Okunması şart makaleler:

Tasavvuf ve Tarikatlardan Yeni Dünya Dinine: Bölüm 1 ve Bölüm 2
Komünizm, Kızıl Devrim, Sovyetler Birliği ve Şirketler
İnsan, Din ve Kuran
Bu da amme hizmeti: Okunması Gereken Kitaplar Listesi

Bir Başka Din: Tasavvuf kitabı çıktı; internet'ten sipariş etmek için kitapyurdu link'i.

YENİ: Youtube'daki hodor hodor konuşmalarım için buradan alalım.

15 Mart 2013 Cuma

Suriye

Naber lan kaynatasızlar?

Şu günlerde medyaya bakarsanız göreceksiniz ki Esed, Suriye'de zulüm yapmaktadır. Esed çocuk katilidir. Esed tam bir şerefsizdir.  Esed penaltımızı vermemiştir. Esed kurt kılığına girerek Kırmızı Başlıklı Kız'ın ninesini yemiştir. Esed evrim geçirdikten sonra Ash'in sözünü dinlememeye başlamıştır. Şerefsiz Esed.

Yok kaynatasız, ben burada "Esed süper bir adam, Özgür Suriye Ordusu da şöyle böyle" demeyeceğim. Benim tüm tarafların suçlu olduğu bir davada tarafım yok, niye olsun ki?

Esed benim babamın oğlu değil, kaldı ki babamın oğlu bile olsa ben Esed'i savunamam. Zira hakkında net bir bilgim yok. Allah değilim ki Esed'i cennetlik veya cehennemlik ilan edeyim.

Benim dikkat çekmek istediğim nokta şu, eğer birazcık medyayı takip ediyor, gazete okuyor, insanların nabzını kontrol ediyorsan sen de göreceksindir bunu zaten.

Bundan birkaç yıl öncesine gidecek olursak, şu Arap Baharı yeni başlamıştı hatırlarsan. Rica ederim Gizem'in o gün sana ne dediğini hatırlayan o sikimsonik hafızan bunu da hatırlasın, tüm dünya balık hafızalıdır, bu bir gerçek, fakat sen balık hafızalı olmayacaksın eğer enayi yerine koyulmak istemiyorsan.

Bütün Arap coğrafyasında protestolar başlamıştı bundan birkaç sene önce. Tunus'tur, Mısır'dır, Libya'dır vs. Sadece bu ülkelerde değil, tüm Arap Yarımadası ve Kuzey Afrikada halk ayaklanmaya başlamıştı başındakilere karşı.

İlk anda kimse fark edemedi bu Arap Devrimlerinin ne ayak olduğunu, ben de edememiştim amına koyim. Fakat aradan birkaç ay geçtikten sonra aklı başında olan herkes farketti ki, bu Arap Baharı tamamen Büyük Birader'in kontrolünde gerçekleşen bir domino düzeneğiydi. Önce şu, sonra bu, sonra oradaki... Fitili onlar ateşlemişti ve fitile ilk çakmak değdireni fark etmiştik: Bu tezgâhı kuran, küresel sermayeydi.

Ben çok fazla vasfı olan bir adam değilim, sadece iyi gözlem yapan bir psikopatım. Şunu fark etmiştim ben hem medyayı, hem internet'te konuşulanları gözlemleyerek: Birkaç sene öncesine veya senesini yemişim lan, 6 ay öncesine kadar kim "Arap Baharını Amerika yapmıştır" dese şu cevabı alıyordu belli bir kısım tarafından: "Bırakın bu her şeyin arkasında Amerika var kafasını. Deliliniz var mı? Yok. Komplo teorisi üretmeyin."

Arap Baharlarını organize edenin "Amerika" olup olmaması değildi oysa mevzu, buradaki mevzu şuydu ve bunu herkes biliyordu: Bu kadar Arap ülkesi kendi kendine ayaklanamaz, hadi diyelim bir tanesi ayaklandı, hepsi aynı anda birbirlerinden etkilenerek böyle organize bir şekilde ayaklanamaz, silahlanamaz, bu iş akıl kârı değil. Bu işi kesinlikle bir dış güç tetiklemiş, finansal destek sağlamış ve organize etmiş olmalıdır.

İnanmayan eski yazılarıma baksın, Allah aşkına.

Sonra ne oldu biliyor musun? Bu "Arap Baharı" ifadesi yavaş yavaş kullanılmamaya başlandı. Unutuldu. Olur canım böyle şeyler, zaten üç gün önce orospu çocuğu dediğimiz şeyin adı bugün İmralı oldu. Doğaldır. Medya neyi dayatırsa insanlar da onu konuşur, bu kadar basittir mevzu. Ayrıca "Arap Baharı" da yine medya tarafından dayatılan bir ifadedir, zira "bahar" hoş şeyleri çağrıştırır insana. Her neyse, bu Suriye davası patlak verdi daha sonra.

Lan sonra bir baktım ki, bu zamana kadar "Arap Baharları dış desteklidir" diyenlere "Bırakın bu komplo teorilerini, her şeyin arkasında Amarika var kafasını..." cevabı veren sözüm ona ağırbaşlı adamlar var ya. Onlar bir anda Esed'i desteklemeye başladı.

Bu da yetmedi, Arap Baharlarında gaza gelen halkı eleştirerek "Evet çok doğru diyorsun kardeşim, Allah müslümanları bu boş heveslerden korusun" diyen adamlar da bir anda sözüm ona devrimci Özgür Suriye Ordusu'nu desteklemeye başladı.

Haydaaa...

Neden?

Ne değişti, ne oldu, ne yaptınız siz amına koyayım?

Bu değişim neden biliyor musun kaynatasız?

Çünkü Büyük Ortadoğu Projesi'nin eş başkanı olan dinci AKP ve onun sözünden çıkmayan medya, Esed'e katil diyordu.

Eğer AKP, Esed'e katil diyorsa, o halde Esed iyi biri olmalı.

Hatırla lan, Aristo mantığı işte: Kötü adamın dediği yanlıştır, AKP Esed kötü biri diyor, o halde Esed iyi biri olmalı.

Peki sen AKP'yi mi destekliyorsun? O halde AKP'nin savunduğu güzel ve doğru bir şey olmalıdır güzel kardeşim.

Mantık bu.

İktidar yalakası olanlara çok sövmeyeceğim. Onlar satılık olan veya kendilerine doğru diye dayatılan her şeye itaat eden tipler zaten, kendileri dahil herkes biliyor bunu. Fakat iktidara muhalif olan dalyaraklar kendilerini "aydın" zannediyorlar bu ülkede. Benim yüklenmek istediklerim daha çok onlar.

Be sevgili orospu evladı.

Be sevgili sadece inanmak istediğine inanan, gerçekler sikinde olmayan çük beyinli.

Biz sana başından beri diyorduk, bu Arap Devrimlerini düzenleyen küresel güçtür, Kaddafi'nin cesedine parmak atanlar satılmış adamlardır veya satılmış adamların gazına gelen cahil adamlardır diye.

Senin aklın şimdi mi bastı buna?

İlla sevmediğin insanların seninle karşıt görüşü paylaşması mı lazım senin bir şeyi doğru kabul edebilmen için?

Senin ben iflahını sikeyim iflah olmaz orospu çocuğu. Muhteşem orospu çocuğu. 8 dalda Oscar adayı olan fakat eve eli boş dönen orospu çocuğu.

Neyse kaynatasız, ben sana şunu demek istiyorum ve Allah aşkına sen söyle bana, sen de bunu düşünmüyor musun?

Esed benim sikimde değil, Kaddafi de benim sikimde değil. Fakat bu adamların ülkelerinde onlara karşı başkaldıranlar oldu. Bu başkaldıranlar bir anda organize oldular, diğer tüm Arap ülkeleriyle beraber aynı anda silah buldular ve hükümeti yıkmak istediler. Lan iyi de, hepiniz aynı anda nasıl denk geldiniz? Lan hadi ona da eyvallah dedim de, bir anda hepiniz nasıl medya tarafından "iyilik meleği" ilan edilir oldunuz?

Esed, ülkesini dış güçlere karşı savunmaktadır. Fakat kurunun yanında yaşı da yakan bir adamdır, bu nedenle destekleyemem.

Fakat Özgür Suriye Ordusu nedir?

Bu adamlar Arap Baharlarında ayaklandırılan halk değil midir?

Bu adamlar dış destek ile organize edilen ve silahlandırılan insanlar değil midir?

Peki bu orospu çocuğu medya neden bu herifleri iyilik meleği ilan eder oldu?

Peki bu Özgür Suriye Ordusunun, Arap Baharında Kaddafi'nin cesedine parmak atan ve dış güçler tarafından organize edilen adamlardan bir farkı olmadığını gören adamlar, neden ancak şimdi onların ne olduğunu söylemeye başlayabildiler?

Sizin alayınızı sikeyim ben.

İktidar yanlısı da, muhalif de olsanız.

Gözünüzün önünde duran gerçeği söylemiyor ve birilerine yaranmak istiyorsanız...

Veya birileri tarafından onaylanmayı bekliyorsanız...

Sizin alayınızı sikeyim.

Buna sikim yetmez ama yine de sikeyim.

234 yorum:

  1. Eline koluna parnakucuna sağlık patron.

    Sen olmasaydın bize düşünmemiz gerektiğini kim öğretecekti.

    YanıtlaSil
  2. Suriye'deki görüntülerin yalan olduğuna dair birkaç referansım vardı, aylar önce de söylemiştim, ahanda bak bir tanesi ve ''geveleme süreci''.

    http://www.ntvmsnbc.com/id/25428055

    Hani senin sübliminal mesajlar yazında vardı ya, önce yapıyorlar fark edilince özür diliyorlar, hata yaptık diyorlar diye. Al işte.

    İnsan denilen orospu çocukları, televizyonda 2+2=5 denilse inanacak vaziyete gelmiş birer canlılardır.

    Yazı için de eline sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. İyi blogda arama kısmı da tekrar düzelmiş.

    YanıtlaSil
  5. yarrak kanseri yaptın milleti amk

    YanıtlaSil
  6. yine iyi yazmışsın Sikko eyvallah. Ama daha geniş çaplı bir yazı bekliyordum açıkçası bu konuda senden.

    YanıtlaSil
  7. Daha çok ergen küfürleriyle dolu haklı bir serzeniş olmuş.

    YanıtlaSil
  8. bide moruk bi şey sorucam vinnie paz end of days şarkısında bir çok konuya değiniyor ama o konuları googleye yazınca ingilizce şeyler çıkıyo yani bi bok anlaşılmıyo.onları toplayıp bi yazı çıkarabilir misin ? tşklr.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Panpa alttaki yorumumda türkçe altyazılısını paylaştım şarkının.

      Sil
  9. vay aslanım sikkom ne güzel yazmışsın

    YanıtlaSil
  10. La Sikko sen nambır vansın be helal sana devamını bekliyorum önceki son yazınla arasında çok fazla zaman oldu sabırsızlanıyoruz ha ulla imkanım olsa senin sesni duyururdum he

    YanıtlaSil
  11. Sikko reyis, bunu izlemelesin. http://www.youtube.com/watch?v=oonFDSmVPnU

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. erman adamlar çok iyi bir şekilde anlatmış videoda illümitisinden tut ekonomik mandacılığa ve satanizm ve dahası

      Sil
    2. lan oglum bu heriflerde onlarin adami uyanin...bak herifin t-shirtunun ustunde ``9-11 was inside job `` yaziyo, sikko bu ibneleri 11 eylulle ilgili yazilarinda desifre etmisti.zaten orda konusan david ickea da guvenmemek lazim.herif 99 tane dogru anlatir isin sonunu da bizi uzaylilar yaratti, yok annunnaki yarattiya baglar.zaten sikkonun dedigi gibi profosyonel yapilmis islerin icinde ozellikle bi piclik vardir.olum heriflerin isine gelmese boyle konusturmazlar...ordo ab chaos meselesini bi arastir, cunku bu rep grubu seni isyana cagirarak tam da onlarin istedigini yapmis oluyorsun.git isyan et orayi burayi yak ki heriflere de firsat dogsun polis gucunu kullanmalari icin...

      Sil
    3. lan 9-11 was inside job ne demek? 11 eylül saldırıları içerden tezgahlandı yani amerikan hükümetinin planıydı demek. sikko vinnie paz'le ilgili hiçbir şey demedi hiçbir yazısında, hiç hatırlamıyorum. vinnie paz doğru adamdır, Müslüman'dır hem.

      Sil
    4. lan olum sikko vinnie pazla ilgili konusmustur demedim yorumumu iyi oku.sikkonun 11 eylul yazilarini oku dedim.``9-11 inside job`` diyen grup kontrollu ifsa grubudur.hemen gordun 9-11 inside jobu ve baliklama dustun.sikkonun dedigini aynen aktariyorum:

      ``bu 9-11 inside job, we are the change gibi gruplar kontrollu ifsa ornekleridir.zaten amerikada meseleye uyanan az insan var onlari bile ihmal etmemektedirler``

      hem ne olmus olm muslumansa? arrivals belgeselini yapanlarda musluman takiliyo ama belgeseldeki haritalarda turkiye hep paramparca.uyanin olum olay musluman sucu bucu meselesi degil.olay hakikat...

      Sil
    5. iyisiniz hossunuz da, ayni sarkida adam cocuk felci asisi sizi oldurur kanser eder falan da diyo. sacmaligin daniskasi.

      Sil
    6. bill gates gitmis afrikada cocuklari asiya tesvik etmis ve yapilan asilar sonucunda bisuru cocuk sakatlanmis.ahan da haberin linkini veriyorum.

      http://www.pressmedya.com/manset/13878/bill-gates-afrikali-cocuklari-felc-ediyor.html

      Sil
    7. Vinnie Baba müzikte çok önemli işler yapmaktadır fakat sadece bu şarkıyla o adamı değerlendiremessin. Şimdi bi şarkısında Dünya da 1 milyar müslüman asla durduramassınız İslam'ı diyo ve bazı şarkılarında besmele çekerek kayda girmektedir. Kabe'yi gösterip besmele çeken bi adamdır bu . O şarkıda da yan ifşa grubu falan pek katılmıyorum ben bu adam için

      Sil
  12. kuvvetli bir şekilde alini sıkıyorum... yazılarını yakından takip ediyorum..
    yazdıklarını kitap haline getirsen ilk alan ben olurum....
    ellerine sağlık.. teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  13. öncelıkle elıne saqlık aga ama bı sey eklemek ıstıorum
    muhalıflerı soros vakfı sılahlandırdı
    soros vakfının kurucusu george soros oda arastırılırsa oqrenılecektırkı 33. dereceden mason bı abımızdır
    banu avar devamlı belgelerle gosterıo

    not:aga sana tavsiyem su banu avarı bırazz takıp et ıı konusuor

    hade gömdüm

    YanıtlaSil
  14. hacı, üstteki gavatlardan biri hatırlattı, bu call of duty modern warfare'daki olaylar bildiğimiz arap baharı lan adamlar mevzuya yıl öteden headshot çakmışlar.

    YanıtlaSil
  15. Muhalefet olmasına rağmen Ulusal kanal yalancı değil bence özellikle Eren Erdem büyük bir abimizdir.

    YanıtlaSil
  16. Sevgili Maykıl
    Siyaset devrim politika zırt pırt ne karın ağrısı varsa umrumda değil ama hisslerimize tercüman oluyorsun
    Ellerin dert görmesin
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  17. ben öyle 'sevgili maykıl' filan diyemem. sevgilim değilsin bir şeyim değilsin :)
    ama yine o sol taşağının göte en yakın noktasından bir kıl çekip koklarım.
    özetle şair burda alayına selam çakmıştır.

    YanıtlaSil
  18. Bu kadar keskin geçişler medya aracılığıyla insanlara empoze edilebiliyorsa, tüm dünya net balık hafızalıdır.
    http://orientalreview.org/wp-content/uploads/2012/09/Independent-1993-bin-Laden.jpg

    Ayrıca geçenlerde ergenekon sürecinin başlamasına sebebiyet veren Tuncay Güneyin Pkk sorunuyla ilgili açıklamalarını izledim. Eğer bir bölgenin valisi devlet ve terör örgütü arasında yaşanan çatışmalarda bölge halkının zarar gördüğüne dair BM'ye beyanatta bulunursa, Barış güçleri bölgeye müdahalede bulunabiliyormuş, ki Sudan'nın güney ve kuzey olarak bölünmesi bu şekilde yaşanmış. Bizim için de aynı şey geçerli olabilirmiş, bilmiyorum yaşayıp göreceğiz.

    Kaf dağını aşsan da destanlar yazsan da artık sabrım kalmadı aşkımız buraya kadar safhasına getirdin beni volume 2'deki yorumuma bak lan. son olarak bu yazının amacı neydi zerre bi sikim anlamadım ama neyse.

    YanıtlaSil
  19. sikkocum mümin abimle yazılarını yakından ve beğenerek takip ediyoruz mümin abim diyorki: " amına koyim dünya olmuş çakallar sofrası bize bu sofrada yer yok en iyisi tası yarağı toplayıp ABD den önce marsa gidelim" diyor. sence nasıl uyar mı

    YanıtlaSil
  20. Libya büyükelçisinin öldürülme tezgahı da işin ayrı bi boyutu. hatırlayın o dönem bir film fırladı piyasaya hz muhammed'e hakaret içeren bir film sonra abd büyükelçisi güya filme tepki olarak libyalılar tarafından öldürüldü. zaten abd büyükelçisi öldürmek hobi amk şeyini sallayan abd büyükelçisi öldürebiliyor ve ne tesadüf ki film'le bağlantı kuruluyor. psikolojiyi böyle yürütüyolar işte ama milletin gözünden kaçan benim gözümden kaçmadı zira bu abd büyükelçisinin öldürüldüğü tarih tam olarak 11 eylül 2012 yani yine bir ritüel yaptılar. bu orospu çocukları bu 11 eylülde ne yapacaklar diyordum kurbanı büyük elçilikten verdiler ibneler sonra da garibim libya halkı film yüzünden öldürdü diye pazarladılar hepimize.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1990 Yeni Dünya Düzeni
      2001 11 Eylül olayı
      Sikko bir yazısında aradaki 11 yıl farka dikkat edin demişti. Öyle olunca ben de 2012'de de bu tarz bir şey bekliyordum ama sen bunu yazana kadar aklıma gelmemişti.

      Sil
    2. olum tarihlere bu kadar takilmayin.bu heriflerin elinde illaki gizli bi tarih vardir ama onemli olan o tarihi saptamaya calismak degil.bak 21 aralik 2012 diye diye beynimize tecavuz ettiler bi bok olmayinca da sigir surusu sandi ki yok oyle gizli orgutler falan filan...

      Sil
    3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  21. Merhaba Sikko Kardeş,

    Taraflılıkla ilgili söylediklerin çok doğru, güzel ülkemin İrancı Ulusalcısı, İsrailci İslamcısı var artık bu olaylar sayesinde. Fakat şöyle ki;

    Şimdi sen 'Ne Esad'ı destekliyorum ne de ÖSO'yu, ama ÖSO'cular (ya da ayaklanan diğer gruplar) Amerikan destekli' demekle tarafsız bir tutum edinmiş olmuyorsun, mevcut durumun daha iyi olabileceğini ima ediyorsun. Aynı mantıkla şu an bölgede Amerikan destekli hükümetler olsaydı ve diktatörler darbeyle yönetimi ele geçirmeye çalışsaydı 'İkisi de kötü, bari mevcut durumdaki Amerikan kalsın' diyecektin. İnan bana sorsan, o, ondan daha iyidir diyemem, ama Bin Ali, Mübarek gibi adamlardan daha iyi batı çıkar ve ideolojisini savunacak adamları bölgeye yerleştirmek hemen hemen imkansız, bunu söyleyebilirim.

    Demek istediğim olaylara siyah-beyaz bakmak yerine biraz gri düşünmeliyiz. Bence bu yanlışa düşmenin nedeni, İlluminati ya da senin deyiminle 'adı her ne boksa' oluşumunu olduğundan fazla etkin düşünmen. Böyle deyince damgalancam sanırım, inan bana birçok fikrine katılıyorum, bu gücün birçok şeye yön verdiğine de kesinlikle katılırım. Ama politiklara yön veren başka şeylerde vardır, mesela ülkelerin kendi ulusal siyasetleri. Dediğim olay; ABD'de şu an 'bu İsrail'e ne diye senelik hibe veriyoz amına koyayım' diyen senatörlerdir kaba tabirle, sen anlarsın zaten ne demek istediğimi. Ve her ülkede vardır bu adamlar emin olabilirsin. Arap Baharı gibi küresel olaylara da sadece belli odaklar yön veremez, illa ki çıkar çatışmaları olacaktır. O yüzden hepten iyi ya da hepten kötü yerine, her durumu kendi içinde değerlendirmeliyiz kanaatimce.

    Saygılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen katılıyorum Arap ülkelerinde de oldukça çok bulundum bu tamamen oradaki halkın tutumuna bağlı birşey illumati vardır katılıyorum ama insan değişkendir her türlü planıda yapsan plandaki değişken faktör istediğin gibi etki etmeyebilir hemen hemen tüm arap ülkelerinde bu olaylar yaşanırken bunun arkasında halkların adaletsiz yönetilmesi ve ezilmesi en büyük etkendir bu esad gibi dallamalar her türlü melanetini baskıcı rejimi sergilemiş adamlar tek bir muhalefet barındırmamış esadın adamları kanun ve hukukun üstünde bir konumda yargılanamaz sorgulanamaz işler yapmışlar bunun sonucundada bir yerde patlak vericekti ve verdi ayrıca hepsinin domino etkiside biri yapabildiyse diğeride bizde neden olmasın inancı ile harekete geçmiştir silah falan olayları zaten adamlar üç paraya silah alıyorlar ortadoğuda o kadar zor bir olay değil muhakkak birileri çıkar sağlamak içinde işin içinde olabilir ama herşey planlanmış falan demek yanlış bu kadar arap ülkesinde olaylar olurken örneğin fasta hiç bir şey yaşanmamıştır hatta krala karşı çıksan adamlar önce seni döver çünkü diğerlerinin aksine adama halkını seven yardım eden bir yapıya sahip

      Sil
  22. ya sikko, sen mal mısın koçum ? niye tayyip erdoğan ağzıyla konuşup ESED diyosun, yok ESET nod32 amına koyim. lan adamın adını araştırdım gogılda. Bashar Hafez al-Assad esat da değil ASSAD adamın adı, bari Beşar Esad de amına koyim ESED ne demek ya, yok CESET. niye bu salak kelimeyi ağzına edinmişsin onu anlamadım ama vaz geç

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ulan beyinsiz mal. Arapçayı İngilizceye çevirip doğrusunu oradan mı öğreniyorsun? Bu kadar mı koptunuz lan kökünüzden? Arapçayı harf harf Türkçede ifade edebilirsin. Arap ne diyor Beşşar Hafız el-Esed. Al amk, yazdım işte arabın dediği gibi. Gogıl kadar taş düşsün başınıza. Al bu da Arapçası: بشار حافظ الأسد

      Sil
    2. Hafız yerine de hafez diyordur heralde. baya baya e'yle. arapçanın okunuşundan haberi yok ingilizce kelimeleri düz okuyo adam. he Assad he öyle oku. ne ingilizce okumayı bildiği var ne arapça okumayı.

      Sil
    3. Neyin kafasındasınız la siz Yandaş kanallar dahil bütün kanallar tayyip efendi beşar ailesiyle tatil yaparken Esad diye telafüz ediyorlardıda suriye isyanlarından sonramı öğrendiler doğru telafuzunun esed olduğunu olum gözünüzün önündeki kitle hipnozunu göremiyorsunuz küçücük aldatmacaların farkına varamıyorsunuz derin mevzulara giriyorsunuz gidin kaydırakta falan kayın mahallede el sende oynayın

      Sil
    4. Doğruyu TV'den öğrenen bir malkafa daha. Hem kitle hipnozundan bahsediyor hem de (الأسد)'in doğru okunuşunu öğrenmek için iki kaynak araştıracağına burada TV'yi kaynak gösteriyor.

      Sil
  23. sikko ,bilderberg ,trilateral commission vsvs hakkinda yazi yazmayi dusunuyormusun ?

    bu arada beyler izlemenizi tavsiye ederim
    http://tvnet.tv.tr/default.aspx?i=81e1716220

    YanıtlaSil
  24. Yanıtlar
    1. Bak bakayım sin(س) ile dal(د)'ın arasında elif(ا) var mı? Esed(الأسد)'i nasıl Esad(الأساد) yapıyosun kardeşim?

      Sil
  25. ha esad, ha esed ne fark eder lan takıntılı ibneler sizi. siz soru eki mı mi yi ayrı yazmayını da içinizde öldürme hissiyle uyarırsınız.. dalyarraklar sizi.. bi siz biliyosunuz doğruyu yanlışı götlaleleri yeaa!!!11

    YanıtlaSil
  26. Türk milletini nasıl becerdilerse mal etmişler, seçtikleri adam ne derse doğrudur duygusuyla hareket eden götoşlar topluluğu olmuş bu millet. Kafayı çalıştıranların sayısı malesef azdır. Bu akp insanları Allah ile aldatmış, bulduğu her fırsatta din şovu yapmıştır bu yüzden halk akpyi dindar!? zannettiğinden Kur'ana aykırı icraatleri bile islami sanıyor ve ölümüne destekliyor.

    Allah aklını işletmeyenlerin üzerine pislik yağdırır.

    Böyle giderse yağacak hem de okkalısından.Allah Kur'anda vurgulayarak ''birbirinize düşmeyin yoksa gücünüz gider'' diyor arapların gücü de gidiyor sayın başbakan da birbirlerini yemeleri için de muhalif güçleri türkiyenin imkanlarıyla destekliyor.

    ŞİMDİ EN ÖNEMLİ HUSUS ŞUDUR bu halkların birbirine düşme ibneliğini bize de sıçratmaya çalışacaklar. NE YAPIP EDİP BUNA FIRSAT VERMEMELİYİZ çok can sıkıcı olaylarlada karşılaşsak birbirimize saldırmamalıyız karşımızdakine kızsak bile inatla birbirimize sarılmalıyız ki, kafir kazanamasın.

    UNUTMAYIN SİYASİ GÖRÜŞ, DİNİ İNANÇ, IRK BİLMEM NE ne varsa hiç birini dikkate almadan birbirimize sarılmalı ve dayanışma içinde olmak zorundayız.Günümüzde savaş tekniği değişti, bu yeni tekniğe göre savaşı kazanmak bu güne kadar benzeri görülmemiş derecede birlik ve beraberlikle, sevgi ve hoşgörüyle bu savaşın ilk raundunu ezici bir hakimiyetle kazanabiliriz.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ha bu arada yanlış anlaşılmasın, hoş görü derken, günümüzde barış süreci masalıyla türkiyeyi bölme çalışmalarına göz yummayalım, türkiye cumhuriyetine bağlı bölücülüğe karşı olan kürtlerle bir olup bu barış süreci saçmalığının önüne dikilelim. Unutmayın her şeyin bir çözümü var. Ama oturmak çözüm değildir.

      Vatanımızı bölmelerine izin vermemeliyiz, Allah'ın emrine de uyarak birbirimize düşmeden (iç savaş olmadan) vatanı korumalıyız.

      Sevgiler

      Sil
  27. birader mail atıyoruz cevap yazmıyorsun öyle küfür içerikli de değil samimi bir maildi. iyice bokunu çıkardın sikko sakin ol biraz. milletin uyanacağı yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hacı mail'ime hiç bakamıyorum 1 aydır falan. Sen bana o mail'i bir daha yollasana, konu başlığına da dikkat çekici bir şey yazıver. Kusura bakma.

      Sil
    2. lan amk. sana çok acaip bi mail atmıştım gerçekten. çok süper tespit vardı. video falan da eklemiştim. gerçekten çok iyiydi. konu başığına 'selam' yazdım diye okumadın mı yani. amk lan senin.

      Sil
    3. dan brown lavuğuyla ilgilide bişeyler yazsana be kardeşim

      Sil
  28. sikkö güzel hoş yazmışsın da bunu balıkesirin çılgın eşekleri bile blogu takip etse anlar. başlığı görünce sevinmiştim sonunda değindin diye de üstünden kaymağını göstermiş gitmişsin moruk. biraz daha eşele şu konuyu. mısır libya hiçbiri bu kadar uzun sürmemişti niye suriye bu kadar uzadı gibi gibi işte moruk.
    kaynataya selam ojelerini tazelesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben sadece kısa bi yazıyla içimi dökeyim dedim moruk, Suriye bahanesiydi :)

      Sil
  29. bu şiir sana geliyor michael sikkofield;

    bir balondun sönüyorsun.
    çok bilmişlik taslayan.
    ergenlere hava atan.
    yandaki sayaca bakıp
    triplere giriyosun anlaşılan.
    triplerden çıkmadan
    çok zor oysa bazı şeyleri anlaman.
    iyisi mi sen subliminal işine dön önce
    bu işlere burnunu sokmadan.
    sik kafalı insan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sikko anlıyorum konuşma özgürlüğü falan diyorsun ama yapma bilader valla böyle embesillerin yorumları sil allah için ya valla gereksiz yer kaplıyolar. okurken düşünme gücümüzü kısıtlıyolar tam konuya adapte oluyosun birşeyler tespit edeceksin ama böyle bir lavuk çıkıp kafanı dağıtıyor. sil gitsin amk sikerim düşünce özgürlüğünü böyle embesillere özgürlük verirsek birşeyler öğrenme şansı olan düşük zekalı kardeşlerimiz konudan kopar. dikdatörlük bazen iyidir amk bunlarıda sikicen sesini kesicen çare yok. eğer aksi gibi olsaydı koskoca peygamber savaşamı girerdi bunları da en azından güçlü olduğumuz yerlerde konuşturmayacaz başka çare yok yemişim düşünce özgürlüğünü burda düşünce özgürlüğü olmasın Allah demeyen siktir gitsin lannnn. siktirgit ateistforuma mallık orgazmı yaşa o zaman orospu çocuğu ne geliyon buraya. öyle de embesiller ki insanları kandırmak için orada yazdıklarını bi görsen altına işersin gülmekten senin blogdan biri; insan,din kuran yazısından bi paragraf almış onu yalanlamak için mal ateistin biri aynen şöyle diyor sikkoyu ben tanıyorum benim arkadaşım, babası ölünce sıyırdı zil zurna sarhoş olmadan da tek kelime yazmaz defalarca evine gittim geldim diyor bide. bak bak yitik beyine bak hadi bu malın amacı zaten belli insanları din gerçeğinden uzaklaştırıp kendi embesilliğine zihni ortaklar arıyor iyi de bu cevabı alan embesil sende hiçmi beyin yok amk düşünemiyormusun sen arkadaşıymış ama yinede sikko diye hitap ediyor vay amk duğum. zaten türkiye de ki ateistlerin embesil olduklarını anlamak için öyle aşırı kafa yormaya da gerek yok adamların kuran eleştirirken söyledikleri yegane cümle ''kuran burda fena çuvallamış''. bak bak yavrum sen doğarken çuvallamışsın amk bu küçük beyine sahip olarak. dine yaklaşırken yürüttüğün o sığ mantığı sikeyim, verdiğin o kıt örnekleri sikeyim yavşak ateist insanları kendin gibi embesilleştirmeye çalışan o çük kadar beynini sikeyim. uzun lafın kısası sil kardeşim, sil arkadaşım, sil dostum sil böyle orospu evlatları burda çıkıp boru öttürmesin sil geç. Ulan birde alayınız ağız birliği etmiş gibi ego kibir bak işte sikko sen o eleştirdiğin adamlar oldun, bak liselilere pervane peşinde vs..
      az dinleyin madem adam burda 3 yıldır beyin eksikliğinde gerçekleşecek tepkilerden bahsediyor ama tüm blogu okumanıza rağmen farklı kaynaklara yönelmeden sadece burayla sınırlı kalmış bir kafa yapısına sahip olduğunuzu şu eleştiriyle kendiniz itiraf ediyorsunuz at yarakları. örneğin ben birçoğunuzdan yaşça büyüğüm napayım sırf muhalif olmak için doğruya yalanmı diyeyim? bu mu lan beklediğiniz bakış açısı? ve bu eleştiriyi yapanlara dikkat ediyorum özellikle kendi blogları olan kişiler haaaa ayıktınızmı şimdi bu eleştirilerin sebebini.. bende pederi 95 senesinde kaybettim lan sikko harbiden benim peder de 45 yaşındaydı vefat ettiğinde ilk ordan sardım sana zaten neyse konumuz o değil benim pederin bi lafı vardı siz gibi sığ kafalılar için onun o sözüyle veda ediyorum..
      AT YARRAĞINDAN GRAMOFON İĞNESİ OLUR, SİZDEN ADAM OLMAZ

      Sil
  30. ''Çok da bir bok bilen bir adam değilim'' evresinden, ''iyi gözlem yapan bir psikopatım'' evresine geçişin ne ara nasıl oldu anlamadım ama bu son yazıyla anladım ki eto bitmiş sikko. Ben senin kibre ve egoya karşı olan tavrını oldukça takdir etmiştim. başladığın işin merkezine kibir ve ego karşıtı bir yaklaşım oturtmuştun, ama şimdi bakıyorum da hayatı yarım saat dota+3 test+ 3 testte bir otuz bir denkleminde ilerleyen liselilerin ''sen olmasan düşünmeyi nerden öğrenirdik kaynatasız ehehe'' ''tarikat kur müridin olayım kaynatasız ehehe'' yorumlarıyla gaza gelip o çizginden oldukça kopmuşsun. Sorgulamayı ve güdümlenmemeyi öğütlediğin adamlar, bugün senin güdümün altında, ergenliğinin deli çağlarında dinledikleri metalcilere laf kondurmayanlar şimdi aynı şeyi senin için yapıyor. Şayet tavrında samimi olsaydın bu durumun seni rahatsız etmesi gerekirdi, ama öyle bir şeyde sezinlemiyorum. ulan harbi harbi üzüldüm şu noktaya gelmene. Bir zamanlar en sevdiğim yazıların klasman dışı yazılarındı, ama artık Hakan Günday etkisi yaratıyorsun, Hakan Gündayı hiç okuyamam çünkü samimiyetine inanmam şunun samimiyetine nasıl inanıyım zaten amk https://pbs.twimg.com/media/A7nBY5iCQAAv1US.jpg:large

    Neyse diyeceklerim bu kadar, işin enformasyon boyutuna odaklanırız artık, hadi selametle.


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam söylemek istediğim şey.En alttaki yorumda da bunu belirtmek istedim.Artık yalnızca ego dönüyor;zaten bu blogu okuyanların çoğu Michael'ın her söylediğine eyvallah kardeşim kafasında yanıt verdikleri ve düşündükleri ya da Michael'ı Lady Gagaları olarak gördükleri için yalnızca okuma ve tapınma var.Michael elbette eskiden daha iyiydi,eski yazıları,düşünceleri.

      Söylediğin gibi Michael'ı rasyonel bir şekilde bile eleştirsen yobaz ve düşük sorgulama enerjisine -enerji diyorum çünkü gerçekten enerji gerektirir- sahip insanlar hemen işi Michael'ın söylediği tasavvuf işine döndürüyor.Ya Aslında öyle demek istemedi ya da gavat mısın diyorlar.

      Bu yazıyı okuyup ''okuma o zaman zorla mı tutuyoruz seni blogda?'' diyecek pek çok zihniyet de var.

      Ego ve kibir her insanda vardır aslında.Michael imkansızı yapmaya çalıştı gözlemlerinde kendisini yok saymaya,farkında olmadan farkındalık tarzı bir şeyler yaptı;lakin dediğim gibi her insan egosuna ve duygularına kurbandır.Tabi farkındalık uygulamalarına inanmıyorsanız.

      Sil
    2. Sen de iyi ego tatmini yapmışsın sikko üzerinden hehhe.. Hazırda bekliyordun herhalde "kesafeti düşük bir yazı yazsın da hemen kendimi göstereyim" diye.

      Seninki sadece isim benzerliği sülo :) havaya girme.

      Dünyada eleştirilecek kişi ve kurum mu kalmadı lan mal? sikko'ya laf söylemeden önce onun yaptırklarının yarısını yapman gerekir. Yarısını diyorum çünkü hem tamamını yapamazsın hem de nasılsa diğer yarısını kıskançlığınla şişire şişire doldurursun. Ha, bizim olmadı mı sikko'yu uyardığımız? Oldu tabi; ama yermeye çalışmadık, doğru bildiğimiz konularda uyardık sadece. Uyarı ve katkıyla yergiyi birbirine karıştırıp adına da "rasyonel eleştiri" dersin biz de yeriz di mi? Hadi güzel kardeşim uza, uza ki bulutlar gitsin, sezen aksu gelsin. Bak hâlâ burada mısın sen? kışt be kışt.

      Sil
    3. Şşşşişt, samimiyetölçer, benimkini de ölçsene bakalım kaç cm'miş. samimiyetimi diyorum alooo.. Aklın nerde senin?

      Sil
    4. Bak işte sikko yarattığın insan modelini birebir görebilirsin. Altta din kültürü ve ahlak bilgisi dersi veren adam, kendi düşüncesine aykırı bir görüşü saygı çerçevesinde dile getiren bir insana karşı, ''ankaranın dikmeni bi daha gelirsem.. amanın! amanın!'' diyen mehmet ali erbil modunda belaltı laf giydirmeye çabalıyor. Senin ettiğin genele yönelik yerli yersiz küfürler bu barzoların üzerinde bireye yönelik aşağılayıcı ithamlar olarak karşılık buluyor.

      Değişimin hedeflendiği sistemin aktörleri aynı, her değişik davranışa saldıran şekilsiz kalabalık ve her tartışmada en bayağı usullerle haklıyı haksız çıkaranlar hala yerli yerinde, sadece''rockefellerlar bizi sikiyormuş'' ''sikko bak geçen lady gaganın amında üçgen gördüm'' ve ''helal sana kaynatasız ehehe'' replikleriyle sahnedeler. Halbuki ben blog başladığında inanmıştım lan bir şeylere, tabi ki diğerleri gibi, ''hani v for vendetta westminster sarayını patlatıyordu ya, biz de belediyenin önündeki fıskiyeyi kırar, devrim meşalesini yakarız.'' gibisinden bir inanç değildi, insanlara açık bir kapı sunulacağını ve zihinlerinin özgürlüğe kavuşturulacağını düşünmüştüm, belki çok farklı eylemler gerçekleştirmek mümkün olmayacaktı ama en azından tek düze, silik hayatlar sürmelerini kabullenmeleri kendi kendilerini anlama yetenekleri gerilediği ve bilgiyle alay etmeyi öğrendikleri için değil, özgürce aldıkları bir kararla ya da istemedikleri bir dünyaya boyun eğmeye razı olmalarıyla gerçekleşecekti. Bu bile çok şey demekti benim için. ama nolduysa oldu şekilsiz hüviyetleri daima saldıranlar yine, yeniden bizim küçük kitlemizi hava sızdırmaya tabakalar halinde sarmayı başardılar, en ufak bir telkine bile yeltenmemize izin vermediler, bizleri daimi bir huzursuzluğa mahkum kıldılar. oğuz atayın dediği gibi ''Her zaman insanları insanlardan ayıranlar ve onları birbirlerine düşman edenler ve onlara körü körüne uyan kalabalıklar ve gerçeği boğanlar ve onlarla birlikte insanı bu koca dünyada yalnız bırakarak arkadaşlık dostluk sevgiyle uzatacakları sıcak bir elleri olmayanlar yani elsiz gözsüz akılsız kalpsiz ve kansız gerçek sakatlar yani onlar onlar onlar.'' Bunlar benim burdaki ve genelgeçer düzendeki kitle hakkındaki kanılarım emin olun çok büyük farklılıklar hissetseniz dahi hiçbir fark söz konusu değil. Hatta genelgeçer düzene ait insan süper egosunun bastırılmışlıklarıyla belki yaşama dair bir sorgulama getirmez, ama sizler gibi idlerinin güdümü altında hayvani dürtüleriyle de hareket etmezler, yani zarar vermezler ve benim nezdimde sizlerden daha makullerdir. Bu blog örneğinde de gördüğümüz üzere mevcut sisteme karşı olan ve eşitliği, özgür düşünmeyi vb. vadeden her sistemin sonu tıpkı hayvan çiftliğindeki gibi bütün hayvan eşittir ama bazı hayvanlar daha eşittire dönüşmeye mahkum.

      ''Bir Rembrandt, bir beethoven, bir dante, bir napoleon hakkında en ufak fikri olmayan birinin, kendini büyük bir insan sanması aslında o kadar kolaydır ki. Bu çocuk duvarlarla çevrilmiş beyninin içinde yalnızca tek bir şeyi biliyor, aylardır tek bir satranç oyununu kaybetmediğini, ve dünyamızda satranç ve para dışında başka değerler de bulunduğundan haberi olmamasından ötürü, kendisinden etkilenmesi için her türlü nedeni var.'' stephan zweig'in satrancındaki bu sözleri de, bu blog satırlarını okuyup öznel yaşantısında kendini dev aynasında gören herkes için yazdım. Muhtemelen yazdıklarım okunmayacak, blogdaki dindar-ateist tartışmaları arasında kaynayıp gidecek. ama ben klasmandışının nasıl bir hissiyat yarattığını hissetmiş oldum, bu yeterli.

      Sil
    5. Romantizminin mınakoyim senin. gerçekçi olun lan azıcık, rasyonel olun. Kimsenin ders verdiği filan yok öğretmen kafalı sığır. Burada yazı yazan herkesi kendin gibi didaktik moron mu sanıyorsun düdük makarnası?

      Sil
  31. Sikko Deniz Gezmiş ve Metin Yüksel hakkında ne düşünüyorsun bu konu hakkında bilgilendirir misin ?

    YanıtlaSil
  32. Sikko, sitenin tamamını okuyup indirdim. 2 yıl boyunca netten uzak tuttum kendime o sıralar sen yazmaya başlamışsın yazılarına.
    Okuyup 2013 Mart'a geldikçe ve yorumlarda dahil okudukça gördüm ki iş burada da fanatikliğe dönmüş.
    Tabi ki herkesi kastetmiyorum ama dikkat edecek olursan yazdıklarına iyi bir analiz getiren yorumcular bir elin parmağını geçmez.
    Yorumunu okumakla saygı duyduğum insanlar da var ama çoğunluk yine uyuyor.
    İlayda Arkadaşımızın dediği gibi hani ben sapma demeyeyim ama sende bir sıkılmışlık mı desem yoksa başka birşey mi bilemedim eskisi gibi yazmıyorsun.
    Tamam sana sürekli in, cin yaz araştırmaların dibine vur demiycem sende insansın a.q...
    Eski Sikko'ya birşey mi oldu yoksa sende baya bir bıkkınlık mı varda ben mi yanlış düşünüyorum.
    Senin yazılarını bile okumak zaten bu düzene karşı gelmenin ne kadar zor olduğunu gösterirken sen yazan olarak daha kötü bir ruh halinde olmalısın.
    E hepimizde V'i olamayacağımıza göre bizi süren çoban çok olur herhalde...
    Bu blog Reele taşınamayacak bir süre evleneceksin herşey bitcek gibime geliyor...
    Neyse şu 3 ay boyunca seni okumak benim için bir zevkti. Sık kullanılanlarımda eklisin ve hergün yeni yazı kontrolü yapıyorum.
    Umarım her ne kadar az da olsak birgün bir araya gelip hiçbir b.k yapamasakta içimize bireyler olarak ortaya döküp s.ktiğimin dünyasını kurtaramasakta gazımızı alırız :)
    İçinde ne geliyorsa yaz ama siyasete girdin mi iş okuyucular yönünden de fanatikliğe geldiği için konuya iyi bi yorum gelmiyor.
    Öncelikle olayın ilk anlattığın boyutlarının iyice bilincine yerleşmesi lazım ki daha sonra insanlar zaten öteki boyutu kendiliğinden anlayacaktır.

    YanıtlaSil
  33. gidip 2 yumurta kırıp da yiyim ben . ketçap da sıkarım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adam olan, acı hardallı yer yımırtayı.

      Sil
  34. la harbi reelde bi bok yapamıcazmı aq. yaştan dolayı pek bi kanı geetiremicem bu yazıya ama iyi olmuş yine . he bide o ermanın link verdiği klip hakkında 99 doğru 1 yanlış politikasını düşünüyom ben.hadi saygılarla ehehe.

    YanıtlaSil
  35. ne demek reelde bi bok yapamicaz? etrafindaki insanlari bilinclendirebilirsin, budur zaten bu heriflerle mucadele etmenin tek yolu.bu herifleri o piramidin tepesinde tutan sey bilincsiz insanlar.yoksa o klipte dedigi gibi yok bilmem silah depoladim, orayi yak isyan falan degil olay.zaten silah olsa da kimle savasacaz a.q?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle insan bilinçlendirme filan saçma kardeşim. Merak eden arştırır, bulur, bilinçlenir zaten. Sen, ben neden buradayız? merak ettik değil mi? Merak etmeyen sığırlara ne anlatsan boş. Hem enerjini çalar hem de moralini bozar. Öyle tek tek uğraşmak yok arkadaşlar. Bundan sonra mücadele tekniklerini ben vericem taammı? Zikko tespit yapsın, taktik oluşturmak benim işim.

      Şimdi reelde naapçaz diye zırlanan bebelere ilk görevlerini veriyorum. Zikkofeller'den öğrenemediniz mi bu hibinoların çalışma şekillerini? Öğrendiniz aferin. Hemen yaşadığınız her ortamda, okuduğunuz her kitapta, her filmde, her oyunda, dergide, afişte, reklamda, radyo spotunda ve kaynananızın götünde bu Luciferian öğretilerin izlerini aramaya başlayacaksınız. Aramakla kalmayıp bulacaksınız, hatta güzel bir biçimde anlatıp foto, video veya başka sikimsonik desteklerle paylaşılabilir bir hale getireceksiniz. Bir tane değil mal, bulabildiğin kadar çok. Ayrıyetten 31'den vakit bulduğun sürece kesintisiz yapacaksın bunu.

      Zikkomünati, senin ilk görevin de sitenin içinde 'gelenler' diye bir bölüm açıp bu bebelerin bulduklarını (inc)elemeden geçirip yayınlamak olacak. Yetişemediğin noktaya gelirse güvendiğin bir, iki kişiye aktarabilirsin işin hammaliye kısmını. Dur lan, bölmün adı biraz tuhaf oldu sanki, erken gelenler, normal gelenler, geciktirici kullananlar filan diye dalga geçip siteyi kıymetsizleştirebilir bu iblisimaticiler. Bölümün adı 'bebeler' olsun... Yok la, sonra düşünelim biz onu en iyisi.

      Araştırmacı, buluşturmacı bebeler ve dahi diğer tüm üye-i zerzevat da kendi imkanları ile kartvizit bastıracak. Üzerinde ne yazacağını biliyorum da nasıl yazacağına daha karar vermedim. kartın üzerinde belirgin bir şekilde sitenin adresi olacak, arkaplanda güzel bir hatun resmi olacak, yok sığır resmi olsun. bir de kırmızı hap resmi olsun, altında da "bunu sizin gözünüze sokmaya geldik" şeklinde bir slogan olabilir. Yalnız, tanıdıklarınıza kartı verirken dikkatli olun sloganı yanlış okuyup hır çıkarabilir. Malum her iki organın da isimleri birbirine çok yakın. Hatta s'leri ve z'leri söyleyemeyen bir arkadaşım vardı. Bunların yerine hep 't' derdi. S için kalın t, z için ince t... Hiç unutmam, birgün bu konuşma özürlü arkadaşım dolmuşa biniyor... Yok la, daha neler... Hatıra anlatacak, şakalar komiklikler yapacak değilim burada. Sen de sığır gibi okuyosun hâlâ dimi...

      Birisi yapsın amk tasarımı da işte buradan yayınlansın. meraklısı indirir, ister injet, ister laser printer ile isteyen de matbaada(oha demeyin daha ekonomik 1000 adet 15-20 TL gibi birşeydi) çoğaltığ çoğaltıp dağıtsınlar, insanları siteye yönlendirsinler. Konuyla ilgilenen kalır, bağlntıya geçer, kafasına göre takılır işte.. İlgilenmeyenin ben ta... Neyse mübarek gün ağzımı bozmiyim. Ne demek ulan Allah'ın hergünü mübarek değil mi? Neyin peşindesin okuyucuu?

      Sil
    2. Öyle insan bilinçlendirme filan saçma kardeşim. Merak eden arştırır, bulur, bilinçlenir zaten. Sen, ben neden buradayız? merak ettik değil mi? Merak etmeyen sığırlara ne anlatsan boş. Hem enerjini çalar hem de moralini bozar. Öyle tek tek uğraşmak yok arkadaşlar. Bundan sonra mücadele tekniklerini ben vericem taammı? Zikko tespit yapsın, taktik oluşturmak benim işim.-Burası çok iyi olmuş yalnız-

      ya anlatçazda bi bok anladıkları yok gelmiş bana castini anlatıyo amk malı vura vur soksan kafasına yine anlamaz o embesil. he bide ne yazcaz felan bi organize olunsa iyi olcak.

      Sil
  36. Suriye Ordusunun silahlarını vs nereden aldıklarıyla ilgili bir kaç röportaj okumuştum. Destek görsek şimdiye Esad'ı çoktan devirmez miydik demişlerdi. cephaneleri ele geçirerek silah elde ediyoruz ya da kaçak yollarla silah getirerek bunlarla savaşıyoruz demişlerdi yine. halkın,ailelerinin de desteği var üzerlerinde. bunu da es geçmemek lazım. Başbakan umursadığı için medya suriyeye dönmüş olabilir, sen kimlerle konuştun da bu yargılara vardın bilmiyorum ama başbakandan önce de aynı şeyleri savunuyorduk biz. başbakandan önce de esad kötüydü, hala kötü. sadece işler bu kadar kızışmamıştı, hala reform umuduyla bekliyorduk. hala reform olabilir belki diyorduk. ama her geçen gün daha da sıkılaştırdı yönetimi esad. biz de her geçen gün daha da bağırdık. başbakan da esadla arasını iyi tutarak çözmeye çalıştı bu olayları, arasını iyi tuttuğu vakitlerde de halkı destekleyici önerilerde bulundu. artık esaddan bi halt olmayacağını,geri dönmeyeceğini anlayınca da esadla dostluk politikasını bırakıp halkın yanında oldu. bunların hemen hemen aynı zamanlarda olması da tesadüf swh swh demiycem,esadın politikasının daha da şiddetlenmesiyle bizim artık esad düşmeli,reform meform olmaz artık suriyede insan bırakmıycak diye düşünmeye başlamamızla orantılı bir durum.

    YanıtlaSil
  37. beyler bob marley'in oğluyla skrillex de gavat çıktı sikkonun deyimiyle bunu izleyen sığırlar da insanın içindeki gücü ne güzel vurgulamış falan der nerden bilcekler horus guşunu
    alın:
    http://www.youtube.com/watch?v=BGpzGu9Yp6Y
    2:32 de başlıyo yüz göz boyalı bildiğin ayin amk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ulan yuh ne alaka orda bob marleye bir gönderme var kızılderililerle ilgili.Olm bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın önce bir araştırın ne iş la bu diye.

      Sil
    2. valla kuşu görünce aklıma direk horus geldi. kızılderili-bob marley-kuş ilişkisi nerden geliyo anlamadım kaynak gösterirsen eyi olur öğrenmiş olayım. hem dediğin doğruysa da yine de horus'un kuşu o amk başka bişey değil. atarlı cevap yazmamaya çalıştım çünkü dediğin şey hakkında bi bilgim yok.

      Sil
    3. Her gördüğün kuş o kuş değil adamım.

      Sil
  38. şu dan brown zırvalıkları hiç hoşuma gitmiyo herkesin elinde dan brown kitapları adam 99 doğru 1 yanlış söylüyo bizimkiler de ekşici triplerine giriyo sikko kardeş şu lavuğun hakkında da bişeyler yazsana bekliyoruz..

    YanıtlaSil
  39. Bu siteye girenlerin kaç tanesi sorguluyor merak ediyorum;fakat şunu biliyorum ki genel kesim ikiye ayrılıyor:
    1)Her Konuda Sikko Haklısın :) Sikko Yaşasın diyen sorguladığını zanneden fakat sadece sorgulamış kişilerin yazılarını okuyanlar.
    2)Sikko ergensin,komplo teorisi diye hiç sorgulamadan laf atanlar

    3.tür insanlar varsa gelin gerçekten konuşalım.Sikko'nun söylediklerini doğru olmadığını düşünüyorum ve bunu Fihrist adlı konuda yayınladım,Michael cevap vermedi ki zaten önemli olan o değil,birileri gelsin delillerle tartışalım.Fakat gelecek kişi bunun münazara olmayacağını -kazanan,kaybeden olmayacağını- doğru fikri bulmak için yapılan bir diyalog olduğunu unutmamalı.

    Lütfen gerçekten sorgulayan kişiler gelin size İlluminatiyi Şeytan yönetiyor,11 Eylül içten tezgahlandı iddialarını tartışalım 1.cisi kesinlikle saçmalık böyle komik bir şey için bile kanıt araştırdım ya ülke nereye gidiyor merak ediyorum.Bir de bu insanlar uzaylıların dünyaya gelmesini bundan daha mantıksız buluyorlar.Bu kişiler zaten herhangi bir sıfatla nitelendirilemez.

    Bir de buraya deliller sunmadan laf atmaya mı geldin diyorsanız gelin delillerle tartışalım,fihrist yazısında en basitinden delilleri koydum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fihrist yazsında ki yorumlarına baktım delil diye verdiğin şeyler vikipedi sayfaları :ASDSA.olm biz transfer sezonunda adı herhangi bir takımla anılan oyuncuyu vikipedide transfer edip milleti keklerdik lan ne ara o kadar güvenilir bi kaynak oldu orası.aferin sana aynştaynım benim işte araştırmacılık budur...

      Sil
    2. Birçok kaynak var,fakat en güvenilir kaynak bu.Forum sitelerine mi güveniyorsun?O zaman git orada her türlü saçma bilgiyi bulabilirsin.Ntv'ye laf atarsınız,Forbes'a laf atarsınız,Cnn Türk'e laf atarsınız neymiş onlar masonların tarafındaki kaynaklarmış.Bu kaynaklar belli bir niteliğe sahip o zaman ben de ohoho.blogspot.com diye bir site açıp oraya her türlü bilgi sallayıp,kaynak olarak bu siteyi gösterebilirim.Mantıklı ol biraz.O kadar çok saçma kaynak var ki bilerek o kaynakları vermedim;çünkü en azından en kesin olanı vikipedi.Ayrıca Argumentatum Ad Populum adı verilen mantık hatasını yapıyorsun.
      Tabi Eğer Michael'ın yobazlarındaysan en ufak bir yabancı kelime kullanınca ''aynştayn'' diyen kişilerdensindir.Eğer böyleysen zaten konuşmaya gerek yok;fakat ben araştırmacı olabileceğin varsayımı üzerinde duruyorum.Umarım vikipediden daha güvenilir kaynaklar bulursun bana orada tartışırız;fakat hakaret etmeye devam edeceksen dediğim gibi düşünen insanlara ihtiyacım var,saldıranlara değil.

      Sil

    3. Michael'ın söylediklerinin yanlış olduğuna dair pek çok kaynaklar var.
      Haarp konusu yanlış ben biraz tembelim bu konuda pek yazı yazmıyorum;fakat yazmış bir kişiye bakabilirsiniz:
      http://mrorhanbencegay.wordpress.com/2011/06/11/michael-sikkofielda-karsi-elestirel-durus-1-haarp-uzerine/

      Bohemian Grove Meselesi için ise
      http://www.youtube.com/watch?v=asLv5oqPfds

      İlluminati Kartları için
      http://rationalwiki.org/wiki/Illuminati_(game)

      v.s vs. devam ediyor.

      Sil
    4. Bak güzel kardeşim bak canım kardeşim latinceni yerim diyerek kısa bir giriş yapıyorum.2 sene evvel mayk fazla bilinmediği zamanlar (msnden konuşup kafa yorduğumuz zamanlar) hatta sana şöyle söyliyim hani o sağda bi sayaç varya hah işte o sayaç senin.. şaka lan şaka gel buraya işte o sayaç daha 3 haneliyken senin o attığın videolar işte oyun kartları filan onlara zaten yeterince kafa yordu/yoruldu.Bak anlattığı bazı şeylerde yanlış yapıyor olabilir normaldir bende bazen bulduğumda söylüyordum vs ama sen burda bulduğun bir kaç hatayla komple bütün savunulan şeylere yalan dersen hah işte orda hatanın en büyüğünü yapmış olursun.Adı illuminati değildirde winston lighttır farketmez ama bu tip insanlar var.Attığın bohemian grove videosunu da izledim.Peki güzel kardeşim tamam bak alex jones denen adam bu işin ekran yüzü olabilir hatta ve hatta bu oluşumun tarikatın ya da her ne haltsa onun insanlara korku yayma amaçlı bir maşasıda olabilir.Ama sen o attığın videoya %100 doğru dersen sana mutlu logical fallaciesler der giderim.Sevgilerimle, hiç bir zaman olamayacağın patula.

      Sil
  40. Sevgili Süleyman İndir kardeş,

    Şeytanın örgütü yönettiği iddiası şu sebepten dolayı garip gelebilir;

    İnsanlar genellikle şeytanı bir yaratık olarak tasavvur eder. Dini inancı olan da olmayan da bir yaratık tasavvur eder. İnancı olmayanın tek farkı, şeytanın hayali bir yaratık olduğunu zannetmesidir.

    Oysa ki, bu iki grupda yanılıyor. ŞEYTAN DİYE BİR YARATIK (o filmlerdeki veya hayallerdeki gibi) YOKTUR!

    Şeytan bir vasıf adıdır. O vasıfa sahip olan insan ve cinden kim varsa o şeytandır. İşte dünyaya hakim olabilmek için her türlü ibneliği yapanlar insan şeytanıdır. Yani örgütü şeytan yönetiyor dendiğinde insan şeytanı olarak düşünülürse bu doğrudur yok yaratıksa değil. Öte yandan illuminati sallama bir örgüt olabilir amaç insanların dikkatini bu yöne çekip perde arkasından ibnelik yapabilmektir. Yani olası okkalı örgüt benim kanaatime göre gizlidir.İlluminati günah keçisi ya da kötü polis :)

    Şeytan konusu için nas suresi;

    De ki: "İnsanların Rabbine sığınırım!(1)İnsanların yöneticisine, yönlendiricisine,(2)İnsanların ilahına;(3)Kıvrılıp kıvrılıp saklanan, sinip sinip gizlenen vesvesenin, o sinsi, o aldatıcı şeytanın şerrinden,(4)İnsanların göğüslerine kuşkular, kuruntular sokar o;(5)Cinlerden de insanlardan da olur o!"(6)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mümkünse bu konulara girince cübbemizi çıkaralım.Yani dini inançları es geçelim,aksi takdirde İlluminati adı altında misyonerlik oluyor,aynı David İcke ve Michael Sikkofield'in yaptığı gibi.Tabi Michael'ın yaptığı daha zekice.Bunu farkında olarak mı yapıyor bilmiyorum;fakat insanları ikna çabam yok ben yalnızca içimi döküyorum bahanesi ile çok iyi fikir empoze etmeyi başarıyor.

      Şeytan kelimesini geçirmeyelim,kapitalizm daha mantıklı.Michael buna karşı da insanları oldukça güzel robotikleştirmiş.Kapitalizm kelimesi geçtiği anda Michael taklitçileri hemen ya hala kapitalizm mi diyor bu adam düşüncesinde.

      Sil
    2. Sülü çok uyanıksın sen! "Dini inançları es geçelim" ha? Şeytanî sistem hakkında en doğru bilgileri veren, mücadele ve korunma usûllerini anlatan dinden vazgeçelim sen de güzle güzel at koştur insanların algılarında!

      Ulan senin bu sözün bile, yani inançları es geçme teklifin bile Luciferian öğreti, illuminatinin hedefi. Sen bizim savaştığımız güç odağının en önemli amacını bir cümle ile gerçekleştirmek istiyorsun. Sağ elimi yumruk şekline getirirken baş parmağımı orta parmağım ve işaret parmağımın arasına sokarak sana hediye ediyorum sığırcık.

      Sil
    3. he lan he sadece kapitalizm he. sen harbiden nasıl bu kadar kör oluyosun be arkadaş ya. ulan bilmem kaç bin yıllık şeytani figürlerden bahsediyoruz tarih boyunca değişmeden bugüne gelen. cinlerin insanla iletişim kuranlarının alayı şeytandır. bu iletişimlerin en büyük kanıtı tarihin ta kendisidir amk ineği. zevktenmi çizmişler o sikik şekilleri tüm tarih boyunca farklı farklı kavimler. birbirinden haberi dahi olmayan kavimler. telapati yoluylamı birbirlerine ilettiler amk heeey hüseyin ben mısırda çiziyom sende çinde çiz şu kafasını siktiğim kartal kafasını baphometi dağlara taşlara sonra heykelini yaparız amg. sen ne kadar sığ kafalı bir embesilsin lan öyle. www.yaklasansaat.com burdan başla gerisini kendin getir amını yolunu siktiğim daha fazlasını da ben yapamıcam gari.

      Sil
  41. süleyman indir objektif olamıyorsun inancını bilmiyorum ama galiba orda bi tutarsızlık var.gercekelektronik özet geçmiş katılıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dinler konusunda objektif değilim;fakat hiçbirimiz değil her birimizin kendimize göre inançları var.Bundan dolayı bu konuları konuşurken cübbemizi çıkaralım diyorum.Tutarsızlık olan kısmı söyle,hata yaptıysam bir şeyler öğreneyim.Ben Patula gibi değilim.Amacım bir şeyler öğrenmek,saldırmak değil.Bu sebeple konuşuyorum.

      Michael'ın söylediklerinin yanlış olduğuna dair pek çok kaynaklar var.
      Haarp konusu yanlış ben biraz tembelim bu konuda pek yazı yazmıyorum;fakat yazmış bir kişiye bakabilirsiniz:
      http://mrorhanbencegay.wordpress.com/2011/06/11/michael-sikkofielda-karsi-elestirel-durus-1-haarp-uzerine/

      Bohemian Grove Meselesi için ise
      http://www.youtube.com/watch?v=asLv5oqPfds

      İlluminati Kartları için
      http://rationalwiki.org/wiki/Illuminati_(game)

      v.s vs. devam ediyor.

      Sil
    2. Benim gibi olma olm sen zaten böyle saçmalayan bi kopyamı görsem utancımdan elimi eteğimi bu işlerden çekerdim amına koyım.Önce bi 2-3 sene bu mevzulara kafa yor hah ondan sonra daha mantıklı kanıtlarla ya da yok yok şöyle söyleyeyim argümanlarla(bak senin gibi konuştum) gelirsin.

      Sil
  42. ''Çok da bir bok bilen bir adam değilim'' evresinden, ''iyi gözlem yapan bir psikopatım'' evresine geçişin ne ara nasıl oldu anlamadım ama bu son yazıyla anladım ki eto bitmiş sikko. Ben senin kibre ve egoya karşı olan tavrını oldukça takdir etmiştim. başladığın işin merkezine kibir ve ego karşıtı bir yaklaşım oturtmuştun, ama şimdi bakıyorum da hayatı yarım saat dota+3 test+ 3 testte bir otuz bir denkleminde ilerleyen liselilerin ''sen olmasan düşünmeyi nerden öğrenirdik kaynatasız ehehe'' ''tarikat kur müridin olayım kaynatasız ehehe'' yorumlarıyla gaza gelip o çizginden oldukça kopmuşsun. Sorgulamayı ve güdümlenmemeyi öğütlediğin adamlar, bugün senin güdümün altında, ergenliğinin deli çağlarında dinledikleri metalcilere laf kondurmayanlar şimdi aynı şeyi senin için yapıyor. Şayet tavrında samimi olsaydın bu durumun seni rahatsız etmesi gerekirdi, ama öyle bir şeyde sezinlemiyorum. ulan harbi harbi üzüldüm şu noktaya gelmene. Bir zamanlar en sevdiğim yazıların klasman dışı yazılarındı, ama artık Hakan Günday etkisi yaratıyorsun, Hakan Gündayı hiç okuyamam çünkü samimiyetine inanmam şunun samimiyetine nasıl inanıyım zaten amk https://pbs.twimg.com/media/A7nBY5iCQAAv1US.jpg:large

    Neyse diyeceklerim bu kadar, işin enformasyon boyutuna odaklanırız artık, hadi selametle.

    buda güzel bir tespit.bunada katılıyorum.sikkonun bunlardan kendine ders çıkaracak kadar akıllı bir insan olduğuna inanmak istiyorum.inanmazsada kasıma kadar.peşine takılan ergenlerle kalır kendine pay çıkarmazsa.

    YanıtlaSil
  43. bazı şeyler frkn19o5 in belirttiği gibi kontrolün dışında yanlış yöne sapma eğiliminde sikko. senin umurunda olmayabilir belki ama blogu ve yazıları okuyan bir başkasında olumsuz kanaat oluşturacaktır bu durum muhtemelen. şu ego mevzusu ise katıldığım bir konu değil çünkü bir şeyleri sahiden bilmek ile gözlem yapmak iki ayrı şeydir. bir şeyler bildiğini iddia etmek tarihin her devrinde küstahça bir hareket oldu ve bundan kaçınman güzel. gözlem ise bir yetenektir bana göre ve bundan bahsedilmesi yeri ve zamanı gelince sorun oluşturmamalı. yazdıklarını kalıp iki satırlık ego için de dikkate almaktan vazgeçecek değilim veya değiliz elbette ama en azından şu ergenler olayı ile ilgili bir şeyler düşünsen iyi olacak.

    YanıtlaSil
  44. Bence bu sitenin en buyuk sorunu su gereksiz seytan zirvaliklari.olum ne seytani a.q lan.insandan baska seytan gormedim ben.yok bilmem atesten yaratilmis bi varlikmista insanlari kandirirmis falan filan.siktir a.q.yok ole bi varlik.seytan gormek isteyen kendi egosuna baksin, gitsin bi aynaya baksin.sucu seytana atarak kendi egosundan kacabilecegini sanan adam tam bi dalyaraktir.madem seytan diye birsey var, o zaman allah yaratti diye ordadir.sucu niye seytana atayim o zaman?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 'madem şeytan var, o zaman allah yarattı diye ordadır. sucu niye seytana atayım o zaman?'
      hafız bu cümlen tasavvufçular ile aynı kapıya çıkmanı sağlar.
      o zaman şeytan kötü değildire gidersin ki bu da Kur'an'a göre çok yanlış bi anlayıştır.
      Kur'an falan beni ilgilendirmez dersen o senin bileceğin iş.

      Sil
    2. Egonun en bilindik savunma mekanizmalarından biri "günah keçisi" bulmasıdır. Dünyadaki her şeyin sorumlusu şudur, budur demekle aslında kendinden kaçtığının farkında değil insan.

      Sil
    3. Felix masonlar.org'ta ki felix steiner mıydınız siz?

      Sil
    4. Soruyu sorma amacınızı anlamadım ama evet.

      Sil
    5. Holywood beyinliler sizi... iki film izleyip şeytanı tanıdığınızı sanıyorsunuz.
      Lan oolum, Kur'an'dan, islamdan hiç mi haberiniz yok be? Kur'an'da mealen ne yazıyor bak bakayım...
      İnsan, cehennem azabını görünce suçu şeytana atıp kurtulmaya çalışacak:
      - Ben yapmıycaktım da işte o, şeytan yaptırdı, ona uydum, benim suçum değil, bikbik bik bik....
      Şeytan ne diyor:
      - "Şüphesiz ki Allah size gerçek olanı vaat etti, ben de size vaat ettim, ama size yalancı çıktım! Zaten benim size karşı bir gücüm yoktu. Ancak ben sizi (küfür ve isyana) çağırdım, siz de geldiniz. O halde beni kınamayın, kendi kendinizi kınayın! Ne ben sizi kurtarabilirim, ne de siz beni kurtarabilirsiniz! Ben, önceden beni Allah’a ortak koşmanızı da kabul etmemiştim.’ Doğrusu zalimler için can yakıcı bir azap vardır!” (İbrahim Suresi, 22)

      Şeytanın gücü olduğuna, insanların yaptıklarında onun bir payı olduğuna inanan kişi zaten Kur'an'a aykırı konuşmuş olur. Fakat şeytan vaadeder insan da buna uyar. İşte şeytanın ve şeytani öğretilerin bizim gözümüzdeki yeri budur. Onun insanları kandırmak için kullandığı herşey şeytanîdir. O bize düşmanlığını ilan ettiği için biz de ona düşmanız. Fakat Allah'ın yolundan gidenler için ne de zayıf bir düşmandır o.

      Sil
    6. @ felix güzel araştırmalar yapmışsın orda biraz daha kasarsan aralarına bile alabilirler seni.

      Sil
  45. Felix Steiner kardeş,

    Çok önemli bir noktaya parmak bastın. Bu herkesçe bilinen ama hep görmezlikten gelinen noktadır hep. Hatırlattığın için teşekkürler.

    Zaten dikkatlice bakarsak iblis de aynısını yaptı ve suçu Allah'a attı ''beni azdımana yemin ederim...........''

    ve kaybedenlerden oldu, Adem ise suçu kendinden bildi ve kurtuldu.

    Bu da demek oluyor ki, SUÇU BAŞKASINA YÜKLEYEN DAİMA KAYBEDER TIPKI ŞU AN BİZİM ADIM ADIM KAYBETTİĞİMİZ GİBİ.

    Şeytan kendi doğru inandığı şeyi yapıyor SAPTIRMAK ZARAR VERMEK biz ise doğru olanı yapmalıyız; SAPMAMAK ZARAR GÖRMEMEK.

    Örnek biraz kaba olacak ama (burayı okuyan bayanlardan özür dilerim)

    Donumuzu indirip sokağın ortasında domalsak ne olur?

    Bize tecavüz ederler değil mi? Peki burada suçlu kim?

    Tecavüz eden mi? Yoksa tecavüze fırsat veren mi? Eğer biz istemezsek şeytanlar bize zarar veremez. Zaten Kur'an da da şeytanların cinlerin üzerimizde zorlayıcı bir gücü olmadığı yazılıyor.

    Evet doğrudur dünyayı şeytanlar (insan şeytanı) yönetiyor ancak onlara fırsat veren dur demeyen bizleriz.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  46. sevgili frkn19o5 kardeş,

    Çok iyi gözlem yapan bir psikopatım sözü, bilmişlik taslamak için söylenmiş bir söz değil. Ben de çok iyi gözlem yaparım ama bu iyi gözleme RAĞMEN her şeyi bilemem ama en azından bir şeylerin ters gittiğinin kokusunu rahat alırım. Bu iyi gözlem sayesinde sarıldığım bilgi yanlış olabilir ama aldığım koku doğrudur.

    İşte bu durumda, o kokuyu takip etmeliyiz (analiz,araştırma ve tartışma)

    Bence Michael bunu yapıyor.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğrusu önemli olan kimin ne yaptığından ziyade çünkü bu yalnızca dedikodu oluyor,neyin ne ve nasıl olduğudur.Kendi adıma Michael'a gönderme yapmamın nedeni ise kişisellikten uzaktır,ben onun yobazlarını eleştiriyorum,Michael'ın da farkında olarak ya da olmayarak buna etkisi var bunu biliyorum.Bu sebeple bunu söyleyelim,diğer türlü küresel bir konuyu bireysele indirmiş oluyoruz.

      Sil
  47. Sevgili Tarık Sayar kardeş,

    Senin yorumundan üç dört yorum üste bakarsan, şeytanın insandan da olacağını ben yazdım. Cin şeytanı zarar konusunda fısıldamaktan öte geçemez bizim için en tehlikeli olanı insan şeytanıdır çünkü iyi insan rolü yapar, bir bakmışsın ki, dindar rolü yapar. Bu şeytanların bir kısmı özellikle dini kullanır, o yüzden Allah ''sakın o aldatıcı sizi Allah ile aldatmasın'' diye uyarır bizi. Bazıları bana itiraz edebilir ama bu böyle hatta iblis ''senin doğru yolunun (dininin)üstüne oturacağım onları saptıracağım'' diyor onu takip eden insan şeytanları da bunu yapıyor ve insanları aldatıyor o yüzden islam mezheplerin, tarikatlerin, cemaatleri saçmalıklarının altında kalmış durumda onu oradan çıkarmanın vakti geldi de geçiyor bile.

    Sonuç olarak kardeş yaratık, canavar şeklinde şeytan yok şeytan vasıf adıdır tıpkı, mümin,kafir,münafık gibi ve o vasfa sahip olan şeytandır.İşte anlatmak istediğimiz o vasfa sahip olan insanlar (insan şeytanları) dünyayı yönetiyor. İnşallah resmi oluşturabilmişimdir.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hafız yazdıklarının bir kısmına katılsam da şu cümleni düzeltmek zorundayım. şöyle ki:
      'yaratık, canavar şeklinde şeytan yok şeytan vasıf adıdır...' demişsin. bu cümlen sanki Kur'an'da özellikle belirtilmiş ve kesin olarak kabul edilen hededir gibi olmuş halbuki bu senin kendi yorumun ve sen öyle inanıyorsun. lütfen bu tür durumlarda 'bana göre böyledir' demeyi unutmayalım. yoksa eleştirdiğin mezhepçiler ile aranda bir fark kalmaz.
      kısacası 'Kur'an'ı yorumlarken bana göre şu anlatılmak isteniyor ama kesin değil.' diyelim.
      (nasıl bir cümle oldu bilmiyorum ama herhalde anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir.)

      Sil
    2. Hattori kardeş,

      Şeytanın vasıf adı olması kendi kanaatim değildir bak mesela nas suresinde ne diyor?

      De ki: "İnsanların Rabbine sığınırım!(1)İnsanların yöneticisine, yönlendiricisine,(2)İnsanların ilahına;(3)Kıvrılıp kıvrılıp saklanan, sinip sinip gizlenen vesvesenin, o sinsi, o aldatıcı şeytanın şerrinden,(4)İnsanların göğüslerine kuşkular, kuruntular sokar o;(5)Cinlerden de insanlardan da olur o!"(6)

      İnsandan da cinden de olur diyor bazı meallerde insan şeytanı, cin şeytanı şeklinde anlam verilmiş. Demek ki yaratık değil cin ve insandan oluyor. Şeytanın vasıfları da diğer ayetlerde belirtilmiş, insanı saptırır Allah ile aldatır, fısıldar v.s işte bu vasıfları yapan insan ya da cin herkimse o şeytandır. Eğer meleklerin içinden de insanı saptırmak için uğraşan olsaydı bu sefer de tanıma, melek şeytanı ifadesi de girerdi.

      Bilmem anlatabildim mi?

      Sevgiler

      Sil
    3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    4. Sevgili Tarık kardeş,

      Zaten aynı şeyi söylüyoruz :) şeytan olan insan, zaten o yüzden nas suresinde cinden de ,insandan da olur o diyor. Peki şeytan olmayan insan neci? Şeytana uyan, itaat eden ve ona fırsat veren günahkardır. Ha o da düzene uyar insanlara çevreye zarar verir, insanları saptırırsa o da şeytan olur.
      Şeytanların sayısı artar. Ne yazık ki günümüzde böyle oluyor.

      Sevgiler

      Sil
    5. kanka tamam insan ve cin şeytanları var doğru ama bunların tek bi elden yönetilmesi gerekmiyor mu?
      Kur'an'da cennetten kovulma olayı aklına gelsin...

      Sil
  48. Sayın süleyman indir;
    Dinler konusunda kafa karışıklığı varsa İmam Gazali'nin (lakabı islam'ın kanıtı'dır.) eserlerini okumanı tavsiye ederim.Öncelik her zaman Kur'an tabi ama daha detaya inen kitaplarıda okunması iyidir. müceddid(belki bilirsin her 100 yılda müceddidler gelir dini yaşanılan zamana güncelleme adına.İmam Gazali de onlardandır.)güncellemeyi değiştirme gibi düşünen art niyetliler benle hiç tartışmaya girmesin.Herkesin dini kendine tabi ben kimsenin inancını değiştirmek isteyemem ama kötülüğünüzü istemediğimden böyle bir tavsiyede bulunuyorum.Çünkü aklında bir soru vardır tutarsız gelen birşey vardır ama okudukça tam tersi hayranlığının artacağına eminim.
    Tarık sayar'dan alıntı ''bilmem atesten yaratilmis bi varlikmista insanlari kandirirmis falan filan.siktir a.q.yok ole bi varlik.''
    şimdi bu adam direk kur'anda yazan şeyi reddediyor.neyse ortak paydada buluşmamız da gerekmez zaten.Ayrıca şeytanın hilesinin zayıf olduğu kuran'da da geçer. Asıl bizi kötü yola iten nefsimizdir. Direk içimizden bir düşman. Bir kaleyi fethetmenin içeriden daha kolay olduğu gibi.
    Bu illüminati denilen mevzunun şeytanlarıda Hz. Süleyman dan gelir. İsimlere takılarak hafife alınacak bir konu değil bu.Hz. Süleymanın emrine şeytanların rüzgarların verildiği kuranda yazar.Bu adamların emelleri bu öğretilere ulaşmaktır.Kabala vs. dedikleri. mescid-i aksa'nın altında yapılan kazı muhabbetleri vs.

    Son olarak kimsenin fikri sizin için önemli olmasın.Çünkü insanların çoğu yanılanlardandır.Kuran'da en çok geçen ayetlerdendir.İnsanların çoğu gerçeği bilmez, gerçeği görmez, çoğu yanılır, çoğunun kalbi mühürlenmiştir gibi...

    (13) Ebû Said (radiyallahu anh) den; Rasûlullah (sallallahu aleyhi ve sellem) şöyle buyurdu: “Allah-u Teala :« Ey Adem! » buyurur. Adem hemen cevap olarak: « (Ya Rab!) mükerreren icabet ederim ve her emrini yerine getirmeye daima hazır olurum. Ve her hayır iki elindedir » der. Allah-u Teala : «Ateşe girecekleri (halk arasından) çıkarıp gönder! » der. Adem : « Ya Rab! Ateşe gireceklerin miktarı ne kadardır? » diye sorar. Allah-u Teala: « Her bin kişiden dokuz yüz doksan dokuzu (999/1000)! » diye cevap verir....” ( Buhârî 6443 )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumlarıma dikkat ettiyseniz kapitalizm ya da İlluminati'yi tartışacaksak cübbemizi çıkarmamız gerektiğini söyledim.Bu metaforun anlamı İlluminati ile ilgili konuşurken hiçbirimizin kendi dini inancımızı esas almaması üzerinedir.

      İlluminati'yi satanist bir örgüt olarak nitelendirmek doğru bir davranış değildir;çünkü satanistlikle uzaktan yakından alakaları yoktur,yoruma bakarsanız orada bunu açıklayan kaynaklar verdim.Umarım kaynak cımbızcısı değilsinizdir.
      Teşekkürler.

      Sil
    2. İllüminati elbette bilinen anlamda satanizm savunucusu değildir, İllüminati, kendi kendini beceren bir biseksüel gibidir. Eğer çıkarlarına uygunsa kendi fikir kaynaklarını bile bozarak satışa çıkarabilir, Bilinen satanizm işte bu şekilde illüminati tarafından önce deforme edilip sonra boyanarak süslenmiş, kendi felsefi dinamiklerinden beslenen, insanların kendi kendini becerebilmesini sağlayan estetik-cerrahi bir operasyondur.
      Sen halen satanizmin illüminati ile ilgilisi yokturu savunuyorsan sağ yumruğumun şekli bozulmadı, baş pğarmağımı diğer iki parmak arasından sana sallamaya devam ediyorum. öptüm, çüzzz.

      Sil
    3. Süleyman kardeş,

      Cübbemizi çıkaralım :) dini bir kenara bırakalım olaya teknik bakalım diyemeyiz çünkü bu olayların ekseninde din vardır. Bu adamların amacı dini tamamen ortadan kaldırmak veya dini kendilerine hizmet eder hale getirmektir.

      Mesele dinlerle ilgilidir. Din insanı Allah'a köle olmaya çağırır ki bu, insanı özgür kılar Allah'tan başka hiçkimseye kul olmaz.Ama bu ibneler istiyorlar ki, bütün insanlar kendilerine kul köle olsun.Ve insanların sahip olduğu herşeyi ellerinden alsınlar tek istedikleri budur dünyayı ele geçirmek ve insanları toptan köleleştirmek bir ölçüde de başardılar ekonomik anlamda.

      Sevgiler

      Sil
    4. la olum insan egosundan daha buyuk bi seytan mi var? bak insanoglu amina koydu gezegenin, hertarafta savaslar, salak sacma sapan mezhep catismalari, milyonlarca issiz, ac... ve suclusu da atesten yaratilmis tek gozu kor bi varlik...he oldu a,q sikip atin gezegeni ondan sonra nasi olsa seytan gelir tum sucu uzerine alir.at sucu seytana ve kac insan olmanin sorumlulugundan ne kadar guzel a.q.

      olum varsa bile ole bi seytan bu papalarin, bankerlerin, uyusturucu baronlarinin yaninda kulkedisi gibi kalir a.q.oh ne guzel a.q. sik at ortaligi, cal cirp, oldur yaw seytana uydum.he a.q. he babana yuttur sen onu.

      tasavvuf diye yerden yere vurdugunuz sey bence muthis bi anlayis.ha simdi onu da kullanan picler yok mudur elbet vardir ama bak ne demis mevlana:

      Kardeşim sen düşünceden ibaretsin
      Geriye kalan et ve kemiksin
      Gül düşünürsün , gülistan olursun
      Diken düşünürsün dikenlik olursun

      yani ne dusunursen osun.sen seytanlik dusunursen seytan olursun, yok ben insan olacam dersen de insan olursun.olay sende biter.bu kadar basit

      Sil
    5. Sevgili Tarık kardeş,

      Zaten aynı şeyi söylüyoruz :) şeytan olan insan, zaten o yüzden nas suresinde cinden de ,insandan da olur o diyor. Peki şeytan olmayan insan neci? Şeytana uyan, itaat eden ve ona fırsat veren günahkardır. Ha o da düzene uyar insanlara çevreye zarar verir, insanları saptırırsa o da şeytan olur.
      Şeytanların sayısı artar. Ne yazık ki günümüzde böyle oluyor.

      Sevgiler

      Sil
    6. iyi de olum bunlari gormek icin nas suresine gerek yok ki.bilincin acik olsun yeter.kendindeysen zaten gorursun hakikati.dindar olmak demek bilincli olmak demektir gunah dedigin sey de bilincsizliktir.

      sen bilincliysen zaten gunah isleyemezsin, birini olduremezsin, haksiz kazanc elde edemezsin.bu sacmaliklari ancak bilincsizken yapabilirsin.uyanis dedigimiz sey bilincin uyanisidir.sokagin ortasinda dur ve sessizce izle goreceksin insanlar bilincsizce oraya buraya kosturuyorlar.konusuyorlar, yuruyorlar, guluyorlar ama farkinda degiller.zombi gibiler.

      Sil
  49. bilincli olmanin musluman olmakla, hristiyanlikla, ahlak kurallariyla ya da yahudilikle pek bi alakasi yok.bilincli olmak demek kendin olmak demektir anin icinde farkinda olarak yasamaktir.

    hic dikkat ettin mi dislerini fircalarken belki aklindan 10000 tane dusunce gecer de dislerini fircaladigini unutursun, iste o unutus bilincsizliktir.dusunceler seni alip andan koparir ve sen oldugun yerde degilsin.bedenin orda dis fircalar ama sen orda degilsin.dislerini fircalamaya devam edersin ama ne yaptigini bilmeden, otomatik olarak robotca yaparsin.iste medya denen pislik insani oyle bi hale sokmak istiyor ki tamamen bilincsiz olsun tipki zombi gibi.cunku bilincli bir insani kontrol edemezsin, ancak bir makineyi kontrol edebilirsin.olay bu kadar basit...

    YanıtlaSil
  50. Reyiz adam sana diss atmış haberin ola ;
    http://mrorhanbencegay.wordpress.com/category/michael-sikkofield-yazi-serisi-uzerine/

    Ve ne çok mal kişi var ha esad yazmış ha esed ha eset nod32 la sonuçta sen anlıyon mu ne olduğunu tamam o zaman ne uğraşıyon aq

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O yazıyı yazan herif kaç yaşında acaba, nicke falan baksana.

      Sil
    2. sorma en fazla 11 yaşında falandır dediğin gibi nickinde hayır yok ki adam gibi bişi yazsın adam sayak da okuyak sallamak aslında en iyisi ve amaç sikko üzerinden rant sağlamak başka bişi değil

      Sil
  51. Gercekelektronik,tartışabileceğim nadir insanlardansın,o kadar çok aptal var ki bazılarına cevap vermeye bile tenezzül edemiyorum ve bu egodan dolayı değil,farkındalıkları o kadar düşük ki onları değiştirebilsem bile oldukça zaman alır ve değmez;fakat din konusuna girmeyelim diyorum;herkesin inancı kendine.İlluminati din ile açıklanabilecek bir şey değil.Aptalları zaten aradan çıkardım,ama sen de yazdığım kaynakları okumamışsın.Eğer okusaydın İlluminatinin dini olmadığını anlardın,onların herhangi bir spiritüel amacı da yok.Onlar satanist de değil,kötü de değil,satanizmin herhangi bir ambalajda sunulmuş hali de değil.Onların tek amacı para,yazdıklarımı oku.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de farkındalık derken gözünüzü kapatın nefes alın hareketlerinizin farkında olun demiyorum,bunlar kişisel gelişim saçmalıkları.Kastettiğim bilginin yarattığı farkındalık.

      Sil
  52. ''LAZ ZİYA'' olayı gibi biraz.Bugun haberleri okurken birisi sormuş niye Laza vurgu yapılıyor diye..Medya işte ne olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu arada bu adamın soyismi ne amk. diye kendi kendime soruyordum ''Ziya T'' onuda başına yine 'Laz ziya diye bilinen...' yazmışlar.

      Sil
    2. Adam, Türkiyede bir Amerikalıyı öldürüp Suriyeye kaçmaya çalışıyor. VAY ANASINI SAYIN SEYİRCİLER. Neler dönüyor ulan burnumuzun dibinde? Bi pislik var bu işin içinde ama du bakalım noolcak.

      Sil
  53. http://www.youtube.com/watch?v=NOubzHCUt48 (kesha- die young klibi) adamlar dalga geçer gibi hiç çekinmeden gözümüze sokuyorlar tek gözleri, pentagramları.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. harbiden zivanadan cikmislar iyice.hedef kitle ergenler, bunu izleyen bilincsiz ergen tayfasi gidip de gotune pentagram dovmesi yaptirir ve sigir gibi yasarsa iste o zaman hedeflerine ulasirlar.

      Sil
  54. Medyayı ve Akp yi eleştiren birinin, tüm yazı boyunca 100 yıllık ESAD'a Tayyoş jargonuyla ESED demesi nasıl bir çelişkidir Sikko.

    YanıtlaSil
  55. Sikko birde benim kafamın karıştığı bir yer var aslında tüm bu olaylarda merkez nokta benim aklıma takılan bu soru birçok çözüm bu sorunun cevabında amk.

    örneğin eyes wide shut filminde kuran mesajı baya açık yani ilgilenenler araştıranlar için baya açık malum bu holywood filmleri cfr nin tepesinde görevli 7 kişi tarafından inceleniyor dolayısıyla bu heriflerin çıkarına aykırı birşey olması imkansız bu adamların islamdan yada kürenin kabe'yi temsilinden habersiz olmaları da imkansız nasıl oluyorda bu kadar mesaja izin veriyorlar bu ayrıntı baya bir kafamı sikiyor. hatta bu lady gaga falan nasıl ara ara diyorlar kubrickini bul, michaelını bul falan bunlara müsade etmeleri enteresan daha doğrusu müsade etmiş olma ihtimalleri bana göre yok. mutlaka bunları da onlar planlıyor ve bu 2 sonuç doğurur düz mantıkla ya böyle bir enerjiye de ihtiyaçları var ya da tam bir kavram kargaşasına sürüklüyorlar. her ne sikim yapıyorlarsa o kavram kargaşasını çıkarıyolar amk. beyler bu konuda fikri olanlar cevap yazarsa biraz beyin fırtınası yapalım bu konu bence olayın en önemli kısmı.

    YanıtlaSil
  56. O mantıkla gidersen işin yaş.Bende profiline baktığımda susam sokağını ilgi alanlarında görünce ilkokullu olduğunu anladım desem.

    YanıtlaSil
  57. Yorumların çoğuna baktımda heralde millet objektifim hatta 18*55 objektifim desede 6230i kamerasından öte gidememiş.

    Bi taraf yine tayyipçi diğer taraf yine tayyibe giydiren kesim olmuş konu hakkında yazı hakkında adam akıllı yorum yapan olmamış.

    İşin sonucunda yazıyı yazan elemana çamur atılmış.Eskiye nazaran değişmişmiş.

    Yok bence sebebi o değil.Bence sebebi sen tayyipçisin veya tayyip karşıtı görüşçüsün ondan dolayı mantıklı bir sebep uyduramadın bu sefer adamın yazdığı yazıya muhalif oldun.

    Bak hemşerim bu dünyada kimseye güvenmeyeceksin.Öyleki ailenin reisi babanın bile yanlış felsefeleri vardır.Eğer adam gibi adamsan çıkıp savunduğun şeyin kötü yanını kabul edeceksin.Erdemdir bu erdem.Veya tükürdüysen yalayacaksın.Kibir şeytandandır.

    Tayyip bu kadar islami bir lider diye tanınıyorda peki neden kur'an hükümlerine aykırı hareket ediyor?

    Kur'an dosdoğru olmayı ve kafirlerle işbirliği yapmayı yasaklar onların safında olmayı yasaklar.Aç kitabı bak istediğin meal'dende oku acı gerçek bu.

    Peki ortadoğunun anası ağlarken müslüman lider müslüman ülke ve en basitinden biz nasıl bu kadar rahatız ve yaşantımıza devam edebiliyoruz.

    Diğer bir nokta şu tayyip karşıtları tayyip karşıtlığı ile kalmayıp ülke için kılını kıpırdatmayıp yine başka bir mason kuruluşu olan malum partilerin takipçileri.

    Yani anlatmak istediğim şu bırak alternatifi ortada seçenek yok ortadakilerin hepsi kötü.

    Yani akp'liye küfreden chplilerde aynı chp'ye küfreden akplilerde bunların liderleride diğer partilerde.

    Senelerdir kandırıyorlar olm sizi parti ayağına uyutuyorlar.

    Alternatif veya seçenek diye bir olay yoktur.Aklınızı çalıştırın aklınızı kur'andada sürekli geçer zaten "hiçmi aklınızı kullanmazsınız" ve buna benzer ayetler.

    Kıyamet günü bırak tayyibi baban senin için bir şey yapamayacak.

    Bu vatan kurtlar vadisi veya sakarya fırat seyrederekte kurtulmaz.

    Hiç garip değilmi lan osmanlı paşaları pezevenk yerine konuluyor polat kahraman oluyor.

    La bu kadarmı salaksınız illa bizmi tetikleyelim yani bir şeyleri farketmeniz için az sorgulama yeteneğiniz çalıştırın be birader.O polat türkiyenin gerçeklerini söylüyor olsa dünya düzenini anlatıyor olsa onun 7 sülalesini silerler yer yüzünden kaldıki özel tv televizyonlarında bu yayınlanacak?

    Harbiden pollyana'sınız.

    Olay nereye gidecek bilmiyorumda çok geri dönülemez bir noktaya geldi.Şu isra suresi 7. ayette mescidi aksa'yı tekrar alacağımız söyleniyor acaba bunu bizmi yoksa başka bir ülkemi yapacak orası ayrı bir soru.

    Yazı biraz çorba oldu kusura bakmayın ama unutmayın ortalama 60 senelik ömrünüzde babanız dahi olsa sorgulayın araştırın doğruyu söyleyin sevdiğiniz kişide olsa kötü yanını görün ve dosdoğru olun.

    Allah dosdoğru olanları sever.

    YanıtlaSil
  58. Allah, düşmanlarınızı daha iyi bilir. Allah, size dost olarak da yeter, yardımcı olarak da yeter.

    Nisa 45

    Fazla söze hacet?

    Süleyman sana yazmayım diyordumda milletin aklını çelmeyesin diye yazıtorum.Yoksa "aha bak nasıl yazdırttım" diye sevinme.

    Bu din bu cübbe bu gibi tartışmalarda hiç çıkmayacak.Ben senin aklından geçenleri biliyorum bugün cübbe çıkar yarin din iman çıkar.Yani boşa objektif humanist ateist izlenimi vererek milleti yermeye çalışma senin gibileri kahvaltı diye sabahları çok yedim ben.

    Olayın kendisi din.Bu dünyanın kainatın varlığının amacı zaten din sen neden bahsediyon kütle? (boşlukta yer kaplayan belli bir hacmi olanlara söylediğim benzetme)

    Yani din olayını çıkartsan bu iş zaten o siyonistlerin avantajına geçer.Ama olay zaten taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa -->

    Hz. adem'in yaratılmasına gider iblis adlı cin'in secde etmemesine ve şeytan sıfatını yemesine gider.

    Ve iblis yemin eder insanları kıyamete kadar azdıracağına dair.

    Yani bu illuminati meselesi devede kulak kalıyor anladın? 16. yüzyılda kurulan putperestliğe ve haçlıların devamına biz daha doğrusu onlar kendilerine illuminati adını verdiler kelime manası aydınlanmışlar demektir.

    Bunlar %99 hatta %100 kur'anda lanetlenen israiloğullarıdır.Yani israiloğulları = İlluminati diyebilirsin.

    yada elma armut de sana nasıl hoş geliyorsa.

    Bunların yanı sıra ku klux klan ve bir çoğu paganizm inancına sahip gizli örgütler vardır.

    Alman masonluğu fransız masonluğu ingiliz masonluğu bunları bir araştır bak puzzle'lar yerine nasıl oturuyor.

    Mademki bu adamların şeytanla satanizm ile alakası yok.O pentagon'un şekli ne o amerika kent'inin üstten görünümde paganizmde geçen baykuş ne geziyor yada pentagram bu nasıl tesadüftür?

    Hah bu delillerin çoğu zaten bu çocuğun yazılarında önceden söylendi ama ben senin niyetinin ne olduğunu biliyorum o yüzden olurda senin sahte objektifliğine inanan biri olurda senin peşinden gitmesin diye bu yazıyı yazdım.

    Wiki'den örnek veriyor arkadaş hayret yav :).

    YanıtlaSil
  59. Kardes Polat denen o karakterin neden bu kadar sisirildigini, hatta neden o dizinin yapildigini gelin bilincli bir sekilde tartisalim:

    Benim gordugum o ki o diziyi yapanlar veya yaptiranlar turk milletini senaryolarla uyutup, gercekle senaryoyu ayirt edemeyecek bir noktaya getirdiler.Millet evde oturmus vadi seyrederken ulke talan edildi ve genclik siyah takim elbise giyip caddede dolasan sigir surusu haline getirildi.(Ataturk Genclige Hitabeyi bunlara birakarak tarihinin hatasini yapmis) Tabi halki muhafazakarlasma ve bolucu fikirler yayma rolunu de iyi oynadi.Zaten diziler bu hale soktu bu memleketi.Bu milletin en buyuk dusmani su abuk sabuk evlilik programlari ve diziler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek bununlada kalmıyor.Ahlak yıkımı içeren diziler maşşallah her türlü kombinasyon uygulanıyorki gavat yelleri adlı dizi ile zirve yapmıştır bu olay.Fox tv'yi anlatmıyorum zaten ne olduğu belli.

      Lafı açılmışken amerikan kanalı fox'ta çıkan akıl çelen adam tutacak müslümanların adına hayır yapacak.Neymiş kur'an şifreleri açıklıyormuş yersen :).

      Hele bi ara kabe'ye melek inme olayı çıkarttılarki gülme krizi tuttu.Ona inanan insanları görünce hele sade komaya girdim :D.Sonra photoshop olduğu ortaya çıktı millet apışıp kaldı.Ama ben deyince inanmıyorlardı illa tv'nin demesi lazım.

      tv'den imam oldu doktor oldu öğretmen oldu.Ama insanlar senelerdir tv'nin hipnoz aracı olduğunu öğrenemedi gitti.

      Hocam zaten polat dediğin adam yada diğer kahramanlar amerikanın süpermeni batmanından bir farkı yokki.

      Diyorumya gerçek kahramanlar karalanıyor unutturuluyor sahte kahramanlar piyasaya sürülüyor.

      Birde en kolay misyonerliği çoluğa cocuğa yaparsın.Zamanında ne oldu çoluğun çocuğun beyninden Allah , din kavramını silmek için selena , sihirli annem gibi sapkın diziler çıktı.

      Daha ne oyunlar oynanıyorda zeka özürlü millet kendine verilen en büyük nimetlerden biri olan aklı kullansa farkedecekte.Nerde o millet?

      Sil
  60. Sikko Hocam maillerinizede azıcık bakı verin

    YanıtlaSil
  61. SİKKO SENDEN Bİ İSTEĞİM VAR

    DİKKATİNİ ÇEKER BELKİ DİYE BÜYÜK HARFLE YAZDIM.

    BLOGA ONLİNE OLANLARIN ANLIK KONUŞABİLECEĞİ Bİ CHAT PANELİ AÇSANA. ALLAH AŞKINA YAP ŞUNU ÇÜNKÜ KONULAR MALUM İNSAN İSTİŞARE İHTİYACI HİSSEDİYOR ANLIK OLARAK. ŞÖYLE SAĞ TARAFA UFAK BİRŞEY YAP MAKSAT BİLGİ ALIŞVERİŞİ SAĞLAYALIM.

    GERÇİ ANLAMAM BU İŞLERDEN YAPILIP YAPILAMADIĞNIDA BİLMİYORUM AMA UMARIM OLUYODUR.

    YanıtlaSil
  62. Gerçek tehdit 'kürt'tehdit'idir.İsrail heryere ölüm saçarak topraklarını genişletmicek.Hali hazırda Kürdistan var ve yayılıyorlar(Dünyadaki hiç bir millet kürtleri sevmez).İsrail büyük israili kurarken bu kürtlerden faydalanacak.Bizse hala aptal aptal kardeş diyoruz bu insanlara.Sokakda rahat yürüyemiyorsanız bunun sebebidir kürtler,faturanız çok geliyorsa bunun sebebidir kürtler.Hergün türk milletine edilen hakaretleri görüyorsanız bunun sebebidir kürtler.10 çocuk doğurup o çocukları birbiriyle evlendirip onlardanda çocuk yapmaktadır kürtler.Türklere oranla çok hızlı üremektedir kürtler.Doğuda doğum kontrolü denen illet yokken batıda vardır ve sadece türkler için uygulanır.Şu vakitten sonra ve hiç bir kürtün çıkıp pkkya lanet okumadığını görüyorken hala kürtlere kardeşmi diyeceğiz?Biz bize yeteriz.Hükümetin zorla kuzey ırağa sürmesi gerekir bunları.İstese yapar ama yapmıyor amına kodumun bop eşbaşkanı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farzetki müslüman bir kürt aileden pkk ile zerre ilgin olmadan doğdun ve doğruyu görüp yaşadın temel felsefen birlik ve beraberlik oldu.

      Yinede kürtlere bunları dermiydin?

      Veyahut pkk propagandası yapan üst düzey kişiler kürt adı altında türkiyede kendini kamufle eden ermeniler olabilirmi acep?

      Bir başka soru "osmanlıcıyık biz" diye geçinen ülkücü tayfanın acaba bdp'li gençlikten ne farkı var?Bunların ikisinide dini ve milli bahaneler üretip duygularını sömürüyor olabilirlermi acep?

      Yani bi taşla kuş sürüsü vuruyor olabilirlermi?

      Sil
  63. Sikko gördünmü bunu artık gizleme gereği bile duymuyorlar http://www.ntvmsnbc.com/id/25430554/

    YanıtlaSil
  64. 2 yıl önce çok götveren az aydın,özgürlükçü ve çok atayız, ülkesini çok seven guzide bilim insanı materyalist bir salak şu aşağıda yazdıklarıma BELGE sormuştu. Allah'ın yanından 19.yy da ayet getirebilme yeteneğine haiz bir peygamner çakmasının dediklerine tapanlar derneğinin mensubu da peygamberini temsil eden partinin böyle birşey yapamayacağımı söylemişti.

    "O apo oradan çıkacak, ispatım yok ama o herşeyi öğrendiğiniz belgeli medya, analar ağlamasın slogancılığında sizlere bunu bir bir yedirecek ve serbest kalacak o adam. Bunların hepsini bir bir yaşayacak bu ülke ispatım yok ama göreceksiniz bunlar olacak" demiştim.

    Selam ederim o herşey komplööhh götünüzden uyduruyosssunuzz hani bunnarın belgesi ispatı? diye söylenen ve hala burada anlatılanlara röptoşambırıyla pıfhs saçma bunnar, Allah grömüyömü ya sonunçta onun izninle oluyo hep hayırlısı artıkın kardeş demeye ısrarla devam eden su aygırlarına.

    Yeni türeyen BMW'li, mercedesli, jeepli, bol gemicikli cennetin medaharı iftiharı, 7.katının en birinci mezhebinin nurlu imanlı mallarına da ülkelerini satmaya devam edin demek istiyorum. Siz 2023'e kadar böyle olun ki Allah'ın yumruğu ortaya indiğinde içinizde 1 taneniz 1 tane geninizi bile aktaramasın gelecek nesillere inşallah. Artık hristiyan eliyle mi olur yoksa şark kültürünün vazgeçilmez geleneği olan birbiniz sikme becerisiyle mi onu zaman gösterecek.

    10 yılda her kesimi öyle bir ayırdılar ki medya eliyle birbirinden, iç savaşa doğru hızlı adımlarla gittiğimiz şu günlerde, önemli olanın taraf olmamak ve belki o beyni suyla çalışan insanlarla yapılacak tek DEVRİM şeklinin, HİÇBİR partiye oy atmamakla olabileceğini bir daha hatırlatmak isterim. Polisin, askerin, memurun, işçinin, çalışan tüm iş gücünün birlik olup, bak ülke için demiyorum, misal benzin fiyatları için, misal çalışmayandan zorla alınmak istenen sigorta parası için, kendi insani ortak çıkarınız için, sikeyim kalan dertleri sadece o götlerinizin biraz rahat etmesi için, grev yapıp ne seçim sandıklarına ne de işlerine gittiği bir günün,bir haftanın, bir tarihi birleşme gününün hayaliyle bekliyorum ben. Hepinizi işten atacak halleri yok değil mi? Ama dur ya grev yapanlar atayız, anarşik, allahsız, alevi, chpli, pkklı, ergenekoncu insanlardır değil mi? Çünkü Televizyonlar 10 yıldır böyle diyo diğ mi? Haksızlık karşısında susup pusup işi Allah'a yamamaya çalışan dinci orospu çocukları hakkında Alla'ın resmi TV kanalı ne diyor. Arada oraya da bir zap yapın görürsünüz diyeceğim ama. O da zor.

    Herneyse siz,biz,sen,ben,onlar,berikiler,köşedeki atayız, muzcu hoca, kim olursa olsun ortak bir benzin, ortak bir domates, ortak bir et fiyatı konusunda birleşebildiğiniz gün bu ülkeye hiçbişey olmaz.

    Kansız devrim, kansız değişim, kansız ülkenin yönetimini tekrar halka vermek, kansız bu ülkede barışı getirmek, kansız bu gibi satılık medya kuruluşlarını yok etmek, kansızları def etmek gayet kolay ve mümkün. Ama bu kadar kansızın olduğu ülkede tabi çok zor. Allahlı gezinenin Allahsızını aratır olduğu bir ülkede zor. Allahsızı ise elinde şarabı istanbul tepelerinden maval okumaya devam etsin. Her zaman olduğu gibi en güzel mavalları hep Allahsızlar okumuştur tarih boyunca zaten diğ mi? Elalem iyi kötü aksiyon içindeyken bunlar gözlem yapıp kitap yazmışlar bol bol çünkü.

    Yazmayayım diyorum ne zamandır. Ekşi de burada şu ülke şu hale getirilmişken hala sikkonun kazandığı paraya laf edip, bunlar kompile hep ya diyen ağzı salyalı sığır sürüsünü gördükçe dayanamıyorum artık vala.

    YanıtlaSil
  65. Uzatmayayım. Haklısın babam biz paranoyağız ve bunlar hep komple hı hı.komple sığır sürüsü sizi.Sokayım esed'e o narin götlerinizi büyük sikişe hazırlayın şimdiden, 2023'te yine gelir götlerinizin sıhhatini sorarım ben burada. Şimdi medya gazıyla Apo itini alkışlayıp ah barış geliyor sevinç çığlıklarınıza devam edin. Oy vermeye de devam edin. İşlerinize gitmeye de devam edin. Ne de olsa Allah'ın da bi planı var ve o istemese bunlar da olmaz diğ mi? 1 kere okuduysanız o Allah'ın kitabını beni bizatihi rocco siffredi siksin.

    Saygılar sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu millet kur'an'ı açıp okusaydı emin ol bu hale gelmezdi.

      Çoğu müslüman gezinen'e bakıyorsun müslüman sıfatlarından çoğu eksik.Ne namaz ne zekat ne oruç ne kur'an okuma var.Adı müslüman.Bilmeden konuşmayı çok sever onların yedikleri bu bok yüzündende ateist kütleleri ile biz uğraşırız.

      Diğer konuda müslüman olmayıp bol bol sıkanlar hakkındada çok güzel tespitlerin olmuş tebrik ediyorum.

      Ama varya 2 gün sonra bu dünyanın işi bitip mahşer günü hepsi birbirine topu atacakta fayda etmeyecek.

      "Orada torpil yok hemşerim.Orada kayırma yok nasıl gittiysen öyle hesaba çekileceksin Allah yardımcın olsun."

      Bu sözüm hem müslüman geçinip bir kere kur'anın yüzüne bakmayanlara namaz kılmayanlara Allah rızası için hiç bir şey yapmayanlara ve Allah'ın varlığını kendi nefisleri daha hoş geldiği için inkar edip milleti birbirine düşüren sözde çok zeki gerizekalılara.

      Bu arada ek bir bilgi.

      Sevgili ateistlere ithafen.

      Eğer islam dininden birini döndürmek üzere fitne çıkarıp aklını çelmeye çalışırsanız.Katliniz vaciptir.

      ENFAL 39: Ve hiçbir fitne kalmayıncaya ve bütün dîn Allah için oluncaya kadar, onlarla kıtalde bulunun (savaşın). Eğer onlar (küfürden) vazgeçerlerse o taktirde muhakkak ki Allah, yaptığınız şeyleri en iyi görendir.

      Sizinle savaşanlarla siz de Allah yolunda savaşın, fakat aşırılığa sapmayın; Allah aşırılığa sapanları sevmez. Onları yakaladığınız yerde öldürün; sizi çıkardıkları yerden siz de onları çıkarın. Fitne öldürmekten daha kötüdür. Mescid-i Haram civarında onlar sizinle savaşmadıkça siz de onlarla savaşmayın. Şayet sizinle savaşmaya kalkışırlarsa o zaman onları öldürün. İşte kafirlerin cezası böyledir! Eğer onlar vazgeçerlerse, artık Allah bağışlayıcıdır, merhametlidir. Fitne ortadan kalkıncaya ve din yalnız Allah'ın oluncaya kadar onlarla savaşın; fakat vazgeçerlerse, artık zalimlerden başkasına saldırmak yoktur. Haram ayın karşılığı haram aydır; saldırmazlık kurallarına riayet karşılıklıdır. Şu halde kim size saldırırsa, onun saldırısının dengiyle siz de ona saldırın. Allah'ın hükmüne saygılı olun ve bilin ki Allah kendisine saygılı olanların yanındadır. Allah yolunda harcama yapın; kendi ellerinizle kendinizi tehlikeye atmayın. İyilik edin, kuşkusuz Allah iyilik edenleri sever.

      Bakara Süresi, 190-195

      Yani ya adam olacaksınız sessiz sakince kendi başınıza ateistçe (kafir olarak) yaşayacaksınız yada çıkardığınız fitne çeldiğiniz akıllılar yüzünden kaledileceksiniz.

      Birde arkadaşlar lütfen Allah kelamı ederken küfretmemeye çalışalım.Bu kafir tayfaya (yeni isimleri ateist oluyor) fırsat veriyorsunuz.

      Canınızı yirim.

      Sil
    2. kafir ile ateist bambaşka şeyler dostum sen daha derin bi araştırmaya girmek zorundasın. onu öldür bunu sikle din yaşanmaz. burada öldür ile allahın kast ettiği şey nefsi müdafa size saldırmadıkları sürece sizde onlara saldırmayın allah gözü dönmüşeri sevmez. senin mantkla yola çıkarsak kendisinden başka kimseye bi zararı olmayan ateisti öldürürz ki bu maykalıktan daha öte bişey. kafir gerçeği gizleyen demektir ve bu herkese zararı olduğu anlamına gelir, ateist ise ben inanmıyorum der bu da hiçbirimizi ilgilendirmez. ha arada ateistlerle atışıyoruz ama onlarında dinimize saldıran kısımıyla atışıyoruz ama daha fazlasına bulaşma senin hedef göstermeye çalıştığın kitle yanlış kitle. öldürürüz felsefen ise gözü dönmüşlükten başka bişey değil.

      Sil
    3. Sizin tanrınızın adaleti yok o zaman milyonlarca spermden en güçlüsünün yumurtayla birleşip insan olarak doğduğu diğerlerinin ölüp yok oldukları bir düzende nerede senin tanrın ve adaleti? doğal seçilimin sonucu ortaya çıkıyorsunuz tamamen şans eseri güçlü olan olduğunuz için doğuyorsunuz diğer ölüp gidenlerin suçu ne tanrının onları güçsüz sperm yapmasımı? senin tanrın kafayı yemiş hep güçlünün yanında güçsüzün karşısında. canımı sıkıldı yanlızlıktan bu düzeni kurmak için. katil tanrı şeytanı bile var ettiğine göre en pislik o olsa gerek. hem kötülük yapmayın diyeceksin hem her türlü kötülüğün olduğu sistemin yaratıcısı olacaksın her yanından çelişki fışkıran tanrı.

      Sil
    4. Sevgili Tebliğ Görevlisi,

      Kuran'da namazdan, zekattan, oruçtan tam hatırlamamakla birlikte toplasan 20-30 ayette bahsedilir. Kalan tüm kısas ve hikayelerde O'nun vermeye çalıştığı mesaj AHLAK ve VİCDAN üzerinedir. Bu ikisini bir insandan çıkarırsanız geriye ne din kalır, ne de Allah'ın cennet vaad ettiği cennetlerin sahibi müslüman şekli.

      Bu gözler o dediklerini yapıp müslüman olduğu halde başka mezhepten olduğu için birbirini öldüren insanları 1200 yıldır görüyor, duyuyor,okuyor da. Bir Arap baharında kaç milyon müslüman ölmüştür? Irak'ta Afganistan'da, Libya'da, Suriye'de son 20 yılda kaç müslüman kılıçtan geçirildi? Mesele sadece namaz kılmak değil. Mesele önce KURAN ahlakı edinmek. Mesele haksızlık karşısında susmamak. Mesele doğru bildiğini, Allah'ın senin içinde bildiğini insanların suratlarına da söyleyebilmek, mesele BANA DOKUNMAYAN BİN YAŞASIN felsefesiyle hayat sürmemek. Mesele karşımızdaki insanlar kimler olursa olsunlar onlarla bu aynı dünyayı paylaştığımızı kabullenip ortak bir paydada buluşabilmek. Bütün bu meseleleri kitapta Allah bizlere anlatmış. Okuyanlar biliyor zaten. Sen de asıl hesap yeri hakkında güzel söylemişsin. Korkan adamın inanan adamın ahlaklı adamın düşünmesi gereken tek sorgu yeri, gerçeklerin geleceği tek yer orasıdır zira.

      Müslüman olduğunu sanan KAFİR dolu bu ülke ve islam camiası. Çünkü ahlakı bozulmuş ve vicdanını yitirmiş bir adamın müslüman olma olasılığı yoktur. Ve bizde de böyleleri çoktur. 5 vakit namaz da kılıyor olsa, yılın her günü oruç tutuyor dahi olsa, gördüğü her haksızlık karşısında susan o adama Allah şeytan demiştir. Ve asıl o adamın KATLİ VACİPTİR zira Allah'ın dinini yanlış tanıtmakta, yaşamakta ve uygulatmaktadır. Uzun vadede bir ateistin, bir din düşmanın verdiği zarardan çok daha fazlasını bu tür insanlar verir, vermiştir. Ateist dediğin ne ki? Orçun'un da dediği gibi. Ben ateistim deme cesaretini göstermiş, en azından dürüst ve düzgün ahlaklı bir adam. Gizlisi saklısı yok.Yaşadığı hayat şekli de kendi inandığı şekilde. Bana karışmıyor yaşayıp gidiyor adam. Kime ne? Aferin ona en azından böyle olabildiği, içi dışı bir olabildiği için. Tehlike zaten oradan gelmez gelmedi hiçbir zaman.(din adına)





      Sil
    5. Orçun yazımı okuduysan zaten bende fitne fesat çıkaracaklara müslümanlara zarar vereceklere müslüman kişileri dinenden dönderecek kişilere hitaben yazdım bunu.İster ateist olsun ister kafir ister münafık.

      Ha konuda ateistler geçiyordu onlara hitaben yazdım sebebi nemi?

      Hemen söyleyim güzel kardeşim sebebi şu ;

      http://www.agnostik.org/

      Şimdi buraya fazla bilgisi olmayan bir müslüman girse inançsız olarak çıkabilir.Bununda affı yoktur bir daha.İslama girip bir kez çıktınmı bunun affı yoktur.

      Ve sana sebep olanlar bu siteyi yapanlardır.Buda fitnedir.Bunların katli vaciptir müminleri saptırdıkları için.

      Anlatmak istediğim buydu.

      Ayet ortada.Korkmayın ben tefsir yada hadis'ten misal vermem direk meal'den.

      Ve senelerdir dikkatinizi çektiyse ateizmin islam'a saldırdığı kadar başka bir dine saldırdığını göremezsiniz.Sebebini araştırmanıza bile gerek yok ama araştırın diyecem yinede, sadece biraz düşünseniz yeter.

      Sil
    6. Mert aynı atarı ölüm döşeğinde iken ve öldükten sonra hesap verirken inanmadığın rabbine yaparsın.

      Orada aklındaki tüm soruları sor kardeş.

      Benim görevim sadece tebliğ etmek.İslam dünyadaki en mantıklı kavramdır bunun dışında maymundan gelmek veya uzaylının varlığına ihtimal vermek yada bu kadar her şeyin tesadüf olması veya Allah cin şeytan melek kavramını insanoğlunun uydurması bana pek inandırı gelmiyor.

      Allah bildiği gibi yapsın (en iyisini o bilir) diyorum.

      Sil
    7. mert korcan,
      Spermlerin en iyisi seçilip döllüyorsa bunca sakat, hastalıklı, zayıf, arızalı doğum neden oluyor bil bakalım! Bil bakalım bir atımda yaklaşık 20 milyon adet spermazoid hücresi gönderildiği halde niçin bunların içinde milyonlarca sağlamdan bir tanesi değilde arızalı bir hücre dölleyebiliyor yumurtayı?

      Misal, doğuştan gelen göz bozukluklarının (miyopi, hipermetropi, astigmati) hepsinin sorumlusu o bozuk geni tanışayan spermazoid hücresi.

      Gördün mü seni nasıl kandırmışlar 'doğa, natural seleksiyonla en iyisini seçer' diyerek?
      Gördün mü doğru soruları sormazsan her dolmayı nasıl yutturduklarını?

      Sil
  66. hassiktir mert korcan nabtın sen :D çok yanlış gelmişsin panpa geri dön.kulluk bilincinde olsaydın.Allah'ın seni bu dünyaya gönderdiği için ebedi cennetle ödüllendirilebilme ihtimalini düşünüp şükrederdin.

    YanıtlaSil
  67. Sanane olum ruhu üflenmemiş spermlerden oldu birde yas tut o spermler için.şaşırmışsınız yahu siz.Bi kere yaratıldın ne yapabilirim diye düşün şimdi.Liseli ergenler gibi kuruntu yapmanın anlamı yokki.

    YanıtlaSil
  68. Tehlike şeytan tarafından gelir. Şeytan'da bu dinin üstünde oturacağını söylemiş zaten. Ateistin üstüne yayılıp savaşmıyor ki adam. Senin benim üstüme köşedeki cami imamının üstüne, yoğunlukla da politikacı(yalan söyleme becerisi olan)ların üstüne. Kitabın üstüne, Allah'ın doğru yolunun(Kuran'ın) üstüne oturuyor. Ne yapsın ateisti. Mission çoktaan Completed orada.

    Allah'ın yanına sadece namazla oruçla zekatla yamanacağını sanan,öğretilen,uyutturulan ve birde hoca zıkkım efendinin cennetten getirdiği parşömenlere de ekstra inanırlarsa hurilerin memelerinin daha büyük olacağını sanan,öğretilen,uyutturulan müslüman geçinen, kitabı anlayarak 1 kere okumayı denenmemiş 3 maymunculara söylüyorum bunları.

    Çünkü benim din kültürü ve AHLAK BİLGİSİ öğreten din hocalarım, cemaat bekçilerim, bu dediklerim hakkında bugüne kadar TEK kelime etmemişlerdir sınıflarda, camilerde, nurlu tekkelerinde . Din ahlakını İYİ olmak kalıbına sıkıştırıp, ALLAH herşeyi affederle bitirerek geçmiştir o dersler hep. Bir de Ayet-el Kursi ezbeleyince aferin oğlum kızım sana puanım 10 otur. Nur gibi parlayarak çıktık o derslerden hep.Maşalah nazardan saklasın onları Allah. Allah'a meleklerine ve peygamberine inanan istisnasız HERKESİN CENNETE gideceğini müjdelemekte beis görmeyen bu küçük ALLAH'cıklari bu KURAN anlatıcılarına da, ya ya aynen öyle okumamaya devam edin demek istiyorum. Çocuk aklımla madem HAC'da bütün günahlar siliniyor o zaman yaşlanınca gider silerizi düşündürten bu islam anlayışının herhangi bir insana, herhangi bir topluma ASLA AHLAK getirmeyeceğini 1200 yıldır sorgulamamış, böyle saçmalık mı olur dememiş DİN bekçilerinin yetiştirdiği toplumdan ne bekleyeceksin ki zaten? Hayatında 1 kez olsun ya neden HAC zamanı hep ölmeye 5 kala oluyoru kendilerine sormamış bu insanlardan alabileceğiniz İslami AHLAK dersi olabilir mi? Olamaz olmadı olmuyor olmayacak da. Zira 1200 yıldır ölmeye 5 kala gidiyor o ibadete çok ahlaklı islam dairesinin mensupları. Diğ mi bey amca? Kalpleri ruhları bile biliyor neden 5 kala gittiklerini de en büyük hacılar onlar geberirken. Tabe tabe bütün herzeleri ye, kul haklarını lop lop götür yıllar boyu, sikmediğin bir tavus kuşu kalsın ondan sonra HACI sıfatıyla dön, iki Allah herşeyi affeder cümlesi, iki inşallah, 3 maşallah sonra biz de sen geberince iyi bilirdik diyelim arkandan.Hı hı tabi.

    Daha önce de yazdım. Bu ülkedeki her okula, en hakiki mürşit ilimdir tabelalarının altına "Bir cümledeki ÖZNE değişince FİKİRLERİNİZ değişiyorsa AHLAKSIZSINIZDIR" veciz sözünü de asmak lazım. Çünkü Kuran'da bahsedilen, olması istenen AHLAK, bu şekil ahlaktır.

    Papyonlu atayız : Böyle saçmalık mı olur bu benzin fiyatlarını protesto etmliyiz arkadaşlar. Hadi bana katılın.

    Sie la oradan Allahsız.Senle sıçmaya gitmem.

    Cübbeli şakirt: Böyle saçmalık mı olur, bu benzin fiyatları zulümdur. Cami çıkışı protesto edelim.Bana katılın ey cemaat. (bak bunu bir imamın hocanın söyleyebiliyor olması dahi bir mucize! de hani oldu ya dedi diyelim)

    Doğru, evet, Allah zulmedenleri sevmez.Yürüyin! Hayidin!

    Ne değişti lan cümlelerde takkeli götveren? O adam doğruyu söyleyince neden sie çektin? Kendi beynin, kendi cebin benzin parasının çok olduğunu idrak edemiyor mu? İlla hacı hoca mı diyecek sana ne düşünmen gerektiğini? Neyse neyin değiştiğinin cevabı ahlakın ne olduğunu bunca zamandır hiiç öğretmeyen din alimlerimize sorarsınız artık.

    YanıtlaSil
  69. 30 000 tane şehit verdiğimiz şu ülkede 1 tane cenaze namazı kaldırmamış. O adamın Allah'ına inanmasan bile birlikte olduğunu, üzüntüsünü paylaştığını 1 kez olsun belli etmemiş, kardeşlik insanlık adına kendi inancına saygı duyulması adına, 1 tek olumlu aksiyon göstermemiş sevgili AZİZ ateist.NESİN sen ak kimsin ki sana fikirlerine saygı duyulsun egosu kibri boyunu aşmış it? Yıllar boyu montla ortaya felsefik fikirler sıçtın da ne oldu? 1 gıdım değişmedi karşı tarafın senin hakkındaki düşünceleri. La oğlum bi yerde yanlış yapıyor olmayasın hm? Ama aydınlıkta yazıyosun ya hep haklısın sen di mi? Ne zaman bu insanların yanında oldun, pratikte omuz omuza olabildin ki o da senin fikirlerine yaşantına saygı göstersin götveren? Hepimiz DİNK'iz dediğinde 1 tane müslüman cenazeye gelmiyorsa bu yalnız onların suçu olabilir mi lan şarap bekçisi, bidonlar deyip ötelemeye çalıştığın adamların derin devletten haberleri yok olabilir mi amk? Bi sensin çünkü her siki çözmüş olan di mi? 1 tane şehit cenazesinde bir tane ermeniyi,kürdü,ateisti göremedikleri içindir belki orada, bir ateistin kendi cenazelerine omuz attığını göremedikleri içindir belki he? Bu ülkede ateistin cenazesi de camiden kalkar ama. Farkındasın diğ mi? Yudumla bakalım şarabını, yaz bol bol ahlak üstüne, dinler üstüne şimdi.Devam et böyle. Üstünde mal yazan ateist seni.

    Bak konu nerelerden nereye geldi. Ben diyorum ki. Kardeşlik bağları, gesi bağları gibi değil, türküyle, sözle, kitapla, düşünmekle o bağa girilmez. Aksiyon göstereceksin önce. Haksızlığa, kötülüğe, pisliğe karşı omuz omuza girme kabiliyeti göstereceksin. Herkesin ortak çıkarı uğruna iman din özne ırk inanç farketmeksizin karşında söylenenlere saygı göstermeyi , adam doğru diyor demeyi öğreneceksin. Empatiyi öğreneceksin en çok. Allah'ın ahlak öğretisinin temelidir hep bunlar.

    Sonra namaz niyaz,oruç zekat gelir. Emin ol önce bu dediklerim ve sayfalarca yazabileceğim küçük ayrıntılara önem vermektedir,anlatmaktadır KURAN ahlakı. Kardeşini öldüreni sen AFFEDERSEN bu daha iyidir ve kimse o katile dokunamaz diyen 1 tane HUKUK kuralı var mıdır bu dünyada? Ama sen hep idam ettin, el kestin, toprağa gömüp taşladın,kendini patlattın yetmedi seninle savaşmadıkları halde önüne gelen her devleti güzel sözle değil kılıçla fethettin. Kuran'da hucüm savaşı farz çünkü di mi? Pardon islamı kılıçlarımızla yayıyoruz da bize saldırmadığınız halde sizi keseceğiz izninizle dedin herkesin inancına saygı duyarak bin yıldır. Diğ mi cennet bekçisi? İnsan VİCDANının nelere kadir olabileceğinin SINIRI bir katili affetme mertebesindedir Kuran'da. Kuran'a göre herkesin, bir katilin dahi hata yapma şansı vardır. Ve onun bu dünyadaki cezası senin vicdanın, ahlakın ve iki dilinin ucundadır. Kendi kardeşini fetvayla boğdurarak öldüren büyük adlı atanın gideceği yer de bellidir Kuran'da. Papaz istedi diye ayet değişmiyor çünkü. Fetva veren olunca da değişmiyor değişmedi.


    YanıtlaSil
  70. Neyse işte güzel ahlak dediğiniz, vicdan dediğiniz buralarda böyle olaylarda ortaya çıkar. Komşu kızının götüne dönüp bakmayınca güzel ahlaklı müslüman etiketini alamıyorsunuz öyle hemen. Komşu kızı ateistse ve sizi haksızlığa karşı meydana çağırdığında onunla omuz omuz verdiğinizde alıyorsunuz. Yoksa o göte bakmamayı herkes beceriyor,becerir siz hiç merak etmeyin. Ekstra cennet katı, huri falan da beklemeyin. Zira normal olanı yapınca cennetin 7.katını müjdelememiş Allah kitabında. Kuran'da belirtilen hemen herşeyi yapma gayretini hayatı boyu gösteren GÜZEL AHLAKLILARIN yeri oralar. Kızın götüne bakmayayım ama ülkemi satan, geleceğimi satan, dolaylı olarak dinimi de önüne gelene dolaylı dolaysız yollardan peşkeş çekiyor olan bu güruha sesimi çıkarmayayım. Dini yayacağım ayağıyla binlerce insanı kılıçtan geçiren atamızın yanlışlarını söylemekde bizi ergenekoncu kafir ve Allah düşmanı yapar diğ mi? Yayılmış olan islamın Kuran'da bahsedilene uyup uymaması önemli değil çünkü. Reklamın kanlısı kansızı farketmez. Önemli olan herkeşler müslüman olsun saaşalım diğ mi? E cihad meraklısı sikik cehennem kimin için var o zaman madem herkes zorla müslüman olacaktı hm?

    Konudan konuya atlıyorum biliyorum ama içim dolu amk ya.Domatesin kilosu 5 lira ama ekonomi çok iyi. Hem zaten Allah'ın da bir planı var. Benzini 10 liraya dayayacak inşallah Allah. Hep onun planı çünkü bunlar. Hem bak rızkımı da veriyor. Bak BMW 5.20 diesel. Bu da gemicik. Amerikada eğitimim bitince başarılarıma başarılar katarak bunu BURSLA aldım. İyi rızıkmış dostum güle güle kullan. Maşallah Allah daha fazlasını versin.Gözümüz hiç yok. Ayda 50 000 dolar alıp makyajıyla bize HABER ileten dürüst namuslu ahlak timsali TV kanalı yöneticilerine, spikerlerine lafımız hiç yok zaten. Ülkede iç savaş çıkınca da aynı donuk ifadeyle, domatese zam gelse de aynı donuk ifadeyle, 30 000 ölüye de aynı ifadeyle, annelerine tecavüz edilse, haberlerinde yine aynı donuk ifadeyle önüne konulanı 3 dakikada anlatabilme robotik yeteneği için bunca yıl eğitim almak kolay değil tabi. Allah yardımcıları olsun. Maaşları yatsın da ülkede ne olduğu, analarını kimin becerdiği hiç önemli değil.

    YanıtlaSil
  71. Tıpkı domates fiyatını protesto eden haklı insanlara Allah'ın planı gereği biber gazını geberene kadar sıktıran canım komserim, amirim gibi. Ve sıkmakta beis görmeyen emir kulu memur abim gibi. Canlarım benim ya. Emir kulu hepsi amah! napsınlar? yazık tabi. Sıkmazsa ve sıktırmazsa işinden olur onlar diğ mi? Doğru ya!, doğruları savunanlara bakmaksızın işinize, ay sonu alacağınız paraya litfen çok çok önem verin diyen ve bismillah diyerek coplayın diyen Allah, ayetleri ve planı yine karşımızda. 1500 lira maaşıyla ayda 3 kg domates alabildiği, yılda 4 kg etle doyabildiği için hayatından memnun ve Allah'ın planına göre hareket ediyor o da.

    Ordunun terör belasını bunca yıldır bitiremiyor olması da hep Allah'ın planı. Yoksa biz isterdik ki bitsin. Şerefli generallerimiz, erlerimizin önünden geçen it sürülerine yıllar boyu geçiş iznini ALLAH'larının planı gereği verdiler. Domatesin fiyatının 5 lira olmasını isteyen ALLAH planına göre 30 yıl askeri harcama yapmalıydık çünkü. Kürt vatandışımıza kötü gözle, terörist gözüyle bakmamayı becermek çok pahalıydı o zamanlar. Ev verirken kürtsen sana ev yok derken hep Allah'ın planı gereği yaptık bunları. Türkleri otobüste yakanlara bizim gerillalarımız demeyi biz hep Kuran'ı Kerim'den öğrendik. Gerilla suresi 4.ayet, "Beyaz Türkleri bulduğunuz yerde molotoflayın" demese yapar mıydık hiç? Hep Allah'ın ayetlerinin işi bakar mısın?

    Başı türbanlı olduğu için yıllarca siktiğimin yobazı ötelemesini her koşulda yapmamızın sebebi de hep inandığımız aynı Allah'ın planı. Hem Atatürkçü hem Allahçı kesim olarak da plana iyi sadık kaldık.

    Biznen bizim ruhsuzluğumuzlan, idraksizliğimizlen, tembelliğimizlen, ahlaksızlığımızlan, birleşememizlen kitabı anlayarak okuma çabamızın, yaşantımıza sokma ve uygulama çabamızın olmayışınlan, saygısılığımızlan, gün be gün dejenere oluşumuzlan, insan olabilme yeteneğinizimi kaybedişimizlen, sevgisizliğimizlen, egomuzlan, kibrimizlen falan hiiiiiç alakası yok. Olur mu öle şe biz hep iyiyiz onlar hep kötü. Allah Allah o zaman bu kontesi kim sikiyor 90 yıldır yahu?

    Darbenin tek suçlusu 90 yaşındaki bir adam. Birbirini öldürmeye sürekli yer aramış, bahane aramış 68 kuşağının mensuplarının, hiçbir sike o zamanlarda da, hala da yaramayan o mal sürüsünün hiç suçu yok diğ mi lan? Sokağa mitoz bölünüp dökülebilme ve kendi kopyalarını bulduğu yerde öldürme becerisine sahip bir tane paşa yüzünden hep darbeler oldu. Kaka paşalar! 68 kuşağının bugün babam dahil hepsi sütten çıkmış ak kaşık.Canlarım benim ya.Onlara da kıyamam.

    Neyse gençler,arkadaşlar,amcalar,abiler, ablalar bu gerizekalılık örnekleri çokca bu topraklarda,ahlaksızlığı sadece memesi açık, mini etekli kadın figürü olarak benimsemiş, dünyadaki tek ahlaksızlığın evlenmeden sikişmek olduğunu sanarak büyütülmüş insanların yaşadığı dünyadan ve ahlak kavramından, kuran ahlakından bi haber insanların bolca olduğu bu toplumda, bir gün gerçek islam ahlakı buralarda yaşandığında ne günlerden geldik buralara diyebiliriz umarım. Bunun da sizin bizim ahlaklı olabiliyor olmamızla çok alakası var. O yüzden önce AHLAK, önce VİCDAN, önce EMPATİ sonra istiyorsan 5 vakit namaz eda et, istiyorsan muza tap. Hiç sorun değil.Önce bi insan ol da. Ortak bir payda otomatikman bulunur ne de olsa. Gün gelir düğün olur bahane ya da bir gün bir cenaze.Sonra gün gelir bir kg domates de olur o bahane. Ama kesin ki sadece 3 maymunu oynamayı bıraktığımız zamanlar da olur bunlar.

    Hadi esenlikler ballarım.

    Özet geçiyorum: yoğum ben yoğh

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeş çok güzel 10 numara laf yazmışsında bir kaç şeyi düzeltmek istiyorum.

      Maide 51 diyorum öncelikle.

      Ey iman edenler, yahudi ve hristiyanları dostlar (veliler) edinmeyin; onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden onları kim dost edinirse, kuşkusuz onlardandır. Şüphesiz Allah, zalimler topluluğuna hidayet vermez.

      Kafirlerle kitablarını değiştirenlerle inançsızlarla dost olmaz.Bunlarla çıkılan yolda ne kadar başarılı olur Allah bilir.

      Haa ticaret yapılır ama dost kategorisine koymayı üstte verdiğim ayette Allah yasak etmiştir.

      Ki zaten fiili davranışları sebebiyle pek bi yapıcı gözükmüyorlar bu ülke için.Yada ben mi görmedim yapıcı bir ateist'i?

      Birde bunlar islamın altında bir şeylar arayana kadar (arayın arayın bulursunuz he) kendi inançsızlıklarını sorgulasalardı belki Allah hidayete erdirebilirdi.

      Allah her insanın kaderini kendi çabasına bağlamıştır.Allah yarattığı tüm kullarını sever.Allah hiç bir kuluna kaldıramayacağı yük vermez.

      Allah hiç bir kuluna zulmetmez.Kul kendine zulmeder.

      Aklını kullanmayanlarda bunların başını çeker Allah insana akıl idrak vermiştirki dinini iyi anlasın yaşasın diye.Ki sende bunu çok güzel şekilde açıklamışın yukarıda.

      Ahlak empati ve hoşgörü islam'ın temellerindendir.

      Ama benim değinmek istediğim konu şuydu.Milletin nüfuz cüzdanında islam yazıyor sorsam müslümanım diyor.Ama karı kız ayağımı dersin emperyalizme kazandırmak mı dersin şurada müslümanlarken ölürken "araplar bizi satmış" gibi kulaktan dolma mış ekli sözleri söylemekten ileri gitmiyor bunların müslümanlıkları.

      Birde en çok tav olduğum şeylerden birisi ise.Milletteki el korkusu.El adama neder?Ele güne rezil olduk.Milletin enayisi bizmiyiz? gibi saçma sapan nedenlerden dolayı gavur olduk gittik.

      Bunların hepsinin hesabı sorulacak.O müslüman suriyeli filistinli orada can verirken niye kılını kıpırdatmadın müslüman kardeşin için diye sana sorulacak.Orada hesap sorulurken topu tayyibe atamazsın kılıçtaroğlunada atamazsın bahçeliyede bdp başkanınada kimseye.İş bitti çünki artık millet cennete cehenneme yollanacak tayyip ana-baba kardeş eş evlat diye bir şey yok artık orada.

      Gücüm yetmiyordu bahaneside yetmeyecek.Günde 5-10 lira cigaraya gücümüz yetiyor.Yeni bir telefon çıktığında almaya gücümüz yetiyor.

      Olay çıkarmak için hayvanseverlik adı altında sokağa dökülmeye gücümüz yetiyor.Ama o sokağa hayvan için dökülen kişiler "tartıyımmı abla" diyen küçücük çocuğa ters ters bakıp terslemeyide biliyor.

      Hırantık dinkik diye kanzook'un dediği gibi sokağa dökülmeyi biliyor.Müslüman kardeşlerimiz için neden kılını kıpırdatmıyorsun türkiye iran ? diye sokağa dökülmüyor millet.

      O yüzden kimseyi kandıramazsınız hacı.İster müslüman ol ister ateist ol inancın ne olursa olsun.

      90-2000 li yıllar arasındaki ahlak düzeyi malesef bir değil.Ben iç anadoludayım bir kız götünü sıktırıp kot giydiğinde yadırganarak bakılırdıki doğru bir şeydi.İSlam dinine mensup olduğu halde tesettür görevini yerine getirmiyordu o kız.

      2000 lerde ise tayt giyen karı kız moda oldu normal karşılanıyor.

      2020'den sonra ise "elin kızı mini etek giyiyor benim kızım giymiş çokmu?" diyecek o 90 larda kot giyene yadırgıyarak bakan el korkusu ile yaşayıpta Allah korkusunu bırakan kişi.

      Bunların hepsi oluyor olacak.

      Neyse benimde içim doluda şimdi adımız yobaza çıkar.Ha benim burada adım yobaza çıkar ama o adımı çıkaranlar eğer biraz delikanlılığı varsa kıyamet günü karşıma gelir söylediklerim yüzünden bir daha yobaz der.

      Eğer sözünüzde haklı iseniz ,dejenere olmuş müslüman kesim , ateist kesim , müslüman geçinen münafık kesim , Hadi ölümü isteyin ve hesabı isteyin.

      Sıkıyor demi?

      Sil
  72. işit sözumu

    Eleştriyi hak ettiğini soyleyemem yazılarının onemli olanlarını okumuş olmakla beraber.

    Şayet Allaha ve ahiret gunune iman etmiş kulsan sozlerinden hesaba çekileceğini bil.

    Yazma sebebimi oluşutran neden senin ne düşündüğün değildir. Doğruların içine karıştrımış olduğun sanı zan ve vehimlerinin etkilediği maniplasyona açık taze beyinlerdir.

    Doğru adamsan serzenişi dikkate alırsın..

    kısa bir girizgahla; anlamaya çalışana, uyuyana,farkında olmayana yapabileceğin en iyi uyarı olayların otesinde olguların hakikatını aktarman olmalı.Kendini benini tanımayan farkında dahi olmayan özbilinci tomurcuk açmamış irfani vicdandan fıtrattan habersiz bireylere toplumun gidişatını nasıl sezgiletebilirsin? İnsanlığın seruveni illimunatı den ibaret değil karagumruklu.

    Bilmediğin ortaya delillerini koyamadığın tezlerin havada kalmakla beraber kafa karışıklığına sebeb olur.

    Şu arap baharı ile ilgili hezeyanlarda nedir bolgenin en az 2 bin yıllık tarihini dikkate almadan yapacağın yorumların hepsi gunubirlik olur ve yarın bir insafsız bunu belden aşağı vurmak için çatır çatır kullanır. o halde duyumlara ve bazı başkentlerde kurgulanmış soylemleri usta servis işlerini
    kendine mal etme.2 ay suresince ne yapacağını bilemeyen resmi tek bir beyanat veremeyen batılı paradigmanın arap baharının organizatoru olduğunu soylemek saçmalamakdan başka bir değer taşımaz.. süreci kahiredenmi bingazidenmi takip ettin ? kaç muhalifle oturup kalktın? tolunlardan bahri burci memluklere canberdiden hidivlere kral farukdan abdunnasıra baas dan ihvana ve mağripe; bolgesel, coğrafi, etnik, mezhebi, hangi etkileşimlerin analizidir? arap baharının batı kurgusu olduğu iddiası. Her konu kendi içersinde değerlendrilmekle beraber birden çok etkeninin bulunacağını öngörememek ancak merkez medya koşe yazarlarına yakışır.Onlarca orenği sıralamak yersiz gereksiz olur, lafın tamamı aptala soylenir. Arap kalkışmasının oncesinde var olan statukonun batı için bu gunden daha kötu olduğunu soyleyebilirsen bundan sonra aydınlık yada sozcude yazabilirsin. (milli gazatede olur) yok kardeşim ben oyle at gözluğu takmış sabitesi taş gibi onyargılarla ve peşin hukumlerle hareket etmem. Sorarım sorgularım anlamaya çalışırım analitik düşünürüm olaslıkları hesaba katarım vicdansızlık yapmadan hakkı teslim ederim der isen bende kendini bir hesaba çek derim.

    Başka bir hesapla hareket soz konusu ise trol üzerinden çıkar sağlama peşinde isen Allah gani gani belanı versin.Sureti haktan gorunup fitneye bulaşanları ne Allah ne de rasulu affetmemiştir. Yeryuzunun en buyuk adamının sözudur 'aldatan bizden değildir'

    Yuzlerce tutarsızlığından sadece birini soyleyip geçeyim.
    Ortaya atanların bile sonrasında nasılda saçmalamışız diyerek kendilerini ti ye aldıkları MU kıtası zırvasını bir meselede delil olarak kullanmaya çalışman idraksizliğin altı boş gunubirlik soylemlerin ciddiye alınamaman gerektiğinin taş gibi kanıtıdır. Yaa olamazmı boyle birşey gibi budalaca itiraz Allah ın sunnetullahına aykırı (jeolojik mumkunsuzluk) bir durum oluştruru ki suyun hava boşluğunda yurumesi gibi bir iddia olur.

    Tarihin akışını tamamen şeytani guçlere bağlama meselesine gelince..(ilahi tecelli nedense yok ortalarda)

    Batının içimizdeki yeniçerileri , onların akıl babaları ve ortaya koydukları idolojiler izmler uygulamalar pür dikkatle ince elenip sık dokunarak aklın imbiğinden geçirilmeli. İlkesel olarak hemfikir olduğum anlayışlarından biridir.

    Bunu yaparken ölçuyu kaçırırsan fiili komploları teoriye düşürürsün ne inandırıcılığın kalır ne adamlığın 19 mucizesi etrafında donen akılsızlardan biri olursun olmadı yakında adanan gibi mehdiliğin ilan edersin.


    YanıtlaSil


  73. Bir fotoğraf çek romanya bulgaristan yunanistan kıbrıs rumu surye ırak iran gurcistan daha çevrede kafkasya balkanlar ve otesindeki batı avrupa zmanın akışı içinde kayıplar krizler savaşlar siyasi çıkmazlar içerisinde iken IMF i (ki tahminim nebuyuk bir bela oldunu bilirsin) bu topraklardan defeden istihbaratın yatak odasından (kozmik büro ) -(seferberlik tetkik kurlu ) israili yaka paça fırlatan hukuk sisteminden almanyı anayasal kurumlardan ve burokrasiden ingiltereyi tard eden israil uzerinden amerikanın içerdeki elini kesip atan milli bir hamleyi ancak aşağılık 3. sınıf pozitivist ulusalcıların ağzına yakışacak bir biçimde nitelersen hoopp orda biraz nefeslen az beynine oksijen yurusun derim.Afaki varsayımlarla şoyleydi de boyleydi gibi çıkışmalar gevezlikten ote geçmez. Somut sonuçların olmadan konuşman tahammul goturmez. Turk kurt kutuplaşması yada savaşı bizim savaşımız değilken kurtleri lilili diye aşağılamnda neyin nesi? svahili konuşan bir ganalı belki bir aborjinde olabilirdin! Allaha siparişmi verdin ? ve şimdi buda geçecek aile içine taşınmış hegamonya savaşları da bitti biter bunuda bopa yorarsınız öyleya koca coğrafyada bu ulkeden başka kullanılacak maşa kalmadı!!

    Uzar gider bu boyle onlarca konu.. yerden yere vurabilirim lakin faydası ne olur ?

    Maksat incitmek değil uyarmakdır.

    Kullandırmayın kendinizi bu oyle bir şeydirki ağuyu altın tas içre verirler bal da onun suç ortağıdır.

    önyargılarınız angaje olduğunuz mefkureleriniz ve ilahlaştırdığınız akıldan kendinizi soyutlayın ki hayatın merkezine aldığınız ben iniz sizi başkalarına karşı adaletsizliğe göturmesin.

    Elan vicdan ve insaf sahibi olanadır sozum, yer kısa zaman az.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ortadoğunun statükosu kimin eseriydi ? Zaten sorun o değil mi ?Birilerinin çıkarı doğrultusunda belirleniyor hangi bölgenin statüko yada karmaşa içinde olacağı. Bu gerçek hep bir köşede duruyor.Ama Mısır,Tunus için ayrı değerlendirme ve Suriy’e için ayrı değerlendirme yapılmalı bence.Mısır’ın İsrail ve Amerika’nın bölgedeki en önemli müttefiki olduğu ve Gazze problemi olduğu sürece yönetimdeki bir numaralı adamları Mübarek’in orada kalmasının onların lehine olduğu gerçeğinde ayaklanmaların, Amerika ve İsrail uşağı bu zatın, halkına reva gördüğü yönetime tepki olarak oluştuğu aşikar. Ama sonuçta Mübarek’in arkasında olan ve halkını açlığa sürükleyen baskıcı rejimi destekleyen Amerika değil mi? Yani dolaylı yoldan halkın bu sürece gelmesine ön ayak olduğu rahatlıkla söylenebilir. Gerçek bir halk ayaklanması karşısında yani kendi kontrolünde çıkartılmadığı anlaşılan bu ayaklanma neticesinde çok bir şey yapamamıştır. Bu aslında gerçekten kenetlenmiş bir halkın neler yapabileceğinin de göstergesidir kim bilir. Ama bence Suriye’ de ki yapay bir hareketlilik. Neden mi? Hala devam etmesinden belli aslında bu. Şöyle düşünülebilir.Suriye’de ki hükümet ile muhaliflerin mücadelesi gibi görünüyor ama perde arkasında Amerika ve Rusya’nın mücadelesi sürüyor.Yani mualifleri Amerika desteklemeli ki Rusya Esed’in arkasında dursun. Yani Rusya’nın desteği bile Amerika’nın işin oluşumunda parmağı olduğunu ortaya koymaya yetiyor bence. Ayrıca bu hareketliliğin başladığı ilk ülkelerde kontrolü elinde olmayan Amerika bence bundan çıkar sağlamak ve kendi lehine dönüştürmek için zaten hedefinde olan Suriye’ye el atmıştır.Nasılsa dışarıdan halk ayaklanmalarının bir diğer ülkeye sıçraması olarak görünecek. Aslında görüntüyle çok uğraştığı da yok ama zemin şartlar müsait. Bu günü yıllar öncesinden okuyan insanlar var.Önce Irak dediler , sonra Suriye dediler sonra İran ve sonrasında Türkiye diyorlar.Yani oradaki hareketlilikten nema çıkartmaya çalışan Amerika aslında çok önceden belirlenmiş planını uyguluyor olabilir. Neden bu gerçek göz ardı edilsin.

      Sil
    2. Arkasındaki niyet çok açık.Ülkelerin tarihine bakıp yorum yapmaya bile gerek yok adamlar çıkıp kendileri söylüyor. Şimdi İsrail ne demiş bakalım:”Kürdistan devletinin kurulması İsrail devletinin yararınadır.” Altını çiziyorum Kürdistan devletinin kurulması İSRAİL DEVLETİNİN YARARINADIR. Bundan öte söz yok. Demek ki neymiş, İsrail Devletinin yararına olduğu için Kürdistan devleti kurulacak. Her şey bu amaca bir adım daha yaklaşmak için. Asıl şuna kafa yorulsa daha iyi olacak neden Kürdistan devletinin kurulması İsrail’in yararına. Çok mu düşünüyor kürtleri İsrail , çok mu seviyor.Ah ki ah haklarında ne düşündüklerini buraya yazsam kıyamet kopar. Ama hiçbir şey bu gerçeği değiştirmiyor. Maşa olmaya razı olursan ucundan mutlaka tutan birisi olur. Sonra senle ateşi karıştırır durur. Ama İşte bu sorunun ayan beyan ortada olan cevabı, o nursuz insanların çıkıp milletin damarına basan sözlerinin arkasındaki hinlik nedeniyle görülemiyor. Maalesef ki yine o ileriyi gören insanlar Kürt meselesinin siyasi zemininden etnik köken zeminine çekileceğini yine yıllar öncesinden söylemişlerdi. Evet aynen şunu da söylemişilerdi. Bunun etnik kökene çekilmesinin çok tehlikeli olacağı ve bu düşünceye gark edilen insanların maalesef ki olmayan bir sorunu etnik köken söylemiyle daha sıkı sahipleneceğini de söylemişlerdi. Ne planlar işliyor. O planlar sizin de belirttiğiniz gibi ülkelerin bolgesel, coğrafi, etnik, mezhebi, etkileşimlerin analizi yapılarak işliyor hem de. Aslında Michael’ın söyledikleri ve tespiti şu açıdan doğru; doğrudan veya dolaylı yoldan her oluşumun arkasında Amerika var. Haa batılı devletler demiyorum direkt Amerika diyorum. İkinci dünya savaşı sonrası başlayan soğuk savaş dönemine bakılmalı. Sözde İki kutuplu bir dünya iki güçlü ülke ABD ve Sovyetler birliği ( tabi buda çok doğru değil tek gücün o zamanda Amerika olduğu ve ne acıdır ki Sovyetler üzerinden prim yaparak gücünü daha da arttırdığı bugün anlaşılıyor) ve aralarındaki iktidar savaşı unutulmadı. Amaç dünyaya hakimiyet kurma savaşı değil miydi bu. Sizce bu hakimiyet savaşında diğer ülkeler kendi hallerine mi bırakılmışlardır? ABD küresel iktidar için çırpındığı bu dönemde SSCB korkusu aşılayarak her yönden bir üstünlük kurmadı mı? Gerek siyasi gerek ekonomik gerek askeri. Avrupa’nın sesini kısmadı mı? Bunu yaparken de her şeyi kullandı. Ülkelerde darbeler yaptırdı, ayaklanan halka ajanlarıyla dolar bile dağıttı(bu kadar aleni olması korkutucu ve mide bulandırıcı), diktatörleri yetiştirip destekledi.

      Sil
    3. 1991’deki körfez savaşında ABD başkanı Bush körfez savaşının gerekçesini “Geçtiğimiz yıl içinde çok uzun sürmüş bir çatışmalar ve soğuk savaş dönemini noktalayarak, büyük ilerlemeler sağladık. Şimdi önümüzdeki hedef, kendimiz ve gelecek kuşaklar için yeni bir dünya düzeni kurma hedefidir.” Diye açıkladı ve harekatla artık dünyadaki tek güç olarak soğuk savaşı noktalamadı mı? Yeni dünya düzeni deniliyor dikkat lütfen. Dünya düzeni kurmak çok kolay olmasa gerek. Artık bunun için neler yapıldığı, nelerin gözden çıkartıldığı siz düşünün. Ee neden şuan ki tablonun arkasında birileri aranmasın. Peki 2000 yıllık tarihte olan şeylerin hangisi şuan Ortadoğu’nun şekillenmesinin ardındaki gücün batılılar olduğu gerçeğini yalanlayabiliyor ki. Ortadoğu’nun toplumsal olarak oluşturduğu çeşitlilik bariz.Çıkarları peşinde koşan güçlerin bu çeşitliği oluşturan kültürlere müdahaleleri ile değiştirilen yapı nedeniyle Ortadoğu bahsettiğiniz statükoya, güçsüzlüğe ve ayrılığa itilmedi mi? Bir nevi İslam’ı pasifize etme başarısı. Ayrıca sizin dediğiniz var ya hani; bölgesel, coğrafi, etnik, mezhebi, etkileşimlerin analizini de yaparak yapıyorlar bunu. Yani merak etmeyin onlar bu etkileşimleri biliyor ve bunları bir güzel etkileştirerek yapıyor. Ayrıca neden Tarihin akışını tamamen şeytani güçlere bağlama meselesinde ilahi tecelli ortada olmasın. Bu zorlama bir tespit olduğu için söylüyorum. Sadece şeytani olmayan güçlere bağlansa mı ilahi tecelli olacaktı? Her durumda da ilahi tecelli söz konusu zaten. Ayrıca bu sitede yazılanlar sonuçta hedefe ulaşmak için her şey mubahtır mantığında yeni dünya düzeni peşinde koşan bir oluşumun kullandığı bir aracın ürünleri. Burada anlatılanlar şuan gençleri en çok etkileyen müzik-sinema sektörünü ve medyanın arkasındaki niyeti anlamak için önemli. Kocaman bir parçanın küçücük bir kısmı.Bu kadar sert çıkmanızın nedenini anlaşılıyor. Siz resimdeki renkleri görüp beğenirsiniz kimi resmin anlattığına bakıp dehşete düşebilir. Renkler güzeldir ama o renklerle bir kabusta resmedilebilir. Ayrıca dünyadaki her fikir, akım,- izm paraya hizmet için kurulmuş, kurdurulmuştur. Yani parayı elinde tutanların bunu devamını sağlamak için tam karşıt görüşteki Komünizm gibi bir ideolojiyi ortaya çıkartması nasıl bir zihniyette olduklarını gösteriyor zaten.

      Sil
    4. 15 milyonu teşkil eden halk kitlesini yapay nedenlerle hareketlendiremezsiniz. sykes ve pcot beylerin çizdiği iç ortadoğu haritalırının oluştruduğu yapay sınırlar, parçalanmış bir coğrafyada konumlandırılmış somurge yonetimlerine olan tepki bir anda hayat bulmuş da değil.
      Suriye de 40 yılı aşan zaman dilimi içerisinde yuzbinlerce insanı yargısız hucrelerde ölume mahkum eden soğuk savaş paradigması çokmuş olmakla beraber karşısına konan rus eksenli direniş hattı polemiğide mesnetsiz kalmıştır.Butun olup biteni amerikaya yormak, ki elbette ilişkilidir yerkureyi tek noktadan görmek olur. Afganistan da kurulan yeni ordu iran destekli şii taciklerden oluştrulurken amerika ile ortak çıkar oluşturan iran bir başka yakın coğrafyada ortalığı kana bulamıştır.Irak da amerikan işgalinde katledilen ıraklı sayısı 50.000 in altında kalırken 2004 den bu gune karşılıklı(31.500) şii sunni saldırılarda 800,000 aşkın insan katledilmiştir. Sebebi amerika olmakla berber sürdürücüsü ve devamında çıkarları ve pozisyonları sağlama alma hevesinde olan rusya çin ve iran nasıl gormezden gelinir. Her şeyi amerikaya fatura eden anlayış artık nefret uyandırmaya başladı.Amerikayı konuşurken diğer hegamon merkezleri gözden uzak tutma subjektif değerlendirmeleri berbaerinde taşır Rusya nın emperyal geçmişi amerikaya rahmet okutur bilesiniz.
      ve şu once ırak sonra iran ve sonunda turkiye okumaları.. Emperyal bir dayatma ancak boyle tohumlanabilir bu sadece batılı retoriğe hizmet eder kamuoyu oluşmasına yardımcı olur ingiliz servisinin çokca faydalandığı bu ucuz numaraları hayat bulacakmışcasına kabullenmek bahsettiğiniz musluman pasifizminin altyapısını oluşturur. 80er milyonluk turkiye ve iran gibi yerleşik kadim gelenksel yapıları bolmek yoketmek oyle sanııldığı gibi kolay şeyler olmadığı tarihsel surecin en carpıcı ornekliklerini oluşturur. aynı şeyleri ırak suriye urdun suud gibi ulkeler için soyleyemezsiniz.bilinirki 1.dunya harbi paylaşmasının ortaya çıkardığı gayri meşru yapılardır. bolunuyoruz bittik işgal edildik paranoyasından kurtulmadıkca zihinlere çizili haritaları sınırları varlık aleminden kaldıramazsınız. Elin ingilizi siyonisti amerikalısı rusu sizle oyuncak bebek gibi oynar kuresel sermayenin iyi bir ensturmanı olursunuz.
      Dahi aslolan suriye halkının kalkışmasıdır atlantik paktının piyonları olarak suçlanan muhaliflere bir tek mermi dahi geçmemiştir nato yu oluşturan kanattan
      uşaklıkla suçlanmış suriye halkı yanlız bırakılmıştır tek destek sadece yiyecek ve ve yaşam paketleri gonderen turkiye halkı ve devletidir. buna mukabil baas başta irandan asekeri lojistik&muhimmat asker ve nakdi yardım olmakla beraber dun kendisi ile gurur duyduğumuz hizbullahı tam manası ile taşeron olarak savaş alanına sürmüştür rusyanın siyasi ve askeri desteği de takip edenlerin malumudur.En başta destek olur gibi gorunen ve sonra çark eden batılı guçlerin yegane korkusu gelecekte şekillenebilecek süriyede musluman halkın etkinlik kazanmasıdır. El kaide ve cihadistler kesinlikle batı için israil için bir tehdit oluşturmaz onlar ancak selefi şii gerginliğinin saç ayağı vazifelileridir. Suriye halkı dunya tarafından yanlız bırakılmıştır. katlediliyorlar tecavuze uğruyorlar milyonlarca multeci ac duzeni bozulmuş, hayatta kalsalar bile onlarca yıl bu savaşın toplumsal travmasını yaşama ile yuzyuze kalacakalar. Herkezden daha çok onlar esedin ne kadar guçlu olduğunu biliyor direncini baasın. Kim öngorebilirdi İran islam cumhuryetinin bolgesel faşist idealleri doğrultusunda butun bir suriyeeyi ateşe atabileceğini ve rusya nın çinin suveys ,doğu akdeniz politikasında budenli ısrarcı olabileceğini.

      Sil
    5. İlgililere canı yananalara şiddetle tavsiyem cilvegozunde nizipde ceylanpınarda bir iki gunlerini ayırıp suriye halkı ile temasla gerçeğe yakın bilgi edinmeleridir. olan biten hakkında geçmişe donuk bilgi kırıntıları bu gune dair çıkarımlar yapmanıza yardımcı olabilir.

      Amerikanın süregelen bu durumun bir parçası olmadığını ileri surmek ahmaklık olur. tarih boyunca evrensel imparatorluğu sağlayabilmiş tek süper guçken. Boyle olduğu halde her işte amerikayı aramak tamda amerikalıların istediği sonuçları elde etmeye yarayan bir araç haline gelmektedir.
      mıchelin soylediği tumden yanlıştır hangi amerikadır ? kureselci petrolcu paracı amerikamı? dijital- iletişim teknoloojileri amerikasımı milli sanayici amerkamı? İngiliz aklın inşaa ettiği muhendisliğini anglo saksonların üstlendiği bu emperyal düzende amerika sadece muteahitlik yapmaktadır.

      Eğer musluman dunayay yonelik bir eleştri getrilmek isteniyorsa arap isyanları karşısında iranın ve suud ailesinin arap emirliklerinin pozisyon alışlarına bakılmalı ! mısırda mursiye (ihavana) karşı ortak operasyon yapan amarika iran ve suud emirliklerde amerika-suud iran hesaplaşmasına suriye uzerinde zıt kutuplarda olmasına rağmen israil için esedden iyi kalkan bulamayacağını bilen america yine suuda karşı iranın hayat verdiği baasa bel bağlamış durumda. Direniş hatı dedikleri iran ekseni alman ve fransız sanayisini besleyen açık deniz ucuz iran petrolu kumpanyasının karlıları olurken amerika yanlısı şah yerine AB çıakrlarına daha uygun davranan humeyni iranının şimdide farsi ulusal faşist mezhebist bir yapıyla arzı endam etmesi ne zaman göz önune alınacak. Irakı cehenneme cevirenin sadece amerikamı olduğunu düşünüyorsunuz? amirkaya tek kurşun bile sıkmayan iran etkisindeki basra kufe necef ve guney bağdat 9 yıldır kendi coğrafyasına kan kusturmada...

      ve diyorum işitin
      Kendi fotoğrafınız çekin. Başkalarının çektiği fotoğraflara bakarsınız en fazla yorumlarsınız çekildiği zamanı ve atmosferi kullanıldığı alanı asla bilemzsiniz.

      Sil
  74. Şimdi yavaş yavaş olaya el atalım :)

    Öncelikle şunu söyleyeyim, ateist amcalar da kafirdir. Peki neden? Küfür, bir şeyin üstünü örtmektir, kafir de örtendir. Her insan Allah'ın varlığını bilir ve kavrar ateistler içlerinde bulunan bu gerçeği gizledikleri (örttükleri) için kafirdir.Hem insanlara hem de kendi benliklerine karşı içlerindeki Allah'ın varlığına ilişkin bilgiyi gizliyorlar ve kendilerini psikolojikman buna ikna ediyorlar.

    Durun no panik :)

    Kafirleri, durduk yere öldürmek diye bir şey yoktur müşrikleri de öyle, gerçi müşrik amcalar da aynı zamanda kafirdir. İyi de biz bunları ne zaman öldüreceğiz :)

    Durun oğlum ne kadar meraklısınız adam öldürmeye. Ölçüyü Allah belirler, öldürülmesi ya da öldürülmemesi gereken biri varsa yine onu Allah belirler.

    BİZLER ALLAH'A UYMAK ZORUNDAYIZ!

    Hey, bakın burda ne var :)

    Allah sizi, din hakkında sizinle savaşmayan ve sizi yurtlarınızdan çıkarmayan kimselere iyilik etmekten, onlara adaletli davranmaktan men etmez. Allah, adaleti ayakta tutanları sever.
    Allah sizi; ancak din hakkında sizinle savaşan, sizi yurtlarınızdan çıkaran, çıkarılmanıza yardım eden kimselerle dost olmaktan yasaklar. Böyleleriyle dost olanlar, zalimlerin ta kendileridir.
    MÜMTEHİNE SURESİ 8-9

    Demek ki, bize ibnelik yapmayan kafirlerle dostane ilişkiler yürütmemiz yasak değil.

    -E adamlar kendi dinlerini yayıyor, insanları çeliyor?

    Olsun sen de tersini yap! Her kesin kendi inancını tebliğ etme hürriyeti vardır. Zaten müslüman dinini önce kendi öğrenecek sonra onu tebliğ edecek. Sen tebliğini GÜZELCE VE ADABA UYGUN YAP nasıl olsa zamanla kafirin tebliği etkisiz kalır.

    HAK GELİNCE BATIL YAVAŞ YAVAŞ ERİR.

    Bu arada gayri müslimlerle ilişkiler de şu sitedeki yazıların faydası olabilir;

    http://www.suleymaniyevakfi.org/bulten/gayr-i-muslimlerler-iliskiler.html

    http://www.suleymaniyevakfi.org/arastirmalar/musluman-olmayanlarla-iliskiler.html

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Peki bir sorum olsun o zaman firne öldürmekten kötüdür'den kasıt'da anlatılmak istenen fitne veya şöyle soruyum sizin anladığınız fitne nedir?

      Veyahut başka bir şekilde soruyum.Çocuğumuzun imanı zayıf olsa gelip bir ateist çocuğa hitaben nefsani konuşsa ve onu dinden irtidad ettirse o adamın katli vacip değilmi?Bu fitneye girmiyormu?

      Hırsızlığın karşılığında elin kesileceği ayeti var.Ve bu dinden döndürme fitnesi daha büyük bir şey olduğu için katli vacip cezası vermek büyük bir şeymi?

      Sil
    2. Şimdi şöyle kardeş,

      Çocuğun imanı zayıf olsa diye bir olasılığı ortaya koymayacaksın, çocuğun imanı zayıf olmaması için önce kendi çocuğuna SÜREKLİ tebliğ yapacaksın. Zaten dikkat edersen Kur'anda bazı konular sürekli tekrar eder, ve yine enteresandır, şeytani düzenin şeytanları medyada türlü ibnelikleri sürekli tekrar ederler. Yani Allah insanı bir fıtrat üzerine yaratmış ve o fıtrat sebebiyle kitabında o fıtrata uygun bir üslup kullanıyor.

      Ama gel gör ki, şeytanlar da, Allah'ın fıtratını çözdüklerinden onlar da şeytani amaçla kullanıyorlar. Peki nedir bu insanın fıtratında bulunan özellik?

      Sürekli tekrar eden bilgiyi daha iyi öğrenir. İşte bizler de çocuklarımıza ve çevremize SABIRLA, SEVGİYLE ve SÜREKLİ (tabi sıkmadan güzel üslupla) tebliğ yapmalıyız. İşte o zaman zayıf iman diye bir şey olmaz.

      Tabi şu da var, sonuçta çocuk da imtihan edileceği için çok iyi öğrenmesine rağmen yanlış yolu da seçebilir (tabi ileri yaşta) ona zaten kimse bir şey yapamaz. Ama emin ol çocuklara sürekli tebliğ ama babacan bir şekilde yapılırsa kafirin tebliğinden daha etkili olur. Televizyondan etkilenen çocuklar konusu size örnek olsun. Sürekli bilgi bombardımanına maruz kalıyorlar (ama ne yazık ki, yanlış bilgi) Biz doğrusunu vermeliyiz.

      Bu arada hatırlatmak isterim, Allah bizi birbirimize iyiliği emredip, kötülükten sakındırmayı emrediyor.Bu da bu puştlara :) karşı bir tekniktir. Sürekli birbirimize hatırlatıp bilgiyi taze tutmalıyız o zaman karşı tebliğin bize zararı olmaz.

      Hırsızlıkda kesilen el mevzusu konu dışıdır zira o iş, yani el kesme yapılan suça verilen bir cezadır. Hani dedik ya saldırana ceza olur işte hırsızlık da bir nevi saldırıdır ama mala saldırı (gasp) onun da cezası el kesmek. Ha müslümanı imanından dolayı öldürmeye kalkarsa, yurdundan çıkarmaya kalkarsa, veya bunu yapanlara yardım ederse bu cana kasttır cezası ölümdür.

      Yoksa barışı samimiyetle isteyen insana bir şey yapılmaz, Bizim dinimiz şöyle güzeldir, böyle iyidir deyip tebliğ yapmasında sakınca yok ama bizim birbirimize, çocuklara ve onlara da tebliğ yapabilmemiz şartıyla ki ,zaten özgür ortamlarda da öyle oluyor. Eğer böyle olursa onlar tebliğlerinde ne kadar ileri gidiyor gözükseler de eninde sonunda erir giderler tabi bizim de çalışıp tebliğ etmemiz şartıyla. Peygamber tebliğ yaparken kafirler bırak karşı tebliği, her türlü ibneliği, zorbalığı tehdit ve anarşiyi uyguladılar ama eriyip gittiler. Olay budur.

      Tabi tebliğ hürriyeti derken karşının da tebliğ ayağında çaktırmadan ibnelik yapmasına izin vermemeliyiz. Ama her zaman için güzel davranarak bunu yapmalıyız Allah'ın emrettiği gibi kötülüğü iyilikle savmalıyız işte insanların gönlünde gücümüz artar.

      Ha ayağa kalkıp dayılık yapan olursa, biz de (o an haklı olmak kaydıyla) tokat vururuz. Bu kadar basit :)

      Bütün taktikler, yöntemler Kur'anda mevcut keşke anlık tartışabileceğimiz bir platform olsa da Kur'anı iyice irdelesek.

      Sevgiler

      Sil
    3. Ha fitneyi demeyi unuttuk :)

      Fitne elbette ki tehlikelidir hem de adam öldürmekten daha büyük bir tehlike. Ama şöyle düşün hepimiz, bilgiler öğreniyoruz ve birbirimize tebliğ ediyoruz (ama yapılması gereken şekilde ve üslupla)

      Böyle bir ortamda fitnenin gücü azalır. Allah yapılan hiçbir emeği boşa çıkarmaz ama samimi,sabırlı ve inatçı olmamız ve de sürekli azimle çalışmamız şartıyla.

      Bir yere kadar kafirin çabası bile işliyor değil mi? O halde bizim ki niye işlemesin? Amam çabalamak şartıyla. Ha şunu da ekleyeyim kafirin çabası işliyor ama Allah'ın nihayi vuruşuyla birlikte kafirin çabası illaki boşa çıkar.

      Ama mümin daima kazanır yalnız şu şartlarla;

      Bilgi
      Sabır
      Azim
      Çalışma

      Sevgiler.

      Sil
  75. Sizin kutsal kitaplarda tanrı hayvanları 1 günde yoktan var ediyor. sıraya göre bitkileri, sonra hayvanları ve haynavlardan 1 gün sonra da insanları yani adem ile havvayı yaratıyor. Yani Adam ve Havva dan bir gün önce yaratilmis olan dinazorlar ve (belki bir cok baska canli türü daha ) insanlara petrol olmalari icin ayni günün aksami geri yok edilmisler. Petrol olmalari icin. Yani bir günlük ömürleri olmus. Peki o halde bulunan dinazor fosillerinde yapilan karbon arastirmalarinda dinazorlarin nesli tükenmeden önce milyonlarca yil dünyaya hakim olduklarina ve yasadiklarina ne diyecegiz? Peki dinazor yumurtalarina ne diyecegiz? Yani dinazorlar ciftlesmis ve yumurtalarindan dinazor yavrulari cikmis...hepsi bir gün icinde. Ama her canli türü gibi onlarin da büyümesi icin yillarca zaman gecmesi gerekmiyor mu? Bu bir gün icinde nasil olsun? Hadi oldu diyelim o zaman neden günümüzdeki canlilar bir gün icinde dogup büyümüyorlar da yillarca sonra ancak yetiskin olup büyüyorlar? Demek ki evrim gibi bir degisim olayi varmis ve her sey oldugu, tasarildigi ve planlandigi gibi yaratilmamis. Böylece dinazorlarin neden yok oldugu sorumsali evrim teorisiyle daha aklici ve mantikli bir sekilde acikliga kavusmaz mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yazında kaçırdığım birşey mi var diye tekrar okudum ama '' Yani Adam ve Havva dan bir gün önce yaratilmis olan dinazorlar ve (belki bir cok baska canli türü daha ) insanlara petrol olmalari icin ayni günün aksami geri yok edilmisler '' sen bu kanıya nerden vardın nerede okudun ayrıca Adem porsheye mi biniyordu o zamanlar petrole ihtiyaç duydu .Herşeyden önemlisi bu kadar mantıksızca birşey yazarken bunun acaip şekilde saçma olduğunun bilincine nasıl varamadın

      Sil
    2. bu herif kafayı yemiş ciddiye almayın biraz araştırma yapmış olsa o 1 günün kendi anladığı 24 saat olmadığını zaten bilirdi ama burada bile bitkiler hayvanlar ve insanlar sıralamasıyla yaratılış üzerine oynanan bir kumarın doğru tuttuğunu göremiyorsun ulan ben sana 1,2 ve 3 numaralı 3 tane boncuk var bunları kutunun altına koydum sırasıyla 1,2 ve 3 numarayı bul desem onu bile bulma ihtimalin kaçta kaç bi hesapla kuran'da bunun gibi yüzlerce kumar oynanıyor ve ne hikmetse hepsi doğru tahmin ediliyor ama senin gibi ateistler meseleye hep yüzeysel bakmayı tercih ediyor ve büyük mucizelerin yanında ki bu küçük ve yüzlerce mucizenin bile nasıl denk geldiğini görmüyor. ne yani hz muhammed geleceğimi görüyordu bilimsel verileri falan? gerçi siz buna bile inanıp kabullenirsiniz ama bir allah'ın varlığını kabul etmezsiniz kibir böyle bişey işte. milyonlarca yıldır insan'ın yaşamı için hazırlanan zemini göremiyorsan bu kimin suçu bunca canlıdan sadece 1 tür evreni araştıracak zekaya sahip olacak bu çük kadar bedeni ile evrenin sınırlarına ulaşacak ve sadece bunu 1 tek insan denen tür yapacak, tüm geçmiş o'nun yaşamı için zemin hazırlayacak o gelip bu refaha yerleşecek ve tüm bunlar tesadüf olacak. Allahın ayetleriini ayırt etmemek gerekir ama beni en etkileyen ayet ile yazımı bitiriyorum bence irdelemeye çalış.

      ALİ İMRAN SURESİ 7'NCİ AYET
      Sana bu muazzam kitabı indiren O'dur. O'nun bir kısmı anlamları kesin olup kitabın temelini oluşturan ayetlerdir. Diğer bir takımları da anlamları benzeşik olanlardır. Ama kalplerinde bir yamukluk bulunanlar fitne aramak ve keyiflerince yorumlamak için sadece anlamı benzeşiklerin ardına düşerler. Halbuki, onun gerçek yorumunu ancak Allah bilir. İlimde derinleşmiş olanlar da: "İnandık, hepsi Rabbimizdendir." derler. Bunları özü temiz olanlardan başkası düşünemez.

      Sil
    3. Onuda geçelim,

      Kütle (ateist) , Bak bilimsel olarak hitap ediyorum boşlukta yer kapladığın için ve hayvandan geldiğine inandığın için alınma darılma yok tamammı kütle?

      Siz Allah kavramını cin kavramını melek ve şeytan kavramını nasıl uydurdunuz lan?

      Olm sizin kafanıza göre insan görmediği bir şeyi duymadığı bir şeyi uyduramaz.İyide İlah kavramını insanlar nasıl buldu görmediği duymadığı halde?

      Ben dışarı çıktığımda melek cin şeytan veya Allah'ı (haşa) görmedimki hacı.Yani ben duydum okudum duyduğum ve okuduklarım arasında en mantığa uygun tek bir ilah'ın oda Allah'ın olduğu kanısına vardım.

      Ama görmedim görmeden inandım.

      peki bu insanlar nasıl olduda bu kavramları uydurdu?

      Yukarıda arkadaşında dediği gibi hz. muhammed geleceği nasıl gördüde o kadar tespit yaptı?

      Okuma yazma bilmeyen bir adamdan bahsediyoruz olm bu adam tutupta insan psikolojisini mükemmel bir şekilde nasıl anlattı?Güneş'in bile kendine ait yörüngesi olduğunu nasıl söyledi?

      İnsan oğlunun bir nutfeden yaratıldığını yaratılış evresini nasıl uydurdu?

      Bak sana bir şey söyleyim.

      Dinazorlara acıyorsun demi?Bitkilerede acı olm onlarda canlı lan.Sabahları haşlayarak pişirerek yediğin yumurtada yemeseydin civciv olarak çıkacaktı onada acı.

      Git toprak taş kaya ye anasını satıyım plastik ye ömrünü öyle sürdür.

      Ayrıyeten o diğer orangutan ve diğer çeşit maymunlar niye evrimleşmedi?Madem evrim teorisi gerçek?

      Maymunların suçu ne aga?Onlarda insan olsun hadi bilim onlarıda insanlaştırsın.

      Yazık değilmi o balığada koskoca okyanusun içinde ölme korkusu ile yaşıyor oda timsah olsun oradan maymunluğa geçsin oda insan olsun.

      Herkes insan olsun oğlum Bitkiler tüm hayvanlar aağaçlar yer yüzündeki taşlar kayalarda insan olsun dünyanın kendisi insan olsun kainat insan olsun.

      Olsunda olsun anasını satıyım lan gülme tuttu :D

      Sil
    4. Herkes insan olduktan sonrada şu parça ne gider ama?

      Hani kuşlhaar ağançlarrrrrrr bim birrrrr renkli çiçenkleeeeeer

      Sil
    5. (kütle) enerji birleşip maddenin en küçük yapı taşlarını onlarda birleşip kütleyi oluşturur farklı kombinasyonlarda birleşip farklı şeyler oluştururlar. Söylediğiniz siyonizm yok demedim ben var ancak sandığınız gibi değil.Bu adamlar şeytanı bir sembol olarak kullanıyorlar ve sizi böyle sömürüyorlar kısaca madem siz bu din saçmalığına inanıyorsunuz o zaman bizde sizi inandığınız saçmalıkla beceririz demeye getiriyorlar. Herşey bu doğrultuda örtüşüyor neden aleister crowley oğlunun adını atatürk koydu çünkü atatürk gerici ve müslüman bir ülkeyi aydınlığa götürdü, büyük bir cesaretle dinn dogmalarından bahsetti bunun birçok kanıtı var aksini iddia edenler hep sömürüyü devam ettirmek isteyenler.atatürk tüm dünyada bu aydınlanmaya giden büyük plana en büyük hizmeti verendi diğer hiçbir lider kendi ülkesinde böylesi bir devrimi gerçekleştiremedi. devrimden kastım fikir devrimi bu sebeple sizin burada ateizm propogandası dediğiniz şey aslında insanlara gerçeği alıştıra alıştıra adapte etmek. yüzlerce yıl önce din ve tanrı saçmalığını öğrenenler dünya'ya bunu adapte etmeyi o altyapıyı oluşturmayı hedefliyor ama cahil cühela insanlar bu zihniyete bir türlü erişemiyor. oysa japonyaya bir bakın hepsi ateist ama en az pisliğin olduğu ülkelerden birisi japonya neden çünkü din değil satgı koyuyor kuralları, utanma belirliyor ahlak ölçüsünü yani insanlar birine kötülük yapmadan önce tanrı beni ya sikerse diye düşünmüyor bu da benim gibi bir canlı yahut benim gibi bir insan diyerek saygısından zarar vermiyor. sizin inancınıza göre bu insanlar bile cehennemlik sırf tanrıya inanmadıkları için. böyle bir tanrı var olamaz ancak insanın hayalgücü ile var edilmiş olur.Bu söylediklerime mantıklı bir cevabınız olmayacaksa susun lütfen komik duruyor

      Sil
    6. Birde demişsinki insan cin melek allah kavramını nasıl uydurdu gerçekten zeka seviyen yerlerde al bak bende uyduruyorum şimdi bi tane ''uçarken sıçan 8 toynaklı mamilimaçço'' al hiç görmediğim şeyi uydurdum mamilimaçço da benim tanrım o zaman sayısız tanrı cin şeytan gibi hurafe kavram çıkarırım sana

      Sil
  76. Tamam şimdi sahneye çıkma sırası bende :)

    Mert Korcan kardeş, önce şunu söyleyeyim, ateistler de dahil her türden inanca sahip kişilerin, müslümanı,hristiyanı v.s, fikirlerini açıkça konuşabilmeleri çok güzel ve bu ortamda yapılan muhabbetleri severim. Ortada bir sorun varsa çözmeye çalışırız çözemesekde herkese samimiyetle sevgiler.

    Şimdi olaya farklı açıdan dalmayı düşünüyorum :) bu illuminati soytarılığı ilk çıktığında her ne kadar ben de ''vay anasını'' desem de bunun kıllanılması gereken bir durum olduğunu anladım.Hiçbir örgüt kendini deşifre ederek riske atmaz. Ha illuminati nedir? Elimize verilen bir oyuncaktır.

    Şimdi yavaş yavaş cübbeyi giyebiliriz :) Kur'anı okumaya başladığım andan beri sürekli kafa yorup duruyorum. Ortada çok garip bir durum var. ''ben müslümanım'' diyenlerin yaşantısına bakıyorsun bir de Kur'andaki islama bakıyorsun

    Abbooo arada uçurum var, hatta Kur'ana göre müslümanım diyenlerin bir çoğu, bilerek veya bilmeyerek şirke batmış durumda.Bu ne lan demeye kalmadan bir de gördüm ki, hristiyanlık da dahil bir çok aracı tanrılara sahip dinler, müslümanların içinde bulunduğu dini yaşantıyla aynı (Kur'andaki din hariç) İşin içindeki ibnelik burada yatıyor zaten. Kur'an açısından baktığımızda öbür dinler değiştirildiğine göre, islamda da Kur'an hariç islami yaşam değiştirildiğine göre ve hepsi de aynı olduğuna göre ortaya şu sonuç çıkıyor;

    Hepsi de tek bir elden değiştirilmiş gibiler

    E dinler tarihi eski olduğundan ve hiçbir insanın ömrü o kadar uzun olamayacağından, bu dinleri aynı formatta değiştiren ve nesilden nesile taşınan bir grup veya bir öğreti ya da bir din var. Hatta dikkatini çektiyse ateist bir grubun hazırladığı zeitgeist belgeselinin ilk bölümünde hristiyanlıkla, İsa profilinin eski uygarlıklardaki kavimlerle aynı olduğunu söylemişti hatta bunu öne sürerek hristiyanlığın ve İsa'nın eski uygarlıklardaki masallardan uydurulduğunu ileri sürmüşlerdi. Aslında bu dinlerin orijinal halleri uydurma değildi ama onları değiştiren eller birbiriyle aynı formatta değiştirmişlerdi. Kur'anı değiştiremedikleri için, insanlara ''aman Kur'an okuma kafir olursun'' diyerek uzaklaştırıp yine aynı formatta uydurdukları dini dayattılar.

    Dinleri tahrif edip kendi inanç sistemlerine yaklaştırıyorlar ama kendi dinleri ortaya çıkmasın diye, değiştirdikleri dinin motiflerinden bazılarını da koruyarak ortada çok sayıda din oluşturuyorlar ki, kendi uyduruk dinleri gizli kalsın tıpkı illuminati senaryosuyla kendi gizli tarikatlerini gizledikleri gibi.

    Şimdi diyeceksin ki, ''Neler oluyor?'' Bu işin dinle ne alakası var ve islamın hadi Kur'anın doğru olduğunu nereden bilelim?''

    Dur onu da alta yazayım buraya sığmaz herhalde karakter sınırlaması var diye biliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, devam ediyoruz. Hadi illuminatiden din konusuna atlayalım :) daldan dala gidelim. Şimdi senaryoyu yazalım;

      Kafamıza göre eğleniyoruz, vur patlasın çal oynasın :) kızlar göbek atsın..... derken bir tane adam çıkıyor ve bize şöyle söylüyor;

      -Ey ahali, ben Allah'ın elçisiyim size ondan vahiy getirdim bana uyun ki, kurtuluşa eresiniz.

      Şimdi cigerto biz söz konusu bu adamın doğru söyleyip söylemediğini ne bilelim? Öyle ya hadi yalan söylüyorsa? Herkese körü körüne inanırsak ayvayı yedik demektir hacı :) dolayısıyla bu kişiye '' doğru söylüyorsan bize delilini göster'' deme hakkımız vardır. Öyle ya delili göster öyle inanayım. Kutsal kitapta bundan dolayı kınanan insan yoktur ama kanıt keldikten sonra kanıta rağmen inanılmazsa işte o zaman durum kötü biraz :) Zaten söz konusu peygamberler de mucizeler göstererek ispatı ortaya koymuştur.

      Ama günümüzde bizim için şöyle bir problem var;

      Eğer bizim için söz konusu kişi olan Hz.Muhammed bir mucize getirmişse bizi bağlamaz neden? Biz görmedik ki? 1400 sene evvel olan bir şey bizi bağlamaz.
      -Efendim şöyle şöyle mucize olmuş

      E ben görmedim hadi yalansa? Ki zaten kitaba baktığımızda peygamber eski peygamberler gibi mucize getirmemiş Allah izin vermemiş.E neden? Çünkü o mucize bize ve bizden sonraki nesillere yaramaz. Aslında cümle yanlış ama bilerek yazdım yanlışı çünkü bir tane mucize var ama ona şimdi geliyorum :)

      İyi de, biz ne bilelim 1400 sene evvel gelmiş bir adamın doğru söyleyip söylemediğini? Hah şimdi can alıcı noktaya geliyoruz :) Ne diyordu peygamber?

      -Ben Allah'ın elçisiyim, aha bu da Allah'ın kitabı.

      Hah tammaaam, eğer bu kişi doğru söylüyorsa bu kitap Allah'ın kitabı olduğuna dair deliller barındırıyor olmalıdır ve hatta kainatı yaratan Allah olduğuna göre bu kitabın kainatla çelişmemesi gerekiyor. Eğer çelişmezse ve Allah'a ait olduğunu ispat ederse kitap kendini, o zaman rahatlıkla deriz ki,

      -Tamam bu Allah'ın kitabı, getirense onun elçisidir.

      Zaten kitapta da Allah, Kur'anın mucize olduğuna işaret ediyor ki, öyle de olması lazım yoksa 1400 değil, 3400 sene sonrakilere bile bir anlam ifade etmez. O zaman da din bahsedildiği gibi ne son din ne de evrensel din olurdu.

      Tamam biz de öyle yapalım ve Allah'ın kitabı olduğu iddia edilen kitabı inceleyelim;

      Tabi sen burayı okuyadururken ben yine alt kutucuğa geçeyim sıkıcı olmasın

      Sil
    2. Tabi orda dedik ki, ''kainatı yaratan Allah olduğuna göre kitap bilime uygun olmalı'' buna göre de sen diyeceksin ki,

      -E ben ateistim, inanmadan bu şekilde niye yaklaşayım?

      Güzel bir soru :) bir şey analiz edilirken karşı taraftaki kavramlar da bir var sayılır bir de yok sayılır ona göre analiz yapılır tabi objektif olunmak isteniyorsa,

      -Diyelim ki, Allah yok, o zaman bu şöyle şöyle olur, yok eğer varsa bu böyle böyle olur demek ki......

      gibi :)

      Şimdi kardeş, tabi bizim elimizde ulaşabileceğimiz arapça bilmediğimiz için mealdir. Her ne kadar bu ibneler mealleri kıvırsa da ana mesajı bozamamışlar bu dikkatli bakılırsa hemen göze çarpıyor tabi kitabı düşünerek ve bir kaç kere okuduktan sonra :)

      Göze çarpan başka hususlar da var mesela daha yeni yeni veya 20. yüzyılın başlarında keşfedilmiş bilimsel verilerin bu kitapta bulunuyor olması oldukça heyecan vericidir.

      Tabi burada şöyle bir senaryo üretilebilir;

      -Yok canım, Muhammed sallamıştır tutmuştur :)

      Hadi salladı diyelim (dedik ya analiz diye :) ) salladı biri tuttu, diğeri tuttu peki hepsini de mi salladı? Diyelim ki, Hz.Muhammed çevreden birilerinden bilgi desteği aldı oldu ya? :) E ancak 1400 sen sonra keşfedilecek bilimsel verileri, bu amcalar nereden biliyordu da Muhammed'e söylemiş olsun. Yoksa onlar da mı salladı. Zaten bu senaryoda sallama olayı hiç tutmaz böyle sallayabilen adam olsa bu ne demek biliyor musun? 1400-1500 sene sonrasına kadar geçecek zamanda oynanacak bütün sayısalların hangi numaraya çıkacağını bilmesi demek olur :) neyse konuya dönelim nedir bu bilimsel veriler?

      Sil
    3. Einstein amca, bu yüzyılın başlarında büyük bir buluş yaparak görecelik kuramını ortaya atmıştır o yıllarda langevin amca, langevin paradoksu diye de anılan, langevinin yolcusu teorisini ortaya koymuştur ki bunu da çeşitli küçük deneylerle de ispatladılar;

      langevinin paradoksunu buraya alıntılayım;

      Fizikçi Langevin, bir yolcunun, c ışık hızına yakın bir hızla (299 625 km) yol alabilen bir hayali bir roketle yerden ayrıldığını tasarladı. Roket, uzayda c ışık hızıyla 1 yıl boyunca ilerler ve sonra dönüp aynı rotadan gezegenimize geri döner. Yolcu, rokette bulunan saate bakarak, galaksimizin dışına yaptığı bu seyahatin 2 yıl sürdüğünü söyleyecektir. Ancak Dünya'ya geri döndüğünde onu büyük bir sürpriz beklemektedir; Dünya 40 yıl daha yaşlanmıştır!. Yani yolcumuz zamanda 40 yıllık bir sıçrama yapmıştır.

      Langevin paradoksu, Einstein'ın görelilik kuramının teorik bir sunucudur.

      Bu bilgiyi yaz bir yere :)

      Şimdi dedik ya bu kitap Allah'ın kitabı mı? Yoksa uydurma mı? Eğer uydurmaysa, 1400 sene evvel okuma yazma bilmeyen biri tarafından uydurulmuş olur ki haliyle bilimle ve akılla çelişir. Yok Allah'ın kitabıysa o zaman zaten Allah'In yarattığı bilimle ahenk içinde olur. Yani Allah'In yarattığıyla indirdiği uyum içinde olmalıdır eğer Allah'ın indirdiğiyse. Şimdi kitaba bakalım;

      Heeey bak burda ne var :)

      İş ve oluşu gökten yere doğru çekip çevirir; sonra o O'na yükselip çıkar: Bir günde ki, süresi, sizin saymakta olduğunuz günlerden bin yıla denktir.
      SECDE SURESİ 5

      Senden aceleyle azabı istiyorlar: Allah, vaadine asla ters düşmez. Şu da bir gerçek ki Rabbinin katındaki bir gün, sizin saymakta olduğunuzun bin yılı gibidir.
      HAC SURESİ 47

      Melekler ve Rûh, miktarı ellibin yıl olan bir günde yükselirler O'na.
      MEARİC SURESİ 4

      Einstein amca ne diyordu? Zaman görecelidir.Bulunulan hızlar ve yer farklı ölçümler yapılmasına sebep olur.

      E ayetlerde Allah ne diyor? Aynısını demiyor mu? Göreceli zamandan bahsediyor. 1400 sene evvel bu bilgi gizliydi yani daha keşfedilmemişti. Kimsenin bilmediği bir doğa kanununu kim bilebilir onu yaratıp oraya koyandan başka?

      Hadi de Muhammed salladı tuttu diye :) böyle sallayacak adamın ayaklarının altını öperim aga isterse benim ayaklarım gibi kokulu olsun :)

      Şimdi bak, langevinin yolcusu hadi biz Hüsamettin amca diyelim uzay aracına biniyor ve ışık hızına yakın hızda bir yı gidiyor geliyor, buraya alıntıladığım örnekte 2 yıl yolculuk yapıyor ama dünyada kırk yıl geçiyor. Başka ifadeyle dünyadakilerin saymakta olduğu günlerden 40 yıla denktir (bazı kitaplarda 200 yıl yazıyor) Langevinin yolcusu teorisi deneylerle ispatlanmıştır bilimi takip ediyorsan.

      Bir de Allah'ın yolcularına bakalım;

      İlk verdiğim ayette iş oluş 1 günde çıkıyor ama bizim saymakta olduğumuz 1000 yıla denktir.Öbür ayette ise melekler ve ruh yine bir günde yükseliyor ama bizim saymakta olduğumuz ellibin yıla denk geliyor. Şimdi bilimle Allah'ın kitabı örtüştü mü?

      Sil
    4. Bunu değil Muhammed, o dönemdeki bütün amcalar bir araya gelse yine sallayamaz :) Peki bu sözü yaratıcıdan başka kim söyleyebilir ki?

      Peki din nedir aga? Sen o dinci yobaz ibneleri boş ver yine Kur'ana bakalım;

      Yüzünü dostdoğru bu dine çevir,Allah'ın fıtratına ki, insanları ona göre yaratmıştır. Allah'ın yarattığının yerine geçecek hiç bir şey yoktur.Sağlam din bu dindir.Ama dinin bu olduğunu insanların çoğu bilmezler.
      RÛM SURESİ 30

      Fıtrat yaratış / yaratılış kanunlarıdır yani bilim. Bilim daha doğrusu kainatla Kur'an aynıdır biri maddeye bürünmüş hali, kitaba dönüştürülmüş halidir. Bunu da Muhammed yapamaz ancak yaratıcı yapabilir.

      Dediğin doğru kardeş müslümanlar gerici ve yobaz kalmıştır ama bu kitabı terk ettiği için. Ama orta çağda gerçekten ileriydiler. Yunan felsefesini dünya müslümanların yazıtlarından öğrendi çünkü onlar o bilgileri koruyamadılar ama müslümanlar taaa yunandan bile ilimi aldılar ve geliştirdiler bunlar gerçektir.Yani o dönemde müslümanlar ileri bir medeniyet kurdular, osmanlının yükselme devrinde sibernetik çalışmaları bile yapıldı tabi elektronik olmadığından farklı düzeneklerle.

      İşte kardeş sadece basit bir örnek verdim eğer gerçekten bilime düşkün bir adamsan emin ol bu kitaptan çok şey öğrenirsin. Beni yanlış anlama kardeş eğer anlatım esnasında farkında olmadan kırıcı bir üslup kullanmışsam özür dilerim amacım bilgiyi tartışmak. Ben hepini çok seviyorum bunu samimiyetle söylüyorum aman şirin gözükeyim aklını çeleyim tarzında bir ibnelik düşünmüyorum samimi. Ateistlere de bir kinim yok onları yönlendiren azılılar hariç (ki onlar Allah'ı it gibi biliyorlar ama insanları ateizmde tutmak için çabalıyorlar) Geri kalanlar gerçekten kafası karışık olduğu için ateist oluyorlar. Aslında fıtratınızı bir konuştursanız Allah'In varlığına ait bilgi var içinizde.

      Neyse şimdi bir hela molası vereyim bir de su içeyim (o da tekrar helaya gidebilmek için :) ) eğer uyumazsam döktürmeye devam ederim, yok uyuya kalırsam yarın akşam devam :)

      Sevgiler

      Sil
    5. Binlerce yorumu okumadım ama hergün suriyeden hastanelere getirilen insanları ,otopsi için getirilen cesetleri gördüm , dolmuşa bindiğinde vatanından ayrılmış üzgün aileler, sokaklarda da kendine yeni bir yaşam başlatmaya çalışan insanlar görüyorum kimse masum değil ama aristo mantığı da her zaman geçerli değil

      Sil
  77. Gerçekelektronik;geçmişe bakılırsa ileri bi teknoloji olduğu kesin piramitlerden elektrik elde edilmesi basit bir örnek.yani bir şekilde bilen bir kitle varsa gerçeği dinleri de kendi amaçları için yazmış olabilirler bu şekilde bir çok soru ortadan kalkar ancak tanrı kendisi insanlara gönderdiğini söylediğiniz kitapta diyorki size ne yaparlarsa aynı oranda karşılık verin ama vermezseniz bu daha hayırlıdır. peki tanrı neden yapılan kötülüğe aynı oranda karşılık vermiyor bir adam 180 kişiyi öldürdüyse(ki bu genetik aslında buda ispatlandı ama neyse)neden tanrı o 180 kişiyi öldüreni aynı oranda cezalandırmak yerine sonsuza kadar cehennemle cezalandırıyor nerde senin merhametin bağışlayıcılığın demezlermi adama kaldı ki adamın genetik yapısı öyle kendi suçu bile değil sen öyle yaratmışsın sülalesinden gelen garip bir gen yüzünden adam psikopat sen koskoca tanrısın o zaman kuluna giren o geni değiştirseydin adam da katil olmasaydı 180 kişi de ölmeseydi. senden ala katilmi var tanrı.hadi diyelim ki o adam katil olmalıydı 180 kişi ölmeliydi ve insanların da düşünmesi için bir vesileydi tüm bunlar peki o adamın sonsuza kadar yanması ne olacak? ölenler belki bu ölümle sonsuz cenneti aldılar ama öldürenin suçu neydi adamı psikopat genle diğer insanlara mesaj vercem diye öyle yarat sonra onu sonsuza kadar yak sen nasıl bir adalet anlayışına sahip tanrısın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gerçekelektronik'in yazdıklarını okudunda bu postumu yazdın.sen gerçekten şaşırmışsın Allah hidayet versin.
      İnsanların yapılan kötülüğü ya sineye çekmesi yada misliyle karşılık vermesi söylenir dini kaynaklarda iman açısından, öfkeye kibire yenik düşmeme açısından, şeytanın dolduruşuna gelmemesi açısından vs.İnsan haşa ALLAH'la birmi ki insan misliyle karşılık veriyor diye Allah'da öyle yapacak.Zaten insanlar aralarında kavga ederle birbirlerine zarar verirler ama bu birbirinden tamamen farklı şeyler.Hiçbirşey Allah'a zarar veremezki.Allah seni yaratmış böyle yaparsan cehenneme böyle yaparsan cennet'e demiş.Sen neden bardağın boş tarafına bakıp ebedi cehennemi düşünüyorsun ki.Neden dünyada yediğinin 100 katı yiyip içebileceğin ve tuvaletini yapmayacağın tükürmeyeceğin balgam atmayacağın yemekleri vücudundan cilt gözeneklerinden misk kokusu olarak çıkaracağın ebedi cennet mükafatına layık görüldüğün için şükretmiyorsun.Herkes kur'an da yazdığı şekilde dinine bağlı bulunsaydı o 180 kişide ölmezdi söyleyeceğine gelirsek.Ahiret için iyi ve kötü insanların elemesi bu dünyadan başlıyor.İmtihan dünyası diye boşuna dememişler.Dediğin zaten çok boş bir kapıya çıkıyor da neyse.Allah hepimizi hidayete erdirdiği kullarından eylesin.Amin.

      Sil
  78. yine geldinmi lan nato kafa nato mermer. beyler bunun bi üst versiyonuda benim burda var amk neymiş bebekler ölüyorsa allah yokmuş dediğimiz gibi bi allah olsaymış bebekler ölmezmiş. onun gıyabında bu mala da cevap olsun ne bekliyonuz ulan ha ölmücekmiydi bebekler, ne olacaktı ben 350 tane bıçak saplıcaktım bebeğede bebek kalkıp, bebekler ölmez vatan bölünmez nidalarıyla suratımamı işicekti? derdiniz ne anlamıyorum madem sığ kafan var neden milletin kafasını sikiyosun ulan. senin aydın amerikalıların güzel bi sözü vardır bildinmi go fuck your self.

    YanıtlaSil
  79. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  80. Muhaliflerin içinde İslam devlet ideali peşindekiler CIA tarafından fişlenmekte ve muhaliflerin arasından TC'nin de desteği ile emrivaki bir lider batıdan köpek gibi yardım dileyerek halkın fikrini kendi dilenciliği ile özetlemeye çalışmaktadır.
    Amerika İran'ın en büyük düşmanlarını işgal edip o bölgelerde İran müttefiki devletler inşa etti. Irangate skandalını araştırın. Bugün Amerika'nın Esad'a muhalefeti ancak Ahmedinejad'a muhalefeti kadar samimidir. Gaza gelmeyin bunlar 3. dünya savaşının sözde sebepleri olacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biraz karışık bir yorum olmuş dostum bu hem diyorsun cia islam devletin peşindekileri fişliyor hem biz biliyoruz ki islami devletleri silahla destekleyen zaten abd. adamların amacı islamın içine sokabildikleri kadar şirk sokmak. recm cezasını bile araştırsan altından bu amını siktiklerim çıkar. senin yazında çelişki var abd islami devlet diyenleri fişlemez olsa olsa silahlandırır ha o bölgeden farklı bi çıkarı varsa orasını bilemicem ama son söyledğine aynen katılıyorum ahmedinejadda beşer esadda abd nin azıklı köpeğidir aksi bi ihtimal bana göre yok bile yedikleri boklar danışıklı dövüşten başka bişey değil zaten bu sözde düşmanlığın ne kadar gösteriş üzerine kurulu olduğunu görürsen anlarsın en basit örneği chavez öldü ahmedinejad çıktı ağladı amk. bu kadar sikik bu kadar aptalca bu kadar amatörce yapıyorlar aslında yedikleri bokları ama görebilene.

      Sil
  81. Mert Korcan kardeş,

    Ben yorumundan ne anladım biliyor musun? :) Yazıyı okuyunca Allah'ın varlığına ve dinine ikna oldun :) şimdi sıra Allah'ın merhametini sorgulamaya geldi. Böyle bir his çıkıyor ortaya :)

    Tamam, madem Allah'ın varlığına ikna edebildik :) merhametine de ikna edebiliriz, bir denemekte fayda var.

    Madem Allah'ın varlığına kani olduk :) o zaman Allah'ın kitabından hareketle olayı anlamaya çalışalım,

    Şimdi bakalım elimizde neler var?

    Allah insanı yaratıyor ve imtihan ediyor.Emin olmamakla birlikte bir zannımı öncelikle paylaşayım, bu son günlerdeki kader inancı ve gelecek bilgisi tartışmaları sonucunda aklıma gelen bir düşüncedir buna göre şöyle bir zanna kapıldım (ha bu arada zan kesin gerçeği ifade etmez ama bir fikir / bakış açısı olarak da bir kenarda dursun zaten tartışmalarda daha tam yerine oturmadı. Dur dur no panik merhamete de geleceğim)

    Allah bir şeyi yarattığı zaman o şey Allah'a istisnasız boyun eğer ki, çevremizde gördüğümüz her şey hayvanlar da dahil Allah'a boyun eğmiştir. Peki özgür iradesi olan ve neye karar vereceği önceden kestirilemeyen bir varlık yaratılsa tamamen hür iradeli, ve kendisine ALlah'a itaat etmesi istense acaba kendi isteğiyle itaat eder mi? Yoksa sırt mı döner? İşte bunu görmek için insanı yaratmış olabilir Allah. Ama bu tespit zandır, sallama bir tahmindir bir kenarda dursun :)

    Ne diyorduk? Hah şimdi elimizdekilere bakacaktık,

    İnsanda akıl ve basiret var
    Öğrenme ve uygulamaya koyma yeteneği var
    Kur'andan da anladığımız kadarıyla Allah'ın yarattığını değiştirebilme yeteneğiyle donatılmışız(hatırlayın iblis; onlara yarattığını değiştirteceğim demişti)

    Şimdi bu vasıflar çok büyük bir vasıftır. Bir kişiye önemli bir şeyi emanet ederseniz o kişiyi sorumluluk altına almış olursunuz.Sahip olduğumuz şeylerden sorumluyuz. Ve imtihanımız da ekseri bu sorumluluk alanımızın eksenindedir. Özellikle de akıl.

    Öte yandan bize bu imtihan kapsamında önemli görevler de yüklenmiştir;

    Sadece Allah'a itaat / teslim olma
    Allah'a ortaklar koşmama
    HAYRA VE BARIŞA YÖNELİK İŞLER YAPMA
    Ekonomik anlamda paylaşma yaparak sosyal dengeyi korumak/ insanları eşitlemek
    Düzeni korumak.

    Kuranı dikkatli okuyunca bu mevzular kabak gibi meydana çıkıyor. Hani dedik ya, teklif edilince gönülden teslim olacak mı? Yoksa sırt mı dönecek? Ama sırt dönmeyi geçtik bazı insanlar Allah'a kafa tutmaya yelteniyor ve korunmasını istediği düzeni de bozuyor.Tabi bu da zulüm demektir insan zulüme yöneliyor. Peki Allah bunu niye engellemiyor?

    Buna geçmeden önce merhametle ilgili başka açıyı da söylemezsek olmaz, Kardeş senin şu dünyada lezzet aldığın şeyler yok mu? İyiki bu var dediğin? Mutlaka vardır çok sevdiğin yemek türleri, çeşit çeşit lezzetler, birbirinden farklı huzur kaynakları, cinsellik :) bu uzar gider. Bakın yemek yeme ve tat için dil kavramını yaratıyor birbirinden farklı lezzetler vermiş, sadece yemiyoruz aynı zamanda tat alıyoruz, işitiyoruz bir de farklı tonlardaki seslerle huzur buluyoruz kulaktan zevk alıyoruz. Birbirimizle üreyelim diye kavram yaratmış aynı zamanda haz da vermiş.... artık aklına ne gelirse. Bunları detaylı düşündüğümüzde şöyle bir ilah profili çıkıyor önümüze;

    Oldukça cömert bir Tanrı hem de çook cömert. Bir kaç hayvan neslini yok edin bakalım neler oluyor? Zararı biz görürüz yani heyvanlar :) bize hizmet ediyor / ettiriliyor. Dünyadaki tüm ölçü bizim içindir. Böyle bir yaratıcı zalim olabilir mi? Eğer yaratıcı zalim olsaydı nimetlerden zırnık koklatmazdı.

    Peki nasıl oluyor da öldürene engel olmuyor?

    Dur onu da alt kutucuğa yazayım harbiden de karakter sınırlaması var yorum kutusunda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdiiii, insan kendi eliyle yaptığıyla imtihan edilecek buna göre iyilik yapacak, kötülük yapmayacak. Eğer Allah müdahale ederse insanın sorumluluğu azalır ya da biter bu da imtihan sayılmaz. Peki ölenler ne olacak? Hadi bunu sikkonun altına yorum düştüğümüz konusu üzerinden örnek verelim;

      Ve senaryoyu yazalım suriyeyi karışıklığa ittiler ve kafir ordusu suriyeyi işgal ettiler, öldürüyorlar tecavüz ediyorlar. Ardında öcalanı serbest bıraktı hükümetimiz sonra başkanlık sistemini kurdu diyelim. Bu arada suriyede bir kürdistan kurup ıraktaki kürdistanla birleştirdiler.

      Duur daha bitmedi, başkanlık sistemindeki türkiyenin güneydoğu eyaleti dedi ki,

      -Biz türkiyeden ayrılmak istiyoruz (zaten o sistemde kesin buna hak tanıyan kanunlar olur)

      Tamam ayrıldı, sonrada diğer kürdistanla birleştiiii.Bizim de aciz kaldığımızı var sayalım.Bu durumda belli bir zaman sonra israil arzı mevdutmudur ne karın ağrısıysa gerçekleştirmek için kürdistana çöktü, aynı filistin gibi katliam yapıyor ve o topraklar üzerinde yayılıyor.

      Peki Allah bu öldürülene niye yardım etmiyor?

      Niye etsin ki? Tamam kafir zülm ederek öldürerek imtihanı kaybediyor, peki ya müslüman?, Kürtler? Artık kim varsa? Onlar imtihanı kazanıyor mu ki, Allah yardım etsin? O öldürülmeler cezadır. Allah birlik olun birbirinize düşmeyin yoksa gücünüz gider demesine rağmen sen o emri çiğneyip birbirine düşersen gücün gider kafir de siker. Hah işte o sikilmek senin cezandır çünkü emre itaat etmedin.Bir düşünsene biri sana diyor ki, şu pervaneye elini sokma yoksa elin kesilir. Sen ne yapıyorsun o uyarıya rağmen elini pervaneye sokuyorsun ve kesiliyor. Diyebilir misin ki?

      -Efendim Allah niye engel olmadı

      E elini sokmayaydın oraya :)

      Öldürme işine geri gelelim, peki zulüm gören ve öldürülenin içerisinde hiç mi masum yok? E var tabiki, çoğunluk cezayı hak etmiş, göz yummuş, destek olmuş kötülüğe cezayı hak etmiş.

      Masumlardan ezilenler sabır göstermek zorunda karşılığında da ''oh be çektiğime değdi hem de fazlasıyla deydi'' diyeceği kadar büyük ödül alacaktır. Ölen de öyle. Zaten bu masumların hepsi ölmüyor geri kalanı kurtuluyor hacı. Ölene ve sabredene ödül var.

      Şimdi diyeceksin ki,

      -Ulan öldükten sonra ne yapayım o ödülü?

      Yoook öyle deme :) ahiret yurdu da aynı burası gibi yaşama yeridir ve buradan farkı kusursuzdur ve ebedidir. Burda et bayatlar, su kokar, insan yaşlanır, demir paslanır tabiatta entropi vardır :) işte orda bunlar yok kusursuzdur herşey. Ha bu dünya geçici bir gün kalmış gibi olacağız aslında öyle de, hani dedik ya langevinin yolcusu, görecelik kuramı hatırla :) hatta dur şurdan hatırla uyurken rüya görüyoruz üç günlük veya bir haftalık ömür yaşıyoruz rüya aleminde uyanıyoruz bir kaç saniyede olmuş halbuki hepsi. zaten ahirette bize soracaklar ne kadar kaldın diye ''bir gün ya da daha az''diyeceğiz. Zaten öyle :) e şimdi düşünsene hacı şu bize 60-70 yıl gibi gelse de, bir günlük kaldığımız dünyada öleceğiz ama bu ölümün karşılığında ebedi cennet.

      Hadi soruyorum sana bir günlük hadi yüz yıl olsun hayatı elimizden alıyor Allah ve karşılığında ebedi saadet ve huzur dolu bir hayat veriyor, bu zalimlik mi? Millet askere gidiyor 18 ay la bir şey değil zırlıyor ibneler,

      -Amına koyayım askerlik ömrümü yedin, ne zormuş

      Hatta bunu daha nizamiyeden içeri girer girmez diyorlar. Lan oğlum 18 ay la, 18 ay ne ki? !8 ayda çek sıkıntıyı ne olacak? Ondan sonra ölene kadar kalıcı yaşamına dönüyorsun. Dünya hayatıyla ahiret hayatı da öyle. Burda Allah'a teslim olmuş olmak kaydıyla (ki masumlar zaten öyledir) çek sıkıntıyı ver canı garantile ebedi mutluluğu şimdi bu zulüm mü? Ha öldüren ne olacak?

      O da ebedi yanacak, yansın ibne. Öldürürken bize mi sordu ki, derdine düşelim?

      Valla kardeş dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım. İnşallah becerebilmişimdir. Ama bu hemen anlaşılamayabilir normaldir bol bol tefekkür (derin derin düşünmek/analiz etmek) etmen lazım.

      Bu gün biraz hastayım ama yarım saat bir saat kendimi toparlayıp illuminati senaryosu ve din konusunda bazı tespitlerim var paylaşmak istiyorum.

      Neyse hadi görüşürük

      Sevgiler.

      Sil
    2. Ha örneğe şunu da ekleyeyim, Allah aklını işletmeyenin üstüne pislik yağdırır bu ''ben müslümanım '' diyen olsa bile. Allah yasakladığı halde şeytanla işbirliği yapıp ona güvenenleri ve onları destekleyenleri kafir işgal eder. E işgal ettiğine de öpücük vermez başka şey verir. Ceza konusunu merhametle karıştırmayın. Allah'ın kurtardığı da yok mu?

      Olmamı?

      Masumların içerisinden kimini kurtarır kimi de şehit olur (ceza alanları bilmem)

      Ayrıca öldürülenlerin günahı sadece öldüren kafirlere değildir götünü devirip yatan müslümanlara da pay çıkar neden mi?

      Size ne oluyor da Allah yolunda ve "Ey Rabbimiz bizi, halkı zulme sapmış şu kentten çıkar; katından bize bir dost gönder, katından bize bir yardımcı gönder!" diye yakaran mazlum ve çaresiz erkekler, kadınlar, yavrular için savaşmıyorsunuz!
      NİSA SURESİ 75

      Evet bize ne oluyor? Allah yolunda o mazlumlar için ırakta suriyede AMA AMERİKA VE İSRAİL İBNELERİYLE (onların hedef gösterdiği sahte düşmanla değil)

      Ha bu arada söylemeyi unuttum, BURASI ÇOK ÖNEMLİ

      Allah ezilene yardım ediyor ama bizim elimizle yardım ediyor zaten o yüzden cihadı emrediyor ya. Bak önemli ayrıntıyı az daha unutuyordum neyse söylemiş oldum

      Sevgiler.

      Sil
  82. İLLUMİNATİ VE DİN

    Çarpıcı olsun diye bu başlığı seçtim, yer yüzünde benim anladığım kadarıyla hep iki tane din oldu; biri hak din olan islam, diğeri ise batıl olan ve adını bilmediğim ve bana göre gizli olan bir din. Şimdi diyeceksiniz ki,

    -E dünyadaki hristiyanlık, budizm,şintoizm bilmem ne bir sürü din var onlar ne?

    Onlar, bu dini gizlemek için ve insanları birbirine düşürmek için oluşturulmuş, ve batıl olan küçük dinciklerdir. Sadece maskedir, zaten küfür örtmek demektir kafir gerçekleri örtüyor. Eğer açığa çıkarsa insanlar gerçeği görecek ve bu iki dinden birini seçecek. Doğal olarak da islamı seçenlerin sayısı oldukça fazla olur.Buna göre insanların ellerine bu dinleri veriyorlar daha doğrusu insanlara zamanında verilmiş olan islam dinini bozup bu hale getiriyorlar ki, müslüman olmayıp bu dinlerle oyalansınlar.

    Ama bu bozdukları dinleri kendi ana dinlerine doğru kıvırıyorlar ki, dolaylı yollardan da insanları kendi dinlerine uydurmuş oluyorlar. Dünyamız aslında kıyamete yakın bir zamanı yaşıyor (tabi saatini sadece Allah biliyor) buna göre de islam son dindir doğal olarak da Allah bu dinin kaynağı olan kitabı koruyor.Tabi o insan şeytanı ibnelerin hoşuna gitmiyor bu, bu yüzden bunların esas hedefi önce müslümanları ve islamı yok etmek sonra da bütün insanları saptırıp kendilerine köle yapmak. Hani burda bahsi geçti ya? ''cübbelerimizi çıkaralım bu mevzunun dinle alakası yok'' diye söylenmişti.

    Hayır var dinle çok alakası var. Ben şuna inanıyorum kafirin örtüsü aralanacak ve insanlar bu iblisin uydurduğu ve el altından, nesilden nesile günümüze gelen bu batıl dini farkedecek ve ellerindeki dinlerini bırakıp islama akın akın gelecekler. Belkide dünya tarihi son büyük savaşını o anda yaşayacak. Unutmayın osmanlının işgalinin sebebi de dindi,

    Yahudi inancını gerçekleştirip vaad edilmiş yoprakları almak

    Günümüzün savaşı da din eksenlidir;

    Müslümanı ve islamı yok etmek.

    Sonuçta insanlığı büyük oranda saptırıp köle yaparak, Allah'a kafa tutmak (zamanı gelince o kafayı, o gövdeden alır Allah tarih bunu yazacak)

    O yüzden dini dikkate almalıyız hatta uydurma dinlerin ortak sapık yönlerini araştırıp o gizli batıl dinin amacını çözerek bu götverenlerin ne yapmak istediğini de bulmalıyız yani o batıl dincikleri de işe bulaştırmalıyız :)

    Bu arada o örtü dinlerle oyalanan insanları da düştükleri durumdan kurtarmalıyız. Tabi önce kendimizi kurtarmalıyız.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birincisi varsayım üzerinden gittik tanrıyı kabul ettiğim falan yok ikincisi cehennem kavramının saçmalığını verdiğin cevapla sende kabul ettin. ee sonsuza kadar yansınlar amına koyayım ne demektir ya adamın genini bozmuşsun ey tanrı adalet nerde kaldı ey tanrı ve en saçma olanı da son dini koruyor olması ne yani son 1400 yılda yaşayan insanların bir ayrıcalığımı var onlara gönderdiği dini koruyor da önceki insanları bozuk dinlerle baş başa bırakmış öyleyse o insanları neden yargılıyor bu adalet simgesi tanrı sen adamlara hem bozuk süt ver hemde o sütle beslenmelerini iste sonrada bak doğru yolu bulun yoksa yakarım ha de. adamlar çıkıp demezmi ey tanrı bizden sonraki ibnelere torpil geçtin taze süt verdin adamlar tabi beslendi çelik gibi oldular biz bozuk sütle bu kadar beslendik şimdi beni neden yakıyorsun ey tanrı demezlermi yani.kibir büyük günah falan diyorsunuz da tanrıya inanmak kibirin en büyüğü şu koskoca evrende milyonlarca yıldır nice canlılar gelmiş geçmiş hiçbiri kendisini insan gibi merkeze koymamıştır ama olayın özü gayet basit onlar gibi bizde evren yaşama imkanımızı bitirdiğinde yerimizi yaşama imkanı olacak diğer canlılara bırakıp siktir olup gideceğiz herkese kibirli kibirli diyorsunuz da en büyük kibir sizde ne bu kendini beğenmişlik insan en yücedir tavırları bu kibir değilse ne

      Sil
    2. Ayrıca akıl insana özel diyorsunuz bu da yanlış bir bilgi hayvanlarda da akıl var insanlarda ki aklın daha gelişmiş olması hayvanlarda akıl olmadığı anlamınamı gelir.buradaki karganın nasıl eğitildiğini seyredin http://www.youtube.com/watch?v=ft9g18cnaFU beyinsiz canlı eğitilebilirmi bu da hayvanlarda aklın olduğunun ispatıdır o zaman insan özel falan değildir sadece beyni daha fazla gelişmiştir.

      Sil
    3. İnsanlarla hayvanlar arasındaki temel fark beyinde ki prefrontal korteks oranı
      fare: %3.5
      köpek: %7
      maymun: %17
      insan %29

      şimdi bu bilimsel veriler varken herşey açık seçik görünüyorken buna nasıl cevap vereceksiniz açıkçası merak ediyorum. gördüğünüz üzere bir hayvanız beynimizin gelişmiş olması yaşam denen şeyden alınan zevki düşürüyor aslında ölümsüzlük gibi paranoylar yaratıp gelişmiş beynimizi kandırmaya çalışıyoruz herşey ortada.

      Sil
    4. işte yine bir mert korcan klasiğiyle başbaşayız ulan arkadaş sabahı gece ediyom sen, geceyi sabah ediyom yine sen şimdi akıl makıl hadi eyvallah da ulan bu nasıl birşey ki milyarlarca canlıdan sadece insan denen bu akla ulaşıyor bu yüzdeler falan yazmışsın oraya maymunla insan arasındaki yüzde 12 nasıl bir yüzde 12 bu amk bildiğin arada dağlar bayırlar uçurumlar oluşturmuş. dinlere bozuk süt örneği de verdin ya ben daha bişey demiyom amk.
      ALLAH VAR, DİN DOĞRU, DARWİNCİLER YARRAAA TUTTU.!!

      Sil
  83. Sevgili Mert Korcan kardeş,

    İnsanların en büyük yanılgısı nedir biliyor musun? Yanlış bilgiler üzerinden analiz yapmasıdır. Şöyle örneklersek bir şeyi arızalı teraziyle tartarsak yanlış sonuçlara ulaşırız. O yüzden ölçüm yapmadan önce teraziyi kontrol etmeliyiz. Bu durumda arızalı terazi yanlış bilgi oluyor. Hadi o yanlış sonuca götüren yanlış bilgilere bakalım. Ha dur önce şunu diyelim, tamam varsayım üzerinden gittin ama ilk konu Tanrı'nın varlığı / yokluğu üzerinden olduğu için varsayımla birlikte anlatılanın, Tanrının varlığını kabul veya red etme ekseninde olması ondan sonra diğer aşamalara geçilmesi tartışmanın düzen içinde olması açısından önemlidir. Zira merhamet üzerinden varlık yokluk analizi yapılamaz. Esasen ister merhamet olsun,ister zulüm olsun, eğer bunlar var ise kaynağı da var demektir. Başka deyişle zulüm varsa o zaman zalim bir Tanrı var demektir, merhamet varsa bu sefer de merhametli bir Tanrı var demektir. Her iki şartta da Tanrı var demek olur. Bu ilginç bir analiz olarak kenarda dursun :) ortaya gerçek ya da yalan ne atarsanız atın Tanrıyı yok sayamazsınız :)

    Neyse gelelim yanlış bilgilere ,
    Elbette ki, hayvanlarda da akıl vardır ancak kastedilen akıl o değildir. Ha türkçenin günümüzde kuşa çevrilmesi sonucu anca böyle ifade ediyoruz ama yine de bir insan hayvanla insan aklının aynı olmadığını görebilir. Bilgileri karşılaştırıp analiz etme ve olayların arkasını görebilme,olacakları kestirebilme, bir bilgiden faydalanarak başka bilgilere ulaşabilme bunlar hayvanlarda yoktur. Bu durumda insanın hayvandan üstün olması kötü bir şey değil. Zaten insanı üstün yaratan Allah hatta meleklerden bile üstün yaratmış. Tabi bunu kibirlenip üstünlük taslayalım diye değil, bu vasıflarımızla diğer canlılara sahip çıkalım onları koruyalım diyedir unutmayın verilen her vasıf bize sorumluluk yükler ve imtihan konusudur. Bir adamı vali yapınca, o üstünlük taslayamaz sahip olduğunu kendi çıkarına kullanamaz böyle yaparsa sorumluluğunun dışına çıkmış olur.

    Dinin değişmesi konusunu insanlar yanlış anlıyor, şimdi diyelim x kitabını gönderdi Allah, sonra o topluluk kitabına sırtını döndüğü sırada fırsat bilen kafirler, o kitabı değiştirdi. Şimdi insanlarda ki yanılgı, kitap değiştikten çok sonra yeni bir kitap gönderildiği yanılgısıdır. Halbuki bir çok elçi, birbirlerine yakın zaman dilimlerinde gelmiştir hatta öyle yakınlar vardı ki, İbrahim peygamber hayattayken, Lut peygamber de hayattaydı.
    Allah kimseyi sahipsiz bırakmaz. Hadi diyelim ki, uzun sürdü veya günümüze bakalım, bir hristiyanın kitabı değişmiştir ve bir hristiyan Kur'anın mesajından habersizse ona tebliğ ulaşmamış demektir buna afrikadaki yerliyi de katınız. O zaman bunlar Kur'andan sorumlu olmaz ama kitapları da bozuk işte bunlarda Tek Allah'a inanacak şirk koşmayacak ve iyilik yapacak ve kurtuluşa erecekler ve cennete girecek. Şimdi burada bozuk dinle başbaşa bırakıp cehenneme atmak var mı? Kur'anın korunmuş olması, bu kitabın ve inananlarının diğer kitap (orjinalleri) ve inananlarından üstün olmasından değil (böyle üstünlük yok zira hepsinin adı mümindir) artık başka bir kitap gelmiyecek olmasındandır. Başka bir kitabın gelmeyecek olması da, kıyametin yakın olma sebebiyledir. Mesele budur. Devamı geliyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cehennemde ebedi yanmaya gelince bir çok alim şunu söylüyor, ebediyen yanma yok, bir insanın cezası ne kadar büyük olursa olsun mutlaka karşılığı vardır ama bu, çok uzun sürer o ayrı konu cezası kadar yanacak. Yüzbin yıl mı olur, bir milyon yıl mı olur o ayrı. Ha ceza bitti ondan sonra ne olacak? Yine ebedi olarak cehennemde kalacak ama yanarak değil de rezil ve yoksul bir hayat yaşayarak. Çünkü onlar şirk koştu yaratıcıya kafa tuttu, yaratılanlara zulmetti v.s tabi bu bazı alimlerin görüşü ancak bana da mantıklı geliyor.Ama şunu unutmayın, bir insan bilmediğinden sorumlu olmaz ama herkes iyiliğin, dürüstlüğün güzel olduğunu bildiğinden herkes bunlardan sorumludur, Allah'a da şirk koşmamak şartıyla, bunları yapan da kurtulur. İyi insan olacaksın, hayra ve barışa hizmet edeceksin bunlar yetmez tek Allah'a inanıp şirk koşmayacaksın. Tabi tebliğ sana ulaşmamışsa. Kur'an diye bir kitabın varlığını bilmek tebliğin ulaştığı anlamına gelmiyor, okursan ya da biri sana açıklarsa tebliği almış oluyorsun. Tabi sonrası sana kalıyor. Bilmeden uygulanan yanlış bilgiden insanlar sorumlu olmaz. Ama şirkten sorumlu olur.Dersen ki, Allah'ın varlığını nereden bileceğiz? O zaman konunun başına geri dönmemiz lazım. :)Tekrar söylüyorum insanla hayvanın aklı aynı değildir. Evet insan kainatın merkezindedir ama bu Allah böyle yarattığı içindir kibirlenelim diye değil.Ha bu arada gerçekten kibirli olandan başka, kimseye kibirli demeyiz diyemeyiz. Kendimiz de kibirlenemeyiz.Hayvan beyniyle insan beyni arasındaki korteks farkına pek takılma her bir türün kendine has bir yapısı var, beyin de o yapıya göre yaratılmıştır. Beynin çalışma yetenekleri bakımından ortak yönleri de var, bedenin kontrolü gibi, düşünme biraz farklıdır. Beyinler birbirine benzeyebilir oranları birbirine yaklaşabilir ama aklı tabi bizim bahsettiğimiz aklı sadece beyin üstlenmez, kalplerin düşünmesinden bahsedilir buna itiraz edenler oluyordu ama bilim adamları kalpte nöron buldular, buna ek olarak düşünme ve akıl işinde ruhun da işlevi vardır. O yüzden insan aklı hayvan aklından farklıdır evet onlar da öğrenebilir ancak atomun varlığını öğrenemezler. Onu ancak biz öğrenebiliriz :) tabi Allah'ın izniyle.
      Sevgiler

      Sil
  84. Medya 24 saat hiç aralıksız tüm tartışma programlarında türklüğe hakaret ediyor.Anayasadan kaldıralım diyor...Bayrağın ismi türk bayrağı değil devlet bayrağı olsun diyor...Öcalan serbest bırakılmalı ama bunu bugün konuşmayalım ''halkımız hazır değil''deniliyor.Aferin salak türkler siz kürtlere kardeş demeye devam edin daha allah topunzuun belasını versin

    YanıtlaSil
  85. Kardeş yazdıklarını çok beğeni ve zevkle okuyordumki.Taaki şuradan bahsedene kadar.

    "Cehennemde ebedi yanmaya gelince bir çok alim şunu söylüyor, ebediyen yanma yok, bir insanın cezası ne kadar büyük olursa olsun mutlaka karşılığı vardır ama bu, çok uzun sürer o ayrı konu cezası kadar yanacak. Yüzbin yıl mı olur, bir milyon yıl mı olur o ayrı. Ha ceza bitti ondan sonra ne olacak? Yine ebedi olarak cehennemde kalacak ama yanarak değil de rezil ve yoksul bir hayat yaşayarak."

    Çok büyük yanlışın var acilen kendini bu yoldan dönder.İnançsızın birini islama çekmek içinde doğrular kesinlikle saptırılamaz.Allah'ın sözü sabittir Allah'ın sözü ile alim veya kim olursa olsun birinin sözü çelişiyorsa o söz çürür.

    Bak sana ayetlerin delili ıspatı ;

    Ali imran 85 86 87 88

    Kim İslâmdan başka bir dîn ararsa onda (bu dîn) asla kabul olunmaz ve o, âhiretde de en büyük zarara uğrayanlardandır.

    İman ettikten, peygamberlerin hak olduğunu gördükten ve kendilerine apaçık deliller geldikten sonra küfre sapan bir kavmi, Allah nasıl hidayete eriştirir? Ve Allah, zalimler güruhunu hidayete iletmez.

    İşte bunların cezası: Allah'ın, meleklerin ve bütün insanların la'neti onların üzerinedir.

    Ebediyyen onun içindedirler. Onlardan azab hafifletilmez ve onlara rahmet nazarıyla bakılmaz.

    -------------------------------------------------------------

    fatir suresi 36

    Küfredenlere gelince; cehennem ateşi onlar içindir. Aleyhlerine hüküm verilmez ki ölsünler. Onlardan cehennemin azabı da hafifletilmez. İşte Biz; her küfredeni böyle cezalandırırız.

    ---------------------------------------------------------

    Yani kardeş senin o okuduğun alim kimse bi an önce onu okumayı bırak.Ayetlerin durumu ortada.

    Şu adamıda ikna etmeyi bırakın.Adama soru soruyorsun saçma sapan bir şey ortaya sunuyor neymiş;

    "Birde demişsinki insan cin melek allah kavramını nasıl uydurdu gerçekten zeka seviyen yerlerde al bak bende uyduruyorum şimdi bi tane ''uçarken sıçan 8 toynaklı mamilimaçço'' al hiç görmediğim şeyi uydurdum mamilimaçço da benim tanrım o zaman sayısız tanrı cin şeytan gibi hurafe kavram çıkarırım sana"

    Çok güzel cevap oldu gerizekalı he laf soktun aklın sıra bozdun beni git şimdi içki iç sarhoş ol sex yap Allah'a şikayet et ben niye zengin değilimki diye

    Gerizekalıya bak.

    Ağzımı bozdurdu bana küfretmeyecektim.Lan olm sıçma kavramını bildiğin için oluşturmuş olabilirmisin?veya toynak diye bir şeyden haberin olduğu için?

    Mamilimillo hemi?

    Al o zaman

    Adiribillokorşillo.

    Cumbullu cumbullu aslan cumbullu.Cumbulluya diktirmişem her yanı pullu.

    Şarkı yaz beste yap anasını satayım.

    La havle vela kuvvete Allah kurban olduğum Allah sen sabır ver.

    Gerçek elektronik, orçun , kardeş daşşanızı yeyim şuna cevap yazmayında daha çok milleti günahkar etmesin çektirsin gitsin gerizekalı.

    YanıtlaSil

Bu blog'a yapılan her yorum, o yorumun sahibini bağlar. Ayrıca makaram sarı bağlar.

3. şahsa hakaret olmadığı müddetçe asla yorum silmem. "Bu yorum yazar tarafından silindi" ibaresi, eğer o yorumu yazan kişi kendi yorumunu sildiyse çıkar.