Okunması şart makaleler:

Tasavvuf ve Tarikatlardan Yeni Dünya Dinine: Bölüm 1 ve Bölüm 2
Komünizm, Kızıl Devrim, Sovyetler Birliği ve Şirketler
İnsan, Din ve Kuran
Bu da amme hizmeti: Okunması Gereken Kitaplar Listesi

Bir Başka Din: Tasavvuf kitabı çıktı; internet'ten sipariş etmek için kitapyurdu link'i.

YENİ: Youtube'daki hodor hodor konuşmalarım için buradan alalım.

23 Mayıs 2017 Salı

Bir Başka Din: Tasavvuf (Yeni Kitap)

Selam kaynatasızlar.

Beklenen kitap sonunda çıkıyor, 1 Haziran'da tüm kitapçılarda ve nalburlarda. Toplatılmadan alınız.



Ufak bir bilgilendirme yapayım. Kitap blog'daki tasavvuf, tarikatlar ve spiritüalizm hakkındaki yazılarımdan oluşuyor, optimum uzunluğu aşmaması için kısıtlı ölçüde ekleme yaptım zira bu haliyle bile 326 sayfa. Kitapta küfür ve argo yok, fakat üslubum aşağı yukarı yine aynı, akademik bir dille yazmadım. Benim için önemli olan kitabın herkesçe okunması, sanat için sanat yapmıyoruz burada olum.

Bu kitabı alın, eşe dosta, en çok da anlattıklarımı okumaya ihtiyacı olduğunu düşündüğünüz kişilere dağıtın. Tek amacım okunmak, sesimi duyurmak, dini bir kitap olduğu için hiçbir para almıyorum. Yıllardır kapısını çaldığım tüm yayınevleri bu kitabı basmayı reddetti, sebebi de malum; içeriği, bunu açık açık da söylediler. Ben kafaları yedim, zaten büyük çoğunluğundan tiksindiğim insanlardan daha da nefret eder hale geldim. Fakat Allah'ın yardımıyla sonunda bir yayınevi buldum, hatta yayınevini siz buldunuz, yayınevi arıyorum diye attığım tweet'ten sonra bir sürü yayınevine mail atmışsınız sağ olun, o yayınevlerinden biri dönüş yaptı ve kitap çıkıyor.

İnsanların ne olduğunu bilmeden sevdiği ve ses çıkarmadığı tasavvuf illeti hakkında böyle bir kitabın raflarda durması benim için nasıl bir sevinçtir anlatamam.

İçeri düşersem Kent Switch getirin, Parliament'e gerek yok, çok zam geldi diye bıraktım.

Şimdilik bu kadar. Allah'a emanet olun.

185 yorum:

  1. Ağlamak istiyorum sayın seyirciler

    YanıtlaSil
  2. İşte bu harika bir haber çıkar çıkmaz alacağım. Aileme de uzun zamandır tasavvuf yazılarından bahsediyordum çok iyi oldu onlara da okuturum. Teşekkürler Cemre

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. https://www.kitapburada.com/bir-baska-din-tasavvuf-p718780.html adresinden ön sipariş verebilirsiniz :')

      Sil
    2. Apkcibaba.blogspot.com

      Sil
  3. Mesajını iletmende Allah yardımcın olsun inşallah. Tebrik ederim. Senin gibi 10 tane adam olsa cennet vatan Türkiye o zaman olur.

    YanıtlaSil
  4. Heleloy heleloy şu an antitasavvufcu arkadaslarim toplandik halay cekiyoruz agbi helal olsun sana be helal sen hep yaz her zaman yaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. https://www.kitapburada.com/bir-baska-din-tasavvuf-p718780.html adresinden ön sipariş verebilirsiniz :')

      Sil
  5. Reis kaç tane basıldı bundan nereden temin edebiliriz bi bilgi verin

    YanıtlaSil
  6. ota boka para harcayacağıma gidip şundan 3 5 tane alıp çevremdekilere dağıtacağım en azından bir kişiyi islam yoluna çeksek kardır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. https://www.kitapburada.com/bir-baska-din-tasavvuf-p718780.html adresinden ön sipariş verebilirsiniz :')

      Sil
  7. Ya senin kaynatanı yerim lannnn

    YanıtlaSil
  8. Harikasın cemre 20 tane alıp hayır için dağıtıcam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. https://www.kitapburada.com/bir-baska-din-tasavvuf-p718780.html adresinden ön sipariş verebilirsiniz :')

      Sil
  9. La kaynatasızlar; alalım bu kitaptan bikaç tane dağıtalım eşe dosta yayın evi çok sattığını görürse çıkaracağı diğer kitaplarda Sikko ya zorluk çıkarmaz ne çıkarması hatta bıyıklarını bile burarlar Sikko nun.

    YanıtlaSil
  10. Vatana millete hayırlı olsun. 1 hazirana hatırlatma ekliyorum.

    YanıtlaSil
  11. Çok sevindim. Raflarda olması gereken bir kitap olacak, islami bu zehirden temizlememize yardımcı bir kaynak..

    YanıtlaSil
  12. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  13. Sevdiğim kıza hediye edeceğim, kendisi şuan cemaatte tasavvufu bitiriyor... :(

    YanıtlaSil
  14. Yurt dışındayım. İnternetten alabilecek miyim? Toplanmadan okumam lazım!

    YanıtlaSil
  15. harika olmuş şirk düzenbazlarının kafasına kafasına vuracağım kitabı.

    YanıtlaSil
  16. Kent switch'i içerken aklında çınlasın, yalnız hissetme kendini, vatan ve din sevdalısı:

    https://www.youtube.com/watch?v=Qwe10iDlFQo

    YanıtlaSil
  17. Ki o bir başka din dediğin tasavvufu da de Allah değil, X-MAN yarattı ve dünyaya yaydı. Savaşıp yok etmeliyiz.

    YanıtlaSil
  18. kent 5 nefeste bitiyor sikkocum. Üstüste yaktığım oluyordu.

    YanıtlaSil
  19. Sen adamsın. Allah'ın yolunda korkusuz bir adamsın.

    YanıtlaSil
  20. Sana ilk dava açacak olan yazar edebiyatın serdar ortaçı olan elif şafaktır. Oplum sana dava açarlarsa ayaklanırız lan boru mu uydurulan dini söyleyip susturmak yakarız alayını.

    YanıtlaSil
  21. adamın dibi, adamın dipçiği köküsün, helal olsun lan. inşAllah başına bi iş gelmez, Allah seni korusun, yazılarını da korusun. çok büyük kitleleri araştırmaya sevkettin bir çok konuda. inşAllah devamı daha da etkili gelir.

    YanıtlaSil
  22. Yaşasın kapitalizm.. Buda bir başka din soslu kapitalizm.. işin sonu yine paraya dayandı ya la..

    YanıtlaSil
  23. Tasavvuf hakkında çok fikrin yok Mike...

    Kendi gölgenle kavga ediyorsun. Kendi korkularını, beklentilerini, endişelerini birleştirip bunu tasavvuf kalıbının içine döküyorsun...

    Senin yüzünden barışçıl insanlar zarar görebilir. IŞİD kafasına hizmet eder bu.

    YanıtlaSil
  24. Ya sen para almayınca ama zoruma gidiyor valla. Çok emek sarfedilmiş bir yazı. Hacı çok merak ediyorum sen geçimini nasıl sağlıyorsun ?

    YanıtlaSil
  25. kanka iyi hoş kalemine sağlık ama ... korkuyorum senin adına moruk şuan hükümet vs herkese zıt bir kitap zira tasavvuf sevenlerin dışında onu kullananlar da var onlarında hoşuna gitmeyecektir . çıktığı gibi alıp okuyacağım ellerine sağlık Allah yardımcın olsun moruk.

    YanıtlaSil
  26. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  27. Yav ne toplatılması ne içeri atılması amk... Bi şey olmaz kanka merak etme. Bu arada alıcam kitabı; yazıyı siteden okudum ama çolua çocuğa miras kalsın diye alıcam. Ucuz olursa dağıtırım da...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. https://www.kitapburada.com/bir-baska-din-tasavvuf-p718780.html adresinden ön sipariş verebilirsiniz :')

      Sil
  28. Eğer sitedeki yazının küfürsüz hali ise "ironik bir eleştiri" den çok itin götüne sokup çıkarma daha doğru olabilir :D Yalnız bundan daha faydalı bir kitap az bulunur teşekkürler.

    YanıtlaSil
  29. Bundan birkaç yıl evvel facebook' ta mevlana temalı sözlere uyuz kapıp "mevlana eleştirisi, tasavvuf gerçeği" gibi bir sürü araştırma yapmama rağmen gerçekten doyurucu bilgi yok gibiydi... herkes mevlananın iyi biri olduğunu düşünüyordu ama okuyan falan da yoktu aslında. büyük zat zat işte... Yazını blogda keşfedince gözlerim elmas bulmuş madenci gibi parladı... yazını blogdan okuduktan sonra o bilinçle, yakın arkadaşım sayılan birinin mevlana resimli iletisine iliştim. Senden bir kaç alıntıyla taşak geçtim. Sonra özelden muhabbet uzadı tabi. Aslında elitist gibi görünmesine hatta tanrıya inanmamasına rağmen mevlanaya olan yaklaşım beni bayağı şaşırttı. Neredeyse tamamen senin yazından yaptığım alıntıları ufak tefek kendimce yoğurarak, konuşmalarımızda çelişkileri ortaya çıkınca kız mevlanadan soğudu ve hafiften benimle aşk bile başladı... Seni söylemedim ama amk. Benim zeki olduğumu sanıyor :D

    YanıtlaSil
  30. Sikko oncelikle hayirli olsun insallah cok buyuk kitlelere ulasir bu kitap ama meshur olunca gotun kalkmasin.bu arada bir tavsiye vericektim madem kitaptan para kazanmiyorsun pdf surumunu de bloga yukleyebilirsin,hem daha cok kisi okur hem de durumu olmayan kardeslerimizin okuma imkani olur.kaynataya selam.

    YanıtlaSil
  31. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  32. Keşke daha güzel bir kapak resmi olsaydı, bilirsin biz insanlar kalıbı severiz.

    YanıtlaSil
  33. İçeri atılma durumunun dillendirilmesi bile olmamalı! Bunu sanki çok sıradan bir şeymiş gibi göstermek yapılabilecek en aptalca şey. Bu durumu kanıksamadan şaşırmak "içeri atılmak mı yok ebesinin amı" tepkisini vermek bence daha rasyonel...

    YanıtlaSil
  34. Baktın toplatılıyor, pdf'ini yayınla canım sen de yahu.

    YanıtlaSil
  35. beyler adam zaten burada ki yazılardan derledim ufak tefek ekleme yaptım diyor yani mantık olarak zaten pdf'i burda var o ne saçma bi talep amk ehehhe :) adam uğraşmış yazmış kitap kalıbında kitapseverlere , daha fazla insana ulaşmak için siktirmeyin pdf felan şimdi bana henüz o nasıl sikiliyor öğrenmedim !!1bir . Tamam sakinim eheheh :)

    YanıtlaSil
  36. islamcıların ciddi bir kısmı tasavvuftan pek hazzetmez. Yayınevlerinin cehaletine kurban gitmişsin

    YanıtlaSil
  37. Sen iyisi mi sadece film yorumu yap arkadasim.

    YanıtlaSil
  38. len mürted, ramazanda tasavvufun din olduğunu ve bunun yayılacağını düşünecek kadar sığ mısın?
    ramazanda ayyaşlar bile ağzına sürmez içkiyi içkili mekanlar kapanır. Sen bu ülkenin evladı mısın yoksa fetö gibi paralı asker misin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamanında hoca efendi deyince el pençe divan duranlar, yerlere yatanlar, alçıdan elleri öpenler gelmiş fetö diye sayıklıyor... Senin gibi sığırlar kesin zamanında fetonun bir yerine yanlamıştır. siktirin gidin iftiracı, yobaz, kendini satmış troller...

      Sil
    2. merak etme biz ümmeti Muhammediz hiç bir dönemde sempati dahi duymadık, sen kendine bak kimin ümmetisin? atiest kimliğin ile dinin konuşulduğu yerde ne işin var evladım? merak etmeyin siz zaten yıllar içerisinde toplumda radikal görüşleri olan 10 bin kişi kalacaksınız bu gidişle. Onların gidişi baştan belliydi, diyalogla ta o yıllarda sapkınlıkta olduğunu biliyorduk söyledik.

      Sil
  39. Fetö neyse sende osun. Ramazan ayından hemen önce yayına çıkması da manidar. Birde yok sizin sayenizde oldu filan geç bu ayakları dalyarak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amına koduğum sizin gibiler hoca efendi dön nolur sensiz buralar çekilmiyor diye hügür şakır ağlarken, ne istediler de vermedik noktasında ülkeyi parsel parsel peşkeş çekerken yetmez ama evet derken, biz bu fetullah denen bir orospuçucuğudur diyorduk. Sizin gibi dalyaraklar şimdi fetö diye sayıklıyor, beğenmediğine fötö diye çamur atıyor! amınakodumun güce tapıcısı seni...

      Sil
    2. siteleri karıştırdın heralde adıtürkçü, burası halktv değil lan, senin dedelerin senin gibi evlatları olacağını bilse sikini keserdi.

      Sil
  40. içme la sigara

    YanıtlaSil
  41. sikko pdf si çikcak mi la

    YanıtlaSil
  42. peki nasıl alınacak bu kitap. sembolikte olsa ücreti olmalı ki. inşallah çok satanlarda alt sıralar dada olsa dikkati çeker.dikkati çekerse okuyan artar da. bu tasavvuf olayını biraz gündeme taşımaya vesile olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. https://www.kitapburada.com/bir-baska-din-tasavvuf-p718780.html adresinden ön sipariş verebilirsiniz :')

      Sil
  43. Sigara icen adamdan oldum olasi nefret ederim
    Sokakta icin ki pis zehrinizi baskalari solusun.Ahirette sizin dininize gore kul hakkina girdiginiz icin yakaniza yapisacak o zehre sizin yuzunuzden maruz kalanlar.


    Ana avrat sovererek sigara icerek "Islam" konusan blog fenomeni seni
    Şu muslumanlarin birbirini yemesine bayiliyorum ya
    Azalarak bitin
    Hele senin gbi 2 yuzluler hemen bitsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki sana garip gelecek ama aslında müslümanlar birbirini yemiyor, aslında herkes herkesi eleştirebilmeli, kitaplar yazmalı iftira atmadan, kanıtlarla çürüterek. Kitap kapağından da çok açık şekilde anlaşıldığı gibi konu yeni dinler...
      Birde sigara içenden nefret ediyorsan, arabalardan da nefret ediyor olmalısın. Onlar egsoz salınımlarıyla aslında dünyanın içine ediyorlar. Ben sigara içmiyorum, araba da kullanmıyorum ama araba kullananların yakasında olacam. Eğer sen araba kullananlardan oldun olası nefret etmiyorsan sigarayla alakalı geçmişte bir yaşanmışlığın olabilir. "2 yuzlu" olmaman için arabalara da karşı olmalısın. Bundan sonra arabayla bir işin olursa mr guard; ahirette iki elim yakanda!

      Sil
    2. Eğer kötü işler yapıyorsa bu onun kötü şeyler yaptığını gösterir. Yazılarının yanlış olduğunu değil. Maykıl'ın kişiliğine değil fikirlerine eleştiri getirseydin keşke.

      Sil
    3. buram buram iğreti kokan bir yorum . şuan bir sigara yakıp dumanını suratına suratına üfleyesim geldi , kızdırmak için değil yanlış anlama senin hakkın o ;) gerçi sen bu önyargılı yobaz ve ırkçı (din bazında) yaklaşımınla bana yumruk felan da atmaya çalışırsın . Ayrıca bilader neden kendini küçük düşürüyorsun ki ? yani sebep nedir söyler misin ? gerçekten şu yaptığın yorumun ederi 15 iq felan

      Sil
  44. Bu ifadeyi yıllar önce rahmetli Ercüment özkan kullanmıştı iktibas dergisindeki yazısında.O yıllarda bunları yazmak konuşmak çok daha zordu.Üstüne bir de kitap yazdı:Tasavvuf ve İslam(İki Ayrı Din)Aforoz edilmişti önyargılarla.Okumak isteyene o da tavsiye edilir.

    YanıtlaSil
  45. 18/KEHF-56: Biz, peygamberleri ancak müjdeleyiciler ve uyarıcılar olarak göndeririz. İnkâr edenler ise, hakkı batılla çürütmek için mücadele ederler. Âyetlerimizi ve kendilerine yapılan uyarıları alaya alırlar.


    18/KEHF-51: Ben onları (İblis ve soyunu) ne göklerin ve yerin yaratılışına, ne de bizzat kendilerinin yaratılışına şahit tuttum. Ben yoldan çıkaranları yardımcı edinecek değilim.

    YanıtlaSil
  46. Kuran'ın bağdaşmadığı ne var? Söyleyiversene. Kapsamadığı diyelim?

    YanıtlaSil
  47. Tasavvuf değil, nebulalar da, çamur atan kuşlar da var içinde. Hadi bakalım?

    Yok yok.

    Hamd kime ait açıklarsan, doğru düzgün, bunca aptalca uğraşıdan kurtulursun, tasavvufun yanlışlarına işaret etmek anlamında.

    YanıtlaSil
  48. Var mı bir tane övgün, Allah'a? Ya sövgün? Canlı mısın?

    Ne yazdın bu blogda, hamd kimin mesela?

    Şaşmayan nasıl düzelir, sivri?

    Bu, fikir. Dayatma değil.

    Bomonti yok.

    YanıtlaSil
  49. Nisa/105- Ey Muhammed! Allah'ın sana gösterdiği gibi, insanlar arasında insanlar arasında hükmedesin diye kitabı sana gerçek olarak indirdik. hakkı gözet ve hainlerden olma.

    Nisa/106- Allah'tan marifet dile. Allah bağışlar ve merhamet eder.

    Nisa/107- Kendilerine hainlik edenlerden yana çıkıp uğraşma. Şüphe yok ki Allah hainlikte direnen suçluları sevmez.

    Nisa/108- Allah'ın razı olmadığı sözü gece kurarlaken, insanlardan gizliyorlar da, kendileriyle birlikte olan Allah'tan gizlemiyorlar. Allah onların bütün yaptıklarını kavrar.

    YanıtlaSil
  50. Nahl/25- Böylece kıyamet günü kendi günahlarını tamamen taşıdıktan başka, saptırdıkları bilgisiz kimselerin günahlarının da bir kısmını yüklenirler.

    YanıtlaSil
  51. Otur sıç altına şimdi. Vahiy can kulağıdır diyen mevlana var ortada. Onu bu bilgiyle ortadan mı kaldıracaksın? Yoksa izah mı edeceksin? Bilmiyorsan karalayacak mısın? Kendisini tanıyor musun?


    42(NAHL)/51- Allah, hiçbir insana söz söylemez. Ancak, vahiy suretiyle veya perde arkasından konuşur. Yahut bir elçi* gönderir, izniyle dilediğine vahyeder. Şüphesiz ki o bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.

    * Cebrail

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. düzeltme: 42(ŞURA)/51 olacaktı

      Sil
  52. temmuz 1982 diyanet çevirisidir, son 6 ayet.

    YanıtlaSil
  53. JUGARA 1 HARİKA ADAMIM

    YanıtlaSil
  54. Kitap sattıktan sonra SMOKE WEED EVERYDAY

    YanıtlaSil
  55. - sonuç?
    - son uç muuu? Başı sonu yok oğlum ne sonucu. ehehee git şimdi kitap okuyorum.

    30(RUM)/7,8

    Onlar dünya yaşayışının yalnız görünen kısmını bilirler. Onlar ahiretten habersizdirler. Kendi kendilerine, Allah'ın gökleri, yeri ve her ikisi arasında bulunan her şeyi belirli bir süre için yarattığını düşünmezler mi? Şüphesiz insanların çoğu Rablerine kavuşacaklarını inkar ederler.

    ***

    İnkar etseler değecek, ne yaptıklarını biliyorlar mı acaba? Acaba fikri olan var mı, dayatmasız?

    YanıtlaSil
  56. Adsız27 Mayıs 2017 23:29

    Kitap sattıktan sonra SMOKE WEED EVERYDAY

    Sen ısmarlarsan elbette öyle. Parasını yerken düşünseydin, bomonti???

    YanıtlaSil
  57. cigara harika elbette. JUGARA. onu da Allah yarattı. ama sık sık önüme getirme, nefs olayı biliyorsun.

    YanıtlaSil
  58. o kitabın parasını yemeyeceğimi bile bile saçmalayan birinin gerizekalılığı elbette. onu bomontiden alıcaksın, fitne için cigaraya yatırıp buraya getirceksin habersiz, ve ben de sana doğruyu söylüycem:

    evet, cigara bir harika.

    YanıtlaSil
  59. bir de kızdırmayı unutma ki iyice, sayfa aşağı kaysın.

    YanıtlaSil
  60. getirdiğin cigara veya bira kadar konuş, ki konuştun, yeter bas git, lütfen, onicim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben ısmarladığımda salağa yatmayı ihmal etme ama.

      Sil
  61. en iyisi akşam akşam oturup düşünüp yeni planlar yapın. ya da oturun cigara için. alkol haram, o yüzden çok girmiyorum o konuya bilaader?

    YanıtlaSil
  62. yaz la devam et ya da. eee, tanıştık alsancaktaki eve geliyordun sonra tilki salvia fln bulduk yedin içtin, şimdi suçluyorsun iftirayla, ne kitabının satışıymış, anlat bakalım, ya da doğrudan kopyala yapıştır buraya beraber inceleyelim. yani mailleri.

    YanıtlaSil
  63. ayahuasca kovası var, gel kus içine istersen. kusmuktan kendini korumak için kovadan kurtulman lazım, nüans o.

    tabii ki benden. gel la johnny gitar. gel, gel...

    YanıtlaSil
  64. telefon kaybolunca hoş olmuyor değil mi, iftira hoş olmuyor değil mi, o zaman anlat ne reklamı yapıyor muşuz? anlatsana haydi, ayna tutalım konuya.

    YanıtlaSil
  65. eş dost akraba, ne varsa arasını bozdunuz. var mı başka aradığınız şey? can dışında yani, son dikkatinizi çeken şey. bitti mi? kıvama geldimi istediğiniz gerçeklik modeli, rahatladınız mı? asla. can sırrı kaldı geriye.

    YanıtlaSil
  66. Online alabilme ihtimalimiz varmi,pdf seklinde felanda olabilir ? maglum yurtdisinda yasiyoruz.

    YanıtlaSil
  67. hehehe şu heriflere bakın yav . gidin alın yalnızca belki kirli yüzünüz aydınlanır boş tartışmaları bi kenara bırakın yahu

    YanıtlaSil
  68. 16 (NAHL) Suresinin özelliği:

    "Nahl" balarısı demektir. Sürede arıdan; "vahiy" ile hareket ederek her çiçekten bal toplar, çiçeklerin en faydalı usaresini alır ve insanlara şifa veren balı meydana getirir" diye bahsolunmaktadır. Kuran-ı Kerim de, bütün peygamberlere gelen vahylerdeki en iyi ve en faydalı şeyleri toplayarak insanların manevi hastalıklarına şifa olarak indirilmiştir.

    (Diyanet, 1982 Kuran baskısı)

    YanıtlaSil
  69. 16 (NAHL) 105 - 106:

    Yalan söyleyenler ancak Allah'ın ayetlerine inanmayanlardır. İşte yalancının ta kendileri onlardır.

    Kalbi imanla dolu olduğu halde, zor altına olan hariç, inandıktan sonra Allah'ı inkar eden, gönlünü kafirliğe açanlara Allah katından bir gazap vardır. Büyük azap da onlar içindir.


    16 (NAHL) 94:

    Birbirlerinizi aldatmak için yemin etmeyin. Bu yüzden sağlam yere basmakta olan ayağınız sürçebilir. Halkı Allah yolundan menetmenize karşılık kötü bir azap tadarsınız. Büyük azap hakkınız olur.

    YanıtlaSil
  70. Hiç durup düşündün mü, ahali, ya bir tek dil bilen, yabancı dil, İngilizce'yi sen değilsen? Senden iyi bilen ve konuşanlar varsa, bu R. Bosch'a tartışıp durmadığını kanıtlarsa ileride, ne düşüneceksin?

    YanıtlaSil
  71. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  72. Cesur akilli kalemi saglamsin cemre.tamam butun herseyi cozmussun...ama bu saatten sonra kolpalik yapma ..aa onu yakaladim cozdum ayaklarina giriyor seninki.ya kurana gore yasa yada butun icinden gecenleri anlat kafana sık.

    YanıtlaSil
  73. yakalayıp çözmüyor mu? ayrıca sen azmettirici misin gardaş?? şaka la şaka, ama kolpalık yapma sen de bi zahmet cemre bebe değil

    YanıtlaSil
  74. Daha çıkmamış kanka satışa kitap... http://www.kitapyurdu.com/index.php?route=product/search&filter_name=cemre%20demirel

    YanıtlaSil
  75. https://www.kitapburada.com/bir-baska-din-tasavvuf-p718780.html adresinden ön sipariş verebilirsiniz :')

    YanıtlaSil
  76. D&R'da falan var mı arkadaşlar?

    YanıtlaSil
  77. Kitap yurduna da gelmiş...
    https://i.hizliresim.com/9d8bzZ.jpg

    YanıtlaSil
  78. Büyüklerin eli öpülür, horoz kavgasını aştık, tamam... Sen yendin, SEN :) neyse o, daha fazla karartmaya lüzum yok meseleyi kömür gibi. Sonu yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ama aileyi aradan çıkaralım, koz köz olmasın, - +

      Sil
  79. Nasipse alıcam.Severek okuyorum blogunu,kitabda üstüne cila olcak.Umarım devamıda gelir.

    YanıtlaSil
  80. Geleceğin insanlara ihtiyacı var, huzurlu ailelere, mutluluğa, iyi niyete ve barışa ihtiyacı var. Her dönem var, herkesin elinden gelen bir değil, iyi ki herkes var..

    YanıtlaSil
  81. İyi nihayet o adımı attın. Sevindim seni böyle gördüğüme. 2yi 1 yapman ve o yönde sabit kalman dileğiyle. Senin için en hayırlısı olmasını, hayat yolunda mutlu ve iradeli nice adımlar dilerim dilerim. Burada ve ahirette iyilik ve güzellik dilerim. Yolun açık olsun.

    YanıtlaSil
  82. Sikkofield selam... bugün kitabını almak için d&r a gittim henüz yoktu. Ne zaman gelecek?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beyler müşteri kaçaçak şu adama cevap verin aq

      Sil
  83. Sikko, bu kitaptan sadece 37 tane mi batırdın?
    Kime yeticek lan bu 37 tanesinide ben alırım anca amme hizmeti sunarım tanıdıklarıma.

    YanıtlaSil
  84. Michael merhaba. Kitabı bugün aldım şuan okuyorum ancak şöyle bir sorun var kaynak olarak gösterdiğin görsellerin bazılarının baskıları siyah-gri arası bie tonda çıkmış ve çok zor okunuyor yani baya kitabı evirip çevirerek ışık yönü değiştirerek zorla okunuyor. Bununla ilgili yayınevi ile bir görüşmeni tavsiye ederim. Severek ve merakla takip ediyorum. Bizi yazısız kitspsız bırakma.

    YanıtlaSil
  85. Kitabını bitirdim. Eleştiri maksadıyla söylemiyorum ama o kadar güzel değinmişsin ki konulara ağzım açık kaldı ama birazcık sürekli aynı konuyu tekrar tekrar söylüyormuşsun gibi bir his uyandırdı bende. Ama tabi ki Dr Ellerine ve yüreğine sağlık kardeşim. Bazi arkadaşlarımız yorumlarda dışarda bu konulara zıt insanlar sana zarar verebilir demiş.kimseden korkmana gerek yok. Biz sadece Allah'tan,o'nun cektireceği acıdan korkarız. Kitabın devamını bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  86. kitap formatı daha güzel ama görseller blog daki gibi net değil. keşke daha düzgün olabilseydi

    YanıtlaSil
  87. Bunları neden yazıyorum. Zira Sünneti reddederek İslam'ı anlamanın veya Sünnet'i kabul edip İslam'ı anlamanın ne kadar farklı ve ne kadar ciddi sonuçlar doğuracağını anlayabilen bir adamsın bana göre. Ve ciddi bir takipçi kitlen var. Senin anlattığın doğrulardan yararlanan, yanlışlarından etkilenen bir sürü insan var. O sebeple senin çok ciddi ve çok yönlü bir araştırma gayreti içinde bulunman çok sayıda insanın faydasınadır diye düşünüyorum.
    Ekleme yapacağım bazı hususlar var. İLK olarak MEZHEP meselesi. Mezhep nedir ? Dinde mezhep var mıdır ? Bu sorular önemlidir. Yine Mezhebin kökten reddinin sebebi olarak MEZHEP TAASUBU'nu görüyorum. İnsanların Mezheplerini DİN olarak kabul etmeleri ifratı, Mezhebin toptan reddi tefritini doğurdu. "Dinin inanç esaslarını veya amelî hükümlerini anlama ve yorumlama konusunda kendine özgü yaklaşımlara sahip düşünce sistemi; bu yaklaşımlar etrafında meydana gelen ekolleşmenin ürünü olan ilmî ve fikrî birikim." olarak tanımlanıyor DİA'da.
    + http://www.islamansiklopedisi.info/dia/maddesnc.php?MaddeAdi=mezhep bu linkten okuyabilirsin.
    + " Kur’an’da insanların tek bir topluluk (ümmet-i vâhide) iken kendilerine açık bilgi ve belgeler geldiği halde daha sonra inanç ayrılığına düştükleri, bunun üzerine Allah’ın yeni yeni peygamberler gönderdiği (el-Bakara 2/213; Yûnus 10/19; el-Mü’minûn 23/52-53), özellikle kitap ehlinin kendilerine yeterli bilgi gelmesine rağmen ihtiras, kıskançlık, zulüm ve aşırı temayülleri (bağy; bk. Râgıb el-İsfahânî, el-Müfredât, “bġy” md.) yüzünden gruplara bölünüp hak ve meşruiyet sınırını aştıkları, gerçeği gizledikleri ve nefsânî arzular uğruna hidayeti terkettikleri bildirilmiştir (el-Bakara 2/174-176, 253; Âl-i İmrân 3/19; Meryem 19/37-38; ez-Zuhruf 43/63-65; el-Câsiye 45/16-17). " bu hakikati biliyorum evet. Ama mezhepler bu kapsamda mı değerlendirilmelidir? Mezhebin durumunu şöyle örneklendiriyorum ben. (ve bunları bir hukukçu olarak yazıyorum ve hukukçu olduğumu neden belirttiğimi açıklayacağım ileride) Örnek; " Her insan sağlığına dikkat etmeye, sağlıklı bir yaşam sürmeye çalışır. Her insan bedenine dikkat eder. Ama her insanın bedeni, anatomisi, hastalıklar ve hastalıkların tedavileri, ilaçlar ve eczacılık hakkında yeteri kadar bilgi sahibi olabilir mi ? Elbette olamaz. Bunun için doktorlar vardır, eczacılar vardır. Doktor bu işin uzmanı olarak hastalığı teşhiş eder, ve tedavi için gerekiyorsa ilaç önerir, gerekiyorsa ameliyat önerir vesaire. İlaçları ve eşdeğer nitelikteki ilaçlarını da eczacılar bilir. İNSAN DA SAĞLIĞI İÇİN BU TEDAVİ YÖNTEMLERİNİ-İLAÇLARI KULLANIR. DİN de böyledir. İNSAN DİNİN AHKAMINA DAİR HERŞEYİ BİLEMEZ. FAKAT UZMANLIK ALANLARI DİNİ ANLAMAK OLAN KİMSELER VARDIR: Bunlar dini anlama çabası içinde olup ömürlerini bunun için geçirmiş kimselerdir. İNSANLAR BİLEMEDİKLERİ NOKTALARDA BU BİLEN-UZMAN KİMSELERE SORUP onların ÖNERDİĞİ HÜKMÜ UYGULAMA YOLU TUTARLAR (tutmaları gerekir. Neden gerekir ? anlattığım gibi, sağlığı hususunda uzmanına danışmayan sağlığı hususunda isabet edemeyebileceği gibi, Kuran veya İslam hakkında da, tek başına anlama gayreti içine giren kişilerde bazı meselelerde hatalı sonuçlara ulaşabilir. Doğru sonuçlara da ulaşabilir elbette. ) Kİ bu mezhep demektir. YANİ DİNİ YORUMLARKEN OLUŞAN YORUM FARKLILIKLARIDIR mezhep. Mesela senin Sünneti veya tasavvufu dışarıda bırakan yorumunda bir mezheptir aslında :) ***( Bilenlere sormak ENBİYA SURESİ’nin 7. Ayetinde emredilmiştir. Burada Ehli Zikr’e sorun denilmiştir. Zikr Ehli’nin ne olduğu meselesi ayrıca tahkike muhtaç fakat uzatmıyorum.)(Bu hususta “Onlara bir haber geldiğinde onu Peygamber'e ya da kendilerinden olan Ulü'l-emre götürselerdi elbette onların istinbat edebilenleri onu bilirlerdi…” (4/83). ayeti de var. http://www.yenisafak.com/yazarlar/farukbeser/sunneti-reddedenler-sunnetsiz-olmal%C4%B1-degil-mi-2018713 bu linkteki yazıda ayete dair açıklamalar var. )***

    YanıtlaSil
  88. KISIM 3 :
    +Hukukçu olarak bir Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu Kararı örneği vereyim sana. Bu kurul 16-17 kişiden(tam hatırlayamadım) oluşur. Bu kurulun bir kararı var. Diyelim ki A olmalıdır diye. Ve bu kararda 4(DÖRT) farklı azlık oyu vardı. Karara "x" yönünden katılmıyorum. Karara "y" yönünden katılmıyorum. karara "z" yönünden katılmıyorum. Karara "q" yönünden katılmıyorum gibi. Önem arzeden bir durum da dikkate alınmalı. Günümüzde KANUN-YÖNETMELİK-TÜZÜK yazılı ve belli değil mi ? Buna rağmen bu fikir farklılığı var.
    KURAN ı KERİM sabit, fakat SÜNNET'in yani Hadislerin sıhhatinde, kabulünde, delillerde farklı kabuller söz konusu olan, Hadislerin tespitinde farklı görüşler olan İSLAM FIKHI'nda din uzmanlarının farklı yorum sahibi olmaları gayet tabii değil midir ? ( Mesela Hz. peygamber'den tek bir Sahabi'nin rivayet ettiği Hadis i şerifin literatürdeki adı HABER İ VAHİD'dir. Mesela Haber i vahid her konuda delildir der birinci görüş. İkinci görüş; MEŞHUR olan, birden fazla Sahabi'nin rivayet ettiği Hadislerle çelişmeyen Haber i Vahid delildir der. üçüncü görüş; Sahabi'nin talebeleri arasında ayrım yapar, 'Falan ve Filan şahıslar Sahabi'den alıp nakletmişse o Haber i Vahid güvenilirdir, diğerlerine güvenmem der' gibi.) Mezhep meselesi yani temelde hukuki yorum farklılığıdır. Ve fakihler Kuran ı Kerim’i ve onun uygulaması olan Hz. Peygamber asm’ın Sünnetini yorumlarken farklı farklı düşünmüşler bu da mezhep olarak adlandırılmıştır. FARKLI BİR YORUM GETİREN SENİN DÜŞÜNÜŞÜN-YORUMUN’da öyle isimlendirilmese bile bir Mezheptir 
    + http://www.islamansiklopedisi.info/dia/ayrmetin.php?idno=290532&idno2=c290331#1 bu linkte mezheplere ayrılmanın dini hükmü konusunu okuyabilirsin.
    + Bu konuda çok detaylı yazabildiğimi düşünmüyorum. Ve sanırım biraz karışık yazdım. Seninle bu meselede konuşmak-fikir alışverişinde bulunmak isterim. (Mail: m_temel_64@hotmail.com ) Bu mail adresim, dönüş yaparsan sevinirim kaynatasız :D
    + Özet isteyenlere, HADİS TARİHİ- HADİS USULÜ-TEMEL FIKH USULÜ bilmeden Sünneti-Hadisi toptan reddetmek sağlık değildir. Kuran –ı Kerim’den örnekler :
    1-) ARAF 157 :Onlar ki, yanlarındaki Tevrat'ta ve İncil'de (geleceği) yazılı bulacakları ümmi haber getirici (Nebi) olan elçiye (Resul) uyarlar; o, onlara marufu (iyiliği) emrediyor, münkeri (kötülüğü) yasaklıyor, temiz şeyleri helal, murdar şeyleri haram kılıyor ve onların ağır yüklerini, üzerlerindeki zincirleri indiriyor. Ona inananlar, destek olup savunanlar, yardım edenler ve onunla birlikte indirilen nuru izleyenler; işte kurtuluşa erenler bunlardır. Bu ayette Hz. Peygamber’in haram-helal belirleme yetkisinden bahsediliyor. Neden Kuran denilmedi de Hz. Peygamber denildi ? ve daha pek çok yerde geçen ayet i kerimeler vardır
    2) -(Ey Muhammed! Onlara) Deki: “Allah’ı seviyorsanız, bana tabi olunuz ki, Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın...”(Al-i İmran / 31)

    3)-(Ve yine) de ki: “Allah’a ve Rasule itaat edin; eğer yüz çevirirlerse, şüphesiz Allah kafirleri sevmez.” (Al-i İmran / 32)

    4) -“Allah’a ve Peygambere itaat edin ki rahmet olunasınız.” (Al-i İmran /132)

    5) Ey iman edenler! Allah’a itaat edin. Peygambere ve sizden olan emir sahiplerine de itaat edin...” (Nisa / 59)

    6)-“Her kim Allah’a ve Peygambere itaat ederse,” (Nisa / 69)

    7)-“Her kim o Peygambere itaat ederse, Allah’a itaat etmiş olur.” (Nisa / 80)

    YanıtlaSil
  89. KISIM 4:

    8) -“Ey iman edenler! Allah’a ve Rasulüne itaat ediniz....” (Enfal / 20)

    9) -“Allah’a ve Rasulüne itaat edin ve birbirinizle çekişmeyin...” (Enfal / 46)

    10) -“Oysa aralarında hüküm vermesi için Allah’a ve Peygamberine davet olunan mü’minlerin sözü ise, “işittik ve itaat ettik” demeleridir...” (Nur / 51)

    11) -“Kim, Allah’a ve Peygamberine itaat eder ve O’ndan korkar, sakınırsa, işte kurtuluşa erenler de bunlardır.” (Nur / 52)

    12) -“(Ey müslümanlar!) Namazı dosdoğru kılın; zekatı verin ve Peygambere itaat edin ki rahmet olunasınız.” (Nur / 56)

    13) -“İçinizden kim Allah’a ve Rasulüne itaat eder ve salih amel işlerse,...” (Ahzab / 31)

    14) -“...kim Allah’a ve Rasulüne itaat ederse büyük bir kurtuluşa ermiş olur.” (Ahzab / 71)

    15) -“...Peygamber size neyi verirse, onu alın; neden sizi nehyederse, ondan da sakının...” (Haşr / 7)

    16 ) -“Allah’a itaat edin; Rasüle de itaat edin.” (Teğabun / 12) ? ve daha pek çok yerde geçen ayet i kerimeler vardır. Burada sorulması gereken soru şudur. Allah Teala kendi isminin yanında Peygamberinin (asm) ismini neden andı ? O’nun dini anlamada- Kuran ı Kerim’i anlama, Kuran ı Kerim’in hükümlerinin yanında hüküm koymada ki yerini göstermek içindir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alah C.C. Resulu'na Kur'an ile hüküm ver (Maide - 49)dedikten sonra resülün hüküm vermedeki yeri gayet net olarak anlaşılmadır.

      Ayrıca Haşr / 7 ganimetlerin paylaşımı hakkındadır. Bununla birlikte "kafir"in kelime anlamı da "gerçeği örten" dir.

      Şimdi çekilebilirsin hukukçu...

      Sil
  90. Adım Mehmet Temel, adsız çıkmasın şu nereye ekleyeceğim bilemedim, 4 parçalık yazı bana ait:) tüm bu yorumların başında şu videoyu izleyin notunu düşecektim:)
    + https://www.youtube.com/watch?v=riAgFb3tEn0 Talha Hakan Alp - Yalıtılmış ve Parçacı Kur'an Okumaları

    YanıtlaSil
  91. 17 Haziran'da yds var imza gününe gelemiyorum fakat seni anlamak demek illa yüzünü görmek degil senin fikirlerini ve duygularını anlamaktır diyerek kendimi rahatlatıyorum. Ee Atatürk'ten alıntı yaptığıma göre cümlemi sonlandırabilirim. Bu arada yolun açık kalemin daim ve Allah razı olsun.

    YanıtlaSil
  92. Töreleşmiş emperyalizm, örneğin bir Stenlii KUBRİK'i dünyayı bir yapma oyununda esasen kardeşin yapmayabilir, dikkatli olan sen, dikkatine dikkat katsın RAB. Gerisi jugara, paranoya, felsefe, bok v.s.

    http://www.fullfilmizlesin.com/halka-3-rings-2017-1080p-turkce-altyazili-izle/2

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. saçmalama, Julia.

      Sil
    2. hey çıldırmışsın dostum, skye'de misin???

      Sil
    3. (filmden) -It's 7:10 bitch!

      (sonrası) yaw babuş sende mi fetocusun ya nerden biliyon bööle şeyleri. biz dünyayı bir ediyoz gayri, uyan artık uyan, 5000000 sene daha savaşıcaz. YANILIYORSUN, ilkokul mezunu bir lavuk bizde darbe yapıyor, olay bu kadar basit babuş, AKIL vaar, MANTIK vaar.. Ama haklı çıkamazsın, çünkü ÇOĞULUZ MORUK, GÖRÜNÜRDE YANİ.

      Sil
    4. siz birbirinizi yiyin moruk, nolcak yani, ölen ölüyor, bak biz sağız ŞÜKÜR, koy götüne gerisinin? herif filme döşemiş yandex'in Y'sini ama anlamsız moruk, biz sağız, sağız SAĞ. anlamsız milyonlarca doların döndüğü filmlerde kaybolmuşsun, bak bize, projeksiyon yapıyoruz, birbirimizi yiyoruz ama olsun, savaşın sonu yok moruk, dünya bööle gelmiş bööle gider, filmin konusu o Y var ya, nese söylemiim şimdi. paranoya oluyor biliyonnu?

      Sil
  93. Bizler blog olarak fikir ve düşünce özgürlünü sonuna kadar savunanlardanız. Ama değil mi ki aynı düşünceyi pek çok defa tekrarladın, artık sana tek yol sunuyoruz:

    kafana sık. evet, azmettiriciyiz.

    YanıtlaSil
  94. KISIM 3 :
    +Hukukçu olarak bir Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu Kararı örneği vereyim sana. Bu kurul 16-17 kişiden(tam hatırlayamadım) oluşur. Bu kurulun bir kararı var. Diyelim ki A olmalıdır diye. Ve bu kararda 4(DÖRT) farklı azlık oyu vardı. Karara "x" yönünden katılmıyorum. Karara "y" yönünden katılmıyorum. karara "z" yönünden katılmıyorum. Karara "q" yönünden katılmıyorum gibi. Önem arzeden bir durum da dikkate alınmalı. Günümüzde KANUN-YÖNETMELİK-TÜZÜK yazılı ve belli değil mi ? Buna rağmen bu fikir farklılığı var.
    KURAN ı KERİM sabit, fakat SÜNNET'in yani Hadislerin sıhhatinde, kabulünde, delillerde farklı kabuller söz konusu olan, Hadislerin tespitinde farklı görüşler olan İSLAM FIKHI'nda din uzmanlarının farklı yorum sahibi olmaları gayet tabii değil midir ? ( Mesela Hz. peygamber'den tek bir Sahabi'nin rivayet ettiği Hadis i şerifin literatürdeki adı HABER İ VAHİD'dir. Mesela Haber i vahid her konuda delildir der birinci görüş. İkinci görüş; MEŞHUR olan, birden fazla Sahabi'nin rivayet ettiği Hadislerle çelişmeyen Haber i Vahid delildir der. üçüncü görüş; Sahabi'nin talebeleri arasında ayrım yapar, 'Falan ve Filan şahıslar Sahabi'den alıp nakletmişse o Haber i Vahid güvenilirdir, diğerlerine güvenmem der' gibi.) Mezhep meselesi yani temelde hukuki yorum farklılığıdır. Ve fakihler Kuran ı Kerim’i ve onun uygulaması olan Hz. Peygamber asm’ın Sünnetini yorumlarken farklı farklı düşünmüşler bu da mezhep olarak adlandırılmıştır. FARKLI BİR YORUM GETİREN SENİN DÜŞÜNÜŞÜN-YORUMUN’da öyle isimlendirilmese bile bir Mezheptir 
    + http://www.islamansiklopedisi.info/dia/ayrmetin.php?idno=290532&idno2=c290331#1 bu linkte mezheplere ayrılmanın dini hükmü konusunu okuyabilirsin.
    + Bu konuda çok detaylı yazabildiğimi düşünmüyorum. Ve sanırım biraz karışık yazdım. Seninle bu meselede konuşmak-fikir alışverişinde bulunmak isterim. (Mail: m_temel_64@hotmail.com ) Bu mail adresim, dönüş yaparsan sevinirim kaynatasız :D
    + Özet isteyenlere, HADİS TARİHİ- HADİS USULÜ-TEMEL FIKH USULÜ bilmeden Sünneti-Hadisi toptan reddetmek sağlık değildir. Kuran –ı Kerim’den örnekler :
    1-) ARAF 157 :Onlar ki, yanlarındaki Tevrat'ta ve İncil'de (geleceği) yazılı bulacakları ümmi haber getirici (Nebi) olan elçiye (Resul) uyarlar; o, onlara marufu (iyiliği) emrediyor, münkeri (kötülüğü) yasaklıyor, temiz şeyleri helal, murdar şeyleri haram kılıyor ve onların ağır yüklerini, üzerlerindeki zincirleri indiriyor. Ona inananlar, destek olup savunanlar, yardım edenler ve onunla birlikte indirilen nuru izleyenler; işte kurtuluşa erenler bunlardır. Bu ayette Hz. Peygamber’in haram-helal belirleme yetkisinden bahsediliyor. Neden Kuran denilmedi de Hz. Peygamber denildi ? ve daha pek çok yerde geçen ayet i kerimeler vardır
    2) -(Ey Muhammed! Onlara) Deki: “Allah’ı seviyorsanız, bana tabi olunuz ki, Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın...”(Al-i İmran / 31)

    3)-(Ve yine) de ki: “Allah’a ve Rasule itaat edin; eğer yüz çevirirlerse, şüphesiz Allah kafirleri sevmez.” (Al-i İmran / 32)

    4) -“Allah’a ve Peygambere itaat edin ki rahmet olunasınız.” (Al-i İmran /132)

    5) Ey iman edenler! Allah’a itaat edin. Peygambere ve sizden olan emir sahiplerine de itaat edin...” (Nisa / 59)

    6)-“Her kim Allah’a ve Peygambere itaat ederse,” (Nisa / 69)

    7)-“Her kim o Peygambere itaat ederse, Allah’a itaat etmiş olur.” (Nisa / 80)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeşim biz diyoruz ki hadisler peygamber öldükten 200 yıl sonra yazılmıştır 4 halife dönemindede engellemiştir ebu sufyan soyu geliştirmeleri ilede update olmuştur 11-12.yy da islam bilim adamlarını sırf şeyhliklerini kabul etmedi diye sürdüren tasavvuf alimleri! tarafından son nokta atılmıştır peygambere iftira atılmıştır resul yazıyor sen hemen atlıyorsun aha bizim peygamber 1 tane mi resul var zannediyorsun açıkça o zamanın halkına söylendiği açıktır ha resula hizmet mi etmek istiyorsun gerçek sünnetini Kuran da bulabilirsin kendi yalanlarına mı inanıyorsun anlamıyorum tabiki fikrine saygı duyuyorum ama...

      Sil
  95. Çok başarılı buldum makaleyi, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  96. @msikkofield sana birşey soracağım. Allah sadece Kuran'da bu kitabı koruyacağını vaadi ediyor. Tevrat ve İncil'in orijinalinde muhtemelen bu vaad yok çünkü Allah vaadinde durur. O halde sırf bu vaad bile dinin yegane ve tek kaynağının kuran olduğunu ispatlamaz mı? Başka bir deyişle semavi dinlerin tek kaynağı o dinin orijinal kitabıdır. Bugün tahrif olmayan tek semavi kitap kuran olduğu için Allah katında din İslamdır. Bu da dinin yegane kaynağının kitap (Kuran) olduğunu ispatlar bence. Görüşlerini merak ediyorum dostum.

    YanıtlaSil
  97. mandela efekti hakkında yazı bekliyorum

    YanıtlaSil
  98. Michael Sikkofield katıksız nutellasiz aptal hippi kilikli tipsiz herif; sunu bi oku,Tüm hadis kaynakları,tasavvufi düşünceler başka,ama senin only kuran islamic version 2.0 doğru he mi? Yahu bi sktr git amk.mezhepler,islami görüş ayrılıkları vs bunlar nereden doğdu,nereden kaynak aldı,hani bu din evrenseldi,hani tarihselcilik ?hani benim kusursuz perfect without tasavvuf islamım,yahu gerçekten siktir git kanka.fazla zorluyorsun,hele ki tasavvufu bir başka din diye kategorize edip,gereksiz ve yanlış oldugunu düşünerek.ha böyle düşünüyorsanız da islamın perfect olduğunu savunmayin,yoksa kehf 81ve tevbe 5 e dayanarak kaynatani sikme hakkim var.

    YanıtlaSil
  99. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  100. "Kafana sık" diyen orospu evladı.

    Kardeşin hakkında böyle düşünüyorsan dünya hakkında kim bilir ne düşünüyorsundur.

    Bu blogdan tek ve yegane öğrendiğim şey "Das Kapital" çok ama çok çok çok önemli... bir kitaptır. Başka bir şey çıkmıyor içinden.

    Can sırrı, canı alınanla beraber gider. Alan sen değilsin, sevinme.

    YanıtlaSil
  101. Afrika'daki açlıktan kimlerin beslendigini ve ikinci dünya daha doğrusu dünya için savaştan sonra üçüncü dünya ülkelerinin nasıl kendi orduları tarafından esir alındığına ilişkin bitmeyen bir yazı yazarmisin Allah aşkına Cemre ?!

    YanıtlaSil
  102. Mısır' daki Sisi ordusu nasıl oluyorda kendi halkini esir alıyor,herkes ,her ülke ne kadar esir kendi ordularına Cemre?!

    YanıtlaSil
  103. "Tek amacım okunmak, sesimi duyurmak, dini bir kitap olduğu için hiçbir para almıyorum." demişsin yukarıda. O zaman kitabın pdf versiyonunu blogda paylaşabilirsin???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten var! En basiti "Tasavvuf sikko" diye arat google' a Abi sorudan önce bu kadar basit bi şeyi bile yapmıyosunuz lan!

      Sil
  104. yaptığın çok hayra vesile bir şey tebrik ederim

    YanıtlaSil
  105. maşallah gerçekten başarılarınızın devamını dilerim

    YanıtlaSil
  106. Olm Piyon gibi aşk hikayesiyse hic almayalim kitabi :D

    YanıtlaSil
  107. Kitabı sipariş ettim ve bana çok şey katacağına inanıyorum.Youtube kanalım için de bana ilham olacak inşallah.
    https://www.youtube.com/depresifler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://baronramsey.blogspot.com.tr/

      Sil
  108. Hiç birşeyin tamamen siyah yada tamamen beyaz olarak tanımlamadığı, gününde genel kabul görmüş teorilerin ve hatta bilimsel gerçeklerin dahi zamanla çürümeye yüz tuttuğu nefes alıp veren bu düzlemde , ve yine o nefes alıp verenlerin uygulamaları ya da söylemleri yüzünden , ALLAH ın rızası havucuyla yanlış yola giren tasavvuf tavşanlarının o havucu aşırı duygularla ve hatta sapkınca istemelerine kolayca şirk demek ne kadar da basit ve kolay Tam cüzi iradenin işi (neyseki son karar küllinin işi)

    YanıtlaSil
  109. Abi bi sanatçı daha şaibeli bir şekilde öldü . Bu sefer Linkin Park'ın solisti Chester Bennington öldü. Lütfen şu eski konular hakkında da biraz yazsan. Hadi be Sikko ! Nutellasini yidiğim hadi be abi..

    YanıtlaSil
  110. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  111. https://kurantercume.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  112. Beyonce nin yeni cocuguna Rumi ismi vermesi de pek manidar😊. Adeta New Age gurusuna selam çakmış😉. Yorumun nedir acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://baronramsey.blogspot.com.tr/

      Sil
  113. Madem kurgu romanlarina kotle aramiyorsun ozaman kitabi epub yada pdf olarak yap dağıt lakin parayla satmak varken degilmi .

    YanıtlaSil
  114. Yıllardır makalelelerinizi ilgiyle takip ediyorum.Çok teşekkürler.
    https://www.metpordekor.com/ |

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://baronramsey.blogspot.com.tr/

      Sil
  115. sikkoooo aga sık yaz ya ozlettin kendini iyice ne işler yapıyon gemiye herkesi bindirip dümene geçtin sonra hadi eyvallah ben kaçar diyip gemiden atladın

    YanıtlaSil
  116. Yıllardan beri takip ederim sikkoyu. Ancak son zamanlarda bu din ve tasavvuf konusunu çok abartıp üzerine düştüğünü düşünüyorum. Bu yüzden son zamanlarda takip etmeyi bıraktım kendisini. Çünkü neredeyse tüm konular din üzerine olmaya başladı. Sıkıldım artık. Dine bu denli yönelişinin ''İçinde bulunduğu boşluktan kurtulmak adına tutunduğu dalı sağlamlaştırma, ya da en azından öyle kabul etme'' dürtüsünden kaynaklandığını düşünüyorum. Lütfen beni yanlış anlama sikko, yıllardır severek takip ederim ama bu din konusu kabak tadı vermeye başladı. Bende yıllarca kafa yordum bu meselelere ama içinden çıkamadığım için agnostik oldum sonunda. Sana da saygı duyarım. Lütfen bu yorumumu yapıcı bir eleştiri olarak kabul et. Kaynataya selam.

    YanıtlaSil
  117. Sikkofield, bu dünyadaki her şeyin sorumlusu tasavvuf mu? Neden buna bu kadar takılmışsın anlamıyorum. Suriye'deki savaşta, Venezüella'daki isyanda, Balinaların katledilmesinde, Ozon tabakasının delinmesinde, insanların ağır vergiler altında ezilmesinde, afrika'daki çocukların açlığında Tasavvuf'un ne gibi bir katkısı olmuş????

    YanıtlaSil
  118. Subliminal mesajlar bizim eğilimlerimizin dışında bizi yönetecek önergeler veremezler. Hatta biz bu çok basit önerilere son derece kısıtlı ve özel şartlar altında açığız. Çünkü bu bilinçaltı ipuçları bizim hafıza sistemimizin içinden tıpkı ekranda anlık beliren uyaran kadar büyük bir hızla geçiyor. Eğer bizim nihai amacımızla uyuşmuyorsa veya doğal eğilimlerimizi yansıtmıyorsa sanıldığı kadar güçlü değiller…” (8) YALANSAVAR SİTESİNDEN ALINTI

    YanıtlaSil
  119. Sana birkaç sorum var Don Kişot;
    Önüne gelene giydiriyorsun da neden FETÖ ve terörist başı Fethullah Gülen hakkında bir makalen, incelemen veya ifşan yok? Neden bazı makalelerinde bu konuya kısaca değinip geçiştiriyorsun? Böyle derin ve sinsi teröristlerden söz etmek istememenin bir açıklaması var mı?

    YanıtlaSil
  120. Hocam yanlış anlama da neden artık İlluminati veya Global Örgüt hakkında entryler yazmamaya başladın yoksa seni de mi tehdit ettiler diye düşünmedim değil :D

    YanıtlaSil
  121. Lan yeni yazı yaz!!!!!!!!!

    YanıtlaSil
  122. 1- Kitapyurdu kitabın tükenmiş ve satışı yok diye bildiriyor. 700kusur satışı olmus kitabın teminini niye israrla yapmıyor veya basımevi mi basmıyor, kısaca bu kitabın raflardan sansürünün arkasında kimler var bir konus istiyorsan

    YanıtlaSil
  123. 2-Geçen gün tvde bir psikayatrist anlatıyordu; sosyal üretim olmadan insanların akıl sağlığını koruması kolay değil diye. tek başına bir eve kapanıp, tek başına yazı yazmak kolay değil. İnsanları sevmiyorum söylemi de kimseyi bir yere götürmüyor, kendini seviyor musun esas soru o, eleştirdiğin şeyleri yapıyor oldukça kendine de öfkeli oluyor insan, dışardaki insanlara öfkenin kişinin kendine olan öfkesiyle bağı nedir çok iyi bilmiyorum ama olduğuna inanıyorum. Yoksa kim niye bunu yedi düvele haykırma zorunluluğu hissetsin ki. Neyse bu söylemden çok emin değilim ama bildiğim insanı insandan dolayı zaten sevmenin çok mümkün veya anlamlı olmadığı. Allah'tan dolayı ise bir işlevi oluyor. Zira insanı sevmek gerekli olmadığı gibi nefret de etmek manalı değil. İnsan için duygusal olarak coşmasak daha iyi. Ne aşk ne de nefret ne de öfke... Bunlar varsa kesin kişinin kendi egosuyla, egosunun zıvanadan çıkmasıyla ilgili bir durum var. Ve kesin bir faydaya götürmüyor. Sadece ortak paydalarda sosyal üretim, ve o üretimin daha az miktarında temiz sosyal tüketim yapıp geçmek lazım galiba. Sınavlara sabretmeyi ve doğru cevap vermeyi öğrenmeye çalışmak... Selam...

    YanıtlaSil
  124. illuminati allahın kullandığı bir araç sadece başkada bi yarrağımın kılı değil hadi siktirin gidin şimdi heh ne lan öyle karı gibi hareketler az erkek ol sikmiyim belanı kırmıyım ağzını burnunu o yazıyıda çok uzun yazmışım aq neyseeee olayı anladınız şu salağı da okumayın artık yeter çok götü kalkmasın hadi kareı kız varmı karı kız bende OOOOOOOOOO zaten neyse hadi EYVALLAH

    YanıtlaSil
  125. A.E.O KİB BY FARK EDERSE TERK EDER ZATEN O YÜZDEN TERK EDİYORUYM HADİ SİZE SON KIYAĞIMDA BU YORUM OLSUN ALLAHIN BELALARI HEPİNİZEDE CİN YOLLUYORUM KORUMA MELEĞİ GELDİ DİMİ HEH HADİ EYVALLAH ŞİMDİ

    YanıtlaSil
  126. TAMAM TAMAM HİÇ KARI SİKMEDİM HİÇ MANİTAM OLMADI İNTHARDE ETMİYECEM ZATEN İYİ UYKULAR BANADA NAZAR DUASI ETMEYI UNUTMAYIN SÜNNETE DE MÜMKÜN OLDUĞUNCA UYMAYA ÇALŞIN SAĞ AYAKLA GİRİN FALAN FİLAN İNTER REAL MADRİD EN BÜYÜK FENER ALKIŞLAYIN ULAN İBNELER

    YanıtlaSil
  127. Harika bir kitap. Fazla alıp metrobüslere bıraktım hahahahaha...

    YanıtlaSil
  128. sikko nooldu olum lan yazmayı kestin.

    YanıtlaSil
  129. Sayik Erol Tangut'u araştırabilir misin? Çok ilginç durumlar söz konusu.

    YanıtlaSil
  130. Tasavvuf onu anlamayana bir illet, anlayana nimettir.

    YanıtlaSil
  131. Ulan tamam kitabını aldım. Bu kitaptan 5 para kazanmamışsın eyvallah. O zaman bu kitap neden 22 lira. Sende bu kitaptan para kazanmıyorsan maşallah kezban berkecan kitapları kadar neden pahalı. Karınca yiyen çükü sen iyi bir iş yapıyorsun eyvallah ama sırf kitabın basılsın diyede bu kadarda bokunu çıkarma.

    YanıtlaSil
  132. Kitabın online halini de bi yerlerde paylaşırsanız daha çok kişiye ulaştırmış olursunuz. Bu sayede biz de okuruz.

    YanıtlaSil
  133. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  134. Tasaffuf yerine sahte tarikatçılar deseydin daha uygun olurdu.yobazların yaptıklarını tasavvufa yıkmak doğru değil.islam ve gerçek tasavvuf tam olarak birbirinin aynıdır.ama ne yapalım ki hak ve batıl karışık olduğundan bunu görmesi zor olabiliyor

    YanıtlaSil
  135. Din insanın benimsediği hayattır
    Yani kişi inançlarının yanında farklı bir hayat tarzı benimsemiş ise bu hayat tarzı onun dini olmuştur.yani inanç din değildir inanç hayat yaşama biçimine dönüştüğü zaman bu kişinin dini olmuş olur.örnegin bir insan geçim derdindedir ve bu kişinin dini aç kalacağı korkusuyla geçim dini olmuştur.

    YanıtlaSil
  136. Çok güzel saptamalar ancak günlük hayatın içerisinde ezilip yok olmuş, yorgun argın bireylerin bu anlattıklarını anlamalarını bekleme. Eğitimli dediğin insanlarda bunu anlayamaz, malum eğitim sistemi ezberden oluşur, analitik bir bakış açısı geliştirmez.
    Mevlevi felsefesi tamamen Kabala kökenlidir. Detaylandırmak zaman alacak, ancak Kabalizm deki ''so below like above'' fikri, aynen Mevlevi düşüncesine de yansımıştır. Kabala Tanrı gibi olmak için Tanrı gibi davranmayı öğütler. Mevlevi de Haktan alıp Halka vermeyi öğütler..Mevlevi felsefesi de Kabala da olduğu gibi farklı bilinç düzeylerinden söz eder, her ikisinde de tanrı katı vardır ve burada Tanrı ile bütünleşilir. İslam içinde bu tip etkiler Kabala kökenlidir. Sebetay Sevi gibi en meşhur Kabalistler bu topraklarda yaşamış ise zehirlerini İslam a akıtmaları doğaldır.
    Peki neden? Kurmak istedikleri tek dünya devletinin tek tanrısı olsun diye elbet..
    1850 lerde Osmanlı nın Kırım savaşı için ilk kez dış borçlanma yaptığı Rothschild ailesi bu Kabalist şeytanların en büyüğü. Osmanlı'yı Kırım savaşına zorlayan İngiliz, savaşın finansmanı için Rothshild'ın bankasını tavsiye ediyor. O yüksek faizli dış borcu ödeyebilmek için ilan edilen Duyun-u Umumiye sayesinde Türk milleti son kuruşuna kadar soyuluyor. Balfour deklarasyonu ile Filistin topraklarını İsrail Devletine dönüştüren, bunu başarmak için de Osmanlıyı parçalayarak Musul petrollerini ele geçiren akıl Kabalist Rothschild aklı. Ödül olarak ta Osmanlı parasını basma yetkisi verilmiş, Osmanlı nın ilk merkez bankasını kurmuş (Osmanlı Bankası) Ödüle bakarmısınız !

    Bugün İsrail topraklarının %80 i Rothschild ailesinin mülküdür.Şımarıklığı ve küstahlığı bundandır İsrail in.

    Rothschild lar sadece Osmanlı yı bitirmediler elbet, Rusya da Çar'ı deviren Bolşevik hareketini Rothschild'ın bankası finanse etti, Bolşevik hareketin %75 i Yahudilerden oluşuyordu.

    İngiliz Kraliyet Ailesi, Rothschild Ailesi yanlarına Rockefeller ailesini de alarak önce Amerika yı sonra da Amerika nın gölgesindeki 50 ülkeyi yönettiler. Bilderberg grubu, Trileteral Comission AIPAC bu Neo-con Zio-con yapının ürünleridir. Güçlerini paradan ve sahip oldukları uluslarası bankacılık ve finans sisteminden alırlar.

    Son 200 yıldır dünyayı yöneten bu üç aile ve onların etrafındaki 60 aile farklı ülke ekonomilerini kontrol ediyorlar. Bu grubun toplam serveti dünya toplam servetinin yarısı kadar (250 trilyon dolar). Yani varolan zenginliğin yarısı 60 ailenin, geri kalan yarısı ise 7 milyar insanın. Harvard Üniversitesinden Ferguson'un Para Peygamberleri isimli kitabı bu ailenin söz konusu para olunca nasıl ahlaksız, etik dışı, kuralsız şekilde savaşları teşvik ederek 30 milyon insanın ölümüne sebep olduğunu anlatır. Öyle bir parasal güce ulaşmışlar ki, önlerinde devletler, hükümetler duramıyor. Amaçları tek dünya devleti kurmak..Bu kabalist öğretileri hem İslam a hem de Hıristiyanlığa sokmaları boşuna değil elbet..Kudüs merkezli yeni dünya devleti nin yeni dinini hazırlıyorlar. İşte bakın tüm hak dinler aynı tanrının farklı yüzleri diyecekler, mevlana dan, Said-i Nursi den referans gösterecekler kanıtlamak için. Böylece kuracakları yeni dünya devletinde tek referanslı, sınırları yıkılmış eyaletlere bölünmüş devletler ortadan kaldırılsın ki tüm dünya halkları rahat rahat köleleştirilebilsin. Kudüsü de Tanrının Krallığı nın başkenti diye pazarlasınlar, Mason caamiası kurucusu Rothschild ailesi ile birlikte Kudüs te Süleyman tapınağını kurmak için hazır bekliyor zaten...Mehdi diye dayatılacak olan Para peygamberi Rothschild ailesinden Satanist/Kabalist biri..İşte 16 milyon Yahudi nin 7 milyarlık dünya ya efendi olma stratejisi...Büyük İsrail'e hoş geldiniz.

    Güzel senaryo değil mi? Tıkır tıkır işliyor..Peki devletler ne yapıyor diye soracak olursanız; Hiç, herkes bu satanistlerden korkuyor, bunları sadece Millet durdurabilir, onlarda İsrail-Suudi destekli Wahabi/Selefi diyanet hiyaneti tarafından uyutulmaz ise tabi ki...
    Sözün özü budur, gerisi Laf-ı güzaf
    Selam ve Dua ile

    YanıtlaSil
  137. Kadıköye gidip özel olarak alıcam zaten yazılarıa hayranım mq

    YanıtlaSil
  138. Toplatılmadan alınız🤣🤣

    YanıtlaSil

Bu blog'a yapılan her yorum, o yorumun sahibini bağlar. Ayrıca makaram sarı bağlar.

3. şahsa hakaret olmadığı müddetçe asla yorum silmem. "Bu yorum yazar tarafından silindi" ibaresi, eğer o yorumu yazan kişi kendi yorumunu sildiyse çıkar.