Okunması şart makaleler:

Tasavvuf ve Tarikatlardan Yeni Dünya Dinine: Bölüm 1 ve Bölüm 2
Komünizm, Kızıl Devrim, Sovyetler Birliği ve Şirketler
İnsan, Din ve Kuran
Bu da amme hizmeti: Okunması Gereken Kitaplar Listesi

Bir Başka Din: Tasavvuf kitabı çıktı; internet'ten sipariş etmek için kitapyurdu link'i.

YENİ: Youtube'daki hodor hodor konuşmalarım için buradan alalım.

2 Kasım 2012 Cuma

Elbet Bir Gün

Naber kaynatasız.

Yapacak daha iyi bir işin yoksa oku, öyle çok büyük şeyler vadetmiyorum sana, şöyle bir-iki laf edeceğim.


Üniversite hazırlık sınıfındaydım yıllar önce, üniversite hazırlık da lise 5 gibi bir şeydir amına koyim, iğrenç sikindirik bir şey böyle. Hoca yoklama alır, ilkokul çocuğuymuşsun gibi ödev kontrolü yapar, amına koduğumun ibnesine bak sen hele. Her neyse, bir gün hafif burnum akıyordu, hafif de boğazım ağrıyordu, böyle hasta değildim ama hasta olacak gibiydim. Sınıftan bir kız elimdeki pet şişedeki sudan içmek istedi, hayır diyemeyen bir embesil olduğum için verdim suyumu. O zamanlar da yarı inançlıydım ama içimden "inşallah bir şey olmaz" diye mırıldandım o suyu verirken.


O zaman fark etmedim bunu ama yıllar sonra fark ettim ki, ben aslında rol yapıyordum. Benim amacım iyi bir insan olmak değil, diğer insanlara iyi bir insanmış gibi gözükmekti.


Zira esas amacım iyi biri olmak olsaydı, ben "acaba suyunu bile vermek istemeyen pinti bir göt durumuna düşer miyim?" tereddütüne kapılmadan "hastayım, veremem" demeliydim. Oysaki ben, karşımdakinin beni iyi biri sanması için rol yapıyordum, ona iyilikten çok kötülük etmiştim o suyu vermekle.


Kız sonra hasta falan olmadı ama ben yine de unutamadım yediğim o boku.


En son Kuran'la ilgili uzun bir yazı yazmıştım ya, bu yazının üstüne "keşke yazmasaydın, insanların önyargıları var zaten, diğer yazdıklarını da okumayacaklar" gibi tepkiler aldım.


Bak hacım, ben biliyorum ki şu an Lady Gaga'nın son klibiyle ilgili bir yazı yazsam -ki amına bile korum- acayip okunur o yazı. Fakat mesele o değil.


Zaman zaman yanlış şeyler söylemiş olabilirim ama ben size hiçbir zaman yalan söylemedim, bu fark önemli. Yine aynı samimiyetle bir şey anlatacağım.


Bir gün ben geberip gideceğim ve anamın babamın kim olduğundan daha da emin olduğum "o saat" gelip çatacak. Ne zaman bilmiyorum, ama o gün eninde sonunda gelecek. O gün ne olacak biliyor musun? Ben diriltilip sorguya çekileceğim ve bana o gün belki de şunlar söylenecek, "Sen 6 yaşındaydın, Karagümrük'te kirada oturuyordunuz ve babanın 6 aylık ömrü kaldığını öğrendin. Evin tek çalışanı baban olmasına rağmen hastanelere ve babanı ameliyat etmek için bilenen kasap doktorlara paralar yağdırdınız. Baban esas mesleğini yapmayı bıraktı, daha hafif işlerde çalışmaya başladı ve buna rağmen sen, tek bir gün bile başkasına muhtaç duruma düşmedin. Hatta ilkokul 5'e gittiğinde sana Playstation alınmıştı ki o zamanlarda bir çocuğun sahip olabileceği en lüks şey bir Playstation'dı. Sonra 6 ay yaşar dedikleri baban, bir şekilde sen 18 yaşına gelene kadar yaşadı. Senin baban parasızlık yüzünden üniversiteye gidemedi, hatta liseyi bile bitiremedi ki okumayı deliler gibi seven bir insandı. Ne gariptir ki senin baban, senin üniversiteye girdiğini gördükten birkaç hafta sonra öldü. Yine ne gariptir ki sen, o ÖSS'ye oturup 2 saat bile ders çalışmadan iyi bir derece yaptın. Hayatın boyunca ekmek elden su gölden yaşadın. Üniversiteye de girdin, bir it gibi yaşadın. Sonra nasıl olduysa, birdenbire sen kendi başına bir şeyler okumaya başladın. Bir sürü şey okudun, fakat en önemlisi Kuran'ı okudun. Müslüman olmaya karar verdin ve namaz kılmaya bile başladın. Hatta bazı şeylere tövbe bile ettin. Oysaki sen bunlara o kadar uzaktın ki... Ve sen o yaşına kadar -belki bundan sonra da -, tek bir gün bile Allah'tan başka kimseye muhtaç olmayacak şekilde yaşadın. Peki, şimdi soruyoruz sana, bunun karşılığında ne yaptın?"


İşte ben o gün boynumu bükerek "insanlardan korktum, insanların tepkisinden çekindim" veya "işlerim vardı Allah'ım" diyebilecek büyüklükte bir gerizekâlı olmayı reddediyorum kaynatasız.


Çok denyo bir herifim, maalesef ki öyleyim, ama o kadar da gerizekâlı değilim. Ben yıllarca rol yaptım bu hayatta, "insanlar hakkımda ne der" diye kasılıp durdum, fakat sonra bıktım bu durumdan. Rol yaparak geçmez koca bir ömür, sikerim anasını dedim.


Ben bu hayatta hiçbir şeyi başarmış görmüyorum kendimi ki zaten başarmadım da. CV dolduracak olsam kalem bile oynatamam amına koyim, inan bana.


Fakat "hiçbir şey yapmamak" ve "çabalamak" arasında bir fark olduğunu da biliyorum. Bunun farkındayım.


Hani gökyüzüne veya açık renkli bir duvara baktığında uçuşan siyah noktalar görürsün. O siyah noktalar ölü göz hücreleridir aslında ve o siyah nokta şeklinde gördüğün hücreleri tam olarak karşında görmeyi başaramazsın çoğu zaman. Zira sen göz bebeğini nereye oynatırsan oynat, o siyah noktalar da aynı yönde hareket eder.


İşte bu hayat da öyle bir yer amına koyim, o siyah noktalar gibi. Ne kadar uğraşırsan uğraş, o uğraşın ve çabanın bir sonu olmayacak, zira o siyah nokta sürekli kaçıp duracak.


Fakat önemli olan husus şu ki, senin o çabalarını gören birisi var.


Sen bu dünyada bir şeyler başarabildin mi, sonuçlarını görebildin mi, bunun o kadar da önemi yok. Zira nasılsa sonu var bu dünyanın. Bu dünyada ölüm var.


O sebeple şunu söyleyebilirim size, bu hayatta özünüzden, kim olduğunuzdan ve ne yapmanız gerektiğinden utanmayın.


Ben kimseye nasihat verebilecek kapasitede birisi değilim, ama verebilecek tek bir tavsiye hakkım olsa şunu söylerdim karşımdakine: "utanma lan, utanma".


Utanma kaynatasız, yalnız değilsin. Kafayı en az senin kadar sıyırmış başkaları da var. Hem de çok var, fakat sesleri çıkmıyor, çünkü utanıyorlar.


Topluluk içerisinde insanlara soracak olsan "idam bir insanlık suçudur" derler.


Fakat "Barda" filmini seyreden herkes, gençlere tecavüz eden adamların hapishaneye girince şişlenmelerine içten içe sevinir bu hayatta.


Zira insanlar bu hayatta rol yaparlar. Topluluk içinde, insanların arasında, tanımadığı veya az tanıdığı kişiler arasında rol yapar herkes.


Son bir örnek verip kapatıyorum mevzuyu.


"Allah sonsuz merhamet sahibiyse neden kullarını cehenneme atıyor?" sorusu çok geliyordur aklınıza, zira aldığım mail'lerde, spiritüalist insanlarda, hatta akademik kariyeri olan profesörlerde bile görüyorum bu sorunun sorulduğunu.


Allah kullarını neden cehenneme atıyor biliyor musunuz?


Münevver Karabulut'u canice öldüren Cem Garipoğlu'nun annesi, oğlunun ceza almasını istemez. Zira o bir annedir ve ne olursa olsun oğlunun iyiliğini ister.


Zira Cem Garipoğlu'nun annesi "merhametli" değil, duygusaldır.


Oysaki Cem Garipoğlu'nun annesi "merhametli" olsaydı, oğlunun ceza almasını isterdi.


Cem Garipoğlu'nun annesi düşünemez karşı taraftaki annenin neler hissettiğini, kendi annelik içgüdüsü daha baskın gelir. O sadece kendi oğlunun menfaatini ister, başka evlatlarınki ikinci planda gelir ona, geniş düşünemez.


İşte Allah, bir insani zaaf olan "duygusallığa" sahip değildir. Evet Allah çok merhametlidir, fakat Allah aynı zamanda adildir.


Nasıl ki iyiliği ödüllendirmek bir iyilikse, kötülüğü cezalandırmak da bir iyiliktir.


Yani senin anlayacağın kaynatasız, kötülüğü cezalandırmak da iyilikten gelir.


Yoksa sizler hakimlerin ve mahkemelerin olmaması gerektiğini mi ssavunuyorsunuz? "Hakimler, kötüleri cezalandırmakla kötülük yapıyor" mu diyorsunuz?


Ne gariptir ki Tin suresi 8. ayet de şöyle der "Allah, yargıçların en güzel hüküm vereni değil midir?"


Bence öyledir paşam ehehe.


Ulan Sikko, çok kafa yoruyorsun bu din mevzularına diyorsan da, yoruyorum moruk. Ben buyum ve hayatımda belki de ilk defa halimden memnunum.


Sapmamak dileğiyle, kaynataya selamlar.

20 yorum:

  1. Yoruma kapalı, mail'den ve twitter'dan sövebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  2. hacı sövmek değilde,maillere cevap ver arada bee

    YanıtlaSil
  3. Bu Jade kim amk. ? Lan amına qoduumun şizofreni yoksa sen şu kafadan kontak Hans Von Aiberg misin ? şimdi de Michael Sikkofield adıyla mı insanları kandırıp tokatlıyacaksın lan ibnee ?!

    YanıtlaSil
  4. lan ibnee degil de lan ibineee deseydin keşkeee

    YanıtlaSil
  5. kötülüğü cezalandırmak da iyilikten gelir öyle mi.. hayırdır?

    YanıtlaSil
  6. çok samimi bir yazıydı, yüreğine sağlık...

    YanıtlaSil
  7. yaa ben gec de olsa farkettim bu blogu yaa ona seviniyorum

    YanıtlaSil
  8. Hacı manyak güzel bir yazı.

    YanıtlaSil
  9. sana kızası geliyor insanın ama kızamıyorsunda bir türlü evet küfür hoş değil ama hangi birimiz etmiyoruz ki bu lanet şeyi... kitabını dört gözle bekliyoruz dostum... kaynatma fazla hemen çıksın kaynananı severim heee :))

    YanıtlaSil
  10. "İşte Allah, bir insani zaaf olan "duygusallığa" sahip değildir. Evet Allah çok merhametlidir, fakat Allah aynı zamanda adildir."

    aynı zamanda da en iyi intikam alandır.

    İbrahim 47 Sakın Allah'ı, resullerine verdiği söze ters düşer sanma. Allah Azîz'dir, intikam da alır.

    YanıtlaSil
  11. Kendinin anonim yazar olmanda bir begenilme kaygisi degil mi? Ben bunu merak ediyorum

    YanıtlaSil
  12. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  13. Kanka on numara olmuş emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
  14. Seni keşfetmeden önce kafamda çok soru işareti vardı ama araştıracak vaktim yoktu.Araştırmam gereken şeyleri araştırıp yazılara dökmüşsün.Tümünü okudum ve kafamdaki tüm taşlar yerine oturdu. Bu yazılara istinaden elde ettiğim sonuçi, yeni dünya düzeninde tek bir Türkün bile yerinin olmayışı hatta din değiştiren ya da ateist olan türklerde dahil buna. Onlar için önemli olan damarında Türk kanının dolaşmaması...

    YanıtlaSil
  15. Hayatta zengin ve ünlü olabileceğiniz Illuminati kilisesinin evine hoş geldiniz, Dünyanın her yerindeki Büyük Illuminati kardeşliğine katılın, sizi burada en olumlu şekilde değiştirmenize ve dönüştürmenize yardımcı olmak için buradayız. Bugün kültü aydınlatmaya katılın ve dünyada yaşamayı seçtiğiniz herhangi bir yerde ücretsiz bir ev ile 55 milyon dolarlık anlık toplam elde edin ve aylık olarak aylık olarak 300.000 dolar kazanırsınız. İlgileniyorsanız, lütfen illuminatihomeofrichs@gmail.com'un altındaki e-postayı veya Aramayı yapın. +2349033375429'a katılmak Eğer Illuminati'ye katılmak istemiyorsanız bu mesajı okumayın. Kurallar * 18 yaşın üzerinde olmalısınız. * Illuminati'nin sırrını kimseyle tartışmamalısın. * Kitlesel Medya'dan (Haber veya Sahne Sanatları), Komplo Kuramcılarından (Amatör veya Profesyonel Yazarlar veya Spekülatörler), İnternet Söylentilerinden veya Diğer HERESY'den dolayı İlluminati hakkındaki bilgilerini elde eden herhangi biriyle ilgilenmiyoruz. * Üyelikten bir hafta sonra Illuminati'ye girdikten sonra, hayatınızdaki en büyük hedefi elde edersiniz ve aynı zamanda servet ve şöhret kazanırsınız. * Kimsenin gece gündüz işkenceye maruz kalması halinde BÜYÜK ILLUMINATI mesajını kimse silmeyecektir. * BÜYÜK ILLUMINATI'nın emrine ve kurallarına uymamak ününü ve zenginliklerini geri alacaktır. *. Illuminati kurallarından biri "Illuminati hakkında konuşmuyoruz" dır, bu yüzden burada çok fazla şey söyleyemem. Gerçekten ilgileniyorsanız bize e-posta yoluyla geri dönün: illuminatihomeofrichs@gmail.com VEYA +2349033375429 numaralı telefonu arayın Zihin oyunları oyna

    YanıtlaSil
  16. MERHABA
    izleyici nihayet Illuminati davlumbazına nasıl katıldığım ve ZENGİN, ÜNLÜ VE GÜÇLÜ olduğum hakkındaki referansımı paylaşmak için burada, davlumbazın bir üyesi olmak için elimden gelenin en iyisini yaptım ama sonunda bir tanıklık yapmadan önce birkaç kez dolandırıldım net bu yüzden temsilciyle temasa geçtim, davete katılmadan önce benden çok para isteyeceğinden o kadar korktum ama şaşkınlıkla sadece yaptığım eşyaları satın almak istedi ve bugün dünyaya söylemekten çok mutluyum Zengin olan ve hepsiyle birçok iş kurabilen, kişisel hesabımda 20 milyon dolar var ve ayrıca Illuminati tarafından bana emanet edilen ve aynı zamanda İstediğimi yapma gücü ... Bir çok insanın yolda olabileceğini ve burada yardım isteyebileceğini biliyorum.
    resmi e-posta: illuminatibrotherhood5555@gmail.com
    Whats-app: (+ 3197005034579)


    Dolandırıcılara dikkat edin ve 18 yaşın üzerinde olmalısınız.

    YanıtlaSil
  17. Je pense normalement que les illuminati n'existent pas que c'était une chose de force, mais je désire être membre, j'étais une femme d'affaires prospère, mais je n'ai pas réussi assez et je désire le plus riche et le pouvoir, puis je suis entré en contact avec Lord Edmundo , après que je l'ai contacté et que je lui ai dit que je voulais être membre des illuminati, puis il m'a expliqué tout ce que je pensais qu'il plaisantait parce qu'il disait qu'il n'y avait pas de sacrifice humain ou de sang pour moi d'être membre qu'une fois que je d'accord que je devais m'inscrire, et il m'a dit comment m'inscrire, ce que j'ai fait, j'avais encore des doutes et j'ai pensé que c'était une blague avant de savoir que le siège m'a contacté après cela, puis j'ai reçu une somme de 1 million d'euros en mon compte bancaire, je vous dis la vérité c'est alors que j'ai su qu'il me disait la vérité, j'ai été surpris, je vous dis la vérité les illuminati sont réels, si vous êtes prêt à rejoindre la société illuminati contactez Lord Edmundo sur WhatsApp (+2349056393547) or illuminatiworld521@gmail.com et il vous aidera à devenir membre des illuminati Mme Jeanne Louise Calment 

    YanıtlaSil
  18. kaynatama selam yollamışsın ama kaynatasızım olm bne

    YanıtlaSil

Bu blog'a yapılan her yorum, o yorumun sahibini bağlar. Ayrıca makaram sarı bağlar.

3. şahsa hakaret olmadığı müddetçe asla yorum silmem. "Bu yorum yazar tarafından silindi" ibaresi, eğer o yorumu yazan kişi kendi yorumunu sildiyse çıkar.