Okunması şart makaleler:

Tasavvuf ve Tarikatlardan Yeni Dünya Dinine: Bölüm 1 ve Bölüm 2
Komünizm, Kızıl Devrim, Sovyetler Birliği ve Şirketler
İnsan, Din ve Kuran
Bu da amme hizmeti: Okunması Gereken Kitaplar Listesi

Bir Başka Din: Tasavvuf kitabı çıktı; internet'ten sipariş etmek için kitapyurdu link'i.

YENİ: Youtube'daki hodor hodor konuşmalarım için buradan alalım.

12 Ağustos 2016 Cuma

Menzil Tarikatı

Menzil Cemaatinin itikadi yönü hakkında sadece birkaç kelam edeceğim, aklını işletenler durumu anlar, tanıdıklarını uyarır.

Her tasavvufi tarikat gibi Menzil de bir şirk yuvasıdır. Başlarında Gavs denilen, hesapta akıl sır ermeyen kerametler gösterebilen lakin kendine bile hayrı olmayan bir adam bulunur. Gavs, Allah'ın yeryüzündeki işlerini yürüten, bir nevi (haşa) ilahtır.

Nurcuların Risaleleri misali, Menzilcilerin başucu eserlerinden birisi de Minah'tır. Aşağıdaki fotoğrafta, kendi basımları olan Minah'ta geçen bir bölümü göreceksiniz.




Burada Gavs denilen yüce kişi eğer emrederse, müritlerin Lat putuna bile secde etmeleri gerektiği tembihlenir (Lat, Kuran'da da ismi geçen Mekkeli müşriklerin Allah'a aracı koştukları putlardan birisidir).

Ve bu cemaatin müritleri aynı zamanda kendilerine müslüman diyorlar, samimiyetlerinden de şüphem yok. Bu cemaatin müritleri her gün Fatiha suresindeki "Allah'ım yalnız sana kulluk eder, yalnız senden medet umarız" ayetini okuyan adamlar. Peki nasıl böyle saçma sapan işler yapabiliyorlar? Eğer bir insan kendini, bir başka insana teslim ederse, beynini çöpe atar. Aklını işletmeyen insanları bekleyen akıbet ise Kuran'da defalarca belirtilir.

Tüm tasavvufi tarikatlar, Mevlana'nın Mesnevi'deki deyimiyle "Allah'ın çocukları olan veliler"e koşulsuz itaati emreder. Ve şeyhine iman etmiş bir müridin ise yapamayacağı şey yoktur, tıpkı müslüman olmasına rağmen bir puta secde etmek gibi.

Bu fotoğrafta ise tamamen bir pagan geleneği olan "tövbe alma"yı göreceksiniz. 



"Avatar'da bir ağaç vardır, herkes ona bağlanır, ondan enerji alır. İşte o ağaç benim." - Gavs hazretleri ehehe

Yani bu şeyhten "tövbe alma" denilen şeyin İslam'a uygun olup olmadığı üzerine konuşmak bile vakit kaybı. Sadece Allah'ın bir ayetiyle cevap vereyim:

"Hiçbir günahkâr, bir başkasının günahını yüklenmez. Yükü ağır gelen, onu taşımaya çağırsa bile, kendisinden hiçbir şey yüklenilmez. Akraba bile olsa... Sen ancak Rablerinden için için korkanları ve namaz kılanları uyarırsın. Arınıp temizlenen, kendi benliği için arınıp temizlenir. Dönüş Allah'adır." - Fatır suresi 18

Israrla, ısrarla, ısrarla tekrar ediyorum:

İstisnasız her tasavvufi tarikat bir şirk yuvasıdır. Hem itikadi açıdan tehlikelidir, hem sosyolojik açıdan insanlarımızın beyinlerini ele geçirir, çöpe atar. Tabi bir de siyasi açıdan, kadrolaşma açısından potansiyel risk oluşturduklarını hatırlatmaya, daha 3 gün önce sütten ağzımız yanmışken hatırlatmaya bile gerek yok.

"Sahte şeyh" diye bir laf vardır ya hani, haberlerde falan görürdük bir zamanlar "Falanca yerde sahte şeyh yakalandı" diye. Arkadaşım, bunun hakikisi yoktur ki sahtesi olsun!

Asla ve asla unutmayın. Müşrik demek, Allah'a ortak koşan demektir. Mekkeli müşrikler Allah'a inanıyorlardı, fakat Lat, Menat, Uzza vs gibi sürüsüne bereket putları, evliyaları vardı. Tıpkı şimdikilerin olduğu gibi...

Neden tasavvuf ve cemaat konusuna bu kadar kafayı takıyorum, üstüne yazılar yazıyorum. İşte bu yüzden. Çünkü ben bu ülkede, bu insanların arasında yaşıyorum. Çünkü bir müslüman olarak uyarmak benim ve hepimizin görevi. Çünkü sapıklık karşısında sessiz kalmak, hepimizi yokuş aşağı yuvarlayacak.

Allah dostu sandığınız adamların sözlerini ve eserlerini Kuran ile karşılaştırın. Kuran'ın isimlerinden birisi Furkan'dır. Furkan ise ayıran demektir. İyi ile kötüyü, güzel ile çirkini, hak ile batılı ayırt eden demektir. Siz, o falanca kişilere kulluk etmediğinizi, bir tek Allah'a kulluk ettiğinizi, o falanca kişilerden sadece feyz falan aldığınızı söyleseniz de, tapınmak ve şirk koşmak tam olarak budur. Hatta bu tarikatların yaptıkları şirk değilse, dünya üzerindeki hiçbir şey şirk değildir ve Kuran boş yere indirilmiştir.

Ben ne söylersem söyleyeyim, hiçbir şey durumu şu sözler kadar güzel açıklayamaz:

"Gözünüzü açıp kendinize gelin! Arı-duru din yalnız ve yalnız Allah'ındır! O'nnu yanında birilerini daha veliler edinerek, "Biz onlara, bizi Allah'a yaklaştırmaları dışında bir şey için kulluk etmiyoruz." diyenlere gelince, hiç kuşkusuz, Allah onlar arasında, tartışıp durdukları konuyla ilgili hükmü verecektir. Şu bir gerçek ki, Allah, yalancı ve nankör kişiyi iyiye ve güzele kılavuzlamaz." - Zümer suresi 3. ayet

Bu da "Gavs'ın çocukları başımıza basıp geçse, yine de Gavs'ın hakkını ödeyemeyiz" minvalinde müritlerine beyin yıkama seansı yapan, kula kul olmayı emreden Menzil Cemaatinden bir sahtekarın video'su. Midesi kaldıran seyredebilir.




Selam.

135 yorum:

  1. 'Tabi bir de siyasi açıdan, kadrolaşma açısından potansiyel risk oluşturduklarını hatırlatmaya, daha 3 gün önce sütten ağzımız yanmışken hatırlatmaya bile gerek yok.'

    şunun altına iliştireyim, İBB'ye ait tüm taşeron işler seçim öncesi bunlardaydı. Hiç iş bilmeyen adamlar 'dergahtan geliyoruz' diyerekten iş buldu o şantiyelerde. Şimdi ne alemde oralar bilmiyorum.

    dipnot: dergah bunların toplandığı, sözde aydınlanma yaşadıkları yer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya yavrular siz bu adamlarin kactane kitabini okudunuz , birakin kitabi kac sayfasini okudunuz da bu sikko denen meşalenin peşinden sürükleniyorsunuz. Bu sikkonun taş attigi adamlar felsefesinde bile bogarlar sikkonuzu.Hem eleştiriyor hemde onlarin kitaplarinda okuduğu cümleleri size kendi cümlesiymiş gibi aktariyor. İnsanlik hic bu kadar pust olmamisti...

      Sil
    2. Netice olarak kuran ve sahih sünnetler bize yeter,kaybolmak istemeyen okusun öğrensin Allah'a sığınsın,kalbini günahlardan temizlesin samimi olsun,Allah için malından harcasın,duygularından hasrcasın,zevkinden feda etsin ama Allah için yapsın,İnşallah Allah yanlışları geceyi günden sıyırır gibi sıyıracak.Ahir zamanda bazı hadisler değiştirilmiş,yanlış lanse edilmiş olabilir,Bu neden mümkün olmasınki..Allah kuranı kerimi koruyacağına söz veriyor ve açıkca ifade ediyor,mealler de dahi genel manayı değiştirmeyecek şekilde sunuluyor fakat hadislerde oynama değişme mümkün olabilir,bu demek değildirki hadisler at kenara..Pire için yorgan yakılmaz,okuduğumuz şüpheye düşüren hadisleri detaylı araştırmalıyız,kaynağına etkisine bakmalıyız.Peygamber efendimiz s.a.v bize onu daha iyi anlayalım diye hadislerle açıklamış zaten kolay olan dinimizi daha da kolaylaştırıp pratiğe dökmemizi sağlamıştır,Allah, O'nun arayana onu buldurur inşallah,selamün aleyküm..

      Sil
    3. game over hadi lan ordan

      Sil
    4. Biz sadece kuran okuyoruz.okuduğumuz kurani akıl ve gönül suzgecimizden gecirince bu gavs denen sarlatanlarin yazdıkları bize sarlatan sacmalamasi Cemre kardesimizin yazdıkları ise şiir gibi geliyor

      Sil
    5. Kuran okumak var okumak var

      Sil
    6. Bu yazıyı yazanın kim olduğunu biliyorum amerikanın yalak kopegi ingilizden maaş alan birinin kokusu basmış burayı

      Sil
    7. ben amerikayi sikecem ya :)

      Sil
  2. Haci yazilarini darbeyle okumaya basladim hatta gazlandim kitap listendeki bi kitabi(aahlak felsefe ve din) aldim bitti simdi insanlar uyurlar olunce uyanirlar aldim okuyorum. Yani bana tesir ettin allah razi olsun. Biseyler yapmaya karar verdim turkiyenin en iyi universitesinde okuyup bombos olmak utandirdi. Velhasil bu yolda da ilerlicez de bu vatani meseleler falan cok icimi darliyo daha ciddi biseyler yapmak lazim. Bi de sana seyi sorcam hic tasavvufi olmayan adam gibi boyle bi cemaat var mi ya? Bi de bu hadisler konusu cok kafami kurcaliyo tamam cok sikinti var buhari imam azam catismasi gibi falan da boyle olunca da cok ciplak kaliyo gibi. Tamam bize kuran yeter baska neye hacet ama kuran haricinde faydalanabilecegimiz bisey de yok mu? Sana bunlari disci ignesini yapmis damagimin uyusmasini beklerken yaziyorum ayni ciddiyette bi yardimci oluver. Daha cok soru var sorulacak ama simdilik boyle olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadisler ve namazın nasıl kılınacağı, kaç vakit olduğu konularında düşüncelerin merak ediliyor Sikko. Bekliyoruz.

      Sil
    2. Tasavvufi olmayan cemaat var mi diye soran arkadaşım Süleymaniye Vakfını ve burada yapilan çalışmaları takip etmeni tavsiye ederim.

      Sil
    3. Süleymaniye Vakfı'nın tasavvufçulara yönelik güzel çalışmaları olmasına rağmen; itikadî konularda sıkıntılı düşünceleri vardır. Hadis inkarcılığına varan bir boyuta ulaşmıştır. Arapçayı tam manasıyla bilmeyen adam meal ve hadisten kafasına göre hüküm çıkarıyor. Mehmet Okuyan denen zındıktan örnek vereecğim. İmam Şafii'nin eserinden "Benim söylediklerim Kur'ana aykırı ise onu terk edin. Kur'ana sımsıkı sarılın." adlı zayıf hadisi alıyor, sahih hadis olarak onunla amel edip üstüne hadisleri tahrif etmeye çalışıyor. Oysaki o eserde İmam Şafii zaten zayıf olduğunu belirtiyor. Buharî ve Müslim'de nakledilen hadisler sahihtir. Ancak İmam Rabbani, İbni Arabi gibi adamların naklettiği hadislerde de çok fazla uydurma ve zayıf hadis vardır. Bunun ayrımını iyi bilmek, bu ilimle uğraşmak, milletin ağzına bakmamak gerekir.

      Sil
    4. Namazin nasil kilinacağı kuran da yok bu yüzden hadislere uymaliyiz diyen arkadaşlar buraya daha kaç kez yazacağım.. namaz insanlikla birlikte var! Peygamberin gelişiyle yeni bir icatmış gibi düsünme şekliniz çocukluktan dayatilan sacma egitim sistemimizle alakali. Arabistanin tarihini arastirirsaniz orada zaten namaz kilindigini goreceksiniz. Vakitler de kuranda yaziyor ve 3 vakit.. 5 felan degil.. neymis 55 mis 5 e inmiş.. bunlar hep uydurmalardan kaynaklı.. konuyu iyi araştırın artik

      Sil
    5. Araştırın demissin de nereden araştıracak insanlar her kitap her kaynak kendi bağlı olduğu kurum veya goruse uygun anlatıyor konuyu.yani çok kaynak var çok bilgi var güvenirliği çok az.

      Sil
    6. Namazin vakitleri kuranda yaziyor kardeşim başka yerden araştırmana gerek yok. Arap tarihini de araştırmak inan cok kolay ama basit bir mantik yurut. Namaz hz. Muhammed efendimizle mi icat edildi? Eksik olmayan Allahın kitabı namaz kılın diyorsa zaten o insanlar bunu biliyordur. Tarihine baktiginda ise islamiyet vukuu bulmadan ö ce arabistanda namaz kilindigi biliniyor. Allah da biliniyor ama ata gelenekleri de icine katilmis atalarin inanlarina da uyulmuş kuranda da zaten buna kiziyor rabbimiz. Digerlerini bosverin aslolan sadece benim onlar mi sizi kurtulusa erdirecek diyor. Hz. Muhammedin babasinin adinin Abdullah oluşunu islamiyetin uydurma oldugundan allahin da bir put oldugundan bahsedenler ve dini yalanlamaya calisanlar Allah isminin ve inancinin ilk insandan beri geldigi dusuncesini yok sayiyorlar. Neyse dusunce şekli egitim sistemimiz yuzunden bunun sonuna kadar arkasindaym. Bu aralar göbeklitepeyi araştirin ayrica. Tüm evrim teorisini cökertecek buluşlar geliyor. Tüm yalan tarih yerle bir olacak gibi.. sikko konuyu araştır sen de

      Sil
    7. Kaardes adam yukarda beyninizi birine teslim etmeyin demiş. Sen cemaat öner demişin.
      Sen bana tesir ettin demissin.
      Sadece bu adamı okumakla yetinme birde. Bir cemaate falanda ihtiyacın yok.
      Bir de kesinlikle kendine zıt gorusleride oku. Bi sekilde kendi fikirlerinin sahibi olursun. İnşaallah hepimiz dogruyu buluruz. Doğruyu aramaktan hic vazgeçmemek üzere....

      Sil
    8. Namazin vakitleri kuranda yaziyor kardeşim başka yerden araştırmana gerek yok. Arap tarihini de araştırmak inan cok kolay ama basit bir mantik yurut. Namaz hz. Muhammed efendimizle mi icat edildi? Eksik olmayan Allahın kitabı namaz kılın diyorsa zaten o insanlar bunu biliyordur. Tarihine baktiginda ise islamiyet vukuu bulmadan ö ce arabistanda namaz kilindigi biliniyor. Allah da biliniyor ama ata gelenekleri de icine katilmis atalarin inanlarina da uyulmuş kuranda da zaten buna kiziyor rabbimiz. Digerlerini bosverin aslolan sadece benim onlar mi sizi kurtulusa erdirecek diyor. Hz. Muhammedin babasinin adinin Abdullah oluşunu islamiyetin uydurma oldugundan allahin da bir put oldugundan bahsedenler ve dini yalanlamaya calisanlar Allah isminin ve inancinin ilk insandan beri geldigi dusuncesini yok sayiyorlar. Neyse dusunce şekli egitim sistemimiz yuzunden bunun sonuna kadar arkasindaym. Bu aralar göbeklitepeyi araştirin ayrica. Tüm evrim teorisini cökertecek buluşlar geliyor. Tüm yalan tarih yerle bir olacak gibi.. sikko konuyu araştır sen de

      Sil
    9. Bilader sen kafayi siyirmissin. Namaz 3 vakittir diyor sonra peygambere iman ettim diyorsun. Sen nasil bi malsin. Peygamber hep 5 mi kildi 3 mu kildi. Seni Sahtekar seni. Neyi yonlerdirmenin peşin de sin. Ahmed sav namazin kuranda 3 olduğunu farkedemedimi. Sen mi farkettin. Allah için sana bugz ediyorum.
      Sikko akilli ol.!!!!!! Kaş yapayım derken göz çıkarma. Mahşerde çok dayak yersin.

      Sil
    10. Bilim somut bilgi, ilim ise soyut bilgidir. insanlar somut olan bilgiye az gözlem ve akletme ile ulaşabilir, yasaları deşifre edebilirler. Bırakılan cismin düşmesi, suyun donması...vs. fakat iş soyut yasalara ve bunları deşifre etmeye geliğinde insanoğlu çoğu zaman akletmez. Gerçek tektir, 1'dir ve hep ortdadır. Sadece bizler gerçeği gözümüzün önünde oluğu için gör(e)meyiz. Her insan aklettiği ölçüde en doğru bildiğini yapar. Bir katil bile, o an "en yapması gerektiği" şeyi yaptığını düşünmektedir.
      -Herkesin kendince en doğru olduğunu zannettiği ve mutlaka hata da yapacağı dünyada insan ne yapmalı peki?
      -Cevap basit / sahte ile gerçeği ayırt etmeli.
      Öyle bir YARATICI düşünün ki, asla doğaçlama yapmıyor. Tıpkı suyun her yerde 100°C'de kaynması gibi (evet su hep 100°C'de kaynar. Mineral madde miktarını ve basınç farklılıklrını da hesaba katarsan) tüm zamanlarda ve tüm insanlrda geçerli yasaları olan. Yani ne yaprsan ne ile karşılaşacağının garantisini sunan. Şimdi bu ALLAH'ın yarattığı, seçim hakkı olan insanlar olarak yapmamız gereken tek şey "deneyim transferi". Daha önce o konuda başarılı olmuş insanların başarılı olurkenki düşünce ve davranış modelleriyle, aynı konuda başarısız olmuş insanların düşünce ve davranış modellerini aynı potada değerlendirmek ve stratejiler edinmek. Zor mu? aslında değil. Çünkü bir problem yaratılmışsa mutlaka zıttıyla yani çözümle yaratılmış. Dolayısyla gerçek çözüm var. (Gerçek insandan uzak değil, insan gerçekten uzak) sadece ben bu gerçeğe sahip değilim. e nasıl sahip olacağım? Hayatta iki tip öğrenme biçimi var. Ya deneme yanılma yöntemi ya da deneyim transferi. İlk yöntem için ne çok ömrümüz var ne de çok gücümüz. Dolayısıyla deneyim transferi ve düşünmek ilk şart. Bu durumu tek başınıza yapabilir misiniz? kesinlikle evet! ki sikko da bu fanilerdrn biri. Hayatın yasalarını ve dengeyi şuursuzca anlamaya çalışan biri. (Var'ol) bu şekilde yol alırsınız, anlar, her an yükselir, ilim sahibi olabilirsiniz. Fakat "birleşen" olmak her zaman "tek" ya da "eklenti" olmaktan daha hayırlıdır. bir uçak demiri şusu busu tek başına sadece maddedir ama doğru birleşim o demir yığınının havalanmasını sağlayandır. Bir patron şirketi hızlı yükselir ama belli bir noktada tıkanır, fakat a.ş. zor yükselmeye başlamasına rağmen yükselir de yükselir. Tek kıldığın namaz hayırlıır fakat cemaat ile kılınan namaz.. bu örnekler ister ticaret, ister anatomi, ister doğa, ister aile.. her koşulda çoğaltılabilinir. (Anlayanlar zaten anlayacaktır gerçeği)
      Dolayısıyla birleşen olmak değerlidir. Bizler ALLAH yolunda, dünümüzden iyi olmaktan başka gayesi olmayan insanlar olarak deeyimlerimizi transfer etmeli ve gerçeği deşifre etmeye çalışmaktan asla vazgeçmemeliyiz.

      Sil
    11. Efendimizin veda hutbesini tekrar okyuyalım. Size iki şey bırakıyorum onlara uydukça YOLUNUZU ŞAŞIRMAZSINIZ;
      Kuran ve SÜNNETİM. Denklem basit eğer sünnete uymazsak şaşarız böyle.

      Sil
    12. Adam burda Kuran'a ve sünnete mi uymayın diyor lütfen biraz daha önyargısız okuyun. Burada 'deneyim transferi'nin aslının Kuran olduğunu, ve OKUYABİLDİĞİN sürece senin bu transferlerden yeni deneyimler elde edeceğini söylüyor. Ortada tek bir gerçek var diyorsunuz, ama yine aynı ortamda o gerçeğe ulaşmayı bekleyen bir sürü insan var. Hepsinin aynı deneyimle bunu başarması imkansız. Şöyle düşün ortada çözülmesi gereken bir denklem var; ve yine aynı şekilde bilinmeyenler. Sen tüm bu farklı denklemlerde bilinmeyenlere aynı sayıyı verince doğru sonuca varamazsın. Kaldı ki; aradaki işaretler zıtsa bu denklem, aynı sayıyı verdiğin için birbirini yok eden bilinmeyenlerle dolacaktır. Demem o ki cemaat vb. yerlerin kuralları, ilkeleri seni sonuca ulaştırmaz. Tam tersine denklemini ya karmaşık hale getirir yada yok eder. Kendiniz bahsediyorsunuz bu bir soyut denklem. Siz buna ancak Kuran aracılığıyla sezinleriniz ve tabii önyargısız yaklaştığın insancıl deneyimlerin içinde barındığı kitaplarla ulaşabilirsin. Asıl bunu yapmazsanız 'şaşarsınız'. O kadar kötü 'tecrübe' edindik ki müslümanlar olarak, peki hala iyileri görmemek için hangi engeli bahane ediyorsunuz?

      Sil
    13. Tüm Değerli Arkadaşlar'a saygılarımla...
      İsrafil'in sur'a;ki Haliç sur'a benzer,Golden Horn-Altın Boynuz'a üflemesi ile 17.Ağustos 1999 yılında Dinler tarihinin kutsal bölümü ilahi planca kapatılmış ve farklı bir çağ'a geçilmiş olunabilinir.Din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri okuduğumuza göre esas-temel olan ''AHLAK''tır.Güzel ahlak'ın özetlerini çeşitli alimler de hatırlatmışsa da insanoğlu işin kolayına kaçmış ve kısmen başarılı olmuştur.Niceleri ise bu gidişattan nemalanmış,rant sağlamış,zengin olmuştur.Özetle:Gerçek Dindarlar Allah'a kul olanlardır.Sahte dinciler ise hangi din adı altında çalışıyor olsalarda toplumları kandırmaktalardır.Allah ezeli ve ebedidir! Başka herhangi bir şey geçicidir.
      Saygılarımla...

      Sil
  3. Selamunaleyküm Maykıl, bu da nasıl bir laf olduysa. Şimdi seninle tasavvufun ve bu tarikatların büyük bir kısmının saçmalıklar müessesesi olduğu konusunda kesinlikle hemfikiriz. Tasavvufla ilgili yazını okudum ve ağzım 3 km açıldı geri kapanmak bilmedi, yani beni o kadar benden aldın. Deliller çok çarpıcıydı. Vahdet-i vücud, Allah’tan vahiy alma durumu, şeyhine sarıl da cennete git, günahlar avam için vs. O.O böyle bir şey oldum.

    Neyse, ama sonra dedim bu insanların derdi neymiş, bir bakıverdim. Ve tabii ki de birçok açıklamaları beni tatmin etmedi. Hala %80 no way benim için ama. Kur’an’da kerametin varlığına deliller öne sürmüşlerdi. Hmms dedim nedir bu. Bir baktım ve aslında gerçekten kerametin olduğunu gördüm. Buna verdikleri örnekler de Hz. Meryem’in Allah tarafından nimetledirilmesi ve Hz Zekeriya’nın bunlar sana nereden geldi demesi, Ashab-ı Kehf’in mağarada üzerlerine güneş değmemesi (öyle bir şeydi sanırım), ve Hz. Meryem’in doğumdan sonra/önce kuru hurma ağacını (ayette kuru geçiyor mu emin değilim gerçi, ama yine de bir yardımı gibi gözüküyor ve öncesinde de senin altından bir su yolu kıldık diyor. ) sallayıp üstüne taze hurma dökülmesi gibi. Dur yazmış olayım, normalde hiç yapmam.

    'Üzülme, Rabbin senin altında bir su arkı hazırlamıştır,' diye (ağacın) altından kendisine seslendi. (Meryem 24)

    -“…Hurma ağacını kendine doğru silk, üstüne derilmiş taze hurma dökülecektir.” (-Meryem, 25 )

    -“…Zekeriyya ne zaman kızın bulunduğu mihraba girdiyse, O’nun yanında bir yiyecek buldu: “Meryem! bu sana nereden geliyor?” dedi. O da : “bu Allah tarafından, şüphe yoktur ki Allah kimi dilerse ona sayısız rızık verir” derdi.” ( Âli İmran, 37 )

    -“Onlara baksaydın görürdün ki, güneş doğduğu zaman mağaralarının sağ tarafına yönelir, battığı vakit de onların sol yanını kesip giderdi. Kendileri ise oranın geniş bir yerinde idiler. Bu, Allah’ın AYETLERİNDENDİR. Allah kime hidâyet ederse işte o, doğru yola erdirilmiş, kimi de şaşırtırsa artık onun için hiçbir zaman irşad edici bir yâr bulamazsın. Sen onlan uyanık kimseler sanırsın. Halbuki onlar uyuyanlardandır. Biz onları gâh sağ yanma, gâh sol yanına çeviriyorduk. Köpekleri de mağaranın giriş yerinde iki kolunu uzatıp yatmakta idi. Üzerlerine tırmanıp da hallerini bir görseydin, mutlaka onlardan yüz çevirir, kaçardın ve her halde için, onlardan korku ile dolardı. Onlar mağaralarda üçyüz sene eğleştiler. Buna dokuz yıl daha kattılar.”( Kehf, 17, 18, 25 )

    Yani olay şu ki, Hz. Meryem de Ashab-ı Kehf de peygamber değil. O yüzden Allah’ın sevdiği kullarına demek ki böyle bir şey göstermesi de mümkün olabilir. Cidden ortada metafizik bir şeyler dönüyor olabilir. Ki ayetler bunu gösteriyor gayet bence. He öte yandan Hz. Meryem ‘’Bakın bunlar keramet. Follow me Bana takılın cennet garanti’’ gibi işlere girmemiştir. Diğerleri de tabii ki de. Yani keramet var gavslar doğru yolda taam mı falan demiyorum. Ama burada keramet konusunu belki tekrar gözden geçirebilirsin diye düşünüyorum. He keramet denen şey sonradan halkın fikir dünyasında eklemelerle vesaire evrim geçirmiş olup, başka yanlış yöne çekmeler olmuş olabilir. Ama demem o ki, keramet Kur’an’a göre bence gayet de hak. Bunu bence tekrar düşünebilirsin. Ya da ne düşünüyorsun bu ayetlerle ilgili?

    Selam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. Allah'ın kurduğu düzenin parametrelerine aykırı müdahaleler yaptığını düşünmüyorum. Bu tabii ki benim yorumum ve ileride değişebilir de. Kuran'da bu tip metafizik unsurlar "ayet" olarak geçer. Ayet kelimesinin en yaygın anlamı "delil" olarak karşımıza çıkar. Dolayısıyla, Allah bir şeye delil diyorsa, benim algım, o şeyin yaratılan düzenden bağımsız olmadığı yönündedir. Yani bugün bize metafizik bir unsur gibi görünse de, yarın sıradanlaşacak bir olgu da olabilir bu tip fenomenler.

      Sil
    3. Sen taharet yapmayı biliyon mu. Asıl siz küfre düşmüssunuz. Menzile bir kere gittin mi o zati gördünüz mü ... Hayır. . Isinize gelmez tabi. Klavye silahsorlugunu bırakın delikanlı iseniz buyrun karşıma çıkın.

      Sil
  4. "Eğer bir insan
    kendini, bir başka insana teslim ederse, beynini
    çöpe atar."
    Helaaaal...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ALLAH RAZI OSUN ARTIK GÜZEL DÜŞÜNEN İNSANLAR VAR ELHAMDÜLİLLAH; HAKİKATİ ARAYAN İNSAN BAZEN YANLIŞ DÜŞÜNSE BİLE BU ARAYIŞ SÜRECİNDE MAKULDÜR,ŞAHSEN ENAZ 40 YILDIR OKUYORUM SANKİ CEHALETİM DAHADA ARTIYOR.HERŞEYİ BİLEN RABBİM HEPİMİZİN FERASET VE BASİRETİNİ ARTTIRSIN.SELAM VAHYİ DOĞRUYU ANLAYIP SALİH AMEL İŞLEYENLERDEN OLSUN.

      Sil
  5. https://www.youtube.com/watch?v=dWVBWb6t1Mw

    YanıtlaSil
  6. Gelecegin fetosu bunlar arasindan cikacak iste.sikkonun da dedigi gibi ders cikarilmayan aci bi boka yaramaz.

    YanıtlaSil
  7. Gelecegin fetosu bunlar arasindan cikacak iste.sikkonun da dedigi gibi ders cikarilmayan aci bi boka yaramaz.

    YanıtlaSil
  8. kardeşim 5 yıldır sana bazen kızıyorum bazen Allah razı olsun diyorum.bu konularda evet isabetli doğruların var itikadi açıdan konuyu ele alıyosun ve Allah razı olsun onların insanları nasılda şirke bidata yanlışa düşürdüklerini ayetlerle açık beyan bi şekilde ortaya koyuyosun.zaten aklı selim bi müslüman çok ilim sahibi olmasa bile kalbi ısınmıyo bu işlere.fakat bi müslümanın itikadının/akidesinin tehlikeye girmesi sadece bu yanlışları kapsamıo.örneğin bu konularda seninle hemfikir olmama rağmen, M.Kemal'e bakış açım seninle aynı değil.ikimizde aynı dine aynı kitaba ve o kitapta yazılan her ayeti eksiksiz kabul etmemize rağmen nasıl birimiz yere göğe sığdıramazken birimiz de onun asla sevilmemesi ve din karşıtı düşüncelerine dünya görüşüne ve bıraktığı siyasi düşünceye karşı olmamız ve yerine Allah'ın hükümlerini önce birey olarak sonra da mümin topluluk olarak yaşayıp hayata geçirmeye inanabiliyor?inan amacım gelipte burda ne seni ne başkasını trollemek değil.ben ne yanlışlardan döndüm doğru bildiğim yanlışlardan hemde.amacım fikir alışverişinde bulunmak senden bişeyler öğrenmek.Allah kulunun hayatında ki her alana emir ve yasaklar koyarken bize Kuran'ı ve peygamberi bi kılavuz bi hayat rehberi olarak gönderirken, bu kadar hüküm ayetleri gönderirken, koca müslüman topluluğunun/devletinin nasıl ve ne şekilde idare olunacağına ve nasıl neye dayalı hüküm verileceğine karışmadı mı sence?"Allah'ın indirdiğiyle hükmetmeyenler kafirlerin ta kendileridir." derken Kuran'da acaba biz bundan ne anlıyoruz?ne anlamalıyız sence?herhangi bir beşeri düşünceyi,ideolojiyi veya ilkelerini Allah'ın dinine zıt olmasına rağmen kabul edip benimsemek bizi ne kadar doğru bi müslüman yapar?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen doğru düşünüyosun bu konuda Atatürkle olan kısımda haklısın bunu bende çok araştırdım maide suresi bundan bahsediyor baştan sona isteyen açıp okusun eğer bir kişi şeriat düzeninini (burda şeriatın kelime anlamı kafa koparan el kesen değil kuranı anayasa edinme.)kaldırıp laikliği getiriyosa kurana göre bu ayete göre evet kafir oluyor nedeni ise Allah ın kuralları apaçık belli iken onun yerine alternatif yönetim biçimi getirme ve onu daha doğru bulma.Ve biz bugün bile eğer laikliği şeriattan üstün görüyorsak aynı sorun bizim içinde var şüphesiz herşeyin en iyisini Allah bilir

      Sil
  9. şimdi sikko çok acayip bi şey söylüyosun ama bunlar tamamda hoca ahmet yesevin saf duru islam tarikatı falan böyle değiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sikkonun tasavvuf yazisini tamamen okursan görürsün yeseviyi de. Tasavvuf un savunulacak hic bienyeri yok ylniz merak ettigim bu tasavvuf dusunceleri bu insanlarin aklina nerden geldi. En cok merak ettigim yer.

      Sil
  10. Yüreğine sağlık kardeşim, duygularımızı çok güzel dile getiriyosun. Tasavvufun islâmın içine sokuşturulmuş nasıl bir şirk yuvası olduğunu sayende umarım okuyan herkes anlamıştır ve etrafına da anlatır. Kaynataya selamlar kardeşim :)

    YanıtlaSil
  11. Şuanda savaşılan fethullahcılık değil. Fethullahla savaşılıyor. Bu durum biz vatandaşları derinden üzüyor. Yazık diyorum. A haber de atvde susmayan amcalarımız daha ağzına bir kere diğer fethullahları almadı. Kötülükle savaşılmıyor kesinlikle. Bu kötülüğü işleyen yüzlerce kötüden biriyle savaşılıyor. Çünkü ekmeğe yağı en çok bu feto sürüyor. İnanın menzilcisi de süleymancısı da ismailağası da nakşisi de biz neden bu kadar güçlenemedik kadrolaşamadık diye içerleniyor. Bilinçli ve iyiniyetli olmak ve kalabilmek dileğiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dümdüz iftira atıyosun. menzilcisi nakşisi ismailağası eğer çok güç isterselerdi sünnet sakallarını kesip devlete tünerlerdi. bunda da gayet başarılı olurlardı. süleymancısı da eğer isteseydi Akp yle dostluk kurup devlete sızar güç para için çalışırlardı. Tam tersine Akp nin Gülen e ve dialoğuna verdiği destekten dolayı ilk seçimlerden beri küslük içerisindeler..Bu cemaatlerin tartışıcaksak adam akıllı yanlışlarını tartışalım. İftira müslümana kesinlikle yakışmaz

      Sil
    2. Yav he he. Beynini kiraya vermiş kişiler o kadar çok ki. Sen şimdi bir de zannediyorsundur ki bu tarikatlardaki kişilerin hepsi sakallı, cübbeli. Seni hayal kırıklığına uğratacağım ama ne yazık ki öyle değil. Devlette çeşitli cemaatlerden, görüşlerden kişilerin olması çok normal. Fakat bu kişilerin beynini kiraya vermiş olması, 40 yıl bir yerden gelecek haberi bekleyip kendilerini patlatmaları vb. işlerin başımıza gelmesinin sebebi bunların belli bir cemaate üye olması değil, bu ve benzeri kişilerin düşünmeden sadece velilerinin söyledikleri ile hareket etmeleridir.

      Sil
  12. Feto ile ilgili olarak yazı yaz. Varsa link atar mısın kaynataya selamlar

    YanıtlaSil
  13. Selam sikko, yazıda bir tane küfür hatta argo bile görememek beni şaşırttı ehehe.

    YanıtlaSil
  14. Cemre kurtlar vadisi hakkında da bi ara bir yazı yazarmısın kanks.
    Eyes wide shot ı izledin beğendin eyv. kv ve kvp da bu yeni dünya düzenini en iyi işleyen tv yayınlarından biri.
    Şimdi ne alaka diceksiniz ama bi alakası yok bu konuyla alakalı. Ben sadece adamın söliceklerini merak ettim

    YanıtlaSil
  15. Cemre kurtlar vadisi hakkında da bi ara bir yazı yazarmısın kanks.
    Eyes wide shot ı izledin beğendin eyv. kv ve kvp da bu yeni dünya düzenini en iyi işleyen tv yayınlarından biri.
    Şimdi ne alaka diceksiniz ama bi alakası yok bu konuyla alakalı. Ben sadece adamın söliceklerini merak ettim

    YanıtlaSil
  16. Selam knk. Yazilarin tamam guzel ayarliyosun bu tarikatlarla ilgili olanları ama bn menzil tarikatini bilen ve içlerinde olan biri olarak gavs hz.lerini kimse ilahlaştırmıyor bi kere bu dusuncen yanlış. Bu kisi eger allah dostuysa biz de onu seviyoruz allahı seviyosan dostunu da seversin olay bu. Ben sana menzili ziyaret etmeni öneriyorum kardo git ve kendin gör ama şu var herşey nasip. Nasip olmadan günaha bile giremezsin. Oraya gidip tövbe almadan dönen çok insan var. Bu biraz da nasil baktiginla alakalı. Biz gavsı hicbir zaman ilahlaştirmadik o allahin kuludur. sadece ona aşığız hepsi bu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dogru solemisin kurban bilmiyorlar kizmiyoruz kimseye Allah nasip etsin beynim kirada felanda degil gayet yerinde bedduaci degiliz duaciyiz Allah hayirla islah etsin hepimizi

      Sil
    2. Dogru solemisin kurban bilmiyorlar kizmiyoruz kimseye Allah nasip etsin beynim kirada felanda degil gayet yerinde bedduaci degiliz duaciyiz Allah hayirla islah etsin hepimizi

      Sil
    3. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) ” Beni annenizden,
      babanızdan, eşinizden ve çocuklarınızdan daha fazla sevmedikçe gerçek
      iman etmiş olmazsınız.” buyuruyorlar.Arkadaş sen Rasulullah (sav) zamanında yaşasaydın yav bu adam ne diyor Beni büyüten besleyen anne babamı önemli yoksa sonradan hayatıma girmiş birimi önemli.. Bu ne ego bu ne bencillik deyip safını değiştirirdin akıllı ol! Bu işlerin nasıl olduğunu anlatan binlerce kitap var aç oku oradan buradan topladığın ingilizce makaleleri çevirip kendi düşüncelerinmiş gibi yazıyorsun senin bahsettiğin insanlar seni kitap gibi okurlar. Üç günlük İslam bilginle sistemi çökmüş okuduğun yobaz profların kitaplarıyla burada rüzgar yapmak kolay çık bir açık platform da hodri meydan oku bakalım bu işin ehli islam alimleri karşısında tek kelime konuşabilecekmisin

      Sil
  17. Selam knk. Yazilarin tamam guzel ayarliyosun bu tarikatlarla ilgili olanları ama bn menzil tarikatini bilen ve içlerinde olan biri olarak gavs hz.lerini kimse ilahlaştırmıyor bi kere bu dusuncen yanlış. Bu kisi eger allah dostuysa biz de onu seviyoruz allahı seviyosan dostunu da seversin olay bu. Ben sana menzili ziyaret etmeni öneriyorum kardo git ve kendin gör ama şu var herşey nasip. Nasip olmadan günaha bile giremezsin. Oraya gidip tövbe almadan dönen çok insan var. Bu biraz da nasil baktiginla alakalı. Biz gavsı hicbir zaman ilahlaştirmadik o allahin kuludur. sadece ona aşığız hepsi bu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ee peki Lat'a secde eder miydin gavsın istese ?

      Sil
    2. Allah Dostu ne demektir açabilir misiniz rica etsem. Cahilliğime verin de İslam da Ruhban sınıfı ne zaman açıldı bilemedim.

      Sil
    3. Oraya gidip tövbe almak mı??? İlahlaştırmamışsınız besbelli...

      Sil
    4. Vay anasını, oraya gidip de tövbe alamadan dönmüş, içim cız etti yaa...

      (İroniden de anlamaz şimdi bu yarak kafalı.)

      Sil
    5. Gavs derken bile hz diyorsun sonra biz ilahlaştırmıyoruz. Tabi evet.

      Sil
  18. https://youtu.be/IdxJjvY6xdw

    YanıtlaSil
  19. Muhammed Kutub'un Düzeltilmesi gereken kavramlar, küreselleşme ve müslümanlar kitaplarını kssinlikle okumalısın tarikatlarla ilgili seninde değindiğin bir çok konuya değiniyor. Bir bak derim

    YanıtlaSil
  20. Menzil cemaatinde öyle günahları yüklenme gibi bir kavram yokmuş.O şekilde tövbe alıyorlarmış.Yazınızın bu kısmı yanlış olmuş.Videodaki adamın da samimi düşüncelerini abartarak yanlış ifadelerde bulunduğunu düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah (cc) ilk insanı bile peygamber olarak gönderdi ve her kavime de yol gösterici ve Hak'kı tanıtıcı olarak bir peygamber gönderdi de yüzü suyu hürmetine alemleri yarattığı Hz. Peygamberimizin (sav) ümmeti için yol göstericiler göndermicek mi. Bu kişiler peygamber olamıyacağına göre O'nun (cc) dostu dediğimiz kişilerdir. Ayrıca bu Allah dostu denen zaatların keramet göstermesi şaşılacak bir durum da değil. Allah insanları yoldan çıkarmaya çalışan şeytana göz açıp kapayıncaya kadar dünyanın bir ucundan diğer ucuna gitme yetkisi vermiş de dostu diye anılan zaatlara mı böyle keramet yetkisi vermicek. Tarikat yoktur diyenler Mevlana hz. lerini Abdulkadir Geylani hz lerini inkar eder. Onları kabul ediyorsanız da düşünün bu zaman o zamandan daha bozuk ve siz yine de bu zamanda öyleleri yok mu diyorsunuz. Ayrıca Hz. Peygamberimiz (sav) in "Ümmetimin ihtilafında rahmet vardır" Hadis-i şerifi mezheblerin hak olduğunun bir kanıtıdır ve Hanefi mezhebinin imamı İmam-ı Azam Ebu Hanife hz.leri ömrünün son iki senesinde İmam-ı Caferi Sadık hz. lerinin sohbetine katılmış ve ölümünden önce "son iki senem olmasaydı helak olurdum" demiştir. Bunu diyen çoğumuzun mezheb imamı ve kastı da o kadar bilgi sahibi olmasına rağmen bunun ona yetmediği ve insanın nefisini terbiye etmesi gerektiğidir. Buda bi Allah dostunun sohbetine girmekle kolaylaşıyor. Ben her tarikat doğrudur demiyorum ama bütün tarikatlar yanlıştır denilemez diyorum. İyi araştırmak lazım. Ayrıca menzil tarikati liderinin "bizde sünnetin dışında birşey görürseniz bizi terkedin" sözü de vardır söyliyeyim dedim. Kusurumuz varsa affola. Selamlar.

      Sil
    2. Sünnet dışında bir şey görürseniz terkedin demişler ve bunları görenler zaten terk ediyorlar. Ancak değil sünnet Kuranı Kerime ters düşen konulardan bahsediliyor umurunuzda değil.

      Sil
    3. O değil de bu kitapları nurcular gibi dağıtmıyorlar ki isteyen alır okur öyle bir zorunluluk yok benım annem ve babam vird çekiyor mesela ama ben çekemiyorum bu tarikatta sizi hiçbir şeye zorlamıyorlar iyice arastımıyorsunuz , ayrıca cemrecim sen herkesin görüşlerini değiştirme konusunda onları destekliyorsun ama senın fikirlerin de çok sabit :( mesela taa 2016 senesınde birisi 2.bir fetö demiş ama yıl 2021 hala bir şey yok :)

      Sil
  21. Turkiyede ingilizlerden maas almayan bir tarikat liderine rastlamadim.

    YanıtlaSil
  22. Sikko kardeş senin sayende beynimi rahatlatıyorum. Şu ülkede hala kafasını calıstırıp da düşünen insanlar olduğunu bilmesem intihar edecem.

    YanıtlaSil
  23. Sikko iyice saçmalamaya başladın. Hala hacı hoca ile uğraşıyorsun ! Beynini çalıştır biraz.. Din insanların afyonudur diye bir söz boşuna yok bence..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Din insanlarin afyonudur diye bir söz yok zaten o sozu yanlis algilayacak kadar kcuk zekaya sahip olan sizler varsiniz..

      Sil
    2. Din insanlarin afyonudur diye bir söz yok zaten o sozu yanlis algilayacak kadar kcuk zekaya sahip olan sizler varsiniz..

      Sil
    3. Din insanlarin afyonudur diye bir söz yok zaten o sozu yanlis algilayacak kadar kcuk zekaya sahip olan sizler varsiniz..

      Sil
  24. sikko , sen ve islamoğlu işte sen ancak busun.
    adın gibisin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. sikko bu üstteki yorumu ( emre korcan) kısa zaman önce ben yazdım. şu an bilmediğim bir sikko hesabımdı, girip değiştiremedim. ama bu şekilde değiştirmem belki daha iyi olacak, sikko benim de düşüncelerim değişti, sizin gibilere söverken aynen burada olduğu gibi.

      ama asıl değişimim, bu hurafeleri ateistlerle ile girdiğim tartışmalarda yediğim tokatlardan sonra terk ettim. ALLAH ın varlığına aklen ve kalben inanıyorum
      ama bu tür şarlatanlıklar ALLAHın varlığını bilimsel olarak anlatabilecekken bile insanı rezil durumlara
      göturuyor.

      Entropi ile ALLAHın varlığını anlayan musluman, bu tür yobazlıklara karşı yüz çevirmelidir.

      Ali AKIN gibi islam tarihi ve kronolojisi üzerine
      bilgi sahibi insanlardan öğrenilecek çok şey var.

      Belki zamanında sana sövmemin nedeni olan islamoğludur. Şia dan beslenen bu adamı videoda görmem aklıma hin düşmesine sebebiyet verdi.

      Her ne olursa olsun, tekfircilikten vazgeçip
      birleşmedikten sonra emperyalistler için küçük karınca surulerı olarak ezılmeye mahkum olan topluluklar olacagız

      kısadan yazmak anlam bozukluklarına ve dusuncemı tam olarak gecırmeme manı oluyor.ama sen anlamıssındır :)

      Sil
  25. hala anlamayan salaklar olduğunu görüyorum.Kuran'da Allah demiyor mu benim ile kul arasına kimse giremez diye..İşte uzun lafın kısası.Hala yok öyle değildir felan diyenlere soruyorum;sizin salaklığınız yüzünden bu adamlar ülkeyi ne hale soktu..Ülkenin amına koydular daha ne diyorsunuz?!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeşim madem Allah ile kul arasına kimse giremiyor neden Alemleri hatırına yarattığı bir peygamber(sav)ile direk konuşmadı da araya Cebrail (as) denen bir melek koydu. Ayetleri çarpıtma sorumu da zahmet olmazsa cevapla

      Sil
  26. Allah akıl vermiş tarikata, dine , tasavv v.s ne gerek var aklını kullan yeter ...

    YanıtlaSil
  27. Esselamûaleyküm.

    Bana herhangi bir insanın herhangi bir kitapta yazılanların hepsini kendi kendine tam anlamıyla idrak edebileceğine inandığını söylebilecek olan var mı? Buna inanabilecek olan var mı yahu Allah aşkına? Birkaç yanlışını gördüğünüzü düşündüğünüz tarikatlar, tasavvuf düşünceleri için topunu reddetmek ne kadar akıl kârı? Bu düşüncede olanlar; birkaç kişi için herkesi yakıyorsunuz. Aynı şekilde birkaç sahihliği kesin olmayan hadis-i şerif için topunu reddediyorlar. Oysaki sahih olmayan hadisleri toplasan %10 eder, sahihlerin yanında. Dünyada başta kendin olmak üzere doğru söyleyen, konuşan kalmadı diye kimse doğru konuşamaz, kimse doğru söyleyemez zannediyorsun. Ah be kardeşim sen ben değiliz bu hadisleri nakleden. Sen ben değiliz hadislerin nakillerinin sahihliğini araştıran. Bu kadar peşin hüküm ne diye? Bir şeyin dünyada mevcut olduğunu ispat için bir taneciğini göstermen yeterli. Bunu ilk adımında bulabilirsin. Ancak bir şeyin olmadığını söyleyebilmek, ispatlayabilmek için bütün dünyayı dolaşman gerekir. Aynen öyle de tarikat ve tasavvufu reddetmen için bütün tasavvuf ve tarikatları avcunun içi gibi bilmen, gidip görmen, biri değil bütününü bulman gerekir. Doğruyu bulurken bütününü, yanlışı bulurken bir tanesini bulman gerekir. Doğru tümdür ve birdir. Yanlış da birdir ancak tüm değildir. Daha konuşacak söyleyecek çok şeyim var. Ve bunlar burada oo neler yazmış vay be densin diye değil bir müslüman kardeşim de olsa onu bu ayrımcılıktan, peşin hükümcülükten, iftarıcılıktan sakındırmak içindir. Field kardeş seni iftiracılıkla suçlamıyorum yanlış anlamayasın. Sadece böyle bi duruma düşmekten seni de buradaki kardeşlerimi de uyarıyorum. Bediüzzaman, tarikatlar, cemaatler sizin dediğiniz gibi değilse iftira atmış olursunuz. Aman diyeyim kardeşim, aman! Siz müslüman kardeşlerim için bu da benim bir görevim. Kusrum varsa affınıza sığınıyorum, selametle. Esselamûaleyküm ve rahmetullahi ve berakatûhû.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ve aleykümesselam.

      Güzel kardeşim, şimdi ilk cümlene gelirsek, bir kitapta yazılanları bir insan yazdığına göre (Kur'an hariç) neden başka bir insan idrak edemesin, bu bir çelişki olmaz mı? Ben idrak edebileceğine yürekten inanıyorum, tersi anlamsız geliyor açıkçası.

      Hadisler konusuna değinmiyorum, çünkü yeterli bilgim yok. Yazının diğer kısmına gelirsek, tam anlamıyla feto'yu savunanlar da böyle savunuyordu. Geçmişte Feto hakkında gerçekleri konuşanları aynı senin söylediğin cümlelerle eleştiriyorlardı. Ama bugün o şahısların haklı oldukları bir bir ortaya çıkıyor. Peki o insanların sayesinde kaç kişi uyandı, kaç insan kafeslerinden kurtuldu biliyor musun? Onlar o gün söylediklerinde senin yazdığın gibi 'iftira ediyorsun' söylemlerine maruz kalmadılar mı? Yanlış anlama sen doğrudan iftira ediyorsun demesen de yazıda uyandırdığın etki o. Yani bu konularda yazılar yazan insanlara çekimser olmalarını, hatta yazmamalarını söylediğini çıkarabilirim bu yazından.

      Herkes istediğini söylemekte ve yazmakta özgürdür. Ben peygamberlere ve Kur'an'a hakaret etmediğim müddetçe, istersen evliya de haddimi bilmek koşuluyla eleştirmekte özgürüm. Çünkü kimse dört dörtlük değildir, herkesin hatası ve günahı vardır. Ama herkesin kendi hatasını ve günahını kendisinin bulup düzeltmesi icab eder. İnsan elbet hatalarını düzeltmek için bir arayışa girecektir, ama bu uğurda kendini kullandırmaması lazım, öyle değil mi?

      Michael'ın yazdıklarının hepsi doğrudur demiyorum, elbet onun da hataları var. Mühim olan okuyup fikir sahibi olmaktır, yazılana ve söylenene tamamen inanmamak gerekir. Bugün insanımızın en büyük eksikliklerinden biri bu, güvendiği birinin her sözüne inanması. Aslında olması gereken de bu, lakin kimse güvenilir değil. Bunu unutmamak lazım.

      Velhasıl kelam ben cemaat anlayışına karşı değilim ama Kur'an'ın yanına başka kitaplar konmasına karşıyım. Bilmiyorum anlatabildim mi..

      Benim de herhangi bi kusurum olduysa affola, esselamûaleyküm ve rahmetullahi ve berakatûhû.

      Sil
    2. Fetekatta’û emrahum beynehum zuburâ(an)(s) kullu hizbin bimâ ledeyhim ferihûn(e)

      Derken insanlar kendi aralarındaki işlerini parça parça böldüler. Her grup, kendinde bulunan ile sevinip böbürlendi.

      Mü'minun / 53

      Sil
  28. Usta yazılarını imrenerek takıb edıyorum.Olayları cok güzel yorumluyorsun.Turan Dursunun kitabları,din hakkında görüşleriyle ilgili acaba bir yazı yazmayı düşünürmüsün?Sence doğru yada yanlış oldugu yönler nelerdir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeş buna kendin karar verebilirsin bence

      Sil
    2. Aynen az cok bir fikrim var elbet.Fakat farklı görüşleri özellikle bu blogdakı düşünceleride okumanın bir zarar vermiyecegı kanaatındeyım.

      Sil
  29. "...o falanca kişilerden sadece feyz falan aldığınızı söyleseniz de..."

    "iyi bilin ki, halis din yalnız Allah'ındır. onu bırakıp da başka dostlar edinenler, "Biz onlara sadece, bizi Allah'a daha çok yaklaştırsınlar diye ibadet ediyoruz" diyorlar. Şüphesiz Allah ayrılığa düştükleri şeyler konusunda aralarında hüküm verecektir. Şüphesiz Allah yalancı ve nankör olanları doğru yola iletmez. Zumer 3"

    YanıtlaSil
  30. Bir insan tasavvufa bulasirsa sirkin icine girmis olur bu girenlerde allaha yaklastigini sanirlar,allaha yaklasma vesileleri nelerdir,bu sadece peygamberin iziyle yoluyla olur hicbir insan peygambersiz allahi memnun edemez,allah c.c eger beni seviyorsaniz peygamberin dedigini yapinki bende sizi seveyim buyuruyor,. Ayrica peygamber size neyi vermisse inu alin neyi de yasaklamissa ondan sakinin buyuruyor,,,Allah c.co heva ve hevesinden konusmaz .....bunlari soylemkteki gayem hadisleri inkar edenlerin.hadis konusunda uyduruk cahilane bilgileriyle ordan burdan duyarak farkinda olmadan muhammed sav e olan imani reddediyorlar,peki peygambere iman nedir,?peyhamberimize muhammed sav imanla musa aleyissalama iman aynimi?musaya iman ederiz ama onun getirdigi seriata degil!! Musada olsa muhammedin sav getirdigi seriata uyardi,bazilari yukarda ki yazilarda fatkinda olmadan muhammede imani reddediyor zaten hadisleri ortadan kaldirirsan muhammed sav diye onun getirdigi seriat diye bise kalmaz muhammede imanin gerekleri var lafla olmaz,tasavvuf dininin sirkinden bahsedenler aslinda kendileride sirke giriyor kendi kafalarina gore din cikararak oda muhammed sav seriatini getirdihi dini reddederek allah korusun buda adami sirke goturur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yazdığını okusana sen kamil peygambere iman nedir allaha ıman

      Sil
    2. Bir şeyin şirk olabilmesi için ibadet olması gerekir. İslamda da ibadet 6 tanedir. Bunlar namaz oruç hac zekat kurban ve cihad tır. Bunların dışındakilere ibadet değil taat denir. İnsan başkasına secde etse veya başkası adına oruç tutsa veya başkası için kurban kesse vb. Bunlar Ellah C.C. için yapılmadığı için şirk olur. Eğer sizin zannettiğiniz gibi olsaydı Ellah C.C. dan başkasını sevmek veya bir insandan yardım istemek veya yoldaki taşı arabama zarar vermesin diye kaldırmak veya Ellah C.C. Bütün yarattıklarınin rızkına kefil olduğu halde çalışıp patrondan para alıp yiyecek almak vs. de şirk olurdu. Dolayısıyla tarikat veya tasavvuf şirk değildir. Kur'an ve sünnetten sapılmadığı sürece hakktır gereklidir faydalıdır.
      Minah meselesine gelirsek; put meselesi 59. Minha da geçiyor . Değişik yayınevlerinin sayfa Sayısı farklı olabilir. Bunun için minha numarasi veriyorumn. Bende semerkand yayınlarının ki var. Bu sözün sekr (manevi sarhoşluk) halinde söylendiği yazıyor. 58. minhada ise 'sekr halinde olanın sözüne itibar olunmaz' diyor. Fakat tabii kişi sekr halinde sürekli kalmaz.

      Sil
  31. GerçeğiTürküÇığırarakArayanAdam20 Ağustos 2016 17:24

    Şimdi bir yazı yazılmış, yazıyı desteklemek için de yazının başına minah isimli kitaptan bir kesit verilmiş. Kesit kelimesini kullandım çünkü yazı gerçekten can alıcı kısmında kesilmiş. Minah isimli kitabı aradım, ilgili kısmı buldum:
    Minah-59 :
    Gavs (k.s) H.z’nin yüce meclislerinde, ihlas üzerine sohbet ediliyordu.Ben (Halit-i Öleki )k.s)) ihlası sordum. Cizreli Mevlana Ahmed (k.s)’in beytini okudu :
    Ku’ran ve ayetlere yemin ederim.
    Eğer meyhanenin (tarikatın) piri
    Lat’a secde edin dese
    Müridler ona uyarlar.

    ” İhlas bu kadarmıdır ?” dediğimde. ” Bu kafi değilmidir ?” buyurdu.

    Sonra Gavs (k.s) bu fakire (Halid-i Öleki )k.s)) döndü : ” Sen ihlas hakkında ne diyorsun.” Ben de : ” Bana göre ihlas hadisi kutsinin delalet ettiği gibi mürid, şeyhinin bütün sözleri, fiilleri, hareket ve sekenelerinin ancak Allah (c.c) rıza ve emri ile olduğuna yakınen inanmasıdır.” dedim. Gavs (k.s) bu cevabımı beğenerek ” Gerçek ihlas budur. Bundan başkası yukarıdaki dörtlük gibi ehl-i sekrin kelamıdır.” buyurdu.

    Yani diyeceğim, minah tan alınan kesitin devamında, dörtlükte geçen ihlasın ehli sekr (dini düşünceyle kendinden geçmiş, sarhoş, aklı başından gitmiş) ihlası olduğu, bunun tasvip edilmediği belirtilerek yazılmış. Sikkofield yazısını desteklemek için işine gelen kısmını kesip koymuş, ya da başka kaynaklardan hazır kesilmişini almış. Bir yazının işine gelen kısmını alıp kendini desteklemeyi kimseye yakıştıramam. Hadi onu geçtim, bir sürü kişi yazıyı okumuş, bir çok yorum yapan olmuş. Ulan biriniz açıp bakmadınız mı bu minah neymiş, bu kısım nerede geçiyormuş diye. Kimse kusura bakmasın, Sikko'nun her dediğini kabul etmek, Sikko'nun eleştiregeldiği her duyduğuna inanan koyunluktan bir farkı yoktur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eserleri sadece kesitler üzerinden değerlendirme hastalığı malesef ki gerek bilinçli gerekse de aceleye getirilerek yapılmakta.Sikko nun tamamını okuyupta kasıtlı olarak böyle yaptığını zannetmiyorum lakin bu bakış açısında olduğundan geniş pencereden bakmadan kesin yargı yapmakta.Senin de ifade ettiğin gibi devamı okununca gavsı hizani nin asıl ihlas tarifini görüyoruz.Araştirman için teşekkürler.

      Sil
    2. Şaşırdım kaldım!!!
      Yazılanı yalanlama niyetiyle metnin devamı verilmiş. Fakat devam kısmı sikkonun alıntıladığından daha beter. Bu nasıl bir akım derken tokum deyivermektir ve bunun da ayırdına varamamaktır hayret!

      Sil
    3. çok akıllı adamlar farklı kabiliyetler ile aramızda olsa idi bile Allah ile kul arasına giremezlerdi. Ve böyle üstün insanlar filan uydurma gençler yok öyle bir dünya. uydurma hadisler vardır. Kuranı tahrif edemeyenler zaman içerisinde eski batıl inançları vahiy islamını kültür islamına dönüştürürken bu tasavvufmuş uydurma hadismiş eski kadim kültürlerden zenden ordan burdan sokmuşta sokmuşlar. Akıllı olun şirkten uzak durun. keramet olmadığı gibi mucide yokki. Allah ın yaratması ile herşey olur.

      Sil
    4. şimdi bazı gerzekler hemen diyecekki hadise karşımısın ne alakası var kardeşim. Sadece hadisi Kurana tabi tutmak lazım. Yoksa uydurmaları nasıl ayırabiliriz. Doğru olduğu net mihenk Kuran. Sahih olduğuna kanaat getirince hadisinde gereği yapılır

      Sil
  32. eski çalıştığım işyerinde müdür ve yanındaki iki yaveri bu menzile bağlı olan konyaevi hz denen bir mürşidi kamilleri vardı oraya gider gelirlerdi bana da sende gel bir tövbe et namaz kılalım dediler bende o aralar acayip bir arayıştayım ama nereye baksam karşıma bu cemaatler uzak durun falan fılan ınter mılan yazılar cıkıyor bende yınede gidiceğim dedim bir göreyim dedim fakat baya bir hastaydım gideceğim gün gitmedim aradan iki ay geçti bunlar bana hadi bu hafta cuma günü gidiyoruz sende gel dediler bende tmm dedim fakat perşembe gecesi bir rüya gördüm rüyamda bunların şeyh leri bizi karşısına almış birşeyler anlatıyodu ama ruyamda yaşadığım şey bu şeyh in gözlerine bakamıyorum tam baktım gördüğüm anda çok korktum ve uyandım ertesi gün bunu o şeyh e bağlı müdür ve arkadaslarına anlattım dedim ben oraya gelmem boyle bır ruya gördüm ama ruya benı çok etkılemişti onlarda bana zaten konyaevi hz gözlerinin içine bakamassın dediler neyse ben bunlarla sürekli tartıştım ama ıkı kez çağırmalarına rağmen hiç gitmedim şükürler olsun ki gitmemişim bunlar bir gün namaza çağırdılar şirkette mescid var bizim müdür imam oldu yani kalabalık olunca bi kişi namazı kıldıryomuş neyse namaz kılmayıda bılmıyorum ama soyledım adamlara onlar bıze bakarak kıl allah kabul eder dedıler neyse bizim müdür namazı kıldırıyo kılarken tıtrıyo falan neyse namaz bitti bizim müdür dönüp ne dese iyi işte bunlar konyadaki şeyh ınden bahsedıyo onun yüzü suyu hörmetine oluyo dediği şeyse o gün mesciddeki namaza gelenler in çok olmasıyla ilgili ve sonra ne dese iyi allah bizi o muhterem zat ın iyi birer sofisi olmayı nasıp etsin diyo yav ben fazla anlamam bu din işlerinin detayından ama bunları görünce biraz araştırdım ayet falan okudum zaten hadisler saçma geliyo bu ne demek şimdi allah bizleri o şeyh in iyi birer sofisi olmayı nasıp etsin ulan allah ın iyi bir kul u olmak varken neden araya şeyh i katıyosun anlamadım gitti anlatayım dedim işte

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paylaştığın için sağol santiago..

      Sil
  33. arkadaşım birde bular rabıta dan bahsediyor du yani o şeyh lerini düşünme seansları gibi bişey bunlarla ilgili bir yazı yazsan yine kuran ı referans vererek ben çok aydınlatıcı olacağını düşünüyorum kolay gelsin

    YanıtlaSil
  34. Sikko namazı nasıl kılcaz söylesene sen bilirsin amusa kalkıp mı?

    YanıtlaSil
  35. Islam demek kur'anı kerim demek hz.muhammed demek hadis ler ise olmazsa olmazları dır dinimizin. Ben Ibn Arabi yi takip etmeyi tavsiye ediyorum herkese kitapları yazıları sözleri zaten bir tutulunca rüzgar a Rabbim alıp götürüyor. Allah Hepimizi doğru ya erişebilir eylesin.

    YanıtlaSil
  36. Islam demek kur'anı kerim demek hz.muhammed demek hadis ler ise olmazsa olmazları dır dinimizin. Ben Ibn Arabi yi takip etmeyi tavsiye ediyorum herkese kitapları yazıları sözleri zaten bir tutulunca rüzgar a Rabbim alıp götürüyor. Allah Hepimizi doğru ya erişebilir eylesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hanfendi sizin kafanız güzel heralde. E tabi olarak ibni arabiyi okursanız olacağı bu.
      Arabi v.vücut gibi birşeyi islam aleminin başına bela etmistir.islam alemini böyle meselelerle yüzyıllarca oyalamistir. İlhamla gelen hadisleri falan nakletmiştir artık nasıl oluyosa. Birde şöyle bi sözü var: beni anlamayanın kitaplarımı okuması haramdır. Bide bunların şirk olan sözleri vardır bu sözler içinse Sarhoşken söyledim gibisinden şeyler demişler(sekr hali) yani bi sarhosun sözüne ne kadar riayet edilebilir bilmiyorum. Velhasıl yanlış yolda olduğunuzu düşünüyorum.

      Sil
    2. Hanfendi sizin kafanız güzel heralde. E tabi olarak ibni arabiyi okursanız olacağı bu.
      Arabi v.vücut gibi birşeyi islam aleminin başına bela etmistir.islam alemini böyle meselelerle yüzyıllarca oyalamistir. İlhamla gelen hadisleri falan nakletmiştir artık nasıl oluyosa. Birde şöyle bi sözü var: beni anlamayanın kitaplarımı okuması haramdır. Bide bunların şirk olan sözleri vardır bu sözler içinse Sarhoşken söyledim gibisinden şeyler demişler(sekr hali) yani bi sarhosun sözüne ne kadar riayet edilebilir bilmiyorum. Velhasıl yanlış yolda olduğunuzu düşünüyorum.

      Sil
  37. Basarilarinizin devamini diliyorum ..

    YanıtlaSil
  38. Basarilarinizin devamini diliyorum ..

    YanıtlaSil
  39. Arkadaşlar her iş ehlinden öğrenilir. Bu da vakit harcamadan, emek vermeden olmaz. Ömrünü dini öğrenmeye adamış insanlar bile temkinli davranırken "bu şirktir, bu bilmemnedir" demeden önce de öğrenmek anlamak gerekir. Dikkat ediyorum "Bizi Kuran yeter" fikri empoze edilirken yarım yamalak yapılmış meallerin yeteceği empoze ediliyor. Amaç nedir? Allah'ı bilmek mi? istediğiniz yoldan gidin, Allah büyüktür gönlünüze hidayet verir. Ama sünneti ter etmeden önce Kuran'da ne yazıyor onu bir öğrenin. https://www.youtube.com/watch?v=XYmpS1oN5Cc Yarım doktor candan, yarım hoca imandan eder. Okuyun hepsini dinleyin. falan şeyhten kaçarken sikkonun müridi olmayasınız dikkat edin.

    YanıtlaSil
  40. Tam bir malsın. Anlamak yada duymak sitediğini söylemişin. Sünneti terket diyen kim. Sadece hadisi Kurana tabi tutmak lazım. Yoksa uydurmaları nasıl ayırabiliriz. Doğru olduğu net mihenk Kuran. Sahih olduğuna kanaat getirince hadisinde gereği yapılır. Hiç tarih bilgin yok bişey yok boş boş konuluyorsun. Uydurma hadis ve bidat vahiy islamını Kuran tahrif edilemeyeceği için kültür dinine dönüştürülmesşnde kullanılan araçlardan biridir. Ve şu nettir. Cemaat tarikat Allah ile kul arasına aracı sokuyorsa şirktir. cahiliye devrinde putlara da aynı söylemle bahane sunmuşlardı. İnsan gururlanmasın. Hiç kimsenin öyle üstün özellikleri yok. Herşeye gücü yeten Allahtır. Bu şeyler cartlar curtlar kendisine bile faydası olmayan insanları manipule edip kullanana tipler sadece

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkadaşlar hitabını yanlış anladınız galiba.

      Sen önce bir verdiğim linkteki videoyu izle, bir dinle sonra yaz.Zaten aynı şeyden bahsediyoruz .

      Peki bu Türkçe ile mi insanları doğru! yola davet edeceksiniz? sikkonun müridi olmuşsunuz ki dili de size bulaşmış. Hangi ayeti, hadisi referans aldın da bana hakaret ediyorsun? Kaç yaşındasın? beni tanıyor musun? Beni yargılama hakkını nereden buluyorsun?

      Aslında sözüm sana değildi ama madem gocundun, Hadisi Ayetlerle karşılaştıracak kadar Arapça bilgin var mı? kaç tefsir kitabı okudun? Kuran'a uyduracaksın da Kuran'dan haberin var mı? kadına vurabilirsin diyor sen de eşini dövüyor musun? Meallerin %100 doğru ifade ettiğinden nasıl emin oluyorsun? Meali geç tefsir kitabı da yorumdur, farklı yorumlar olabilir.Bu dediklerimi öğrenmene ömrün yetebilir. Ortalama zekaya sahip her insan arapça öğrenip kuran'ı anlayabilir o da sorun değil. Ama işin bir de manevi boyutu var. Dilimizi gönlümüzü hoş tutan, bizi günahtan kötülük yapmaktan koruyan da budur. İkisini de lazım. Ama sizin ağzınız bozuk, içinizde kin dolu.

      Sil
    2. pardon bu cevap yukarıda bir yerde olmalıydı. Bu teknoloji işleri karışık. Kusura bakma. Aslında birbirimize benziyoruz sanırım. Nasıl oldu bu iş bende anlamadım. Anlatımım pek başarılı değil o da doğru ama anlatmak istediğimin anlaşıldığını düşünüyorum yinede. Mehmet okuyan gibi hocalar varda Allah'tan onlar güzel bir şekilde dile getiriyor bu konuları

      Sil
    3. Eyvallah, sorun yok. Üslubunuzun maykıldan etkilenmesine üzüldüğüm için yazdım ki kast ettiğim de buydu. Ben de Nouman Ali'yi tavsiye ederim, gerçekten çok faydalanıyorum kendisinden. Hayat uzun bir yol ve sadece bir gün, bir yıl değil ömrümüzün sonuna kadar bir imtihan içerisindeyiz. Allah bize kolaylaştırsın. Selamlar

      Sil
  41. ne dediği anlaşılmıyor zaten.

    YanıtlaSil
  42. Gavs (k.s) Hz.lerinin yüce meclislerinde, ihlâs üzerine sohbet ediliyordu. Ben (Halid-i Öleki (k.s)) ihlâsı sordum. Cizreli Mevlana Ahmed (k.s)’in beytini okudu:


    Ku’ran ve ayetlere yemin ederim.
    Eğer meyhanenin (tarikatın) piri;
    Lat’a secde edin dese,
    Müridler ona uyarlar.
    ”İhlas bu kadar mıdır?” dediğimde. ”Bu kafi değil midir?” buyurdu.

    Sonra Gavs (k.s) bu fakire (Halid-i Öleki (k.s)) döndü: ”Sen ihlas hakkında ne diyorsun?” Ben de: ”Bana göre ihlas, hadis-i kudsinin delâlet ettiği gibi mürid, şeyhinin bütün sözleri, fiilleri, hareket ve sekenelerinin ancak Allah’ın (c.c) rıza ve emri ile olduğuna yakinen inanmasıdır.” dedim. Gavs (k.s) bu cevabımı beğenerek ”Gerçek ihlâs budur. Bundan başkası yukarıdaki dörtlük gibi ehl-i sekrin kelâmıdır.” buyurdu.

    Hacılar hocalar ben birşey sormak istiyorum. bu dörtlüğün sonrasında ihlasın tanımı yapılıyor farkındaysanız. daha sonra da gavs diyor ki '”Gerçek ihlâs budur. Bundan başkası yukarıdaki dörtlük gibi ehl-i sekrin kelâmıdır"
    ehl-i sekrin demek akıl ile hareket edemeyip hissi ve zevki ile hareket edebilen,sarhoş demek.yani dörtlüğü aslında kötülemiyor mu? Ki zaten dörtlüğüde yazan gavs değil başka birisi değil mi?

    YanıtlaSil
  43. Gavs'ı tanımam etmem ancak ülke insanının iyi tanırım. Fikir geliştirmeyi bırak üretilmiş fikirleri okumayı bile bilmez..tarih kitaplarını aç bak. Bu nedenle bir şeyler yapmak istiyorsan hedef kitlenin kalitesi belli. Stratejinin ona göre belirlenmesi gerekir.Allah tan hakkıyla korkmayan bu toplumu daha somut şeyler ortaya koyarak yola getirebilirsiniz bir hareket oluşturabilirsiniz(tek alternatifini 10 senedir görüyoruz). Bu ise suiistimal tehlikesini ortaya çıkarıyor ki çokça yaşanmış olması yazının yazılma sebebi.Binaenaleyh tüm tarikat ve cemaatleri bu argümanı kullanarak kötülemek doğru değildir. Mike da cool-mantık abidesi Müslüman görünüp bu kafadaki tiplerin aklını karıştıran bir İngiliz ajanı olabilir pekala. Son yazındaki basit günahları keşfin ne kadar çok insanı etkiledi değil mi?

    YanıtlaSil
  44. OKUYUN HACILAR
    https://www.readability.com/articles/cjswsunw

    “Hanginiz Muhammed?” sorusu,

    bunu yaşarken yapmayı ifade eder ki İslam’da bütün tasavvuf mekteplerinin veya irfan okullarının amacı bu makama ulaşmış insanlar yetiştirmekti. Tarikatlar bunun için kuruldu, seyr-i süluk (yolda yürüyüş halinde olma)lar bunun için yapıldı. Fakat sonunda ‘keser döndü sap döndü bir gün oldu hesap döndü’ ve en çok rütbeli, makamlı, kisveli, kavuklu, cübbeli, zünnarlı, suflu (yünlü) haller bu topluluklarda görülmeye başlandı.

    YanıtlaSil
  45. biraz ön yargılı bakılmıs

    YanıtlaSil
  46. GerçeğiTürküÇığırarakArayanAdam20 Ağustos 2016 17:24
    Şimdi bir yazı yazılmış, yazıyı desteklemek için de yazının başına minah isimli kitaptan bir kesit verilmiş. Kesit kelimesini kullandım çünkü yazı gerçekten can alıcı kısmında kesilmiş. Minah isimli kitabı aradım, ilgili kısmı buldum:
    Minah-59 :
    Gavs (k.s) H.z’nin yüce meclislerinde, ihlas üzerine sohbet ediliyordu.Ben (Halit-i Öleki )k.s)) ihlası sordum. Cizreli Mevlana Ahmed (k.s)’in beytini okudu :
    Ku’ran ve ayetlere yemin ederim.
    Eğer meyhanenin (tarikatın) piri
    Lat’a secde edin dese
    Müridler ona uyarlar.

    ” İhlas bu kadarmıdır ?” dediğimde. ” Bu kafi değilmidir ?” buyurdu.

    Sonra Gavs (k.s) bu fakire (Halid-i Öleki )k.s)) döndü : ” Sen ihlas hakkında ne diyorsun.” Ben de : ” Bana göre ihlas hadisi kutsinin delalet ettiği gibi mürid, şeyhinin bütün sözleri, fiilleri, hareket ve sekenelerinin ancak Allah (c.c) rıza ve emri ile olduğuna yakınen inanmasıdır.” dedim. Gavs (k.s) bu cevabımı beğenerek ” Gerçek ihlas budur. Bundan başkası yukarıdaki dörtlük gibi ehl-i sekrin kelamıdır.” buyurdu.

    Yani diyeceğim, minah tan alınan kesitin devamında, dörtlükte geçen ihlasın ehli sekr (dini düşünceyle kendinden geçmiş, sarhoş, aklı başından gitmiş) ihlası olduğu, bunun tasvip edilmediği belirtilerek yazılmış. Sikkofield yazısını desteklemek için işine gelen kısmını kesip koymuş, ya da başka kaynaklardan hazır kesilmişini almış. Bir yazının işine gelen kısmını alıp kendini desteklemeyi kimseye yakıştıramam. Hadi onu geçtim, bir sürü kişi yazıyı okumuş, bir çok yorum yapan olmuş. Ulan biriniz açıp bakmadınız mı bu minah neymiş, bu kısım nerede geçiyormuş diye. Kimse kusura bakmasın, Sikko'nun her dediğini kabul etmek, Sikko'nun eleştiregeldiği her duyduğuna inanan koyunluktan bir farkı yoktur.

    YanıtlaSil
  47. GerçeğiTürküÇığırarakArayanAdam20 Ağustos 2016 17:24
    Şimdi bir yazı yazılmış, yazıyı desteklemek için de yazının başına minah isimli kitaptan bir kesit verilmiş. Kesit kelimesini kullandım çünkü yazı gerçekten can alıcı kısmında kesilmiş. Minah isimli kitabı aradım, ilgili kısmı buldum:
    Minah-59 :
    Gavs (k.s) H.z’nin yüce meclislerinde, ihlas üzerine sohbet ediliyordu.Ben (Halit-i Öleki )k.s)) ihlası sordum. Cizreli Mevlana Ahmed (k.s)’in beytini okudu :
    Ku’ran ve ayetlere yemin ederim.
    Eğer meyhanenin (tarikatın) piri
    Lat’a secde edin dese
    Müridler ona uyarlar.

    ” İhlas bu kadarmıdır ?” dediğimde. ” Bu kafi değilmidir ?” buyurdu.

    Sonra Gavs (k.s) bu fakire (Halid-i Öleki )k.s)) döndü : ” Sen ihlas hakkında ne diyorsun.” Ben de : ” Bana göre ihlas hadisi kutsinin delalet ettiği gibi mürid, şeyhinin bütün sözleri, fiilleri, hareket ve sekenelerinin ancak Allah (c.c) rıza ve emri ile olduğuna yakınen inanmasıdır.” dedim. Gavs (k.s) bu cevabımı beğenerek ” Gerçek ihlas budur. Bundan başkası yukarıdaki dörtlük gibi ehl-i sekrin kelamıdır.” buyurdu.

    Yani diyeceğim, minah tan alınan kesitin devamında, dörtlükte geçen ihlasın ehli sekr (dini düşünceyle kendinden geçmiş, sarhoş, aklı başından gitmiş) ihlası olduğu, bunun tasvip edilmediği belirtilerek yazılmış. Sikkofield yazısını desteklemek için işine gelen kısmını kesip koymuş, ya da başka kaynaklardan hazır kesilmişini almış. Bir yazının işine gelen kısmını alıp kendini desteklemeyi kimseye yakıştıramam. Hadi onu geçtim, bir sürü kişi yazıyı okumuş, bir çok yorum yapan olmuş. Ulan biriniz açıp bakmadınız mı bu minah neymiş, bu kısım nerede geçiyormuş diye. Kimse kusura bakmasın, Sikko'nun her dediğini kabul etmek, Sikko'nun eleştiregeldiği her duyduğuna inanan koyunluktan bir farkı yoktur.

    YanıtlaSil
  48. GerçeğiTürküÇığırarakArayanAdam20 Ağustos 2016 17:24
    Şimdi bir yazı yazılmış, yazıyı desteklemek için de yazının başına minah isimli kitaptan bir kesit verilmiş. Kesit kelimesini kullandım çünkü yazı gerçekten can alıcı kısmında kesilmiş. Minah isimli kitabı aradım, ilgili kısmı buldum:
    Minah-59 :
    Gavs (k.s) H.z’nin yüce meclislerinde, ihlas üzerine sohbet ediliyordu.Ben (Halit-i Öleki )k.s)) ihlası sordum. Cizreli Mevlana Ahmed (k.s)’in beytini okudu :
    Ku’ran ve ayetlere yemin ederim.
    Eğer meyhanenin (tarikatın) piri
    Lat’a secde edin dese
    Müridler ona uyarlar.

    ” İhlas bu kadarmıdır ?” dediğimde. ” Bu kafi değilmidir ?” buyurdu.

    Sonra Gavs (k.s) bu fakire (Halid-i Öleki )k.s)) döndü : ” Sen ihlas hakkında ne diyorsun.” Ben de : ” Bana göre ihlas hadisi kutsinin delalet ettiği gibi mürid, şeyhinin bütün sözleri, fiilleri, hareket ve sekenelerinin ancak Allah (c.c) rıza ve emri ile olduğuna yakınen inanmasıdır.” dedim. Gavs (k.s) bu cevabımı beğenerek ” Gerçek ihlas budur. Bundan başkası yukarıdaki dörtlük gibi ehl-i sekrin kelamıdır.” buyurdu.

    Yani diyeceğim, minah tan alınan kesitin devamında, dörtlükte geçen ihlasın ehli sekr (dini düşünceyle kendinden geçmiş, sarhoş, aklı başından gitmiş) ihlası olduğu, bunun tasvip edilmediği belirtilerek yazılmış. Sikkofield yazısını desteklemek için işine gelen kısmını kesip koymuş, ya da başka kaynaklardan hazır kesilmişini almış. Bir yazının işine gelen kısmını alıp kendini desteklemeyi kimseye yakıştıramam. Hadi onu geçtim, bir sürü kişi yazıyı okumuş, bir çok yorum yapan olmuş. Ulan biriniz açıp bakmadınız mı bu minah neymiş, bu kısım nerede geçiyormuş diye. Kimse kusura bakmasın, Sikko'nun her dediğini kabul etmek, Sikko'nun eleştiregeldiği her duyduğuna inanan koyunluktan bir farkı yoktur.

    Yanıtla

    YanıtlaSil
  49. Benim dilim pek donmez size guzelde bisileri anlatamam suan ama burda yazilanlara karsi oldugumu Allah biliyor ben safimi belli ediyorum yazilardan dolayi uzuldum. Kimseyede hakaret etmiyorum. Kimseye bedudaci degilim Allah hayirla islah etsin bizleri bazi seyler yasayarak bilinir oturdugun yerden okumakla arastirmakla bilinmez ve bazi seylerde nasiptir surda kiyamete ne kaldi herkes ölunce anlayacak şirk mi yoksa dogru yol mu GAvs Hz. Lerine kotu soz edenler bilsin ki PEygamber efendimiz s.a.s in torunudur dikkat edin sagdan soldan gecen bos beles birine laf etmiyorsunuz dikkat edin benden solemesi selametle kalin niyetim safimi belli etmektir

    YanıtlaSil
  50. Benim dilim pek donmez size guzelde bisileri anlatamam suan ama burda yazilanlara karsi oldugumu Allah biliyor ben safimi belli ediyorum yazilardan dolayi uzuldum. Kimseyede hakaret etmiyorum. Kimseye bedudaci degilim Allah hayirla islah etsin bizleri bazi seyler yasayarak bilinir oturdugun yerden okumakla arastirmakla bilinmez ve bazi seylerde nasiptir surda kiyamete ne kaldi herkes ölunce anlayacak şirk mi yoksa dogru yol mu GAvs Hz. Lerine kotu soz edenler bilsin ki PEygamber efendimiz s.a.s in torunudur dikkat edin sagdan soldan gecen bos beles birine laf etmiyorsunuz dikkat edin benden solemesi selametle kalin niyetim safimi belli etmektir

    YanıtlaSil
  51. Bu yaptığın ötekileştirmek, nefret söylemi,saldırı,iftira(artık adını sn seç)ne kadar yabani, nefret dolu. Bilmiyorum kendini ne derece entellektüel sayıyorsun ama sn sadece sığ fikirli başkasının yaptığı hayırdan şeytan gibi gıcık kapan birisin, eğer o tarikata bağlanmamışsan onları eleştirmeye de hakkın yoktur. Bir tarikat üyesinin ne hissettiğini sn değil Allah bilir.snn için ne kdr basit ya şirk demek.Allah yerine hüküm vermek nasıl güzel bir duygumu.ya da Allah ile olan muhabbetinizde Rabbim mi söyledi sana menzilin şirk işlediğini.ne yüce bir insan oldun menzilin şirk yaptığını ilan ederek, şimdi alây-ı illiyıne çıktın tebrik ederim

    YanıtlaSil
  52. https://www.youtube.com/embed/08ht9w7p7mI
    https://www.youtube.com/watch?v=lAgWsV0f5aw&feature=youtu.be
    https://www.youtube.com/embed/1Ca1UazPPdk
    bilader her yerden yazdım, şu videolara bakıp inceleyip duruma göre insanları bilgilendirebilir misin acaba?

    YanıtlaSil
  53. Menzilcilerin deyimi ile ''Gavs hazretleri''nin seyit olduğu söyleniyor.

    YanıtlaSil
  54. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  55. Şeyh demek yol gösteren demek olduğuna göre senin gösterdiğin yola uyanların akıbetini hayal edemiyorum. Attığın pis iftiralarla kullandığın değişik!!! ve cesur sözlerinle insanlarda güzel etki bırakırsın. Konu hakkındaki bir bilgin olmadan çok biliyormuş gibi konuşman senin cahilliğinin göstergesidir. Hakaret etmek için yazmıyorum. Ama kendini akıllı zanneden Aklını kendine mürşid edinen bir nesil. Ben bu oyunlara gelmeyin diye uyarmışsın halbuki. Eğer senin aklın senin mürşidin ise işin yaş dostum. Peygamber efendimize bile Cebrail a.s. Yıllarca yol göstermiştir. Ona mürşidlik yapmıştır. Peygamber A.S. da sahabeye ve ümmete yol göstermiştir. Neyse bu konulara girmeyeceğim. Ama kendini zeki ve aklını Hak zanneden arkadaşım. Kendine bulaşmış selefi pisliğini, veya iranlılardan ithal itikadını insanlara bulaştırma. Hak zannettiğin yolu insanlara aktarman; Eğer sana inanıp senin yolundan gidenler olursa bütün hepsinin vebalini üzerine alırsın. Ehli Sünnet itikadından bir cahil olman ayrı konu kalkıpta senin boyunu aşan konularda burada aşık atman terbiyesizliktir. Ne itikadi ilmin var ne birşey. Kalkıpta youtube izlediğin Mustafa islamoğlu gibi iran müptezeli adamların itikadını yaymışsın. Bende sana şunu söyleyeyim sikko bey. Bu ülkede asla ve asla irani itlahalatı şia, ve yeni model selefilik tohumları filizlenmeyecek. Bu canım ülkem benim Osmanlı ceddimin olduğu ülkede dahada öncesinden selçuklular.. yani 1000 yıldır Evliya'yalar sevilmiş ve yollarından gidilmiştir. İtin oğlu dicem ama dilim varmıyor. Bizim ceddimiz Osmanlı Ehli sünnettir. Bu ülkede ehli sünnettir. Ve ehli sünnet Hak yoldur. Ve Ehli sünnette Evliyaya sevgi muhabbet vardır .Bu sevgi Allah içindir. Ben senin gibi bu zihniyetin kanını bilirim dostum. Damalarında akan kanın nabzını biliyorum. Gözünü açta bak gör. Bütün İmamı Gazaliler Bütün Mevlanalar, İmamı Rabbaniler, Yunus Emre ler hangi yoldan gitti.Yunusu yunus eden Taptuk Emre Hz.dir Şeyhidir yani. MEvlanayı mevlana yapan kimdir. Şemsi Tebrizidir. Mürşididir. SEn şimdi kalkıp edepsizce şirk yuvasıdır diyorsun. Bir bok bildiğinde yok kalkıp konuşuyorsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şeyh,yol gösteren anladık
      Peki niye mür-it?
      niye mürş-it?
      niye andro-id veya androit?
      Lütfen Allah rızası için 21. Yüzyıl'a uygun yorumlar yapalım ,çünkü 17.Ağustos 1999 çok farklı bir gece idi...

      Sil
  56. Len sikkomusun ne boksun bilip bilmeden karaladığın yerler ve insanlar ahirette elleri yakanda olacak kahpe dölü sen kim menzile laf yazmak kim aşifte çıkardığı Allah senin belanı versin inşallah

    YanıtlaSil
  57. Mustafa DOLU20 Ocak 2017 12:16
    Peki tatlı yazan tatlıcan:)) din diyon da. Neden Din ?.. "Neden”ler sorusuna cevap bulamadığım için yaptığın bir kolaycılık mı acep ?

    Samimiyetin mükemmel.

    Çıkarımın hatalı ama . Sen de zaten biliyorsun tatlıcı. Eminim ki biliyorsun içi dışı bal kaymak...:)

    Neden böyle diyom diye sorarsan canımın içi, cevabım şu olacak :)

    HERKES BİR SONUÇ ... BİR CEVAP...BİR MELHEM...BİR İLAÇ ARIYOR. KENDİSİNE KAYITSIZ OLAN BU VAROLUŞA ANLAM KATMAYA ÇALIŞIYOR HERKES. AFEDERSİN AMA, SİKİNDE DEGİLİZ VAROLUŞUN (Evren..Evren yasaları...Dünya...Doğaaa).

    DOGANIN,VAROLUŞUN KAYITSIZLIĞINA MARUZ KALAN İNSAN, SAVUNMA MEKAMİZMASI OLARAK inanç SİSTEMİ DİYE BİRŞEY GELİŞTİRMİŞ ( En aptalından en akıllısına kadar...Düşünme yetisi olsun olmasın herkesin görece olarak çarpık yada mantıklı görünen bir inanç sistemi vardır).

    Tatlıcan burayı çok iyi dinle şimdi ( Anlasa Anlasa bi sen anlarsın beni valla !!!) (BAYA BAYA SEVDİM SENİ YAZDIKLARINDAN DOLAYI KERETA:)

    Gadasını yediğimin şeker şerbet bal petek çiçek böcek kıl tüy Sikkosum, var olan orijinal bir dini ilahi kitap göster, taşşağını melemen yapıp yiyim.

    Çok ciddiyim varsa söyle delikanlı gibi.

    Sen tabiki delikanlısın, bir tanesin, biriciksin. Senin bir taneliğin, senin biricikliğin gibi TEK BİR TANE, BİRİCİK BİR ORİJİNAL KAYNAK GÖSTER, ORİJİNAL KİTAP GÖSTER.

    Diğer yazılarında bahsettiğin ve Muhammed niye böyle bir kumar oynasın ki dediğin tarihsel olaylar, Kuran kitaplaştırıldıktan önce mi gerçekleşmiş yoksa sonra mı ?

    Samimimiyim. Muhalefet yapmıyorum. Belki atlıyorsundur bu konuyu. Sana da pek yakışmaz ama :P

    Muhammed Allah'ın bildirdiklerini kuldan saklıyor da Ebubekir, Ömer ve Osman’a mı kalıyor topluma yaymak. Postacılık görevi de mi yapamaz bir peygamber ? İlahi bir ironiklik yok mu sence bu açıdan tatlılar tatlısım. Yaşanan gerçekler, tarihin gerçekleri neden hep inançlarımızı sorgulamamızı gerektiriyo?

    Muhammed neden kendine verileni, toplumla birinci elden paylaşmadı. Bilakis ortadan kaldırdı.

    Başka bir ironik nokta da şu :
    Okuma yazma bilmeyen bir peygamberin sözlerini yazıya dökenler nasıl döktü acaba. Kontrol mekanizması hiç yok.

    Oku denilen ilk ayet ile Muhammed okumayı öğrendi mi yoksa Allah'ın kudretiyle ?

    Beni ciddiye almanızı dilerim
    Birlikte çay ve sigara içilesice :)

    Mustafa Dolu 0546 210 38 32

    YanıtlaSil
  58. Ya bakın yazdıklarınızın hepsini okudum. Siz bilip bilmeden o atıp tuttuğunuz garikatların içinde bulunmadan laf söylemek ne haddinize.Hadi o tarikatlara inanmıyonuz evliyalaradamı inanmıyonuz ilim sahibi insanlara bizden sizden kat kat dini bilgisi olan insanlara. Herkezin dilinden düşürmediği Mevlana Celaleddin Rumiyede inanmıyosunuz ozaman. Ben size başımdan geçen bir olayı anlatıyım. Adıyaman menzil köyüne kendim bizzat gittim oraya gittiğinde içimde olan huzurun tarifi yok ancak yaşamanız lazim. Sonra Gavs hazretleri geldi namazı kıldırdı oturdu tövbe verdi Ben orda ne Allaha haşa şirk ne o evliyanın ilahlaştırılması gibi şeyleri zinhar görmedim. Neyse kısa keseyim oraya sadece giden anlar sadece size tavsiyem gidip araştırmadan önyargılı olmayınız. Söylediklerinizide ölçüp biçerek nereye gittiğini düşünerek yazın Saygilarimla

    YanıtlaSil
  59. hiç bir şeyh ile ilgisi olmamış, mezhebi nedir belli olmayan, oturduğu yerden din araştıran, dedikodulardan tez hazırlayan zihniyetlere sesleniyorum.
    Din, ehli sünnet olmaktan ibaret olup sapıklıklar dan beridir.asla sünnetten taviz vermez.

    Ben müslümanım, ben yiğidim, ben müminim, iman ehliyim, din benim herşeyimdir diyen, dedikoduya bakmam diyen erkek adam, 80 liraya bir bilet alır ve menzile gider, orda insan yemiyorlar bilakis ikram ediyorlar.

    Herşeyi kaynağında sorar ve yaşadığını da buraya yazar.

    Dil uzatan herkese açık bir davettir.

    Fakat, benim imanım otobüs bileti kadar 80 lira etmez diyenlere ise şunu tavsiye ederim; dedikoducu karılar gibi oturmuş din alıp tarikat satıyorsunuz, şeyh satıyorsunuz, bunu yapmayın.

    Din felsefe ve mantıktan uzaktır.
    Her gördüğünüz meseleyi mantıkla açıklayarak anlamaya çalışmayın, örnek ayağın altını değil üstünü mesh etmemiz gibi.

    Allah dostarının eti zehirlidir. adam olana bu sözler iyi nasihattir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanlardan batman filmindeki kötü karakterler gibi kötü olmasını beklemek salaklıktır.Her insan en iyi ve en kötü olabilir ve çoğunlukla gridir,burada problem gerçeğin olmadığı yerde(ahiret inancına bağlı dünyanın ve yasalarının gereksizliği)herşey mübah olur,saniyomusun ki bi ışid üyesi birini öldürürken hem öldürdüğüne hem de kendine iyilik yaptığına inanmasa(cennete gitme)yapacağı şeyde cesaret bulabilir.

      Sil
  60. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  61. Biz doğduk
    Süte ulaştik
    Anneyi babayi tanıdik.
    Sonra altimizi temizlemeyi ögrendik
    Sonra tuvaleti ve tosulamayi yürümeyi konuşmayı ögrendik bu esnada her şey kenfiliginden olup bize ögrendiriyordu.sonra kitab ı yazdik kendi yazdıgımizdan egitim aldik vs.vs.vs.a bre ahmak insan dogumundan ölümüne birilerinin yardimi destegi olmadan nasil yaşadın ögrendin heee
    Allah ın dinini kim ögtetti sana
    Namazi orucu istibrayi istincayi kim ögretti??????
    Akilli olun biraz ya lütfen beynin kirli yüzünü degil gerekli mantik tarafini kullanin.....

    YanıtlaSil
  62. Sana birkaç sorum var Don Kişot;
    Önüne gelene giydiriyorsun da neden FETÖ ve terörist başı Fethullah Gülen hakkında bir makalen, incelemen veya ifşan yok? Neden bazı makalelerinde bu konuya kısaca değinip geçiştiriyorsun? Böyle derin ve sinsi teröristlerden söz etmek istememenin bir açıklaması var mı?

    YanıtlaSil
  63. Admin gördüğün gibi yayınla yorumunu çok önemli

    YanıtlaSil
  64. Soru1:Eğer ki kuranda rivayetlere gerek olmadığı bildirilmişse(dininizi tamamladımla alakalı ayetle)hâlâ neyin sahihi değilini tartışıyorsunuz hadisler için? Soru2:Eğer ki tüm hayatı ilgilendiren konularda dine göre tam olarak nasıl yapılması net hükümlendirilemeyecek(kişiye dolayısıyla koşula ve kişinin aklına) bırakılacak bunca alan, net değişmez hükümlerden çok göreceliliği ortaya çıkarmaz mı? Soru3:Ve gene eğer ki böyle bi görecelilik varsa kuranda bahsi geçen değişmez buyrukları,(her zaman,koşula göre)değişebileceğinden mutlak değil de uyarı(öneri) olarak(kişinin kendi faydasına(gene fıtraten))algılamamız gerekmez mi? Soru4:Yukarıda belirttiğim bakış açısı evreni dolayısıyla bu evrenin yasalarını yaratmış olan yaratıcının gene yaratmış olduğu insan evladı bu yasalara bakarak aklıyla kendi fıtratı için hayırlı olanı bilip durumlara göre seçmesi gene yaratıcının buyruğuna uymak olmaz mı?(Evren yasaları da Allahın ayetleridir sözü için). Soru5:Eğer ki bu yukarıdakilere kadar sorun yoksa evren determinist midir?(Aynştayna rağmen). Bonus Soru:Eğer ki nihilizm tanımın en yüksek ideallerin değerini yitirmesi değil de tanrısızlık ve ölümden sonrası inancını yitirmeye bağlı boşluk duygusu diyorsan hristiyan nihilizmini(binimum öbür dünya inancı olan dinlerde geçerli)nasıl açıklarsın?... Not:ateist değilim sonuçta ispatlanamayacağından tanrının olmadığı o da bir inanç agnostikte değilim yalnızca insanin fıtraten öncelikle hiç ölmiyecekmiş gibi yaşaması gerektiğini düşünüyorum ve gene bunu böyle yapan bir tanrı eğer varsa bu uğurda(insanin amacı,emeli,itkisi artık ne dersen)insana öneride bulunabilir ve gene insanın kendine yaptığı iyilik için insan ödüllendirilir,işte burada hedonizm illeti devreye giriyor ama insanın büyük olasılıkla boyle bir eğilimi karakter edinmiş olması gene kendi zararına ve mutsuzluğuna olacaktır(asıl mutluluk bence birşeyin aşılma duygusudur),dolayısıyla burada da bir şeyi iyi kötüden çok faydalı zararlı olarak değerlendirmek lazım gene kişinin kendisi için tabi,iste bu bakış açısı eksikliğinden taslaman tonton dedeler gibi aynı teraneyi tekrarlayıp duruyor,Agah aydının ona CNN de söylediği gibi bu kadar ölüm söylevciliğine gerek yok ölümden yaşlılar değil orta yaştakiler korkar diye..işte insanı anlamada psikoloji,psikiyatri falanın din felsefesine göre nerde olduğuyla ilgili somut örnek..zamanın ruhu tavşansa taslaman anca kaplumbağa....hee amk diziler lüks hayat hedonizm dünyevilik ölüm var hee.

    YanıtlaSil
  65. Yalnız o değilde şunu gördüm yaw ne kadar menzilci varmış amk yorumlara bak,hayır ne desen reddiyesi gelir zaten boşver sıktır et böyle uğraşçağına en iyisi alaya almak bi çeşit mahalle baskısı nasıl Ahsen TV deki sunucu uyum sağlamak için pembe trikolar body building falan yapıyorsa(belki ilerde yav bizde gençken takılıyoduk boş iş herkez aynıymış çok piçlik dönüyo hem yolda şalvardan iyi taşak geçiyolardı neyse boşver merveler nerde kalıyordu moruk falan diyecek),aslında bu ülke olarak total bi zevksizliğin yan ürünü tabi ki inancın etkisi çok büyük oluyor ama herkez inanmak istediğine inanırmış diye bi söz var bu da az yukarda gördüğüm ulan bunlarda hiç mi yakışıklı eli yüzü düzgün bi tip olmaz yorumunu açikliyor.(bu kadar da tesadüf olmaz amk aynı feministler gibi)

    YanıtlaSil
  66. Yazıyı paylaştım ve ''tasavvuf ehli'' olduğunu söyleyen bir arkadaş minah denilen kitabın olduğu bir bağlantı(sanırım tarikatın sitesi) vererek ''Al oku, o fotoğraftaki yazılanlar nerde, bana göster'' dedi. Henüz okumadım ama ben de sana sormalıyım. O fotoğrafta yazılanlar adı geçen kitabın hangi sayfasında, neresinde vb. vb? Onları da paylaş da bi bakalım. Ayrıca verilen bağlantıdan minah denilen kitaba şöyle bir göz gezdirdim de ağzım açık kaldı. Allah korusun yeminle. Verilen bağlantı bu > http://candamlalari.com/minah-seyyid-sibgatullah-arvasi-k-s/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://candamlalari.com/minah-31-60/ sayfasında minah - 59 da yer alıyo..

      Sil
  67. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Bu blog'a yapılan her yorum, o yorumun sahibini bağlar. Ayrıca makaram sarı bağlar.

3. şahsa hakaret olmadığı müddetçe asla yorum silmem. "Bu yorum yazar tarafından silindi" ibaresi, eğer o yorumu yazan kişi kendi yorumunu sildiyse çıkar.