Okunması şart makaleler:

Tasavvuf ve Tarikatlardan Yeni Dünya Dinine: Bölüm 1 ve Bölüm 2
Komünizm, Kızıl Devrim, Sovyetler Birliği ve Şirketler
İnsan, Din ve Kuran
Bu da amme hizmeti: Okunması Gereken Kitaplar Listesi

Bir Başka Din: Tasavvuf kitabı çıktı; internet'ten sipariş etmek için kitapyurdu link'i.

YENİ: Youtube'daki hodor hodor konuşmalarım için buradan alalım.

19 Şubat 2017 Pazar

Tuzsuz

Selam.

Muhabbet etme vaktim gelmiş. Konuşmak istiyorum ama öyle pek mühim şeylerden bahsetmeyeceğim, zaten söyleyeceklerimi bir gün öleceğini bilmenin verdiği güçle yaşayabilen çok az kişi dışında da kimse anlamayacak. Olsun.

İnsanların büyük çoğunluğu ölümsüz olmak istiyormuş, ben bunu daha yeni fark ettim. Yani cennette veya çok mutlu olabileceğin bir hayatta ölümsüzlük değil, baya baya bu dünyada ölümsüz olmak istiyormuş insanlar. Ben bir asırdan kısa sürecek ömrüme katlanamıyorum, göğsüm daraldığında "neyse lan, ölüm var" deyip rahatlıyorum. Bunun verdiği moralle biraz olsun hayata bağlanıp, bunun verdiği güçle hayatta kalabiliyorum. Bu dünyada ölümsüz olmayı istemek çok uzak bir şey bana. Acının olduğu yerde ölüm kurtuluştur lan.

20 yaşım hayatımın dönüm noktası oldu benim, görünürde hiç de mühim bir şey olmamıştı hayatımda ama ilk defa 20 yaşımda insanları sevememeye, onları gereksiz görmeye başladım. İnsanlara düşmanlık da beslemedim, sadece gereksiz görmeye başladım onları. Bu hiç sağlıklı bir şey değil, neden diye soracak olursan, çünkü insanız amına koyim. Yıllar geçti, insanları ve dışarıyı gereksiz görüşümün şiddeti yavaş yavaş arttı, artık epey bir zirvede diyebilirim.

İnsanları sevemeyince şunlar baş gösterir oluyor: Yılgınlık, umursamazlık, harekete geçmeye değer görememe, tatsızlık, tuzsuzluk.

Uzun süredir sadece Allah var diye yaşıyorum, her inançlı insanın da "ilk" yaşama ve mücadele etme sebebi bu olmalı, ama "tek" sebebin bu olması sağlıklı bir şey değil. Başka insanları ilk sıraya koymaktan daha sağlıklı bir şey olsa da, en nihayetinde yine çok sağlıksız. İnsanım, diğer insanlar 20 yaşımdan önce benim için motivasyondu. İnsanız, birbirimizin motivasyonuyuz. Lakin insanları böcek gibi görmeye başladığında en önemli motivasyonlarından birini kaybediyorsun. İnsanları sadece Allah'ın rızası için iyi davranılması ve kalpleri kırılmaması gereken varlıklar olarak görmeye başlayınca, bazı şeyleri hayata geçirmekte, kendin harekete geçmekte çok zorlanıyorsun. Zira önemli bir motivasyonun elinden gidiyor.

Kant'ın deontolojisini pek doğru bulmam, bana yüzeysel ve yetersiz gelir ama esasen Allah'ı devre dışında bırakarak bundan daha başarılı bir ahlak anlayışı oluşturmak da mümkün değildir. Her neyse esas konuya geleyim, Kant'ta iyiliği menfaat için değil sadece görev olduğu için yapmak vardır. Bu menfaat ilk aklınıza gelen somut çıkarlar olmak zorunda değildir, örneğin hasta olan bir arkadaşını hastanede ziyarete gittiysen ve bunu onu sevdiğin için, kendini bunu yapmakla iyi hissettiğin için yapıyorsan hareketin erdemsizdir. Kant'a göre asıl erdemli olan, o ziyareti sırf görev olduğu için yapmaktır. Tipik Alman disiplini işte. Kant burada şöyle eleştirilir, kendini hastanın yerine koy, seni ziyarete gelen insanların bunu bir görev olarak algıladıkları için yapmalarını mı istersin, yoksa seni sevdikleri için yanında olmalarını mı? Tabi ki sevildiğini hissetmek istersin. Hatta başıma herhangi bir şey geldiğinde sırf vazifesini yerine getirmek için bana yapmacık yapmacık "başın sağ olsun, geçmiş olsun, hayırlı olsun" vb diyen insanlara kıl olurum. Gel gelelim sırf görev olduğu için bir şeyleri yapmakta da büyük bir motivasyonsuzluk çekersin halihazırda.

Benzer bir şekilde, ben de insanları sevmekte zorlandığımdan, hatta baya baya insanlardan nefret eder hale geldiğimden beri müthiş bir motivasyonsuzluk ve yılgınlık hissediyorum.

Medeniyet dersi veren şık giyimli tipleri gördüğümde, hayalimde o insanı 19. yüzyıl Güney ABD'sine varlıklı bir ailenin çocuğu olarak ışınlıyorum ve onu onlarca kölesi olan bir kodaman olarak görüyorum. İnandığı dini ya da dinsizliği boş sözlerle ama büyük bir iştahla savunan bir insanı derhal 10. yüzyıl Avrupa'sına ışınlıyorum, karşımda derebeyine ve kiliseye itaatte kusur etmeyen bir Katolik görüyorum. Kadınların kendilerini pazarlayan ama aslında hiç de kendini pazarlama gibi bir amacı yokmuş intibası yaratmaya çalıştıkları hareketlerini görünce, gözümün önüne erkeğine kur yapıp ona sürtünen, kendini yerden yere atıp çiftleşme dansı yapan bir dişi hayvan geliyor, aralarında zerre fark göremiyorum.

La ben böyle görmek istemiyorum hayatı. Sağlıklı değil. Hayatta kalmam ve hayat standartlarım için çabalamam zorlaşıyor. İnsanım ben, motivasyona ihtiyacım var. Sadece amaca değil, amaçtan sonra gelen ikincil arzulara da ihtiyacım var. La ben o arzulara ihtiyaç duyuyorum. Ben mutlu olmak istiyorum amına koyim.

O kadar motivasyonsuzum ki, binlerce cümle geçiyor aklımdan ama yazmaya gerek görmüyorum.

İnsanlardan fayda yok diye kedi sahiplendim. Tam sevgi arsızı bir şey çıktı, beraber uyuyoruz, durup durup kendini sevdiriyor, şimdi de kucağımda zaten. Yaşama sevincim arttı onun sayesinde. Karın tokluğuna sınırsız sevgi veriyor sana, dünyanın en karlı ticareti. Ona bakınca, harbiden diyorum, insanlardan fayda yok. Yok da işte, olsa güzel olurdu, böylesi çok ağır geliyor be oğlum.

Vesileler yarat bana Allah'ım.

409 yorum:

  1. Allah ümitsizliği sevmez kardeş.. insanlardan da ümidini kesme

    YanıtlaSil
  2. Ben, dedi, at sevgisini, Rabbimi anmaktan ötürü tercih ettim." Nihayet atlar perdenin arkasına gizlendi. 38/32

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginizi çekeceğini düşünüyorum

      http://onuncudiyarinfilozofu.blogspot.com.tr/

      Sil
  3. Sana, seni severek motivasyonunu arttırabilecek, menfaatsiz, sorgulamasız, (sanki Allah a olan sevgimiz gibi) bi sevgili diliyorum,kediye göre biraz daha motivasyonlu😊 😊 o da zor bulunuyor tabi 😊

    YanıtlaSil
  4. Allah yardımcın olsun arkadaş. Görev bilinçsiz söylüyorum. Kediye yakın...

    YanıtlaSil
  5. Başkalarına sizin gibi benzetmeler yapmasam da ben de aynı şeyden muzdaribim. Motivasyonsuzluk ve gelecek planı yapamamak. Ha bir de kuru müslümanız o da var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuru müslüman ne demek ?

      Sil
    2. Ailemden birini kaybettiğimden beri, isyankar ve ergenlik hallerim artmıştı.. Üniversite baslasıgımda ıbadetlere namaza olan bağlılığım arttı yaşadıklarımdan pişmanlıklar duydum, ama ince detayları görüyor olmak alışılmış insan profiline ait olmamak bu hayatta yaşamayı zorlaştırıyor ben farklıyım diyorsun ama başarısız oluyorsun hayatın ayrı bir kazığı.. Yazdıklarınızda haklısınız aynen sizin gibi hissediyorum ve 3 tane kedim var onlara en güzel mamayı almak beslemek oynamak bana olan sevgilerini hissetmek aptal insanları anlamaktan beni kırmalarını izlemekten daha güzel , ve diğer bişey OKB ve diğer psikolojik hastalıklarla 7yıl savaşmış benim yolumdan geçmiş şuan hayata daha çok tutunmuş sadece bilimle ilgilenen bir sevgilim var.. Sahiden kediler ve sizi gerçekten ailenızden daha iyi anlayan bir insan lazım... Bu seçenekler dışında Diğer insanlıga katlanabılmek sahiden zor...

      Sil
    3. La uhibbul afilin (batip gidenleri sevmem)

      Sil
    4. "Kuru Müslüman ne demek?" diye sormuş ya bir arkadaş; sorusu cevapsız kalmasın diye yazdım:

      Kuru Müslüman; (eğer yanlış hatırlamıyorsam) "dehidrasyona uğramış Müslüman" demektir. Yağmurda ıslandığında ya da duşa girdiğinde bu özelliğini kaybeder.

      Kaynak: "Okuma Yazma Bilmeyenler İçin Fizik" by Cahil Çoban; Sayfa: 23

      Sil
  6. Öbür dünyadaki sonuaz hayat süper tabi.ol de olsun...Geç bunları..

    YanıtlaSil
  7. Allah gönlüne göre versin sikko. Gün ola harman ola.

    YanıtlaSil
  8. + Bana seni seviyorum de
    - Hayır
    + Seviyorum de
    - Hayir
    + Seviyorum de ulan
    - Seviyorum
    + Yalan söylüyorsun:(((

    YanıtlaSil
  9. Yazılarınla güzel şeylere vesile oldun. Bu motivasyon olabilir senin için

    YanıtlaSil
  10. Kedi gerçekten iyidir herkese ilaç ve alkol yerine tavsiye ederim Selamlar saygılar can alptekin

    YanıtlaSil
  11. Bu hayatta kendin gibi Müslümanlar bulman, ve/veya köpektir kedidir evcil hayvanlar sana iyi vesileler olacaktır.
    İnsanlar ile ilgili analizlerin bence doğru ve zaten Kuran'da da bunun ışığında ayetler var.

    YanıtlaSil
  12. al benden de o kadar dostum,sanırım aynı şeyleri paylaşıyoruz ya da bizim gibi aynı şeyleri paylaşıp farkında olmayan kaç kişi var acaba...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu yazıdaki herşeyi aynen düşünüyorum. iki tane muhabbet kuşum var ve bütün insanlığın üstündeler şuan. hayvan sevgisine yönelin insanlar sevilesi şeyler değil..

      Sil
  13. 20li yaşlarında düşüncenin değiştiği gibi şimdi ki düşüncenin de değişeceğini düşünüyorum. Ama değişene kadar böyle gidecek be sikko. Hakkımızda hayırlısı olsun.

    YanıtlaSil
  14. Nedense bu aşamaya gelmeyi istiyorum ben de insanları hayatının merkezine almak daha büyük yıkımlara sebep oluyor ergenlik döneminde böyleydim aslında insanlardan tamamiyle uzaktım ne zaman ki birilerine alışmaya başladım hayatımın bedel dönemi o zaman başladı hayvanlara olan sevgimin insanlardan daha çok olması bu yüzdendir belkide daha dün gece edip abiyle seni izliyordum youtubedan sürekli arayışta olduğum bulmak istediğim insan tipisin aslında kendini ne şekilde mutlu hissediyorsan o şekilde olman dileğiyle hep mutlu ol Cemre

    YanıtlaSil
  15. İnsanları küçümsemek insanın kendini kucumsemesidir ya da kendisiyle problemi psikolojide. İnsanların elbetteki yanlışları vardır fakat bu yanlışları yapmaya motivasyonlari vardır. Ben insanlara hastalıkları olan kişiler diye bakıyorum, tabi benim de bu tur pro lemlerim var. Bu hastalık bazen paraya düşkünlük bazen başka bi şeye düşkünlük ya da öncelik sırası olabilir. Örneğin tek hayali çok zengin olmak olan bi arkadaşa sadece üzülebiliyorum. Çünkü asıl mutluluğun bu olmadığını anlayacak ama şimdi farkında değil. Ayrıca bu düşünce onun karakterini kötü etkiliyor kötü etkileyecek ve mutsuz olacak. Küçük hesaplar peşinde koşan insanlar görüyorum, biraz büyüklük tasladım diye tatmin olan kişiler. Gülüyorum içimden ben de onun gibi olmamalıyım o kişi gülünç halinin bile farkında değil diyorum. Ama bu kendisine zarar verecek diyorum. Ben kendi zaaf ve eksik noktalarımı düzeltmeye çalışırken, diğerlerinin eksik ve zaaf noktalarını görüp eğer imkanım varsa düzeltmeye çalışıyorum. Hepimiz eşit insanlarız. Bana bugün allah kuranı anlamayı nasip ettiyse yanlışları gösterdiyse bu bi lütuftur ama aynı zamanda sorumluluktur. Bir hastalığı tedavi edebilen bir doktor kibre de sahip olabilir bana bu sorumluluk yüklüyor diye görev bilinciyle de çalışabilir. Çünkü insanın kendi ruh yaralarını sarması başkasının ruh ve bedenlerine katkısıyla oluyor bunu anladım. İnsan kendi eksiklerini ve zaaflarını çıplakça görmedikçe kendisini büyük görebiliyor. Aslında bu psikolojik eksikleri kabul etmemenin yüzleşme menin bir sonucu.

    Bir kişinin kalbini kırmiyorsam bu hem allah izin vermediği için hem de diğeri benim kadar insan olduğu için. Benim kalbim kırılsa nasıl bi üzüntü nasıl bi hayal kırıklığı yaşardım. Benim karşımdakine bunu yaşatmaya hakkım var mıdır? Bir canı üzmeye hakkım var mıdır? Hepimiz kardeşken ve Allah hepimizi çok önemserken...

    İnsanların birbirine içten davranışları çok güzel. Ama eğer görev için bile yapıyorsa bu da güzel. Çünkü onu yapmayan da çok insan var. Ayrıca bu da bir değerdir. Ahlaki olarak tabiki diğerine göre daha altdir ama birileri bi şey der diye ceza korkusuyla yapılana göre daha kötü bir şeydir. Bir de insan kendi acizliğini fark edince insanların bir geçmiş olsununa bile ıhtıyac duyuyor. Onların bir teşeküru bile değerli oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sadece şöyle bi ekleme yapacağım; bence bu ruh hali temelde kendini büyük görmekten beslenmek zorunda değil. ben mesela benzer bir hissiyat içerisindeyim ama bu hissi besleyen ana unsurlardan biri halihazırda benim kendimi çok aciz biri olarak görmem. bu kadar aciz, bu kadar değiştirme kabiliyetinden yoksunken kalkıp harekete geçmek ve bir şeyler üretmeye çabalamak beyhude görünüyor. bu da seni daha da pasifist bir havaya sokuyor. rahatsız olduğun şey dünyalar kadar ama sen onun milyonda birini değiştirmeye bile muktedir değilsin. bu da can sıkabiliyor.

      tek çıkış yolu olarak da deniz yıldızlarını tekrar denize atan adamın hikayesindeki felsefeyi şiar edinmeyi görüyorum. belki hepimiz az çok bu şekilde yaklaşmalıyız.

      Sil
    2. Sen eğer ki kendini aciz ve güçsüz hissediyorsan, emin ol bu yine kendini sevdiğin ve kendine saygı duyduğun içindir. Nietzsche der ki kendini aşağılayan insan kendini aşağıladığı için yine kendisine saygı duymaya devam eder. Bu bir kısır döngüdür ve bunu ben de yaşadım. Sen kendine karşı acımasız oldukça insanların da sana karşı acımasız olacağını düşünür, onlar sana acımasız olmadan önce sen onlara istemeden acımasız olursun. Çünkü bu bir savunma mekanizmasıdır. Sen zaten kendini aşağılıyorsun, bir de birinden gelecek kötü bir davranış seni iyice yaralayacaktır. Bu ihtimaldir kısır döngüyü yaratan ve savunmayı devam ettiren. "Avoidant Personality Disorder" denen, "Çekingen Kişilik Bozukluğu"na bakmanı öneriyorum. Ben cevaplarımı buldum.

      Sil
  16. Düşüncelerine ve samimiyetine sonuna kadar inanıyor,bu sebeplerden dolayı yüzyüze gelmemiş olmamıza rağmen seni gerçekten bi kardeş gibi seviyorum. Ütopik cümleler kurup "Hayat çok süper." gibisinden cümleler kurmayacağım güzel kardeşim samimiyet önemli ve doğru düşünüyorsun intihar etmiyorsak eğer Allah'a ve ahiret gününe olan imanımızdandır. Ancak şunu söyleyebilirim uzaklarda seni ve aykırı üslubunu seven insanlar var. Kendini asla yalnız hissetme başkaynatasız. Selam ve dua ile..

    YanıtlaSil
  17. Bundan daha da öte bir anlayışa: yani seni bile siklememeye varan bir ruh haline geldiğinde bana haber ver. O gün geldiğinde şu blogda gram yazı yazamayacaksın kardeşim. Ha diyosan ki madem o kadar motivasyonsuzsun mına koyim bu yorumu nası yazdın, sırf sana şunu anlatmak için yani öyle laf olsun diye.. Teknolojinin tuhaf vesilesi olarak.

    Niçe denen bıyıklı, La gaya scienza mıydı ne boktu o kitabın ikinci cildinde ( şen bilim -2 ) şöyle bi şeyden bahsediyor:
    İnsanın insana ettiği yardımdaki amaç, onun güç erklerini arttırarak sonunda tüm gücünü kendisine borçlu hissetmesini izlemektir. Meali şu: ben sana yardım ettim ya hacı, senin gücün fullendi işte ( parasal, manen psikolojik ne sikse artık ) sonra sen ister istemez var oluş gücünün tamamını bana borçlu hissedersin.. Ne tuhaf dimi lan? Hatta bundan hareketle diyebilirim ki kimseye büyük hediye verme. Mutlaka görmezden gelecek veya sana nedensiz bir düşmanlık besleyecektir, anlayamazsın. Neyse evet yazının devamı için motivasyonum gitti güle güle.

    YanıtlaSil
  18. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  19. ''Büyüklük taslayarak halkı küçümseme, yeryüzünde de böbürlenerek dolaşma. ALLAH kendini beğenip övüneni sevmez.'' Lokman/18

    Ben insanları aptal, geri zekalı bulduğumda; küçümsemek, aşağılamak, eleştirmek istediğimde genelde aklıma bu ayet gelir ve dururum. Doğrusunu Allah bilir. Belki bu ayette asıl anlatılmak istenen daha başka bir durumdur.
    Bence, insanların çok aşırı bir yanlışları yoksa, birtakım detayları okuyarak o kişiye art niyet atfetmek, kalem kırmak çok doğru değil. Böyle yaşanır mı olm? Gerçekten düşündüğü gibi davranan, her ortamda kendisi gibi olabilen çok çok az insan var dünyada. Mesela, yalnız olduğu karakteriyle kalabalık bir ortamdaki karakteri istemsizce çok farklı olan bir insan hakkında çok çabuk karar veremezsin. Belki senin yapmacık bulduğun ya da iffetsiz bulduğun detayları istemeden, nasıl davranacağını bilmediğinden, utandığından yapıyor olabilir. (niyeyse derdinin kız mevzusu olduğunu sezdim, ondan böyle konuşuyorum). Önemseme bazı şeyleri...

    YanıtlaSil
  20. Azizim Sikko. Yazıyorsun. Sadece yaşama manyakça tutkun olanlar yazar. Sadece o manyaklar. Esasen bulmuşsun motivasyonu daha ne istersin. Yok ki istemeye değer başka bir şey.

    YanıtlaSil
  21. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  22. Ateist olunca hayatın anlamı kaybolur diye düşünüyordum, 21 yıldır 5vakit namazlı biriyken ateist olmak insanı boşluğa düşürür sanıyordum ancak doğru değilmiş. Hayata daha sıkı sarıldım çünkü tek bir hayat yaşayacağım için ne kadar zor olsa da çok değerli. Sadece kendi canım değil tüm hayvanların hayatı da anlam kazandı, çünkü dinde hayvnların tek fonksiyonu insanların faydalanması, oysa ki onların da dünyada en az benim gibi kıymeti olduğunu gördüm. Dünyaya evrene çok daha farklı ve daha hayran bir gözle bakıyorum. İnsanlar hakkında düşüncem senle aynı. Dünyanın içine eden düzenini bozan tek varlık biziz, dünyanın kanseriyiz. Ama dünya, doğa, hayat güzel, bir tür kanser olan hemcinslerimizden mümkün olduğunca uzak yaşamak mümkün. Dindarların sırf allah için ve cennet için iyi ve ahlaklı olmaları artık çok basit ve değersiz geliyor, hiçbir karşılık beklemeden iyi bir canlı olmanın tadı çok daha farklı, vel hasılı kelam, şu dünyada kısacık tek bir hayatımız var, tadını çıkarmaya bakın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. değerli kardeşim,tüm dindarlar aynı değil. Niyeyse cennet ve türevi menfaatler için müslümanlık gösteren çoğu kişi aslında bi yerde müslümanken büyük hatalar yapar. Dinde hayvanların fonksiyonuna gelecek olursak ben senin gibi düşünmüyorum. kuranda atlar ve kuşlarla ilgili ve diğer hayvanlarla ilgili şeyler mevcut. Sadece yetiştirilen ve yenen inek koyun gibi hayvanlar ve binek olarak atlar insanlar içindir denir. geri kalanı yemese de öldüren insanın suçu dinde mi sence söyle. Ama ateistken de mutluysan o senin iç güzelliğindir hayvanların da yaşamaya hakları olduğunu her birinin özel olduğunu düşünmek için bir dine mensup olmak gerekmiyor iyi insan olmak yeterlidir. saygı ve selamla.

      Sil
  23. Sikko bir çok insanın hayatını değiştirdin. Edindiğim bilgiler başta çok korkuttu yalnız hissettirdi ama Arrivals belgeseli ve blogun sayesinde bir şeyler tetiklendi. Gözlerim açıldı. Araştırmaya, kitap okumaya, çevreme yaymaya başladım. Eminim bir çok insanda böyle düşünüyordur. Bu gerçekten büyük bir değişim. Dahası ne zaman bu bloga girip araştıran, sorgulayan kısacası aklını işleten diğer insanları görsem huzur buluyorum ve o umutsuzluk, yalnızlık hissinden uzaklaşıyorum. Dünya'da az da olsa hayatını anlamlı şekilde geçirip fayda sağlayan insanlar var. Pes ettiğim veya motivasyonsuz olduğum zaman örnek veriyorum Banu Avar geliyor aklıma. Kadın kaç yaşında hala neler neler yapıyor. Utanma hissi geliyor ve tekrar ayağa kalkıyorum. Dünya'ya fayda sağlamak için uğraşan insanlar, yol gösteren ilberler sinan meydanlar caner taslamanlar ve başka ismini bilmediğimiz fedakar insanlar. Bunlar bizi motive etmeli sikko.

    YanıtlaSil
  24. Çok iyi anlıyorum seni yalnız değilsin... Yazılarında selam yolladığın insanlar var ya onları düşün. Onların çoğu aynı durumda ama hepsinin depresif ve sadece düşünen halden aktivist hale geçmek istediğine de eminim. Bu insanların motivasyonu birbiri olmalı diye düşünüyorum ya da bir şeyler kazandırabileceği bir insan onun motivasyonu olmalı. Ya da ölüm ve Allah. Motivasyon kaynağı çok da kullanamıyoruz.

    YanıtlaSil
  25. Aşk herşeyin temelidir ve üretimle sonuçlanır. Bence dünyevi birşeylere ada kendini. (iş, hobi, hayvanlar, insan, eş, aile vb.) Ayrıca süreci ve sonucu yazarsan bu da üretimdir.

    YanıtlaSil
  26. ***Beyin dentritlerini si*ktiğim zorla bastırdığım duyguları yüzeye çıkarıyorsun. Neye inanırsan onları görürsün.
    ***Git biraz hareket et. Beynine fazladan oksijen pompalansın. Spor yap. Güneşe çık, omega 3, vitamin falan al amigdalasını siktiğim. Hiç bir boku isteyerek yapamazsın zaten. Başlarda kendini bir zorla. Olumsuz düşüncelerini yakaladıkça tersini kendine tekrarla... Zorla da olsa gül. Yavaş yavaş zorla yaptığın şeyler sende oturacak. 21-400 gün arasında. Pesimistliğini siktiğim. Tanrı inancı neden bu kadar önemsiyor? İnançların sensin. Seni inançların inşa eder.
    ***Şikayetlerini sikeyim. Mazaretlerini sikeyim. İnsanları gereksiz görüyormuş.İnsanlara gerekli ya da gereksiz diye bakmak saçma bi kere. Senin için ben benim içinse sen neden gerekli olasın ki. İnsanların birbirleri için gerekli mi olması gerek?
    ***Yaşam dediğin şey şuanda olur. Pes etmek için ağlayan öküzün tekisin. Devam etmek için ağlasana amk. Yaşam sana sadece ahiret için verilmedi. İkisini de elde et. İkisini de. Para için mal içinde çalış. Güç içinde çalış. Sonsuz yaşam içinde çalış.
    ***Unutma ki tanrı insanları kendi imkanları doğrultusunda değerlendirir. Maddi, zihinsel, fiziksel imkanlarını kullanmayan devamlı sızlanan birimi olmak istiyorsun.
    ***Orospu çocuğu çok olsa da iyi insanlarda oldukça çok. İnsanlardaki ufak tefek boklukları da ara sıra görmezden gel amk. Yüzde yüz iyi insanı da sikimi bulursun bu arada.

    YanıtlaSil
  27. Boşver be sikko. Sen birçok insanın aydınlanmasına,bakış açısının değişmesine vesile oldun.Bu açıdan bak.Hayat sadece sen zorlarsan anlam kazanır.Herşey için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  28. sikko artık geri dön. yokluğunda ortalık çakma komplo teorisyeni bozuntularına kaldı. adamlar hala senin beş senelik yazılarını çevire çevire kullanıyorlar.

    YanıtlaSil
  29. Peki, ne olsaydı hayatında mutlu olurdun?

    YanıtlaSil
  30. ULAN SİKKO SENİN O TAŞŞAKLARINI EMEYİM BE SİKKO SENİN O SİGARA KOKAN AĞZINA BOŞALAYIM BE SİKKO ADAMSIN ULAN BE SİKKO ADAMSIN LAN ADAMSIN

    ÇIKAR DA GÖLGESİNDE DİNLENELİM REYİZ

    YanıtlaSil
  31. ULAN SİKKO SENİN O TAŞŞAKLARINI EMEYİM BE SİKKO SENİN O SİGARA KOKAN AĞZINA BOŞALAYIM BE SİKKO ADAMSIN ULAN BE SİKKO ADAMSIN LAN ADAMSIN

    ÇIKAR DA GÖLGESİNDE DİNLENELİM REYİZ

    YanıtlaSil
  32. Arkadaş bul veya sevgili yalnızlık Allah'a mahsustur arkadaşım.İnşallah aradığın mutluluğu bulursun.Biraz seni anlıyorum seni samimi buldum.Benim şu anda çok sevdiğim bir insan var peygamberi bunun dışında tuttum, hayata daha iyi bakıyorsun be.En sevdiğim Allah sonrası peygamber sonrası takva sırasına göre insanlar,ibadet seviyelerini bilmem ama hepsinden ayrı bir sevgili lazım.

    YanıtlaSil
  33. Arkadaş bul veya sevgili yalnızlık Allah'a mahsustur arkadaşım.İnşallah aradığın mutluluğu bulursun.Biraz seni anlıyorum seni samimi buldum.Benim şu anda çok sevdiğim bir insan var peygamberi bunun dışında tuttum, hayata daha iyi bakıyorsun be.En sevdiğim Allah sonrası peygamber sonrası takva sırasına göre insanlar,ibadet seviyelerini bilmem ama hepsinden ayrı bir sevgili lazım.

    YanıtlaSil
  34. Bu kadar soyutlanmana gerek yok, gerçekten motivasyonun zaten var sen bunları görmüyorsun her gün bizlere bir şeyler katıyosun

    YanıtlaSil
  35. Bu yüzden annemi kaybetmekten çok korkuyorum. Onu kaybedersem ben de bu insanların içinde ne yapacağım bilmiyorum.

    YanıtlaSil
  36. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  37. Ölüm insanlara verilmiş nimetlerin en büyüğü olabilir. - Sokrates

    YanıtlaSil
  38. Sikkocum tek psikopat benim zannediyordum,iyi ki varsın...
    İnsan nedir?sorusuna DÜŞÜNEN HAYVANDIR diyen bir sürü boş kütleyle aynı oksijeni paylaşmak ve bazen laf anlatmaya çalışmak insanı umutsuzluğa sürüklemiyor desem yalan

    YanıtlaSil
  39. Her yazında sanki benim düşüncelerimi kelimelere döküyosun aynı düşünüyoruz böyle olmaktan bıktım kafayı yiyecem. Keşke senle oturup saatlerce sohbet etsek ama sonunda kesin kafamıza sıkarız

    YanıtlaSil
  40. Kardeşim bu tuzsuzluk degil depresyon.

    YanıtlaSil
  41. Umarum bur gun senle muhabbet edebiliriz.. Benimle benzer dusuncelere sahip oldugunu gormek akil sagligimi korumama yardimci oluyor..saygilar dostum :)

    YanıtlaSil
  42. Sevdiğin insanlarla daha fazla vakit geçir.Ailen'le mesela daha fazla vakit geçirmen iyi olur yada evlen.

    YanıtlaSil
  43. e gadasına sıçtığım, insanların %98'i boş beleş işe yaramaz diye motivasyonunu kaybediyorsun anlıyorum da, kalan %2yi niye hiç hesaba katmıyorsun?

    bu arada, köpek de al, çok sevgi beklemeden seni seven nadir canlılardan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. onlarda arada senin gibi boşboğaz bir hıyara dönüşebiliyor onun içindir.

      Sil
  44. Şaka maka aynı şeyleri düşünüyoruz yalnız değilsin. Ama bir yerden tutunmak lazım. Para kazan yat gitsin. Gerisini boşver. Herşeyin para olsun. Mesela diyorsun ya insanlardan bir halt olmaz vs. motivasyona ihtyacım var. Sen maneviyat istiyorsun ama boşver maddiyata önem ver.

    YanıtlaSil
  45. Tadımız tuzumuz kaçmadı canım, aksine bu yazıyı yazıp içini dökebildiğine göre, şöyle ya da böyle sağlığın yerindedir, iyisindir diye sevindik.

    İnsanların, ve bazen benim de, ölümsüzlüğü içten içe istememizin yanlış ama kaçınılmaz bir şekilde, tıpkı canımızla ve malımızla sınanacak olmamız gibi, Allah'ın ayeti
    olması bu konuda içimi rahatlatmıştır ve dikkatli olmaya itmiştir.
    "O yaman aldatıcı sizi Dünya'yla kandırmasın." şaşılmayacak şekilde isabetli bir ayetti, çünkü "ne varsa bu dünyada var."a inandıktan sonra Şeytan'ın yapacak pek fazla bir işi kalmıyor, bizleri kötülüğe sevk etmesi çok daha kolaylaşıyor."İnsanlar neden böyle?"nin cevabı tek gerçekliğin bu dünya olmasına inanmakta, kandırılmakta yatıyor.


    Motivasyonsuzluğa gelince, bu senin için çok ironik kaçıyor Michael Ağabey. Düne kadar iki kadeh içti diye kendini elit sanan, ateist diye kendini cümle alemden üstün gören ama elektrikler kesilince 8973284 tane dua eden, iyi bir insan olmaya çalışan ama haksızlıklara karşı çıktıkça insanlar tarafından "gerizekalı, saf, ütopyacı mal" damgası yiyen ve yardım ettikleri tarafından bile ezilen ve tüm bu insanların hüsumetleri yüzünden asla yapmaması gereken şeyi yapıp Allah'a isyan eden BEN, senin yazdıkların olmasaydı belki de Kuran'ı baştan sona okuma isteğiyle dolmayacaktım.

    Makamın mevkinini gereksiz zenginliğin, karizma hırsının ve gereksiz insanların seni cezbedememesi, aslında çok iyi bir şey ve bu yüzden kendi adına mutlu olmalısın be Michael Ağabey.

    Allah değiliz, insanları sihirli değnekle değiştiremeyiz. Ama bak işte son sığır bükücü gibi değiştiriyorsun insanları Allah'ın izniyle, bak kanlı canlı örnek benim burda. Karagümrük çocuğu değilim ama benim de sözüm senettir :D

    Barış için, hayır için üretmenin seni motive edeceğinden, ve ikinci arzu olarak hem bu dünyada hem ahirette mükafatlandırılmanın önemini bildiğinden eminim.

    Kendi potansiyelin içinde şimdiye kadar yaptığın tüm iyi şeyler bunun bir kanıtıdır.

    Umarım yardımcı olabilmiş, ve bunu yaparken kızmakta haklı olduğun Freud Jr.'lara dönmemişimdir.

    Saygılar, sevgiler.

    YanıtlaSil
  46. La michael olm sen zatımca "varoluş sancısı" diye tanımlayabildiğim derde düşmüşsün. İlginç olan benden başkasıda bu şekilde düşünüyormu aceba sorusunun cevabını senin cümlelerinin vasıtası ilen buldum la. Kendi evrenimde acaba algısı benimkine benzeyen varmıdır diğe düşünür dururdum. Hoşgeldin birader...Neymiş yanlız değilmişim laaa...abooooo

    Kedi iyimiş bu arada banada lasım böle bi avuntu şey...

    Teşekkürler bilader yazı çok iyi geldi...

    YanıtlaSil
  47. Motivasyonu neden insanlarda arıyosun başka bişey bul kendine cık dışarı koş mesela al termostatını bi manzaraya karşı çayını iç duygularını hisset ağla bagır neşelen planlar yap olsun olmasın.kendinle konuş lan insanlar zaten gelir. bu lanet zamanlarda birbirimize sarılmamız lazım . yeni insanlarla konuş farklı farklı olanlarla heyecanlandır kendini.Kendin cevaplamaya çalış durduğun yerden bir mucize bekleme. Bunlar benim aciz yorumum . Sevgilerle...

    YanıtlaSil
  48. Sikko bana da oluyor bu. Hemde hep oluyor. Şu an bende senin gibiyim. Kendine günlük program yap ona uy.Disari çık gez. Manita yap. Bir de her günün bir diğerinden farklı olsun. Mesela bi şeyle uğraş yarın. Resim çizmeyi dene. Daha sonraki gün sinemaya git. Kendini zorla sikko bu hiç sağlıklı değil. Biraz zor şeyleri amaç et. Hani senin amaçların vardı. Aş evi yapacaktın mesela. Hadi bunu yap. Belki çok zor ama yap abi yap. Sadece yap.

    YanıtlaSil
  49. hakketen insanlardan umudu kesince öyle oluyormuş

    YanıtlaSil
  50. bazen bana da gerçekten çok ağır geliyor sikko

    YanıtlaSil
  51. 20 yaşımdayım ve şükürler olsun ki tam anlamıyla aynı durumdayım. Motivasyonumu yalnızca dünya ve ahiret hayatımı birbirleriyle takas etmemem gerektiğinin farkındalığından buluyorum. Rabbim hoş sohbetli, doğru yolda motivasyon sağlayacak dostlar versin Sikko.

    YanıtlaSil
  52. yaw sikko seni severim ama sen herşeyi karşıdan beklersen zaten siktir git.
    önce sen bi karşıya ne olursa olsun güzel davran baktın karşılık geliyor sana. o zaman kardeş bile olursunuz onunla. ama sen hep karşıdan beklersen böyle mal mal kalırsın

    bak benimde kardeşim dediğim gibi dostum var.ne zaman basım sıkıssa ilk onu ararım aynı şekilde oda beni arar.
    yeri gelir sohbet ederiz,dolaşırız,oyun oynarız,yemek yeriz.
    bunlar hep 5 yılda oluştu.5 yıl onceye bakıyorum biz bununla sadece merhabadan merhabaya muhabbet ediyorduk.
    kendine bir tane dost edin herkes senin anlattığın gibi maddi çıkarlara tapan insanlar değil muhakkak kafa dengi birini bulursun.
    hade eyvallah

    YanıtlaSil
  53. İnsanların ne dediğini ne yaptigini bırakıp tüm enerjini kendini sevmeyi öğrenmeye versen keşke. Sen kendini sevmiyorsun tüm sorunun kaynağı bu ... ilk kez yazıyorum ama yıllardir dua ederim sana hiç görevimmiş gibi düşünmedim.

    YanıtlaSil
  54. vay be dostum ortak yonlerımızde var demek bende almayı planlıyordum sevrim okşarım yanımda durur

    YanıtlaSil
  55. Bu konuya benzer olarak şu yazıyı da tavsiye ederim: http://layiha1.blogspot.com.tr/2017/01/insana-ve-dunyaya-dair-cogu-durumu-ve.html

    YanıtlaSil
  56. Sen soktun sen çıkar allahım!

    YanıtlaSil
  57. Sen yazmaya devam et. Motivasyonun biri bu olsun.

    YanıtlaSil
  58. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  59. neler hissettiğini anlayabiliyorum sanırım. birkaç aydır ben de insanlardan nefret ediyorum, uzun zamandır görmediğim yakın akraba ziyaretlerinde bile ulan napıyorum ben burada dediğim oldu, ama Allah rızası için insanlara iyi davranmak gerekiyor. artık zihinsel yorgunluğum öyle arttı ki kendimi fiziksel olarak yormak ve kafamı yastığa koyduğumda anında uyumak istiyorum. dün sabah 7.30'da uyuyabildim mesela, insanlar o saatte uyanır lan. güneş doğuyor, kimileri mutlu mesut işlerine koyulurken ben namazı kılıp yatağa yatıyorum. buna rağmen kafamda bin türlü mesele. bunlar hoşuma mı gidiyor? gitmiyor sevgili Michael. dediğin gibi, böyle gitmez hayat. ucundan kıyısından yakalamak gerek. Allah için yaşayanlara selam, dertli bir dostunuz

    YanıtlaSil
  60. Ahlak ve dinle niye kendini bu kadar yoruyorsun ki.allah falan yok.bunu içten içe sende biliyorsun.topluma daima ihtiyaç duyacaksın çünkü yaptığın hareketlerin %80'i toplum için.doğal düzene geri dönmeye çalış çocukluğuna.karşındakileri yargılama çünkü onlar öyle olması gerektiği için öyle.yargıladığın sürece kendi kendine tecavüz edeceksin.doğal düzene uymadığın için bedenin seni yok etmeye çalışıyor depresyonunun sebebi bu.doğal düzene uymaya çalış.

    YanıtlaSil
  61. Michaelcığım;Bak şimdi.Senin dediğin bir şey var ya,şu"ego"olarak adlandrılan,"nefis"olayı,benlik vs.her ne dersen..Küçük yaşlardan beri bunun farkındayım ve seninle aynı fikirdeyim.Bu sebeple lisedeKant'ın öved ahlakı ile ilk tanıştığımda çok mantıklı gelmişti.Fakat Kant'ın felsefesi aslında insan üstü.Biz bunu uygulayamacak kadar pürüzlerle doluyuz.Nasıl olur da ufacık bir yardım ettik diye"ben de çok kötü sayılmam ya"minvalindeki hislerin oluşumunu engelleriz?Mümkün mü böyle bir şey?Bizler daha kötülerini görünce hemen kendimizin meğer ne tertemiz(!)olduğunu düşünen tipleriz.Dolayısıyla perfect bir kişilikten,insandan bahsetmek mümkün değil,biliyoruz.En iyi vasıflara sahip olan Muhammed bile ikaz almıyor mu davranışlarından ötürü?Evet insanlar berbat,aciz,zavallı,kör,ağızlarından sular akan aç maymunlar gibiler,gördüğümüz en samimi şeylerinin bile altında nice fesatlıklar,nice böbürlenmeler,bu aslında her şeyi kendi nefsinden dolayı yapma olayı yatıyor.Yüzüne baktığın her insanda istemsizce onun o tiksinti verici insani yönlerini görüyorsun,biliyorum.Kendini de öyle.İşte,kimimiz dünyayı böyle görüyor,kimimiz hiç görmüyor,belki kimimiz de bu tespitlerimize"Bu mu yani?Ya benim gördüklerimi bilseniz.."diyor.Sen de onlardan birisin belki de ıdk.But gelmek istediğim nihai nokta şu ki;bunları inkar edemeyiz ve kabullenmekten başka bir tercih şansımız da yok.Yani bu biz insanların iğrenç bir varoluş gerçeği ise onun varlığının farkında olmak yegane hedeften alıkoymamalı bizi.Peygamberin güzel huy sahibi olmasından ötürü toz pembe gözlüklerle kilitlenmiş bir insan olduğunu sanmıyorum.Ama o bile son nefesine kadar uğraşmadı mı bir şeyleri düzeltmek için?Bizim tek kabul gördüğümüz şey olan Kuran,yani yaratıcı da bunu beklemiyor mu bizden?Allah bilmiyor mu yarattıklarının içinden geçenleri?Bizi böyle yaratan o iken.Engellenebilir bir şey değil.Hepimiz böyleysek ne yapılması gerekiyorsa böyle,bu koşullar altında yapacağız.Şartlar böyle.Yapılacak bir şey var mı?Yani senden elindeki hamurla kurabiye yapman bekleniyorsa ve sen sana bu emri vereni kabul ettiysen,senden beklediğinin hak olduğuna inanıyorsan ille de bu hamur fazla yağlı diye tutturarak,oturup başında sürekli yağdan dem vurup yakınmak,oyalanmak nedir?Oldurabildiğini oldur işte arkadaşım.Varsın yağlı olsun.Kendine ve insanlara bu kadar takılma,dünya tarihine geçen insanlar da farkındaydılar ama bunu kendilerini her şeye kapatıp her şeyden nefret etmek,nefret yüzünden depresyona girmek için kullanmadılar.Düşünsene herkesin böyle olduğunu?Yaşanılabilir mi böyle? Hayat mı geçer böyle?Tutturmuşsun insanlardan iğreniyorum da iğreniyorum.Biz de iğreniyoruz.Ben de bazı bazı senin bir takım hallerinden iğreniyorum.Senin de içindekioinsan yanını görüyorum.Yeryüzünde sevebileceklerimizin hepsi kusurluysa kötünün iyisiyle idare ediyoruz işte arkadaşım.Sen engeller yüzünden yolundan vazgeçemezsin.Bu yolun kendisi pis.Amaç pis de olsa yol da olmak. Ya abi zaten sen bunların hepsini bilen bir insansın.Ben farkına var,tekrar bir hatırla,"napıyorum lan ben"de diye yazıyorum.Bırak artık,bir silkelen.Ne psikolog,ne de kullandığın o haplar iyi edebilir seni,biliyorsun.Muhtac olduğun yegane kudret sensin.Görme,düşünme demiyorum.Görüp düşündüklerini kendine engel belleme.Seni öteye itip elini kolunu bağlamasınlar,hayattan soyutlamasınlar diyorum.Ben senin kadar bilgi,kültür birikimi olan bir insan değilim.Böyle yazılar yazmaya da alışık değilim.Saçmalık gibi mi görünüyor bilmiyorum.Ama kendi idrakimce gördüklerimi anlattım,böyle olmalı diye düşündüklerimi.Bence sen de bana hak verirdin anlatabilseydim.Umarım anlatabilmişimdir.Neyse,seni seviyorum arkadaşım.Kızdırıyorsun böyle ama yine de bazen içimden sana karşı gelen göğsüme bastırıp sevme isteğini engelleyemiyorum.

    YanıtlaSil
  62. Hayat öyle değersiz geliyor ki, azraili görsem koyun gibi boynumu uzatasım var. Bu durumu hedefsiz yaşamak pekiştiriyor bi'de. Fakat heedefe de "ulaştığımda ne geçecek elime" diye sorduğunda bi anlamı kkalmıyor. Medeniyet algisinin birey tarafından mukemmelle ulasma olarak algılandığı şu sahte dünyada bu hale düşmek anlaşılabiliyor. Sana şiddetli tavsiyem, kisisel gelişimine onem ver(dil, el becerisi vb.) ve ne olursa olsun bir insanla etkilesime girmekten çekinme. Yüruyerek artık asyayı mı gezersin trenle avrupayı mı görürsün orası sana kalmış. Yaptığın her şeyin deneyim olduğunu bilerek hareket et geçecek dostum. Yaratilisimizi tamamlamanin cesitli yolları var sana en.uygununu bulacaksın inanıyorum

    YanıtlaSil
  63. Yalnız degilmisim ,tek fark benim balığım var "sessizlik" iyidir .

    YanıtlaSil
  64. Sana bi' kız bulalım.

    YanıtlaSil
  65. Hayat zor gerçekten. Eğer bir amacın, hedefin yoksa daha da zor.. Çünkü uğruna savaşacağın, gerekirse öleceğin ve amacına ulaşabilirsen senden daha mutlusu olmayacak bir hedefin yoksa gerçekten de tutunacak dalın kalmıyor ve hayata karşı olan tüm isteğini kaybedebiliyorsun. Halbuki vatanımızın ve dünyanın içinde bulunduğu ve gittikçe kötüleşen bu düzeni bana sen göstermişken ve Allah'a şükürler olsun bana araştırma ve düşünüp sorgulama isteği kazandırmışken seni bu hallerde görmek beni çok üzüyor. Bu dünya tamamen mücadele üstüne kurulu bir dünya olduğu için bu kadar zor. Zaten bu yüzden cennet ve cehennem daha çok anlam kazanıyor. Ya peki sen olan biten bunca şeyi bilip insanlara öğretmişken neden kendini anlamsız bir boşluğun içine atıyorsun? Halbuki mücadele etsen ve insanları bir araya getirmeye çalışsan çok daha iyi olmaz mı? Ülke olarak yokuş aşağıya giderken senin gibi adamların çıkıp bir şeyler yapması gerekmez mi bu kara düzene karşı? Bu vatanı gerçek vatanseverler kurtaracak, zaten senin de bildiğin gibi çok uzun süredir kurtarılmayı bekleyen fakat kimsenin cesaret edip elini taşın altına sokamadığı dönemlerden geçen bir milletiz. Yeni Atatürkler beklerken vatan elden gidecek. Her yanımızı sarmış her zümreden hain etrafta at koşturuyor. Artık bir şeylerin başlama zamanı gelmedi mı? Ben konuşuyorum bu kadar çünkü şuan bazı işler üzerinde uğraşıyorum. Bana bu savaşma isteğinin gelmesinde büyük rolün var ve senin de bu kadar birikim sahibi biri olarak bu savaşa katılmanı diliyorum. Şuan yazılarınla her ne kadar savaşıyor olsan bile bunun yetersiz olduğunu sen de çok iyi biliyorsun. Gelecek bizlerin önderliğinde şekillenecek. Allah izin verirse bu ülke tekrardan hak ettiği seviyeye gelecektir. Fakat bunun için birilerinin ön ayak olup o mücadeleyi tetiklemesi gerekiyor. Emin ol etrafta çok fazla bu isteği duyan insan var fakat nereden başlayacaklarını bilmiyorlar. Onlara yol gösterilirse ve birlik içinde hareket edilirse neden çok büyük işler başarılamasın? kemalcetinkaya34@gmail.com bu adres benim eğer içinde gerçekten bir şeyler yapmak isteği olanlar varsa konuşabiliriz. Hayat zor, fakat güzelleştirilebilir. Kendini salıp ölümü beklemektense dört elle bir amaca, hayale sarılıp onu başarmak bu hayatı anlamlı kılar. Yoksa sen istersen dünyanın en zengin ve mutlu adamı ol, bir şey farketmez.. Allah yolumzu açık etsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boyle dusunen insanlari gordukce umudum yeseriyor..

      Sil
  66. Bir gün gelip,konuverecek.Bu mutluluk denen mefhum, kendi geliyor, kendi gidiyor. Kafasına göre takılıyor; bizim gibi.

    YanıtlaSil
  67. Evlen, çocuk yap ya da "sahiplen"

    YanıtlaSil
  68. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  69. ibn arabi'nin füsul_ul hikem diye bir kitabı var, okursan hoşuna gider bence

    YanıtlaSil
  70. Seni hayal kırıklığına uğratmayacak birini aramak çok mükemelliyeyçi bir kişilik özelliği gibi geldi bana.Bu kadar kusursuz birini arayacak kadar kusursuz muyuz acaba?

    YanıtlaSil
  71. Cemre Demirel tevbe et!!!!

    YanıtlaSil
  72. Kendi tercihin. .

    YanıtlaSil
  73. hic gercekten sevilmeyen/sevmeyen birinin cümleleri gibi, ağir sevgisizlige maruz kalmis gibisin.

    YanıtlaSil
  74. bir;Allahsızı bilmem ama,dinsiz bir ahlak mümkün...hatta daha mümkün.iki;yazık etmişsiniz kendinize.

    YanıtlaSil
  75. sen bizim neşe kaynağımızsın sikko kardeş.bizi kediye köpeğe teslim etme yav yazıktır, kalk canlan insan gibi otur yaz sevenlerini üzme kendinide üzme bırak artizlii

    Napak tezahuratmı yapak burda: SİKKO SEN BİZİM HERŞEYİMİZSİN!! die? :P

    YanıtlaSil
  76. senin gibi çok insan var, ben de dahil. seni anlıyorum demeyeceğim, çok anlamsız geliyor bana. kimse kimseyi anlayamaz diyorum hatta daha ötesi bir şeyler hep eksik kalıyor ve asla tamamlanamıyor,atomun içine girdikçe boşluk görürüz ya onun gibi kimse bir başkasına dokunamaz. yazmışsın madem, bir okuyan olarak kayıtsız kalmak istemedim. ilgilenirsin ya da görmezden gelirsin.
    bence senin umursamazlığın başka bir şey diğerlerini küçümsemek gibi bir şey ama nasıl birisin bilmeden söylüyorum. kendinden çok uzaktasın, nerde ne arıyorsun kim bilir ve şu şikayet ettiğin tiplerden bir farkın yok. onlara bakışın onların kibrine çok benziyor.
    kendini insanların hırslarına göre yorumluyorsun, bu dünya düzeninin bir parçası olmak zorunda değiliz. normal olanıysa herkes kendine göre tanımlar, normal çok değişkendir bana göre.
    bir şey daha ne olursa olsun sen bu dünyanın bir parçasısın ve buradasın. İslam sana sadece iyi olmalısın demiyor sana burada sağlam durmanı söylüyor, bir sürü sorumluluk yüklüyor, sabır göster diyor ki sabır bir şeylere katlan anlamında değil asla.
    burada yazdıklarını okuyorum ve sana gerçekten hayran kaldığım çok fazla nokta var. burada yazdıkların konusunda isteksiz, motivasyonsuz olduğunu da sanmıyorum. kendini dibe çekmek mi istiyorsun? bütün dipler senin olsun. derdim ahkam kesmek, sana öğüt vermek değildi, kendime hatırlatmak istediklerim vardı belki de.

    YanıtlaSil
  77. tam da benim durumumDU. dilerim allah size bir cocuk nasip eder . insalara bakışınız tamamiyle değişir herkesin aslinda nasil da saf masumiyetten geldigine dunyayi bir cocugu eğiterek nasil degistirebilceginize ,dunyanin sirf onlar için iyi kalabilmesi icin cabalamaniza hayattaki en üst motivasyon doruğunuza ulasirsini. kedi de iyidir de o da kalsin da ;) cocukla kiyaslanamaz.

    YanıtlaSil
  78. yorumlara bakıyorum da herkes terapist olmuş aq yerinde
    neyse sa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olay terapist olma maselesi değil. Bu bir sevgi meselesi. Yazanların çoğu bu adamı seviyor ve kendi çaplarında yardımcı olmaya çalışıyorlar. İnsanları ve toplumu azıcık sevin. Tamam kabul her yerde çok kötü insalar var. Ancak yine de güzellikleri de görün artık. Selametle.

      Sil
  79. Benzer psikolojideyim, Tanrı'nın var olduğunu bilmek intihar etmeme engel oluyor ve intihar edememek bana daha da acı veriyor. Henüz 18 yaşımda girdim bu psikolojiye ne bok yiyeceğim bilmiyorum. Mutsuz ateistler neden yaşar ki mına koyum.

    YanıtlaSil
  80. bence hayata da insanlara da bu kadar anlam yüklemeye çalışmak anlamsız:)
    Sadece geçiyoruz işte. Hepsi bu...

    YanıtlaSil
  81. bence hayata da insanlara da bu kadar anlam yüklemeye çalışmak anlamsız:)
    Sadece geçiyoruz işte. Hepsi bu...

    YanıtlaSil
  82. Canım kardeşim sikko. Seni canlı olarak hiç görmedim ; ama uzun süredir takip ediyorum. o yüzden kardeşim diyorum. yazılarının yüzde 99'unu okudum. Soluksuz okutuyorsun ibina ! Sayende zamanın göreceli olduğuna şehadet ettim. arada tecdid-i iman yapmak için tekrar tekrar okuduğum yazıların oldu. hatta dün bile girdim okudum. ne zaman yazacak diye sruyordum , kalp kalbe karşıymış kardeşim. bugün az da olsa bir şeyler paylaştın. canım kadar sevdiğim babamı 1 ay önce sirozdan kaybettim kaynatasız. annem ise 10 sene önce kanserden vefat etmişti. şimdi iki kardeş dımdızlak kaldık. Allahtan peder fanilikten sıyrılmadan birkaç birikşm yapmıştı şimdi onunla idare ediyorum. insanı yaşama tutunmayı tetikleyen birkaç motivasyon var ; gelecekte yapmayı planladığı şeyler , daha güzel günler görebilme ihtimalina olan inanç , mutluuğu yakalayabilme düşüncesine olan inanç. Babam başarı mutluluktur oğlum derdi. Başarı göreceli bir kavram nihayetinde. Sabahları erkenden kalkmak bile bir başarıdır uyku düzen bozukluğu müzminleşmiş kişiler için. Şimdi kendini düşün kaynatasız , yani benim gözümden sikko şöyle ; Türkiye'nin en iyi üniversitesinden birisini bitirmiş , bir blog açmış sadece rumuz kullanarak 10.000 lerce insanı sadece yazdıklarıyla hayranı yapmış. çok fazla göze battığı için akşam gazetesi haberi ile kimliğini ifşa etmek zorunda kalmış , binlerce insanı düşünmeye itmiş , hem makro ölçekte hem mikro ölçekte insanlığı anlatmaya çalışan bir tip... banu avar bile seni takip ediyor kardeşim hesabını sen yap !! bu arada. seni asla kıskanmıyorum sikko , sana imreniyorum kardeşim. Kuranı Kerimde bunu düşüne düşüne oku diyor ya. Seni Kuranı Kerimi hakkıyla düşünerek okuduğunu biliyorum kardeşim. bu devirde senin gibi kuranı okuyan kaç adam var ?!? her ayetten hikmet bula bula kuranı kerim okuyorsun sikko ? düşün bunu en muhafazakar görünen adam bile yapmıyor be kaynatasız. sende cevher var kardeşim. bunu sana götün kalksın diye yapmıyorum , kendinin kıymetini bil sadece ve yatıklarınla asla mağrur olma ! neyse bir ara ağır depresyona girmiştim tam gezi olayları dönemi. tamam artık bitti her şey diyordum ; google'dan en etkili intihar yöntemlerini araştırıyorum sonunda gazı açıp ölmeye karar verdim. son anda bir aklı selim peyda oldu ve babamı aradım ağlayarak çok kötüyüm dedim. kardeşim yanıma gledi yüzlerce km'den. o biraz teskin etti. kendime gelir gibi oldum. sonra dedim pederin yanına gittim kendime getirdi. birkaç gün sonra kuzenimin düğününe gittik. bütün sevdiklerim orada , ortam çok güzel , birazda alkol almışım nasıl mutluyum bilemezsin ! sonra kendime dedim lan oğlum 3 hafta önce kendini öldürmek istiyordun , şimdi görece dünyanın en mutlu insanlarından birisisin. hay aklını sikeyim dedim. yani böyle gidiş geliş dönemleri olabiliyor kardeşim. hani demiş ya hoca nasreddin damdan düşeni geitirin diye , aynı o hesap. seni anlayabiliyorum kardeşim , annem gözleriminin önünde eriye eriye öldü 18 yaşındakyen. babam ise. 9 ay ecel terleri döktü ve öldü. Kuran-ı Kerimde hızırla musa'nın kısassı var hikmet içinde hikmet vardır hesabı. kaderin üstünde kader şiirindeki gibi. iman dürbünü ile bakınca hikmet olduğunu sezebiliyorsun kardeşim. sezebiliyorsun. seni ayakta tutuyor bu düşünce! neyse insanlar böyle kaynatasız , ben de böyleyim sınırsız isteklerim olabiliyor bazen. insanlar bir şeyler göstermenin peşinde. , beğenilmek takdir edilmek arzusunda , dışarısı bunlarla dolu. samimiyetsiz hareketler , başarına ya da sahip olduklarına kıskanan çkemeyen insanlar. instagramım var kaynatasız bu aralar en çok dünyayı gezenleri kıskanıyorum. paraya bulayım onlardan daha fazla gezeyim düşüncesi ve hırsı peyda oluoyr. yıllar evvel bana mailde anlattığın babanı sarı gömleğiyle işe gidip gelmesi olayı gibi lan diyorum benim annem istabulu göremeden öldü. sonra bu hırslarımdan utanıyorum..

    YanıtlaSil
  83. Selam,
    öncelikle sunu söylemek isterimki, "iyiliken yana olup" aklini cok derinden kurcalayan biri icin, bu dünyada motivasyonsuz olmak son derece "normal" bir sonuc.
    Bunun bir büyük nedeni tespit ettigimiz sorunlarin sayica cok olmasi, tespit ettikce artmasi, ara ara degismesi (Karmasiklik) ve bunlari sirf akil yürüterek tümden cözme istegi ve bir türlü aksiyona gecememek. Böylece uzun yolun yorgunlugundan "korkup" kolay cözüm bulamayinca umutsuzluga düsmek.
    Hepimiz bilmeliyizki tek basimiza ne akil yolu ile nede aksiyon ile buldugumuz sorunlari cözemeyiz. Yapabilecegimiz tek sey utopiden vazgecip bir yerden baslayip, o yerden aksiyonlar baslatip, baska yerlerden/kimselerden ilave bekleyip sabir ile "iyiligin" galip gelecegine inanmak ve bunun mücadelesini vermek.

    Bu yüzden öncelikle O bir yeri arayalim ve büyük resmi azda olsa ihmal edip bir an önce ise koyulalim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeşim çok doğru söylemişsin motivasyon eksikliği kesinlikle normal fakat aşılamaz değil. Eğer gerçekten bazı şeyler çok istenirse motivasyon zamanla yavaş yavaş ivme kazanarak artıyor. Basit bir örnek vermek gerekirse Cemre'nin bahsettiği küresel güçlerin ve onların gözümüz önündeki maşalarının tek tek kaybettiğini görmek ve insanların birlik olup ayrışmadan ülkemizi Atatürk'ün gösterdiği çizgiye getirmesi ne kadar güzel olur. Fakat bunlar kendiliğinden olmayacak bizlerin dediğin gibi bir şekilde başlaması ve diğer insanlara da bu isteği kazandırması gerekmekte. Gerçekten imkansız olmayan şeyler bunlar. Gelecek bizlerin ellerinde şekillenecek iyüce bir milletiz her etnik kökeniyle.. Düşman güçlü evet fakat bizler bir araya gelip de ülkeyi reforme edebilirsek bu savaşı kazanabiliriz. Bazı şeylere gücümüz yetmese bile Allah o sapmışların cezasını verecektir, bazı aracılarla olabilir.. Veya daha farklı bir yol, bunu sadece Allah bilir. Bizlere düşen yapabileceğimiz en iyisini yapabilmektir.

      Sil
  84. orta vade kullanımlı bir karı bul hiç bir şeyin kalmaz. hep bundan dolayı oluyoreeee

    YanıtlaSil
  85. Sen akademisyen ol, doğru düzgün bi kız bulup evlen, sonra bu bunaltıların geçer. Ama ileride kendi cıvıl cıvıl hayatın için çocuk yapmanı önermem, çünkü büyük bir ihtimalle çocuğun senden daha farkında olacak ki bu hastalıktır, yapma çocuk falan. Bide yapıyor musun bilmiyorum ama bütün ibadetlerini titizlikle yap. Bir boşluk var, ya maddi yada manevi... O boşluğun üzerine bi düşün.

    YanıtlaSil
  86. Habil ile Kabili düşün , kıskanıyor ve kendi öz kardeşini bu yüzden öldürüyor. Hasıl olan mesaj gün gelir kardeşin bile kahpelik yapabilir . O zaman herkesten bekle. yüzde yüz iyi insan arama. Atalarımız ham söz söylememiş derler. Kusursuz dost arayan dostsuz kalır. Çevrendeki insanlara ahlak yargılarına göre 10 üzerinden puan verebilirsin. 7 ve üzerine dostluğu için şans tanı , kredilerini yüksek tut. 6 ve altındakilere de Allah'ın selamını ver ama muhattap olma. Arada çık , spor yap , bisiklet sür , hiç olmadı 100-150 metre yürü. Zihni bedenden ayrı düşünme , zira sağlam kafa sağlam vücutta bulunur. Şu da işe yarıyor. Onkoloji bölümlerine git , yoğunbakım kapılarında bekle. Şükretmek için , şımardığımızı göstermesi açısından iyi etkiler yaratabiliyor. İnsanları genel ve bireysel anlamda eleştirmeye hepimizin eğilimi vardır. Ama kalbimizi paslatıyor kaynatasız. Sürekli yaparsak , tatminsiz mutsuz ünsanlar oluruz. Sana uzun vadede bir şey katmayacak adamı çevrende tutma ; ama git bir garibi sevindir bunu da gizli yap ! Psikologlar dünyanın en mutlu eden aktivitesini diğer insanlara yardımda bulunmakttan geçtiğini belirlemişler. Çocuk esirgeme kurumlarına , huzur evine gidebilirsin mesela. İnsanları yargılamayı bırak kaynatasız ! Olduğu gibi kabul et hele ki kimseye ayna olma ! İnsanları bazen çok takıyorsun ! Sana aptal saptal laf sokanları kaale fazla. seni sevenlerin , kayıtsızca sevenlerin yanına git. boluluydun heralde.dedenin ninenin yanına git iki günlüğüne. onların haystlarını bak ne kadar mütevazi şeyker ile mutlu olabiliyorlar. onlarla mutlu ol ! değişiklik şart kaynatasız ! bunlar beni tatmin etmez deme ! ufak bir değişklik bile insanda çok fazla algı değişikliğine sebeb olabiliyor. Bunları sana neden mü yazdım ? onca yıldır takip ediyorum ! gönül borcu hissettim. belki vesile olur diye. ahkam değil. iyi geceler.

    YanıtlaSil
  87. Bu durum bende de oluştu son zamandır hadi hayırlısı Cemre

    YanıtlaSil
  88. Eger insanları umursamıyor olsaydın bu yazıyı yazıp insanların onu okumasını sağlamaz ve şimdi yaptığın gibi yazılan yorumları da okumazdın ....

    YanıtlaSil
  89. Sikko canımsın. İmzayı nereye atıyoz hacı?

    YanıtlaSil
  90. Schopinin felsefeye gelmişsin her yerinden nihilizm akioyo amk hatta buradan müneccimlik yapıp uğrayacağın durakları da söyliyim,camusun saçma felsefesi ardından da dine şikayet,neden amaçsız ve acı dolu bi dünya yaratıp bizi anca mutluluğu anda yakalayabilen varlıklar olarak yarattın diye en sonundada++

    YanıtlaSil
  91. Birazcık önsezin varsa ve kendine karşı dürüstsen nietzschenin dediğine gelirsin,varoluş özden önce gelir,fıtrat böyle demek ki her etik buna göre olmalı(ensest ilişkiye girersen çocuğun sakat olur genini en iyiye aktarma amacına ters olur,çoğalmayı önler senin için kötüdür gibi)yada önce dünyanı düşün dünyanı kendin için en iyi şekilde yaşarsan ahiretinde+

    YanıtlaSil
  92. Senin için en güzeli olacaktır dolayısıyla ben bilenim yaraticinim

    YanıtlaSil
  93. +seni uyarıyorum kendin için kötü olanı seçme ve bana bu guzellikleri yaşayabildiği için şükret olmalıdır dinin yasası ve fıtrattaki amaca hizmet etmelidir ki insan kendinden ötesini yaratmaya çalışsın ve bu uğurda o andaki mutluluğuna erişebilsin.

    YanıtlaSil
  94. Yoksa seninde yaptığın gibi ölümü beklemek en mantıklısıdır bir an önce göçüp gitmeyi istemek,aslında schopi bunun için bu kaçınılmaz son için acıyı azaltma işine girişmiştir budhayi fln örnek alarak istiyorsan bide o yöntemlere bak.

    YanıtlaSil
  95. iyi bişeyler olacagina inancımız kaybolmuş kardeşim.ayni bende oyleyim kendimi bile gereksiz görüyorum. çevrem icin iyi bir vatandaş iyi bir calisan iyi bir es ve iyi bir baba ve Tanrı icin iyi bir kul ama kendim için neyim bilmiyorum.. umutsuzluk tahminimden daha yaygın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi bir şeylerin olmasına olan inanç neden kaybolsun? Eğer kendimiz bir şeylere başlarsak veya başlamış olan insanlarla beraber hareket edersek çok güzel şeyler halen olabilir. Tarihte çok fazla umutsuz dönem yaşandı fakat hepsi bir şekilde gelip geçti. Elbette birilerinin aracılığıyla oldu genelde. Bu aracılarla birinin başkasının olmasını beklersek o zaman umudumuz kaybediyoruz. Fakat o aracılarla biri olmaya çalışmak bence en iyisi ve hayata anlam katan en önemli şeylerden biri. İbadetlerimizi ve kendimizi ihmal etmeden o aracılar dan biri olmak çok güzel olur. En azından yaşamak için gerçek bir sebebimiz olmuş olur..

      Sil
  96. Kendine zarar vermiceksin değil mi????

    YanıtlaSil
  97. yorum üç kere silindi artık tek söyleyeceğim beni anlattığın için tşk hayal etmeye çalış ben onlarda yaşıyorum sende öyle yap yoksa ruh hastası olursun, olma insanları da sevmeye çok zorlama bünye almıyor bir süre sonra zaten başka şeyleri sev boşver şu aqmun ırkını tamam ben de cyborg değilim ama öyle olsam daha mutlu olurdu herhalde bu aralar tek isteğim huzurveine yerleşmek mesela sen bi dene istersen olursa ben de gelirim her neyse noktalama kullanmadan iyi yazdım yine umarım ne kadar soyut ve geçici olsalar da arada benim gibi vesileler uydurabilirsin ve kısa aralarla bir mutlu olup nefes falan alabilirsin tabi insan bir mola istiyor

    YanıtlaSil
  98. peki sikko.. selam oncelikle.. Iman etmedikce cennete giremessiniz.. birbirinizi sevmedikcede gercekten iman etmis olamassiniz.. diyen peygamberimizi unutma.. kardesim sen bizi sevmesende en azindan bil ben seni seviyorum -_- .. bir ikincisi sen gunumuz insanini sevmiyosun cunku yakin hissetmiyosun bundan dolayida canini sikma.. hz.ali gibi bi karakteridemi sevmiyosun bi dusun mesela Allah a emanet..

    YanıtlaSil
  99. henüz Hak İlah'ı Tek İlah edinmemiş hatta tanışamamışsın

    İman eden bir insan hiç bir koşulda ümitsizliğe veya yalnızlığa kapılmaz

    İsra/22 Bakara/214

    YanıtlaSil
  100. Selam bacanak
    Bu da benim sana hitap etme şeklim olsun. Nasıl başlasam nereden girsem bilemedim. Ağzım iyi iş yapar ama yazmaya gelince pek iyi değilim. Elimden geldiğince yazayım(yazmalıyım) bir şeyler. Çünkü sen bana iyi geldin, aydınlattın, ikinci bir göz oldun benim için. Sen güzel şeyler yaptın be çocuk, hemde acına rağmen. Artık bırakta biz bir şeyler yapalım, ben bir şeyler yapayım, benim gibi düşünenler bir şey yapsın.
    Sana seni anlatmayacağım, lakin önce kendini severek başla. ''Kendini sevmeyen insanları da sevmez'' demeyeceğim tabi ki. Ama sev kendini,sen sevmeyi de sevilmeyi de hak ediyorsun.Herkes gibi. Gözleri sıcacık bakan bir adam, zekasıyla kendine hayran bırakan bir insansın sen, hem de çok güzel bir insansın. Gözünü seveyim yapma bu kötülüğü kendine.
    '' Allah yapıp ettiklerinizi en iyi şekilde görmektedir'' (3,156)
    ''Allah, göğüslerin içindekini çok iyi bilmektedir.'' (3,119)
    Sabır güzel insan, sabır.

    YanıtlaSil
  101. Eksik olan yerlerini görüp tamamladığında içindeki sıkıntılar geçecek.
    Cahil bir insan cahilliğinin farkında değildir. Hazır olmayan bir insan gösterilse de gözükeni göremez.
    Kendini yeterli görme(her konuda) Ve insanlara değer verip en aptalından dahi alabileceklerin olduğunu unutma.

    YanıtlaSil
  102. Amin dicem de siktiret amk. Vesileler ile sadece gün geçiyor ama içinde yine aynı düşüncelere sahip oldukça her gün daha da anlamsızlaşıyor. O yüzden ölüm forever. Bi yerden tutsa da ölüm bizi, bırakmasa. Amin

    YanıtlaSil
  103. Reis 4 günde blogunu bitirdim öğrenmek isteyen insanlar için yaz be

    YanıtlaSil
  104. İnsanın kollarından tutup sarsarak seni iyi edesi geliyor da.. Umarım duaların kabul olur Michael.

    YanıtlaSil
  105. güzümüzün mına koydun japon askeri. Başka renk mi yoktu siyah zemine beyaz yazı..

    YanıtlaSil
  106. n_neslihanturan21 Şubat 2017 00:55

    Bende 24 yaşındayım benim hayatımın dönüm noktası da 2 yıl önce Mevlana'nın hayatıyla alakalı okuduğum bir kitap üzerine arkadaşlarımla yaptığımız bir sohbet esnasına bir arkadaşımın sizin blogunuzdan ve onunla alakalı iki bölüm olan yazınızdan bahsetmesiyle ve eve gelir gelmez okumaya başlayıp hırs yapıp,inanamayıp iki bölümü de sabaha kadar okumamla oldu.Daha sonra bütün yazdıklarınız,hayatınız daha geçenlerde düşündüm hiç tanımadığım bir "insanın"bana herkes den çok şey katmış olmasını..Yazdığınız kitap listesinden 11 tanesini okudum şuan elimde yine o listeden bir tanesi var.Bir yazınızda bana dua edin demiştiniz bitirdiğim her kitapta benim duamdaydınız ve bunu daha yeni yapmıştım şimdi bu yazınız..Gerçekten hiç bir şey tesadüf değil siz ihtitacınız olan motivasyona çoktan sahipsiniz zaten bir kişi diye hedeflediğiniz yazılarınızda hiç tanımadığınız bir insanın dönüm noktası oldunuz herkes den çok şey kattınız ve sizi ailesinden biri gibi duasına kattı.Belki hiç okumayacaksınız bile ama olsun belki bir gün karşılaşırız sahaflarda hep etrafıma bakınıyorum :) Rabbim sizin de karşınıza güvenebileceğiniz,sevebileceğiniz bir vesile bir insan katsın..iyi geceler

    YanıtlaSil
  107. eleştirdiğin insanlardan farklı olduğunu düşünüyor musun?

    YanıtlaSil
  108. Merhaba,

    Borçlarınızı temizlemek için acilen bir borca ihtiyacınız mı yoksa işinizi geliştirmek için bir sermaye kredisine mi ihtiyacınız var? Bankalar ve diğer finansal kuruluşlar tarafından reddedildi mi? Konsolidasyon kredisine veya ipoteğe ihtiyacınız var mı? Aramak artık, tüm maddi sıkıntılarınızı geçmişe bırakmak için buradayız.

    Bu kolay kredi şirketidir. Biz% 3'lük uygun bir faiz oranı ile ilgilenen olanlar için kredi sunuyoruz. Hesap miktarı 5.000.00 Dolar'dan maksimum $ 100.000.000.00 Dolar'a kadar.

    Maksimum güvenlik önceliğimiz olduğundan kredilerimiz iyi sigortalıdır.

    Bize e-posta yoluyla ulaşın: easyloanfirm2020@gmail.com


    Saygılarımla
    Derek Douglas
    easyloanfirm2020@gmail.com
     
    Hakiki ve garanti kredisi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Borç almamaya yeminliyim amk , bölye borç batağında olan insanları gördükçe ayağımı denk alıyorum. 1 lira bile borçlanmamak için elimden geleni yapıyorum.

      Sil
  109. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  110. Görmek cemre görmek. Bunun adına görmek diyorlar. Geçen bende soğudum yine insanlardan. Bi lokma sırasına gireyim dedim yarım saate sıra gelmesine mi yanayım yoksa üçüncüyü alan teyzenin dörde zorlamasına mi yanayım. Lokma dediğin sevap için yapılır yersin Fatiha ni oku git işte. Adamı zorla hümanistlikten soğutuyorlar. Ancak bir gerçek de var ki bu hayatın detaylarını görmek zordur anlıyorum her gördüğüne bu kadarda olmaz dersin daha neler dersim ve o senden bağımsız çalışan beynin kapanmadan uyku da gelmez saat sabah 6 olur sen halen daha insanlığa söver bulursun kendini. Yalnız değilsin bu konuda bunu unutma ama çözümü de sorun kadar basit aslında. Çözüm umursamamak değil daha çok gözlem yapmak daha çok görmek. Evet dalga geçmiyorum çivi çiviyi söker nede olsa. Daha çok gör ve daha çok sabret çünkü günü geldiğinde iyiki görüyorum dersin. Zamanından önce bahşedilen yetenekler ilk bi tökezletir insanı ama Yaradanın neden sana onu verdiğini ilk anlamazsın ve günü gelince de iyide bu özellik bende var dersin. O yüzden geliştir o yönünü. Unutma tatlı gelen hep şeytan vesvesesidir. Acı gelen ise her zaman senin için değerli olan eylemlerdir. Adım garabel bul beni...

    YanıtlaSil
  111. Görmek cemre görmek. Bunun adına görmek diyorlar. Geçen bende soğudum yine insanlardan. Bi lokma sırasına gireyim dedim yarım saate sıra gelmesine mi yanayım yoksa üçüncüyü alan teyzenin dörde zorlamasına mi yanayım. Lokma dediğin sevap için yapılır yersin Fatiha ni oku git işte. Adamı zorla hümanistlikten soğutuyorlar. Ancak bir gerçek de var ki bu hayatın detaylarını görmek zordur anlıyorum her gördüğüne bu kadarda olmaz dersin daha neler dersim ve o senden bağımsız çalışan beynin kapanmadan uyku da gelmez saat sabah 6 olur sen halen daha insanlığa söver bulursun kendini. Yalnız değilsin bu konuda bunu unutma ama çözümü de sorun kadar basit aslında. Çözüm umursamamak değil daha çok gözlem yapmak daha çok görmek. Evet dalga geçmiyorum çivi çiviyi söker nede olsa. Daha çok gör ve daha çok sabret çünkü günü geldiğinde iyiki görüyorum dersin. Zamanından önce bahşedilen yetenekler ilk bi tökezletir insanı ama Yaradanın neden sana onu verdiğini ilk anlamazsın ve günü gelince de iyide bu özellik bende var dersin. O yüzden geliştir o yönünü. Unutma tatlı gelen hep şeytan vesvesesidir. Acı gelen ise her zaman senin için değerli olan eylemlerdir. Adım garabel bul beni...

    YanıtlaSil
  112. Seni "birlikte çay ve sigara içilesice" seni
    Mustafa Dolu
    0546 210 38 32

    YanıtlaSil
  113. Yalnız olmadığımı görmek güzel

    YanıtlaSil
  114. benim kabem insandır21 Şubat 2017 13:43

    kendini sevmeyen insanın başka insanları sevmesi mümkün değil o yüzden insan önce kendini sevmeli kabullenmeli.emin ol özel değilsin kimsenin artık birbirine tahammülü yok çünkü birşeyleri yıkmak kolaydır inşa etmek zor.benimde içimde büyük bir boşluk var ve malesef dolmuyor.

    YanıtlaSil
  115. İnsanları daha çok anlamalısın, gerçekleri bilmeden analiz edemezsin eğer bir freud değilsen.
    Bir hatuna ihtiyacın var.
    Yardımcı olabilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahaha bende aynını düşündüm ama yardımcı olabileceğimi değil :)Ama bir hatun cemreyi daha da içinden çıkılmaz bir duruma sokabilir:)

      Sil
  116. Selam. Gercek muslumanligi ogrenmek icin hangi kaynagi onerirsiniz? Arapca bilmiyorum ve malum piyasada bir suru meal var. Bende artik dinime isinmak istiyorum , turlu sacmalik duymaktan ve dindar gecinen herkesin fiyasko cikmasindan oturu onyargili olmak istemiyorum artik. Yani en ufak bir sansim varsa gercek ve huzurlu bir inanan olayi cok isterim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  117. Sevgiyi kim ne yapsin sevgi sadece bir heves ve bir ihtiyactie ayni sigara yada havlu gibi isin bitince atarsin fakat mutlak "sevgi" baglanma yasam gucu bulma "aşk"'tir ve aski allahta aramaktan baska care yoktur cunku aşkı başka hic birsey kaldiramaz aşk mutlaktir son nefesinde bile zikr edilecek kadar kuvvetlidir (la ilahe illahlah)(eshedu enne ilahe illahla ve eshedu enne muhammeden abtuhu verasulullah)insanlar tâmahkar açgozlu pinti cahil acimasizdir biz insanlar olarak bu dogamizda vardir sevgi denilen seyi hissettigimizi saniyoruz fakat kendimizi kandirmaktan baska bir ise yaramiyor yalnizligini gidermek seninle ayni seviyede yadadiklarini yasayan bir karsi cinsi bulup birbirinizi anladiginizi sanmak empatidir "aşk" degil o "sevgi" aslinda bir ihtiyaçtir insan olarak kendimizi yalniz hissetmek istemeyiz bu bir ihtiyactir. O yuzden bu sinavi gecmeye bakmaktan baska caremiz yok istediginiz kadar hayvan bitki ne sikim varsa alin fakat bu ihtiyaci ve bu anlasilma kesfedilme hissini yasatmaz... o sicakligi hissettirmez fakat "gercek aşk" bizi yakar yuregimizi titretir
    Allah Gercek "aşk"(in)'a layik olmayi hepimize nasip etsin mevlana bosuna yazmamiş....

    YanıtlaSil
  118. 'öyleyse ne yılgınlığa kapılın ne de üzülün , eğer gerçekten inanıyorsanız, insanların en üstünü mutlaka siz olursunuz.'(3/139)
    aynı psikolojiyi şu ayeti cüzdanımda taşıyarak yenmeye çalışıyorum, sen de dene..

    YanıtlaSil
  119. Sen birilerine motivasyon oluyorsun mesela bana, kayıptayım, zihnim bulanık , inançsızlık ile inanç arasında araftayım. Seni mantıklı buldum sözlerine kıymet veriyorum sen susunca o uçuruma çekiliyorum . Ondan içine atma yaz.

    YanıtlaSil
  120. Her gün yazdın mı diye bakıyorum .. Hiç görmediğim ama bir çok insandan çok sevdiğim birisin. Bir çok arkadaş da yazmış; kardeşimizsin. Kalemin kuvvetli daha sık yaz.. Bizim de senin de buna ihtiyacın var . Kedi karın tokluğu istiyor biz onu da istemiyoruz �� Karnımızı doyuruyoruz çok şükür sen yaz kardeşim biz seninleyiz.(Zeynep)

    YanıtlaSil
  121. Bi yazi yazdin senle ayni durumda ne kadar cok kisi varmis. Takmayin bu hayati bu kadar. Yok insan sevmiyormus yok hayvan iyimis. Cikin disari orman gidin bi orman havasi alin. Balik tutmaya gidin deniz havasida iyidir. Rahatlayin. Duzelirsiniz bi ara..

    YanıtlaSil
  122. Kendine zarar vermiceksin değilmi????

    YanıtlaSil
  123. arya noldu o sevmiyo mu seni

    YanıtlaSil
  124. Hayatın amacı yoktur ve ölüm yok oluştur işte bu gerçek yaşama içgüdüsüyle çeliştiğinden yaşamak için evet iki şey gerekli biri motivasyonlar yani hayattaki amaçlarımız diğeri ise sanki hiç ölmeyecekmiş gibi yaşamak veya öldükten sonra başka hayata geçecekmiş gibi yaşamak. Bu dünyada hiç ölmeyecekmiş gibi yaşayarak da kendini motive edebilirsin öldükten sonra hayat varmış gibi yaşayarak da tercih senin.

    YanıtlaSil
  125. Yine sanslı sayilirsin . Dunya ve insanlarin ne olduğunu erken öğretip soğutmuş Allah seni. Belki de sadece O na yönel ,Yalnızca O nunla dostluk et ,huznunu ve sevincini O nunla paylaş, O na dayan O na guven , O ndan yardim iste ve bir tek O na kulluk et diyedir...

    YanıtlaSil
  126. Cemre kardeşim seninle evlenmeyi kabul eden bir insanla evlen. Cenab-ı allaha en çok bu konuda dua et. Rızkını artırmak için de bolca yorulmadan çalış. Yazarlık senin hobin olsun. Yazarken gösterdiğin titizliği ve azmi herhangi bir işe gösterirsen çok başarılı olursun. Ben senin her konuda başarılı olacağına inanıyorum. Bir şeyleri görebilen gözlerin artık sana keder değil mutluluk versin

    YanıtlaSil
  127. Bloguma bakmanı isterim,ki seni gerçekten çok severim yüzyüze hiç konuşmasak bile fikir ve düşünce olarak seni çok iyi anlıyorum. Burda ki herkes seni anlıyorum diyorsa ben senim diyorum..

    Hala nefes alıyor muyum? Saat 3.59 bu saatte azıcık dolaştım, nefes alabiliyor muyum hala diye.. Alıyormuşum, ama solgun bir nefes almak bu, nefes alınca oksijenden daha çok, anılar tarafından ciğerlerim doluyor. Her anı karşısında ayrı bir psikolojiye girmek insana ayrı bir tavır sergiletiyor. Bazen fark etmeden o anları tekrar oynuyorum kafamın içinde sonra ise kendi kendime konuşurken yakalıyorum
    kendimi. Tuhaf :) Neyse ya Mutluyum sikmişim geri kalanını (!) :)

    Bu yazım da bile kendimi mutluyum diye kandırdım ama (!) bu işaretle kendim bana " hop gardaş sen nereye mutlusun aq" dedi

    buda başka bir yazım

    Yoruldum.

    Icimdeki herşeyi kusmam lazım, herşeyi geride bırakmam lazım, cesaret edemiyorum. Değişiyorum bunu fark ediyorum yanımda kimseyi bulamıyorum. Yalnızım, yine yeniden. Bazı şeylere kendimi inandırıp baya uzun yol gittim hemde baya bi uzun yol.

    Kendimi kendi yalanlarımla kandırdım, kendi kendimi avuttum. Yanındayım diyenleri yanımda görmedim sadece lafta kaldılar. Sessizleşiyorum kusmam lazım herşeyi yeniden başlamam lazım bu hayata.

    bilmiyorum ya keşke senle konuşabilsek çok isterdim.. çünkü kendi kafamdaki kimseyi bulamıyorum konuşmam lazım ki..

    neyse allah yar ve yardımcımız olsun. kendine iyi bak sikko mutlu olmasan bile kendini mutlu olmuş gibi kandır. ve her zaman ki sadece allaha doğrul. biz bu dünyaya mutlu olmak için gelmedik, ama mutlu olmaya çok çabalıyoruz.

    "rabbin için sabret." (müddessir/7)

    "hayır, can boğaza dayandığı, 'kimdir bunu iyi edecek?' dendiği, (ölmek üzere olanın da) bunun ayrılış olduğunu bildiği, bacakların birbirine dolandığı zaman, işte o gün sevk ediliş rabbinedir." (kıyame /6-7-8-9-10)

    "vay haline o namaz kılanların ki, onlar kıldıkları namazdan gafildirler. onlar gösteriş yapmaktadırlar." (maun/4-5-6)

    "asr'a yemin olsun ki gerçekten insan ziyandadır." (asr/1-2)

    "de ki: sabahın rabbine sığınırım" (felak/1)
    "muhakkak ki güçlükle beraber bir kolaylık vardır." (inşirah/5)

    "olur ki hoşunuza gitmeyen bir şey, sizin için hayırlıdır ve olur ki, sevdiğiniz şey de sizin için bir şerdir. allah bilir, siz bilmezsiniz." (bakara/216)

    "hakkında kesin bilgi sahibi olmadığın şeyin peşine düşme. çünkü kulak, göz ve kalp, bunların hepsi ondan sorumludur." (isra/36)

    "insan, bizim kendisini bir damla sudan yarattığımızı görmüyor mu ki şimdi bize apaçık bir düşman kesilmiştir?" (yasin/77)

    "rabbin seni terk etmedi, sana darılmadı da." (duha/3)

    YanıtlaSil
  128. O zaman bunu izle youtu.be/uwmeH6Rnj2E

    YanıtlaSil
  129. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  130. Finansmana mı ihtiyacınız var?

    Ticari veya kişisel ihtiyaçlarınız için bir krediye ihtiyacınız var mı?

    Firmamız ABD'de bulunmaktadır.

    Yılda% 3'lük faiz oranı ile herhangi bir kişi veya şirket için kredi öneriyoruz.

    Daha fazla bilgi için lütfen bizimle e-posta yoluyla irtibata geçiniz. Adres: fastaccessfinance@outlook.com

    Telif Hakkı 2017 USA®

    Not: Bu e-posta adresiyle yalnızca bize ulaşın: fastaccessfinance@outlook.com

    Skype: fastaccessfinance

    YanıtlaSil
  131. Üstadım tanımıyoruz belki birbirimizi, bu yüzden güven duyma ve inanma konusunda ne kadar gerçekçi olur bilmiyorum ama ben sana yoldaş olayım. Ne bir görev için, ne de öyle, "seni çok iyi anlıyorum, seni seviyorum" falan için değil. Atlayalım arabaya, insanlardan uzakta Yedigöllerde çadır kuralım kamp yapalım, doğaya salalım kendimizi.

    YanıtlaSil
  132. Dediklerimiz keşke seni mutlu etmeye yetseydi.. muhakkak iyi insanlar ve iyi amaclar, doğru yere yönlendirilmiş arzular var be michael.
    Hayır şaka gibi fast access kredi reklamını yazmış buraya gulesim geldi sjjsjs senin deyiminle ülkü ocaklarında zilgit cekerek sari-kirmizi-yesil bayrak acmaya donmus bu. Hayata bak amk haklisin ne desen kahroldum su an.

    YanıtlaSil
  133. Bende de var lan aynı hastalık. Sorun şu ben aileme bile karşı bile böyleyim. Kendi kanım canıma bile yabanciyim lan. Uyumsuzum, kimseye hiçbir yere uyum sağlayamiyorum. İse giriyorum insanlardan nefret ediyorum ayrılıyorum. Yeni bir yere basvuruyorum görüşme günü yine aynı durum olacak deyip vazgeciyorum. Mahalle ortaminda doğup büyüdüm ve hala aynı yerde yaşıyorum. Çok fazla tanıdık var arkadaş var konu komşu var ama hiç dostum yok. Zoraki selam vermek bile öldürüyor bazen. Boş muhabbetler , berbat fikirler , iğrenç bakışlar gebertiyor beni. Kaçıp kurtulmak istiyorum ama öyle bir imkanım yok. Boğuluyorum lan! Bu insanlar, bu ülke bitiriyor artık beni, eriyorum. İbadetilerimi yapıyorum, yakariyorum Allah'a "kurtar beni bu girdaptan" diye ama fark yok. Günden güne daha derine. Kedi mı alayım lan

    YanıtlaSil
  134. senin heykelini dikseler taşaklarına beton yetmez bize kaynatamızı, küfürü ve dini sevdiren adam. en içten duygularım ve dualarım ile sana iyilikler diliyorum Allah'tan.

    YanıtlaSil
  135. Sabret Michael.. Allah için sabret. Allah kimseye cekemeyecegi yükü yuklemez. 'Olmuyor' demek sana yakismaz, bir muslumana yakismaz. Bir yolunu bulacaksin, baris ve hayir icin ureteceksin elbet. Senin gibiler daha once de var olup sinavlarini basariyla verebildiler, o zaman sen de yapabilirsin.

    YanıtlaSil
  136. Sikko bak böyle kaynatanı sikerim,

    Bu amk filmi konusuyla alakasız sonunda olaylar olaylar ayine dönüşmeler. Millet film diye merakla bekliyor izliyor sonunda kıymetlimiss amk piçi baphomet tasvir ediliyor falan bir bak link atıcam alt tarafa, ifşa edelim bu piçleri analarını sulandıralım sikmeyelim sikko...

    http://i.hizliresim.com/aLyX6z.jpg

    YanıtlaSil
  137. Selam Cemre, senin eski bir yazını okuyup çok gaza gelmiştim. Hani hesap gününde nasıl hesap vereceğimizi düşünüp çok çalışmamız gerektiğini öneriyordun, hatırladın mı?

    İşte şimdi o yazıyı senin tekrar hatırlamanı isterim.

    Bu söylediklerine çok katılamıyorum. Tamam insan motivasyon vesilelerini isteyebilir, ama bu vesilelere muhtaç değildir.

    Allah'a muhtaçtır.

    Allah'ın senin içindekileri çok ama çok iyi bildiğini hatırla.

    Yakup'u hatırla. Yusuf'u kaybedince üzülmüştü. İnsan üzülür be sikko. Üzülmez mi hiç? Ama üzülmen seni üzüldüğün derde muhtaç yapmaz ki. İnsanlarsızlık seni üzdüyse, insanlara muhtaç olmazsın ki. Yine Allah'a muhtacız.

    He, Yakup diyorduk. Yakup da çok üzülmüştü diyoru. İnsanlar Yakup'un bu üzüntüsüne demişlerdi:

    12.85 - Dediler ki: Hâlâ Yûsuf'u anıp duruyorsun. Sonunda ya kederinden eriyeceksin yahut da helâk olup gideceksin.

    İnsanlar böyle işte. Bak yıllar önce de böyleydi şimdi de böyle. Rahatça hüzünlenmene dahi karışırlar.

    Peki Yakup ne demişti?

    12.86 - Dedi ki: Ben, içimi doldurup taşan özlemimi, kederimi Allah'a arz ederim. Ve Allah'ın yardımıyla sizin bilmediğiniz şeyleri bilirim.

    İşte bu ayet varya, öyle çok okudum ki bunu. Evet ya dedim. Ben de özlemimi hüznümü sadece Allah'a anlatırım. Çünkü Yakup da haklıydı. İnsanlar Yakup'u anlamıyordu. Allah'a anlatıyordu üzüntüsünü sadece. Ve sabrediyordu. Oğullarına da diyordu ki:

    12.87 - Ey oğullarım! Gidin, artık Yûsuf'u ve kardeşini bulmak için dikkat kesilin. Allah'ın rahmetinden ümit kesmeyin; çünkü, Allah'ın rahmetinden de, küfre sapanlar topluluğundan başkası ümit kesmez.

    Evet sikko, ümit kesilmez o Yaratan'ın rahmetinden. Sen de kesme ümidini. Ve bak sana bişey diyim mi, Allah sana yeter be sikko. Allah bize yeter. Senin de benim de insanlara ihtiyacımız yok. İnsanlar bizim vesilemiz olur ancak. Allah'ı anma, O'na şükretme vesilesi. Ama insanlar bizim muhtaçlığımız olmaz. İnsanlar bizim duamız olur, insanlar bizim muhtaçlığımız olmaz. İnsanları bize veren de bizden alan da Allah.

    Eğer bi aralar bi şeylerden mutlu olduysak o mutluluğu bize veren Allah, dünya değil.

    Şeytan bizi fakirlikle, yoksunlukla korkutuyor. İnsanların yoksunluğuyla da korkutuyor. Kimsesizlikle de korkutuyor. Yalnızlıkla da korkutuyor. Ama Allah ne diyor?

    39.36 - Allah, kuluna Kafi değil mi, yetmiyor mu? Seni O'ndan başkalarıyla korkutuyorlar. Sapmayı dileyip de Allah'ın sapmasına izin verdiğini kimseye kılavuzluk edecek yoktur.





    YanıtlaSil
  138. He bir de, şunu eklemek istiyorum.

    Sen insanlara muhtaç değilsin, sen Allah'tan gelecek, O'nun yardım olarak göndereceği insanlara(veya her neyi yardım olarak gönderirse, ona) muhtaçsın. Yani sen insanlara değil, Allah'ın yardımına muhtaçsın.

    Bu da en büyük zenginlik.

    Hepimiz Allah dışında hiçbir şeye muhtaç değiliz. Tekrar tekrar söylüyorum. Bize özgürlük veren de bu zaten.

    Muhtaç olmamamız istemeyeceğimiz anlamına gelmez. İstersin, ama muhtaç değilsin. Bunu bil.

    Musa gibi, o da çaresizce bir ağacın gölgesinde Allah'tan gelecek her hayra muhtaçtı. Yardım istedi.

    Bak Musa hayra muhtacım demedi.
    Allah'tan gelecek olan her hayra muhtacım dedi.

    Burası çok önemli.

    28.24 - Bunun üzerine, (Musa) onların (hayvanlarını) suvardı; sonra gölgeye çekilip, Ey Rabbim, bana bahşedeceğin her hayra öylesine muhtacım ki! diye niyazda bulundu.


    YanıtlaSil
  139. Çok güzel ifade etmişsin. Ruhani olarak çoğu insanımsıdan daha iyi seviyede idrak ediyor ve yaşıyorsun aslında. Bir dönüşüme uğramak adına geldin bu dünyaya. Bağlanmak, sahiplenmek, ait olmak adına değil. Aslında en büyük motivasyona sahipsin. Hiç bir şeye ait olmadan kendi kendini sürekli inovasyona uğratıyorsun. Doğru olanı da bulacaksın bu gidişle. Zor olsa da keyfini çıkart yolculuğunun. Sen olması gereken insansın, diğerlerinin insan olmakla işleri yok. Bir insan olarak seviyorum seni.

    YanıtlaSil
  140. İlgili kişi Bay Harri Ben, özel para kredi ve ayrıca bir emlak yönetim. İşte tüm bu düşük % 3 oranında mali yardım ihtiyacı olan iyi kredi teklif geliyor. Kızıl Haç kredi geliştirme ile tüm finansal kriz ve zorluklar Hoşça kal diyemem. Biz herhangi bir miktarda kredi vermek. Biz mali krizle mücadele ve bizim iş yaptığımız gibi bizim toplumda parlak geleceği için bir oda vermek. Eğer ilgileniyorsanız ilgi göstermek ve biz sizin kredi güvence yardımcı olacaktır.
    Ayrıntılar ile geçerlidir.
    1. senin adları:
    2. gerekli miktar:
    3. ülke:
    4. kredi süresi:
    5. Adresiniz:
    6. telefon numarası:
    7. aylık gelir:
    8. GEÇERLİ KİMLİĞİ:

    9. meslek

    10. aylık değersiz



    (Uluslararası ya da Ulusal)

    İlgili kişi: Mr Harri Ben
    E-posta: harribenloanfirm@gmail.com

    YanıtlaSil
  141. İlgili kişi Bay Harri Ben, özel para kredi ve ayrıca bir emlak yönetim. İşte tüm bu düşük % 3 oranında mali yardım ihtiyacı olan iyi kredi teklif geliyor. Kızıl Haç kredi geliştirme ile tüm finansal kriz ve zorluklar Hoşça kal diyemem. Biz herhangi bir miktarda kredi vermek. Biz mali krizle mücadele ve bizim iş yaptığımız gibi bizim toplumda parlak geleceği için bir oda vermek. Eğer ilgileniyorsanız ilgi göstermek ve biz sizin kredi güvence yardımcı olacaktır.
    Ayrıntılar ile geçerlidir.
    1. senin adları:
    2. gerekli miktar:
    3. ülke:
    4. kredi süresi:
    5. Adresiniz:
    6. telefon numarası:
    7. aylık gelir:
    8. GEÇERLİ KİMLİĞİ:

    9. meslek

    10. aylık değersiz



    (Uluslararası ya da Ulusal)

    İlgili kişi: Mr Harri Ben
    E-posta: harribenloanfirm@gmail.com

    YanıtlaSil
  142. İlgili kişi Bay Harri Ben, özel para kredi ve ayrıca bir emlak yönetim. İşte tüm bu düşük % 3 oranında mali yardım ihtiyacı olan iyi kredi teklif geliyor. Kızıl Haç kredi geliştirme ile tüm finansal kriz ve zorluklar Hoşça kal diyemem. Biz herhangi bir miktarda kredi vermek. Biz mali krizle mücadele ve bizim iş yaptığımız gibi bizim toplumda parlak geleceği için bir oda vermek. Eğer ilgileniyorsanız ilgi göstermek ve biz sizin kredi güvence yardımcı olacaktır.
    Ayrıntılar ile geçerlidir.
    1. senin adları:
    2. gerekli miktar:
    3. ülke:
    4. kredi süresi:
    5. Adresiniz:
    6. telefon numarası:
    7. aylık gelir:
    8. GEÇERLİ KİMLİĞİ:

    9. meslek

    10. aylık değersiz



    (Uluslararası ya da Ulusal)

    İlgili kişi: Mr Harri Ben
    E-posta: harribenloanfirm@gmail.com

    YanıtlaSil
  143. Sikko, beni sevebilirsin la valla, kıyak herifimdir, ne öyle çömez ateistler gibi insanları sevmiyorum falan, yakışır mı senin gibi karagümrüklüye...
    hadi çok selam ediyorum, çook iyi bak kendine...

    YanıtlaSil
  144. Şu embesilleri siler misin sikko kardeş

    YanıtlaSil
  145. "Umut imani olanlar icin hic bitmez" bunu bana doktorum soyledi koca kafali kardesim maykil. Cok ciddi bir imtihandan geciyordum umudumu kaybeder gibi hissettigim bir anda duydum bu sozu. Kizima hamileyken agir bir sinav yasadim siddetli burun kanamasi ( yaklasik yarim kova) inanmasi guc ama benim icin ve yavrum icin cok hayati bir sikintiydi. Dogum sirasinda ikimizden birinin yasama ihtimali bile yok dediler. Ben bebegim icin uzuluyordum sadece ve tum tasalanmalarim onun icindi... cok sukur o gunler geride kaldi. Dunyada olmek diye bir hal var hicte garip olmayan hepimize ugrayacak birgun. Herneyse demek istedim aldigin her nefes bir sukur sebebi olmaliyken kendine umutlanmak canlanmak icin bahaneler arama maykil. Kalk abdest al namaz kil sana gunduzun aydinligino gunesin sicakligini kisin sogugunu hissettiren tum rekleri gosteren sadece topraktan insan dahil cesit cesit desen desen nimetler yaratan rabbine sukret. Gozlerini kirpabildigin icin, isaret parmagini ve digerlerini hareket ettirebildigin icin bir bardak suyu kimseye muhtac olmadan alabildigin icin. Seni saglikla bu dunyaya gonderen rabbine sukret canindan bezecegine umudunu yitirip bahaneler arayacagina kafayi calistir maykilcim. Bende polyannanin anasi degilim elbette her boktan mutlu olacak degiliz. Ama asla birakma kendini.

    YanıtlaSil
  146. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  147. Kedi iyidir kardeşim. İnsana iyi gelir. Çook iyi bir seçim yapmışsın. Kedilerin insan üzerinde enteresan şifalı bir etkisi var. Antidepresan gibi bişey yahu bu ufaklıklar. Rabbim ne güzel yaratmış bu sevimli canlıları. İmkanı olan herkes bir kedi sahiplenip bu sevgiyi hissetmeli derim. Sokaktaki kedileri sevmek bakmak da güzel elbet. Ama evine, hayatına almak muhteşem. Çok sevindim. Muhabbetiniz daim olsun.

    YanıtlaSil
  148. Kedinin fotoğrafını koyar mısınız? Kedinin ismi geçince illa ki görme isteği geliyor da.

    YanıtlaSil
  149. En azindan 21 yildir şizoit ile ugrasiyordum , ve insanlar bana mide bulandirici çamur artiklari gibi gozukuyorlardi ama bir gun allahtan beni eğitmesini ve bana dost olmasini istedim o gunden bu gune insanlarin sadece ikiye ayrildigini ogrendim, iyi ve kotu cunku madem ki ben kendimi iyi biri olarak goruyorum demekki allah benden baskalarinida iyilige yoneltmistir.

    Hayatim ustune cok dusunmeyi biraktim cunku vesvese en buyuk dostum haline geliyordu ozamanlar simdi ise allaha dua ediyorum, ona guvenerek dostum olmasini istiyorum ve bana dunyayi ogretmesini, istedim ve bana iyi insanla kotu insani ogretti ve kendim olmanin aslinda cok guzel oldugunu ogretti. Ve o cinsel seçimlerin bile akilda kariştiran şizoit birden etkisini kaybetti. Senden sadece allaha guvenmeni ve sadece ondan birseyper istemeni ricaediyorum

    YanıtlaSil
  150. Kuran'da neden bu dünyada olduğumuz anlatılmıştır. Neden burda olduğunu sen benden daha iyi anlamışsındır. Ordan yürü...

    YanıtlaSil
  151. Bu kadar yorumdan sonra da en azından bu yorum yazanları sevmen lazım be kardeşim....Baharın ilk yorumu da benden olsun...Yalnız, kedi candır. Eşim izin verse en az iki kedi alırım ama yok yok..

    Benim gözlemlediğim kadarıyla yanlış anlamayın ama kendini diğer insanlardan üstün gören arkadaşlar bu hissiyata kapılıyorlar daha çok...Az buçuk okumuşluğum var da...Yine benim gözlemlediğim kadarıyla bu konularla alakalı bir imtihandan geçiyorsunuz bence ve dikkat edin derim insanlarla ilişkilerinize....

    YanıtlaSil
  152. Insanlar hakkında ne düşünüyorsan, hissediyorsan, kendi hakkında da aynı şeyleri düşünüyor ve hissediyor olabilirsin.

    YanıtlaSil
  153. Bu tercümenin lehçesi ana dilim olsa seninle en fazla hiç konuşmadan karşılıklı birer çay içer üstüne sigara yakardık michael abi.

    YanıtlaSil
  154. seni seviyorum sikko... Aklina ve Zekana Allah zeval vermesin...

    YanıtlaSil
  155. Sikko dayı döktürmüşsün yine

    YanıtlaSil
  156. İnsanlardan nefret etme sebebim onların gerçekten uzak olması aynı senin dediğin gibi michael hareket etmeyi insanlara bişey göstermeye çalışmayı gereksiz görüyorum.Malesefki kısa bi süre önce sigara'ya başladım kimse beni anlamıyor içime kapandım zaman ne getirirse onu bekliyorum.

    YanıtlaSil
  157. Cat lady olmuşsun lan sikko assdfsdfs

    Şaka lan şaka, yazının tamamına katılıyorum. Aynı şey bana da 20 yaşına oldu, nedense 20 yaşta bi bok var amına koyayım.

    YanıtlaSil
  158. Pek sayın kardeşim. Büyük ihtimalle hayatının bir döneminde karşı cinse karşı güzel duygular hissetmişsindir. Umarım bu, insanlardan vazgeçme durumun geçicidir. Allah seni iyi insanlarla karşılaştırsın, böylece insanları da sevmeye başlayabilirsin. Yaratılış gereği buna ihtiyacımız var. Yalnız şöyle de bir durum var. İnsanları tanımak az biraz zaman ve ilgi ister. Eminim insanlara biraz şans verirsen düşük bir verimle bile olsa karşılık alırsın.


    Yazılarını okuyan ve seni gıyaben de olsa seven birçok insan var. İnşallah aralarından birileri ile tanışır ve güzel arkadaşlıklar kurarsın. Hatta belki o insanların içinden sana hayırlı bir eş bile çıkar.

    Allah kalbine huzur, merhamet ve sevgi versin.

    Bu arada aşırı derecede heteroseksüel bir erkeğim. Yanlış anlaşılma olmasın. :) (Artık nasıl aşırı derece heteroseksüel olunuyorsa?)

    YanıtlaSil
  159. Evlen birader. Bir de çocuk yap. Geleceği de düşün ama fazla dert etme. Sonuçta geleceği de, zamanı da Allah yarattı...

    YanıtlaSil
  160. Sanırım "beyin amcıklaması"(yoksa ambalasyonu muydu laaa? Her neyse..." sendromuna toslamışsın.

    İngilizce ve Bilgisayar biliyor olsaydın sana
    http://www.peakstates.com/
    adresinde sol menüden
    Understanding Peak States
    alt-menüsüne girip "Peak States"in ne olduğunu okuyup;
    Index of Peak States'e
    devam etmeni tavsiye edecektim. Orada kişiye "Ahaa!" dedirtebilecek bilgiler var.

    Ama olsun; sen de benim gibi yapar ve bilgisayarı ve İngilizcesi olan bir arkadaşından yardım alabilirsin belki...
    Neden olmasın..!!?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilginctir brn de fetal deneyimimi hatirladim (tekrar yasadim, 2015'te bir 'baska'agir travma esnasinda; su lafi mirildandiktan hemen sonra: sevgi doller, aci dogurur..) ama 'at will' degil, sadece bir defa oldu.. samanik deneyim de denebilr.cok tesekkurler paylasim icin

      Sil
    2. ozark inst., deluzyonel olmuş...

      ama deneyimim, yine gerçekten bu!

      nasıl anlaşacak yalan ve gerçek?

      Sil
  161. Vay be yıllar ne çabuk geçiyor.Bunca yıldır insanları bilinçlendirmek için uğraştın güzel şeyler paylaştın bilgiler verdin.Ne değişti?

    Hiçbir şey.Sen bile değişemedin.
    Bilinçli olmak,bilgili olmak yetmez.Eksik olan bir şeyler var.

    Ufak bir yerden başlayalım.Şu yazına yorum yapan bu kadar iyi insan varken senin onlarla kucaklaşmak arkadaş olmak yerine hala depresyonda olman çok üzücü gerçekten.
    Burdan başlayın arkadaşlar birbinize mesaj atın birbirinizi tanıyın.Kendiniz gibi iyi insanları bulun.


    En temelde eksik olan şey bu birlik olmayı bilmememiz.Yıllardır yazıp duruyorsun dünyayı kötü örgütler yönetiyor diye.Nasıl peki?Çünkü onlar "Örgütler,birlikler."


    Bir konuşanlae vardır birde yapanlar.Bu dünya fiil dünyasıdır söz değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sus o zaman, lütfen.

      Sil
    2. En aklıbaşında yorumlardan biri... Eline sağlık

      Sil
  162. Eğer hakikatı arıyorsan onu bulmadığın sürece huzur bulamazsın.Cevabı bulamadıkça gündemle,evlilikle,dünya hayatıyla,geçici amaçlarla uğraşıp kaçmaya çalışırsın her insan gibi.Oysa hakikat herkesin aklıyla idrak edebileceği kadar "Basit" sen neden bahsettiğimi anladın :)

    Durumumuz bu "Size de, Allah'ı bırakıp taptıklarınıza da yazıklar olsun, siz hâlâ akıllanmayacak mısınız?"

    Allah'a tapmak için önce onu bilmek gerek.Akıl onu bulmak için yeterli olmasa akıldan bahsetmezdi.Hepimize akıl vermiş.

    YanıtlaSil
  163. uyuma maykıııl, aç gözlerini artık bak biz uyuyormuyuz??

    YanıtlaSil
  164. Sen milletle daşşak geçercesine yıllardır bir sürü zırvalığı yazdın durdun, bak bizler ise yardım için yanındayız. O değil mevzu bide kafayı taktın durdun bu masallara. hakikaten anlayamıyoruz; sen mi bize kafayı yedirtiyosun yoksa bizmi sana?

    Ben derim ki, önce bir şu linke bakıver bir zahmet:

    https://en.wikipedia.org/wiki/Obsessive-compulsive_disorder

    Naçizane fikrim, yani bende de var gibi bu gibi takıntılar sanki ondan diyorum, bir düşün bakalım ama ilimden kopma, batıla uyma gerekirse bir yardım almayı da düşün derim.

    Kendine iyi bak, hatta daha daha iyi bakıveer kardeşim,selametle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. wikipedia makalesi sağlammış!!!

      şimdi diyorum ki, orda ne görmek istediler acaba?

      ve nerdeler ki orda maksimum görecekleri sadece ve yine, 13 olacak? hayallerin yıkılışı?

      ve drugged olacak, yani bir şey değişmeyecek ama "tırsma", satış yok.

      söz, sözdür.

      Sil
  165. "you love the song but not the singer I know..."

    durumun senin de böyle duruyor be sikkocan malesef, ama her zaman ümit vardır bence.

    vesileler yaratır umarım rabbim sana, yeter ki iyi vesileler olsun, zira insan bir felaket duydumu hemen toplaşır, sana rabbim hayırlısını versin.

    YanıtlaSil
  166. Şimdi söyle bana, ey dost, ey şeytan?

    Bana YALANDAN BAŞKA NE VEREBİLİRSİN?

    Şeytan aldatması, ortaya çıktı. Bir kez daha.

    Tebrikler.

    Not: Ya gel bana sahici...

    Not2: Pop!

    Protein, daha çok protein!

    Ve daha az yalan... Yalanın hüküm sürdüğü yerde, hakikat kayıp mı olacak, yoksa kimsenin hakkı mı yenecek?

    O senin de rabbin, benim de.

    Burda oturup masal dinleyeceğime her gün, ve yalan göreceğime, O'nun gerçek cezasına razıyım.

    Yoksa ben de yalan olurum, illa ki bulaşır.

    YanıtlaSil
  167. Amina koyim bende hayattan zevk almıyor millet çiçek görünce zevk alıyor bende bir şey yok aynen hayatım bir oyun gibi ölmek için yaşıyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendine zarar vermiceksin değilmi?

      -Kusuruma bakma, max siklemem bu.

      Sil
  168. whats app'da videonu paylaşıyorlar kanki. süpeer. diyom ki bana da yolla o fotoları komple bi video yapayım, açık seçik içimizde kalmasın?

    heryerde yayınlarım söz, yeter ki sahici olsun.

    YanıtlaSil
  169. bir de illegal durumlar var diyotrlar bu illuminati dalgasında kank, getir expose edelim?

    YanıtlaSil
  170. Allah belanızı versin. Amin.

    YanıtlaSil

Bu blog'a yapılan her yorum, o yorumun sahibini bağlar. Ayrıca makaram sarı bağlar.

3. şahsa hakaret olmadığı müddetçe asla yorum silmem. "Bu yorum yazar tarafından silindi" ibaresi, eğer o yorumu yazan kişi kendi yorumunu sildiyse çıkar.