Okunması şart makaleler:

Tasavvuf ve Tarikatlardan Yeni Dünya Dinine: Bölüm 1 ve Bölüm 2
Komünizm, Kızıl Devrim, Sovyetler Birliği ve Şirketler
İnsan, Din ve Kuran
Bu da amme hizmeti: Okunması Gereken Kitaplar Listesi

Bir Başka Din: Tasavvuf kitabı çıktı; internet'ten sipariş etmek için kitapyurdu link'i.

YENİ: Youtube'daki hodor hodor konuşmalarım için buradan alalım.

5 Eylül 2011 Pazartesi

F

Anne ve babanızın seviştiğini ilk ne zaman öğrendiniz?

Ben 7-8 yaşlarındaydım bu ilk defa yüzüme söylendiğinde, mahallede yaşça bizden büyük bi piç vardı, o söylemişti. Kabul etmedim, olur mu lan öyle şey dedim, eve gittim bi süre kendi anne-babamdan tiksindim. He zaman geçtikçe ve büyüdükçe anladım ki sahiden de çatır çatır sevişiyolarmış ehehe.

İnsanlar bu tutumlarını hayat boyu üstlerinden atamazlar. Nesneler değişir, fakat kabul edemedikleri şeyler illa ki olur.

Biz şimdi Ortadoğu'daki olaylara daha dışarıdan bakabilen insanlar olarak bu emperyalist ülkelerin oralarda yaptıklarını biliyoruz. Hangi amaçla orada olduklarını biliyoruz. Dışarıda terörist bilinen Filistin'in aslında yıllardır dünyanın en büyük terör devletiyle başbaşa bırakıldığını biliyoruz. Bir Amerikalı'ya göre onlar barış için Ortadoğu'dalardır, yüzlerine terörist olduklarını söylesenize bi nasıl tepki alacaksınız bakalım?

Fakat onlar kabul etmese de, bu anne ve babalarının çatır çatır seviştiği gerçeğini değiştirmez. Orada ölen milyonlarca sivil vardır, bunu da değiştirmez. Petrol için "barış ve demokrasi" ambalajı altında savaşlar yapılıyordur, götü boklu Johnny kabul etmiyor diye bu gerçek de değişmez. Olmayan kitle imha silahları yüzünden dünyanın en fakir ülkelerinden biri olan Afganistan talan edilmiştir, e bu da değişmez.

Sevgili ayakları yere basmayan güzel kardeşlerim, siz kabul edemiyorsunuz diye gerçekler değişmez.

Önceden bana anlattıklarımı yalanlamak ve ciddiyetsizleştirmek için fetocu falan diyollardı ya, baktılar o taraklarda bezim yok, şimdi de şöyle bir savunma mekanizması geliştirdi her şeyin en doğrusunu bilen arkadaşlar: "yalan, olmaz, şizofrensin sen bencaaaa".

Ehehe.

Şu çocuk örneğinden pek bir farkını göremiyorum ben açıkçası.

Valla güzelim, tee nisan ayında, bu blog'un ilk ayında Farkındalık diye bir yazı yazmıştım. Size tek vaadimin biraz farkındalık, biraz da tebessüm olduğunu belirtmiştim. Ötesini yapamam çünkü, siyonizmi bir blog sayfası açarak yok edemem, yıllardır belli bir geleneğe göre yaşayan adamın hayat felsefesini ve tabularını bir anda yıkamam, hayatı altyazılı Cnbc-e dizilerinden öğrenen içi boş kibirli dallamanın kafasına bir şeyler sokamam.

Fakat diğer insanların bu durumun farkında olmalarını, bunları görebilmelerini sağlayabilirim. Elimden geldiğince yapıyorum onu da Allah'a şükür.

İnsanlar çamur gibidir olum, hiç denediniz mi elinize çamur veya balçık almayı?

Yumruk yapıp sıktınız mı peki onu?

Ya avcunuzdan, ya parmaklarınızın arasından, kendine bir delik, bir yol bulup fışkırır illa ki o.

O sebeple "bunu" kabul ettirsen "şunu" anlatamazsın insanlara, "bu" tamam da "şu" olmamış derler, sikim sikim anlamlar çıkarırlar söylediklerinizden, kimseye yaranamazsın ki bu hayatta. Siktir edeceksin o halde, takmayacaksın başkalarını, üniversiteyi kazanır kazanmaz simsiyah pala kaşlarına aldırmaksızın saçlarını kızıla boyatan Selin görünümlü Kezban hakkımda ne düşünür diye şekilden şekle girmeyeceksin. Kendi hayatını yaşıyorsun sen, bırak kendi beğenilerine ve kendi zekana güvenerek yaşa, başkalarınınkine değil.

Şimdi ben şunu anlamıyorum dayı, Chuck Norris diye bir herif var ya, ABD'li karate şampiyonu, filmleri felan var. La bakıyorum "bizden" heriflere, utanmadan Chuck Norris esprileri yapıyolar lan. Ama öyle benimsemiş bir vaziyette konuşuyolar ki sanarsın Chuck Norris ile büyüdü pezevenk.

Sanarsın sabahları corn flakes yiyor, sanarsın adı Caşua, sanarsın en büyük hobisi rüzgarlı havada California sahilinde uzun paltosuyla okyanusa karşı sigara tüttürmek.

Ulan gavat, Cüneyt Arkın seyrederek büyüyen, Bağcılar'da bir apartman dairesinde oturan Cevat değil misin sen? Neyin peşindesin amına kodumun yerinde ya?

Geçenlerde bi Elif Şafak reklamına denk geldim, ya da bir radyo haberiydi emin değilim, hayattan tiksindim yemin ederim. Şunun gibi şeyler söylüyordu bak; "lohusa döneminde geçirdiği yoğun ruhsal depresyon sebebiyle çektiği sıkıntıları bir kitap yazarak dile getiren Elif Şafak..."

Hooop lan bi dur lan, çüş, ohaaa.

Ne yaptın dayı sen? Sanarsın cepheye mermi taşımış, sanarsın Kore gazisi olmuş, sanarsın Nene Hatun anasını satayım.

Hepimiz koştukça koltukaltı terleyen, karıdan siktir yiyince üzülen ama cool görünmeye çalışan, yere düşünce "bi gören oldu mu la" diye sağa sola bakınan, ayakkabı bağı çözülünce bağlamaya üşenip ayakkabısının içine sıkıştıran, az samimi olduğu çocuktan sigara istemeden önce "dur azcık muhabbet edeyim de sonra isteyeyim" diye düşünen mallar değil miyiz?

E daha ne sikime bu "ben farklıyım" çabaları?

He istiyorum ki "farklı" olacam diye götünü yırtan adam sıradanın önde bayrak flama taşıyanıdır, bunun "farkında" olun. Başka da bi şey değil. Bu salak kafa yapısını kırdıktan sonra zaten insanın önünde alacağı upuzun ama tertemiz bir yol olur. Çorap söküğü gibi gelir gerisi.

Bakıyorum adam bir müzik grubu hakkında önce "acaba bunu kimler dinliyo?" diye düşünerek görüş belirtiyor. Kendi beğenmiş, beğenmemiş, sikinde değil adamın ya, yaranmak istediği kesimden insanlar beğeniyosa o da beğenmiş oluyor.

Bu nasıl bir salaklıktır olum lan?

Bizim zamanımızda, 15-16 yaşlarındayken, Nirvana dinleyen ve siyah makyaj yapan karılar olurdu. Odalarının duvarlarında Blue Jean dergisinin posterleri olurdu bunların, daha o yaşlarda başlarlardı "ben çok bohemim yeeaaa" triplerine. Şimdi böyle tiplerin Nirvana dinliyor oluşu, Kurt Cobain'den hiçbir sikim eksiltmez dayı. Senin gözünde eksiltiyorsa eğer senin ta amına koyayım ben. Sığırsın.

Sikkofield'ı sandığın gibi sadece "helal sikko yeeaa" diyen 15-16 yaşındaki çocuklar okumuyo lan, kendini bunla avutuyorsan çok yazık. Hani öyle olsa bile bunun benim yazdıklarıma bir etkisi olmaz fakat madem bu kadar değer veriyorsun söyleyeyim. Yazdığın bi yazıya mail atsa 3 gün halay çekeceğin insanlardan teşekkür mail'leri alıyorum, akademisyendir, doçenttir, gazetecidir, avukattır, şudur budur. İnsanlar görüyor zira güzelim, görüyor, farkediyor bazı şeyleri. Herkes 20 yaşlarında kendini ispat çabasındaki denyolar değil bu hayatta, yaşla ilgili bir mevzu da değil bu zaten, o "ambalajcı" düşünce yapısını kıran insanlar görüyorlar gerçekleri.

Bi süre ateisttim ben, bundan en fazla 1-2 kişiye bahsetmişimdir zamanında. Çekindiğimden mi? Ehehe sikimde olmaz, gerek görmedim. Fakat bakıyorum dayı, adam kendi için bile ateist olamıyor ya, var mı böyle bir şey? Bağırıyor, çağırıyor, "2011 yılında hala din var yea" kafasında bir şeyler sıçıyor. Lan olum, onu da kendin için ol ya, lütfen. Başkaları tarafından kabul görmek için değil. Zira şu girdiğin skindirik ÖSS'de bile sen tek başınaydın, tek başınasın bu hayatta. Kendin için ol, kendin için yap, ne olacak ve ne yapacaksan...

İnsanlar sinema salonunda Cem Yılmaz filmine anıra anıra gülerler, o sinema salonundan çıktıktan sonra da "bu ne böyle, osurarak güldürüyo, olmamış" derler.

İnsanlar pisliktir kaynatasızlar, yemin ederim bak ehehe.

Ekşi'nin ilk sayfalarına bak benle ilgili ne demişler deyu, ilk sayfalarda sanarsın ki dünyanın en mükemmel insanıyım, Alex'in koşanıyım. E son sayfalara bak, bu sefer de sanarsın ben gerizekalı bi götverenim.

Valla ikisi de değilim, kusura bakmayın ehehe. Düzgün ve mantıklı eleştirinin hastasıyım, ama sığır istedi diye ben "öyle" ya da "böyle" olmadım, ben hep aynı olduğum şeydim.

Şu blog'u açtığım süre zarfı içerisinde hep üzerine yeni şeyler ekleyerek aynı şeyleri anlattım. Ben değişmedim, üslubum değişmedi, duruşum değişmedi. Ne değişti biliyo musun? Ekşici denyonun azıcık popüler olana bakış açısı değişti, olay bundan ibaret.

He bu sikimde mi? Yüooo.

Klasik toplum içgüdüsü işte. Beni dinleyen "1 kişi"ye bakarım ben, Avare Sözlük'te 10 kişiye laf anlatırken de öyleydim, içki masasında beni dinleyen Hasan'a karşı da öyleydim.

İnsanlar ne diyecek diye düşünen biri olsaydım burada sadece komikli şakalı yazılar yazardım, ne babadan görme dinciyi, ne dışardan görme özenti enteli karşıma almazdım. Otobüste bile ayaklarını götünün altına sıkıştırarak oturan bi herifim la, yanımdaki masada 2,5 saat boyunca Survivor Taner'in muziplikleri ve "ben şu mezeden yemem, ama şundan yerim, bak çok güzel sen de ye" tadında muhabbetler ediliyorsa, ben o kadar da siklemem dayı başkalarını.

Çok süper bi insan olduğumdan değil, frekanslar zerre kadar uyuşmadığından siklemem.

Zaten bu başkalarına yaranmak veya ekmek yemek için yapılacak bir iş değil. Siz çok değer veriyor olabilirsiniz bunlara, ama size yemin ederim ki sikimde değil bunlar. Parayla bile yapılacak bir iş değil ki bu, içimden gelmese nah konuşurum bunları. Çok merak ediyorsanız ne geçti elime diye söyleyeyim, şu blog'u açtığımdan beri 2-3 aklı başında insanla tanıştım, bi de şu bazı fesat denyolara çok batan google reklamlarına günde 50-60 kişi tıklıyor ve oradan elime günde 3-4 dolar sigara parası geçiyor, bu. Onun dışında "madde" olarak yaftacı pezevenklerin ağız kokusu ve tükürük karışımından oluşan lafları dışında bir şey geçmiyor elime, sandığınız gibi Rockefeller'lar ile şampanya yudumlamıyorum amına koyayım ehehe.

Bak mesela geçen aylarda şu Arda Turan'ın antrenmanda bi video'su düşmüştü piyasaya. Bu Galatasaray her sene mor, pembe felan gibi abidik renklerde forma yapıyor ve dalga geçiliyor ya, Arda da antrenmandayken yanındaki arkadaşlarıyla beraber "her sene bi orospu rengi var formalarda, madara oluyoruz heriflere" diyordu.

Ne dediler Arda için?

"Sen nasıl futbolcusun lan terbiyesiz, senin ben mına koyim" dediler.

Bunu diyenler de "ulan sahiden pembe forma ne ya, taşak malzemesi oluyor millete amağagoyim" diyen tiplerin arasından çıktı.

Olum bırakın lan başkalarını bu kadar farklı yerlerde görmeyi, mal mısınız siz? Hepimiz aynı bokun farklı renkleriyiz diyorum işte, daha ne diyeyim. Arda da öyle, erkekler kendi aralarında -kadınlar kadar olmasa da- sikiş sokuş muhabbeti yaparlar genelde, bilginiz olsun ehehe.

Hani şöyle şeyleri görün, görüyorsanız da farkında olun diye anlatıyorum bunları. Başka da bi sikim değil.

He bunu niye mi yapıyorum? Bilmiyorum dayı ama şu sebepten olabilir bak;

Baya bi ufaktım, bizim peder beyin işyerine gittim. Gece dönüşte Beşiktaş'tan otobüse binecez, o zamanlar bi büfe vardı durağın tam yanında. Çıplak ayakla dolaşan bi çocuk geldi, babamla konuştu ve konuşmalarından babamı tanıdığını anladım, pek bi samimiydiler. Tost ayran aldı babam buna, sonra akbil doldurmaya mı, bilet almaya mı ne gittik, o zamanlar akbil var mıydı onu da hatırlamıyorum. Babam yüzünde hafif bi hassiktir ifadesiyle "param kalmamış" dedi. Neyse sonra bindik bi şekilde otobüse, "baba o çocuk kim?" dedim, hiçbi şey söylemeden kafasını salladı. Her akşam o çocuğa bir şeyler alıyordu. Ve o zamanlar beş kuruş da paramız yoktu.

Aha bu yüzden yapıyorum galiba. Enayilik olabilir ama engel olamıyorum kendime. Cızırdayan televizyonun volume'ünü kısmadığınız sürece hayat çekilmez olur, o cızırtıları kale almasam da sesini kısana kadar duymak zorunda olan biri olarak şu yediğim bokun kolay bir şey olduğunu sanmayın. Valla değil, ama yapıyorum, keyif benim değil mi amına koyayım ehehe.

Ve son bir şey anlatayım, bak hep gördüğünüz ama pek de farkında olmadığınız hoş detaylardır bunlar.

Geçen tatildeyken hasta olunca 1-2 gün televizyon seyrettim, BBC'de "Dünya nereye gidiyor? Liberal mi sosyalist mi?" başlıklı bir tartışma programı vardı.

Görüyor musun pezevenkliği?

Sana "al birini seç" diyorlar lan, sana hiçbir şey bırakmıyorlar.

Ve sen de o sana sunulan seçeneklerden birini seçince kendini özgür sanıyorsun, çok bir sikim başarmış gibi hissediyorsun kendini.

Alışmışsın zira küçüklüğünden beri içinde "a, b, c, d, e" seçenekleri olan sorular çözmeye, elinle oraya bi F yazmaya götün yemiyor, sana sunulan çerçevenin dışına taşamıyorsun be kaynatasız.

Zaten Che'dir, Atatürk'tür, geriye baktığında hayranı olduğun bu adamlar da hep elleriyle yeni seçeneği yazmış olan adamlardır. Saltanatı mı kurtaralım, İngiliz mandasına mı girelim diye deliriyordu millet, n'aptı Atatürk? Bambaşka bir seçenek yazdı, kendi elleriyle getirdi cumhuriyeti. 

Bu sebeple bunları önce kendiniz görün, sonra da anlatın istiyorum.

Anlatın zira hayatında eliyle çukur kazıp misket oynamamış olan, saklambaçta yanan arkadaşını kurtarmak nedir bilmeyen, sığır bir jenerasyon yetişiyor.

Tanımadığı kişiler hakkında atıp tutan, yaşamadığı duygular hakkında ahkâm kesen, nutella'ya bulanmış içi boş heriflere kalıyor bu dünya. Anasını sikiyorlar insanlığın, anasını. Şuna elinizden geldiğince bir dur deyin istiyorum, yoksa Rockefeller'mış, Rothschild'miş, bunlar sonraki mesele. Bu heriflerin en büyük besin kaynağı bu gerizekalı insan nesli zaten.

Çobanı bulamıyorsanız sürüsünü alın elinden.

Hayatta seçenek çok.

Sevgilerimle.

206 yorum:

  1. sikko süpersin.
    zagami abdullah aymaz, aydınlanmanın ampulu, golden chain ve cizvitlerle ilgili yazı ısterım

    YanıtlaSil
  2. la pezevenk sende inadına sanarsın deme. bu arada senin bu klasman dışı yazılar çok güzel hacu

    YanıtlaSil
  3. Hafız dizi ve filmlerle ilgili bir şeyler yazmayı düşünmüyormusun. O kadar çabaladım mail attım bir cevap vermedin sövdüm sana haberin olsun .Helal et hakkını.

    YanıtlaSil
  4. ibretlik sikko çok hşuma gitti bu yazı.

    YanıtlaSil
  5. Çobanı bulamıyorsanız sürüsünü alın elinden

    adam yazmis beyler

    YanıtlaSil
  6. sikko kardeş ağzını yüzünü sikerim senin bir daha bu sığırların eleştirilerini dikkate alıp onlara cevap yetiştirmeye çalışırsan !!! it ürür kervan yürür amk sen devam et inandıklarını yazmaya. kendimden biliyorum değiştirdiğin insanlar var burda farkındalıklarını arttırdığın insanlar var burda. ona göre hadi şimdi siktir git yeni yazın üzerine çalış...

    YanıtlaSil
  7. Sikko ben de simgeler ile ilgili bikaç kelam edeyim diyorum. Yazdıkların aydınlanma sağladı bize de.
    Ergenekon fonetik açısından son zamanlarda çok duyduğumuz bir kelimeye benziyor; Armageddon. Bana ilginç geldi bilmiyorum, Türkiye kendi içinde mi yaşıyor armagedonunu tam çözemedim.
    İkincisi Nakşibendilikten gelen, bu aralar oldukça popüler olan İslam İlluminatisi denen "Golden Chain". Başındaki muhterem şahsı hepimiz biliyoruz. Hani şu Işık Okulları vs. okulları olan bizi aydınlatan kişi.
    Leo Zagami'de çok enteresan 32. derece masonluktan şehadet ederek ayrılan, daha sonra Abdullah Aymaz -ki Işıklanmacıların ikinci adamıdır- ile kanka olan adam çok ilgimi çekti. Boyuna giydiriyor bu illuminik abilere. Ama kendi web sitesinde bile tek gözlü bir resim var ana sayfada.
    MKULTRA lar, HAARP lar, limuzinin içinde komaya girmeler falan garip gelebiliyor insana. Bilmiyorum müdür biz mi paranoyak olduk, yoksa aydınlanıyor muyuz yavas yavas?

    YanıtlaSil
  8. sikko süpersin lan.

    seni okuduktan sonra hayata bakış açım değişti, harbi adamsın.

    YanıtlaSil
  9. Dayı bunun gibi blog çok az var. dnr lardaki yüzlerce kitaba değer. Ancak sen de kabul ediyorsun zaten tüm insanların aynı pislik olduğunu, sen de diyorsun tanımadığın insanlar hakkında atıp tutma diye. Ancak sen de yapıyorsun bunu. Bir yanda akladığın insanlar var. Bir yanda pislediklerin var. Geri dönüp bakarsan anlarsın. İngilizce bildiğin, almanca bilmediğin halde, almanca bir paragraf hakkında yorum yapan birisi gibi yorum yapıyorsun bazı insanlar hakkında. NFK'nın dergisinde çıkan lozanın iç yüzü haberini yorumlayışın mesela. Zaten miko, mükemmel olamaz hiç kimse. Sen de değilsin. Ama çabaların her takdiri hakkediyor

    YanıtlaSil
  10. Selamlar,

    "Din" olgusunu kabul etmeyenler için bu yazıların pek bir manası yok aslında. Senin yazını okuduktan sonra Ekşi'deki yorumlara baktım... Allah'ın ayetleri için laf etmiş insanlar. Allah'a ya da İslam'a inanmayan kişiler için bu örnekler malesef bir şey ifade etmiyor.

    Bir de eleştiri yapayım tüm yazılarını okumuş ve bunun üzerine araştırma yapmış biri olarak, konuya biraz daha farklı açılardan yaklaşmaya çalışsan iyi olur gibi geliyor bana. Sürekli İslam'i açıdan konuyu Din vs. Paganism olarak yorumladığından, Din'e inanmayanlar açısından konu havada kalabilir.

    (Tabi din vs. paganism konunun özü ama başka açı göstermek açısından)

    Mesela, dünya'da "felaket" olarak adlandırılan olayların nasıl bu adamların ekmeğine yağ sürmek amaclı gene kendileri tarafından yapıldığını anlatabilirsin. Üslubum güzel olsa ya da yazacak vaktim olsa ben yapacağım :)

    Bileğine kuvvet ama okulunu da ihmal etme :)

    Not: Bu arada zeitgeist e giydirmişsin geçen yazında gene ama onun ilk bölümünü (din ile ilgili olan) çıkartırsan gene kalanında Rockefellerlardan ve 2. dünya savaşında nasıl milleti finanse ettiğinden bahsediliyor :)


    Syg.

    YanıtlaSil
  11. Aslında bi özeleştiri yapınca nasıl bu yankee'ler kendi hatalarını göremiyorlarsa belki biz de göremiyoruzdur. Belki Kuzey Irakta sivil araçların tepesine füze atılıyordur. Belki yıllar önce yok yere bir kaç tane de olsa ermeni öldürülmüştür lan..

    YanıtlaSil
  12. SİKKO her yazının altına şeyi yazıyorum lan. bak tekrar yazıcam emin ol gerçekten çok benziyoruz lan seninle. o farklılık denen şey yüzünden hayatı sikilmiş biriyim. intihar normalleşmek ve sikilmeye devam etme seçenekleri önümde olan biriyim. gerçekten konuşsak birbirimize anlatcak çok var ikimizin de. bu konular hakkıda da diğer ciddi konular hakkında da. kısacası msn açtıgında beni sikleme nezaketini göster. maillerime cevap ver. harbiden tanışıp muhabbet etsek ikimiz de şuan neysek daha fazlası olarak kalkarız masadan.

    YanıtlaSil
  13. yorum: sikko tespitler mükemmel, fakat din konusunda kendimce yanlış tespitlerin var gerçi herkes istediğini alır.

    öneri 1: şu makalelerde az sövsen seviyeli sövsen de başka arkadaşlarımızla paylaşabilelim.

    öneri 2: gerçi düşünmüşsündür de facebook'a da şube açsan zincir kurarsın hehehe :)) neyse şaka bir yana daha fazla kişiye ulaşmak gerekir bilinçsiz, farkındalıktan yoksun çok kişi var.

    YanıtlaSil
  14. bu ekşicileri zaten oldum olası anlamadım, eskiden bir boka yarıyordu şimdi kendi tabirleriyle hepsi troll oldu denilebilir. herkes ayrı bir havada sanki dünyayı kendileri yaratmış gibi bir de ahkam kesmiyorlar mı. Erol köse den zerre haz duymam ama bunları itin götüne sokup çıkardıkça yağlarım eriyor anasını satayım.

    YanıtlaSil
  15. elif şafak'tan ne istedin lan!

    YanıtlaSil
  16. Kalemine sağlık sikko.

    YanıtlaSil
  17. Ulan aynısını yaşadım.
    piç bi eleman vardı yaşça hafif büyük bizden
    olm dedi.. "anne ve babamız sikişince biz oluyoruz!!1"
    dünyam başıma yıkılmıştı lan. ben "benim babam öyle şey yapmaz" demiştim hatta
    beynimi skim.. bu yazıdan aklımda kalan kısım bu oldu
    ha bi de iyi birikim yapmışsın onu anladım.. hadi iyisin gene ehehehe...

    YanıtlaSil
  18. yazılarını okuyunca içimde bir şeyler oluyor maykıl. masumlaşıyorum lan. mübarek adamsın.

    YanıtlaSil
  19. Ekşi sözlük was here.

    Neyse amk gene döktürmüşsün puşt hoşuna gitmiyo samimilik ozaman siktir git.

    Sen nasıl bi ara athaist olmussun lan inanmam ki athaist mallar genellikle beyinlerinin yüzde 00,2 bölümünü kullanabiliyormuş biz öyle duyduk.

    YanıtlaSil
  20. vay amına koyim sen günde 4 dolar kazansan ayda 120 dolar olur dur bi daha tıklıyım şu reklamlara ehehe senin paşa gönlün sağolsun sikko ama yaz sen yine de. olaylara bu gözden bakmak iyi oluyor sağlıklı kararlar verme konusunda yol alıyoruz en azından

    YanıtlaSil
  21. kalemine sağlık kaynatasız:) hep yaz

    YanıtlaSil
  22. Onu bunu bilmem de son 1 ayda '1 insanı' uyandırdın sikko.helal olsun valla.sen yazmaya devam et.sikilecek sığırları biz hallederiz :)

    YanıtlaSil
  23. Ellerine saglık sikko tespitler mükemmel

    YanıtlaSil
  24. Sana ''hayatımda içten güldüğüm az adamlardan birisin'' demiştim taa aylar önce bilmem hatırlar mısın?

    Yine aynı şeklildesin abi yine gülümsettin beni ama düşündürerek ehehe

    ''gülümseyin çünkü gülümsemek güzeldir'' aha bu da benim lafım.

    Alın bu da hediyeniz
    http://fizy.com/#s/1k31ko

    YanıtlaSil
  25. helal sikko yeeaa















    şaka lan şaka ehehe

    YanıtlaSil
  26. şemdinliden saygılar sikko...amk anlattıkların iyi güzelde burda bambaska bir dunya var yeaaaa:)

    YanıtlaSil
  27. yazdiklarini okuyunca iyi bir insan oldugundan süphe duymuyoruz maykil, herseyden süphe ettigimiz su ahir zamanda. iyi kalplisin, ve sanslisin.. aci verir iyi kalpli olmak, ama insan, insan oldugunu bilir. korkmaz iyi kalpli insan, diger insanlara zarar gelme ihtimali onu korkutur, dogru, ve üzer. Ama 3 kurusluk, para icin her türlü firmada her türlü pis isi yapacak, bir title icin gözünü kirpmadan herkese dirsek atacak insanlarin korkusuna benzemez onun hüzünlü, merhamet ve sevgi dolu endisesi. Satin alinamaz iyi kalpli insan. Oysa korkaklar, panik halinde kosusturmaktadirlar hep, yetmeyecek diye düsünürler hep, ac gözlüdürler.
    Iyi insan, sakin ve huzurlu, vakur bir sekilde durup secimlerini kendi yaparken, korkak ve ucuz insan hep panik icinde trend neyse onun pesinden kosturmaktadir.
    "insanligin anasini sikiyorlar", dogru demissin. Hem de öyle böyle degil, daha bu film yeni basliyor. savas cigirtkanlari da rollerine iyicene isindilar bak.. seyrediyoruz simdilik de, onlari kendi boklariyla doldurduklari cukurlara yuvarlamaya az kaldi.
    insanligin anasini siken su karanlik sirketlerde, lüks villalar satin alabilmek, en trendy mekanlarda brunch partileri, yemekler, eglenceler düzenleyebilmek icin her türlü boktan ise eyvallah diyen, analitik zekasi süper ama insaniyeti zayif arkadaslarim! uyanin artik cok gec olmadan... son pismanlik fayda vermez...
    neyse sikkocum, sana ve dostlarina doyum olmaz ama ben kacayim yavastan.. ama gitmeden 2 notum var:
    1-) orospu cocugunun biri ikidir sifremi kiriyor, bu blog icin aldigim email adresinin. (tabii ki gercek adim leyla degil.. selinsu dermisim :-)) ) olmadigim ülkelerden, hesabima ulasildigini google bana söyledi. Onu bi yakalarsam...
    2-) o kadar herkese cola icme vs vs diyorsun, ne sigarasi iciyorsun merak ettim. maltepe degil heralde...

    YanıtlaSil
  28. hacı iyi güzel yazıyosun be ya.
    Tası tarağı toplayıp köye mi yerleşsek hacı yeeaa...
    bi ara konuşmak isterim senle.
    sağol bu arada tüm yazılarını okumaya çalışıyorum. arkadaşdan duydum seni. ünün artar inş. yardır koç

    YanıtlaSil
  29. şu "küfür etme amına koyim" cileri anlamıyorum. bi kere blogun adında sikko geçiyo. küfürden tırsıp annenle paylaşmaya çekiniyosan blogun adını bile komple değiştirmek gerek.

    eğer sikko bu uslubunu değiştirip bir şeyler anlatmaya çalışırsa şu sıralar gece gündüz sikko bişey yazsa da altına ilk yorumu ben çaksam diye nöbet tutanlar bile tası tarağı toplar gider.

    bırakın ak adam istediği gibi yazsın. sen birilerine ulaştırmak istiyorsan sikkonun anlattıklarını o zaman yazılarını al temize çek. bu gayreti göster hani.

    YanıtlaSil
  30. unutturdular hacı saklambaç oynarken arkadaşını kurtarmak için yaptığın o dokunulmamış insani duyguları dediğin gibi şimdi herkez birbirinin cebine bakıyo adamına göre muamele diye bişe var anasını satayım

    YanıtlaSil
  31. kafama takildi gece gece ..simdi burda mevlanin mesnevisi hakkinda sırke batiyor diyerek yapilan yorumlar vardi karma karisigim mesnevilerin durusu da bahomet gibi geldi bana.

    http://dougberch.com/wp-content/uploads/2009/10/mevlevi.jpg

    YanıtlaSil
  32. Kimse de sormamış... Bi ben mi anlamadım? "F" ne abicim?

    YanıtlaSil
  33. Donnie Darko isimli bir film tam senlik baykuslu gozlu ... incele bu filmi
    enteresan

    YanıtlaSil
  34. sikko devam et abicim sen.

    YanıtlaSil
  35. sikkosun sen sikko kal giy dedi tulumları.

    YanıtlaSil
  36. Canım Sikkocum. Chuck Norris meme de geç eğlenceli vs de

    Hacı, liseli misin diyecem şimdi ama. Chuck Norris filmlerini de en az Battal Gazi filmleri kadar (ama bir süre sonra azalarak bitti Chuck Norris) verdiler be anam,

    Bildiğin onunla da büyüdük sayılır. Babalarımız çak noris geyiği çevirirdi falan. Yani liseli değilsen, tv alamayacak kadar fakir değilsen falan, büyüdük valla.

    He diyecen buna mı takıldın; HE :D

    YanıtlaSil
  37. Sana bir soru soracağım, soru twitterda olacak.Mesajlarına bak.

    YanıtlaSil
  38. Evet. Beni takip etmediğin için mesaj atamıyorum.Çok güzel, zaten sana attığım mentionları da görmüyorsun. 'Acaba ben aslında yok muyum?' demeye başlıyorum yakında.

    YanıtlaSil
  39. reklama tıkladım, cebine biraz para girsin piç. hadi bugünlük sigara paran benden itiraz istemem.
    ama o hesabında "lan ben bu parayı birikteyim ehehe ne güzel birikiyor lan" mantığıyla hareket edersen senin de götünü sikim. kapitalist sistemin oyuncağı olma.

    YanıtlaSil
  40. @Parody
    işte F şıkkı abicim hani Atatürk, sınav, F yi sen yaz gibi..

    YanıtlaSil
  41. Ellerine sağlık Sikko yine muhteşem bir yazıydı. Devamı çabuk gelir umarım. =)))

    YanıtlaSil
  42. Insirah suresi 4-5 ayet:

    "Her zorlukta birlikte bir kolaylik vardir.."


    Sikko, bu ayeti unutma.
    sikko bak bu yazın gzeldi bazı şeylerin farkına vardım aslında.doğru diyon hea farklılasmağa çalışmayınca farklı olur insan.yoksa sıçıyor.kendimden biliyorum.

    bide bişe dicem sonra nasıl müslüman oldun anlatsana

    YanıtlaSil
  43. biz tıklarız hacı reklamlara sen yeterki yaz amk. tıklıyorum aha. iç amk 5 dolarda kazan 15 dolarda amk.

    YanıtlaSil
  44. fenokulu.com

    Burada domaini alan bir şirketin kıyamet ve İsrail ile ilgili bir yazısı var, lütfen çeviri verin önemli olabilir.

    YanıtlaSil
  45. pek yorum yazan birisi değilim canım sıkılırsa yorum oldun diye yazarım. yazı ve yorumları büyük bir zevkle okurum sonra işime bakarım.
    Sikkonun üslubundan şikayetçi olanlar var, arkadaşlarına tavsiye edemiyorlarmış (tüü sen böyle yazıları mı okuyorsun? demesinler diye. sanırım)
    Bu yazı tam onlara göre. Ben herkese tavsiye ediyorum tavsiye ederken "güzel yazıyo ama çok küfürlü konuşuyo" dahi demiyorum. Burayı insanlara tavsiye etmemin amacı buradan bir şeyler öğrensinler, gözleri açılsın diye, yoksa buraya gelip sikkonun küfürlerine takılan tanıdığın ta amına koyim. Saygılar.

    YanıtlaSil
  46. Nihat Genç bikaç gün önce ki yazısında ulusalcılıktan bahsetti.Sen de bikaç yazı önce Nihat Genç in ulusalcılıga kaydıgını söylemiştin. Bu hatanla ilgili 3-5 kelimede olsa bişeyler söylemeni dilerim. kolay gelee

    YanıtlaSil
  47. Bu yazını beğendim sikko. Al sana hediyem http://fizy.com/#s/1k8u8t

    YanıtlaSil
  48. aklasik bir haftadir nerdeyse hic uyumadan seni takip ettim ve galiba cok iyi bir sey yaptim.Yasini bilmiyorum ama o kadar mantiklisin ki senden ogrenecek cok sey oldugunu dusunuyorum.Umarim yazilarinin devami gelir.Takipcinim...

    YanıtlaSil
  49. sayende şüpheyle bakıp geçtiğimiz herşeyi inceler olduk. şimdide senden şüpheleniyorum. 99 doğru 1 yanlış. doğruları anladımda yanlışı arıyorum.

    YanıtlaSil
  50. aklasik bir haftadir nerdeyse hic uyumadan seni takip ettim ve galiba cok iyi bir sey yaptim.Yasini bilmiyorum ama o kadar mantiklisin ki senden ogrenecek cok sey oldugunu dusunuyorum.Umarim yazilarinin devami gelir.Takipcinim...

    YanıtlaSil
  51. '' Şimdi ben şunu anlamıyorum dayı, Chuck Norris diye bir herif var ya, ABD'li karate şampiyonu, filmleri felan var. La bakıyorum "bizden" heriflere, utanmadan Chuck Norris esprileri yapıyolar lan. Ama öyle benimsemiş bir vaziyette konuşuyolar ki sanarsın Chuck Norris ile büyüdü pezevenk.

    Sanarsın sabahları corn flakes yiyor, sanarsın adı Caşua, sanarsın en büyük hobisi rüzgarlı havada California sahilinde uzun paltosuyla okyanusa karşı sigara tüttürmek.

    Ulan gavat, Cüneyt Arkın seyrederek büyüyen, Bağcılar'da bir apartman dairesinde oturan Cevat değil misin sen? Neyin peşindesin amına kodumun yerinde ya?

    Geçenlerde bi Elif Şafak reklamına denk geldim, ya da bir radyo haberiydi emin değilim, hayattan tiksindim yemin ederim. Şunun gibi şeyler söylüyordu bak; "lohusa döneminde geçirdiği yoğun ruhsal depresyon sebebiyle çektiği sıkıntıları bir kitap yazarak dile getiren Elif Şafak..."

    Hooop lan bi dur lan, çüş, ohaaa.

    Ne yaptın dayı sen? Sanarsın cepheye mermi taşımış, sanarsın Kore gazisi olmuş, sanarsın Nene Hatun anasını satayım.

    Hepimiz koştukça koltukaltı terleyen, karıdan siktir yiyince üzülen ama cool görünmeye çalışan, yere düşünce "bi gören oldu mu la" diye sağa sola bakınan, ayakkabı bağı çözülünce bağlamaya üşenip ayakkabısının içine sıkıştıran, az samimi olduğu çocuktan sigara istemeden önce "dur azcık muhabbet edeyim de sonra isteyeyim" diye düşünen mallar değil miyiz?

    E daha ne sikime bu "ben farklıyım" çabaları? ''
    Yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum moruk...

    YanıtlaSil
  52. hacı sen işe felan başlamıştın noolduda yine yazdın

    YanıtlaSil
  53. başlık süper olmuş lan

    benim kafama takılan bişey var. önceki yazılarında milliyet hürriyet bize öğrenmemiz gerekenleri öğretiyor diyordun, doğru diyon. sonra akp ye de laf ediyodun o da doğru ona da bişey demiyoz. lan anlamadığım o zaman bunlar niye sürekli birbirlerini yiyor sürekli madem aynı taraftalar.

    YanıtlaSil
  54. Elif Şafak'ı fazla büyüttüler gözümüzde. Son kitabının tamamen hırsızlık ürünü olduğunu duymamışsınızdır. Orhan Pamuk dallamasının kadın sürümü. :)

    YanıtlaSil
  55. Deneme yorumu. Yazdığım bi ton şey uçtu atmosfere karıştı şimdi bakıyım bu yazı olursa tekrar yazıcam hafızada kalanları

    YanıtlaSil
  56. @Filim Adam hayat ne güzel lan soruyorsun birileri cevap veriyor. hele de hafızan balıklarla yarışıyor ise :)

    YanıtlaSil
  57. HACI, ELİNE AKLINA SAĞLIK.
    ÖNCELİKLE, HER NE KADAR BİZİ FARKINDA OLMAK KONUSUNDA BU DENLİ YOĞUNLUKTA UYARSANDA SANA LAYIK OLAMIYORUZ. BUNU BİL KAYNATALARIMIZI RAHAT BIRAK.
    ŞİMDİDE ASIL DEĞİNMEK İSTEDİĞİM KONUYA GELEYİM. GENELDE((BURADA YORUM YAPAN YA DA SENİ OKUYAN İNSANLARIN İÇİNDE, YAZINDAKİ "Hepimiz koştukça koltukaltı terleyen, karıdan siktir yiyince üzülen ama cool görünmeye çalışan... mallar değil miyiz?" PARAGRAFINDAKİ BİR SEÇENEĞE "HEHE" DEDİYSE YETER)), "KENDİ KARARIM" AMBALAJI ALTINDA, KİMİMİZ ANNE BABAMIZIN, KİMİMİZ MALUM SELİNİN, KİMİMİZ ELALEMİN KARARLARINI VERİYORUZ. AMA DOĞRU BİR KARAR, AMA YANLIŞ BİR KARAR. KENDİ HAYATIMIZI YAŞARKEN BAŞKASININ DOĞRUSUNA, YANLIŞINA GÖRE KARAR VERİYORUZ. SONUÇTA NE OLUYOR BİLİYORMUSUNUZ. TIP OKUMAK ISTERKEN MUHENDIS OLAN YA DA TAM TERSİ OLAN İNSANLAR ORTAYA ÇIKIYOR. VE VERİLEN KARARI KAFANIZ KABUL ETMEDİĞİ, GEÇ KABUL ETTİĞİ, "KEŞKE YAPMASAYDIM" DEDİĞİ İÇİN, MUTLU VEYAHUT BAŞARILI OLAMIYORSUNUZ (BUNU YAŞADIM DA BİLİYORUM, O MAL BENİM). VERDİĞİMİZ KARARIN KÖTÜ BİR SONUCU OLSA NE OLURDU SANKİ EN AZINDAN "KENDİ KARARIMIZIN" YÜKÜNÜ TAŞIYOR OLURDUK.
    E PEKİ BUNUN SEBEBİ NEDİR?
    BENCE, KORKUDUR. KORKUNUN HERTÜRLÜSÜ. SELİNİ KAYBETME KORKUSU. YANLIŞ YAPMA(!) KORKUSU. KÜÇÜK DÜŞME, AŞAĞILANMA KORKUSU.
    PEKİ, ÇÖZÜMÜ NEDİR?
    YİNE BENCE, ÇÖZÜM ÇOCUKLUK ÇAĞINDAN İTİBAREN BU KRİTERLERE UYGUN ŞEKİLDE EVLAT YETİŞTİRMEKTİR. YANLIŞ ANLAŞILMAYA YER VERMEYELİM, KRİTERLERDEN KASIT TABİKİ, EN KABA MANASIYLA, "ÇATLAK VEYA SAYGISIZ" BİR ÇOCUK DEĞİLDİR. AMA MAZUR GÖRÜN Kİ, 23 YAŞINA GELEN ADAM İÇİN ARTIK ÇOK ZORDUR “ELALEM NE DER”İN KORKUSUNU TINLAMAMAK, "TELEVİZYONUN SESİSİNİ KISMAK". İSTEMEDİĞİN SONUÇLARA KATLANMAK.
    ELİNİZE BİR KALEM KÂĞIT ALIN VE ÇOCUĞUNUZA İÇİNDE YANLIŞ “ "a, b, c, d, e" seçenekleri olan” SORUNUZU SORUN VE "F" ŞIKKINI EKLEMESİ İÇİN YOL GÖSTERİN.

    YanıtlaSil
  58. sağlam tebrik almışsın hacı yeaaa! :)

    YanıtlaSil
  59. hürriyet gazetesinde ana sayfadaki karikatürde arabanın üzerinde bılın bakalım ne sımgesı var

    YanıtlaSil
  60. Başkası için ateist olmak? Bu iş bu kadar kolay mı? Ateist olma süreci bi anlık değildir. Okursun, inanmamak için kanıtları görür değerlendirirsin. Kabuğunu kırma sürecinden geçersin, her gece ağlarsın ama düşündüklerinin kabullenmesi zor da olsa gerçek olduğunu anlarsın. Ben burda 10 adımda ateist olma kurallarını anlatmıyorum. Eğer önceden ateisttim diyosan bu süreci yaşamış olmalısın. Bana şimdi şunu açıkla : Bu süreçte mutlaka kanıtlar buldun, kurandan dinden çelişkiler gördün, başkalarının anlattıklarını değerlendirdin. Peki sonra bu kadar şey bir anda nasıl uçup gitti de tekrar dine döndün? Örneğin Nisa 11-12'deki miras çelişkisini görüp sonradan orda çelişki yoktur nasıl diyebildin? Şeytanla bağlantıya mı geçtin David Rockefellerla kuzen misiniz anlamıyorum ki. Son zamanlarda ben de çok istedim dine inanmayı. Ama olmuyor, kusursuz olması gereken şeylerde en ufak bir çelişki gördüğünde bütün inancını çöpe atmak zorunda kalıyorsun.

    YanıtlaSil
  61. Ha bir de bu kadar insan sana inanıyor, ben de dahil. Sürekli buldukları şeyleri sana e-postayla yolluyorlar. Zamanında ben de yaptım ve herkes gibi ben de cevap alamadım. Şimdi sana yazdığım şeylerden birini kart açıklamasında da kullandım bilmiyorum baktın mı siteme. Eğer insanları yanına çekmek istiyosan onların çabalarını önemsediğini en azından boş bir mesajla bile gösterebilirsin. Çok fazla geliyor nasıl okuym dersen de ayrı konu ama okumasan bile sağol mesajı atabilirsin.

    http://illuminatioyunkartlari.blogspot.com

    YanıtlaSil
  62. Demir, birbirlerini yiyorlar ki farklı kulvarlarda fikirler olduğunu zannetmemiz için. Aynı takımın pinpon oynayan oyuncuları gibi. Bi ona bakıyos bi buna bi ona bakıyos bi buna. Kazanan kaybeden yok yani.

    YanıtlaSil
  63. Şu facede Katy Perry sayfasına bi girim dedim.. Hala aynı kafa mı.. Hala I like thiiiiis durumu mu war die.. We şu resmin altındaki yorumlara bakın.. :) http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=10150119956741466&set=a.429410231465.228807.7126051465&type=1&theater
    Ha bu arada belirtmezsem bi yerim şişer.. Gene aynı şey.. ''Sanarsın'' değil.. ''Sanırsın''

    YanıtlaSil
  64. Abow ki ne Abow. Şu filme bir bakın derim

    http://www.imdb.com/title/tt0071615/

    YanıtlaSil
  65. Tespit yaptım beyler
    önce şuna bakın ;
    http://www.youtube.com/watch?v=FC2wbdrqpbo&NR=1
    sonra buna ;
    http://www.yenikesifler.com/resimler/resimler/CHICHENITZAPIRAMITI3_HE_r_ZJEAH.jpg

    var sanki bi ibnelik..

    YanıtlaSil
  66. @AntiNWO

    Bu ateizm de kolay karar verilebilecek bişi değil ama eğer dediğin ayetlerse durumu düzeltebiliriz.
    gerçi burada bu konuları yazdıklarından anlaşıldığına göre çok iyi bilen elemanlar var ama
    şöyle ki;

    Ölüme yakın bir kimse (bakara 180 Sizden birine ölüm yaklaştığında, bir mal bırakacaksa anaya babaya, yakınlara, uygun bir biçimde vasiyet etmesi farz kılındı. Bu, erdemliler için bir görevdir.) ayetine uyarak çocuklarının o andaki durumunua göre vasiyette bulunmalıdır. Kızı fakir, oğlu zengin ise kızına daha fazla mal bırakabilir. 4:11'deki dağıtım, ayetten anlaşılacağı üzere vasiyet edilmemiş mallar içindir.
    Erkekler, mehir ödemekten ve evin geçiminden sorumlu tutuldukları için genel olarak mirasta daha çok pay sahibi kabul edilmiştir

    ananın ve babanın herbirisine eşit pay veren 11'inci ayetle, erkek ve kızkardeşe eşit pay veren 12'inci ayet, paylaşım farkının erkeği kadından üstün gören bir ilkeden kaynaklanmadığını gösterir. kişinin özel vasiyetinden üç kez sözedilerek genel vasiyete tercih edilir, sizlerin bu konuda yönelttiğiniz suçlamaların bir temeli yok.

    YanıtlaSil
  67. yorum sayısı 69da takılı kalmasın diye yazıyorum yorumu yanlış anlaşılmasın =)

    YanıtlaSil
  68. @AntiNWO

    Mirasla ilgili ayette bi sıkıntı yok da...

    Böylesi müthiş bir matematiksel düzen içeren bir kitapta miras hatası var zannetmekte çelişki var:)

    http://www.mucizeler.com/19lar/

    Bir incelemeni tavsiye ederim.

    Selam

    YanıtlaSil
  69. Selam Aleyküm SIKKO!!!!! ALLAHIM senin gibi fikir ,dü$ünce siki$tirebilen insanlarin sayisini cogaltsin yada ne bilim seni sikip cogaltmak gerek
    imkanlar elverseydide seni bizzat tanima $erefine eri$seydim diyorum sen harika bir insansin emegine yüregine saglik elimden geldigince senin yazilarini arkada$larimla payla$iyorum bir cogu sikinin keyfine dü$mü$ konu AM olmadigi müddedce ilgi duymuyor ama aralarinda sorgulayan ilgilenenlerde var tabiii ama yilmak yok mücadeleye devam .........

    YanıtlaSil
  70. oha karılar erkeklerden fazla sikiş-sokuş mu konuşuyomuş

    YanıtlaSil
  71. 05 Eylül 2011 16:45 Yorumuna katılıyorum.

    Geçiyorum bilgisayarın karşısına biraz haber sitesiydi bikaç forumdu derken canım sıkılıyo zaten pc ölmüş başka bi bişey yapılmıyo giriyorum yazılarını okuyorum, okuduklarım varsa bi daha okuyorum amına koyum napıyım.
    Bu yazındaki olaya ütünü basa basa değiniyosun her seferinde bak çok hoşuma gittiğini belirtebilirim.
    Şunu kesinlikle söyleyebilirim genelde elimde olmasada, bu yazdıklarını okuyup helal sikko vs vs. diyip sonra yine bi özenti çabasına girenler gibi bende acaba ne düşünüyorlar olaylarına giriyorum her seferinde.
    Bunun için birçok sebep sayabilirim ama tek sebep var tek sebep!Bırak söylemiycem amına koyum ama onu bi yok edebilirsem şuan dünyadaki hiiçbir "canlı" nın yaptıgı bir eylem sikimde bile olmaz(o kadarda değil amınakoyum anladınız işte).Ama işte sorun burda be sikko, o etken öle ha deyince ortadan kaybolmuyor.Sen burda ebesinin amı gibi yazıyon yazıyon ama okuyunca ne sanıyon.

    Emin ol, bak valla emin ol bu yazınınıda diğerlerinide okuyunca tamam diyorum böle bi gaza gelme kendinden emin olma felan göt tavan :) ama iş icraata gelince biraz dayanabiliyorum sonra yine başlıyor, benimki kişilik alakalı değil genç olmama rağmen kişiliğimin gayet iyi olduğunu düşünüyorum sadece insanların içine çıkınca şu düşünceden kurtulmam gerek.

    Bundan kurtulursam emin ol payın büyük olur :) dua ederim la

    Yaz sikko yaz ellerin dert görmesin yaz.

    YanıtlaSil
  72. la amcık agızlı bag hele bi
    http://www.facebook.com/dikkat.bluebeam?sk=wall
    bu amına kodumun seyine bi bak la ne ayakmış ne diyolar benim baya ilgimi çekti sen bi kurcala bakayım bundanda bi hinlik çıkmasın
    hadi taşşagını öperim sikkocum ayrıca kaynatanada selam çakarım

    YanıtlaSil
  73. çoğunluk olarak konuyla alakasız, gereksiz, saçma sapan, reklam kokan, basitçe eleştirilmiş yorumlar yapılmış, blogtaki bütün yazılarda olduğu gibi.. Harcanıyosunuz buralarda..

    YanıtlaSil
  74. Hooop

    Rothschild ve Bizim Karamehmet ortak olmuşlar.
    Karamehmet hiç yoktan 9 senede 4 milyar dolarlık şirket yaratmış. Irakta beraber kolkola petrol arayacaklarmışşşş....

    YanıtlaSil
  75. Kesinlikle 15-16 yasinda cocuklar okumuyor seni Sikko. 28 yasindayim ve uluslararasi bir sirkette 2.1 Milyar dolarlik projede calisiyorum. Butun yazilarinin altina imzami atarim.

    YanıtlaSil
  76. http://in2worlds.net/mind-control-themes-and-programming-triggers-in-movies

    YanıtlaSil
  77. lan adama az söv falan deyip durmayın. adamın tarzı bu belli kalıplara girmeyin diyo siz şöyle yap böyle yap diyosunuz. birakın istadiği gibi yazsın sizler okuyun düşünün tartışık karşı çıkın lakin bir kalıba sokmaya çalışmayın yönlendirmeyin

    YanıtlaSil
  78. Şu imam osurursa cemaat sıçarmış tribinden bir kurtulabilsek. Adam küfürlü yazıyor diye yorumları porno film afişine çevirmesek desem kızan olurmu acaba...Olursa buz soksun... Şaka şaka sokmasın..Arkadaşlar. televizyon tarafından kitle hipnozuna uğratıldığımızı artık hepimiz biliyoruz. Hipnozda olanlarda biliyor işin garibi. Hee seyrediyom ne var diyebiliyor göz bebişleri kocaman kocaman. Geçen İstanbul'a gittiğimde istiklalde yürüyordum. İstanbulu terk etmeden önce yirmi sene ebleh ebleh yürüdüm zaten. Nostalci olsun diye bir gezeyim dedim. Nerede o eski istiklal. Aslında gene aynı İstiklalde insanlar zombi olmuş. Abi herkesin birbirine ürkek ürkek bakarak yürüdüğü tek sosyal paylaşım caddesi dünyada. Golem gibiler yau. (golem bir inanışa göre tanrının insanı yarattıktan sonra nefesini üflemeden hemen önceki hali demekmiş yani yerim içerim zıçarım adam) İnsanlara baktıktan sonra dedim ki. Bu insannarı nasıl uyandıracağız mevzuya. Sora düşündüm Şöyle üçbuçuk metre boyunda beş altı tane dev dev semazenler meydandan tünele kadar döne döne önüne geleni tokatlayarak inse. Böle koduğunu uçursa acaba kendimize gelirmiyiz. Tabiki olmaz öyle bir şey. Taximde en son gördüğüm semazen bir otelin vitrininde turistlere şekil olsun diye beyaz beyaz ışıkların altında tek başına mevlana solo yaparak dönüyordu. Bu ne dedim ya. Bir öğreti bir kültür nasıl bu hale gelir. Biz bunu yaparsak bize bunu yapmaya çalışanlar neler yapmaz. Yani bizi kendi kültürümüzle toşak geçirmeye çalışanlar. Kültürümüzü birikimimizi eritmeye bizi tek tip yapmaya çalışanlar neler yapmazlar yau. Birde semazene camdan vitrin yapmışlar. Cama toklatıp Hoca nasıl gidiyor geçtin mi transa diyesim geldi lakin çam yarması güvenlik gözüme takıldı diyemedim. zaten semazende alacağı üç yüz beş yüz lirayı düşünüyordu dönerken büyük bir ihtimalle. Her turda sayıyordu bence taximetre hesabı. Beş-on-onbeş-yirmi...Bu neyin şekli şemaliydi anlamadım. Bu nasıl bir bilinçsizlikdi anlamadım. Bu neydir layynn!! daha önce de bir alışveriş merkezinde gördüydüm. beş altı semazen kendilerine hazırlanmış bir platformda öğleden sonra eeeeyle dönüyorlardı. Tam önlerinde paketlenmiş süslenmiş bir spor araba şanslı bir müşteriye verecekler yersen. Alış veriş manyaklığından gözleri dönmüş ellerinde alışveriş poşeti bissürü insan boş boş bunları izliyor. Sanki zelanda yerlileri haka dansı yapıyorlar karşılarında. Bir hüşu bir dinginlik bir esrime sormayın gitsin. Tasavvuf kapitalizmin içinde nah böyle eritilir. o maldonadolar az evvel kredi kartıyla aldıkları malları ödeyene kadar burunları süt çeşmesine dönecek ilerleyen aylarda kimin fikinde. Geçen senelerde Konyada bir yetkili yeter ulan dedi. Abi Adamlar her dükkana mevlana ismi koymuş. Mevlana köftecisi Mevlana mefruşat, Mevlana hamamı, Mevlana rulman....Bırava..Biz özümüzden şaşmışaz ay balam.

    YanıtlaSil
  79. ohohoh ibretlik yazı,helal be reyiz

    YanıtlaSil
  80. 30 seconds to mars adlı bir grup var maykıl bu adamlar kliplerinde masonluğun bütün simgelerini gösteriyorlar öyle anlık görüntüler değil üstelik adamın gözüne gözüne sokuyorlar bunların this is war adlı bir klipleri var klibin sonunda alenen bir piramit gösteriyorlar ve bu görüntü esnasında meali yeni cesur dünya olan nakaratı söylüyorlar bunada bir el at maykılcığım

    YanıtlaSil
  81. http://www.facebook.com/note.php?note_id=210624062303585&comments (Söylenildiğine göre, Banu Avar'ın Rockefeller ve Rothschild ile röportajı. Kesinlikle okunması tavsiye edilir..

    YanıtlaSil
  82. @theGuide

    pek inandirici bir ropartaj degil adamlar herseyi itiraf etmisler olurmu boyle bir sey yok onu oldurduk yok bunu caldik ...vs banu avar ne icirmis bunlara cozemedim bu kadar itirafi banu avara yapipda boylesine kendilerini niye desifre etsinler

    YanıtlaSil
  83. Alın lan alın.

    Yeni çıktı daha, Londra Maskotlarının reklamı. Gökkuşağından inerek geliyorlar falan.

    Lan siktir diyordum bazı şeylere ama, daha önceki bilgilerin hepsini içeren bir reklam. Sanki sikko yazmış gibi senaryoyu.

    http://www.youtube.com/watch?v=vKd2RlKuMo8

    YanıtlaSil
  84. buradaki takipçilerin dikkatini çekeceğini düşünüyorum:

    http://www.haberturk.com/dunya/haber/667265-ikiz-kuleleri-boyle-dikecekler-galeri

    YanıtlaSil
  85. Bütün yaşanması gereken, öğrenilmesi gerekenler tamam. Asıl mesele herkesin bunu yaşaması, öğrenmesi. Öyle işte.

    YanıtlaSil
  86. La kendinize gelin.5 yaşın üstündekileri unutun.Yeni doğacak nesiller dışında kimseyi mevzuya filan inandıramazsınız.Bunlara öğrendiklerinin dışında yeni bir şey öğretmek mümkün değiiiiil.

    YanıtlaSil
  87. DEBİLLERİN EGEMENLİK İLAN ETTİĞİ SİSTEM..!
    "BAKIN BAKALIM BU ARKADAŞLARI TANIYABİLİECEK MİSİNİZ?:)))
    ********************
    DEBİLİTE: IQ seviyeleri 45 ile 75 arasındadır. Hafif zekâ geriliğidir. Normal hayatta, normal bir insanla 'rekabetten yoksun' olanlar debil olarak nitelendirilirler. Zekaları, 5 ile 12 yaş grubu çocukların zeka seviyesi ile eşdeğerdir. Debiller, 'yetki makamlarına' gelmedikleri müddetçe pek fazla bir tehlike arz etmezler.
    ********************
    Dünya değişiyor, medeniyet gelişiyor.
    İnsanlık, ‘bilgi ötesi’ diye tarif edilen yeni bir çağa doğru hızla yol alıyor.
    Ama gelin görün ki, bilim ve teknolojideki onca ilerlemeye rağmen, ‘zeka’problemi ile karşı karşıya kalan insanların sayısı hızla çoğalıyor.
    Psikoloji bilimiyle uğraşanlar, ‘IQ testlerinden’edindikleri tecrübelere dayanarak, zeka problemi ile karşı karşıya bulunan insan tiplerini, üç temel kategoriye ayırarak incelemeye tabi tutmuşlardır:
    1-) İdyosi: IQ seviyeleri 25’nin altındadır. Zekâ geriliğinin en ağır derecesidir. Kendilerini ‘en basit tehlikelerden’ bile koruyamayan kişiler idyot sayılırlar. Bağımlı ve muhtaçtırlar. Zeka seviyeleri en fazla 2 yaşındaki bir çocuğunki kadardır.
    2-) Embesilite: IQ seviyeleri 25 ile 45 arasındadır. Zekâ geriliğinin ikinci devresidir. ‘İşlerini’ ve ‘kendisini’ idare edemeyenler embesil olarak kabul edilirler. Verilen işi otomatik yaparlar 2 ile 5 yaşındaki çocukların özelliklerine sahiptirler.
    3-) Debilite: IQ seviyeleri 45 ile 75 arasındadır. Hafif zekâ geriliğidir. Normal hayatta, normal bir insanla ‘rekabetten yoksun’ olanlar debil olarak nitelendirilirler. Zekaları, 5 ile 12 yaş grubu çocukların zeka seviyesi ile eşdeğerdir.

    ***
    ‘İdiotları’ ve ‘embesilleri’, hal, tutum ve davranışlarını dikkate alarak, ilk bakışta hemen teşhis etmek mümkündür.
    Ancak ‘debilleri’, çoğu kez ‘normal’ zeka düzeyine sahip insan tiplerinden ayırabilmek öyle zannedildiği kadar kolay değildir.
    Merhum ünlü psikolog Prof. Dr. Ayhan Songar’a göre, debiller çok iyi birer ‘devlet görevlisi’ olabilirler.
    Hatta, sicillerinde ‘en ufak bir olumsuz iz’ dahi bırakmadan en yüksek görevlere kadar yükselebilirler.
    Debiller, ‘kurulu sisteme’ ve ‘işleyen kurallara’ sıkı sıkıya bağlıdırlar. Kendilerine verilen işleri harfiyen yerine getirirler.
    Öğrendikleri ‘yöntemlerin’ dışına asla çıkmazlar, herhangi bir kritik durumda asla ve asla ‘inisiyatif’ alamazlar.
    ‘Empati’yetenekleri yoktur, ‘hoşgörüleri’ oldukça zayıftır.
    Debiller, ‘yetki makamlarına’ gelmedikleri müddetçe pek fazla bir tehlike arz etmezler.
    Sıradan bir debil, ancak ve ancak ‘kendisine’ zarar verebilir.
    Ancak, yetki makamında oturan bir debil, kritik anlarda alması gereken ‘inisiyatifi’ almayarak, ‘yapması’gerekenleri yapmayarak ‘bütün bir toplumu’ umulmadık felaketlere sürükleyebilir.
    Genel karakteristik özellikleri dolayısıyla, debillerin önemli bir bölümünün ‘muhafazakar’ bir eğilime sahip oldukları saptanmıştır.
    Ancak birçoğu, ‘algılama’ yetenekleri oldukça düşük olduğundan, ‘neye’ ‘niçin’ inandıkları, muhafaza ettikleri ‘değerlerin’ neler olduğu, ülkelerini niçin sevmeleri gerektiği hakkında pek fazla fikir sahibi değildirler.
    Onlar için önemli olan ilk öğrendikleridir.
    Debillerin sayısı arttıkça, ‘demokrasi’ ile idare edilen ülkelerdeki ‘yöneticilerin’kalitesi de ona göre düşüyor.
    Çünkü debillerin seçtikleri insanlar, kendileri gibi ‘debil’ oluyor.
    Mazhar Osman’ın teşhisi ise daha vahim:
    - “Dünyayı debiller yönetiyor.”

    Yorum gönderme yöntemini seveyim.Bu üçüncü ve kısaltılmış şekli inşallah hepsi birden çıkmaz

    YanıtlaSil
  88. @ozgurk

    Bana da inandırıcı gelmedi Banu Avar'la bu kadar açık açık konuştukları tabii ki. O yüzden "Söylenildiğine göre" ifadesini kullandım. Ama Banu Avar, İlluminati kelimesini kullanmak haricinde bu konu hakkında birçok şeyi ifade eden bir araştırmacı-yazar. Ve bu röportajda yazılanlar çok tutarlı. Eğer Banu Avar'la konuşmadılarsa da bunları, yine de paylaşmakta yarar olduğunu düşünerek paylaştım.

    @tüm dünyalılar!

    Ayrıca şunu da eklemek isterim, illuminati kart oyunları hakkında:

    https://picasaweb.google.com/100403268654551376007/IlluminatiKartOyunuKartlarInwo#5650166687836769106

    Bu fast food zincirleri kartına bakın ve üzerindekileri okuyun lütfen. Ya da gerekli yerleri çevireyim:

    "-Yanında biraz (Patates) kızartma ister misin?

    Kimsenin şu gizli yemek tarifilerinin içinde ne olduğu hakkında bir fikri yok. Bunu bulduklarında da tekrar unutuyorlar.

    -Kızartmayı sipariş et, dünyalı!"

    Ve lütfen bu videoyu seyredin: http://www.youtube.com/watch?v=cVR7tkajFpg

    Videoda bir deney yapıyorlar, McDonalds'ın hamburgerlerini ve patates kızartmasını ayrı kapların içine koyuyorlar, ve dışarıdan herhangi bir yerden alınan hamburgeri ve patates kızartmasını hepsini ayrı kaplara koyuyorlar. Her hafta bunları kontrol ediyorlar. Hepsi küflenirken ve bozulurken, sadece McDonalds'ın patates kızartmasına hiçbir şey olmuyor!

    Ne tükettiğine dikkat et, dünyalı! Sen ediyorsan da çevrendekileri uyar!


    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  89. Banu avarın röportajını okudum,
    Tabi bu röportaj doğru mu yoksa uydurma mı bilinmez ama ortada çok garip bir şeyler var.Adamlar kendilerini rahatça deşifre ediyorlar siz bunu basit bir güç gösterisi mi zannediyorsunuz?Asla! Bu kahrolası birleşmeyi gerçekleştirmek için güçlü olduklarınaaa seni inandırdıktan sonra karşına kendilerinden oln,mehdi mesih çıkarıp seni hızla istedikleri yöne yönlendirmek.
    Şimdi orada tez,antitez=sentez muhabbeti vardı ve sentez olarak tek dünya devleti ve dini belirlemişler.Gelin onlara bir sürpriz yapalım ve sentezin İSLAM olmasını sağlayalım göt olurlar vallaha göt.
    Yapılabilecekleri burada yazacam ve o yazıları tekrar tekrar yazacağım.Unutmayın formülü değiştirip sentezle oynamak mümkündür.Kelebek etkisi teorisini hayata geçirme vakti geldi artık. Beni takip edin.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  90. düşünmeye bile üşeniyor bunlar amk

    YanıtlaSil
  91. @erhan sezer o verdiğin film full illuminati simgeleriyle dolu. filmin konusu yok baştan aşağı simge :)

    ha birde o filmden bir kare
    http://i54.tinypic.com/5139fn.jpg

    YanıtlaSil
  92. Bahsedilen filmi araştırdım biraz,

    The holy mountain verilen linkte giremeyen olursa (ben giremedim) bu trailerinin bulundığu link (çokta saçma film olduğu ap açık meydanda)

    http://www.youtube.com/watch?v=V_k8oaeHsnc

    Ama en ilginci sinemalar com da var. Aha linki,

    http://www.sinemalar.com/film/7668/The-Holy-Mountain/

    Dikkat! yorumları okuyun.tam da michaelin bahsettiği adamlar var çoğunlukta. Sırf egosunu tatmin etmek için,kendini sanatçı,sanat sever,elit zannedebilmek için filmi beğenen kazmaları görün istedim canlı örnek.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  93. sikko... adamsın
    "anne karnından dünyaya yanlız geldik tabuta yanlız gireceğiz."

    YanıtlaSil
  94. Şimdiye kadar pek yorum yapmadım.. Yaptıklarım da öyle dikkate alıncak yorumlar değildi.. Ama ilk defa ciddi bi yorum yapmak istiyorum.. Hani bu yorumda ismi geçecek kişilerin umrunda mı bilmem de benm gene de içimde kalmasın..
    2 sene önce falan masum masum üniversitemi okurken bi arkadaşımın evine gittim.. Kitaplığın içinde gözüme bi kitap çarptı.. Yanılmıosam adı da ''Kur'an En Büyük Mucize'' idi.. Yazarı Edip Yüksel.. (Tabi o zamanlar bizim yazarımız hadisleri falan yalanlamıyor.. Aksine hadis örnekleri weriyor..) O kitap benm aşırı derecede hoşuma gitmişti.. Yazarını araştırmak istedim.. Edip Yüksel'i.. Başka kitabı war mı die sorduğum arkadaş Edip Yüksel hakkında iç açıcı olmayan şeyler söyledi tabi.. (Gidip kitapçılardan alaydın die içinden geçiren arkadaşlara sölim.. Örenci adamız olum.. Acımızdan ölüydük.. Kitap alcak para mı war.. Peh) Arkadaşım fazla takılma falan dedi ama dinler miyim.. :) Nedir diye biraz araştırdım.. Baktım ki 19 mevzusu falan.. Herhalde Kur'an'ın son iki ayetinin 19 mucizesine uymadığını, bu yüzden son iki ayetin de sonradan eklendiğini falan söylemeye başlamış galiba.. Neyse konu o değil.. Sonuç olarak elde war Edip Yüksel.. :)
    We günümüz.. Bundan 6 ay önce ben bu blogu başka bi forumdan öğreniyorum.. Aşırı derecede de hoşuma gidiyor tabi.. Michael güzel.. Anlattıkları güzel.. Yaptıkları falan her şey güzel geliyor.. Michael yeterli gelmemeye başladı ve ben yorumlara da daldım.. Yorumlarda ilk başta pek önemsemedim hadisleri yok saymayı falan.. Kendi fikirleridir dedim.. Olabilir dedim.. Allah kimseyi yoldan çıkarmasın dedim.. Bu çıkanlara da saf niyetleri dolayısıyla merhamet etsin dedim.. Demediysem de şimdi diyorum.. :) Allah affetsin eğer yanlış yoldalarsa..
    Kimdi peki bu arkadaşlar.. Çoğul ekinden ziyade sadece bi tanesinin yorumları çok kafama yatıodu.. Onu belirtecem sadece.. Antispiritualist..
    Arkadaşım.. Yorumların gerçekten çok hoşuma gidiyordu..
    Tabi profiline falan bakim dedim.. Profildeki takip ettiği bloglar kısmından seçtim ''emre 1974 tr'' blogunu.. Snra gene sizin nefret ettiğiniz ekşi sözlükten ona da bakim dedim.. Sonuç olarak karşıma çıkanlar:
    1-kurandakidin
    2-Mutezile
    3-Vehhabi
    4-Kuran Araştırmaları Grubu
    5-Edip Yüksel (tatatatam.. Gene karşıma çıktı :) )
    Ha bu arada bu kadar anlattığım şeyin sonunda (Michael'in de dediği gibi) Esaretin Bedeli kıvamında bi son beklemeyin.. Sadece söylemek istedim bunları.. Belirtim de..
    Yani bi şeklde bilmediğim nedenlerle bu adam karşıma çıkarılıyor.. Belki siz ilahi kudret dersiniz ama bilemiycem o kadarını.. Yani Allah karşıma çıkarıosa bi nedeni wardır ama ben bu nedeni hadisleri reddetmeye yormadım.. Allah hadisleri reddetmem için çıkarmadı tekrar karşıma bunları.. Belki de zayıf imanımı kuvvetlendirmek için yaptı bunu kim bilir..
    Çok dua ettim Allah'a.. Komik gelcek size ama bi işaret Yarabbi dedim.. Bi işaret.. İşareti nie istedim.. Çünkü hadisleri reddetme kıvamındaydım 1-2 ay önce.. Allah'ım yardım et dedim hep.. Sonuçta bi iki işaret aldığımı düşünerek hadis reddetme olayının çok sakat yerlere gittiğini düşündüm ve artık böyle de dewam edecem inşallah.. Allah beni (şu an yanlış yoldaysam bile) affetsin.. Bana en yakın zamanda doğru yolu nasip etsin.. Doğru yoldaysam da bu yolda daim kılsın beni.. Cümlemizi hatta..
    Belki çoğunuza aşırı saçma gelcek bu.. İşaret aldığımı düşünmem falan.. :) Ya da kafamı kullanmaktan wazgeçmem.. :) Ama napim.. benm de saçma da olsa böle bi yapım war..
    Bunu niye yazdığımı başta da söyledim.. Sadece yaşadıklarımı söylemek istedim.. Allah bizi dosdoğru yollardan ayırmasın..

    YanıtlaSil
  95. @Pescadero
    Şöyle başlayayım, Edip Yüksel’in hadisleri dinin kaynağı kabul etmemesi 2-3 senelik bir olay değil. Kendisi şu ünlü Molla Sadrettin’in oğlu ve şehit Metin Yüksel’in de kardeşidir. 1980’li yıllara kadar Sünni görüşteki biriyken, hatta ehli sünnetin kitapları en çok satan genç yazarı konumundayken, 80’li yıllarda fikir değişikliği yaşamış ve dinin tek ve biricik kaynağının Kur’an olduğuna kanaat getirmiştir. Daha sonra da büyük baskı görmüş (ölüm tehditleri vs. dahil) ve kendi deyimiyle Amerika’ya “hicret” etmek zorunda kalmıştır. İlginç bir yaşam hikayesi vardır. İnternette yaşamını anlattığı yazıları var bulup okuyabilirsin, merak ediyorsan.

    Edip Yüksel dinin tek kaynağının Kur’an olduğu konusunda haklı olmasına haklıdır fakat kendisinin yanıldığı ve büyük hata yaptığı noktalar da vardır. Bunlara birazdan değineceğim. Fakat şunu da söylemeden edemeyeceğim ki bir gün bu hatalarından inşallah döneceği konusunda kendisinden ümitliyim.

    Dinin tek kaynağının Kur’an olduğu konusunda ayetlere bütünlük içerisinde sen de bakarsan senin de varacağın nihai sonuç bu olacaktır. Bu videoda bir kısmı var ama hepsi bununla sınırlı değil:

    http://www.myspace.com/video/antispiritualist/din-alan-nda-tek-kaynak-kur-39-an/104053944

    Kendin parantezsiz bir meal alıp, hatta mümkünse birkaç meali karşılaştırarak düşüne düşüne okuyup, kendi gözlerinle görebilir ve kararı kendin verebilirsin.

    Emre1974tr’ye gelirsek, kendisi fikirlerine, zekâsına, bilgeliğine, vicdanına çok önem - değer verdiğim ve din konusunda senelerdir neredeyse hiçbir önemli fikir ayrılığına düşmediğim yegâne dostumdur. New Age, Illuminati, Spiritualizm vs. konularında da neredeyse 10 senedir insanları uyarmak için o forum bu forum ekstra efor sarf etmektedir. Onu tanıdığım, fikirlerini gayet iyi bildiğim, senelerdir forumlardaki tartışmalarını (Edip Yüksel ile yaptıkları dahil) yakından takip ettiğim için şu noktadan sonra hem onun namına hem de kendi adıma konuşmakta bir sakınca görmüyorum:

    Edip Yüksel yalnız Kuran konusunda olduğu gibi, Kur’an’da 19 sisteminin olduğu konusunda da haklı. FAKAT o iki ayeti Sünni uydurması saymakla çok büyük bir hata yapıyor!

    Şimdi bu kısmı dikkatli oku lütfen çünkü onun içinde bulunduğu bu hatalı durumun SEBEBİ ile senin şu an içinde bulunduğun durumla -gözlerime inanamıyorum ki- AYNI!

    Yine 80’li yıllarda, Edip Kur’an’daki 19 sistemine tanık oluyor. Fakat o 2 ayet konusunda kararsız kalıyor. İki ayet 19 sistemine uymuyor. Ne yapacağını bilemiyor. Kendi ifadeleriyle “o iki ayeti yok saysa sonu felaket, saymasa yine felaket”! Bunun üzerine Allah’a dualar etmeye başlıyor ve yine kendi ifadesiyle hayatının en içten en samimi duasını yapıyor.

    O dua şu: “Rabbim bana bir işaret gönder”. Anlayacağın senin duanın aynısı!!! (Olayın detaylarını tam olarak Yüksel’in kaleminden Mesaj adını verdiği Kur’an çevirisinin arka sayfalarından okuyabilirsin)

    İçinden çok kuvvetli bir ses ona “üç kırk bir” diye defalarca sesleniyor. Kalbi atıyor, heyecanlanıyor. Hemen Kur’an’a koşuyor ve bir de ne görsün:
    3:41 Zekeriyya dedi: "Rabbim,bana bir belirti/işaret ver!" Allah buyurdu: "Sana belirti şudur: "İnsanlarla üç gün, işaretleşme dışında konuşmayacaksın. Rabbini çok an. Akşam-sabah tespih et!"

    Ayette denileni yapıyor, kimseyle konuşmadan geçen bir üç gün-yoğun ibadet vs. sonrası, üç gün sonra o iki ayeti atma yanılgısına düşüyor!

    Bak arkadaşım, buna dini tecrübe denir ve Kur’an ayetlerini incelersen tüm dini tecrübeler sınama ile birliktedir ve imtihan son nefese kadar devam etmektedir. İnsanlar dini tecrübelere ödüllendirme, saptırma, zanna mı yoksa delile mi uyduğunu test etme gibi amaçlarla tabi tutulurlar.

    Kur’an bizleri her zaman aklı araç olarak kullanmaya yönlendirir. Bununla ilgili onlarca ayet vardır ve vahyin Allah katından olup olmadığını, Rahmani mi şeytani mi olduğunu test etme aracı bile bizzat AKILDIR. Yani bir dini tecrübe asla ama asla rasyonaliteden önemli olamaz.

    Devam edecek:)

    YanıtlaSil
  96. @Pescadero devam

    Her fırsatta rasyonelliği ile övünen -ki bunda hakkı var genelde öyle birisi cidden- Edip hayatında dini tecrübeyi rasyonaliteye tercih ettiği ender bir an yüzünden şu an o iki ayeti atıyor!

    Şimdi eğer cazibesine kapılıp yaşadığı dini tecrübeye körü körüne uymak ve onun sınama amaçlı olabileceğini gözden kaçırmak yerine 19 mucizesine tanık olduğu bu dönüm noktasında mantık ve zekaya güvense idi ne yapacaktı:

    1) Reşad'ın ona sunduğu "Kur'an'ı 19 korur" önermesinin yanlış olduğunu görecekti.

    2) Çünkü "koruma"nın hem ayet "eklemeye" hem de ayet "silmeye" karşı etkili olması gerektiğini gözden kaçırmayacaktı.

    3) 19 sisteminin ayet silmeye karşı Kur'an'ı
    koruyamayacağını biraz düşünse fark edecekti.

    4) Bu mantıksal çıkarım onu Kur'an'ı 19'un değil, Allah'ın bizzat koruduğu realitesine götürecekti.

    5) Ve varacağı sonuç şu olacaktı:
    Kur'an'ı bizzat Allah kendisi korur, 19 sistemi vesilesiyle de Allah bizi Kur'an'ı BİZZAT kendi koruduğuna tanık tutar. (Tevbe 128-129 dahil)Demek ki 19 sistemi sadece bir mucize, Kur'an'ın hepsi değil.

    19'la ilgili daha detaylı çıkarım için:

    http://www.diniyazilar.com/oku.asp?hid=3326&aranan=cansu

    Hayatta her zaman muhkem delillerin seni götürdüğü yere gitmen dileğiyle...


    Sevgiler

    YanıtlaSil
  97. @antispiritualist..
    Öncelikle beni dikkaten aldığın için çok teşekkür ederim.. İyi dileğin için de Allah razı olsun..
    Şimdi bende kısa kısa söyliceklerimi söylim..
    Benim inandığım Allah, Edip Yüksel'in inandığı Allah ile aynı.. Şöyle bi şey düşünelim.. Gene rasyonel olmicak ama dediğim gibi aklımı kullanmayı, işaretlerden (şimdilik sadece hadis konusunda) snra bıraktım.. :) Şöyle bi şey dicem.. Edip Yüksel ile birebir aynı dediğin olay.. Bende dua ettim.. Yalwardım.. Yakardım.. Aynı şeklde Edip Yüksel de bunu yaptı.. Peki Allah Edip Yüksel'e Kur'an ayetini nasıl olur da reddettirir.. Böylesine bir adama nasıl olur da bunu yaptırabilir.. Sonuç olarak Edip Yüksel'e (veya sana veyahut hadisi reddeden bir başkasına.. Farketmez..) nasıl olur da hadisi reddettiriyor.. Reddettiriyor demiyelim de.. O zaman özgür irade olayına gircez.. Şöyle sölim.. Reddetmesi için vesileyi sunuyor.. Peki aynı Allah nasıl oluyor da bana verdiği işaretinde hadisi reddetmemem gerektiği sonucunu çıkarmamı sağlıyor.. Daha doğrusu vesile kılıyor..
    Şimdi bu konuda şunu da diyebilirsin.. ''İşaret diyosun da.. Nerden bileceğiz ki bunun Allah katından verilen bi işaret olduğunu..'' Buna dicek sadece iki şeyim war.. Başka da bi dayanağım yok yani.. 1-Bu dünyada başıboş değiliz.. 2-Hiçbir şey tesadüf değil..
    Diceğim o ki Edip Yüksel'e de gelen işaret bi şeklde Allah'ın saf duaya karşılığıdır.. Bana gelen de saf duaya karşılık gelen bi işarettir.. Ama sonuç tutmuo.. Zıt düşüo birbirine.. Edip Yüksel yolunu son iki ayeti kabullenmeyip, hadisi reddetmekte dewam ettiriyor.. Ben hadisin olması gerektiğini düşünüyorum..
    Ya da ben niye Edip Yüksel'le kısıtladım ki bunu.. Hadisi reddedenler war.. Reddetmeyenler war.. Reddetmeyenler çoğunlukta.. Olması gerektiğine inanıyorlar.. Bu olması gerektiğine inananlar (linkini verdiğin videodan da anlaşıldığı üzere) büyük yanılgı içindeler.. Çok büyük yanılgı içindeyiz biz hadislerin olması gerektiğine inananlar olarak.. Allah bu kadar saf duygulu insanı niye hidayete erdirmiyor.. Başıboş muyuz biz.. İnsan -sadece kendi aklıyla bi şeyler yapamaz- die (bi nedeni de bu bence) peygamberler gönderilmişken peygamber devri kapandı die biz başıboşmu bırakıldık AKLIMIZLA birlikte.. Sonuçta başıboş değilsekte ben, bana gösterdiği işaretleri önemserim yani.. Aklım hakkaten bazı yerlerde basmıo.. :) Bunu alaycı bi şeklde söylemiyorum.. Haddim değil.. Hakkaten basmıyor..
    Uzun uzun yazdım gene.. Kenarda, köşede, bi zıtlık, bi sürçme falan warsa affedin.. Çünkü tamamen saf saf yazdım bunları.. Yemin ederim hiçbi şeklde art niyetim yok.. Zaten yazdıklarımdan da anlamışsınızdır.. Öyle ultra donanımlı, süper bi insan değilim.. Hatta cahilim ben yaw.. :) Sadece arayıştayım.. İşaretlere bağlı kalacağım ama onu da belirtmeden edemicem.. :) Allah affetsin..

    YanıtlaSil
  98. ''Kısa kısa'' diye giriş yapıyorum.. Her seferinde ''uzun uzun yazdım'' diye bitio yazı ama affola ne diyelim..

    YanıtlaSil
  99. Sevgili Pescadero;

    Öncelikle şu siteyi inceledin mi?

    http://www.kurandakidin.net/

    Eğer henüz okumadıysan, baştan sona dikkatli bir şekilde okumanı rica edeceğim.

    Tabii "Din alanında tek kaynak Kuran" videosunu da izlediğini farz ediyorum...

    Selam ve sevgiler

    YanıtlaSil
  100. @Pescadero

    Sana bambaşka bir örnek üstünden anlatayım durumu:

    Çok güzel bir kız var, ortam uygun, olayın nereye gittiği belli.Eline bir zar alıyorsun ve diyorsun ki: “Allah’ım bana bir işaret gönder.
    İşaret göndermezsen zina yapacağım”.
    Diyorsun ki 1-2-3 gelirse zina yapmayacağım, 4-5-6 gelirse yapacağım ve zarı atıyorsun. 6 geliyor, bir daha atıyorsun yine 6, işi sağlama almak için bir daha atıyorsun ve yine 6.

    Zina ile ilgili hükümler belli Kur’an’da. Mesela:

    İsa 32 Zinaya yaklaşmayın. Çünkü o iğrenç bir iştir; yol olarak da çok kötüdür.

    Nur 3 Zina eden erkeği zina eden bir kadın veya putperest bir kadından başkası nikâhlamaz. Zina eden kadına gelince, onu da zina eden bir erkek veya putperest bir erkekten başkası nikâhlamaz. Müminlere bu, haram kılınmıştır.

    Furkan 68 Onlar Allah'ın yanında bir başka ilaha yakarmazlar/davet etmezler. Allah'ın saygıya layık kaldığı canı haksız yere almazlar. Zina etmezler. Bunları yapan cezaya çarpılır.

    Demek ki neymiş?

    Dini tecrübeler-işaretler vs. muhkem dini kaynağın yani Kur’an’ın süzgecinden geçirilmeli.
    Kur’an dini tecrübenin-işaretlerin süzgecinden değil.

    İşte sen de bunu yap. Her iki tarafı da dinle:

    Zümer 18 Onlar ki, sözü (kavl) dinler de en güzeline uyarlar. İşte bunlardır, Allah'ın kılavuzladıkları; işte bunlardır, akıl ve gönül sahipleri.

    Tezi-anti tezi her şeyi incele. Kur’an’a emek ve zaman harca, hayatta diğer şeylere harcadığın gibi.

    Sen aklına, vicdanınla dürüst bir şekilde çabalarsan, hak olan batılı eninde sonunda yok edecektir. Önemli olan şahıslar (Edip, Antispiritualist, Emre, Michael falan değil)önemli olan fikirlerdir. Bunların üstünden gitmeye çalış.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  101. Sikko, arada yaz böyle yetişkin makaleleri. Ekşi gelir sonra Tesla, Haarp, Illuminati'ye limon sıkar (değil komik). Liselisinden tut hayattan yarrağın en damarlısını yemiş faggotların bile okuduğu bir blogun sahibisin, değerini bil hafız (ehehe gül şimdi)

    Enteresandır, senin blogun üzerinden kişisel reklamlarını yapan buzlu badem kitlesi iyice artmış, millete aklınca terbiyecilik yapıyorlar. Sikimin entelleri, hakkaten dediğin gibi, kıçı kırık sıvası dökük bir apartman dairesinde oturan, ateist olup reddettiği Rabbının ekmeğini yiyen bir avuç. İbne. (aynı cümlede kullanmayayım dedim Allah'ı)

    Biraz saçma olmuştur yazım ama ben senin ne denli teklifler aldığını tahmin ederek bu blogdan devam etmeni ve günlük marbora parası ile bizlerin götümüze ışık tutmanı bekliyorum Adem babamızdan gelen kardeşim.

    YanıtlaSil
  102. başlık atmaya mı üşendin F ne kardeşim.

    Sadece 15-16 yaşında bebeler okuyor diyen beyinsize de Allah akıl fikir versin. Yazılanlara söyleyecek sözü olmayanlar, yazana laf sokmayı deniyorlar olmadı okuyucuyu akıllarınca aşağılama yoluna gidiyor.

    30 yaşında işinde gücünde bir insanım, yazdıklarında beğendiklerim kadar beğenmediklerim de oluyor ama azmini takdir ediyor uslubunu beğeniyorum(küfürü azalt ama bitmesin ama azalsın).

    YanıtlaSil
  103. @Emre_1974tr
    Linkini verdiğin siteyi incelemeye karar vermiştim.. Senin blogunu bitirdikten snra bu siteye geçecektim.. Hatta birazını okudum.. Recm ile ilgili olanını.. Ha bide namaz SADECE Kur'an'a göre nasıl kılınır ona bakmıştım.. Hadis olmazsa ne durumda namaz kılacağımı merak ettiğim için ona da bi bakmıştım.. Yalnız snra işaret dediğim tecrübelerimden snra okumaya korktum açıkçası.. (Videoyu da izledim bu arada).. Hani bana da ilginç gelen şeyler hala war.. Mesela recm ayetini keçinin yemesi.. Bunu biraz araştırdım ama sahih hadis kitabında olmasına rağmen en az güvenilir olanlardan sayılıyor bu hadis herhalde.. Onu anladım araştırdığım kadarıyla.. Bu hadisten bahsedilirken şöyle şeyler deniyor mesela.. ''DİYELİM Kİ Hz Ayşe öyle bir şey demiş olsun...'' - ''Hz. Aişe’nin ve İbn Ömer'in bunu söyleyip söylemediğini kesin olarak bilemiyoruz.'' Yani sahih kaynakta olmasına rağmen güvenilir bi hadis değil anladığım kadarıyla.. (Hem sahih kaynakta hem de güvenilir değil.. Bu sana mantıklı geliyor mu diye sorabilirsin bunu ama vicdanıma yedirebildim diyelim.. :) ) Onun için hadisleri tümden yok saymak vicdanımı da rahatsız etti.. Yalnız recm başlı başına kafama takılan bi şey o da ayrı mevzu.. Allah burayı sınav dünyası olarak yarattı.. Cezayı burda verecekse yanına gittiğimiz zaman sorgunun ne anlamı war diye de düşünmedim diyemem..
    Ha bide bi hadiste de zina eden biri Peygamber Efendimize (s.a.v) 3 kere falan gidiyor.. Git tövbe et diye gönderiliyor.. Israr edince de recm edilmesine karar veriliyor.. Ben burdan da recmin isteğe bağlı olduğu anlamını çıkardım mesela.. Neyse konuyu dağıtmiyim daha fazla..
    @antispiritualist
    Güzel konuşuyorsun.. Baştaki yorumumda da belirttiğim gibi yorumların hoşuma gidiyor.. Zaten kendini geliştirdiğin her halinden belli.. İkna edici konuşuyorsun.. (Bunu ekşici dediğiniz ukalalıkla yazmıyorum.. Yanlış anlaşılmasın.. Yoksa haddim mi benm şurda birine ''ehehe.. Şampiyon..'' demem.. Değil..) Yalnız dediğim gibi kolay değil.. Hakkaten çok zor.. Bazı şeyleri kabullenmek zor.. Reddetmek zor.. Senden isteğim bana dua etmen.. Belki dualardan da snra edindiğim tecrübeleri Kur'an'ın süzgecinden geçirerek (EĞER Kİ yanlış yoldaysam) doğru yolu bulurum..

    YanıtlaSil
  104. Sevgili pescadero kardeş,
    Önce şu işaret mevzusuna gireyim,Kur'anı Kerim varken bizim işaret aramamız çok anlamsız bir şeydir.Niçin? Çünkü ihtiyaç duyulan her türlü işaret,öğüt kitapta mevcuttur. Şu an iş yerinde olduğumdan ayet numarası veremeyeceğim şöyle bir ayet vardı, ''onlara indirdiğimiz kitap yetmiyor mu?'' Bunu inanmak için işaret isteyenlere hitaben söylenmişti.Burayı artık kafanda şekillendirirsin sen.Şimdi şu hadis meselesine geçelim.
    Nedir bu hadis? Kabaca peygamberin sözleri diye tanımlayabiliriz. Hadis konusunda sıkıntılar nedir biliyor musun?
    -Allah Kur'ani koruyacağını vaad ediyor ama hadisi değil
    -Hadisler konuşulduğu dönemde yazılıp korunmamiış hatta peygamber Kur'anla karışmasın diye buna engel olmuş
    -Bütün birbirine zıt alimlerin bile ittifak ettiği konu uydurma hadisler var
    -Bu kadar korunmasız olan bir konunun müslümanların aleyhine kullanılma ihtimali çok yüksektir.
    Şimdi burada kendi düşüncem şudur,O zaman bizim ana kaynağımız Kur'an olmalıdır.Ha diyeceksin ki peygamberin hiç mi bir sözü bu güne ulaşmamış? Elbette ulaşmıştır,bu durumda önümüze konan hadisi Kur'an süzgecinden geçirip almaktır.Bu peygambere karşı saygısızlık değildİr aksine peygamberin söylemediği bir şeyi ona isnat edersek bu iftiraya girer ve peygamberine iftira eden bir ümmet oluveririz Allah muhafaza.Esasen peygamber deKur'anın dışına çıkmaz,çıkamaz.
    Bir de sünnet mevzusu var ki (namazın rekat sayısı v.s), bunlar zaten günümuze uygulamalı geldiğinden sünnete itirazımız yok.Mesele budur.Kur'an,Kur'an ille de Kur'an yani Allah'ın sözü.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  105. @gercekelektronik kardeşim..
    Söylediklerine yüzde yüz katılıyorum diyebilirim.. Zaten benm demek istediğim bu.. HADİSİ TÜMDEN YOK SAYMAK.. Bu bana çok aşırı geldi.. Bak sen de ne güzel demişsin.. ''Bir de sünnet mevzusu var ki (namazın rekat sayısı v.s), bunlar zaten günümuze uygulamalı geldiğinden sünnete itirazımız yok.'' Bende bunu diyorum.. Tümden yok sayarsak bu tırnak içinde belirttiğim sözünü de yok saymamız gerekir.. (ki zaten Antispiritualist ve Emre arkadaşlarım da bunlar dahil hepsini reddediyor.. Yanlışsam affedin.. Çünkü kurandakidin sitesinde bile hadisten bağımsız namaz kılma şekli yazılı.. ''Hadisteki şekliyle kılınırsa da bi sakıncası olmaz.. Mühim olan Allah2ı hakkıyla zikretmek'' die belirtilmiş gerçi ama.. Sonuç olarak tümden yok saymamız gerektiğini söylemio musunuz.. Ben mi yanlış anlıyorum..

    YanıtlaSil
  106. @Pescadero

    Recm konusu örtbas edildiği kadar basit değil arkadaşım:

    http://opikapbupikapsupikap.blogspot.com/2011/08/recm-ayetleri.html

    Ayrıca bahsettiğimiz tam da bu. Şeriatla yönetilen ülkelerde recm uygulanıyor mu uygulanmıyor mu? Tüm dünyaya Müslümanlar olarak böyle rezil olmuyor muyuz? Tüm dünya bunu Allah’ın/ İslam’ın bir emri sanıyor mu sanmıyor mu?

    http://www.youtube.com/watch?v=HzyH3mZV8FI

    Nadir uygulanması yahut uygulanmaması da hiç önemli değil. Allah’ın emri olmayan bir şeyi bir kere de O’na yalan yere isnad etsen de, bin kere etsen de bu yine yalan ve iftiradır:

    Bak gayet açık ve net. Bu ayete göre hür olmayan evli kadına verilen ceza hür olana verilenin yarısı kadar. Hiç taşlanarak öldürme, recm, cezasının yarısı diye bir şey olabilir mi?

    Nisa 25 İnanmış hür kadınları nikâhlama genişliğine gücü yetmeyeniniz, ellerinizin altındaki genç, mümin köle kızlarıdan biriyle evlensin. Allah sizin imanınızı daha iyi bilir. Hep birbirinizdensiniz. O halde onları, ailelerinin izniyle nikâhlayın. gizli dost edinmeyerek, zinadan uzak kalarak, iffetli hanımlar olmaları şartıyla onların mehirlerini örfe uygun bir biçimde verin. Evliliğe geçtikten sonra bir fuhuş yaparlarsa onlara, hür kadınlara uygulanan cezasının YARISI uygulanacaktır. Bu, köle ile evlenme yolu, günaha ve sıkıntıya girmekten korkanınız içindir. Sabretmeniz sizin için daha hayırlıdır. Allah çok affedici, çok merhametlidir.

    Şimdi bu cezayı uygulayanlar yahut savunanlar/ onaylayanlar şu ayetlerin muhatabı olur mu olmaz mı?

    Maide 44-45-47 …Allah'ın indirdiği ile hükmetmeyenler, kâfirlerin ta kendileridir.

    Müşrikler ne diyormuş bak:

    Araf 28 Bir iğrençlik yaptıklarında şöyle derler: "Atalarımızı bu hal üzere bulmuştuk. Yani ALLAH EMRETTİ BİZE BUNU." De ki: "Allah, edepsizliği/iğrençliği emretmez. Allah hakkında, bilmediğiniz şeyler mi söylüyorsunuz?"

    Cezaların bu dünyada karşılığının verilmemesi diye bir şey olamaz. İşte o zaman din toplumların afyonu olur. Ama Allah mutlak adil ve alim olandır, cezaları da ona göre vermiştir. Zinanın da cezasını recm olarak uygun görmemiştir. Ayetler bu kadar açık ve netken, her şey gün gibi ortadayken artık daha neyi tartışıyoruz ki?

    Pescadero’cum Allah adına haramlar uydurmak insanı şirke batırır. Bununla ilgili pek çok ayet var. Sen farzın ne olduğunu bildikten ve kabul ettikten sonra abdest alırken yüzünü üç kere de yıkasan, on beş kere de yıkasan bir şey olmaz. Çünkü “Allah’ın emri budur” diyor olmazsın. “Bir kere yıkamam da yeterli biliyorum ama ben üç kez yıkamayı seçiyorum” demiş olursun. "Abdest alırken yüzünüzü üç kez yıkamayın" diyen bir ayet olmadığına göre, yanlış, dine ters bir şey yapıyor da olmazsın.

    Bizlerin itirazı ALLAH EMRETTİ denilerek öyle olmadığı halde FARZ ilan edilen her şeye ve Allah emretti diyerek bunları farz haline getiren herkese…

    Allah yardımcın olsun.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  107. Zuhruf/44 Gerçek şu ki bu Kur'an sana ve toplumuna bir öğüttür. Bundan sorumlu tutulacaksınız.

    Hadis ten Sünnetten sorumlu değiliz.
    Cuma namazında hoca hutbede paso hadis anlatıyor.
    bir kerede hoca Kuran dan şu şudur demedi..
    Belki kendi fikirlerini hadis diye kakalıyo? gerçi düzgün konuşuyo problem yok. süzgeçten geçirme de bu sanırım..
    camiyi değiştirecem ama en sonunda

    YanıtlaSil
  108. Sevgili pescadero kardeş,

    Şunu da eklemek gerekir,aslından hadisleri reddetmekten ziyade asıl amaç şu,hadis(peygamber sözü) ana kaynak değildir. Aksine peygamberin sözü ana kaynağı tasdik etmek içindir.Çünkü peygamber kendinden bir sözü,Allah'a ve Kur'ana isnat ederek veya Kur'anla eş tutarak (veya dini tamamlıyor şeklinde bir ifadeyie) söyleyemez.Ola ki söyledi ne olur?

    Hakka suresinde açıklıyor Allah bize;

    .......
    Âlemlerin Rabbi'nden bir indiriştir o.Eğer bazı lafları bizim sözlerimiz diye ortaya sürseydi,Yemin olsun, ondan sağ elini koparırdık.Sonra ondan can damarını mutlaka keserdik.Sizin hiçbiriniz ona siper de olamazdınız.Gerçek şu ki o, sakınanlar için tam bir uyarıcı ve düşündürücüdür. 43-44-45-46-47-48

    yani ayetten de görülüyorki,peygamber dahi kendi sözünü Allah'ın sözü gibi,veya Allah'ın sözüne denk veya Allah'ın sözünü tamamlıyor gibi gösteremez iddia edemez. Yapan olursa da ne diyor Allah damarını keserdik.İşte bunlar Allah'ın bize öğüt olsun diye verdiği misallerdir.O yüzden DAİMA ALLAH'IN SÖZÜ ANA KAYNAKTIR ve peygamberin hiç bir sözü Kur'anı tamamlayan,veya onun yanında veya üstünde bir kaynak niteliği yoktur sadece Kur'anı tebliğ,tasdik ve Kur'anla konuşma anlamını taşır.Tekrar diyorum evet eski hanedanların sözü ulaşıyorda peygamberin niye ulaşmasın? ama çok ya da az değişikliğe uğrayanları olduğu gibi uydurulanı da mevcuttur ve yanlış ellerde olduğundan,insanları peygamberimizin adını kullanarak saptırıp küfre yöneltiyorlar işte bu yüzden hadisler (Kur'an süzgecinden geçebilenleri sadece) fikir edinebilmek için okunmalı.
    Namaza da değineyim evet sadece Kur'anda anlatıldığı gibi kılınsa sadece farzlar olarak,evet bu namaz olur ama sünnetlride kılan olursa bu da olur.E ne fark var? Fazla kılan biraz fazla amel etmiş olur bir tane köşkü fazladan olur.Farkeden bir şey var mı? Önemli olan Allah'ın rızasıdır.Biri diyorsaki Kur'andaki gibi namaz kılınınca olur,o da doğru söylüyor mesele bu.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  109. 15 yaşındayım bütün yazılarını da okudum yani biraz ayıp etmişin 15-16 yaş grubuna.. yaş bölümünü es geçersek eline sağlık her zamanki gibi çok güzel bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
  110. Evet sevgili filim adam kardeşimiz çok önemli bir konuyu dile getirdi.KUR'ANDAN SORUMLU TUTULACAĞIZ. Peki nasıl olacak bu? Allah bize Kitabımı duvarın en güzel yerine mi astın? Diye mi soracak? Yo hayır aksine,sana kitap indirdik okudun mu? diyecek.E okumadıysanız ne diyeceksiniz Allah'a? Osmanlı döneminde dağda yaşayan bir zatla aynı değilsinizki o dönemde matbaa yoktu ve Kur'an ve hatta diğer kitaplar bile elle yazılıyordu.Hadi o adam bir bahane uydurabilir.Ya sen? Bu gün diyanet yayın evinde iki paket cigara fiyatına satılıyor istemediğin kadar alabilirsin.Onu geçtik bakın hepinizin Allah'a şükür internet imkanınız var ve internette pdf formatından tut ta program şeklinde olanına kadar var.Her yer Kur'an kaynıyor ulaşamadım diyemezsin.O ozaman niye okumazsın (okumayanlar için diyorum) Ve sen Allah ne diyor merak edip okumazsan öğütü,hidayeti nereden alacaksın ve kendini şeytandan nasıl koruyacaksın? Ve tekrar dirildiğinde Allah'a ne diyeceksin.
    Kur'anı okuyun,okutun ve becerebildiğiniz kadar Kur'anla amel edin çünkü;

    Zuhruf/44 Gerçek şu ki bu Kur'an sana ve toplumuna bir öğüttür. Bundan sorumlu tutulacaksınız.

    Neymiş,Kur'anı Kerimden sorumlu tutulacakmışız,okumadan sorumluluğumuzu yerine getirmiş olamayız.Hadi iman eden arkadaşlar,şu kitaba yavaş yavaş yanaşın bakayım.

    Ha olur ya insanlık hali maddi durumu olmayıp internet olanakları da kısıtlı olan ve elinde Kur'anı Kerim olmayıp ta bir tane sahip olup okumak isteyen olursa, Benim blogta mail adresim var yazın İMKANLARIM ÖLÇÜSÜNDE gönderebilirim.Ayrıca bu adreste Kur'anı incelemeye aldım;

    http://gercekelektronik.blogspot.com/

    Böylelikle hem Kur'anı okumuş olursunuz (çünkü sureleri ve ayetleri önce yazıyorum) hem de günümüz penceresinden yorumlanışını da okumuş olursunuz.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  111. Geçenlerde internette bir din adamı (adını hep unutuyorum) ilginç bir benzetmeyle şu din adamı meselesine bir açıklama getirdi ki bayağıda mantıklı.

    Diyor ki,siz her şeyi tek bir bakkaldan almıyorsunuz öyle değil mi?,mesela ekmeği bir bakkaldan alıyorsunuz ama onun peyniri iyi değil peyniri de öbür bakkaldan bu bakkalında falanca ürünü iyi değilse onu da bir başka bakkaldan alıyorsunuz.O halde her din adamını da dinleyin süzgeçten geçirin doğruları alın.

    Evet çok mantıklı arkadaşlar,bazen topluma bakıyorum,bir gün edip yüksel muhabbeti çıkmış,başka bir gün ise yaşar nuri öbür gün bilmem ki muhabbetleri.
    Halbu ki hep düşünen insan olsak,mesela atıyorum yaşar nuri namaz konusunu çok doğru anlatıyor o gün o konuşmada diğer konular muallakta,ne yapıyorsun yine düşünüp süzerek yaşar nuriden namaz bilgisini alıp diğerini almıyorsun.
    Dönüyorsun cübbeli ahmet hoca hac ile ilgili konuşması muhteşem tespitlerle dolu ondanda hac ile ilgili bilgileri alıyorsun bu böyle gider.Böylelikle farklı bakış açıları sayesinde farklı fikirlere ulaşabilirsin.Mesela bir konuyu falanca alim daha iyi anlamışsa diğer bir konuyu da başka alim daha iyi anlamış olabilir.Ama unutmayın ÖLÇEĞİNİZ KUR'AN OLSUN
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  112. Hazır işaret muhabbeti geçmişken,

    Şu videoyu bir izleyin derim,belki bir çoğunuz internette görmüştür hatta seyretmiştir tekrar seyredin ve konuşmalara dikkat edin video avusturalyalı bir gencin nasıl müslüman olduğunu stand-up tadında anlatışını içeriyor. videonun linki,

    http://video.mynet.com/nazanix/MUSLUMAN-OLAN-AVUSTRALYALI-GENC/298258/

    Bakın adam ek kaynağa ihtiyaç duymaksızın sadece Kur'an okuyarak müslüman olabiliyor,ona islamı öğretene sizin söyleyecek bir şeyiniz yok mu diye sorduğunda,Allah'ın sözü üzerine söz olmaz cevabı alıyor,yani söylenene dikkat ederseniz bir çok ayrıntıyı görebilirsiniz.Yani Hidayeti isteyen,kurtuluşu isteyen Kur'ana sarılsın.Ek kaynağa gerek yok zira Allah diyor ki,

    Andolsun biz, Kur’an’ı düşünüp öğüt almak için kolaylaştırdık. Var mı düşünüp öğüt alan? KAMER 32.Ayet

    Peki Tek başına Kur'an okuma! yanlış anlarsın yanında hadıs fıkıh bilmem ne okumalısın,ne demek? Kur'an anlaşılı bir kitap değil anlayabilmen için ek kaynaklara ihtiyacın var demektir.Bazı amcalar böyle söylüyor peki Allah ne diyor?

    Andolsun biz, Kur’an’ı düşünüp öğüt almak için kolaylaştırdık. Var mı düşünüp öğüt alan? KAMER 32.Ayet

    O halde Allah (HAŞA) yalan mı söylüyor? (Allah'ı tenzih ederim) Hangisine inanmak istersiniz? Allah'a mı? Yoksa O amcalara mı? O zaman öğüt almak isteyen hemen Kur'ana sarılsın sen okudukça Allah sana yol gösterecektir. Allah'tan daha iyi,bir yol gösterici,yardım edici bulamazsın.

    Hayatta gördüğünüz göreceğiniz bütün sıkıntıların çözümü Kur'andadır,sizi Allah'a ulaştıracak formül Kur'andadır,size hidayetin kapısının nerede olduğunu gösteren bilgi yine Kur'andadır.Ve çok ilginç ki,o kitap sanki bindörtyüz sene evvel inmemiş te sanki yeni inmiş gibi taptaze.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  113. F.. A, B, C, D, E... Bunlar sana sunulan seçenekler.. Dayatılanları temsil ediyor. F ise senin yarattığını..

    YanıtlaSil
  114. helal olsun lan amına koduğum. şu internette girdiğim tek adamakıllı site senin blogun

    YanıtlaSil
  115. Büyük yüreğinle yazmaya devam ustaaa

    YanıtlaSil
  116. 11 eylulle ilgili bir yazı beklerdim doğrusu

    YanıtlaSil
  117. Cevap kağıdı,

    Aşağıdakilerden hangisi...........?

    a) b) c) d) e) '' dayatılan seçenekler''

    f) '' senin belirleyeceğin seçenek''

    g) '' Allah'ın senin için belirlediği seçenek''

    Kur'anın özelliklerinden bir tanesi de YOL GÖSTERİCİ olmasıdır.Neyin yolunu gösteriyor abi la? Sadece cehennemden kurtuluşu mu? Yoksa aynı zamanda bu ibnelerin elinden kurtulma yolları da olmasın?

    O halde doğru seçenek ''g''

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  118. Bugüne özel bir düzenleme iyi giderdi sikko .

    YanıtlaSil
  119. Hepimiz koştukça koltukaltı terleyen, karıdan siktir yiyince üzülen ama cool görünmeye çalışan, yere düşünce "bi gören oldu mu la" diye sağa sola bakınan, ayakkabı bağı çözülünce bağlamaya üşenip ayakkabısının içine sıkıştıran, az samimi olduğu çocuktan sigara istemeden önce "dur azcık muhabbet edeyim de sonra isteyeyim" diye düşünen mallar değil miyiz?


    Lan bunu yazsam facede cool olurmym acaba ? (Ciddiyim)

    Yazıyıda beğendm bu arada.

    YanıtlaSil
  120. http://www.youtube.com/watch?v=vblBYSY4gCc ve
    http://www.youtube.com/watch?v=WizgSa1byUw&feature=relmfu
    mikko sakın ve sakın izlemeden geçme. süper ötesi bir video yapmış ruslar. devamı da var. hacı bunlara da bir el at.

    YanıtlaSil
  121. http://www.timeturk.com/tr/2011/09/11/11-eylul-de-12-eylul-de-iyi-cocuklarin-isi.html

    YanıtlaSil
  122. İnci sözlük ile ilgili birsey buldum.İnci sözlüğe girin ve ve boş bir yere mouse ile tıklayın.Sonra novusordoseclorum yazın.Dalga geçiyorlar sanırım :D

    YanıtlaSil
  123. @gercekelektronik

    Dostum neden 100 mesajdır aynı müslüman propagandası yapıyosun?

    YanıtlaSil
  124. Sevgili vakirauta kardeş,

    Aslında benim amacım müslüman propagandası yapmak değil,esas amacım müslüman olup ta müslümanlıktan habersiz olanları,din konusunda yanlış bilgiye sahip olanları uyarmak uyandırmaktır.

    Neden mi? Çünkü bu saldırının ana hedefi İSLAMDIR.E ben de '' Hadi ateistler şu islama sahip çıkalım'' diyemeyeceğime göre,
    10 Eylül 14:58 teki mesajım da bahsettiğim
    ''.......Neymiş,Kur'anı Kerimden sorumlu tutulacakmışız,okumadan sorumluluğumuzu yerine getirmiş olamayız.HADİ İMAN EDEN ARKADAŞLAR,şu kitaba yavaş yavaş yanaşın bakayım.....''gibi İman eden arkadaşlara, müslüman olan arkadaşlara hitap etme gayesindeyim.

    Tekrar söylüyorum bu oluşumların ana hedefi dinlerdir ama bu hedefin içerisindeki öncelik islamdadır e haliyle müslüman olarak bizler de,islam savunması yapabiliriz.Hatta iddia ediyorum bu dinin içerisinde,bu ibnelerle mücadele yöntemleri de var ama bunu zamanı gelince,dökümanlar halinde açıklayacağım.
    Mutlaka yıkmak istedikleri yeri savunmalıyız.(inanmayanlar konu dışıdır onların inanmama hürriyetlerine saygım vardır)

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  125. Hocam, bu Selin'e karşı küfür ve ya başka tür şeyler yazmazsan sevinirim. Seni begenerek takip ediyorum ama eşimin ismi Selin. İsim vermeden yazarsan beni çok mutlu etmiş olusun. Ayrıca, Selin ismindeki diğer kişilere karşı insanların önyargılı hareket etmesine neden olduğun için, bu yazdığın sözcükler ister istemez kul hakkına giriyor.

    YanıtlaSil
  126. Sevgili vakirauta
    Amacım müslüman propagandası yapmak değil,
    Dinini bilmeyen,yanlış bilenleri doğruları öğrenmeye teşvik etmek,
    Bu örgütün asıl hedfi din ve en öncelikleri islam olduğundan ayrıca bu çıkmazdan kurtulmanın çıkış noktası yine din olduğundan vurgulayarak belirtmek zorundayım ha müslüman olmayana zaten bir sözümüz yok,bir baskımız da yok.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  127. Klavyene sağlık döktürmüşsün sikko,bu yazının üzerine yorum yapılamaz bile..

    YanıtlaSil
  128. mükemmel bi yazı olmuş, tebrikler

    YanıtlaSil
  129. biri kızdırsın ayar versin la şu sikkoya, bir şeyler yazsın gaza gelip!
    bi şeyler yazsın dedim de, bravohocam vardı noldu la bunlara...
    asktirr!!11
    neyse bende yavaştan

    YanıtlaSil
  130. yeni yazı ne zaman kardeş

    YanıtlaSil
  131. @Makaveli

    bu serkan inci de sidikli haliyle kendini onların türkiye ayağı görüyo, sözlüğe abuk subuk illuminati eklentileri koymuş ya bi de. Eyes Wide Shut'da mason ayinine taksiyle giden Bill geliyo aklıma, aq özentisi, bi şekilde aralarına sızsa bile bunu bi kenarda farkedip ayinin ortasında çırılçıplak soyarlar, mind controlled karılardan biri de kurtarmaz bu tipsizi

    YanıtlaSil
  132. 3.turden yaklasimlar filmi oncelikle seyretmeyenler yada seyretmek istemeyenler surdan konusuna bakabilir

    http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%9C%C3%A7%C3%BCnc%C3%BC_T%C3%BCrden_Yak%C4%B1nla%C5%9Fmalar

    filmde uzaylilar insanlara koordinatlar gonderiyor soz konusu filmde ki koordinatlari google earthe girdiginizde cikan sonuc cok sasirstici denver havaalani...

    daha onceki baslik altinda denver havaalaninin garipligi ile ilgili cok sayida foto ve yazilardan ibaret olan yorumlar var sikkoya da dedik arastir bunu diye arastirmadi... bu ibneler ne yapacaksa denver havaalani uzerinden yapacaklar o havaalani kilit havaalani

    ayrica obama ve nasa 27 eylulde denver havaalanina inis yapacaklar... konu ufo calismalari

    sictiniz olum sictinizzzz

    YanıtlaSil
  133. http://www.susturucular.com/2011/09/micheal-sikkofield.html

    Sikert şunları bi, ben yapardım ama ağzım seninki kadar iyi laf yapmıyo Sikko.

    YanıtlaSil
  134. kanalturkte program yapmıslar burda yazan hersey anlatıyo tartısılıyo.helal olsun sana sıkko emegıne saglık

    YanıtlaSil
  135. Şu an kanalturkde cıkan genç gazeteci sensin diye şüpheleniyorum sikko .

    YanıtlaSil
  136. Kanaltürkte tipsiz bi çocuk var mıy mıy konuştu bizden biri çıksada döktürse lan sikko nerelerdesin olm el at şu medyaya aydınlat milleti.

    YanıtlaSil
  137. 11 eylül incelemesi bekliyoruz :)

    YanıtlaSil
  138. Demin ben bi sikertme operasyonu yapacaktım,ama gördüm ki, adamların iki amacı var,
    1-kendilerini akıllı sanıp kendi egolarını tatmin etmek
    2-michael'ın şöhretinden faydalanıp ilgi toplamak.
    O zaman o vatandaşa verilebilecek cevabı burya yazın onun sayfasına yorum kısmına da şunu yazın; ''üstad sana geregen cevabı michaelin blogda yazdık oraya git de bir oku"

    Yahu adam harbi sıyrık,neyi neyle susturdun? Öyle bir belgeyle gelirsin ki, bu yüzden sikko yazı yazmayı bile bırakır,ha o zamaan dersin ki susturdum. Malesef toplumumuzda böyle insanlar var birinin başarısını çekemezler hemde üstüne niyeyse bir eziklik hissederler. Neyse bunlar düzelecek.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  139. @gercekelektronik;

    Haha. Keşke bu kadar ciddiye almasaydın. Ben sitenin tamamına göz attım, adamlar makara bir şekilde herkese susturuldu falan yazmış. Ciddi bir oluşum değiller, yani. Adamlar "TRT Kısa, Orta ve Uzun Dalga Vericileri susturuldu" diye bile yazı yazmış. Yani özellikle michael'e ya da bu bloga yönelik bir şey değil. ekşi sözlük yazarlarına falan da göndermeler var. Yani benim anladığım bu ciddi niyet gütmeyen, dalgasına bir kişi ya da grup insan tarafından kurulmuş bir site. Öyle fazla ciddiye almamak lazım. Bu blogu da takip ediyorlardır, muhtemelen o yazıdaki o cümleden haberdar olduklarına göre. O cümleyi seçip öyle bir şeyler sallamışlar.

    Özet geçmek gerekirse; siktir edin.

    YanıtlaSil
  140. Sikkocum çevrende ne görüyorsan, dünyada ne olup bitiyorsa üşenmeden bu kadar yazı yazdın allah senden razı olsun senden. İnsanları bilinçlendirdin elinden geldince kimbilir şimdi kaç bin kişinin duasını alıyosundur :) Yazdığın şeylerin doğruluğundan emin olabilirsin. Kendine biraz güven sadece .Tabiki araştırırken yazarken hataların olacaktır sende bir insansın sonuçta. Ama gerçekten içi temiz olan insanlar senin iyi niyetini anlıyorlar zaten. Ne demek istediğini ne yapmaya çalıştığını anlıyorlar merak etme. Bu yazıyı okuyan herkese sesleniyorum.Şimdi sizden bişey isteyeceğim umarım yaparsınız.. Bunları artık biliyorsunuz neler olduğunu neler döndüğünü biliyorsunuz. Kıyamette tamamen bunlarla alakalı. Allah zaten böyle olacağını yazmıştı. Dünyanın sonunun böyle geleceğini yazmıştı. Ben bu yazıların işe yaramamasından bahsetmiyorum işe yarıyor hayatımızı değiştiriyor büyük ölçüde. Ama ne yaparsak yapalım onların önüne geçemeyiz onların önüne Allah geçicek inşallah. Zaten geçicek olsak kıyamet kopmazdı emin olun.Neden diye sorarsanız Allah demiyomuydu bize kıyamet koptuğu vakit kisme benim adımı ağzına almayacak diye?Şimdi size bir benzetme yapayım.Allah ibadet eden insanlar istiyor değil mi.Dünyada herkes ona ibadet etsin istiyor. İbadet edenlerin sayısı git git azaldı sonunda ne olacak hiç kimse kalmayacak. Sizin bir çiftliğiniz olsa inekleriniz her gün süt verse sonra yavaş yavaş sütten kesilseler hiçbiri süt vermese en sonunda hepsini kesersiniz değil mi? buda öyle bişey ibadet etmeyen kalmayınca dünyanın sonu gelecek. Bu yazıların hepsi gerekli hepsini okuyun benimseyin ama bunu sadece ailenize yakın arkadaşlarınza anlatın.Onlar dinlerler yada dinlemezler o onların sorunu siz elinizden geleni yapın ki allaha verecek bir cevabınız olsun. Herkesin dini kendine siz herkese anlatacak değilsiniz zaten herkes çevresindekilere anlatsa yakınlarına anlatsa herkes bilinçlenir :) bu adamların eylemlerine engel olamayız sadece imanımızla manevi gücümüzle onlara karşı gelebiliriz. Sikkocum senden ayrı bir isteğim yazılarını boşlama biz elimzden geldiğince sana takipçi yolluyoruz çok yii bir yoldasın yılmadan bıkmadan yazmaya devam et.Unutma ki her zaman firavunlar her zaman musalar olacak bu hayatta sende musalardansın sakın olaki sapma bu yoldan kardeşim :)

    YanıtlaSil
  141. Üstad Game of Thrones dizinsinde sana iyi malzeme var

    Sevgilerle.

    YanıtlaSil
  142. yazilarin bagimlilik yapti

    yazacaksan yaz su yaziyi adami delirtme :D

    YanıtlaSil
  143. sikko rica etsem mavi ışın projesiyle ilgili bir şeyler yazabilir misin?teşekkürler...

    YanıtlaSil
  144. Sevgili adsız kardeş,

    16 eylül 21:29 tarihli yorumunda demişsin ki,biz bir şey yapamayız.

    Bir de Allah'ı dinleyelim ne diyor?

    İstiyorlar ki, ağızlarıyla Allah'ın nurunu söndürsünler. Ama Allah, küfre batanlar hoş görmeseler de nurunu tamamlayacaktır. SAFF SURESİ 8. Ayet

    Allah ayrıca şunları da söylüyor;

    Sizinle çarpışmaya girenlerle Allah yolunda siz de çarpışın. Ama haksız yere saldırmayın/çarpışmada zulme sapmayın. Çünkü Allah, sınır tanımaz azgınları sevmiyor. BAKARA 190

    Fitne kalmayıncaya ve din yalnız Allah'ın oluncaya kadar onlarla çarpışın. Eğer çarpışmaktan vazgeçerlerse artık zulme sapanlardan başkasına düşmanlık edilmez. BAKARA 193

    Hoşunuza gitmemekle birlikte, savaş üzerinize yazılmıştır. Bir şey sizin için hayırlı olduğu halde siz ondan tiksinebilirsiniz. Ve bir şey sizin için şer olduğu halde siz onu sevebilirsiniz. Allah bilir, siz bilmezsiniz. BAKARA 216

    Size ne oluyor da Allah yolunda ve "Ey Rabbimiz bizi, halkı zulme sapmış şu kentten çıkar; katından bize bir dost gönder, katından bize bir yardımcı gönder!" diye yakaran mazlum ve çaresiz erkekler, kadınlar, yavrular için savaşmıyorsunuz! NİSA 75

    Fitne kalmayıncaya ve din tümüyle Allah'ın oluncaya kadar onlarla savaş. Vazgeçerlerse kuşkusuz ki Allah, ne yaptıklarını iyice görecektir. ENFAL 39

    Ey Peygamber! Müminleri çarpışmaya teşvik et! Sizden sabırlı yirmi kişi olsa, küfre sapanların iki yüzüne galip gelir; sizden yüz kişi olsa, onların binine galebe çalar. Çünkü onlar gereğince anlamayan bir topluluktur. ENFAL 65

    Ey iman sahipleri! Küfre sapanların yakınınızda bulunanlarıyla savaşın. Sizde bir sertlik bulsunlar. Şunu bilin ki Allah, sakınanlarla beraberdir. TEVBE 123

    Şimdi kardeş,bir kere Allah yolunda savaşmamız emrediliyor.Tabi savaş deyince illa top,tüfekle,kılıç kalkanla olmaz.Allah yolunda yapılan her mücadele savaştır,cihattır.Nediyor Allah,fitne kalmayıncaya,din tümüyle Allah'ın oluncaya kadar onlarla savaşın,mücadele edin. Allah nurunu tamamlayacaktır,peki Allah zaten nurunu tamamlayacak ve biz de bu işte vesile olmak için uğraşıp Allah'ın rızasını alsak kötü mü?

    Evet kıyamete yakın bir tane Allah diyen kalmayacak,ama ona gelmeden daha Allah'ın nurunu tamamlaması var.Peki soru şu,
    ALLAH NURUNU TAMAMLAYACAĞI VAKİT BİZ NEREDE DURACAĞIZ? ALLAH'IN TARAFINDA MI? YOKSA KAFİRLERİN TARAFINDA MI? Allah tarafında bulunabilmek için Allah yolunda savaşmamız gerekiyor.Sence yanılıyor muyum?

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  145. hocam okuduğum ikinci yazın, birde farkındalık başlıklı yazını okumuştum. Bence böyle şeyler yazmaya devam et, ufoymuş bilmemneymiş çok saçma geliyor ve o yazıları okumuyorum bile. Hatta sana yakıştıramıyorum.

    YanıtlaSil
  146. Diğer yazılarını okumadım henüz, bu ilk oldu ama çok güzel yazmışsın. Seçeneklerimizin dayatıldığı bir sistemde hangi seçme özgürlüğünden bahsedebiliriz ki. Gündüz Vassaf'ın Cehennem Övgü kitabını anımsattı yazın ve duruşun. Saygı duydum

    YanıtlaSil
  147. gorce elektronik dediklerin doğru kardeşim katılıyorum. Ama bu adamlar bunları planlarken yüz yıllarını verdiler kaç yıldır bunlar için uğraşıyolar bizzim bilinçlenme süremiz ise 2 yıl 3 yıl 4 yıl o adamlar kaç bin yıldır uğraşıyo birde bize bak. Onlar bilmiyolar mı sanıyosun bizim bunları öğreneceğimizi biliyolar ama engel olabiliyomuyuz yaptıklarına yapacaklarına sadece etrafımızdakileri çevremizdekileri biinçlendiriyoruz. Bende isterim bişeyler ypmak önüne çıkabilmek ama gözlerini açıp çevrene bakarsan bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyen adamlarla ne yapabilirz ki senin benim gibi düşünen kim var ki anlattığnda gülüp senle dalga geçiyorlar delirmiş bu çocuk diye arkadandan konuşuyorlar sende ee yeter deyip bırakıyosun bu işi hep böyle olmaya devam edicek. Burda sikko kardeşimin bir sürü takipçisi var deseki kardeşlerim şu gün şurda buluşalım konuşalım. Kaç kişi gelicek ya kaç kişi herkesin aklına şüüphe düşücek acaba illuminati yakaladı mı bunu bizi de mi çağırıp sikicekler kimse gitmicek oraya emin ol.Önemli olan burda birşey öğrendikten sonra hayatına uygulayabilmek.Sen bi takım şeylerin farkındasın artık kendini yavaş yavaş bunların sana yapmak istediklerinden soyutla bir anda vazgeçme yavaş yavaş. Az kola içmeye çalış elidnen geldikçe mc e burger a gitme marka takıntını azalt ki sende olan etkileri azalsın. Ama bunları burda kaç bin kişi oudu hangimiz böyle yaptık ki hangimiz bunları öğrenmemize rağmen değiştirdik hayatımızı. O yüzden bişey yapamyız dedim kardeşim o yüzden bir insan ancak kendini kurtarabilir şu dönemde yoksa allah yolunda savaşıp tabiki ölmek isterm ama söylediğim gibi işte anla beni kardeşim lütfen.

    YanıtlaSil
  148. @moondalina
    Yazıyı okumazsan tabi götünden anlarsın...

    YanıtlaSil
  149. Sevgili adsız kardeş,

    Tamam doğrudur umursamaz insanlar var hem de çok sayıda var.Ama toplanabilen insanlar bile sayısı ne olursa olsun inan bana yeterlidir.Ayette ne diyor sizden yüz kişi olsa onların bin kişisine galip gelir.
    Tekrar hatırlatmakta yarar var savaş deyince illa cephe savaşı değil,her türlü mücadele de savaştır.Fikri mücadeleler de bir savaştır ve Allah için yapılırsa bu cihattır.Sadece kola içmemeyle malesef bu iş bitmiyor.Zira ülkemizi yönetenler,hani o dinci,dindar diye adlandırılanlar var ya,işte onlar ülkenin tarım ve hayvancılığını öldürüp dışarıya sattılar.O yüzden kolayı içmesen fasülyen dışarıdan,pirincin dışarıdan.Hayvancılığı öldürüp eti de dışarıdan almaya başladılar.İlaçları söylemeye gerek yok tamamı dışarıdan (vay ulan adamları zengin ediyoruz )

    O halde ne yapabiliriz? Cephe olmasa bile bir savaşın içerisindeyiz.Bu savaş sanal ortamda sürüyor ve biz ne yapabiliriz?

    Peygamberin hayatına dikkat çekmek isterim,o zamanda da her taraf kafir kaynıyor her türlü puta tapış hat safhada.Ve tepliğ gelmiş ve tebliğin geldiği o ilk anda sadece bir kişi inanıyor bir müddet sonra da iki kişi,Hz.Muhammed ve hanımı.Peki o iki insan etrafı kuşatmış put perestlere rağmen bu dini nasıl ulaştırmış geniş kitlelere? Peygamberin bize tebliğinde (KUR'AN ) ve hayat hikayesinde kurtuluş reçetesi var.Bu reçeteyi günümüze uyarlamalıyız bunun yöntemini gösterebilirim yeter ki bunları dalga dalga yayın.
    Bakın burası çok önemli,insanları bilinçlendirme ayağına sadece bu oluşumu anlatırsak,bu kafirlere hizmet etmiş oluruz.Onlara hizmet etmiş olmamak için beraberinde başka şeyide açıklamalıyız,neden bu bilgileri, insanları bilinçlendirme yapabilelim diye önümüze bıraktılar? Ve biz bu bilgileri insanlara yayınca onlara ne tür bir fayda dokunacak? Ve biz ne yapmalıyız ki, bu bilgileri yaydıkça bu şeytani piçlere yardım etmiş olmayalım? Siz bunu düşüne durun ben yakın zamanda yazacağım bunların cevabını. Siz sadece hazırlıklı olun,söyleyeceklerimi dikkate alan alır almayan da almaz hepsi bu.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  150. Öldüğünü düşünüyorum sikko.

    YanıtlaSil
  151. sikko reyis şu kendimi yalnız hissettiğim okul günlerinde yazı yazarsan hiç değilse kafam dağılır

    YanıtlaSil
  152. Öldüğünü düşünüyoruz sikko

    YanıtlaSil
  153. Hakkaten la! Bi yaşam belirtisi neyim göstersen...

    YanıtlaSil
  154. Beyler sikko overdose'dan ölmüş dağılın. Cenazesi acıçeşme camiinden ikindi namazına müteakip kalkacaktır. Kalbimizdesin sikko reyiz <3 <3 <3

    YanıtlaSil
  155. sikko 5 gün sonra NASA nın kontrolü dışında uydu dünyaya düşecekmiş bence seni ortadan kaldırmak için sizin eve düşürcekler aman dikkat :D

    YanıtlaSil
  156. melaba ...

    sikko umarım sende bu sikkolarla bi baglantın yoktu 1 hafta felan oldu baslıuyalı seni okumaya daha önceden de bilgim vardı henüz liseliyim tabiki arada verdigin kitapları not ediyom kitap okuyalım az dimi ama :D neyse sagol cok bilgilendirdin bi sikko şeylerle efenim.Kitap önerilerini bekliyorum b topluca yazarsan hepsini okumaya calısırım ufkumuda geliştirmiş olursun vs. vs. vs. sagol lan yine.

    YanıtlaSil
  157. Michael "iyiyim" de, "canım sıkkın" de, birşey de kuzu..

    YanıtlaSil
  158. Tası tarağı toplayıp köye mi yerleştin hacı yeeaa...

    YanıtlaSil
  159. Aha beyler,
    ufoların yerini buldum,çinden kalkacaklar aha linki,

    http://haber.mynet.com/bu-da-ev-yapimi-ucan-daire-593076-ilginc-haberler/

    :)

    sevgiler

    YanıtlaSil
  160. Sikko bu konuyla alakalı olmayabilir ama annattıklarınla ilgili bişey dikkatimi çekti geçen gün

    hiç naruto izledinmi bilmiyorum ama izlemediğini farzedip sana şu bölümü dikkatli izlemeni tavsiye ediyorum çok bariz detaylar var ve diyaloglar falan tamamen sen anlattıklarınla birebir buyur youtube a yükledim o kısmı bi bak istersen


    http://www.youtube.com/watch?v=liILQD2EseE

    YanıtlaSil
  161. çok güzel bi yazı olmuş diğer tüm yazılar gibi.
    şu kubrick yazın vardı ya orda çok kafa karıştırmışın be hacı. süper yazıyosun.
    neyse ben bi adam fawer'dan çok kıllanıyom. hani empati ve olasılığı yazan kişi. empati kitabının sonunda tanrı aslında sizlersiniz diyor ve zihin kontrolü, MKULTRA projesi gibi pek çok projeden bahsediyodu. daha önceki yazılarında bahsetttinmi bilemem, şahsen şu ana kadar hepsini okuyamadım sırayla okuyorum. bahsetmediysem, bi bak derim. en kısa sürede yeni yaznı beklyrm.

    YanıtlaSil
  162. Yaşıyorsan en azından bir ses ver be hacı..

    O Face hesabı senin mi?..

    YanıtlaSil
  163. Lan orospu çocuğuuuuu! Nerdesin sen nerdesin ? Kaç hafta oldu yoksun ortada,kaynanasını siktiğim.Yeter özlettin kendini,siktirtme kaynatanı,2 satır bişeyler yaz şuraya.

    YanıtlaSil
  164. " ATTENTION ALL EMINEM FANS

    On October 17th we will all watch "Not Afraid" in honor of the greatest rapper ever's birthday. Let's give him the best birthday present ever: the highest viewed video on YouTube!! Let's give him what he deserves and what Justin Birber does not deserve to have!

    Copy and paste to all Eminem videos and all music videos let's get this noticed quickly!

    THUMBS THIS UP SO MORE PEOPLE CAN SEE

    Lets help Eminem with this

    Thumbs up this!!!!!!!!!! "

    YanıtlaSil
  165. Müdür nerdesin? Tweeter'a yazıyorsun ama burayı boşladın uzun zamandır. Bi'ses ver her şey yolunda mı?..

    YanıtlaSil
  166. Bodyimi, Sen salak salak konuşanlara aldırma sokayım onların kafalarına ,bi sıkıntın olursa ciddyim (para vs..gibi)ehuehe hiç çekinmeden ulaş blog'uma.Seviyoruz Seni Yolun açık olsun Panpalitam :D.

    YanıtlaSil
  167. La oğlum nereye kayboldun?

    Sesin çıkmıyor,o kadar yorum yazılıyor onlar bile elenip buraya çıkmadığına göre,belli ki bilgisayarın başına hiç oturmuyorsun. Osmi kardeşin dediği gibi köye mi yerleştin?
    Eğer öyleyse,tası tarağı toplarken bilgisayarını niye toplayıp götürmedin? Hiç olmazsa köyden yazardın :)

    Kestane kebap,acele cevap :)

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  168. Hacı lan nerdesin harbi?

    http://www.youtube.com/watch?v=gXtOsC7KEJc

    YanıtlaSil
  169. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  170. Sonunda Coming Soon yazdı amına koyim twiterda olmasa öldün zannedicez reis ha bu arada benden önce 11774 kişinin söylediği gibi yazı gene harika kaynatasına blowjob yaptırdığım

    YanıtlaSil
  171. Oh lan coming soon yazdın amına koyim. Yaz hadi artık amk.

    YanıtlaSil
  172. Sikkko yazıya koyayım sana bişi olmasın lan.. illa yazı yazcam diye kasma amınakoyaım. ibret alan almıştır zaten onca yazı var. arada nutellalı resminle ileti yaz oda yeter hacı
    Özledik be reyiz

    YanıtlaSil
  173. seni türkiyenin VANDETTASI ilan ediyorum :) bir internet efsanesisin daşşaklı adamsın vesselam...kendine iyi bak yavşak adam seni :)=

    YanıtlaSil
  174. Emmy ödüllerinde çoştular yine
    http://youtu.be/46hNH80qH28

    YanıtlaSil
  175. http://www.womenist.net/tr/p-6729/yasam/naomi_campbellin_sedir_adasindaki_yeni_evi.html

    dalga geciyolar la bizle ahaha

    YanıtlaSil
  176. @redblack
    daha ne yapsınlar insanın gözüne sokuyorlar ama nafile bizimkiler hâlâ..

    YanıtlaSil
  177. @redblack adam haklı beyler dağılın ehehe. daşşak geçiyorlar bizle .mına koyim. Nasıl uyandıracağız bu ekşici zihniyeti bunlarla bi yarrağım olmaz. Birşeyler yapmalı...

    YanıtlaSil
  178. Sikkocuğum, daşağını yediğim, twitter de sikimsonik konuşacağına burada ki bilmemkaçtrilyon insanı bekletmesen olmuyor mu yarrağım?

    Zaten susturuldu diyorlar senin için, o kim diyorlar, sikko diyorlar, susturuldu diyorlar..
    konuş be sikko konuş!

    YanıtlaSil
  179. sikkonun götü yemiyo yazmaya artık, çünkü korkuttular bu piçi...hadi bana saldırın diye rotschilde tafra yapan sikko meğer bi çikınmış

    YanıtlaSil
  180. yazsana lan öldünmü sikkof

    YanıtlaSil
  181. "Bu hayatta sadece kafanız güzelken kabul edebileceğiniz bazı gerçekler vardır. Gerçek olduğunu uyanınca farkeder, ve hassiktir dersiniz. "

    o alde herkesin kafası güzel olmalı..

    YanıtlaSil
  182. beyler sedir adası komple sıt alanıdır ve imara kapalıdır. sadece son günlerde turizim amaçlı tesis yapılması düşünülmektedir.turizim bakanlığı ve muğla üni katkılarıytla. göz resmide adanın hikayesinden geliyor olabilir oranın ünlü olmasının nedeni klopatra plajıdır. plaja basmak bile yasaktır.

    YanıtlaSil
  183. Sikko bağımlılık yapıyorsun amına koyim koy artık şu yazıyı

    YanıtlaSil
  184. ▼ Eylül (1)
    F
    ► Ağustos (5)
    ► Temmuz (6)
    ► Haziran (7)
    ► Mayıs (13)
    ► Nisan (51)

    bak guzel kardesim
    senin popularitenin artis oraniyla yazi yazma sikligin arasinda olusan zitlik bende kotu duygular uyandirmakta
    ya da halk diliyle:
    lan pezevengin firlattigi koskoca 1 ayda 1 yazi yazmissin o da klansman disindan.illa kafana maden suyu sisesi mi firlatalim napalim amk
    bi de yazilarinin arasina birseyler ekle sadece harbiden seni takip edenlerin anlayabilecegi,yarin obur gun bu fasonlar seni gebertir de senin adina beyin yikayici seyler yazarsa(99 dogru 1 yanlis misali) anlayalim,bok yoluna gitmeyelim..optum say gomdum by

    not:bir dahaki yazinda,geri sayim muhabbetine,muhtemel yakin zamanda karsilasacagimiz savas senaryolarina,tayyibin arap politikasina,londra olimpiyatlari teorusine ve ismail yknin son albumune de deginmen dilegimle,hadi koc yaparsin sen

    YanıtlaSil
  185. @samet
    turizm diye batırdılar zaten yok turizm bacasız sanayi..bilmem ne yakında bütün toprakları alıp yok dünya mirasıdır derlerse ona da he öyle mi?
    öyle öyle bu kuzulukla böyle giderse öyle

    tse Allah'ım!..

    YanıtlaSil
  186. aferin lan orospu çocuğu tam saygımı kaybetmişken yine bi hareketle kazandın tekrardan(çokta sikindeymiş gib^_^).senle bigün içmek isterdim lan,çok kıyak muhabbetinden değil ha,çok içince nasıl bi maymuna dönüştüğünü görmek istediğimden.bide sana kaymak istediğimden ehehehe yarramın antifrizi seni.sikeyim çanağını,esen kal!

    YanıtlaSil
  187. umarım bu küçük yorumumu görebilirsin son günlerde dikkat ettinmi bilmem kanal d de iyi geceler coçuklar yazısı eşliğinde bir televizyon çıkıyor içerisinde tek göz var bunun masonik bir işaret olduğunu anlamak için aynştayn olmaya gerek yok diye düsünüyorum

    YanıtlaSil
  188. sikko ebesinin şeysinden beridir bekliyoruz amk %60 ne laaaağğğğğğnnnnnnn !!!!!!!1111111brbrbrbrrb

    20 sayfa yazı gelmezse illumunati'den önce ben bulucam seni!!!!

    olm kitap okumuyoduk seni okuyoduk lan işte okuyan toplum yarattın :) fazla bekletme bizi artık kanka

    YanıtlaSil
  189. Bu ay içerisinde PS3'e uyarlanan Resident Evil 4'ü "zombi oyunu" olarak aldım. Ancak oyunda bariz bir şekilde Illuminati'ye karşı savaşıyoruz. Yönettiğimiz ana karakterimizin adı "Leon Scott Kennedy". Küresel bir "virüs" salgının ardından kaçırılan ABD başkanının kızını kurtarmak amacıyla İspanya'nın ücra bir köyüne gönderiliyor bu abimiz. Ancak ortada sıradan bir salgından daha derin bir şey olduğunu öğreniyoruz sonradan. "Los Illuminados" adlı (http://lparchive.org/Resident-Evil-4-(Screenshot)/Update%2020/0120002447.jpg), kendi inançlarına sahip bir örgüt bu. Zombi maskesi altında savaştığımız düşmanlar belli ki zombi falan değil esasen, neyse. Sembolü de şu (http://1.bp.blogspot.com/_OQtWu2gFUcA/Ss_W-DMv_II/AAAAAAAAAhs/bfwqc5yegf8/s320/Los_Illuminados_Shield_Crest.jpg) örgütümüzün. Zaten burayı okuyan anlamıştır ne anlama geldiğini. Oyunda ilerledikçe bu ve benzeri sembollerden çokça karşımıza çıkıyor. Oyunda yine "zombi" olarak lanse edilen şu adam (http://projectumbrella.net/files/images/3428village_head_copy.jpg), yine şu şahıslarla (http://projectumbrella.net/files/imagecache/preview/images/3426monks_copy.jpg) hep bir savaş halindeyiz. Damalı zeminler falan da var, onlar zaten bunların yanında fazla dikkat çekmiyor. Neyse, elin Japonları (Capcom) böyle, bu örgüte karşı böyle bir oyun yapıyor. Peki Hollywood'un bu oyundan konusunu alarak yaptığı filmler nasıl? Böyle değil di mi? Bir virüs salgını ve zombi kesen kızı konu alıyor, yüzeysel bir konu. vs.vs.

    YanıtlaSil
  190. http://www.youtube.com/watch?v=3jdbuBVImcU

    kararı siz verin

    Kerim-Yanıldım 1:46 daki arka planda bir yüz resmi var ve kerim söylerken tek gözün önünde yani tek gözü kapatmış durumda bilerek midir yoksa bilmeyerek midir kararı siz verin.ama ben bu kadar da rastlatı olacağını düşünmüyorum hem 3 kişi dururen bir üçgen oluşturmuş oluyorlar tamam bu son sözüm olabilir ama yine de kayda değer..şarkı güzel o ayrı..

    YanıtlaSil
  191. Sikko, %60 yazmışsın, senin o daşaklarını yalayayım lan.
    Harbiden am görmüş ergen gibi sevindim amk.
    Tüm yazılarından uzun bir yazı olmazsa o ergen seni siker ama.

    Hadi sağlıcakla kal, seviyoruz seni bebeem.

    YanıtlaSil
  192. Michael valla geliyo abla sopası, az kaldı. neyse yine de zorlamış olmıyım. ama...

    YanıtlaSil
  193. sen çok başka bişeysin ya sırf şunları söyleme yürekliliğin birçok kişinin cesaret edemediği isyankarlığın hayata karşı duruşun bile yeter babanı anlattığında iyi insanları o zamanları hatırlıyorum insan olduğumu anımsıyorum lütfen daha çok anlat yazılarındaki farkındalık ve samimilik, filistindeki bi çocuğun ağlayışını duyacak kadar yüksek olan duyarlılığın inanılmaz.İnsan kendinden olan birşeyler bulmayı özlüyor sen bunu hissettirmeyi başarıyosun bir de bunca bilinçlendirmenin yanında.Lütfen yaz.

    YanıtlaSil
  194. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Bu blog'a yapılan her yorum, o yorumun sahibini bağlar. Ayrıca makaram sarı bağlar.

3. şahsa hakaret olmadığı müddetçe asla yorum silmem. "Bu yorum yazar tarafından silindi" ibaresi, eğer o yorumu yazan kişi kendi yorumunu sildiyse çıkar.