Okunması şart makaleler:

Tasavvuf ve Tarikatlardan Yeni Dünya Dinine: Bölüm 1 ve Bölüm 2
Komünizm, Kızıl Devrim, Sovyetler Birliği ve Şirketler
İnsan, Din ve Kuran
Bu da amme hizmeti: Okunması Gereken Kitaplar Listesi

Bir Başka Din: Tasavvuf kitabı çıktı; internet'ten sipariş etmek için kitapyurdu link'i.

YENİ: Youtube'daki hodor hodor konuşmalarım için buradan alalım.

29 Mart 2014 Cumartesi

Yeni Osmanlı ve AKP

Merhaba kaynatasızlar.

Arasıra sikim sikim bölünmüş Türkiye haritaları yayınlanır birileri tarafından, bilirsiniz. Bu haritalarda genellikle Türkiye'nin Güneydoğusunda Kürt devleti, doğusunda ise Ermeni devleti kurulmuş olur, gözünüzün önüne geldi di mi o haritalar? Bu seferki ise farklı.

Stratfor, 1996'da Yahudi istihbaratçı George Friedman tarafından kurulan bir istihbarat birimidir. Stratfor aynı zamanda "Gölge CIA" olarak da bilinir ki bu tanımlama Stratfor'un ne olduğunu anlamanıza az çok yardımcı olmuştur. Stratfor'un kurucusu Friedman, 2009 yılında "Gelecekteki 100 yıl" adında bir kitap yayınlar. Bu kitapta, Türkiye'nin 2050 yılındaki haritasının şu olacağını öngörür kendileri:


Bizim alışık olduğumuzun aksine bu sefer bölünmüş bir Türkiye haritası yayınlamamıştır CIA. Adeta eski Osmanlı topraklarına hüküm süren, ortalığın amına koyan bir Türkiye vardır Friedman'ın kafasında (acaba?). Haritanın altında "etki alanı" yazıyor oluşu da sizi yanıltmasın, bu tıpkı Osmanlı gibi eyaletlerden oluşan bir Türkiye haritasıdır Friedman'a göre. Zira aynı kitapta Friedman, Türkiye'nin gelecekte dünyanın önde gelen devletlerinden biri olacağını sık sık vurgular.

Bu haritayı ve bilgiyi aklınızda tutun kaynatasızlar. Şimdi aynı Stratfor'un 23 Ağustos 2010'da yayınladığı "İslam, Sekülerizm ve Türkiye'nin Geleceği için Mücadele" adlı özel rapordan (1) bir kesit göstereğim size. Altına özet gibi bir çeviri de ekleyeceğim, onu çok dikkatli okuyun zira parçaları birleştirip delillerle geleceğim, ben adamın anasını belgelerle sikerim.

Özetle şunlar anlatılır özel raporun bu kısmında: "Gülen hareketinin uluslararası bağları AKP'nin dış politikası için doğal bir tamamlayıcıdır. AKP takipçileri Osmanlı'nın geçmişini benimsedikleri gibi, Osmanlıcı yayılmacı politikaları da benimserler. Ahmet Davutoğlu ve AKP'ye göre Türkiye'nin potansiyeli yüksektir fakat emperyalist bir imaj oluşturmaması için "Yeni Osmanlıcılık" terimini pek dile getirmezler. Fakat yine de Türkiye'nin dış politikası, Osmanlı'nın etki alanlarına geri dönüşten başka bir şey değildir"

Stratfor burada açıkça AKP'nin yeni osmanlıcı bir politika güttüğünü, fakat bunu o yıllarda dışarıda açık seçik dile getirmediğini söyler. Stratfor'un analizi kesinlikle doğrudur, şimdi gel benimle.

2009 yılında Ahmet Davutoğlu Libya gezisine çıkar ve "Ben yeni osmanlıcı değilim" der. Haber Today's Zaman'da (2) yayınlanır:


Bunun üzerine bir WikiLeaks belgesinde (3) görürüz ki, Stratfor ajanlarından Reva Bhalla, istihbarat içi mail'leşmelerde şu anlama gelen soruyu sorar ekip arkadaşlarına: "Neden AKP zaten yeni Osmanlıcı bir politika izliyorken, Davutoğlu bunu açık seçik dile getirmiyor? Sahiden kötü bir imaj yaratmasından mı çekiniyorlar?"


Reva hanım kızımıza cevabı veren kişiyi tanıyın şimdi de: Stratfor ajanlarından Amerikancı Türk'ümüz "Emre Doğru" konuya daha hakimdir, Emre'nin cevabı özetle şu olur: "Bu terimin kullanılması doğru değil, ürkütmeyin tazeleri"



Amerikancı Türklerimiz çoktur bizim, kendilerini okullarda akademisyen olarak, gazetelerde yazar olarak, televizyonlarda "bilirkişi" veya "ezber bozan" olarak sıklıkla görürsünüz. Emre Doğru gibi diğer bir Amerika sevdalımız ise Soner Çağaptay'dır. Soner'in, Amerika'nın Ortadoğu ilişkileri hakkında yayınlar yapan Washington Enstitüsü'nde 2009'da yayınlanan makalesinin (4) başlığı şudur: "AKP'nin dış politikası: Yeni Osmanlıcılık yanlış kullanılan bir isim"




Şimdi sizlere Soner'in Yeni Osmanlıcılık isminin yanlış kullanıldığını söylediği fakat Yeni Osmanlıcılığı övdüğü makalesinden bir kesit vereceğim, yine altta çeviri mahiyetinde özet var, onu okuyun:



Soner, 2009 tarihli bu yazısında AKP'nin dış politikası için Yeni Osmanlıcılık yerine "Ekono-İslamik" adında bir kelime uydurur ve AKP'nin bu Ekono-İslamik politikasının sadece İran, Suriye, Rusya, Hamas ve Hizbullah'la iyi ilişkiler kurmakla kalmadığını, aynı zamanda ABD, AB ve İsrail'in çıkarlarıyla örtüştüğünü de yazar.

Sevgili Soner, 2009'da iyi ilişkiler kuracağını söylediğin AKP, o saydığın ülkelerin hepsiyle düşman olmuştur. Fakat cümlenin ikinci kısmında haklısın. AKP'nin dış politikası ABD, AB ve İsrail'in çıkarlarıyla gerçekten de örtüşmektedir.

Ayrıca şu ana kadar size gösterdiğim tüm yazı ve yayınların birbiriyle olan tutarlılığına da dikkat edin.

Neyse, bir başka Amerikancı Türkümüzü tanıyalım: Ömer Taşpınar. Kendisi Brookings Enstitüsü Türkiye Araştırmaları bölümü başkanıdır, Sabah gibi, Today's Zaman gibi gazetelerde yazıları, Amerikanın Sesi adlı ne olduğu isminden belli sayfada ise röportajları cirit atar. Ömer Taşpınar'ın 11 Temmuz 2011'de Sabah'ta yayınlanan yazısı (5) yine Yeni Osmanlıcılık hakkındadır, kendisi bol bol yağlar ve över Yeni Osmanlıcılığı. Şimdi lütfen çerçeve içine aldığım kısmı okuyun, bu sefer Türkçe:



Şekil A'da görüldüğü üzere bütün Amerikancı yazarlarımız ve Stratfor, avaz avaz bağırmıştır "Yeni Osmanlı olun, süpersiniz, haydi aslanlarım" şeklinde.

Şimdi Tayyip Erdoğan için neden "Son Osmanlı padişahı" dendiğini veya "Dünya lideri" dendiğini veya "halife" dendiğini daha iyi anlıyorsunuzdur sanırım.

Fuatavni her ne kadar bir cemaat tetikçisi de olsa verdiği bilgiler arasında benim için en değerli olanı şuydu: Erdoğan'ın danışmanları onu "halife" olduğuna inandırmıştı. Erdoğan'ın Ortadoğu ziyaretlerinde parayla kalabalık tutar, "Tayyip Erdoğan" yazılı pankartlar açtırır, hatta bazı ailelere para vererek çocuklarının isimlerini "Recep Tayyip" koymalarını sağlarlardı.

Şimdi Tayyip'in Mısır ve Suriye ile neden bu kadar ilgilendiğini daha iyi anlamışsınızdır umarım. Ve hatta aynı Tayyip Erdoğan'ın Mısır ve Suriye hakkında bu kadar atıp tutarken, Kırım hakkında meydanlarda neden tek kelime etmediğini de anlamışsınızdır sanırım. Zira kendisi Ortadoğu'nun son padişahı ve halifesi rolüne inandırılmıştı. Esma için dökülen gözyaşları yalnızca bir dış politika oyunuydu, üzgünüm sevgili Rabia'cı dostlar ama hakikat budur.

Stratfor'un çizdiği bu "Güçlü, süper, 10 kaplan gücünde Türkiye" imajı ve yayınladığı harita, tamamen bir yemden ibarettir. Aynı zamanda "Yeni Osmanlıcı, bağımsız ve güçlü Türkiye" propagandası yapan yazarlarımızın söylemleri de sadece bir yemden ibarettir. Hatta yine pek sevgili Ömer Taşpınar, "Osmanlı gibi güçlü Türkiye" imajının yem olmadığını, gerçek bir amaç olduğunu, Amerikanın Sesi adlı sayfadaki röportajında (6) şöyle dillendirir, lütfen okuyun, Türkçe: 



Ehehehe. Yapma ya Ömer? Biz komplo teoricisi, sen ise gelişen Türkiye'nin biricik savaşçısısın öyle mi? Hoş gerçi, bu sikimsonik dünyada David Rockefeller veya Reza Zarrab hayırsever olabiliyor, sen de haklısın.

Bak dayı, yazılarımı az çok okuduysan benim Müslüman ve milliyetçi bir adam olduğumu anlamışsındır zaten. Bu yüzden de faşist oluruz, gerici oluruz, çok da sikime. Ben güçlü bir Türkiye'yi elbette isterim, fakat "cin olmadan adam çarpmak" diye de bir deyim vardır. Zira cesur olmak cahil için çok kolaydır. İçi boş, sırf gaz dolu söylemler bir yana, tüm üretim alanları özelleştirme adı altında peşkeş çekilmiş bir ülkeyle süper güç falan olamazsın. İki, iki daha dört eder.

Peki "Yeni Osmanlı" adı altındaki esas amaç nedir?

Bu sorunun cevabını ben değil, ABD büyükelçisi James Jeffrey 2009'daki röportajında kendisi söylemektedir. Röportaj 2009'da ABD büyükelçiliği resmi sitesinde yayınlanmıştır (7), şu kısmı dikkatle okuyun:




Bu sözler ABD büyükelçisi Jeffrey James'e aittir. İşte süper güçlü Türkiye masalının ardında bu yatmaktadır. Özerk bir Kürt bölgesi ve bölgenin ABD tarafından sömürülmesini sağlayan, adeta bir "hortum" görevi gören amele bir Türkiye.

Az önce Ömer Taşpınar'ın 2011 yılında Sabah'ta yayınlanan "Yeni Osmanlıcılık ve Kürt Meselesi" adlı yazısından bir alıntı yapmıştım ya size, şimdi bakalım mı o yazı nasıl bitiyor? Son cümleyi okuyun:


"Doğru adres BDP ile diyalog" - Amerikancı, Yeni Osmanlıcı Ömer Taşpınar bunu daha 2011 temmuz ayında yazmıştır.

Sonrasını ise biliyoruz zaten. Süreç adı altında elini kolunu sallaya sallaya Apo posterleriyle dolaşan ve özerkliğe adım adım daha da yaklaşan PKK.

TRT, 2007 yılında Daniel Fried ile bir röportaj yapar, bu röportaj ABD büyükelçiliği resmi sayfasında yayınlanır (8). Röportajda çok önemli bir kesit vardır yardımcı sekreter Daniel Fried tarafından dillendirilen, çeviri altta:



"Umuyoruz ki Turkiye ve biz, Talabani ve Barzani ile daha cok ilerleme kaydetmek icin birlikte calisabilirz. Onlar PKK saldırılarının arkasında değiller. Onlar dost ve müttefikler."

AKP'ye "Barzani ile aranı iyi tut" emri sık sık verilmiştir ABD büyükelçileri tarafından. Bir başka haber vereyim örneğin:




2008'de ABD eski büyükelçisi Wilson alenen Barzani'yle ilişki kurma emri vermektedir AKP'ye, hem de televizyonda...

Sonrasını ise biliyoruz. Eğer sabrınız yeterse bu video'yu bir 10 saniye kadar seyredin. 

Yıl 2012, bir zamanların teröristbaşı Barzani, artık AKP kongresinde konuşma yapabiliyordur ve AKP'liler kendisi için "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları atmaktadır.

Veya Megri Megri konserini protokolden dinleyebilmektedir Barzani hazretleri.

İşte bağımsız Türkiye budur. Amerika'yı karşısına aldığı için (!) indirilmek istenen Recep Tayyip Erdoğan ve AKP de budur.

"Yeni Osmanlı olacaz, ABD bunu istiyor işte" diye düşünen varsa eğer aranızda, bir hatırlatmada bulunayım sevgili kaynatasızlar. 1959'da ABD başkanı Eisenhower Türkiye'ye ziyarette bulunmuştur. Tüm Türk medyası ağız birliği etmişçesine ABD başkanı Eisenhower'a methiyeler düzmüştür, alttaki fotoğraf 1959'da Ankara'da çekilmiştir:



"Ike", Eisenhower'ın lakabıdır ve Ankara sokaklarına ziyareti esnasında "WE LIKE IKE" (Ike'ı seviyoruz) posterleri asılmıştır.

Bununla beraber çok sevgilimiz, kıymetlimiz olan Ike, Avrupa Birliği'nin o zamanki muadili olan Avrupa Ekonomik Topluluğunu kastederek "Türkiye'nin adaylığı müzakerelere açılmalıdır" demiştir. Tüm Türkiye'de Eisenhower sevgisi ve adaylık müjdesinin coşkusu vardır.

Sonrasını ise yine biliyoruz.

Sadece 1 yıl sonra Adnan Menderes darbeyle indirilmiş, 2 sene sonra idam edilmiştir. AB adaylığı mı? O konuya hiç girmeyelim.

Bush'undan Obama'sına her Türkiye'ye gelen ABD başkanı bize aynı şeyi söylemiştir: "AB'ye gireceksiniz laa"

Bir zamanlar Milletler Cemiyetine dahi özel davetle katılan Türkiye Cumhuriyeti'nin yıllardır hali budur işte.

Şaşırmaya gerek yok, son kullanım tarihi dolan her liderin ipi çekilir.

Küresel güce ve vaadlere kanarak başa gelen her liderin sonu aynı olmuştur. İktidarda kalabilmek uğruna dini ve milli duyguları sömürmüş, halkı kutuplara ayırıp felakete sürüklemekten çekinmemişlerdir. 17 Mayıs 2013'te Tayyip Erdoğan, ABD gezisine çıktığında Emine Erdoğan'ın eline tutuşturulan kitap, akıbetlerinin ne olacağını özetler niteliktedir.




Diktatörlüğün psikolojisi.

Kaynataya selam.



Kaynaklar:

1: Stratfor, Special Report: Islam, Secularism and the Battle for Turkey's Future: http://www.brighteningglance.org/islam-secularism-and-the-battle-for-turkeyrsquos-future.html
2: Today's Zaman, 25 Kasım 2009, http://www.todayszaman.com/news-193944-i-am-not-a-neo-ottoman-davutoglu-says.html
3: WikiLeaks belgesi, ahanda bu: https://wikileaks.org/gifiles/docs/11/1117389_re-mesa-davutoglu-in-tripoli-.html
4: Soner Çağaptay, AKP's Foreign Policy: The misnomer of Neo-Ottomanism: http://www.washingtoninstitute.org/policy-analysis/view/the-akps-foreign-policy-the-misnomer-of-neo-ottomanism
5: Ömer Taşpınar, Yeni Osmanlılık ve Kürt Meselesi: http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/taspinar/2011/07/11/yeni-osmanlilik-ve-kurt-meselesi
6: Ömer Taşpınar'ın Amerikanın Sesi'ndeki söylemleri: http://www.amerikaninsesi.com/content/omer-taspinar-abd-turkiye-deki-soylemlerden-rahatsiz/1827136.html
7: James Jeffrey röportajı, http://turkish.turkey.usembassy.gov/be_jeffrey_konusma_102309.html
8: TRT ve Daniel Fried röportajı: http://turkey.usembassy.gov/news_100907.html


255 yorum:

  1. Reyiz yine döktürmüşsün ellerine sağlık . Bu arada bekleriz beyler :

    http://kenandabirkuyu.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. reyiz on numarasın, eskisine göre yazıları da uzattın çok iyisin :)

      Sil
    2. Yazının daha kapsamlı boyutsal kaynağı burdadır. Üşenmiyenler okuyabilir http://erhansandikci.blogspot.com.tr/2014/03/tayyipin-olumu-amerika-fetullah-ve.html

      Sil
  2. arayı açınca masallara inanıyoruz sikko

    YanıtlaSil
  3. Reis bunların hepsini AKP-Cemaat ittifakı varken doğruydu, bundan bende çok rahatsızdım, İktidarlar kor bile olsa, Cemaat denilen maşayla tutuyorlardı. Ama son gelişmelerden sonra gerçek Akp artık ne boksa ortaya çıkacak. Ama Akp yıkılırsa, yine Cemaat güdümlü herhangi bir parti bu dediklerine aynen devam edecek. Kemal Kılıçdaroğlu Çözüm süreci bize emanettir demedi mi ? BDP-HDP Erdoğansızda çözüm süreci devam eder demedi mi? Tamam İktidar diye çok çakıyorsun, ama aşağıda bekleyen azgın ve piyon muhalefeti nedense hep es geçiyorsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak asıl tespit budur helal kardeş. Artık Akp - Cemaat kalmadığına göre Ak partinin bağlı olduğu hiç bir şey yok. Ana fikir Cemaatle ayrıldığı için artık Ak Partiye destek vermemiz gerek. Helal reyiz.

      Sil
    2. Arkadaş burada durumu özetlemiş. Buna acil cevap vermen gerek sikko yoksa yazının tamamı çöp niteliğinde.

      AKP ve cemaat dayanıklı dövüş diyenler için şunu diyeyim. Dayanıklı dövüş ABD-RUSYA'nın yaptığı gibi olur. Diplomatik yollardan sallarsın birbirine iki atar gider yaparsın millet unutur. Erdoğan resmen silah çekti cemaate milletin kafasında cemaat imajı sıfırlandı. Böyle dayanıklı dövüş olmaz.

      Sil
    3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    4. 12 yıldır Akp'nin ne olduğu alenen ortada zaten dayı. Cemaatin Akp'den beter olduğunu biliyorsunuz ve bu yüzden "bu işin içinde bir bokluk var" düşüncesiyle Akp'ye yöneliyorsunuz. Bu ters psikolojiyle Akp'ye yönelmek, Hitler'den nefret edip Stalin'e yönelmek gibidir.

      12 yıldır ne olduğu alenen ortada olan, savaş çıkarmak için 11 eylül gibi sahte saldırı hesapları yapan bir hükümete destek veremem kusura bakmayın.

      Sil
    5. Bundan sonra basa gelecek parti yine cemat gudumlu olacaksa, ve AKP cemaat ile ipleri kopardigi icin desteklenmesi gerekiyorsa diye dusunuyorsaniz, boku yedik demektir! it ite, it kuyruguna diye bi laf var ya hani, cemaatle iplerini koparan AKp, ABD'nin gudumunden de mi siyrildi demektir?

      AKP-Cemaat iliskisindeki rest, aralarindaki cikar iliskinin bittigini ya da azaldigini gosterir bence. Cemaati bambasak bi gezegen olarak gorup de basibos is yaptigini dusunmek yanlis.

      Sil
    6. Sikko kime oy verelim peki ? Kusura bakma ama bu zamana kadar yazdıklarına baktığımızda en mantıklı parti ak parti. Cemaat daha büyük bir tehlike.

      Ayrıca kayıtlarda evet boş bir araziye füze yollarım diyor Fidan. Ama yine aynı kayıtlarda sınır güvenliğimizin tehlike altında olduğu da vurgulanmıyor mu? Tüm sınır çizgisindeki halkın tehdit altında olduğu vurgulanmıyor mu ?

      Evet ben de savaş karşıtıyım, suriye'ye savaşa da karşıyım ama yine aynı kayıt içerisinde haklı sebepler de yok mu ?

      Sil
    7. Bu yorum sıkıp atmış yazıyı helal kardeş
      akp ye oy vermiş biri olarak rte nın amarıkanın destegıyle geldıgını bılıyorum ama 2008 den berı amerıka akp yı devırmek ıcın elınden gelenı yapıyor ama bu türk milletinin nefretini kazanmadan yapmak ıstıyor..onun ıcın soz kozları cemattı sürdüler.ınandılar devıreceklerıne ama bu cahıl halk akpyı tuttu yerınde:)

      ben kıclıctarogluna kızmıyorum nıye 4 ay önce amerıkaya gıdıp temsılcıler meclısınde ıfade verdın dıye rte de verdı cunku ama erbakana olan rte ye olmaması için koyun postuna bürünmüş kurt mısalı olmalıydı rte

      amerıka bunu anlayamadı örnek vereyım mesela

      mısırda mursi nın devrılmesının nedenı turkıyede amerıkanın ölçüyü kacııp rte nın ıplerı koparmasıydı..
      3 sene daha vermeserdı mursıye tamamen ele alıcaktı mısırı ama abd ve batı bunu rte de nasıp ipi kacırdıgını gördüğü için hemen müdahale etti

      feto nın neden rte ye haın dedıgını şimdi anlayabıldınız mi?
      haın demesının nedenı budur işte abd ye artık ıtaat etmemesıdır artık

      sıkko sende artık sıyası konularda tatava yapma bı sıkım bılmıyorsun

      Sil
    8. Nazlı ılıczgın 4 bir taraf da ağzından kaçırdığı cümle..

      "Tayyıp erdogan aynı mursi gibi yönetiyor ülkeyi"
      bilinç altına dıkkat bunlar arka odalarda konuşulan konular

      Sil
    9. bence maykıl her daim eleştiren kisilere inanan bir liselidir.eleştiri yapan insan onun gözünde aydınlanmıs,sisteme karsı çıkan kahraman olmustur. mesela c.bale boktan oyuncudur her filmde aynı rol,mimikleri yapar ama güzelim türk halkı "off ne manyak oyuncu yaa kılo veriyoor" der maykılda iste o bale'nin ta kendisidir.

      Sil
    10. şu konuda beni bilgilendirin lütfen:

      cemaatin amerika çıkarlarıyla bir hareket ettiğini gösteren somut delil rica ediyorum.

      Sil
    11. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    12. http://turansesi.com/kose-yazisi/1858/akp-siyaseti-ve-ortadogu.html
      yazıyı fena halde destekleyen bir başka kaynak ironiye bak ki yazıyı okuduktan yarım saat sonra tamamen tesadüf üzerine ekşi de karşılaştım :D

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. ben hem müslüman hem de milliyetçi olarak,dindarım diye geçinen hiç bir cemaate veya partiye inanmamaktayım. en azından önyargılıyım. oturduğu yerden, hiçbir şey okumadan araştırmadan bunları savunan beyni sikişmiş yavşakların amına koyayım. içinde bulunduğumuz şu zamanda bir çok insan akp ye yüklenirken, daha büyük ve uzun süreli tehdit olan cemaat hakkında söz etmemekte. onlardan da kurtulmamız lazım. doğuşun dediği gibi; "bunların alayını sikeceksin."

      Sil
  5. Umarım insanların gözü açılır.

    YanıtlaSil
  6. Cemaat ve dış basının karşı saldırılarından tayyip'in ipinin çekildiği az çok anlaşılıyordu ama bu ''neo-osmanlı'' olayı yemmiş demek ki. Tek pozitif baktığım konu oydu o da kolpa çıktı desene.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. la niye hemen herşeye inanıyorsun olm.. sikko öyle dedi diye, "desene kolpa çıktı" kanısına nasıl vardın hay sikim yaa

      Sil
    2. Bu yazıyla ilgili değil abi zaten belli olan bişey sanki adam götünden uydurmuş gibi de davranma. Sikko boşlukları dolduran harika bir yazı yazmış çok iyi tespitlerle dolu...

      Sil
  7. taşşağını yediğim şu son sızdırılan tape hakkındaki görüşün nedir? suriye mevzusu

    YanıtlaSil
  8. durumumuz yoktu okuyamadık

    (reservd)

    YanıtlaSil
  9. abi saygılar yine döktürmüşsün ,

    YanıtlaSil
  10. Boş boş konuşmaya devam "sikko" akp yine koyunca "koyun" koyun" demeleriniz kesilir

    YanıtlaSil
  11. "Fuatavni her ne kadar bir cemaat tetikçisi de olsa verdiği bilgiler arasında benim için en değerli olanı şuydu: Erdoğan'ın danışmanları onu "halife" olduğuna inandırmıştı. Erdoğan'ın Ortadoğu ziyaretlerinde parayla kalabalık tutar, "Tayyip Erdoğan" yazılı pankartlar açtırır, hatta bazı ailelere para vererek çocuklarının isimlerini "Recep Tayyip" koymalarını sağlarlardı."

    Buna belgen var mı?
    Herşeye belgen var da...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne belgesi olacak amına koyım.. fuatavni birebir aynısını tweet olarak yazdı (fuatavninin tweetlerini hatmetmiş biri olarak söylüyorum bunu) maykılda "nasıl olsa doğrudur diye atladı..

      fuatavni'nin yazdığı şeylerde mutlaka doğru olan şeyler vardır ama "vur dedik öldürdü" misali mübalağlar da vardır, ki bence bahsettiğin olay bunlardan bir tanesi..

      Neden diyeceksin.. Arnavutluk'tan, Mısır'dan, Makedonya'dan üniversite okumaya gelen farklı farklı insanlarla konuştum her ne kadar içim cız etse de onlar gerçekten Erdoğan'ı bir ümit olarak görüyorlar.. Yani ortadoğu'da özellikle "one minute"den sonra bir Erdoğan sempatisi oluştu yani öyle oralarda parayla meydanlara adam yığıyor, pankart yaptırıyor, çocukların isimlerini parayla Recep Tayyip koyuyor olayları çok da akıl kârı değil..

      Ama fuatavni yazdıysa, maykıl da "nasılsa doğrudur" diyip arakladıysa doğrudur..

      Sil
    2. Vay anasını ya.

      Yazının oraya kadar olan kısmını okumanıza ve önünüze koyduğum 50 tane delile rağmen şu soruyu nasıl sorabiliyorsunuz? Yıllardan beri Yeni Osmanlıcılık pompalanıyor Akp'ye. Tüm bunlarla da gayet tutarlı Tayyip'in halife olduğuna/olacağına inanmış olması. O bilgiyi doğru kabul etme gerekçemin bu olduğunu gayet iyi biliyorsunuz ama maksat hata arayıp muhalefet etmek olsun, eyvallah. 5 ay öncesine kadar Fethullah'ın ve cemaatin ne olduğunu da kabul ettiremiyordum size maalesef.

      Sil
    3. Ne alakası var maykıl. Cemaate muhalefet etmeyi insanlar senden mi öğrenecek. mg forc'u ne kadar tanıyorsun ya da beni. Bu dünyada "-izm" ile biten onlarca ideoloji ve yüzlerce farklı din olmasına rağmen gerçekte yol sadece 2dir.

      Birincisi hakk, ikincisi batıl. Ben ömrüm boyunca hakk'ın yolunda olmaya gayret ettim ve bu hakk yolunun f.g. ile yürünmeyeceğinden adım gibi eminim. Sende kendince hakk bildiğini söyleyemeye çalışıyorsun ama bazen kantarın topuzunu kaçırıyorsun.

      FG çok tehlikeli bir adam. Devletin her kademesine resmen sızmış durumda. Ben bunu 17 aralık'tan önce fark ettiğim için ona hiçbir zaman "hoca efendi" demedim. Benim için hiçbir zaman bir hocaefendi olamadı. Öyle ki, çıkarları ortak olduğu için her türlü pisliklerine göz yumdular AKP'nin ta ki dershaneleri kapatma ve Hakan Fidan hamlesine kadar..

      Gerçi ben cemaatten niye bahsediyorum ya da sen konuyu cemaate niye getirdin amına koyım..

      fuatavni'nin başbakanın yanındaki biri olduğunu falan mı sanıyorsun. Öyle olsa 3. günde ceketinin iki yakasından tuttukları gibi atarlar. Başbakanın yanında her görüşten danışman ve ajan var. Korumalarının arasında çok sayıda ülkücü var. FG'nin onu kontrol altında tutmak için yanına yerleştirdiği bir sürü danışman sıfatlı ajan var. Bu insanlar gün gün başbakanın ne konuştuğunu, ne yapacağını fuatavni hesabını yönetene servis ediyor o da yazıyor. Ve yine çok büyük konuşuyorum tek kişi değil ve şahsi tahminim yurtdışından atılıyor o tivitler.

      Mevzubahis bunlar da değil çok daha ötesi var..

      Devletin en tepesindeki 4 isim Suriye'ye girmeyi planlıyor.. Konuşma sinyal kesicilerin olduğu odada yapılıyor ve dinleme yapılması İMKANSIZ. O konuşmanın kayda alınmasının tek ihtimali var o da o odadaki 4 kişiden birinin oraya üzerinde dinleme cihazı ile girmesi.

      Mantık çerçevesinde baktığın zaman Genelkurmay 2. başkanı olamaz. Davutoğlu olamaz. Neden diyeceksin.. Davutoğlu konuşmadan önce ve sonra odayı böcek olmamasına karşın 2 kez arattık bir şey bulamadık diyor.. O odayı dinleyen ya Hakan Fidan (%80) ya da soyadı sinirlioğlu olan dış işleri müsteşarı..

      İhtimal her ne olursa olsun bu rezilliktir rüsvalıktır.. Amına koyım tamam tayyip harbiden çalmış hırsız eyvallah ona ses çıkartıyorsunuz da bu kavgada "haklı" yok, "masum" yok.. AKP kazanırsa (düşük ihtimal) ırzımıza geçer FG kazanırsa amerika pozisyon değiştirip bizi öyle sikmeye devam eder..

      Ama bizde derman yok kaçacak delikte yok bize felah da yok..

      Kadir Topbaş'tan kurtulmak için sarıldığınız adam tescilli amerikan uşağı sarıgül..

      Biri götten sikiyor biri amdan ne farkediyor amına koyım..

      Sen bu sikilen fahişeyi yaraktan kurtaracak biri var mı onu söyle..

      Yok..

      En azından şuan..

      O zaman neyin tatavasını yapıyorsun(uz)..

      Sil
    4. -Hocam öncelikle seçim tahminlerinizi okudum ve hemen hemen sizle aynı düşünüyorum.Fark şu AKP seçimlerde İstanbul-Ankara-İzmir üçlüsünü tamamen kaybedecektir ama genel oy oranlarında yine önde çıkacaktır.

      -Erdoğan cemaate kafa tutarak kendi bacağına kurşun sıkmıştı ama bunu cemaat üstü destekçilerinden aldığı güvene ve sadece kendi ceketiyle alacağı %30 oyuna güvenerek yaptı.Aldığı bu darbelerle yarından başlayarak parti tüzüğünü değiştirir ve cumhurbaşkanlığı hayalinin rafa kaldırarak başta kalmaya devam eder.

      -Bu süreçte cemaatle bozulan arayı düzeltme girişimlerine girer.Cemaat buna sıcak bakar.Bunun iki nedeni var.Birincisi zaten Erdoğan'la devam eden halihazırda bi düzen var ikincisi Sarıgül halk önünde şu an için Erdoğan'a nazaran biraz sönük kalıyor.Çünkü Sarıgül halkın belli kesimine oynuyor ve Erdoğan'a nazaran daha başına buyruk biri.

      -Sarıgül ne alaka? Bence cemaat üstü kesimin B planı Sarıgül. CHP'ye geçmeden önceki Amerika gezisi vs. bunun en büyük göstergesi olduğu biliniyor.CHP yanlıları cemaatle işbirliğine kesinlikle inanmıyor ama bunun temelleri atıldı ve ilk katı da çıkıyorlar.

      -Ses kayıtlarına gelince...ama montaj ama değil ne olursa olsun gerçekten bunlar ortaya çıkabiliyorsa daha fazlası da çıkabilirdi ancak çıkarmadılar çünkü kendilerine aşırı derecede geriye atacak girişimlere girmek istemiyorlar.Tek dertleri ultimatomu verip tekrardan dize getirmeye çalışmak ve muhtemelen de gerçekleşecek ama bir yandan da B planının tek bir hareketle devreye girebilecek hale getirmek istiyorlar.

      -Özetle olay şu;cemaat denilen şey fazla büyütülecek bir şey değil ancak küçümsenmemeli de.O kadar şeyi ortaya bedduayla çıkarmadılar herhalde.Gülen'in de destek aldığı birileri var ve her şey o birileri tarafından döndürülüyor gerçek olan bu.

      Kötü günler ufukta belirmeye başladı çünkü kimsenin hesaba katmadığı bi Kırım sorunu var ve Amerika bundan oldukça rahatsız.Rusların Suriye ile olan planları da aşikar ve Amerika'dan bugüne kadar hep lpgye 20 liralık gaz alan bizimkiler bu sefer depoyu fulletmiş olacaklar ki Suriye'ye girme hesapları yapmaya başladılar.Savaş yakındır..

      Ve kurtarıcıya gelince..Evet şu an için kimsemiz yok ve olma ihtimalide yok ne yazık ki.Karşı tarafın içini deşmektense biraz çözüm arayışlarına girmek gerek diye düşünüyorum (Sence de öyle değil mi Sikko??)

      Yine bi dipnot senin için; Ben sana inanıyorum arkadaş aksini düşünenlere inanma ;)

      Sil
    5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    6. Maykıl ÜŞENME oku: O ülkelerde parayla o adamları tutmana gerek yok. Sıradan bir Türk olarak ben dahi Türkiye'denim deyince başbakan gibi ağırlandım. Bir seferinde Avusturyalı otelde tanıştığım arkadaşla beraber gezdim misal kendine gösterilen ilgiden rahatsız oluyorsun yanındaki garibi dışlıyorlar diye :) Bizzat şahidiyim Mısır'daki arkadaşlarımdan anneler vs. dahi Erdoğan'ı oğlu gibi seviyor...

      Yalnız bu kardeşliği "etki alanını" ortaklığı çok ciddi kampanyalarla engellemeye çalıştılar özellikle son 1,5 yılda. Bu son 1,5 yılda oralarda darbe rejimleri hortladı, darbe medyaları hortladı, hortlamadan önce de 1 yıl boyunca Erdoğan Müslüman Kardeşler cemaatine mensup diye yaydılar. “Erdoğan gerçekten MB cemaatinden mi?” diye sorduklarında ilk uyandım ve darbe zamanı da Erdoğan darbeye karşı söylemde bulununca bütün darbe medyası BİZ DEMİŞTİK ERDOĞAN MB CEMAATİNDEN, DÜŞMAN ERDOĞAN propagandası yaptılar... Şimdi neye inanacaklarını şaşırdılar bir yandan diktatör Erdoğan, katil Erdoğan pompası ulusal ve küresel basından kulaklarına çalınıyor bir taraftan da Yeni Kapı mitingi vs. görüntüleri sosyal medyada oradaki darbe karşıtlarından görünce gerçek mi bu diye soruyorlar...

      Fuatavni dediğin adam bana öyle geliyorki gerçek+karalama+kendi eylem planlarını ve işlerini ak parti organize etmiş gibi söyleyerek, saptırarak yazılar yazıyor. Bu en son çıkan MGK toplantısının nasıl manşet olduğunu görmüşsündür? Seçim ayarlı, kendi insanımızı vuracaktı savaşa girmek için diye manşet attılar. Halbuki seçimin s’si geçmiyordu üstelik “geç kaldık operasyon için bu adamlar (rus uzun menzil füzeleriyle) güçlenmeden önce yapacaktık” dedikleri, sebep çok el-kaide, türbe vs. sebep aramayın gerekirse ben “boş arsaya” füze attırırım dediği halde yazdılar bunu.
      Yazında da çok çelişkili yerler var. Madem ADAMLAR Erdoğan’ı vadesi dolduğu için götürecekler ve yerine yine kendi adamlarını misal KOÇ’la irtibatından övünen Sarıgül’ü, Ricciardone’nin dibiden ayrılmayan KK’yı veya herkimse getireceklerse sen ne diye bunu bile bile destekliyorsun? İşte biz buna partizanlık diyoruz.


      Neo-Osmanlı kavramına gelince Osmanlı lafını bu milletin ağzına alması asıl oyun. Bunu Davutoğlu biliyor bilmeseydi yuh olurdu ona. Suriye’de Mısır’da velhasıl bütün Ortadoğu’da nasıl ki bizim eğitim sistemimizde bir tek “Şerif Hüseyin” denen ismini arap dünyasında tarih profesörleri hariç kimsenin bilmediği Şeyh Said’ten farksız bir adamın üzerine Araplara sövmek telkin ediliyor ve tarih hocalarımız hep “Araplar hainler” diye öğrettiyse, onlara da OSMANLI sömürdü, geri bıraktı, hiç yatırım yapmadı, işi gücü askerlikti, varlığımızı çaldı bir şey vermedi, onun yüzünden ülkelerimiz geri kaldı diye OSMANLI tamamen negatif bir kavram olarak öğretildi. Ve tabi milliyetçi bir eğitim sistemi kurdu onlara İngilizler. Bu yüzden OSMANLI diyemezsin, nasıl ki bir Türk, atıyorum SUDAN İMPARATORluğunun sömürgesi olmak istemezse şu çağda aynısı orada da geçerli. Sınır genişletmek hikaye yani. Etki alanı adamların korktuğu. Bugün İngiltere’nin etki alanı bizim ÖCÜ dediğimiz Suudileri de kapsıyor… Bu etki alanı için adam İngilizken yapmacık selamun aleykümle konuşmasına başlıyor, koca prens suudi kıyafetleri giyip suudi dansı yapıyor.
      AK Parti üzerine kurduğun teorilerine geçmişte katılıyordum özellikle Gezi’den önce. Belli bir noktadan sonra Erdoğan’ın rotalarından çıktığı ve özüne döndüğü kanısındayım. Şu son MGK kaydı da Büyük Kürdistan sonrasında Büyük Ortadoğu hakkında aslen ne düşündükleri hakkında şüphelerimi de ortadan kaldırdı. Suriye sınırındaki PYD ve EL-Kaide(IŞİD)’in temizlenmesi toplantısını kastediyorum. Zaten devletin KALEKOL yapması, predatör tarzı uçaklara sahip olma arzusu, ankaları üretmesi bu tezi destekliyordu. Apo istediği kadar ben hükümeti kandırıyorum desin, barış savaştan iyidir. Barış varken niye yine savaşıyoruz diyecek kürtler çok olacaktır.

      Bir de o Irak petrollerine “anca hortum olacak Türkiye” diyorsun da o petrollerde Türkiye hortum dahi olmasın diye Kuzey Suriye’nin kaynadığını göremiyor musun?

      Sil
    7. Basit bi dipnot madem kanıt istiyorsun seçimlerden sonra BBC kanalında bile şunu duydum. ''This is Ottoman Slap'' ;)

      Sil
    8. Buradan yazılan cevaplarla ilgili mail gelmediği için farketmemişim gelen cevapları.

      Öncelikle, doğru şeyler yazıyor olsalar da şu küfürlü konuşan arkadaşlar; daha etkili ve güzel tümcelerle de söylemek istediğinizi anlatabilirsiniz, ciddi bir şey okurken bir anda küfürle karşılaşmak rahatsız edici oluyor.

      Michael: Sorumun cevabı gelmemiş? Yani ben para vererek pankart açtırılan, para verilerek çocuğunun adı RTE koyulan ailelerle ilgili belge istedim. Herkesten belge istemem, ben de belgeli konuşmam, içimden geçenleri yazarım, ama senin yazılarını okurken hep belgelerle vurgu yaptığın için bunun da belgesi vardır diye düşündüm, neyse yokmuş.

      Şimdi; seçimlerden sonra yine Gazze, Üsküp, Kosova, Saraybosna vs. yerlerdeki sevinç gösterileri de belediyenin bütçesinden mi finanse edildi yoksa halifelik gazı basan ingiliz petrol şirketleri tarafından mı organize edildi diye düşünelim?

      Sil
  12. Yazdığın her şey mantıklı reyiz ama Türkiye'nin bu kadar gelişmesine nasıl izin verdi bunlar? Madem amaç yine sömürmek neden sömürmek için Türkiye'nin güçlenmesini göze alıyorlar? Kafamızı karıştırdın, yine yandı devreler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hazine.gov.tr devletin nasil bir borc bataginda ve "sicak paraya" muhtac oldugunun en buyuk delilidir. Vergilerin yuksek miktari ve onca özellestirmeye ragmen sadece göz boyama amaciyla İMF bitirdi deniyor. Kimse yav he he de borclarimiz bittimi demiyor. İmf devede kulak asil problem cari acik ve borclanma. Ayriyetten özellestirilen sirketler cogunlukta yabanciya kazanc sagliyor. Bankaya koymuyormu desen e bankalar yabanci degil mi diye sorarlar...

      Sil
    2. Türkiye ekonomisi geçici bir yükseliş yakalasın diye yüksek faizli borçla tüketim ekonomisi inşa edildi, elde kalmış olan -üreten- tüm kurumlar satılarak yerlerine montaj sanayi getirildi ve tüm bu sanrıyı destekleyen sıcak para akışı kesintisiz devam etti ki bu gelen paranın üzerimizden faizle elde ettiği kâr inanılır gibi değildir, tüm bunların yanında finans kuruluşlarından ülkelere kadar herşeyi yönetenlerin etkin oldukları diğer alan olan uluslararası medyanın da bu sanrıyı ekonomik başarıymış gibi gösteren yayınları sayesinde bir ekonomik başarı varmış gibi yapıldı. Tarımdan teknolojiye hemen hemen her anlamda dışa bağımlı hale getirilen ülkeye sıcak para ve yabancı yatırım (FDI) kesildiğinde işte o zaman İslam uğruna ülke, halk feda etmenin, kolay manipüle edilebilir olmanın sonuçlarını yaşayacağız.

      Sil
  13. Reserved - ayrica arayi uzatma sikko ozletiyon kendini.

    YanıtlaSil
  14. Bence "Kısmen"doğru olan bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
  15. Az çok görüyoruz bunları Allah razı olsun. AKP manyağı değilim fakat yönetim için kadroları, tecrübeleri ve en önemlisi Halkı arkasına alabilecek bir lider olmamasından kaynaklı mecburen desteklemek zorundayım. AKP'nin karşısına 10 senede muhalif bir LİDER hazırlamayan güruh yüzünden bu çileye katlanmak zorundayız. Hamurunda sömürülmek var memleketimin süper güç olmak bizim neyimize. Hacı sen siyaseti es geç. Bok kadar karmaşık ve pis konu memleketimde siyaset. Genetik olarak oy vereceği partiyi savunanlar var (Biz sülalecek X partiliyiz gibi.). Fikir yapıları değişmeden siyasi görüşü değiştirmek kirli bedende elbise değiştirmeye benziyor. Derin çalışmak gerek. Hürmetler...

    YanıtlaSil
  16. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  17. Bir maşa gider bir maşa gelir.Türkiye Nato'dan çıkmadığı,tarım ve sanayi alanlarını Türk'leştirmediği,Türkçü devlet politikası gütmediği sürece Batı'nın sömürgesi altında yaşamaya mahkumdur.

    YanıtlaSil
  18. iyide aga bu tayyip in süresi neden doldu adam kendisinden istenilen herşeyi yapmadı mı

    YanıtlaSil
  19. bi sikim anlamadım. sadece iktidar muhalifi olarak yazıyorsun. ben parti tutmam öyle sevmem de zaten. ancak siyasete karısıyorsan sırf iktidarı kötülemek yerine bu zamana kadar en cok iktidarda kalan parti olan CHP ve sonrasında MHP'nin iktidardaki sürelerinde yediği bokları da ortaya dökeceksin ki blogunu okuyan kisilerin kafasında birseyler olacak veya iktidar oyunlarını daha net görecek. ayrıca ne kadar iktidarı cok tutmasam da çözüm süreci ile ilgili senin düşüncelerine hiç katılmıyorum. çözüm süreci bence yaptıkları en mantıklı işlerden biri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cehalet akıyor senden mehmet bana o zman diyarbakırdaki batmandaki tabelaların neden ibranice yazıldıgını göster amaç belli k.rdistanı kurup Türkiyeden koparmak büyük ortadogu projesi dedikleri ki eş başkanı sizin başbakanınız,sonrada koparılan parçaya israilin çöreklenmesidir hatayda ajanların cirit atması israilin o bölgede oglak düşürtme işlemi uygulaması halkı batıya göç ettirmesi hayvancılıgın tamamen o bölgede israile ait oldugunu biliyor musun israil öyle bi vaziyete gelmiş ki artvinde su debisi ölçüyorlar polise şikayete giden halk azarlanıyor sen aç tertemiz bi boptan başla sonra sikkoyu tamamen bitir sonra gel konuşalım.

      Sil
  20. Cemaatle Akp nin kavgası eğer ki danışıklı dövüş değil ise Erdoğan yakında gidici beyler. Ama bunlar bana bi kandırmacaymış gibi geliyor. Yakında belki erdoğansız belki Erdoğanlı bi akp ile kolkola bir cemaat görebilirsiniz. Olmadı muhalefetten herhangi bir partiyle de görebilirsiniz cemaati. O da olmadı siktir çekilmiş bir cemaat ve cemaat benzeri bir örgüt ile Türkiye den kafaladıkları herhangi bir parti liderini oynaşırken görebilirsiniz amk. Saymadığım ihtimal kalmadı galiba, biraz kafam iyi. Kolay gele

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ihtimalleri http://bit.ly/1ockowz de sıraladım, göz at istersen.

      Sil
    2. Genel olarak olmayacak şeyler değil ama Tayyib i gözünde çok büyütmüşsün. Tayyib in senin gözünde 'deli' izlenimi oluşturacak hareketleri de bilinçli ve planlı bir şekilde halka gayette güzel işleniyo. Yoksa senin o "deli" dediğin Erdoğan ı şu anki konumuna getirenler geri indirmesini de bilirler. Ha yok ben illa da Tayyib in 'deli' olduğunu düşünüyorum diyosan,genel seçimleri kazanan o deli kafasına göre çoook şeyler yapar(iflahımızı siker). Kafam bu günlerde biraz iyi, hadi kolay gele

      Sil
  21. Sikko süpersin sikko. Bekliyordum böyle bir şeyler. 2. bir kitap yazmayı düşünüyor musun?

    YanıtlaSil
  22. kızlar daşşagını yesin sikko :D

    YanıtlaSil
  23. neredeyse bir yıldır takip ediyorum
    senin yazılarından anladığım şey şu:"birileri bizi hep yönetecek, oyuna gelme"
    sen bunları sktr et de şu Galatasaray'ın deplasman fobisine bi çözümün var mı nedir amk.

    YanıtlaSil
  24. AKP ile cemaat arasındaki "kavga" konusuna da değinsen çok iyi olurdu ki ben senin bunun bir kavga olmadığını düşündüğünü biliyorum.

    Bana kalırsa bu gerilimin bir nedeni bdp'ye oy kazandırmaktır. Batı illerinde cemaat insanları bölgeye göre hangi parti güçlüyse o partiye oy istemekteler. Ancak doğu illerinde bdp'ye oy istediklerini duymaktayız. Bırak cemaati, CHP milletvekilleri dahi akapeye karşı bdp'ye oy dileniyorlar.

    Yerel seçimler bdp için hayati önemdedir. Zaten kendi devletlerini kurmak için tüm altyapıyı hazırladılar. Neden TBMM'ye milletvekili gönderme derdinde olsunlar ki. Önemli olan istedikleri tüm illerin yerel yönetimlerine sahip olabilmektedir.

    Son zamanlarını yaşayan akape ALTIN VURUŞ yapma derdindedir. Cemaat ise bugüne kadar akape ile ortaklaşa çalışmış, bütün adaletsizliklere, yolsuzluklara ortak olmuş, uyduruk bir dershane kavgasıyla ters dönmüştür (sözde). Bu kavga sayesinde milletin önünde cemaat bulaştığı bütün pisliklerden arınmakta, aklanmaktadı. Yani cemaatin işi bitmemiştir. Akape gidecek cemaat önümüzdeki yıllarda var olmaya devam edecek ve yine ülke yönetiminde söz sahibi olacaktır diye öngörüyorum.

    YanıtlaSil
  25. Zamanında cemaatin israille abd ile iş birliği yaptığını söyleyen sendin evet hala öyle ve cemaat dahil herkes bu adama karşı. Yaptığı ve yapmayı planladığı projeler de ortada. Benim anlamadığım olaya 'ülkesinin güvenliği tehlikede olmasına rağmen youtube da müzik dinleyemediği için isyan eden insan' gözüyle bakıp bakmamanız. Sevmek zorunda değiliz belki ama geldiğimiz konum bence azımsanacak düzeyde değil ki bu adam israile kafa tutmuş durumda onlar için çalışsa bile artık bu mümkün değil gibi. Şimdi desteklememiz gerekmez mi? Geldiği gibi sadece yeme üzerine iş yapanları da gördü bu ülke ama belki de belli bi güce ulaşana kadar alabildiği her desteği aldı şimdi de onlardan sıyrılıp ilerlemeyi hedefliyor gibi gözüküyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hacı, bu adam israile kafa tutmuş falan değildir. Kafa tutmuş gibi rol yapmıştır olay budur. İsraile kafa tutan adam israille ilişkileri kökten keser. Ama bu ne yaptı? One minute dedi ardından 40 yıllığına verimli arazinin işletmesini vermeye kalktı bir çok yeri israilli firmalara özelleştirme adı altında sattı. Ama daha da enteresanı, israil başbakanına " sayın perez one minute siz öldürmeyi iyi bilirsiniz....... bilmem ne......" dedi buraya kadar tamam diyelim sonra da kamera karşısına geçip " ben onu ne israil halkına ne de israil başbakanına demedim, onu moderatöre dedim" :) diyerek kendi lafını yedi. Yani sözün özü kardeş, kendini yalancı çıkaran ve iki yüzlülük yapan bir adamın israile kafa tutması yok bilmem ne yapması.. hikayedir.
      Sevgiler

      Sil
  26. sikko bir şey diyicem. şu yazında küfür olmasa ben bunu fetullahçı akrabama oku bak böyle şeyler var diye okutup düşünmeye giriş yaptırabilirim. biliyorum ki o fetullahçı akrabam aslında özünde iyi bir insan ama kandırılmaya müsait.
    yazılarını belge niteliğinde bulunduruyorum ve emeğinin kıymetinin farkındayım ama sormak istiyorum sana bu yazıları belli bir grubun okuması için mi yazıyorsun yoksa gerçekten insanlar anlasın, öğrensin diye mi ? eğer ikinci seçenek ise lütfen biraz anasını sikerim gibi küfürleri çıkar. cidden daha fazla insanın düşünmesini sağlamış lursan sevabı illana vardır be sikkocum.

    YanıtlaSil
  27. yan taraftaki tweetleri okudum,gerçekten çok daha fazla korku oluştu içimde.umarım yalnızca bi komplodan ibarettir.suriye uçağıyla ilgili ht den 11 eylül çakması olay ve suriye tapesi gerçekten söylediklerini çok mantıklı kılıyor.dua ediyorum inşallah yarın elini kolunu sallaya sallaya hareket edenlere bi cevap verilsin

    YanıtlaSil
  28. çoğu yazını okurken senden öğrendiğim bir şey var, şüphe duymak. Bu yazında da "zamanı dolan gider" demen ve yazıyı verdiğin tarih çok şüphe uyandırdı içinde.
    1-yazında bir çok boş kısım var. bu ibneler için erdoğan biçilmiş kaftan ise neden göndermek istesinler çok rahat medya yayınlarıyla uyuturlar insanları.
    2-gezi parkında penguen belgeseli veren daha sonrada çoğu göstericiyi hatta oraya giden herkesi vandal-terörist olarak gösteren cnn, cemaat işleri ortaya çıkınca neden her yayınında bizim işimiz halka doğruları söylemek diye akp'ye yüklenmeye başladı ?(cnn international dahil.)
    3- 1 mart tezkeresinde amerika'nın türkiye'de asker konuşlandırabilmesi için oylama yapıldı ve chp bunu çok sert bir şekilde reddetti ve tezkere meclisten geçmedi. 2010 yılında bu chp'nin başkanını "kaset" le devirdiler ve yerine kemal kılıçdaroğlu geçti.

    nasıl çıkıcaz bu işten ulan !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. blog açsan okurum lan, bu nasıl tespit amk.

      Sil
  29. O haritayı yapanlar bir şeyi unutmuş. Türkler Rusya ya rağmen Kırım ve Kafkasları,Yetmedi diğer güçlere rağmen, Kuzey Afrika ve Orta Doğuyu ele geçirise ortada ne Balkanları bırakır ne de İsrail'i.

    YanıtlaSil
  30. Bizim gibi eğitimsiz toplumlarda demokrasi büyük abilerin istediği şekilde işliyor ve işleyecektir. Özellikle biat kültüründen (fanatizmden) sıyrılamadığımız sürece insanlar sorgulamaya ihtiyaç duymayacaktır. Biat duygusu bize İslam'ın armağanıdır. Halk iktidarı sorgulama kapasitesi olmadığı için de iktidarlar zamanla (şu an ak partinin düştüğü durum) başı kesilmiş tavuk gibi kontrolsüzce hareket ediyor ve hata yapmaya başlıyorlar. Yani kontrol mekanizması çalışmıyor. Belli ki başbakan, bakanlar bürokratlar kontrolsüz iktidar koltuğunun baş döndürücü etkisiyle rüşvet ve avantaya (bilirsiniz paranın yüzü sıcaktır) teslim olmuşlar. Öte yandan cemaatle işbirliği yapılarak derin yapı yıpratıldı ve oluşan boşluğa eğitimli ve şişkin kadrosuyla cemaat yerleşmeye başladı. Cemaat elemanları devletin içine girdikçe iktidarın kirli işlerini gördü ve üzerine gitmek istedi ve işte bu noktada savaş başlamış oldu. Tahminimce ne Erdoğan cemaatin bu kadar tavizden sonra (ne istedilerse verdik) yolsuzlukların üzerine bu kadar gidebileceklerini tahmin etti ne de cemaat iktidar yapısının bu kadar yolsuzluğa saplandığını tahmin etti. Sonuç ortaya saçılan bir sürü kirli çamaşır ve pis koku. Peki ne olacak derseniz bilmiyorum ama artık şöyle bir kanıya vardım ki bizim gibi az gelişmiş demokrasilerde mevcut rejimi gözetecek gerektiğinde küçük ayarlar yapacak derin devlet yapılanmasına (emniyet sibobu) ihtiyaç var (üzgünüm). Görüyoruz ki seçilmiş iktidarlar çok fazla göz önünde bulundukları için büyük kararlar almakta zorlanıyor (sızdırılan dörtlü görüşme ve içeriği). Yapılan hatalar popüler oldukları için çok fazla yankılanıyor ve ortaya hazin bir tablo çıkıyor. Ben artık Erdoğan'ın veya Davutoğlu'nun bu rezillikten sonra nasıl yurt dışına çıkıp ne gibi temaslarda bulunacaklarını kime ne anlatacaklarını, onları kimin önemseyeceğini çok merak ediyorum; sıfır itibar. Son olarak tekrar söylüyorum bizim gibi az gelişmiş demokrasilerde MAALESEF bir gizli el şart görülüyor. Bu boşluğa doğru bir yapılanma oturtulmadığı sürece tüm iktidarlar bu tuzağa düşecektir.

    YanıtlaSil
  31. Lütfen okuyalım arkadaşlar http://www.basbakaninasahipcik.com/

    YanıtlaSil
  32. Bir gezicinin dikkatinden..

    Gezideydim..
    En büyük öfkemle, nefretimle, elimde taş sopa ile günlerce oradaydım.

    Milli Gemi Projesi (MİLGEM) kapsamında Türk özel sektörünün ürettiği ilk savaş gemisi HEYBELİADA törenle göreve başladı. 26 Eyl 2008 Milliyet

    Hala olduğu gibi; Orada olmak için binlerce haklı nedenim vardı.
    Bana göre iğrenç bir zihniyetin, tahammül edilemez haksızlıklarına, yalanlanlarına, talanlarına göz yumabileceğim tek bir gün kalmamıştı.

    Türkiye, TÜBİTAK'ın füze teknolojilerindeki çalışmalarıyla da savunma sanayi ülkeleri arasına adını yazdırdı. 21 Nis 2013 Sabah

    Bu Amerikan uşağı vatan haini yalancı balon müslümanlara haddini bildirmek, birinci vazifemizi yerine getirmek namus borcumuzdu artık.

    İlk yerli savunma uydusu RASAT, uzaya başarıyla fırlatılarak göreve başladı. 18 Ara 2012 CNNTURK

    Cumhuriyet tarihi boyunca ülkemiz üzerinde oynanmış en alçak oyundu AKP.

    Savunma Sanayi İcra Kurulu, Türkiye için büyük hayal olan yerli savaş uçağı için düğmeye bastı. 26 May 2013 Hürriyet

    Direniş tüm ihtişamı ile artık başlamıştı, yalnız değildik, durdurulamazdık, ne kadar da çoktuk! Türk basını her ne kadar görmezden gelse de tüm Avrupa Amerika basınında manşetteydik. Dünya bizi izliyordu; Libya'yı, Ukrayna'yı, Irak'ı, Suriye'yi izledikleri gibi.. Bizim de özgür olmamızı istiyordu Amerika. En çok bizimkini istiyordu..

    Bi sn?

    Neden öyle oldu ki? Amerika değil miydi bu adamları başımıza getiren? Onların uşağı değil miydi bunlar? Parçalanmayacak mıydı ülkemiz? Rejim düşmanıydı bunlar? Şeriat falan? BOP? Fettullah hoca? BDP ile gizli pazarlıklar?

    Bu işin matematiği çok basitti hani? Kendimizi hep şu basit matematikle haklı çıkarıyorduk; Amerika istiyorsa bizim için kötüdür, istemiyorsa iyidir. Hep haklıydık?

    Peki şimdi ne oldu da Amerika'nın istemediği bizim için kötü oldu? Düşmanımın düşmanı çıkarımı mı? Düşmanımın düşmanı olacaksa Fettullah Gülen bu ülke için iyi midir? Sahi ne yapıyor O Amerika'da?

    TÜBİTAK düğmeye bastı! Türk şahinleri milli yazılımla uçaçak! 9 Kas 2011

    ++++

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar cahilsin ki, keşke s.ktir olup Pakistan'a, Hindistan'a falan gitsen. Savunma sanayi ile ülkenin kalkındığını zannediyorsan oralara gidebilirsin. Zira oralarda da san çok ihtişamlı ve büyük görünen bu işler yapılıyor.

      Üstelik o bahsettiğin işler o kadar küçük ki, ancak senin o küçücük beynin için büyük sayılabilir. Sadece elindeki zayıf imkanlarla İTÜ'de bile helikopter yapılarak uçuruldu, küp uydu üretilip uzaya fırlatıldı ve daha çok şey için düğmeye basıldı. Fakat ne yazık ki ucuz teknoloji üretimleriyle ve düğmelere basmakla ülkeler kalkınmıyor.

      Sen ananın babanın cebine giren paraya bak, insanların refah seviyesine bak, çoluğunu çocuğunu askere göndermeye korkan analara babalara bak. Savaş çıkınca, inşallah şu dandik türk üretimi Hürkuş'a(http://www.youtube.com/watch?v=qeT-157QYy4) bindirirler seni de pata pata savaşmaya gönderirler. O zaman ülkenin geldiği durumu, olayların ciddiyetini anlarsın.

      Yolsuz oldular yetmedi, hırsız oldular yetmedi, katil oldular yetmedi, şimdi de hain oldular gene yetmedi. Sen ancak savaşı canlı canlı yaşayarak bazı şeyleri anlayabilirsin.

      Sil
    2. hürkuş pilot eğitim uçağı savaş uçağı değil

      Sil
  33. ++++


    İki gün önce yine bir tape; Genelkurmay başkanımızı dinliyorlar.. Çok hızlı okudun, anlayamamış olabilirsin "GENELKURMAY BAŞKANIMIZI".
    Ülkem üzerinde yine kirli karanlık eller büyük oyunlarını oynamaya başladılar. Kıbrıs Barış Harekatında KOCATEPE'yi yanlış istihbarat ile batıranlar da aynı ellerdi, Aselsan mühendislerimizi öldürenler de aynı eller.

    Kaddafi Amerikan dolarını tanımadı, petrol ihracatını altınla yapmak istediği için devrildi biliyorsundur heralde. İran'a uygulanan ticaret ambargosundan dolayı gizli kapaklı yürütülen ticari ilişkileri de "Yolsuzluk" diye izledik tüm televizyonlarda.

    İran Türkiye ile gizli ticaret anlaşmaları yapıyor 19 Ara 2013 Radikal

    Dört yanımız nükleer füzelerle doluyken ülkemin bunları caydırabilecek tek bir hava savunma sisteminin olmaması seni de üzmüyor mu? Bu sistemleri Amerika bize veriyor fakat yazılımına hakim değiliz, ve yine kumanda onlarda. Sana kendini ne kadar da savunmasız hissettiriyor değil mi? Recep Tayyip Erdoğan bu saçmalığa Hayır dedi. Türk mühendisleri ile birlikte geliştirilecek olması şartı ile bu sistemleri Çin'den almak istedi.

    ABD, Türkiye'nin füze savunma sistemi için Çin'i seçmesinden rahatsız. 29 eylül 2013 CNN

    Biliyorum kardeşim bu hükümetin büyük yanlışları oldu. Recep Tayyip Erdoğan gibi gerçekten büyük bir lider senin kürtajınla yeşilinle dininle sanatınla sanatçınla uğraştı. Keşke yapmasaydı. Keşke boşverseydi bunları da, ona düşman olmasaydık, bağrımıza bassaydık. O yapmadı, biz de yapmadık. Recep Tayyip Erdoğan için keşke "Onlar" olmasaydık. Bizi de anlasaydı sahip çıksaydı kollasaydı.. Çıkartamadık onun gibi bir dava adamı, onun gibi bir lider.

    Bak kardeşim..
    Recep Tayyip Erdoğan değişti.
    Artık Amerika'nın istemediği adam.. Ve yine aynı basit matematikle; Ülke için iyi şeyler yapmaya çalışan bir adam.
    Hazır bu kadar güçlüyken.. Bu kadar nefret doluyken.. bu kadar organizeyken.. Bırakalım inlerine girsin.. Bırakalım sonsuza kadar temizlesin bu kirli tezgahı ülkem üzerinden.
    Bunu yapabilecek başka bir insan evladı yok bu memlekette. Varsa da bugün iktidara gelse böyle organize olup güçlenmesi 20 sene alacak.

    Demem o ki; #başbakanınasahipçık Türkiye. O'na çok ihtiyacın var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir insan 7'sinde neyse, 70'indede odur güzel kardeşim. şimdi değişti, yok önceden abd uşağıydı şimdi halk kahramanı falan hikaye. herhangi bir kanıt, ipucu olmadığı gibi cemaat olaylarından sonra tayyip obamayla bir çok kere görüştü cemaat konusunda.bu mu abd'nin istemediği lider? tayyip değişmedi, cemaatte pis yüzünü bu sefer akpye gösterdi. karlı çıkan her zamanki gibi abd oldu. dünya lideri masanızdan uyanın artık. değil osmanlı olmak elimizdeki doğuyu tutarsak pkk sorununu çözersek asıl o zaman tayyibe veririm oyumu ama çok zor.

      Sil
  34. Tayyip Erdoğan sadece bir görüntüden ibarettir, bir hologramdır. Yeni nesil zübüktür, hatta son zübüktür. Cahildir, vizyonu yoktur, baskın, psikopat ve hırsız kimliği ile eline geçen fırsatları iyi değerlendiriyor. Yalnız kendi ailesini ve yakınlarını düşünüyor, etrafındaki CIA ajanlarının kuklası olduğunu biliyor, ama umursamıyor. Çok rahatlıkla yalan söyleyebiliyor ve meydanlarda salladıklarını ertesi gün inkar edebiliyor. Çapsız biri bence. Ama karizmatik mi, evet, öyle. Umut arayan insanlara sahte bir umut oldu. Türkiye'nin ona ihtiyacı yok. Türkiye ve halk kendi kendini kurtaracaktır, meraklanmayın. Türkiye onun sayesinde değil ona rağmen ilerlemektedir ve ilerlemeye devam edecektir. Artık yalnızca kedimize güvenmenin zamanı gelmiştir. CHP iyi bir muhalefet değildir ve olamaycaktır. Ama artık halk kendi gücünü tanımaya başlamıştır. Her iki grup için de söylüyorum bunu yani hem AKP karşıtları hem de AKP yanlıları kendi gücünü ve potansiyelini tanıyor, öğreniyor. AKP yanlıları verdiği oyun gücünü anladı. AKP karşıtları ise muhalefete değil kendi kendilerine güvenmeleri gerektiğini kavradı ve kendi azılı muhalefetini, mizah gücünü harekete geçirdi. İş adamlarımız artık iş yapmayı öğrenmeye başladı. Ulaşım ve inşaat sektörleri belli bir seviyeye geldi, artık yatırım yapmazsa elindeki makineleri kullanmazsa zarar edeceğini biliyor ve kullanacaktır da... Kimse merak etmesin ve korkmasın... Ülkede bir takım ilerlemeler olmuştur ve bunun bir nedeni kendimizsek bir nedeni de global gelişmelerdir. Üretimin kolaylaşması, dış ticaretin ve gemi taşımacılığının yaygınlaşması, ucuzlaması gibi bir çok faktör vardır. Transistör nasıl elektronik ve iletişim uygarlığı yarattıysa, step motor ve 3D yazıcılar ve üstün bilgisayar programları gibi gelişmeler de üretimi prototip ve kalıplama, arge gibi alanlarda geliştirmektedir. Ağır sanayininin ikinci dünya ülkelerine transferi, iş gücünün güneydoğu asya ülkelerine kaydırılması da üretimi ucuzlatan faktörlerdendir. Bütün bu gelişmeler hep birlikte değerlendirildiğinde Türkiye'nin belli bir aşamaya geldiğini kabul etmek zorunda kalırız. Bunun AKP ile ve onların hırsız zübük siyasileriyle bir alakası yoktur.

    YanıtlaSil
  35. Ya sabahtan sek votkaya başlıyorum( votka dediğin de grey goose değil elbet istanblue ahaha) sonra mal gibi böyle şeyleri ciddi ciddi okuyorum, gerçekten bi alkol problemim var; sonuç şu akp denen it sürüsünü gönderemediği için cemaat bu ergen sofralarına kadar inmiş büyük turp götüme girdi bari şurdan 1000(yazıylen bin) oy kaparık diye...

    YanıtlaSil
  36. yazının başında aha dedim sikkoyuda kaybettik ama sonda bi oh çektim amk. süper yazı olmuş gene puzzle çözer gibi çözmüşsün olayı.

    YanıtlaSil
  37. Sen sadece çok iyi kurgu yapan bir adamsın başka hiç bir şey değil... zaten yazıların arasında çelişkiler var. bilgilere ve laf ebeliğine boğarak inandırmaya çalışıyorsun... neyse allaha emanet dostlar. bunlara fazla inanmayın.

    YanıtlaSil
  38. desene kürdistan kurulacak. yorumlara bakıyorum da kimse bölünmeden falan bahsetmiyor. anca akp cemaat kavgasından söz etmişler. arkadaşlar gidişat hiç iyi değil. güneydoğu elden çıktı gibi bir şey oldu artık. şayet özerklik falan verilirse ortalık kan gölüne döner. ülke karışır. ki adım adım ona doğru gidiyoruz.

    YanıtlaSil
  39. Yanıtlar
    1. biz de bekleriz efenimm http://illuminikisler.blogspot.de/

      Sil
  40. ismail şinas; sana katılıyorum fakat bu kürtler ne zaman bagımsız bir ülke kurup yönetebilmişler ki?kendi içlerinde de bölünük zaten bunlar.bana kalırsa kürdistanı kursalar bile en fazla birkaç yıl ömürleri var .su an ortalık cok karısık ben kesin bir şey söyleyemiyorum,sikkonun her dedigine katılıyorum acıkcası.bilmiyorum önümüzdeki günler birçok şeyi gösterecek bize

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya zaten kürdistan maşa olarak kullanılacak. sen zannediyor musun ki kürtler yeni ülkelerinde mutlu mesut yaşayacak? amaç farklı. kürtler kimsenin umurunda değil. o bölge çok değerli bir bölge. şu an g.doğu'nun tamamında maalesef bdp 1.parti geliyor. yarın bir gün isteseler demokratik özerklik refarandumu yapabilirler. oldu ki özerklik verildi. bu sefer çerkezler lazlar boşnaklar zartlar zurtlar onlarda isteyecek. bu işin içinden ülke olarak çıkamayız. ak parti 12 yılda milleti birbirine düşürdü. 12 yıl önce kürtler bu kadar bağımsız değildiler. ayrılmayı düşünmüyorlardı. akp bu konuda kendisine verilen görevi layıkıyla yerine getirdi. ayrıca eğer suriye düşseydi. şu an akp cemaat kavgası olmayacaktı. suriye ayakta kalınca işler değişti. bop projesi de yattı. ya da şekil değiştirdi. başka projeler bizi bekliyor.

      Sil
    2. selahattini eyyübi var ya

      Sil
  41. cemaat kadar kafanıza tarak düşsün emi?

    YanıtlaSil
  42. Yazıyı kısmen doğru buldum...Yeni Osmanlı tezine katılmıyorum. Olsa olsa ilham alınan bir ülke olabiliriz. Komprador siyasetin ve onların gizli servislerinin bu türden komplo hipotez teorileri vardır. Piyasaya sürer ve bir süre izlerler, ne kadar izleyen ve inanan oldu gözlemlerler. Kar amaçlı çok uluslu şirketlerin devletleri izledikleri siyasi politikaları ile pazarlarda mallarını satmak için devletlerinin siyasetlerini yönlendirirler. Silahlı güçlerini bu yönde caydırıcı güç olarak kullanırlar. Bazı ülkeler hep pazardır onlar için. Aptal tüketici olarak görürler. Çıkarlar dünyasında yaşıyoruz. Av ve avcı mantığı devrededir. Osmanlının torunları kendi kültür ve yaşam biçimine sahip çıkmalıdır. Yabancı siyasetin baskısı ile davranışlarını ve iradesini teslim etmemelidir. Kendi birikmiş değerlerini yeni bir yaşam biçimi için gözden geçirmelidir. Kaliteli ve özgür bir yaşam için kendimizi ve tüm gelişmiş ve gelişmemiş yanlarımızı gözden geçirmeliyiz. Ülkenin özgürlük seviyesi sadece barış süreciyle değerlendirilmez. Kürtler başkaldırmasında aman ne olursa olsun anlayışı yanlıştır. Her alanda özgürlük gerekir. Teknolojik alan, tüm alt yapı da ki iyileştirmeler özgürlüğün genişletilmesi anlamına gelir. Cebimizdeki parayı çoğaltan bir yönetim anlayışını gözardı edemeyiz. Milli iradeyi hakim kılan bir yönetim anlayışını benimsemeliyiz. Bu iradenin; Temsil payı ne olursa olsun herkesin değerli olduğu, kutuplaşmanın çatışmaya dönüşmediği bir toplumun ve tüm kesimlerin mutluluğunu da hedef alan barışçıl bir yaşam biçimini her vatandaş olarak görev bilmemiz lazım. Bşkaları senin için planlar yapabilir. Başkaları senin için yeni haritalar çizebilir, İçinde olan hainler dışarda umut arayabilir onlarla işbirliği yapabilir. Bilmiyorsan herşeye inanırsın, kolayca yönlendirilirsin, manüple edildiğini anlamazssın. Manüple edilmiş bir ülkedeki yurttaşlar sokaklara çıkıp galeyana bile kolayca gelebilir. Başkalarının istediği şekilde onların çıkarları uğruna özgürlük hareketlerine destek veriyorum diye meydanlarda olabilir. Uyanıklık bilgiyle olur, Doğru bilgiye sahip olmak ise araştırma ve mantıkla olur.Nereye kadar özgürlük, nereye kadar baskı, bu konuda net fikirlerimiz olmalı, Demokrasi sözü elastakidir, Özgürlük kavramı geneldir, Ülkelere ve kültürlere göre değişir, Hangi derece, hangi özgürlük özneldir, Bir ülkedeki özgürlük bizde ters teper, Genel kabul görmüş evrensel özgürlükler haricinde olanların konspti yeniden çizilmelidir. PKK nın kürtlerin içinden çıkmış bir hareket olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Gizli servisler çok iyi çalışmış belli, Onların ve diğerleirnin istanbulu savşla ele geçirmeleri de gerekmiyor, Ekonominize hakim ve yönlendirdikleri oranda özgür değilsiniz. Kültürünüzü yönlendirip dejenere ediyorlarsa buna sessiz kalıyorsanız özgür olamazssınız. Benliğinizi, dolayısıyla milli iradenizi teslim etmiş olursunuz. Muhsin Yazıcıoğlu Türk İslam birliğini iktidara geldiğimizde kuracağız dedi, Biz iktidara geldiğimizde Amerikayı ve onun gibi düşünenleri tanımayacağız. dedi, Kısa bir sonra küt aşağı, Özal'da Türk İslam birliğini kuracaktı oda bilinmez bir şekilde gitti.Peki bu gereklimi? Bu liderler doğrumu düşünüyordu? Böyle bir idealleri vardı bu nedenlemi perdenin öbür tarafına gönderildiler! Bu soruları düşünmemiz gerekiyor...Bütün başarılar birlik ruhuyla ve çalışmayla gelir, Beynin uzuvları parkinson hastası gibi bir o yana kol başka yöne, ayak başka yöne olursa, hastayız demektir. Beynimizde problem var demektir. Mesela yayınlanan tapelerin hepsini bir lidere yüklersek hangi sonuç oluşur bu konuda fikrimiz nedir? Ülkeyle ne ilgisi var ilişkisini kurabildikmi? Gizli yürütülen olaylar var bu neyin habercisi? BU kodları nasıl okuyoruz? Gizli servisler ve içerdeki işbirlikçiler neyi amaçlıyor? Bu durumlar yeni osmanlıcılığın önlenmesi mi? Yoksa önlenemez bir trendin önlenmesi mi?

    YanıtlaSil
  43. Michael eskiden senin yazıların hep insanlara ben-merkezci olmayı bırakıp gerçeği görerek doğru yolda olmayı öğretirdi. Ama nedense bu aralar full siyasetten bahsediyorsun. Bu 50-60 senelik dünya hayatı o kadar da önemli değil, hele sonsuz ahiret hayatıyla karşılaştırıldığında neredeyse bir hiç. Dolayısıyla bizim buraya gönderiliş amacımız gerçek imana sahip olarak bunu diğer insanlara yaymaktır, ki onların da sonsuz hayatı kurtulsun. Bundan daha önemli bir mesele mi var?

    YanıtlaSil
  44. kardeş akp nin sonu geldi demişsin ama adamlar yine götürdü malı. bence bu sonucun tek iyi yanı cemaatin inini sikecek olmaları.
    bir istek:gözümü bozacak derecede uzun bir yazı yazmanı istiyorum

    YanıtlaSil
  45. Sikko bence bu dinlemeleri yapan değil servis eden cemaat . NSA dinlemiştir cemaat yoluyla da servis etmiştir . Zaten NSA yı senle öğrendik. Cemaatin de böyle olacağı şahsen içinde bulundugum icin böyle bir kaos bekliyordum 5 sene önce dersanede hocaların hiç çekinmeden konuştukları şeylerden daha o zamanlarda böyle şeylerin ülkenin başına geleceğini öngörmüştüm ve oldu da... bu yazı biraz abartılı ama şu recep tayyip isimleri para verme olayı felan .. para vermemiştir demiorum ulan orda adamlar acından ölüyor para vermişse vermiş ordaki insanlar için bir umut olmuş neden altında bit yeniği arıyorsun

    YanıtlaSil
  46. Dünya'da olan biten herşeye bakın,analiz edin sonuç olarak tek bir yola çıkıyor;SİYONİZM...

    Rahmetli Necmettin ERBAKAN'ın siyonizm ve tayyip ile ilgili videolarını izlerseniz/dinlerseniz dünya genelinde uygulanan stratejileri çok iyi anlarsınız.

    Öyle değilmi Michael??

    YanıtlaSil
  47. sikko daha once biri sana eskiden ateistti diodu ole bisi varmi bu 1 ve ülkücümüsün bu da 2 saygilar :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3 seneyi aşkın süredir sikkonun da yazılarını hatmeden her yazısını mutlaka sonuna kadar ve çoğunu birden fazla kez okumuş biri olarak söyliyim belki yorumu göremez ya da pas geçer..

      Sikko İslam ile ilgili yazdığı yazılarda ya da paragraflarda birden fazla kez daha önce ateist olduğundan ama Kuran'ı okuyunca bu dine ısınıp inandığından bahsetmiştir..

      Ülkücülük meselesi olarak kendim bir ülkücü olarak maykıl gibi kafası çalışan biriyle aynı gemide olmak mutluluk duyarım.. Kendisi benim gibi garadenizlidir dolayısıyla Milliyetçilik zaten genlerinde vardır.. 3 sene önce ilk yazılarından birinde birazda acemilikle kürtleri biraz aşağılayıp tepki almıştır.. (Mor ejderha desenli gömlek lilililili cümlesi gibi) pkk'ya ve onlara destek veren kürtlere karşı pek belli etmese de ben gibi kin doludur (aksini söylerse yalandır). Milliyetçi olduğunu yine birkaç yerde söylemiştir ama hiçbir yerde, yazdığı belki milyona yakın kelime içerisinde hiçbir yerde "Ülkücüyüm" dememiştir..

      Di mi lan maykıl..

      Sil
  48. http://www.presstv.ir/detail/2014/03/30/356582/erdogan-not-servile-enough-for-cia/

    YanıtlaSil
  49. Bu yazida diyor ki Erdogan CIA için yeterince köle ve korkak değilmis. Bu yüzden Suriye olayi CİA tarafından afişe edildi yazmis..;) Sikko bir ara oku istersen...

    YanıtlaSil
  50. By leaking Turkish leaders' false flag plots, the CIA is destabilizing Turkey and undermining Prime Minister Tayyip Erdogan, despite all his craven attitude to the West, an analyst writes for Press TV.

    In an article for Press TV website, Kevin Barrett, a professor of Islamic and Middle Eastern Studies, referred to an audio recording leaked on YouTube on March 27, which, according to USA Today, appears to reveal top Turkey officials plotting to fake an attack against their own country as an excuse to wage war on Syria.

    The audio is claimed to be a recording of Turkey's foreign minister, its intelligence chief and an undersecretary of foreign affairs discussing plans to stage attacks on Turkey from Syrian soil to justify waging a counterattack on Syria.

    “The false flag scandal is the latest crisis to rock Erdogan's government, which has been locked in a power struggle with CIA-backed cleric Fethullah Gulen. Turkish sources say Gulen's organization, which dominates the Turkish National Police, probably recorded and leaked the false-flag tape with CIA assistance.”

    YanıtlaSil
  51. Seçim tahminleri ile ilgili yazdığım yazıyı okuyan arkadaşlar vardı.. Hatay için Aynen şöyle yazmıştım 29 Mart gecesi;

    Hile hurda olmazsa CHP, olursa, ki bence olacak AKP. (Oylar yeniden sayılırsa şaşırmayın.)

    İddaa'da 1'den 2'ye 25 ganyan veriyordu keşke bir kaç kuruş atsaydım..

    Bu arada fuatavni'nin küçük şubesi olarak aldığım duyumları söyleyeyim.. Ankara'yı Mansur Yavaş almış durumda ama çok büyük dolaplar dönüyor.. Sandıktan Mansur Yavaş çıktı buna emin olabilirsiniz.. Eğer masabaşında CHP'yi zügmezlerse Ankara'ya güneş doğuyor..

    Gerisi Allah Kadir-i Mutlak (fuatavni özentisi)

    ehehehehe (maykılın özentisi)

    Hadi eyvallah.. (Bu da gerçek ben)

    YanıtlaSil
  52. hey maykıl müslüman olarak bize düşen sadece şu;
    insanın zahirine, islama olan hizmetine bakıp ona göre oy vermek.
    batını Allah bilir kimsenin kalbini yarıp bakamayız. ve unutma tüm planların üzerinde Allah'ın da bir planı vardır. bir yerde bir bakarsın kendi elleriyle yazdıkları planlar ters dönmüş ve kendi aleyhlerine olmuştur. birde seni çok fazla komplo teorileri okumaktan gerçekle kurguyu iyice birbirine karıştırmış görmekteyim. bence sen bi müddet dinlenmelisin. eğer sen ben o biz siz onlar dinimize yaşayarak sahip çıkarsak ne dine ne millete ne de devlete zarar gelir. gerçi bu yorumları okuduğundan da emin değilim ya. ben üstüme düşeni yapayım. ne demişler "tohum ek vermezse toprak utansın" selametle. seviyorum seni

    YanıtlaSil
  53. SARHOŞ MUHALEFET(OKUYUN SPONSORLU!)

    Ulan sarhoş ne ayak diyebilirsiniz. Şimdi efenim bizim muhalefetimiz oturduğu yerden kültürlenmiş bilgilenmiş sorgulayabilme kabiliyeti gelişmiş(sürekli miş li cümle kurmayı severim sonunda küfür patlatmak enfes oluyor ki bu yazdıklarımı dün gece grup seks yaşamış ve özgürleşmiş olduğuna inanan afet adlı kızımızın çatallaşmış sesinden dinliyormuş gibi yapın bakın nasıl oluyor) bakın oturarak bunları becermiş sadeceinternette dolaşarak öğrenmiş ve cehaletini yok etmiş kitlesel orospu çocuckları diyemeyeceğimden ki ben kibar biriyim sarhoş kelimesini kullandım. Akpye hırsız katil hain vesaire bilimum hakaretler sıralanırken halkın sandıkta cumshot yapması ki kıllı kısa bacaklı göbeğini kaşıyan dağdaki çoban cumshotu bu böyle sarımsı yıkayınca gitmeyen bişey yani acep nedendir. Efenim şundandır BİZ SARHOŞUZ. Evet bugün bu sefil blog yazarı ki gerçek bir soru sorulduğunda cevap veremez yeni osmanlı ve akp diye yazı yazıyor sebep amerika uşağıymış hemide belgeli;) ulan sikkofieldi skilmiş yap itilmiş kakılmış vardı aha sende sikilmiş ol be haco. süleyman demirel bülent ecevit ve bilimum chp ve sağ parti yoneticileri bu ülkede hameno himene hamenoda himenede hameno soohme diye şarkılar söylemedilerni MASON LOCALARINDA. ağzına dipçikle vurup keyfe gelince sesin incelene kadar bu işe devam edip ağzımdan salyalar akıtarak öfkemi boşalttığım ey sikilmiş kenan evren denen gavat darbede elalemi sikerken kimin uşağıydı. peki ya özal menderes inönü(tayyip inlerine girecekmiş şuan burda) hatta be hatta M.Kemalin siyasi hayatının özellikle son bölümü... bunların hepsi hatta amerikan uşağı( tükürüğünden talaş kokusu gelen cahil piçler gibi amerikan diyoruz o kuzey londra sermayedarları olacaktır bilginize) Ha sen halkı aşağılama sev. Özgürlüğü hem türbana hem miniye ver. içkileri yasaklama ama içki içip sataşana mühebbet veren adalet sistemini kur sen güneydoğuyu hiçe sayma lehçesiyle diliyle dalga geçme orospu çocukluğu yapma sen insanlara insan olduğun için değer ver dindar olmasan bile dine saygı duy ırkçı olma arka cebinde mezura taşıma. meydanlarda bağır sokaklarda değil sende iktidara gelirsin niye gelmiyesin. AMAAA hem aşalıyacağğım hem kinimi kusacağğım hem hiçe sayacağğım sike sike devlet benim fikkriyatımın temelinde olacak dersen akp seçmeni boğazına boşalır hemde o seçmen hani oy verirken Allahım kabul et diyecek kadar kandırılmış halkım işte onlar sana bunu yapar. SİZ GÜNEYDOĞUYU ŞEREFLİCE HİÇE SAYARSANIZ BİRİ ÇIKAR ŞEREFSİZCE ELE GEÇİRİR AMA ASIL ŞEREFSİZ HİÇE SAYARKEN BUNUN SONUNU DÜŞÜNMEYENLERDİR.YOK ONLAR OROSPU ÇOCUKLARIDIR ŞEREFSİZ DEĞİL. Türk filanda olamazlar bu orospu çocukları buna inanmayı reddediyorum lan... Sonrada ülke bölünüyor. Ulan SARHOŞ ülkeyi sen böldün. yırtık kondom mahsülü senin suçun evet evet sık kafana öl ne olur öl. Suçlu artık ne tayyip ne kılıçdarevladı ne bahçelidir efendiler. SUÇLU BİZİZ BİZ!!!!

    YanıtlaSil
  54. SARHOŞ MUHALEFET 2( SPONSORLU ADAM OLUN)

    Lan sercan senin ben biiip diye başlayıp küfredebilirsiniz. Kardeşim ne küfrediyon hele (gdoğu lehçesiyle) bi dinle. Şimdi diyorlar ki ülke borç batağında hatta sikilmiş oraya belge koymuş. Böyle olunca aaaa diye ağzı açılan var dur bi hele. güzel kardeşim benzin örneğiylen başlayalım benzin 2001 de 1.5 tl idi şimdi 6 ya gidecek ee benzine 4.5 lira zammı geldi.Yok böyle düşünen ya bilmediğindendir ki suçu yok öğrenir yada bilir görmek istemez sebebide 70 milyonun evladıdır o yüzden yapar. şimdi 2001 in 1.5 tl si ile 2014 ün aynı değil. 2001 de ki asgari maaşla şimdikinin aynı olmaması gibi. yani benzine zam tabiki geldi 2001 e göre elbette ki pahalı oldu ama şu var 4.5 tl daha pahalı olmadı. yüzdeüçyüz artmadı öyle birşey yok olamazda zaten. o 2001 borcuyla şimdiki arasında 3 kat görünüyor ya yüzdeüçyüz fark yok paranın değer değiştirmesininde etkisi çok ama çok büyüktür. Şimdi şöyle bir gerçekte var . BÜYÜMEYLE BORÇ DOĞRU ORANTILI DEĞİLDİR. amerikanın 123594569089082345098*981032850984326 tl borcu vardır. ama dünyanın en büyük ekonomisidir. Misal Fenerbahçe spor kulübü gider spk ya derki(gs köpeği kısaca) kardeş sermaye arttırımı yapacaaam. niye bilirmisin çünkü borçlanma ve kredi alabilme hakkı artacaktır. Bir ülkenin ekonomisi ise orta derecede zenginlerin güçlenme ve batma durumuna göre belirlenir. misal piyasadaki ilk değişiklik kobileri ve bu adamları etkiler. Neden mi çünkü hammade alımsatımından tutunda ikinci el alımsatımına kadar bu piyasayı ilk elden çevirenler onlardır. ecevit ülkeyi batırdığında trdeki tüm kobiler yok oldu ama gezi parkında eyleme yapan nasyonel sosyalist kardeşlerimizin çok sevdiği bi yiyecek olan koç yumurtası batmadı bile hatta dahada zenginleşti. Borç küçülmeyi göstermez aksine büyümeye yardımcı etkendir. gerçi iktisadı az çok bilen bu borç şu kadardı vatanı sattık diye bilinçlenmiş ve sorgulamış kültürlü sarhoşlara cevap dahi vermezde neyse. tayyip neyi yanlış yapmıştır.Tabi ki çok şeyi misal araba üretme imkanı varken üretmemiştir. bor madenleri ile ilgili anlaşmayı feshedebilme şansına o meşhur tezkere çıkmadığında erişebilmiştir lakin yapamamıştır. AR GE konusunda yeterli devlet kurumu çalışması olmamıştır. tübitak dünyaya açılan bir bilim meskeni olamamıştır. Havayollarından tutun telekominikasyona kadar olan bu özelleştirme silsilesi için nerdeyse belli bir istihdam kitlesinin kaderini belirleyecek sosyal çalışma politikasını becerememişlerdir ki hatta dahada beter etmişlerdir. MEMURLARA FUL ZULÜM devam etmiştir. ve bu hep devam edecektir. Banka sayısını arttırmış lakin bankaların enflasyon oranına etkisini dengeleyecek bir yayılım politikası güdememiştir(gerçi henüz erken odea a ve ing bank yeni geldi) bankalardaki merkezi para toplama sistemini havuz sistemine çevirip şehirde dönen paranın şehir ekonomisine katkısını birtürlü becerememiştir(gerçi bunu bankada istemez ama zorlayacaksın halk için maharet budur) vs vs. ama bunlar konuşulmamış kürtaj gezi one minute vs gibi ülkenin ekonomik kaderine bir feto kadar etki edemeyen bu saçmalıklar konuşulmuştur. ve enson camiayla kavga patlak vermiştir ki bu çok hoş olmuştur. Neticede bu adam 46 puana yine ulaşmış başta biz olmak üzere tüm sarhoşlara boşalmıştır. PENGUEN HAKLIDIR LAKİN SİKİLEN AKP SEÇMENİ DEĞİL PENGUEN SEVERLERDİR SARHOŞLARDIR ELİTLERDİR ENTELLEKTÜELLERDİR KADIKÖYDÜR BEŞİKTAŞTIR KARŞIYAKADIR KONAKTIR MERSİNDİR ADANADIR . ÇÜNKÜ ONLARIN İSTEMEDİĞİ KAZANMIŞTIR.Evet tayyip tapelere göre hırsızdır ama halka göre kahramanmış. demekki neymiş biz muhaliflerin yeni öğrendiği şey mevzubahis akp seçmeniyse tape teferruattır. Alın size demokrasi... hiç sevmem o ayrı...

    YanıtlaSil
  55. Sikilmişe daha önce bu kadar sorunu anlatacağına gel çözüm önerelim herkes blogta fikir beyan etsin dedim adam tınlamadı bile. Çözüm deyince abd uşağı oluyoruz heralde. Kollektif olmaya sıcak bakmayan bir insan mı acaba kendisi belki kimbilir...

    YanıtlaSil
  56. Maykıl Allah rızası için şu batıdakiler doğuda ne olduğunun farkında değil BDP burda çok pis işler yapıyor polisinizle birlikte orda kendinizi yiyeceğinize ne olur Doğu tarafınında sizin topraklarınız olduğunu bilin. Devletin burdaki yokluğu çok ağır sonuçlar doğuracak yapmayın bunu.

    YanıtlaSil
  57. hocut, sanki siyaset bilimi kitaplarına biraz daha abanırsan hem fikirlerin hem de olayları kavrayış şeklin daha da değişecekmiş gibi hissediyorum. muhtemelen okumuşsundur da samuel huntington diye çok ünlü bir akademisyen var, öleli de oldu biraz. bu adam clash of civilizations? (medeniyetler çatışması?) isimli tezini ortaya attığında komünizm daha yeni çözülmüştü. sene daha 92-93. ve SSCB'nin çöküşü akademik çevrede "tarihin bitişi" (the end of the history) diye değerlendirilirken, bu adam kaldırıp durun lan, daha karpuz keseceez diyebiliyor.

    Clash of civilizations'da adam geleceğin dünyasını çok kutuplu olarak çiziyor. diyor ki, eski sovyet-abd çift kutubu bitti. şimdi daha çok kutuplu bir dünya düzeni geliyor. çünkü soğuk savaş ideoloji savaşıydı, komünizm ile liberal kapitalizm arasındaydı. ama şimdi ise daha sosyolojik, daha fazla kimlik üzerine kurulu bir dünya kuruluyor diyor. ve dünyayı da batı, ortodox, islam, latin amerika gibi kısımlara ayırıyor. http://en.wikipedia.org/wiki/File:Clash_of_Civilizations_map.png

    islam dünyasını anlatırken de türkiyeye geniş bir yer ayırıyor. başka bir çalışmasında ise türkiyeyi dengeli olmayan bir ülke olarak nitelendiriyor. çünkü yönetimi elinde bulunduranlar kemalist bir elit takımı o dönemde. hükümetler değişiyor ama bu bürokratik yapı hiç değişmiyor. huntington da diyor ki, bu iş böyle yürümez aga. ya kemalist olacaksınız, ya müslüman. ikisi bir arada olunca ters mıknatıslama yapıyor diyor. bu yüzden de kemalist yapının eninde sonunda daha islamcı bir yapıyla kırılacağını müjdeliyor!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. la şimdi tekrar gözden geçirdim de en baştaki cümlede şöyle demişim "hocut, sanki siyaset bilimi kitaplarına biraz daha abanırsan hem fikirlerin hem de olayları kavrayış şeklin daha da değişecekmiş gibi hissediyorum." şu anlamda söyledim, hani daha önce illuminati ile falan kafayı bozmuştuk ya, new world order deyip duruyorduk falan. bunların hepsinin dünya siyasetinde yeri var ve farklı farklı fikirlerle ifade ediliyor. yani bu konuyu akademik olarak incelemek gayet de mümkün. ama işte bunun dini ritüeller kısmı falan elbette akademik anlamda pek bir şey ifade etmiyor. sende de bir olgunlaşmışlık sezinliyorum bu anlamda. onun için söyledim bunları, bilmişlik taslamak için değil. çünkü ben de aynı süreçten geçiyorum şu dönem.

      geçen dönem tarih hocamla şöyle bir şey tartıştık. kadın rotschildin vakıfları hakkında araştırma yapıyormuş. dikkatimi çekti. sordum, hocam bu adamlar bu vakıfları kendi çıkarları için kullanıyor olabilirler mi acaba? diye. o zamana kadar söylediğim her şeyi beğenen, hepsini dikkatle beğenen kadın bu sorumu duyunca veryansın etti.

      işte dedi, tarih yüksek lisansına bu yüzden mümkün olduğunca siyasetten adam almıyoruz dedi falan. bunlar komplo teorileri, akademik hayatta yeri yok dedi. bir azımsamalar falan. dayanamadım, dedim ki hocam merak etmeyin. ben bu bölüme elektronik mühendisliğini bırakıp geldim. yani neyin bilim neyin dedikodu olduğunu az çok ayırt edebiliyorum. ama sosyal bilimler insan üzerine kurulu. insanın yapısı değişkendir. o yüzden de "ulan bu adam bu kadar vakfı sırf babasının hayrına mı açıyor ki?" diye sormanın hiç bir sakıncası yoktur.

      tabi ki de kadını ikna edemedim ama bu kadar basit bir sorudan benim komplo teorileriyle kafayı yemiş bir manyak olduğuma kanaat getirmesi de sinirimi bozdu. ulan dünyayı yöneten insanlar bu komploları yapacak kadar manyaksa benim suçum ne amk?

      bakın daha geçenlerde devletin önde gelenlerinin suriye konulu toplantıda yaptıkları konuşmalar sızdı. Allah aşkına, şimdi bu saatten sonra reyhanlı hakkında devletin verdiği bilgilere güvenmemek, komplo teoricisi manyaklık olarak adlandırılabilir mi? o kayıtları dinledikten sonra 11 eylül'e siz de farklı gözle bakmadınız mı? açık konuşayım, ben sikkonun burada yazdıklarından sonra bile çok fazla ikna olmamıştım. ama şimdi düşünüyorum da bizimkiler beceriksizlik etti, etmeselerdi belki ikinci bir reyhanlı faciası yaşayıp bunu esedin yaptığına inanacaktık.

      işin garibi ne biliyor musunuz, yani bu kadın tüm bu olana bitene halen komplo teorisi gözüyle mi bakıyor sizce? çıkan ses kayıtlarına falan? hayır. bu kadın şu anda hepsini pür dikkat dinlemiş, yazıklar olsun diyerek hayıflanıyor. sıkıntı burada zaten. tencerenin doğurduğuna inananlar, öldüğüne inanmıyor!

      Sil
    2. bakın gençler, ben demiyorum ki bırakın tüm akademik kitapları, kadir mısıroğlu okuyun.demiyorum ki halil inalcıkı okumayın. hayır. ben diyorum ki, elbette halil inalcıkı okuyun osmanlı tarihi öğrenmek istiyorsanız ama şüpheci olun. siyaset kitapları, calculus kitabına benzemez. tarih kitapları da benzemez. içlerinde mutlaka yazarının algısını ve dünya görüşünü barındırır. hatta bazen, akademik dilden taviz vermemek adına yazar şüphelendiği bazı şeyleri dile getirmeyebilir o kitaplarda. ya da bazı bilgileri ana akım medyadan toparlayabilir vs. bu yüzden sorgulamak gerekir.

      size uluslararası ilişkilerde "komplo" sayılmayan bir teoriden bahsedeyim mi? mc donalds teorisi bunlardan birisidir mesela. demokrasi ve ekonomik bağlılık gibi nedenlerden ötürü savaş ihtimalinin azalmasıyla ilgili liberal bir bakış açısıdır. yani kısaca diyorlar ki iki ülkede mc donalds varsa o iki ülke asla savaşmaz. evet, komplo olmayan bir teori bu. uluslararası ilişkilerde en çok kabul gören iki akımdan birisidir liberalizm. bu teori de liberal bir teori işte. vay amk. ben buna inanmayıp "yahu hocam daha dün gürcistana saldırmadı mı rusya? daha dün ukraynaya saldırmadı mı bunlar? dediğim zaman ben komplo teorileriyle kafayı sıyırmış bir manyak olacağım öyle mi? veya buna inanmayıp, petro dolar döngüsünü inceleyince kafayı sıyırmış olacağım öyle mi? amerikan dolarını basan fed'in ortaklarının dünyadaki güçlerinin sürekli arttığını söyleyenleri azıcık dikkate alsam, benden akademisyen olmayacak öyle mi? hadi oradan! bakın burada paylaştım huntingtonın tezini. görüyorsunuz. sosyal bilimler, bizde matematik bilmeyen çocukların doldurulduğu bir bölüm olabilir. ama elin oğlu, asrın en büyük düşünürleri dedikleri adamları bu bölümlere yerleştiriyorlar ki geleceğin dünyasını şekillendirelim diye. onlar da basbayağı bir projenin taslağını, "teori" diye yutturuyorlar bize ve bizim derslerde "bakın adam 20 yıl öncesinden gayet isabetli bir tahminde bulunmuş" diye okutuluyor o tezler, kitaplar. ulan nasıl kıllanmazsınız bunun bilimsel bir tez değil de sosyo politik bir proje olduğundan?

      Sil
  58. şimdi senin yazdıklarınla ve fuatavninin yazdıklarıyla da birleştiriyorum. tuhaf bir sentez çıkıyor ortaya.

    -huntington post cold war (şekil olsun diye ingilizcesini yazdım) döneminde akp gibi bir hükümeti müjdeliyor.
    - akp ekonomik açıdan şanslı (ekonomi dibe vurmuş ve yabancı yatırımcının ağzını sulandırıyor) bir dönemde iktidara geliyor kurulduktan bir sene sonra.
    - gülen hareketi ve akp el ele kol kola yıllarca ülkeyi yönetiyorlar.
    - ab ile müzakereler hızlandırılıyor, hem de yıllar önce "boşuna uğraşmayın bizi almayacaklar. bunlar hristiyan kulübü" diyen bir adam tarafından.
    - ülke ortadoğuya açılmaya başlıyor.
    -davutoğlu gibi hırslı ve agresif bir adam ("hard power olmadan soft power olmaz" diyecek kadar) dış işlerine getiriliyor.
    - bir süre sonra mit gibi kritik bir kurumda ciddi şekilde yeniden yapılanma başlatılıyor. cemaatçiler tasfiye ediliyor. (17 aralıktan da, geziden de çok daha önce)
    - türkiye ortadoğuda daha saldırgan ve yer yer daha sert ve daha aktif bir üslup izlemeye başlıyor. (ırak, iran, suriye, mısır, libya gibi)

    gülen akp kavgası önceden tahmin edebildiğimiz bir şeydi. bu raddeye gelmesi biraz türkiyenin kaotik bir ülke olmasından kaynaklanıyor. ama geziden önce taa nisan mayıs aylarında mitteki tasfiyeleri duyduğumda söylemiştim bunların arası açılıyor diye. gazeteler de yazmış ama hükümetten yalanlama gelmişti. kimse de aksini beklememeliydi ama gülen hareketi daha en baştan itibaren ılımlı islam modeline göre şekillenmiş bir cemaattir. mevlana'nın ismini sık sık kullanırlar bu imajı güçlendirmek için. belki huntingtonın çizdiği "islam medeniyeti" projesi de buna göre şekillendirilmişti ve gülen hareketi bu yüzden abd için bu kadar kritikti.

    rte ise fatih olup güleni de akşemseddin olarak görmeyi reddetmiş olabilir. fuatavninin bahsettiği halifelik bu anlama geliyor olabilir.

    cemaat bunu elbette kabul edemezdi. cemaat soft power'dan yana. liberallerle bu kadar içli dışlı olmasının da sebebi bu olmalı. ama akp hard power'a yönelmek istedi. belki onların da el kaide ile bu kadar içli dışlı olmasının sebebi bu olabilir.

    dikkat edin, cemaat ve cemaatin sözcüleri avrupa ve abd'de hükümet üzerine baskı kurmak için sürekli olarak hükümetin el kaide bağlantısını ve bol bol da iran etkisini açığa vurdular. iran olayı cemaatçilerin bize anlattığı gibi gelişmemiş olabilir. ama hükümetin el kaide'ye bağlı gruplara destek sağladığını cemaatçilerden çok daha önce de duyuyorduk. tabi o zaman ne cemaatçiler, ne de diğer gazeteler bunu yazmıyordu ama abd medyası el nusra'ya ta o zamanlar dikkat çekmişti. işte o andan itibaren abd ve ab için esed ehven-i şer oldu. bizimkiler de "abd neden bu olanlara sessiz kaliyür?" diye timsah gözyaşı döküyorlardı.

    YanıtlaSil
  59. Bı sıkım anlamadım

    Sıkkoya herhalde bırılerı kıtabındakı gıbı "uzun hakkında yaz" demiş:)
    RTE amerıkayla işbirliği yaparak geldıgı kesın ama şu an onlara karşı bu net
    ortadopu polıtıkası tamamen ekonomık ve sunni mezhep bırlesımı için fazla tatavaya gerek yok

    YanıtlaSil
  60. Beyle sıkkoya sıyası konularda ınanmayın güvenmeyın
    Ya bilerek yazıyor yada bılmeden sıf yazmak ıcın yazıyor yada bırılerı "UZUN HAKKINDA YAZ" demiş.

    -Akp nin yolsuzluk yaptıgı kendı zengınını olusturdugu dogrudur.(bence bu gerekli idi tüsiadın karşısına dengeleyı bır unsur çıkarılmalıydı yoksa hükümetler tüsiadın agzının ıcınıe bakıcak her ıstedıgını yaptıracaklardı)

    -akp nın ortadogu polıtıkası tamamen ekonomık ve dınseldır..akp sunnı mezhebını sevıyor ve sunnı bır blok olusturmak ıstıyor..

    -Irak savasına gırmeden kuzey ırak da 200 kadar şirketimiz iş yapıyor hatta bazıları kuyulardan petrol cıkarıyor(cengız ınsaat gıbı ,erbıl havaalanını da bunlar yaptı)..ekonomık olarak sırketlerımız büyüyor..koçlar da kuzey ıraga kamp kurdu pastadan payımızı almalıyız tarafı önemli degıl yeterkı türkiye kazansın..Bedeli başımıza çuval geçirmek oldu gerçi ama bence değer

    -Türkiyede 77 mılyon ınsanın calıstıgının 3 de 1 ı enerjıne dışarıya gıdıyor carı açıkda bundan kaynaklanıyor..

    Şimdi diyeceğime iyi kulak verin düşünün

    Irak bölgesel kürt yönetimi merkez ırakla anlasamıyor sizce musul ve kerkük ü almanın zamanı gelmedımı?Özerk kürt bölgesı neden ırak gibi yapay bı devlete baglı olmak yerıne bızım gıbı güçlü bir ülkenın özerk bölgesı olmasın?Sizce bunu için batıyı karşımıza almaya değermi?

    bence değer

    Türkiyenın enerjı baska neye ıhtıyacı var?
    ı-phone kullanmasakda olur dostlar.avrupanın en büyük tarım ülkesiyiz..

    Eger rte bunu yaparsa megrı megrı degıl ben en büyük kürtüm dicem.

    ABD de 2 ay önce boru hattı sorunu üstüne açıklama;

    "Türkiye ırağın toprak btünlüğüne saygı göstermeli"

    Neçirvan barzanı(davutoglu ıle buluşmada)

    " türkiye gibi demokratik bir ülkede yaşayabilmek hayalımız"



    YanıtlaSil
  61. Gümrük birliği anlaşması hazıranda masaya yatırılacak
    gümrük birliği bilmeyen gitsin okusun araştırsın hangı amerıkan yandaşı ıktıdar bunu masaya yatırır resmen 3. dünya ükesiymişiz gibi anlaşma adamları pazarıyız artıkçısıyz resmen

    Partızanlık yapmaya gerek yok arkadaşlarım

    CHP lilerde AKP lilerde türkiyenın cebıne 1 kuruş sokanın elini ayagını öperim...

    YanıtlaSil
  62. aman güzel yavaş yürü,
    canım, cananım vay, vay,
    yoldaki taşa değersin,
    nedem güzelim vay, vay

    sen öyle bir güzelsin ki,
    canım, cananım vay, vay,
    dokuz kardaşa değersin,
    nedem güzelim vay, vay

    kaşın çatık yay gibidir,
    canım, cananım vay, vay,
    baldan tatlı pay gibidir,
    nedem güzelim vay, vay

    gece doğan ay gibidir,
    canım, cananım vay, vay,
    gündüz güneşe değersin,
    nedem güzelim vay, vay

    çobanoğlu'nun feryadı,
    canım, cananım vay, vay,
    senden almadı muradı,
    nedem güzelim vay, vay

    yerden kaldırma kanadı,
    canım, cananım vay, vay,
    gökteki kuşa değersin,
    canım, cananım vay, vay,

    yerden kaldırma kanadı,
    canım, cananım vay, vay,
    gökteki kuşa değersin,
    nedem güzelim vay, vay http://www.youtube.com/watch?v=mMChDrlzw5o

    YanıtlaSil
  63. Sadece gündemi takip edip, politikacıların söylediklerinden medet ummak insanın acizlik göstergesidir. Eğer yaşadığın çevreyi değiştirmeye çalışıp gerginlik yaratmaya çalışanlar oluyorsa, çaycının bile 3000 tl aldığı plazalara 19 yaşındaki herif sırf sikindirik parti kollarında başkan olduğu için işe alınıyorsa,
    BEN BÖYLE HERİFLERİN SIRTINDAN GEÇİNMEKTENSE ÖLMEYİ TERCİH EDERİM.
    Tabiki bu yazıdan sonra intahar emicem. Ama, sadece diploma alıp, maaşlı bi işe girip çalıştıktan sonra hanımkız biriyle evlenip ömrümü sürdürecek de değilim. Hepinize söylüyorum, kendi kitlenizi yaratın. hayali dünyadan çıkın, aklınızı sikimtrak mesleklere değil, üretme kabiliyeti olan mesleklere yönlendirin, ya da bu mesleklerin, yüce amaçlı kişilerin arasında yer bulun.
    2 lokma ekmek için şerefsiz heriflere minnet etmeyin.

    YanıtlaSil
  64. Yukarıdaki yazısında Sikkofield bombayı patlamış ve Yeni Osmanlının tarifini yapmış. Alıntı bombası şudur kaynatasızlar:

    "Özerk bir Kürt bölgesi ve bölgenin ABD tarafından sömürülmesini sağlayan, adeta bir "hortum" görevi gören amele bir Türkiye."

    Bölünmüş Amele bir Türkiye = Yeni Osmanlı

    YanıtlaSil
  65. Istihbarat içi e-posta ları nereden buldun sikko? ...

    YanıtlaSil
  66. hacı yeni osmanlı niye kötü yeaa biri mesaj yazsın yani yanıtlasın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dostum yeni osmanlı filan yok o sikilmşin gösterdiği gibi dolanan bir haritada yok. Faşist duygularına biraz din, birazda sosyalizm katabilmeyi başarmış gibi görünen bir adam sadece bu yazar. Muhalefet bilgisinin berbat olduğunu ve bu yazının neden 31 Mart değilde 29 Mart ta yazıldığını hiç düşündün mü? çünkü oy vereceksen onu etkilemeye çalışıyor. Önce PKK diyor. PKK hakkında neredeyse hiçbir sikim bilmez bu mal. 17 yılım güneydoğuda geçti bu sikilmiş oraları televizyonda gördüğünde kanal değiştirmiştir. Zannediyor ki Arrivals ve bunun gibi belgesellerden çaldığı bilgilerle ve birkaç update ile illuminati yazısı yazabiliyorsam PKK da yazarım siyasette yazarım öyle sanıyor.Öyle birşey yok. Bu sikilmiş ve bunun zihnini taşıyan oksimoronlar güneydoğuda zerre gram oy almayı başaramamış ya kemalist ya faşist partiler. Aklınca bu hamlesi senin onların bu durumunu haklı çıkarman için yapılmış bir yazı dahi olabilir. Kürt=PKK diyen bunun gibi beyni dumura uğramışları dinleyip bunları ciddiye alma kardeşim. Kendi başınada birşeyler öğrenir kitaplar okur siyasi partilerin tarihine bakar vs vs kendini bu konuda geliştirirsin. Bunun gibi elinde phillip morris cigarası birası takılıp illuminati mi ne sikimse onun hakkında dayayıp döşerken birayla cigaranın parasının onlara gittiğini unutacak kadar beynin dumura uğramaz. Sikilmiş gibi adamlarda ideoloji şudur ne işime gelirse. İdeaları bu. Haaa AKP denen o partiye oy verme tabi ki. ama sebeplerini sana ben anlatayım bu türkiye görmemiş adam değil...Yeni Osmanlı diye birşeyde yoktur. Bundan emin olasın. Osmanlının yenisi olamaz çünkü. OSMANLI TOPRAKLARINA ULAŞSAN BİLE O YENİ OSMANLI OLAMAZ KAVRAM KARMAŞASI VAR BURDA.

      Sil
  67. http://deyvidkeyn.blogspot.com.tr/2014/04/muhterem-cemaat-saflar-sklastralm.html

    YanıtlaSil
  68. Halife olduğuna inandırıldı diye yazmış fakat R.T.E o kadar saf bir başbakan değil. Akıllı bir başbakan. Yani halifeliğe inandırıldığını sanmıyorum.

    YanıtlaSil
  69. Arkadaş yine 10 doğrunun arasına 1 tane yanlış serpmiş ve önümüze koymuş.. Siikofield amca, söylediklerin bizim 3 sene önce düşündüğümüz şeyler, yazdıklarının hemen hemen hepsi yanlış.. Sana göre sonuna kadar doğru onu biliyorum.. Sana yardımcı olayım 2 şeyin anlamını kendin araştır ve öğren, sonunda eminol mutlu olacaksın.. Çünkü gerçekleri anlayabileceksin.. Benim 3.5 senemi aldı :)
    1- Rabia işaretinin gerçek anlamı..
    2-TürkBirDEV..

    Herşey bunlarda saklı..

    Vesselam.. İpucu:Üstat Erbakan :) fazla da birşey demiyeyim.. :)

    YanıtlaSil
  70. Biraz daha somut şeylerden bahset artık. Tamam illu var dünyayı yönetmece felan felan. Ne yapmamız lazım? 2. soruya geçmenin vakti gelmedi mi sence de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://youtu.be/mA8Xd7vdmWs?t=4m12s

      lan pezevenk ne yapmamız lazımmış. onuda sen düşün. hep tarif bekleme. kendini dünyadan soyutlama. her yerde korkmadan doğruları savun. bu kadar basit.


      Sil
  71. Selam arkadaslar.
    Size cok onemli bisey soyleyeyim o zaman. Nefis ilk hz.ademe secde yap emrini aldiginda allah ona tapin dememistir ona yonel bana ibadet et demistir,ve cennetten Hz adem kovuldugunda cennetin ni kapisinda yazan su yaziyi hatirlayarak " laiheillalal muhammeden Resullah"yazisindaki o senden sonra ismi gelen kisinin yuzu suyu hurmetine beni affet demistir. Yani bir zamanlar allaha ibadet icin yoneltilmis insanlarin kiblesi olan zat bile ona yonelmistir. Zira canlarimizdan cok sevdigimiz o yuce insan bugun fg ve cemeat adi altinda turkiyede kalplerden silinmek istenmistir. Bunu ingiliz ajan arap yarimadasinda vahabilik adi altinda basarmistir. Bugun gidin medineye peygamberin kabrine acilan elleri polisler indirerek buraya neden dua ediyosun git kabede et derler. Oysaki bilmezlerki peygamberimiz su anki batil olmayan mursitlerin alimlerin rabita ettikleri kisi oldugunu ve mana aleminde onlarla hasirnesir olduklarini. Bugun turkiyedede yapilmak istenen o. Zira seriat tarikat ve tasavvuf zincirinden olusan bu olusum allahin rizasini kazanmanin en bilindik tek yoludur. Tarikat bedene allah dedirtmek tasavvuf ise mana anlaminda allahin kelaminin ciltlere sigmicak kadar dusunup yogurulmasidir. Simdi size soruyorum siz evinize yuksek gerilim hattindan direk bi tel cekebilirmisiniz? Ne olur eviniz yanar butun elektrik tesisatiniz patlar dimi? Iste allaha kavusabilme yoluda burdan gecer, zira hz. Musa allahi gormek istemis ve tek bir Zerre nuruna bile dayanamamistir. Tabi peygamberimizin allah katina cikmasida mana alemindede diyenlerde var. Yorumsuz . Zira kalbindeki amelihattan sonra kalbinin yikandigi zemzem masrabasinin allahi cennet cehennemi ve butun arsi dolasip feldikten sonrada sallandigida soylenir.iste bu yuzden E=mc2 formulu yani zamanda yolculuk formulene hem bir gonderme hemde kafayi siyiracak bir formul olarak gunumuze kadar gelmis bir formuldur. Yani isin kisasi sudur arkadaslar eger sen peygamberi devreden cikartirsan bu adamlarin yillardir yusuf yusuf eden bi taraflari artik rahatlicaktir,ve seytanin cicuklari dunyaya hukmedecek biz goyimlerde onlara hizmet edecegimizin kanitidir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. akşam ne yediniz?

      Sil
    2. bu kafa yemek isi değil, kesin biseyler içilmiş.

      Sil
    3. ooo hakikat kitabevi ekolü. alırım bi maşraba .)

      Sil
  72. Ak parti su ana kadar ilahi kudretle turkiyeyi bu hake getirmis ce daha ilerisi icin ugrasan karizmatik bir liderdir. Ve siyasi olarak mudale ettigi veya etmedigi ulkeler olarak asla uzerine camur atilacak bir insan degildir. Tayyip ulke yonetiyo bakkal dukkani degil. Ve verdigi sert tepkilerin arkadasindada , bu oynanan oyunlarin arkadsindaki gucleri bilip ona gore devletin kararli durusunu sergileyecrgini gosteren bir durustur. Tutturdular bi otekilesme ulan metrobuse binip zincili kuyuya gectiginde sende ayni parayi veriyon bende , nedir bu otekilestik kalibi? Simdiye kadar aleviyiz demiyenler benim karsima gecip sunni mezhebimin yanlis oldugunu savunuyo birak utanmayi benim utanmam gerektigini bana anlatiyo, kisa bi hikaye gerceklik payi ne kadar bilinmez , chp den rahmetli deniz baykal menderesin yakasina yapisarak ozgurluk istiyorum demis. Mendereste koskoca tc basbakanin yakasina yapistin bundan daha buyuk ozgurlukmu olur demis. Turkiyeye sen gel sosyal medya adi altinda tc basbakanina kufret sonra niye kapattin amcaoglu benim sitemi diye avukatlarini gonder. Bizde bi laf vardir senin anana bacina sovseler iyimi diye. Eee tamamda bu anslarini bacilarini siktirtenlere bu laf soylenmezki. Kapatican , siktir git filtreleme ne sikimsr onu yap ole gel dicrn yavsaklara.

    YanıtlaSil
  73. Maalesef ki eski yazılarını referans göstererek yapay bir "Tutarlılık" şemsiyesine sığınan tetikçilerden olmuşsun ya da başından beri öyleydin.

    Bu tip yazılarınla ancak CHP-Gülenist-Kemalist-Gezici güruhun coşku adamı olursun artık. Sen de bir projeymişsin... Gündemle ilgili gündemin içinden ilk ciddi referansın FUATAVNİ olmuş. Bu kadarı bile yeter

    YanıtlaSil
  74. özellikle cin olmadan adam çarpma kısmıyla ilgili beynimin labirentlerine girmişsin. altına imzamı atarım.ekonomisiyle, nüfusuyla dünyada kapladığı alan %1 olan bir ülkenin, büyük güç olacağına inanmak saflıktır. hele de milli sanayisi ve teknolojisi olmadan. biz batılı gelişmiş ülkeler için, ucuz iş gücüne sahip, kendilerine ara malı ve tarım ürünü üretmekten başka onların ürettikleri için bir tüketim pazarı olmaktan başka bir şey değiliz. bu kafayla daha 1000 yıl öyle de kalırız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derdin kendindendir bilmiyorsun , derman yine sendedir gormuyorsun, butun dunya icine yerlestirilmos. Sen kendini hala kucuk birseymi zannediyorsun?
      Kendini assalamaktan vazgec zira karsindaki super guc ulkeler senin inancli halinde neler yaptigini iyi biliyolar. Tabiki yapabileceginide. Bilki bu yuzden bu darbeler senin ulkende oldu.

      Sil
    2. Anlatmak istediğimi tam olarak anlamamışsınız yada ben net ifade edemedim. Şu an, yani dünyanın sadece %1'ine denk gelen bir ülkeyken, gaza gelip, batıya kafa tuttuğumuzu yada osmanlının yeniden geri geldiğini düşünmek gerzekliktir diyorum. Dünyanın şu an ki en büyük ekonomilerinin (g8-veya 10lar grubu) tamamı sömürgeci geçmişe sahip olan ve/veya kısmen bunu sürdüren ülkelerdir. Bu bir tesadüf değildir. Yani bizim kafa tutmayı düşündüğümüz ülkeler, kültürel-sosyal-ekonomik-teknolojik yapılanmalarını bundan 100-150 yıl önce tamamlamıştır. Sömürgeci faaliyetleri ile kendilerine kültürel ve ekonomik bir hinterland yaratmış, buralardan elde ettikleri servetleri ile bugünkü konumlarını almışlardır, hala da bu hinterlandları vasıtasıyla ekonomik etkinliklerini sürdürüyorlar. Dünyada tüm dengeleri alt-üst edecek bir gelişme olmadığı sürecede başka bir ülkenin bu listeye girmesi imkansız değil ama imkansıza yakındır. Biz ülke olarak, son 50 yılda kendi ellerimizle hızla yok etmemize rağmen, halen doğal kaynaklar anlamında iyi sayılırız. Aslında ülke olarak iyi bir potansiyele sahibiz desek dahi şu anki kafa yapımız ile değil 2023'e, 2523'e kadar beklesek yinede bir adım ileri gidemeyiz. Demek istediğim, Türkiye Türklere rağmen gelişmiş ve güçlü bir ülke olamaz(burada türklüğü etnik manada kullanmadım). Senin istediğin kadar yer altı, yer üstü zenginliğin olsun, potansiyelin olsun, sonuçta onu işleyecek olan insandır. İnsanında mentalitesi bozuk olduğu sürece bir arpa boyu yol alınamaz.Bilmem anlatabildim mi?

      Sil
  75. Maykılım iyi güzel hoş yazmışsında boşa yazmışsın..

    Yaptığın sadece "Çalıyom ama çalışıyor" Argümanını savunan dalyaraklara "Çalıyor ama yeni osmanlıyı kurmak için" diye bir başka kendini avutma bahanesi vermişsin..

    Yarın herif bunları sikmeye başlasa"Sikiyor ama yeni osmanlı için" diyebilecek 0 Km pırıl pırıl beyinlenlere sahip bu insanların sonu gelmez..

    Daha dün bilal oğlanın vakfına gelen 99.999.990 milyon $ bağışı Bülent Arınç doğruladı..Be amına koduklarım türkiyede düzenlenen hangi yardım kampanyasında bu rakamın yarısından bir para toplanabildi? bilal oğlan ne sikim iş yapıyorki 100 Milyon $ bağış geliyor yurtdışından?

    Götüne don alamayıp ay sonunu zor getiren ama tayyipi "Cemaat iel savaşıyor" diye yücelten sik beyinli..Bu paralar ne işi diyoruz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o para araplardan gelen ülkedeki ekonomiyi canlandran merkez bnkasna konulup meblağsı bilinmediği için gezi olaylarnn ortaya çktığı(sebeplernden bri)paralardan bi kısmı ama şmdi sen nie böyle bi yolla yapılıo die akıl sır erdiremiosun şmdi dmi al sana kurtlar vadisi olaylar karşk birileri trkiyenn bölgede bu parababalarnn cirit atmaması içn destek sağlıo ve buda halkbankası üstünden yapılıo ve bşka birileride buna çıldırıo ve tam seçmler öncesi(nası denk geliosa işte tayypin oğlu şöyle yaptı böyle yaptı die montajlar çıkıo)işlem bilaln üstndenmi sağlanıo bilmiorum ama olayn türkiye tarhnde görülmemş bir soygun olarak lanse edilmesi tamamyle saçmalk ve yalan bna göre çnkü o kadar parayı sen nasıl dolandırıcan be adam (o kadar parayı sen naaptn sen :d)

      Sil
  76. Bilader tm güzel snde fena olmayan bi senaryo sunuyosun bize(sonuçta ne bilelim aq bu adamlar babamzn oğlumu)ama bu ergün dilerin yazıları çizdiği senaryo(illüminatiyse illüminati rockefellersa rockefeller)adam geniş anlamda çok güzel bi senaryo çizio.Bi kere ülkemizdeki medya patronlarınn bağlarını işte bu rotschildlerin ülkedeki başka ülkelerdeki(stratejik önemi olan)ortaklıkları fln sorosun finansmanını yaptığı ayaklanmalar baharlar fln hatta en son ukrayna fln eee bi bakıosun ulan ülkemizdeki olaylar fln öyle doğal devinmle oluşablecek olaylar fln deil abi kendmzi kandrmayalm tm bn gezi parkna hç gtmemş olablrm ama okuduum gördüğm kadaryla bilmiorm belki snde doğrularsn barnması yemesi içmesi öyle kendliinden sağlancak şeyler deil insanları olaya dahil edeblmek içndi yany bde masum bi ağaçtan böyle bu kadar büyük bi olaya...kesnlkle kurgulanmş bnce.Yany anlatmak istediim bu adam(ergün diler)''düşmanı'' çok net bna gösteriyor.Benm fkrime göre gezi olayı planlanmş bir darbe grişimiydi ee peki bnu kim yaptı müttefkmz olan can ciğer kuzu sarmamz amerika mı işte burda birçok kşide(bnde dahil)hat kopuo bzdeki olaylarn nerdeyse aynsı ukraynada oluo finansnı soros yapıo bzdeki gbi ünlüler ön planda ruslana fln(okanıda sewerm hani) eee snra bi bakıosun ukraynada hükümet gdio.Yani anlatmak istediim iş daha grift amerika diince tek bi kuvvet algılamamak lazm bnun bide fbı tarafı ulusalcı tarafı fln war ve bunlarn o ailelerle çıkarları çakışıo bkere bunlara abdymiş çinmş farketmez ama ulusal kesm tabi doğal olarak abd olsun istiyo şu an abd rusya türkiye iş birlii nasıl gerçekleşiyor ona bakmak lazm özellkle bu rusya ayağna mesela bu putin rusyadan bütün yahudi milyarderleri kovdu yahudi para babalarna savaş açtı ukrayna onlar içn çok önemli bir yer bi bakıosun ayaklanma.Abi şu anda 3. dünya savaşna hazrlıı yaşıoruz ve önmzde tek br düşman war bu da o bahsettğmz bahsettiin dünyadaki en zengin 400 şrketn 385 inin sahibi olan dünyadaki tüm insanları köleleştemek isteyen bağımlı hale getrmeye çalşan her yönden parasal sağlıksal! eğitmin içni boşalttran bu güç ing kraliyet ailesnn başnı çektii firavunsal luciferyanist bu güç ve bnun uzantıları(bnden daha ii bilrsn)abi bunlar osmanlıyı yıktılar ve ondan snra savaşla bitiremiyeceiini anlayp akvaryumda suyu çeklmş çırpınan bir balk gbi brakmak istedler(ne demek istediimi anlamşsndr)ve geldiimz noktada tarhnden tamamyle kopmuş(dil sorunundan bahsediorum)böyle bi sterilleşmş(din anlamnda) bu haim naumun oğlu olan koçun taa o zamndan ülkeyi elnde tutabilmesi içn olağanüstü zengnleştrlp ulaşlamaz dercede güçlü yaplp içerdeki yapnn başı konumu verlmş gne koçun üvey oğlu olan aydın doğana medya teslm edlmş lozanın hala bi zfer olduğnu sandrp aslnda ağır bir mağlubitey olduğunu ve bazı maddelernn hala açıklanmadığı türbanlı kızlarn üniye gremedği(yany özgürlüklern sıfr olduu)bir ülke ve bgünün türkiyesne gelioruz.Abi savaş bunlarla düşman bu bu boğazdaki yalılarnda oturanlarla ve inan çoğunn rotschildlerle alakası bağı vs war ve bunlar gerçekten ülkede lobi drumnda birçok bnka bunlarn mesela işbankasnn hala bi kısım geliri ing kraliyet ailesne gdiyor

    YanıtlaSil
  77. neden çnkü bunlar kurmş aynı şeklde türkiye cumhuriyet(cumhuriyeti deil)merkez bnkasnnda bir kısm geliri buraya gdiyor abi ülke bunlarla savaşmaya başladı hemde cddi anlamda cemaatla bunlarn(doğan grubuyla)yaknlaşması bu kadar olmıycak ideolojnn aynı kafada bluşması ne ayak abi cemaatn ne bok olduunu ta nurettn verenden itibaren biliorum ama tayyp cemaati kullandı(bilerek ya da bilmeyerek)ve elini taşn altna koydu meydan okudu hmde böylesi bi güce ardndan ne oldu herkez ağz birlii yapp erdoğana saldrdı neden çnkü cia den emir geldi abi artk bu adam çok oldu die yıllardr sorunsuz ilerlettiimz ılımlı islam binevi new age dini projemzi bu adam baltalayablr çnkü bze yamuk yamuk dawranyo die.Sonuç olarak senn söylediin şeye bakarsak bunlarn hepsi gerçekleşmemesi planlanmş(gezi dahil)sadece türkiye bir düşmanla sawaşıyor algısını yayp insanları bu şeklde yönlendrdkten snra bu yeni osmanıcılık planına(tm olarak bilmiorum)uymalarnı sağlamak amacyla yapldı diorsan ya da gezi olayı gayet masum ve haklı bir dreniş olarak başlamş ve hç bir dış mihrak provakatörlük yapmamş.(cnn international dahil)diorsan ve bu adam imf ye borcu kapatp 1854 te ilk dış borcu aldıımız günden beri ilk defa dışa bağmlılığmızı bitrmşken(bu arada bn senn dediin gbi özelleştrlmş yada ülke peşkeş çeklmş olayına o kadar inanmıyorum abi tmm dış ülkelere dış borç warda ekonomi hacmne göre bakmalsn önceki senelere göre daha fazla ama ekonomi hacmi katkat daha fazla)Sen hala amerikanın uşağı aa bak partsnden çıktığı necmettn erbakan bile neler söylüo fln diosan işte ilk seçldiinde yahudilerle şöyle şöyle fotoları war bak alın bak şurda bop eşbaşkanym şurda eşbaşkanym fln dio diosan bnde sna o bopun arap baharı ve dewamndaki olmuş yada olacak bütün ayaklanmalarla ülkelern devrlmesi olduunu türkiye olmasa daha da fena olacaını şevki yılmazn bile(eski refah partili)bop içerden yıkıldı türkiye olmasaydı dahada kötü olacaktı derken(necmettn erbakann sağ kolu)sen hala bunları söylüyorsan 1 sene önce ulusalcılığa kaymş bir kardeşn olarak daha objektf olmalsn diorum abi en azndan bi ergün diler oku fatih tezcan dnle çok acaip adamlar snra onlarn dedklerne bi bakp yalanla abi .tabi herhangi bi mantk çerçevesnde yalanlayablrsenNOT:Hacı iisn hoşsunda siyasete grince pek olmuo be neyse öptüm kaynatamnda sana selamı war:d haaa bu arada al buda şefki yılmazn konuşması https://www.youtube.com/watch?v=0Fu49EFUfQ8 çokta dindar saylmam ama -_-

    YanıtlaSil
  78. Da dostum Erdoğan'ı deliğe süpüreceklerse niye Buyuk Osmanlı Projesi var? Çünkü Erdoğan'ın alternatifi bi adam elerinde gozukmuyor.

    YanıtlaSil
  79. http://deyvidkeyn.blogspot.com.tr/2014/04/alp-ertunga-gitti-mi-sorvayvr-bitti-mi.html

    bi okuyun hele.

    YanıtlaSil
  80. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  81. sikko yeni osmanlı olan büyük bir türkiye projesi yem mi ? yoksa amaçlanmış bir şey mi ? biliyosun david rockefellerın bir sözü var gelecekte ülke sayısı 1000'i aşacaktır diye ve BOP haritasında ortadoğudaki ülkelerin sayısının arttığını görüyoruz.sorum şu hangi projeyi gerçekleştirmeye çalışıyorlar bop mu yeni osmanlı olan büyük bir türkiye mi ?

    YanıtlaSil
  82. hacı bir şey soracam piyon hikayenin sonunda neden lawrenceyi çok seviyorum dedin lan? Ne alaka ben anlamadım birisi açıklasın şunu aminakoyim.

    YanıtlaSil
  83. daha fazla yazı yaz panpa sürekli bakıyorum hiç yeni yazı yok amk, başka blog da bilmiyoz ki mecbur burayı okuyoz.

    YanıtlaSil
  84. sikko be valla yazıyı görür görmez aklıma biri geldi,banu avar.biliyosundur mutlaka bu konulara çok eğilir,bir sürü kitabı var,şu amerikan dernekleri cıa'nin enstitüleri hepsini irdelemiş.onun bir kitabı var: hangi dünya düzeni? diye.ilk orda görmüştüm bu muhabbeti: stratfor,friedman,devasa türkiye haritaları,akp falan.ama konunun amacı önemliydi o da ortaya çıktı zaten amk.emperyalist pezevenklerin pazarına açılan petrol boruları ve burdan kazandığı sıcak parayla ülkeyi yöneten akp.ama baktık ki büyük biraderlerin planlar değişiyor asıl önemlisi de bundan sonrası be hacı.biliyoruz ki sarıgül ve diğerleri aynı bokun sarısı.peki çözüm ne olmalı hacı şu konuyu da bir irdeleyiver.adım adım da başkanlığa federasyona yürüyoruz,rte apo ya ne verecek cumhurbaşkanı seçilmek için?dikkat etmek lazım lan her zamankinden çok

    YanıtlaSil
  85. Açıkçası ben bu yazı için ne Akp yi savunacağım , nede ona tarihten nasibini almamış hala sikimsonik muhalefet partisi Chp yi. Ben kişisel görüşüm dışında hakkında bilgi edindiğim bir konu için yazıyorum. Oda sikko nun paylaştığı açık istihbarat sitesi olan Stratfor için yazıyorum. Gazetecilik bölümü okuyan birisi olarak yabancı haber sitelerini takip ediyorum. Stratfor da geçen sene tezimi hazırlarken İngiliz haber sitelerinden birinde görmüştüm ve incelemiştim yazılarının tamamını okumak için e-mailiniz gerekiyor bende vermiştim tabiki. Zamanla maillerimi kontrol ederken Türkiye hakkında yazılarına denk geldim ve okumaya başladım. Açıkçası Stratfor üzerinde durmak istiyorum çünkü Sikko'nunr kendi söylemiyle zaten her insanın kusursuz olması imkansızdır. Biz Sikko nun anlatımından ve burada gerçekten birşeylere dikkat çektiği için keyifle okuyoruz. Ancak bu Stratfor üzerine daha büyük bir yazı bekliyorduk. Diğer siyasi yorumları ve öngürülerini şahsi buluyorum.

    YanıtlaSil
  86. Sikko abd nin nevada çölünde yaptığı milenyum challenge tatbikatı hakkında bir bilgin var mi senaryosu Türkiye nin işgaline dayaniyor diye haberler okumustum. Bu tatbikat hakkında bilgilerinin varsa paylasirmisin orta doguda sira bize geliyor sanki durumlar onu gosteriyor hacı

    YanıtlaSil
  87. Sikko bu zamana kadar ki yazdığın en saçma yazı olmuş. Tayyip Erdoğan'ın Halifeliğe inandırılması veya inanması yazman yazının geri kalanının inandırıcılığını bitirmiş. Yok yani akıllı adamsın saftirik de değilsin. Nasıl bu tarz şeylere inanıyorsun anlayamıyorum.. Tamam anladık kitap çıkardın parayı vurdun kırdın geçtin :P Bloğa arada girip sikimsonik şeyler sallamaya başladın Google dan da para götürüyorsun tıklardan da ama çizgini bozmasaydın keşke be kardeşim. Yakışmamış sana.

    YanıtlaSil
  88. beyler geçen arkadaşlarla demlenirken kafa 1 milyon oldu.çok gaza geldim telefona sarıldım arayıp david rockefeller'e sövecektim ''lan amağa goduğum millet namusuyla çalışıp çabalıyor evine ekmek götürmek için sen onları sömürüyorsun , öldürüyorsun , hayallerini elinden alıyorsun ebeni sikecem olm '' diyecektim.fakat numarası bende yok.aranızda david'in numarası olan varsa yollasın lan içimde kaldı.gerçi götümden kan alabilirler ama neyse.ha bir de ben de avea'nı 500 dk 5000 sms 2 gb internetlik tarifesi var amarika'ya kaç kuruş yazar ağalar ?

    YanıtlaSil
  89. abdül hamit han = recep tayyip erdoğan
    ittahat ve terakki = itfeto ve cemaati

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. II.abdülhamid vatan haini değildi, kendisine toprak talebiyle defalarca gelen theodor herzl'i her defasında huzurundan kovmuştur.
      İlk önce araştır, sorgula sonra gel buraya yazı yaz.

      Sil
  90. Sikko kendine Milliyetçi ve Muhafazakar deyip AKP yi eleştirdiğini görüyorum . Bu metodu hep kullanıyorsun "bakın bende böyleyim ama yemeyiz bunu arkadaş " tadında . Ben dürüst ve objektifsem o halde söylediklerim doğrudur demek bi nevi , yapmaya çalıştığın . ama son zamanlarda yazdıkların çok desteksiz , birkaç yorum koparıp bakın işte manzara bu diyorsun .
    Spesifik bazı noktalara eleştiriler getireceğim
    -Parayla kalabalık toplattı diyorsun . Seçim akşamı 10 larca ülkede müslümanların rte ve akp kutlaması yapması hakkında ne düşünüyorsun ? Camilerde dualar okunması konusunda ? Bosna Hersek CB nın kendi seçimimiz gibi izliyoruz demesini ? Filistin sokaklarındaki destek için ne düşünüyorsun ?Hepimizin farkedebileceği bu gerçeklere rağmen Fuat Avni yi referans alıp işte kanıt diyorsun . Onu fetocu diye suçlayıp ardından böyle bi argumanı sunman seni belki yanlış yapmaz ama argümanını da güçlendirmez .
    -George Friedman CİA ajanı ok . Ama yazdıkları illa art niyetli ve hayata geçirilecek kötü planlar olmak zorunda değil . Nitekim gelecek 10 yıl adlı kitabında 100 yıl kitabındaki fikirlerden revizyona gitmek zorunda kaldı . Bence kibrinden ödün de vermiş oldu , geleceği ön göremedi bari on yılla ilgili yorum yapayım dedi . Bununla birlikte Türkiye ye biçilen bir rol ve yönlendirme olduğu konusunda aynı fikirdeyiim . Ama şeytanın fikri akla sokması ayrı bişey eylemi yapmak başka bir şey. türkiye nin biçilen rolden savrulmalarının karşılığı da Gezi olayları ve 17 aralık darbesi oldu zaten . Parayla sokağa çıkmayan kitleler yüzde 45 le karışılık verdi zaten .
    -Kırıma neden akp tepki veremiyor ? Verdi aslında ama çok güçlü bi tepki veremiyor . Davutoğlu stratejik derinliğinde Türkiye nin pek çok konuda aciz olduğunu kabul ediyor 2001 de zaten . Ki yegane silahımız diplomasi . Ama bu demek değildir ki Türkiye hep böyle olacak . Milli silah sanayisinin güçlenmesi seni biraz düşündürebilmeli bence. Evet ABD Türkiye yi Rusya ya karşı güçlü bi alternatif olarak ortaya çıkartmak istiyor . Ama bu türkiye nin sırf bu iş için kullanılan bi piyon olduğunu göstermez . Türkiye de çıkarları gereği herkesle kapışmak zorunda .
    -İran la ilişkilerin kötü gitmesi . Tek cümle İranın mezhepçi sorumsuzluğundan kaynaklanıyor . Yüzde 10 u temsil eden bi Despot u zorla iktidarta tutmaya çalışıyor mezhepsel kaygılarla .
    -BDP diyalogundan rahatsız oluşun . Burası çok vahim . 100 yıldır ulusalcı ordu medya entel ve para babaları kürtlerle ermenilerle alevilerle rumlarla normalleşmeden rahatsız oldular . Sende aynı geleneği devam ettiriyorsun , komplo teorileri korkusuyla Kürtlerin haklı taleplerini anlamaktan uzak kalıyorsun . Milliyetçi oluşun kürtleri ezmekten geçmediğini göremiyorsun . Ermenilere taziyeden korkuyorsunuz .Zaten Kürt deyince kafanda canlandırdığın şey istiklaldeki mor gömlekli tipler . .
    -Hamas la ilişkiler kötü değil iyi .
    -Terörist başı Barzani gerektiğinde ABD ye gerektiğinde Irak a diklenmekten geri durmuyor . babası ve dedesiyle yüzyıldır kendi halkının mücadelesini kovalıyorlar . Bugün de kazanımlarından vazgzeçmek istemiyor aç da kalmak istemiyor . Türkiyeyle birbirlerini Dayı diyorlar . Bunun neresi kötü ? Neresi yanlış ?

    YanıtlaSil
  91. la sikkocular benim bloğa da iki hit bıraksanıza len

    phprogramlama.blogspot.com

    YanıtlaSil
  92. sikko iç siyasete karışma dostum. sen yabancı sitelerdeki tespitleri, yorumunu katarak, üslubunla bize okut. biz seni böyle seviyoruz. yazdıkların yoruma açık konular birisini savunduğumdan demiyorum. yoksa hangimiz 'michael sikkofield okuduktan sonra sokağa hava almaya çıktı' olmadık ki

    YanıtlaSil
  93. Önceki yazılarının aksine kendinden emin bir yazı olmamış.

    YanıtlaSil
  94. AKP İLE CEMATİN KAVGASI SADCE İLLUMİNATİNİN MÜSLÜMAN ETKİ ALANINI ELE GEÇİRME SAVAŞIDIR. İŞBİRLİKCİLER AKPYI ICERDEN YIKAMAYINCA DISARDAN İSRAİL VE YUNAN ARACILIGIYLA ACIKCA ASKERİ OLRAK SALDRICAKLAR 2015 SONU.

    YanıtlaSil
  95. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  96. Sikkolar öncelikle her ülkenin sorunu vardır. sorunsuz bir ülke arıyorsan uzaya siktir git amına koyim bulursan bizide çağır...
    Neymiş efendim RTE 'yi indirmeliyiz. RTE kesinlikle gitmeli . ulan beynindeki hücreleri paslanmış sikik isteyip alamadığın var mı? evet ne alaka amına koyim diyosun biliyorum ama neyinden rahatsızsın ülkede de çıkıp gitmeli diyorsun.. hadi hepsini geçtim . O annene babana sor bakiyim ülke hangi durumdaydı evde 3 çeşit elbisesi vardı lan sikik. akp den sonrasına bakalım mı ? "Tesadüf" e bak ki alım gücü fırladı, maaşlar fırladı, ulan gelişmiş ülkelerde ilk derecelere bile giriyoruz amerikadan hızlı büyüdüğümüzü biliyor muydun nörönsuz göt lalesi ? aç da bak amına koyim amerikadan hızlı büyüyoruz şuan ekonomik olarak. neymiş kendi bilmemneyimizi üretemiyormuşuz neymiş petrol fiyatları ney oylee. sen bul evinin altında petrol beleşe ver orospu çocugu. finans bilir misin bilmem de alım gücü arttıkca bununla orantılı olarak fiyatlar artar. lisede sikik sikik konuşuluyor bunlar. akp nin 40 yararına degilde 10 zararına penis büyütücü kullanıyormuşcasına büyütüp göstermeniz yok mu bitiriyor beni. ülke saygınlık kazandı lan göt lalesi haberin yok belki ama 20 sene sonra ilk 5 de görürsen yarrak görmüş kedi gibi kalırsın sizede soktum ama hahaha şimdi gorusuruk sikikler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahahahahahaha amerikadan hızlı büyüyormuşuz ulan gerizekalı tabi ki daha hızlı büyümek zorundasın GELİŞMEKTE OLAN ÜLKEsin sen adamlar gelişmiş ülke. bi gelişmekte olan brezilyaya çine hindistana bak. hadi çin'e bakma hadi insafsızlık olur %600 küsür büyüyorlar. diğer ülkelere bak %300 büyüyorlar. onların büyüme hızıyla karşılaştırıcaksın kendini. anlayabilir misin tabi bilmiyorum 3 haneye ulaşabilen bir iq göremedim sende. cumhuriyet tarihi altına düşecek büyüme ortalamamız. bi de finans nedir bilmez misin yazmış. evet embesil evet 2023'te ilk 10'a yarak girersin

      Sil
    2. %300-600 büyüme nedir lan destekli salla onda 3 haneye ulaşan iq görmemiş olabilirsin ama ben de 3 haneli büyüme rakamı hiç görmedim anlaşılan senin iq da biraz sorunlu.

      Sil
    3. gsmh artış hızından bahsediyorum be

      Sil
  97. http://www.radikal.com.tr/turkiye/mitin_aracina_durduran_askeri_personele_muebbet_istendi-1190821

    hiçbirşeyin tesadüf olmadığını beynime kazıyan ve şu an baba acısını paylaşırken acısını hissettiğim sikko kardeşim
    buradaki 666 çok gözüme battı ve konunun kapanmayıp sürekli hararetlenmesi acaba bi mesaj mı var diye düşündürdü beni
    bu arada bu siktiğimin ismim neden kızıl çıkmış anlamadım amına koyum bildiğin kara sıfatsız biriyim kızıl ne amk

    YanıtlaSil
  98. bi konuş artık kardeşim be ....

    YanıtlaSil
  99. Seni okuyorum ama bu kez sıkkıp atmisin bide okadar kötü değil be nası bakarsan ole görürsün caktin köfte yi moruk

    YanıtlaSil
  100. Sikko niye hic yazmiyorsun? Sesini duyalim artik...

    YanıtlaSil
  101. dikkatli "gözlerin" keşfedebildiği tespit.

    öncelikle bunu tespit eden arkadaş nasıl tespit etti anlamak güç doğrusu. şarkıyı dinlerken "aa burada soma yazıyormuş" deyip sonra buralara yazdıysa bravo.

    soma-illüminati ilişkisine gelirsek, bence bir klibe dayanarak böyle bir ilişki söylemek güç ancak maden ocağındaki kazadaki "tesadüfler" acaba? sorusunu hep kafalarda tutuyor.

    işte o tesadüflerden bazıları:

    -köylülerin iddialarına göre birkaç haftadır bölgeye elektrik ve trafo kontrolü yaptıklarını iddia eden bazı kişiler geliyordu.

    -milletvekili ve madenci maaşı karşılaştırması yapan fotolar birkaç haftadır, sürekli sosyal medyada servis ediliyordu.

    -olaydan iki hafta önce mecliste kimse yokken chp milletvekilleri soma'da ki maden hakkında önerge veriyor ve önergeyi ak parti li vekiller görmeden hemen geri çekiyor. neden zonguldak kozlu değilde soma için soru önergesi ?

    -tam mesai değişimi esnasında, yani bütün çalışanlar aynı anda içerideyken yangın çıkıyor.

    -işçiler dışarı çıkarılırken bu seferde bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın çıkıyor. yangın kısa sürede söndürülüyor ama bir süre sonra daha şiddetli çıkıyor.

    -bir kaç saat geçmeden, ellerinde pankart olan bazı insanlar soma'da madencilerin göçük altında kaldığını yazan pankartlarla meydanlara fırlıyorlar.

    -soruşturma başlatılıyor ve hemen ardından cumhuriyet başsavcılığı sorumlu olan herkesin madende olduğu ve sorumlu tutulacak kişilerin öldüğünü bildiriyor.

    -mehmet baransu olaydan önce (1 mayıs'ta) sanki birilerine talimat verir gibi bir twit atıyor.

    -hüseyin gülerce'nin aylar öncesinden attığı twit ise "yok artık" dedirten cinseten.

    - akhisar savcılığı kaza saatini 13.15 olarak verirken maden ocağı yetkilileri 15.10 olarak verdi. hastahane kayıtlarına göre ise ilk kazazedeler 15.30'da geldi. yani kazanın 15.10'da olmuş olması mümkün değil. peki bu 2 saatlik fark neden?

    benim şahsi görüşüm, bu kazanın arkasında bir karanlık gücün olma ihtimali çok yüksek. tabi bu kadar olayın tesadüf olma ihtimali de var. bekleyip göreceğiz...

    edit: emre uslu'nun bu twiti de taşları yavaş yavaş yerine oturtuyor.

    YanıtlaSil
  102. Recep Tayyip Erdoğan’ın ses kaydı montaj mı yoksa gerçek mi?
    Montaj demek bir ses kaydından bazı bölümleri çıkarmak veya başka ses kaydı ile birleştirmek demektir. Bu bağlamda Recep Tayyip Erdoğan’ın ses tape’leri Ağrı

    Dağı kadar gerçektir. Hiç biri yalan değildir!

    Ancak !

    Gerçektir dediğimde bazılarının zil takıp oynamak istediğini görür gibiyim.

    Akparti iktidar olduktan sonra Türkiye’ye yapılan yatırımların 5%’inin bile halktan alınan vergilerle yapılamayacağını düşünen bir tane Allah'ın kulu oldu

    mu?

    Ey Türk Milleti, hiç düşündün mü söylesene?

    Bu ülke petrol ve doğalgaz çıkartamaz, satamaz
    bu ülke altın çıkaramaz ve üretemez
    bu ülke araba üretemez
    bu ülke elektronik ürün üretemez
    bu ülke elmas çıkaramaz ve üretemez
    bu ülke’nin turizmden başka pek bir dış geliri yoktur.

    Bu ülkeye giren mal, çıkan maldan çok daha fazladır. Buna rağmen, PETROL ÇIKARTIP SATAN SUUDİ ARABİSTANDAN doğalgaz satan RUSYA ve AZERBAYCANDAN
    Silah üretip satan Amerika, İngiltere ve İsrail’den Araba satan Avrupa ülkelerinden Elektronik satan GÜNEY KORE, JAPONYADAN Ucuz iş gücü satan Çin’den daha

    fazla yatırımı nasıl oluyor da TÜRKİYE YAPABİLİYOR?

    Krizler bütün ülkeleri sarsarken Türkiye nasıl oluyor da sarsılmıyor? Yatırımlar hiç durmuyor?

    Sağlık, Bilim, Eğitim, Askeri alanda gelişmeler yavaşlaması gerekirken aksine NEDEN HIZLANIYOR? Sosyal devlet olma yolunda TÜRKİYE NEDEN DÜNYADA EN HIZLI

    YÜKSELEN DEVLET OLABİLİYOR? ÜRETEMİYOR, SATAMIYOR, İTHALATI ÇOK BÜYÜK, İHRACATI DÜŞÜK, HESAP ORTADA! NERDEN GELİYOR BU PARALAR???

    Yasin El Kadı İngiltereden Türkiyeye neden geldi? Neden bu adam bir anda El Kaide yanlısı gibi gösterildi? Bu algıyla amaçlanan neydi? Erdoğan ile El Kadı

    arasındaki bağı neden El Kaide ile ilişkilendirilip ülke terörist devlet algısına itildi? Neden 7 Şubat Operasyonunda, neden Hakan Fidan indirilmek istendi?

    Merkez Bankasının mali kaynağı hakkında neden casusluk yapılmaya kalkışıldı? ve en önemlisi neden Halkbank? Halkbank operasyonunda kaçırılan o datalarda neye

    bakılmış olabilir? Bir banka neden bu kadar önemli? Gezi olaylarında neden defalarca sıcak para çekildi? Bütün bu soruları sormadan size anlatmak istediğimi

    anlatmam İMKANSIZDI.

    YanıtlaSil
  103. Devamı....

    Bu kadar sorudan sonra gelelim işin aslına;11 Eylül sonrasında ABD ve Uluslararası kuruluşlar bir çok arap iş adamını El-Kaide’ye yardım ve yataklık yapmakla suçladı. Bu iş adamları 2'ye ayrılıyordu.Birinci gurup Amerika ve İNGİLTERE’nin sözünden çıkmayan ve bu tehditlerden korkarak yelkenleri indiren ve bu 2 ülkeye teslim olup haklarındaki bütün suçlamaları düşüren arap şeyhleri. Bu guruptakilerin paraları New York ve İngiltere borsalarında işlem görmesi karşılığında bu guruptakilere dokunulmadı. 2. gurup ise suçlamaları kabul etmeyerek davalarla tek tek mücadele edip masumiyetini kanıtlayan samimi arap iş adamları. İşte bu iş adamlarından bir tanesi de Yasin El Kadı (üşenmeyin araştırın!) idi.Daha sonra 2. guruptaki bu iş adamları New York ve Londra borasındaki bütün paralarını ve diğer ülkelerde gizli yatırımlarını çekerek nakit olarak uçaklarla Türkiye’ye taşıdılar. Bu paraların çoğu kayıt dışı olarak $ halinde bir yerlerde gizlendi.Bu paraların bir kısmı ile Türkiye’de yatırımlar yapıldı.Arap iş adamlarının bu paraları Türkiye’ye taşıma sebebi Amerika ve İngiltereye olan nefretlerinin artması ve gelecekle ilgili büyük endişelere sahip olmalarıdır. Nede Yasin El Kadı ve ortakları Türkiye'ye gelmiştir? Üzerinde biraz araştırma yapsanız zaten sonucu bulursunuz. Anahtar kelime Yasin El Kadı'dır. 2. guruptaki Yasin El Kadı gibi iş adamları kayıt dışı olan bu paraları Erdoğan’a teslim ettiler! Erdoğan, yakın çevresini kullanarak bu paraları kullanana dek muhafaza etmek zorundaydı.Nitekim Merkez Bankası’nda bile casuslar kol geziyor, Türkiye’deki dolar miktarını öğrenmeye çalışıyorlardı. Hatırlarsanız Merkez Bankası’ndan bir kaç kişinin işine casusluk suçlaması ile son verilmişti.Bu suçlamalar bu casusların içerdeki para miktarını öğrenerek ABD’ye bildirmesinden müteşekkil idi. Bu yüzden paralar Merkez Bankasında bile güvende olamazdı. Sonra ülkemize büyük operasyon yapıldı. Nedir o operasyon HALKBANK OPERASYONU! Recep Tayyip Erdoğan ve ekibi hırsızlıkla suçlanırken HALKBANK'IN DATALARINA

    EL KOYULDU. 3-5 Kişinin dışında hiç kimse HALKBANK'a neden operasyon yapıldığını ve DATALARIN NEDEN ALINDIĞINI ANLAYAMADI!!! ANLAYAMAZDINIZ ÇÜNKÜ DIŞ İSTİHBARAT BU KADAR YÜKLÜ MİKTARDAKİ PARANIN HANGİ HESAPLARDA TUTULDUĞUNU BİLMEK VE PARALARI TÜRK DEVLETİNDEN KOPARMAK İSTİYORDU. AMAÇ TÜRKLERİN PARA İLE BULUŞMASINI ENGELLEMEKTİR. EĞER TÜRKLER PARA İLE BULUŞURSA TÜM DENGELER ALTÜST OLACAKTI! TÜM KORKULARI BU! VE İNSANLAR BİLMEDEN BUNA ALET OLDULAR!

    Bu paraların kullanımında, Reza Zerrab’ı kullanarak paranın bir kısmını İran ile olan ticarette eritiyor, bir kısmını Türkiye’deki yatırımlarda nakit olarak
    kullanıyor, kalan kısmı da yakınları ile beraber muhafaza ediyordu. Amaç belliydi. Ama birilerinin planında bu paralar hesaplanmamıştı! Türkler para ile
    buluşmamalıydı! Bu paralar devletin parası değildi. Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden bu yana ASLA BU KADAR ÇOK PARA İLE BULUŞMADI! 2-3 Milyar dolara muhtaç olduğumuz günleri unutmayın! Ecevit'in para dilenmek için ne hallere düştüğünü, devletin itibarının ne kadar ayaklar altında olduğunu asla unutmayın! Bu ülkenin geliri bu ülkenin giderini karşılamıyorken, nasıl oluyor da Ülke batmıyordu? Bu saçmalığı neden kimse sorgulamıyordu. Bunun yanında faizler dibe indirilmiş ve ülke
    faiz lobisine çalışmaktan kendini arındırma yoluna gitmiştir. Bu Rostchild Hanedanlığına savaş açmak demektir. Kefeni giymek demektir. Bu ve benzer soruları bizden başka bütün ülkeler soruyordu aslında. İthalat girdisi korkunç yüksek olan bir ülke NASIL BORÇ BATAĞINA SAPLANMAZ? NASIL İMF'Yİ REDDEDER! İMF 10 YIL ÖNCESİNE KADAR KAPIMIZDAN AYRILMAZKEN NE OLDU BU TÜRKLERE!!! ...

    YanıtlaSil
  104. Devamı...

    Yüksek Borcu olan bir ülke faizleri yükseltmesi gerekirken ne oldu da faizler indi? Finansal verilere göre bu tam tersi olmalıydı. İngiliz finans dergileri neden faiz arttırımına gidilsin diye yıllarca yırtındı durdu! Neden diktatör Erdoğan diye yüklendi! Biz hiç İtalya Başbakanına Sen ne kadar diktatörsün, sen nasıl adamsın dedik mi? Nedir bu Almanların, İngilizlerin, Amerikan Neoconların karın ağrıları? Finanstan biraz anlayanlar için söylüyorum balık hafızalı olmayı bi kenara bırakın. Gezi olaylarında dolar 2 TL’yi görmeyecek diyen "merkez bankası" her gün piyasaya 1 milyar dolar sıcak para sürüyor, bu da ABD Neocon Cephesini ve İNGİLTERE’yi çıldırtıyordu. Hangi paraydı bu piyasaya sürülen para? Merkez Bankasında dolar limitinin tükenmiş olması gerekiyordu. Doların en az 5 TL ‘ye fırlamış olması gerekiyordu. Ama olmuyordu, olmuyordu işte! Bu yapı dolar 5 lirayı bulur diyerek büyük bir hırsla tekrar tekrar saldırıp, piyasadan 3 er milyar dolarlık sıcak paralar çektiriyor ama Merkez Bankası kamyon kamyon paraları piyasaya sürerek ekonomiyi dengede tutmaya çalışıyordu.Bu paralar, Yasin El Kadı gibi bir kaç arap iş adamının parasıydı. Ve Yasin El Kadı sırf bu yüzden Türkiye’ye geldiğinde 2 kez suikaste maruz kaldı ve korumaya alındı! ( Google’dan Yasin El Kadı'nın Türkiyedeki kazalarını inceleyin. Gerçeği görmek istiyorsanız lütfen üşenmeyin!)Bütün bu detayları devlet asla açıklayamaz. "KAYIT DIŞI PARALAR DEVLETİMİZİ ULUSLARARASI ARENADA SUÇLU YAPAR", arap iş adamlarını da hedef haline getirir.


    Bu durumda aslında bu hikayeyi Cemaatte çok iyi biliyor. Tapelerin sadece bir parçası yayınlanıp algılarımızla alay ediliyor! Ve Başbakan’a hırsız muamelesi yapmak işlerine geliyor. Çünkü Onların büyük halifelik projeleri yıkıldı. Eğer Fetto ülkeye gelseydi bir halife olarak karşılanacak ve tüm islam coğrafyasına sunumu yapılacak ve arkasındaki İngiliz ve Amerikan Neocon yapı islamı kontrol edecekti. Şunu unutmayın! Diğer dinlere baktığınızda bir topluluk görürsünüz ve yönetim görürsünüz, Vatikan'ı görürsünüz! Ama islam'a baktığınızda bir topluluk görürsünüz ama yöneticisini yani halifesini göremezsiniz!

    YanıtlaSil
  105. Devamı...

    İşte bu sinsi
    sistem çökünce EN BÜYÜK BEDDUA geldi. Bakalım kimin evine ateşler düşecek göreceğiz! Şimdi konuya dağıtmadan biraz geri sarıp devam edelim! Devletin kasasına gelen para belli, kasadan çıkacak olan para da belli!!! Gelen gidenden az ise bu ülkenin batması gerekmiyor mu? Söyleseniz de yukarda saydığım altın, maden, elmas, araba, telefon, petrol, doğalgaz gibi kaynakların yoksa nasıl ayakta duruyorsun? İşte bu paralarla.Bu
    para miktarı öyle 100 milyon dolar yada 1 Milyar dolar filan da değil. Çok daha fazla. Ama cemaat 100 milyar dolar dediğinde herkes OHA diyeceği için 1 milyar dolar gibi inandırıcı bir rakam söylemeyi tercih ediyorlar.Aslında Erdoğan ve ekibinin sakladığı nakit para en az 100 milyar dolar! Ve bu paralar nakit olarak sır gibi saklanıyor. Bu kadar çok para ne bir çantaya ne bir kamyona sığdırabilirsiniz! Bu yerleri tespit edemedikleri için Erdoğan'ın evine kadar girmeyi göze aldılar! Gerekirse belli bir miktar para koymayı bile istediler! Bu durum onlar için ilk olmayacaktı! Milletin önüne çıkarıp hırsız diye itibarını beş paralık edip yerine gizledikleri adamı getireceklerdi! Ama hesap ettikleri gibi olmadı! BU bilgileri bir İngiliz, Bir Alman, Bir Amerikalı, Bir Yahudi bilir ama BİR TÜRK BİLEMEZMİ mi? İster adına komplo deyin isterseniz neden bu operasyonlar yapıldığına tekrar göz atın.Bizim algılarımızla dalga geçenlere, sahte mutluluk dağıtanlara aldanmayın! Onlar pusuda ve sizi algılarınız ile kontrol etmek için burdalar! Bu paralar ise devletin geliri değil, aksine devlete Recep Tayyip Erdoğan’ın kendi itibarı ile kattığı ek gelirdir.Recep Tayyip Erdoğan’ın kefenini giymesi bu ülkeye bu parayı getirmiştir.Bu paralar bu güne dek milletin çıkarları için kullanılmıştır ve bundan sonra da bu çıkarlar doğrultusunda kullanılacaktır. Uyumayın, dirayetli olun. Büyük oyunu görün! Bu ülkeyi İngiliz, Amerikan, Yahudi uşaklarına, dışarıdan ülkeyi karıştıranlara yem etmeyin. Cin olmadan adam çarpılmaz!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ellerine sağlık. Hep bunları toparlayarak yazmak istemiştim :) üstüne daha çok şey katılır. Ama Tayyip nefreti bunların yarısını bile okutturmaz emin ol. 2 Sene öncesine kadar tayyip ten nefret eden ben şu an deliler gibi seviyorum kendisini.

      kronolojik olarak takip etmek mühim olan.gerçekleri görmeyi kolaylaştırır. Son olarak

      "Biz, onların önlerine bir set, arkalarına da bir set çekip gözlerini perdeledik. Artık görmezler." Yasin 9

      Sil
    2. tespitleriniz gayet net ve anlaşılır... sizin gibi farkındalığı yüksek kişilerin varlığını görmek inanın beni çok heyecanlandırıyor beyler... aynen devam :)

      Sil
  106. Pek değerli Sikko bey. Bu Amerikalı, Avrupalı kanallar , genel olarak dünya basını neden sürekli Erdoğan'a saldırıyor? Bunlar neden bizim beyaz Türklerimizi bu kadar cok seviyor? Neden solcuları bu kadar cok seviyorlar? Gezi parkında yabancı ve istanbul sermayesi neden devrimcileri bu kadar kucakladı karnını doyurdu altını değiştirdi?

    Pek sevgili sikko. Bir gün de bize IMF yi anlatsana. isine gelmez ama anlat sen yine de. ama biliyorum ki işine gelse ne de güzel anlatırsın. Türkiye eskiden imf den para gelecek diye nasıl heyecanlanirdi anlatsana. Sanki biz uslu durmadigimizda bize borç vermeyeceklermis gibi nasil tedirgin olurduk anlatsana bir zahmet. Aslinda zaten borç vermek icin can atıyorlardi da bizimle oynamak nasil hoslarina gidiyordu anlat bir. Verilen borç paralarin nasil degerlendirilecegini, nerelere harcanamayacagi, nasil yatirimlarin yapilamayacagini, borç karsiliginda hangi kamu kuruluslarin ipotek verilmesi gerektigini anlatsana bize. Bize bir gün IMF yi anlat gercekten. Sonra onun cenazesini de anlat ama ;-)

    Devletin kasasından bir kuruş çıkmadan dunyanin en büyük havalimani nasil yapılır bunu anlat bize ;-)

    Tarih dersinde Sokullunun Süveyş i acamadi ogrendigimde nasil uzulmustum. Ama sen sevinecek misin kanal İstanbul acildiginda? :-)

    Birer birer batan veya zarar eden kamu kuruluşlarının bugun nasil sağlıklı çalıştığını görmek zor mu? Devletin asli gorevinin tuccarlik olmadigini kavramak cok mu zor?

    Peşkeş çekilmiş olsun bazı kuruluşlar. Tamam dedik farz et. Bugune kadar topladığı ve toplamaya devam edeceği vergiler ile çoktan parası çıkmadı mi? Millet kaliteli hizmet almadi mi? Bu özelleştirme politikasina kadar devlet bir yerden gelen geliri zarar eden bir yeri kapatmak için harcamadi mi?

    Kaliteyi korumak zorunda olmak zira kaliteyi arttirmaya teşebbüs bile edememek....

    bir gün bir yazında bu paranin gazi bitince ne olacak görecegiz demiştin. ne oldu beyefendi? Peşkeş çekilmişti bir de ama nedense bitmiyor bu para, Allah Allah :-)

    Erdoğan hırsız oldu son zamanlarda ama ama parayi yediğini görmedik daha :-) Tatile VAN a gidiyor, hakkariye gidiyor ama orada da harcayacak yer yok ki be güzelim :-)

    Tamam bir Trend olmuş ak Parti ye saymak sövmek, siz de gidiyorsunuz arkasından ama bir de kendi vicdanıniza sorun ya. Allah icin sorun, bir kere acaba nankörlük mü ediyorum diye düşünün ya. Merak etmeyin, o cv siz insanlardan olmazsiniz. Kömüre ihtiyaciniz olmaz. Makarna yemek zorunda kalmazsiniz. Kimse aaa bunun evinde beyaz eşyaları var ama elektirikleri yok demez. Size böyle gururu onuru olmayan insanlar muamelesi göstermez kimse. Kimse içkini elinden almaz eline ayran tutusturmaz.

    YanıtlaSil
  107. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  108. Soma olayı hakkında da bilgilendirme yapabilir misin?

    YanıtlaSil
  109. 2 aydır sessizsin Michael... Başına bişiy gelmedi inşaAllah....

    YanıtlaSil
  110. Oyun | oyunlar1,oyun oyna,araba oyunu,oyun skor,oyuncini
    www.oyunoynaaraba.com/
    Birbirinden güzel ve yeni oyunların tek adresi Oyun oyna araba.com. En güzel Oyunlar1,oyuncini,oyun skor,oyunları oynuyabilirsin.

    YanıtlaSil
  111. http://seninyalnizligin.blogspot.com.tr/
    İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ARKADAŞLAR.

    YanıtlaSil
  112. http://felsefenedirdegildir.blogspot.com.tr/2014/06/platon-ve-sacmalklar.html

    YanıtlaSil
  113. emine erdoğan ın eline o kitabı veren gücün eline tayyip bizzat kendi malını vermiştir bugün bunu açık açık görüyoruz, ayrıca sikko kardeş sen doğru analiz yapamıyorsun sadece seni istediğin sonuca götürecek materyalleri alıp sıralıyorsun hani nerede avrupa basını nerede o büyük ailelerin elin de ki medya nerede muhalefetin orospulukları sonuç olarak yazdığın her yazı 1-2 ay sonra yalan oluyor çöküyor :))

    YanıtlaSil
  114. Şaka maka 2.5 ay olmuş dön artık be sikko.

    YanıtlaSil
  115. Yeni yazıları bekliyoruz reyiz.

    YanıtlaSil
  116. Şehiriçi ve Şehirlerarası Kurumsal evden eve nakliyat firması arayan müşterilerimiz firmamıza aşağıdaki linklerden ulaşabilirler.

    şehirlerarası taşımacılık
    izmir evden eve nakliyat
    ege nakliyat
    evden eve taşımacılık
    evden eve
    şehirlerarası evden eve nakliyat
    izmir istanbul evden eve nakliyat
    şehirlerarası evden eve nakliyat
    eşya depolama
    ofis taşıma
    istanbul izmir evden eve nakliyat
    istanbul bodrum evden eve nakliyat
    Sorunsuz ve kaliteli bir nakliye hizmeti için bizi hemen arayınız...

    YanıtlaSil
  117. efendim yazınız çok güzel olmuş zaten 2011 den beri sizin yazılarınızı okuyorum ve lütfen telefon numaranızı yazarmısınız sizinle konuşmak icin can atıyorum hatta yazılarınızdan dolayı , incici olduğunuzdan benim idölümsünüz

    YanıtlaSil
  118. http://deyvidkeyn.blogspot.com.tr/2014/06/musul.html

    YanıtlaSil
  119. Tüm yazıları okumam bir gece sürdü.Ama bir haftadır etkisinden çıkamadım.Psikolojim ve akıl sağlığım daha mı bozuldu yoksa biraz düzeldi mi daha karar veremedim.Çok emek vermişsin yazılarına.Baya bi dehşete düşsem de insanlara bunları okuma fırsatı verdiğin için teşekkürler.Emeğine sağlık olsun.Devamını da dilerim.

    YanıtlaSil
  120. Reyiz Nerdesin Seni Bekliyok :)

    YanıtlaSil
  121. özet geç piç üşendim

    YanıtlaSil
  122. durumumuz yoktu okuyamadım

    YanıtlaSil
  123. Valla iyi güzel de sikkocum bakış açımızı değiştiren her zaman sendin ama Tayyip nefreti ulusalcılar gibi gözlerini kör etmiş olmasın sakın?

    gelişen olayları kronolojik olarak gözden geçirince senin yazdığın yazı geçerliliğini yitirior.

    sana tavsiyem empati yaparak bakış açını tazelemen. Tüm bu illüminatı hede hödösünün dünyayı yönettiği bir yerde ( ki madonnanın osuruğundan piramit bulmayı bize göstermişliğin vardır) bir ülkeyi ilerilere götüreilmek için mecburen onlarla bir süre çalışır B planını da geliştirirsin.

    düşmanına düşmanının taktiği ile yaklaşman gerek. Güçlü olman gerek. Güç = Para ise bunu sağlaman gerek. Kendi cemiyetini , lobilerini kurmn gerek. Bunu kurarken bir çoklarının canını yakman gerek vs vs.

    dediğim gibi empati yaparsan çözersin. Diğer türlü sen siyasetle uğraşma bence. Gene rihannanın götünden , madonnanın ensesinden piramit bulmaca oynayalım?

    YanıtlaSil
  124. Israrla aynı şeyleri yazıp duruyorsunuz.Oradaki olayların bal gibi gerçek olduğunuda biliyorsunuz.Sübliminal mesaj denen zımbırtıların %99.9 unun bilinçli olduğunu biliyorsunuz. %0.1 lik yapılan yanlış için %99.9 luk gerçeği önemsemeyen ancak siz sığırlarsınız.Çünkü sizde mükemmelsiniz hayatta asla yanlış yapmazsınız.Bazen sırf Akp yi savunmak için İllüminati gerçeğini bile kabul etmek istemiyorsunuz.Neden mi siz diye bahsettim?Saygı duyduğumdan değil çünkü siz çok büyük bir kitlesiniz.İşte biz bazen bu adamlar bu cesareti nerden buluyorlar diyoruz.Sonra siz aklımıza geliyorsunuz.

    YanıtlaSil
  125. son bir yazı daha yazayım.az önce sayfalar dolusu yazdım tablette gönderemedim dellendim :)

    senin yazılarının aslında muhattab alınmaması gerektiğini bize gezi parkı olaylarında yazdığın bir yazı gösterdi. Şöyle ki:

    Gezi parkı olaylarına katıldığını, orda ki insanların tamamen saf bir halk hareketinden kaynaklı toplandığını, tencere tava çalan teyzelerin başka türlü sokağa dokulemeyeceğini, tamamen masumane olduklarını güzel bir yazı ile yazdın.Hatta içlerinde olduğunu kendi gözünle gördüğünü de yazınca baya bir inandırıcı oldun. Ta ki yazına yazılan bir yorumu görene kadar.

    O yorumu silmeliydin hacım hata ettin :) Yorum şuydu:

    " sikkocum gösterilerde kullanılan logoya dikkat et. Aynı logo rezilyada da kullanılıyor otpor şeysimiş."

    Yorumu bulup buraya yapıştırmadım ama kısa ve öz buydu.

    Kardeşim sikko hemen ertesi gün yeni bir yazı ile geldi huzurlarımıza. Ayda 1 yazıyı zor yazan arkadaş ertesi gün yazı yazdı. Buna psikolojide ben ir bok yedim onu düzeltecemdir.

    neyse. O yazıda gezi olaylarının toplumsal bir olay olmadığını otpor kaynaklı dış güçlerin oyunu olduğunu döktüren. yeni dünya düzeni tadında bir yazıydı.

    Bakalım neymiş sonuç:

    Madonnanın osuruğundan işkillenen ordan piramidi bulan sikko gösterilere katılmış..olay bitmiştir.

    siyasete bulaşmicaktın. Çünkü gerçekleri göremiyorsun.

    YanıtlaSil
  126. Şu yorumunu yazdıktan sonra özgüveni tavan yapan serdarism i alın burdan. Rica edicem

    YanıtlaSil
  127. Atatürk ve İsmet inönü dönemi CHP'si ile ilgili bir yazı görmeyi çok isterim

    YanıtlaSil
  128. Aa şu tesadüfe bakın sayın Adnan hocamızın attığı videonun başına bakın (!) http://www.youtube.com/watch?v=epEFJ4S68IA

    YanıtlaSil
  129. Ay'a Gerçekten Gidildi Mi? Yoksa bir komplodan mı ibaret?
    Haşhaşiler
    Haçlı Seferleri ve Tapınak Şövalyeleri
    Gizemler, mistik sırlar ve daha fazlası için yepyeni bir blog
    Her gün bir yeni yazı
    http://fikirdak.blogspot.com.tr/2014/07/aya-gercekten-gidildi-mi.html

    YanıtlaSil
  130. Abi 3 ay oldu hala yazmadın bırak şu siyaseti bari sen şu bataklığa düşme eski özgün yazılarını yazmaya devam et bir an önce

    YanıtlaSil
  131. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  132. 3/1 (yazının diğer parçası hemen altında)

    Sikkofield,

    Fazla uzatmadan yazayım düşüncelerimi diyorum ama uzatılmayacak gibi değil.

    Uzun zamandır takipçinim.. İlk yazıların olan "Illuminati, masonluk ve bunla ilgili tespitler sunan” yazıları büyük bir zevk ve takdirle okudum. Ancak ne var ki sen de bir insansın.. İnsanlara her ne kadar selinci, ayşeci, etiketçi olmayın desen de.. farkında olmadan sen de onların arasından bir bireye dönüşüyorsun bazen.. Ekşicilerden dem vururken bazen ekşiciden daha ekşici oluveriyorsun… Peki ne zaman mı? Özellikle Türkiye Cumhuriyeti ve hükümeti hakkındaki tespitlerini yazarken.. Peki neden biliyor musun? İnsanlara kalıp zihniyette olmanın tehlikesinden bahsederken, sendeki şu anki mevcut hükümete olan düşmanlığın seni işte bu kalıp zihniyetin tam ortasına düşürüyor da ondan..
    Dünyadaki herhangi bir devleti veya politikasını incelerken biraz daha tespitlerin pozitif olabilir. Çünkü bir Rockfeller’in bir Rothshield’in veya bunun gibi oluşumların amaçlarını ve uygulamalarını anlamak için doktora yapmak gerekmiyor.. Ancak Türkiye Cumhuriyeti’ni ve içeriğini inceliyorsan biraz duracaksın orada.. Türkiye Cumhuriyetini ve politikasını basite indiriyor olabilirsin. Ancak şunu unutuyorsun Başbakan’a “Ortadoğu Projesi’nin eşbaşkanı” deyip serzenişte bulunurken.. Türk Başbakanı bu projeye eşbaşkan olduysa.. iki sebebi olabilir.. Ya gerçekten onlara hizmet etmek için, yada onların oyununu onlara oynuyordur ve onları içten fethetmek için!... Tıpkı harici bedbahtların Türkiye’de birçok konuda (Hatta Türk isimleriyle) görev aldığı gibi, Türkiye’nin çıkarları için değil, Türkiye’yi bir kaos ülkesine çevirmek için, bu arada güçlerine güç katmak için ve iktidarı dahi ellerinde piyon gibi oynatmak için görevlendirilen bu Türk İsimli harici bedbahtlardan bahsediyorum.. Günümüzün Jön Türklerinden (Jean Turks) bahsediyorum.. Bir zamanlar o Jön Türkler de bizatihil Türk isimleri taşıdıkları halde Fransız Büyük Locası adına çalışıyorlardı çünkü.. ve Osmanlı’yı yıkanlar da Osmanlılar değil, Jön Türklerin ülkeye olan negatif eylemleri olmuştur.. Hedef te her zaman aynı idi: Bir islam ülkesi yerine batı özentisi bir toplum yaratmak.. Nitekim günümüze baktığımız zaman %90 oranında bunun Türkiye’de başarılı olduğunu gözlemlemek çok kolay…
    Geçmişi analiz ederken bile insan birçok tarafsız belgeler ile hareket ederek doğru sonuca ulaşabiliyorken, günümüzü analiz ederken mevcut belgelere göre hareket etmekle “bir adamın anasını belgelerle sikmiş olmuyorsun”.. sadece ve sadece afkurmuş oluyorsun Sikkocum. .Çünkü politika kelime anlamı olarak “yalan” barındırır.. İnsan yönetme sanatıdır politika.. Bugün Amerikan Başkanı Türkiye’ye gelse ve Dolmabahçe’de “Sevgili Türkler Sizi çok seviyoruz” dese.. ama bunu derken bir politik vücut dili kullansa “sevgili Türkler yakında sizin ebenize atlayacağız” demiş olur da kimse farkında olmaz. .Herkes te zanneder ki; Oyyş Amerikan başkanı bizi ne kadar seviyür.. oyş yerm seni!... alkış tutarlar..

    YanıtlaSil
  133. 3/2 (yazının diğer parçası hemen altında)

    Peki sen.. bu oyunu dışarıya karşı oynayan, onların oyunuyla karşı bu harici bedbahtlarımızı ezme amacı güden bir Başbakanın olabileceğini hiç düşündün mü? Erdoğan’ın dışarıya karşı cici görünüp.. resmiyetle ve belgelerle onlara yaklaşıp.. en nihayi amaç olarak onları dize getirme amacı olabileceğini hiç hayal ettin mi? Bu mümkün değil mi sence? İçinde sadece bir “ANTİ-TAYYİP” felsefesi benimsemişsin ve tüm teorilerini bu felsefe üzerine kuruyorsun.. Belgeler gösteriyorsun ama bir politika henüz tazeyken belgeler sana bir bok ispatlamaz.. Çünkü henüz taze ve günümüzde olan olaylardır.. Bir politikacının yada herhangi bir siyasi kişiliğin asıl hedefinin ve amacının ne olduğunu o makamdan ayrıldıktan sonra en az 20-30 sene sonra deşifre edebilirsin.. Örneğin 1960 yılında yaşıyor olsaydın, muhtemelen o günün sana verdiği medya bilgileri, makaleler, yazılar, hatta resmi belgeler ışığında Adnan Menderes’e küfreden bir şahıs olurdun aynen şuan yaptığın gibi.. Ama gel gör ki, Adnan Menderes yaşarken ondan nefret edenler, o öldükten 40 sene sonra “Vay be Adam aslında ülkesi için canını verecek kadar işler yapmış bir kahramanmış ve tam bir vatansevermiş” diyorlar.. İşte politika böyle bir şey..

    Türkiye muz cumhuriyeti değil sikkocum.. Türkiye’deki iç oluşumlar ve ülkenin mevcut kendi istihbaratları, gizli devlet örgütleri, senin kafayı yemene sebep olabilecek kadar gizli bilgi içerir.. ve hain zannettiklerin vatansever, vatansever zannettiklerin hain çıkabilir.. sonra dikkat et başını sert kayaya çarpmış gibi hissetmeyesin.. Amerikanın CIA’sı ve FBI’ı, Rusyanın KGB’si gibi oluşumlar Türk İstihbaratının ve gizli devlet örgütlerinin yanında bok yemiş örgütlerdir. .Daha Teşkilat-ı Mahsusa’nın bile sırrını çözemediler..
    O yüzden şunu unutma: Alenen yapılan birçok icraate göre düşünürsen ülken ve hükümetin hakkında yanılırsın.. Gerçekten bir amaç uğruna yapılan icraatler zaten aleni şekilde dış güçlerin bile tespit edebileceği açıklıkta olmaz, gizli olur.. Gizli icraatleri de tespit edemessin bu ülkede.. O yüzden ülken hakkında yanılırsın..

    Sana kısaca bir örnek vereyim: Bundan 1 sene kadar önce Bir Suriye uçağı acilen Türk Savaş uçaklarının refakati ile Ankara’ya zorunlu iniş yaptırıldı ve bu uçağın içinden “Rusya’dan Suriye’ye nakledilmek üzere askeri teçhizatlar ve silahlar bulundu”.. Normalde havasahamıza bu şekilde girmesi dahi yasak olan bu uçağın Türk jetleri tarafından indirilmesi dünyada flaş haber olarak yayınlandı.. O KGB’siyle ünlü Ruslar afallayıp kaldı ve Türkiye’den hemen bir açıklama beklediler.. Davutoğlu’nun tek cevabı ise şu oldu: “İSTİHBARAT ALDIK”… Bu cevap karşısında da Ruslar paniklemiş kuşa döndüler.. Türkler nerden, kimden ve nasıl istihbarat almıştı?

    YanıtlaSil
  134. 3/3 (son parça)

    Sen ülkemizi ve dünyayı ele geçirmeye çalışan masonluktan bahsediyorsunya işte sikkocum.. Türkiye’yi de hani İsrail yardakçısı boş bir ülke sanıyorsunya… Heh işte sen bu masonlar ülkemizde cirit atıyor, ağzımıza sıçmaya hazırlanıyorlar, güç onlarda derken aklında bir flaş gibi belirsin ki: Benim ülkemde gizli harici güçler varsa, Rusların bile afallayacağı şekilde Rusya’da da Türklerin gizli güçleri varmış demekki.. ve bu sadece bir örnek.. Dedimya daha Teşkilat-ı Mahsusa’nın sırrı çözülemedi..

    Erdoğan öyle bir kişilik ki.. kimse hala Erdoğan’ın gücünün nereden geldiğini bilmiyor.. Fetullah diyorlardı.. Ama son olaylar ışığında Erdoğan’ın fetullahtan güç almadığını da öğrenmiş olduk.. Kaldı ki bir numaralı fetullah düşmanı oldu, AKP’deki fetullahçı vekiller istifa etti.. komplolar düzenlendi vs. ama bu adam yine indirilmedi yine indirilmedi.. Eğer Erdoğan’ın arkasında bu güç olmasaydı daha ikinci dönem başbakanı bile olamadan çoktan öldürürlerdi onu.. Dikkatini çekerim ki, Avrupa ve Amerika, hatta İsrail, Erdoğanı ilk başlarda bu “Ortadoğu projesi eşbaşkanlığı” vs. gibi hamleleriyle “tamam bu adam bizden” diye biliyorlardı.. Ama daha sonradan onlar da şaşırdılar ki, Erdoğan’In dost mu düşman mı olduğunu hâlâ tam anlayabilmiş değiller.. Ama en son izlenimleri “düşman bu” diye olmuş ki.. Özellikle son zamanlarda CNN-BBC –FOX-RTL ve daha birçok Amerikan, İngiliz, Alman ve Avrupa medyası ANTİ-ERDOĞAN propogandası yapmakta.. Gezi olaylarında birçok çarpık haberler ve Gezi destekçisi oldular.. Çünkü Erdoğan’ın bazı projeleri kesinlikle Amerika-İsrail veya Avrupa dostunun yapacağı projeler değildir.. Ayrıca bu adamın masonları tutuklatması da kesinlikle onun mason karşıtı ve İslamcı bir lider olduğunu ispatlar..

    Bu yüzden sana tek diyeceğim: Günümüzü araştırmak tarihi araştırmaya benzemez.. Tarihte bile soru işaretleri varken ve belgelerle bazı şeyleri görmek zor iken.. Çok büyük bir araştırma gerekirken.. Günümüzdeki olup bitenleri olup bitme şekline göre yargılaman , sıcak belgeler sunman seni sadece yanıltır.. Ha ben Erdoğancı veya AKP’li miyim? Hayır.. Ben senin bu konuda yapamadığın şeyim: “OBJEKTİF OLAN”… sadece düşmansı duygularla hareket etmek seni mutlaka “TARAF” yapar.. TARAF OLAN DA “-İZM’Cİ”dir.. –izm’cilerden nefret eden birinin bir –izm’ci olması da manidar olur..

    Saygılar…

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @EA-design kardeşim. Aklı yerinde olan bir insan, nasıl sikkonun yazdığı ve iddia ettiği şeylerin bir kısmını belgelendirdiği bilgileri düşününce mantıklı geliyorsa, senin söylediklerinde aynı şekilde altında gerçekliği olan ve tarihi kayıtlarla da belgelendirilerek doğrulanabilecek iddialar. Dediğim gibi aklı başında olan, fikirlerini yeterince düşündüğü için sahip olan birisi her ikinizin de söylemlerini akıl süzgecinden geçirmek zorunda. Aslında sikko'nun tüm yazılarını okuduysan, yeri geldiğinde kendi söylediklerini bile kaale almadan yazılarının okunmasını, kafalarınız çalıştırarak sonuca ulaşılması hususunda çok defa dile getirmiş bir elemandır.

      Neyse kimseyi körü körüne savuncak biri değilim olmamda inş. Söylemini hatırlatmak istedim sadece.

      Asıl aklıma takılan konuya gelirsem. Kurtlar Vadisi dizi serisini düşününce ve topluma aşılamaya çalışıldığını düşündüğüm ayrıntılar arasında Kırmızı kitaba sahip gizli bir türk toplulğunun olduğu ve Allah Allah nidalarıyla gazlanma eylemi... Olabilir de böyle bir örgüt...Teşkilat-ı Mahsusa’nın bizde varız deme şeklide olabilir... ama benim tarafımdan bakınca ve halkları yönlendirmek için zaaflarının iyi bilinmesi gerektiği bir dönemde,"Teşkilat-ı Mahsusa" "Erdoğan/Polat" gibi meselelerin,Türk toplumu için güçlüymüş hissi yaratacak bir tablo, bir gazlama unsuru olarak kullanılabilecek bir Subliminal Eylem olabileceğini düşünüyorum. Bence sen "TARAF" die idda ettiğin anda aslında "TARAF" olduğunun farkında olmuyorsun. Haa deden Teşkilat-ı Mahsusa'dan falandır yada sen direk öylesindir. Süleyman'ın kitabında olduğu iddia edilen gizli bilgiler gibi bir kitap var ve sen bunu okumuşsundur, kesin konuşacak hakkın vardır bilemem.

      Velhasıl, Evet rte garip bir destek ile ilerlediği kesin, başbakan olduğu dönem, siyasi rakiplerinin bir bir indirilmesi, ölmesi, susturulması eylemleri gibi eylemler düşündürüyor inanı. ama dediğim gibi her iki yönde de düşündürüyor. Düşün bence düşünmek iyidir.

      Sil
  135. Sikko sende bozmaya mı başladın kendini acaba ? Yazı bekliyoruz reis, günümüz konularının amına koyayım girme bu konulara iş siyasi boyuta geçiyor ilk başlarda aşıladığın, düşünerek öğrenme formatını insanlara anlatamaz bir hal alıyorsun. Siktir et çaktırmadan felsefe gir. Aklı olan adam düşünerek bugünü de gayet iyi anlayabilir. hadi gömdüm.

    YanıtlaSil

Bu blog'a yapılan her yorum, o yorumun sahibini bağlar. Ayrıca makaram sarı bağlar.

3. şahsa hakaret olmadığı müddetçe asla yorum silmem. "Bu yorum yazar tarafından silindi" ibaresi, eğer o yorumu yazan kişi kendi yorumunu sildiyse çıkar.