Okunması şart makaleler:

Tasavvuf ve Tarikatlardan Yeni Dünya Dinine: Bölüm 1 ve Bölüm 2
Komünizm, Kızıl Devrim, Sovyetler Birliği ve Şirketler
İnsan, Din ve Kuran
Bu da amme hizmeti: Okunması Gereken Kitaplar Listesi

Bir Başka Din: Tasavvuf kitabı çıktı; internet'ten sipariş etmek için kitapyurdu link'i.

YENİ: Youtube'daki hodor hodor konuşmalarım için buradan alalım.

21 Aralık 2015 Pazartesi

İslam, Cinsellik, Terör ve Yozlaşma

Selam kaynatasızlar.

Önemsediği konular hakkında mükemmeliyetçi kesilen sikindirik yapım sebebiyle kendimi, her seferinde illa 100 küsür dipnotu olan upuzun araştırma yazısı yazmak zorunda hissettiğimi, aslında burasının bir blog olduğunu ve kafama esen herhangi bir konu hakkında da birkaç kelam edebileceğim kısa yazılar yazabileceğimi fark ettim. Yani bunun farkındaydım da, bu sefer ne kasıyorum amına koyim, yaz gitsin diyebildim kendime. Bu yazıda size biraz bilgi, biraz sorgulama, biraz da muhabbet vadediyorum. Ama büyük çoğunluğunuzun bu yazıyı okumak için ayıracağınız vakti daha yararlı bir işte kullanmayacağınızı bildiğimden, yine de okumanızı şiddetle öneriyorum. Çok uzun olmasa da öyle boş bir yazı değil.

Dün birkaç kitapçı geziyordum. "İslam'a Göre Cinsel Hayat" diye 400 küsür sayfalık bir kitap buldum, yazarı da profesör bir ilahiyatçı. Ayrıca İslam'da cinsellik konulu böyle başka yüzlerce sayfalık kitaplar, upuzun sohbetler de mevcut piyasada. İslam'a göre cinselliğin konuşulmasında hiçbir sakınca yok elbette de, bu konu hakkında 400 sayfa yazacak şeyi nereden buldun, nerenden uydurdun be adam? Kaynatasızlar, size Kuran'a göre cinsel hayattaki kuralları yazıyorum, benim yazmam da, sizin öğrenmeniz de 10 saniye sürecek:

1- Evlilik dışı cinsel ilişki (zina) yapma (İsra 32).
2- Anal seks yapma (Bakara 222).
3- Regl döneminde olan kadınla cinsel ilişki kurma (Bakara 222). Ki bu da artık kadına verilen bir haktır, kadını o haldeyken zorlama diyor sana.

Evet İslam'a göre cinselliğin kurallarını öğrendiniz, ders bitmiştir, bundan sonrasında atış serbesttir. Artık eşinle hizmetçi fantezisi mi yaparsın, facesitting'ten facial cumshot'lara mı varırsın, ne hoşunuza gidiyorsa öyle takılırsınız. Fakat mezheplere ve rivayetlere göre suyu nasıl içeceğinden tut, saçını ne yöne taraman gerektiğine kadar 50 türlü (ve hepsi de genellikle birbirinden farklı) kural olduğu için, bir insanın günah işlememesi için Kuzey Kore askeri edasıyla robot gibi yaşaması gerekiyor. Mezheplerin kendi kafalarından koydukları bu kurallar elbette cinsellik için de geçerli, insanların yatak odalarına girmekte de bir mazur görmüyor bu mübarek zatlar. Yani haramlar Kuran'da belli olduğu için, mezhepler koydukları her kurala "haram" demiyorlar, ama işte "caiz değildir", "mekruh"tur, diye kılıfına uydurup biraz yumuşatarak Allah'ın helal ettiği bir şeyin, günah olduğunu söyleyebiliyorlar.

Örneğin Cübbeli Ahmet, katıldığı bir televizyon programında oral seksin caiz olmadığını şu argümanla açıklamıştı: "Yahu ben o ağızla Kuran okuyorum, neden öyle pis işlerde kullanayım ağzımı?".

Haydaaaa. E be güzel kardeşim kadının vajinasından da insan çıkıyor, hatta kadının vajinasından peygamber bile çıkıyor, o halde eşimizin cinsel organına da dokunmayalım o mantıkla. Belki o amdan insanlık adına çok faydalı işler yapacak bir müslüman evladı çıkacak, napayım kutsal kase muamelesi yapıp hiç elleşmeyeyim mi? Tipe bak ha.

Bir de bu Cübbeli en son "yanmaz kefen" işine girmişti ki, bu piyasanın aynısı hurafenin başkenti Konya'da da vardır. Kabir azabından korunmak için yanmaz kefen satarlar. Yahu birincisi, Kuran'da kabir azabı diye bir şey yok. İkincisi, diyelim ki kabir azabı var, sen bundan Çakıroğulları Tekstil A.Ş.'nin ürettiği kumaşla mı kurtulacan? Yunan tanrısı Zeus'a kafa tutan Hera msınız lan siz? Bak hacı sana dünyadaki en kârlı işleri sıralayayım; silah kaçakçılığı, uyuşturucu, din tüccarlığı ve Kadıköy-Beşiktaş vapurunda gitarla İzmir Marşı çalmak. Özellikle "Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa" kısmını defalarca okuyunca "müziğimize destek olmak ister misiniz?" diye dolaşan çocuğu Chp'li teyzeler 5 liraya boğuyorlar. Özellikle rozetli teyzelerin 10 lira attığını da gördüm ben, çünkü o rozet +10 stamina ve cömertlik bonus'u veriyor.

Neyse, bir kitapçıda gezerken canımı en fazla sıkan şey, "din" kategorisindeki raflarda bu Cübbeli'lerin, Nihat Hatipoğlu'nun, Mevlana'nın ve bilimum mezhepçi/tasavvufçu adamın kitaplarının fink atmasıdır. Bir diğer canımı sıkan mevzu da felsefe kategorisindeki raflarda Nietzsche'nin kitaplarının dizili olmasıdır. Übermensch'miş, bengi dönüşmüş, hassiktir oradan bıyıklarına röfle yaptığımın hıyarı. Yani her insan yanılır, hatta saçmalar da herifin sözüm ona felsefesinin temel direği böyle saçmalıklar ulan.

1984 romanını okuduysanız oradaki sosyalist rejim de cinsellikten zevk alınmasını yasaklar ve cinselliğin sadece üreme için yapılmasını emrederdi koyun sürüsü toplumuna. Bence insanların çoğu Kuzey Kore devlet lideri Kim Jong-Un'u kıskanıyor hacı, ne güzel her dediğin tanrı kanunu oluyor, herkes sana tapıyor falan.

Marksizm-Leninizm ve biraz da Mahir Çayan'ın felsefelerinden etkilenen DHKP-C'de de bir zamanlar alkol, zina ve hatta sevgili edinmek bile yasaktı (şimdiki halinde işler biraz yumuşamış olabilir, bunlar eskiden devrimci takılan arkadaşlarımdan aldığım bilgiler). E madem dini reddediyorsun, Marksist'im diyorsun, bu zevklerden uzak durmak ve çilecilik neden? Bu çileciliğin kökeni tee pagan dinlerden gelir ve dünyadaki çoğu ideoloji ama kısmen, ama yoğun bir şekilde etkisi altında kalmıştır çilecilik felsefesinin.

Bu, Allah'ın helal kırdığı zevkleri insanlara yasaklamak, yani çilecilik veya bir diğer adıyla asketizm, İslam'a da tasavvuf denen pagan inanıştan sızmıştır. Sufiler durduk yere kendilerine eziyet ederler, müritlere hakaret edip hesapta egolarını ezerler, kendilerini bir odaya hapsedip günlerce hatta aylarca halvete girerler... Bu tasavvufi tarikatlar da kendi aralarında bilmem kaç kola ayrıldığı için bu eziyet türlerinin çeşitli örneklerine rastlayabilirsiniz. Rivayet ve tasavvuf kültürü etkisindeki günümüz müslümanlığında, "Peygamberimiz her gün sadece bir hurma yemiştir, çok fakir bir hayat sürmüştür" hikayeleri dolanır durur ortalıkta. Fakat dinin ilk ve tek kaynağı olan Kuran, peygamberimize hitaben der ki: "Allah, seni aile geçindirme zorluğu içinde bulup da zengin etmedi mi?" (Duha 8)

Valla ayetlere göre peygamber son zamanlarında gayet de zenginlik ve refah içindeydi ve bu zenginliğin iyiye ve güzele kullanılması da Allah'ın en takdir ettiği davranışlardan birisidir Kuran'a göre. Zira Kuran'da fakirliğin ve çile çekmenin övüldüğü tek bir ayet bulamazsınız.

Örneğin bazı müslüman (!) ülkelerde kadınlara da sünnet yapılır ve bu sünnet operasyonunda kadınların klitorisleri alınır ki cinsel ilişkiden zevk alamasınlar. Amaç tamamen dünyevi zevke düşmanlık. Oysa Allah, helal yoldan olduktan sonra ye, iç, geçici de olsa bu nimetlerin tadını çıkar diyor sana Kuran'da.

Kuran'da "helal olan bir şeyi harama çevirmek" ile ilgili ayetlerin sayısı, "haram olan bir şeyi helale çevirmek" ile ilgili ayetlerin sayısından kat kat fazladır. Maalesef insanlar kibirlenerek, ellerine ego tatmini dışında hiçbir şey geçmeyecek olsalar bile, Allah adına haram uydurabiliyorlar. Kuran'daki bazı ayetlerde Muhammed peygamberimiz yaptığı hatalar yüzünden azarlanır, elbette peygamberler de bizim gibi insandırlar (Bkz: Fussilet 6) ve dünyadaki imtihanları devam etmektedir. Şimdi Allah'ın şu ayette peygamberimizi azarlama sebebine bakar mısınız?

"Ey Peygamber! Allah'ın sana helal kıldığı şeyi, eşlerinin hoşnutluğunu isteyerek neden haramlaştırıyorsun? Allah Gafûr'dur, Rahîm'dir." - Tahrim suresi, 1. ayet.

Peygamberimiz de birtakım din adamı kisvesindeki insanlarla aynı hataya düşmüş, dine kendi kafasından bir haram uydurmaya kalkışmıştır, fakat peygamberimizin bu adamlardan çok önemli bir farkı vardır: Peygamberimiz hatasını anladıktan sonra tövbe ediyor ve yaptığı yanlışta ısrar etmiyor. Yoksa peygamberin kafasına göre dine kural ekleme hakkı yoktur, zira şimdi başka bir ayete bakın gadasını aldıklarım, çok dikkatli okuyun:

"Onlara bir ayet getirmediğinde, "Onu da şuradan buradan derleseydin ya!" diye konuşurlar. De ki: "Ben sadece Rabbimden bana vahyedilene uyuyorum. Bu, Rabbinizden gelen gönül gözleridir, doğruya kılavuzdur, iman eden bir toplum için rahmettir." - Araf 203

Bu ayetlerden anladıklarımız şunlardır:

1- Peygamber dahil hiçbir insan evladının Allah adına dine kural eklemesi mümkün değildir. Peygamber sadece kendisine vahyedilen Kuran'a uyar.
2- Kuran'da haram veya günah olduğu özellikle belirtilmeyen bir şey de serbesttir. İster yaparsın, ister yapmazsın, orası sana kalmıştır.

"Eee Kuran'da köpek eti yemek haram değil, o zaman git köpek eti ye" diyen arkadaşlara da şunu söylemek istiyorum. Kuran'a göre makarnaya limon sıkıp üstüne tarhana çorbası dökerek yemek de haram değil, ama ben böyle bir şeyi hayatta yemem. Damak zevkime uygun değil arkadaşım ne yapayım? Köpek eti yenilen bir toplumda doğup yetişseydim, eğer o köpek eziyete uğramadan, Allah adıyla kesilip pişirilerek önüme koyulsaydı onu da yiyebilirdim. Çünkü haram değil! Ama şu an ağzıma bile sürmem, çünkü böyle bir şeye alışık değilim, kendi kişisel tercihim.

Neyse dönelim şu cinsellik meselesine. Cinsellik hep bir tabu olarak süregelmiştir. Birincisi, din adamı kisvesindeki insanlar cinselliği sürekli ayıplamışlardır ki helaliyle olduktan sonra bırak ayıp olmayı, dünyadaki en güzel nimetlerden birisidir seks. İkincisi ise, bir dindarın cinsellik hakkında konuşması da, dine mesafeli olan kişiler veya ateistler tarafından derhal onların sapık oluşlarına, akıllarında sikiş sokuştan başka bir şey olmadığına yorulmuştur ki, bu da ateist tayfanın dindarlar üzerindeki cinsellik anlayışı tabusudur. Ki gerçekten de ufacık kızları dahi cinsel istismara uğratan şerefsiz hacı-hocaların varlığı reddedilemez, fakat buradan "bir dindar cinsellik hakkında konuşursa sapıktır" genellemesi çıkarılamaz ve maalesef çoğu seküler insan bu çıkarımı yapma meyillisidir.

Bir diğer konu ise, cennette seks vadedilmesinin aşağılanmasıdır (ki Kuran'da böyle bir vaat olduğu kesin değildir). Öncelikle cennetteki huri kavramının ne olduğu hakkında bilgi edinmek isteyenlere Caner Taslaman'ın konuyla ilgili makalesini tavsiye ediyorum (1). İkincisi ise, cennette seksin olup olmadığı kesin değildir. Ayetlere göre "Cennette kesinlikle seks vardır" da denilemez, "Cennette kesinlikle seks yoktur" da denilemez. Fakat her iki durum da mümkündür ve Kuran'da vadedilen cennet tasviri ile bir çelişki içermez. Kuran'da cennet, genellikle ırmaklar, mücevherler vs gibi dünyadaki güzel nimetleri işaret ederek benzetme yoluyla anlatılır, zira cennette yeni bir yaratılış ve hiç görmediğimiz, hatta hayal bile edemeyeceğimiz nimetler, zevkler vardır. Kuran'daki tüm cennet tasvirleri aslında Fussilet suresi 31. ayetin şu kısmında özetlenir:

"... Cennette sizin için nefislerinizin arzuladığı her şey var. Orada sizin için istediğiniz her şey var." 

Sırf bu dünyada gördüklerimden yola çıkarak bana "Cennette ne olsun istersin?" diye sorsalar, herhalde ilk başlarda seksi ve orgazmı sayardım. Yani cennette böyle güzel bir zevkin var olmasında neden bir tuhaflık olsun? Öte yandan cennette hayal dahi edemeyeceğimiz zevkler varsa, seksin ve orgazmın ötesinde daha büyük zevklerin olması da gayet mümkündür. Yani cennette seksin olmamasında da neden bir tuhaflık olsun?

Bana ironik gelen ise, tüm hayatını güç ve seks elde etme peşinde harcayan seküler kitlenin, cennetteki olası bir seks vaadi ile dalga geçmesidir ki buna ben kendi tabirimle tişört üstüne gömlek giyen üniversiteli ergen ateizmi adını veriyorum.

Kısacası, helaliyle olduktan sonra seks ve cinsellik harika bir nimettir. Böyle bir şeyi yarattığı için de Allah'a şükürler olsun.

"Kendileriyle rahatlayıp huzur bulasınız diye sizin için türünüzden eşler yaratması ve aranıza dostluk sevgisi ve merhamet koyması O'nun ayetlerindendir. Düşünen bir toplum için bunda işaretler vardır." - Rum suresi 21

İşin kötü boyutu ise, böylesi güzel bir nimetin ve insanın içinden taşarcasına fışkıran arzunun, başta medya tarafından suistimal edilerek iyice ayağa düşürülmesi, hayat amacıymış gibi sunulması ve içinin boşaltılmasıdır.

Aşağıdaki tabloda, meşhur anket ve araştırma kuruluşu PEW'un, müslümanların yaşadığı bazı ülkelerdeki Işid'e sempati oranları verilmiştir (2). Turuncu kısımlar, Işid'e karşı olan insanların oranıdır:




Turuncular IŞİD'e karşı olanların, yeşiller IŞİD'i destekleyenlerin, griler ise kararsızların oranıdır.

Birçoğu gelenekleri ve oradan buradan duyduklarını din zanneden müslümanların bile çoğunluğu IŞİD'e karşıdır ve IŞİD'e duyulan sempati son derece düşüktür. IŞİD'e sempati gösterenlere ve çekimser olan grilere ise, işin doğrusunu, yani Kuran'ı anlatmak da biz müslümanların görevidir.

Bu kadar cehaletin içerisinde dahi vicdanını, yani fıtratındaki ayetleri dinleyen müslümanların çoğunluğu IŞİD'e karşıdır.

Peki neden araya böyle bir reklam aldım şimdi?




Bu kare, dünyaca ünlü şarkıcı Rihanna'nın bir konserinde on binlerce kişi önünde bir dinleyicisine yaptığı ve zevk çığlıklarıyla alkışlanan kucak dansıdır. Rihanna, adamın sikinin üzerinde sürtünür, herifin elini alır memelerini okşatır ve konser meydanı kendinden geçer.

Şimdi soruyorum, IŞİD'e sempati besleyen insanların mı oranı daha yüksektir, yoksa cinsellik gibi harika bir duygunun içini boşaltan şu hayat tarzına özenen insanların oranı mı? Uçurum yaratacak bir farkla ikincisi öndedir.

Cinselliğin bastırılması hep çok önemli bir psikolojik vaka olarak sunulurken, cinselliğin içinin boşaltılması ve bunun açtığı psikolojik sorunlar neredeyse hiç ele alınmamaktadır. Öncelikle batı odaklı medyadan gördüklerinden özenen insanların, sosyal medyada fırsat bulup kendilerini pazarlamalarının da etkisiyle, güven ve duygusal bağların iyice altının boşaltıldığı bu toplum düzeninde boşanmaların müthiş bir ivmeyle artmasının sebebi nedir sanıyorsunuz? İyice amacından saptırılan feminizm akımı adı altında "ne kadar fazla kişiyle seks yaparsam o kadar özgür bir birey olurum" mentalitesine sahip kadınlar yetiştiren ve "özgür" olacağım diye tabiatına ters davranıp çığrından çıkmış kadınlar yetiştiren, bunu da kendi boş çıkarı için "modernizm" adı altında hoş karşılayan erkekler yaratan seküler toplumun yarattığı bu içi boş düzenin, sahiden en büyük terör olduğunu göremiyor musunuz?

"Ne alakası var, terör insan öldürüyor, bu dediklerin insan öldürmüyor, neyle neyi kıyaslıyorsun?"

Şunları kıyaslıyorum güzel kardeşim:



Bu liste ABD'de 2001-2013 yılları arasında terörden ve cinayetten ölen insanların sayısıdır (3). Kırmızılar cinayetten, maviler terör saldırılarından ölenlerin rakamlarıdır. Aradaki 12 senede ABD'de cinayetten 400.000'den fazla insan ölmüş, terörden ise 3.380 kişi ölmüştür ki bu rakamın da 3000'i artık hazırlayıcılarının kim olduğu malum olan 11 Eylül saldırılarından gelir.

Veya dünyada ortalama her yıl 1.3 milyon trafik kazasında ölmekte, 20-50 milyon arası insan ise sakatlanmakta veya engelli duruma düşmektedir (4).

Bu aşağıdaki grafik de, dünya genelinde her yıl terörden ölen insan sayılarını göstermektedir (5)



Tüm dünyada 1 yıl içinde terör yüzünden ölen insan sayısı, sadece Amerika'da 1 yılda cinayetler yüzünden ölen insan sayısından azdır. Tüm dünyadaki cinayet oranlarıyla kıyaslayacak olursan, var tabloyu sen düşün.

Son 8 yıldaki verileri ele alacaksak, dünyada 1 yıl içinde terör yüzünden ölen insan sayısı, dünyada 1 yıl içinde trafik kazasında ölen insan sayısının yaklaşık %1'i kadardır.

Bu kıyaslamalara AIDS, kanser gibi hastalıkları veya diğer ölüm sebeplerini eklerseniz de benzer sonuçları elde edeceksiniz.

Öyleyse dünyada çok daha büyük ölüm ve kaos sebepleri varken neden her gün televizyonlarda, sosyal medyada sürekli terör konuşuluyor? Hem de bu terör örgütlerinin silah, mühimmat ve istihbarat bilgilerini batı ülkelerinden ve onların Türkiye gibi paravan yarı sömürgelerinden temin ettikleri gün gibi ortadayken, neden biz her dakika müslüman teröristleri konuşuyoruz?

Asıl konuşulması gereken dünyadaki bu yozlaşma değil mi? Asıl sorun, insanlara gücü, parayı, seksi, alkolü ve uyuşturucuyu en nihai hayat amacı olarak sunan ve insanları asıl meseleleri düşünmeye karşı kör eden seküler toplum anlayışı değil mi?

Siz sahiden dünyadaki kötülüğün ve bilhassa terörün İslam'dan kaynaklandığını mı zannediyorsunuz?

Her ateist diline Tevbe 5 ayetinin şu cümlelerini pelesenk eder: "O haram aylar çıktığında artık müşrikleri, kendilerini bulduğunuz yerde öldürün. Yakalayın onları, kuşatın onları, tüm geçit noktalarını tıkayın onların."

Fakat bu ayetin öncesindeki Tevbe 4'ü görmezden gelirler: "Antlaşma yapmış olduğunuz müşriklerden size karşı bir eksiklik sergilemeyen ve aleyhinizde başka birine yardım etmeyenler müstesnadır. Artık, onlara verdiğiniz sözü belirlenen süreye kadar tam bir şekilde koruyun. Şu bir gerçek ki Allah, sakınanları sever."

Ve yine aynı şekilde, Tevbe 5'ten hemen sonraki 6. ayeti de asla göstermezler: "Eğer müşriklerden biri senden güvence dilerse/senin yakınına gelmek, sana komşu olmak isterse, ona güvence ver/onun yakınlaşma isteğini kabul et ki, Allah'ın kelamını dinleyebilsin. Sonra da onu, güvenli gördüğü yere kadar götür. Böyle yapmanın gerekçesi şudur: Bunlar bilmeyen bir topluluktur."

Siz böyle bir tavrı sergileyebilen kaç tane komutan veya asker duydunuz tarihte? Sana sığınan düşmanını "git onu güvenli bir yere bırak, zarar görmesin" emrini kaç asker uygulamıştır bir savaşta? Muhakkak vardır böyleleri ve onlar da sayıları çok çok az bulunan o "iyi" ve "adaletli" insanlardandır.

Peki neden Tevbe 5'te "onları gördüğünüz yerde öldürün" gibi sert bir ifade geçer? Bu durumu daha yakın bir tarihteki savaş üzerinden analoji kurarak anlatayım sevgili taşaksızlar.

Artık hepinizin bildiği gibi Kurtuluş Savaşı sırasında Türkiye, İngiliz cephanesi destekli Yunan ordularınca işgal edilmişti. Yaptığımız savaş tamamen bir savunma savaşı, nefs-i müdafaa'ydı. Temmuz 1921'deki Kütahya-Eskişehir muharebelerini biz kaybettik, moraller iyice bozuldu, Yunanlar ilerlemeye başladı ve Atatürk'ün emriyle orduyu Sakarya'ya kadar geri çektik. Zeki adam Atatürk, geri çekilme emrinin bir sebebi vardı. Zira düşman Sakarya'ya gelene kadar Türk köylerinin arasından geçiyor, psikolojik baskı görüyor, hırpalanıyordu. Ardından geri çekilmiş Türk ordusu Sakarya'da Yunan ordusunu karşılıyor ve meşhur Sakarya Meydan Muharebesi'nde Yunan ordusunu durduruyoruz, Yunanlar geri çekiliyor. Ardından 1 yıl sonra, Atatürk o meşhur "Taarruz" emrini veriyor. Taarruz ne demektir? "Saldırı" demektir. 21 Ağustos 1922'de başlayan Türk Taarruzu, bildiğiniz üzere canhıraş kaçan Yunan askerlerinin denize dökülmesiyle sonuçlanıyor ve savaşı kesin olarak kazanıyoruz.

Şimdi size bir soru. Zaten işgal altındaki ülkesinde "Taarruz", yani "saldırı" emri veren Atatürk bir saldırı savaşı mı yapmıştır? Hayır, savunma savaşını sürdürmekteyken, düşmanı zayıf anında yakalamış ve karşı atağa geçmiştir. Bu taarruz dahi bir savunmadır.

Şimdi soruyorum size, azınlık olan, ezilen, işkencelerle öldürülen ve yaşadıkları yer olan Mekke'den göç etmek zorunda kalan Müslümanlara Tevbe 5 ayetinde gelen emir bir saldırı savaşı emri midir? Elbette değildir. Zaten sürmekte olan bir savunma savaşında, stratejik olarak uygun zaman bulduğunda karşı atağa geçme emri verilmiştir. Hatta ve hatta birçok kişi şu ayeti bilmez, lafını bile açmaz, görmek istemez, lütfen okuyun:

"İman edenler derler ki: "Savaş izni için bir sure indirilseydi olmaz mıydı?" Fakat hükmü kesinleşmiş bir sure indirilip de içinde savaş da anılınca, kalplerinde maraz olanların, ölüm baygınlığına tutulmuş bir bakışla sana baktıklarını görürsün. Onlara uygun olan da odur." - Muhammed suresi 20

Yani zaten eziyetin kralını gören müslümanlar, artık Allah savaş etmemize izin versin diye adeta isyan ediyorlar. Zira savaş en son başvurulacak yol olarak görülüyor Allah tarafından. Öncesinde sabretmeyi ve düşmanla uzlaşmayı öneriyor. Ve ne Muaviye'nin, ne Osmanlı'nın, ne de çeşitli müslüman ülkelerin yaptıkları saldırı savaşları, ne Kuran'ı, ne peygamberimizi, ne de Kuran'a inanan müslümanları bağlar. Kuran sadece nefs-i müdafaa'ya izin verir.

Unutmayın, eğer petrol dolu olan ve bir kısmı da siyonistlerce "vadedilmiş topraklar" olarak görülen Ortadoğu'da Budistler yaşasaydı, tüm dünya şu an Budizm'in terör dini olduğunu konuşuyor olacaktı.

Dünyanın sorunu İslam değildir.

Dünyanın sorunu terördür. Ve asıl terör ise; sahip olduğu gücün kölesi olmuş insanlar ve onların kandırdığı cahil insanlardır.

Çözüm ise bu kötü gücün büyüsüne kapılmamak ve cehaletle savaşmaktır. Dünyanın tüm vaziyetini, şu sözler özetler:

"Yemin olsun asra ki,
İnsanlık hüsrandadır.
İnanıp hayra ve barışa yönelik işler yapanlar, birbirlerine hakkı önerenler, birbirlerine sabrı önerenler müstesnadır."

Asr Suresi

Selam ve sevgiyle.



Dipnotlar:
1- Cennette Cinsellik ve Huri Meselesi - Caner Taslaman. Link: http://www.canertaslaman.com/2014/01/cennette-cinsellik-ve-huri-meselesi/
2- In nations with significant Muslim populations, much disdain for ISIS - PEW Research Center. Link: http://www.pewresearch.org/fact-tank/2015/11/17/in-nations-with-significant-muslim-populations-much-disdain-for-isis/
3- American deaths in terrorism vs. gun violence in one graph - CNN, 03.10.2015. Link:http://edition.cnn.com/2015/10/02/us/oregon-shooting-terrorism-gun-violence/
4- Annual Global Road Crash Statistics - Association For Safe International Road Travel. Link: http://asirt.org/initiatives/informing-road-users/road-safety-facts/road-crash-statistics
5- Number of fatalities due to terrorist attacks worldwide between 2006 and 2014 - Statista. Link: http://www.statista.com/statistics/202871/number-of-fatalities-by-terrorist-attacks-worldwide/

232 yorum:

  1. okumadan bi eline emeğine sağlık diyeyim :) bitince bi daha derim :D

    YanıtlaSil
  2. Maykıl son yazılarında gittikçe saçmalamaya başladığına kanaat getirmeye başladım. Hatta illüminati ile ilgili yazıların gerçek sahibinin sen olmadığını düşünmeye başladım. Çünkü entelektüel açıdan başka bir deyişle yazının içindeki kaliteye bakacak olursak arada dağlar kadar fark var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zamanla düzelir kardeş adam belliki kötü dönemler atlattı sabır :D :D

      Sil
    2. "Önemsediği konular hakkında mükemmeliyetçi kesilen sikindirik yapım sebebiyle kendimi, her seferinde illa 100 küsür dipnotu olan upuzun araştırma yazısı yazmak zorunda hissettiğimi, aslında burasının bir blog olduğunu ve kafama esen herhangi bir konu hakkında da birkaç kelam edebileceğim kısa yazılar yazabileceğimi fark ettim." sebebini kendisi de belirtmiş.

      Sil
    3. tam tersini düşünüyorum :D arkadaslarla bu konular üzerine konusup tartısıyoruz bi süredir. medya,güncel olaylar da buna yonlendirdi biraz da bizi. illüminati yazıları bence o işin üzerinden prim yapanlara katkı sağlar her ne kadar sen okumayı cok sevsen de. boyle konular ise daha bilinclendiri ve dogruya,iyiye sevk edicidir. ve bana da cok onemli katkılar yaptı. benim gorusum.

      Sil
    4. Bildiğim kadarıyla zaten İllimünati yazılarını genel oalrak dış kaynaklardan toplayıp çeviriyor, oturup araştırmaya üşnenler için. Ama bu yazısı da üslup olarak edebiyat kokmasa da içeriği gayet mantıklı ve tutarlı.

      Sil
  3. kısa zamanda geldi ne güzel geldi.

    sloganların değil gerçeklerin paylaşıldığı bir site.
    http://www.kenandabirkuyu.org/

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeş, sen tazesin galiba. kural(numarası yok): kimseye yaranmak için boktan entel esprisi yapmıyoruz. 2- olaylara mantık çerçevesinde bakıyor, böylelikle cinsel bir ayrımın zaten son derece doğal olduğunun farkına varıyoruz. Ekşici piçler gibi entel köşelerine göre yaşamıyoruz. Bi de nacine benim görüşüm: beyne tapmiyor, ancak beyinlerimizi dibine kadar kullanmaya gayret ediyoruz. Hedi iyi ohumalar!

      Sil
  5. kaynatanı sikeyim ne uzun yazı ya

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık da, İsmet Arif Karasu olayı gerçek değil Sikko. Ekşi trollemesi... Öyle birisi yok bile. İsmet Arif Karasu Behzat Ç. dizisinden bir karakterin gerçek adı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ooo, hemen düzelttim, herkesten özür dilerim. çok teşekkür ederim. (her ne kadar zevk almak için sevişmek günahtır tarzı fetvalar tarihte verilmiş olsa da)

      Sil
    2. Üstte kalsın diye yazıyorum helal et.
      http://hayalperestcilikci.blogspot.com.tr/?m=1
      Belki kendinizden bişeyler bulursunuz. Bakarsanız sevinirim. İyi günler.

      Sil
  7. Güzel yazı. Kaynata selamı alacak maykıl

    YanıtlaSil
  8. Başkan süper bir yazı, arada attır böyle zevke geldim.

    YanıtlaSil
  9. "2- Kuran'da haram veya günah olduğu özellikle belirtilmeyen bir şey de serbesttir. İster yaparsın, ister yapmazsın, orası sana kalmıştır." demişsin. Haram olduğu belirtilmeyen şeyler hakkında şunu da ekleseydin güzel olurdu , helal daireden uzaklaştırmayacak ve farzları yerine getirmemize mani olmayacak derecede yapabiliriz bu bahsettiğin şeyleri. Zira ucu açık bir cümle olmuş senin söylediğin. Onun haricinde eline sağlık, güzel yazı olmuş sonda güzel bağlamışsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayrıca şunuda eklemek isterim ayetin tefsirini biraz daha derinlemesine araştırmak lazım.Peygamber(sav) için kafasından haram uydurmuştu demek ağır bir itham olacaktır. Bunu neden yaptığını iyi bilmek gerekir buradaki ayet Peygamber ve eşleri arasında geçen bir olay üzerine nazil oluyor.Peygamber kendisi hüküm vermiyor ki haram uydurmuş olsun.Bu ayette peygambere kızıldığını düşünmüyorum bence yaşanan olay üzerine bir uyarı;teselli veriliyor.

      Sil
  10. beklemediğim ifadeler içeren bir yazı olmuş. sen değişmişsin ms.

    YanıtlaSil
  11. Mayko peki kürtlerin devlet terorune karşı nefsi müdafada bulunduğunu düşünüyor/inanıyor musun?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. devletin terörünü bir gruba indirgemek körlüktür benim kanaatimce. zira terör, baskı, haksızlık her yerde kol geziyor.

      en basitinden memlekette bir "vergi terörü" var. benim gibi bir hizmet sektörü emekçisi olarak şirket açmak isteyen birisi 100 lira kâr yapıyorsa bunun asgari 40 lirasını devlete vermek zorunda. şimdi söyle, devlet bana ne veriyorda gelirimin yüzde kırkına ortak oluyor? bu terör değil mi?

      ya da bu ülkede yök denilen bir kuruluş varken, öğretim görevlilerinin öğrenciler üzerindeki tasarrufu sonsuzken hadi git bir sınavında düşük not veren öğretmeni şikayet et ve gör ne olduğunu. bırak senin hakkını vermeyi, bir duruşma yapmayı, inceleme yapmayı, seni o öğretmene fişleyip bir de öğretmenle aranı bozmazlarsa neyim. bu bir terör, birisinin hakkına geçme değil midir?

      yine bu ülkede din öğretmeni olmak iste, "ehl-i sünnet" görüşleri haricinde bir fikir beyan et bak ne oluyor. okuldaki devlet yancısı "ehl-i sünnet" bi zat seni şikayet eder arkacılarına, önce senin maaşından kesinti yaparlar sonra da seni sürerler. fikir özgürlüğü yok anlayacağın.

      ilk iki örnek benim kendi başıma gelen, son örnek ise geçtiğimiz ay bir öğretmenin başına gelen gerçek olaylar.

      şimdi sana soruyorum, napalım silahlara mı sarılalım? toplasam bu ülkede girişimci sınıfına giren 1 milyon insan bulurum, bir ordu kurup savaş mı ilan edeyim? yakıp yıkayım mı? bağımsızlık mı isteyeyim?

      ya da hakkı yenen öğrencileri örgütleyeyip silahlara molotoflara mı sarılmalarını sağlayayım? bu nasıl çarpık bir zihniyettir?

      sen eğer hak yenmesinden, eşitsizlikten, adam kayırmacılıktan bahsediyorsan kürt sorunu bu iceberg'de sadece küçük bir bölüm. hergün, her dakika, her an devlet ve kadrolar tarafından, güçlü ve haksızlar tarafından, Allah'tan korkmazlar tarafından yenilen hakların sahiplerinin toplam sayısının binde biri çıkar "kürt sorunu"nun mağduru olan vatandaşların sayısı.

      hem kürt, hem türk, hem arap kanı olan birisi olarak sana söylüyorum: birilerinin onca sorun içinden cımbızlayıp sana "bununla oyna" diye oyuncak olarak verdiği bu dertleri bırak, daha büyük sorunlarımız var bunlara bak.

      Sil
    2. Kardeşim adamlar keyfinden terörist eylemler yapmadılar ki elbette suçlular ama buna zorlandılar. bir kötülük başka bir kötülük doğurdu. dilek doğan in öldürülme görüntülerini izlediysen bunlara karşı kürtlerin savaşını bir noktada haklı görebilirsin. adamlar yurtlarindan ve canlarından edildi ve buna karşı silahlandı. ki bunu kuran da geçen bir ayet destekliyor: Mümtehine, 9. Ayet: Allah, sizi ancak, sizinle din konusunda savaşan, sizi yurtlarınızdan çıkaran ve çıkarılmanız için destek verenleri dost edinmekten men eder. Kim onları dost edinirse, işte onlar zalimlerin ta kendileridir.

      Sil
    3. Ha bu arada senin söyledilerine tamamen katılıyorum. fakat maalesef devletin dilinden kürtler anlıyor.

      Sil
    4. şiddet hiç bir zaman çözüm değildir, zira iki yanlış bir doğru etmez. ms yazmış o kadar, ancak canına kast varsa savunma amacıyla savaş yapabilir, silaha sarılabilirsin.

      bırak ki savunma savaşını, terör eylemi ya da sivil halka yönelik bir saldırının hiç bir şerefli yanı yok.

      ezildiğini düşünen kesim buna neyin sebep olduğunu, nerede zayıflık gösterip hata yaptığnı gözden geçirip bu açığı kapatmalı. bırak ki bahsettiğim kişiler müslümansa saldırı savaşının dahi haram olduğu bir dinde terör eylemini seçmeyi akıllarından bile geçirememelidir.

      Sil
    5. sikkonun bu yazısında biraz haddi aştım sikkonun yazısından fazla yorum yazdım hakkını helal etsin ama bu konuyu es geçmek yanlış olur.keşke sikko verseydi hamzulun sorusunun cevabını neyse.

      öncekikle kürt kardeşlerimin şunu çok iyi anlaması lazım.türkiye kurulmadan önce araştırsınlar; taa osmanlının ilk zamanı hatta daha öncesinden beri türkler ve kürtler birlikte cenk etmişler düşmanlarına hadlerini bildirmişler.osmanlı zamanında da aynı birliktelik devam etmiş doğuda ki şah ismail tehlikesi vb tehlikelere karşı hep birlikte hareket etmişler.bakınız kürtlerin yavuza mektubuna.ve kürtlerin şunu çok iyi anlaması lazım ki.türkiye kurulmasında, çanakkale savaşının kazanılmasında, kurtuluş savaşında, doğunun düşmanlardan temizlennesinde ,bir sürü ırktan kardeşimiz(türk kürt arap roman ..) hep birlikte hareket etmiş ve bu devleti 1000 seneden beri nasıl koruduysak hep birlikte bu devleti de aynı şekilde birlikte kurmuşuz. türkiyenin adı milli isimli bi devlet olabilir ki o zamanın şartlarında böyle olmak zorundaydı ama kürtler şunu çok iyi anlamalı ki bu devlet hep bizim hem sizin atalatınızın mirası.kendi atalarıda bu devlet içinkan dökmüşler.bu devlete türkler nasıl sahip çıkıyorsa kürtlerinde bizim kadar sahip çıkması lazım.

      evet bu ön bilgilendirmeden sonra kürtlere yapılan haksızlıklara gelelim.türkiye kurulduğundan bu yana maalesef sadece kürtlere olmasa da kürtlere de çok haksızlık yapılmış.ama şunu hiç bi kürt unutmamalı ki bu yapılan haksızlıkların sorumlusu ne türk kardeşlerim ne de 92 yıllık türk devletinin geneline vurulabilecek bir günah değil.zira şunu tüm kürt kardeşlerim gönülden bilsin ki şu zamana kadar olan tüm masum bi kürt kardeşimin ölümünde hiç bir türk kardeşim hatta bu ülkenin %99.9 u küçük kürt çocuklarının masum inanların öldürülmesinden sorumlu olmaya bi kenara bırak bunu kesinlikle canı gönülden istemeyiz.yani sizin sorumlu olarak arayacağınız kişiler devlette ya da her nerde olursa olsun konuşlanmış bunları özellikle yapan şerefsizlerdir.vatan hainleridir.bu ülkenin genelinin size karşı bir tutumu değil belli kişilerin yaptığı vatan hainliğidir.bu hem size hem bize yapılmış bi harekettir.keşke o sorumlu şahisyetsizler bulunsa da yargılansa.hatta keşke olsa da halk oylmasına gitse idamı boylasar.ben eminim ki bu halk onları ipe götürür.

      Sil
    6. bunu da söyledikten sonra şimdi gelgelim nefsi müdafa konusuna.kurana göre sorduğuna göre; pkk nın öldürdüğü her bir askerde her bir canda bütün insanlığı öldürmüş kadar zalimlik yapıyorlar.zira size yapılan haksızlıkların sorumlusu bizim ve sizin ;hepimizin namuslu mert aslan aslerlerimiz değil; sizi kışkırtmak üzere bilerek yapılmış israilin devlette ve bazı yerlerde konuşlanmış şerefsiz hain kişilerdir.şimdi ; bir topluluğun çirkinlik ve kötülüğü sizi adaletsiz davranmaya asla itmesin. adaletli olun!" (maide 8).ayetine rağmen ve bu topluluğun ne türk milletinin geneli de türk devletinin geneli ne askerlerimizin polislerimizin geneli olmadığına göre pkknın yaptığı şey çok açık bir şekilde vatan hainliğidir.israil maşalığıdır.hep bizim hem kendi atalarınızın kanına saygısızlık ve en altta yazmış bak deaşı savunan biri işte onun düşüncesi kadar zalimliktir,bilerek yapanlar içinde kafirliktir.bizim askerlerimiz ölürse şehid pkk hainleri ise en iyi ihtimal zalim ya da bile bile yapıyorsa kafirdir.size yapılan haksızlıktan sorumlu belli kişilerdir.genele bunu vurmaya hakkınız yok.ve bu bizim kürtlerle savaşımız değildir.hainlerle savaşımızdır.dediğinizde samimiyseniz sizin savaşınızın da devletin yada her nerde olursa olsun vatan hainleriyle olması gerekir adalet budur.keşke onlar bulunsa da öldürülse.

      sonuç bu devlet bizim ve sizin hepimizin devleti.bu devlete sahip çıkın hala hdp bölünme arayışı içinde.sizi algılarınızla oynuyorlar.akıllı olun çok dikkatli olun.bu devleti bölmemek için can gücümle uğraşmak bi şeref sözüdür.ve bi kürtün,türkten farklı olmadığı şu dönemde hatta devletin en üst kademelerinde kürtlerin olduğu yani yönetici bile çok rahat olabildiği şu dönemde hala vatan hainliği yapanlar çok büyük bir sapıklık içindedir. allah rızası için oyuna gelmeyin sorumluları bulmaya çalışın siz bizim kardeşim

      Sil
    7. izsinin pkk kürtleri de savunan mantelite de değil bizzat kaç masum kürtten de sorumlu olan bir yapıdır.

      inşallah emrolunduğumuz gibi dosdoğru oluruz.

      Sil
    8. Kardes sen akilli adamsin ben bir kurt kardesin olarak soyliyim pkk bizi temsil eden bi orguttur niye mi temsil ediyo ac ocalanin kitaplarini oku ozellikle son donemdeki gelismelerle ilgili ortadogu bunalimi uzerine yazilarini kisa kisa okuyup kurt hareketinin ulkeyi bolmek gibi bi niyetinin olmadigini kavricak potansiyelin var hdp mevzusu da hdp bu ulkede butin renkleri temsil eden ulke tarihinde bi turlu yer edinememis radikal demokrasidir bu ulke icin bir sanstir bu sansi hep birlikte kullanalim ben hdpyede pkkyede sempati duyan biri olarak su zor gunlerde hala umut oldugunu ve turkiye catisi altinda disariya ornek olacak bi demokrasi kurulabilecegine inaniyorm tabi bu cok zaman alacaktir cunku ulkede acaip bi yobaz anlayis uzun yillardir iktidarda ama bu is senle benle oturup kafasini yoran hayata bos bakmiyan insanlarin fikir belirtmesiyle cozulur..

      Sil
    9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    10. bak siyah,makale gibi bilimsel kanıtlarla yazı yazamam şu aşamada.ama ne olduğunu gel birlikte düşünelim.

      öncelikle ,tarihte olan büyük olayların,karmaşık gözüken olayların hepsi basit bir nedenin(amacın);bu amaca ulaşabilmek için karmaşıklaştırılmasıyla oluşmuştur.ve asıl amacın gizlenmek suretiyle ama yavaş yavaş insanların benimsenmesini sağlamak içinde bir takım doğruların da yavaş yavaş halka sunulmasını sağlamak.zira saf yanlışa kimse inanmaz.insanlar yanlışa inanırken vicdanlarını rahatlatmak için o yanlıştaki basit doğrulara tutunmak ister.

      ve şuna da dikkat et o yanlışı sunmak istediğin insanların hepsinin kabul etmesi önemli değil.çoğu kısmı hatta bi kısmı kabul etse istedikleri karışıklığı, bölünmeyi elde edeceklerdir.

      şimdi demek istediğimi örneklendiriyim.
      asıl amaç:`` Arz-ı Mev’ud’ta vaadedilen topraklar ise Tekvin’in 15. bölümünün 18. ayetinde belirtilmistir. :``O günde Rab Abraham’la ahdedip dedi; Mısır Irmagından büyük ırmaga, Fırat Irmagına kadar, bu diyarı, Kenileri ve Kenidzileri ve Kadmonileri ve Hıttileri ve Perizzilerri ve Refaları ve Amorileri ve Kenanlıları ve Girganileri ve Yebusileri senin zürriyetine verdim.``

      peki türkiye de yukarı da vaat edilen toprak neresi : güneydoğu
      türkiyede karışıklık nerede:güneydoğu.

      peki güneydoğuyu nasıl karıştırabilirler?
      kürt kardeşime eziyet ederek bazı namussuzların,jitem gibi örgütler kurarak çoluk çocuk eziyet etmek suretiyle kürt halkını türk milletine ve devletine karşı kışkırtarak.ve kürt halkına eziyetin asıl amacı da pkknın oluşumunu meşru göstermek ve kürt halkının,pkkyı benimsemesini sağlamak ve onun haklarını koruduklarını düşünmesini sağlamak.yani onlara bi etki yapsınlar ki tepki alsınlar.durduk yere halkı galeyana getiremezsin.

      pkk kürt halkını savunuyor demişşin.soru kime karşı? diğer yazıda söylemiştim.ne türk milleti ne türk devletininin geneline vurulacak hiç bir günahımız yok.türk doktoru orda kardeşlerimize sağlık hizmeti veriyor.öğretmenler okutuyor.türk halkının vergisiyle doğu gelişiyor.çöpçüsüne kadar yıllardır kürt halkına hizmet ediyor bu devlet. bunları görmeyip,israilin konuşlandırdığı belirli şerefsizlerin yaptığı hareketleri genele vurmak vatan hainliğidir.net.şimdi pkk yüzünden kaç masum kürt öldü.kaç masum türk öldü bunları bi düşün.tabiki pkk kürtleri savunuyor.tabiki abdullah öcalan kitabında öyle yazacak.elbette.bu ideolojinin kölesi olma zira bu sizin savaşınız değil olum.bu israilin hem türk hem kürtlerle savaşı.biz türklerin de kürtlerle savaşımız değil.hep dediğim gibi hainlerle savaşımız.kandırılmış zalimlerle ve bile bile yapan kafirlerle savaşımız.1000 yıldır size bize sahip çıkan bu devlete bu millete(türk kürt ) sahip çıkın.asıl israile hizmet ediyor pkk bunu bi anlayın.

      ben birine vursam o da bana vurma hakkı elde eder.ama ben on kişiye vursam ,on kişi yine bana vurma hakkı elde eder.on kişi benim nezdimde sülaleme vurma hakkı yoktur islamda.işte devlette de size vuranlar belli kişiler bu önemli genele vurmaya kimsenin hakkı yok.

      Sil
    11. başka konuya geleyim.yahudiler milattan önce 1300 civarında devlet kuruyorlar davut peygamber önderliğinde.sonra süleyman peygamberin ölümü m.ö 900 civarı ikiye bölünüyorlar.ve 700 lerde biri m.ö 400 lerde diğeri yıkılıyor.ve yahudiler hiçbir toplum tarafından hiç
      benimsenmiyorlar.çok farklı kültürleri var falan filan..
      ve sonra hep sürülmeye başlıyorlar.yıllarca.zira her türlü edepsizlik var bunlarda.her türlü hile,pislik.. kimse tarafından sevilmiyorlar anlayacağın.sonra bilindiği üzere isa peygamberi öldürdüklerini sanıyorlar.roma imp.luğuna öldürttüklerini daha doğrusu.sonra roma da hristiyanlık yayılıyor ve romada yahudiler tanrı(isa) katili ilan ediliyor.ve sürüm sürüm sürüyorlar.yıllarca yahudi diasparoları bilirsin.ve bir mesih inancı var yahudilerde biliyorsun.yıllarca sürgünlerde hep onu bekliyorlar.sonra anlıyorlar ki gelmeyecek teoder herltz falan biz kendi devletimizi kuralım diyor.ve dünya da kapitalizmi komunizm merkezli yıkılmak üzere dünya düzenini kuruyorlar.yeni dünya düzenide o düzen yıkıldıktan sonra.bu çok farklı konu çok basit geçtim.ama burdan anlaşılması gereken israil dediğimiz yıllardır(2000 yıl) bir halt edememiş sürüm sürüm sürülmüş insanlar topluluğuydu.ve babillerden babillere de sümerlerden gelen her türlü sapıklık pislik hileyi biliyorlar.ve kendilerinin asıl gücü bu pislikle insanları kandırarak onları yönetmek.ortalığı karıştırmak.lan 1000 yıldır hiç kavga etmemiş iki toplumu işte böyle birbirlerine düşürdüler.çok açık.ama en başta dediğim gibi bu basit amacı önünü kapattılar ki çoğu insan görmesin.türkiye de olan buydu.o kadar güçlü değiller ama bu medyatik insanları yönlendirme güçleri çok güçlü.yani tüfek icat oldu mertlik bozuldu.bunu bi görün.çoğu kişi görmemeye devam edecek ama bu olay böyle vesselam.

      Sil
    12. Kardes bak sen genel anlamda su basit sonuca variyosun basta da belirtmissin zaten dis gucler de dis gucler evet mantikli bi sebep olusturmussin haketten de haklisin soyledigin seyleri istiyen buyuk gucler var ama ben de sana diyorum ki ocalan da bunun farkinda ocalan yazisinda diyor ki 1.dunya savasinda dunya gucleri kurtlerin karsisindaydi kurtleri yok etmeye yonelik planlari vardi ama su donemde isler degisti bu buyuk gucler su an kurtlerin yaninda yer aliyo niye kurtlerin yaninda yer aliyo tabiki babalarinin hayrina degil ulkeyi bolmek isteyebilirler bi kurdistan kurup somurmek istiyebilirler her turlu bok olabilir sen saniyo musun ki bizler veya pkk bunun farkinda degil tabi ki farkinda o yuzden diyorum acip ocalani okursan onun ideolojosinin batinin fikirleriyle uyusmadigini fark ediceksin pkk kurdistanin bagimsizligi uzerine kurulan bi orgut ama daha sonra aciklama yapildi ve bagimsiz kurdistan fikrinden vazgecildigini ve yerel yonetimleb birlikte kanton anlayisi fikrine gecildi bu anlayisi degistirip uyarlayan da ocalandir bugun devlet ocalandan fikir aliyo daha 1 yil once butun kanallarda ocalanin mektubu yayinlandi newrozda ve bi zamanlar ocalana bebek katili diyen cakma demokratlar cikip ya cok guzel mesajlar var demeye basladi ocalanin ev hapsi dahi konusulur oldu peki sonra noldu ankara katliami suruc katliami gencler olduruldu gencleri pkk mi oldurdu hayir suclu kim devlet aslinda boka karisan dis guclerin oyununa gelen devlrtin ta kendisi sen bu kadar genci oldurusen insanlarda kin olusur devlete de kin olur polise de kin olur en son turk milletine de kin olur yeter kardesim bitmiyor devletin yaptigi pislikler izin vermesin devlet bu kadar oyuna madem her gun 10 yasinda cocuklar oluyor dusunsene d.bakirdaki insanin psikolojisini batidan gelen orospucocugu keskin nisancilar yetimhanede buyumus duygusuz jitemciler gelip burda 90 yasinda beyaz mendille disari cikan dedeyi vuruyorlar haberiniz var mi bunlardan insanlarin kinle dolmasinin sebebi pkk mi devlet mi bi dusunsene

      Sil
    13. Gelio bi tanesi tahir elciyi olduruyor sonra oluyor gene hrant dink davasi kim yapti belli degil ne oldu belli degil bi bok cikacak mi bi tek o belli hayir bi bok cikmicak tahir elci gibi barisi savunan bi adami oldurursen adamlar derki noluyo barisi savunan herkes oluyo yav kardesim senin turk devletin niye bulmuyo tahir elciyi kim oldurmus niye onlemini almiyo istihbarati var miti var boku var suyu var buyu var insanlar kinle dolmasin da neyle dolsun sonra cikip bi asker olunce kurtler batinin oyununa geldi napsin kardesim kurtler her gum olmeye devam mi edelim vay efendim askerin kizi varmis karisi varmis burda olen genclerin esi annsi babasi yok mu burda olen 9 yasindaki kizin hesabini kim verebilir kim onu olduren mi onu oldurenin kizi mi esi mi tayyip mi generaller mi kim verebilir 9 yasinda keskin nisancinin oldurdugu kizin hesabini

      Sil
    14. tahir elçi,ankara da patlama,reyhanlı patlaması,suruç,hrant dink,şehid askerlerimiz,şehid masum çocuklar,masum türkler,masum kürtler,masum insanlar,susan ezanlar,yasaklanan kuranlar,zavallı kadınlar,gazzeli çocuklar,suriyeli sığınmacılar,ege denizi,ölen çocuklar,doğu anadolu,ölen çocukar,türkiye; ölen masum insanlar,uygulanmayan islam,yaşanmamış hayatlar,özgür-süz insanlar,mutlu çocuklar,gülen çocuklar,deniz dalgası,hayat,yaşanılası hayat,yaşatılmayan hayat,yaşanamayanlar,mutluluk ;
      en önemlisi allaha kulluk..

      hain türk olan insan olmayanlar,
      hain kürt olan insan olmayanlar,hain insan olamayan,
      en çokta hain israiloğlu da insan olamamış olanlar ,
      nefs kötülüğü emreder, kapitalizm,lanet olası para,bankacalık sistemi,sömürge ,faiz ,bataklık ,intihar , tecavüzcüler en çokta şeytan...kominizm, metaryelizm,kafirler,adam öldürenler,şeytana tapanlar,inkarcılar,sağ sol kavgası,türk kürt çatışması,bölücülük,alevi sünni safsatası,dini bölenler,yobaz dinciler,akılsız insanlar;deli insanlar,akıllı insanlar;hain insanlar..ayrılıklar,vesveseler..fransız ihtilali,devlet içindeki hainler,tüm terör örgütleri,ingiltere değil elit ingiltere,avrupa değil para bankerleri,isviçre dünya bankası...
      en önemlisi allaha kulluk..

      hak kim batıl kim ? doğru ne yanlış ne ?sen kimsin?insan ne ile yaşar? insan yaşar mı?insan mı? insan ? suç ve ceza ? suç ne ? ceza ne ? ne ne ?
      en önemlisi allaha kulluk..

      anlayan anladı.ne anladı?
      en önemlisi allaha kulluk..

      iyi ne kötü ne ?allah kim? şeytan kim? doğru ne yanlış ne ?devlet ne terör ne ?adam ne hain ne ?kaynak ne ? kuran-ı kerim.ne önemli ? allaha kulluk..

      allaha kulluk ne ? iyi mi kötü mü?devlet mi terör mü? vatan mı hain mi?birlik mi bölünme mi?devlete sahip çıkmak mı devlete hain demek mi?devlet mi iktidar mı? devleti temizlemek mi devleti yıkmak mı?kesin bilgi mi fitne fesat mı?vefa mı vefasızlık mı?hayat mı ölüm mü? yaşatmak mı öldürmek mi?doğru mu yanlış mı?iyi mi kötü mü?hak mı haksızlık mı?türkü suçlamak mı haini suçlamak mı?kürdü suçlamak mı haini suçlamak mı?bi yerde iki silah olmaz mı nerde çokluk orda bokluk mu? kısasa kısas mı nefse karşı allah ne verdiyse mi? kürdü savunmak onu korumak mı kürdü savunmak türkü öldürmek mi? masum insanların kanını kim yaptıysa ona mı sormak önüne gelen kim varsa şiddet saçmak mı?devletin güvenliğini arttırmak mı devleti yıpratmak mı?devlete devlet demek mi devlete terör demek mi?hesabı hesablısından mı sormak hesabı türk halkına yıkmak mı ?devleti sağduyuyla hainlerden arındırmak mı yoksa devlete karşı hain olmak mı? devlete sahip çıkmak mı devleti yıkmaya çalışmak mı? devlete güvenmek mi hainlerin amacını ulaşmasına yardım etmek mi?devlet mi jitem mi?devlet mi pkk mı? devlet mi deaş mı? devlet mi devletsizlik mi ?devleti devletin içinden mi kurtarmak devlete karşı silahlı örgüt kurmak masum türk öldürmek mi?birlik mi bölünme mi?vicdan mı vicdan rahatlatmak mı?...önemli mi önemsiz mi?en önemlisi mi ? allaha kulluk..

      ve seçim.seçim irade.irade akıl.akıl kalp.kalp temiz.allaha kulluk..





      Sil
  12. cübbeli'nin yanmaz kefen sattığı videonun gerçekliğine ciddi ciddi inandın mı yani? o kadar bilgili ve zeki adamın sığır tayfasına böyle bir koz verebileceğine cidden inandın yani sikko?

    not: cübbeli fanı değilim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Montaj mıymış video? Adam düpedüz, şu şuna iyi gelir, bu bunu şu kötülükten korur falan diye kabit azabından koruduğunu söylediği kefen satıyo. Duyduğuma göre fiyatı da 250 tl falanmış ve 2000 e yakın kişi satın almış. Cübbeliden ve onun gibi kafalardan daha fazlası bile beklenir. Yakında cennetten arsa satarlar ( adamın biri cennetten arsa satma konusunda trollemişti bunları, youtube'da vardır)

      Sil
    2. Kardeş net sitesinde gördüm ben, bizzat gördüm cahürünleri net com gibi bişiydi site. Telefonla arayıp trolleyen filan da oldu. Kayıtları vardı nette.

      Sil
  13. Aksine, sen iyiye doğru gidiyorsun kanımca.

    YanıtlaSil
  14. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  15. Ali rıza Demircanın cinsel hayatı en fazla 5 dakika sürer. adam gitmiş 400 sayfa kitap yazmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalincana bi kitabi var adamin belki 400 dende fazladir okudum biliyorum ayrica sikkonun mallığıda su ki, adam full hukum vermiyo kitabinda farkli mevzularda var bari sen okumadan yorum yapma lan sikko

      Sil
  16. Sikko Sakarya meydan muharebesi Ankarada olmuştur Sakaryada değil yanlış olmasın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. la bu bilgi ortaokuldaki sosyal bilgiler (şimdiki adı ne bilmiyorum)dersinde veriliyor zaten bilmeyen ya cahildir ya da ortaokul öğrencisi.

      Sil
    2. muharebe sakarya nehri civarında gerçekleşiyor. asıl soru şu: yazıda takıldığınız, önemli gördüğünüz şey bu mu cidden?

      Sil
    3. Buna takıldım evet ayrıntılara takılıyorum bu sana garip mi geldi

      Sil
  17. İyi akşamlar Sikko, içinde çok parantez içi kelime bulunmayan bi meal söyler misin hayrına

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sikko Yaşar Nuri'nin mealini okuyormuş ki onu bende öneririm onun dışında Ali Bulaç falanda okuyabilirsin onda da parantez yok

      Sil
    2. Tamamdır teşekkürler

      Sil
    3. Edip Yüksel'i tavsiye ediyorum.
      Mesaj adlı Kuran çevirisi akıcı ve sayfa altlarında ilgili ayetlere yönlendirmeler var

      Sil
    4. Edip yükselde birçok hata da var. Youtube dan izleyebilirsin hatalarını

      Sil
    5. Yaşar Nuri iyidir, ona bakın. Adama kefil olmanıza gerek yok zaten.Ama Yaşar Nuri mealinde bir kelimenin birden fazla anlami varsa / ayracı ile belirtiyor, parantez kullanmiyor ve şiirsel olarak da en hoş onunki duruyor.

      Sil
    6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    7. elmalılı yahut ömer nasuhi bilmen en olmadı diyanet...
      yaşar nuri? sakın.

      Sil
  18. Sikko birde Freud hakkında yorum alalım senden, daha önce yazdın mı hatırlayamadım ama yazdıysan link verde kolaylık olsun

    YanıtlaSil
  19. Tam da ihtiyacım olan zaman da geldi..

    YanıtlaSil
  20. Allah senden razı olsun sikko.Iyilestin insallah.tam gaz devam :D

    YanıtlaSil
  21. Boşanmaların tek nedeninin feminizm olarak açıklaman kötü olmuş. Elbette feminizim bir etken olabilr ama temel neden, şu anki jenerasyonun yaşam tarzı, Avrupalılaşmaya çalışma, bireyselleşme ve bencilleşme. Sadece kadınlar değil erkeklerin de payı var. Ayrıca artık insanlar daha özgürler, anlaşamadıkları zaman boşanıyorlar. Boşanmayı "öcü" olarak görmek de yanlış, bazen de boşanmak yararlı olabilir. Mesela ortada kalan çocukların psikolojisi açısından her zaman kavga eden anne baba yerine daha huzurlu bir ortam daha iyi olur. Bazı çiftler için de olması gereken budur. Birçok insan sadece evlenmek için ve iyice düşünmeden evleniyor. Sırf evlendiler diye bir ömür birlikte mi yaşamaları gerekiyor, mutsuz mu olsunlar? Geçmişe bakarsak, o zaman şimdiki gibi boşanmak o kadar kolay değildi. Sosyal baskı daha çoktu ve kadınların ekonomik olanakları daha azdı. Lütfen karşılaştırma yaparken geçmişin şartlarını da düşünelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pardon nedenini sadece feminizm olarak göstermemişsin. güven ve duygusal bağların altının boşaltılması demişsin, aynı şeye değinmişiz ama yine de dediklerimin arkasındayım. boşanmak o kadar da kötü değildir.

      Sil
    2. Aslında boşanmaların artmasının sebeplerinden biri de haksızlığa katlanmak zorunda kalmayan, hayatta kalmak için alternatifi olan kadınlardır. Haklısınız boşanmak aslında o kadar da kötü değildir, hatta diğer nedenleri bir tarafa bırakırsak, zulme katlanmak zorunda olmayan kadınların boşanabilmesi iyidir... değil midir??

      Sil
  22. Lütfen cevap yaz sana tüm platformlardan yazdım be amk ! Ama şimdiki sorum bununla ilgili değil . Benim bir arkadaşım var ve masonlukla ilgili bilgilendirmek istiyorum nasıl bir kitap önerirsin ?
    Dünyada ve Türkiye'de Masonluk ve Masonlar - İlhami Soysal kitabı çok ağır olur mu ?
    Ha bu arada sağlam olmuş yazı .

    YanıtlaSil
  23. Allah senden razı olsun reyiz

    YanıtlaSil
  24. Senden Türkiye'nin geleceği ile ilgili yazılar bekliyoruz reis. Eyvallah, küresel güçlerin ortalığın amına koyduklarından hemfikiriz lakin birkaç ibretlik tespit yap da ne olacak bilelim.

    YanıtlaSil
  25. Allah senden razı olsun. Olaylara Kuran merkezli yaklaşarak meselenin özüne inmişsin.

    YanıtlaSil
  26. Sikko diline yüreğine aklına sağlık... Tespitler gerçekten cuk diye oturuyor. Hassasiyetine hayranımm

    YanıtlaSil
  27. Sünnet(usulculerin istilahi manasi da kullanilan: hz.peygamberden sadir olan ve şeri bir hükme delil olmaya müsait söz fiil ve takrirlerdir) hiç yokmuş gibi yazmışsın. Neyin eti yenilir yenilmez vs. Ve diğerleri

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. peygamberin kılavuzluğu tabii ki inanan biri için çok önemlidir, ancak peygamber ancak aktarılabildiği kadarıyla bilinebilir, aktaranlar; Kur'anın anlattığı, yalın, ahlaki ve felsefi yaşamı; kafa karıştırıcı, sonu gelmeyen özden uzak teferruatlarla bulandırıp dini insanlar üzerinde bir uyuşturucu gibi kullanmışlardır. Bu teferruat ve korkudan kafa kaldıramaz olurlar...

      Sil
  28. Sünnet(usulculerin istilahi manasi da kullanilan: hz.peygamberden sadir olan ve şeri bir hükme delil olmaya müsait söz fiil ve takrirlerdir) hiç yokmuş gibi yazmışsın. Neyin eti yenilir yenilmez vs. Ve diğerleri

    YanıtlaSil
  29. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  30. http://ortaktak.com/vay-cakal/

    YanıtlaSil
  31. Güzel yazı olmuş ben de bunu tavsiye ederim
    http://ortaktak.com/vay-cakal/

    YanıtlaSil
  32. Kendine gelmeye başlıyor maşallah.. Çok güzel bir yazıydı

    YanıtlaSil
  33. bi süredir 4-5 tane kız heryerden feminizm yazıları,gorselleri haberleri paylasıyolardı. artık o kadar ikna edici ve baskıcı oldu ki napıyım amk sikimi kesip kurtulayım erkek olmak günah günah derken bulacagımı hissettim :D yazının o kısmına gelince hissettim beni rahatlatıcagını orgazm çıglıkları attım. bu konuya deginmen bile cok güzeldi imdadıma yetiştin. geri kalanı da cok iyidi bircok insana varlıgından haberdar bile olmadıgı bi pencere actın

    YanıtlaSil
  34. Maykıl, içinde bulunduğun buhranın etkisi azalmış görünüyor buna sevindim.

    Müslüman olmak isteyen ama Kuran'ı Türkçe mealden okudukça deist olmaya evrilen bir insanım.

    Madem konu Kuran'da cinselliğe geldi aslında bahsetmen gereken ama belki bilerek belki bilmeyerek değinmediğin ve deist gibi yaşamama olanak sağlayan tuhaf ayetlerden bahsedip senin yorumunu isteyeceğim.

    Eğer görür de cevap yazmaktan kaçarsan serçe parmağını zigon sehpaya vur e mi?

    Namaz bu dinin en temel öğelerinden biri. Abdest almak namaz kılmak için "olmazsa olmaz" bir şart. Şimdi sana bir soru Kuran'da namazın kılınışı hakkında net bir bilgi yok. Vakti konusu muğlak. Böylesine "önemli" bir ibadet hakkında bile net bilgi vermeyen, şart koştuğu abdestin tarifini yapmayan Müslümanın bir nevi kullanım kılavuzu olan ve hayatın kullanım kılavuzu olmaya namzet görülüp bu görevi ifa ettiği öne sürülen ama çok önemli noktaları muğlak bırakan böylesine bir kutsal kitapta peygamberin dilediği her kadını eş tutabileceği, teyzesinin kızları, halalarının kızları vs.. yazar. Yani neden namazın kılınışı, vaktini muğlak bırakan, abdestin tarifi konusu bile net olmayan (net olmayan derken bir tarif var da şuan ki alınan abdest bu tarife ilaveler içeriyor onu kast ediyorum.) bir kitap da seçilen elçinin yatak odasından bahsedilir. Kuran'ın inişinden 1400 sene sonra yaşayan banane yani Hz. Muhammed'in alabileceği kadınlardan ve ona verilen bu özgürlükten ve benzer bir diğer konuda bir ayette (sen mutlaka biliyorsundur yazmak istemiyorum) Hz. Muhammed'in evine gelenlerden rahatsız olduğu ama bunu söyleyemediğini Allah Hz. Muhammed'in yerine söylüyor. Yani bir nevi "o sizi kovamıyor ama siz çok kalmayın onun evinde" diyor. Aynı ayette "ondan sonra onun eşlerini nikahlamayın" diyor, "onun eşleriyle perde ardından konuşun" "evinde çok durmayın, yemekten sonra dağılın" diyor.

    Namazın kılınışın tarif edilmediği, vaktinin muğlak olduğu, bunları bu şekilde bırakmayı uygun gören kutsal kitap ve onu gönderen, elçisinin yatak odasını, ev hayatını, evlerine gelenlerin ne kadar kalması gerektiğine kadar açıklıyor.

    Ben 1400 sene sonra doğdum (bunu da ben seçmedim), bana "tabii olun" denen Kuran'da namaz gibi temel bir konuda bile bu kadar ucu açık nokta varken ve bu ucu açık noktalar hadis uydurmalarıyla yamanmaya çalışırken sence de çok elzem olmayan konulara bu kadar değinilmesi insana "iyi de banane" dedirttirmiyor mu?



    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uydurulan Din ve Kuran'daki Din kitabında ilgili kuran ayetleri derlenerek Kuran'a göre nasıl namaz kılınacağı anlatılıyor. Kuran'da namaz A'sından Z'sine kadar var hacı. Kitabın pdf'ini de bulabilirsin aratarak. Veya başka Kuran merkezli bir kaynak vereyim burada da anlatılıyor ayetlere göre namaz: http://quranix.org/appendix/mesaj/6

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    3. Hacı bumbala ben zaten bu dinin yabancısı bir adam değilim bunları biliyorum. Ama şaşırttın beni, böyle kaçamak bir cevap beklemiyordum.

      Senin İslam ile ilgili yazdığın uzun yazı da İslam'ın farklı zamanlarda inen ayetlerle desteklenip x suresinden a ayeti, y suresinden z ayeti alınarak a+z:m sonucuna varılacağı, yani d sonucuna varmak isteyenin bir sureden a ayetini, bir sureden b ayetini, bir sureden c ayetini almasını gerektiğini a+b+c'nin d'yi bize bulduracağını yazmıştın. Namaz mevzusu da tam olarak böyle. Bende işte tam manasıyla bunu kast ettim. Aslında verdiğin link (inceledim) tam da benim yara gördüğüm yere temas ediyor. Mesela en basitinden namaz bu dinin direği olarak görülür ama vakti öyle muğlaktır ki bir kısım müslümanlar 5 vakit bir kısım müslümanlar 3 vakit olarak eda ederler. Öyle bir yaratıcı düşün ki her türlü noksan sıfatlardan münezzeh, gönderdiği kitap için defalarca farklı farklı yerlerde "apaçık" diyor, "ayetlerimizi böyle açıklarız" diyor ama onun gönderdiği kutsal kitabın muhatapları namaz 3 vakit mi 5 vakit mi karar veremiyor ve itilafa düşüyor.

      Bense şunu kast ediyorum;

      Bir elektronik eşya düşün. Yanında mutlaka bir el kitabı verirler di mi? Yani kullanım kılavuzu bir nevi. Kuran bizim için o el kitabıdır, kullanım kılavuzudur. O elektronik eşyanın kullanım kılavuzu o eşyanın nasıl çalışacağını, hangi düğmeye basarsan ne olacağını söyler. Kuran'da bizim hayatımız için aynı yerdedir. Ne yaparsak başımıza ne geleceğini, neleri yapmamız, neleri yapmamamız gerektiğini anlatır.

      Benim derdim şu ki; Bir elektronik eşyanın insan yazması el kitabı kutsal kitap Kuran'dan daha açık, daha anlaşılır, ve daha net. Öyle ki, namaz bu dinin direği, bu kadar önemli ama nasıl kılacağımı bilmek için (hadisleri ve sünneti yoksayarsak) Kuran'ın birçok noktasından gidip ayetler toplayıp ortaya bir şey çıkarmam gerekiyor. Ama işte bize bunu uygun gören kutsal kitap seçilen elçinin yatak odasına kadar anlatıyor her şeyi.

      Bunu yapan kitabın, örnek veriyorum nasıl ki bir suresi sadece bir olayı anlatıyorsa, mesela nasıl ki "Nisa" suresi adını aldığı kadınları anlatıyorsa, sadece namazı anlatan, tarifini yapan, vaktini muğlak bırakmayan, abdesti, guslü vs.. anlatan ve bizi oradan buradan ayet toplayıp a+b+c:d sonucuna varmak zorunda bırakmayan daha açık bir suresi olması gerekmez miydi?

      Çok uzattım farkındayım ama gerçekten belki bakış açınla görmediğim bir şeyi görmeme olanak sağlarsın diye ümit ediyorum.

      Son örneğim;

      25 yaşındayım. Kendimi bildim bileli gaz çıkarmanın abdesti bozduğuna inanır, ne zaman namaz kılmak istesem, Kuran okumak istesem gaz çıkardığımda gidip abdest tazelerim, ki sırf Kuran okumak ya da namaz kılmak için 5-6 kere abdest aldığım olmuştur yemekte fasulye yediysem.. Ama senin verdiğin linkte gaz çıkarmanın abdesti bozmadığı yazar..

      Where is the anlaşılır kitap, where is the kolaylık hacı abi?

      Sil
    4. bende araya giriyim hacı abi.bir kuranın anlaşılırlığına laf etmişsin önce orda bi dur karşim.şimdi kuran-ı kerimi bildiğin için söylüyorum.kafirden bahsederken görmez işitmez akılsız olduklarından bahseder.şimdi bi insan ne kadar fesatsa o kadar kuran-ı kerimi göremez.bu kuran-ı kerimin açık olmadığı anlamına gelmez bilakis o kişinin kör olduğu yada ne kadar görmüyorsa o kadar kör olduğu anlamına gelir.
      şimdik müslümanlar niye bu kadar itilafa düştü peki.zaten kuran'ı kerimde de bahseder müslümanların itilafa düşeceği ki kıyamet günü itilafa düştüğünüz konular hakkında hükmedilecek diyor neden olarakta peygamberimize itilaf eden ve allahın emiri yerine kendi bildiklerinin doğruluğunu savunan en iyi ifadesiyle- bu ifade bana aittir kuranda geçmez- bazı denyolar gösterilmiş.
      mesela emektar kofaktör o nasıl isim laa neyse,
      peygamberimiz öldükten sonra peygamberimiz böyle dedi bu allahın emridir deye kendi emirlerini kakalayanlara inanılıp mal gibi yaşamış insanlar.o zaman ne yapacakmışız karşim aklımızı kulanacağız öyle her sakallıyı dedemiz sanmıyacağız.
      somut bi örnek.
      nur suresi 31.ayette kadınların çok açık olarak net bence itilaf bile edilmez göğüslerini gizlemeleri gerektiği anlatılır.ama yıllarca müslüman kadınlara kimi zaman kimi yerde zorla başörttürülmüş ,zorunlu olmayan yerlerde de müslüman bir kadın baş örtmezse günah olacağı algısına kanıp kendi başını örtmüştür.güzel kardeşim başörtüsü nerden gelmiş anlatayım arkana yaslan dinle.
      başörtüsü cahilye devrinde de vardı.yani peygamberimizden önce.tabiki peygamberimizden önce de hak din vardı ama kayanağı ne başörtüsünün bu hak din mi ? özellikle sapıklıkta çok boğulmuş bazı musevi mezhepler kadının saçının hatta sesinin haram olduğunu söyler.daha önceye gidelim çok daha önce.hristiyanlığın doğuşunda rahibeler başörtüsü takarlarmış.daha önceye mö 1700 lü yıllar bilinen en eski kanun hamurabi kanunları.babil kralı bu hammurabiye göre başörrüsü takmak kadınlara zorunlu.bilinen en eski başörtüsü kaynağı burası.tekrar ileri gidelim.işte dünyanın en batıl devletlerinden olan babil ve onlardan en çok etkilenen israiloğulları ve israiloğullarından en çok etkilenen ve hahamların gazıyla isa peygamberi öldürmeye planlamaya kadar götüren roma imparatorluğu ki kendileri öldürdü sanıyor ama öldüremediler.sonra roma imparotorluğunun yahudileri suçlaması ve taa 1948 e kadar israiloğullarını tanrı katili ilan etmesi ve yahudi sürgünü..sonra roma imp.luğunda yayılan hristiyanlık ve rahibelerin başörtü takması..sonra yahudi ve hristiyanlarından etkilenen hakdini mensuplarının başörtü takması.sonra peygamberimin doğumu.sonra peygamberine ve allahın indirdiğine değil de zorlamayla ayeti kendi doğrusuna çeken müslümanların başörtü takması.ee hacı ne olacaktı aklını kullanmazsan sana böyle yedirirler.allah'ta aklını kullanmadığın için müslümanda olsan cezanı verir böyle.zaten bi akıllı bi adam kadının saçının cinselikle bağ kurması bile çok ayıp.ama kadının göğüsleri bir cinsel dürtü sonuçta bu da çok net.allah öyle yaratmış.
      kısacası bey abim kitap oldukça açık ama sen kitap yerine illa hurafelere inanacağım sapığım ben diyorsan o açıklığı göremezsin.
      peygamberimizin yatağı da demişsinde kitapta onu bırak rahimden de bahseder onun nasıl korunak olduğundan yani demem o ki allah a göre rahim cinsel bi dürtü ifade etmez aksini düşünen zaten sapık olan hristiyanlardır vesselam allah anlatılması gerekeni anlamamız için o yatak vesayire örneğini vermiştir sen kuranı sapık dürtülerine değilde temiz kalbinle okumazsan kadının saçına cinsellikle bakan hıyardan öteye gitmezsin..

      Sil
    5. Şimdi hacı abi öncelikle Emektar bilmem ne falan değil. Emeka Okafor. Ne olduğuna şaşırana kadar ctrl c + ctrl v yapsaydın kim olduğunu bilirdin. Google hesabı alırken aklımda herhangi bir işim yoktu kafası hafif kırık bi adam olduğum için "aklıma ilk ne gelirse onu yazıcam" dedim ve aklıma ilk Nba oyuncusu Emeka Okafor geldi onu aldım. Olay bu. Mesela hotmaildeki kayıtlı adımda David Rockefeller mesela.

      Her neyse, konumuza dönelim. Kadınların saçının telinin görünmesinin günah olduğunu falan düşünmüyorum. Birincisi o kadar sapık değilim ikincisi bu bir dini kabul değil sapık bir erkek dürtüsü ve düpedüz faşizanlıktır. Dolayısıyla kafanda kurduğun Emektar bilmem ne şablonu ben değilim,üzgünüm.

      Benim sorum aslında oldukça basit. Siz, "Allah öyle takdir etmiş" deyip işin içinden sıyrılıyorsunuz ama maalesef ben bundan o kadar kolay kurtulamıyorum. Sorgulamaktan kafayı yedim zaten. "Tüm eksikliklerden münezzeh" diye tesbih ettiğim yaratıcı bir el kitabı kadar açık ve net bir kitap yollayamayacak. Böyle bir saçmalık olabilir mi? Allah Kuran'da 3 vakit namaz diyecek ama ümmetin çoğunluğu 5 vakit namaz kılacak. Eee bende diyorum ki be adam gönderdiğin elçinin yatak odasını anlattığın kadar, bir erkek ikişer üçer dörder + sınırsız sayıda cariye alabilir diyene kadar falanca surede falanca ayette "Namazı inananlar için 3 ya da 5 (neyi uygun görürse); vakit olarak takdir ettim. Umulur ki onu korursunuz. Şüphesiz ki Allah gaffurdur, rahimdir" dese bize de kolaylık olsa olmaz mıydı?

      Sil
    6. haklısın kardeşim.herşey senin dediğin gibi apaçık olsaydı,
      hatta daha fazlası allah gelse kendini gösterseydi,
      yemek yemenin su içmenin zorunlu olduğu gibi namaz kılmakta hayati olsaydı,
      kuran-ı kerim senin dediğin kadar tüm ayetler herkese göre çok net olsaydı ve hiç soyut ayetler olmasaydı ve tüm müslümanlar ortak görüşte olsaydı,
      müslüman olanlar hiç bir zarar görmese çok zengin olsa;kafir olanlar çok rezil fakir olsaydı,
      işte o zaman bu hayat bir sınav olur muydu ? allah kendi demiyor mu kuran-ı kerimde ben insanları denemek için iyiliği mi seçecek yani bana kul mu olacak yoksa kötülüğü mü seçecek yani kendi nefsinin mi kulu olacak(kibir,şehvet..) diye yarattım diye.
      işte kalbi temiz olandan fesat olanı ayırmak için bu denge lazım kardeşim.mesela allah'ı kendi yarattığıyla cinsel ilişki kurmakla suçlayanın, öyle bi sapıklığı düşünenin kalbi temiz olur mu hiç?kesinlikle hayır.o kişi kafir olmuştur.asıl nedeni kendi kalbinin kirliliğidir.görünen nedeni yani sonuç olarakta allah'a öyle iftira atması.yani kalbi fesat olanın kötülüğü seçmesi için allah nedenler yaratmış hatta onu oldukça mantıklı göstermiş.bizim meleklerden farkımız isteyen kendi seçimiyle temiz isteyen ise kafir olur.ve melekleri allah sınamamıştır sınanan biziz çünkü allah bize seçim hakkı vermiş seç istediğini.ve bizi çoğu yarattığından üstün yaratmış.ve bu seçim hakkını da sağlayacak ortam yaratmış:dünya..ki müslümanlarda kendi aralarında takva sıralaması var biliyorsun.işte takvası yüksek olan allah sevgisi saygısı yüksek olan yani kalbi temiz olandan daha az olanı ayıran da bu ince detaylar.ama şunu anlaman lazım kaarşim.kuran emrolunduğunuz gibi dosdoğru olun der ya işte o insanlara apaçık anlaşılacak şekilde göndermiş allah.kuranı inananlara gönderdiği zaten ayette de var.işte o insanların sıralaması da bu ayetlerin seviyesini yükselterek ve yine sınayarak bakalım itilafa mı düşecekler yoksa hala bana itaat etmeye devam mı edecekler bunu sınanmak için senin dediğin gibi açık değil ayetler.aslında dediğim ve anlayacağın gibi şüphesiz iman edenlere göre çok açık ama şüphesi olanla olmayanı aşlah böyle ayırıyor işte.
      kısacası abi diyim yaşın benden büyükmüş,tam tersi hiç bir delil olmasa da allah bize zulmetmiş olurdu işte tam yeteri kadar delil var,anlayana. bu dünya sonuç yeri değil sınama yeri ahirette herkes sonucunu görecek.inşallah emrolunduğumuz gibi dosdoğru olanlardan oluruz.son olarak şunu söyleyim ayette de var ya inanan sivrisineği baksa allahın varlığını birliğini anlar.kimi babil kulesi yapar yine anlayamaz.yani inandıktan sonra da inanmadıktan sonra da akıl nedenler uydurur.ve kuranda o kadar açık sebep varken inanmak istemeyen uç,zor anlaşılacak ayetlerin peşine düşer zira kalbi temiz değildir kendine bahane arar.(senin için demiyorum şahsına yönelik algılama.)önemli olan şüphesiz inanmak ve inadığını aklınla anlamaya çalışmak vesselam..

      Sil
    7. Kardeş senin derdin başka sen işin gırgırındasın. Yok Allah kitapta ondan niye bahsediyormuş yok şu ibadetle ilgili daha açık olamaz mıymış. Bak şimdi sana birşey diyeceğim aynı senin gibi sivri zekalılılar da böyle iki gram akıllarıyla ileri geri konuşup kendilerince Allah ı dinini alt ettiklerini sanıyorlar ve bu malca davranışlarından dolayı Allah da bu sapıkları daha da saptırıyor ki hesap günü geldiğinde Allah ın ayetlerini yalan sayan bu mal sürüsünün cezası daha ağır olsun ve kim doğruymuş kim yalancıymış herkes görsün. Yalnız şuraya da çok dikkat burada sapıklığı isteyen de bu şahısların kendileridir Allah ise sadece onlara istediklerini veriyor yoksa tutup haşa -tabirimi maruz görün- puştluk olsun diye Allah kimseyi saptırmaz kimseye iğne ucu kadar bile haksızlık kesinlikle ve kesiklikle yapmaz. Allah a yakışan da budur zaten.

      Şimdi sen bre gafil buraya şımarıklık yapmaya gelmişsin belli normalde tutup senin gibilere laf anlatmam ama madem sikko nun bloğunu takip ediyorsun ki bu adam gerçekten Allah için güzel işler yapmaya çalışıyor, en azından böyle bir ortamda bulunuyor olmandan dolayı sana zaman ayırıp elimden geldiğince cevap vereceğim.


      Bak orada elektronik eşya demişsin ya Kuran da bizim için o eşyanın kullanım kılavuzu demişsin. İşte o öyle değil. Oradaki eşya Kuran oluyor. O eşyanın kullanım kılavuzu ise kendisine kitap verilen o dönemin peygamberi Hz Muhammed. Al bak bu ayetlerde hep Kuran ı açıklasın diye peygamberin görevlendirildiği söylüyor. Senin sorduğun namaz nasıl kılınırın cevabı da peygamberin hayatında örnekleriyle mevcut. (Âl-i İmrân, 3/164) (Ahzâb, 33/ 21) (Bakara, 2/151) (Nahl,16/ 44) (İbrâhîm,14/4) Ha sen ne bok yemeye çalışıyorsun orasını anlamadım. Hadisleri ve sünneti yoksayarsak demek nasıl sikik bi laftır anlamadım gitti?


      Ha bi de şu var. Kuran Muhammed in evindeki misafirden alabileceği karılardan bahsediyor ama bundan banane demişsin. E tamam işte sanane? Hz Muhammed de eşleri de 1400 sene önce öldü. Sen artık ne O nun evine gidebilirsin, ne de O nun eşleriyle evlenebilirsin. Ee? O zaman sana ne giriyor çıkıyor ki rahatsız oluyorsun? Bi siktir amına koyim ya..

      Sil
    8. Ben inançlı olduğum dönemde hiçbir zaman hadisleri ya da sünnetleri yok sayan bir kafada olmadım. Sadece facebook'ta fazla like almak için uydurulan aslında hadis ile alakası olmayan "Bir erkeğin bir kadına "seni seviyorum" demesi kadının aklından hiç gitmez" gibi uydurma olduğu ayan beyan belli olan hadis görünümlü şarlatanlıklara inanmadım onun haricinde makul olan her hadise, her sünnete inandım. Yıllardır sırf sünnet diye gusül alırken önce sağ omzuma 3 kere sonra 3 kere sol omzuma su dökerim öyle bildiğim ve öyle inandığım için. Daha bugün bu şekilde gusül aldım. Her neyse konumuz bunlar değil. Ama bu hadis/sünnet meselesini maykıl pek inanmadığı için söyledim kendim inanmadığım için değil. Muhtemelen adam anladı ama sizin gibi yırtık dondan çıkanlara ne oluyor ben onu anlamadım.

      Sana böyle kusar gibi sövmek istiyorum ama kendi kendime değişeceğimin sözünü verdiğim için sana sövmeyeceğim ne istiyorsan yaz.

      Ben sizin gibi "vardır bir hikmeti" diyerek inanmıyorum. Yıllarca öyle inandım zaten. "Ben anlamam bu benim kapasitemi aşar", "Allah dediyse vardır bi bildiği" diye inanmak istemiyorum. Sadece "BİLEREK" inanmak istiyorum. Ancak öyle olursa %100 iman etmiş olurum. Bilmediğim, aklımın yetmediği şeye iman etmek birazda "tüccar mantığı" denen, "aman şimdi cehennem varsa yanmayalım" korkusunun uzantısı olan sağlamcı yaklaşımın uzantısı.

      İşte o da bende yok..

      O yüzden başka kapıya..

      Sil
    9. sayko killer sana tek soru.peygamberimiz sapıklığın en delaletine düşen insan ebu lehebe dahi sen git burdan ne saçmalıyorsun diyip küfürler mi savurdu yoksa onun neler neler yapmasına rağmen güzelce onu uyarmadı mı?ki sen kalkıp kafasına bi şey takılmış bi adama kaldı ki bu adam müslüman küfürler savurup kovuyorsun.burdan iki şey anlıyorum.kendine göre çok iyi müslümansın.çok iyi müslümansan insanlara böyle davramaman gerektiğini kaçırmışsın.ki ayetlerde de vardır mesela peygamberimize demez mi allah,ben sana rahmet etmeseydim ve sen onlara yumuşak davranmasaydın senin yanından dağılıp giderlerdi..ve islam dediğimiz yani iman ettiğimiz şeyi ,güzel ahlakımızı davranışlarımızla sergilemezsek ibadet yapmış olmayız ve yarım iman olur.kalpte iman davranışta imansız olmak istemeyiz.ve kendi nefsinizi temmize çıkarmayın demiyor mu allah.eh be kardeşim sen hem kendi nefsini temize çıkardın sen gerçekten iman ettiysen dahi allahın rahmetidir bu senin kendinin yarattığı bi şey değil başkalarını bu şekillde aşağılamak ancak imanın kendinden olduğunu düşünüp kibirlenmektir diye düşünüyorum ben kardeşim.
      ikincisi de allah sana rahmet ettiyse ve gerçekten bu inançtaysan bile başkalarını umursamadığını çıkardım.adam ciddi ciddi düşünmüş adamı okusan anlarsın araştırıyor ve sürekli çözüm arıyor.ki allahı bulmuş inşallah kuranı kerimede şüphesiz iman eder.eee sen gerçekten allahın sana rahmet ettiği inancındaysan bu kardeşimize de yardımcı olsan ya.işin gırgırında olduğunu düşünüyorsan bile ki ben eminim değil işin ciddiyetinden bahsetsen ya.
      neyse kardeşim demek istediğim birbirimize yardımcı olalım.samimi bir şekilde müsülüman olmayan bi adama doğruları anlatmaya çalışalım,müslümana ise birlikte daha da iyi olmaya çalışalım demek istedim esas çok önemli eyvallah ama uslüpte önemli sen orda takıldın biraz galiba.
      ha kafir olarak ölene allahın meleklerin ve insanların laneti üzerlerine olsun ama kim kafir ölecek kim şuan da ne biz bilemeyiz.ama allahın rahmetine inanırız inşallah emrolunduğumuz gibi dosdoğru ölürüz.allahın rahmetine inanmakta imandandır zaten..

      Sil
    10. emeka okafor.kardeşim olay şurda kopuyor.iki ihtimal var ya kuranı kerim allah tarafından gönderildi ya da muhammed denen bi adam çıktı ve bu kitabı kendi uydurdu.
      ben ilk ihtimale iman ederim.ve allah tarafından gönderildiğine inandığım bir kitabın hiç bir ayetinden şüphe etmem.yani zaten allaha iman ediyorsam kitabına da şüphesiz iman ediyorum ve kuralları koyan o anladın mı yaratıcı olan belli düzene göre yaratan ve bu düzeni belirleyen o ve kuran da bana göre şüphesiz ki bu düzenin bir parçası yani bu düzeni anlatan bir parça.şimdi bu mantıkla ayetin doğruluğunu yanlışlığını sorgulamak asıl akılsızlık oluyor.haa ben ne yapıyorum.doğruluğuna allah tarafından gönderildiğine iman ediyorum ve allah ne demiş diye ayetlerin üzerine düşünüyorum.akıl burda devreye giriyor.imandan sonra akıl.
      şimdi şöyle bi soru sorulabilir bazı ayetler doğru bazısı yanlış olabilir mi ? başta dediğim gibi iki ihtimal var bu bi ihtimal bile değil zira kurandan bi ayeti çıkar ben sana ip söküğü gibi tüm ayetleri çıkartırım biri yanlışsa hepsi yanlıştır kanıtlarım bak bunu istersen herhangi bi ayeti çıkar sor bi ayet dediğim gibi tüm düzenin bir parçası olduğu için sen bi parçaya çıkarttın mı tüm düzen bozulur allah öyle bi dengede yaratmış.
      ikinci ihtimal muhammed diye bi adam çıktı ben vahiy alıyorum dedi bir sürü kişi inandı ama aslında kendi yazmıştı.
      evet bu ihtimali kendimce çürütüyorum yine neden ?
      evet bunun için sana sonsuz neden sayabilirim başlıyım bi yerden.
      en öncelikle peygamberimize inanmamak allaha inanmamaktır bu kuranda çok açık yazar kardeşim bu iman meselesidir kurana inanmamakta peygamberimize inanmamaktır.ha burda inanmamak derken imandan bahsediyorum.yani mesela iblis allahı çok iyi bilen gören biri.ama imansızın teki.yani allahı bilmekle inanmak farklı şeyler. ben allaha inandığım için bizi yaratan rabbimin beni düşünmesi ve en salih kuluna beni kendini hatırlatması için peygamberlikle vazifelendirmesini ve emirlerini onunla göndermesini allahın rahmeti kabul ederim.bu gayet doğal.şimdi adem peygamberden itibaren tüm peygamberler ardı ardına gelmiş insanları hep doğruya allaha ulaştırmaya tehvid inancına davet etmiş.peygamberimizde kendilerinden öncekiler gibi aynı vazifeyi yapmış.kuran-ı kerimin temelinde tehvid inancı vardır.allahın bize gönderdiği emirler vardır.daha önceki kitapları tastik edici oldukça şey var.yaratılışşa ilgili o kadar çok delil var ki.kuran-ı kerimi inkar etmek ancak şeytan gibi anladıktan sonra kibirden dolayı olur yada kafa karışıklığından dolayı bazıları inkar etmiyordur da inkar ettiğini sanıyordur.neyse.kuranın geneli insan beyanı olmadığı açık dili çok güzel kulağa hoş .peygamberimize geçelim herkese örnek yani tam bi peygamber.hep allaha kul olmayı öğütlemiş.putları allaha vesile kılmayı yasaklamış.yani bunların neyi yanlış.yada kuran da senin takıldığın diğer konu peygamberimizin yatağı konusu.dediğim gibi allah cinsellikten münezzehtir.şüphe yok ki o konu önemli konu ve denmesi gerektiği için demiştir.bak ayette ne diyor:"kuran-ı kerim ancak temiz olanlara dokunur" bizim alimler bunu kuran abdestsiz okunmaz diye tercüme etmiş neyse ben buna niyeti de bu işe kayıyorum ve kuran okurken bedenen temiz olmak gerekir evet abdestli olmak değil ama temiz olmaktan bahsediyor ne anlarsan ve daha da önemlisi kalbi temiz olmak gerekir.kalbi temiz olan da zaten peygamberimiz yatağı konusu cinsellikle ilişkilendirmez yani kuran sapık diye düşünmez ve cinselliğin de bu hayatın doğalı olduğunu ve kuran da bu konuya önem verildiğini anlar.bu arada sanademiyorum sapık düşünür diye falan konuyu anla neyse.
      bu sonsuza kadar cidden uzar ama ben bu kadar dayanabildim vesselam..

      Sil
    11. Namaz dedin peygamberin sünnetinde a dan z ye anlatıldığını söyledik. Kuran ın anlaşılmak için peygamberi referans gösterdiğini Kuran dan ayetlerle gösterdik daha bir sürü ayet de bulurum istersen. Maykıl ciddi ciddi hadisleri yok sayıyorsa kendisine bol şans dilerim. Daha birkaç entri yukarda adam dizinin birinde uydurulmuş bir karakteri gerçek sanıp onun üzerinden burada bize tespit kastı var gerisini sen düşün.

      Biz de senin sandığın gibi "vardır bir hikmeti" diyerek inanmıyoruz. Ama bunun ayrımını iyi yapmak lazım. Üzerinde durup düşünülecek ayet var, üzerinde durup diğeri kadar düşünülmeyecek ayet var. Burada eve gelen misafirlerle ilgili ve peygamberimizin hanımlarıyla ilgili hususlardan bahsediyorsa buradan ne kadar bir sonuca varabiliriz ki? Ama bak mesala bir Hz Yusuf un kıssasına bak Hz İbrahim in Hz Lut un kıssalarına bir bak. Bunlar tamamen evrensel hiç bir farkı yok o günle bugünün. Aynı olaylar bugünde çok benzer şekilde sürekli gerçekleşip duruyor. Sana bunlarla ilgili sayısız örnek verebilirim Kuran da bunlardan çok fazla var. 3000 sene önce insanların başına gelen olayların aynılarını bugünde bizler yaşıyoruz. Ve Allah bize o olaylardan bahsediyor ki sonucunda neler olacağını sabredersek neyle, isyan edersek neyle karşılacağımızı bilelim tek bir kere geldiğimiz şu dünya hayatında Allah ın doğru yolunda ilerleyelim ve kurtuluşa erenlerden olalım.

      Bak tam da burada %100 seninle ilgili bir hadiseden bahsedeceğim. Dedim ya Kuran evrensel her döneme hitap ediyor işte bak şu olayda binlerce sene önce yaşanmış ama tam da şuan tam da sana yol gösterici nitelikte. Muhtemelen duymuşsundur bunu. Kuran da geçiyor zaten. Hz Musa Hızır as. ile karşılaşır. Hızır as. Allah ın kendisine hikmet verdiği bir kimsedir. Hz Musa da Hızır dan kendisine de öğretmesini ister. Hızır as. "Sen benimle olmaya dayanamazsın der" fakat Hz Musa ısrar eder ve Hızır da kabul eder ama "Ben sana anlatmadığım sürece sakın bana soru sorma" der. Hz Musa bunu kabul eder ve yola çıkarlar. Hz Musa hikmetini bilmediği üç olay hakkında kendini tutamayıp Hızır as. a çıkışır ve üçüncü seferinde Hızır as. sözünü tutmadığı için Hz Musa dan ayrılır ve ona kendisine sorduğu o üç konu hakkında açıklamayı artık yapar. Olay şudur Musa peygamber Hızır a üç konu hakkında direk gördükleri üzerinden yorum yapmıştı. Ama Hızır as. aslında o üç olayın bambaşka üç hikmeti olduğunu ona en sonunda söyledi. Tam hikayeyi şuradan okuyabilirsin: http://www.kehfsuresi.com 65-82.
      Şimdi bunun senle alakası şu: sen diyorsun ya "Ben sizin gibi 'vardır bir hikmeti' diyerek inanmıyorum. 'Ben anlamam bu benim kapasitemi aşar', 'Allah dediyse vardır bi bildiği' diye inanmak istemiyorum. Sadece "BİLEREK" inanmak istiyorum. Ancak öyle olursa %100 iman etmiş olurum." diyorsun ya; hah işte -YOK- öyle birşey! Senin yapacağın şey Allah varlığını birliğini tastamam kabul etmektir. Bilmediğin aklının yetmediği konularda "Bu benim aklıma yatmıyor o zaman bu olmaz" demek yerine "Bu da Allah tan dır. Öyleyse aslı nedir bilmesemde buna da iman ettim" demektir. Al bak; (3/Âl-i İmrân, 7)

      Bi de varya şuna ifrit oluyorum. Adamın kuş kadar aklı var önüne beş bilinmeyenli denklem getirsen oturup çözemez apışıp kalır öylece. Ama ne hikmetse bu yavşak o fındık kadar beyniyle tutup koca kainatın bütün herşeyin matematiğin de yaratıcısı olan Allah ı, anlamaya çalışıyor... Ulan senin çapın ne pezevenk?

      Hele bir de "Aklıma yatmadı" deyip de Allah ı inkar eden o küçük kuş beyinli aptal sürüsü varya... sıkar misin sabaha mı bırakırsın....

      Sil
    12. Ulan sağduyunu, sosyokültürel algını, mental zekanı geliştirebileceğin ve sana bulunduğun toplumda dayatılan stereotip eğilimlerden arınabileceğin sosyal çevre imkanı sağlayan bu çağda böyle mal kalmayı nasıl beceriyosunuz be kardeşim. Elinizin altında envai çeşit bilgi kaynağı var
      Gerçekten buna vakit ayırdığım için de kızıyorum kendime.Şunu okuyunca tutamadım parmaklarımı, Emeka Okafor'a ithafen yazmış ki; ''senin dediğin kadar açıklayıcı olsaydı sınav olur muydu bu ?'' ve çağın en büyük nimeti olan, aklını diğer akıllar arasında gezdirme imkanından yararlanmamış arkadaş bir de bunu fesatlık ve kalbi temizlik arasındaki ayrımla neticelendirmiş. Bak ben sana söyleyeyim o fesatlık dediğin şey aklını kullanabilme cesareti, o kalbi temizlik dediğin şey ise katıksız mallık.
      Allah kendini insanlara gösterseydi zaten bu dünyanın gayesi olmazdı, haklısın. Fakat bunun yanında Allah kendisini samimiyetle arayan zeki insanların önüne kendisini tanımayan insanlara haklılık payı verecek, şeytana prim yaptıracak felsefe taşları döşüyorsa ben öyle bir yaratıcıyı ya mantık dışı davranan bi yaratıcı muamelesi yaparım ya da senin uydurduğunu düşünürüm.
      Aslında yok artık amk dediğim çok yazı var da zaman ayırarak kendime daha fazla kızmak istemiyorum, Emeka arkadaşa sabırlar...

      Sil
    13. hee uomo universale.yazının ilk kısmı için sen eğer kalple pankreasın farksız olduğunu düşünüyorsan eyvallah ortak sana tek diyeceğim yakında bileceksin çok yakında öyle olmadığını.
      sonra bi şeyler bi şeyler demişsin.şimdi yarım akıl meselesi nedir biliyor musun.yarım akıllı insanlar bi olayı hemen kavrar.zira 1 litre 2 litreden önce dolar.haa tabi kavrayabilme kapasiteleri 1 litre olduğundan onlar için 1 litre de olay kopar sonrasını taşırırlar.neyse işte sen bunları bi düşün.çeyrek akıl falan.ha hemen anlayacağına kanaat getiriyorum. vesselam..

      Sil
    14. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    15. Kardeşim böyle yanıltıcı metaforlarla mı ispat ediyosun çok fazla düşünmenin gereksiz olduğunu. Çok aranmamak gerektiğini! Hem neden olmasın, 2 litrelik aklın yanında 1 litrelik akla güvenilir mi?
      Onu geçtim anlaşılan senin bilgi edinme yönteminle benimki farklı, madem litre hesabı yapıyosun şunu unutma lazımlığa dolanla sürahiye dolan arasında fark var. Senin bilgin taşarsa zarar, kirletir.

      Sil
    16. kardeşim sana katılmamak elde değil.su ,içmek için de kullanılır kirliliği temizlemek için de.önemli olan içeceğin su olması. ama bi yere kadar katıldım kardeşim.orda bi dur.benim bilgilerimin tamamının kaynağı kuran-ı kerim ve kuran-ı kerime uyumlu olan hadisler.benim suyum temiz.ha sen tam olarak dediğim neye karşı çıkıyorsan söyle bilelim.şimdi hala suyun temiz değil diyorsan yine eyvallah sana diyebileceğim en baştaki gibi yakında göreceksin kardeşim olur.ee hayır sen
      benim az düşünmen gerektiğini yada az araman gerektiğini söylediğimi sanıyorsan sen yazılarımı tamamını ya okumamışsın ya anlamamışsın.
      ben tekrar ediyorum iman şüphe götürmez kardeşim.allahın birliğine ilahlığına ,muhammedin onun elçisi olduğuna ve kuranı kerimin de allahtan olduğuna ve kuranı kerimde geçen her ayete şüphesiz inanırım.şimdi inançla iman arasındaki farkı sana anlatayım da anla ben bunlara neden şüphesiz inanırım.
      bende burda olan çoğu kişi gibi hep sorgularım düşünürüm kardeşim.ve düşündüğüm şeylerin doğruluğuna inanırsam bu benim inancım olur.ve ben düşünerek allahın varlığını onun herşeyin yaratıcısı olduğu herşeye kadir olduğunu onun sonsuz olduğunu buldum kardeşim.ve temiz kalbi olan, düşünen herkesin bunu bulabileceğine inanıyorum kardeşim.(ibrahim peygamber ve niceleri..) şimdi allahın varlığına inandıkça daha çok düşündüm ve artık samimi bir şekilde hayatımın her alanında herşekliyle onun varlığını hiç şüphe götürmeyecek şekilde kafamda hiç soru kalmayacak şekilde inandım kardeşim.yani inandığım şeylerin doğru olduğunu düşündüğüm için inanırım ve kesin doğru olduğuna inandığım şeye iman ederim kardeşim.ve allaha iman ettikten sonra onun bizi ve herşeyi yarattığına ve yaratılmamızın asıl gayemizin ona kulluk olduğunu anladığımda belli bir düzenin varlığını da anlamış oldum.ve adem peygamberimizden itibaren muhammed peygamberimize kadar allahın kendi emirlerini vahiy yoluyla bildirdiğini anladım zira biz yaratıldıysak ve böyle yüce yaratıcı varsa biz boşuna var olmadık ve var olma nedenimizi bize hatırlatan,bildiren peygamberlerin gelmesi de çok doğal kardeşim.ee ben peygamberlere o kadar inandım ki kafamda soru işareti su götürecek bi şey kalmadı ve peygamberlerede ve kuranda var olan herşeye de iman ettim.
      işte böylece bi yaratıcı bi emir verdiyse zaten düzeni koyan o ise bu emrin doğruluğunu sorgulamak zaten paradoks olurdu.ve sapla samanı karıştırma ben iman ettiğim şeyin doğruluğuna kesin inandığım için iman ettim.ve bunun doğruluğunu sorgulamam tabiki zzaten aksi paradoks olurdu ama allah ne demiş ne emir vermiş diye neye iman ettiğimi sorgularım ve ayette olanları düşünürüm,anlamaya çalışırım.hani ayette diyor ya kardeşim inanan sivrisineğe baksa allahı anlar bilir;yine başka ayette inanmayan babil kulesi yapsa boş.ve işte ayetlerde bildirir ki kalbi temiz olmayan da iman edemez.neden peki kardeşim ?iblis allahı en iyi bilen değil mi bizzat gören vesayire.aman imansızın teki.işte iman önce kalpte başlar ki samimi ve çıkar gözetmeksizin olsun.ee sonra akıllıca bi düşün iman etmenin çokta çıkarı var bak hep derler ya müslüman çıkar için iman eder alakası bile yok asıl olan kalbi temiz olana allahın rahmetidir iman ve aklıyla düşünen de imanını arttırır.rahmetsiz iman olamaz yani.
      kısacası kardeşim kalbi temiz olan düşünmediyse bile iman ettiğinin farkında değildir düşünen imanını arttırır.kalbi kirli olan istediği kadar düşünsün aklı ona iman etmemenin yolunu gösterir.zira o onu arıyor.hatta kötü düşündükçe daha çok fesatlaşır.onun işi allaha kalmıştır.işte böylece böyle bi sınav içindeyiz her nefsin kazandığı kendinedir.ki biz allahın rahmetindendir diyoruz ya iman, inşallah ölürken de imanlı ölürüz emrolunduğumuz gibi dosdoğru haşroluruz inşallah.

      Sil
    17. https://youtu.be/5ljguqHWYTA

      emeka okafor 3 buçuk dakika izlemeni şiddetle tavsiye ederim.

      Sil
    18. Emeka Okafor Arkadas, Namazın şekli zamanı ses tonu, kılarken döneceğiniz yön, kaltığınızda alacağınız abdeste kadar detayıyla yazar Kuranda.

      Hud 114 - sabah ve akşam namazını anlatır. Kuranda zaten sadece sabah, akşam ve Orta namazı (Bakara-238) vardır. Diyanetin büyük ilmihalinde de bu şekilde geçer (eger ilmihalleri kaynak olarak görüyorsaniz - ben sahsen Kurandan baska kaynak kabul etmiyorum)

      Namazın kılınışı Kuranda rüku, secde ve kıyam olarak geçer. Rüku dize eğilmek, secde alın üstü yere kapanmak, kıyam ayakta durmaktır.

      Parmağınızın açısı, elinizi nerede birleştirdiğiniz şekildir. Allah şekle bakmaz. Kabeye gidenler bilir. Elini kalbinde ya da göğsünde birleştiren erkek de vardır. Elini göbeğinde birleştiren kadın da vardır

      (Nisa 102 Ayetinden) anlaşılıyor ki, namaz aslında iki rekâttır. Yani yariya indirilecek rekat sayisi en az ikidir. Fazla kilinabilir tabi.

      Namaz bizlerin Allah ile muhabbet etmemiz ve ondan istememiz icin bulunmaz bir firsattir.
      Bu muhabbeti Allahin istediginden baska kati sekillere sokmak ve bu detaylarda kaybolmak ne kadar samimi ?
      Böyle yaparak ibadetin asil amacini iskalarsiniz.

      Namazin nasil ve ne zaman kilinacagina dair apacik ayetler gelmis.
      Sizin dediginiz gibi saatini dakkasini bildirseydi bu sefer de insanlar "ya ben o saatte calisiyorum, falan filan girdi araya kilamadim..." diyecekti.
      Gecenin iki ucunda ve orta namazi kil deyip seni bu kadar özgür birakaan yaradana bu serzenis niye anlamadim dogrusu.

      Allah, size kolaylık diler, zorluk dilemez." (Bakara Suresi, 185)

      Ve seni kolay olan için başarılı kılacağız." (A'la Suresi, 8)

      Ayrica israrla direttiginiz 5 vakit namazin Kuranda dayanagi yoktur. O hadiscilerin Kurani okumadan kabullendigi bir yanilgidir.

      Sil
    19. Bende zaten Kuran'ı Türkçe mealden okuyan bir insan olarak 3 vakit olduğunu düşünenlerdenim(Hud 114 biraz itilaflıdır benim ilmim onu izaha yetmez). Hadi diyelim "5 vakit" olayı 5 vakit kılanların ve hadisçilerin kabahati olsun.

      Yahudi - Hristiyan vesairenin cennete girip giremeyeceği ile ilgili hala net bir itilaf var bu dinde. (Bakara 62 / Ali İmran 85) Kuran'da net bir matematik hatası var miras konusunda ve Hz.Ömer zamanında bir noktaya bağlanıyor. Allah yazıyor Hz.Ömer düzeltiyor bir nevi. Hz.Muhammed'e neredeyse tüm kadınların helal edilmesi var, kölesi Zeyd'in eşi ile ilgili izin bile bir ayetle sabit. Sadece dünyayı değil koca kainatı yaratan Allah, ama dünyanın öyle bir şekli var ki iki yarım kürede de bazı tepe noktalarda 6 ay gündüzün ya da 6 ay gecenin yaşandığı noktalar var. 21 saat oruç tutması istenen insanlar var. Allah Ramazan'ı eda edin diyor, orucu farz kılıyor ama dünyanın bazı kısımlarında yaşayan insanlar 6 ay gün yüzü göremiyor bazısı 6 ay gece göremiyor. Namaz vakitleri güneşin dünyaya geliş açılarına göre şekillendiğine "What's the problem?" gibi bir durum oluyor burada.

      Bu ve bunun gibi birçok şeye rağmen Allah'ı toptan inkar edemiyorum. Hadi Kuran'ı, İslam'ı, Allah'ı inkar ettim diyelim bir yaratıcıyı inkar edemiyorum. Yemek yediğimiz lokantadan hesap ödemeden çıkamıyorken bu dünyadan hesap ödemeden çıkmak pek aklıma yatmıyor. Hadi onu da geçtim binbir türlü sağlık sorunuyla boğuşan, psikolojik tedavi görmüş bir insan olarak insanın acziyetini dibine kadar hissettiği noktalar oluyor. İnsan elini göğe açmasa olmuyor. Biri var veya yok yakarmasa olmuyor. Tüm bunları söyleyen biri olarak da mızrağın çuvala sığmadığını hatta yırtıp paramparça ettiğini söylemesem vicdanım gece beni uyutmaz vesselam.

      Burada anket yapsam %99 oranında Işid'e karşı olur herkes (asla tartışmam külliyen karşıyım) ve aynı herkes Işid'i ayetleri yanlış anlamak ya da yorumlamakla itham eder. Üstelik biz Türkçe bilir ama bu adamların çoğunun kendi anadili Arapça iken. Her neyse bunu da makul sayalım. Sonuçta Işid bana göre de yanlış yapıyor dediğim gibi savunacak değilim. Ama şöyle bir şey var bir din ayetle sabit emrinde peygamberin eşiyle perde ardından görüşülmesini isterse Işid'de o ayete (ya da benzerlerine) dayanarak sırf peçe takmıyor diye çarşaflı kadını sokak ortasında tek kurşunla infaz eder. Doğrudur yanlıştır onu tartışmıyorum beni leylekler getirmedi beni de bir ana doğurdu o nedenle böyle bir vahşiliği zerre onaylayacak değilim ama sen kadınla perde arkasından görüşülmesini istersen bu işin kapısını aralamış olursun.

      https://www.youtube.com/watch?v=YPEXpHczu0I (+18) (zihni/vicdanı/yüreği kaldırmayan reşitte olsa izlemesin)

      Esenlikle.

      Sil
    20. allah meleklere insanları yaratacağını söyledi.melekler yeryüzünde kan dökecek bozgunluk yapacak birilerini mi yaratacaksın, biz seni tespih ediyoruz,dediler.allah ben sizin bilmediğinizi bilirim, dedi.allah,ademe esmaların(allahın isimlerinin bir bölümü) hepsini(o bölümün hepsi) öğretti.ve allah,onlara esmanın isimlerini bildir, dedi.adem saydı ve allah meleklere ben sizin bilmediğinizi bilirim demiştim, dedi.(şimdi benim yorumum allah insanları kendi esmasının bir tecellisi olarak yarattı. mesela el gaffur ,yani affeden işte esmadan bir isim.allah melekleri el gaffur isminin tecellisiyle yaratmamış.melekler günah işleyemezler seçim hakları yok.melekler:allahın farklı isimlerinin tecellisi.allah işte el gaffur ismini tespih edecek yani o ismi tecelli edecek insanı yarattı.ve el gaffur ismini tecelli etmesi içini insana nefs verdi ama bunun karşılığı olarak irade(akıl) verdi ki seçim hakkı olsun.ayet:nefs daima kötülüğü emreder.ayet:..ama allahın gafur sıfatıyla rahmet eylediği nefs başka.hani diyor ya :" ey mutmain olan(arınan)nefs,gir artık cennetime".işte nefsin kirlettiği yada temiz tuttuğu şey kalbimiz.doğduğumuzda kalbimiz ne kirlidir ne temiz.0.nefsin kötü heveslerine uyarsak kirlenmeye; allahın emirlerine uyarsak:iman eder,salih amel işle,hatalarımızdan tövbe diler,allahı zikredersek kalp temizleneye nurlanmaya başlar.nefsi arındırmak için yani tasavvuflar gibi 40 gün aç kalmaya,kendine zincirler vurmaya gerek yok.tövbe dilemek hatta allah kulluk için yaptığın herşey nefsi temizler.mesela evlenmek,yemek yemek,yani sınırı aşmadan helal dairede yapılacak her türlü iş nefsi temize çıkartır.yok tam tersi haram dairede yapılacak her işi yapan ve tövbe dilemeyen aslında allahın el kahhar(kahredici) ismini zikreder.
      müslüman olmayan toplumlara gelince.peygamberin emri kim ne derse desin onlara çok çok az ulaşmış.böyle toplumlarda inanarak isa allahın oğludur diyen, yada allahtan başka ilah kabul eden yada işlediği günahlarla kalbinin fesatlığı artan yani aşırılığa kaçan kafirdir.ama yaptıklarıyla kalbini temiz tutan insanlar da çoktur.bebekler nasıl annesinin sütünü emme şuuruyla yaratıldıysa,tüm insanlarda aslında allaha kulluk etme yani iyi şuurla yaratılmış.(vicdan diyorlar ya..) işte kalbini temiz tutmayı başaran inanarak isa allahtandır demez.işte öyle toplumlarda da kalbini temiz tutmayı başaran varsa o da cennetliktir.ayetleri özellikle inkar etmiyorsa,bilmediği şeyden sorumlu tutulmaz.yani inkarcı olmak için var olan gerçekleri inkar etmen lazım.bunu yapmayan kafir değildir.işte allah sinelerde olanı bilir.sine demek kalplerde ki niyet gibi.işte hristiyan toplumunda bunu demek ilginç geliyor ama inkar etmedikten sonra %100 iman etmeye gerek yoktur.yani kuran batıldır demek inkardır yada şu şu ayetler allahtan değildir demekte inkardır ama bütün hepsine iman etmek için kuranı çok iyi bilmek lazım en başta.ben kuranın geneline iman ederim kuranı kerimin allahtan olduğuna ama tüm ayetlere dosdoğru iman ediyorum demem için o ayetleri yeteri kadar benimsemek lazım.yani müslüman toplumları bile ayetlere %100 iman etti demek saçma hatta %60 70 bile çok ya.ama şunu unutmamak gerekir inkar etmek çok büyük günahtır ve yaptığın onca iyiliğe rağmen kalbi kirletebilir.onun için inkar etmemek çok önemli.sonuç terazisinde güzellikleri iyilikleri imanı kısacası kalbinin temizliği ağır basan büyük oranda nefsin heveslerinden kurtulmuştur ve allah cennete girmeden kalbinden tüm kötü hevesleri söker atar.bunlar ebedi cennetliktir.ama kirliliği inkarı fesatlığı ağır basan yani nefsinin kötü hevesinden kurtulamayan ebedi cehennemliktir.

      Sil
    21. 2-kardeşim söyledikleirm yeterli oluyor mu inan bilmiyorum ama benim elimden şuan gelen bu her neyse devam..

      kuran-ı kerimi temiz niyetle okumazsan şekilcilikten öteye gitmezsin.ayrıca kuran-ı kerimi türkçe mealden okumak yerine ragıp el istafani gibi dilbilimcilerin kuran-ı kerimin arapça harflerini bilimsel olarak tek tek açıkladığı kelimeler sözlüğü var.tavsiye ederim türkçe meal okursan hımara başörtüsüsü ; dilbilimcilerin kuranı gerçek kelime anlamına göre kullandığı sözlükte hımarı genel olarak örtü olduğunu görürsün ve milletin kendini haşa allah sanıp ayeti yorumlayarak mealleştirmesinin önüne geçersin.zira mealde asıl olan keline anlamının işine gelmese de değiştirilmemesidir.

      işte tam böyle bir ayet.ahzab 53.hunne:kadınlar için kullanılan onlar kalıbı.burda peygamber eşlerinden bahseder.ve onlardan bir şey isteyeceğiniz zaman perde arkasından sorun der.min verai hicabin.kullanılan kalıp.aynı kalıp şura suresi 51.ayette allahın insanlarla konuşma şekilleri sayarken kullanılır.hicabı örtünmek sananlar acaba allahı da örtülü mü sanıyorlar ilginç.asıl manası bir perde arkasından yani direk olmayan birşekilde.şimdi bu kalıp şura 51 de allah için kullanıldığında cismen görünmeyen anlamına gelir.allahın musayla konuşurken dağın ardından konuşması gibi.bu çok açıktır.ahzab 53 te ise insan için kullanılırsa niyetini belli etmemek anlamına gelir.yani bir şey isteyecekken bir perde arkasından sorun demek isteyeceğinizi direk değilde sizin anlayacağını ama onun anlayamacağı şekilde sorulması gerektiğidir.zaten ayetin hemen ilerisinde kalpleriniz için en hayırlısı budur der.yani niyete bağlar.ve bunun nedeni peygamberimiz eşlerine biri kendilerinden isteyince hemen vermesini söylemiştir.ki ayetin başında peygamberimizin insanları hiç kırmadığı evlerine her geleni direk kabul ettiğinden vesayire bahseder.yani parça bütünlüğünden peygamber eşinden bi yemek istesen hemen verir kendinde kalmasa bile.ama sen direk öküz gibi isteme diyor işte.mesela çaktırmadan sor evinde elinde avcunda ne var ne yok anlatılmak istenen net budur.ha kalbi fesat olanlar allahı peçe takıyor sanabilirler bu onların fesatlığıdır.kuranın eksikliği değil.kuran dosdoğru insanlar için indirilmiştir ; fesat olan fesat bakar, fesat yorumlar.ha bide aklı 3 4 yaşında takılanlar vardır.örnek bir cübbeli ahmet efendi.sen caner taslamanla onun vizyonunu kıyaslayamazsın.ha kalbi kimin. temizdir allah bilir.ama dosdoğru olmak için çok akıllı olmak lazım buraya dikkat.

      Sil
    22. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    23. 3 kutup sorusu.. allah dini yaşayacağı yere hicret edilmesi gerektiğini belirten ayet vardır zaten.(nisa suresi 97.ayet).sen kutuplarda dinini yaşayacağın diyorsan eyvallah derim akıl sağlığından şüphe ederim.ama asıl olay şurda kardeşim.ayet:herkes ne yolda olduğunu bilir ama kimin hidayet yolunda olduğunu allah bilir.sen hidayet yolunda olmak istiyorsan artık aklının seninle oyun oynamasına izin verme.şüphesiz iman et kuran allahtan olduğu çok açık bir sürü ayet var , aklınla bunu anlıyorsun zaten.anlaşılması zor olanlar peşine de düş ama anlayana kadar çabala.ve eğer olurda anlamazsan bu senin eksikliğindir kardeşim vesselam

      Sil
    24. son olarak fight..
      kardeşim dediğine toptan katılıyorum.hatta biraz daha yorum eklemek isterim. bence tüm cemaatler vesayire ben dinin piriyim demek mantelitesiyle kurulmuş.zira o kadar bölünmeyin ayeti varken sen cemaat kuruyorsan baştan kendini tanrılaştırmışsın aga.sen dini çok iyi biliyorsan o zaman yaşa.yaşıyorsan da cemaat ne ayak? neden ben yok şucuyum bucuyum beni takip eden cennetlik kalanlar kafir? hocam sen tanrı mısın bu din senin mi ne ayak ?ayet: din allahındır.dini allaha has kılarak ibadet edin.şunu demiyorum bi adam çıkar dinden anladığını anlatır eyvallah.ama sanki vahiy alıyor gibi kendi dedikleri %100 doğru gibi. yada peygamber misin hoca ne ayak ? şu ana kadar dediklerim benim dinden anladıklarım faydam olduysa allaha çok şükür.ayrıca mezhepler basit kalıyor.onun üzeri.hala şii sünni kavgası.sen sünni kelimesini özümsediysen ben sünniyim diyip şiileri toptan peygambere itaatsizlikle kutuplaştırma yapmazsın.şiilerde benzer şeyler var.bunlar yobaz diyip sünnileri kendilerinden iki kutup haline getirmişler.benim gördüğüm ise sünniler kuran merkezin iki parmak sağına yani aşırılığa şiiler iki parmak soluna yani dinsizliğe doğru az da olsa kaymışlar.bunun ilk nedeni ise kendilerine sünni şii lafsı takıp islamı; pilin + ve - kutupları gibi kutuplaştırmaları.

      neyse hacı ben sadece müslümanım.kurana itaat eden ve peygamberin kurana uyumlu sözlerine itaat eden,hatta kim olursa olsun doğru olarak düşündüğüm söze eyvallah diyen biriyim.ne sünniyim ne şii doğal olarakta ne mezhebim var ne cemaatim.zaten tüm müslümanlar bu merkezi anlayışla düşünse allahın izniyle sırtımız yere gelmez inşallah.ama kendimden bahsedecek olsam çok da günahım var.bazı konularda aşırıya gittim.ammma allahtan ümitliyim sürekli tövbe ederim ve yapmamaya çalışırım o kötü şeyleri.vesselam.allah hepimizin yardımcısı olsun,hepimize rahmet eylesin,inşallah.

      Sil
    25. çok uzattım,herkesten özür dilerim ama son olarak.fethullah gülen bunca şeyleri yapıyorken akp dış kapının dış mandalı mıydı? cemaate güvendi eyvallah soru çalarken bunlar soru çalıyor ama iyi adamlar ben bunlara güveniyorum demekmi güvenmek ? cidden komik.yada haksız yere bir sürü kişi hapse atarken bunlar haksız yere hapse atıyor ama eyvallah ben bunşara güveniyorum mu mantık.hee akp soru çalındığını,boş delil üretildiğini kendilerine saldırdıkların da mı anladı ? bununla %50 yi inadırırabilirler ama beni asla.cemaatin dini kullandığı kadr akpde kullanmıştır bence.chp mhp hdpye gelince .hdpyle diğerlerini aynı kefeye koymak diğerlerine haksızlık olur.hdp=pkk. ama diğer ikisi bana göre yine çok farksızlar akpden.samimiyetsizler öncelikle bi dediklerini diğer dediklerini tutmuyor.siyaset harbiden dinden uzak.zaten dine uygun yapma imkanın dahi yok neyse.ama herşeye rağmen deaş kadar,rusya kadar,eset kadar,israil kadar kafir olmalarının imkanı yok.sonuç herşeye rağmen candır ülkem.en başında ülkenin %90 insanı canımdır samimidir çok aklını kullanmazlar ama iyidirler iyi.buna da çok şükür inşallah dosdoğru oluruz

      Sil
    26. Samimiyetle ve inanarak bunları yazdığını düşündüğüm için yazdıklarına muhalefet etmem söz konusu değil kardeşim. Mesela ben hala ailesine bu konudaki değişimini söyleyememiş bir insanım. Ananem dedem hacı, böyle bir şey duysalar beni eve sokmazlar..:) Rahmetli Turan Dursun'un başına gelenler malum. En basitinden yüzbinleri peşinden koşturan cübbeli benim gibi mürtedlere "kâfir" hükmü verip Kuran'da buna dalalet eden bir ayet olmadığı halde kelle avcılığı yapıyor.

      Buradaki en temel kelime "Vicdan" kardeşim. Vicdan. Aileme değil belki ama bu konuyu konuştuğum samimi arkadaşlarıma "İyi de dinin ne?" dediklerinde "İyi insan olmak dinine inanıyorum peygamberimde vicdan" diyorum. Peygamber Allah ile kul arasında bir elçi değil midir? İyi işte bende Allah ile aramda "Vicdan" denen bir elçi olduğuna inanıyorum. Dinim "İyi insan olmak" resulüm "Vicdan". Ama bu din ve bu kitap sırf böyleyim diye iyi insanda olsam beni cennete almayıp yakıp kül etmeyi hatta cehenneme giren ben ve benim gibilerle ilgili enteresan fantezileri uygulamayı vadediyor. Mesela "yüz üstü cehenneme girmek" gibi. Yandıkça derilerimizin yenilenmesi gibi vs..

      Bense ayrımın hak ile batıl olduğu bu dünyada hani tüm elektronik sistemler "1 ve 0" prensibi ile çalışır ya onun gibi ya da Allah'ın her şeyi çift yaratması gibi sadece 2 şey var olduğuna inanıyorum. Biri "İyi" biri "Kötü" İyi olan cennete girecek kötü olan cehenneme girecek ben buna iman ediyorum. "Vicdan" denen elçiye uyup, "İyi" kalıp iyi ölmenin peşindeyim. Kucak kadar sakalı ile kış günü kirasını ödeyemiyor diye kiracısını sokağa atan hacıyı cennete sokmaktansa iyi ama inançsız Sikkofield'in laf soktuğu o çorba dağıtan ateistleri cennete sokmayı yeğlerim.

      Blogu kurduğu günden beri beğenerek takip ettiğim Maykıl'ın açık ara en büyük falsosu ve en büyük trajedisi ateistlerin çorba dağıtmasına dil uzatmasıydı. Kesinlikle ve kesinlikle insanlar inançsız olsalar da onların "İyi" olabileceklerine inanıyorum. Hatta çevrenize bakın ekseriyetle göreceksiniz ki dindar insanlar din ile inanç ile arası açık insanlar kadar "İyi" değiller. "Cennet" denen ödülü kaldır çoğu inanamayacağın şekilde değişir. Sırf işte bu yüzden cennete inanmadıkları halde açlara çorba dağıtan ateistleri Caner Taslaman'dan (ya da buraya özne olarak kimi isterseniz koyabilirsiniz) daha samimi buluyorum.

      İnanmayan bir insanın iyilik yapması inanan bir insanın iyilik yapmasından daha zor ve doğal olarak daha samimidir. Zira içinde bir beklenti yoktur.

      Sağlıcakla güzel kardeşim.

      Sil
    27. eyvallah kardeşim.gerçi ateistler konusunda sikkoyu haklı buluyorum zira bütün insanlar allaha kulluk etmek fıtratıyla yaratılmışlar.(vicdan).ateistler farkında değilde bebeğin anneden süt emmesinden farksız durumları.herneyse sen en azından inkar etmede direk,dediğim gibi iyilik yap bu vicdanı yaşamaya çalış ben kalbin temiz tarafa döndüyse her türlü cennete gireceğine inanıyorum.bana öyle geliyor ki mesela kurana iman etmek +10 bonus :)) olsun ama 1-0 olsun bizim olsun hacı bu da candır..sende sağlıcakla allah a emanet..

      Sil
  35. Süper bir yazı dostum. Beynine sağlık. Ama şunu söyliyeyim. Pek yapmadığım birşeyi yaptım bugün. Evde yemek vardı. Annem Makarnaya tarhana çorbası gibi bir çorba karıştırmış. Onu yemek istemedim. Hatta kedilerimize de vermiş, bir kaseye koyup. Ben de gittim bir buçuk kilo çiğköfte sipariş ettim. İçim acıdı ama biraz çünkü söz vermiştim annemin yemeğini yiyeceğime. Konuya geleyim, Bu olayı bugün yaşadım, senden de bunu gördüm. Bu yazıyı okumadan önce Fight Club'ı izledim. Dedim ki LAN ?! Acaba ben Cemremiyim lan ?? dememe sebep oldu :D ancak tabi ki buna inamıyorum bu işin şakası. Ben de Cinsellik ve İslam üzerine bir uzun metraj film çekeceğim ocağın 2. haftası. Ekibimiz sağlam. Yani bir de işlediğin konu bu olunca, dedim ki sanırım burdan eklemem gereken kaynaklar da olacak :D Birkaç şey de ekleyeceğim. Teşekkür ederim. Eğer senaryoma göz atmak istersen sana gönderebilirim. Belki misafirim olup projemizde yer de edinebilirsin. Biz hangi kamera açılarıyla çekilmeli, ışıklandırma nasıl olmalı gibi araştırmalarımızı yapan bir ekibiz. Aslında ben araştırıyorum. Arkadaşlara göstereceğim. Zor birşey değil. Baya bir kız tavlamasını öğreten bir proje olacak. Çünkü ben çok içime kapanıklıktan çıkmış bir insanım. Ve bu işlerden kurtulup bir kızla nasıl konuşman gerekir, kadın psikolojisi nedir gibi konuları işleyeceğiz. Bu konuda artık uzman oldum diyebilirim. Ama bunları yabancı kaynaklardan öğrendim ve türkçe kaynaklar çok kısıtlı. Herkes öncelikle bir cinsel hayatını kurtarsın istiyorum. Çünkü Ramazan Kurtoğlunun'da dediği gibi Milletimizin gençlerinin başta en büyük problemi, Gençlerin, problemlerin başta ertelenmiş cinsel bir duvarla, gençlerin öldürülmesi ve bir otarafa bir butarafa savrulması. Mehdi, Mesihin de uydurmasyon olduğunu belirtecez. Ki çok önemli. Senin tespitelrinin üstüne eklediğim tespitlerimi ekleyeceğiz (bu arada sana projenin nekadar ciddi olduğunu anlatmaya çalışıyorum :D)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu arada ben Tyler Durden'e çok benzeyen bir insanım. Bunu sık duyuyorum (açıkcası da kıyafetlerimi onunkine benzeyenlerden satın aldım geçmişte hep, onun da etkisi var) başrol deki arkadaşım da Die Antwoord'daki Ninja'ya çok benziyor. Komik sahnelerde olacak, hüzünlü de, belki Türkiyeye biraz fazla bir film olacak ama. 3-5 kişi kurtulsa kardır. Senin de dediğin gibi. Öldüğümde Allah'ım ben de şunları şunları yaptım :) diyebilirsem ne hoş. Destek olacaksındır illa, ama hangi konuda olabilirsin şu an tam bilmiyorum. En kötü ihtimal eğer sonucumuzu beğenirsen blogunda paylaşmak istersen paylaşabilirsin. Ama onun dışında daha etkili olabileceğin noktalar çıkar mı bilmiyorum. Bu arada Piyon kitabını eskiden hapiste zamanını geçirmiş bir abiye iletmiştim. Kitabın hala hapiste. Elden ele dolaşıyormuş. Buna ben çok sevindim. Sanırım sen de sevinmişsindir :) Tek Allahtan yardım istiyorum herzaman. Bunu hatırladıkça işlerim kolaylaşıyor. Bunu mesajımı okumuş herkese selamlar, Tek yardımcımız Allah. Ama şimdi garip dimi ? Allah'tan mı yardım istedim ? Yoksa Cemre (michael) den mi ? Eğer Cemre'nin bir katkısı olursa. Allah'ın izniyle olmuş olur. Yani Allahtan yardım geldi. Şimdi peki, Cemre mi seçti yardım etmeyi yoksa Allah mı seçtirdi ? İşte bunun cevabını bilemem. Ama bugün makarnaya tarhana çorba olayını örnek verip benim de annemin çok nadiren böyle birşey yapmış olması, beni umutlandırdı :D (LAN ANLA İŞTE, EMİNİM PROJEDE BİR KATKIN OLCAK AMA NE BİLMİYORUM) belki de sadece bu yazı aklında kalacak, ve film hazır hale gelince yayınlayacaksındır ki gerçekten bu bile yeterli olabilir. Bu arada bir soru. Allah en büyük demek doğrumudur ? ben yanlış buluyorum da. Allah yarattığı herşeyden farklı ise, ne büyüktür ne de küçük. O ne vardır ne yok. Çünkü varlık bile onun yarattığı bir kod gibidir. O herşeyin ötesinde ya. Hatta ötenin de ötesinde. Çünkü öte bile bir kavramdır ve Allah kavram'dan da ötedir. Tanımdan ötedir. Tanım da bir yaratıktır çünkü. Ötelerin ötesi demek de yanlış olabilir aslında. Çünkü öte bir tanım işte. Yani Allah. Onu sadece tanımlaya biliyoruz. Allah. Allah. El İlah. The God. Tanım. Allah kişi değildir. hiçbirşey değildir. Allah yaratıcıdır. Allah'ı hakkatten biryere kadar tespit edebiliyoruz. Ötesini bilmemiz matematiksel olarak mümkün değil. Çünkü ötenin ötesini bulmak matematikte yoktur. Öte'yi beynimiz tanımlar ama öte + 1 gibi bir düşünce kurmamız imkansız. Kısacası dostum az biraz kendimi, düşünce metodumu tanıttım. Daha önce yaptığım iki tane yemek tarifi video'm var. Ama onları ışıklandırma bilgim yokken ve ceptelefonundan çekerek yapmış olmama rağmen, çok beğeni topladı. Buyur videolar. Hem faceden de beni görmüş olursun.

      1) https://www.facebook.com/yilmaz.aydogmuslu/videos/vb.578053249/10153371649998250/?type=3

      2)
      https://www.facebook.com/yilmaz.aydogmuslu/media_set?set=vb.578053249&type=2

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  36. Maykıl ..

    Yazılarını henüz iki ay önce keşfettim tutularak da okuyorum yalan yok şirkette iken okuyabiliyorum ama sadece . Konu dine gelmişken daha önce tasavvufçu takılan bir insandım iki yıl kadar ama yazılarını okudukça kafam karıştı daha çok sorgulamaya başladım ama gel gör ki kaynatanı sikivereyim hala net olamadım kafam da .. Şimdi şöyle şimdi böyle deyiverip duruyorum eyvallah ama benim bu soru işaretlerinden kurtulmam için işin aslı senle görüşmek aslında ama o da zor . her neyse öyle belirteyim dedim belki olurda denkleşiriz bi yerde ismim de Ömer bu arada iyi bir adam olman dileğiyle öpüveririm ..

    edit = konu ile ne alakası var amk diyeceksiniz normal olarak aslında yok yeni olduğum için en son yazıda yazmak istedim görülme ihtimali daha çok diye editi okumadan küfür edeni değişik stillerde sikerim

    edit 2 = taekwondocuyum piçler edit 1 'e inanın

    YanıtlaSil
  37. din denen saçmalığa hala inanıyorsun ya...

    YanıtlaSil
  38. Hacı güzel ama hala aklıma takılan şeyler var mesela https://tr.instela.com/bekarlarin-cinsel-iliskisi-zina-degildir--259917 bu sonra http://www.evrimagaci.org/makale/330 bu veya http://19.org/tr/sunnetciler/ bu eğer bunlarda haklılık payı varsa çok büyük bi yozlaşma var.Bence evrim var ve dinle çelişmiyo hatta olası bi ateistin en basit soruları sorarken bile yaratılışın böyle açıklanmaması ateistlerin sorularına karşı mantıksız cevaplar verilmesine neden oluyo(adem ile havvanın çocuklarının ensest ilişkiyle mi çoğaldığı,havvanın ademin kaburga kemiğinden yaratılmış olması sebebiylen havvanın ona tabi olması mı gerektiği yada ademin kendinden yaratılmış bir yaratıklan birleşmesi münasebetiyle kendiyle mi eş olması,o kadar farklı ırkın nasıl oluştuğu gibi sorular)işte tüm bunlar yaratıcının lafı oldup olmadığı belli olmayan eski ve yeni ahit kaynaklı hikayelerin islamiyete empoze edilmesiyle karışıklığa ve soru işaretlerine sebebiyet veriyo tabi ki evrimle de değil gene başka bir izahla da açıklanabilir bilemeyiz ama bu konuda ki evrimsel gelişmeleri,kanıtları,bulguları da inceleyip insanın acaba demesi içten bile değil ki eğer evrim varsa ve doğruysa bunu biliyoruz demektir aynı evrenin bir başlangıcı varsa sonsuz değilse onu yaratan birşeyin kesin bulunması gerektiği gibi işte bu noktada artık inanmaktan çok o şeyi biliyo konumuna geçeriz işte böyle bir durumda bu iki bilginin birbiriyle çelişip çelişmediği noktada kuranın bununla çelişmediğini görüyoruz.Bu iki bilgi de kesin kanıtlanmış değil ama bilimde dahi kesinliğin olmadığını saolsun aynştayn bize açıkladı dolayısıyla bulgular olasılıklar ile hesaplanıp belli bir orana kadar teori maiyetinde seyrediyor aynı hicksin teoreminin daha yeni kabul görecek kesinlikte olasılıkla ispatlanmasına kadar bilim camiasının(bir kısmının) 60 lardan itibaren bu teoriyi kabul etmesi hatta yakın bir tarihe kadar eğer bu teorinin yanlış çıkması ihtimalinin zaten bilim camiası için çok büyük süpriz olacağı gibi.Bu noktada eğer evrim varsa o zaman nietzsche yi de (bengi dönüş)hariç ciddiye almanı öneririm ki übermensch kavramınıda(daha bugün bile dediğin gibi anlayan çoğunlukta)ayırt etmek için assholelar ile herolar arasındaki ayrımı iyi yapman gerektiğini düşünüyorum ki bunun içinde karşı cinsin aslında ne istediğini anlamak gerekli(sonuç olarak bu isteğin bir tutarlılığı olduğunu reddedenin alnını karışlarım)güçlü olma durumu(nietzschenin kullandığı manada)asla hitlerin yapmaya çalıştığı şey olamaz bu aynı bir kızı etkilemeye çalışan iki erkeğin arasındaki rekabetinde bir tanesinin diğerinin kendini ifade edememesi için dilini kesmeye benzer burda nietzschenin umduğu ise rakibinin iyi olması durumu seninde o kadar kendini zorlamanı gerektirecektirdir bu bağlamda birbirini geçmeye çalışan ama birbirinede saygı duyan iki insanı tasfirler veyahut da fransız ihtilalinden sonra içi boşaltılmış''modern''devletlerin''modern''insanından önceki ''barbar''devlet yada imparatorlukların bu içgüdü gereği birbirine hakimiyet kurma çabasını (tam gelişmemiş güç algısı nedeniyle)insanca bulur bugün bile cengiz han,iskender,ya da yavuz s. selim bu yüzden insanın içinde bir kahraman destansı epik bir lider halini alır.Ama bunu ++

    YanıtlaSil
  39. barbarca bulan modern insanın ve devletlerin son yüzyılda yaptığı tarih boyunca yaşanmamış derecede barbarlıkların yaşanmasına neden olmadı mı?ne yani tarihimizdeki veyahut diğer milletlerin tarihinde ki bu insanların hepsini cani,diktatör,zalim mi ilan edelim edip yüksel gibi(sevmediğim tutumu)madem ki bu kadar herfikire açıksın o zaman sana ittihat terakkiyi(fransadaki aydınlanmacı milliyetçilerin osmanlıdaki tezahürü)atatürkü(mustafa armağandan ama)sormam gerekli işte bugün bile aynı darbe dönemindeki gibi sağ-sol diyalektiğinin nedeni budur iki tarafta hem haklı hem haksızdır.Osmanlı yobazlığı(nizamiye medreseleinden sonraki yozlaşmış din geleneği sebepli)osmanlının yıkılmasında(o yobaz halkın devletini savunması sayesinde kazanılmış savaşa rağmen)asıl yıkılma sebebi sayılıp haksız bir diktaya maruz kalmış ve ezilmiş durumdadır işte içinden çıkılamayan sol sağ kavgası bu diyalektiğin üzerine oturtulmuştur aynı rus çarının işçilere ağır davranması sonucu planlı komunizmin doğması gibi sonuç olarak bu sistemin dışında kalmak için önce bu diyalektiğin dışında kalmak gerekli bunu anlamak içinse sokrates sonrası metafiziki felsefenin bugünkü modern batıya nasıl dönüştüğünü iyi bilmek lazım çünkü bugünkü modern çağın rahipleri aydınlanma sonrası pozitivist ateistlere evrilmiş durumda...bu arada viktor e. frankl'in insanın anlam arayışı kitabının 67. sayfasındayım çok güzel gidiyo herkeze tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  40. Sikko ne sikim adamsin sen ya tekrar ediyorum en azindan dobraci yönünden ötürü seviyorum seni haci dunyada ki bütün zevkleri tatmadigin zevkleri de tadarsin inşaallah buna kumbara dahil sana vadedilende de var kizma bana sikitassani boynuma doladigim bunlar hep sexx haci senle karsilikli bi dimitri iceydik atesin basinda atesde zebil olmasin patates de kozlerdik seviyorum seni hadi ama eski yazilara geri don olum yeter amk

    YanıtlaSil
  41. Sikko bütün yazılarini Okudum.hatta yazı sonlarindaki yorumları da okuyorum her yazinin sonunda hep din tartisiliyo.bnce bunu bilerek yapiyosun. Ve bnce sen bu blokta işidin propagandasini yapiyosun sayfa rengin bile siyah.icimde sana karşı kuşkular var.kaynatani sikerim gotun başin oynamasin insanları farklı şeyler düşünmeye sevk ettirme milletin beynini yikiyosun burda.ayetle küfür yanyana olmaz Bunu çok yapiyosun mesela Allah ve ayetten bahsediyosun iki satir sonra küfürlü küfürlü cümleler kuruyosun.bastan aşağıya inandiriciligini samimiyetini yitiriyosun.simdi siktir git.

    YanıtlaSil
  42. selamlar sikko güzel yazı olmuş.
    aklıma takılan bir şey var ama çok alakasız umarım sövmezsin.
    Snoop dogg un illuminatiyle herhangi bir ilikşisi var mı ?
    (evet çok gereksiz bir soru ama ergenliğe girdiğimden beri dinliyorum herifi merak ettim.googledan da bulamadım pek bi şey ingilizcem kötü)

    YanıtlaSil
  43. Selam öncelikle bütün blog yazılarını okumadım belki bir yerde bahsetmis de olabilirsin ama soracağım miceal sikkofiled ismi nerden geliyor preason break dizisindeki oyuncudan mi hahahha ama gerçekten merak ettim başta bir yorum okudum gerçek blogcu sen değilsin gibi gerçekten de eski yazilarinla yenileri arasinda evren kadar fark var abi açık ve net ister alın ister kız gerçekten güzel ve samimi yazılar paylasiyorsun ama şu din adamları gerçekten de büyük bir mesele yani tabikide sende bunu beklemiyorsun bizden ama yıllarca iyi diye tanıdığımız Allah dostu olarak bildiğimiz insanları bir anda din düşmanı olarak nitelendiremeyiz mamafih sende takdir edersin ki bu gibi yazılar insanlar insanların kafalarinda karmasaya neden olur lütfen bu insanlar konusunda daha iyi davranacagina eminim ki seni çok büyük bir merakla takip ediyorum illumo die bir şey olduğunu biliyorduk ama dahq fazlasını Hayır onların sadece tek bir amaca yönelik olmadığını daha iyi anlamış bulunuyoruz sen şimdi başta yazdıklarıma okuma diyeceksin belki ama nese ben the walking dead ın büyük hayraniyim çok seviyorum ama bu dizinin illumo ile ilgili olduğuna dair bir kanıt göremedim bunu eğer öyle bişi varsa bunu delillerle yayınlarsan çok memnun olurum Teşekkürler. ......

    YanıtlaSil
  44. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. keşke olan biteni bilsen. keşke insanlar sadece deneyimlerine göre konuşmasa. işte bu da adamın hep bahsettiğini iddia ettiğin ateistlerin kafa yapısına denk oluyor. konyada neyi ne kadar biliyorsun desem büyük ihtimalle bana kuru laf ile üstünlük kurmanın 40 yolunu deneyeceksin. fakat çok fazla deneyim sahibi bir insan olarak mesela ben susup seni dinleyeceğim ve hak vereceğim(?).. seninde bir bildiğin var diyeceğim üstelik sen sadece başına gelen bir veya bir kaç olaya göre yorum yaptığın halde. ben ise sektörleşmiş bu işi tüm derinlikleriyle bileceğim mesleğim gereği.. ve sana doğrusu bu dediğim zaman sana göre önyargılı olmuş olacağım. ve doğrusu bu demek "hepside sahtekar" demek olmadığı halde önyargılı olmakla suçlanacağım. işte 20 derecelik açıdan bakarak bir vizyon sahibi olduğumuzu sanarsak önyargılar hep olacak evet. aslında sen gerçek önyargıyı adamın önyargı sahibi olduğunu iddia ederek yapıyorsun daha başta. neden önyargılı olduğuna dair argümanın ise; "Kimse bize yanmaz olanından bahsetmedi, satmaya da kalkmadı". şunu herkesin bilmesi lazım. biz küçüçük bir noktadan bakıyoruz etrafımıza. ve bu da olaylara duygusal yaklaşmamıza sebep oluyor. olan biteni sadece başımıza gelen bir olaya göre değerlendiriyoruz. bir insan eğer bunu kabul edebilirse vizyonu genişler.

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    8. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    10. espriyse komik değil. biraz daha yaratıcı ol. avukat değil gazeteciyim. bunu düşünememene şaşırmadım. adam bu işin şebekeleşmiş olduğunu ve konya başta olmak üzere türkiyenin bir çok yerinde kotarıldığını söylüyor.
      konya dışında menzil'de örnek verilebilir. adam elinde kefen olan birini gördüğünüzde o sahtekardır kefen satıcısıdır demiyor. diyor ki bu iş artık ticarete malzeme edilmiş durumda. insanların bir takım dini duyguları sömürülüyor. ve bunun islam dünyasında kökleri var.
      ve sen gelmiş aylar öncesinden babamın kefenini almıştık ve bize kimse satmaya kalkmadı diyorsun.
      onun bahsedilen şeyle alakası yok ki.. elma ile armudu neden karıştırıyorsun.

      genelleme diyorsun. böyle bir açıklamayı genelleme olarak görüyor ve yapılmamasını istiyorsan her türlü genellemeden uzak durmamız gerekiyor o halde.
      mesela "kadına şiddet" diye bir ifade genellemedir senin koyduğun sınırlara göre. fakat bu toplumsal bir meseledir.
      o ifadeye seninki gibi çürük bir niyetle bakıldığı zaman genelleme olur.
      kadın cinsiyetçiliği anlamı çıkar. ama bir empati çağrısı niyetiyle baktığın zaman bu mesaj beyinlerde hiç bir kısa devre yaratmadan hedefine ulaşır.
      "yanmaz kefen işine girdiler. hurafenin başkendi konyadır." gibi ifadeler senin kafa yapınla bakıldığı zaman çirkin bir genelleme oluyor.
      halbuki o ifadeyi kullanan adam senin bozuk niyetindeki anlamı yüklemiyor ona.

      avukatlığa gelelim. ben senin sakat mantığını eleştiriyorum. neden maykılın avukatlığını yapayım ki. bir kere bu adamı sevmiyorum ve bir çok görüşüne katılmıyorum hatta çoğu zaman yorum üzerinden sövdüğümde olur. maykıl bana göre hayatı yaşamadan görmeden boyundan büyük konulara girip çıkan denyonun teki... fakat zekasını görmezden gelemem. cümlelerindeki çok boyutlu mesajı ucuz genellemelere eşitleyen zihniyete harcatamam. ve din konularındaki tespitlerine tümden katılmamam elde değil. çünkü hepsi kapsamlı bir araştırmaya dayanıyor. koltuğa veya bir kefen anısına dayanmıyor. fransızca yaptığı doktora bile var bu konuda.
      avukatlığını yaptığım iddiası sıkıştığın için verdiğin bir tepki. bunu yapmasan ya imlama takacaksın ya başka bir şeyime takacaksın. çünkü duygusal hareket ediyorsun. mesajı almaya çalışmıyorsun. sonraki mesajında muhtemelen aynı cinsten olacak.

      Sil
    11. canını yakmış mesajım belliki. silip özetledim. geçmiş olsun.

      Sil
    12. hı hı. evet :) elma ile armud'u karıştıran bir kafaya göre ruh hastasıyım. az öncede avukattım. tekrar geçmiş olsun. boyundan büyük konulara atlama

      Sil
  45. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    4. eminim öyledir. ve babandan bahsettiğimi yazmışsın. babandan değil kefenden bahsediyorum. sen baban kısmını çıkar başka birini koy. cümlenin beni alakadar etmeyen kısımlarını bana fatura etmen yanlış.

      Sil
    5. bu arada yorumlarımı taksit taksit yazıp birleştiriyorum. telefondan bu kadar.

      Sil
    6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    8. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  46. Sikko mantıki çıkarımların çok güzel ama herşeyi mantığa dayandırma

    YanıtlaSil
  47. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  48. Üslubunu beğenmeyenler olmuş ama başta da dediğin gibi bu bir araştırma yazısından ziyade kafana estiği gibi yazmışsın ki bence güzel olmuş akıcılığı eline sağlık.

    Sekülerlik ve batının hep ahlaksızlığını aldık tarzı yaklaşımının aslında %80-85 ine katılıyorum fakat sanki herşeyi çok mu birilerinin, bişeylerin üzerine yıkıyoruz gibi geliyor bu anlayışla bakınca.

    İslam ile alakalı olarak günah keçisi ilan edilmiş olduğu bir gerçek, bu aynı senin de söylediğin gibi ideolojik ve siyasi bir amaç zaten. Fakat baktığında Ortadoğu'daki hatta ve hatta Türkiye'deki müslümanların hiç mi suçu yok? Hala her Ramazan orucu ne bozar? Kimi sikersem günaha girerim kafasında soruları soranlarda islami karalamak isteyen güruh değil ki senin, benim akrabam, arkadaşımız.

    Kuran'daki islam yaklaşımı son zamanlarda bayağı bir hızlandı, bayağı bir yaygınlaştı. Fakat yukarıda Emeka Okafor'un da söylediği gibi Kuran apaçık bir kitap falan değil abicim. Bunu artık bir kabul edelim. Aynı metinden 100'den fazla mezhep ve bu mezheplerin de alt kolları olarak bir sürü tarikat çıkabiliyorsa ve bu olaylar 1400 yıla yayıldıysa artık komployu bırakıp hatayı asıl olması gereken yerde görmeye başlamak lazım.

    Üslup olarak Kuran zor bir metin. Bizim millet lisede Kaşağı okuyup özetini yapmaktan aciz. Böyle bir metinin yukarda bahsedildiği gibi a ayetinin devamı, filanca surenin b ayetinde açıklanıyor gibi bir kitabı anlamasını beklemek saflıktır.

    Hatta kitabın böyle olduğundan da emin değilim ben açıkçası. Kuran'ı bu şekilde anlamamız ve bu şekilde sonuca ulaşmamızla alakalı farklı ayetleri toplayın ordan sonuca ulaşın diye bir ayet yok. Bu bir yorumlama tarzı. Aynı şuan ki mezheplerin de yaptığı gibi.

    İnançlı olman seni mutlu ve huzurlu hissettirdiği sürece gayet güzel bir durum özellikle ara ara yaşadığın gerilimleri ve huzursuzlukları düşünürsek. Fakat bunlardan kurtulmak için küçüklüğünde hayali arkadaş üreten bir çocuk gibisin. Bu mevzudaki bir sürü sıkıntıyı görebilecek kadar zekisin. Bunların hepsinin yanlış anlamadan kaynaklanmadığını da adın gibi biliyorsun aslında.

    Bence huzur bile verse sorgulamaya devam et, biraz daha ileriye doğru. Geldiğin bu nokta gerçeğin kendisi olamaz, çünkü gerçek Orta Çağ'da indirilen tek ciltlik bir kitapda bulunuyor olamaz.

    Eline sağlık yazı için.

    YanıtlaSil
  49. Sikko, Tevbe Suresinin son 2 ayeti hakkında ne düşünüyorsun?

    YanıtlaSil
  50. Seni uzun zamandir takip ediyorum ve begenerek okuyorum yazilarini ama konyaya yaptigin bu hakaret dolu genelleme tum yazdiklarini unutturdu bana. Yeterince ayriliklarin yasandigi su gunlerde siz/biz dusunce tarzi daha da yipratiyor bu halki. Otekilestirme var midir peki kuranda?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hakaret dolu bir cümlesi diğer tüm yazılarını unutturur sana çünkü sen fikirle değil adamın karakteriyle vs. ilişki kurmaktasın. duygusal bakıyorsun. fikir boyutunda baksan doğrusunu taktir etmene engel olmaz bir hakareti veya sana ters gelen ifadesi.

      Sil
    2. Bu adami tanimiyorum ki karakterini bileyim de iliski kurayim. Yazisinda beyan ettigi "fikrine" elestiri getirdim tam da. Ve elbette ki duygusal bir yorumdu boyle bahsedilmek uzuyor cunku. Ustelik michael in kendilerine firsat verilince baskalarini asagilan tipe bu kadar net karsi oldugunu surekli ifade etmesine ragmen ayni seyi kendisinin de yapmasi ironik geldi bana

      Sil
    3. Bu adami tanimiyorum ki karakterini bileyim de iliski kurayim. Yazisinda beyan ettigi "fikrine" elestiri getirdim tam da. Ve elbette ki duygusal bir yorumdu boyle bahsedilmek uzuyor cunku. Ustelik michael in kendilerine firsat verilince baskalarini asagilan tipe bu kadar net karsi oldugunu surekli ifade etmesine ragmen ayni seyi kendisinin de yapmasi ironik geldi bana

      Sil
    4. Hem Mine'ye hem de Kübra'ya ortak cevabım olacak. Duygusal tepkiler vermişsiniz, bu nedenle duygusal tavrınızın etkisiyle daha fazla savunma moduna geçmemeniz için cevap vermedim şimdiye kadar. Fakat anlatmak istediklerimi sağolsun Murat ilk mesajlarında özetlemiş, demek istediğimi gayet iyi anlamış, onun ilk mesajında söylediklerinin şu kısmını tekrar okursanız amacımın ne olduğunu da anlayacaksınız:

      "adam bu işin şebekeleşmiş olduğunu ve konya başta olmak üzere türkiyenin bir çok yerinde kotarıldığını söylüyor.
      konya dışında menzil'de örnek verilebilir. adam elinde kefen olan birini gördüğünüzde o sahtekardır kefen satıcısıdır demiyor. diyor ki bu iş artık ticarete malzeme edilmiş durumda. insanların bir takım dini duyguları sömürülüyor. ve bunun islam dünyasında kökleri var."

      Sil
    5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    7. Kendi babamın ölümünden ve çektiğim acıdan bahseden birçok kişisel yazım var blog'da. Bu konuda empati yoksunu birisi değilim ve cevap yazmakla başıma ne geleceğini de çok iyi biliyordum. Peki, selam sana.

      Sil
    8. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    10. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  51. bıyıklarına sövdüğün adam gibi her şeyi sıfırdan inşa etmeye çalışıyorsun ama yolun baya bir uzun. bir edip yüksel kokusuda alıyorum senden ayrıca. bu yazdıklarının üzerinde pek düşünmemişsin gibi geldi bana diğerlerine nazaran. karga tulumba girmişsin bazı konulara. mesela peygamber haram uydurmaya kalkmıştır demişsin. haram uydurmak onu resmi olarak yasak etmek ve bunu ümmete yaymak demektir. davranışsal eğilimler yani zaaflar ise başka bir şeydir. yani yazdıklarında çok çok fazla doğrular var fakat az sayıda ama çok önemli hatalarda var. sırf şurada hata yapıyorsun demek için yazmadığımı bilmeni istiyorum. sadece yazının bazı kısımlarında karga tulumba geçilen noktalara ehemmiyet veriyorum bence daha iyi düşünülmeli.

    YanıtlaSil
  52. çok güzel olmuş yazı, ellerine sağlık. yalnızca kafama takılan şey şu: sen tarihten yararlanıyorsun kuran'ı yorumlarken, bu biraz çelişkili gibi duruyor. yani sonuçta tarih tahrip ediliyor, kazanana göre yazılıyor vs. sanki hadislerden yararlanmaktan pek farkı kalmıyor gibi işin. bu konuyla ilgili ne düşündüğünü merak ediyorum.

    YanıtlaSil
  53. Caner taslaman adını duyan kadar zevkle okudum
    Taki o zattan övgüyle bahsettin direk yoruma geldim
    HACI YANLIŞ ATA OYNUYORSUN
    caner taslaman senin cennete girmeni durumunu sıkıntıya soka bilir
    Bir dost

    YanıtlaSil
  54. köpek eti olayında iyice saçmalamışsın. bu saçmalamanın nedeni hadisleri toptan reddetmendir. sahih hadisleri dinde birleştirmezsen kendi yolunun doğru olduğuna inanarak hem peygamberi hemde onun sahabesini yalanlamış olarak son bulursun. peygamberi onun sözüne yalan dediğin için sahabesini de dinde yalan uydurdukları için yalnlamış olacaksın. sahih hadisleri atınca dinde saçmalamaya başlayabilirsin. köpek sahih hadisle haramdır.

    Peygamber size ne verdiyse onu alın, neyi de size yasak ettiyse ondan vazgeçin. Allah’a karşı gelmekten sakının. Şüphesiz, Allah’ın azabı çetindir.(haşr 7)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. Müslümanlar hadisten degil Kurandan sorulacak. (Zuhruf 44) Peygamberin yaptiklari da Kuranla celismez. Uyduruk hadisler peygambere iftira atmakta cekinmezken bu sacmaliklara uymakta israr etmek neyin kafasidir? Sen sana hadis diye aktarilanlarin %100 dogru oldugu kanisina nerden variyorsun ki? Timrizinin Buharinin Muhammed dostu oldugunu veya dogru söyledigine dair kanitin nedir ? Bunlar ne de olsa Muhammed nebinin vefatindan 200 sene sonra kaleme alinmis bir takim asli astari olmayan söylemlerdir. Müslümanlar icin tek delil Kurandir elhamdülillah. Sikko burda bir cok konuda oldugu gibi haklidir.

      Sil
  55. Selam, iyileşmeye başladım demişsin. Nasıl başardığını bana da söyleyebilir misin?

    YanıtlaSil
  56. Fight yourself çok zeki müthiş akıllı kişi. Kuran gökten kitap halindemi indi. Onu sözlü olarak aktaranlar uzaylımıydı. Peygamber hayattayken yazılı kitap halinde kuran mı vardı. Senin mantığında Kuran da uydurmadır o zaman. Sahih hadisler hakkında söylediğin şüpheleri Kuran hakkında da söylemezsen senin samimiyetinden şüphe ederim. Sikkonunda. Sahih yada doğru hadisleri akyaranlar aynı şekilde sözlü olarak kuranıda tevatürle aktardı. Kuran onu aktaranların yaşadığı olaylar üzerine indirildi. Kuranı aktaranlar onun indiği peygamberide hergün görüyordu. Ondan gördükleri ni aktardı torunlarına. Sahabeye yalancı demiş oluyorsun hadisi yalanlamakla. Hadisi yıkarsan sahabeyi yıkarasın. Sahabeyi yıkarsan Kuranı yıkarsın kuranı yıkarsan dini yıkarsın. Amaç sahabeyi yıkmak şeytana tapan adamların çıkardığı fitnedir bu. Uydurma hadislerin olduğınu 1400 yıl sonra gelen senin gibi süper zekalar düşünmedi ilk defa merak etme. Uydurma hadis lavramının kendisi zaten sahihleri ayırmak için kullanılmıştır. Bu dinin en doğrusu en eski olanıdır. Ve buhari kendisine uyulmaya bugünün yavşak ilahiyatçılarından daha layıktır. Yellendikten sonra neden abdest alıyosum kuranda yok bu. Yada namazın ortasında geldiğinde nasıl devam ediyorsun buda kuranda yok. Saçmalamayın. Peygamberin arkadaşlarına yalancı demektir bu.
    Nerden biliyorsun Selahattin eyyübinin kudüsü fethettiğini. Kim söyledi bunu saçmalık bunlar uydurma o zaman. Fatihi n hastalıktan öldüğünü nerden biliyosun saçmalık yalan uydurma. Hz ömerin adalet li olduğunu nerden biliyosun. Yaşlı kadına sırtında çuval taşıdığını nerden biliyosun lan nerden. Millet babasının askerlik anılarının doğru olduğunu nerden biliyo yanındamıydı babasının. Allah aşkına ne desiğinize bi bakın ya. Hadis yalandır saçmalıktır demek şeytanın isyediğidir zaten. Uydurma hadislere birtek sizin aklınız çalışmadı ey yv telefon nesli. Beynin aklın bilinçaltın hepsi 0-1 kodu olmuş hafızan yok senin. O nesil hafıza ve ilim bakımından senden 1000 tane eder. Aklını etkileyecek hiçbişey yok. Sen kurana ne kadar inanıyosan onlar senden 10000 kat daha fazla inanıyodu. Ve onlar kuranı kendilerine aktaranlara yalancı demedi senin gibi. Sahabe hiç nişey aktarmadı peygamberden öylemi. Ulan iki hafta tatile gidiyosun 5 yıllık hatıra anlatıyosun. Allajın resuluyle yaşayan sahabe hiç mi biley aktarmicak ondan. Asıl illuminati sahabeyi yıkmaya çalışıyo bugün. Saf olmayın. Sikkoda ilah değil bu arada bütün yazılarını ojudum nerdeyse manyak zeki çocuk ama çevren kötü sikko. Senin gibi zeki adam nasıl bu mantığı çözemez aklım almıyo. Kalın sağlıcakla...

    YanıtlaSil
  57. Tirmizinin buharinin peygamber düşmanı olduğunu kim söyledi sana bare onu söyle. Yavuzun kanuninin mecusi olmadığına dair elindeki kanıton neyse onların peygamber düşmanı olmadığına dair kanıtımda o .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. https://www.youtube.com/watch?v=fpRtCUUS480 nakille mi gelmiş akıl ve kuran süzgecinden geçirilerek mi bundan sonrası çorap söküğü..malesef müfredat nakilcilere geçmiş nizamül mülkün medreseleri yüzünden üstüne kurulan devletlerinde suçu olmuyo aslında dini bu zannediyo çünkü.

      Sil
    2. Kendini ruh hastası zannediyorsun bazı zamanlar.Bazı zamanlar desteklendiğinin farkındasın.Büyüyorsun,anlıyorsun.İdrakın gelişiyor.Geçmişi özlemeyi bırakmalısın.Dürtülerinle savaşmaktan vazgeç.Onların ne kadar boş olduğunu artık biliyorsun.Bu kıvamdasın sikko.

      Sil
  58. Sikko bizim gözümüzde Arabi'de kafir Mevlana'da kafir Atatürk'te kafir sende kafirsin.hepinizin küfrü ve şirki başka bi yerde ayyuka çıkıyor.Tasavvufçuları eleştiriyorsun ama sende kelamcısın.Sen Kur'an'ın korunduğuna inanıyorsun ancak hadisleri inkar ediyorsun.Hadis inkarcısısın.aynı sahabiler unutmaki Kur'anı da sana aktardılar.sen onlardan gelen ayetleri kabul ediyorsun ancak hadislere uydurma diyorsun.sen aslında Peygamberin sünnetini dinin dışına itiyorsun.unutma ki sünnetlerde vahiy kaynaklıdır.Resullullah'ın her hareketi tabiki hüccet olmayabilir ama büyük oranda vahiy kaynaklıdır.mezhepleri bu kadar dışlamanda hatadır.zira mezhep imamları dediğin insanlar seleftendir ve kuranı en iyi yorumlayan alimler ve fakihlerdir.ayrıca da İslam Devletine çamur atmayı da bırak.sen de eleştirdiğin tv karşısında oturan insanlar gibi oradan buradan duyduklarınla veya duymak istediklerinle olaylara yaklaşıyorsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kuranla yönetilmeyen zalimdir.biz bi kere zalimsek; siz her öldürdüğünüz masum insanda tüm insanlığı öldürmüş kadar günah işleyecek kadar zalimsiniz.ve bunuda kurandaki ayetle açıklamaya çalışabilecek ve kuranı kendi fesatlığınıza göre yorumlayabilecek kadar zalimsiniz.
      biz kuranla yönetilmiyoruz biz bi kere zalimsek;siz islamı bu kadar vahçice göstererek insanları islamdan soğutacak allahtan bu kadar uzaklaştıracak kadar zalimsiniz.
      biz kuranla yönetilmiyoruz biz bi kere zalimsek;siz kuranı kendi fesat kalbinizle yorumlayarak yani kuranla yöneniltiğinizi sanıp;kuranla bu kadar ters düşecek kadar zalimsiniz.
      biz kuranla yönetilmiyoruz biz bi kere zalimsek;siz bütün müslümanlara kafir diyecek kadar ileri gidip,kendi kardeşinizin katili olacak kadar zalimsiniz.
      biz kuranla yönetilmiyoruz biz bi kere zalimsek;siz isrialin piyonu olacak ve bunu da göremeyecek kadar kör olacak kadar zalimsiniz.
      biz kuranla yönetilmiyoruz biz bi kere zalimsek;sizi imanınızın bile kurtaramayacağı kadar zalimsiniz.
      biz kuranla yönetilmiyoruz biz bi kere zalimsek;siz savaş esirini zinaya zorlamayın ayetine rağmen yezidi kadınlara el sürecek ve buna müslümanlık diyecek kadar zalimsiniz.
      biz kuranla yönetilmiyoruz biz bi kere zalimsek;siz ezidi çoluk çocuğu dahi katledebilecek kadar zalimsiniz.
      biz kuranla yönetilmiyoruz biz bi kere zalimsek,
      diğer insanlara ;yardım etmek yerine ayeti fesat kalbinizle yorumlayıp onlara kafir diye kestirip peygamberede iman ettik diyip ,amcası ebu cehile bile son haddine kadar yardım etmeye çalışmayı örnek almak yerine buna nispet yapar gibi öldürecek kadar zalimsiniz.
      biz kuranla yönetilmiyoruz biz bi kere zalimsek,
      siz, selefilik demişsin ,sizin özünüzün bununla alakalı bile olmayıp allaha şekil çizebilecek kadar ileri gidebilecek kadar zalimsiniz(diğer ilmi yönlerine çok az güvendiğim ama bu tarikat vb konularda bilgisi çok iyi olan cübbeliyi dinle deaş terör örgütü nerden esinlenmiş selefelik mi yoksa selefiliğin en sapık kolu mu buna bak) .
      biz kuranla yönetilmiyoruz biz bi kere zalimsek,
      siz müslüman türkmen kardeşlerimizin imamını bile doğal olarak onlarıda öldürecek
      kadar zalimsiniz.
      biz kuranla yönetilmiyoruz biz bi kere zalimsek,
      siz suruçta ankarada ölen tüm masum kürt varsa türk ve hangi ırk farketmez hepsinin kanından sorumlu olacak kadar ve canlı bomba olup intihar saldırısı yapmakla islamı birleştirecek kadar zalimsiniz.
      biz kuranla yönetilmiyoruz biz bi kere zalimsek,
      sizin liderlerinizin amerikan hapisanelerinden firar(!) ederek deaşı kurabileceği yani israilin arzı mevud projesinin bir parçası olabilecek kadar zalimsiniz.
      biz kuranla yönetilmiyoruz biz bi kere zalimsek,
      siz sikkoya bütün müslümanlara biz allaha peygambere kurana kuranda olan herşeye iman etmemize rağmen sırf kafir demek için sende hadisleri inkar ediyorsun yalanını uyduracak kadar( ki biz kuranla uyumlu olmayan hadislerin peygamberimle alakası olmadığını iddia etmemize rağmen) zalimsiniz.



      biz kuranla yönetilmiyoruz biz bi kere zalimiz de , allaha çok şükür ki başta kafir dediğin, atatürk gibi bi liderimiz olduda sizin kadar zalim olmadık..
      ki türkiyede şuan dinini çok rahat yaşayabileceğini bildiğin halde bi kere zalim olmayı kabul ette; en aşağılık kafir olmaktan allaha sığın.
      inşallah silkelenip kendine gelirsin başka ne deyim(daha çok denilecek laf varda aklıma şuan bu kadar geldi.)sizden korkacağıma bu kadar zalimce bi şeyi savunanı uyarmamaktan allahtan korkarım.

      Sil
    2. Sayin nurrettin abim,uslubuna saygim sonsuz,cevaplariniz cok yerinde.size katiliyorum.ama su cemaat konusunda ki goruslerinize katilmiyorum, ben sydney'de yasiyorum,2 sene once yakin bir arkadasim beni burda bir sohbet evine getirmisti,ben pek gitmek istemedim basta ama simdi dusunuyorum allah o arkadasimdanda bu sohbetleri duzenleyen degerli hocalarimdanda allah razi olsun diyorum.bu sohbetlere katilmadan once icki,kumar,kari kiz ne istersen vardi bende ve hayatimda namaz kilmamis camiye bile gitmemistim.ama simdi 5 vakit kilmasam bile elimden gelinceye kadar evdede namaz kilmaya calisiyorum,cumalara'da gitmeye gayret gosteriyorum ve bu 2 sene icinde ne icki ne kumar aklimdan bile gecmiyor.diyecegim,fethullah gulen'i tanimiyorum,bilmiyorum,ama bu sohbetler ozellikle yurt disnda yasayanlar icin cok yararli birsey olduguna inaniyorum.ve namaz kilmadagim zamanlarda'da bende pismanlik duygusu yogunlasti.iki kizim var onlar burda cemaatin okullarina gidiyor,ve istiklal marsini ogreniyorlar, kulturumuzu ogreniyorlar,beni ve benim gibileri anlamaniz icin burda gurbet te yasamaniz gerikiyor,bakin bu cemaat okullarina giden ailelerin hepsi dindar degil, kurtu,de var,pkk lisida var,chp liside var,mhp liside var var oglu var.

      Sil
    3. abi eyvallah öncelikle.allaha çok şükür; allahın rahmeti ki doğru yolu bulmuşsun inşallah bu yolu bırakmaz dosdoğru yaşar dosdoğru ölürüz.

      fethullah gülen cemaatinin özeline gelecek olursak sana yaptığı hainlikleri bizzat ben kendimin de gördüğüm bazı gerçekleri paylaşayım.
      öncelikle her türlü soruları çaldıklarını ve bunu islam için yapıyoruz mantığıyla,kurana rağmen kul hakkına rağmen bu sapıklığı islam da varmış gibi göstermelerini bizzat ben biliyorum.
      daha sonra islam adına(!) asker polis yargı ne aklına gelirse önemli alanlara adam soktuklarını ve devleti kendi emelleri adına araç yaptıkları da aşikar.peki emelleri neydi buraya geleceğim.
      sonra her türlü sahte delille pislikle şerefsizlikle tek suçu gülene karşı olan adamları içeri attıklarını hayatlarını kararttıklarını su götürmez gerçek.
      ha yine islam adına islamı yaşatmadıklarını da çok iyi biliyorum.bakınız binlerce polis hakim asker herneyse allah rızası için namaz kılmaz, oruç tutmaz ,içki içer ,devletin kasasından hırsızlık yapar(belediyelerdeki hortumculuğa bakınız .)yani bildiğin kırk haramilik yapar neden?allah rızası için.
      ee devam. her türlü himmeti toplayıp o himmetlerle kiliselere yardım da bulunup amerikada türlü türlü rüşvetlerle işlerini yürütüp krallar gibi sarayda yaşayıp tek servetim ne sorusunun cevabına da ceketini gösterip, kuranla içkili masalarda ılımlı islam kılıfında islamı yobazlaştırmayı çalışıp adl denilen siyonist dernekten yahudi cesaret ödülü alıp ödülü aldığı kişinin binlerce masum filistinlinin ölümden sorumlu olmasana rağmen ahbabı gibi ona sarılması mutlu mutlu pozlar vermeleri :bunlar ,daha neler neler hepsi islamdan(!).
      devam amerikada fbi cia ingiltere mia 5 6 larda fethullah gülenle toplantılar yapıp türkiyenin gizli önemli devlet yapılanmaları içinde bildiği bigileri almanyaya ,fbi cia mia 5 gibilere servis etmeleri hepsi islamdan.(ha bunlar boş iddialar değil doğruluğu çok büyük ihtimal olan net bilgiler isteyen araştırsın.)
      devam çaldıkları soruları istedikleri hakim çocuklarına vesayire vesayire vermeleri çıkarları uğruna yani sonra sahte veya gerçek cinsel kasetlerle ailenin içini dağıtıp yüzlerce hakimi savcıyı tehdit edip istediklerini yaptırmaya mahkum etmlere ki biliyorsunuz ki kemal kılıçdaroğlu da ,deniz baykalın kaseti sonrası geldi.ve islamın özünde siyasi güç elde etmek yoktur diyip(bakınız fethullah gülen) ortalığın içine etmek hepsi islamdan.
      abi say say bitmez emin ol daha 10 da biri olmadı bak.peki asıl amaca geleceğim.tabiki iyi şeyler yapacaklar ki insanlar inansın.ama bunların asıl amacının net olarak söyleyebilirim ki islamla alakası falan yok çok net bak bu su götürmez gerçek.şu da çok net ki her türlü vatan hainliği ,pisliği... islam adına (!) islamla alakası olmadığı halde yaptılar.bu hem islamı kötü gösterdi hem de insanları dinden soğuttu.

      Sil
    4. burası önemli:bana kalırsa fethullah gülen projesinin en asıl amacı türkiyede ;israil maşalığındandır ki askeri vesayeti kırmak ve darbelerin önünü kapatmak ve türkiyeyi yeni dünya düzenine hazır hale getirecek zemini hazırlamak.bu düşünce beni şuanki iktidarla danışıklı dövüş yaptıkları fikrine götürüyor.neden? sen bakma kavga ettiklerine akp kurulduğundan bu yana cemaaet hep akp yi taşıdı korudu savundu.ve kavga meselesi.artık cemaat öyle pislik içindeydi ki ve yavaş yavaş bunlar dökülecekti ki ve asıl amacı da başardı darbenin önünü kesti(darbeyi asla savunmuyorum yaptığı doğru şeyleri yanlış emelleri uğruna yaptılar) ve bu pislikte ya akpyle beraber batacaktı yada adeta kendini infilak ettirecekti.zira ne yaptılarsa birlikte yaptılar.neymiş efendim kandırılmış.ulan sen mahalledeki hatce teyzemisin kandırıldın devletin başısın hiç mi bilmiyordun soruları çaldıklarını vesayire vesayire.yani bunlar başından beri birlikte oldukları gibi özünde hala birlikteler .ne demişler dış görünüşe aldanma.ha bunlar sadece fikir.doğrudur yanlıştır herkes kendi tartsın benim fikrim bunlar.kendim de %100 emin değilim zira bazen öyle şeyler yapıyorlar ki yok canım lan falan diyorum akp için.işte ama zaten öyle demem içinde yapıyor olabilirler zira bu memlekette dini sömüren sömürene anasını satayım.işte böyle hak kim batıl kim çok belli olmayan flu bi durum var türkiyede.allah yardımcımız olsun inşallah.

      Sil
    5. diğer cemaatlere gelince ben hala hepsine karşıyım.dini kendi tekeline çekmeye gerek yok.islamda müslümansın başka bir şey yok. bir ikinci durum müslümanları böler.ve yabancı devletlerde yaşayan kardeşlerimiz içinde okullar vesayire böyle sohbet imkanları devlet tekelinde olması gerektiği inancındayım.hatta tüm islami faailiyetler devlet tekelinde olmalı.

      Sil
    6. Merhaba,
      Sohbetler, ve din eğitiminin devlet tekelinde olması gerektiğini söylemenize katılmıyorum. Zira devleti yöneten veya yönetmeye aday olan insanlar güzel ahlakla motive olmaktqn ziyade hırsla, güç peşinde motive olurlar. Bütün düşünüyorum devletler iktidarları elinde bulunduranların iktidarının devamını sağlaması amacıyla yönetilir. Başarılı olamadıklarında iktidarı kaptırırlar. Iktidarı elinde bulunduranlar için en kestirme yol inancı kullanmak olsa gerek. Başarısız olunsa dahi dünya hayatının ne önemi var, Adamlar ulvi amaçlarla hareket ediyor, alınları secde gören insanlar nihayetinde... Devlet dine el attığı anda din iktidarın dini olmaya başlar. Gerçek ise asla mutlak değildir. Din ve inanç konusunda aynı kitaba inanan müslümanların bile bunca mezhep ve tarikatq bölünmüş olması, herkesinde en doğrunun kendileri olduğunu iddia etmesi bunu kanıtlar nitelikte. Birileri yanılıyor olmalı ve bu pekala iktidar olabilir.

      Sil
    7. valla nurettin kardesim,dediklerin dogru olabilir,olmaya bilir.ben cemaatin amacini falan filan bilmiyorum ama fethullah gulen cemaatinin turkiye ici ve ozellikle disinda egitime,turk kulturunu tanitmaya,dinlerarasi diyaloga ve fakirlikle mucadeleye yaptigi katkilardan dolayi destekliyorum.Dedigim gibi iki kizim var 6 ve 8 yaslarinda,bu cocuklar dunyanin obur ucunda haftada 12 saat turkce dersi aliyor,dinimizin ne oldugunu ogreniyor,ve bunun bence bizim gibi burada yasayan ailer icin bulunmaz firsattir diye dusunuyorum.sadece cocuklar degil cocuklarin aileleri her iki haftada duzenlenen etkinliklere katilip sosyallastiriliyorlar,kadin,erkek,basi acik,kapali,turk,kurt,alevi,dindar,dinsiz,bir araya gelip burada kaynasiyoruz ve beraber barbukeler duzenleyip kenetleniyoruz.

      Sil
    8. bu yorumda bulunduğunuz için çok teşekkür ediyorum.benim için çok değerli yorumunuz.birinin böyle bi yorumda bulunmasını bekliyordum bende.konunun özünün tam burası olduğunu söyleyebilirim.

      evet ayetle başlamak istiyorum.:" ..Yoksa Kitab’ın bir kısmına inanıp, bir kısmını inkâr mı ediyorsunuz? Artık sizden böyle yapanların cezası, dünya hayatında ancak rezilliktir. Kıyâmet gününde ise onlar azabın en şiddetlisine maruz bırakılır. Ve Allah, yaptığınız şeylerden gâfil değildir."

      yani kitabın tamamına iman ediyoruz.

      devam.peki devletin kuran-ı kerime göre yönetilmesi de net,muhkem bir ayet.

      devam,kuran-ı kerime göre devlet nasıl olmalı.burası ayetler ve benim yorumum.yöneticilerin müslüman olması gerektiği çok net ayet.peki müslümanlar içinden,sıralama takva iledir.ve bunu ancak Allah bilir.o zaman müslümanlar içinden kuran-ı kerimi çok iyi bilen en akıllı olanların devlette baş yönetici olması gerekiyor.zira o en akıllı kişiler kuran-ı hem yobazca yorumlamaz hem de devlet yönetmek bir akıl işidir.en iyisi de en akıllı adam yapacaktır.ön şart kuranla yönetilmek sonra yöneticilerin müslüman olması sonra müslümanlar arasında en akıllı ve ilmi en yüksek olanların devleti yönetmesi.

      peki böyle bir devlet yönetiminde senin dediğin sorunlar olacak mıdır ? kesinkes hayır.siyaset diye bir şey ortadan kalkacaktır.ve bu devleti yöneten meclis dışında artık işi ehline vermek lazım.yani devlet yöneticiliği hariç müslümanlık şartı aranmaz.ve ehil olma şartı aranır.kim neye eğimli ise çocukluktan itibaren o konuda geliştirilmesi ve güzel bir eğitim sistemi olması lazım.

      evet bütün anlattıklarım,ayetlere tamamen,şüphesiz,kesinkes iman eden bir toplum için geçerli.yanlış hatırlamıyorsam türkiyenin %90 dan fazlası müslüman.% kaçı tam iman etmiş allah bilir.

      peki nereye geleceğim.emrolunduğunuz gibi dosdoğru olun diyor demi ayette.burası önemli.peki kuran-ı kerime göre yönetim bu kadar açıkken böyle yönetilmeyen yanlış yapmış olacaktır.

      ve senin yorumunun geneli, biz böyle yönetilmediğimiz için islamı faaliyetin devlet tekelinde olması yanlış.

      peki islamda bir yanlış yapıyorsan bu yanlışı yanlışla mı telafi edersin.mesela bir yalan söyledin.ve o yalan anlaşılmasın diye bi daha mı yalan söylersin.yoksa yalan söylemenin yanlış olduğunu anlar ve yalan söylediğin,yanlış yaptığın kişiden af mı dilersin.

      sonuç:biz toplum olarak yanlış yapıyoruz böyle yönetilmeyerek.allah'a karşı bir yanlış.sonra ne yapıyoruz böyle devlet yoksa, cemaatler kuruyoruz ki islam ayakta kalsın.ve dini bölmeyin ayetine rağmen yanlışı yanlışla kapatmak istiyoruz.daha sonra ne oluyor? o cemaatler daha da yanlış yaparak devleti yıkmaya çalışıyor.yıkmaya çalışmayanlar da dini bölmüş oluyor.bazı müslüamlar devlete bazıları bi cemaate bazıları diğerlerine yöneliyor.karmaş karış bir müslüman modeli oluşuyor.neden?biz bunu hak ediyoruz.

      az sonra birleştireceğim buraya dikkat;
      ittihat terakki bu laikliği getirmek için yıllarca osmanlının içinde yapılandılar.daha sonra padişaha meşrutiyetleri ilan etmeyi başardılar.ve başarıları gitgide arttı.sonra ne oldu osmanlıyı yıktılar.peki ittihat terakki neden bunu yaptı?bak emin olun ittihat terakkinin haklı olduğu çok önemli bir konu vardı neydi? osmanlıda islam yobazlıktan kurtulamamış,akılsızlık diz boyu,rüşvetler dini sarmış,şuan olduğu gibi şeyhislamlar(şuan diyanet)allah'a göre değil padişaha(şuan iktidar) göre fetva veriyor.. öyle iğrenç bi sistem vardı.bu sistemin islam olduğunu sanan varsa biraz kuran-ı kerim okumasını tavsiye ederim.bakın osmanlı candır iyidir ama biz osmalıya tapmıyoruz demi?nitekim hataları ,günahları yüzünden yıkıldı osmanlı.ve emin olun bunu haketti.

      yani hacılar,abiler,ablalar bakınız islamın özünü anlasak ve anlatsak şuan da atatürk yanımızda olsa bana göre çok büyük ihtimal islamı benimseyecekti.zira atatürk kesinlikle mason değildi yani asıl amacı akıllı olun oğlum lan demekti.ideolojik olarak israil uşaklığı yapmıyordu.ve osmanlıdaki islamı görünce islamdan soğudu.

      Sil
    9. kim soğumaz ki ?çünkü o altını çizerek söylüyorum islamın acayip yobazlaşmış haliydi.ve o yüzden ittihat terakkiye falan girmiş olabilir elini ceketinin içine sokup poz vermiş olabilir ama mecliste mason localarını kapatan ve masonluğun akıl işi olmadığını anlayanda oydu.bakınız.sikkonun atatürk nasıl öldürüldü yazısı.

      işte çare ne kardeşim:
      önce islamı özümseyip,çok iyi anlamamız gerekiyor ve sonra çok iyi anlatmamız gerekiyor.cübbeli gibi şarlatanlara yer vermememiz gerekiyor.ve insanlar anladıkça görecek ki allah doğruyu söylüyor.ve şu çok önemli türkiyenin çoğusu allaha inanıyor.ama inandığı allahın nasıl olduğunu bilmiyor.ve onu akılsız şuursuz sanıyor.sonra diyor ki kadının saçı kadının avreti.olum sapık mısınız la siz kadının saçıyla ne gibi fantezileriniz var.neyse neyse daha neler neler? ben size söyleyim islamda şuan olduğundan çok daha fazla özgürlük var.hem müslümanlar için hem müslüman olmayanlar için.yeter ki kuran-ı kerimi doğru yorumlayalım.

      bide şunu eklemek istiyorum.şimdi peygamberimiz ne yaptı? mekke de oluşan devleti yıkmaya asla çalışmadı.o devleti islamlaştırmaya çalıştı.bakın devlet derken hemen bizdeki gibi düşünmeyin.mekkeyi yönetimi.bunu anlayın.sonra ona işkence üstüne işkence ama hala o yönetimi yıkma gayreti yok.sonra hicret etmek zorunda kaldı.ve mekkenin fethinde yine o devleti yıkma diye bir şey yok.peygamberimiz mekke yönetimini islamlaştırmış oldu.yani abiler,ablalar aman ha.salaklık yapmayın.bizim amacımız bu devlete her türlü sahip çıkmak.hatta daha da üstüne bu devleti daha doğruya daha güzele ulaştırmaya çalışmak.ve bu devlette herkes islamı çok iyi yaşıyor.ama daha önce belirttiğim gibi çok daha iyi olabilir.o zaman yanlışı yanlışla kapatıp işin bokunu çıkartmıyoruz.ne cemaatleşiyoruz ne de devlete hainlik yapıyoruz.tek yapmamız gereken islamın akıl dışı gösterenlerin zıddına akılüstü olduğunu anlatmak yani bizim tüm aklımızın hepsi var üstüne allahın aklı islam bunu özümseyip anlayıp millete güzel örnek olmak

      inşallah emrolunduğumuz gibi dosdoğru oluruz.

      Sil
    10. down under abi size acizane tavsiyem kuran-ı kerim okuyun islamı anlamaya çalışın ve yaşamaya çalışın. o okullar gerçekten çok temiz okullar ,öğretmenler abiler gerçekten çok temiz insanlar ama cemaat iyiye hizmet etmiyor.yani sizin cemaatle işiniz olmasın.yani demek istediğim cemaatin içinde değil dışında olmanız.bu bakış açısıyla çocuklarınızı o okula göndermenizde sohbetlere allah rızası için katılmanızda ben şahsen sorun görmüyorum.ama işi abartıp ,kendi merkezinize cemaati almayın.yani zorunlu olduğunuz için böyle yaptığınızı hissedin.türkiyede olan insanlar için aynısını diyemem.
      inşallah allah günahlarımızı affeyler..

      Sil
    11. tabiki nurrettin kardesim, aynen oyle, siz daha guzel bir sekilde dusuncelerimi dile getirdiniz.aynen,kesinlikle ben cemaati kendi merkezime almam, esimde sizin gibi dusunuyor ama bendeki degisimi (din-namaz kilmak gibi) cok olumlu buluyor.benim cemaatle isim olmaz zaten.din konusundaki yorumlarinizi keyifle okuyorum.rabbimiz cumlemizin gunahlarini affetder insallah..saygilar.

      Sil
  59. Tirmizinin buharinin peygamber düşmanı olduğunu kim söyledi sana bare onu söyle. Yavuzun kanuninin mecusi olmadığına dair elindeki kanıton neyse onların peygamber düşmanı olmadığına dair kanıtımda o .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu hadis Kitapları dini bulandırmaya ve kuran'ın anlattığı ve öğrettiği aklın etrafından dolanarak, ahlaksız iktidarlara, ahlaksızlıklarını dine uydurma fırsatı vermektedir. Bir kaynak sana 100 tane doğru söyleyebilir, Bununla sağladığı güvenle yalanı ve yanlışı ilaç diye de içirirler. Sonunda bu koca evrenin yaratıldığına inanan üstün akla sahip insanoğluna helaya hangi ayakla girip hangi ayakla çıkması gerektiğini düşündürtürken malı götürürler. Aklı gölgelemek böyle kolaydır, bir kere inandırdın mı adamı artık sorgulamaz... Öyle sorgulamaz ki inandığı kitabın ayetini anlamaz olur, Aslında anlar ama anladığı kendine anlatılandan farklı olunca kendisinin yanlış anladığını düşünür. Cübbleli gibi şarlatanlar bu yüzden sadece kendisinin dinlenmesini ister, o açıklar sana sen düşünme, okuma, cübbeliye kulak ver... (sen derken Aslında şahsınızı kastetmiyorum yanlış anlamayınız.)

      Sil
  60. Return of the jedi edasıyla bir comeback'e imza attın yine cemrecim, devamını diler kaynataya selamlarımı iletirim.

    YanıtlaSil
  61. micha bilginde suur ve EDEP eksik, din konularinda yaziyazarken edepli olsan bu yazin igrenti verdi lan. tabii o zaman okuma diye yazacagna edepli olsan.

    YanıtlaSil
  62. micha bilginde suur ve EDEP eksik, din konularinda yaziyazarken edepli olsan bu yazin igrenti verdi lan. tabii o zaman okuma diye yazacagna edepli olsan.

    YanıtlaSil
  63. Oncelikle emegine saglik verdgin bilgiler uyuyan insanlarin arasinda uyudgu uykunan uyanabilen insanlar gormek cok guzel hatta uyuyan bizleride uyandirman ve bizimde baska uyuyanlari uyandirmamiz bu lazimdi yazilarini takip edyorum piyon adindaki kitabini okumadan once gercek dogrunun farkinda degildim acikcasi yanlis olan seyleride dogru kabul ettriyolardi dis etkenler boyle bi kitap yazdgin icin ve dyer bilgi veren ansklopedi tadinda kitaplarinin aksine bu kitap tam bizim anliycagmiz dilden yazilmis senin kine benzer bi hayatim oldgundan ölen fikirlerimi canlandirman zor olmadi belki bnim gbi kac kisinin allah razi olsun üstad ... Devam et yazmaya sakin birakma yeni kitaplar yaz 3 kere okudum piyonu

    YanıtlaSil
  64. aslında cok güzel bilgiler vermissin ama oral sex gunahmı degilmi, tam olarak biklinmesede Peygamber Efendimiz (asm) şöyle buyurmuştur:

    ["Helâl olan şeyler belli, haram olan şeyler bellidir. Bu ikisinin arasında, halkın birçoğunun helâl mi, haram mı olduğunu bilmediği şüpheli konular vardır. Şüpheli konulardan sakınanlar, dinini ve ırzını korumuş olur. Şüpheli konulardan sakınmayanlar ise gitgide harama dalar. Tıpkı sürüsünü başkasına ait bir arâzinin etrafında otlatan çoban gibi ki, onun bu arâziye girme tehlikesi vardır. Dikkat edin! Her padişahın girilmesi yasak bir arâzisi vardır. Unutmayın ki, Allah'ın yasak arâzisi de haram kıldığı şeylerdir. Şunu iyi bilin ki, insan vücudunda küçücük bir et parçası vardır. Eğer bu et parçası iyi olursa, bütün vücut iyi olur. Eğer o bozulursa, bütün vücut bozulur. İşte bu et parçası kalbdir." (Buhârî, Îmân 39, Büyû' 2; Müslim, Müsâkat 107, 108. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Büyû' 3; Tirmizî, Büyû' 1; Nesâî, Büyû' 2, Kudât 11; İbni Mâce, Fiten 14).] bu yüzden ORAL SEXDEN UZAK DURMAMIZ İCAB EDER. ayrıca oralş sex agızda tumor oluşmasınada sebebiyet verdiği için sağlığımız acısındanda uzak durmak gerekir.Ama helal cok guzel bilgiler vermissin.

    YanıtlaSil
  65. İllimunatiyle ilgili yazilarini okuduk ee yalan yok begendik.sorgula sorgula sorgula demissin,seni de sorguladık be sicco.. Simdi Rabbini bilen ve dini yürekden tanıyan bir insan bu kadar küfredermi,kufrü bukadar benimseyen bir insanin kalbi kararmaz mi?Allah bilir ama sorguladim yalan yok.Mevlanaya laf arasinda atifta bulunuyosun su sems ornegine istinaden soyluyorum burada demissin gerçi arada olmadik seyler katiyosun 10 dogrunun icine 2 yalan karistiriyosun, bu şeytanin uzmanlik alanidir bunuda iyi biliyosun... Okuyan yorumlayan takip eden arkadaslar bir metnin icinde neden surekli satanistler icin"sen onlari kedi kestiklerinimi sandin amk" bilmen ne yazilmis?buda bir bilinc alti mesaji mi? Hadi sorgulayalim. Bir suru ornekten biri sadece. Surekli masonlarin gucunden vs bahsediyosun.Dusmanimizi tanidik bildik, peki bunun yaninda Allahin kudretindende onun karsisinda bir sabun kopugu gibi yok olacaklarindanda bahsetsene,tabii rihannanin sahnede yaptigi sexse detay vermek daha cok ilgini cekiyorsa bilmem. Tarzinda degismis 2011 e nazaran bu film bana masa adnan oktar nami diger kedicik babasini hatirlatti. Sorguladim bana gore sen onlarin biz burdayiz ve bukadar gucluyuz deme seklinden birisin.Zaten kimse saklamiyorki boy boy masonik semboller kullaniyirlar gozumuze soka soka, zaten guc gosterisi bu,korku algisi,yani yaptiginin aynisi.Yanlissa Allah affetsin.Takipçi arkadaslar,Sorgulayin sorgulayin Rabbimiz supheye yer birakmayacak kadar buyuktur,Allah Rahmandir Rahimdir ve hz Muhammed temiz ahlakli,bize en iyi ornek ve yol gostericidir, lutfen bu yolunuzu Rabbinizin rotasına çevirin ve etrafinizdaki kafa karistiricilara hayir demeyi bilir.Suphesiz Allah yol gostericilerin en hayirlisidir. Saygilarimla...

    YanıtlaSil
  66. "Allah, çirkin sözün açıklanmasını sevmez; ancak söyleyen haksızlığa uğramışsa başka. Allah, herşeyi işiten, hakkıyla bilendir."

    Haksızlığa uğrayana kötü söz söyleme hakkı da veren Allah'la ilgili konuşuluyordur umarım.

    İnandığı islam'ın, peygamberin, kitabın, Allah'ın ve dolayısıyla kendisinin haksızlığa uğradığını düşünen herkes KÜFÜR edebilir. Zira haklılar. Ayetle sabit.

    Hangi şeytan hoca dediklerinize küfür ettirerek sizleri imanınızdan ettirebilir. Güzel söz ettirir ama değil mi?

    "2x2=5'tir ey sevgili mü'minler!. Bakın bununla ilgili delillerimizi siz değerli müslümanlara hazreti ihtişamlı sübhanettin efendimizin kitabından alıntı yaparak ve efendi hazretlerini sıçarken gören hazreti bokuni'nin rivayetleri ile bizlere bu 2x2'nin 5 nasıl olduğunu söyledikleri kati gerçeklikleri anlatmak açıklamak isterim."

    2x2=4'tür amınagoduğumun gerizekalıları 5 değil!

    haklı kim , güzel sözün faydası ne oldu şimdi hm?

    YanıtlaSil
  67. Adam hala din diyor.. bozmuş kafayı dinle.. Arkadaşım sen yalnızlığını hayal ürünü olan hikaye kitaplarıyla geçiremezsin. Yalnızsın, hayatında tutunabileceğin hiç bir şey yok. Hayattan kopmuş bir vaziyette yaşıyorsun. Kendin için bir şeyler yapmaya başla artık. Adam hala islam ve müslümanlık diyor ya. Eziksin.

    YanıtlaSil
  68. Sen gerçekten şeytanın askerisin..

    YanıtlaSil
  69. Kürtlerin özerklik istemesi hakkında da yazabilir misiniz? Çevremden dolayı merak ettiğim bir konu sebepleri veya neden bu yıllarda körüklediği ile ilgili .

    YanıtlaSil
  70. degerli sikkok kardesim, yazilarini 2 haftadir takip ediyorum,cok begeniyorum,rabbim seni bizleri aydinlatman icin yaratmis..ben 23 yildir sydney'de yasiyorum turkiye'deki siyaseti yakindan takip ediyorum.kal saglicakla

    YanıtlaSil
  71. maykil kardesim seni yaglamak icin bunlari yazmiyorum ama gercekten blog'un cok bilgilendirici,taaa 20bin km ye bile artik ulasiyorsun.allah senden razi olsun seni sevdigine kavustursun diyorum..

    YanıtlaSil
  72. elimizde oyle bir kitap var ki esasinda uyuldugunda dunya'yi degistirecek,insanligi tum kotuluklerden kurtaracak.Ama ne yaziktir ki apacik yazilan bu kitap,anlasilamayan,cozulemeyen bir bulmacaya donusturulmektedir.Bizler burda nekadar yazip insanlari kur'an la aydinlatsakta,gozler gormuyor,kalpler acilmiyorsa bizler ne yazsakta bi bok olmuyor.

    YanıtlaSil
  73. illuminati neden istediğini yapamıyor biliyor musunuz ?? sebebi şudur ki :

    Bizim kendine ekşi inci dinci her ne sikimse isim veren halkımız o kadar bilinçsiz ki sığır ki laf anlatması zor .. evet evet laf anlatması çok zor bu sikko içinde öyle illuminati için de adamlar bağırıyo diyorsun anlamıyorlar aq sığırları salaklar çünkü bu yüzden istemeden önlerini kesmiş oluyoruz amına koim bu benim düşüncem ... Sikko demişti bilinçli olma bilinci diye işte onu bizim halkımıza yapamıyorlar sığırlık işe yaradı yani beyler eheheh :)

    ulan amına kodumun salağı onu bu yorumun burda ne işi var diceksin en güncel burası sen gör diye yaptım amın oğlu

    neyse bb :)

    YanıtlaSil
  74. http://www.gnoxis.com/efendi-kole-ahlaki-vs-efendi-kole-diyalektigi-60384.html al işte aydınlanmacı modern batının felsefi alt metni vs bu sistemi kabul etmeyen sistemde bir yer tutmayan ve sistemin içinde de sistemi değiştirmeye çalışmayan yalnızca sistemi horgörüp yeni ve statik değil bir amaca bağlı devinimsel kendi sisteminini yaratmayı bireye kadar indirgemeyi öngören özgür bir ruhun felsefesinin alt metni aslında tüm tarihsel yanılgının özeti.

    YanıtlaSil
  75. sikko kardes, butun blog'una goz gezdirdim ama fethullah cemaati nur cemaati hakkinda bir tane cumle bile gormedim.Merak ediyorum acaba fethullah gulen hakkinda bir yazin olucakmi? insallah olur cunki cok merak ediyorum...

    YanıtlaSil
  76. cunki blog'un hic bir yerinde illuminatinin turkiye ayagi olan nur cemaatinden bir yazi yaziyi birak cumle gormedim valla..

    YanıtlaSil
  77. abi google'a sikkofield fethullah gülen yaz en az 6 yazıda değinmiş benim gördüğüm..

    YanıtlaSil

Bu blog'a yapılan her yorum, o yorumun sahibini bağlar. Ayrıca makaram sarı bağlar.

3. şahsa hakaret olmadığı müddetçe asla yorum silmem. "Bu yorum yazar tarafından silindi" ibaresi, eğer o yorumu yazan kişi kendi yorumunu sildiyse çıkar.