Okunması şart makaleler:

Tasavvuf ve Tarikatlardan Yeni Dünya Dinine: Bölüm 1 ve Bölüm 2
Komünizm, Kızıl Devrim, Sovyetler Birliği ve Şirketler
İnsan, Din ve Kuran
Bu da amme hizmeti: Okunması Gereken Kitaplar Listesi

Bir Başka Din: Tasavvuf kitabı çıktı; internet'ten sipariş etmek için kitapyurdu link'i.

YENİ: Youtube'daki hodor hodor konuşmalarım için buradan alalım.

20 Temmuz 2011 Çarşamba

Sığırizm

Merhaba yarram.

Karşıt görüş belirteni yobaz, cahil, salak, aptal diye yaftalayan ve ağzından köpükler saçarak inandığı görüşün fanatikliğini yapanlara 469 defa dedim, lütfen siktir olup gidin, size zorla okutmuyorum bu "blog"da yazanları diye. Yorum getireceksen de salak salak bana saldırmayı bırak, anlattığım şeye cevap getir, ben de her bokun en iyisini ve en doğrusunu bilen müneccimbaşı değilim, hatta hiçbir sik değilm diye... Yok ama, olmaz, tüm dünya beyimiz ile aynı fikre sahip insanlarla dolmalı, zira kendi bildiği o kadar doğrudur ki, o kadar olur yani. Başka türlü düşünenler de "avam"dır, cahildir, aptaldır, sincaptır... Eğer bu türden eğitimli bir yobazsan, bu blogu okumaya başlamadan önce gel senle bir gezintiye çıkalım, gel şöyle korkma, bi şey konuşacaz birader.

Lady Gaga hakkında yazdım, heygirl forumlarındaki Selinsu'lar sinir oldu, "saçmalamış falan yaaneee" dediler.

Said Nursi ile ilgili yazdım, nurcular geldi "sen ne anlarsın cahil gavat" dediler.

Evrim hakkında görüş belirttim, Aynştaynlar geldi "böyle mi çürütüyosun evrimi salak dinci" dediler, evrimi çürütmek gibi bir derdim varmış gibi.

Tasavvuf hakkında görüş belirttim, hem tasavvufçular hem nurcular geldiler, yine oradaki hikmeti anlayamamış bir salak olduğumu söylediler.

New age görüşlerinin ne mal olduğunu uzun uzun açıkladım, bu sefer spritüalist arkadaşlarımız geldi "ne kadar sığsın yeeaa" diye çemkirdiler.

Anladın mı? Yok anlamadın, sığır olduğun sürece anlamayacaksın. Benim sana fikirlerin yüzünden sığır dediğimi zannediyorsun hala, çünkü hayatın bu tür fanatik tartışmaların içinde kendini heba etmekle geçiyor, alışık değilsin burada sana izah edilmek istenene... Bu arada "sığır" kelimesi "sığ"dan mı türemiş lan acaba, ben ikisini de aynı anlamda kullanıyorum zaten, çok benziyolar da ehehe.

Bakıyorum şimdi taşaksızlar, adam şahsımla ilgili girizgâhı yapmış, "bir boku bilmeyen cahil, gavat, orospu çocuğu" diye başlamış yazısına. Elimde kolam ve çekirdeğim "ehehe niye ki la" deyu devam ediyorum okumaya, bir bakıyorum yazdıklarının devamında "Bediüzzaman Said Nursi hakkında söyledikleri saçmalıktır" gibi bir cümle var. Heee diyorum, sadede gelsene sen işte yaa, dök içini dök.

Bunun aynısının evrimci, tasavvufçu, bi şey bi şeyci versiyonları da var.

Sebep?

Salak mısın evladım sen, şu blogda sırf bu konularla ilgili 50'ye yakın yazı var, 1 tanesinde sana zıt görüş belirttiğim için ne hakla çöpe atıyorsun tüm anlattığım şeyleri? Bu kadar mı tahammülsüz, hazımsız bir salaksın sen? Hayır o 50 yazının 50'sinde de sana karşıt görüş belirtebilirim, ve üzgünüm ama bu beni cahil ve gavat yapmaz bebeğim.

İşte sen bu yüzden sığırsın, sana sığır dememin yegâne sebebi de bu, Allah belamı versin ki bak. Yoksa siktir git lahmacuna tap istersen, ya da insanın maydonozdan evrildiğine inan, banane amına koyim. Benim olayım senin tahammülsüzlüğünle. Benim kavgam her şeyin en iyisini bildiğini düşünen dar ve yobaz kafa yapınla...

Adama diyorum ki "bak içki sofrasında yaptığım muhabbetleri taşıyorum buraya", ama adam öyle ciddiye almış ki, öyle büyütmüş ki beni o küçücük sikindirik dünyasında, gelmiş niçin evrime dair bilimsel saptamalar ve deneysel ölçümler sunmamışım diye bana saydırıyor da saydırıyor. Sonra da cahil diyor.

Bakın kaynatasızlar, bu blogda yazdığım kimi yazılar var ki haftalarımı aldı. Yazıya dökmesinden ziyade, o konu hakkında derlediğim bilgiler, geliştirdiğim şahsi fikirler aylarımı almıştır belki de. Kubrick yazısı 2 haftamı aldı abartmıyorum, Atatürk yazısı keza... Fakat ben tüm bunları senin gözüne sokmadan, okuyucunun bana olan güvenini biraz da olsa sarsma pahasına diyorum ki "anlattığım her şey %100 doğru olamaz, illa ki yanıldığım yerler vardır, o nedenle körü körüne inanmayın anlattıklarıma" diyorum, ve bunu HER FIRSATTA söylüyorum. Sen hala gelmiş beni ahkâm kesmekle yargılıyorsun, her zamanki sikindirik savunma mekanizmanı faaliyete sokuyorsun. 

Nedir o savunma mekanizması biliyor musun; insanın kendisinde gördüğü ve kendisine yediremediği bir şeyi karşı tarafa maletmesi. Kendisi o boku yeyip, sonra gidip karşı tarafı o boku yemiş gibi itham etmesi... Budur senin yaptığın. 

Psikolojideki adı da "yansıtma"dır bunun, al sana ücretsiz kamu hizmeti.

O yüzden sığır ve yobaz ekşici, o kadar basit bir insansın ki sen gözümde... Yapmayın dediğim şeyi 3 saniye sonra harfi harfine yapıyorsun sevgili ekşici, bu kadar basitsin sen işte.

"Bunları anlattım diye hatalarımı dile getirmek yerine şimdi gelip bana 'faşist, yobaz, dinci, cahil' diye saldıracaklar" diyorum, ve dediğim şeyi anında hayata geçiriyorsun sevgili sığır ekşici.

Sonu 1 saat öncesinden tahmin edilen polisiye film kadar sıkıcı ve rezilsin ekşici. İnandığın fikirlerden dolayı değil, onları savunma şeklinden dolayı rezilsin sen ekşici.

Hayır şunu da anlamıyorum, ismi michaelsikkofield.blogspot.com olan, yazması bile işkence olan bir adresi yazıyorsun browser'a, sonra yine üşenmeden paragraflar dolusu anlattığım şeyleri okuyorsun, ve bunların hepsini kendi özgür iradenle yapıyorsun, sonra gelip bana orospu çocuğu diyorsun.

Arkadaşım sen gavat mısın?

Şizofren misin la?

Beğenmiyorsan siktir git okuma, burası şahsi bir blog sayfası ulan. Siktir git oje kokulu kız blog'u oku, ergensel yaklaşımlar içeren sonu 3 noktalı cümlelerle biten isyankâr şiirlerini oku onların. Ya da kendinle aynı görüşü paylaşan tekdüze haber sayfalarını okuyarak "hah hah hah ne kadar da harika şeyler okuyorum yahu" diye masturbasyon yap. Ben gel burayı oku diye senin kafana silah mı dayadım be götoğlanı? 

Tamam ben cahil, yobaz, sığır ve orospu çocuğuyum belki de, bunu dedin diye gücenmiyorum sana, fakat bunu sırf seninle aynı fikirde olmadım diye diyorsun ya, bir insan vasıfsız ve zavallı olduğunu bundan daha iyi bir şekilde dile getiremez işte.

Ve iyi ki varsınız lan. Yemin ediyorum sığırlar, iyi ki varsınız. Zira "sikko helal yeeaaa" yorumlarını görünce ben orgazm olmuyorum, pek bir şey ifade etmiyor onlar bana. Fakat söylediğim şeyin aksine inanan kişilerin ne kadar ezberci sığırlar olduklarını görünce, lan diyorum, "Bunlar mı mahalle baskısı oluşturan sözde entelektüellermiş? Bu salaklar yüzünden mi insanlar artık görüş belirtmekten çekinir olmuşlar?".

Bana müthiş bir istek aşılıyorsun senin ağzına daha da lapa lapa sıçmam için, Allah razı olsun senden.

Çok yaşa sığır, her zamanki gibi kendi etinden ve sütünden faydalandırıyorsun başkalarını.

Ne de olsa baba mesleği di mi sığırlık?

Hadi siktir git şimdi rant peşinde "Galatasaray çok iyi klüptür" temalı bir entry gir, sonuna da şöyle ekle "not: Fenerbahçeliyim" diye, sonra aldığın övgüler sebebiyle kendini daha iyi hisset.

Yapmacık salak seni, yüzeysel samimiyetine osura osura sıçtığımın riyakâr pezevengi seni.

İşin gücün yaranmak istediğin kesimin görüşünü körü körüne savunmak, ezbere bildiklerini ezbere savunmak, bundan başka hiçbir meziyetin yok senin sevgili sığır.

Demek istediğim, yapma be sığır, harcıyorsun kendini. Salak gibi sonu "-izm" olan bir görüşe dadanıyorsun, kendini onunla kısıtlıyorsun, sonra da kendini bir sike dermanmış gibi hissediyorsun. Üzülüyorum ama elimden fazlası da gelmiyor senin için.

Neyse.

Blog'u takip edenlere bir özür ve telafi sözünde bulunayım son olarak. Dikkat ettiyseniz Kubrick yazısından önce birkaç hafta yazı eklememiştim, zira dediğim gibi epey uzun sürmüştü onu yazmam. Ve bildiğiniz gibi, yazdığım uzun Illuminati etiketli yazılardan sonra birkaç tane aha böyle laf olsun torba dolsun yazı yazarım, aslında şu Fight Club yazısı da onlardan biri olacaktı. Sonra baktım anlatacağım şeyler uzadı, twitter'da ve blog'un başlık altında da söyledim "kısa bir yazı olacak" diye. O yazıda anlattıklarımı tabi ki hala savunuyorum, şahsi fikir ve gözlemlerimdi onlar, fakat içeriğin diğer yazılara göre yavan olmasının sebebi de budur. 2-3 saatte yazdığım bir yazıydı o, yoksa ben de diğer uzun yazılarımla kıyaslamam bile son yazdığım yazıyı içerik olarak, farkındayım durumun. Yazmaya başlayınca bi dahakine şu Satanizm ve New Age yazısının 2. kısmını yazacam, telafi edecez onda hatamızı, Karagümrük çocuğuyum sözüm senettir. Yalnız ne zaman yazmaya başlarım, ne zaman biter bilemiyorum.

He gitmeden önce, nurcu kardeşlerimizin kuyruğuna basayım da az daha saydırsınlar bana ehehe.

Hacılar ya, Stv'de yeni bi program başlayacakmış Bediüzzaman ile Tutamıyorum Zamanı diye, doğru mu?

Ehehehehe.

Sevgiler saygılar.

Not: Karagümrüksporluyum.


250 yorum:

  1. bunlar adam olmaz sikko dayi. keyfine bak. oyna o kücük aptallarla.

    YanıtlaSil
  2. bunlar ne sığııır, ne mamooooş. tüü.

    YanıtlaSil
  3. iyi de biz sana eleştirme demiyoruz ki, gerizekalı espriler yapma yeter insanların hassas olduğu kişiler hakkında. said nursi'nin islam tefsirini anlayabilmiş olmanı canı yürekten isterdim ama kabul et sende de hep o kızdığın önyargı ve artniyet tohumlarından var biraz amk sikkosu seni. mesela bir yerde yazmıştın ya, hani kuran'dan intihar ile ilgili yerleri okudum anlamadım diye, işte said nursi'nin de yaptığı budur, kuran'ın derin mevzularını alabildiğince açık ve detaylı bir şekilde anlatmıştır. tabi ki zamanın dili ağır olduğundan şimdi onun eserlerini de anlaması biraz çaba gerektiriyor. olay budur, yeşilaya falan bağlaman çok komikti hala daha komik, diğer yazılarının hastasıyız o ayrı.

    YanıtlaSil
  4. hiç, hiç birşey bilmiyor
    bilmek istemiyorlar
    hiç, hiç birşey görmüyorlar
    görmek istemiyorlar
    şu cahillere bak
    dünyanın sahibi onlar
    onlardan değilsen
    sana zalim derler
    onlara aldırma hayyam
    dostum

    YanıtlaSil
  5. ha şöyle amına koyim ya ha şöyle ya..
    bende aynısı söylüyorum anlamayı siktiminin sığırları.siktirin gidin okumayın diyorum amına kodumunun izmci istçi piçlerine.. kafa sikmeyin yada sessiz sessiz takip edin.yok tasavvufmuş yoksa saidmiş nursiymiş.. yarak kürek işlerle beyniniz yıkanmış.

    maykıl tam gaz illu. ifşasına devam hacı...bakalım daha ne şeytanlıkları var bu piçlerin.

    YanıtlaSil
  6. amına koduum. Bize dion kendin yapıon o tahammülsüzlüğü. Bre kavat.amına koduum. Bize dion kendin yapıon o tahammülsüzlüğü. Bre kavat.

    YanıtlaSil
  7. helal sikko. nabıyon lan iyimisin. devam devam, satanizmi siktiret illuminati daha güzel. tam gaz hadi bakalım

    YanıtlaSil
  8. Bu sığırların artıp seni daha iyi yazılara yönelticek yazılar yazman dileğiyle. Öptüm kaynatanı

    YanıtlaSil
  9. sikko new age 2 yi bekliyoruz.inşallah güzel şeyler çıkacak ordan.dediklerinede katılıyorum

    YanıtlaSil
  10. hayat sana güzel sikko. İstediğine yaz, istediğine söv. Beğenmeyen okumasın kardeşim.

    özet:ne zaman kitap çıkartıyosun lan. Ekrana bakmaktan gözlerim kangıren oluyor

    YanıtlaSil
  11. millette hakeret ederken ii de sana dokandırılıncamı kaka oluyo :) iki kıçı kırık fotodan destan yazman hayalperetizm tek kelime ile! erbakan çokmu doğru bir sürü yalnışı var onuda eleştir milli görüşüde eleştir sen rengini belli ettin dostum ehh ergen konulardan bayya prim yaptım siyasete daldın aldın 3 in 1 ini sana bayıldım ayıldım diyenlerin yaş ortalaması neden çok küçük kafanı buna yor istersen yada hollywod film eleştirmenliği yap ii para var.

    YanıtlaSil
  12. karagümrük kyotospor diye bişey vardı zamanında, ordan girip kyoto protokolünü imzalamayan ülkeler,çevre kirliliği,grinpiis, masonlar falan diye harmanlayıp devam etmeni temenni eder gözlerinden öberim.

    YanıtlaSil
  13. Sikko kardeş seni gerçekten çok iyi anlıyorum. Her yazdığının altına da imzamı atarım. Nesnel bakmaya çalışıyorsun her şeye. Her çarpık zihniyete karşı eleştirilerini sıralıyorsun. Bunu yapabilmek bilgi ve düşünce gerektirir. Düşünmek ise İslâm dininde büyük yer tutar. Yüce kitapta birçok ayette geçer.
    Meyve veren ağaç taşlanır derler be kardeş. Hiç çam ağacına taş atıldığını gördün mü?
    Yolun açık olsun, takibe devam edeceğim seni.

    YanıtlaSil
  14. Amına koyim ta bi sürü adam girmiş."helal sikko helal ehehe adam olmazlar bunlar bi bok bilmiyolar" demiş.Siz asıl adam olmazsınız lan.Amk üstüme alındım belki ama tasavvuf konusunda eleştirdim ve hemen ertesi gün de bu yazı gelince direk banaymış gibi geldi.He dediğin %100 doğru değil ki kendin diyosun yarraam o zaman tasavvufu,evrimi savunana da saygılı olacan.Sen genelliyosun sikko ve doğru olanların da hakkına giriyosun bi önceki yazında da yazdım burada da yazıyorum.Tasavvufdaki "Ben tanrıyım" firavunca denmemiştir."Ben tanrıdanım,tanrı bendedir"den yola çıkarak "Ben tanrıyım" demişlerdir yoksa ben sizi yarattım diye demiyor adamlar.He öyleleri de vardır ama genelleme sikerün.Hadi öptüm

    YanıtlaSil
  15. Sikko'yu az anlıyosam o da sikko bu adamı hiç sevmez amk yoruma bak.
    --------------------------------------
    Demir dedi ki...

    Sikko kardeş seni gerçekten çok iyi anlıyorum. Her yazdığının altına da imzamı atarım. Nesnel bakmaya çalışıyorsun her şeye. Her çarpık zihniyete karşı eleştirilerini sıralıyorsun. Bunu yapabilmek bilgi ve düşünce gerektirir. Düşünmek ise İslâm dininde büyük yer tutar. Yüce kitapta birçok ayette geçer.
    Meyve veren ağaç taşlanır derler be kardeş. Hiç çam ağacına taş atıldığını gördün mü?
    Yolun açık olsun, takibe devam edeceğim seni.
    ---------------------------------------------
    Her yazdığının altına imza atarım?Olum ya sen mal bir yobazsın ya da sikkonun fake hasabısın amk.Neden böyle bi yorum?Çekemiyorum amk yobazlığı

    YanıtlaSil
  16. sikko knowing filmine bakmanı yada en azından bi gözucuyla izlemeni tavsiye ederim piç show tvde de yayınlayacaklarmış izlersen çileden çıkarsın öyle bir film al imdb şeysi http://www.imdb.com/title/tt0448011/

    YanıtlaSil
  17. regri01 dedi ki...
    -------------------------------------------------------
    Sikko'yu az anlıyosam o da sikko bu adamı hiç sevmez amk yoruma bak.
    Her yazdığının altına imza atarım?Olum ya sen mal bir yobazsın ya da sikkonun fake hasabısın amk.Neden böyle bi yorum?Çekemiyorum amk yobazlığı
    -------------------------------------------------------

    Sikko'nun beni sevip sevmemesi zerre kadar umurumda değil. İster sevsin ister sevmesin, yazdıklarını okur, alacağımı alırım.
    Beğenmediğin herkese yobaz etiketi yapıştırmak işin kolayına kaçmaktır. Sen hiçbir görüşe saygı duymuyorsun, anlaşılan öyle.

    YanıtlaSil
  18. @Demir
    Evet saygı duymuyorum ama yobazlığa yoksa istediğine inan ben zaten Allah'a inanarak bunu benim sorgulayamayacağıma da inandım.He ahiretini düşünüp insanlara yardım ederim haklı olduğumu düşünerek o ayrı.ben kimi eleştirdim başka söyle?
    İstediğini beğen istediğini beğenme sikimde değil.Sikko seni sevsin diye de yaptın demiyorum ama eğer sikko adamsa düşündüğüm gibi biriyse(şeytani amaçları olmayan :) ) her dediğine katılmanı,her dediğinin altına imza atmanı istemez.Çünkü eleştirmemekten,eleştirememekten bu hale geldik.Tamam özür dilerim belki sert çıktım ama adamı yüceltmeyin amk.Belki benden fersah fersah iyidir insan olarak bilemem ama egosunu şişirmeyin adamın.Ne dersem diyeyim yine yobaz diyeceksin belki de ama yobazlığa karşı çıkmak adına bu yaftayı de yerim ;)
    Hadi kalın sağlıcakla

    YanıtlaSil
  19. @fateoffeanor
    Ben izledim o filmi tabi uzaylı muhabbetine dikkat etmemiştim şimdi aklıma gelenle bile ürperdim amk.Olum direk 2012 vardı yanılmıyosam ve uzaylılar kurtarıyodu insanlığı.Eleştirel gözle bak bi sikko.

    YanıtlaSil
  20. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  21. http://tinyurl.com/3sx24um

    http://www.youtube.com/watch?v=IclL1eBs5Yc

    şu videoyu izleyin önce badem bıyığını siktiklerimi sonra girin bu linkten

    http://www.diyanet.gov.tr/kuran/kuran_meali/kuran.pdf bakara suresi 188. ayeti okuyun.

    bakara suresi 188. ayet '' aranızda birbirinizin mallarını haksız yere yemeyin. insanların mallarından bir kısmını bile bile günaha girerek yemek için onları hâkimlere (rüşvet olarak) vermeyin. ''

    sonra düşünün bu adam neden açık şekilde kuran'da Allah'ın yasak ettiği bir şeyi insanlara öneriyor. kuran'ın 1 cümlesini bile inkar etmek imandan çıkmak demektir çok risale az kuran okuyan şakirt kardeşlerim.

    durun bi düşünün biz kimin peşinden gidiyoruz diye

    YanıtlaSil
  22. http://megaswf.com/serve/1047289/ :) şaka lan şaka hepsini okudum. La olum sen şu yazına devam etsene a.q ne uğraşıyon milletle.

    YanıtlaSil
  23. ah yavrum, vah yavrum. ne kadar alınmış da ayrı bir yazı yazmış. Dün dedim ya eleştiri falan yöneltilince gözün dönüyor, hırs yapıyorsun diye aha bu da kanıtı. Bunu oturup yazmışsın. Eleştirdik ya, bir noktada anlaşamadık ya hemen haksız taraf biz olduk tabii. Eyvallah. Ya şimdi sana da hak veriyorum, alıştın burada "süpersin michael, harikasın sikko, süper yazı" gibi yorumlara. En ufak bir eleştiri görünce nevrin dönüyor. (Kibir, ego falan diyen bir arkadaş vardı burada)

    Şimdi geleyim konunun özüne;
    Hem farklı görüşlerden ve bunlara açık olmaktan, bu görüşler hakkında bilgi sahibi olmaktan bahsediyorsun hem de "beğenmeyen siktirsin okumasın" diyorsun. Sırf birileri senle farklı görüşte diye o birilerinin senin yazılarını okumasını istemiyorken, o birilerinin farklı görüşlere açık olmasını nasıl bekliyorsun?

    Öncelikle şunu belirteyim; ben herhangi bir akıma, ideolojiye, kişiye falan mensup değilim. Kime ne dediğin beni pek ırgalamıyor. Fethullah'a mı saydırmışsın, velilere mi dil uzatmışsın, beni siklemez. Ben doğru olanı, doğru bir şekilde öğrenmeye çalışan bir insanım. Bir şey öğrenirken mümkün olduğunca kendi fikirlerimi bir kenara bırakıp objektif bir şekilde o şeyi öğrenmeye, o şey hakkında bilgi sahibi olmaya çalışıyorum.

    Daha önce de demiştim, yine diyeyim, ben senin işini/emeğini/uğraşını takdir eden bir insanım. Elbette, bir insan olarak, bizim olduğu gibi senin de hataların olacak. Meselâ, bu hatalarından birisi, bazı şeyleri bir kalemde silip atman. "AHA! Spiritualizm ile Tasavvuf'un ortak noktaları var. Tasavvuf o zaman batıl!!!" diye galeyana gelmek pek sağlıklı bir davranış değil. (Yanlış hatırlamıyorsam bir yazında da Hadisleri toptan fıydırıp atmıştın bir kenara. Kur'an varken Hadis neymiş gibisinden). Bunu tasavvufu/velileri çok sevdiğim için mi yapıyorum? Hayır. Ulan biz burda ne diye götümüzü yırtıyoruz? Bu şerefsiz orosppu çocukları dini tahrif etmeye hatta ortadan kaldırmaya çalışıyor, değil mi? Evet, çalışıyor. Bunun için Spiritualizm gibi bir şeyler uyduruyorlar, tamam. E, burdan yola çıkıp da Abdulkadir Geylani'ye falan "ıhhh işe yaramaz bi' herifti" dersen, işin zor. Hatta, bu ibnelerin tongasına düşmüş bile sayabiliriz, seni.

    Dünkü Kibir - Fight Club yazında getirdiğim eleştiri zaten senin şahsından ziyade bu fevri tutumuna karşıydı. Dediğim gibi, belli bir ideolojiye/cemaate mensup olmadığım için işime gelmeyecek/beni kızdıracak şeyler söylemen zor. Yani "öhöhö. şeyhine laf söyledim gaza geldi, bana orospu çocuğu dedi" gibi bir durum yok, ortada.

    YanıtlaSil
  24. @regri01;
    Kimseye yobaz, cahil vs. etiketi yapıştıramam. Bilmeden kimseyi yargılayamam. Zaten daha önce yazdıklarını da okumadım. Belki de çok doğru tespitlerde bulundun. Yani sana karşı sikko'yu korumak gibi bir niyetim olmadı. Sikko'yu korusam ne olur, korumasam ne olur? Senin hangi düşünce yapısına sahip olduğunu da bilmiyorum.

    Bu sayfayı daha 1 ya da 2 hafta önce buldum. Bir günde onlarca yazısını okudum. Benimle neredeyse aynı şekilde düşündüğünü gördüm. Mutluluk duydum, demek ki tarafsız görebilen/görmeye çalışan insanlar da varmış diye. (Ne kendimi ne de arkadaşı övmek için söylemiyorum, tek istediğim gerçekleri en saf hâliyle görebilmek.) Bunu bir şekilde belirtmek istedim. Amacım kimseyi göklere çıkarmak, ego şişirmek değildi.

    Düşünen, algılamaya çalışan insanlarla bir olmak yanlış mı? Herkes hata yapar, yapsa da eleştirilir, yapmasa da. Yanlış olan herkesi bir şeyle suçlayıp uç köşelere atmaktır. Bize en çok gerekli olan birlik olmak değil mi? Tabii hayatta adam olmayacak insanlar vardır, bu doğru. Sana ilk gelen insanı yobaz diye fırlatır atarsan O da gider senin sevmediğin tarafa. (Henüz bir fikri olmayan bir insandan bahsediyorum.)

    Eleştiriye her zaman varım, ama eleştiri karşı tarafı taciz ederek, etiketleyerek, bel altı vurmaya çalışarak yapılmaz. Bu hiçbir işe yaramaz, dahası karşı tarafı daha da keskinleştirir.

    YanıtlaSil
  25. @regri01

    yok lan sikkonun fake hesabı antispiritualist eheheheh

    YanıtlaSil
  26. Selam, madem cevap niteliğinde yazılar yazacaksın bazı kişiler senin çalıntı yaptığını falan söylüyorlar bunlarada bi cevap bekleriz. Malum birşeyler öğrenmeye geliyoruz, farklı görüşler ediniyoruz, bilgiye doyulmaz ama bastırmaya çalışıyoruz en azından. Uzun lafın kısası; ul, za iksde.

    YanıtlaSil
  27. @kimlanbenmi
    çalıntıdan ziyade yabancı sitelerdeki illuminati konularından falan geniş araştırmalar yapıp bunları düzenleyip aktarıyor olabilir.

    YanıtlaSil
  28. @Demir Tamam "her yazdığının altına imzamı atarım."Daha iki gün önce bulmuşun sayfayı.Amacının ne olduğunun önemi kalmıyor böyle konuşunca canım benim.dediğin laf çekiliyor, yazdıklarının altına imza atarsın ama bu laf yazacaklarina da edilmiş gibi oluyor.Ve tam körlük çıkıyor ortaya kişisel alma Burdaki "helal sikko euheheh" topluluğuna laflarım.He ben de severim sikkoyu ama gazlamayin adamı.Kalın saglicakla.

    YanıtlaSil
  29. E her kavramı bir iki cümleye sığdırıp kendince bok atıyorsun sonra da burada gelmiş

    "Evrim hakkında görüş belirttim, Aynştaynlar geldi "böyle mi çürütüyosun evrimi salak dinci" dediler, evrimi çürütmek gibi bir derdim varmış gibi."

    diyorsun.Bir kere de oturaklı bir evrim eleştirisi tasavvuf eleştirisi yap da okuyalım.Son yazıların zaten "darwin dediğimiz adam engels'in büyük hayranıdır, engels de sosyalisttir, dememe gerek var mı bilmiyorum. "sosyalizm de siyonist işi ehehe (((:" (speggy fight club yazısında yazmıştı) minvalinde yürüyor.bunları yazdık diye de ekşici oluruz şimdi.neyse "yine döktürmüşsün üstad :))) paylaşalım herkes uyansın !!1!1" tarzı yorum yapmaktan iyidir.

    YanıtlaSil
  30. sikko sen ne yazarsan yaz arkandayız diyen sığırlar da var, bi kaç yazı geriye giderseniz görebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  31. @ Kubar Tegin
    Teşekkürler, bunu izlememiştim önceden.

    YanıtlaSil
  32. @ enes.uslu

    Cık cık cık göz var nizam var Sikko hiç benim gibi efendi, terbiyeli, sizin gibi sallama meraklıları karşısında sövmeden yazabilir mi?:))

    Fake hesabı da değilim alter egosu da:)

    Sadece şahsında hemfikir olduğum şeylerin bol bulunduğu birisi kendisi.

    YanıtlaSil
  33. Mesela önceki fight club yazında geçen bir cümle

    "Bakın ben dergahlarda "aydınlanacam" diye çile çeken tasavvufçuları tasvip etmem. Tanrısallaşacam diye çile çek, sonra "ben oldum, nefsim kırıldı, çok safım, he bu arada artık şarap bana helal ehehe" diye dolan ortalarda. Geçiniz."

    Senin tasavvuftan anladığın buysa daha seninle ne tartışılabilir ki ? Bu kadar basit midir yani her şey ? Selçuklu'dan beri süregelen tasavvuf bu üç cümlede mi özetlenir ?

    YanıtlaSil
  34. Lan son yaptığın stv esprisine bittim gizliden takipteyim dostum devam et.

    YanıtlaSil
  35. Bu elemanların okudukları onlara dehşete düşürüyor. Bunca zamandır inandıkları şeyleri iki dakkada sikip atıyosun.
    mantıklıda geliyor aslında bu Lavuklara ama beyin kabul etmiyor, kolay yolu seçiyor "sikkoyu sik" emrini veriyor zor olanı "ulan acaba bir araştırsak, beynimizi özgür bırakıp bi denesek, belkide bildiğimiz gibi değildir amınakoyayım" diyemiyorlar..
    hazırcı, kolaycı ipneler

    YanıtlaSil
  36. Meyve veren ağacı taşlarlar bu böyleydi böyle de olacak dostum sıkıntı yapmana gerek yok.


    Yazıların demekki yavaş yavaş amacına ulaşıyor (:

    YanıtlaSil
  37. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  38. sikko milletin görüşlerine takılma,bi kulağından girsin diyerinden çıksın olmadı yorumları kapat, her koyun kendi bacağından asılır bırak ne bok yerse yesinler,bunların haksız olduğunu kanıtlaman senı olumsuz açıdan etkiliyor..

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  39. akpnin iyi bi icraatını gösterip yanlış anlamayın dostlar ben aslında akpci değilim diye belirtmek zorunda hisstemeyin kendinizi derdin(akp örnekti amına koduklarım :D ), bunu sende görüyorum şuan :) Her uzun yazıdan sonra böyle kısa yazılara alıştım lan, bekliyodum yani bunu :)

    Her türlü eleştriye açık biri olduğunu düşünüyorum ama karşındaki insanın inandığı bilginin doğru bilgi olduğunu düşünüp ona göre davranmasınıdır isyanın, bunu anlamayanlarda var.
    Normal hayatımda birçok kişiyle tanıştım bu durumda olan,siklemiyordum ne demiş ne etmiş zerre umrumda değil, ya arkadaş şöyle de bi durum olabilir bak doğrusurudur belki bu demeyi inan çok istiyordum her seferinde ama biliyordum karşımdaki insanın görüşlerinin değişmeyeceğini.Belli ediyorlar kendilerini zaten, görüşlerini körü körüne savunarak.

    Dediğin gibi yazdıklarının hepsi %100 doğrudur diye bişey yok bunu birçok yazında yazdığını gördük, okuduktan sonra süzgeçten geçirmeyi unutmamak gerek ;)

    YanıtlaSil
  40. sikko sana hak veriyorum elbette daha önceki yazılarında fln kestirip atanlara açıklama yapmışlığımda var ama şu yönden seni olumsuz yönde eleştirenlerede hak vermezsek piçlik olur. sen yüzyıllardır süregelen doğru iyi gibi kavramlarla nitelenmiş şeyleri 3-5 cümleyle sikip atıyosun. hani bu kimi zaman şeye benziyor böyle tv ye "dini kötülicem hell yeah" düşüncesiyle çıkan "sözde aydın" lar çıkarda kuran dan yada herhangi bir dini olaydan cımbızla bir cümle seçerde onun üzerine saatlerce din de çelişki var dinde kötülük var fln der o hesaba kaçıyor az da olsa. amacın bu değildir mutlaka yani ne biliyim şu adamları yerden yere vurucam fln böyle değildir bence ama yazdıklarından böyle anlamlar da çıkabilir. insanların hassas olduğu bazı kişiler yada kavramlar olur e seninde bi anda bunları yerden yere vurman tepki yaratıyo söylediklerin doğru veya yanlış ama olay bundan ibaret. benim senden ricam tasavvuf said nursi gibi hassas noktalara daha etraflıca bak he eğer öyle bakıyorsanda güzel bi yazı ortaya koyarak izah et. benim açımdan herhangi bir problem yok sana çoğu konuda katılıyorum tasavvuf yada said nursi konusundada ciddi bir karşıtlığım yok ama ben olaya biraz daha tarafsız yaklaşarak öneride bulundum

    YanıtlaSil
  41. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  42. Teşekkürler ulan sikko
    Ulan Allah senden razı olsun lan.
    Yemin ederim çekip çıkardın beni onların arasından.
    Ben new ageciydim lan. Uzaylılar falan kafamda geziyordu lan.
    Şu Kryon yazılarımı ne bir sikim var. Onu oku deşifre et hatta yararlı kısımlarını çek çıkar. Adamlar inandıracağız diye kendilerini ifşa edip çok güzel bilgiler de vermişler. Oku öğret ve nihayet, Dünyaya yarar bir insan et bizi yarrağım.
    Ayrıca Spartacus ile ilgili birşeyler bulursan sevinirim. Çünkü İllüminati'nin 1700lü yıllardaki 2. kurucusunun lakabı Spartacus'tür. Burada bir gönderme seziyorum ben.
    Teşekkürler. Tekrar Allah senden razı olsun.
    Ayrıca argolu ve giydirmeli üsluba devam. Böylece yazıların daha akıcı ve okumaktan zevk verici oluyor.
    (Bu yorumumda bir zamanlar benim inandığım zırvalara hala inanlara ibret olsun amk.)

    YanıtlaSil
  43. @qbatman sen kimin fakesisin lan doru söyle

    YanıtlaSil
  44. Karşı-yaka Gümrük elele
    Kıskananlar çatlasın, ibne göztepe
    aq

    YanıtlaSil
  45. sikkofield,

    Lan gardaşım kaşla göz arasında ne zaman yazdın bunuda yayınladın? Ben de deminden beri diğer konuda yorumları bekliyorum.Neyse takmayacaksın tak açacaksın, insanlar tartışa tartışa görecek gerçekleri.

    Ağalar sikko burada eleştiriyi hazmedemiyor konumunda değilki,diyorki yada demek istiyorki, basmakalıp düşüncelerle eleştirme,araştır öğren ve öğrendiğin şeylerle eleştir örnekler göster.

    Böyle yapın beyler eğer bu şekil eleştirirseniz haklı da olsanız haksız da olsanız önemli değil sikkonun canın yeyin.Buna rağmen gerçekten eleştiriye tahamülsüzlük gösterirse,o zaman zaten toplanıp kaynatasını sikeriz sikkoşun niye celalleniyorsunuz? Ha bu arada sikko bir konuda daha haklı,adamın söylediğini dikkatli okumuyorsunuz,yanlış anlayıp yanlış bilgi ışığında eleştiriyorsunuz daha doğrusu eleştirmiyor saldırıyorsunuz bu olmasın diyor.
    Bence doğru söylüyor.

    Son olarak

    "Bakın ben dergahlarda "aydınlanacam" diye çile çeken tasavvufçuları tasvip etmem. Tanrısallaşacam diye çile çek, sonra "ben oldum, nefsim kırıldı, çok safım, he bu arada artık şarap bana helal ehehe" diye dolan ortalarda. Geçiniz." derken,tasavvuf bu demektir demiyor bunu yapan tasavvufçulardan veya tasavvufçu geçinenden bahsediyor.

    Vay amına koyim birde millete türkçe dil bilgisi eğitimi mi vereceğiz,ya da alt yazı geçelim

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  46. Bu arada Sikko seviyoruz seni. Haberin ola.

    YanıtlaSil
  47. sinirlendim bak yine.lan adam daha dün kibri egoyu eleştiren bir yazı paylaşmış.bugün yapılan yorumlara bak.helal sikko yeeaaa yorumları sikkonun egosunu şişiriyormuşta bilmem ne. tamam sikkonun da dediği gibi kibir çok ince bir çizgidir.herkes kibre kapılabilir.ama bazıları fazla kapılır.eyvallah.doğrudur bencede.ama daha dün böyle bir yazıyı paylaşan bir adama seni destekleyen liseli ergenler sayesinde egon tavan yapıyor dikkat et bak çizginden kayıyorsun şeklinde yorum yapılmasının sebebi yorum yapan kişinin kendi egosunu tatmin etmek istemesinden başka ne olabilir? sorarım.
    sikkoyu nerdeyse tv ye çıkan bi bok bilmeyen şarlatanlarla bir tutup, helal be diye yorum yapanları da gerzek şakşakçı grubu durumuna düşürmek veya bunu dillendirmek neden umrunuzda onu da anlamış değilim.

    not: dünyada dert çok ömür kısa.hayatta zevk yok ask olmasa.

    YanıtlaSil
  48. sikko bey suna bak: http://www.youtube.com/cosmicpanda

    tek goz, 5 koseli yildizlar, bi de sunu demisler:

    "Here's what to expect when you follow the cosmic panda over the double rainbow"

    oeh.

    YanıtlaSil
  49. Vay be, karşıt görüşlere en saygılı adam yazmış.

    Oksimoron örneği olmuş yazı tam.

    YanıtlaSil
  50. bak sikkocum tanışıklığımız yok ama severim seni cidden severim. Siyasete dalmadan önce 10 numara yazı yazıyordun, siyasetten bir bok anlamadığını görmek beni üzse bile medya ifşası, okült sembollerdeki uzmanlığın bu açığını kapatıyor.

    Ayrrıca götün fazla kalmış o götü bi indir, kibirinden burnunun önünü göremiyorsun. tyler durden'in askerleri gibi sikkonun askeri olmaya hevesli mallar gözünü kör etmesin.

    YanıtlaSil
  51. @kowboytr sen söyle kimin fakesiyim?

    YanıtlaSil
  52. bir cerrahpaşa sporlu olarak karagümrük spor iyi bir kulüptür.ehehe kayınçonu sikeyim sikko.

    YanıtlaSil
  53. sikko adamsın şerefsizim arkandayım eheh bunuda senden öğrendim amına koyim.

    YanıtlaSil
  54. ben kesinlikle tasavvufun gerekliliğine inanırım uygulamam pek ama hani inanırım. burda kusuru bakma ama katılmadım bazı anlattıklarına ama kesinlikle anlattıklarını çöpe atmam atamam yani beğenerek okuyorum bazı düşüncelerim uymasada yararlı biri olduğunu yaptığını yapmaya düşüncelerini söylemeye devam et ama bazısıda sana kendi görüşünü açıklarken o bilgilere açık ol kapama,bildiğini okuma sana yapılanı yapma.

    YanıtlaSil
  55. abi ayinden yeni çıktım ve hemen yazını okudum. sana getirilen eleştirileri dikkate alarak kendi yolunda devam et. eleştiriyi hakarete dönüştürenleri ciddiye alıp bu yazıyı yazman bile hoş olmamış. seni aramıza almamız zor. kendine iyi bak, piramitlere ve dikilitaşlara çok yaklaşma, öptüm.

    YanıtlaSil
  56. he bu arada ayinlerde sınırsız pompa var gelmek istersen ulaş bana.

    YanıtlaSil
  57. "Bakın ben dergahlarda "aydınlanacam" diye çile çeken tasavvufçuları tasvip etmem. Tanrısallaşacam diye çile çek, sonra "ben oldum, nefsim kırıldı, çok safım, he bu arada artık şarap bana helal ehehe" diye dolan ortalarda. Geçiniz." derken,tasavvuf bu demektir demiyor bunu yapan tasavvufçulardan veya tasavvufçu geçinenden bahsediyor."

    Tasavvufçu geçinen mi ? Bu devirde her şeyinden vazgeçip dergaha giden falan mı var ? Benim bildiğim tasavvufçu Muhyiddin İbn-i Arabi'dir Mevlana'dır.Getirsin tasavvufa eleştirilerini okuyalım.Ekşi'den iki entry kopyalayıp işte günümüz vahdet-i vucüdcusu demesi bir şey ifade etmiyor.İnsanları eleştirmek yerine direkt karşı olduğu düşünceyi eleştirmeli.

    YanıtlaSil
  58. bu arada önceki yazılarını okudum ama bir şeyi farkedememişsin kardeşim.bu fotoğraftaki adam bizim yanımızda ne fındıklar kırıyor,hangi yılanları deliğinden çıkarıyor bir bilsen.

    http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/183088_184854471550733_147713051931542_364169_8098203_a.jpg

    YanıtlaSil
  59. senin gibi insanlar kocaa istanbulda karşıma çıkmaz ya, çok küfrederim. yolda gördüğüm her olumsuzluğa basarım küfrü, acımam. düşünürüm, ulan derim şöyle insan gibi insanlarla, ciddi manada düşünen, saygılı(yazar saygıyı burada farklı anlatmak istemiş, küfür edip etmeme, işte büyüğünün yanında sigara içmeme olayı değilmiş), düşünen "hayvan" olmayanlarla neden karşılamıyorum.. sonra işte önüme ne çıkarsa basıyorum kalayı, içimden.. ben her bi boku içimden yaparım. bu senin bahsettiğin kendini bir kutba çekmiş andavallar yüzünden artık sesimi çıkarmaz oldum. lan gelecek bir anten, bik bik yapacak. anlatacaksın anlamayacak, bir yaşıda çocuk gibi illa istediğini elde etmeye çalışacak vs. vs... ee kaynatasız, ne bok yemeye uzatıyorsun diyebilirsin şu an, o yüzden iyi dileklerimi falan sunup bitireceğim. blog'unu 650bin kişi ziyaret etmiş. bunun bir çoğu salaktır, yazıları bile okumamıştır. diğer bir salak topluluğu, içindeki küfürlere gülmek için takip ediyordur. uzatmayacağım, bir çoğunun salak olduğunu içten içe az bir kesim biliyordur zaten. yalnız senin bir yazında okudum, bir kişi bir kişidir. bir kişiyi değiştirebilsek bile kârdır. haklısın, burada bir şeyler okuyup aklını başına devşirmiş birileri varsa ne güzeldir o, ne şahanedir. ben böyle bir şeye cesaret edemezdim, sinirlenirim. üzülürüm, eleştiriyi o düşünen "hayvan"lardan alınca sinirlenirim. sen çıkarın olmadan girmişsin bir yola, çokta güzel yapmışsın. o yüzden sana teşekkür ediyorum.

    bu arada, illuminati vs. bunları beynim almıyor. aslında bakıyorum güzel güzel açıklamışsın, kanıtlamaya çalışmışsın. görüntüler, yazılar derlemişsin ama beni bu tür şeyler korkutuyor. inanmamayı tercih ediyorum lakin hiç bir zaman bok atacak riyada bulunmadım. başarılar.

    YanıtlaSil
  60. olum o değil de Dan Brown da sağlam orospu çocuğu lan o zaman?

    YanıtlaSil
  61. SİKKO burayı okuyorsan senden Katy Perry - ET'nin deşifresinde, neden çakal heykellerine geyik deyip oradan illuminati'ye bağladığını anlatmanı istiyorum. Ya o yazıda düzeltme yap ya da bana cevap olarak yaz bir şeyler mümkünse.
    **********
    benim kişisel görüşüm şudur. Sikko'nun görüşleri büyük oranda kişisellik taşıyor. Bu nedenle objektif olmayan çıkarımlara çok da takılmamak gerek bence. "Alkol muhabbeti tadında" yazdığını söylemiş zaten, sen adamın kişisel görüşünü istersen 3-5 delille de çürütebilirsin. Sikko'nun çoğu tespitinde zayıf, kırtasiyeden alınan uhu ile yapıştırılmış bağlantılar var zaten. Ama bunları insan gibi dile getiren pek insan da yok, genelde adama "yobaz, faşist" gibi damgalar yapıştırıyorlar.
    Yine de sikko, sen bunu hak ettin. Çünkü sen de millete "sığır, entel, yobaz" gibi sözler söylüyorsun. Yanlış anlama, hak etmedikleri için demiyorum. Bir etki eşit güçte tepki doğurur, o yüzden söylüyorum. Hz. İsa der ya, "kendine yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yapma" diye... neyse siktir edin çok uzatmıyorum.
    **********
    Tasavvuf ile ilgili eleştiri yazını bekliyorum Sikko. Umarım çok fazla kişisel çıkarım taşımaz. Bundan öte, herkesin görebileceği tarzda kanıtlar sunmanı bekliyorum. Özellikle tasavvuf'u , "islam'da bu yazdığı için tasavvuf yanlıştır" diyerekten çürütmeye çalışmamanı bekliyorum. yani tümtanrıcılığı şeytani bir şeymiş gibi gösteriyorsun ya, bir insanın tümtanrıcılığa inanması kötü bir şeymiş gibi gösteren sebep nedir onu anlat. ama "hadisleri ve ayetleri yalanlıyorlar, kötülüğü göreceli hale getiriyorlar" tarzı çıkış yapma.
    ANTİSPİRİTUALİST isimli arkadaşla da konuşurken bu lafı sık sık duydum. çocuk tecavüzü gibi durumları bu felsefe meşru hale getirmez. eğer birisine tecavüz edildiyse, bu zaten sokak ortasında olmuyor. kimsenin olmadığı bir yerde, gizlice yapılıyor. Kimse müdahale edemiyorsa, belki de kızın başına gelmesi gerektiği içindir. Bu demek değil ki "hepimiz gidip karılara teecavüz edelim zaten olması gerekiyordu..". zaten tasavvuf içindeysen böyle şeyleri yapman senin bir orospu çocuğu olduğun gerçeğini değiştirmez.
    evet ben de müslüman değilim, evrenin bir parçası olduğuna inanıyorum. ama bu demek değil ki ben tecavüz edilen birini görsem gidip müdahale etmeyeceğim. her nasıl ki tasavvufta "hayır da şer de Allah'tandır, yani bir hikmet vardır" deniyorsa, benim de orada olmam, o duruma müdahale edip kızı kurtarmam içindir. Yani yaşanan olayda üstlenilen rollere göre kötülük farklı yorumlanır.
    ***************
    neyse bir sözle kapatayım:
    "hiçbir mal sizin değil, neyi bölüşemiyorsunuz?
    hiçbir can sizin değil, niye dövüşüyorsunuz?"(mevlana)

    YanıtlaSil
  62. @Felix Steiner
    objektif olmayan derken yani bu yazdıkların çoğunu kendisi kendine göre çevirip mi yazıyor diyorsun yani bu okuduklarımız gerçek olmayabilir mi ? illuminati hakkında

    YanıtlaSil
  63. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  64. sayın kowboytr,
    filmlerde ya da kliplerde buldukları şeyleri kendi kafasından uydurmuyor tabii ki. yalnızca bu sembollere göre yaptığı çıkarımların bir kısmı kişisel görüşü. örneğin fight club'da kürenin damalı cafe'ye çarpmasının islam'a bağlaması kendi görüşü. ya da 99 doğru 1 yanlış meselesinde, david icke gibi adamları da bu işin içine katması gibi.
    elbette insanları bir amaç uğruna kandıranlar olacaktır ancak bazıları sırf kendi bulgularıyla yazılar yazar. herhangi bir çıkarı ya da endişesi yoktur.
    tabi yanlış anlama ben burada david icke ya da başka birini savunmuyorum ama, sikko'nun burada yazdığı ne varsa her şeye "helal sikko yola devam" deyip de araştırmamak yanlış demek istiyorum. zaten bir soru sordum kendisine E.T. klibi ile ilgili.
    saygılar, sevgiler.

    YanıtlaSil
  65. @felix - o ceylan olayına niye bu kadar takıldın ki kuzum, haklısın çakal heykeli resmi koyup bu ceylandır demişim, hatalıyım. fakat yazının bütünlüğünü etkilemiyor ki yaptığım bu hata.

    sadece "ceylan" figürünün eski mısır'da kullanıldığını vurgulamak adına örnek olsun diye resim ekledim, ve eklediğim resimler de çakal figürüymüş evet. fakat sonuç olarak mısır tanrıçası Anuket'in temsili hayvanı hala CEYLAN. bu değişmiyor ki benim koyduğum resmin hatalı olmasından dolayı, orada vurgulamak istediğim şey de buydu zaten.

    bu arada "kız çocuğuna tecavüz edildiyse ve odada kimse yoksa, bu belki de olması gerektiği içindir" demeni kanım donarak okudum. bunlar kötü kavramını değiştirip sizlere normalmiş gibi tanıtan görüşler, bir aşama sonraki sapıklığa sizi ısındırmak için hazırlanmış şeytani fikirlerdir.

    kötü kötüdür, altında başka bir şey aramaya gerek yok. tecavüz bir gereklilik değil kötülüktür. aksini düşünen en yakın kıraathaneye girip götünü açmakta serbest.

    bu ağır ruhçuluktan bir an önce kurtulman dileğiyle...

    YanıtlaSil
  66. @ Felix

    Bi kere Kur’an’da bu yazıyor diyerek tasavvufu eleştirmek, hitap edilen kitle Müslümanlar olduğu zaman yanlış değil.

    Çünkü mantıklı ve aklı başında bir insandan beklenen öncelikle tutarlı olmasıdır.

    Bir insan hem Kur’an’a inanıyorum müslümanım diyor ise hem de onunla çelişen, taban tabana zıt olan bir şeyi iddia ediyorsa bu insan ya gerçekten Müslüman değildir ya da öyle olmadığının farkında değildir ve çeliştiği konusunda uyarılması gerekmektedir.

    **
    Bunun dışında bir de dini işin içine katmadan "felsefi" olarak çürütmek vardır tasavvufu, ruhçuluğu vs. Bu daha genel ve kapsayıcı olandır. Çünkü savunuculuğunu yaptığın dini (örneğin benim için bu din İslam) yine bu yolla sorgulayarak onun iyi- ahlaka/vicdana uygun olup olmadığına karar vermişsindir.

    Benim sana yaptığım şey bu idi.

    Tümtanrıcılık/ vahdeti vücud/ Panteizm vs. KÖTÜLÜĞÜ GÖRECELİ hale getirir. Bunun dinle, İslam’la vs. ile alakası yoktur, felsefe ile alakası vardır, vicdanla, akılla alakası vardır.

    Tekrar edelim.

    Evren= Allah’ın parçası
    yahut

    Evren= Allah
    dediğinde

    İblis dahil HERŞEY Allah olur. (Bak İslam’ı baz olarak çürütmek istesem ŞİRK olur derdim, demiyorum, vicdani ve ahlaki olarak sorguluyorum)

    Allah tanımı gereği salt iyi olan olduğundan kötülük GÖRECELİ hale gelir. Kötülük te aslında iyidir'e döner.

    Ayrıca bu tümtanrıcılık ile birlikte ortaya çıkan merkezde tekamülün olduğu felsefede:

    -Kötüler iyilerin tekamülünü sağlayan gizli-gerçek kahramanlar olur. (İblis dahil)

    - Kimisi kimine göre farkındalık sahibi havas olur. Kibirdir bu!

    Böyle her bi boku çözmüş farkındalık sahibi (!) olup ama VİCDANLA VE AKILLA reddedenler de nolur bilio musun? Kur’an’a sımsıkı sarılır ve son nefesini Müslüman olarak alması için Allah'a dua eder durur.

    Sen bebek tecavüzünü tolere eden bir sistemi savunuyorsun. Bunu kendin de ne yazık ki kabul ettin ve çok üzüldüm. Bir an evvel toparlanman bu sapık felsefenin etkisi altından kurtulman dileğiyle...

    YanıtlaSil
  67. sn. michael sikkofield,

    Beni "tecavüz"ü normal karşılıyormuş gibi görmene çok şaşırdım. Aynı yazıda "benim bulunduğum yerde böyle bir şey olursa müdahale ederim" dedim. Ama sen yine yanlış anladın. Sana şunu sorarım o zaman, neden dünyada bu kadar ölüm, tecavüz ve şiddet varken sen her gün yapmaya devam ettiğin şeyleri yapıyorsun?
    Amerikan ve İsrail askerleri belki de sayısız insana tecavüz ettiler. Hala da ediyorlardır diye düşünüyorum. Gerçi sadece askeri olaylara bakmayalım, çocuğuna ve torununa tecavüz edenler de var.
    Almanya'da sapık bir adam evinin bodrumuna kızını bağlayıp, tecavüz ediyor ve ondan olan kızı(aynı zamanda torunu)na da tecavüz ediyor. Ne yapabilirsin ki olayı göremeden? O kız ve onun kızı neden tecavüze uğradı? Bunu hak edecek ne yaptı? Ne yani o masum insanların sınavı bu muydu? Eğer sınavı buysa o zaman bırakalım herkes nasılsa öyle kalsın, nasıl olsa sınavı??
    Bu konuya Allah'ın takdiridir demeden mantıklı bir açıklama getirirsen sevinirim.
    **********
    -(Kişisel Görüşlerim)-
    Dünya bizim kontrol edemeyeceğimiz kadar büyük. Bunu bir çaresiz sözü olarak algılama. Dünyadaki her bilince(insana) ayrı ayrı müdahale edip kontrol edemeyiz. Tecavüz etmeyen, içkisi sigarası olmayan bir insanın bile inancı senle taban tabana zıt olabilir.
    Çünkü dünyayı farklı olarak algılıyoruz. Burada ortak görüşe sahip olduğunu düşündüğün kimseler bile bir yerde senden ayrı düşünüyorlar. Hayallerimiz farklı farklı, yapmak istediklerimiz...
    Uzun lafın kısası, "her şeyin bir nedeni vardır" demek göz yummak demek değildir. Sadece gerçekleştikten sonra tek yapabileceğin yorum budur benim kişisel inancıma göre. Tecavüze uğrayan bir insanı normal hayata döndürmeye çalışmak mı sevaptır, yoksa ona tecavüz eden sapığı Taksim'de linç etmek mi?
    **********
    Belki de bu tarz yolunu şaşırmışları yola getirmek için hapishanelere koymak yerine rehberlik edilebilir. Eğitim sistemimiz daha çok "insan olma" üstüne kurulabilir, ailelere özel eğitim verilebilir vb. Yani yapıcı uygulamalarda bulunursak dünyayı daha iyi bir yere çevirebiliriz.
    Şiddet yoluyla sadece sonu gelmeyen savaşların ve suçların devam edeceğinin garantisini verebilirim. Zaten tarihin başlangıcından beri savaşlar hiç bitmedi.
    **********
    Maskeli spiritualistlerin sık söylediği bir sözü söyleyeceğim ama :)
    "Sevgi dolu bir dünya için el ele...Çözüm sadece bizim değişmemizde."

    Saygılar, sevgiler.

    YanıtlaSil
  68. @antispritiualist

    sanırım sen de tecavüzle ilgili beni yanlış anladım. michael sikkofield'a yazdığımı sen de okuyabilirsin.

    YanıtlaSil
  69. sikki sen iki yüzlünün tekisin. seni ilk yazılarından beri takip ediyorum ve her zaman bir kişi bile benim için yeterli derdin simdi umrumda değil diyorsun. n e iş hacı? bu arada mtv sanatcılarıyla ilgili bir şeyler yazsan daha cok gönlümüzü almış olrsn. yazmamanda sacmalık ya, ha devleti yazmışsın ha onları aynı şeye hizmet ediyorlar sonuçta. çizgini koru ama hacı iyisin sen yine. önceki yazı o kadar kötü değildi tabi eksikleri vardı fakat daha çok lak lak etmişsin doğru dürüst 3 tespitin vardı zaten swhswh

    YanıtlaSil
  70. @brkmm

    lan göt herif çok güzel özetlemişin helal olsun

    YanıtlaSil
  71. @regri

    demişinki;

    "Amına koyim ta bi sürü adam girmiş."helal sikko helal ehehe adam olmazlar bunlar bi bok bilmiyolar" demiş.Siz asıl adam olmazsınız lan.Amk üstüme alındım belki ama tasavvuf konusunda eleştirdim ve hemen ertesi gün de bu yazı gelince direk banaymış gibi geldi"

    he amnk kesin sana gelmiştir bu yazı sakın şüpheye düşme herkes seni çok önemsiyor bugün ben de seni düşünerek 31 çektim mesela

    YanıtlaSil
  72. Felix Steiner,

    Dünya kontrol edemiyeceğimiz kadar büyük değil,bizler kontrol etmeye yanaşmayacak kadar körüz hepsi bu. Bakın ne diyorlar bu illuminati konusunda bilgi aktaranlar? Dünyayı topu topu 300-400 kişilik bir aile yönetiyor. Peki ortalama altı milyar nüfustan çıkar dörtyüzü,o kadar çok sayıdaki insan grubu hem şikayet ediyor hemde müdahale etmiyor bu duruma,halbuki bir birleşse o dörtyüz kişi göt gibi kalır.Bu durumda beş küsur milyar insan dünyayı kontrol edemez mi? Bal gibi de eder.

    Evet herkes aynı değil,altı milyar insanın altı milyarınında çükü bir birine deymiyor ama din denilen olgunun amacı da farklı yapıdaki insanların, Allah'ın belirlemiş olduğu konular dahilinde bir olması içindir.İşte o zaman tecavüzler durur ya da en aza iner.Tabi elbetteki sadece dinle olmaz aynı zamanda bizim de
    bir takım işler yapmamız gerekiyor.Aslında lafı uzatmaya gerek yok eğer ki insanları Kur'an şemsiyesi altında toplayabilsek bütün meseleler kökten çözülür, böylelikle bir çok insanın şöyle bir tepkiyi vermesi de olasıdır.
    ''Ha siktiiiir,bir kitapla bunlar çözülebiliniyormuymuş?''
    Evet abartılı gibi gözüksede bu böyle.Yani Kur'an,Kur'an,Kur'an,Kur'an

    Sevgi ve saygıyla

    YanıtlaSil
  73. @gercekelektronik

    haklısın,tasavvuf'un bazı yönlerinde islam görüşü ile bir zıtlık var. aslında soruyu yanlış sordum özür dilerim. tasavvuf'un "şeytanca bir öğreti" olmasını nasıl açıklayabilirsin?
    kötülerin gizli kahramanlar olması konusunda da şöyle düşünsene, illuminati üyeleri yaptıklarıyla, dolaylı olarak senin daha olgun ve daha farkında biri olmanı sağladılar. onlar olmasaydı bazı şeylere farklı bakış açılarıyla bakabilir miydin?
    eğer topraklarımız işgal edilmeseydi kurtuluş savaşındaki o dayanışmayı görebilecek miydik? aralarında sorunları olan o anadolu insanları ortak düşman için hepsini unutup ülkeleri için savaştılar. bunu da düşman sağladı...
    haçlılar da yaptıkları seferlerle müslümanların ufak tefek sorunları bırakıp birleşmelerini sağlamıştır emin ol.
    tyler başka insanlarla dövüşerek onların kendilerini bulmalarını sağladı.
    **********
    buradan umarım haçlı seferlerini ve itilaf devletlerinin yaptıklarını doğru bulduğumu düşünmezsen sevinirim.
    insanlar egolarının içine düştüklerinde çeşitli sorunlar meydana geliyor. sebebini anlamazsak da bunlar büyüyüp felakete dönüşüyor. ufak tefek sorunlarla ne kadar uğraşırsak o kadar sıkıntılar içinde olacağız çünkü Allah bu durumlardan bir an önce çıkmamızı istiyor.
    Bence Türkiye'nin durumu da insanların asıl yapmaları gerekenden ne kadar uzakta olduğunu gösteriyor bence.

    Saygılar, sevgiler.

    YanıtlaSil
  74. @ Felix
    Tecavüz durumunda müdahale ediyor olman, senin tutarsızlığını ve savunuculuğunu yaptığın şeytani öğretiye özbenliğinin/ vicdanının içten içe isyan ettiğini gösterir. “kız çocuğuna tecavüz edildiyse ve odada kimse yoksa, bu belki de olması gerektiği içindir" diyen birisi madem bu sistemin doğruluğuna inanıyor/ savunuyor, eğer rasyonel ve tutarlı bir insansa müdahale falan da edemez, let it go der, bu tecavüzden de öğrenilecek bişiler var, kader der. Sikko da ben de mantıklı- tutarlı biri olduğun ön kabulüyle yaklaşmışız olaya ama bu konuda pek öyle değilmiş sanırım:)

    Bu mantıkla Hinduizm’deki sudraların(en alt kast) çalışıp sefaletten kurtulmalarındansa bok içinde yaşamaları da onların hayrınadır. Zaten onlar da öyle düşünüyor. E bu durumda din toplumların afyonu diyenleri de yadırgamamak lazım, böylesi bi din anlayışı ile haklılar gerçekten.

    Vahiy olmadan özgür iradeyi savunmak için felsefi bir dayanak yok. Vahye sırtını dayamaz, zekâna vahiyle yön-şekil vermezsen (kendini her ne kadar özgür hissediyor olursan ol) evrendeki her şey deterministik bir neden-sonuç ilişkisi içinde işliyor, başa gelen her şey kader, belli bir amaca hizmet ediyor demeye mahkûmsun.

    Kur’an-vahiy ise bize özgür irademiz olduğunu söylüyor, seçim şansımız olduğunu. Vicdanın içten içe çığırıyor Felix kurtar beni bu kötü-ahlaksız öğretiden diye. Kır zincirlerini Dark side’dan bizim yanımıza gel, burada hurafelerden arındırınca ışıl ışıl tertemiz bir din var.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  75. Felix Steiner,

    ''ufak tefek sorunlarla ne kadar uğraşırsak o kadar sıkıntılar içinde olacağız'' bu söylediğin cümlenin altına sonuna kadar imzamı atarım. Bizim en büyük sorunumuz işte bu,zira insanlarımız hep ufak işlerle uğraşmayı pek seviyor,bir de haddine olmayan işlerle. Mesela adam tamamen islam dışı yaşıyor ama kalkıp vay şu içki içiyor kafir cehennemde yanacak diyebiliyor.Ama bunun kökeninde malesef bilgisizlik ve cahillik yatıyor işte uğraşılması gereken esas sorun da budur. Bir ara bir ilkokulun duvarında Atatürk imzalı şu söz yazılıydı; ''gerçek kurtuluşu istiyorsak,her şeyden evvel,cehaleti yok etmeliyiz''işte gerçek kurtuluş budur.Sen bana ülkenin ve toplumun durumuyla ilgili istediğin kadar sorun say soru sor, benim hepsine vereceğim cevap,
    tek kelimeyle eğitim,eğitim,eğitimdir.

    Evet ülkedeki eğitim kurumlarının iflas ettiği,ve en güçlü eğitim aracı olan medyanın da düşman eline geçtiği göz önüne alınırsa,bize düşen bir birimize eğitim vermektir,evet malesef zor bir iştir ama başka seçenek yok.

    Ara sıra konu tasavvufa gelip duruyor bu konuda şunu söylemek isterim, tasavvuf ilk ortaya çıktığı zamanlarda gerçektende mükemmel bir yapıya sahip olabilir buna itirazım olmaz ama günümüzde tasavvufun hatta o eski zamanlardaki sağlam tasavvuf ehlinin günümüze ulaşan ve çevrilen eserlerinin doğru olduğunu iddia edemeyiz zira Kur'ana dokunamayan o eller,nasıl olsa büyük bir kitlenin zaten Kur'an okumadığı gerçeğinden faydalanarak bu değerleri kesinlikle yozlaştırmıştır.Böyle düşünebiliriz çünkü Allah'ın tasavvuf ve evliya eserlerini koruyacağına dair hiç bir beyanı yok.

    Evet zorluklar bazen insanları birbirine kenetleyebilir,ama bizim esas amacımız o zorluklar gelmeden insanları birleştirebilmek olmalı (illuminati değil :) ) Buna hayra ve barışa yönelik işler yapmak ta diyebiliriz tıpkı Allah'ın emrettiği gibi.

    Değerli arkadaşım son olarak şunu söylemek isterim, Burada yazılan bütün yorumları kendininkiler de dahil tekrardan ve dikkatlice okursan şunları görürsün,hepimizin birbirinden farklı görüşleri,bakış açıları var ama ortak paydalarımız da var ortak amaç ve temennilerimiz de var işin ilginç tarafı bazı konularda,''ben ateistim '' diyen insanlarla da ortak paydamız var. Bu da demek oluyor ki,bu ortak paydalardan istifade ederek tek yumruk olabiliriz.Bunu yapmaya odaklanmalıyız.Bir çok konunun altında hep bunu anlatmaya çalıştım evet tartışalım,evetaraştıralım ama aynı zamanda çözüm üzerinde de tartışalım belki de bu son şansımızdır,bilemeyiz eğer öyleyse bu şansı kaçırmak istermisiniz?

    Sevgi ve saygıyla

    YanıtlaSil
  76. hacı o değil de hani 1 ay kola içmeyip dünyayı değiştiriyorduk lan? sen yine almışın kolayı, çekirdekle götürüyosun ibne. sonra sığır ekşici oluyo.

    not: ekşici değilim.

    YanıtlaSil
  77. sikko dünya da değişime uğruyor

    euro şu bu derken bir şeyleri yine harekete geçirdiler ama amaçlarını anlamıyorum
    türkiye yükselişe geçse başka bi boka gerek yok. umrumda değil.
    umarım dünya savaşı ve krizleri falan değil de rockefeller ın paragözlülüğüdür bu. tarafımız bir iki yatırımla kazançlı gözüküyor, bizim yanımıza geçerlerse milletçe rahat ederiz. siestaya lüzum yok, rahat etsek yeter.
    ne derseniz deyin yanımızda olup güçlenmemizi sağlamaları işime gelir ve gocunmam. düşmanına daha yakın olacaksın derler. her iki taraf da kazançlı.

    YanıtlaSil
  78. ancak ne yazık ki şansı almanyaya ve amerikaya, yine amerikaya yönlendirecekler gibi gözüküyor.

    new age e yaklaşanlara karışmayın lan! bırakın spiritüalizm bıdı bıdı diye konuşsunlar. her iki türlü de ülkenin genelinin bir hayrı yok. en azından daha tehlikesiz, risksiz... bağlarını koparmayı sağlayacak türden bir ülke olalım. yanımıza çekelim şunları bu niveyccilerle.

    olm git o nüfus cüzdanını da new age diye değiştir lütfen bak. zaten güzel kafan her türlü işe yaramayacak, en azından yanımızda olsunlar da o nadir kütle güçlensin ve haliyle genişleyebilsin. azıcık sözümüz geçsin.

    onlar yanımıza geçip bizi güçlendirdiklerinde siktirip gidebilir niveycciler. ama bir şeyi de tam ve düzgün yapın lan. azıcık sesiniz çıksın, lise ortamlarında değil de ne bileyim derneklerde falan konuşun.

    evet, düşüncem bu şekilde stratejiktir. başka bir bok geleceğini görmüyorum. zaten türkiye yahudi oyunu diyoruz. new age ile iyice girin götlerinin kenarına da en azından biz de rahat edelim. bu şekilde bir yararınız dokunur belki.

    dokunmayın niveyccime. değerli o, tanrı o, paşa o paşa. aferin ona, destekleyin onu. kazanç bize dönsün.

    YanıtlaSil
  79. @antispiritualist
    inandığım şeyleri hala şeytani olarak nitelenemen çok üzüyor beni.
    sana "let it go" felsefesini biraz açayım:

    bir tecavüze ya da bir haksızlığa müdahale etmen sadece akışın sana izin verdiği kadardır. şöyle somutlaştırayım: karşında bir kapı var ve açmak istiyorsun. elini attıp kolunu çevirdiğinde bir bakıyorsun ki açılmış. bu zaten öyle olması gerektiği anlamına geliyor.
    ancak bu olmayabilirdi de. sen kapıyı açmaya çalıştığında zorlanıyorsa bu akışa uygun olmadığına işaret olabilir. emin olmak için biraz zorlarsın, bir de bakarsın ki kilitler vardır ve açılmaz. kilidi açacak yöntemler denersin, ve her denemen seni daha çok yorar, bitirir. çünkü artık kapıyı açmak senin için bir takıntı olmuştur, nefsin seni bu küçük takıntı nedeniyle seni kontrol etmeye başlar.
    **********
    işte akışa karşı geldin, hiçbir sonuç elde edemedin. kapının arkasında yorgun bir şekilde kaldın. nefsin seni öyle bir hale getirdi ki, çözümün sadece o yol olduğunu sandın. belki de o kapının açılmasını bir süre bekleseydin kendiliğinden açılacaktı, belki de başka bir kapı açılacaktı. sen sadece akıştan kaçtın...
    **********
    anlayacağın, bunun vicdanımdaki çelişkilerle ya da tutarsızlıklarla bir alakası yok. her şeyi aklımızı kullanarak çözemeyiz. bazen biz hiçbir şey yapmadan, sadece Allah'a güvenip bekleyerek bazı şeyler rayına oturuyor ki bunu sen de biliyorsun. Doğru şeyi yaptığımıza emin olmak için, bu şeyi nefsimiz için mi yaptığımızı anlamak gerekiyor. Yani hırsımıza kapılıp sadece aklımızın doğru sandığı şeyi yapmak, o bahsettiğim kapıyı kendini çaresizce tüketerek açmaya çalışmak, nefsin kandırması oluyor bu durumda...
    **********
    Şunu bilmeni isterim ki, ben bu görüşe salt kitaplardan ya da çeşitli yazılı kaynaklardan sahip olmadım. Bizzat yaşadığım birçok deneyim bana bu konuda çok iyi kanıt oldu ve rehberlik etti. Hiçbir şey göründüğü gibi değildir. Eğer konu üstüne denk gelirse birkaç tanesini uygun bir şekilde anlatırım.



    @gercekelektronik
    İnsanların ortak yanlarını baz alarak hareket etmen çok olgunca davranış :) Ortak paydaları görerek konuştuğun için saygımı kazandın arkadaşım.
    Dediğin gibi karşıda bütün insanlığı tehdit eden bir yapılanma var ve şakaları yok, bu dünyayı gün geçtikça daha çok değiştiriyorlar gibi görünüyor. Keşke elimizde daha net bilgiler olsaydı da niyetlerini tam olarak anlayabilseydik.
    Bu arada, buradaki örgütlenmenin neye karşı olacağını da tam olarak anlayamadım. İlluminati denen örgütle mi sınırlı kalacak, yoksa illuminati ya da şeytanla bağlantısı olduğu düşünülen her şeyle mi? Örneğin gelip de "Tasavvuf şeytan işidir, onu ortadan kaldırmalıyız" mı denilecek? Doğruluğunu sadece İslam'a göre mi baz alınacak? Bu sorular çoğalabilir...
    Saygılar, sevgiler.


    Saygılar, sevgiler.

    YanıtlaSil
  80. e be amına kodumun.. şaka len iyi yorumlar ilgimi çekmiyo deyince böyle başliyim dedim ehehe. "tek yol sikko(-izm ehe)."

    YanıtlaSil
  81. Felix, öncelikle "Kader ve Özgür İrade" konusuyla ilgili çalışmamı okumanı isterim:

    http://emre1974tr.blogspot.com/2011/07/kader-ve-ozgur-irade.html

    Daha sonra konuyu görüşmeye devam ederiz inşallah...

    YanıtlaSil
  82. Burayı okuyorsan sana bir sözüm var.
    Hani cnbc-e'de bir dizi vardı "buffy the vampire slayer" diye
    Hatta esprisi vardır buffy de vampir sayılır diye :D
    Onun içerisinde bir karakter vardı Angel diye
    O kendi dizisini çekmişti eğer bilirsen, bilmezsen gerisini okumasan da olur
    O dizi vampir klasmanı altında illuminati'yi anlatıyormuş
    Eğer ki diziyi biliyorsan ayrıntılı analiz bekliyorum.
    Başka yabancı arkadaşlar da farkına varmış özellikle son 2 bölümde
    http://www.expansions.com/angel-illuminati/
    http://forum.davidicke.com/archive/index.php/t-72395.html

    YanıtlaSil
  83. Sn. Emre_1974tr,

    A'raf Suresi 179: "Yemin olsun ki biz, insanlardan ve cinlerden birçoğunu cehennem için yarattık. Kalpleri var bunların, onlarla anlamazlar; gözleri var bunların, onlarla görmezler; kulakları var bunların, onlarla işitmezler. Davarlar gibidir bunlar. Belki daha da şaşkın. Gafillerin ta kendileridir bunlar. "

    Bu ayeti işine geldiği gibi yorumlamışsınız. Orada "Allah zaten cehenneme gittiğini bildiği için bile bile yaratıyor" demen resmen anlam saptırması olmuş. Lafı dolandırmaya gerek kalmadan, Allah (ayrıca biz diye hitap ediyor kendisine burası da ayrı bir konu) cehennem için yaratmış, üstüne de yemin etmiş.
    **********
    En'am suresi 24. ayette de bak ne yazıyor:
    "İçlerinden,(Kuran okurken) seni dinleyenler de var. Onu anlamamaları için kalpleri üzerine perdeler (gereriz), kulaklarına ağırlık koyarız.6 Her türlü mucizeyi görseler de onlara inanmazlar. Hatta tartışmak üzere sana geldiklerinde inkâr edenler, “Bu (Kur’an) evvelkilerin masallarından başka bir şey değil” derler."
    Yine çelişki, yine çelişki. Önce kulağı ve kalbi engelleyip, sonra anlamalarını bekleyen bir Yaratıcı resmi var.
    **********
    Enam'ın 27. ve 28. ayetlerindeki "geri dönselerdi bile zaten aynı şeyleri yapacaklardı" cümlesi de , eğer geri dönmelerinden kasıt tekrardoğuşsa (ki öyle sanıyorum), bu insanların "kötü" yaratıldığını gösterir.
    **********
    Hud suresi 118-119. ayete bakalım:
    Rabbin dileseydi insanları (aynı inanca bağlı) tek bir ümmet yapardı. Fakat Rabbinin merhamet ettikleri müstesna, onlar ihtilafa devam edeceklerdir. Zaten onları bunun için yarattı. Rabbinin, “Andolsun ki cehennemi hem cinlerden, hem insanlardan (suçlularla) dolduracağım” sözü kesinleşti."

    İkinci ve üçüncü cümleleri iyi oku... "ihtilafa devam edecekler, zaten onları bunun için yarattı." Yani ben öyle istedim, ben öyle oldu diyor.
    **********
    Gördüğünüz üzere, "Allah'ın her şeyi bilmesi"nden öte, "her şeyi dilediği gibi yapması" gibi bir durum var. Lütfen ayetleri kendi doğrularınızı savunmak adına yanlış yorumlamayınız. Ben ayetlerin altına yorumları, direk 1. anlam neyse ona göre yazdım.
    **********
    Bu sitede yüzlerce yorum yapılmasına rağmen kimse ayetleri tartışmıyor. Daha çok üste çıkma çabaları, "ben/benim düşüncem haklıdır" savunmalarından öte değil. Amaç mutlak doğruya ulaşmaktan öte, sanki "kendi bildiğin doğruları ispatlamak" olmuş. Umarım açık fikirli, "Kur'an, İncil, Tevrat, Matematik kitabı vb. kesin doğrudur. Allah'ın sözü bu, Şeytan'ın yolundan dön" diyerek insanları kendince yargılamayan insanlar da görüşlerini bildirirler.Daha ayrıntılı düşünmeniz dileğiyle,

    Saygılar, sevgiler.

    YanıtlaSil
  84. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  85. @keçireyiz
    Tamam amk.Haklısın
    savunduğum şeyler yanlış.Sikkoya
    laf atmayacağım daha.Oldu mu?
    Mutlu musun?
    He sana bir yanlışımı daha
    söyliyeyim ben bu siteyi adres
    çubuğuna yazıp giren
    insanların,yer imlerinden giren
    insanların,googledan bulup gelen
    insanların akıl seviyelerinin ne
    olacağını hesaba katmadım.'Direk
    banaymış' gibiden kastım benim
    gibi eleştiren insanlara ve hatta
    bana(aman allahım ne onur)
    tepki olarak yazıldığını düşündüm
    demekti.Ama sen ne yaptın?Düz
    düşündün.Nasıl vurabilirim
    dedin.15 yaşındaki ergen
    havasıyla gelip "he çok
    önemlisin" yazdın."31 çekiyorum
    seni düşünüp"yazdın.peki
    önderinin üstüne basa basa
    anlattığı egonu göstermedin mi?
    Sen kimsin ki deyip küçük
    görmedin mi beni?Belki az
    aklımla yorum yazmışım onu
    eleştireceğine gelip oraya mı
    takıldın be çocuk?Burdaki
    tartışmaları seviyorum çünkü
    gerçekten bilgi verici(olmasa dahi
    araştırmaya yöneltiyo.).Beni
    eleştirenlere kızarım
    (acziyetimden) ama yine de
    doğru olanın beni eleştirmeleri
    olduğundan şüphem yoktur.Ama
    senin gibi insanlar gelip böyle
    yapınca kızamıyorum,üzülüyorum
    lan.Yazdığım 2 satırlık şeyin
    tamamını oku lan sonra da
    eleştir benim düşüncelerimi.
    tamam @6x sin evet mükemmel
    ayar verdin tebrik ederim.hadi
    kendine iyi bak.

    YanıtlaSil
  86. Yazımı doğru dürüst okumazsan, sayfalar dolusu açıkladığım şeyi böyle anlamadan tekrarlara kalkışırsın Felix.

    Tam da cevabını, hem de delilleriyle verdiğim şeyi öğrenmek istiyorsan "okuyacaksın" önce.

    Allah'ın kimin kalbini neden mühürlediği, kimi neden cehennem veya cennet için yarattığını verdiğim birçok ayet açıklıyor. Ama ayet cımbızlama şaşkınlığına başvurup onları görmezden gelivereceksin tabii :)

    Halbuki verdiğim tüm ayetleri birlikte ele alsan, tüm bunların ayrıntılarıyla açıklandığını ve cevaplandığını görecektin.

    Zaten "ateistlerin dini inancı ne" diye soran bir robottan daha iyisini beklemek fanteziye kaçardı...

    Selam ve sevgiler

    YanıtlaSil
  87. sn Emre_1974tr,

    ateistlerin dini inancı ne şeklinde bir soru sorduğumu hatırlamıyorum. biriyle karıştırmış olabilirsin beni.

    YanıtlaSil
  88. Ayrıca "ayet cımbızlıyorsunuz" bahanesi de çok yaygınlaştı. Bu bazı ayetleri haklı çıkarma çabası, ayetin kendisi anlam düşüklüğü ve diğer ayetlerle çelişkili iken yetersiz kalıyor. Ayrıca cımbız olmadan kılları da alamazsın. Yemeği kıllı yemek istiyorsan buyur ye. Ben didiklemeyi tercih ederim.
    Merak etme yazını doğru dürüst okudum. Ama Sonlara doğru bıraktım çünkü çok uzundu. Görebildiğim şey, senin ayetleri kendi doğrularına göre yorumlamandan başka bir şey değil. Dikkatimi çekenleri yazdım sana ama, sen yine de kendini savunmaktan başka bir şey yapmıyorsun. Halbuki yazdım "mutlak doğruyu bulmak" diye; daha yapıcı olarak bana ayetlerin aslında neyi kastettiğini anlatsan sana saygı gösterirdim. En doğrusunu biliyormuşsun da anlatmışsın gibi konuşuyorsun benimle. Bence sen kibirli bir insansın.
    Neyse, gerçeği aramayana bir şey gösterilmiyor zaten. Sadece düşüncelerimi paylaştım.
    İyi geceler.

    YanıtlaSil
  89. | Felix Steiner |

    Bir kapı var. Kilitli. Arkasında bir sapık bir bebeğe tecavüz etmek üzere. Uğraşıyorum uğraşıyorum kapı açılmıyor. Kendimi yiyip bitiriyorum, açamıyorum. sapık sapıklığını yapıyor.

    İkinci versiyon söyle. Kapı kilitli. Uğraşıyorum. Kan ter içinde içinde kalıyorum, akışa karşı çıkıyorum bebeği kurtarıyorum.

    Üçüncü versiyon şöyle; aynı kapı aynı sapık. Bakıyorum kapı kilitli. Deniyorum açamıyorum. Demek ki böyle olması gerekliymiş diyorum. Akışı bozmuyorum, nefsime takılmıyorum ve başka bir yol beklemeye başlıyorum.Ama sapık işte durmuyor, olan oluyor. Sapık işini bitiriyor, kapıyı açıyor. Kapı kendi kendine açılıyor.

    Sence hangi versiyon doğru olanı?

    YanıtlaSil
  90. Felix Steiner,

    18:41 deki yorumunda verdiğin örnek,harun yahyanın sitesinde tarif edilmeye çalışılan ya da benim öyle anladığım kader anlatışını çağrıştırıyor. (tabi yanlış anlama harun yahyacısın demeye getirmiyorum) Orada her şeyi Allah belirledi ve her şeyi bize yaptırıyor biz bizim için yazılmış senaryoyu oynuyoruz,o yüzden biz bize verilene rıza gösterip,sabretmekle yükümlüyüz demeye getiriyorlar.Doğrusu kader konusunda,mahiyeti hususunda derin bir bilgim araştırmam ve düşünmüşlüğüm yok, dolayısıyla bir şey diyemem sadece anlamak adına sormak istedim acaba kaderi mi anlatmaya çalıştın?


    Çelişki konusuna gelince,şöyle bir misal vereyim,bizler birisine bir şey anlatmaya çalışırız konu basittir ama adam yanlışta diretir en nihayetinde deriz ki,'' bırak la siktir et ibneyi,sürünsün ne hali varsa görsün puşt hak ediyor adam olmak istemiyorsa biz ne yapalım?''Evet bu ve buna benzer şeyler ya söyledik ya da duyduk ki biz o söz konusu adamın gelecekte ne yapacağını neyi düşüneceğini de bilmeyiz bırak o adamı kendimizi bile bilemiyoruz ama böyle şey söylüyoruz.Bunula birlikte ilahi makamda Allah bizim zaman algımızın dışında olduğundan, bizim için yapılmış,yapılan ve yapılacak olan tüm kavramları aynı anda görebiliyor bu yüzden inadına inanmayan inkarda direnen kişi yada kişiler onun için bellidir bundan dolayıdır ki ben onların bu kadar diretmesinden ötürü sildim artık demeye getiriyor ki bu çelişki değil normaldir.Evet Allah her şeyi dilediği gibi yapıyor ama,bu konularda senin ameline,çabana ve samimiyetine göre şekillendiriyor dilemesini bir de bu açıdan bakmak lazım.

    Tabi şu ayrıntıyı da göz ardı edemeyiz bazı ibneler daha doğrusu bir çok ibneler Kur'anı tercüme ederken anlamları kıvırarak çeviriyorlar bizde malesef (başkada seçeneğimiz yok en azından şimdilik) bu çevirilere göre tartışıyoruz halbuki adam gibi çevirseler belki çok farklı olacak ama buna rağmen Kur'anın çevirisini okumaktan zarar gelmez fayda bile gelir işte bu bağlamda senin ayetlerin tartışılması bahsine sonuna kadar katılıyorum böylelikle hepimiz kur'anı daha iyi anlayabiliriz böylelikle çeviri kaymalarının bile önüne geçmiş olabiliriz.Mesela bak bir ara televizyonlarda din adamları neredeyse bir birine girdiydi ama bayağı faydalı oluyordu ama ne yaptılar? Hemen bu olayı durdurdular ki halk bilinçlenmesin.Her insanın bakış açısı farklıdır ve her bakış açısı bizim için gerçeğe ulaşmak adına faydalı olabilir Kur'anı öğrenmek onu tartışmakla mümkündür zatem körü körüne inanmayı Allah kabul etmiyor o yüzden sürekli akletmeyi istiyor bizden.

    Eğer ki ayetleri irdelemek ve tartışmak isteyen olursa gerçekten bu faydalı olur hem de Kur'an bilgisi de pekişir.Ama dersenizki bu blogun görüntüsünü dağıtır Eksen kayması yaşatır :) o zaman benim veya bir başka arkadaşın blogunda bu ayet işini çözebiliriz

    Son olarak ortak paydalarda birleşirsek,bu durumda tasavvufu,mezhepleri dikkate almayacağız daha doğrusu karışmayacağız,mesela alevi aleviliğine devam edecek,vahabi aynı devam edecek sünni desen keza öyle,hatta becerebilirsek kitap ehlide aynı hristiyan,yahudi inancını kendi içinde yaşayacak kimse kimseyi kınamayacak,karışmayacak ortak paydalarda tek yumruk olup zaten yine herkesin ortak paydası olan barışı temin edip,o ibnelerin elinden dünya servetini alıp,dünyayı kurtarma hedefine ulaşacağız. Bu süre zarfında neyin yanlış olduğuna değil neyin doğru olduğuna bakacağız,öyle olursa kimse kimsenin yanlışını görmez mezhebine karışmaz doğru olanı yapar ki o da egemenliklerimizi tekrar elimize almaktır zaten dünya bir sakinleşsin o zaman yanlışların belirlenmesi ve düzeltilmesi de kolaylaşır.
    Sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  91. 00:35'te yazdığım gönderide bir yanlışlık olmuş, şu şekilde olacaktı:
    Umarım açık fikirli, "Kur'an, İncil, Tevrat, Matematik kitabı vb. kesin doğrudur. Allah'ın sözü bu, Şeytan'ın yolundan dön" demeden, insanları kendince yargılamayan insanlar da görüşlerini bildirirler.
    **********
    sn Boran,

    Burada "1.si doğru" ya da "3.sü doğrusudur" diyemeyiz. Hepsini ele almamız lazım :)
    Yalnız bir şey var ki akış kelimesini tam anlamamış da olabilirsiniz. Bir amaç için uğraşırken, amacınıza nefsiniz girmediyse, o an için akıştasınızdır. Bir örnek vereyim ki daha iyi anlaşılabilsin:

    Allah'ın aslanı Hz. Ali (ra),

    bir savaş esnasında düşmanı olan yiğitle, epeyce vuruşarak sonunda onu yere yıkıp öldürmek üzereyken, o düşman askeri

    Hz. Ali'nin mübarek yüzüne tükürdü.bunun üzerine Hz.Ali düşmanını bırakarak ayağa kalktı:

    -Yürü git .dedi.

    savaşçı bu duruma şaştı:

    -beni altedip öldürmek üzereyken neden vazgeçtin?seni ne alıkoydu? diye sordu.

    Hz. Ali şöyle dedi;

    -Ben seninle Allah yolunda ve sırf Allah'ın hoşnutluğunu kazanmak için savaşıyordum ve onun için seni öldürecektim .sen yüzüme tükürünce öfkelendim,sana kızdım.eğer o an öldürseydim ,sana olan kızgınlığımdan dolayı bunu yapmış olacaktım.

    Yani seni Allah rızası için değil de kendi nefsim için öldürmüş olacaktım.işte bu düşünceyle seni serbest bıraktım .

    Bunu duyan adam,

    bu büyük asalet ve ince anlayış karşısında iman ederek müslümanların safına katıldı .


    **********
    Kapıyı uzun süre zorlamamız bir süre sonra nefsimizin ortaya çıkmasına, artık o sapıktan bebeği sırf "kurtarmış" olmak için kurtarmamıza neden olabilir.
    O hırsımızla o kapıyı açmaya çalışırsak yanlış yoldayızdır, ki zaten bir şeyin nefisle yapmamızla yapmamamız arasındaki farkı hissedebiliriz. Bir şeyi yaptığında bundan kendine fayda sağlayacağının beklentisindeysen nefsini tatmin ediyorsundur.
    Anlatabilmişimdir umarım :)
    **********
    Neyse, şimdi yorumlamaya geçelim.
    Zaten 1.sinde akış senin kapını açmanı engellemiş.
    2.sinde bunu ne için yaptığını kontrol etmelisin. Eğer "akış"ı doğru anladıysan o an için en hayırlısını yapmamış da olabilirsin. (Eğer bu düşüncemi yanlış bulduysan, Almanya'daki bodrumda kızına ve kızından olan torununa yıllarca tecavüz eden adamı düşün. Oradaki kızların suçu neydi de yıllarca onu çektiler? Kimse tecavüz edildiğini bile bilmiyordu.)
    (Bu arada kan ter dökmeyi, fiziksel algılama. Akış demek bir gram ter dökülmeyecek falan değil. Ancak senin bir şeyi tam zamanında yaptığına dair işaretler görürsün. O an için çoğu şey doğru gider.Ancak aksilikler sürekli ortaya çıkıyorsa akışa ters gidiyorsun demektir.)
    3.Kapıyı açmayı çeşitli yollarla denedin, ne yapılsa açılmıyor. Tembellik duygusu ile değil de, sürekli bir şeylerin aksi gittiğini gördün, yapamadın. O halde o iş senin sorumluluğundan çıkar. Tecavüz gerçekleşir, yapılabilecek bir şey yoktur malesef.

    Not: Bunları okurken bir bütünlük içinde ele almanı umuyorum. :)
    **********

    @gercekelektronik
    Kader ve akış'ta olmayı anlatmaya çalıştım diyebilirim. Ancak Boran isimli arkadaşımıza da biraz daha derin anlattım, sen de okuyabilirsin orayı :)
    **********
    Kuran'daki çevirileri ibneler yapıyor demişsin de, o ibne dediklerin Diyanet İşleri yalnız eheh :). Şimdi ben 18:41'deki yazımda da bahsettiğim gibi çeşitli deneyimlerle bu felsefi görüşü edindim demiştim. Allah'ın benim kitabı yorumladığım tarzda bir sistem kurduğunu, cehennemlik insanlar yaratmadığının bilincindeyim. Yani kitapta dediğin gibi anlam kaydırması falan vardır belki. Hatta ben geçersiz ayetler olayını burada sormuştum ama bana "işimize gelmediği için geçersiz diyoruz." gibisinden laflarla karşılık verdiler.
    **********
    Son paragrafına katılıyorum. Olay inançlara saygıda bitiyor. Yalnız hiçbir inancın da başka insanlar üstünden çıkar elde edilme doğrultusunda kullanılmasına izin verilmemeli.
    Sevgiler, saygılar.

    YanıtlaSil
  92. @Felix

    Tümtanrıcı olunca başa gelen musibetlerin amacı İYİ BİR ŞEY olmaya MECBUR oluyor ve bu amaç tekamül oluyor. İşte ELEŞTİRDİĞİMİZ nokta tam da bu. Çünkü zaten İblis de Allah yahut O’nun bir parçası olduğundan (haşa) kötülük denilen şey de yine özünde iyi ve hayır oluyor. Bir bebeğin tecavüze uğraması da kendisi yahut çevresindekiler için tekamüle neden oluyor, bir sudranın pislik içinde boğulması da…

    Bu nihai amacı “tekamül”le açıklama hatasının kaçınılmaz sonucu.

    Hatan bu.

    Tümtanrıcılık ve tekamül zaten ele ele yürümek zorunda. Biri olmazsa diğeri de olmaz.

    Merkeze Kur’an’ın hedef olarak gösterdiği imtihan/ yüzleştirme sistemini koyduğunda zaten tümtanrıcılık savunulamaz. Tanrı monoteistik, yarattıklarından ayrı bir varlık olarak algılanmak zorunda kalınır.

    Özetle senin kötülüklerin de hizmet ettiği iyi bir amacı var felsefenin kaynağı tümtanrıcılık. Dini terminolojiyle söyleyecek olursak ta şirk.

    Başa gelen musibetler tekamül için OLMUYOR Felix. Bir bebek tecavüze uğrarken sen kapıyı zorlar ve sonuna dek şansını zorlarsan, kapının açılmaması bebeğin tecavüzünde kendisi yahut çevresindekiler için bir hayır olduğundan değil, tecavüzcünün CEHENNME gitmesine vesile olması, aleyhinde delil toplanması için oluyor.

    Emre’nin kapsamlı kader-özgür irade yazısını detaylıca okuysadın ayetlerle bunu gösterdiğini anlıyor olacaktın.

    Selam

    YanıtlaSil
  93. İbneler demişken;

    Fatır suresi 5. ayet,

    Ey insanlar! Muhakkak ki Allah'ın vaadi haktır. Öyleyse dünya hayatı sizi sakın aldatmasın. Aldatıcılar da sizi Allah ile (affına güvendirerek) aldatmasınlar.

    O parantez içindeki de ne la? Anlamı nasıl kıvırdılar gördünüz mü? Allah ile aldatma kelimesi müteşabih mi? Ne yapmaya çalışıyorlar? Önemli bir bilgiyi örtüyorlar. Kimin olduğunu hatırlamamakla birlikte bir mealde de,şöyle yazıyordu, .......Aldatıcılar da sizi Allah konusunda? aldatmasınlar.

    Buna çüşş denir anlamlar nasıl değişiyor.Aslında ibne lafı da az gelir bunlar da başka cins aldatıcı,ayet konusunda aldatıyorlar.Demek ki Allah korumasa kitabı götlerinden ayet uyduracaklar.

    Şuna bir bakın;
    -Allah ile aldatmak
    -Allah konusunda aldatmak
    -Allah'ın affına güvendirerek aldatmak

    Üçü de aynı mı?Sorsan diyecekler ki,yok efendim türkçede karşılığı olmayınca tam çevrilemiyor.Lan ibne türkçede karşılığı yoksa açıklama koyamıyormusun oraya? Ayrıca Allah ile aldatmak, veya şöyle yazalım ....ile aldatmak bu çevrilemiyor mu karşılığı yok mu bunun? Yoksa Allah ile aldatanları gizlemek için mi yapılıyor?

    İşte öyle,basit bir örnek vermek istedim.

    saygılar ve sevgiler

    YanıtlaSil
  94. @ gercekelektronik

    Yaşar Nuri Öztürk mealini öneriyorum. Parantez hiç yok. Çok anlamlı kelimelerde birini seçmek yerine, "/" lerle hepsini verip bunda da bir hikmet olduğunun fark edilmesini sağlıyor:)
    Ayrıca şiirsel olması ve okurken hoş gelmesi açısından da on numara.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  95. antispiritualist kardeş,

    Doğru söyüyorsun da,en büyük sıkıntı bu meali insanlara verirken yaşanabilir. O da şu, bir çok insan başkalarının yönlendirmesiyle,neredeyse yaşar nuriyi kafir ilan edecek!? bu beyni yıkanmışları ne yapacağız? Yoksa ben yaşar nurinin mealini okudum gerçekten de güzel hazırlamış.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  96. sn. antispiritualist,

    aslında konuştukça anlaşamadığımız noktayı daha iyi anlayabiliyorum.
    Tanrı'nın bir parçası olmayı şirk olarak görüyorsun. Bu nedenle tekamül de yanlış geliyor sana. Tekamül konusu ego şişirip, kibirli bir yaratığa dönüşmeden çok, fazlalıklardan, nefsten yalınlaşıp "bütün"de kaybolmak, kendini tamamen onun hizmetine sunmak ile ilgili bir şey.
    **********
    Yani haklısın, tümtanrıcılık ile tekamül ayrılmaz bir parça. Tasavvuf ile Kabala benzerliğini de konuşmuştuk daha önce.

    Ancak şu yorumuna çok şaşırdım:
    "Bir bebek tecavüze uğrarken sen kapıyı zorlar ve sonuna dek şansını zorlarsan, kapının açılmaması bebeğin tecavüzünde kendisi yahut çevresindekiler için bir hayır olduğundan değil, tecavüzcünün CEHENNME gitmesine vesile olması, aleyhinde delil toplanması için oluyor."

    Şunu sorucam. Allah sadist bir varlık mı? Ne yani insanları cehenneme atıp "yansınlar, hahah lanet olası kötüler" mi diyecek? Bak cidden aklım almıyor, nasıl böyle bir şeyi savunabiliyorsunuz. Hem Yaratıcı'yı MUTLAK İYİLİK olarak görüp, hem de sırf cehenneme odun olsun diye senin kapıyı açman engelleniyor, "adamın cehennemde yanması için bahane olsun" deniyor. O halde bu bahsettiğin özgür iradeye aykırı değil mi?
    **********
    Emre'nin yazdığı yazının büyük bir kısmını zaten okumuştum. Ancak ayetlerin kendi anlam bozuklukları ve çelişkileri haricinde, kendisi de doğrularını savunmak adına taraflı yorumlar yazmış. Sebebini yukarıdaki yorumlarıma yazdım. O yüzden daha fazla incelemiyorum.

    @gerçekelektronik

    Parantezler konusuna el atılsa iyi olacak dediğin gibi. Siz belki imkansız ve saçmalık gözüyle baksanız da, ayetlerin tahrif edilmesi konusunda da şüphelerim var. Forum farz oldu :)

    Saygılar, sevgiler.

    YanıtlaSil
  97. @ Felix

    Hiç alakası yok.

    Ben olayı dini açıdan (şirk) diil felsefi (akıl+vicdan) açısından ele alıyorum seninle tartışırken.

    Müslüman olmadığını söyleyen birine şirk te şirk diye niye direteyim deli miyim?

    Allah mutlak iyi olandır ama iyilik nedir bunu iyi düşün. Mutlak iyilik= mutlak adalet.

    Victor Hugo ne doğru demiş “İyi olmak kolaydır, zor olan adil olmaktır” diye.

    İyilik ve kötülüğe eşit mesafede yaratılmışken tüm insanlar, kötülük yapanla iyilik yapanı aynı kefeye koymak mutlak iyilik olmaz zaten, olsa olsa haksızlık, adaletsizlik olur.

    Cennet de cehennem de haktır ve gerçek iyi olan, adil olan sistemdir.

    Allah insanlara zulmetmez, insanlar kendi özbenliklerine zulmeder ve cehennemi kendi amelleriyle/ seçimleriyle hak ederler. Allah bu hak edişler için vesileler/ sınamalar yaratır. Ama zamandan münezzeh olduğundan kimin nereye layık olduğunu hep bilmektedir.

    Selam

    YanıtlaSil
  98. Felix Steiner kardeş,

    Ayetlerin tahrif edilmesi söz konusu olamaz zira Allah koruyacağı vaadinde bulunuyor.Ancak bu koruma sadece orjinal metin için olabilir mi? bu tartışmalı zira çevirileri tahrif etme demeyelim de örtüyorlar,buna rağmen Kur'anın bütününü dikkate alındığında ulaşılması istenen hedefin resmini hemen hemen çıkarabilir insan.

    Ha şu forum meselesine gelince,yerden göğe kadar haklısın.Bu forum işlerinden anlayan yok mu buralarda?
    Biri bizi bilgilendirirse sevinirim,google araştırmalarında bayağı bir kafa karışıklığı oluyor

    sevgiler

    YanıtlaSil
  99. @ Felix
    Daha da netleştireyim:
    http://www.diniyazilar.com/oku.asp?hid=1761&aranan=cansu

    Hayatı kendi açımızdan anlamlandırırken çok fazla seçenek yok.
    a) hayat= imtihan/ yüzleştirme
    b) hayat= okul/ tekamül mekanı
    c) hayat= biyokimyasal reaksiyonlar sonucu tesadüfen ortaya çıkan evrimsel süreç.
    d) ???

    yok...

    Bunlar içinden vicdana uygun olan sadece A şıkkı. A şıkkı zaten felsefi sistem olarak tevhide götürüyor. Çıkış noktam tevhid/ şirk (din) değil. Çıkış noktam vicdan, akıl.

    YanıtlaSil
  100. @regri01

    kıh kıh kıh. bir 'konuşulanları başka yere çekerek saldırma' operasyonu daha başarıyla gerçekleştirildi sayende. ben senin yazdıklarına doğru-yanlış diye bir şey soylemedim, fikirlerine herhangi bir eleştiri getirmem zaten bana ne amk dilediğin şeyi düşün. söylediğin o kelimeye takıldım, ama sen konuşmayı tam tersine çevirerek bana egonu göstermedin mi demişsin.

    ''Tamam amk.Haklısın
    savunduğum şeyler yanlış.Sikkoya
    laf atmayacağım daha.Oldu mu?
    Mutlu musun?'' bu yazdığın tamamen rezillik. sırf kendini haklı çıkarmak için 'yağcılıkla' ve 'sabit fikirlilikle' itham etmişin beni. olum bi onceki yazıda da senin gibi bi adam vardı. söyledim bak bunlar ucuz numaralar 3 yaşındaki çocukları ezersiniz bunlarla neyse kardeşim kib bye

    YanıtlaSil
  101. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  102. | Felix Steiner |


    İki tip bilgi vardır.Ya gidersin kitaplardan, senden daha fazla bilenlerden bilgiyi talep edersin alırsın.Ya da yaşantın içinde bilgiler sana gelir, sen bunları ayıklayıp alırsın.Bu ikinci tip bilgiye hayat tecrübesi de denir.Bu söyleyeceklerimi hayat tecrübeme dayanarak söylüyorum.

    Yine konuştuğumuz konular dahilinde iki tip insan vardır.Bu insanlardan birinci tipe avucunu sıkıp elimde ne var diye sorduğunda, bir insanın üzerinde taşıyabileceği olası nesneleri düşünüp bir cevap üretebilir.Örneğin bozuk para var, çakmak var, kağıt parçası var...vs. gibi. Tahminin yanlışlığı veya doğruluğu hiç önemli değildir aslında, önemli olan soruya cevap üretmesidir.

    İkinci tip insan ise aynı soruya karşılık, bir insanın üzerinde olup da avucuna sığabileceği şeyleri değil, bir insanın gündelik yaşamda üzerinde olamayacak ve üstelik de avucuna sığamayacak şeyleri düşünür, onlar olamaz der.Örneğin bir bina olamaz der, bir helikopterin kuyruk rotorunun pervanesi olamaz der, bir pvc pencerenin bir biriyle doksan derece açı yapan pervazları olamaz der..Evet dersin sen de, çünkü bunlar bir avuca sığamayacak kadar büyük,mantıklı yorumluyor.Derken gamlı bilge baykuş görünümünde, dede korkut karizmasında bulunan bu ikinci insan tipi, tahmin edilmesi istenen nesneleri küçültür.Der ki, bir aslanın yelesinden tüy, kırmızı kıçlı Afrika bobon maymunlarının tırnağı, kutup ayısının kulak memesi de olamaz avucunun içindeki, çünkü onlar bu yaşadığımız yerde yaşamıyorlar.Bu başlığın adı sığırizm olduğundan alakayı kurayım hemen, onu dinleyen sığırda, ulan ne kadar mantıklı konuşuyor diyerek, çok şey konuşup hiç bir şey söylemeyen bu tipe bir bilgelik gömleği daha giydirir. Tabi bir insanın avucunun içine sığmayacak veya olmayacak nesnelerin listesi saatlerce, günlerce.. uzatılabilir.Sığıra göre bu liste ne kadar uzunsa listeyi veren bu ikinci insan tipi o kadar bilgedir, mübarektir.Sonunda bilge kişimiz şunu söyler; avucunun içinde bütün bu saydılarımın ve ben dışında bir şey var.Çünkü ben buradayım avucunun içinde değilim.

    Diğer saydıklarımda olması gerektiği yerde, olması gerektiği gibi..


    Sığır bütün bu söylenilenleri geviş getire getire yemiştir. Ağzından sular aka aka bu bilge kişinin, ver elini öpeyim, ne mübarek bir insansın diye kucağına oturmuştur bile..

    Şimdi ne oldu? Konumuzla bütün bu söylenilenlerin alakası nedir diye soracak olursan, ben de basit bir soru sormuştum.Kilitli kapının arkasında bir bebeğe tecavüz edecek sapığı engellemek için, sonunda kapı açılmasa da uğraşır mısın uğraşmaz mısın? Sen bana ne dedin? Hiç bir şey demedin.. Avucumun içinde olamayacak şeyleri saydın..

    **********
    Hz. Ali nin aktarmış olduğun hikayesi ile konumuzun çok fazla alakası yok ama, madem konuya girdin, bir sorum daha var; tıpkı elimin içinde ne olabilir gibi basit bir soru. Hz. Ali, yüzüne tükürülmeden önce savaştığını söylediğini Allah rızası, yine Hz. Ali nin kendi nefsi için değil midir? Daha da açayım, Allah rızası kazanıldığı taktirde ne kazanılacak, kim kazanacak?

    YanıtlaSil
  103. Hazır Allah rızası,kazanç,zarar denmişken konuyu açıklamaya çalışalım,

    Cennet için iş yapmak,evet bu cümle gerçekten uzaktan bakılınca çıkar için yapılıyor görüntüsü vardır.Bu görüntüyü savunmak için şöyle de bir örnek verilebilir,e ne olmuş? sen ne için çalışıyorsun? para için,demekki yapılan her şey bir karşılık içinmiş denebilir.

    Aslında derin düşünüldüğünde,cennet Allah'ın ödüllendirmek için yaratılmış bir lütuftur.Nasıl ki biz birine gönülden bir hediye veririz bunun gibi düşünülebilinir ancak gerçekte olması gereken bizim amacımız, Allah'ın sevgisini kazanmaktır (olmalıdır) bunu kazanırsa bir insan zaten cennete ulaşır, Allah sevdiği kulu ateşe atacak değil ya.

    Şimdi şöyle bir absürd bir örnek verelim,(tabi gerçekte böyle bir şey var mıdır ya da olacak mıdır bilemem)Bir adam düşünün,Allah'ı pek hoşnut edememiş olsun,amelleri tartılınca,kul hakkından alacak verecek hesabı sonucunda bir sevaplık karı olsun.Allah madem vaad etmiş ve dolayısıyla hadi gir cennete diyecek ama fazla da hoşnutluğu yok o kuluna.(tabi dediğim gibi böyle bir şey olurmu bilemem benimkisi sallama bir örnek)Bu şartlar altında inanın cennetin bir anlamı olmaz gibi geliyor bana.Tabi cehennem hiç bir zaman kabul edilebilir bir yer değil onu da belirtelim.Bir de şöyle düşünün,Öyle bir kul varki Allah kendisi için,şu kulum ne güzel bir kul,ben bu kulumu çok seviyorum. Abooo bu ne demek biliyormusunuz? Ben şahsım adına öyle büyük köşk möşk olmasa bile küçük bir yer verse bile çok mutlu olur buna razı olurum cennette ki yere değil Allah'ın sevmesine.

    Önemli olan Allah'ın rızasını,sevgisini kazanmak cennet işin ödül kısmı, gerçi yabana atılacak bir ödülde değil hani.Bakın dünyada hemen herkes Allah'ı merak eder,Allah üzerine konuşur tanımaya anlamaya hiç değilse merakını gidermeye çalışır,ama ne yaparsa yapsın hiç kimse Allah'ı bu dünyada göremez ama cennette görebilecek.Bu sonsuz kudretin sahibini, sonsuz sanat sahibini, görmek ise cennetten daha büyük cennettir.İşte bu her şeye değer, insan yaratıcısını görmek istemez mi,o kadar lütuf vermiş istese bizi yerden yere de vurabilirdi kim itiraz edebilir? Ama o zulmetmiyor.Eğer zulüm varsa ortada,o bizim elimizdendir.

    İnsanlar bol keseden konuşur,Allah korkusu kalmamış bizde Allah korkusu var,
    ya dayı git işine harama balıklama dalabiliyorsun bu nasıl korkudur hem bahsedilen korku bu değilki.Mesela bir şeyi yapmak için elini uzattın ama birden aklına Allah geliverdi ve beraberinde şunları düşündün, acaba bunu yaparsam Allah bundan razı olurmu? Benden hoşnut olur mu? Ve ulaştığın cevap olumsuzsa,ve elini hemen o işten çekiyorsan bu Allah korkusudur,Allah'ın sevgisini kaybetten korkmuşsundur.Ama kuytuda yetimin hakkını götürüyordun haci,Allah'ın görmediğini mi sandın? E gördüğünü biliyordun korkmadınmı da yedin? Yoksa sakal ve şov içerikli namazla yetim hakkı yeme hakkına mısahip oldun?

    Yani bu tür bir şeyler işte
    saygılar

    YanıtlaSil
  104. @Boran
    Neden bu kadar net cevaplar beklediğini anlamadım. Çünkü soruyu sorma şeklin pek doğru değil. Birinci şıkkında bir şey yapmışsın ve sonucunu yine kendin söylemişsin. Nasıl sana "bu doğrudur ya da bu yanlıştır" diyebilirim ki?Benim ne yapacağımı merak ederek sordun sanıyorum.
    **********
    Ben sapığı engellemek için uğraşırım. Bir şeyler yaptığım halde sürekli aksilikler çıkıyorsa, bunun uygun olmadığını düşünür ve bırakırım.
    **********
    Hz. Ali ilgili sorunu yanıtlayayım. :
    Allah'ın rızası, Hz. Ali'nin kendi nefsi için değildir elbet. Burada Büyük Resim'in(Büyük Resim, zaman boyutu içinde gerçekleşecek olayların toplamına denir.) ortaya çıkması için, insanın kendi nefsini hiçe sayıp Yaratan'ın amacına uygun hareket etmesi durumu var. Bunun karşılığında Hz.Ali, bütüne hizmet etmenin verdiği mutluluğu, hazzı yaşayacak. Yani burada herkes kazanmış oluyor.
    **********


    @gercekelektronik
    Haklısın. Kitap'ın korunması durumu, milyonlarca kopyası olan dünyadaki her kopya için geçerli değil ki. Ben istersem Kuran'ı alıp bazı ayetlerini değiştiririm, eğer çok param varsa da onun yayılması için yayınevlerine bastırırım.

    Belki de Kur'an kitap haline getirildikten bir süre sonra oynamalar yapılıp, orjinali bir yerde korunmak suretiyle bu oynanmış kopyalar dağıtılmış olabilir. Bilmiyorum açıkçası, bunu sorgulayan kimse de yok.

    @antispiritualist
    a) hayat= imtihan/ yüzleştirme
    b) hayat= okul/ tekamül mekanı
    c) hayat= biyokimyasal reaksiyonlar sonucu tesadüfen ortaya çıkan evrimsel süreç.
    d) ???

    Şıklara baktığımız zaman, işaretlemesi en kolay gelen şık olarak A'yı görebiliriz. Çünkü basit bir yapısı var. İyilik yap cennete git, kötülük yap cehenneme git. Kime anlatırsan anlat mantıklı gelir :). Yani tamam detayları var ama diğer şıklar kadar komplike değil.
    B ve C şıkları araştırma isteyen, aklın kullanılması gereken şıklar. Ancak, C şıkkında maneviyata dair hiçbir şey yok. Zaten tesadüf demesi büyük bir çelişki taşıyor; vicdan denen kavramı da silip atıyor. Bu teori çürütülememiş olsa bile çürük olmadığını görmemek için neden yok.
    B şıkkında aklın yanında vicdan da giriyor. İlerledikçe, bilinç seviyene uygun bir şeyler öğrenmek, manevi olarak tetikte olmak(nefs kontrolü); bazen doğru olan şeyin o an için yanlış olabileceğinin, ya da tam tersinin farkında olmak gerekiyor.

    A şıkkındaki inançta aklın kullanıldığı yer, ayetler ya da hadislerin altında yatan hikmetlerin ne olduğunu öğrenmekle sınırlı. Çünkü dinin anlamı bu, bir inanç sistemi sana sunulur. İnanırsın ya da inanmazsın, iki seçeneğin var(Vicdan konusuna girmiyorum).
    **********
    İnsanlar kendi özbenliklerine zulmeder diyorsun da, kitapta "yeminler olsun ki biz insanlarla cinlerin birçoğunu cehennem için yarattık" diyor. "Cehennem için yarattık"... Üstüne bir ton açıklama yapılmasına gerek yok. "Ben şu vazoyu kırdım" demek gibi bir şeydir bu...

    Saygılar, sevgiler.

    YanıtlaSil
  105. @ Felix

    İlk iletimi okumadın sanırım.
    Mutlak iyilik=mutlak adalet

    İyilik ve kötülüğe eşit mesafede yaratılmışken tüm insanlar, kötülük yapanla iyilik yapanı aynı kefeye koymak mutlak iyilik olmaz zaten, olsa olsa haksızlık, adaletsizlik olur.

    Allah insanları iylik ve kötülüğe eşit mesafede yaratıyor.

    Şems 1-10
    Yemin olsun Güneş'e ve ışığının parladığı kuşluk vaktine,
    Onu izlediğinde Ay'a,
    Onu iyice açtığı vakit gündüze,
    Ve onu sarıp sarmaladığı zaman geceye.
    Göğe ve onu kurana,
    Yere ve onu yuvarlayıp döşeyene,
    Nefse ve onu düzgün bir biçimde şekillendirene.
    Ardından da ona bozukluğunu ve takvasını ilham edene ki,
    Benliği temizleyip arındıran, gerçekten kurtulmuştur.
    Onu kirletip örtense kayba uğramıştır.

    Açık ve net. İyilik-kötülüğe eşit mesafede yaratılıyorsun. Karşına çıkartılan şıklarda seçimini yapıyorsun. Allah ise zamandan münezzeh olan olduğu için zaten zaten senin nereye gideceğini, hangi şıkkı seçeceğini biliyor. "Cehennem için yarattım" diyen ayeti düşünürken bütünlük içinde düşünelim.
    **

    Hayır en kolay olan A şıkkı falan değil. VİCDANI temiz olana en uygun olan A şıkkı. Çünkü vicdanı temiz olan Rabbinin kötülüğü yücelten bir sistem kurmayacağını, kötülüğü göreceli hale getirmeyeceğini, kötüleri gerçek kahramanlarmış gibi sunan bir sistem kurmayacağını bilir. AKIL ve VİCDANI bunu söyler. B ve C kulağa hoş gelse, ego okşasa, insana kendini iyi hissettirse ve iyi şeyler söylermiş gibi görünse de insanı yönelttiği yol ahlaklı ve temiz değildir.

    A ise bunun tam aksidir:

    http://www.diniyazilar.com/oku.asp?hid=1761&aranan=cansu
    Selam

    YanıtlaSil
  106. |Felix Steiner|

    Sana, aslında ortalama bir insan için, doğru cevabın hangisi olduğu bilinebilecek basit bir soru sordum. Kilitli kapı ve arkasındaki sapık...Senin cevabın ne oldU:

    Burada "1.si doğru" ya da "3.sü doğrusudur" diyemeyiz. Hepsini ele almamız lazım..

    İkinci yazımdan sonra ne dedin:

    "Ben sapığı engellemek için uğraşırım. Bir şeyler yaptığım halde sürekli aksilikler çıkıyorsa, bunun uygun olmadığını düşünür ve bırakırım"

    Tabi bununla birlikte geri planda beni soru sormayı bilmemekle, net cevaplar aramakla hafiften ithamvari anlayışlar içine girerek, kendi kibir katsayını yükselttin.

    Şimdi derinden, en derunumuzdan sarayın enderun aydın ve elit kimselerin felsefesini bırakalım, varoşların alçak ve çamurlu kaldırımlarının çamuruna bulunarak, basit ve elitlerce fasit fasit kave(kıraathane) muhabbetlerine geçelim.Yani anlayacağın biraz sikko gibi yazalım.

    Soru basitti, bir amınakodum sapığı kilitli kapının arkasından bir bebeğe tecavüze yelteniyorsa, sikimden aşağı kasımpaşa, banane demezsin.Ortalama zekaya, nefse ve onura sahip her insan, o kapıyı açıp sapığı engellemeye çalışır.Doğrusu da budur.Diğer durumların hiç bir önemi yoktur.E peki bunu neden yaparsın? Ne yani bebeği kurtaracan da yarın senin çay peynir zeytin ve sanayağdan oluşmuş kahvaltı masana ağzına kadar dolu havyar tabağı mı koyacaklar? Yoo.. E ne sikime kurtarıyon o zaman elalemin piçini? Ne diye kilidi açmak için kıçını yırtıp duruyon?

    Hem dur oğlum, bu aksilikler ne? Lan topu topu kilitli bir kapı açacaksın..Chanlangerin yerçekimi etkisinden kurtulması için kademeli olarak arttırılacak motor itiş gücününü sağlarken ortaya çıkacak ağırlık problemlerinin oluşturacağı aksiliklerden bahsetmiyoruz ki..Kapının bilmem kaç zilyon kombinasyonlu ve yalnızca kuantum bilgisayarlar tarafından çözülebilecek olasılıksal kombinasyonlu şifresinden de bahsetmedik..Ne aksiliği, ne aksilikleri..Kapı lan kapı..Lan bildiğin kapı işte..Uğraşırsın uğraşırsın ya açarsın ya açamazsın..

    İyi de neden uğraşıyon? Allah adamı sapık olarak yaratmış, sapık sapıklığını yapacak işte, demiyorsun da, dandik amerikan patiskasından yapılmış donunu terleterek, yanakları gamzeli kıçının kızışmasına sebep oluyorsun? Sepeb basit..Bu olanlar yanlış..Olması gerektiği gibi değil..Olması gerektiği gibi olmayanları olması gerektiği yapman için olmaması gerektiği olan şeyler var..İşte sende kılavuzun neyse bu yolda, o kılavuz eşliğinde olmaması gerekenleri olması gerektiği yapmaya , düzeltmeye çalışırsın..Ha burada kılavuz kabız olan hastanın kıçına lağman yapmak için salacağın fitil değildir..Neyin olması, neyin olmaması gerektiğini sana bildiren kılavuzdur..Bu ilk başta inandığın Kitaptır, sonra vicdanın, aklın, nefsin...

    Ha şimdi bizim konumuz nefs..Sapığın elinden o çocugu kurtarmana neden olan nefsten bahsediyorum..Neden kurtarır ya da kurtarmak istersin? E çünkü o bebek, senin çocugun, yeğenin, arkadaşının aşkı..vs olabilir..hani bu sapığı yakalamak istersin ki yarın öbür gün sana da zarar vermesin..Bak kendini düşünüyorsun gördün mü?Yok öyle arkasında sonsuz erden falan..Diyelim ki kurtardın, sapığın da ağzına sıçtın..Ne oldu şimdi? Nasıl da mutlusun değil mi? Suçsuz, hiç tanımadığın, cami avlusuna layık bir bebeği kurtardın..Zerre kadar çıkarım varsa orospu çocuguyum, onun bunun dölü, çekip çıkartma olayım ki zerre kadar çıkarım yok diyorsun..Hassiktir ordan..Mutlusun işte..İstediğini yaptın..Başardın..Hatta kahramansın..Çünkü bu sapığın cibbiliyetini sikemeseydin, başkalarının bebelerine de musallat olurdu..E ne için yaptın bunu? Geç amına koyim bu erdem ayaklarını- akışı makışı..Sen mutlu olasın diye, kendini mutlu hissedesin diye yaptın işte...Yapamasaydın da ulan en azından uğraştım diyecek, lan niye kılın kıpardamadı amcık suratlı diyecek vicdanın senin sürekli rahatsız edip, mutluluğuna gölge düşürecekti..

    YanıtlaSil
  107. Hz. Ali de aslında kendi nefsi için savaşıyordu..Allah rızasını alınca mutlu olacak işte..Cenneti alınca mutlu olacak işte..Netekim Kuran da der:

    Allah, müminlerden, canlarını ve mallarını, kendilerine cennet vermek üzere satın almıştır: Allah yolunda çarpışacaklar da öldürecekler ve öldürülecekler. Bu, Tevrat'ta da, İncil'de de Kur'ân'da da Allah'ın kendi üzerine yüklendiği bir ahittir. Allah'dan ziyade ahdine riayet edecek kim vardır? O halde yaptığınız alış-veriş ahdinden dolayı size müjdeler olsun! Ve işte o büyük kurtuluş budur. (TEVBE/111)

    Bak gördün mü alışverişi, gördün mü çıkar davasını..Yok hacı ben Allah ı çıkarım için sevmiyorum, demen bile bir çıkar..Ben istemem köşkü, huriyi demen bile bir çıkar ilişkisi..Sen kimsin ki neyi isteyip neyi istemiyeceğini belirliyorsun? Allah senin için cenneti yaratmış işte..Yok aga isteyene ver onu demek de neyin nesi? Hem bunu demek de senin bir isteğin olmuş olmuyor mu? Kendin için istiyorsun işte..

    Yanisi o bebeği kurtarmayı da kendin için istiyorsun..Kurtarabilirsin kurtarırsın, kurtaramazsan kurtaramazsın..olay olup bittikten sonra böyle taktir edilmiş dersin..Çünkü kurtarmaya çalışırken ne olup olmayacağını bilmiyorsun..Bir kaç engelle karşılaştığında ya demek bunu yapmam istenmiyor, akış böyle, falan fiş mekan.. gibi bir düşünce absürdlüğün zirvesidir bana göre..Yine anlayamadım benim güzel kardelim akışı vs. yi.. ?

    YanıtlaSil
  108. @Boran

    Kapı mevzusunu ne yaptın yahu sen öyle :)
    Ben orda sembolik bir şey kullanıyordum zaten, motor gücüne falan gerek yok. Tecavüzcü de yoktu, sen uydurdun. Sadece sembolik olarak akış'ın ne olduğunu anlatmaya çalıştım.
    Ama şimdi sana tutup da akış, büyük resim gibi kavramları anlatmaya başlarsam, seni Lord of The Rings filmindeki gibi bir yere götürmem gerekicek. Elflerle, Dwarflarla falan tanıştırıcam, yüzüğün peşinden gideceğiz :P
    Şaka bir yana, "düşünce absürdlüğünün zirvesi" değil de, sana somutlaştırmadan anlatamam. İlla ki bir kapı, kulübe, karga ile tilki olması lazım. Ama yine de görüyorsun, somutlaştırma bile anlaşılamıyor. İlla ki anlamam gerekiyor diyorsan bu yoldan gitmen gerekir işte, dağda gezen bilge gibi konuşturuyosun beni şurda :))
    **********
    Yalnız "soru soramamak" ve "net cevaplar aramak" sözleri konusunda neden kibirli olduğumu düşündün onu da anlamadım yahu :). Bu tarz şeyleri karşılıklı konuşsak bu cümleleri söylerken suçlayıcı bir ifade takınmadığımı anlardın... Yani gülümser bir ifadede, elini omzuna dostça atıp söylemişim gibi düşün arkadaşım. Ama burada daha anlaşılır olabilmek adına biraz resmi konuşuyorum. Mahkeme duvarı gibi suratla tükürük saçan bir yaratık değilim yani :).
    **********
    "hani bu sapığı yakalamak istersin ki yarın öbür gün sana da zarar vermesin..Bak kendini düşünüyorsun gördün mü?" demişsin. ben öyle yapmazdım, sen kendince çıkarım yapmışsın :).zaten o sapık karşına gelirse de bir neden için geliyordur. ha sen yine mücadele edersin adamla, ama zaten sikileceğin varsa o girdiğin kapı arkandan kapanır, üstüne de 5 kilit vurulur yine içerde kalırsın. sonrasından zevk mi alırsın ne yaparsın bilemem. ama bana göre, nedenini anlamak daha önemlidir.
    tabi bu söylediklerimi de mantıklı kılabilecek tek felsefe tekamül sistemi. basit zevkler içinde geçirdiğin, belki de birkaçında birilerine tecavüz ettiğin, adam öldürdüğün yaşamların getirisi de acı ve ızdırap oluyor işte. bu noktada bir sürü detay var, ama yine de iyilik/kötülük anlayışının herhangi bir dinden pek farkı yok.
    **********
    bak bunlar sana saçma sapan geliyordur muhtemelen. hak veririm, çünkü benle aynı şeye inanmıyorsun. hatta burada yazdıklarımda da çok fazla eksik taş olacağı için, benim açımdan bile bakmaya çalışsan "saçma sapan yazmışsın" diyeceksin belki de. yine haklısın, çünkü sana her şeyi anlatamam burada.

    "Bak gördün mü alışverişi, gördün mü çıkar davasını..Yok hacı ben Allah ı çıkarım için sevmiyorum, demen bile bir çıkar..Ben istemem köşkü, huriyi demen bile bir çıkar ilişkisi..Sen kimsin ki neyi isteyip neyi istemiyeceğini belirliyorsun? Allah senin için cenneti yaratmış işte..Yok aga isteyene ver onu demek de neyin nesi? Hem bunu demek de senin bir isteğin olmuş olmuyor mu? Kendin için istiyorsun işte.."

    Yunus Emre'yi eleştirmişsin sanırım burada. Yine farklı bakış açıları işte, sana sahtekar ve çıkarcı bir insanmış gibi geliyor. Senin gibi düşünen birçok insan burada yorum da yapıyor zaten, Şeytan'ın İslam'ın içine soktuğu truva atı olarak görüyorlar bu insanların gittiği yolu.
    Saygılar, sevgiler.

    YanıtlaSil
  109. Hahahaha orospu çocuğu ekşiciler gelmiş yine sikik argümanlarıyla. Anası sikiğin evlatları sizi.

    YanıtlaSil
  110. @ argonianrhapsody

    ekşici değilim ama bazı insanlar bir şeyleri x.blogspot.com dan öğrenmiyorlar.

    Bu arada %80 den fazlası ateist olan iskandinav ülkelerinde

    elektrik
    su
    doğalgaz
    internet

    insani haklar olarak ücretsiz.

    Eğitim ve refah düzeyi çok yüksek. İnsanlar mutlu lan. Rahatlar.

    Alakası yoktur kesin. Allah onları sevmiyordur o yüzden cehenneme atar kesin.

    Sikko'nun abd için dediğini isveç için diyebilirim.

    Veni vidi vici.

    Ciddiyim, oraları gördükten sonra, dinin olmamasının daha iyi olduğunu anladım insanlık için.

    Din sizi tv, rihanna, lady gaga klibi gibi siklerden daha çok beyin kontrolü altında tutuyor lan!

    YanıtlaSil
  111. @Boran
    ek olarak, "tecavüzcüyü uydurdun" derken, sonradan ortaya attın da öyle tartıştık demek istedim :)

    YanıtlaSil
  112. @keçireyiz
    Benim onu deme sebebim seni yağcılıkla itham etmem.Doğru anlamışsın.Bunda yanlışım yok benim."Sikko efendimiz o kadar uludur ki seni niye taksın sana neden cevap versin"yazından anladığım bu.Ben aslında konuyu çarpıtmadım aslında en başta verdim.Seni yağcılıkla itham ediyorum yoksa beni o şekilde ezmeye çalışmanı mantıklı kılacak bişeyler bulamadım.Zira yazının bana geldiğini yazmam da öyle düşündüğümü gösteriyor.Hani düşündüklerim umrunda değildi.Teşekkürler

    YanıtlaSil
  113. @All
    Bugün "Ruhlar bölgesi" diye bi film izledim.Astral seyahatten bahsediyodu.Belki bi mesaj vardır altında.Böyle düşünmemin sebebi altta
    ------spoiler------
    astral seyahette ruh kaybolursa başka ruhlar onun ruhsuz fiziki bedenini ele geçirebiliyor.Filmde anlatılıyor bu.Ve kötü ruhların eline geçerse bir kukla gibi yönetiyor.
    ------spoiler------
    Acaba zihin kontrolü dediğimiz şey böyle yapılıyor olabilir mi?Tam anlamış değilim ama bi belki var kafamde.İyi geceler

    YanıtlaSil
  114. Şu orospu cocuklarını gördün mü sikkocum ?

    http://illumsozluk.kgrg.net/

    YanıtlaSil
  115. sevgili amın feryadı maykıl arkadaşım.

    3 gün önce ekşidemi twitterda mı nerde gördüm hatırlamıyorum.senin blogu gördüm.

    amını sikeyim görmez olaydım.ben mühendis olmuş adamımı.pazartesi taşşaklı bi firmada staja sonra da belki işe başlayacağım.anamın kucağında,babamın ocağında geçirdiğim son 4 günün anasını siktin.

    sabaha kadar yazıları okuyorum.neden mi ?

    ben ortaokul,lise yıllarımdan itibaren masonluk,illimuniati gibi şeylere meraklı bir adamdım.bunun da kaynağı 2.abdülhamit'in hayatını okurken onla uğraşan ibnetor masonlardır.ilk orda duydum.sonra ne bulduysam doğru yanlış okudum.

    çevrem geniştir benim.sevilen bir piçim.bi çok panpama laf arasında açmaya çalıştım bu muhabbetleri.hiç biri siklemedi.kimi taşak geçti kimi çok film izliyom yarrraaam diye beni ezikledi.

    neyse biz seni okuyoz sende bizi okursun diye yorumu uzatıyorum.

    hacıt şimdi ben bütün yazıları okudum.mesleğimle alakalı bi aynştaynlık yapıp senin aklına bir kurt düşüreyim.

    şimdi ben networkçü olucam birader.şöyleki oturucam pc başında.sikkofield holding in kopan internet bağlantısını tamir edicem.edemezsem benden daha aynştayn mühendislere devredip,behzat ç izlemeye devam edicem.

    şimdi bu amını siktimin network davasında IPV6 diye yeni bi nane var.şimdi şöyle oluyor güzel kardeşim,bizim kullandığımız,modem kurcalayan her piçin bildiği gibi 192.168.1.1 gibi IP adresleri var(aynştayn mode on).bu IP ler görüldüğü üzere 4 kısımdan oluşuyor.ama tükendi bu adresler.şimdi yeni nesil cihazlarla birlikte ledtv,psikopat buzdolapları,psikopat klimalar gibi cihazlar bu IPV6'ya uyumlu çıkıyor piyasaya.yani evindeki sikindirik ütü bile ip adresine sahip olacak.böylece senin ne yediğinden,ne içtiğinden,ne siktiğinden,ne dinlediğinden,ne ütülediğinden sana interneti sağlayan ibnelerin haberi olabilecek.

    lafı bitireyim de sövme.şimdi bu şekilde bu adamlar (network teknolojsinin temelinde ABD şirketleri vardır,biraz biraz ÇİN'e sıçardı) bu şekilde kontrolü daha kolay sağlayabilirler mi sence? madem karagümrük çocuğusun düşün amcık kafası.

    sen iphone'undan dayıoğlunun evinden misafirlikten dönerken,buzdolabına girip kurcalayabileceksin.böyle şeffaf bir teknoloji bunların işine gelir mi ?

    cevabın evetse hiç böyle blogla falan uğraşma YARRAAA YEDİK birader.

    hadi beynine kuvvet,sıkı bi takipçin daha var.

    not:ekşide yazarlığım yok,arasıra inciye takılırım.futbolseverim.

    YanıtlaSil
  116. devam sikko, aynen böyle devam. biz seni seviyoruz ve okuyoruz, diğerlerinin elalemin sikine kadar yolu var.

    YanıtlaSil
  117. @Mu
    Ne diyon sığır herif? Ne alakası var şimdi bunun?

    YanıtlaSil
  118. Felix Steiner,

    Kitabın değiştirilmesi o kadar basit olmasa gerek,basit bir örnek vereyim,
    bir ara televizyonda bir kanalda,yaşar nuri öztürk veriyor,veriştiriyor. Merak ettim bu adam kime kızıyor? sesini biraz daha açınca televizyonun olayı anlamaya başladım.İsmini hatırlamadığım birisi Kur'anı tercüme ediyor,çeviride
    değiştirme falan yok sadece,hani ayetlerin altına parantezle açıklama koyarlar ya,diyanetinkinde var mesela,aynı onun gibi parantez açıyor ve söz konusu ayeti tasdiklemek için,doğruluğunu ispatlamak için,günümüzdeki incil ve tevratı referans gönsteriyor.Sanki günümüzdeki tevrat,incil doğru da onunla test ediyor kuranı zaten o kitaplar değişmemiş olsa Kur'ana gerek olmazdı indirilmezdi.Yani eğer biri Kur'ana el atmaya kalkarsa mutlaka bundan daha fazla tepki görür.

    Tabi başka bir hesapta yapabiliriz,Madem Kur'an son kitap başka kitap gelmeyeceği için değişmesi mümkün değil.Eğerki değiştirilmiş olsaydı,kimse Kur'anın okunmasına engel olmaya çalışmazdı,çünkü değişmiş kitap zaten işlerine geliyor.Ayrıca eğer gerçekten değişmiş olsaydı Allah bir kitap bir peygamber daha yollardı,günümüz peygamber ve kitap gönderilmesini şart kılacak bir zemine sahip,ahlak bozuntusundan her türlü fitne kol geziyor.Bu durumda değişmesi mümkün değil ama anlamları örtmeye çalışıyorlar daha çokta çevirilerdeki bir çok terimi Atatürk'ün zamanında kulllanılan türkçeyle yazdıklarında okuyan anlamıyor çünkü günümüzde türkçe bayağı değişti.

    Ama her şeye rağmen okuyan ana mesajı rahatlıkla anlıyabiliyor bu da şimdilik yeterlidir,zaten o yüzden kimse okumasın diye uğraşıyorlar ya.
    İşte kardeş olay anlatmaya çalıştığım kadarıyla,dilim döndüğünce olay budur.
    İşte bu yüzden o ibnelere rağmen herkes KUR'anı okumalı,o orospu çocuklarına inat okumalı,samimi olup Allah'tan isterse bir insan, Allah mutlaka o kulunun anlamasını sağlar yolu gösterir.Allah en güzel yol göstericidir.İlmin mutlak sahibidir,ilmin yegane öğreticisidir.Merhametlidir yardım edicidir.İşte bu bizim en büyük nimetimizdir.

    Sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  119. sikko Allah'ını seversen şu yazılanları oku.İlluminatinin tek amacı insanların gözünü açmakmış inci sözlük öyle diyor:
    http://www.incisozluk.net/2011/07/illuminati-nedir-ne-degildir-yazi-dizisi-bolum-1/

    YanıtlaSil
  120. @Felix

    Ahzab Suresi 40 Muhammed, sizin erkeklerinizden hiçbirinin babası değildir; O, Allah'ın resulü ve NEBİLERİN* sonuncusudur. Allah herşeyi gereğince biliyor.

    Nebi*: Kendisine kitap verilen peygamber

    Selam

    YanıtlaSil
  121. Antispritiualist, bilgin için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  122. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  123. CEZA nın yeni şarkısı acaba illuminatiye bir gönderme var mı beyler bi göz atarmısınız

    http://youtu.be/aQcbFvFbCfs

    YanıtlaSil
  124. 30 seconds to mars filan ne ayak sikko
    çok iyi bir ingilizcem olmadığı için sözleri çok incelemiyorum ama this is war adlı şarkısınının klibine bakıyordum birde ne göreyim
    tanklar helikopterler birleşip bir piramit oluşturuyorlar üstünden ışık mışık bunlarda mı onlardan haco

    YanıtlaSil
  125. @ kowboytr

    göz atmak dedin. illuminatici misin?

    YanıtlaSil
  126. @ sundancekid

    bak cahil kardeşim. klibi izlemeden, sözleri duymadan bile dediğinden o tanklar vs birleşip piramit oluşturuyorsa, ona karşıdır, onlar bu boktur demektir diye düşündüm.

    sonra izledim ve sözlere baktım.

    a warning to the people
    the good and the evil
    this is war
    to the soldier, the civillian
    the martyr, the victim


    daha klibin girişinde eşşek kadar, bu şarkı barış içindir yazıyor.

    uyarıyor ve savaşın gereksizliğinden bahsediyor.

    insanlar taşak geçme, uyarma, eleştirmeleri anlayamayacak kadar sığır oldu artık.

    misal family guy'ın illuminati ve geyikleriyle taşak geçtiği bölüme, o da onlardan diyeni gördüm.

    her göz ve piramit destekçilik değildir, önce şunu bi anlayın amk.

    YanıtlaSil
  127. illuminati her yerde

    http://i1107.hizliresim.com/2011/7/20/1445.jpg

    YanıtlaSil
  128. bu arada, eminem illuminati ile devam ediyor olabilir sikko.
    http://www.youtube.com/watch?v=DCCryJW4OGs&feature=relmfu
    bu videoda ödül hakkında konuşurken boynunda yuvarlak içinde üçgenli bir kolye var.

    YanıtlaSil
  129. Hayati boyu karincayi incitmemis iyilik timsali bir bilgisayar programcisi. Ici Kan vahset tecavuz kotuluk dolu bir program rahatlikla yazabilir.

    Haliyle vahdeti vucud demek. Yaraticininda kendisinde kotuluk var demektir. Tasavvuf bunu soyluyorsa ya da bu dusunce baska felsefelerle savunuluyorsa ortada cok buyuk bir yanilgi var demis Sikko.

    Yani henuz kavrayamadiginiz yaraticinizin bu evrende var olan hersey gibi oldugunu soylemek hangi felsefede olursa olsun kendisini ziyaret edip bilgi almakla mumkun olan bir durum olmali.

    4 boyutlu dunyanda once SONSUZ denen kavramin ne demek oldugunu gercekten idrak et de sonra bunun yanisira bir cok ozelligi olan yaraticinin senin icinde evrenin heryerinde oldugunu soyle.

    Programci yarattigi programin icinde degil. Ama calistigi anda butun kodlari yaraticisinin onunde.Haliyle kodlar icin yaratici her yerde.Ama yaratici kodlara ait ozelliklere sahip degil. Hicbirseye benzememek demek sadece madde anlaminda degil hayal edemeyeceksin kasma anlamindadir.

    Sonsuz denildiginde kafasinda sadece kocaman bi karanlik olusturabilen o kici kirik algi duzeyinle Tanriya `sen benim icimdesin` lafini en el Hakk v.s yi iyiniyetle soylemek bile yukarida kendisini gulduruyordur buyuk ihtimalle.Ya da cahil bunlar hakketten diyordur.Gerci kitabinda demis baya.artik demiyodur.:)

    YanıtlaSil
  130. @ Kanzook

    sen 4 boyut ne bana onu izah et desem, bildiğinden şüpheliyim.

    YanıtlaSil
  131. @Kanzook
    Şeytan'ı Allah yaratmamış gibi konuşuyorsun.

    Sırf Şeytan'ın Allah ile iddialaşması yüzünden, Adem ile Havva'nın yaptığı hata yüzünden bu dünyada imtihanda olduğunu söyleyen bir kitabı hiç sorgulamıyorsun.

    Adem ile Havva hikayesi Sümer'lerde bile vardır. Bir alıntı yapayım:

    **********
    Sümer anlatılarına göre yeryüzünde ağır şartlar altında çalışmaktan yorulan TANRILAR ,
    günlük işleri kendileri için yapacak yeni bir tür yaratmaya karar verirler.

    Yeryüzünün ve suların efendisi EN.Kİ bu işin organizasyonunu üstlenir. Ve ana tanrıça NİN.MAH ‘ la birlikte yeryüzünün toprağına kan ve yaşam vererek ,
    “ kendi görünüşlerinde” Bir işçi nesil yaratırlar. LULU AMELU.

    Lulu Amelu sözcüğünün anlamı net olarak İŞÇİ dir.
    Birtakım özellikleri tanrılara benzemekle beraber , onların güç , yetenek ve ölümsüzlüklerine sahip değildirler.
    Yalnızca kendilerine verilen işleri yapmaya yeteneklidirler.

    Lulu Amelu yu yaratan tanrılar ondan kesin itaaat ve bağlılık isterler ;
    bunun yolu da sürekli çalışmaktan geçmektedir.
    “ Çalışmak en büyük ibadettir.” Sözünü fazlası ile çağrıştıran bu söylem , ilk yaratılan insana “ çoğalması ve mutlu olması “ için bir EŞ yaratmakla devam eder.

    Erkek LULU nun kaburga kemiği kullanılarak dişi yaratılır ve ona eş olarak verilir. Yani seks tanrıların bir armağanı olmuştur Lulu Amelu ve dişi Eşine.

    Yaşamın bu sürecinde , LULU AMELU ve DİŞİ eşine bilgi ağacına dokunmamaları ve ONUN MEYVELERİNDEN yememeleri emredilir. Yerin ve suların efendisi EN.LİL işçi olarak yaratılan bu canlıların ortalıkta fazla dolaşmasından ve “ Tanrilara ait bilgilere “ ulaşmasından tedirginlik duymaktadır.

    DİŞİ nin YASAK MEYVE den ( Bilgi ağacının meyvesinden ) yemesi ile , bulundukları mekandan kovulurlar. BİLGİ den uzak bir mekana bırakılırlar. BİLGİ onlara ebediyyen yasaklamış olur. Sümer anlatılarının bir başka versiyonunda ise , BİLGİ nin ölümsüzlük bilgisi olduğu belirtilmektedir.
    **********

    Tanrılar gibi çoğul bir ifadeyi gördün değil mi?
    Kuran'daki çoğu ayette de biz kelimesi sıklıkla geçer(aşağıda verdiğim ayet de dahil). Bunu sana söylememin amacı şuydu, bahsettiğin kitap'da birçok eski kaynaktan alıntılar var. Bunu başkalarıyla da burada konuştum, ayetler tahrif olmuş olabilir diye. Ya da daha da kötüsü, kitap sadece eski kaynakların çeşitli kısımlarının toplanıp insanlığa sunulmuş bir hali de olabilir.

    **********
    16 - Andolsun, insanı biz yarattık ve nefsinin ona verdiği vesveseyi de biz biliriz. Çünkü biz ona şah damarından daha yakınız.(Kaf)


    İnsana şah damarından daha yakın olması, O'nunla aramızda mesafe algılamamamız gerektiğini göstermez mi ayrıca?


    Saygılar, sevgiler.

    YanıtlaSil
  132. peki hepsini geçelim sokakataki alinin mehmetin hatçenin en azından 25+ olanın haberi bile yok! net sanal dünyada geneli asosoyal özgüvensiz sivilceli ergenlerin reveşta tartıştığı bi düşünce donlarında üçgen simgesi görseler her sanatçının kilibinden şarkı sözlerinden paranoyalar üreten komik çocuksu fikirler!(zaten yazan klişler bile ben ergenim diye çığlık atıyo) admin biyerini yırtsada bu tanımdan yükselemiyecek sistematik bi olay.!

    YanıtlaSil
  133. @Felix Steiner

    Kuran'da geçen biz kelimesi çoğul anlamında değildir. Nasıl ki Almanca'daki Sie kelimesi yeri geldiğinde sen, yeri geldiğinde ise siz anlamında kullanılıyorsa, Arapça'daki biz kelimesi de ben anlamını yansıtmaktadır. Normal anlamdaki ben kelimesindeki fark ise bunu kullananın hitap ettiği kişilerin kendinden daha düşük mertebelerde olmasıdır. Patronun işçisine emir verirken kullandığı ben anlamı vardır yani. Burada da Allah'ın rolünü söylememe gerek yoktur herhalde. Türkçe'de böyle bir kullanım da olmadığı için anlam karışıklığı ortaya çıkıyor. Ancak sadece sorgulamakla yetinmeyip araştıran herkes bu bilgiye ulaşabilir. Arapça bilen birine sorabilirsin istersen bu durumu. Tarihte ilk sizin üstün akıllarınıza dank etmiyor yani bu "Madem Allah bir, neden biz diye bahsediyor? Allah'ın yardıma mı ihtiyacı var?" sorusu.

    YanıtlaSil
  134. @0101
    araştırmak demek, google'a "kuran'da biz ifadesi" yazıp, ilk çıkan sitedeki açıklamayı buraya sunmak demek değildir. işin kolayına kaçıyorsun.

    biz denmesinin nedeni başka bir islami sitede, "allah'ın sıfatlarını kastetme maksadıyla kullanılmış" gibisinden bir açıklama yapılmış.

    http://www.rehberim.net/forum/kuran-i-kerim-409/124513-kuranda-neden-quotbizquot-ifadesi.html

    yaşar nuri öztürk ise daha farklı açıklamış:

    http://www.vidivodo.com/417483/yasar-nuri-ozturk-_-kuranda-biz-ifadesi

    YanıtlaSil
  135. @Felix Steiner

    Bu bahsettiğim bilgiyi internetten bulmadım arkadaşım. Şu an senin yaptığın şey o. Önüme bilip bilmeden konuşan adamların argümanlarını sunuyorsun. Yoksa biz kelimesini dediğimden farklı şekilde yorumlayanlar arasında imamlar da var. O onların cehaletidir. Ben işi tasavvufa vuranlardan ya da meleklerin yardımını falan kastedenleri savunmadım savunamam da. Diyorum ki Arapça'da böyle birşey var, bu konuda ahkam kesenlerin, ister müslüman olsun ister gayrimüslim, bunu bilmemeleri kendi problemleri. Sen bunu Sümer tanrılarına dayandırırsın, adamın teki tasavvufa. Ben diyorum ki Arapça'da böyle bir şey var. Bunu kimin bilip kimin bilmediği de beni ilgilendirmez. Kaldı ki koskoca din Yaşar Nuri Öztürk gibi adamların tekelinde değildir.

    YanıtlaSil
  136. Sümer'ler üzerinden konuşmaya çalıştığım şey, Kuran'ın başka yerlerden alıntı bilgilere sahip olup olmadığıydı. Bir şey dayandırmıyorum ama birisi gelir de bazı delillerle bu iddiayı destekler ya da çürütür, hepimiz bir şeyler öğreniriz diye yazıyorum.
    Bak ne diyorum, biz kelimesini sırf arapçanın dil yapısında "ben" yerine kullanılabiliyor diye böyle anlatmak çocukça. Çünkü kimi ayetlerde, ayeti cebrail'in indirmesi nedeniyle çoğulluk kullanılmıştır, yani "allah ve ben" ya da "melekler"i kastederek söylenmiştir. Biz kelimesinin başka anlamlara gelen ayetler de vardır belki, kim bilir.
    Saygılar, sevgiler.

    YanıtlaSil
  137. @Felix Steiner

    Ben Sümer tanrıları ile bağdaştırdığın için böyle bir açıklama yapma gereği duydum. Antispiritualist'in de dediği gibi ben kullanılan yerler de var, senin dediğin gibi biz kelimesinin Cebrail'in aracılığını kastettiği yerler de var. Ancak Allah'ın birliği ile bir çelişki içindeymiş gibi göründüğü için bu bilgiyi yazdım. Her bir ayeti burada tek tek inceleme şansımız yok ancak ilk yazında bahsettiğin türde bi kullanım olmadığını belirttim sadece. Yoksa her kafadan ayrı bir ses çıkıyor, maksat eleştiri yaparken farklı kıstasları göz önünde bulundurmak. Kur'an'ın İncil ve Tevrat'ın Arap kültüründe harmanlanmış versiyonu da diyebilirsin o senin yorumlaman. Ben sadece Allah'ın birliğinin hiç bir ayetle çelişmediğini söylüyorum.

    YanıtlaSil
  138. Anders Behring Breivik'in 33. derece Oslo locasına bağlı mason olduğu ortaya çıktı Maykıl, bunu bir araştır istersen.

    YanıtlaSil
  139. Olm eski efsanelerin kolajı, yeni sunumu la dinler, sizi ayakta sikiyorlara en sevdiğim savunma

    ''ama kuran tüm dinlerdi, eski dinler de kurandı.''

    E o zaman, tıpatıp benzeyen niye bozulmuş kabul ediliyor?

    YanıtlaSil
  140. Şimdi şu eski dinlerdeki bazı anlatım ve olayların neden Kur'andakileri andırıryor konusunu,basit anlatımlarla irdeleyelim.

    Allah katında tek din islamdır.Bu,bugün içinde geçerli,dün içinde geçerliydi
    ve yarın içinde geçerli olacaktır.Anladığım kadarıyla,Allah insanı yarattığında ona göndereceği dini de belirlemişti (islam). Ve her dönemde
    çeşitli peygamberler vasıtasıyla bu dini göndermişti.Dinin gönderildiği söz konusu o toplumun yaşadığı dönemin şartlarına göre bazı kurallar farklı olsa da genel anlamda hepsi aynıdır.Eskidende namaz vardı mesela bunu Kur'andaki kıssalardan biliyoruz.

    İşte bu bilgiler gönderilen peygamberler öldükten sonra masalsı bir üslupla zamanla değiştirip başka dinlere dönüştürüyorlar.Veya biri bir din uyduruyor daha önceden duyduğu dini kıssaları da bu uydurduğu dine montajladı mı,al sana semavi dine benzeyen veya andıran uydurma bir din.

    Evet arkadaşlar,uydurma dinlerdeki bazı olaylar Kur'andaki bazı ayetlere benzemesini,Kur'anın o efsanelerden esinlenerek yazıldığını düşünebiliyorsunuz da,neden o efsanelerin, zamanında gönderilmiş hak kitap veya hak mesajlardan etkilenebileceğini niye düşünemiyorsunuz? Farklı açılardan da bakmak gerekiyor.

    Sonuç olarak Allah katında tek din islamdır,gönderdiği dinlerde islamdır.

    Saygılar

    YanıtlaSil
  141. @Mu

    Nasıl bir tıpatıp anlayışın var arkadaşım? TanrıLAR diye geçiyor bi kere. Kendileri yorulup işlerini yaptırmak için yarattık diyor, bunun neresi İslam'la uyuşuyor? Hristiyanlık'da bile tanrı 3'e bölünüyor. Yahudilik desen kendilerini diğer kavimlere/ırklara üstün görme gibi bir durum söz konusu. Neyin kafasını yaşıyorsunuz, neyin tıpatıplığı?

    YanıtlaSil
  142. oslo daki olay ile ilgili benim bir komplo teorim var;

    illuminati, 26 Haziran 2011 için Berlin Olimpiyat Stadı'nda (Bayanlar Futbol Şampiyonası'nda) bir patlama planlamıştı. Açılış maçı, Almanya-Kanada karşılaşması o gün o statda.. 11 Eylül ün Almanya sürümü olacaktı. Bunu müslümanlar üzerine yıkıp müslümanları Avrupa dan sürmek için kullanacaklardı. aynen 11 Eylül olaylarının öncesinde bir sürü filmde 11 Eylül e vurgu olduğu gibi bu olaya da vurgular vardı birçok yerde. Mesela aynı şekilde "The Simpsons" da, TRON da vs..

    İlginç şekilde Berlin Olimpiyat Stadı da illuminati açısından Kabe nin bir mimiği.. Aynen WTC de ki "The Sphere" (Küre) gibi..

    Bu olay deşifre edildi ve bu tarihten çok önce bir sürü yerde yayınlandı. Durum böyle olunca adamlar bundan vazgeçtiler ve B planına geçtiler yani Oslo da ki olayı planladılar..

    Oslo daki olayı yapan adam 33. derece mason.. adamın internet de dolaşan 1500 sayfa manifestosu var. Adam boş bir adam değil. Serseri bir psikopat falan da değil. Adam gayet bilinçli ve şuurlu.. İşin ilginci şimdi bu adamı örnek alacak ve bu 1500 sayfalık manifestodaki fikirleri uygulamaya koyacak bir sürü "manyak" var. Bir sürü ideolojik fikirler ve nasıl bomba yapılır vs. dersler. Hatta nasıl kas yapılır a kadar girmiş eleman..

    Sanırım Avrupa'da müslümanları özellikle de Türk leri zor günler bekliyor. Irkçı saldırılarda artış olacağını düşünüyorum ve Avrupa'dan müslümanların ülkelerine geri dönmeye zorlanacağını düşünüyorum. İlluminati bunu istiyor.. Şu an safları tanzim ediyorlar ve içerde kontrol edemeyecekleri gruplar istemiyorlar..

    YanıtlaSil
  143. Rabbinizden size bir mesaj var:)

    “Esatirül evvelin” ne demek bilir misiniz arkadaşlar?

    “Eskilerin, geçmiş medeniyetlerin mitleri-efsaneleri” demek.

    İşte bu ayetlerde “öncekilerin masalları” diye çevrilen yerlerde “esatirül evvelin” diyor orijinal metinde.

    Enfal 31
    Ayetlerimiz onlara okunduğunda şöyle derler: "Tamam, işittik. İstersek bunun gibisini elbette ki söyleriz; öncekilerin masallarından başka şey değil ki bu!"

    Furkan 5
    Dediler ki: "Öncekilerin masallarıdır bu. Birilerine yazdırdı onu. O ona sabah-akşam birileri tarafından yazdırılıyor."

    Ahkaf 17
    Birisi de ana-babasına: "Yazık size, benden önce bir yığın nesil gelip geçtiği halde, siz bana, benim diriltileceğimi mi söylüyorsunuz?" dedi. Onlarsa Allah'a sığınarak, "Yazıklar olsun; inansana, Allah'ın vaadi haktır" diye vahlanınca o şöyle dedi: "Bu, öncekilerin masallarından başkası değil!"

    Kalem 15
    Ayetlerimiz ona okunduğunda şöyle der: "Daha öncekilerin masalları!"

    Enam 25
    İçlerinden sana kulak verenler vardır; ama biz onu gereğince anlamamaları için kalplerine kılıflar geçirmiş, kulaklarına bir ağırlık koymuşuzdur. Tüm mucizeleri görseler de onlara inanmazlar. Nihayet sana gelip seninle çekişerek söyle derler küfre sapanlar: "Bu, eskilerin masallarından başka bir şey değildir."

    Selam

    YanıtlaSil
  144. antispiritualist kardeş,

    Tam zamanında yetiştirdin ayetleri :) ayetleri işitipte,eskilerin masalları diyenlerle,günümüzdeki,eski mitlerde,dinlerde yazılana bakarak oradan alınmış olduğunu düşünenler aynı düşünce etrafında birleşmiş oldu.Aslında şöyle dikkatlice bakacak olursak,Kur'an günümüze nasıl hitap ediyor ortaya çıkıyor ya da farklı ifadeyle eskiden ne yaşanılmışsa aynısı bu gün de yaşanıyor. Bu yüzden Kur'an 1400 sene evvelinde kaldı hangi çağdayız,günümüze hitap etmiyor gibi düşünenlere iyi bir cevap gibi bir durum bu.Kur'an bu gün inmiş gibi tap taze duruyor.

    Saygılar

    YanıtlaSil
  145. @ gercekelektronik

    Aynen öyle arkadaşım:)
    Bu her konuda hep böyle oluyor zaten.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  146. Antispiritualist,
    Enam 25'te gerçeği anlamamaları için kasten bir müdahale mi var?

    YanıtlaSil
  147. Değerli tartışmanızı bölerek Amy Winehouse'un 27 yaşında aşırı dozda uyuşturucudan ölen sanatçılar kervanına katılması( Örn.Jimi Hendirix, Kurt Cobain ) acaba gerçekten öldü mü ? Yoksa yeni bir kurban mı? Sorusunu akla getiriyor.

    Varsa görüşü olan paylaşsın.

    YanıtlaSil
  148. sikkonun başına bişey mi geldi acaba. günlerdir yazmıyor ve şu an sayfa ziyaretçi sayısı 666 küsür???

    YanıtlaSil
  149. Felix Steiner,

    O kişiler,artık geri dönmeksizin inkara dönmelerinden ötürü enam 25 te dendiği üzere kasten bir müdahale var. Ama bu yanlış anlaşılmamalı zira adamların inanma durumu artık yok inadına inkar ediyorlar ve Allah'ın bildiği üzere ölene kadar da inkar edecekler bu yüzden diyebiliriz ki Allah onları defterden silmiş, iyice azmaları içinde bütün anlama yetilerini engelliyor.
    Tıpkı bizim artık kendisinden bir yol olmadığına kanaat getirdiğimiz gavatlarla uğraşmayı kesip, ''siktir et ibneyi ne hali varsa görsün,götüne girerde görür gününü inşallah'' dememiz gibi bir şey.Artık dönmeyecek yolcuya gel denilmez o kararını vermiştir çoktan.Ayette bahsi geçen adam(lar) da cehennemden dönmemeye karar kılmışlar.Madem öyle Allah'ta onlara gitmek istedikleri yeri sağlamlaştırıyor.

    Sevgi ve saygıyla

    YanıtlaSil
  150. Amy Winehouse da illuminati kurbanı;

    http://mediaexposed.tumblr.com/post/7984782005/amy-winehouse-joins-the-notorious-27-club

    YanıtlaSil
  151. "Ama bu yanlış anlaşılmamalı zira adamların inanma durumu artık yok inadına inkar ediyorlar ve Allah'ın bildiği üzere ölene kadar da inkar edecekler bu yüzden diyebiliriz ki Allah onları defterden silmiş, iyice azmaları içinde bütün anlama yetilerini engelliyor."

    Allah neden iyice azmalarını sağlasın ki? Allah'ın "kötü olacaklarını bildiği için" adamları daha da beter etmeye çalışması, algı yetilerini elinden alması "özgür irade"ye aykırı değil midir?

    YanıtlaSil
  152. Kötü olacaklarını bildiğinden ziyade ki onu da biliyor ama kötülüklerinde direttikleri için azaba daha çetin girmelerini sağlamak için.Benzerini biz de yapıyoruz,bir insana güzel yollardan kötü durumdan kurtulması ve ÇEVREYE ZARAR vermemesi için uğraşıyoruz,bundan dolayı kendisinin zarar göreceğini defalarca söylediğimize rağmen adam bizi iplemiyor ve daha da ileri gidiyor.Biz
    ne yapıyoruz? siktir et ibneyi Allah beter etsin götüne girer inşallah diyoruz ve yardımı da kesiyoruz ki iyice zarar görsünde kimseye zarar veremesin diye.
    Yani bunun yanlış bir tarafı yok.Allah'ın ne yapması gerekiyordu? zulmedene,öldürene,her türlü zararı verene, aferin kulum mu diyecek? Veya hafif bir cezayla mı geçiştirecek? Biri önüne geleni sikip,öldürüyor olsun, şimdi biz bu adamı sadece hapse atıp beslemelimiyiz yoksa cezaları ağırlaştırıp idam mı etmeliyiz?İdam etmezsek öldürülenlerin hakkını mı yemeliyiz? Bu örnekler yeterli olur sanırım.

    Sevgilerle

    YanıtlaSil
  153. "Siktir git ibneyi Allah beter etsin" deyip bırakmakla, "Amına kodumun çocuğu görürsün sen" diyip onun elindeki imkanları sabote etmen, çeşitli şekillerde saldırman aynı şey midir?
    -------
    Söylemek istediğin şu muydu yoksa : Allah kötülük yapanları, onun iyiliğe sapmasını sağlayacak her türlü araca engel vurarak cezalandırıyor. Böyle bir durumda zaten, kötülüğe gideceklerini bilseler bile, sırf kötülük konusunda master olsunlar diye geri dönmelerini sağlayacak şeyleri engellemek doğru bir şey gibi görünmüyor. Yani bu durumda
    Allah'ı insan gibi düşündürmüş olmuyor muyuz? İntikam almak, bir şeylerin acısını çıkarmak gibi, ona sahip olduğundan fazla birtakım sıfatlar yüklemiyor muyuz?
    Saygılar, sevgiler.

    YanıtlaSil
  154. @gercekelektronik
    bu arada üşenmeyip ne sorsam anlatıyosun soğukkanlılıkla ve karşı tarafı aşağılamadan, teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  155. @Felix

    Gerçekelektronik anlatmış benzetmelerle güzelce ama ben de bişiler ekleyeyim:

    İblis: “Beni AZDIRMANA yemin ederim ki dosdoğru yolun üzerine kurulacağım…”

    Kötü olan bişi azar, iyi olan için azma (var olan durumun kötüye doğru artması) söz konusu değildir zaten. İblis bunu diyerek zaten kendisinin kötü olduğunu kabullenmiş oluyor.

    Bişi “azıyorsa” bil ki o zaten buna müsaittir.
    Kul hata yapar elbet, ama haddi bilmeli ve tövbe etmeli hatasını fark edince. (Adem ve İblis'in farkı)

    Soruna gelince insan gibi düşündürmüş olmuyoruz çünkü zaten Allah’ın bize bildirilen sıfatları arasında Kahhar vs. var. Yani gerektiğinde adaleti sağlamak için intikam alan, kahreden, tuzak kuran vs. bunlar Allah’ın zaten hep var olan ve hep var olacak olan sıfatları/ nitelikleri.

    Felix nasıl ki kötü olanların cehenneme gönderilmesi kötü bir şey değil, adil olansa; mekanı mekan yapan içinde bulunanlarken, kötünün cennette işi yoktur zaten olursa orası cennet olmaz.

    Özgür iraden var, karşına çıkan seçenekler arasından kendin seçiyorsun. İyilik ve kötülüğe de eşit mesafede yaratıldın herkes gibi.
    Allah zamandan münezzeh olduğundan şunları şunları cehennem için yarattım diyor. Yani geleceği bildiği için, kendisi için zaman söz konusu olmadığı için bu böyle. Onun biliyor olması senin özgür iraden üzerinde etkili değil ama sen onu özgür iradenle seçecek olduğunu o zaten bildiği için bunu söylüyor. Yoksa özgür iradeye müdahale yok.

    YanıtlaSil
  156. Felix Steiner kardeş,

    Önce şunu söyleyeyim,zaten bir birimizi aşağılamaya hakkımız yok,ha insanız bilmeden bir birimizi kırabiliriz bu durumda da hoş görülü olmak gerekir. Hepimiz Allah katında eşitiz (ameller hariç) o zaman niye aşağılayalım? Sonuçta bir birimize karşı bir üstünlüğümüz yok. Biri şu konuda bilgilidir, diğeri bu konuda önemli olan bilgileri paylaşmak ki böylelikle ortak noktada buluşmak,aynı zamanda,barışın ve kardeşliği güçlendirmek.Tabi burada tek sorunumuz bazen anlatmayı beceremiyoruz ya da aynı şeyi farklı cümlelerle ifade etmekten dolayı yanlış anlaşılmaya gidebiliyor konu ama bunun da çözümü var barış,kardeşlik ve hoş görü.Neyse çenem açıldı,asıl ben teşekkür ederim, güzel davranışlardan hoşlanıyor olman,içinde değerli bir insan karakteri barındırdığını gösterir ki bizim bu değerlere ihtiyacımız var.

    Şimdi gelelim diğer konuya,tabi şöyle bir tablo görünüyormuş gibi bir durum var, ''Allah çok sert davranarak dönüş kapısı bırakmıyor bu adaletsizlik değilmi?'' Tam ifade edemedim ama hemen hemen böyle bir şey doğru mu?

    Kur'anı dikkatli okuduğunda şöyle bir manzara çıkıyor,tebliğe muhatap olanların bir kısmı,aslında peygamberimizin ve diğer söz konusu olan peygamberlerin tebliğine kafası basıyor,gerçekten onun peygamber olduğunu anlıyor ki eğer karşılıklı geçen diyalogları dikkatli incelersen görürsün. Tabi direk ifadeler yok ama mecazi veya nasıl anlatsam üstad cümlesine bulaşan ruh hali bunu gösteriyor keşke ayetler hatırımda olsaydıda yazsaydım.

    Yani adam mecazen diyorki,ben senin peygamber olduğunu anladım ama yinede inkar ediyorum.E bu adamın inkardan dönmesi zaten beklenemez. Veya ben cigara tüttüren adamım o kadar zararı anlatılıyor ve hatta dayım Allah rahmet eylesin gözümün önünde eridi resmen süründü,kanser oldu ve öldü. Buna rağmen inadına içiyorum o zaman bende sıkıntılı bir sonu hak ediyorum diyebilir miyiz? eğer bırakmazsam?Biraz absürt öenek oldu ama inşallah anlaşılır olmuştur.Adam Allah'ı biliyor ama ben takmam kardeşim diyor ve bunu gerçekten inanarak ve bilerek diyor. O ikiz kulelere saldırıyı planlayan götoşları bir ele geçirsek sikmeden bırakır mıyız? Pişman olmasını da kabul etmeyiz öyle değilmi?

    Veya,ibnenin biri beş aylık bir bebeğe tecavüz etti ve vahşice öldürdü, şimdi bu adamı yakalayan hukuk sistemi,adam yalvarsa ben pişmanım beni salıverin dese bırakırlar mı? Bırakmaları mı gerekiyor?

    Yani böyle bir şey,

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  157. Sikkofield blogun Ankaralı müdavimleri,

    Bu adrese;

    gercekelektronik738@gmail.com

    mail atıp ulaşın,bir arkadaş ulaştı,bu vesileyle bir buluşma düzenleyebiliriz.

    Evet Ankaralılar el kaldırsın

    YanıtlaSil
  158. Allah'taki ego bende yok lan.

    YanıtlaSil
  159. @gercekelektronik
    Çok haklısın, her birimizin anlayış şekli çok farklı. Sen belki de bana gerçekten anlaşılır bir şekilde anlatıyorsun ama bu senin açından bakıldığında öyle oluyor. Senin "kardeşlik" kelimesinden anladığınla benim anladığım %99 aynı bile olsa %1 gibi bir farklı anlamı da var. Deneyimlerimiz, okuyup öğrendiklerimiz nedeniyle o kelime %1 oranında farklılaşıyor, anlaşamayabiliyoruz.
    **********
    Neyse konuya dönersek, söylemek istediğini gayet iyi anladım. Her kötülüğün cezasız kalmaması gerektiğini düşünüyorsun. Ama beni yanlış anlattım sanırım, sormak istediğim "bir insan kötü olduğu için, sırf daha kötü olsun diye iyi olabilmesine vesile olabilecek şeylerin engellenmesi adalet midir? özgür iradeye aykırı değil midir?" idi.
    antispritiualist isimli arkadaş "zamandan münezzeh olma" kavramına değindi. Allah'ın cehennemlik olduklarını bildikleri için kitap'ta öyle söylediğini kastetti.
    "gözlerine perde, kulaklarına ağırlık konması" olayı daha kötü olmaları için değil, zaten kötülükten dönmeyecekleri içindir gibisinden açıkladı.
    **********
    Aslında bu tarz konuşmalar iyi beyin jimnastiği oluyor, arada bir yapmak lazım. Ama ölümcül nitelikte önemli olmadıkları için, başka bir zaman daha açık konuşuruz. Çünkü yapbozların bazılarını hala tam oturtamadım :), konuyu biraz nadasa bırakmak en iyisidir böyle durumlarda.
    İkinize de emeğiniz için teşekkür ederim.
    Saygılar, sevgiler.

    YanıtlaSil
  160. @Mu
    Neden öyle bir şey düşündün?

    YanıtlaSil
  161. Mu,

    Eğer dediğin doğru olsaydı,bencil bir ilah'la karşı karşıya olurduk ki,O zaman bol nimetlerle haşır neşir olmazdık,ayrıca Allah'a karşı hakaret,saygısızlık yapn yüzünden dünyayı kafamıza geçirirdi.Neyse ki,Allah bu tür nitelendirmelerden uzaktır yücedir.

    Kur'andaki ifadeyle Allah'a karşı saygıda ne kadar kusur edersen et şanından bir şey eksilmez,ama buna da Allah izin vermez.Her şeyin bir karşılığı mutlaka olacak,mesela bir cumhurbaşkanına söv bakalım ne olacak? Pek iyi şeyler olmaz
    o zaman Allah konusunda niye olsun ki?

    Eski yunan tanrıları hikayelerindeki,tanrıların insanları dürtmesi gibi bir olayı yaşıyor olmamamız,mutlaka bir şey ifade etmeli,veya güzel lezzetten rızıklar yiyor olmamız,uzaydan her hangi bir göktaşı veya herhangi bir zararlı yağmuruna karşı korunuyor olmamız,koruyucu bir atmosfere sahip olmamız da bir şeyler ifade etmeli.Ayrıca düşünebileceğin ve sahip olduğumuz her şey de bir şeyler ifade etmeli.Karşımızda son derece merhametli ve cömert bir Allah var.

    Saygılar

    YanıtlaSil
  162. Felix Steiner,

    O zaman,yap bozu kafana estiği bir zamanda tekrar çıkarırsın yeniden oynarız :)
    ben de şu cümleyle yap bozu kutusuna koyayım :)

    Belki de Allah,iyi olmalarını sağlayacak şeyleri verse de,yinede onları inatla tepeceklerini bildiği içindir,ne dersin?

    Saygı ve sevgiyle

    YanıtlaSil
  163. @Mu
    Sen cevap vermeden, bir ön yorum yapayım.
    Yaratıcı kavramını(eğer inanıyorsan) kitaplardan algıladığın gibi yorumlamak zorunda değilsin. Ben de müslüman değilim, Kuran'a ya da başka bir yerde anlatılanlara bakarak yargılamıyorum. Tabi arka fonda, aklımızda bir "mutlak iyilik" portresi olabilir çünkü ailelerimiz öyle öğretti. Ama asıl görüşümü yaşadıklarıma, başımdan geçen olağanüstü şeylere bakarak değerlendiriyorum.
    Herkes yüzme hakkında yüzlerce teori öne sürebilir, atlama şekilleri, kulaç atma taktikleri verebilir. Ama suya girip yüzmediğimiz sürece bunlar sadece bir yığın bilgiden başka bir şey değil.
    **********
    Seni pek tanımıyorum ama genelde terslik bulduğun noktalarda, karşıya kısa cümlelerle cevap veriyorsun. Aslında kritik noktaları yakalıyorsun, oradan cevap veriyorsun ama dinlere uyuz olman nedeniyle dine mensup insanlar da sana karşı sert tavır takınıyor.

    Şu kibir meselesini hiç iyi anlayamadı galiba buradakiler. Bir taraf sert bile çıksa diğer taraf onu anlamalı, hoşgörmeli(ki bu dinlerin de emridir). Yoksa sidik yarıştırmaktan başka bir bok başarılamayacak burada.
    Neyse bu da sos niyetine tespitti :))
    Tanrı'yı Egoist olarak görmenin sebebini açıklarsan konuşuruz.
    Saygılar, sevgiler.

    YanıtlaSil
  164. Zamanında, bir kitap gibi okuyordum Kuran'ı. Zamanında dediğimde 1 sene önce falan. Tevbe suresini okuyun. 80. ayet miydi, emin değilim ama, ona laf edeni, inanmayanı falan sonusuza kadar yakmaktan bahsediyordu. Ben bile bir insana karşı o kadar kötü olamıyordum. Misal araştırmamı çalan insanı bile affettim. Bu daha çok bir iyiliğe teşekkür etmemek gibi. Ben seni yarattım, sen niye inanmıyorsun.

    Ben inanmak isteyen, ama cidden bunların hikaye olması kısmının ağır bastığını gören insanım. Şimdi saldıracaklar ama, kullarından daha egolu, kıskanç tanrı mı olur? Bu insani özellik direkt.

    Ha dendiği gibi kendine benzer yarattıysa, o zaman tasavvuf denen nane gerçek oluyor.

    Ben bile insanları affedebiliyorum, ama inanmayan her türlü yanacak lafı, bana mürit çekmeye çalışan bir insanın zekice lafları gibi geliyor.

    Fikirlerim bunlar, ilk kez bu kadar sakin karşılayan insanlar gördüm.

    YanıtlaSil
  165. @ gercekelektronik

    Belki de bu şartlar biz olduğumuz için değil, bu şartlar olduğu için biz varız?

    YanıtlaSil
  166. sikko artık ekonomiye gir,bölümünede uygun hem.biz anlamıyoz terimleri.altın neden yükseliyo.5 seneye parasal sistem kalkacak diolar.uluslarası parasal sistemde ne değişiklikler olacak.altın dolar rezervi ne demek.yunanistan neden battı.euro dolar savaşımı var.ben ne diom aq.işte bunları new ageyle bağlayıver,sen bağlarsın :)

    YanıtlaSil
  167. Sevgili Mu,

    Şunu rahatlıkla söyleyebilirimki sen,kendini dini bütün olduğunu iddia eden,herkese hakaret eden o cahil yobazlardan daha iyi durumdasın niçin? çünkü sorguluyorsun.Yani kısaca on adım avantajlısın.O yobazlar körü körüne inanıyor ki bu da,Allah'ın kabul etmediği bir şey.Tüm bunlar senin akıl adamı olduğunu gösterir ki ülkemizin böyle bir adamlara ihtiyacı var.

    Ben her zaman şunu derim,Kur'an mutlaka tartışılmalıdır.Böylelikle daha net anlaşılır zira bu güne kadar öğrendiğimiz şeyler beynimizin hareket alanını kısıtlıyor bunu sade senin için demiyorum,bu ben dahil hepimiz için geçerli.
    Buna göre şöyle bir şey yapalım,Kur'anı tekrar okumaya başla her denk geldiğin ayeti yaz burada tartışalım.Eğer bu blogda konu dağılıyor diye bir sıkıntı olursa benim blogta da tartışabiliriz ama benim tercihim bu blog zira çok katılımcı var.Ne kadar çok kişi dahil olursa o kadar iyi olur.Emin ol bundan keyif alacaksın.

    03:28 teki yorumda dediğin üzere,bu şartlar olduğu için biz var isek,veya böyle kabul edecek olsak,bu şartları olduran,var eden mutlaka biri olmalı
    sonucuna ulaştıracak bir sürü konuyla karşılaşırız.Bunu tartışmalarımız esnasında açarız.Aslında şöyle başlayalım önce sen sor biz bildiğimiz kadarıyla cevap vermeye çalışalım ondan sonra zaten tartışma kendince şekillenir.Tabi daha önce Felix Steiner'e dediğim gibi bizim tek sorunumuz
    bazen anlatmayı beceremeyebiliyoruz,mesela ben bazen zorlanmışlığımda olmuştur,ama eğer bir birimizi anlamaya çalışır ve anlaşılmayan yerlerde sürekli birbirimize sorarsak gerçekten keyifli bir bilgi akışı ortaya çıkar.
    Tabi burada şöyle düşünme sakın,''biz en iyi biliyoruz,her şeyi biliyoruz sana öğreteceğiz'' yok böyle bir şey.Bizim senden öğreneceğimiz çok şey var seninde bizden.

    Dediğim gibi sen akil adamlardansın bu yüzden gerçekten keyifli bir muhabbet ortaya çıkacak.O yüzden sorularla sen başlangıcı yap,istersen biraz düşün bir hatırla kafana takılanları ondan sonra döktür.Soru bombardımanına tut bizi :) fikirleri sakin karşılama işine gelince zaten bu bizim dinimizde var hoş görü sevgi ve saygı.Benim düşünceme ne kadar zıt bile olsa,karşımdaki insanın düşünceleri benim için değerlidir.Bunu edebiyet olsun diye değil gerçekten söylüyorum.

    Sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  168. İnsanın yaratılışı ve Allah'ın varlığı üzerine,

    İnsanın yaratılışı muhteşem bir olaydır.Bunun üzerine bir düşünme egzersizi yapalım ama önce küçük bir deneyle başlayalım.Bu deneyi erkek abiler yapabilir
    bayanlar siz denemeye çalışmayın :) ama evli bayanlar kocalarının yanında gözlemci olarak bulunabilir ama düşünme kısmına gözlemci değil dahil olmaları son derece önemlidir.Bununla birlikte bekar bayanlara önermiyorum zira tecavüze uğrama ihtimaliniz var.

    Şimdi erkek abimiz masturbasyon yaparak,küçük bir kabın içerisine boşalsın ve onu masanın üstüne koysun.

    Ne oldu huylandınız,tiksindiniz mi?

    Secde suresi 8.ayet;
    Sonra onun neslini bir üsareden, hor görülen bir sudan oluşturdu.

    Evet hor görülen su,sizin tiksindiğiniz menidir.Şimdi sorarım size bu sıvı nasıl oluyorda bir insana dönüşüyor?Okuldan öğrendiğimiz şekliyle yumurta dölleniyor sonra ikiye bölünüyor sonra her bir parça yine ikiye bölünüyor...
    sonra?Bu bölünüp çoğalma normal şartlarda bir müddet sonra koca bir et yığınına dönüşür.Hani insan nerede?Eğer bir şekil vereni hesaba katmazsak kesin böyle olur koca bir et yığını.Sakın bana genetik kodlarla program yüklü onlarla oluyor demeyin.O kadar çük kadar hücreye bu kadar program mı?
    1Gb belleğe 10Gb bilgi mi?(çin malıysa olabilir :) )
    İnsanın dış şeklinden kemik yapısına,bilmem nesinden,bilmem nesine bütün bu oluşuma ait bilgiyi elbette Allah tek bir noktaya yüklemeye kadirdir.
    Ama siz yinede önünüzdeki sıvıya bakarak o sıvının nasıl bir insana dönüştüğünü anlamaya çalışın,hemde düşünen,hisseden,akleden bir insana.

    Kolay gelsin :)

    YanıtlaSil
  169. şunu da söyleyelim eğer bütün oluşumun kendiliğinden olduğunu kabul etsek bile hücrelerin bir numarası olduğu düşüncesini de benimsesek,o zaman can veya ruh dediğimiz şeylerinde bu hücrelerden olması gerekir ki onu mutlaka bulurlardı ozaman da her eşyaya can verebilirlerdi ölüye bile.

    Bu böyle olmadığına göre bu işe müdahale eden mutlaka biri var
    saygılar

    YanıtlaSil
  170. @Mu
    "Zamanında, bir kitap gibi okuyordum Kuran'ı. Zamanında dediğimde 1 sene önce falan. Tevbe suresini okuyun. 80. ayet miydi, emin değilim ama, ona laf edeni, inanmayanı falan sonusuza kadar yakmaktan bahsediyordu. Ben bile bir insana karşı o kadar kötü olamıyordum. Misal araştırmamı çalan insanı bile affettim. Bu daha çok bir iyiliğe teşekkür etmemek gibi. Ben seni yarattım, sen niye inanmıyorsun."

    Bu tarz ayetleri ben de burada soruyorum, sağolsun arkadaşlar ellerinden geldiğince anlatıyorlar. Evet, ben de bir insanı bir suç işlemiş olsa bile yıllarca cehenneme gitmesini savunan biri değilim. Onun bu suçu işlemesi için belirli bir sebepleri var ve onun için çeşitli maddi ve manevi destek verilerek iyileştirilmesi gerekiyor. Bu nedenle tekamül sürecini kabul ediyorum.
    **********
    "Ben inanmak isteyen, ama cidden bunların hikaye olması kısmının ağır bastığını gören insanım. Şimdi saldıracaklar ama, kullarından daha egolu, kıskanç tanrı mı olur? Bu insani özellik direkt.

    Ha dendiği gibi kendine benzer yarattıysa, o zaman tasavvuf denen nane gerçek oluyor.

    Ben bile insanları affedebiliyorum, ama inanmayan her türlü yanacak lafı, bana mürit çekmeye çalışan bir insanın zekice lafları gibi geliyor."

    Hz. Muhammed, o devirdeki arap toplumlarını disipline etmek için katı kurallar getirmiş olabilir. Adamların düşüncelerine göre çok farklı bir sistem getiriliyordu, o nedenle o insanlar için korkutma gerekliydi belki de. İslam o bölgede yaşayan toplumlar için bir üst seviyeydi, devrim niteliğindeydi ve öyle de oldu zaten. İslam'dan sonra müslümanlar neredeyse her alanda ilerleme katettiler. Düşünsene; yardımlaşma, saygı ve sevgi gibi bazı erdemler, bedeni temiz tutmak gibi insanlığın gerekleri "cehennem" korkusu sayesinde daha iyi oturdu. Tabi ben bardağın dolu tarafından baktım, olumlu olduğu kadar olumsuz etkileri de olmuştur o zamanki din görevlilerinden kaynaklı. Ama şimdiki durumu göz önüne alırsak, müslüman dünyasının bir şeyleri yeniden ele alma vakti gelmiş gibi görünüyor.

    Tasavvuf denilen "nane"nin bir kalemle silinip atılamayacak kadar derinliği var, çünkü Kabala öğretisine çok benziyor(belki de o öğretinin İslam desenli versiyonu olabilir). Zira bunu tasavvufa karşı olan da, ona yakın olan da biliyor.
    Tekamül süreci her ne kadar bahsedilmese de tasavvuf'ta da vardır ve "mürit toplayayım" amacı gütmez. Amaç "insanı Tanrı'nın ışığıyla doldurmak"tır. Zaten Mevlana, Yunus Emre gibi mutasavvıfların olduğu zamanda dergahlar, katılacak müritleri zorlu sınavlardan geçirir, en pis işleri yaptırırlarmış.
    **********
    Kitapları ya da öğretileri bir kenara bırakırsak, bence senin Allah hakkında ne bildiğin önemlidir. Yani onu düşündüğünde ne hissediyorsun? Yaşamında geçirdiğin deneyimler sana ne anlatıyor? :) Teorik kitaplardan daha net ve kesin bilgilere ulaşırsın bence bu yönünle.
    Saygılar, sevgiler.

    YanıtlaSil
  171. @Mu kardes benim neyi bilip neyi bilmedigimden cik ak.Şahıslara laf yetistirecegine antitezle gel. Misal de ki 4 boyut yok aslinda 11 boyut var.Kekolar gibi 4 boyut yazisiyosunuz falan de. daha yapici olur.

    Ben bilgisayar programcisi yerine koy kendini diyorum, kafa basmayinca tabi, "4 boyutu bilmiyooonki ehihiyeeh!"

    Bak Tanrı ile Sohbet kitabı var google dan ararsın. Orada Tanrıya sormuş yazar "Tüm insanlığa 1 cümle söylemek isteseniz o ne olurdu? diye. "Hepiniz beni yanlış anladınız!" derdim demiş.

    Yani Tanrı yok kısmı dangalaklık ötesi zaten de,-Agnostiklere can kurban.Deistler keza öyle.En azından adamlarda kafa çalışıyo şüphe var v.s- algılamaya çalıştığımız adamı her türlü yanlış anlayacağımız olası ve bunu söylemişte zaten kitaplarında. İşte o sonsuz hiçbişeye benzemeyen v.s tanımlarıyla anlatmış kendini. Ben 1 tane bakış açısı koydum altı üstü. Yaratıcı beni anlayın empati kurun yerime geçin demiyo arkadaşım.İnan diyo.Dünyada çok fazla kötülük vay, Tanyı kötü! büüüğğğhühühü!

    Bi adada 5 ay tek başına kal bakalım da.Arkadaşlarını kaç ay sonra ölmemek için yemeye başlayacaksın, onları öldüreceksin bi görelim o iyiniyetli naif insancıl yanını.Elimizde biralar her türlü imkanımız var tabi aç değiliz açıkta değiliz Allah'a şükür kitaplar bol bol etrafımıza saçılmış. Bir de insanlık humanizm dersi veriyoruz yaratıcıya.

    He amk hee. Beyinlerine son 30 yıldır yüklenmiş, "olması gereken züper iyiniyetli kadayıf insan" etiketinin, kocaman bir hiç olduğunu anlamaktan aciz, insanlığından ve gerçekte ne olduğundan haberi olmayan gerizekalı aydınların Tanrı kötüüüğğğ diye ağlaması beni çileden çıkartıyor amk. Eğitimi aldık o zaman komşu karısına tecavüz etmem.Tamam da nerde etmezsin? Burada mı yoksa sike sike düştüğün ve yaşamak zorunda olduğun adada mı? Hea?

    Çakma Freudlar sizi.

    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  172. Yani bak Tanrıya ve kitaplarına inanmayan iman etmeyen adamlar için bir adada bir başkasını öldürmemek için yeterli ve anlamlı ve mantıklı 1 tane bile argüman yok.

    Bu soruyu yıllardır sorarım bu hümanist tanrı tanımayan bilim borazanlığı altında kalmış kendinden habersiz adamlara. Ne dediğimi daha iyi anlatabilmek için burada da sorayım.

    Bir adada -yani öyle polislerin hapishanelerin kuralların v.s olmadığı yerde- sizi, bir başkasını, ölmemek için öldürmekten sakındıracak kural nedir? Bir başkasına tecavüz etmekten sakındıracak olan kural ne? Eğitim mi? Bilim mi? Süper kadayıf insan gibi yaşadığınız 40 yıl mı? Deneyimleriniz mi? Hiçbiri kardeşim. Tanrı inancı olmayan adam bencil adamdır şartlar oluştuğunda anasını da keser hayatta kalabilmek için komşu karısına tecavüz de eder.Fırsatını bulursa zevki için maymun da siker orada. Zira yaşayabileceği 1 tek hayat olduğuna inanır bu arkadaşlar. Kaybedecek birşeyimiz kalmadığında çok acımasız olabiliriz yani.Kaybedecek 1000 tane şeyimiz varken 1 ini çalanı suçlamadım affettim demek iyidir de. 1000 ini birden çalan olursa naparız? Onu diyorum yani.

    Tanrı inancı olan farzı misal müslüman için bu böyle değildir. Bir kere öldürmesi yasaktır.İkincisi yukarıya gideceğine inanıyordur. Kendini dahi öldüremez.Yani kaybedeceği birçok şey olduğunu o koşullarda bile bilir. İnançlı bir insanın sahip olduğu herşeyi çalamazsınız.En kötü imanı kalır geriye o adada.

    Çok insancılım diye dolaşan arkadaşlar savaşın çocukları olmadılar tabi.Ada örneğini ekstrem verdim.

    İlk savaşta gözünüzün önünde karınıza bi 10 asker saatlerce tecavüz etsinler sonra sizi serbest bırakıp elinize bi silah versinler.Bir de tecavüze devam etsinler o sırada.Bakalım "asla çok hümanistim ben kimseyi öldüremem" diyebiliyor musunuz?Ya da çıkartıp "bak şimdi karıma tecavüz ediyorsunn ama şu insan hakları evrensel beyannamesine aykırı hareket ediyorsun" lafınızı sikleyen olur mu acaba?

    Ömür boyu hapis cezası yemiş bir ateist arkadaşın yaşaması için bi başkasını öldürmemesi için ve kendisini öldürmemesi için 1 tane bile sebep yoktur misal.

    Olur mu öle şey? hergün decavüz eyidir, hergün hapıshana yemeği eyidir, parmaklıkları götüme sokarım yıllar boyu yine de yaşarım diyeni bulamazsın.Zordur yani.

    Ama bak imanı olan adam bir ömür af dilemek için şekilden şekile girer o göt kadar delikte bile.Sebepleri vardır hala yaşamak için.

    Haliyle hümanizm birçok felsefi izm gibi pratikten yoksun ama paketi ışıltılı olarak sunulur ve günümüz koşullarında ne olması gerektiğini anlatır. Gerçek seni beni anlatmaz yani. Gerçek sen ben çok kötü ve aşağılık olabiliriz. Ama inancı olan kişi için ister ada ister hapishane ister amsterdam.

    Neyse 4 boyutlu dünyanda bu kısımları bi algıla. Öyle süper insan falan değiliz. Süper insan olabilmen yaşadığın koşullardan dolayı öyle. İman koşul yer olay aramaz. O yüzden ee ben yıllar boyu karıncayı ezmedim beni niye yakıyor o kötü tanrı demen senin karıncayı ezmemene bakmayan ve eğer seni adaya atarsa pisliğin türlüsünü yapacağını bilen Tanrının o bilge kişiliğinin sonucu olabilir belki.

    YanıtlaSil
  173. micheal , senden özendim aşağıdaki kısa yazıyı yazdım : görüşlerini from._sky@hotmail.com a atarsan sevinirim.
    yazı bu : http://heavymetaldinle.blogspot.com/2011/07/neden-atheistler.html

    YanıtlaSil
  174. @Kanzook

    Sakındıracak kural olmadığı gibi mübah kılacak kurallar var: survival of the fittest (doğal seleksiyon) gibi.

    Bekara karı boşaması kolay, temelini dinlerin ahlak sistemine dayandıran hukuk sistemi ile büyümüş, teistik ahlak normlarına sahip ebeveynlerce yetiştirilen ateistlerin de ahlak savunuculuğu yapması kolay… hele bi o hayatı anlamlandırdıkları (içinde Tanrı’nın kurallarına da yer veremeyen-olmayan) evrimin mekanizmaları ile yönetsinler dünyayı işte o zaman görürüm ben ahlakını onların.

    Kafası azcık çalışan, Allah’a inanmıyorsa bile dünyada kaos olmasın, yarın bir gün sizden güçlü/ fit olan biri gelip sizin hakkınızı gasp etmekte bir beis görmesin istemiyorsa, kapasın çenesini otursun aşağı.

    @Felix

    Özgür irade varsa ceza da vardır ve olması adaletsizlik değil, aksine adalettir.
    Bir köpek balığını ölüm makinası olduğu için suçlayamazsın ama insan bilinç sahibi bir varlıktır, özgür iradesi vardır. Seni dünyanın en güzel malikanesine yerleştirsek yanına da üç beş seri katil, birkaç tecavüzcü, üç beş terör örgütü lideri, birkaç ağzından köpükler saçan dinci yobaz putperest koysak n’olur?

    Ana sistem tekamül üstüne falan kurulu değil Felixcim, imtihan/ yüzleştirme üzerine kurulu. Tekamül (ileri doğru iyileşme) herkes için genel kural değil. Seninle aynı malikaneye yerleştirdiğim adamlar muhtemelen tekamül falan da etmeyecek, içlerinden eden olursa ancak tövbe edecek ve hatasını bir daha yapmayacak (senin deyiminle bu onun tekamülü olacak) ama yine de bu onun imtihanı olacak. Hatasını fark edip tövbe edenler cennete, etmeyenler de cehennemi boylayacak.

    Allah’ı düşündüğünde hissettiklerin, yahut yaşadığın özel deneyimlere “dini tecrübe” denir din felsefesinde ve kesin deliller arasında sayılmazlar, kişinin sadece kendisini bağlayan göreceli bir delil-bilgi türüdür bu çünkü dini tecrübe bir “sınama aracı” olarak ta çıkabilir karşımıza ayetlere göre.

    Selam

    YanıtlaSil
  175. @Antispiritualist

    İmtihan/yüzleştirme de herkes için genel kural değil. Bana burada kendi düşüncelerini "kesin doğru"ymuş gibi anlatıyorsun. Bunu bir daha yapmazsan sevinirim. Benle aynı görüşte olmadığın için değil, çünkü bu yaptığın açıklamanın benim için bir faydası olmayacağından.
    Kaldı ki, ben insani bütün erdemlere sahip olsam bile, sırf "tümtanrıcı, kabalacı,tasavvuçu" bir görüşe sahip olduğum için Kuran'a göre cehennemlik oluyorum. Çünkü Hak din İslam olarak geçiyor değil mi? Allah'ın bir peygamber gönderdiği halde bu yolu seçmemem beni direk göndermeleri için yeterli bir sebep...
    **********
    Son paragrafında dediğin gibi, kişinin sadece kendisini bağlıyor bu tarz deneyimler. Çünkü Tanrı dediğimiz şey şekilsiz bir şey (her anlamda). Herkes kendisini, hangi yolda olursa olsun O'na yakın hissediyor(inanmayanlar hariç).
    Genel kural olarak dayatmasan bile, bir sayfalar yığınını kabul edeceğine deneyimlerini tercih eder mantıklı bir insan.
    Tabi bunlar benim görüşüm, kabul etmeyebilirsin de.
    Saygılar, sevgiler.

    YanıtlaSil
  176. regri01 le, Felix inanmıyor mu şimdi beyler? biri özet geçsin mevzuyu.. çok uzamış

    YanıtlaSil
  177. Arkadaşlarım, manyak mısınız?

    Siz sadece yasak diye mi yapmıyorsunuz bazı şeyleri?

    Kendimden örnek vereyim.

    Yaklaşık 10 yıl kadardır sorguluyorum. Agonistik - Ateist arası bir şeyim sanırım. Muhtemelen de yok. Çok ümitli değilim.

    Ama bugüne kadar bir gün bile bir şeyi çalmak, birine zarar vermek, öldürmek falan geçmedi aklımdan. Hişt, Allah kızar yapma diye de değil. Hiç geçmedi.

    Durumum her zaman iyi olmadı, ama kimseyi kıskanmadım bile gelir farkından dolayı.

    Üniversiteye başladıktan sonra, işlere de girmemle gelirim artmaya başladı. Şu an gayet iyi, hatta çevreme göre oldukça iyi.

    Bir ada ya da bir başka sikimde kimseyi öldüremem. Zorunlu askerlikte gidip PKK'lı da öldüremem ama bunu yapabilecek süper dindar arkadaşlar var aranızda. Muhtemelen bir hayvanı da açlıktan gebermedikçe kesemem.

    Bugüne kadar hiç bir şey çalmadım, aklımdan geçmedi bile işte.

    Çevrem iyi biri olduğumu söyler. Ben de söylerim, iyi biriyim.

    Neden iyiyim? Ödül için falan değil, zaten muhtemelen Tanrı veya tanrıların gözünde cehennemliğim. Sorun değil.

    Ben sadece insan olmak için, insan olduğum için böyleyim.

    Ve inanın böyle çok kişi var. Tanrı herkes için şart değil. Ya bahsettiğiniz kişiler senin, benim gibi insan. Yok adada kalsa adam öldürürmüş. Hasta mısınız ya?

    Size iyilik için adam öldürenleri söylebilirim. Dini yaymak için. Ya da övündüğümüz atalarımızın fetih adı altında işgal yaptığını görüyoruz.

    Dinler için yapılan sayısız savaş. Günümüzde Cihad yapmaya çalışan dangozlar.

    Kısacası bir insan bunları sorgular, hatta reddeder olmuşsa, o insan pek cahil, salak veya kötü biri değildir. Laf ettiğiniz insanların kim olduklarına gerçekten bir bakın.

    YanıtlaSil
  178. Sevgili Mu,

    Şunu belirtmek gerekirki,din için savaş diye bir şey yoktur,yani şuna islamı tebliğ edeyim inanmazsa öldürürüz diye bir şey yok,ama cihadın böyle bir şey olduğunu zanneden orospu çocukları var.Ama ne yaparsın imam ossurursa cemaat sıçarmış,diyanetin mealinin içerisine bir topluma tebliğ edilir,kabul etmezse ülkeme tabi oldenir olmazsa savaşılır diye yazı yazılırsa ki peygamberin dini savaşla yaymamasına rağmen.Bu kendini dini bütün zanneden orospu çocukları daha beterini yapar.Savaş sana saldırana karşı korunmak için yapılır,cihad,hem ülke savunması için yapılan savaş,hem işgal edilmiş mazlumu korumak için savaş, her türlü zorluğa rağmen din için hizmet (savaş değil),Allah yolunda her türlü zorlukla mücadele hep bunlar cihaddır.Hatta michaelin bu blogla yaptığı da Allah rızasını da gözetiyorsa cihaddır.Aslında görünen şekliyle yaradan için yaratılana hizmet etmektir.

    Ayrıca bu gavat müslüman bozuntuları edebiyat yapmayı bilir,ama söz konusu ırakta ezilen olunca ne hikmetse cihad mekanizması çalışmaz one minute diyen birini bile bulamazsın.Bu güne kadar amını namusunu koruyan,Allah için koruyan,
    ağzıyla,Allah birdir diyen belkide Kur'an okuyan,hiç değilse Kur'andan ayet okuyan ıraklı zavallı kadın(lar)ın,o ağzına amına,kafir yarrağını sokarken, sırf siyasi rant sağlıyor diye sadece filistine titreyip onu bile,siyasi rant için bile kurtarmaya çalışmayıp sadece artistik yapan kahpe evlatları,sonrada bu içki içiyor o yüzden kafir deyip,içki yasağı getirmeye çalışan hükümete çükünü öpecek kadar bağlanabilen o kahpe oğlu kahpeler islamı hep böyle yanlış anlaşılmasına hizmet etmekle beraber şeytana da hizmet ediyor.O gavatlara lanet olsun.Kardeş kusura bakma cihad denince bu kavramı ayak altına alan ibneler geliyor aklıma sinirleniyorum.Yoksa senlik bir şey yok.
    saygılar

    YanıtlaSil
  179. Sevgili Mu,

    Şimdi sorularına cevap yazayım,akşam aklıma yobazlar gelince fıttırmıştım şimdi sakinim.

    İnsanlar,svgi,şefkat,merhamet gibi vasıflarla bezenmek zorundadır.Bunlar Allah katında dikate alınan değerlerin bir kısmıdır ve bunu bir kısım insan becerebiliyor ancak bir çok insan çeşitli nedenlerle bunu yapamıyor dikkatsiz ve umursamaz yapısı,bazılarının insana verilmiş zaaflara yenik düşebilen irade yapısı nedeniyle gerçekten de zorlanıyor bu yüzden onları da bu safa çekebilmek için yasak kavramı (Allah tarafından) getirilmiştir.Hani sormuşsun ya siz yasak diyemi yapmıyorsunuz bazı şeyleri deiye,ona bir açıklama olsun bu.
    Yani söz konusu yasaklar bu konulara biraz daha dikkatsiz olanları bu yola sevketmek ve bununla imtihan etmek içindir.

    Şunu da söyleyeyim ki,herkes adam öldürüp öldürmeme,tecavüz vs. konularıyla imtihan edilmiyor.Aslında emir herkesedir ancak zaten adam hırsına yenilen biri değilse bu onun imtihanı değildir onunda başka platformlarda imtihanı vardır.Herkesin imtihanı farklı demişken;

    Allah hiçbir benliğe, yaratılış kapasitesinin üstünde bir yük yüklemez/teklifte bulunmaz. Her benliğin yaptığı iyilik kendi lehine, işlediği kötülük kendi aleyhinedir..............
    Bakara 286

    Zaten ibadetlerin,imtihanların ana amacı,teslimiyet ve samimiyetin görünmesidir.Birisi mal ile imtihan edilir,ötekisi sağlıkla.
    İmtihanın en önemli hedefi ise insanı olgunlaştırmak ve Allah'a yaklaştırmaktır.Sen mesela sınava girdin ve kazanarak üniversiteyi okumaya hak kazandın peki ya kazanamasaydın? Benim bilgi birikimim var o okulu hak ediyorum bana haksızlık ediyorsunuz beni de alın okula mı diyeceksin? Bilgi birikimin vardı madem onu sınavda gösterecektin gösteren hak ediyor.

    İşte dünya sınavı da böyle birşey,sen Allahtan razı olacaksın ki oda senden razı olsun,her şey Allah'ın rızasını,sevgisini kazanmak için tıpkı anne-babanın sevgisini kazanmak adına ne kadar uğraşıyorsak daha fazlasını yaratıcı için yapmalıyız ama samimi olarak öz budur.

    Önemli bir konu daha varki,onu zamanı gelince kendi blogumda yazacağım. Bize emredilen ibadetler,kurallar hepsi bize Allah'ın bir lütfudur hemde günümüzle ilintilidir basit bir örnek vereyim bu illuminatinin zihin kontrolu çabaları ve uydulardan beyni etkileyen dalgalar göndermelerinden bir nevi koruna bilmemiz için namaz ve abdest sayesinde korunuyor olabiliriz.
    Abdest sayesinde vücuttaki elektrik nötrleşir,veya secde de üzerimizdeki manyetik alanı toprağa boşaltmış oluruz bunun gibi faydalar görüyoruz ki bu bize,sadece Allah birdir dediğimiz için bize bahşedilen lütuflardandır.
    Yani biz Allah'a inanıp bir olduğuna inanıp güzel işler yapmalıyız,sade onun için ibadet ederiz Allah'ta bize hem dünyada hemde ahirette güzellik verir hepsi bu.
    Saygılar

    YanıtlaSil
  180. @gercekelektronik

    Mu'ya güzel açıklama yapmışsın.
    Şimdi sana bir soru sorayım: Bir insanın Yaratıcı'nın parçası olduğuna inanması, kendisini öyle teslim etmesi neden cehenneme gitme nedenidir?

    YanıtlaSil
  181. Felix Steiner kardeş,

    Bir insanın yaratıcının parçası olduğunu iddia etmesi,bir masanın,kendisini yapan ustanın bir parçası olduğunu iddia etmesi gibi saçma bir düşüncedir.

    Ki Allah bizi YARATTIĞINI söylüyor,he şeyden MÜNEZZEH olduğunu da söylüyor,
    bu bilgiler ışığında zaten Allah'ın bir parçası olamayız ki eğer öyle olsaydık biz de bir nebze tanrı olmuş olmaz mıydık?

    Ayrıca Allah şunu da söylüyor;

    Araf 33; De ki: Rabbim ancak açık ve gizli kötülükleri, günahı ve haksız yere sınırı aşmayı, HAKKINDA HİÇ BİR DELİL İNDİRMEDİĞİ BİR ŞEYİ, ALLAH'A ORTAK KOŞMANIZI ve ALLAH HAKKINDA BİLMEDİĞİNİZ ŞEYLERİ SÖYLEMENİZİ HARAM KILMIŞTIR.

    Ayette,büyük harflerle yazılan cümleler aslında olayı daha net açıklıyor.Ola ki bizler,kendimizin Allah'ın bir parçası olduğumuzu iddia edersek,kendimizi ona ortak koşmuş oluruz ki bu olmayacak bir şeydir.İnşallah açıklayıcı olabilmişimdir.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  182. @gercekelektronik
    Kardeşim şimdi o benzetme belki kendi çapında mantıksız olmayabilir ama bu kadar basit bir şey değildir "bütünü parçası olma" durumu.

    Senin vücudun sistemlerden, sistemler organlardan, organlar dokulardan, dokular hücrelerden, hücreler ise atomlardan meydana geliyor.
    Uzayda da quarklar, galaksiler gibi çeşitli hiyerarşik seviyeler vardır.
    Hem makro(uzaysal) hem de mikro(atomsal) boyutta bir şeyler biraraya gelip başka bir şeyi oluşturur ki... Resmen sonsuzluğun içindeyiz.
    Mevlana bir sözünde der ki : "En küçük zerreyi parçaladığınızda ortada bir güneş ve güneşin etrafında durmadan dönen gezegenleri görürsünüz."(Atomları kastediyor dememe gerek yok)

    Bu nedenden ötürü, evrende her şey birbiriyle bağlantılı bir BÜTÜNLÜK içindedir. bir sistemin aksaklığı BÜTÜNÜ etkiler. Enerji sürekli olarak başka formlara dönüşür. Yoğunlaşır madde olur, ayrışır yine enerji olur.
    Mevsimlerde, gezegenlerin dönüşünde, deniz dalgalarında bile sürekli ritim, sürekli tekrar eden şeyler vardır. Bir döngü ömrünü tamamlar tamamlamaz kendisini yenisine bırakır.
    Umarım kafanda bir resim oluşturabilmişimdir :)
    Saygılar, sevgiler.

    YanıtlaSil
  183. Gerçekelektronik kardeş,

    Felix Kur’an’a inanmıyor zaten. O yüzden şöyle mi söylesek acaba kendisine:

    Felsefi olarak, sıfatları sadece güzel ve iyi vasıflardan oluşan “X tanrı”’nın kendisine ortak koşulmasını yasaklamasının tek nedeni olabilir: o da bunun yalan, iftira ve hakikatin ta kendisine aykırı olması, yani adil olmaması.

    Bir diğer neden egoist olması olabilirdi ama bu Allah için geçerli olamaz (iç tutarlılık açısından) çünkü kendisini tanıttığı sıfatları arasında kıskançlık, egoizm vs. zaten yoktur Allah’ın.

    YanıtlaSil
  184. Söz konusu olan Allah olunca zaten "ben Tanrı'yım" demek zaten O'nun yolladığı kitaba göre şirk, adaletsizlik ve kibir olur.

    "Enel Hakk- Ben O'yum" vs. tarzı söylemler zanna, hisse, hevaya dayalı olup, zaten vahiyi eğip bükmeden, ayetlerin bütününe bakarak erişilebilen bir bilgi ASLA değildir.

    Panteizm, elde vahiy olmasa insanın düşünerek varabileceği Tanrı tasavvurlarından "biri" olmakla birlikte, hem vahye inanıp, hem panteistim demek aklından geçen düşünceyi Kur'an'a yamamaya çalışmanın bir ürünüdür.

    Çünkü ayetler apaçık yaratan ve yaratık farkına, bu ikisinin bambaşka olduğuna, Allah'ın Samed olduğuna vs. değiniyor.

    Bunu yapmak iftiracılığın vardığı son noktadır.

    Ha ama sen diosun ki ben zaten vahyi işin içine sokmuyorum, Kur'an'ı da takmıyorum, müslüman da değilim.

    O zaman da inandığın Tanrı tasavvurunun yine felsefi olarak "iyi" olmadığını söylüyorum sana. Adil ve iyi bir varlık, kötüleri iyilerin ermesinde/tekamülünde rol oynayan gerçek kahraman da kılmaz, dolayısıyla sistemini kendisini kötülüğün, çocuk tacizinin olduğu bir evrenin parçası olacak şekilde falan da kurmaz zaten.

    YanıtlaSil
  185. Felix Steiner kardeş,

    O çizdiğin resim,Allah'ın yaratma sanatını gösteriyor,her şeyin ona ortak olduğunu değil.Evet sonsuz bir evren muazzam galaksiler,dokular,hücreler,atom
    ne varsa,ne görüntüye sahipse ve nasıl bir yapıya sahip olursa olsun,bu ,Allah
    böyle istediği ve yarattığı içindir.

    Bu muazzam evreni yaratanın basit,güçsüz ve vasıfsız olduğunu düşünmek veya öyle tasavvur etmek oldukça anlamsızdır oysaki bu muazzam sanatı yaratan bu
    yaratılandan münezzeh,onunla aynı olmayan,daha yüce,daha kudretlidir ki böyle olması daha anlamlıdır.

    Allah bu evrene dahil dehil,müdahildir.Yani evrenin bir parçası değil,ama ona her daim müdahale eder,çekip çevirir,genişletir,daima yaratır.

    Saygılar

    YanıtlaSil
  186. @antispiritualist
    " kitaba göre şirk, adaletsizlik ve kibir olur" dedin. ne "Allah"mış gibi havalanıp insanlara karşı kibirleniyorum, ne de şirk koşmuş gibi hissediyorum. Tam tersi , bir çeşit teslimiyet ve ait olma hissi var ama bunu sana nasıl anlatabilirim ki? Adaletsizlik konusunda da, her şey O'nun bir parçası olduğu için(benim görüşüme göre) böyle bir şeyin olmadığını söyleyebilirim.
    "Ha ama sen diosun ki ben zaten vahyi işin içine sokmuyorum, Kur'an'ı da takmıyorum, müslüman da değilim."
    Kuran'ı inceleyen biriyim ama onu kendime rehber almadım. Haklısın, tanımladığın gibiyim. Zaten kabala-tasavvuf benzerliğini de konuşmuştuk seninle.
    Spiritualizm'i pazarlayan insanların yüzeysel bilgi verdiğini biliyorsun. Ego dolu, mutluluk maskeli, gerçek sorumluluklardan bihaber yaşam.
    Ama bu demek değildir ki, verdikleri temel bilgiler yanlış. İslam'ı nasıl ki yanlış yorumluyorlarsa, başka inançları da yorumlarlar, kendi kılıflarına uydururlar.

    Çözüm için "derinlik" diyorum sadece.
    **********
    @gercekelektronik
    Zaten sana "sonsuzluk"tan bahsettim ki, bunun büyük ya da küçük olarak bir sonu yok. Ayrıca, birçok boyut olduğu da biliniyor. Aklımızın almayacağı kadar büyük bir sistem işte...
    Ben Yaratıcı'yı basit güçsüz olarak görmüyorum biliyorsun.
    Ben de sana Allah'ın "dahil ve müdahil" olduğunu söyleyebilirim. Ayrıldığımız nokta da sanırım burada.


    Saygılar, sevgiler.

    YanıtlaSil
  187. Bakara suresine göre çok rahat adam öldürebilirim ve suçluluk da hissetmem.

    Bilmiyorum hiç Türkçe mealini okudunuz mu? Okuyun lütfen, yalvarırım okuyun.

    Hele bir de öyle değil, şöyle diye parantez içinde açıklamalar var ayetlerin altında, tam sıvamak oluyor.

    Dehşet dolu şeyler gördüm. Uydurma falan değil, direkt kimleri, neden, ne amaçla ÖLDÜRMEMİZ gerektiği yazıyor.

    Ya da aydınlanan, doğru yolu bulmak üzere olan münafıkların yolunu kapatıp, aydınlanmalarını engelleyip, zevkine cehenneme attığı. Ben uydurmuyorum bunları.

    Neredeyse her sayfada en az bir tane dehşet verici ayet olduğundan, hangi birini aktarayım?

    Bu kitaba o zamana göre devrim diyenler var, haklılar. Zeus da 3000 yıl önceye göre devrimdi. Barbar krallar 10.000 yıl önceye devrimdi. Ama artık daha güzel ahlaki kurallar var.

    Yahu üreme için yumurtaya ortam hazırlayan kadının vücudunun gerçirdiği regl dönemine hastalık diyebilir mi Yaradan?
    Bu çikolatalı pasta yapıp, servis ederken o bok demek insanlara. Biri araştırıp yok lan çikolata deyince, değil demek saçma değil mi?

    YanıtlaSil
  188. @mu Yeni okudum aşşa yukarı dün..
    Bir insanın bir insanı bilerek öldürmesi çok sakat bir durum olarak aktarılıyor kuran'da. direk cehennemliksin.. Net. kaçarı yok.. ancak yanlışlıkla bir insan, bir insanı öldürürse diyetler var. bunlarıda örfe göre belirleyeceksin anlatıyo işte Kuran'da detaylı..
    Okuyorum, birini git öldür rahatça gibi bir detay çıkaramıyorum..
    Hangi kafayla Kuran'ın Bakara suresiyle adam öldürebileceğini düşündün bre insan! bir de kadınların adet dönemine "o zor bir dönemdir" diyor tarla çamur yani.. garip garip istekleriniz olmasın gibilerden.. götünden anlamak siz de farz olmuş amk. yada Allah gözlerini nası kapadıysa olmuyo demek ki.. bir insan bir insandır diyor Maykıl ama fazla zorlama istersen.

    YanıtlaSil
  189. Din yorumdur. Yorumlayp geçiniz. Din BİREYSEL'dir kimseyi ilgilendirmez. O zaman göze göz vardı. Şimdi yok vs. vs. bunlar tartışılacak şeyler değil Tutupta bir insanın inancını "1000 yıllık kitap bık bık" diye kimse sorgulayamaz. Nokta.

    Siz esas gidip SCIENTOLOGY nin web sitesine bir bakın. All seeing eye dan çifte sütunlara kadar hemen her şey var web sitelerinde.

    YanıtlaSil
  190. Sevgili Felix,

    Ben senin o bahsettiğin Tanrı ile bir olup, teslim olup, akışa bırakma hissi ile gayet güzel empati kuruyorum. Çünkü kendim de öyle bir hayat algısına ne yazık ki sahip oldum. Huzur verici ve insana kendini iyi hissettiren, ego yükselten bir duygu olduğunu da gayet iyi biliyorum. Senin şu an bulunduğun yerde durdum ben daha evvel. Ayrıca ölünce seni sevgiyle kucaklayacak, ne yapmış olursan ol sana hesap sormayacak bir varlıkla karşılaşma fikri gerçekten de rahatlatıcı. Ama gel gör ki adil değil ve adil-iyi bir tanrı tasavvuruna da aykırı… Yani VİCDANA aykırı!

    Bu fikirlere sahipken ben de kendimi Allah’a karşı havalanmış ve kibirli hissetmiyordum. Ama perspektifimi değiştirip gerçeği söyleyenin ve gerçek yaşamla uyumlu olanın Kur’an olduğunu anlayınca ve bu bakış açısından bakınca daha evvel yaptığım şeyin kibir, haddi bilmezlik olduğunu fark ettim, hem de tevazu maskesi ardında! Kimiz biz şu koskoca evrende, neyiz? Bir sivrisineğe bile can veremezken ne haddimize bizim tanrı falan olmak, onunla birlenmek?

    Evet ruhçuluk daha rahatlatıcı, evet ruhçuluk mutlu hissettirici ama hayır ruhçuluk daha adil ve daha iyi ve daha ahlaklı olan değil! Bir öğretinin ilahi olmasının kriteri (doğruluk kriteri) onun rahatlatıcı ve mutlu hissettirmesi değil zaten. Bir öğretinin doğruluk kriteri eğer dünyadaki herkes ona tabi olsa dünya nasıl bir yer olur bu. Senin savunuculuğunu yaptığın sistem toplumların afyonudur. Sudra’nın sudra olarak doğmasını, yaşamasını ve ölmesini ister.

    Senin savunuculuğunu yaptığın sistem her ne kadar eşitlik, kardeşlik martavalları okusa da özünde insanları farkındalık kazanmış ve kazanmamışlar olarak sınıflara böler ve farkındalık kazanmamışların yaptığı ahlaksızlıklara onlar tekamüllerinde geriler henüz deyip sevgi ile (!!!) göz yumar, farkındalık kazanmış olanları da zaten pek çok şeyden muaf kılar.

    Kur’an’da ise üstünlük takvayladır ve kimin takvaca üstün olduğunun bilgisi yalnız ve yalnız ALLAH’tadır. Özetle benim inandığım öğretiye göre ben kafir olarak ölüp cehennemi boylayabilirim, sen de mümin olarak ölüp cennete gidebilirsin. Bunu yalnız Allah bilir, ben mümin olduğum anlarda, özgür irademle Allah’tan mümin olarak ölmeyi dilemekten başka bişi yapamam.

    Özetle senin savunuculuğunu yaptığın sistem görünürde kardeşliği, eşitliği, sevgiyi, barışı getireceği martavallarını okur da okur (diğer türlü pazarlayamaz zaten öğretisini) ama gerçekte getireceği kaos, sefalet, kibir ve savaştır.

    YanıtlaSil
  191. @ Film Adam


    178. ey iman edenler! öldürülenler hakkında size kısas farz kılındı. hüre hür, köleye köle, kadına kadın (öldürülür). ancak her kimin cezası, kardeşi (öldürülenin velisi) tarafından bir miktar bağışlanırsa artık (taraflar) hakkaniyete uymalı ve (öldüren) ona (gereken diyeti) güzellikle ödemelidir. bu söylenenler, rabbinizden bir hafifletme ve rahmettir. her kim bundan sonra haddi aşarsa muhakkak onun için elem verici bir azap vardır.


    191. onları (size karşı savaşanları) yakaladığınız yerde öldürün. sizi çıkardıkları yerden siz de onları çıkarın. fitne, adam öldürmekten daha kötüdür. mescid-i haram'da onlar sizinle savaşmadıkça, siz de onlarla savaşmayın. eğer onlar size karşı savaş açarlarsa siz de onları öldürün. işte kâfirlerin cezası böyledir.

    216. hoşunuza gitmediği halde savaş size farz kılındı. sizin için daha hayırlı olduğu halde bir şeyi sevmemeniz mümkündür. sizin için daha kötü olduğu halde bir şeyi sevmeniz de mümkündür. allah bilir, siz bilmezsiniz.

    Belki yanlış yorumlamışımdır...

    YanıtlaSil
  192. @Mu

    Önyargılı olma. Eğer Kur’an dediğin gibi bir kitap olsaydı biz de gerizekalı ya da sadist değiliz, öyle bir durumda Allah katından olduğuna biz de inanmazdık. Ama durum öyle değil.

    -Hayır ayetlere göre bir kimseyi inancından dolayı değil öldürmek tokat bile atamazsın… Nefs-i müdafaa durumu hariç.

    -Kader-özgür irade konusunu burada daha evvel tartıştık yukarlarda. Oradan okuyabilirsin. Allah herkesi hak ettiğine kavuşturan adil bir sistem kurmuş. Yoksa kimsenin aydınlanmasını falan engellemiyor. Özgür iradenle seçimlerini yapıyorsun ama Allah zamandan münezzeh olduğu için senin yapacağın seçimi zaten hep biliyor.

    - Mensturasyon dönemi için de eza hali diyor. Gerçekten de kadınların bu dönemde ve öncesinde psikolojik ve fiziksel sıkıntıları, ağrıları vs. oluyor.

    - Kendine bi şans ver ve Kur’an’ı adam gibi parantezsiz bir mealden (örneğin Yaşar Nuri meali) bütünlük içinde oku.

    Bu da sana kolaylık sağlayacaktır, nasıl bir methodoloji ile okuman gerektiğini göstermek açısından:

    http://www.diniyazilar.com/oku.asp?hid=1701&aranan=cansu

    Selam

    YanıtlaSil
  193. @ Mu ekleme

    Dışarıdan bir yabancı bile (yahudi kökenli agnostik araştırmacı- yazar) objektif ve zaman ayırarak okuduğunda anlamış, nefsi müdafaa harici tokat dahi atamayacağını:

    http://www.ted.com/talks/lang/eng/lesley_hazelton_on_reading_the_koran.html

    Ayrıca Caner Taslaman da cihad kavramı ile ilgili yabancı bir yazarla birlikte sağlam bir araştırma ve çalışma yapmıştı. Kitabı okumak zor gelebilir ama bu video fazla vaktini almayacaktır:

    http://vimeo.com/7846673

    YanıtlaSil
  194. @mu
    178 Kuran ölüm cezasını hoş görmüyor bir kere bunu anlamak lazım. Canı bağışlamak için her çeşit bahane sunulur; hatta katillerin canını bile... Öldürülen kişinin tarafı, katilin öldürülmesi yerine para cezasını uygun görebilir. Kuran'a göre, bu daha iyi bir davranıştır. Ayrıca ölüm cezası her öldürme vakası için geçerli değildir. Bunun yerine toplumun öngördüğü başka bir cezaya mahkum edilir. Para cezası veya mecburi hizmet cezası, bazı durumlarda hapis cezasından daha uygun ve ekonomik olabilir.

    191 Savaş anında öldürün esir almayın sonra işkence yapar, canileşirsiniz o daha kötüdür en iyisi hemen öldürmek yada öldürmeyip taşşağa alırsın düşmanı o da bir yolunu bulur bir bakmışsın seni öldürmüş diyor bence burada

    216 Savaşmayı kim ister, çoluk çocuk var, canın kıymetli ama savaşmazsan çok daha beteri olacak. mahvedecekler seni aklına gelmeyecek çirkinliklere maruz kalacaksın. E o zaman götü kaldır savaşmaya Allah yolunda kafirlere

    Ben böyle yorumluyorum

    YanıtlaSil
  195. @Mu

    Kitapları okurken ortasından mı başlarsınız siz?

    Gidip oradan bir ayet numarası ve ayet alıp "aha bak öldür diyor" diye yapıştırmışsınız. Bunun başı var sonu var. Neden böyle açıklamaları var. Burada blog köşelerinde binlerce yıllık dökümanların sırlarını çözüp kimseyi kendinizce aydınlığa erdireceğinizi mi sanıyorsunuz?

    ya siz sevgili siz inanan dostlarım, siz inanmayanı blog köşelerinde inançlı biri haline mi getireceksiniz.

    Zannetmiyorum.

    Bence hepimizin İnançlı ya da İnançsız, bu bloglarda anlatılmaya çalışılan büyük kumpasa karşı hazırlıklı olması gerekiyor. Çünkü sonunda herkes bundan zarar görecek.

    Ha

    Siz de o kumpasın içindeyseniz o zaman başka...

    Syg.

    YanıtlaSil
  196. @antispiritualist
    beni anlamıyorsun. bir çeşit new age akımının müridi sanıyorsun. gerçi anlatamıyorum, sen de sadece benzerlik gördüğün için böyle konuşuyorsun zaten.
    "geçtiğin yollardan geçtim" diyorsun, belki bazı noktalarda aynı noktalardan geçtik ama tamamından değil. her insanın kendine özgü deneyimleri var(deneyimden kastım, ciddi ciddi sana doğru yolda olduğunu ispatlayacak deneyimlerdir).
    iyi niyetli olduğunu biliyorum. insanlara pembe kalpli paketlerle sunulan çakma spiritualist tarifeler umrumda değil. ayrımını yapabilecek durumdayım zaten. insanların nerede takıldığını, nerede kibirlenip egonun pençesine düştüğünü fark edebiliyorum çok şükür, merak etme. :)
    ben iyilikleri göğsü tomurcuklanmış huriler ya da şaraptan ırmaklar, sütten nehirler için de yapmam. egonun hazdan delireceği sonsuz cennet anlayışını kabul etmiyorum zaten, dünyada yaptığınla çelişiyor. böyle zevklere ihtiyaç duymayacağın daha yüksek kavramlar da vardır, mesela sevgi gibi...
    **********
    neyse, zaten kimseye bir şey ispatlamak gibi bir niyetim yok. Sadece beni belli kalıplara sokarak yargılama yeter."Senin gittiğin yol şöyledir, böyledir" deme. Çünkü o yoldan gitmiyorum, bunu bil yeter.

    Saygılar,sevgiler.

    YanıtlaSil

Bu blog'a yapılan her yorum, o yorumun sahibini bağlar. Ayrıca makaram sarı bağlar.

3. şahsa hakaret olmadığı müddetçe asla yorum silmem. "Bu yorum yazar tarafından silindi" ibaresi, eğer o yorumu yazan kişi kendi yorumunu sildiyse çıkar.