Okunması şart makaleler:

Tasavvuf ve Tarikatlardan Yeni Dünya Dinine: Bölüm 1 ve Bölüm 2
Komünizm, Kızıl Devrim, Sovyetler Birliği ve Şirketler
İnsan, Din ve Kuran
Bu da amme hizmeti: Okunması Gereken Kitaplar Listesi

Bir Başka Din: Tasavvuf kitabı çıktı; internet'ten sipariş etmek için kitapyurdu link'i.

YENİ: Youtube'daki hodor hodor konuşmalarım için buradan alalım.

16 Nisan 2011 Cumartesi

Atatürk Mason mu II

Evet Atatürk`ün mason nizam duruşuyla verdiği birçok poz var. Her ne kadar spesifik bir duruş olsa da sadece buradan yola çıkarak kimseye mason denilemez.

Bazı kaynaklarda Mustafa Kemal`in Makedonya locasına bağlı olduğu da geçer ve yine asılsız, ispat edilmemiş bir bilgidir.

Bu 2 popüler neden çok sık konuşulur fakat bana kalırsa üzerinde durulacak şeyler değildir, zira ikisinden de yola çıkarak hiçbir yargıya varılamaz.

Bu arada antrparantez, lütfen atatürk`ün mason olmadığını, milliyetçi olmasıyla ve mason localarını kapatmasıyla ispatlama çabasına girmeyin. Bu yanlışa çok düşüyoruz, zira milliyetçilik fransız devrimi`nden itibaren dünyaya salınmış bir mason tezgahıdır. İmparatorluklar bu sayede yıkılmıştır, masonluğun önündeki ilk engel imparatorluktu ve onları çok güzel elediler bu milliyetçilik gazıyla. Mason localarını kapatmasıyla da savunmayın, zira tekkeler kapanmışken mason localarının kapanmaması zaten çok saçma olurdu.

Atatürk`ün o zamanlar uğraştığı gerici, yobaz ve cahil kitle gerçekten az buz değildi. En yakınları bile onun dehasını anlayamıyorken, halk zaten din elden gidiyor propagandasıyla birçok kez kışkırtılmaya çalışılmıştır Atatürk aleyhine. Hilafeti kaldırmasını, masonik amaçla bağdaştıranlar vardır. Bakın biraz iyi analiz edebilirseniz Atatürk`ün masonik amaçlarla kesişen en büyük faaliyetinin belki de bu olabileceğini farkedebilirsiniz. Sakın yanlış anlamayın, masonik amaçla yaptığını farkedebilirsiniz demiyorum, bunun masonik amaçlarla kesiştiğinden bahsediyorum. Mason bir lider olsaydı da bunu kesinlikle yapardı demek istiyorum.

Şimdi hilafetin kaldırılması isabet olmuş bana kalırsa. kim sallıyordu zaten halifeyi? Ayrıca gerici kesimin etrafında toplanabileceği ve halkın dini duygularını istismar edebileceği bir kurum olması açısından da iyi ki kapatılmış, iyi ki.

Atatürk`ün hilafeti kaldırması, latin harflerini getirmesi, tekkeleri kapatması tamamen gerici zihniyeti kırmak, modern türkiye`yi yaratmak yolundaki adımlardır. İslam karşıtı bir şey yoktur.

Fakat benim aklıma en büyük acabayı sokan husus, ezanın 1932-1950 yılları arasında türkçe okutulmasıdır. Bakın ezanın türkçe okunmasını "insanlar anlasın diye" şeklinde savunmayın. arapça çok zengin bir dil olduğu için asla tam karşılığını çeviremezsiniz. ayrıca allahu ekber, "tanrı uludur" şeklinde okunmuştur 18 yıl boyunca.

Atatürk`ün bana kalırsa en büyük hatası, döneminde türkçe ezan okunmasıdır. Ezanın türkçe okunması, hilafetin kaldırılması ve latin harflerinin getirilmesi gibi gericiliği kırmak için yapıldığı açık devrimler kadar neden yapılmış olduğu net değildir.

Sonuç olarak, elimizde başka veri yok. Atatürk`ün mason olabileceğini bu saydıkarımdan başka destekleyecek "asıllı" iddiaları bilenler varsa yazsınlar.

He sürekli Atatürk`ün neden mason olabileceği üzerinde durdum, çünkü hikaye değeri lan senaryo oydu. Neden mason olamayacağını açıklamaya gerek yok sanırım, adam ingiliz ve fransız`ın önünde kurbanlık koyun gibi bekleyen osmanlı`yı, kendi ayakları üzerinde durabilen bir cumhuriyete çevirdi. daha ne yapsın.

108 yorum:

  1. Yalnız bir şey sormak istiyorum. Atatürk mason olsaydı dini tümden kaldırırdı ama yapmadı öyle bir şey. Sadece hilafeti kaldırdı ki bu da cumhuriyet için, din ve devlet işlerini ayırmaktı. Ayrıca Atatürk'ün İslam dini ve Hz.Muhammed ile ilgili olumlu yazıları vardır. Bu mason olmadıgını göstermez mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atatürk'ün 2. meclis açılış konuşmasını dinlerseniz; "gökten indiğine inanılan bir kitaba göre" ayrıca kendi el yazısı hatıratlarında yaradılışa inanmadığını belirterek, "insan denizlerden tek hücreli yaratıklardan, bu gününe gelmiştir" diyerek evrime inandığını belirtmiştir.
      Sonuçta masonmu bilinmez ama, kesinlikle dine karşıymış.
      Kurtuluş savaşı sonrasında dini tümden kaldırmaya ne cesareti nede gücü yeterdi.
      zaten istiklal mahkemelerini kururarak, harf ve şapka inklabına karşı gelenleri astırmıştır.

      Sil
    2. Bak kardeşim youtube videolarına bakıpta aklını çeldirtme.
      Hepsini oku demiyorum sadece bi göz at kaynaklarıyla birlikte yazıyor herşey..

      http://sinanmeydan.com.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=422:atatuerk-ve-din&catid=57:ana-sayfa

      Sil
    3. dini tümden kaldırmak öyle kolay iş deüildir otası burası çekiştirilir ama tümden kaldırmaya kimsenin gücü yetmez

      Sil
    4. Dini tümden kaldırmak? Akıl erdeminle düşün kardeşim.. Herşeyi ekler kaldırırsın bir toplumdan kanunlar çıkarırsın ama dini kaldırmak, inancı yıkmak öyle "dini kaldırdık" diye kanun çıkarmakla olacak birşey değildir.. Hele Hele ki alenen bunu yapmak imkansızdır.. O halde en büyük dostunuz dahi size düşman olur, hayatta kalamazsınız... Çünkü insanlar en fazla "inançları" için yaşar ve ölür.. Tarihe bakarsan bunu görürsün. Ha peki inanç aleni şekilde değil de saman altından "dini yaşatıyoruz" kısvesiyle aşama aşama öldürülmüş müdür? Günümüze bakarsan bunun cevabı EVET... Ama bu konuda başı çekenlere baktığımızda bazı hegemonyalarınızı da yıkmanız lazım... İslama yönelik zararlı kanun çıkarılmadı o dönemde derseniz size koca bir "sikkktiiirr" çekerim... Hadi tamam ülkedeki yozlaşmış ve dejenere edilmiş uygulamaların kaldırılması için tekkeler kapatıldığını öngörelim... Pekâlâ... Ancak 1453'te Istanbul fethedildiğinde o tarihten ta ki 500 yıl boyunca cami olarak hizmet veren Ayasofya camii hangi amaçla müzeye çevrildi acaba??? Ayrıca ülkenin savaştan çıkmış enkazı daha doğrulamadan, ülke ekonomik olarak sıfıra yakın halde iken, milyonlarca TL devlet hazinesinden akıtılarak ve milyonlarca fötür şapka siparişi verilerek, resmen yahudilerin geleneksel fötür şapkası neden bu milletin kafasına silah zoruyla giydirilmeye çalışıldı? Ki burda ironi yapmıyorum ve abartmıyorum: gerçekten silah zoru kullanılmıştır bunda.. Ki şapka giymeyi reddeden 100 kadar imam istiklal mahkemelerinde yargılanmış, bazıları tutuklanmış, bazıları ise idam edilmiştir.. Bu bir şehir efsanesi değil, kanıtlı bir gerçektir...

      Daha sayılacak nice konu var, ama onun için ekstra burada konu açıp sayfalarca yazmak gerek.. Ben sadece iki tanesini yazdım... Ama bu ikisi bile düşünüp araştırıp diğer yapılan dini asimilasyonu rahatlıkla analiz edebilir...

      Sil
    5. lardeşim beethooven,newton,jean jack rooseu hepsine mason demişler orda burda şşurda gazete haberlerinden yola çıkılarak aha gazetede yazmış ,şu söylemiş eee ne yapalım mason mu oluyo o kişi

      Sil
  2. bence atatürkün yaptığı tek hata sabri nin dediği gibi ezanı türkçe okutması.masonlukla alakası yok.bi kere mason olsaydı ülkenin anasını bellerdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ulkenin anasını bellemedimi trabzonu topa tuttu lan acta bi tarih oku topla vurdu top inanamiyacaksin biliyorum bende inanamadim çünkü ama dogru islam dini hakkindaki söylem lerine gelince acin okuyun gormek istediklerinizi degil istemediklerinizi de okuyun ozellikle 1923 sonrasi nasil değişmiş

      Sil
    2. ataturkun masonlukla ilgisi yok bence

      Sil
  3. Genç buraya dikkatli bak ..28 Nisan 2011 00:57

    “Efendiler, bütün insanlığın görgü, bilgi ve düşüncede yükselip olgunlaşması, Hristiyanlığı, Müslümanlığı, Budizmi bir yana bırakarak basitleştirilmiş ve herkes için anlaşılacak duruma getirilmiş saf ve lekesiz bir dünya dininin kurulması ve insanların, şimdiye kadar kavgalar, çirkeflikler, kaba istek ve iştahlar arasında bir sefalethanede yaşamakta olduklarını kabul ederek, bütün vücutları ve zekâları zehirleyen zararlı tohumları yok etmeye karar vermesi gibi şartların gerçekleşmesini gerektiren «birleşik bir dünya devleti» kurma hayalinin tatlı olduğunu inkâr edecek değiliz..

    Atatürk (Nutuk:Syf:350)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atatürk'ün çevresinde masonlar cirit atıyordu.Onlarla da muhakkak fikir alış verişi yapmıştır onların fikirlerinden etkilenmesi muhtemeldir(Atatürk tartışma ve fikir alışverişini severmiş). Büyük resme bakarsan milletini vatanını halkını ne kadar sevdiğini bilakis bu reformlarda halkçı olduğunu emperyalist zihniyeti taşımadığını görebilirsin,kendisinin cephede savaştığını ve gazi olduğunu unutmamak gerekir..Artık bu herifler hepimize tv,medya yoluyla, kendi fikirlerini hepimize empoze ediyorlar.Bende bir zamanlar bu tip düşünceler belirmişti bu herifleri ve amaçlarının farkındalığına varınca, bunlar a dese ben b derim.

      Sil
    2. Neden sadece 1 paragrafı aldın yaklaşık 20 paragraflık bi konu o, ben senin yerine devamını getireyim ama bende öncekileri de oku;

      Türkiye’ye musallat olmamak şartıyla, hilâfetçileri ve Panislâmizm taraftarlarını memnun etmek için, bu tasavvur ve tahayyül bir dereceye kadar bizde de tasvir edilmişti.Ortaya atılan görüş şuydu: Avrupa’da, Asya’da, Afrika’da ve diğer kıt’alarda yaşayan Müslüman toplumları, gelecekte herhangi bir gün kendi irade ve arzularını kullanacak bir güç ve özgürlüğe kavuşurlar ve o zaman lüzumlu ve yararlı görürlerse, çağın gereklerine uygun birtakım uyuşma ve birleşme noktaları bulabilirler. Şüphesiz, her devletin, her toplumun biribirinden karşılayabileceği ihtiyaçları vardır. Karşılıklı çıkarları olacaktır.Tasarlanan bu bağımsız İslâm devletlerinin yetkili temsilcileri bir araya gelip bir kongre yaparlar ve «falan ve filân İslâm devletleri arasında şu veya bu ilişkiler kurulmuştur.Bu ortak ilişkileri korumak ve bu ilişkilerin gerektirdiği şartlar içinde birlikte hareket sağlamak için, bütün İslâm devletlerinin temsilcilerinden kurulu bir meclis oluşturulacaktır.Birleşmiş olan İslâm devletleri bu meclisin başkanı tarafından temsil edilecektir» derlerse ve isterlerse, işte o zaman, o «birleşik İslâm devletine hilâfet ve ortak meclisin başkanlığına seçilecek zata da halife ünvanını verirler.Yoksa, herhangi bir İslâm devletinin, bir kişiye bütün İslâm dünyasının işlerini yönetme ve yürütme yetkisini vermesi akıl ve mantığın hiçbir zaman kabul edemeyeceği bir durumdur.

      Sil
    3. NUtuk' dan sadece bir paragraf alıp, devamını yazmamak klasik "medya taktiği " gibi olmuş. Devamındaki paragrafı da verinde, millet yanlış anlamasın. Yine bu paragrafın devamında okuyunca, "Buna biraz yakın bir düş, hilafetçilerin ve Müslüman birliği kurmak isteyenlerin - Türkiyeye tebelleş olmamaları koşlulu ile - gönüllerini hoş etmek için bizde de ortaya atılmıştır." diyor ve yine devamında tüm bunların "akıl ve mantığın hiçbir zaman kabul etmeyeceği bir şey" olduğunu anlatıyor. İnsanları kandırmayalım.

      Sil
    4. Genç buraya dikkatli bak. başlığı altında geleneksel Atatürk karalama kampanyasında rol oynayan arkadaşım. yazdığın yazının tamamına hakim misin bilemem yoksa senin için hayat kitapların arka veya orta sayfalarından hoşuna giden veya işine gelen kısımları paylaşmaktan ibaret midir onuda bilemem. ancak bildiğim bir şey varsa oda senin ne zihniyetle o yazıyı paylaştığındır. şu an elimde nutuk un 1982 basımı kitabı var ve senin paylaştığın içerik bu kitapta 521. sayfanın 2. paragrafında yer alıyor ve konu başlığı, halifelik konusunda halkın kuşku ve kaygılarını gidermek için yaptığım açıklamalar dır. muhtemelen işine geldiği için sadece işine gelen yeri okudun ve o kısmı bilmeyen insanları da peşinden sürüklemek için bunu ortaya attın. o halde bende senin gibi saptırılmış bilgi safsatası yapanlara karşı bir açıklama yapayım bu yazıyla ilgili. doğrudur bu yazı nutukta geçmekte. ancak bu yazının öncesinde Atatürk müslüman ülkelerin oluşturduğu bir birliğin kurulursa bunu hangi ülkenin temsil edeceğini. ederse de günün birinde bu etnik farklılıktan doğacak milliyetçilik furyasından nasıl olumsuz etkileneceğini anlatıyor. ayrıca senin saptırma bilginde adı geçen birleşik dünya devleti kurma düşüncesini Atatürk ün dile getirmesinin sebebi, o dönemdeki bir tarihçi olan wells in bu konuyu savunması üzerine ona bir anti tez savunucu olarak Atatürk açıklamada bulunuyor. ayrıca senin savunduğun kitleye yine aynı kitabın 445. sayfasında Atatürk ün bir sözünü alıntılamak isterim:" baylar, sırası gelmişken, saygıdeğer ulusuma şunu öğütlerim ki; bağrında yetiştirerek başının üstüne dek çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki öz mayayı çok iyi incelemeye dikkat etmekten, hiçbir zaman geri kalmasın!" . savunduğun değerleri arada sorgula...

      Sil
  4. http://www.youtube.com/watch?v=O4YREk2mPtY&feature=related buna ne diyorsun o zaman?mason mu değil mi bilmem ama bildiğin din düşmanıydı.Halk arasında süfyan diye bilinir kendisi.bir çokta ispatı vardır ta yıllar önceden yazılmış,mustafa kemal yokken ortada!

    YanıtlaSil
  5. "DEVLET İDARESİNDEKİ ANA PROGRAMIMIZ CHP PROGRAMIDIR ! BU PRENSİBLERİ , GÖKTEN İNDİĞİ SANILAN KİTAPLARIN (KURAN) DOGMALARIYLA ASLA BİR TUTULAMAZ!
    BİZ İLHAMIMIZI GÖKTEN , GAİPTEN DEĞİL DOĞRUDAN DOĞRUYA HAYATTAN ALMIŞ BULUNUYORUZ."
    demiş meclisteki son konuşmasında daha ne desin..
    mason olsa ülkenin anası bellerdi deniliyo,ulan adamın nerdeyse verdiği tüm fotoğraflarda poz aynı..mason duruşu..gururla..
    onu da geç,bi milletin,dilini ,dinini elinden alınca perişan etmiş olmuyo musun??
    objektif olun,önyargılarından sıyrıl tekrar bak resme..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yahu ne salaksınız,ulan 1dk meclis açılış konuşmasımı olur resmen kesmiş adamlar,biz arapmıyız bi boka yaramadık arapçayı kullancaz,o dönem ilim alfabesi latini aldık,osmanlıda göktürkü unutturdu diyelim o zman salak herif,senin dinin elinden alındı diye hissediyosan o senin kafirliğin bu ülke hala %95 müslüman,o duruşta BİLGE KAĞAN DURUŞUdur,webe yazın görün,michael kardes sende bi yazı hazırla bu duruş hakkında

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    3. aynen öyle adsız iyi yazmışın.

      Sil
    4. hee suriyeliler gibi arapça yazardık burda ne iyi olurdu ne yarak kafalılar var te allahım.

      Sil
    5. @Kadir Giray

      Biraz geç cevap veriyorum konulara ama bir gün bakar görür ve okursun inş bu yazıyı...

      Birinci saçmalığından başlayalım: "O günkü ilim alfabesi latinceyi aldık"... Şimdi dur, nefes alalım ve başlayalım...

      1- İlim alfabesi ne demek? Ilmin alfabe ile alakası nedir?
      * Alfabenin ilimle, bilimle alakası yoktur. Japonya alfabe değiştirdi mi bin yıldır? Hayır... peki ilimde hangi seviyedeler? (ki Japonca dünyanın en zor dillerindendir)
      2- Adı üstünde "Latince" diyorsun.. Yani Türkçe değil, "Latin (Roma) alfabesi... Bu alfabenin çekimlerini kendi dilimize çevirdiğimizde Türkçe'nin arapçada kelime çeşidi 250.000'lerde iken, Tevhid-i Tedrisat kanununu müteakip Türkçedeki kelime sayıları 20.000'lere düşmüştür... Bir dil ne kadar geniş kelime haznesine sahip ise, senden daha düşük kelime hazneli kişi ile konuşurken onu resmen dil ile ezersin... Bu sebeple ki bu da dilimizin genişlediği ve geliştiği değil, tam aksine Afrika dilleri gibi basitleşip gerilediği anlamına gelir.. Bir de bunun üzerine dilin içine İngilizce ve Fransızca yüzlerce kelime katıldığını da hesap edersek Türkçenin resmen ebesi bellenmiştir...

      İkinci saçmalığın: "Biz arap mıyız da arap alfabesi kullandık?"...
      İlk olarak senin gibi saçma sapan bir beyin ile olaya baksak cevaben sana derdim ki: "Peki sen Romalı mısın da latin alfabesi kullanıyorsun?"... ama bu soru da senin saçma düzeyin kadar akılsız bir soru olurdu... Olayın akılcı aslı ise şu: Bizim milletimiz arapça dili alfabesini kullanırken zaten arapça konuşmuyordu.. Şuan latin alfabesi kullanıp latince konuşmadığımız gibi.. Sadece alfabeyi kullanıyorduk... Dil ve konuşma zaten Türkçe idi.. Şuan konuştuğum kelimeleri arap alfabesiyle yazdığımı düşün ama okurken yine Türkçe okuduğunu düşün... Canlandırabildin mi gözünde? Anca böyle anlatılır sana ki anlayabilmen için... Çünkü çocukça saçma fikri olanlara çocuğa anlatır gibi anlatırsan anca anlar...

      Arapça konuşmak - arapça yazmak ile Arap alfabesi kullanıp Türkçe yazmak siyah-beyaz kadar farklı şeyler...

      ve dediğim gibi dilin ilim ve gelişmekle alakası yoktur...

      Sil
    6. Bir cümleyi alip burada belge gösterme.. ya o konuşmayi yada hitabeyi en başindan oku yada siktirgit okuma. O konuşma şeyh said e dair konuşmasidir..Kuran -i kerim hakkinda bir söz yoktur. seyh said kendi dinini kurmak icin cabaladiği zamanlarda dir.. o siralar göndermiştir topal osman i seyh said e toprak vermeye.. :-))

      Sil
  6. Onun okuduğu şensi efendi okul selanik Osmanlıdan koptuktan sonra Aslii ismine kavuşmuş ve simon zvi olarak faaliyetini sürdürmüştür.Ben gittim gördüm edindiğim bilgilere göre de ilk kuruluş gününden bu güne kadar soyu yahudi veya sabataist inançtan gelmeyen hiç kimse bu okulda okuyamaz.bu o okulun kesin kuralıdır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hiç alaksı yok dostum bende gittim,osmanlıda bir okul bilimde öncü,osmanlının önde gelen okullarından biri olduğu için devlet tarafından herkese açıktır,zaten 9 yaşında başlayıp 13 te bırakmıştır

      Sil
  7. alttaki,sayfada gözüken videoyu izleyin..

    http://forum.vatan.tc/ataturkun-gokten-indigi-sanilan-kitaplar-ifadesi-ne-anlama-gelir-video-t53563.0.html

    YanıtlaSil
  8. ayrıyetten şu da var, neden bütün gavur aydın kimseler(!) hep atatürkü övüyo, ulan onlarca padişah var sultan var dünyanın anasını sikmiş 3 kıtayı birden yönetmiş onları övmüyor da kimse, neden atatürkü övüyo ne yaptı ki tam olarak kıç kadar toprakta başka milletlerin ağız kokusunu çekerek yaşıyoruz inançlarımızdan uzaklaştırılıyoruz gün geçtikçe, sikkofield'ın da çok yazısı var bununla ilgili artık namaz kılan adamı aşşağılıyosunuz ak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aydın oldukları için bre gerizekalı aydın diye gavurmu oldular,amk aptalı o padişahlardan ne bok kalmış sana torunları saolsun SEVR,MONDROSu imzalamış satmışlar ülkeyi,acaba osmanlı zamanında göktürk liderleri anılıyomuydu,osmanlıyıda yeri gelince övüyolar,lan angut herif o kıç kadar dediğin toprağın 3 te 2 sini osmanlı gavura sattı,dininden uzaklaşıyossan senin mallığın,allah herkese akıl vermiş,günah sevap terazisine göre yaşıyor herkes

      Sil
    2. lan adsız din diyosun padisah diyosun padisahlar en büyük dinsizler söyle ki onlar halkına etegini opturen insanlar tobe tobe... Allaha şirk kosmaktan ne farkı var bunun resmen halka köle sıfatı atılıyo. hiyerarşi ile müslümanlık yan yana getirilemez. sizde müslümanız die gezin zaten

      Sil
    3. Tarihini İngiliz-Alman-Fransız kaynaklı Osmanlı arşivlerinden öğrenirsen sana Osmanlı'yı Aladdin ve 1001 gece masalları diye anlatırlar da kendi atalarına söver, onların etek öptürdüklerini sanan bir zavallıya dönüşürsün işte böyle...

      Sil
    4. milletine reaya (güdülecek hayvan sürüsü), köle gibi kavramlarla aşağılayan kesip biçen zalim padişahlarınıza tapmaya devam edin ama bu sırada ortalığa sapık ,zehirli fikirlerinizi akıtmayın

      Sil
  9. sikko bu konuya bence objektif yaklaşamamışın aslında yazılcak konuları yazmışmıssın ama yorumlamanı istediğin gibi yapmamışsın hayır bu kadar şeyi blogundaki bütün yazıları kastediyorum konu ile hiç bir alakası olmayan ve atatürküde tanımayan birine okut eee atatürkte masonmuş der emin ol.

    YanıtlaSil
  10. "bi milletin,dilini ,dinini elinden alınca perişan etmiş olmuyo musun??" malak sence cumhuriyetten önce dilin arapçamıydı? yada dinini kendi dilinde yaşamanı istemesi daha iyi öğrenmeni istemesi daha büyük kitlelere ulaşması arada şıhlar hocalar olmadan anlamanı istemesi çokmu kötüydü?

    size müstehak olan aslında o yunan subaylarının gelip atalarınızı sikip tecavüz edip senin gibileri neydiği belirsiz piçler olarak doğmanızdı..

    adam hakkaten yanlış yapmış..devam a.q tarih yoksunları

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ulan siktirgit kaynatasız. butun osmanlıca bilen alimler BİR gunde okuma yazma bilmeyen cahile donduler. senin dilin türkçe değildi. hiçbirzamanda olmadı taki Atatürk alfabeyi çevirene kadar. bir kere daha iyi ögrenmeni istemes, yok efem turk takımlarının şampiyonlar ligini almasını istemesi cart curt bunlar tamamen poliyannacılıga girer. sonucta farklı bi acıdan bakarsan ahanda zangadak diye goruyosun ki bunlar tamamen toplumu manipule etmenin objectiveleridir(kelime bulamadım amk hani objective completed varya oyunlarda oradaki anlam amınakoyim). Bikere şunu unut Din insanın kendi dilinde yaşanmaz.(ozellikle İslam) eger sen kendi dilimde yasıcam diyip cevirisen sabri yellowogluda cevirir koylu memed aga da cevirir.
      E SONRA?
      nolcak amk bizimde matta masa yuhanna gibi farklı holy biblelarımız mı olucak. herkes dinini Tanrının değilde kendi yorumladıgına gore mi yaşıyıcak. lan ozaman İslam neden geldi. lan amınakoduklarım butun kitapları değiştirdiniz ceviricem diye. hadi bakam bunuda değiştirinde azınıza sıcmıyommu dediler kendileri (literally)
      sonuc olarak Ataturk tü kaka değil ama. bunlarında bi idrak edilmesi lazm dimi sabri adayları

      Sil
    2. ' Bikere şunu unut Din insanın kendi dilinde yasanmaz' Bana sunu acıklasana Allah hangı dılı bılıyor? Kendı dılımde yasayamayacaksam hangı dılde yasayacagım. Allah ınsanlara ozel bır dıl gonderdı de bızım mı haberımız yok?

      Sil
    3. Osmanlı nın son döneminde ki okur yazarlık oranına bir bakar mısın kardeşim? Bütün alimler cahil olmuş. Osmanlıda 3 dil vardı Farsça Arapça Türkçe. bak etkileyen demiyorum direk var olan diller bunlar. Din kendi dilinde yaşanmaz diyen arkadaş. Sen Kur'an-ı Kerim'i yine Arapça oku ahenk açısından şiirsellik açısın kulağa çok hoş geliyo. Ama ayetleri anlamanın nesi yalnış bunu anlayamadım. Bu ülkeye bi risale-i nur yapıştırdılar Kur-an'ın tefsiri onuda abiler tefsir ediyo. Atatürk'ün Kur-an'ın Türkçeye çevrilmesi için uğraştığını biliyor muydunuz? Ben dinimi Tefsirler yerine direk ayet ve hadislerden öğrenmeyi tercih ederim.

      Sil
  11. mason olsa nolur ki ?
    osmanlının kuruldugu andan itibaren yine tekrardan milli beraberliği sağlamış tek insan işte. eğer böle bir lider olmasaydı zaten osmanlının durumu bitmişti. heleki ozamanın durumları şartları ne oldugu tam olarak bilinmiyor. yani mason ise türkiye cumhuriyetinin kurucusunu bi kalemde silcekmisiniz ? hiç olmazsa almancı rusyacı saçma sapan özentileri olan komutanlarımızdan değildi. öz ve öz türkiye yi kurma idealindeki bir insandı. videoda açık ve net bir şekilde şeffaf bir şekilde din ve chp politikasını 10 numara ayırmış işte bundan kıl tüy kapanıda harbiden anlamıyorum amk ulan ne biçim milletiz amk harbiden şaşıyorum. bunun üzerinden düşmanlık yapan orospu çoçuklarını yakılıcaksın öle bir işkenceler yapıcaksınki Allah ım beni cehennemine al die yalvarıcaklar.

    YanıtlaSil
  12. 2.entryde şair yazara sabri diye seslenmiş. adın sabriyse ben artık yazılıarını okumuycam güzel karşim

    YanıtlaSil
  13. sabri olsam ben sokağa çıkmazdım amına koyim manyak mısın

    YanıtlaSil
  14. ahaha sikko üstteki yoruma koptum amk. olm bu başlığa atatürk düşmanları toplanmış. yukarda yakaladığım bazı şeylere yorum yapıcam...

    "bi milletin,dilini ,dinini elinden alınca perişan etmiş olmuyo musun??" demişsin. türkün dili arapça mıydı? tarih bilgin var mı merak ettim cidden. bak arkadaşım osmanlı devleti yıllarca avrupada otorite sağlamak için anadolu halkını sikine takamıştır. anadoludaki türk halkı zaten osmanlıda en çok orospu çocuğu muamalesi gören de halktır. 19. yüzyılda ancak aklına gelmiştir ancak. he sana şunu deyim o dönemde okuma yazma oranıda %5i geçmiyodu sik beyinli haberin var mı? dine gelince. adamın elinde dini öğeleri yok etmek gibi imkan varken yapmadıysa nasıl din karşıtı diyebiliyosun. diyanet işlerini atatürk kurdurdu biliyosun dimi? niye biliyo musun sizin gibi sik beyinli cahil yobazları şıhların hocaların insafından kurtarmak için. ayrıca yuotubedan kendiniz gibi sik beyinlilerin hazırladığıu videoları da gelip kanıt göstermeyin amına koyim.

    "ayrıyetten şu da var, neden bütün gavur aydın kimseler(!) hep atatürkü övüyo, ulan onlarca padişah var sultan var dünyanın anasını sikmiş 3 kıtayı birden yönetmiş onları övmüyor da kimse, neden atatürkü övüyo ne yaptı ki tam olarak kıç kadar toprakta başka milletlerin ağız kokusunu çekerek yaşıyoruz inançlarımızdan uzaklaştırılıyoruz gün geçtikçe, sikkofield'ın da çok yazısı var bununla ilgili artık namaz kılan adamı aşşağılıyosunuz ak"
    demiş burada muhtemel saadet partili bi arkadaş. şimdi sana tarih dersi anlatcam geç otur arkadaşının yanına. hişt arkadaki dinle bakim. bak arkadaş sen demişsin onca padişah var ama bu adamların ellerinde ordular var dimi? zamanın en iyi teknolojileri var dimi? dışa bağımlılık yok dimi? cephane asker var dimi? şimdi atatğrkün elindekileri anlatıyım. terhis edilmiş bi ordu, bilfiil işgal altındaki topraklar, sefalet zulm, cehphane yok doğru düzgün ordu yok lan ordu yok! sevri imzalamış senin o dediğin padişahlardan sonuncusu. milli mücadeleci bağımsızlıkçı adamlara dini kullanarak ölüm fetvaları verilmiş. sana şurada be hey dürzü milliyetçiliği yapmıycam. azcık beynini kullanıp araştır.

    bakın şimdi sik kafalılar. illüminatinin masonların en büyük amacı nedir? tek dünya devleti değil mi? atatürkün masonlukla en büyük çelişkisi zaten bu düzene karşı çıkıp bağımsızlığımı kazandırması değil mi? adamın elinde imkanlar varken istediğini yapacak güce sahipti. cahil cahil yorum yazmayın şuraya bi de.

    YanıtlaSil
  15. sikko yazılarını buyuk bı dıkkatle takıp etmekteyım emegıne tesekkurler...
    oncelıkle konuya şu başlıkla başlıcam .zaten bı konu yok kı mk. 99 yanlış 1 dogru ılkesını hepınız duymussunuzdur.(duymadıysanız arastırın amk) kendını bı bok sanan 3 5 kıtap okuyup şu mason bu garson dıye yorum yapanlara sımdıden cevabım şu : masanın ustundekı 22.5 u gordun mu ?şimdi sus ve dınle ..... sızın derdınız ataturk u mason ılan etmek sanırım.. hadı mason dıyelım eee . turkıye cumhurıyetı ne hrıstıyan mı ? satanıst mı ? yahudı ? budıst ? .... ?
    muslumanız elhamdulıllah .... adam sayfalarca yazmıs zaman ayırıp okuyun lan ...... once ac bı kuran oku ne yazıyo ne dıyo ne emredıyo ...zaten adamların amacı bu bızı boktan boktan konularda yol ayrımlarına dusurup kargasaya suruklemek ve yavas yavas koparmak zaten tarıhte bu cok olmustur.... sızden ıstegım sikko nun dedıgı gıbı -tassagını yedıklerım- acın bı okuyun bazı seylerı

    YanıtlaSil
  16. Burda ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'e mason diyen mallar önce oturun masonluğu öğrenin. Mason demeniz gereken asıl adamlar abd piyonu sizin bu başımızdaki akplilerin fikir babalarıdır. bunlardan biride fettullahtır.

    YanıtlaSil
  17. Peki Ulu önderimiz atatürk son meclis konuşmasında

    "Bizim devlet idaresindeki ana programımız CHP Programıdır.
    Bunun kapsadığı prensipler,idarede ve siyasette bizi aydınlatıcı ana hatlardır.
    Fakat bu prensipleri,gökten indiği sanılan kitapların doğmalarıyla asla bir tutmamalıdır.
    Biz ilhamlarımızı gökten ve gaipten değil doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz.
    "

    Kendi Sesiyle :
    http://www.youtube.com/watch?v=v4wQVtq7Czk

    Gökten indiği sanılan kitapların doğmaları lafıyla neyi kastediyor ? ayrıca sevgili Ulu önderimizin Kendi el yazısıyla yazdığı yazılar mevcuttur ordada din konusunda bahsetmiştir ve dinden değil doğadan bahsetiştir sebebi nedir ?

    Ayrıca şunu merak ederim İngiliz arşivine göre "Osmanlı devleti savaşa katılmaz ise toprak bütünlüğü korunacaktır" denmesine rağmen almanların yanında ne üçün savaşa katılmışız,daha sonraki süreçte ise tüm ülke işgal altındayken biz israilin şuanki topraklarınında içinde bulunduğu büyük bir toprağı geride bırakmışız ve sonra kurtulduk demişiz ? peki kurtuluşmudur bu yada filistin,yemen,suriyeninde içinde bulunduğu büyük bir toprağı vererek her sene neyin kurtuluşunu kutluyoruz ?

    Seninde dediğin gibi egolarımızı bi tarafa bırakalım ve cevaplayalımmı ? yoksa senin mina koim Yaşasın türk gençliği Yaşasın Ulu Önder Atatürk Onu Tartışmak bile zinhar günahtırmı diyelim ?

    bu sorularıda çook merak ediyorum sayın sikkofield,senin yüzünden türkçem bozuldu amına koyim her iki lafın arasında bi küfür etmesem rahat etmiyorum siktiğiminninini..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu millet harbiden gerizekalı olmaya başladı,ulan 1dk.den az meclis konuşmasımı olur,kesmişler resmen konuşmayı,tamamını göstersinler inanalım,el yazılarında ne varmış merak ettim,medeni bilgiler onun yazısı değil,mektubuyla karşılaştır görceksin,niye vermişler osmanlı paşalarına sor

      Sil
  18. Yorumları okuduktan sonra her bi kişinin ego larıyla cevapladığına kesin kanaat getirmiş bulunmaktayım Egonuzuda sikim sizide ohhh egom tatmin oldu :) sitede yazılan her bi şeye okudum itaat ettim diyen yada hmmm olabilirmi acaba diyen ibneler,ucu dokununca niye götünüz kalkıyorda Laynnnn olurmu öyle şey diyorsunuz ? amuna kodumun piçleri.

    YanıtlaSil
  19. Hacım Atatürk konusunda bir şey demiyeceğim mason olduğuna inanmıyorum çünkü. her neyse; o kadar şey yazmışsın ki bazı şeyler insanın aklına geliyor birden, bu mevlana`da mı masondu mınagoyim?

    YanıtlaSil
  20. koçların koçu iyi hoş yazmışsın da, burada atatürkü sadece milliyetçi göstererek alttan alttan 'mason bu!' gazı veriyo gibi durmuşsun. bi kere atatürkün 6 ilkesi vardır. bunların içinde sosyalizmden aldığı ilkeler de vardır(halkçılık,devrimcilik,devletçilik), ki sosyalizm milliyetçilik gibi dinlerden uzak bir görüş değil dinlerin öğütlediği sisteme yakındır. ayrıca atatürkün laiklik (sekülerizm değil) ilkesi dini yasaklamamış yaşatmıştır. sünni kıvamda yozlaşan dini anlaşılır hale getirmek için ezan türkçeye döndürülmüş ki bu dönüş o zamanın diyanet onayını vs alarak da yapılmıştır (diyaneti atatürk kurdu yarram dersen orası ayrı mesele). sosyalizme dönecek olursam atatürkün lenine yazdığı mektupta (araştır, biliyosundur büyük ihtimal) bizim yapmaya çalıştığımız devlet sosyalizmidir der. net siker atar. ayriyetten bu abimiz atamız babamızın ortadoğu ülkelerinin bağımsızlığı, kendi ülkelerini kurmaları, konusunda tarafı söylemleri gerekirse sınırı geçer ben de savaşırım gibi lafları vardır ki bunlar van minüt gibi klavye delikanlılığı değil; değil israil devleti oraya yabancı adam sokmam havasındaki lafları da takdire şayandır.

    YanıtlaSil
  21. ya şimdi "mason olaydı din - iman giderdi" şeklinde yorumlar var. mason olması benim nazarımda birşey ifade etmiyor fakat cumbaba da gayet bilinen bir masondur. e hani, gitti mi din - iman?

    YanıtlaSil
  22. lan sayın yorum severler...sizin kafanız nerenizde vay anasını yaaa???? yazar hacımında yazdıklarını okudum eyvallah...ama sizdeki bu düşmanlıkla bu millet fazla dayanmaz.illüminati denen itlerde gelir ülkenin içine eder lan..olum Atatürk sizi atalarını kurtardı ya la!!! yoksa kimbilir hangi gavurun dölüydünüz mallar!!! hiç mi tarih okumadınız la öküzler...mason olsa neeee olmasa ne la..ayrıca kendisi kimsenin dinine diline karışmadı siz yanlış anladınız heralde tekrardan eski dilinize ve dininize dönebilirsiniz többbeee többeeee

    YanıtlaSil
  23. Türkçe ezanı savunduğumdan değilde "la ilahe illallah" "tanrı yoktur allah vardır" demek değildir. Allah'tan başka tapınılacak kimse yoktur anlamına gelir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardesss attin tutmadi
      La yok anlamina gelir ilahe ilah anlamima gelir illlahla o allah yani allahtan sonuc olarak allahtan başka ilah yoktur

      Sil
  24. öncelikle "la ilahe illallah" ın ALLAH'tan başka ilah yoktur la düzeltelim.

    bildiğim kadarıyla atatürk, makedonya locasından davet almış ve bir kere de davetlerine katılmıştır. ama sonra bir daha katıldığına dair kanıt yok. belki de hoşuna gitmedi görüşleri, belki de gizledi. bilemiyoruz.

    şahsi kanaatim, kimsenin inancı bizi ilgilendirmez ama atatürk ateist'ti. gökten indiği sanılan kitap demesi benim için yeterli değil tabiiki bir sürü kanıt var.

    şimdi göteleğin biri çıkıp da yok dua ederken fotoğrafı var, yok kur'an'ı türkçeye çevirttirdi falan demesin. bugün hemen herkesin çevresinde ateist arkadaşı vardır. konuşmalarına dikkat edin, sizden daha çok islami kelimeler kullanıyodur.

    YanıtlaSil
  25. Selam,oldukça başarılı bir blog söylemeden geçemeyeceğim.Ama takıldığım bir nokta var türkçe ezanla ilgili.Arapçanın ne kadar zengin bir dil olduğu beni bağlamıyor,ezanın arapça okutulması gelenekten başka bir şey değildir,tıpkı din adı altında çarşafın da araplardan gelerek kemikleşmesi gibi.32 de türkçeleştirilip demokrat partiyle 50den sonra tekrar şimdiki halini alıyordu yanlışım yoksa.Tanrı tabi ki Allah'tan farklıdır İslamda.genelden özele gitmek gibi bi şey toprağım.He bi de unutmadan,Atatürk Mason Muydu diye bi kitap var,mutlaka haberdarsındır,Hakan Yılmaz Çebi'nin.Okuyamadım henüz yazarına güvenip,yönlendirmeye dayalı falansa hiç gelemem diye,yazarı biraz araştırıp okumayı planlıyorum,sen ne dersin?iyi midir bu herif?okumuşluğun var mı?
    yaladım.
    zerdeçal.

    YanıtlaSil
  26. Adam mason olsa çanakkalede cephede ne işi var madem masondu ve localar tarafından görevlendirildi sizce adamı cepheye savaşa mı gönderirlerdi yoksa daha sonra bi oyunla devletin başına mı getirirlerdi ? Adam ölümü göze almış milleti için savaşmış yarrak kafalar zekasıyla masonları bile kullanmış bir liderken siz burda sikindirik sikindirk şeyleri tartışıyosunuz hala.

    YanıtlaSil
  27. Objektifimsi herif27 Mayıs 2011 16:42

    Böyle bir video var cancağızlar. M. Kemal'in Mason nizam duruşlu fotoğrafları ve bu duruşu yapan diğer önemli mason şahsiyetler.
    http://www.youtube.com/watch?v=SeR3_jz-3qg&NR=1

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dost BİLGE KAĞAN DURUŞUdur o webe yaz bu duruşu ilk seçeneğe tıkla,ve o diğer şahsiyetlerin hepsi masonmu,şuanda mason olupta o şahıslar gibi resmi gösterilmeyen bir sürü adam var,ne ayaK?

      Sil
  28. baktıgımızda sanki Atatürkün hayatında 2 dönem var gibi bir masonlardan etkilendiği onlar gibi selam verdiği , GÖKTEN İNDİĞİ SANILAN KİTAPLARIN (KURAN) DOGMALARIYLA burdaki dedikleri vs birde onlardan kurtulup locaları kapatması milli mücadeleyi başlatması vs fakat şöyle de bir sey var Abdülhamit Han japonca ögrenmesi için Japonya ya 5 subay yollar bunlardan 1 i M.Kemaldir. ayrıca Abdülhamit Hana bu devlet için yaptıgınız en önemli icraat nedir diye soruldugunda onlara Atatürkü bıraktım demiş...

    YanıtlaSil
  29. Bu ülke şuan bu durumdaysa Atatürk sayesindedir. O olmasaydı şuan bahsettiğiniz örgütlerin, hıristiyanların, yahudilerin , masonların egemenliğinde tamamen iğrenç bir noktada olurduk. Belkide kader böyle. Allah onun hakkında daha fazla birşey bilmemizi istemedi , onun kaderinde ölmek vardı 1938 de öldü. Sizce daha fazla yaşasaydı onun hakkında daha fazla şey öğrenebilir miydik? Tabi ki. Peki bu öğrendiklerimiz bizi nereye götürürdü? Şimdiki durumumuzdan daha mı iyi olurduk yoksa daha mı kötü olurduk? Aslında tüm bu, Atatürk'ün masonmuydu değil miydi öyle miydi böyle miydi sorularına cevap aramaya bile gerek yok. Adamın neleri başardığını ve ülkesini ülkesinin insanını ne kadar çok sevdiğini herkes biliyor, kimsenin diline dinine karışmamıştır. Şu an bu noktada olmamız Allah'ın yazgısı. Atatürk olmasaydı ne olacaktı peki?
    Atatürk'ün içkisini, mason olup olmadığını tartışacağınıza Atatük kimdir önce onu iyi öğrenin.
    "ATATÜRK KİMDİR; ATATÜRK ULULARARASI ANLAYIŞ, İŞBİRLİĞİ, BARIŞ YOLUNDA ÇABA GÖSTERMİŞ ÜSTÜN KİŞİ, OLAĞANÜSTÜ DEVRİMLER GERÇEKLEŞTİRMİŞ BİR İNKİLAPÇI, SÖMÜRGECİLİK VE YAYILMACILIĞA KARŞI SAVAŞAN İLK ÖNDER, İNSAN HAKLARINA SAYGILI, DÜNYA BARIŞININ ÖNCÜSÜ, BÜTÜN YAŞAMI BOYUNCA İNSANLAR ARASINDA RENK, DİL, DİN, IRK AYIRIMI GÖSTERMEYEN, EŞİ OLMAYAN DEVLET ADAMI, TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN KURUCUSU"

    Bu aptalın küfürlerini okuyup duracağınıza önce bunu okuyun.

    http://www.webhatti.com/turkiye-ve-ulu-onder-ataturk/18255-allah-bir-ulkeye-yardim-etmek-isterse.html

    YanıtlaSil
  30. Ulan sen kime küfrediyosun tanımadığın kişilere, ben sayfaya tıkladım iki satır yazı okucam ne ana bıraktın ne bacı bıraktın ecnebi yaratık, emoların bir değişik versiyonusun küfürlerle isyan edip duruyosun. Sana kim veriyor bu hakkı. Ben bilgisizsem bilgisizim illa sövmenmi gerekiyor, bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp ama anan baban sana ayıbın bir tek yatakta olduğunu öğretmiş belli ki bunları bilmiyosun. Şimdi ben sana bunları bilmiyosun diye küfür etsem ayıp olmaz mı olur mu? Sen bu ülke için ne yaptın lan. NE YAPTIN?! Atatürk geceleri sabaha kadar oturup geometri terimlerini türkçeye çevirirdi, matematik kitapları yazardı, edebiyat kitapları yazardı, ülke için sabahlara kadar çalışırdı , sen götünü bir koltuğa bağlayıp salak salak düşüncelerini ve küfürlerini sabaha kadar saydırıyorsun. Şimdiye kadar kaç kitap okudunda bu kadar konuşuyorsun? Ne biliyosunda konuşuyorsun kendini beğenmiş pezevenk. Ben bu sayfaya birşeyler okumak için girecem ve senin gibi iblisin dölünün küfürlerine maruz kalacam haa? HEr iki kelimenden biri küfür hakaret aşağılama.
    Ben bu kadar küfüre maruz kaldıysam senin ananı sikim. Lan ben böyle bir küfürü birine edeceğimi düşünmezdim bunları okuduktan sonra hele birde Atatürk hakkında böyle şeyler okuduktan sonra benide küfürcü yaptın senin belanı sikim. BAk hala kendimi tutamıyorum dalyarak diyip durmuşsun diğer gönderilerindede sığır demişsin, bilmem kimi bilmeyen siktirsin gitsin demişsin, am akfalı demişsin, sik suratlı demişsin, dallama demişsin , kaynatasını siktiklerim demişssin. Benim gibi düzgün adam gibi yazsan olmazmıydı amcığına balıklama atladığımının amcık hoşafının am suratlı fahişesi.

    Sonuç olarak Atatürk hakkıdna birdaha böyle şeyler yazmazsan sevinirim.

    YanıtlaSil
  31. 1- ne yazıp yazmayacağımı sana mı soracam yarak kafalı?

    2- Atatürk hakkında olumsuz bir görüş dahi belirtmedim. hem sığırsın, hem kişiliksiz haysiyetsiz bir provokatörsün.

    3- kaldı ki Atatürk hakkında olumsuz gördüğüm şeyleri de söylerim, senin gibi obje bağımlısı salakların elinde put oldu çıktı bu adam. burası Atatürk'ün cumhuriyeti, senin gibi Abdülhamit döneminden kalma öküzlere kalmadı bu memleket.

    4- siktir git bi daha da gelme.

    YanıtlaSil
  32. Beyler, kafamı kurcalayan iki soru var.

    Birincisi Atatürk nutukta resmen New World Order propogandası yapmış, bilinçli ya da bilinçsiz. Burayı okuduktan sonra kafamda şimşekler çaktıran gerçek, Alasteir Crowley'in oğlunun isminin Atatürk olması.

    Mason muydu bu adam dedirttiriyor, meclis konuşmasında dinleri hiçe saymasınıysa şimdi öğrendim.

    Her şeye rağmen şu an özgür (olabildiğimiz kadar) olmamızı Mustafa Kemal Atatürk'e borçluyuz, Avrupa'nın göt deliğini yalayan sikik padişahlara değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. senin o avrupanın göt deliğini yalayan sikik padişahlar dediğin peygamber efendimize nasip olmamış istanbulu alma şerefine nail olabilen insanlardı o kıçını kaldırıp sen 2 adım yürüyemezken o sikik dediğin padişah gemileri dağlardan yürüttü kafasını siktiğim seni... asıl avrupanın göt deliğini şimdi yalıyoruz senin o beğenmediğin padişahlar avrupanın en büyük krallarını ayağına getiren adamlardı... sen anca git şimdiki muhteşem yüzyılı izle

      Sil
  33. Atatürk Mason olsada olmasada burda olmanızı ve analarınızı gavurlardan kurtarmanızı sağladı onun için, bunun obje bağımlılığı falan kalmamıştır Atatürk büyük adamdır, ülkesini sevmiştir, ülkesini yüceltmiştir. Atatürk'ü put yapan salaktır. Atatürk örnek alınacak adamdır, ben ona taptığımı söylemedim götünden anlama.
    Madem sen gördüğünü söylüyorsun AL BUNUDA SÖYLE !
    Senin objenide abdülhamitinide sikeyim. Bu ülke senin gibi NANKÖR leremi kaldı. Ananı gavurlar sikiyordu Atatürk olmasaydı.

    YanıtlaSil
  34. Ben Türkçe ezanı garip karşılamıyorum. Çünkü Türkçe olmasının kendince artıları var, daha fazla insanı psikolojik olarak etkileyebilir ve namaz kılmasına katkıda bulunabilir. “Tanrı uludur” yerine “Allah uludur” belki biraz daha doğru olabilirdi. Ama Allah’a Tanrı denmesinde bir sakınca yok diye düşünüyorum. Çünkü Allah= Kur’an’da özellikleri, kullardan istekleri belirlenmiş olan TANRI, tek Tanrı, tek GERÇEK Tanrı. Yani sen onun isteklerine uyduğun, Kur’an’ı kitabın kabul ettikten sonra Tanrı da desen pek bişi değişmez. İslamiyet öncesi Arap müşriklerin de Allah’a Allah dediklerini, hatta Rahman bile dediklerini ama buna rağmen O’na ortak koşup Kur’an’a burun kıvırdıklarını, peygamberler mücadele ettiklerini ayetler söylüyor zaten. Bu bağlamda Allah deyip ortak koştuktan, O’nun emirlerine ters hareketler sergiledikten sonra Müslüman değilsin, Tanrı deyip O’na ortak koşmadığın, emirlerine riayet ettikten sonra da Müslümansın. Fakat benim bu Türkçe ezanda içime sindiremediğim bişi var o da “hayye’ala’s-sala!.. hayye’ala’l-felah!..” kısmı. Bence ezanın insanlar üzerinde etkisi en çok olabilecek kısmı bu. “Haydi namaza, haydi KURTULUŞA!” Yani Allah’ın Tanrı diye telaffuz edildiği Türkçe konusunda ısrarcı olan bir ezan iş “kurtuluş” kelimesine gelince neden “felah” olarak kalmış bunu anlamış değilim.

    Aynı şekilde Arapça ezanı da garip karşılamıyorum. Sonuçta zaman içerisinde Müslüman ülkelerin ortak bir namaza çağrı sembolü olmuş durumda ve evrensel bir yönü var. Ezanın Türkçeleştirilmesini dini açıdan ele almak yerine “diğer müslüman ülkelerden ayrı durma” çabası olarak mı düşünmeliyiz acaba?

    YanıtlaSil
  35. sikko adamım tam bir deli çobansın taktir ediyorum değişik bir kişilik atanın fotolarının değişik zamanlarda mason işareti yapar bu mason locallarının kapandığı dönem filan var karışık fotoların zamnalarına göre incelense bi şeyler olur ama ata mason oluşu devletin başındaki adam olmasıyla gerçekleşmiş olur çekirdek ten gelen bir i değil büyük olasılıkla bu arada bi vidyolar linkler dönmüş burda yorumlarda sarı zeybekten yaınlamışlar filan orda o el içerde olmasını siroza bağlar can malı, atanın din knosundaki görüşleri tartışılamaz bile bir millet düşünnün hala bile duların mealini bilmeden namaz kılıyor

    YanıtlaSil
  36. ata'nın en büyük hatası eski eserlerin yeni türkçe'ye çevrilmemesi olmuştur bence.

    YanıtlaSil
  37. Tek birşey söyleyeceğim:
    Şimdi din elden gidiyor diyen sikkafalılara cevabım şu:
    Şimdi Atatürk mason veya değil bunu tartışmıyorum. Atatürk devleti kurtardımı gayrimüslimlerin elinden? Kurtardı.
    Lan yavşaklar Atatürk'e müslüman değil diyorsunuz. İbneler adam yanından Kuran'ı ayırmazdı. Dinsiz bir milletin olamayacağını söyleyen odur. Dine önem verip DİYANET İŞLERİ'ni de kuran oydu. Lan dalyaraklar Atatürk dinsizdi diyorsunuz. Kuran özgürlüklerin dini değilmi ibne. Din sen ile Allah arasında birşey. Başka biri inanmıyorsa karışamazsın sen ona. Ki zaten Atatürk'ün dinsiz olduğuna inanmıyorum. Adam elhamdülillah müslümandı. He hadi dediğiniz gibi olsun müslüman olmasa bile din elden gittimi ibneler. Şuan bu ülke müslüman değilmi götveren. Sen istediğin gibi namazını kılıp orucunu tutmuyomusun lan ibne. Din nereye gitti orospu çocukları! Din olduğu yerde duruyo işte.


    La Sikkofield. Adamım seni çok sevdim yazılarını da. Hep böyle devam et la götveren :D Ağzımıda senin sayende bozdum ama sen devam et piç :D

    YanıtlaSil
  38. Ey buradan Mustafa Kemal'e laf edenler
    O olmasaydı babanız belli olur muydu ?

    YanıtlaSil
  39. ya burda bu bahsedilen şahsın aleyhine konuşanlara sövenler yarın öbürgün ortaya çıkması muhtemel deliller geldiğinde ne diyecek merak ediyorum. bu blogu sadece youtube'da ya da farklı bloglarda yabancı dilde mevcut bilgileri türkçe okumak için giriyorum. eğer kurtuluş savaşında şahsın destansı başarılarını yarın öbürgün komşu ülkemiz belgelerle çürütürse hani bi ihtimal izmir'de yunanlılar 9 eylül'de denize dökülmemiş de 7 eylül'de güle oynaya gittilerse ya da milli mücadele döneminden önce bu şahsa ingilizler tarafından misakı milli haritası falan verildiyse belki o zman biraz daha karşı tarafa hak verir şahsı size göre kötüler görünen her söylemlerinde küfre boğmaya kalkmazsınız. ismet inönü'yü biraz araştırırsanız şahsı da biraz daha iyi tanırsınız. o olmasaydı babanız belli olmazdı vs. gibi söylemler komiklikten öteye geçemez. 2. Abdülhamid isteseydi selanikten gelen kuvvetleri tükürükleriyle boğacak orduya sahipti. ama gördüğü rüya üzerine bir dergaha gidip durumu açıklayınca Allah'ın böyle uygun gördüğünü anlamış bi şey yapmamıştır. tarihi gidin kadir mısıroğlundan öğrenin. belgeleriyle konuşur kendisi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahha sesli güldüm lan. Siz neyin kafasını yaşıyorsunuz amua goyayım. Ne yiyonuz ne içiyonuz lan siz. Aynısından bende istiyorum. Rüya görmüşte dergaha gitmişte müslümanmısınız pagan mı. Bir pagan dese bu lafları inancı böyle napalım der gecerimde, müslümanım ayagına takılan bir dallamanın demesine fazla götümle gülerim. saygılar sayın jackalist

      Sil
  40. la ilahe illallah nin anlamı ''tanrı yok allah vardır'' değil ..(güzel sallama) asıl anlamı''tanrıdan başka tapacak kimse yoktur'' .Arapça çok zengin bir dil değil farsça zengin ve karışık bir dildir.sen hafız yaşarı'da bilmiyorsundur.

    2-) Hristiyanlık ile pagan dinleri ile iyi bağlantı kurmuşsun.sağlam yazı. peki.. senin taşaklarının olmadığını biliyorum. Eğer Götün varsa; Sümerler-tevrat ve kuran arasındaki benzerliği yazmanı bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  41. Cesur yazı.. tebrik etmek lazım. Bu kadar tepki doğal ve gereksiz. Adam bir şey yazmamış lan biraz saygı küfür bile etmemiş yazıda.. Bir şeyleri, düşüncelerini ifade etmiş o kadar.

    YanıtlaSil
  42. Ey Atatürkçüler ve Atatürk düşmanları.Olayları kavrayıp yorumlamak için o zamanın şartlarını tekrar düşünün lütfen!
    Altı asırlık devlet iç ihanetler ve dış saldırılar sonucu çökmüş,orduları terhis olmuş,Almanların verdiği bir kaç parça dandik silah ta işgalcilere teslim edilmiş.Devlet mekanizması işlemez hale gelmiş.İşgal orduları her yerde rap rap yürüyor.
    İşbirlikçileri olan asi Rum,Kürt,Arap,Ermeni çeteleri işgal ordularının üniformalarını giyip tarlada toprağını işleyen,evinde çocuklarına yemek pişiren,camide namaz kılan,gece evinde uyuyan Türk ve Müslümanları çatır çatır yakıyor,asıyor,kesiyor.
    Bir uyanık asker çıkıyor,İtithatçı solcu masonla solcu-Liboş mason, sağcı- Yezit Nurcuu bilmemnecilerle ve bağlılarıyla sağcı mason,Fransıza "Kültürlüsünüz abi, Lenin'e büyüksün abi diyor ve hepsinden destek alarak,ortadaki imparatorluk enkazları arasında en berbatı olan Osmanlı cenazesinden iyi kötü bir Türkiye Cumhuriyeti çıkartıyor. Sonra da ne kadar işbirlikçi varsa topunun da köküne kibrit suyu döküyor. Tabi sonunda kötüler onun dibine kibrit suyu döküp bitiriyorlar.1950'den sonra da AB-D hayranı bir Atatürkçülüğü millete aşılayarak ideolojisinin de cenazesini kaldırıyorlar.Şimdi bu adam,mason mu,Komünist mi,Dindar mı ne?
    Bence zeka düzeyi herkesin üstünde her fikir akımını en iyi şekilde kullanıp ondan istifade eden bir vatansever deha.Onu deha yapan bu özelliğidir.
    42 yaşında devlet kurmuş bir adamın yapabileceği en iyi görevi yapmıştır.
    Onun döneminde Cengizhan Osmanlı padişahı olsaydı nal toplardı inanın.
    Milletine ve insanlığa hi
    zmet eden insanları putperestler gibi "TANRILAŞTIRMAYIP" onları insan olarak düşünüp öyle anlamağa çalışırsak belki bu sayfalarda yapılan tatsızlıkların da önüne geçmiş oluruz.
    Atatürk bir insandı,insan olarak yaşadı ve öyle de öldürüldü.
    Onu sevenler ve sevmeyenler herkesin ondan öğreneceği bir şeyler olduğunu bilmeliler ve onu "tanrı" değil "insan " olarak kabul etmeliler.
    Dün Said-i Kürdi bu gün Fethullah Gülen de aynı şekilde tanrılaştırılmaktadır.
    Onlar "din merkezli" insanlar olduklarından,Yezidlik,Yahudilik,Hıristiyanlık gibi dinlerde tanrı "insan sıfatlı" olduğundan ve "ruh göçü" kavramı da eklendiğinde "İnsan Tanrı" veya "İnsanda görünen tanrı" esasları doğrultusunda Atatürk gibi insanlar yorumlanmamalıdır.Hatta hiç bir devlet adamı,düşünür de yorumlanmamalıdır.
    Yorumumun faydalı olmasını umarım.Saygılar.
    Alaeddin Yavuz.

    YanıtlaSil
  43. @Adliyargic. Merhabalar Alaeddin Yavuz. Öncelikle belirtmek istiyorum , objektif olman ve içselleştirdiğin , seni doğrudan uzaklaştırabilecek manevi kavramlardan sıyrılırak yazmış olduğuna inandığım yorumundan ötürü seni kutlarım. Ben bir Tarih öğrencesi olarak yapılan tüm yorumları titiz bir şekilde okudum. Bir çoğu , nispeten doğru bilgiler ve yorumlar içermesine rağmen , en çok senin yorumun ve sağlam tarihi tespitler ile kaleme alınmış bilgi paylaşımını beğendim. Keşke , her Türk genci senin gibi düşünebilse.. Ne yazık ki böyle değil ; okumuyorlar.. Anne ve babalarından ya da 2. derece akrabalarından rivayet olunan bilgilerle gelip çemkiriyorlar. Malum cemaat(ler)in etkili ve zerk ettiği dar bir taassup ile kendi cehalet zulmetinde boğulsunlar. Zira salakları aydınlatmaya değmeyecek kadar kıymetli zaman. Atatürk , bu milletin bilinçaltının vücut bulmuş vesikasıdır. Gerisi terane , safi osuruk... Bir araştırma yaparken tesadüfen rastladım bu bloga , yazıyı ve yorumları okudum. Seninle beyin fırtınası yapmak isterdim (bilgi paylaşımı , link paylaşımı , kitap önerimi vs. ) Blog'u açan arkadaşı da kutlarım..

    YanıtlaSil
  44. beyler.. :( ekşiciler gibi oldum amk neyse benim isyanım size lan burda ataturk hakkında tek kelime etmicem zira bu konuda bilgim sizden daha azdır ee diceksiniz ki ne diyon lan sen kapçik dersenizde eyv. benim sözum size hersey siyah ve beyaz degildir beyler ara tonlarada dikkat edin derim saygılar hurmetler...

    YanıtlaSil
  45. benhur sümerler tevrat kuran demişsin yaz araştır bu adam gibi resimlerle koy ortaya YANİ LAN DALYARRAK SABAHIN 12 SİNDEN GECENİN 23 ÜNE KADAR OKUDUM BU ADAMI HADİ BİŞEY YAP KARALAYACAĞINA SENDE OKUTTUR KENDİNİ

    YanıtlaSil
  46. Atatürk masonlara mason
    ateistlere ateist
    müslümanlara müslüman görünerek
    siyaset yaptı
    özellikle masonları kandırıp kullandı.
    padişah ise halife gibi görünüp
    ingilizlere hizmet etti.ve
    tarikatlarla müslümanları birbirine düşürdü
    hocaların fetvalarıyla kuranı kerim ayetlerini
    unutturup hocaların emrini Allah c.c. nin emirleri gibi gösterdi.halkı gütmeye çalıştı

    eğer bir kişinin sözleri zıtsa mesela
    bir konuşmada masonluğu
    başka konuşmada müslümanlığı savunuyorsa
    "lafa bakılmaz kişinin aynasıdır iş"
    Atatürk olması gerektiği
    gibi göründü
    mason olmadığı anlaşılsaydı
    Atatürk ülkeyi kurtarmadan önce öldürülmüştü.
    Zaten Atatürk'e suikast denenmişti.
    2.sinde öldürmeyi başardılar.
    "lafa bakılmaz kişinin aynasıdır iş"
    SONUÇ
    Atatürk bu ülkeyi mason ingilizlerin mandasından kurtardı
    Biz kilise çanı yerine ezan sesi duyabiliyoruz
    Babamızın kim olduğu belli
    NOT: Atatürkün istediği gibi musul kerkük ü
    alabilseydik(şeyh sait e ve bölücülere ne kadar teşekkür! etsek az.)
    sionistler Irakı işğal işgal edemeyecek
    milyonlarca müslüman tecavüz ve katliama maruz kalmayacaktı.Petrol bizim olacaktı
    Irak mason abd kuklası olmayacaktı
    işte Atatürkün ileri görüşlülüğü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkadaş Garip akımında şiir yazmış resmen okuyana kadar ebemi siktin

      Sil
  47. http://abbey.lodge.ws/test/AboutFreemasonry/100FamousMasonsFromAroundTheWorld/tabid/280/Default.aspx
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Freemasons
    http://www.durham.net/~cedar/famous.html
    http://xoomer.virgilio.it/kxxbar/massoni.htm
    http://www.angelfire.com/ga/fdl746/famous.html
    http://www.victorialodge.ca/featured/a-big-list-of-famous-freemasons/
    http://www.masonicsourcebook.com/freemason_freemasonry_freemasons.htm
    http://secretjews.wordpress.com/2008/04/23/wikipedia-lists-mustafa-kemal-among-freemasons/
    http://www.lakeharrietlodge.org/lhl277/MainMenu/Home/MasonicEducation/FamousMasons/tabid/108/Default.aspx
    http://www.freemasons.exsequi.org.za/famous-freemasons/
    http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=27&cad=rja&ved=0CFEQFjAGOBQ&url=http%3A%2F%2Fwww.campbellrivermasons.com%2Fuploads%2FText_Notable.pdf&ei=EQJbUNS8FIjltQaG0YCQAg&usg=AFQjCNGornX_JkNWv2FdKjhLvWP1wHdNyg&sig2=yQns7aPKXPYhPZvRJ9ViyA
    http://www.lombard1098.com/Notable.html
    http://www.enotes.com/topic/List_of_Freemasons
    http://assermadonsela.wordpress.com/2012/05/26/the-list-of-freemasons/
    http://famousfreemasons72.blogspot.com/2012/08/famous-list.html
    http://content.yudu.com/Library/A1u5t0/EYEWATCHMASONICNEWSL/resources/15.htm
    http://familypedia.wikia.com/wiki/List_of_Freemasons
    http://xixmartyrs342.org/famous-freemasons/a.php
    http://theilluminati.freeforums.org/viewtopic.php?f=9&t=689&view=next
    http://lakecitylodge127.org/masonry/famous.html

    YanıtlaSil
  48. ataturkun mason olduğuyla ilgili yüzlerce kaynak var ve mason olduğuna hiç bi şübhe yok.
    locaları kapatma konusuna gelince
    ataturk ve masonluk kіtabіndan
    “Memleketın sıyası akışları bır an ıçın bızım mesaımızı men etmıştı. Bu yalnız bızım değıl, Türk Ocakları, Kadınlar Bırlığı vesaıre gıbı teşekküllere de teşmıl edılmıştı. Bu tatılı mesaı bır kapanış değıl, bır ıma üzerıne olmuştur. Atatürk mason teşekkülü ıçın çok büyük ıltıfatta bulunmuş, Ankara’dakı bınaya her yıl 3 bın lıra yardım etmışlerdır. Bugün başımızdakıler de aynı yardımda bulunmuşlardır. Atatürk memleketımızı zıyarete gelen tanınmış şahsıyetlerı bu lokalde kabul ve zıyaret etmıştır. Mason teşekkülünü Atatürk kapattırmamıştır. Sıyası ahval o zaman böyle bır ımayı mecburı kılmıştır. O zaman başkanlıktan Mareşal Fevzı Çakmak’ın emrı üzerıne ayrılmıştım. Mareşal askerlerın bu kabıl teşekküllerde bulunmamalarını emretmıştır. Ortalığı karıştırmak, şahsı taassuplarını kullanmak ısteyen baykuşlara bu kürsüden tekrar edıyorum: `Bu teşekkül Atatürk’ün ruhunu tazıb (ruhuna azab) etmemış, tazız etmıştır (sevgı ıle anmıştır).”

    Mason Yazar Tamer Ayan da bu konuyu ele alarak, “Eğer Atatürk masonlara yapılan suçlamalara ınansa, hatta ınanmak değıl şüphe bıle etse; üzerıne tıtredığı rejımın selametı ıçın Masonluğu kanun yoluyla kapatmaz, hatta masonları іstıklal mahkemelerı ve Takrırı Sükun Kanunları gıbı olağanüstü yöntemlerle sındırmez mıydı?” dıye sorarak şu hükmü verıyor:

    “(…) Atatürk, ülkeye ışık veren bu pencereyı tuğlayla ördürüp ıptal ettırmemıştır; ancak kamuoyunu ve rejımı masonluğun aleyhıne yönlendıren ve şartlandıran antımasonık baskı ve propagandanın, masonluğa telafı edılmez ölçüde zarar vermesını önlemek amacıyla, sadece perdelerının ev sakınlerının elıyle kapatılmasını ve oturanların da tatıle çıkmasını sağlamıştır. Özetle Atatürk masonluğu yasaklatmamıştır. Bılakıs böylesı bır ılımlı çözümle zulümden kurtarmıştır.”

    YanıtlaSil
  49. Eyvallah, o anlık yaptığı şeyler iyi görünebilir fakat, o mason olabilir delillerine, bir de bu dini bitirme planlarını eklersek ki bu planlar öyle 3 5 yıl değil asırlar sürer benden iyi biliyorsunuz onlara hizmet etmiş olabileceği kanısını getiriyor yine. Adamlar zaten kaç yüz yıldır bu planları yapmıyormu. koskoca osmanlıyı 3 5 yılda silemeyeceğini bilim dinini ve kültürünü yok ederek 100 yılda silme gibi bir plan yapıp atatürkü burada kahraman gibi gösterip ileriye dönük planlarını bal gibi yaptılarsa ve işleyişe başladıysa şuan planları? ki eğer öyle birşey varsa 10 yıl önceye birde şimdiye bak. Harbiden adamlar amaçlarına ulaşmış olurlar bence, din, kültür, vatan, millet gidiyor eldenn.! Bir batıcılık sevdasıdır ki gidiyor, aynen ateizme özendirilmesi gibi. hepsinin sebebi ise atatürk o halde. Şunu söyleyeyim, Atatürk olmasa elbet yerini dolduracak biri çıkardı. Bizden biri belki de. Türk milletini şimdiye kadar kim tek başına kurtardı da atatürk gelip kurtarsın tek başına. Mesele milletin vatan bilinci iman bilinci ne uğurda savaştığı bilinci. Bu bilinç olduğu sürece her türlü Türk Milleti istediğini alır. Birdaha düşün, iyi düşün.

    YanıtlaSil
  50. atatürk e kesinlikle masandur diyenler bu yazıyıda oksunlar

    http://michaelsikkofield.blogspot.com/2011/06/ataturk-neden-olduruldu.html

    bende sikko gibi düşünüyom kesinlikle masondur veya değildir diyemem ama kesinlikle bu ülkeye yararı olmuştur derim.

    YanıtlaSil
  51. beyler olay Atatürk e saygı duymak değil, olay milleti için bir parçacık Atatürk olabilmek, keza dini için bi parcacık Muhammed olabilmiş arkadaşlarada ayrı yeten saygı duyuyorum tıpkı Buddha yı diğer dinlere karşı savunmak yerine Budizmin dediklerini yapmaya çalışan Budistist arkadaşımı ayakta alkışladığım gibi..'' hiçbir din yokturdur ki insanlığa kötü nasihatta bulunsun'' alıntı ama kimin unuttum !

    YanıtlaSil
  52. Bal gibi de mason. Aytunç Altındal ve Üstat Kadir Mısıroğlu öyle diyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. siktir ordan yarrak kafalı bir iki vatan haini mason dedi diye inanacak değiliz ancak senin gibi bilgisiz beyinsiz ergen takımını yuları takar istediği yere götürürler...

      Sil
  53. Fotoğrafa daha geniş açıdan bakmak gerekir.İttihat ve Terakki Cemiyeti Abdülhamidi düşürmek için ellerinden geleni yapıyorlardı.Abdülhamidi düşürmek içinde masonlarla iş birliği içindeydiler.Masonlar onları teşkilatlandıyor ve finansal destek sağlıyorlardı.İttihak ve Terakkatinin liderleri masonlarla içli dışlılardı.Aslında sikkonun dediği gibi o zamanlar masonlara öcü gözüyle veya kötü bir gözle bakmıyorlardı kulup gibi birseydi.Atatürkte İttihat ve Terakki mensubu oldugu ıcın masonlarla cok icli dıslı olmustur bu kesın bılınen bir sey.Ama yinede kesinlikle Masondu diye bir yargıda bulanamayız.Elleri göğüsgünde cekılmıs fotograflarda suphe uyandırıcı.

    YanıtlaSil
  54. Arkadaşlar Atatürkün yaşadığı dönemde büyük bir karanlık var.Şundan bahsediyorum;
    Atatürk hakkında devlet arşivi haricinde bahsi geçen bütün konularda -bakın bütün konularda- kesin bir kanıya varmamız doğru değil. Başta bunu bi bilelim.
    Şimdi bu konuya şöyle yaklaşın.
    Adam öleli 75 sene olmuş. Bu millet bu insanlık için iyi şeyler bırakmış, Sikkonunda dediği gibi, başta kurbanlık koyun durumunda olan Osmanlıyı fransızın ingilizin elinden almış. Ama aynı şekilde benim 600 yıldır konuştuğum dilimi (alfabeyi) değiştirmiş. Bugün bi çinli 3000 yıl önce atasının yazdığı bi kitabı okuyabiliyorken, ben atamın 90 yıl önce yazdığı kitabı okuyamıyorsam hiç kimse kusura bakmasın burda Atatürk yanlış yapmıştır. Ama buna bakılarak Atatürk masondu, dinsizdi şöyleydi böyleydi diyemeyiz. Şimdi bu kanıya neden varamayız açıklayım. Bakın;

    ...Yani diyordu Peygamber, "Nereden biliyorsun? Yoksa niyet okumaya mı başladınız? Siz, niyet okumaya, insanların inancını tartmaya, Allah'ın bildiği sırrı bilmeye memur değilsiniz! Siz affetmeye, bağışlamaya, rahmet etmeye zorunlusunuz. İç álemlerin hesabı size değil, Yüce Allah'a aittir!"

    Kaynak : http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=7514670

    Yani bu yazıyı şunun için yazdım bu bölümün peygamberimizin hadisinde geçtiğini bilmemiz için.
    Yani bakın, biz kimse hakkında hüküm giydiremeyiz.
    Belki kalbinde imanı vardı, bunları belki ülkesi adına tehdit aldığı için yaptı ülkem zarara düşmesin diye yaptı kim bilir.
    Belkide egosunu tatmin etmek için, dine inanmadığı için yaptı.

    BİLEMEYİZ !!

    Onu diyodum, adam öleli 75 sene olmuş, ya bırakalım bu tartışmaları artık. Bu tartışmaların bize ne yararı nede zararı var. Adam ölmüş gitmiş, sen kendi hayatına bak artık. Allah sana mahşerde
    ''Atatürk mason muydu?'' ''Dinsiz miydi?'' diye sormuyacak.
    ''Sen dinini ne kadar yaşıyabildin, benim dinime ne kadar uydun, emir ve yasaklara karşı naptın'' diye sorcak.

    YanıtlaSil
  55. Yobaz köpekler hemen toplanmış ...
    Atatürk mason falan değildi Nizam duruşunun masonluk ile alakası yoktur.
    Hizbullahçıların yaptığı videolarla kandırtmayın kendinizi...

    YanıtlaSil
  56. sokayım mason olsa ne olacak olamasa ne olacak mına hadi masondu diyelim gidip başka ülkede mi yaşıyacaksın şimdi tartıştığınız konuyu sikeyim

    YanıtlaSil
  57. gericilikle arap alfabesinin kaldırılmasının ne alakası var ? Latin alfabesi gelince çok mu medeni olduk? Ayrıca alfabe değişince bir gecede bütün halk cahil olmadı mı(okuma-yazma bilmiyor manasında)?

    YanıtlaSil
  58. Atatürk mason olmuş olsa bile o dönem için bu yadırganmamalı. Bir çok ünlü isim Ziya Gökalp, Kazım karabekir... gibi kişiler o dönem masonlukta yer almıştır. İttihat ve terakkiden çok fazla kişi masondu.Büyük makamları hep kapmışlardı.Felsefeleri ülkeyi sürekli geriletiyordu.

    Türkiye Masonları en rahat dönemini yaşıyordu.Atatürk bir dönem masonlukta bulunmasına rağmen masonları ve sabetaycıları sevmiyordu.Ogün Deli'nin AGONİ(herkese tavsiyemdir) kitabında şöyle anlatılır;" Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar locası 25. yıl dönümünü kutlamaktadırlar. Atatürk ve birçok kişiye davetiye göndermişlerdir.Atatürk bu kutlamalar sırasında Adliye vekili olan Mahmut Esat Bozkurdu çağırtarak,Masonluğun taksimat,teşkilat ve ahvaline ilişkin bilgiler içeren bir dosyayı vererek ; Halk Partisi Grup başkanlığına vermesini ve kapanmasını sağlatmasını ister.
    Ertesi hafta Recep Peker kürsüye çıkarak müjdeli haberi verir.10 ekim 1935 tarihinde gazetelerde mason localarının kapatılması yayınlanır.

    FAKAT, masonlar bunu kendiilerine yediremezler.Atatürkü doktorları aracılığı ile 1937 yılı itibariyle hasta hale getirirler. bu doktorlardan biri mim kemal ökedir.(metnin sadece birazını aktardım,tam metin kitapta var)Ogün Deli nin söylediğine göre metnin tamamı TBMM arşivlerinde de varmış.
    1948 yılında bir .....*.*..*......******* adam(İsmet inönü) mason localarını tekrar açar. Türkçe ezanı kanunlaştırır. Döviz parasıyla; sadece bir heykeli için 1 milyon lira harcatır. Bu yüzden o dönemde hacca da gidilemez. Haa unutmadan bu ********.*.*.**........... adam araştırdığım 1948 ve 1950 yılları arasında yüksek makamlara masonların gelmesini sağlamıştır.Gel de ***************..........*.*ç.*.***** deme :D

    YanıtlaSil
  59. Sikkocum, sana sikkocum diyorum çünkü var ya seni böyle oturup saatlerce muhabbet etmek istediğim bi herif olarak görüyorum. Benim aklıma takılan bir soru hep var bak. Atatürk'ü çok severim. Gerçekten hayatımı onun gibi aydınlığa doğru yönelen bir şekilde yaşamaya çalışırım. Hayranım ileri görüşüne. Bak o gün halifeliği kaldırmasa şimdi bugün bir de AKP-Cemaat ikilisine halife olayı eklenecekti. İsabet olmuş. Amma velakin benim aklıma gelen şey, Atatürk bir milletin en çok ihtiyacı olduğu anda müthiş yeteneklerle ortaya çıkmış. Böyle bir askeri zeka, böyle bir terbiye, böyle bir ileri görüşlülüğün Osmanlı mekteplerinden çıkmasına pek olanak vermiyorum. Atatürk kendini geliştirmiş diye düşündüm hep ama, onu alıp birileri eğitmiş olmasın bu yolda. Kim diyeceksin. Bilsem çıkarım kitap yazarım amına koyiyim. Mantığı ne diyeceksin. Kitabıma cilt eklerim bilsem. Ama Atatürk'ün mason olmamasına yönelik kanıtlardan biri de, Ne mutlu Türk'üm diyene lafıdır. Adam demiş ki, kendini Türk hisseden Türk'tür. Nereli olursa olsun, hangi dinden olursa olsun. İsterse kaynatasız olsun. Masonluğun milliyetçilik akımını çıkarmasına karşı bir hareket olarak nitelenebilir. En azından ben öyle düşünüyorum taşaksızlar.

    YanıtlaSil
  60. Amk hala bizim dinimizi aldılar bizim kültürümüzü aldılar diye yırtınan değişik insanlar var ortada...Olum sen Müslüman olduktan sonra Türk olmadın ki mal oğlu mal. Sen başından beri Türktün, Müslümanlığı zorla yedirdiler, çivilediler sana. Arap kültürünü yamaladılar bi güzelde uyuşturdular. Sakın gelipte, ilkokul kitaplarındaki ''gibi ama müslümanlık bize çok uygundu bizden çıkmış gibiydi şlop diye içimize aldık çok mutluyuz'' şeklinde konuşma. İslamı sana keklediler Hakiki kültürünün içine ettiler sen gel hala benim dinimi alıyürler edebiyatı yap. Senin dinin ne olum? Müslüman ol diye atalarına yapılan katliamları bi araştır öğren öyle gel at sineği seni. Neyse Atatürk'ün bize kattıkları sayısız artı varken, hala benim dinim, benim türbanlı bacım muhabbeti yapanlar var. Aslında buradan şunu anlıyoruz ki Atatürk doğru olanı konuşmuş yapmış ama hala bu çarşaf suratlılar var ortada ve zeki insanlardan kat kat fazla üredikleri için ne yazık ki tehlike altındayız. ----TURKler Müslüman değildi-->Zorla geçirdiler--->Kimsede elimizden almaya çalışmadı (tam tersine her fırsatta kin kustuğunuz İSRAİL VE ABD bile bizim dahada İslamcılaşmamızı istiyorlar önce ''ılımlısını'' yolluyorlar alıştırıyorlar çünkü ne kadar çok mümin okadar çok sömürü)--->Atatürk geldi, amk düdüğü dünya senin gördüğün kadar değil bak başka neler var dedi, seninde kulakların sarıkla çarşafla kapalı olduğu için götünlen dinledin götünlen anladın. sonuç--->Bi bitmediniz amk!

    YanıtlaSil
  61. t is believed that Kemal Ataturk was a Freemason. (See http://www.calodges.org/no406/FAMASONS.HTM#p)

    [18] See, for instance, the book: Atatürk: The Founder of Modern Turkey, by Andrew Mango; Overlook Press, p. 539.

    http://freemasonrywatch.org/turkey_freemasonry_history.html

    YanıtlaSil
  62. yorumları okumadım belki değinilmiştir ama bana şu arapçanın zengin olduğunu bunun icin de farklı anlamlar çıkarıp Kur'an'ı yanlış yorumlarız düşüncesine kapılmak çok saçma. asıl olan anadilde olmasıdır. sizin söylediğiniz şekilde hiç bilmediğin bir şeyi okumuş olacaksın.bir dilin okunusunu bilip anlamını bilmemek kadar saçma bir olay yoktur

    YanıtlaSil
  63. http://www.cuneytaktan.com/?p=117

    ATATÜRK ALLAH’IN TÜRK KAVMİNE GÖNDERDİĞİ KURTARICI BİR VELİ RESULÜ MÜYDÜ?

    YanıtlaSil
  64. Atatürk'ün sağ elini göğsüne koyup verdiği pozlar var kabul. Ama bu hareketi Masonlukla bağdaştırmayın hemen bir araştırın. Atatürk'ü gerçek anlamda bilen bilir ne kadar Türklük hayranı Türkçülük destekçisi Türk töresine bağlı olduğunu. Bu Mason duruşu dediğiniz olay TÜRK TÖRESİNDE Bilge Kağan duruşudur. Bu duruşu ayakta,dik durarak ve yerde bağdaş kurarak, oturarak tüm bilge Türk Başbuğları yapmıştır. Çünkü TÖREdir. Atatürk'ü anlamak için Türk Tarihini iyi bilmek gerek. Bir hareket ile Mason olunmaz o zaman geçmişi M.Ö.300 lü yıllara dayanan Türkler Mason mu oluyor şimdi

    YanıtlaSil
  65. laikliği benimsediği için olabilir

    YanıtlaSil
  66. Ezanın Türkçe okunmasini teklif eden ve öngören Mustafa kemal değil ziya Gökalp tır. Fikir ondan çıkmıştır. Bu adam kendisi Osmanlı döneminde ayrı kivirirken Atatürk döneminde apayrı oryantele soyunmuştur. Onaylayan ise diyanet işleridir. Ama fikir babası m.k değildir.

    YanıtlaSil
  67. Yorumları okuyunca okadar adamın içinde bir iki tane doğru durust adam gorebildim. Zavallı biz hatunlar ya. O çoğunluğun içindekilere gönlünu yaptıracak hemcinslerime aciyorum şuan.

    YanıtlaSil
  68. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  69. Birkere idrak edin hiçbiriniz ne Osmanlı nede turksunuz. Moğol halkı sizden daha Türk. O hayranı olduğunuz padisahlarinizin da devsirmeden farkı yok. Anneleri hep Rus kızı, rum kizi, Makedon kızı. Atatürkçülüğü savunanda Osmanlı aşığıda neyi savunduğunu bilmiyor burada. Kuran kuran diyorsunuz kaciniz açtı okudu Türkçesini baştan sona. Rabbine saygısı olan rabbini merak eder ve dinler acaba bana ne demiss rabbim diye. Ben 4 kitabında okudum siz anlamını dahi bilmediğiniz Arapçadan devam edin. İnsanları dil dil ayıran rab degilmi kardeşim Arapça okuyunca mi duyacak sesimi. İnan ama biraz tutarlı inan. En son olarak ta neyzen teyfikle sonlandiriyorum bu yorumu
    Ye kebabı,
    İç sarabi,
    Vur karpuz göte,
    Bu gidişle yarrağımı gidersin cennete...

    YanıtlaSil
  70. atatürk ün o duruşunu biraz araştır bilge kağan a giden uzun bir yolculuk olur senin için...

    YanıtlaSil
  71. Maykıl

    Senin tarzınla cevap veriyorum

    Lan dallama Lady Gaga şu bu konusunda 3 tane deli sunuyorsun inanmayanları sığır ilan ediyorsun

    Ki haklısın da hakikatten sığırlar anlamıyor

    Konu m. Kemal olunca hiç enine boyuna düşünmeden internette dolaşan yığınla bilgiye rağmen aynı sığırlığı kendin yapıyorsun

    Sence bu ne kadar normal

    YanıtlaSil
  72. Mustafa kemal, imamı azamdan sonra deccal ilan edilen 2. kişidir. İmamı azam ne demişde deccal ilan edilmiş;(önce emevi zindanlarında daha sonrada abbasi zindanlarında yatmış imamı azam.) demişki; kuranı kerim içinde şifreler yoktur, olduğu gibidir.açıktır. ne yazdıysa odur. 2. olarak ne demiş: hicretten 70 yıl sonra yaşamış olan bu şahsiyet, toplam 300 civarında hadis tespit etmiş. bunlarda dini zaruriyet bildirmeyen hadisler. ama bunların bir kısmının tespit ettiği hadisler içinde emevilerin götlerinden uydurduğu hadisler olduğunu da tespit etmiş.(hapise girme nedenlerinden biriside budur.) ve hadislerin gerçek islam dini için büyük tehlike olduğunu ve daha ilerki yıllarda daha çok hadis uyduruluacağını düşünmüş ve İslam dini açısından kuranı kaynak almamız gerektiği konusunda vaazlar vermiş. tabi maykılın bahsettiği kabalistlerden imamı gazalinin ürettiği hadislere sahp emevi yöneticileri bunun devletlerinin bekası için tehlike olduğunu anlayıp İmamı azam ebu hanifeyi deccal ilan etmişler. emevilerin yıkılmasının arıdından abbasi hükümdarı (emevilerle düşman olduğu için) imamı azamı hapisten çıkarmış. bir süre özgürce vaaz veren imamı azam daha sonra abbasi halifesinin de kendine yonttuğu yeni uydurma hadisleri islam dışı ilan edince tekrar hapise düşmüş ve orda ölmüş. peki Atatürk neden deccal ilan edildi(saidi nursi tarafından.Işıkcı said dersek, tabi önceleri kürtçü saiddi, kürt muhabbeti muvaffak olmayınca ışıkçı said oldu. İngiliz sever said de diyenler var, oda hayvan sever gibi bişey oldu ya:))Mustafa Kemalinde ilk fark ettiği şeylerden birisi maykılın dediği gibi bu tarikat cemaat vs gibi zımbırtılardı. arapça bilmeyen Türk Milleti sarıklı birisini görünce maalesef hoca efendi diye saygı duyar, bu sarıklı ne derse doru kabul ederdi. Atatürk bu nedenle diyanet işerine talimat verdi. kuran ve hadislerin Türkçeleştirilmesi. tabi kuran tercüme edilmesi çok günah diye hemen herkes karşı çıktı. oda tefsir yapın o zaman dedi. ancak yapılan tefsirlerde de gördüki kişisel yorumlar yani möykılın dediği gibi parantez içi (burda Allah şöyle demek istemiştir vs gibi açıklamalar,ya töbe haşa sen Allahmısında onun ne demek istediğini biliyosun) açıklamalar nedeni ile içine sinmemiştir. bu nedenle 9000 TL verdiği Mehmet akifi mısıra göndermiştir. (sanılanın aksine akif arapça çok fazla bilmiyordu) Mehmet Akif mısıra gittiğinde bu işi yapamamıştır. iyi bir şair olması haricnde arapça bilgisi yoktur. neyse paratyı iade edip vaz geçmiştir. ilk defa kuranın Türkçe meali Elmalılı hamdiye yaptırılmıştır. MustafaKemal Türkiyede bütün kütüphanelere bu meali dağıtılması emri vermiştir. bir süre sonra Kuranın tercümesini yaptırmaya başlamıştır. evet bu gün diyanet işleri başkanlığının yanında kocaman bir protokol cami yaptılar adı Ahmet Hamdi Akseki cami. şu sıralar çok revaçta, insanlar bakan, mvekili başbakan görürüz diye cumaları çok ilgi gösteriyor. İŞTE ilk tercüme Ahmet Akseki diyanet işleri başkanıyken yapılıyor. ve ve Akseki 60.000 Türkçe kuranı her ilçeye köye gelcek şekilde dapıtılmasını sağlıyor. ve insanlar kuranda ne yazıyorsa Türkçe olarak okuyabiliyor. işte bu nedenle dine hakim olan ve insanları kandıran tasavvufiler, tarikatçiler kendi işlerinin biteceğini anlayıp, bu yapılanın dine küfür olduğu ve Mustafa Kemalinde İslam dinini bitirmek içib gelmişi olan deccal olduğu görüşünü halka yaymaya çalıştılar. işte deccal ilan etme olayı budur. neden Türkç ezanın cevabı Türkçe Kuranla aynıdır. minarelerden "Haydi Namaza , Haydi Kurtuluşa "diye bağırılmasının milliyetçilikle ne alakası var be maykıl yandan kaykıl. Ana dili Türkçe olan bir ülkede minarelerden herkesin anlayacağı şekilde "Tanrı Uludur, Şüphesiz Tanrının elçisidir Muhammed" diye bağırılmasının ırkçılıkla ne alakası var yavvv kaynatasız:)

    YanıtlaSil
  73. M.Kemal mason mu?,değil mi? Diye merak eden bu baksın.http://belgelerlegercektarih.com/tag/ingiliz-dervis/(Ayrıca İngiliz dervişi kitabı'nı okuyun tavsiye ederim.)

    YanıtlaSil

Bu blog'a yapılan her yorum, o yorumun sahibini bağlar. Ayrıca makaram sarı bağlar.

3. şahsa hakaret olmadığı müddetçe asla yorum silmem. "Bu yorum yazar tarafından silindi" ibaresi, eğer o yorumu yazan kişi kendi yorumunu sildiyse çıkar.