Okunması şart makaleler:

Tasavvuf ve Tarikatlardan Yeni Dünya Dinine: Bölüm 1 ve Bölüm 2
Komünizm, Kızıl Devrim, Sovyetler Birliği ve Şirketler
İnsan, Din ve Kuran
Bu da amme hizmeti: Okunması Gereken Kitaplar Listesi

Bir Başka Din: Tasavvuf kitabı çıktı; internet'ten sipariş etmek için kitapyurdu link'i.

YENİ: Youtube'daki hodor hodor konuşmalarım için buradan alalım.

25 Şubat 2014 Salı

Düşünceler

Merhaba kaynatasızlar.

Gündemden nefret ediyorum, güncel meseleler hakkında da az yazım vardır bilirsiniz. Duygu patlaması yaşadığım için yazmak istiyorum. Zaten siz de "Ses kayıtları sahte, işte ispatı" tadında AKP'li yazısı okuyacağınıza veya sikimsonik "Ses kayıtları gerçek, işte norveçli montaj uzmanı Tomas Götenberg'in yorumları" yazısı okuyacağınıza bunu okumuş olursunuz, bir şey kaybetmezsiniz merak etmeyin.

Bugün ses kayıtlarının sahte olup olmadığına kafa yoran adam, 2 ay sonra gündem neyse yine ona kafa yoruyor olacaktır, onu siktir et sen. Ben AKP'li bir insan ile empati kurmak istiyorum. Zira bugün AKP'li insan, gerçekten büyük bir iman ile ses kayıtlarının sahte olduğuna inandırmaya çalışıyor kendini. "İnandığın şeyden şüphe duymak" büyük bir acıdır, bunu bizzat yaşamış biri olarak çok iyi biliyorum. Bu inandığınız "şey" dininiz, eşiniz, arkadaşınız, tuttuğunuz takım veya kendinizi ait hissettiğiniz herhangi bir "fikir" bile olabilir. İnandığınız ve sevdiğiniz değere karşı içinizde hissettiğiniz şüpheden kurtulmanın birkaç yolu vardır. Birincisi ve çoğu kişinin sıklıkla başvurduğu yol, bir savunma mekanizması olan "inkâr"dır. İnsanlar günlük hayatlarında dahi inançlarına ters düşen ve işlerine gelmeyen birçok bilgiyi ya reddeder, ya sorgusuz sualsiz yalanlar ya da görmezden gelirler. Allah'ın Nahl 83'te "İnsanların çoğu kafirdir" demesi de bu sebepledir. Zira "inkâr", insanın en çok başvurduğu şüphe bastırma yöntemidir ve uygulaması da çok kolaydır. Kafir kelimesinin anlamı ise "gerçeğin üzerini örten"dir. Yani kâfir olan kişi kesinlikle o gerçeği görmüştür, ardından da o gerçeği yalanlayarak veya görmezden gelerek inkâr etmiştir.

İnsanın inandığı değere karşı hissettiği şüpheden kurtulmasının bir diğer yolu ise sorgulamak ve işin doğrusunu öğrenmek için çabalamaktır. Fakat sorgulamak, inkâra oranla çok daha zahmetli olduğu için pek tercih edilen bir yöntem değildir. Öte yandan sorgulamak, inkar etmek kadar garantili bir yöntem de değildir, zira sorguladıktan sonra vardığınız sonuç sizin gerçeklerinizle çelişebilir. Bu ise hayatı alışkanlıklardan ve "doğru dayatılmış yalanlardan" ibaret olan insan için korkunç bir yüzleşme demektir. Allah ise hem birçok ayette "Hiç mi aklınızı işletmezsiniz?" [1] diye sorgulamaya teşvik eder, hem de sorgulamanın sonucunda ulaşılan gerçeğin ve yüzleşmenin insan için çok "zahmetli" olduğunu ifade eder:

"Sarp yokuşa atılamadı o.

Sarp yokuşun ne olduğunu sana bildiren nedir?

Özgürlüğü zincirlenenin bağını çözmektir o.

Yahut da açlık ve perişanlık gününde doyurmaktır o,

Yakındaki bir yetimi,

Yahut ezilmiş-boynu bükük bir yoksulu.

Sonra da iman eden ve birbirlerine sabrı öneren, merhameti öneren kişilerden olmaktır o." [2]

Görüldüğü üzere Allah, önce "aklı" kullanmayı teşvik eder, sonra da aklını kullanan kişiyi bir "sarp yokuşun" beklediğini söyler. Aklını kullanmayan ve sarp yokuşa atılamayan kişi ise, bu sınavı kaybetmiştir.

Şimdi kendini ses kayıtlarının sahte olduğuna inandıran bir insan ile empati kurabiliriz. Böylelikle ortalıkta dolaşan ses kayıtlarının gerçek olup olmadığına kafa yormanın neden gereksiz olduğunu da çok iyi anlayacaksınız.

Büyük bir iman ile kendini ses kayıtlarının sahte olduğuna inandıran kişi, aynı zamanda alçak bir cemaatin varlığını da kabul etmiştir. Bu cemaat, karşısındaki kişi Türkiye Cumhuriyeti’nin başbakanı bile olsa onu yok etmek için her yolu mübah sayacak kadar gözükaradır. Bu cemaat, binlerce kişiyi dinleyebilecek kadar derindir. Bu cemaat, bir insan için “odalara sığmayan büyüklükte para çaldı” iftirası atabilecek kadar Allah'tan çekinme duygusu taşımıyordur. Bu cemaat, Türkiye’nin etinden sütünden faydalanma amacı taşıyan dış yapılanmalarla işbirliği yapacak kadar haindir.

Buraya kadar bir sorun yok. Peki, kendini ortalıkta dolaşan ses kayıtlarının sahte olduğuna inandıran kişi nerede "inkar" ve "sarp yokuş" arasında bir tercih yapmalıdır? Şurada: Bu yukarıdaki özelliklere sahip cemaat, 10 yılı aşkın bir süredir AKP ile ittifak halindeydi. AKP iktidar olurken de, iktidar olduktan sonra da bu cemaat ile beraber hareket ediyordu. Yukarıda gördüğümüz üzere "kendisinden olmayana" sayısız iftira atabilecek kadar aşağılık olan bu cemaat, henüz birkaç yıl öncesine kadar Ergenekon, Balyoz vs gibi çeşitli operasyonlarda bazı "deliller" öne sürerek onlarca insanı hapse atmıştı. Yine birçok gazeteci ve yazar hapse tıkılmıştı ki bu insanların birçoğu da hâlâ içerde. Kendisinden olmayana karşı hiç merhameti olmayan bu iftiracı cemaat ile AKP bu operasyonlarda kol kola hareket etmişti. O halde, AKP o davalarda da iftira atılmadığını nereden biliyordu? Ergenekon ve Balyoz davalarını yöneten ve zamanında çok "güvenilir" olan savcılar, şimdi neden sürgün yedi ve güvenilmez oldu? AKP gerçekten cemaatin iyi olduğuna mı inanıyordu, yoksa menfaatleri kesiştiğinde "kendilerinden olmayanın" gözünün yaşına bakmadan iftira mı atıyorlardı? AKP gerçekten cemaatin devlet içine sızmaya çalışmış bir örgüt olduğunu daha yeni mi anladı, yoksa bu örgütle onların ne olduğunu gayet iyi bilerek iş mi yapıyorlardı? AKP gerçekten "masonluk kötü bir şey değildir" diyen Fethullah Gülen'in amacını bilmiyor muydu? FBI'ın kendi resmi internet sitesinden bile partneri olduğunu duyurduğu Gülen Cemaatinin bu derin ilişkilerinden AKP bu tarihe kadar gerçekten habersiz miydi?

(Bu gülünç manzararnın internet'te yayılması üzerine, fbi.gov muhtemelen bazı telefonla gelen ricalar üzerine bu ifadeleri kaldırmıştır) 

Yoksa AKP gayet huyunu suyunu bildiği bu cemaat ile ancak menfaati çatıştığında mı işbirliği yapmayı bıraktı?

İşte inkâr ve sarp yokuş arasındaki tercihinizi burada yapacaksınız.

3 yıl önce yazdığım şu yazıda ADL adlı siyonist teşkilatın, B'nai Brith adlı daha büyük bir siyonist teşkilata bağlı olduğunu ve bu ADL'nin Fethullah Gülen ile sıkı ilişkileri olduğunu yazmıştım. ADL teşkilatının Fethullah Gülen'in kitaplarını değişik dillerle basıp dünyaya dağıttığını, ADL başkanı Abraham Foxman'ın Fethullah Gülen ile sıkı ilişkileri olduğunu yazmıştım.

(Fethullah Gülen ve ADL başkanı Abraham Foxman)

Bunları hatırlatmamın sebebi şuydu. Bu yazıyı yazdığım zaman bana twitter'dan ağzından köpükler saçarak Fethullah Gülen'i savunan kişilerin, şimdi Fethullah Gülen'in derin bağlantılara sahip bir işbirlikçi olduğunu söylediklerini görüyorum.

Tamam, geçmişi unutalım, hepsine bir sünger çekelim hacı. Canınız sağolsun. Gerçekleri şimdi fark etmiş olabilirsiniz.

Fakat yine aynı yazıda, aynı ADL'nin 2005 yılında Abraham Foxman'ın elinden Tayyip Erdoğan'a "hizmetlerinden" dolayı ödül verdiğini de yazmıştım.

(Tayyip Erdoğan ve ADL başkanı Abraham Foxman)

Şimdi az önce sorduğum ve aslında herkesin kendisine sorması gereken soruları, tekrar kendinize sorun. AKP gerçekten cemaatin ne olduğunu bilmiyor muydu? Yoksa aynı yolun yolcusuydular da, ancak çıkarları çatıştığında mı birbirlerinin çamaşırlarını döker oldular?

Peki sen, sana ne oluyor da gözünle gördüklerine rağmen birilerinin bu kadar etkisinde kalıyorsun? Sana ne oluyor da "inandığın" kesimin sana söylediklerine sorgusuz itaat ediyorsun? O kayıtlar sahte olsa ne olur, işte bu cemaat daha 1 sene öncesine kadar bunların can dostu değil miydi?

İnkar etmek de, sarp yokuşa tırmanmak da sizin elinizde. Sizin elinizde olmasa bu hayatın bir gayesi olmazdı, benim inancım Allah'ın bizleri boş yere bu dünyaya göndermediği yönündedir.

AKP'ye inanan arkadaş ile yeniden empati kurmaya çalışıyorum. Sanırım Tayyip Erdoğan'ın vatanın iyiliği için zaman zaman cemaatle işbirliği yaptığına, siyaset yaptığına ve onların "iyi taraflarından" faydalanmaya çalıştığına inandırmaya çalışıyor kendisini.

Bak birader, sen müslüman adamsın di mi? Müslümansan açık konuşacağım senle, zira beni anlayabileceğini umut ediyorum. Bana peygamberin zalimle işbirliği yaptığı tek bir örnek bulsana. Eğer o örneği bulursan, sana söz veriyorum ki ben dinimi değiştireceğim ve intihar edeceğim. Yani hem bu dünyadan, hem de ahiretimden vazgeçeceğim. Hadi bul bu örneği.

Bir iğrençlik yaptıklarında şöyle derler: "Atalarımızı bu hal üzere bulmuştuk. Yani Allah emretti bize bunu." De ki: "Allah, edepsizliği/iğrençliği emretmez. Allah hakkında, bilmediğiniz şeyler mi söylüyorsunuz?" [3]

Ve hatta ve hatta:

"Şunların hiçbirine uyma: Çok yemin eden, bayağı-alçak,

Alaycı/gammaz, koğuculuk için dolaşıp duran,

Hayrı engelleyen, sınır tanımaz-saldırgan, günaha batmış,

Kaba/obur, bütün bunlardan sonra da soyu bozuk, kötülükle damgalı." [4]

Zalimle işbirliği yapan, en az o zalim kadar zalimdir. Zalime alkış tutan, en az o zalim kadar zalimdir. Kendinizi "bir yere ait olma" hissiyatınız yüzünden tehlikeye atmayın, bu işin şakası da olmaz, siyaseti de olmaz. Kimseye ait olmak mecburiyetinde de değilsiniz, zira:

 "Allah kuluna yetmez mi?" [5].

Yazıklar olsun size ki hâlâ bu insanlar arasında bir taraf tutuyorsunuz. Yazıklar olsun size ki "bu milletin amına koyacağız" diyen iş adamları olan ve onları savunan bir iktidarı destekliyorsunuz. Ve yazıklar olsun ben ve benim gibilere ki "halk cahil yaa" diye söylenip o halkı uyarmıyoruz! Biz hepimiz kötüyüz. Biz hepimiz aşağılık, rezil, bu dünyayı daha kötü bir yer haline getiren ve aynı zamanda "özünde iyi biri olduğuna" inanan gerizekalılarız. Biz iyi falan değiliz. Biz kötüyüz kötü. Çok kötüyüz hem de. Allah bizi affetsin. Ancak benim inandığım Allah bir insanı ancak "çabalarsa" ve o sarp yokuşa tırmanmaya gayret ederse affeder. Benim inandığım Allah kötüyü ödüllendirmez.

İnsanların çoğu cehennemin varlığından şüphe eder. "Bir insan ne kadar kötülük yapabilir ki sonsuza kadar cehennemde yanmayı hak etsin?" diye düşünür. Fakat hiç kimse bu sorgulamaya cennet üzerinden başlamaz. Sen, ne yapmış olabilirsin ki sonsuza kadar cennette yaşamayı hak edesin? Pew'un yaptığı bir ankete göre 1977 ve 1981 yılları arasında doğan insanların %74'ü cennete inanırken, sadece %59'u cehenneme inanır. [6]



Hatta gördüğünüz üzere "ahiret" inancına sahip olan bir dine mensup kişiler bile cennete inanırken, cehenneme inanmayabiliyor. Hiçbir dini inançta cehenneme inanan insan sayısı, cennete inanan insan sayısından fazla değildir. Zira tüm insanlar veya abartılı bir genelleme yapmayayım, insanların çoğu, içten içe iyi olduklarına ve ödülü hak ettiklerine inanırlar. Fakat insanlık tarihi iyi olduğuna inanan kötülerin hüküm sürmesiyle doludur. Herkes Hitler’in caniliğinden ve kötülüğünden dem vurur da, koskoca Almanya’nın çok büyük çoğunluğunun samimiyetle Hitler’i desteklediğini dile getirmez. Biz eğer iyiysek, dünya neden bu halde? Sen, eğer iyiysen, dünya neden bu halde lan? Allah hepimizi kahretsin. Biz çok kötüyüz. Böyle bir ülkede yaşamaktan utanıyorum. Kendimden de, başkalarından da utanıyorum.

Hadi eyvallah. Blog kapatılırsa da sikimde değil. Allah belanızı versin.





Kaynaklar: 
[1]: Enam suresi, 50. ayet. Enam suresi 80. ayet. Araf suresi 169. ayet vs.
[2]: Beled suresi, 11-17. ayetler.
[3]: Araf suresi, 28. ayet.
[4]: Kalem suresi 10-13. ayetler.
[5]: Zümer suresi, 36. ayet.
[6]: Pew, Religion Among the Millennials. http://www.pewforum.o/2010/02/17/religion-among-the-millennials/

204 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sikko kardeşim peki senin çözüm önerin nedir _?

      Sil
    2. sikko sana yalnızca şunları söyliycem bnde senn gbi düşünüyordum fakat şu anki olayları başka türlü izah edemiyorum bnce rte bi şekil bunları kullandı yada hakan fidan sayesinde yeny uyandı.dediğin şeyler doğru fkt bi de şöyle düşün milletimiz için hayrlı olucaksa yada çıkar yol buysa mecbursa tabi ki yüzlerine gülebilir zaten siyaset acayip bişe düşmanının düşmanı senn dostun olabiliyor zira gücünü yükseltmesi gerekiyordu ve mecbur çatışmıyordu ama baktılar bu adamn yolu yol deil doğru yolda gdio hemen ipini çekmeye hazrlandlar.yany senide dinliorum ama siyaseti işn içine tam katmandan gerçeklere ulaşmak braz zor oluyor sana tavsiyem biraz sevilay yükselir,fatih tezcan,ergün diler gbi adamları dnle adamlar büyük resmi gayet ortaya açıkça seriolar bk ben fanatk fln deilm bundan iki sene önce ulusalcıym ben hödöööö die dolaşıodum fkt bi taraf olan gerçekten bertaraf oluo ve ben taraflığı rte nin imfye borcu sfrlamasndan davostaki tutumundan sonra fln yaptım ayrıca satılan topraklar fln muhabbetinide araştrdm her hükümet zamannda var ve bu hükümeti diğer hükümetlerin durdukları seneyede bakıp uyarlarsak normaln braz altı bile çıkıo öbür kafa zaten direk ulusalcı kafa ahan ülkeyi sattı yediler bitrdiler şmdi bunlara inanadablrsn inanmayada bilirsn çnkü kimse tam olarak bilemez ama büyük resmi görünce tahmn ediosun büyük ihtmal komplo diosun taraf oluosun ama bu fanatklk deil atılan adımlarla orantılı yoksa kimse kimsenn babasının oğlu deil zaten

      Sil
  2. Eline sağlık sikko. Geri dönüşün sağlam oldu.

    YanıtlaSil
  3. senide anlıyorum kuyruk açın var :D

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Biz de seni bekliyorduk tekrardan hoşgeldin :D

    YanıtlaSil
  6. İyi yazmış yalnız. Dert sahibi insanları seviyorum.

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. herkesin kendini ifade etmesi gerek, insanın aklından nasıl düşünceler geçiyorsa öyle yansıtması en doğrusu... nasılsa okuyanın da katılmama hakkı var.

      Sil
    2. Lan ateist sen zaten neden buradasın adam paso giydiriyor size hala sikkocum dini kullanmadan yaz haha. Bu blog boyle kardesim inancin yoksa siktir olup gidebilirsin

      Sil
    3. Bilader siz harbiden sorunlusunuz, inançlı olup olmamakla bu konunun ne alakası var? Adam kendine kaynak olarak Kur'an-ı Kerim'i seçmiş verdiği örneklerde gayet açıklayacı. Bunu fazla inançlı olmayan biri olarak yazıyorum, inansakta inanmaksakta saygı duymak zorundayız, fakat "inancın yoksa siktir olup gidebilirsin" diyebilen bir zihniyetteysen, şuana kadar bu blogda okuduklarından bir bok anlamamışsındır, gözlerine yazık etmeseydin be kardeşim.

      Sil
    4. Adam hitap ettiği kesimin dikkate alacağı kaynağı seçmiş. Adam akp destekleyen zihniyete sesleniyo burda, Kuran'dan güzel ondan tatmin edici başka kaynak olabilir mi hacut? Mantıklı düşünün azcık

      Sil
  8. versin sikko be versin siktir olup gidelim bu ülkeden :((

    YanıtlaSil
  9. Reis yazını hemen okudum, böyle zamanlarda objektifliğine seni takip eden herkesin ihtiyacı var. İnan 1 çay içmişliğim yoktur particilikten, gönlümden tayyibi sevmek geçsede, cemaat ilişkileri hep canımı sıktı, zira cemaatin ne olduğunu çok erken anlamıştım ve tayyibden soğudum bu kirli yapıyla içiçe olduğu için. Ama sonra 2011 de tekrar bişiler canlandı ve bu düşmanlık tekrar gün yüzüne çıktı.

    Evet gerçekten beraber büyüdüler bu yolda, cemaat çok palazlandı tayyiple, ama kardeşim amaç sömürmekse, çalmaksa cemaatle hangi konuda anlaşamazdı ki tayyip, bu fikir ayrılığını hangi nokta oluşturdu benim için önemli olan bu. Tayyip gitsin başkası gelsin bende istiyorum, ama bugünkü durumda tayyip bu savaştan mağlup giderse, yeni hümeynimiz hayırlı olsun diyorum. Çünkü o adam havaalanında bu ülkeye paşalar gibi atatürk gibi inecek tayyip giderse. En güzel yerde yaşayıp herşeye karar verecek. Ben o gün dayanamam bu ülkede yaşamaya. İsrail güdümlü bir yapının karşısında olan her kimse desteklenmeli diyorum.

    Ve seninde kabullenmeni istediğim bir şey var reis, bütün dünyada ipleri isteyen bir örgütün düşünme yapısını senden öğrendik sağolasın, ama bana lütfen şunu söyle, baronlar kimi destekliyor, kimden nefret ediyorlar?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. +1

      Adam sünni humeyni olacak bu gidişle. Eğer biri gidecekse önce cemaat, sonra tayyip.

      Sil
    2. Fethullah hicbirsekilde bu ulkeye gelmez. Belki gomulmekicin gelir. Ancak cemaatin politikasi kendilerinin basa gecmesi uzerine degil baskalarini kendi yerine gecirme ve kontrol etme uzerinedir. Cunku cok iyi bilirlerki bu tip mevkiler sonludur bak tayyip gidici iken cemaat icin hicbir tehlike yok hemen safi degistirdi. O yuzden fetonun gelip dehumeyni olmasi tum ilkelerine testir cunku aynisini fetoya yaparlar cemaati dogmamis gibi silerler.

      Sil
    3. la oğlum, Ak partililer Fetullah'tan nefret ediyor, Ulusalcılar nefret ediyor, Kürtler olsa da olur olmasa da olur, Aleviler için zaten sıfır. bu adam bu saatten sonra Türkiye'ye gelir mi? Tayyip'i göndermemek için savunma mekanizması üretmeyin.

      Sil
  10. al http://www.youtube.com/watch?v=cLrMa8rARRU

    YanıtlaSil
  11. olm dinleniyorsun, yapma.

    not: helal olsun deyip feyz almamak olmaz bu yazıdan, o yüzden allah hepimizi sarp yokuşa tırmandıracak güce nail etsin. özellikle de hüloooğğcuları.

    YanıtlaSil
  12. Bekliyodum ama bu ayarda değil.Eline sağlık moruk.

    YanıtlaSil
  13. eline sağlık reiz.

    sloganların değil gerçeklerin paylaşıldığı blog sitemize bekleriz

    http://kenandabirkuyu.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  14. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  15. Çokta umrunda olmasa da, ben yıllardır senin objektif olduğuna inandım, her yazını severek okudum. Ne sen beni tanırsın, ne ben seni. Ama seni hep bi dostumuz gibi gördük sevdik, saydık.
    Ben gerçekten seviyorum Başbakanı, harbiden seviyorum bak. Her gün kızsam da, sövsem de seviyorum abi. Hemde yıllarca cemaatin benim aileme zarar vermesine, ve başbakanın hep o cemaatçileri kollamasina rağmen. Bir gün olsun yüzüm gülmedi Erdoğan'dan yana ama seviyorum abi. Cemaati kolladı korudu yinede görmezden geldim, bağra taş basmak derler ya, hah onu yaptım yinede sevdim. Samimi geldi abi bana adam, etrafına yavşaklarıda toplasa millet vekillerinin %90ı mal olsada ben bu adamı sevdim.
    Şimdi ondan çıkıpta, bu adam hatasından dönüp, göz yumduğu haltları temizlemeye atmaya çalışıyorsa, kendi izin verdiği belalarla uğraşıyorsa, bırakta sevelim be abi. Bırakta hatasını anladı sonunda diyelim.
    Partiler falan gram umrumda değil, bilgisayar basında oturup atıp tutan moron hiç değilim. Hayatım kitaplarla geçti aklımıda kullandim şükür, ama sen gelip simdi bana bu adama hatasını görüp geri adım attığı zamanda sırt çevir dersen, iste o zaman aramız açılır; hemde beni tanımasan da, iplemesen de.
    Öpüyorum gözlerinden Allah'a emanet ol.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Stockholm sendromu. Bıkmadınız be sikik oğlan.

      Sil
    2. @Mehmet Akif Mercimek

      Seviyosan git konuş bence...

      Sil
    3. Pişman olmuş... Evet aslında neden pişman olmadığı ve bunun ne kadar yanlış ve haksız bir değerlendirme olduğu konusunda kitap yazabilirim ama yok kendimi tutarak sadece senin şu parmak bastığın konuyu söyleyim. Hani pişman dedin ya yakın tarihten örnek vereyim sana. Gezi olaylarında izlemiş miydin başbakanımızı nasıl da kibir taşıyordu her yerinden defalarca izledim o günlerde farklı konuşmalarını ve hepsinde muhteşem bir öfke ve kontrolsüzlük gördüm kendi insanlarına inanılmaz derecelerdeki şefkat eksikliğinin yanında en çok bu kibri rahatsız etmişti beni. Çünkü bakmayı bilenler kibrin, yalanın da aldatmanın da bencilliğin de hammadesi olduğunu bilir. Kibirli bir insana bakın bunların hepsini ve fazlasını göreceksiniz. Bana burda istediğin argümanı ileri sürebilir, parlak zekanla neden böyle olmadığını açıklayabilirsin. Ama bir kere söz konusu kişinin psikolojik profilini anladın mı, geri kalan her şey oldukça nettir. Ama bu konuda buna gerek bile yok gerçekler çok net. Lütfen pişman deme komik oluyorsun. Sanırım yukarıda sözü edilen inkar sürecindesin merak etme bu süreçten sonra bir kaç adım daha var tecrübe edeceğin ama en son adımda artık kabullenmen gerekecek ama şu süreçleri yaşayıp görmeden gerçeği lütfen sus cidden komik oluyor.

      Sil
    4. Türkiye ekonomisi uçtu abi ya iran la da iş birliği yaparsak önümüzde kimse duramaz ben ülkeyi daha iyi bir hale getirdiği için seviyorum kişiliği önemsiz

      Sil
    5. hayatını kitaplarla geçirmiş biri için -kusura bakma ama- fazlasıyla gerizekalı bi akıl yürütme yapıyosun. öncelikle tayyip senin arkadaşın değil, sevgini sorgulamıyorum, onu sevmen onun affı hakettiği anlamına gelmez, ortada bütün bi ülkeye millete karşı işlenmiş bi suç var, kimse çıkıp Tayyibi affedemez. Velev ki öyle bi ihtimal var diyelim, pişman olduğunu nereden çıkarıyosun? adamlar pişkinlikle yalan söylemeye, gerçeğin üzerini kapatmaya, bir daha tongaya düşmemek amacıyla yargıyı ele geçirmeye, halkı uyutmaya devam etmeye çalışıyorlar. bunu da sizin gibi manasız biçimde akpyi destekleyen insanların yardımıyla atlatırlarsa vay halimize, kim bilir bu aymazlıkla daha neler yapacaklar. bu ülkede insanlar açlıktan ölürken, çocuklar sokakta yaşarken 700bin liralık saatler takan, kıyıda köşede kalan 30milyon euroyu saklamaya çalışan, milletin amına koyacağını beyan eden adamları destekliyosunuz. Bir dakika şu fanatiklikten sıyrılıp bi vaziyeti inceleyin lütfen. Çocukken bakkaldan çaldığım bi çikolata bana 28 yaşımda dert oluyor, 75milyonun hakkını yiyen adamlara toz kondurmuyosunuz, yeminle anlamıyorum sizi.

      Sil
    6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    7. Çıkıp da biri hakkında ceza hükmü kesmek, sadece yargıç görev yetkisinde olanların; sorumluluğundadır.
      Burada üzerine değinilmeyen esas nokta ise Peygamberin de davranışlarında örnek olan "zalimlere bile adaletle yaklaşın." öğüdünün tamamen unutulmasıdır.
      Tayyip'in zalim olduğuna kendisini kesin olarak inandırmış kitle onun basit bir beşer olduğunu, kendisi gibi olduğunu unutmuştur.
      Arkadaşın dediği üzere biz yeniçeri usulünce "kelle isteruk" diye bağırınca paganların Tanrıya insan kurban etmesinden daha iyi bir halt yemiş olmuyoruz hatta, onlar kafirliği yani cehaleti ve görmezden gelmeyi kabul etmişse, biz kendimize yalan söyleyerek münafıklığı kabul etmiş durumdayız. Daha rezil ne olabiliriz?
      Şöyle bir hesaba vuralam kabaca:
      Bu ülkede nüfusun kaçta kaçının oy verme hakkı var?
      Bu ülkede oy verme hakkı olanların ne kadarı seçimlerde oy kullanıyor?
      Kullanılan oyların kaçı mecliste sandalyeye dönüşecek etkiyi doğuruyor(barajı aşamayan oylar, sayılmayan kabul edilmeyen oylar...)?
      Bu oranlamaları yapınca AKP ülkenin gerçekte kaçta kaçını temsil ediyor görebiliyor musunuz? En fazla %25'ini belki...
      Bu adamlara iktidarı terk eden o sessiz çoğunluk kim? Biziz.
      Eşşek gibi yediği her naneden Tayyip'ten nefret edip de bu ülkede yaşayan ya da ülkeyi terk eden herkes sorumludur. Onu iktidara getiren az bir kitleden korktuğu rahatını kaçırmaya üşendiği için ve onu iktidardan edebilecek en adil yolu bile sakince kullanmaktan kaçındığı için sorumludur. Kim onlar? Bizleriz.
      Sonra Tayyip'in kellesini istiyorsak önce kendi kellemizi de onun yanına koymalıyız, yoksa bu suçumuzdan arınmamızı sadece Tayyip'i tefe koyup oynatmak bir fayda sağlamaz.
      Allah aşkına söyleyin; kaçımız Tayyip'le birlikte intihar etmeye razı olur?
      Adalet herkes içindir. Cenenneme gideceğine kesin gözüyle baktıklarımız için bile bu dünyada adalet haktır; çünkü Ahiretin gerçek tek yargıcı Allah'tır; biz O'nun gücüne sahip değiliz. Bu sebeple böyle gaddar hareketlere kalkışmak; bizim sadece Tayyip gibi basit bir beşer olduğumuzu ve haddimizi hâlâ öğrenemediğimizi kanıtlar; fazlasını değil...
      Benim tek umudum insanlığın tüm tarihinde bu laçkalık ve rezilliğin istikrarlı şekilde devam etmesi ve ayrıksı bir kaç durum hariç düzelmediği gibi daha da kötüleşmemesidir. Kısaca bundan beter olmayacağımıza güveniyorum; çukurun neredeyse dibindeyiz artık çıkmak için çareler aramaya ve başımızı göğe kaldırmaya mecburuz...

      Sil
    8. Borç ekonomisi. Cari açık ne kadar biliyor musun? Erbakan hocayı da mı dinlemediniz? Bu bolluk, borçlanma kaynaklı. Süpergüç olduk süpergüç olduk diye uyutuyorlar sizi. Asıl haşhaşi sizsiniz. Bülent Arınç yeni hükümet gelirse maaşları bile ödeyemez dedi. Bu mu lan süpergüç ekonomi?

      Sil
    9. @mercimek

      Aga senin kadar da genişini görmedim. "Milleti s.kti, bizi s.kti, ekonomiyi s.kti, barışı s.kti, insanları ümitlerini s.kti ama iyi s.kti yani. güzel s.kti. o yüzden seviyorum bu adamı" dedin resmen.

      Bir insanı yanlışlarına rağmen sevmek, yanlışlarını görmezden gelmek karaktersizlik ya da psikolojik hastalıktır. AKPliyim çünkü ben sağcıyım, yolsuzluk, savaş, açlık problem değil amk, ne olursa olsun ama sağcı olsun diyorsan bilmiyorum. Aksi halde bir psikoloğa görünmen gerek. He, öyleysen de çook derin bir vicdan muhakemesi yapman gerek. Kolay gelsin hacı...

      Sil
  16. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  17. Bir yazında şunu söylüyodun, Adnan Menderes'i iktidara getirenler ona artık istediklerini yaptıramadıklarında onu astı. Turgut Özal'ı iktidara getirenler ona artık istediklerini yaptıramadıklarında onu zehirledi.
    Evet haklısın RTE'yi onlar iktidara getirdi ama o artık onları dinlemiyor. Bütün bu kıyamet bundan dolayı kopuyor zaten. ADL'nin Mavi Marmara'dan sonra yaptığı açıklamalarıda koysana buraya.

    YanıtlaSil
  18. https://www.facebook.com/photo.php?v=812451052117268&set=vb.161723033856743&type=2&theater
    Alın bakın. Bu da kılıçdaroğlunun montajı hahaha.

    YanıtlaSil
  19. şahsen yine duygularıma tercüman. bu arada bu konuyla alakası yok ama şu katy perrynin son klibi hakkında bir inceleme bekliyoruz sikko

    YanıtlaSil
  20. O fotoğraflara gelirsek, bu adamlar politik yönü olan adamlar, Fethullah Gülen masonluk kötü bir şey değil demiş olabilir, Erbakan da Anıtkabir de Aziz Atatürk bu millet yaptıklarını unutmayacak yazmıştı. Hiç mi aklınız calışmıyor? Ne desin yani, Mehdi ananızı ağlatacağız masonlar mı desin? Ne yapsın Tayyip, siyaset dediğin şeyde dürüst kalamazsın. Bu fotoğraflar üzerinden eleştiri cok sacmadır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vay arkadaş yıllar geçmiş ama hala Erbakan'ın bu cümlesini anlamayanlar var ona yanarım. Bir de diyor ki "Hiç mi aklınız çalışmıyor?" :)

      Sil
  21. bu devir artık sadece kendi nefsimizi korumak zorunda kaldığımız bir devirdir..sen inandığın gibi yaşamaya devam et dostum allahtan gayrına güvenme..gidecek en fazla bir canımızdır.

    YanıtlaSil
  22. altaylının ne dediğini boşverin gülenin kendi ağzından masonlukla alakalı düşünceleri.. http://vimeo.com/29804070

    YanıtlaSil
  23. Adam sonunda patladı lan. Aslında anlatacak çok şeyi olup da anlatamayan bi adamın yazısını okuduk.

    YanıtlaSil
  24. Sonunu güzel bitirmişsin Allah seninde belanı versin hadi görüşürüz inşallah

    YanıtlaSil
  25. Adamsın adam,şu Siyonist topluluklarla sözde Müslümanlarımızın fotoğraflarını eklemen çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  26. Usta güzel yazmışsın iyi yazmışsında dön şu bloga en azından ayda 2 yazı falan attırsan yeter,objektif yazan samimi yazan pek adam yok biliyosun böyle dedik diye götün kalmasın eheh kal saglıcakla

    YanıtlaSil
  27. Sikko başgan,

    İyi hoş güzel de, şu temayı değiştir artık. Siyat üstü beyaz çok göz yoruyor. Uzun uzun ve rahat rahat okumamızı istiyorsan beyaz üstü siyah yapman gerek. Bizi de düşün

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. abi sağ tarafta tema seçeneği var yıllardır ehehe.

      Sil
    2. Sağ ol kardeşim iyi oldu söylediğin :)

      Sil
    3. Üstad bediüzzaman taylır nursi ne demiş biz dünyanın şarkı söyleyip dans eden pislikleriyiz

      Sil
    4. Sayın Michael Sikkofield yukrdaki yazını okudum ve benimle empati yapmaya çalıştığını düşündüğüm için yazıyorum, hani müslüman ve inanan bir insan olarak söylediklerin 17 arlık öncesi ve sonrası sizin ve bizim kesimin söylediği şeyler farklı bir şeyler koymamışsın ortaya bilinen şeyler yanii, her 2 taraf, bide müthiiş cemaatide ortaya koyarsak 3 taraf oluyoruz, o söylediklerinle ilgili pek bir yorum yapma gereği hissetmiyorum çünkü benimle empati yapmayı becerebiliyorsan ne söyliyeceğimide az çok tahmin edebiliyorsundur herhalde. Ancak sadece bir söylediğine daha doğrusu sorduğuna cevap vereceğim umarım tatminkar olur, yazının ortasında Hz. Peygamberin kafirlerle bir işbirliği yaptığını yada beraber iş yaptımı mealimden soru sormuşsun cevap olarak ya Hz Peygamberin hayatını Siyeri Nebiyi düzgün incelemedin yada öylesine örnek olsun diye söyledin diye düşünüyorum, çünkü Hz. Peygamberin hayatında putperestlerle yaptığı yani kafirle yaptığı önemli bir antlaşma var Hudeybiye anlaşması şartları çok ağır ve tamamiyle ümmet için ters tepebilecek bir anlaşma ve o anlaşmaya 10 yıllık süreç için barış olsun diye imza atmış peygamber yanii senin deyiminle iş yapmış yada işbirliği içinde olmuş, hakeza Hz Peygmaberin yaşadığı Medine şehrinin o dönemki yapısı incelenirse çok kozmopolit bir yapıda olduğu görülür o toplumda yahudiside vardır, mecuside vardır, hristiyanıda vardır ama Peygamber bunlarlada aynı toplumda yaşamış ve işbirliği içinde olmuştur yanii senin dedğin gibi top yekun bir inkar yok ne Hz. Peygamberin hayatında nede İslam dininde. Umarım yararlı olabilmişimdir ve umarım benimle empati yapabildiysen sende bir farkındalık yaşamışsındır inşallah.

      Sil
    5. Faruk, öncelikle "siz" kimsiniz? Veya "biz" kimiz? Seni sizden, kendimi de bizden görmüyorum, hepimiz aynı ülkede yaşıyoruz.

      Peygamberimizin putperestlerle barış antlaşması yapması da Kuran'da defalarca bahsedilen bir konudur zaten. Enfal suresinde de, Tevbe suresinde de ve -hafız değilim kusura bakma- daha birçok surede geçer. İşbirliği yapmak ile barış antlaşması yapmak aynı şey değildir. Hatta ticari, kültürel vs konularda da antlaşmalar yapılabilir. Müslümanın iletişime geçemeyeceği, ötekileştirdiği hiçkimse yoktur.

      Sil
    6. Hah o zaman sayın sikolfield, öncelikle o zaman inançlı yada inançsız diye ayırmayalım birbirimizi biz ona farklı görüşler diyelim sadece böylece ayrışmamış ve ayrıştırmamış oluruz, herneyse, yo bende hafız değilim sadece ailemden aldığım ve kendi öğrendiğim dini bilgiler diyelim ha demişsinki işbirliği yapmakla barış antlaşması yapmak aynı şey değildir diye doğrudur ordaki taraflar bir savaş halindeydi çünkü zaten, biz savaş halinde değiliz değilmii şu an ama o durumda bile düşmanıyla anlaşmaya giden bir peygamberin ve şartlarını bile bile giden bir peygamberin ümmeti ve dinin mensupları olarak biz niye bu haldeyiz onu anlamak mümkün değil, yada niye acaba birbirimizi devirmek altetmek üste çıkmak için niye bu kadar ısrarcıyız yoksa ordaki savaş halinde olan taraflardan bir farkımız yokta bizmi farkında değiliz.Yada öyle bir harmoni oluşturup aslında birbiriyle hiiç geçinemeyen hiiç hazzetmeyen bir milleti aynı coğrafyayamı doluşturmuşlar, yoksa bizmi birbirimizi anlamamak için zorluyoruz kendimizi hani dini olarakta aslında bırak müslümanı, kardeşini bırak komşusu açken tok olmanın kamil imanın alameti olmadığını söyleyen bir dinin mensubu olarak nasıl başarılıyız bu kadar birbirimizi çekememeyi niye ortak yanlarımızı iyi yanlarımızı birlikte keşfetmek için çaba içinde değilizde ülkeyi ve milleti felakete götürecek uğraşlar içindeyiz sayın Sıkolfield kardeşim benim ve bizim diye ayırmakta istemiyorum aslında ama hani sizin tabirinizle inançlı kesim olarakta anlamadığımız bu.

      Ha son bir şey daha Peygamberimizin ötekileştirmediği, aynı toplumda yaşıyabilme kültürünü yaydığını biliyoruz yani bir nevi aynı yaşamı paylaştıkları için bir anlaşma ve bir işbirliği içinde olduğunu gayette biliyoruz yanlız bu işbirliği tabii kendi davasında, haklarınıda, yaşamınıda karşılıklı koruma üstüne kurulmuştu birbirine taviz verme üzerine deği tabii.

      Sil
  28. Amina koyduğum memleketin karamsarliga bosvermislige ve nihilizme ihtiyaci yok. Ne bok oldugumuzu cok iyi biliyoruz. Bize bedbinlik asilayacagina hangisi at izi hangisi it izi onu söyle.

    YanıtlaSil
  29. Klavyene beyin süzgecine sağlık. Bir ara hatırlat bi çaydanlık çayı közde demleyip sohbet edelim.Selametle

    YanıtlaSil
  30. Bu cemaat - akp savaşı değil tam tersine ittifakın zirve noktası.Gezi parkı ile dış basının rte yi diktatör etme çabalarını gördük.KAranlık güçlerin Abd silahı ile ileride Türkiyeye müdehale etme çalışmaları başarı ile devam ediyor.

    YanıtlaSil
  31. Abi bi kaç yıldır takip ediyorum seni , vallahi bak bi kalem konuşup etmişliğimiz yok öz abim gibi severim seni yazılarının hepsini okudum objektif olduğuna da dibine kadar inanıyorum , en azından bu konuda ben aksi durumu inkar ediyorum yine kafamın içinde dolanan tilkileri kuyruğundan bağlayıp kestin blog kapanırsa sikin sağolsun kapanmazsa sikene kadar yazarsın zaten biz burdayız

    YanıtlaSil
  32. abicim yazılarında küfrü sıfırlarsan tam olacak :D, Yazında hem Allah'ın ayetlerine, hem de küfre, hakarete yer vermen hoş olmuyor

    YanıtlaSil
  33. http://www.onaltiyildiz.com/haber.php?haber_id=2440
    Bu yazının devamı burda,bu siteyi düzenli olarak takip etmenizi öneririm.Orda Oktan Keleş var.Bu hikayenin sonu burda anlatılmış çooook önceden...
    Bulunduğum zirveden aşağıları seyrederken bunları düşündüm. Etrafımda cıvıl cıvıl öten kuşlar vardı. Leylekler, ağaçlar çiçekler vs. Kim bilir bütün bu yaratılmışlar, kendi hâl dilleri ile bize neler anlatıyordu.
    Kamp bitmiş, herkes evine dönmüştü.
    Hayli zaman sonra, Hamdi Dayı, Hac dönüşü, İstanbul’da misafirim olmuştu. Köyü sorduğumda şunları anlatmıştı: “Muhtar Memiş, muhtarlıktan düştü. İmamın başına çok kötü şeyler geldi. Yeni muhtar ve yeni imam köyü ihya ettiler evlat. Santral projesi de iptal oldu.”

    Oktan Keleş (Deruni Devlet-Kutsal Halı sh. 73-124)

    YanıtlaSil
  34. anlaşılan sende ergenekon balyoz davalarının tezgah olduğunu düşünüyorsun sikko. hükümetin oslo görüşmeleriyle ilgili olarak bir yazı yazsan, düşüncelerini bizimle paylaşsan süper olur. özerklik verilecek mi ?

    YanıtlaSil
  35. Klavyene sağlık sikko. uzun zamandır hükümet ile cemaat niçin ters düştüler, bu işin ardında her zamanki gibi bir pislik çıkacaktır çıkmasına da sikko bu işi ne zaman ilan edecek diye bekler dururdum. ellerine sağlık. bunda senin günahın yok ama sayende tembel olacam.

    YanıtlaSil
  36. sikko bir başbakanı kalkıp da peygamber efendimizle karşılaştırıyosun. ondan sonra küfrediyosun. söylesene peygamberi ölçü aldığımız vakit hangimizin işi doğru?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her daim ne kadar dindar olduğunu gözümüze sokan adamdan peygamberin izinden gitmesini beklemek çok mu Allah aşkına? Kimse mükemmel değil ama takip etmesini istediğimiz birkaç temek kural şunlar: Çalmasın, insanlar açlıktan ölürken devletin malını yemesin, yedirmesin, gözümüzün içine baka baka yalan söylemesin(ufak tefek yalanlara razıyım, ama bütün bi topluluğu zan altında bırakmak için bi arkadaşımın kızına saldırdılar görüntüleri izledim, camide içki içtiler görüntüler elimizde gibi yalanlar söylemesin). Çok şey mi istiyoruz?

      Sil
  37. tamam açık ve net adamsın sen olsan kime verirdin-cen şunun şurasında 30 marta ne kaldı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeşim boş oy at, neden kendini hırsızlığı kendine reva görüyosun, dahası neden bizi buna maruz bırakıyosun? Adam net bi şekilde çalıyor, eşşek yüküyle de değil, vagonlarla, daha iyisi yok diyosun, daha kötüsü mü var? Herkes bundan iyidir. Sana kime oy vereceğini ben söyleyemem, istersen boş oy at, için rahat olsun, yeter ki ortak olma bu ahlaksızlığa.

      Sil
  38. sırf bu ümmet üstünde oynan büyük oyunlar yüzünden oyumu ak partiye vereceğim. şartlar başka olsaydın düşünülürdü. ama şuan da seçenek yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne oyunu amk. gezi solcuların işi. bu dershane kavgası. ikisi de birbirinin pisliklerini döküyor işte ne oyunu?

      Sil
  39. Gezi olayları sırasında yazdığın yazı gibi bu da gerekli araştırmanı yapmadığın, cengaver gibi olaya atladığın bir yazı. O kırılma noktandan önce yazdıklarını destekliyordum. Ama artık 99 doğru arasına 1 yanlış koyuyosun gibi geliyor.

    Bu tarz dinlemeler, ayaklanmalar, kaos, kafa karışıklıkları, düşünen ve sorgulayan adam için değil zaten. Boş beleş yaşayıp giden, bu tür aldatmacalarla istenilen tarafa çekilir. Aslolan düşünen kişiyi yozlaştırmaktır. Çok düşündüm Erdoğan da acaba düşünebilen çok azınlık bir kesimi can evlerinden vurmak için ortaya sürülmüş biri mi diye? Bir tezgah olsa bile senaryodan abartılı derecede fazla oyunculuk sergilenmesini hiç irdeledin mi? Davos ta İsrail e karşı yapılan o çıkış. Müslüman kesimin desteğini almak? Dünyaya diz çöktürmeye çalışan bir millete o şekilde çıkışmak her yiğidin harcı değil. Ve eğer meydan konuşmalarında dini değerlere ve dünyadaki müslümanların durumu ile ilgili değindiği konulardaki ses tonuna bakarsan samimiyeti ve içtenliği görebilirsin.

    Çok basit. CNN, BBC, Avrupa Birliği, Birleşik Devletler, İran, Rusya, CHP, MHP, BDP, Esad, Sisi, Gülen. Eğer bu ve daha sayamadığım yüzlercesi hep bir ağızdan çomak sokmaya çalışıyorsa, işte tam o zaman tarafını belli etmen gerek.

    Cemaatle menfaati için mi işbirliği yaptı? Şöyle yaklaşalım. İşbirliği nasıl bozuldu? Fetullah Gülen MGK raporunu öğrendikten sonra, acemice hatalar yaparak, sinirlenerek bozdu. Şunu çok açık biliyoruz ki Türk, Osmanlı torunu ve özellikle hak mezhepten isen kendinden olandan başka dostun yoktur. Bu yüzden hak yolunda ilerleyerek amaçlarına ulaşman için "uç ölçüler" almaktan başka şans kalmıyor. Tamam işbirliğine gidildi. Ancak diğer partiler gibi vatan hainliği yaparak değil. Bu cümle kesinlikle siyasi değil. Eğer Erdoğan dışında başka birini de desteklemiyorsan, kendini paralayarak öldürürsün. Ki eğer başka birini destekliyorsan, işte o zaman gözüne perde inmiştir. O noktada bu blogu bir daha bulunmayacak şekilde sil daha iyi.

    Son olarak...Türkiye, tarihinin en önemli dönemecinde. Artık tam bağımsızlık mücadelemizi veriyoruz. Ve eğer bizi ellerinden kaçırırlarsa, herşey çok değişecek. Eğer çalışkan, disiplinli, inancı kuvvetli ve gelişmiş bir Türkiye oluşursa işte o zaman hayallerimizi gerçekleştirebiliriz. İşte o zaman atalarımıza layık oluruz. Bende isterdim bu konuları konuşmamak, bu blog u hiç bilmemek, sıradan yaşamak... Ama atalarımıza borcumuz var. Çünkü vermemiz gereken ilahi bir sınav var. Vesselam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkes karşı çıkıyor, demek ki haktan yana, bir bildiği var da destekleyelim demişsiniz de, neyi destekleyeceğiz, proje nedir? Müslüman Kardeşler ile ortaklaşa kurulacak bir Türk-Arap emperyal Hilafet konfederasyonu mudur hedef? Özgürlüklerimiz artacak mıdır, refahımız artacak mıdır? Belki Biz Suudiler ve Selefilerle ortaklaşa İhvan karşıtı farklı tarzda bir hilafet istiyoruz, o da yeteri kadar İslami midir, ya da belki de daha farklı bir gelecek istiyoruz. Bu memleketin tamamı sizle aynı görüşte mi, hiç sordunuz mu?

      Sil
    2. Yazıyı keşke gerekli dikkatle okusaydın. Gerekli araştırmayı yapmamakla suçlamışsın ama yazı zaten akıl yürütme ile yazılmış, insanların mantığına sesleniyor ve zaten iddianı doğal olarak örneklendirememişsin, sorulan sorulara cevap verememişsin. Erdoğan Güleni suçlarken insanları aptal yerine koyarak biz onun 28 Şubattaki ihanetini de gördük diyor, bu lafı senin gibi insanlar için sarfetti, zira biz aslını göremeyecek kadar dünyadan bihaber değiliz, AKP polis akedemisi soruları cemaate servis edilirken sessiz kaldı, gezide milletin kafasını yaran polisleri kahraman ilan etti, şimdi o polislerden şikayetçi, keza işbirliği içinde balyoz bahanesiyle cadı avında el ele oldukları savcılardan da.
      hergün alalen yalan söyleyen bir başbakana(en son örnek saldırıya uğrayan kadın) nasıl bu denli güven duyuyorsunuz anlamak mümkün değil, bilgisayar başında vakit geçiren biri olarak ses sentezleyebilen bi teknoloji olmadığını biliyosunuzdur herhalde. biz bunca yıldır ulu orta yapılan şaibeli ihalelerden, özelleştirmelerden, imara açmalardan biliyorduk zaten hükümetin yolsuzluğa battığını, bugün sizler için apaçık deliller var ve hala gerçeği görmek istemiyorsunuz.
      Türkiyenin gelişmekte, bağımsızlık kazanmakta olduğunu düşünüyosanız büyük yanılgıdasınız. Son yıllardaki büyüme sadece sıcak para üzerine, devlet ve özel sektör borç içinde, cari açık bir daha kapanmamak üzere rekorlar kırıyor, memur maaşları borçla ödeniyor, ülkede üretimin istihdamın büyümenin yanında devede kulak kaldığı ortada. Neden kendinizi kandırmakta ısrarcısınız? Oynanmış rakamlara değil sağınıza solunuza bakın.
      İlahi sınavdan bahsetmeniz ayrı bir ironi, o sorguda kul hakkı yiyenler cevap vermek zorunda kalacak, siz de onlara şu noktada hala destek vererek yük altında mı kalmak istiyorsunuz?
      Allah gözünüzdeki perdeyi indirir inşallah.

      Sil
    3. Pekala senin çözümün nedir yada çözümünüz nedir bide onu söyleyinde bilelim abii yaa yanii çıktınız yada çıktılar haziran başında sokaklara, ortalık yakıldı yıkıldı ve sadece istekler hizmetler yapılmasın bumudur sizin çözümünüz yada ekonmimiz geliştirecek fikriniz yanii hani sürekl bir eleştiri bir muhalefet, bir, yapılan şeyleri beğenmeme hadiseniz varya, ama bir söylermisiniz çözümünüz kılıçdaroğlu, mhp ve artı Pensilvenya üçlüsüyse ya kendinizi zaten olmıyacak ve olamıyacak bir yönetim şekline inandırmaya çalışıyorsunuz yada bu iktidar gitsinde her kim gelirse gelsin zihniyeti bu hangisi, yanii söyliyeceğim şukii yanii çözüm yada çözümünüz bizden değilse kimsenin olmasınsa bu zaten kaosa kapı açmak başka bir şey değil. Birde o 3'lü koalisyon çözümünüz varya o iş yaş çünkü zaten iktidarı ve gücü elde etmiş bir pansilvanya bunu kimseyle paylaşmaz başınıza getirilir o çok korktuğunuz ortadoğunun 2.İranı olur çıkarsınız ve kimsede size bir şey sormaz sonrasında nasıl yaşarsınız bilmem o muhteşem çözümünüzle.

      Sil
    4. Merhaba. Öncelikle 'hak mezhep' ten başlayayım. Son Peygamberin ölümünden en az 200 yıl ve günümüzde kadar halen üretilmekte ve yayılmakta olan hadis (söz) leri tüm bu mezheplerin önemli kitapları haline getirilip, eğer onlar olmazsa Kuran'ı anlayamayacağımızı iddia eden bir sürü din tüccarı tarafından dile getirilip, kuran'a ortak koşulmuştur. Bu kitaplarda bir sürü akla ve mantığa uymayan hadislerin bulunmasının yanı sıra bu bir çok din tüccarının kendini ilahlaştırmak adına gösterdiği performansı Allah, sadece 'şirk koşmak' olarak tanımlıyor. Her türlü günahın bir bedeli olsa da şirk koşmanın bir bedeli bulunmuyor. Ayrıca gene Allah kelamı olan Kuran'da geçen başka bir ayet ise Kuran'dan başka hadis olmadığı yönündedir. Yani kısacası akledebilen, şirk koşmayan her insan evladı ile dost olunabilir. Osmanlıya gelince 300 sene matbaayı ülkeye(kralın ülkesi) sokmadıkları, sadece toplumun %5 i ile %10 u arası bir diliminin okur yazar olduğu, Halifeliği almak adına müslüman olarak varsayılan arapların nasıl kılıçtan geçirildiğini biliyorsunuzdur. O yüzden Osmanlıyı ve Sünnilik dinini 'Türk' kavramı ile karıştırmayınız. Gene hak yolunda ilerlemenin , 'hak mezhep' ten geçmediğini Hak'kın kendi kelamlarından anlaşılacağı üzere 'sizden olanların'(insanların) gene size yaptıklarını nasıl açıklayabiliriz ? Tek çıkar yol bu olmamalı. Zulme zulüm ile karşılık vermekten başka gerçekten hiç mi başka yol kalmadı ? Sadece Allah ve Kuran neden yetmiyor ? Selam.

      Sil
  40. Eline koluna sağlık hamdolsun kimseye eyvallah etmiyoruz ...

    YanıtlaSil
  41. Hacı ıyısın hoşşunda olayları zamanına göre değerlendırmıyorsun..
    akp 11 yıldır ıktıdarda ve sen 11 yıl önceki siyasi durumu biliyormusun?
    ben sana hatırlatayım..

    11 yıl önce devletin tüm kurumlarında muhafazar kesımın sesı dahı cıkmıyordu kı bılıyorsun türkiyenın %75 i muhafazakar olan bır toplum...Ne yargı,ne askeriye nede sermaye hepsı muhafazakar toplumun karşısında ,hıcbır önemli görevde yetişmiş adamı olmayan bır ıktıdar ne yapabılır?

    Cemaat akp nın bu bölümleri temizlemek ve muhafazakar kesımın hakkını alabılmesı ıcın tek tutunacagı daldı.Zaten işbirliği yapmasaydı tayyıpın sonu Erbakandan farksız olurdu darbeyle sürünür giderdi..yani şimdi sen çıkmış soruyorsun nıye bunlar işbirliği yaptı bla blaa..yaw işbirliği yapmasa zaten bugun akp yoktu..cemaat yıne var olurdu ama bu kadar güçlü olmazdı...

    Tayyıp her ne kadar ımam hatıp mezunu olsada gercekden ders nıtelıgınde bır lıder-hafız...

    Tayyıbın tek - yönü türkiyeyi bir sanayı devletı yapamadı,yıl olmus 2014 hala dünya ğzerinde tek bir markamız yok zaten tayyıbın sonunuda bu getırıcek ama bunda onun yapabılecegı bır sey yok..çünkü türk milleti hazır yemeye,biat etmeye alısık bır mıllet yanı bundan sonrada bı sıkım olmaz bu mılletten..

    onun harıcınde ne cemaat nede amerıka tayyıbe her dokunan tayyıbe oy kazandırır sempatısı sürdürtür..

    Artık muhafazakar toplum üniversite okuyor devlette yüksek yerlere geliyor,,tayyıbın kadro ıcın hıcbır eksıgı kalmadı artık..onun ıcın artık cemaata gerek yok.iktidarını paylasmasına gerek yok..

    YanıtlaSil
  42. Ben Türkan Saylan'nın şu lafını duydukça Tayyıp'e helal olsun diyorum!

    ''Bu ülkede bizim istemediğimiz birşeyi kimse yapamaz"

    Kimsin la sen kimsin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anandan vazgeçersem bitiricem de vazgeçemiyorum:)

      Sil
    2. Ha bir de saylan başörtüsü ile bayağı mücadele etti chp kadın kolları da pek bir çalıştı yardımcı oldu ne diyodum hah başından örtü çıkaramadan öldü hastalık işte napacaksın sağlık her şey dikkat etmek lazım zira bıldır ki hurmalar...
      not: üniversite mezunuyum;)

      Sil
  43. İyi güzel söylemişsin haklısın da ama bi yerde kendinle çelişmişsin sanki. "Atatürk neden öldürüldü" yazında Atatürk`ün ülkenin menfaatleri için masonlarla iş birliği yapmış olabileceğinden bahsetmiştin. Erdoğandan zerre kadar hazzetmiyorum ama aynı objektiflik onun için de geçerli olmalı diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam ben dicektim. Zalimlerle işbirliği yapmak herkesin haddine değilmi yoksa.

      Sil
  44. Sİkko 2 dir adam akallı araştırma yapmadan yazı çıkarıyosun akıllı ol bak.
    Azda olsa objektif ol tarafsız ol bütün kaynaklara bak onceki yazılarındaki gibi sana işini öğretecek değilim haddim de değil ama seni seviyoruz üzme bizi.

    YanıtlaSil
  45. Atatürkten, Erdoğandan, Gülenden ve Sabri Sarıoğlundan nefret ediyorum.

    YanıtlaSil
  46. Gene döktürmüşsün, ellerine sağlık! Ama daha sık yazsan keşke...

    YanıtlaSil
  47. Güzel yazmışsın adamın hası..

    2 yıl cemaat içinde bulunmuş daha sonra "Sikerim lan" diye ayrılmış biri olarak aslında konular daha derin..
    Cemaat ve akp..Bu 2 oluşumunda dini yoktur.O yüzden boşa Allah,Peygamber yazmaya gerek yok..Bunların tek anladığı şey para'dır..

    Şimdi birbirlerini yemenin sebebide sadece kim daha çok para yedi mevzusudur..
    Yakın zamanda 2 tarafında gebermesi dileğiyle..

    YanıtlaSil
  48. 7 yıl cemaatte bulundum, bir gün bile Kuran-ı Kerim Okunmadı, varsa yoksa F.Gülen kasetleri ve Risaleler, ABD deki Pensilvanya KASIRGASINDA ABD için DUASINI ALENEN HERKÜL.ORG da yayınlatmıştı.ve de İSRAİL otoritesinden izin alınması gerektiğini de dile getirmişti vs daha çok şey var ama sanırım nette bulabilirsiniz..Öte yandan Başbakanımız da 2004-2006-2009 yıllarında Büyük Orta Doğu (BOP) Eş Başkanı olduğunu, Iraktaki savaşta ABD li askerlerin sağ salim dönmeleri için dua ettiğini söylemiştiçç

    Graham Fuller bu adamın kitaplarını okuyabilirsiniz..Sikko da biliyordur zaten.:Bir de Eren ERDEM NURJUVAZİ kitabı var, ABDestli Kapitalism de var ayrıca.:Biraz zihin cimnastiği açısından iyi gelecektir.. HAyırlı günler.;)

    YanıtlaSil
  49. http://www.youtube.com/watch?v=trWoXqbQv_k
    Yukarıdaki linkteki videoyu izleyerek geçmişe, bugüne ve geleceğe bir bakış atabilirsiniz.
    Tarafsızca izleyin.
    Sorgulamak serbest, yapmanız gereken size verilen en büyük nimet aklınızı çalıştırmak.
    Hepimiz bir isek güçlü bir millet oluruz.
    Güçlü bir millet olursak sömürülmekten kurtuluruz.

    YanıtlaSil
  50. Bloğ'unda yeni yazılar görmek yıllar sonra doğum günü hediyesi almak kadar sevindirici. Yazının kalitesini ise anlatacak kelime haznem yok.

    YanıtlaSil
  51. Yazı görünce sevinçten çıldırdım ya neyse hemen başloım

    YanıtlaSil
  52. virajı alamıyorsun sikko, doğru zamanda direksiyonu çevirmen gerek, yol virajlı sen dümdüz gidiyorsun

    YanıtlaSil
  53. o değilde sikko ucuza gitmedin inşallah çok ciddiyim üzülürüm senin ederin yüksek çünkü ama bu piçler her şeyi ucuza kapatmaya çalışır az çok tanıyoruz en küçük birimlerini idare edenlerin bile günde bilmem kaç yalan rekoru (deneyimle sabit) var senide bir köşede sıkıştırıp zehirlemiş olabileceklerinden korkuyorum aman kolla götü :)))

    YanıtlaSil
  54. İte köpeğe bakma,, iyi yazmışın

    YanıtlaSil
  55. tamam hacı Tayyip gitsin iyi güzel hoş ama o gidince daha iyi bir önerin var mı? en azından başörtümüzle okuyabiliyoruz ne yapalım yani tası tarağı toplayıp yurt dışına mı okumaya gidelim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeşim razı olmak zorunda mısınız bu zulme? Velev ki daha iyisi yok (ki daha kötüsü olmaz) eğer siz Tayyibin arkasından sorgusuz sualsiz giden bi güruh değilseniz, arkasında durduğunuz bir fikir, ideal varsa, kangren olmuş uzvu keser atar AKP'li olmaya devam edersiniz, fakat görünen o ki AKP hepten bu batağın içinde, böyle bir şansınız yok. Siz bu muameleye razısınızdır, biz değiliz, bu adamlara arka çıkarak bizim hakkımızı yiyorsunuz, bize zulmediyorsunuz. Doğru olanı yapın, kimseye oy vermek zorunda değilsiniz, ister boş oy atın, ister seçilemeyecek başka bir muhafazakar partiye oy atın, ama bu zulme ortak olmayın.
      AKP'nin bu memlekete iyiliğin dokunduğunu mu sanıyorsunuz? Ekonomini iyiye mi gidiyor? İstihdamda artış mı var? Hangi sene elektriğe doğal gaza %30-40 arası zam gelmedi? ÖTV yüzde kaç oldu? Cari açık ne kadar? Ülke olarak dış borcumuz ne? Sıcak parayla daha ne kadar yürüyecek sanıyorsunuz bu ekonomi?
      Allah'ın affetmeyeceği tek günah kul hakkıdır, sadece hakkı yenen helal edebilir. Hırsızlık su yüzüne çıkmışken işbirlikçi olmayın lütfen.

      Sil
    2. bak kardeşim benim hiçbir partiye bayılmışlığım veya fanatik olmuşluğum yoktur. sadece merak ediyorum kimleri başta görmek istiyorsunuz kimler daha az kötü ?

      Sil
    3. Bütün partiler daha az kötü Tayyibe kıyasla. Adamın evinden tomarla para çıkıyor, kayıtlar ortalara dökülüyor, sonra bu kayıtlara montaj deniyor. Fakat sonra başbakan kendi kendisini yalanlıyor "dinlendik" diye itiraf ederek: http://www.youtube.com/watch?v=zPzTbgEbypw&feature=youtu.be Bu kadar yalan söyleyebilen başka bir adam düşünemiyorum.

      CHP'ye ve MHP'ye bakıyorum, bu kadar büyük pislikler yapabilecek bir adam göremiyorum (Sarıgül ve Feto hariç).

      Sil
    4. abla tayyip gitsin; sonra o başörtüsünü kim yasaklarsa beraber eyleme gidelim gezi parkına, olur mu?

      Sil
  56. Reyiz paylaşımların güzel.Şapka cıkarıyorum sana.Saygılar..

    YanıtlaSil
  57. bu blog kapanırsa nihat doğanın sakalı gibi daha gür çıkar sikko reyiz hep yanındayız ulan! sakın vazgeçme aynen devam.

    YanıtlaSil
  58. ahah; bloğum kapatılırsa diye y güney kafasına geçmiş;,hani bu fil tepişmesinde senin bloğunu kim sikleri geçtim; ciddi radikal bişey söylediğini falan zannediyo(ayetli atayımki anlaşılmasın), çok muhalif özellikle resimlerle ki bütün ortaokul bebelerinin elindeki resimler www(666) saolsun. kitap satmadı tabii(sana diyecektik bu ergenlere güvenme diye)

    YanıtlaSil
  59. http://sirinbaa.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  60. Verilmeye çalışılan siyasi mesajların doğrulluğu veya yanlışlığı bir yana (ki en temelinde, özünde katıldığımı söyleyebilirim), inanca dair bir iddia dikkatimi çekti: "Sen, ne yapmış olabilirsin ki sonsuza kadar cennette yaşamayı hak edesin?" Müslüman kültürde yetişmiş kimselerin (müslüman olmasalar dahi) mantıklı gibi gözüken bu iddiadaki mantıksızlığı sezebilmeleri zor; "hak etmek" üzerine kurulu dinden "lütuf" üzerine kurulu inanca geçiş yapmak ve aslında bunu epey bir içselleştirebilmek gerekiyor. Blog yazarının müslüman olduğu anlaşıldığından (muğlak ifadem affedilsin, diğer yazılarını okuyarak dinsel inancı hakkında kesin kanaat sahibi olmakla uğraşmadım), İslam'da da kabul edilen bir gerçeği hatırlatarak baştaki önermenin mantıksızlığına dikkat çekmek istiyorum: Yaratıcı bizi (yani ilk insan özelinde aslında yaşayacak olan tüm insanları) yarattığında onları nereye lâyık gördü? Âdem'in tahayyül edilen dünya dışı bir cennette mi, yoksa yeryüzünde (artık var olmayan) bir "Aden bajçesinde" mi yaratıldığının konu bağlamında önemiş yok, mesele Allah'ın insanı yaratırken onu nasıl bir ortama yerleştirdiğidir. Aslında bunu görebilmek biraz da "bu dünya imtihan dünyası, asıl yaşayış, yapılanların karşılığının alınacağı diğer tarafta olacak" şeklinde özetlenebilecek saçma düşüncenin geride bırakılmasına bağlı: Allah hiç kimseyi (Şeytan'ı bile) arenaya atıp "bakalım ne yapacaklar, iyi mi olacaklar kötü mü, itaatkâr mı olacaklar isyankâr mı" diyerek temaşaya koyulmadı! Bu yaşadığımız dünya epeyce "gerçek" ve -en azından başlangıçtaki amacında- sınavı geçersek gidebileceğimiz başka bir yere "hazırlık sınıfı" mahiyetinde var edilmedi. Allah insanı Kendisiyle sevgi temelli bir birliktelik yaşaması için var etti. Şeytan'ın araya karışarak insanı bu sevgiden uzaklaştırmaya çalışması (büyük ölçüde de bunu başarması) işlerin bu kadar karışmasına sebebiyet veren şeydir. İnsan onun hakimiyetine girdiğinde başlangıçta kendisine verilmiş olan "cennet"te (bunu ilk yaratıldığında en ufak bir kusur içermeyen, cennet gibi olan yeryüzü olarak da okuyabilirsiniz) yaşama ayrıcalığını kaybetti, ve yapılan hatanın farklına varıldığında oraya tekrar kabul edilebilme çabasına girdi. Ne var ki, Allah'ın karakteri gereği başlangıçta da karşılıksız olarak verilen "hayat" ve "cennet" armağanları çaba gösterilerek, bir takım iyilikler vs. işleyerek [geri] alınamaz... Sözün özü şu ki, Allah insana bunu yeniden karşılıksız olarak vermeye istekli; tek koşulu ise insanın "iman etmesi"; yani öz olarak insanın yasal mirasını hileyle gasp eden Şeytan'ın kendi üzerindeki egemenliğinden kurtulmayı samimiyetle arzu etmesi. Bu "iman"ın keyfiyetinin ne olacağı veya olması gerektiği ise yukarıdaki tabloda genel hatlarıyla listelenmiş olan yeryüzü dinlerinin hangisinin doğru olduğu meselesinde gizli (tabi ki bendeniz kendi inancımın doğru olduğu kanaatindeyim; buna yıllar süren araştırmalarımla ulaştım). Ha, tek koşulun "iman etmek" olması, insanın bu "iman"ın meyvelerini göstermesi sorumluluğunu ortadan kaldırmıyor, ne de olsa iyi ağaç kötü meyve, kötü ağaç ise iyi meyve vermez! İnsan kalbinden taşanı söyler (ve yapar), yani "iman" bir şekilde sözlere ve işlere yansır.
    (devam edecek)

    YanıtlaSil
  61. (önceki yorumdan devam):

    Yukarıdakilerin özeti: evet, aslında insan "cenneti" hak etmez; ama zaten istese de, elinden geleni yapsa da "hak edemez", cennetin sahibi ona bunu (ve tabi ki eşit derecede önemli olan "hayat" armağanını) karşılıksız olarak vermiştir; insanın tüm meselesi bunu kabul etmek veya etmemektir!

    Cennet ve cehennemin olduklarına veya olmadıklarına inanmak da "evet inanıyorum" veya "hayır inanmıyorum" kadar basit bir mesele değil; yukarıdaki dinler listesinden birinin ana kımından ayrılmış bir inanca mensup olarak (inancımın temel doktrinini de yansıtan) kişisel görüşümü bildirerek izah edebilrim: esasen, şu anda ne yerde, ne gökte, ne gördüğümüz boyutta ne de ruhsal bir âlemde vs. var olmayan bir şeydir; ancak dünyanın sonunda (kıyamet diyelim) yeryüzü yok edilerek yenisi yaratıldığında, tasavvurumuzdaki "cennet" (tabi ki oraya alınmaya lâyık görülenlerin sonsuza dek yaşayacakları yer) olacaktır. Benzer şekilde, "cehennem" de (birtakım ömür törpüsü yerleri ve ortamları böyle tanımlasak da) ne yerde, ne gökte, ne yerin altında, be ruhlar aleminde olmayan bir yerdir; az önce belirttiğim dünyanın sonunda bizzat bu yeryüzü (ateşle yakılıp yok edilirken) içinde bulunanları da kendisiyle birlikte yok edecek olan bir "ateş gölü"ne dönecektir, "vardır" (daha doğrusu "olacaktır") diyebileceğimiz cehennem budur; bunun da genel cehennem tasavvurundan farkı, içindekilerin sonsuza dek tuhaf bir azap çektikleri bir yer değil, varlıklarının evren için bir külfet olduğundan tamamen yok edilecekleri bir fırın olmasıdır. Ki aslında "cehennem" sözcüğünün ilk ortaya çıktığı kaynaklara bakarsanız (Kuran'dan önce yazılan bir takım kitaplardan söz ediyorum; İbranice "Ge Hinnom" ve ondan Grekçe'ye geçtiği şekliyle "geenna" şeklinde sözlenen adların) bu kavramla ilk muhatap olan kişilerin çevrelerinde var olan bir şey örnek verilerek ortaya konulan bir metafor (teşbih) olduğunu göreceksiniz. Daha açık yazayım: burası İsa'dan önce birkaç yüzyıl öncesinden başlayarak, İsa'nın yaşadığı dönem de dahil olmak üzere, bugün Kudüs olarak bilinen kentin hemen dışındaki, çöplerin ve mezara gömülmeyi hak etmediği düşünülen (idam edilen suçlular vb.) kişilerin cesetlerinin yakıldığı bir yerdi. Ve kullanımındaki temel anlam da budur: yakılan ceset mezardaki gibi bilinçsiz de olsa varlığını sürdürmüyor, tamamen yok ediliyordu. Bu metaforu en çarpıcı biçimde kullanan İsa da, müslüman kardeşlerimin (maalesef) tasavvurlarında olan "sonsuza dek azap çekilen işkence yeri" anlamında değil, insanın "bedeninin ve ruhunun kalıcı olarak ortadan kaldırıldığı" bir imha yeri anlamında kullanmıştı. Kaynakları internette bol bol bulabilirsiniz. Bu doktrini öğreten inancım dediğim gibi yukarıdaki temel inanç sistemlerinden birinin ana akımına dahil değil, ancak bir kolun binlerce yan dalından biri -bu kolun ana akım mensuplarının çoğu tarafından pek de teveccüh görmeyen bir dalı!- Ha, öte yandan -diğer konularda pek ortak noktamız bulunmamakla birlikte- Yahova Şahitleri'nin yalnızca bu konudaki öğretisinin de temel olarak bu yönde olduğunu biliyorum; bu da tablodaki 46 - 9 oranlarını açıklıyor :) Buna İbrahimî dinler arasında en yakın oranların Yahudilerde, Y.Şahitlerinin tarihsel kökeni olan Hristiyanlık mezhepleri arasında ise ana akım protestanlar ve ortodokslarda olduğuna dikkat çekmek isterim. Benim açımdan tuhaf olan ise, cehennemi en fazla vurgulayan (Hristiyan) inancın mensupları olan katolikler arasında cehennem inanma oranının %60 gibi nispeten düşük bir rakamda olması; üstelik aslında daha az inanmalarını bekleyebileceğimiz protestanların bile (ortalamasından) düşük...
    Tablodaki rakamlar kişisel kanaatlerden ziyade içinde yetişilen kültürün dikte ettiği veya özgür irade sonucu (!) benimsenen dinlerinin temel doktrinlerini yansıtıyor, o yüzden çok da ciddiye almamak gerek.

    YanıtlaSil
  62. .


    Bütün öğretilerin amacı,insanoğlunu birliğe ulaştırabilmektir.İkilik karanlığı getirir.Birlik Allah a yaklaştırır,ikilik şeytan dediğimiz karanlığa yaklaştırır.Birlik;sevgi,paylaşım,hak,hukuk,adalet ve vicdanın olduğu, din,dil,ırk demeden her varlığın eşit olduğu bir sistemdir.İkilik;kin,nefret,ayrımcılık ve vahşetin,haksızlık,hukuksuzluk,adaletsizliğin,yalanın,hırsızlığın,vicansızlığın olduğu, karanlık bir sistemdir.Kısaca birlik Allah ın düzeni,ikilik şeytanın düzenidir.Bu sistemin matematiğidir.Bu matemetiğin ışığında Tayyip Erdoğan ı analiz edersek şu sonuç çıkar.Tayyip Erdoğan halkı kutuplaştırıp,bizler onlar diyerek ikiye bölmüştür.Bu ikilik yaratmaktadır.Bu ışığa giden yol değil,karanlığa giden yoldur.Tayyip Erdoğan ışığa değil karanlığa hizmet etmektedir.Ülkeye sevgi değil,korku getirmiştir.Erdoğan ı putlaştırıp,ona taparcasına destekleyen insanlar malesef Allah a değil Şeytana,ışığa değil karanlığa,sevgiye değil korkuya hizmet etmektedir.

    YanıtlaSil
  63. Açıkçası hepsini okumadım ama mantığını kavradım. Din üzerinden AKP'yi eleştirip adamların aklını alacağını sanıyorsan yanılıyorsun. Stalin'in cult-of-personality tarzı bir şey bu. Tayyibin kendisi üzerinden yürüyerek kırarsın bu körlüğü. Adamın kullandığı İslam silahını tersine çevirerek değil o silahı kırarak kurtulabiliriz bundan ancak, yoksa bu adamdan sonra gelecek olan kişi de bu silahı kullanır ve milletimiz "inşallah" çekene domalmaya devam eder.

    Başörtüsünü savunan bir parti olsaydı elindeki güç ile hemen her yerde yasal yapabilirdi başörtüsünü. Yasalar biraz engelliyor ki üniversitelerde başörtüsünden alınmayanlar olsun ve mağduriyet yapacak malzeme olsun. Bu gibi şeyleri anlat insanlara. Nasıl kullandıldıklarını anlat.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sen özünde haklısın da şimdi dindar arkadaşlar "kırıp geçmek" olayına takılıp. bu solcuların da hepsi aynı diyorlar. desene kardeşler gelin bir olalım. karışmasana adamın başörtüsüne. desene gezi parkına sizin için de çıkarız. dil yanlış dil.
      stalinden örnek vermenden mütevellit, ben de bir komünistim. bizim ülkeye lenin değil. sultan galiyevler lazım, canım comrade'im benim.

      Sil
  64. Bu arada unutma, herşeye "bunun arkasında ABD var" veya "İllimunati ve masonlar böyle düşünmemizi istiyor" falan diye saçmalayan bir milletle uğraşıyorsun. Adam Tayyip kaybedince ABD ülkeyi ele geçirecek zannediyor. "Milleti cahil görüp geçiyoruz" falan demişsin ama eldeki malzeme bu. Bilal'e anlatır gibi anlat sen de.

    YanıtlaSil
  65. bir ciamaat yazarı "o nükleeer santraller varya işte onları atom bombası yapmak için kullanacaklar" diye yazıp uyarılarını iletmişti işte bende o gün hükümetten şüphelenmeye başladım kippamı önüme koyup düşündüm ve bu işin sonu pek hayra alamet değil dedim...başbakandan zaten uzun zamandır şüpheleniyorum yok "yerli cern kurun,uzun menzilli füze yapın uydu yapın,tank yapın,uçak yapın,uydularımız neden çinden fırlatılıyor uydu fırlatma üssü kurun" demeler uluslarası saygın bir hayır kuruluşu olan imf ile ülkemiz arasına mesafeler koymalar falan noluyoruz lan dedim...birde birleşmiş milletler genel kurulunda sen kalk "beş ülke ne derse o oluyor,bu adaletli değil" demezmi! hayır yani öteki yüz küsür ülkenin liderleri qavatmıki onlar bu duruma ses çıkarmıyorlar herşeyi senmi biliyorsun? birde hepsi namuslu tüccar kimseler olan uluslarası godamanların 11 yıldır ülkemizden 642 milyar dolarlık faiz paralarını kazanmalarına mani olmazmı ? resmen adamların rızıklarıyla oynuyor yazık günah...uzun lafın kısası havanın ardı kara dönenin mınna goyyim evet ben akpliyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kardeş bi öyle diyo bi böyle diyo. ıraktaki amerikan askerleri için dua ediyorum da dedi. faiz artık bir dünya gerçeğidir de dedi. bir başbakan iki erdoğan yaz çıkar.
      ayrıca, ülkemiz günden güne daha da özelleşiyor. kapitalizme her gün daha da abdest aldırılıyor. faiz olmadan kapitalizm olmaz. Allah ise faiz alanlara yiyenlere savaş açmıştır diye ayet var. bu adam nerde faiz ödemesini durdurmuş. bankalar tıkır tıkır işliyor. ülke cari açık veriyor ve bu borcun faizini de ödüyoruz. erbakan hocayı da mı dinlemedin tayyipi eleştirirken. iliklerimize kadar faiz var ve bu sistem her gün iktidar sayesinde daha da gelişiyor. sen ne faizinden bahsediyorsun?

      Sil
  66. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  67. Kapitalizmin dibine kadar batıp
    Sosyalistmiş - Komünistmiş gibi yapmayın....
    İslammış gibi yapmayın...
    Milliyetçiymiş gibi de...

    çok sırıtıyorsunuz...

    YanıtlaSil
  68. Kaos'u besleyen her duruma
    karşı bir olmalıyız...

    Rabbimin verdiği aklı
    kullanmak cepte olmalı'' elde var 1

    YanıtlaSil
  69. Seninle empati kurmaya geldim şimdi bunların montaj olduğu kanıtlandı ve sen inanmak istemeyeceksin çünkü yazında anlattığın kişiler gibi yapacaksın zira savunduğun bir şey vardı hah işte yukarda empati kurmaya çalıştığın kişilere uygulamaya çalıştığın yöntemi kendine uygula ve onlardan düşünmesini istediğin gibi şimdi sen düşün.Davası doğru olan adamın yalanla dolanla iftirayla işi olmaz.o şahsın ettiği beddua tutsun diye uğraşıyorlar çünkü biliyorlar ki eğer kendileri kumpas kurmazsa gerçekleşmeyecek bana sorarsan bunun bir tek açıklaması var hak edilmeyen bedduanın kabul edilmeyeceğini sahibine dönceği gerçeğini adları gibi biliyorlar örmedikleri çorap kalmıyor ki sonunda bak işte hocamızın bedduası tuttu baak gördün mü diyecekler Allah onlara fırsat vermesin zira ne suriye ne de ukrayna gibi olmaya niyetim yok. Şimdi mayki elini vicdanına koy söyle bir insanın ve ailesinin onuruyla böyle kolayca oynanabiliyorsa ve bunu yapanlar Allah Kitap çeken adamlarsa, dün bir itiraf vardı bilmem izledin mi askeri okul sınavlarının sorularının çalınmasıyla ve cemaat evlerinde kalan adaylara dağıtılması ile ilgili bir abi açıklaması daha doğrusu itirafı dedi ki Kur'an a el bastı yemin etti dedi sonra bu çocuk bi öğrencinin ağzından laf almış zarf atmış falan demişki çalmışsınız abi o zaman itiraf etmek zorunda kalmış yaptığını hepsi fasa fiso geç benim kanım nerde dondu biliyon mu Kur'an a el basıp yemin etmesinde hah işte cümlem götü dağıttı ama yani bunu yapanlar böyle yalan yere yemin ederken ellerini Kitabın üstüne koyarken bu kadar fütursuz davranabilen adamlarsa ben bu adamlara niye güveneyim mayki bunlar böyle adamlarsa karşıdaki kim olursa olsun ben bu zalimlerin yanında olmam Peygamberin herhangi bir zalimle mücadele ederken bile böyle pis işler yalanlar ve iftiralara asla asla asla asla asla... başvurmadığına hayatımı basarım ve eğer onca zaman okuduğum yazılardaki "adam"san maykıl eminim senin bu karaktersiz davranışlara da söyleyecek bir şeylerin illa ki vardır. eminim ulan yalansa böyle bir vebal almak yemez diyebilecek bir adamsın biliyorum. hadi iyi akşamlar bide blog kapanırsa falan bırakın bunları ya internette yasaklar falan bunlar sokağa dökülüp ukrayna olmalıyız zihniyeti taşıyanların sokağa dökülme kılıfları . senin bloğa gelene kadar kimler ne haltlar yiyor Türkiye Cumhuriyeti Başbakanına iftira atıyor sen raad ol sana sıra gelmez. gene iyi akşamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yav hehe ben sana burda bi sıralasam küçük dilini değil kendini yutarsın daha hala ot beyinle boşbakanı savunuyorsun yazık ya senin gibiler yüzünden doguda satılmadık yer kalmadı senin gibiler yüzünden fabrikada dahil hiç bişeyimiz kalmadı'

      Sil
    2. Sen gündemi ATV'den falan takip ediyorsun sanırım arkadaşım.
      Elinin altında internet var, biraz araştır bak bakalım. Ne diyor işin uzmanları, delillerle anlattıkları ne.
      Selam

      Sil
    3. rüstem tanyıldız konuştuğun insanı neyle itham ettiğine dikkat edeceksin adam olacaksın bu vatanın tek evladı sen misin haddini bileceksin konuşurken. bi siz biliyonuz bi siz aydınsınız bu ülkede ancak sizin ülkeniz burası sizin oyunuzla diğerlerininki bir değil.senin gibiler yüzünden bu ülkede satılmadık yer kalmamışmış. bizans askeri gibi giyinip protesto yapan anadaolu kapısının TÜRK lere açılmasından rahatsızlık duyan gezide zulüm 1453 başladı diyen piç bu vatanın evladı.diğerleri "sizin gibiler yüzünden"..asıl böyle senin gibiler, siz, biz, gibi kullanılan bu ötekileştirici ifadeler kendi milletine koyun demeler kendiyle aynı fikirde olmayan her adama ot beyinli yaftası vurmalar böyle böyle böldüler bu ülkeyi. ne sıralayacaksan sırala yuttur dilleri.

      Sil
    4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    5. sana da selam
      antisipiritualist
      yok arkadaşım samimiyetle söyleyeyim atv yi hiç izlemiyorum ama stvyi de izlemiyorum. İnternete de harbiden bakiyorum ha seni ikna etmem gerekmiyo yaptığım araştırmaya, kaldırma bi tarafları :) peki sen her kaynaktan araştırabiliyor musun . mesela cemaatin kesinlikle ve kesinlikle kendisini dinlememelerini salık verdiği adamları internet kafelerde gizlice izlediklerini biliyor musun ve bu adamların cemaatle ilgili neler dediğini neleri açığa çıkardığını. bu adamlar götün açılmasından korkuyorsa kardeş o göt açılacak bu adamlarla birlik olmayıp bunlarla savaşan adamın yanındayım bunların elinden aldığı kasetle teyiple soytrılıklarla siyaset yapanların değil . sana da aynı tavsiyeyi yapıyorum kardeş sende tek tarafın bakış açısıyla kalma.

      Sil
    6. bir başbakan iki erdoğan 1-2-3 youtube'dan izleyin çok zor bir iş değil.

      Sil
  70. sen ilmihal yazsana sikko empatin ve dini örneklerin sikimizde değil

    YanıtlaSil
  71. Hepsini okudum, yazı gerçekten güzel olmuş. Bana göre tek eksiği; Ergenekon ve Balyoz Davaları'ndaki benzerliklerden bahsederken, Şike Davası'nın unutulmuş olmasıdır derim. Mehmet Ekinci, Zekeriya Öz, Cihan Kansız, Mehmet Berk; çanak tutanları Baransu; vs... Aynı isimler, aynı medya manipülasyonları, aynı uydurma deliller ve aynı sistem; önce içeriye al sonra yargıla tekniği; silahlı örgüt komedisi. Tek fark, fanatizm..

    YanıtlaSil
  72. Türk siyasetini zerre bilmeden yazıyorsun anasını satayım.Gündemi facebook' dan takip eden ergen şakşakçılarında alkışı tuttukça coşuyorsun.Hala utanmadan BOP eşbaşkanı a.b.d projesi erdoğan yazan tipler var..

    Cemaat ak parti çekişmesi dediğin şey aslında Türkiye'deki yerleşik yapının eli silahlı kanadından sonraki 2. Halkası olan cemaattir.
    Cemaat ile akparti arasında yaşananlar bir tasviye projesidir.Dershane konusu tamamen semboliktir ve tamamen planlı yapılmış bir hamledir.
    Ve devamla;
    17 aralık operasyonu istihbarat tarafından bilinen ve yine arkasında büyük bir kitle bulunduran bir cemaatin destekçileri tarafından ne olduğunun anlaşılması için devletin göz yumduğu bir operasyondur.

    Şuan itibari ile Tayyip Erdoğan halkı iliklerine kadar maddi ve MANEVİ sömüren yerleşik düzene karşı zaferlerine bir yenisini daha eklemek üzere..

    Bunu cemaatin en büyük gelir kaynağı olan mensuplarının 17 aralıktan beri yıllardır dönen dolapları fersah fersah görmesi kendilerini sorgulamssı, cemaate olan desteğin hızla düşmesiyle açıklayabiliriz.

    Cemaatten sonra sırada yerleşik düzenin finans ayağınada sıra gelecektir elbette..Tayyip zaten vergi cezalarıyla o ekibede sinyalini yakıyor.Araştıran bulur isimleri..

    Bokunu yiyim sikko sen Türkiye siyaseti hakkında yorum yapma.lady gagadan devam et..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Cemaat ak parti çekişmesi dediğin şey aslında Türkiye'deki yerleşik yapının eli silahlı kanadından sonraki 2. Halkası olan cemaattir."

      azıcık dinlen öyle yaz senin kafa gitmiş Ayşecik. 'Türk Siyaseti'ni çok iyi bilen birinin kullandığı terminolojiye bak amk: 'Yerleşik düzen'. Bu ne lan? Sağdan soldan duyduklarınla salla amk, nasıl olsa anlayan yok :)

      Sana olacağı söyleyeyim Ayşecik. Bu AKP denen haramzadeler öyle ya da böyle gidecek. Cemaat ile gelen cemaat ile gider yok öyle yediğin kaba sıçığ cezasız kalmak :) Ama AKP ye şükürler olsun giderken yanında cemaatin sağ kolunu da götürüyor. Şu iğrenç durum içerisinden en iyi nasıl çıkılabilirse öyle çıkılıyor yani şu an neyse ki.

      Sen ve senin gibi hiçbir halttan anlamayan ya da milyarlarca euro'luk, dolarlık yolsuzluğu biat ettiği çakallara hak gören ne idüğü belirsiz insan müsveddeleri de istediğiniz kadar bağırın çağırın montaj diye. Bu yoldan dönüş yok artık eriye eriye biteceksiniz.

      Geriye kalan, sağlıklı düşünebilen ya da en azından düşünebilmeye çalışan insanlar da siyasetçilere yüce insanlar olarak değil de, birer pislik torbası olarak bakmayı öğreneceğiz. Daha güzel günler gelecek yani merak etme. Gelmezse de bu uğurda öleceğiz. Hadi selametle...

      Sil
    2. 30 Mart'dan sonra bir daha görüşelim şeker kardeşim..Sen ölmeyi biber gazı yemekle karıştırıyorsun galiba asdf..

      Sahi ya cemaat iktidar yaptı AKP' i değil mi? Şimdide götürecek öyle mi? Ulan şunları yazabiliyorsunuz ya gülmeye uzuv bulamıyorum arkadaş ya..

      Bir kere F.G nin arkasındaki hizmet hareketi denilen topluluğu iyi inceleyin.Geleneksel islami cemaatlerle taban tabana zıtlıklar içerir.Hiçbir cemaat oluşumu özünde siyasi ve ya mali bir amaç gütmez güdemez..Dolayısı ile hizmet hareketi denilen topluluk suni bir çoğunluk olup en ufak bir dalaverede dağılmaya mahkum olduğu gibi, kullanılmayada o kadar açıktır.Bende iddia ediyorum ve diyorumki bu suni kalabalık bu süreçte cemaatin ne bok olduğunu görmüş dolayısı ile kaybeden cemaat olmuştur.(devlet 7 şubat 2012' de kılıcını çekti, dershane olayı bahane..)
      Sen istediğin kadar kıçını yırt, şuanki durum bu...
      F.G' nin 28 şubat ve mavi marmara olaylarındaki tutumlarını daha unutmadık..
      Yerleşik düzenide açıklayalım sana madem öyle (Tabi senin bu terimleri bilmiyor olmanı garipsememek lazım..)

      Osmanlı' nın çöküşü ile birlikte kendimize ait olduğunu sandığımız T.C' nin, adı hep dış güçler olarak anılan fakat kör dövüşünde Menderes, Özal ve Erbakan iktidarlarında sürekli etkilerinden ve uzantılarından kurtulma eğilimi gösterdiğimiz, adını birtürlü koyamadığımız bu sikkofield kardeşimizinde bu milleti nasıl kör ettiklerinin örneklerini verdiği asıl düşmanlar ve onların T.C' deki aktörlerine biz yerleşik düzen diyoruz.

      Cemaat KOÇ el ele hep beraber sömürmeye..Bu milletde bunları görmüyor öylemi?

      Devam;
      Zaten orta doğuyu dikdatörleriyle sömüren bu güç, Erdoğan'ın tüm müslüman dünyasının umudu olması, bu mücadelede onların en büyük kabusu olmuştur.(Osmanlı' daki hilafet gibi). Mısır' da olanları okuyamıyorsanız zaten konuşmaya gerek yok.

      Son cümlelerinden buram buram dhkpc kokusu geldi bilgine..

      Sil
    3. Çoluk çocuğu muhatap aldığımı bilmiyordum. Vallahi altına dizdiğim cevaba yazık.

      Yerleşik düzen = Paralel devlet; desen daha anlaşılır olurdu. Ama taşak geçilme korkusuyla yazamadın herhalde. İki cümleyi bir araya getiremeyen atarlı ergenlerle dolu burası amk. Seviye yerlerde.

      Sikkonun da bu işine geliyor tabi. Biraz küfür, biraz din, biraz mistik öğeler fakan ekle. En kolayı yolu seçmiş.

      Sil
  73. ohoo sikko kitabını alıp okuduk ben senin sıkı takipçilerinden birinim her gün 2 defa bakıyorum ki yazın çıkmış mı diye ama sana yakışmıyor su akpkknın foyasını ortaya döksene cemaatinkinin yanında bu adamlar pasivize etmedi mi orduyu doguda satılmadık yer kaldı mı israile one minuet diyenlerin hemen ardından yahudilerden özür dilediğini tepkim moderatöreydi dediğini söylesene ansiklopedi yazsana sikko cemaatten nefret ediyorum ama bu yararı göz ardı edemiyorum adam cıkmış pezevenk milletin amına koyacam diyor git kendi anana koy orospu cocugu seni böyle bi ülke olduk anamızı sikseler ne güzel sikti diye alkışlayacak göt kılları olduk gezi olmasa uyanıyor muyduk?14 tane kanal aynı anda belgesel verir gibi boşbakan belgeseli veriyor aynı anda başlayıp bitiriyor işte böyle olduk aptal insanlar ya 7 yaşında bi cocuk 17 sine geliyor aptal gibi hala bu boşbakanı savunuyor yav yazık günah lan ben vatanımı seviyorum ATATÜRKE ayyaş diyen ite alkış tutan bu göt kıllarının varya ben ta amına koyyum dök madem yüreklisin akpkk yı dökte millet anlasın !

    YanıtlaSil
  74. o değilde akp neden logosunu ampul olarak seçmiştir ?
    AMPUL=İLLUMİNATED

    YanıtlaSil
  75. Deep web hakkinda yazi yazmayi dusunuyormusun gecenlerde ogrendim fikirlerini bilmek isterim

    YanıtlaSil
  76. yazı güzelde akp yi nie büyük harfle yazdın be moruk :D

    YanıtlaSil
  77. (Ben herhangi bir millete , dine , inanca , amaca , hedefe , gruba , topluma mensup bir birey değilim o yüzden söyleyeceklerim yanlış anlaşılmasın.) Elimde olsa insan da olmam zaten de mecbur öyle denk gelmiş .
    İnternette herhangi bir sosyal paylaşım sitesi kullanmamama rağmen bu bloga rastladım geçenlerde 1-2 yazı okudum öylesine. Öncelikle yukarıdaki yazıya başladığımda meb logolu bir din kültürü ve ahlak bilgisi lise kitabı okuyorum sandım.Yanlış anlamayın herhangi bir bindirme yapmıyorum size sadece dünyadaki herhangi bir şeye bağlı olmadığımı düşünüyorum ve bir insanın olabileceği en objektif yorumları yapıyorum , çünkü sikimde değil .
    Sonra bir ara dünya hakkındaki görüşlerini yazdığın kısma geldim , orda ufak bir çocuğun pazarda annesinden bir oyuncağı alması için - almayacağını bile bile - öylesine ağladığı zamanları hatırladım.
    En son da ilginç veriler falan filan her insan kendini özel hissedermiş filan "ulan insandan daha değerli bir şey mi var şu dünyada bırak hissetsinler"demek istediğim ama sonra kendime bile"insan şu dünyadaki en ilginç ve en iğrenç şey" diyeceğim sonra da "lan ne diye girdin ki sen buraya seni anlayacak bir varlık henüz rahme yerleşmedi"yle bu saçmalığa son vereceğim anlar yaşamaktayım . En sondaki belayı tuttum yanlız o belaya http://www.youtube.com/watch?v=uTIBwseZztg&noredirect=1 şurdaki güzel abimin dediği gibi "öyle okuma be" diyerekten bir gün elbet gerçekleşecek olan insan ırkının toplu intiharına teşvik ediyorum herkesi .Çok insan var çok gürültü var çok sakat var ... Kendim üstüne yemin ediyorum toplu intihar tek çözüm .

    YanıtlaSil
  78. Peki ya gladyo?

    https://www.facebook.com/BanuAVAR/posts/763900060286676:0

    YanıtlaSil
  79. http://www.youtube.com/watch?v=0KSOMA3QBU0
    Kardo Katy Perry nin klibi ile sence GELENLER gerçekten GELİYORLAR MI? 3. Dünya savaşı habercisi mi? Klipte 3 hediyeciden ilki Allah cc kolyesi taşıyor ikinci kutsal kase (hristiyan) ye dönüşüyor 3. hediyeci de piramit getiren mason ve o da köpeğe dönüşüyor. çünkü onlarda köpekleri..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bi kaç bi şey dicem darılmaca gücenmece yok , bırak uzaylılar istila etsin dünyayı insanın evrimi zihinde olur zeki olan kendinden öncekileri temizleyecek ki evrim mümkün olsun , toplu intihar durumu sıfırlar tekrar tozdan suya sudan balığa balıktan ..

      Sil
    2. kardeş uzaylılardan bahsetmiyorum ki ben ama :) yeni dünya düzeni. içimizdeki uzaylılar

      Sil
  80. bu arada ses kayıtlarının kimler tarafından yayınlandığı da önemli velhasıl dış mihraklardan mason zımbırtıları yapıyorlarsa hükümeti yıkmak için bu hükümet şuan iyi bir iş yapıyor demektir.

    YanıtlaSil
  81. Bur da tek bir yaşam belirtisi yok.
    Kahrından ölüp gitmeni diliyorum.
    Ben öyle yapacağım. Bir lütuf olmaz ise.

    YanıtlaSil
  82. NE BİLEM, KAFANIZ DAĞILIR MESELA. SAMİMİLİKTEN ÖLÜYOZ YA LA http://zigonkafa.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  83. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  84. Senin yazdıklarına da güveniyorum okuyourm ama bazen o kadar küfür oluyor ki kalbime bir nokta leke daha mı eklendi acaba demekten ve yavaş yavaş küfürleri utanmadan okuduğum için kendimden de utanıyorum gerçi neden böyle yazdığın da belli millet anca böyle olunca okuyor. ne yapalım bu güzel yazıların devamını ve gerçekleri yazmanı bekliyoruz

    YanıtlaSil
  85. valla fikirlerinin tamamına katılmasamda fikirlerindeki samimiyetten ve dürüstlükten zerre şüphem yok.asıl beni rahatsız eden şey yazının altındaki yorumların bir kısmı.burda ana fikir gerçeği gördükten sonra gerçek bir müslüman,hakikat inandıklarına ters düşerse görmezden mi gelmeli yoksa zoru seçip inancını mı sorgulamalı..yorum yazan arkadaşların bir kısmı 12 yıldır zulmedilenleri ve zalimleri hala ayıramıyor.ya allah aşkına şeytan cehennemden çıkıp gelse şu ses kayıtlarını yayınlasa,bak şeytan bunları yayınlayan demek ki bu hükümet doğru yolda mı diyeceğiz?bu nasıl bi mantıktır bide burda yazan adam görece okumuş etmiş insan sayılır.bu insanlar şu yazını okuyup hala inançlarını sorgulayamıyor ve bunun farkında bile değiller.çaresizce 12 yıllık ortaklığı görmezden gelip 3 aylık sıcak çatışmadan tarafların analizini yapıyorlar.
    beni ne cemaat ne hükümetin yozluğu bu kadar tedirgin etti.ikiside elbet gelir geçer dedim.bu dünyadan ne zalimler ne hırsızlar geldi geçti.ama beni korkutan koskoca bir halkın yozlaşması.ne 50-60 sene önce islam aleminden silinen ve bir daha geleceği meçhul naif muhafazakarlık ne toplumu kucaklayacak çapta hoşgörüye sahip 'laik' kesim.hırsıza,zalime,yalancıya bu bizdendir deyip eyvallah çeken bir garip muhafazakarlık ve şu allahı ağızlarına sakız eden ahlak yoksunu tiplere türbanı,dini resmen altın tepside sunan cumhuriyet dönemi seçkinleri.benim gözümde türk halkı budur an itibariyle.elbet vicdanının sesini dinleyen sikko gibi adamlarda var ama çok azlar.

    YanıtlaSil
  86. Ne dangalaksınız bu ibne saf kan yahudi la adam provokasyon yapıyor 100 cümle yazıyor sekseni doğru bir tanesinde öyle bir mesaj veriyorki inanırsanız o mesaja iman sız oluyorsunuz. şeytan ayrıntıda gizli . Taşak geçiyor aklı sıra nerden mi anlıyacaksın Yazının sonun Allah belanızı versin diyor kavvat yahudi seni Müslüman Müslümana bedua bela okurmu pezevenk seni .. Kuranı Kerim agzını alma şerefsiz insan şeytan seni

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah vardıysa şuracıkta belanı versin

      Sil
    2. Zaten vermiş hacım. Kelimeleri anlamlı olarak dizememe belasını vermiş. Super Mario'daki kaplumbağalar kadar düşünebilme yeteneği diliyorum arkadaşa.

      Sil
  87. "Operasyonlarda kullanıma hazır olan altı özel ürün geliştirilmiş­tir.
    Bunlardan üçü kişi farkında olmadan verilebilen ve mağdurun hareketlerini
    kontrol etmeyi sağlayan ve etkisiz hale getirme özel­liklerine sahip maddelerdir."
    CIA Teftiş Müdürü- 1957


    YanıtlaSil
  88. Bilim adamlarına göre de, insanların zihinleri kontrol altına alınabilir. Boğaziçi Üniversitesi Elektromanyetik Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Selim Şeker, Ertuğ Taşdemir`i incelediğini ve anlatılanların doğru olduğunu söylüyor. Şeker, sadece Ertuğ Taşdemir değil aynı şikayetlerle birçok kişinin başvuruda bulunduğunu, bunların arasında bazı öğretim görevlilerinin olduğunu bile söylüyor. Prof. Dr. Selim Şeker, dünya yapısının çeşitli elektromanyetik alanlar içerdiğini ve insanların 5 duyu organı ile bu alanların bazılarını algılayabildiğini vurguluyor. Prof. Şeker, adı geçen araştırmaların, aslında insanların algılayamadıkları dalgalar üzerinde yapıldığını ve kontrol altına alınmak istenen kişinin bilinçaltına gerekli düşüncelerin aktarıldığını dile getiriyor. Şeker; insan beyinlerine gönderilen elektromanyetik ışınların, beynin belli bölgelerini uyardığını, kontrol altında bulunan insanların durumu fark etmeden iradelerini yitirdiklerini savunuyor. Prof. Dr. Şeker, "Kontrol altında bulunan insanlara yaptırılmak istenen ne ise, beynin o bölgesinin uyarılması yeterli.

    İnsan beyni, elektronik bir cihaza benziyor. Her duygunun, düşüncenin beyin içinde farklı bir noktası var. Bu noktaların uyarılması halinde, beyin uyarılan noktanın talimatı doğrultusunda harekete geçiyor. İnsan beynindeki noktalar arasında öyle yerler var ki bunların uyarılması durumunda kişi adam bile öldürebilir. Yani bu yöntemle insanlar katil bile yapılabilir. Bunun yanında, yine aynı elektromanyetik dalga yöntemi ile uygulanan kişiye uzak bir mesafeden kalp krizi geçirtilebilir. Bu durum devlet başkanları için bile geçerli. Ülkelerin, yeni teknolojiden haberdar olmaları ve konu ile ilgili araştırma yapmaları gerekiyor" diyor. Prof. Dr. Şeker, bunun yanında insan beyinin çözülemeyen birçok sırrı olduğunu ve ABD`de ki bilim adamlarının bu yönde çalışmalar yaptıklarına da değiniyor. Örneğin; parapsikoloji olaylarının gerçek olduğunu ve insan beyninin çözülemeyen yapısı ile ilgili olduğunu söyleyen Şeker, "ABD`de bu alanda yapılacak olan çalışmalar için yüklü miktarda paralar ayrılıyor" diyor. Türkiye`nin ise bu konuda çok geride olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Selim Şeker, "Bizler bilim araştırmalarına bütçe ayıramıyoruz. Zaten bu alanda yapılan araştırmalar oldukça pahalı. Biz daha bir profesöre bilgisayar dahi tahsis edemiyoruz. "Zihin Kontrol" teknolojisi dünya için oldukça önemli ve yeniçağın silahı. Bu konuda Türkiye`de gerekli önlemi bir an önce alma

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://www.toplumsalbilinc.org/forum/index.php?topic=1046.0

      Sil
  89. İnönü Üniversitesi"nde Elektromanyetik silahların kullanımı ve etkileri ile elektromanyetik dalgaların insan beyni üzerindeki etkilerinin konu alındığı bir konferans düzenlendi.

    Hoca Ahmet Yesevi Salonunda gerçekleşen ve Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, rektör yardımcıları, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katıldığı, "˜Uzaktan Beyin Kontrolü ve Elektromanyetik Silahlar" başlıklı konferansı İstanbul Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Cahit Karakuş sundu.

    Aynı zamanda Malatyalı olan Dr. Cahit Karakuş, elektromanyetik silahların kullanımı ve etkileri ile elektromanyetik dalgaların insan beyni üzerindeki etkilerini izah etti.

    Elektromanyetik dalgalarla beyin kontrolünün nasıl sağlandığını, nelerin amaçlandığını ve nerelerde nasıl kullanılabileceği ile ilgili bilgiler veren Dr. Karakuş, aynı zamanda elektromanyetik silahların nasıl yapıldığı ve nerelerde kullanıldığı ile ilgili detaylar üzerinde durdu.

    Dr. Cahit Karakuş konuşmasında, "˜Elektromanyetik dalgalar ile önümüzdeki 20 yılda dünyanın geleceği belirlenebilecektir. Elektromanyetik silahların enerjisi için Toryuma ihtiyaç duyulmaktadır. Bu enerji kaynağının büyük bölümü ülkemizde mevcuttur. Dünya rezervinin 2/5"i Türkiye"dedir. En önemlisi ise bununda büyük bir kısmı Malatya"da bulunmaktadır. Bu bağlamda özellikle akademisyenlerimize önemli görevler düşmektedir. Bu teknoloji hakkında araştırma ve geliştirme projelerine önem verilmesi gerektiğini vurgulamak istiyorum."dedi.
    http://basin.inonu.edu.tr/haber.php?id=240

    YanıtlaSil
  90. BAzıları kibirlice yorumlarda bulunmuşlar.. Adamlar yıllardır araştırma yapıyorlar, insanları nasıl kontrol altında tutarız diye..ABD Vietnamda,Kamboçyada, Irakta,Suriyede,Afrikada ve de Türkiye de yıllardır deneyler yapmakta.. Kimse inkar edemez.. Şu an Trinidad Tobago denen ülkede yaş ortlaması 24..32 yaşını gören kişi sayısı parmakla ifade ediliyor.. Şimdi siz burdan hala siyaset şöyle, bunlar böyle deyip durun. Adamlar MArsa yerleşecek, bizler hala birbirimizi yemekle meşguluz..Adamlar LAZER silahını da yaptılar, Elektro magnetik uzun menzilli GEMİLERİNİ de yaptılar..Hadi hayırlısı, Yarın br gün AYA yerleştirdikleri nokta atış lazer silahıyla neler yapabileceklerini düşünün artık.. Biz de elimizdeki sapanla aya taş atarız artık...

    YanıtlaSil
  91. http://istihbaratalani.files.wordpress.com/2013/03/telegram1.pdf

    YanıtlaSil
  92. Bu arada GEZİ OLAYLARI nın başlangıcı olan PARK ın ortadan kalkması adına ÇEVRECİ geçinen zihniyet, 33 er, insan evladı, hayatının baharında delikanlılar öldürüldüğünde NEREDEYDİLER, keza 34 çocuk KAÇAKÇI oldukları gerekçesiyle sınırda öldürülürken NEREDEYDİLER?? ÇEVRECİ geçinen zihniyetlere de birader, otomobil kullanıyorsan,toplu taşıma aracı milyarlarca böceği katlettiğinin farkındamısın? Oturduğun evin yapılması için ne kadar canlının EKOLOJİK sistemine zarar verildiğinin farkında mısın? Evinde kullandığın her elektronik ve elektrikli ev aletinin yılda tonlarca KARBON salınımı yaptığının farkındamısın?? ;)

    YanıtlaSil
  93. bu sefer sıştın sikko

    YanıtlaSil
  94. Gündem ve siyaset hakkindaki analizleriniz, diğer görüş ve çalışmalarınıza gölge düşürüyor. Bir cemaat lideri ile bir başbakanın Adl ile temas kurmasi ilişkilendirilemez. Kaldı ki siyaset ekonomi ilminden bihaber kişilerce anlaşılamaz

    YanıtlaSil
  95. Sanıyorum ki sadece bende değil bu sefer yapılacak olan seçimin ince telaşı. Kasetler, yolsuzluklar, istismarlar, aşağılayıcı ifadeler ve toplumun yükselen gerilimi bu seçimin en belirgin argümanları. Muhalefet partilerinin en büyük kozu ilk defa bu denli gündemde kalan yolsuzluk vakası ve bunun akabinde gerçekleşen hukuk düzenlemelerinin uluslararası adalet kuramına uygun olmadığı tezi . Bu gelişmelerden medet umarak galibiyet sancagindan daha fazla tutmak istiyorlar. Her seçim öncesinde oldukları gibi yine fazlasıyla eminler bu sefer kazanacaklarından. Çünkü AKP hiç bu denli köşeye sıkışmamıştı. Oy talep ettikleri halkin bu olaylardan sonra iktidara oy verecek kadar koyun, sürü, makarnacı, bidon kafalı, göbeğini kaşıyan adam olmayacaklarını düşünüyorlar. Lakin yine her daim oldukları gibi yanılmalar bumeranginda dönüp duruyorlar. Sebeplerine inecek olursak: "aşağıladiklari halde yine kapılarına gidip oy istedikleri halka" vaktiyle çektirdikleri eziyetlerin hafızalardan silinmemiş ve uzunca bir süre silinmeyecek olması. Temsil ettikleri sözde atatürkçü sol görüş zihniyetinin ezanı yasaklamasi, din eğitiminin ve kuran okunmasının yasaklanması hadisesinin laneti, demokrasi demokrasi deyip deyip milletin seçtiği meşru iktidarlara askerlerle veya başka erklerle darbe yaptirmasi, dini kaygılarla takılan başörtüsünün siyasi malzeme haline getirtilip duygu ve inanç zulmü yapılması, milletin dilinden anlamayan akıl kalibresi düşük ve idrak fakiri siyasetçileri... Bu saydıklarım geçmişe yönelik şeyler olabilir ancak baş muhalefetin üzerine zenci derisi gibi simsiyah yapışmış vaziyettedir ve bu lekenin çıkması için kendi siyasetlerinin başına silah dayayıp sıkmaları gerekir. Güncel olaylara geldiğimizde, baş muhalefetin yaptıklarından pişman olmak şöyle dursun eline fırsat geçse milleti ilk fırsatta boğazlayıp sindirmeye çalışacağı belli oluyor ancak önceki seçimlerin yenilgi ezikliği sebebiyle açık açık gösteremiyorlar. Başındaki ezik ve tutarsız siyasetçi de "millet bu sefer de bizi denesin bakalım ne olacak" gibi salak salak ajitasyonlarla seçmene çağrı yapıyor. Hani derler ya kimileri için: yahu yokluğunu belli etme bari. Siyasete dair yapabildikleri tek şey iktidarin oluşturduğu gündemin peşinden, iktidarın tuttuğu istikamete aykırı hareket ederek fiiliyatta kalmak. Siyasete, ekonomiye, hizmete dair söylem oluşturup gönüle hitap eden iki kelam ettiklerine şahit olmuş değiliz malesef. Geçmişte ve günümüzde yaptıkları, geleceğe dair yapacaklarını gösteriyor. Yavru muhalefetin de onlardan eksik kalır yanı sadece millete zulmetmemiş olmasıdır. Onun dışında dişe dokunur icraat gösterdiklerini veya söylediklerini görmedik. Şimdi "iktidar kötüdür, kakadır, ıııyyy ellemen ellemen, onlar şey yapmış çocuklar, üzerlerine pislemişler, yanaştırman bu adamları" nevinden cümlelerle milletin aklını karıştırdığını sanarak, cemaat ve onun devlete yerleşmiş adamlarından medet umarak, seçimdeki oy oranının yüksekliğinden emin olmak istiyorlar. Hesap etmekten korktukları şey yani milletin şamarı yeniden sille-i kubra olarak suratlarina çarpınca yine anlamayacaklarini biliyorum. Milleti baskı altına alarak, dinini istismar ederek, aptal yerine koyarak yaptıkları zulmün karşılığı "münasip bir oy hareketi ile" gözlerine sokulacaktır. Çünkü bu millet, iktidar yolsuzluk, rüşvet, kayırma, iltimas yapmış olsa bile sizlerden o kadar usanmış o kadar bezmişki, küçük bir kısım dışında yüzünü sizden yana çevirmeyecektir. Dönüp kendinizi hesaba çekip ağır gelen günahlarınizin bedelini ödemeden milletin sizi istemeyeceğini idrak edip öyle çıkın siyaset sahnesine. Ben yolsuzluğun haram ve yanlış olduğunu bile bile (ki henüz ispat edilmiş bişey yok) ülkede ortaya çıkarılan hizmetleri gördüğüm için bugün ve ilelebet yüzümü size çevirmeyeceğimi ilan ediyorum. Hayırlı iktidarlar ve hayırlı muhalefetler, hayırlı toplum, çevremizdeki ve dünyadaki ateşi dindirecek kudrete sahip bir devlet ihsan etsin Rabbim bizlere.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayatta okumam bunu biraz özet geç bilader

      Sil
  96. Adam lafı gömmüş. Siz zalimin zulmüne ortak olarak işlediğiniz günahların bedelini nasıl ödeyeceksiniz düşünmeyin bakalım, elbet bu dünya hayatının bir sonu ve ebedi hayatın başlangıcı da var.

    YanıtlaSil
  97. Sikkocan şu röportajı mutlaka okumalısın, hatta bunla ilgili bir de yorum beklerim senden canını yerim kızdırmasınlar seni... ( http://www.timeturk.com/tr/2014/02/27/cia-erdogan-i-neden-hedef-aldi.html#.UxXqED9_ui7 )

    YanıtlaSil
  98. Sikko, öncelikle eline sağlık.

    Bir süre psikiyatri ile uğraştım özellikle de şu savunma mekanizmaları üzerinde bayağı uğraşmıştım ama ne o zamanda ne daha sonrası, inkar mekanizmasıyla, insanların çoğunun kafir olması arasında bir bağ kurmak aklıma gelmemişti. Ve kurduğun bu bağlantıda haklısın hacı, kafamda yeni bir ufuk açılmasına sebep oldun cigerto.

    Bu arada çok önemli bir konuyu paylaşayım, çok acıdır ki, ülkemiz şirk cenneti olmuştur. Bu şirk konusunda başı, tarikatler ve cemaatler çekiyor. Kur'andaki müşriklerle ilgili, şirkle ilgili ayetlerin günümüzdeki tarikat ve cemaatlerle örtüşüyor olması oldukça düşündürücüdür.

    Şimdi ben ne demeye çalışıyorum? Allah Kur'anda diyor ki, ''hele bir şirke düş, bütün amellerin yok olur gider'' bu ameller sadece ahiretle ilgili ameller değildir dünya işlerini de kapsar. Tarikatler bize osmanlıdan mirastır onların palazlandığı dönem osmanlının yıkılışına denk gelir. Bu gün de palazlandılar ve cumhuriyetin tüm kazanımlarını yavaş yavaş kaybediyoruz yani amelimiz yavaş yavaş yok oluyor.

    Müşrikler, bir toplumda söz sahibi olmamalı yoksa o toplumun yıkılışına sebep oluyorlar. Ve eğer bir şeyler yapılmazsa yıkılışa doğru gideriz. Bunu neye dayanarak mı söylüyorum?

    Aha buna;

    Biz bir ülkeyi/medeniyeti mahvetmek istediğimizde, onun servet ve nimetle şımarmış elebaşlarına emirler yöneltiriz/onları yöneticiler yaparız da onlar, orada bozuk gidişler sergilerler. Böylece o ülke/medeniyet aleyhine hüküm hak olur; biz de onun altını üstüne getiririz. İSRA 16

    BOZUK GİDİŞE DUR DEMEMİZ LAZIM YOKSA ALLAH BİZE CEZA OLARAK DUR DİYECEK.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  99. kesinlikle oku. bu ülkenin yargısını, polisini, askerini, medyasını geçmişten gelen baronlar, ağababalar, paraler yapılanmalar mesken tutmuş. sen başbakan olsan ve yolun başında bu yapılanmaları bitirecem desen, senin söylediğin son söz bu olurdu. olacakları söyleyeyim, medya aleyhinde yazılar yazar, asker tankları yürütür, yargı aleyhine karar çıkarır, poliste içeri tıkar. demekki siyasette amaca ulaşmak için yolun başında delikanlılık yapmak akıl işi değil. şöyle düşün bir köprü var ve bu köprünün ortasında yargının içine sızmış ayılar, askerin içine sızmış ayılar, polisin içine sızmış ayılar, medya komple ayı zaten. . şimdi sen yeni başbakansın ve bu köprüyü geçmek zorundasın bu adamlara kafa tutarak o köprüyü geçmeye çalışırsan, yolun başında başına gelebilecekleri özetlemiştim, demekki siyasette köprüyü geçene kadar ayıya dayı demek lazımsa bunu demek zorundasın. çünkü karşı taraf oyunu kurallarına göre oynamıyor, seversin sevmezsin ama seçimle gelen seçimle gider. tayyip fetonun yargısını kullanarak meşru hükümete darbe yapabilecek potansiyelli insanları içeri attı (bunu savunmuyorum ama bunu yapmak zorundaydı ) , daha sonra meydan boşalınca fetonun polislerini ve yargısını tasfiye etti. şimdi sıra para baronları ve müslüman gözüken musevi medya patronlarında. şimdi akp hükümeti dağılsın ve yerine baronların dostu chp geçsin. emin olki akpyi mumla ararız. bir ülkede faiz %64 'den yüzde 6 'lara düşüyorsa bu durumdan en çok baronlar rahatsız olur, bütün şehirlere akılalmaz yatırımlar yapılıyorsa, Türkiye dış güçlerin ve içerideki yardakçılarının elinde tutamıyacağı kadar büyüyorsa ve ımf'nin tasmasını boynundan söküp atıyorsa, bu hükümetten kan emiciler memnun olmaz. kafası kapalı bir anne, evladını askere yolluyor ve yemin töreninde evladını seyredebilmesi için kafasını açması söyleniyor ve bir başbakan bu çarpık düzene çomak sokuyorsa, hiçbir zaman sorgulamadığımız bu düzeni sorgulamamıza vesile oluyorsa , başı kapalı kadınları okullarda ve kamu kuruluşlarında çalışmasına müsade ediyorsa. bu millet bu adamı sever, sahiplenir ve yolunu yol beller. bende tayyibin hayranı değilim ama adamın bir inandığı şey var. Türkiyeyi her ne olursa olsun büyütmek ve dünyada sözü geçen bir ülke haline getirmek istiyor. fetonunda istediği bu ama feto gayri yollardan dini sömürerek bu hedefe ulaşmaya çalışıyor, tayyip ise Atatürkün kurduğu sisteme uygun şekilde kendi politikasını uyguluyarak , halkın büyük çoğunluğunun sevgisini kazanarak bu yolda ilerliyor. çalma çırpma bahane, sen 12 sene öncesiyle günümüzdeki duruma bak. eskiden bir gazete manşetiyle halkın seçtiği başbakanları gönderip, faizciler milletin parasını sömürürdü. şimdi gezi parkı , 17 aralık oluyor herşey normal akışında ilerliyor. bu bile ülkenin ve mevcut hükümetin gücünü gösterir.

    YanıtlaSil
  100. Selamın Aleykum kardeşim, eski bir dostum şöyle demişti "bir agacın dallarını gören insanla gövdesini gören insan bir değil, o dallarda yüzlerce iyilik yetiştirilmiş olabilir ama bir büyük kötülüğü ancak öyle gizleyebilirsin"..

    Hala bu ülkenin temellerinde boncuk arayan, Osmanlıcılık oynamaya çalışan, müslümanım diyip %70"in Kur-an"ın türkçe tesfirini dahii okumamış ama üstüne "şeriat" gelsin diyen yani o kadar komik insanlar ki bunları... neresinden anlatayım..

    birde camii cemaati var bu adamlar namazında niyazında kötülüklerden uzak durmak isteyen insanlar, bu insanlar senin benim kadar 2-3 nesil sonra bu topraklarda ne olacağını düşünmez, öyle bi kapasite yok adamda ama bizimde kızgınlıkla söylediğimiz aslında uyarılarımız hepsi havada kalıyor.. yinede bir savaş olsa kılıçla falan bu adam en ön safta yer alır, bir kişi geçirmez ölmeden. Ama artık kılıçla savaşlar olmuyor diye anlatamazsın adama.

    Nihayetinde bugün tıpkı gençliğe hitabe de ki gibi ülkenin tüm tershanelerine girilmiş, kamusal tüm varlıklar kanla ödenen bu bedel $52 milyar dolara satılmış ve daha sonra cidden vatan aşkıyla yanıp tutuşan bir insan dahii gelse bu lolipop rakamlar eridiğinde büyük bir buhranın altında kalacağı gözle görülür hale gelmiştir..

    Şehide kelle diyen bir adamın, ben BOP eşbaşkanıyımı yüzbinler önünde alkışlanan bir adamın, ülke kaynaklarıyla ticarete soyunan bir adamın, son park yıkılmasın diyen protestocuları "kanlı,dinsiz eylemciler" gibi gösteren bir adamın, karşısında politika yaparak duran biri olmaması ancak "hırsızsın,bilmemnesin" yani işin magazininden ileriye geçemeyen muhalefetin de iktidara geldiğinde bineceği at aynı at olacak.

    Allah yoluna giren genç kardeşlerim, şeytanın oyununu bozmayı düşünmüyorsa zaten bana göre tırt bir dünya hayatı yaşamış olurlar.. Sen çok güzel yazmışsın kardeşim.. duygularımın büyük bölümüne tercüman olmuşsun..

    Bir öz eleştiride bulunucak olursam, maalesef cumhuriyetin tüm meyvelerini toplamak yani sosyal devlet aile,sağlık,okuma gelişen teknolojiyle birlikte bu adamların kucağına düştü.. Hizmet ettiler yani.. Ama en başında dediğim gibi bunlar küçük hesaplar, büyük olan ülkenin istikbalini düşünecek adamlar..

    İnşallah biz o yolda da ilerleyebilecek ve hakkıyla yerine getirecek insanlar birbirimizi böyle böyle az az da olsa bulacak..

    YanıtlaSil
  101. helal be sikko. 10 numara 5 yıldız yazmışsın.

    bence ülkemizde kimse, menfaatinden vazgeçmek istemiyor. 2002'den beri kimsenin gerçeği görmek istememesinin nedeni bu. kimse maaşını kaybetmeyi, kömür yardımından vazgeçmeyi, vb. kazançlarını bir kenara atmak istemez. bizzat çok yakınlarımdan biliyorum bunu. pedere muhalefet edip gerçekleri söylesem, ''olum chp gelsin de aç mı kalalım, bu adamlar en azından maaşımızı veriyor'' cevabını alıyorum. ama aynı adam tvde akp'nin açılımını görünce saydırıyor. yani o da olan bitenin farkında ama...işte...

    gene de bizim vazifemiz doğruyu söylemek be sikko...herşeye rağmen. belki gün gelir bu ülkede kafalar gerçekten değişir, görmek nasip olur belki...

    YanıtlaSil
  102. blog'daki tüm yazıları yedekliyorum kardeşim, kapatılsada ''nihat doğan'ın sakalı gibi daha gür çıkar merak etme. yalnız bu yazıyı masaüstünde tutacağım. cidden gözüm yaşardı. ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  103. Gündemi anlamak için şu yazıları okumanızı şiddetle tavsiye ederim. Gerçekçi olduğunu düşünmemin sebebi kaynağa cok yakın tanıkların beyanlarıdır.

    MUHSİN BAŞKAN’IN ÖLDÜRÜLECEĞİNİ EFENDİ BİLİYORDU.
    http://www.farukarslan.com/genel/muhsin-baskanin-oldurulecegini-efendi-biliyordu/comment-page-1/

    3. Dolmabahçe krizi!
    http://www.farukarslan.com/genel/3-dolmabahce-krizi/

    YanıtlaSil
  104. bursaya da gel hacı yatacak yerin hazır muhabbetlerin için hepimiz bekliyok seni makarnamız da bol

    YanıtlaSil
  105. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  106. Şu dünyada karşısında oturup, dinleyip, ciddiye alacağım nadir adamlardansın sikko.Özellikle o Cennet-Cehennem anketi insanların ne mal olduğunu çok güzel açıklamış.İnsanlar olarak kendimizi gerçekten ''iyi'' mi sanıyoruz yoksa ''iyi'' kelimesinin altında nasıl bir bütünlük yattığını hala kavrayamadığımzdan mı böyle düşünüyoruz?

    YanıtlaSil
  107. sildiğin yorumlari daha çok merak ediyorum biliyor musun?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O silmemiş, yazıyı yazan siliyor! neden bu kadar peşin yükümlüyüz?
      "yaptığın yorumu silme özgürlüğü" de diyebiliriz buna
      "Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi." diye bir yazı görmen yada okuman lazım!

      Sil
  108. Yeter artık lan normalde yorumla işi olmayan bir adamım ama yazmadım yazıcam. ARKADAŞLAR BU KISIMI OKUYUN: SON 6 AYDIR BOP EŞBAŞKANI TAYYİP ERDOĞAN BEY HALKIN YÜZDE 25LİK KISMINI OLUŞTURAN AZICIK DA OLSA EĞİTİMLİ, BİLGİLİ, KÜLTÜRLÜ GEÇİNEN İNSANLARIN DAHA DOĞRUSU BUNLARDAN ZİYADE EKŞİCİLERİN İLK BAKIŞTA YALAN OLDUĞUNU ANLAYACAĞI BAHİSLERDE DURUMLARDA HER ZAMAN "LOBİ, KÜRESELLER, FİNANS OLİGARŞİSİ, PİRAMİDİN TEPESİ GİBİ TABİRLER KULLANMIŞTIR VEYA ONLARI KAST ETMİŞTİR VE TOPU ONLARA ATMIŞTIR. Tabiki BU DURUM bizim at suratlı sevgili ekşicilerimizin dilinde "ZEAAATTEEYYN BUNLARIN HEPSİ LOBİNİN İŞİ YEAAEEEAAA", "TABİ TABİ CANIM FAİZ LOBİSİ EHEHEHEM"şeklinde tutumların dolanagelmesine, oluşmasına sebebiyet vermiştir. Gelgelelim bu tutumun kimlere ne faydası ne zararı olduğuna.
    1) Artık şu saatten itibaren birileri küresel oligarşi ya da piramidin tepesi hakkında hakiki gerçekleri ötmeye başladığı zaman bizim eğitimli ekşicilerimiz: "yeeeaaa bırak yeaa SWH SWH SWH zaten LOBİNİN İŞİ ZATEN TÜM BUNLAR DA" diyerek bu öten dostumuzu bastırıp abzorve edeceklerdir. Ki buda piramidin tepesine +1 puan

    2) Şu saatten itibaren bu lobi, küresel finans olgarşisi, piriamidin tepesi, illuminati konularında hakikaten "korku politikalarının" dışında insanlık tarafından bilinmesi istenmeyen şeyler açığa çıktığında bu açığa çıkan şeyin " acaba tayyip erdoğanın yaptığı gibi bunlar da topu illumunatiye atma eylemi mi ki??" Sorusunsalını akıllara getirecektir ki bu da piramidin tepesine kendilerini korumaları güven altına almaları için +1 puan.

    3) Yineledim tekrar yineleyeceğim artık piramidin tepesi hakkında konuşanlar onlara suç isnadında bulunanlar; "TAYYİP ERDOĞANIN BİZLERE SÖYLEDİĞİ YALANLAR VE ATTIĞI İFTİRALAR" sebebiyle bu suçu piramidin tepesindekiler değil de kendileri o suçu işlemiş ve bahane olarak piramidin tepesini kullanıyor olarak algılanıyorlar. Buda +1 piramidin tepesine

    Yani diyeceğim o ki BOP eşbaşkanı Küresel çetenin, illumunatinin ya da piramidin en tepesinin adamı olan erdoğan bana kalırsa hala daha adamı ve bilerek her kritik durumda doğrudan kendisinin işlediği suçu küresellere atmaktadır. Çünkü yukarıdaki 3 maddede de görüldüğü üzere Tayyip erdoğanın bu hareketlerinden tek kazançlı çıkan onlar yani yaptığı bu hareketin literatürdeki tek bir adı vardır: PSİKOLOJİK SAVAŞ VE KAVRAMLARIN İÇİNİN BOŞALTILMASI VEYA ANLAMLARININ ÇIKARLAR DOĞRULTUSUNDA DEĞİŞTİRİLMESİ

    Ben diyeceğimi dedim arkadaş bir hukukçu olarak psikolojiden de okuduğum yüzlerce kitabın hatrına rahatlıkla söyleyebilirim ki büyük tabloya kuşbakışı baktığımız zaman; Tayyip Erdoğan hala daha onlarla(piramidin tepesiyle) gayet içli dışlı ve bir aradalar. Türkiye halkına kirli oyunlar oynamaya devam ediyorlar. AHA DOĞRU YA "KİRLİ OYUNLAR OYNAMAK" tabirini de TAYYİP ERDOĞAN ÇOKTAN ÇALIP İÇİNİ BOŞALTMIŞTI. Birisine artık ben Kirli oyunlar oynayan dediğim zaman iftira atmış oluyorum. Şimdi anladın mı tipini siktiğimin ekşicisi:(( bizim elimizi kolumuzu bağlıyorlar yapmaya çalıştıkları şey bu. Evet tabi paranoyağım bir de üstüne komplocuyum. Hı hı:)

    YanıtlaSil
  109. Ellerine sağlık. Bu konu hakkında yazına birşeyler eklemek terbiyesizlik olur.
    Selam

    YanıtlaSil
  110. Abi bloga girmeyeli oldu biraz bu blogun kapmanma olayına çok fransızım yorumlardan da bi sikim anlamadım. AYDINLATIRSAN iyi olur sayın sikkofield.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amına koyiyim ilk cümle cok sikko oldu ama anladın işte

      Sil
  111. senin gibileri bulması da zor neslin tükenmesin senin (kısaca adamın dibisin)

    YanıtlaSil
  112. Mayk ! Beni bul! Gitmek istediğin yere seni hızla götürebilirim. Her şeyin berraklaştığı sadeleştiği yere... follow the real white rabbit

    YanıtlaSil
  113. 1.'si şu "Bu yorum yazar tarafından silindi" yazısını değiştirmen iyi olur. Millet sen sildin sanıyor amk.
    2.'si neden hep tema sorularına cevap veriyorsun?!
    3.'sü Nutella sever misin?

    YanıtlaSil
  114. kardesim iyi diyorsun, hos diyorsun gayet tabii de hakli da ola bilirsin.
    7 sene cemaat evlerinde kaldim, cemaat'in ozel okulunda okudum.
    son iki sene herhangi bir baglandim olmadi. hani dislamakan ziyade hayat sartlari diyleim. yurt disina yerlestim, calismami istemediler vs. oylece ayrildi yollarimiz. lakin maddi olarak yine yardim yaptim. yurt yapiliyor dediler gonderdim, zekat parasi dediler gonderdim. daha yeni somali'de ki cocuklar icin dediler gonderecem yine. ha gidiyor mu gitmiyor mu bilemiyorum, artik suphedeyim. ama Allah icin gonderecem, niyetim belli sonucta.
    Erdogan olayina gelince, yani muhakkak bir menfaat meselesi vardir isin icinde, yalniz gozumle gormesem inanmazdim bu denle kavga cikacagina.
    Benim yetistigim ortam oyle asiri derecede muhafazakar bir kesim degil, ben de degilim ne yalan soyleyim. Yapmadigim halt yok. Yalniz Cemaate kirginim. Bizlere 'siyaset yok' diye telkinlerde bulunurken simdi bakiyorum da neler neler anlatmaya gerek yok elbette.

    neyse uzatmayayim. Hadi diyelim iki taraf da kotu, e ne yapalim? Bunu'da soylesen ya? Sakin bana CHP deme, vallahi bozusuruz. Bak mesela BBP ola bilir. yalniz bu yaptigimiz BBP'nin artmasina degil AKP'nin oylarinnin dusmesi anlamina gelecek. Ben o sokakta Erdogan icin 'orospu cocugu' diye bagiran kadinin inadina, o sokakta catisanlarin inadina yine Erdogan'dan yana kullanacam. Anlata bildim mi meseleyi? Adam gibi savunsalardi kendilerini, harbiden adam gibi cikip boyle boyle anlatsalardi belki degistirme ihtimalim vardi, ha benim yoktu belki ama muhuakka degisenler olurdu. Hemserim de olur kendileri, bana karsi hic bir faydasi da yok ha onu da belirteyim. ne cemaatin ne hukumetin kendi ekmegimle yogrulan biriyim. ona gore arkasim ellerin dert gormesin, eyvallah cok guzel yazmissin. yalniz dedigim ikinci bir alternatif yok artik benim icin.

    YanıtlaSil
  115. Adam İllüminati diyor mason diyonuz Kur'an'dan ayet veriyor yobaz diyonuz
    ne tür bi salaksınız lan siz Talmud ayeti mi paylaşacaktı ne yapçaktı yani....

    YanıtlaSil
  116. sikko kardeşim gelmişken burayada uğrayım dedim.
    yazında demişsin ya peygamberimizin zalimlerle yaptığı bir anlaşma gösterin intihar filan edicem. Allah ömrünü uzun etsin intihar etmeni filan istemiyorum. ama peygamberimiz zamanında zalimlerle , mekkeli müşriklerle anlaşmalar yapmıştır.
    bunları en serti (lozan gibi olanı) mekke müşrikleriyle yaptığı anlaşmadır.
    hatta sahabi "ne oluyor! bu şartlar nasıl kabul edilir!" diye peygamberimize karşı bile çıkmıştır. bu anlaşmanın adı hudeybiye anlaşmasıdır. anlaşma da şöyle bir şart vardır. ehsabı kiramı en çok şaşırtan bu şarttır. eğer bir müşrik müslüman olup medineye gelirse peygamberimiz onu himaye etmeyecek geri mekkeye gönderecek. fakat eğer bir müslüman mekkeye iltica ederse müşrikler onu iade etmeyecek;
    (Sonra dan haklarında şer gibi görünen bu maddenin aslında hayır olduğu ortaya çıkmıştır.)
    ve peygamberimiz bunun haricinde müşriklerle (yani kendisine kılıç çeken zalimlerle)
    pek çok anlaşma imzalamıştır.
    beni damre, beni gıfar,taif anlaşmaları da bunlara örnektir.

    inandığın şeyden şüphe duyma konusunda da görüşüm şudur;
    Tayyip erdoğan 28 şubattan sonra bunlara iyi görünmeden "gömlek değiştirdim" demeden bunları ülkeden temizlemenin imkansız olacağını düşünmüş ve "gömlek değiştirdim,yüzümü batıya döndüm" diyerek bunlara başından beri takıyye yapmıştır. FG nin de durumundan başında beri haberdardır. fakat öyle bir takiyye yapmıştır ki rahmetli erbakan bile buna buğzetmiştir. ve tayyip (bence) artık bunların çoğu ülkede gücünü kaybetmiştir. artık eski gömleği giymenin vakti geldi diye düşünerek bu takıyyeye son vermiştir. ama hala ab benden ümidi kesmesi tam düşman olmasın diye ılımlı ,mendil dağıtan açıklamalar yapıyor. önceki yorumumda da dediğim gibi Allah'ın planı bilinmez. bize düşen dinimizi yaşayıp zahirde bizim gibi olanı desteklemek kalpleri ve batını ancak Allahu teala bilir. seni seviyorum.

    YanıtlaSil
  117. şu ayeti ekleyecektim unuttum;
    enfal suresi 61.ayet;
    "Eğer onlar barışa yanaşırlarsa, sen de ona yanaş ve Allah’a tevekkül et. Çünkü O, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir." inşallah okuyorsundur.

    YanıtlaSil
  118. CIA 1992 raporunda Türkiye için ayırdığı bölümde, ülkeyi Ilımlı İslamcılar, Radikaller, Sufiler ve Laikçiler olmak üzere 4 bölüme ayırmış. Ardından Radikal (tarikatlar için) Sufilerin şiddetle desteklenmesi gerektiği belirtilmiş (mevlana hakkındaki çalışmalar) ve duruma göre laiklerle (CHP ve Tayfası) işbirliğine gidilmesi öngörülmüş. İkinci bir noktada bu durumda LİDER çıkarılması (Ilımlı İslam Çatısı altında birliğe götürecek) gerektiği, bunu yaparkende MADDİ anlamda DESTEĞİN arttırılması ve bu LİDER'in her koşulda GÜVEN kazanmasıiçin ÇALIŞMALARIN yapılmasının ABD çıkarları için GEREKLİ olduğu ŞİDDETLE ifade edilmiş.

    Bir de bunlar var
    http://www.ummetiz.biz/index.php?topic=24305.10;wap2
    http://www.gencbirikim.net/radikal-islamin-ve-islami-terorun-panzehiri-ilimli-islam/

    YanıtlaSil
  119. 11 Eylül saldırıları, ABD’nin Orta Doğu ve İslam politikası için de yeni bir dönem başlattı. Saldırıları gerçekleştirdiği iddia edilen[27] eylemcilerin kimlikleri ABD’nin dikkatini bu bölgeye çekti. Bu bölgedeki statükonun, sosyal ve iktisadi koşulların yol açtığı İslami aşırılığın(!) ABD’ye de zarar verebilen uluslararası tehditlerin kaynağı olduğunu düşünen Bush yönetimi, uluslararası terörizmi desteklediğine inanılan ülkelerdeki rejimleri değiştirme niyetini ortaya koydu. Bugüne kadar Afganistan ve Irak’ta bunu yaptı da. George W. Bush idaresindeki Amerikan yönetimi sadece askeri gücünü kullanmıyordu; aynı zamanda Amerika’nın “yumuşak gücüne başvuruyordu. Bu yöndeki esas aracı da ABD’nin “Ortadoğu‟da demokrasinin ve insan haklarının gelişimini, iktisadi kalkınmayı vb. destekleme” iddiasıyla oluşturduğu “Ortadoğu Ortaklık İnisiyatifi”dir. ABD bu yöndeki politikasını 2003 yılının sonlarında ortaya attığı “Büyük Ortadoğu Projesi (BOP)”[28] üzerine yoğunlaşarak sürdürdü.

    28-29 Haziran 2004’te İstanbul’da yapılan son NATO toplantısının en önemli konusu BOP’ tu. Toplantıda proje ile ilgili somutlaştırıcı adımlar atıldı. Örneğin; NATO bünyesindeki “İstihbarat Teşkilatı”nın işlevi artırıldı, Irak güvenlik birimlerine verilecek eğitim NATO bayrağı altına alınarak işgal meşrulaştırıldı, ayrıca Afganistan’daki asker sayısı artırıldı. Bush zirvede diğer üye ülkelere şunları söyledi: “NATO’nun görevi sadece bir güvenlik örgütü olmakla sınırlanamaz. NATO demokrasi, insan hakları gibi evrensel değerlere de öncülük yapmalıdır.”[29]

    ABD yukarıda açıklanan hedeflerini meşrulaştırmak ve diğer güçlerinde tepkilerini çekmemek için; Ortadoğu’da halklara özgürlük, insan haklarının verilmesi, demokratikleşme ve istikrarın sağlanması ile terörün kaynağının yok edilmesi gibi değerlerden bahsetmektedir.

    Her ne kadar ABD yöneticileri, resmi söylemlerinde demokrasi ve insan hakları gibi evrensel(!) kavramları gündeme getirseler de Büyük Ortadoğu Projesi’nin kökeninde; Amerikan dış politikasının stratejisi olan petrol ve enerji kaynaklarını kontrol altına almak, bu ülkelerin liberal ekonomiye (serbest piyasa) geçmeleri ile kendi pazar payını artırmak, bölge ülkelerinin demokrasiye geçmelerini, bu vesile ile her yıl 2 milyar dolar yardımda bulunulan İsrail’in güvenliğini sağlamak, Irak savaşı sonrası dünya kamuoyunda yükselen Anti-Amerikancı söylemleri demokrasi söylemiyle bertaraf etmek, demokratik söylemleri sıklıkla kullanarak bölge ülkelerinin radikal İslamcı örgütlerle mücadele etmesini sağlamak, hususlarının yattığı ifade edilmektedir. Bütün bunları yaparken de “ılımlı”, “politik talebi olmayan” ve “Batı’nın bölge politikalarıyla barışık” özellikler taşıyan hükümetler ve devletler oluşturmak niyetinde ve gayretindedir.

    YanıtlaSil
  120. Bu projenin Türkiye ile ilgili bağlantısına gelince; Ortadoğu’dan Büyük Ortadoğu’ya sürdürdüğü stratejilerinde Türkiye’ye “model” adı altında çeşitli roller veren ABD –Türkiye ilişkileri “stratejik müttefik” etiketi altında, ABD’nin stratejileri doğrultusunda sürmektedir. Soğuk Savaş döneminde, komünizm tehlikesine karşı Batı Bloku’nun cephe alanını üstlenen Türkiye, Soğuk Savaş ertesinde ABD’nin Yeşil Kuşak Projesi çerçevesinde Türk-İslam sentezini benimsemiş, 11 Eylül sonrasında da “ılımlı İslamcı-laik ülke” etiketi altında model ülke olarak gösterilmiştir.

    ABD, küresel egemenliğini süresiz kılmak amacıyla stratejik önemdeki Büyük Ortadoğu coğrafyasına hâkim olma ve kendisine rakip olabilecek güçleri engelleme stratejisi izlemektedir.

    Bu çerçevede 11 Eylül ertesinde estirilen terör, savaşlar, medeniyetler çatışması, iç ayaklanmalar ve renkli-kadife devrimler rüzgarları eşliğinde dünya, yeni bir savaş-kaos ortamına taşınmıştır. Komünizm tehdidinin yerini radikal İslam almış, “Komünist Doğu-Kapitalist Batı” Blokları bu kez dinler üzerinden, “Hıristiyan Batı-Müslüman Doğu” olarak ikiye ayrılmıştır. Medeniyetler çatışması/çatıştırılması sadece dinlerle sınırlı kalmamış, mezhepler arası çatışmalar artmış/arttırılmıştır. Atlantik ve Avrasya Blokları güçlendirilmiştir. NATO, Büyük Ortadoğu coğrafyası üzerinde küresel etkileri olan askeri ve siyasi bir güç olarak yükselmiştir. Dünya yeni bir savaş/çatışma ortamına girmiştir.[30]

    ABD bölgede izlediği politikaları Batı dünyasının güvenliği, demokrasi ve insan hakları gibi değerlere dayandırırken, Uluslararası İlişkiler Uzmanları ABD politikalarına yön veren faktörleri petrol, petrolle bağlantılı ekonomik çıkarlar ve İsrail’in güvenliği olarak sıralamaktadır.[31]

    Bütün bu gelişmeler özelde Ortadoğu’da genelde bütün İslam âleminde Amerikan düşmanlığını her geçen gün arttırmaktadır. ABD böyle bir gelişmeden ciddi bir rahatsızlık duymaktadır. Bu gelişimin büyük bir güç haline dönüşmeden kontrol edilmesini arzu etmektedir. Amerikan dış politikasının en etkin isimlerinden stratejist Brzezinski[32] yazdığı Büyük Satranç Tahtası adlı kitabında bu duruma özellikle dikkat çekmektedir: “Amerikan önceliğine İslamcı köktendincilikten gelebilecek olası bir meydan okuma, bu istikrarsız bölgedeki sorunun bir parçası olabilir. İslamcı köktendincilik, dinsel düşmanlığı Amerikan yaşam biçimine karşı istismar ederek ve Arap-İsrail anlaşmazlığından yararlanarak çeşitli batı yanlısı Ortadoğu hükümetlerine zarar verebilir ve nihayet özellikle Basra Körfezinde Amerikanın bölgesel çıkarlarını tehlikeye atabilir”[33]

    ABD bütün bu düşüncelerden ve gelişmelerden hareketle, bölgedeki tehdit unsurlarıyla etkin bir biçimde baş edebilmek için bölge ülkelerinin, çağın gereklerine uygun olarak, demokratikleştirilmesi(!) ve bu amaçla sosyal, ekonomik ve siyasal reformlar gerçekleştirilmesi ihtiyacının ortaya çıktığı sonucuna varmıştır. Ayrıca, terörle mücadele kapsamında bölgedeki radikal İslam ve Amerikan karşıtı rejimlerin, ılımlı İslam olarak nitelendirilen yönetimlerle değiştirilmesi gereği ortaya çıkmaktadır.

    YanıtlaSil
  121. ABD, 11 Eylül’den sonra küresel liderliğine ve kendi liderliğindeki uluslararası sisteme en geniş ve etkili muhalefet ve tehdit kaynağı olarak gördüğü İslam’ın ehlileştirilmesini(!) de hedefleri arasında saymaktadır.

    Bu aşamada önemli bir soru ortaya çıkmaktadır. Demokrasi ve modernizm ile daha uyumlu İslami anlayış nasıl olacaktır? Model olarak alınabilecek bir ülke var mıdır? İran, Afganistan, Filistin ve Körfez’deki İslam anlayışından memnun olmayan ABD için alternatif nedir?

    Bu sorunun cevabı olarak Türkiye’nin model olabileceği, değişik platformlarda ve çalışmalarda gündeme getirilmiştir. ABD, Türkiye’nin Müslüman çoğunluklu laik devlet yapısını, Genişletilmiş Orta Doğu Projesi içinde model olarak görmek istemekte, Türkiye’yi bu proje içinde, jeostratejik açıdan önemli bir bölgede olması ve stratejik yetenekleri nedeniyle kilit ülke olarak tanımlamaktadır. Bunu Amerikalı ünlü siyaset bilimci Samuel Huntington[34] şöyle ifade ediyor: “Türkiye gerçekten Avrupa ile Asya, İslam ile laiklik.. vs arasında bölünmüş bir ülke. Bu bakımdan uygarlıklar arasında bir köprü olabilir… İslam dünyasında Türkiye liderlik rolü oynayabilecek eşsiz bir ülke… Eğer Türkiye bir Batılı ülke olma ısrarından biraz vazgeçer; modernleşme ve demokrasinin bir İslam ülkesinde de mümkün olduğunu göstermeye çok daha ağırlık verirse, bütün dünyaya ve İslam’a büyük bir model olur. Türkiye, işleyen bir demokrasiye sahip tek İslâm ülkesi. Demokrasinin mutlaka laik bir temele dayanması gerekmez, İslam ile demokrasi bağdaştırılabilmeli. Ilımlı İslamcılar eğer demokratik sürece katılıyor ve başarılı oluyorlarsa, iktidara gelmelerine izin verilmelidir.[35] …İnanıyorum ki Türkiye bu yüksek gayeye sahip çıkacaktır ve eğer İslami bir anlayışla kalkınmayı ve demokrasiyi birleştiren bir model olabilirse, bundan hem Türkiye, hem de dünya faydalanacaktır.”[36]

    Bir dönem New York Times’in Türkiye’de büro şefliğini de yapan Stephen Kinzer de aynı paralelde görüşlerini şu şekilde ifade etmektedir. “Coğrafyanın ve Osmanlı geçmişinin bir sonucu olarak Türkler, İslam bilincinde özel bir konuma sahiptir. Eğer bir ülke İslam’ın çağdaşlık ve demokrasiyle birlikte yaşayabileceğini kanıtlayacaksa, bu ülkenin Türkiye olması en yüksek olasılıktır. Bu başarı Türkiye’yi dünyanın her yerindeki dinsel köktenciliğe karşı paha biçilmez bir karşı denge haline getirecektir. Gerçek bir demokrasiye sahip olan bir Türkiye, yalnızca çevresindeki Müslümanlar için değil bütün İslam dünyası için bir yol gösterici olacaktır. Onun ortaya koyacağı örnek, Fas’tan Endonezya’ya uzanan coğrafyada ağırlıklı olarak Müslüman olan 51 ülkede yaşayan bir milyardan fazla insan
    için son derece önemli olacaktır. Eğer Türkiye bu ülkeleri demokrasiye doğru yönlendirebilirse tüm dünyayı yeniden şekillendirecektir.”[37]
    Ünlü strateji ve İslam uzmanı Graham Fuller[38]’de Türkiye’nin model olabileceği görüşündedir. Amerikan Ulusal İstihbarat Kurulu (CIA) adına Türkiye ve pek çok Ortadoğu ülkesinde görevler yapmış olan Graham Fuller, 1980′li yılların ortalarından beri “ılımlı İslam” projesi üzerine çalışmaktadır.
    Fuller, Ortadoğu’daki anti-amerikancı radikal İslamcı (yani bizim gibi düşünen Muvahhid Müslümanlar)akımları önleme ve geriletmenin yolunun, laik sistemleri desteklemekten değil, aksine radikal İslamcı partileri küresel kapitalist sistem içine çekecek ve özlerini dönüştürecek bir yaklaşımı benimsemekten geçtiği tezini yıllardır savunmaktadır.

    YanıtlaSil
  122. Amerika’daki “neo-con”[39]larla tartışmaya giren Fuller, “İslam’a karşı savaş” mantığının çok anlamlı olmadığını, şiddetin artmasına yol açtığını söylüyor. ABD’nin teröre karşı savaş söyleminin çözüm üretmediğini belirten Fuller çözüm için iki temel yöntem öneriyor. “Müslüman topraklarında artık yabancı postalların dolaşmaması ve yabancı askerlerin daha fazla askeri saldırı düzenlememeleri” gerektiğini söylüyor ve ekliyor: “İkinci olarak, kendi toplumlarında terörle gerçek anlamda mücadeleyle ilgili düşünce yapısını sadece Müslümanlar değiştirmeye başlayabilirler. Aslında radikalleri fikri ve fiziksel olarak silahsızlandırma, İslam’a başvurmakla elde etmeye çalıştıkları meşruiyeti gayrimeşru kılabilme konusunda en donanımlı olanlar muhtemelen ılımlı İslamcılardır.”[40]

    Fuller Amerikan dış politikasının en önemli hedeflerinden birinin özünde İslamcı fakat aynı zamanda liberal bir İslami reformu teşvik etmek olduğunu belirtmekte ve buna uygun olarak Türkiye’nin örnek olabileceğini özellikle de Fethullah Gülen’in hareketinin desteklenmesi gerektiğini belirtmiştir. Fuller 2008’de yayımladığı bir kitabında “Türkiye sadece kendisi için değil, çağdaş İslam dünyası için de çok önemli olan iki dinamik İslami hareket üretmiştir; Bunlardan ilki siyasi alanda AK Parti, öteki ise çok daha büyük ve apolitik bir toplumsal hareket olarak Gülen Hareketi’dir.”[41] demekte ve “Ilımlı İslâm” projesinde kimlere destek verdiğini ifade etmektedir.

    YanıtlaSil
  123. Daha fazlası burda
    http://www.gencbirikim.net/radikal-islamin-ve-islami-terorun-panzehiri-ilimli-islam/

    YanıtlaSil
  124. Abi Şu Femenler İle İlgili Düşüncelerini Duyabilir Miyim ? İleteceklerini Cinsel Organlarını Kullanarak Anlatmalarını Anlayabilmiş Değilim. Başka Yollar Anlatamazlar Mı ?

    YanıtlaSil
  125. http://seninyalnizligin.blogspot.com.tr/
    İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ARKADAŞLAR.

    YanıtlaSil
  126. oo düşünceler alırım bi dal

    YanıtlaSil
  127. Ben cemaatçi bi insan değilim hatta milliyetçi ve Müslümanım senin gibi bu açıklamayı yaptım çünkü yanlış anlaşılmak istemiyorum, yazdıklarına kanıtlarına itirazım yok kesinlikle ama sence Fethullah Gülen bunları göstermelik yapmış olamaz mı yani evet o başta bi amerikan ajanıydı ve ABD sempatizanı insanlar yetiştirmek için görevlendirildi ama o türk okulları açtı ve müslüman ve Türk sempatizanı insanlar yetiştirdi, yani bence sonuca bakmalıyız ama kaçırdığım bi nokta mı var bilmiyorum umarım cevaplayarak yardımcı olursun

    YanıtlaSil
  128. baştan sona butun yazılarını buyuk bır zevkle okumus bırı olarak yazıyorum bu yazıyı yanlıs anlama. .peygamber ın dusmanla ısbırlıgı yapıp yapmadıgını sormussun. rte ile peygamberı kıyaslamıssın. orası bıraz kafama takıldı. kımsenın savunucusu falan da degılım. yanlıs anlasılmasın. yanlıs anlasılırsada cok sıkımde degıl gerçi. ama bence kıyas yanlıs. bugun hz. muhammed ile kımı kıyaslarsan kıyasla zaten kıyasın galıbı bellıdır. o ınsanlara ornek olsun dıye gonderıldı elbet. ama hıc kımseden de onun kadar hatasız olması beklenmedı. beklenemez. peygamber efendımız hendek uhud gıbı savaslarda musluman kanını acımadan akıtan o ınsanların esır alındıklarında , musluman kısılere okuma yazma ogretmelerı karsılıgında serbest bırakılacagını soylemıstır. ve oylede yapmıstır. yanı bır muslumana okuma yazma ogrettıgı ıcın , belkıde 3-5 yaslarında bır cocugu yetım oksuz bırakan yuzlerce bınlerce muslumanın kanına gıren onları acımasızca olduren o adamı serbest bırakarak odullendırmıstır. bugun ısraılın yaptıgı abd nın yaptıgı nı o zaman onlar yapmıslar. buda bır nevı dusmanla cıkarlar dogrultusunda anlasmaya varmak degılmıdır ??? bızım mantıgımıza gore bakarsak olaya kendımızı o cocugun yerıne koyarsak adam annesını babasını acımasızca kesmıs dogramıs ve peygamber efendımız bır tane adama okuma yazma ogrettıgı ıcın o katıli serbest bırakıyor. bu cocuk ne dusunur ? ne duygular yasar ? bu acıdan bakınca sankı peygamber efendımız yanlıs yapmıs gıbı ? ama hıc bırımız bunu boyle acıklayamayız. o yuzden rte cemaatın kotu oldugunu zaten bılıyordu. ısıne gelmeyınce hemen ters dustuler gıbı dusunmek cok basıt olur. kaynatasızlara selam.

    YanıtlaSil
  129. #السلام_عليكم #اذا_جاء_نصر_الله_والفتح رتويت

    http://youtu.be/PDbDjKsAabY

    http://youtu.be/eH9maAnIhf0
    http://youtu.be/PA9GEVcQlUE

    YanıtlaSil
  130. Fethullah Gülen in masonluk hakkında şöyle bir cevabı var : https://vimeo.com/29804070

    YanıtlaSil
  131. Sikkofield'cim

    Şu Abraham Foxman ile görüşmelerin varlığından bahsetmişsin ama bunları ne anlama geldiğini okuyucuya bırakmışsın. Galiba sana göre küfrün babası siyonist işbirlikçileri ile görüşmek aynı emellere hizmet etmek oluyor!

    Ulan bilmezmisin Efendimiz S.A.V. küfrün babası ebu cehil, ebu, leheb ile ayaklarına kadar giderek defalarca görüşmüş ve hatta evine yemeğe davet etmiştir defalarca. Efendimizin bu gibi binlerce fotoğrafı olabilirdi Canon makina olsaydı o günlerde...

    Sende bu görüşmelerin mahiyetini tam anlamamış olacaksın ki nihai neticeyi okuyucuya bırakıp kaçmışsın. Ama kaçarkende bunlar hepsi aynı bok demek suretiyle hayıra yormamamız gerektiğini ekmişsin saftirik beyinlere.

    İnsanları yapmadıklarından ve yapma potansiyeli olduğu şeylerden sorumlu tutamazsın. Sadece yaptıklarından sorumludur herkes! Bunu unutma sikkofieldcim...

    YanıtlaSil

Bu blog'a yapılan her yorum, o yorumun sahibini bağlar. Ayrıca makaram sarı bağlar.

3. şahsa hakaret olmadığı müddetçe asla yorum silmem. "Bu yorum yazar tarafından silindi" ibaresi, eğer o yorumu yazan kişi kendi yorumunu sildiyse çıkar.