Okunması şart makaleler:

Tasavvuf ve Tarikatlardan Yeni Dünya Dinine: Bölüm 1 ve Bölüm 2
Komünizm, Kızıl Devrim, Sovyetler Birliği ve Şirketler
İnsan, Din ve Kuran
Bu da amme hizmeti: Okunması Gereken Kitaplar Listesi

Bir Başka Din: Tasavvuf kitabı çıktı; internet'ten sipariş etmek için kitapyurdu link'i.

YENİ: Youtube'daki hodor hodor konuşmalarım için buradan alalım.

27 Haziran 2011 Pazartesi

3. Dünya Savaşı, AKP ve Said Nursi

Naber lan?

Yıldız Tilbe dinlediğini topluluk içinde söylemenin medeni cesaret gerektirdiği şu günlerde istiyorum ki birazcık da olsa daha az kasıntı, daha az şerefsiz ve daha fazla objektif olabilelim. Üniversite festivalinde Kenan Doğulu'da öküz gibi eğlenip eve gidince Facebook'ta Led Zeppelin şarkısı paylaşmayalım. Ama olmayacak la bunlar, hala evde "Fatmagül'ün Suçu Ne" seyredip, Ekşi Sözlük'te "Battlestar Galactica" sevdiğini belirten entry'ler gireceksin di mi? Olum, kimseyi inandıramıyorum ama hümanist değilim la ben, çünkü insan böylesine kasıntı, böylesine başkalarına kendini beğendirme içgüdüsüyle yaşayan ikiyüzlü orospu çocuğunun teki bi varlık. Nesini sevecen la bunun?

O yüzden "hayır" demesini bilecen, 2 günlük fani hayatını böyle değer bilmez hıyarların emrivakileri için heba etmeyecen. Tek bir dakikasını bile... Yoksa bu hayatta "iyi" olmayı, önüne gelene eyvallah çekmek olarak bellersen seni petrolü olan Ortadoğu ülkesi gibi sömürürler. 

Mesela artık bu Arap ülkelerinin füze yemesi size çok olağan geliyor di mi, çünkü alıştın artık bu tür haberlere. He işte, bi kere eyvallah çektiğin şerefsiz de seni aynen bu şekilde rutine bağlar evladım, muhakkak seni tekrar düdüklemek ister... Bu Arap ülkelerinde iç savaşlar, isyanlar çıkıyor olması size normal geliyor şimdi... İyi de neden? "Yeeaa sen Japonya'da doğsan müslüman değil budist olurdun pis şakirt yobaz swh" diyerek aklınca dinleri bitiren salak, sen de böyle bir Ortadoğu ülkesinde doğup yaşasaydın, bu olaylara bu kadar tepkisiz kalmazdın... Hiç bu açıdan baktın mı olaya? İş din olunca bok atmak için bakabildiğin tüm pencerelerden bakıyosun da, konu mazlumun hakkı olunca neden duyarsız bir kütük oluyor, bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyorsun? Sen işine geldiği kadarıyla hümanistsindir di mi? Orospu çocuğu seni.

Bu ülkeler neden sömürülmeye mahkûmlar gibi bir soru sormayacam. Zira ekonomik (petrol) ve dini (vaadedilmiş topraklar) sebepler birleşince bu ülkeler mükemmel birer av oluyor kapitalist siyonistler için, bunu görebilmek için bir beyin sahibi olmak dahi yeterli. Benim öncelikle size soracağım, sonra kendi ribaundunu kendi alan basketbolcu edasıyla kendi cevaplayacağım soru şu; nasıl? Bu bir avuç banker nasıl yapıyor bunu?  Şimdi yazının bu kısmından itibaren bilgi ağırlıklı siyasi mevzular anlatacam biraz. Ben de isterdim daha taşak konulardan konuşmayı ama bunları da bilmeniz lazım taşağını yediklerim, hep makara kukara olmaz. O yüzden sıkılmadan bi 5-10 dakika oku, sonra parka gidecez, devlet büyüklerimizi ve Said Nursi abiyi ziyarete gidecez. Başlıyoruz, not al evladım soracam bunları bak.

İlk Türk realist roman yazarı olarak kabul edilen Recaizade Mahmut Ekrem, Araba Sevdası adlı ese...  Yok lan bilgi dediysek bu kadar da değil amına koyim ehehe.

Albert Pike'ı duydunuz mu hiç kaynatasızlar? Özet geçeyim bu adamı, 19. yüzyılda yaşamış koyu luciferian ve 33. derece bir masondur, ırkçı ve masonik örgüt Ku Klux Klan'ın kurucusudur. Illuminati'nin, şu an dahi söz sahibi olabilen bir lideridir. Herif öldü gitti, leşini kurtlar kemirdi ama fikirleri kaldı. Üç Dünya Savaşının senaryosunu da, daha 1870'lü yıllarda Albert Pike yazdı. Bu arkadaşın önderliğinde savaşın taraflarının kimler olacağından, kimlerin kazanacağına kadar, her detayı önceden belirlediler. Fakat savaşı hangi taraf kaybederse kaybetsin, hangi ülke kârlı ya da zararlı çıkarsa çıksın, savaşlardan tek galip çıkan Illuminati, yani yahudi bankerler olacaktı.

Kapitalizmin dini, milleti ya da vatanı olmaz. Her şey kapitalizm içindir, komünizm bile. Karl Marx'ı, Capital'i yazması için finanse edenler, yahudi bankerlerin ta kendileriydi. Zira onlara her anlamda "çatışma" doğuracak bir antitez gerekliydi ve bu da komünizm olacaktı. Komünizmin Rusya'da pörtleyecek olmasının kararı dahi uzun yıllar önce alınmıştı. Alman masonları tarafından finanse edilen Lenin vasıtasıyla.güçlü, dünyayı yer yer etkisi altına alabilecek ve kapitalizme kafa tutabilecek komünist bir Sovyet Devleti, her açıdan işlerine gelirdi.

Yıllarca komünist Sovyet balonu ile suni bir tez-antitez çatışması yaşadı dünya, ne soğuk savaşları bitti Abd ile ne Ay'a ilk astronotu gönderme yarışları... Her konuda sidik yarıştırdı denyolar. Ve şimdi o rolü komünist Çin'e verecekler. Abd'nin arası şu an çoook iyi Çin'le, zira ekmeklerine o kadar iyi yağ sürüyorlar ki. Kapitalizmin çatışma yaşayacağı bir rakibi olmazsa sentez nasıl oluşturulabilir zaten? Hayalledikleri sentez ise Yeni Dünya Düzeni.

Özetle size şunu tekrar edeyim; bu adamların devletleri yok, vatanları yok, dinleri ve milletleri hiç yok. Bu adamlar geleceği görmüyorlar, sadece geleceği yazıyorlar ve adım adım gerçekleştiriyorlar. Bu 10-15 civarı yahudi kökenli banker ailesi, ekonomik anlamda birbirlerine rakipler fakat aynı zamanda bir birlikler. Amaçlarına ulaşmak için yoğun bir gizlilik altında yıllardan beri planlı ve örgütlü hareket ediyorlar, birbirlerinin alanlarına sızmamaya çalışıyorlar bu sebeple. Yerel bir örnek vereyim size, Özdemir Sabancı cinayetini hatırlıyor musunuz? Başka ünlü ve köklü bir ailenin bölgesine karıştığı, yani oyunun kuralını bozduğu için öldürülmüş olabilir mi Özdemir Sabancı? Kim bilir...

Amaçlarına ulaşmak adına ise, kullanacakları insanları sivil toplum kuruluşları vasıtasıyla bir güzel örgütlerler, tabi bu kullanılan insanlar aslında kime hizmet ettiklerinin farkında değillerdir. Mesela şu ders kitaplarından aşina olduğunuz 1. Dünya Savaşı'nın görünürdeki ve tetikleyici sebebi dahi masonik kökenli milliyetçi Sırp localarının bir faaliyetidir. Avusturya-Macaristan veliahtını öldüren Sırp milliyetçisi genç bir mason locası üyesidir. O cinayetten sonra da domino taşı etkisiyle ülkeler birbirlerine savaş açar ve 1. Dünya Savaşı başlar. Hatta o kadar uzağa gitmeyelim, 30-40 yıl önce uyduruk sağ-sol ideolojileri yüzünden birbirini öldürmedi mi insanlar bu ülkede? Hepsinin amacı iyi bir şeyler yapmaktı belki de, fakat yaptıklarının bizden başka herkese iyiliği dokundu malesef.

Bugünlerde gerçekleşen Arap devrimlerini finanse edenler de yine kapitalist yahudi bankerlerdir. Durup dururken bu Arapların içine Che Guevera mı kaçtı, noldu da hepsi teker teker devrimci kesildi la?

Bakın Google'a "kefaya" yazın. Kefaya "yeter" demektir, ve ABD'nin oyunu olan, son yılların popüler bir internet sitesidir. Şu adreste ikâmet eder: http://www.harakamasria.org/

2007'de, ABD'nin elemanları tarafından kuruldu bu site. Mısır devriminin ilk kıvılcımları bu internet sitesinde oluştu, halk burada bilinçlendi. Bunu biliyor muydunuz? Bir internet sitesi nelere kadirmiş, yaa. Bu kefaya zımbırtısı sadece bir örnekti, tek bu değil tabi.

Aslında bizde de var böyle bir oluşum yıllardır; Taraf Gazetesi. Ayık olun, akıllı olun canlar, prim vermeyin bunlara.

Amaçları gerçekleşene kadar kullandıkları insanlara ise, kafa güzelken beraber yatılmış fakat ertesi gün ilk iş siktir çekilecek çirkin kız muamelesi yaparlar. İşlerine yaradıkları sürece destekte bulunurlar bu halklara... İsrail ve Abd yapımı silahlarla Türk ordusuna ateş açan PKK ve dünyanın onlarca ülkesine sözde Ermeni soykırımını tanıtmış olan Ermeni lobisi... Sizler tekerrürden ibaret olan tarihin aşırı vasat, aşırı sıradan örneklerisiniz. Tek kullanımlık diş macunusunuz bugün desteğini aldığınız güçler için. Ah bir görebilseniz...

1. Dünya Savaşı'nda İngiltere'nin bir numaralı finansörü Rothschild'di. E İngiltere'nin bir numaralı müttefiği Rusya'daki Kızıl Devrim'i düzenleyen ve Rusya'nın savaştan çekilmesine sebep olan da Rothschild'di. Hatta İngiltere'nin 1 numaralı düşmanı Almanya'nın da finansörü yine Rothschild'di.

Bu adamlar sadece yazdıkları senaryoyu oynatırlar, oynatırken de kukla hükümetleri kullanırlar.

Onlar hiçbir zaman hiçbir ülkenin yararına çalışmazlar, sadece kaz gelecek yerden tavuğu esirgemezler. Verdikleri finansal destekten çok daha fazlasını kazanıyorlar savaş esnasında ve sonrasında. İşbirliği yaptığı hükümetler arasında sadece karşılıklı çıkar söz konusudur, kendi çıkarları olmadığı sürece Rothschild denen adam kimseyi davası uğruna desteklemez, kara kaşına kara gözüne para yağdırmaz.

İnsanlar ölür, salgın hastalıklar başgösterir ve hastaneler dolar, şehirler yıkılır ve yeniden inşa edilir, ülkeler parçalanır ve haritalar yeniden oluşturulur...Tüm bunlar onlara müthiş paralar getirir.

3. Dünya Savaşı'nın tarafları da çoktan belli; İslam ülkeleri ve siyonizm arasında olacak bu savaş. İki tarafı da istedikleri gibi kontrol edip, yazdıkları senaryoyu hayata geçirecekler. Bunun için çalışıyorlar yıllardır, ve bu sene iyice hız verdiler faaliyetlerine.

Peki 3. Dünya Savaşı'nda nasıl hakim olacaklar iki tarafa da? Siyonist tarafı anladık da, İslam ülkelerine de mi onlar hakim olacak? Evet. Bak şimdi nasıl olacaklar, oluyorlar, ve hatta olmuşilar.

Türkiye: Akp + Fethullah Gülen (ordu bile artık nurcu kaynıyor, gelecem bu konuya)
Irak: Talabani'yi getirdiler başa.
Mısır, Libya, Tunus, Yemen, Suriye ve diğer Arap ülkeleri: Sözde "halk" devrimleri sonucu diktatörleri yık, sırayla istediğini başa geçir. Şu an bunu yapıyorlar teker teker.
Suudi Arabistan: Daimi etkisiz eleman.
İran: İşte buna dikkat.

Şimdi 3. Dünya Savaşı'nda bu yukarıdaki ülkeler bir takım oluşturacak demiyorum, o dağılım nasıl olur bilemem orasını. Zaten böyle olmaz ki olum, biz çok güçsüz olduk bari Çin bizden olsun anasını satayım ehehe. Fakat olası bir savaşta bu ülkeler önemli rol oynayacak, bu nedenle kukla hükümetlerce yönetiliyor birçoğu. Teker teker bi inceleyelim şu ülkeleri bakalım.

Talabani denen adamı kimlerin Irak'ın başına getirdiği aşikâr. Suudi Arabistan zaten petrol fiyatlarıyla oynayıp 79 yılındaki gibi bir kriz yaratmadığı sürece muhabbette ismi bile geçmez, petrolleri olduğu sürece ve ABD ile yürüttüğü bu omurgasız ilişkisini koruduğu sürece bi bok olmaz onlara.

Şu belli başlı Arap ülkelerindeki isyanlara ve devrimlere gelince...

"Demokrasi kitlelerin afyonudur". Marx da daşşağımı yesin benim, bu sözün doğrusu budur.

Diktatörlüğün bazen demokrasiden daha adaletli olabileceğini söylesem, şimdi DTP milletvekili gibi ezberden saydıracaksınız bana "demokrasi eşitlik hak özgürlük barış diyalog süreç uzlaşma lilililililili" diye. Dur bak açıklayayım demokrasinin kimlerin işine geldiğini, kimler tarafından kullanıldığını.

4 adımda demokrasi:
  1. Petrol sahibi Arap ülkelerine, derdi tasası bitmeyen diktatörler yerine daha uysal kuklalar atanmalı.
  2. Sivil toplum kuruluşlarıyla bu ülkelerin halklarını içerden, gizlice örgütle. Gerekirse büyük paralar yağdır oralara, meyvesini sonra toplayacaksın nasılsa.
  3. Halk devirsin bu liderleri, sen de NATO ile gerekli müdahaleleri yap, demokrasi getir bu topraklara. İnsanlar da devrim yaptık diye sevinsinler, iki halay çeksinler, bi bok başardıklarını sansınlar.
  4. Devrilen diktatörlerin yerine, "seçimle" kendi adamlarını yerleştir. Ülkenin sahibi ol.
Ne uğraşacan olum diktatörlerle, babasıyla ayrı uğraş, sonra onun yerine geçen oğluyla ayrı uğraş. En temizi demokrasi abicim. Şak diye başa geçirebiliyosun istediğin adamı, oh.

Hiç kıllanmıyo musunuz olum tüm Arap ülkelerinde teker teker isyan çıkmasına? Birbirlerinden görüp "bak onlar yaptı, biz de yapabiliriz" diye gaza geliyolar teker teker öyle mi? He tamam.

Gerçi oradaki halk için değişen bir bok olmayacak. Seni ha Kaddafi sömürmüş, ha emperyalist güçler sömürmüş, ne bok değişti?

Amerika'nın ne Irak'a, ne de Afganistan'a girmesi tesadüf değildi. Bu ülkelerin hepsi, UNOCAL'ın yürüttüğü petrol boru hattının geçiş güzergâhındadır. Gürcistan da bu güzergâhta ve Arap ülkelerindeki gibi bir iç isyan veya devrim haberi gelirse Gürcistan'dan şaşırmayın.

Dünya petrol rezervlerinin %57'si Arap ülkelerinde. Nerede petrolü olan bir Arap ülkesi, orada ya ABD, ya Nato... İkisinin de bi farkı yok zaten. Ve ABD tek başına, dünyadaki petrolün %26'sını tüketiyor. Üstelik ABD'nin nüfusu toplam dünya nüfusunun %4.5'i civarında. İşte buna kapitalizm diyoruz, onlarca insan, sadece bir insan için sömürülür, savaşlar görür ve hayatını kaybeder. Dünya nüfusunun çok büyük çoğunluğu, çok çok az bir kısmının cebini doldurur.

Türkiye'ye geçmeden önce İran'a ve bazı yönlerden ona çok benzettiğim Çin'e bakalım biraz. İran bölgede nükleer silahları ile ciddi bir güç haline geldi ve İran'ı böyle güçlendirenler ile Çin'i şaha kaldıranlar aynı kişiler. Tez + Anitez = Sentez diyoduk dimi? Nasıl ki zamanında kapitalizme ciddi bir rakip gerektiği için kendi elleriyle komünizmi yarattılarsa, aynı şekilde bu bölgede kendilerine ciddi bir "antitez" lazımdı. E işte al sana İran ve Çin.

Mesela ne zamandan beri "Çin süper güç olacak" geyiği dönüyor? 7-8 senedir? O kadar yoktur bile.

N'oldu peki birden de bu Çin böyle palazlandı?

Yıllardan 2002... Hatırlayın SARS diye bir bok çıkıyor ortalığa. Neymiş "çağımızın vebası" olacakmış, çok tehlikeli bir virüsmüş, dikkat etmeliymişiz. Ee n'oldu hani? Hani la SARS? Yıllardır bir muhabbette ismi bile geçmiş değil la, bu nasıl iş? Valla Galatasaraylı bikaç kişi Mustafa SARP yüzünden kanser oldu bu sene, ama onun da sizinle alakası yok, isim benzerliği.

Bu SARS denilen bok, Çin'in biyolojik silahıydı. Çin'deki arsa fiyatlarını düşürmek için, deneme amaçlı kullandılar bunu. Ertesi sene 2003 yılında, bekledikleri kriz gerçekleşen batılı şirketler akın akın yerleştiler bu arsalara, fabrikalar, tesisler kurdular. Buna ek olarak UNOCAL boru hattı Pakistan'a ulaştı, vanalarını açtı. Ve al sana taş gibi ekonomisi olan komünist bir devlet; Çin.

Zaten böyle uyduruk hastalıklar bana hiç doğal gelmez, altında kesin insan eliyle yapılmış bir boklar çıkar bunların. Kuş gribiymiş, domuz gribiymiş, sktirin gidin ya. Tüm hayvanlar alemini sayacaksak bunun daha sırada gergedanı zürafası var, onların da mı gribi olacak lan?

Neyse gelelim kendi elleriyle oluşturdukları bir diğer düşmanlarına. İran'ın nükleer enerji tarihçesine bi göz atalım, komediye bakın şimdi, vikipedi'de bile yazar bunlar:

1950: ABD'nin öncülüğünde, batılı hükümetlerin de desteğiyle "BARIŞ için atom" kampanyası adı altında İran Nükleer Programı ülkeye getirildi ve başlatıldı. Amaç sevgili İran kalkınsın, gelişsin, çünkü bilirsiniz ABD çok hayırseverdir (!).

1979: Şah aşırı zengin, halk aşırı fakirdir. Beklenen olur ve İslam devrimi gerçekleşir. İran ile ABD bir anda can düşmanı olur. Bu tarihten sonra ABD ve batılı hükümetler der ki: "İran bu nükleer programa nükleer enerji değil, nükleer silah üretmek için başladı. Biz buna karşıyız."

La olum bu programı başlatan sensin? Yıllarca destekleyen sensin? Ne diyosun olum?

Hadi onu da geçtim, savaşların ve gerginliklerin bir an eksik olmadığı Ortadoğu'da bir ülkeye nükleer enerji getireceksin, sonra da diyeceksin ki "aaa nükleer silah üretiyolar, ama biz enerji üretin demiştik yeeaa".

La olum, ya ne olacağıdı la? Uranyumu olan bir ülkenin nükleer silah yapmaması için ancak Türkiye olması gerekir. Mesela bizde de hayvan gibi bor rezervi var ama milletin roket yakıtı yaptığı madenden biz gidip borcam yaparız. Bize özgü bir durum o. İran'a verirsen nükleeri, adamlar da silahın kralını yapar tabi.

Yani yavrum anlayacağın, Ortadoğu'da ve o coğrafya yakınındaki hiçbir olay tesadüf eseri olmuyor son yıllarda. Hepsi müthiş senaryonun parçaları. Şimdi Sovyetler'in Karadeniz'e kıyısı olan tek toprağı Gürcistan ve Gürcistan'ın da petrol hattı üzerinde bulunduğunu söylemiştim. Türkiye'ye geçmeden önce Gürcistan'dan bahsetmek istiyorum sevgili kaynatasızlar.

Şimdi ben bu satırları yazarken öğrendim bunu, alın bakın: http://www.timeturk.com/tr/2011/05/25/gurcistan-da-isyan.html

Devlet başkanının istifa etmesi için Gürcistan'da 25 Mayıs'ta ayaklanma çıkmış.

Ehehe. Bak sen şu işe.

Bakın şu Lady Gaga'lı yazı dizisinde medya deşifresini bırakacağımı söylemiştim fakat çok ilginç bir klibi var Beyonce'nin. Ben bu blogda genelde "gelecekte sahte UFO saldırısı olabilir" ya da "3. Dünya Savaşı" gibi gerçekleşmesi oldukça muhtemel belli başlı konular dışında geleceğe yönelik kehanette bulunmuyorum, sevmem öyle işleri. Fakat bunu da paylaşmazsam çatlarım heralde mına koyim.

Şarkının adı "Who Run the World?" (Dünyayı kim yönetiyor?). Bu hesapta feminist bir şarkı, hani "dünyayı kadınlar yönetiyo ehehe biz kadınız mehehe" izlenimi var şarkıda. Fakat sözlerden "girls" (kızlar) kelimesini çıkarın, ve klipten şu görüntülere bakın. Artı olarak klibin gösterim tarihi 18 Mayıs. Yani Gürcistan'daki olaylardan 1 hafta önce.

Arkadaki tabelada Tbilisi (Tiflis) yazıyor. Gürcistan'ın başkenti.

Beyonce klibinde Gürcistan ne alaka?
Revolution (DEVRİM) yazızı.
Arabanın kapısında Pentagon (beşgen) ve soldaki duvarlarda da beşgen içinde komünizm sembolleri var. Ve arabayla beraber gelen joplu abiler, Pentagon'a bağlı polisler olabilir mi ki acaba?

Göremeyen sığırlar için Flash Tv haberciliği.

Tüm klip boyunca komünizm afişleri var bu duvarlarda.


Komünizm bayrakları.

Şimdi parçaları birleştirelim.
  • 18 Mayıs'ta bu klip gösterime giriyor. 25 Mayıs'ta Gürcistan isyanlarla karışmaya başlıyor.
  • Birçok Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkesinde isyanlar var 4-5 aydır.
  • Gürcistan doğalgaz ve petrol boru hattı trafiği açısından önemli bir konumda.
  • Beyonce gibi Amerikalı bir hatunun, milyon dolarlık klibinde "Gürcistan'ın başkenti, devrim, komünizm" temaları var. Ve bu şarkının konusu hesapta feminizm!!
  • Şarkının sözlerinden bazıları "Who run the world? We run this motha. My inspiration can build a nation". Meali: "Dünyayı kim yönetiyor? Biz yönetiriz bu boku. Benim inancım bir devlet inşa edebilir."

Size bu şarkının 2011 Billboard müzik ödülleri törenindeki canlı performansını seyretmenizi öneririm bir ara. Resmen dünyaya meydan okuyor adamlar, "biz yönetiyoruz bu dünyayı" diye bağırıyorlar. http://www.youtube.com/watch?v=3yaZyyIp1f0&feature=related


Yaa... Bu şarkının ve klibin olayı feminizm değil arkadaşım. Anlayana mesaj var, hem de çok ağır bir mesaj.

Şimdi bu son anlattığım klip mevzu komplo teorisiydi, ama biraz gerçekçi bir teoriydi sanki. Öyle olmasa sizinle paylaşmazdım zaten. Neyse bu olayı burada kapatıp ana konuya dönüyorum. Ama eğer fake atmıyorlarsa, bir kulağınız Gürcistan'da olsun bugünlerde.

Evet, pek çok ülke gördük, pek çok ülke tanıdık. Artık yavaştan Türkiye'ye yönelelim, bakalım siyonizm ne derece etkili olmuş bu ülkede, bakalım bizi kimler yönetiyor... Gelin az sohbet edelim, evladım bırak kalemi kağıdı yaslan arkana. Ama iyi dinle bak, buralar da önemli.

Ahmet Taner Kışlalı'nın 1996 yılında kaleme aldığı "ABD Atatürk'e Niçin Karşı?" adlı yazısından bazı kesitler verecem. Boş bir vaktinizde Google'dan aratıp bu yazının tamamını okuyun, üşenmeyin çok kısa zaten.

"...Ilımlı İslam" ile bütünleşmiş, yarı çağdaş bir Türkiye, ABD çıkarlarına daha uygundur!

...Türkiye'nin Kürtlere özerklik vermesi giderek federasyonu peşinden getirir. Bir adım sonrası ise, komşu devletlerin de parçalanması ile, "bağımsız" bir Kürt devletinin oluşturulmasıdır. Her zaman ABD'ye muhtaç böyle bir devlet... Amerikan çıkarları için en iyi çözümdür. Ama bu formülün uygulanabilmesi için ilk koşul, Türkiye'de Atatürk'ün ve ilkelerinin yıkılmasıdır!

...Yeni dünya düzeninde, uluslararası sermayenin karşısında kalan tek engel "ulusal devlet"tir. Türkiye'de Atatürk yıkılmadan ulusal devletin yıkılamayacağı ise bir gerçektir!", Ahmet Taner Kışlalı - Haziran 1996

Şimdi bi bakalım;
Ilımlı İslam: 9 yıldır Türkiye'de.
Komşu Irak: 8 yıl önce parçalandı.
Bunları 15 sene önce söyleyen Ahmet Taner Kışlalı: 12 sene önce suikaste kurban gitti.

Dikkatinizi çekti di mi, adam bunları tam 15 sene önce söylüyor, ve söyledikleri de malesef birer birer doğru çıkıyor. O yıllarda "yeni dünya düzeni"nin amaçlarını bu kadar yakından biliyor olmak ve bunları paylaşıyor olmak, bedeli olan bir şeymiş di mi? Kemalist bir yazar olduğu için dincilerin öldürdüğünü mü sanıyorsunuz Ahmet Taner Kışlalı'yı? Hrant Dink'i gerçekten koyu milliyetçilerin öldürdüğünü mü düşünüyorsunuz? Peki Uğur Mumcu? Onu da mı koyu dinciler öldürdü? Sktirin...

Aziz Nesin'in bir sözü var, "bu halkın %60'ı salaktır" değil mına koyim, Aziz Nesin'in bundan başka lafını bilmeyen tırto Facebook gençliği, iyi kulak verin şimdi: "Geçmişte Atatürk'ü eleştirmiş olmaktan dolayı şimdi utanıyorum. Her geçen gün gözümde küçüleceğine, tersine daha da büyüyor."

Aynen lan. Ben bunu çok kısa bir süre için de olsa yaptım. Dinime olan önyargılarımı kırdıktan sonra salak gibi hemen Atatürk'ün arkasında bir şeyler aramaya başladım, hep ona şüpheyle yaklaştım. "Bize bu kadar iyi gösteriliyorsa kesin altında bir şeyler vardır bu işin" diye düşündüm. Ama yok... Yüzeysel bilgilerini bırakınca bunu da görüyorsun ki yok... Atatürk'ün hata olarak gördüğün bir faaliyetini bile iyice araştırıp değerlendiğinde, görüyorsun ki adam her şeyi daha o yıllarda en ufak noktasına kadar tartıp biçmiş, ona göre kararlar almış... Atatürk'ün yaptıklarında art niyet yok, idealizm var. Hatası neydi? Kendi dehasına aşırı güvenip, sadece kendi ideallerini getirmesi oldu belki de. He yararı mı oldu zararı mı? Kesinlikle yararı zararından çok oldu. Her açıdan, din dahil... Neyse Atatürk konusunu uzun uzun yazmıştım zaten, konuya dönüyorum.

Ahmet Taner Kışlalı, Uğur Mumcu ve Hrant Dink'in suikaste kurban gitmeleri dışındaki en büyük ortak özelliği nedir sizce? Şahsi fikrimi söyleyeyim, üçü de kendi savundukları fikirleri eleştirebilen adamlardı. Uğur Mumcu ve Ahmet Taner Kışlalı yeri gelince lafını esirgemeden kemalizmi de eleştirirdi. Sırf Ermeni olduğu için bazı kitleler tarafından "hain" olduğu zannedilen Hrant Dink de yeri geliyordu çatır çatır "katliam ya da soykırım olması neyi değiştirir, Ermenistan diasporası bıraksın artık Türklerin peşini." diyebiliyordu, tam bir dava adamıydı o da.

Üçü de körü körüne taraf tutmayan, fanatiklik yapmayan, "gerçek" aydınlardı. Memesini açıp uzaklara bakan poz verince sanat yaptığını zanneden Pelin Batu mu aydın olacaktı lan? Bu adamlar tehlikeli adamlardı, zira bir kalıba sığmıyor, olaylara dışarıdan biriymiş gibi bakabiliyorlardı. Ve en önemlisi cesurlardı, fikirlerini korkmadan paylaşabiliyor, kitleleri haddinden fazla doğru bir şekilde uyarmaya çalışıyorlardı. En basitinden, gördünüz Ahmet Taner Kışlalı'nın az önceki yazısını... Sevilmez böyle şeyler bizim ülkemizde, o hamurda bi Nihat Genç kaldı şimdilerde (gerçi o da ulusalcılığa kaydı biraz).

Peki Ahmet Taner Kışlalı'yı ne sıklıkta görüyor ya da duyuyorsunuz haberlerde? Senede bir kez? O da belki denk gelirseniz ölüm yıl dönümünde... Uğur Mumcu? Onu çoktan unuttuk bile, vefatının yıl dönümünde ana haberlerin son 30 saniyesine Uğur Mumcu resmi koy, arkasına da "yiğidim aslanım burda yatıyor" şarkısını daya, tamamdır bitti hadi... Ama Hrant Dink? Aylarca, yıllarca gündemden düşmedi, birileri hala ısrarla onun üstünden oynuyor.

Dur dur dur, gördüm ağzını "IIIııırrr" şekli aldı, o "ırkçı" diyen ağzına sıçarım senin. Esas ırkçılık, suikaste uğrayarak vefat etmiş biri üzerinden, sırf Ermeni olmasından dolayı prim yapmaya çalışmaktır. Ben demiyorum ki Hrant Dink konuşulmasın, elbette konuşulacak. Fakat ben eşitlik istiyorum. İstiyorum ki bu ülke diğer faili meçhul cinayetleri de unutmasın. Uğur Mumcu'yu unutmasın, Muammer Aksoy'u unutmasın, Taner Kışlalı'yı unutmasın. Ama yok, onlar unutturulur bu insanlara. İşlerine gelmez çünkü hatırlanmaları. İşlerine geliyor olsa suikaste uğramazdı bu insanlar di mi? Katledilmiş bir insanın "Ermeni" olmasını fırsat bilip bunu kullananlar da, en az Ogün Samast'la Türk bayrağı önünde fotoğraf çektiren vicdansızlar kadar faşisttir.

Yapmacık hümanistler, zorlama beyaz Türkler sizi.

Ve bu insanların hiçbirini de "dinci" diye tabir edilen kişiler öldürmedi. Türkiye yakın tarihindeki en popüler suikast örtbas etme yöntemidir bu, katledilen kişi Atatürkçüyse "dinciler yaptı" de gitsin, olay unutuluna kadar dinciler yaptı diye bilinsin. Gerçi artık sırf Türkiye'de de böyle değil bu durum. ABD'nin İkiz Kulelerine sözde terör saldırısı yapıldıysa "Ladin yaptı, İslami terör yaptı" diye yaftala gitsin. Hatta bu saldırıyı sırf İslami terör diye hayali bir düşman yaratmak için düzenlediler, sırf bu blog'u okuduysanız bile bu boku biliyorsunuzdur zaten.

Ladin dedikleri, sözde "El-Kaide İslami (?) Terör Örgütü" lideri var ya... Kim biliyor musun? Kahve muhabbeti çevirmeyecem. Al bak, wikipedia'da bile yazıyor anlatacağım şey; http://en.wikipedia.org/wiki/Arbusto_Energy, Arbusto adlı petrol firmasının kurucusu George W. Bush'tur. Bu petrol firmasının ilk yatırımcısı ise Salem Bin Ladin'dir. Yani Osama Bin Ladin'in kardeşi... Bush ve Ladin ailelerinin "dost" olduğunu duymuş muydunuz? Ya da duyduysaız da ciddiye mi almamıştınız? İyi, şimdi hem duyun, hem ciddiye alın.

"İslamcı", "dinci" diye adını kötüye çıkardıkları "şerefsiz"lerin İslam ile alakası yok taşağını yediklerim, yok, valla da billa da yok. Zaten masuma zulmeden bir adam ne kadar müslüman olabilir lan? İslam namaz kılıp, ramazan ayında aç kalmak değil ki. Neyse sktir et şimdi Osama'yı, konumuz Türkiye'ydi.

Bak yobaz dincilerin Allah bin türlü belasını versin, o ayrı konu, ama bu adamların "cürmü" nedir Allah aşkına? Cami avlusunda komando eğitimi mi veriliyo bunlara da bu kadar organize suikastleri arkasında hiçbir iz bırakmadan yapabiliyorlar?

Hrant Dink diyordu ya Ermenilere (hatırımda kalan şekliyle); "Artık bırakın boş tartışmaların peşini, Türk'ü bırakın, kendi sorunlarınızla ilgilenin".

Hrant Dink bunu Ermenilere söyleyince nasıl da hoşuna gidiyo di mi? "Adam çözmüş olayı yeeaa" diyosun di mi? Al bak, Michael Dink de şöyle diyor sana o zaman: Arkadaşım sen de Müslümanı bırak. Mesele o değil, yanlış adamın peşindesin.

Türkiye Cumhuriyeti, 2 Kuran kursu açıldı diye İran olmaz. İrtica denen şey Türkiye'ye gelemez. Bunu biliyor olmasalar başımıza koyu dinci birilerini musallat ederlerdi, ama en fazla "ılımlı İslam" olanını ve ABD sözü dinleyenini musallat edebiliyorlar

Şu suni irtica korkusu yüzünden İslam'dan ne kadar uzaklaştırıldığımızın farkındasınız di mi? Bi tek benim dikkatimi çekiyor olamaz bu mına koyim heralde?

Türbanmış, la girsin kız okuluna, bırak ne zararı var la bana? Sana ne zararı var? La yemişim siyasi sembolünü, direnme artık şuna bırak girsin. Muhalefet olacam diye asi ergen gibi her şeye kolpa direniş göster, aferin oğlum, good boy. Gel bütün oltalara, hiçbirini kaçırma, enerjini boş polemiklere girerek harca, mutlu et birtakım şerefsizleri. Bak bir örnek vereyim.

Bundan zannedersem 7-8 sene önce Kürtçe eğitim veren dersaneler açılsın mı diye millet birbirini yiyordu. Aylarca, öğlen haberlerinden, gece Siyaset Meydanı'na kadar heryerde bu konu tartışıldı durdu. Hem de ne kavgalar, ne kavgalar...

Sonra izin verildi, Kürtçe eğitim veren dersaneler açıldı. Ve ne oldu biliyor musunuz?

Öğrenci bulamadıklarından hepsi bir bir kapandı.

Sen adamın dil öğrenme "hakkı"nı elinden alır, onun "gururunu" kırarsan o da tabi ki sana tepkisini koyar. Etki ne kadar büyük olursa alacağın tepki de o kadar büyük olur. Bırak, gitme üstüne... Bu ülkede Kürtçe dersi veren kurumlar var diye bölünmez bu ülke, salak olmayın evladım.

O yüzden bırak, türbanlı da okuluna girsin, Kuran kursuna da gitsin isteyen. Sanane lan? Ne zararı var sana? İrtica mı gelecek? Ehehe, hay salak seni. Yel değirmenlerine savaş açan Don Kişot'sun ah be gerizekalım, irtica diye bir düşmanın yok senin, varsa bile 3. lig b kategorisinden bir rakiptir o sana. Daha Süper Lig'de ne rakiplerin var biliyo musun sen? Ah salağım ah... Kıytırık Artvin Hopaspor maçı için, Manchester maçına yedek kadroyla çıkıyorsun sen.

Tamam bu kadar makara yeter, şimdi birazdan anlatacaklarımı büyük bi dikkatle okumanızı istiyorum, gidin bi işeyin, su için, bi sigara yakın öyle gelin. Dersimiz AKP. Fakat öyle "ananı da al git kömür gemicik kömür gemicik gemicik kömür swh" gibi sikimsonik ekşici argümanlarına yer vermeyecem. Kolpa üniversiteli solculuğu yapmam ben burada evladım. Daha somut fakat daha az basına yansıyanlardan bahsedecem. Boş keseden de sallamayacam, hepsinin video linklerini, gazete arşivlerindeki sayfalarını da verecem.

Sizce bu AKP nasıl 9 yıldır iktidarda kalabiliyor? Ve nasıl bu kadar kendinden emin 2023'e hedef koyabiliyor? CFR (Uluslararası İlişkiler Konseyi)'nin desteği olmadan mümkün mü böyle bir şey? CFR'den bahsetmiştim önceki yazılarda, bilmeyenler ve "CFR ne la?" diye soranlar için özet geçeyim, "arkasında hep Amarika var laa" demenin başka bi yolu gibi bi şey işte ehehe.

Şimdi bakın, Refah Partisi'ndeyken kendini "anti siyonist" ilan eden, namuslu, gerçek müslüman Tayyip Erdoğan 2004'te ne yapmış?




Tayyip'in ilkokul müsameresinden değil bu fotoğraflar. Tayyip 2004'te AJC ve 2005'te ADL adlı iki Yahudi kurumundan birer "ÜSTÜN HİZMET MADALYASI" aldı.

ADL (Anti Deformation Langue) ve AJC (Abd Yahudi Kongresi) bu ödülleri sadece ama sadece siyonistlere verir. Ve bu ödülü alan ilk müslüman Tayyip Erdoğan'dır.

ADL denen örgütün misyonu şudur. "Anti deformasyon" adı altında Yahudiliğe ve siyonizme en ufak bir laf söyleyene dahi "ırkçı, anti-semitik" damgası vurmak ve saldırmak. İnsan hakları adı altında pozitif Yahudi hatta siyonizm ayrımcılığını dayatmak. ADL denen örgüt, Fethullah Gülen'in kitaplarını değişik dillere çevirip dünyaya bedava dağıtır ve B'nai B'rith'e bağlıdır. Ben öyle boş keseden sallamam, delillerim ile geri dönecem hocaefendi (!) mevzuna, şimdi konuya dönelim..

Davos'ta gürledi ya bu kahramanımız, n'oldu peki sonra? Devamı geldi mi? Ne değişti? İsrail'e ne oldu? Hangi yaptırımda bulunduk? Adama bari şu madalyaları geri ver dediler, onları da vermeyi reddetti http://haber.mynet.com/detay/politika/basbakan-odulleri-geri-vermeyecek/528268


Bu ödüllerin verilme maksadı da şeymiş, işte 2. Dünya Savaşı'nda bazı Türk diplomatlar yahudilerin hayatını kurtarmışlar, onun içinmiş.

Ulan kimi yiyosunuz siz? Bu ödüller, üstün hizmetlerinden dolayı Tayyip Erdoğan'ın ŞAHSINA verildi. Neymiş o üstün hizmetleri biliyor musunuz? Bak Tayyip Erdoğan bir mitinginde, kendi ağzından bağıra bağıra ne diyor: http://www.youtube.com/watch?v=19ePFuDFBFQ

"Biz Büyük Ortadoğu ve Kuzey Afrika projelerinin eş başkanlarından birisiyiz ve bu görevi yapıyoruz." - RTE

Büyük Ortadoğu Projesi'nin eşbaşkanıymış Türkiye Cumhuriyeti. Öyle diyor Tayyip Erdoğan. Peki Büyük Ortadoğu Projesi ne biliyor musun?


Biz bunun eş başkanıymışız işte. Ülkemiz dahil, 22 ülkenin bölünmesini amaçlayan projenin destekçisiymişiz Türkiye olarak...

Tayyip Erdoğan kimdir biliyor musunuz? Adnan Menderes ve Turgut Özal'ın söz dinleyenidir. Uysal ve sadık olanıdır. Burada bahsettiğim sadakat kime sadakat biliyor musunuz siz?

Tarih: 10 Aralık 2002. Tayyip Erdoğan, iktidara getirilmiş olmasından duyduğu minneti, ABD dışişleri bakanı Colin Powell'a şu şekilde ifade eder: " “Biz Yahudilerden çok şey öğrendik, beni İstanbul’daki dostlarınızdan sorabilirsiniz.”

Valla benim tezgâh burda, sorun olursa gel değiştiririz kardeş.

Peki Mavi Marmara'dan sonra ne oldu? Yardım gemisini tarayan, 9 kişiyi günahsız yere öldüren İsrail'e ne yapıldı? "Kınadık".

O kınamanızı alın, rulo yapın, iyi günlerde kullanın.

Neredesin Davos fatihi? "Tevrat'ın 6. kuralı ne diyoooor" diye kükrerken iyi, icraatin nerede kardeş?

Ah afedersin, senin icraatin Büyük Ortadoğu Projesi'ne ve siyonizme uşaklık etmekti di mi, unutmuşum..

Dönemin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in Türkiye'deki tüm okullara gönderdiği genelgeye bakın, ya da bakmayın, aşağıda özet var.



Özet: İsrail'i ve İsrail mallarını boykot etmeyin.

Allah'ım sen sabır ver.

Tamam ben de okulların siyasete alet edilmesinden yana değilim fakat bu "boykot etmeyin" emrinin sebebi, üzerinde yazılı olduğu gibi "ilişkilerimiz bozulmasın" diyedir... Okulu ve öğrencileri düşünen, duyarlı ve hassas bakanlarımız yok bizim, bunu siz de biliyorsunuz.

AKP'ye oy veren koyun, al seyret, SEYRET: http://www.youtube.com/watch?v=6oSfiOnFvQo&feature=related

"Amerika'nın düşündüğü Büyük Ortadoğu Projesi'nde Diyarbakır bir yıldız olabilir." - RTE

Ne diyorsun arkadaş sen? Kendini "Türkiye'yi pazarlamakla mükellef" olarak tanımladığını biliyoruz ama bu nasıl bir pazarlama? Neyi pazarlıyorsun sen? Ülke toprağını mı?

Filistinli çocuklar için kameraların önünde "ağlayan" kimdi? Duygusal milletiz, fevri milletiz ya, eşinle beraber ağla Filistinli çocuklara kameraların önünde, Davos'ta senaryo gereği kükre, gönlüne girersin bu cahil insanların.

Siz ne kadar iyi biliyorsunuz işinizi ya...

Iraklı çocuklara niye ağlamadın? Bu ülkenin sürekli verdiği şehitlere neden 1 kez olsun ağlamadı sayın Emine Erdoğan?

ABD'yi yönetenler; devletlerüstü gücün ve ABD dahil olmak üzere dünyadaki birçok merkez bankasının sahibi olan Yahudi bankerlerdir. Tayyip'in bu insanlarla anlaşmaları vardır. Yani bu insanlar Türkiye'yi de yönetenlerdir. Bu insanlar dünyayı yönetenlerdir. Bu insanlar hasta ruhlu siyonist luciferian ROTHSCHILD, ROCKEFELLER gibi ailelerdir.

Bunların "hesaplanamaz" ölçüde servetleri vardır. Fakat Forbes dergisinin en zenginler listesinde isimleri dahi geçmez. Bu insanlar karanlık insanlardır, bu insanlar şeytandır. Şeytanı ister bir mecaz olarak, ister bir dini ifade olarak algıla, değişen bir şey yok. Bu insanlar her anlamda şeytandır ve Tayyip'in bu insanlarla anlaşmaları vardır. O sayede bu kadar sağlam duruyor iktidarda ve daha duracak da.

"Ben odunu aday göstersem milletvekili seçtiririm." diyen Adnan Menderes de alıyordu o desteği bunlardan. Onun da yeri çok sağlamdı, kendine çok güveniyordu. Sonra kapitülasyonları yeniden dayatmak istediklerinde o kadar uzun boylu değil dedi, zıt gitti ve 60 darbesinde indirilip idam edildi.

"Adnan Menderes'in daha uysal, daha sadık olanı"... Tayyip Erdoğan için neden bu ifadeyi kullandığımı şimdi daha iyi anladınız di mi?

Peki biz cumhuriyet tarihi boyunca ne kadar "arazi" özelleştirdik biliyor musunuz? 2009 rakamlarına göre; 44 milyon metrekare arsa ve arazi satıldı "bütün" cumhuriyet tarihi boyunca. Bunların 34 milyon metrekaresi 2003-2009 yılları arasında yapıldı.

Bak matematiğin kıtsa şöyle izah edeyim. 1923'ten 2003'e kadar, 80 yılda 10 milyon metrekare arsa özelleştirdik. 2003'ten 2009'a kadar 6 yılda 34 milyon metrekare özelleştirdik. Oran orantı biliyor musun evladım?

Peki 2023'e kadar daha ne kadar toprak satacaz?

Ve bu toprakların büyük çoğunluğu Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne ait. Üstelik kimlere satılıyor Güneydoğu Anadolu biliyor musunuz? SURİYELİLERE ya da YAHUDİ TÜRK VATANDAŞLARINA.

Büyük Ortadoğu Projesi'nin eş başkanına da bu yakışırdı, afferin oğlum, good boy.

Neymiş, ekonomimiz süpermişmiş, çok hızlı büyüyormuşmuş. La olum, bak tembel bi öğrenciyim ama o kadar da balta değilim, ekonomi okuyom ben, saksı değilim. Özelleştirme denen şey asla "aha vatan satıldı abuuu" demek değildir, kontrollü olduğu sürece bırak zararı olmayı, yararı da çoktur ve hatta günümüz dünyasında gereklidir. Atatürk bile zamanında (devletçilik ilkesini ihmal etmeyecek düzeyde) özelleştirme yapmıştır. Fakat AKP'nin yaptığı bu "haddinden fazla" özelleştirmeler amacından sapmıştır, bunun esas adı "peşkeş çekmek"tir. Peşkeş çekmek nedir biliyorsunuzdur heralde; kaba tabirle sömürülmeye izin vermek.

Olum bak, amele hesabıyla şöyle anlatayım size. 1 tane eviniz var diyelim, bunu kiraya veriyorsunuz ve her ay sizin elinize buradan düzenli olarak 1.000 lira kira parası geçiyor. Şimdi bu evi bir kerede 100.000 liraya satsanız, elinize geçen bu toplu parayla harcama ve yatırım yaparsınız di mi? He işte AKP'nin yaptığı da budur. Ele geçen o toplu para ile ekonomimizin hareketlendiğini söylüyorlar, e ya ne olacağıdı? Elektriği mi keşfettiniz olm?

Fakat iyi de, sen bizim oturduğumuz evi satıyorsun, eline bir anda geçen o paranın gazı bitince ne yapacaz? Kendi evimizde, kendi ülkemizde "kiracı" olacaz? Bunu düşünmüyor musunuz lan?

Özelleştirmelerin büyük çoğunluğu Akp döneminde yapıldı ve bunu nasıl savunuyorlar biliyor musunuz? Seyretmeye üşenirseniz şunları iyi okuyun, şöyle diyor Akp üyesi arkadaş: "1986'dan 2002'ye kadar 179 kuruluş özelleştirildi, bunların içinde kıymetli kuruluşlar, çimento fabrikaları var. 86'dan 2002'ye kadar, 12 yılda satılan 179 kuruluştan elde edilen gelir 7.7 milyar dolar. Biz ise 85 adet şirket sattık, 32 milyar dolar gelir elde ettik."

Ulan en sığır insan bile, elde ettiğiniz bu yüksek gelirin, sizin sattığınızın şirketlerin daha değerli olmasından kaynaklandığını anlar ulan, yuh be, ayıptır. Bir de ticari deha gibi pazarlıyorlar kendilerini.

1986 ile 2002 arasında 12 yıl olduğunu zanneden tipler savunuyor Akp'nin ekonomi stratejisini. Bi de utanmadan "pek değerli çimento fabrikalarını özelleştirmişler bizden önce" diyor. Ulan sanarsın uranyum üreten kimya laboratuvarı tesisi satmışız, peki siz nereleri özelleştirdiniz? Sizden önce özelleştirilen çimento fabrikalarına "değerli" diyorsanız, sizin özelleştirdiğiniz şu şirketlere ne denir?

Ulan sen Telekom'u, Tüpraş'ı, Erdemir'i, Petkim'i, Tekel'i, Seka'yı, İDO'yu özelleştirdin be.

Bir de şey derler "yeeaa bilmeden konuşuyosunuz, biz onları kiraya verdik 40-50 yıl sonra geri alacaz". Efendim? Olum bu tamamen ihaleci şirketle devlet arasında yapılan anlaşmanın hükümlerine göre değişiklik gösteren bir durum ve benim bildiğim bir İDO bu şekilde, birkaç tane büyük şirket de böyleydi diye hatırlıyorum, onun dışındakiler tamamen satıldı. Kaldı ki 637 sayılı kanun şöyle der: "Savaşta ve olağanüstü hallerde devletin, (bedeli sonradan ödenmek üzere) bu türden işletmelere el koyma hakkı mevcuttur."

Yani savaşa özel bir el koyabilme hakkına sahipsin fakat bedelini ödeyeceksin. Öyle bedavadan tekrar senin olmuyor sattığın şirket.

Şimdi size hangi şirketlerimiz, hangi liman ve fabrikalarımız kimlere satılmış göstereyim mi? Bu tabi ki tamamı değil, önemli olan şirketlerden bazıları (Tüpraş, Telekom, limanlar, Petkim vs vs)


ABD ve İsrail'e pay et bütün şirketlerini, limanlarını da Yunan'a sat, al sana adalet ve kalkınma.

Siz burada kalkınma görebiliyo musunuz?

Valla ben sadece bize doğru kalkan bir şey görüyorum, kalkınma falan değil.

Bir bedava ders kitabına tav olan halk, senin sorumsuzluğun yüzünden senin çocuğun, senin çektiğin sıkıntıların çok daha kötüsünü yaşayacak. Sen bu kadar bencil misin de günü kurtaran fakat geleceği satan adamlara bu kadar prim veriyorsun? Kendi öz çocuğunun geleceği satılıyor ulan, hadi vatan millet umrunda değilse bile kendi evladını da mı düşünmüyorsun ulan sen?

Osmanlı emperyalist bir imparatorluk olsaydı, fethettiği toprakları kendi toprağına katıp, kendi vatanı bellemek yerine oraları sömürseydi, biz şu an hala Osmanlı'ydık ve çok da iyi durumdaydık. Fakat biz sömürmeyi bırak, üstüne buraları "kendi toprağımız" kabul edip, hizmet ve para yağdırdık fethettiğimiz topraklara. Balkanlardan Kuzey Afrika'ya, Anadolu'dan Arap Yarımadası'na, "bütün" topraklarımza medreseler, kervansaraylar, külliyeler, hastaneler, çarşılar yaptırdık. 600 yıllık imparatorluğun tarihinde illa ki vardır karanlık tarafları, şimdi geçmişine bok atma meraklısı sik kafalı aydın özentileri gelip "ama ama padişah üçüncü berkcan naapmış biliyo musooon" diye gelmesinler. O bir bok sandığınız bilmem kaçıncı Lui'nin yarısı kadar emperyalist olsaydı Osmanlı, şu an belki de 2 kat daha iyi koşullara sahip olacaktınız göt laleleri.

Ki makbul olanı da budur, iyi ki olmamışız anasını satayım. Varsın Kızılderilileri, Cezayirlileri, Azerileri, Yahudileri kadınıyla çocuğuyla soykırıma uğratan şerefsizler, kendi yedikleri boku bize atsınlar. Soykırımcı desinler, barbar bilsinler bizi, çok da sikime. Vicdanım çok rahat benim anasını satayım, ondan mühimi de yok. Şimdi asırlardır böyle şerefine düşkün yaşamış bir millet, nasıl olur da Yeni Dünya Düzeni'nin ve BOP'un eş başkanı olur? Ne hakla? Kimin adına alındı böyle bir karar?

Ama sen verdin bu kararı Türkiye.

Filistinlileri, Iraklıları öldürenlerle müttefik olma yolunu sen seçtin Türkiye.

Hadi bu kadar vicdansız ve çıkarcı oldunuz, sizin açınızdan o kafayla düşünelim. Lan salak, sen sanıyor musun ki bu adamlar senin kara kaşın kara gözün hayrına seni dost belleyecekler? Seni tükettiklerinde, kullandıklarında ve işleri bittiklerinde, bu sefer açık av konumundaki sen olacaksın.

Ben demiyorum ki ABD'ye, İsrail'e savaş açalım, lafı götünden anlama şimdi salak ekşici. Diplomasi diye, politika diye bir şey var elbet de. Fakat omurgasızlık ayrı, siyaset ayrı... Tarafını çizmek ayrı, siyonizme yardım ve yataklık etmek ayrı.

Hangi ara kaybettik lan biz bu değerlerimizi?

Ne kadar günü kurtaran adamların hastasıyız ya? Kısa vadeli kahramahlara tapan aptal ve cahil bırakılmış bir halkımız var. Öyle olmasa özelleştirme paralarıyla yapılanları "ehoheo ekonomimiz çok iyi hamdolsun" diye değerlendirmezdi bu aptal sürüsü. Çok iyiymişmiş, kendi de ne gördüyse iyiliğini o ekonominin? Sanarsın 3 daire 5 otomobil aldı Akp iktidardayken. Zenginler daha zengin oluyor, garibana da haberlerde, gazetelerde "kişi başına düşen milli gelir arttı" diyorlar, bu da "hee iyi o zaman laa ahey ahey ahey" diye seviniyor.

Bak şimdi "şerefli" Türk halkı, bak seni kimler yönetiyor?

AKP'ye oy veren, SEYRET BUNU: http://www.youtube.com/watch?v=e1a8xaGaC_s

"Yeni Dünya Düzeni kuruluyor, herkes hazırlıklı olsun." - Türkiye Cumhurbaşkanı Abdulah Gül

Görmüyor musunuz başımızdakilerin kimlere çalıştığını? Bu kadar mı körsünüz?

Bundan önceki yazılarımda masonluğun, spiritüalist kuruluşların, Ufo'cuların "yeni, çağdaş, sevgi ve barış dolu bir dünya" adı altında neleri getirmeye çalıştıklarını tek tek delilleriyle izah etmedim mi? Hepsinin TEK BİR DÜNYA DEVLETİ gayesi altında birleştiğini göstermedim mi?

Ey AKP'li, onlara hak verdiysen, şimdi bunu da gör. Aralarında hiçbir fark yok.

İnsana kendi sevdiğini ve savunduğunu bırakması zor gelir. Onun kötü taraflarını görmezden gelir. Aşık olduğun hatun ağzına bile sıçsa, yine de içten içe ona dönmek istersin en basitinden, neden, çünkü insan iradesiz bir salaktır. Fakat bu sefer durum ciddi, aklını başına topla, azıcık irade ve karakter sahibi ol.

Ey AKP'li, gör bak Türkiye Başbakanı Tayyip Erdoğan, resmi twitter sayfasından nasıl seslenmiş halkına:


Al bak bu da link'i, silmezlerse duruyor hala: http://twitter.com/#!/RT_Erdogan/status/66973354132905984

Yeni Dünya Düzeni'nin yükselen yıldızı.

BOP'un eş başkanı.

Bunlar Türkiye'nin sıfatları...  Yeni Dünya Düzeni ve Büyük Ortadoğu Projesi ASIRLIK SİYONİST PROJELERDİR. 3 milyon defa dedim bunları şu ağzına sıçtımın blog'unda.

Bu siyonist projelere alet olan bir ülke olacaz. Ey sözde "dindar" kardeşlerim, Facebook'larda, e-mail'lerde içi demogoji dolu video'lar paylaşırsınız "Coca Cola'ya verdiğiniz para Filistinli çocuklara füze olarak dönüyor" diye... Ki haklısınız da.

Fakat artık sayenizde, ÖDEDİĞİMİZ VERGİLER BİLE bunlara hizmet eder hale geldi. Çünkü bu ülkeyi yönetenler siyonizme hizmet ediyor. Çünkü başımızdakiler siyonist.

Bu kadar kör müsün ulan?

Her "elhamdülillah müslümanım" diyene elinde tuzluk ile mi koşacaksın sen?

Allah sana o aklı, zekayı, iradeyi, kafanı kullan ve doğru olanı seç diye vermiş. Sadece secde et diye değil...

Bu insanlar da, masonluk da, ABD de "sevgi, barış, demokrasi, kardeşlik" adı altında siyonist projelerini gerçekleştiriyorlar. Yeni Dünya Düzeni'nin yükselen yıldızıymışız, bak sen aman ne büyük şeref.

"Onlara 'Yeryüzünde bozgun çıkarmayın' dendiğinde, 'Tam tersine, bizler barış ve esenlik getirenleriz!' demişlerdir." - Bakara, 11

Al bakalım "müslüman" Akp'li al... Kuran'ın sadece 7. yüzyıldaki Araplara indiğini ileri süren "aydın", sen de al. İkiniz de tekrar tekrar okuyun bu ayeti.

1400 yıl öncesinden spoiler verilmiş sana, kıymetini bilirsen.

Şu meşhur Kanalistanbul projesi var ya. Onun ihalesi hangi şirkete verildi ya da verilmek üzere biliyor musunuz; http://emlak.kanald.com.tr/haber/Sektorden_Haberler/Serdar_Inandan_cilgin_projeye_cilgin_teklif/9146.aspx

"İnanlar" denen şirket bu proje için reklamlar yapıyor, şimdiden sahiplenmiş durumdalar bu projeyi. Anlaşmalar çoktan yapılmış belli ki, 30 MİLYAR DOLARLIK projeyi Serdar İnan denen adama verecekler.

Şimdi vaktiniz olunca İnanlar'ın Kanalistanbul reklamını bir seyredin, sadece 45 saniye: http://vimeo.com/24360023




Bu ne olum?

Yeni Çağ'ınızın Allah bin türlü belasını versin artık.

Ulan benim gibi bir adamın "yeni" kelimesinden bu kadar tiksineceği hayatta aklıma gelmezdi.

Kişisel sitesi serdarinan.com'da abimizin makaleleri var, özellikle son yazıları pek bir bomba, pek bir şahane. Şimdi birkaç alıntı yapacam ki, 30 milyar dolarlık proje adamının ne olduğunu ve Kanalistanbul ihalesinin AKP tarafından kimlere verildiğini kendi gözlerinizle görün. Print'leri görsel olsun diye koydum okumanız şart değil.




Bu yazılarda, bu yazıların devamında ve diğer yazılarda Serdar İnan'ın sarfetmiş olduğu cümlelerden birkaçını aynen aktarıyorum:

"Bu anlamda yeni çağ, etkilerini ilk olarak mimari, sanat ve insani ilişkiler alanında gösterecek, daha sonra gerekli düzenlemelerle desteklenen yepyeni bir yaşam düzeni ortaya çıkaracaktır."

"Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak; yeni çağ hayatın her noktasında her yıl artan bir hızla kendini hissettirecektir"

"ARTIK ESKİ ÇAĞ KAPANACAK TÜRKİYE YENİ ÇAĞIN İLK ÜRÜNÜNÜ VE BUNDAN SONRA DURDURULAMAZ YÜKSELİŞİNİN YOLUNU, BU KANAL VE CEVRESİNİ KAPSAYACAK YENİ ÇAĞIN YENİ İSTANBULUYLA KURGULAYACAKTIR."

Ne yeni çağmış arkadaş ya, ne yeni çağmış bu böyle vay anasını... Bu blog'da anlatmış olduğum her siyonist kökenli kuruluşun hizmet ettiği şey "yeni dünya düzeni" değil mi? "Yeni çağ" değil mi? Peki bunun onlardan farkı ne? Hiç...

Şu blog'un başından beri anlattıklarım, birbirleriyle müthiş bir uyum ve bağlantı içerisinde doğru çıkıyor di mi? Olum bakın ben müneccim yarağı yemedim, dahi çocuk felan da değilim, sadece gözümün önünde "ben buradayım" diye bangır bangır bağıran gerçekleri size sunuyorum. İstiyorum ki siz de artık bakmayın, "görün". Ve gösterin sevdiklerinize, kankanıza, sevgilinize, annenize, insanlara... Gösterin ulan.

Bakın şimdi 30 milyar dolarlık adamımız, Kanalistanbul projesinin sahibi neler yumurtluyor "Çılgın Teklif'in Açılımı" adlı yazısında:

"Yabancıya satış, imar mevzuatı, mülkiyet mevzuatı, 2b gibi kanun değişikliklerini bir an önce meclisten geçirmeli ve yabancı yatırımcılara sunulabilecek uygun projeler oluşturmalıyız."

Heeee... Sadede gelsene sen canını yediğim, şöyle dürüst ol ciğerimi ye.

Meclisten daha çok yasa geçirelim, yabancıya daha çok "imar ve mülkiyet" imkânı verelim diyor abimiz. Meali; YABANCIYA TOPRAK VE MÜLK SATALIM, BİZ O ZAMAN GELİŞİRİZ.

30 milyar dolarlık adam.

30 milyar dolarlık adam olmuşsun ama adam olamamışsın ehehe.

Olum, bu adamın yazdığı her yazı olay. Her yazıda niyetinin ve görüşünün ne olduğunu açık seçik beyan ediyor. Bakın bu yazıları yazarken kaynak bulmama yardımcı olan bir arkadaşım var, ona "yazı çok uzun oldu ya, bana şu adamın kısa birkaç cümlesini ver de yazıya ekleyeyim" dedim. Kızcağız dedi ki,

Jade:
 ulan herifin her cumlesi falso
 hangisini alacagımı sasırdım
 vay anasını

Ehehe. Fazla bir söze lüzum?

Ve ekstra olarak, bizi pek bağlamaz adamın dini görüşü fakat size bir şeyleri çağrıştıracak mı acaba diye merak ettiğimden, şu altı çizili yeri okumanızı rica ediyorum.


"Allah her şeydir"

Hmmmmm... Ok cnm grşrz kib :)))))

Satanizm ve New Age Volume I adlı yazıda deşifre ettiğim masonik ve spiritüalist örgütlerin dayatmak istediği düşünce değil mi la bu?

Bu adam belki de kullanılıyor, belki kendisinin de yardıma ihtiyacı var bu konuda. Ama benim elimden kendisi için en fazla bu kadarı gelir, yüzde 1 ihtimal belki bu blog'a denk gelir, savunma moduna geçmeden yazdıklarımı okur da kendine pay çıkarır. "30 milyar dolarlık proje adamına sen mi laf anlatacan yeeaaa sen kimsin", evet ben anlatacam. Sen anlatacan. Doğruyu bilen herkes anlatacak. 30 milyar dolarınızın içine sıçarım şekilci materyalist ekşici köpekler sizi. Bu milletin azğına 30 milyar dolarlık adamlar değil, bir bok bilmediği halde kendini bir bok sanan çakma aydınlar, özenti elitistler sıçtı. Kraldan çok kralcı embesil sürüsü sizi...

Canlar, ciğerler... Burada "Rockefeller" dediğimde, "Illuminati" dediğimde, "Lady Gaga" dediğimde size komplo teorisi geliyordu her şey. Al bak, aramızdalar. Illuminati dediğim oluşum bir avuç elit, belki de sayıları 10-15 kişidir, bilemiyoruz. Benim burada anlattıklarım, onların örgütlediği yapılanmalardır. Hatta onların örgütlediği yapılanmaların örgütlediği başka yapılanmalardır. Piramitin hikâyesi de budur zaten, örgüt içinde örgüt, gizlilik içinde gizlilik. Bak sana Illuminati piramidini ve sistemin aşağı yukarı nasıl işlediğini göstereyim.



Şimdi bu piramidi incelersin bir ara, B'nai Brith'i gördün di mi? İsmen bilinen, fakat çok çok az kısmı deşifre olmuş olan yetkin bir yahudi örgüt. Heh, tamam kal orda.


Bu adam kim? Soldakini tanıyoruz zaten, canımız ciğerimiz kıymetlimisss efendimisss Fethullah Gülen hocaefendi hazretleri.

Peki sarıldığı adam kim?


B'nai B'rith'e bağlı Yahudi örgütü ADL'nin başkanı.

Tayyip'e "yahudi üstün hizmet ödülü" veren kişi.


Bak sen şu işe ya... Kavak Yelleri'ne döndü ortalık, kimin eli kimin cebinde belli değil anasını satayım.

Yoo... Gayet belli, gayet ortada.

Türkiye'yi CIA ve Yahudi bağlantılı insanlar yönetiyor. CIA ve Yahudilik, kendi istedikleri adamı verdiler bizim başımıza.

Peki "dinci" olmasıa rağmen, hem Fethullah'ı hem Tayyip'i sevmeyen bir isim geliyor mu aklınıza? O da size unutturuldu. Üstü karalandı. Size "hain" diye tanıtıldı...

Necmettin Erbakan.

Erbakan bu iki siyonist uşağına da düşmandı.

Yobaz ve dinci diye hiç dikkate alma gereksinimi duymadığın Erbakan var ya, Atatürk'ten sonra, iktidardayken bu ülkenin borcunu azaltabilmiş tek kişidir. Borcumuz her hükümet döneminde katlanarak artarken, sadece Erbakan döneminde bırak artmayı, AZALMIŞTIR. Üstelik bunu, siyonizme ve masonluğa tavrını koyarak yapmıştır. O "yobaz" bildiğiniz insan var ya, bu ülkede birilerinin kıçını yalamadan bir şeyler başarabilmiş ve ANTİ SİYONİST olarak iktidarda kalabilmiş ikinci insandır. İlki de Atatürk'tü zaten... Ve İsmet İnönü'nün 1973 yılında Erbakan için söylediği bir söz vardır "Bu ülke bir adam çıkarabildi, o da dinci çıktı."

Bak gel şimdi, şu saçma salak önyargılarını bir kenara bırak ve kısaca Erbakan'ın "aslında" nasıl biri olduğunu öğren.

Senden şimdi "50 saniyeni" ayırmanı istiyorum. Bak bakalım Erbakan, Trt'de Erdal İnönü'sünden Süleyman Demirel'ine, Mesut Yılmaz'ına, tüm siyasi liderlere neler demiş: http://www.youtube.com/watch?v=opT5fjHlZfU

"Hangi fikir özgürlüğü... Siz hiçbir zaman inanan insanlara örgütlenme hakkı vermiyorsunuz... Siz her hafta ROTARY kuruyorsunuz, MASON LOCASI kuruyorsunuz... Siz hangi özgürlükten bahsediyorsunuz?" - Necmettin Erbakan

Bana bak yaftalama meraklısı, sözde aydın, ekşici salak. Ben bunları dile getirebilen bir TÜRK siyasetçinin, dini görüşü ve ideolojisi ne olursa olsun elini öperim.

İktidardayken siyonizme lanetler okuyabilen daha kaç tane başbakanımız oldu bizim?

SIFIR:

Bu ülke siyonizimi ilk defa Erbakan'dan duydu. Ve siyonizme karşı tavır takınabilen TEK siyasetçimiz hala odur. Şimdikiler ismini bile ağzına alamıyor.

Bak şimdi bak, o dinci ve yobaz diye üstünü karaladığın Erbakan'a ve duruşuna bak, altyazıları oku:




Erbakan bunları siyasette aktif olduğunda ve hatta iktidardayken de söylüyordu. Ararsan bulur ve "görürsün" evladım. Al boş vaktinde bu video'yu ya da bu video'yu (video ismine takılma, alakasız) seyredersin belki.

Bak benim birincil amacım Necmettin Erbakan'ı gözünüzde aklamak falan değil, esas amacım "hangi görüşteki insanların hangi yaptırımlar ile karşılaştığını" sizlere anlatmak. Refah Partisi'ni kemalistler kapatmadı abicim, o kadar güçleri olsa Akp'yi de 1250 kere kapatırlardı. Erbakan'ı kimler, neden harcadı biliyor musunuz?.

Necmettin Erbakan'ın bu anti-siyonist duruşundan ötürü uğradığı sayısız iftira ve çamurlardan biri de "kayıp trilyon" davasıydı. Neymiş efendim, Erbakan Bosna için topladığı yardım paralarından 1 trilyonunu kendi partisinin kasasına indirmişmiş. Olum, bak bu dava aklandı zaten, tamamen iftira, fakat diyelim iftira değil ve gerçek, e hadi o pencereden bakalım gel.

Arkadaşım 1 trilyon Türk lirası Erbakan için nedir lan? Tayyip o paraya oğluna gemi alamaz lan, manyak mısın sen? Tayyip'in 30 milyar dolarlık Kanalistanbul projesinin ihalesi, eski parayla 50 katrilyon Türk lirası eder. 50 katrilyon ise 1 trilyonun 50.000 katıdır salak evladım.

Aptal mısınız lan siz?

Evde ananızı belliyorlar, fakat siz annenize 1 lira eksik para üstü veren bakkal ile kavga ediyorsunuz.

Refah Partisi 1,5 yıl iktidarda kalabildi, sonra 28 Şubat "darbesi" ile indirdiler. Neden?

Birçok nedeni var ama en önemlisini anlatacam. Şimdi iyi dinleyin.

Tarih Ocak 1997. Dünyada ilk kez bir televizyon kanalı, mason localarına ait ayin görüntülerini ele geçiriyor ve bunları yayınlıyor: http://www.youtube.com/watch?v=BiOeiEgVISk

Aydın (doğan) ve çağdaş medyamız hiç oralı bile olmuyor, bu görüntüler asla ve asla başka bir kanalda yayınlanmıyor, sadece pis yobaz Kanal 7 yayınlıyor bu görüntüleri. Hem de 1 hafta boyunca.

Herneyse, bu görüntülerin değil başkaları, kendi içlerindeki düşük dereceli biraderleri tarafından seyredilmesini bile dehşetle karşılayan mason üstadlar telaşlanıyorlar. Dışarıdaki köklerinden de aldıkları emir ve telkinler doğrultusunda, Refah Partisi hükümetini dağıtmak için faaliyete koyuluyorlar. Dönemdeki başbakanımız ise zaten bir anti-siyonist olan ve her fırsatta bu görüşünü savunan, insanları uyaran, mesajlar veren Necmettin Erbakan.

Ocak 1997'nin ilerleyen günlerinde, ne hikmetse ordunun ve medyanın kafasına bazı şeyler dank ediyor ve Türkiye'yi yönetenlerin şeriat getireceğini bir anda farkediyorlar (?). Medya ve sivil toplum kuruluşları sağolsun Şubat 1997'de halk da celalleniyor ve şeriate karşı yürüyüşler yapılıyor (kıçımdan sallamıyorum, vikipedi'den bu olayların kronolojisini öğrenebilirsiniz, fakat tabi ki taraflı bir anlatım ile)

28 Şubat'taki postmodern darbe ile önce Erbakan'ı indiriyorlar. Sonra da tamamen hükümeti deviriyorlar. Tarih: Haziran 1997.

Bu olaylar da ne hikmetse hep tesadüfen peşpeşe gerçekleşir. Şans işte...

Diyeceğim şudur;

Erbakan'ın kapattığı bütçe açığı ve düşürdüğü borçlar: Milyarlarca dolar
Tayyip'in çok gerekli Kanalistanbul projesi: 30 milyar dolar
Sırf dinci diye Erbakan'a bok atmak: Paha biçilemez.

Yaa...

Bakın Erbakan gerçekten de bir yobazdı. Aşırı yobaz bir cemaati de vardı. Zaten yobazlığı da olmasa, bi de orta açabilse adam Real Madrid'de oynardı lan. Fakat ben değil miydim Atatürk için "onun inancından sana ne, bıraktığı mirasa ve yaptıklarına baksana sen" diyen? Erbakan'ın yobazlığı yüzünden neden adamın komple üstünü çiziyorsun sen? Boş adam değildi Erbakan, fizikçiydi, mühendisti, profesördü ve harbi siyasetçiydi.

Olum, benim "ekşici" diye tabir ettiğim bu "beyaz Türk" özentisi elitist kesim var ya... Bunlar için Atatürk sadece bir bahane. Atatürk de, laiklik de onların umurlarında değil. Onlar sadece bu dünya kendi gibi düşünen insanlarla dolsun, istedikleri gibi siklerinin keyfine göre yaşasınlar istiyorlar.

Atatürk "kendi elleriyle" bir muhalefet partisi kurdurtmuştur. Atatürk demokrasi nedir, eşitlik nedir, devletçilik ve milliyetçilik nedir bunları çooook iyi bilen bir adamdı. Fakat siz, "kemalist" olduğunu ileri süren sözde aydınlar, siz Atatürk'ten çok uzaksınız.

Siz karşıt görüşe tahammülü olmayan, sırf etiketinden dolayı bir insanı otomatikman yerden yere vuran, Sezar'ın hakkını Sezar'a vermekten aciz olan bok çuvallarısınız. "Din" kelimesini duyduğu an tükürükler saçan Pavlov'un köpeklerisiniz.

Sizin için laiklik, sadece dinin devlete müdahale etmemesidir. Ama devlet dine müdahale edebilir, onda bir sıkıntı yoktur ve buna sesini çıkaranlar da yobazdır.

Siz aydın falan değilsiniz olum. Siz insanlara yaftalarına göre muamele çeken, ezbere yaşayan, kasıntı embesillersiniz. Sizin ta amınıza koyayım ben, uyanın artık. Uyanın ya da amınıza koyacam yoksa bak.

Lan hatırlayın, bu senenin başlarında Defne Joy Foster ile Necmettin Erbakan yakın aralıklarla vefat etmişti. Bu dingil sürüsü ekşici kitlesi, Defne Joy için "yaa o artık öldü ve aramızda yok :(( siz hala alkolden mi ölmüş kocasını mı aldatmış bunları konuşuyorsunuz, ne biçim insanlarsınız yaa" diyorlardı. Eyvallah.

Birkaç hafta sonra Erbakan vefat etti, aynı hümanist ekşiciler kayıp trilyondan, yobazlığına, adamın bütün şeceresini ortaya döktüler ulan. Eleştirmedikleri yeri kalmadı. Neden? Çünkü Erbakan islamcı, çünkü onun yaşamaya bile hakkı yoktu zaten...

Olum, sizler insan değilsiniz. Kendiniz gibi düşünmeyeni "yobaz" ilan eden bir grup orospu çocuğusunuz. Sizin yaptığınız bu şeyin ismi artık "salaklık" ya da" cahillik" olamaz, sizler orospu çocuğusunuz. Net.

Neyse, son olarak Said Nursi'ye de değinecem ve artık bitirecem taşağını yediklerim, götüm terledi burda oturup yazı yazmaktan yemin ediyorum ehehe.

Şimdi canolar, bundan önceki yazılarda Said Nursi'nin Yeşilay'ın kurucularından biri olduğunu söylemiştim, kısa bir hatırlatma yapayım. Yeşilay (Hilal-i Ahdar) masonik bir yapılanma olan IOGT'nin Türkiye ayağıdır. İsteyen Türkçe Vikipedi'nin Yeşilay sayfasına baksın, sonra o sayfadayken soldaki menüden İngilizce'yi seçsin, otomatikman IOGT sayfasına yönlendirilirsiniz. IOGT sayfasında da alenen yazıyor zaten masonik bir yapılanma olduğu. (IOGT: International Organisation of Good Templars. Templar = şovalye)

Ben bunları 7 Haziran 2011'de Atatürk Neden Öldü(rüldü)? adlı yazıda anlattıktan 1 hafta sonra, önceden Said Nursi'nin Yeşilay'ın kurucularından biri olduğunu gururla savunan nurcu kardeşlerimiz sitelerinde Said Nursi'nin Yeşilay'ın kurucusu olmadığıyla ilgili bir makale yayınladılar: http://www.risalehaber.com/author_article_detail.php?id=10468 (ismimi kullanarak bu habere yorum yazan işgüzar salaklara da teşekkür ederim). Fakat Diyanet İşleri Başkanlığı'nın sitesindeki resmi kaynaklara göre Said Nursi gayet de Yeşilay'ın kurucularındandır (elimde başka kaynaklar da var, eminim): http://www.diyanet.gov.tr/turkish/basiliyayin/weboku.asp?sayfa=3&yid=12

Bunları biliyordunuz, şimdi kaldığımız yerden devam ediyorum. Bunun üzerine ben daha da kıllandım. Lan dedim, acaba neden böyle tutuştu nurcu kardeşlerimiz?

Şimdi Diyanet'in az önceki sayfasından da edinebileceğiniz bilgilere göre Hilal-i Ahdar, Eylül 1920'de içki yasağı kanununu teklif ediyor ve 1921'de meclis tarafından kabul ediliyor. Şimdi Kurtuluş Savaşı'nın olduğu, İstanbul dahil neredeyse tüm yurdun işgal altında olduğu bir dönemde bu ne duyarlılık? Tek derdimiz alkol mü?

Sonradan öğreniyorum ki bu yasak ilk olarak yine 1920 yılında ABD'de konuluyor: http://en.wikipedia.org/wiki/Prohibition_in_the_United_States

ABD'deki bu yasaya paralel olarak hemen Yeşilaycı kardeşlerimiz 1920 yılında Türkiye'de de aynı yasayı meclise teklif ediyorlar.

Soru: Tamam bizde Yeşilay var, peki ABD'de bu alkol yasağı kanununu hangi kuruluşlar destekliyor?

Cevap: Meşhur ırkçı Ku Klux Klan, Templars of Honor and Temperance ve Sons of Temperance gibi masonik örgütler.

Duyarlı şovalyelerimizin alkol yasağına karşı pankart ve yürüyüşleri.

Ku Klux Klan'ın alkol yasağını destekleyen bir afişi.

Soru: Bayram değil seyran değil, masonlar neden alkol yasağı istiyorlar? Hele hele KKK'a noluyor?

Cevap: Alkol yasağı ABD'de 13 yıl kadar sürüyor ve bu süre zarfında merdivenaltı alkol üretimi başlıyor. Ve günümüzde de son derece popüler olan çoğu Amerikan içki şirketi, tam da bu yasaklı dönemde sektörü tekeline alıyor.

Anlayacağınız mason kardeşlerimizin "alkol yasağı" isteme nedenleri öyle hümanist sebeplerden ötürü değil. Durup dururken kimsenin karaciğer sağlığını düşündüklerinden ayaklanmıyorlar ehehe.

Soru: Peki yasağın Türkiye'deki akıbeti n'oluyor? (ciddiyetime hayranım)


Cevap: Bizde babalar gibi Atatürk var abicim, fırsat verir mi bu kapitalist hıyarlara? 3 buçuk yıl sonra 1924 anayasasıyla, yasağı şak diye kaldırıyor. Selam.

Bu yasağın bizdeki maksadı da aynı mıydı? Valla 1920 milli mücadele döneminde millet olarak en büyük derdimiz alkoldü bildiğiniz gibi. Bence arkasında başka sebepler aramayın. Alkol yasaklanmasa kazanamazdık biz Kurtuluş Savaşı'nı. Nene Hatun'u alkollü kağnı sürmekten polis çevirirdi, cepheye mermi götüremezdi kadıncağız.

Yeşilay mevzunu daha da deşiyim mi sevgili nurcu kardeşlerim? Gerek yok bence, sonu belli film gibi.

Şimdi "vatansever" Said Nursi kardeşimizin diğer faaliyetlerine bir bakalım.

Said Nursi, 1919 yılında kurulan Teali İslam Cemiyeti'nin kurucu üyelerinden birisidir. Nurcu kardeşlerimiz bunu da inkâr etmiyorlar zaten, edemezler de. (Vikipedi'de bile var)

Teali İslam Cemiyeti, Allah ve İslam yolunda cihad eden bir cemiyet değildi. Lise bilgilerinizi yoklayın lan, zararlı cemiyetler nelerdi? Bu Teali İslam Cemiyeti, Hürriyet ve İtilaf Cemiyeti'ni desteklemiştir. İngiliz mandacısı bir cemiyettir, keza üyelerinin yarısından çoğu da zaten İngiliz'dir.

Teali İslam Cemiyeti, Anadolu'da verilen milli mücadeleye KARŞI çıkmıştır.

Teali İslam'ın başkanı ise, Şeyhülislam Mustafa Sabri Efendi'dir. (Yine Atatürk konulu yazımda kaynak da belirtmiştim kendisiyle ilgili. Mustafa Sabri Efendi, Osmanlı'nın bilinen 3 MASON şeyhülislamından biridir.)

Ardından Kurtuluş Savaşı kazanılır, milli mücadele ve Türk halkı galip gelir. Ve Teali İslam'ın kurucu üyelerinden Said Nursi efendimiz ise birdenbire vatansever kesilir. Bak sen şu işe.

Kaypaklık.

Kötü şey.

Ve Said Nursi'yi hem Yeşilay, hem Teali İslam konusunda aynı argümanlarla savunuyorlar. "Said Nursi sadece toplantılarına giderdi onların, aktif bi üyesi değildi."

Heeee... Oldu canım.

Bak yine aynı nurcu sitesi daha Mart 2011'deki haberinde neler yazmış: "Bediüzzaman Said Nursi, Yeşilay'ın kuruluşunda bulunmuş ve uzun süre Yeşilay için çalışmıştır."

Haziran 2011'de Yeşilay'ın masonik bağlarını ortaya çıkardığımızda da, "eeööö... yok yok kurucusu değilmiş" diye haber verirler.

Kaypaklık.

Kötü şey.

Sevgili nurcu kardeşlerim, ben sizi yaftalamıyorum. Masonlar için bile demiyor muyum "her mason olan vatan haini ya da kalleş olacak diye bir şey yok, insanlara cephe almayın hemen" diye? Onlar için dememişim, size de demem. Fakat istiyorum ki siz de uyanın artık, görün kimlerin sizi kullandığını. "Yüoo ben hiç de kullanılmıyorum", kullanılıyorsun canım kardeşim, kullanılıyorsun.

O "abi evleri", dünyanın dört bir yanındaki Türk okulları, cemaatler, sırf dersanelerden gelen parayla mı kuruluyor? Bu değirmenin suyunun geldiği yerler CIA'dir, ADL'dir, B'NAI B'RITH'tir, siyonist ve yahudi kuruluşlardır.

O Türk okullarında yetiştirdikleri çocukları da kullanacaklar, merak etmeyin. Onca şey anlattım, gösterdim, izah ettim, kaynak verdim. Daha ne yapayım ulan size? Necmettin Erbakan sevmemiş, siz niye seversiniz bu Fetullah'ı?

Silin ulan artık gözünüzdeki çapakları. Ne diyim mına koyim daha? Daha ne yapayım ben?

O Risale denen saçmalıkları da başka bir yazıda ifşa edecem inşallah. Ama en basitinden;

Al bak, bu risale ve bundan sonraki birkaç risalede şunlar yazıyor: http://www.risaleara.com/oku.asp?id=3938&a

"Ve yazmasını ve intişarını men etmek zamanlarında dört defa zelzelelerin başlaması ve intişarıyla durmaları ve Anadolu da ekser okunması İkinci Harb-i Umuminin Anadolu ya girmemesine bir vesile olduğu..."

Meali: Risale-i Nur yasaklandığı zamanlar depremler olurmuş, yasak kalkınca depremler dururmuş. İkinci Dünya Savaşı'na katılmamızı da Risale-i Nur engellemiş.

Ehehehehehehehehehe.

Olum bu ne lan, Age of Empires mı oynuyoruz? Bunlara mı inanıyosunuz? Bu mu anlatıyo şimdi Kuran'ın bilinmeyen yönlerini?

Maklubeyi fazla kaçırmışsınız şakirt kardeşlerim, biraz protein ve b12 vitamini alın.

Şimdi bana "sen ne anlarsın bre zındık, oradaki ilimi anlamak senin neyine" felan diyeceksiniz biliyorum. Sizin bu dediğiniz "sen bizi anlamazsın, biz erdik, olgunlaştık, aydınlandık" triplerine giren entel kardeşlerimiz de "ben Allah'ım, sen Allah'sın, kedi de Allah, köpek de Allah" gibi şeyler söylüyorlar.

Yani sizin de onlardan bir farkınız yok. Gidiş yollarınız farklı ama sonuçlarınız aynı.

Ve sonuç ise şu: Hem nurcu, hem müslüman olunmaz.

Ciddi söylüyorum üzülüyorum bunların peşine takılan insanlara. Hem ideolojik olarak, hem inanç olarak sömürülüyorsunuz.

ARTIK SIĞIR OLMAYIN, GÖRÜN GERÇEKLERİ.

Artık bitiriyorum bu yazıyı. Son olarak bir ricam var.

Taraflı da olsanız olaylara tarafsız bakın.

Kemalistler dincilere, dinciler kemalistlere önyargılı yaklaşmayın. Dolduruşa gelmeyin, salak olmayın, Sezar'ın hakkını Sezar'a vermekten çekinmeyin..

İster ateist olun, ister katolik, ister müslüman, zerre umrumda değil. İster Che Guevera'yı idol alın, ister Türkeş'çi olun, ister Hümeyni'yi savunun, zerre skimde değil.

Karşı olduğumuz şey aynı olduğu sürece birlik de oluruz, beraber de hareket ederiz.

Yeter ki 1 lira eksik veren bakkalı dövecem diye eve giren tüpçüyü gözardı etmeyin.

479 yorum:

  1. Oha bi yavaş a.k. Blogu bitirecem diye canım çıkıyo zaten hemen yeni yazı geldi. Başlık da ilgi çekici zaten. Şimdi blogu okumaya kaldıgım yerden mi devam edecem bunu mu okuyacam. Beyin sikertmesi başlasın.
    Neyse hacu ben şunu okuyum önce. Yapacam konuyla ilgili yorumumu

    YanıtlaSil
  2. sikko daşağına kurban olsunlar lan kaç gündür yeni yazını bekliyordum amk süpersin panpa

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. yazının yarısında kesip maç anlatmaya başlasan okurum lan, o derece bağlanıyorum. döktürmüşsün gene sikko ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. ya birader iyi yazıyorsun hoş yazıyorsun da "Karl Marx'ı, Capital'i yazması için finanse edenler, yahudi bankerlerin ta kendileriydi." böyle bir şey kesinlikle yok.yazıları engels'in desteğiyle yazıyordu.kaynağın nedir ?

    "Alman masonları tarafından finanse edilen Lenin vasıtasıyla."

    kanıt ??

    "Avusturya-Macaristan veliahtını öldüren Sırp milliyetçisi genç bir mason locası üyesidir."

    kendisi kara-el adlı dinci-milliyetçi bir örgüte üyeydi.bunların masonlarla bağlantısı nedir ?

    "Ve şimdi o rolü komünist Çin'e verecekler. Abd'nin arası şu an çoook iyi Çin'le, zira ekmeklerine o kadar iyi yağ sürüyorlar ki."
    abd'nin arası çin'le çok iyi falan değil.abd'nin çin'e yığınla borcu var.ayrıca çin kapitalist restorasyonunu tamamladı.sözde komünistler yani.

    yazdıklarını kaynak belirterek ve kanıt göstererek yazarsan birşeye benzer.şu durumda yazılarının ciddiye alınacak bir tarafı yok açıkçası.

    YanıtlaSil
  6. nettin aga çoşmuşsun yine :D

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. tam gece okunmalık saat 24:00'da başlamak dileğiyle öptüm kib bye.

    YanıtlaSil
  9. saat 12 den sonra başlıyacam bende okumaya bakalım bu sefer nerelere sürükleceyeceksin.

    YanıtlaSil
  10. Hele şükür ki bitti.
    Ehh yoruma geçiyim o zaman.
    Şimdi aga konunun özü AKP ve sayın sevgili hocaefendi (!) olmuş ama olayların özünde benim anlayamadığım bir nokta var.
    Ulan ben bile bir mücadele içine girsem biriyle boktan bi meselem olsa bi bakarım bu adamı kim destekler. Arkasında kim vardır. Kime güveniyo bu yavşak derim.
    Bu rothschild ailesinin hem Almanları hem de İngilizleri finanse ettiğini yazmışsın. Bu adamlar koskoca istihbarat ekiplerine sahip koskoca ülkeler a.k. Nasıl bilmezsin düşmanın kime hizmet eder ya da kimden destek alır. ?

    Sonra diğer taraftan bu AKP'ye oy verme meselesine gelince. Ulan tabiki AKP'ye oy verecekler a.k. Ben eve gelen 80 liralık internet faturasıyla bir anda dünyası kararan adama gidip
    ''Baba haberin olsun bu adamlar memleketin götünü sikiyor. Bak iki göz boyamalık iş yaptılar inanma. Bak İlluminati bak mason diyorum şeytan diyorum'' desem.
    La bi siktir git hangi okulu yazacan sen onu düşün der.
    Anlatmak istediğim şu aga. Milletin sıkıntısı geçim derdiyken tutup bu durumlarla ilgilenmez. E doğal olarak neye bakar. Kimin kömür dağıttığına , kimin duble yol yapıp bedava kitap dağıttığına bakar.
    Bunu önemseyip AKP'ye oy verdi diye de sığır salak yerine koyanın bende ta amına koyayım.
    Hea belli yaş grubu vardır. -ki sanırım bizler oluyoruz- onlara bu konuları anlatma çabanı takdirle karşılıyorum. Bende bunun için uğraşıyorum.
    Anlamadığım noktayı sormuşken bunu da belirtmeden edemedim.
    Ayrıca senden Salvador Allende hakkında bir araştırma beklerim. Amına koyum olaya çok hakimsin diye diyorum hamallık yaptırmak değil amacım.
    Hadi kolay gele

    YanıtlaSil
  11. reyis okudum iyi güzel her sey de bazi seyler cok havada. konu uzun tabi amq dagiliyosun ister istemez de ne bilim toparlamaya calis biraz

    YanıtlaSil
  12. sikkocum belki de senin en eski takipçilerindenimdir, inci'nin tey ilk zamanlarından beri okurum seni zeki piçsin ama takıldığım bi yer var ;

    sikkocum demişsin ki; ''O "abi evleri", dünyanın dört bir yanındaki Türk okulları, cemaatler, sırf dersanelerden gelen parayla mı kuruluyor? Bu değirmenin suyunun geldiği yerler CIA'dir, ADL'dir, B'NAI B'RITH'tir, siyonist ve yahudi kuruluşlardır''

    şimdi baştan söyleyim nurcu falan değilim sadece lise zamanında belli süre takılmışlığım var.öyle sıkıya, disiplene gelen bi yapım olmadığı için hadi bana eyvallah diye el sallamışlığım var.

    ama

    bi de şu açıdan bakalım olaylara. bende o sıralar kendime soruyordum 'lan bunların ne çıkarı var ki haftasonlarını,yaz tatillerini elalemin çocukları için harcıyorlar? millet karı kız peşinde koşarken bunlar oturmuş elalemin piçleriyle uğraşıyorlar.'

    aradım aradım bi mantıklı cevap bulamyınca çıktım bzimkinin karşısına dedim ''nedir hocu senin olayın,peder bey bile benden ümit kesmişken sen neyin peşindesin ?'' o zamanlar allah rızası falan bi şeyler anlattı, tatmin etmedi tabi beni pek. sonra dedi seni bi yere götürecem orada anlarsın neyse tuttu beni bi evve götürdü akşama. lan bi baktım odada ne kadar mahallenin taşaklı adamı var içerde hangi meslekten ararsan. bilmeyenler için anlatayım ilk başta bi çay içme seansı muahbbet falan daha sonra ders dedikleri sohbet sonra da bağış(başka bi şey diolardı buna unuttum şimdi)

    yalnız bu bağışlar öyle hadi benden 100 lra temizinden değil milyarlar dökülüyor ve de şunu sana rahatlıkla söyleybilirim ki sokakta gördüğün birinin 'nurcu' olduğunu anlaman çok zor,öyle basma kalıp değil bu adamlar.

    sırf benim içinde bulunduğum odada o gece şimdi siktir çekecekler ağızları hazırlasınlar ''300 milyar^^ toplandı. bu daha sadece bir bölge ve her ilde büyüklüğüne göre bir sürü bölge var.merak ettim sordum ergence hacılar ne edeceniz bu kadar parayı deyince laptopundan açtı gösterdi,afrika daki bi oklun tamiri içnmiş.

    aslında mevzu uzun da ben sadece bi fikir vermek için yazdım. bizim millet çok yardımsever bi topluluk.hayır işi,yardım falan deyince öyle televizyondaki kokoşlar gibi benden şu kadar diye şov yapmayan insanlar.

    şimdi bu bahsettiğim kodomanlar nurcu değiller sadece yardım için veriyrlar bunu.

    soracaklar içi baştan söleyim(meraklıyızdır böyle dedikodu işlerine illa sorarsınız)
    odadakilerin biri ankara'daki meşhur dönerci var hani bilen biir bi sürü şubesi var onun sahibi, biri üzerine giyerken markasını gururla taşıdığın markanın sahibi, biri yine meşhur bi inşşat şirketinin sahibi, diğerleri de laz mütahit falandı.

    YanıtlaSil
  13. osiris'in sordugu delilleri ben de merak ediyorum. sordugu seyler hakkinda eksiksiz senle ayni fikirdeyim, ama mesela marx'in finanse edilmesi. kaynaklarda meyhaneye borc takan bi ayyas deniliyor. yahudi oldugunu biliyorum ama finanse? bu arada, yazi cok tasak olmus pampaa devam devam:)

    YanıtlaSil
  14. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  15. Ulan çok taşşaklı adamsın lan. İnternette ilk defa bu kadar uzun bir yazı okudum.

    YanıtlaSil
  16. cahillik mutlulukmui lan gerçektende öğrenmesem kafam rahat olacak üzülüyorum lan bunları okuyunca amına koyim senin :(

    YanıtlaSil
  17. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  18. 171 onlinw polat alemdar adayı diyor, milleti toplamışsın başına örgüt mü koruyon lan sen.

    her yazını okuyanda bir heyecan, bi gaza gelme yorumlardan anlaşılan bu. herkes tv'de gazetede GÖZ, PRAMİT, 666 arıyor. polatlarım, alemdarlarım ilk hedefiniz taksim mason locasıdır desen millet gömleğini düğmelemeden koşacak heralde.

    yazıyı daha okumadım, iş yerinde okuyacak bir şey kalsın diye sabaha bıraktım. yorumlarda üste yer alsın diye yorumu peşin yaptım ama.

    YanıtlaSil
  19. Nirvanaya ulaştık, önemli olan bundan sonrası...

    Skine taşağına sağlık abi.

    YanıtlaSil
  20. mk 1 satte haçan yazdınız lan bu kadar yorumu.

    YanıtlaSil
  21. oh be sonun da orospu çocuu :D

    YanıtlaSil
  22. lan nefret ediyorum senden allahın piçi her yazını diken üstünde okuyorum aq, aydınlatma lan beni pezevenk,zevk alıyosun dimi piç :S cahillik resmen özgürlükmüş, her makaleni okuyuşumda dünyam kararıyo lan, allahsız yatacak yerin yok...nese ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  23. Üçte ikisi bitti.. Gerisini yarın okuycam çünkü yazı deyim yerindeyse (ki bence yerinde) amıma koydu.. Çok sert olmuş bu seferki..

    YanıtlaSil
  24. Arkadaşlar şu cemaatin gelir kaynakları hakkında bilmeden atıp tutanlar var.
    SabbahV demişsin ki "Bu esnaf takımı gelirinin bir bölümünü ışık evlerine yardım olarak aktarmak ZORUNDADIR".Bu söylediğine kendin inandın mı?Saçmalamayın lütfen,bir kere orada bir zorunluluk olsa böyle büyük bir örgütlenme olamaz.İnsanlar tamamiyle inançlarından dolayı yardım yapıyorlar.Tabikide içlerinde ekonomik bir karşılık bekleyerek yardım yapan insanlar var,bunu engelleyemezler.Bence kimse bu nurcuları dinlemeden,içine girmeden onlar hakkında atıp tutmasın.Öyle yaparsanız ne farkınız kalır kendini elit sana ekşici yobazdan?

    YanıtlaSil
  25. Oha oha oha. Ben üşenmeden tüm bunları okudum mu lan. oha. Taşağına sağlık hacı

    YanıtlaSil
  26. Sikko bu yazıyı Facebook'ta link olarak paylaştım ve Edebiyat hocam yorum yapmış:

    "Amerika'da yaklaşık 15 milyon mensubu bulunan Güneyli Baptist Kilisesi'nin önde gelen liderlerinden Papaz Jerry Falwellin, Peygamberimiz Hz. Muhammed (sas)e terörist yakıştırmasında bulunmasına karşın,"Papaz Jerry Falwell,Hazreti Muhammedle ilgili inanılmaz suçlaması ile bir kez daha hoşgörüsüzlüğünü göstermiştir. İslam inancına müntesip milyonlarca iyi insana özür borçludur. Bir din adamı olarak,dini cemaatleri bölme değil,birbirine yakınlaştırma yönünde gayret sarf etmelidir." diyerek İslam'a saldıran tutumlara karşı çıkan Abraham Foxman,bahse konu ADL 'in Başkanıdır ! Bu yazıyı kaleme alan kişi öncelikle küfre varan bozuk üslubu ile okunmayı haketmeyen ahlaksız birisidir. İkincisi yazdığı metinde ciddi bilgi yanlışları var ve hedefi belli... Dini kaygıları da olduğu söylenemez sadece hedefine ulaşmak için bir araç olarak kullanıyor..."

    Allah'ın adını veriyorum lan küfürlü yazma artık. Arkadaşlar falan neyse de ben bu blogu öğretmenlerime, anneme, babama, akrabalarıma okutuyorum. Hacı bir el at şu olaya be.

    YanıtlaSil
  27. Yemin ediyorum beynimi siktin helal olsun

    YanıtlaSil
  28. @Rabüt

    Edebiyat hocanın bu yazıya bu kadar celalli karşı çıkmasının sebebi büyük bir ihtimalle o cemaatin mensubu olan bir öğretmen olması ve Michaelin bu yazıda Necmettin Erbakanı gerçek yönleriyle tanımaya çalışmasıdır diye düşünüyorum...Küfür bahane Necmettin Erbakanın zikredilmesi şahane arkadaşım...ADL örgütünün ne kadar tehlikeli bir örgüt olduğunu yine bu cemaatin 15 yıl önceki yayınlarında okuyoruz
    ...Nedense birden çok cici oluverdi Siyonizmin bu tehlikeli örgütleri...

    YanıtlaSil
  29. panpa risaledeki bir cümleden garip bi anlam çıkarmışsın.okyanus üzerinde 1 tane toz parçasına takılmışsın yani.risalelerin geri kalanında neler yazıyo onları bi oku istersen,sonra tekrar değerlendir.senin dediğin gibi tarafsız bakabilmek için konuyu iyi bilmek,konuya hakim olmak gerekir.onun dışında yazı dilin harika,yani o kadar akıcı ve bizden biri gibi yazıyosun ki; okurken zerre sıkılmadım.kesin kaynaklar gösterme konusunda daha dikkatli olursan daha iyi olabilir ama sikerim amk okadar da uğraşamam diyebilirsin,kısmen haklısın da.çünkü bahsettiğin mevzular çok derin ve uzun.

    YanıtlaSil
  30. yazı mükemmel yine hacı,Erbakan bence Türkiye'nin gördüğü en zeki adamdır dini görüşü umurumda değil ama adam 30 yaşında profesör olmuş lan neden bahsediyoruz biz.

    YanıtlaSil
  31. Abi evlerinin finanse edildiğini düşünmüyorum. Bende uzun bir zaman gittim buralara. Ne zaman gitsem kuru-pilav, nohut-pilav, pilav-pilav yiyoruz lan. Dolabı açıyorum tam takır kuru bakır. Bu nasıl finanse etmektir arkadaş. Onlarca abi evine gittim hepsinde aynı olay.

    Fem dershanesine beynimi yıkarlar mı acaba diye gidip gitmemekte tereddüt edeninde ettireninde beynini sikiyim. Yok olum öyle bişey. Yeri geldiğinde am göt muhabbeti yaptığımız hoca bile vardı bir zamanlar. İtide kopuğuda orospusuda geliyor bu dershaneye. Yani fem dershanesinden çıkan birini gördüğünüzde ıyy şakirt diyip pis pis bakmayın. şakirt olsada bakmayın hepsi sandığınız gibi değildir belki.

    YanıtlaSil
  32. Sikko senden bunun cevabını istiyorum. Mutlaka ver ama.

    Ne yapabiliriz biz? Bu adamların istemediği ne? İstemediği şeyleri nasıl başarabiliriz? Bunu anlatman lazım bize...

    YanıtlaSil
  33. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  34. Sikko, şu anda tek istediğim birileriyle karşılıklı oturup bütün bunlar hakkında daha uzun uzun, daha da fazla düşünerek, belki daha da fazla şeyi fark ederek konuşmak. Bütün bu çabaların ve kurulmuş gelecek hakkında bilinçlenmemiz için sarfettiğin bütün gayretlerin için sağol.

    YanıtlaSil
  35. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  36. yanlısın am kafa cok taraflısın yazmıssın bu sefer niyetini kusmussun resmen

    atatürk zamanında masonları kullandı diyoruz eyw
    göt lalesi aynı seyi neden tayyip icin düsünmüyorsun...masonları kullanmadıgını nerden biliyoruz..
    lan bide dayanagın ne cia abiler evinin degirmenini döndürüyor diyorsun amk fetonun yazdıgı kitaplardan tut fem güvender öss kitaplarıyle bile kac tane okul yapar lan adamlar ki "esnaf abiler"lerin ne kadar cok yardım ettigide ortada
    bide bu dünyayı yöneten aileleri sen biliyorsun yok su ülkenin parasını basmıslar işte bunları alıyor karsılık olarak..belge göster susayım amk havada bırakma ..inglizce türkce franszca hiç fark etmez kaynak göster
    bu arada yazılarını merakla okuyup cok sey ögreniyorum
    elestirilmeye ihtiyacın var unutma öperim seni gömüsürüz

    YanıtlaSil
  37. başlıyom okumaya piç. bu yazını bekliyodum.

    YanıtlaSil
  38. http://www.youtube.com/watch?v=gCgPdKAGeU8&feature=related
    al hoca güzel konuşmuş panpa

    YanıtlaSil
  39. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  40. eline sağlık sikko.şu an acaip sinirlendim lan çevremi bilinçlendirmem lazım.belki paronayaklık ama inşallah başına bişey gelmez.yazılarının binde biri hariç hepsini okudum hiç bu etkiyi alamamıştım devamını bekliyorum.teşekkürler oluşturmaya çalıştığın farkındalık için.hayatım amaçsız değil bunu bana hatırlattığın için sağol.he bu arada küfürsüz lan piç artık hakikaten tanıdıklarıma okutamıyorum.anlatıyorum eksik kalıyo.'istemiyosa okumasın yeaaa' demeyin konu ciddi piçler.kalın sağlıcakla

    YanıtlaSil
  41. @aslan

    Yok ya, Edebiyat hocam gerçekten temiz bir adam.. Necmettin Erbakan'la ilgili düşüncelerini bilemiyorum ama tabii ki bu yazısından Sikko'ya biraz uyuz olduğunu görüyoruz. Büyük ihtimalle Adraham Foxman'la ilgili yazdığı şeyden ve küfürden dolayıdır..

    Bu arada Sikko, bu yazdığın şeylerin birazını babam bana geçen Necmettin Erbakan öldüğünde anlatmıştı. Bugün de beraber okuyunca yazını, mutlu olduk. Büyüksün Sikko.

    YanıtlaSil
  42. @SabbahV
    Lcd mi oha :)
    Onlarca abi evine gittim televizyon bile yoktu birinde yeminle.

    YanıtlaSil
  43. sikko gece gece devreleri yaktırdın bana düşün düşün düşün abi her şey mi dalavere yaa.. onca zamandır görmeyen bi çevrede yaşıyorum kimse anlatmıyo abi böyle.. şeyhzade demiş işte babama desem hangi okulu seçeceğini düşün sen önce der diye aynen abi şimdi benim babam da akpye oy verdi desem ona bak baba tayip şöyle şöyle şerefsizmiş uşakmış diye.. Sonra abi ? şimdi biz bu baştakilere destek vermekten vazgeçtik tamam ee bu şerefsizler ülkeyi satmışlar onca ayaklandık biz diyelim nereye ayaklanıyoruz abi sahip olduğumuz görüşlerimizden inancımızdan başka ne var elimizde ? öyle toplanıp voltran mı oluşturucaz gücümüz nası çıkacak ? ben çevremdikileri tam bilinçlendirmek istiyorum tamam bilinçlendik iyi güzel ya karşı koyma ? nası yapacaz onu? abi çıkmazdayım yaa.. şu sistemle beyin yıkamayı köleleştirmeyi ne de güzel beceriyolar anasını satıyım.. içimi sıkıntı bastı iyice. neyse yeter.. tekrar eline sağlık

    YanıtlaSil
  44. Millet tam gerizekalı ha. Belge gösterirsin komplocu yea derler. Belge göstermezsin hani bunun kaynağı derler. Ya arkadaşlar mahallenizde küçük bi örgüt kurgasanız ya da cücüğün birine kitap yazması için finansör olsanız dekont kesecek kadar gerizekalı olabilir misiniz lan? ahaha.

    Ya bak gizli bi örgütlenme var önce bunu algılamaya başlamak lazım. Yıllardır bunlarla ilgili araştırmalar yapan insanlar var. Bugün siz doları 3 e 5 e bölüp ikiz kulelerin yıkılışını görürken Erbakan o günlerde Mason simgelerini göstermiş boy boy televizyonda.

    Yani işin sonucunda sormanız gereken gerizekalı materyalist kıvamında rüşvetin belgesi nerde diye sormak değil. Adam kendi çapında düşüncesini söylemiş. Destek aldığını düşünüyor. Bunu düşünen bir başka adamın kitabını kaynak olarak da koyabilir ama meselemiz bu mu ya?

    Yani Zeitgeist'i izleyip hiç sordun mu kendine bize Sümerleri anlatan kimdir diye? O tabletleri çevirenin yanlış çevirip size aktrdığı kısımlarla ilgili haberin hiç oldu mu?

    Adamın başladığından beri ypmaya çalıştığı bu bakış açınızı kırmaya çalışmak. Yani e hani bize böyle bi belge gelmedi? modundan çıkartmak.

    Yani daha basit anlatımıyla yiğide hakkını vermek.Olum bi başbakan hiç hizmet yapmadan o koltukta kalabilir mi lan? Adamın anlattığı bu mu? Erdoğan'ın yaptığı 1 tane iyi hizmet yok mudur mu? Adamın yaptığı hizmetler çoktur. İşte ona bakıp oy veren kitleye diyor ki olm bak bugün sizin elinize minik hizmetlerin verilmesinin sebebi aha da bu büyük proje. Sen bugün Hamdolsun dedikçe torununu götünden sikecek ABD askerine prezervatif kullanma diyorsun demeye çalışıyor. Yani çok değil 10 yıl sonrasını aslında konuşuyor torunu falan da geç.

    Ayrıca benim eklemek istediğim bi konu daha var.Ki zaten kendisi de değindi. Mesele Akp erdoğan Chp Kılıçdaroğlu meselesi değil lan. Zaten herkes onlara çalışıyor. İnanmıyorsan bak geçmişe.Yani o koltuğa oturanlara neler olduğuna bi bak. O koltuğa oturanlar neyle tehdit ediliyor bilmiyoruz. Ama şimdi size desem ki T.C başbakanı ve dahi cumhurbaşkanı koltuğa oturdukları anda tehdit ediliyorlar hani belgesi diyeceksiniz. Lan nereden çıkartayım belge. Ama gözüken bu. İyi yapmaya çalışan her adam öldü amk dun yerinde. Ya asıldı ya hükümeti düşürüldü ya kriz çıkartıldı ya öldürüldü.

    Hani o ABD li stand up çının dediği gibi olm politikacılar size seçim hakkınız varmış havası verilsin diye oradalar. Bugün savaş çıksa ordunun başında olsam lan gidip meclisi basmam ben. Misal yani direkt ülkenin milyarderlerinin şirketlerini indiririm. Yani meseleniz hala Erdoğan kötü CHP süfer MHP faşist Erbakan dahi v.s. kısmında.

    Lan büyük oyun dönüyor diyo adam. Dili döndüğünce anlatıyo. Neyin belgesi. Bak bu adam ve yıllardır derdini anlatamayan dili dönmeyen ama içinde birşeylerin çok ynlış olduğunu hisseden herkes okuyor bu adamı.

    E sonuç ne ne yapacağız noktasında takılıyoruz. Olm yarın bigün iç savaş çıktığında bil işte htırla remember amk bu adamları. Yarın sağcı solcu kürt laik türk dinci etiketleriyle sokaklarda birbirlerini öldüren insanlara baktığında onlara kızma amk.Ama onlardan da olma. Bil yani bil. Bilince korkmaz çünkü insan. Bilince sokağa çıkıp kurşun atmaz. Bilince konuşur. Bilince selamın aleyküm diyen adama aleyküm selam der artık. Merhaba diyen Laik adama o okuyan amcam kötü gözle bakmaz eskisi kadar. Lan belki kıyamaz amk.

    Burada anlatılanlar yıllardır dünyanın gittiği yön ve olacaklar. Lan sen ben durduramayız bunları. Adamın meselesi de bu. Anlat yani kaynakları soracağına adamın içtenlikle yazdığı olm etiket yağıştırmayın herkesin falsosu var. Hepimiz aynı eriği çaldık aynı ağaçlardan ne arar düşman olduk kısmına belge sorun biraz. Lan kendinizi değiştirin amk.

    YanıtlaSil
  45. Lan adam bütün yazılarında Ahlak dersi veriyor size geç herşeyi. Ahlak nedir bilir misiniz arkadaşlar.

    Ahlak bir cümlenin öznelerini değiştirdiğinizde fikrinizin değişmemesine denir.

    Recep Tayyip Erdoğan memleketi sattı.
    Turgut Özal memleketi sattı
    Said-i Nursi memleketi sattı.
    Deniz Baykal memleketi sattı.

    Değişiyo demi fikirleriniz bu cümlelerin içeriğini ispatlasak bile. Koruyasınız geliyo değil mi. İşte ahlaksızlık budur lan. Fikriniz değişiyor çünkü. Değişmesin olm ahlaksızın hırsızın arsızın memleketi satanın dinini peşkeş çekenin peşinde koşmayın lan. Gerçeğin peşinde koşun biraz.Adam kaynak veremiyorsa sen koş o kaynağa. Onu da sen bul lan.

    Peygamber miyiz elimizde devletin kırmızı kitabı varda biz mi kaynak belirtmiyoruz ak? Oturduğunuz yerde eleştirmeyi bırakın. Paylaşın da bu adamın yazdıklarını. Hiç bunlardan haberi olmayan birine denk gelir. Bi dinci sokakta gördüğü mini etekli kıza orospu gözüyle bakmaz olur artık. 1 Atatürkçü geçinen piç sakallı amcaya baktığında yüzünü buruşturmaz olur. Çok mu zor bunları düşünmek?

    Neyse uzatmayım. Çin ile alakalı kısımda da anlatmaya çalıştığı kapitalizmin besin kaynağı çinin görünümüyle ve yarın yapacaklarıyla Komunist şekilde davranmaya devam edeceğidir. Bütün dünyanın mal ve hizmet sektörünün makinası olan yere bu kadar bilgisiyle Kapitalist onlar demeyi de akıl etmiştir zaten. Ama bahsettiği sizin anladığınız şekilde Komunizm değil. Tez var Antitez olarak da Çin orada olacak istediği kadar kapitalizmle kenetlenmiş olsun. Yarın 3.dünya savaşı çıkarsa görürüz bakalım çin in kendi içinde kaç parçaya hangi komünist tavırlarıyla bölüneceğini. Nasıl suçlanacağını? Nasıl hem çinle omuz omuza olup hem avrupayla omuz omuza olup birbirilerini siktirtmeye çalıştıklarını.

    Neyse uzatmıyım. İçim dolu zaten ak.Üzülüyorum bu insanlara lan biraz kendinize gelin lan.

    Sevgilerle sikko.

    YanıtlaSil
  46. Ya bak Allah adı verdim vikipedi yi kaynak olarak gösterme.Lan bi de tutup Vikipedia da BİLE var diyon ya amq içine sıçıyon resmen.Olum viki ne sen biliyon mu koduğum?İsteyen herkes 2 dk içinde değişiklik yapabilir.O hilali ahtar yok bilmemneye aktarılıyo falan geç bunları.Amq vereceğin kaynağı sikiyim senin.Veriyosan doğru düzgün ver viki verme bi daha.Komik duruma düşüyosun.He yazıların güzel akıcı.Ama şu dediklerime cevap ver viki kullanma bi daha.Ha bide risale var ki.Amq kaç söz okudun kaç risale okudun?Bitirdin mi hepsini derler adama.bazen harbi saçmalıyosun.ama genel hatlarıyla güzel.ayrıntılara dikkat et.ha bi de mütevelli heyeti diye bişey duydun mu?esnaf abi diye bişi duydun mu?Amq abilere gidiyodum lise zamanında.Kİmse kimseye bir şey empoze etmiyodu.beyin yıkamıyodu.maltepe dersanesine gittim.hocalarla çok karı kız muhabbeti yaptık.yani bazı yerler tamamen sallama olmu.emin olmadığın üzerine tam hakim olmadığın konular hakkında bilgi verme burda.çünkü bazı konularda gidp gidip nerde sikko örnek var onu gösteriyon.

    YanıtlaSil
  47. Götüne üflediğim,yazdıklarını dehşet ve takdirle okuyorum.Aferin evladım.Arayı uzatma,hep yaz.

    YanıtlaSil
  48. Hea karı kız muhabbeti var mıydı
    O zaman tamam harbi müslümanmış adamlar
    Neyin kafası lan bu
    Herkes karı kız muhabbeti yaptıgım hoca vardı diye dalmış.

    YanıtlaSil
  49. Maykıl maykıl Deniz Gezmiş ve amerikan emperyalizmi dönemine de bi el atsan
    @rabüt işin çok zor lan

    YanıtlaSil
  50. @2:15 deniz gezmiş falan filan (yanlış algılama sağın veya solun bu tip tüm adamları için konuşuyorum) önemsiz kullanılmış ve kitleleri kullanmış insanlar yazı ile ilgili yorumum yarın yatıom ben ii geceler

    YanıtlaSil
  51. Sikko'ya "Risalelerin hepsini okudun mu ki ahkam kesiosun" diyen tayfa,

    Peki siz Kur'an-ı Kerim'in hepsini okudunuz mu?

    Çünkü eğer okusaydınız ya da onu okurken takmış olduğunuz gözlüğün camları bu kadar kirli olmamış olsaydı, Kuran'da Muhammed peygamberin son NEBİ olduğunun net bir şekilde bildirildiğini bilirdiniz.

    "Son nebi" ne demek? Kıyamete kadar artık vahiy vs. devri kapandı demek. Bir daha gelmeyecek demek.

    Risalelerde şu yazıyor mu:

    “Risale-i Nurlar, ne Doğu’nun kültüründen ve ilimlerinden, ne de Batı’nın felsefe ve bilimlerinden alınmış ve iktibas edilmiş bir nurdur. O, gökten inmiş Kur’ân’ın, Doğunun da Batı’nın da üstünde olan ARŞ'TAKİ YERİNDEN ALINMIŞTR.”

    Bitti. Tek bir kelime daha tartışmaya gerek yok, tüm risaleleri de okumaya gerek yok.Çünkü iman denilen şey 99 doğru 1 yanlış ilkesi üstüne kurulmaz!!!(Kaldı ki risalelerde Kur'an'la çelişen onlarca yanlış gösterebilirim ama gerek bile yok, Allah sözüne güvenene bu yeterli)

    Hem nurcu hem müslüman olunmaz çünkü bunu kabul etmek Kur'an ayetlerini reddetmek demektir.

    Sağlıcakla

    YanıtlaSil
  52. @Kanzook

    Son dönemde okuduğum en hoş yorum seninki oldu. Eyvallah:)

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  53. Maykıl şöyle birkaç ricam olacak, dikkate alırsan çok memnun olurum.

    Üstte ATK'dan alıntılayarak yazmışsın ki Yeni Dünya Düzeni'ne karşı koyabilecek tek yapı 'ulusal devlet' yapısıdır. Ardından Nihat Genç'i ulusalcılığa kaydığı için eleştirmişsin. Eski yazılarından da biliyoruz ki masonluk ile milliyetçiliğin birbirleriyle bağlantılı olduğunu söylüyorsun. Bunlar birbirleriyle çelişmiyor mu? Madem Atatürk'ün de istediği ulusal devlet yapısı bu düzene karşı koyabilecek, nasıl ulusalcılık ya da milliyetçilik onların emellerine davetiye çıkarmış oluyor?

    Bu çelişkilerden dolayı bu ulusalcılık, milliyetçilikle ilgili daha aydınlatıcı bir yazı yazarsan çok süper olacak.

    ---

    Bunun yanında 13-14 sene Fethullah Gülen Cemaati'nin içinde bulunmuş bir insanım ben. Doğal olarak bazı şeylerin yanlış olduğunun, bazı şeylerin amaçlarının söylenildiği gibi olmadığının farkına vardım. Ancak bu söylediklerin beni pek tatmin etti diyemeyeceğim. Hem Said Nursi hakkında hem Fethullah Gülen hakkında amaçlarını çok daha açıklayıcı bir yazı yazarsan da çok süper olacak.

    ---

    Bir de yorumlarda belirtilmiş zaten ama ben de söylemek istiyorum; bazı bilgileri nereden aldığını yazmıyorsun, o bilgilere güvenmek konusunda tereddüte düşüyorum. Her bilgiyi nereden aldığını açıklarsan çok daha güvenilir yazılar ortaya çıkacaktır inanıyorum. Sana gelen eleştirilere de cevap vermeye gerek kalmadan cevap vermiş olursun bu sayede.

    Çok teşekkürler bu yazı için de. Yaladım.

    YanıtlaSil
  54. @Chuck Bartowski

    Türkiye'min gördüğü en zeki adam Mustafa Kemal'dir.

    @ayhan

    adam sonra değineceğim demiş.

    YanıtlaSil
  55. Okurlara maaşallah pek bir saygın var LAN.
    Kim olduğunu bilmiyorum, facebook aracılığıyla girdim bu bloğa. Yazını baştan sonra kadar okudum, onayladım. Yurtdışında kalınca insan gerçekleri daha çabuk görüyor. Evvela Avrupa'da kendi halkımız içerisinde başlıyor, daha sonra Türkiye'ye sıçrıyor. Kimse hiç birşeyin farkında değil, ama gün gelecek elbet, millet anlayacak.. Eline, yüreğine sağlık.

    YanıtlaSil
  56. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  57. "Millet tam gerizekalı ha. Belge gösterirsin komplocu yea derler. Belge göstermezsin hani bunun kaynağı derler. Ya arkadaşlar mahallenizde küçük bi örgüt kurgasanız ya da cücüğün birine kitap yazması için finansör olsanız dekont kesecek kadar gerizekalı olabilir misiniz lan? ahaha. "

    sen ne akıllı şeysin öyle.madem o kadar gizli bir örgüt var -ki son derece sefil bir hayat sürmüş marx'a finansörlük yapıyor-. michael sikkofield dediğin adam nerden biliyor bunları ? eğer bunu burada kendi çevresindeki insanlara değil ulusal düzeyde yayın yapan bir yerde yazsaydı şunları millet bir yeriyle gülerdi.

    YanıtlaSil
  58. sikko sana bi konu için ulaşmam lazım. istersen fotoğraflı bir kaç örnek de sunabilirim bu konuda.

    YanıtlaSil
  59. @ulotrix
    senden cacık olmayacağını anladıkları için öyle davranmışlardır

    @tingeist
    ulan rtenin atatürk gibi hmm masonları kullandı ama en azından para getirdi bak ülkeye fayda sağladı bile demiyorum öyle bişeyi var mı sattı para yaptı ama sömürülmeye yaradı neye yaradı bi tane var mı da kullanmaya çalışıyodur diyosun?

    erbakanın cezasıyla ilgili oynamaları niye yaptı akp acaba, PR olsun taban reklam olsun diye mi???
    erbakan çok yobaz olmayadabilir hadi diyelim kesin öyle, atatürkün kurdurduğu muhalefet partileri gibi yobazlar çok toplandı o zaman yani 28 şubata koz verecek mal mal şeyler oldu şeriat türban geleceiz ebenizi şeyedeceiz cinsinden yani demek istediğim erbakan daha ılımlı tutmalıydı kendini. zaten makineci 10 numara adam.
    abi hep pr hep pr kanalistanbul sayesinde bile oy aldılar adamlar gördüklerine (tvnin kör ediciliği tabi...) o kadar tavlar ki tayibin kanalistanbulunun bütün şeylerine inanmayacaklar malesef. 8 sene önce falan yani tv bu kadar da azmamışken din kültürü öğretmenim yugoslavyada böyle yaptılar medyayla sulandırıp ülkeyi bölecekler demişti, aah ah herkes bizim gibi bu öğretmenim gibi (bari) gerçek müslüman olsa da gerçekleri görse.

    hacu bi domain alak küfürlerden arındırıp bu sitenin yansısı olan bi site açılsınherkes ama herkes okumalı böyle gitmez zaten senin de kafanda vardır.

    YanıtlaSil
  60. şey demeyi unuttum yaw nursi yeşilay yazdığı zamanlar nurcu sitelerin arşivini alsınlar diye web.archive.org a bildirim yapsaydık ii olurdu kanıt olurdu

    @ForeverTurkey koy bi bloguna hacı link ver sonra bence hem herkes görür

    YanıtlaSil
  61. Erbakan'ın tek sevmediğim yönü Atatürk düşmanı oluşudur...Arenada şöyler sözler sarf etmiştir...tam hatırlamıyorum ama..."Milli mücadeleyi Sütçü İmam vs gibi vatan evlatları sayesinde kazandık " dedi.. ya o araya Atatürk sıkıştırmayı bile layık görmüyor adam...garip birşey ...

    YanıtlaSil
  62. Günlerdir bekliyoruz yazını yine iyi yazmışsın eline sağlık ancak eksikleri var. Kaynak göstermeden yazdığın "Avusturya-Macaristan veliahtını öldüren Sırp milliyetçisi genç bir mason locası üyesidir."

    "Ve şimdi o rolü komünist Çin'e verecekler. Abd'nin arası şu an çoook iyi Çin'le, zira ekmeklerine o kadar iyi yağ sürüyorlar ki."

    gibi düşüncelerin sende nasıl hasıl olduğunuda açıklayarak, kaynak göstererek yazsan daha iyi olur.

    Birde şu küfürlü yazma işinide bıraksan daha iyi olacak. Bazı insanlar sırf küfürlü yazmandan dolayı kestirip atıyorlar. Araya argo kelimeler, espiriler vs. tamamda küfürlü üslubun yazılarının daha çok okuyucuya ulaşmasını engelliyor. Haberin olsun.

    Yeni yazılarını merakla bekliyoruz. Kal sağlıcakla

    YanıtlaSil
  63. eminem yeni klibi üzerine yorum bekliyorum sikko, çift kişilik teorisine uyan bir klip haber burda

    http://magazin.milliyet.com.tr/eminem-den-olay-klip/magazin/magazindetay/27.06.2011/1407465/default.htm

    YanıtlaSil
  64. Amk abilerle kalmayan, fetoya takılmayan kalmamış nerdeyse

    YanıtlaSil
  65. Heh, bitirdim. Yazına kelimesi kelimesine katılıyorum. Her noktada haklısın. Kapitalizme karşıt gibi duran akım, ideoloji ve kişilerin (Sosyalizm, Komünizm gibi) aslında nasıl da sahte muhalif olduklarını, nasıl yine sisteme çalıştıklarını güzel anlatmışsın. Hadis-i Şerif'te de belirtildiği üzere: "Küfür tek millettir."

    Yalnız, şöyle bir şeyden de bahsetmeden edemeyeceğim... AKP'ye oy verenlere koyun deyip kestirip atmışsın. Eyvallah. Ben de oyumu AKP'ye verdim. Niye verdim? Bir dur, sakin ol, dinle. AKP'nin arkasında Yahudi desteği olduğunu falan da duymuştum, bir fikrim vardı, kesin surette bir bilgim olmasa da. Zaten AKP'Ye, Tayyip'e bayıldığım için vermedim, oyumu bu adamlara. Sırf kedini bir halt zanneden, kendisi gibi olmayanlara/düşünmeyenlere "bidon kafalı, koyun, dinci, yobaz" diye yaftayı yapıştıranlara inat verdim. Zaten böyle düşünen adamların desteklediği partiler de başa gelse daha farklı bir şey olmayacak. Orası da ayrı bir konu. Yani Tayyip olmaz, başkası yine olur bu psikopatlara hizmet edecek olan. Onlar için kullanılacak adam bulmak zor değil zaten. Sadece AKP hükümeti de değil tabii Cumhuriyet tarihinde bu adamların kontrolünde olan. O yüzden AKP'ye oy verenlere "koyun" diyip kestirip atmak kolay da öbür partilere oy verenler de yine benzer bir "koyun" olma durumunda, bu mantığa göre. CHP'yi, MHP'yi kontrol altına almak da zor bir şey değil sonuçta, koskoca Amerikan hükümetini bile kontrol altında tutan bu adamlar için.

    Bir de, bir şey soracağım. Şu Piramit şeması "Gizli Dünya Devleti" adlı kitaptan mı? Orada da vardı aynı şema.

    YanıtlaSil
  66. @osiris "-ki son derece sefil bir hayat sürmüş marx'a finansörlük yapıyor-. michael sikkofield dediğin adam nerden biliyor bunları ? eğer bunu burada kendi çevresindeki insanlara değil ulusal düzeyde yayın yapan bir yerde yazsaydı şunları millet bir yeriyle gülerdi."

    Sen nereden biliyorsun lan adamın sefil hayat sürdüğünü? Yanında mıydın ak? Yoksa 3 açılı diş fırçası üreten isviçreli bilim adamı kaynağını koyunca birilerinin fakir yaşam sürdüğüne hemen inananlardan mısın?

    Bak ne dicem sana tarih kitaplarında savaş sırasında korkudan altına sıçan askerlerle ilgili tek bir cümle bul bana. Hep kahramanlık öyküleri dolu değil mi? Hiç altına sıçan askerle ilgili bilgimiz yok. Heh işte o altına sıçan askeri anlatıyor adam. Sen de diyorsun ki nereden biliyosun altına sıçtığını tarih kitaplarında böyle bi bilgi yok.

    Bak ne yazdım sümerleri öğrenen arkadaşlar o tabletlere dokunmuşlar mı lan? O tabletleri incelemişler mi? Evrimi inceleyen insanlar fosillerin fotoğraflarından başka bi yarrak görmüşler mi? Deneyimlemişler mi kendi elleriyle? Bakmışlar mı mikroskoplarıyla. Ama Amerikan Doğa tarihi müzesini gezen ulusal kanaldaki tüm arkadaşlar ara formların olduğunu söylüyor değil mi çok zeki?

    Atatürk'te sefil hayat sürmüş. Ama tarlada kargalar peşinde koşan mutlu çocuk diye öğrettiler sana o televizyonlarda. Lan tarih yalanlarla dolu sen kendi kaynağını sorgula önce, o ulusalda takılan sana bilgi veren aylık maaşları 50 000 dolar olan adamları sorgula kimdirler diye?

    Mesele Sikko'nun kim olup olmadığı değil. Mesele Lucifer diye birinin olup olmadığı. Lucifer'in var olduğuna inandın ama onun yazılı tarihi yönlendirebileceğine inanmadın yani. :)

    Sikkofield'e adam fakir hayat sürmüş naıl olur yea kaynak göstert diye bakmadan önce sordun mu adamın hayatını sana anlatan adamlara kaynak göstert diye? He adam fakir hayat sürmüş olabilir de o zaman demezler mi adama bu nasil fakirlik ulan? Madem hayatın boyu fakirdin ne doğru düzgün eğitim alabildin ne üniversitelere gidebildin ne de kalsiyum depolayabildin hayatın boyu. Eee bu kadar güdümlü eğitim sistemi ve üstüne fakirliğinle nasıl oldu da 1000 sayfa kitap yazabildin? Teeeaaa o dönemlerde baskıy geçirtttin. Matbaacı arkadaşıymış belliki.

    Ah sen öyle bakarsan ben de böyle bakarım.Şüphecilik iyidir iyi. Şüphe et de çift taraflı yap demeye çalıştığım o.Zekiyim o ayrı tabi.

    antisipirutialist -yazamadım sanırım afshdhs- eyvallah hacı bil mukabele.

    YanıtlaSil
  67. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  68. @6d6d066c-8d75-11e0-acac-000bcdca4d7a
    Sırf bu yüzden akpye oy verdiysen senin cibiliyetini gelmişini ve geçmişini o küçük beynini sikeyim.Burada bir ton yazı okuyup sonra entel entel yorumlar yapıp üstüne gidip illumunati simgesi olan t-shirtler giymeye benziyor bu olay annesini öldüresiye siktiğimin çocuğu.Sizin olayınız bu amına koyım.

    YanıtlaSil
  69. @osiris demeye çalıştığım bu bize ne gösteriyorlarsa yeme modundan çıkmamız lazım. Zaten bir fakirlik edebiyatıdır gidiyor. Bana sırtını sağlama almadan herhangi bir şey üretebilmiş 1 tane adam göster.

    Erdoğan kasımpaşa'da fakir bir ailede büyüdü Kılıçdaroğlu emekli çocuğu. Feto'nun tek amacı insanlık adına yararlı işler yapmak. Kürtler özgürlük ve demokrasi istiyor. Beyaz Türkler kusursuz. Bütün belgeler bunu söylüyor ama durum bu mu lan sence? Tersini söyleyeni de Televizyonlarda barındırıyorlar mı peki?

    Bu ülkede o meclise girip şu an oturan göbekli amcalardan çok daha iyi iş çıkartıp sonunda suikaste kurban gidecek en az kürdü türkü lazı 10 milyon ülkesini seven eğitimli adam çok rahat vardır. Belgem yok mesela bunun için. Yani bu politikacılarımıza bi bak Allah'ını seversen. İdeolojik görüşü ne olursa olsun içinden demiyo musun aga bu gerizekalılık nedir? diye.

    Yani bu adamlar yıllarca örgütlerinde kendilerini öyle geliştirmişler ki öyle eğitimli kapasiteli adamlar ki o fakirlikten çıkıp teeaa milletvekilliğine çıkmayı hak etmişler gibi mi duruyor sana?

    Hakan Şükür politikadan ne anlar lan? Ama Tarihte Milletvekili Hakan Şükür yazacak bu millet için. Çocukken çok fakirdi topçu oldu çalıştı didindi ve sonunda Galatasaray'daki kariyerini bitirdikten sonra milletvekili oldu.ashfsha.

    Yani diyorum ki uzun zamandır bu dünyada alnının akıyla birşeyleri başaran yok. Bunun belgesini gösteremem işte. Ama biliyorum sen de biliyorsun ak. Orada koltuğunda oturmuş en fazla eleştirebiliyorsun ama biliyorsun ki sen milletvekili olursun ben olurum buradaki çoğu insan olabilir. Neden olamıyoruz lan? Fakir de değiliz. İyi de eğitim aldık? Ama olamıyoruz bi türlü? Hea? Kendi kitabımızı yazsak basarlar mı lan bu ülkede? Fransa'da ermeni soykırımının olmadığı ile ilgili bir kitap yazsak basarlar mı lan? İngiltere'de Hitler'in doğru yaptığını yazsak? Almanya'da Kurtlar Vadisi Filistin'i yayınlatsak? Rik Clay diye bi adam öldürüldü lan sırf 2012 muhabbetini açığa çıkardı diye. Belgeler intihar diyor ak. Ne tesadüf lan? Fizikçilerimiz ölüyor uçak düşüyor. Tesadüf ak. Aselsan'da çalışan mühendislerimiz pat pat kendilerini öldürüyolar lan.Tesadüf hep işte demi lan? :D Biz manyağız tüm belgeler herşeyi apaçık ortaya koyuyor. Otopsi yapan doktorlar bilimi ideolojileri çıkarına kullanmamaya yemin eden hepsi namuslu adamlar değil mi lan? :) Ah Ah.

    Yani bu fakir ama gururlu adam tıpkı Einstein gibi tıpkı Darwin gibi fakir adam hiçbir destek almadan sırtlarını kimseye dayamadan kendi tırnaklarıyla mı dünya tarihini bilim tarihini değiştirmişler? Belgeler öyle diyor da pratik hiç öyle demiyor hacıt.Kızma yani.

    Bu ülkede uzun zamandır bir yerlere gelmek istiyorsan ya mason olacaksın ya nurcu olacaksın derler. O mecliste gördüğün 550 adamın kaçı mason kaçı nurcu-aynı bok zaten neyse- onun da hesabını sen yaparsın.

    YanıtlaSil
  70. Kaynak kaynak diye yırtma yani bi tarafını.300 yıl sonra Tayyip Erdoğan hakkında yazacaklar da kasımpaşadan çıkıp ülkenin en zengin yıllarını nasıl yaşattığı olacak. Hiç şüphen olmasın.Artık senin torunlar da hanı belgesi adam fakirmiş kendi tırnaklarıyla kazıya kazıya gelmiş ülkeye müthiş çap atlamış derler.

    Dün onun cezasını kaldırıp bu ülkede başbakan olmasını sağlayan kişi de fakir ailede büyümüş ne garip.Yarın Öcalan'ı iç savaş sonrası o yattığı yerden çıkartıp diyarbakır'a gönderecek olanların hepsi fakir ailede büyümüşler hep. Bunlara belgem yok lan mesela. Ama sen bile diyeceksin ki bu kan dursun. O günün CHP'si itiraz edecek önce sonra memleketin selameti kıvamında yol verecekler imralıdaki paşaya.Bu tez antitez kısmında bi parti şiddetle karşı çıkacak oyu yetmeyecek.Bizler alkış tutacağız tamam diyeceğiz. Analar ağlamasın diyeceğiz.Zaten bunun altyapısını o ulusaldaki çok bilgili arkadaşların sağlayacaklar sana. Hiç merak etme.Yok belgem yok ak ama bil bunları yaşıycan tek tek. Yani belge hiçbirşeydir pratik herşey.

    Tesla kimsenin sikinde değil bu arada. Komplo teorisyenleri Einstein'in bütün maharetinin onun bilgilerini çalmak olduğunu söylüyor. İspatı da yok. Ama fakir Einstein işte o zekasıyla hep kendi başarmış demi.Belgesine koduklarım sizi :D. Paranın içine minicik baykuşu konduran adamın baykuşunu 50 yıl sonra anca farketmişsin belge soruyosun aynı adamların yayınladıklarının öğrettiklerinin tersi olabilir diyenlere.

    Sevgilerimle lan senle problemim yok gelinim sana söylüyom kızım sen anla tadında anlatıyorum.Yanlış da anlama tanımam etmem seni ak.:) Kendi kendine cevap ver tüm şu çevrende yaşadıklarına zaten cevapları bulman zor olmaz.

    Ahaha nası dolmuşum lan :D Hadi gittim dikkat edin lan kendinize güzel insanlar.

    YanıtlaSil
  71. Sikko kardeş demişsin ki"
    Arkadaşım 1 trilyon Türk lirası Erbakan için nedir lan? Tayyip o paraya oğluna gemi alamaz lan, manyak mısın sen? Tayyip'in 30 milyar dolarlık Kanalistanbul projesinin ihalesi, eski parayla 1.6 katrilyon Türk lirası eder. 1,6 katrilyon ise 1 trilyonun 1600 katıdır salak evladım."
    30 milyar dolar yaklaşık 50 katrilyon(50000 trilyon)eder eski parayla 1.6 değil. Dolayısıyla bunların iç edeceği para da Erbakan'a atfedilen 1 trilyonun 50000(ellibin) katıdır.Ufak bir hesaplama hatası ama keşke senin yazdığın olsaydı en azından 30 kat kârda olurdu Türkiye...

    YanıtlaSil
  72. Olum bakın ben müneccim yarağı yemedim, dahi çocuk felan da değilim, sadece gözümün önünde "ben buradayım" diye bangır bangır bağıran gerçekleri size sunuyorum

    Lan sikerim seni götün tavan yapmış..

    Eyyyyy Ağzına verdiklerimmmmmmm !!! Toplanınnnnn... millet kanıt istemiş sizde kanıta gerek yok sikko ne derse o demişsiniz.sizin ananızı sikim o.çocuklarıııı..Sikko demiyormu lan her duyduğunuza araştırmadan inanmayın sazanlık yapmayın demiyormu piç kurularııııı...Ne demişler '' Aba dervişin,kebe çobanın''

    Lan sikko sende istenilen kanıtları sıç...Güzel yazıyorsun seviyoruz seni ama götün tavan yapmasın...Ne demişler ''Aba altından değnek gösterilmez''...Sikerim senide yazınıda.Ne demişler ''Abacı kebeci;ya sen neci?'' Necisin orospuuuu çocuuuğuuuuuu necisin neciiii ????

    Sikerim 33 yaşında Ujfaluši sini... Ünal Aysalll duyy beniii Drogba getir bizeee zenciiii isterizzzzzzzz.....

    Kandiliniz mübarek olsunnn.... Sikko Hayrına kandil simiti dağat millette cimri piççç...Ne demişler ''Abanın kadri yağmurda bilinir''

    Powered Bye ''Aba vakti aba,yaba vakti yaba...''

    YanıtlaSil
  73. Haa evet lan. 1 milyar doları 1.6 katrilyon diye almışım da 30 ile çarpmayı unutmuşum, 30 milyar dolar çok daha fazla ediyo tabi.

    hay amına koyim editleyince yazı eksik çıkıyo mıma çaktımı blogspot'u yüzünden, nasıl düzeltecem ehehe.

    YanıtlaSil
  74. Vayyyyyyyy sikko buralardamısın bre röntgenciiii... Kandilin mübarek olsun...

    YanıtlaSil
  75. erbakanın kanla gelicez lafını halka anarşiyi öneren nutukunu unutmadık canım benim 90 larda zaten herif 90 nına kadar koltuk sevdasıyla mezara indi hem senin yaşın kaçta bu kadar sağdan soldan empoze edilen bilgileri harmanlayıp kendi fikrince sunuyon sanki içlerine girmişte olayları yalayıp yuttum gibi bi halin var zaten kan kaybettiğinin sende farkındasın dimi? ufo deprem lady gaganın amındakı kılları yazılarına geri dön bence ergenler daha bi hasta oluyo sana sıkar bu konular geçlerimizi çünkü :)

    YanıtlaSil
  76. @sst
    Erbakan ve milli görüş teşkilatı anarşiye en uzak grup olduğunun farkında mısın? Milli görüş tabanı şiddete meyyal bir grup olsaydı RTE ile birlikte ılımlı islama bu kadar kolay evrilmezdi.

    Erbakan hoca antisiyonizmin Türkiyede kitlesel bir hale gelmesini sağlayan siyasetçidir, siyasetçiler içinde bu konuda tektir. Türkiye masonluğu Cevat Rıfat Atılhan isimli milliyetçi hatta ırkçı bir asker emeklisinin kitaplarından tanıdı, Erbakan bu adamın hayal bile edemeyeceği kitlelere siyonizmin zararlarını aktardı.

    YanıtlaSil
  77. @atabarı
    duyduğuma gördüğümüme inancam sanamı 1994 yılını ii araştır ozamanlar ortaokula gidiyodum babam koyu rp li 5 vakit namazında niyazında olmasına rağmen koyu erbakancı olmasına rağmen basmıştı kalayı! ii incele o yılları o sözlerinden yaptırdıklarından sonra sandıktan aldı alıcağını yıllardır!!

    YanıtlaSil
  78. @hendekli deve, amına kodumunun beyinsizi, kuduz gibi ağzından köpükler saça saça milletin anasına küfür edene kadar okuduğunu anlamaya çalış. Evet lan, AK'ye verdim oyumu. İçinde patlasın, kıvran dur öyle.(Yakında senin içinde patlayacak bik bik bik deme şimdi mal gibi. Sus, otur yerine.) Geri zekalı. Senin gibiler yüzünden bugün bu parti iktidar. AKP seçmenine edilen hakaret ile AKP oylarının artışındaki doğru orantıyı çözemeyecek kadar yarrak kafalı bir insan olduğun için, hâlâ aynı tavrı sürdürmen normaldir, tabii.

    michael sikkofield: Sen de sorulan bi soruyu cevapla amk? Bi' evet ya da hayır diyeceksin. Neyse.

    YanıtlaSil
  79. @sst

    1994-95 yıllarında O lafı dün gibi hatırlıyorum " Adil düzen gelecek, tatlı mı olacak kanlı mı olacak buna halk karar verecek" savunulacak veya desteklenecek bir laf değil, anlıyorum.

    Sen de şunu anla 50 yıla yakın siyaset yapmış, Türkiyede siyasal islamı sıfırdan iktidara taşımız Milli Görüş diye kendi siyasal doktrini oluşturmuş biri bu 50 yıl boyunca kitlesini şiddetten uzak tuttu. 1980 öncesinde oluk oluk kan akarken o zamanki adıyla "Akıncılar" bu savaştan uzak durdular. 1997'de iktidardan kahpece indirildiğinde yine hakkını siyasette aradı, gençleri sokaklara salıp o şekilde de bir hak arayışına girebilirdi, Türkiye bu tür şeylere alışıktır.

    YanıtlaSil
  80. lan bi insan hem bu kadar kurnaz hem bu kadar kör olabilir mi lan? sen nasıl araştırma yapıyosun ya, hiç eline risale alıp okudun mu? iman bahislerinden birini iyice anladın mı? said nursi eğer mason olsa böyle şeyler niye yazsın manyak mısınız siz ya? risalelerin her santiminde iman kurtarma çabası var. adam allah'ı kanıtlıyo, insanların dünyaya gönderiliş amaçlarını yani ne biliyim onların misyonlarıyla savaşan onları yıkan düşünceleri anlatıyor adam. bunları kanıtlıyor. kaynağı da kur'an. her sözün başında bir ayet vardır o sözde o ayetin sırlarını açıklar, göremediğimiz incelikleri, nelere işaret ettiğini. arapça dünyanın en zengin dili onun yanında türkçe kıytırık kalır. direk çeviriden sen ne bok anlayabilirsin? sonra talebeleri bunları okuyup nursi nin el eteğini öpünce adam tevazusundan bunları ben yazmadım, allah yazdırdı diyor. ama siz bok beyinli insanlar bu cümleden risalenin ikinci kitap olduğunu filan anlıyorsunuz anca. bizim bugün bu halde olmamızın tek sebebi imansızlığımızdır. sığır sürüsü diye tabir ettiğin insanlarda islam bilinci olsa böyle ekşici enteller dolanmazdı ortalıkta. ve said nursinin amacı da tam olarak buydu işte, bilinçlendirmek.
    sonra sen git adam masondu yeşilayın bilmem nesiydi de. ne olursa olsun adamın misyonu ortada. ve sen gidip bu misyona saçma sapan yaftalar yapıştıramazsın. tutmaz.
    yeni bi yazı yazacaksan eğer önce adam gibi oku bişeyleri. siz de okuyun adsızlar bir şey bilmek demek bi kişinin lafına körü körüne inanmak değildir. iyice araştırıp yorum yapın bişeylere.

    YanıtlaSil
  81. @kanzook

    ben bilginin yanlış veya doğruluğunu sorgulamıyorum dikkat edersin.sikkofield bu bilgiyi nereden almış diye soruyorum.ayrıca marx bu kadar kollanıyordu da niye sürekli sürgün yedi.masonların bu kadar gücü yok mu? lenin neden sibiryaya sürüldü madem dünya çapında bir komploya hizmet ediyor.siz işin kolayına kaçıyorsunuz bence.oturup marksizm leninizm eleştirisi yapacağınıza "bakın marx da kolunu ceketinin içinden sokuyor.marx-lenin-stalin masondu.masonlar tarafından finanse ediliyordu" diyorsunuz.bu bilgiyi nereden aldığınızı sorunca da ortada hiç bir şey yok.ideolojilerin eleştirisini yapın,insanların değil.yoksa ben de açabilirim bir blog.o bucuydu şu şucuydu diye sallarım ortalığa.bunun ne bilimsel açıdan kabul edilebilir yanı var ne de düz olarak bir eleştiri olarak kabul edilebilirliği var.

    YanıtlaSil
  82. Ami'na kodumun şaşkını, (14:09)
    Sövmeyecem diorum ama adamı delirtiosunuz aaa!

    Aç kulağını dinle beni. Başta Allah rızası için sonra da sizin iyiliğinizi istediğimden vakit ayırıp, uğraşıp söylüyorum bunları.

    1.Tevazu mevazu yok ortada. Sahte tevazu maskeleriyle böyle kandırıyorlar sizi. Allah’ın indirdiği kitaptaki ayetlerle ÇELİŞEN bilgiler içeren kitap yaz sonra da mütevaziyim de. Oldu! Var mı bundan öte zalimlik? Ne tevazusu bu? Bu inandığını iddia ettiği ya da zannettiği Allah’a meydan okumak değil de ne! Biraz tutarlı ve uyanık olun yaw…

    Siz dindar, Allah’ın emrine uyan Müslümanlar olduğunuzu sanırken düdüklüyor cin ve insan şeytanlar. Ve işin en berbat tarafı bu tarz adamların çoğu kendileri de kandırılan, maşa olmuş olan taraf oluyor, kibiri yüzünden.

    Nisa60 Şunları görmedin mi? Kendilerinin, sana indirilene de senden önce indirilene de inandıklarını SANARKEN,i n k â r e t m e k le emrolundukları tağutu aralarında hakem yapmak istiyorlar. Zaten şeytan da onları geri dönülmez bir sapıklıkla sersem hale getirmek istiyor.

    Enam 121 …ŞEYTANLAR kendi evliyasına/dost ve destekçilerine SİZİNLE MÜCADELE ETMELERİ için elbetteki VAHİY gönderirler. O şeytan evliyasına boyun eğerseniz kesinlikle müşrikler oldunuz demektir.

    2. Al sana NURCULARIN kendi sitelerinden bir örnek. Yüzlerce böyle KURAN’A MEYDAN OKUYAN YORUM VAR RİSALELERDE!!!

    “Musîbetin en büyüğü ve en dehşetlisi şüphesiz “sırf yokluk” musîbetidir. Üstad Bedîüzzaman Hazretleri Cehennem inancının inkârcı için bile aslında rahmet kapısını araladığını, çünkü neticede Cehennem de olsa bunun bir “varlık” olduğunu ve “yokluktan kurtuluş” demek olduğunu, bunun ise inançsıza bile bir nevî bir merhamet hükmünde bulunduğunu kaydeder.

    http://www.saidnursi.de/tr2/index.php/SULEYMAN-KOSMENE/Cehennemde-rahmet-tecellisi.html

    Neymiş bunlara göre “cehennem yokluktan, yok olmaktan iyiymiş”.

    YOK YAAAA…. ALLAH'IN AYETLERİ HİÇ ÖYLE DEMİYOR AMA!

    FURKAN SURESİ
    12- (Ateş,) Onları uzak bir yerden gördüğünde, onun gazablı öfkesini ve uğultusunu işitirler.
    13- Elleri boyunlarına bağlı olarak, sıkışık bir yerine atıldıkları zaman, orada yok oluşu isteyip-çağırırlar.
    14- Bugün bir yok oluşu çağırmayın, bir çok (kere) yok oluşu isteyip-çağırın.

    YanıtlaSil
  83. ben 7 yıl cemaat evlerinde takıldım.... uzun bi süre olmuş olacakki beynime bu bilgileri sokmaya çalışıyom olmuyo ak :S

    YanıtlaSil
  84. Michael, biraz komünizmin ortaya çıkışı, bunun İllüminati'yle ilgisine değinsen çok süper olur. Millet o konuda birbirini yemiş yorumlarda kanıt kanıt diye.

    YanıtlaSil
  85. Teşekkürler michael,eline koluna sağlık,Allah dert tasa vermesin.Şunu da eklemek istiyorum ne kadar çok delil ve belgeyi anlamayanların gözüne sokarsan o kadar iyi olur. Evet bir tane taşaklı delil,düşünen adam için yeterliyken bazı amına koduklarım o bir delili kıvırıp yanlış bilgiyle yine kitleleri kandırıyor.Bundan dolayıdır ki, bulabildiğin bütün delilleri makineli tüfek bibi sırala amk. Aynı anda hepsine kılıf uyduramazlar,rezil olurlar ve böyle cebelleşirken belki cahil insanları kurtarabiliriz ellerinden.Tekrardan teşekkürler sikko

    YanıtlaSil
  86. şimdi kanka bak iyi hoş anlatıyosun tamam biz okeyiz. ailecek de severek takip ediyoruz , haklısın da eyv.

    ama napabiliriz bu siktğimin gözünü kör etmek için?

    dedin ya görmek istediğin dünyanın bir parçası ol . 3 5 demeden elimizden gelen nedir?
    yapmamız gerekenleri de söyle , tamam komple angut değiliz , bu bilgileri yayıyoruz da sağa sola tüm imkanlarımızla .

    ya sonra? böylesine sağlam bir oyunu bozman için hangi yola başvurcaz ? varsa aklında bişey sıçırt şuraya alak döner bıçaklarını gelek amk .

    YanıtlaSil
  87. sevgili spirito kardeşim,
    iki kişi daha yazmış ne yapabiliriz diye ve aslında sizinle bende aynı fikirdeyim.Bu yüzden facebook veya buna benzer bir yerde bir araya gelip tartışmamız,fikir üretmemiz lazım. Eğer tamam derseniz deneyelim derim.Zaten bir gizli savaş başlamış ve bu savaş bildiğimiz cephede değil sanal cephede devam ediyor.
    Görsel medya cephesini kaybettik
    yazılı medya cephesini kaybettik
    bir dijital medya(internet) kaldı onu da almak üzereler.
    Atatürk'ün dediği gibi içinde bulunduğumuz durumun imkan ve şeraitini düşünmemeliyiz.
    Ekip çalışması lazım,beyin fırtınası lazım.ve taşaklı adamlar lazım.Olaki bir şey yapamasak bile en azından büyük bir ateşin kıvılcımını yakabilirsek,bu bile yeterlidir.Aslına bakarsak michael bu kıvılcımı ateşledi diyebiliriz.Neyse şuan iş yerindeyim eve geçince bir şeyler daha yazıttırırım.Esen kalın

    YanıtlaSil
  88. @sst

    Bilgilerin eksik arkadaşım o yüzden haksızlık yapıyorsun...Evet Necmettin Erbakan kendisine yöneltilen mikrofonlara bu sözü söylemiştir ama acaba durduk yere mi söylemiştir...Refah partisi yerel seçimlerde Ankarayı da kazanınca bir kesim Çankaya ve muhtelif semtlerde gösteriler yaptılar...Kanımız aksada kanımızın son damlasına kadar savaşıp Ankarayı Refah partisine teslim etmeyeceğiz şeklinde sloganlar atıldı konuşmalar yapıldı...Bu gösteriler ve sloganlar neticesinde de mikrofonlar Necmettin Erbakana tutuldu ve Ankarayı teslim etmiyeceğiz diyorlar bu konuda yorumunuz nedir diye soruldu...O sloganların ve neticesin de sorulan sorunun cevabıdır o'' Adil düzen gelecek, tatlı mı olacak kanlı mı olacak buna halk karar verecek" sözü...

    Necmettin Erbakanın savunulmaya ihtiyacı yoktur ama haksızlık karşısın da susan dilsiz şeytan olmamak adına bu eksik bilgini düzeltmek istedim...

    Bu vesileyle Michaelin bu araştırmasını değerlendirecek olursam benim bilgilerimle tamamen örtüşen hiç kimseye haksızlık etmediği bir araştırma yazısı olmuş...Belge belge diye kıvrananlara ortalık görmek isteyenler için belge döküman kaynıyor...Tek taraflı yayınlarla beslenirseniz belge kısırlığı çekersiniz...Kısıtlı bir blog sayfasında böylesine derin konular için yine oldukça uzun araştırmalar...Sizler de bu kadar tembel olmayın konu başlıklarından araştırın...Michaelin verdiği bilgileri çürütecek belgelere ulaştığınızda da işte bu bilgin yanlış aha buda belgesi dersiniz...

    YanıtlaSil
  89. komünizm ve mason ilişkisiyle alakalı alakalı bakabilecegimiz bir belge ya da kitap var mı? oralara da bakmak isterim

    YanıtlaSil
  90. resmen sikmiş atmışsın. bu kadar sağlam bir yazı okuyacağımı tahmin etmezdim. dayanamayıp facebookta paylaştım, ofiste arkadaşlara ballandıra ballandıra anlatarak okuttum. Eline sağlık, umarım küçücük de olsa bir faydası dokunur karanlık şovalyelerinin yok edilmesine :)

    YanıtlaSil
  91. "Özetle size şunu tekrar edeyim; bu adamların devletleri yok, vatanları yok, dinleri ve milletleri hiç yok. Bu adamlar geleceği görmüyorlar, sadece geleceği yazıyorlar ve adım adım gerçekleştiriyorlar."

    inanlar: bizler sadece şehirler değil yazılanı inşa ediyoruz yazılan beklenendir.

    YanıtlaSil
  92. Şu an ilk aklıma gelen Garry Allen Sermaye ve Sosyalizm adlı kitabı güzel bilgiler içerir...Sion Bilgelerinin Protokolleri dünyadaki tüm izmleri ve yaşadıklarımızı anlamak için okunması gerekir diye düşündüklerimdendir...Harun Yahya kitapları güzel bilgiler içerir...(Hemen önyargılı olma Adnan Oktar o kitapların yazarı değildir...Kanıtlayacak belgem yok ama duyduğum sadece BAV'ın bu eserlerin dağıtımını üstlenmesine izin verildiği zaman içerisinde de sanki Adnan Oktar yazmış gibi sahiplenilmesine ses çıkarılmadığıdır...Adnan Oktarın tv deki potansiyeline baktığım da bu duyumun doğruluğuna şahsım olarak inandım.
    )Şimdilik aklıma gelenler bunlar...

    YanıtlaSil
  93. Bir kitapta ben önereyim bari cengiz özakıncı'nın ''İblisin Kıblesi united states of irtica'' isimli kitabı da bayağı ilginç.Belgelere dayandırarak anlatıyor

    YanıtlaSil
  94. @gercekelektronik
    mantıklı yani tamam belki çok etkili olmaz yaptıklarmız ama en azından götümüzün üstünde pirelerin uçuşmasıyla seyirci kalmamış oluruz.

    şimdi he man lik olmasın ya sen kimsin ki yeaeae ne yepcen amk ehehehe . tarzı eleştiri falan yapışmasın üstüme. dediğim gibi her ne kadar yardımım dokunursa.

    YanıtlaSil
  95. @gerçekelelektronik

    Önerdiğin kitap çok dahiyane...:) Tamamen Milli Görüşü karalamak adına yapılan taraflı yayınlardan biri...O kitapta yazılanların Siyonizmin toplum mühendisliği çalışması olduğu aradan geçen yıllar içinde yaşandı tecrübe edildi...Refah partisine çullanıldığı dönemde iyi iş yapardı da artık kimse bunları yemiyor...Ama yine de okumak lazım bilmek lazım.. İlim Yayma cemiyetini, Akit ve sonraki ismi Vakit gazetesini,Abdurrahman Dilipak Ahmet Taşgetiren gibi Fethullah Gülen ve AKP sempatizanlarını oldum olası Milli Görüşün en büyük düşmanlarını aslında aynı saflardaymış gibi göstermek Puzzle parçalarını bir araya getiremeyenler için iyi numara...

    YanıtlaSil
  96. ulan hala okuduğunu anlamayan denyo ergen gençlik var arkadaş ya. allah allah...
    bi de sik gibi sormuşlar "biz napabiliriz onu söyle" diye, lan size "hadi gidip m. ali birand'a suikast düzenleyelim." dese peşinden koşcanız ha! adam her fırsatta söylüyor "birisinin peşinden gitmeyin, doğruyu arayın" diye, siz adama ilahmış gibi tapmaya başlıyosunuz. yapmayın.
    hala daha nurcuları, risalei nuru savunanlar var bi de, allah onların cahilliğini affetsin diyecem ama etmesin lan siktirip olum o "yok"luktan iyi olan cehennemde çok sevdikleri iblisle beraber yansın pezevenkler..
    son olarak, ulan sikko habire "memesini açıp uzaklara bakarak poz veren pelin batu" diyosun ben de her seferinde arıyorum hatunun memesi açık pozu var mı diye ama yok lan. kaynak ver amcık, varsa biz de görelim pelinin memelerini.
    dur bi dk o son değil bu sonmuş; vikipediyi kaynak gösterme diyen hıyarlar, hadi gidin değiştirin bakalım vikipedide bi sayfayı da altına kaynakça belirtmeyin de akşamına eski haline getiriyolar mı getirmiyolar mı görelim.

    YanıtlaSil
  97. mangatic kardeş sen yanlış anladın bizi,bir şey yapalım derken kalkıpta birine suikast düzenleyelim ya da hadi cepheye savaşa gidelim demeyi amaçlamadık.
    Şöyle bir ayet var onunla başlayalım;
    De ki;''Ey kitap ehli! Bizimle sizin aranızda ortak bir söze gelin;Yalnız Allah'a ibadet edelim.O'na hiçbir şeyi ortak koşmayalım.Allah'ı bırakıpta kimimiz kiminizi ilah edinmesin.''Eğer onlar yine yüz çevirirlerse,deyin ki; ''Şahit olun biz müslümanlarız.''
    Al-i imran suresi 64.Ayet
    Buraya kadar bizim bu olaylardan anladığımız nedir?
    Bir avuç sik kafalı dünyayı ele geçirip bütün dinleri,ALLAH inancını yıkıp yerine tek din ''şeytan tapıcılığı''getirmeye çalışıyorlar öyle değilmi?
    Yukarıda verdiğim ayette ne diyor olabilir? Kitap ehliyle Allah'ın tekliği ve ona ortak koşmama konusunda birleşmeliyiz ve bunu global ölçekte yapmalıyız ki karşılarına bayağı büyük bir kitleyle dikilelim.Bunu yaparkende dinler arası kavgayı bırakmamız gerekiyor (önemli: burada amaç dinler arası diyalog değildir) Herkes kendi içinde kendi dinini yaşayacak ama Allah'a iman konusunda tek yumruk olacak.Peki bu global ölçekte büyümeyi nasıl gerçekleştirebiliriz? Bu konuda ilk etapta yapılabilecek ilk adım uygulaması şudur;Bu davaya gönül veren insanlardan yabancı dil bilenler,yabancı ülkelerdeki dindar insanların sitelerine,forumlarına üye olup onları davet edecek ve bu konuda bilgilendirecek bu ilk aşamadır kitlelerin sayısı belli bir kriteri aştığında çığ etkisi yaratarak hızla onlar için korkutucu boyutlarda büyümeye başlayacaktır ondan sonra ikinci ve diğer takip eden adımlar uygulamaya konacaktır.
    Şurası unutulmamalıdır ki eğer bir savaş varsa ister cephede olsun ister sanal sahada olsun bu savaşı kazanmak, kesinlikle bir hükümet ve ona bağlı bir orduyla gerçekleşmeyecektir.Bunu gerçekleştirecek olanlar halkların kendileridir çünkü siyasetçilerde satılmıştır.Bu bağlamda deccalin (ki artık ona deccal diyelim) orduları tüm dünyaya dağıldığına göre bizde bu tüm dünyayı kurtarabilmek için tüm dünyanın taşaklılarını bir araya toplamalıyız. Tabi bu söylediklerim beyin fırtınası için bir ön çalışmadır.Selametle kalın

    YanıtlaSil
  98. aslan kardeş,
    Ben o kitabın daha yarısına geldim tabi kitabın tamamını gördükten sönra daha net bir şeyler söylenebilir ancak okuduğum yere kadar olan kısmında verilen bilgilerin % 80 nin doğru olduğuna eminim zira yaptığım araştırmalar esnasında elde ettiğim verilerdeki boşlukları bu kitaptaki bilgiler dolduruyor.Zaten eğer var ise yanlışlar doğrulardan zaman içerisinde illaki ayıklanır,ama bence kitaplara aman bu sakıncalı yok bunu yanlış anlarlar klişeleriyle yaklaşmamak lazım.Öyle değil mi?

    YanıtlaSil
  99. spirito kardeş,
    O zaman ben bir facebook sayfası ayarlayayım,bir şeyler yapmalıyız diye düşünen insanları toplar beyin fırtınası yaparız yorumlarımı bekleyin.Ha bu arada mangatic kardeşin dediği gibi,amaç,hadi kılıçları kuşanalım,cenk yoluna koşalım değil tabi ki.Birazda onların taktiğini kullanacağız.Halk hareketinden korktukları belli zira halkları uyutarak pasifize etmeye çalışıyorlar bizde olabildiğince süratli aktive etmeliyiz.Dediğim gibi bu kılıçla kalkanla olmayacak, kitleleri toplama,din inançlarını yayma belki bazen ticari ürünlere boykot yaparak zarara uğratma v.s olabilir.Tabi bu arada eğer çıkmaza uğrarlarsa ''B'' planlarını erkenden uygulamaya yönelebilirler ama bizimde karşı b-c-... planlarımız olursa neden olmasın?
    Tabi bunlar şimdilik benden çıkanlar beyin fırtınasında Allah bilir ne fikirler,planlar ortaya çıkabilir.Sence Atatürk gibi bir adam varmıdır? Kim bilebilir belkide toplanacak adamların arasından çıkabilir zaten bir diğer amaçta bu,akıl akıldan üstündür önemli olan bu üstün akılları da bulup çıkarabilmek.Ve zannediyorum ki bu savaş topsuz tüfeksiz kazanılacak hemde o ibneler şaşkın şaşkın bakınırken.İnşallah

    YanıtlaSil
  100. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  101. 6d6d066c-8d75-11e0-acac-000bcdca4d7a ve onun kafasındaki tüm insanlara.

    Eyvallah, isterseniz pkk'lı olun. Zamanında sülaleniz işkence görmüştür, dağa çıkmışsınızdır, buna bir şey diyemem.

    Ama bize küfrediyorlar, dine küfrettiler, inadına AKP ye oy verdiiiim. Nedir lan bu? Sonra da niye bize cahil diye hakaret ediyorlar dersin. Sırf bu yüzden verdiysen, cahil bile değilsin amk.

    Bir de burası ve bunun gibi yerleri okuyup, partinin piçliklerine az çok hakim olup, hala inadına verip, bu fikrini de savunuyorsan, hem cahil, hem gerizekalısın.

    Kimse sana hakaret etmemiş. Sadece ne olduğunu söylemiş. Uzun boylu birine uzun demek ne kadar hakaretse, sana salak demek o kadar iltifat amk.

    YanıtlaSil
  102. Gerçekelektronik,

    Bu umutlu/olumlu ve beklentiyi Mehdi’ye yönlendirmek yerine (ki Mehdi falan gelmeyecek, bugüne dek insanların hep topu Mehdi’ye/Mesih’e atmasından iyice at koşturdular belki de) taşın eline altını koyan tavrını takdirle karşılıyorum.

    Fakat benim düşüncem İLK ve BİR AN EVVEL YAPMAMIZ GEREKEN kendi içimizdeki fikir ayrılıklarından-doğru bildiğimiz yanlış bilgilerden Kur’an sayesinde kurtulup kendimizi ona göre reforme edip, yeniden şekillendirip, hatalı davranışlarımızı- söylemlerimizi Kur’an’ı “kriter” kabul ederek düzeltip sonra “Kur’an’daki gerçek islam” çevresinde toplanıp BİRLİK olmak:

    Ali İmran Suresi 103 Hep birlikte Allah’ın ipine yapışın, fırkalara bölünüp parçalanmayın; Allah’ın üzerinizdeki nimetini hatırlayın. Birbirinizin düşmanı idiniz, Allah kalplerinizi uzlaştırıp kaynaştırdı da O’nun nimeti sayesinde kardeşler haline geldiniz. Ateşten bir çukurun kenarında idiniz; sizi oradan kurtardı.Allah size ayetlerini bu şekilde açıklıyor ki, doğruya ve güzele yol bulasınız.

    Said Nursi kendi yazdığı risaleler için “Allah’ın ipi” (Hablullah) diye dursun, bizim tek ipin Kur’an olduğunu, ayette belirtildiği gibi doğru-güzel yola ulaşmanın formülünün ona topluca sarılmak olduğunu ve bu şeytani öğretinin sinsice Kur’an hariç HERŞEYİN içine sızıp, cirit attığı REALİTESİNİ artık kabul etmemiz lazım. Sadece Allah’ın ipine sarılıp, o ip çevresinde birlik olduğumuz takdirde Allah’ın yardım edeceğine inancım sonsuz. Bunu yapmadığımız takdirde Allah’tan zafer istemeye YÜZÜMÜZ olmadığını düşünüyorum.

    1400 senelik İslam dünyasında ne sözde şeriatle yönetildiğini iddia edip Allah’a iftira atarak Allah’ın emri olmayan şeyleri ceza olarak uygulayan, Allah adına haram listeleri üreten ülkelerde, ne de başka bir İslam ülkesinde refaha, huzura, bilimde-sanatta- teknolojide ultra ileri bir seviyeye ulaşmış toplum yok.
    Demek ki sorgulanması gereken ya Kur’an ya Müslümanların islam adı altında pratik ettikleri din. Kur’an mükemmel olduğuna ve hiçbir kusuru olmadığına göre bizler artık hatayı kendimizde aramak zorunda ve kendimize çeki düzen vermek zorundayız.

    Enfal 52-53 Tıpkı Firavun hanedanı ve onlardan öncekilerin gidişi gibi. Allah'ın ayetlerini inkâr ettiler de Allah onları günahları yüzünden yakalayıverdi. Allah Kavîdir, çok güçlüdür; azabı çok şiddetli yapandır O. Bu böyledir. Çünkü Allah bir topluma lütfettiği nimeti, o toplum birey olarak içlerindekini/birey olarak kendilerine ilişkin olanı değiştirmedikçe, değiştirmemiştir. Ve Allah, iyice işiten, gereğince bilendir.

    Birlik olmayı başarabilirsek İKİNCİ olarak Hıristiyanların bazıları ile iş birliği yapılabilir diye düşünüyorum. Evanjelistler ve Siyonistler inanç bakımından birbirinden ayrı olsa da şu an köprüyü geçene dek ayıya dayı deme felsefesi ile bir olmuş durumdalar. Fakat Hıristiyanların içinden bu musibetin büyüklüğünü fark etmiş ve kendisini mücadele etmeye adamış bir grup var. TEXE MARRS tayfası.

    Neyse o aşamaya bir gelebilirsek bir araya gelip bunları da konuşuruz inşallah.

    Selam ve sevgiler

    YanıtlaSil
  103. sikkocum blogunun cogunu okudum ve neredeyse bircok fikrine katiliyorum. yalniz bu yazi biraz olmamis gibi geldi bana. sanki aceleye mi gelmis yoksa sana sakirt yakistirmasi yapan eksici picler icin cevap niteliginde oldugundan tarafsiz mi bakamamissin ama olmamis. tamamindan bahsetmiyorum akp konularinda neredeyse hemfikiriz ama cemaat olayini biraz daha derinden arastirmani irdelemeni tavsiye ederim. sayet olay `ya bunlar amerikanci arkalarinda CIA ve yahudiler var onlar finanse ediyo okullari yurtlari` diyebilecek kadar basit bir olay degil.

    ikinci bir nokta sahih bir hadis midir bundan emin degilim ama rivayet edilen bir hadis der ki 'turkler dunyaya iki defa hukmedeceklerdir` bunun birincisini ecdadimiz zaten gerceklestirdi ben ikincisinin bu cemaat sayesinde ve tum dunyaya yaydiklari egitim seferberligiyle olacagina inaniyorum.

    politika konusunda tespitlerin cok yerinde ama bazi noktalari atliyor gibisin misal guzel ornekler vermissin: ugur mumcu, ahmet taner kislali, hrant dink bu insanlarin oldurulme sebebleri korkusuzca inandiklari degerleri savunmalari. keza erbakan da bazi gercekleri dile getirdiginden postmodern bir darbeyle alasagi edildi. simdi burda sorulmasi gereken su senin bahsettigin gibi bu insanlarinda tez-antitez kapsami icerisinde bir takim gelecek planlari olamaz mi. daha basite indirgersek gelecege dair planlari dahilinde kopruyu gecene kadar yada belli bir gucu iktidari ellerine gecirene kadar ayiya dayi diyor olabilirler mi? tabi bunlarin hepsi varsayim ama degerlendirilmesinde fayda var diye dusunuyorum.

    son olarak ufak bir tavsiye: fikirlerini bir cok gorsel ve yazili argumanla destekleyip iddalarini yine bu yonle ispatlamaya calisiyosun sayet benim tavsiyem vikipedi ve wikipedia gibi kaynalari ispat yada fikir destekcisi olarak kullanmaman. sayet bu kaynaklar akademik cevrelerce hicbir zaman guvenilir kaynak olarak kabul edilmemektedirler.

    saygilar.

    YanıtlaSil
  104. @mu
    insanlar neden akp ye oy veriyor düşündün mü tam olarak.
    1)şu uzun nickli arkadaş gibi inadına
    2)her ne kadar akp görüşünü desteklemesemde şöyle bi geriye baktığımızda bu adamlar ülkeye cumhuriyet tarihinde görülmemiş hizmeti yaptılar.Bunu inkar eden önyargılı ve ideolojik düşünendir.
    +(kendi eklemem)bu ülkede insanların @85 i sağ sol saplantısı içinde bağnazca oy veriyor.Akp yaptığı hizmetlerle (sikkonun yazdığı ibnelikler dışında)bu olaya son verdi.
    3)sikkonunda söylediği gibi rte karizmatik bir lider diğerleri gibi götten bacaklı bir adam değil.İnsanlar alternatif bulamadıkları için de akp ye oy veriyor.
    (BUNU OKUYANLAR BANA SÖVECEK DİNCİ, YOBAZ, KOYUN DİYECEKLER AMA ŞUNU UNUTMAYIN YUKARIDA YAZANLAR HEPİNİZİN BİLDİĞİ AMA ÖNYARGI VE İDEOLOJİLERİ NEDENİYLE KABUL EDEMEDİĞİ GERÇEKLER)

    YanıtlaSil
  105. Zaten bu ak partiye oy verenlere akıl erdirebilmek,hiç bir şekilde mümkün değildir.Adamlar din din din diyorlar, en alakasız konularda bile akıllarına seks gelir önüne geleni orospu,zinakar diye yaftalayıp linç etmeye kalkarlar, sonrada akp zinayı suç olmaktan kaldırınca yinede tepki vermezler.Aynı şeyi chp yapsa adamların ne kafirliği kalırdı nede cehennemlikleri ama ak partiye gelince ooooo dinci parti.Bu nasıl din anlayışıysa? Ha birde uydurulan yalana inanma potansiyelleri vardır; Biri çıkar derki,ben subay olmak istiyordum eeee efendim eşim ve annem türbanlı diye askere beni almadılar. vah vah.Bu yalanı papağan gibi söylerler birde onlar gözünde askeriyedeki komutanlar kafirdir namaza izin vermezler.
    Ulan kara cahil ben askerdeyken senin solcu ateist diyeceğin bir subay bize yer ayarladı mescit yapın diye, ve askeriyede bir çok subayın türbanlı anası karısı vardır onları nasıl almışlar?Ayrıca senin o sahtekar subay adayın acaba türbandan dolayımı alınmadı yada askeri kriterlere uymadığı için mi?
    Var ya beni konuşturmasın kimse ben buraya bir döktürsem ak partinin islam dışı olduğunu ispatlarım hatta benim ispatıma gerek yok açın Kur'anı ve karşılaştırın bakalım Kur'ana uygun davranışları var mı?
    Cuma namazlarında abd ve israile söverek iktidara geldiler ama israile paşalar gibi hizmet ettiler bunu chp veya mhp yapsa,çoktaan pis kafir,yahudi mason olarak anılmışlardı yazık ya nasıl bir zihniyet var bu insanlarda? Aklıma geldikçe kafayı yiyorum arkadaş

    YanıtlaSil
  106. @Mu;

    Ben bu blogda anlatılan konuların çoğunu zaten biliyorum. Bu blogda da yeni şeyler öğrendim, tamam da bildiklerimin %2 - 3'ü eder, burada öğrendiklerim. Ama yine de keyifle okuyorum, benle aşağı yukarı aynı kafada olan birinin, ben yazsam aşağı yukarı aynı şekilde ve üslupla ortaya çıkacak yazıları yazması hoşuma bile gidiyor. Zaten birçok insanla da paylaştım, bu blogu. Mümkün oldukça da payalşıyorum, bakın böyle böyle olaylar dönüyor dünyada diye. Şimdi siz beni kafadan AKP sempatizanı ilan ettiniz, tamam da bir sakin olun, bakın ne diyorum?

    Millete kendi tercihinden dolayı vatan haini, geri zekalı bilmem ne diyenlerde biraz zeka kırıntısı olsa böyle bir davranış içerisinde olmazlardı zaten. Yok efendim, bi torba kömüre oyunu satıyorlarmış. Ulan, sadece kömürle %50 oy alınabilseydi, CHP, AKP'den önce sırtlardı kömür çuvallarını. Dayanırdı milletin kapısına. Böyle içi boş demagoji yapanlar, AKP'ye oy verenlerden daha fazla zara vermiyor mu sizce bu ülkeye? Sizce AKP niye bu kadar oy alıyor? Gerçekten millet cahil olduğu, milletin hiçbir şeyden haberi olmadığı için mi? Al ulan, benim haberim ola ola verdim? İyi bok mu yedim? Hayır. Yirmi sene - otuz sene sonra acı ıçıkabilir mi? Çıkabilir, tamam. Ulan CHP iktidar olsa aynı acı bugünden çıkacak. Adam gibi bir parti çıkarın bu hödüklerin karşısına? Muhalefeti körü körüne iktidarı eleştirmek üzerine ibtina eden bir muhalefet yerine, kömür - beyaz eşya bilmem ne niye götünü yırtan adamlar yerine daha rasyonel, oturaklı konuşabilen birilerini çıkarın. Onlara verelim oyumuzu. Koyunun olmadığı yerde KEÇİye (ironiye gel) Abdurrahman Çelebi diyoruz, işte. Zaten bir daha oy falan da kullanmayacağım, amına koyim. Aile yozlaşmış, eğitim sistemi sikilip atılmış, bu ailelerde, bu eğitim sisteminde yetişip bir yerlere geleler de Tayyip Edoğan, Kemal Kılıçdaroğlu bilmem ne gibi kalitesiz oluyor işte.

    Neyse, sakin olamlıım. moralimi böyle basit şeylere bozmamalıyım. Vermem gereken bütler var.

    YanıtlaSil
  107. Yani kısacası, zekasına akaret ettiğiniz adamlardan kendiniz daha bi zeki olmayı başarabilin. Daha az koyun olmayı başarabilin. O zaman gelin isterseniz göt vereyim, size. Ama ooo, sırf sizle aynı kafada değil diye, aynı partinin sempatizanı değil diye milleti koyun, aptal, bidon kafalı diye yaftalayacaksanız Illuminati'ye hizmet edenler gelsin başa, sizin gibi düşünenler gelmesin amk.

    YanıtlaSil
  108. @6d6d066c-8d75-11e0-acac-000bcdca4d7a

    adam haklı

    YanıtlaSil
  109. Bu yazıdan sonra tek diyeceğim şudurki senin mason olmadığını nerden bilicez amk


    Dip Not:Helal olsun çok şükela bir yazı

    YanıtlaSil
  110. Çok önemli değil ama ufak bir düzeltme yapayım. ADL'in doğru açılımı Anti-Defamation League olacak Anti-Deformation değil. Defamation hakaret demektir.

    YanıtlaSil
  111. antispiritualist kardeşim,

    Allah'ın ipine sarılmak konusundaki görüşlerine sonuna kadar katılıyorum.Zaten bu internet yoluyla diğer ülkelere ulaşma fikrindeki esas amacım (gerçi öbür yazımda belirtmedim ama) diğer müslüman ülkelere bu bağlamda ulaşmaktı.Her ne kadar müslümanları mezhep diye bir illet parçalara bölsede,şahadet,namaz,kıble v.s konularda ortak değerlere sahibiz,hepsinden önemlisi islam şemsiyesi altındayız ve bu birlik olmak için yeterli bir nedendir bu yüzden mezhepler arası kavgayı bloke etmek oldukça faydalı bir çalışma olur.
    Mesela böyle bir şey yapmış olsaydık,arapça bilen kişiler veya onlar kanalıyla bizler arap dünyasına,bu bölücülerden önce ulaşıp organize edebilseydik (geç kalınmış sayılmayız) son kargaşaları belki önleyebilirdik diye düşünüyorum.Başaramayız diye bir şeyde yok aslında o şeytani ibneler bizden üstünmü? onlar zeki de biz aptalmıyız?
    Evet mehdi'yi beklememek konusuna hem fikirim.Hatta diyelimki kesin gelecek yine beklemek bize düşmez çünkü bekleme esnasında çok şey kaybedilebilinir.
    Çok ilginçtir ki adnan oktar ''biz ne yapsak yapalım başaramayız bunu anca mehdi yapacak'' diye insanların kafasına yerleştirmeye çalışmaktadır sanki insanların bir şey yapması istenmiyor.Hadi diyelim bir şeyi yapmak sadece mehdiye ait, başka bir deyişle duvarı mehdi örecek,peki ya biz tuğlayı ve harcı getirmesi gereken kişilersek ve mehdi bizi bekliyorsa :)
    Bir de dediğin gibi hesap yaparken her şey düşünülmeli Kur'an'da yazmadığından hadi mehdi gelmeyecek bir şey yapmamanın pişmanlığı çok ağır olur.
    Ha bu arada müslüman dedikte sade arap dünyası değil avrupa ve amerikadaki, çinde ve rusyadaki din değiştirip müslüman olanları da kattık mı tamamdır.
    Yani daha neler neler, bir araya gelinip konuşuldumu ne fikirler çıkar ortaya dudaklarımızı uçuklatıp ağızımızı açık bırakacak türden belkide,
    kim bilebilir?Saygılarımla

    YanıtlaSil
  112. @14:40
    kuran'la çelişiyo dediğin söz bu muydu? cehennem bir varlıktır. ve varlık tabii ki yokluktan daha iyidir. adam sana cehennem çok güzel bi yer ateşlerden ırmaklar var filan demiyo ki. ki risalenin çoğu yerinde cehennemin adalet olcağı anlatılır.
    ayrıca said nursi mason olsa ömrü sürgünlerde geçer miydi lan? saksıyı çalıştırın biraz. bu adam masondu madem, hem de masonun önde gideniydi niye sahip çıkmadı loca ya da bankerler? onun bi lafına bakan bi ton insan vardı o dönemde, o adam mason olsa bi konakta kalsa para bok olsa kimin gözüne batardı müritlerinden? kimsenin batmazdı kimse bişey demezdi. e madem öyle bu adam aptal mıydı da bunca ceza yiyip kimsesiz öldü.
    diyceksiniz ki e o adamın taktiği oymuş demek ki masum gözükmek. peki bugün masonlar hem saraylarda yaşayıp hem masum gözükmüyo mu? o adam da gözükebilirdi hem de kimse bi bok diyemezdi çünkü bilirsiniz kürt aşiretleri çok zengindir. ve said nursi de kürttür.
    kuran'la çelişen başka söz gösterebilcek olan var mı? ordan burdan kopyala yapıştır yapmayın açın kendiniz okuyun diyorum.
    akp konusunda,
    peki napalım michael söyle bakalım. sayılarla kafayı bozmuş büsküvi demekten aciz birini mi geitrelim başa yoksa sabah söylediğini akşam unutan kaypak'a mı verelim oyumuzu? evet akp özelleştirme konusunda cozutmuş olabilir ki bu konuda onlara ben de çok kızıyorum ama rakamlar ortada. akp'nin bu ülkeyi getirdiği düzeyi küçümsemeyin. rakamlar ortada. 2000 ve 2011i bi karşılaştırın bakalım.
    daha önceki bi yazında ergenekonu okuyun araştırın seyirci kalmayın demiştin sikko.
    ergenekon dediğin ne ulan senin? gülen ve akp'yi bitirme planı vs vs. adamlar komplo kurmuşlar resmen. gazete-burs-abla-abi gibi bazı tabu kelimeler var ve bu kelimenin geçtiği telefon konuşması kayda alınıyor o numara da bi havuza atılıyo direk. sonra dinleniyosun. pekii bu kadar dinleniyolar peki hiç mi açıklarını bulamadılar da iftira atma yoluyla akp ve güleni bitirmeye çalışıyolar. ergenekonu araştırmış birisi bunları yazmaz.
    bu yazı çook uzar neyse ben uzatmıyım daha fazla

    YanıtlaSil
  113. @6d6d066c-8d75-11e0-acac-000bcdca4d7a

    sana AKP ye oy verdiğin için salak demedim. Bir şeyi, sırf inadına desteklediğin için salak dedim.
    Dedim istiyorsan pkk'lı ol ama, bir nedeni olsun. Bir düşüncen olsun. İnat çok saçma geliyor.

    Referandum seçimlerinde yaptığım gibi mürekkep doldurup zarfa, bütün sandığı sikmek istedim bu seçimde de. Ama teknoloji ilerlemiş şansımıza :/

    Hakaret etmemin tek sebebi, inat uğruna bir şey yapman. Bunu inadına CHP diyen selinsucan'a da diyorum, sana da diyorum.

    YanıtlaSil
  114. Bir de sizin arkadaş çevreniz nasıl bilmiyorum. Şu seçim döneminin son 1-2 ayı Trollüğüne AKP yi destekledim. Arkadaş ortamında, facebook'ta olabildiğince her yerde. Kimisi yedi, kimisi dalga geçtiğimi farketti. Ama sonunda şunu farkettim. 1 tane bile AKP'ye oy veren adam tanımıyordum (Belki 1 tane tanıyorum lan ama emin değilim).

    Günümüzde üniversite ve şehir gençliği (okuluna göre) tek tip insanlarla arkadaşlık yapıyor genelde, bunu farkettim.

    Kelalaka bir dipnot sadece.

    Genel olarak, izole yaşıyoruz. Bakın bugün ekşideki kadınların %93 ü alkol kullanmıyor konusu ve tepkiler.

    YanıtlaSil
  115. @6d6d066c-8d75-11e0-acac-000bcdca4d7a
    Sen ne sikişmiş anası fahişe bir çocuksun lan.Ulan amına koduğumun çocuğu şurada yazılan şeylerin en azından yüzde 25inden haberimiz vardı zaten.En malı bile internette takılıyorsa zaten yüzde 25ini biliyordur akp hakkında.Ama senin gibi annesi fahişeden öte bir yaratığın çocuğu gidip "YHA AKPYİ ÇOK EZİYORLAR ONA SAHİP ÇIKACAM BEN BİR MELEĞİM" sıfatıyla annen gibi kahpelik yaparak oyu basıyorsun.Orospunun çocuğu olay akp değil bunu anlayamıyorsun çünkü o küçük sığır beynin başka şeyleri kabul etmiyor.Burada millet,devlet,memleket için son derece tehlikeli bir parti,cemaat,kurum,oluşum,örgütten bahsediyoruz orospunun çocugu.Git mhp,chp,tkp,bağımsız ne sikime verirsen ver çok da sikim de olurdu ama bu sikim de çünkü senin gibi elinin altında internet olan ve hala bu adamlara oy veren annesi kahpeleri gördükçe sinirden kendimi sikecek dereceye geliyorum.Annenin o torba amına selam...

    YanıtlaSil
  116. @Mu;

    hendekli deve'nin bir üstteki yorumuna bak, dediklerimle birleştir. Ne demek istediğimi anlayacaksın. Yani, umarım anlarsın. Sırf inadına vermedim, yukarıda da belirttiğim üzere. CHP, MHP falan gelse şu ankinden daha kötü bir durum olacağı aşikar. Şmidi eğri oturup doğru konuşalım. CHP gibi darbe şakşakçılarına mı oy verseydim? MHP'nin zaten iktidar olduğu zamanlarda ülkenin ne halde olduğunu da biliyoruz. Dediğim gibi, adam gibi birileri çıkana kadar böyle devam edecek. He, bu arada, bak michael yazısını nasıl bitirmiş:

    "Karşı olduğumuz şey aynı olduğu sürece birlik de oluruz, beraber de hareket ederiz."

    Şimdi soruyorum; biz daha birbirimizi böyle yerken, aramızda hendekli deve gibi moronlar varken nasıl kendi içimizde bir birlik sağlayacağız da yok efendim bu adamlara karşı bir şeyler yapacağız? Daha gitmemiz gereken çok yol var. HENDEK atlatmamız gereken çok DEVE var, memlekette.

    Demeye çalıştığım şeyi tekrar edeyim, aramızda daha bu hödükler, ah bu şevk kırıcı hödükler varken, Illuminati'ye sıranın gelmesine çooook var. Biz, şöyle diyeyim, daha bi' yirmi - otuz sene böyle birbirimizi yeriz. Bizden sonrakiler ne bok yer, bilemiyorum. Biz bizden otuz sene öncekilerle aynı boku yiyoruz şu an. Tek fark, üniversitede sağcı solcu sıfatıyla birbirimize dalmak yerine, sanal ortamda entel - dantel sıfatlarımızla yapıyoruz bunu.

    Aynı bok. Aynı sığırlık. Aynı koyunluk. Haklısınız, koyunuz. Akp'ye oy veren kadar, oy vermeyen de koyun. Amınıza koyum, hepinizin.

    YanıtlaSil
  117. @Ami

    Risale-i Nur konusunu yıllardır araştırıyorum. Burada madde madde "Risale vs. Kuran tablosu" yapamayacağım. Ama şu net ki Michael sonuna kadar haklı hem müslüman hem nurcu olunmaz.Vahdet-i vucud'tan tut reenkarnasyona kadar pek çok Kur'an'la TABAN TABANA zıt görüş vardır risalelerde.

    Fıkıh profesörü Abdülaziz Bayındır da risalelerdeki sapkınlığı fark edenlerden:

    http://www.youtube.com/watch?v=7Gm4nNhxjmA
    (MUHAKKAK İZLEYİN BUNU)

    Bu da NURCULUKTAKİ reenkarnasyon inancı ile ilgili:
    http://www.youtube.com/watch?v=j6tdsuho01k&feature=relate

    Risale denen sayıklamayı okuyacağına, temiz bir gözlük camı ile Kur'an-ı Kerim oku. O zaman ak koyun kara koyun ortaya çıkacak.

    Sağlıcakla

    YanıtlaSil
  118. Üstteki arkadaşın durumuna bakınca şunu farkedebiliriz, siyaset konusu birlik ihtimalini baltalayabilir. Bence artık siyaseti bırakmalıyız ya da en azından siyaset ten dolayı sataşmayı başka çaremiz yok.
    Esasen ben bir siyasi görüşü olmayan adamım hiç birini tutmam zira hepsi aynı bok yolunun yolcusu bu seçim sırf ak parti gitsin daha doğrusu inşallah koalisyon geli umuduyla başka partiye oy kullandım ama sonuçta eveti bastığımda dahil hiç birini tutmam.
    Birde insan psikolojisi denen boktan bir kavram var birinin tuttuğu,desteklediği bir şeyi aşağılayınca hemen araya husumet giriyor. Madem öyle bizde siyasi veya herhangi bir konudaki farklılıkları,sanki bir ırksal farklılıkmış gibi görüp veya görmezden gelip sadece ortak yönlere odaklanmalıyız. O zaman eleştiri ve bilgilendirme hariç saldırı içerikli söylemlerden kaçınmalıyız.Çünkü dava her şeyden üstün olmalı dava adamına bu yakışır.Ki bu dava aynı zamanda imani bir davadır.Karşı taraf ağır konuşsa ortamı dengede tutmak adına susmalıyız en azından bana öyle göründü.
    Başka yolu yok,ya bu davayı kazanırız ya da,o çok değer verdiğimiz çocuklarımız,yeğenlerimiz şeytanilerin eline geçer.Ya da şu şekilde de ifade edebiliriz; Eğer biz birbirimizi sikersek,onlarda geli bizi siker. Biliyorum biraz şiir gibi oldu ama :) başka yolu yok zaten kavgada hayır olsaydı bu ülke sağ-sol kavgası gördü bir fayda sağladı mı? Neyse uykulu bir vaziyette benim aklıma gelen bunlar.Unutmayın siyasetçileden artık bu saatten sonra bir hayır beklemek hayalperestlik olur.Ne yaparsak biz halklar yapar.Selametle kalın

    YanıtlaSil
  119. Wash antispiritualist kardeş
    muhteşemsin verdiğin linkler acayip faydalı. Yarın işyerinde download edip arşive atayım bari.Teşekkürler

    YanıtlaSil
  120. Rahmetli Adnan Menderes'in deyimiyle "yüce efendilere" RTE siktir çekse, topyekün Türk halkı olarak bu düzeni kabul etmiyoruz dese ne olur?

    Hiç bir bok olmaz, RTE gider KK gelir.

    Şimdi oturun ve Google hazretlerinden yararlanarak bir araştırma yapın Türkiye'nin askeri harcamalarını eleştiren kaç tane siyasi parti var, Türkiyenin Nato üyeliğini tartışmaya açan kaç tane parti var, İncirlikteki Amerika askerini siktir etmeyi vaadeden kaç tane siyasi parti var, Türkiyenin enerji politikası hakkında değişik bir söylemde bulunan kaç parti var? şimdilik aklıma gelenler bunlar.

    Kitle partilerinin yani iktidara gelme ihtimali olan partilerin hepsinin programı birbirinin aynı farklı gibi gözükse bile 3-5 değişiklik dışında fikir zihniyet aynı. şimdi böyle bir durumda kimse kimseyi siyasi tercihinden dolayı eleştirmesi kabul edilemez.

    Ya arkadaş yere göğe konulamayan Ecevit zamanında cumhuriyet tarihinin en büyük soygunu yapıldı. Bankalardan 30 milyar dolar hiç edildi, sen daha bana particilik oynuyosun o 30 milyar doları 2001 krizinde bağırta bağırta çıkarttılar vatandaştan.

    YanıtlaSil
  121. @atabarı

    Bravo. Tam olarak demek istediğim şey bu işte. Bütün partiler aynı bok iken, br AKP tutturmuşlar gidiyor. Zaten, tüm bu siyasilerin canı cehenneme. AKP resti çekse, adamlar kendilerine hizmet edecek başka birini getirecekler. Onlar için zor bir şey değil, bu. Yukarıda da bahsettiğim gibi. Neyse, bu parti - siyaset - politika tartışmalarının sonu gelmez, nitekim gelmiyor da. O yüzden burada bırakmakalım. Asıl meseleyi tartışın. Takipteyim.

    YanıtlaSil
  122. atabarı kardeş o dediklerini yapanlarda var ama,şu anda o zatlar silivride ergenekoncu diye tutuklular.Bazı tv kanalları da söylüyordu bunları ama çoğunu susturdular. Malesef siyasetle uğraşmak artık zaman kaybıdır.

    Bu arada antispiritualist kardeş,sana tekrar teşekkür ediyorum zira hep said nursi ile ilgili belgeler arıyordum ama hep taraftarlarının sitesine düştüğümden bir türlü bulamıyordum çok iyi oldu.Risale kitaplarını da temin edip okumaya üşeniyordum doğrusu.
    Ayrıca o videoda söylenen şeyleri gerçekten söylemişse bu sait nursi,Allah'ın gazabından götünü zor kurtarır hatta kurtaramaz.Kendi kendilerine ediyorlar aslında Şimdi versin bakalım Allah'a hesabını

    YanıtlaSil
  123. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  124. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  125. Sevgili gercekelektronik,

    Rica ederim, faydalı olduysa ne mutlu. Yorumlarını takip ediyorum. İyi niyetli ve gerçeğin peşinde olan biri olduğunu hissediyorum.

    Senden ricam aşağıda linklerini vereceğim videoları da düşüne düşüne izle. Ve gerekirse kafana takılan yerleri notlar al. Sormak istediğin kafana takılan bir yer olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışacağım:

    http://www.myspace.com/video/vid/104053944
    http://www.myspace.com/video/vid/44778790
    http://www.myspace.com/video/vid/60925325

    Görüşmek dileğiyle,

    YanıtlaSil
  126. @antispiritualist,risale okudum evet.o sözde Kuranın asıl kaynak olduğu söyleniyor.Kaldıki o sözü anlamak da herkesin harcı değil.Risale öyle bir kaç sayfa okuyup anlaşılacak bir şey hiç değil.
    Böyle insanlara karşı fikir söylenilirken dikkat edilmeli.Son peygamber elbette Hz Muhammed(sav) orda buna ters hiç bir şey yok.Her asırda gelen müceddidler vardır.Her zaman dini öğretmek için gelen bu insanlardan birisi olup olmadığını bilmeden bu sözler çok ağır geliyor.Öte yandan kaynakların taraflı olup olamayacağını hiç bir zaman kesin olarak bilemediğimizden bu konularda daha dikkatli olmalıyız bence.Büyük bir sorumluluk bu sarfettiğimiz sözler.Belki ben yanılıyorum ama ağır sözlere gerek var mı? sadece Said nursi ve fethullah gülen hakkında söylüyorum.Günlerdir bunları sorguluyorum.Düşünüyorum.Bildiğim halde düşünüyorum..İşin içinden çıkamıyorum.Aslında Kuran'ın mealini açıp okuduğumuzda o kadar güzel mesajlar varki.İçinde bulunduğumuz bu ahir zaman için.Bende 2 seneye kadar çoğu şeyden uzaktım.Dönüm noktaları oluyor hayatta işte.Neyse uzattım sanırım.Araştırmaya devam.

    YanıtlaSil
  127. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  128. yazıyı okudum fakat bu piçlere karşı yapacak hiçbir şey yok sadece bilinçleniyoruz amk ( bilinçlenme %72) o yüzden bu dünyada sikebileceğiniz kadar karı sikmeye bakın eğer sikemiyorsanız otuzbir çekin. çünkü bu illuminatiydi erbakandı ccc fetullah reis ccc di falan derken hayat biter amk ayrıca bu adamlara karşı hiçbir şey yapamadan biter hayat o yüzden dediğim gibi zevk almaya bakın otuzbir çekin gidin youtube dan frikik videoları falan izleyin ohşşş bak maykıl bu yazıları yazmasın demiyorum maykıl yazsın yazılar güzel oluyor ama bana gelip allta yaptığınız yorumlarla artizlik yapmayın. ve yine dediğim gibi sikebildiğiniz kadar karı sikmeye bakın zaten bu sikik illüminati biz ölene kadar daha tek dünya devleti olamazlar. sikikler asırlardan beri çalışıyorlar ama olamadılar ahahaha amk liselileri neyse ben biraz otuzbir çekicem . maykıl yazmaya devam et kenks. o değil de seni blogtv de görmek isteriz sayın gavat.

    YanıtlaSil
  129. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  130. http://www.nur.gen.tr/tr.html#leftmenu=Home&maincontent=haber&id=223

    adamlar beleş dağıtıyor koli ile

    arkadaşlarınıza şaka yapmak (evine kolilerce risale göndererek) veyahut kendiniz okumak isterseniz, nur ve türevleri bir tık önünüzde :D

    YanıtlaSil
  131. @Varis safer
    -"Evet çok biliyorum:) ve umarım Allah daha da ilmimi artırır" diyeceğim kısaca:)
    -Antipatik ya da sempatik olma gibi bir derdim de hiç yok. Sadece bilgi paylaşma ve gerçeklerin üstünü örtmeme derdindeyim.
    - Hz. Muhammed, Muhammed, Muhammed peygamber, resulallah hepsini de derim. Allah hepsine izin vermişken sana mı sorcam. Hemen ayet (ayet Arapça= delil) gelsin:))

    Bakara Suresi 136

    ŞÖYLE DEYİN: "Allah'a, bize indirilene, İbrahim'e, İsmail'e, İshak'a, Yakub'a, onun torunlarına indirilene, Mûsa'ya ve İsa'ya verilene ve diğer nebilere verilene inandık. Bunlar arasından HİÇ KİMSEYİ AYIRMAYIZ. Biz yalnız O'na/Allah'a teslim olanlarız."

    Allah şöyle "deyin" diyerek bize İbrahim'e İbrahim, Musa'ya Musa deme hakkını tanıyor ise ve bu resuller arasından hiç birini ayırmamayı emrediyor ise MUHAMMED'e de MUHAMMED derim.

    Sağlıcakla,

    YanıtlaSil
  132. @varsi safer

    o nası nick amk.

    ne diyon lan amk şakirt liselisi seni

    YanıtlaSil
  133. O değil de herkes, her şeyden çok emin. Dün okuduğum kitaba göre 1 tane yüzük var, tüm nişanlılara hükmediyor.

    Dindarı da, ateisti de çok emin amk her şeyden.

    Bu arada bunlar kuranda yazıyorsa, deccal gelecek hepimizi sikecek diye, önüne geçemeyiz ki.

    Bekleyelim, kopsun kıyamet, neden bu kadar kasıyoruz ki, umarım bunların alayı, şeytanı da gerçektir.

    İnanmayı gerçekten çok isteyen, şimdilik aklı bunları mantıksız bulan, şüpheci bir ateist.

    YanıtlaSil
  134. o değil de bu sene çok illüminati yaptı.

    YanıtlaSil
  135. @Anahtarsozcuk

    Bu mudur "Kur'an'ın asıl kaynak olduğunu" söyleyen risale Allah aşkına:

    http://www.youtube.com/watch?v=7Gm4nNhxjmA
    (İzle bunu)

    İşte zaten bu şeytani öğretilerin hepsi böyle tavlıyor sizi. Zaten aksi mümkün mü? Güzel bir tepsi içinde sunmasa kendini nasıl müşteri bulacak? Zahirde söylediği ile satır arasında ima ettikleri, ve insanı yönelttiği yol paketinden öyle farklı ki...

    YanıtlaSil
  136. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  137. neyi tartışıyonuz lan amk sikik liselileri sizi ahaha bebeler

    YanıtlaSil
  138. @ varis safer

    sayın (hz) muhammed demeyince ne oluyor? çarpılıyor muyuz? put yapmayın amk adamı. adam elçi diye bas bas bağırıyor kitap, bi feto kıvamına getirdiniz iyice

    YanıtlaSil
  139. @ amokachi

    araştırmalara göre liseli diyen her 3 kişiden 2'si liseli imiş.

    YanıtlaSil
  140. @mu

    araştırmalara göre anan....

    neyse.

    ben liseli olmayan kişiyim abisi. diğer ikisi siz oluyonuz ahahaha amk liselileri

    YanıtlaSil
  141. @amokachi

    off tamam üniversite hazırlıklı

    YanıtlaSil
  142. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  143. @ mu

    yok lan evli 2 çocuk sahibi bi babayım. ikinciyide evericez inşallah. neyse ben yatıym yarın iş var

    hahaha amk liselileri

    YanıtlaSil
  144. @Varis Safer,

    Ha şöyle sanırım sen de peygambere Muhammed de denebilceğini örtük bilincinle bile olsa idrak ettin ki hemen uygulamaya geçirmişsin:)

    Ayrıca asıl ateist gibi ayet cımbızlayıp sonra bak bu da benim yorumum diyerek kendi çalıp kendi oynayan sensin:) Ben ise zaten Kur’an’ın bütününe baktığımdan kendimden gayet emin olarak bu yanıtı yazmıştım.

    Müminlerin özelliklerinden birisi de resullerden HİÇ BİRİSİNİ diğerinden ayırmamasıdır.

    Bakara Suresi 285 Resul, Rabbinden kendisine indirilene inanmıştır; müminler de. Hepsi; Allah'a, onun meleklerine, kitaplarına, resullerine inanmışlardır. Allah'ın resullerinden HİÇBİRİNİ ötekinden ayırmayız. Şöyle demişlerdi: "Dinledik, boyun eğdik. Affet bizi, ey Rabbimiz. Dönüş yalnız sanadır."

    Ali İmran 84 De ki: “Allah’a, bize indirilene, İbrahim’e, İsmail’e, İshak’a, Yakub’a, torunlarına indirilmiş olana, Musa’ya, İsa’ya ve DİĞER NEBİLERE Rablerinden verilmiş bulunana inandık. Onlardan HİÇBİRİNİ ötekinden ayırmayız.Biz O’na teslim olanlarız.”

    Selametle:)

    YanıtlaSil
  145. @mu şu malın tahriklerine gelme bırak konuşsun
    İT ÜRÜR, KERVAN YÜRÜR.

    YanıtlaSil
  146. http://www.baharkilic.org/post/2011/06/28/7-rakami-nereden-gelir.aspx

    şunu bir okusanıza

    YanıtlaSil
  147. bir ara güneşe tapma, sunday muhabbeti olmuştu, konuyu bulamadığımdan buraya bi koyayım dedim.

    YanıtlaSil
  148. yarın sınavım var beyler iyi geceler

    YanıtlaSil
  149. @6d6d066c-8d75-11e0-acac-000bcdca4d7a
    Bak gavat,seninlen ne iş birliği yaparım ne de aynı yoldan ilerlerim tamam mı gavatın evladı seni.Küfürlü konuşuyorum çünkü böyle ibneler bana göre bdpden,pkk dan daha tehlikeli bu götverenler.Çünkü o adamların bir sikimden haberi yok açlıktan,çaresizlikte dağa çıkıyor olabilirler(yanlış tarafa çekme sikerim),saçma sapan ideolojilerini araştırmadan,işin aslını bilecek imkana sahip olmadığından dağa çıkabiliyor.Ama bu amına kodumun gavatı hem bilgisayar başında oturup bu blogu okuyor ve nasıl bir mantıksa daha beş dakika amına koyım beş lan beş dakika önce okuduğu şeyin tam zıttını destekliyor.Bir insan nasıl bu kadar orospu çocuğu olabiliyor yemin ediyorum aklım ermiyor.Bir taneside aradan çıkıp "DÜZGÜN KONUŞŞANA YAV" demiş senin de cibiliyetini sikerim.Ben bunun gibi adamlarla saatlerce konuştum adam akıllı anlatmaya çalıştım sen bilemezsin tabi.Adamlar "inadına akp" mantığında olduğundan sadece zamanımı çaldılar.Ve bu kahpe de daha "BEŞ" dakika önce bu yazıyı okuduğu halde,hala benden doğru düzgün bir "SAVUNMA" bekliyorsan senin de daracık götünü sikerim.

    YanıtlaSil
  150. Hahaha. Ulan bu hendekli deve moronu benim hâlâ AKP'ci olduğumu, AKP'yi desteklediğimi falan sanıyor. Yazık. Neyse, ne halin varda gör. Senin gibi bir embesille daha fazla muhatap olmaacağım?

    Artık sevmeyeceğim, tıtırım tı tı tım
    BÜTÜN KABAHAT BENİİİİM DARA da da DAAAAN

    YanıtlaSil
  151. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  152. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  153. "Allah'a, bize indirilene, İbrahim'e, İsmail'e, İshak'a, Yakub'a, onun torunlarına indirilene, Mûsa'ya ve İSA'ya verilene ve diğer nebilere verilene inandık. Bunlar arasından HİÇ KİMSEYİ AYIRMAYIZ. Biz yalnız O'na/Allah'a teslim olanlarız."

    İsa'nın yaşadığına dair birinci ağızdan, yani onunla aynı dönemde yaşamış olan ve onun doğumuna, çarmıha gerilişine ve İncil'de anlatılanlara tanık olup doğrulayan bir tarihçi veya yazılmış bir kitap yoktur. Aynı zamanda yaşamış olan Suetonius, Pliny the Younger, Joesphus ve Justus gibi tarihçiler İsa'dan ya hiç söz etmez, söz edilen yerlerde de, İsa peygamber olarak bakire Meryem'den mucizevi bir şekilde dünyaya gelip çarmıha gerilen ve sonra yeniden dirilen, mucizeler gerçekleştiren biri olarak değil; mitolojik bir karakter, Yahudi bir öğretmen, Ferisilerin inançlarını popülerize eden bir gezgin ve hatta Mısır, Pers, Hint dinlerindeki kutsal kişilerin taklidi olarak söz eder. İncil sonradan yazıldığı için bilinenler de bunlardan ibarettir. Zaten 18.-19. yüzyıla kadar da İsa'nın varlığı sorgulanmamıştır. Onunla aynı dönemde yaşamış olan ve İncil'de adı geçen diğer figürlerden (John Baptist, Kral Herod; Pontus Pilates..vb) birçok dönem tarihçisi bahsediyorken, İsa için durum böyle değildir.

    YanıtlaSil
  154. @Mu
    Yahudi tarihçi Flavius Josephus'un MS. 90’larda kaleme aldığı "Antiquities" adlı eserine bak o halde:)Orada var tarihsel İsa. Tam hayatta olduğu dönem olmasa da çok yakın bir zaman dilimi.

    YanıtlaSil
  155. @osiris hocam bak uzun uzun yazdim sen hala neden hem bu kadar gucluler hem de surgune gitmisler diyorsun. Theodor Herlz diye bir arkadaş var Engels'in kankası. Bunların Marx'la beraber kurdukları örgütlerin kurucu üyelerine bak. Darwin de dahil o zamanın tüm din karşıtı olan bilim adamlarıyla yazılmış bu izm'ler?

    2000 yıllık koca bir oyun dönüyor. Kimse sana bu insanlar tarih boyunca her köşeyi kapmışlar süfer yaşıyorlar demedi. Elbette aklı başında bir hükümet faşist bir hükümete denk gelen nice hem o ışığa hizmet eden hem etmeyen birçok bilim adamı sürgün edilmiş olabilir.

    Ama gelipte hanimiş kaynak diyosun hala? O gün her köşe başını tutacak kadar güçlü bir yapıda değilmiş elbet bu adamlar. Bugün her köşebaşında kameraları var ama bu adamların. Adamları var. Fikirleri uğruna savaş veren insanları var.

    Bak hocam kaynak tabi soracaksınız-soracağız. Ancak bu metinde adamın söylediği herşeyin kaynaklarını bulmasını beklemeyin diyorum ben.

    Gözünüzün önünde doların üstünde ikiz kulelerin yıkılışını çizmiş bu insanlar.Olay olmadan 60 yıl önce belki daha önce. O duvar ustalarının yaşadığı fakir hayat ya da onlara, size göre "belgesi olmadığı için destek aldılar diyemeyiz bilimsel olarak!" kısmının o kadar gereksiz ve yararsız bir kısım olduğunu anlatmaya çabaladım. Aynı soruları Engels'in hayatını öğrendiğiniz adamların güvenirliği için de yaptınız mı diyorum?

    Şu yukarıdaki tiflis boktan bir feminist klibi devrim üçgeninde anlatılanları ispat edecek belgemiz de yok bilimsel bakış açısıyla değil mi? Evet haklısın.İşte o yüzden adamlar tarih boyu göbeklerini kaşıyarak poz vermeyi yeğlemişler. Çünkü elimizde belge yok.Hee gizli örgütler ondan olmasın ak?

    Bir klip bir tarih bir devrim senaryosu ve gerçekte Gürcistan'da 1 haftada ortaya çıkanlar.Ama biz hala Marx'ın fakir ve sürgünde yaşadığı ve işçilerin o can yoldaşları için canını feda edecek yüce insan kıvamında olduğuna inanıyoruz. Bunca anlatılanlardan sizi rahatsız eden Marx'ın para yardımı almadığına inanıyor oluşunuz mu?

    Marx'ın kendisi iyimişte çevresi kötümüş mü diyelim? Bu Theodor Herlz-Engels-Marx-Darwin ve o dönemdeki neredeyse tüm kankalarıne tesadüf Tanrı'nın yokluğunu sıkı sıkıya savunan insanlar aynı zamanda. Bu ilişkiler yumağını da siz çözüverin misal.

    Bir de kişilere takılmamak lazım. Yine diyeyim. Lucifer denen şeytana tapıp ona adaklar adayan ve paganistandan :) beridir ona hizmet eden insanlar var bu çok açık değil mi? İspatlayamacağı çeşitli gerçeklikler yaşayan insanlar da var. Ama bunları söylediklerinde deli gömleği giydirenler yine sizlersiniz bilim maskesiyle.Körleştirilmiş bilim insanları yani. Belge foto devlet mührü görmek isteyen bu bakış açısını tatmin için devlet mührünü her kağıda basar bir bilim adamı da basar. 50 yıl önce uzaya gittim diyen bilim insanları vardı.Arazinin birinde iplerle hoplayıp zıplamışlar halbuki. Ama belgeler hiç öyle demiyor? Bilimsel bakabildim mi? Yani biraz üstten bakabilirsek bize yedirdiklerine hemen atlamak yerine. Acaba hem fakir hem eli göbeğinde hem de Engels'in kankası olarak yaşayan bu adam sadece işçi sınıfının selameti için mi çalışmış gerçekten diye bir soru sorarız belki? İki taraflı objektif yapalım diyorum yani. Asıp kesmeyelim cımbızlarla.

    YanıtlaSil
  156. @antispiritualist

    bu benim 90 yıl önce yaşayan birinin, o zaman yaptıklarını direkt gördüm diye anlatmama benzer.

    YanıtlaSil
  157. @Mu

    E onu peygamberin vefatından 200 yıl sonra derlenen hadisleri İslam'a kaynak edenlere söyliycen o zaman:)

    İki tane İsa figürü var:

    1.Tarihsel İsa ; Filistin bölgesinde yaşamış, Yahudi. M.Ö 4 yıllarında doğuyor. 29-30 yıllarında ölüm cezasına çarptırılıyor.
    2.Teslisin 2. unsuru olan İsa; yani İlahi oğul- bedenlenen kelam.

    Tarihsel İsa’nın yaşamı ile ilgili Hıristiyan geleneğine ait "dinsel kaynakların dışında" herhangi bir tarihsel kaynak bulunmamakta doğru. Sadece yukarıda verdiğim Yahudi tarihçinin kaynağı var. (MS 90'da)İsa’nın yaşadığı döneme ait "tarihsel kaynaklar" adeta onu yok sayıyor her ne hikmetse. Bu da işte onun aslında hiç yaşamadığı/ Hıristiyanların uydurduğu bir mitos olduğu gibi uç bir iddiayı doğuruyor.

    YanıtlaSil
  158. @antispiritualist

    islamda en azından peygamberin yaşadığı garanti. isa'yı bir figür olarak kabul edersek, kuran'da etten, kemikten insan olarak söz edilen isa yalan oluyor direkt.

    YanıtlaSil
  159. maykıl bizzat senden komünizmin ilüminati ve masonlarla bagını anlatan bir kitap veya kaynak istiyorum bi siklersen sevinirim

    YanıtlaSil
  160. @Mu
    Varmaya çalıştığımız nokta nedir?
    Genel kültür mü tazeliyoruz?:)
    Bu konu müslümanlar açısından bişi ifade etmiyor zaten. Hıristiyanların sorunu...

    Kur'an'da tarihin yanılabileceğine dair bir sürü delil var zaten. Örneğin İsa'nın doğumgününün Aralık 25 olmadığı, hurmaların olgun olduğu Eylül-Ekim ayında olduğu gibi...(Meryem Suresi)

    Kaldı ki bir kitabın geneli seni tatmin ediyorsa, eldeki deliller Allah katından olduğuna işaret ediyorsa, deney ve gözlemle doğrulaman o an için mümkün olmayan şeylerde de o kitabın dediğine inanırsın. Hıristiyanlıkla ilgili tarihsel İsa da bu bağlamda ele alınmalı.

    YanıtlaSil
  161. @antispiritualist

    tek bu değil ki bulduğum falsolar. sen isa deyince aklıma geldi, paylaştım. ama şu an burada bir dini savunma - dini karşıtlık zımbırtısı yapmaya gerek yok.

    Yarın akşama kadar sürer bu böyle.

    YanıtlaSil
  162. Antisipirualist kardeşim. Sana da helal olsun. :)
    Bir ayet de ben vereyim de.Beraber müminler olarak ahirette ele ele sloganıyla çalışan bu kirli cemaatlere ne olacağını 1400 yıl önce kendi kitabında söylemiş zaten Allah(c.c)

    Allah buyuracak ki: "Sizden önce geçmiş cin ve insan toplulukları arasında siz de ateşe girin!" Her ümmet girdikçe yoldaşlarına lânet edecekler. Hepsi birbiri ardından orada (cehennemde) toplanınca, sonrakiler öncekiler için, "Ey Rabbimiz! Bizi işte bunlar saptırdılar! Onun için onlara ateşten bir kat daha fazla azap ver!" diyecekler. Allah da: Zaten herkes için bir kat daha fazla azap vardır, fakat siz bilmezsiniz, diyecektir.

    Şimdi imanınıza o hocalarınızdan biri isteyerek yahut istemeyerek 99 doğrunun yanında 1 yanlış sokmuşsa eğer ne olur? İman gitmiş olur değil mi? İman giderse ne olur? Ocu bucu olmanız acaba sizi kurtarıyor gibi mi gözüküyor?

    Aynı yolda yürüdüğün beraber maklube yediğin fakirlere yardım edip hiçbir kötülük yapmadan sana her denileni düşünmeden harfiyen yerine getiren güzel bunu okuyan insan.Bir ateist imanı olmadığı için eğer çok iyilikler yapmış olsa dahi Allah cehennemde onu az yanacağı yere koyacak diyorsun ya.Senin imanını sen farkında olmadan elinden almışlarsa ne olur? Bak yukarıda yazıyo ne olacağı. Onu yahudilere ve hristiyanlara yazmış değil mi? İslamı 10 parçaya bölmeden önce peygamberin veda hutbesinin örjinalini dahi aklında tutmayı becerememiş güzel insanlar.

    Risale-i Nur nice sırlar barındırır içinde. Dili çok ağır sen anlamazsın. Dilinin ağır olması bi bok anlama diye olmasın sakın? aahaha.:D:p

    Bir de yıllardır bir tane bile müslüman kardeşimden cevabını alamadım. Konu kayacak ama bilen varsa bi cevap versin rahatlayacağım.

    Afrika'da hiçbirşeyden habersiz bir kabileye dinlerimizi tanıtmaya gitsek din liderlerimizle.

    HRİSTİYAN : 4 kitapla gider.
    YAHUDİ : 1 kitapla gider
    BUDİST : 1 kitapla gider
    ZERDÜŞT : 1 kitapla gider
    MÜSLÜMAN : 1 kitap ve 10 kütüphane dolusu hadisle gider.
    NURCU Müslüman : 1 kitap, 1 Risale-i Nur, 1 kütüphane dolusu hadisle gider.
    ADNAN the Messiah : 1 Kuran ve 1 Evrim Kitabı ve yine 10 kütüphane dolusu hadis kitaplarıyla ve ekstra güneş gözlükleriyle gider.

    Şimdi herşeyi apaçık yazdığını söyleyen ve tek kaynağın kendisi olduğu söyleyen ve yine ümmetinin parçalara bölüneceğini söyleyen ve yine onlara lanet eden 1 kitap var. Hadislere lanet eden birçok ayeti de barındırıyor içinde.

    Bağa bi söyleyin bu ne iştir? Elin adamlarına bozulmuş dinlerini tanıtmaları için 1 kitap yeterken nasıl oluyor da biz müslüman geçinenlere yetmiyor? Yoksa yetiyor da hiç üzerine kafa yormadık mı 1200 yıldır? Geçmiştekilere lanet edip bizi saptıranlar bunlar diyenlerden olur muyuz acaba? Ama iyi yaşadık sürekli tövbe ettik Kurana iman ettik? Ettik mi Kurana iman gerçektende? yoksa onu açıklayanların anlattığı kurana mı iman ettik?

    Sorgulamak iyidir iyi.Şüphe etmek iyidir.Musa'nın şüphe ettiği yerde bana da o hakkı verdiğini söylemiş zaten Allah(c.c) Ama motoru yakarız çok düşünürsek demi ak? Hee 1400 yıldır motor sağlam da iman ne oldu haberimiz yok?

    Gidim hadi.:)

    YanıtlaSil
  163. Blogunun kaşarlı bir okuru olarak şunu söylemeliyim en iyi yazın buydu abicim, soluksuz okudum. Bizim sınıfta da Said Nursi'yi savunan adam vardı, çocuk sırf dinci diye adamı savunuyordu. Ne anlatsan boş adamların beyni yıkanmış. Araştırma yapmadan etmeden adamın peygamber gibi bişey olduğunu savunuyorlar akıllara zarar.

    Beyoncé hakkındaki değerlendirmelerin de baya ilginçti. Zaten kariyerinin en kötü singleı 1 numara olursa hiç şaşırmam. Canlı performansında da masonik semboller gırla gidiyor zaten.

    Bir de şu risalelere değin gözünü seveyim :D

    YanıtlaSil
  164. başından beri bloğunu takip ediyorum sikko suikaste kurban gidene kadar yaz kardeşim :D 3 gün sonra bloğunda kalp krizinden vefat etti derler.
    neredeyse tüm yorumları okudum.en güzel yorumu @Kanzook döktürmüş.

    denildiği gibi arkadaşlar sikko bir aracı kendi de dedi defalarca "bana bile güvenmeyin"diye.eğer şüphe duyduğunuz kısımlar varsa önce nerde kanıt diyeceğinize oturun araştırın.herşey armut piş ağzıma düş değildirki.adam oturup araştırıyor yorumluyor.sana göre doğru olmayabilir.bana görede bazı kısımlar yanlış yada abes düşüyor.ama eleştirmeden önde doğrulamak için küçük araştırmalar yapıyorum.internet güzel ancak çoğu bilgi de kirli.zaten tarih tamamen objektif değil.hiç kimse dünya tarihinin nasıl yazıldığını bilmiyor.bir devlet savaşta kazanır, diğeri kaybeder. biri bozguna uğradık der, kazanan devletse zafer kazandık der.osmanlı tarihindeki fetih dönemini sadece kendi kaynağınızdan okumayın oturun avrupalıların anlattığını da önyargısız okuyun ki fikir sahibi olup akıl yürütebilin.vs vs örneklenebilir.yorum yapmadan önce bilgi edinin arkadaşlar risaleyi okuyun kuranı okuyun sonra çıkıp diyinki bu blog yazarı tu kaka.okumaya dahi üşenip sikkoyu topun ağzına koymayın.kendinizi de....daha fazla araştırıp sizi mantıklı ve tutarlı yanıtlarıyla kapaklayan insanın kurbanı olduktan sonra gözleriniz boncuk boncuk dolmasın.

    YanıtlaSil
  165. bak sen yazdıktan bir gün sonra gazetelerde hep çıkmış kaynatam,yok çin süper güçmü,iran ebesinin amı füzelerini denedi amerikayı vuracak falan diye.adamsın maykıl.

    YanıtlaSil
  166. Vâris Safer kardeş,

    Evet haklısın,facebook,google v.s tüm bunlar adamların elinde malesef,yani uzaktan bakıldığında buralarda böyle işleri yürütmeye çalışmak,sokak ortasında
    soyunup giyinmeye benziyor.Ama her zorluğun bir kolaylığı vardır,adamlar ilk etapta avare,hayalperest küçük bir grup olarak görecekleri için hemen bir şey yapmazlar zaten buralarda, aşamanın ilk basamağı olan nerede ve nasıl başlamalıyız sorularına cevap bulmalıyız.Sonrasında başka mekanlarda gerisi gelir.Aslında en başından beri benim gönlümde olan forum sitesidir ama ne yazık ki forum konusunda pek bir bilgim yok,forum nasıl kurulur nasıl yapılır bilmiyorum malesef.Ha şunuda ekleyeyim sayı eğer hızla göz korkutucu bir boyuta ulaşısa yine bir şey yapamazlar çünkü o kadar büyük ve kontrolü kendilerinde olmayan bir kalabalığa müdahale etmekte işlerini zorlaştırır. Anca büyüme aşamasında müdahale etmeye kalkarlar ki,bunun önüne geçmek için hızla büyümeliyiz.
    Saygılar

    YanıtlaSil
  167. antispiritualist kardeş,

    Yeni linkler de güzel oldu teşekkür ederim.Ben arşiv meraklısıyım ve çok önemli belgeleri arşivleme gayretindeyim zira belli bir zaman sonra bunları kesin yok edecekler.O yüzden ellerimizde belgeler bulunsun yarın lazım olacaktır.
    saygılar

    YanıtlaSil
  168. ccc amokachi kardeş,

    Yanlış hesap yapıyorsun, ne biliyorsun biz bir şey yapmadığımızda, ya biz ölmeden tek dünya devletini kurarlarsa?Önerin de doğru değil sikebileceğiniz kadar karı sikmeyin bunu yaparsanız onların isteklerini yerine getirmiş olursunuz. Kadına düşkünlüğünüz varsa evlilik diyede bir kavram var.
    Sözün özü sikebileceğimiz kadar kadın sikersek şeytanların istediğini yapmış oluruz.Yok eğer sadece HELAL EŞ EDİNİRSEK (evlilik) o zaman Allah'ın istediğini yapmış oluruz ayrıca bu,ahlak bakımından daha güzeldir.
    Hiç kimse unutmasın ki güç ve galibiyet Allah ve taraftarlarınındır. Allah tarafında olmak için onun dediğini yapmalıyız
    Saygılar

    YanıtlaSil
  169. Mu kardeş,

    Kuran'da deccal gelecek hepinizi sikecek, bir şey yapamazsınız (buna gülmekten altıma sıçıyordum nerdeyse) diye yazmıyor.Zaten yazması da mümkün değil zira kafirler yenilgiye uğramaya mahkumdur.
    Son cümlene gelince,ben her zaman ateistlerde şunu görmüşümdür benliklerinin derinliklerinde aslında Allah'a inanma arzusu yatar ama olaylara yanlış açıdan baktığından o arzuyu bastırma yoluna gider.Ateistler Allah inancına aslında yakın duran insanlardır (en azında günümüzdekiler için bu böyle) yalnız kapının önünde değilde yan duvarın dibinde duruyorlar. Neyse Allah'tan temennim inşallah şüphelerinden arınırsın gerekirse bu konuda yardımcı olmaya hazırız
    Saygılar

    YanıtlaSil
  170. yarak kafalı seni. Paylaşımların gayet güzel, detaylı eyvallah ve en tatlı olanıda belgelere dayalı olması. Gel gör ki burda mantıklı cümleler sarfeden güzel kardeşim bu belgelerin 3-5 tane göt oglanının istediği şekilde yayınlandığı ve bu 3-5 orospu çocugunun istediği zaman belgelere el atabildiği gerçeğini gözardı ediyosun. Dümbük kelimesini sana çok yakıştırdığımı söylemek isterim ":)" Onu ona bağlayıp ordan başka yere geçiyosun ama bahsettiğin kişiler hakkında daha fazla ve farklı bilgiye sahip olan insanlar ve buna bi örnek olan ben; sana götümle güldüm son konuda.

    YanıtlaSil
  171. yavrum sikko

    senle fox mulder i biraraya getiricem hacı, x filesın mına koyun beraber.

    severek ailecek takip ediyoruz yazılarını maykılcım, enter ın dert görmesin

    saygılar

    YanıtlaSil
  172. @ Kanzookcuğum:)

    Çok doğru demişsin. Yahudilerin “1 kitabı” mevzusunu hariç tutarak katılıyorum tüm söylediklerine. Onlarda da bir sürü kitap var maalesef. Tora (Tevrat) Eski Ahit’in (Tanah) bir parçası. Bununla da yetinmiyorlar bir de Mişna ve Talmud mevzusu var.

    Geleneksel Yahudi anlayışına göre Mişna ve Talmud vahiy kaynaklıdır. Bu anlayışa göre HERKES Tanah’ı ve onun tefsiri Mişna’yı okuyup ANLAYAMAZ:) [Tanıdık geldi mi?] Bundan dolayı Mişna’nın tefsiri olan Talmud [Mişna tefsir Talmud tefsirin de tefsiri, Said Nursi’nin “bu risaleler Kur’an’daki ayetlerin ayetleridir” söylemine benzer bişi yapmışlar eheh] ön plana çıkarılmış ve dini kuralları öğrenmek isteyenlerin ona başvurması telkin edilmiştir. Geleneksel Yahudiler Talmud’un otoritesini kabul etmeyeni küfür işlemiş sayarlar.

    Dönemin en güvenilir eserlerinden biri kabul edilen, Sünnilerin de övdüğü, Tabakat’ta şu bilgi vardır:

    “Hadisler Ömer döneminde çoğalmıştı. Ömer halktan beraberlerinde bulunan hadis sayfalarını getirmelerini istedi. Sonra bunla-rın yakılmasını emrederek şunu söyledi: Kitap Ehli’nin Mişna’sı gibi Müslümanların Mişna’sıdır bunlar.” İbni Sad/Tabakat 5/140

    Görülüğü gibi halife Ömer olayı çözmüş zaten:) keşke sonradan gelen müslümanlar da Ömer'in dini en az kendileri kadar düşündüğünü, Muhammed peygamberi de en az kendileri kadar sevdiği gerçeğini hatırlasalarmış.

    Son olarak şunu söylemeden geçemiyeceğim. Şirke batmış hiç kimse şirke battığını kabul etmez. O hep doğru yol üzerinde olduğunu zanneder. Teslise iman eden Hıristiyan da böyle sanar. ineğe tazimde bulunan Hindu da, "Enel Hakk" diyen Sufi de…

    En’am Suresi 22-23 Gün olur, onları bir araya toplayıp haşrederiz. Sonra, şirke batanlara sorarız: "Nerededir o bir şey zannedip durduğunuz ortaklarınız?" Sonunda şunu söylemekten başka bahaneleri kalmaz: "Rabbimiz Allah'a yemin olsun ki, biz, ortak koşanlar DEĞİLDİK."

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  173. uzun olmuş sanırım. part 1

    @ sikkofield
    hacıcavcağızım,yazacaklarımın anahtar kelimelerini önceden veriyorum bak. "mu kıtası, joseph smith, mormon mallarının kitabı, börü budun, beyaz piramitler, mason da bi tanıdık var bilin mi?" arkadaşımın arkadaşı evet
    var bir karşı grup bunlara, o kesin.

    mu kıtası hakkında benim bildiğim kadarını biliyorsundur zaten, ilginç kısımlara geleceğim. olm mormonların joseph smith diye bi bokları var, hemen googleing yapma. peygamber falan olduğunu iddia etmiyor smith amca. en eski temelleri incile ve tüm peygamberlere bağlı kalmaktır. joseph de peygamber falan değildir amk, o mormon mallarının mormunluğu sıçaıym onlara.
    neyse ne alakayı bağlayacağım şimdi sana, yazma sebebim de pek deşifre edici bi yapım olmaması ama madem gözüme battı hak edenlerin hak ettiği gibi deşifre etmesini istedim.
    şimdi bunların bir kitapları var, bu kitapta şimdiye kadar hiç var olduğu bilinmeyen ve var olmayan şehirler, limanlar ne ararsan her bi bok var. bu kitaplarının bir melek tarafından smithe bulundurduğu söyleniyor. ha şimdi sallamıştır naparsın işte falan dersin çok haklısın ben de öyle dedim

    olay şimdi ilginçleşiyor. kitabın dili sami dil ailesine ait pek fazla bilinmeyen mısıra ait bir liman dili. bu dil yaklaşık 2000 yıl sonra bu cahal joseph smithin eline geçiyor, nilginç.

    YanıtlaSil
  174. part 2
    mu kıtası batmadan hemen önce bazı milletlerin kaçtığı rivayet edilir. zaten başka türlü türklerin ya da mayaların oradan geleceğini iddia edemezdik. şimdi bir düşünelim ortada bir kıta var, bu kıtadan insanlar ayrılsalar coğrafik bilgi olarak gidebilecekleri yerler asya(türkler, çindeki beyaz piramitlerden bahsetmiş miydik? o konu zaten apayrı bir ilginçlik, yamukluk vesaire) ve amerika(mayalar?) kıtası zaten. o mısır liman dili de yaygın değil ha, nereden çıktığı falan bi bok bilinmiyor. birden bire ortaya çıkıyor dil.

    şu çin türkleri piramitlerin linkleri hemen uydu falan..
    http://maps.google.com/maps?ll=34.338085,108.569684&spn=0.01,0.01&t=h&q=34.338085,108.569684 34.3380854K 108.569684D
    http://maps.google.com/maps?ll=34.363135,108.630538&spn=0.01,0.01&t=h&q=34.363135,108.630538 34.363135K 108.63053834D
    http://maps.google.com/maps?ll=34.361753,108.640108&spn=0.01,0.01&t=h&q=34.361753,108.640108 34.3617534K 108.6401081D
    http://maps.google.com/maps?ll=34.374896,108.698001&spn=0.01,0.01&t=h&q=34.374896,108.698001 34.3748955K 108.6980009D
    http://maps.google.com/maps?ll=34.379801,108.704492&spn=0.01,0.01&t=h&q=34.379801,108.704492 34.3798011K 108.7044919D
    http://maps.google.com/maps?ll=34.397774,108.712421&spn=0.01,0.01&t=h&q=34.397774,108.712421 34.3977741K 108.7124205D
    http://maps.google.com/maps?ll=34.400855,108.764606&spn=0.01,0.01&t=h&q=34.400855,108.764606 34.4008548K 108.7646055D
    http://maps.google.com/maps?ll=34.235825,109.118614&spn=0.01,0.01&t=h&q=34.235825,109.118614 34.2358251K 109.1186142D
    http://maps.google.com/maps?ll=34.220993,109.096341&spn=0.01,0.01&t=h&q=34.220993,109.096341 34.2209934K 109.0963411D
    http://maps.google.com/maps?ll=34.181063,109.022312&spn=0.01,0.01&t=h&q=34.181063,109.022312 34.1810627K 109.0223122D
    http://maps.google.com/maps?ll=34.381236,109.254012&spn=0.01,0.01&t=h&q=34.381236,109.254012 34.3812356K 109.2540121D

    git ara daha bulursun da yani. ekledim ki bunlar da içimde kalmasın.
    olm o piramitlerde kullanıldığı bahsedilen ilginç bir dil var ya. o sami liman dili değilse topum olm. topum bak.

    neyse diyeceğimi dedim, yöneltmeler mevcut. ilgilenirsen gider benden daha manyak deliller ile gelirsin. ben börü budun ve mason arkadaş konusuna geçiyorum.

    bi masonla yakınlaş ya da yakınlaştır, az çok çok büyük egosuyla kendince doğru olan şeyleri anlatsın, heveslendir. aynen bunları yap tamam mı? konuyu illuminatiye karşı olan bir grubun varlığına getir. konuyu değiştirecek! ya da şerefsizse yalanlayacak. şansıma bu mason genel bir bilgili mason profiline göre çok geveze sayılabilirdi ama yine kerpetenle laf alıyosun ağzından.

    valla zor işmiş sikkofield, iki laf söylemek istedim sıkıldıkça sıkıldım. benim adım ıtır elimden gelen budur diyorum. takdir ediyorum

    yok biraz bu konuya bakındıktan sonra ilginçmiş, daha neler var bunun arkasında diye ilgilenirsen bir illuminati blogundan söyle okuyunca mail atarım ben sana.

    nitekim, çok ilginç şeyler de dönüyor. sadece uyanma konusuna parmak basma rica ediyorum. azıcık öküz olmayan diğer bloglardan sonra kıvama gelmezse bir daha bir halt olmaz ondan. işin undergroundında, siyonistlik ve mesaj içeren boklar dışında karşı karşı nasıl bir savaş yaşanıyor ve temelleri de çok ilginç.

    o türkler hakkında bilgiler, eski mitolojimiz şuyumuz piramidimiz falan derkenki bilgilerin yarısını çin yarısını rusya saklamakta.

    ayrıca bu türk piramitlerini sadece bilgi için değil, bir çekememezlikle zamanında üstünü toprakla kapladıkları düşüncesindeyim.

    mısırdaki piramitlerle farkı, en üst kısımlarında gözün olması gereken yerler yok. deforme falan değil abicim o, bildiğin ovalleştirilmiş.

    neyse benden bu kadar.

    YanıtlaSil
  175. börü budun hakkında pek bir şey dememişim, demeye de lüzum görmüyorum. zira çok yalan yanlış ve boş bilgi var. hiç arka perdesini aralamaya kalkışmadım.

    ama bilgi kirliliği arkasında bir şeyler var gibi görünüyor, belki börü budun adında değil belki başka bir isimle.

    YanıtlaSil
  176. Sevgili Sikko,

    Blogunun ve eşsiz üslubunun daimi takipçilerinden biriyim. Hiç üşenmedim, hatta yapmam gereken işleri bir kenara salladım, oturdum blogundaki her yazıyı okudum. Kendimce notlar aldım, verdiğin kaynakları sorguladım, yeni kaynaklar aradım vs.

    Herşeyi bir konsept dahilinde incelediğimde, aklıma takılan, sormak istediğim tek bir soru oluyor.

    Bu karmaşanın sebebi ne?

    Illuminati, siyonistler, masonlar, kapitalistler, fabrika çıkışlı anti-tez akımları vs. Düşmanın ismi çok, ama senin söylediğin şekliyle hepsinin özü bir.

    Sen, çözüm olarak Nurculukla vs. yorumlanmamış, yalnızca Kur-an'ı kaynak olarak kabul eden İslam'ı ve Allah'ın yolunu takip etmeyi uygun bulmuşsun. Şahsen bu yönteme ne kadar inanmak istesem de, aklımdaki malum soru için mantıklı bir cevap bulamadığım için, gönülden inanarak "hidayete" eremiyorum.

    İbrahimi dinlerin tümündeki saçmalıklar, çelişkiler vb. şeyler "onların, bizim bilemediğimiz, doğru yorumlayamadığımız kadim anlamları olabilir" açıklaması ile geçiştirilebiliyor. Birşeyin olabilme ihtimaline topyekün savaş açamayacağımız için, içimiz rahat etmese bile, bu açıklamaya biat ediyoruz. Ama benim aklımdaki meşhur soru şu:

    Herşeye gücü yeten, rahman ve rahim Allah, neden dünya üzerinde böyle bir oyun sergilenmesine müsade ediyor?

    Bu dünyanın kurgusunda insanın vicdanına dokunan, onu isyan etmeye teşvik eden bir yanlışlık yok mu? Bir ilahi kitapta, "onlar size barış ve esenlik getireceğiz diyecekler, ama bozgunculuk yapacaklar, dikkatli olun" diye uyarıda bulunulması, yaşanan durum için biz çözüm mü?

    Allah bu bozguncluğa izin verdikten sonra, bozgunculuk yapacaklar diye bizi uyarmasının anlamı ne? Hayatımızda seçemediğimiz, değiştiremediğimiz şeyler var madem; doğduğumuz yer, anne-babamız gibi. Madem İslam inancına göre Allah'ın bir insanın varlığı üzerinde, insanın özgür iradesinin ötesinde hükmü var, bu şeytanların doğmasına neden izin veriyor?

    Madem ahiret hayatında sonsuz mutluluk / sonsuz azap kavramı mümkün, dünya hayatındaki 70 sene içinde sonsuzlukla cezalandırılacak ya da ödüllendirilecek bu pardoninin sebebi ne? Kimse bana bu sorunun cevabını veremiyor. "ONU BİZ BİLEMEYİZ" den başka bir cevap yok.

    Yani sadece İlluminatinin, Siyonistlerin perdelediği iddia edilen oyundan bahsetmiyorum. Sebebi ve kaynağı ne olursa olsun, dünya üzerindeki bunca haksızlık, adaletsizlik ve vahşetin, çirkinliklerin, savaşların var olmasının sebebi ne?

    Herşeye gücü Yeten Allah, en sonuncusu yaklaşık 1500 yıl önce gelen bir peygamber ve onunla iletilen sözlerden daha iyisini yapamıyor mu? Bir kulun "inancının test edilmesi", onun diğer kullardan herhangi biri gibi refah içinde, sağlıklı, mutlu bir hayat sürebilme hakkından daha mı önemli?

    Kutsal kitaplarının tamamında kopacak kıyametin alametlerinden, varılacak kaçınılmaz sondan bahsedilirken, yerle yeksan olacak, taş üstünde taş kalmayacak, yaşam barındıran en masum canlının bile öleceği bir dünya ve onun huzuru için benden ne yapmamı bekliyor Allah?

    Bu sorulara "inanmamız gerek, çünkü inanmazsak cehenneme gideriz" den başka cevap bulamadığım için, içimden gelerek inanamıyorum.

    YanıtlaSil
  177. @pippi - mu kıtası'nı detaylı araştırmadım açıkçası, zira araştırsam da bir bok bulamayacam. en fazla üstünkörü bilgiler ya da ruhçu zırvalarına ulaşabiliyoruz şu an mu hakkında. olur da bu konu detaylı araştırılır, insanlarla paylaştırılır, biz de o zaman fikir yürütürüz. piramitlerin tepelerinin köşeli olmaması da ilginçmiş cidden. konu ilgimi çekerse duracam üstünde sağolasın yazdıkların için.

    YanıtlaSil
  178. Şimdi Sayın Bilge Foyle kardeşim;

    Aslında mesele hiç karışık değil de size cevap yazmak benim üzerime vazife mi diye düşündüm bir an..En azından inanan biri olarak cevap yazmayı vazife olarak adlediyorum kendime..

    Burada ve internet medyasında mason diye anılan bu elitist topluluğun var olma nedenini Allah penceresinden açıklamaya kalkmak, bir nevi Allah adına konuşmak olacak..Ben sadece bu varlık sebebine dair bir beşeri açıklamayı, çok kısa, tek cümle açıklayayım:

    Bunların amacı Allah a rakip olmak, O unla rekabet etmektir.

    Bu açıklamanın altını doldurabilecek uzun uzadıya yazılar yazmam mümkün ancak sanırım burada bize ayrılan yorum kısmı buna müsade etmez.

    İkinci olarak değindiğin sorun, ilgilenenler bilir, David Hume un da dile getirdiği, "kötülük problemi" namı ile meşhur bir problem.Yani kötülük varsa, ki burada kötülük diye lanse ettiğimiz bu mason veya illuminati dediğimiz oluşum, her şeyi bilen ve her şeye gücü yeten Allah, buna neden müdahale etmiyor?

    Etmediğini kimseye söyleyemez, şu yazdıklarımız bile bir çeşit müdahaledir.Fakat bu bahsi de uzatmayacağım yerine kilise tarafından yakılmış bir şahsın, Giordano Bruno nun sözünü aktaracağım:

    Tanrı, iradesini hakim kılmak için yeryüzündeki iyi insanları kullanır; yeryüzündeki kötü insanlar ise kendi iradelerini hakim kılmak için Tanrı'yı kullanırlar.

    Kötülük problemine daha açık bir şekilde cevap vermek mümkün fakat bizzat Allah ın zatı ile kötülükleri durdurmasını istiyorsanız, istemenizin(duanızın) yanında fiili duanızı da yapın, en azından mason dediğimiz kişiler kadar çalışın..Çalışın ki iyi insan olabilesiniz ve Allah iradesini hakim kılmak için sizi kullanabilsin...

    İbrahimi dinlerin çelişkileri, şeklinde başlayan cümleniz başlı başlına başka bir tartışmanın konusu bence..Bu noktada biraz daha geniş açılı bakmanızı tavsiye ediyorum sadece..

    YanıtlaSil
  179. Hazır girmişken Said Nursi ve Masonluk hakkında bir alıntıyı da paylaşayım. Ki belki Nurcu kardeşlerimiz belki ikna olabilirler..Blogta bu bilgi olabilir varsa da teyid etmiş oluruz:

    ||||||||||||||||||||||||||||||||||

    1996 veya 97 de Aksaray Akgün Otelde Risale-i Nur toplantısı yapılmıştı.
    Galiba Filistinden gelen hatipdi; konuşması içinde Said Nursi, üstadlarım Cemaleddin Efgani, Muhammed Abduh, Ali Süavi diyor dedi.

    Konuşmaları anında tercüme eden Suat Yıldırım Hoca, hatibin bu cümlesini tercüme etmedi.
    Arkasından, Suriyeli Ramazan el Buti konuştu.İşe bakın ki, bir önceki hatibin söylediğini o da söylemesin mi?
    Suat Hocamız, Buti nin o cümlesini de es geçti.
    Bendeniz, tercümede bazı yerleri niçin atladığını yazıp kâğıdı masaya bıraktım.

    Suat Hocamız cevap vermek mecburiyetinde kaldı ve Efendim biz polemik olmasını istemiyoruz dedi.
    Hoca kendine göre bu iki ismi yani Abduh ve Cemaleddin Afgani yi Said Nursi nin üstadı olarak göstermek istemiyordu. İyi de, Said Nursi kendisi bu isimleri vermekten çekinmemişse bize ne oluyor!..?

    Kaynak: Risale-i Nur da değiştirmeler mi var? Ali Eren, Vakit G. - Tarih : 16.03.2006

    ||||||||||||||||||||||||||||||||||


    Peki Said Nursi nin Üstadlarım dediği bu şahıslar kimdir? Neden böyle bir toplantıda bu konu gizlenmek isteniliyor? Neden Hilal-i Ahdar dan yani Yeşilay oluşumuna Said Nursi bulaştırılmak istenilmiyor? Neden Risale-i Nur denilen yazımların bazı bölümleri Farsça? Bu son sorduğum sorunun Efgani ile münasebeti bir hayli ilginç..Çünkü bazı kaynaklar Efgani nin İranlı olduğunu söylerken bazı kaynaklar Afgan olduğunu söylüyor..Bu noktada da biz dezenfarmasyon yani bilgi kirletilmesi var..

    Said Nursi nin Üstad larım dediği adamları araştırdığınızda kesinlikle mason bağlantılarına ulaşacaksanız.Bu konuda ikna olamayanlar için Eşref Edip Fergan nı araştırsınlar..Bu isim Nur cemaatinde önemli bir isimdir ve kendisi Risale-i Nurlar ın alıntı olduğunu söyler..Şimdilik bu kadar..

    YanıtlaSil
  180. @Boran

    "Etmediğini kimseye söyleyemez, şu yazdıklarımız bile bir çeşit müdahaledir."

    Bu cevap benim için muğlak bir demeçten başka birşey ifade etmediği için, benim de inanç durumum muğlaklıktan öteye gitmiyor. Benim şikayetçi olduğum durum zaten bu, kafamdaki soruya beni tatmin edecek net bir cevap alamamam.

    Pozitif bilim yobazlığından muzdarip olmadığım için, netliğine delalet getiremediğim durumları toptan reddetmek gibi bir alışkanlığım yok.

    Her zaman şüpheciyim, şüphe duygusundan kurtulamıyorum. Çünkü işleyiş prensibini bilmediğim şeylere inanmak ve doğruluklarını kabul etmek hususunda, sadece din ve inançla ilgili şeylere biat etmiyorum. Yeri geldiğinde bilimsel bir teori ile ilgili de aynı tavra sahip olabiliyorum.

    Zamanında "peygamberler vasıtası ile" ayet göndermek gibi, sonuçları bugün bile tartışılan net bir müdahale yaptığı iddia edilen Allah, bugün hangi şartlar değiştiği için "bizim cevaplarımız bile müdahale sayılır aslında" çizgisine çekildi?

    Sonuçta böyle bir müdahalede bulunulduğunu iddia eden, yine kutsal kitaptaki sözlerin kendisi...

    1500 yıl tek bir insanın hayatı bir kenara, çok büyük toplulukların yaşam dinamiklerini kökünden değişmesine müsade edecek kadar uzun bir süre. Ve geçen bu süre içersinde kutsal kitapların tamamı, hatta başta Kuran olmak üzere, beşeri hayatın kötüye gideceğini öngörüyor. Tek başına kıyamet faktörü bile, söylediğim şeyi örneklemek açısından yeterli.

    Zaten kötüye gideceği öngörülen, açık açık ilan edilen bir beşeriyet için, ben neden fiili ya da manevi bir eylem içersinde bulunayım? Kişisel bekamın muhteviyatı için, cennet için, vadedilen ırmaklar, sonsuz müjdeler için mi?

    Son derece açık bir soru olduğunu düşünüyorum.

    Not: Allah'ın beni ve irademi kullanmaya ihtiyaç duyması durumunu biraz daha açıklarsan sevinirim. Zira bu da aklıma takılan hususlardan biri. Allah, zaten kendi yarattığı bir varlığın (Şeytan) iradesi ile rekabet etmek için neden beni kullanmaya ihtiyaç duyuyor?

    YanıtlaSil
  181. kardes mesela misirdaki dikatator amerika ve israilin siki muttefiki idi amerikanin bu adami devirmesinde amaci ne peki

    YanıtlaSil
  182. @bilge - açıkçası dünya hayatının amacı, Allah'ın bizi test etmek istemesi değil. Allah zaman ve mekan kavramlarının ötesinde di mi? öyleyse o zaten her şeyin başını da sonunu da biliyor, bizi sınamasına ihtiyacı olabilir mi sence?

    bu hayatta yaptıklarımızı kendimiz için yapacaz. Allah için değil. Allah'ın, senin ya da benim yapacağımız iyiliklere, işleyeceğimiz sevaplara, edeceğimiz dualara da ihtiyacı yok. fakat senin var, benim var, bizim bunlara "kendimiz" için ihtiyacımız var.

    zira bu dünyada yaptığımız ve yapacağımız her şey "ben" merkezlidir. hepimiz bencil olmak üzere yaratıldık. fakat bu öyle bir "ben"cillik ki; bir başkasına yaptığın iyilik de, eve aldığın yavru sokak kedisi de senin için. yani başkaları için yaptıkların da aslında senin için. bunları tabi duygusal aptal varlıklar olduğumuz için "vicdanımız" dolayısıyla yapıyoruz, "ohh bu yaşlı teyzeyi karşıdan karşıya geçireyim de cennete gideyim" diye düşünmüyoruz. fakat mühendis kafasıyla düşünürsen, senin karşıya geçirdiğin yaşlı teyzeye yapmış olduğun iyilik, özünde kendine yapmış olduğun iyiliktir.

    Allah neden tüm bu kötü olayların da olmasına izin veriyor biliyo musun? hep iyilerin kazandığı, kimsenin ölmediği, hastalanmadığı, haksızlığa uğramadığı, herkesin ömercik filmlerinin sonunda el ele tutuşarak "hayat sevince güzel" şarkısı söyleyen mahalle esnafı gibi mutlu mesut yaşadığı bir hayatı yaşasaydık baştan sona, ee ne amacın kalırdı o zaman?

    madem hiç acı çekmeyeceğimiz, hep güleceğimiz bir hayat yaşayacaktık, dünyada da cenneti yaşayacaktık, öyleyse bana neden verilmiş ki "irade" denen şey? süs için irade sahibi olmuş olmaz mıydık eğer durum bu olsaydı?

    hayatta herkes aslında birbirinin sınanmasına vesile olmak için var.

    özünde lucifer'ın ve lufierianism'in olduğu tüm bu şeytani oyunlar da, bizim kendi sınavımız için birer vesile sadece. he ama buradan lucifer'ın bizim iyiliğimiz için varolduğu gibi bir sonuca ASLA varma. o sadece bir vesile, o olmasa diğer sonsuz ihtimalden bir diğeriyle sınanacaktık. Allah'ın yapamayacağı şey yoktur sonuçta di mi?

    hem belki senin sınavın, senin aşman gereken şey de, içindeki bu boşluğu doldurmaktır, sorularına doğru cevap bulmaktır? belki oğlunu kaybeden annenin sınavı kendine hakim olmaktır? belki benim sınavım da yılmadan ve kayışı koparmadan doğruya ulaşmaktır?

    demişsin ya "inancının test edilmesi mutlu bir hayat sürme hakkından daha mı önemli?" diye, önce o mutlu hayatı haketmen lazım. iyi de, kötü de, doğruyu bulan da, sapan da, aynı mutlu hayatı yaşayacak olsa, esas haksızlık bu olmaz mıydı?

    herkesin bir yaşam amacı olmalı ki ebedi hayatımızın da bir anlamı olsun. çalışarak kazandığın para, babanın sana verdiği harçlıktan her zaman daha anlamlıdır. onu daha bi düşünerek harcarsın, zira onun içinde "çaba" vardır, "gayret" vardır, "emek" vardır.

    belki de Allah bütün bunların yaşanmasına, anlam dolu ebedi bir hayatımızın olması için izin veriyordur?

    YanıtlaSil
  183. Sikko cevap için teşekkürler,

    Çok fazla uzatmayacağım, çünkü zaten aradığım cevap bir başkasının verebileceği birşeyden ziyade, benim aklıma, vicdanıma söz geçirebilecek, onu ikna edebilecek, birşey. Bu soruyu sana sormamın nedeni, senin aynı sual için iç sesini nasıl bastırabildiğini, iradeni nasıl ikna edebildiğini öğrenmekti.

    Daha önce Boran'a verdiğim cevapta da aklıma takılan şeyleri daha detaylı biçimde dile getirdim.

    "İyi de, kötü de, doğruyu bulan da, sapan da, aynı mutlu hayatı yaşayacak olsa, esas haksızlık bu olmaz mıydı?" demişsin.

    Peki, iyi olduğu, doğru olduğu, yoldan sapmadığı halde mutsuzluğu yaşayanın durumu ne olacak? Böyle bir şansı henüz elde edememiş olanın durumu ya da?

    Benim bahsettiğim adaletsizlik bu.

    Allah'ın böyle kusurlu bir dünyayı, sırf bizim özgür irademizin bir anlamı olabilmesi için yaratmış olabileceği fikri ile yetinemiyorum.

    Madem özgür irademizin önemi, hayatımızın anlamı, ve bu dünyada yaptıklarımızın bir bedeli olarak sonsuz hayatımızın alacağı şekil bu derece önemli, neden bu dünyadaki tavrımızı, gideceğimiz yolları doğrudan etkileyen temel etmenler üzerinde söz sahibi olamıyoruz?

    Neden annemi, babamı seçemiyorum? Neden ırkımı, doğduğum toprağı, yaşayacağım çevreyi seçemiyorum. Özgür iradem, neden bana verilen oyun alanı içersinde geçerli? Çünkü iradem gerçekten özgür olsaydı, fakirliği, sakatlığı, cahilliği seçmezdim.

    Allah'ın bunları önceden bilmesi ve benim bunları aslen kendim için yapıyor olmam, sonucu değiştirmiyor. Sonucu nasıl yorumladığımızı değiştiriyor. Sonuç: kötülük hala burada.

    Eğer kötülük hiç olmasaydı, bize Cennet'te vadedilen sonsuz hayattaki sonsuz mutluluk, en başından hakim kılınsaydı, biz "sap gibi" yaşadığımızı iddia edemeyecektik.

    Çünkü kötülüğü bilmeyecektik.

    Kötülük hiç varolmadığı için, olmaması durumundaki anlamsızlığı sorgulamayacaktık.

    Kötülük hiç varolmadığı için, kötülük yapanla yapmayanın aynı mutluluğa sahip olması, vicdanımızı rahatsız etmeyecekti.

    Bu dünyadaki tüm insani duygularımız, ahiret hayatında resetlenmediği sürece, vadedilen şeylerin hiçbiri gerçekleşemez.

    Bu durumda, beşeri hayatta olduğu gibi, şimdi olmasından övündüğümüz özgür iradenin değeri, yaşamın anlamı, vicdan duygusu ve adaletin bir önemi kalmaz. 70 sene içersinde, seçemediğim, belirleyemediğim, sonucu önceden tayin edilmiş olayların sonucunda zaman kavramından bağımsız bir ödül / ceza konsepti, bana en büyük adaletsizlikmiş gibi geliyor. Yaşam amacımın bir anlama sahip olması için, ahiret kavramından bağımsız düşünebiliyorum. Bu dünyanın iyi bir yer olması için çabalamak için, edebi hayatımın bir anlamı olmasına gerek yok. Zira bu dünya için bildiğim hiçbir anlam, o dünyada geçerli olmayacak. (Tabii bildiğimiz kadarıyla, bize iletildiği kadarıyla, yorumlayabildiğimiz kadarıyla...)

    Velhasız, kişisel inanç tramvamı, senin inancını geçersiz kılmak, ya da sen bunları düşünemiyorsun, öyleyse söylediklerinin %23'ü saçma demek için aktarmadım. Sadece paylaşmak istedim.

    Uzaylılar, cinler, komplo teorileri vb. birçok konuda ayrı düştüğümüz bir çok husus var. Ama sırf cesaretin, birikimin, üslubun ve azmin sebebiyle, birçok pozitif bilim orospusundan çok daha yüce bir yerdesin benim için :) Umarım yılmaz, yıldırılmaz, susturulmazsın.

    YanıtlaSil
  184. Bilge foyle kardeş,

    Becerebildiğim kadar sorularına cevap vermeye çalışacağım
    ancak şunu da altını çizerek söylemek isterimki, sorularının en kapsamlı cevabı Kur'an-ı Kerim'de mevcuttur. Aslında Allah olaylara müdahale ediyor aşama aşama hemde ama biz dikkatli bakmadığımız için farkedemiyoruz.Mesela 11 eylül saldırıları büyük bir fitnedir amaçları hem afganistana girmeyi haklı göstermek ve hem ki burası çok önemli halklarını islama kötü gözle bakmalarını sağlamak islam düşmanı yapmak.İnternette yaptığım bir araştırmada saldırılardan sonra amerika'da din değiştirip müslüman olanların sayısı hızla artmaya başlamış. Şöyle özetleyebiliriz adamların kuduğu tuzak ayaklarına dolandı yada biri (Allah ) ayaklarına doladı.
    Şimdi diyeceksinki ben bu örnekten tatmin olmadım doğrudur senin esas merak ettiğin noktaya gelmedim daha.
    Her ne kadar sen bu cümleden ikna olmasanda tek kelimeyle imtihan,evet ana amaç imtihandır.Senin niye tatmin olmadığını da söyleyeyim acı,ıstırap çekilerek imtihanmı olur? değil mi? veya başka deyişle zulümün neresi imtihan?
    Şöyle bir senaryo üzerinden yola çıkalım istersen, herkes gibi rüya görüyorsundur her ne kadar neden sonuç mantığı saçma olsada bir gerçek gibi hissediyoruz,acı çekiyoruz dokunup tutabiliyoruz.Şimdi sormak isterim orada (rüyada)çektiğin her hangi bir acı bu içinde bulunduğun yaşamdaki acıyla bir olurmu? mümkün değil aynı şey dünya ahiret karşılaştırması içinde geçerlidir.
    Şunu unutmamakta fayda var sıkıntılara göğüs geren ve Allah'tan razı olan ahirette ödül alacak üstüne birde kötülükleri engellemeye çalışırsa barış için uğraşırsa daha fazla ödül alır.Neyse kardeş işin arasında dilimden bunlar döküldü ama bir kaç gündür kafamda sikko'nun bloguna benzer bir blog açıp Kur'anın incelenmesi tartışılması için bir ortam hazırlamak istiyorum ki,senin gibi soru işareti bulunan insanların (tabi yanlış anlama kınamak için değil bu söz insanın tereddütte olması kadar doğal bir şey olamaz) soru işaretlerinden kurtulabilmesi mümkün olsun.
    Hadi sağlıcakla kal

    YanıtlaSil
  185. | Bilge Foyle |

    Açıkçası inanç noktasında muğlak bir zeminde olmanıza üzülmedim çünkü bu muğlaklık insanı daha çok şüpheye sevkediyor. Eski bir din karşıtı olarak, bahsettiğiniz inanç gel-gitlerini şüphe dürtüsü ile çok yaşadım. Ancak sonunda şunu öğrendim, en iyi bildiklerimiz aslında en çok şüphe ettiklerimiz..Einstain de böyle düşünüyormuş bu arada..Aslında pozitif bilim dediğimiz aksiyonların özü de bu yani bir şeyin yanlışlığı kanıtlanana kadar, o şeye doğru diyebilir fakat yanlışlığından da şüphe etmek..Sanıyorum "muğlak" kelimesi ile bunu ifade etmeye çalışıyorsunuz?

    Allah ın Peygamberler vasıtası ile yaptığı müdahalenin aynısı yapmaya kalkışmıyor muyuz bugün? Bence aynen bunu yapıyoruz..Fakat Elçilere gelen her mesajı açmak ve burada irdelemek sanırım blogun veya bu yazının yorum kısmına uygun değil..

    Bana göre sizin asıl sorunuz, kelime aralarından anladığım kadarı ile, pozitif bilimlere şüpheci yaklaşım tarzı ile inancınızı muğlak konuma getirip, inançsızlığını güçlendirmek..

    Bana göre her iki mecrada aynı at koşturulamaz..Bunu biraz daha açayım;


    Elinizdeki taşı alıp havaya attığınızda taş yere düşer.
    Siz ve sizden başka deneyen herkes bunu gözlemleyebilir.
    Taş neden yere düşer?
    Ya taşın kendisinde düşmesini sağlayacak bir kuvvet vardır ya da yerin kendisinde taşı kendisine doğru çekecek bir kuvvet mevcuttur?
    Peki bunlardan ikisi de doğru olamaz mı?
    Bilimin bugün geldiği noktada, atomlardan oluşmuş -manyetik olmayan- yapıların da, birbirlerini çektiğini biliyoruz.
    Yani aslında hem yer taşı çekiyor hemde taş yeri çekiyor demek en doğrusu, buna yerçekimi veya kütlesel çekim diyoruz.
    İşte taş, bu kuvvetin var olmasından dolayı düşüyor.
    Peki ama taş, yere "neden" düşüyor?
    Cevap oldukça basit:Yerçekimden dolayı..
    Yani taşı yere düşüren sebep yerçekimidir.
    Fakat taşın yere düşme nedeni yerçekimi değildir.
    Çünkü taşın yere düşme nedeni yerçekimidir dersek, yerçekiminin nedeni de taşın yere düşmesidir sonucuna ulaşırız.
    Oysa, -elektrik yükler dikkate alınmaksızın- yerçekiminin nedeni taşı yere düşürmek veya cisimlerin birbirini çekmesini sağlamak değildir, yerçekimi sadece ilk sebeptir.
    Taşı yere düşüren neden, yerçekiminin var olma nedenidir.
    Yerçekimi hangi sebepten dolayı veya neden var diye sorabiliriz o halde.
    Veya şöyle soralım; cisimler birbirini çektiği için mi yerçekimi var, yerçekimi olduğu için mi cisimler birbirini çekiyor?
    Bu iki soruya da cevap evet ise, başka hiçbir sebebi dikkate almaksızın sonuçu sebebe, sebebi de sonuca bağlamış oluruz.
    Bunun açık karşılığı kısır döngüdür ve neden sorusunun yanıtı değildir.

    YanıtlaSil
  186. Yani, Kuran da Peygamber gönderildi yazdığı için mi Peygamber gönderildi, yoksa Kuran ın var olması Peygamber gönderildiğinin kanıtı mıdır?

    Bu yukarıda taş yere neden düşer sorusu ile aynıdır..İnanç noktasında pozitif bilimlerde kullandığınız nesnel kanıt arayışınınızın kullanıma uygun olmadığından mecraların farklı olduğunu söylüyorum..

    Fakat aynı yaklaşım, insanoğlunun edindiği tüm pozitif bilim kapsamına alacağımız bilgiler için de kullanılabilir fakat sonuçsuzluğa, nedensizliğe götürür..Fakat nedenszilikte aslında neden sorusuna verilmiş bir yanıttır ve öyle kabul edilir..Tıpkı matematikte bir belitin doğrulunu ispatlamak için, doğru kabul ettiğimiz başka bir belite(aksiyom)ihtiyacı olduğu gibi..

    Herşeyin kötüye gitme noktasındaki yaklaşımınız, madem ki öleceğiz neden doğduk, tarzında bir yaklaşım bana göre..Burada bizden istenen mücadele, yapılan iş..Yapılması istenilen mücadele için de bir arena olması lazım..Siz arenada elinizden geleni sergileyin, sergileyin ki iyi dediğimiz insanlardan olabilelim..

    Son sorunuzda klasik bir ateist motifleri mevcut..Allah ın böyle bir şeye ihtiyacı yok..Modern bilime göre 14.6 milyar yıl evvel evren yoktu..Biz yoktuk..Eğer yaradıldığımıza inanıyorsanız, bu durumdan bizden ve evrenden evvel Tanrı vardı..Bu durumda Tanrı nın var olması için bizim olmamıza bir ihtiyaç yok..Tanrı nın bizi denemesine de Tanrı nın bir gereksinimi yok..Tıpkı şeytana karşı bizim mücadelemize Tanrı nın bir ihtiyacı olmadığı gibi..Bu sadece, olan herşey Tanrı nın böyleistiyor olmasından kaynaklanıyor..Buna inanmayabilirsiniz..Tanrı nın sizin ya da benim inancıma, mücadelemize ihtiyacı yok ama şeytanın bizim inançsızlığımıza ihtiyacı var, yoksa kendisi var olamaz..

    Neyse, çok uzattım..Yorum bölümünde değil de başka bir platformda tartışmak üzere diyeyim..

    YanıtlaSil
  187. @sikko en son yazdığın şey okullarda din kitaplarında okutulmalı

    YanıtlaSil
  188. Bilge Foyle kardeş,

    Zira bu dünya için bildiğim hiçbir anlam, o dünyada geçerli olmayacak. (Tabii bildiğimiz kadarıyla, bize iletildiği kadarıyla, yorumlayabildiğimiz kadarıyla...) demişsin ama ortada garip bir durum var,
    İnsanlar genelde bu dünyayı mutlak madde dünyası zanneder ahiret hayatını ise ruhların yaşadığı fantezi bir yermiş gibi tasavvur ederler.Acaba gerçek öylemi? Bizim görmemiz şöyledir; cisimlerden yansıyan fotonlar (ki bizim ışık dediğimiz aslında fotonlardır dışarıda ışık diye bir şey yoktur)fotonlar retinaya düştüğünde elektrik sinyali oluşur o sinyal sinirlerden geçip kafamızın arka tarafındaki bir kaç santimetre küplük görme merkezine ulaşır, bu seferde kimyasal etkilerle bu merkez uyarılır,aslında çevrende gördüğün her şey bu bi kaç santimetre küplük alan içerisinde oluşur.Tabi bu esnada gördüğümüzü iddia ettiğimiz maddelerin aslıyla asla muhatap değiliz ve gerçektende o söz konusu maddeler orada duruyor mu? Ya da farklı bir gerçekliğe mi sahip? Asla bilemeyiz.
    Şu halde şöyle bir soru aklımıza ister istemez gelecektir,acaba içinde yaşadığımız evren bir hayalden ibaret olabilir mi? Bir rivayete göre peygamberimiz öldükten sonra uykudan uyanır gibi yeni hayata başlayacağımızı söylemiş (hadis sahih mi bilemiyorum) Ayrıca imam rabbaninin mektubat adlı eserinde bu durum izah edilmiş bulup buraya yzayım onu ama sen aceleciyim dersen google'da his ve vehim mertebesi yazıp imam rabbaninin söz konusu mektubat eserine ulaşabilirsin.
    Kesin öyledir demiyorum ama,ya bu dünya aslında ahiret dünyasının vasat bir kopyasıysa ve filmlerdeki bilgisayara bağlanmış insanlar gibi (tabi burada bilgisayar olmaz Allah'ın kudreti geçerli olur) imtihan için uzun süreli bir hayali yaşıyorsak? Bu durumda bu dünyanın bir anlamı olurmu?
    Bu arada michael sikkofield kardeş senin bakış açına hastayım helal olsun boş bir adam değilsin.
    Selametle kalın.

    YanıtlaSil
  189. Boran sana verecek bi çok cevabım ve soracak çok sorum var, ama başka bir platformda tartışalım dediğin ve yorumlarını özellikle kısa kesmek istediğin için bu isteğimi gerçekleştiremiyorum :) "Kısmet" diyelim o zaman.

    YanıtlaSil
  190. | Bilge Foyle |

    Yıllar sonra yine blogçuluğa döndük, hikayeden bir blog açtım..Profilimden bloga ulaşıp, istediğin konuda istediğin soruyu sorabilirsin..Yannız Said Nursi gibi, burada soru sorulmaz her soru cevaplanır, diyecek kadar ilham alamadık daha..Dilimiz döndüğünce, aklımız erdiğince sorularını cevaplarım..Sikko, reklam olduğunu düşünüyorsan bu mesajımı silebilirsin..

    YanıtlaSil
  191. @sikkofield
    aslında mu hakkında araştırmalar var. naacal tabletleri de bu sayede bulundu diyebiliriz
    http://etnoloji.kl7.org/wp-content/uploads/2009/10/n1-300x291.jpg
    aynı zamanda atatürk, şu anda tahsin mayatepek adlı bir arkeologu araştırma yaptırmak üzere gönderiyor. atatürk öldükten sonra inönü çalışmaları savaşı bahane ederek çat diye sonlandırıyor.

    üç tane defterden en son ikisi ankarada sergileniyordu. üçüncüsü ve en çok ilerleme kaydedilip bilgi bulunanı, kayda değer ses çıkarttıracak bilgiler içereni ise kayıp. kraliçenin kütüphanesinde değilse bir bok bilmiyorum. son duyumlara göre ilk iki kitapta sergide sadece kapak olarak var, kendileri yok.

    her neyse, hala birkaç kaynak var. james churchward isimli bir adamın üç kitabı da zamanında atatürkün kütüphanesinde bulunmuş.
    kitapları şurada => (http://tr.wikipedia.org/wiki/James_Churcward)
    tahsin mayatepek de bu james churchward ile birtakım çalışmalar katılmış yurt dışındayken mu hakkında.

    şu anda 2006da basılan mayatepek raporlarının tamamen orjinal olduğuna inanmıyorum ki o raporlar da sadece ilk iki cildi içeriyor. basımı zaten çok gecikmişken ve kimse görmemişken değiştirilme olasılığı yüksek. ancak churchward'ın kitaplarında pek bir değişiklik olduğunu sanmam.

    yani ruhsal zırvalamaları bir yana bırakırsak işe hala bilimsel açıdan bakıp ilgisi olan araştırmacılar mevcut. ne yazık ki bilgi kirliliği her zamanki gibi de çok.

    YanıtlaSil
  192. @Bilge Foyle

    Boran ortaya koyduğun sorunun tespitini gayet güzel yapmış. Buna din felsefesinde kötülük problemi denir.

    Problemi Hume’un ağzından formülize edersek:
    Eğer Tanrı;
    Kötülüğü önlemek istiyor, gücü yetmiyorsa: Güçsüzdür,
    Kötülüğü önlemek istiyor, gücü yetiyor, önlemiyorsa: Kötüdür,
    Hem güçlü hem iyi niyetli ise, kötü değilse bu kötülükler neden oluyor?

    Şimdi önce evrende bulunan ve kötülük dediğimiz şeyi kategorize edelim.

    Üç farklı çatı altında toplanabilir bu: Ahlaki (moral) kötülük, natürel kötülük ve metafizik kötülük. (bunu Leibniz ortaya atmış, tüm filozoflar bunu dahil etmez)

    Ahlaki kötülüğe örnek olarak çocuk tecavüzlerini örnek verebiliriz.

    Natürel kötülüğe örnek olarak sellerin, depremlerin neden olduğu ıstırapları gösterebiliriz.

    Metafizik kötülük ise Leibniz’e göre insanın yetkin olmayışı, eksik bir varlık oluşudur. (Örneğin ölümlü, sonlu oluşu vs.)


    Problem netse şimdi cevaplara geçelim:

    “İnsan özgür iradeye sahip bir varlıktır bu yüzden de ahlaki kötülükler Tanrı’nın insana bahşettiği özgürlüğü kötüye kullanmakla ilintilidir” denebilir ki Tanrı (yani semavi dinlerin tanrısı) insanlara yol gösterici kılavuzlar, elçiler, kutsal kitaplar göndermiş, bu tarz eylemlerde bulunanları tehdit etmiş vs. benim görüşüm de bu tarz kötülüklerin Teist bir tanrı tasavvurundan ziyade Deistik bir tanrının problemi olduğundan yana çünkü deistik tanrı bir kılavuz da göndermez, yarattıklarını müdahalede de bulunmaz, yaratır ve başı boş bırakır.

    Natürel kötülüğe gelince sellerin, depremlerin yahut afetlerin kendisinden ziyade neden olduğu ıstırap kötü olandır. Doğa olayları çoğu zaman iyi bir amaca hizmet eder mesela seller vadileri oluşturur vs. bu kötülük tipinde de yine sorumlu olan Tanrı’dan ziyade insanın kendisidir. Evini deprem bölgesine yapmazsan, malzemeden çalmazsan, akıllı ve dürüst davranırsan ıstırabı da “büyük ölçüde” engellemiş olursun. Ya da bu blogdaki Haarp’tan bahsedilen yazıya atıfta bulunarak Illuminati’nin böyle raydan çıkmasına mahal vermek yerine yüz yıllarca uyumaz, kafayı çalıştırır bunlarla savaşırsın eğer Japonya depreminin gerçekten bununla ilgisi varsa ki kuvvetle muhtemel gözüküyor bence.

    Bu konuda ileri sürülen ve Tanrı’nın suçlandığı en tipik örnek “Afrika’daki açlar” sorunsalıdır.

    Afrika’daki açlar Tanrı’nın bir kötülüğünün sonucu mudur, insanın mı bunu iyi düşünmek gerek.

    Bence gıda rezervleri tüm dünyaya yetebilecek kadarsa bu sorun Tanrı’nın kötü olmasıyla ilintili olamaz. Bu konu hakkında yapılan pek çok çalışma gıda kaynaklarının fazla fazla tüketildiğinde- hatta israf edildiğinde bile tüm dünyadaki insanları doyurmaya rahat rahat yettiğini göstermekte. Bu durumda, dünyada aç insanlar bulunması insanın tercihlerinin, vurdumduymazlıklarının bir sonucudur, insanlık ayıbıdır, Tanrı’nın bu durumla ilişkisi yoktur denebilir.

    YanıtlaSil
  193. @Bilge Foyle devam

    Sonuç olarak olay dönüp dolaşıp özgür irade konusuna gelir. İnsanların kötüye kullanmasına rağmen niçin özgür irade var? Niçin insanlara özgür irade verilmiş Tanrı tarafından? Buna değer miydi?

    Bu sorunun cevabı da ancak yine kutsal kitaplar aracılığıyla çözümlenebilir. Çünkü zaten dinler/vahiy yoksa özgür irade diye birşeyden de bahsedilemez. Din/ vahiy yoluyla özgür iradesi olan varlıklar olduğumuz bize bildirilmiyor ise her ne kadar özgür irademiz varmış hissine (!) kapılsak da felsefi olarak herşey deterministik bir neden sonuç ilişkisi içinde işliyor demek zorundayız.

    Örneğin Kur'andaki ayetlere bütüncül bakınca bu dünyanın bir imtihan (Tabi bu zaman ve mekandan münezzeh olan Tanrı açısından bir imtihan olamayacağına göre) yani sonunda herkesin hak ettiğine kavuşturulacağı ve itiraz etmeye yüzünün olmayacağı “yüzleştirme” yeri (bizim açımızdan imtihan) olduğu çıkarımına varırız.

    Buna ek olarak bu dünya hayatı sonsuza kadar cennete gideceklerinin (ki insan disharmonik bir varlık, en iyi dediğimiz insanda bile bir nebze olsa bile kötülük olabilir, Kuran'da peygamberin bile azarlandığı ayetler var.) ufak tefek kusurlarının cezalarını çektikleri yer, sonsuza dek cehenneme gideceklerin de ufak tefek erdemli yönlerinin ödüllendirildiği yer olması da ayetlerin bütününden yapılabilecek bir çıkarım.

    Bilge'ciğim bir de şu var Tanrı'nın ben bu evreni kusursuz, muhteşem yarattım diye bir iddiası yok. Ahiret evreni kusursuz ve muhteşem olan. Bu evren sadece "HİZMET ETTİĞİ AMAÇ" doğrultusunda mükemmel.

    Özetle, benim vardığım sonuç kötülük probleminin semavi dinlerin tanrısından ziyade (bilhassa İslam’ın tanrısı Allah’ın) DEİSTİK bir Tanrı’nın problemi olduğudur. Çünkü deist bir tanrı ölüm ötesinde, herkesin hak ettiğine kavuşturulduğu ve adaletin yerini bulduğu bir yaşam da vaad etmez; yarattığı insana bir rehber de göndermez.

    Not: Allah asla şeytanın iradesi ile rekabet etmiyor. Zira düalist inançları falan bir yere bırakırsak, semavi dinlerde Allah zaten apriori olarak her daim galip olan ve her daim galip gelecek olandır.

    YanıtlaSil
  194. @Bilge Foyle
    Not'a ekleme:)
    Şu anda da Allah aslında galip olan çünkü kötülerin bu yaptıkları pis işler ile sonsuza kadar cehenneme gitmeleri onlar üzerine hak oluyor ve aleyhlerinde deliller birikiyor. Aynı şekilde bu iğrenç sömürücü düzenin karşısında duranların da sonsuza dek cennete gitmesi onlar üzerine hak oluyor.

    YanıtlaSil
  195. @masson9ke

    Amerikanın demeyelim de Siyonizmin Ortadoğuda ki müttefiklerini devirmesinin nedeni BOP projesinin son aşamalarından birini gerçekleştirmek...(Amerikan halkı da kurbandır aslında...Şu an kimse Siyonizme kızmaz sadece maşası ABD'ye kızar...Siyonizm şimdi merkez üssünü Çin de kuruyor...Abd'ninde yıkılması yakındır..)
    Aslında bu domino etkisi dedikleri projeyi yürürlüğe koymadan önce en büyük melanet devrimi hissettirmeden Türkiye de yaptılar...Ilımlı İslam denen bir garabeti müslüman kimlikli bir cemaat(tabanına asla sözüm yoktur büyük çoğunluğu son derece samimi müteddeyyin insanlardır sadece üst yönetimi kasdediyorum) ve onun siyasi ayağı olan AKP ile Türkiyeye yerleştirdiler...Tam bir Lut kavmi hadisesi aslında...Lut kavmini çoğumuz sapık bir fiili işleyen toplumun helakı olarak zannederiz ama aslında o toplum da o sapık fiili işleyen kişi sayısı çok azdı...Lut kavminin geri kalan büyük çoğunluğu seccadeden başını kaldırmayan peygamber ibadeti yapan ama kötülük yapanları uyarmayan iiliği emretmeyen ibadetleriyle kurtulacağını zanneden insanlarla doluydu...İşte o peygamber ibadetiyle meşgulken helak edilen bir Lut kavmi oluşturdular Türkiye de...Yani şekilde müslüman ama şuursuz ve idraksiz...Sadece namaz kılan oruç tutan hacca giden ama İslamın en temel emri olan iyiliği emretmeyen kötülükden sakındırmayan cihat etmeyen malıyla canıyla cehd etmeyen edenleri de aşırı radikal fundemantalist gören bir zihniyet...Çünkü Siyonizmin en korktuğu şey bu...Kendisine karşı mücadele eden insanlar topluluğu...Türkiye de bunu oturtuktan sonrada AKP liderine van minut tarzı bi kaç atraksiyon gerçekleştirip onu ve ılımlı islam garabetini ortadoğu halklarına şirin gösterdiler...Şimdi sırada bu ılımlı islamı ortadoğu ülkelerine ihraç etme işlemi başladı...Condalize Rice bunun işaretini vermişti türkiye dahil 22 ülkenin sınırları değişecek diye...BOP projesi eşbaşkanı olarak da en büyük görevi AKP hükümeti üstlendi...(Diğer eşbaşkanda İspanyaydı...Endülüs İspanya da Selçuklu ve Osmanlıda Türkiyede İslamın zirvesi olmuştu...İslamın yıkılması için bu iki ülkenin eşbaşkan seçilmesi tesadüf değildir...İslamın zirve yaptığı yerlerden İslamı yıkıcaz demektir Siyonizmin sembol dilinde)
    Siynizmin hedefine doğru araçları ve işbirlikçileri değişti...Artık diktatörlerden bezen halkın gazını bu şekilde aldılar ve yine kendilerine hizmet edecek işbirlikçi ılımlı islam müdavimi yönetimleri işbaşına getiriyolar(aynı gaz alma olayını yine ülkemiz de Adnan Menderes zamanında ezanları türkçeden tekrar orijinal haline çevirerek yaptılar ama Nato belasına o zaman bulaştık.İsrailide ilk tanıyan ülke olduk...)Amaç müslümanları sessiz yığınlar halinde sadece ibadetlerini şimdilik yaptırarak daha kolay kontrol etmek...Son günler de ülkemizde çok sık duyduğumuz yeni Osmanlı ve halife sözleride bu amaca yönelik çalışmalar...Yeni halife de tanıdığımız bildiğimiz cemaatin lideri olarak karşımıza isim olarak çıkarsa hiç şaşırmıycam...Otoriteden izin almadan adım atamayan ümmet...Siyonizmin sonraki adımına kadar yeni işbirlikçilerle son kullanma tarihi gelene kadar bu şekilde yol alacaklar...Son kullanma tarihi geldiğinde ise tıpkı diğer işbirlikçiler İran şahı,Saddam,Mübarek,Kaddafi ve sayamayacağım kadar çok isim gibi yerini yeni işbirlikçilere bırakacaklar...İşbirlikçinin kaderi budur canım kardeşim son kullanma tarihi gelene kadar makam mevki mal mülk vs ile kullanılmak ve işi bittiğin de zelil olmak...

    YanıtlaSil
  196. @Bilge Foyle
    belki de butun bu mucadele bu seytan deccal ...vs muhabbeti soyle olmustur
    insanin yaradilisi esnasinda en mukemmeli olacak en akillisi olacak tarzi reklamlar promosyan calismalari neticesinde hersey bitirilip insan denilen mahlukat piyasaya suruldugunde onlarca melegin icinden iblis buyuk bir cesaret ornegi gosterip "bumudur yani ,ben de sanmistimki bi suru opsiyon felan ,ben bunu top diye oynarim " diyerek bir cikista bulunmustur ve belkide beklenmedik bu sert cikis hosuna da gitmis olabilir yaraticinin "sacmalama iblis senin kafan basmaz bu islere" demistir taaaa ki iblisin cennette ofsayt bilgisi sifir olan bir kadin hatasi ile ademe yedirdigi elma mevzusuna kadar.. iblis yaraticisina resti cekmistir ben bu insan denilen mahlugu itin gotune sokarim demistir muhtemelen elma olayindan sonra adem ve havva da papaz olmuslardir ve bu elma olayinin ezikligi ile iblisin hakaretleri neticesinde gaza gelmistir olay her iki tarafin uzun yillar surecek kavgasina donusmustur...

    beyaz melek filmini seyredenler bilir depremde ailesini kaybeden adam allah'a isyan etmektedir nerdeyse sovuyor yani ben de hakketen diye dusunmustum ne varki ilerleyen dakikalarda bu adam birisine tokat atiyor ve karsisindaki diyorki"senin yerinde olmayi cok isterdim,benim cocuklarimin hepsi hayattalar ama neredeler bilmiyorum ,ben her gün binlerce tokat yiyorum, senin attığın tokat ne ki?" yani yasam boyle bir sey belki kendi irademle secemedigim begemedim dedigin hayat kendi iradenle sececegin hayattan kat kat daha iyi

    YanıtlaSil
  197. yaa bu serdar özkan diye bi yazar var ya kayıp gül diye bi kitap yazdı bi de hayatın ışıkları yanınca diye bi kitabı var ben bu hayatın ışıkları yanınca kitabını okudum işte hepimizn içinde bi ışık var asıl yaratıcı tam ışık hepimiz onun parçalarıyız gibi bi düşünce var yani bu sikkonun geçen yazısında anlattığı " http://www.youtube.com/watch?v=Nu0PGd-IVNI. Halk bunun ne olduğunu anlamıyor ve televizyon kanalını arıyor, polisi arıyor, fakat her ne hikmetse bu yayını kesemiyorlar. Ashtar abimiz yaklaşık 5-6 dakika boyunca bize mesaj içerikli bir konuşma yapıyor.

    Mesihimizin bu video'larda bizlere ilettiği mesajlar neler peki? Şöyle şeyler: "bizler de Tanrı'yız, kendinizi tanımayı öğrenin ve sevginin ışığıyla tanrısallığınızı farkedin"." şeye benzer buldum ben acaba bu serdar özkan da mı masonların maşasıadam bi de hep yabancıların elinde eğitim almış yok robert koleji yok leigh üniversitesi falan merak ettim işte bi bilgisi olan varsa açıklarsa bana sevinirim

    YanıtlaSil

Bu blog'a yapılan her yorum, o yorumun sahibini bağlar. Ayrıca makaram sarı bağlar.

3. şahsa hakaret olmadığı müddetçe asla yorum silmem. "Bu yorum yazar tarafından silindi" ibaresi, eğer o yorumu yazan kişi kendi yorumunu sildiyse çıkar.