Okunması şart makaleler:

Tasavvuf ve Tarikatlardan Yeni Dünya Dinine: Bölüm 1 ve Bölüm 2
Komünizm, Kızıl Devrim, Sovyetler Birliği ve Şirketler
İnsan, Din ve Kuran
Bu da amme hizmeti: Okunması Gereken Kitaplar Listesi

Bir Başka Din: Tasavvuf kitabı çıktı; internet'ten sipariş etmek için kitapyurdu link'i.

YENİ: Youtube'daki hodor hodor konuşmalarım için buradan alalım.

4 Ağustos 2016 Perşembe

Kötüler ve İyiler

Biz Firavun biliriz. Biz Hitler biliriz. Biz Stalin, Mao biliriz. Biz Bush biliriz. Biz Rockefeller biliriz. Biz Rothschild biliriz. Biz Ariel Sharon biliriz. Biz Fethullah Gülen biliriz. Cengiz Han biliriz. Papaları biliriz. Haçlı Ordularını biliriz. Bankacıları biliriz. Cahil insanları biliriz. Yobazları biliriz. Çok kötü şucuları ve çok kötü bucuları biliriz.

Tüm gün, artık gündemine göre, bunların aralarından birkaçı hakkında konuşuruz. Bunları lanetleriz. Bunlara sayar söveriz. "Ya bunlar ne şerefsiz" adamlar deriz.

Sonra biz insanlara yalanlar söyleriz. En sevdiklerimizi dahi aldatırız. İş ararken önce torpil bakarız. Yere düşeni kaldırmaya tenezzül etmeyiz. Okumayız, üretmeyiz. Üreteni baltalarız. Tüm günü laklak ile geçiririz. İş yerindeki Fatma'ya kafayı takar, arkasından milleti doldurur, kuyusunu kazarız. Herhangi bir sebepten ötürü sevmediğimize iftira atarız. Suçlu bile olsa, "bu zaten katil, dur bir de buna tecavüzcü diyelim" diye sonuna kadar vururuz. Söz konusu kendi menfaatimiz olunca "özgürlük, demokrasi" diye bağırır, söz konusu başkaları olunca susarız.

Bizim çok güzel günah keçilerimiz var. İyi ki çok meşhurlar, güçlüler ve gündemdeler. Biz onlar sayesinde iyi oluruz. Ama küfrettiğimiz; bu adamların yaptıkları işler değildir. Küfrettiğimiz; bu adamların ta kendileridir. Zira onlar kadar ezen ve güçlü olabilen ben olmalıydım, deriz. Kıskanırız. Ama onların meşhur günahlarının arkasına sığınır, iyi insanlar oluruz.

Biz, eline imkan geçmemiş potansiyel kötüleriz.

İyi ki varsın Fethullah. İyi ki varsın Hitler. Sağ ol Stalin. Eyvallah Firavun.

Sayenizde iyi insanlarız.

79 yorum:

  1. Şu saatlerde de iyi gidiyon be sikko güzel yazı kaynatana selam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rabbim.anlatmasyadi seytani ,seytanlihin nedemek oldugunu bilemeseydik iyiyle kotuyu nasil ayirirdik oyle degilmi isin ozu bu ....

      Sil
    2. Rabbim.anlatmasyadi seytani ,seytanlihin nedemek oldugunu bilemeseydik iyiyle kotuyu nasil ayirirdik oyle degilmi isin ozu bu ....

      Sil
  2. Bu dediklerin elindekiyle yetinmeyi bilmeyen tükettikçe tükendiğini fark etmeyen insanlar için geçerlidir ki insanların çok büyük bir çoğunluğu böyledir. Ancak o kötülük potansiyelini bastırmayı başaran düzgün insanlarda var onlara da yoğunlaşırsan kendini daha iyi hissedebilirsin.

    YanıtlaSil
  3. sikko bence birde "ne yapmalı" diye bir yazı yazmalısın.Allah için çalışmalı, üretmeli, okumalı elbette.ama sen bu konu ile ilgili detaylı bir makale hazırlamalısın.

    YanıtlaSil
  4. aklıma şu sahneyi getirdin sikko
    https://youtu.be/Yky4QtRX_DI

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. demeyi unutmuşuz kaynataya selam ;)

      Sil
  5. Şu blogda en sevdiğim tespitti "eline fırsat geçmiş kötüler ve potansiyel kötü olup zoraki iyiler"

    Çok haklısın iyilerin de aslında ne kadar iyi olduğu hep meçhul kalacak şeylerdendi.
    İnsan hiç bir zaman aslında ne olduğunu kabul edemeyen bir varlık. Zaman zaman bu şekilde bir düşünce ile yakalayabiliyorum kendimi. Evet utanıyorum ara ara. İnsanların ne anlattığı değil, kimi kınadığı değil. Aslında ne düşündüğü, aslında neyi nasıl yaptığıdır önemli olan.

    Riyakarlık...
    Kötü şey.

    YanıtlaSil
  6. adam akıyor beyler dağılın

    YanıtlaSil
  7. Bu feto sumliminal verip duruyo cemre,sen de bu konuda tecrübelisin bi el atsan.reklamlar,konuşmalar sübliminal dolu.en son bi röportajında diyarbakırdaki kule dikkat çekmişti,resime uzaktan bakınca 14 sayısı ortaya çıkıyor,darbeden beri sürekli bir 14 ağustos furyası döndürüyorlar.bu adam tam yahudi.zaman reklamlarında 25 kare tekniği fark ediyorum ama resimleri yakalayamıyorum.çok iş var cemre dök ortaya arkandayız.

    YanıtlaSil
  8. Aynen katılıyorum sana sikkofield

    YanıtlaSil
  9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  10. Sizi yazılarınızdan dolayi tebrik ederim...okumaya devam...

    YanıtlaSil
  11. kaynatası güzel iyi yazmış yine..

    YanıtlaSil
  12. Açıkcası karamsar buldum, gerçekçi değil. Düşüncem; '-z' genellemesi yerine birey birey çevrene baktığında şu yazıda vardığın sonuç uzak geliyor. Saygılar...

    YanıtlaSil
  13. Alem bakar , cemre akar

    YanıtlaSil
  14. evet bazıları biraz şey... neyse başından beri böyleydi buralar hep çekilmezdi zaten

    YanıtlaSil
  15. ADAMSIN sikko :) Potansiyel kötülerin ortaya çıkması için ya ceblerine para yada omuzlarına rütbe gerekir...

    YanıtlaSil
  16. sikko kendi adına konuş. elime güç geçse de bir temiz sapıtsam diye yaşamıyor herkes. kendi zaaflarından bahsederken biz değil ben dersen iyi olur.

    abraham lincoln'ün bir lafı var: "Hayattaki sıkıntılarla hemen herkes baş edebilir. Bir insanın karakterinin sağlamlığını ölçmek istiyorsan ona güç ver" demiş. güç sahibi olmanın en önemli sınanma araçlarından biri olması çok eski bir fikir/tespit. güç sahibi olmanın insanın beyninde bile etkileri var, birkaç sene önce bununla ilgili bir kitap çıktı, fazla güç insanı bencil ve psikopatımsı yapıyor diye.

    Asya inançlarında filan kendi zihnini ve duygu/niyetlerini kontrol etmek (edebilmek daha doğrusu) çok önemli zaten, ruhsal tekamülün ileri seviyelerinde bir şeyi düşündüğün an o şey gerçek olacak diye inanırlar bazı Budist ve Hindu gruplar. o yüzden kötü düşüncelerle dolu olmayacak zihin, kötü duygularla dolu olmayacak kalp- intikamdı, hırstı, bu düşünceleri elemeyi öğreteceksin zihnine diye meditasyonlar falanlar filanlar...

    neyse, sen de az vizyonsuz, az kalıp kafalı değilsin sikko, new age kakalaması diyeceksin şimdi bunlara, bu kadar yazayım bari.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır, sanki adam bu tespiti ben yaptım iddiasında bulundu. Rahat rahat içte döktürmeyeceksiniz insana. "elime güç geçse de bir temiz sapıtsam diye yaşamıyor herkes. kendi zaaflarından bahsederken biz değil ben dersen iyi olur." diye düşünenlerin tamda kendilerinden en çok korkanlar olduklarını düşünmüşümdür hep. Gocunmak kelimesi tam oturacak sanırım.

      Sil
  17. O degil de bunlara ne vaat edildi de bu hale geldiler? Ne kazançları olacaktı üç günlük dünyada?

    YanıtlaSil
  18. O degil de bunlara ne vaat edildi de bu hale geldiler? Ne kazançları olacaktı üç günlük dünyada?

    YanıtlaSil
  19. süt nasılsa kaymak öyledir...Türkiye'nin düşünme biçimi, zihni Gülen'i üretti.. şimdi de Mevleviliği üretiyorlar, 30 yıl sonra Mevlevi şeyhleri darbe yapacak...

    YanıtlaSil
  20. Abi seninle nasil iletisim kurabilirim ? kemalcetinkaya34@gmail.com bu adres benim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kurdun işte. Daha napacan.? Derisine mi nüfus edicen?

      Sil
    2. Doğrusu "nüfuz" olacak.

      Sil
    3. Avukat mısın basın danışmanı mı sana ne?

      Sil
  21. Herkes kötü değildir ya, güç geçse de kötü olmayan insanlar vardır. Önemli yerlere gelmiş ; insanlara güzel, içten davranan , insan sever kişiler de var. Bence sen bu ara baya olumsuz düşünüyorsun. Senin içinde bir sürü güzellik var onlara odaklan daha bi eğlenceli şeyler düşün. Tabi ki hayat çok zorluyor ve bir sürü bilgilendirici yazı yazıyorsun Bu yazılar içerikleri iç karartıcı olan şeyler de oluyor doğal olarak.Biraz sıyrıl daha güzel konulara mesela dini konulara filan odaklan belki daha bi rahatlarsın.Ayrıca burdakileri okuyo musun bilmiyorum insanlara güvendiğini ve güveninnin suistimal edildiğini söylüyorsun belki böyle insanlar da negatif düşünmene sebep oluyo olabilir onlar seni bırakmadan sen onları bırakta burda seni gerçekten dinleyen belki muhabbet edeceğin bir sürü insan var onlara odaklan. Kesinlikle yalnız değilsin yani.Herkesin çook zoor dönemleri olabiliyor. En hayırlı şekilde hepsini anlatırız inşallah. Güzin ablalık yapasım var da ortam garip geldi. DİPNOT: kadınlara yalnız sinir olma arada sempatide duy. Hepsi aynı değil.İyi geceler

    YanıtlaSil
  22. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  23. olm star wars falan izleyip mi yazdın lan bu yazıyı, dünya iyiler ve kötüler olarak ayrılmaz sadece insanlar vardır, kimi zaman iyi kimi zaman kötü olabilen griler, işte , ve arada bir bunların arasından haddi aşıpta azgınlığa meyledenler vardır ki onların defterini de diğer grilerin vasıtasıyla Allah dürer . veya dürecek başka bir sebep bulur zira imkanlar sınırsız olm sonuçta Allah diyoz infiniti power olayı çaktın ! öyle kusursuz beyazlar ve kendini belli eden siyahlar arıyosan tak cdyi pcye star warsıydı yüzüklerin efendisiydi ne bilim amk olmadı hansel gratel ve oruspu cadı hikayesini falan oku , yada alternatif olayına falan girip pamuk prenses ve yedi cücelere falanda dalabilirsin pornosu bile var :D

    YanıtlaSil
  24. Benim anlamadığım madem üsttekiler kötü. Bunun faturası neden halka kesiliyor. Şimdi doğudaki askerin de sesini duyan yok batıda işinden çıkarılan ve cemaatle alakası olmayan bir mehmet beyin de sesini duyan yok. Olan biz gariban millete oluyor. Fetullah Gülen Amerikada rahatça uyurken burada onunla alakası olmayan insanlar vatan hainliği ile suclaniyor ustune isten atilirsam evlatlarim ne olacak diye dusunuyor. Kandıran da kandırılan ustunden prim yapan da kanmak mevzuunu abartan da suçluysa geriye ne kalıyor. Okumadığımız bilmediğimiz için bu haldeysek sorgulamadığımız için böyle günler yaşanıyorsa ben bir genç olarak ümidimi kestim demektir. Konuşuyorsun dinlemiyorlat,yok bilmiyorsun diyorlar dinden çıkarsın çok araştırma diyorlar.Bu şekilde susturulan gençlere fazla güvenemiyorum. Ben sen o biz konuşsak da fayda etmiyorsa yüzyıl değil arkadaş insanlar yalnış biz yalnışız. Biz olmamışız.

    YanıtlaSil
  25. Ben de bunu bir zamanlar kafaya takmistim; acaba içimizden gecen ama eyleme dönüşmemiş kotu düşüncelerden de meshul olacak miyiz diye.

    YanıtlaSil
  26. Ben de bunu bir zamanlar kafaya takmistim; acaba içimizden gecen ama eyleme dönüşmemiş kotu düşüncelerden de meshul olacak miyiz diye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence mantiken en çok onlardan mesul olmaliyiz.

      Sil
    2. işlenmeyen bir suçtan dolayı kimseyi yargılayamayız

      Sil
  27. Kapitalizme çelik yumruğunu indiren Stalin'e bu kadar laf ettiğini görse rothschild, gelip alnından öperdi sikko

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. %90 okumayacaksın, %9 burun kıvırmak ve inanmamak için başlayıp yarıda bırakacaksın, ama ben yine de görevimi yerine getireyim:

      http://michaelsikkofield.blogspot.com.tr/2014/08/komunizm-kzl-devrim-sovyetler-birligi.html

      Sil
  28. Insan da bir hayvandir. Ama sorgulayabilen tek hayvan. Sorulayarak ırkının ne boktan olduğunu, içinde kötünün de olduğunu gördükçe kabullenemeyen, kabullenemedikçe bastıran, bastırdıkça da iyice boka saran...

    YanıtlaSil
  29. Içindeki pislikleri dök abi akıt gelsin ;)

    YanıtlaSil
  30. Selamün aleyküm Cemre, konuşmamız mümkün olabilir mi ?

    YanıtlaSil
  31. selamün aleykum .. yazılar güzel inşallah yenileri gelir..

    YanıtlaSil
  32. BİLEREK BÜYÜK YAZIYORUM BU EDİP YÜKSEL DENEN MÜRTED KURANDAKİ TEVBE SURESİNİN SON 2 AYETİNE UYDURMA DEMEKTEDİR SİKKO HALA BU ŞEREFSİZLE NASIL İÇLİ DIŞLI OLABİLİYORSUN İÇİM EL VERMİYOR !!!

    YanıtlaSil
  33. DISNEY'İN GRAVITY FALLS ÇİZGİFİLMİ izleyin derim..

    YanıtlaSil
  34. merhaba, yetkin bir ingilizcem olmadığı için araştırmak istediğim şeyi bulamadım, isterseniz cahillik deyin ama yine de size danışmak istiyorum. sübliminal mesajlar ve belli başlı neyin ne olduğunu gösteren olaylar oluyor, fakat biz bunları görebiliyoruz, anlayabiliyoruz(reklam amaçlı olanlardan değil siyasi anlamdakilerden bahsediyorum). Özünde bunlar gizli bir amaca hizmet veriyorsa ve bu olanlardan ciddi derecede fazla para kazanıyorlarsa; bu mesajları ya da çözülebilecek gizli olayları neden halka sunuyorlar, neden görmemizi istiyorlar? bence bu olaylardan korkmamızı engellemek için ya da gerçeği en iyi göz önünde saklama düşüncesi değil bu bence bir safsata. bu cevabın dışında; en meşhur sübliminal mesajları ortaya çıkmış olan 11 eylül meselesini neden zekice gizlilik içinde yönetmemişler, ya da ne bileyim neden illimünati kartları halka arz edilmiş? hani, bu yönetici insanlar salak değiller, bu illüminati safsatasından, tek düzen, tek dünya ülkesi düşüncesinden de ziyade, en temelde yatan asıl neden nedir? cevabı bilen yetkili bir kişiye benziyorsunuz sn. Sikko bey, cahilliğimi mazur görüp yanıtlarsanız çok sevinirim.

    YanıtlaSil
  35. Sikko, bu sene kim şampiyon olur onuda desene :)
    Sikkocum, sen buraya ne kusarsan kus, yazının sonunda bu adam haklı diyip sabah aynı şeylere devam edecez. Biz insaniz, nanköruz, günahkarız... sen onu bırakda hz. Süleymanın yüzüğünü bir yazıya dök bence... siyonizm yıldızını bir anlat bize...

    YanıtlaSil
  36. cemre, the venus project hakkında da yazı yazabilir misin? bu konudaki görüşlerini merak ediyorum.

    YanıtlaSil
  37. dayı kısa yazma. bi de güncel yazma. gerekirse aç bi donation box, gerçi paypal da yok ama troy aç bitcoin aç, parasını biz verelim sen yaz. okumak istiyoruz lütfen yaz. yazar mısın lütfen amk kib tşk bye.

    YanıtlaSil
  38. http://m.pes24.com/haber/o-pilotlar-neden-korktu-/1715/

    YanıtlaSil
  39. sikko güzel dedin ama şunuda iyi anlamak bu insanlar bu kadar kötülüğü neden yapıyor torpil yaptırırken o insanın içinin rahat olduğuna inanmıyorum yada başkalarına iftira atarken. Küçüklükten beri insanları bu şekilde yetiştiği için bu şekildeyiz yoksa hiç bir insan bir işe girerken şu işe torpil koyup gireyim karıya kıza iftira atayımda mutlu olayım diye düşündüğüne inanmıyorum. Yetiştiğimiz çevrede bu şekilde bir yerlere gelen insanları örnek almak zorunda kalıyoruz yada mecbur bırakılıyoruz. yazılarını her zaman takipteyim selamlar.

    YanıtlaSil
  40. Sikko bi siktir git amk. Gotum gotum otuyorsun. Adam gibi biseyler yazda okuyalim otekilerde liseli ergenler gibi yada falci kadini bekleyen evde kalmislar gibi valla valla dogru sak sak cilari. Yaz adam gibi biseyler okuyalim. Butun yazilarini okudum en malcasi bu. Ama seni bu yazina kurban etmicem. Seninde arada bi bole sacmalamaya hakkin var.

    YanıtlaSil
  41. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  42. Sikko bi siktir git amk. Gotum gotum otuyorsun. Adam gibi biseyler yazda okuyalim otekilerde liseli ergenler gibi yada falci kadini bekleyen evde kalmislar gibi valla valla dogru sak sak cilari. Yaz adam gibi biseyler okuyalim. Butun yazilarini okudum en malcasi bu. Ama seni bu yazina kurban etmicem. Seninde arada bi bole sacmalamaya hakkin var.

    YanıtlaSil
  43. Kendini tekrar ediyorsun. Tukendin artık,uretemiyorsun. Kurtlar vadisi gibi işin bokunu çıkarmadan ya zirvedeyken bırak ya da şöyle komünizm ve küresel çete gibi yazılar üret. Erdoğan ve tasavvuf düşmanlığı seni kör etti. Aşırı duygusalliklar öfke sevgi ümitsizlik vs cart curt adamın ferasetini bloke eder. Akıl akıl diyosun da akla perde olan bu duygusalliklardan bihabersin.Hersey dengeli olmalı. Akleden kalpte öyledir.

    YanıtlaSil
  44. anladık la artık 500 kere tekrar etmene gerek yok bi elinde imkanı olan bide olmayan kötüler var. Memleket kelalinin bagına dönmüş bu işlerden anladığını iddia eden senin yaptığı teksey malumun ilanı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu arada sadece iki sınıf kötü yok. Elinde imkan olupta yapan iyiler ve imkanı olmayıp keşke bende yapabilseydim diyen iyiler de var. Herkesi kötü ettin çıktın. Ne diye donduruyor Allah o zaman dünya yı bu iki kötünün karşısında bu iki iyi yoksa . Üstün açık mı yatiyon bu aralar nedir ...

      Sil
  45. Küresel çete deyip beynimizin etini yedin herifler kapımıza iyice dayandı yazdıklarına bakta utan lan hıyar

    YanıtlaSil
  46. afferin lan Eyup tercüman oldun bize. burdaki saksakcilar çökünü yesin. son zamanlarda Panama belgeleri ile ilgili yazın dışında elle tutulur icraatin yok. Mete yarar senden daha doyurucu bilgiler veriyor gündemle alakalı. Ah rahmetli Aytunc Altından olacaktı ki tam onun mevsimiydi.

    YanıtlaSil
  47. 3. Dünya savaşının oluşturulan saflarindan Doğu Batı medeniyet savaşından bizi Rusya nin kucağına atmalarinin hikmetlerinden neyim bahset

    YanıtlaSil
  48. Cemre, artık devrime bir yerlerden başlamak lazım. Sana önerim açık kaynak kod ve Edward Snowden hakkında yazı yazman. Takipçilerini GNU/Linux'a yönlendirirsen sevinirim. Bir yerden başlamalıyız artık.

    YanıtlaSil
  49. İyileştin mi nutella kafa

    YanıtlaSil
  50. Anlaşılan şu ki bu yazıyı okuyan çoğu insan da gocunma var. Sikko abimiz orada aklından geçen gerçekleri kendi düşüncesine göre yorumlamış belli ki. Tabii her eline imkan geçen insan potansiyel kötülükten çıkıp piçlik yapmıyor nihayetinde lakin sizin de hemen ben zengin olunca kötü olmayacağım triplerine girmeniz de gülünç açıkçası..

    YanıtlaSil
  51. Başkasının kitabından alıntı yaptığında bunu belirt: "Biz, eline imkan geçmemiş potansiyel kötüleriz." alıntıdır.

    YanıtlaSil
  52. Lan bi de bize 19dogruyu verip 20 yi kakaliyormussun ne gulerim:) saka saka sagol varol yazilarini bekliyoruz takipteyiz.

    YanıtlaSil
  53. sikko seninde okuduğun bloglar varsa bizimle paylaş lütfen.
    (konular bu tarz)

    YanıtlaSil
  54. firavun ve musalar her devirde

    YanıtlaSil
  55. Dersten sıkılmıştım bi şeyler okuyordum telefonu elimden alıp bu bloğu açmıştım al mantıklı şeyler oku diye iyi ki almış

    YanıtlaSil
  56. Dersten sıkılmıştım bi şeyler okuyordum telefonu elimden alıp bu bloğu açmıştım al mantıklı şeyler oku diye iyi ki almış

    YanıtlaSil
  57. https://www.youtube.com/embed/08ht9w7p7mI
    https://www.youtube.com/watch?v=lAgWsV0f5aw&feature=youtu.be
    https://www.youtube.com/embed/1Ca1UazPPdk
    bilader her yerden yazdım, şu videolara bakıp inceleyip duruma göre insanları bilgilendirebilir misin acaba?

    YanıtlaSil
  58. Biz insanız ve bizi insan yapan şey işte bu özelliklerimiz. Neden mükemmeli arıyorsun neden süper über iyi insan bokları peşinde koşuyorsun. Ayşe işyerinde fatmanın kuyusunu kazmasaydı ne anlamı kalırdı rekabetin ne anlamı kalırdı gıybetin ne anlamı kalırdı insan olmanın? Herkes işini yapıp giderdi ve her gün ama her gün aynı boklar tekrarlanırdı. Oysaki fatma ayşeye bitch dedi sonra korktu ayşenin kulağına gider mi diye. İnsani bir duyguyu yaşadı hissetti korkuyu. Bu onun monotonluğuna bir renk kattı. Ayse ogrendi fatmanin ona bitch dedigini ayşe sinirlendi, insanlar inandılar mi diye endiselendi yine insani birseyler yasadi hissetti. Boylelikle gun monoton olmaktan cikti insanlar bitkisel hayatta olmadiklarini anladi. Acı cekmek de mutlu olmak gibi bi duygu biçimi. Biz mukemmelliyetci insanlar sanki bizler mükemmelmişiz gibi hayatta her şeyi iyi diye adlandırdığımız duygular tavırlar statüler insanlar çevresinde yaşamak istiyoruz. We are not completed we are not excellent. We are just humans. And just live god damn life

    YanıtlaSil
  59. yanıldığını düşündüğüm bir nokta var o da paranın bizi ne kadar değiştireceğini zengin olmadan bilemeyiz. belkide değiştirmez (para = güç)

    YanıtlaSil
  60. yanıldığını düşündüğüm bir nokta var oda paranın bizi ne kadar değiştireceğini zengin olamadan anlayamayız. değiştirmeyede bilir. (para = güç)

    YanıtlaSil
  61. Oyle iyi anlatmissin ki..

    YanıtlaSil
  62. Mustafa DOLU20 Ocak 2017 12:16
    Peki tatlı yazan tatlıcan:)) din diyon da. Neden Din ?.. "Neden”ler sorusuna cevap bulamadığım için yaptığın bir kolaycılık mı acep ?

    Samimiyetin mükemmel.

    Çıkarımın hatalı ama . Sen de zaten biliyorsun tatlıcı. Eminim ki biliyorsun içi dışı bal kaymak...:)

    Neden böyle diyom diye sorarsan canımın içi, cevabım şu olacak :)

    HERKES BİR SONUÇ ... BİR CEVAP...BİR MELHEM...BİR İLAÇ ARIYOR. KENDİSİNE KAYITSIZ OLAN BU VAROLUŞA ANLAM KATMAYA ÇALIŞIYOR HERKES. AFEDERSİN AMA, SİKİNDE DEGİLİZ VAROLUŞUN (Evren..Evren yasaları...Dünya...Doğaaa).

    DOGANIN,VAROLUŞUN KAYITSIZLIĞINA MARUZ KALAN İNSAN, SAVUNMA MEKAMİZMASI OLARAK inanç SİSTEMİ DİYE BİRŞEY GELİŞTİRMİŞ ( En aptalından en akıllısına kadar...Düşünme yetisi olsun olmasın herkesin görece olarak çarpık yada mantıklı görünen bir inanç sistemi vardır).

    Tatlıcan burayı çok iyi dinle şimdi ( Anlasa Anlasa bi sen anlarsın beni valla !!!) (BAYA BAYA SEVDİM SENİ YAZDIKLARINDAN DOLAYI KERETA:)

    Gadasını yediğimin şeker şerbet bal petek çiçek böcek kıl tüy Sikkosum, var olan orijinal bir dini ilahi kitap göster, taşşağını melemen yapıp yiyim.

    Çok ciddiyim varsa söyle delikanlı gibi.

    Sen tabiki delikanlısın, bir tanesin, biriciksin. Senin bir taneliğin, senin biricikliğin gibi TEK BİR TANE, BİRİCİK BİR ORİJİNAL KAYNAK GÖSTER, ORİJİNAL KİTAP GÖSTER.

    Diğer yazılarında bahsettiğin ve Muhammed niye böyle bir kumar oynasın ki dediğin tarihsel olaylar, Kuran kitaplaştırıldıktan önce mi gerçekleşmiş yoksa sonra mı ?

    Samimimiyim. Muhalefet yapmıyorum. Belki atlıyorsundur bu konuyu. Sana da pek yakışmaz ama :P

    Muhammed Allah'ın bildirdiklerini kuldan saklıyor da Ebubekir, Ömer ve Osman’a mı kalıyor topluma yaymak. Postacılık görevi de mi yapamaz bir peygamber ? İlahi bir ironiklik yok mu sence bu açıdan tatlılar tatlısım. Yaşanan gerçekler, tarihin gerçekleri neden hep inançlarımızı sorgulamamızı gerektiriyo?

    Muhammed neden kendine verileni, toplumla birinci elden paylaşmadı. Bilakis ortadan kaldırdı.

    Başka bir ironik nokta da şu :
    Okuma yazma bilmeyen bir peygamberin sözlerini yazıya dökenler nasıl döktü acaba. Kontrol mekanizması hiç yok.

    Oku denilen ilk ayet ile Muhammed okumayı öğrendi mi yoksa Allah'ın kudretiyle ?

    Beni ciddiye almanızı dilerim
    Birlikte çay ve sigara içilesice :)

    Mustafa Dolu 0546 210 38 32

    YanıtlaSil
  63. Hadisleri kayda almadığımıza göre bu sitede, alınmadığı için 2 lavuk yüzünden, o halde Hz. Muhammed pamuk şekeri seven ve 148 karısı olan, çıplak gezmeyi seven, şarabı olgun seven, 90'lı yaşlarında, boyu 1.25 olan bir yaratıktı. Öyle değil mi, "biri iki" gören ahmak amın oğulları? Yani bu bloğu masturbasyon için kullanan ve dışarıdan iyi-kötü tepki aldıkça egoları serpilen it sürüsü?

    Siktirin gidin de millet rahat nefes alsın.

    At yarakları.

    Not: Bu bloğun yazarlarından olan ve Cemre Demirel gibi kendini gösterip yalan yazmaya bayılan narsisist ve megaloman Ersin Taş, umarım arık erkek orospuluğunu bırakır ve zührevi hastalıklardan da kurtulmuş olur. Sikindeki yaraları lazerle yaktıran ben değilim herhalde???

    Müslümanın en kötüsü iki yüzlü olanıdır.

    Bu Cemre ya da Ersin, dışarıda yani normal hayatta asla Allah kelimesini kullanmazlar, dinle ilgileri yoktur ve takiyyeci karaktersiz tiplerdir.

    Bilmeyenlere ve hala bu soytarılara destek olanlara duyurulur.

    Uğur.


    Neymiş Mevlana şirktemiş. BEN diyen herkes şirkte zır cahil salak. Sadece ALLAH bakidir, diridir, kaimdir. Güneş doğunca gölge kalmaz.

    Vahiy ise can kulağıdır. İlimde ileri gidenler bilir ki, HEPSİ ALLAH'tandır.


    Bu Ersin sikiği ya da diğeri; cevap verirken bile burdan vermezler; sayfada yayınladıkları makale bozuntusu yazıılar arasına serpiştirirler ki tribünlere oynasınlar. Ezikler.


    Neymiş? Atatürk'ü masonlar mı öldürmüş, popülist götler? Başka yok mu Atatürk hakkında olumlu yazabileceğiniz bilgi ki okuyanlar bir şeyler öğrenebilsin, manevi güç kazansınlar. Dilediğiniz oldu; bol bol tık aldı sayfanız. Yazık...

    YanıtlaSil
  64. Adam haklı dağılın beyler.

    YanıtlaSil

Bu blog'a yapılan her yorum, o yorumun sahibini bağlar. Ayrıca makaram sarı bağlar.

3. şahsa hakaret olmadığı müddetçe asla yorum silmem. "Bu yorum yazar tarafından silindi" ibaresi, eğer o yorumu yazan kişi kendi yorumunu sildiyse çıkar.