Okunması şart makaleler:

Tasavvuf ve Tarikatlardan Yeni Dünya Dinine: Bölüm 1 ve Bölüm 2
Komünizm, Kızıl Devrim, Sovyetler Birliği ve Şirketler
İnsan, Din ve Kuran
Bu da amme hizmeti: Okunması Gereken Kitaplar Listesi

Bir Başka Din: Tasavvuf kitabı çıktı; internet'ten sipariş etmek için kitapyurdu link'i.

YENİ: Youtube'daki hodor hodor konuşmalarım için buradan alalım.

25 Kasım 2015 Çarşamba

Kanser

Merhaba.

Musa olsaydım, "Firavun Allah'ından bulsun" der yatmaya devam ederdim. İsa olsaydım, üç beş tane insan evladı lafımı dinleyecek diye binlerce hıyarla uğraşamazdım. Muhammed olsaydım hele, o büründüğüm örtümü hiç kaldırmazdım üstümden, yatardım yerimde aylarca.


Edebiyat olsun diye böyle yazmıyorum abi. Kaç haftadır banyo yapmadım bilmiyorum. Şu an bana "eğer dışarı çıkıp 5 dakika yürümezsen öleceksin" deseler, oturur istifimi bozmadan son sigaramı içerim. Tükendim ben artık, olmuyo. Yıllardır, ara ara kötü olduğumu falan yazıyorum ya burada, evet yıllardır da çok garip bir ruh hali içindeyim. Ama artık bunun son raddesindeyim. Öyle ipteyim, öyle sınırdayım ki, bunu bi tek bu kadar dipte olan anlar. O da anlasa bile çare bulamaz.


3-4 sene önce deprem olmuştu, ufak bir sallamıştı, odamdaki lambaya bakmıştım sallanıyodu. Sevinmiştim, o beklenen büyük deprem sanmıştım, heh dedim gidiyoruz ehehe. Sonra kesildi ama, birkaç saniye sürdü sallantı, bitince üzüldüm tüh amına koyim ölmüyorum diye. Neyse işte aradan yıllar geçti, geçen hafta yine böyle ufak bir deprem oldu, bu sefer o deprem salladığında korktum ben, hassiktir dedim gidiyoruz galiba. Sonra sevindim korkmuş olmama, sağlıklı bir insan tepkisi vermiştim depreme, ölmekten korkmuştum, galiba düzeliyorum diye düşünmüştüm. Ama o günlerde de hiçbir hayatı sevme emaresi göstermiyordum ki, yine aynı boktan ruh halindeydim. Sonradan anladım niye artık ölmekten korktuğumu, şu an ölsem ne hesap vereceğimi bilemiyorum ben. Tıpkı yıllar evvel kafası 3-4 yerinden delik deşik edilmiş ve ölmek üzere olan beyin tümörü hastası babamın, yarım yamalak konuşabilen haliyle "yaa ben ölmekten değil, başka bi şeyden korkuyorum, anlamıyosunuz" diyerek anlatmaya çalıştığı şeyden korkuyorum ben de. Bildiğim kadarıyla son zamanlarında inancı sarsılmıştı onun, o yarım yamalak imanlı haliyle ölürse Allah'a ne hesap vereceğinden korkuyordu. Benim iman yerinde duruyor da, son 3-4 senedir öyle saçma şeyler yaptım ki ve aynı zamanda o kadar hiçbir şey yapmadım ki, ben de şimdi bu halde ölürsem ne hesap vereceğimden korkuyorum.


Teoride müslümanım da, pratikte nihilistin kralıyım. Hatta öyle dindar bir nihilistim ki, nihilizmin tüm dini vecibelerini yerine getiriyorum, yani hiçbir bok yapmıyorum. Ne güzel hayallerim vardı benim, şimdi onları gerçekleştirmek bir yana, hayal bile kurmuyorum. 


Bu yazdıklarım senin için sırf sürekli Feysbuk'ta dolaşıyor diye okumak zorunda kaldığın sikindirik "Gizemi Açıklanamamış Görenleri Şaşkına Çeviren Hepsi Birbirinden İlginç 16 Eşeğin Siki Fotoğrafı" haberi gibi çerezlik bir yazı olabilir, ama benim için kanserli beyin tomografisi.


Şu an anlaşılmak için yazmıyorum, anlatacağım bir hikayem de yok zaten, ama anlaşılmak için yazsaydım sadece "olmuyo" yazardım. Olmuyo deyince ne anlıyorsan o. Yalnız sen "olmuyo" dedikten sonra ertesi sabah tıraşını olup işine, okuluna devam edebiliyorsun ya, bende o da olmuyo abi. Sözümün eriyim bak bu konuda, olmuyo. Harbiden, hiçbir şey olmuyo.


Benim insan denen siktiğimin çocuğuna herhangi bir inancım veya güvenim kalmadı. İnanılmaz saçmayız, acayip yalancıyız, müthiş çelişkiliyiz. İnsanların böyle olmalarından şikayetçi olanlarımız bu niteliklere daha çok sahip, çünkü onlar da şikayetçi oldukları şeylerin aynısını yaptıklarından saçmalıkları ve tutarsızlıkları bir adım daha fazla hale geliyor. Ben kendimden biliyorum bu durumu, sonra daha çok muhattap olup güvendiğim insanlardan biliyorum. Zaten en büyük bok yemem insandan medet ummak oldu bu zamana kadar. "İyi olacaksın, seni iyi edicez" bu minvalde bir lafı galiba 100'e yakın insandan duydum son 7-8 senede. Bir kısmı doktorlarımdı, bir kısmı sevgililerim, bir kısmı arkadaşlarım. Bu lafı duyduğumda mutlu oluyordum, çünkü sahiden başkalarından medet umuyordum, ama bu lafı diyenler cenaze namazına durup "başınız sağ olsun" diyerek iki sahnelik rolünü oynayan ve sonra işine gücüne bakan tanıdıklar gibiydiler. Cenaze bitince siktir olup gittiler, cenazenin başında ise sen kaldın bir tek.  


O arkadaşlığı ve sevgiyi haddinden fazla yücelten filmlerimizi, çizgi filmlerimizi, kültürümüzü, yazarlarımızı, süslü sözlerimizi ve tüm bu romantizmi oluşturan her şeyi ta götünden sikeyim. Yok öyle bir şey oğlum, tıraş onlar. Tek başınayız bu amına kodumu yerinde.


Bayadır hiçbir şey istemiyorum. Şu an ise bir şey istiyorum. Sonu "sikeyim" ile biten cümleler kurmak istiyorum. Ama ona da üşeniyorum. Tipimi sikeyim.


Ben anlatamıyorum abi. Halimden biraz dili dönmediği için derdini tam anlatamayan Musa anlar. Ben ne dersem diyeyim, herkes canının istediği şeyi anlıyor abi. Halimden biraz öyle demediği halde Tanrı'nın oğlu ilan edilen İsa anlar. Ben artık kendimden korkuyorum abi. Halimden biraz "yoksa deliriyo muyum?" diye kendinden şüphelenen Muhammed anlar.


Herkes biraz anlar da, bir tek Allah bilir içimdeki kanseri. Kimsem kalmadı Allah'ım, yardım et. Ağlayan bu kuluna yardım et. Yoktan yarattığın bu kuluna yardım et. Yardım et, durum çok vahim.


298 yorum:

  1. nasihat vermeyin, yazmak için yazdım, zaten elimden bi o geliyo.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. senin amk,iyi ile kötünün savaşında sen nasıl da askerlerin moralini bozuyosun,hani şu siyonistlerin önce sevdirdiği sonra sevdirdiği kişileri yönlerdirmesi için seçilen elemanlar gibi konuşma

      Sil
    2. takımı birrinci lige taşıyıp sonra siktirolup giden teknik direktörler gibisin

      Sil
    3. yazmak için yazmaya devam et. ama sadece bir şey diyeceğim. Bazi konularda eminsin sünnet, kader vs vs konularinda. Eğer o dediklerin yanlışsa ki bence yanlış o zaman burada aklını çeldigin insanlardan öbür dünyada kaçacaksin. ona göre yaşa ve ona göre yaz hadi eyv

      Sil
    4. Sus lan sikik. Aklını celmismis. Görürsün ebenin amını öldükten sonra.

      Sil
    5. Sus lan sikik. Aklını celmismis. Görürsün ebenin amını öldükten sonra.

      Sil
    6. Son paragraf çok doğru hareket. Bir de buna Allahım ben bu boku yiyemiyorum, herşeyi mi sana teslim ediyorum. Bunu söyle ve mucizeleri seyret. Ben yaşadım bu mucizeleri ordan biliyorum.

      Sil
    7. Son paragraf çok doğru hareket. Bir de buna Allahım ben bu boku yiyemiyorum, herşeyi mi sana teslim ediyorum. Bunu söyle ve mucizeleri seyret. Ben yaşadım bu mucizeleri ordan biliyorum.

      Sil
    8. "Sözü abidlerden olup, ameli münafıklardan olma sakın." buyurmuş Yüce Rabbimiz.tekrar bi hatırlatma sana kardeş "İnandığın gibi yaşamassan, yaşadığın gibi inanırsın."Hz.Ömer(r.a)
      çoğumuzda olan bu bence.zaten fıtratımız da böyle yaratılmış imtihan gereği.sana son bi soru sikkocum: hayatında İslam'ı samimice büyük bi tevekkülle inanarak yaşayan kaç adam var?bataklığa saplanmış bi adamı, tıpkı onun gibi bataklıkta olan bi adam çekip kurtaramaz çünkü.

      Sil
    9. Sikindirik bir heriften başka birşey değilim bende sadece şimdi yazmak için yaziyorum. İçindekileri belki kusarsam nefes alabilirim . Babam yan odamda yatıyor şu anda . Yarın annesi gibi akciğer kanseri mi değil mi ciğerlerinde ki kist nedir onu öğrenmek için kimseye korkusunu belli etmmeye çalışarak yatıyor. Karım ve oğlum nerede bilmiyorum. İkimizinde bencilikleri kibiri yüzünden birbirimiz kaybettik bugün evin önünden geçerken anladım ki evden de ayrılmış .20 aylık oğlumu göremiyorum koklayamiyorum.babam yan odada ona koşup sarilamiyorum.nefes alamıyorum.en zor zamanlarında bana iş maaş ,her konuda destek olan arkadaşıma destek olamıyorum. Bir bok olamıyorum.ama hala herşeyin hala düzeleceğini düşünüyorum hayaller kuruyorum.karımın yanımda olduğunu babamın korkularının boşa olduğunu bana güvenenlerin destek olanların güvenini boşa çıkarmadığımi hayal ediyorum.ama gerçekten hiçbirşey olmuyor

      Sil
    10. Sikko su an her yer karanlik dostum inan bana toplu halde inancimiz hayata olan inancimiz felc halde.bak 26 yasina girdim isiklari kapatmadan yatamiorum uyku felcinin dibine girdim kilitlenip kaliorum o ruyalarda surekli siddetin icindeyim boguluyorum iste o kanserin icinde bir arkadasim daha var tek umudumuz memur olmak su amina kodugumun hayatinda bu kadar salak amacimiz var bir yetenege sahip degilim degiliz.sadece nefes alabilmek diyorum burada hayata...2 ay once isten cikarildim hem daha bir ay oldu olmadi bana sen yeteneksizsin dediler diger hakaretleride oldu bunlar babam yasinda adamlardi kollamasi gerekenler bir kasik suda boguyorlardi beni ayrildim bende simdi arada eskiden asik oldugum kadinin profiline girip kocasina bak askim ogluna zeki genler anneden geciormus (tabi arayahemen siktigim bir makale sikistirmis) gibi bir paylasim yapmis onun altinda bir lider bir cagi degirtirir die yine populist ataturk paylasami yapmis anladin mi ben o kiza nasil asik oldum die duvara kafa atasim geldi ama kafam iki yil once trafik kazasinda yarilmisti grek yok dedim..simdi istedigim bankada terfi alan ertan beyin evlilik teklifi icin aldigi pirlantiyi yolda gecerken araba altinda kalarak hic verememesi..

      Sil
    11. Çok fazla chuck palahniuk okumussun bu aralar bunlar hep ondan

      Sil
    12. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    13. Yaşamak öldürür Sikko bunu unutma. Seninle aynı durumda olmama rağmen ne önerebileceğimi bilemiyorum. Resmen aynı şeyleri hissediyoruz seninle moruk. Seninle görüşmem gerekli.

      Sil
    14. Ulan sikerim senin depresyonunu adam akıllı bilgiler veren paylaşımlar yapsana.Ergen kızlar gibi duygusal şeyler yazıyorsun.Menapoza mı girdin.

      Sil
    15. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    16. Michael lütfen oku.kardeşim derdin ne biliyorum fakat sana yardımcı olmak istiyorum.Ağır bunalımlar çöküntüler bıkkınlıklar nefret sevgisizlik benim yıllarca hayatımın önemli parçasıydı.Sende de buna benzer bişeyler görüyorum.Seni tanıyalı fazla bir zaman olmadı.Daha yeni gördüm sayılır.Nasihat vermeyin demişsin.Çünkü içinde bulunduğun durum herneyse bundan kurtulmanın imkansız olduğunu düşünüyorsun.İnsanlara güvenin kalmamış aptal olduklarını düşünüyosun bi çoğunun belkide.Daha önce psikolojik yardım aldığını okudum facebook sayfandan.Psikologlarında bi boktan anlamayan sadece para kazanmak için işini yapan ilaç yazıp gönderen insanlar olduğunu görmüşsün.Kesinlikle haklısın.Ama ben senin derdine deva olacak olduğunu düşündüğüm bir adam tanıyorum.Klasik psikologlardan çok farklı biri.İlaç yazıp gönderen sistemin tam karşısında duran bir adam.Bana çok yardımcı oldu ve kesinlikle işe yarıyor.Sorunların bilmem ne vitamini eksikliğinden değil kafanın içinde olduğunu daha doğrusu algılarında olduğunu anlatıyor ve ne yapman gerektiğini gösteriyor.Ayrıca sorgulayan biri ve Kur'an müslümanı.Seni içinde bulunduğun durumdan kurtaracağını düşünüyorum. Lafı fazla uzattım umarım bunu okumuşsundur. Bu videoyu izle https://www.youtube.com/watch?v=sus1pipEwsY .Bu da twitter ı twitter.com/pskigll Sana deva olacağına eminim.Psikolojik rahatsızlığı olan herkese deva olacağına eminim

      Sil
    17. Nasihat verme diyon da içimiz mi elveriyo amk? Kafanı yoracağına vücudunu yor amk. Hem de kendinle çelişerek yap bunu. Yani git McDonaldsda burgerde popeyeste falan çalış amk. O beyinsiz olduğunu bildiğin dalyaraklardan emir al akşama kadar sikil. Yoksa kendine yakıştıramıyon mu oralarda çalışmayı? Kibire mi battın?

      Sil
    18. Sikko lityum seviyeni ölçtür. Az olabilir azlığı böyle yapar. Şifa bulursun...

      Sil
    19. Sikko lityum seviyeni ölçtür. Az olabilir azlığı böyle yapar. Şifa bulursun...

      Sil
    20. Amin Allah yardımcın olsun. Anlaşılamamak çok zor.

      Sil
    21. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    22. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    23. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. yukardaki yorum yazmak icin yorum yazmis

    YanıtlaSil
  4. bana gerçekten bi çok yönde ilham veren bi insan oldun sikko.hayatım şekillenme aşamasındayken bi mihenk taşı oldun.bir gün sabah namazında zikir çekilen bi camiye git hüngür hüngür ağla.git kendine gel seni sevenleri üzme sikko

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. amin dicem yalandan amin deme dicen amk...

    YanıtlaSil
  7. adam nasihat istemiyo. inancı olanlar otursun iki kelam dua etsin hem kendine hem bu adama, bu işin başka çaresi yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam sen hiçbir şey yapmadan hiçbir görevini yerine getirmeden dua edersen ve Allahın dualarını kabul etmesini beklersen bu çok mantıksızdır ki. Yani duayla olmuyor herşey..

      Sil
    2. Forever young her yerde seni görüyorum.asdfghjk

      Sil
  8. Lan üzülüyorum haline. Ne oluyor sana hacı

    YanıtlaSil
  9. Nasihati sen bize ver reis. O degil de, gel sarap icelim.

    YanıtlaSil
  10. Üzdün be aga, zaten üzülmek için o kadar çok şey varken, sen de üzdün.

    YanıtlaSil
  11. Abi bana düşmez ama yapabileceğin tek şey şu hayata yeni başlıyormuş gibi başlayıp ibadetlerini tümden yerine getirmelisin. Ondan sonra farkedicen ki herşey düzeliyor hiçbir şey yapmadan Allahım yardım et dersen malesef etmez öncelikle senin ona adım atman lazım ki o da senin derdine derman olsun çok değil 2-3 ay öncesine kadar belki seninki kadar şiddetli değil ama aynı ruh halleri içerisindeydim ne diyeyim Allah yardımcın olsun iyi akşamlar..

    YanıtlaSil
  12. allah yardımcın olsun. yapacağın şeyi biliyorsundur. allah'a sığınıp ona dua etmekten başka çare yok. sağlığına dikkat edip geçinmen gerek. nasihat verme demişsin ama senin gibi, bazı şeylerin farkında olan birisini kaybetmeyi hiç istemem. maddi olarak elimizden birşey gelmez ama seni seviyorum. hakkında hayırlısını temenni ediyorum. bizi de kendini de üzme.

    YanıtlaSil
  13. Sikko nerde o senin eski yazıların? Toparla kendini

    YanıtlaSil
  14. “Pascal beklenen değer teorisini kullanarak hayatını dine adaması gerektiğini kanıtladı. Her matematikçi gibi o da, bu soruyu bir formüle indirgedi.”
    Hangisi daha büyüktür?
    a) Beklenen değer (hedonizm yani fiziksel yaşamdan zevk alma)
    Ya da
    b) Beklenen değer (dini hayat)
    Varsayım…
    a) Olasılık (ölümden sonra hayat yok) * (hedonizmden alınacak zevk) +
    Olasılık (ölümden sonra hayat var) * (sonsuza dek lanetlenmek) Ve
    b) Olasılık (ölümden sonra hayat yok) * (dinden alınacak zevk)
    Olasılık (ölümden sonra hayat var)* (sonsuz mutluluk)

    Pascal’ın mantığı çok basitti: Eğer (a) (b)’den büyükse o zaman hedonizme devam edecekti, ama
    eğer (a) (b)’den küçükse o zaman dindar olmalıydı.”
    “Ama değişkenlerin değerlerini bilmeden bu denklemi nasıl çözdü?” diye sordu Michael.
    “Birkaç varsayımda bulundu, örneğin, sonsuz mutluluğun değeri pozitif sonsuzdu ve sonsuza dek
    lanetlenmenin değeri negatif sonsuzdu.”
    Sonsuz mutluluk = +00
    Sonsuza dek lanetlenmek =-00
    “Eğer bir denklemde sonsuzu kullanırsanız bu diğer her şeyi etkiler, çünkü çok büyük bir sayıdır,
    böylece (a) hedonizmin beklenen değeri negatif sonsuz ve (b) dini hayatın beklenen değeri pozitif
    sonsuz.”
    (a) hedonizm = -00 ve (b) din = +00
    o zaman
    {a)< (b) böylece... (b) beklenen değer (hedonizm) < beklenen değer (dini hayat)

    Tek tutunagim bu denklem sikko. İcinde bulundugun halden cikarsan, neler oldugunu buraya yazmayi unutma lutfen.

    YanıtlaSil
  15. Kaderden şikayet eden Allah tan şikayet etmiştir. Kaderden razı olan Allah tan razı olmuştur. Allahtan razı olandan da Allah razı olmuştur.

    YanıtlaSil
  16. Olacakların içinde en hayırlısı olmuş olandır. Tapduk Emre.

    YanıtlaSil
  17. Koy gotune gonder memleketine sikko inersin cikarsin boyleyiz

    YanıtlaSil
  18. İyi bok yiyon amk hala şöyle oluyor böyle oluyor diye götünden uydurduğun olaylar tanrısına suçu atmaya devam et ne oluyorsa sen yaptın amk ağlamayı zırlamayı kes.

    "olmuyo"muş . Yapmıyorum de göt. İlgi orospusu kızlar gibi oldun iyice amk kalk bir yıkan adam akıllı bir yemek yap çık film izle boklu götünü temize çıkaracan diye de milleti eleştirmeden yap bunu. hiç nasibin kalmadı mı yani dünyada kimsenin sana kazandırabileceği bir şey yok mu?
    Yarrak yok amk sen kimsin ki cahilin, fakirin bir de işin kötüsü kendisini kandırmayı adet edinmiş götün tekisin git işin ustasını bul gerekirse çinde gerekirse kızıldenizde cahilliğini öğren.

    Ağlayıp zırlama amk kaç yaşında adamsın milletten utanmıyorsan yardımcı olman gereken şuan fiziksel ve psikoloij işkence çeken ve bunu senden farklı olarak zalimler yüzünden yaşayan insanlardan utan bari.

    Olmuyomuş hassiktir yapmıyorsun amına koduğumun tembeli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. küfürsüz yazsan çok daha iyi olurmuş ama fazla kaba olmuş ama dinsizin hakkından imansız gelir diye bir laf var birilerinin psikolojik destek vermesi lazım bu adama

      Sil
    2. Lan bu amcikla ugrasmayin kendini bi sikim sandigindan böyle tavirlara giriyor.
      Bak bu kendi böyle olmayı istediği için böyle. Kendisi bok bunun başkasına suç atıyor. Kendisi pislik karakteri bozuk.

      Sil
  19. Sen illuminati reyizlerle bu kadar ugrasirsan senin hayatını böyle içten içten sikerler. Kan sikktir git as kendini simdi. Gerçi o göt de yok sende.

    YanıtlaSil
  20. Bunca nimet varken mutsuz olmak için çaba sarfeden hastalıklı zihnini sikeyim. Şükür ve huzur yerine hüzünle dolan kalbini sikeyim. Kullansan ortalığın amına koyabileceğin, Allah'ın dini için hepimizden fazla yarar sağlayabileceğin ama üşengeçlikten kullanmadığın beynini sapına kadar sikeyim. Dünya boktan olabilir. Sen olma sikko

    YanıtlaSil
  21. sen hala müslüman mısın? merak etme büyüyünce geçer.

    YanıtlaSil
  22. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  23. Sikeyim kanserini . Derdini de ifade etme biçimini de bir türlü hayata tutunamayan salak kişiliğini de sikeyim . Biraz da sen bizim gibi ol . Düşündüğün kadar zor değil sadece suratımıza gülerken arkamızdan küfür edeceksin . Bir kadınla iç güzelliği için beraber olmayacaksın . İşini sevdiğin için yapmayacaksın . Yok yapamıyorsan kafana sık inan bana Allah varsa durumunu anlayacak kadar anlayışlı olduğunu söyleyebiliriz değil mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burdaki en gerçekçi yorum bu be, bravo.

      Sil
    2. Haklısın kardeş

      Sil
    3. Ahahahah güzel yorum. FAKAT aga ben de bıktım artık son zamanlarda sürekli yakınıp dert yanmandan. Çok eskilerden beri takip ediyorum seni. Kendine gel. Öğüt veren bişey diyen yok herkes tek başına mücadele ediyo zaten boşa ego yapmaya gerek yok.Hayat her zaman yaşanmaya değer bunu unutma. İyi geceler

      Sil
  24. Aslında hiç te yazdığın gibi bir ruh halinde olmadığını hayal ettim şu an. Mutlu oldum...

    YanıtlaSil
  25. O kadar bencilim ki. Yaşanan siyasi olaylarla ilgili bir yazı bekliyorum aylardır senden. Yani bir beklentim var. Şimdi böyle bir yazı okumak önce hayal kırıklığına sonra da üzüntüye soktu beni. Şu yazdığın ruh hali bende de var ama içine girip boğulmaya bile üşeniyorum.

    YanıtlaSil
  26. Bazen bütün ilaç sensindir, Cem Yılmaz ın deyimiyle içinde.Kalbine onu besleyen damarlarla imzasını atan Yaradan elbette ki o dile de ele de o yakarışı verecektir.Her hastalığın iyileşme sürecinden önce en ateşli, tir tir titreten nöbetleri vardır.Nöbetin de Allah yardımcın ve yardımcımız olsun.Emin ol ki beni bana anlattın, geçmiş olsun kardeşim ..

    YanıtlaSil
  27. manik atakta depresif modunu yaşıyor amını siktiğim.

    YanıtlaSil
  28. Mustafa Merter
    900 katlı insan

    YanıtlaSil
  29. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  30. defalarca kendi çelişkimi fark ettim senle bunu yazarken bile çeliştim sen de söyledin. ama yazmak için yazdım. bu arada izledin mi bilmiyorum ama: Le feu follet (ateşle oyun) güzel film.

    YanıtlaSil
  31. olmuyor sikko, bu yazıyı yazdığın için senin de, olmuyor diyip ertesi gün hayatına devam edebilenlerin de, iyi olacaksın bu geçici bi süreç diyenlerin de, kısa bi süreliğine de olsa kendimi olacağına inandıran sonra gerçekliğine dönen benim de amına koyayım

    YanıtlaSil
  32. Varya bak senden bi sikim olmaz . Boşuna mal mal yazipta zamanimizi çalma amin oğlu.
    Kendini bi sikim sanan acizsin aq bundan sonra senin yazılarını okuyaninda amini siksinler
    Sıktır geber şimdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz düzgün konuşmayı öğren önce sen, adını bi de arayış koymuş zirtapoz... Illuminati ifsa yazınca iyi, kendi sorunları hakkında icini dokunce kötü.
      Tamam bu ruh halinde gereginden fazla kaldı onda seninle hem fikirim de bu kadar da cibiliyetsiz konusman yanlış.
      Okumak istemiyorsan da Siktir git okuma bi daha .

      Sil
  33. Aydınlık sabahı düşün, ve durgun, karanlık geceyi. Rabbin seni ne unuttu ne de darıldı: öteki dünya senin için ( hayatının) bu ilk bölümünden mutlaka daha iyi olacak! Ve zamanı geldiğinde Rabbin sana ( kalbinden geçeni) bağışlayacak ve seni hoşnut kılacak.
    Duha, 1/5
    Müslüman hiçbir zaman unutsuzluğa düşmemeli. Hesap vermekten korkma. Rabbin çok affedicidir. Ve kimsenin sevgisinden medet umma. Herşey geçicidir, ama Rabbin kalıcı. Sen sırtını ona yasla. O senin kalbini biliyor. Eğer bir şeylerden pişman isen tövbe et. Ameller niyete göredir çünkü.
    "Şüphesiz güldüren de O'dur, ağlatan da."
    Necm, 43

    Buraya bir imtihan için gönderildik. Seninki de böyle birşeymiş demek ki. Yine de sahip olduklarına şükret ve umudunu kaybetme..:)
    Hiçbir şey nedensiz değildir, sen de güleceksin elbet.
    Allah a emanet..

    YanıtlaSil
  34. sana facebook'tan bir mesaj attım, gözüne çarpmamış olma ihtimali üzerine buradan yazıyorum. bela siktin yine, oradan cevap verirsen bir şeyler konuşmamız gerekebilir

    YanıtlaSil
  35. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  36. hacı dur vodafone arena az kaldı bitiyor yeni stadla birlikte hep beraber ayağa kalkacağız inşallah

    YanıtlaSil
  37. dünya ve insanın bu çukur seviyeye ilk inişi değil.
    bazen televizyonlardan, gazetelerden, okuduğumuz vahşet ve kötülüklerin daha beterlerinin her an her saniye yaşanıyor olduğunu düşünüyorum. o an sanki beynim başta olmak üzere bütün vücudum patlayacakmış gibi hissediyorum. Allah'tan anlık bir şey. sonra başka şeyler düşünmeye çalışıyorum. insan eşrefi mahlûkat olmayı da esfeli safilîn olmayı da kendisi tercih eder. hak batıl mücadelesi kıyamete dek sürecek. biri yükselecek diğeri inecek sırayla. kazanan takım diye bir şey söz konusu değil insanlık için. herkes kendi imtihanını veriyor. mezara yalnız girecek oluşumuz bu yüzden. bize neden dünyada iyiliği hakim kılmadın diye sorulmayacak. iyiliği hakim kılmak adına ne yaptın denecek. şayet insan. hayır! ben iyiliği hakim kılmalıyım. değilse kaybetmiş olacağım derse ilahlık taslamış olur. Allah dilediği an Hakkı hakim kılmaya muktedirdir dünyada. ancak onun istediği bu değil. Kehf Sûresi 7. ayet: Biz yeryüzünde olan şeyleri ona bir süs yaptık ki insanları imtihan edelim: Hangisi daha güzel bir amel yapacak?"
    Yalnızım diyorsun ya. Yalnızsın işte. Bazen matrix filmindeki gibi ruhumuz aslında Allah katında ve dünya simülasyon mu diye düşünüyorum. Her birimiz diğeri için oyunun figüranlarıyız. Karmaşık bir simülasyon. Sadece sınanıyoruz. İmtihan her an bitebilir. Kendi fişini çekip matrix'ten çıkmak yasak, günah. Bu insanlar çok kötü diye çıkmak bunu affedilebilir yapmıyor. İnsanlardan bir şey beklemediğimiz gün daha mutlu oluruz.
    Son olarak Ali İmran 199'a kulak verelim: Şüphe yok ki kitap ehlinden, Allah'a içten bir saygı besleyerek, Allah'a inananlar ve size indirilene de, kendilerine indirilene de, iman edenler var. Allah âyetlerini değersiz bir menfaate satmaz onlar. Onların karşılığı, Rableri katındadır. Şüphe yok ki Allah, pek tez hesap görür.
    Bazı insanlar Allah yok diyor ya hani. Allah'tan başka bir şey yok.

    YanıtlaSil
  38. Nasıl ki balık susuz yaşayamazsa, bir müʼmin de zikirsiz huzur bulamaz.
    Zira: “…Kalpler ancak Allâhʼı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28)

    YanıtlaSil
  39. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  40. Depresif piç korkma imanin varsa dūnya da ne sikkim yiyorsan cennet de onu yapicaksin hurileri düzüceksin yiyip içeceksin dunya da fakirken yapamadigini ahirette imanin la yapacaksin simdi sizlanmayi kes tevekkul et tanrina ki azabi siddetli olmasin sana amk hirbosu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu nasıl bir üslup? Sen kim olduğunu sanıyorsun?

      Sil
    2. Kendini bi bok sanan, her inananı kendi gibi çıkarcı sanan bi hayvan iste, sikindirik adlar koymakta sa üstlerine yok.

      Sil
  41. Olm akıllı adamsın kendi canını sıkan şeyleri bul ondan korun. Bu ikiyüzlülük değil sana bişey olmasın. Canını yirim.

    YanıtlaSil
  42. Yav yarram kendini düşünmüyorsan bizi düşün amınakoyim. Hayır sadece bizi üzüyorsun şimdi, başka da bir sikim değil.

    YanıtlaSil
  43. Gerçeği bilmek onu kabul etmek değildir. Gölgenden şikayet etsen de ışığı engelleyemezsin. Var olanla yaşamayı öğrenmek zorundasın.

    YanıtlaSil
  44. Gerçeği bilmek onu kabul etmek değildir. Gölgenden şikayet etsen de ışığı engelleyemezsin. Var olanla yaşamayı öğrenmek zorundasın.

    YanıtlaSil
  45. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  46. sikko, bi gün gelsen de sana kahve yapsam la. çok iyi kahve yaparım bak, oturak biraz muhabbet edek, acaip lazım bana şu aralar sıkı bi kaç saatlik muhabbet.

    YanıtlaSil
  47. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  48. Of yine harika yazmış okunmazmı Tazelerr

    YanıtlaSil
  49. Tasavvuf yazinda dogru noktalar var fakat Allah dostlarina dusmanlik edersen icin sikintidan kurtulmaz. Cozumu biliyorsun ama uygulamiyorsun, yanilmis olabilecegini kabullenirim diyorsun ama aslinda kibir icinde boguluyorsun. Bu insanlar seni kibirlendirdi sen bu degilsin beyin ozurlu hersey tamam ama Allah dostlari olma ihtimali dahi olan kisiilere kendi sikindirik hatali cikarimlarinla dil uzatmamalisin bu senin imanini zedeler. Seni harbiden seviyorum dinleyip dinlememek tabi elinde. Tasavvuf yazini yazdim aha bitti diye birakma ve duvara tosladinmi altinda bi bok arama.. birak.. beni su karanlik halimden senin daha karanlik ruh halin cikardi. Olmus insanlardan ve sevenlerinden uzak dur. Gercek dusman siyonizm ve sana soz hakki gelecektir. Bu bir nasihat degil dinlemeni istedigim bir yakaris. Arastirmaya devam ama sadece onemli seyleri yada siir yazmaya basla amk sigiri seni

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ac artik su kibir icinde gafletteki gozlerini ve ne yapacagimizi dusunmeye basla. Cozum yine bu beyinden cikacak ama boyle devam edersen dahada dibe batacan. Senin benden daha cok ne derdin olabilir bu nedir amk guzel cumleler kurabilme yetenegin, onu bosa harcaman.. uzuluyorum sana kendine gelmen lazim sikicem elini ayagini yeter amk Allahin rizasini kazan ve sonra olebilirsin ama bu sekilde olmemen gerekir

      Sil
  50. Sen illuminati reyizlerle bu kadar ugrasirsan senin hayatını böyle içten içten sikerler. Kan sikktir git as kendini simdi. Gerçi o göt de yok sende.

    YanıtlaSil
  51. Seni çok iyi anlıyorum ama ben sadece aç kalmamak için üniye gidiyorum

    YanıtlaSil
  52. Biliyon mu bilmem ama götünden soyut şeyler uydurarak hayatını anlamsız hale getiren tek canlıdır insanoğlu. Öyle allah musa falan saçma şeylerle Beynini doldurmussun merak etme sike sike ölcen kafana takma bu kadar ölümü. elbet onu da tadacaksin.

    YanıtlaSil
  53. Bu yorum gerçek hayatta dikkate alınmayacak kadar fakir sünepe aptal işe yaramaz size hiçbir faydası olmayacak ve üstüne üstlük kelime ve harf hatası yapan -deleri ayrı yazamayan bir andaval tarafından yazılmıştır.Çelişkiler saçmalıklar enerji emen ağlak ifadeler ve daha fazlasını içermektedir bunu okumadan diğer yorumu okumanız sizin gibi eşi bulunmaz ahlaklı vasıflı aristokrat mükemmel şahsiyetler için daha mantıklı olacaktır.

    =======================================================


    çok bilmiş sik suratlı önyargılı gobeller elendi veya ayakkabı numarası kadar iq su olanların dikkatini daha çok çekmiş olduk her neyse şuraya yorum yazarken bile iflahım sikildi yazdığımdan çok yazıp sildiğim bir sürü ıvır zıvır var.senle benzer ruh halinde mezar arıyorum.benim gibi bir idiotla aynı ruh halinde olmak sana yakışmaz bu bir reyiz.ikincisi hiçbir şey siyah beyaz değil hayat gri kimisi için rengarenk senin benim gibi renk körü nankör yaratıklar için karanlık(burada sikilmiş egon devreye girip sen kimsin yeeaaa akıl veriyon dersen okuma bu yazıyı).ben de yakınımı kaybettim 10 seneden fazla oldu.ses tonunu ve yüzünü hatırlamakta güçlük çekiyorum hiçbir anı hatıra canlanmıyor.5 kardeş içinde evladı ölen baba benimki, 3 kardeş içinde evladı ölen anne benimki. milyonda bir görülen kanser neden bizi buldu?Ne kadar bencilim ki akrabalarımın başına gelmedi de neden benim başıma geliyor diyorum.İşte biz buyuz insanoğlu o kadar lanet ki o kadar bencil ki.ben kaybettiysem onlar da kaybetsin diyorum nasıl bir orospu cocuguyum ben böyle*.Mutlu kardeşler görünce hüzünlenen hatta özenen kıskanan neden onunki yaşıyor da benimki öldü diyen bencil ikiyüzlü ruhunu siktiğimin ayarı bozuk biri acaba kim?.bilinçaltında aslında ben kaybıma üzülmüyorum o kaybın bana yaşattıklarına veya kaybetmeseydim nasıl olacağanı düşünüyorum hatta bu kaybı bahane edip insanların enerjisin emiyorum dikkat çekmeye çalışıyorum ama farkında değilim işte ben siz hepimiz insanoğlu benciliz iğrenciz lanet varlıklarız.hadi cehenneme koşalım lım lım lım buluşalım eski zakkum ağacının altında da da da(yankı yapıyor beyler)

    =======================================================






    YanıtlaSil
  54. kardeş allah bize ne zaman yardım edicek? ben çok üzülüyorum bu halimize.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hristiyanların da doğru söyledkileri görülür. mesela en güzel örneği "god helps those who help themselves" deyişidir. Allah, kendine yardım edene yardım eder.

      hiç bi bok yapmayan, ancak gökten zembille yardım inmesini bekleyen adamdan hiç bi halt olmaz. ne zaman ki imkanların dahilinde herşeyi ama HER ŞEYİ yaparsın, o zaman gerçekten iki elini açar dersin ki "gör rabbim, yapabileceğim her şeyi yaptım, değiştiremedim, artık ancak senin gücün yeter, tek çıkar yol sensin".

      hiç bir sorumluluğu üstüne almayıp, tüm suçlamaları dışarıya yönelten, suçu "hayata" yükleyen adam Allah'a zalim der sübliminal olarak ve her müslüman bilir ki Allah'ın çok sıfatı vardır ama bunların arasında "zalim" veya "gaddar" sıfatı yoktur. eksiklikten münezzeh olan Allah'a sığınırım.

      Sil
    2. allah yardım edene yardım eder derken allahı çıkarcı yapan hristiyanlar mantıksız başka örnek vereydin qanqa.

      ayrıca "allah dilediğini doğru yola iletir".bilmem kaçıncı ayet.

      zalimlik gaddarlık insana göre var.musa ve hızır bölümünde anlatılır vs.

      ebenin ki ataistler moskovaya qanqa.

      Sil
    3. Cemre, Allah var diyeceksin ve Allah sana umudu emredecek, bir musluman olarak sabrı emredecek, umitsizliği hayatından çıkarmanı istecek. Sen butun bunları Allah var demene rağmen yapmayacaksın. Oyle mi? Şimdi boşver butun diğer çelişkileri. Aslolan çelişki budur. Belki kardeşim, sen hayatının en kritiği olan bu çelişkiyi duzene sokarsan, kendinle çeliştiğini duşundupun diğer noktalar da duzene girer. Ama emin ol bizde zor durumdayı be sikko. Daha bitmedi mi, ne zaman oleceğim be diye duşunmekten bıktık. Sabır ce re.. duacınım.

      Sil
    4. orada yardım edilen kişi yardım eden kişinin kendisi. yazdıklarımın gerisini de biraz okusan lafın ne anlama geldiğini anlayacaksın.

      zalimlik gaddarlık insana göre var diye bir durum yok. zalimlik ve gaddarlık var mı yok mu sorusunun cevabını x-y-z kişisine göre vermeye kalkışırsan bataklıktan çıkamazsın. zalimlik gaddarlık Allah'ın gözünde var mı yok mu, bunun cevabını ver.

      bahsettiğin Musa a.s. ve Hızır a.s. kıssasında da zaten bu bahsettiğin mevzuyu Hızır a.s. Musa a.s.'a söylüyor. başta gaddarlık göreceğin şeylerin arkasında gerçek manada ne olduğunu bilemezsin. o yüzden hemen Allah'ı zalim veya gaddarlıkla suçlamayacaksan benimle gel diyor.

      lütfen insanların yazdıkları yazıyı ilk olarak iyi niyetle, sonra da DOĞRU DÜRÜST ve sonuna kadar oku güzel kardeşim :)

      Sil
    5. izbandut iyi niyetinden eminim ama Allah isterse hiçbir şey yapmayan bir kulunu dahi doğru yola iletebilir hidayete erdirebilir bu ayrı bir şey. senin tabirinle sübliminal olarak tövbe haşa Allah ı çıkarcı olarak gösteriyor hristiyanların sözü vs.

      Sil
    6. Allah'ın ne çıkarı olabilir bir kulun kendi şahsına yardım etmesinde? kul kendine yardım ediyor, Allah'a değil, Allah hiç bir şeye ihtiyacı olmayan bir varlık olarak zaten yardıma da muhtaç değil, neyin çıkarından bahsediyorsun tam olarak anlayamadım.

      Sil
  55. Nasil ki gozlerim belli buyuklukten fazlasini gormuyorum kulaklarim cok yuksek sesleri isitemiyor İnsan aklının her şeyi anlayacak algilayabilecek kapasitesi olduğunu inanmıyorum. Bir noktadan sonra teslimiyet gerekiyor. Hikmet aramak güzeldir ama işin içinden çıkamadıginda da her şeyin en iyisini allah bilir iman ettim diyip çıkmayi bilmeli. İman etmek başkadır inkar etmemek başka Micheal .belki de hemen hepimiz inkar etmiyoruz

    YanıtlaSil
  56. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  57. Bu satırları yazan kisinin de abisi kanser'den öldü.Hemen konuya giriyim seni bayagadir takip ediyorum ve çok eminim yaşadıklarını yazıyorsun yoksa okurken bu kadar düşünmezdim seninle benim ve çok eminim bir çok kişinin yani bizlerin kesisim kumemiz var aynı ruh hallerinden tam olarak kurtulmasamda bende eskiden kafayı hem raddesine gelmiştim sonra üniversite falan geldim biraz toparlandim ama biraz burasida beni bunaltmıyor değil,son olarak şunu söyleyip bitireyim her şey senin elinde hayatın çok iyiyde olabilir çok kötü de bu konuda ciddiyim,sevgilerimle ...

    YanıtlaSil
  58. İnşallah huzur bulursun Cemre.. Yazılarını okumayı seviyorum. Yeni kitaplar yazabilmen icin ilhamla dolman dilegiyle.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  59. Öncelikle şunu diyeyim beni hiç bir şekilde değiştirmedin amk. İntihara niyetli olduğum bir dönemde stanley kubrick illumemati yazını okudum. Sonra sikerimi lan dedim benim gibi hayattan bıkan ve yorulmuş bir ipne daha var ve mutlu oldum amına koyim. He yazdıkların yüzünden intihardan vazgeçmedim tabi sadece götüm yemedi ve acıyı sürdürmeye devam etmeye karar verdim. Neden mi hala yaşıyorum çünküm eşeğin zikinden dolayı.

    YanıtlaSil
  60. -----------------------------------------READ ME-------------------------------------------------

    Maykıl, hem kibirli hem de low IQ'lusun. İkisi birden olunca sıkıntı çıkıyor. Bir zamanlar birbirimize yardım edebileceğimizi düşünerek sana ulaşmaya çalışmıştım. Şahsen ben yalnız değilim. Ama sen benim yalnız kaldığımdaki halimsin. Yalnız kalmaman lazım. Öyle bir canlı değiliz.

    İyileşmek istiyorsan yalaka ve sahte insanlardan kurtul. Yalaka ve sahte insanlardan kurtulmak istiyorsan insanlar için yazmayı bırak. Yazmayı bırak. Bu sikik insanlar için değmez demiyorum, kendin sikiksin diyorum :)

    Kendin gibi insanlarla olman lazım. Sana acı söyleyecek insanlarla. İllüminati millüminati dedin ama sen de piramit kurdun.

    Cidden, you are crying like a baby. Bunu kendi başına yapmak yerine binlerce kişinin önünde yapıyorsun. Normal insan böyle mi yapar? Bu seni iyi etmez, Britney Spears yapar.

    Çok zayıfsın çünkü kendine yalan söylüyorsun. Bu yalanlara inanmıyorsun da ama söylemeye devam ediyorsun. Sonra da milletin önünde mastürbasyon yapıyorsun. Hiç utanman yok mu senin?

    Seni hiç siklemeyecektim de bir kırıntı sikleyeyim dedim. Bu da benim hatam olsun. Daha da yapmam. Sana hiç bir borcum yok. Hadi eyvallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1-tüm dünya böyle insanlarla dolu, kurtulmak yerine onlarla yaşamayı öğrenebilmemiz lazım.
      2-her insanın kendine yetebilmeyi öğrenebilmesi ve toplumu tarafsızca gözlemleyebilmesi için bir süre yalnız kalması gerekir, amaç interdependence person olmak: http://stevecolwell.com/7habits.html

      3-Seni düşünüyorum da söylüyorum ayağına insanlara hakaret eden, yapıcı eleştri yapabilme becerisinden mahrum bir mal olduğun için asıl low IQ lu kibirli olan sensin.

      Sana karşı nefret duyuyorum hakkını helal et

      Sil
  61. Allah'ın rahmetinden ümit kesilir mi hiç?

    YanıtlaSil
  62. Sikko takma fana iniş çıkş hayatın ritmi denizle aran nasıl tavsiyede bulanacağım

    YanıtlaSil
  63. buralardan uzaklaş sikko arzuladığın ruh haline kendini alıştırıp bunu çevrene inandırmaya çalışma farklılık sana göre değil sikko kolay gelsin

    YanıtlaSil
  64. Saff Suresi 2,3,4,5

    61/2 - SİZ EY imana ermiş olanlar! Niçin bir türlü söylüyor, başka türlü yapıyorsunuz.
    61/3 - yapmayacağınız şeyi söylemeniz Allah nazarında en tiksinti verici şeydir!
    61/4 - Gerçek şu ki Allah [yalnızca] kendi dâvâsı uğrunda, sağlam ve yekpare bir bina gibi, kenetlenmiş saflar halinde savaşanları sever.
    61/5 - Vaktiyle Musa, kavmine: "Size Allah tarafından gönderilmiş bir elçi olduğumu bildiğiniz halde neden beni üzüyorsunuz?" dedi[ğinde kasdettiği şey işte bu gerçekti]. Böylece onlar doğru yoldan saptıklarında Allah da kalplerinin hakikatten sapmasına izin verdi: çünkü Allah günaha gömülüp gitmiş bir toplumu doğru yola çıkarmaz.

    Allah'ın ayetlerini okuyup,anlayıp, yaşamında pratiğe döküyorsan sorgulamışsındır,farkındasındır, duyarsız kalamayışındandır, Rabbin seninledir, galil (az) olanlardansındır..

    YanıtlaSil
  65. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  66. Michael lütfen oku.kardeşim derdin ne biliyorum fakat sana yardımcı olmak istiyorum.Ağır bunalımlar çöküntüler bıkkınlıklar nefret sevgisizlik benim yıllarca hayatımın önemli parçasıydı.Sende de buna benzer bişeyler görüyorum.Seni tanıyalı fazla bir zaman olmadı.Daha yeni gördüm sayılır.Nasihat vermeyin demişsin.Çünkü içinde bulunduğun durum herneyse bundan kurtulmanın imkansız olduğunu düşünüyorsun.İnsanlara güvenin kalmamış aptal olduklarını düşünüyosun bi çoğunun belkide.Daha önce psikolojik yardım aldığını okudum facebook sayfandan.Psikologlarında bi boktan anlamayan sadece para kazanmak için işini yapan ilaç yazıp gönderen insanlar olduğunu görmüşsün.Kesinlikle haklısın.Ama ben senin derdine deva olacak olduğunu düşündüğüm bir adam tanıyorum.Klasik psikologlardan çok farklı biri.İlaç yazıp gönderen sistemin tam karşısında duran bir adam.Bana çok yardımcı oldu ve kesinlikle işe yarıyor.Sorunların bilmem ne vitamini eksikliğinden değil kafanın içinde olduğunu daha doğrusu algılarında olduğunu anlatıyor ve ne yapman gerektiğini gösteriyor.Ayrıca sorgulayan biri ve Kur'an müslümanı.Seni içinde bulunduğun durumdan kurtaracağını düşünüyorum. Lafı fazla uzattım umarım bunu okumuşsundur. Bu videoyu izle https://www.youtube.com/watch?v=sus1pipEwsY .Bu da twitter ı twitter.com/pskigll Sana deva olacağına eminim.Psikolojik rahatsızlığı olan herkese deva olacağına eminim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu psikologa ne kadar para veriyordun hacı?

      Sil
    2. aynı kişiyi önerecektim ben de. çok iyi yapmışsın, inşallah derman olabilir bir şeylere. http://www.izzetgullu.net/ bu da kendi sitesi.

      yalnız ilacı psikologlar değil psikiyatrlar yazar ve evet bi boka yaramaz bunlar.

      Sil
    3. Hayal Perest adama para vermiyosun.Youtube hesabinda vidyolari var.Orada gayet iyi anlatiyor zaten sorunlar karsisinde nasil pozisyon alacagini.

      Sil
    4. Tarik dogrudur kardesim ikisi farkli seylerdi.İzzet Hoca harbi işi çözmüş birisi ve karsilik beklemeden yapiyo.Problem tamamen algimizda ve yanlis sekilde bilincaltimizi kodlamaktan kaynaklaniyor.İzzet Hocanin yontemi problemi kökten cozecektir ama Michael buralari okumuyodur kesin.

      Sil
  67. Çokta sikimde amk. Bu dünyada işe yaradığın kadardırsın

    YanıtlaSil
  68. yakında olsan tahtakalede 50 krs luk çay ısmarlıyayım derdim.akıl verme demişsin haddim olmadan acık vericem büyüğünüm.kendin olabilmene engel olma..olmak istediğinide zorlama.bursaya yolun düşerse çay hakkın saklı.allah kolaylık versin.ama geçecek.

    YanıtlaSil
  69. Ha bu arada sizin okuldan birilerine sordum seni arkadasim araciligiyla seni de harbi gizemliymişsin.arada görürdüm falan dedi kız.hatta insan yanındakinin değerini bilmiyor kıza bak falan demis hakkimda.herneyse olur da su pilavli sohbetlerini yuz yuze yapmayi dusunursen tam yanina bir sandalye cekmek icin dunyanin oteki ucundan kalkar gelirim.ha bu arada yeniden " Allahin rahmetinden umit kesilir mi hic?" Musluman ve umitsizlik karamsarlik cok yanlis.bizim rabbimiz var be.boyle ol dese olmayacak sey yok.hah iste sigin o rabbe.gerisini bosver.cokta derin dusunme.Allaha emanet ol.
    Not:sohbet konusunda fevkalade ciddiyim.keske olsa denilen turden ciddiyim

    YanıtlaSil
  70. 1)
    Oktay Sinanoğlunu bilir misin? Geçenlerde vefat etti, çok olmadı. Allah gani gani rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. O diyor ki hayatım boyunca bilimle uğraştım fakat bir de bana çelme takmaya çalışanlar vardı ha bir de onların çelmeleriyle uğraştım diyordu. O çelmeleri takmayı çalışanları bize sen anlattın michael. Mason mu dersin illuminati mi her ne dersen. Biz senden öğrendik onlar hakkında bir çok şeyi. Velhasıl Oktay Sinanoğlu İdealist adamdı abi, vazgeçmedi. İstedikleri kadar çelme taksınlardı, ki taktılar. Çok bağırdı Oktay Hocamız, Vatan diye Millet diye Türkçe diye. Belki çoğumuz o ölecekken öğrendik onu, hayatını, kitaplarını. Olsun. Zaten bir çok şeyin değeri öldüğünde anlaşılmıyor mu? E abi Halil İnalcık’ ı da biliyorsun. Adamcağız 90 küsür yaşlarında kitap yazıyor. Dile kolay be dile kolay. O yaşta 50 senelik bir araştırmanın ürünü oolan bir kitap basıyor, okuyalım, öğrenelim, bizde örnekler alalım, üzerlerine bir şeyler yapalım ülke için diyor. Örnekler daha çoğaltılır. Fuat Sezgindir, İlber Ortaylı’dır, Aziz Sancar’dır. Cahit Arf’ın sadece 10 TL’nin arkasında olduğunu biliyoruz. Bir sürü bilmediğimiz ilim adamlarımız var, yetiştirdiğimiz değerlerimiz var. Öğrenmemiz lazım. Ama bu değerler kolay yoldan değer olmamış abi. Uğraşmış bu insanlar. Çelme takanları, takmaya çalışanları çok olmuş. Hatta belki sendeleyip, yere düştükleri de çok olmuştur kim bilir. Abi inanç vardı insanlarda inanç. Sen diyorsun ki imanım yerinde duruyor. Yahu Allah aşkına tabi ki ben değilim imanın durup durmadığına karar verecek olan da yani İmanı güçlü olan adam, Bir inanca sahip olan adam senin gibi yatar mı? Ne diyor efendiler efendisi (s.a.v), dünü ile bugünü eşit olan ziyandadır. Yani istiyor ki Resulullah, her gün bir önceki günün üzerine bir şeyler koyalım, çalışalım. Bugünümüz dünden daha faydalı olsun, daha faydalı işler çıkaralım ortaya. Koşalım abi Allah yolunda Vatan yolunda. Yorulalım. E adam! Seni binlerce takip eden insan var seni örnek alan gençler var, Sen istesen de istemesen de. Onlara çalışıp, bir şeyleri gösterip, bir şeylerin çalışınca başarı getirdiğini, Allah diyenin yolda kalmadığını göster olum.

    YanıtlaSil
  71. 2)
    Hesabını verememekten korkuyormuşsun. Kork tabi olum. Tabi kork! Görmüyor musun, Türkmenleri! Burası Ata toprağı, biz buradan bir karış toprak vermeyiz diyenler, üstlerine havadan karadan bomba yağan çocuklar hepsi seninle yaşıt, hepsi gencecik. Onlar ne yapsın. Senin gibi, insanlar çok şerefsiz, hepsi bilmem ne çocuğu, kimse bizi umursamıyor, Türkiye bile yardım etmiyor deyip yatsınlar o zaman. Bıraksınlar Vatan toprağını gavura? Olum, insanlara sövmek kolay, kendine bir bak. O haftalardır duş almayan yüzünle git de bir aynanın karşına, şöyle bir bak, ben ne yapıyorum diye. Hesap vermekten korkuyormuş, hiç bir şey yapmazsan, gidip tertemiz yıkanıp, temiz abdest almazsan alnını secdeye değirmezsen tabi ki kork! Şeytanın vesveselerine uyup, yatmak, küfür etmek, insanları beğenmemek çok kolay. Bir de demişsin ki elimden sadece yazmak geliyor? Hani abi, ne yazıyorsun, 2014 de nerdeyse hiç bir şey yazmadın sende biliyorsun, eskisi kadar blogla ilgilenmiyorsun. Son bi tasavvuf yazısından sonra biraz biraz gene başlar gibi oldun, ardından hop. Gene başladın sızlamaya. Abi sızlanma bitmeyecek. Eğer ki Allah inancın varsa, Müslüman a imtihan bitmiyor. Müslüman sürekli imtihanda. Sızlamak, küfür etmek, zaman kaybetmek Müslümana yakışmaz. Müslüman koşacak, yorulacak. Senin eski yazılarından birinde bahsettiğin o sarp yokuşu tırmanmaya uğraşacak. Belki yorulacak, belki zor ve meşakkatli olacak. Ama Kuran da zaten demiyor muydu, o yokuşu tırmanmanın kolay olmadığını. İnşirah süresini oku, ezberle, anlamlarıyla! (Nasihat olarak değil istersen ezberleme, ama anlamı da insanın içini rahatlatıyor belki çalışmaya teşvik eder diye) Yeter michael yattığın, kalk artık. Nasıl kalıyorsan kalk. O senin bileceğin iş. Besmele çek, besmele her hayrın başıdır. Gerisi tevekkül. Olur, olmaz Allah bilir. O Allah’ın bileceği iş, sen haşa ve kella onu bilemezsin. Bırak onu Allah bilsin, sen şu evrende zerre kadar, ufacık bir kulsun. O kadar. Sen görevini bil, sen Allah’ın yerine düşünme, olur mu olmaz mı diye o senin işin değil. İnsanlara küfür ediyorsun durduk yere, etme olum yeter. Herkes senin gibi bilinçli olmak zorunda değil. Herkes bir olmak zorunda değil. Sen onların yerine de düşünme. Onları düşün, onların imanını, Vatan toprağını, daha güzel bir dünyayı düşün. Ama herkesi kendin gibi belleme, herkesten de senin gibi düşünmesini bekleme. Sen çalış, didin, uğraş. Nemrudun ateşine su damlası taşıyan karınca misali, yolun belli olsun, yerin belli olsun. Hesap vermekten her zaman kork, çalıştığın zamanlarda bile. Çünkü ne yaparsak yapalım Allah’ın verdiği nimetlere şükretmeye yeterli değil. Sen gene üstüne düşeni yap, namazını kıl, orucunu tut, zekatını sadakanı ver. İnsanları uyar ve Allah yoluna çağır. Ondan sonra hesap vermekten gene kork ama düşünme. Bırak yav hesaba çekecek olan Allah. Hesap O'nun görevi, sen üzerine düşeni yap hesap verilir verilmez, O bilir. Sen üzerine düşeni yapmaya başla ve duş alarak başla işe, iğrenç herif. Haydi Allah yardımcımız olsun, benimde ders çalışmam lazım. Bende bu Allah yolunda, Vatan yolunda koşmak istiyorum. E haydi Bismillah o zaman.

    YanıtlaSil
  72. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  73. annemi geçen yıl beyin tümörü glioblastom multiform dan kaybettim gerçekten böyle bir ölüm hiçkimseye yakışmıyor çok kötüdür biliyorum babamı da 10 sene evvel akciğer kanserinden kaybettim daha yaşım 24 yazıyı okumaya başlayınca sikko yine afilli bir isim bulmuş başka konudan bahseder dedim ancak yazının bir kısmında buna uğrayınca boğazımda bir yumru oluştu yine de okumaya devam ettim ama sonra farkettim ki bunu yaşayan insanlar olayın merkezindeymiş gibi davranır her zaman... kimseyi beğenmez karakteri değişir şekli konuşması değişir bana benziyorsun o açıdan ben 1 senedir hep kabus görürüm gece uykum yoktur şunu yazdığım vakit zaten uyanıp da yazdığım vakit bile değil uyumadım 1 senedir uyumuyorum sabahın ilk ışığını görüyorum daha sonra 24 saat ışık görmüyorum bu vakitte yatınca haliyle durum bu oluyor sen yazdın ettin dine müspet bir kılıf bulmaya çalıştın ben de keyifle okudum gittim kuranı da okudum ama mantığım almıyor sikko ben allaha inanmıyorum öfke olduğunu söyleyebilirsin bunun ailemin durumuyla ilgili ancak öfkem yok açıkçası onların hala bir yerlerde tekrar yaşamaya başladığı fikri beni rahatlatacak yegane şeydir inanmaya çalışıyorum ama yok olmuyor senin en azından inancın var bir umudun var bu açıdan bak fazla meraklı olmak da kötü bir şey bilginin fazlası cehaletin bir altıdır onu söyleyeyim

    YanıtlaSil
  74. Bugun bir meslekle alakali mulakata girdim.benim icin donum.noktasi olan bir meslek.siranin bana gelmesibi beklerken icerden.cikan bir adaya sorulan soruyu duydum o konuda bilgim hic yoktu ya banada sorsrlsrsa diye telefondan mevzuatk acip bir bakayim dedim bakaekrnde bir kanun maddesi dikkatkmi crkti ya sorsrlarsa deyip onuda okudum ve ciktim.sira bana geldiginde binlerce konu arasindan sadece o benim son anda kkuyup ciktigim kknuyu sordular ve bende rahatlikla cvpladim.kimileri.buna tesaduf.diyrbilir ama brn hayatta tesaduflere inanmam.allah o kadar yuceki ona.dua eden onu zikreden kuluna cvp verdi.sen icini rahat tut eger icinde korku yerine sevgi buyutursen yaradan sana elbet kulak verir..

    YanıtlaSil
  75. Kardeş sana tavsiyem şu. Yapıp yapmamak sana kalmış. Kendini bunalımda, kötü hissettiğin zamanlarda bol bol "İnşirah Suresini oku". Eğer anlamını bilmiyorsan önce türkçesini okuyup suresinin anlamını idrak et. Ondan sonra da anlamını düşünürek bu sureyi elinden geldiğince çok oku. Bende işe yaradı. Allaha emanet ol.

    YanıtlaSil
  76. Boş ver. Bu yalancı dünya döner bir boş yere. Bir günde bitti ömürden bir günde boş yere.

    YanıtlaSil
  77. Sikko kardeş uzun zamandır okurum seni,bir gece vakti gaziantepte tir tir titreyip okuyamadıgım zamanlar oldu seni,bazen de ne kadar malsın diye küfrettim sana. Bir gün gemideyken o ilk düşüş moduna gectigin zamanki yazını okdum çok içledim,bayada bi uzun bişiler yazdım sana,lan sonra paylaşa bastım,gemi kalkmış internet gitmiş ha dedim amına koyum.Ama seninde bildigin gibi ogun o paylaşımı yapamadıysam senle,bi nedenden bi kuvvetten ötürü yapamadım,geminin gitmesi hikaye yoksa. Sana börtü böcekten,havada ucan kuslardan bahsetmicem sayın sikik. Inandıgın din cok derin,bir cok derin dinden daha derinki hala nefes alıyosun,bi umudun varsa o da allahtan.
    Bende allahın bi kuluyum,sana da cok sey borcluyum,tersleme beni sikerim belanı. Yaşlarımız cok yakın birbirine sen yazar çizerken,ben gezdim.sen cok okudun ben cok gezdim diyelim. Sana bir adres vereyim gel,Cok gezen mi daha cok bilir cok okuyan,yazanmı bi challange yapalım. İkisininde bi bok bildigi yokda ben sana borcumu ödemiş olurum.Cok iddialı konusmuyorum,cünkü buradan alacakların ve verebileceklerin senin istemene baglı bişi. Kalk ayaga amk,ibne gibi konusuyosun aynı. Burası Flensburg,benim adım Barış,bulursun beni sen istersen ;) seni önemsiyorum,cünkü icinde barındırdıgın potansiyel benim icin cok degerli. Bana bir şey vermenden ziyade,hic bişi verememenden korkum ve endişem. Beni sorarsan Ben bir allah kuluyum,zerdüştüm.Her enerjinin birbiriyle dayanısma icinde büyüyüp ciceklenecegine inanırım. Varsa takatin ayaga kalkmaya al bi şengen,git edirne sınır kapısına,otostoplayarak gel,buluruz birbirimizi rahat ol.öpüyorum seni kendine iyi bak,bütün mallıkların bi kenara,sen degerli bir insansın,allaha şirk koşmak onu kabul etmemek degil,amacından sapmaktır.

    YanıtlaSil
  78. gel hele gel gel:d klasik filozof hastalığı :D hani filozoflar hayatlarını düşünerek geçirirler. o yüzden düşünür derler onlara. ünlü düşünür zart zurt. sende öyle olmuşsun hacı:D sizin derdiniz her şeyi düşündüğünüzü düşünmeniz. yani herşeyi çözdüğünüzü düşünmek sonucunda da bir çıkış bir çare olmadığını anlamak işte sorun o. hani la proje vardı öyle yazmışın bi yerde siyonizmi bitirecektik mk ne güzel :D nasıl yapacaz mk:d benim aklıma hitman olmak geliyor Agent 47. avlıcaz mk bütün büyük başları:D hayalet olacaz :d valla oyunda çok güzel avlıyorsun şeresizleri:d gerçi o oyunlarıda onlar yapıyor ama ossun kendi silahlarıyla vuracaz:d neyse lan geyiği bırak mk proje nedir. contract yapak Hitman : Contracts. dağıtalım siyon piramidini en üstten başlayak altı dağılır zaten mk bunlarda kibir tavan olduğu için bize bi bok olmaz diye düşünüyordur godoşlar:D nasıl lan benim proje iyi mi:d hacı senin yazılarda bazı görüş ayrılıklarına düştüm sende bir sığır değilsen sana bunları açıklayabilirim aslında:D hem bir yaşama amacın olmuş olur:d çünkü hala herşeyi çözmüş değilsin gözüm:D sırıtıyorum çünkü kıl oluyorlar ondan:d şaka şaka lan eğlenceli olsun diye böyle yazıyorum:D kasmayalım kendimizi :D nede olsa sonunda ölüyoruz :D. ilgini çekerse kapışırık kardaaşş:D

    YanıtlaSil
  79. O Muhammed değil, Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem'dir. Belki de dine bu derece önem vermediğin içindir bütün sıkıntıların. Bilemiyorum hani.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuran Muhammed diyor! "Bir Hiç" ise bir sürü şey ekliyor... "Bir Hiç" Sen Kuran' dan daha iyi mi biliyorsun da bir takım şeyler uyduruyorsun?

      Sil
    2. Bilgisi olmadan fikri olan bir insan daha. "Peygambere neden salâvat getirilir" hakkında ufacık bir araştırma bile yapmayan, İslamı da zaten benimsememiş bir kişi kalkıp kur'an-ı kerim'i kaynak göstererek bana ahkâm kesiyor. Zaten cümleme dikkat ettiyseniz "bu denli önem göstermediğin için" diyorum. Ayrıca azcık kur'an bilgin olsaydı Allah'in(c.c.) peygamberine "Muhammed" diye değil "resulüm, habibim" diye seslendiğini, nur suresi 63. ayetinde ise peygambere(s.a.v.) diğer insanlara hitap edildiği gibi hitap edilemeyeceğini bilirdin.
      Şimdi git saçma düşüncelerini az öte tarafta düşün. Zira 2. bir cevabın olursa yanıt gelmeyecek.
      Son olarak bir şey yazmadan önce azıcık bir bilgin olsa iyi olur. Rencide olmasın sağda solda.

      Sil
    3. HAHA nasıl da kendinden emin garibim. habibim resulüm dermiş!! bir tane ayet getiremezsin Kuranda geçmez bunlar ayrıca haşa demen lazım habibim ne ulan. Allah kuluna sevgilim mi diyecek ne kadar malsınız oğlum siz lan?

      O kadar Kuran dan habersizsin ki; habibim in Kuranda geçmediğini hatta bunu demenin ŞİRK olduğunu bilmiyorsun. salavat gibi bir uydurmayı burada savunuyorsun. 24/63 hitap konusu değil; peygamberin çağrısının diğer insanların çağrısı gibi olamayacağı bildiriliyor. Neticede adam peygamber ve Allah' ın sözlerini söyleme yetkisi var. sıvışıp gidemezsin. okuduğunu anlaman, daha fazla araştırman lazım.
      karşındakini de benimsememiş olduğunu baştan tespit etmiş.

      Saçma düşünceymiş. Oğlum Büyük ihtimalle ortak koşanlardan birisin ve bunu fark edemeyecek kadar da buna saplanmışsın. Bunu açıklayan kuran ayetleri var. Neyse ben görevimi yapayım sana bağzı gerçekleri söyleyim; belki akleder düşünürsün de BİR HİÇ olmaktan kurtulursun...

      Sil
    4. Yanıt verme zaten git tövbe et. ben nasıl bu yanlışa düştüm diye Allah' a ŞİRK koşmadan yalvar. rencide edecekmiş gram bilgisiyle.

      Sil
    5. Dur la şunu da söyleyim sonra az öteye gideyim. Muhammed 4 kere falan geçiyor Kuran da ve bir ayette 81/22 ARKADAŞINIZ Muhammed diyor. Arkadaş gibi lan adam bende sizin gibi bir beşerim de diyor. Kuran diyor... Hiç mi okumadan ahkam kesiyorsun "BİR HİÇ" Ulan Allah seni BİR HİÇ olasın diye mi dünyaya yolladı? yoksa erdemli bir kul olasın diye mi. Değerlisin oğlum. En güzel şekilde yaratıldın aşağılıkların aşağısına inme. ne üzere olduğunu iyi farkına var BİR HİÇ olma AYIK OL!

      Sil
  80. Seni tanımıyorum. yazını da ilk kez okudum.sana iki kelime şunu diyeyim yüzünü hanif olarak Allah'a dön.Size anlatılan masallardan biri de islam diye yutturulan pagan dinidir.tevhide dön yüzünü.izzet orada şeref orada.Bütün resullerin ortak davetine yüzünü dönersen bulunduğun girdaptan kurtulmamana hiç bir sebep yok.Seni hiç tanımıyorum ama işe Ebu Hanzala hocamınız videolarını izleyerek başlayabilirsin.sonrası kendiliğinden gelecek ve sen bizi bulacaksın.Allah seni dinde bize kardeş kilsın..allahümme amin

    YanıtlaSil
  81. Daha bu gün kardeşimle aynı şeyi konuştuk, yaşamak çok zor. İnsanlar neden yaşadığını bile bilmiyor. Sen de ağlayıp sızlayıp durma. İşte sana fırsat sabredersen kazanırsın. Hem herşeyi biliyorsun hem de dediğin gibi diğerleri gibi sızlanıyoeaun. Bilgini kullan, bu durumda Allah ne emrediyorsa onu yap.Sabır Namaz ve dua

    YanıtlaSil
  82. Daha bu gün kardeşimle aynı şeyi konuştuk, yaşamak çok zor. İnsanlar neden yaşadığını bile bilmiyor. Sen de ağlayıp sızlayıp durma. İşte sana fırsat sabredersen kazanırsın. Hem herşeyi biliyorsun hem de dediğin gibi diğerleri gibi sızlanıyoeaun. Bilgini kullan, bu durumda Allah ne emrediyorsa onu yap.Sabır Namaz ve dua

    YanıtlaSil
  83. Tek şey yazacağım. Senin ben amına koyayım emi, başka da bişey demem hangisi istiyorsan o ol

    YanıtlaSil
  84. Sikko;
    Çoğu yazını okudum (belki hepsini) düşünce bazında aşağı yukarı aynı kafadayız. O yüzden ampirikukular gibi "geçer geçer, şöyle geçer, böyle geçer" demeyeceğim. Biliyorum, geçmez. Sen istemedikçe geçmez. İnsan yaşam alanı ortak, içsel alanı yalnız bir varlıktır. Çoklukların arasında kendini daha fazla yalnız hissediyorsun değil mi ? İnsanların gerçek yüzlerini görebiliyorsun değil mi ? O yüzden insanların hareketleri sanki bir kukla şovuymuş gibi geliyor. Tamamen yapmacık, gerçeklikten uzak, samimiyetsiz. Nasıl desem, global tabanlı online oyun gibi. Verilecek tepkiler belli, hareketler belli, o kadar abartı ki herşey seni insan olmaktan tiksindirecek kadar. Bazen varoluşundan tiksiniyorsun, keşke hiç olmasaydım diyorsun. Ölmek... Ona da göt yemiyor paşam bilirim. Tek çıkış yolu gibi gözükse de kusurlu geliyor bir şeyler eksik hissiyatı uyandırıyor yanlış mıyım ? Senin ilacın basit. Basit olduğu kadar da imkansıza yakın. Görmen gerekiyor. Anlaman gerekiyor. Hissetmen gerekiyor. Az önce de dediğim gibi biz insanlar yalnız varlıklarız. Olmasaydık eğer grup telepatisi gibi bir kafa içinde yüzlerce ses duyardık. Olmasaydık eğer bir başımıza her nasıl olursa olsun ölüp gitmezdik. Olmasaydık eğer bu kadar farklı karakter, düşünce geliştiremezdik (ki hala geliştiremeyen insan çok onu da unutmamak lazım)...

    Sikko-yan, senin ilacın yine sende. Düşünce şeklinde sorun yok, delirdiğini düşünmende sıkıntı yok. Çünkü delirmiyorsun. Sadece... Fark ediyorsun. 10 sene önceki halinle şimdiyi kıyasla anlarsın ne demek istediğimi.
    Sana ne ben, ne Ayşe - Fatma, ne Ahmet - Mehmet yardım edemez. Allah eder mi onu da bilemem, senden önce etmesi gereken çook uzun bir liste vardır diye tahmin ediyorum. Biz diğer insanların en fazla yapabileceği şey yanında bulunmaktır. Kendini kurtarabilecek olan yine kendi gücünle bir şeyler başarabilecek olan sensin. Yardım istemek saçma değil. Ama sen kendini o bok çukurundan kurtarmak için herhangi bir hamlede bulundun mu ? Önce kendini sorgula. Önce kendi içindeki fırtınaları bir dizginle. Önce senin kendine sormak için haykırdığı soruları dinle, senin sana söylemeye çalıştığı şeyleri dinle. Hayata kendini kapatmışsın eyvallah. Ama sen kendi öz benliğine de kendini kapatmışsın. Green Peace tarzı kendini sev lay lay lay bokundan bahsetmiyorum. Sen de az çok beni anlamışsındır. Araştırdığın konularda edindiğin bilgiler kadar kendin hakkında bilgin var mı ? Çok şey biliyorsun, evet. Ama sadece bildiğin kadarını biliyorsun daha fazlasını değil, daha azını da değil.

    Vay hımmına sırf bu yazıyı yazmam bile yaklaşık 1 saatimi aldı. Kendi derdini anlatamayacak kadar da davarım, dertdaş olmaya çalışıyorum. Ama halinden anlıyorum biraz az, biraz fazla. Eğer konuşup kinini kusmak istersen burdan ulaş bana ben bulurum seni.

    Açıkçası bu yazım sana ulaşır mı gram bilgim yok, ulaştıysa eğer, sana ufacık bir bakış açısı kattıysa ne mutlu bana. Sayende çok şey öğrendim bende. Hayata bakış açım değişmese bile genişledi, düşünce yapımda level up oldu, master' a kastım o derece. O yüzden iyiliğinin karşılığını bu şekilde ödeyemem belki ama elden gelen bu. Olduğu kadar olmadığı kader... Battı balık yan gider.

    Kendine iyi bak Allaha emanet göte mukayet ol.

    YanıtlaSil
  85. Herkesi her şeye inandırabileceğine o kadar inanmışsın ki, buradan aldığın kuvvetle yine güzel bir yazı çıkmış. GG WP hacı. ;)

    Yüzyüze yapmaya çalışıyorum ben bunu. Yorumlara göre yazıyla daha kolay oluyormuş, onu anladım. :)

    YanıtlaSil
  86. Allah'ım demiş niye yardım göndermedin demiş, boğuldum gittim demiş.
    Allah da demiş ki; kulum, üç tekne iki helikopter gönderdimya demiş ;)

    YanıtlaSil
  87. ----------------------------------------READ ME-----------------------------------------------
    senin sikikliğinin sebebi bencil olmamandan kaynaklı. tüm bu mutlu koyunlar, bencil olabiliyorlar ancak bilinçsiz bir şekilde. senin ise bilinçli bir şekilde bencil olman ve onları kontrol etmen gerekiyor.

    bunun üstüne yaşadığın depresyonunun fiziksel sebepleri ise içtiğin tütün ve yapmadığın spor. kendini öldürüyorsun ve bu yüzden hissettiğin tek şey ölüm oluyor.

    göbeğini tamamen eritmeli ve kas yapmalısın, yağ ve glikoz şurubu tüketmemeli porno izlememeli ve masturbasyon yapmamalısın.

    bu arada corn flakes türü hazır yiyeceklerin içine metal koyuyorlar. onlarıda yeme.

    YanıtlaSil
  88. Amına koyim ben inancı olan adamların şu denli yıkık olmasına akıl sır erdiremiyorum. Tamam eyvallah büyük acılar bir müddet hayatı sarsıyor sarsmasına da sen sürekli kendini tekrar eden bir dalyaraktan fazlası değilsin. Habire isyan habire isyan nereye kadar at siki? Senin o bok attığın insanlardan ne farkın var? Sen şayet Allaha inanıyorsan şunu bilmelisin ki sen gayret etmediğin müddetçe bişe olmayacak. Ağlayıp zırlamakla bir yere varılmıyor bunu bende tattım. Amk aç bi yılan çiyan belgeseli izle ibret al ya.

    YanıtlaSil
  89. sikko kendini tanı.tüm sorunların kaynağı olmasada çoğunun kaynağı kişinin kendini bilmemesi, kısır döngü içerisinde yaptıklarını tekrarlaması.hey bende sorunluyum ,bendede var bu gibi durumlar ama ister inan ister inanma bizi bu hale getiren biziz üzülmek istiyoruz, acı çekmek istiyoruz ve sürünüyoruz ,olay sende biter. sen kendini bilir ve üzülmek istemezsen hiçkimse seni üzemez bu kadar basit

    YanıtlaSil
  90. twitter hesabını niye kapattın ya :'(
    neden böyle oluyo anlamadım
    adamım keşke yapabileceğimiz bişi olsa :(
    daha istanbulda bile oturmuyorum şansa bak

    YanıtlaSil
  91. haa şimdi geri açtın herhalde neyse ehehe

    YanıtlaSil
  92. çoğu bey yazanların, ve belki biri şunu desin diye beklerdi, haydi birlikte ölelim.

    YanıtlaSil
  93. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  94. valla sevglili kardeşim sen bi acaipsin yanlış anlamadan hiçbi sikim mi mutlu etmiyo şu dünyada seni Allah aşkına?? yani tavsiye vermeyelim istemiyosun eyvallahta ama böyle kaçarakta olmaz be kardeşim yani seni bazen anlamıyorum amk... abi inancın var tamam iyi... tamam amk dindar olmayabiliriz ama e be kardeşim sen eylemini yap gerisini Allaha bırak sen hemen siktirolup gitme derdindesin, e be amına koyduğumunun güzel kardeşim yani çok yanlış düşüncelerdesin ya şu siktiğimin dünyasında ne götlükler yavşaklıklar görmüş adamlar var naptılar öldürdüler ya da ölmek mi istediler hemen , seni burda okuyanlar anladı emin ol ama yanlış yoldasın baba bunu bilir bunu söylerim intihar edeceksen de o imanının bi boka yarayacağını sanmam bro....

    YanıtlaSil
  95. sikko çok haklısın. durumun çok normal, depresif olmak gelişmek demek, depresif olmak büyümek demek. sorgulayan insanların hayat döngüsü şöyle işler: sıradan insanlar her zaman mutluyken, sorgulayanlar uzun ve sancılı bir süreçten sonra sıradanların asla kavuşamayacağı bir bilgiye ve huzura kavuşurlar.

    bu kadar depresif olduğun için seni kutluyorum, çünkü bu yeni şeyler öğreniyorsun demek.

    Ayrıca bu adam tam senin kafadan: Alain de Botton, senin bahsettiğin konulardan bahsediyor, aşk gibi uydurulmuş kavramların insanların varoluşsal yalnızlığını birkaç yıllığına görmezden gelmek için kullandıkları bir ilüzyon olduğunu düşünüyor, her açıdan aynı sen, ateist olması dışında. Belki kendi kafandan birini okumak atlattığın bu dönemi senin için biraz daha çekilir kılar?

    Lütfen devam et yaşamaya olur mu Sikko? Endişelendirme bizi, sonunda ne olacağı hiç belli olmaz, hepimizin sana ihtiyacı var.

    ++senin de bildiğin gibi, dünyaya gelmemizin amacı birey olmayı başarabilmek, birey olmak demek kendi sözlüğümüzü dürmek demek, yani hayattaki her kavramı, önümüze sunulan her şeyi sorgulamak, aynı senin yaptığın gibi. sancılı bir dönem olabilir, ama sonunda çok güzel şeyler de çıkabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayrıca hayran kitlen tam bir malmış, okuma yorumları, terket burayı.

      Sil
    2. belki moralin yerine gelir diye sana post buldum:
      http://9gag.com/gag/aqNY22j/is-this-always-true

      Sil
  96. Yıllarca götümüzü siktin de şimdi mi gideceğin tuttu at siki...

    Samimi isen bana ulaş,ben de çok zor zamanlar geçiriyorum ve burda şizofren damgası yemek te istemiyorum...

    Ama senden yersem bilirim ki bu yanlış teori, yaşamaya devam,sorun değil taşaklarını yediğim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya aslında benimkine benzeyen şeyler söyleyen arkadaşlar da olmamış değil ama benimki şizofrenik bi durum

      Sil
    2. Eskiden yazardın yorumlara cevap, şimdi mal gibi duracan belli ki

      Sil
    3. peygamberliğimi ilan etmicem lan o kadar da değilyukarda neler olmuş okumuyorum hepsini yorumların yatıp uyuyacağım şimdi

      Sil
    4. sigara içtim asıl şimdi yatacam ama anlamıyorum ki kafam giriyo mu girmiyo mu sana şuan nası anlıycam mal aşağıda bu yorum yazar tarafından silindi diyo yorum da silmiyo bu ya

      Sil
    5. Ana avrat küfretsem yine ben mi silebilcem yorumumu.
      Tıkla gir banane o kadar kusur kadıkudu..


      http://www.edize.com/img/content/28/80/kurbagaya-girdigimi-dusunmek-bile-istemiyorum-640x435.jpg?v=1


      http://2.bp.blogspot.com/-aeZicSQ8G5k/UE-QSKRN4GI/AAAAAAAABh8/p55cWuzG72c/s1600/yigit-ozgur-futbol-seyirci-karikaturu.jpg


      https://www.karikaturdunyasi.com/sites/karikaturdunyasi.com/files/styles/max/public/karikatur/393_3bd66c.jpg?itok=qI7zPCot



      https://www.karikaturdunyasi.com/sites/karikaturdunyasi.com/files/styles/max/public/karikatur/393_3bd66c.jpg?itok=qI7zPCot

      Sil
    6. Şu sensin bak

      http://www.edize.com/img/content/28/80/kurbagaya-girdigimi-dusunmek-bile-istemiyorum-640x435.jpg?v=1

      Sil
    7. bu da fena değilmiş

      https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/50/ae/c1/50aec1bc0201dc9187e7a2b96e13bac0.jpg

      Sil
    8. Komşuya misafirliğe gidip ayakkabılarını kapının önünde bırakıp gitme meyilli hunili kılıklı bu

      Sil
  97. Bu yazdıklarını bir kısım insan düşünüyor hep. Bende düşünüyorum mesela. Çelişkiler, iki yüzlülükler yazmaya üşendiğim tüm iğrençlikler. Ölüp gideceğimiz bir dünya da NEDEN? Bunu düşünürken kafayı yiyecek gibi oluyorum. Ama dediğin gibi ertesi günü ertesi gün devam edebiliyorum. İçimden niye ders çalışayım lan derken ne kadar saçma derken içimden gram inanmazken, annem için susturuyorum içimdeki sesi. İçim ölüyor inanki. Kocaman bir boşluk oluyor içimde. Ama devam ediyorum. Gram hvesim yok ama bu sistemin bir parçası oluyorum. İnsanlar kendi ile çelişiyor diye eleştirirken çelişkinin en hasını yapıyorum. Kendimden de nefret ediyorum. Allah var diyorum. Bana yapılan her haksızlık bir gün karşılığını bulacak diyorum. Öyle güveniyorum öyle inanıyorum ki. Ama namazımı kılmıyorum. Başımı örtemiyorum. Kendimden nefret ediyorum. Bilmiyorum niye hala ders çalıştığımı ne uğruna çabaladığımı bilmiyorum. O kadar saçma geliyor ki. Bu dediklerim belki saçma gelecek ama benim hiç bir şeye yeteneğim yok. Odun gibi dümdüz bir insanım. Bir şey hariç. Ben hissediyorum. Yani anlıyorum karşımdakini. Biri bana bir şey anlatır ben onun için uzun uzun göz yaşı dökerim. Öyle sulu gözlülüğümden değil. Onu hissedebildiğimden. Önceleri bu bana iğrenç geliyordu. O kadar ki sürekli başkaları için üzülüyorum. Omuzlarım ağırlaşıyordu. Ama sonra Peyami Safa nın bir sözü var. Birinin yerine kendini koyduğunda her zerrenle o olacaksın. Fakat hiç eksiksiz tamamen o olacaksın gibi bir sözdü. Onu gördüm tesadüf dedim ki tek üretim hatası ben değilmişim demekki. Benim gibi biri daha var. Çünkü etraftaki insanlar öyle tepkisiz ki kendimi hatalı ürün gibi görüyordum. Her neyse okudum bu yazdıklarını. İçimde bir şeyler öldü. Hissettim. Bu yazdıklarımı okur musun bilmiyorum ama senin için dua edeceğim. Senin için ismen dua edeceğim.
    Tanımıyorum seni. Hiç görmedim ama iyi olmanı istiyorum. Çok istiyorum. Ve yapabileceğim tek şey bu. Umarım iyileşirsin. İyileşiriz.

    YanıtlaSil
  98. Senin için dua edeceğim, Cemre.

    YanıtlaSil
  99. As I Lay Dying "Nothing Left" (OFFICIAL VIDEO)
    As I Lay Dying "The Sound Of Truth" (OFFICIAL VIDEO)
    Godsmack - Cryin' Like A Bitch!!
    Asking Alecandria-rUN FREE
    SANSAR SALVO
    DUMAN
    MANGA
    AŞIK VEYSEL
    JOHN LENON
    görsellerde arat john lennon yoko ono

    YanıtlaSil
  100. Manga bir kadın çizeceksin bitti rüya dursun zaman beni benimle bırak cevapsız sorular duman seni kendime sakladım amk çok var hangi birini yazayım sana mı satayım lan bunları evladı

    YanıtlaSil
  101. Çok güzel yaşıyoruz biz de zaten valla bak maddi-manevi harikayız

    YanıtlaSil
  102. Salak kafa yormadan önce düşüncektin,çeviriler yapmadan önce burda millete bulaştırmadan önce düşünecektin

    YanıtlaSil
  103. bu kadar sevenin var domuz
    kaynatasız fln diyodun hani

    YanıtlaSil
  104. çok var internette ışık sen bilmiyon sanki bu zamana kadar idare ettin de şimdi mi edemeyecen mal

    YanıtlaSil
  105. kimse dosdoğru değil ki bilmiyon sanki sen de olmayıver ne olcak at siki

    YanıtlaSil
  106. avenged sevenfold almost easy burda da yüzler bulanık bak

    YanıtlaSil
  107. nirvana rape me yi sevdiğim kız bana abi deyince şarkısıyla dinle eğlen yaşamana bak mal

    YanıtlaSil
  108. hiçbirşey tam siyah ve beyaz değil yinyang ı da mı unutucan mal

    YanıtlaSil
  109. Hoşuna gitmediyse buna bak eğer Muhammed yaşayan Kuran olduysa yaşarken öldükten sonra da Kuran yaşayan Muhammed tir.Yukarıdaki arkadaşlar da söylemişler bunu zaten

    YanıtlaSil
  110. Ben deli değilim youtube performansı

    https://www.youtube.com/watch?v=aF_xJqSuP3Q

    YanıtlaSil
  111. Sansar Salvo - Oyunun Anlamı (Official Audio) (Sansürsüz)
    https://www.youtube.com/watch?v=IxA0Zuv2NoE
    Bring me the Horizon Chelsea Smile
    https://www.youtube.com/watch?v=j4XVbfDb-NI&list=PLS9LdyPVmq8G71pkZ7jmtRNMhlj8y8Wvv
    Sansar Salvo Dum taka tum
    https://www.youtube.com/watch?v=T_VB_HjibHA
    Sansar Salvo Full Albüm
    https://www.youtube.com/watch?v=Fytv-WTGI04&list=PLpX2-fdxnk9BoonNhlA3h-_tHFSmUlHnY

    Nereye gidiyon mal

    YanıtlaSil
  112. Sansar Salvo iblisin oyunları lyrics

    https://www.youtube.com/watch?v=S5pqtLS6XAU

    YanıtlaSil
  113. http://g1209.hizliresim.com/11/r/d9uyj.jpg

    YanıtlaSil
  114. http://www.google.com.tr/imgres?imgurl=http://mostpopularunpopular.files.wordpress.com/2009/09/johnlennonyokoono.jpg&imgrefurl=http://voiceseducation.org/content/john-lennon-and-yoko-ono&h=573&w=450&tbnid=M0N_RmzgQXdgkM:&docid=kBl93KsWpIbjVM&ei=_95aVsK6N6i7ygOJk4bIDQ&tbm=isch&client=opera&ved=0ahUKEwiCttGpwbXJAhWonXIKHYmJAdkQMwg8KA0wDQ

    YanıtlaSil
  115. http://abcnews.go.com/assets/static/interactives/isis-story/img/image1.jpg?v=3

    YanıtlaSil
  116. Sansar salvo intikamı en tatlı hali

    https://www.youtube.com/watch?v=zcOg4Z6P0f4

    YanıtlaSil
  117. http://i.tmgrup.com.tr/tkn/galeri/galeriteknoloji/twitterda-en-iyi-33-baslik-fotografi/01_p.jpg

    YanıtlaSil
  118. http://www.google.com.tr/imgres?imgurl=http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2015/06/30/15/29F0991800000578-3134534-Cubs_ISIS_released_a_harrowing_propaganda_video_in_March_which_f-a-67_1435674008621.jpg&imgrefurl=http://www.dailymail.co.uk/news/article-3134534/The-sick-ambitions-caliphate-bent-carnage-Chilling-map-predicts-ISIS-seize-new-land-strike-West-lone-wolf-attacks-awaken-sleeper-cells-end-Ramadan.html&h=625&w=962&tbnid=A5eDygT68Rh0vM:&docid=SzMdFFl3uUC3EM&ei=ZgJbVoT_CMXkyAORhrLoCw&tbm=isch&client=opera&ved=0ahUKEwiEyuyK47XJAhVFMnIKHRGDDL0QMwhrKDEwMQ


    http://static.independent.co.uk/s3fs-public/thumbnails/image/2015/03/19/18/v2-Isis.jpg


    http://2.bp.blogspot.com/-0O4ToyLNZCI/T4nJmqhc3_I/AAAAAAAAJ7Y/A39qcSybLwQ/s1600/John-Yoko.bmp


    biz çok mutluyuz sanki hiçbir görüşe ve partiye bağlı değiliz düşünüyoruz zorluyoruz

    YanıtlaSil
  119. Allah Işid in de belasını versin diğerlerinin de

    http://img.webme.com/pic/b/baslangic-sayfam/baris_kapak_1.jpg

    http://2.bp.blogspot.com/-aaCYPdmMNMI/VfAvPitnBuI/AAAAAAAAAE4/JfEmTePXi1w/s1600/peace2.gif

    aşağılık mürtedler

    http://tasam.org/Files/Images/Manset/dunyada_gercek_bir_baris_saglanabilir_mi__2011_28_8_c3322ed2-e850-4d2a-9dbb-e1634336fac8.png

    Allah dilerse düzen gelir mutlu ölürüz.Mehdi gelmedi şimdi geleceği kesin de değil.O zamana kadar bizler cihadı kalemimizle yapar mürtedlerden olmayız.Allah bizi savaşalım diye göndermedi bizi bu dünyaya Allah yok,din yalan değil gerçekte ülkeler yok bayraklar yalan olmalı.Herkes için barış dünyada bitsin artık acılar ışid dahil herkesin A.Q yaşamaya devam mal herif napıyon

    YanıtlaSil

Bu blog'a yapılan her yorum, o yorumun sahibini bağlar. Ayrıca makaram sarı bağlar.

3. şahsa hakaret olmadığı müddetçe asla yorum silmem. "Bu yorum yazar tarafından silindi" ibaresi, eğer o yorumu yazan kişi kendi yorumunu sildiyse çıkar.