Okunması şart makaleler:

Tasavvuf ve Tarikatlardan Yeni Dünya Dinine: Bölüm 1 ve Bölüm 2
Komünizm, Kızıl Devrim, Sovyetler Birliği ve Şirketler
İnsan, Din ve Kuran
Bu da amme hizmeti: Okunması Gereken Kitaplar Listesi

Bir Başka Din: Tasavvuf kitabı çıktı; internet'ten sipariş etmek için kitapyurdu link'i.

YENİ: Youtube'daki hodor hodor konuşmalarım için buradan alalım.

6 Ağustos 2011 Cumartesi

Bazı İnsanlar

Selam kaynatasız.

Bazı insanlarla iletişim kurabilmen, sadece onlarla aynı fikre sahip olma oranına bağlıdır.

Onlarla aynı düşünceleri paylaştığın ölçüde anlatabilirsin derdini onlara. Eğer onun doğru kabul ettiklerine ters bir şey söylersen, o noktadan itibaren kendini savunma moduna çeker. İstersen dünyanın en mantıklı izahlarını getir, dünya dönüyor de, o sırf sana zıt gitmek için dünyanın dönmediğini savunmaya başlar.

Bazı insanlar sırf kendi konuşma sırası gelsin diye dinlerler seni.

Dinlemek de değildir bu yaptıkları, olsa olsa beklemektir.

Sen siklerinde olmazsın onların fikirlerine ters düştüğün anda, istediğin kadar akla ve mantığa dayan, eğer onun doğru bildiği şeyin tersini savunuyorsan, o noktadan itibaren sen orospu çocuğusundur.

Bazı insanlar böyledir.

Batman Dark Knight'ı seyredeli yıllar oldu ama geçen gün durup dururken bi sahnesi geldi aklıma. Bizim Batman bi ara kendini sorguluyodu, mücadele ettiği kötü insanların "amacını" sorguluyordu, "iyi de moruk, neden?" diyordu. Yardımcı erkek oyuncu abimiz Michael Caine de çok güzel açıklıyordu durumu.

(Görsel olsun diye koydum resmi amına koduklarım, hemen piramit felan aramayın ehehe)

"Some men just want to watch the world burn."

Hoş bi hikâye anlatıyodu Michael Caine, ve sonunu şuraya bağlıyodu: "Bazı insanların amacı ne mantık, ne para, ne de başka bir şeydir. Onlarla hiçbir şekilde uzlaşamazsın. Bazı insanlar sadece dünyanın yandığını görmek ister."

Bazı insanlar böyledir işte.

Bazı insanlara anlatamazsın.

Bazı insanlara da dünyanın en açık seçik delillerini sunsan, yine de kabul ettiremezsin.

Bazı insanlar böyledir.

Bazı insanlar annesi orospu olmadığı halde kendisi bizzat orospu çocuğudur.

Geçen yazıda da belirttim, illuminati.org diye bi site açmış denyonun biri, ve bu siteye girince geri sayım başlıyormuş. O geri sayım da 7 Aralık 2011'de bitiyormuş.

Kıçımı yırtıyorum her asparagas habere atlamayın diye ama bunu anlatmayı beceremiyorum sanırım ya da etkili olamıyorum. Internet'te sikini sallasan bu illuminati.org haberlerine çarpar oldu son günlerde.

Size olacakları söyleyeyim mi?

Sikko burada yırtınsa da, "inanmayın asparagas haberlere" diye sayıklayıp dursa da, 8 Aralık 2011 günü, Allah'ın izniyle hayatımıza yine devam edecez ve göt kafalı ekşiciler "hani geri sayım vardı, bak bi şey olmadı işte, illuminati ne yeeaaa kandırıyolar sizi ehehehe" diyerek o nohut büyüklüğündeki beyinleriyle dünyada siyonizm ve Illuminati diye bir oluşumun olmadığını ispatlamış olacaklar.

Bazı insanlar böyledir.

Bazı insanlara anlatamazsınız derdinizi.

Bazı insanlar sizi dinlemek şöyle dursun, oturup hata yapmanızı beklerler. Ağzınızdan çıkan kelimeleri ayıklarlar içinde hata bulabilmek için, hata bulamasalar da kılıfına uydurup kendilerini haklı çıkarmaya çalışırlar.

Çünkü bazı insanlar orospu çocuğudur.

Satanizm ve New Age hakkında yakın tarihte 2 yazı yazdım. İlkinde, dünya çapındaki New Age tarikatlerini ve dejenere Tanrı inançlarını anlattım. İkincisinde de Burak Özdemir denen şarlatanı anlattım. Bakın bunlar inançlı insanların inançlarını yozlaştırıyorlar, "hepimizin içinde Tanrı var, hepimiz Tanrı'yız" gibi saçmalıklarla beyin yıkıyorlar diye 50 kere tekrar ettim. Buraya kadar "helal olsun sikko"ydum. Ve sonra aynı havuz probleminin sadece sayılarını değiştirdim. Dedim ki, bakın İbn Arabi denen "İslam alimi"nin de böyle görüşleri var, bu şahsın da İslam'a ve Kuran'a TAMAMEN zıt düşen fikirleri var, o yüzden kimsenin etiketine ve ismine aldanmayın dedim. Ve ekledim; kendi aklınıza ve muhakeme yeteneğinize göre konuşun, başkalarının size "ezberlettiklerine" göre değil...

Ve dakikasında orospu çocuğu ilan edildim.

Bazı insanlara anlatamazsın.

Kafalarına göre Kuran'dan ayetler göstererek bana "gül kokulu hocaefendimiz" prensibine dayanan içi boş argümanlarla savundular İbn Arabi'yi. Kendisinin çok haşmetli bir mutasavvıf olduğunu, benim ise dinsiz cahil salak orospu çocuğu olduğumu dile getirdiler sağolsunlar. Bu konuyu uzatmayacam, çünkü üzerinde durulacak bir konu değil. He önem açısından çok önemli ve üzerinde durulmaya değer bir konu, fakat "kendi" aklına ve zekasına güvenen bir insan için 1 dakikada sonlanacak bir mevzu bu.

Neden mi?

Bak sevgili ezberci kardeşim, 3500 kere Arapça'sını okuduğun İhlas suresi "Allah Samettir" der. Samet nedir? Allah'ın sıfatlarından biri olan Samet; "gücü her şeye yeten, hiç kimseye muhtaç olmayan" anlamına gelir.

Peki İbn Arabi hazretleri ne der?

"Varlığımız onun varlığıdır. Varlığımız açısından biz O’na muhtaç, nefsinden zuhuru için O bize muhtaçtır" (Fususu'l Hikem, 1/83, el Halebi baskısı)

Allah'ın kullarına muhtaç olduğunu söyler Arabi. Çünkü panteist görüşe göre her şey Tanrı'dır. Buna dayanarak İbn Arabi efendi de "biz olmasak Allah var olmazdı, bu sebeple Allah kullarına muhtaçtır" der.

Bu daha neyin mücadelesi?

Daha kimi, neyi, neden savunuyorsun sen?

Kuran ne diyorsa onun %100 tersini söylemiştir İbn Arabi, nokta.
"O çok büyük alimdir, biz anlayamayız"dan başka bir argümanla savunamıyorsun di mi? Valla ben kendi zekâma güveniyorum, sen aksini iddia ediyorsan o senin kendi öz gerzekliğindir, beni bağlamaz.

Ulan Burak Özdemir de mi çok büyük alim?

Onu da mı anlamaya benim aklım ermiyor?

He canım, görürsem söylerim.

İsminin "İbn Arabi" olması, "tasavvuf" adı altında size çocukluğunuzdan beri iyi ambalajlarla tanıtılmış olması, aklınızın ve gözünüzün gördüğü gerçekleri kabul etmenizi engellemesin. "İkra!" (oku, düşün, sorgula, idrak et, analiz et) emriyle başlayan kitabın da sizden İLK isteği bunu kırmanızdır zaten. Bilmediğin dilde ibadet etmekten senin beynin sulanmış arkadaşım, göremiyorsun bunları sen.

Sen "zanna" göre fikir sahibi olmaya devam et, ışık seninle olsun güzel kardeşim.

Ulan 12. yüzyılda yaşamış olsa Arabi'ye "sus kâfir!" diyecek olan herifler, bugün gelmişler kuru sıkı "büyük İslam alimi, haşmetli mutasavvıf" laflarıyla adamı savunuyorlar bana.

Bazı insanlar çocukluklarında ne öğrendilerse körü körüne onu savunurlar, kopamazlar ondan, o göt yoktur onlarda. Güvenemezler "kendi" akıllarına. Fıroyt denen elemanı her seferinde haklı çıkarır bu çocukluk tramvası denyolar.

Bazı insanlar böyledir.

Ama bazıları da değildir.

Şu son haftada "hacı şu derneğe gidiyodum ama yazını okuyunca farkettim ne dolaplar döndüğünü, artık gitmiyorum, beyin yıkıyomuş bu adamlar" gibi kaç tane mail aldım biliyor musun sevgili örümcek beyinli arkadaşım? Onlarca... Mail atmayıp, "delillere" ve "aklına" göre hareket ederek neyin ne olduğunu anlamış olan daha kaç insan vardır sence? Muhtemelen binlerce... Bunu neden anlatıyorum sana biliyo musun? Göt ol da çatla diye.

Çünkü bazı insanlar da "aklına" göre hareket ediyor.

Bu blog'un ilk yazılarında "bir kişiye de ulaşsam kârdır" diyordum. Şimdi ne kadar "zengin" olduğumu görüyor musun? Sen ezbere yaşamaya devam et, bir gün o kokuşmuş, küflenmiş beyin hücrelerinle başbaşa kalacaksın. Belki o gün sen de "sorgularsın", ya da sorgulamayıp daha da saldırganlaşırsın. Alışığız zaten. Senin gibi fanatikler Turan Dursun'un ölümünü de "sevinç" ile karşıladılar zamanında. He ben de katılmam Turan Dursun'un çoğu argümanına, ama fanatik eşşoğlueşeklerden bir farkım var bu konuda; saygı.

Şimdi şu blog az daha popülerleşirse ben biliyorum ki ne cemaatçiliğim kalacak, ne masonluğum, ne de ajanlığım. Gayet farkındayım durumun, vasıfsız ve artniyetli öküzler tarafından yemediğim bok kalmayacak. Zira kibrine mahkum, vasat zekâlı salaklar kabul edemeyecekler sikindirik bir üniversite öğrencisinin, eski kıçıkırık bir inci sözlük yazarının bunları farketmiş olabileceğini. Altında başka bir şeyler arayacaklar. 

Bazı insanlar böyledir.
Bazı insanlar 35000 yıl da yaşasalar oturdukları yerden başkalarına bok atmak dışında bir sike derman olmazlar.

Bazı insanlar kötüdür.

He bu sikimde mi? Ehehe, şu an sabah 11, altımda boxer, elimde sigara, "ehelehey" diye ayak parmaklarımı oynatarak Pamela'nın "İstanbul'dan gitmek lazım, rakı balık lazım" şarkısını dinlerken yazıyorum bu satırları. Sen düşün artık bu dalyarakları ne kadar önemsediğimi. Bu hıyarlara cevap veriyorsam, sırf şu "zanna" dayalı hareket eden sığırların gözü boyanmasın, bu topluma egemen olan gerizekalı insan çoğunluğunun kimler olduğunu görsünler diye cevap veriyorum.

Stratejim de bu zaten, kendimi haklı çıkarmakla uğraşacağıma, heryerinden falso fışkıran sığırların haksızlığını ifşa ediyorum. Bu çok daha kolay çünkü.

Sığır.
İyi ki varsın.

Canım benim.

Geçen yazıda yine paragraf paragraf hadiseler anlattım. Üşenmeyip yabancı kaynaklardan fotoğraflar bulup delillere dayandırdım bu anlattıklarımı. Sonra her zamanki gibi nacizane parçaları birleştirdim, bakın görün böyle böyleymiş dedim. Ama hepsini siktir edin, valla bak. Illuminati'ymiş, Rockefeller Kardeşliğiymiş, bunların sonu yok, bunlar olmasa başkaları olacaktı çünkü. Zira İblis bu dünyada hep var, hep varolacak, ona tabi olanlar da hep olacak. O nedenle tüm o anlattıklarımı siktir edin, fakat o yazıda es geçmemeniz gereken birkaç cümle vardı. Yazının en önemli kısmı da orasıydı, aha da şu:
"Ders kitabında ya da televizyonda görmedikçe hiçbir şeyi gerçek kabul edecek cesaretiniz kalmadı mı sizin? Kendi aklınıza ve vicdanınıza hiç mi güveniniz kalmadı artık? Hangi ara bu hale geldiniz ulan?"

Bu kadarını kapmış olsanız bile yeterliydi benim için.

Toplumun bir şeyi doğru ya da yanlış kabul etmesinin, o şeyin doğruluğunu etkileme oranı % 0'dır.

Doğru doğrudur.

Bir kişi bilse bile, hatta kimse bilmese bile, doğru yine doğrudur.

O yüzden, Allah rızası için, ya da hangi değerlere inanıyorsanız onun aşkı için, bırakın başkalarının değer yargılarına göre yaşamayı. Azıcık da olsa "kendi" aklınıza inanın. Elinizde tatmin olmanıza yetecek kadar delil varsa çekinmeyin gerçeği dile getirmekten.

"Ayet" de zaten "delil" demektir, bunu biliyor muydunuz?

Tüm peygamberler de zaten devrimci olmuşlardır. Hz Muhammed keza, yaptığı şey çok büyük bir devrimdir. Yanlışları doğru kabul eden o salak, cahil, köhne topluma karşı mücadele vermiştir. Tıpkı diğer peygamberlerin de yaptığı gibi...

O yüzden, eğer inançlı iseniz, peygamberinize tabi olmak budur işte. Delillere ve aklınıza dayanarak hareket ederseniz, zaten Hz Muhammed'in sizden istemiş olabileceği en büyük şeyi başarmış olursunuz.

İnançlı değilseniz de, tarihte kendinize rol model seçtiğiniz ya da imrenerek baktığınız kişilerin, genelde toplum baskısına baş kaldırmış kişiler olduklarını aklınızda bulundurun.

Anarşist olmak değildir bu, he eğer yanlışları doğru kabul eden gerizekalı kitlelere karşı gelmek anarşistlikse, tüm peygamberler anarşistti o halde? Bob Marley anarşistti? Che anarşistti? Atatürk anarşistti? Nihat Genç de anarşist?

Ehehe.

Ama bazı insanlara anlatamazsın.

Bazı insanlar sadece dünya kendi gibi düşünen insanlarla dolsun taşsın isterler.

Bazı insanlar, insan değildir.


İnsanlıktan bahsetmişken, geçenlerde gözüme takıldı. Geçen sene bugünlerde Hacı Örüç isminde bir vatandaş eve döndüğünde orucunu açacak yemek bulamadığı için intihar ediyor. Yorum yapmak istemiyorum bu konu hakkında, söyleyecek pek söz yok zira. Fakat geçen gün Ekşi'de de başlığını gördüm bu olayın, "iftarda yemek bulamadığı için kendini asan baba" adında bir başlık var ve ilk entry'sinin şu şekilde sonlandığını görünce birden beynime kan fırladı:



Ulan ayı.

Ulan hayvan oğlu hayvan.

İnsan ölmüş, bir insan.

Sen bundan bile kendine bir pay çıkarma, bir çıkar peşindesin.

Sosyalizmi kuracakmış beyfendi.

Sen önce kendi kokuşmuş beynine kur "sosyalizmi". Kendin kölesi olmuşsun kapitalizmin ki ölen bir insanın üzerinden bile çıkar sağlama peşindesin. Ulan kapitalizm dediğimiz şey de "çıkarcılık" değil mi zaten?

Sıçayım senin komünizm anlayışına, kapitalist zavallı.

Böyle bir olayın üzerinden din, milliyetçilik vs propagandası yapan herife de aynılarını söylerdim, en ufak kuşkun olmasın. Zaten şu blog'da karşıma almadığım bi Rafet El Roman kaldı herhalde, onun da konusu geçmediği içindir ehehe.

Babam olsanız tanımam ulan hiçbirinizi. Göte göt derim.

Sonunuz -izm'le bittiği sürece, başınız ne olursa olsun hepiniz aynısınız zaten.

Sizler "kendiniz" değilsiniz, olamazsınız da.

Bazı insanlar böyledir işte.

Bazı insanlar, insan değildir.

Sevgilerimle.

223 yorum:

  1. üstad sen bakma o orospu çocuklarına. her yazında ooo maykıl süper yazdın demesek de inan içinden bunları diyen kişi sayısı o sana bunları yapan orospu çocuklarını tükürükleriyle boğar. sen kafana takma. yazmaya devam et.

    YanıtlaSil
  2. Bazı insanlar böyledir işte boşver.

    - Rezerve -

    YanıtlaSil
  3. Olum sabah sabah mutlu ettin lan beni.Yeni yazı yazınca mutlu oluyorum yemin ederim.Ağzına sağlık ibne.

    Güzel olmuş yazı yine.Sen siktir et o orospu çocuklarını .Yazmaya devam et .

    YanıtlaSil
  4. hacı oruç tutmuyomusun yea yakıştı-ramadım sana bak.

    YanıtlaSil
  5. olm nesin lan sen, her yazında sikion atıon ebemi, beynimi.. amk düşünmekten geberecem lan yakında.. şu toplumun doğru kabul ettiği olaylar varya, çoğu insan ne kadar inkar etsede, kendi değer yargılarının oluşmasında maalesef o mahalle baskısı dediğimiz şey etkili oluyo be sikko.. Bilinçaltınamı işliyo bunlar noluyo bilmiyorum aq.. Ama kırmak öye kolay değil onu biliyorum.. Yine de insanları bunu düşünmeye sevk ederek zaten başlı başına büyük bi iş yapıyon lan.. Kız olsam harbiden ilk sana verirdim aq

    YanıtlaSil
  6. oruç tut ibne.
    ayrıca yiyecek bişey bulamayınca intaar eden adam muhabetide faso fiso ak.onca iftar çadırı var ot var bok var.en kötü 1 fırına git abi ben açım de iftar vaktinde 1 pide vermezse adam değilim.saçmalanıyor her zaman böle konular acıtasyon ot bok falan felan....

    YanıtlaSil
  7. (Görsel olsun diye koydum resmi amına koduklarım, hemen piramit felan aramayın ehehe) :))))

    şimdi o kadar yazıdan bunumu çıkardın diyeceksin! HEE ONU ÇIKARDIM!

    YanıtlaSil
  8. sikko adamsın lan gerçek hayatta senle tanışmayı çok isterdim kafa yapımız birebir aynı amk

    YanıtlaSil
  9. her gün yaz her gün okuruz sikko.ha bir de harbi resmi görünce dedim ulan yine ifşa var herhalde ehehe.hadi kendine iyi bak.

    YanıtlaSil
  10. @mercenaryfansub

    ulan aptal herif sadece yemek bulamadığı için mi intihar etti sanıyorsun? bu kadar düz kafa bir yavşaksın işte.

    her şey güllük gülistanlık ama yemek bulamadı ve intihar etti. bu mudur amk. az bile acıtasyon yapılmış. ne dramlar yaşandığını bilmiyorsunuz amk.

    şu an o kadar sinirliyim ki karşımda olsan ağzını burnunu kırana kadar girişirim sana. o hacı örüç dediğin adamın 4 tane çocuğu var. adam seyyar satıcı. uğraşıyor, çabalıyor ekmek için. 1 gün geliyor eve karısı diyor evde yemek yok. adam için bardağı taşıran son damla artık. çocuklarına son birer kez sarılıyor ve kendini asıyor. ne demek lan bu. ben yapamıyorm artık demek değil mi. hayatında zorluk görmemiş 20 yaşında orospu çocukları olarak
    "ya savaşmayı bırakmamak lazım, mücadele etmek lazım" senin yaşadığın hayatla bunu demek kolay. baba parası yiyerek yaşıyorsunuz ondan sonra "yea o yemek bulamadığı için intihar eden adam acıtasyon yeaaa"

    sanki bütün yıl ramazan. her an her yerde iftar çadırı var. onu geç deli gibi aç olsan bile yemek isteyemezsin kimseden. gurur denen bir şey var. bugün aldın 1 pideyi. yarın ne yapacaksın. ya ondan sonra? yabancı bi şehirde beş parasız aç kalınca anlarsın. ki zaten o ailede sürekli komşuların yardımıyla yemek yiyen bir aile. adamda en sonunda denklemi çözmüş. çocuklarımın karnının doyması için benim ölmem lazım. çünkü ben ölünce yardım dernekleri yığacaklar yemekleri.

    bazı trajedilerin içinde olman lazım acıtasyon mu değil mi görmen için. hayatında aç kalmamış adam açlık nedir bilir mi amk. akşam iftarda doyacağını bilerek oruç tutmakla aynı değildir.

    tanrınız bedir savaşına melek orduları göndereceğine aç insanları doyurmayı tercih etseydi keşke. "ama sınav bu sınav. açlıkta onların sınavı ama :(" lan siktir git lan.

    YanıtlaSil
  11. sikko sana michaelsikkofield.com ile ilgili mail attım (dondusabri@hotmail.com) adresine hiç cevap vermiyon amına koyim

    YanıtlaSil
  12. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  13. helal lan yine çok iyi olmuş. illuminati olur rockefeller kardeşler satanik birliği olur böyle şeyler hep devam edecekte biz de hep karşısında duralım . krem peynire tapanda cemaatçi de ateist de yada kendi halinde bir müslüman hristiyan artık her neyse içinde "illuminati düşmanlığı" varsa birleşelim bu ortak paydada.bu iş başka türlü ilerlemez amına koim.

    YanıtlaSil
  14. bu arada şu videoya baksanıza bi yeşilçamda yeni dünya düzeni diye bir şey orhan gencebay oynuyo
    http://www.youtube.com/watch?v=EIMT96-xk1Q&feature=player_embedded

    cidden amaçlanan şey ne tam olarak anlamadım ama illuminatiyi bu kadar iyi sikko bile tanımlayamadı ehehe

    YanıtlaSil
  15. Obstacle
    Son kısım bozmuş işi
    Din sürekli paylaşmaktan bahseder paylaşın paylaşın paylaşın..
    Çoğu insan ne yapıyor? bana, hep bana amk, bana bana..
    aha işte sınav kabul etsen de etmesen de.
    hemde sana da sınav bana da..
    be aslanım sen paylaşıyo musun lan?
    ismini saklayarak birilerini doyurdun mu bugüne kadar ?
    giydirdin mi, sevindirdin mi, okuttun mu
    senin tanrın bu konuda ne diyor?

    YanıtlaSil
  16. ulan yemin ediyorum aklımdakileri yazıya dökmüşsün resmen.Öpüyorum gıdığından.

    Bide şu ne dersen de kendi doğru bildiğini savunan sığırın en güzel örneklerinden birine 12 Angry Men filminde rastlayabilirsiniz.

    Saygılar,Kaynataya selamlar.

    YanıtlaSil
  17. Eline sağlık sikko yine bir şeyler yazıttırmışsın. Bu amına koduğumun televizyonu var ya,işte bütün bu değişimin kaynağı.Bu televizyondan koparmak lazım insanları.Ben televizyon hiç seyretmem ve başım dinç. Bir helaya giderken salonda duran tv ye takılıyor gözüm ne görürsem o.Amına koyim ben o aletin,resmen büyü makinesi gibi.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  18. Yapacam edecem olcak etçek şeklinde Türkçeye aykırı kelimeleri kullanmayıda bıraksan tam "olcak".

    YanıtlaSil
  19. sikkinho yine kıyak bi yazı olmuş.bu kadar anlattıgın gerçekleri sorgulamaya çalışan beyinlerin olması ve sana bir antitez oluşturması bence sevindirmeli seni aq.neyse takibe devam.taşağına kuvvet..

    sık kullanılanlara ekledik oradaki logoya bi el at hacım blogger logosu var hala.

    Son olarak sizofrenpusula.blogspot.com a bi göz at sikkocum.aklımıza geldikçe yazıyoruz işte...

    YanıtlaSil
  20. Obstacle

    İyi güzel dedin de son paragrafta sıçmışın.

    Cenabı Allah melek ordularını indirmeseydi ,şimdi dinde bu huzuru bulamayacaktık.Sen her şeyi yemek yemekten ibaret görüyorsun ama yanlış.

    O adamın durumu zor , kabul ediyorum ama , hiç bir şey intiharı gerektirmez.Allaha düzgün inancı olan yaşamaya ve savaşmaya devam eder.

    YanıtlaSil
  21. la sikko bazan tam bir geri zekali oluyosun ha! olm sen arabi'yi anlamamisin la. sosyalizm de bir sos dedildir. ögren de gel. ebu cehil! umarim bazi mallar senin bu yazdiklarini mutlak dogru olarak almiyolardir ama malesef gercek bu degil. mal cok aq. o mallara bi yazi yazsana sen. arada, "bana da inanmayin, beni de sorgulayin", falan yazarak gecirtiremezsin bunu. cünkü malliklarin bir degil iki degil. öteki taraftan da, senden mal kere mal olan mal okuyucularin da senin bu yazdiklarini mutlak dogru olarak kabul ederlerken, senin bunu satir arasinda gecistirmen dogru olmaz. kendi kendini ziktigin bir makale yazmalisin. evet, yazmalisin, yazmalisin, yazmalisin.

    YanıtlaSil
  22. göt herif iyi yazıydı hee.sen hangi bölümde okuyon?üslubun daha da güzelleşti bunu da ekleyeyim.
    hayırlı ramazanlar

    YanıtlaSil
  23. @Utgu
    ben yazcaktım lan.iyi fikir

    YanıtlaSil
  24. @Utgu beyler okunmaya değmez gerizekalı

    Sikkocum sen attırmaya devam et we love it.

    YanıtlaSil
  25. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  26. Utgu sen tam bi malsın. arabyi anlamamışsın demişsin amk. neyini anlamamış nesini anlamamış. hiçbi açıklaman yok hiçbi delilin yok. anca mal mal "sen arabiyi anlamamışsın" demişsin. sosyalizim sos değilmiş. sosyalizim bi sik değil. sonunda izm olan hiçbişey bi sike yaramaz.
    Obstacle seninde mallığına diyecek yok yani. ulan herkes tok olsa herkesin keyfi yerinde olsa ne işin var burda yarram? dünyada cinayetler var aç insanlar var bukadar suç var tanrı yok ozaman. senin mantığına sokıyım. diycek çok şey varda boşver sığırsın anlatacaklarımın senin için hiçbi önemi yok.

    YanıtlaSil
  27. Patula ayar vereyim derken ayar olmuşsun. sen de dahi anlamındaki -da'yı ayrı yazsaydın tam olacaktı ehehehe.

    Ayrıca bu nasihat dolu yazıların ben de bi halta yaramıyor michael. Yani artık sıkılıyorum ayarlarından haklı olmana rağmen. Sen ne kadar anlatırsan anlat, anlattıkların karşı tarafın anladığı kadardır. O yüzden bu bloğa gelmiş kişiye nasihat değil daha çok bilgi lazım bu saatten sonra. Gerek var mı bu kadar zaman ayırıp ayar vermeye. Bence yok.

    Neyse keyfine bak.

    YanıtlaSil
  28. TweetciHanim aslında adamın derdi de o bence. Adam her ne kadar bilgileri kendince delilleri birleştirip anlatmaya çalışsada bahsettiği o "bazı insanlar" anlamamakta ısrar ediyor. Eh adamın da canına tek etmiş olabilir. Neyse okudum yazını sikko, eline sağlık.

    YanıtlaSil
  29. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  30. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  31. Yea bro gene döktürdün.

    YanıtlaSil
  32. Bazı insanlara iyi soktun, helalin var.

    YanıtlaSil
  33. ‎'Materyalistler inançsızlıktan, dindarlar ise nakilden kurtulmadıkça özgün kanaat edinemezler.'
    kendineözgü.anlayana,aynen devam maykıl..

    YanıtlaSil
  34. sikko senin bu aralar götün çok kalktı bak ırzına sahiplenirim senin götoş

    YanıtlaSil
  35. "ışık seninle olsun"
    mason selamıdır ya masonsun yada ne olduğunu bilmiyorsun ki gayette bildiğine eminim

    YanıtlaSil
  36. ehehehehe ne güzel kardeşim ?
    "ışık seninle olsun"
    mason selamı
    ha bilmeni isterimki sana bok atmaya çalışmıyorum her yazınıda okudum süpersin ama böyle bi cümle kurman içime kurt düşürdü haberin olsun

    YanıtlaSil
  37. yok cevap vermeyecem. valla.

    "ironi" ne bilir misin sen mahmut. bak geçen yazıyı nasıl bitirmişim.

    "Sevgi ve ışığın gücü adına.

    Şaka lan şaka, sıçarım ışığınıza şimdi hadi yallah ehehe."

    Allah'ım kimlere laf anlatıyorum lan, ehehehehe tamam valla cevap vermeyecem. masonum. siktirin gidin.

    YanıtlaSil
  38. TanyaLacey

    İçindeki kurt beyin hücrelerini yemiş senin güzel karşim bence. Çünkü artık ironi denilen şeyi anlamayacak kapasitedeki insanların vardığına inanmıyorum. Hobi olarak bile.

    YanıtlaSil
  39. TanyaLacey ;

    Bazı insanlar sizi dinlemek şöyle dursun, oturup hata yapmanızı beklerler. Ağzınızdan çıkan kelimeleri ayıklarlar içinde hata bulabilmek için, hata bulamasalar da kılıfına uydurup kendilerini haklı çıkarmaya çalışırlar.

    Bu paragrafla muhteşem örtüyüşuyorsun ki sikko burada hata da yapmamış kendi belirtmiş "ironi" olduğunu.

    YanıtlaSil
  40. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  41. senın bi yorumunu cok iyi hatırlıyorum
    "ben anlatınca anlamıyorlar sen anlatta ögrensinler,ışık seninle olsun."
    bunda ironi yok değil mi ?
    neyse devam et

    YanıtlaSil
  42. Ulan adam her iki cümlesinden birinde küfür ediyor, veya başka birşey yapıyor. İroni yapması mı zoruna gidiyor? Neyse boşver. Hepimiz masonuz. Sikko'da 33.dereceden mason zaten. Adamıda ifşa ettin şimdi. Tüh ya..

    YanıtlaSil
  43. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  44. Kardeş,bak
    "ben anlatınca anlamıyorlar sen anlatta ögrensinler,ışık seninle olsun."
    Bunda ironi varmı yokmu diye sordum.Buna cevap vermek seni ilgilendirmez ayrıca,cevap verecek kişi o yazıyı yazandır.
    Ayrıca benim anlatmaya çalıştığım şey ; Herşeye gözü kapalı inanıyorsunuz,bak şuanda michaelin avukatı rolünü üstleniyorsun ? Ama onu sadece burada yazdıkları kadar tanıyorsunuz ve hepsinede inanmışsınız,aklınızdan sorgulamak geçmiyor,gözü kapalı inanıyorsunuz.
    Herneyse ikili tartışmalara girmem,cevap vermeme hak tanıyacak cümleler yazsanız dahi.
    Esenlikle

    YanıtlaSil
  45. Sosyal devlet olmanın neresi kötü lan?

    Fransa örneği gibi nasyonel (sana da uyar) sosyalist bir devlette yaşasak fena mı olur?

    Sığır anlamamışsın sosyalizm anan gibidir deme, sadece sosyal devlet kısmına bir yorum getir. Haydin komünik olalım demiyorum, verdiğim örnek Fransa.

    YanıtlaSil
  46. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  47. oruç tutsana amınoğlu ehehe.


    ehehe ne lan.

    Her neyse. Guzel yazi olmus. Gotune saglik.

    YanıtlaSil
  48. TanyaLacey gibi gerizekalılarla aynı blogda aynı yazıları okuyor olmaktan utanç duyuyorum
    ışık seninle olsun tanyaLacey asduhasudhuashdusad

    YanıtlaSil
  49. @sikkofield

    uludağsözlük'te biri seni eleştirmiş(michael sikkofield başlığında). az önce gözüme takıldı, söyleyeyim dedim.

    @Mu
    Sosyalizm güzel gibi görünür ancak Kapitalizm de düzgün kullanılsa, yolsuzluk falan yapılmasa kötü bir sistem değildir ki. Olay bence -izm'lerde bitmiyor, insan nefsi pis olursa her -izm'i kullanır ki. Mesela illuminati tek dünya devleti kurmak istiyo, evet güzel bir şey illuminati'yi bir kenara bırakıp, normalde düşünürsen. Ama insanlar böyleyken, kursan ne yazar ki?

    Saygılar, sevgiler.

    YanıtlaSil
  50. sikko güzel olmuş eline sağlık,

    -izm konusnda çok haklısın kendini x olarak tanımlamak sınırlandırmaktır sonuçta onun dışındaki muhtemel doğruları gözardı etmektir.

    Ayrıca eklemek istediğim bişey var tabii ki de sen bunu ayarlayamazsın belki ama insanların blog hakkındaki düşünceleri -en azından benim çevremde- altta yapılan uzuuuun dini tartışmalar yüzünden de güvenirliğini yitiriyo. Herneyse iftardan sonra buralar yine onlardan kaynar tekrar eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  51. SİKKO, http://www.youtube.com/watch?v=9virlfxq4B8&feature=related BURADA GEÇEN "RAİN MAN" olayını bi deşifre edersen seviniriz...

    YanıtlaSil
  52. @Obstacle,

    Dünyadaki gıda rezervleri İSRAF edildiğinde dahi, tüm insanlığa yetiyor.

    O zaman hatayı Tanrı’ya atmak yerine kendimizde arayacağız.

    @Utgu

    Sikko Arabi’yi gayet güzel anlamış ta, sen Sikko’yu hiç anlamamışsın koçum. Anlasan anti tez sunmadan kuru kuru anlamamışsın demeye utanırdın artık heralde biraz yüzün varsa.

    @Hakan Walton
    Ben de eskiden sen gibi düşünüyordum ama senelerdir gözlemliyorum ve artık anladım ki olay IQ diil abicim. Kalpteki hastalık. Bu insanlarla bu konularla ilgili değil, başka konularda paylaşımda bulun; pek çoğunun zekasının hiç te öyle düşük olmadığını göreceksin ama iş bu konuya gelince bişi oluyor ve mantık, akıl her şey bi anda bebe seviyesine sabitleniyor.

    Selam

    YanıtlaSil
  53. Bu arada belirtmek isterim ki ; Ben Michaele Mason demedim.Çünkü olmadığını anlamıştım,sadece o cümleyi neden yazdığını merak ettim.İnsanları zan altında bırakmak gibi bi gayem yok.
    Gerizekalı olmadığım çocuk olmadığım kalmıştı onlarıda oldum,bir daha yazmıyorum rahat rahat takılın siz.

    YanıtlaSil
  54. çok halkısın sikko insan olan yok kadar az bu dünyada.

    YanıtlaSil
  55. Sevgili Sikkofield,

    Yıllardır bende senin gibi bu sığır sürüsüne hep sövdüm.Öyle sövdüm ki sen bile benim kadar sövemezsin.Ama üzülerek gördümki,ülkemiz bu sığırların seçtiği iktidarlarca hep altın tepside bu ibnelere sunuldu.Yani diyeceğim hep onlar bir adım önde oldu.

    Nasıl bir sistem kuruldu anlamış değilim ama,biz sığırlara sövdükçe,sığırlar hep güçlendi.O zaman bu sövme işi başarısız bir girişimdir diyebiliriz. Ha sövme kelimesi de aynı zamanda mecazidir,yeri geldikçe sövme yerine eleştiri, kızma gibi kelimeler de koyabilirsin.

    Şimdi dostum beni iyi dinle,seni şahsen tanımıyorum ama buradan edindiğim intibağdan yola çıkarak şunu söyleyebilirim ki,kafası çalışan,hep takdir ettiğim sağlam bakış açısı olan değerli bir arkadaşsın.Bunu yağ olsun diye,
    pofpoflamak için demiyorum kaynatasız.Bak sen burayı,kendi dediğin gibi sırf rakı muhabbetlerini taşımak,bir kişiye ulaşsam da yeter gibi bir düşünceyle açmışsın.Bu günkü manzaraya bak.Dün birdin,bu gün bin oldun.

    Üstad yaşın kaç bilmiyorum ama,senin hayatında bu güne kadar görmediğin sığır
    cinslerine de tanık oldum ben.Şunu da söylemek gerekirki,o insanlar ne kadar kötü de olsa o hale getirilmiş uyuşturulmuş insanlar.Bundan dolayı,gel amacımız bu sığırları kurtarmak olsun,ammaaaa yılmadan,yılgılgınlığa uğrayıp moral bozukluğuna düşmeden.Biliyormusun ben bir tane lavuğa akp'ye oy vernesin diye iki sene dil döktüm belki daha fazla,tabi bu süre zarfında referanduma,melih gökçeğe oyu da verdi ibne ama o kadar uğraş sonunda bu son seçimde gitti mhp ye yada şu numan kurtulmuşa verdi zahar ama bir tane oy kaybına uğrattım ya akpyi, 2,5 sene de olsa değdi kardeşim.Hiç bir çaba boşa çıkmaz yeter ki samimi,ve azimle olsun.Azimle sıçan duvarı delermiş.

    Şunu unutma,o sığır sürüsü de,kader olabilir.Bak Allah o ibnelere fırsat veriyor bu bir imtihan,onlara fırsat veren Allah bize niye vermesin ki? O zaman gel bu bilinçlendirme faaliyetin devam ederken diğer mücadele yöntemlerini de tartışalım yapalım.Unutma Allah onlara fırsat veriyor ki, onları bu fırsatla rezil edici bir azaba sürüklüyor.O kadar teknoloji,güç para bilmem ne varken yenilirse bir adam ne olur? Madara olur değil mi?
    Mutlak galibiyetin sahibi Allahtır ve madem biz mutlaka kazanacak tarafta duruyoruz,o halde niye oturuyoruz? Şu blogda tabi bir sen değilsin sağlam adam :) başkaları da var amına koyim,o halde güçleri beyinleri birleştirip,
    voltranı mı oluştururuz, grup sex mi yaparız,yoksa mücadele mi yaparız belirleyelim ve şu işi bitirelim artık.Biz yenilen bir millet değiliz. Sığırları takma kafana.

    Ya bu savaşı biz kazanalım ya da kazanacakların önünü açalım.Kıvılcım ateşliyelim,luciferi sikelim, ama mutlaka bir şeyler yapalım.

    Sevgilerle öptüm

    YanıtlaSil
  56. insanlar inanmak istediğine inanırlar.. Ama bu bizim ülkede biraz farklı , bu ülkede uyanık insanlarımız en azından varlar.. (sana demiyorum ekşici siktir git ) :D

    YanıtlaSil
  57. Adam yine akmış ya. Helal olsun sikko

    YanıtlaSil
  58. burada bana cevap yazanlar olmus. allah akil fikir versin diyorum. sikindirik bi yoruma cevap yaziyonuz ya... salaktiniz sapsalak oldunuz aq. ben sikkoya, yorum yaziyom, siz yorumuma laf yetistiriyosunuz mal sürüsü. bi de antitez demez mi maloz XD kicimla gülüyorum. kic kagidi kadar degersiz adamlara "antitez" ya da temel fikrasi her neyse hic anlatamam. su sikkoyu okuyup gaza geliyonuz ya, hepinizin aq. yaz la sikko, bak her dedigini ciddiye alan mal kere mallar var aq. onlarin da arada beyin jimnastigine ihtiyaci var. hicbirinizin bi bok parcasi kadar degeri yok la XD nihahahaha niiiihahahaha xD takim tutar gibi sikko tutuyonuz xD puhahaha... sikkoooo babaaaa ne dediysen dogrudur babaaaa antitez bile üretemiyolar baaaaggggg...

    YanıtlaSil
  59. utku seni annen doğurmamış sıçmış amk bi sik bildiğin yok gelmiş burda: sikko yaz bunlar her boka inansın bunlar zaten her siki yer sen dediğin sürece

    lan at siki bii şey biliyosan biraz çaktır bari atkafası. amcık aızlı vs..

    YanıtlaSil
  60. dark knight'taki hikayeyi nereye bağladığını görünce okumadım. oğlum akıllı adamsın iyi kötü uğraşıyosun da mal mısın ne alaka?

    tyler'ı da islam prensi yapmıştın amına kodumun film falan izleme sen

    öptüm hadi illuminati falan yaz sen filmlere girdikçe sıçıyosun

    YanıtlaSil
  61. hiç yorumları okuyup da canımı sıkmıycam...
    iyisin hacı iyisin sen boş ver dalyarakları, aynen bildiğin yoldan devam et...

    YanıtlaSil
  62. hafız ben okumaya başlıyorum. sende şuna bi göz at, işe yarar bi şey çıkar mı bak?
    http://www.heruraha.net/viewtopic.php?f=20&t=5163

    YanıtlaSil
  63. Burada yorumlar dine kayıyor diye veryansın eden arkadaşlara,

    Bakın,en kıytırık tarifiyle kim bu adamlar? Şeytana tapan,onları memnun etmek için çeşitli ritüeller yapan ve sözde Allah'ı tanımayan onu safdışı etmeye çalışan orospu çocuğu bir grup.

    Dine mensup bir adam,hiç bir zaman şeytana yaranmaya çalışmaz zira şeytan kötüdür, düşmandır.Bu islamda da böyledir,hristiyanlıkta da böyledir hatta
    uydurma dinlerin bile bir kısmında böyledir.Hani derler ya dostumun düşmanı,
    benim de düşmanımdır.Onların dostu şeytan puştu olduğundan,şeytanı düşman belleyen inançlı toplumlar da,onların düşmanı konumundadır.

    İşte bize düşman olmuş bu ibnelerin yapacağı öncelikli iş,doğal olarak dindir.
    O halde biz de onların saldırdığı alanı ayakta tutmalıyız.Bu itibarla dini konuşuyoruz.Evet konuşuyoruz,çünkü bu götüne koduklarım,içerdeki münafıkları ve cahilleri de kullanarak ve hatta dinin kendisini (Allah ile aldatma) de kullanarak bu dine saldırıyorlar,Kur'anın okunmasını engelliyorlar. Bakın, biz burada sürekli ayetleri ortaya saçtıkça,Kur'anın kısmen bile olsa bu vesileyle okunmuş olmasına sebep oluyoruz.Bu da düşmana atılan bir tokattır. Devamı gelecek inşallah.

    Ben bir müslüman olarak,eğer ki,etrafımda Allah inancına sahip ama uydurma bir din ve ona inanan toplum olsa bile,onların da inançlarının,bu ibnelere karşı ayakta kalmasını sağlamak için her şeyi yapardım ki o söz konusu dine inanmasam bile.Her zaman dediğim gibi bu gavatların hedefi,Allah'a inanılan ve ona bağlılığı içeren dinlerdir,aynı zamanda onlarla savaşabilmenin çıkış noktası da dinlerdir.Yani şöyle düşünün DİN BİR BAŞKENTTİR eğer onu alırlarsa savaşı onlar kazanır başkenti savunmalıyız.

    Bazılarınız diyecek ki,e ben inanmıyorum,ben ne yapacağım? Sen de inanana yardım et,inanmasan bile,eğer bu ibneleri alt etmek istiyorsan.Ha diyen olursa ki,yok kardeşim ben suya sabuna dokunmam,siz bildiğinizi yapın.
    Evet biz bildiğimizi yapacağız Çükü biz Allah'a inananlardanız.

    Herkese sevgiler

    YanıtlaSil
  64. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  65. Demin cigara içerken aklıma geldi,

    Bu televizyon kanallarının ve internetteki haber sitelerinin ta amına koyayım.
    Hani ne oldu mısırda? Libayda son durum ne?Bileniniz var mı?Ama israil göstermelik filistine saldırsa abooo hemen gündeme oturur.

    İsrail istesin filistinde taş üstünde taş bırakmaz,peki böyle yaparsa, filistini şov malzemesi olarak kullanan müslüman ülkeler ayaklanır mı sanıyorsunuz? Yooo,Peki birleşip israile mi saldırır? Ona da yooo.
    E o zaman israil,madem böyle kolay ortam var,niye filistini ortadan kaldırıp kökten işini halletmiyor? Çünkü senaryo gereği filistine ufak vuruşlar yapıyor
    ki müslüman ülkelerdeki,yoldaşları iyi rant sağlasın.E o zaman niye saldırdıkları libyayı medyada göstertmiyorlar? ve diğer ülkeleri?
    Çünkü bu sefer müslümanların bardağı taşabilir ve birleşebilir.

    Sizde gidin,''ya ülke gerçeğini anlatıyo ya'' deyip kurtlar vadisini izleyin, fatmagülü kim sikmiş onu izleyin hem sizi aldatanlara reyting üzerinden para kazandırın,kurtlar vadisi filistin filmiylede egonuzu doyurun mına koyim.

    Bu amına koduğumun televizyonu gerçek dünya olmuş,gerçek dünya ise hayal.
    Bu ne lan kimse beni niye televizyon izlemiyosun diye sikmiyor,merak etmeyin sizi de sikmezler.Bakın bu tv yüzünden ve sosyal paylaşım siteleri!!?? yüzünden soyallik mosyallik bitti.Bakın bu ayın sonunda bir dini bayram var bir iki ay sonra ise bir tane daha var.Hiç düşündünüz mü,ne alaka la bu bayram işi? Dinle bayram ne alaka? Çünkü Allah bu zamanlarda bizlerin sosyal değerlerimize darbe vurulacağını bildiği için,akraba ve komşu bağlarını güçlendirelim diye bunu koymuş.Bir nevi bizi koruma yani. Hangi mal siyasilerin zamanında başladı hatırlamıyorum,bayram tatillerini 10 güne çıkararak milleti tatil beldelerine sürüklediler ki,Allah'ın bize bahşettiği bu koruyucu kalkanı ber taraf edebilsinler.Ve de edebildiler.

    Seyredin amına koyim seyredin,sizi kurtaracak televizyonlar.Televizyon yüzünden aileniz yanınızdayken bile ailenizden bi haber yaşayın.Böyle devam ederseniz ailecek perişan olursunuz,fatmagülmü önemli,yoksa aileniz mi? Kurtlar vadisi mi önemli,yoksa aileniz mi?

    En azından şu amına koduğumun aletini,her gün iki saatliğine kapatın ve ailenizle muhabbet edin,eşinizle,çocuklarınızla,akrabalarınız ve komşularınızla.

    Haydin sevgiler

    YanıtlaSil
  66. senin o yazi yazarken oynattigin ayak parmaklarini saclarimla yikarim sikkom benim!
    aslansin kaplansin mujx!

    YanıtlaSil
  67. @sikko, takip ediyore seni dürzü :)) ehehe

    YanıtlaSil
  68. Sikko Takma Kafana ne bok yiyolarsa yesinler zorla okutmuyonya.
    Vay be amın oğlu 3 aydır her eve geldiğimde önce bi bloğa giriyom belki bişey yazmıştır diye şaka maka uyuşturucu etkisi yapmaya başladı blog hadi klavyene sağlık yarrrrraaaammm

    YanıtlaSil
  69. @utgu

    La olum sen nasıl bir orospu çocuğusun ya,senin ananın cesedini sikerim bak,adam "efendimisssss" dediğin adamın sözlerinden alıntı yaparak sikertiyor hala "babamızzs,efendimizs,kıymetlimiz" goblin misalı saçlamaya devam ediyorsun be orospu çocuğu eşşek siken seni.

    YanıtlaSil
  70. @ya sikko bak mesela burada seni takip eden atayiz kesim var. Onlara bi kere cidden kurban olmak lazım. Niye dicen ? E adamlar zaten Tanrının varlığını kabul etmedikleri için iblise tapan adamların bunu paranın gücüyle kendi sikindirik inançlarını dünya insanına aşıllıyol olabililller ilgünç hmmm!? diye düşünüyordurlar belki.

    Hani adam bu komploların tamamının doğru olduğuna bile inansa diyo ki "adamlar bi şekilde köşe başlarını kapmışlar belli ki, haliyle kendi ışıklarına iblislerine v.s hizmet ediyolar." Yani bir yobaz dinci nasıl onlar için paranoyak tipler ise şeytana tapan güruhun varlığını sen ne kadar ispatlasan da adamların duruşu inancı değişmiyor. Yani saygı duyulası bir inanç şekilleri var. Hea tmm gerizekalılar onlar da bu şeytana tapanların üretimi v.s. Ama sorgulamaya devam ederler bu adamlar.

    Benim asıl anlamadığım diğerleri..ulan sen zaten bir inanca sahipsin. İblis-şeytan-cin melek Allah gibi kavramlara inancın da tam. E be amına koduğumun, bu iblisin ve ona tapanlarının dünyada neredeyse her suya 1 damla asit attığına inanıyosun da. Bu adamlar islam dinine onun yan sanayi kitaplarına v.s. o asitten atmadığına nereden kanaat getiriyosun.

    Yani amına koduğumun sığır inananı.Bu iblis kurulduğu tahtta.

    "Bakın çocuklar heryere insanın ulaştığı her yere ama her yere yozlaştırma götürüüüp... efenim insanların imanlarını onlar farkında olmadan alıyoruz" derken.."Fekaat canlaaar çirkin şeytan neslinin Allahsız cin sürüsü kardişlerim, bu müslümanların, ASSLLAAA bak reca ediyorum ASLAAA ne hadis kitaplarına ne tasavvuf ehillerine ne büyük alimlerine dokanmıyoruz, onları dejenere etmiyoruz!!" mu diyor?

    "Yoh yea şeyidan gören gözü garşı apartumana gadar sembol olarak gomuş girişe belküm olabülü.. .Hristiyanlığı bozmuş olabülü.Pagan kültürünü her cenaha inanca soğumuş olabülüüü yiğenim emmeee..benim hadıslarımın içindaa zerrecik yozlaşdırıma olamaz. GOD32 virus zistemi yardımıynan gönümüze gaddar yöcce islam alimleriynen derdemiz gelimiş hepüsü! Böyle olabilir mi amkdmn salağı? İblisin herşeyi yaptığına inandın senin islamına dokunmadığını düşünüyosun. Sadece burger ve cola üretip sigarayı sana kakalayıp kih kih gülüyo ötede bu iblis.Bu mu lan?

    Bi de ohh dinleri bozduğu için son kitap gelmiş bizde son kitabın varisleriyiz. Bizim kitabımıza bişey yapamaz.Hea onu biliyoz da blogun başından beri soruyorum bu kadar olayı görüp tarihle bu kadar oynayabilecek yetenekte olan iblise ve onun yardakçılarına, var olduklarına inandın ama senin hadislerine tasavvufuna tarihine inancına asit katmadığına inanmıyosun diğ mi amk?

    Amınakoyim zombiler inse şu topraklara açlıktan geberirler lan.Adamlar beyinle besleniyo zira.

    Neyse konu dine kayınca çok reröro oluyomuş genç bilim adamları rahatsız.Vay amk İBLİS ne la mal? bilimsel bi figür mü? Nereye kayacaktı konu amk Genetik mühendisliğine mi?

    YanıtlaSil
  71. sikkoda iyice bozdu yaa! şaka şaka. benim anlamadığım sikko sonu izm olan herşeyden nefret ediyorda, kendisi kendi izm'ini oluşturdugunun farkında değil. sikko efendi senden hiç birşey olmaz kusura bakma. her yazını okudum bugüne kadar okumayada devam etcem ama bir sonuca ulaşamazsın. Çünkü sonu izmli olan her inancın yaptıgı gibi sende SINIFLANDIRMA yapıyorsun. yok sen yobaz yok ekşici(ne demekse amk) yok sığır, nurcu falan filan. insanları sınıflandırarak onları aynı çatı altında toplayamazsın. yani burda boşa nefes patlatıyorsun. kitleler bilgi kazanıyor ama biraraya gelemiyorlar çünkü birbirlerine karşı ön yargı oluşturuyorsun. nurculara hakaret ederek hocaefendiye hakaret ederek onların içindekilere davanı anlatamazsın. veya başka birilerine fark etmez. insanları birleştirmiyorsun ayrıştırıyorsun. bu sebeple bu illuminati hareketimidir ne boksa burdan kuru kuru devam edecek.

    YanıtlaSil
  72. Sevgili Kanzook kardeş,

    Önce şunu söyleyeyim,senin cümleleri kuruş şeklin,edebi ifadelerin muhteşem, adını hatırlamadığım bir arkadaş daha var onunda yazısı güzel ama edebi dili çok ağır herkesin rahatlıkla anlayacağı türden değil.Ama seninkisi bayağı akıcı bir üsluba da sahip.Neyse ben senin yazdıklarına destek mahiyetinde biraz ekleme yapacağım;

    Araf suresi
    .......
    16. İblis dedi ki: Öyle ise beni azdırmana karşılık, and içerim ki, ben de onları SAPTIRMAK için SENİN DOĞRU YOLUNUN ÜSTÜNE OTURACAĞIM.

    17. "Sonra elbette onlara önlerinden, arkalarından, sağlarından, sollarından sokulacağım ve sen, onların çoklarını şükredenlerden bulmayacaksın!" dedi.

    Evet yani amına koduğumun iblisi diyorki,senin yolunun üstüne oturacağım. Allah'ın yolu nedir? Dindir.O zaman,senin dininin üstüne oturacağım, o yolda yürüyeni yol üstünden saptıracağım,senin dinini kullanacağım demek istiyor.

    Bir inananı diniyle vurmanın en pratik yolu,kutsal kitabı değiştirmektir,
    nitekim incil,tevrat ve zeburu değiştirdiler ama bu ibne iblisin karşısına bir engel çıktı;

    Hicr suresi,
    9.Hiç kuşkusuz, o zikiri/Kur'an'ı biz indirdik, biz; her hal ve şartta onu muhakkak koruyacak olan da biziz.

    Burada dikkat edilirse,Allah Kur'anı koruyacağını söylüyor,hadis fıkıh vs'yi değil.Şimdi burada bir mantık hesabı yapalım,

    Diyelimki,bir dinin inananlarını saptırmak istiyorsunuz,en etkili yol her şeyi açıklayan kitaptan,o inananları uzaklaştırmaktır.Bunun için en pratik yol,söz konusu kitabı değiştirip,değişmiş haliyle insanlara vermektir.
    Ama söz konusu kitap Kur'an olduğunda bu imkansızdır.O zaman ne yapardınız?
    İnsanları her şeyi açıklayan kitaptan,onu değiştirmeksizin uzaklaştırmanın bir yolu var mıdır?Evet vardır,Üç adet sihirli sözcük;

    -Kur'anı okuma! yanlış anlarsın
    -E ne okuyacağız?
    -Fıkıh,hadis bilmem ne,Ha unutmadan risale misale :)

    Hah şimdi de hadis,fıkıh ne varsa arasına sokuştur islam dışılığı nasıl olsa Allah onu korumuyor.Gördünüz mü?
    Ama Kur'anı Allah koruyor,E koruyor da işe yaramıyor çünkü sen onu okumuyorsun ki,Okumadığın kitaptan ne fayda göreceksin? Allah öğüt alın diyor okumadığın,bilmediğin bir şeyden nasıl öğüt alacaksınız?
    Hep merak ederim bir insan,inanan bir insan hiç mi merak edip bakmaz yahu Allah ne diyor? diye
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  73. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  74. İbn-i Arabi'nin İslama ters düştüğünü biliyorum ve görüşlerini bu haliyle kabul ediyorum.Sorun var mı ? Yine bir dangalağın yorumu üzerinden sosyalizme geçirmişsin.Bu illuminati'nin ağababaları kapitalist ama sürekli bir sol eleştirisi başka bir bok yok.Neyse "MÜCAHİT ERBAHAN !!11"dı değil mi...

    YanıtlaSil
  75. gerçekelektronik kim diyo Kur anı okuma yanlış anlarsın risale oku diye, ya buraya takılan insanları anlamak mümkün değil hakkatten sığır sürüsü.(ikidir yazdığımda nurcu geçiyor millette beni sanacak nurcu) dediğin doğru Kur an'nın bozulması mümkün değil ayetlerde geçtiği apaçık ortada lakin burda yapılan yanlış 2. defa söylüyorum. isimler ortaya atarak insanları kutuplaştırmak. yapmayın arkadaşlar pkknın yaptıgından farkınız yok. ya da iblisin yapmak istediği şey. biz buraya siyaset yapmaya gelmedik cihat yapmaya geldik.

    YanıtlaSil
  76. osiris : sana siktir et ibn arabiyi şerefsiz diyen yok emin ol. sen o ters düşen öğretiyi farketmişin ve sana öğretilen 99 doğruyu kapmışsın ne mutlu sana hocam. aynısı sosyalizm ve diğer fikirler içinde geçerli. eğer ibn arabi o dönemde böyle sözler söylemişse allah katında hesabını verir ama eğer birileri bu öğretiyi saptırıp bu hale getirmişsede vay onların haline ne diyelim. kimsenin kişilerle sorunu yok bizlere ne onların sevaplarından günahlarından. günümüz hakkında konuştuğumuz için aslında bu öğretilerin şu yüzyılda insanları nelere yönlendirebilceğini göstermek gerekir ve sikko nun da amacı bu kanımca. eğer insanlara erbekancı yada vb yaftayla yaklaşırsan sikinden ötesini de göremezsin.

    önemli olan 99 doğru 1 yanlış kafasında yaklaşmak her şeye. süpheci ama paranoyak değil. sorgulayan ama yaftalayan değil. zaten kim mükemmel ki onu tamamen rolmodel alalım ( peygamberleri tenzih ederim)

    bak illuminati mevlana yı ibn i arabi öğretilerini kullanıyor. niye çünkü ordaki sözler saptırılmaya müsait. bizim yaklaşımımızdan bakarsan ordaki 1 yanlış hayal edemeyeceğin kadar doğruları götürebilir. kimse mevlana ibn arabi düşmanı fln değil anlayın artık bunu. öğretileri kullanarak ruhçuluğu yayana düşman herkes.

    YanıtlaSil
  77. http://3.bp.blogspot.com/-01zViQ-W-Bg/TgZb94xA9kI/AAAAAAAAASc/jgVBEjc2L38/s1600/253566_218804958143227_217847608238962_790540_3448172_n.jpg

    YanıtlaSil
  78. Sevgili Can**,

    Çok doğru söylüyorsun,din hassas bir konudur bir yanlış,eğer tevbe etmezsen bütün doğruları götürür.Düşünsene Allah'a sonuna kadar iman ediyorsun, ibadetler muntazam,bir yanlış yüzünden,bi şirke batsan aha gitti bütün amel ve tevbe edemeden o şekil öldünmü aha sana felaket.Zaten hep anlatmaya çalıştığımız bu.Yoksa ne mevlanaya,ne arabiye ne ahmete ne de mehmete bir sözümüz yok.Türkçr olarak basılıp önümüze getirilen o eserler veya o eserlerin bir kısmı,gerçektende mevlananın veya diğerlerinin eserleri mi? bilemiyoruz çünkü dil bilmediğimizden orjinalini okuyup kıyaslamak şansımız yok ama insanlar inadına yanlış anlama da diretiyor.İşte garip olan bu
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  79. http://i486.photobucket.com/albums/rr229/joeblack1313/henrymakowcom-exposingfeminismandthenewworldorder.png

    YanıtlaSil
  80. @Can**

    Mevlana, ibn Arabi, Yunus Emre, Hallac-ı Mansur kabalisttir zaten. Tasavvuf Kabala'nın islam desenli sürümüdür. Bunu sana Kabala yolunu takip eden biri olarak söylüyorum.

    YanıtlaSil
  81. Sevgili zafer's effect,

    İsim olarak hatırlamamakla birlikte,var hatta bu konuda iki grup var,

    -Kur'anı okursan yanlış anlarsın,ılımlıları,Kur'anın yanında fıkıh oku diyenler
    -Kur'anı yanlış anlarsınız o yüzden parantezli olanlarını oku diyenler bak buna örnek cübbeli Ahmet hocayı verebiliriz.

    Benim amacım insanları kutuplaştırmak değil,benim ilk öncelikli amacım eğer becerebilirsim,çok sayıda insanı Kur'an okumaya sevk etmektir.Çünkü,
    -insanları biz kurtaramayız ancak kendilerini kurtarabilirler
    -kurtuluş yolu Kur'anda yazıyor
    -kurtuluş,hidayet Allah'tandır
    -Allah'a götüren yol Kur'andadır
    -anlamaya çalışarak Kur'anı okuyana Allah yardım eder teşekkür eder.
    -iblise karşı bilgili ve hazırlıklı yapar,aksi takdirde iblis ibnesi kapar adamı

    Risale meselesine gelince,Kur'anla kıyaslanmasıbir kere büyük günah ve Allah'a karşı,Allah'ın sözüne (Kur'ana) karşı yapılan büyük terbiyesizliktir.
    Zaten anlaşılır değil karmaşık bir dili vardır.Anlaşılması anıldığı gibi kemale ermekle değil tercüme etmekle olur ki nedense tercüme etmiyorlar.
    Risalelerin,Allah katından vahiy olduğunun söylenmesi bile o kitabı,Kur'ana göre kötü kitap yapar.Zira eğer Kur'an okuduysan elleriyle yazıpta bu Allah katındandır diyenlerin durumu nedir biliyorsundur.Daha bu uzar gider

    Ancaak,eğer burada beni takip ettiysen,hep şunu savunduğumu da görmüş olman lazım,ister sünni,ister vahabi,ister nurcu velhasılı neci olursa olsun,insanların inanç veya yaklaşım şekillerine bakılmaksızın ortak noktada birleşmesini arzu ve teşvik edenlerdenim.
    Ha peki eleştiriler niye çünkü,aynı zamanda insanlar dini tartışsınlar zira en iyi öğrenme şekillerinden biri de tartışmaktır.Bir tartışma ortamında,doğru yanlış,tüm veriler ortayadökülür ve doğrular bu yolla gün yüzüne çıkar kimse tyartışmaktan korkmasın,kimse yoldan çıkmaz tartışınca.

    Bak kaç çeşit insan yanlış bilgiler yüzünden islama sırt dönmüş onlarında kurtulmalarına vesile olmak zorundayız.İblis ibnesi uzaklaştırıyorsa biz de yakınlaştırmalıyız.Ama müslüman kardeşler ne yapıyor,aşağılıyor,kınıyor, Allah adına karar vermeye kalkıyor ki bu da şirktir bu yanlışları düzeltmeliyiz.E diyeceksinki hepimizin yanlışları var onları kim düzeltecek?
    Allah.Nasıl? Eğer bizler güzel işler yaparsak hamd olsun Allah'ta bize yardım eder.Mesele işte böyle

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  82. Benim karşı çıktıklarım zaten ehlisünnet tasavufu diyerek arabiyi mevlanayı ve benzerlerini islama entegre etme çabasında bulunanlar.Bir de internette gördüğü cümle parçalarıyla eleştiri yapanlar.Burada yazanlar büyük ihtimalle ne Fusûsu'l-Hikem'i okudu ne de Fütuhat-ı Mekkiye'yi okudu.Sikko gibiler de dünyayı sadece ekşi sözlük ve internet zannedip kişilerin yazdıkları üzerinden teorileri eleştirdiğini zannediyor.Siyaset üzerindeki sığ yorumları da bundan ibaret genellikle.

    YanıtlaSil
  83. gercekelektronik:

    haklısın din konusu hassastır sana yedirilen bir yanlış ileride nelere sebebiyet verir tahmin bile edilemez.böyle diretmeler mantıksız ama sikko da da hata var. yazılarında hoşgörü eşiği yeterli değil mi desem tam tanımlayamadım belki ama hani toplumun "ulvi, veli vs vs " gördüğü kişileri eleştirirken fazla yeriyor. yani yazdığı doğru veya yanlış konu bu değil ama hani bu seferde o insanları yada o düşünce akımını benimsemiş kişileri doğrudan sınıflandırmış ve ötekileştirmiş gibi gözüküyor. sen said nursiyi eleştirirken nurcu adama sığır deyince o adamda hırs yapıp diretiyo haliyle. yada ibn arabiyi idol olarak gören kişilere çokça giydirince o adamda görüşünde diretiyo. o kadar benimsemese bile hırs edinip diretiyo etki tepki meselesi. e bu sefer düşmanlarımız aynı bile olsa ortak paydada buluşamıyoruz. hani dese ki bak kardeşim sen bu adamı seviyorsun öğretilerini benimsemişsin eyvallah ama bak böyle bir yanlış var (en azından günümüzde böyle geçmişi tamamen bilemeyiz sonuçta) sen o 1 yanlışı ele 99 doğrunu kap kazancın olsun. e bu adam böyle bir yaklaşımdan sonra hala sikko için yada kendi düşüncesinin aksini düşünenler için orospu çocuğu bi bok bilmiyosun ne anlarsın ki sen diyorsa siktirsin gitsin vallahi ehehe.

    hani bu şekilde yaklaşımla insanları kazanmak mümkün diyorum. tabii bu benim naçizane görüşüm. "ne olursan ol yine gel" hesabı ilerleyelim. kendi açımdan söyliyim sikkonun yazdıklarının hiçbirine siktir lan şerefsiz cevabı vermedim içimden çünkü hayatımda herhangi bir kişiyi/herhangi bir görüşü her şeyiyle kabul edemedim (dinimi ayrı tutarım ben imanlı biri olduğumu düşünüyorum :D ) ama belki nurcu olsam sikkoya düşman kesilirdim. yada ne biliyim ikimizde illuminatiye düşmanda olsak ben o adamla aynı safta olmak istemezdim sonuçta demediği kalmadı bana. ha uyarmak istedi biliyorum görmemi istedi ama bende o intibayı tamamıyla bırakamadı.

    Felix Steiner:
    hocam sen benden daha iyi bilirsin ben bu kadar içli dışlı değilim böyle konularla öyle bir şey varsa ne diyelim bizde doğruları ayıklarız :)


    şöyle bir göz atıyorumda sayfalarca din tartışmışız birbirimizi de kırmışızdır burda. ben sizler kadar bilmediğimden bu işlerin derinini okumakla yetindim genelde ama napıyoruz burda burası yeri mi bu bir ödül töreni türkiye diye tarkanvari tavrımı takınır giderim ehehe.

    sevgiler saygılar herkese :)

    YanıtlaSil
  84. Sevgili Can**,

    Yanlış hatırlamıyorsam,sikko bir önceki konuda,arabinin filan şahsına bir şey demediğini belirtmişti diye hatırlıyorum.Açıkçası o sayfayı açıp incelemeye de üşendim,zira niyeyse internet biraz yavaşladı.

    Ama üslubu biraz değiştirmek gerekir veya cümleler biraz daha döndürülse iyi olur da diyebiliriz.Ve bu harbiden yapıcı olmak adına gerekli de olabilir. Sonuçta karşımızdaki insanlarda belli kalıplar içerisinde geldiler bu güne ve kalıptan nasıl taşılacağı öğretilmediğinden hatta taşılmaması gerektiği öğretildiğinden ikna olmaları gerçekten de zor.

    Yani kısacası sana katılıyorum kardeş,hepimiz belki kurduğumuz cümleleri tekrar gözden geçirsek daha iyi olur gibi.Ayrıca şunu da söylemek gerekir ki, burada yapılan tartışmalardan da bayağı memnunum niye?
    Dikkat ettiysen,''lan ananı sikerim'' tarzında direk şahsa hakaret içerikli atışmalar,bayağı az yok değil ama oldukça az.
    Bir siyasi partiye ateist olduğunu ileri sürüp,bundan ötürü büyük kin ve nefret duyabilen bir toplumda,ateist olan olmayan herkesin burada sevgiyle tartışıyor olması da ayrı bir güzel.
    Yine birbirine zıt görüşe sahipken atışmış,ama yinede birbirine buna rağmen değer veren saygı duyan insanların olması da güzel.
    Bu dahada uzar esasen,bu illuminatilerin,elimizden alıp kullandıkları sevgi,kardeşlik ve barış kavramlarını da böylelikle ellerinden geri almış oluyoruz.
    Son olarak,evet belkide arada sırada şu konuşma şekillerimiz üzerine de tartışmalıyız.Çünkü burası sürekli büyüyen bir yer ve her şey güzel de gidiyor.Daha da geliştirmeliyiz.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  85. britneye ait iki klip ilk klibin basinda dunya ve earth 2011 yaziyor ve dunyaya goktasi carpiyor.ikinci klibin basinda ise 21th December 2012 yaziyor.. sanirim cok hareketli bir zaman dilimindeyiz britney ile verilmek istenen mesajlar ne olabilir gercekten bu yıl ve onumuzdeki yil tehlikeli seyler bizi bekliyormu


    http://www.youtube.com/watch?v=-Edv8Onsrgg&feature=player_embedded


    http://www.youtube.com/watch?v=qzU9OrZlKb8&feature=player_embedded

    YanıtlaSil
  86. üstlerde 3-5 yorum okudum, bu gerizekalılar okudugunu anlamıyolar, biri kıçıyla anlamış, öteki ona cevap vermeye çalışmış ama saçmalamış, insanlar gerizekalıdır diye bir tespitim var malmısınız lan siz

    YanıtlaSil
  87. sevgili gercekelektronik,
    tabiki hocam burdaki dini tartışmalar sayesinde şahsım adına konuşıyım çok şey öğrendim şimdi isimleri tek tek aklıma gelmiyor ama birsürü değerli arkadaşımız çok güzel bilgiler paylaştılar burda bende okuyup sorgulamakla üzerime düşeni yaptım umarım. ama malesef hepimiz yapıcı davranmıyoruz alttakini iki kelime oyunuyla eziyimde sussun mantığıyla ilerleyen de çok kişi var. o yüzden mümkün olduğunda hoşgörü ve yapıcı davranma çıtasını yüksek tutmalıyız. bu blog cidden çok büyüdü insanlara yaymaya çalışıyoruz hala ve yeni okuyucuların gözünde iyi bir izlenim bırakmak için "asıl düşman illuminatidir iblistir" mesajını daha sık söylemek lazım.dini konularda sürekli tartışmak biraz konuyu amacından ulaştırıyor gibi gibi. sen çok güzel anlatıyorsun ama o adam öyle anlamıyor mutlaka ve öylede anlatmıyor bi başkasına. bu sefer aklında kalan ordaki bilmemkim düşamlığı gibi lanse ediliyor daha çok.

    ve çok haklısın hocam bura sürekli büyüyor ve konuşma şekillerimize daha çok dikkat etmeliyiz. sikko kadar buraya yorum yapanda dikkat etmeli. ha bak küfre fln o kadar karşı değilim aksine samimileştiriyor ortamı.önceleri yazılarda küfretme sikko derken şimdi boşver yerinde zamanında kullanıyorsun güzel oluyor diyorum mesela

    saygılar

    YanıtlaSil
  88. Lady Gaga kliplerinden korkan varsa bunlara hiç bakmasın :D

    http://www.youtube.com/watch?v=GjCwmq1PxwQ

    @gerçekelektronik

    hacı o tatil olayını devlet yapmadı

    bayram pazartesi arefe, salı, çarşamba, perşembe, cuma zaten

    resmi tatil

    böyle olunca, ya da pazartesinden itibaren bayram olunca otomatik olarak tatil oluyor.

    birinde pazartesi yarım gün, diğerinde bir cuma günü kalıyor.

    E onu da yapsın bir zahmet, ya da insanlar 1 gün izin alıyor zaten. Yapacak bir şey yok, Allah öyle istemiş oluyor :)

    YanıtlaSil
  89. Panpa tüm yorumları okumadım benden önce bunları yazan var mı bilmiyorum ama, her daim yüzlerine söylemek isteyip de sinirden boğazımda takılan sözleri sen yazıyorsun burada. En çok bunun için okuyorum bu blogu.

    Yeni yazını da ne zaman yayımlayacaksın bir şeyler söyle.

    Hadi sağlıcakla.

    YanıtlaSil
  90. Hani her nefis ölümü tadacaktı?

    http://en.wikipedia.org/wiki/Turritopsis_nutricula

    http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=turritopsis%20nutricula

    http://probablynogod.wordpress.com/2011/04/15/turritopsis-nutricula-olumsuz-denizanasi/

    http://tr.wikipedia.org/wiki/Knidliler

    YanıtlaSil
  91. Ya, Muhyiddin Arabi'nin, Mevlana'nın, Said Nursi'nin ne olup-olmadığını bilmem. o yüzden savunma veya eleştiri yapamıyorum da birkaç önceki yazıda sikkofiled kardeşimiz tüm Allah dotlarını "şarap bana helal oldu" diyen tipler olarak lanse edip, hepsini bir kalemde silip attığından beri bir soğukluk var bende bu adama karşı. Gel ısıtalım esprisi yapan arkadaşları şimdiden gözlerinden öpüyorum.

    Neyse, illa her konuda herkesle %100 anlaşacağız, anlaşacaksınız diye bir şey yok. Muhtelif görüşlere ve fikirlere elbette sahip olacağız. Önemli olan bunları sert muhalefet şeklinde, AKP - CHP gibi birbirine düşmanmışcasına çekişme, rekabet halinde değil karşılıklı saygı ve anlayış çerçevesi dahilinde yapmamız gerekiyor, gibime geliyor.

    Sevgi dedim, saygı dedim, anlayış dedim, hoşgörü dedim ama diyalogçu, spiritualist falan değilim, ha. Sakin olun.

    YanıtlaSil
  92. Ne bakıyon reklam yapamaz mıyız amına koyim ?

    http://kaybolmuskarinca.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  93. @Mu;

    Bu ya da herhangi canlının bazı evreler/dönüşümler geçirerek bir döngü halinde hayatını devam ettiriyor olması, ölümsüz olduğu anlamına gelmiyor. Şimdi "her nefis ölümü tadacaktır" ayetine inanan biri, zaten Kur'an'a, Allah'a, kıyamete ve ahirete iman etmiştir. Bu canlı kıyamete kadar bile yaşamını idame ettirecek olsa bile, kıyamet koptuğunda ölüm ona hâliyle ulaşacak. Yani, o da ölümü tadacak. Ohuş.

    YanıtlaSil
  94. la sikko sen dediydin ya bu apple ın logosu ısırılmış elma ve bununla ademi in yasak elmayı ısırarak cennetten kovulması ve şeytanın kazanması tırı vırı işte dedin ya ben bi haber gördüm hacu ..

    alan turing denen arkadaş çok mühim bi arkadaşmış bu adam savaş da çok önemli bilgilere sahip olduğu için savaş bitince devlet bundan rahatsız olup onu ortadan kaldırmak istemiş ve türlü entrikalarla bu adamı suçlu bulmuşlar ve ya 2 yıl hapis cezası ya da ’kadın hormonuyla tedavi’ yani kimyasal kısırlaştırma cezası verilecekmiş.. bu mal da nedendir bilinmez 2. yi seçmiş sonra tabi işlevsiz, memeleri büyümeye başlayan biri olmuş.. Turing biladerimde 'ya istiklal ya ölüm' demiş ve her gece yaptığı gibi bir elma yedikten sonra yatağına uzanmış ama bir daha uyanamamış çünkü elmaya siyanür enjekte etmiş..

    bu adam çok akıllı bir adammış ya yaptığı bazı tırı vırılardan dolayı bilim insanları bu büyük dâhinin değerini bilmiş ve onu asla unutmamış.

    Hatta, bilgisayar dünyası doğumunun 100’üncü yıldönümü olan 2012’yi Alan Turing Yılı olarak kutlamaya hazırlanıyormuş.

    Rivayete göre, Apple’ın kurucularının şirketin logosu olarak ısırılmış bir elma seçmelerinin nedeni bu tuhaf bilgisayar dehasına olan hayranlıklarıymış!

    Aslında senin dediğin senaryo benim filmime daha çok uyuyodu ama bu da değişik bi tarz senaryo işte ama nedense ben hala apple'ın bu kadar düşünceli, insana değer veren, alan turing'e saygı olsun diye böle bi logo seçen bi yer olduğuna inanmıyorum ya da inanmak istemiyorum ya da inanasım gelmiyo ya da içim fesat ya da .....

    YanıtlaSil
  95. @ 6d6d066c-8d75-11e0-acac-000bcdca4d7a

    İnanmak ayrı bir şey tabi ki de, o canlı ölmüyor. Güneş 3-4 milyar yıla dünyayı yokettiğinde ölebilir, ama şu anda evreler halinde sonsuza kadar yaşayabiliyor.

    YanıtlaSil
  96. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  97. bak maykıl bu yorumuma önem ver. etrafa okutmak istiyorum yazılarını okutamıyorum lan küfüründen! millete anlatmaya çalışıyorum havada kalıyo, okumaları gerek. geçen babama biraz bahsedim dedim adam hafif bi tebessümle deli muamelesi yaptı bana! adam ol maykıl, içerik güzel üslup da halka inmek için yapıyosun biliyorum. ciddiyetle yazsan kimse ciddiye almaz onu da biliyorum. e devir başbakanımızın devri, halk ağzıyla konuşmak gerek ki halka inebilesin. aile filtresi felan koy ne bilim, o tuşa basınca küfürler yazılardan kalksın da rahatlıkla akrabalara verim şu blog adresini!!!!!

    YanıtlaSil
  98. Mevlana ile ilgili siteleri araştırırken şu yazıya denk geldim:
    http://akademik.semazen.net/author_article_print.php?id=987

    Yazı biraz uzun, tamamını okuduktan sonra yorumlarınızı merak ediyorum. Özellikle Kabala ve Mevlana hakkında olan kısımlarıyla ilgili yorumlarınızı.

    YanıtlaSil
  99. "o tuşa basınca küfürler yazılardan kalksın"

    Var mı lan gerçekten böyle bir teknoloji? Benim haberim yok, varsa.

    Neyse, bak burada Bal gibi asilzadeler var. Hayatlarında küfür etmemişler, böyle geliyorlar, sende görüyorlar. Senden küfür öğreniyorlar. Daha önce küfrün k'sini duymamış insanlar, bunlar. Çok ayıp. Akrabalar falan, veremiyoruz linki. Hanedan soyundanız biz.

    Hahaha. Şu "küfürlü yazma yhaaa" minvalindeki yorumları gördükçe, aklıma Burhan Altıntop'un psikolog sahnesi gelir. Şuradan izlenebilir:
    http://www.youtube.com/watch?v=VYRyEilAm2Q&t=1m23s

    "Rahmetli Paşa Dedem bana derdi ki, Sayın Altıntop derdi..."

    YanıtlaSil
  100. sikko eğer küfürü bırakırsan önce kendimi sonra seni vururum //liseli serseri06//

    YanıtlaSil
  101. utgu isimli arkadaş özgürce (bakın özgürce dedim) düşüncesini yazmış.ama sikko fanları (utgu'ya cevap atan hepsi değil kastım) adama küfretmiş lan.ne salaklığı kalmış ne orospu çocukluğu.aferin madalyanızı alabilirsiniz.adam ibn arabi hakkında yazmış.yazının sonunda da sikko kendini eleştir tarzında bişey demiş.ama ibn arabi hakkındaki görüşü nedeniyle yazısını okunmaz ilan etmiş biri de.ama sikkocuğunuz ne diyodu? -bi konuda zıt fikrim olunca yazdıklarımın hepsini silip atanlar var- aynısı değil ama fikir aynı.
    körü körüne vurmaya devam edin.
    Selamlar,hayırlı ramazanlar.

    YanıtlaSil
  102. @F10XTR

    Kardeş, okudum. Ancak Kabala hakkında yanlış bilgi vermiş. Öncelikle, Kabala çalışmak için Yahudi olmak gerekmez. Bunun sebebi, Kabala'da "Yahudi", ırkı ya da dini sembolize etmiyor.
    Yahudi, üst gerçeğe geçen insana denir.

    Saygılar, sevgiler.

    YanıtlaSil
  103. selam moruk.

    seni takip ediyorum, yöntemlerini isabetli buluyorum, icerik olarak Islam ve New Age disinda bulusuyoruz. (oha lan konunun yarisi onlar zaten dersen de dogrudur)

    ayet = delil noktasini gecen bloglardan birine bir kullanici yorum olarak yazmisti, simdi burada senden tekrar okudum, ne kadar ince bir takipte oldugunu bil diye not dusuyorum : ) iyi birsey tabi.

    neyse, bir de yazilarinin coguna 3 kati mesafe hedefleyerek giristigini fakat belli bir noktada (artik salter atiyor olabilir o noktada) belli bir sonucta biraktigini saniyorum. kotulemek icin demiyorum, ben de kafamdaki bu tipte iceriklere girissem herhalde tam o noktalarda stop verirdim. ama umarim icerikleri daha da ileride bitirecek yeni "go"lar yakalarsin.

    sen dusersen yanindaki de duser, hep ayakta kalman dilegiyle, selamlar

    YanıtlaSil
  104. Sevgili Memory Shell,

    Yazdığın son cümle acayip doğru bir cümle,
    ''sen dusersen yanindaki de duser, hep ayakta kalman dilegiyle,''

    Bu cümleyi çok sevdim.Biz bir toplumuz ve manevi bağlarla birbirimize bağlıyız. O yüzden birimiz düşerse zincirleme hepimiz düşeriz.O yüzden hep ayakta kalmak zorundayız ve birbirimize yardım etmeliyz.
    Verdiğin fikir için teşekkürler kardeş,
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  105. rumuzunda ne idüğü belirsiz harf ve rakam karışımı şey olan arkadaş. e sana ne ki? yazdıklarını beğeniyorum üslubunu beğenmiyorum bu kadar basit, hani kraldan çok kralcı olmak vardır. sen annene-babana falan okutabiliyosan ne mutlu sana o zaman. benm amacım başkalarına da anlatabildiğim kadar anlatmak bunları, her şeye atlama böyle. he biz asilzadeyiz ayrıca. bi de birlikten falan bahsediliyo ya, böyle nefret dolu insanlar yorum yapıyosa böyle aydınlatıcı bi blogta gerisini düşünemiyorum. bi de ben eleştirince hemen de üslubunu değiştirdi maykıl. çok komiksiniz lan. ben okumama devam ederim, napalım anlatabildiğim kadar da anlatırım etrafımdakilere. başarılar mayk.

    YanıtlaSil
  106. Yakınlarınıza okutamıyorsanız kopyalayın yazıyı ve fotoları küfürleri silin okutun.Ya da en güzeli alın bir screenshot küfürleri sansürleyin okutun daha ne diyim.Sikko'ya ve yorumculara selamlar. ''sen dusersen yanindaki de duser, hep ayakta kalman dilegiyle,'' bu söz hoşuma gitti güzelmiş.

    YanıtlaSil
  107. Bu geri sayım sitesini Ben yazmıştım yorumlara yaw kendimi kötü hissetim şimdi.Yanlış Anlaşılmasın Art niyetli olarak yazmamıştım görünce sadece şaşırıp yazmıştım

    YanıtlaSil
  108. Hani dedik ya,Kur'an engelleniyor,

    Birde bu konuda iki kelam edeyim,Engelleme konusunda hep birinci taktiği anlattım''Kur'anı okuma yanlış anlarsın'' taktiği tabi bunun çeşitli vesiyonları da var şimdilik bu konu dışı.

    Peki bu ısrarlara rağmen yine de adam okumakta inat ederse,İşte ozaman ikinci taktiği kullanıyorlar; Önce en makbul meali gösteriyorlar mesela elmalılı hamdi yazır (tabi yanlış anlaşılmasın elmalılıyı kötülemiyorum hatta çok değerli bir insan olduğu kanaatindeyim)
    Şimdi,direk elmelılının mealini okuyan anlamaz niye,çünkü kullandığı dil eski türkçedir (Atatürk'ün zamanında konuşulan) hanginiz bu türkçeyi rahat anlayabilirsiniz? Gerçi elmalılının mealini yeniden çevirmişler(o zaman bu elmalılının eseri de olmaz ama olsun öyle diyorlar) Ha gerçi sadece elmalılı değil mesela diyanetin de mealinde yer yer eski türkçe,yani günümüz gençlerinin anlamadığı kelimelerde mevcuttur.

    Yahu öküz adamlar,mesela amerika başkanı türkiyeye gelse ve türk halkına bir sesleniş konuşması yapsa, haliyle onu bizim için türkçeye çevireceksiniz. E çevirirken eski türkçeye mi çeviriyorsunuz götoş herifler? O zaman türkçenin amına koymasaydınız ve uyduruk terimlerle bozmasaydınıda biz hala o türkçeyi konuşsaydık olmaz mıydı?Olmaaaz bir toplumun dilini bozacaksınki göz önündeki zamanında yapılmış hiç bir faydalı eseri anlamasın.Böylelikle o toplum,söz konusu eserleri okusada okumamış gibi olsun.Ulan hıyar yanlış anlamayı geçtik gençler hiç anlamıyor ki.

    Neyse diyelimki bu amcaların istediği gibi KUR'ANI TERKETTİK ZİRA YANLIŞ ANLIYORUZ peki ne yapacağız?
    -Dini eserleri okuyacaksın evladım
    -Hımmm

    Şimdi burada çok ilginç bir durum var,birileri diyor ki,'' Atatürk pis adam bizim dilimiz arapçaydı onu kaldırdı???? ) Ve aynı kişiler şöyle bir psikolojiye sahip,eski türkçede ki terimlerle din konusu yazmak dinin gereği??? Evet aynen böyle ruh halleri var örneğin,şu faydalıdır yazmak yerine dini yazılarda mutlaka şu FAİDELİDİR yazarlar.(neyse ki bu anlaşılan bir kelime)

    Dini eserler ha, vay benim cahil toplumum vay. Bir ara dini bir konuyu arıyordum tabi öğrenemediğim için konu aklımda değil :) bir yerde bulduk okudum,okudum eğer bir şey anladıysam cümle alem beni siksin, konuyu hatırlasam örnek olsun diye linkini vereceğim ama siz de anlayamazsınız eğer anlayan olsa yine cümle alem beni siksin.
    Yani amaç insanlar anlasın da öğrensin değil mi?Anlamasınlar diye mi eski türkçe kelimeler kullanıyorlar? Bazılarını da eski türkçeden yeniye çevirmiyorlar.
    Yaa, işte bir kitabı engellemek,veya bir konuyu,dini engellemek onu sadece yasaklamakla olmaz,dili bozup anlaşılmaz yapacaksın ki (eski dille kılacaksın ki ha bu da anlaşılıyor :) )kimse anlamasın.

    İşte bizi ihata eyleyen,vakıaları, velveleye vermeden faideli hallere gark etmeliyiz :)

    Ulan son cümle çok dini bir yazı oldu,ulema mı oldum ne?

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  109. Hadi diyelimki bu amcaların istediği gibi Kur'anı terkettik cümlesinden sonra şu ayeti yazacaktım karambole gelmiş,aha bunu da bi zehmet okuyun

    Resul de şöyle der: "Ey Rabbim, benim toplumum, bu Kur'an'ı terk edilmiş/dışlanmış halde tuttular." Furkan 30

    sevgiler

    YanıtlaSil
  110. Sevgili Bal Bey/Hanım;

    İsmimden başlayayım; AOL hesabı ile bağlanmak suretiyle yorum bıraktığım için, AOL, blogspot dahilindeki bloglara yaptığım yorumlar için böyle gelişi güzel bir isim tayin etmiş.

    Neyse, gelelim asıl konuya.

    "Kraldan çok kralcı olmak" benzetmesini bana yaptıysanız, yazdığım şeyi tam anlayamamışsınız demektir. Zira, michael sikkofield'in üslubunu, küfür kullanmasını savunacak nitelikte bir şey demedim. Kaldı ki ben de çok küfür seven/kullanan bir insan değilim. Ben daha çok sizin tavrınıza biraz ironi ve istihzada bulundum. O da şu sebepten dolayıdır ki; her yazının altında, adamın üslubunun bu şekilde olduğunu bile bile, aynı yorumu görmekten bir süre sonra sıkılıyor insan. Bu blogtaki çoğu yazıyı ve o yazılar altındaki çoğu yorumu okudum. Sizden önce "küfürlü yazma, küfürsüz yaz" diyen onlarca insan olduğundan emin olabilirsiniz. Bu michael sikkofield denen adam bu tür yorumları/eleştirileri ciddiye alacak olsaydı sizin demenize gerek kalmadan çooook çok önce küfürlü üslubunu bir kenara bırakırdı. Yani, kısacası bu adamın üslubunun bu olduğunu, sizin/bizim dememizle de bu üslubun değişmeyeceğini anlayın artık. (Siz ve küfürlü yazma diyen herkes)

    Her şeye atlarım ben, böyle. Nefret dolu insan falan demişsiniz lâkin, kendiniz hınç ve nefretle dolu bir yorum bırakmak suretiyle hem yersiz ithamlarda bulunmuş hem dahî kendinizle çelişmişsiniz.

    Anne - babama okutmaya gelince, bir kere bu konuyu yeni öğrenecek, yeni giriş yapacak birini, bu konulara zaten bu blogu okutarak giriş yaptırtmam. Zira, bu blog biraz derinlemesine işliyor, konuyu. Gerek asıl yazıları yazan michael olsun, gerek yorum bırakanlar olsun. (Tabii, böyle bir konuda bile kendi anana - bacına yapsalar mantığıyla hareket ettiğiniz için ayrıca tebrikler.)

    Malumunuz, Illuminati, gizli örgütler ve saire son aylarda çok popüler olan bir konu. Çoğu YouTube videosu'nun altında bile Illuminati ile alakalı yorumlar görebiliyoruz. Ulaşabileceğiniz binlerce küfürsüz, bilmem nesiz kaynak var benzer şeyleri anlatan.İNternete pek güven olmasa da (isteyen istediğini yazabiliyor, sonuçta) çeşitli kaynaklar, kitaplar bulabilirsiniz. Kişi, olayların mantığını kavramaya başladıktan sonra da bu yazıları alırsınız, küfürlerden arındırırsınız - o küfürleri silersiniz - atarsınız, yazıyı öyle en basitinden bir text dosyasına yapıştırıp, okutmak istediğiniz kişiye gönderirsiniz. Kaynak da belirtirsiniz, isteyen gelir bakar buraya).

    Yapmak istedikten sonra, yapacak şey çok. Yeter ki demagojilerle vakit kaybetmeyelim.

    YanıtlaSil
  111. Beyler,

    Bu ibneler yüzünden dünya yaşanılası yer olmaktan çıktı,Afrikadaki dramı malum herkes biliyor.o yüzden o insanları aç bırakmaktan utanmayan insanlara inat şuraya yardım imkanı olanlar bir el atsa güzel olur.Fazla imkanı olmayanlarda sms yoluyla 5TL gönderebilir.Kızılayın ilgili haberi olan site adresi

    http://www.kizilay.org.tr/kurumsal/haber.php?t=-Haberler-Afrika.Aclik.Cekiyor.Turk.Kizilayi.Yardima.Kosuyor

    Bu da diyanetin sitesinden;

    http://www.diyanet.gov.tr/turkish/dy/Diyanet-Isleri-Baskanligi-Duyuru-11784.aspx

    sms ile 5 gayme gönderelim tabi imkanı olanlar için

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  112. @Felix Steiner

    Daha Önce kabalacı olduğunu söylemiştin.Laitman kitaplarıyla mı çalışıyorsun ya da reelde bir kaynağın mı var ?

    YanıtlaSil
  113. your highness filmini izledin mi? izlemediyse izleyip bir inceleme alabilir miyiz senden
    *korkma. Bu senin kaderin.
    *yeni bir canavar dünyaya getirecek olan dölümü taşıyacaksın.
    tam bu sırada gözleri değişiyor.
    yeni bir çağa - insanoğlunu korku içinde yöneteceğim bir çağ sonra boynuna giren okla ölüyor.
    filmin 7. dakikasında leezar diye tek gözlü bir devin kellesi gösteriliyor.
    tam senin yazılarını okuduktan sonra enteresan geldi bu sahneler

    YanıtlaSil
  114. @sikko

    dünya görüşüm "kısmetsizm" panpa.
    öperim.

    YanıtlaSil
  115. Oğlum, durun lan bir dakika. Anlamadım, ben şimdi. Ciddi soruyorum. Şimdi, Yunus Emre bile mi mayası bozuk bir insan? Ya da şöyle sorayım, bütün Sufiler otomatikman kabbalist veya spiritualist mi oluyor? Vay vay. Bizim "senin kapına odunun eğrisi yakışmaz" diyen Yunus Emre?
    Vallahi üzülürüm, öyle bir durum varsa. Şiirlerini, kullandığı dili çok severim, şahsen. Belki de sevgi, hoşgörü gibi temaları en duru haliyle, bu kadar mükemmel işleyebilen bir kimse zira, kendisi.

    Eee, Yunus'un mürşidi Tapduk Emre de böyle bir insan mı? Açıklayabilen olursa, sevinirim. Sevineceğim.

    YanıtlaSil
  116. sevgili 6d6d066c-8d75-11e0-acac-000bcdca4d7a (allah kopyala yapıştırdan razı olsun ehehe)
    olayı özet geçmek gerekirse iş şundan ibaret:
    kimse gerçek hayatta yunus emre nin mevlananın nasıl biri olduğunu kesin olarak bilemez. bir günahları varsa ki vardır mutlaka hesabını allah a verecekler zaten. ama günümüzde bu adamların görüşlerini müslüman kesimi etkilemek için içlerine ruhçuluk telkinini harmanlayarak kullanıyorlar. şimdi allah a şükür müslümanım mevlana da okudum yunus emre de. hiçbir şekilde o okunanlardan şirk fln çıkarmadım dinden dönmedim zaten iyi hoş ahlaktan bahsediyorlar. ama bugün veya ileriki zamanlarda bu görüşleri iyice new age adına kullanıyorlar/kullanıcaklar. gerçekte onların yazdıklarında şirk var mı bilmiyoruz ama bugün önümüzdeki çevirilere göre çelişkiler saptıyoruz. yunus emre nin yada mevlana nın kişiliği hakkında eleştirmek hiçbirimize düşmez ama öğretilere 99 doğru 1 yanlış ile yaklaşıp var ise ruhçuluk telkinini sikip atalım gerisi kar kalsın bize :) kişilere değil günümüzde öğretilerin çevirisindeki alt telkinlere ve bunu kullananlara düşmanız

    YanıtlaSil
  117. Sevgili 6d6d066c-8d75-11e0-acac-000bcdca4d7a,

    Wash, en uzun rumuzda seninkidiymiş :) şimdi kardeş, kişiler için mayası bozuk demiyelimde (yunus emre için demiyorum hepsi için) o kişilerin eseri olduğu iddia edilen,eserlerin içine serpiştirilmiş şaibeler var diyelim en azından ben öyle düşünüyorum.Çünkü hadi biri olsun ikisi olsun hepsi mi yanlış bu adamların? İslam tarihinde hiç düzgün adam yetişmemim mi? Bu mümkün değil

    Bana kalırsa,bu Kur'anı değiştirmek isteyen götlekler,ümitlerini kestikten sonra son çare bu islama hizmet eden kişilerin eserlerine musallat olmuşlardır.
    Ve bunların okunmasını garantilemek içinde içimizdeki dinci geçinenlerin ve münafıkların yardımıyla,bu eserleri Kur'anın önüne geçirdiler,o yüzden biri eleştirmeye kalksa saldırıya uğruyor.

    Yani,din kitaplarını ana kaynak,Kur'anı da yan kitap haline getirdiler. Heriflerdeki cürrete bak!?Şimdi sormak lazım.
    Mevlana üzerinden örnek verelim,şimdi mevlana gerçekten muhteşem eserler yazsın
    hatta islam konusunda mevlananınkinden daha üstün eser bulunmasın, ve diyelimki ölümünün üzerinden asırlar sonra,onun eserlerini çeviren kişi(ler) bilerek veya bilmeyerek yanlış bir şeylerin tesiri altında,o eserlere mevlananın söylemediği cümleleri,fikirleri de yazsın.Ve o yazılarda bir müslümanın imanını götürecek türden olsun.
    Bu,gerçekte mevlanayı kötü yapmaz,zira onu söyleyen kendisi değildir ama o sonradan eklenilen eseri okuyan kişinin imanı gider. Eserin mevlanaya atfedilmesinin hiç bir hükmü yoktur.Bu yüzden biz mevlana kötüdür diyemeyiz çünkü bilmiyoruz ve orjinak eserleri de okuma şansımız yok belkide orjinaller de tahrif edildi.O zaman bizler şunu rahatlıkla söyleyebiliriz, mevlananın falanca kitabını okumayın veya Kur'an süzgecinden geçirerek okuyun zira islam dışı cümleler var.Bu mevlanaya da saygısızlık olmaz.
    Bu,arabi içinde geçerlidir,yunus emre içinde geçerlidir,gerçi yunus emrenin şiirleri konusunda her hangi bir örnek gelmedi.Aslında işin özü şu, biz hayatımızı Kur'ana göre şekillendirmeliyiz,Tıpkı bu güne kadar gelmiş geçmiş tüm evliyaların yaptığı gibi.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  118. bu arada geçen yazıdaki dini yorumlarda aklıma bir şey takıldı yani insanda ruh değil nefs vardır olayını tam anlamadım. hz adem fln ayrı da normal bir insandaki nefs ile ruhun farkını ayırt edecek bilgiye sahip değilim cidden öyle mi bilmiyorum da :s beni aydınlatacak arkadaşlar yardım ederse çok mutlu olurum bunu bu blog altında konuşmak mantıklı mı bilmiyorum ben her ihtimale karşı msn imi vereyim de gerekirse öyle laflarız :) pesimistic_hiphop@hotmail.com (öyle bakmayın yıllardır bu msn i kullanıyorum ehehe)

    YanıtlaSil
  119. Aha can** kardeş,

    Sende benim taktiği kullanmışsın ''kopyala yapıştır'' :)
    bi de böyle bir şey olmasaydı bilgisayarlarda ne yapardık?
    Hemen hemen aynı şeyleri yazmışız katılıyorum söylediklerine
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  120. başka türlü olmuyoru ki gercekelektronik kardeş üşenmeyip yazamam o nicki ehehe bende senin yazdıklarına katılıyorum zaten aynı şeylerden bahsetmişiz haklısın
    saygılar

    YanıtlaSil
  121. Can** kardeş,

    Aslında ruh konusunda ne söylesek boş zira;

    Ve sana ruhtan sorarlar. De ki: "Ruh, Rabbimin emrindendir. Ve size, ilimden sadece az bir şey verilmiştir." İsra 85.ayet

    yani ne söylersek söyleyelim zandan öteye gitmez. Bunu da göz önünde bulundurmakta fayda var

    sevgiler

    YanıtlaSil
  122. gercekelektronik kardeş,
    aslında internette islami sitelere baktım biraz ordada şöyle yazıyordu. insanlar peygamberimize ruhu sormuşlar ve peygamberimiz vahyi beklemiş bir şeyler açıklamak için. "o rabbinin emrindendir" demiş ve ruh kavramının anlaşılırlığı zor bir şey olduğunu fln anlatmış yanlış anlamadıysam. evet cidden ne söylersek ne kadar açıklarsak açıklayalım büyük oranda zandan öteye gitmeyecek. anca ölüm anımızda ve sonrasında farkedeceğiz heralde

    saygılar

    YanıtlaSil
  123. Evet Can** kardeş,

    Belkide Allah bu dünyada öğrenmemizi istemediği için yeterli bilgi göndermedi,Bilmememizi gerektirecek bir konumdadır kim bilebilir.Ama ahiret yurdunda öğreniriz belki.

    Ama ruh muh bir yana ahiretteki en güzel durum,Allah'ı görebilecek olmamız tabi cennet ehline.
    İnşallah hepimize nasip olur
    sevgiler

    YanıtlaSil
  124. http://www.facebook.com/msikko

    helal olsun sikko reyiz yeaaa

    YanıtlaSil
  125. uslu bir çocuktum ama amına kodumun şirinlerini göremedim sikko.

    YanıtlaSil
  126. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  127. @osiris

    Kırmızı bileklik taşıyan "kabalacı"lardan değilim :))..
    Michael Laitman'ın birçok kitabını okudum. Nette de bir sürü kaynak var, bulup indirebilirsin. Ancak bunun dışında, Baal Hasulam'ın kitaplarını da okumaya başladım. Yaşam Ağacına giriş kitabı var, bu aralar onu okuyorum.

    YanıtlaSil
  128. Şuara Suresi
    224 ŞAİRLERE gelince, onlara da çapkınlar-sapkınlar uyar.
    225 Görmez misin onları ki, her vadide tutkun-şaşkın dolaşırlar.
    226 Ve onlar, yapmayacakları şeyleri söyleyip dururlar.

    Din alanında tek kaynak Kur’an. Zaten herhangi bir filozofun, şairin çıkarımlarını din alanında Kur’an’a ortak yapıp da ne yapacaksınız?

    Schopenhauer ne ise bizim için (ki din konusunda değerli fikirleri de bulunan bir filozof) Mevlana da ondan fazla olamaz. Okumaya, genel kültür edinmeye vs. eyvallah ama başına hazretler koyup kutsallaştırmak günah.

    **

    Mevlana, Yunus Emre, İbn Arabi, Rabbani, Geylani, Said Nursi…. Özetle tüm mutasavvıflar…

    Tasavvuf denen şeyin felsefesinin temelini zaten vahdeti vücud/ şuhud oluşturuyor.

    Eğer bu olmazsa zaten bu öğretinin adı tasavvuf olmaz:)

    Yani vahdeti vücudsuz/ şuhudsuz tasavvuf olmaz ki bu akıma mensup Allah’ın ayetlerine efendi gibi uyan biri çıkmış olsun bunların içinden.

    Artık markacılığı bırakalım lütfen.

    Allah’ı madde dünyasının içine (O’nun evrenin her bi noktasında denetleyici ve otorite olması gerçeği haricinde) içkin kılan her öğreti HEM KUR’AN’A TERSTİR hem de VİCDANA TERSTİR.

    Kur’an terstir. Allah şirk dışında her günahı dilediği kişiden bağışlayacağını belirtmiştir.
    Sufilerin iddia ettiği görüşleri ve bunlara ayetlerin ne dediğini bütünlük içinde defalarca gösterdim.

    Evrenin illüzyon olmadığını, yaratık olduğunu, Allah ve madde dünyası arasında yaratık ve yaratan ayrımının kesin bir şekilde olduğunu, nefs törpülemenin, çileciliğin, asketizmin ayetlere ters olduğunu defalarca ayetlerle gösterdim.

    Vicdana ters olma sebebine gelince, felsefi olarak kötülükle ilgili problemler çıkıyor bu öğretide. İblis ve tüm kötülükler aslında MUTLAK kötü değilmiş gibi sapık bir durum çıkıyor ortaya. Michael yazısında Burak Özdemir ve diğer örnekler üzerinden gösterdi size vahdeti vücud inancının nasıl SATANİK durumlara yol açabildiğini.

    Artık bu sapkın öğretinin amacını anlamış olmanıza rağmen sırf X markasını /ismini savunucam diye savunuyorsanız tasavvufu size dencek bişi yok zaten Allah ıslah etsin demekten başka.

    **
    Ruh konusunda gelirsek.
    Kuran’a göre insanın bedenden bağımsız hayalet/ruhu yok ayetlere göre. İnsanın nefsi var, canı var.

    “Sana Ruh’tan sorarlar…” ayetindeki “Ruh” zaten Antik Yunan’dan (Platon) bizlere geçmiş olan hayalet gibi insanın sahip olduğu ruh demek değil. O bahsettiğiniz ayette geçen “Ruh” “vahiy meleği” anlamında yani şu ayetteki Ruh gibi:

    Şuara 193 O güvenilir Ruh indirdi onu

    Selam

    YanıtlaSil
  129. Sevgili 6d6d066c-8d75-11e0-acac-000bcdca4d7a:
    Bana yazdığın ilk yorumla şu son yorumun arasında çok fark var. Böyle birilerini hemen ötekileştirip "asilzade misin sen" diye kategorilere sokman nefretini ortaya koymuş zaten,üstüne konuşmaya gerek yok. ikincisi ne çok ciddiye almışsın o yorumu, maykılın ciddiye alıp da benim için üslubunu değiştireğini düşünerek yazmadım ben onu :). fikrimi yazdım, isterse 100.kez yazılmışolsun aynı tür yorum beni ilgilendirmez. ben okumaya devam ederim üslup değil içerik önemli benim için, ama bu "benim" için. başkaları rahatsız olabilir, bu yüzden okutamam diye düşündüm. yoksa küfürden rahatsız olsam gelip de okumam. neyse yeni yazıları bekliyorum, etrafıma yaymaya da devam. tüm yorumculara selam.

    YanıtlaSil
  130. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  131. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  132. arkadaşlar bazıları tesadüf de diyebilir ama ben olayı aktarayım.. biliyorsunuz ABD pakistan da operasyon yapıp sözde bin laden i öldürmüştü.. biz de inanmıştık. o operasyonu yapan birlik helikopter kazasında ölmüş.. operasyonun hayali birini öldürdüğü ortaya çıkmasın diye arkada tanık bırakmadılar yine..

    YanıtlaSil
  133. @bravohocam, çok mantıklı geldi lan. gerçekten.

    YanıtlaSil
  134. Alın lan ben de kopacam.

    Oyunlarla haşır neşir olanlar bilirler.

    Çok satan oyun serilerindeki elemanların çoğunun soyadı Mason.

    Silent Hill'de Harry Mason

    Call of Duty: Black Ops'ta (ki Kennedy suikastini de biz yapıyormuşuz) beyni yıkanan ve suikasti işleyen askeriz. Soyadımız Mason!

    Red Faction: Armageddon çıktı en son, yine Mason'ız.

    Oranın Ahmet'i gibi bir isim de değil ki bu.

    Bu işte de bir bokluk olabilir, olmayadabilir.

    YanıtlaSil
  135. Facebook'ta kanyewest'in ve jayz nin gruplarının, grup resimleri aynı. millet altına 'illuminati', 'fuck illuminati' falan yazmış. Resmin ne olduğunu anlamadım. Hacı bi baksan?

    YanıtlaSil
  136. eminem'in sayfasında da "bad meets evil" diye bişey var. şarkı mıdır değil midir diye bakmadım.

    YanıtlaSil
  137. bravohocam yine güzel yakalamışsın da onların öldüğüne dair bir haber sitesi linki fln atsan bize nerden okudun merak ettim ben rastlamadım haberlerde ondan

    sevgiler

    YanıtlaSil
  138. bravohocam,

    Senden iyi analist olur,iyi yakalıyorsun,sağlam yorumluyorsun.Allah zihnine kuvvet versin

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  139. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  140. Tasavvuf da tıpkı diğer ruhçu öğreti uzantıları gibi madde dünyasını hayal-ilizyon kabul etme eğilimindedir diyoruz.

    Bu inancın Kuran'a taban tabana zıt olduğunu anlatan çalışmam(altındaki tartışmalarla birlikte okuyun lütfen):

    http://www.diniyazilar.com/dy/oku/1365/madde-de-gercektir.htm

    Ayrıca tartışmalarda da şöyle yazmıştım:


    Evet, ruhçu öğretinin panteizm, tekâmül gibi şirke ve bozgunculuğa batırıcı tuzaklarının yanı sıra bir de "inkâr ettirici" yanı vardır. Bunlardan biri de "yaratılmışları bir hayal-ilizyon" olarak sunma hinliğidir. Yine sinsice, çaktırmadan insanlar istenilen kıvama getirilmeye çalışılıyor.

    Bu dünyanın gerçek olmadığı düşüncesi aşılanarak:

    1- Bırak ahireti, bu dünyayı bile inkâr etmen veya tam inanmaman sağlanıyor. Ve otomatik olarak ahiret inancın da, sen farkına varmadan elinden alınmaya başlanıyor. Yani yine bir şekilde ahiret evreninin gerçekliği konusunda da şüpheler oluşturulmaya çalışılıyor.

    2- Ve yine bu felsefeyle, "gerçek erdem, ahlak" gibi erdemlerin de sarsılmaya çalışılıyor.

    Çünkü artık gerçeklik diye bir şey olmadığı düşüncesini benimseyince, gerçek doğru, gerçek erdem ve ahlak diye bir şey de kalmayacaktır ne yazık ki bilinçaltında. Bunları izafi olarak kabul ettiğin zaman, artık bu kavramlara olan bağlılığın da ortadan kaldırılıyor demektir.

    Bir de işin içine tekamül safsatası yerleştirilince, artık haramlarla helallerin yer değiştirilebileceği bir bozgunculuk ortamı hazırlanmış oluyor.

    3- Herşeyin göreceli ve/veya hayal olduğu bir dünyada, "gerçek din" ve "tam iman" diye bir şey de kalmayacaktır zihinlerde.

    Zaten dediğim gibi, şu an içinde yaşadığın ve gördüğün dünyaya bile gerçek anlamda inanmayan bir insan, artık otomatik olarak her konuda imansız veya şüpheler içinde iç dünyasında boğuşan bir hale dönüştürülmiş demektir.

    Bu tuzağın farkına varılması gerekiyor.

    YanıtlaSil
  141. Sevgili Emre_1974tr,

    Öncelikle eline sağlık,Bu arada linkini verdiğin sitedeki yazılar senin yazıların mı? Zaman zaman o site karşıma çıkıyor ve denk geldiğim yazıları beğenerek okuyorum hatta sayfa adresini de kopyalamıştım.

    Tekrardan eline sağlık.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  142. @SİKKO

    şimdi birkaç dakkalıgına illuminati ve siyonizmi siktir et onların patentnde olmayan apayrı ve saf amaçlı bir yeni dünya düzeni düşün tek dünya tek devlet olayını yani. bi faşist siyonizm ve luciferianlıga dayalı olmayan. tamamen saf amaçlı oldugunu hayal et. bunun hakkındaki görüşlerin neler olurdu harbi merak ediyorum kişisel görüşlerini. msnden konussak ikimiz için de zaman kaybı olmaz bence harbi ikimizin de birbiriyle konuscakları var

    YanıtlaSil
  143. Teşekkürler sevgili Gerçekelektronik;

    Burada linkini verdiğim "Dini Yazılar" sitesinde birçok yazar var ve "Emre_1974tr" imzalı olan yazılar bana ait, ama diğer verdiğim adresteki yani bloğumdaki tüm yazılar bana ait.

    Selam ve sevgiler

    YanıtlaSil
  144. Sevgili iğrenc adam,

    Bu ibneleri katmadan tek dünya devleti nasıl olurdu diyorsun herhalde. Bu adamların tek dünya devleti istemelerinin ana sebeplerinden bir tanesi,bu şekilde dünyayı yönetmenin kolay olmasındandır.Günümüzde de nasıl olsa dünyayı yönetiyorlar diyebilirsin ama dünyada bir sürü devlet var ve her devlette iktidarlar ve muhalefetler var hepsini kontrol altında tutmak çok zor ama sadece bir ya da iki adamı rahat kontral ederler.Tek dünya devleti olmazsa başlarına gelecek bir tehlike daha var,ola kiülkelerden birinin başına Atatürk gibi ileri görüşlü ve taktik uzmanı biri geçer de o ülkeyi kurtarır bunlardan temizlerse ve bu durum diğer ülke halklarına ilham olursa işte o zaman sıçarlar.

    Ayrıca barış için ille her kesin tek ülke olmasına gerek yok ki,devletler farklı,toplumlar farklı haldeyken bile sevgi ve barış pekiala mümkündür.Farklı
    kavimlerden olmak kötü bir şey olmasa gerek;

    Ey insanlar! Biz sizi, bir erkekle bir dişiden yarattık. Ve örfler yoluyla tanışıp kaynaşasınız diye sizi milletlere, boylara ayırdık. Hiç kuşkusuz, Allah katında en seçkininiz, sakınılması gereken şeylerden en çok sakınanınızdır. Allah her şeyi bilir, her şeyden haberdardır. Hucurat 13.ayet

    Yani bu şekilde bile tanışıp kaynaşabiliriz

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  145. Emre_1974tr kardeş,
    yazını büyük bir hayranlıkla okudum ve aklımdaki birçok soru işaretini gidermiş oldum sayende.yazdıklarını ayetlerle açıklaman kimi zaman doğrudan kimi zaman dolaylı şekillerde kanıtlaman çok iyi cidden tebrik ederim

    saygılar

    YanıtlaSil
  146. Emre_1974tr kardeş,

    Demin şöyle bir yüzeysel baktım,blogun bayağı faydalı bilgiler var.Ve hemen kendi blogumda faydalı bağlantılar adı altına linkini koydum.İnşallah çok okuyan olur da faydalanırlar.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  147. @Can**

    http://www.rawstory.com/rs/2011/08/06/seal-team-6-marines-who-killed-osama-bin-laden-died-in-helicopter-crash-ap/

    http://socyberty.com/issues/the-taliban-killed-the-members-of-seal-team-six-that-murdered-osama-bin-laden/

    http://hosted.ap.org/dynamic/stories/U/US_US_AFGHANISTAN_SEALS?SITE=INKEN&SECTION=HOME&TEMPLATE=DEFAULT

    YanıtlaSil
  148. bravohocam :

    kaynakları görmek iyi oldu çok teşekkür ederim senin analizlerini takdir ediyorum şimdi bir başkasına anlatırken böyle kaynaklarıda kullanmak faydalı olacaktı

    saygılar

    YanıtlaSil
  149. bakın illuminatinin tetikçisini de cezadan kurtarmaya çalışıyorlar;

    http://www.gazeteport.com.tr/haber/46306/breivik_uyusturucu_etkisindeymis

    bu dünyanın çivisi çıkmış iyice.. çakmak lazım..

    YanıtlaSil
  150. arkadaşlar şu an kaynak gösteremem ama aklınızda olsun, bir iddiam var; 2012 de londra da olimpiyatlar var. orada birşey olacak ve ondan sonra benim dikkatinize sunmaya çalıştığım eleman "Prens William" kral olacak..

    sikko; şu william ı iliklerine kadar araştır..

    YanıtlaSil
  151. @bravohocam

    londra olimpiyatlarının maskotunu görünce zaten içim ürperiyor valla kim kral olur kim padişah bilmem ama birşeyler olacak gibi

    YanıtlaSil
  152. @gercekelektronik
    "Ayrıca barış için ille her kesin tek ülke olmasına gerek yok ki,devletler farklı,toplumlar farklı haldeyken bile sevgi ve barış pekiala mümkündür.Farklı
    kavimlerden olmak kötü bir şey olmasa gerek..."

    Demişsin.

    Farklı kavimlerden olmak kötü bir şey değil, evet. Hiçbir zaman sorun da olmamalı. Ayrıca olay insanların bilinçli olmasında biter, bir ülkeyi yöneten insan olgun düşünebiliyorsa diğer ülkenin toprağına, kaynaklarına vs. göz dikmez.
    Günümüz dünyasında tek ülke de, 500 ülke de olsan insanlar birbirleriyle savaşmaya devam edecektir.
    Ancak şunu söyleyeyim ki, tek dünya devleti fikri bizim açımızdan çok daha iyi olabilir. Çünkü "bu ülke-şu ülke" ayrımını yapınca mülkiyet kavramlarını da güçlendiriyor diye düşünüyorum. Ayrımların artması bizi bencilleştiriyor...

    Saygılar, sevgiler.

    YanıtlaSil
  153. selam sikkocum,arada zamanım oldukça okuyorum yazılarını..irtibat kurabilceğim herhangi bir bağlantı olup olmadığını bilmediğim için buraya yazmak zorunda kaldım..dün gece saat 1 civarı falan zaplıyorum televizyonda,birden trtmüzik denilen kanal çıkıvermezmi karşıma...program ismine baktım Müzikle Yolculuk "selçuk ural"...Sen boşuna yoruyosun hani rihannanın kliplerinde damalı zemin aramakla,piramit aramakla falan,adamlar gözümüzün içine sokmuş 90lı yıllarda bizim izlediğimiz tek tv kanalında,amcamız damalı zemin üzerinde şarkılar söylüyor kendine has hafif bir dans türü,dört bir yanını sarmış 6-7 tane piramit falan...duvarlarda yıldızlar falan vardı onları tam inceleyemedim ama elimde görüntü olsa durdurup izleyebileceğim onlardan allah bilir ne çıkardı...neyse dediğim programı bulup incelersen tabi sana kalmış güzel bir çalışma çıkarırsın trt adına...öptüm sikkocum,bizi izliyorlar

    YanıtlaSil
  154. Ya Orhancığım. O bir şey mi? Ne 90'ları, adamlar taaaa asırlar önce sokmuş bu tür şeyleri bizim kültürümüze? Bak, mesela şuna:

    http://i.imgur.com/wWoia.jpg

    Hahaha. Tamam lan, şakaydı. Ciddiye alma, sakın.

    YanıtlaSil
  155. Çok teşekkürler sevgili Can ve Gerçekelektronik...

    YanıtlaSil
  156. bravohocam senden sonra şu prens william ı araştırdım az biraz internette yabancı forumlardada deccal fln filan diyen çokmuş bu adama. birde dalaga geçen çok kişi var tabi yine bu konularla. yalnız o olimpiyatlarda bizim beklediğimiz gibi bir şey olursa artık vatan millet sakarya gidelim bir cepheye ehehe. şu prensi iyice deşifre etmek lazım ama nerden başlıcaz bilemiyorum

    bu arada bravohocam şu londra olimpiyatlarının tarihinin bir özelliği var mı acaba. hani şöyle baphometin kafayı koyuyoduk meşalesi denk geliyodu fln bu tip bir şeyi olabilir mi acaba

    YanıtlaSil
  157. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  158. @Mu
    Falling Skies diye bir uzaylı istilasını anlatan dizi var.bu dizidede direnişcilerden ve anakarakterlerden 3 kişinin soyadı MASON

    YanıtlaSil
  159. Hz. Hureyre’ye sahabeler sormuşlar:
    Resûlallahın sana verdiği Ledunnî sırlardan bize de söyle!”
    Söylersem kâfir oldu diye başımı vurursunuz”.Cevap kati ve doğru...

    sikko sen Allah ın verdigi beyni kullanabilme yetenegine sahipsin. Verdigim örnekte gayet acık biraz üzerinde düşün yeter. hepimizin bilmedigi bircok sey var seninde tabi...

    zamanın da Hallac-ı Mansur “Enel-HAKK!” demiş ve öldürülmüş. Demek istedigini anlayamamıslar ...
    Aynı şey senin "İbn Arabi" hakkında dediklerin icinde gecerli olabilir mi?

    YanıtlaSil
  160. @bravohocam, hakkaten de bravo, dediğin gibi Londra'da çok acaip şeyler oluyor. Londra yanıyor ve polis bakıyor...

    YanıtlaSil
  161. londra olimpiyat logosunda london yazili ilk imaj baphometi soldakide onun karsisinda diz cokmus insanligi temsil ediyor olabilirmi..dikkat ederseniz baphometin sag kolu yukarida sag kolu asagida bu logoda da ilk imaj sanki bana onu tasvir ediyormus gibi geldi ikinci imaj zaten apacik diz cokmus bir insan izlenimi veriyor ...

    taMAMEN BANA AİT BİR PARANOYA .olabilirmi sizce zaten maskotu dahi basli basina olay

    YanıtlaSil
  162. ayrica ayni logoyu iranda zion u cagristirdigi icin elestirmis


    http://www.hurriyet.com.tr/dunya/17155409.asp

    YanıtlaSil
  163. Arkadaşlar,

    Bu gün bir çok işlerim vardı,ve onlaraı halletmek için gezdim durdum.Oruçlu olduğum için gölgede yürümeyi tercih ettim,zaten güneşi oldum olası sevmem. Genellikle kilometrelerce de olsa yürürüm bu sefer az yürüyüp otobüsü kullandım. buna rağmen oruç bu gün beni bayağı ezdi,dayanılmaz susuzluk hissettim belki de yaşımın da etkisi vardı bu zorlanmanın.Belki bir çoğunuzda bu yoğun sıcaklardan dolayı biraz daha fazla zorluk çektiniz.

    Şimdi şöyle düşünün,Allah göstermesin,bir gün ülkemizde kıtlık ve susuzluk başladığını farzedin,emin olun bu aşırı sıcak ve uzun zaman diliminde zorlandığımızın katlarcasını yaşayacaktık.Bu gün en azından akşamleyin iftar yapıyoruz ama kıtlık durumunda böyle şansımız da olmayacak.

    Şimdi gözlerinizi kapatıp afrikadaki aç susuz insanların durumunu düşünün,o kavurucu sıcaklarda günlerce,aylarca,aç susuz ve bu senelerce devam edecek ta ki,biri buna dur diyene kadar.Peki bu imtihan mı onlar için? Hayır! zira Allah zulmetmez,eğer Allah öyle bir kıtlık verirse belli bir süre sonra bolluk vererek kullarının dayanılmaz duruma düşmelerini engeller.

    O afrikadaki durum,kulun zulmüdür,zavallı insanların kaynaklarını sömürerek tüketen,o orospu çocuğu örgütün marifetidir bunlar.Şimdi ikinci paragrafa geri dönün ve ülkemiz için olabilecek kıtlık ve susuzluk ihtimalini bir düşünün.Sizce böyle bir şey olmaz mı? Yani bize bir şey olmaz mı?

    Olacak beyler olacak her şeylerimizi,bu gavatlara sattılar,fasulyemizi,pirincimizi kendimiz üretmeyip,bu götverenlerden alıyoruz,aldıklarımız hormonlu,toprağın işlenmeye işlenmeye, ya da hormonlu gübre ve tohumlardan ötürü bereketi kaçacak,özelliğini kaybedecek,günümüz hükümeti ve ona bağlı belediyeler yeşil katilidir.Bu yüzden bize de gelebilir açlık susuzluk.

    E bir çoğunuz oruç tutuyor ve açlığın ne demek olduğunu öğrendiniz,o halde geleceğimizi, çocuklarımızı açlığa mahkum etmeyelim.Evet bilgilenelim, ibnelerin işaretlerini analiz edelim ama bu pezevenklere nasıl tokat atabileceğimizi de konuşalım.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  164. gercekelektronik kardeş,
    çok doğru söyledin bugün onlara olanlar bu gidişle bizede olacaktır. ha belki çölde kavrulmayız yada o kadar açlık çekmeyiz ama bizede bunun benzeri olacaktır.yalnız benim küçük bir önerim var. şöyle güzel bir site kursak. içimizde bu işlerden çakan biri mutlaka vardır.hem bu blogda tanıtım açısından nasibini alır hem de illuminati ile ilgili diğer bilgileride paylaşabiliriz.bana kalırsa site kurmak işi bir adım ileriye taşıyabilir. hem belki bu piçlerin türkiye uzantıları gelirde dadanır bizlere böylece ateş olmayan yerden duman çıkmaz misali kendilerini hafiften ifşa ederler. hani sikko yazmıştıya mısırda isyanların başlamasında amerikan güçleri tarafından kurulan bir sitenin de etkisi büyük oldu diye belki bu da o mantıkta ilerler

    saygılar sevgiler

    YanıtlaSil
  165. @Hüseyin

    Enel Hakk demekte yahut bunun aynısını savunan vahdeti vücudu savunmakta anlaşılamayacak bişi yok. Gayet açık ve net.

    Ne Hallac ne de İbn Arabi elektriği keşfetmedi zaten bin yıllardır var olan ve tüm Allah resullerinin karşı gelip, batıl olduğunu söyleyip durdukları felsefe bu tümtanrıcı felsefe.

    Burada eleştirilecek iki şey var:

    1)Hallac’ın müslümanım deyip İslam’la taban tabana zıt fikirleri savunması.

    2)Müslüman geçinenlerin Hallac’ı yahut X’i inancından dolayı öldürmesi. Bu Kur’an’a ters. Burası imtihan dünyası ise herkes istediğine inanabilmelidir, sana saldırmadığı sürece.
    Kaldı ki Hallac’ın savaşı fikirselse, onunla yapılan mücadele de fikirsel olmalıydı(kısas.

    Artık sırf şu kutsallaştırdığınız isimleri savunmak adına, sürekli aynı şeyleri söyleyip durmayın. Azcık olayın felsefesini kavramaya çalışın, bunu yaparsanız zaten tablo net ortaya çıkacak.

    Selam

    YanıtlaSil
  166. Can** kardeş,

    Aslında bu site kurma,hatta forum kurma işine acayip sıcak bakıyorum ama bu işlerden anlamadığımdan elim kolum bağlı.Aklıma geldikçe internette araştırma yapıyorum ama karşıma hep sikindirik bilgiler çıkıyor.
    Bilen arkadaşlar keşke bizi bilgilendirse de bir el atsak.

    Şurada oturuyoruz,vay falanca göz işareti koymuş,vay filanca piramit yapmış tamam bunlara da bakalım adamlar görevini yapıyor.Biz? Bizde konuşmaktan görevimizi yapamıyoruz.Kardeş bu konuda bana bilgi bulsana,sizler
    genç adamsınız kafanız basar böyle şeylere en azından bilen arkadaşlarınız vardır. Forum ve site olayı çok iyi olur.

    Hatta ben bu site olayına ilginç bir örnek vereyim, Harun yahya öyle bir sistem kurmuş ki ve o kadar çok farklı isim altında siteler varki,internette neyi ararsan ara mutlaka karşına çıkıyor. Al sana çoğunluğa ulaşma sanatı

    sevgiler

    YanıtlaSil
  167. gercekelektronik kardeş,

    hocam valla tüm hayatım internette gezinmekle geçiyor ama site kurma yazılım fln hiç bu işlerle uğraşmadım pişmanım şu an keşke bilseydimde hemen başlasaydık çalışmalara diye. Sikko bunları okuyordur umarım eğer o da bizim gibi düşünüyorsa şurda ufak bir duyuru yapsın bilen arkadaşlar zaten direkt ulaşır hem sikkoya hem de bizlere. burda duyuru yapmasa bile ben forumda yazarım arkadaşlara mutlaka yardım ederler. hem böyle şeylere meraklı hemde bu işlerden anlayan birsürü adam var üniversiteli liseli belki yaşı daha ileri olan insanlar.

    BU İŞİ BİR ADIM DAHA İLERİ GÖTÜRMEK İÇİN SİTE YADA FORUM YADA SÖZLÜK GİBİ BİR ŞEY GEREK DİYORUM BEN. NASIL MISIRDA HALKI ETKİLEMEK İÇİN AMERİKAN GÜÇLERİ TARAFINDAN SAĞLAM BİR SİTE KURULMUŞSA BİZ NEDEN YAPMAYALIM DEĞİL Mİ ? ÇOĞUNLUĞA ULAŞMAK ŞART SİKKO SENDEN DE BİR CEVAP BEKLİYORUM. GEL HEM SENİN YAZILARINI HEM DE BU BLOGDAKİ YORUMLARDA BULUNAN BİRSÜRÜ BİLGİYİ ADAM GİBİ BİR SİTEYE TAŞIYALIM.İŞİN MADDİ YÖNÜNÜ DE HALLEDERİZ ZATEN BİRSÜRÜ DESTEKÇİ VAR

    saygılar sevgiler

    YanıtlaSil
  168. gercekelektronik
    valla ben hic site isinden anlamiyordum beni kuzen dedi abi site acacagim ilgilenirmisin dedi tmm dedim acti tek basima cozdum olayi... v bulletindi yani forumuda icinde barindiriyor 1 yıldır ılgılenmıyorum unuttum nasıl ogrendın dersen v bulletin ıle ılgılı cok sayida forum siteleri var ordan rahatlikla ogreniliyor .. kafaya koyarsan yaparsın

    YanıtlaSil
  169. Evet aslında,

    Bu daha fazla kitlelere ulaşma işi, sadece küçük bir blogla olmaz.Site açmalıyız,forum açmalıyız hatta döküman basıp dağıtmalıyız.Ben ek ilave geniş kartuşlu bir yazıcı almayı planlıyorum çok ekonomik oluyor zaten marketlerde de 5Tl ye 5000 tane A4 kağıdı da var döküman hazırla dağıt.

    Hatta bir projeksiyon makinesi bile almayı düşünüyorum hazır ucuzlamışken. Belki küçük gruplara konferans türü şeyler bile hazırlayabilirim.

    Ve hatta bir kamera ve internetten temin edilen video dökümanlar yardımıyla belgeseller bile hazırlanabilir.Hatta tv programı gibi tartışma videoları yayınlayıp ilgili sitelerde yayınlarsak,ve ayrıca çeşitli zamanlarda video tartışma duyurusu yapıp ilgilenenlere çağrı yapsak laf sokmak için gelenler bile ilgiyi daha da yoğunlaştırabilir.

    Yine buradan michael'a bu blogu yorumlarla beraber kitaba taşımasını,blog yazıları adı altında kitap yayınlamasını önermiştim ki,meğerse o da kitap konusunu düşünüyormuş.Ve belli bir zaman sonra korsanına da göz yumulursa al sana geniş kitlelere ulaşma fırsatı.

    Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  170. ben site icin bir arastirma yapayim bi... koy sitesi acmistik ama forum olunca koy icin fazla buyuk geldi sonra ilgilenilmedi kapandi site alan adi ama site ile ilgili alt yapi sanirim duruyor kuzen trden gelince sorayim sayet olursa bu konuda yardımcı olurum

    YanıtlaSil
  171. Sevgili ozgurk kardeş,

    Çok sağolasın.Ne demişler gümbür gümbür geliyoruz.
    Michael hazırlan sefere çıkıyoruz :)

    YanıtlaSil
  172. hadiyin beyler vatan millet sakarya der ve milleti bilinçlendirmeye hız kazandırırız ehehe

    YanıtlaSil
  173. Aslında neden olmasın? Belkide olası bir kurtuluş savaşını başlatanlar bizler olacağız.Ve belkide gelecekteki tarih kitapları bunu yazıyordur.Bunu denemeden bilemeyiz.

    Hadi bakalım belki o kıvılcımı biz ateşliyeceğiz. Belkide gelecek olası orjşnal mehdi, bizim hazırlayacağımız zemin üzerinden gidecek.Durun lan iyi gaza geldim. Ama olmaması için de bir neden yok
    sevgiler

    YanıtlaSil
  174. Ben web tasarımcı, kodlamacıyım lan. (HTML, PHP, MySQL falan, anlıyorum - yapıyorum senelerdir). Takıldığınız bir yer olursa çekinmeyin. Sorun.

    Öpüldünüz.

    YanıtlaSil
  175. Aha,elemanlar yavaş yavaş düşmeye başladı :)

    Aslında şu güçleri bir birleştirsek dünyanın amına bile koruz.
    Dünya birliği yok ama güçler birliği neden olmasın?
    sevgiler

    YanıtlaSil
  176. 6d6d066c-8d75-11e0-acac-000bcdca4d7a hocam e o zaman bu işi sana kitleyelim ehehe şaka kitlemek değil de bu görev sana ait olsun gercekelektronik bizde sikkonun olurunu alsak olma mı :D
    yani sikko da tamam piçler yapalım bakalım dese şu an nickine kurban olduğum ama yazamadığım arkadaş da siteyi halletse işin maddi yönünüde aramızda para toplayarak halletsek çok iyi olur valla. zaten arkadaş yıllardır bu işi yaptığına göre profesyonel bi site yapıp siker atar ortalığı e bizde aktif olarak çalışırız site için hadiyin lan diyorduk ya hep işi nasıl bir adam ileriye taşıyacağız diye işte plan bu. zaten çoğumuz olaylara pozitif yönlü ve ayrımcı politikadan uzak yaklaşıyoruz ne olursan ol yine gel düşmanlarımız aynı diyoruz e o zaman çok kişiyede ulaşabiliriz

    YanıtlaSil
  177. eğer cidden bu işi düşünüyorsanız ki ben her türlü varım zaten fikri atanlardan biriyim eheh msnden fln bi beyin fırtınası yapalım beyler bayanlar

    YanıtlaSil
  178. Birde bu sitenin googledan ulaşım kolaylığı olayını da çözelim.Mesela en çok aranan isimleri baz alarak isim koyarsak yeme de yanında yat.Michaelin bu yazılarını oraya da kopyalarız.Michaelin her yazısı aynı anda iki yerde olur.

    MICHAEL DUYUYON MU BİZİ TAŞAKSIZ?

    Birde bakıyon michael jackson sesleniyormuş,
    -Evet duyuyorum.
    Neyse bu soğuk espriyle noktalıyoruz
    sevgiler

    YanıtlaSil
  179. gercekelektronik bu espriyi yapmış olan sen olmasaydın arkama bile bakmadan çeker giderdim buralardan. harbi MICHAEL DUY LAN BU SESİMİZİ diyoruz ki bu dağınık bilgileri TEK DÜNYA DEVLETİ ALTINDA BİRLEŞTİRELİM NEW AGE FLN eheh belki böyle anahtar kelimeleri görünce gelir :F

    ya şaka maka burda çok iyi analiz yapan arkadaşlarımız var araştıranlar var hadi ileriye taşıyalım şu işi reklam konusunu sıkıntı yapmaya gerek yok o işi bana bırakın :D

    YanıtlaSil
  180. Dur bakalım,belki michael helaya gitmiştir gelince görür havadisleri.Olmadı siteyi yapar michaele sürpriz yaparız.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  181. tasarımcı arkadaştan da bir cevap almak lazım kafamıza takılanı sormak yerine 6d6d066c-8d75-11e0-acac-000bcdca4d7a hocam sen direkt el atsan bu işe ne dersin ?

    YanıtlaSil
  182. Bir deneyin bakalım..

    http://michaelsikkofield.awardspace.biz

    Yöneticilikle ilgilenirm diyen mail atsın..

    YanıtlaSil
  183. Sevgili Boran kardeş,

    Güzel olmuş bu,hatta ilk üye denemesini de yapmış bulunuyorum :)

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  184. Merhaba
    Kardes (ben 77 liyim. ayni yaslarda oldugumuzu tahmin ettigim icin kardes dedim) yazdiklarini 1 ay falan oldu takip ediyorum. durust olduguna ve samimi olduguna inaniyorum. Seni elestirmek haddim degil, buyuk ihtimal okumazsin da bu yazdigimi, ancak yazilarini surekli takip eden biri olarak yazmak zorunda hissettim. En azindan seni takip edisime saygim yazmayi icap ettirdi. Yazilarinda surekli olarak pek cok farkli noktaya deginiyorsun ve cok genis alanlar uzerinden anlatimlarin var. Bu hos ve hem yazarken arastirdigini hem de konularini cok ciddiye aldigini gosteriyor. Elestirilmek kimsenin hosuna gitmez elbet ama ben birkac acidan haddim olmayarak bazi noktalara dikkatini cekmek zorunda hissediyorum kendimi uzun zamandir. Yaptigin arastirmalar derlemelerin cok guzel cok derin ama belli noktalarda tikaniyorsun. Zaten sende bunu birkac yerde kendin de belirtmissin ki buralari din hakkinda daha bilgili birileri aciklasin seklinde ibarelerin var. Bize pek cok kez verdigin ogutleri bu noktada ben de sana verecegim haddim olmayarak. Birincisi din ve tasavvuf konusunda elinden geldigince cok fazla bilgi edinmek zorundasin. Kendi arastirmalarinda kendi yazilarinda bir noktada bariz acmaza dustugun yerlerde din bilgini devreye sokabilsen buralarda cok cok daha rahat ve belirgin olabilecegin oyle noktalar var ki inanamazsin. Simdi bunlari orneklemek isterdim ama kisa zamanda hemen hemen tum yazilarini okudugum icin nerelerde bu acmazlara dustugunu gosterebilmek icin tekrar yazilara bakmam lazim. Bu cok uzun zaman alacagi icin yaziyi birakirim korkusu ile yapamiyorum. Islam hakkindaki bilgini ehli sunnet itikadi uzere arttirabildigince arttirip daha evvelki arastirmalarini gozden gecirmeye firsatin olursa senin de kafanda inanilmaz simsekler cakacagina inancim sonsuz. Bunun haricinde yakin tarihle ilgili olarak senin de pek cok kez insanlara soyledigin ve size anlatilanlara bakmayin kendiniz de arastirin ne olmus ne bitmis ogrenin ogudunu bende sana yapmak istiyorum. Zira senin de tabularin var ve bunlar hakkinda fikirlerin seni aciga dusuruyor. Bu dunya bu memleket kimseye anlatildigi sekilde olmadigi gibi belli bolumlerin senin dusundugun gibi olmadigini da pek cok insanin dusundugune ve seni okurken sana bunlari soyledigine emin olabilirsin. Osmanli nin son donemlerini, mesrutiyetleri, padisahlari, ittihat terakki yi, kurtulus savasini, cumhuriyet in ilanini, kemalizm i farkli yerlerden ve belgelerle tekrar arastirmani bildiklerinle yeni karsina cikacaklari karsilastirmani oneriyorum sana. Hem bu cografya da hem dunyada bu illuminati nin rockefeller larin, rockschildlerin, amerika ve ingiltere hakim guclerinin ve digerleri ile yahudllerin bu dunyadaki calismalarini neleri takip ettiklerini biraz daha irdelersen buraya yazdiklarinin 2-3 misli seyler yazacak kadar donanima ulasacagina eminim. Seni okurken beni ozellikle rencide eden belli konular ise islam ehli hakkinda cok kolayca yorumlar yapabilmen. belki de 1000-1500 sene once yasamis ve onemli eserler birakmis, ummete cok buyuk emekleri gecmis Allah u Teala nin lutfu ile bu zamana kadar isimleri ve eserleri gelmis buyukler icin yaptigin yorumlar bazen cok rencide edici oluyor. Burada sana bir misal verebilirim. Vahded i Vucud felsefesi ornegin ehli sunnet itikadina aykiri bir dusuncedir senin de elestirdigin ve yanlis dedigin gibi. Ancak Muhyiddin Arabi icin baska ehli sunnet itikadina tam uygun tasavvuf buyuklerinin yorumlarini okuyacak olursan Arabi ye temelden itiraz etmediklerini goreceksin. Muhyiddin Arabi nin durumu icin kimi tasavvuf buyukleri soyledikleri kendisi icin dogru addedilebilir zira kendi durumunu beyan etmistir seklinde yorumlari vardir. Biz suan Muhyiddin Arabi nin Allah u Teala ya karsi halini tam olarak bilemeyiz. Hangi durumlarda bu soylediklerini sarfettigini tecrube edemeyiz. O yuzden Arabi yi dogrudan reddetmek yanlis olabilir. Yani onun durumunu Allah u Teala ya havale etmelidir.

    YanıtlaSil
  185. ben şu an nesne tabanlı PHP öğrenmekle meşgulum. Bilenler bilir, PHP'nin bir ileri kademesi diyebiliriz. Tam profesyonel sayılmam kodlamada ama tasarımda iddialıyım. Kodlamayı geliştirmem lazım. Yani ciddi çalıştıktan sonra taşşaklı bir tasarım sunabilirim, en azından. Kod da yazıyorum zaten, en son bir emlak sitesi tasarlayıp / kodlamıştım. Şu ansorunsuz çalışıyor site. Siz ayarlayın, kesin bir karara varın. Yardım etmek sorun olmaz, bilakis keyif alırım.

    YanıtlaSil
  186. devamla......
    Bundan baska Enel Hakk sozunu soylemis olan buyuk evliya nin bu sozu yuzunden olduruldugu ancak bu mubaregin baska bir yerde bir tepeye cikip sizin taptiklariniz benim ayaklarimin altindadir dedigini duymussundur. Mubarek oldukten sonra o sozu soyledigi yer baska bir evliya kerameti ile kazilmis ve altindan hazineler cikmistir. Tasavvuf ehli icin bu misaller coktur. O insanlarin durumlarini bazen bu halimizle bilmemiz mumkun degil. Hadis i kutsi de de Allah u Teala soylemistir, Velilerimden birisine düşmanlık eden kimseye ben harp ilân ederim. Kulumu bana en çok yaklaştıran şey, farz kıldığım ibâdetleri yapmasıdır. Nâfile ibadetlerle de bana o kadar yaklaşır ki, nihayet ben o kulumu severim. Sevince de artık onun duyan kulağı olurum, o benimle işitir. Gören gözü olurum, o benimle görür. Eli olurum, o benimle dokunur. Ayağı olurum, o benimle yürür boyle bir insanin Enel Hakk demesi o insanin Allah u Teala nin varliginda yok olmasi nedeni iledir. Tasavvufta buna Fenafillah denir. Bu konularda bilgini arttirman hem sana faydali olacaktir hemde senin cok ilgini cekecegine inaniyorum. Boylece bu adamlarin yapmaya calistiklarinin dayanaklari ile ilgili soru isaretlerini sende gidereceksin Allah in izni ile. Dusuncelerin arasindaki kopukluklar ortadan kalkacak fikrin berraklasacaktir. Ayni sekilde Ustad in hayatini da daha detayli arastirmani oneriyorum sana. Bunlar beni ilgilendirmez ama bazi insanlarin gunahlarini almak fazlaca tehlikelidir. Iyi birsey yapmak icin ugrasirken kendini yakmak cok gereksiz.
    Ayrica nacizane bir dusuncem cok fazla kufur ediyorsun. Bu muhabbetler benim icki masasi muhabbetlerim arkadas ortami muhabbetlerim diyorsun tamam da bu kadar fazla insanin okudugu bir ortamda bu kadar kufur etmen cok cirkin. 1 kisi bana yeter derken binlerce insanlik bir ortamin var artik ve burada daha olculu olmalisin. bir satira ayet yazip altindaki satirda o kufurler inan cok cirkin oluyor. cok cok cirkin hemde. ve bu durum yorum yazanlara da sirayet ediyor. onlar da seni taklit ediyorlar. ortami iyice basitlestiriyor bu durum. Ayrica belli noktalarda toparlanman lazim. ramazandayiz bu ayin degerini feyzlerini bereketlerini kaciriyorsun bence. ve gereken saygiyi gostermiyorsun. Ayrica din hakkindaki bilgini derinlestirmen onerim burada da sana baska bir acidan faydali olacak. Kardesim her isin basi namaz. bunu yaptigin zaman aradiklarini daha kolay bulacaksin. kendine de faydan oldugunu goreceksin.
    Sana takip etmeni onerecegim senin de bildigini dusundugum bir insan Kadir Misiroglu dur, Bir de Seyh Imran Huseyin i tavsiye ediyorum sana
    Selamlar....
    Abdurrahman
    muh_apo@yahoo.com

    YanıtlaSil
  187. tamamdır o zaman :) boran kardeş bir örnek hazırladı bize deneme sürüşleri yapıyoruz şimdi seninde bizle olman çok iyi o zaman hocam. işi büyütme vakti geldiğinde senden çok şey öğrenicez mutlaka

    YanıtlaSil
  188. ya şimdi gittim o siteye, sadece forum olması sağlıklı olur mu? Böyle çeşitli sayfalardan / kısımlardan oluşan bir site yapsak, forum diye de bir bölümü olsa hem daha zengin bir içeriğe sahip oluruz, hem de ziyaretçiler siteyi gezerken çabuk sıkılmaz. Mesela, makaleler diye bir bölüm olur çeşitli yazarlar/editörler olur, çeşitli konularda yazarlar. Din, siyaset, analiz bilmem ne. Forumda da yine bir tartışma ortamı zaten olur. Falan. Önceden hazırladığım birkaç tasarım var hazırda. Birkaç ekran görüntüsü göstereyim, isterseniz.

    YanıtlaSil
  189. Sevgili uzunkaya,

    Gerek michaeli ve gerekse biz yorumcuları dikkatle takip edersen şunu görürsün,
    Örneğin,muhiddin arabi kötüdür denmemiştir veya öyle imada bulunulmamıştır, bu,diğerleri içinde aynı.
    Söylenmek istenen şu,önümüze konulan ve alın bu muhiddin arabinin eseridir denilen KİTAPLAR da islama ters olan,müslümanın ayağını kaydıracak ifadeler var
    tabi aslında ben burada muhiddin arabiyi örnek yazdım diğerlerini de yerine koy. Şunu da dedik,bu eserler veya eserlerin bir kısmı,söz konusu evliyanın kitabı olmayabilir,o kitapları çeviren kişiler bu evliyalara iftira atmış olabilir ki bu mantıklı bir varsayımdır.
    Ve dendi ki eğer o cümleleri bunlar söylemişlerse hesabını Allah'a verirler yok eğer o eserleri çevirenler ekledilerse bu sefer de attıkları iftira yüzünden,o eserleri çevirenler Allah'a hesap verir.

    O zaman bizim yapmamız gereken ilk öncelikli iş Allah'ın kitabını Kur'anı okumaktır.Yoksa şahıslara kötüdür diyen olmadı
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  190. 6d6d066c-8d75-11e0-acac-000bcdca4d7a kardeş bizler site işinden anlamadığımız için ne olsa kafi diye girdik olaya :D senin söylediğin kulağa çok daha hoş geliyor eğer öyle bir şey yapılabilirse mükemmel olur vallahi yardımlarını bekliyoruz

    YanıtlaSil
  191. Tekrar Selam
    Aslinda burada Muhyiddin Arabi konusunda benim de cok cok tereddutlerim var. Gercekten. Hic yorum yapmam onun hakkinda, hic okumadim neden Vahded i Vucud konusunu iyi bildigimi dusunuyorum ve uzak dururum. Zira cok tehlikeli bir konu. Zaten Arabi ye kadar yuzlerce alim veli var okunup ogrenilebilecek Arabi Tasavvuf icin ornek degildir. Arabi uzerinden tasavvuf ehline soz soylenemez. konunun asli bu zaten Soylediginiz gibi kaynak Kur an i Kerim dir. Ama onu da hem hadis hem de evliyanin tefsirleri ile ogreniriz, Ayrica Kuran i Kerim in anlami bilinmeden de okunmasinda cok bereketler vardir. Ibadet ederkeb de kitabimizin lafzi ile ibadet edilmesi zarureti vardir anlamini bilme zorunlulugu yoktur bu konu da cok onemli
    Okudugunuz icin tesekkur ederim

    YanıtlaSil
  192. Can** kardeş,

    Yinede güzel oldu forum,vallaha burada bazı tartışmaları yaparken zorlanıyoruz orada güzel olur.Dur lan ben bir cigara içip geleyim bir daha inceleyim şu forumu (evde içemiyoz ya :) )
    Saygılar sevgiler

    YanıtlaSil
  193. Can**;

    benim dediğim aşağı - yukarı şöyle bir şey. Mesela şu linkteki tasarımı bir süre önce öylesine yapmıştım. Fazla çalışmadım üzerinde de fikir olarak aynı şey. Çeşitli kategoriler / sayfalar var. Site içeriği bu şekilde bir düzene falan oturtuluyor olsa daha organize olur, her şey.

    http://i.imgur.com/TshJH.png

    YanıtlaSil
  194. tamam hocam iç gel sen :D sikko dan da bir cevap görmek lazım onlıne ol bi sikko yüklenelim sana gercekelektronikle eheheh

    YanıtlaSil

Bu blog'a yapılan her yorum, o yorumun sahibini bağlar. Ayrıca makaram sarı bağlar.

3. şahsa hakaret olmadığı müddetçe asla yorum silmem. "Bu yorum yazar tarafından silindi" ibaresi, eğer o yorumu yazan kişi kendi yorumunu sildiyse çıkar.