Okunması şart makaleler:

Tasavvuf ve Tarikatlardan Yeni Dünya Dinine: Bölüm 1 ve Bölüm 2
Komünizm, Kızıl Devrim, Sovyetler Birliği ve Şirketler
İnsan, Din ve Kuran
Bu da amme hizmeti: Okunması Gereken Kitaplar Listesi

Bir Başka Din: Tasavvuf kitabı çıktı; internet'ten sipariş etmek için kitapyurdu link'i.

YENİ: Youtube'daki hodor hodor konuşmalarım için buradan alalım.

3 Ekim 2017 Salı

Sona Çeyrek Kala Bir Mektup

Gücün kalmadığında ne olduğunu anlatıcam, dilim döndüğünce.

Tarz zannederler biri ötekinden farklı olan çoraplarını, oysa sabahleyin çekmeceden eline ilk gelen iki tek çorabı geçirmişsindir ayağına. Aynı çift çorap aramaya üşendiğinden.

Yıllardır aynı kıyafetleri giyersin, renkleri solsa da, içine biraz zor sığsan da. Neye isteğin ve gücün kalmıştır ki alışverişe olsun?

Senden önce biri asansöre binerse ya merdivenleri kullanırsın ya da çömelip ayakkabı bağcıklarını iliklersin. Sırf yirmi saniye kadar bir başka insanla muhatap olmamak için... Ayakkabı bağcıklarını da ilikliyormuş rolü yapmazsın, sahiden çözülmüşlerdir de, önceden görmene rağmen eğilip bağlamaya üşenmişsindir.

Çalan telefonlar kabusundur, cevap vermek istemezsin, zaten çoğu zaman da vermezsin. İlk yakalandığında neden telefonları açmadığını açıklamak zorunda kalırsın birilerine, kalp kırmamak için bir bahane uydurursun, inanmazlar ama inanmış gibi yaparlar, alışmışlardır artık bu haline. Güven vermeyen bir insana dönüşmüş olmak ne kötüdür.

Önceden pek yalan söylemezdin. Şimdi insanlardan kaçmak için uydurduğun yalanları üst üste koysalar, petrolcü Arapların diktiği gökdelenlerle yarışır.

Önceden isyan ederdin, bir şeyler anlatabileceğini düşünüp mücadele ederdin. Sonra bir nefret etme dönemine girdin, asla anlatamayacağını gördüğün için çaresiz bir sinirle etrafına saldırmaya başladın. Şimdiyse, hiçbir önemi kalmamıştır. Değil mücadele etmek, nefret etmeye bile değer görmeyecek kadar boşvermişsindir.

Artık kabullenmişsindir. Büyüdüğünden ya da olgunlaştığından değil. Boşverdiğin için kabullenmişsindir.

Önceden hayallerinin peşinden koşardın, çok da güzeldi hayallerin. Şimdi değil hayallerin için uğraşmak, asgari sorumluluklarını bile yerine getirmezsin.

İşe yaramazlığını artık içselleştirmişsindir. O kadar işe yaramaz hissedersin ki, annenin yanında gülmeye utanırsın, senin gülmeye hakkın olmamalı mücadele eden insanların yanında.

Özsaygını yitirmişsindir bir kere. Özsaygı bu, bekaret gibi bir defa kayboldu mu geri gelmez, ondan sonra ise "biri de bir, bini de bir" deyip salarsın kendini. Gerçi şimdi kızlık zarını da dikiyorlarmış ama senin gibi folloş bir orospuya uygun terzi yoktur.

Önceden dibe vurduğunda sıkılırdın bu halinden, hayatı kaçırıyormuş hissine bürünmeyi kendine yediremeyip yeniden kalkardın ayağa. Şimdi dışarıda kaçan bir hayat olmadığını bildiğinden boşverirsin. Dip; artık vurulan bir yer değil, evin yurdun olmuştur senin.

Bir uyumayı, bir içmeyi çok seversin. İkisinin de ortak noktası, seni düşünmekten ve yaşamaktan uzaklaştırıyor olmalarıdır.

Her şeyin suçlusunun kendin olduğunu bilir ve kabullenirsin. Tüm orospu haline rağmen, seversin kendindeki bu delikanlı tarafı. Ne dış sebeplerde ararsın kabahati, ne Allah vergisi tabiatında, zira böyle yapa yapa karakterini sen bu hale getirmişsindir. Hiç olmak istemediğin biri olmayı sen seçmiş, sen başarmışsındır.

Hayallerinin peşinde koşardın dedim ya önceden. Şimdilerde kendini bir anlık iyi hissettiğinde yine hayal kurarsın ama hayal ettiklerinin gerçekleşmesini istemezsin, ne kadar güzel olsalar da kim çekecek o kadar tantanayı, kim hangi güçle verecek o mücadeleyi? Hayal ettiklerinin gerçekleşmesinden çok onların hayal olarak kalmasını tercih edecek kadar bezginsindir artık.

Genelde hayal de kurmazsın zaten. Artık istemeyi bile istemezsin.

Aşkından dolayı ki geçici bir sarhoşluk halidir, bir hevesle sana yardım edeceğini söyleyen insanlar seni heyecanlandırmaz artık, zira adın gibi bilirsin böyle bir şeyin mümkün olmadığını. Çoktan anlamışsındır iki şeyi, ne sana katlanabilecek bir insan vardır, ne de sana senden başka yardım edebilecek biri.

Önceleri bir gün öleceğini düşünüp rahatlardın. Artık rahatlayamazsın, zira çok uzun süredir yerinde saymışsındır. Zaman hep yaptığı gibi ileri akmıştır, sense durarak geriye gitmişsindir. Bu halde Allah'a hesap veremeyeceğini bildiğin için "böyle ölemem" deyip gerçekleşmesini istediğin tek hayali kurmaktan da vazgeçersin. Ölmeyi istersin ama bu halde ölmek istemeyi istememen gerektiğini bilirsin.

Dilin varmaz söylemeye ama, o da biliyor ya içindekini, bazen Allah'ın olmamasını istersin. O olmasaydı da yok olabilseydik ne güzel olurdu, dersin. Ne acı bir yüktür senin için var olmaya mahkum olmak.

Özgürlüğe mahkum olmak kolay Sartre, asıl zor olan var olmaya mahkum olmak. Amına koduğumun şaşısı seni.

Çok inanırsın Allah'a ama bir yandan da intihara çeyrek kala yaşarsın. İslam dininin nihilizm mezhebini kurmuşsundur kendi dünyanda. Bu ne bir dindir, ne bir öğreti, ne bir felsefe, sadece bir hâldir, insanı çürüten ama öldürmeyen bir hâl. Çürütmesi nihilizmden, öldürmemesi Allah'tan.

Çok koyar verdiği sözleri tutamayan biri haline dönüşmek. Çok ama çok koyar Allah vergisi o kadar imkana ve kabiliyete rağmen kendi kaybedişini seyretmek. Çok düşünürsün sürekli nankörlük yaptığına son nankörlüğünü yapmayı, iki rekat namaz kıldıktan sonra. Hatta boş gitmesem mi diye düşünürsün, şöyle meydanlık bir yerde. Sus, sus, içindeki karanlık tarafı bilmesinler. Zaten hamurunda da yok öyle bir şey. Ama itiraf et, rahatlatır bazen bu düşüncelere kapılmak. Öyle düşünceler ki bunlar, hiçbir insan böyle şeyleri düşünmemeli. Daha da kötüsü, hiçbir insan ancak böyle şeyleri düşündüğünde rahatlayabileceği bir hale gelmemeli. Bu hale ancak senin gibi gerizekalı orospu çocukları düşer ama duygusal canlılarız işte, onlar bile düşmesin isteriz.

Edebiyat yaptığımı sanıyorsun belki, sanma, evim yıkılsa sokakta yatıp ölmeyi bekleyecek haldeyim, hatta bazı akşamlar eve dönmeye üşendiğimden öyle yapıyorum, epeydir. Bazılarıyla empati kurmak imkansıza yakındır, ben derdimi böyle anlatabiliyorum.

Nazım demiş ya, "ıslıkla bir şeyler çalın, geberiyorum", işte ben zannederdim ki ölüyor olmak tantanalar koparması gereken bir şey. Ama sessiz sedasız ölüyorum. Ölüyor olmayı geçtim, ölmüş olmak bile sessiz sedasız gerçekleşen bir şeymiş. Hatırlıyorum da babamın cenazesini, hani kendimden sonra bu dünyadaki en önemli varlık olan babamın cenazesini, bir sela sesi dışında ne gürültü çıkarabildi ki. Kaç kişi toplandı cenazesinde, kaç kişi sadece görev bilinciyle "cenaze çıktı" diyerek değil de sahiden önemli bir şey olduğundan geldi? Ölenin yapabildiği buysa ölüyor olanın cürmünü siz düşünün, tamamen sessizlik içinde, kendisiyle baş başa ölüyor. Çabalamadan hiçbir şey olmadığını biliyorum Allah'ım, ama bu sefer sahiden bir sihirli değneğe ihtiyacım var. Hem seninle her şey mümkün ya hani. Gönder o değneği. Ayakların yok ki kapanayım onlara, secde edebiliyorum en fazla. Çabalayamam ama çok iyi yalvarırım Allah'ım. Yalvarıyorum. Boğazımda hissettiğim acıya, büzülen dudaklarıma yemin olsun ki çok muhtacım mucizene.

Oğlum kaldıramıyorum artık, dua edin.

233 yorum:

  1. O sihirli degnege yillardir benim de ihtiyacim var. Ne sabir kaldi, ne sukur kaldi ne de dayanma gucu.
    Eriyip gidiyorum valla.
    Dediğin gibi "Cekinirsin, söylemeye dilin varmaz ama, keske Allah olmasaydi. Direkt yok olup gitseydik. Yoksa bu gidişle cehennemden başka yol bize gorunmuyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    3. Kesinlikle. Organize olmak lazım.

      Sil
    4. Oyle guzel sozler yazmissiniz, dua iste bu.dogrudan samimiyetle hedefine ulasmis. Bize de buyuk katki oldu teşekkür ediyorum. Zira yazidaki her kelime bizimde uzagi olmadigimiz bir durumu anlatmakta idi. Lutfen herkes umutlu olsun, gececek bu karanlik vakitler de inşaallah. Rabbim yar ve yardimcimiz olsun, hep birlikte, hepimizin. Amin. Saygilar sunuyorum

      Sil
  2. allah yardımcın olsun dualarımda varsın kardeş.

    YanıtlaSil
  3. Yaklaşık olarak bende de aynı haller vardı. Ama son zamanlarda bir rahatlık gelmeye başladı. En azından var olmayı kaldırabiliyorum. Ve dualarla bir şeyler isteyebiliyorum. Yani bu hissettiklerinin sonunda rahatlama gelir. Problem var olmayı kabul etmemekten kaynaklanıyor. Çünkü Allah var olmamızı dilemiş. Bizde bilincinde olmadan Allah'ın dilemesine karşı direniyoruz. Önce bunu bırakmak gerekir. Çünkü direnmeye gücümüz yetmez.
    Kuranda zaten var olmayın demiyor. Var olan işinize gelmiyorsa, Allah'ın arzı geniş. O genişlikten farklı şeyler isteyin ve yaşayın diyor.
    Bunu unutmayalım, insan bilinci için kesinlikle bir son yok.
    Sadece dönüşüm var.
    Ben sana dua ettim. Hayırlısı artık.
    Allah yardımcımız olsun.

    YanıtlaSil
  4. Sana o kadar çok dua ediyorum ki! İnşallah Allah'ın yardımı en kısa zamanda ulaşır.

    YanıtlaSil
  5. 2:45 - Bir de sabırla, namazla yardım isteyin. Şüphesiz bu, (Allah'a) saygılı olanlardan başkasına ağır gelir.

    2:153 - Ey iman edenler! Sabır ve namazla yardım isteyin. Şüphe yok ki Allah, sabredenlerle beraberdir.

    2:155 - Çaresiz biz sizi biraz korku, biraz açlık, biraz da mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltme ile imtihan edeceğiz. Müjdele o sabredenleri!

    3:142 - Yoksa siz, Allah içinizden cihad edenleri belli etmeden, sabredenleri ortaya çıkarmadan cennete girivereceğinizi mi sandınız?

    10:109 - Sana vahyolunana uy! Ve Allah hükmünü verinceye kadar sabret. Çünkü O, hüküm verenlerin en hayırlısıdır.

    YanıtlaSil
  6. Allah yardımını anlayabileceğin şekilde versin, amin.

    YanıtlaSil
  7. Cemre Allah yardımcın olsun.

    YanıtlaSil
  8. belki küstahlık edicem ama,her şey ölümü kabullenmekle alakalı,ölüyoruz ve film bitiyor bizim için,kalanlar devam ediyor,senin babanın ölümünü kabul etmen gerekiyor.aslına bakarsan inançlı bir insan olarak bunu benim gibi inançsız insanlardan daha kolay kabullenmen lazım,ayağa kalkıp yaşamaya devam etmen lazım,muhtaç olduğun kudret dna'nda mevcut.seni yazılarından tanıyorum ve seviyorum sen çevremde sayısının artmasını isteyeceğim insanlardansın ve huzuru hak ediyorsun.umarım atlatacaksın.

    YanıtlaSil
  9. Aslında bu hissettiğin duygular tamamen beynindeki bazı kimyasalların olması gerekeden eksik ya da yanlış olmasından kaynaklanıyor.

    beyninin bu hale düşüp sana eziyet etmemesi için yine beynini kullanıp bedenine ihtiyacı olanı vermen gerekiyor. şimdi akıl verir gibi konuştuğum için sinirlenip, öfkelenip okumayı bırakacaksın muhtemelen. ama durum böyle. sigaranın, sporsuzluğun, sağlıksız beslenmenin bedende ve beyinde yol açtığı olumsuzluklar ortada. inşallah; beden ve beyin sağlığımızı elimizden geldiği kadarıyla korumak çok önemli.


    muminun:

    112. Dedi ki, "Yeryüzünde kaç sene kaldınız?"

    113. "Bir gün veya günün bir kısmı kadar kaldık. Sayanlara sor," dediler.

    114. Dedi ki, "Siz gerçekten çok kısa bir süre kaldınız, keşke bilseydiniz."

    115. "Sizi boş yere yarattığımızı ve bize dönmeyeceğinizi mi sandınız?"

    bu geçmek bilmez dünya hayatının ahirette çok kısa bir zaman dilimi olarak algılanacağını kavrarsak sanıyorum çoğu sorumunuzu inşallah daha kolay atlatırız.

    YanıtlaSil
  10. Kardeş neyi kaldıramıyorsun, millet ne hayatlar yaşıyor. Geçtim milleti, Allah sana ne misyon yüklemişte kaldıramıyorsun. Nankörlük etme de, şükret. Şükredebiliyor olduğun için şükret. Seviyorum inanıyorum dediğin Allah’a kalkıp ibadet edebildiğin için şükret. Kaldıramıyormuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi hissetmiyorsa başkalarının daha kötü hayatlar sürmesi bunu değiştirmez. Örneğin kimse bugün "ya afrikadakiler aç ve susuzlar, onar onar ölüyorlar. Hiçbir şey beni üzmemeli" diye düşünemez.

      Cemre belli ki depresyonda. Halk arasında kullanılan "depresyondayım ben" gibi değil, klinik olarak sahi bir vaka.Kendini çok fazla dinliyor, sorguluyor ve yiyip bitiriyor. Sorgulaması, düşünmesi güzel ama uçlara gidiyor. Halbuki her gün biraz hareket etmesi, iki üç arkadaşıyla sık görüşmesi, bir parça kendini rahat bırakması ona iyi gelecektir. Belki prof. Yardım da işe yarar. Fakat çok gerçekçi olduğundan ve karamsarlığı tıpkı benim gibi ağır bastığından bunlara meyletmeyecektir. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

      Sil
    2. Sen adını bullshit koysaydın iyiydi ya. Ne gereksiz boş bir insansın.

      Sil
  11. "Bir uyumayı, bir içmeyi çok seversin. İkisinin de ortak noktası, seni düşünmekten ve yaşamaktan uzaklaştırıyor olmalarıdır. Her şeyin suçlusunun kendin olduğunu bilir ve kabullenirsin. Tüm orospu haline rağmen, seversin kendindeki bu delikanlı tarafı. Ne dış sebeplerde ararsın kabahati, ne Allah vergisi tabiatında, zira böyle yapa yapa karakterini sen bu hale getirmişsindir. Hiç olmak istemediğin biri olmayı sen seçmiş, sen başarmışsındır." Buna o kadar katılıyorum ki, şu an sana sarılasım geldi. Yazdığın her şeyin altına aynı hisler ile imzamı atıyorum. Allah yardımcın olsun.

    YanıtlaSil
  12. Kötüyüm ben de çok... Yazmaya üşenecek kadar çok kötüyüm.

    YanıtlaSil
  13. Umut Sarıkaya'nın pdf formatında kitabını atacam sana onu,keyfini yerine getirecek

    YanıtlaSil
  14. Face mesaj kutuna bi bak artık

    YanıtlaSil
  15. Ne yaşadıklarını tam olarak bilsek belki biz de yardım edebiliriz ama... Hem sen hastasın, Allah sana bir ceza vermez ki hadi verdi diyelim psikolojik hasta olduğun için cezadan indirim yapar emin ol.Bu arada hem yapabilirim diyorsun hem de yapacak halim kalmadı diyorsun(Büyük ihtimalle birisi "Allah'ın" diğeri ise senin düşüncen), eğer hakikaten yapacak hâlin yoksa Allah bunu anlar ve seni yapacaklarından dolayı sorumlu tutmaz, ha bu arada bi kendimi kurtarıyım ilk senle ilgilencem söz :=) Ayrıca kendi düşüncelerinle kendini bu kadar sorumlu tutma koy gitsin, Atatürk'ün de imama dediği gibi; Allah büyüktür ,af edicidir kusurumuzu affeder.(küçükleri tabii, biliyorsun ayet, de var) :=) kendine iyi bak, senin gibi az adam var, kendine bak la en azından bizim için. Adım Oğuz ve bir gün seni bulacağam oğlum :D

    YanıtlaSil
  16. Okulu bitiremedim anadini satayim. Bi bokta olmaz. Bi ton para verdirip bu yoklukta formasyonu da vermedim. Bu drdigin seyler var ya mayk. Amina kodugumun dunyasinda ölmeye korkmak ve bu sadece hesap vereceklerimi bilmekten kacamadigimdan diye dusunmek ! Kadin olarak ilahiyat okumussan kufur de edemezsin. Baban yetmedi mi okumak der yalaanlar soylemek zorunda kalirsin. Seneye de terekenden yersem evlenirim lan dersin ama bilirsin ki gotun yemez. Tipis tipis calisacaksin. Pöf. Yanliz degilsin.fikir cilesi ceken uc bes var belki maddi sebepten belki toplumdan biktigindan. Boktan sebeplerden de olsa var yani. Salak gibi varligin yoklugunun kimarbazlariyiz. Hep yek. Anasini satayim biliyorum. Ama Allah beni boş bir kabuk gibi yaratmissa ya gorevim buysa diye dusunurken. Kimse yardim edemez yine ona döndürülecegiz. NEDEN KALU BELA DEDIK KI . Emanet daglar taslar kaldiramamis salak insan almis iste. Biz salaklarin salagiyiz. Nokta.

    YanıtlaSil
  17. Ya amını beynini siktimin malları adam dua istiyor siz burda adamı acı çektiği için azarlamaya kalkıyorsunuz.Kalbiniz taş olmuş.

    YanıtlaSil
  18. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  19. Biz derken topluluk degil gadasini aldiklarim. Tek kalmanin da mutlulugu var diyip topluluk olusturamicam. Aman be ne haliniz varsa Rahman ve Rahim olanla görün.

    YanıtlaSil
  20. Abi namaz kıl samimi olan Rabbine karşı, önceliklerini yani asgari işlerini en önemli meselen say Allah'ı ciddiye al o da sana karşı adım atar, inşallah. Dua et namazda da namaz dışında da, önemsiz gözüken ama en önemli meselen olan şeyler için bu asgari mevzular yani. Dün uyguladım İsra suresini okudum falan ne bileyim uzun dönem sonra iyi hissettim, kurtuluşumu gördüm/hatırladım. Allah seni iyi etsin inşallah. Amin.
    Allah zaman ayrılmaya deger değil midir?

    YanıtlaSil
  21. Çoğumuz aynı hissediyoruz son zamanlarda yanlız değilsin. Dualarımız da bizim gibi yorulmuşlar için. Belki yüzyüze Konuşmak farklı hissettirir. İhtiyaç olursa burdayım.

    YanıtlaSil
  22. Allah yardımcın olsun, tüm içtenliğimle duamı ettim sana. Seni tanımıyorum ama seviyorum. Keşke koyun doly yerine seni kopyasalardmış zamanında, dostum. Biz "aykırılar", hepimiz ama hepimiz büyük sancılar içindeyiz bu ara. Ama ferahlık çok yakındır tasalanmayasın. Allaha emanet.

    YanıtlaSil
  23. Yaşadığımız yüzyılın hastalığı bu.bende yaşıyorım benzer şeyler ama bişey yapıyomuyum yapmıyorum.siktir ettim hayatı.öleceğimiz günü bekliyorum

    YanıtlaSil
  24. Bütün dualarım seninle, zaten yazını yarılarken başladım senin gibi güzel insana dua etmeye, rabbim kabul eder her duayı, belki de senin 70 yaşında edeceğin duayı bile şimdiden kabul edip önüne koymuştur çünkü ALLAH katında zaman yok, ne diyeceğimi bilemiyorum cemre, uzun zamandır böylesin ALLAH sana neyi kanıtlamak istiyor olabilir, acaba bu duruma yanlış yerden mi bakıyorsun, belki de çöktüğünü zannederken aslında yükseliyorsun. Hani ergenlerin dizinde ağrı olur doktora gider, zanneder ki kemikleri kötü ama doktor sorun yok sadece kemiklerin büyüyor der, ilaçsız gönderir ergeni evine, ergen o saatten sonra acıyı da önemsemez çünkü bilir uzuyor küçülmüyor. Belki sende ALLAH'a yükselen bir yol tuttun bu sancılarının sebebi yüklerini atıyor,atıcak olmandır. Ben sana güveniyorum, SABRET intiharı düşündüğün her an YAŞAMAYI seç, diriliş günü çıkarsın rabbinin karşısına bana rağmen SENİN İÇİN YAŞADIM dersin....

    YanıtlaSil
  25. Teselli vermek değil maksadım. farkındalık yaşayan herkes aynı bokun döngüsünde sen böyle yaşıyorsun belki bu durumu ben biraz lacivertini diğeri sarıya çalanını. Ömür dediğin böyle geçiyor işte. Şairin dediği gibi gelgelelim beter bize kısmetmiş. Allah yardımcımız olsun.

    YanıtlaSil
  26. Dikkat edersen:
    Çiçek başka, arı başka, bal başka.
    Örümcek başka. Yaptığı ağ başka:
    İnsan vücudu başka.
    Ruh başka, düşünce başka.
    Su başka, bulut başka.
    Yağmur başka, kar başka.
    Yılan başka, öldürücü zehiri bambaşka.
    Görünen başka, görünmeyen başka…
    Ne düşünürsen düşün.
    Kâinatda herşey başka başka.
    Bu başkalar da başka.
    Bu başkalar zincirine katıl.
    Günlerce başka.
    Başka söyle.
    Sonunda bambaşka olan başkaların başkası oraya dayanırsın.
    Utanmadan secdeye kapan…

    YanıtlaSil
  27. Umutsuzluk sapıklıktır ayetine rağmen nankör, zanneden, oyalanan ve hüsran içerisindeki insan. Ne yapalım? "Biz böyleyiz" deyip ölümü mü bekleyelim? Bir kere nasip oldu Kur'an'ı anlamak. Ya müstesna kullardan olmak için çabalayacağız ya da cehennem zaten bizim için var. PS: O kadar okumaya rağmen Allah seni vesile ederek bildirdi cehennemin sonsuz olduğunu...

    YanıtlaSil
  28. Bazen gökyüzünde siyah bulutlar olur; gökyüzü bu siyah bulutlar yüzünden değişmez. Ve bazen beyaz bulutlarda olur ve gökyüzü bu beyaz bulutlar yüzünden de değişmez. Bulutlar gelirler ve giderler gökyüzü baki kalır. Sen gökyüzüsün ve düşüncelerde bulutlardır. Eğer düşüncelerini titizlikle izlersen, eğer onları kaçırmazsan, eğer onlara doğrudan bakarsan ilk şey bunu anlamak olacaktır ve bu çok büyük bir anlayıştır. Bu senin aydınlanmanın başlangıcıdır. Artık sen uykuda değilsin, artık gelip giden bulutlarla özdeş değilsin, artık sonsuza dek baki kalacağını biliyorsun. Tüm kaygı yok olur.

    Osho

    YanıtlaSil
  29. Ağlamayı kes Michael. Kur'an'da Allah'ı ve onun yargı gününü onaylayarak erdemli işler yapmaya çabalayanlar için korku ve üzüntü olmadığı bildirilir.
    Hala birtakım korkulara ve üzüntüye sahipsen imanını gözden geçir.
    Allah'a rol biçme, belki senin beklediğin yardımdan daha hayırlısını sana gönderdi/göndermekte/gönderecek de sen gözünü bazı şartlanmalar ile perdelediğin için göremiyorsun.
    Erdemli davrandıktan, elimizden geleni yaptıktan sonra gelişenlerden sorumlu değiliz. Yaratılış kapasiten ölçütünce yüklenenleri aşmak için buradasın zaten; onlardan şikayet etmek için değil.
    Tüm övgüyü Allah'a özgüle, tüm yüceltmeyi ona yap...
    Antidot, tevhid ile özgürleşmekten başkası değildir. Sadece Allah'tan kork, sadece Allah'tan çekin/sakın; zihin yapını bu ölçütlerde yeniden inşa et. Unutma ki İbrahim, tek başına bir ümmetti; Allah'a gönülden bağlanıp itaat eden bir muvahhiddi.
    Sözü dinle ve güzeline uy... Bunları sana senelerce zihinsel bunalımlardan ötürü yaşadığı stres-sıkıntıdan ötürü vücudunda çeşitli hormonal bozukluklar meydana gelmiş ve hala birtakım cilt rahatsızlıkları ile mücadele eden genç bir kardeşin olarak yazıyorum.

    YanıtlaSil
  30. Sikkocum yardımı kabullenmeyene hızır bile gelse yardım edemez. Seni seven insanlar var ve sana gökten ayrı bir yardım inmeyecek. Yardımı kabul et. Kendini sev, insanı sev, gerisi gelir. En azından bunun için biraz uğraş ver. Yalvar. Sonra yine yalvar.

    YanıtlaSil
  31. Dualarım seninle sikko . Rabbim yar ve yardımcın olsun.

    YanıtlaSil
  32. çözüm aramadığın için yarrağın başını boğanıza dürtmeyi hakediyorsun bu evrende bizi kurtaran bir babacık yok babanın yerine tanrıyı koyoyursun büyük ihtimal:)! mücadele etmeden başaramazsın xanax bağımlısısın mücadele etmiyorsun dünyanın derdi seni bağlamıyor sen sadece içinddeki acına neden bulmaya çalışıyorsun kasma amk o hakaret ettiğin kötü adamlar gibi ol çünkü genetik sistem en çok onları ödüllendiriyor okultizm öğren meditasyon yap islamla alakalı olmayacak şekilde

    YanıtlaSil
  33. Bir imtihandayız hepimiz dostum, seninki de biraz zorlu geçiyor tamam ama sabret biraz daha. Allah'tan umut kesilmez..

    YanıtlaSil
  34. Bunu bi' dinle istersen: https://youtu.be/sqfRonjbuaA

    YanıtlaSil
  35. Sikko. Her entelektüel kapasitesi yüksek insanın düştüğü duruma sen de düşmüşsün. Bu dünyadan ayrılma bencilliğini kendine yapma. Meselenin dinen günah olma durumuna girmiyorum bile. Çevremde ne kadar gerizekalı görüyorsam hepsinin yüzü gülüyor. Ne kadar zeki ve bilgili adam varsa yalnız ve çöküntülerde. Kendini yalnız hissetme. Mesele şu: Burası Avrupa olmadığı için senin gibilerin çok az sayıda. Bu durum yalnızlığı arttırıyor. Sevdiğim bir kaç cümle söyleyeyim, kim bilir belki yardımı dokunur : ‘ Yaşamın olduğu yerde umut vardır. Dünden öğren, bugün için yaşa, yarın için umut et.’ demişler. Sakın kendi elinle koparma kendini bu alemden.

    YanıtlaSil
  36. Ayetullah hamaneyi takib et, videolarını derslerini izle. Umulurki bir ışık yakalarsın. Aradığın tüm cevaplar orada

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. shagfdhgasfd "bisiktrol" tüm eczanelerde.Umulur ki cevaplar için birilerinin peşinden gitmene ihtiyacın olmadığını,bu ilacın beyninini skmesi sayesinde,beynin olduğunu anlayıp,kullanmaya başlar ve cevapları kendin bulursun.

      Sil
  37. Abi gel beraber gidelim bir dağın başına ağaçtan ev yapalım yaban atları yakalayıp evcilleştirelim kendi meyvemizi yiğeceğimizi kendimiz yetiştirelim hem gece olduğundada gökyüzündeki yıldızları seyrederiz ki orada yıldızlar daha çok ve daha net gözükür yani siktir edip gidelim beton kaplı şehirlerden abi yapalım böyle bir şey vallahi ya sokarım. böyle şeyler düşün abi bunu gerçekleştirelim abi düşünme böyle şeyler zaten hayat çok hızlı geçiyor düşünn bakalım 5-6 sınıfa giden cemreyi bak hayat ne kadar çok çabuk geçmiş gözümüzü açıp kaparız bi bakarız yaşlanmışız ölüm gelmiş Allah'ın izniylede ölüp gideriz yani takma böyleeriri bugün toplanın dağın başına gidip ağaçtan ev yapcaz ömrümüzü orada geçirecez de bak gelmeyenin amına koyimm

    YanıtlaSil
  38. 05324494984 ara konuşalım. İstersen Alayım biletini Trabzona gel, misafir edeyim seni.

    YanıtlaSil
  39. Bayağı iyi anlatmışsın reis. Allah sabır versin. Ama unutmamak lazım "Allah var, gam yok."

    YanıtlaSil
  40. Derin konuları gülerek okuyabildiğim tek adam sensin.
    Benden onlarca yaş küçüksün ama, büyük resmi gösteren nadir insanlardan birisin.
    Dibi düşmüş toplumda aklı başında okuyup, araştıran bunu cömertçe sunan nadir insanlardansın.
    Bataklıkta debelenenlere bir umut sopası uzatanlardansın.
    ....
    Bunları bil.
    Sana akıl verecek değiliz. Bizden fazlasını biliyorsun.

    YanıtlaSil
  41. Yıllardır ilk defa elimi yüzüme götürüp senin için dua ettim Cemre abi Allah senin için edilen bütün duaları kabul etsin inşallah

    YanıtlaSil
  42. göz yaşlarıda sessizdir. ama ağlayan birini gördüğünde sanki senin içinde kıyamet kopmuş yaşam son bulmuş uğruna çabalanacak birşey kalmamış gibi hissedersin öyle soğursun canlılıktan. karşımdaki bu kadar üzgünken sahi mutlu olmak neydi dersin hatırlayamazsın uçup gider aklından. o ağlamıyordur aslında sen ağlıyorsundur. onun dertlerine yabancı değilsindir kendine yabancılaşmışsındır. özünde o kadar aynı ki herşey unutmayı beceremeseydik bu gerçek en büyük lanetimiz olurdu. hatırlayanların laneti zaten. diğerleri tekrar tekrar keşfederken akvaryumu biz heryere çoktan gittik anlamlarını yitirinceye kadar gittik. bi arkadaşım kabını genişlet sonra onu istediğin düşünceyle dertle doldurabilirsin demişti. boyumuzu aşıyor dertlerimiz. taşıyor içimiz dışımıza çıkıyor. var olmanın gerçekliği gerçekleri yoruyor insanı. herşeyin tekrar tekrar yaşanıyor olması sonuçları ve ulaşılan hedefleri anlamsız kılıyor. önemli olan sızlanmak mızmızlanmak Allahın huzurunda tüm acizliğinle nazlanmak belki de. önemli olan acı, ızdırap gerçeğin yakıcı ateşiyle kavrulmak sanki. işte o ağır gelen his anlam gerçek neyse önemli olan o. o ateş sönmemeli ama bi orman yangını değil de mesela soğukta üşüyen yetimleri ısıtmalı. çok büyük hedefler açgözlülükle şişirilmiş bir balondan farksız. insanların küçük hedefleri olmalı onlarla hayatını anlamlı kılmalı. açgözlülüğümüz yoruyor bizi tatminsizlik sıkıyor bunaltıyor. gerçekler karşısındaki zayıflığımız derinlere daha da derinlere gömüyor umutları hayalleri. insansak acı çekeceğiz biz bir misyonu değil çileyi üstlendik bence. aynı acıdan muzdaribiz birçoğumuz kimse bu acıların mucidi değil kendime söylediğim lafları siz de duydunuz pardon :)

    YanıtlaSil
  43. hani bir film vardı, abisi donmak üzere olan kardeşini donmaması için sinirlendiriyordu, öl diyordu karın bana kalacak diyordu... şimdi sende uyku tatlı geliyor ama donuyorsun ya hani... sana ne yapmalı sikko? seni övsek umurunda olmaz sana sövsek umurunda olmaz... la gardaşım bak bir sürü sevenin var, ayrıca bana dertsiz adam bulabilirmisin dünyada, yok öyle bir dünya, ölüm sen istemezsen de gelecek zaten bi uzaklaş doğaya, börtü böceğe karış beynine oksijen gitsin bi ara ver düşünmeye.

    YanıtlaSil
  44. Bir şeye anlam veremezsen düşdüyün durum bu olmalı zaten. Yazdıklarının yüzde ellisi bende var. 100/100 olduğu zaman ne aparim onu bilmiyorum. Takibe devam . Allah yardımcın olsun.

    YanıtlaSil
  45. Bir sürü insan ,seni sevdiği için özdeşim kuracak bu zehirli halin ile ;ama belki bi sonraki yazının konusu ;nasıl attığın olur üstündeki şeytanı , o da panzehir olur...

    YanıtlaSil
  46. Allah yardımcın olsun kardeşim, bugün senin için dua ediyorum.

    YanıtlaSil
  47. Sen farkında olamadığın enaniyetle ve dışardaki geyikçi şakşakçılarında gazıyla sineklere, haşaratlara kızıp ilaç yapılan bitki bahçesini yakarsan olacağı budur kardeşim..Allah c.ş, uyandım sanırken başka bir uykuya girdiğini sana göstersin.Haline şifa olacak, destek olacak, aradığın o yiğit, mert, salih yoldaşları, gönüldaşları seninle buluştursun..Amiyn..Ümitsiz olma ! Aradığını uzakta sanarken belki çok yakınında olabilir, seninle konuşuyorda olabilir..Fark etmek ve kabul etmek sana kalıyor yine..Fatiha' yı içten gelen gözyaşlarınla dua makamında okumaya devam etki ne olduğunu, nasıl olacağını bilemediğin, tanımlayamadığın ama sürekli beklediğin sana gelsin..Sende ona gitki vuslat çabuk olsun..Vesselam..

    YanıtlaSil
  48. gözlerim doldu amk. niye böyle yapıyorsun cemre. biraz mücadele et kendi içinde bi mutlu olmaya çalış lan. sihirli değnek olmuyor olum hayatta sike sike kendin kurtulmaya çabalıyorsun mutsuzluktan depresyondan her boktan.

    YanıtlaSil
  49. Senin yazılarında bazen kendimi görüyorum abi Allah yardımcın olsun.

    YanıtlaSil
  50. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  51. Hareket ettirmek için hareket etmek lazım gerisi hikaye seni iyiye güzele doğruya götürecek yardımlaşma dayanışma destekleme hareketleri olsun sevgi ve merhamette sonsuz Olmaya devam ettikçe yaşamın anlam kazanacaktır.

    YanıtlaSil
  52. Son bir iki senedir yaşadığımı bu kadar iyi anlatan ne bir eser, ne bir şarkı ne de bir insana rastladım.
    Yalnız olmaman neyi değiştirecek bilmiyorum ama aynı ciycle dayız bilesin..
    nidakozer.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  53. Ne diyosun sen ya

    YanıtlaSil
  54. akşam yattığında kabre girmiş olduğunu düşündüğün oluyor mu sikko...
    ölmeyi bu kadar net istiyorum bazen...
    sikko'ya dua eden arkadaşlar, dualarınıza ihtiyaç sahibi insanları eklemeyi unutmayın!

    YanıtlaSil
  55. Bizi uzmeye hakkin yok Ben seni diger cocuklarim kadar seviyorum Cik o istanbuldan izmire gel. Koyde bahce evi var. Orayi sana tahsis edeyim biraz rahatla sana iyi gelir cok ciddiyim

    YanıtlaSil
  56. moruk intihar edeceğin zaman çak bi mail aynı anda edek. bayılırım böyle salak salak totemlere ben çünkü. hem belki aynı anda ölürsek öbür tarafta da aynı yere gideriz?

    YanıtlaSil
  57. Motor al sakin bir yerlere sür

    YanıtlaSil
  58. Ey insan! Seni çok cömert Rabbine karşı aldatan şey nedir? 82:6

    YanıtlaSil
  59. Ben hangi derdime yanacağımı şaşırdım. Birde sen çıktın şimdi. Allah'ım yüreğine genişlik versin. Benim için kıymetlisin...

    YanıtlaSil
  60. Al sana değnek,pozitif nihilizme varmadan sonun devamlı dip olur,amaçsızsa insan bu dünyada neylesin obur dunyayı ,amaç ne mutlu olmak ne yaratanın rızasını kazanmak,asil amaç kendini aşmak ve bunun için güce yönelik irade,eğer ki kendin için bu yönde bisey yapiyosan yaratan da kendine yaptığın iyilikten seni odullendirmeli,yani yaratıcının veyahut obur dünyanın var olmamasına gerek yok zaten bilemeyiz,ve yine eğer varsa bu da bir bilgiden çok inanç olmalı varsa da yoksa da dünya için ve kendin için ne gerekiyorsa yaparsın ve eğer ki varsa öldükten sonrasıyla alakalı soru isaretinde kalmaz ama zaten asil nihilizmin nedeni bundan önce bu dünyada ki amaçsizlik,yaratanın gonderdigine zorunluluktan çok öneri diye bakarsan zaten sorun kalmaz,insanlar boşuna anketlerde şu an ölüp cennete alıncağını bilsen ölmeyi seçermiydin sorusuna(inanan insanlar)ölmemeyi seçerdim deniyorlar.Akla vurgu yapan dinden de bu beklenmeli yani koşulları insan tercihine ve aklına bırakabilmeli yoksa öldürmeyeceksinden; mecbursan ya da daha hayırlı olacak bir durumsa yapabilme tercihin olabilmeli.

    YanıtlaSil
  61. Evlen benimle.
    (Bak ne zamandır bu teklifi yapmayı istiyordum ama okulumun bitmesini beklemiştim. Son yılım çünkü)
    Bak oğlum sen deliysen senden delileri de var sen hastaysan senden hastaları da var ha bu senin için bir anlam ifade ediyor mu etmiyor. Laf kalabalığı olsun diye yazıyorum giriş cümleleri niteliğinde. Asıl meseleye gelelim.
    Bana bak yemin ediyorum karşımda olsan gelir ağzına yüzüne tokatlar atar bir güzel döverdim seni. Bu yazdıklarımı da sikine takmayacaksın biliyorum ya ben yine de öfkemi kusayım sana. Küfür etmiyordum çoktandır ama sikik sokuk yazılarından bıktım. Geçmişini anlatmandan bıktım. Senin hiç tanımadığın insanlarla bir araya gelip sana ne olduğunu anlamaya çalışıyorsak eğer,senin derdinle dertleniyorsak eğer hala var olman için nedenin vardır. Lan seni Allah yarattı. Zayıflığından bahsetmeye devam ettikçe zaten zayıf olup herhangi bir çabada bulunmayanlar seninle birlikte dertlenip seni hor görmeye vah vah canım benim bende aynı dertteyim demeye devam edecek. Aklını başına al artık. Bak aklın başında olmadığı için sana evlilik teklifi ettim resmen senden faydalanma niyetindeyim !
    Git caminin birine ilk gördüğün Allah kulu gibi davranana sarıl. Sonra da de ki abi,amca,abla beni bi sağlamca döver misin? Kendime gelmem lazım. İnsanlar biraz ağzıma sıçtılar da ...
    Sana kaçtır yazıyorum cevap vermiyorsun. Bak oğlum ben senin yaşadığın bu karanlık evreyi geçirirken otostopla yollara tek başıma çıkıp kaç kere tacizden döndüm. Sadece nefes alıp veriyor ve varlığımı hissedemiyordum. Biri beni alsın yanına ve ben hasta yatağımdan hiç kalkmazken hayatta kalmaya devam etmek adına sıcak çorbamı getirsin isterdim. Seni sikiyim e mi? Dur bi sigara yakayım anlatcam devamını. Allah'ın kulu Eyyub'ü hatırla. Hani o tarifsiz bir bezginlik ve terkedilmişlik hissi ile Allah'a yalvarmıştı. Ve bu hissi ona şeytanı vermekteydi. Allah dedi ki DÜŞ YOLA !
    Ha gayret ayağa kalkmak için son bir çabanı göster. Dualarımız seninle. Seni çok seviyoruz.SENİ ÇOK SEVİYORUM ALLAH'IN KULU CEMRE ! Bir gün o cennette şelale yanında gezinirken ayakkabılarımızı birlikte bağlayacağız. Ve yanımızda Eyyup bile olacak. Ve oğlum sen yine iyiymişsin sosyal medyada paylaşmışsın mevzuları bizim dönemde anlatacak kimse yoktu diyecek. Hastalandın sadece. Kendini hasta eden her ne ise önce ondan uzaklaş sonra bir ilaç bul kendine. Kalk eşşek gibi o çorbanı kendin pişir.

    YanıtlaSil
  62. Abe yarragim ne derde giriyorsun
    Hayatta herkez kötü seyler yasiyor be
    Bak bana aq
    Bende yasiyorum
    Hemde cok zor seyler
    Ama bunlari bi kenara birak benim gibi
    Sen mükemmel sin sikko olum bunu biliyorsun
    Kendin ol titre ve kendine don

    aykutakk33@gmail.com dan ulas bana istersen

    YanıtlaSil
  63. Cemre Abi, seni anladığımı sanmak bile çok boktan. Keşke hiç anlayamasaydım. Allah yardımcımız olsun.

    YanıtlaSil
  64. Allah yardımcımız olsun Cemre

    YanıtlaSil
  65. Cemre yaşım senden oldukça büyük olmasına rağmen senden çok şey öğrendim.Tabi yer yer katılmadığım taraflar da olmadı değil.Zaten her sözüne katılan bir okurunun olması senin hitap etmek istedğin birisi olmadığımı gösterirdi :) Şu an ki halini çok iyi anlıyorum ama sebebine gelince sende Borderline Kişilik Bozukluğu var.Sürekli bir depresyon hali gibi düşün.O yüzden çoğunlukla ve yanlışlıkla depresyon teşhisi konuluyor ve hatta sen ağır depresyon teşhisi koyuyorsun kendine..Bende de var o yüzden biliyorum.Bir araştır istersen.Sebeplerin bulduğunda sonuçlara çok yaklaşmış olacaksın.İyi haber gerçeklerle bağın kopmuyor ancak kötü haber tedavisi pek yok.Yaş ilerledikçe azalıyor ama.Senden yapmanı tek istediğim şey bir şey yaparken veya düşünürken normal insanlar böyle mi yapar ya da düşünür mü diye sorgulaman kendini.Bu arada Allah kullarına karşı çok merhametlidir.Her böyle çukura düştüm dediğin ağır ağır tekrar çıkacaksın merak etme.En yakın zamanda yeni konularla kaynatamıza tekrar atlamanı bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cemre kardesim bende de borderline kişilik bozukluğu var. Ve bende aynı şeyi düşünüyorum. Bence sende depresyon değil bkb var. Bi araştır bence. Dualarımdasın.♡♡♡

      Sil
  66. Berbat bir şey ama depresif bir hayat sürmektense yalanlar içinde yaşamak en iyisi.Matrix'de ki gibi mavi hapı seçmelisin.Bende bu işe yarıyor mesela çünkü ne zaman gerçekçi düşünmeye başladığım zaman çok mutsuz bir insan oluyorum ve kendime zarar veriyorum.Birde, sahte gerçekliğin yanında asıl önemli olan ve bizi bağlayan tek şey aşk ve mutluluk olduğunu düşünüyorum her ne na kadar ikisi bende yoksa.Biliyorum çok masalsı geliyor ama aşık olduktan sonra özellikle karşılıklıysa bu, en mutlu kişi oluyorsun.Bilmiyorum Kuran'da bu çeşit bir söylem var mı ama bence herkesin dünya'da "ruh eşi" var.(Her ne kadar ruh değil de nefs ise, ama sen anladın zaten) Demek istediğim sakın vazgeçme.İnşallah iyi olacaksın seni seviyoruz

    YanıtlaSil
  67. sayın Cemre Demirel, sevgili sikko abi,
    bu bahsettiğin sınırda 10küsür sene gezmiş biri olarak, dönülmez yamaçta pençe izleri bıraktım, yaklaşık 8 ay önce çilem doldu yada taştı ne bileyim, şubat-mayıs arası derin bir çözümleme dönemi ile zihnimi toparlamayı başardım. ismim murathan, 20-34 yaş arası zindan gibiydi, çocuklukluğum da pek matah sayılmazdı. ruhumda huzur sentezlemeye başlamam anca son birkaç aya nasipmiş, sana ulaşmaya çok çalıştım, ama denk gelemedik, belki de okuyamadın önceki mesajlarımı, sağlık olsun.
    hikayelerimizin oldukça benzediği kanaatindeyim, kendi hikayemi seninle paylaşmak isterim ki benzerlikleri ve farklılıkları sen de taktir edebil.
    teklif ettiğim şey yardım etmek yada yardım beklemek değildir. basitçe mektup arkadaşlığı....
    Allah rızası için mail ile veya bir şekilde bana dön. skype veya mail adresim zurathan@hotmail.com, sınırı sen belirle, sadece yazışmak istersen ok, sadece konuşmak istersen onada ok, yeter ki bir kapı aç bana, tüm isteğim bu.

    YanıtlaSil
  68. Tabiatta her şeyin bir ilacı var sikko. ilaçlar işe yaramıyor diyorsun. belki uygun ilacı bulamamışsındır. hedefin sadece bu ilacı bulmak olsun. zihnin belli ki kendine yetmiyor. ben de 15 yıldır saçma sapan sıkıntılar yaşıyordum, biraz daha sabırla ve uygun dozla zihnim çok güzelleşti. meğer çok yüksek dozlarda ilaç almam gerekiyormuş. allahım sana da yardımcı olsun dostum. ben ümidi çok kestim hatta allaha çok küfrettim bir dönem ama şifayı buldum. yaradan acıyor aslında insana. tek problem bu kodumun dünya hayatına fazla değer vermemesi. umarım sen de bulursun hayatının iksirini.

    YanıtlaSil
  69. cemre 'sabirla namaza devam et' oldu mu? yaptıkların emin ol boşa gitmiyor, yazdıklarınla birilerini silkeliyorsun.biz bir insanı kurtaranin tüm insanlığı kurtardığına iman edenler değil miyiz?ben kurtuldum,vesile oldun,duamda olacaksın.

    YanıtlaSil
  70. Selamun aleyküm. Rukye yaptır.

    YanıtlaSil
  71. Fayda vermeyen ilimden Allah a sığınırım diye cok dua ederdi Allah Rasulû. Seninde ilmin bırak sana fayda vermeyi gittikce dibe cekiyor. Bir insanin islam algi ve yasantisi dogru ise bu herseyine yansir. Cunku islam selam dir huzurdur. İnsan islam , musluman oldukca hizuru artsr ve bu huzur merkezden perifere sacilir. Senden ise kendini ve etrwfini girdaba ceken bir hal saciliyorsa bu da islami algilama biciminin yanlis oldugunun ispatidir. Senin kendine faydan yok kalkip bide etrafa ahkam kesiyorsun . Kirk tane deligin var milletin sokugunu dikmeye kalkiyorsun. Allah var diyip kuran Hak diyorsun ama yasaminda eseri olmazsa onlsr sadece bas agrisi olur. Kitabin deyimi ile kitap yuklu essek. Bu bilgilerde yuk. Eger ilmin sana fayda verseydi yillardir icinde bylyndugun su kisir dongude tukenmislik girdabinda degil hayira kosan ve sevkeden birisine donusurdun. Bende senin icin dua ediyorum Allaha bulundugun durumu sana gostersin gercek bir tevbe nasip edip istikamet verdin sirati mustakim uzere. Allah korusun yolun sirsti mustakim olmazsa dogrusunu yaptigini zanneden asil dalalet ve sapikliga dusenlerden olma tehlikesi var dier yollarda...

    YanıtlaSil
  72. http://www.theycallmealpha.com/
    Okumazsanız siz pişman olursunuz sikko sen özellikle.

    YanıtlaSil
  73. acilen antidepresan alınız

    YanıtlaSil
  74. Doğaya çık. Ormanlık bir arazi bul en az iki saat malak gibi yürü. Araba sesi olmasın yol çizgisi olmasın. Yanında sadece bi su bi ekmek arası.. Bunu yap eve gel şifa niyetine bi duş al.. İyi olman için demiyorum ha,,içtiğin sigaranın keyfini alasın diye derim. Bir de yol arkadaşı bulursan çıkarsız, yolda yürüyenn off..

    YanıtlaSil
  75. Sevgili kardeşim, hoş umurunda değil biliyorum ama sen kendini bu yazdıklarını düşünen tek kişi olduğunu mu sanıyorsun? Bu ülkede abartmadan söyleyeyim onbinler var senin gibi düşünen. Yukarıdaki yorumların hepsini okudum, bir de yorum yapmayan ama yazdıklarını okuyan insanlar var, yani dokunduğun, iz bıraktığın binler, seni sevenler en azından saygı duyanlar. Bir bakıma şanslısın farkında olmasan da. Hoş bunun anlamı var mı senin için o da soru işareti. Neyse, ölümü kabullenme basamağına gelince, ölümden öte köy yok deyince insan ferahlıyor, daha bir sıkı sarılıyor hayata. O nasıl olsa kaçınılmaz son, neden kısayoldan filmi ileri sarıyorsun, keyfini çıkar filmin.

    YanıtlaSil
  76. Kardeş peygamberin yaşadığını bir düşün. Toplumun en saygın insanı iken birden bire ortaya çıkıp ben göklerden vahiy alıyorum dediğini ve kara kalpli insanların ona karşı olan bakışlarını bir düşün. Etrafında 3 kişiden başka kimse yok. Allahtan başka kimsesi yok. Ama yılmadı. Allah ona devam etmesini vahyetti.
    Hz ebu bekiri bir düşün. Mekkenin sabancısı belki. Kervanları filoları olan bir iş adamıydı. Mekkenin en saygın insanıydı. Tüm davetlere çağrılır protokolde yer alırdı. Çok zengin di.
    Yaptığı tek şey resullaha sav iman etmekti. Ve bu saygın adam o kara kalpli insanların gözünde değersiz biri haline geldi bir anda. Ama yılmadı. İmanın da sabit kaldı. Ve allah onlara verdi tüm saygınlığınıda geri verdi. Ve onlar da mutlu oldular. Müşrikler peygambere inanıyordu aslında. Babaısını bilir gibi biliyordu resullahı. Ama onların ticaretine karıştı Allah, hükümlerine kanunlarına karıştı. Hakimiyeyit ebu cehile ve onun hükümlerine ait değil bana ait dedi Allah. Bu ebu cehile ağır geldi bilmesine rağmen. Ve resullulah sav de bir adım bile geri atmadı. Dsrun nedeveye çağırdılar en zor zamanda makul teklifler sundular. İşkence bile vardı. Ama peygamber bunu asla kabul etmedi. " eğer onların şirklerine uyarsan senin şah damarını koparırız" dedi Allah habibine. Ve peygamber de işkence gören sahabelerde dönmedi herşeye rağmen. İşte bu doğrultuda mücadelemizi ve uğraşımızı kanalize etmeliyiz. Yoksa peygamberin metodu ve yolu dışında bir yol tutmak asla kalpleri mutmain etmeyecektir. Bunları bugün hayatımı Bak 1450 yıl geçmiş ve biz hala sahabenin faziletini hz ebu bekiri gururla anıyoruz.

    Resullaha ve sahabeye olan saygını arttır. Allah da senin kendine olan saygını arttıracaktır.

    YanıtlaSil
  77. Yorgunluk ve bitkinlik sandığın şey belki de sadece kansızlık ve demir eksikliğidir. Pekmez(mümkünse üzüm veya dut) +demir hapı.

    YanıtlaSil
  78. İnşirâh, 1. Ayet: (Ey Muhammed!) Senin göğsünü açıp genişletmedik mi?
    İnşirâh, 2-3. Ayet: Belini büken yükünü üzerinden kaldırmadık mı?
    İnşirâh, 4. Ayet: Senin şânını yükseltmedik mi?
    İnşirâh, 5. Ayet: Şüphesiz güçlükle beraber bir kolaylık vardır.
    İnşirâh, 6. Ayet: Gerçekten, güçlükle beraber bir kolaylık vardır.
    İnşirâh, 7. Ayet: Öyleyse, bir işi bitirince diğerine koyul.
    İnşirâh, 8. Ayet: Ancak Rabbine yönel ve yalvar.

    Merhaba Cemre, yukardaki sureye odaklan ve çokça okuyup ayetlerdeki mesajı anlamaya ve uygulamaya çalış.Hiç beklemediğin anda Allah yardım edecektir. Ama önce sen istemeli, mücadele etmeli ve sabretmelisin. Peygamberimizi düşün onun üzerine aldığı büyük sorumluluk altında ne zor zamanlar geçirdiğini düşün. Sonunda Allah ona vadettigi gibi zaferi yaşatmıştı. Insallah senin zaferin de yakın olur. Rabbim yardımcınız olsun. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  79. Emmi sen çek emaneti vur beni amına koyayım! Acılar içinde kıvranıyorum son 3 yıldır ve tam olarak beni tarif etmişsin bu yazıda Allah seni başımızdan eksik etmesin!

    YanıtlaSil
  80. YUSUF 87- Ey oğullarım, (şimdi) gidin ve Yusuf ile kardeşi hakkında bir haber almaya çalışın; ve Allah'ın rahmetinden ümit kesmeyin; bilin ki, hakkı inkar eden insanlardan başkası Allah'ın hayat bahşedici rahmetinden ümit kesmez".
    HICR 56- (İbrahim:) "Rabbinin rahmetinden, büsbütün yolunu şaşırmış olanlardan başka kim kesebilir ki umudunu?" dedi.

    ALLAH yardimcin olsun kardesim...

    YanıtlaSil
  81. Kesinlikle ayağa kalkman gereken bir dönem.Bu kadar boşvermişlik durumunda bulunmaya gerek yok ki. Basit şeylere odaklanmalısın. Ya da basit gibi görünen ama derin olan şeylere demeliyim. Ya çevrene bak kuşları, karıncaları, bebekleri, doğanın güzelliklerini incele. Sağlığın yerinde doğa yürüyüşleri yap. O telefonla seni arayan arkadaşlarından biriyle yap bence bunu.Çok fazla kişiye katkı sağladın bunu kabul et yokmuş gibi davranma. Senden etkilenip görüş değiştiren veya dünyada neler döndüğünü anlayan bir çok insan var gerçekten sana minnettarız. Devam etmeni istiyor ve seni destekliyoruz hem de gerçekten içten duygularla.Ya bırak bence sana yardım edeceğim diyerek kurtarıcı gibi görünen insanları.Sen güzellikleri hayatına getirebilirsin.Bence önce sen hareket edeceksin sonra güzel insanlar karşına çıkacak.Allah sana kendine inanabilmeyi,hayal edebilmeyi, güzel bir biçimde toplumu etkilemeyi nasip eder inşallah.Çok destekliyorum seni.Yanında bulunup sarsmayı, kendine gelmelisin demeyi isterdim açıkçası.
    Olmaz ya. zekiyim diyorsun süperim diyorsun sonra ben gideyim ben gitsem olur diyorsun.Yapman gereken çok güzel şeyler var cemre.BAŞLA HADİ.Bu arada daha iyi hissedince senin kadınlar hakkındaki yanlış görüşlerinle ilgili ayrıca yazacağım sana.Neyse ayağa kalk kendine iyi bak.Bu hayat seni istediğin gibi şekillendirebilirsin.Allah umut ve büyük hayalelr versin.Yalnız da değilsin ayrıca.Sana inanan insanlar var lütfen unutma.Ayrıca anonim yazdığım için de üzgünüm keşke mail adresini bilseydi. Hayırlı geceler bol Kur'an okumalı aydınlanmalı günler :)

    YanıtlaSil
  82. tweet filan at iyiyim diye bekliyorum valla bakıyorum sürekli daha iyi olduğuna eminim bir sürü insan sana dua gönderdi güzel dileklerde bulundu.

    YanıtlaSil
  83. İki yağmur yağdı iki sonbahar kasveti vurdun depresyonun dibine.. Kaldır götünü yaz ne yapmak istediğini, kafan çalışıyor, doktor bana beyindeki kimyasallardan derdi bu depresif hallere, git doktorlara da bir fırsat ver düzelmek için. Para vs ise sıkıntı ise yazışalım, yardımcı olalım, tatil istiyorsa söyle gerçekten yardımcı olurum, ya da daha ne istiyorsun mucize, bu kadar sevenin varken, çubuğu götüne mi sokalım illa ki.. Aklını rahmete kullan, kaybetme mücadeleyi..

    YanıtlaSil
  84. Zaten bildiklerini, duymak istediklerini bir sürü kaynatasiz yazmış. Allah yardımcın olsun Cemre.

    YanıtlaSil
  85. yav gel 2 el dota atak hiçbişeyin kalmaz amk

    YanıtlaSil
  86. -Eee sen o kadar dini tahrif etmeye ya da edenlere hizmet etmeye çalış, o kadar eleştiri gelince de ağlamaya başla.
    -Bilmediğin konularda ahkam kes ama eleştirildiğinde sövüldüğünde ağla,
    -Oradan buradan arakladığın şeylerle ne yazdığını bilmeden zaman geçir, eleştirilince ağla,

    Sana bir şey yazayım, karılar senin kadar ağlamaz.

    Sen çıkacaksın bilmeden ya da bilerek Efendimize ettiğim hakaretler için pişmanım diyeceksin, burada yazılanları okuyup inanan sığırlar için, namazı senin yazdıklarından dolayı bırakan (varsa öyle sığır zaten dayaklıkltır), hadislere itimatı senin yazdıklarından dolayı azalan vs...

    Sen bunları şimdi huzurun olsun istiyorsan yap geç olmadan, tövbe et. Hesap gününde Efendimiz yüzüne bakar mı bilmem ama en azından senin bakman için bir sebebin olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asil sıkıntısı bu zaten . Ruzgar eken firtina bicermis. Hayır ekseydi rshmeti bicerdi.

      Sil
    2. Siz acaba peygamberimizin söylemediklerini söylemiş gibi inanmanızın utancını yaşamayacak mısınız? Yalan dolan uydurmaları din diye kendine seçen sığırlardan mısınız siz de ? Namazı bırakanı dövüp münafık yetiştirin korkuyla ne güzel, ayet gelmez mi aklınıza ? Dayak atmaya hatta öldürmeye referans ayet bulamazsınız tabi..

      Sil
    3. Ebe zihniyetine tukurdugumun sıgırı sen hadislere yalan sunnete uydurulmus din dersen Kuran in Allah dan indigini nerden biliyosin bunlar bi adamin zirvalari diyenlere nerden delil getireceksin. Dur ben soyleyim kuran ayette korunmis oldugnu soyluuuur diye adamin zaten inkar edip yalanladigi kaynagin icinden delil getirirsin ki ekmegine yagi kaymagi cekmis olursun.

      Sil
    4. Sadece kurani temel alirim kuranin ete kemige burunmus insani ornegini yani peygsmbrrini yasanip uygulandigi asri saadet ve sahabi yasantisini tarihi vakalsri ixole edersen kitabin plutonun aristonun yazdigi eserlerden ne farki kalir? Reel hayatta bir karsiligini godteremezsen utopyaya hapsedersin. Her kafadan da bi ses cikar dinide pwramparca edip herkes isine gelrigi gibi yorumlsyip uydurabildgi kadar din uydurur

      Sil
    5. Çok biliyon koyduğumun anonimi seni. Bir de, çocuğun senaryosunu kendi elleriyle yazmış gibi, şöyle şöyle dediydi ondan oldu,bunu bunu reddettiydi eeee ondan olmuş, yazıyor.

      Sil
    6. Siz hiç kitap okumuyor araştırmıyor musunuz, ben uydurulmuş şeyler diyorum, siz sorgulama araştırma bile yapmadan herşeyin hadis olduğunu düşünüyorsunuz, bu hadis kitaplarını yazanların devrinde olsanız onların ayıkladıklarını da bu kafanızla doğru kabul eder hadis toplayanları dinsiz ilan ederdiniz. Hadis diye neler dolaşıyor piyasada, bunlardan din oluşturmaya kalkıp dini ne hallere soktunuz. Kur'an'a da inanıyoruz, gerçek hadislere de inanıyoruz kafanız rahat olsun. Yukarıda yazdığımı tekrar hatırlatırım, öte dünyada demezler mi adama, utanmadınız mı bunlara inanıp insanlar içine ayrılık soktunuz birbirinizi dinsiz ilan etmeye kalktınız diye. Üstüne birer deve sidiği için, şifa niyetine.. o yalan kaynaklarınız bunu tavsiye ediyor.

      Sil
    7. Yaw sen malmisin afedersin. Sen hukmu vermissin bizi etiketleyip yaftalamissin. Hadis uydurmacisi dini tahrif etmis yobaz durumuna koymussun . Hangi yetkiyle insanlar hakkinda bu kadar net hukum veriyorsuniz Allah misiniz lan siz .
      O sapitmis bu dini tahrif etmis oteki murted beriki yobaz .... Kimsiniz lan siz Allah misiniz haşa. Herkes tutturmus firka firka paramparca edip digerini dinden atmanin derdinde. Cubbeli si sabah aksam acsba kime reddiye yazsam diye debinir. Bu kuranci mealci tayfa zaten hic yanlarina yanastirmaz. Kendi gibi dusunmetenlere birak Muuslumn demeyi insan bile saymaz. Tepeden bakan bir kibirle. Bi gidin isinize yaw. Allahin Peygamberleri adeta insanlari dine davette belleri bukulmus insan kazanayim diye simdinin firkalari ise acsba adami dinden nasil murted ederim onun derdine dusmus. Walla benim bildigim bisey var o da basit. Kim tefrikadsn uzak durup ona buna atmadan sabirla Allah yolunu insanlara nasil gzel gosteririm Bu gizel yola islama nasil isindiririm diye dert edenlerin disindaki bu tepeden bakan herkese bi kulp takan cakallarin hepsi gozumde bir. Bes para etmez ister kursn desin ister sunnet desin ister mezheo desin. Allahin bu tertemiz zsrif dinini ancak ahlakli ince ruhlu zsrif insanlar temsil eder. Digerleri ise sadece ziyan zarar tahrif ikilik fitne pesinden kosup Ahirette azabin en buyugune duser.

      Sil
    8. işte bu noktada susmamak ve bu tahrifçilere fırsat vermemek için bunlar deşifre edilmeli, ayrılıkçı olanlar ayıklanmalı, bunun için birisi beklenmemeli. Aslında yaftalama yapanların da kuran yeter diyenlerin de niyetlerinin kötü olduğunu ya da bilinçli olduğunu düşünmüyorum. Sadece az bir şey okuyup kendini akıllı zanneden cahiller ve cahil cesaretidir. Mesela caner taslamanın felsefeyle ilgilenmesi lazım. Sen niye din ile ilgili ahkam kesiyorsun diyen olmadığı için kendini ilahiyatçı falan zannediyor. Aynı şekilde; hocası adnan oktar, ahmet hulusi, edip yüksel, mir ! iskender, islamoğlu, bayındır... sanırım kişilere değil de islama akıllarınca farklı bakışlar getirmeye çalışan protestlere haddini bildirmemiz lazım. Ama bunun için de bilgi lazım okumak lazım, okumuyoruz. Tartışmasını bilmiyoruz, dinlemesini bilmiyoruz.

      Sen bir taraftan dini ayıranlara kulp takanlar olarak görürsün bir taraftan bunlara karşı çıkanları yaftalayıcılar olarak..

      Çözüm ne sence?

      Sil
    9. Biz okuyalım dostlar hepsini okuyalım, araştıralım, rehberimiz kur'an olsun, doğru ile yanlışı o zaman ayırır anlarız.. Sevgiyle kalın..

      Sil
  87. Gel gezelim len, geçer belki. Çabuk gel, geçmezse geçmez amk.

    YanıtlaSil
  88. Bu çocuk zeki Oolum. Yazılara bakılirsa zekası psikoloğa gitmeden sorunlarını çözebilecek seviyededir. Endişelenmeyin... Eğlenii sizinle.

    YanıtlaSil
  89. Sorunu sadece ilim bilipte bildgi ile ihlasla huzurla amel etmemek İlaci biliyor hastaligina sifa olarak kullanmiyor. Bu sorunun aynisi bende var diye yorum yazanlarin da ortsk sikintisi bu zsten . zamanin muslumanlsrinin sikintisi yani. İhlasla samimiyetle sahip oldugu bilgiyi ilmi amele dokememek icraata gecirememek. Oslamin sadece kabugu var zshiri var ama asil onemli olan ic guzelligi husu hizur tevazu ask yok. Boyle oldufu icinde bilgi yukten oteye gitmiyor. Muminun suresinde muminler felaha ermistir der. Sorarim bu adam ve onun gibi dusunenlerde sizde ilim var ama felah var mi? Selim bir kslp vsr mi tek fsyda verecek. Oyle birgun ki ne mal ne evlsdin fsyda verdigi sadece ihlas ve selim bir kalple gelenin fauda gordugu gun icin ceyizinde ne var?iste her defasinda kotuleyip yerin dibine sokmak icin ugrsstigin tasavvufta ic var ask var muhabbet var gonulden ihlasla yapmak amaci var. Mevlanaya semsten sonra sende ne degisti diyorlar. O da diyorki semsten once ilmim amelim vwrdi ama ic hizirim yoktu. Simdi ise yedigim lokma bogazima diziliyor cunku biliyorum ki lokmaya muhtac insanlar var onceleri rshat tahat uyurdum ama simdi rahatim kaciyor.
    Yani uxun lafin kisasi bir insan Allah yolunda degisip donusmek istiyorsa devrimi once kalpte yapmali. Kalbini islah etmeli. Kibir ucib riya samimiyetsixlik gibi kotu oxellikerini tevazu sukur sabir guxel ahlak gibi ustin vasiflsra cevirmeli. Eger ilim bu degisime sebep olursa mumin felah bulur. Yoksa kitsp yuklu essek. Dikkst edin azabin en buyugine bilipte yapmayanlar yapipta riyayla yapanlar carptirilir

    YanıtlaSil
  90. Belki senin sınavın da budur.

    Yazdıkların çoğunlukla boğuştuğum düşüncelerim. Yastığa başımı koymak istemiyorum kendimle kalmamak için.

    YanıtlaSil
  91. Bana da dua edin lan. sesimi duyuramıyorum kimseye. Allah a duyurmaya calisiyorum. duyuyor ama cevap vermiyor. vermek istemiyor bilmiyorum vardır bir hayır ama dayanamıyorum. Olmuyor başaramıyorum. Yerimde sayıyorum. daha da kötüye gidiyorum. ölüyorum eriyorum. Sikko dua et lan bana içinden bi geçirsen yeter. ben sana ettim sen de bana et. Eğer ettiysen yorum yap yorumuma. bir sekilde yaptığını biliyim. Digerleri de etsin. edin lan nolur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah tum sıkıntida olan kardeslerimi ve beni bir an once bunlardan kurtulmayi nasibetsin.Allah tan umidini kesen insan suphesiz en buyuk zararda olan insandir diyor Allah kuranda.burdaysak vardir bir gorevimiz elbet.hepinize duaciyim.sizler de bana dua edin.Allah baskalari icin edilen dualari kabul edermis

      Sil
  92. Çok güzel yazmışsın gönlüne sağlık. Özellikle insanlara dair bakış açımız çok benzer. İnsana duyulan kinin sebepleri şu yazıda da güzel anlatılmış:
    https://soyut0.blogspot.com.tr/2017/09/insanlardan-nefret-etmek.html

    YanıtlaSil
  93. Şimdi olan vakadan bahsedeceğim.
    Dinleyin,
    Anadolu'nun bir köyünde eskicilik yapan zayıf, çelimsiz, sessiz ayakkabı
    tamircisi Hasan Usta varmış. Gözlüğünün bir sapı kırık olduğu için oraya
    bir ip bağlayarak kulağına takarmış.

    Köylüler tarafından; kendisinin köy camisine gelmediğini gördükleri için
    Hasan ustaya hor bakılır mis.
    Günün birinde kaza müftüsü köye misafir gelmiş. O gün de Hasan usta
    evinde vefat etmiş. Karısı iri yarı Emine hatun muhtara, imama haber
    vermiş. Hasan ustanın öldüğünü...
    imam, muhtar, köylüler ve müftü köy kahvesinde oturdukları bir zaman,
    ilk defa imam:
    - "Emine hatun, onu ne yıkarım ne de namazını kılarım" dediğinde cemaat de bu sözü tasdik etmiş. Müftü sormuş,
    - Neden böyle yapıyorsunuz... imam, muhtar ve cemaat
    - Senelerdir Hasan usta bir defa camiye gelmemiştir, demişler... Müftü, sizin bileceğiniz iş demiş,
    Hasan ustanın ölüsü üç gön evde kalmış. Emine hatun çaresiz Hasan ustayı soyup bir çuvala koymuş, sırtlamış eline bir de kürek almış. Çıkmış köyden... Ormanın kıyısında ******* diye düşünmüş. Giderken köyün yanından geçen yolun öte tarafında küçük bir kulübede yaşayan çoban Osman Emine hatunu görmüş. Nedir bu diye sormuş... Emine hatun köylünün yaptığını anlatmış. Çoban, Osman ver Emine hatun, bu kadın işi değil ben ******* Hasan ustayı... Sırtlamış çuvalı almış küreği eline. Bir çukur açmış çuvalla birlikte Hasan ustanın cesedini koymuş çukura, üstünü toprakla Örtmüş. Ve gelmiş, al Emine hatun küreği... Hepimiz öleceğiz. Hak'kın emri bu ya...
    Ertesi günü sabah namazına cemaat toplanmış müftü de orada... imam namazı kıldırmış. Camiden çıkacakları sırada müftü ayağa kalkmış,
    - Cemaat biraz durun, ben bu gece Hasan ustayı Resulü Ekrem'in önünde diz çökmüş Resul'ün onunla konuştuğunu gördüm, ve sarsıldım. Yıkayıp namazını kılmadığınız bu işte bir hata olsa gerek dediği sırada, imam ve cemaat irkilerek müftü efendi hepimiz aynı rüyayı gördük demişler. Hepsi birden kalkıp Emine hatunun evine gitmişler. Hasan ustanın cenazesini ne yaptığını sormuşlar...
    - Ben gömecektim, çoban Osman bu kadın işi değildir diye aldı götürdü gömdü şu ormanın yamacına dedi... Emine hatun göz yaşlarıyla,
    - Müftü efendi Hasan kırk senedir koçanıdır. Namazını daima evde kılardı. Niçin camiye gitmediğini bilemiyorum dedi...
    Cemaat hep birlikte Çoban Osman'ın kulübesine gittiler. Çoban Osman da yoldan geçen bir zavallıya toprak kabın içinde süt ekmek koymuş onunla yiyiyordu. Çoban Osman ayağa fırladı. Hayrola imam efendi dedi.
    - Hasan ustayı sen mi gömdün? '
    - Evet imam efendi
    - Nereye?
    - Şu ormanın yamacına... - Yıkadın mı? ' -Ben bu işi bilmem. Çuvalla beraber, çukur açtım oraya koydum.
    Toprakla örttüm üstünü... Müftü efendi söze karıştı:
    - Osman ağa, üstüne birşey okudun mu?
    - Müftü efendi, ben birşey bilmem ki okuyum...
    - Ne söyledin?
    - Müftü efendi, yalnız gömdüm. Işte okadar...
    Müftü, imam, cemaat zorladılar çoban Osman'ı... Muhakkak birşey
    okudun söyledin dediler...
    - Hayır efendim birşey bilmem kî söyleyim...
    Tekrar tehdit edecek surette zorladılar çoban Osman'ı... Gözleri doldu
    çoban Osman'ın...
    - Ha şunu söyledim efendim dua değil bu amma, Ya Rabbi bu benim küçücek kulübeme yolda kalanlar uğrar. Onlara süt veririm. Varsa yumurta ekmek veririm. Bir gece de misafir ederim. Ertesi günü uğurlarım onları, hiç birşey beklemeden. Zaten onlar Tanrı misafiridir. Senin misafirine ben böyle yapıyorum. Bu da sana misafir geldi. Ne yaparsan yap dedim d öndüm...Hepsi bu kadar.
    Düşün tekrar düşün ne demek İstediğimizi anlarsan ne mutlu size... Dua edin bize...


    12.VII.1982

    MÜNİR DERMAN

    YanıtlaSil
  94. "Doğadan bir vahy bekledimse boşuna
    Baktım akşam herkesin kabul ettiği kadar akşamdı"
    Vahy, işaret yada mucize gelmeyecek.
    Hepsi gözümüzün önünde ama farketmek biraz vakit alıyor. Allah karanlıktan aydınlığa çıkarsın seni..

    YanıtlaSil
  95. Tanrı yardımcın olsun dualarımız sorunun ne olduğunu anlamama rağmen seninle.

    YanıtlaSil
  96. Benim için yapma böyle bari

    YanıtlaSil
  97. Sikko senin gibi kimse açık yüreklilikle böyle yazamaz.
    Seni okumaya başladığımda benim uykudan uyunmama vesile oldun.
    Sen ve senin gibiler oldukça insanlar daha çok uyanacak.
    lütfen sadece Allah'a sığın ve umutsuzluğa kapılma.
    Yaptığın şeyin Allah'ın katında mükafatı olduğunu bil.
    Çünkü senin yaptığın insanlara ışık tutar cinsten.
    Lütfen en iyi yaptığın şeyi yapmaya devam et ve sadece birgün düşündüklerinin gerçekleşeceğine inan.

    YanıtlaSil
  98. Adım Furkan 24 yaşındayım öyle iyi bir eğitimim yok ama kendi dünyamın ilim sahibi kişisi olmaya çalışıyorum . Bende sorgulayan ve dinini Kutsal kitaplara göre yaşayan ve öyle inanan , ALLAH'a nasıl yaklaşılması gerektiğini yine Allahın kitabından öğrenmeye çalışan , sadece ondan korkan ve sevdiklerimin canı yanması dışında hiçbirşeyden korkmayan ve endişe etmeyen rahat biriyim . Şu dünyada tanrıdan öğrendiğim önemli bir konu başına gelen bütün kötülükleri ellerinle yaparsın ve bütün iyilikler de ondan gelir . Yaptıkklarının karşılığı , ödül ve ya sınav olarak değişkenlik gösterebilir . Unutma ki '' her türlü sıkıntı ile sınanmadan öleceğinizi mi sandınız '' ayetini . Sen Allah'a güven ve onun dilemesiyle herşeyi başarabileceğini bil koy amına geri kalan herşeyin . Büyük işler başarmak büyük acı ve sorumluluk ister kısacası göt ve taşşak ister . Sen her ne kadar yerinde saydığını düşünsen de her okuyan insanın içine bir tohum kattın ve bu tohum zaman içerisinde bir kıvılcımdan etkilenip büyümeye başlayacak , bu tohum belki başka nefislere tohum ekip içinde büyümesine vesile olacak ve gerçeği gören düşünen ve sorgulayan insan sayısını arttıracak . Sen Allah'a ve kendine güven unutma ki ne kadar çok çabalasanda bir anda bütün insanlığı değiştiremezsin ki tek görevi bu olan sayısını bilmediğimiz peygamberler bile yapamadı yani . Sen birşey öğrettiğin her insan için sevin öğrenmek istemeyenin koy götüne kardeşim . Hayatta kimsenin sana yardım etmesini ve sana destek vermesini isteme çünkü sana vaat edilen şeyleri ya sana allah verir ya sen kazanabilirsin . Selametle kal kendine vakit ayır mesela doğada tek başına kalmak gibi iyi gelir belki .

    YanıtlaSil
  99. Ah be maykıl. İyi ol ya lütfen. Yani biliyorum elinde değil ama iyi ol işte üzülüyorum. Üzülmemem için iyi ol demiyorum iyi olursan üzülmem diyorum, daha fazla böyle beyin yakıcı yorumlarıma maruz kalmamak için iyi ol(:

    YanıtlaSil
  100. Bu çocuk intihar edemez.Net! O yüzden problem yok. Yalnız yaşan insanların zaman zaman içine düştüğü "kriz" anlarından biri.Hepsi bu.
    Belki uzun belki kısa bir sürede atlatacaksın.
    Senin tek problemin "insan" olmak.Ve insan olmanın yükümlülüklerini yerine getirmenin bu "kriz" anlarında zor hatta imkansız olması.
    canını yakan şey ise,ne kadar süreceği,nasıl geçeceğine dair olan "belirsizlik".
    Fakat mecburen bir sigara yakacaksın,mecburen birşeyler yiyecek,su içeceksin.Mecburen sıçacaksın sikkocum.Aslında bu yazdıklarımı
    zaten sen de biliyorsun ve farkındasın olan bitenin.Çoğu zaman bu kriz anlarını paylaşmadığını,kimseye anlatmadığını,anlatamadığını da
    ben biliyorum.Hem ne gerek var ki? Bol şans. ( insan ol,sifonu çek!)

    YanıtlaSil
  101. Herdaim dualarimizdasin, sakın kendini birakma ,yemin ediyorum ki o umutsuzluk ve kaldiramama hali şeytanın vesvesesi.Allah insana kaldıramayacağı dert vermiyor,sadece bakış açında bir yerde hata yapiyor olabilirsin.Bu da birtakim arkadaslarin yorumlarında dediği gibi,hayat tarzindaki sağlığına zarar verecek yöntemlerin sebebiyle oluyor olabilir.Beden sağlığı bouldu mu ruhu da etkiliyor.Sagligina dikkat et, yürüyüş yap,olumlu düşün.Dunyanin tum acilarini omzuna yuklemekten vazgeç.Aciz olduğunu farket ve bunu sükunetle kabul et.Sen elinden geleni yapiyorsun, sorun yok.Vazifeni yerine getiriyor kendini geliştiriyor ve diğer insanlara katki sağlıyorsun.Bunun haricinde zaten yapacak bisiy yok.Unutma ki Allah hz Muhammed e bile, şunu demişti: Sen her ne kadar kendini paralar derecede istesen de insanlarin çoğu doğruyu bulacak değildir.E daha ne?Ha yok diosan,git intihar et o zaman... Çok mu iyi olacak sence sonuc?Ne elde edeceksin sence?Eline ne geçecek?Hiç...Yapma..Biz seni seviyoruz hem de öyle böyle değil.Basligi okuyunca içim sızladı.Ödüm kopuyor kötü bi haber alicaz senden diye.. Sakın ha yapma gözünü seveyim.Seytana uyma.O seni bunaltiyor ki dunyadan bi hayirli ve insanlari ikaz eden kişi eksik olsun.Senin daha fazla yasaman demek daha çok insanin hidayet bulmasi demek ...o yüzden de seni bi an evvel dünyadan yollamaya çalışıyor ve vesvese veriyor.Sakin ona prim verme

    YanıtlaSil
  102. Cemre,kendini biraz iyi hissedebildiğinde Irvin Yalomun bugünü yaşama arzusunu oku.. Kuran gibi sarsıyor adamı.

    YanıtlaSil
  103. Cemre,gözünü seveyim kötü şeyler düşünme.Senin yaşında bir abim var. Bu dünyada neden insanların kafasının sadece paraya,şan ve şöhrete çalıştığını bir türlü anlayamamıştı,bu dünyada neden sadece göt yalayanların mutlu olduğunu anlayamamıştı,neden okumaktan bir şey öğrenmekten aciz bir toplum olduğumuzu anlayamamıştı,neden Kuran'a göre yaşayamadığımızı anlayamamıştı,çoğu insanın neden sanki hiç ölmeyecekmiş gibi yaşadığını anlayamamıştı,bir şeyler anlatmak istiyordu ama kimse onu siklemiyordu ben de dahil.Sanki beyniyle insanlara yön verebileceğini düşündü.Beynini o kadar çok yordu ki bilincini kaybetti(hiç bir uyuşturucu,alkol ,sigara dahil kullanmadı) ve gözümüzün önünde 4.kattan balkondan atladı,ama Allah onu öldürmedi şimdi eskisi gibi yürüyebiliyor ve bu olanlar tam 2 sene önce oldu.
    Bu yaptığıyla insanlara belki bir kıvılcım verdi anlamak isteyenlere,çoğu kişi de intihar ettiğini ,kendini de ailesini de harap ettiğini düşündü.
    Ama biliyor musun Cemre intihar etmek istememişti.Beyni artık onu o kadar aciz bir duruma düşürmüştü ki balkondan atlayacak kadar sağlıksız düşünüyordu.
    Şimdi belindeki vidalar hariç kalıcı hiç bir şeyi kalmayacak.
    Şimdi yine kendince bir şeyler yapıyor.Neden anlattım bunu bilmiyorum ama lütfen ölmeyi isteme ne yaşadığını sadece Allah ve sen bilirsin biliyorum ama lütfen dayanmaya çalış.Sana burada söylenenler belki sikinde bile olmayacak okumayacaksın belki de.
    Cemre senin yaptığın iş belki de bir toplumu değiştirebilecek kadar kuvvetli bir adım.Seni takip eden binler var. Senin insanları toplayabilme yeteneğin var.Senin gibi insanları bu amına kodumunu dünyasında kimse istemez.Ama sen güçlü olur dayanırsan ve de arkanda Allah'ın olduğunu her zaman hissedersen işte o zaman yaptıklarının ve yapacaklarının bir kıymeti olur.Kendine iyi bakmaya çalış.

    YanıtlaSil
  104. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  105. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  106. abi üldün mü?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne ölmesi, yavşak çıkar 4 mezhepteki çelişkiler deyip yine girişir tahrife.

      Sil
  107. Kendin tarafından kandırıldığına inanabilmeyi başarman lazım. Tıbbi destek almaktan kaçıyorsan, kaçma. Hiç bir bok olmayacak düşünsel boyutlarında, bedenini hızlı yaşlandırıyorsun.
    Ve eminim kolaya kaçmakta başarılısın.

    YanıtlaSil
  108. Düşmanlarım bana ne yapabilir ki? Ben cennetimi yüreğimde taşıyorum, nereye gitsem o benimle gelir. Hapsedilmem halvet, sürgün edilmem hicret, öldürülmem şehadettir. Değil mi ki göğsümde Allah'ın Kitabı ve Rasulü'nün sünneti vardır

    YanıtlaSil
  109. Bu adam hasta. Evet ileri evre bir şizofren. Fetoş gibi adnan oktar gibi . Sanrilari kucu ilahlik iddasinda. Bursda da kendine tapan bir grup olusturmus bile. Obsesif kisilik bozuklugu var. Sanrilari feto ile ayni. Onun da muritletinin yazdigi yazilsrda yorum atan sigirlarinin feto muritleinden hicbir farki yok. Kendisi jack zavslli ama tylor durden olmak istiyor. Dibi gorme sanrilsri var her yazisinda. Oldukcada zeki. Zsten fetos da zeki olmasa insan psikolojisini iyi bilmese o kadar muriti pesine takamaz. En buyuk dusmani tasavvuf. Cunku ornek alinmasi gereken Hak idoller kamil insanlar oradan yetisiyor. Fetos ve sikko gibi yaksyi seytana kaptirmis sizofrenlerde esas alonmasi gereken mursitleri karalayip kendilerinin ornek alinmasini isterler. O yuzden kafsyi ister istemez gercek mursitlere takti ve bas dusman gordu. Allahin askerleri imamsiz orneksiz olmaz. Bassiz olmaz. Etrsfta onlardan rol calip yol kesen hayduttan gecilmiyor. Bu yazdiklarim sikkoya olan bagliligini daha da arttirscsk sigirlarinin olsun. Ben Hak gordugumu soylemekle yukumluyum. Sikko gibi ruh hastalari kendilerine tapacsk murit toplamak icin bu sekilde ideal amaclari olan efsane karskter rolu keserler. Bu ve bunun gibi yazilarinda sadece egosunu tatmin ediyor. Kuran dan bir ayetle noktaliyorum . Nefsini kendine ilah edineni gormedin mi? Simdi ona dogruyu sen mi gostereceksin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haydi sıgır surusu çullanin ustume. İdolunuzu koruyun. Yuce sikkonuzu savunun. Putlari parcalanmis nemrut halki gibi :)))

      Sil
    2. Bizim millet akillanmaz . Daha çoook fetoş , adoş , sikkoş , haydar boş :))) ehehe cıkarir. Ne guzel diyor kuran : Onlar gorseler bir sapiklik hemen pesinden giderler. Ama hayira da ayak direrler diye...

      Kainat imami ve badem boyiklsriyla ona baglananlat;
      Haydar ve pesine Baş koymus davarlar;
      Evrenesoglu ve ve onu mehdi goren saz arkadaslarina
      Bizim çakma tylor durden ve sığırları ekleniyor gibi gibi sanki puhaha :))))

      Sil
    3. Yakinda sikkoyuda "tahta kulubeciginden" kesfedip piyasaya surer islam dusmani siyonistler sapik bir firkaya lider roluyle. Bak buraya yaziyorum...

      Sil
    4. Çünkü aradiklsri islerine yarayacak bir kumasi onlar kacirmaz. Once silik sumsuk bir kisiligi paketleyip kahraman yspip el altindsn da her turlu ywrdimi yaparlsr. Tipki feto sapigina yaptiklari gibi. Esad Cosan (Allah ona rahmet etsin) cia ona gidip teklif etti. Onune istedigin firsati sunacagiz. Ne istersen verecegiz dediler. Zamani gelincede bizim dedigimixi yapacaksin sartiyla. Ama o asil kul kabul etmedi ve csniyla odedi sehadetle. Olsyin akabinde bir trsfik kazasi susu ile sehadete yurudu. Bu sefer fetoya ayni projeyi sundular. O it ksbul edip her istediklerini yapti. Ksrdiliginda butun dunya da okul yurt acacsk birskin bir devleti pwrsleli sunu bunu bes slti devlet cikwrwbilecrk bir guce ulasti ve zamani gelincede operasyona basladi hsin kopekler.

      Sil
  110. Dostum, senin sayende çok şey öğrendim, öğrettim, anlattım seni anlamak isteyenlere, özelsin, zekisin, ağır gelmiştir. senin için içimden gele gele dua ettim, zaman ver kendine. Ben darlanınca Ayetel Kürsi, Felek, Nas okuyorum, ya da dinliyorum internetten hocaların okuduğu Kur'an ayetlerini. Yaptığın iş sayesinde Allah'a daha da yaklaştım ben, daha da sevdim. Bu acaba bir takım Varlıkların hoşuna gitmedi de seni mi daraltıyorlar? Saçma belki ama bana öyle geldi, Dua ile kal dostum

    YanıtlaSil
  111. İYİ HABERLER !!! Sen bir işadamı musun? İş kadını ? Sanatçı? Politikacılar? Öğrenci? Vb ... Ve eğer büyük olmak istiyorsanız, bugün resmi ve dünyadaki güçlü ve ünlülerden biri olmak için bize katılın. Illuminati kardeşliği, kayıtlarınızı tamamladıktan sonra temsilcinizi aydınlatmak ve ziyaret etmek için ideal bir fırsat, hiçbir fedakarlık veya insan hayatına ihtiyaç duymazsınız, Illuminati kardeşlik ve yaşamın zenginliklerini hayatınıza getirecektir; yoksulluğa hayatınızdan uzakta erişebilirsiniz. Artık sadece illuminati kilisesine giren bir üye herhangi bir üyeyi kiliseye getirme yetkisine sahiptir, bu nedenle herhangi bir grupla irtibat kurmadan önce, zaten üye olan herkese başvurun, bugün katılın ve hayalinizi gerçekleştirin. . İlaçları iterek uyuşturucuyu korumaya da yardım ediyoruz, ışığı göremiyoruz. Para, güç, şöhret ve zenginlik sadece üç gün içinde bilinir. Illuminati kardeşliğine katılmak istiyorsanız, şimdi bizimle iletişime geçin: illuminatitoworldnation@gmail.com veya call and whatsappp +2347082405418

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz ne kadar büyürseniz büyüyün, Ad kavmi gibi Semud gibi yeryüzünde iziniz bile kalmayacak. Efendiniz iblis size kıyamete kadar türlü imkanlar verebilir ama sonsuza kadar yanacağınız cehennemi düşünün. Aklınızın köşesinde dursun. Bu din ne Hz. Musa' nın tebliğ ettiği islam, ne Hz. İsa nın islamı. Bu sizi yeryüzünden silecek, ölümün bile korktuğu müslümanlara nasip olan islam. Evet şu anda müslümanlar tek vücut olmayabilir ama göreceksiniz o günde arkasına saklanacağınız her nesne saklandığınızı haykıracak ve layık olduğunuz sonu göreceksiniz, tabi tövbe ederseniz başka!!

      Sil
  112. Hadislere bile peygsmberin kendisi soylememis uydurulmus diyen sikko aga ahmet yesevinin yazdigina hic suphe duymayarsk kitabindan aldigi alintilarla ve cimbizlarla yaptigi ksrs propsgandayla deliller getirebiliyor. Gerci hos gotu sıkıştığında peygsmberle ilhili isine gelen kisimlsri tarihi vakalsri delil olarwk almaktan geri durmaz. Bsk bende sana bi alinti yapip gondereyim ahmet yesevi den. İcinde sen ve senin gibileride ifsa eden ne guzel beyitler var


    Durmaz keramet satar
    Ahir zaman şeyhleri
    Her gün battıkça batar,
    Ahir zaman şeyhleriFarzı geriye atar,
    Nafile oruç tutar,
    Dini paraya satar,
    Ahir zaman şeyhleriBeline kuşak bağlar,
    Sözleri yürek dağlar
    Para toplarken ağlar,
    Ahir zaman şeyhleriAğlaması göz boyar,
    Her gün ayağı kayar,
    Kendini adam sayar,
    Ahir zaman şeyhleriBaşına sarık sarar,
    Kendine mürit arar,
    İlmi yok neye yarar,
    Ahir zaman şeyhleriDünyaya kucak açar,
    Zoru görünce kaçar,
    Her yere küfür saçar,
    Ahir zaman şeyhleriŞeyhlik ulu bir iştir,
    Hakka doğru gidiştir
    Yaklaşılmaz ateştir,
    Ahir zaman şeyhleriSalih şeyhler nerdedir,
    Kötüler her yerdedir,
    Hak yoluna perdedir,
    Ahir zaman şeyhleri

    YanıtlaSil
  113. Sikko, iyisin hoşsun ama yanlış yapıyorsun. Her şeyi tek başına göğüslemeye çalışmak iyi bir fikir değil. Ya da şöyle söyleyeyim, sanki her olguyu en majör, en altından kalkılmaz yönleriyle kavrayıp davranışlarını buna göre biçimlendiriyorsun. Halbuki hayat hepimizin boyunu aşar, böyle olmasını da bizzat Allah istemiştir ki kimse kafasına göre, yaşadığı çağa göre onu yorumlayıp artistlik yapamasın, o götü boklu filozoflara bakma sen. Sözgelimi nolur lan bi Beşiktaş maçına gitsen, kurtlarını dökersin. Yazını yaz, kitabını oku, araştırmanı yap, gene koş bir şeylerin peşinden ama bütün bunların yanında herkesin bir kücük dünyası, ona özel, kanını kaynatan şeyleri vardır. Muktedirler ısrarla bize her şeyin tek bir tane olduğunu dayatırlar, kisiliksiz yığınlar haline gelebilmemiz için. Nihat Genç'in Öbür Sevgili başlıklı yazısını hararetle öneririm, belki yeni bir bakış açısı sağlar sana (Memleket Hikayeleri adlı kitabındadır). Ukalalık ettim biraz kusura bakma, Allah yardımcın olsun kardeşim.

    YanıtlaSil
  114. Cemre, öncelikle Allah yardımcın olsun.
    Gitme konsuuna gelince, hepimiz gidicez, sen de Allah'ın biçtiği zamanı bekleyemeden veya o zaman gelince gidicen. Buradaki yorumlarda Kuran'dan alıntıladığı gibi dayan veya dayanma o süre birkaç dakika gibi gelecek. Yani dayanman senin kar'ına.
    Gitmeden önce eğer istersen br çiftlikte 4 hafta geçir, böyle yerler var, sana kalacak yer ve yemek veriyorlar, cebinden hiç para çıkmıyor ama sabah5te gün balıyor bütün gün inek sağıyor, otlatıyor, ahır temizliyorsun, çiftçilik yani, temiz hava ve hareket ve doğa ve işe yarama üretme duygusu, zaten sonra erkenden yorgun düşüp uyuyorsun. 4 haftada hiçbir psikoloğun bunca zamandır yapamadığını görürsün.
    Veya en azından git bir yetim veya yoksul çocuğa yemek ısmarla sohbet et. Öğüt ver, güzel davran.
    Benim oranın metro çıkışında çalgı çalan selpak satan çocuklar var. Birinin abisi uyuşturucu bağımlısı. 11-12 yaşındaki çalgı çalarak dilenmiyormuş hissederek kazanmaya çalıştığı parada gözü. Bu çocuklarla arada bir yemek yiyoruz, geçenlerde de yedik, o sırada geldi, kenara çekti, uzaktan baktım bişeye ikna etmeye çalışıyor, çocuklar kapıdan sokmadı. Sonra oturduk abla çantana bak, cüzdanın duruyor mu, kapa çantanı dedi. Sonrasında söyledi, o ablanın cüzdanını çal demiş. Diğer çocuk "bunun annesi okula göndermiyor" dedi. O çocuk gözlerinden ateş çıktı, "benim annem izin vermiyor değil bi kere, dayımlar kimliklerimizi aldı, izin vermiyorlar, çünkü okula gidersek dilenemeyiz" dedi. yemeğin ortalarında uyuşturucu bağımlısı zombi gibi gezen abi yine restoranın kapısına geldi, bunları çağırdı, kapıya gittiler kovdular, sonra biri tekrar çıktı sinirle döndü, mahvedicem ben bunu diye, ağzına vericem senin demiş, 11 yaşında babası cezaevinde olan savunmasız bir erkek çocuğa. Ki o dayısı oluyor. Yemeğin sonuna doğru "abla benim abim ne istedi biliyor musun benden o ablanın cüzdanını çal dedi" dedi yılgın şekilde yere baktı. Bunlar benim tanıdığım çocuklar, elimden geldiğince yardım etmeye çalıştığım, ama özellikle son 7-8 aydır parasal yardım etmediğim, sadece okuma öğretmeye çalıştığım, birlikte arada bir denk geldikçe oturup sohbet ederek yemek yediğim, elden geldiğince öğüt vermeye çalıştığım çocuklar. Uyuşturucudan ve uyuşturucu kullananlardan uzak kalmaları, temiz olmaları, dürüst olmaları, kendilerini savunmaları ama kavgacı saldırgan olmamaları, internet cafelerde oyun oynamaktan uzak durmaları, dilenerek/ isteyerek değil alnının teriyle, çalışarak para kazanmaları gerektiği, bu şekilde isteyerek bir hayat kuramayacakları, Allah'a nasıl dua edebilecekleri, sınavın ne demek olduğu, 18 yaşında ne gibi işlere girebilecekleri, bu yaşta nasıl alnının teriyle para kazanabilecekleri; çıraklık, pazarda torba taşıma, selpak satma, limon satma, vb. (bu kısım garip gelebilir ama aileleri çalışmıyor, bunlardan para bekliyor ve kazanmak zorundalar) Önlerinde elden geldiğince rol model olabilmek. Bunlar paradan daha değerli. Yolda kalana yardım etmek, fakiri doyurmak ve giydirmek, öksüzler, yoksullara bir şey vermek onlara güzelce sözler söyleyerek gönüllerini almak. Yaptığında sana acı veren şeyleri o an unutacaksın. En azından Allah'a yönünü göstermek için, duanın kabulüne gerek salih amel olması için yap işte bişeyler, neye ihtiyacın varsa ver. Allah da sana verir inşallah.

    Senin hep iyi biri olduğunu düşündüm. Allah yolunu açık etsin, şeytanın saptırmasından esirgesin, güç versin, sabır ve mücedele gücü versin inşallah, gazaba uğramış ve sapmışların yoluna değil dümdüz doğru yola iletsin inşallah.
    Dua ile.

    YanıtlaSil
  115. Şu ayeti hatırla: Yoksa, Allah içinizden mücadele edenlerle sabredenleri hiç belli etmeden cennete girivereceğinizi mi sandınız?

    Dostum, etme. Ben dahil bu kadar insanın gözünü açtın. Tüm bu çabalarının boşa gitmesine izin verme, Allahın mükafatı büyüktür.

    YanıtlaSil
  116. Bu adamin bi yere gittigi falan yok. Tipki ben sizin ornek alacaginiz kadar talihli degilim deyip salya sumuk aglayarak cemaatini biraktigini anlstan fetoş gibi sikko da taktik yapiyor sigirciklari muritcikleri daha da baglansin kendisine diye. Bu hasta ruhlularin belli taktiklerindendir . zaman zaman bak sataram koyu ha deyup aslinda baglilari icin ne kadsr onemli olduklsrini vede bixi birskma kiymetlimiss laflatini duyup ego sisirmek icin triplere giriyo :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şöhret afettir sikko. Goruyorum ki o seninde yakana yapismis. Eger iddianda samimi isen bu blogu faceyi kitsp yazmayi bu insanlari gercekten izini bi daha bulamayacak gibi git. O zaman deyim bende bu adam harbiden lafininin adamiymis diye. Gerisi sohretin getirdigi assolist nazı ... Yemezler :)))

      Sil
  117. Birşey diyeceğim, sikko buna en başta sen dahilsin, alayınız yrrk kafalısınız olum 2×2=4 etmesi kadar kolay ve basit olan bir dünyada skmsonik duygularla yaşıyorsunuz.

    YanıtlaSil
  118. Geçen ayın aon cuması bende aynısını hisettim. Hatta intihar edenlerin samimi videosunu izledim kendimde çektim. Ama kurtuldum nasıl mı basitçe içmedim açtığım 10 tane majeziği aksine daha hırslı yaşıyorum.

    YanıtlaSil
  119. belkide düşündüklerini yazarak tükettiğinden

    YanıtlaSil
  120. bu kadar yaklaşmışken ölüme. öldür kendini, yarın sabah uyandığında dünden hiç birşey kalmamış olsun, format atılmış bir bilgisayar gibi.gerekirse her gün tekrar formatla kendini virüs kalmayana dek.adını bile unut.hatta.yeni bir isim ver kendine. kafanın içindeki bataklıktan çıkana dek öldür kendini. sen öldürmezsen ALLAH bile öldürmeyecek seni.günahlarının hesabını sormak için.

    YanıtlaSil
  121. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  122. Dün okudum. Çok üzüldüm haline. Dünden beri her namazdan sonra senin içi dua ediyorum. Nerdeyse 5 yıldır takip ediyorum seni. Yazdıklarınla kafamda o kadar çok ampul yaktın ki... İnsan, din ve Kuran yazın mükemmeldi. Keşke dedim dün 'agzı dualı temiz kalpli bir teyze olsaydım da ettiğim dua kabul olsaydı, şifa bulsaydın' Allah'tan ümit kesilmez.

    YanıtlaSil
  123. aga sen mükemmel bi detaysın bu boktan boşboğaz kalabalığın içinde benim gibi insanları bir araya toplayan bildiğim tek yersin insanlara hayatta yalnız olmadığını hissettiriyorsun sırf benim üzerimdeki sevabın bile seni cennete götürebilir yani Allah bilir elbette.. hadi ben çocukluktan itibaren her türlü pislik uyuşturucu bağımlısı ruh hastası biriyim böyle düşünüyorum, lan sen niye benim senelerdir içimde dolanan her fitne fısıltıyı her şeyi kaleme döktün böyle? bak bi kaç şey var acüzane farkettiğim onu diyecem ister okursun ister sikime kadar yolun var ama üstümde hakkın çok o yüzden inşallah okursun da belki benimde bi zerre faydam olur sana. Abi ben son 3 yıldır falan senin bu durumlardayım yani her satırda beni anlatmışsın
    1- çocuklukta ebeveynlerden tarafından verilen değersizlik hissini aşmalısın agacım sen mükemmel değerlisin benim gibi pek çok insanlardan tiksinti duyan ve umursamaz birine bile uzun bir yorum yaptırıyosun. benim ve benim gibiler için sen harbiden piyasadaki tvlere çıkanların büyük bi çoğundan çok daha güvenilir bir kaynaksın. bir misyonun var ve sen onu yapmak için geldin o yüzden bırakmak yok. Allah seni hiç tahmin etmediğin noktalara getiricek o zamanda ölmek istemeyeceksin seviyoruz seni peşindeyiz reyiz üzme kendini hadi eyvallah

    YanıtlaSil
  124. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  125. Senin sayende bilmediğimiz ve anlayamadığımız şeyleri öğrendik ve araştırmaya başladık. Sana gerçekten çok saygı duyuyoruz. Sana daha önce hiç yorum yazmamıştık ve yazmayı da düşünmemiştik ama bu yazını okuduğumuzda arkadaşım ve ben kendini kötü hissetmeni istemedik, umarım seni iyi hissettirmişizdir. Kendine şefkatli davran ve sevildiğini bil.

    YanıtlaSil
  126. Muhakkak ki, sizi yakın bir azapla uyardık. O gün kişi, elleri ile takdim ettiği şeye bakacak. Ve kâfir olan: “Keşke ben toprak olsaydım.” diyecek. Nebe 40. O günü görmeden, sınavım bitmeden Toprak olmak varlığımın hiç olmamasını isterdim. Ancak bununla bile günaha mı giriyorum bilmiyorum.
    De ki: Ey kendi nefisleri aleyhine haddi aşan kullarım! Allah'ın rahmetinden ümit kesmeyin! Çünkü Allah bütün günahları bağışlar. Şüphesiz ki O, çok bağışlayan, çok esirgeyendir. Zümer 53

    YanıtlaSil
  127. 'https://www.youtube.com/watch?v=H9TovS_QMcc' Hayırlara gelsin..

    YanıtlaSil
  128. ANLATTIN. ANLADIM. DEVAM ET.

    YanıtlaSil
  129. "Gerçek şu ki insan, öz benliği üzerine yönelmiş keskin ve derin bir bakıştır." Kıyamet, 14💚

    Bakışın derinleştikçe acı çekmen kadar doğal ne olabilir ki can oğlum, Cemre oğlum...(Bir annen)💚
    Allah var yaHû, söyle bak adı yeter... Çünkü biliyorsun ki kalpler ancak Allah'ı anmakla huzur bulur, sana bütün seher vakitlerinden dua gönderiyorum, inşallah kalbine ulaşır...
    Seni seviyorum güzel oğlum...
    Hayatına dokunduğun her insana bir tokadın ve katkın var... Hadi bi tokat da kemdine at ve bir gün veya daha azdan kalan ömrünün zerresini bile değmeyen hiç bir şey için zayi etme...
    💚

    YanıtlaSil
  130. https://mektebun.wordpress.com/5919-2/

    20.ismi okumanı tavsiye ederim. Bir de eğer gerçekten Allah'ın hoşuna giden bir iş yapıyor da ondan insanları faydalandırıyorsan - o faydalandırdığın insanların duası kabul olmaz mı ?- bilemedim. Allah en doğrusunu bilir.

    Yazılarının bir ikisini okudum yalnızca, melankolik ruhlu insanlar sözcükleri çok seviyor, benim aram pek iyi değil. Sözcükler gereğinden fazla ise bana zaman ve beyin için harcanan enerji kaybı gibi geliyor, bu da benim problemim, problemse eğer. Sadece dua ve inanmak yeter.

    YanıtlaSil
  131. cipralex kullan ciddiyim

    YanıtlaSil
  132. Bu kadar güzel anlatılabilir bu durum. Ama senin gibi bi insanın bu boşluğa düşmesi ayrı bir üzdü. Demekki ne kadar bilirse insan o kadar çaresizleşiyor. Ne kadar çok bilirse o kadar savunmasız küçük hissediyorsun. Ama yine de bi umut var insanın içinde Allahtan gelen. Batarken bile üzülüyosun kendine çıkmak istiyosun bu durumdan. Rabbim tüm güzellikleri nasip etsin. Hep iyi mutlu ol. Kendinin farkına var hiç bişey yapmasanda bizim gibi üç kuruşluk insanların kendine itiraf edemediği o duyguları yansıtıyosun. Sana ihtiyacımız var sikko kendine

    YanıtlaSil
  133. çok düşünmeyi bırak. Seni bu kadar aşağı çekiyorsa o zaman düşünce sisteminde yanlışlık var. Dolayısıyla seni aşağı çeken düşünceleri bul. Allah bizim böyle yaşamamızı istemez ki. Cevaplar kendi içinde. Ve çok önemli en değerli varlığın kendini sevmeyi ihmal ederek nefsine zulmetme. Selametle
    Benzer şeyler yaşayan biri olarak yorulmadan konuşacagin biri olduğumu düşünüyorum. Beni arayabilirsin 05422034240
    Bizim İslam ı yaşayan taifeden de uzak dur ki daha iyi olasın😉

    YanıtlaSil
  134. Ne söylesem sıradan. Hiçbiri bilmediğin, düşünmediğin şeyler değil. Ama bazen dışarıdan duymak da iyi gelir ya insana, iyi ki varsın! Yıllardır okuyorum yazdıklarını. Kafamdaki birçok soru, senin sayende çözüme ulaşmasa da bir yola girdi ve daha büyük sorulara evrildi. Ama senin başta yazarken duyduğun heyecanın yavaş yavaş söndüğünü de gördüm. Başta kızdım, sanki hep bize birşeyler sunmak zorundaymışsın gibi. Sonra bencilliğimi anladım, sen canının derdindeydim. O sönen yalnız yazma heyecanın değil, senin yaşam ışığınmış anladım. Özür dilerim seni yargıladığım için. Bu sefer ben sana yardım etmek için ne yapabilirim? Bilmiyorum. Yabanilik katsayını kendimden çok iyi biliyorum, ama istersen sana bir kahve ısmarlamak isterim? Telefonumu buraya yazamayacağım üzgünüm istersen bana yazabilirsin.

    Özetle çocuk, çok kıymetlisin. Kendinden vazgeçmek yalnız intiharla olmaz, böyle de kendine yazık ediyorsun. Ben hala yapman gereken şeyler olduğuna inanıyorum. Sana dua edeceğim.

    YanıtlaSil
  135. Ah be insanlar, bizim gibileri anlamazlar be abi

    YanıtlaSil
  136. Bir dostum yok sorulayim
    Bir yarim yok sarılayım
    Kime kızıp darılayım
    Müslümansam
    Suç benim mi?

    YanıtlaSil
  137. Allah’ı unutmakla başla herşeye, madem bu kadar sıfıra yakınsın. Çünkü hiç gelmeyecek o beklediğin duanın karşılığı.

    YanıtlaSil
  138. Gitme lan bir yere!!!
    Sıranı bekle olum. Araya kaynak yok !!!

    YanıtlaSil
  139. Buna benzer bi şeyi ben de yaşamıştım ben de farkındayım bana benden başka yardım edebilecek kimse yok sanki hepimiz hapishane hücresinde yaşıyoruz duvarlara vurup ses çıkararak haberleşiyoruz veya bu durum sadece benim algıladığım herkes yalnız ama sadece acı çeken insanlar bunun farkında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir süre önce yazılarından birkaçına tesadüf etmiş ve düşünsel anlamdaki özdeşliğimiz beni bir hayli şaşırtmıştı. Ancak endişelerin ve samimiyetinden kuşkulanmamakla birlikte kullandığın üslup yüzünden hayal kırıklıklarına bir yenisini daha eklememek adına hakkında daha fazlasını bilmemeyi uygun görmüştüm. Bugün bir vesileyle genç ve naif biri olduğunu öğrenirken, bu defa beni üzen şey, şu anki kişisel durumunla ilgili burada yazdıkların oldu. Sarfettiğin her cümleyi anlıyor olduğumu söylememin seni heyecanlandırmayacağını biliyorum. Yine de yaşça senden büyük bir abin olarak kendimde bir kaç satır yazma hakkı buldum. Umarım bunu samimiyetle karşılarsın.
      Dürüst olmak gerekirse uzun bir aradan sonra bu ümitsiz jenerasyon içerisinde, yaşadığın psikolojik rahatsızlığın nüksettiğini görmek biraz ümitvar olmama neden oldu diyebilirim. Olunmak istenen kişiyle, olunan kişi arasındaki gelgitlerin neden olduğu sancılar son nesil için neredeyse unutulmaya yüz tutmuş birer antik hastalık gibiydiler. İnançlar uğruna alışkanlıkların ve dünyanın ikinci plana atılmasını savunan bu ızdırapların toplum tarafından karşılıksız bırakılması ve sahibini yalnızlığa itmesi son derece normaldir. Mesele kişinin buna ne kadar dayanabileceğiyle ilgilidir. Şu an sadece uzun sürecek bir serüvenin daha henüz başında bulunuyorsun. Çoğu zaman son damlayı da tükettiğini ve dolayısıyla artık imtihanın sonuna yaklaştığını düşünerek umutlanmaya başlayacaksın. Ancak imtihan, bir döngü gibi kaldığı yerden devam edecektir. Her seferinde, Allah hakkında zanlarda bulunurken kendi varlık sebebine anlam yükleyemeyecek, sonrasında ise yaratıcı karşısında haklı olamayacağın gerçeği seni sıfırlayacak ve çaresiz kaldığın yerden devam edeceksin. En manidar olanı ise çevrendeki insanların bunu sadece senin omuzlaman gereken bir yükmüş gibi kabul edip seni takdir etmekle yetinmeleri ve bu arada kendi kurulu düzenlerini aksatmadan devam ettirmeleri olacaktır. Zamanla monolog yapan bir opera sanatçısından farkın olmadığını hissedeceksin, zira kendini bitirip uğruna harap ettiğin hiç bir hakikat karşındaki topluluk tarafından hakettiği eylemsel muameleyi görmeyecektir. Bu, senin kadar aptal olmayan diğer herkesin gerçeklerle yaşadığının göstergesi midir? Yoksa, itiraf etmeseler de, peşin ve elle tutulabilir bir karşılığı, ölümden sonraki uzun vadeli vaatlerle değiştirmeyi daha rasyonel bulmalarından mıdır? İmtihanı imtihan yapan yalnızlık hissi bu sorularla başlar ve tek parça kalabilmek gerçekten yere sağlam basmayı gerektirir.
      İnsan yıllar geçtikçe sonunun ne olacağını bilemez hale geliyor ve aşındırıcı onca fırtına ve boradan sonra Allah'ın kendisine hangi gözle baktığı konusunda artık eskisi kadar net te olamıyor. Ne var ki, onun yolu dışında hiç bir yolun takip edilmeye değer olmadığını da yakinen tecrübe etmiş olduğundan sıfırı tüketse bile ona sığınmaktan başka çare bulamıyor. Bu konudaki en büyük desteği yine Allahtan alabilirsin ve bunun yolu düzgün bir namazdan geçiyor. Namazı kaybedersen imtihanı da kaybedersin. Bir de sana popülarite kazandırdığını düşündüğün şu boşboğaz sözlük üslubunu tamamen terketmelisin. Allah'ın ve onu temsil eden elçilerin üslubu hep ciddi olmuştur. Ve son olarak yapmaman gereken en önemli şey gelgitlerini kalabalığın önünde yaşayarak kendi darağacını tiyatro sahnesine çevirmemendir. Maalesef insanların güneşin batışını izlemekten daha fazla zevk aldıkları bir şey varsa o da bir insanın şairane batışını seyretmektir. Kalabalıkların gözü önünde yapacağın her hatanın İblis tarafından özenle saklanacağını ve günün birinde Allah'ın gözünde değersiz ve üzeri çizilmiş biri olduğuna seni ikna edebilmek için kullanılacağını hatırdan çıkarmamalısın. Çünkü bu değersizleştirme taktiği onun inanan birine karşı kullandığı en güçlü silahlarından biridir.

      Sil
  140. Lan adam yüreğini açmış size. Siz de götünüzle okuyup komplo teorisi üretiyorsunuz. Apartmanın son katından atlayarak intihar etmek isteyen birine ATLA ATLA deme şerefsizliğidir bu. Çok ölmesini istiyorsan delikanlı gibi 10. kata çıkar ittirirsin adamı. Lütfen boş beleş laf ebeliği yapıp insanlığınızı unutmayın canlar. SAYGILAR

    YanıtlaSil
  141. Çok bariz bir şekilde ağır depresyondasın. Bunun türlü türlü nedeni olabilir. Şu an büyük ihtimalle hiç bir şey değişmeyecek diye düşünebilirsin ama psikolojik destek almalısın. Büyük ihtimalle ilaca da başlaman gerekecektir çünkü nöronlar, vs vs. Neyse uzatmayayım, bir an önce iyi bir psikoloğa görün. Direnme.

    YanıtlaSil
  142. Kendi salaklığına dışardan bakan kendi kendine dokunamayan saçma sapan bir şeye dönüşürsün. Onu yapabilirdin, şuraya gidebilirdin, hatta hala bir şeyler yapabilirsin. Peki yapacak mısın? Hayır. Ama belki... Bir bok olmayacağını bilsen de alternatifleri düşünürsün. Bir gün hiçbir şey hissetmeyecek olmaktan korkarak bir şeylerden kaçmaya bir çok şeyi görmezden gelmeye daha az hissetmeye çalışırsın.
    Ek olarak bende durumlar böyle. Bir kaç bir şey daha vardı sanki ama gerek yok uzatmaya.

    YanıtlaSil
  143. Senin gibi inanmasam da sevgiye inanıyorum dostum.
    Sabahattin Ali'nin bu şiiri geliyo aklıma yazdıklarını düşününce;

    Bir dürbünün ters tarafı gibi bu dünya
    En büyük şey, en asil şey küçülür burda.
    Burda yalan para eden biricik iştir,
    Burda her şey bir yapmacık, bir gösteriştir.
    Kimi coşar din uğruna geberir, yalan!
    Kimi gider vatan için can verir, yalan!
    Bir filozof yetmiş eser yazar, yalandır;
    Bir kahraman istibdadı ezer, yalandır.
    Şairlerin büyük aşkı fani bir kızdır,
    Bu dünyada herkes sinsi, herkes cılızdır.
    Ne hakiki aşktan burda bir çakan vardır,
    Ne de onu görse dönüp bir bakan vardır,
    Her büyüklük cüzzam gibi dökülür burda,
    En muazzam ölüm bile küçülür burda.

    Benim kafam acayip bir dimağ taşıyor,
    Her dakika insanlardan uzaklaşıyor.
    Zaman zaman mağlup olsam bile etime,
    İnsan olmak dokunuyor haysiyetime.

    YanıtlaSil
  144. senin gibi birinin bu kadar karamsar olmasini anlamiyorum. Dinimiz bu kadar karamsar ve umutsuz olmayi reddeder. mucize bekliyorsun. Allah sana mucize göndermis sen farkinda degilsin.

    YanıtlaSil
  145. Zaman zaman yazılarına bakıyorum, güzel saptamaların, içten ve keyifli bir anlatımın, zeki bir tarzın var. Bunlar çok güzel özellikler. Mutlu olmak için nedenlerinde vardır eminim. Ancak bir tatminsizlik duygusu, bir amaçsızlık durumu söz konusu olabilir mi? Yorumların bir kısmını okuduğumda benzer duyguları yaşayanların çokluğuna üzüldüm açıkçası. Geçtiğimiz ay, benzer duygular içerisinde bulunan Matematik dalında Doçent bir arkadaşımın yeni yaşamını sonlandırışına engel olamayışımın hüznü ile yazıyorum bunları. Lütfen yapmayın bunu kendinize, mücadele etmeyin yaşamla, dans etmeyi öğrenin. Keyifle yapabileceğiniz bir dolu şey var aslında, onlarla ilgilenin, yok sayın yaşamın çirkinliklerini, gerekiyorsa sürreal bir dünya yaratın, ama hayatta kalın, siz farkında olmasanızda bu milletin en değerli hazinelerisiniz, kaleme dökün duygularınızı, kapitalizm in insan doğasına ihanetini, vazgeçmeyin. Benim bir kitap çalışmam var sizin yazdığınız konularda, dilerseniz onu birlikte kaleme alabiliriz. Çevre değiştirmek faydalı olabilir bir süre, sizin hayata anlam katacak insanların yanında olmaya ihtiyacınız var. Bu süreç gelir ve geçer, sonra herşey çok farklı olabilir, kendinize haksızlık etmeyin lütfen, selam ve duayla...

    YanıtlaSil
  146. Hadisleri kayda almadığımıza göre bu sitede, alınmadığı için 2 lavuk yüzünden, o halde Hz. Muhammed pamuk şekeri seven ve 148 karısı olan, çıplak gezmeyi seven, şarabı olgun seven, 90'lı yaşlarında, boyu 1.25 olan bir yaratıktı. Öyle değil mi, "biri iki" gören ahmak amın oğulları? Yani bu bloğu masturbasyon için kullanan ve dışarıdan iyi-kötü tepki aldıkça egoları serpilen it sürüsü?

    Siktirin gidin de millet rahat nefes alsın.

    At yarakları.

    Not: Bu bloğun yazarlarından olan ve Cemre Demirel gibi kendini gösterip yalan yazmaya bayılan narsisist ve megaloman Ersin Taş, umarım arık erkek orospuluğunu bırakır ve zührevi hastalıklardan da kurtulmuş olur. Sikindeki yaraları lazerlere yaktıran ben değilim herhalde???

    Müslümanın en kötüsü iki yüzlü olanıdır.

    Bu Cemre ya da Ersin, dışarıda yani normal hayatta asla Allah kelimesini kullanmazlar, dinle ilgileri yoktur ve takiyyeci karaktersiz tiplerdir.

    Bilmeyenlere ve hala bu soytarılara destek olanlara duyurulur.

    Uğur.

    YanıtlaSil
  147. Kendime bir motor alıp bununla uçurumdan aşağı düşmeyi planlayan biriyim ölümüme intihar değil kaza süsü verecek biriyim ve yazınla ortak noktam var.
    Çünkü hayata karşı hiç bir şey hissetmiyorum ve hiç bir şey göremiyorum benim için değerli hiç bir şey yok ve hiç bir şekilde kendimi bu hayatın bir parçası hissedemiyorum cennete de gitmek istemiyorum cehenneme de ben bu oyunun herhangi bir parçasını da oynamak istemiyorum hiç bir şey bana hitap etmiyor zorla alıkonulmuş gibiyim her şeyi denedim dua ettim allaha diz çöktüm ama ondan başka hiç kimseden yardım istemedim hiç kimseye de nolur benim için şunu yap demedim kimsenin vicdanına dokunacak şekilde duygu sömürüsü yapmadım kimseye derdimi anlatıp bana yardım etmesini sağlamadım derdimi anlattığım kişiden de yardıma varacak herhangi bir şeyi reddettim çünkü allah'ın yapmadığı yardımları kulu yapsın istemedim allah bile gerçekten kuluna yardım etmiyorsa diğer insanlardan bir şey beklemek çok saçma ben kendimi yarın bir gün cehennemde gördüğümde sadece şu soruyu soracağım sabır etmekse benim 6 yaşımdan sonraki her günüm bir sabırdı senelerce bir işim rast gitsin diye bekledim ama rast giden hiç bir şey olmadı aksine tüm engelleri atlama isteklerim başka bir engele takılıyordu ve ne yaparsam yapayım aksine bataklıktaymışım gibi daha derine saplandım ve her savaşımda bir şeyler kazanmam gerekirken bir şeyler kaybettim.
    Geriye kalan tek şeyde boş bir insan içinden hiç bir şey gelmeyen bir insan işte bu insanın var olması allahtan başka kimsenin eseri değildir ben kendimi allaha teslim ettim o ise beni tekrar birleştiremeyeceğim şekilde kırdı.
    Sabretmem çok saçma değil mi hiç bir anlamı kalmadı ki hiç bir şeyin bir değeri kalmadı hiç bir zaman da öyle olmayacak aksine kendimi öldürmekten başka bir seçeneğim kalmadı diplerin dibini görerek daha ne kadar dibe batacağımı da gördüm ve sonunda tamamen ruhsuz kaldığım günü de hatırlıyorum allahın beni yeterince kırdığını düşünüyorum bundan sonrası da zaten artık olmuyor bundan daha fazla da kırılamayacağım ortada en kötüsü de nasıl bir körün gözleri görmüyorsa ben de duyguları böyle algılamıyorum hayal kırıklığı bile hissetmiyorum duygu körlüğü denilen şeyin pençesine düştüğümü ve tedavisi olmadığını da anladım 2 boyutlu bu yaşamım böyle sürüp gidiyor hissetsem bile çok zayıf ve çok az hissediyorum acım bile acıdan sayılmayacak kadar az ve bu 2 boyutlu dünyada yaşayıp kendimi kandırmamın da bir anlamı kalmadı benim için geriye kalan tek seçenek ölüm ve bu beynimdeki bir kimyanın azalmasının sonucu değil artık sürekli kötü hislerle dolu olan duygu merkezimin çöküp duyguları algılayan sinirlerin duyarsızlaşması
    işte ben böyle bir insanım şu saatten sonra da iflah olmaz ve allaha diyebileceğim tek şey beni alması beni öldürmesinden başka kendim için dua etmemeye gayret ediyorum her gün istiyorum ancak bunu bile yapmıyor tek yaptığı beni daha çok bu sinir bozucu hayatta tutması ben şu saatten sonra bir şey istemiyorum tek isteğim ölmek ve böyle sürsün gitsin gerisinin bir önemi yok kafamda her şey çoktan bitti ve şöyle bir saçmalık var ki ölümden başka bir şeyi düşünemez hale getirip ve her şeyin anlamını yitirmesini sağlayıp içimde hiç bir şey bırakmayana kadar her şeyi boşaltıp duygularımı bile yok edip sonra da beni öldürmesini istememe karşı hiç bir karşılık vermemesi ondan hiç bi rşey istemiyorum cennet falan da gözümde değil beni alsın başka isteğim yok ama o bunu bile benim için yapmıyor ama şöyle bir şey var ki bunu ben yapsam beni bunu yaptığım için suçlayacak buna rağmen bunu yapacağım ve yapmak zorundayım

    YanıtlaSil
  148. Cemre iyi misin?? Geçti mi? Olur öyle bazen. Bi çoluğa çocuğa mı karışsan? Sorumluluk ve zorunluluk aynı anda geliyor. Kaçamıyorsun da! Bir anda bütün derdin kakasının rengi oluyor. Kendin kadar kolay vazgeçemiyorsun.

    YanıtlaSil
  149. Şöhret istiyor musun Zenginlik? Güçler mi? Zenginlik, yoksa bütün rüyalarınızın geçmesini mi istiyorsunuz? Yaklaşan bir sanatçı mısınız? dansçı? işadamı? vb. Büyük Illuminati Society size arzularınızı başarmak için bir yaşam boyu fırsat sunuyor. Eğer üye olmak istiyorsanız, lütfen line, campariilluminati@yahoo.com ya da telefonla ya da waptsap +14422355187 ile bizimle iletişime geçin.

    YanıtlaSil
  150. Biraz Mevlana oku da daha doğrusu anlada kendine gel sikkofalı. Yazdığın yada kopyala yapıştırdığın yani kendi sikkafandan düşünmediğin her yazı sana sıkıntı olarak geri dönecektir. Bir insan düşün ki beyninin içinde dolaşan tilkilere yol veremeyecek kadar aciz, düşünce denizinin içinde boğulan fakat gram beyni olmadığı için bu düşüncelerine bir cevap bulamayacak kadar cahil, okuyan fakat okuduğunu anlamayı reddeden zihniyeti amcıklanmış bir sikkosun. Tasavvufu reddederek en başta yezitle saf tuttun bre rezil sikko. Beyinsiz olduğunu, düşünmeyi, düşünceyi, aklı, felsefeyi kökünden reddettin. Rezil, akıl yoksunu bir arap düşkünden farkın yok artık.

    YanıtlaSil
  151. "Dua edin, siz de kurtulun ben de" öyle mi kaynatası geberesice? Bedavacı seni. Bizi de bedavacı yapacaksın yani.

    Durumun şu şairin deyişiyle:
    bak az önce de "Hu" dedi "ben Hu demeyince eylenemem ki" derken.

    Memo-terapi lazım sana. Bu kadar basit.
    "oynama şu yaranla kanatacaksın kanadın bak kırdı bi kuş Allah vardır oğlum hakikatten
    murâdın neyse onu söyle neyse beklediğin onu göz görür gözü göz gözü görsün istersen"

    Göz gözü görsün istiyorsun sen, göz göze görünsün istemiyorsun lakin. Çok derin değil, antagonistik hiç değil, cogito ergo sum ile to be or not to be arası bir karmaşıklık, olmayacak iş değil yani. Ama "dua" dersen olmaz işte, "olmayacak dua" olur o.

    "Olmayacak şey bir insanın bir insanı anlaması" öyle mi kaynatasız? Breh breh breh... O Attila İlhan yazınca güzel, ondan okurken güzel. O kadar.

    ikişiirokuyuncavalsekalkangiller'den olursan siki tutarsın tabi. Tutunca da bırakmaz bu cinsini siktiğimin "tutunamayanlar" cinsinin familyasını siktiğimin "tuttuğunu bırakmayanlar" familyası.

    Hep geçtik olm bu yollardan. "Bi çaresi bulunur elbet canım bi uyuyup uyanalım" demekle de olmaz, "ulan be kahpe felek" demekle de, "al canımı kurtulayım" demekle de. Adamlar bulmuş çaresini, memo-terapi işte. Onlar bulmuş. "Onlar kim canım Selim?" "Onlar işte..."

    Bunları yazan sen olsan "yaz bana" derdim, yazan sen değilsin, bu yazı kendini yazmış (ıyyy çok kötü oldu teşbih ama idare et). Söyle yazıya bana yazsın. Ama "kelimeler albayım, bazı anlamlara gelmez"i unutmadan. Yoksa yazı da bırakacak seni bu gidişle, o zaman bir kaynata bir sen kalacaksınız, duadan başka çare de kalmayacak.

    YanıtlaSil
  152. bi gün içelim be birader

    YanıtlaSil
  153. Ben seninle yeni tanıştım ve sayende yazılarından birçok şey öğrendim..Bu yazının üstünden 1 yıldan fazla geçmiş,umarım ruh halin değişmiştir zira ben şu halinden daha beterim şu aralar kısaca arkadaşım ne ilksin ne de son kişi olacaksın,işin dahada vahimi ben içimdeki o büyük Allah sevgisini bile kaybettim herşey önemsiz...Sana niye yazıyorum biliyor musun belki okumayacaksın bile ama olsun belki bir fani okur onun ruhuna dokunur.Hep baba sevginden bahsediyorsun ne mutlu sana iyi bir baban olmuş ve o babayla bir yaşamın anıların olmuş o kadar imreniyorum ki sana...Sen babam dedikçe hançerler saplanıyor kalbime hoş kim baba dese aynı şey..Ben bu hayatta tek evladı olmama rağmen beni sevmeyen açmıyım tokmuyum diye düşünmeyen,zengin olmasına rağmen üşüyen ayaklarıma bir botu çok gören,gurbet ellerde 16 yaşında üniversite okuyan ve son parasıyla babasını arayıp açım baba buralarda bana yardım et diyen evladının suratına telefon kapatan....... vs vs bunlar en hafifi dostum boşver yazmak gelmiyor artık içimden kısaca hayatımı çocukluktan itibaren içine tükürmüş ve ölüp bu dünyadan giden bir insan işte..beterin beteri var dostum unutma senin o babanla karşılıklı bir sohbetin için ben dünyaları verirdim babamdan bir şey öğrenebilmeyi 1 saatliğine bana tebessümle severek bakabilmesini ah ah..Benim hayatımı çok derin yaralamış şeyler.Şimdi o güzel babanın hatıralarına sarıl ben ne şanslıymışım de ve o babaya layık bir evlat olmaya çalış onun kemiklerini sızlatma o adam madem iyi bir baba olmuş sende iyi bir evlat ol..sen çok zeki akıllı bir insansın bu belli ne yapalım mutluluk satılan bişey değil,herkes senden ya bir eksik ya bir fazla mutlu,tek değilsin, inanma o janjanlı hayatlara herkes bir zifte batmış emin ol zavallılar temiz yerlerini gösterme peşindeler neyse arkadaş kendime tutmaz duam ama sana ediyorum karşına iyi bir insan çıksın tüm bunları sana unuttursun yeni başlangıçların olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 16 yaşında ne üniversitesi ne anlatıyon kardeş

      Sil
  154. kendimizi ne çabuk da bi başkası ile özdeşleştiriyoruz ve aynı bunalımlardan geçtiğimizi aynı dili konuştuğumuzdan emin olurcasına açıkça ifade ediyoruz. oysa hepimiz bambaşkayız, acılarımızsa bizi bir araya getiriyor. dünyanın neresine gidersen git, hangi ırktan olursan ol gözyaşı aynı gözyaşı, yürek burkuntusu aynı burkuntu. Neyse. yükselmek için yeniden bide vurmak lazım bazen. öyle bi dibe vurmak lazım ki tüm gücünle kendini yeniden su yüzüne çıkarmak için tabana nasrettin hocanın eşeği misali bi tekme atasın. boktanlık, bıkkınlık hissinden vebadan kaçarcasına uzaklaşasın. çok düşünmüşümdür musibet üzerine, hele de kendi kendine musibet yaşatmaya bayılan biri olarak. hep yanlış kararlar verip gururundan geri dönemeyen, insanları kıramayıp sikiklikere göz yuman biri olarak hatta. ruhun sıkılması güzel şey be. sıkılmıyorsa, bunalmıyorsa sorun. alçalmak geri gitmek güzel. hele de farkındaysan, sorguluyorsan... sorgulanmayan bir hayat, bunaltı, bekleyiş, kaçış, kabulleniş sorun. savaşamıyorsan ama farkındaysan boktan isteksizliğinin bir şeylerin kıyısındasın demektir. eşikler tek bir adımla aşılır, yeter ki o cesareti bulasın ya da o cesaret seni bulsun.

    YanıtlaSil
  155. elinden iş gelip de üzerinde toplum baskısı hissetmemiş hiç kimse yoktur demiş bir şair.

    YanıtlaSil
  156. yaşadigimiz her surec, ozellikle zorlu olanlar, bizi kaderimizin bizim icin hazirladigi cok daha onemli işler için yetistiriyor bence. cunku buyuk islerin karşısına cılız çıkılmaz. allahın bize dert verip "allah allah" diye bizi bagirttirmasi bizi çok daha fazla sevmesindendir, yoksa bize hic dert vermeseydi, biz gule oynaya yasayacak ve bu mucize hayati dahi sorgulayamadan olecektik. o yuzden dayan sikko, senden iyi biseyler cikabilir. cunku bundan sonraki safha aksiyon, yani durmuyorsun, hep kosuyorsun, onceki dusunduklerin fazlasiyla kafi geliyor. tabi once tarkan gibi kireç kuyusundan ölmeden çıkmak gerekiyor. allah bildigiyle amel edene bilmedigini ogretirmis

    YanıtlaSil
  157. Çoşku halleri gerek lokal bir konuda gerek tüm evreninde oluyor. Minimum, maksimum. O dalgalanmada yaşadığın bir dip coşkusunu açıklamış ve az da süslemişsin. Ama işte o coşku yukarı hareket edip durağanlasacak ya da tekrar yukarı aşağı ziplayacak ya, işte O merak kanımca gebertmiyor da surunduruyor . Intihara dair depresyonun mutlak anlamı, mutlakiyete rağmen tüm bu depresifliğin zahmetinden çıkmak isteme anlamlılığı, aslında yorması, berraklastirmak gibi. Benim coşku bağlamim da böyle bir şey. Sanki seninkinin tam tersi. Bu da temellendirmelerimizden olsa gerek. Fakat coşkunun uçlarda olması benziyor. Ben bu zahmetten kaçmak için deli gibi kaptiririm kendimi. Elimde değil, sağlığım bu benim. Yine de bir güçsüz düşsem aynı fikirlere girerim. Oo bir de vesveseler de kendi çeperimde sağlam gelir.

    YanıtlaSil
  158. https://insanlikhalleri.com/beden-asla-yalan-soylemez/

    YanıtlaSil
  159. İlluminati'nin büyük düzeninden birleşik devlete selamlar
    ve tüm dünyada, bu katılmak için açık bir fırsat
    illuminati kardeşlik
    hayalleri kaybettim, ve böylece zenginliğin ışığını ve
    herhangi bir kan kurbanı olmadan mutluluk. Ve böylece toplamını ödüyoruz
    Yeni üyelere katılmaları için 550.000 USD
    Kardeşlik ve böylece onların seçimi ve konumu ile bir ev
    Yatırımlar, hayattaki bu fırsatla birlikte
    Ünlü.

    ILLUMINATI'YE KATILAN YENİ ÜYELERE VERİLEN FAYDALAR.
    1. 550.000 USD USD nakit ödül.
    2. 150.000 USD USD değerinde yeni bir Şık Rüya ARABA
    3. Seçtiğiniz ülkede bir rüya evi satın aldı.
    Bir ay dünyadaki en iyi 5 ile randevu.
    Liderleri ve world.if 5 en önemli ünlüler thebrotherhood724@gmail.com üzerinden ilgili cevap



    NOT; Her yerden katılabileceğin bu İlluminati kardeşliği
    Dünyada Hindistan, Türkiye, Afrika, Amerika Birleşik Devletleri, Malezya,
    Dubai, Kuveyt, İngiltere, Avusturya, Almanya, Europe.Asia vb.


    Benim saygım büyük illuminati ABD

    YanıtlaSil
  160. WARNING! WARNING!! WARNING!!! If you do not
    want to join the Illuminati do not read this
    message. Rules * You must be serious * You must
    have full access to the internet. * You must not
    discuss the secret of the Illuminati to anyone. * We
    are not interested in anyone who has obtained their
    knowledge about the Illuminati based on what they
    say and HEARD from Mass Media (News or
    Performing Arts), Conspiracy Theorists (Amateur or
    Professional Authors or Speculators), Internet
    Rumors, or other HERESY. * Once you join the
    Illuminati within one week of your membership you
    will achieved the greatest goal in life and also have
    wealth and fame. * No one discard the message of
    the GREAT ILLUMINATI if discarded the person will
    be tormented both day and night. * Failure to
    compel to the order and rules of the GREAT
    ILLUMINATI shall see your fame and riches taken
    back. * The money ALWAYS flows TOWARDS
    Illuminati members...And AWAY from NON
    Illuminati members... One of the rules of the
    Illuminati is "We don't talk about the Illuminati" so I
    can't say too much about it here. If you are truly
    interested email us via otatalottosolutioncenter@gmail.com

    YanıtlaSil
  161. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  162. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  163. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  164. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Bu blog'a yapılan her yorum, o yorumun sahibini bağlar. Ayrıca makaram sarı bağlar.

3. şahsa hakaret olmadığı müddetçe asla yorum silmem. "Bu yorum yazar tarafından silindi" ibaresi, eğer o yorumu yazan kişi kendi yorumunu sildiyse çıkar.