse, bu sizin savunduğunuz APTALLAR sayesinde hızlanacak..Hayırlı günler...;)

      Sil
    5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    6. sana kaç para verdilerse ben iki katını vereyim.yada durr kafan kendine gelene kadar resetleyim

      Sil
    7. Hasan Gökhan YILMAZ, kardeş sen ne diyorsun? 4,5 milyar yılı C14 testiyle hesaplamak için ne içtin bize de söyle. Bilmiyorsan da uydurup uydurup buraya yazma.

      Sil
  34. bu sorun, dünyanın genel sorunudur. insanlar sığır olmayı sürdürdükçe de sorun olmaya devam edecek. bireysel olarak sığırlıktan insanlığa adım atsak bile örgütlü bir şey olmadan bi sikim yapamayız. örgüt dediğin şey öyle kolay kurulan bir şey değil. zilyon tane ayrı fikirden insanın bir şekilde ortak hedefe yani bu zırvalık ötesi sistemi çökertmeye yönelik çalışma yapması gerekiyor. bunu nasıl başarabiliriz? soru budur.
    sahih midir bilmiyorum ama bir hadis vardır: düşmanınızın dilini öğrenin diye. senin anlattıkların bununla uyuşuyor. bir dil öğretiyorsun. sende en çok takdir ettiğim bu.
    30 yaşına geldim hâlâ ne türkiye'de ne de dünyada bu adamlara karşı birleşmiş bir örgütsel yapı göremedim. kaldı ki öleceksem sikko bir sebepten değil, bu zihniyete karşı savaşırken ölmek isterim. takdir Allah'ın elbette.
    hülasa, dediğim gibi, bu savaş sığırlıktan insanlığa geçişin savaşıdır. ne yapabiliriz onu tartışmalıyız

    YanıtlaSil
  35. piyondaki karakter senmiydin demişte lavuk;can yağmur ben değilim dayı demişin ya...orda koptum....yazında son paragrafta nasihat vermişsin sikkocum;adam ne yazmış....

    YanıtlaSil
  36. Terry Gilliam da bu örgütün "insider"larından birisi aslında kaynatasız. Sen de Imaginarium of Dr. Parnassus ile az çok girişmiştin.

    Onun için 1985 yapımlı Brazil'e bak derim. 1984'ü okuma zahmetine girmeyenler en azından bu filmi izlesinler. "1984 buçuk" diye anılır. Bu filmin vizyon şansı bulması ve çekimleri de imkansız oldu. Çok sevgili Warner Bros. amcalarımız 2 yıl filmin çıkışını engellediler. Çıktığında ise az kopya ile Gilliam'ı gişede zarara uğrattı. Amına koduğumunun holivud sektör ibişleri.

    Ayrıca, 150 yıllık komünist manifesto ile günümüzün dünyası çözülemez, yeterli olamaz bu sistem zaten. O zaman için çok iyiydi. Bu zaman için yarak gibi. Ben senin gibi düşünmüyorum, sağlam tezler bekliyorum "komünizm ve kapitalizm nasıl aynı annenin çocuğu olur?" konusu hakkında. Yazmazsan da sikin sağolsun. "Gidin internetten araştırın mis gibi nimet işte amk cahilleri" de otur kaynatasız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Universal Pictures imiş bu arada, Warner amcalardan özür dilerim.

      Sil
  37. sikko boyundan büyük laflar etmişsin. tahlillerde bulunmadan yazsan zevk alacağım emin ol. Her boku bilen, bütün numaraları çözmüş adam rolüne gerek yok. eğer numara yapmıyorsan durum daha da vahim! "la o'lum peygamberden geçilmiyo ortalık!" diyesim var; dedim gitti.

    YanıtlaSil
  38. Sikko tek bir merkez bütün gücü ele alamaz diyorsun ne söylemek istediğini anlıyorum ama bütün olup bitenler tek bir kitlenin işine yarar şeyler gibi görünmüyormu sence de? Kubrick, orwell veya diğerlerinin kitapları veya filmleri gerçekten denetime alınmadan yayına geçme ihtimali sence varmı.

    Bu arada ben de bir blog oluşturdum dine bakış açısı ağırlıklı yazıyorum vekilsiz'den tanıyanlar biliyorlar ama bilmeyenler için benim bir bilgeler fantazim vardı özellikle kehf suresinde karşılaştığım şeylerden sonra ihtimali oldukça düşse de hala kafamı kurcalayn yegane tanrı kavramı rakibidir bu fikrim. Dileyenler göz atsın böyle de bir şey var. Bu arada kehf suresi ile ilgili olanı bu gece veya yarın yazıcam çok acayip bir durum var sikko kehf suresinde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogun adını yazmayı unutmuşum amk. www.adilbak.blogspot.com

      Sil
  39. Holywood şu son 10 yılda bir çok "Devrim" temalı film çekti, çekiyor. Hatta vatikan ajanı yobaz guy fawkes`ı bile devrim kahramanı yaptılar.

    YanıtlaSil
  40. vay sokayım senin beynine adam hala klip ifşa et diyo ya.hala işin masal bölümünde o hoşuna gidiyor demekki adamın.

    Sikko siktirtme klibini şu gündeme değin biraz amk gerçeklerden bahset..fetto ne emir aldı onu söyle,dolar ne olur euro nun götüne ne kaçar bana bunlarla gel artık amk. :)) bana gaganın amıyla geliyosun hala ayar ediyosun beni.Tmm Sayende olayı ana hatlarıyla anladık artık bizi ilgilendiren kısma dönelim şampiyon.Tamam var bu amk yapılanması bana göre kliplerde yok üçgen yok göz bunlarda belirli eller tarafından yapılıyo tamam bu da var yine haklısın ama bana göre bunlar zaten bizi yönlendirmek istedikleri yolun ta kendisi.Ve bize bu konuda bayağı katkı sağladın dostum.Sağol,varol..

    Ama artık bence klipler felan burdaki senin taban kitleni kesmeyecek.Herkes ya da en azından ben artık Türkiye ile ilgili yazman gerektiğine de inanıyorum.Süt veren ineği sağacaksın agaa :) uçur bizuu daa

    YanıtlaSil
  41. Aga 1984 romanıyla ilgili Equilibrium filmini izlemeni tavsiye ederim. Romandan esinlenerek çekilmiş film. Emin ol sıkılmazsın izlerken. Bir de gündeme dair ne yorum yapacağını çok merak ediyorum. Türkiyenin iyiden iyiye 1984 romanındaki küreselleşme planına hizmet ederek variyetini sürdürme çabasında olduğunu düşünüyorum. Erbakanları, ecevitleri savurdu bu rüzgar biliyosun. Bu ülkede tutunabilmenin tek yolu bu güç odaklarına teslim olmak mıdır sence? Erbakanın öğrencilerine haykıra haykıra söyledikleri inançlarının tersini söyleten bu teslimiyet midir

    YanıtlaSil
  42. Önce herkes kendini düzelticek hacı!
    Kredi katlarından vaz geçecek, sırf yenisi çıkmış diye almayacak bir şeyleri
    hizmet ettiği kurumları iyi seçecek. para kazanıyorum diye köle olmamalı.
    ulusalcı takılıp ilk fırsatta ülkeyi en önde terketmemli, yediğine içtiğine dikkat edip, akıllı olmalı ayık olmalı.
    Yarın yılbaşında sanki bu skim dünya düzeninden bihaber miş gibi dağıtmamalı insan
    Allah razı olsun elinden geldiğince bir bilinç vermeye çalışıyorsun Eyvallah.

    YanıtlaSil
  43. 54 yıl önce ölen 9 gencin gizemi

    Maceraperest dokuz Rus gencin 1959'da Sibirya'daki Ural Dağı'na tırmanışlarının amacı da buydu. Yedi erkek ve iki kadından oluşan öğrenciler, aşırı soğuk ve sıfırın altındaki havada bir şeyler ispat etmeye çalışmıştı. Ancak deneyimli dağcıların bu macerası, arkasında komplo teorileri bırakan ve tarihe Dyatlov Geçidi olarak geçen bir trajediye dönüştü. Gizemi çözülmeyen bir şekilde ölen gençlerin ölüm nedeni hakkında onlarca teori ortaya atıldı. Sonuncusu ise dört yıllık araştırmasını sonuçlandıran bir Amerikalıdan geldi... Şubat 1959'da meydana gelen bu ilginç ve tüyler ürpertici hikayenin kahramanı, dokuz kişiden (Igor Dyatlov, Zinaida Kolmogorova, Ludmila Dubinina, Alexander Kolevatov, Rüstem Slobodin,Yuri Krivonischenko, Yuri Doroshenko, Nicolai Thibeaux-Brignolles, Semyon Zolotariov) oluşuyor. Hepsi de son derece sağlıklı ve deneyimli dağcılar olan öğrenciler... Sibirya'nın keskin hava koşullarına dayanıklı giysi ve ekipmanın yanısıra, yanlarına fotoğraf makineleri ve günlüklerini alarak bu heyecanlı yolculuğa başladılar. Ancak tırmanıştan bir ay sonra yolculukları ölümle sonuçlandı. Üzerinden 54 yıl geçmesine rağmen gençlerin tırmanışının neden sonlandığını kimse bilimsel olarak yüzde yüz açıklayamıyor.

    Michael, bir de bu konuya el atarsan.. Çok verimli şeyler bulamadım..;) Hayırlı günler...

    YanıtlaSil
  44. Sıkıntı şurda , millet hala bir birilerinin beyinlerine dinlerin varlığı yokluğunu sokmaya çalışıyor . Adamın derdi düşündürmek lan . Ön yargıyla , etiketleyerek okumaya ne gerek var . Adam bir şeyler bildiğini söylüyor lan bu yazıda bile söylüyor düşünün diye , siz hala bir birinize empoze etmeye çalışıyorsunuz bir şeyler . Hakikat birdir , ve gerçek kabak gibi açıktır . İnsan kendi gördüğüne bildiğine inanır .Adam olun dağılın ulayn .

    YanıtlaSil
  45. yazıyla bağlantısız bir yorum olcak ama ben bunlar ne ayak anlamadım abi. farklı bi eylem hazırlığındalar mı acaba
    http://yenisafak.com.tr/yorum-haber/haarp-tesisleri-kapatildi-03.12.2013-578791
    http://jonturk.com/2013/07/17/haarpin-merkezi-kapatildi/
    buna benzer daha farklı haberler de var. bi el at olaya maykıl

    YanıtlaSil
  46. Abi bu rocfeller,david over vs. bunlardan daha önceden bahsettin diye hatırlıyorum.Over dan bahsetmemiş olabilirsin ama ne bileyim hep aynı dünya düzeni vs vs.Mesaj hep aynı, da bizim somut olarak ne yapmamız gerekiyor onuda bi açıklasan ?

    YanıtlaSil
  47. kitap iyiydi sikko eline sağlık.iyi gidion kaynatasız.yolun açık olsun

    YanıtlaSil
  48. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  49. sikkocum kitabını evvelki gün aldım dün bitti cidden iyi yazmışsın yeni kitaplar bekliyoruz ama blogu boşlama :)

    YanıtlaSil
  50. 1984 hakkında şöyle bişey de var hacı

    http://felsefemutfagi.blogspot.com/2013/12/1984.html

    YanıtlaSil
  51. Sikkofield,bu küçük bir konu,dünyayı yöneten küresel güçler hakkında anlattığın şeylerdeki mantıksızlığı gerçekten görmek istiyorsan bloguma bak;fakat bunu önyargısız,senin sürekli bahsettiğin gibi yobaz olmadan,hiçbir görüşü savunmayan,boş levha gibi bak.Sadece sorgula,bu kadar.
    www.michaelsikkofieldhatalari.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1984 bahsettiğim gibi konunun temeline bakarsak küçük bir detay bu da konuşulması gereken bir konu;fakat ben kendi adıma senin kurduğun hipotezin başından saldırdım,yani temelinden.Bu sebeple ilk olarak blogumu okumalısın;fakat kesinlikle şunu belirtmeliyim ki okursan yazıları baştan oku,baştan başla ve tamamını okumadan beni eleştirme.Aksi takdirde yanlışlara düşeceksin.

      Son olarak yazıma cevap verirsen ya da karşı argümanların varsa mümkünse bunu kendi blogundan cevap verme,benim bloguma yorum at ki böylelikle peşimden gelecek ve bana gereksiz yere hakaret edecek yobaz bir kitleyi üzerime salmazsın.

      Sil
  52. Beyler sadece 00:55 ve 01:30 arasında geçen konuşmasını dinleyin şu karının. https://www.youtube.com/watch?v=zHvtzXy6UwI

    Benim adım da Mark'sa bu şarkıları bu karı yazdıysa cümle alem götümü siksin. Dünya'dan haberi yok bu karının. Bu bir kukla birileri yazıyor bu sözleri etikette bunun adı yazıyor işte besteci diye, ilgisi bile yok sadece bir papağan. Şimdi hadisenin şarkısında ne demişler buyrun;

    Yaz yaz yalanıyla yaşayansan sonun olmaz
    Taşlar tene gelse cana değmez bizi bozmaz
    Birleşiriz biz estiği yerden
    Gürleşiriz biz kestiğin yerden!
    Yanlışa dur demeyi öğrendik
    Eskilerden!

    Biz yazdık yine biz bozduk
    Sınırı çizdik
    Bize de uyduysa
    Çak çak diyoruz ben diyene
    Vah vah diyoruz bilmeyene

    Biz yazdık yine biz bozduk dediği dinler olabilirmi? Günümüzde dinlerin gerçek anlamlarından olağanüstü kopuk olduğunu biliyoruz, bu şarkı bana bilgeler fantazimi tazeletiyor.

    YanıtlaSil
  53. http://www.youtube.com/watch?v=1tmiMqGGxmU

    arkadaşlar 10 dk lık video bakmanızda fayda var. Let it begin serisinin ilk 2 bölümünden kesip birleştirdim. Sikko'nun da tam bu aralar yazması gereken konulardan biri. gerçi videoda her türlü detayıyla anlatıyor.

    1984'ü de tam ben okurken açıklamış olması güzel oldu. filmini de kitabı bitirince seyreyleyeceğim. Bu arada Orwell hem kitap içinde kitap yazmış hem bu kadar ileriyi görmüş, müthiş bir zeka.

    YanıtlaSil
  54. Yazar arkadaşım paylaşımlarını inceledim başarılı tespitler mevcut geçmişte gizli olmayı başaran fakat son yüzyılda ''işte biz buyuz'' reklamı yapan siyonist yahudi lobisinin amaç ve gayelerini iyi biliyoruz mesele artık bir üst seviyeye geçmeli diye düşünüyorum, bu arada senin ideolojin nedir bilmiyorum GEZİ OLAYLARI paylaşımını inceledim bana hiç TARAFSIZ gelmedi. Takipçilerinin yorumlarını inceliyorum ''Siyonizme hizmet eden TAYYİP'' etiketleri ile dolu. Bir ülkenin başbakanı siyonizme hizmet ediyorsa o ülkede FAİZ %25'in altına düşmez, Bir ülkede başbakan siyonizme hizmet ediyorsa İNGİLİZ MEDYASI ''Tayyip Gitmeli'' demez, Amerikan ateşesi Genç İş Adamları Derneği Başkanına ''AKP Karşıtı lobi kuruyoruz VARMISINIZ?'' Demez. Burada bulunan takipçilerin çoğu toplum baskısı altında ideoloji geliştiriyor, Bir ortama girildiğinde 5 kişiden 4'ü Şuanki hükümete ana avrat düz gidiyor. Doğan grubu (Hürriyet.com.tr-CNN-TURK) medyasından beslenen Doğuş Grubu (NTV-STAR) medyasından beslenen yeni nesil ALGI KONTROLÜ furyasına kapılmış körü körüne olaylara 22'' monitörden yada telefon ekranından bakıyor. Mesele üst seviyeye geçsin derken ÜLKEMİZ İÇERİSİNDEKİ yapıdan bahsetmeni kastediyorum.

    Misal verecek olursak Hürri.com.tr habere 50 ayrı üyelikten yazılmış farklı yorumlar eğer muhalif ise yayınlanıyor değilse asla yayınlanmıyor! Habere yapılmış yorumların beğen - beğenme sekmeleri ALGI YÖNETİMİN KESİNLİKLE BİR İSPATIDIR. Muhalif bir yoruma ''Beğenmedim'' oyu veremiyorsun, yandaş bir yoruma ''BEĞENDİM'' oyu veremiyorsun. Bu tür deşifre edilmesi gereken onca tezgah var diye düşünüyorum. Verdiğim örnek küçümsenebilir fakat unutmamak lazım ki 28 şubatın gelişimini üstlenen bir kurumdur kendileri ayrıca 28 şubatın ülkeye faturası 300 MİLYAR DOLARIN ÜZERİNDEDİR.

    YanıtlaSil
  55. Ulan butun yazarlar senin uslubunda yazsa dunyanin en cok okuyan milleti biz oluruz serefsizim..

    YanıtlaSil
  56. george orwell dediğin adam tam bir kapitalisttir. komunizme karşıdır 1984 ve hayvan çiftliğindede bunu açıkca görürüz. öle dolambaçlı bir şey yoktur yani. lenin ve staline karşıdır adam. kapilazm över ve yaymaya çalışır. orwellin komunist olduğunu nerden öğrendin merak ediyom kaynak verirmisin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kafan mı iyi ? Yoksa cahil misin ? Yada Hayvan çiftliğini götünle mi okudun ?

      Orwell hayvan çiftliğinde Stalin`in pis politikasını yeriyor. Ve ayrıca orada stalin&troçki ilişkisi de anlatılıyor. Orwell Troçkisttir.

      Sil
    2. Elmanın bir meyve olduğunu söylesem buna da kaynak isteyecek misin? Orwell yıllarca Marksist Birlik Partisi üyesi olarak yaşamıştır, biraz da kendin kitap kurcala.

      Sil
  57. elline sağlık sağlık sikko .. Seni daha sık görmeyi umuyoruzz.

    YanıtlaSil
  58. Şimdi kardaşım benim.. Bu kez Sikko bana hiç yeterli gelmedi. "Yeterli" demiyorum bak. "Hiç yeterli" diyorum. Bu konu üzerine bi yoğunlaşabiliriz açıkçası tabi; ama inan şu an tüm bu söylediklerimi, sosyalist/ komünist/ sol damarım kabardığı için söylemiyorum. Öncelikle bu içtenliğimi göz ardı etmemenizi dilerim.
    Sonrasında ise şu an için kısaca söyleyeceğim, yani Orwell üzerinden komünizme/sosyalizme yüklenme çabası, başka hiçbir elle tutulur dayanağa/araştırmaya girişilmeden ve yine kaba taslak "Tek dünya düzeni" teorisinden yola çıkılarak oluşturulmuş.
    Bütün bir dünyanın temellerini sarsmış ve kaldı ki bu ideolojiye gönül verenleri günümüzde özellikle bizimki gibi muhafazakarlaşmış ülkelerde sürekli ezilen, hor görülen ve vebalı gibi sunulan bir anlayıştır sosyalizm benim görüşümde.
    Eğer bunun böyle olduğunda birleşiyorsak, bir şey daha söyleyeceğim:
    Kapitalizmin geldiği nokta açık (Aşikar/Net/Ortada)
    Tüketim. Tüketim. Tüketim. Çılgınlık. Baş dönmesi. Hırs. Açlık. Gözü dönmüşlük.
    Bunlarda da hemfikir olduğumuzu düşünüyorum.

    Gel gelelim Sikko'nun, teorisini bütün dünyanın tek bir ülke haline geleceği "Ne tam kapitalizm ne tam komünizm; ikisinin bileşimi" savına dayandırarak ortaya atması bana sorarsan bi fiyasko olmuş.
    Birincisi, kapitalizmin bir ideoloji değil ekonomik bir sistem olduğunu biliyoruz. Komünizm/sosyalizm ise bir düşünüş, bir ideoloji, bir değerler bütünü ve dünyadaki geçmişten bugüne azımsanmayacak kadar insanın kendisine yaşam biçimi oluşturduğu düşünsel bir yapıdır.
    Allah aşkına, bu ikisinin birleşme olasılığı olabilir mi?
    Diyelim ki birileri bunları birleştirip ortaya garip gureba bir dizge çıkarmaya çalışıyor olsun; öyleyse soruyorum: Bu durumda ortaya çıkmış olan bu azgın dizgede (Sistemde) bu ideolojilerin ya da o ideolojileri büyütmüş yeşertmiş ya da savunan insanların bir vebali (Auçu/Günahı) olduğunu nasıl düşünebiliriz Allah aşkına? Vicdanı olan bunu yapamaz, kimse kusura bakmasın.
    Siyasal bir görüşü olmadığını söylese dahi ortada siyasal olarak ortaya atılmı ş bir düşünce bulunuyor azizim, bu bir gerçek. Dolayısıyla bu kez Sikko'nun -Çok üzgünüm ama- çuvalladığını düşünüyorum açıkçası ben.
    Üzüldüm.
    Saygılar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kapitalizmin ideoloji değil de ekonomik bir sistem olduğunu belirtmişsiniz; ancak kapitalizmi "yeşerten" bir ideoloji olan liberalizme, Smith'e; bilhassa "özgürlük" düşüncesiyle yola çıkan Locke'a değinmemişsiniz. Liberalizmin ekonomiye uyarlanmış ve sistematik hale gelmiş olan kapitalizm hadisesi (burada da ziyadesiyle ironik bir durum mevzubahis: özgürlük ile yola çıkan liberalizmin ekonomiye uyarlanmış hali olan kapitalizmde özgürlüğün kısıtlanması ve insanların "modern köle" olması vs.) komünizm için de geçerli. Komünizm de esasen ekonomiye kayıyor. Bunu fiştekleyen görüş-doktrin-ideoloji ise sosyalizmdir takdir edersiniz ki. Yeni Dünya Düzeni ise komünizm ve kapitalizmin karıştırıldığı ve daha birçok görüşün eklendiği bir sistem olabilir, olamaz mı? Bu görüş, bugün size deli saçması gelebilir ancak bundan bir 30-40 yıl sonra ne olacağı belli olmaz. Zira dünya bu, ziyadesiyle kaypak bir yer velhasıl.
      Bakınız vakti zamanında şurada etraflıca bir şeyler yazılmıştı bu konu hakkında: http://emre1974tr.blogspot.com/2011/07/armagedon.html
      Ziyadesiyle çarpıcı ve yabana atılmayacak cinsten tespitler bulunuyor o linkte.

      Olay vicdan-erdem-etik-feraset meselesine taşınacaksa zaten bambaşka bir boyut kazanıyor. Vicdan sahibi olan bir kimse, bu dünyada "kasıtlı olarak vuku bulan kötülük"lere de karşı çıkar o halde, öyle değil mi? Ben mi yanlış düşünüyorum? Yani vicdanı olan zaten bunların hiçbirini yapmaz. Olayın kendisi zaten burada bitiyor. :)

      Sil
  59. Bilgi yok fikir var ameko. Orwell, Troçkist'tir. Kitabı zahmet edip okuduysanız eğer, kurtuluşun Stalinist bürokraside değil komünist proleteryada olduğunu savunduğunu çok net göreceksiniz. "Troçkistlere göre" Stalin devrime ihanet etmiş, Sovyetlerdeki Marksist-Leninist anlayışı sarsmıştır.

    Kitap okunurken Orwell'in Stalin Sovyetler'ine hiç gitmemiş olması göz önünde bulundurulmalıdır. Sovyetlerde uygulanan Stalin politikalarının egzajere edilip okuyucuya distopya olarak sunulmasından başka bir şey değildir 1984. Anti komünist işbirlikçilerin sıkça "bazı" Troçkistlerle işbirliği yapıp Stalin'e yüklenmesi görülmemiş şey değildir.

    Kitaptaki Okyanusya Devleti'nin savaştığı tarafın sürekli değişmesi aslında İkinci Dünya Savaşı yıllarına bir göndermedir. Stalin önce anti kapitalist bir görüntü izlemiş, Liberalizme karşı devletçi ekonominin ağırlıkta uygulandığı Hitler Almanyasına düşmanca tavır göstermemiştir. Lakin Hitler denen manyak gerçek yüzünü göstermeye başladığında kapitalist blokla üçlü anlaşma yapmış ve Almanya'yı mağlup etmiştir. hemen ardından soğuk savaşa girilmiş ve (doğu) Almanya dost, Amerika ve İngiltere düşman olarak görülmeye başlanmıştır. Orwell'in bu eleştirisi için çok tutarsız ve çocukça diyebilirim.

    Ülkemizde de bazı Troçkist hiziplerin yerleşik Stalinci komünist partilere destek vermektense kapitalist düzen partilerinin yanında yer aldığı sıkça görülmektedir. (bütün Troçkist partiler için söylemiyorum tabii.)

    Sikko ve okuyucuları; zannedermisiniz ki Orwell komünizm eleştirisi yapmaktadır? Hayır; kitaptaki Goldstein'i düzeni yıkabilecek tek umut olarak gösteren Orwell, bu adamı yazarken açıkça Troçki'den esinlenmiştir. Big Brother ise Stalin'dir. Bu karakterlerin fiziksel özelliklerinin betimlendiği sayfaları okumanız yeterli olur sanırım. Stalin ve Troçki arasında ise Lenin zamanında küçük bir çekişme daha sonraları ise büyük fikir ayrılıkları oluşmuştur.

    Sikkofield, sanki komünist hizipleşmeye çok hakimmiş gibi bu blogda maval okuyor. Açıkçası şahsen bilmediğim konularda yazdığı yazılara bakıp beğendiğim ve bilgi edindiğim bir blogger'dı şu yazıya kadar. Ancak komünist hizipleşmeyi "insider'lık" ve "dönen dolapları anladığı için komünistlikten vazgeçti" gibi komik martavallarla anlatmaya çalışmak cehaletten başka bir şey değil maalesef.

    Sikko kardeşim, bu blogda kapitalistlere karşı yaptığın eleştirileri (din soslu da olsa) tebrik ediyorum. Lakin komünizm ve kapitalizmin göbekten bağlı olduğunu iddia etmek çok gülünç. Umarım göz önündeki pop yıldızlarının, petrol zenginlerinin nasıl birbiriyle ilişkili olup bu tek kutuplu dünyanın içine sıçtığını aktarmaya ve anlatmaya devam edersin. Ama Milli Görüş'çü zırvalarla süslenmiş anti-komünist propaganda bu ülkede yemez.

    Kapitalizmle komünizmin aynı bok olduğunu söyleyerek ideolojik olarak kendi ayağına sıkan Sikkofield kardeşime blog hayatında başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sikkofield'i islamcı olduğu için sevmem ama emperyalizm ve emperyalizmin tekniklerini iyi özümsemiş, iyi de anlatıyor. Birader, sana gelirsek. Koskoca 1984'ün, sırf Stalin'e karşı propaganda olsun diye yazıldığını iddia etmek için aşırı derecede bağnaz olmak lazım.

      Hayvan Çiftliğinde, bariz bir şekilde Lenin(Koca Reis)'in bilgeliği, Stalin(Napoleon)'in şerefsizliği ve Troçki(Snowball)'nin uğradığı haksızlık anlatılmış. Hafiften de bir propaganda yapılmış. Ama 1984 apayrı bir eser. Sadece sosyalist harekete bir karşı propaganda aracı olarak görmemek lazım, çünkü adam edebiyatın allahını yapmış bu kitapta.

      Kitabın büyük çoğunluğu, ulus devletin insan zihni üzerindeki oyunlarını anlatıyor. Senin ufkunun bile alamayacağı zihin kontrol yöntemlerini roman yapıp yazmış adam, senin koskoca esere yaptığın yoruma bak: Stalin politikasına eleştiri.

      Sakin ol liseli TKP'li. Devletin savaştığı ülkenin sürekli değişmesi, ülkenin sürekli savaş içerisinde olduğunu göstermek ve yığınların ihtiyaçlarının yönetilmesi için bir gündem yaratmak içindir. Kitapta yığınların bir yıllık emeklerinin, ürünlerinin toplanılıp yakıldığını hatırlarsın belki. Ya da cin ve çikolataların nasıl değerlenip, değer kaybettiğini. Savaş gündemi karamsar tutmak ve insanların devlete bağımlılığını azami seviyede tutmak için yani. Yoksa 3 sene önce biten ikinci dünya savaşına bir atıf aramak yersiz.

      Kitapta tarihin sürekli yeniden yazılarak dinamik bir dezenformasyon yapılması durumu var, matematiğin bile yeniden yazılması durumu var. Kısaca pozitif ve sosyal bilimlerin hepsinin yok edilmesi söz konusu. Peki bunu niye yapıyorlar? Çünkü insanların zihinlerini kolayca kontrol edebilecekleri kadar boşaltmak istiyorlar. Aslına bakarsan, kitap tamamiyle bu konsept üzerine kurulu. İnsan zihni ve yozlaştırılması. Sosyalizmmiş komünizmmiş bunlar kitabın içinde sadece anekdot olarak bulunuyor. Ama senin gibi milenyum komünistleri çıkıp koskoca eseri götünden yorumlayabiliyor. Sonuçta, sen de bir 'izm' in yolcususun. Belli çevreler tarafından yazılmış bir kriterler bütününe sonuna kadar götünü dayaman lazım.

      Sana tek tavsiyem şudur: kitabı okuduysan, yorumunu da kendin çıkar. Ordan burdan kendine yorum derleme. Yoksa tadını çıkaramazsın. Öptüm.

      Sil
    2. Dostum beni yanlış anladın. Elbette, kitabın salt Stalin'i eleştirmek için yazıldığını savunmuyorum. Hatta eleştirildiği kısmın da doğru olabileceğine inanıyorum. Ancak; Sikko'nun yazısında, 1984'ün "komünizm rüyasından" uyanan bir eski sosyalist tarafından komünizmi yermek için yazıldığı fikrine karşı çıkmak için Troçki-Stalin anlaşmazlığı üzerinden bir şeyler anlatmaya çalıştım. "Komünizmi toptan eleştirmiyor ancak olsa olsa Stalin dönemine eleştiri vardır" derken kastettiğim tam da kitabın bambaşka şeylerle de alakalı olduğuydu. Aslında demek istediğimi sen daha iyi özetlemişsin.

      Zaten kitabı okuyan biri Bolşevikler'in yanı sıra Nazi Almanyası'ndan bahsedildiğini de görecektir. Dolayısıyla komünizm eleştirisi değil komple totaliter rejimlerin eleştirisidir anlatmak istenen aynı zamanda. Bu dezenformasyon olur, algıların değiştirilmesi olur, zihin kontrolü olur vesaire.

      Kitabı okuduysan yorumunu da kendin çıkar demişsin, kitaptaki savaşılan ülkenin değişip durması İkinci Dünya Savaşı'na atıf olabileceğini düşündürdü bende. Yanılabilirim tabi, o bambaşka bir konudur.

      Not: Bağnaz Stalinist olduğumu düşündürdüm sanırım ama hiç alakası yok. Kendimi herhangi bir partiye bağlı hissetmiyorum. Bahsettiğin parti ile de siyaseten yakın bile değilim. Liseli ithamlarını da gülerek görmezden geliyorum.

      Saygılar.

      Sil
    3. Yerçekimini inkâr edermişçesine konuşuyorsun "Orwell komünizmi değil Stalin'i eleştirdi" diye konuşarak.

      Maalesef insanların çoğu sadece kendi inanmak istediğine inanır, gerçeklere değil. Eğer yeterince zorlarsan Orwell'ın komünizmi değil sadece Mao'yu eleştirdiğine bile inandırabilirsin kendini. Senin hayatın, senin dünyan :)

      Sil


    4. Vikipedi'den aldım bunu o yüzden ne kadar doğru bilemem. Ama diğer bütün kaynaklarda da, ölmeden önce yazdığı mektuplarda Orwell'in "demokrat sosyalist" olduğunu belirttiğini yazıyor.

      Şimdi burada Orwell'in siyasi görüşleri hiç önemli değil aslında biliyor musun? Adam isterse Ülkücü olsun. Benim esas eleştirdiğim kısım kapitalizm ve komünizmin aynı kefeye konulması. Blogunda eleştirdiğin adamların çoğu hayatları boyunca sosyalizmle mücadele etmiş insanlar.

      Brzezinski denen adam ABD'nin Afganistan'da Sovyetler'e karşı savaşması için terörist gruplara finansal destek verdiklerini açık açık söyleyebilen bir adam.

      "Siyonist" İsrail'in böyle korkunç bir güce kavuşabilmesinin en büyük sebebi Filistin Kurtuluş Örgütü'nü destekleyecek sosyalistlerin artık var olmaması. Deniz Gezmiş'lerin Filistin'de İsrail Ordusu'na karşı savaştıklarını, Mahir Çayan'ların İsrail Başkonsolosu'na karşı yaptıkları eylemleri duymuşsundur belki.

      Önceden de dediğim gibi yaptığın işi takdir ediyorum ama bazen düşmanı yanlış yerde arıyorsun. Canın sağolsun.

      Sil
    5. Vikipedi'den aldığım yeri kopyalamayı unutmuşum...

      ---Alıntı---

      Kitap sosyalizm karşıtı olarak suçlanmıştır, ancak Orwell buna karşı çıkmıştır. 16 Haziran 1949'da yaptığı açıklamada Orwell şöyle konuşmuştur: "Yeni romanımda [Bin Dokuz Yüz Seksen Dört] sosyalizme ya da İngiliz İşçi Partisi'ne bir saldırı kastetmedim, ama komünizm ve faşizmde kısmen gerçekleşmiş bozukluklara değindim. Kitabın konusunun İngiltere'de geçmesi İngilizce konuşan ırkların doğuştan diğerlerine göre daha üstün olmadığını ve baskıcı rejimlerin karşı konulmadığı sürece herhangi bir yerde zafer kazanabileceğini vurgulamak içindir."

      ---Alıntı---

      Sil
  60. Aslında hz isa temmuz ayında doğ.... şaka lan şaka herkese iyi yıllar. Tamam yaz aylarında doğdu ve bu saçma sapan bir bayram tıpkı bizdeki dini bayram anlayışları gibi ama sonuçta biz bu takvimi kullanıyoruz ve herkesin yeni yılı kafalarındaki soru işaretlerinin azaldığı, cesaret ve akıl gücü getirdiği bir yıl olsun umarım. Çünkü bu ikisine fazlaca ihtiyacımız olacak ilerleyen süreçte.

    KEHF Suresinde Reenkarnasyonun red edilişinin konu edildiği pasajı yazdım. Bu konuyla ilgilenenler bir baksınlar. Sikko buralarda olursan sen kesin bak bilader özel ricamdır.

    http://adilbak.blogspot.com/2013/12/kehf-suresindeki-muthis-mesaj-ve.html

    YanıtlaSil
  61. kapitalizm, sosyalizm, komünizm.. cart curt... sonu -izm le biten her halt insanları toplu kumanda etmek için yapılmıştır. Buna kemalizm de dahil. bu sebeptendir ki -izm le biten toplulukları yöneten insanlar amaçları dışında çalışır hep. ADD nin Mustafa Kemal yerine İsmet İnönü yü (büyük komünist) övmesi gibi.. Sözün özü şu ki; 2011 de yoğunlaştın yazma konusunda ama hayat heterojen değil maalesef. kompleks yapma yeter. çünkü aynı çağı tekrar yakalayacaktır. yukarıda konuda bahsettiğin şey de açlık oyunlarını hatırlattı nedense bana :) ne piskopat insanlar var hayatta. ulan bırakın insanları köylerinde yaşasınlar onun bunun çocukları.

    YanıtlaSil
  62. Amk burası da milletin başka blogların reklamını yaptığı yere döndü skerim belanızı adam olun, Sikko eline sağlık kardeşim...

    YanıtlaSil
  63. http://beynincocuklari.blogspot.com/2013/05/george-orwell-1984_28.html

    YanıtlaSil
  64. Kuran çalışmanın gerekliliği açısından birkaç örnek vericem.

    EN YAKIN GÖK

    Fussilet suresi 12'nci ayette
    ''biz en yakın göğü kandillerle donattık'' diye çevirmişler, hepsi aynı şeyi yapmış.

    Kandiller diye çevirdiklerim kelime ise ''mesabiha''
    Aslında bu sözcüğün lamba'dan ziyade filtre özelliğine vurgu yapar kuran!!! Nasıl? Ne dedik kuran bütün olarak ele alınması gereken kitaptır ve kendisini açıklar! O zaman saffat 6-7'ye bakalım

    Biz o yakın göğü bir süsle zeyyenna/süsleyip donattık. El kevakibi/göktaşları ve her türlü inatçı asi şeytandan hıfzan/koruduk. (Saffat, 6-7)

    Koruduğunu söylediği inatçı asi şeytanlar kimlerdir? Hadi göktaşlarından koruduğunu anladık, peki ama inatçı asi şeytanlar kimler?

    Ben kendi adıma insanlar olduğuna eminim ama siz garabet cin profili çizip onlar olduğunu düşünmeye devam edebilirsiniz.









    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi bir başka konuya geçelim bu çok önemli, şu heriflerin (garip silüetli) cinlerle iletişimi olduğunu düşünenler mutlaka okusun, ve gerçekte mesele neymiş görsün.


      Evet o derin HARUT MARUT olayı neymiş gelin bakalım.

      Bir abimden rica etmiştim bu konuda yardımcı olmasını sağolsun araştırmış ve makale yazmış. Bende 2 Günden beridir belam sikildi teoriyi karşılaştırmadığım bir tek sözlük kalmış mıdır bilmiyorum ve artık kesin eminim size de aktarıcam. Önce klasik çeviriyi paylaşayım.


      Süleyman'ın mülk ve saltanatı konusunda onlar, şeytanların okuyup durduklarına uydular. Halbuki Süleyman küfre sapmamıştı. Ancak şeytanlar küfre sapmıştı; insanlara büyüyü öğretiyorlardı. Ve Babil'de Hârût ve Mârût adlı iki melek üzerine indirileni öğretiyorlardı. Oysaki o iki melek, "Biz bir imtihan aracıyız, sakın küfre sapma!" demedikçe hiç kimseye bir şey öğretmiyorlardı. İnsanlar onlardan erkekle eşinin arasını açacakları şeyi öğreniyorlardı. Ne var ki, onlar onunla Allah'ın izni olmadıkça hiç kimseye zarar veremezler. Onlar kendilerine zarar vereni, yarar vermeyeni öğreniyorlardı. Yemin olsun ki, onu satın alanın âhirette hiçbir nasibi olmayacağını açıkça bilmişlerdir. Öz benliklerini sattıkları şey ne kötüdür! Bir bilebilselerdi! (Bakara, 102)

      Bakalım gerçekte olan ne?

      Öncelikle şeytanın ne olduğunu bilmek gerekir ''ham düşünce arzu ve isteklere uyan şeytandır'' nokta.

      Büyü ise aklı rehber almayan kişilerin başvurdukları yöntem, kazanım sağlamayan yıkım getiren işler, hile şeklinde anlatılabilir.

      Şimdi burada ''iki melek'' olarak çevrilen kelime ''melekeyni'' kökü ''mülk'' olarak kabul edilirse bu ''iki hükümdar'' anlamına gelir ancak kökü ''uluk'' olduğu için ''haber veren'' anlamına gelir.







      Sil
    2. Ancaaak burada zamirleri yanlış öznelere gönderiyorlar, Kuran çalışmaya başladığımdan beri defalarca karşılaştığım hede lan bu. O kadar fazla ''o'' ''onlar'' şeklinde anlatım varki önce ayete, sonra pasaja, sonra sureye ens on kitaba bütün bakmadıkça bu zamirleri yanlış öznelere gönderir bombok bir yere varırsınız. İşte bu da atalar dinini ortaya çıkarır. Kuran'a yorum yapamazsın sadece onu izleyeceksin, verdiği teknikle devam edeceksin.

      Yanisi bu harut ve marut Allah'tan haber veren değil, Şeytan'dan ham düşüncelerinden haber verenlerdir.

      Cümleyi dikkatle okuyun.

      “Şeytânlar kâfir idiler; insanlara büyüyü ve Hârût ve Mârût adlı iki melek(haber veren) üzerine indirileni öğretiyorlardı”

      Yani bu büyü konusunda harut ve marut şeytanların üstadlarıdır.

      İnsanlar bunu neden hep böyle anlamışlar peki? Şu cümleden;

      “Üzerine indirileni öğretiyorlardı”

      Kuran'ı bütün ele alırsanız. Şeytanların yani ham düşüncelerin de iner olduklarını görürsünüz.

      Örneğin;

      Haber vereyim mi size şeytanların kime tenezzezu/iner olduğundan? Her bir dönek/iftiracı günahkâr üzerine tenenzelu/iner onlar. (Şuara, 221-222)


      Devam edelim;

      Oysaki o iki melek, "Biz fitneyiz, sakın küfre sapma!" demedikçe hiç kimseye bir şey öğretmiyorlardı.

      Ayetin bu bölümünde “o iki melek (Harut ve Marut)” şeklinde bir meallendirme yapılmış. Ayetin orjinalinde “o iki melek (Harut ve Marut)” ifadeleri yok. Bu bölüm çevirmenin ilgili bölümdeki zamire bu anlamı vermesinden kaynaklanıyor. Şimdi biz bakalım:

      Süleyman'ın mülk ve saltanatı konusunda onlar, şeytanların okuyup durduklarına uydular. Halbuki Süleyman küfre sapmamıştı. Ancak şeytanlar küfre sapmıştı; insanlara büyüyü ve Babil'de Hârût ve Mârût adlı iki melek üzerine indirileni öğretiyorlardı.

      Büyüyü ve Harut Marut üzerine ineni kimler öğretiyor? Şeytanlar. Yani özne “Şeytanlar”. Ayetin devamındaki orijinal zamir de “Onlar”.

      Oysaki onlar, "Biz fitneyiz, sakın küfre sapma!" demedikçe hiç kimseye bir şey öğretmiyorlardı.

      Ayetlerde baştan beri özne şeytanlardır. Buradaki “Onlar” zamiri de yine “Şeytanlara” yöneliktir. Yani “Biz fitneyiz, sakın küfre sapma!” diyenler şeytanlardır. Şeytanların "Biz fitneyiz, sakın küfre sapma!" demelerinin iki sebebi olabilir:

      a.Şeytana taptıklarının, şeytanın peşinden gittiklerinin, şeytan olduklarının farkındalar.

      b.Allah’a iman ettiklerini zannediyorlar ama ham düşünce arzu ve isteklerinin emrindeler.

      Her iki durumda da "Biz fitneyiz, sakın küfre sapma!" denebilir. Bugün geleneksel dine mensup milyonlarca insan bu cümle ve benzerlerini kuruyor.

      İnsanlar onlardan erkekle eşinin arasını açacakları şeyi öğreniyorlardı.

      İyi-kötü, doğru-yanlış, güzel-çirkin kesin çizgilerle birbirinden ayrılmıştır. Allah’tan gelen bir şeyin içine kesinlikle kötü, yanlış ve çirkin bulaşmaz. O sebeple Harut ve Marut’a Allah’a yakın kullar demek, sonra da onları büyüyü ve sapık inanışları öğreten kimseler olarak göstermek kesinlikle yanlıştır.

      Sil
    3. İnsanlar onlardan erkekle eşinin arasını açacakları şeyi öğreniyorlardı.


      Kur’an’da cinsiyet belirten erkek kelimesi “Zeker”, cinsiyet belirten kadın kelimesi “Nisa”dır. Oysa ki ayette bu kelimeler geçmez. Ayette “Erkekle eşinin” olarak çevrilen yerin orjinali “El meri ve zevcihi”dir.

      Meri, M-r-e kökünden gelmekte olup Müfredat’ta bu kelimenin birinci anlamı “Midenin baş tarafı ve boğaza yapışık olan kursak” olarak belirtilir. Meri kelimesi cinsiyet belirtmez sadece “Kişi” demektir. Bunun için Enfal 24, Nebe 40 ve Abese 34 ayetlerine bakılabilir. Bunların dışında aynı kökten gelen “İmra” kelimesi bazı ayetlerde daha kullanılmıştır. Bunlar (Meryem 5-8-28, Ali İmran 35, Nisa 12-128, Yusuf 21-30-51, Kasas, 9, Zariyat 29). Ancak bu ayetlerde de “İmra” kelimesi ile asıl kastedilen o kimsenin kadın veya erkek olması değil; “Kişi” olmasıdır.

      “Zevc” kelimesi de “Eş” anlamındadır. Kadının eşi erkek, erkeğin eşi kadındır. Ancak kelimenin anlamı bununla sınırlı değildir. Zevc, her türlü eş için kullanılabilen bir kelimedir. Bir ayakkabının zevci/eşi diğeridir. Ya da sınavda 8 alan bir öğrenci, 8 alan diğer bir öğrenci ile zevc’tir/eştir, denktir. Kelimenin denk ya da aynı vasıfta olma gibi anlamları da vardır.

      O halde “İnsanlar onlardan (el meri ve zevcinin) arasını açan şeyi öğreniyorlardı.” ne demektir?

      El meri/Kişi kelimesi cinsiyet belirtmeksizin bir insanın müstakil/bağımsız varlığını anlatır. Bu müstakil varlık hakk’tır/gerçektir. Gerçek olan bu “Kişinin” zevci/eşi, Allah’tan gelen hakk’tır/gerçektir. O da bilgidir. Yani kişinin zevci/eşi, Rabb’den gelen bilgidir; her ikisi de gerçektir.

      Ayetin başından buraya kadar şeytanlardan/ham düşünce arzu ve isteklerine uyanlardan, küfürden/gerçeğin üzerini örtmekten, büyüden/gerçeği çarpıtmaktan bahsedilmişti. Tüm bunlar kişiyi hakk’tan/gerçekten uzak düşüren şeylerdir. Şeytanlar her yolu deneyerek insanları gerçeklerden uzaklaştırmaktadır. Büyü gerçek değildir; küfür gerçek değildir; ham düşünce arzu ve istekler gerçek değildir. Ancak kişi ve Rabbinden gelen bilgi gerçektir.

      İnsanlar, şeytanlardan kişi ve zevcinin/Rabb’den gelen bilginin arasını açan şeyleri öğreniyorlardı.

      Şimdi Bakara 102 ayetini baştan itibaren yukarıdaki tespitlerimiz ve “Şeytanlar” öznesi ile okuyalım:








      Sil
    4. Süleyman'ın mülk ve saltanatı konusunda onlar, şeytanların okuyup durduklarına uydular. Halbuki Süleyman küfre sapmamıştı. Ancak şeytanlar küfre sapmıştı; insanlara büyüyü ve Babil'de iki haber veren; Hârût ve Mârût’a indirileni öğretiyorlardı. Onlar (şeytanlar), "Biz fitneyiz, sakın küfre sapma!" demedikçe hiç kimseye bir şey öğretmiyorlardı. İnsanlar onlardan (şeytanlardan) kişi ile zevcinin/Rabb’den gelen bilginin arasını açan şeyi öğreniyorlardı. Onlar kendilerine zarar vereni, yarar vermeyeni öğreniyorlardı. Ne var ki, onlar onunla Allah'ın izni olmadıkça hiç kimseye zarar veremezler. Yemin olsun ki, onu satın alanın âhirette hiçbir nasibi olmayacağını açıkça bilmişlerdir. Öz benliklerini sattıkları şey ne kötüdür! Bir bilebilselerdi! (Bakara, 102)

      Buradan daha detaylı bilgiler alırsınız: http://kurandini.net/harut-ve-marut.html

      Şimdi anladınızmı cin ne ayak, şeytan ne ayak? Hepsi bu kitlenin kabbala'dan öğrendiği saçmalıklar. Bunlar yalan atıyorlar, insanları kandırmaya uğraşıyorlar. Newton yer çekimini buluyor elma kafasına düştü diyorlar, bütün dini masallaştırmak için her türlü orospuluğu yapıyorlar ve sizlerin gerçekleri görmesine engel oluyorlar, gücü elde tutuyorlar. Cinle şeytanla iletişime geçtikleri falan yok!!! Çünkü cin de şeytan da sensin ulan. Bunların hepsi kavram!!!!!!!!!!! Nasıl kullanıldığına, nerede kullanıldığını bakarak tamlamayı anlayacaksın. Cin suresinde çok net anlatır ya apaçık bir şekilde yani. Cinler(yani şehirdeki tanınmayan kimseler) in ağzından konuşulurken. Onlra diyorlar ki bizim beyinsizlerimiz Allah'a eşler ve çocuklar biçti!!

      Kim biçti ulan? Kaldır kafanı bak isa Allah'ın oğlu diye babammı diyor? Meryemi onun karısı yapanlar tuhaf silüetli cinlermi? Lütfen artık görün yeter kafayı yicem.

      Sil
    5. Bir de şunu ekleyeyim çok önemli lan nasıl unuttuysam belirtmeyi.

      Onlar (şeytanlar), "Biz fitneyiz, sakın küfre sapma!" demedikçe hiç kimseye bir şey öğretmiyorlardı.

      Bu ne demek biliyormusunuz. Aslında insan kötü birşey yaparken bunu bilir ve bile bile yapar. Şeytanın ben fitneyim demesi budur. Senin yanlış yaptığını bilerek yapmandır.

      Sil
  65. olum dök şu içini buraları susuz bırakma. Herkesin bi yaşam mücadelesi var

    YanıtlaSil
  66. Maykıl okuyorsun kendini geliştiriyorsun kaç senedir yazıyosun şu bloğa yazdıklarından görünüyoki her yazın için sayfalarca döküman,kitap vs okuyorsun demem o ki hiç eski yazılarında yanlışlık yaptığını düşündün mü eski düşüncelerinle çeliştiğin oldumu.

    YanıtlaSil
  67. pearl jam albümü hakkındaa bi şey vardı bence eddie vedder society sözlerine bak derim(bu nasıl cümle lan)

    YanıtlaSil
  68. hacı bunu daha önce hiç duymadıydım yeeaaa

    YanıtlaSil
  69. sikko "sevgi" bakanlığında görüşürüz adamım :D bizi güzel bi severler orda

    YanıtlaSil
  70. işe mi başladın oğlum da yazıyı azaltıyon

    YanıtlaSil
  71. hacı KURANDA ARAF süresünde de şeytan ve şeytanatapanlardan yani illuminatden bahsediyor.

    YanıtlaSil
  72. Michael'in yüzünü merak edenler için: http://www.vikibilgi.com/2014/01/iluminati-yazar-michael-sikkofieldin.html

    YanıtlaSil
  73. Zaten,Tek Dünya Devleti,komünizmin bütünsel devlet kısmını ele alıyor,sadece bu yönden bakarsak aslında iyi gibi görünüyor;fakat tek devlet tek din her ne kadar savaşları,kavgaları engelleyebilirse de insanı bütünüyle aptallaştırır.Farklılıkların olmadığı yerde gelişim de sağlanamaz.

    Bu kişiler kapitalist zihniyetli,komünist adamlardır.Tek Dünya Devleti ile insanlar çok daha rahat kontrol edilebilecek,üstün olanlar ayrılıp,diğerleri köleliğe devam edeceklerdir.Kapitalizm köleler için,komünizm ise tek devlet için işler,yani belirttiğin görüş aslında şaşırtıcı değil,tamamiyle doğaldır.

    Belki de Orwell,komünist zihniyetli;fakat komünizmin Tek Dünya Devleti ile özdeşleştirilip,bu sapkın düzende bozulmasından korkan bir kişidir.Özsel olarak iyidir çünkü komünizm,Orwell ise komünizm diye dayatılanın beklenenden farklı olduğunu görmüş;fakat gerçek komünizmden vazgeçmemiş birisi olabilir.

    Sonuç olarak kapitalist zihniyetli,komünizmin de işe gelen yerlerini alan ve sahtekar bir şekilde Tek Dünya Devletini barış,komünizm diye dayatan kişilerdir bunlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Not:Orwell'ın sahip olduğu fikir akımı hakkında kesinlik veremem;fakat bahsedilene göre komünizm karşıtı olduğu söyleniyor,bunun hakkında farklı kaynaklar da vardır,kitabını yorumlamak da çok kolay değil,sembolize edilerek yazılan kitap pek çok şeyi gözden kaçırabilmenize yol açıyor.

      Sil







  74. "Piyon, kitapçılarda." ahahah niye hepiniz aynısınız la efendisinin uşaklarının periferileri, piyon sadece kitapçılarda olsa iyi; piyon heryerde...

    YanıtlaSil
  75. toplaşın ergenler; vay amk ya demeden önce bu blog sahibinin hiçbir boktan haberi olmadığı gerçeğini bi düşünün; bi kere orwell komünist değil anarşist idi, hatta bu yüzden durmadan revizyonizm ile suçlanmıştır ama müthiş mizah yazarı kardeşimiz sizin de bişey okumadığınızı yani sikik cahiller olduğunuzu bildiğinden kelli, meydanı boş bulup atmaktadır ve ayrıca komplo kafasında bile çok yetersizdir; orwellın fabian cemaati ile olan bağı,doğrudan eugenetic ile ilgili olan huxley biraderler ile olan yakın ilişkisi üzerinden siz cahil ergenler için kafadan 200 süslü komplo çıkarırım ama he he...komünizm hakkında erol mütercimler bilgisi olan bi post ergenden dinletin siz zaten marxta elini sağ cebine sokmuştu demek ki....
    ahahahahhahahahahahahahah

    YanıtlaSil
  76. hikaye dinlemek güzeldir dünya üzerine tül örtersin; kolaydır ayrıca ama şarlatanları muhtar yapar...

    YanıtlaSil
  77. Yorumlarda birisi sonu -izm- ile biten akımlara hakaret etmiş,gerçekten yazık.Her şeye bu ekin gelmesi çevrilen dilin eklerinden kaynaklanıyor,ona bakılırsa aynı şekilde dindarlık da onlarda teist,dinlerde teizm diye çevriliyor.Burada yazık dediğim,hala etiketçiliğin devam etmesi,ideolojiye zerre kadar bakılmadan,hiçbir araştırma yapmadan,bir ekten dolayı akımları aşağılayacak insanların olması,gerçekten ne kadar sorunlu bir fikir dünyamızın olduğunu gösteriyor.

    Ayrıca Sikkofield,birçok yorumu gereksiz,saçma bulduğu için cevaplamıyor,aslında da öyle;fakat konuyla ilgili entelektüel analiz yapan kişilere cevap vermemesi,yoğun yaşamı veya hayata karşı bezginliğinden kaynaklansa da aslında okuyucularına zerre kadar değer vermeyen bir kişi.Okuyuculara bir şey katmaya çalışmıyor,kendi kendini rahatlatmaya çalışıyor,bir fikrin milyonlarca insanın ölümüne yol açtığı dünyamızda,böyle rahat,umursamaz,kendi fikirlerine karşı dogmatik görünmeyip,karşıt fikre değil de karşıt fikrin sahibi olan insana dogmatik diyen bu kişilerden nefret ediyorum.Sikkofield,yazıların güzeldi,bilgilendiriciydi;fakat kendi görüşlerini sağlam kaynaklara dayandırmıyorsun,bunu da blogumda gösterdim.Yalnızca kendi kendini kandırıyorsun,başkalarını yalanlar dünyasında yaşamakla suçlarken.

    İnsanları sürekli gözlemleyip,psikolojik analizlerini yapmış olabilirsin;fakat kendi analizin konusunda yetersizsin.Kendi kusurlarını yansıttığı düşünüyor,kendi kendine dürüst olduğunu düşünüyor olabilirsin;ama dürüst olduğun tek konu babanın ölümü hakkında yazdıkların gibi görünüyor;diğer her kısımda hayattan bezmiş bir kişinin,yediği hakaretler ve aldığı övgülerle canlanmaya çalıştığını,kendi duygusal durumuna önem verip,fikirlere önem vermediğini görüyorum.

    Hiç karşıt kaynaklara bakmadan,aynı konu ile ilgili aynı görüşlere sahip 100 kaynağa baktın diye kendini sorguluyor zannediyorsun,İlluminati'nin olmadığına dair kaç tane araştırma,yazı,kitap okudun?Ya da okuduğun yazılar,cahil birisinin söyledikleri miydi,yoksa akademik bilgiye sahip insanların bahsettikleri mi?

    İnsanları dogmatik olmamaya özendirip,kendi görüşünde 100 kaynak baktı diye kendilerini sorguluyor zannetmelerine sebebiyet verdiğin için,bu kadar çok bulunan genç,sorgulamayan insana yanlış rehberlik ettiğin için düşünce suçuna sahipsin.Düşünce özgürdür;ama bu insanlara bir şey anlatmak çocuğa anlatmak gibidir.Bir adam öldürdüğünü düşünebilirsin özgürsün,ama çocuklara anlatırsan riskli bir hal alır.

    Son olarak,kendini halktan biriyim diye kandırma lütfen,içinde taşıdığın kibrin umarım farkındasındır,belki kendini Anadolu çocuğu olarak tanıttığında rahatlıyor olabilirsin;ama sen de diğer insanlar gibisin,tek farkın diğer insanlar gibi olduğunu söyleyip,sıradan olduğunu söyleyip,sıradışı olmaya çalışmak.

    Kendi blogumda şahsına yönelik hiçbir hakaret etmemeye çalıştım,burada yaptıklarımı da bu sayma;çünkü seni tanımıyorum,bahsettiğim her şey yazılarından fark ettiklerim,şahsın hakkında bir şey söyleyemem;fakat yazıların bunları anlatıyor.Bunlar da hakaret değil,yaptığım analizlerin sonucudur.

    YanıtlaSil
  78. 1984 ü okumamıştım. lakin muhterem corç orvıl hazretleri,
    sohbet kapitalizm-komünizm arası ilişkiyi tam olarak tahmin ettiğim gibi hatta bir çoğumuzun düşündüğü gibi anlatmış. merak ettim o kitabı. eline sağlık bu arada

    YanıtlaSil
  79. Anarşizmin ve Komünizmin hedefleri aynıdır. Marks'ın bizzat kendisinden dinlemeye gerek yok komünizmi. Sınırsız, sınıfsız, eşit ve devletsiz bir toplum hedefler her ikisi de. Yukarıdaki yazıyı yazabilmek için bunun bilinmesi yeterlidir. Ha bence zaten başka bir şeyi de yoktur orası ayrı:) Ama Anarşistler her türlü otoriteye karşıdır.Yani ister burjuva otoritesinden gelsin ister proletaryal otoriteden gelsin.Yani hedeflere ulaşmak için kullanılan yöntemler farklıdır bunlarda.(Aslında dikkat edildiğinde anarşizmin bir felsefe olduğu vurgulanır.Bunun nedeni de hedefleri sağlamak için seçtikleri yöntemlerin daha özgürlükçü olmasından kaynaklanması olmalı) Hedefler gözetildiğinde her anarşist bir komünist olsa da yöntemler dikkate alındığında her komünist bir anarşist değildir. Bir anarşist de bir komünisti yöntem bakımından eleştirebilir sadece. Anarşistler özetle sosyalizmi reddeder.Böyle bir geçiş sürecini kabul etmez. Orwell'in 1984'te yarattığı dünyada tam olarak budur.Ve Orwell doğal olarak bunu eleştirmiştir her aklı selim insanın yapabileceği gibi.Nedeni de hedefler eşitlik, özgürlük, otoritesizlik iken tam tersi bir uygulama sergilenmesidir doğal olarak. Amaç sınırların kalktığı tek dünya düzeni eleştirisiyse, bunun için nasıl bir yöntem kullanılacağı endişesi ise, orwell’in anarşist yada komünist olması çok mühim değildir. Bunu sağlamanın nasıl insafsız bir yöntem gerektirdiğidir asıl olan. Asılı geçip şucuya bucuya takılırsan,şucu bucu olmana vesile olan kaynakları yalayıp yutup satır satır ezberleyip ama bunların olabilitesi için kafa patlatmazsan dünyaya tül değil çarşaf giydirmiş olursun.

    YanıtlaSil
  80. "mistifikasyon şeyleşmenin alternatifi değil tamamlayacısıdır" (adorno) sen masal anlatma devam et, ben de seviyorum, allah kitap dedin ya hiç bilmediğin konulara girme hakkını kazandın; anarşizm ile komünizmi eşitle, bakunin ile marx ta zaten kız yüzünden kavga ettiler. hangi anarşizm kroprotkin mi bakunin mi proudhon mu. Hangi Marksizm 1844 marxımı grundrisse marxımı kendiliğindenci luxemburgmu yoksa dışarıdan bilinçci lenin mi. he böyle isim saydık bizi fularlı sığır olarak yaftala ki masal devam etsin...

    YanıtlaSil
  81. En baba masalcılardan örnekler saymışsın:) saydığın isimler komünizmi yada anarşizmi farklı biçimlerde yorumlamazlar burayı atlamamalısın. İsimleri sayman bizi ana konudan uzaklaştırmaktan öte bir işe yaramaz. Daha önce belirttiğim gibi saydığın her isim anarşizmin veya komünizmin ana ilkelerine farklılık arz edecek bir fikir ile değil anarşizmin veya komünizmin hedeflediği ilkelere ulaşması için seçeceği yöntemler üzerine fikir beyan etmişlerdir. Yani istediğin kadar isim ekleyebiliriz ama benim kasettiğim anarşizmin veya komünizmin ana ilkelerinde bir farklılık arz edecek bir ayrıntı olmayacaktır. Haa birde mesela işçi sınıfı hareketinin nasıl başladığı ile ilgili yok kendiliğinden başladı yok bu bilinç işçi sınıfına dışarıdan verildi gibi sınıf bilincinin nasıl oluştuğu, yada tek ülkede yok dünyada devrim olması, devrimin sürekliliği gibi hususuyla ilgili ayrıntılar fikir ayrılıklarını oluşturmuştur ki bunun bizim konuyla uzaktan yakından bir ilgisi yoktur.
    Şöyle bakılabilir; Ankara’dan İstanbul’a gitmesi gereken birkaç arkadaşın bu seyahat için farklı güzergah ve araçları seçmesi gibi. Kim hangi yolu ve hangi vasıtayı seçerse seçsin asıl olan İstanbul’a varmalarıdır.

    Birde anarşizm ve komünizmi eşitlemesi ithamıyla karşılaşmamak için çook açık şekilde belirttiğim şeyleri getirip önümüze koymuşsun:) Oradan hedef eşitliğinden ziyade yöntem farklığı çatışması anlaşılmalıydı. Ne yazmıştım bir anarşist bir komünistle sadece yöntem açısından tartışabilir demiştim. Bakunin Marks kavgasının nedeni zaten bu değil midir? Bakunin işçi sınıfı otoritesi dahil hiçbir otoriyeti kabul etmez.Bence çok doğru bir tespitle her otoritenin olduğu gibi işçi otoritesinin de zamanı geldiğinde kendisini yıkmaya çalışanlara direneceğini bilir.Bu nedenle devletin yine ortadan kaldırılamayacağı endişesini taşır. Yani o sosyalist olsun olmasın devleti istemez. Prodon da malum olduğu üzere devlet kalkması gerektiği ve anarşinin sosyal yaşamın ideal formu olduğunu söyler.O da Bakunin taşıdığı endişeye benzer bir endişeyle işçi sınıfının bir siyasal parti olarak örgütlenmesine ve siyasal mücadele vermesine karşı çıkar. Farklı bir şey söylemez. Lüksenburg hanım kızımızda sosyalizmin ikinci enternasyonalizmin polonya ayağı olması dışında farklı bir söylemi de yoktur.

    Bakunin ve Marks keşke kız meselesinden kavga etselerdi daha gerçekçi bulurdum Ayrıca böyle bir kavgada Bakunin’in Marks’ı tarumar edeceği aşikarken her ne kadar fularlı olsun olmasın sosyalist entelektüeller kavganın galibinin Marks olduğunu dillendirseler de cüssesi düşünüldüğünde Bakunin’in galip geleceği kesin

    YanıtlaSil
  82. Sikko mesaj gönderdim sana ama görmezsin diye burayada yazıyorum.

    Millet bu ''THE İSLAND'' filmini tekrar seyredin. Baya baya bir film o bak cidden çok sert bir film. Genel mesajından ziyade satır aralarıda baya dolu o filmin. Normalde ben pek filmdi müzikti öyle aşırı anlamam o işten ve bir tür bulanıklık yaratmak istedikleri için böyle davrandıklarını düşünürüm.

    Ama bu farmason-illuminati kavgası baya bir garip hal almış bu filmde. Kuran ve 19 olayına gönderme var illuminati tarafından, baya kuranı farmasonların yazdığını iddia etmek olarak algıladım ben bu kısmı ki beyin kemirecek cinsten. Ben paragrafı alıntıladım blogda üstün körü yazdım geçtim. Artık analizime güvenirim diyenler bi irdelesin şu herif ne diyor.

    www.adilbak.blogspot.com

    YanıtlaSil
  83. Ahlaksız ve tüyler ürpertici "Tüketim Döngüsü" nasıl çevriliyor, buyurunuz: Story Of Stuff - Türkçe Düblajlı http://www.youtube.com/watch?v=kz0h6VA4I-o

    YanıtlaSil
  84. Ve artık global sermayenin ürettiği "yeni" hiç bir şeyi satın almamalı. Yeni bir palto, yeni bir kazak, tişört, ayakkabı, çanta, saat, araba, bilgisayar, pad, telefon, kahve makinası, mikser, kırtasiye, çakmak, bijuteri ve neredeyse sonsuz "ihtiyaç:)" ürünleri... Eldekini kullanmalı veya tamir ettirmeli. Ama dikkat ederseniz hemen her ürün de tamiri mümkün olamayacak şekilde tasarlanıp üretiliyor_ AVM'lere, store'lara, "Mall" ibareli toplu mal satış dükkanlarına -mal gibi- gitmemeli artık... Elinizi uzattığınız bir objeyi incelerken kendinize sorun: - Bu almayı düşündüğüm şeyi - sadece istiyormuyum (yeni bir şey daha almış olmak için), yoksa gerçekten ihtiyacım mı var?... gerçekten ihtiyacınız varsa alın... Ama inanın aldığınız her ne ise evde dolaplar, çekmeceler, askılar, raflar, masaların üstü o nesnenin sayısız benzeriyle kaynıyordur. " Ülkemize zamansız davet edilen yapı ve elektronik marketlerini bir düşünün. Bu küresel yapılar sonucu, ekmeğini kazanmaya çalışan küçük üreticinin %90'nı yok oldu... Bauhaus, Praktiker, Baumax, Gold, Bimeks, MediaMarkt ve daha bir sürü... İkea'da çok ucuza ne kadar masa, sehpa ve raf satılır farkettiniz mi. Rafların üstünü doldurasınız diye :) Vır vır yazıyorum ama dünyanın ıvır zıvırın almışımdır ben de. Bana da yazıklar olsun! Böyle işte...

    YanıtlaSil
  85. Mesele komünizm-kapitalizm çatışması değil artık. İki kutuplu sistem 1989'dan sonra tek kutuplu sisteme evrildi. O da kapitalizmdir. Komünizm devresel olarak kapitalizmle kah elele kah karşı karşıya birlikte yol aldı. Bu birliktelik sona erdi.

    Orwell'ın kitabını ideolojik bir çözümleme okumak çok yanlış. Orada anlatılmak istenen "komünizm şöyle kötü böyle pis" değildir. (bu anlamda bir sonuç çıkarılacaksa eğer anca komünizmin de tıpkı kapitalizm gibi özgürlük vadetmediğidir)
    Orwell'ın kitabının ana teması totaliter eğilime karşı bir isyandır. Özel alana varıncaya değin bireyi kuşatan bir kontrol ve güvenlik algısıdır. Düşman yaratılır, düşmana karşı mücadelede bireyin tutsaklığı meşrulaştırılır. Orwell bu eğilimi görmüştü. Yoksa amacı antikomünizm bir propaganda yapmak değildi. Sadece komünizmin de özgürlükçü olmadığıydı.
    1984'teki anlatılan toplumun şimdiki dünyadaki karşılığı ABD toplumudur. New York'ta kamusal alanda kameraların erişemediği bir "kör nokta" olmadığını söyleyeyim de gerisini sen anla. 11 Eylül'ün "neleri" meşrulaştırdığı da keza malumdur. (meselenin tüketimle olan ilişkisine hiç girmiyorum uzar gider muhabbet)
    Hal böyle olunca kaba ideolojik bir gözle bakmamak lazım hadiseye. Görünenin arkasına bakmak lazım.

    YanıtlaSil
  86. Sikko, Aldous Huxley'nin Brave New World'unu da tavsiye ederim. Yanilmiyorsam Turkcesi Cesur Yeni Dunyadir. Benim gorusumde 1984 ile Brave New World ikisi birbirine ne kadat zit gozukuyorlar sa, ayni daha once anlattigin tez + antitez = sentez prensibine dayanir. Gelecek yazina Brave New World'u eklemeni tavsiye ederim.

    Ayrica AB vatandasi olarak bunu da diyebilirim ki, millet artik EUSSR demeye basladi ve bu da elbette Orwell'in dusuncesine uyumsaglar. Burada ki kaynaklarimiza gore de Turkiye uce parcalanip bir parcasi kurdistan, bir parcasi buyuk israile (Yinon Plani) ve bati Turkiye ise EUSSR'e bagli olacaktir.

    YanıtlaSil
  87. Sikko bir yazı daha yazdım farmasonlar ve illuminati savaşı hakkında biraz sadeleştirdim olayı.

    http://adilbak.blogspot.com/2014/01/illuminati-farmasonlar-ve-kuran.html

    YanıtlaSil
  88. Daha onceki bir yazina sadece "1984" yasmistim yorum olarak. Uzun zamandir girip bakmiyordum blog'una, bugun bakip 1984 yazini gorunce once sabirsizlandim. Hemen okudum fakat hayal kirikligina ugradim. Keske biraz daha arastirsaydin Orwell'i.

    Orwell'in hayat hikayesini, once komunistken sonradan komunizmin de eksilerinin oldugunu, ozellikle insan faktorunu, duygulari isin icine soktugunda uygulanmasinin zor oldugunu elestirdigini arastirip anlayabilirdin.

    Veya Hayvan Ciftligi gibi unlu bir ikinci romani oldugunu farkedip onu da okuyup kafanda bazi seyleri birlestirebilir, Orwell'in kapitalizm'den nefret ettigini, Fakat sosyalizmin de yanlis ellerde cok kotu durumlara gelebilecegini soylemeye calistigini, insanlarin baski sonucu ilk basta bastirilabilecegini fakat bir araya gelip guclerini birlestirdiklerinde duzene karsi koyabileceklerini anlatmaya calistigini anlayabilirdin.

    Biraz arastirsan belki de, Amerika'nin bir zamanlar senin dusundugun gibi dusunup, bu kitaplar komunizmi elestiriyor diyerek, okullarda tavsiye edilen kitaplar arasina koydugu Orwell'i daha iyi anlayabilirdin.

    Daha onceki bir cok yazini sevmistim. Fakat bu olmamis. Gercekten anlamamissin. Bu gercekten komplo teorisi olmus.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten ama gerçekten burada yapılan yorumların genelinde haksız yere eleştiriler, daha doğrusu "yergi"ler olduğunu müşahede ettim. Arkadaş, her şeyden önemlisi buradaki Sikko'nun yazısının başlığındaki Orwell'ın 1984 isimli eseri sembolik, sem-bo-lik! Olayın derinine nüfuz ettiğimizde bambaşka hadiseler meydana geliyor ve Sikko da bu sembolik eserin adını yazısının başlığına yazarak dünyada esasen bambaşka olayların döndüğünü, vuku bulduğunu, her şeyin bu kadar basit olmadığını söylemeye çalışıyor. Sen ise güzel kardeşim burada kalkmış adamın (Sikko'nun) Orwell'ın bir başka kitabı olan "Hayvan Çifliği"ni okumadığından, oradaki eleştirileri bilmediğinden falan "küstahça" dem vuruyor ve olayı saçma bir tartışmaya açık hale getiriyorsun. Evvela "Hayvan Çifliği"ni Sikko'nun okuyup okumadığını bilemiyoruz, bilemeyiz de, ki konumuz bu değil zaten.
      Bence sen adamın yazdığı yazıyı iyi okuyamamışsın. Bir daha oku bakalım; orada ne demiş: "Orwell komünist olarak bilinir fakat bir komünistin 1984 gibi bir kitap yazması takdir edersiniz ki imkansızdır. George Orwell bir yere kadar belki de samimi bir komünistti, fakat o da bir “insan”dı ve dönen dolabı fark etti. Çürük çarık devam eden kapitalizmin panzehri diye sunulan komünizmin nasıl bir yanlış ve önceden tasarlanmış bir plan olduğunu anlattı. Komünizme bir geçiş aşaması olan sosyalizmin hem dayatmacılığını, hem de bir proje oluşunu sana anlattı."

      Bütün bu sözlere mukabil sen ne yapıyorsun güzel kardeşim? Geliyorsun ve diyorsun ki, "(...)Hayvan Ciftligi gibi unlu bir ikinci romani oldugunu farkedip onu da okuyup kafanda bazi seyleri birlestirebilir, Orwell'in kapitalizm'den nefret ettigini, Fakat sosyalizmin de yanlis ellerde cok kotu durumlara gelebilecegini soylemeye calistigini, insanlarin baski sonucu ilk basta bastirilabilecegini fakat bir araya gelip guclerini birlestirdiklerinde duzene karsi koyabileceklerini anlatmaya calistigini anlayabilirdin.". Allah aşkına gerçekten yukarıdaki yazının hepsini okudun mu?
      Bu nasıl bir eleştiri anlamak namümkün yeminlen.
      Olaya komplo teorisi deyip geçiştirmekten ziyade gerçekten yapıcı bir eleştiri yapılsa şurada saygı duyacağım ve bu yazıyı da yazmayacağım amma ortada adam akıllı bir eleştiri göremiyor; anca ad hominemde asılı kalıyoruz! Bence güzel kardeşim, olayı gerçekten anlamayan sensin ve bunun farkında da değilsin muhtemelen.

      Sil
  89. net söylüyorum birader ya kominizm hakkında en ufak bi fikrin yok ki yeni dünya düzenine bu sistemle de geçilebileceğine inanmışsın(yanlış ellerde sistemin sosyopolitik yapısı sırf baskıcı ve globalizmi diretebilir diye) ya da kapitalizm ve halkların zenginliği hakkında en ufak bir fikrin yok(ki yeni dünya düzeninde olması gereken %1 lik kesimdeki babaları şirketleri zenginleri bla bla bla ekonomik olarak ancak bu sistem sana verebilir)...herneyse ekonomik olarak ne nasıl veya niye böyle diye merak ettiğin tartışmak istediğin birşey olursa sor söyle elimden geleni yaparım

    YanıtlaSil
  90. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  91. https://www.youtube.com/watch?v=lPbN-cYA6yQ Bunu biliyonmu daşşaklarını penseyle sıktığım.

    Sırf senin için google hesap açtım be :)

    YanıtlaSil
  92. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  93. yanlışsın ÇÜNKÜ orwell marksist komünist değildi. anarşistdi. önceden marksist olsa da, ispanya anarşist devrimine katılıp, cepheye gittiği zaman kendisinin anarşist olduğunu fark edip, anarşistlerle birlikte olur. yazın tamamiyle komünizme giydirme olmuş ancak yanlış yerden tutmuşsun o yüzden tüm yazı yanlışlığın üzerinden gitmiş. orwell'in 1984 ve hayvan çiftliği kitabı stalinizm ve marksizme açık bir saldırıdır, orwell'in anarşist olduğunu unutmamak gerekir. orwell'in katalonya'ya selam kitabını okursan düşüncelerini net anlayabilirsin sanırım. ispanya devriminden sonra yazmıştır.

    bir diğer konu;
    komünizm sosyal bir kavramdır ideoloji değildir, komünizm derken marksizmi kastettiğini belirtmen faydalı olacaktır. çünkü bi'de işin anarşist-komünizm tarafı var ki marksist komünizm'e tamamen zıttır.

    marksistlerle anarşistler tarihte hep kavga etmişlerdir, müttefik/dost değildir.

    sağlıcakla.

    YanıtlaSil
  94. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  95. Kurandakidin adlı siteyi kontrol et.... casiye 6 ve nur 31 surelerini kontrol et ve diğer arapça çevirileriyle kıyasla. Konuyla alakası yok ama bu sitelerin senin blogda görülmesi beni işkillendirdi. bu sitenin bazı bölümlerinde ciddi problem var. küçük doğrular büyük yalanlar mevcut. konuyla hiç alakası yok ama en güncel konun bu olduğu için buna mecburum. diğer yazılarındaki kaynaklarınıda kontrol ettim. ama bundaki kadar büyük problem görmedim. bir arkadaşım aracılığıyla sitenin tüm detaylarına ulaşıp sana haber verecem. nerden yazıların girildiğini sana söyleceğim. emin olmadığın için siteyi şimdilik blogunda link olarak kullanmamanı sana öneririm. eğer bu sitenin güvenilirliğinden eminsen de bu konu hakkında bilgilendirme istemekteyim bu benim hakkım olmasada ricam. lütfen mesajı görünce şu an bir yazıyla uğraşıyor olsan dahi benimle bu konuda bağlantı kur. bu sitede çok ciddi manipülasyon var çünkü. açıkçası sitenin üslübuyla ilgilide bir iki şey bildirmem gerek. dediğim gibi yazar benle iletişime geçmelisin ve biz bu konuda anlaşana kadar bloğunda herhangi bir dini sitenin linkini koymamalısın .burdaki biz tüm okurlardır. sitende de link paylaşma özgürlüğüne sahipsindir lakin tartışma ortamına sıcak bakmadığının göstergesi olur ki bloğundaki tüm yazılar belli konuların tartışmalar ve araştırmalar sonucu elde edilmiş kanıtlardan oluştuğundan inandırıcılığını yitirme tehlikesiyle karşılaşabilirsin. bence bloğun seyrini bu konulardaki bariz tartışmalara açmalı sende yorumlar kısmından bu tartışmalara katılmalı belli kelime sınırına tabii tutarak kişilerin bu konudaki öz ve özgün fikirlerine ulaşarak bu konuda ilerleme kaydetmemize vesile olmalısın. yeteri kadar oyunları anlattın sıra karşıt tavrımızın niteliğine geldi. ve ilk yol elimizdeki en büyük zırh ve silah olan inancımız doğru anlamaktan geçeceğinden ilk yapmamız gerekenin bu olduğu kanaatindeyim. umarım senden bir cevap alabilirim. kalemin güçlü olsun yazar

    YanıtlaSil
  96. abi tüm bu araştırmalarını bizimle paylaştığın , anlamamız ve düşünmemiz için çırpındığın için ne kadar teşekkür etsek az . Ama çoğu kişinin de yorumlarda dediği gibi işi ,sistemi , adamları , medyadaki uzantılarını kavradık az çok. Somut olarak en azından kendi adımıza çevreyi bilgilendirmekten ve ikna edememekten başka napabiliriz, her şeyi bildiğimizi düşünerek hiçbir şey yapmamak daha zor geliyor. Bir el at, yazılarından mahrum etme bizi , dök içini toplayak beraber :D

    YanıtlaSil
  97. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  98. Bir yazı nasıl bu kadar dolu olabiliyor anlayamıyorum. Her cümle insanı düşünmeye, araştırmaya sevk ediyor resmen. Sayende her konuda yeni şeyler öğrenip duruyorum. Bu kitaptan birkaç yazında bahsetmiştin, sonunda bu yazıyla birlikte alıp okumaya karar verdim. Yazılarını düşünerek okuyacağım, eminim çok şey katacak bana. Hep böyle yaz ve aydınlat bizleri, yeni yazılarını merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  99. Senin yüzünden millet hadis inkarcısı oldu pezevenk yapıyosan adam gibi iş yap sikerim tahtanı. Milleti hazreti peygamber sevgisinden uzak (tanımadan sevemezsin) islami kılıflı batıl bir yola sürüklüyorsun bilmem farkında mısın? Yeterince bölünüp parçalandık zaten ümmet olarak. Namazı sen neye göre kılıyorsun? Abdest nasıl alıyorsun? Bunlar hep hadislerle açıklanan ibadetler. Allah'ın emrettiği gibi ibadet etmezsek Allah katında bir değeri olur mu sence? Herkes kafasına göre takılsın o zaman namazda ellerini enseden bağlasın. Adnan oktar cinledi mi seni naptı amına koduğum kendine gel. Sahih hadislere laf edemezsin. Eskiden insanların hafızası daha kuvvetliydi şimdi boş beleş herşeyle dolduruyoruz beynimizi. Raviler sağlamsa o hadis sahihtir -ki onlar da sahabeler ve o yoldan devam edenlerdir- Kuran da Hazreti Osman zamanında kitap haline getirildi. Ona ne diyecen hadi onu da inkar et o zaman. Adam peygamber efendimizin rivayetlere inanmıyor hazreti ömer, hazreti ebubekir hadisleri yaktırdı diyor ulan o da rivayet. O yakılma olayı Kuran ayetleriyle karışmaması içindi ayrıca. Peygamber efendimiz sonradan karışmamıştır. İkinci hatan da yaşar nuri denen hıyarı övmen. O adam hayzlı cenabet kadın namaz kılabilir diyen bir zındıktan başka bir şey değil. Amcık amcık işler amına koyayım ya. Her iş ayağa düştü Kuran'ı Kerimi kıytırık arapçanızla anlayacaksınız öyle mi? Millet blog açmaya başladı sana özenip şurda şöyle demek istendi burda demek istendi Kuran tefsiri yapıyorlar. Te amınıza çakayım yarattığın kitleyi de seni de sikeyim sikko!. Hazreti mehdi gelsin de o zaman görüşeceğiz. Sen şimdi mehdinin geleceğine de inanmıyosundur hahahaha deccale inanıyo mehdiye inanmıyo. Derdi veren Allah dermanı da göndermeyecek öyle mi? İsrailiyatmış. Hz Mehdinin zuhurunun İsrailiyat olduğu söylentisi İsrailiyat aslında. Her kesime yaranmak için yada sikinin keyfi için kemalist yobazı kıvamında biraz vahhabi oldun biraz sosyalist. Sünnet-i seniyyeyi yok etmeye çalışıyor ite bak. Napalım sol elimizle mi yemek yiyelim oturarak su içmeyelim mi? Kuran-ı Kerime ters hiçbir şey yok sahih hadislerde. Varsa ya anlaşılamamıştır yada şüphe kalmasın diye dikkate almayacaksın. Bu kadar söyleyeceklerim! Bunlar senin yanlışların. Gezi parkı olayına girmiyorum bile. Vesselam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Her iş ayağa düştü Kuran'ı Kerimi kıytırık arapçanızla anlayacaksınız öyle mi?"
      Hadisler Türkçe mi? Hadisleri nasıl anlıyorsun?

      Ayrıca bütün ibadetler Kuran'da detaylı olarak açıklanmıştır.

      Sil
    2. sona kadar iyi gelmişsinde sonda "Varsa ya anlaşılamamıştır yada şüphe kalmasın diye dikkate almayacaksın." diyerek önceki yazdıklarını baltalamışsın birader.

      Sil
    3. Hadislerin dili farklıdır. Kuran-ı Kerim, normal..böyle bildiğimiz arapça bir kitap olarak görülüyor. Bu algıyla benim sorunum anladın mı? Bütün bu ayağa düşme mevzusu da kibirden ileri geliyor kimse inkar etmesin. Alimler kim amk ben okurum anlarım kafasındasınız. Kosovar kardeş "Varsa ya anlaşılamamıştır yada şüphe kalmasın diye dikkate almayacaksın." dan kastım hadisin sahih olmama olasılığıydı bilader. Ravilerin birinde bile kopma varsa, tam olarak hatırlanmıyorsa o hadise itibar edilmez. Sahih olmayan bir hadisi de tasdik etmek efendimize isnad etmek kişinin imanına zarar verir. Yani Peygamber efendimiz böyle birşey yapmamıştır demek ne kadar tehlikeliyse yapmıştır demek de o kadar tehlikelidir. Bir kaç zayıf hadis gösterip üzerinden prim yapıp burada tüm hadisleri, Hazreti Muhammed'in (sallallahü aleyhi vesellem) sünnetini yok etmeye çalışmak. Hadisi şeriflerin olmadığı bir din anlayışı İSLAM ANLAYIŞI demiyorum. Ve bunu belirli bir okuyucu kitlesini yarattıktan sonra ateistleri imana davet edecem ayağına milleti kandırmak masumane değil. Sünnet olmadan İslamı yaşayamayız. Eğer öyle olsaydı Kuran Kabenin tam ortasına DAAAN diye inerdi. Peygamberler insanlara örnek olmak için gönderilir. Onlar da beşerdir. Ama asla postacı değillerdir. Mustafa islamoğlu, abdüllaziz bayındır, yaşar nuri öztürk bunlar tescilli zındıktır. Peşinden giden siki tuttu söyleyeyim. CEHENNEMDE EBEDİ DEĞİLDİR MÜSLÜMAN İÇİN buna inanmak da kafir eder. Sen müslüman olduğun halde Allah'tan nasıl ümidini kesersin? Cezanın bedelini ödeyip cennete gidersin. Allah Adl'dir. Terazide 2 sevap puanı daha ağır basmadı diye ebediyen cehennemde mi kalacağını mı sanıyon sikko mal mısın olum sen?

      Sil
    4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    5. Herşeyi dine bağlama amk şakirti. Ulan hayatında hiç George Orwell'ın kitabını okudun mu götoş. Adam günlerce belki de aylarca uğraştığı yazıyı buraya koyuyor sen gelmişsin "Milleti peygamber sevgisinden uzaklaştırıyorsun diyorsun" Hepimiz Müslümanız amınakoduğum. Sikko senden daha fazla Müslüman o konuya girmiyorum bile. Yarattığın kitlenin de senin de .mına çakayım diyorsun. Asıl ben senin böyle olmana yol açan kromozoma sokayım. Gözlerini açta dünyaya bak. Herifler dünyanın evveliyatını sikiyor sen gelmişsin burada "Kuran'ı kıytırık arapçanızla mı anlayacaksınız" diyorsun. Ulan hiç mi Kuran'ın Türkçe meali diye bir şey duymadın amk. Eğer çekemiyorsan bir zahmet siktir git. Git akit falan oku amcık. Her horoz kendi çöplüğünde öter. Senin gibi şakirtler yüzünden ülke ikiye bölündü lan. Namaz kılmıyorum, abdest almıyorum ama senin gibi psikopatları görünce kafayı yiyorum. Git uğraş böyle yazılar yaz ondan sonra böyle yorumlar at, ebeni sikerim senin!

      Sil
    6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  100. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  101. olum hadi amk ne zaman yazacan başka yazı. bide sondan başa doğru okudum yazılarını kürtlere karşı ırkçı bi tutum sezdim senden ve Atatürk e karşı olan sevgin tarafsızlığına zarar vermiş diğer konulara bişi demicem ama Kürtler ve Atatürk konusunda biraz daha tarafsız olmalısın hadi daşşanı yirim

    YanıtlaSil
  102. michael sikkofield: 1984
    Bıkmadan usanmadan gözlemlerini anlatmalısın daha fazla paylaşımlarda bulunmalısın.Aynı görüşte olan kişilerle fikir alışverişinde bulunacak ortamlar hazırlamalı bizlere bilenlere bilmeyenlere daha daha çok paylaşımlar için mücadeleye devam.Kim haklı kim haksız karışık vatandaş neye inanacağını bilmiyor çok bilgi kirliliği var .Yardımcı olman gerek.....gerisi sana kalmış tek senin bilmen bişey ifade etmez...

    YanıtlaSil
  103. ulan corç orvılı da adam sayardık meğer neymiş amk

    YanıtlaSil
  104. Sikko yeni sayfa açtım doğru düzgün iki yazı yazmadım istatistiklerimde Amerika'dan girildiğini gösteriyor. İlk önce vay amk işe bak dedim ondan sonra olayı çaktım. Bu gavatlar bu konularla ilgili açılan blogları yokluyor olmasınlar lan

    YanıtlaSil
  105. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  106. Ulan sen ne amın feryadı ne piç ibne götveren gavatmışsın..

    Önce "Karagümrük çocuğuyum sözüm senet ehehehe" dedin.. Adnan Oktar davasından sonra blogdaki yazılarda inanılmaz bir azalma oldu..

    Sonra "Sigara param ehehehe" dedin blogdaki reklam gelirleri bir yana kitap yazdın paranın amına koydun..

    Zenginin parası züğürdün çenesini siksin istersen banane de.. Aylar yıllar boyu "bu ibneler parayı yönetiyor", "bu ibneler güce/şeytana tapıyor" dedin..

    Lan amına koduğum aynı bokun laciverti sen oldun..

    Maillere cevap yok, facebooktan atılan mesajlara cevap yok, blogda yazı yok.. Ulan her şeyi geçtim 2 aydır tweet atmıyorsun..

    Ondan sonra "1 kişi 1 kişidir" diyorsun..

    Sana inanan 1 kişininde (bende dahil) amına çivi çakayım..

    Ama unutma sikko önce avare'den sonra inci'den bu yola çıktığında yazdığın bi kitap yoktu, gökten para da kazanmıyordun.. Yanında hiç görmediğin, tanımadığın, isimsiz, sıfatsız bi kalabalık vardı.. BİZ vardık..

    Bizi sattın mı demiyorum çünkü belli ki satmışsın..İşim var gücüm var deme, herkes yer ama ben yemem.. Ayda 1 yazı yazacakda mı zamanın yok ibne kılıklı herif..

    Senin ben Karagümrüklülüğünü de sikeyim, senet olan sözünü de sikeyim..

    Not:Bir Fikirtepeli..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dayı adamcağız belki yeni konulara yelken açmıştır.Başka denizlerde yüzüyordur.Hem sen de demişsin işi gücü vardır işte.Yakında yazmaya başlar tekrar.Ben de özledim her gün 1 yazı yazdığı günleri ama napcan işte eskilerle idare ediyoruz.Beklemek en iyisi.Coming Soon...

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    3. Hacı dayı senin kafa "ya o öyle şeyler yapmaz" kafası genel olarak.. Ama o iş öyle olmuyor işte..

      Sikko'nun ağır bir fanıydım, hala da görüşlerine değer veririm ama bugüne kadar sikkonun kendi hakkında çıkan o kadar iddia arasında yalanladığı bi tane iddia yok..

      Bu adam "sigara param ehehehe" diyip dünyanın parasını kaldırmadı mı?

      Bu adamın Adnan Oktarla davalık olup "senden korkan senin gibi olsun adnan.. sen deliysen ben daha deliyim adnan" dedikten sonra yazıları bıçak gibi kesilmedi mi?

      Bende blog yazıyorum ve günde 10 saat çalışıyorum gidiş geliş derken günümün yarısı işimde ve yolda geçiyor geri kalan 12 saatte uykum yemeğim ve sosyal hayatım her şey var ama ara sırada da olsa yazarım..

      O yüzden "hocam ders çalışamadım çünkü sular kesikti" türlü bahaneleri o da geçsin sende geç hacı dayı.. Yazmak isteyen adam her türlü yazar..

      Yok yazmıyor mu, "İş değişikliği nedeniyle kapandık" levhasını asar dükkana tası tarağı toplayıp köye gider..

      Ama bi yandan "Karagümrük çocuğuyum sözüm senet ehehehe" diyip öbür yandan böyle yaparsan tezat oluyor..

      Sil
    4. Blog'dan ayda 250-300 lira reklam parası, kitap başına da 1 lira 30 kuruş gibi bir para kazanıyorum. Anasını satayım yıllardır ayakkabı kutusundan milyon dolarlar çıkmış adam muamelesi görüyorum ağzını yüzünü siktiğimin şu sanal ortamında, bir bok kazandığım yok hacı için rahat etsin, he keşke hem yazıp hem kazansam ama öyle sanıldığı gibi olmuyor o işler. Sikim varken kadın dediler bana, hala da diyen var, biliyorsun, daha ondan sonra hakkımda çıkan söylentilere cevap vermenin saçma olduğunu anladım, çünkü ardı arkası kesilmiyor bunun. İnsanlar sadece zanna uyuyor ve bunu engellemek imkansız. Maalesef sen de zanna uymuşsun. Eskisi gibi tüm gün evde oturup okumayı ve yazmayı ben köpek gibi istiyorum. Hayatta bundan daha fazla zevk aldığım bir şey yok. Ama öyle rahat bir hayatım yok bir süredir. O yazıların ne kadar sürede yazıldığını bilmiyorsun, sırf 11 Eylül hakkındaki iki yazım için 3-4 ay araştırma yapmıştım (gece gündüz). Artık az yazmamın da Adnan'la olan davamla en ufak bir alakası yok. Sadece eskisi gibi kebap bir hayatım yok. Mesele bundan ibaret.

      Uzun bir yazı yazmak da var aklımda bir süredir, inşallah yazacağım bu ay içinde.

      Sil
    5. Ben zanna uymuyorum sikko, gördüklerimle, hissettiklerimle yorum yapıyorum..

      Tanımazsın, bilemezsin ama bu hayatta kendime en çok benzettiğim kişi vizontele'de ki deli emin karakteri.. Tamam maddiyatçı ibnelerin olduğu bi dünyada yaşıyoruz ama maddiyat denen şeyi zerre sikime takmıyorum ben.. O yüzden sana olan bu kızgınlığım..

      Otobüste o boş akbil sesimi duyduğumda en arkadaki oturduğum koltuktan kalkıp gidip o an bi müşkülü olan insana akbil basan bi insanım ben.. O yüzdendir sana olan bu kızgınlığım..

      1.5 yılda 5000 tık alan siktiri boktan bi bloğum var zaten reklam koysam da bi sık olmaz ama küçük ya da büyük demeden inandığım doğrulara ters düştüğü için yapmıyorum bunu.. Senin gibi 12 milyon tık alan bi bloğum olursa da o reklamları koymam..

      Sende kendini öyle anlattın.. Sara hastası olup nöbet geçiren bi simitçiye cebimdeki 2 kağıt paradan birini verdim diğerini veremediğim için içim içimi yedi dedin.. Bende öyle bi insanım o yüzden seni çok iyi anlayabiliyorum..

      Ama şimdi soruyorum sana öyle bir insana şu bloga reklam koymak yakışıyor mu? Ya da tezat mı değil mi daha net bi soru olsun..

      Yazıdan kastım 11 Eylül yazıları tarzı yazılar değil.. Onları yazmanın aylar sürdüğünü biliyorum.. Benimde taslakta aylardır bekleyen yazılarım var.. Ben sadece içinde kendimi bulduğum klasman dışı yazılardan -eğer canın istese-, ayda 1 tane yazabileceğini düşünüyorum ve öyle olduğuna inanıyorum..

      Her neyse,

      Yazsam daha çok yazarım da kısa keselim..

      Bu arada, evet, fil hafızalıyım..

      Sil
    6. Takmayın be abi bu kadar yazarsa yazar, yazmazsa da koy götüne olsun bitsin.. Küfür etmezsen birşey daha yazacam ama belki biliyorsundur da.. adblock diye mozilla veya chrome a eklenti var! reklam meklam görmüyorsun, hatta kaç kişisi onlayn, kaç kişi tıklamış onları bile engelliyor. hem böyle birşeye de takılmamış olursun kafan rahat olur

      Sil
    7. Küfür olayına çok takılmayın, şahsi olarak da algılamayın.. Küfürsüz olunca dilimi çok yavan hissediyorum..

      Eklentiyi bilmiyordum, kurmayacağım ama eyvallah..

      Sil
  107. Selahattin23 Ocak 2014 22:24 Kuran-ı Kerim'de dan diye Musa Peygamber'e inen kitapta var diye Musa Peygamber'in peygamber olarak bir kıymeti yok mu?
    Garip garip bakış açılarınız var ama bunlar nedense hep tek elden çıkmış gibi duruyor. Arkadaşım elbette Peygamberimiz yaşadığı sürece Kuran ayetleri dışında da bir sürü güzel ve doğru söz ve davranışlarda bulunmuştur ve hatta onlardan günümüze kadar gelenler de vardır. Genel itiraz kısmı buna değil zaten. Kuran' da Yüce Allah' ın (c.c.) serbest bıraktığı yerlerin Allah (c.c.) ve Rasul adına ithafen dinin zorunluluğu gibi doldurulmasına rıza göstermek ne kadar doğrudur. En azından bunların İslam'a verdiği zararı anlatmak adına şunu söyleyebilirim ki Kuran'ı okumayan müslüman toplumlarda ve gayri müslüm toplumlarda yaşayan bazı insanlar bu hadis ve sünnetler aracılığıyla dine girdirilmiş uygulamalar, tarikatlar vs. nedeniyle İslam'a ve müslümanlara vahşi ve terörist gözüyle bakmakta ve zulme bu sebeplerden ortak olmaktadırlar. Ama tek sorun buda değil insanlar Allah' ın (c.c.) kesinlikle yasakladığı şeyleri sevap, helal, helal kıldığı şeyleri de haram ve günah olarak öğrenerek iman edip bu imanlarına göre uygulama yapmaktalar. Bu çok sakıncalı değil mi sence?

    YanıtlaSil
  108. İnternete yasak gelcek hala suskunsun sikko. Bu site kapanırsa hiç yazamassın bu zamanları iyi değerlendir adam gibi yazı yaz. Millet beklemekten telef oldu

    YanıtlaSil
  109. Nolur yeni yazı yaa kurudum valla her gün kontrol ediyom 1984 yazısı çıkıyo karşıma :(

    YanıtlaSil
  110. http://evrimagaci.org/video/5/127 hafız baksana buna bi

    YanıtlaSil
  111. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  112. http://www.youtube.com/watch?v=Xf6Geh82vXg bu videoyu izleyen bazı kişilerin, kollarına bir takım kodlar kodladıktan sonra intihar ettikleri, bazılarının ruh sağlıklarının bozulduğu söyleniyor. Sen bu konuda ne düşünüyorsun, zihin kontrolü olabilir mi?

    YanıtlaSil
  113. kardeşim bir milli görüşlü olarak yazacağım. milli görüşlü olmamın sebebi senin gibi bu dünyada bu şekilde yaşamayı kabu etmeyişimden ve adil düzeni yeniden kurmak isteyişimden kaynaklanıyor. ancak bir önemli sebebi de İslami görüş olduğundan dolayı. yazılarını baştan sona kadar okumuşluğum var ve seni hep de takip ederim kitabını dahi almışımdır. ''saadet partili militanlar'' sözünün daha çok birileri yüzünden genellemeye yaymandan dolayı olduğunu düşünüyorum yanlışsam düzelt. Gary Allen, rockefeller'ın basın müşavirliğini yapmış ve neler döndüğünü anlayan biri olarak bir kitap yazmıştır muhakkak bilgin vardır. bu kitap gizli dünya devleti adıyla Erbakan Hoca tarafından çevirilmiştir. Kitapta da senin söylediğin gibi bu küreselcilerin, astronomik ölçüde bu kadar zengin olan bu adamların nasıl olur da komünizme daha doğrusu sosyalizme destek verdiğinden -hatta marx'ın sosyalizm için canla başla çalışılmasını istediğinden-bahsetmiştir. Milli Görüş ya da Saadet Partisi zihniyetini anlamak için daha çok Erbakan Hoca'ya bakmak lazım. bugünki saadet partisi genel başkanının hizmet hareketini övmesine rağmen savunmasını yapan milli görüşlülerin var olması şuursuzluğun açık göstergesidir. söyleyeceğim şu bazı şuursuzların düşüncelerini genel yargı almak yanlış olur. şuurlu bir milli görüşlü dava derken kasdettiği İslam'dır. yani nasıl kusursuz olan İslam insanlar değilse bunuda bu şekilde düşünebilirsin. anlattıkların ve verdiğin çaba için seni tebrik ediyorum.

    YanıtlaSil
  114. George Orwell gayet de komunizmi, isyan fikrinden sonra ortaya çıkan diktayı eleştiriyor burada. Hayvan Çiftliği ile beraber okuduğunuzda daha iyi anlarsınız. Hatta daha yerinde bir yorum yapmak açısından: her devrimin iyi sonuçlara yol açmayacağını anlatıyor temel fikir bu. Stalinden çok daha genel bir şeye laf soktuğunu komunizmin dünyaya yayılmasının ne kadar tehlikeli olduğuna gönderme yaptığı anlaşılır.

    Onun ötesinde İllumunati ya da elitler ya da her neyse planladıklarının bu olduğunu hiç sanmıyorum. Cesur Yeni Dünya'yı okursanız, daha çok ona yakın bir şey planlıyorlar korku imparatorluğundan ziyade. Komunizm, insanları finans sistemine yaklaştıracak en güzel araç en güzel tehdit oldu olan o.

    YanıtlaSil
  115. yazdıklarınızı zevkle okuyorum. fakat şöyle bir durum var. bizim millet hayal kurmaya düşkün malum, sizin yazdıklarınızı sadece daha fazla hayal kurarak pekiştiriyor okuyucularınızın çoğunluğu. tamam kabul ediyorum onları düşünmeye sevk edecek bir şey yapmak sizin elinizden de gelmeyebilir. bunları arkadaşımın bana onlar ülke basıyor, medya onların vesaire şeyler demesi yüzünden yazıyorum.

    bu durum senin sikinde de olmayabilir fakat bunu okuyan yegane kişileri her gün yaşanan ve yaşanmış olayları sorgularken septik olmaya itebilirim belki.

    YanıtlaSil
  116. Arkadaşlar bazılarınız siteye neden reklam koyuyor gibi yazılar yazmış.Eğer kazanıcaksa böyle adamlar kazansın.Dolandırıcılık mı yapıyor sizimi kandırıyor?Burda bilgisini paylaşıyor ki ne kadar zamanının gittiğini kim bilir.Bunun bir karşılığı gerçekten olmalı bilgi bilgi değersiz bişi değildir.Ki burda zorunluda tutmuyor aksine bu arkadaşımıza 2 kuruşluk faydamız dokusun tıklayın şu reklamlara :).

    YanıtlaSil
  117. üşenmedim okudum.. vay arkadaş. #şeyma sürücü zihin kontrolü denilen şeyin uzun yıllar boyunca ''LSD'' denilen şeyle yapılmaya çalıştığına dair duyumlarım var sadece. Bilemiyorum bu konuda başarıya ulaşmış olan devlet/kurum/kişi vs. var mı? aydınlatın beni.

    YanıtlaSil
  118. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  119. Bilinçaltında ki komünizm ve ateizm düşmanlığından kurtulamadın a.q. Bulduğun her yeni bilgiyi kendine göre yorumlayarak düşmanlığını biraz daha pekiştirdin He a.q müslümanlığa ve senin tabirinle ağır aksak da olsa yürüyen kapitalizme sıkı sıkı sarıldığımız zaman, bütün dertler bitiyor. Komünistler moskovaya, ateistler defolun diye bağıran, sokaklarda insanları doğrayan, gençleri idama sürekleyenler, al işte ülke yönetiminde. Paramparça ettiler ülkeyi. Dinimize sıkı sıkı sarılalım, komünizmden uzak duralım bu mu reçeten? Ülke 1950den beri satılıp, dağıtılırken, sanki komünizmle ve ateistler tarafından yönetildi a.q. Bak: İmam hatip lisesi öğrencisi Levent Akbaba’nın TÜBİTAK Bilim Fuarı için hazırladığı ‘Canların Gıdası Kur’an-ı Kerim Projesi’ örtü altı seracılıkta kullanılacak. Neymiş efendim, kuran-ı kerim dinleyen bitkiler normalden 3 kat daha hızlı büyüyormuş. Kardeşim, insanlar dinle uyutuluyor, aptallaştırılıyor, biat kültürüne, düşünmemeye, şükretmeye, elindekilerle yetinmeye alıştırılıyor. .Sen o paragrafların suyunu sık, ona da eyvallah gelecek olan komünizm tehlikesini de tartışırız da, Önünde milyon tane olmuş, olmaya da devam eden, binlerce canlı örnek duruyor, kör müsün a.q
    Bilal Çakar

    YanıtlaSil
  120. Katy Perry'nin Dark Horse klibide şarkının sözleride ancak bu kadar illuminati burada diyebilirdi. Roar şarkısında meydan okumuştu yanlış yorumlamıyorsam, şimdide boyun eğmek zorunda kaldığı belli oluyor. Bayadır yazmıyorsun bununla ilgili falanda yazı yazmanı beklemekteyiz. Dünya nereye gidiyor aga.

    YanıtlaSil
  121. sikko ''katy perry - dark horse ''şarkısında noluyo.. bi anormallik var ama.. bişeyleri fazla mı belli ediyorlar.. bizim böyle düşünmemizi mi istiyorlar.. top sende sikko

    YanıtlaSil
  122. Hacı yaz artık. Unutma gözden Irak olan gönülden se ırak olur. . Bu ay yazacam dedin ay bitti nerdeyse..
    selinsunun yanına mı gidelim a.q

    YanıtlaSil
  123. Çok fazla çapıtılarak ele alınmış düşünceler bunlar. Birincisi bu tek dünya devleti hayaliyle sosyalizmi ve komünizmin aynı şey işte diye sunmak ya cahilliktir ya da kötü niyettir; çünkü arada bir fark var ve fakat bu fark bütün bu tespitlerin ne kadar saçma olduğunu gösterir. Bu abilerin tek dünya devleti hayali, insanları tamamen köleleştirmek ve kendi kontrolleri altına almak üzerine kuruludur. Sınıf farklılıkları ortadan kalkmaz, toplum; yönetenler ve kölelerden oluşur. Oysa komünizmde devlet olmadığı gibi bütün insanlar da eşit şartlara sahiptir. Anlatabildim mi sikkocuğum?

    Bir de takıldığım nokta, sosyalizm, komünizm çok boktan. Çok boktan adamlar kullanıyor bunları yaaa kafası. Amk kapitalist düzen mi harika? Yani bir şeyi eleştiriyorsan, hayalindeki dünyanın nasıl olduğunu da belirtmen gerekir. Seni anlıyorum sikko dine kapılılıp kendini inandırmışsın. Komünizm senin de kafana yatıyor ama dini en büyük düşman olarak gördüğü için hakkında kötü şeyler duymak, görmek, yazmak istiyorsun ki için rahatlasın. Evet din cahil halkları sömürmenin en kolay yoludur. Savaşlar bu dinler yüzünden çıkmıştır. Masumlar din adına katledilmiştir, zenginler servetlerine din sayesinde servet katmıştır. Kutsal kitapların çoğu eski inanışlardan benzer içeriğe sahiptir, azıcık soslanıp sunulmuştur sadece. Hepsinin içerisinde mantıksızlıklar ve çelişkiler vardır. Mesela kurandaki miras hesabının gerçek hayatta uygulanamaması gibi. Yani ya kuran uydurmadan ibaret ya da allah'ın matematiği zayıf, hesabı tutturamamış!

    Bu dediğin "gizli örgütler", daha basite indirgeyelim aslında abd silah sanayii hepimizden zeki insanları barındırıyor. Yani ortaya bir şey attıklarında bizim gibi adamların taşaklarını kaşırken bu herifleri tartışacağımızı hesaba katmayacak kadar salak değillerdir.

    Bu adamlar diyor ki misal dinleri yok edeceğiz!!! Biz çok kötüyüz!!! Buradan ne sonucu çıkarır ortalama zekalı bir insan? Bu adamlar kötü. Tamam. Dinleri yok edecekler. Tamam. O zaman dine bağlanmamız lazım. Bu kadar basit. O yarraklı subliminal mesajlar falan hikaye, Algıyı başka yere yöneltme işleri. Yani kafa kesen orospu çocukları, tecavüzcüler vs. eminim çocukluğunu tom ve jerry izleyerek, ergenliğini de xhamster'da takılıp 31 çekerek geçirmemiştir.

    Yani bu adamlar kendilerini açık ediyorsa, bunu istedikleri için yapıyorlar. Ortalama insanları nasıl etkileyeceklerini iyi biliyorlar. Çizgi filmlere yarak koy. -Vay amk şerefsizlere bak çocuklara neler göstermişler. -Savaş çıkardığını itiraf et. -Katıksız orospu çocukları. Dinleri yok edip insanları sikecez!!!-Eşhedü en la ilahe illallah ve... Neyse. Din toplumların afyonudur deyip gideyim en iyisi.

    YanıtlaSil
  124. Orwell'in bahsettiği toplum komünist değil TOTALİTER toplumdur. Komünizm de devlet ve dolayısı ile merkezi otorite yoktur, yani en azından "teorik olarak" böyledir çünkü komünist bir toplum ütopyası henüz varolmadı. Şimdi birileri kalkıp mesela Arap ülkelerine ve ülkemizdeki iktidara bakıp "İşte müslümanlık ve İslam bu" derse ve bu ne kadar salakça olursa, senin de komünizme çakmak için Orwell'in romanını çarpıtman o kadar salakça sikko.. YANLIŞSIN, üstelik böyle olduğunu bile bile yapıyorsun amk evladı seni

    YanıtlaSil
  125. lan yazının sonlarına doğru tam ikna olamamış halde devam ederken o son paragraftaki taşaklı küfürü okuyunca bütün hücrelerimle ikna oluyorum aq. samimiyet çok tehlikeli bi silah

    YanıtlaSil
  126. Mutlaka gelmelisiniz gerçekten çok faydalı bir site.

    YanıtlaSil
  127. güzel bir site herkesin gelmesini vede görmesini öneriyorum şiddetle.

    YanıtlaSil
  128. frarklı vede güzel bir blog

    YanıtlaSil
  129. Güzel faydalı bir blog sayfası

    YanıtlaSil
  130. hi how are you your site perfect

    YanıtlaSil
  131. Yeni insanlarla tanismak isteyen ve keyifli sohbet arayisinda olanlarin sectikleri en seckin mekan
    Sohbet
    chat
    Bizim Mekan Sohbet
    Bizim Mekan
    Sohbet odalari sizleri bekliyor..

    YanıtlaSil

  132. 16 nisan 2017 de yapılacak olan yeni başkanlık sistemi ve anayasa degisikligi referandum sonucları ve anket sonuclarını
    anket sonuçları16 nisan 16 nisan referandum Anket 16 nisan anket yeni anayasa başkanlık seçimi referandum analiz sitemizde bulabilirsiniz..

    Yeni insanlarla tanismak isteyen ve keyifli sohbet arayisinda olanlarin sectikleri en seckin mekan
    Sohbet
    chat
    Bizim Mekan Sohbet
    Bizim Mekan
    Sohbet odalari sizleri bekliyor..

    YanıtlaSil
  133. Güzel blog sitesi olarak şahane

    YanıtlaSil

Bu blog'a yapılan her yorum, o yorumun sahibini bağlar. Ayrıca makaram sarı bağlar.

3. şahsa hakaret olmadığı müddetçe asla yorum silmem. "Bu yorum yazar tarafından silindi" ibaresi, eğer o yorumu yazan kişi kendi yorumunu sildiyse çıkar.