Okunması şart makaleler:

Tasavvuf ve Tarikatlardan Yeni Dünya Dinine: Bölüm 1 ve Bölüm 2
Komünizm, Kızıl Devrim, Sovyetler Birliği ve Şirketler
İnsan, Din ve Kuran
Bu da amme hizmeti: Okunması Gereken Kitaplar Listesi

Bir Başka Din: Tasavvuf kitabı çıktı; internet'ten sipariş etmek için kitapyurdu link'i.

YENİ: Youtube'daki hodor hodor konuşmalarım için buradan alalım.

30 Eylül 2016 Cuma

Kitap'taki İslam ve Yaşanan İslam - Volume I

Selam kaynatasına Ryu'nun dönen tekmesini attıklarım.

Maalesef eskisi gibi kitap uzunluğunda yazacak fırsatım yok, bu aralar daha çok Facebook sayfamda kısa paylaşımlarda bulunuyorum. Fakat blog'u da boşlamak istemediğimden kısa bölümlerden oluşan bir amme hizmeti serisi yazmayı planlıyorum. Bu yazı serisinde, din zannedilen geleneklerden bazı örnekler vereceğim size ki bu işi yapmak, bir kütüphane dolusu kitap yazmak gerektirir. Zira ortalık İslam zannedilen kulaktan dolma bilgiler, eski alışkanlıklar, töreler, gelenekler ve eklemelerden geçilmiyor. Bu işi elimden geldiğince kısa ve öz yapmaya çalışacağım. Lafı çok uzatmadan başlıyorum.

Gelenek: Ölünün arkasından Yasin okumak.
Gerçek: "Kuran, DİRİ OLANI uyarsın ve gerçeği örten nankörler/inkârcılar aleyhine söz hak olsun diye indirilmiştir." 

Az önce ölülerin arkasından okunan Yasin suresinin 70. ayetini okudunuz.

Gelenek: Ölünün 40. gününde mevlid töreni yapmak.
Gerçek: Şamanizmden kalma bir adet (tıpkı gidenin arkasından su dökmek, nazar boncuğu kullanmak gibi eski bir Türk adeti)




Gelenek: Sünnet olmak.
Gerçek: Bilinen tarihte Antik Mısır'dan Yahudilere aynen geçen ve cinsellikten az zevk alınması için yapılan asketik (çileci) bir uygulamadır. Hatta kimi toplumlarda yapılan kadın sünnetinde de kadının zevk almasını iyice önlemek için özellikle "klitoris" bölgesi alınır. Kuran'da sünnet olmak yoktur, iması bile geçmez. Yani boş yere kestirdik beyler ve sırf bu yüzden cinsel organımız sünnetsiz birininkine göre daha duyarsız hale geldiği için cinsellikten daha az zevk alıyoruz. Sanırsın peygamber, Ebu Bekir, Ömer, yaşını başını almış sahabe o kadar zorluğun içinde işi gücü bırakıp sünnet oluyordu, he tamam. (Gerçi peygamberimize doğuştan sünnetli diyorlar, malum, hadislere göre Ayşe validemiz haşa peygamberimizin yatak odasıyla ilgili tüm detayları millete anlatıyor). İstisnai olarak bazı erkeklerde sağlık açısından sünnet yapılması gerekli olabiliyor olsa da, bu dini bir emir değildir. Tıpkı bademciklerin alınması gibi. Dövme yaptırmaya "Allah'ın yaratışını değiştirmek" diyen Diyanet'in, sünnet gibi geri dönüşü olmayan bir şeyi tasdik etmesi ise hem bir çelişkiler yumağıdır, hem de bir Müslümanın kendisini Allah'tan başka hiçbir kişi ve kuruma teslim etmemesi gerektiğinin kanlı canlı ispatıdır.

Gelenek: Peygamberden şefaat istemek.
Gerçek: Allah'ın, peygamberimize toplumuna söylemesi için vahyettiği sözler: "De ki: 'Doğrusu ben, sizin için ne bir zarar, ne de bir yarar sağlayabilirim.'" (Cin 21)

Gelenek: Evliyalardan şefaat istemek
Gerçek: Bir önceki ayetle bu ayet arasındaki paralelliğe dikkat: "Allah'ın yanında bir de kendilerine zarar veremeyen, yarar sağlayamayan şeylere kulluk ediyorlar ve şöyle diyorlar: 'Bunlar bizim Allah katındaki şefaatçılarımızdır.'" (Yunus 18'den)

Gelenek: Bir insan Allah'tan daha adil ve daha kudretli olabilirmişçesine, bir kişinin bir kişiyi cehennemden kurtarabileceğine, yani ona şefaat edebileceğine inanmak.
Gerçek: "Şefaat, tümden ve sadece Allah'ındır." (Zümer 41'den) 
"Günahları Allah’tan başka kim affeder?" (Ali İmran 135'ten)
Bunun dışında insanların, meleklerin ya da kulların yapabileceği "şefaat", sadece "tanıklık" manasında kullanılır. Tıpkı İsra suresinde sabah namazının tanıklarca (muhtemelen melekler) izlendiğinin belirtilmesi gibi.

Gelenek: Evliyalardan medet ummak, türbelere gidip ölen "mübarek" kişiyi Allah ile araya aracı kılarak duaların gerçekleşeceğini zannetmek (torpili ve dalkavukluğu dine bile sokmuş vaziyetteler).
Gerçek: Kuran bunu yasaklayan ayetlerle doludur, hepsini koymaya kalksam yazı iyice uzayacak. Anlayana sivri sinek saz misali bir delil de yeter:
"Onların Allah'tan başka kendilerine yardım edecek velileri yoktur. Allah'ın saptırdığı kimse için artık hiçbir yol yoktur." (Şura 46)

Gelenek: Şeyhi olmayanın şeyhi şeytandır.
Gerçek: "Kâfirler hoşlanmasa da siz, dini yalnız O'na özgüleyerek, Allah'a dua edin!" (Mümin 14)

Gelenek: Biz şeyhlere, velilere, evliyalara tapmıyoruz, kulluk etmiyoruz. Onlar bizim için yol gösterici.
Gerçek: O insanlardan medet ummanız, ağızlarından çıkan her sözü kural bellemeniz, kendinizi onlara teslim etmenizin adı "kulluk" ve "tapınmak"tır zaten. Şirk koşmanız için çok tanrılı mitolojik bir dine mensup olmanız şart değildir. Bu ayet size tapınmanın ve kulluğun ne olduğunu iyice açıklayacaktır: "Gözünüzü açıp kendinize gelin! Arı-duru din yalnız ve yalnız Allah'ındır! O'nun yanında birilerini daha veliler edinerek, "Biz onlara, bizi Allah'a yaklaştırmaları dışında bir şey için kulluk etmiyoruz." diyenlere gelince, hiç kuşkusuz, Allah onlar arasında, tartışıp durdukları konuyla ilgili hükmü verecektir. Şu bir gerçek ki, Allah, yalancı ve nankör kişiyi iyiye ve güzele kılavuzlamaz." (Zümer 3)

Gelenek: Veli, şeyh, evliya, gavs gibi kişiler ruhani özelliklere sahiptir.
Gerçek: Kuran'da nebilerin sonuncusu olan Muhammed'den sonra kimsenin böyle bir özelliğe sahip olabileceği belirtilmediği gibi Allah; Hristiyan ve Yahudileri bu yüzden eleştirir: "Allah'ın yanında hahamlarını ve ruhbanlarını da rabler edindiler. Meryem oğlu Mesih'i de öyle. Oysa kendilerine, tek olan Allah'tan başkasına ibadet/kulluk etmemeleri emredilmişti. İlah yok o tek Allah'tan başka. Onların ortak koştuklarından arınmıştır O." (Tevbe 31). İstisnalar dışında herhalde hiçbir papaz ya da haham çıkıp da "Ben Allah'ım" demiyordu ve Hristiyanlar, Yahudiler de onlara Tanrı demiyorlardı. Oysa kendilerini o ruhban sınıfına teslim etmeleri; onları rab edinmek, onlara kul olmak ve Allah'a şirk (ortak) koşmaktır. Günümüzde kullandığımız şirket (ortaklık) kelimesi de Arapça'daki "şirk"ten gelir ve Allah'ın ortağı yoktur.

Gelenek: Peygamber de kural koyabilir, haram ve helal belirleyebilir, bak bu ayette öyle diyor: "Kendilerine kitap verilenlerden Allah’a ve âhiret gününe iman etmeyen, Allah’ın ve Resulünün haram kıldığını haram saymayan ve hak dini din edinmeyenlerle, kendi elleriyle cizye verinceye kadar savaşın.” (Tevbe, 9/29)
Gerçek: Kuran a+b+c şeklinde bütünsel okunan bir kitaptır. Allah dışında hiçbir varlık (peygamber, melek, vs) dine kural koyamaz. "Hüküm yalnız O'nundur." (Enam 62'den). "Sana vahyedilene uy ve Allah hüküm verinceye kadar sabret. O, hâkimlerin en hayırlısıdır." (Yunus 109)
"De ki: 'Ben sadece Rabbimden bana vahyedilene uyuyorum.'" (Araf 203'ten)
Resul, kelime manasıyla birebir olarak "elçi" demektir. Elçi, belirli bir makamın sözlerini ileten, onu temsil eden kimsedir. Nasıl ki bir Osmanlı elçisi, Bizans kralına kendi sözlerini değil de padişahın sözlerini iletiyorsa, Allah'ın elçisi yani resulullah da Allah'ın sözlerini, emir ve yasaklarını ileten kimsedir.

Gelenek: Mezhepler haktır.
Gerçek: "Dinlerini parça parça edip fırkalara, hiziplere bölünenler var ya, senin onlarla hiçbir ilişiğin yoktur. Onların işi Allah'a kalmıştır. Allah onlara, yapıp ettiklerini haber verecektir." (Enam 159)
"Sizin için, dinden, Nûh'a önerdiğini, sana vahyettiğini, İbrahim'e, Mûsa'ya ve İsa'ya önerdiğimizi şöyle diyerek kanunlaştırdı: "Dini dosdoğru tutun; onda bölünüp fırkalara ayrılmayın!" Onları çağırdığın bu tutum, şirke bulaşanlara çok ağır gelmiştir. Allah, dilediğini kendisi için seçer ve hakka yönelenleri kendisine iletir." (Şura 13)
Bu ayetlerde Allah'ın "sen" diye hitap ettiği kişi son peygamberimiz Muhammed'dir. Mezheplere inanıp Muhammed peygamberimizle hiçbir ilişiği olmayan kimselerden olmak elbette sizin seçiminiz... İslam'da mezheplere bölünmek yoktur, hatta yasaklanmıştır. Mezhepleri yasaklayan diğer ayetler için bkz: Şura 14, Rum 32, Ali İmran 103-105, Tevbe 107.

Gelenek: Mezhepler sadece işleri kolaylaştıran yorumlardır.
Gerçek: Mezhepler namazda parmaklarının arasının kaç karış veya kaç parmak aralık olması gerektiğinden tut da, suyu kaç yudumda içmen gerektiğine kadar Kuran'da yer almayan, tamamen kişiye bırakılmış konuları didik didik deşen ve dini zorlaştıran uygulamalarla doludur. Bunun yanı sıra ve daha da tehlikelisi, mezheplerin birbirinden farklı helal ve haramları vardır. Oysa "bir" olan Allah'ın, helalleri de "bir"dir, haramları da "bir"dir. Aşağıdaki tabloları ister okuyun, ister hızlıca bir göz gezdirin:





Bu tablolar sabaha kadar sürer ve her mezhep de kendisinin doğru yolda olduğuna inanır. Kuran ise adeta bugünleri anlatır: "Onlar ki, dinlerini parçalayıp hizipler/fırkalar haline geldiler. Her hizip kendi elindekiyle sevinip övünür." (Rum 32)
"Hep birlikte Allah’ın ipine yapışın, fırkalara bölünüp parçalanmayın" (Ali İmran 103'ten)

Gelenek: Kainat peygamberimizin yüzü suyu hürmetine yaratılmıştır.
Gerçek: Yuh.

Devam edecek inşallah.

1.044 yorum:

  1. İlk yorum. Eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bakan yazmaya useniyosan youtube kanalı ac konuş

      Sil
    2. Nihayet küfürsüz yazılar kaleme almaya başlamışsınız. Elhamdülillah.
      Çok güzel bir seri olacağa benziyor. Devamını bekliyoruz.
      Blogunuzu okumaya yeni başladım, 15 temmuz darbesi ile. Sonrasında illuminati ve tasavvuf üzerinden yazdıklarınızla karşılaştım. Hala daha okuyorum. Oku oku bitmiyor :) Belli ki emek vermişsiniz. Ki hakikatleri itina ile anlatma gayretinizi tebrik ederim. Algısı, yazdıklarınızla değişenler hanesine +1 ekleyebilirsiniz.
      Çok ciddi şeyleri ciddiyetle yazmışsınız. Okuyana sabır yazana rahmet etsin Allah. Çok mühim meselelerde kararlılıkla referansınızı Kuranı Kerim'den hiç saptırmadan açıkladıklarınız ufkumu açtı. Ancak yazı dilinize yerleşmiş argo ve küfürler çok rahatsız ediyor ciddiyetle okuyanı. Blog ufak bir küfür temizliğine ihtiyaç duyuyor kanaatimce. Rabbim gayretinizi arttırsın. Selametle.

      Sil
  2. Ulan yeni yazı mutlu oldum görünce ilk yorum da benden

    YanıtlaSil
  3. OLEY BE YENI YAZI BE EN SEVDİĞİM

    YanıtlaSil
  4. Bu bloga da bir göz atmanızı tavsiye ederim: http://layiha1.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  5. gitti çük boktan yere.

    YanıtlaSil
  6. O kadar yoz ve yuzeysel bir yazı. Her yerde bu sacmaliklari görmeye alıştık. Bu ülkenin başına bir şey gelecekse ya mezhepsizlik fitnesinden yada terörden gelecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pkk terörünü ayrı tutarsak Ortadoğu'daki terör mezheplerden kaynaklanır. Selefiler kendilerinden görmediği herkesi kafir ilan eder ve kanlarını helal görür. Al sana mezhep.

      Terörün temel sebebi elbette din veya mezhep değil, küresel güçlerin enerji savaşıdır, fakat kullandıkları piyonlar akıllarını işletmeyen mezhepçilerdir.

      Sil
    2. genel kültürü cin ali serisinden ileri gidemeyen adam gelmiş yüzeysel diyor :D

      Sil
    3. bak sana küfretmeyeceğim sadece mantıklı olarak şunu soracağım peygamber hangi mezheptendi evet bunun cevabını ver diyelimki hanifi o zaman maliki veya şafiye binbir türlü günah ve haramı işliyor peygamber sence bu nasıl bir mantık Allah insanları yargılarken neye göre yargılacak hanefimi şafimi maliki mi beşeri bir akıl ürün olan hukukun bile tek yargı tipi var anayasa Allah isimlerini kuranda apaçık belirtmediği halde hatta yasakladığı halde sen nasıl mezhepsizlik fitne dersin

      Sil
    4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    5. nurullah polat peygamberin mezhebi olmaz. mezheblerde uygulanan kurallar peygamber efendimizin yaşamında uyguladığı kurallardır. o yüzden saçma sapan seylerle tespit yapmya çalışma. mezhepler peygamber efendimizin yapmış olduğu herşeyi yazar. peygambermiz kuran ahlakıyla ahlaklandığı için tüm yaşamı kuran olduğu içinde peygamberimizin yaptığı herşey kuran a uygundur. mezheplerde olay peygamberimiz bazı işlerini 2-3 farklı şekilde yapmıştır bunları da mezhepler almıştır. sonuç olarak mezheplere sacma diyen peygamber efendimizin yaptığı hareketlere saçma diyen kişidir. dahada anlatmaya gerek yok anlayan düşünen kafasında duvarlar olmayan demek istediğimianladı zaten . diğeri anlamıyor sada o da onun nasipsizliğidir.

      Sil
    6. sorun zaten mezheplerin haram helal koymasında abdestliyken kadına dokunmak abdesti bozuyor bu şekilde namaz kılan kişinin namazı kabul olmuyor ama hanefiye göre de namaz kabul oluyor işte gerçek saçmalık burada eğer Allah şafiye göre yargıalyacaksa insanları o zaman hanefilerin hiçbir namazı kabul değil böyle işmi olur ha dersin ki en iyi doğruya giden yolda doğrular katman katmandır kadına dokunmassan daha hayırlıdır kadına dokunsanda namazın sayılır dersen anlarım. Helal haram koymak bizim işimiz değil. peygamberin farklı davranışları diyorsun peygamber bu farklı davranışları bir arada yapıyorsa bunun haramlığı helalliği yoktur herkesin birarada yapası gerekir yani tamı tamına peygamber ne yapıyorsa aynen o şekil yapılmalıdır . Davranışlarını bölüp mezheplere ayırmak ben peygamberin bu davranışını seviyorum bunu sevmedim demektir.

      Sil
  7. Yine harika bir yazı cemrecigim kitaplarını da bekliyoruz inşallah

    YanıtlaSil
  8. Bu sekilde okuyunca dusundum de cidden biz ne yapmisiz simdiye kadar din diye Allah affetsin bundan sonra yalniz Allah in gonderdigi kurani rehber ediniriz insallah Allah senden razı olsun michael

    YanıtlaSil
  9. Kılavuzu karga olanların yapmış oldukları ve söylemiş oldukları pisliklerin bi kısmını gördük devamını bekliyoruz

    YanıtlaSil
  10. A Noreagaaa & Achernahr Production. To be continued inshallah...

    YanıtlaSil
  11. sikko bu volume sonsuza kadar gitsin

    YanıtlaSil
  12. Sonuncusunda gülme tuttu ellerine sağlık Cemre. Allah kolaylık versin. Volume II'yi sabırsızlıkla bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu arada bu seride başörtüsünü de görmeyi bekliyorum; zira hala takke, cübbe, sakal ve başörtüsü gibi o zamanın kültür ve geleneğine ait şeyler dinin önemli bir parçası sanılıyor. Selam ve sevgiyle.

      Sil
    2. başörtüsü Allahın emridir. Kurana bakarakta bunu görebilirsin.

      Sil
    3. Allah'ın emri falan değil. Kuran'da geçen ''hımar'' kelimesi örtü anlamına gelir. Eski arap yazılarında hımar kelimesi herhangi bir örtüyü tarif eder. Hımar yani ''örtü'' başı örterse baş örtüsü olur masaya konursa masa örtüsü olur. Başın örtülmesi istenseydi Kuran'da hımar ''ür-res'' yazardı ve ''res'' yani ''baş'' belirtilirdi. Abdest alırken nasıl başı sıvazlarken ''res'' kullanıldıysa bunda da kullanılırdı. Bu kadar önemli bir şeyi Kuran atlayacak değildi halde değildi herhalde? Ayracı ayette kapatılacak yerin ''yaka açığı'' oldu geçer. Tipik olarak mezhepçilerin geleneklerini dinselleştirmesi durumu bu. İnsanlar da ''aa başı örtün geçiyor'' kuranda diyip de zerre araştırmadan örtüyor.

      Sil
  13. ne zaman böyle bir yazı yazacaksın diye bekliyordum :)

    YanıtlaSil
  14. Bu dünyada bir şey de doğru olsa a dostlar.

    YanıtlaSil
  15. eyvallah cemre, etrafımızda veya hergün canlı yayınlarda gördüğümüz tiplerin vaazlarından sonra islamdan nefret eder olmuştum, yazılarını okuyunca bir acaba beliriyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. TVde vaaz verenleri dinleme kardeş kanalı değiştir

      Sil
    2. Kanal da değiştirme komple televizyonu kapat. Göstermek istediklerini gösteriyorlar en fazla o kadar.

      Sil
  16. Başlangıçta "Kâbil" şeklinde zuhur eden egemen sınıf, sonraları gelişerek üç çehreye bürünür. Siyasî çehre, dinî çehre, iktisadî çehre. Bunlar Kur'ân'da üç sembol ile çok güzel ve müşahhas olarak ifade edilirler. Firavun siyasî çehredir, Karun iktisadî çehre, Bel'am Bâur(Samiri) ruhanî çehredir. Her üçü aynı özelliğe sahiptir ve bir müessese de iş yapıyorlar. Biri baskıda bulunuyor (istibdad), biri sömürüyor (istismar), diğeri de eşekleştiriyor (istihmar)! (Ali Şeriati, Dinler Tarihi)

    YanıtlaSil
  17. bu arada https://www.youtube.com/user/minorityreport0/videos isimli kanalın videolarını izlemenizi ve internette 'minority report 0' şeklinde arama yaparak bu projeye ait sitelerdeki yazıları da okumanızı öneririm.

    YanıtlaSil
  18. Müthişsin yine sikko reyiz..

    YanıtlaSil
  19. Merhaba kardeşim,
    Yazılarını ilgiyle okuyorum yakın zamanda keşfettim blogunu. Konuyla ilgili şunu yazmak istedim. Google da arayınca bulabilirsiniz kaynak belirtmekle uğraşmayacağım. Ama şu var dinen kimse sünnet farzdır demiyor. Ama 2 kere 2 4 kadar içimize işlemiş ve bence sağlık açısından da faydalı bir hareket.

    Sünnet olmak fıtratın bir gereğidir. İlk kez İbrahim aleyhisselam sünnet olmuştur. Peygamberimiz de fıtri sünnetleri sayarken sünnet olmayı ilk sırada zikretmiştir.
    İbrahim aleyhisselamdan kalan bu fıtri sünnet asırlardır Müslümanların geleneği haline gelmiştir. Durum böyle olsa da sünnet olmak Müslüman olmanın bir şartı değildir. Dolayısıyla büyük yaşta Müslüman olanlar sünnet olurlarsa iyi bir iş yapmış olurlar. İbrahim aleyhisselamın seksen yaşında sünnet olduğu unutulmamalıdır. Ama sünnet olmak istemezlerse onlar bu işe zorlanamazlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. Merhaba kardeşim. Bu sünnet olayi fıtrat geregi bir hareket demişsin ve İbrahim peugamber olayi filan yazmissin, bunun bir kaniti var mi nerede geçiyor bu?
      Yaptigin bu yorumda fetva.netten birebir kopya.

      Sil
    3. Tevrat yaratılış kısmı 17. Bölüm de Tanrının abraham ile anlaşması diye geçer Ama kuran da yok böyle bir saçmalık

      Sil
  20. abi benim son aralar çok kafama takılan bir şey var ya.Benim kaderle ilgili bilgim Allah'ın belli noktaları bildiği ama cennete veya cehenneme gitmenin bizim elimizde olduğuydu ki yoksa neden dünyaya biz gönderilelim direk giderdik ikisinden birine diye düşünüyordum sonra sınıf içi bi muhabbette bunun konusu geçti bana cennete veya cehenneme kadar gideceğimi daha doğmadan bildiğini söylediler Allah'ın. Benim kafamı karıştırdı biraz bu durum bununla ilgili bilinenler de gelenek yoluyla öğrenilmiş olabilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 'Allahın saptırdığı kimse için artık hiçbir yol yoktur." (Şura 46)
      Bu ayette de anlaşılacağı üzere çelişki ve mantiksizliktan başka birşey değil. Sikkonun paylastig8 bu ayetteki sorunu görmemesi çok garip

      Sil
    2. a+b+c diyorum. Ümmi bir milletiz, inananı da, inanmayanı da Kuran'ı okumuyor.

      Nisa 155- Başlarına gelenler; ahitlerini bozmaları, Allah'ın ayetlerini inkâr etmeleri, haksız yere peygamberleri öldürmeleri ve "kalplerimiz kılıflıdır" demeleri yüzündendir. Doğrusu, Allah küfürleri yüzünden kalpleri üzerine mühür basmıştır da pek azı müstesna, iman etmezler.

      Yani hiç kimse durduk yere Allah tarafından saptırılmıyor. Özgür iradesiyle kötülüğü seçip, kötülükte ileri giden bazı kimseler, ahirette hak ettiklerini bulmaları için daha da günaha sürükleniyor. Fakat elbette Allah dilediğini affedebilir de. İnsanın niyetini, zihnini, motivasyonlarını ondan iyi tanıyacak olan yok.

      Sil
    3. Ayrıca dostça bir tavsiye. Siz de yaptıklarınızdan veya başınıza gelenlerden ötürü "Allah zaten benim ipimi kesmiş" deyip topu Allah'a atmayın. Özgür irade sorumluluğu getirir ve sorumluluk zor iştir, kaldırmak azim ister. Yine Nisa 155'te de "Kalplerimiz kılıflıdır" deyip Allah'a iftira atanların sonunun iyi olmayacağı söyleniyor.

      Sil
    4. Spiritual satanizm yazılarını da bekliyoruz

      Sil
    5. Bu mevuzuyu açıklamak için uzay-zaman denilen olguyu kavramak gerekir.

      Zaman dediğimiz ve tamamen izafi olan ölçü birimi bu evren için geçerlidir. Gün (Kur'an da yevm diye geçer) bile her gezegen için farklıdır.

      Dünya 24 saatte bir günü tamamlarken Merkür'de bu 1408 saat, Jüpiter'de ise 10 saattir.

      Hatta Interstellar adlı spiritüalizm propagandası filmde kara deliğin yanına yaklaştıklarında birkaç dakika geçirmeleri dünyada onlarca yıla tekabül ediyordu.

      Bunları neden yazıyorum, çünkü zaman bu evren dahilindedir ve her yerde de aynı değildir.

      Hele ki uzayı da zamanı da yaratan Allah, bu sisteme ve zamana bağlı veya bağımlı olmadığı için O'nun nazarında her şey tek bir anda olup bitmiş gibi olabilir.

      Bunu bilgisayarındaki bir video dosyasına benzetebilirsin. Bir film vardır, alttaki zaman çubuğunu oynatarak hangi anda ne olduğunu görebilirsin kolaylıkla.

      Buradaki tek fark şudur: filmlerde senaryo ve oyuncular önceden bellidir, yönetmen devamlı müdahale eder.

      Evrende ise Allah bir algoritma ile yarattığı bu sistemin içinde felsefi rolleri yani iyilik, kötülük, bencillik ya da özverililik gibi aklına gelebilecek bir çok rolü oluşturmuş, hangi rolü hangimizin yükleneceği seçimini ise bizlere bırakmıştır.

      Allah'ın geleceği bilmesi O'nun azametinden ve sistemin üzerinde / dışında var olmasındandır (bu sisteme nüfuz edemez demek değildir). Eğer geleceği bilmesinin sebebi bizzat herkesin kaderini eliyle yazmış olması olsaydı, bu durumda Allah'ın sıfatları arasında haşa "zalim" sıfatını da görürdük, ama böyle bir Allah olduğu çok ürkütücü bir düşünce, zaten dinimizde de böyle bir model yok hamdolsun :)

      Sil
  21. Bir bir, teker teker tüm cümlelerini çürütmek isteyeceğim bir yazı olmuş..ama uğraşmaya değer mi asla..imanı sıkıntıya uğratan yazılardan biri daha..bu dini michael'lardan değil onun yok saydığı peygamber(s.a.v)den, evliyadan, mezhep imamlarından öğrenin..bişey kazandırmada bile riski sıfırlarsınız..TÜMÜYLE SAÇ MA LIK..hoca tavsiyelerim; ihsan şenocak, nurettin yıldız....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de dini michael'lardan öğrenmeyin :) Kuran'dan öğrenin.

      Sil
    2. Kapak tam oturmus artik hava kacirmaz. Tursu olmus resmen :)

      Sil
    3. YANACAKSIN ADSIZ!!

      Sil
    4. Bence dini ogrenmeyin cunku sacmalik.not:evet yanacam.

      Sil
    5. Sen zaten yanmışsın koçum haberin yok, eğer bunlar saçmalık ise, senin hayatta olmanın, göt kadar dünyada yaşaman, geceleri ulaşılması mümkün olmayan yıldızlara bakman da saçmalık. Olum görmüyor musun herşey hayal gibi, hergun kalkıp okula ya da ise gidip gelmen de saçmalık ama sen sike sike yapıyorsun bunu.

      Sil
  22. Sikko her bir yanlışın sonunda daha fazlası için bkz.ayetler şeklinde yaparsan bunun gibi yazıları birleştirerek fihrist tarzı birşey yapabilirsin bizim de işimize yarar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu kaynak belki işinize yarayabilir: https://gerceginkitabi.wordpress.com/2015/05/11/hadislerin-yahudi-ve-hristiyan-kokeni/

      Sil
  23. Yanıtlar
    1. o ne lan gora'daki "agresif" damgası gibi... savın varsa koy ortaya, bilelim.

      Sil
  24. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  25. Gerçeğin kanıtı ne? Kuran da rivayet edilen bi kitap. Biraz Edip Yüksel , Caner Taslaman mantığından sıyrılıp daha özgürce bakman lazım. Mesela Davut Dağ oku izle sonra onunla bir skype yapıp tartış. Çerçevenin dışına çık hep aynı şeylerden bahsediyorsun ama bahsettiğin şeylerin somut hiçbir kanıtı yok bunu kabul etmek lazım. Diyeceksin ki
    kuran var peki bu kuranın da bir insan tarafından yazılıp kitaplaştırıldığını bliyorsak bahsettiğin şeyi kurana da uygulayabiliriz. O da bir gelenek ama gerçek hala yok!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rivayet yani söylenti ile yazılı kaynak arasındaki farkı öğren ondan sonra insanlara tavsiyede bulun.

      Sil
    2. "inanç" denilen şeyi duydun mu hiç? Ya da inanç kavramının ne olduğunu biliyor musun, sorguladın mı bu kavramı?

      Bilginin olmadığı yerde inanç vardır.
      Kanıtın olduğu yerde bilgi vardır.
      Kanıt olmadığı halde bilgi iddiasının olduğu yerdeyse fanatizm.

      Bunun en güzel örneğini karanlık oda deneyiyle görebilirsin.

      Sil
  26. 'Allahın saptırdığı kimse için artık hiçbir yol yoktur." (Şura 46) sizce bu ayette bir sacmalil yok mu bay zikkofield?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. B.k cevapladın.lan kaynatası sikik,kendisine kolaylık dini diyen bir din,neden inanmayanlarin gözüne perde çektik diye bir ayet koyar ki,biraz sorgula nutellasina sıçtığım

      Sil
    2. İronik bir şekilde bir sonraki ayette söylenenleri gerçekleştiriyorsun @Adsız

      "ve kalplerine, onu kavramalarına engel olan bir örtü koyarız ve kulaklarına bir tıkaç. Ve bu yüzden, Kuran okurken ne zaman Rabbinden tek tanrı olarak söz etsen nefretle sırtlarını dönüp giderler."

      Adam Kur'an'dan konuştukça sen nefretle bağırıp çağırıyorsun.

      Sil
    3. Ironik bir sekilde senin tanrın ayrımcı,zorluk çıkarıcı ve sadist ve egoist,sırtımı döndüğüm halde bana ikna edici kanit sunmuyor ve inanmadigim icin beni hor görüyor,beni daha da inandirmaya çalışacagi halde ,sacma sapan evrensel olmayan bir kitap gönderiyor ve ben inanmayinca da beni suçlayıp cehenneme atiyor.cok mantikli ve merhametli gercekten

      Sil
    4. Kardeşim, "inanç" kelimesi kanıtın olduğu yerde bulunmaz. Kanıt varsa bilgi vardır, bilginin olduğu yerde de inanç olmaz.

      Kavramların ayrımına haiz olmadan benim inandığım yaratıcıya ağzına geleni sayıyorsun. İlginç bir şekilde her türlü kusura sahip olduğunu söylüyorsun ama kendine dönüp bakma zahmetine girmiyorsun bile.

      İşin kolayı seninki zaten, sorumluluk yok, iki tane kedi köpek doyur "iyi insanım" de geç, hayat sana güzel.

      Kur'an bir ahlak kitabı iken inatla insanlar "NEREDE BİLİMSEL KANITLAR" diye bağırıp çağırıyor. Senin bir level üstün onunla da yetinmiyordu, "mucize olsun ay ikiye yarılsın da görek" diyordu.

      İnanmıyorsan inanmıyorsun, bu iş bu kadar basit, ama tatava yapıp da dükkanın önünü kapatıyorsan bir kuyruk acın var demektir. Özgüvenin tamsa o zaman burada işin yok, senin dinin sana, benim dinim bana.

      Sil
    5. a priori kavramını unuttum bi an yukarıda yazdıklarında da haklısın kardeş.kolaya kaçmak ve sayıp sövmek birşey kazandırmayacak bana.içten içe inanmak istiyorum ama işte kafamdaki soru işaretleri ile olacak gibi değil.ya inanıp sorumluluk alacağım ya da inanmayıp farklı yaşayacağım ama sorumluluktan kaçacağım.kötü üslubumdan dolayı tekrar özür dilerim.

      Sil
    6. Allah iyilik yapana iyilik eder ve nefsinin gücünü kırarak daha da iyilik yapmaya yöneltir , kötülük yapana da kötülük eder ve nefsinin gücünü arttırarak daha da kötülük yapmaya yöneltir.Perde çekmek dediği bu.

      Sil
    7. @Adsiz umarım ki hepimiz doğru yolu buluruz. İnanç olmadan umut olamaz, umutsuzluksa sadece kötülüğe gebedir. Bunu aklımızdan cikarmayalim :) uslup sorun değil, iyi bir cevherin olduğuna inanıyorum, senin de bu inançta olman dileğiyle selamin aleykum derim sana!

      Sil
  27. Çok teşekkürler abi :) Eğer kafamdaki tüm açıkları kapatıp Müslüman olursam Allah razı olsun olacak bir sonraki yorumum.

    YanıtlaSil
  28. Geçen gün bir arkadaşımın whatsapp durumunu şöyle yazmış:"Ölüm kötü bir şey olsaydı, Allah, sevgilim dediği resulünü öldürür müydü?"
    Senin son yazdığın cümledekiyle aynı zihniyet

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah hiçbir yerde peygambere haşa "sevgilim" (habibim) demez. Meallere parantez yoluyla yapılan eklemelerdir bunlar, eski Elmalı mealinde de vardır.

      Sil
  29. Güzel bir yazı olmuş, eline sağlık.

    YanıtlaSil
  30. ...Yazına kısaca bir göz attım. Tamamını okumadım. Çünkü zaten bildiğim şeylerden bahsetmişsin. Sana katılıyorum.
    ...Ama tek tek yanlış inançları anlatmak yerine daha geriye gidip temeldeki yanlışları ve bu yanlış inançların çıkış nedenini vs anlatsan daha kısa sürede toparlayıp daha etkili yazabilirsin. Tabi bu benim görüşüm.

    YanıtlaSil
  31. Yazdıkları hadis denen ilmi yoksaymaktan ibaret şeyler. Ben de hadisi inkar edip, sadece kuran diyerek kendimce bir din uydurabilirim. Zen budizmine benzer bir islamı kurandan çıkarmak gayet kolay olurdu sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. miladi 800'lü yıllarda ortaya çıkan hadis toplayıcılığı ve bunların kaynaklığında hizipleşmeden önce insanlar 200 yıl kadar kendince din uydurmuş, zen budizmine benzer bir islam yaşamışlar senin mantığına göre öyle mi? Tuhaf...

      Sil
    2. Kurani Kerim'den Islamdan baska dini nasil cikarabileceksin merak ettim. Hayir celiskinin daniskasi da senin kitap icin kurdugun mantigi neden hadis rivayetleri icin kurmuyor olman.

      Sil
    3. Allah'ın bozulmamış Kuran'ı sana yetmiyor mu , söylesene!Atatürk'ün sıkça kullandığı bir söz vardır:"Şaşarım akl-ı perişanına!"

      Sil
  32. Şamanizm değil Tengricilik olacak aynı şey değil arada büyük fark var.

    YanıtlaSil
  33. Hep böyle yazman çok iyi olur gerçekten benim gibi dikkat eksikliği olan birisine ilaç gibi geldi uzun yazıları okuyamıyorum maalesef, sevgi ve ışıkla Cemre abi.

    YanıtlaSil
  34. Tıpkı çaput bağlamak gibi şehadet şerbeti "Yerin 7 kat dibine girmek" sözü, dua ederken elini gökyüzüne açmak bunlar Tengri İNANCINDAN geçmiştir.

    YanıtlaSil
  35. 10 numara beş yıldız. Devamını bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  36. Tengri pagan din değildir. Tek Tanrı dinidir. Bunu en basitinden Attila'nın sözünden anlamak mümkündür. "Siz Şaşırmışsınız Tanrı"nın Oğlu mu Olur? O Tektir" Not: Ben Tengri'nin Allah olduğunu düşünüyorum.(Sonuçta bütün kavimlere binlerce peygamber yollanmış zaman içinde düşünce/inanç tahrife uğramış olması çok olağan)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ten-g-Rı kelimesinin gerçek kökü Çince'dir.
      Tien-Rı şeklinde okunan iki adet Çince karakterden oluşur.
      Gök-Güneş veya
      İlah-Güneş anlamındadır. (ki Çince'de ikisi de aşağı yukarı aynı anlama gelir)
      Yaratan, yaşatan, büyüten, çoğaltan, doyuran ve koruyan tanrı olarak sadece dünyayı ve üzerindekileri değil; diğer küçük ilahları da o yaratmıştır.

      Sil
    2. Hayır alakası yok „Tengri: Gök(-tanrısı). Bu cümlenin en eski kanıtları eski Çin Edebiyatında Hsiung-nu (m.ö. 1766-400) halkını anlatan yazılarda bulunmuştur. Çinlilerin tcheng-li şekilinde verdikleri bu cümle hiç şüphesiz, iki heceli Tengri cümlesinin Çinleştirilmesidir. Daha geç yazılmış kaynaklarda Çinliler, Tengri olarak teng-ning-li ( ya da teng-yi-li) şekilinde üç heceli bir cümle veriyorlar. Ortaya i'nin eklenmesi Çin çevirilerinde normaldir ve üç heceli cümle, Türk dillerinde kanıtlanmıştır; ama en eski kaynaklarda bulunmaz. Bu konu hakkında farklı fikirler var: Şimdiye kadar karşılaştırılmak amacıyla ortaya konulmuş Sümerce Dingir (Sümerlerin en yüksek Tanrısı) ve Çince T'ien (Gök)'den daha çok memnun bırakan (Eski-)Türkçe Teng- (dön[-mek]) olmuştur. Eski Türklerin Mitolojisi; Die alttürkische Mythologie/ Jean-Paul Roux, Sayfa 255

      Bence en mantıklı eski Türkçe Teng sözcüğünün dön olması bu konuya iki şekilde bakılabilir; Gökyüzü dönüp durur ve ya bana daha Türk inanışına uygun gelen insanların Tengri'ye döndürülmeside olabilir.Mesela Oz tamgası bunu simgeler.

      Sil
    3. Tengri bence arş sözcüğünün tam karşılığıdır.Orhun yazıtları zamanına hem 'gök' kullanılır hem 'Tengri'.
      Gök:'mavi' ve 'bildiğimiz gök' anlamında kullanılır.
      Bence Tengri: 'Arş' ,'gök' ve 'bildiğimiz tanrı/özel isim'dir.
      Sonuçta arap dilinde bile arşın tanımı budur;'İslam inanışına göre göklerin en yükseği, dokuzuncu gök, Tanrı’nın katı.'

      Senin yaptığın gibi etimoloji ile bu işi çözmek yanlıştır Allah üzerinden bu şekilde giderseniz eski inanış ile bağlantısını fark edersiniz(Ateistlerin 'hee bak burdan çıkmış işte' dediği) ama nerden çıktığı önemli değil özel isimdir kavramın nasıl algılandığı önemsenmelidir.

      Diğer küçük ilahlarıda yaratmıştır derken tam anlayamadım Tengri Tevhid inanışına çok uygun bence böyle bir tanrı yaratması sınama amaçlı olabilir ama o zamanda doğru bir tanrıya yönelme şansları yok ki Türklerin acaba doğrusunu seçebilecekler mi diye Tengri ile insanları sınıyo olsun.

      Şimdi küçük ilahları Allah yaratmıştır diyosun mesela isa'yı Allah mı tanrı kılmıştır hayır insanlar ona tanrılık atfetmiştir.

      Mesela Hristiyanlığın Tanrısı'da özünde inandığımız Allah'tır.Yahudiliğin tanrısıda benim kastettiğim bu Tengri inancı sonuçta kitabı olmadığı için yüzyıllarda tahrif edilmiş ama asla tek oluşundan tam olarak kopulamamıştır.

      Şimdi hristiyanlığı anlayabiliyoruz Tengri'yi nerden çıkardığımı sorabilirsiniz bu konuda bence Zülkarneyn bence Oğuz kağan veya bu destanın çıkışındaki kişi kim ise odur.(Mete değil bence gerek karakteri uyuşmuyor gerek yaşadığı zamanın geç olası açısından)

      Oğuz Kağan destanında Oğuz tanrı ile iletişim kurar.(Peygamber özelliği) Zülkarneynde Allah'a inanan birisidir.Yine Oğuz Kağan hayvan ile konuşur bizim kurt:)(Peygamber özelliğinden biri) destanda civar ülkeler Oğuz kağanın tanrısına inanmaya başlar.(Tanıdık geliyo yine) Zülkarneyn mevzusunda çok detaya inmicem ama Türklerin demirci olması(Özellikle aşina boyu) demiri kutsal sayması Türklerin boynuz'u sık tamga olarak kullanması bunun gücü temsil etmesi böyle uzar gider.

      Neyse dediğim gibi ben Tengri'nin Allah olduğunu düşünüyorum ama Allah'ı bırakıp ona inanmıyorum tabi nasıl hristiyanlık ve tanrı anlayışına inanmadığım gibi bu bir soru olarak aklımda olacak kesin olarak ahiret günü cevabını öğrenirim heralde :)

      Sil
  37. Tabi ki bu düşüncem yapılanları hak olarak göstermez Kur'an'da yoktur çünkü bunları din adına değilde gelenek adet adına yapmak daha mantıklı bence kendi öz kültüründen de kopmamak gerekir sonuçta bugün kimse bunları eski inanışlar için yapmaz zaten

    YanıtlaSil
  38. TEOMAN AKYÜZ1 Ekim 2016 00:01

    PROF.Y.NURİ ÖZTÜRK--DEİZM ,KİTABI HAKKINDAKİ DÜŞÜNCENİZİ MERAK EDİYORUM,

    YanıtlaSil
  39. Boyle boyle bir nesilden bir kisim da olsa bilinclenecek insallah.

    YanıtlaSil
  40. Sunnet eski Misir doneminde cok tanrili dinden tek tanri dinine gecis yaptigi kisa bir donem icerisinde bir cok yahudi arastirmaci ve hatta Sigmund Freud tarafindan Hz. Musa olarak kabul edilen Misir krali Akhenaton tarafindan getirilmistir. Zannedersem o paylastiginiz hieroglif kral Akhenaton donemine aittir .

    YanıtlaSil
  41. Cemre epey bir yazını okumuş, beğenmiştim. Uzun bir aradan sonra denk geldim bu yeni yazına, eline sağlık.
    Öncelikle, araştırmalarında ve yazılarının hazırlanmasında Allah'ın rızasını gözetiyorsan inşallah aradığını bulursun.
    Tek bir sorum var, cevaplarsan sevinirim: Ayetlerden sonra 2. kaynak diyebileceğimiz "Sünnet" hakkında tam olarak ne düşünüyorsun? Ayrıntılı bir cevap bekliyorum bak skertirim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuran'da Allah'ın hüküm vermediği konuyu Allah'a bırakın gibi bir ayet var.Ben diyeyim sen anla. :D

      Sil
  42. ayetlerden sonra kaynak falan yok. arap geleneklerini islam diye dayatıp durmayın. islam'ın tek kaynağı kur'an'dır, ötesi yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Peygamberimizin bir hadisinde kendisinin Kur'an'a aykırı bir sünnetinin olamayacağını söylediğini biliyoruz. Bunun dışında Kur'an'ı uygulamamız için fiziki bir örneğin olması da pratik bir zorunluluk. En azından benim mantığım böyle söylüyor.
      Yanlış anlamayın ama Cemre'nin cevap vermesini bekliyordum.

      Sil
  43. Yalnız Nazar boncuğu kötülükten değil de kötü enerjiden koruyabilir. Şöyle ki, size bakan kişi mavi rengi gördüğünde ona dikkatini verir, ilgisini sizden uzaklaştırır. Yani bir reflektör gibi bu nazar boncuğu işlev görür. Büyü gibi bir işlevine inanmak günah olabilir ama. Bu arada çoğu web sitesinde kullanılmasının sebebi dikkat çekmesi, uyarıcı olmasıdır. (Bunu bir facebook sayfasında anlatamadım, inatlaşıp durdu. Nazar boncuğu değil üstünde ki mavi renktir bana göre dikkat dağıtan. Gökyüzünün mavi olması, mavi ışığın uykuyu kaçırması da yeterince açık.)

    YanıtlaSil
  44. Peygamber der ki, ümmetim yanlışta birleşmez, bazı konularda farklı yoruma düştüğünü düşünüyorum

    YanıtlaSil
  45. Peki ben bir soru sorayim..
    Kanin akması abdesti bozar mi ?
    Bu soruya nasıl ve neye göre cevap vereceksiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki Kuran'a göre... Okursan görürsün

      Sil
  46. Çomarlar üşüşmüş yine

    YanıtlaSil
  47. Yorumlara bakmadim ama 36. Madde gusulun farzı hanefide 11 değildir. 3 dur. Ağızı yıkamak, burunu yikamak , tüm vücudu kuru yer kalmadan yıkamak... ne zaman 11 oldu. Zam mi geldi :)))

    YanıtlaSil
  48. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  49. sondaki tam bir hristiyan inancıdır: Tüm Kainat İsa Mesih'in Yüzü Suyu Hürmetine Ayakta Durmaktadır
    https://www.youtube.com/watch?v=JNYQrjKLSdY

    YanıtlaSil
  50. Sikkofield gibilerinin sayısının artması gerektiğini düşünüyorum.Kendi çapımda yazılarım. sammyjankisihatirla.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  51. abi kafama takilan tek sey, bu mezheplerde bin türlü farkli yorum cikiyor helal haram diye, bir mezhebe bagli olmak zorundasiniz dediklerinde ben hep hayir deyip itiraz ederdim. Ama namazi neye göre kilacaksin o zaman, kuranda nasil kilindigi anlatilmiyor suan kildigin namaz hanefi mezhebinin namazi dediklerinde bi sey diyemedim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardes namaz kildigimiz camiler bile Kuran'da gecmiyor. Emin degilim ama bunlarda gercekten ziyade gelenek.

      Sil
    2. Kuran'ı okursanız, nasıl ve ne şartlarda oluğunu görürsünüz. Ayakta durma, Eğilme ve secde oduğunu, bu durumlarda neler söylenmesi gerektiğini ayrıca namaza kalkacaksan abdest alman gerektiğini, namazın vakitlerini...

      Her vakitte kaç rek'at kılacağını soruyorsan, gereği kadar derim.

      Ayrıca mezhepler Peygamber efendimizden çok sonra ortaya çıktı. O zamana kadar namaz kılınmıyor muydu sence :)

      Bir de altta cevap veren arkadaş; Kuran'da cami değil mescid diye geçse de bu isimdir sadece. Bence emin olmadığın şeyi yazıp günaha girme, çünkü Kuran'da geçiyor.

      Sil
  52. yazıdan cok yorumları okudum ...aklını işletmekten korkan müşrik çomar sürüsü ne yazms diye hepsi cevabını almış kalmış ..güzel yazı..

    YanıtlaSil
  53. İbrahim peygamberin torunlarindan Muhammedin bir geleneğin uzantısı olmasi kuranın tevrattan beslenmesi ortaya çıktığı döneme bir başkaları olmasının dışında bir öneme haiz olmamasının anlaşılmasî yüzlerce yıl alması devam edecek sanırım.Musevi inancının bir mezhebi olmasının dışında bir önemi olmaması diyeceğim ama somut dünyada bu şekilde realite bu şekilde yaşanıyor olmasının temelleri ki günümüze kadar damgasını tam biçimiyle vurması anlaşılır hale gelmekte.şeytan ayrıntı da gizlidir diyorum dünyayı yöneten hanedanın zekasının kökenleri onlara biat etmiş yeryüzü korkaklarının halipürmelali.Tiran ların tanrıyı yarattığı bir yeryüzü.Tiran ların yönettiği bir yeryüzü .ispat mı genlerde.insan türünün tahammülü ile psikopat genlere sahip bireylerinin idaresinde bir uzay kapsülü.ve cılız bir adalet sesi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Temelde anlatmak istedigim seninkiyle ayni da bu sikko kitle anlamaz onu.ayrica sade dille yaz amk.

      Sil
    2. İşte, o peygamberler, Allah’ın doğru yola ilettiği kimselerdir.
      Sen de onların tuttuğu yola uy.
      De ki: “Bu tebliğe karşı sizden bir ücret istemiyorum. O, bütün âlemler için ancak bir uyarıdır.”

      6/90

      Evet, biz onları da atalarını da, faydalandırdık. Öyle ki uzun
      süre yaşadılar. Ama, artık görmüyorlar mı ki, biz yeryüzünü
      çevresinden eksiltiyoruz? O hâlde, onlar mı galip gelecekler?

      21/44
      Alın size bu ayet de bilimsel bir mucize.

      Sil
  54. Birkaç konuda haklı olabilirsin fakat sen bütün sünnet i gözardı edip bütün hadis alimlerini yalancı, müşrik olmakla itham etmişsin..biz ki en basit hastalıklarda doktorlardan, en basit maddi problemlerimizde finansçılardan ya da ne bileyim sorunlarımız olduğunda işin ehlinden bilgi alıp ona göre hareket ederken neden din gibi ciddi bir olgu hakkında senelerce araştırma yapan diz, dirsek çürüten insanların ilmine danışmak, onların ilminden feyz almak yanlış oluyor anlamadım.. sana anti-tez sunmak da mümkün değil çünkü sana göre hadis bilmi yalan..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. Evet , hadis bilimi yalan.Çünkü %90'ı yalan olan hadisler arasından doğru hadis aramak çöplükte altın aramaya benzer , hatta ondan da saçmadır çünkü her soruya yanıt veren bozulmamış Kuran var.O övdüğün insanlar yıllarca nereden araştırma yapmışlar ki onlara gereksinim duyuyorsun?Kuran var Kuran!Yıllardır her şey yetti size bir tek Allah yetmedi (!)

      Sil
  55. İnanmayin diyor kisaca adam mezhep hadis kuran falan vitrin susu hep yazilarda bilinc altina milletin ayar cekiyosun yillardir cogu cocuk cumayi kabir ziyaretini de birakmistir sayende isini iyi yapiyosun deccal gibisin tebrik ederim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adam inanmayın demiyor, Kuran-ı okuyup anlayın diyor. Kuran'ı okuyup anlarsanız, Cuma namazını da kılarsınız, kabir ziyaretine de gidersiniz. Fakat hadis ve mezhebin Kuran'da inanılması gereken kurallar arasında olmadığını da görürsünüz

      Sil
  56. İnanmayin diyor kisaca adam mezhep hadis kuran falan vitrin susu hep yazilarda bilinc altina milletin ayar cekiyosun yillardir cogu cocuk cumayi kabir ziyaretini de birakmistir sayende isini iyi yapiyosun deccal gibisin tebrik ederim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah Allah , ben niye kötü bir şey göremedim?Mezhep dediğin Allah'a ortak koşmaktır.Kuran'da zaten her şey yazar , bozulmamış Kuran dururken ne idüğü belirsiz hadisler evrenine gerek yok.Sikkofield'ın kabir ziyaretiyle ilgili tek bir sözü bile yok.Cuma namazını bırakmayı nereden çıkardın?Sikko'nun kadınlara da cuma namazının farz olduğunu ayetlerle anlattığını bilmiyorsun sanırım.

      Sil
  57. Çok güzel bir yazı. Eline sağlık. Sikkofield'ın tarzını bildiğimiz için çok rahat okuyabiliyoruz. Fakat sizinle ilk defa tanışacak birisine bu güzel yazıyı gönderirken bin dereden su getirmekten daha zor çaba içine giriyoruz. Karşı tarafa öncelikle sizden bahsedip 'tırnak' içinde açıklamalar yapmak şart oluyor. Neyse bilmiyorum bu saatten sonra yapacak bir şey olur mu?
    Yorumlara bakıyorum, hâlâ Sünni dinin hegemonyası altında ne çok insan var. Her adım atışta birilerinden emir veya izin isteyen çocuk misali fetva isteyen insanlar ne zaman Kur'an'ın yani ALLAH'ın istediği olan özgür düşünceye geçebilecekler. Hâlâ İllel dinlerdeki gibi emeklemeye devam ediliyor. Hatta Yahudilik ve Hristiyanlık'ta olduğu gibi sürekli azar işitmek istiyor insanlar.
    Aşın bunları. Özgür olun. Free your mind.

    YanıtlaSil
  58. Kur'an'da Mescid-i Haram'a girilirken saçların traş edildiği ve kısaltıldığı ifade edilerek, saçları kesmenin meşruiyyeti belirtiliyor. Diğer taraftan Musa (AS)'ın Harun (AS)'nın sakalından tuttuğunu anlatırken, sakalın da meşruiyyeti anlatılmış oluyor. Demek ki, saçlar kesilecek, sakallar kısaltılacaktır.
    Buna kıyasla evleviyetle bıyıkların kısaltılacağını, koltuk altındaki ve edep yerlerindeki kılların alınacağını, tırnakların kesileceğini ve sünnet olunacağını tesbit edebiliriz. Bunların yapılmasındaki maksat temiz olmaktır.
    Kanın pis olduğunu söylüyor. Demek ki, burundaki sümkürüğün, boğazdaki balgamın da atılması gerekmektedir. Meni ve hayızdan sonra çıkarılanın temizlenmesi istenmektedir. Vücudun yıkanması buradan gelir. Sünnet olmak meşrudur. Hüda sünnetindendir, farz değildir. Ancak müslüman olmanın alametidir.

    YanıtlaSil
  59. Sünnet Olmak (temiz olmak)


    Erkeklerin sünnet olması çok yaygın bir uygulamadır. Bu uygulama antik çağlardan itibaren Eski Mısır, birçok Afrika ülkesi, Araplarda ve Yahudilerde oldukça yaygındır. Yahudilerde sünnetsiz olmak kabul edilebilecek bir durum değildir. Dindar bir Yahudi sünnetsiz birinin hazırladığı bir yiyeceği asla yemez. Çünkü sünnetsizin hazırladığı yiyecek mundardır. Yahudi dinin de sünnet olmak Hz. İbrahim’in bir uygulaması olarak başlamış kabul edilir. Sünneti belgeleyen en eski kaynak Antik Mısırda bulunan ve M.Ö. 2400'lere kadar uzanan resimlerdir. Fakat sünnet uygulamasının Avustralya Aborjinler'inde ve Amerika yerlilerinde de bulunması bu uygulamanın çok daha eski devirlerde de bulunduğunu düşündürmektedir.
    Daha önceki araştırmalarımda Hz. İbrahim’in M.Ö 3000’lerde yaşadığını tespit etmiştim. Çünkü Antik Mısır’da yaşamış olan ünlü devlet adamı ve bilgin İmhotep Hz. Yusuf’a tıpatıp uymaktadır. İmhotep M.Ö 2600-2700 yıllarında yaşamış olduğundan Hz. İbrahim 2900-3000'li yıllarda yaşamış olmalıdır. Çünkü Yusuf İbrahim’in torunun çocuğudur. Beklide bu nedenle Antik Mısır’da sünnet uygulaması bu kadar eski ve yaygın bir uygulamadır. Buradan da bütün Afrika’ya ve Orta Doğu’ya yayılmış olmalıdır.
    Sünnet uygulamasının Tıbbi yararları oldukça iyi bilinmektedir. Sakıncaları ise uygun ortamlarda çok çok azdır. Birçok cinsel hastalık sünnet uygulaması ile önlenebilmektedir. Tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonlarında da sünnet uygulaması tavsiye edilmektedir. Böbrek yetersizliklerinin en sık nedeninin enfeksiyon olduğu düşünüldüğünde sünnet uygulamasının toplum sağlığı açısından tavsiye edilebilecek önemli bir uygulama olduğu anlaşılacaktır.
    Fakat bunlara rağmen birtakım odaklar Kuran’da bulunmadığını iddia ederek, sünnetin gereksiz olduğu yönünde propaganda yapmaktadırlar. Oysa Kuran temizliği daima emreder. Tırnaklarımızı ve kıllarımızı kesmemiz veya dişlerimizi fırçalamamız Kuran’da temiz olmak olarak geçmektedir. Temiz olan ne ise onu yapmak emredilmektedir. Sünnet olmak bir temizlik eylemidir.
    Tevbe 108: Onun içinde asla namaz kılma! İlk günden takvâ üzerine kurulan mescit (Kuba Mescidi) içinde namaz kılman elbette daha doğrudur. Onda temizlenmeyi seven adamlar vardır. Allah da çok temizlenenleri sever.
    Bakara 222: Sana kadınların ay halini sorarlar. De ki: O, bir rahatsızlıktır. Bu sebeple ay halinde olan kadınlardan uzak durun. Temizleninceye kadar onlara yaklaşmayın. Temizlendikleri vakit, Allah'ın size emrettiği yerden onlara yaklaşın. Şunu iyi bilin ki, Allah tevbe edenleri de sever, temizlenenleri de sever.

    Ayrıca gusül abdesti alırken her yerimizi iyice temizlememiz gerekir. Oysa sünnet olmayan birinin sünnet derisinin altı kolay temizlenemez. Sünnet olanın ise temizlenmesi çok daha kolaydır.
    Yine bazıları sünnetin Hz. Muhammed’in yaşamından bahsedilen kitaplarda geçmediğini bu nedenle peygamberin bile sünnet olup olmadığının bilinmediğini ileri sürmektedirler. Oysa Yahudilikte sünnet olmayanın yemeği bile yenmediğinden ve sünnetsizlik mundarlık olarak kabul edildiğinden peygamberin sünnetsiz olduğu propagandası öncelikle Yahudiler tarafından yapılmış olması gerekirdi. Oysa peygambere birçok iftiralar atan Yahudiler böyle bir iddia ortaya atmamışlardır. Hele aşağıdaki ayet indiğinde bu iftirayı hemen yapmaları gerekirdi.
    Ali İmran 68: Doğrusu, insanların İbrahim'e en yakın olanı, ona uyanlar ve bu peygamber ile iman edenlerdir. Allah, mü'minlerin velisidir.
    Bu ayetten Hz. Muhammed’in Hz. İbrahim’in bilinen bütün uygulamaları yaptığı anlaşılmaktadır. Yani Hz. Peygamber sünnetlidir.
    Yusuf 111: Şüphesiz onların kıssalarında akıl sahipleri için ibret vardır. (Bu Kur'an) kurgulanabilecek bir söz değildir. Ancak kendinden öncekilerin doğrulayıcısı, her şeyin açıklaması ve iman eden topluluk için bir hidayet ve rahmettir.
    Sünnet olmak en azından müstehabtır. Yani sevilerek yapılan bir uygulamadır.

    YanıtlaSil
  60. Bu yazıda kısa kısa bahsedilen bazı başlıkların daha detaylısını okumak isteyenler şu yazılara da bakabilir:

    1.İslam'da sünnet olmak var mı?: https://goo.gl/b8mdwS
    2.Kuran ölünün arkasından okunur mu?: https://goo.gl/jGHW9k
    3.İslam'da şefaat var mı?: https://goo.gl/7DAUhn
    4.Peygamberde haram helal koyabilir mi?: https://goo.gl/6lsyhB
    5.İslam'da mezhep var mı?: https://goo.gl/K9ecGH

    YanıtlaSil
  61. Kuran'da oruç sizden öncekilere yazıldığı gibi size de yazıldı denir. Sünnet olmak var mı? Cehenneme girenlere sorulur siz ne yaptınız diye biz namaz kılanlardan değildik derler. Sünnet olmayanların cehenneme girdiğini okudun mu?

    Tırnak kesmek, el yıkamak seni müslüman mı yapıyor da, Sünnet olmanın geçerliliğini ispatlamak için bi ton laf yazdın? Dilinde, dişlerinde bakteri var diye sen söküp atıyor musun, temizliyor musun? Enfeksiyon yapmasın diye temizlersin, kesip atmazsın. O deride bir işlev görüyor ki Allah koymuş.

    İbrahim'e uyanlar mı? İbrahim'e "uyanlara" uyanlar mı? Hangisini yapıyoruz o zaman biz. Bi daha düşün.

    Madem öyle bir kavme benzeyen onlar gibidir ayetina dayanarak bizler yahudiyiz o zaman!

    YanıtlaSil
  62. sünnetin cinsel yaşama etkisi konusunda net bir bilgi yok, rahatlayabilriiz :) http://www.livescience.com/27769-does-circumcision-reduce-sexual-pleasure.html

    YanıtlaSil
  63. Ölümden ve Allah'dan korkmak bence yanlış. Şu lüzumsuz ve boş dünyadan kurtulmak bence korku olarak deyil bir sevinç olarak bakarsan ve Allah'ıma kavuşmaktan başka güzel birşey varmı dersen bence daha faydalı... Unutma sen Allah'ı seversen Allah'da seni sever.

    YanıtlaSil
  64. Muhtemelen okumayacaksın ama bir görev olarak seni UYARIYORUM; yazına "şecaat arz ederken merd-i kıpti sirkatin söyler" sözüne örnek bir cümel söylemişsin. Fcbk da bu kadar vakit harcama; tükenirsin...En sonunda iş muhasebecide bir iş bulup evden işe işten eve pozisyonuna döner... Yazının başlangıcını okuduktan sonra iğrendim gerisini okumadım; bunu da bilesin. Kendine tekrar saygı duymaya başladığında ben de saygı duyup seni okumaya başlayacağım. Biraz sert oldu; artık gerekiyor.

    YanıtlaSil
  65. Çelişkili eksik ve taraflı yazmışsın sikko.Neden mi? Çünkü bunları çok daha detaylı araştırdıkça göreceksin ki dinler hep insan ürünü ve doga ile evreni yorumlama biçimi,bir kültür ama aynı zamanda ilahi saçmalıklar serisi.senin islam dedigin arap putperestliklerinin versiyon 2.0 i olan islami öz haliyle benimseyebilirsin. mezhep lere ayrilmis halini ve şirke sebebiyet veren tasavvufu reddedebilirsin.haklısındir belki de iyiye dogruya güzele yoneltebilir senin kuran a dayanan islamin.ancak ezoterizm ve mistisizm i daha çok bilseydin sumerlerden azteklere dayanan cok eski ve benzer uygulamalar oldugunu görürdün .bu bakimdan sana soracagim soru neden eski turklerin samanizmi veya hayat agaci gibi tek tanrili olanlar veya japon mitleri gerçek degil de elin götünü taşa silen arabının işgüzar bir sekilde yazdigi,alemlerin rabbinin kendisine hamd ettigi!!!??? Din Gerçek?veya kutsal sayılan ilahi dinler neden birbirini hor görüyor.belki de sistemin çarkı olan dinin tanrı sının paraya ihtiyacı vardır ha,ne dersin?

    YanıtlaSil
  66. Gelenekler de gercekler de umrumda degil,hakikatler toplumdan topluma degisiklik gosterir,bildigim bir sey varsa bu kadar insan kuran veya peygamberi farkli yorumlayip saptirabiliyirsa islam ve onun ilahı kusurludur,kendisine evrensel diyen bir kitap aborjinlere neden ulaşmamistir,buzullardan neden bahsetmez,kimin kiminle evlenip ne zaman iliskiye gireceginden tut peygamberin evine kimin girip kimin çıkacağına kadar bir suru gereksiz zerzevat neden bu kutsal kitapta yer alir,icinde evrenin sirlari olmasi gereken kitap, genel olarak arap yaşantısı izlenimleri birakan,g.tunu taşa silen bir arabin yazdigi ilahi sacmaliklari icinde barindiriyor ve hepsi de sumerlere kadar dayanan benzer uygulamalar.inanmakta ozgursunuz,ama bilim.caginda yasiyorsam ben,1400 sene oncesinin sacmaliklarini yasamimin merkezine koymamayi yeglerim.belki de gercekten hak din ve tanrisi budur,ancak ben hiç etkilenmedim,tum bu celiskili ilahi adalet,savaş,aclik,ölüm bir yerlerden ilahi planin cuvalladigini gosteriyor,bu ancak b.ktan bir stajyerin yaptigi işe benziyor.

    YanıtlaSil
  67. dedi kuranda fazla ayet var diyen adamın peşinden giden adam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boş insan... Umarım tahminim yanlış çıkar.

      Sil
  68. Yani simdi sünnet gereksiz biseymi oluyor la !?!

    YanıtlaSil
  69. "Gelenek: Kainat peygamberimizin yüzü suyu hürmetine yaratılmıştır.
    Gerçek: Yuh.

    Devam edecek inşallah."Koptum:DDD
    herneyse,birçok konuda haklısın..Ben de okur araştırırım bazı şeyleri,hele şu türbeymiş yokmezhepmiş abooovv.Biz,maalesef Kuran okumadan Allah'a inanan insanlarız.Ben de eskiden ateist idim,70 küsür sayfa okuyup araştırmama rağmen inandım."Neden müslümanız ki?",arkadaşım,okursan bir anlarsın."Neden Allah'a inanıyorsun peki?"diyorlar ya,"sen neden inanıyorsun?"diyorum,cevap şu;"e işte annem babam inanıooo o yüzden hani anneler daha iyi bilir ya o yüzdeeeen!"E gerizekalım,inan yada inanma,oku araştır kendi kararı.Adamın kafası almıyor.Bizim eski komşu var,(namazını orucunu tutar falan filan),kadın diyor ki "yaaa şu aşüreye 1 avuç da mercimek koyarsan daha bir şey oluyomuşş yaaa!!valla bak!"..Kim dedi dedim,cevap"hoca"..dedim bende hocanın amk!!!diye..yav yeter yav daha yazarım ben:)

    YanıtlaSil
  70. İNSANLAR AKLINI VE VİCDANINI SÜRESİZ TATİLE GÖNDERMİŞ GİBİ SADECE MİDE-BAĞIRSAK VE UÇKURLARIYLA YAŞAMLARINA YÖN VERİYORLAR,
    MANKURTLAŞMAK BİR NEVİ BİATATÖRLEŞMEKTİR BİZDE HER İKİSİ DE VAR.ALGI OPERASYONLARI SOSYAL MÜHENDİSLİK PROJELERİ KIÇIMIZA KADAR GİRMİŞ ARTIK ACIDAN ZEVK ALMAYA BAŞLADIK.APTALLIĞI KADERİMİZ OLARAK TERCİH EDİYORUZ.İNSANLAR ZOMBİLERDEN FARKSIZ

    YanıtlaSil
  71. Karagumruklu kardeşim yazılarını takip ederim. Takdir ettiğim tespitlerin de var ulan bu kadar akıllı çocuk nasıl bu kadar saçmalar dediğim tespitlerin de var. Kısa bi soru sorucam.Ezan okunduğu zaman nasıl ve neye dayanarak namaz kiliyosun Allah için yaz da aydinlanalim. Söylemeden gecemeyecegim bir şey daha var yazılı ve görüntülü olarakk takip ettiğim her aciklamanda hep Muhammet peygamber dersin yahu bir günde aleyhisselam de.Allahu teala ve melekleri bile diyor sende de. Karagumrukten selamlar kardeşime.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://quranix.org/appendix/mesaj/6 Kaynak olarak ayetler veriliyor.

      Sil
  72. Ne yazık ki insanlar kulaktan dolma bilgilere çok çabuk inanıyor. Hoş kendi açıp okusa da kuranı okuduğunu anlamıyor. Aziz Nesin'in de dediği gibi. Arapça küfür etsen dua sanacak insanlar var.

    YanıtlaSil
  73. Kendimi öylesine kitabımızı okumaya ve anlamaya verdiğim şu günlerde tam da üzerine basıyor yazıların,yüreğine sağlık ...

    YanıtlaSil
  74. Cemre bence facebook yerine blogu tercih etsen daha yerinde bi karar olurdu. Tabi bu benim fikrim sevgili kardeşim.

    YanıtlaSil
  75. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  76. Bilmiyorum biliyormusunuz ancak facebook veya daha bir çok program ve uygulama ile ne gibi erişimlere izin veriyorsunuz.

    YanıtlaSil
  77. Sünnet olayında daha az duyarlıyken damacanaya hallenen adam var duyarlı halini düşünemiyorum bu millete sünnet şart.

    YanıtlaSil
  78. Mantık Dinidir Islam

    YanıtlaSil
  79. DÜZELTİRSİN MAYK:
    "Şefaat, tümden ve sadece Allah'ındır" ayeti Zümer-44. ayet.

    YanıtlaSil
  80. Eline sağlık Cemre. ALLAH'ın evrensel mesajını tebliğe devam inşaallah..

    Arkadaşlar şunları da mutlaka okuyun:


    1- Sevgili IQ'su Düşük Tek Hücreli Terliksi Ateist Dostumuzun Kitap Yüzü Görmemiş Çocuksu Sorularına Cevaplar http://gumuskayakci.blogspot.com.tr/2016/04/sevgili-iqsu-dusuk-tek-hucreli-terliksi.html?m=1

    2- Barış, Özgürlük, Adalet,Eşitlik ve Kendi Doğanıza Geri Dönme Çağrısı olarak ALLAH’IN MESAJI: KURAN… http://gumuskayakci.blogspot.com.tr/2016/07/bars-ozgurluk-adaletesitlik-ve-kendi.html?m=1

    3- Uydurulmuş Dini mi yoksa İndirilmiş Dini mi izleyeceksiniz? http://gumuskayakci.blogspot.com.tr/2015/11/uydurulmus-dini-mi-yoksa-indirilmis.html?m=1

    4- Din yüzünden birbirlerini yakanlar, bombalayanlar, Sivas Madımak olayları, Deaş, İsrail - Filistin meselesi.. http://gumuskayakci.blogspot.com.tr/2016/07/din-yuzunden-birbirlerini-yakanlar.html?m=1

    5- Zombileştirilmiş Kukla Teröristlerle ''Barış Dini''ni Vurmaya Çalışmak… http://gumuskayakci.blogspot.com.tr/2016/06/zombilestirilmis-kukla-teroristlerle.html?m=1

    6- Kitaplar taşıyan eşek gibi olma! http://gumuskayakci.blogspot.com.tr/2016/07/kitaplar-tasyan-esek-gibi-olma.html?m=1

    7- Tabiatla ve Kendi Doğanızla Uyumlu Yaşayın...
    http://gumuskayakci.blogspot.com.tr/2016/06/tabiatla-ve-kendi-doganzla-uyumlu-yasayn.html

    8- Dünyanın Başındaki En Büyük Belalardan Biri: ‘’IRKÇILIK’’
    http://gumuskayakci.blogspot.com.tr/2016/09/dunyann-basndaki-en-buyuk-belalardan.html

    9- Gerçek Ne Yenidir Ne Eskidir, Gerçek "Eskimezdir"..Sorgulamaya Var mısınız?
    http://gumuskayakci.blogspot.com.tr/2016/09/gercek-ne-yenidir-ne-eskidir-gercek.html

    10- Mezhep Putunuzu Kırabilin! Sadece Müslüman Olun!
    http://gumuskayakci.blogspot.com.tr/2016/09/gercek-ne-yenidir-ne-eskidir-gercek.html

    Müzik ve Ötesi
    http://gumuskayakci.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba ileri zekalı büyümüş inanan,gonderdigin linkler sadece anlam ve ayet bükücülugu iceren,apriori den bi haber peri masali sacmaliklari,sana başarılar diliyorum.zaten kuran i bir sen anladin ama sen de yanlis anladin :) simdi git muhammed in sacmaliklarini okumaya devam et.

      Sil
    2. caner taslaman denilen evrimi islama yamamaya çalışan ahmağın saçmalıklarını da ihmal etmemişsiniz tebrik ederim,üzülmeyin lan mikro mikro evrilirsiniz :D bi gün ateist olana dek :D evrim bilim,yaratılış ise dindir,ayet yorumlama,bükme ve sikkofield gibi ıkınmayla olmaz o iş.

      Sil
    3. Sen de Efe aydal ezberi yapıp gelmişsin o zaman senin ne farkın kaldı yukardaki yorumdan?

      Sil
  81. sikko hala ayetlerden anlam çıkarmak için ıkınıyorsun da ıkınıyorsun mk. bunun allah kitabı olmadıgını bırak diğer ayetleri sadece yasin 38. ayet e bakıp bile anlarsın.''Güneş de kendi yörüngesinde akıp gitmektedir. Bu, mutlak güç sahibi, hakkıyla bilen Allah’ın takdiri (düzenlemesi)dir.''

    bugün güneş in sabit diger gezegenlerin güneşin etrafında döndüğünü ilkokuldaki çocuk biliyor mk. bunu yazan her kimse dünyadan yaptıgı gözleme göre yazmış kabak gbi işte çünkü dünyadan baktıgında güneş dogup batıyormus gbi geliyor sen de o bilimin gelişmedigi dönemlerde güneşin dünya etrafında dondugunu sanırsın. bu kadar basit mk.

    şmdi anlam bükücülerden karşı atak bekliyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bana bunun için ama o aslında güneşin ömründen bahsediyor diyen cıktı lan hahaha. dansöz oluyorlar mk kıvırırken

      Sil
    2. Al izle gerizekalı:
      https://youtu.be/PWxcgJUCDxg

      Kaynağını da sen araştır bi zahmet

      Sil
    3. Güneşin Hareketleri Nelerdir

      Güneş Nasıl Hareket Eder

      Güneşin Hareketleri hakkında bilgiler



      Güneşin iki çeşit dönme hareketi vardır

      1 – kendi ekseni etrafında dönme hareketi

      2 – Samanyolu galaksisi etrafındaki dönme hareketi


      Güneşin kendi ekseni etrafındaki dönüşü BATIDAN – DOĞUYA doğrudur

      Güneşin dönme hızı kutuplarında ve ekvatorunda farklı farklıdır Buda güneşin katı halde olmadığını gösterir

      Güneş üzerindeki lekelerden güneşin dönüş hızı tespit edilebilir

      Güneş ekvatordaki bir dönüşünü 25 günde tamamlarken kutuplarda 34 günde tamamlar



      Güneş Samanyolu galaksisinde yaklaşık olarak saniyede 220 km hızla hareket eder

      Güneş Samanyolu galaksisindeki bir dönüşünü 250 milyon yılda tamamlar

      Güneş Samanyolu galaksisinin merkezinden 30 000 ışık yılı uzaklıkta bulunur

      Sil
    4. gerizekalı olan sizsiniz beyler. gönderdiğn linkte güneş kendi etrafında döner bir yörüngede dönmez mk. ayrıca yasin 38 den baska yasin 37 ve yasin 39 a da bakarsanız biz güneşi aniden ellerinden alırız da karanlıkta kalıverirler gibi bişeyler zırvalar. evrensel oldugunu iddia ettiğin kitabın belliki ortadoguya hitap ediyor sadece. sanırsam kutuplarda 6 ay gunes batmadıgından haberi yok tanrının. güneşin balçıga batması sacmalıgından bahsetmiyorum bile.

      Sil
    5. bu arada en sevdiğim ayetler hucurat 4: (Ey Muhammed!) Odaların arkasından sana bağıranların çoğu aklı ermeyen kimselerdir.

      ve hucurat 5:Onlar, sen yanlarına çıkıncaya kadar sabretselerdi, elbette kendileri için daha iyi olurdu. Allah, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.

      adamı öğle uykusundan uyandırıyorlar ayet iniyor şaka gibi. koca allahın ugrastıgı işlere bak. o zamanlar baya aktifmiş. şimdilerde full offline artık .

      Sil
    6. qwerty agzina sağlık krdş,lafa gelince iq su düşük çocuksu ateist biz oluyoruz,bu arada o cevap yazanin link attığı blogu okudum bu kadar cocuksu,yuzeysel ve mantik dışı cevaplari basks yerde bulamadim.tamam kuran okuyun da beyninizle okuyun totonuzla okumayın amk,bilimi de beninsemiyorsaniz inanca devam,iman power.

      Sil
    7. Tüh çok yanlış gelmişsin sen . Güneş de hareket ediyor
      Hatta senin için çekilmiş bir video bile var

      https://m.youtube.com/watch?v=6jNoTAE2wYQ

      Sil
  82. Cemre, son örnekteki durumu dun gece yasadim.. Arkadasla bu konular hakkinda konusurken birden "alemleri senin için yarattım" sözünü soyledi ve "bu ayettir" dedi , Kurandan gostermeye calisti gosteremedi.. Düşünmüyoruz , sprgulamiyoruz be cemre.. Eyvallah

    YanıtlaSil
  83. Kardeşim facebook hesabını da link olarak atarsan aramızda facebook kullanmayan arkadaşlar olabilir benim gibi

    YanıtlaSil
  84. Bir kişiyi bile uyandırsam bütün yazdıklarım, çabalarım boşa gitmemiş demektir. Şeklinde bir sözün vardı. Benide uyandırdığın için teşekkür ederim. Sarp yokuşa atılmaktan korkmayan dostum dualarım senin gibi cesur insanlara.

    YanıtlaSil
  85. Tatar ramazan filmin sonunda Abdurrahman çavuşu vurduktan sonra diğer mahkumlara arkadaşlar bu yapılanlar birazda sizin için eğer size yapılanlara ses çıkarmasaydım zalimlerle gül gibi geçinip giderdim. O zaman sizin ensenizdeki tokat katmerli olurdu der. İşte dostum sikko sen bu düzende daha abdurrahman çavuşu vurmamış olsanda tatar ramazansın.

    YanıtlaSil
  86. Kader ve irade" konusunu cozen tasavvufu da kureselciligi de vahdeti vucudu da seytani da diger herseyi cozer..

    YanıtlaSil
  87. ey iman edenler rastgele peygamberin evlerine girmeyin, bir başka iş için girmişseniz ille de yemek vaktini beklemeyin. ama yemeğe çağrıldığınız zaman girin, yemeği yiyince dağılın ve uzun söze dalmayın. gerçekten bu, peygambere eziyet vermekte ve o da sizden utanmaktadır; oysa allah, hakkı açıklamaktan utanmaz. onlardan peygamberin eşlerinden bir şey isteyeceğiniz zaman, perde arkasından isteyin. bu, sizin kalpleriniz için de, onların kalpleri için de daha temizdir. allah'ın resûlüne eziyet vermeniz ve ondan sonra eşlerini nikahlamanız size ebedi olarak helal olmaz. çünkü böyle yapmanız, allah katında çok büyük bir günahtır." ahzab suresi, 53. ayet.

    bu ne sacmalıktır amk. elçisinin çükünün derdine düşmüş bi tanrının gönderdiği bu kitabın evrensel oldugunu iddia etmek ancak akıl hastalıgıdır. bana ne mahonun karılarından. evrensel kitaba bak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben sizin çektiğiniz sıkıntının farkındayım. İnananları aşağılamak size geçici olarak kendinizi iyi hissettirebilir ama uzun vadede iyi gelmez. Sorularınızı kibarca sorar, uygarca tartışırsanız herkes için daha iyi olur. Tanrı'ya inanmayın, sakıncası yok. Ama iyiliğe de inanmıyorsanız insanlardan bir şey istemeye hakkınız kalmaz. Sikko'nun tarzı kötü evet, onu örnek almayın. Sizi gaza da getirmesin lütfen.

      Sil
  88. hiç bitmeyecekmiş kadar yaz sikko, okuyalım

    YanıtlaSil
  89. Ayetin icinde var zaten cevabi:.. " oysa Allah "hakki" aciklamadan "utanmaz"..

    YanıtlaSil
  90. Sikkoyu uzun zamandır takip ediyorum sevdiğim özelliği cesareti ve doğruya ulaşmada olan azmi ve samimiyeti olmuştur.Alayci uslupla muslumanlar için mukaddes sayilan konular hakkında sırf mide bulandırmak gayesi giden sözüm ona ateist bozuntusu birkaç muptezele (gerçek ateist sorguya lafım yok)burdan efendi olmalarını tavsiye ediyorum...Adam gibi soru sor yorum yap hakaret etme sakın koçum boynuzunu kirarim...

    YanıtlaSil
  91. Hakan Baba haklı beyler,lütfen adamakıllı soru ve cevap,seviyeli,küfürsüz.efendi olun üslubunuzu iyi takının.her ne kadar ate olsam da inançla seviyesizce dalga geçen kişi adam değildir.sikko emek verip bunları hazırlıyor ve kuran islamını yani öz islamı benimseyip bir konu hakkındaki savlarını yazıyor,üstelik bu yazısı en efendi yazısı :) kusurumuz olduysa affola :)

    YanıtlaSil
  92. Sizin bu blog dışında nasıl bir insan olduğunuzu hiç bilmiyorum.Ben yada burda takipteki birçok kişi sizin bize anlatmaya çalıştığınız bazen kendinizi parçaladığınız bazen dertleştiğiniz- sonucunu da çok güzel şekilde aldığınız- yani yansıttığınız kadarıyla biliyoruz sizi.BU kadar dolu, hayatı sorgulayan ama aynı zamanda hayatı çok ciddiye alanları alaya alan bir insanla arkadaş olmak canın istediğinde birşeyler sormak için mesaj atmak yada hiç birşey yapmadan aslında en büyük eylem olan susmak nasıl olurdu diye özellikle her yeni yazınızı okuduktan sonra sık sık düşünüyorum.Belki sizin sık sık dile getirdiğiniz "bir kişi"bile olsa benimdir çünkü "sizinle"tanıştıktan sonra hayatımda çok şey değişti.Her zaman okumaya öğrenmeye meraklı bir insandım ama kendi içimdeki maneviyat ve Allah ile olan bağım farklı bir ivme kazandı.Size ilk defa yorum yazıyorum çünkü ilk defa sizin yazdığınız anlatmaya çalıştığınız şeyi çoktan biliyordum öğrenmiştim ve üzerine çokça da düşünmüştüm yazının devamında da aynı mutluluğu yaşayacak mıyım bilmiyorum ama bugün aslında tamamen kendi içimde yaşadığım gurur ve mutluluk tamamen size ait..Teşekkür ederim...Var olun Cemre bey..

    YanıtlaSil
  93. İtikadi mezheplerle ameli mezhepleri ayıramayacak ve ictihadın ne olduğunu bilemeyecek ayetleri eksik okuyacak kadar cahil birinin yani senin gibi birinin İslam üzerine konuşması yüzünden İslam alemi bu durumda zaten. Allah Kuranda Biz sana kitap ve hikmet verdik diyor Hz Muhammede kitap Kuran olduğuna göre hikmet bundan başka bir şeydir. Yani Hz Muhammed Kurandan hariç de bazı meselelerde vahiy alıyordu. Bu da sünnet ve hadis olarak karşımıza çıkar. Fırkalara ayrılmak İtikadi bakımdandır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 50-45 Biz onların ne konuştuğunu iyi biliyoruz. Sen onların üzerinde bir zorba değilsin. Uyarılarımdan korkanlara sen bu Kuran ile öğüt ver.

      a.a.bayındır ın.Allah ileride olacakları bilmez açıklaması da var.insanların kurandan anladıklarını takip edersek,biz okumazsak doğruyu bulmak çok zor olur.

      '' hikmetli kurana andolsun'' ayetlerini araştırıp bulabilirsen,aslında ikisinin ayrı ayrı verilmediğinide görebilirsin.

      Sil
  94. Adsız arkadaş sana eyvallah diyorum ve bekliyorum..biz yani muslumanlar bu dini ve sadakatle emri yerine getiren döneminin en emin insanı olan nazik Gülümüzü (s.a.v)i neden sevdik biliyor musunuz?O s.a.v asla yalan söylemedi birkez bile olsun,h erturlu hayır işine kosardi peygamberlik öncesi veya sonrası,kucaginda yatan kedi rahatsız olmasın diye acil kalkması gerekirken elbisesinin kenarını keserek kalktığı için,kucuk bir çocuğun ölen sercesinden ötürü aglamasini görünce tüm arkadaşlarınida yanina alarak taziyeye gidip teselli ettiği için,o otururlarken önlerinden geçen cenazeye karşı saygısızlık olmasın diyerek ayağa kalkıp ölenin Yahudi oldugu ikazindan sonrada olsun sonuçta insan geçiyor dediği için,arkadaslarini önünde ve heryer de hep dik durmalari konusunda tembihledigi için,torunları o namazdayken sırtında olduğu halde dakikalarca hatta saatlerce oyunları bozulmasın diye secdede kalarak atçılık oynamaları esnasinda tüm herkese ornek olduğu için ki çocuklar diri diri gömülürken onu içten içe yaratana magaralarda inzivaya yani duaya sevk eden çocukları çok seven bir ana baba yetimi olarak hiçbirini görmeden çocuk kaldığı icin,devlet başkanı iken hasirda yatıp paraya eyvallah etmediği miras bırakacak bir kurusu bile olmadığı kapısına geleni asla boş cevirmedigi zamanın en kodaman sergilerine karşı siz yanlış siniz ve sizden korkmuyorumu direk yüzlerine söylediği ve savaş esirlerini okuma ogretmeleri karşılığında serbest bıraktığı için,asla yemeği misafir siz yemediği misafir doymadan sofradan kalmadigi,herkesin evine davet ettiği halde kendisini devesine bırakarak yanaştığı o gönlü zengin fakirler fakirin kapısına razı olup orda 6 ay konaklayarak gönül kirmamaya ettiği dikkat icin,k izina ben bile seni kurtaramam yanlış yapma dediği için,t aifte taslayanlara karşı asla kin duymadan bunlardan gelecek nesiller için en azından ahlaki kurtuluş umuduyla kanla dolu ellerini şemaları kaldırıp ağlayarak yaptığı dua için sevdik liste o kadar uzunki daha neler neler cildler dolusu her anı insanlığa ve gerçek medeniyetin meşalesi anlayana işaret fişekleri hallerle dolu sadık ve samimi bir hayat örneği sunduğu için sevdik kuranı yaşadığı için sevdik ..sahi ne diyordu ki kuran ate kardeşler ....çalma çırpma yetim malı yeme yalan soyleme iftira atma tartini düzgün tut yani ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol,kendine duruşta ol.vicdanli ol...sahtekarlık yapma...kardeş ol.adil ol.d aha neler neler tefsire deryalar yetmez...ve o sıkışık pislik ve purbela cahiliye dönemi ki tam sapkınlıklar panayirinin tam ortasında Allah bir sadık kulunu mağarada ağlarken diri diri yakılan çocuklara görevlendirerek meydan okudu işte bu sebepler gibi hala insanlığın ihtiyacı olan bi ton sebepler yumağını söyler kuran ve onun sadık bekçileri elindeki fidanı kıyametin koptuğunu gorsende dik diye buna itirazı olan ateist bence sorgulamayı yanlış mecrada yapıyor yada samimi degildir...Bende elimdeki bu fidanı yorum olarak buraya diktim bunu yesertecek ateist aranıyor en samimisinden kıyametin yani ölümün ne zaman geleceği belli olmadina gore..hakaret olmadan sor araştır adil ol ateistbolarak cesurum diyorsun adalettede cesur ol...kuranın tabiriyle zaten ateist yoktur...
    Kibir vardır...sevgilerimle..
    .la sikko ölüm nasıl yaziyon la bu kadar uzun yamuldum valla....helal sana...

    YanıtlaSil
  95. kaynaklarının doğruluğu tartışılır,ne kadar araştırma yaptığının farkındayım son zamanlarda ki yapın biraz gerçek dışı komplo teorisine dayanıyor.çok çarpıtma var islamı anlatanlar onu ne kadarını yaşayabiliyor orası tartışılır.

    YanıtlaSil
  96. “Peygamber size ne verirse onu alın, o sizi neden men ederse ondan sakının.”(Haşr, 59/7)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz onların ne konuştuğunu iyi biliyoruz. Sen onların üzerinde bir zorba değilsin. Uyarılarımdan korkanlara sen bu Kuran ile öğüt ver.50-45 bu ayetle birlikte anlamaya çalışırsak bize verdiği ve yasakladığı şeylerin kaynağını anlamış oluruz.
      tabi sizin örnek verdiğiniz ayet ganimet mallarının dağıtımı ile ilgili ,bu da başka bir problem.ayetin öncesi ,sonrası ve bağlamı dışına taşarsak.bektaşi gibi namaza yaklaşmayın ayetini kendi hevamız için tevil etmeye benzer.

      Sil
    2. problem? Burda Peygamberlere tam yetki ile onların hangi konuda men edip hangi konuda kabul göreceği belirtiliyor.İlla ki konu ganimet üzerinden verilen yetki değil.

      Sil
  97. abd
    gelenek:kul
    gerçek: köle

    islam
    gelenek:körükörüne isim
    gerçek: teslim olma fiili

    rab
    gelenek:?
    gerçek:efendi

    YanıtlaSil
  98. Dinler hakkında bircok kitap okumuş biri olarak, açıkçası hiçbir dine inanmıyorum. Din denilen şey toplumun ihtiyaçlarını karşılamak ve insanları bir arada tutmak için ortaya atılmış birşey. Hatta zaman zaman din çağın gerisinde kalıp toplum ihtiyaçlarını karşılayamadığı için değiştirilmesi gerekli olan bir olgu. Örneğin Şamanizm gibi. Bu benim düşüncem inanan inansın sonuçta herkesin kendi hayatı. Yalnız bu yazıyı yazman çok iyi olmuş. Çünkü şuan ülkede bolca bulunan, sözde herşeyi çok iyi bilen sözde Müslüman kesimden çok sıkıldım. En azından kendileri açısından faydalı olur belki bu yazı. Gerçi onların tabularını yıkmak için 1000 sayfa yazı yazsan da fayda etmez ya neyse

    YanıtlaSil
  99. Başka bir ayette:
    “Rahman’ın huzurunda söz almış olanlar dışında hiç kimse şefaat edemeyecektir.” (Meryem 87)

    Başka bir ayette:
    “O gün, Rahman’ın şefaat izni verip sözünden razı olduğu kimselerden başkasının şefaati fayda vermez.” (Taha 109)

    Başka bir ayette ise şefaat edenlerin hali açıklanmıştır:
    “Onlar Allah’ın razı olduklarından başkasına şefaat etmezler.” (Enbiya 28)
    Şefaat meselesi kuranda vardır . Yanlış yorumlamamak gerekir.

    Ayetlerin öncesinde mesala yahudilerden bahsederken sonrasında ise onlara şefaat fayda vermez demiştir kuranı kerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şefaat isteyeceğiniz kişi ölmüşse ne yapacaksınız?Allah ölümsüzdür , ayrıca Allah'a ters düşmüş insana Peygamber ya da başka doğru bir Müslümanın şefaat edeceğini düşünmüyorum.

      Sil
    2. Şefaat zaten ölümlü dünyada yani bu dünyada istenmiyor ki ahir dünyada isteniyor yani kıyamette.Bu sözüm herkese micheal'da dahil arkadaşlar siz kuranı kerimden parça parça ayetler alıp islam adına yazılar yazıyorsunuz ki ben de yukarda haşr suresini paylaştım.Burdaki yanlış blog yazarınında hatası ayetleri parça parça değerlendirip onun üzerinden yorumluyoruz.Bu yanlış, sebebi ise bunun üzerinden islamda bu yanlış bu eksik islam da bunun yeri yok demek allah korusun dinden bile çıkartabilir.Onun için kuranı hatim et 10 defa oku ki yine 100% çözersen başım gözüm üstüne ondan sonra kuranı kerimden alıntılar yaparak bir fikir sun.Yani sünnet olmak islam ile başlamadı ki çok eskiden beri vardı ve islamiyete dahil oldu şimdi kalkıp boşu boşuna sünnet olduk manasının bu yazıda çıkması ayıptır.Neyse Allah inanan herkese hidayet versin.

      Sil
  100. İtikat ve amel diye iki kısımdan meydana gelen İslam dininde, mezhepler, ameli (pratikte yaşanan) kısımları mevzu olarak ele alır. Birden fazla mezhebin meydana gelmesi, nazari prensiplerin mezhep imamlarınca farklı anlaşılmasından ileri gelmiştir. (Mektubat, s. 449)

    Mesela Hz. Peygamber (a.s.m.) Efendimiz namaz kılarken mübarek alınlarına taş batar ve alınları kanar. Hz. Aişe (r.a.) validemiz taşı Peygamber (a.s.m.) Efendimizin alnından alarak yere atarlar. Peygamber (a.s.m.) Efendimiz yeniden abdest alarak namazlarını kılarlar. Peygamber (a.s.m.) Efendimiz yeniden abdest aldıklarına göre abdestleri bozulmuştur.

    Hanefi mezhebi imamı, İmam Azam Ebu Hanife Hazretleri ile Şafii mezhebi imamı, İmam Şafii Hazretleri abdesti bozan meseleleri ele alırken bu meseleyi değerlendirirler. İmam-ı Azam Hazretleri, “Peygamber (a.s.m.) Efendimizin alnına batan taş kan çıkardığı için Resulullah (a.s.m.) Efendimiz abdest almıştır” hükmüne varırken; Şafii Hazretleri abdestin bozulmasını Hz. Aişe (r.a.) validemizin Peygamber (a.s.m.) Efendimizin alnına dokunmasına bağlamıştır. Böylece Hanefi mezhebinde az bir kan abdesti bozan sebeplerden biri olurken, Şafii mezhebinde kadının temasıyla abdestin bozulması kaide olarak benimsenmiştir. Görüldüğü gibi her iki hüküm de doğrudur ve haklı bir gerekçeye dayanmaktadır.

    Devamı
    https://sorularlaislamiyet.com/mezhep-farkliliklari-neden-kaynaklanir-mezhep-degistirmek-caiz-midir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mezhepler helal - haram koyarlar.Koydukları helal ve haramlar da birbirinden farklıdır.Allah'tan başka helal ve haram koymak şirktir , şirk ise en büyük günahtır.Mezheplerin Peygamberin davranışlarının farklı yorumlanmasıyla ortaya çıktığını söylüyorsunuz.Peygamberin tüm dinsel davranışları Kuran'a dayanır , Peygambere uymak sünnetse neden bir türlü en büyük sünnet olan Kuran'a uymayı beceremiyoruz?

      Sil
  101. Müslümanlığı" ve "Kur'an'a Dönüş" ve benzer sloganlarla, sünnet ve hadis üzerinde birtakım şüpheler ve istifhamlar gündeme getirilmiştir.İşin üzücü tarafı, bunlar gündemde kalmaya devam etmektedir. Bu sloganik ifadeleri âdeta vird hâline getirip devamlı telaffuz eden bu gürûhun, hemen hemen hepsinin Sünnet–i Resûlullah karşısındaki tavırları menfîdir veya en azından lâkayddır. "Kur'an'ın yeterli olduğu" fikrini hararetle savunup, Sünnetsiz İslâm arayışı içine giren bu zavallılar, her konuda âayet arayıp, âyet dışında kendilerini bağlı hissedecekleri bir başka "Lâ raybe fîh" delilin bulunmadığını ileri sürüyorlar. Tabiî bunların, her lafın başında "Kur'an" demelerine bakan da onları Kur'an sevdalısı zanneder.İyi de, hem Kur'an'da bulunan: "Peygamber size neyi verdiyse, onu alın; size neyi yasakladıysa, ondan da sakının."(1) gibi Sünnet'e delâlet eden bir kısım âyetlere rağmen Sünnet'i inkâr edeceksin, hem de Kur'an sevdalısı olacaksın, bu mümkün mü?! Size sıradan bir kitap hediye eden birine bile teşekkür edip, minnet duymak bir insanlık icabı iken, Hz. Kur'an gibi dünya ve âhiret saadetinin reçetesini sunan yüce bir kitabı bizlere getiren Resûlullah'a bırakın teşekkür etmeyi, onun Sünnet'ini dahi inkâr edip devreden çıkarmaya çalışmak, acaba nasıl bir insanlık icabıdır?

    Devamı

    http://www.mumsema.org/ehli-sunnet/213937-bu-yazi-sunneti-ve-hadisleri-inkar-edip-saldiranlara-tokat-gibi-cevap-olsun.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Peygamber size neyi verdiyse, onu alın; size neyi yasakladıysa, ondan da sakının." Peygamber Kuran'ı tümüyle yaşar.Allah ne diyorsa peygamber de onu der.Allah söyleyeceği her şeyi Kuran'da söylemiştir , Peygamber yalnızca vahiy indirilecek olan kişi , elçi ve örnektir o kadar.

      Sil
  102. https://sorularlaislamiyet.com/sunnet-hitan-olmanin-hukmu-nedir-peygamberimiz-asm-doneminde-sunnet-olmak-var-miydi

    Sünnetin islamın büyük sembollerinden ve alametlerindendir. Bir erkek için sünnetsiz dendiği zaman akla müslüman olmadığını getirecek kadar büyük ( yetişkin erkek )

    Ve herşeyi faydacılık penceresinden de değerlendirmemek gerekir. Allahın rızası gereği sünnet olmalıdır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sünnetin günümüzde İslam'ın simgesi olduğu doğrudur.Ancak Kuran'da sözü geçmez yani yapılması zorunlu bir şey değildir.Hatta cinsel duyarlılığı azalttığı için haram değilse bile bilimsel olarak yanlıştır.Ha AIDS olasılığını azaltması da var , o ayrı.İslam'ın içine sokuşturulmaya çalışılan bir bidatı savunamayız.

      Sil
  103. YUNUS SÛRESİ
    62 - Dikkat edin, Allah dostlarına hiç bir korku yoktur. Onlar, mahzun da olacak değillerdir.
    63 - Onlar ki îmân edip takvaya ermişlerdir.
    64 - Onlar için dünya hayatında da, âhirette de müjde vardır. Allah'ın sözleri değişmez. Bu, büyük kurtuluşun kendisidir.

    Yaşantısında takva alameti görülen kişilerden fikir ve yol göstericisi olmasını istemek gayet mantıklı bir harekettir.

    Allah katında her insanın bir makamı vardır .
    Bazı manevi dereceler gizlidir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşantısında takva alameti olan insanlar takvayı Kuran'ı yol gösterici olarak gördükleri için takva sahibi olmuşlardır.Bu yüzden takvalı olmak için onlardan değil Kuran'dan , daha doğrusu Allah'tan medet ummalıyız.

      Sil

  104. Dua da aracı meselesi için

    http://www.ihvanlar.net/2013/08/30/duada-tevessul-hakki-icin-hurmeti-icin-istemek-duada-araci-koymak/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duada aracı meselesi için:Kuran.Verdiğiniz kaynak yalnızca hadislerden örnekleme yapmış.Bir hadisin doğruluğunu uzunca ve dikkatlice araştırmamız gerekir ancak Kuran dosdoğrudur , niye işimizi yokuşa sürelim ki?

      Sil
  105. Bu da her müslümanın itikat etmesi geren kurtuluş reçetesi

    http://m.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=3233

    Kulaktan dolma bilgiler veya kalbe gelen zan ile dini yorumlamamak gerekir

    Eğer bu şekilde davranılırsa Allah , kişiyi sahipsiz bırakabilir ve kendisini güzel amel yapıyor zanneder.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her Müslümanın inanması gereken kurtuluş reçetesi Kuran'dır.dinimizislam.com'a girmeye gerek yok bunu bilmek için.

      Sil
    2. Allah İsrailoğullarına bile kaç kez şans vermişken siz kim oluyorsunuz da Allah'ın insanı sahipsiz bırakabileceğini söylüyorsunuz!Allah insanı sahipsiz bırakmaz , sizin yaptığınız Allah adına yalan söylemek ve kendinizi Allah'a ortak koşmaktır.İkisi de çok büyük günahtır!

      Sil
    3. Arkadaşım tek bir cevap yazacağım hepsine dahil olsun.

      Şu yazdıklarım ve kaynaklar kıyaslama ve fikri dünyası sağlam bir müslüman için aksine mücadele edilmeyecek bilgilerdir .

      Süslü laflar ve felsefe yüzünden insanlara yanlış yönlendirme ve zihin bulanıklığı sağlıyorsunuz.
      (Bu iş akıl ile olmaz nakil ile olur)

      Bu dünyada islamı doğru anlayan bir tek siz değilsiniz. İslamı doğru kaynaklardan öğrenmediğinizi cevaplarınızdaki atmosferden bile anlayabiliyorum.

      Amacım seni yermek değil. Bilgi heryerde aşağı yukarı aynıdır. Ama yorumlar değişir. Biİn yorumlarımız ehli sünnet ( efendimiz sav) den nasıl bize ulaştı ise o şekil devam ederiz.

      Bu bilgiler ise muteber eserlerde bulunabilir.
      Büyük islam ilmihali ömer nasuhi bilmen
      - fıkhul ekber .i. Azam
      İman gazali . Kimyayı saadet ve niceleri

      1400 sene önce gelen ve tamamen ortaya koyulduğu şekilde islamı yaşamayan (itikadi ve hak kıyas) kişi dünyada ve ahirette zarar edecektir.

      Aklı olana küçük bir işaret yeter.
      Tartışmaktan amel yapamayan bir nesil yetiştirdiker.

      Vessalam söyleyecek söz çoktur...

      Sil
    4. Hiçbir yanıt verilmemiş.Peygamberden bize değin gelen suyu üç yudumda içmek mi yoksa Kuran mı?

      Sil
  106. Micheal illumati olaylarına devam etmeni öneririm.

    YanıtlaSil
  107. Yönetici, reenkarnasyon hakkında ne düşünüyorsunuz.

    YanıtlaSil
  108. İlk yorumum https://youtu.be/GvcOXdTWW8s bu adamın cemaatine girin eğer dinlersek dediklerini Türkiye değil tüm müslümanlar dolayısıyla tüm insanlık kurtulacak... Michael tespitleri çok hoşuna gidecek ufuk açacak.

    YanıtlaSil
  109. Abi seni uzun süredir takip ediyorum ve bana ilham kaynağı oldun kşisel blog açıp düşüncelerimi hayallerimi yazmaya başladım ne kadar tutsada tutmasada iyi hissestiriyor
    http://adamveblog.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  110. Ya sikko bırak bu müslümanlık, din, kuran,peygamber ayaklarını. Kafayı yemene ramak kaldığı bir an da hayata sarılacak bir neden buldun kendine ama iyice kaptırdın kendini. Küfürlü yazılarında bile daha dürüsttün sen kendine karşı. Zaten insanlar kendilerini en aciz durumda hissettiklerinde hemen dine sarılırlar, sendeki de o hesap oldu. Sen akıllı okuyan adamsın, kısacık bir araştırmayla bile dinlerin ve kutsal denilen kitapların kökeninin insan uydurması olduğunu pek ala öğrenebilirsin. Yoksa inanmamış olmak seni korkutuyor mu. İnan bana dostum inançsızlık boşluğu senin bu kendine yaşam amacı olarak edindiğin şeyden daha gerçekçidir. Yoksa sanıldığı kadar akıllı değil misin? Kendini kandırmanın bir anlamı yok. Öyle olduğu için hala kafan güzel. Hala Kuran ve Allaha olan inancın tam olmadığı için depresyondan cikamadin bir türlü. Sana tavsiyem kendini kandırma, kendine daha gerçekçi hayat amaçları bul. Git fakire yardım et, ya da hayvansever ol, hasta insanları ziyaret et vs vs çok daha faydalı olursun topluma

    YanıtlaSil

Bu blog'a yapılan her yorum, o yorumun sahibini bağlar. Ayrıca makaram sarı bağlar.

3. şahsa hakaret olmadığı müddetçe asla yorum silmem. "Bu yorum yazar tarafından silindi" ibaresi, eğer o yorumu yazan kişi kendi yorumunu sildiyse çıkar.