Okunması şart makaleler:

Tasavvuf ve Tarikatlardan Yeni Dünya Dinine: Bölüm 1 ve Bölüm 2
Komünizm, Kızıl Devrim, Sovyetler Birliği ve Şirketler
İnsan, Din ve Kuran
Bu da amme hizmeti: Okunması Gereken Kitaplar Listesi

Bir Başka Din: Tasavvuf kitabı çıktı; internet'ten sipariş etmek için kitapyurdu link'i.

YENİ: Youtube'daki hodor hodor konuşmalarım için buradan alalım.

15 Eylül 2015 Salı

kusmuk

selam.

imla kurallarına uymadan yazıcam bu sefer. shifte basmak zor geliyor, büyük harf yapabilmek için de, kesme işareti yapabilmek için de. sırf imla kurallarına değil zaten, her kurala uymak zor geliyor artık, en azından insan eli değmiş olanlara.

tutunamıyorum ben. beş sene evvel bir kız arkadaşım, "sen 30una geldiğinde çok güzel bi adam olacaksın da, tüm kahrını ben çekiyorum şimdi" demişti. 26 oldum, o dediği güzel adama evrilme yönünde hiçbir emare göstermiyorum. annem dahil hayatıma giren tüm kadınlar kendim gibi birileriyle karşılaşmamı temenni ediyor, beddua babında. bizim köyde bi erkan abi var. karısı ve babası başta olmak üzere herkes "bi ölse de kurtulsak" diye temenni eder. benim gidişat güzel adama değil erkana doğru.

ben aslında çok güzel ölürüm biliyo musun? güç elde etme üzerine kurduğunuz bu dünya hayatında beni cezbeden neredeyse hiçbir şey kalmamışken, koşa koşa giderim o ölüme. ne de güzel ölürüm ben.

böyle olmayacak, bir iş bulayım dedim, okul da bitti. kurcaladım bir yerleri. bi reklam ajansına başvurdum, dedim bari içinde yazma eylemi olan bir işim olsun, o idare eder beni az kazansam da. görüşmeye gitmeden evvel mailleştik bir hanfendiyle, isteklerini yazıyordu, dedim orada dur, banka reklamı yazmam ben. ters bana, sevmiyorum o adamları. hem falanca okulun iktisat bölümünden mezunum, banka için emek sarf edecek olsam gider bankada çalışırım daha iyi paraya. neyse gittim ben yüz yüze görüşmeye. baktım bana psikolojik baskı uyguluyo, sana da gelebilir banka işi, boşta yazar yoksa sen yazarsın mecburen diye. lan dedim içimden, normal bi dünyada benim psikolojik baskı yapıyo olmam lazımdı insanlara, tefeciyle iş yapmayın diye. hale bak şimdi. kabul etmedim sonra. zaten yarrak gibi bir işti. ben sanıyodum ki youtubeda "harika bi reklam mutlaka izleyin" diye dolaşan o zeka pırıltılı reklamlara senaryolar üretecez, meğer hamal olmaya başvurmuşum.

ben aslında çok güzel çalışırım biliyo musun? bana üret deseler, hayır ve barış için üretiyo olsam, nasıl da çalışırım biliyo musun. kollektivizmin en ucundaki marxın da, liberalizmin en ucundaki ayn randın da sike sike hemfikir olmak zorunda kaldıkları bi konu var, o da üretmenin anlamı. insanın kendini gerçekleştirmesidir üretmek. ne üreticem ben şimdi. hiçbir sike derman olmayan, hatta alenen yalan söylemek olan işlerde çalışıp, bunların şaşalı ünvanları ile övününce üretmiş olmuyorsun ki. sıçmış oluyorsun. sıçtığında götünden düşen bok seni bir şeyler ürettiğin yanılgısına götürmesin, tüketimin son raddesiydi o yaptığın.

tutunamıyorum abi ben. olmuyo bak. yanlış iklimde doğmuş hayvan gibiyim. gidip habitatımı bulmam lazım. kendimi kandırıyorum buralarda. üzülmesin diye de yalan söylüyorum anneme, hayatımdakilere. yapıcam diyorum. yarrağımı yapıcam. kutup ayısı tutunabilir mi meksika çölünde hayata.

ben çok özeniyorum herkese. en çok hitlere, sonra staline. nasıl da sevmişler dünyayı. sırf kendini doğru adamlara siktirdiği için meşhur olmuş manken ve şarkıcıların gündemde kalmak için sansasyonel sözler söylemelerine özeniyorum. ilkokuldaki halime özeniyorum, özgeyle nasıl da iddialaşırdım her sınavdan önce sınıf birincisi kim olacak diye. ben de ne güzel sevmişim dünyayı. hakkımı yemiyim. 

eğer en uygunlarımız hayatta kalıyorsa, ben hayatta kalamıycam.

ama ben aslında çok güzel yaşarım biliyo musun? valla bak. sabahları kıymalı börek yerken bi gör beni, yanında da 100 gram beyaz peynir varsa, nasıl da zevk alıyorum hayattan. hele hele kedileri ve bebekleri severken gör beni, bildiğin huşu duyuyorum her şeyden o zamanlar, en çok da varlığımdan. güzel bi kitap okuduktan veya vidyo seyrettikten sonra volta atarken gör beni, nasıl da düşünüyorum şunu şunu yapabiliriz, şöyle şöyle olabilir diye hevesle.

ama geçiyo o his. böyle osuruk kokusu gibi. saniyeler sürüyo uçup gitmesi.

bozuk kaset gibiyim. işin yoksa kurşun kalemle geri sar o dışarı pörtlemiş bandımı da, yeniden çalışır hale geleyim.

suda erimiş hap gibiyim. işin yoksa ayır beni moleküllerime de, sudan ayrıştırıp geri topla.

ben... ben yeni doğum yapmış amcık gibiyim. işin yoksa bekle de eskisi gibi dik durayım.

neyse siktir et. ben aslında hiç siktir edemiyorum biliyo musun?

161 yorum:

  1. Daha okumadım ama kesin iyidir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olum artık çık şu psijolojiden. Kendini sev sikik toplum yüzünden kendinden tiksinecek noktaya gelme. Bu dünyaya gelmemizin bir amacı var bunu asla unutma.

      Sil
    2. Bütün okuyuculara;

      Kendinizi zeki hissediyorsanız okuyun. Zekanızın ne kadar övünülesi bir şey olduğunu görün.

      "GERİZEKALI" başlıklı yazı: http://yskiyak.blogspot.com.tr/2015/08/gerizekali.html

      Sil
    3. evet bu düyaya gelmemizin bi amacı var dnayı koruyup yaymak HAHAAHAHAHAHHAAHHA SPREAD THE CODE MOTHERFUCKERS!!! :dDDDD

      Sil
  2. Hocam sizle nasıl iletişime geçebilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tenine mi nüfuz edeceksin (hep bunu yapmak istemişimdir)

      Sil
    2. hayır sohbet edeceğim tabiki

      Sil
  3. özeti yok mu bunun?

    YanıtlaSil
  4. olm gel bir köy ya da ada felan bulalım, şöyle 50 100 kişi yerleşelim oraya. tarımdır, topraktır, gübredir boktur çalışalım, yiyip içip sıçalım, ibadetimizi edelim. şehir hayatı fıtrata aykırı, kapitalizm fıtrata aykırı. hadi çektirip gidelim buradan yaw :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu aralar yogun bir sekilde ustunde dusundugum ama icinden cikamadigim bir hayalim bu benim de insallah bir gün nasip olur :)

      Sil
    2. ben varım moruk ekle listeye.

      Sil
    3. e tamam hadi o zaman yer ve opsiyonları tartışalım agalar, şaka değil.

      Sil
    4. Hanıma dedim iç savaş çıksa ne yaparız? "köyümüze gideriz" dedi. e hadi dedim... tık yok.
      Şuan kendi evim falan da var çok şükür, sevdiğim bir iş de yapıyorum ama mutsuzum. karışanım yok, kafam rahat vs.. ama ruhum tarım yap, ek, biç diyor...

      Büyük ihtimalle tatmadığım zorluklar yaşarım. ama bu hayatı yaşamamam gerekiyor sanki.
      çocukların okul hayatı falan da aramızda eğitiriz. Gerçek hayatta işimize yarayacak bilgilerle donatırız. biz yetiştiririz. güzel kitaplar okumalarına vesile oluruz.

      Anneme dedim niye geldiniz lan buralara ne yokluklar çekmişiniz? Şehir hayatı çok kolay olacak dedilerdi ama gördük ki şehir buralardan betermiş dedi. ki geldiği tarih 1978...
      anaları skilmiş şehirde... Suriyelilere dönmüşler ama tek başlarına güç alacak yardım edecekleri de olmamış. Annem de diyor nah yaparsın köyde diye ama birlikten kuvvet doğar lan.

      Olm nasıl insansınız bilmiyorum ama akrabalarım bu fikre bi sktir git diyerek karşı çıkıyorlar.
      patates yetiştirmeyi bile bilmiyoruz lan. yarın öbürgün marketler satmasa acımızdan ölürüz...

      Neyse;
      İklimi zordur ama toprağı verimlidir. kastamonu olabilir. hatta pederden kalma topraklar var, (biz şimdi böyle tribe girince akrabalarım tarafında değere biner oralar) Uzun zamandır aynı kafadayım oraya giderken banka kredilerini patlatalım ödemeyelim! oralarda bulamazlar zaten. Olan parayla alet falan alırız. paraya sıfır ihtiyaçla ihtiyacımız kadar eker biçer yetiştiririz. tavuk keçi meçi... varsa götünüz arsaların yerini araştıracam. Not evli 2 çocuk sahibiyim

      Sil
    5. Kenan üstad, ilgiyle okudum valla yazdıklarını. Ben bunu hep "homeoffice çalışıyorum, kimsenin kölesi değilim, ibadetime karışan eden yok ama evden çıkasım bile gelmiyor, köye göçsem güzel olur" şeklinde düşünüyordum.

      Düşündüğünün aksine bu dediğimizi yapan ODTÜ mezunu mühendisler şehir çocukları, aileler var. TATUTA'ya üye olup yaşadığı evin bir odasını dışarıdan gelenlere para karşılığı ya da karın tokluğuna çalışma karşılığı açıyorlar.

      Elektrikleri güneş panellerinden, gıdaları evlerinin önündeki ekinlikten, paraya ihtiyaç minimum, çocuklar köy okuluna gidiyor "insan"larla okuyor, buradaki anne-babanın dur demediği kuduz hayvandan beter çocuklarla değil.

      Bahsettiğim adamlar daha önce ziraatın z sini bilmeyen insanlar, gidip zamanla köylüyle haşir neşir olup öğreniyorlar.

      Kredini öde abi, kul hakkına girmek kötü, hele ki banka ve haramzadelerin kul hakkına girmek çok daha kötü, zira öteki tarafta götlerini kurtarmak için daha bir affetmez olacaklardır alacakları konusunda :)

      Eğer insanlar bu konuda ciddiyse, bir gün buluşalım konuşalım hep beraber. Çünkü şehir çekilmiyor artık...

      Sil
    6. Olm ciddiyim diyom la ulaşın bana yarın yola cıkayım o derece,şş izbandut bak hele

      Sil
    7. :D haci dur, daha sen ben bir de pesimist bi arkadaş var oluşturduğum group'da :) 1 hafta daha veriyorum, bakalım gelen olacak mı daha fazla :)

      Sil
    8. İzbandut fikir çok güzel de bunu daha anonim bir yerde yapsak olmaz mı ? Ne bileyim IRC kanalından konuşmak gibi veya Tor üstünden Google gibi ulu orta yerde yapacağımıza. Ayrıca yazılımlarımızın hepsi de açık kaynak kodlu olsun.

      Sil
    9. Bakın Kastamonu Bölgesi Bu Yapmak istedikleriniz için çok uygun
      Benim çocukluğum o biögede geçti. o bölgenin insanının hiçbir şeye ihtiyacı yoktur. toprağa ne atarsan at yetişir, suyu derelerin boldur, ağacı ormanı boldur, doğası yeşilliği boldur, bu yüden o bölgenin insanı memleketin içinde ayrı bir memleket gibidir, savaş olmuş, şu olmuş bu olmuş hiç etkilemez onları, hatta zamanında osmanlı yıkılırken bile onları hiç etkilememiş. düşünün roma imparatorluğu anadoluya hakim olunca kastamonuyu başkent yapıyor. Ondan daha önce herakles yani herkül ereğliyi başkent yapıyor...ama şimdi oralar oralardaki köyler bomboş herkes istanbula göçmüş.şimdi oralarda sürünüyorlar.

      Sil
    10. Benide ekleyin panpalar. Bu arada kastamonu ne mk gidelim yaylaya elektrik yok bir şey yok. Çalır keyfi vallaha

      Sil
    11. Fikir çok cazip dostlar , paranın olmadığı ve teknolojinin minimum seviyede yalnız önemli ihtiyaçları giderme babında kullanıldığı , üretimin ortak yapıldığı ve kişisel mülkün olmadığı , olm. Sosyalizme kayıyoruz sanirim ☺ ben varım , bıktım disardaki yalan hayattan , herşey sahte , doğaya dönmemiz kurtuluşumuz açısından tek çare.

      Sil
    12. Ha bu arada böyle bi girişimde bulunacak babayigitlere duyuru , watsup grubu , facebook grubu kurun da ortak bi iletişim noktamiz olsun

      Sil
    13. Ayrıca fikir güzel ama bunu ortaya yaymadan dökmeden sağlam bi ekip ve fikir birliği ile yapmalıyız , harbi diyim lan. Reklam olmayalım amk. Sikkoyu da alırız yanımıza

      Sil
  5. Guzel olmus. Ama onemli olan bu degil sanirim.

    YanıtlaSil
  6. Olm kısır döngü bu. İnsan çarpıklığı kabullenmekte zorlanıyor evet ama ütopya burası değil malesef. Hiçbi sike derman olamicam diyorsan eğer, ki deniyor, o zaman bari insanlara yardım etmeye ada kendini. Ne bileyim kedilere süt vermeye ada. Ama bunu da düşünmüşsündür kesin. Sonra da içindeki ses demiştir lan senin düzgün yaşaman gerek diye ve bu fikirlerin aslında çok güzel olduğunu bilmene rağmen yine de kabullenememişsindir. Sonra normal bir şekilde yaşayamadığını da görünce duvar yumruklattıran o hissi 1231245. kez yaşamışsındır. Neyse hacım montla sıç bari. Kendini montla sıçmaya ada. Kendini island.

    YanıtlaSil
  7. babamın zorla fazilet giyime götürüp al beğen şunlardan bi tanesini deyip istemeden giydiğim kıyafetler gibi yaptıklarım.fazilet giyim gibi aynı dünya

    YanıtlaSil
  8. "Boş" bulduğun ve aslında Yaratıcının "demo sürüm" olarak sana sunduğu bu dünyaya çok anlam yükleme de dayan işte yaşa helal dairede.
    eninde sonunda zaten sike sike gideceksin öte tarafa, telaşa ve aceleye mahal yok ama seni çok iyi anlıyorum...

    YanıtlaSil
  9. Ya Sikko abim benim, gözünü seveyim intihar edecekmiş gibi yazılar yazma ya, valla korkuyorum. Ulan bu adamsız internetin hiç bi boku kalmaz ki? Sikkosuz olmaz ki abi, herkesin senin ve senin gibilere ihtiyacı varken, neden gitmek istiyorsun anasını satayım. ZÜMER 10 : Sabredenlere mükafatları hesapsız ödenecektir.

    YanıtlaSil
  10. Peh bende sanırdım şuan ben tek bu havadayim meğer sen şimşek gibi çakıp yağmur yağdırıyormussun. Ne mk bu dünya bu kadar yazıyorsun anladın mi ?

    YanıtlaSil
  11. Savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye,
    Zaman ki sana hasta olmuş, incelikli haytasın!
    Nüksederken raksına mahallenin maşallahı, eyvallahı
    Güzelleş be oğlum!
    Şimdilik ölümüne kadar hayattasın...!

    YanıtlaSil
  12. ''normal'' olmak istiyosan ilaçlarını düzenli kullan, yada doktorunu değiş, ilaç aldığındaki hallerını sevmıyorsan benım gibi, bu durumdan da şikayet etme moruk. dopamin seviyeni arttırmaya bak bu konuyu araştr :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeşim. Dopamini haplarla arttırsak bile, hapın 3-4 saatlik etkisinden sonra daha da eksiye düşürüyoruz her seferinde. Artı o ilaçlar kısırlaştırıyor. 3 yıl aralıksız kullanırsan mal oluyorsun. Prozac Toplumu'nu izleyebilirsin. Dopaminini Michaelin zaten bu yazıları yazarken yükselttiğine eminim. Yanlış bilinen birşey, belki sen doğru biliyorsundur, şudur ki: Dopamin birşeyi başardığımızda beynimizde uyandırdığımız an değildir. Dopamin birşeyi başarıyorken beynimizde uyandırdığımız şeydir. Ama güzel konu. Çok uzattım biliyorum. Herkese Selam kardeşler

      Sil
  13. Bazen ben de böyle hissediyorum. Bir de buna ek olarak yanında beynim dolmuş, başka bilgi alıcak yer kalmamış gibi hissediyorum. Sonra siktir et diyorum rahatlıyorum.

    YanıtlaSil
  14. Hiçbir sike yaramayacaksak nede varız bu dünyada . 22 yaşındayım ve bu soruyu her gün soruyorum . Yaşıtlarımı kıskanıyorum çünkü problemleri olsa bile hayatı muhteşem yaşıyorlar . İş buluyor okulun güzeli/yakışıklısını yatağa atıyorlar ve dahası . Ama ben bunları yapamıyorum çünkü hep o soruyu soruyorum . "Neden" . Bu dünyadaki herşeyi sorgularım . Mesela neden instagram hesabım olsun . Ayrıca vucüdum da bir engel mesela şu an hareket edemeyecek kadar hastayım ve bir karar verdim . Hayalim olan erasmusdan vazgeçmek. Ama şunu anlıyorum ben bu hayatta bilgi için varım . Öğrenmek . Sürekli araştırmak 90 yaşında bile bilgiye uzanmak . Çünkü bundan zevk alıyorum . Senin gibi insanları okuyunca ne kadar zeki insanlar ne kadar bilgililer diye rol model alıyorum . artık amacım para değil çünkü bana göre değil ama ilerde kitap yazmak hoca olmak hayatta belirlediğim gayeler. Bu da benim egom zeki bir insan olabilmek başka şey de istemem . Bu arada Allaj senden razı olsun inşallah ben de birgün senin gibi zeki olurum . Tabii yine de herşeyden öte ne güzel olur ilk maaşla eve pasta götürmek . Bu da bizim için bir dert ya

    YanıtlaSil
  15. Hiçbir sike yaramayacaksak nede varız bu dünyada . 22 yaşındayım ve bu soruyu her gün soruyorum . Yaşıtlarımı kıskanıyorum çünkü problemleri olsa bile hayatı muhteşem yaşıyorlar . İş buluyor okulun güzeli/yakışıklısını yatağa atıyorlar ve dahası . Ama ben bunları yapamıyorum çünkü hep o soruyu soruyorum . "Neden" . Bu dünyadaki herşeyi sorgularım . Mesela neden instagram hesabım olsun . Ayrıca vucüdum da bir engel mesela şu an hareket edemeyecek kadar hastayım ve bir karar verdim . Hayalim olan erasmusdan vazgeçmek. Ama şunu anlıyorum ben bu hayatta bilgi için varım . Öğrenmek . Sürekli araştırmak 90 yaşında bile bilgiye uzanmak . Çünkü bundan zevk alıyorum . Senin gibi insanları okuyunca ne kadar zeki insanlar ne kadar bilgililer diye rol model alıyorum . artık amacım para değil çünkü bana göre değil ama ilerde kitap yazmak hoca olmak hayatta belirlediğim gayeler. Bu da benim egom zeki bir insan olabilmek başka şey de istemem . Bu arada Allaj senden razı olsun inşallah ben de birgün senin gibi zeki olurum . Tabii yine de herşeyden öte ne güzel olur ilk maaşla eve pasta götürmek . Bu da bizim için bir dert ya

    YanıtlaSil
  16. senin dopamin seviyen çok düşmüş moruk, normalin altında, arttır onu, ancak doğal yollarla olarak neredeyse imkansızdır ! şöyle ki ; Dopamin beyinde salgılanan bir hormondur. Nörotransmitter olarak görev yapar, yani sinir hücreleri arasında iletişimi sağlar. Dopamin genellikle serotonin gibi “mutluluk hormonu” olarak anılır. Mutluluk hissi vermesinin yanı sıra dopamin insanlarda ve hayvanlarda birçok fonksiyona sahiptir.Beynin birkaç bölgesinden salgılanabilen dopamin duygularınızı, hareketlerinizi, haz hissini ve acıyı etkileyen bir kimyasaldır. Dopamin birçok beyin fonsiyonunu direkt olarak etkiler. Bu yüzden dopaminin belli seviyelerde olması çok önemlidir. Dopamin seviyesi düştüğünde zihinsel fonksiyonlarda sorunlar oluşur. Yine dopamin seviyesi çok yükseldiğinde de birtakım anormallikler ortaya çıkabilir. Ama sigara, uyuşturucu gibi maddeler haricinde, doğal yollarla dopamin miktarını aşırı yükseltmek neredeyse imkansızdır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Porno dopamini tavan yapar. JACKPOTTTTT'tur. Ama Porno bağımlılığından sonra evet... dopamini doğal yollarla (tekrar) yükseltmek oldukça zorlaşır. Bu tuzağa düştüm ve eminim birçok insan düşüyor. Ki inanıyorum günümüzün en büyük, konuşulmayan hastalığı olduğuna. Lütfen NOFAP yazın youtube'a. Porno izlemenin aslında nekadar zararlı olduğunu ve 31 çekmeyi bırakmanın aslında nekadar yararlı olduğunu göreceksiniz. Lütfen ama lütfen ingilizceniz varsa Nofap'yazın. Türkçe kaynak pek yok. Ama hayatınız değişmeye başlayacaktır. İyi günler. İyi tatiller.

      Sil
    2. Tam olarak ne oluyor ? ingilizce yok malesef.... sen kısaca anlatırmısın

      Sil
  17. Adamım bence sen vazgeçme, sıktır etmek bize gore değil, edersin edersin seninde dediğin gibi osurga benzer çabuk geçer sinirin.
    Bende senin gibiyim biliyor musun? Şunu da yaparız bunuda yaparız ülkeye faydamiz dokunur dedik akademisyen olduk. Her gün istisnasız çelme takıyorlar. Hemde ülkeye katkı sağlayacağız olm biz söylemleriyle... Yeni doğum yapmış tan daha laçka...
    Gel boşver sen vazgeçme, her gün yine aynı şevkle uyan, yemeğe devam et etli böreğini, üretebilmek için çaba sarfet, ibadetini ve duani eksik etme...
    iyilik yap denize at balık bilmezse halik bilir. Ölüp gitmek için acele etme...işlediğimiz günahların affını öteki tarafa bırakma ve son olarak senin gibi ince eleyip sık dokuyan, dusunen adamlara ihtiyacı var bu dangalak insan bozmalarinin ve ülkenin...

    YanıtlaSil
  18. Sikko bırak duygusal travmaları kız çocuğu gibi işine dön :/
    En son "insanda ruh filan yoktur, ruh reenkarnatif ibnelerin uydurmasıdır" dedin fırtınayı başlattın bende çakan şimşekle tsunamiye çevirdim senin fırtınayı
    Sonra bi baktım sikko gitmiş kız gibi travmalarda ağlıyo

    Adam gibi yazı bekliyorum sikko gibi ;)

    YanıtlaSil
  19. Yanıtlar
    1. bir kere öz vatanindan kovulup, gurbette olduğunun farkına varmasın insan.
      düşmeye görsün o sızı yüreğine. akıl bi çare kalmaya görsün kendini.
      ne gurbetten, öz vatanına gidebilirsin. ne gurbetin kokuşmuşluğunda yaşayabilirsin. araf olur bazen dünya. ortada göt gibi öylece kalırsın.
      çoğu zaman ayakta bile degil, yerlerde sürünürken görürsün kendini.

      herşey üzerine gelir. 'niyetiniz beni sikmekse, domalmaya razıyım' der gibi bakarsın tanıdık tanımadık suratlara.

      savaşmak istersin lakin düşman ne uhud'da ne de bedir'de seni beklemez. düşmanın kahpe, sinsi ve haysiyetsizdir çünkü. eline kılıç almana bile müsade etmez.

      yorulursun. güvenmek istersin güvenemezsin. çıkar ilişkilerinden miden bulanır. yalnız kalırsın şehrin en kalabalık caddesinde. ölüp kıyıya vuran 3 yaşındaki çocuk cesedine bakip, elinden bişey gelmediğini anlayınca, bu boktan dünyada erkenden aldı biletini diye sevinirsin içten içte.

      yorulursun. öfkelenirsin. nefret edersin. kızarsın. anlarsın buraya ait olmadığını. lakin gidemezsin.

      sana biçilen budur çünkü. mecbursun kafanın içinde cam kırıklarıyla yaşamaya artık.
      lakin allah var. öz vatanımıza geri donmek var. peygamberle iki lafin belini kırmak var.
      onun için mecbursun yaşamaya. elinden geleni yapmaya.

      selamlar.

      Sil
    2. hocam yazı sizin mi? Çok güzel be...

      Sil
  20. Sikko bırak duygusal travmaları kız çocuğu gibi işine dön :/
    En son "insanda ruh filan yoktur, ruh reenkarnatif ibnelerin uydurmasıdır" dedin fırtınayı başlattın bende çakan şimşekle tsunamiye çevirdim senin fırtınayı
    Sonra bi baktım sikko gitmiş kız gibi travmalarda ağlıyo

    Adam gibi yazı bekliyorum sikko gibi ;)

    YanıtlaSil
  21. Adamım bence sen vazgeçme, sıktır etmek bize gore değil, edersin edersin seninde dediğin gibi osurga benzer çabuk geçer sinirin.
    Bende senin gibiyim biliyor musun? Şunu da yaparız bunuda yaparız ülkeye faydamiz dokunur dedik akademisyen olduk. Her gün istisnasız çelme takıyorlar. Hemde ülkeye katkı sağlayacağız olm biz söylemleriyle... Yeni doğum yapmış tan daha laçka...
    Gel boşver sen vazgeçme, her gün yine aynı şevkle uyan, yemeğe devam et etli böreğini, üretebilmek için çaba sarfet, ibadetini ve duani eksik etme...
    iyilik yap denize at balık bilmezse halik bilir. Ölüp gitmek için acele etme...işlediğimiz günahların affını öteki tarafa bırakma ve son olarak senin gibi ince eleyip sık dokuyan, dusunen adamlara ihtiyacı var bu dangalak insan bozmalarinin ve ülkenin...

    YanıtlaSil
  22. Sikko bırak duygusal travmaları kız çocuğu gibi işine dön :/
    En son "insanda ruh filan yoktur, ruh reenkarnatif ibnelerin uydurmasıdır" dedin fırtınayı başlattın bende çakan şimşekle tsunamiye çevirdim senin fırtınayı
    Sonra bi baktım sikko gitmiş kız gibi travmalarda ağlıyo

    Adam gibi yazı bekliyorum sikko gibi ;)

    YanıtlaSil
  23. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  24. abi aylardır kafamda olan sıkıntıyı bıkkınlığı yazmışsın, iyi yapmışsın da bunu sonu nereye varacak

    YanıtlaSil
  25. ben çalışırdım. börek de yapardım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sığ bir insan için bu zor bir şey değil. herkes zaten öyle yaşıyor. ama dünyanın daha farkında olan biri olarak onu yapamazsın.

      Sil
    2. heralde binlerce sığ olmayan tarafımdan haberdar olması gereksiz insanın okuduğu yere sığ olmayan bi yorum yapmam beklenemezdi.

      Sil
  26. Sen umursamazsın şimdi ama Galata'dan aşağı toplu kıymak lazım..

    YanıtlaSil
  27. Yazma şöyle iste abi izdirabimi arttirma. Sen bu hislerinde yalniz oldugunu mu zannediyosun. Ya bana sabirdan baska bir care goster yada yazmaya devam et.

    YanıtlaSil
  28. Cemre; eğer gerçekten mutlu olabileceğin ve de en önemlisi yazarak mutlu olabileceğin, haz duyabileceğin, tatmin olabileceğin, bir şeyler üretebileceğin bir iş arıyorsan Kenan abin burada...

    Biz sadece üretmiyoruz, bizim silahımız kalemimiz, ordularımız sözcüklerimiz. Biz istediğimizi yüceltiriz, istemediğimizi karalarız.

    O nefret ettiğin finans şirketleri ile alakalı bir iş benim teklifim. Sitemizi de kurcalayabilirsin istersen.

    Dön bana

    Saygılarımla
    Kenan Miroğlu

    YanıtlaSil
  29. bi kişilik bozukluğun var sikko. son cümlelerinden sonra borderline tarzı bi seyler sezdim. allah yardımcın olsun.
    çoğumuz snn gibi o boktan işlere katlanamicaz bizi de kendine benzettin. iyi ki de benzettin. meksikanın amına koyim.

    YanıtlaSil
  30. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  31. Öncelikle selamlar kardesim yaklasik 3 yildir seni takip ediyorum. Ulliminati zimbirtisini arastirirken bu bloga rastladim. O gundur bu blogu takip ederim. Yani kisacasi demek istedigim su konuyu anlatis bicimin; vs. Vs. Beni cezbetmisti yani boyle kendinden cok cok emin. Konu hakkindaki ikna edici bilgilerin. Kisaca seni sevdim kardes. Simdi bu son zamanlarda hayatta kaydecek birseyin kalmamis. Hayata tutunmak icin bahane arayan ama cabuk sonen insanlara benzer yazilarin bizi cok uzuyor. Yine bul bir hikaye surukle bizi pesinden devam edelim. Nerde kaldiysak. Boyle olmuyor usta. Yine bas kufuru saga sola ben karagumruk cocuguyum sozum senettir de. Bekliyorum haydi hayat devam ediyor. Buda 3 yildir attigim ilk yorum.

    YanıtlaSil
  32. Senden ogrendiklerimle sorgulamaya başladım hayatı o ağzımdan salyalar akarak izlediğim klipler filmler aslinda neye hizmet ediyor senin bilgilerin sayesinde öğrendim senin yazilarinin sayesinde 16 yıldır anlayamadığım matrix filmini anladim :) senin sayende anladım mal gibi bos bir beyinle yasadigimi! Senden ogrendiklerimi baskalarina anlatarak dalga gecilip durdum simdi kurani ogreniyorum onu anlatiyorum yine dalga geciyorlar eski hayatimi biraktim rabbime yoneldim haci hoca diye dalga geciyorlar gecsinler ben rabbime laik olmaya calisiyorum kullarina degil! Sistemin kölesi olmak banada koyuyor ne kadar kacmaya calissam icindeyim ama sukur ki Rabbime neden koyuyor bunun farkindayim artik ne icin yasadigimi biliyorum. sorguladim sorgulamaya ogrenmeye devam ediyorum biliyorum ki hersey Allah'dan o dilemese hic bir sey olmaz ama vesile oldun senin gibi adamlara ihtiyac var Allah senden razı olur inşallah

    YanıtlaSil
  33. Allah insana Yeryüzünü imar etme misyonu vermiştir.Senin insanlara hakikati anlatman bile bu imar etme misyonunun bir parçasıdır.Yani bişeyler üretemiyorum diye üzülmene gerek yok.Mesleki açıdan yeni bir üniversite mezununun, başkalarının çükümsonik çıkarlarına hizmet etmeden çalışması zor.Çünkü sen çıkara hizmet edecek ve her türlü ahlaki Kaygı taşımayacak bir makine olarak görülüyorsun bu sistemde.

    YanıtlaSil
  34. yiğidim senin son kullanma tarihin daha dolmadı, o güzel zihnine ziyanlık etme, hakkını ver. bi süre bırak aksınj dünya kendi haline, takma sikine, bi silkelen sen savaşını kendinle ver, o savaşı da bir kazanırsan bak neler oluyor, işte o zaman o böreğin tadı da değişir, havanın kokusuda... o bebekleri daha güzel seversin, kedileride.... işte o zaman gel kus beynini, kus ki görelim ne güzellikler çıkacak ortaya.. senin gibi adama pes etmek yaraşmaz.

    YanıtlaSil
  35. Lan senin küfürlerin olmadan ne yaparız

    YanıtlaSil
  36. Lan senin küfürlerin olmadan ne yaparız

    YanıtlaSil
  37. Lan senin küfürlerin olmadan ne yaparız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı yorumu niye elli kere yazang le😄 sikkoma laf itme. Sikko sikko partizani 😄

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  38. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraderim bu bir Hicret mi yoksa Kaçış mı? Eğer hicretse amenna.Ama bir kaçışsa statikleşmiş tasavvufçulardan ne farkımız kalır.

      Sil
    2. Ustteki Unknown arkadaşa da IZBANDUT a da katılıyorum ulan hakkatten bunu hafife almayalım beraber yaşarız ya la,güveniyorum olm ben bunu soyleyen adamlara.Sikko sana da guveniyorum izbanduta da unknowna da,hadi len yaparız be ben gönüllüyüm

      Sil
    3. valla ben de gönüllüyüm genşler, ama ilk işimiz yerleşecek bi yer seçmek :) nereye gidicez? anadolu'da henüz araplara satılmamış bir yer mi ilk tercihiniz olur, yoksa zibil gibi adaları olan bi tarafa mı bakalım? konum önemli. (ciddiyim)

      Sil
    4. bu arada Unknown, bu bir hicrettir benim gözümde. her seçiş bir vazgeçiştir derler ya, bahsettiğim hayatta havalı giysiler, pahalı telefonlar ya da komfor namına bildiğimiz bir çok şeyi geride bırakacağız. beklentimizi maddi komfordan yana değil sosyal ve insani komfordan yana inşa edeceğiz. ancak bu şekilde toplumu ayakta tutabiliriz.

      Sil
    5. Peki arkadaşlar, dişi olmadan birbirimizi sikeceğiz? Dişi de lazım lan :D

      Sil
    6. evlen gel abi, çükün açık sokakta milleti şeetmek için mi dolaşmayı planlıyorsun veletler gibi :)

      Sil
    7. Bahsettiğim bir sex kölesi değildi tabiki :D

      Sil
    8. şimdi arkadaşlar bahsettiğimiz işi gerçekleştirmek için öncelikle ön hazırlık-planlama-hareket periyodlarını hazırlamamız gerekiyor. bunun için ilk olarak bir kafede ya da birimizin evinde istikrarlı toplantılar düzenlememiz gerekiyor. çünkü bu işler 16 yaşında bir liselinin ''abi bıktım bu hayattan, pederin dırdırından valla kaçıcam gidicem çöpcü olucam'' bakış açısıyla hareket ederek gerçekleştirilecek işler değil. ilk olarak site aracılığıyla yapılan duyuruya iştirak eden adaylar ön eleme için e posta aracılığıyla kendilerini tanıtan cv lerini göndermeliler. bu cv lerde yanıtlamaları zorunlu oldukları sorular arasında mutlaka; islam dini hakkında ne düşünüyorsun? aramıza katılmak için bu zamana kadar ölülerin anlamsız geleneklerini senin üzerine kabus gibi çöktüren, aile kavramını temel ihtiyaçlarını karşılamaktan başka sadece televizyon karşısında gerçekleştirilen bir intihar eylemi olarak sunan, bizleri niyetleri aslında iyi olsalarda safça dış tehlikelerden korumak adına kasaba gidip etin var mı, manava gidip meyvan var mı, diye soran apartman götü küçük burjuvalara dönüştüren aileni komün yerleşkemizin sınırları içerisine dahil etmeyeceğine söz veriyor musun?(çünkü diyelim ki yerleşkeyi kurduk. ama bir gün yerleşkedeki arkadaşlardan biri çıkıp da ''yozgat'tan enişteler geliyo kanka temiz havada mis gibi mangal yapacaz'' derse benim şalterler atar.) gibisinden sorular mutlaka sorulmalı. şartları kabul eden adaylarla yüz yüze mülakat evresine geçilmeli. diyelim ki ilk etapta başlangıçta hevesli görünen bazı denyoların daha sonra bu işten aile ve çevre baskısıyla vazgeçeceğini düşünüp ilk kadroyu biraz geniş tutarak 25 kişilik bir grup oluşturduk. tabii grubu oluşturduktan sonra ''kanka hafta sonu komün yerleşke kuracaz etler bizden sen sadece gel'' diye birbirimize watsap'tan mesaj yazmayacağız. burada artık yapacağımız bir dizi toplantı ve araştırma çalışmasından sonra yerleşeceğimiz bölgeyi ve yerleşim tipimizi belirleyeceğiz. mesela benim bu konudaki fikrim şu gidip de sırf arazi fiyatı uygun diye sivas'ın bozkırlarında bir yer kapatırsak kışın götümüzün donması tehlikesinin yanı sıra ne tarım yapabiliriz ne de başka birşey. en fazla kangal üretim ve yetiştirme çiftliği kurarız anasını satıyim. bana göre konum olabildiğince kıyı bölgelerimiz olmalı ve yerleşke tipi olarak da ekolojik çiftlik adı altında herkesin tek katlı kerpiç, bungalov ya da çandı tekniği denilen çivi kullanmadan ağaçların birbirine geçmesi tekniğiyle inşa edilmiş evlerde yaşadığı(kalıcı olduğumuz için farkettiyseniz çadır kelimesini kulanmadım), aramıza bir ziraat mühendisi ya da topraktan çok fazla anlayan birilerinin katılmayacağı ihtimalini düşünürek ve bizim de tarım konusundaki fikirlerimizi yarım yamalak internet ve deneme yanılma yöntemiyle geliştirebileceğimizi hesaba katarak tarım konusundan çok geçim kaynağı olarak çiftliğin deniz kenarında olduğunu varsayarak turizme yöneldiğimiz bir yaşam şekli kuracağız. çiftlikte inşa etmiş olduğumuz ve daha çok şehir hayatından sıkılmış olan insanlara ve ülkemizi ziyarete gelen sırt çantalı bütçesi kısıtlı üniversiteli turistlere hitap eden otantik apart hesabı konutlar inşa etmeliyiz. ayrıyeten özellikle yaz aylarında çiftliğimizi ziyarete gelen genç üniversiteli kardeşlerimize konutlarımızda ücretsiz konaklamaları karşılığında toprağımızda yapacağımız meyva-sebze üretiminin bakımını yani çapalama, sulama işlerini yaptırabiliriz. böylece tarım da yapmış oluruz. e madem ekolojik çiftlik kuruyoruz bunun enerji gereksinimini tabii ki güneşten, sudan ve rüzgardan elde etmeliyiz. zaten çok teknolojik yaşamayacağımız için enerji ihtiyacımızın minimum düzeyde olacağına inanıyorum.

      Sil
    9. planlama işini böylece halletmiş olduk. şimdi işte zurnanın zırt dediği yere geldik. bütün bu akasya kokuları içinde huzurlu bir şekilde yaşayacağımız yediğimizin içtiğimizin ayrı gitmeyeceği klasik bir hürriyet gazetesi yazarının sırf köşesini bir şekilde doldurmak için sürekli tekrarladığı bizi parçalamaya çalışanlara karşı et ve tırnak gibi sımsıkı durmalıyız cümleleriyle politik doğruculuk pazarladığı tatavalarını gerçekten de o küçük grubumuz içerisinde gerçekleştireceğimiz, içerisinde ördekler yüzen göletlerde abdest alarak yemyeşil çimenlerin üzerinde saf tutup namaz kılacağımız, koyu gölgeler altında keyif çatacağımız, hani meryem suresi'nde cenneti tasvir ederken diyor ya "orada boş söz işitmezler. Orada yalnızca selam işitirler" diye tövbe haşa adeta yeryüzünde cenneti yaşayacağımız, biz türklere allah tarafından gönderilmiş bir sınav olduğuna inandığım ve sokakta önlerinden geçerken onlara atmış olduğumuz küçümseyici bakışların kalplerinde kötülük tohumlarını körükleyeceğini düşündüğüm ve olası bir toplumsal felakette örneğin büyük bir depremde bize yardım etmek bizleri enkaz altından kurtarmak yerine hor görülmüş ve sefalet içindeki her insanın doğal olarak yapacağı gibi eşyalarımızı ve paralarımızı yağmalayacağını bildiğim suriyeli kardeşlerimizi sırf allah rızası için sayıca az da olsa misafir edeceğimiz, saçları barut ve kan kokan, yere kazayla mesela bir bardak düşürdüğünde gözlerinin içinde bombalar patlayan minik mülteci çocukların yalın ayak artık istanbul'un egzoz bulutu içindeki caddelerinde değil de yemyeşil çimenler üzerinde mavi yaz akşamları koşarak oyunlar oynayacağı, tıpkı abilerinin 80'li 90'lı yıllarda firuzağa kahvesinde oturup parmaklarını alınlarına yapıştırarak entelektüel görünme kaygısıyla sartre'ın kitaplarını okudukları gibi ya da cebeci'de bir grup siyasal bilgiler öğrencisinin bodrum katındaki izbe bir öğrenci evinde maklubeye kaşık salladıktan sonra çay içerken selefin ittifak ettiği meseleleri benimsemek üzerine büyük bir ciddiyetle ettikleri sohbetler gibi bugün artık bir üniversite öğrencisinin neyse ki bizimle yaşadığı için böyle anlamsız eylemlerde bulunmayacağı o mutluluklar diyarını gerçekleştirmek için gerekli olan kaynağı yani bütçeyi nereden bulacağız? Benim bu konuda tek bir önerim olabilir. Başka bir çözüm de gelmedi aklıma. Bence şöyle yapmalıyız. Diyelim ki 25 kişiyiz tamam mı? Gidip bir bankada hesap açtıracağız. Ama her ihtimale karşı hesabın şifresi sadece tek bir kişi de olacak. Çünkü şifre hepimiz de olursa mutlaka aramızdan biri şeytana uyup bütün paraları kapızlayabilir. Neyse şifre grupta en güvendiğimiz kişinin yani bu durumda eğer ki katılırsa şu zamana kadar gıyaben de olsa tanımış olduğumuz ve yazılarıyla bize güvenilir bir insan olduğu imajı çizen, samimiyetine inandığımız ve internette yaptığımız ufak bir araştırmayla isminin cemre olduğunu öğrendiğimiz M. Sikkofield'de olacak. Ve biz hesabı açtırdığımız o andan itibaren önümüze şöyle bir hedef koyacağız. Diyeceğiz ki arkadaşlar herkes elinden gelenin en iyisini yaparak öğrenciyse eğer okul dışında part time çalışarak, çalışan ise eğer etinden tırnağından artırarak her ay bu banka hesabına yatırabileceği en yüksek miktarı yatıracak.(ulan şimdi işin içine para lafı girince hemen bazılarınız "siktir lan ordan hesap açtırıp da para yatıracakmışız sanki parayı sokaktan topluyoz" demiştir bile. Kardeşlerim şirinler miyiz la biz gidip de mantarın içine ev yapalım. Ateist motosiklet çetesi miyiz de "heyoo sweet alabamaa" diyerek ipimizi koparıp da serserilik peşine düşelim. Kime sorsan herkeste bir yok efendim tası tarağı toplayıp köye mi yerleşsek bıktım bu metrobüsten yok efendim dayanamıyorum artık bu gökçek'in diktiği heykellere.

      Sil
    10. Haa ama planlı programlı hareket edelim diyince de kötü oluyoruz. Ama nasıl dönecek bu çiftliğin çarkı. Hadi arsayı aldık diyelim inşa edeceğimiz ahşap evlerin kütüklerini traktörle getirecek ustayı nasıl tutacağız? Bahçedeki tavşanı nasıl besleyeceğiz. Kerpiç harcı üretmek için gerekli olan inek bokunu köylüden nasıl satın alacağız? Bunlar hep para işte. Biz orada dravdan köylü hayatı yaşayıp da inek sağarken çektirdiğimiz fotoğrafları facebook'ta paylaşmayacağız ki. Yeri gelecek ırgatlık yapacağız. Yeri gelecek çobanlık yapacağız. Sabah kalkıp güneşi selamlarım sonra organik besinlerden oluşan kahvaltımı yaparım ardından hamağa yatıp dan brown'un son çıkan kitabını okurum akşama doğru da yoga yapmayı düşünüyorum. Oğlum yok böyle bir şey lan. Böyle tipleri aramıza almayacağız zaten.) neyse devam ediyorum. En son hesaba para yatırma işinden bahsediyordum. Mesela ben öğrenci olduğum için aylık 200 tl yatırabiliyorum tamam mı.. Ve aramızda da maaşı dolgun olan bir inşaat mühendisi var. Şimdi ben 200 tl yatırabiliyorum diye bu mühendis arkadaş kurnazlık yapıp da "banane lan alemin tavşanı ben mıyım? Ben de 200 yatırıp sıramı savarım" diye düşünmeyecek. Eğer yatırabiliyorsa her ay 2000 tl yatıracak mesela. Ne demiştik 25 kafadardık dimi. Bir ayda bizim hesapta ortalama en kötü ihtimal 10000 tl birikti diyelim. Yılda yapar sana 120000 tl. 4 yılda faize filan asla bulaşmayacağımız için yuvarlarsak 500000tl para yapar. Neticede biz önceki hayatlarımızı terkedip yepyeni bir yaşam kuracağımız için varsa eğer gayrimenkullerimizi, arabamızı, dokunmatik telefonlarımızı, gereksiz ıvır zıvır elektronik eşyalarımızı satmalıyız. Yani kardeşlerim inanıyorum ki 4 yılda bence çok rahat bir 750000 tl civarı para toplanır. E peki 4 yıl nasıl bekleyeceğiz ya fikrimiz değişirse ya önüme helal süt emmiş bir manita çıkar da evlenmek istersem diye düşünmeyin. Böyle düşünecek adam zaten en başında defolsun gitsin. Sanmayın ki doğanın kucağında ortamımızı kurduğumuzda öyle sap sap 25 adam keşiş gibi yaşayacağız. Hayır! İsteyen evlenecek çocuk sahibi olacak. Neticede dinimizin emri. Ama kimse de gidip öyle neriman teyzenin kızı hayatta en büyük başarısı üniversiteyi bir türlü kazanamamak olan, dokunmatik telefon parmaklayıcısı, götü boklu büşra'yla, sinem'le filan evlenmeyecek. Ha demiyorum ki odtü felsefe öğrencisi rastalı, şile bezi pantolonlu, yazları sırt çantasını alıp dağ bayır gezen, olimpos'ta öküz bar'da o kuru götünü sallayarak dans eden kız tipiyle de evleneceksiniz. Bir ortası vardır elbet. Hem biz ekolojik çiftliğin tanıtımını ingilizce olarak internette de yaptığımızda bur sürü yabancı, kültürlü manitalar da gelecek. Vallahi de gelecek billahi de gelecek. İsteyen gönül işlerini de yürütür böylece. Ne demiştik 4 yılda 750000 papel. Öyle hemen küçümseyip de yok hacı iyi güzel de olmaz o iş deme. Yemin ediyorum martin luther king suretine bürünüp arkadan sessizce yaklaşıp "i have a dream" diye bağırarak korkudan altınıza sıçırtırım sizi. Şimdi ben bu yazıya ayrıntılı bir şekilde bir süre daha devam ederim ama ne siz okursunuz ne de ciddiye alınmayacağımı hissettiğim için benim yazma isteğim var. Ama ufak bir kıvılcım her şeyi başlatır kardeşlerim. İsmim ali bu arada. Haydi endorfinlerimiz, dopaminlerimizle el ele versin ve hep birlikte söyleyelim kardeşlik şarkımızı. "Baltalar elimizde, uzun ip belimizde biz gideriz ormana hey tralalalaaa..."

      Sil
    11. abi, ağzım kulaklarımda okudum, hele ki bitişteki I HAVE A DREAM höykürmesinde gece gece bağırarak güldüm haha :D

      abi, bakın ben ilk adımı atıyorum ve bir grup oluşturuyorum, ahan da linki aşağıda. ilgili arkadaşlar üye olsunlar, planlarımıza başlayalım, ilk olarak siber ortamdan, en yakın zamanda da yüz yüze mevzuyu enine boyuna şeedelim, haydi bism...

      https://groups.google.com/forum/#!forum/cayir-cimen

      CEMRE, sen de davetlisin abicim, gelmezsen arkandan ağlar bak grup, sonra grupça döveriz seni.

      Sil
    12. Yapalım şu işi ben varım,Ali kardeşim. 3 kişi de başlasak yapalım ben inanıyorum birader her şeyi de terk edip gelirim yani.Aynı samimiyeti de sizden isterim.Yaparız ulan yaparız krallar gibi de geçiniriz

      Sil
    13. Hayata aynı açılardan baksak da aynı şeylerden tat alsak da bir olup harekete geçemiyoruz. Ne kadar büyük bir boka saplandığımızın göstergesi. Değerli olanın farkına vardıkça kendi bataklığımıza daha çok saplanıyoruz. Yazık bize...

      Sil
    14. dur dur, bugün 7-8 kişi olduk Unknown, 1 hafta verdim, geldiler geldiler, gelmediler... gelmediler.

      Sil
  39. Ah be sikko anlattıkların o kadar yararlı ve yeterince kişiye anlatılırsa o kadar harekete geçirici ki sen üretmiyorsan kimse üretmiyordur bu dünyada. O yüzden kendiini işe yaramaz hissetme. Ölümle, inançla ilgili düşüncelerin sana özeldir, saygı duyarım ama tüm gün camış gibi yatsan da birileri bu yazdıklarını keşfettiyse ve biraz da aklı varsa bir şeyleri sorgulamaya başlamıştır. Hiç görmesem de arada aklıma düşüyorsun keşke şu adam biraz gülse be diyorum. Allah büyüktür, elbet bir gün bir şeyler olur.

    YanıtlaSil
  40. kanki ben 21 yaşındayım. abim tanıştırdı bizi üni.ye başladıgımdan beri takip ediom seni arada. yazdıklarına bazen pek katılmıyom da güzel yazıyon, okutuyon kendini. şahsen ben senin allaha inanmıyorum. o belli bi kısmı kurtarır. kafası az buçuk daha çok çalışan bi adama dinler falan yetmiyo yani. bi determinizmi araştır erich fromm-sevgi ve şiddetin kaynagı nı ciddi tavsiye ediyorum.
    ben de 2 senedir cok fena düşüşteyim. ayıkken mutlu olamıyom gibi bişey. zaten insanlardan ciddi anlamda soyutlandım. üretmek konusunda cok haklısın ama verimli üretmen için belli sebeplerinin olması gerekir. ben tüm muabbeti allah-sevap-iyilik zımbırtısından ziyade türün ilerlemesi olarak açıklıyorum kendimce. türün ilerlemesine katkıda bulunamıycagımı düşünüyorum bende. bu gidişle muhtemelen ürüyemiycem çürüycem xd. o yüzden siktir et kısıtlı zamanını eğlenceyle geçirmeye çalış. türü de siktret biz türün hastalıklı bireyleriyiz üretmeye kafa yorma bence. ben şahsen insanlıktan nefret ettiğimden artık zerre sikimde değil. kısıtlı zamanımı mümkünse okuyup, yiyip, içip, takılıp, sikişmekle geçirmeye karar verdim. arkadaşların seratoninle ilgili dedikleri doğru yapıştır bi üçlü sağlığımıza içelim.

    YanıtlaSil
  41. dediğimi bi oku la cidden. 3 senedir tanıyom seni yani ayıp olur kocaman adam oldum çıkarımlarda bulunuyom bak. hayatı zorlaştıran bizzat senin beynin, millete bok atma

    YanıtlaSil
  42. hamza tzortis ve nouman ali khan dinle biraz iyi gelir kardeşim...

    YanıtlaSil
  43. ne çok düşünmüşsün ya. sen imlayı boşver hayatta ana fikre odaklan

    YanıtlaSil
  44. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  45. Hah sikko yazi yazmis okuyalim dedik sen de agzimiza sictin! Aferin!

    YanıtlaSil
  46. yeni bir dizi var seni hatırlatıyor bana. buna bir bak cinlerden falan da bahsediyor Mr robot.. dizide fucksociety diye bir hacker grubu var dünyayı değiştirmeye çalışıyor. link: http://www.filminisecizle.com/mr-robot-dizisi-1-sezon-butun-bolumleri-izle/

    YanıtlaSil
  47. Hah sikko yazi yazmis okuyalim dedik sen de agzimiza sictin! Aferin!

    YanıtlaSil
  48. Kendimi bu kadar yakın hissettiğim başka bir insan yok anasını satayım.Tanışmak nasip olmadı ama etrafıma dört gözle bakmaya devam ediyorum.Cemre'den tek farkım ben daha kitap yazmadım.İnşallah birgün tanışmak nasip olur

    YanıtlaSil
  49. çabalamaktır bizim olayımız. kuranın peygamber kıssaları ile bildirdiği budur anladığım kadarıyla.

    insan.. " nisaye" kökünden gelir ve nisaye unutmak fiilidir arapçada. adem unuttuğu için yasak olandan yemiştir. şeytanın uğraşı budur, vesvese ile seni asıl olayından alıkoyup, aslolanı unutturmaktır sana. seni boğup atmaktır "unutma" girdaplarında. hz ademin kıssası ile bildirilenle sabiittir.

    namazı vermiştir allah bize, biz unuturuz o hatırlatır. fakat ruhsuz namazlardan, kardiyovasküler bir alıştırma olan namazdan bahsetmiyorum. o rutin halini almış namazdan değil. gerçek namazdan(anladığım kadarıyla) bana bu dünyadaki olayımı hatırlatan namazdan, fatiha'nın içinde en sade halini aldırılmıştır olayım. hamd ne demek, rahman ve rahim ne demek, maliki yevmiddin ne demek, iyya kenabudu ve iyya kenastain ne demek, sıratel mustakim ne demek. bunları anlarsak eğer hiçbir sıkıntı kalmayacak bence.

    birde bunları söylerken üst perdeden ahkam kesmiyorum. "hatırlatmanın en çok faydası hatırlatıcıyadır" düsturuyla yazıyorum yanlış anlaşılmasın. benzer buhranları kendimde yaşadığım için inşallah bir faydası olur diye yazıyorum.

    hz ibrahim'i düşün, hz nuh'u, hz musa'yı, hz yakup'u, hz yusuf'u, hz muhammed'i sıkıntıyla nasıl başa çıktıklarını, nasıl ve hangi durumlarda dua ettiklerini? aslında meselere kuran gözlüğünü takıp o perspektif ile bakınca bizi sıkıntıya sokacak her ama her meselenin çözümü kurandadır(çok klasik fakat koca bir gerçek), oracaktadır. fakat arapça bilmeyerek o nüans farklarını kaçırmamak elde değil gibi. o yüzden ufak bir çabaylada olsa(günde 15-20 dk) arapça çalışmalıyız. cami hocası, internet vs çeşitli mecralar kullanılabilir unutma amaç salih olursa varılamayacak mesafe yoktur. firavuna hz musa'yı elleriyle besletip onun üzerinden bitiren allah herşeye kadirdir.

    YanıtlaSil
  50. Ustteki Unknown arkadaşa da IZBANDUT a da katılıyorum ulan hakkatten bunu hafife almayalım beraber yaşarız ya la,güveniyorum olm ben bunu soyleyen adamlara.Sikko sana da guveniyorum izbanduta da unknowna da,hadi len yaparız be ben gönüllüyüm

    YanıtlaSil
  51. Yalniz degilsin. Tek kisilik hayat, tek kisilik protesto.

    YanıtlaSil
  52. Salak adam o kız arkadaşının dediği adam olma yolunda koşuyosun bi askerliğe bakar onuda aradan çıkar sora bi sene sendeki bu kafayla belki 6 ay dediğin gibi bi hamallık yapıcan,onda da yapıcak bişi yok ne iş yaparsan yap bi nesil önceki çıraklık gibi hamallığı olucak, mecbur. Şimdi kalk, atla suya ilk başta soğuk geliyo ama sora alışıyon, deniz gözlüklerini de yanına al, anlatıcaan çok şey war.bekliyoz hadi burası derin değil gel

    YanıtlaSil
  53. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  54. Blogunu severek okuyorum, bu zamana kadar neredeyse tüm yazılarına da katıldım, hiçbirine "Oha ne güzel lan!" "Sikko mükemmel yazmışsın." gibisinden yorumlar atmak istemedim, ta ki şimdiye kadar. Bu sefer cidden "Sikko" bir düşünceyle yazmışsın bu yazıyı kardeşim. Sen de üretemiyorsan eğer herkesin açık ve net bir şekilde amına koy'im. Tarihin sayfalarında nasıl ki kırılma noktaları varsa, bu kırılma noktaları insan için de geçerlidir. Bunu aklından çıkarmayasın. Anladığım kadarıyla bir kırılma noktasının içerisindesin. "Nokta" deyince basit anlaşılıyor ama bu yıllar da sürebilir, günler de, saatler de... O yüzden sabır. Sadece sabır. Çünkü o kırılma noktan tamamlanınca gerçekten mükemmel bir insan olacaksın. Amına koy'im seni hiç tanımayan bir insan senin mükemmel bir insan olacağına inanıyor sen hala sikimsonik şeylerin düşündesin. Eyvallah.

    YanıtlaSil
  55. kurtuluşun formülü;

    "8 çorba kaşığı galyum asidi, 4 kaşık demir sülfat, 3 kaşık reçineyi karıştır ve yarım litre bayat biraya ekle. İçine biraz işlenmiş şeker kat. 14 gün boyunca bacanın yanında beklet ve her gün iki kere sertçe çalkala.."

    YanıtlaSil
  56. Üretmekmiş :) Neden başkalarına yarar sağlamaya çalışıyoruz ki . Onlar bizi umursuyor mu ? Hayır . O zaman tek önemli olan şey 'ben' olur . Bırak böyle gebeş şeyleri ne istiyorsan yap . Birine faydası olursa ne iyi . Olmazsa da boşver gitsin

    YanıtlaSil
  57. Bazen diyorum; Yaz, uğraş, şu sikik herifi içine düştüğü manik depresif durumdan çek çıkar. Sonra diyorum siktir et adam halinden memnun, bir süre sonra tecavüzcüsüne aşık olan kadına dönmüş zaten.

    Maykıl insanların genelinin aksine büyük konuşmayı severim. Benimle 2 farklı günde ikişer saatten sonra toplamda 4 saat geçir sorunlarını çözer seni ilkokuldaki o mutlu haline geri dönderirim. Biliyorum yapmayacaksın ama bende zaten upuzun bir yazı yazıp sana engelli birinin (benim) kaleminden hayat hikayesini anlatacaktım ama okumayacağın, okusan da cevaplamayacağın, cevaplasan da uygulamayacağın için "siktir et kendini yorma" dedim kendime ve vazgeçtim.

    Biliyorum ifşa olmak istemiyorsun pek. Hatta korkuyorsun. Çok oluyor arkana dönüp dönüp bakarak yürüdüğün ama her şeyden önce müslüman müslümana güvenmeli. Sana buradan açık çek. 2 farklı günde ikişer saatten toplam 4 saatte seni pamuk gibi adam yaparım.

    Not:Ciddiyim.

    Not2: ASL? 25 / M / İst

    Not3: Travmaya bağlı Panik Atak / Obsesyon / Anksiyete tedavisi görmüş ve tamamen olmasa da büyük oranda atlatmış bir insanım.

    YanıtlaSil
  58. Selam kardeşim, yazilarini ilk zamanlardan beri takip eden ve hemen hemen hepsine katılan (ve hatta bazisinin kendi arastirmalarimin ve dusuncelerimin evrilmesini saglayan) ve gun icerisinde bu yazini okuyup da gece yatagima girdigimde senin bu halini kafasina takip da su an sabahin 8inde bu yaziyi yazan biri olarak bu bloga ilk defa yorum atiyorum.

    Insanin yeryuzunde amaci olduguna dair su ayetleri gormusundur;

    “O, yerde ne varsa hepsini sizin için yarattı. Sonra (kendine has bir şekilde) semaya yöneldi, onu yedi kat olarak yaratıp düzenledi (tanzim etti). O, her şeyi hakkıyla bilendir.” (Bakara suresi, 29. ayet.)

    “Sizi boş ve anlamsız yere yarattığımızı ve bize dönmek zorunda olmadığınızı mı sanıyorsunuz?”(Mü’minûn suresi, 115. ayet.)

    ”O, hanginizin daha güzel iş yapacağını denemek için ölümü ve hayatı yarattı. O, üstündür, bağışlayandır.” (Mülk suresi, 2. ayet.)

    Ve insanin yalniz kalmayacagina dair su ayeti ;

    "İnsanoğlu, başıboş bırakılacağını mı sanır?" (Kıyame, 36)

    Lakin bizler hayatimizi surerken, 2. Asamada dusunmemiz gereken "kamu yararini", "toplumsal faydayi", "insanlarin dusunce ve isteklerini", 1. Asamada dusunmemiz gereken "Allah rızasıni gozetme" nin onune aldigimiz zaman, o dusundugumuz toplumdan gelecek olumsuz telkinler, dusunceler, baskilar sonucu ister istemez bu ruhani hallere dusmekteyiz. Kardesim, eger manevi bosluklarini kapatarak ve ayaginin yere daha saglam basmasini saglayarak yasamina devam etmek istiyorsan ve en onemlisi hala "hakikati ariyorsan" benimle iletisime gec de sana elimizden geldigince yardimci olalim. Zira İzmirden sonra seninle 2. Kez gorusmeyi can-i gonulden isterim. Selametle.

    YanıtlaSil
  59. He mk he..Jim Jones denemesi mi yapiyorsun Mike?? Inan bana, seni bilmeyen birine bu son yazıyı okutsak o yoldasın sanar. Bi yerlere yerleşip müritlerle yaşa sonra sana bu kadar bağlanan insan da senin bu depresif halinin ardından intihar etsin. Hahaha.. Topla kendini dostum Boş yaşamıyorsun bu dünyada emin ol. Bir öğretmenin (senin) öğrencilerine (bize) karşı da sorumluluğu vardır. Anlatabildim mi? Arkanda seni seven ve destekleyen bir güruh oluşturdun. Etme eyleme silkin ve kendine gel.

    YanıtlaSil
  60. He mk he..Jim Jones denemesi mi yapiyorsun Mike?? Inan bana, seni bilmeyen birine bu son yazıyı okutsak o yoldasın sanar. Bi yerlere yerleşip müritlerle yaşa sonra sana bu kadar bağlanan insan da senin bu depresif halinin ardından intihar etsin. Hahaha.. Topla kendini dostum Boş yaşamıyorsun bu dünyada emin ol. Bir öğretmenin (senin) öğrencilerine (bize) karşı da sorumluluğu vardır. Anlatabildim mi? Arkanda seni seven ve destekleyen bir güruh oluşturdun. Etme eyleme silkin ve kendine gel.

    YanıtlaSil
  61. Çalışman için en uygun yerin SSM olduğunu düşünüyorum. Memleketini koruyacak orduyu donatmak için proje yönetimi yaparsın. Bankacılıktan, finanstan çok daha iyidir. İktisatçılar da çalışıyor SSM'de. Klasik devlet memurluğundan farklı yoğun bir yapısı var deniyor. Manevi olarak da mutlu olursun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tam adamına söylüyorsun bilader. adam din diyor, Allah diyor, helal haram diyor; milletin vergi parasını tahville faize banan, orta gelir grubunu sömürüp zengine peşkeş çeken, hizmeti sadece zengin ve fakir semtlerine veren, israfın doruk noktasına ulaştığı devletimizin savunulacak neresi kalmış ki SSM'e girilip çalışılsın?

      yetim hakkını gözetmeyen, denetimsizliğin faturasını vergi verenden kesen, hak hukuk neymiş diyen devlete girince sikkonun mutlu olacağına çok ihtimal veremiyorum.

      Sil
    2. Ordu devleti değil, halkı korur. (bak. istiklal savaşı) Ben gerçekçi olan bir öneri sunuyorum; haliyle toz pembe değil. Öğretmenlik, doktorluk bunlar da güzel meslekler. Ama adam iktisat okumuş. İşçi güvenliği gibi konularda da bir şeyler insanı tatmin edebilir. Ama tam bildiğim birşey değil. Yazarlık falan yapabilir ki yapıyor da. Belki en uygunu bu.. Yani kaçalım gidelim gibi başka öneriler yapılmış. Ben seçenek çoğaltayım dedim.

      Sikko :Ayrıca diğer arkadaşlar gibi moralini düzeltmeni söylüyor. Selamlarımı gönderiyorum.

      Sil
    3. toz pembe değil, renkli hiç değil, kül grisi bir opsiyon veriyorsun canım kardeşim :) kaçıp gitmek ile hicret arasında fark vardır. sahip olmamamız gereken hayatlardan vazgeçip öze dönmemizden bahsediyorum ben...

      Sil
  62. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  63. en azından kendini ifade ediyorsun amınakoyayım, he bide dünyadaki en büyük dert sendeymiş gibi davranmaktan vazgeç. empati yap! kendini tatmin mi ediyosun aq gelmişin 26 yaşına, bidaha mı geleceksin dünyaya, yaşa aq ne bekliyorsun!

    YanıtlaSil
  64. 1- 26 henüz çok erken
    2- Mantık çok basit. Sen varsan senin gibi insanlar da var demektir. Bir güzel insan her şeyi bir anda değiştirebilir.
    3- Kendini gerçekleştirme yolunda en az üretmek kadar anlamlı olan bir şey varsa o da "anlaşılmak"tır. Yazdığın sürece anlaşılmaya daha da yaklaşıyorsun demektir.
    4- Sözün özü; Buradan bakınca o kadar da "bi sike derman olmaz" görünmüyorsun. En azından yazıyorsun ve yazdığın sürece bazı konularda hayatın benimkinden daha anlamlı görünüyor.

    YanıtlaSil
  65. İyi güzel yazmışın da sığır Türk gencinin "Boşver ganka gel bi pes atak" minvalli yorumlar yazacağını biliyorsun de mi?

    YanıtlaSil
  66. Merhaba Sikko,
    Yazın için teşekkürler Sikko. Tam hissettiklerimi yazmışsın. Hayatımın her şeyi iyi olmasına rağmen iyi değilim. Hani bir yazı yazmıştın hatırlıyor musun farkındalıkla ilgili beni okumayın demiştin ananız sikilir demiştin Sikko. İşte o günden beri anam sikiliyor Sikko. Bilgilendikçe o kadar farkında oluyorsun ki kolunla sürtünen hava molekülleri bile canını yakıyor. İnsanların birçoğunun yaptığı yapmacık konuşmalar ve hareketleri ananı sikiyor Sikko. Bak bugün 3 kişiyi daha kaybettik fakat sikleyen kim ? Hiç kimse. Anca yapmacık yapmacık "tweet"le vatan kurtarılır ve misyon tamamlanır. Bunları gördükten sonra O'ndan başka güvenecek kimsen kalmıyor Sikko. Şunu unutma ki yaşamak öldürür. Bu arada nerede oturuyorsun Sikko belki rastgele karşılaşırım senle anlatmam gereken şeyler var. Kendine iyi bak Sikko her ne kadar anamız sikilse de sabret Sikko. Daha vermemiz gereken bir sürü savaş var. Şu amsalak ekşicileri de aldırma artık. Şunlarla uğraşmaktan bir türlü pratiğe geçemedik. Bu kadar bilgi yeter artık pratiğe dökmemiz lazım Sikko. Kendine iyi bak panpa. Ayrıca İzbandut'un fikri de güzel fakat bu orospu çocuklarının yayıldığı yöntemle yayılmamız lazım örümcekleme yöntemiyle yoksa yerimizde sayarız.

    https://www.youtube.com/watch?v=_Fj1hn1_hC4

    YanıtlaSil
  67. of sikko kendinle çok fazla çelişiyorsun, twit mi atmıştın, yazı mı yazmıştın hatırlamıyorum ama "kendini gerçekleştirmek" lafının ne kadar saçma olduğundan bahsetmiş,hatta yerin dibine sokmuştun.
    popülarite mi kasıyosun bilmiyorum ama yavaş yavaş hayranlığımı kaybediyorum sana karşı.
    kölelik te olsa bir yerden başlaman lazım artık, sistemi tanımadan değiştiremezsin.
    bir gün depresyondan çıkıcaksın ve hayatın aslında ne kadar güzel olduğunu fark ediceksin. o zamana kadar en azından kendini çalışmaya versen de birikim yapsan, gelecek günleri daha rahat yaşasan?
    sanki bu yazıyı 15 yaşında, dünyadan bihaber bir ergen yazmış gibi hissettim. mutsuzluk beynini bloke etmiş.

    YanıtlaSil
  68. yaratıcılığını konuşturmak istiyorsan celtx ile senaryo yazıp http://www.trttvfilmleri.com/ a yolla. torpil falan yok akrabamın senaryosunu da seçtiler. insanlardan
    sana masanın başına oturup hayal kurman için kimsenin para vermesini bekleme. al kalemi eline neyin var göster. al sana üretme fırsatı.

    YanıtlaSil
  69. Hacı para kazanmak zor lan çok haklısın. Ben okuyorum aylık giderlerimi karşılayacak kredi ve burs gelirim var. Ailem orta yollu bi aile, ama ailemden para almamaya çalışıyorum. Giriştiğim birkaç iş var. Son zamanlarda web sitesi yapma peşine düştüm. Bedavaya siteler yaptım referans için. Şimdi kendime bi site açtım. Ordan satış yapmayı düşünüyorum. Seni görmesemde sevdiğim bi dostumsun. Şöyle bi teklifim var. İletişime geçelim senle, bulunduğun şehirde etrafında ya da her nerdeyse fark etmez web sitesi açtırcak birini bul (zaten uygun fiyata yapıyorum) sana %50 kar vereyim hacı. Sen de kazan bende. Mail adresim orda gözüküyodur. Yoksa da yorum at ulaşırım bi şekilde. Olmadı twitterdan falan. Neyse düşün bunu. (şu network olan mega holding değil o aklına gelmesin)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hacı, olumlu ya da olumsuz bi cevap mutlaka bekliyorum.

      Sil
  70. Allah sana bu dünyada ve öbür dünyada huzur ve mutluluk versin kardeşim, yüreğimin köşesinden içtenlikle ettim bu duayı. Gerçekten kafası çalışan insanlar asla memnun olmazmış kendinden. Yaşamak için az daha sebebim olsaydı iyiydi diyosan az buçuk sevdiğin iyi birisiyle evlen ve çocuk yap. Ciddi söylüyorum bak. Ben bekarım ama yeğenlerim var, yemin ediyorum insanın dünyaya bakışını değiştiriyolar.

    Not: bunaldıkça inşirah suresini arapça türkçe oku, kısa bi sure zaten. Ben depresyondayken baya iyi gelmişti.

    YanıtlaSil
  71. Sen iyice saçmalamaya başlamışsın artık.. O kadar saçma sapan şeyler yazmışsın ki.. adete küçücük bir çocuğun dünyaya bakışını anlatmışsın. Büyü artık, çocuk gibi ağlama... Yok banka reklamı yazmayacakmış ta, video izleyip volta atacakmışta... Bir önceki yazın zaten berbattı şimdi görüyorumda senin hayatında berbatmış. Ezik bir insan gibi mızmızlanma.. sende büyüyeceksin bir gün.

    YanıtlaSil
  72. Michael, ağzıma hiç yakıştığını düşünmesem de sikko, Cemre, sen çok farkındasın her şeyin. Bunu illa benden duyman gerekmiyor bunun farkında olduğunu da biliyorum. Benim bilmediğim, neden bu satırları yazdığım. Nedenini bilmediğim bir şey daha var, sorunlarını atlatmanı ve mutlu olmanı istiyorum. Bilmiyorum yazılan her şeyi okuyor musun. Hepsini tek tek okuyor musun. Yani içindeki her bir sözcüğü. Ama hiç önemli değil yine de yazacağım. Neden yazdığımı bilmeden. Bence sen dediğim gibi hayatın sistemini çözmüş ve her davranışın farkında birisin. Birilerine söylenen güzel bir cümlenin arkasındakini görünüyorsun. Bir politikacının vaad ettiklerinin arkasında neler yattığını biliyorsun. Belki de tek bir bakıştan anlamlar çıkarabiliyorsun. Yandın sen Michael. Çünkü böyle yaşanmaz. Mutlu olmazsın. Huzurlu olmazsın. Bu durumda kendini buraya ait hissetmemekte çok haklısın. Ya adapte olman gerekiyor ki buna asla yanaşmazsın. Ya da sorunların temeline inip insanları uyandırman gerekiyor ki bu oldukça zor. En başından hiç bir şeyin farkında olmadan yaşasaydın gayet güzel uyum sağlardın ama olmuyor. Sana güya öneri verecektim ama bence sen benim sana verebileceğim önerileri zaten çoktan düşünmüşsündür. Zeki bir adamsın. Zeki olduğun için aslında yorgunsun. Neyse sana sadece bir şey söyleyebilirim. Buraya gelme amacını bulmuş biri olarak ne demek istediğimi çok iyi anlayacağını düşünüyorum. -Konuyu dağıtmasam olmaz- Allah yarattığı ve bir sınavdan geçirdiği kulunu böyle umutsuz olmasını istemez. Hayata tutun. Neyle olursa olsun tutun hayata. Herkesi sevmeye çalışma ama bir şeyleri çok sev. Kabullen. Senin gördüklerini göremedikleri için öyle olduklarını düşün. Hatta acı içinden biraz onlara. Mutlu ol. Gerçekten mutlu olmanı istiyorum. İnsan hiç tanımadığı birinin üzüntüsüyle dertlenebilirmiş meğer. Allaha emanet ol, Michael. Büyük bir mutluluk hissettiğinde ne olur onu da paylaş.

    YanıtlaSil
  73. "öbür tarafın olmadığını bildiğin için seni korkak puşt seni " diye yıllar önce sana yazdığım yorum,ne de güzel geçiyor gözümün önünden,
    sevgili sikko ,o güzel kafayı sevgilerimle uyandırıp seni gerçek ve tek dünyaya davet ediyorum.bugüne kadar yazdığın iman dolu yazıların yükünü ,geri dönülmez bir ağırlık olarak düşünmek yerine, erdemin ne yüce birşey olduğunun kanıtı olarak gerçeğe dön.sen aslında bizdensin çok sevgi ve saygılarımla arkadaşım

    YanıtlaSil
  74. Moruk bize içini dökebilirsin ama hiç öyle ağlayıp zırlama.Allah seni diniyle en güzel şekilde tanıştırmış, sana başka bi hic bi yerde olmayan hayatın o cevapsız sorularının yanıtını vermiş kesin bi şekilde, ayetlerini gösterip seni anlayış sahibi akıl sahibi yapmış.Kısa bi zaman sonra seni bu zindandan çekip alacağını vaadetmiş.peki bu kadar lütufa nimete iyiliğe rağmen neden mi boşluktayız?sorunun cevabını Hz.Ömer vermiş ve demiş ki 'inandığın gibi yaşamassan, yaşadığın gibi inanırsın'.kaldı ki yüce Allah biz iman edenlere bu dunyada da ahirette de çok hoş bi hayat yaşatırız diye bize sözünü, vaadini bildirmiş.tek yapilmasi gereken önce küçükte olsa samimi bi çaba mesela namaz, sonra ona tevekkül etmek.Kalplerin sahibi oysa, senin de kalbine şifa vericek olan O şüphesiz kardeşim.

    YanıtlaSil
  75. Bu yazını okuduktan sonra gözümün önünde Mr. Robot'daki Eliot gibi bir karakter canlandı. Sanki ona benziyorsun sen. İzlemediysen tavsiye ederim Sikkoman.

    YanıtlaSil
  76. sen yeni yazı yazınca bi paket parliament hediye edilmiş gibi hissediyorum.
    -inş. günün birinde böyle hediye alırım ehehe-

    YanıtlaSil
  77. Sikko senelerdir yazılarını takip ediyorum, ve şu anki bilgi düzeyime ulaşmamda senin katkın büyük. Bu yüzden senin de bir an önce kendine gelip, en sonunda din konusundaki gerçekleri de görmeni istiyorum. Bu konuda sana facebook'dan ulaşmaya çalışıp, birkaç yazına (En son yazdığın Tasavvuf konusunda, bir de eski Reptilianlarla ilgili olan yazına) yorum bırakmıştım. Belki konuyu inceleme gereksinimi duymadın, belki de "din" olgusunun perspektifini etkilemesine izin verdin ve durumu göz ardı ettin.
    Sana Paganizmin/ Satanizmin bozulmamış ve gerçek halinden bahsetmiştim. Satan, Sanskritçe "Eternal Truth" demektir, daha sonra dinler aracılığıyla isim saptırılmıştır. "The meanning of life is to better yourself and the Universe." (hayatın anlamı kendini ve evreni iyileştirmektir.) Bu Satan'dan direk alıntı bir sözdür. Satan/EA/Enki'nin en başından beri amacı insanların hem ruhsal hem bedensel açıdan mükemmel olmasıdır, insanlar homo erectus formundayken onlara gelişmiş genler vermesinin de sebebi budur http://www.angelfire.com/empire/serpentis666/garden.html

    Buraya kadar okuduysan olayların hiçbir şekilde dini öğretilerle bir ilgisi olmadığını anlamışsındır. Satan ve diğer Demon'lar her zaman insanların mükemmelleşmesi için çalışmışlardır, onları tapınaklarda hem teknolojik hem de ruhsal açıdan eğitmişlerdir. Demon bilgisi olan anlamına gelir -he who has knowledge- ve Demon'lar orijinal Pagan Tanrıları'dırlar, söylediklerine göre Orion'un bir bölgesindendirler,Giza Piramitlerinin Orion'un altına denk gelmesinin sebebi de budur.

    Bilindiği üzere Satan'ın sembollerinden biri serpent/yılandır. (bu arada İncildeki Edin bahçesi olayı tamamen çalıntıdır, Dünyada Tanrılar tarafından kurulan ilk şehirlerden biri Edin'dir ve Satan orada insanlara gelişmiş gen vermiştir)
    Yılan, insanların fonksiyonel biyoenerji kaynağı Kundalini'nin sembolüdür ve kundalinin yüksek olması insanların hem uzun yaşamasını, bununla birlikte fiziksel olarak mükemmel olmasını ve aynı zamanda diğer hislerinin de aşırı gelişmiş olmasını (örneğin normalde görünmeyen x ışınları tarzı şeylerin görülmesi gibi) sağlar. Ingo Swann (CIA eğitmeni) de belirttiği gibi bazı düşman "space-sider" lar (dünyanın dışından olan düşman varlıklar) insanların böyle bir üstünlüğe sahip olmalarını istememişlerdir. Savaş dönemlerinde insanların kundalinilerinin base çakrasına mühürlenmesinin sebebi budur, insanların güçlenmesine yönelik pagan öğretilerinin köleleştirme odaklı dini metinlerle değiştirilip, tapınakların yok edilip, bilgin Priest'lerin istihbarat operasyonu misali suikaste kurban gitmelerinin de sebebi budur.

    joyofsatan.org 'da direk Satan ve Tanrılardan alıntı bir sürü bilgi ve meditasyon türü var. Meditasyon denilince gözün korkmasın, biliyorum "spiritüelliğe" olan bakışını. Ama durum ondan da farklı, zira spiritüel öğretiler antik çağlarda en gelişmiş teknolojiydi, insanlar haberleşme için bile astral projection kullanırlardı. Olay öyle ulvi değil anlayacağın. Bizim en büyük enerji kaynağımız olan soul/can ın da nötrinolardan oluştuğu saptanmıştır. Nikola Tesla'nın meditasyon ve spiritüellik konularındaki yazılarını okumanı tavsiye ediyorum.

    Kendini iyileştirmek istiyorsan, öncelikle "din" konusunun senin perspektifini daraltmasına izin verme.

    Ek olarak, biz SS'ler (spiritüel Satanistler) JoS e grubu olarak tepedeki yahudilere karşı Tanrıların da desteğiyle etkili ritüeller ve çalışmalar yapıyoruz. Gerçekten savaşmak böyle mümkün oluyor. Tepedeki yahudilere "Satanist" demenin de bir mantığı yok açıkçası. Satan her zaman yahudilere karşı olmuştur, Firavun Merneptah'a yahudilerle savaşma görevi veren Satan'dır (Antik Mısırda Ptah olarak geçmektedir)

    "Israel is going to get what she deserves" (İsrail hak ettiğini alacak) ve "Jews are not my people" (Yahudiler benim halkım değil) de direk kendi sözleridir Satan'ın.

    İslam konusunda https://exposingthelieofislam.wordpress.com/ sitesine bak derim.

    YanıtlaSil
  78. Senin çare Yukon'a gidip yerleşmek..
    Yukon Men..

    YanıtlaSil
  79. Aslında amaçsız değilsin. Düşün. Eğerki bu sistemde mutlu olsaydın, onca makeleyi onca bilgiyi araştırırmıydın. Allah her insana farklı amaçlar vermiştir. ''Bu dünyada başı boş bırakılacağınızı mı sandınız '' bile kuranda başlı başına bir olay. Diğer insanlardan farklı olman bir işe yaramadığın/amaçsız olduğun anlamına gelmez. Kuranda bolca salat(eğitime destek) edin çok geçer. Şimdileri o kelime yozlaştırılmış şekilde sadece ''namaz'' olarak algılansada biraz arapçayla kökünün nerden geldiğini ve ne demek istendiğini anlayabilirsin. Ve sende bana göre çok salat eden müminlerden birisin. Merak etme şuan yalnız kovboy olarak takılıyor olabilirsin. Ama ileride inşallah senin gibi salat eden bir grup Allah karşına çıkarır. Çünkü bu Allah'ın sünnetullahı fizik kuralı gibidir. :) Sen kalbini temiz tut Allah sana yolunu gösterir. Selam ve Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  80. sike sike kabulleneceksin ve iyiki ölüm var diyeceksin.birde insanları çok fazla sallama bence öyle bir sorun var sanırım ama normaldir.meşhur olmak kolay değil.düzeltemediğin yanlışların düzelmesini beklemeyeceksin,niyetinde samimi olacaksın.şimdi bende aynıyım desem hoşuna gitmeyecek sana benzemeye çalıştığımı düşüneceksin.müdürken hata yapan elemana küfür et diyen patronuma aslında firavun olduğunu düşündüğümü söyledikten, dedikodu yapan karıma senin boş laflarını dinlemek istemıyorum diyebildikten sonra biraz rahatladım.hiç kimseyi düşünme mutsuzsan blogda yazma.zaten çok az insan anlamaya çalışıyor seni.sıkma kendini, allaha emanet ol olabiliyorsan.kolay gelsin

    YanıtlaSil
  81. sike sike kabulleneceksin ve iyiki ölüm var diyeceksin.birde insanları çok fazla sallama bence öyle bir sorun var sanırım ama normaldir.meşhur olmak kolay değil.düzeltemediğin yanlışların düzelmesini beklemeyeceksin,niyetinde samimi olacaksın.şimdi bende aynıyım desem hoşuna gitmeyecek sana benzemeye çalıştığımı düşüneceksin.müdürken hata yapan elemana küfür et diyen patronuma aslında firavun olduğunu düşündüğümü söyledikten, dedikodu yapan karıma senin boş laflarını dinlemek istemıyorum diyebildikten sonra biraz rahatladım.hiç kimseyi düşünme mutsuzsan blogda yazma.zaten çok az insan anlamaya çalışıyor seni.sıkma kendini, allaha emanet ol olabiliyorsan.kolay gelsin

    YanıtlaSil
  82. yazdıkların için tebrikler gerçekten etkileyici.

    YanıtlaSil
  83. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  84. Sikko koyver gitsin demek isterdim lakin gecenin şu vaktinde sabaha ders olmasının da verdiği sorumluluk bilinciyle sana koyver gitsin demeyeceğim. Aslında herkese düzgün bir hayatı yaşamanın onların sıkıldıkları tarzın dışında bir muhabbet havasıyla anlatıyorsun. Bu seni şımartmaz gördüğüm kadarıyla ve hatta senin tabirinle dünya da boş gelmeye başlamış sana.. Sıkı dur bir peygamber cümlesi aktarayım sana; bugün ölecekmiş gibi ahiret için sonsuza kadar yaşayacakmış gibi de dünya için çalışın.. Elimden gelen sana dua edebilmek şuan, en azından senin için onu yapayım; Allah yardımcın olsun..

    YanıtlaSil
  85. Sizi bilmem ama, ben bilinmeyeni bilmek istiyorum. ve bunu bu boktan stres ortamında yapamayacağıma adım kadar eminim. Seni meşgul eden onca şey arasından sıyrılıp, aslında erişmek istediğine erişememek ne kadar acı. Bu yüzden, yukarıda da bahsedildiği gibi komün sistemde yaşama fikri bana yıllardır çok cazip geliyor.
    Bu düşünce bana hep ütopik gelmişti, ta ki burada kısmen benim gibi düşünce yapısına sahip olan kişileri görünceye kadar. Hoş, icraat olmadığı noktada hala bir ütopya olmaktan çıkmıyor ama en azından aynı şeyleri düşündüğüm insanlar olması ufakta olsa umut veriyor, sevindiriyor.
    Benim fikrim de benzer şekildeydi, Christiania gibi komün, arındırılmış bir bölge. Ancak onlardan farklı olarak, şehir yaşantısı değil, insanın olması gerektiği yer olan doğada yaşamak. Doğada yaşamak, ilkel yaşamak bana enigmanın return the innocence şarkısını hatırlatıyor. Hiç bir şeye aldırmadan kendine dönmek, özüne dönmek, masumiyete dönmek...
    Biraz realiteden bahsedecek olursak, bu tür bir oluşumun garantisini sağlayabilmek için ( bu yarak yönetimle hiç bir şeyin garantisi elbet yok) belirli bir toprağın satın alınması gerekiyor. Bana kalsa hiç o işlere dahi kalkışmadan gidip izole bir ormanda bu bölge kurulabilir. Boş yere para biriktir, arsa ara vb. gibi vakit kaybı yaşanmamış olur. 2006 senesinden bu yana bu konu ile alakalı olarak bir çok bölge araştırması yaptım, hatta bazı bölgelere gidip keşif dahi yaptım kamp kurdum, geceledim.
    Yukarıda da belirttiğim üzere, devlet kanadından bu işe bakış pek sağlıklı olmayacağı için "de siktirin gidin devlet arazisinden" diyebilecek abileri göz önünde bulundurarak, toprak satın almanın çok daha mantıklı olduğu konusunda sanırım herkes ile aynı fikirdeyiz.
    Ortak amaç edindikten sonra, geri kalan teferruat kısım sonradan değerlendirilebilir. Elbette bu iş "hadi yapalım" modunda bir iş olmadığı için, öncesinde biraz tartmak gerekecek, bodoslama girmek hayal kırıklıklarına yol açabilir.

    Konu ile alakalı olarak ilk somut adımı atıyorum ve ilk etapta, daha çabuk iletişim sağlamak açısında bir whatsapp grubu kuruyorum. Grup tanışmasından sonra ise ivedi şekilde, sorularımızı, aklımıza takılanları paylaşıp cevap arayacağımız ufak bir forum platformu açıyorum. Sonrasında ise fiziksel olarak toplantıları sağlayıp işe koyulabiliriz.
    telefon numaralarımızı burada paylaşmamak adına, komunite@mynet.com adresine gönderebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  86. Blogu sürekli takip edenlerdenim, belki farklı kapılar açar umudu ile hep okudum, bu zamana kadar bazılarını saçma bulsam dahi genel olarak hep tutarlı şeyler paylaşıldı.. Sikko kardeşimizin melankolik dönemlerine de denk geldik.
    Salak saçma çıkarım yapmak istemiyorum aslında kendisi hakkında, sonuçta iç dünyasında olan biteni bizlerden daha iyi tartacak kişi yine kendisidir. Herhangi bir tavsiyem yok, yaşa ve öl mantığında ilerlemek gerekiyor ancak boş olmayan her insanın aklına bir yerde bu sorular gelip demir atıyor, hem de öyle ağır bir demir ki, çekip çıkarmak, kenara köşeye atmak mümkün değil.
    Amaçsızlık insanı tüketen yegane unsurdur. Bu durum sanırım hiçbir şeyin anlam ifade etmemesi ile başlıyor. Kariyer mi ? Koy götüne gitsin. Para kazanmak mı ? naapcan olum parayı ölmeyecek misin ?
    Amaç edinmek, akıllı yaşam formu olan insanın gereksinim duyduğu bir şey. Aslında bakılırsa, kısa vadede dahi olsa amaçlarımız vardır tıpkı diğer yaşam formlarınınkine benzer şekilde, sabah kalkmak, acıkınca kahvaltı yapmak, işemek vb. gibi zaruri ihtiyaçlar. Ancak bunun dışında amaç edinecek herhangi bir şey kalmayınca işte o noktada insan çıkmaza giriyor, tıpkı sikkonun, benim ya da diğer yüzlerce insanın amaçsızlaşarak mala bağladığı gibi.
    Bu durumun manevi eksiklikten kaynaklandığını düşünmekteyim, tabii maneviyatı eksik olan her insan bu şekilde değil, bir şeyleri sorgulayan, soran, doğruyu arayıp bulmaya çalışan bireyler daha çok takılıyorlar, en azından benim gözlemlerim bu yönde.

    Sonuç olarak bu dünyaya bir şekilde geldik, getirildik. inancı, görüşü, tahsili, ırkı vb. ne olursa olsun, yaşayan her canlı için tek mutlak doğru ölüm. ölüm yolunda her saniye hızla ilerleyerek biraz daha yaklaşıyoruz, her an biraz daha. Bunun farkında olmak, amaçsızlık sorunu ile birleşince böyle yapıyor beni. Kültürel toplumdan biraz daha soyutlanıyorsun, insanlarla iletişimini sadece gerekli gördüğün noktada yapıyorsun, işmiş, paraymış pek umurunda olmuyor çünkü biliyorsun, sonunda öleceksin ve senin hitiyacın olan şeyler bunlar değil. Kısa vadeli yaşantın içerisinde senin ihtiyacın olan şeyler sadece zaruri ihtiyaçların, haricinde hiç bir şeye ihtiyacın yok. Kimi insan hayatı kolaylaştıran unsurların bir noktadan sonra zaruri ihtiyaç olduğunu belirtse de benim görüşüm bu yönde değil. Yeme,içme ve barınma ihtiyacını karşılayan her insan yaşayabilir, önemli olan hayatını devam ettirmek ise neyin koşturmacası içerisinde dakikalarımızı tüketiyoruz ? Aradığımız, ulaşmak istediğimiz son nedir ?

    YanıtlaSil
  87. Yaz işte ya...Okuyorum. İyi geliyor.

    YanıtlaSil
  88. Sakin olun millet. Sikko dini bütün, inancı sağlam, akıllı bir adam. İntihar falan etmez zira bu kadar zeki araştıran bir insan kendi canına kıymanın, Allahın yarattığı bizde emanet olan bedene zarar vermenin büyük bir günah olduğunun bilincindedir.

    YanıtlaSil
  89. Nasıl ulaşıcam bu sikkoya? Yalnızım, dardayım. Ölsek mi?

    YanıtlaSil
  90. Şarkı sözü yazarları gibi en güzel sözler acı çekmiş kişilerden çıkar.Sende bu sıkıntıları yaşamasaydın elbette burada döktüremezdin böyle.Tabi terzi kendi söküğünü dikemez gerçeği de var. senin durumda birine neler neler anlatabilirdin mantıklı olarak..herşeyin bir bedeli var...Ama yinede annene yazık bu konuda birşeyler yapmalısın.

    YanıtlaSil
  91. Sen böyle depresyona girdikçe,atlamak için inşaatın tepesine çıkmış adama "atla atla" diye bağıran mahalle sakini gibiyim.

    YanıtlaSil
  92. Yasim 22 Insallah bir gun cok zengin ve guclu olup hepinizi bir araya toplayacagima ve bu gucu kullanarak bu guc icin savasan hayatini buna baglayan herkesin bizi kabul etmekten baska secenegi kalmayana kadar savasacagimiza ve Allahin bize bildirdigi dusmanlarimizla savasmaya hayatimizi koymacagimiza, mazlumun ve masumun yaninda her daim olabilecek gucte olacagimza ve bu guc ile sasirmamaya calisip bu imtihani vermeye calisicagimiza inaniyorum. Bu olmazsa bu ruh haline burunmeyip en azindan gucumun yettigince zalimle savasmaya mazlumla yurumeye calisicam. Hayatin en onemli amaci bizim icin budur. Bunu bizden baska yapacak yok AMINA KOYIM YOK O YUZDEN KENDIMIZI EN USTE HEDEFLEYIP HAKKI YAYMAYA CABALAMALIYIZ AMA TEK DEGIL BIRLIK HALINDE INSAN INSANA NASIL MUHTACSA BU KAFALAR BIR OLDUMU KIMSE BIZIM DUSUNCELERIMIZIN KARSISINDA DURAMAZ ALLAHIN EMRI ILE ALLAH BIR KULUNUN YANINDAYSA O KUL ASLA YIKILMAZ. Ayrica sikko bunlarin tamami olmasada "buyuk cogunlugu" senin sayende bilesin seni mal pic

    YanıtlaSil
  93. 1. “Dinde (Ehl-i Kitâb’a ve Mecûsîlere, cizye verdikleri takdirde) zorlama yoktur. Artık hak, bâtıldan apaçık ayrılmıştır. O halde her kim tâğutu reddederek Allâh’a îmân ederse, kopması mümkün olmayan sapasağlam bir kulba yapışmıştır. Allâh işitir ve bilir.” (Bakara: 2/256)

    2. “Allâh, îmân edenlerin velîsidir. Onları karanlıklardan aydınlığa çıkarır. Kâfirlerin velîleri ise tâğuttur. Onları aydınlıktan çıkararak karanlıklara sokarlar. İşte bunlar, cehennemliklerdir. Onlar orada ebedî kalırlar.” (Bakara: 2/257)

    3. “Kendilerine kitâbtan bir pay verilenleri (Yahûdîleri) görmedin mi? Onlar, tâğuta ve cibt’e îmân ediyorlar ve diğer kâfirler (Mekke müşrikleri) için: ‘Bunlar, îmân edenlerden daha doğru bir yoldadır’ diyorlar.” (Nisâ: 4/51)

    4. “Sana indirilene ve senden önce indirilene gerçekten îmân ettiklerini zannedenleri görmüyor musun? Bunlar, tâğuta muhâkeme olmayı istiyorlar. Oysa onlar onu reddetmekle emrolunmuşlardı. Şeytân da onları uzak bir sapıklıkla saptırmak istiyor.” (Nisâ: 4/60)

    5. “Îmân edenler Allâh yolunda savaşırlar; kâfirler ise tâğut yolunda savaşırlar. Öyleyse şeytânın dostlarıyla savaşın. Hiç şüphesiz, şeytânın hilesi pek zayıftır.” (Nisâ: 4/76)

    6. “De ki: Allâh katında, kesinleşmiş bir cezâ olarak bundan daha kötüsünü haber vereyim mi? Allâh’ın kendisine lânet ettiği, ona karşı gazâblandığı ve onlardan maymunlar ve domuzlar kıldığı ile tâğuta ibâdet edenler; işte bunlar, yerleri daha kötü ve dümdüz yoldan daha çok sapmışlardır.” (Mâide: 5/60)

    7. “Andolsun, biz her ümmete: ‘Allâh’a kulluk edin ve tâğuttan kaçının’ diye bir rasûl gönderdik. Böylelikle, onlardan kimine Allâh hidâyet verdi, onlardan kiminin üzerine de sapıklık hak oldu. Artık, yeryüzünde dolaşın da yalanlayanların sonunun ne olduğunu görün.” (Nahl: 16/36)

    8. “Tâğuta ibâdet etmekten kaçınan ve Allâh’a içten yönelenler için bir müjde vardır. Öyleyse kullarıma müjde ver.” (Zumer: 39/17)

    YanıtlaSil
  94. sikko sadece Kuran diyorsun ozaman biliyorsun ki imtihan dünyası burası, senin imtihanın da bu ikiyüzlülerin arasında, bu tutarsızlıklar deryasında, adaletsizlikler furyasında hayatta kalmayı, yaşamayı (iyi yaşamayı) başarmak.
    "ALLAH kişiye ancak kapasitesi kadar yükler. Herkesin kazandığı iyilik kendi yararına, kazandığı kötülükse kendi zararınadır. 'Rabbimiz, unutur yahut yanılırsak bizi sorumlu tutma! Rabbimiz, bizden öncekilere yüklediğin gibi bize ağır sorumluluk yükleme! Rabbimiz, gücümüzün yetmeyeceği şeyleri bize yükletme! Bizi hoşgör, bizi bağışla ve bize acı! Sensin bizim mevlamız (efendimiz ve egemenimiz). İnkarcılar topluluğuna karşı bize yardım et!
    Bakara 286 "
    sen Allaha güvenmiyomusun. bak sana açıkça sen bunun üstesinden gelebilirsin ben sana güveniyorum çünkü ben seni bu kapasitede yarattım diyor.
    Bu dünyanın ve insanların haline sövüp duruyosun
    " Dünya hayatı ancak bir oyun ve eğlence. Erdemliler için ahiret yurdu daha hayırlı. Düşünmez misiniz?
    En'am 32 "
    Allah sana diyor zaten bu dünya böyle zaten boş eğlencelil gelip geçici. Bu boşluğu anlamsızlığı dolduran senin amacındır.
    Dayanamıyorum diyosun
    "Sizi korkuyla, açlıkla, para, can, ve ürün kaybıyla sınayacağız. Müjde ver sabredenlere…
    Bakara 155"
    "Sabrettiğiniz için size selam olsun. Ahiret yurdu ne güzeldir!"
    "'Sabrettiğinizden ötürü selam (barış ve huzur) size olsun. Bu ne güzel son durak!'
    Rad 24 "
    Allah ta sana dayan sabret kalıcı olmayan bu dünya için sabredemeyip ahiretini harcama, aslolan orası bunu unutma diyor sana
    Sen nasıl sadece Kuran sadece Allah diyorsun anlamadım. Allah sana bukadar güvenirken, sana bu kadar vaat vermişken söz vermişken nasıl bu boş dünya hayatının çilesine kapılıp gidebiliyorsun. İntihar eyleminin günah olduğu, bu yüzden cehenneme gidileceği konusunda kuranda bir ceza veya uyarı yok. Direk olarak günah diyemeyiz. Ama dolaylı olarak Kuran ahlakına ve Allah kelamına ters. Allah kuluna teminat veriyor "sana kaldıramayacağın yükü yüklemeyiz, sen ne sıkıntın varsa üstesinden gelebilirsin, sabredenlere selam gönderiyor, sabredersen mükafatın çok büyük diyor " ama sen Allahın bu güvenine bu vaatlerine sözüne rağmen dayanamadım diyip gidip intihar edersen sadece özetle ona ayıp etmiş olursun, ah be sikko der sana, niye bana güvenmedin a çocuk der o kadar. Benim yorumum budur.
    Faydalı olmak üretmek konusunda da sen en kıymetli üretimi yapıyorsun zaten. İnsanlara faydalı olmak en güzel üretim ve faydalardan biri bence. Sen araştırıyorsun, kafanı çalıştırıyorsun Allahın en sevdiği bu özelliklerle yazıyor, üretiyor insanlara faydalı oluyorsun. Sen de busun işte. Kendinin farkında değilsin.
    Bence sen Kuranı bir daha oku ama bu sefer şöyle oku. İçini daraltan, canını sıkan ne konu varsa onu aç bul Kurandan onu oku. Nasılda sana hitap ettiğini göreceksin.
    Sen intihar falan etmeyeceksin kardeş. Diptesin ve bu dipten Allahın ipiyle çıkacaksın. Sonra da inşallah herşey daha iyi olacaktır. Çünlü Allah sana bu sözü de veriyor
    "Elbette, kolaylık zorlukla birliktedir."
    İnşirah 5 "
    Hadi Allaha emanet

    YanıtlaSil
  95. SIKINTISIZ HAYATIN TA AMINA KOİM ZATEN SIKINTI BİTİNCE ÖLMÜŞ ÖLÜYORSUN .

    ALLAH YARDIMCIN OLSUN

    YanıtlaSil
  96. Hiçbir şeye derman olamamış falan değilsin. Toplumun dayattığı birçok çelişkiden bu genç kardeşini de kendin gibi düşünmeye sevk ettin. Ve kim bilir daha benim gibi kimleri... Düşünebilmek tutar insanı hayatta. Sen kimleri hayatta tuttun kim bilir. Çelişen insanlara kızıyorsun MS. Insanları zorla tutturduğun dünyaya sen mi tutunamayacaksın? Güldürme beni

    YanıtlaSil
  97. Merhaba,
    Herkesin proje, iş, konut, konsolidasyon vb. Için daha fazla paraya ihtiyaç duyduğu yılın bu zamanı.
    Şu anda% 3'lük düşük bir oranda 24 saat kredi veriyoruz, ilgilenen müşterilerimiz lütfen bize ulaşın

    e-posta adresi: plutocreditfinancier@gmail.com
    Telefon: +442033221063

    YanıtlaSil
  98. Merhaba,
    Herkesin proje, iş, konut, konsolidasyon vb. Için daha fazla paraya ihtiyaç duyduğu yılın bu zamanı.
    Şu anda% 3'lük düşük bir oranda 24 saat kredi veriyoruz, ilgilenen müşterilerimiz lütfen bize ulaşın

    e-posta adresi: plutocreditfinancier@gmail.com
    Telefon: +442033221063

    YanıtlaSil
  99. Köye adaya yerleşecekler yeni bir şehir kuracaklarinin farkında değiller.

    YanıtlaSil
  100. Bu yazıya bile ağladım hüngür hüngür. Keşke ben de anlatabilsem bişeyler ama benim kusmuğumu okuyacak binlerce insan yok. Neyse, ben devam edemiyorum. sana başarılar cemre

    YanıtlaSil
  101. 2 yıl önce bana bu yazı atıldı. Eski bir arkadaş attı. Eski dediğime bakmayın aramız bozulalı birkaç ay oluyor. Ben çok seviyorum o arkadaşı. Aşığım fakat onun umrunda olmadığını biliyorum. Ne kadar sevdiğimi biliyor. Umrunda mı diye sorarsanız hayır. Ama ne yapayım seviyorum. Gece yarıları en eski mesajlarımızı okuyorum ağlayarak. Bugün de buna denk geldim. İlk attığı zaman okuyacağımı söyleyip tam okumamıştım. Geldim şimdi baştan sona okudum. Çok berbat birşey amk. Öyle bir aşığım ki buna bir isim koymak gibi basit bir şey istemiyorum. Sanki çıkarsak büyüsü bozulacak birşeymiş gibi hissediyorum. Kendisi teklif etse bile kabul etmek. Ben çok farklı seviyorum amk. Kölenin efendisine olan bağlılığı gibi. İnsanın tanrıyı sevmesi gibi. Yanlış anlaşılmasın onu bir tanrı ile kıyaslamıyorum, hatta dindar biriyim de. Ama başka türlü de açıklayamıyorum ki. Şuan karşıma çıksa yüzüne bakamam utancımdan ama yine de çok seviyorum. Her gün eski mesajları okuyup o zamanlardaki samimiyeti aramak ne kadar koyuyor bir bilseniz. Herşeyimi verebilirim ya o zaman yaptığımız konuşmaları tekrar yapmak için. Çok acıyor amk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir yıl geçmiş özgür. Durumlar nedir, n'apıyorsun, dindi mi acın?

      Sil

Bu blog'a yapılan her yorum, o yorumun sahibini bağlar. Ayrıca makaram sarı bağlar.

3. şahsa hakaret olmadığı müddetçe asla yorum silmem. "Bu yorum yazar tarafından silindi" ibaresi, eğer o yorumu yazan kişi kendi yorumunu sildiyse çıkar.