Okunması şart makaleler:

Tasavvuf ve Tarikatlardan Yeni Dünya Dinine: Bölüm 1 ve Bölüm 2
Komünizm, Kızıl Devrim, Sovyetler Birliği ve Şirketler
İnsan, Din ve Kuran
Bu da amme hizmeti: Okunması Gereken Kitaplar Listesi

Bir Başka Din: Tasavvuf kitabı çıktı; internet'ten sipariş etmek için kitapyurdu link'i.

YENİ: Youtube'daki hodor hodor konuşmalarım için buradan alalım.

23 Kasım 2011 Çarşamba

Sevgili Adnan Volume II

Uzun zaman oldu di mi, ehehe naber?

Bugün asayişteydim. Sevgili Adnan başlıklı yazım sebebiyle hakkımda suç duyurusunda bulunmuş Sevgili Adnan. Ben de yeni öğrendim.

Gittim verdim ifademi, memur arkadaş biraz da gülerek "bu blog kapanırsa Nihat Doğan'ın sakalı gibi daha gür çıkar demişsin, doğru mu?" diye sordu, ben de evet dedim.

Lakin sevgili Adnan (veya avukatı), yazıda bir kusur bulamadığından gerek olsa, yazının altında yapılan yorumları da eklemiş duyuru metnine. Bu durumda ben de 5651 sayılı kanunun 5. maddesi gereğince haberdar edildiğim için bu yazının altındaki başkalarına ait yorumları sildim. Başkaları da uğraşmasın diye o yazının altına yapılan her yorumu sildim. Fakat kendi yazmış olduğum tek kelimeye dahi dokunmadım, dokunmuyorum.

Neden biliyor musun Adnan?

Çünkü sözümün arkasındayım Adnan.

O yazıda söylediğim her şeyin arkasındayım Adnan.

Öyle bir devirde yaşıyoruz ki, insanlara "konfor" verdiler ve karşılığında insanlardan "huzuru" aldılar. Ve bu insanlara bir de "korku" aşıladılar, "başına bir şeyler gelebilir" korkusu dayattılar bu insanlara. Medya yoluyla, terör yoluyla, kapitalizm yoluyla, bu insanlara "sadece evlerinizde ve iş yerlerinizde güvendesiniz" korkusu veriyorlar dünya çapında. Ve insanlardan yavaş yavaş insani yönlerini bırakmaları isteniyor. Gittikçe robotlaştırılıyoruz. Eğer bir işten "kazanç" sağlamayacaksan, ona bulaşma deniyor bu insanlara. Beton yığınlarının içinde yapay bir hayatı yaşayan ot sürüsü haline getiriliyoruz yavaş yavaş.

Fakat ben biliyorum ki bütün bu imkânların, teknolojinin, kıytırık şehir hayatının ve klimalı evlerin içinde, hala sobanın üstünde unutulmuş mandalina kabuğunun salona yaydığı kokuyu özleyen insanlar var.

Biliyorum ki hala insani yönlerini kaybetmemiş, bütün mahallenin birbirini tanıdığı o eski, fakat daha samimi hayatı özleyen insanlar var.

Biliyorum ki inandığı değerler uğruna bir "kazanç" sağlamayacak da olsa duruşunu bozmayacak insanlar var.

Ve yine biliyorum ki, bu dünyada hala inancından başka kaybedecek bir şeyi olmayan insanlar var.

Nereden mi biliyorum?

Ben de onlardan biriyim.

Ve korkmuyorum senden Adnan.

Daha önceki yazıda da belirttiğim gibi, inancımdan ve inandığım değerlerden başka kaybedecek hiçbir şeyim yok.

Karşımdaki her kim, her ne olursa olsun, kendi yazdıklarımın arkasındayım.

Ve eğer "dur kapısına polis göndereyim de korkudan aklı çıksın" diye düşünüp internet'te kendinle ilgili yazı yazan herkesi dava ederek ve korkutarak yapay bir dokunulmazlık elde edeceğini düşünüyorsan, çok yanılıyorsun sevgili Adnan.

Ben Michael Sikkofield, yalnız Allah'tan korkuyorum. Ve ola ki bir gün, ben de korku sahibi olursam, korkudan sesim ve bacaklarım titrese dahi yine de doğruları söyleyeceğime şerefim üzerine yemin ediyorum.

Bu ülkede adalet var, insanlık var, özgürlük var.

Bunları devirmeye kimsenin gücü yetmez.


Blog canını senin.

71 yorum:

  1. Sen adamsın michael ne adnan ne başkası bizi döndürür bu yoldan özlettin kendini daha sık yazmanı bekliyorum sevgilerle

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Demek seni kediye benzetememiş. Bir miyavlasaydın :D

    YanıtlaSil
  4. Geçmiş olsun hocam. Kimse bi sik yapamaz sana, merak etme arkandayız.
    (Not: Laf olsun diye yazmadım)

    YanıtlaSil
  5. sonuna kadar arkadayız pampa

    +1

    YanıtlaSil
  6. sikkofield, yanıdayız.. :)

    YanıtlaSil
  7. abi sen bana imkan vermiyorsunki..

    YanıtlaSil
  8. Adam mehdi beyler! sırtında beni var mış dağılalım! :D

    YanıtlaSil
  9. Yürrü be Sikko kim tutar seni .Adnan önce Mehdiliğini Diyanet işlerinden onaylatsın ondan sonra saygı duyalım,olmuyor böyle dayanaksız Mehdilik..

    YanıtlaSil
  10. Uzun zaman sonra çok iyi geldi lan sikko. Arayı açma amk sık sık yaz lan beklemekten ağaç oluyoruz. Saygılar..

    YanıtlaSil
  11. sikkoya uzanan eller kırılsın.

    YanıtlaSil
  12. La bu adnan da köfte gibi bir şey olum gelir geçer

    YanıtlaSil
  13. yanındayız sikko, yanındayız kardeşim.

    YanıtlaSil
  14. eyvallah kaynatasızlar, onaylanmayı bekleyen daha çok yorum var fakat müsait değilim bi ara halletcem. bi süre yazı yazamayabilirim, bundan dolayı değil tabi başka sebeplerden. en kısa sürede görüşmek ümidiyle. kaynataya selam.

    YanıtlaSil
  15. seni tanıdılar biz kaçalım...

    YanıtlaSil
  16. senin deyiminle tamda götümden yalnızlık fışkırıyordu sikko dostum. uzun zamandır blogunu takip ediyorum ama ilk defa yorum yazıyorum. tamda yeni bir şeyler yazmış mısın diye bakıyordum. yazmışsın diye sevindim ama okuyunca üzüldüm.. adam gibi adamsın bende arkandayım. bizleri yazılarından mahrum etme. belki de senden başka arkadaşı olmayanlar vardır tanışmasalar bile. unutma bunu. Sevgili Adnan sadece seni değil bizi de alır karşısına. sevgiler.. "C.J."

    YanıtlaSil
  17. olmadı sikko demek adnan uğraştırmasa hala yazmayacaktın yeni konularla yeni yazılarla bekliyoruz :)

    YanıtlaSil
  18. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  19. Hoşgeldin kaynatasız nolduydu illuminati'mi kaçırdı lan kaç gündür? luciferle rockefeller ile rotschild senden şikayetçi milleti aydınlatıyon.

    YanıtlaSil
  20. bu blog kapanırsa Nihat Doğan'ın sakalı gibi daha gür çıkar
    .

    YanıtlaSil
  21. ulan maykıl harbı kıl adamsn :D senı bır gorsem elnı ayagını opecem şerefsizim kı :D bu arada lutfn benım maıllerıme blok koyma :D

    YanıtlaSil
  22. maykıl bil ki arkandayız !
    madden olmasak da manen arkanda bir piç ordusu var
    bu olay karşısındaki dik duruşuna helal diyorum
    başka söze gerek yok

    en son bi de

    ADAMSIN REYİZ!
    Bİ İHTİYACIN OLURSA ÇEKİNME KANKA!

    YanıtlaSil
  23. Sen varya sen ! Sen adamın hasısın. Biliyo musun günün 24 saatinin, 1440 dakikasını. 1440 dakikasının, 86400 saniyesini ayrı depresif hallerle geçiriyorum. Tabi sen ortaya çıkana kıdar. Sanırım sen büyük bir iş başardın ve gayette güzel ilerliyorsun. Sanırım diyorum çünkü; çünküsü yok. Neyse görüşürüz.

    YanıtlaSil
  24. Sikko sen dev bir kedisin maşallah :) Ne yapabilirim, bilmiyorum. Ama yapabileceğim herşeyle arkandayım bu konuda.

    YanıtlaSil
  25. geçmiş olsun panpa karakolda ayna varmıydı? nihehe bak buda benim, nurtopu gibi bi blog. hayırlamaya gelin inş. haydin görüşürüz.

    YanıtlaSil
  26. http://fernando-sukru.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  27. sen harikasın sakın pes etme! zaten bu kadar kitleyle kolay değil bizi devirmek... dağ gibi büyüyorsun farkına tarzına herşeyine hayranım birçok insan gibi,,, seni çok özledikkkk be sikkkkkkkkoooo

    YanıtlaSil
  28. sikko bu adnan denilen adam türk gençliğine zararlı bir adamdır madem kendisi islamı çok seviyor koyu müslüman seni desteklemesi gerekirdi sen yazılarında islamiyeti övdün benim gibi dine yakın olmayan birine bile acaba hükmü peşin mi verdim gibisinden sorgulamalarda bulundurdun ama bu adamın seni şikayet etmesi demek onun için islamın öğrenilmesinin zerre kadar önemi olmadığını gösterir.

    onun önem verdiği şey islamın onun söylediği biçimdei boyutta öğrenilmesidir.

    internetin neresinde popüler ve faydalı paylaşımlar yapan bir site olursa bu adamın engeline takılıyor bilgiye ulaşmamızı engelleyen cellat gibi.

    YanıtlaSil
  29. Hımmm, Mehdi uyuyana bile dokunmayacakmış demekki Adnan Mehdi değil kendi halinde takılanlara dokandığına göre. Ben de yorumlara ne oldu diyordum. Geçmiş olsun sikko. Şunu diyeyim hoş görüsüz bir dünyada yaşıyoruz ama mutlaka bunlar düzelecek.İyiki Nihat doğanın sakalı demişsin gercekelektroniğin saçı gibi gür çıkarız yazsaydın madara olurdun :) Çünkü bende saç yok. HA UNUTMADAN, EĞER YAZI YAZMAYI GECİKTİRİRSEN ADNAN AMCAYA SÖYLER SENİ DÜRTDÜRÜRÜZ :) Sakın arayı açma yazmaya devam.Geçmiş olsun.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  30. Maykıl adamsın.Bu blog kapanırsa bizi habardar etmeyi unutma nerde devam ediyorsan biz ordayızz valla hergün senin yazılarını beklıom bişieyler yassın dıye ben 15 dk den fazla kitap okumayan adam şimdi saatlerce blog yazarının yazılarını okuyorum ve zevk alıyorum .Hayat kaynağımsın maykıl :D

    YanıtlaSil
  31. şok olmuş bir biçimde yazıyı okurken son anda "blog canını senin" cümlesiyle yine gülümsettin sikko. üslubunu özlemişiz. geçmiş olsun ayrıca. bişey çıkmaz umarım.

    YanıtlaSil
  32. bu bloğa yorum yapan herkesin kedi canını :D adnan okudun mu la bu yazıyı ?

    YanıtlaSil
  33. yanındayız sikko. hapse düşersen adres ver arada kısa parlamentle gelirim ehehe.

    YanıtlaSil
  34. Duygularını düşüncelerini ifade ediş tarzını çok seviyorum kardeşim...İmanı olan Allahdan başka kimseden korkmaz zaten...Zalimin zulmü varsa inananların da Allahı var...Sen her zaman doğru bildiğini söyle ne mutlu eğilmeyen bükülmeyenlere...Seni herkes sevmek zorunda değil belki ama şu cesaretine ve doğru bildiğinden taviz vermemene yanıldıgında da dürüstce bu konuda yanılmışım diyebilmene söyleyememe kibrinden uzak oluşuna saygı duymak zorunda...

    YanıtlaSil
  35. Yahu o sobanin ustundeki mandalina bile eskisi gibi kokmuyor. Sukurler olsun ki, ben o kokuyu ozleyen insanlardanim. Hatta ailem yilbasinda soba ustunde kestane yapacagiz gel dedigin icin gozlerim doldu. Bin kilometre yol tepip gitmeyi dusunuyorum.

    YanıtlaSil
  36. Samimisin arkadaşım ağzın bozuk olsada.Gerçeği arıyorsun bazen yanlış konuşsanda.Bu yazı biraz şiir gibi oldu.Yazılarını 4gözle bekleyen adamslar var arkanda.

    YanıtlaSil
  37. Kardeşler, internette çok yalan yanlış bilgiler dönüyor, bizim en büyük sorunumuz budur. Micheal'cığım seni de bu meselelerde daha duyarlı olmaya davet etmek isterdim ama neyse sonra... Ama bir gerçeğe nazar-ı dikkatini çekmek isterim: "İnandığın gibi yaşamazsan, bir süre sonra yaşadığın gibi inanmaya başlarsın." Kulağına küpe olsun.

    Biraz bekle, sonra geleceğim.

    YanıtlaSil
  38. oha lan olaya bak amk. Neyse sikko adamsın reyizsin büyüksün amk her söylediğin benim düşünce yapıma uyuyor amk. Senle rakı sofrasında sohbet etmeyi çok isterdim.

    YanıtlaSil
  39. özlettin lan :D hergün blogu açıyoruz bakıyoruz yeni bişey varmı diye :D

    YanıtlaSil
  40. Özlemişiz seni la göt niye beklettin bu kadar ? neyse geçmiş olsun yeni yazı bekliyoz amg ona göre haa .

    YanıtlaSil
  41. vay be, yuru be sikko diyesim geldi, yuru be! bu arada adsense kullanmiyon mu len sen?

    YanıtlaSil
  42. Micheal Reyiz'in haklılığı bir kez daha kanıtlanmış oldu,micheal reyiz dehşetengiz yazılarını bekliyoruz Sherlock'umsu gibi bir şekilde detayları merak ediyoruz belki dikkat etmemiz gereken çok şey olduğunu da..

    YanıtlaSil
  43. Yazı güzel sikko ama bu ülkede adalet ve özgürlük artık yok.

    YanıtlaSil
  44. biriz ikiyiz üçüz beşiz belki elli kişi belki altmış kişiyiz ama varız. tonluk arabanın lastiği patlarda küçücük krikoyla kaldırıp takarlar yenisini. bunlar ne kadar büyük olursa olsun o misal küçücük bizler kaldırır yamuk yerlerini düzeltiriz bu gidişatın. sen yazmaya devam et büyük ADAM!

    YanıtlaSil
  45. bu güzel haber. kendiyle ilgili her yazı yazanı mahkemeye verdiğini zannetmiyorum, ama seni mahkemeye vermiş. niye biliyor musun? korkmuş çünkü. bu blog'u takip eden ve çevresini aydınlatmaya çalışan insanların gücünü hissettiği için korkmuş sayın kedi canı. avukat değilim ama yakınımın başına benzer bir olay geldi. hiç merak etme, suçlanırsan en fazla 5 yıl boyunca benzer suçu işlemeyeceğini garanti ederek kurtuluyosun, kefalete bile gerek yok. zaten davalarına biz de geleceğiz, merak etme :)

    YanıtlaSil
  46. "Bu ülkede adalet var, insanlık var, özgürlük var."

    Bu sözün dışında hepsine katılıyorum, lafı gediğine koyduğun için şapır şupur öpüyorum beyninden :)

    (bkz: Ergenekon, Tutuklu Gazeteciler, Zaman Aşımı, Katile 24 yıl, Tecavüze beraat...)

    Not: Keşke bu topa girmeseydin.

    YanıtlaSil
  47. iyi olmuş saa yarram bakmıyon kaç zamandır yüzümüze

    YanıtlaSil
  48. şerefsizim savaşırım sikko bilesin. arkandayım.

    YanıtlaSil
  49. sikko reyiz bu yazından sonra belki benim yorumumdan başına bişey gelmesin diye yine döktürmüssün sikko reyisten başka yorum yapmıcam bu arada eğer lazım olursa tüm liseli ve insancıl duygularımla görüşlerinin arkasındayım

    YanıtlaSil
  50. adamsın maşallah. arkandayız inşallah.

    YanıtlaSil
  51. zaten tası taragı toplayıp köye gidecemde.... ne güzel iş başardın be 100 lerce kalp var etrafında tanımasalarda seni seven seni izleyen.... götsün mötsün ama adamsın.... saol

    YanıtlaSil
  52. sikoo reys mMm pampa bn de arkandaym:)

    YanıtlaSil
  53. Selam arkadaslar.
    Bu Blog'la yeni karsilastim. Ben Almanyada yasiyorum, ve orada bu tür Blog'larla ve bu tarz konularla uzun zamandir alakaliyim.
    Sikko arkadasimizin cabasi takdir edilecek boyutlarda.
    Benden herkeze tavsiye: En önemli yazilari yazicidan onlarca yüzlerce cikartin. Mahallenizde, okulunuzda, Üniverstenizde, Kahvelerde, marketlerde, vb yerlerde dagitin.
    Daha gözü acilmamis cok vatandasimiz var. Kuru kuru sikko'yu takdir etmekle olmaz bu is. Herkez elinden geleni yapsin. Mümkün oldugu kadar az tüketin, hangi sirketler bu antenler icin para kazandigini biliyoruz. Oralara gitmeyin, yasaminiz icin gereken en önemli seyleri tüketin sadece. Sütünüzü yogurdunuzu marketlerden degil, ciftcilerden alin.
    Saglicakla kalin arkadaslar!

    YanıtlaSil
  54. SİKKO abi.yanındayız.ha bu arada güzel yazmışsın yine maşallah, maşallah, maşallah.

    YanıtlaSil
  55. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  56. İlginç yaklaşımların var sikko kardeş takipteyiz.

    YanıtlaSil
  57. Boşver be sikko adamın kaç adı var belli değil, onlardan bir cacık olmaz. horusungözüne takılmış halde gidiyorlar.

    YanıtlaSil
  58. Uzun zamandır tanıdığım taşağı 5 kilo eden ender adamlardansın. Hatta bu atarlı yazılarından sonra git gide o taşaklar büyüyor mu ne... Sen meraklanma gerekirse adnan hocanın sakallarını cımbızla yolarız...

    YanıtlaSil
  59. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  60. '' Bu ülkede adalet var, insanlık var, özgürlük var ''

    güldürdün maykıl

    YanıtlaSil
  61. canan aygüzer4 Temmuz 2019 23:56

    Dertleşme videosundan sonra okunması farz:))))

    YanıtlaSil

Bu blog'a yapılan her yorum, o yorumun sahibini bağlar. Ayrıca makaram sarı bağlar.

3. şahsa hakaret olmadığı müddetçe asla yorum silmem. "Bu yorum yazar tarafından silindi" ibaresi, eğer o yorumu yazan kişi kendi yorumunu sildiyse çıkar.