Okunması şart makaleler:

Tasavvuf ve Tarikatlardan Yeni Dünya Dinine: Bölüm 1 ve Bölüm 2
Komünizm, Kızıl Devrim, Sovyetler Birliği ve Şirketler
İnsan, Din ve Kuran
Bu da amme hizmeti: Okunması Gereken Kitaplar Listesi

Bir Başka Din: Tasavvuf kitabı çıktı; internet'ten sipariş etmek için kitapyurdu link'i.

YENİ: Youtube'daki hodor hodor konuşmalarım için buradan alalım.

14 Kasım 2014 Cuma

Sikerim

Merhaba kaynatasız.

Allah'a inanmasa intihar edecek olan birinin yazdıklarını okuyacaksın. Bu bir şikâyet yazısı. Kendimden şikayet yazısı.

1 aydır babamı yeniden görmeye başladım rüyalarımda. Sebebi çok basit, onun gibi güvenilecek birini arıyorum. Bunun bünyemdeki yoksunluğu o kadar arttı ki, uyanıkken geçirdiğim krizlere ve çektiğim sancılara, bir de uykudayken gördüğüm rüyalar eklendi. Yapamıyorum çünkü, çok güçsüzüm artık. Evet ben ne biçim erkeğim di mi, bunu kendim de diyorum kendime ama durum bu. Yapamıyorum. Olmuyo.

Benim meselem baba özlemi değil, çocukluğumdan beri alıştığım bir şeyin yoksunluğu. Yoksa bu kırılganlığıma babamı mazeret etme niyetinde değilim. Bak hacı bu babam olacak orospu çocuğu Porsche gibi bir şeydi. Porsche çok değerlidir ve ona sahip olmak çok az kişiye nasip olur ya hani, ha işte öyle. Ben hayata gözlerimi bu pezevenkle açtım. İnsanın kendini bilmeye başladığı dönem genellikle 4-5 yaşlarıdır, zaten öncesini de hatırlamayız genellikle. İşte kendimi bilmeye başladığımdan beri bu orospu çocuğu bana öyle bir güven duygusu verdi ki, ben hayatın tek başına yaşanan bir şey olduğunu anlamadım. Bana yalnızlığı zerre kadar göstermedi bu adam. Yalnızlık nedir bunu zerre kadar öğretmedi, hissettirmedi. Satılmak nedir, yarı yolda bırakılmak nedir, insanların sana güvenmemesi nedir, bunları hiç bilmedim. Bunlar bana sadece rüyada ve filmlerde olan çok sıradışı olaylarmış gibi geldi. İşte bu orospu çocuğunun bana hiç öğretmediği tüm bu şeylerin aslında hayatın rutini olduğunu eşek kadar adam olduktan sonra öğrenmek zorunda kaldım. Ve bu saatten sonra yapamıyorum. Ağır geliyor. Her rutinin üstünde şok etkisi yarattığını düşün. Beynim sikiliyor. Yumurtayı suyun içinde ağır ağır haşlamaya başlarsan hiçbir sorun olmaz, ama önce suyu kaynatır, sonra da buzdolabından çıkardığın yumurtayı lönk diye o kaynar suya atıp haşlamaya kalkarsan, o yumurtanın çatlama ihtimali artar. Ha işte, çatlıyorum ananı sikeyim çatlıyorum yeter. Sürekli buzdolabından kaynar sulara atılıyorum.

Etrafa su sıçratan musluğu tamir etmek yerine musluğun ağzına kesik hortum parçası takan dede misali, ben de kendimi tamir etmek yerine kendimi idare ettirebileceğim çözümler geliştirmeye başladım. Babamı başka insanların yerine koyarak onları idealize ettim. Birçok insanı o zannettim. Ona güvendiğim gibi güvendim. Olmadı. Hayatındaki insanlara bu kadar anlam yüklersen sıçarsın, zira o yüklediğin anlamın ağırlığını kaldıracak hiçbir insan yok hayatta. Bir de birinci dereceden akrabayla kurulan o bağ, başkalarıyla kurulmuyor. Bunun imkânı yok. İmkânı yok zira hayatımıza giren insanlarla onlardan bir çıkar sağlamak için ilişki kurarız, bu yakın akraba ilişkisindeki ilişkiden çok farklı ve onun saflığının yanında çok şerefsizce bir durum.

Bak mesela geçen gece içmişim, eve yürüyorum. Karşı kaldırımdan bir travesti seslendi, "Yakışıklı bir sigara da bana versene" dedi. Gel abla gel dedim, geldi yanıma yaktım verdim sigarasını. "Allah seni sevdiğine bağışlasın" dedi. "Abla, Allah çok büyük di mi?" dedim. "Evet canım, öyle" dedi. Bende de alkolün etkisiyle fazla bir insan sevgisi, fazla bir iyimserlik vardı, "Gel sana bir sarılayım ya" dedim. Sarıldık bunla, sonra ben ellerimi muhtar gibi arkada birleştirip evin yolunu tuttum. 5-10 saniye sonra arkamdan gelip omzuma dokundu bu, "Gel istersen şurada konuşalım" dedi. "Yok abla, benim o taraklarda bezim yok" dedim, bu da "he afedersin" deyip gitti sonra. Amına kodumun karısına bak sen hele, ben ne dünyadayım, o hâlâ rızkının peşinde. Hâlâ beni sikmeye çalışıyo. İnsan ilişkilerim işte babamdan sonra aynen bu şekilde yürüyo. Yolda karşılaştığım travestisinden tut, hayatıma en fazla soktuğum insana kadar olan şey hep bu oldu. Ben ondan güven bekliyorum, yani kendi çıkarımın peşindeyim, karşımdaki de yine kendince benden faydalanmayı bekliyor, yani o da şahsi çıkarının peşinde. Ben o güveni bulamazsam karşımdakine de fayda sağlayamıyorum ve karşımdakinin amacı da benden faydalanmak olduğu için o güveni hissetmem imkânsız oluyor. Kısır döngüsünü siktiğimin çıkar çatışması içinde kendime bir baba bulamıyorum yani. İmkansız çünkü. 

Burada suçladığım travesti veya hayatımdaki insanlar değil, bizzat kendimim. Çünkü yanlış bir iskeletin üstüne bir şeyler inşa etmeye çalışıyorum. Hâlâ hayatımın merkezine başka insanları koyarak ayakta durmaya çalışıyorum. Oysa benim tek kurtuluşum, hayatımın merkezine Allah'ı koymak. Bunu ara ara yapabiliyordum ama artık hiç yapamıyorum. Çünkü hiç gücüm kalmadı. Hem de hiç kalmadı be hacı. Ve bir insanın ne olduğu zor dönemlerinde ortaya çıkıyorsa, ben galiba yavaş yavaş kaybediyorum sınavı. Gidişat iyi değil.

25 yaşına geldim. Çok büyük bir yaş değil ama böyle çocuk olmak için çok büyük bir yaş. Ben hala babamı arıyorum. Arıyorum çünkü tadını biliyorum. Yoksunluğunu çok hissediyorum artık. Hiçbiriniz durduk yere eroin aramazsınız, eroini ancak müptelası, yani tadını önceden almış olan arar. İşte bu sebeple sahip olup da kaybetmek, hiç sahip olmamaktan çok daha ağırdır.

Geçen gün yürürken yavru bir köpek takıldı peşime. Pıtır pıtır yürüyordu piç kurusu arkamdan. Baktım yanda benzinci var, içeride ofis gibi bir yerde iki adam oturmuş konuşuyor. Girdim oraya, "Abi" dedim, "Kusura bakmayın ben köpekten korkarım da, şu az ileride bir köpek var o gidene kadar burada bekleyebilir miyim?". Böyle bir 2-3 saniyelik sessizlikten sonra "Tabi canım tabi, geç otur sen, hani nerede köpek?" dedi adam. "Az ötede ya gider şimdi, kusura bakmayın sizin de muhabbetinizi böldüm" dedim. "Olur mu canım insanlık hali" dedi adam. Bir şey diyeyim mi hacı, köpekten korkmadım. Sırf o ofiste konuşan adamlardan şu şefkati görmek için yaptım bunu. O an öyle ihtiyacım vardı ki buna. O Şimdi Asker filminde alkol bulamayıp kolonyayı kafaya diken Mehmet Günsür hesabı, böylesi saçma bir şekilde de olsa şefkat görmeye ihtiyacım vardı. Anlıyor musun amına koduğum, ölüyorum diyorum sana. Yapamıyorum.

Ben çok garipsiyorum olum hayatı. Her şeyin bu kadar büyük güvensizlik üstüne kurulu olması bana normal gelmiyor. Hayatımız çok yapay ve bu hayatı dışarıdayken normal karşılıyormuş rolü yapıyoruz ya, bu daha da garip geliyor. Bak geçen yaz ara sıra sokakta uyudum. Dur hatta ben belgelerle konuşurum amına koyim.




Şimdi diyeceksin ki neden dışarıda uyuyorsun, çünkü psikopatım, çünkü derdim var, sanane orospu çocuğu. Neyse uyumadan evvel genellikle etrafı seyrettim. Yanımdan geçen insanlara baktım. Hani normalde insanlar bakarlar ama göremezler ya, işte bu sefer herkes benim orada olduğumu görüyordu ama kimse bakmıyordu. Benim orada olmamı istemiyorlardı. Rahatsızlık veriyordum. Güvensizlik veriyordum. O esnada en istemedikleri şey benimle göz göze gelmekti. Hatta Facebook'una "Soma :((" yazıp hümanist duygularını kabartan amcık ağızlılar da yanımdan geçip yüzüme bakmıyorlardı. Çünkü artık güven denen şeyin anasını siktiler. Kalmadı o. Bitti. Daha doğrusu, bu zaten bitmiş de, ben yeni yeni öğreniyorum bunu. Ve bizden bu kadar ters bir şeyin normal karşılanması bekleniyor ya, ben de bunu anlamıyorum. Olum güvenmeden nasıl yapacağız bu işi? Bak ben buraya kadar kaldırabiliyorum, en fazlası bu, güven olmadan ötesine geçemiyorum. Güvence demiyorum anasını satıyım, o mümkün değil zaten, güven arıyorum ben lan. O kadar ütopik bir şeyin mi peşindeyim amına koyim?

Allah'a çok inanıyorum ben. Çok da güveniyorum. Saçma sapan bi herif olmama rağmen hep dört ayak üstüne düşürüyo beni mesela, yoksa ben tek başıma hayatta bile kalabileceğimi zannetmiyorum. Ama işte, nedense onu hayatımın merkezine koymayı bu kadar güvensizliğin ve yalnızlığın içinde beceremiyorum. Bu bir mazeret veya özür değil, sadece var olan durum. Allah kuluna yetmez mi ayetiyle çok zıt düşüyorum, ama durum bu. "Onlar zora da gelemezler" ayetinde de benim gibi denyolardan bahsediliyor, ama durum bu. Ve tek çarem yine O'nun yardımı. Biliyorum ki Meryem'e doğum sancısını verip yanında hurma ağacını da veren, bana da sıkıntının yanında ilacını da verecek. Çünkü zorluğun yanında bir kolaylık muhakkak vardır. Tüm bunları biliyorum, ama mücadele edecek gücü kendimde bulamıyorum. Çok güçsüzüm. Perişanım.

Rüyadayken rüyada olduğunu anladığın oluyor mu? Lucid dream diyorlar buna, manyakları var bunun, rüyada Adriana Lima'yı sikecem diye uğraşıp duran, bildiğin buna vakit ayırıp egzersiz yapan herifler var. Bu lucid dream denen şey bana kendiliğinden oluyor, epey de sık oluyor. Ve rüyadayken rüya gördüğümü anladığımda her seferinde ne yapıyorum biliyor musun? Kendimi öldürüyorum. Ya yüksek bir yerden atlıyorum, ya bir silah bulup kafama sıkıyorum, ya da bıçakla boğazımı kesiyorum, o anki rüyanın koşulları içinde nasıl kendimi öldürebilirsem o şekilde öldürüyorum kendimi yani. Çünkü rüyada ölürsen uyanırsın. Kendimi uyandırmak için öldürüyorum rüyada. Çünkü rüyada acı var, karmaşa var, mücadele var ve biliyorum ki bu rüya denen şey zihnimde gerçekleşen, sonu olan bir oyun. E böyle anlamsız bir oyun uğruna bu kadar acı çekmenin ne alemi var? İşte bu hayatın da sonu yok oluşsa, çektiğimiz tüm acılar haybeyedir. Hiçbir anlamı yoktur. Eğer sonu yok oluşsa hayat, süresi uzatılmış bir rüyadan başkası değildir. Ben bir seçim yaptım, ya anlamsızlığı ya da her şeyin bir anlamı olduğunu seçecektim. Yaşadıklarım ve gördüklerimden sonra Allah'a inanmaktan başka şansım kalmadı, ve dolayısıyla sike sike her şeyin bir anlamı olduğunu kabul ettim. Rabbim, efendim, Allah'ım, biliyorsun ben kendimi rüyada bile öldürüyorum. Ve bu da demektir ki sonu olduğunu anladığım her şeyden seve seve, dünden razı bir şekilde vazgeçebilirim. Ve bu da demektir ki sonu olduğunu gördüğüm hayattan vazgeçmememin tek sebebi senin ötesini vadetmendir. Ve bu da demektir ki sırf senin rızan için yaşıyorum. Öyleyse bana yardım et.

Yardım et Allah'ım. Ölüyorum.

336 yorum:

  1. hepimiz ölüyoruz sikko, emin ol hepimiz

    YanıtlaSil
  2. http://www.kenandabirkuyu.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de bu var; ÖLÜ KALPTE HİNDİ YAŞAR MI?

      Buyrun: http://yskiyak.blogspot.com.tr/2014/11/olu-kalpte-hindi-yasar-mi.html

      Sil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Abi emin ol güçlü bir insansın kendine inan bunu fazlasıyla hakkediyorsun hepsini geçtim ne kadar çok insanı bilgilendirdiğinin gerçekleri gösterdiğinin önemi ölçülemez,.
    yalnız doğmadık mı yalnız göçüp gidecez zaten ,. ne beklenebilir ki dünyadan, hayattan, insanlardan ? çevremize en az zararla , başımıza gelenlere sabretmeye çalışarak düşe kalka kurtulacaz sonunda buradan ,.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kötü bir hayata sahip olanlar sorguluyor ve iyi oluyor. iyi hayata sahip insanlar sorgulamıyor ve kötü insanlar oluyor. sınav nerde hani?

      Sil
    2. dediğiniz gibi kötü hayata sahip olanlar sorguluyor , katlanmaya çalışıyor inancına dayanarak (ama bu zaten haksızlığa karşı başkaldırmamak da değil bence eğer ortada haksızlık varsa itiraz etmek yanlış olamaz .) iyi hayata sahip olanlar da şükredip bu kötü durumdakilere yardım etmeli olay bu bence ., onun da sınavı elindekileri allahtan geldiğinin ve her an gidebileceğinin farkında olarak ,yardım etmek elinden geldiğince.
      Ha yapan var mı , herkesin kendine kalmış karar, seçim .-

      Sil
    3. Herkesin zengin,meşhur ve hayatta istedikleri her şeye sahip olmalarını diliyorum, çünkü o zaman cevabın bu olmadığını anlayacaklar. – Jim Carrey

      Sınav sınavdır. Kimse için kolay değildir. Sorgulayan her şart altında sorgular, sorgulamayan ise kötü şartlar altında yine sorgulamayarak o şartlardan kurtulmanın yollarını yanlış yorumlayarak başka şeyleri seçer. Her kötü şart altında olan mümin mi oluyor. Saçma sapan bir düz mantık bu. Ama güzel bir örnek fotoğraf var adalet ve eşitlik ile alakalı. Eşitlik ile adalet aynı şeyler değildir.
      https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcReFqcjFdezRXJ9AA-hNN_Ks3bZnuYQthxNGugs8T0YKJdP-ZGtb7jdp5aC


      Sil
  5. Sikko six feet under'ı izle hacım. Baba acısı ve hayata karşı tutumlarını değiştirecek.

    YanıtlaSil
  6. Zikko'nun da yazdığı gibi, rüyalarımda ne zaman ölsem hemen uyanıyorum. Sizde durum nasıl ?

    YanıtlaSil
  7. reyiz, üzdün he. bu durumdan en kısa zamanda çıkarsın umarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çöyle birşey var. insanlar tarafından herhangi bir sebepten dolayı dışlanan bir insan sorgular ve bu sefer insanları kendisinden dışlar. o insanlardan dışlanma sebebi ortadan kalksa bile sıradan insanlara istesede yaklaşamaz insan. dolayısıyla bu durumdan çıkmasının tek çözümü kendisi gibi insanlar bulması.

      Sil
  8. Topraklandıysan silkin kendine gel yeni bir işe koyul çalış üret yorul kardeşim.
    Allah yardımcın olsun. Senin için dua edeceğim.

    YanıtlaSil
  9. kardeşim işin gücün, cebinde de paran varsa biraz araştır adam gibi psikiyatra( aynı zamanda terapist) git. Allahın yardımını istiyorsan araman gerek, kovalaman gerek. Aynı duygu ve düşünceyle devam edip iyileşmeyi beklemek, akciğer kanserinden ölürken sigara içmeye devam etmekten farksız. Çekinme git bir psikiyatra

    bir psikolojik danışman adayı

    YanıtlaSil
  10. Seni 2 yılı aşkın süredir takip eden,seven,önemseyen biri olarak söylüyorum;senle beraber ben de değiştim buradaki hemen hemen herkes değişti.Bir sürü şeyi görmemi sağladın ve hatta şu an ben de iyi bir Müslüman olmaya çalışıyor ve 5vakit namaz kılıyorsam o bile senin sayende ki hakkını ödeyemem diye düşünüyor ve sana senin düşündüğünden daha çok değer veriyorum.Hepimizin kötü günleri oldu ama senin daha kötü oldu gibi gözüküyor ama ileride daha güzel günlerin beklediğine inanıyorum(böyle zikik enerji karma olayı değil)bu dünyada olur olmadı diğer dünyada olur.Seni görmeyi konuşmayı da çok isterim ama merak etme görmesek de seviyoruz seni. Sen buradan binlerce arkadaş edinirsin yalnız kalmazsın çünkü sana benzeyen insanlarla dolu bu blog. Seni kötü görmek bizi de üzüyor be Cemre,Allah senden razı olsun her konuda ve yardımcın olsun.Kendine iyi bak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu arkadaşın yazdığı durumun aynısındayım senin için yazdıklarınada katılıyorum artı olarak sana hz mevlananın bi sözünün yazayım '''' Derdimi seviyorum..biliyorum ki derdimi Veren de beni seviyor..seven ,sevdiğinin nazını ölçüyor..sevilen çekmesin de neylesin''' ... HZ MEVLANA

      Sil
  11. Hayatta acı çeken bi sen misin ağzına sıçayım. Böle yazıp yazıp bizide üzüyosun. Okumaz olaydım .Bencil herif

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya siktir git cevap bile yazmaya gerek duymuyorum...

      Sil
  12. al beni vur sana be haci

    YanıtlaSil
  13. Bazen tam da gerçekmiş gibi giden bir rüyanın ortasında durduk yere uyanırsın, gözlerini açar ve karanlığa bakarsın, neyse rüyaymış deyip gözlerini kapatırsın ama rüya devam eder, sen rüyada olduğunu bilirsin ama rüyadaki hayat devam eder, orada yaşanan üzüntü ve sevinçler bir şey ifade etmemeye başlar çünkü bilirsin ki bu bir aldatmaca. Artık o rüya bitsin istersin, bitse de şu illet rahat rahat uykuma karanlığa döneyim dersin. İşte hayat da aynen böyle benim için. Üzüntüler, korkular, mutluluklar hiçbiri bir şey ifade edemiyor bana, hissedemiyorum. Aynı o anlamı olmadan rüyadan kurtulup uykuya dalmak ister gibi hayattan kurtulup karanlığa girmek istiyorum.

    YanıtlaSil
  14. Kim mutlu ki lan su hayatta sendeki dertse al bendende ayni.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doğduğundan beri sevdiği aile sülale komşu arkadaş ve sevgili toplum a sahip olan insanlar sorgulamayıp mutlu oluyolar. biz bunalra sahip olmayıp mutsuz oluyoruz.

      Sil
  15. hayata bu kadar anlam yüklemek saçma sonunda seni ne beklediğini bilmediğin bi filme gitmekten farksız.. sadece kısa vadede mutlu olmaya çalış ve anı yaşa derler ya onu yap..

    YanıtlaSil
  16. Şu dünyada zeki olursan mutsuz, aptal olursan mutlu yaşarsın. Tanıdığım her zeki arkadaşım mutsuz amına koyim, aptalların keyfi hep yerinde.

    https://www.facebook.com/video.php?v=813879268676495

    Hayat böylelerine güzel işte. Yanlış anlaşılmasın bi aşşağılama felan yok sadece seviyorum böyle güzel abilerimizi. Şu dunyada hep onların kafasında olmak isterdim, mutluluk onlarda amk :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. peki zeka doğuştanmı yoksa mutsuz bir hayata sahip olduğumuz içinmi geliyor. bazılarına bakıyosun bok gibi hayata sahip olduğu an sıradan bi insan gibi yaşıyo. buda doğuştan teorisini destekliyo. bi taraftanda kötü tecrübelerin bizi nasıl mutsuz dolayısızla sorgulamaya ittiğinide görüyoruz.galiba zeka doğuştan ama zekayı geliştircek olaylar sıradan insanların zekalarını geliştirmiyor. zekilerin zekalarını geliştiyor sorgulamaya iterek. peki soruyu soruyorum. sınav nerde?

      Sil
    2. Söylediklerin laf salatasından başka bişey değil saçmalamışsın. Siktir git adam akıllı öğren islamiyeti. İki gün karikateistte, ateist sayfalarında takılan yeni ergenler direkt nietzsche triplerine giriyo amına koyim

      Sil
    3. Bunun sebebi yüksek mantıksal zekadan kaynaklanmaktadır. çünkü hayata sürekli eleştirisel mantıksal bakmaya ve mantıklı cevaplar bulmaya çalışırsın. Mantıksal zekanın yanında duygusal zekayı da geliştirirsen bu çıkmazdan kurtulabilirsin.

      Sil
  17. Sikkofield rüyalar boşuna değildir. Bu rüya sana nefsini öldürmen konusunda bir uyarıdır. Bunu başardığında o rüyanı da görmeyeceksin inşaa Allah.

    YanıtlaSil
  18. siktir et sikko, sen içindeki varlığına güvenememişsin daha, onu her gördüğünde öldürüyorsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vay be. Yazı ayrı, bu yorum ayrı düşündürttü. Sikko Bey, yazında hem soruyu soruyor hem de kendin o soruyu cevaplıyorsun (her zaman olduğun gibi).
      Yaşamak buna deniyor, mecbursun. 100 kere,1000 kere izle insanları o banktan, yine küfret andavallıklarına. Rutinliğin yarattığı baskıya küfret, gün içinde akan saatlerin anlamı olması gerekirken anlamsızlığına küfret, çıkarlara küfret, çocukların samsalak masumiyetine küfret. Ölenlere küfret, yaşayanlara küfret, kendine küfret. Zira yaşamak buna deniyor.
      Bu yüzyılda, bu yılda, şu anda yaşıyorsun. Varlığın bu zaman dönemine denk gelmiş, milyarlarca olasılıktan mı, şans eseri mi? Allah'tan. Zamanın izafiyetini bilirsin. Sınavın, sınava tabii olmanın izafiyetini bilir misin?
      Sarılmışın o ablaya, güvenmenin göstergesi olarak. Hakikaten yanlış iskelet üzerine inşa ediyorsun kardeş.
      El, kol, ayak en önemlisi baş yerli yerinde...e ama seni okudukça gördüğüm o perde ne? Sürekli yırtamadığın o perde. Allah'a olan inancının, güvenini her kelimende gölgeleyen perde? Ne baba özlemi ne modern insanın bunalımı seninki, ne de güven eksikliği. Bak bunları yazmamın sebebi seni kaç yıldır okuma tecrübem. İnan ki seni tanımaktan ya da anlamaktan gibi saçmalıklardan gelmiyor cüretim.
      Sorun tespitini yapmışın, nereden geldiğini sorunun anlamışın, hatta çözüme de yaklaşmışsın. Ama kıçını kaldıramıyorsun. Bak arkadaş, bu yaşadıkların hakikatin ta kendisi. Kendini hiiiç başka sularda boğma. Kafan bunu kaldıramıyor olabilir –aslında böyle bir şey yok, tabii ki kaldırır, kaldırıyor da.- o zaman şunu dene: Çalış, ağır işlerde çalış. Fiziksel olarak ağır işlerde. Seni yorsun. Kanın, terin, pisliğin olduğu dünyayı en sert biçimde hatırlatsın sana. Dengen bir de oraya kaysın. Kantarının topuzu öbür dünyaya fazla kaçmış. Gidene, gidenin götürdüklerine özellikle. Bir ayağın öbür dünyada bir ayağın burada senin. Bunun sorumluluğunu ihmal edemezsin.
      Kendi varlığını güvene kavuşturmayı düşünüyorsun sürekli. Güven de ölmek öyle mi? Yapma kardeş, fikriyatına yazık resmen böyle rüyalarda yaşaman. Haksızlık ediyorsun. Ağzını burnunu kanatasım var senin, iyicene bir dövesim var gücüm yettiğince. Öyle bir hale soktun beni. Bir insan kendine bunu nasıl yapar anlamıyorum, yazdıkça dövesim geliyor. Ulan o boktan twit ‘soma: ((‘ yı atan bile işe yarıyor, bir şeylere sebep oluyor. Evet yarıyor lan, seçimini yapmış o boktan twitle. Zanlarını tatmin ediyor. Her şeyin bir anlamı olduğunu, Allah dilemezse olmayacağını gayet iyi biliyorsun. Hâlâ ne bu kabul edememezlik? Yapacağın onca seçim ve getireceği nasiplerin durumu, kıçıkırık güven problemine mi bağlı şu hayatta? Rahat bırak öteki dünyanı, oraya ulaşman için burayı geçmen gerek. Burayı anlaman gerek. Sen ki şu görsel dünyanın ötesini görüyorsun, üstüne kafa patlatıyorsun, ne bileyim kitap yazıyorsun...acı çektin bu konuda işte, daha başka acılar da var hissetmediğin, yürü be kardeşim. Yürü başka acılara. Kanunların, kuralların içinden, aralarından geç de o farkındalığın bir işe yarasın muhtaç olanlara. Lan yürü. YÜRÜ.

      Sil
  19. Lan belanı sikiim senin yarım saat yazdım telin şarjı bitti tekrar sil baştan alıyorum.herkesin derdş var şu aq hayatında .senin sorunun çok küçük yaşta olması gerekende fazlasını biliyor olman.senin yaşındaki herifler günde 3 parti porno izlerken sen dünyayı kimlerin yönettiğini konuşursan tabi a.q bunalıma girersin.çok yakın arkadaşımın annesş 10 babası 14 yaşında vefat etti.şimdi ise evli mutlu çocuklu ( akşam akşam beni demet akalın triplerine soktun a.q.)yani gadasını aldığım bak şurda seni tanımıyan bir insan bile derdine ortak olmaya çalışıyor.bak ne güzel seviliyorsun.allaha tutun ve ondan vazgeçme.her zaman derdindan daha büyük allahım var de.kötü kötü şeylerde düşünme a.q tamam mı.

    YanıtlaSil
  20. Yaşadıklarını yaşamadım, eksikliğini duyduğun şeyleri hissetmedim ama seni anlayabiliyorum.Ne kadar zor olsa da dediğin gibi Allah sabrını veriyor sanırım.İnsanların önemsediği şeyler bana beyhude geliyor ama devam etmek zorunda hissediyorum, sen de öyle yap.Çünkü iyi yazıyorsun adamım; seni okumayı seven insanlar olduğunu bil.Bu bile hayata tutunmak için bir neden; takipteyiz sikko!

    YanıtlaSil
  21. zıkkım iç pezevenk, bok mu var kafa çekiyorsun? önce Allah de, sonra git iç... kendinle çatışma kardeşim, önce görevlerini yerine getir.

    ikincisi, normal karşılamicaksın da napacaksın? bir şeyin olduğu gibi kabullenilmesi, o şeyi ideal olanla karşılaştırmaya engel değil. hastalığın varlığını kabul etmeyen, onu nasıl tedavi etsin?

    üçüncüsü, senin bu kadar insanlara küfretmen -çoğu zaman haklı olmakla birlikte- onları bir yandan da önemsiyor olman, hatta fazla ciddiye alıyor olman. karnımızda bok taşıyoruz ulan biz, beyin olmasa, ruh olmasa bu beden bok çuvalından başka bir şey mi ki sanki? nedir bu kadar kafana takmanın sebebi?

    peygamber gibi evlatlarını teker teker kayıp mı ettin sanki? yoksa hiç kismenin hakkını yemeden kurduğun multi milyar liralık holdingine buldozerle mi girdiler? KAYBEDECEK NEYİN VAR? canından başka neyi alabilir bu dünya ve üzerindekiler?

    kendine gel, sikmiym vicdanını. bu dünya otobüs durağı, eğer burası duraksa duraktaki oturaklar da sana girsin sikko, seviyoruz seni :) arada sırada buluşma ayarla da gelek

    YanıtlaSil
  22. Hocam bak seni uzun suredir takip ediyorum ilk defa yaziyorum rabbime senin icin dua edecegim

    YanıtlaSil
  23. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  24. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  25. Senin baban iyisindenmiş. Benimki si kötü orospu çocuğu. Hayatımda olmadığı için, daha doğrusu uzakta olduğu için huzurluyum. Yine de insana taşıyabileceği kadar yük verilirmiş. Allah sabır versin.

    YanıtlaSil
  26. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  27. Merak ettiğim şey ne biliyomusun. Eğer sen ben mutlu bir hayata sahip olsaydık. Sevdiğimiz akraba, komşu, arkadaş, sevgili, vs. ye sahip olsaydık sorgulayıp böyle şeylere takarmıydık yoksa şu insanlardan bi taneside bizmi olurduk. Bence o insanlardan biriside biz olurduk be hacı...

    Ben şu anda diyorumki eğer üniversite bittikten sonrada insanlar olgunlaşmazsa büyük ihtimalle bende intihar edicem. Ama allaha ulaşmak için değil. Dünya için over qualified ( türkçesi gelmedi aklıma) olduğum için.

    Eğer din sadece doğumdan itibaren yapılan toplum dayatmasıyla insanlara kabul ettirilebiliyorsa, her dine eşit bir toplumda doğan çocuklar dinleri sahiplenmiyorsa ben dinlerin mantıkla değil dayatmayla olan bişey olduğunu kanıtlar ve inanmam hacı hiç kusura bakma...

    Biliyorum "mutluluk çemberi" 'ne girip seni rahatsız edicem ama, bide bu olayı şöyle yorumla.

    Dünyada cehennemi yaşayan binbir çeşit insan var. Çöplükte doğup hayatını çöp işiyle geçirip çöplükte öleninden tut hayatı boyunca tecavüze uğrayanına vesaire. Şimdi allah bu insanlara diyorki

    Namaz kılmak,
    Dua etmek,
    Hacca gitmek,
    Zekat ve kuran(balık tutmayı değil balık vermeyi öğreterek fakirliğin artmasına ve hiç bitmemesine sebep oluyor ki bu kuranın kan dökmek vs gibi amaçlarını geçtikten sonra bide)

    gibi saçma, hiçbir işe yaramayan hatta insanların ve toplumların aile ve sülale yapılarının bok gibi kişiliklere sahip olmasına sebep olan, zaman kaybı şeyleri yapmazsalar onları bu cehennemden alıp başka bi cehenneme atıcam.

    E at amına koyayım at ne diyeyim sen kafanda bitirmişsin herşeyi zaten... Sana tapılmasını isteyen malın tekiysen at.

    en azından iyi bir hayat ver ve bunları iste ha o zaman veya bombok bi hayat bile versen kurana bakınca mantıklı amına koyayım diyelim böyle saçmalıklar yerine. ( aga sen otursan dünya nasıl olmalı sıfırdan başlayıp herşeyi düzenlesen ve bunları bi kitaba yazsan bin kat daha iyi bi kitap yazarsın kurandan ...)

    Bu arada intihar edip bizi bırakıp gitme amk. Müslümanda olsan senin gibi adamlarda olmasa hiç çekilmez bu dünya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zekat ve kuran değil zekat ve kurban amk yanlış yazmışım. ayrıca şunu ekleyeyim. ben samimi bir insanım. hiç tanımadığım türklere müslümanlar gidince samimi konuşup iyi niyetli şaka yapınca bazı vakalarda lan, oğlum gibi kelimeler kullanınca aşırı sinirleniyo. bu ne laubalilik diyo. yabancılarda bi kere bile gelmedi başıma bu. buda beni hayatım boyunca türk ve müslümanlardan uzaklaştıran yabancılara yaklaştıran sebeplerden bitanesi müslümanlarda türklerde kız yetiştirme ve kızların kezbanlaşması gibi

      Sil
    2. Bende bi ara dünyada adelet yok. Evrende adalet olması için bi tanrı olması gerekiyor diyordum. O tanrıya yıllar boyunca yalvardım dua ettim vesaire. Sonra evrende adalet olacak diye birşeyin olmadığını anladım. Tanrı benim gibi insanlar(sıradan insanlar uyurken gücü eline alıp dünyayı yöneten insanlar asıl tanrılar hacı... biz yanlış kişilerin çocuklarıyız bu laf ettiğimiz dünyayı yöneten adamlarla takılsak iyi olurdu aslında :d

      Sil
    3. hacı abi sen önyargılarının içinde yüzmekte olan bir dingilsin kusura bakma ama bunu hak ediyosun :) şimdi sırayla açıklıycam sana neden dingil olduğunu sabah namazına kadar vaktim var güzelce yazayım.

      Sil
    4. ilk olarak toplumsal dayatmalarla sadece ne öğrenir insan biliyor musun? münafıklık, iki yüzlülük. insanda bir irade vardır ve bu her şeyin ötesindedir. bir sorgulama eğilimi vardır her zaman, tercihen koyun olur, tercihen sorgular, tercihen umursar, umursamaz vs. tercihlerimiz vardır yani. sen allah mısın lan dini yalnızca toplumsal baskı altındakiler yaşıyor diye düşünüyorsun. hangi din o? hayatın anlamı, din öyle basit bir şey değildir. gerçekten samimiyet gerektirir, cesaret gerektirir, fedakarlık gerektirir. bu bir

      Sil
    5. ikinci olarak, sen kuran okumayı bilmiyorsun. bakara 85 (Yoksa Kitab'ın bir kısmına inanıp, bir kısmını inkâr mı ediyorsunuz?)

      yani kuran bütüncüldür. bir kısmında a, öteki kısmında b der (çelişki yok - onu da çok güzel açıklayabilirim nasıl diye sorarsan ;)) ve bunları birleştirmeni ister. olay budur. yani sen o aptal kafanla namazın inandığımız davayı her gün pekiştirecek, küçüklüğümüzü acziyetimizi kabul etmemizi kolaylaştıracak şey olduğunu anlamadın. duanın, umut olduğunu yaşama sevincimiz olduğunu anlamadın, zekatın GERÇEKTEN MUHTAÇ kişilere verileceğini anlamadın, sen japonya'da hiroşima'nın çocuklara gezdirildiğini bilirsin tarihten ders alsınlar diye ama sen var ya sen hiçbir makamı olmayan bir insanın 23 yılda dağınık haldeki tüm arap toplumunu birleştirdiği yerleri ibret olarak göreceğimizi BİLMEK İSTEMEZSİN! sen var ya sen önyargılarda yüzen bir DİNGİLSİN.

      http://www.kurandakidin.com/2011/10/36-kuran%E2%80%99da-inanc-konulari-namaz-zekat-oruc-ve-hac/

      bu iki

      Sil
    6. son yazdığın paragraf da önyargıyla dolu, neye göre samimisin? neye göre insanları böyle yargılıyorsun? 3-5 kişiden tepki alıp hayatın anlamını sorgulamayı bıraktın he? ve gelmiş samimiyetten bahsediyorsun.

      son söyleyeceklerim kafandaki en temel sorulara cevap bulabilmen adına "kötülük problemini" incelemen. bu konuda benim bulduğum yanıt ya da yararlanabileceğin kaynakları belirteyim. bir de benim çok iyi bildiğim bir şey var ki, önyargılı insan kuran'da belirtildiği üzere perde çekilmiş insandır. onların önlerine ve arkalarına perdeler çekilmiştir. onlar işitmezler, görmezler, hissetmezler... içinde önyargısız kalmış kırıntılara sesleniyorum, oralarda beni duyan varsa, geri kalan önyargıları yavaştan süpürmeye başlasın. yoksa yolun yol değil, yaptıkların/yapacakların ne burada ne de ahirette sana bir fayda sağlayacak.

      kötülük problemi ile ilgili kendi düşüncem: "tanrı varsa yapabileceği en iyi sistem bu mudur? gibi bir soru dönüyordu kafamda. yani tanrının merhameti de çok fazla belki de sonsuz demeliyiz.
      diyelim ki bir çocuk var çok masum hiçbir şeyle ilgisi yok ve bu çocuğun başına kötü şeyler geliyor, ne bileyim tırnakları çekiliyor, dişleri sökülüyor
      bu çocuğa tanrı benden çok merhamet duyuyordur bundan eminiz
      ve o'nun her şeye gücü de yeter
      yani o bunu önlemek isteyip de önlemiyor mu, önlemek istemiyor mu, bu durumda bir terslik yok mu, ya da bu tarz bir olaya nasıl bir bakış açısı ile yaklaşılabilir diye sormak en doğrusu olur diye düşündüm
      yani buradaki kafama takılan en önemli şey tanrının merhametli oluşunda bir eksiklik mi var algısıydı
      bu konu Allah'ın sıfatlarının bütüncüllüğü, aklımızın her şeyi bilemeyecek olması ve her şeyden önemlisi koyduğu kanunların ve adaletinin bu dünyadaki işleyişi yönetişiyle çözüm buluyor gibi
      yani Allah elbette çok merhamet sahibidir, öyle omalıdır da ama bu durumda gökten şimşekler inip işkence yapan adamın çarpılacağını düşünmek hem imtihan açısından, hem de diğer adalet ilkesi ve tüm bütüncül sıfatları ile Allah açısından problem olacaktır.
      yani biz sanıyorum ki bu konuda Allah'a daha iyisini yapamaz mıydın gibi bir yakıştırma yapamayız çünkü olayın mahiyetini bilmiyoruz
      bilemeyeceğiz."

      ve birkaç kaynak video: https://www.youtube.com/watch?v=JY_ZAOgS92Y

      http://www.youtube.com/watch?v=r2AMeAM-cmI&index=31&list=WL (bu videodaki her görüşe katılmıyorum mesela: palindrom örneği. sen de mümkün olduğunca sabırla izle faydalı olacak şeyler var.)

      Sil
    7. Sen nasıl bir salaksın anlamadım ki (anil için) Dini hem ibadetten ibaret bir dayatma olarak anlamışsın hem de gidip bir çok bilimsel ve zihinsel faydası ispatlanmış, ayrıca yaradanın emri olan namaza vakit kaybı demişsin. Söyleyecek bir söz de bulamadım sana.

      Sil
  28. "Sizi, korkacağınız bir şeyle, açlıkla, malınızı, canlarınızı (canınız gibi sevdiklerinizi), çalışmalarınızın mahsulü olan şeyleri eksiltmekle sınarız. Bu olaylara karşı sabredenleri (tepki koymayıp olayın nasıl sonuçlanacağını bekleyenleri) müjdele!" Bakara suresi 155.ayet

    YanıtlaSil
  29. hacı bana da aynısı oluyor. ulan 21 yaşında bir gencin en çok merak ettiği şey ölüm olabilir mi ? işte benim şu hayatta en çok merak ettiğim şey ölüm hayat çok boğuyor be sikko her şey yapmacık lan arkadaşlıklar, diyaloglar, sevişmeler her şey yapmacık lan bende merkeze bir türlü rabbi koyamadım koyabilecek miyim bilmiyorum hani kuranda geçiyor ya Allah kimseye taşıyamayacağı yükü vermez diye he işte o ayetten dolayı bu kodummunun hayatını yaşıyorum ya ben bu yükü taşıyabilecek durumdayım yada Allah yalan söylüyor. Allah yalan söylemediğine göre ben bu yükü taşıyacak durumdayım diyorum kendime. ve yaşamaya devam ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. allah ordaysa allah yalan söylermi söylemezmi sorununa gelsin kendi cevap versin beyfendi... öyle yukardan masumların acı çekmesini karnını kaşırken izlemekle olmuyor...

      Sil
    2. anıl tam bir cahilsin.her yorumun altına cevap yetiştiriyorsun ancak o kadar basitsin ki kimse seni ciddiye almamış.ben uyarayım dedim.amacım seninle tartışmak değil ama zekatın fakirliği arttıracağı gibi cahilce bir söylemde bulunman gerçekten saçma.yeni ateist oldun sanırım.zira söylemlerin din ve yaratıcı kavramını çürütmekten ziyade ergen zırvalarından ibaret. İnanma güzel kardeşim.inanma ama şurada yapılan felsefenin edebiyatın da içine etme.

      haydi selametle.tanrı seni korusun "hacı"

      Sil
  30. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  31. Bak sikko seni ilk yazından beri takip ediyorum. Ve okadar seneye rağmen ilk defa yorum yapıyorum hesap et ne kadar etkilediğini. Tek temennim inşallah bi şekilde bu acından kurtulursun. Herşeyi siktiret nasıl biliyorsan öyle yap

    YanıtlaSil
  32. "Kalbinde çözülmeden kalan her şey için sabırlı ol. Cevapları şimdi arama. Şu anda cevaplar sana verilmez, çünkü sen henüz onlarla yaşayamazsın. Bu, her şeyi o an yaşama meselesidir. Şu anda soruyu yaşaman gerekiyor. Belki daha ileride farkına bile varmadan, günün birinde kendini cevabı yaşarken bulacaksın."

    YanıtlaSil
  33. olum aynıyız lan.okurken içimden sürekli ''şu orospu çocuğuyla denk gelseydik de yarak kürek bi bekarhanede pinekleseydik.söverdik sayardık yine hayata ama en azından,çaktırmasak da yalnız olmadığımızı bilirdik,bunun huzuru olurdu.'' dedim.
    Senin gibi insanlar var sikko.yalnız değilsin.Tek istediğim şöyle sıkı bir bağ anasını satayım,bunun için yapamayacağım fedakarlık yok.
    Sadece birisi iyi kötü kabullensin beni lan.
    Ben de çıkar peşindeyim şimdi değil mi? Doğamızı sikeyim.

    YanıtlaSil
  34. Sikko babam öldüğünde senin yaşındaydım,bana söz sözü neydi sence filmlerdeki gibi, oğlum güç içinde ya da ailene iyi bak değildi,BENİ ÇÖZ dedi amk.kanserdi ve yatağa bağlıydı.isyan edcek kadar liseli değildim, annem vardı ona bakmam lazımdı. Şimdi de annem kanser rahim kanseri amk

    YanıtlaSil
  35. Sikkom gel feysbuka muhabbet edek, bilgece sozlerim yok ama sen icini dokersen dinlerim, sermet karaçam hesabi bana ait

    YanıtlaSil
  36. İnsanın tutunacak bir dalının kalmaması duygusunu, kendine daha fazla yetememe hissini çok iyi biliyorum. Yazını okurken kendime ayna tutulmuş gibi oldum.
    Sana senden başka kimse yardım edemiyor işte, Allah'a tutunup bu sayede gücünü kazanıp ayağa kalkmak gerekiyor. Bak tanımadığın bu kadar insan seni seviyor, senin derdini dert biliyor. Ben hep en zor zamanlarımı "şu an kendimi bıraksam da zaman geçecek, bırakmayıp güçlü durup mutlu olmaya gayret etsem de geçecek. O zaman kendimi neden bırakayım, mutlu olmak varken neden mutsuzluğu seçeyim?" diye geçirdim.
    Evet bazen hayatın boktanlığı o kadar ağır basıyor ki sağına dönsen de soluna dönsen de mutsuzluk karşına çıkıyor. Böyle zamanlarda her zamanki gibi Allah'a sarıl.
    Allah seni genç yaşta babasız kalmanla sınıyor demek ki. Sen bu sınavdan geçebilirsin. Dayan, güçlü kal.
    Hepimiz hayatımızda çeşitli travmalar yaşıyoruz, geçmişi özleyip gelecekten korkup şimdiye çaresizce hapsolmuş insanlarla dolu bi dünyada yaşıyoruz.
    Seni tanımasam da çok seviyorum. Unutma bu hayat da birnevi bir rüya, bundan da bir gün uyanacağız yeter ki sen sabret tevekkül et. Allah bu kadar güzel bir insan olduğun için seni bu hayattayken de ödüllendirsin inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok iyi fikir. Hepimiz başımıza gelen kötü olayları içimize atalım. Olabilecek iyi şeyler niye olmuyor diye sorgulamayalımki bizi ve dünyayı yönetenler akp gibi rahat rahat yönetmeye devam etsin.

      Sil
  37. Seni çok seven, takip eden takipçilerin var Sikko.

    Duygusal olarak gelişmemiş durumdasın ve baba sevgisini dolduracak birilerini arıyorsun. Çamurda debelenmenin lüzumu yok. Hayata bir anlam yüklemek gerek, bir amaç gerek yoksa bu hayat yaşanmaz. Lütfen kendine bir şeyler bul. Bu böyle gitmez çünkü. Hayata bir kez geliyor insan bu kadar acı çekmeye gerek yok, şimdi acı çekiyorsan ve çözümünü bulamıyorsan en azından şimdi çalış bir şeyler için ki geleceğini kurtar. Benim diyeceğim budur. Lütfen çabala.

    YanıtlaSil
  38. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  39. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  40. Yanıtlar
    1. Demek istedim ki; ''Allah'ın hayat ötesi için vaadi olmasa'' gibi başlayan bir cümleyi de bize okuttun ya; yuh be sikko! Çıkar la kafandaki maskeyi! Sikko, bu sen misin lan!?

      Sil
  41. Allah'ın yardımının ulaşmasını istiyorsan "geleneksel" denilen ve kıt akıllarca "tutarsız" olarak etiketlenen İslâm'ı yaşamak zorundasın. Yani sünnete sarılacaksın. Bilmiyorum kılıp kılmadığını ancak namazı kılacaksın; sünneti ve nafileleriyle beraber.Alkol, kullanmayacaksın. Ve daha bir sürü şey... Bunları yaptığında göreceksin nasıl da ferahlıyorsun.

    Sende sağlam bir iman var dostum ama söyleyeyim, aradığın şeyi bu imana peygamber onaylı ibadeti eklemezsen sonun yakın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahahhahaah amına kodumun salağı. sadece sikkoya daha fazla din bulaştırmaya çalışanlardan biri olduğun için küfredicektim sanada. sonra baktım sikkoya sağlam imanın var demişşin PUHAHAAHHAHAHA amına kodumun ılıman iklim müslümanları HAAHHAAHHAHAHA . beyinsiz herif öğretmeniniz patronunuz bişey dese sike sike yapıyosunuz tek düşüncesiyle evreni yaratan sonsuz güce sahip tanrının her dediğini yapmıyosunuz (sikko gibiler ) ekstradan sikko kendide diyor islama allaha inandığından değilde öbür yolu seçmediğim için bu yolu seçtim diyo. imanı falan yok yani beyinsiz gerizekalı. aptal dinci... siktir git sikkoya din bulaştırma daha fazla.

      Sil
    2. Ulan şerefsiz herkese mal mal yorum yazacağına git kendin bir şeyler yap.

      Sil
  42. Herkesin kendi yolu var. Ölüme giden bu yolda hepimiz yalnızız. Bi başkasının bedeninde ölen bi insan olamayacağına göre, yalnızlık sonradan başa gelen kötü bi şey olmamalıdır. Yalnızlık, insana bahşedilmiş kutsal bi olgudur. Yalnız olmaktan veya kalmaktan korkmayın. Bu oksijenden korkmak gibi bi şeydir. Eğer bi şey olmadan yaşamını devam ettiremiyosan, o senin ihtiyacındır. Çareyi dışarda aramak çok saçma geliyo bana.

    Muhtaç olduğumuz kudret, beyinlerimizdeki asil nöronlarda mevcut olmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aga tamam sırf mutlu olmak için sigara alkol uyuşturucu din kullanmayalım. Tamam yalnız bir yaşama sahip olduğumuz için insanlara dışarıdan bakıp objektif yargılayalım insanları ve benimsedikleri şeyi. Bunu yaptıktan sonra zaten insanlardan tamamen kopucaz. Buda bi ömür yalnızlık amına koyayım(yaşayan biri olarak) Tamam insan kendini geliştirsin falan filanda yalnızlıkta olmuyor be hacı. Neden benim kafamdan bi kız arkadaşım dostlarım arkadaşlarım olmasın? Neden ailem akrabalarım komşularım olmasın? İstiyorum amına koyim... Bi damla sevgiye susuz bırakılırmı insan. Bize yazık amk...

      Sil
    2. anıl yazmayacaktım da ateist olup '' aynen yea aynen '' diye okuduğun ateist org.u ele geçirip beynini yıkarım senin siktiğimin inanç mastürbatörü,hala adalet arayan yukarıdaki o yorumları yapan ama hayat sevince güzel filmine sikik diyen izmir beyinli ,ego yuvası lavuk, lan bi kerecik olsun sorunu kendinizde arayın lan, yorumları yeterince okumayıp yaw he he diyerek yorumlarının bile kendine ait olmadığını,sana dayatıldığını göremeyecek bi mentaliteye sahipken, nasıl olur da yalnızım dünya niye sikik diye düşünebilirsin amına koyim? how to fuck diye başlar moruk bu cümleler bilirsin. lan niye saldıramıyosunuz kendinize sikiyim o yazık bize diyen egonuzu , amına koyduklarım paraya saldırmayın,kapitalizme saldırmayın, anlayın olum sizin o saldırdığınız cahil insanlar bittiğinde sizin kendini iyi hissetme ihtiyacınızın benzini biter, orospusunuz çünkü yalnız başına hiçbi sik yapamayan, senelerce eve çıkmanın hayaliyle ailesine küfreden,ama çıkınca 10 gün sonra ağlamaya başlayan götlersiniz, egonuzu ören bayanın iç huzuru siksin.

      Sil
  43. Herkes birşeyler yazmış. Benimde bir çözüm önerim var. Çünkü bende bazı şeyleri yaşadım ve yaşıyorum.

    Birçok şeyin farkındasın, doğruların farkındasın fakat anladığım kadarıyla iraden doğruya adım atamıyor. İradenin de bir gücü vardır çünkü. İhtiyacın olan sana destek olacak birisi o şeyi sende biliyorsun ki insanlardan bulamayacaksın. Tek seçeneğin var. Kendine gel, dışarıda vakit harcayıp bilinçaltını karanlıklarla dolduracağına ilk önce camiye gidip güzelce ilk adımı atabilirsin. İmanın tadını almış Allah'ı içinde hissetmiş bir insan olarak bunun sana ne kadar iyi gelebileceğini bilirsin. Cemaatle namaz kılıp sessizce biraz kendini soyutla dünyadan. Hz. Muhammed'inde bir huyudur bu. İslam gelmeden önce dahi dağa inzivaya çekilirdi. Sende o hesap biraz dünyayı düşünmemeye çalış sakinleştir beynini. Allaha yönel. Ve rabbin işaretlerini yakala. Umutla baktığında, hayatla tekrar savaşacak gücü kendinde bulacaksın
    Sevgiler. İslamın nurundan ayrılmaman dileğiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vay amına koyayım. Yorum yapan bütün müslümanlar hiçbişeyi kafana takma. Öyle bi hayat yaşaki dünyayı yöneten insanlara hiçbir sorun çıkarmasın yaşam tarzın. Sakın ama sakın seni ve dünyayı yönetenlere zorluk çıkarma. Amını sikeyim siz bu insanlar içinmi çalışıyosunuz nedir ajhhahahahaahahhaah amına kodumun salakları...

      Sil
    2. Götünden mi okuyosun hayatı mı ters görüyosun?
      inzivaya çekil dediysek hayattan elini ayağını çek demedik. İnsanın sakinleşmesi için belli bir süre rahatlayacağı eylemler yapması doğaldır gavat herif seni :) Senin dilinle anlatırsak biryerlere gidipte tatil yapması diyebiliriz.
      Tipik insançsız mantığıyla gene birçok detayı atlıyosun. Var olan bir ruh var bir his var senin yaşayamadığın. Koyuyor bu sana değil mi? Huzuru biz bulabilirken sen itler gibi dine ve dini savunananlara kendinin bile farkında olmadığı bir kıskançlıkla havlıyosun.
      Devam et. Sizin bu itliklerinizde bizim birliğimiz doğuyor. Sen internette hüloğcuları görüp dünya batmış yööeaa diye isyan ederken biz davamız adına çalışıyoruz.
      Seni de anlıyorum Allah yardımcın olsun :)
      Hadi kaynataya selamlar

      Sil
  44. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. üstte birisine daha yazmıştım onu bulayım aynısını sanada yapıştırayım. hah buldum.

      Çok iyi fikir. Hepimiz başımıza gelen kötü olayları içimize atalım. Olabilecek iyi şeyler niye olmuyor diye sorgulamayalımki bizi ve dünyayı yönetenler akp gibi rahat rahat yönetmeye devam etsin.

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  45. Derman arardım derde,
    Derdim bana dermanmış.
    Burhan sorardım asla,
    Aslım bana burhanmış.
    Sağı solu gözlerken,
    Ben dostumu özlerken,
    Yerde gökte ararken,
    O, can içinde canmış.
    Sanırdım ben ayrıyım,
    Dost gayrı, ben gayrıyım,
    Nasıl bir aşk eriyim?
    Bildim ki ol cananmış.
    Böyle nerden gelirsin?
    Nerelere gidersin?
    Nerden gelip gittiğin,
    Anlamayan hayvanmış.
    Gidip mürşide varın!
    Yüzü güldüre yarın,
    Mürşitsiz olanların,
    Bildikleri bir zanmış.
    Niyazi işit sözü!
    Örtülmez hakkın yüzü,
    Olan manevî gözü,
    Görenlere ayanmış.

    YanıtlaSil
  46. "aşk" sözcüğünün "ışk" sözcüğünden türediği rivayet edilir.
    I badet
    *Ş ükür
    K anaat

    YanıtlaSil
  47. lan hafız gece gece millet medcezirde köstekli saati omu çaldı bumu çaldı diye göya olmayan beyinleriyle fırtına yaparken ben sikkoya bi bakayımda azıcık daha aydınlanayım dedim gecemi kararttın amına koyım. neyse değişik bilinç durumları denen bir olay var, mesela bi adam dişçinin kapısında inim inim inlerya ve o an ölmek ister neredeyse ağrı sikmiştir hayatını ölsemde kurtulsam der sonra kapı bi açılır içerden çok sevdiği uzun zamandır görüşemediği arkadaşı çıkar ve ikiside bi anda ağrılarını unutur ve başlarlar sohbete.. anladın sen ne demek istediğimi sikko; en sabit fikrin bile değişmesi saniyenin onda birinde olur. demem o ki bi dostla karşılaşmanın dişinin ağrısını geçireceğine inanıyorsan, bu durumunda geçeceğine inan. eğer vaktin ve imkanın varsa yuşa tepesine çık, orada bi du et ve boğazın tadını çıkar, iyi geleceğine garanti veririm.

    YanıtlaSil
  48. Senin de bahsetdiğin gibi: "Şüphesiz, her zorlukta bir kolaylık vardır. Gerçekten, her zorlukta bir kolaylık vardır." (İnşirah/ 5,6) Söylenenin kesin olduğunu belirtmek için olsa gerek ki ayet burada 2 kez tekrar etmiş kendisini. Biliyorsun ahir zamanda yaşıyoruz, onun zorlukları var. Bu zamanda inanan olarak kalmak, kor ateşi elde tutmak gibidir. Bırakma o ateşi, bir an olsun bile diğerlerine aldanma. Zaten düşünüyorsun sen, yazdığım ayetleri de daha önce okuduğuna eminim. Her cuma hutbenin sonunda okunan o ayeti düşün: "...O, düşünüp tutasınız diye size öğüt veriyor."(Nahl/90) bu her olay için geçerlidir. Yakup (a.s) 'ın yaptığı gibi, sabredicez. Çünkü buradaki sevinçlerin de dertlerin de hepsi geçici. Çok daha kötü geçmişe sahip insanlar var. Babana Allah'dan rahmet, sana da sabır diliyorum. Buradaki sınavımız zor. Kimisi bunu dikkate bile almaz, alay eder. Kimisi sabırla bekler, kurtuluşa erer. (Kafiyeli oldu bak kaynatasız.) Son bir ayetle bitiriyorum yorumumu: "Ey iman edenler! Sabır ve namaz ile Allah'tan yardım isteyin. Çünkü Allah, muhakkak sabredenlerle beraberdir." (Bakara/153) Vesselam...

    YanıtlaSil
  49. 5-6 aydır blogunuzdan haberdarım. Paylaşımlarınız için teşekkür ederim. İçinde bulunduğunuz sıkıntıdan kurtulmanız için dua edeceğim. =)

    YanıtlaSil
  50. Ya senin amk ben ya :( 7 ay oldu. Koskoca 7 ay. Babam dediğim dedem olmadan geçen koossskoca 7 ay. Öyle çok özlüyorum ki onu.. Ben hiç dedesiz kalmamıştım ki hayatımda. Senin için baban neyse benim içinde dedem oydu be sikko. Seni en iyi ben anlarım ve anlıyorum. Ama çare bu değil be kaynatasız.

    Baban senin nasıl bir evlat olmanı isterdi ? Senden beklentileri neydi ? Bunların üstüne yoğunlaş çünkü senin de dediğin gibi bu dünya boş. En azından sevdiğimiz insanlara layık olalım be oğlum. En azından onları mahçup etmeyelim, utandırmayalım. Gece gece ağlattın amk

    YanıtlaSil
  51. kardeşim belli ki zor bir dönemden geçiyorsun ama her sıkıntısı olan tribin dibini yaşasa nolurdu ? emin ol buradaki insanlar senden bi çıkar gözetmiyo amk buna inan... neyse konu bu değil, kardeş salma kendini salma amk , ne dertler var be kardeşim şu dunyada emin ol dönüp kendininki ne baktığında utanırsın bile ama seni de anlıyorum belamı siksinler ki seni cok iyi anlıyorum yalnızlığın son demleri son sigara gibi son sigaran olup parasızlıktan bir daha alamayacağını bilmek gibi oruç tutarken iftarı beklemek gibi yalnızlık... kardeş salma kendini Allaha güven o ona yürekten inanları bırakmaz biladerim sadece salma kendini yalnızlığı kökünü yaşasan bile en iğrencini yaşasan bile salma!!! sezai karakoçun bu şiirinide biliyorsundur arada bir oku bunu iyi gelir...

    Senin kalbinden sürgün oldum ilkin
    Bütün sürgünlüklerim bir bakıma bu sürgünün bir süreği
    Bütün törenlerin şölenlerin ayinlerin dışında
    Sana geldim ayaklarına kapanmaya geldim
    Af dilemeye geldim affa layık olmasam da
    Uzatma dünya sürgünümü benim
    Güneşi bahardan koparıp
    Aşkın bu en onulmazından koparıp
    Bir tuz bulutu gibi
    Savuran yüreğime
    Ah uzatma dünya sürgünümü benim
    Nice yorulduğum ayakkabılarımdan değil
    Ayaklarımdan belli
    Lambalar eğri
    Aynalar akrep meleği
    Zaman çarpılmış atın son hayali
    Ev miras değil mirasın hayaleti
    Ey gönlümün doğurduğu
    Büyüttüğü emzirdiği
    Kuş tüyünden
    Ve kuş sütünden
    Geceler ve gündüzlerde
    İnsanlığa anıt gibi yükselttiği
    Sevgili
    En sevgili
    Ey sevgili
    Uzatma dünya sürgünümü benim

    Bütün şiirlerde söylediğim sensin
    Suna dedimse sen Leyla dedimse sensin
    Seni saklamak için görüntülerinden faydalandım Salome'nin Belkis'in
    Boşunaydı saklamaya çalışmam öylesine aşikârsın sen bellisin.
    Kuşlar uçar senin gönlünü taklit için
    Ellerinden devşirir bahar çiçeklerini
    Deniz gözlerinden alır sonsuzluğun haberini
    Ey gönüllerin en yumuşağı en derini
    Sevgili
    En sevgili
    Ey sevgili
    Uzatma dünya sürgünümü benim

    Yıllar geçti sapan ölümsüz iz bıraktı toprakta
    Yıldızlara uzanıp hep seni sordum gece yarılarında
    Çatı katlarında bodrum katlarında
    Gölgelendi gecemi aydınlatan eşsiz lamba
    Hep Kanlıca'da Emirgân'da
    Kandilli'nin kurşunî şafaklarında
    Seninle söyleşip durdum bir ömrün baharında yazında
    Şimdi onun birdenbire gelen sonbaharında
    Sana geldim ayaklarına kapanmaya geldim
    Af dilemeye geldim affa layık olmasam da
    Ey çağdaş Kudüs (Meryem)
    Ey sırrını gönlünde taşıyan Mısır (Züleyha)
    Ey ipeklere yumuşaklık bağışlayan merhametin kalbi
    Sevgili
    En sevgili
    Ey sevgili
    Uzatma dünya sürgünümü benim

    Dağların yıkılışını gördüm bir Venüs bardağında
    Köle gibi satıldım pazarlar pazarında
    Güneşin sarardığını gördüm Konstantin duvarında
    Senin hayallerinle yandım düşlerin civarında
    Gölgendi yansıyıp duran bengisu pınarında
    Ölüm düşüncesinin beni sardığı şu anda
    Verilmemiş hesapların korkusuyla
    Sana geldim ayaklarına kapanmaya geldim
    Af dilemeye geldim affa layık olmasam da
    Sevgili
    En sevgili
    Ey sevgili
    Uzatma dünya sürgünümü benim

    Ülkendeki kuşlardan ne haber vardır
    Mezarlardan bile yükselen bir bahar vardır
    Aşk celladından ne çıkar madem ki yâr vardır
    Yoktan da vardan da öte bir Var vardır
    Hep suç bende değil beni yakıp yıkan bir nazar vardır
    O şarkıya özenip söylenecek mısralar vardır
    Sakın kader deme kaderin üstünde bir kader vardır
    Ne yapsalar boş göklerden gelen bir karar vardır
    Gün batsa ne olur geceyi onaran bir mimar vardır
    Yanmışsam külümden yapılan bir hisar vardır
    Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardır
    Sırların sırrına ermek için sende anahtar vardır
    Göğsünde sürgününü geri çağıran bir damar vardır
    Senden umut kesmem kalbinde merhamet adlı bir çınar vardır...

    YanıtlaSil
  52. ben de yazilarini takip ediyorum ve ilk kez yorum yapmak istedim. seni seviyoruz. biraz daha az dusun.

    YanıtlaSil
  53. seni seviyorum ve anlıyorum .

    YanıtlaSil
  54. Oğlum sikko,, seni bana oğlum tanıştırdı iki senedir ve iyiki de tanıştırmış .ama şimdi çok üzüldüm senin bu haline, zaten serde annelik var anasını satayım iyice analık duygularımı kabarttın .senin inanç ve aklın beni çok etkiledi,yazılarını soluksuz okudum neredeyse, iki sene oldu seni tanıyalı.şimdi anana küfür ettirme ve bi silkelen de kendine gel. senin gibi allah korkusunu bilen birisi nasıl olur da kendini kaybeder ,sınavda olduğunu bile bile nasıl ölümden bahseder.sen ne sanıyorsun ki hayatı tabikide düşeceksin kalkacaksın sonra yine düşeceksin yine kalkacaksın hep engebeli ve zıtlıklar.iyi nin arkası kötü yada tam tersi, belki böyle olması gerekiyor .benim sana tek söyleyeceğim sabır oğlum sabredeceksin zamanla geçecek yavaş yavaş,hazmede hazmede .her şerde bir hayır vardır sözünü unutma ve hayırın gelmesini bekle çünkü yakındır..seni çok sevdim ben hele resmini gördükten sonra daha fazla sevdim orta yaşlı bi herif bekliyoken bide baktım gencecik pırıl pırıl bi velet .şimdi benim bayramlık ağzımı açtırmadan bi kendine gel ve toparlan , baban seni böyle görmekten hoşlanırmıydı yada sen kendini böyle seviyormusun.. haydi oğlum üzme bizi geçecek bunlar da. çünkü bizi insan gibi insan yapan bu duygular işte hatta kıymetini bil ruhun yüceliyor.....

    YanıtlaSil
  55. kek börek falan bi şey yapıcam sana napıyon nerelerdesin

    YanıtlaSil
  56. o kadar yazdıydım gitti mi acep

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hatırladığım kadarıyla: ya çok sabırlısın, ya da çok erteliyorsun. bu zamana kadar kendini öldürmediğine göre çok sabırlı olman gerek. çok fazla kişiye ulaşıyor, kuran'ı birçok kişiden iyi tanıyor ama buna rağmen bir örgütlenmeye gitmiyorsun. hala vicdani şeyler için, Allah için canını verecek, doğru olanı yapmak için dünyanın tüm makamlarını elinin tersiyle itecek insanlar var sikko. çünkü denge var, olmalı değil mi? siyah varken beyaz var, gece varken gündüz var, kötüler varsa iyiler de var. ve her kriz beraberinde bir hediyeyle gelir sikko. o hediyeyi ara. bir problemle karşılaşınca ya da bir şeyi eleştirince "faydasız ilim yapma" hemen bir yere not al ve nasıl çözüme gideceğini bulmaya çalış. kendimize problem edindiğimiz her şey tamamen kendi algımızla ilgili. alışkanlıklarla ilgili ki en kötü tarafı da bu sanırım. yanlış öğrendiğin şeyi düzeltmek. duyguları, düşünceleri yanlış öğrendik düzeltmek zor, ama İMKANSIZ DEĞİL. elbette ineceğiz ineceğiz ama bazen suyun en dibine inince kumu görürsün ve ona basınca ya da çarpınca çok daha kuvvetli yükseleceksin yukarıya. emeğin ne kadar değerli olduğunu çok iyi biliyorsun. varsın bir boka yaramasın, sen emek ver, sen çalış olmazsa canın sağolsun. biz bekliyor olacağız. Allah'ın vaadine inananlar olarak bekliyor olacağız, yüzümüzdeki gülümsemeyle öleceğiz sikko daha ötesi var mı? sen çalış gerçekten iste o senin yolunu açacaktır. biz bekliyor olacağız...

      Sil
  57. Sikko onu bunu bırak da tv 8 utopyada grafiti ayağına duvara güneş önünde piramit önünde göz çizdiler

    YanıtlaSil
  58. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  59. Sen benim en sevdiğim dostumsun sikko. Vallahi bak. Ben yaşadığım ve ağlamak için kendimi sıktığım hiçbir derdime ağlayamayan boktan bir adamım ya da çocuğum diyeyim, ne sikimse. Ama sana ağlayabiliyorum. Ben bu hayatta bir annemin derdine ağlayabiliyorum, bir de senin 1-2 yazına. Seni zerre kadar tanımam. Youtube'da yüzünün hareketlerinin filan olduğu videolar varmış, bilerek izlemedim. Seninle tanışmak da istemiyorum amına koyim. Ama sen benim en iyi dostumsun. Üzülme. Biliyorum bu "üzülme ya" cümlesi hissiyat yoksunu öküzlere aittir. Düşünemez, senin yerine koyamaz kenini, koymak da istemez zaten zira ne gerek vardır. İlgili görünür ve "mükemmel arkadaş" olarak o boktan emir cümlesini söyler. Ama üzülme. Yemin ederim aklıma bundan daha iyi olabilecek bir teselli cümlesi gelseydi söylerdim, "üzülme"den daha ileri gidemeyen beynimi de sikeyim. Moruk ben 13 yaşında saçları beyazlatmaya başlamış birisiyim. Genetik de değil amına koyim, hatta dünyaya onun yüzünden geldiğim adam 40lı yaşlarında vermeye başladı beyazları. Çok üzülürdüm biliyor musun, anneme saçlarımın beyazladığını gösterdiğime "oğlum tek derdin beyazlar olsun, boyatırsın bunu mu dert ediyorsun" derdi. Anlamıyordu ki beyazlarımı gösterdiğimde saçlarımın renginden değil hayatımın gidişatından şikayetçiydim. Çok üzüldük lan biz. Niye böyle oldu bilmiyorum. "Size bir şer gelirse, sizdendir" dedi Allah. Küçücüktüm amına koyim. Hakeret olarak eşek derken utanan çekinen bi çocuktum ben. Bunca şeri hak edecek ne yaptım bilmiyorum. Hatta hayatım boyunca ne günah/haram işlediysem bunları da "ben önce cezamı çektim şimdi suçumu işliyorum" edasıyla yaptım. Boktan bi düşünce yapısı ama çocuk kafası işte. Zaten 12-13lerde "babamdan gelen dinim"den ayrılmıştım. Kimse bana ateist olmanın günah işlemek için insanın kendine yol yapma şekli olduğunu söyleyemez. Çünkü ben günah işlemek için çıkmamıştım bu dinden. Her neyse sanırım fazla dağıttım konuyu. demem o ki yalnız değilsin. Yaşamaktan ve Allah "yüzünden" ölememekten şikayetçi olan tek kişi değilsin. Gerçi yalnız olmadığını söylemem seni mutlu eder mi onu da bilmiyorum. Çünkü tahminimce sen de hem yalnızlıktan hem de insanlardan yorulmuşsundur. Beni bu gece ağlattın. Hala ağlayabiliyor olduğumu bana gösterdiğin için teşekkür ederim. Ama sen yine de üzülme. Allah var, ben biliyorum. O bize yardım edecek, sanırım zamanı beklememiz gerekiyor. Ne çok bekledik biz... Kendine bir zarar veremeyeceğini biliyorum zaten, ama nefsine zulmetme. Sen benim tek dostumsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aynı duyguları besliyorum şuan. Tercüman olmuşsun güzel kardeşim !

      Sil
  60. Ha bide ışid konusunda bir hadis var siyah sancaklılar çıkacak siz iki eliniz kanda da olsa o orduya katılın gibi bir şey.bu hadisi dikkate al sancağın siyah olması bile ortadoğuda inanç eksenli ve sonunun armegeddona dayanacağı bir düzenin oluşacağını gösteriyor.

    YanıtlaSil
  61. Bir gun anlatsam ben de sana.kimsenin yapmadigini yapip dinlesen.10 sene gormedigim annemi ve yanimda olmasina ragmen beni hic sevmeyen babami anlatsam.saclarim bitlendiginde annecim diye aglamalarimi anlatsam.ruyamda hep dini seyler gorurdum.Allah aciyodu belki ya da psikolojiktir.cok isyan ettim sonra Allahtan ozur dileyip affetmesini istedim.bir O anlar diye.kimseye anlatamadigim seyler var icimde.hani goruyorum ama itiraf edemiyorum .aman diyorum anlatsam bu sigirlar ne anlar..yuruyuse cikiyorum bol bol.yine yalniz kaliyorum.babama asigim ben.beni hic sevmedi.yani yaptiklarini amlatsam oo...kucuk cocuga yapilmazdi onlar.ama affettim icimde onu.tahsilli olmasina ragmen cahilligine verdim.bazen ya olurse diye dusunup agliyorum kendi kendime.napardim diye hayaller kuruyorum.annemi de buldum o kismi basli baslina sorunlu..anlatsan anlatilmaz..simdi geldim bilmem kac yasima hayallerimi gerçeklestirmeye karar verdim.bir hayatim olsun diye.bana ait ve benim belirledigim.anla yani icimdeki bosluk hiiic dolmayacak.kardesimle babam ölürse intihar ederiz diye konustuk hep yok etmeyiz.Allah korkusu bunun icin sanirim.bir disiplin araci din ayni zamanda..simdi uzandim oyle malak gibi düşünüyorum. Keske benim de ailem olsaydi.boyle eksik kalmazdim..

    YanıtlaSil
  62. galiba yorumum gitmedi. salak blogspot. gittiyse de özet gecicem neyse. senin baban gibi kral bi ailem var, bu aile olayına ne kadar sukretsem de az, biliyorum. bir ara onlardan ayrı kalmak zorunda kaldım, ve herkesi ailem gibi zannettim guvendim vs. lan hayatımın içine ettiler. kedi aldım sonra. hayattaki çok sağlam huzur kaynaklarından biri. şiddetle tavsiye ediyorum; ivedilikle git kedi al. 2. olarak da, ankaraya gel ailemi ziyaret et. çok ciddiyim. yalnız sadece düzgün konuş bizimkilerin yanında :D ara sıra gel işte güven sevgi huzur muhabbet depola git. kedinle birlikte bir müddet idare eder. bitince yine gelirsin. hadi görüşürüz.

    YanıtlaSil
  63. Sikko. Seni sikerim. Akıllı ol da bi dinle.. Bu dünyada tek kendinin mi derdin var sanıyorsun. 12 yaşındaydım ben annem babam ayrıldığında.. Benim babam 50 senelik Fikirtepeli. Muhabbeti falan iyi adam, hoş adam, içer sıçar ama kumar alışkanlığından dolayı ailesi dağıldı. Ailesine bakmadı. 2002'ydi ayrıldıklarında.. Haziran 2001'de tek gözümü kaybettim 13 senedir tek gözümle yaşıyorum ve gören tek gözümde de 3.00 miyop var. Televizyonda bir şey izlemek için musluğun altına ağzını dayayan adam gibi televizyonun dibinde kalmam gerekiyor..

    Ailemi geçindirmek için çocuk yaşta, üstümde önlük varken ışıklarda selpak sattım, ayakkabı boyadım ve şuan 24 yaşındayım..

    Babamı anlatayım mı sana sikko..

    1.60 boyunda. Ama benim için 1.90lık adama saldırdığını biliyorum. Okulda kavga ettiğimde adam bana "pazartesi okula kamyonla adam getiricem" dedi. Ben hemen babamı aradım pazartesi işe gitme okula gel baba dedim. Başka kimseye haber vermedim. Babamın fikirtepeli olduğu için mafyavari arkadaşları vardır. Onlara da haber ver baba dedim. Liseliydim, tırsıyordum. Babam dedi ki "tek gelicem..", "baba" dedim, "dayak yeriz.." "BENİM OĞLUMA KİMSE BİR ŞEY YAPAMAZ ADAMIN ANASINI SİKERİM.." dedi.. Ve tek geldi..

    Benim bu hayatta ki en büyük dayanağımdı babam.

    Ama olay ne biliyor musun ben annemle yaşıyorum, yaşamak denirse, çünkü annemle yaşamaktan dolayı mutsuzum. Babamla aramız yarım saat ama haftada, 15 günde bir kez görüşüyoruz. Köpek gibi özlüyorum.. Bazen sakallarına yüzümü değdiriyorum.. Boynunu kokluyorum, kokusu burnumda biraz uzun kalsın diye..

    Senin baban ölmüş, benim ki yaşıyor da ölü.. Yanımda değil, başımda değil.. Seninkinin mezarı belli.. Benimkinin mezarı fikirtepe'nin çömlekçi çukurundaki kumarhaneler..

    Ben annemin baskılarıyla çocukken Kuran kursuna gittim.. Kuran'ı Arapça okudum, Türkçe Meal okudum ve son derece muhafazakar bir insanken şuan deistim ve inan hiç de pişman değilim.. "Acaba?"m var tabiki, ama pişman olmak başka bir şey, pişman değilim..

    Senin sıkı sıkı sarıldığın Kuran'ın yanılgılarla, mantık hatalarıyla dolu olduğunu gördüm..

    Eğer bir gün bunu sende görürsen, emin ol sıkışan nefesin açılacak..

    Çünkü senin zor nefes almanı sağlayan şey senin boynundaki ilmik..

    Sök at onu maykıl, bir de öyle dene..

    Ben intihara teşebbüs ettim, anneme gittim.. "anne arkamdan ağlamayacaksan, bana bunun sözünü verirsen ölmek istiyorum ben" dedim..
    Kot pantolonla yatıyordum sabahın beşinde..

    Sonra tedavi gördüm..

    Seansa 150 lira veriyordum ama "çok amına koyım ya" diyordum. Çıkarmak içinde seans içinde çok sövüyor, adamın sigarasından ve ofisindeki kahvelerinden otlanıyordum..
    Sonra bir gün o adam bana öyle bir laf etti ki, hayata bakışım değişti..

    "DEĞİŞTİREMEYECEĞİN ŞEYLER İÇİN KENDİNİ YORMA.."

    DEĞİŞTİREMEYECEĞİN ŞEYLER İÇİN KENDİNİ YORMA SİKKO..

    to be continued..

    YanıtlaSil
  64. Ben her şeyi, ama her şeyi kafama takardım.. Yolda dayak yiyen birini görsem "onu bıraksınlar da beni dövsünler" derdim.. "İstanbul'un suyu bitiyor susuz kalıcaz, gebericez" derdim.. Yeşil Yol'da Con Kofi'ye batan camlar batıyordu sanki bana ama artık daha az düşünmeye başladım ve emin ol çok rahatım..

    Bir gün tedavi görürken akrabamız olan bi abinin yanına gitttim adamın psikolojiyle alakası yok.. Anlattım anlattım adam bana dedi ki "NE BİLİYORSUN HAYATININ BUNDAN SONRAKİ KISMININ BUNDAN ÖNCEKİLERDEN İYİ GEÇMEYECEĞİNİ.." sıradan bir teselli sandım, "siktir git lan" dedim içimden, inanmadım ama o günden sonraki hayatıma baktığımda o günden öncekilerden daha iyi geçtiğini görüyorum..

    NE BİLİYORSUN HAYATININ BUNDAN SONRAKİ KISMININ BUNDAN ÖNCEKİNDEN İYİ GEÇMEYECEĞİNİ MAYKIL..

    Ben mail adresi alırken bile ad soyad kısmına -senin yüzünden- DAVİD ROCKEFELLER yazdım.. Mailim babasininilkoglu@hotmail.com (Tıpkı senin gibi bak, babasının ilk oğlu) Bu mail adresinden David Rockefeller adıyla sana mail atıcam. Bunun kadar uzun olmayacak sadece 1 paragraf inandığın Allah'ın rızası için oku ve bana dön..

    Neyse, çok uzamasın mailden yürücem sana..

    Öptüm cnm..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olm senin mailin neydi lan kaldırmışsın. Bende facebook twitter kullanmıyorum. Bilen bi dalyarak yazsın şu puştun mailini..

      Sil
    2. Facebook sayfasında şu adresi vermiş:
      dondusabri@hotmail.com

      Sil
    3. Eyvallah baba.. Maykıl, 2 cümlelik mail attım oku dön pilis..:)

      Sil
  65. bu mesajı oku sikmiyim belanı. o kadar yazdım aq.
    öncelikle amına koymakla başlayayım hacı.
    aciz misin lan sen? Allah inancın olmasa intihar edeceksin. Allah'a inanmasan canına kıyacaksın he? Oğlum bak ben de bu amına koyduğumun dünyasında acı çektim. Hala çekiyorum. Allah'ın varlığını değil belki ama dinini sorguluyorum. Allah'ın insanları çekirge gibi dünyaya salıp "bakalım ne yapacaklar lan" deyip bizi age of'taki köylüler gibi yönlendirdiğini, savaştırdığını, bizimle dalga geçtiğini falan düşündüm bir ara. Artık her şeyi ve herkesi sorgulamaktan da yoruldum. "Bu adam müslümandır bundan zarar gelmez" diyebiliyor musun bugün herhangi biri için? Diyemezsin. Bir bakmışsın kafası cama sıkışmış İffet gibi domaltılmışsın. O yüzden her şeyi sorgularsın paradoksların içinde kaybolursun kafayı yersin. Ben yıllardır kimseye güvenmiyorum. Evet ailem var, güvenebileceğim insanlar var. Bunun için de şükrediyorum her seferinde. Ama sen de diyorsun ya hani dışarı çıkınca, yalnız kalınca anlıyorsun dünyanın ne mal olduğunu. Güvensizliğin ne demek olduğunu. Öyle ya da böyle anlıyorsun, acı çekiyorsun. Üstelik bir ailen olmana rağmen onlara sığınamayabiliyorsun. Varlık içinde yokluk çekmek de ayrı koyuyor adama amk. Neyse siktir et benim sıkıntılarımı...
    Seni tanımam. Yazdıklarını okurum. Senin yazılarını ilk okumaya başladığımda dedim ki kendi kendime "Oha lan adam benim düşündüklerimi yazmış. Benim mantığımla bulduğum şeyleri bu adam da bulmuş. Yalnız değilmişim aq". Her yazında olduğu gibi bu yazıda da benim hissettiklerimi sen de aynen hissediyorsun, bunu gördüm tekrar. Ama işte ben yazamıyorum. Çünkü daralıyorum artık yazarken. Yazdığımda sadece kağıt kalem duyuyor beni. Şimdi sen de duy diye sana yazıyorum. Yalnız değilsin lan ibne. Dedim ya seni tanımam. Ama iyi bir adamsın ki kendi kendini yiyip bitiriyorsun. Yeme demiyorum hobi olarak yine ye. Ben de çok sık yaparım bunu. Ama şu dübürünü siktiğim dünyanın tadına varmaya bak. Allah'a inanıyorsan verdiği nimetlerden faydalan. Verdiği sağlık için şükret kendisine. Ye, dua et, sev (kitap ismi oldu la). Allah'a inanmıyorsan da ezkaza geldiğin dünyada yok olup gitmeden önce var olanın tadını çıkar. Çünkü bir daha böyle bir tesadüfün gerçekleşme olasılığı sonsuzda bir.+++

    YanıtlaSil
  66. +++"Bunları söylemek kolay. Sana mı kaldı nasihat vermek lan dalyarak" diyorsundur. Ulan zeki bir adamsın. Az hesap kitap yap. Ekonomi bilmem ne okudum deyip hava atıyorsun millete aq. Sahip olduğun şeylerin bir envanterini çıkar bakalım. Neye ne kadar sahipsin? Onları kaybedersen ne olur? Ne yarrak yersin onlar olmadan? Daha fazla ne istiyorsun? Sahip olmak için ne yapıyorsun? Ulan ben ortalama zekada bir adamım. Hatta bazen ortalamanın altına düştüğümü bile düşünüyorum. Ortalama zekama rağmen geçmişte yapmak isteyip de yapamadıklarımı elde edebilmek için uğraşıyorum. Sıkıntı desen onlardan da var. Kendi çapımda sıkıntılarım, sorunlarım falan var. Senin gibi dört ayak üzerine de düşmüyorum. Tam dört ayak üstüne düştüğümü görüyorum. Ulan şans güldü bu sefer diyorum. Bi bakmışım hayat beni o pozisyona sikmek için getirmiş amk. Bazen "anasını sikiyim alıp başımı gidecem buralardan. Ölürsem de dünya bir şey kaybetmemiş olur. Doğal seleksiyon diye bir şey var amk." dediğim çok olmuştur. Ama sonra mutlaka bir şeyler olmuştur, Vazgeçmişimdir. Şarkıda diyor ya dünyanın çivisine sahip çıkan birileri var diye. Var lan. Vallahi var. Sen de onlardan birisin amq. Ne kadar çok kişiyi etkilediğinin farkında değil misin lan? Lazımsın lan sen bu kadar insana. Şimdi kendini kaybetme zamanı mı la?
    Seni çok iyi anlıyorum olum. Herkes bir şeyleri bulur bu dünyada. Bulduğunu kaybedene kadar da kıymetini bilmez. Kaybettikten sonra da sahilde klip çeken İbrahim Tatlıses triplerinde dolanır ortalıklarda. Ben de bir şeyleri buldum, sonra kaybettim. Acısını çok derin yaşadım. Ben toparlanmaya çalışıyorum. Toparla kendini sen de. Siktirtme dalağını. Benim gibi bir sosyopatı bile empati triplerine soktun ya ne diyeyim sana... Yalnız değilsin. Hadi kal sağlıcakla.
    Bu arada bir hatun falan bul kendine amk. Rahat bırak milletin kaynatasını :) :)

    YanıtlaSil
  67. "Sabredenlere Müjdele
    Allah' ın yardımı pek yakındır"

    "Sınavı kaybediyorum :(( " tiribine girme be adaş; Senin de bildiğin gibi Şirk koşmayıp,sebepsiz yere birini de öldürmediğin sürece
    Allah çok affedici çok bağışlayıcıdır.
    Rahat rahat gönlüce bunalımına gir..

    Güzel bir baban varmış hala acısını atlatamıyorsun. benim peder de öleli 2 yıl oluyor..

    Fenrbahçe' nin kupa maçını izliyodum; dia kanattan bindirme yapıyodu telefonum çaldı. Çabuk gel baban Rahatsızlandı diye,
    ulan dedim benim babam rahatsızlanmaz ki.. şimdiye kadar hasta bile olmadı, günde 2 paket samsun gömüyor bildim bileli, daha geçende anamı kovalarken gördüm çaktırmadam uzadım.. nasıl rahatsızlanır.
    Neyse koştura koştura gidiyodum yolda kızın biri "özgür sol" diye bir gaste tutuşturdu"bi saniye bakar mısınız"diyip.aldım gasteyi koşmaya başladım bi saniye bi saniye diye diye kap kaç gibi oldu ehehe

    Pederin kalp "tak" atmış gitmiş.. üzüldüm tabi cansız bedenini görünce sarıldım ağladım anıra anıra.. falan filan.
    ee ağladık üzüldün nolacak şimdi?
    Daha önceden hiç de tecrübemiz yok; morga kaldırmadan önce doktor getirmem gerekiyormuş.. gittim doktor almaya, adam gelmek istemedi ne acelen var diye beni sıkıştırdı. sorguya çekmeye başladı birden. pederin ölümünü bana yıkacak gibi telaşlandım " ee o zaman ne acelen var hemen doktor gelsin istiyosun" diye söyleyince "bir an önce kaldıralım morga da kokmasın" dedirttiler bana.

    neyse öğle namazına mütakip gömdük. severdim pederi ama hiç üzülemiyorum lan. hayır çok odun biri de değilim küçük emrah filimlerine bile ağlarım.
    Neyse işte böyle; Ben de özlemiyle kafayı yedirtçek bir babamın olmasını isterdim.. ama olmadı kısmet.. şanslısın piç.

    Bu dünya hakkaten çok anlamsız ama sınav işte; senin de söylediğin gibi "iyi ki Allah var lan"

    YanıtlaSil
  68. sikko ben müslüman diyince 5 vakit namaz kılan veya oruç tutan kişi anlamıyorum benim anladığım müslümanlık her durumda doğruya doğru yanlışa yanlış demekdir. böyle bi toplumda bunun ne demek olduğu düşünülecek olursa belki de insanların ne olduğunu öğrenmen gerekiyodur veya nebileyim sınırların deneniyordur veya benim anlamadığım başka bişeydir ama umudunu kaybetme. Allah ilmini arttırsın kardeşim...

    YanıtlaSil
  69. Yalnız değilsin Cemre. Nasıl ki O'nu görememene rağmen O'nun varlığına inanıyorsan, güvenebileceğin insanların varlığına da aynı şekilde inanmalısın. Ben inanmanın ötesinde onların şahidiyim, varlar. Bize düşen şey dikkatimizi yol'dan ayırmamak, tetikte olmak. Elbet yolcular yolun bir noktasında karşılaşırlar. Yazdıklarınla, varlığınla çok değerlisin. Allah yolunu açık eder inşallah..

    YanıtlaSil
  70. Siktir et, yaşaman için bi sebebin kalmayışı yaşamamanı gerektirmiyo. Siktir et battı balık yan gider. Elinden geleni yap sen hacı. Ben 3 yıldır hayattan hiç bi beklentisi olmayan , yaşama sevinci gram kalmayan , karamsar ibnenin tekiyim. 2 yıl önce senin blog'u görünce benim gibi birileride varmış amına koyim dedim.
    Yaşamaya bak sen, yaşında var, bi işin var mı bilmiyorum ama bence bi yuva kur, çocukların olsun hatta babanın adını ver oğlan olursa. Senin yaşamadığın çocukluğu yaşat ona, iyi gelecektir. Ve bence intiharı düşünüp Allah korkusu yüzünden etmemek, intihar etmek gibi günhtır. Cünkü dinimizde ''niyet" çok önemlidir.

    Antalya'ya gel hacı, misafirim ol. Sohbet muhabbet ,rakı , gezer tozarız.
    Şu Anıl isimli orosbu cocuguna da bi çift sözüm var, ulan pic her yorumun altında alaycı cevabın var ne sanıyosun kendini amına kodugumun cocugu ?? Senin gibi ayaklı kondom reklamları burayada sıçramış.

    YanıtlaSil
  71. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  72. Sikko belliki bir karar vermen gerekiyor. Ashab-ı kefh mi olmak istiyorsun yoksa ashab-ı keş mi sen seç.

    YanıtlaSil
  73. 'Seni sevenler ve sana ihtiyacı olanlar için yaşamalısın dostum.'

    Bana düşmez ama bi okuyucun olarak söylemek istedim.

    'Ne yaptın Sikko.Sen daha bize çok lazısmsın.'

    Bunu da bi göt olarak söylemek istedim :D

    YanıtlaSil
  74. Şu yorumlardan sonra birdaha bunalıma girilir.. Bunları burda konuşmamalıydın dostum.. Bak ne kadarda çok dostun varmış!!!

    YanıtlaSil
  75. Hani melekler sormuştu RABB'İMİZE;
    - ”Senin en sevdiğin kulun O iken,
    Neden O`nu bu kadar ızdırapla imtihan ediyorsun” ?..
    - Hem yetim, hem öksüz, hem kimsesiz…
    Ne buyurmuştu RABB'İMİZ ?

    -”Kimseye güvenmesin,
    Hep benden istesin, bana sığınsın diye".

    "Ey sıkıntı şiddetlen! Nasıl olsa biteceksin!" -Hadis-i Şerif

    YanıtlaSil
  76. Senden çok farklı değiliz.İntihar su ankı acılarını cehennemde sonsuza kadar cekmen demek.sabredip mükafatlandırılmayı beklıycez.Böyle konuşma sikko çok üzüyn beni

    YanıtlaSil
  77. Önce kendine acımayı bırak..

    YanıtlaSil
  78. annen yok mu olm onla ilgilen

    YanıtlaSil
  79. Bana göre burda yazılan çizilenin aksine senin işin çok basit ilk işin bu blogu kapatıp bu edindiğin amacı bırakmak senin başından beri olan takipçilerinden biri olarak söylüyorum bunu buradaki amacın insanları aydınlatmak olabilir ki saygım sana sonsuz belirteyim şu durumu atlıyoruz hepimiz aslında herkes neyin ne olduğunun farkında bizler illuminati diyoruz ahmet amerika diyo mehmet israil diyo vs asıl burda ki olay bunların hiç kimsenin umrunda olmaması ve bizlerde bu konuların bu kadar derinlerine inmemiz sebebiyle oluşan bir karamsarlık bir negatiflik var ve bana göre sikko senin çektiğin durum da bu inan bunu düzeltmek için bir şeyler yapılabilir olsaydı birileri denerdi ama dünya bu sistem bu yapılacak bir şey yok ne yazık ki sikko benim sana kendimce tavsiyem hayat kur kendine bir işe girmeye çalış bir kadın bulmaya çalış bir şeyler dene ama öncelikle bu işi bırak inan daha mutlu olacaksın ayrıca intihar nedir ya intihar pes etmektir bence sen bu değilsin

    YanıtlaSil
  80. Sevdiklerini kaybettiğinde ve yapayalnız kaldığında, bu düşünmesi bile dehşetli korkunç kabus gerçekleştiğinde, çok manyak bir şekilde özgürleşirsin. Buna tasavvufta 'Kızıldeniz'i geçmek denirmiş'. Ben o özgürlüğün ta orta yerine mıçayım duygusuyla, hayat bana ne öğretmek istiyor, elbette Allah'ın bir bildiği var duygusu arasında gelip gitmek çok nadir insanların snavıdır. Ama ne sınav lafını, ne de ödülü cezayı göremez olursun. Sabır evlat. Bilmiyorum, tüm sevdikleri elinde ölmüş bir kadına farkında olmanın imkansız olduğu bir şekilde destek oldun sen. Bana. İyi ki varsın evlat. Sabır. Biz, bizden bekleneni net göremiyoruz belki bazen ama o beklenen güzelliği yapabilecek olanlar biz olduğumuz için seçilmiş olabiliriz. İyi ki yazmışsın, iyi ki okudum. Verdiğin huzuru senle bölüşmeyi diliyorum evlat. İ

    YanıtlaSil
  81. FIGHT CLUB kuralım kavga ederiz stres atarız moruk, sonra cemaatle namaz kılarız güzel olur. Kaç kişi gelir? Bu yorumun altına yazın iletişime geçelim, yer belirleyelim dövüşür muhabbet ederiz. Sikko duyuyon mu beni? ALo. Bak işe yarayacak, buradan örgütlenmezsek nereden örgütlenecez amk. Dayak yiyin dövün içgüdülerinizi bastırmayın. Hadi kuruyoz.

    YanıtlaSil
  82. Seyyah olmayı düşündün mü hiç?

    YanıtlaSil
  83. benim annem de babam da sağ. babama 4 yıl boyunca hangi bölümü okuduğumu ve mesleğimin ne olduğunu söylesem bilmez. annem ne iş yaptığımı nerde çalıştığımı bilmez. dahası bana dair bildikleri tek şey adım. bunu da hergün kullandıklarından unutmuyolar. yani diyeceğim o ki, gittiğinde arkasında bir boşluk bırakan babaya sahip olmak da güzel..

    YanıtlaSil
  84. DİNLE AMINAKOYDUĞUMUN, SEN VAR OLURSAN KİMSE SENİ YOK EDEMEZ; SEN YOK OLURSAN KİMSE SENİ VAR EDEMEZ

    YanıtlaSil
  85. 1- Zekiyim diyerek hızlı düşünme. Yavaş düşün. Bedenin beyninin hızına adapte olamıyor. Sorunlarının bir kısmı bundan dolayı. Yavaş düşün derken şunu demek istiyorum: Bedenini ikna etmeye de vakit harcamalısın, esas zor olan kısmı da odur. Yoksa bir takım doğruları tespit etmek, işin kolay kısmı.

    İkna olmadığı bir şeyi bedenine (istersen nefis de, istersen kalp de) uzun süre yaptıramazsın. İhtilal yapar, yönetimi ele alır. Bedenine, nefsine, kalbine vakit ayır. Bu vakti SADECE bunlara ayır. İnşirah suresinde Allah'tan başka herşeyden kesil gibi bir ayeti kerime var, buradan başlayabilirsin.

    2- Babanı aramıyorsun. Güvenebilmeyi arıyorsun. Bu haklı bir arayıştır.
    Allaha güvenmem lazım demekte de haklısın. Ancak burada birkaç önemli nokta var
    a) Allah bildiğimiz her şeyi ama her şeyi aracılar eliyle yapıyor. Bizi yaratıyor, annemiz babamız aracı oluyor. Bulutları yürütüyor, melekler aracı oluyor. Kitap gönderiyor, peygamber aracı oluyor.

    Demek istediğim, Allah'a güvenmek güvenilir insan olmak, güvenilir insan olmayı bilmek, etrafına güvenilir insanları toplamak, ve güvenilir olmayanlarla mücadele ederek olur.

    Konuyla ilgili üzüntünü bu mücadeleye kanalize etmeni tavsiye ederim.

    b) Allah'a güvenmek "dünyanın kötü" olmasıyla ümitsizliğe kapılmamak demektir. Dünyanın "kötü" olmasının bir hikmeti de inananları ahirete kanalize etmek içindir. Dolayısıyla dünyada gördüğün kötülükleri ahiret inancını ve isteğini pekiştirmek için fırsat bil.

    c) Dünyayı sevme, ölümü kötü görme. Bu konuyla ilgili hadis vardır, vehn hadisi. Bulup okuyabilirsin. Dünyayı sevmemek deyince insanlar 'parayı sevme', 'kadını sevme', 'içkiyi sevme', 'kötülükleri sevme' gibi şeyleri anlıyorlar. Halbuki bu anlayış eksiktir. Dünyayı sevmemenin bir anlamı da dünyaya ait iyi görünen şeyleri de sevmemektir, çünkü senin de tecrübe ettiğin gibi ısırır. Mesela hümanist olma, insanları fazladan sevme ve bağlanma, çünkü insanlar da dünyanın bir parçası. Mesela fazla ideolojik olma, çünkü ideolojiler de dünyanın bir parçası. Dünyaya İslamın hakim olması bile bir ideolojidir. Kişi bunlardan vazgeçebilmelidir.

    Allah'ın Hz. İbrahim'e kesmesini emrettiği sadece çocuğu değildi. Aynı zamanda hiç inananın olmadığı bir dünyada İslamın istikbaliydi. Bunu düşün. Sen de İslamın dünyaya hakim olması düşüncen varsa, bundan dahi vazgeçebilmelisin. Tabi Allah rızası için.

    d) Her şey olması gerektiği gibidir. Olduğu şekliyle mutlu olmayı bil. "Ahiret varsa adaletsizlik yoktur." Seni üzen "adaletsizlik var" vesvesesi. Bu vesvese kolay geçmez. Tevekkül et. Bu düşünce ve hissediş şeklinin değişmesi için vakit ayır. Olaylara eleştiri gözüyle değil "ibret" gözüyle bak. Hiçbir şey için, hatta kendi halin için bile "böyle olmaması gerekirdi" deme. "Niye böyle olmuş olabilir, Allah böyle olmasını niçin takdir etmiş olabilir" sorusuyla arayış içinde ol, sorunun cevabını Kur'an'ı Kerim'de ve sahih hadislerde ara.

    Şimdilik bu kadar söyleyebiliyorum. Allah yardımcın olsun.

    YanıtlaSil
  86. Usta sana acilen bir hedef lazım amaç lazım yoksa bu kafayla biryere varamazsın, geleceğe yönelik hayel kurabiliceğin birşeyler olması lazım abi senin.Ümidini sakın yitirme.
    Ayet derki "Allahın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Çünkü kâfirler topluluğundan başkası Allah’ın rahmetinden ümit kesmez. (Yusuf, 87)"

    YanıtlaSil
  87. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  88. Senin durumun hakkında bir teşhis yapmak oldukça gereksiz. Senin zeki bir insan olduğun aşikar ne de olsa. Ne desem önceden düşündüğün şeylerden biri olacak. Bu nedenle bunu yapmayacağım ama söyleyebilirim ki aynı şeyleri ben de hissettim bu kadar abartılı olmasa da. Fakat ne var biliyor musun? Kendimde bir potansiyel hissediyorum. Henüz ciddi anlamda bir bilgi eksikliğim olsa da bunu hissediyorum ve günümün çoğunu beynimi zorlayarak aktif bir biçimde geçirmeye çalışıyorum. Bir konu düşünüyor, yazı yazıyorum...Matematik, fizik ve yabancı dil çalışıyorum. Maksadım sisteme ayak uyduran resmi bir kişilik olmak değil. Sadece kendimi eksik gördüğüm her noktada bir şeyler kovalıyorum. Neden mi? Çünkü benim kendime göre çok büyük bir hedefim var. Bu senin ve başka birinin aklına gelebilecek bir şey değil... Hedefimin ne olduğu önemsiz üstelik. İşte o hedefi yakalamak için bütün çabam. Belki yıllarımı alacak... Belki yaşlanacağım... Belki de bu hiç olmayacak... Önemli değil. Çünkü o hedefi kendi çizdiğim rotadan takip ediyorum. İstediğim bir şeyi yapıyorum ve bu beni hedefime yaklaştırıyor. Sonunda onu yakalayamasam bile elim boş olmayacak ve harcadığım tüm zamanı değerlendirmiş olacağım. Yani senin anlayacağın önce kendini gerçekten tanı, ne istediğine karar ver ve ona göre yaşa...Her neyse çok uzadı...

    www.fikirdak.blogspot.com.tr

    Son yazı Tapınak Şövalyelerine dair..

    YanıtlaSil
  89. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  90. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  91. bak çok samimi yorum yazmıştım imla kontrol edeyim dedim önizlemeyle gitti hepsi amk. gören de konsolosluğa mesaj atıyoruz sanacak. senin karılık yapacağın tutmuş babanı -Allah rahmet etsin- bahane ediyorsun her zaman ki gibi.
    amk şurda yüz kişi şefkat dolu mesaj atmıştır(okumadım götümden tahmin yürüyorum) toplanın amerikadaki gibi grup kurun sarılın ağlaşın da tam olsun.
    git çalış amk bir tane peygamber mesleğinde mesai yapar kafa dağıtırsın. Tası tarağı toplayıp köye mi yerleşsek hacı yeeaa deme kaldıramıyorsun bu bohemliği artık.

    hadi yaladım kaynatanın ayaklarından.

    not: sikerim imlasını

    YanıtlaSil
  92. senin de söylediğin gibi esas suçlu baban. Sana dünyanın kaç bucak olduğunu idrak ettirememiş, fazla şefkatli davranmış. Allah kurtarsın diyorum. Öyle saçma sapan Ehl-i Sünnet düşmanlığı yapmak yerine bir cemaate intisab etsen bence senin için de daha hayırlı olur. Nerede bir hayat emaresi varsa, orada yine alnı secde gören insanlar var, ben böyle görüyorum.

    YanıtlaSil
  93. Vov vov vov, sakin. Sana hala ihtiyacımız var.

    YanıtlaSil
  94. Guven, maykilin ilkuminatili, siyasetli, amerikali, subliminalli yazilarini arastirmadan dogru saymakti. Kasimpasalisin, sozun senet. Seviyoruz seni.

    YanıtlaSil
  95. Ben de ayni senin gibi 25 yasindayim. Intihar etmeyi cok dusunen birisiyim. Allah’i hayatima merkez almak isteyen birisiyim, ancak arada sirada gercek manada teslim ve emin olabiliyorum. Bende de babamla sorunlarim vardi. Babam da psikolojik hastaliklar vardi dogustan beri, o da Avrupa’da buyudu. Sonra gorucu usulle Guneydogu’dan hic okula gitmemis, il disi cikmayan birisiyle evlendi. O kisi de annem oluyor. Annem de bu safligiyla Bati-Avrupa’ya yerlesiyor, psikolojik hasta olan bir adamla evleniyor, ve ben doguyorum. Bana ama hic guven duygusu vermediler ki, ben hayatin beraber yasanan bir sey oldugunu anlamadim. Bana samimiyetligi zerre kadar gostermiler. Samimiyet nedir bunu zerre kadar ogretmediler, hisettiirmediler. Satilmamak nedir, yari yolda birakilmamak nedir, insanlarin sana guvenmesi nedir, bunlari hic bilmedim. Bunlar bana sadece ruyada ve filmerlde olan cok siradisi olaylarmis gibi geldi. Iste bunlarin bana hic ogretmedigi tum bu seylerin aslinda hayatin rutini oldugunu esek kadar adam olduktan sonra ogrenmek zorunda kaldim. Ve bu saatten sonra yapamiyorum. Agir geliyor. Her ruttinin ustunde sok etkisi yarattigini dusun. Beynim sikiliyor. Simdi de bana birisi samimiyet gosterdiginde, ve ya hos laf soylediginde agir bir depresyona variyorum ve bazenleri intihar etmek istiyorum. Aciyor, ne yapayim. Daima iskence gormus olan kopek gibiyim. O kopege bir insan guzel hos niyetle yaklastiginda o kopek yine de o insandan korkar.

    Hep yalnizlikta buyudum, hic kimseden cocuklugumda ve gencligimde sevgi ve empati alamadim. Kardesim kac kere olum yataginda yatti, yine de kimse yoktu bize sicak davranan. 11 yasindayken intihar etmek istedim, ama sirf kardesim icin yapamadim. 17 yasima kadar oyle bir cehaletteydim ki ”ben turkum, musluman degilim”. Bir besmele getirmeyi bilmiyordum. Ama hep bu acilardan dolayi okudum, sirf kardesime ornek olayim diye. Okumak diyince o diplomalar zaten umurumda degildi. Hatta kaldigim Bati-Avrupa ulkesinde ulke birincisi olmustum. Ne parti kurdum ne kutlama oldu, hemen eve gittim agladim. O bos hisler ne di. Simdide yasadigim ulkeden kactim gittim, bir baska Bati-Avrupa ulkesinde doktoratlik yapiyorum, ki o da sikimsonik birseydir. Yetmemis gibi Bati-Avrupa’da Turk olarak ikinci sinif sivil olarak davraniliyordu, hatta burada ki Turkler arasinda da beni ikinci sinif sivil olarak karsiladilar. Turkiye’te gittigimizde ise Alamanciyiz.

    Gecen ay Almanya’ya gittim konferans icin. Ne guzel dort yildizli otelim vardi. Gittim disarda uyudum sogukta. Yalnizca. Sadece bir kac evsiz barksiz olan icki kullanmis Almanlarla irtibata gectim. Bunalima geldi, agliyordum surekli. Konferans’a bile dogru durust katilmadim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben seni cok iyi anliyorum guzel kardesim/abim. Ben senin yazilarini okudugumda yazdiklarin hicte ilgi cekici degil. Cogunu biliyorum, ve kibirli olmadan bunu soyleyeyim, o konular hakkinda sana kat kat daha fazla bilgi aktarabilirim. Senin yazilarina bayilmamin nedeni ise o yazdiklarinin arkasinda buyuk bir aci var. O aci da ayni benim acim gibi. Senin yazilarini okudugumda sanki onume bir ayna koyulmus gibi. Hatta agliyorum bile okurken ! Ve gercekten senin ve benim de tez + antitez = sentez oldugumuzu hisediyorum. Aslinda derdimiz ayni, sadece sebebleri farkli.

      Ayni senin nasil ickin (ve sigaran) varsa, guzelcene musluman gibi yasamak istiyorsun, benim de surekli yaptigim bir haram vardir (cinsel goruntuler v.s.), bes vakit namaz kilan birisiyim. Camilerde muezzinlik ve bazenleri imamlik yapan birisiyim lan, durumuma bak. Sana burada haram laaa yapma gunah demiyecegim. Cunku benim o tutkum hepsi kucuklugumden almadigim empatiden kaynaklanma. Ama cok sukur, yurt disina tasindigimda Allah ne hikmetse bu pis goruntulerinin etkilerini ogretti bana [1]. Onun disinda gercek manada tevbe etmeyi ogrendim, bu cok zor birseydi. Bilincaltima girerek arada sirada tevbe yapiyorum ve kendimi Allah’a daha teslim olmus gibi hisediyorum. Yaptigim ibadet bu dur [2]. Ha, yine de arada sirada pis goruntulere bakiyorum, ama azalttim ve hangi yola basvuracagimi biliyorum. Ama bunlarin hic biri benim sorumlarimi cozmek icin yeterli degil. Ayni senin gibi kendi kimligimi kabul edemiyorum. Hislerimle duygularim birbirlerine zit dusuyor. Yetmemis gibi insanlara her zaman saf gonullu davranmaktayiz ve yardim etmekle ancak kendimizi uzuyurozu. Ama yardim etmeye devam etmemiz lazim. Bizim sorun ta bilincaltimizdadir ve dort aydir psikiyatriye gidiyorum. Orta da hap map konusu falan yok, sana bunu okumaya tavsiye ederim [3].
      Ne hikmetse, seni gercekten oz abi gibi seviyorum. Mumkun olursa da seninle ister bizim buralarda ister sizin oralarda tanismak isterim. Kalplerimiz bence ayni frekansdadir. Ben sana dua etmekteyim, ve biliyorum ki, simdiye kadar ayakta durmamim nedeni ise saf yasli teyzelerin dualaridir. Ve bazenleri yazilarini okudugumda sanki ikimiz birbirimizin Tyler Durdeni’mis gibi hisediyorum.

      Selametle agam,

      Senin gibi zaman-alan kontinuumunde kayb olan kardesinden :)

      [1] www.yourbrainonporn.com

      [2]
      1) Tovbe niyetiyle abdest al
      2) Tovbe niyetiyle gusul abdesti al
      3) Tovbe niyetiyle en duzgun sekilde istihare namazi kil (Kafirun ve Ihlas surelerini okuyorum)
      4) Tovbe etmek: “Ya rabbi, butun yapmis oldugum gunahlardan ben pismanim. Keske yapmasaydim. Insallah bir daha ben yapmayacagim”
      5) Gozlerini kapatarak en az 25 kere Estagfirullah demek
      6) Sekiz defa Peygamber efendimize s.a.v.’e hediye olarak Fatiha okumak
      7) Gozlerini kapatarak bir kac dakika olumu dusunmek
      8) Gozlerini kapatarak iki goz arasinda ki gecen enerjiyi hisetmek ve kalbine dogru yonlendirmek
      9) Baska birseyle mesgul olmasiz uyumak

      Bu mesela ilk basta ayni ‘random generated’ ibadet’e benzer, fakat arka planda psikolojik bir mantik var. Her adimdan sonra daha fazla bilincaltina girmektesin. Ve oradan oyle, ne kadar kisa sureye olsa bile, Allah’i merkez olarak aliyorum.

      [3]
      Kisa: http://www.vkdp.com/index.php?page=7&name=enwhatisistdp.html
      Detayla : http://istdpinstitute.com/resources/intensive-short-term-dynamic-psychotherapy-an-introduction/

      Sil
  96. Abi şahsi fikrim bir yer belirle ve oraya seninle konuşmak isteyen (sırf konuşmak isteyen değil nasıl desem karışılık beklemeden ya da ortamda -geçen sikkoyla konuştuk demek için gelenlerin olmayacağı ve samimilik arayan insanların olabileceği bir ortam oluşabilirse çok süper olur bence. Biliyorum çok seçici bir insansın ama gerçekten senin kafanda ya da en azından senin gibi düşünen ve senin mizacına sahip insanlar çok. Bu yüzden bence böyle bir şey yapman hem senin acılarını bir nebzede olsa hafifletir, hem de kafanı dağıtır diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  97. Sahtekar orospu çocuğu, insanlar sana acısın, acısın da daha çok sevsinler diye bu yazıyı yazdın. Bahsettiğin bohem sıkıntıların hiç birisini çekmiyorsun. SIFATINI SİKTİĞİM BİR DE RESMİNİ KOYMUŞ. SAHTEKARSIN LAN! KİBİRLİ GÖT

    YanıtlaSil
  98. Sikko 2 akşam önce uzunca bir yazı karaladım mailden atacaktım, sonra vazgeçtim görmezsin diye.Burayı hatırladım şimdi.

    Şimdi sikko seninle aynı ikilemlerden geçtim bro.Hem de birebir aynı düşünceler üzeriden yürüdüm.2 sene önce Ağustos civarı herşey beni boğuyordu, böyle odayı su basar tavana gelince son bir oksijyen çekmek için boynunla kafanı itersin ya yukar işte o son çekişlerdeydim.O gece uyuyamamıştım ve kendi kendime dedim ki:

    önümde 2 yol var.Ya ayağa kalkıp koşmaya başlayacam durmaksızın ya da intihar edicem.Ama asla ve asla bu sikik,amaçsız rutine dahil olmayacam tekrardan.Beni eriten asıl buydu çünkü o akşam gördüm bunu.

    Gel zaman git zaman içimde bir öfke hissetmeye başladım hacı.Zaten o sıralar kişisle gelişimle uğraşıyordum ancak öyle eften püften değil.35 yaşında menapoza girip çıkış arayan karı modunda değil yani.Açtım ben, adeta algım genişliyordu.Ama bir yandan da öfkem artıyordu.Yani tezatlığa bak amına koyim.Ruhum sakinleşiyor ben öfkeleniyorum.Sonra hayatımda amaçlar doğmaya başladı.Bak karar aldıktan sonra hedefler koymaya başladım.Şu okula gidicem, şu hobiyi yapıcam, kız arkadaş istiyorum vs vs.Ama hala herşey çok zor gözüküyordu.Buraları anlatıyorum bağlayacağım çünkü, işte zamanla ben değiştim sikko temelim o kadar da sarsılmaz değilmiş bunu anladım ancaaak herşey iyi gitmeye başladıktan sonra ara ara içime intihar etme isteği gelmeye başladı ve bu sefer fikir bazında değil bro.Durup dururken içime doğuyordu.Aşk gibi bişey.Bu beni korkuttu.Neden mi? Çünkü biliyorum ailem mahvolur.İntihar imajları gelince mekan değiştiriyordum hatta.Çok ciddi boyuttaydı yani.Düşünsene en mutlu hissettiğin zamanlar intihar etmek istiyorsun, iğrenç birşey.Bak ayrıca farkında mısın sen Allah için intihar etmiyorsun bense ailem için etmemişim.

    Sikko son 1 yıla gelince ne oldu biliyor musun? Çevremdeki her insanın istisnasız manyak olduğunu fark ettim ve özellikle yakın çevremdeki insanların asıl beni domalltarak siktiğine şahit oldum.Bu insanlar benim enerjimi çalıyordu.En büyük aydınlanmam buydu.Bundan sonra kapılar açıldı bende, jeton düştü, ışık yandı sikko.

    Şimdi sikkom kardeşim enerjininin çok düştüğünü düşünüyorum o yüzden isyan ederek bağırmışın burda.Boşuna yazmadın bu kadar paragraf.Senden ricam yazdıklarımı lütfen sakincec kendine yansıtarak okuman.Ben golü attım galiba, şimdi sana asist yaptırmak istiyorum.

    Senin özel hayatında yakın çevrende seni olduğun gibi kabul etmeyen, veya kendiyle o kadar çok ilgili olupta sen onu önemsediğin halde seni sikine takmayan bencil varlıklar var ve emin ol çok yakınında nefes alıyorlar bro.Bu sikimsonik ilişkilerde de enerjini yakıp yıkıyorsun sonra ruhun bu hale geliyor.Açıklaması bu.

    Hedef göstermek istemiyorum ama gene kendi üzerimden yazıcam.Mesela annen olabilir sikko bu kişi.Babandan sonra ona karşı çok korumacı olduğunu ve bu yüzden kendi gerçek yüzünüde ondan sakındığın ihtimalini ortaya atıyorum mesela.Belkide çok yakın dostlarından bir kaçı veya kız arkadaşın varsa.Birileri var sikko, kafandaki imajda inanılmaz bağımlı olduğun,hatta hayaller kurduğun ancak gerçekte o kişi seni dolaylı yoldan belki bilmeden sömürüyor.Ben başka bir ihtimal asla vermiyorum.

    Kısa dönemlik ise biraz kafanı dağıtmanı tavsiye ederim sikkom.Şuan zaten battı balık yan gider.Daha üzerine gitme hiç birşeyin.1 hafta falan kafanı uzaklaştır.Neden mi? Çok sevdiğim bir söz var Hakikat yolu olmayan bir ülkedir diye.Şimdi zihnin problemin neyse onun üstüne vızır vızır çalışıyor,çözüm üretmeye kasıyor.Ancak düşünce kişisel problemlerimizi çözemez sikko.O yüzden daha da kafanı bulandırma, biraz uzaklaş.Sonra dediklerimi düşünmeni istiyorum kesinlikle.Ben umutsuz görmüyorum seni.Psikopatın tekisin hala amına koyim.Hala gücün var belli, ama dediklerimi mutlaka düşün tekrar tekrar

    Hadi kal sağlıcakla....

    YanıtlaSil
  99. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  100. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  101. bagimliliklarini burak ve marquis de sade in hayatini ve kitaplarini oku

    YanıtlaSil
  102. Ne yazacağımı bilemedim burdan,senin toparlanman lazım ama tek başına yapamazsın,konuşmamız lazım senle bizim,başka yerden ulaşamıyorum sana.

    YanıtlaSil
  103. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  104. Ben çok saf bir insanım. Hem bu hayatta kimseye güven olmaz derim hem de güvenirim. İnsanlar da bana güvenirler. Beni kullanırlar, sömürürler ama yüzüme hep çok iyi biri olduğumu söylerler. Ama ne kadar iyilik, fedakarlık veya dostluk yapsam da gerçekte asla ben iyi olmam. Aslında çoğunun karakterini, yaptıklarının altında yatanı hemen anlarım, ama saflığım ağır basar kendime yalan söylerim, çakallık peşinde olmadıklarını düşünürüm. Büyük bir şehirde büyük çakalların arasında yaşıyorum, bir sürü yavşak tanırım bir sürü de güvenilecek insan tanırım. Garip olan tanıdığım bütün güvenilecek insanlar benim gibi saf. Daha garip olan ben saf insanları hayatımın merkezinde hiç tutmam. Saflar hayatımda önemli olmazlar. Hatta onları hiç hesaba bile katmayıp bu hayatta kimseye güvenilmez derim. Hep o güvenilmezleri alırım merkezime. Onların güvenilir olmasını umarım ve beklerim. Çünkü her şeyde olduğu gibi zor olan bana alımlı gelir. Bundan sonra da böyle olacak. Ben de kimse için önemli biri değilim. Ta ki birlerinin bana işi düşene kadar ya da birilerine bir şekilde zarar verene kadar.
    Hayatı çözemedim tabi ama birazda olsa gelişme kaydettim. Önce anladım sandıklarımı anlamadığımı fark ettim, sonra yaptığım iyilik veya fedakarlıklardan bir şekilde çıkar beklediğimi, sonra kendimi tanımadığımı, sonra kendimin bu yazdığım yazıdaki kadar tutarsız olduğumu, sonra insan olduğumu fark ettim. Şimdi ilerde anladım diye düşündüklerimden hangilerini anlamadığımı fark edeceğimi merak ediyorum.
    Belki faydası olur, ne saçmalamış bu diyebilirsiniz sıkıntı yok. Gel konuşalım dertleşelim desem gelmeyeceksin, çıkmaza giren bir adama şunu yap bunu yap demek bir şeye yaramıyor. Zaten benim kimseye verecek kadar ne aklım ne haddim var. Ama rahatlayabilmenin yolu var, semazenler gibi dön ve İslamiyeti özellikle de gerçek kaynağından öğrendiğinle uygula, seni bilmem de bizler ya hiç uygulamadan bir faydası olmadı deriz yada başladığımız gibi kurtuluşa ermeyi bekleriz. Yaparsan gerçekten rahatlayacaksın. Çünkü bunlar benim ya da başka bir insanın fikirleri değil.

    YanıtlaSil
  105. Bu dertten muzdarip olan az değil gördüğüm kadarıyla. Tabi herkesin sebepleri ve çektiği acılarındaki seviyeleri farklıdır. Toplanalım da amerikan filmlerindeki gibi bağımlılar toplantısı yapalım madem. Şaka bi yana bu konu öyle iki cümleyle atlatılacak bi şey değil. Uzun uzadıya irdelemek lazım

    YanıtlaSil
  106. Sikkofield yazini okuduktan sonra aklima ,beyin kontrolu(radyomanyetik dalgalarla) vb konulari geldi.Cok onemli mevzularda konusuyordun kitapta yazdin,uzerine bir mudahale olabilirmi bu konuda die icime kurt dustu.Konuya asina olmayan arkadaslar icin youtube ta hazir kita programi/beyin kontrolu programini tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  107. Kehf 10: ....."Rabbena atina min ledunke rahmeten ve heyyi'lena min emrina raşedâ"

    YanıtlaSil
  108. Al abi Barış abiden dinle.
    http://www.youtube.com/watch?v=nRe5t-kD8Xc

    YanıtlaSil
  109. Beğeniyoruz yazılarını, daha sık ve biraz daha kısa yazmanı tavsiye ediyorum.
    Normal isanların işleri olduğundan, okurken yarıda bırakmak zorunda olan insanlar olabilir açıkçası... ;)

    YanıtlaSil
  110. korkak puşt seni!Sana ne olduğunu ben söyleyeyim ,öbür tarafın olmadığını anladın da dönemiyorsun ödlek seni

    YanıtlaSil
  111. Michael ! Şu gavur isminden de hiç hazetmiyorum.Seni kendime yakın bulmak için mehmetim diyesim geliyor...

    Bak yazıy okudum üzüldüm sevindim empati yaptım ve sana çoğu fikrinde haklısın diyorum.Ben senden 10 yaş daha önce bu duyguların bir çoğuyla tanıştım.Bende ortak hisleri paylaşıyorum seninle...Benim bu dünyada hiç dostum yok.Tek ALLAH denen varlığı mefhumu biliyorum dayanıp güveniyorum.Evliyim ailem var etrafımda iyi kötü eş akraba var ama benim yalnızlığımı alan hisseden yok.Kendi iç dünyamda çırpınıyorum...İnsanlar hakkında doğru söylüyorsun güven yok kaybolmuş.Çıkarsız davranış sergilemez olmuşlar.Ben ise nefret ediyorum birilerine çıkar için yaklaşmaya...Küs durmak bana daha samimi ve kolay geliyor...Ya sevdiğim için vicdanım için karşılıksız yapıyorum yada küsüyorum dönüp gidiyorum...Senin çok acil sevilmeye önemsenmeye ihtiyacın var...Benim babada bizi sıcaktan soğuktan uzak tutarak rahat büyüttü.Bizde hayatın gerçeğini geç yaşta farkettik.Çok sıkıntı depresif yönden çektim.Halen de çekiyorum ama kendi göbeğimi kendim kestim bu sayede...Asla pes etmedim, pes ettiğinde ayakaltına düşeceğini gör bu zalim dünyada...Ancak sevdiğin seni kurtarabilir bu durumdan...Ben ALLAHa güvenmeye devam et derim, yakınında olsaydım seninle konuşup sıkıntını açmaya çalışırdım...Ama kimbilir hangi dünyadasın..Sana duam bir an önce kendini davranışlarını doğrult.Sen iradeni kullanıp kendini düzeltebilecek güçtesin.Doğruyu iyiyi vicdanını ve aklını dinleyerek seç bak arkasından sana nasıl bir hayat gelecek göreceksin...Bende senin gibi bilinçli insanları bulabileceğimi düşünerek ''vekilsiz mecliste'' zaman geçiriyorum...Bu arada resmini ilk defa gördüm güzel insansın.İçin gibi dışında güzel...ALLAH yardımcın olsun.Keşke gücüm kuvvetim yetse de sana yardım edebilsem en azından aracı olabilsem ama zor şu an...

    YanıtlaSil
  112. Kardeşim seni seviyorum, inşallah sorunlarını en kısa zamanda atlatırsın.

    "Kullarım beni sana soracak olurlarsa bilsinler ki ben yakınım. Beni çağırdığı vakit çağıranın çağrısına karşılık veririm. Doğru yolu bulmak için onlar da bana karşılık vermeli ve beni onaylamalı." Bakara 186

    YanıtlaSil
  113. Bu dunyaya ragmen cocuk yaptim, sende ilerde yap, iste o cikarsiz en saf duygulari gercekten insan olmanin ne oldugunu hissedersin, babani kaybettiginde, kaybettigini sandigin duygularida tekrar yasicaksin.yaradan herseyin planini yapmis, diger insanlarin aq gitsin.

    YanıtlaSil
  114. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  115. attığın fotoya şöyle bir baktımda,bende bi huy vardır dertli,rahatsız kişilerin fotolarına baktığımda içimden ''ulan bu göz,bu sakallar,bu dudaklar mı acı çekiyor.''derim içimden senin fotondada gözüne baktım sakalına,dudağına baktım,var sende bir şeyler gavat.eğer olurda konuşmak,anlatmak isteyen olursa istersen ananulananan@hotmail.com e-postam,seni ölümüne sever,sikerim.

    not:beton soğukmuydu?

    YanıtlaSil
  116. Yazi cok agir depresif olmus hani bazen bi sarki dinlersin cigerine isler ya onun gibi iste.Belki ben de yakin bir ruh halinde oldugumdan boyle hissettim.Guven arayisi,baba ozlemi,surekli sorgulama ve insanlari kisa surede teshis edebilmen nedeniyle kendini karanliga gommussun.Yazilarindan zeki olduguna suphe yok.Bir de bilgelik var hayatta.Dilerim oyle bir surecten geciyorsundur.Ben , 2012 nin Subat aylarinda panik atak geciriyordum. Dr a gittim bana cipralex verdi.Kesinlikle onermem.Zaten bir tabletten sonra ilaci biraktim.Prospektuste intihara meyil yaratir ve kullananlar 6 ay gozlenmelidir yaziyor.Bu tarz bir ilac kullaniyorsan birakmani tavsiye edecegim.Ben biraktim cok zor gunlerdi ama Allaha inancim sayesinde ve namaz sayesinde huzur buldum.Simdi yine sikintili gunler geciriyorum ama panik falan bisey yok.Arasira intihar dusuncesi geliyor ve uyuyamiyorum.Ben de senin gibi inancim nedeniyle yapamiyorum.3 gundur toplam uyudugum belki 5 yada 6 saattir.Kuran a basladim.Onemli yerlerin ve direkt emirlerin altlarini ciziyorum.Yani ozumseyerek okuyorum kendimce.Insallah bu da iyi gelecek bu sikintili gunleri de atlatacagim.Allahin kurgusuna guveniyorum.Haksizliklar yasadim ve hala yasiyorum.Insanlari anlayamiyorum.Yurtdisinda yasiyorum , onceleri TR ye gidecegim zamani iple cekerdim simdi 10 sene gitmesem iyidir diyorum.Cunku insanlarin anormal dusunce sekillerinden biktim usandim.Hayalet gibi burda yasarim olur biter.Ailemin kafa yapisi zaten berbat bana gore.Kendileri yasamiyorlar Yasamadiklari gibi nasil surekli negatif verilir veya sucluluk hissi yuklenir konularinda uzmanlasmis haldeler.Ozledigin bir baban olmasi cok guzel inan.Guven meselesinde de ; Hayatta herkes guvenilmez degildir sandigin gibi.Guvenilecek insanlar var.Cikar gutmeyen,bugun milyon dolar emanet etsen tenezzul edip dokunmayacak karakterler de var.Az ama var yani bilesin.Ayrica cok sayida okurun var Burdaki insalar senin yazdigin harfleri yiyorlar bence bu cok guzel birsey olmali.Dusuncelerle kendine acimasizlik yapma biraz vitesi bosa al yani.Aradigin huzura en kisa zamanda yaklasacagina inaniyorum.Seviliyorsun bunu da aklinda tut.

    YanıtlaSil
  117. yak bi sigara sikko boşver.
    dermanını derdinde ara
    siktiret.

    YanıtlaSil
  118. Umudunu kaybettigin an acar bi kapi ufakta olsa.

    YanıtlaSil
  119. evlen çocuk yap, sen baba ol. evliliği geciktirme

    YanıtlaSil
  120. Annem hep şöyle der ' İnsanoğlu dünyaya tek başına gelir, tek başına gider.' O yüzden fazla kafana takma aslında herkes yalnızdır. Allah'a tutun.
    Soğuk kış gecelerinde hayallerini yak ve ısın Sikko.

    YanıtlaSil
  121. Allah kendisinden başka hiçbir ilah olmayandır. Diridir, kayyumdur. Onu ne bir uyuklama tutabilir, ne de bir uyku. Göklerdeki her şey, yerdeki her şey onundur. İzni olmaksızın onun katında şefaatte bulunacak kimdir? O, kulların önlerindekileri ve arkalarındakileri (yaptıklarını ve yapacaklarını) bilir. Onlar onun ilminden, kendisinin dilediği kadarından başka bir şey kavrayamazlar. Onun kürsüsü bütün gökleri ve yeri kaplayıp kuşatmıştır. (O, göklere, yere, bütün evrene hükmetmektedir.) Gökleri ve yeri koruyup gözetmek ona güç gelmez. O, yücedir, büyüktür.

    Allah bir kimseyi ancak gücünün yettiği şeyle yükümlü kılar. Onun kazandığı iyilik kendi yararına, kötülük de kendi zararınadır. (Şöyle diyerek dua ediniz): "Ey Rabbimiz! Unutur, ya da yanılırsak bizi sorumlu tutma! Ey Rabbimiz! Bize, bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme. Ey Rabbimiz! Bize gücümüzün yetmediği şeyleri yükleme! Bizi affet, bizi bağışla, bize acı! Sen bizim Mevlâmızsın. Kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et."

    YanıtlaSil
  122. yazıyorum kardeş bişi oluyo göndermiyo deli oldum,denizciyim,bir kac fikrim var,istersen ulaş bana bide silinme ihtimaline karsı uzatmıcam,kaderde varsa bulursun beni zaten ;)

    YanıtlaSil
  123. Sabahın 7'si, henüz uyumamışım, ezanı duyup namaz kılmaya üşeniyorum ama senin gibi mala laf anlatmaya üşenmiyorum... Bende de var sendeki mallık.

    Yazıya kendinden şikayet ederek başlayıp, Allah'tan yardım isteyerek bitirdiğin için söylenecek pek de bir şey bırakmıyorsun zaten. İçin şişmiş, içini dökmüşsün belli ki.

    İyi yapmışsın fakat, adama demezler mi:

    - "madem özledin, bir dua edeceğine rahmetlinin arkasından orospuçocuğu demeye utanmıyor musun be piç kurusu?"
    - "madem intihar etmekten korkacak kadar inanıyorsun; şunları yazacak kadar, sarhoş olup hissiyattan travestiye" free hug" verecek kadar, sokaklarda bohem bohem yatıp bir de üstüne "dur bir selfie çekeyim de acıklısından, yazıya eklerim" diyecek kadar vaktin var da, neden 4 rekat nafile namazı kılmaz Allah'la başbaşa kalmazsın? "

    Seni daha iyi anlayacak biri mi var?
    Daha iyi bir çözüm verecek olan mı var? Pişman oldun da, zina peşine düşememenin verdiği sıkıntı mı var?
    Yazıda da verdiğin örnekteki gibi ilgi mi çekti yine canın, insanlar biraz acısın mı istedin?
    Rengin ne sikko, ne ayaksın?

    Senin bir ampul yaktırdığın bu kafayla, ben de çok zorlanıyorum. Ve diyorum ki kendime "daha iyisini beceremiyorsan, bari daha kötüsünden mümkün olduğunca uzak dur"

    Çok öğrendin, çok öğrettin. Artık biraz demlenme vaktidir.

    YanıtlaSil
  124. lise yıllarına dönmek için neler vermezdim kardeşim bana yarrak gibi sayısalı sectirip kendin eşit ağırlıga gecmiştin tek derdimiz buydu öyle yada böyle mutluyduk. Allah yardımcımız olsun

    YanıtlaSil
  125. MAJOR DEPRESYON DSM-IV TANI KRİTERLERİ
    A. 2 Haftalık dönem işlevsellik değişikliği ile birlikte aşağıdakilerin 5 inin bulunması, en az birinin Depresif duygudurum ya da ilgi kaybı ya da zevk alamama olması gerekir
    1. Her gün gün boyu süren depresif duygudurum ( Üzgün, boşlukta hissetme,ağlamaklı görünüm)
    2. Her gün ve gün boyu süren etkinliklere ilgide azalma, eskisi kadar zevk alamama
    3. Önemli derecede kilo kaybı ya da kilo alımı
    4. İnsomnia ya da hipersomnia ( Uykusuzluk ya da aşırı uyuma)
    5. Psikomotor ajitasyon ya da retardasyonun olması (davranışlarda aşırı artma ya da gerileme)
    6. Yorgunluk, bitkinlik ve enerji kaybının olması
    7. Değersizlik, aşırı ya da ugun olmayan suçluluk duygularının(sanrısal=gerçek dışı yargı) olabilir
    8. Düşüncesini yoğunlaştırmada azalma ya da kararsızlık
    9. Yineleyen ölüm düşünceleri ( İntiharla ilgili)
    B. Bu semptomlar karışık tekrarlamanın tanı ölçütlerini karşılamamaktadır.
    C. Bu semptomlar madde kullanımına /Genel Tıbbi duruma bağlı değildir.
    D. Kayıptan 2 aydan fazla süren semptomlar.Yas ile daha iyi açıklanamaz.

    Depresyonda olabilirsin kardeşim. Büyük ihtimalle sende kronik distimik bozukluk var ve ara ara major depresyon ataklarıyla seyrediyor. Çok ağır bi hastalık kendimden biliyorum herşey anlamsızlaşıyor amk namaz bile kılamıyon dua bile duygu durumunda bir değişiklik sağlamıyor. intihar yoluda kapalı elin kolun bağlanmış şekilde olayları akışına bırakıyorsun. Bazen minibüste kafanı cama yaslamış giderken keşke bi kamyon çarpsada kurtulup allahıma kavuşayım diye düşünürsün. evet major depresyonda kişi arada bi yerdedir ne tam bir psikoz nede sağlıklı düşünme ve duygudurum. sağlam bir inanç için gerekli şeyler yok bizde. psikoza girsen imtihandan muaf olacan. sorun nevrotik bozukluğu olanlarda. bizler imtihandan muafmıyız. çok düşündüm cevap bulamadım. Allah hiç kimseye kaldırabileceğinin üstünde bir yük yüklemez. ayeti ile çelişiyorum ben kaldıramıyorum çünkü.
    ama ayet şu şekilde çevrilince: Allah kimseyi gücünün yettiğinden başkasıyla mükellef kılmaz. o zaman çelişmiyor yani allah gücünün yetmediği yükü sana verir. ama seni gücünün yettiği kadarıyla sorumlu tutar. yani yaşamaya devam etmekten başka çare yok biz inananlar için. Allah sonumuzu hayır etsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çare var mı caren nedir bu benim...

      Sil
  126. dur len daha yen buldum seni!!!
    Bi ara bende bunalıma girmiştim. Anneme birseylerden bahsettigimde, dua et Allah'a sıgın lailahe illallah cek, namaz kıl vs vs derdi... Haliyle bende sinir olurdum. Yaptıgımda bi yararını gormuyosam neden devam edeyim ki? Moralimi bozuyor, ne yani ben kafir miyim? diyordum kendi kendime. Onlarda işe yarıyor demek ki bende neden yaramıyor? Bana gore cok gormedikleri için dededen gelme alışkanlıkları sanırdım bu dediklerini, yani demek istedigim ya bibok yaşamamışlar ezberden konusuyorlar sanırdım. Sonra yalnız kaldım uzun bir zaman... cok yalnızdım.. 7 sene cekmiş oldugum bi gurbet, kendimi anasız babasız sandıgım, kimsemin olmadıgını dusundugum zamanlardı, felekten cok döndügüm zamanlar.. Baska care bulamadıgım bi gün, namaz kılmak istedim, elimde baska birsey kalmamıştı cunku.. bi yandan aglayarak namaz kılıp bi yandanda 'lan okadar bok yedin yüzsüz yüzsüz namaz kılıyosun bide' diyordum kendime. Meger samimi degilmişim. Anladım ki ben Allah'ı aramaya niyetlendikten sorna, Allah benimle köşe kapmaca mı oynuycaktı? (haşa) ben 1 adım attıysam O 10 adımla geldi bana.. Suphanallah, Elhamdülillah, Allahuekber. Allah imtihanını kolaylaştırsın. dert veren O, derman veren de.. Kulun gücünün bittigi yerde Allah devreye girer. Yeterki son ana kadar dayan. Bırakma! ''Nereye kadar?'' dersen, Allah Kerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok benzer şeyler yaşamışız ve düşünmüşüz zamanında. Yalnız olmadığımı görmek sevindirici.

      Sil
  127. Basit; Sev.

    When the truth is found to be lies
    And all the joy within you dies

    Don't you want somebody to love?
    Don't you need somebody to love?
    Wouldn't you love somebody to love?
    You better find somebody to love, love

    YanıtlaSil
  128. 5 vakit namaz kıl. Tövbe istiğfar çek 1 hafta içinde hiç birşeyin kalmaz kardeşim. İmanın sıkıştırıyor. İyi bir insan olduğun için

    YanıtlaSil
  129. sikko ,

    doğru olanın yükü ağır olur derler.
    Klişe olmasına karşın çok doğrudur.
    Rab öyle bir irade öyle bir hakimki , her şeyi zıttıyla var ediyor.
    İdrakından mesul olduğun bu dünyada idrak ettiklerinin zıttı bu çektiğin sıkıntıdır.
    Allah inancına binaen söyleyebileceğim şey ise sana dua etmen. Çünkü hayattasın , bunun tedavisi yok.
    Seni hiç tanımasam da , yazdıklarından bir kaçını doğru bulmasam da senin için dua edicem.

    İman hem nurdur hem kuvvettir. Selametle..

    YanıtlaSil
  130. kardeşlerim
    mutsuzluk ilüzyonu
    babamı kaybettiğimde 18 yaşındaydım
    onun soğuk alnını morgda öpmüştüm
    sonra mevsim değişti ...
    evet kayıp
    ayrılık
    acı keder oldu ...
    rüyamda çok az gördüm ama ..
    en çok geride kalan kardeşlerime üzülürdüm...
    bir tanesi 12 diğeri
    4 yaşındaydı...
    ve elden bir şey gelememesi durumunu
    çaresizliği dibine kadar yaşadım ...

    bunu kabullenmem uzun zaman aldı
    hala hayatımdaki birçok karmaşa yaşıyor oluşumu
    bazen babasız oluşuma bağlarım
    belki de bir kaçış yolu bu ...

    öğrendikçe unutursun
    ama
    umutsuzluğun da bir ittikatsızlık olduğunu öğreneli daha birkaç yıl oldu ...

    Rabbi Allah olan umutsuz olmaz...
    içimizdeki putları kırmadan ibrahim olunmaz...

    evet bir yoldasın
    lakin bulman gereken cevaplar var...

    verbal küfür letaiflerde kararma yapar
    nur azalır
    nur artışı için yapılması gerekenler nelerdir...

    nur suresi hergün okunur...
    veya en kestirme yol
    kuran-ı kerimde içinde melek kelimesi geçen ayetler okunur...
    fihristi açarsın melek kelimesinin geçtiği sure ve ayet adlarını bulur o ayetleri okursun ...

    nur ne sağlar...

    bir defa korunmanı kolaylaştırır
    ikincisi mukavvemetini arttırır
    öcneden senin için dert olan dünyevi birçok şeye güler geçersin...

    acı
    ısdırap
    keder in de şeytanın insanı güçsüz bırakmak için kullandığı yollardan birisi olduğunu unutmamak lazım ...

    bazen romantizmi
    bazen bir kaybı
    bir acıyı abartarak aslolanı görmemize engel olur....

    evet acı duygusu insanı yorar
    melankoli
    sinirleri yıpratır

    çözüm ne
    kediotu ...hani şu dövüş kulübü filminin girişinde tylore a ilaç yazmayı reddeden psikiyatr ne diyordu
    " valerian kökü çiyne "
    evet hergün valerian kökü yani kedi otunu çay olarak veya çiyneyerek kullanmak sinirsel gelgitleri ve depresyonu iyileştirir...

    her derdin çaresi vardır
    ama bunun için müracaat gerekir
    ilim talip olana
    talep eden talebeye verilir...

    veya kendini alim sanıp caka da satabilirsin bir ömür...
    bu bir tercih meselesidir
    dolu testiye kimse bir şey koyamaz
    testi boş ise ancak yeni şeyler eklenebilir...

    nefsini bilen rabbini bilir...
    peki nedir nefis...
    nedir ruh ...
    letaif... biliyor muyuz

    esselamu aleyküm

    YanıtlaSil
  131. olm seni fena halde takipteyim kafan çok güzelmiş

    YanıtlaSil
  132. Dostum sana şu kadarını söyleyeyim.Kolay kolay bir yere yorum atmam.
    Çünkü beni yorum yapmaya teşvik edicek hadise azdır.Yaparsam da, kaytırık birkaç cümle yazarım.Fakat bu yazı beni baya düşündürdü ve yazıcağım yorumu da düşünerek yazmaya teşvik etti.Sonra yazdım.Yayınla dedim.Hay amk bu da ne! Hata verdi.
    Fakat senin için yılmadım güzel insan :)
    Tekrar yorum yazıyorum, bu sefer göndermeden önce kopyalıcam :D

    http://www.r10.net/google-optimizasyon/1365884-sok-sok-sok-ziyaretciyi-blogunuza-asik-etme-buyusu.html
    "micheal sikkofield" siteye ilk girdiğimde bu başlık en az bir matematik sorusu kadar zor gelmişti.Fakat okudukça bu soru çözüldü ve artık sorumun çözümünü ezberledim.
    Site adresin o kadar karmaşık olmasına rağmen 2. girişimi çok rahat bir şekilde yazdım.Beynimde çok büyük viral fırtınalara yelken olmuş siten.
    Aklımda da kalmış ismi.
    Seni tartışıyoruz dostum.Herkes birşeyler söylüyor, fakat ben savunuyorum seni.Çünkü biliyorum, sorguluyorsun.
    Bugünü,dünü,yarını ve herşeyi.
    Dünden başladın, bugünü yaşıyor ve yarın ne olacak kaygısını içinde taşıyorsun.İnan bana yazında hiçbir yerde Allah kelimesi geçmese bile, Allah tasavvufuna sahip olduğunu imanın el veriyor.
    Sözlerinin içinde düğümlenmiş bir inanç var çünkü.
    E haliyle kalbinin düşündüğünü dilin zikrediyor.
    Hepimiz bir arayıştayız.Hatta bu yazdıkların benim yaşamımın tam bir aynası.Ama inan senin kadar iyi anlatamam bunu.Lan yazıda insanın özü babasına değinip, yokluğunda kopan fırtınaları anlatırken bir yandan Allah'ın yokluğuna yön vermek içindeki inancın gücünü ortaya koyuyor merak etme.
    Umarım aradığını bulursun, buluruz.

    YanıtlaSil
  133. sikko galiba bu hayatta da rüyalar gibi ölünce uyanıyorsun ama kendini öldürmek yasak (bütün dinlerde yasaktır) o yüzden ölene kadar da aramaya devam.. aramakla bulunmaz ama bulanlar sadece arayanlardır.. şimdilik bir çıkış yok ama umut var umutsuz olma..

    YanıtlaSil
  134. Ulan hem güldürüp hem duygulandırıyorsun insanı. Allah yazma yeteneği vermiş daha ne arıyorsun? Kimisinin bu hayatta becerebildiği tek şey su bardağını doğru tutup suyu içmek.. Senin bi özelliğin var bunu kullan bi amaca bağlanmadan bi davaya inanmadan hayat yaşanmaz ki. Şu an birçoğumuz aynı durumdayız boş amaçsız, mal gibi yaşıyoruz aynen mall gibi. Senin bu bunalım halin de iyi bir insan olduğunu kalbinin temiz olduğunu gösterir. Ama dikkat etmen gereken bir nokta var kardeşim. Bu durumda olanlar ya tam dinden çıkıyor ya dine bağlanıyor. Dikkat et dinden çıkmadan dine bağlan, öncelikle bu küfürü bırakmaya çalış en azından azalt. Ve namaz kılmaya basla. Diyeceksin ki sen kılıyo musun be ibne. Evet kılmıyorum inancım da çok zayıf. Allah şaşırtmasın yolumu, yolumuzu. Ama bildiğim bir konu bu. Bir iki hafta namaz kılsan dua etsen bu bunalım halin geçiyor gerçekten Allah bi huzur veriyor bunu biliyorum. Allaha inanmak bizi cehennemden kurtarmayacak aksine ona itaat etmediğimiz için cehennemin dibini boylamayı hakediyoruz. Benimde tek duam ölmeden önce Allah'a layık bir kul olabilmek onun fazlarına,haram ve helal koyduğu kurallara göre yaşamak. Yoksa son nefesimzide imanlı gideceğimizin garantisi yok bu zayıf imanla sonumuz hayır değil. Allah affetsin hepimizi.

    YanıtlaSil
  135. Kaçış yok...kabullen sadece..akıl verenlere de ihtiyacın yok.Tavsiye almak için yazmadığını biliyorum..blog=bardak, sen=sürahi..ihtiyacın da yok zaten.Yeterince "farkındalık" içmişsin, o ise acıdır..ve yalnız. Bırak acın yaksın seni ve kabullen acını..o şekillendirir seni..Acını sevmeye de öğreneceksin..çelik olana kadar demir de ateşten buzlu suya defalarca girip çıkıyor..keyif için mi ak...amacı var çünkü..onun haberi olmasa da...sevgiler

    YanıtlaSil
  136. Pes diyorum ya,,,Blog 9/11,Kubrick,sub.mesajlardan medresede islam ve
    islam bilginlerinden hayatta kalma tavsiyelerine dönmüş ya ,pes ki pes!

    YanıtlaSil
  137. Lan yürü git evinde uyu kari suratlı soytarı. Burda acıtasyon yapma olm en azından babani taniyacak firsati bulmussun. O kadar zavalli isen git japonya da senin gibiler toplanip toplu intahar ediyor. Adam ol benim canimi sıkma! Babaya da ALLAH dan rahmet dilerim.

    YanıtlaSil
  138. Korkma! Allah (cc) sana yeter.

    YanıtlaSil
  139. Kardeşim, bu adrese telefon numaranı mail olarak at. Seninle tanışıyoruz ve bunların hepsinden kurtuluyorsun.

    YanıtlaSil
  140. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  141. Yazı için teşekkürler Sikkofield. Arka fonu lütfen gri yap. Siyah renk gözü yoruyor.

    YanıtlaSil
  142. ulan köpeği evine alsaydın ya insanlardan daha iyi arkadaş olurdu sana

    YanıtlaSil
  143. sen de ait olduğun yeri ve doğru insanı bulucaksın bence , ama cennetin kıymetini anlayabilmek için cehenneme uğramak gerekiyor , ihtiyacın olan sana altın tepside sunulduğunda isteklerin belirginleşmediğinden önce etrafındaki güzel insanları kırarsın , sonra hayatı kendine zindan kılarsın . önce saçma sapan insanlarla terbiye edilmemiz gerekiyor ki hayatımıza girmek üzere olan güzel insanların kıymetini bilebilelim

    YanıtlaSil
  144. “Allah insana kaldıramayacağı yükü yüklemez” (Bakara, 2/286)
    abi sabret

    YanıtlaSil
  145. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  146. sarılmak güvenmek isteğini bu kadar yoğun yaşayan birini okumak bana iyi geldi. sen yine şanlısın o duygunun ne olduğunu biliyorsun. yani neyi arayacağını biliyorsun. bulduğunda onu tanırsın. ama baba bu kimse yerini tutmaz. acıtır haklısın. hem de çok haklısın.. sokakta yerde de yatırır . bense çocukluğunda hiç tatmamış biri olarak , bir yerlerde karşıma çıksa bile onun ihtiyacım olan şey olduğunu anlayamam onu tanıyamam gibi geliyor. kısa keseyim sana iyi gelecek şey ; kedidir ( kedidir kedi )... bir kedi sahiplen eve geldiğinde anlayacaksın demek istediğim şeyi. tabi bakabileceksen gerçekçi düşünerek karar ver. sonra hayvana yazık olur.

    YanıtlaSil
  147. bu arada yukarıdaki yorumlarda evlen çocuk yap demiş bir arkadaş işe yarıyor gerçekten.sana olacaklar konusunda tahminlerimi söyleyeyim.(5 yaşında bir kızım var ordan biliyorum. ) çocuk olduktan sonraki ilk 3-4 yıl " güüç ben de artık " durumları yaşıyorsun. annen ve babanla olan hesaplaşman tedavi sürecine giriyor. belki kendi çocukluğunu yaşıyorsun. ve çocukluğun da çocuğunla birlikte büyümeye başlıyor. 4 yaşından sonra okula başladı diyelim.senin gibi sisteme bu kadar kafayı takmış biri olarak sistemle okullarla mücadele ederken buluyorsun kendini. dünyayı değiştirme isteği tavan yapıyor. işte o zaman bırak intihar etme düşüncesini ( 4 kez aslında gerçek değil ama ilgi bulmak için yaptığım sözde intihar denemelerim oldu ne acı ne küçük düşürücü aslında değil mi ama ilki gerçekti Allah kurtardı.) mücadele isteğin tavan yapıyor. Allah 'ım geçinden ver yarabbim. kızım ayakları üzerinde dursun 'la başlayan dualar yerini alıyor.

    YanıtlaSil
  148. valla en iyisi tası tarağı toplayıp o köye yerleşmek.

    YanıtlaSil
  149. kendini dünyaya kazara düşmüş,bir türlü de dünyalılığa adapte olamamış bir uzaylı gibi hissediyorsun dimi? Aynı yoldan ben de geçtim. İnşirah suresini oku bol bol. defalarca sayısız oku. elbette zorlukla birlikte bir kolaylık gelecek ve hatta bir tane daha. Allaha emanet ol ablacım. Şeytana uyma sakın.

    YanıtlaSil

Bu blog'a yapılan her yorum, o yorumun sahibini bağlar. Ayrıca makaram sarı bağlar.

3. şahsa hakaret olmadığı müddetçe asla yorum silmem. "Bu yorum yazar tarafından silindi" ibaresi, eğer o yorumu yazan kişi kendi yorumunu sildiyse çıkar.