Okunması şart makaleler:

Tasavvuf ve Tarikatlardan Yeni Dünya Dinine: Bölüm 1 ve Bölüm 2
Komünizm, Kızıl Devrim, Sovyetler Birliği ve Şirketler
İnsan, Din ve Kuran
Bu da amme hizmeti: Okunması Gereken Kitaplar Listesi

Bir Başka Din: Tasavvuf kitabı çıktı; internet'ten sipariş etmek için kitapyurdu link'i.

YENİ: Youtube'daki hodor hodor konuşmalarım için buradan alalım.

20 Mart 2016 Pazar

Milliyetçilik Bir Hastalık mı?

Selam.

İzninizle biraz içimde biriktirdiklerimi kusucam. Ya da yemişim izninizi.

Eğer şu anlatacaklarımı okursan ve bana biraz olsun hak verebiliyorsan, sahiden yalnız olmadığımı hissettireceksin bana.

Birazdan anlatacağım ufak anımda, zerre kadar bir abartmaya kaçarsam da Allah benim belamı versin. Eksiği olacak, fazlası olmayacak.

Ben bu ülkede sömürge zihniyetli bir üniversitede okudum, oradan mezun oldum. Ciğeri beş para etmez hocaların, sırf Fransız oldukları için nasıl el üstünde tutulduklarına, nasıl bin bir türlü kapris yaptıklarına ve adeta nasıl üst insan modeliymiş gibi davranıp, o şekilde muamele gördüklerine şahit olduğum her geçen gün daha da nefret ettim okulumdan. Sadece okuldan değil, tüm bu manzaraya rağmen o okulu sahiplenen ve o çok müthiş Fransız kültürüne hayranlık besleyen kimi arkadaşlarımdan da içten içe nefret ettim. Güzel arkadaşlarım olduysa da, hiçbir zaman, hiçbir aidiyet hissedemedim oraya. Belki de üniversiteye kadarki eğitim hayatı zibilyon tane derece almakla geçen, dershanelerin deneme sınavlarında ilk 3'e falan girip burs kazanarak hayatı boyunca ailesine tek bir kez bile dershane parası ödetmeyen şahsımın, o okulda hiçbir zaman başarılı bir öğrenci olmayışının ve bunun için hiçbir çaba sarf etme gereği duymayışının yegane sebebi de buydu. Artık bir şeylerin içinin boş olduğunu fark etmeye başlamıştım ufaktan.

İsim vermeyeceğim, bizim bölümde işinin hakkını veren Türk bir hoca vardı. Koca fakültede kendini geliştiren, sürekli yeni makaleleri takip eden, anlattığı o artık geçerliliğini yitirmiş iktisadi teorilerin ne kadar saçma olduklarının farkında olup da öğrencilerine güncel bilgiler vermeye çalışan ender hocalardandı. Sosyal bilimler böyledir, genel geçer kurallara varman zordur, koca iktisatçı Keynes'in bile bu kadar nam salmasının sebebi, çoğu fikrinin takribi 40 sene ayakta kalabilmiş olmasıdır. Her neyse, bizim hocadan bahsediyordum. Bu adamın ne derece zeki olduğunu fark etmen için tek bir dersine girmen yeterliydi, herif ders anlatırken upuzun diferansiyel denklemi namaz kılan babaanne edasıyla 3 saniye "mırmırmır" diye söylenip zihninden çözüveriyordu. Genç denilebilecek bir yaşta olmasına rağmen ne kadar birikimli olduğunu anlaman için de tek bir dersine girmen yeterliydi. Sorulan her soruya vereceği mantıklı bir cevabı muhakkak vardı. Koca okul hayatımda girmek istediğim tek dersler onunkilerdi.

Yine isim vermeyeceğim, bir de nasıl olduysa profesör ünvanı almış sikindirik bir Fransız hocamız vardı. Ekonomi bölümünde türev almayı bilmeyen profesör olur mu? Oluyormuş işte, bunu gösterdi bana bu herif. Neyse, sırf yoklama alıyor diye mecburen gittiğim derslerin birinde, neredeyse durduk yere diyebileceğim bir sebepten ötürü papaz olmuştuk bununla. Artık herife pis bir enerji mi yayıyordum, hayvansal içgüdüleriyle bir şeyler mi hissetti nedir, anlamadım. Hatta eşek kadar halimle "niye kalemin kağıdın yok?" diye saçma sapan bir bahane bulup dersten bile atmıştı beni. Hayatımda çalışmadığım dersi, bu ibne evladının vizesi için çalıştım. İsmim Ayşe, Mehmet olsa en azından bir 80 vereceği kağıda, sikinin keyfine göre 30 küsürlü bir not vermişti. O "hoca bana taktı" olayı gerçek yani ehehe, bildiğin mimledi herif beni. Ve bu ibne evladının, sanki dersinde çok önemli şeyler anlatıyormuş gibi, son senede tek dersten öğrenciyi bırakma huyu vardı, bunun yüzünden kaç arkadaşımın okulu uzamıştı. Final vakti geldi, kara kara düşünüyorum. Bu herif bırakacak beni, ne yapsam diyorum. Sonra baktım bu herif bir kitap yazmış, hah dedim. 300 sayfalık, eğitim ekonomisi hakkında bir kitap. Kitabı hızlıca bir taradım. Tunus, Cezayir, Fas gibi eski Fransız sömürgesi ülkelerin verilerini toplamış, bir şeyler anlatıyor. Sonuç bölümüne geldim, kitabın sonuç bölümü şuna bağlanıyordu: "Kalkınmak için devletin eğitime yatırım yapması gereklidir". Ulan be beyin nöronlarını siktiğimin salağı, bu vardığın sonucu 250 sene önce Adam Smith demişti, bu vardığın sonucu 250 sene önce Adam Smith söylediğinde bir kıymeti harbiyesi vardı. Herif 300 sayfa boyunca, bin bir tane dipnot da vererek adeta eski bilgilerin üzerinden karbon kağıdıyla geçerek Amerika'yı yeniden keşfetmiş. hamallık etmiş. Lan dedim içimden, böyle saçma sapan bir kitabı dünyada ancak 20 kişi okumuştur. Yarısı buna profesör ünvanı veren kuruldur, yarısı da "oku la ehe mehe" diye emrivaki yaptığı arkadaşlarıdır. Bu hıyarın kitabının sonuç bölümünü bildiğin ezberledim, finalde de aslan payını oluşturan bölümü eğitim ekonomisi hakkında sordu (başka hakim olduğu bir konu olup olmadığından şüpheliyim). Finalde, bu herifin kitabındaki sonuç bölümünü biraz farklı kelimeler kullanarak, yani gavurun deyimiyle "paraphrase" ederek döşedim. BA gibi bir notla geçirdi beni. Artık vizesi 30 olan öğrenciyi nasıl o not ile geçirdi orasını anlamadım, 100 üzerinden 150 vermesi falan gerekiyordu zira. Artık birileri tarafından "siklenmiş olma"nın keyfine nasıl vardıysa "vay be, kitabımı okumuş ehehe" diye coşmuş amcam.

Neyse, bir gün bizim okulda bir konferans verdi bu adam. Dinleyen yaklaşık 50 kişi var, çoğunluğu da zoraki olarak biz öğrencileri. Baktım, en önde de şu az evvel anlattığım, işinin hakkını veren Türk hoca var. Bizim bu aslan parçası, adeta not tutmak için en öne oturmuş çalışkan bir öğrenci edasıyla kocaman bir defter açmış, elinde kalemi, notlar almak için konferansın başlamasını bekliyor. Zaten o manzarayı görünce bir kahroldum, içimden "ulan normal koşullarda senin ona konferans vermen lazım" diye hayıflandım. Konferans bitti, yerimden kalktım, bizim Türk hocanın defterine baktım. Bomboştu. Neden biliyor musun? Çünkü adam 2 saat konuşup hiçbir şey anlatmamayı başarmıştı. Hatta yarım saat boyunca Kamboçya'da çektiği derme çatma bir okul fotoğrafını gösterip, sıradan bir insanın bile yapabileceği kahve muhabbeti yaptı.

O okulda geçirdiğim her gün, benim yabancı düşmanlığım da, Atatürk'e olan sevgim de gayri ihtiyari olarak arttı. Yabancı düşmanlığı derken yanlış anlaşılmasın, sırf Batılı olduğu için ülkemde istediği gibi at koşturan insanlardan bahsediyorum. Deniz Gezmiş'in idam sehpasına çıkarılmak üzere girdiği hapisteyken babasına yazdığı bir mektupta dediği gibi, "Küçüklüğümden beri yabancılardan nefret ettim... Bu toprakları yabancılara bırakmayacağız" minvalinde bir yabancı düşmanlığı.

Tamam zaten ekonomik olarak küresel şirketlerin ve bankaların elindeyiz, bağımsızlıktan bahsetmek mümkün bile değil, bunların farkındaydım. Ama bazı şeyleri gözle görmek, birebir tecrübe etmek bir başka tesir ediyor insan üzerinde. "Orduya ilk katıldığım günlerde, bir Arap binbaşısının 'Kavm-i Necip evladına sen nasıl kötü muamele yaparsın' diye tokatladığı bir Anadolu çocuğunun iki damla göz yaşında, Türklük şuuruna erdim." diyen genç Mustafa Kemal o gün neler hissettiyse, aynılarını hissediyordum o okulda geçirdiğim her gün. Lan dedim içimden, bu adam boş yere milliyetçi ve devletçi olmamış.

Ben milliyetçiliği, sonunda ölüm olan ve ertesinde Allah'ın huzurunda sorguya çekileceğimiz bu dünyada bir varoluş gayesi olarak da, hayat amacı olarak da görmüyorum. Sadece etnik milliyetçiliğe varmamak koşuluyla, bu dünyada var olmamız için gerekli ve şart bir araç olarak görüyorum. Bireyci bir insan olsam da, "ben" olabilmem için, bir "biz"in varlığına ihtiyaç duyuyorum.

Kurtlar bile sürüyle dolaşır. Alfa çift için en önemli şey, sürüsünün hayatta kalmasıdır ki kendileri de hayatta kalabilsinler.

Geçen sene, şu kıyıya cansız bedeni vuran Aylan Bebek olayı patlak vermişti hatırlarsınız. Onun üstüne de tüm Avrupa ayağa kalkmıştı. "Suriyeliler yalnız değil ehiri ehen" diye çeşitli sempatik ifadelerle mülteci almak istediklerini, gerek internet'e yükledikleri bireysel video'larla, gerek gazetelerinde bas bas bağırır olmuşlardı. Lan dedim, iyi de yıllardır açıkta zaten bu Suriyeliler, hayırdır, hangi dağda kurt öldü? Demek böyle sükseli bir haber lazımmış insanların dikkatini çekmek için, diye düşündüm. O vakit bu haberleri görünce, biraz da olsa insanlığa olan güvenim canlanmıştı. Güvene nasıl açsam artık... Hele hele Almanya'da, İskandinav ülkelerinde çiçeklerle karşılanan, o hoş melodili ve acıklı müzikli mülteci video'ları "helal lan" dedirtmişti bana da.

Dış basını sık takip ederim ben. Derken Aylan Bebek olayının üzerinden birkaç ay geçti, ufak ufak homurdanmaları duyulur oldu beyefendilerin. Mültecilerin sıkıntı yarattıklarından dem vurur oldular. Birkaç ay daha geçti, artık bu sefer alenen Avrupa'daki mültecilerin bir sorun olduğunu bas bas bağırır hale geldiler.

Davulun sesi uzaktan hoş geliyor tabi, amına koduklarım sizi.

Derken geçen sabah hep beraber öğrendik ki, Avrupa Birliği bu mültecileri Türkiye'ye kakalama konusunda ikna etmiş bizimkileri.

Yani çiçeklerle karşıladıkları garibanları, "siktirin gidin" diye kovuyorlar.

Şovlarını yaptılar, reklamlarını yaptılar, tüm dünyaya insanlık dersi verdiler ve 3-5 ay sonra da siktiri çektiler. Tıpkı o UNESCO'larla, UNICEF'lerle yaptıkları göstermelik iyilik seansları gibi.

Hiç abuk sabuk politik bahaneler uydurmayın oğlum, Avrupa bu. 19. yüzyılda Malthus'un da etkisiyle fakirlerin göz kirliliği yarattığını ve onlara sosyal yardım yapılmaması gerektiğini savunan, sözü etkili, aşırı liberal fikir adamlarına sahip bir kültür bu. Daha 20 sene evvel yanı başlarındaki Bosna'da olup bitenlere "Onlar bizden değil" diye sesini çıkarmayan insanlar. Hiç öyle "iyi ama bu politikacıların suçu ehihi" de deme bana. Tıpkı bizdeki gibi, tüm toplumlar kendi hak ettikleri politikacıları başa getirirler, daha doğrusu o nabza o şerbet uygun görülür. O politikacılar öyle etkili herifler değildir, iradeleri yoktur, fakat bir toplumun karakterini sembolize ederler. Tıpkı Donald Trump gibi bir ruh hastasını başa geçirme ihtimali olan Amerikan toplumu gibi. O olmazsa da, daha 10 sene evveline kadar George Bush gibi inanılmaz derecede akıl hastası bir adamı kendisine layık gören bir toplum bu. Soykırım üstüne kurulu oldukları halde geçmişiyle övünen insanları var bunların ve sayıları hiç de az değil.

Benim şu ufacık ömrümde ve kendi çapımda edindiğim tarih bilgimle öğrendiğim yegane derslerden biri şu oldu: Dostun batıysa, düşmana ihtiyacın yoktur.

Yalan yok, Türkiye'deki bu akıl almaz ahlaki çöküş yüzünden benim de aklıma çok geldi "Lan acaba yurt dışına mı yerleşsem? Hem okur hem çalışırım." fikri.

Ama yok. Dünyada şerefsizlerin baskın gelmediği bir toprak parçası yok.

Yıllar evvel aklımdan sildim o fikri. Burada doğdum, gücüm yettiğince burada mücadele edicem dedim kendi kendime. Olmazsa da, eğer her şey tükenirse, Nisa suresi 97. ayet gereği göçecek bir yer bulurum elbet dedim.

Bazı değerlerimizi çoktan kaybettik biz. Bu elbet kasıtlı olarak empoze ediliyor toplumlara. Fakat insanlar kötülüğü seçmeselerdi, empoze edilen bu yemleri yutmazlardı. İnsan, içinde iyiliğe de kötülüğe de inanılmaz bir potansiyel taşıyor, ikisine de olan potansiyelinin ucu çok açık. Ve insan, kendisini tanıdıkça, insanoğlunun kötülükte ne kadar ileri gidebileceğini daha da iyi fark ediyor.

2040'tan Mektup diye bir yazım vardı, kelimelerin anlamlarının değiştirildiğini ve bu sayede insanlara farklı kavramların, aynı kelimeler üzerinden yavaş yavaş kakalandığını anlatmaya çalıştığım kısa bir öyküydü. Misal din adamları tarafından en çok suistimal edilen ve anlam kaymasına uğratılan kelime "şükür"dür. Ben Kuran'da tek bir cümleye bile rast gelmedim fakirliğin övüldüğü veya aza kanaat etmenin tavsiye edildiği... Ama nedense "şükür" yüzyıllardır bizim toplumumuzda böyle tembih ediliyor, böyle algılanıyor. Neyse konumuz bu değil, misal olsun diye verdim sadece.

Aynı şekilde, dünya çapında anlam kaymasına uğratılan bir diğer kelime de "milliyetçilik". Sanki ırka dayalı bir kökeni varmış gibi, ırkçılıkmış gibi lanse ettiriliyor yıllardır. Ve insanlar akıllarını işletselerdi, bu yemi de yemezlerdi elbet.

"Dünya vatandaşı" diye bir tanım türedi artık. Kaşarlanmış okuyucularım az çok bilir bu ifadenin hangi gruplar ve kuruluşlar tarafından kakalandığını. Tek dünya devleti kurma emelindeki, küreselleşme yanlısı elitten bahsediyorum. Eğer bir toplum, vatan ve millet bilincini yitirirse geriye toplum değil, güdülmeye mahkum sürüler kalır.


Her taşın altından çıkar bizim Rockefeller ailesi. Bu işin okullarını kurar, batıcı ve küreselleşme yanlısı eğitimler verir, öğrencilerin beyinlerini yıkar. Genç bu, beyni vakumlu süpürge gibidir, ne verirsen emer. "Dünya vatandaşlığı" ve "küreselleşme" konulu bir seminerin görüntüsünü aldığım bu kare, ABD'deki Dartmouth Üniversitesi'nden. Dünyanın genelinde de durum farklı değil.

Bob Marley'in "Could you be loved?" (Seviliyor olabilir misin?) şarkısı baştan aşağı bu tezgaha küfreder. "Don't let them school you" (Seni eğitmelerine izin verme) diye bağırır adamcağız.

Ben açıkçası kahroluyorum, kendisine zerre kadar değer vermeyen insanların gözüne girmeye çalışan bu kadar genci gördükçe. Kendilerine "Özgürlük, demokrasi, insan hakları" adı altında, "aç ağzını aç kamyon geliyor" dercesine yutturulan bu yeme kanan insanları gördükçe ben kahroluyorum. İnsanların çok ama çok büyük çoğunluğu bu güzel ahlaki kavramları savunmaz, bunları kendi çıkarları doğrultusunda kullanır, suistimal eder. İlericisi de, gericisi de. Batılısı da, doğulusu da. Siklerinde değildir ne özgürlük, ne de insanlık.

Bizim insanımız da modernleşme peşinde koşucam diye iyice sömürge zihniyetli kişilere dönüştürüldü yıllardır.

Ben baya baya yalnız hissediyorum artık. Zira "ben" olarak varlığımı sürdürebilmem için "biz"e ihtiyacım var. Ama artık biz kim, onlar kim, çıkamıyorum bu işin içinden. Sabır diyorum içimden, sabır. Ha bu arada, din adamları tarafından en çok suistimal edilen kelimelerden biri de budur: Sabır. Sabır sinmek değil, mücadele etmektir. Neyse konuma dönüyorum ben.

Şu meşhur Matrix'in yapımcısı olan spiritüalist Wachowski Kardeşlerin bir filmi var, Cloud Atlas diye. Aslında baştan aşağı analizini yapmak lazım bu tipik Hollywood propagandasının da neyse, ben şimdilik konuyla alakalı parçayı alayım. Film topyekün bir New Age propagandasıdır ki artık yıllardır yaldır yaldır bağırıyorum New Age'in panteist bir tek dünya dini projesi olduğunu. Cloud Atlas, sikimsonik bir reenkarnasyon hikayesi üzerine kuruludur. Milliyetçiliği eleştirir, tek dünyacı küresel mesajlar verir. Milliyetçiliği eleştirmez bile aslında, milliyetçiliği ırkçılık olarak gösterir ve milliyetçiliğin ancak cahil, alt tabaka insanlar tarafından sahiplenilen bir kavram olduğunu yedirir izleyiciye.

Misal bu yaşlı emmi, kötü birilerinden kaçarken bir bara girer ve kötülerin elinden kurtulmak için bağırır. Çakallık yapıp dikkatleri üzerine çeker.


Heeeyt diye bağırır. Bundan sonrasında alt yazıları okuyun.


(İskoçlu ne amına koyim, hazırlayacağınız alt yazıyı sikeyim)



Bahsettiği kötü İngilizler bunlardır:


Ardından bardaki ahali "Tamam dayı, mevzu bizde" diyerek emmiyi sahiplenir. Şimdi cast seçimindeki tiplere iyi bir bakın. Milliyetçi duygulara sahip İskoç tipler bunlardır:





Kör göze parmak sokulurcasına verilen mesaj gayet nettir. Milliyetçilik ancak böyle cahil ve varoş kimseler tarafından sahiplenilir. Ve milliyetçilik ırkçılıktır.

Bu filmde 6 farklı hikaye iç içe anlatılır, böyle sikimsonik ve hesapta sanatsal bir tekniği vardır ki eminim izleyenlerin yarısından çoğu tıpkı Matrix filminde olduğu gibi filmden hiçbir sikim anlamamış halleriyle "çok iyi abi yaa" demiştir. Wachowski Kardeşler hiç motoru soğutmadan hemen bir sahne sonra, diğer hikayelerden birine geçer ve yine aynı mesajı izleyiciye tekrar yedirir:



Bu sahnede de "kötü adam", bu kadına "Kapa çeneni amına koduğumun Meksikalısı" diye bağırır. Oradaki küfürü lanet diye çevirmişler tabi ki ehehe.

Verilen mesaj yine açıktır, milliyetçilik ırkçılıktır ve kötü adamlar tarafından sahiplenilir.

Ardından birkaç sahne sonra bizim Meksikalı abla, kötü adamın arkasından sessizce gelir, demir bir sopayla öldürene kadar vurur herife.


Adamı öldürene kadar, kafasına defalarca demir sopayla vurur. Ve burada izleyiciye şeytani bir manipülasyon tekniği uygulanır. Teyze, vahşi bir yamyama bağladığı bu sahnelerde İspanyolca konuşur. Konuşmaları kasıtlı olarak İngilizce değildir, zira teyzenin varoş ve cahil bir imaja sahip olması istenir. İspanyolca "hebelübe lübehübe" diye konuşturulur. Zira birazdan kendisi, vahşice öldürdüğü adama şu sözleri söyleyecektir:


Verilen mesaj yine açıktır. Milliyetçilik ırkçılıktır ve ancak böyle ilkel, varoş, cahil insanlar tarafından sahiplenilir.

Şimdi ben burada böyle anlatınca, bu manipülasyon teknikleri çok basitmiş gibi görünüyordur size. Hani Bob Ross Trt'de müthiş bir manzara resmi çizer, o çizerken sana çok kolaymış gibi gelir. Sonra çocuk halinle gaza gelip evde guaj boyayla veya sulu boyayla sen de manzara resmi çizmeye koyulursun ve yarrak gibi bir resim çizersin. "Hassiktir lan, o ibne yapınca kolay gözüküyordu" diye de sinir olursun. İşte bu da o hesap. Öykü içerisinde çok sinsice yediriliyor bunlar izleyiciye. Müthiş efektli ve sanatsal imajlı bu film, izleyiciye hesapta "evrensel" barış mesajları veriyordur. Oysa sırf şu sahnelerde bile yapılan şey, açık bir manipülasyondan ibarettir. Milliyetçilik ile ırkçılığı iç içe sokarlar, birbirine karıştırırlar ve izleyicinin zihnine "milliyetçilik cahilliktir" kodunu yerleştirirler. Hollywood ve medya, küresel elitin en büyük silahlarından biridir.

Önceki yazılarımda sıkça bahsettiğim Stratfor'u hatırlayacaksınızdır, bir nevi küçük CIA'dir, CIA'e bağlı bir think-tank kuruluşudur. 2014 yılında yayınladıkları şu makaleyi zamanında not etmiştim ama şimdiye kullanmak nasipmiş. Brezilya'daki 2014 Dünya Kupası hakkında şöyle bir makale yayınlamışlardı:


"Dünya Kupasında milliyetçilik sürüyor"

Abiler milliyetçiliğin yıkılmamasından rahatsız olmuşlar. Eh söylememe lüzum dahi yok, makalenin içeriğinde ufaktan ufağa milliyetçiliğe giydiriliyor elbette.

Velhasılıkelam, uzatmaya gerek yok. Ben anlayana sivrisinek saz misali birkaç örnek verdim size. Tek dünya devleti kurma amacındaki küresel elit, milliyetçiliği tukaka gösterir ve ulus devlet kavramını artık yeryüzünden kaldırmak ister.

Vatan ve millet bilincini kaybetmiş, birlik olmayı becerememiş toplumların başına neler geldiğini sırf yakın coğrafyamızda olan bitenlerden ve içimizde patlayan bombalardan bile görüyoruz. Önce Yugoslavya'yı böldüler, Bosnalıları katlettiler. Yıllardır Ortadoğu'yu bölüyorlar, o insanların halleri ortada. Yakında bizim de Suriyelilerin durumuna düşmeyeceğimizin garantisini kimse veremez. Evet bir Ortadoğu ülkesi değiliz, bir devlet geleneğine sahibiz, fakat artık millet bilincimizi gitgide kaybediyoruz. Değerlerimizi yitiriyoruz.

ABD önce bizzat Ortadoğu'ya girdi, sonra bölgeden çekildi ve Şii-Sünni savaşlarıyla, Selefi-Kürt savaşlarıyla "yiyin lan birbirinizi" dedi.

Eğer biz de birlik olmayı başaramazsak, birbirimizi yiyip bitirirsek, aynı yemi yutmuş olucaz.

Osmanlı, son yüzyıllarında artık bilimdeki gerilemesiyle, uyuşukluğuyla ve cehaletiyle batmaya mahkum bir devlet haline gelmişti. Fakat Osmanlı'nın çöküş sürecini hızlandıran bir diğer etmen de Jön Türk akımı oldu. Batı'yı taklitçilikten öteye gidemeyen bu herifler, kendileri çok matah bir bokmuş gibi kendilerini milletten üstün gördüler. Aynı günümüzde, kendisi çok bir sikime derman oluyormuş gibi başkalarına "çomar" diyen tipler gibi. Yok öyle yağma, eğer sahiden eğitimliysen ve samimiysen, derdini izah eder, çabalar ve üretirsin.

Şu siktiğimin ölümlü dünyasında birbirimize caka satmanın, ego yarıştırmanın, boş gururlara girmenin ve modernleşme ayağına içi boş kavramların peşine düşmenin anlamsız olduğunu fark ettiğimiz gün, birlik olabiliriz. Bunları ilericisine de, gericisine de, bu ülkede birbirine kırdırılmış kaç kutup varsa hepsine söylüyorum. Bu işin şucusu bucusu olmaz, ancak ve ancak; iyisi olur, kötüsü olur, insanlar ancak bu iki gruba ayrılabilirler.

Ben bireyci bir insanım, fakat birey olarak "kendimi gerçekleştirmem" için sağlam, sağlıklı ve bilinçli bir toplumda yaşamam lazım. İyi işler yapmak için iyi yaşamak lazımdır. Ben bu ülkede üretmek, bu ülkede çalışmak, bu ülkede zekatımı vermek istiyorum. Çünkü burada doğdum. Burası benim vatanım. Burayı terk etmek istemiyorum.

Ya birlik oluruz, ya da beraber yok oluruz.

Selam.

204 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Sikko, önceki yazılarında milliyetçiliğin Fransız Devrimi sonrasında çok uluslu devletlerin parçalanması için ortaya atılmış bir kavram olduğunu söylemiştin. Burada ise onu savunuyorsun. Ama sanırım o pompalanan milliyetçilik anlayışıyla senin düşündüğün çok farklı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vermek istediğim cevabı vermişsin zaten dostum. üstün ırk anlayışına sahip bir düşünceden beriyiz. fakat saf ırk safsatasına inanmadan millet olursak silahlarını kendilerine çevirebiliriz. bu benim görüşüm tabi, selametle.

      Sil
    2. Keske naber yarram diye giris yapsaydin...

      Sil
  3. Eline sağlık kaynatasız accık kolay okunur olsa daha iyi olur. Ailecek severek takip ediyoruz. Kaynatana selamlar...

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Milliyetçilik palavradır bence.Ama başka türlü devletlerin bölünmesi önlenemez.

    YanıtlaSil
  6. senin anlatmış olduğun daha çok milletçilik galiba sikko. türkçülük değil. ya da en azından bizim ülkedeki ülkücülerin anladığı milliyetçilik değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ülkücülerin milliyetçiligi dediğin sey ayrı bir milliyetçilik türü değildir. Kültür milliyetçiliğidir, Mustafa Kemal Atatürk'ün milliyetçiliğidir. Türkçülük hakkındaki fikirlerin daha Ziya Gökalp'i bile okumamış 3. Sınıf Türkçülerden doģmuş değildir umarım.

      Sil
    2. Kültür milliyetçiliği safsatası bir yana, Atatürk Türk milliyetçisidir ve Türk ırkçısıdır. Bunu kötülemek için söylemiyorum, keza ben de öyleyim. Türk ırkçılığını Alman nazi veya İtaya gibi faşizan ırkçılıkla karıştırmamak gerekir. Türk ırkçılığı devleti yönetenlerin Türk soyundan gelmesi gerektiğini savunur ve olması gerekende budur. Aksi durumda Türklerine başına neler geldiği tarihte sayısız örneklerle doludur.

      Sil
    3. Eee ben bir kürt olarak seninle aynı şeyi ülkede nasıl yaşayacağım ırkçılığı bi bok sanan mal

      Sil
    4. yaşama o zaman yaragım okuma özürlü müsün ne anladın sen bu yazıdan

      Sil
    5. Senin asimilasyonunu sikerim piç.hocasını beğenmedi diye milliyetçi olmaya karar veren adamlara bak hele

      Sil
  7. Dostum okudum ve beğendim güzel bir yazı. Ancak olaya bir tek liberallerin milliyetçilik karşıtlığından yaklaşmışsın. Sol'un milliyetçilik düşmanlığını da yazıya eklesen harika olurdu. Liboşların ve yurdumdaki embesil solcuların tek birleştikleri nokta anti milliyetçiliktir.

    Sovyetlerde Rus milliyetçiliği, Çin'de ise 5000 yıllık imparatorluk kültürü korunurken neden Türkiye'deki solcular milliyetçiliği içi boş bir şekilde eleştirir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türk solu dediğiniz şey artık kürtçülük yapmakta bu da bir nevi milliyetçilik. Yazıda bahsedilen bu değil (etnik milliyetçilik) bu toprağın insanı olup bu toprağın insanının bir olması.

      Sil
  8. Boynuma dolar, köy köy gezdiririm Sikko! Aklına, fikrine, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  9. Güzel yazıydı. Yenisini bekliyorum.

    YanıtlaSil
  10. Abi ırkçıyım milletin ne düşündüğü zerre sikimde değil Nejdet Sançar "Yurdumu ve ırkımı seviyorum, onun içindir ki Türk ırkçısıyım. Bu sevginin manasını anlamayanlara sözüm yok." demiş. Yine Atsız Beğ; "Balkan savaşında Arnavutlar, Cihan savaşında Araplar ihanet ettiği için ırkçıyız. Selanik`i Yunanlılara tüfek atmadan teslim eden Tahsin Paşa ve Sevr paçavrasını imzalamaktan sevinç duyan Rıza Tevfik Arnavut olduğu için, Harp Okulu öğrencilerini zehirlemek isteyen Nazım Hikmetof Yoldaş Polonyalı olduğu için ırkçıyız." demiş. Atatürk; "Muhterem milletime tavsiyem odur ki, sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki ve vicdanındaki cevheri aslîyi iyi tahlil etsin." demiş benim ırkçılıktan anladığım budur ve yanlış bir şey değildir. Yalnız hissediyorum demişsin ama senin gibi düşünen birileri var emin ol tanışmak isterim seninle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak güzel insan,yazdığın yazıda devamlı birilerinin sözlerini karalamışsın.Sana tavsiyem hiçbir zaman benimsediğin ideoloji hakkında senden farklı insanların görüşleri ve yorumları ile hareket etme.İstediğin yönelim hakkında düşün,analiz et,fikrini açıkla ardından diğer insanların görüşlerine başvur.Lisede bir kavram vardır "tanık gösterme" diye.Tanık göster yani.Eminim daha az üzülüp,daha az keşke dersin

      Sil
  11. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  12. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  13. Yine iyi anlatmışsın sikko . Kaynataya selam.

    YanıtlaSil
  14. oh be, bekleye bekleye hasta oldum ateşim 30 derece cemre :( neyse benim derdim bitmez zaten eline koluna sağlık hemen okuyorum. Selamlar.

    YanıtlaSil
  15. Tatlı su ülkücülerine okutturmak lazım. eline sağlık

    YanıtlaSil
  16. başlık edip yüksel, içerik cemre demirel

    çok korktum cemre new age oldun diye çok korktum ehe ehe

    YanıtlaSil
  17. helal olsun çok deoğru söylemişsin başından sonuna kadar katılıyorum

    YanıtlaSil
  18. Edip den taniyom seni on numaraymişin bide ediple dha video yapmicakmisiniz ?

    YanıtlaSil
  19. "Milliyetçilik sadece bir milliyeti olmayanlar için faşizmdir" Hüseyin Nihal Atsız

    YanıtlaSil
  20. ülkede ki milliyetçilerin çoğu ırkçı zaten

    YanıtlaSil
  21. Milliyetçilik kavramıyla ortak noktada buluşmak mümkün değil. Din kavramı etrafında buluşmak mümkün, buda tevhid inancıyla olur. Öyle olmasa tüm elçiler/nebiler etrafında toplananlar toplandığı ilkeler içi boş milliyetçilik, ulusçuluk etrafında değil. Bir süre sonra zaten milliyetçilik/ulusçulukta din kavramına dönüşüyor. Buda işe yaramadığını gösteriyor. Mesela İbrahim a.s kavminin yaptığı şuydu :

    “İbrahim dedi ki: “Sizin bu putlara tutunmanız sadece aranızda kaynaşmaya vesile olsun diyedir. Kıyamet günü biriniz diğerini görmek istemeyecek her biriniz diğerini dışlayacaktır. Sığınacağınız yer o ateştir. Size yardım eden de olmayacaktır.” (Ankebut Suresi 29/25)

    Yani Allah'ı 2. sıraya atıp herhangi bir düşünceyi savunmak anlam ifade etmiyor. Hesaba çekilirken beraber değil, tek başımıza çekileceğimiz bilinciyle... Selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. S.a Evet kardeşim, Ayrıca İdari ve Hukuki yönetimi de insan iradesine teslim ettiğinde arkasında temeli heva heveslerin elinde bulunan suni bir mekanizma söz konusu olacaktır/olmuştur.
      Bununla beraber Sikko arkadaşın inandığı dinin temelinde bu kararlılık ve samimiyet söz konusu olduğunu, şeriatın kapsayıcı ve değişitirilemez bir kanun olduğunu çok başında anlamasını beklerdim. Zira hangi "insani" milli görüş veyahut kavram olursa olsun, batının güdümünde erezyona uğramaya ve değersizleşmeye mahkumdur. Milliyetçilik gibi diğer kavramlar eğer Allah inancı hiyerarşisi altında yapılanmamışsa malesef değersiz ve boş bir misalden ibarettir. Kaldı ki her anlamda, islamiyet inanan insanları müslüman olarak tanımlar, sistemi de Şeriat'tir. İşin siyasal ve hukuki detayına girmeyeceğim. Anafikrin doğru, sarsılmaz, dejenere edilemez, tek görüş ve sisteminin bu olduğunu hatırlatmak istedim. Bu tanım ve açıklamalar inançlı insanlar için tabi ki. O yüzden aradan kalkıp gayrimüslimler yorumuma eleştiri getirmesin. Muhattabım Sikko.
      Bir diğer taraftan bütün bu anafikri ve islami yaklaşımı bir kenara bırakıp, İslamı ve Peygamberi çemberin dışına atıp İslam' ı yozlaştıran Atatürk' e olan sevgini de anlamak samimi bir müslüman için gerçekten çok zor. İslamiyet için yaptığı ağır ifadelerden bahsetmiyeceğim.Sadece milliyetçilik Irkçılık değil diyip Atatürk' ün bir Arap Binbaşısının tavrından etkilenip "Türk" lüğü (IRKINI) yüceltmesinden bahsetmişsin, bilmeyenler için cümlenin devamı "Türklük benim derin kaynağım, en derin övünç membaım oldu. Benim hayatta yegane fahrim, servetim, Türklükten başka bir şey değildir."

      Sil
  22. Milliyetçilik kavramıyla ortak noktada buluşmak mümkün değil. Din kavramı etrafında buluşmak mümkün, buda tevhid inancıyla olur. Öyle olmasa tüm elçiler/nebiler etrafında toplananlar toplandığı ilkeler içi boş milliyetçilik, ulusçuluk etrafında değil. Bir süre sonra zaten milliyetçilik/ulusçulukta din kavramına dönüşüyor. Buda işe yaramadığını gösteriyor. Mesela İbrahim a.s kavminin yaptığı şuydu :

    “İbrahim dedi ki: “Sizin bu putlara tutunmanız sadece aranızda kaynaşmaya vesile olsun diyedir. Kıyamet günü biriniz diğerini görmek istemeyecek her biriniz diğerini dışlayacaktır. Sığınacağınız yer o ateştir. Size yardım eden de olmayacaktır.” (Ankebut Suresi 29/25)

    Yani Allah'ı 2. sıraya atıp herhangi bir düşünceyi savunmak anlam ifade etmiyor. Hesaba çekilirken beraber değil, tek başımıza çekileceğimiz bilinciyle... Selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim Türklük algım beni Allah'a yaklaştırıyor. Ne zaman vatan sevgisinden uzaklaşsam boş beleş şeylere yöneliyor, amacımdan yani Allah rızasından uzaklaşıyorum. Yetiştirilme kültürümüz farklıdır belki ve bunlar sana anlamsız geliyordur. Devlet, vatan, millet gibi kavramlar benim hayatımda önemli yerlerde. Sana da saygım sonsuz, selam.

      Sil
    2. Yani ümmet bilinci. Allahı birinci sıraya koymak. Atalarımızın değil Allah'ın milleti olmak. Sonuna kadar katılıyorum.

      Sil
    3. Osmanlı impratarluğu dağılırken, Türkiye Cumhuriyeti kurulurken, keza şimdi öyle, tarih boyunca müslüman olduğunu iddia eden milletler her nedense emperyalist hristiyan devletlerle kol kola girip müslüman devletleri ve milletleri hep arkadan vurmuşlardır. Biraz dünyayı görmenizi tavsiye ederim. Allah dediğiniz kavramı herkes kendi kafasına göre yorumluyor. Her şeyden önce şeref, namus, akıl ve vicdan sahibi olmak gerekir ki müslüman(!) kesimin çoğunluğu gibi çıkarcı olmayasınız. İnsanların çoğunun yaptığı gibi gerektiği için değil, Allahın Kuranda belirttiği gibi aklını kullanmadan sırf göt korkusuna ve öbür dünyada götünü kurtarabilmek için ibadet ediyor. Sonuç dünyadaki müslümanların hali ortada... Öbür dünyada da çıkar amacı güderek kurtulabileceğini zanneden zihniyet bu dünyada da kendi çıkarını yine ön planda tutarak müslüman kardeşlerini arkadan vurmaktan hiç çekinmiyor.

      Sil
  23. Abi şu arkaplanı değiştir yav bitirene kadar gözümüz kanıyor

    YanıtlaSil
  24. Cemre hadislerle ilgili uzun yazı bekliyoruz artık.

    YanıtlaSil
  25. Yalnız degilsin maykıl

    YanıtlaSil
  26. Milliyetçilik diyince Atatürk milliyetçiliği göz önünde bulundurulmalı bence. Ne basit açıklamış 'Ne mutlu Türk'üm diyene' diye. Biyolojik olarak hangi kavimden geldiğiniz önemli değil Türk kimliği altında bir millet oluşturmak amaç. Ne yazık ki son 40 yıldır Atatürk'ün 'biz' olmak üzerine kurduğu milliyetçilik anlayışı adım adım yıpratılarak yıkılmaya çalışılıyor. Soğuk savaş döneminde ayrım sol-sağ şeklinde gerçekleşirken, soğuk savaş sonrası kurulan yeni dünya düzeninde tek dünya milleti, ve küreselleşme isimleriyle oldu. Sikko'nun dediklerine katılıyorum. Ancak biraz geç kalmışsın, yada kalmışız ülke zaten çoktan kutuplaşmış durumda. Çözüm mümkün olduğunca Türk kimliği etrafında birleşmek olarak görüyorum. Ancak Sikko'nun dediği gibi ırkçılık boyutuna kaçmadan.
    Bireyci bir insan olarak bu konu üzerinde konuşurken sınıftaki arkadaşlarıma verdiğim örnek şu: bizim sınıfta bölücü, PKK sempatizanı bir dünya tip var, kendilerine yakın hoca buldular mı hemen başlarlar faşist TC bizi öldürüyor demeye biz de gereken cevapları veririz hoca hangi tarafa daha yakınsa destek verir kapanır. Birbirimizden nefret ederiz. Ama ikimizde aynı hocanın sınavına girmek zorundayız. Ne kadar birbirimizden nefret etsekte aynı şeyleri düşünmesekte ortak çıkarımız birlikte hareket etmek zorundayız. Uzun lafın kısası 'ben'in varlığını sürdürmesi'biz'e biz olabilmek içinde ortak çıkar noktasında buluşabilmeye ihtiyacımız var.

    YanıtlaSil
  27. Milliyetçilik diyince Atatürk milliyetçiliği göz önünde bulundurulmalı bence. Ne basit açıklamış 'Ne mutlu Türk'üm diyene' diye. Biyolojik olarak hangi kavimden geldiğiniz önemli değil Türk kimliği altında bir millet oluşturmak amaç. Ne yazık ki son 40 yıldır Atatürk'ün 'biz' olmak üzerine kurduğu milliyetçilik anlayışı adım adım yıpratılarak yıkılmaya çalışılıyor. Soğuk savaş döneminde ayrım sol-sağ şeklinde gerçekleşirken, soğuk savaş sonrası kurulan yeni dünya düzeninde tek dünya milleti, ve küreselleşme isimleriyle oldu. Sikko'nun dediklerine katılıyorum. Ancak biraz geç kalmışsın, yada kalmışız ülke zaten çoktan kutuplaşmış durumda. Çözüm mümkün olduğunca Türk kimliği etrafında birleşmek olarak görüyorum. Ancak Sikko'nun dediği gibi ırkçılık boyutuna kaçmadan.
    Bireyci bir insan olarak bu konu üzerinde konuşurken sınıftaki arkadaşlarıma verdiğim örnek şu: bizim sınıfta bölücü, PKK sempatizanı bir dünya tip var, kendilerine yakın hoca buldular mı hemen başlarlar faşist TC bizi öldürüyor demeye biz de gereken cevapları veririz hoca hangi tarafa daha yakınsa destek verir kapanır. Birbirimizden nefret ederiz. Ama ikimizde aynı hocanın sınavına girmek zorundayız. Ne kadar birbirimizden nefret etsekte aynı şeyleri düşünmesekte ortak çıkarımız birlikte hareket etmek zorundayız. Uzun lafın kısası 'ben'in varlığını sürdürmesi'biz'e biz olabilmek içinde ortak çıkar noktasında buluşabilmeye ihtiyacımız var.

    YanıtlaSil
  28. Kültürümüzü , geleneklerimizi bizi biz yapan herşeyi yokederek batı hayranlığı yapıp milliyetçiyim diyenlere elbette karşıyız.
    milliyetçilik sadece ben ülkemi böldürmem helo hey diyerek olunmuyor ama şuanda ülkemizdeki milliyetçilik algısı kesinlikle böyle kürdistana karşıysan milliyetçi zannediliyorsun. Halbuki iş çok farklı büyük babalar devletleri paramparça etmek için milletleri birbirine düşürdüler, büyük babalar kendilerine göre milliyetçilik tanımı yaptılar. Asıl milliyetçilik 1000 yıldır beraber yaşadığın topluma karşı bu vatanı bölemezsiniz demek değil, asıl milliyetçilik o toplumla birlik olup büyük babalara karşı bu vatanı bölemezsiniz demek

    YanıtlaSil
  29. en büyük fan girl ün olarak bir yazını daha okuyunca içimdeki yalnızlık hissi yine geçti sikko. ben de seninki gibi sömürge kafalı bir okulda tarih okuyorum ve aynı durumları görmekten bıktım, mesela dünyaca ünlü bir osmanlı tarihçisi var, dersimize giriyor ve okuldaki diğer sıradan türk hocalardan çok daha kötü ders anlatıyor falan filan, üstelik dersleri ingilizce işlemek beni çok mutsuz ediyor, burda 4 yıl okuyup Türkçe yi öğrenmeden mezun olan yabancı öğrenciler de ağrıma gidiyor. ve bunları hiçbir arkadaşımla konuşamıyorum, hem yapıcı eleştiri yapmayı bilmedikleri, kahvehane ağzıyla şikayet edip durdukları için hem de umursamazlıkları, tek dertleri en yüksek ortalamayı, en gelecek vadeden kocayı kapıp sıradan bir işe girmek olduğundan bu konulara kafa yormayı istemedikleri için.
    yalnız değilsin sikko, yerli markalardan alışveriş yapmaya özen gösteren, dolar almak yerine nasıl üretici bir şeyler yapayım ki şu 5 lira olmasın diyen biz varız, ama çok azız. o yüzden kişi başına düşen görev artıyor.

    YanıtlaSil
  30. Sırf bir yerde doğdun oranın destanlarını efsanelerini dinleyerek gaza geldin diye oranın zalim cahil halkının yanında olamazsın verdigin nisa suresinde dediği gibii...bu millet cahil ve zalimlerden olmuştur cogunluk olarak ve Allah zalimlikte küfürde ısrar eden toplumları doğru yola ulaştırmaz azgınlığını arttırır ve helak eder...onca işarete delile rağmen yaptığı siyasi tercihleri bitirir bu ülkeyi kaldı ki insanların çoğu düşünmez müşriktir ve şeytan biliyor bunu ve onun en güçlü algı aleti medya ve TV a sahip ...bence son yazdığın paragrafı bir daha düşün ...birlik olmayan olamayacak olan insanlar toplumlar new world order ın kurbanı olmaya mahkumdur

    YanıtlaSil
  31. güzel yazı olmuş sikko. vatandaşımız aklını başına almazsa dahada kötüye doğru gidiyoruz.

    YanıtlaSil
  32. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  33. Eline sağlık dostum. Çok güzel bir yazı olmuş yine

    YanıtlaSil
  34. Deniz Gezmiş hakkıda tam bilgi ve fikir sahibi olamadım bize ondan bahsetsen iyi olur aslında. Söylemleri iyi de eylemleri sıkıntı geldi bana karara varamıyorum; celal şengör de pek olumlu görüş belirtmemişti sen sevmesen de benim için önemli bir görüş onunki.

    YanıtlaSil
  35. eyvallah cemre karşim okudum. ilk başta "kanıtlarla milliyetçiliğin gerçek yüzü" filan gibi bi şey olabilir mi acaba diyip bir hışımla girmiştim neyse ki öyle değilmiş.

    YanıtlaSil
  36. Dünya sağlık örgütü ve aşılar hakkında bir yazın var mı? Ya da böyle bir çalışma yaparsan sevinirim. Bu kadar insanı kontrol etmek isteyen ruh hastaları en iyi aşılarla yapabilir bu işi. Bebeğe hatta ailesine sormadan aşı yapılıyor. İçinde ne olduğu meçhul

    YanıtlaSil
  37. Çok güzel yazı kardeşim tebrikler

    YanıtlaSil
  38. Yalnız değilsin Cemre. Ben de Vatan, Millet ve Milliyetçilik konularında senden farklı düşünmüyorum. Atatürk konusunda da öyle. Fakat bu Tek Millet yada Ne Mutlu Türk'üm Diyene cümlelerini ben anlamıyorum diyeyim. Çevremde ki insanların yani bir takımında şöyle bir olay var, Bu ülkeyi seviyorum, bu ülke de yaşıyorum fakat Türk değilim diyor. Hani adam Atatürk'ün zekasına hayran, Vatanı gerçekten çok seviyor, üzerinde yaşadığı Vatan denen yerin, bir toprak parçasından ibaret olmadığının farkında. Yani aslında sorum Vatan yada milliyetçilikten ziyade, Atatürk' ün Ne Mutlu Türk'üm Diyene cümlesindeki mantık nedir? Ya da Türkiye de illa bir Tek Millet kavramı gerekiyor mu?

    Bir de Burak Turna Osmanlı'nın Gizlenen İşgali 1909 adlı kitabı hakkında ne düşünüyorsun, okuma fırsatın oldu mu?

    Allah'a emanet :) Allah karşına güzel dostlar çıkarsın, hem Allah yolunda hem Vatan yolunda olan..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne mutlu Türk olana değil,Türküm diyenedir.ırk değil his önemlidir.
      Atatürk için Türk tanımı basittir.Türkiye Cumhuriyetini kuran halka Türk halkı denir.Amaç kader birligi ve tek devletli toprak butunlugudur.ortak amaç etrafında şekillenir.O arkadaşı Fransaya gönder ben Krdüm desin bakıyım ne oluyor

      Sil
    2. Ne mutlu Türk olana değil,Türküm diyenedir.ırk değil his önemlidir.
      Atatürk için Türk tanımı basittir.Türkiye Cumhuriyetini kuran halka Türk halkı denir.Amaç kader birligi ve tek devletli toprak butunlugudur.ortak amaç etrafında şekillenir.O arkadaşı Fransaya gönder ben Krdüm desin bakıyım ne oluyor

      Sil
  39. Güzel yazı. Uluslaşma/milletleşme dinamiği üzerine biraz daha kafa yorar ve okursanız ampirik gözlemleriniz daha bir yerine oturacak. Bence hoş bir yazı. Bu arada "etnik milliyetçilik" olmaz. Çünkü milliyetçilik etnik grupların ulaşamadığı milletleşme aşamasına gelmiş toplumların aidiyet duygusudur.

    Elinize, aklınıza sağlık.

    Arada bir bizim fakirhaneye de takılmanızı çok isterdim: fikirkazani.blogspot.com

    YanıtlaSil
  40. https://www.youtube.com/watch?v=Zq_fmPxJ5cg
    "adolf hitler'in geleceği görmesi"

    sikko sen bu adamın aynı zihniyetin israil'in kurulmasına sebebiyet verilmesi için ortaya çıkarıldığını söylüyordun.
    hegel diyalektiği olayı.
    fakat bu konuşmada adam direkt olarak resmen o zihniyete giydiriyor ; bunların 'bilinçli ifşa' gibi sapıklıklarından biri mi yoksa ?

    YanıtlaSil
  41. sağol başkan senden daha fazla yazı bekliyoruz senin yazacak bir şeylerin kesinlikle vardır. belki gündem ve ülkenin durumu hakkında bişeyler yazsan güzel olur.

    YanıtlaSil
  42. Elbette yalnız değilsin. Çok değil 2 saat önce bir taraftar forum sitesinde emperyalist düşüncelerle beyni yıkılmış ama sorsan hepsi hepsi hümanist geçinen ama ssdece vatan haini olan kişiler bir başlık açmışlardı.Cevap yazayım dedim. O kadar sinirlenmişim ki yazı uzun sürdü. Derken o konu başlığını kapatmış moderatörler.Ehehe:)
    Neyse işte tek bir Türkiye olduğunu, sonumuzun Suriyeliler gibi olabileceğini belirtmiştim.Dikkat ettin mi aynı şeyleri sen de yazmışsın.
    Açıkça ben de yazını görünce dedim ki:'yalnız değilim'
    Umarım sen de aynı duyguya ulaşırsın.

    YanıtlaSil
  43. Artık çok geç sikko adamların planları fıkır fıkır işliyor, bölünmesi kaosun çıkması yakın ülkede mehmet akifin korktuğu başımıza gelecek gibi...
    Daha çok farkındalık, birlik olmamız lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen sedat. Böyle düşünmek istemezdim elbet ama, gerçekler de ortada. Koskoca nesli zehirlediler. Herkesi sadece kendi zevkleri için yaşar hâle getirdiler. Kimse düşünmüyor, kimse okumuyor, kimse akletmiyor. Şu ülkenin insanlarının yaptığı tek şey sabahtan aksama kadar sadece kendilerini tatmin etmeye çalışmak oldu. Paranın, malın, mülkün, toplum tarafından kabul görme çabasının kölesi oldular insanlar. Bu beyinlerini gerçek bilgiye, düşünmeye, akletmeye kapatmış yobazlara laf anlatmak da gerçekten tahmin edilenden de zor. Benim yaşım küçük, daha 16' ımdayım ama gerçekten bu yaşta insanlardan nefret eder oldum. İğrenç çabaları canımı burnuma getirdi. Bazen inanamıyorum, insanların bu kadar saçma ve amaçsız uğraşları olamaz diyorum. Amaç edindikleri şeylerin kendilerine hiçbir şey kazandırmayacagini bile bile onlarin uğruna yaşıyorlar. Artık yoruldum. Tek başıma cabalayamiyorum. Birşeyleri paylaşmak istediğim insanlar arıyorum ama yok. Allah' tan başka dostum yok. Galiba Cemre nin bulunduğu duruma doğru surukleniyorum çaresizce. Hepsini okuduysan kusura bakma kardeşim, biraz içimi dökmek istedim ben de. Hakkınızı helal edin...

      Sil
    2. Okuma oranı arttıkça kendisine afakanlar bastığını söyleyen ve cahil, okumamış halka daha çok güvendiğini belirten Sebahattin Zaim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Arı,dusunun bu adam prof olmus.."Okuma oranı arttıkça beni afakanlar basıyor" diyor,yazik,,,hemde cok yazik...en tehlikeli olanlar universite mezunlaridir diye biliyor bu rektor.acaba bu rektoru kim atadi dersin? merak ettim!!

      Sil
  44. kanka sen kitap yazdinmi bilmiyorum arastiricam eğer yazmadiysan acil yazman gerekiyor raflarda by yazılara ihtiyaç var

    YanıtlaSil
  45. Senin kafandaki milliyetçilik kavramı nasıl bilmiyorum ama ülkedeki türkçülerin, ülkücülerin vs. milliyetçilik kavramının ırkçılıktan farkları yok. Ve ülkede bu kafada milyonlarca insan var.Valla adı ne olursa olsun Türkiye'nin %80'i ırkçı ve bunu milliyetçilik kavramı altında saklıyorlar ve bende diyorum ki sizin bu yaptığınız milliyetçilik ise milliyetçilik ırkçılıktır. Ve İllimunati de benim bahsettiğim milliyetçiliğe ırkçılık diyorsa onlarda benimle aynı fikirde demek ki. Yani bak onlar da senle aynı fikirde demek ki görüşün yanlış gibi birşey demek istiyorsun. Bu taktik tam bir zırva, tırt, saçma bişey söylim.
    Selam

    YanıtlaSil
  46. Sikko bey milliyetçilik konusundaki fikirlerinizi doğru buluyorum çünkü ben Atatürk ün ilkesi olan milliyetçiliği benimsiyorum bize en çok zarar veren milliyetçilik ile ırkçılığın bilerek karıştırılması ve bir tutulmasıdır saygılar

    YanıtlaSil
  47. Sikko bey milliyetçilik konusundaki fikirlerinizi doğru buluyorum çünkü ben Atatürk ün ilkesi olan milliyetçiliği benimsiyorum bize en çok zarar veren milliyetçilik ile ırkçılığın bilerek karıştırılması ve bir tutulmasıdır saygılar

    YanıtlaSil
  48. Yalnız değilsin kaynatasız :)

    YanıtlaSil
  49. kaynatasız neyse de kaşar ne?

    YanıtlaSil
  50. 2011 yazılarında milliyetçilik bir mason uydurmasıdır demiştin. Şimdi eleştirdiğin milliyetçiliği övüyorsun gibi geldi ilk başta. 5 yılda deyiştimi bu adam diye düşünürken, anladım ki, vatanına ve milletine sahib çıkmak, başka olay, kendi milletin mezhebin takımın dışında herkesi kötü bilmek başka olay... Kaşarlar diye hitap etdiğin için de ayrıca mutlu oldum. Bu ada layık olmak için, 132 makalenin hepsini bitirmem gerek. Henüz 100 olmadım bile...))

    YanıtlaSil
  51. Ne demiş Cemil Meriç; "İdeolojiler insanlara giydirilen birer deli gömleğidir.sağcı veya solcu yoktur. sadece iyi insan ve kötü insan vardır. " yazının sonu bu sözü hatırlattı. Teşekkürler maykıl güzel yazı.

    YanıtlaSil
  52. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  53. Seni takip edeli bugün 6 ay oldu ve fikirlerim demem reform geçirdi.Bence bilim adamı kadar zekisin bu arada dediklerin de çok haklısın son kelimelerine kadar bu dünya panteistlere kalmasın hepsini sikelim selam... :)))

    YanıtlaSil
  54. Seni takip edeli bugün 6 ay oldu ve fikirlerim demem reform geçirdi.Bence bilim adamı kadar zekisin bu arada dediklerin de çok haklısın son kelimelerine kadar bu dünya panteistlere kalmasın hepsini sikelim selam... :)))

    YanıtlaSil
  55. Allah aklına, yüreğine, zekana, hafızana, bedenine, psikolojine sağlık şifa versin. ellerine de sağlık :)

    YanıtlaSil
  56. Çok güzel bi yazı olmuş duygularıma tercüman olmuşsun.Yazıyı okuyunca inan çok sevindim milliyetçilik hakkında aynı düşündüğümüz için.Yazıyı gördüm başından 1 paragraf okudum sonra arkadaş aradı dışarı çıktım dedim sikko böyle bi yazı yazmış kesin şöyle şöyle düşünmüştür dedim geldim direk yazını okudum vallahi billahi aynen dediğim gibi.

    Bugünlerde değil ama 10 yıldır özellikle çözülme pardon çözüm!! Sürecinde, sorosun kanallarında her akşam tartışma programlarında kerameti kendinden meçhul sözde aydınlar,liboşlar.solculuk adı altında bölücülük yapan cihangir solcuları milliyetçilik=ırkçılıktır,milliyetçilik=faşistliktir diye empoze etmeye çalıştılar.Sistemli şekilde kavramların,terimlerin içini boşaltıyorlar.İnan arkadaşlarıma milliyetçiğin ırkçılık olmadığını anlatmak için kıçımı yırttım.Küresel çetenin milliyetçilik,ulus kavramlarına saldırdığını anlatıp durdum hep.Asıl ırkçıların Avrupa olduğunu onların milliyetçilik anlayışıyla bizimkinin farklı olduğunu anlattmaya çalıştım.Tanırmısın bilmem ama bu çakma aydınları yıllardır itin götüne sokan milliyetçiliği bizim benimsediğimiz şekilde anlatan Nihat Genç ten çok etkilenmişimdir bu süreçte.

    Kafa yapımız senle aynı,fırsat olsada sabaha kadar çay kahve muhabbet etsek.Seni reelde hiç tanımasamda okuduğum son bir kaç yazından sonra yakın arkdaş gibi görüyorum seni.Önerdiğin kitapların çoğunu okumuştum.Takip ettiğin banu avar,Atilla ilhan,caner taslaman,mehmet okur,aytunç altındal,ramazan kurtoğlu vs vs bunları uzun yıllar bende internette hem video olarak hem yazı olarak takip ederim.Kafa yapısı olarak aynı olmamızın sebebi sanırım bu

    İlk çıktığın zamanlar açıkça söylemek gerekirse fazla beğenmiyodum yazılarını.Sanki İngilizcen iyi olduğundan yabancı sitelerden copy-paste gibi geliyordu bana.Yazdığın şeyler 3 aşağı 5 yukarı bildiğim şeylerdi atıyorum 11 eylül saldırısını ABD yaptırdığını bende biliyorum ben buna 10 kanıt gösterirken sen 15 kanıt gösteriyordun.Bildiğim internette orda burda okuduğum şeylerdi.Uzun zaman hiç girmedim bloguna sonra ne yapıyo bi bakıyım diye girdim,Son zamanlarda yazılarına bakıyorum kendini çok geliştirmişsin.Copy-pasteden ziyade okuduklarına kafa yoruyorsun onları yorumlayıp öyle yazıyorsun bana öyle geliyo.

    Bide senle kendimde ortak gördüğüm nokta şu; anladığım kadarıyla sen manevi olarak boşluktaydın sonra caner taslaman v.b kişilerin okuyarak kurana yöneldin.

    Bende AKP,tarikatların,yobazların islamı istismar etmesinden,sapıkça hadislerin din diye anlatılmasından etkilenip deistliğe doğru gidiyodum.Bende boşluktaydım bi aralar dinden iyice soğumuştum .Sonra ilk Yaşar Nuriden daha sonra Edip Yükselden(senin dediğin gibi edip in siyasi ve dini bazı konularda aşırı buluyorum ama hadis konusunda edipten çok yararlandım) buhari hadislerinin sapıkça olduğunu dinledim,düşündüm,araştıdım ve tek kaynağın kuran olduğuna kanaat getirdim.

    Benim islam anlayışım Yaşar Nuri,caner taslaman,mehmet okuyan tarzı.Tekrar islamı sevmeye başladım.


    Neyse uzattım kısaca yazıların,düşünce yapın çok güzel hele milliyetçilikle ilgili bu yazın çok hoşuma gitti.Böyle devam et yalnız iyi dediklerimiz sonradan şımarıyo götü kalkıyo sende öyle olma.TV ye falan çık,büyük işler yap,geniş kitlelere ulaş ama baktın ki bunlar için prensiplerinden,kişilğinden taviz verecen siktir et o zaman geri çekil taviz verme.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Guzel yazmissin bende aynilarini dusunuyorum.
      Din olarak cok adam izledim takip ettim yazdiklarinizi Saban Ali Duzgun ismini duyanlar vardir bu adam nirvana bu konuda, kitaplarini youtubeta programlarini hayat gorusunu herkese tavsiye ederim.

      Sil
  57. Bilipte bileceğimi bilmeyipte bilinmeyeceğiini nasılda bilinir ne bilincek bilinmez

    YanıtlaSil
  58. bu konuyla alakalı farklı bi soru? soru şu.ırklar bilimsel bi kavram mıdır yoksa sosyol bi olgu mudur ? yani kafatascılığı yapanlar var mesela.onlar kafanın boyunu enine bölüp 100 le mi ne çarpıp ahanda bunlar şu soydan diyenler.ilginç olan.hucurat 13 te geçen ve :"biz insanları şuuben ve kabaile kıldık" taki kabile demek kafatası kemiği çoğulu kabaile.şuub ise şa'b ın çoğulu ve kafatası kemiklerinin birleştiği yer demek.ayetin devamında "...tanışasınız diye " der.ayetin başında :"sizi bir erkekten ve kadından yarattık " der.

    şimdiye kadar yazdıklarımı birleştirecek olursam.bir erkek ve bir kadından türedik.ve şuuben bir şaplardan ve kabiler kıldık.yani sembolik anlamıyla bir önder ve bu öndere bağlı kabile ve bir önder daha yine bu öndere bağlı ayrı kabile... bu şekilde insanlar zamanla ayrıldı.ki tanışsın diye.burada tanışmak hem farklı kültür farklı güzellikleri tanımak.ki rum suresi 22.ayette“O'nun varlığının ve kudretinin delillerinden biri de: Gökleri ve yeri yaratması, lisanlarınızın ve renklerinizin farklı olmasıdır. Elbette bunda bilen ve anlayan kimseler için ibretler vardır.”

    şimdi konuyu toparlayacağım.ama bana itiraz eden çok olacak..canı sağolsun itiraz edenin.devam.şimdi benim anladığım bir kafada iki tane şab olmaz.bu bir.ikincisi ise genelerin bilimsel hiç bir gerçekliği yoktur.tamamen sosyolojik bi olgudur.ve hucurat 13 te geçen şuub ve kabaile tamamen sembolik ifadelerdir.aksini iddia eden varsa ben araştırdım araştırabilir.genlere bakıp ırkı anlamak imkansızdır.yani üstte arkadaşın dediği gibi türk olmak değil türk hissetmektir olay.

    peki burada kızışacak olay.bana göre türkiye devletinde yaşayan vatandaşların hepsi türktür.zira bi kafada iki şab olmaz.aynı zamanda ben keşke kürdistan kurulsa diyenlerdenim.ama şu şekil olacak.ırağın doğusunda zaten topraklar boşaldı.işte orada kürdistan kurulması lazım.dili kürtçe,kültürleri kendine göre.ve türkiyede ben kürt hissediyorum diyen kim varsa oraya gönderilmesi lazım.hatta türkiyenin de bu devletin kurulmasına yardım etmesi lazım.hatta ve hatta iki devletin dost olması lazım.alın size pkk diye bi şey kalmadı.

    beyler bayanlar.ırklar karışırsa asimile olur ve kaybolur.allah diyor ki sizi farklı lisanda kıldım.farklı renkte kıldım.farklı kabilelere ayrıldım.eee amaç tek millet diye bi şey olabilir mi yahu.tek tipleştirmek amaç olsaydı allah öyle yaratırdı arkadaş.direk ayet var :"...ve Allah dileseydi, elbette sizi tek bir ümmet yapardı. Ancak bu sizi, verdikleri ile denemek içindir..."

    amaç amerikanlaştırmak.milletin kültürün içini boşaltmak.moronlaştırmak.özellikle çözüm süreciyle algımızla oynandı.hep dediğimiz gibi yeni dünya düzenine hazır hale gelmek için bu zırvalar gerekli.tabiki türkiyedeki dağda ne mutlu türküm diyene yazacak nokta.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. *genlerin bilimsel gerçekliği yok demişim.ırkın bilimsel gerçekliği yok olacaktı.yani ey insanlar.beyler.bayanlar.ırkınızı seçmek sizin elinizde.ne hissediyorsanız o ırktansınız.tamamen sosyolojik bi olgu...

      Sil
    2. ha bu arada demeyi unutmuşum.kabe ve çevresi kesinlikle arapların olmamalı.işte orası tamamen ortak bi alan olmalı.hiç bi ırk orayı sahiplenemez.zaten ayetlerde çok var.kabeyi merkezileştirmek.yani dünayanın şabı kabe.ve diğer taraflar kabileleri...

      ha bide bu kurulmasını istediğim kürdistan kuzey ırak ve boşalan yerlerde.ki dealın olduğu yerlerde olur.ha araya bi de sur çekeceksin.adı da türk seddi.vesselam...

      Sil
  59. sıkko Allah senden binkez razı olsun. Hayatımın seçim noktasındayım ve kafam gerçekten bi tuvalet çukuru gibi herkesin boku bulunuyo içinde ama sen harbiden açtın şu kafayı Allah senden razı olsun. Aylardır düşünüyorum şu mesleği seçsem daha mutlu olucam daha çok para kazanıcam ama amınakodumun insanları toplumu bana gülücek biliyorum. Şu mesleği seçsem bunda çok yetenekliyim fakat batıya bağımlı olmak zorundayım. Burda iki sene okue yurtdışında abimin yanında yükseklisans yaparım. Milliyetçiyim ama herkes tarafından ırkçı görülüyorum. Ama artık şu dakikadan sonra tüm bu düşünceleri kafamdan sildim . Ülkem için üretmek adına ve o üretimi tüm dünyaya bir türk markası olarak taşımak adına bu ülkede yaşayıp bü ülkeye zekatımı verip bu ülkede ölmek ve bu ülkeye gelecek üretici nesiller yetiştirmek adına elimden geleni ardıma koymayacağım ve aklımdaki tüm egoiat benlik düşünceleri bulundurmayacağım Allah senden razı olsun insallah bu yazın diğer okuyucularada ışık olmuştur.

    vesselam.

    YanıtlaSil
  60. İyi geldi bu.
    İşi patrondan daha iyi yaptığın halde, illa patronun yapmasını isteyen müşteriler olur.
    İnsanlar isme, markaya, fiyatına, o malı kimlerin kullandığına vs tavdır.
    Aynı özellikte bir mal 10 liraysa belki ondan daha iyisi ama isim olarak fazla kanıtlayamamış olanı 4 e 5 e gider.
    İşin ilginci 10 lira veren diğerini gördüğünde hiç üzülmez; o mala sahip olabildiği için kendini ayrıcalıklı hisseder.
    Eminim senin öğrenci arkadaşların kendini yabancı hoca sayesinde "ayrıcalıklı" hissediyordur.

    Diğer taraftan Örgütsüz halkların kaderidir bu yazdıkların: Ömür boyu sürecek sefil bir yaşamın herhangi bir anında yaşama dair hiçbir direniş gösteremeden ölecek çoğumuz. Birleştiğinde ortaya çıkacak muazzam gücünün farkında değiliz. Kendisini sömürenlerin, katledenlerin bir avuç olduğu ve istese onu tükürüğüyle boğacağının bilincinde değiliz.
    Çünkü çaresizleştirilildik ve çaresizliğin yarattığı boşluk devlet eliyle gereksiz iş ve düşüncelerle dolduruldu. Uzun uzun bahsettiğin meselelerle yani...

    Selam

    YanıtlaSil
  61. Ben derim ki gerçekten özgür bir birey olup sorgulayan düşünen bir insan zaten barış içinde yaşamak için bahsettiğiniz şeyi onaylar.E bide Tanrıya Türk dememiş, kendini üstün ırk saymamış... tamam bu abimizin kendisine milliyetçi demesi için bir neden yoktur.Zira insan olma, barış içinde yaşama fikrini öğrenmiştir.Kendisine nerelisin diye soran birisine Dünyalıyım cevabı ne kadar yeterli ise milliyetçiyimden ziyade insanım demesi o kadar yeterlidir ki, insan olma kimliğini milliyetçiliğe büründürmek, kalıba sokmak bence sıkıntılıdır, yani kalkıpta kendisini ben milliyetçiyim diye tanımlaması tam bir fiyaskodur.(Varoluş gayesi olarak görme).Yani senin bahsettiğini zaten onaylıyorum.Asıl sorun olan kendine milliyetçi, Allaha Türk, Kürte Ermeni, hotlayıp zotlayıp elektrik fatura ödemiyorlar diyen, şanlı Osmanlı diye övünen ve Türkiyenin büyük çoğunluğu olan gerzek, aptal şoven ırk.(ırktan kastım X, tek zümreye atfedilemez.)Eminim söylediklerine katılan birçok arkadaşımız verdiğim veremediğim örnekler içerisinde yer alır.Bu çoğunluga "Ne mutlu insanım", "Ne mutlu düşünüyorum" sloganlarını anlatmak yerine ne mutlu Türk'ümü anlatmak tarihsel empati ile bunlara destek çıkmak büyük sıkıntı.Hı öylesiniz böylesiniz de demiyorum farklı bir perspektif ile yaklaşmak istedim konuya umarım Ermeni dölü ilan edilmem.Son olarak dış güçlerden çok iç dinamigimizle yok oluyoruz abi, bahsetmeye çlıştığım çoğunlugun paranoyası ile parçalanıyoruz hatta vatan diyebilecek ugrunda ölebilecek bizim diyebilecegimiz karış toprağımız kalmadı.Parçalandık parçalanıyoruz ne mutlu düşünüyorum diyemediğimiz, sorguluyamadığımız, reaya oldugumuz, dayattığımız, öldürdüğümüz için Allahın sunneti ile yok oluyoruz yine ben derim ki bırakalım faso fisoyu gerçek birey olma, insan olma fıtratımızı elimizde tutalım.Selam

    YanıtlaSil
  62. şu arka fonu değiştir gözümüm bozuldu

    YanıtlaSil
  63. Zikini daşşanı yiyeyim kaynatasiz. seninle benzer düşünceleri paylaşıyorum. Yanlız değilsin ama çoğunluk değiliz bunu sen de biliyorsun.

    YanıtlaSil
  64. Zikini daşşanı yiyeyim kaynatasiz. seninle benzer düşünceleri paylaşıyorum. Yanlız değilsin ama çoğunluk değiliz bunu sen de biliyorsun.

    YanıtlaSil
  65. Sormak istediğim şeyler var ama mail adresini bulamıyorum blogda. Var mı ulaşabileceğim bir mail adresin?

    YanıtlaSil
  66. Bunları düşünen tek kişi olmamak gerçekten çok güzel. Neredeyse düşündüğüm her şeyi yazıya döküyorsun. İyi ki varsın.

    YanıtlaSil
  67. Okuyunca aklıma direk kadınlarımız geldi.
    Halis muhlis Türk kadını elindekilerle mutlu olmayı başaran ender kadın türlerindendir, batıdan böylesi özelliklere sahip bir kadınla henüz tanışmadım.
    (ki turizmle uğraşmamız gereği dünyanın her ülkesinden insanlarla kaynaşarak büyümüş bir insanım)

    Milliyetçi birisi değilim, ama şunu söyleyebilirim ki Türk kültürünü seviyorsam sebebi geçmişten günümüze Türk kadınlarıdır ve bu kültürü bu devirde devam ettiren tek canlı türü Türk kadınlarımızdır. (bunları kadın olduğum için söylemiyorum, ben maalesef yozlaşan yeni nesildenim)

    Neyse işin ilginç tarafı, ben onların Türk erkeklerinden daha iyilerine layık olduklarını düşünüyorum. (istisnalar dışında)
    Yıllardır düşünüp dururum hangi kültürün erkeği bu kadınlarımıza hakettikleri değeri verecektir diye, cevabını da batılı erkeklerde buldum. Gerçekten, batıda büyüyüp insanlık özelliklerini kaybetmemiş erkekler ile Türk kadınlarımız..

    Çok acayip oldu bunun altına böyle bir yorum yazılması. :)

    Kısacası bu devirde milliyetçi olsaydım bu iki tip kişilerden oluşmuş bir ülkenin milliyetçisi olurdum.
    Milliyetçilik elbette bir faşizm değildir ama bir humanizm de değildir, bunu unutmamalı.

    YanıtlaSil
  68. Kesinlikle haklısın senin vermek istediğin ana fikir belli miliyetçilik ırkçılıkla karıştırılıyor bunu herkes karıştırıyor özelliklede mileyetçiler miliyetçi söylemler yapanlar ırkçı olmadıklarını ve sadece miliyetçi olduklarını söylüyor türkiyedeki milliyetçi parti mhp Türk'ün türkten başka dostu yok derken kürtlere Mezopotamya maymunları derken sen kalkıp milliyetçilik ırkçılık değildir diyorsun tezinin doguruluk payı var ama herkes bu kavramları bir tuttuktan sonra sen kalkıp milliyetçilik ırkçılık değildir diyemesin sonuçta sürü psikolojisi ile hareket eden varlıklarız çoğunluk bunu kabul ettikten sonra ne yapsan nafile bu arada sana bi tavsiye kişilerin veyahut devletlerin davranışını tamamen bi topluma yükleyemesin sonuçta senin burda örnek gösterdiğin yazarlarında hepsi batılı

    YanıtlaSil
  69. dostum yıllardır takip ettiğim ender insanlardan birisin hep bilgilendirdin ve hayatıma bi nebzede olsa yön verdin amma velakin karamsar olma güneşli günler göreceğiz güneşli günler

    YanıtlaSil
  70. Yahu tam ciddi bir yorum yapıcam şu makaram sarı bağlar lafı tüm ciddi havamı bertaraf ediyor.

    Sikkom ellerine sağlık, katıldığım yönleri de olmuş yazının, hassiktir len ibine dediğim kısımlarıda. Ama yazının bireyciliğe ve eğitimdeki tekdüzeliğe karşı çıkan tarafına hayran kaldığımı söylemeden edemem, yiğidi öldür hakkını yeme. Milliyetçilik konusunda elbette kavramının yozlaştırıldığını varsayarsak haklısın. Ama yapıcı bir yaklaşım için ırkçılığın hakikatten var olmaması gerekiyor. Tıpkı yazılarında dem vurduğun şeytanın ben ateşten yaratıldım anektodu gibi.

    Nasıl olacak bu işler bilmiyorum, inşallah yüce Rabb'im genç kardeşlerimizin ve bizim kalplerini muhafaza edecek, aydın vicdanı hür olmamıza yardım edecektir. Tekrar teşekkürler, makaram sarı bağlar ehehehe.

    YanıtlaSil
  71. Olaya bakis acinda kanaatimce yanlis olan kisim; bir toplum bilinci icin milliyetciligi seciyor olman. Milliyetcilik, yahut anlatmaya calistigin sekliyle milletcilik zannetigin sekilde geneli kapsayici bir olgu olmaktan ziyade uzun sürecde ayristirici bir olgu haline geliyor, ve dahasi "ama milliyetcilik bu degil" diye önü alinabilir bir olgu degil. Sen "irkcilik demiyoruz olum" desen de topluma yansimasi cok farkli. Halihazirda ülkecek yollardir yasanilan bir cok problemin kaynaklarindan biri bu.
    Bugun müslümanim ben diyen senin gibi birinin/birilerinin, milliyetcilik olgusunun zamaninda ayni suuru paylastigimiz bir cok toplumla aramizda nasil bir ucurum olusturdugunu, daha düne kadar bati haricinde hic bir toplumu/devleti kaale almaz duruma soktugunu görmemesi enteresan.

    YanıtlaSil
  72. Şu yaşıma gelen kadar o kadar gereksiz insan ziyanı tanıdım ki Yaradan'ın Kur' an-ı Kerim' de hem yarattıklarının en yücesi olarak hem de en aşağısı olarak adlandırdığı insanlığımdan utanır oldum.Zira senin milliyetçilk diye bahsettiğin o kutsal değeri sırf göt sikmek(eğer göt sikmekle milliyetçi olunsaydı porno yıldızları Dünyanın en milliyetçi kişileri olurdu heralde),mazlumun ahını almak,ailesinin gözleri önünde gencecik bir insanı düşmanının bile yapmayacağı şekilde işkence edip sonra da katletmek,tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyen'' milletin a. koyacağız'' deyip nilletin ekmeğini hamuduyla götüren,daha sayamayacağım ne insanlığa ne de hayvanlığa sığmayacak hareketleri yapan o.çocuklarına bile rahmet okutacak milyonlarca insan müsveddesiyle beraber yaşamak artık bana işkencelerin en büyüğü geliyor.Bu yazıyı okumadan önce diğer yazılarını soluksuz okuyan biri olarak gerçekten hüsrana uğradım.Sebebi de senin gibi donanımı Dünya' da ki en gelişmiş bilgisayarı bile çökertecek bilgiye sahip birinin bu kadar önemli bir konuyu bu kadar kısa yorumlaman oldu.Hele bir de Edip YÜKSEL' le netten face to face söyleşini görünce senin hakkında acaba eski Sikko' ya ne oldu diye sorgulamaya başladım.Bir de üstüne üstlük söylemeden geçemeyeceğim amma madem artık tanına birisin naçizane tavsiyem biraz görünüşüne önem vermen.Zira metalci ergenle, IŞID' a yeni katılmış keş Cihatçı arası bir tipin var.Şu milliyetçilik gerçeğini daha detaylı anlat şu embesil nesile de belki bahar festivallerinden ve Survivor izlemekten fırsat bulup okurlar GTK.

    YanıtlaSil
  73. Tam aklimdakileri yazmissin tebrik ederim.
    Bu adamlar kuresel elitler,sol gorusu manipule ediyorlar sekulerlik modernlik adina avrupa ozentiligi getiriyorlar turkluk kompleksliligini yerlestirtirdiler yillardir,biz 2. Sinif vatandasiz geri kalmisiz zirvaliklariyla ulkeye 1838 balta limani serbest ticaret antlasmasindan itibaren yabanci mallarla ulkeyi somurduler hersey ozellesti,cumhuriyet tarihindede ayni durum yokmu,menderes donemi ayni,1980 sonrasi ayni 2002 sonrasi ayni,kurumlar ozellestiriliyor ataturkun ilk yaptigi tespitler ulkeyi yabanci istilasindan kurtariyor.
    Bu adamlar statuden besleniyor zaten artk ezberledigimiz durum istegi ihtiyac gibi gosterme.daha cok harcama daha ust statu daha cok calis daha cok borc vs..
    Sag kesim gercek dinden uzaklastirilarak neye inandigini bilmeyen cahil topluluklar haline geliyor
    .Burada herkesin birlesecegi milliyetcilik var oda milli urun neymis turk alinca noluyomus zirvaliklariyla 3. Sinif vatandas durumuna dusuruluyor. Basina bahceli,pesine neyi savundugunu bile bilmeyen insanlar.. aynen boyle devam..ama mhp sart terorle oylari nasil manipule etcekler secim zamanlari istedikleri gibi artip azaltiyorlar. Tam pir piyon

    YanıtlaSil
  74. Birde hayatin denge uzerine kuruldugu ile ilgili yazi yazsan yada biraz arastirsan, webde tvlerde nerdeyse bu konuya kimse deginmiyor, yani hersey zittiyla var tamam, zitliklar arasinda dunya dengededir,dunya ne iyi ne kotudur,ne zor ne kolaydir,hayat zigzagli bir git gel icindedir,yazla kisin gelmesi yani sogukla sicagin aralarda dengenin yani bahar aylarinin bulunmasi,dunyada kotulerle iyilerin denge durumu,tabi bu denge ying yang yasasina gore denge durumu degisebiliyor.
    Dunya zitliklarin icinde dengeyi buluyor bir sekilde ,aslinda bu durum evrimlede alakali,insanlarin bilim duzeyi artiyor fakat insanlar cogaldikca farkli gorusler ortaya cikiyor hosgoru gene azaliyor vs.
    Bu konuyu cozen hayatin anlaminida cozmustur bence:)konuyla ilgili herkesin yorumlarini bekliyorum

    YanıtlaSil
  75. sikko birşeyler yapmalıyız evet ama bu işler blogla olmuyor hacı artık biraz daha kurumsallasıp fikir akımı olusturmak gibi buyuk fikirlerin olabilir biyerlere varmalıyız sen sanıyomusunki bu yazılarda okudugumuz gibi yasıyabiliyoruz sadece sikko söyle demişti ile kalıyor birşeyleri değiştirmek için biryerleri gelmeliyiz senin gibi adamların buralarda heba olmaması gerek farkında değilmisin sanki insanlar beyniyle değil götüyle dusunuyor yeni bir plan ve fikirle birşeyleri değiştirebilicegine inanıyorum selametle

    YanıtlaSil
  76. la sikko, cik tv ye,goster kendini, millet sinin bu dusuncelerine kesin bayilir..cogu cahil olan kitleyi belki silkeler kendine getirirsin..dene lan..valla diyom,dene..why not yani..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adam birçok insanı rahatsız edecek şeylerden bahsediyor, çıkartmazlar bence. Hadi bir şekilde çıktı diyelim illaki sustururlar. Çıkmaması daha iyi.

      Sil
    2. valla, akp 'ye oy veren kitlenin yuzde 20 si okusa bu blog'u yemin ediyorum,akp'ye oy vermezler..

      Sil
    3. yani dusunsene bu nu basardigini,kesin cennetlik olursun valla:)

      Sil
    4. Doğru söylüyosunuz da olay sadece akp'ye oy verip vermemek değil. İnsanların birçok konuda bilinçlenmesi lazım, o da sadece michael'ın tek başına yapabileceği bişey değil. Bu blogu okuyan, bazı şeylerin biraz farkında olan insanlar çevresine anlatıcak. Ancak böyle bilinçlenebilir insanlar.

      Sil
  77. Sikko şu Irkçı ve faşist Kürtlerin 16.yyda katlettikleri 40bin Alevi Türkmenleri, 1959'da Saddam'la cicim ayları yaşayan Kürtlerin Saddamı da arkasına alarak katlettiği Türkmenleri, Kurtuluş Savaşı'nda Kürtlerin bize 4 defa ettikleri hainlikleri, Hoybun Kürt Cemiyeti'nin Nazi Almanya'sına: "Biz Kürtler de Aryan'ız, Türkler ise aşağılık Mongol ırkıdır." dediklerini, Atatürk döneminde, Irkçı ve Faşist Kürtlerin 17 defa isyan ettiklerini, Kürtlerin Anadoluya Türk'ler sayesinde geldiğini anlatır mısın bu millete. Ben kendimi duyuramıyorum maalesef senin ise bayağı takipçin var. Mesela Hakkari Süryanice, Amed aslı Amid'dir Asurca, Dersim Farsça, Muş Hititçe; Malatya, Van, Bitlis, Ağrı, Malazgirt, Norşin... hep Ermenice. Nerede Kürt ve Kürtçe? Yok Kürt ve Kürtçe. Ha bu arada biz istisnalar dışında hiçbir şehirin ismini değiştirmedik; ama Kürtler Osmanlı dönemlinde dahi Ayn El Arap olan şehri işgal ettikten sonra Kobani diye değiştirdiler! Bu Kürtler pek sahtekarlar! Kürtler Anadoluya Yavuz Şelimle anlaşarak 40bin Alev'i Türkmenleri katlederek ve asimile ederek geldiler. Yoksa 1072'de Malazgirt'e geldiğinde Türk'ler Doğu'nun ve Güneydoğu'nun adı Bizans Ermenistanıydı. Yani Doğu'da ve Güneydoğu'da Rumlar ve Ermeniler vardı. Kürtler bizden sonra buraya geldiler. Kaldı ki Kürt diye bir şey de yok. Farsların bu bölgedeki artıklarıdır. Zira Kürtçe'de hemen hemen tüm sözcükler Farsçadır. Örneğin bütün sayılar. Kendilerine ait özgü bir dil bile yok. Bir de Edip Yüksel Kürt meselesinde çok yalan söyleyip mağdur edebiyatlığı yapıyor. Kütlerin ezici çoğunluğu Türk düşmanıdır. Bu düşmanlığı güçleri ellerine geçirene kadar Sosyalizm ve İslamcılıkla gizlerler ve gücü ellerine geçirdikleri anda Türk milletine saldırırlar. Kürtler hiç kendi pis geçmişlerini ve şimdiki pisliklerini eleştirmiyorlar! Hep mağdur edebiyatını oynayıp, timsah gözyaşı döküyorlar. Emperyalizm'in FAHİŞELERİ olan Sosyalistler/Komünistler, Liberaller, İslamcılar ve Kürtçüler Türk Milleti'nin en büyük düşmanlarıdır. Bunların ortak özellikleri azgın bir şekilde Türk düşmanı olmalarıdır. Sosyalistler, İslamcılar ve Kürtçüler güçleri ellerine geçirene kadar mağdur edebiyatlığı rolünü oynayıp, timsah gözyaşları dökerler. Güçleri ellerine geçirdikleri anda birer canavara dönüşürler. Tarih bunun ispatıdır. Hele ki Kürtler, ABD'nin ve Rusya'nın fahişeliğini yapıp Irak ve Suriyeyi parçaladı, Türkmenleri ve Arap'ları katletti, bölgeyi kan gölüne çevirdi ama hala mağdur edebiyatı yapıyorlar. Türk Devleti madem yıllarca Kürtlere faşistlik yaptı o halde neden Kürt Terör Örgütü PKK yıllarca bize, Kürtlere kimlik dahi vermeyen, okullarına ve hastanelere almayan Hafız Esad'ın kucağından yani Suriye'den saldırdı? PKK neden oradaki Kürtlerin durumuna ses etmedi? Oradaki Kürtler insan yerine dahi koyulmuyordu halbuki. Bunu Edip Yüksele söyledim sahtekar yanıt veremedi. Yine ezbere konuşup, lafı geçiştirdi. Hiçbir Kürt buna cevap veremiyor; zira kendileri de ger şeyin farkında! Biz Kürtlere çok iyilik yaptık! Ama nankörlük ediyorlar. Halepçeden önce Saddamla birlikte Türkmen'leri katleden Kürtler, Halepçeden sonra bize sığındılar yüzsüzce! Ayn El Arap'tan kaçarken bize düşman oldukları halde yeni sığındılar. Kürtler pek nankör ve hain bir güruhtur. Çünkü mesele Türk ve Türkiye düşmanlığı. Sana birkaç yabancı haritalar göndermek isterim. Haritalarda Osmanlı döneminde güneydoğu ve Doğu'nun adı Türcomannia diye geçer. Osmanlı döneminde Tanzimat yıllarında sadece bir kez Kürdistan eyaleti olmuştur o da çok kısa sürmüştür. Sınırları Güneydoğu değil Irak. Bunda bile gözüme baka baka yalan söyleyebiliyor Kürtler. Tarihte ilk defa Kürdistan ismini Selçuklu Sultanı Sencer Han bugünkü Batı İran'da şehir kurdurup ismini veriyor 12.yyda. Yani bu da Kürtleirn İran'dan geldiğini aslında Fars olduklarını ispatlıyor. Kürdistan ismini bile Türk milleti vermiş. Ben Irkçı değilim ama Ermenilerin, Rumların, Kürtlerin ve Batı'nın çoğunluğunu sevmem. Bu da ırkçılık değildir.

    YanıtlaSil
  78. Nasıl ki bir insansı sevmemek Hakkı'mda bir toplumu sevmemek de hakkımdır. Bir toplumu sevmiyor diye Irkçı olduğuma inanmıyorum. Zira Kuran da bir topluluğu savmeyebileceğimizi belirtiyor. Asil Türk milletinin Emperyalizm'in fahişeleri olan Sosyalistlerden/Komünistlerden, İslamcılardan ve Kürtçülerden kurtulması lazım. Bizim yerli görüşümüz Kemalizm'dir. Ekonomik görüşümüz tarihte ilk defa Atatürk tarafından olan karma Ekonomi'dir. Biz akılcıyız. Seninle konuşmak isterim. İsmim Melikşah. Hukuk öğrencisiyim. İyi akşamlar.

    YanıtlaSil
  79. michael sikkofield, senin gercek ismin ne? merak ettim, hangi university bitirdin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. https://www.youtube.com/watch?v=RjcmJAku9SI&ebc=ANyPxKoc6vR7oPsgBhuqQ8jdsTIP7KcT7tmMpw3PZUwc-FubXueD9Bhp4paBRG_D8jIIhTqrBfzIvURypHAm4pEv4lGdUQ98RQ

      Sil
  80. Cemre eline,aklına saglık.ALLAH razı olsun.Milletimiz teröre ve diğer bölücü faaliyetlere karsı inanıyorum tek vucut olur amaaaa Suriye'de olduğu gibi iktidar ve karşıtları birbirine girerse sıkıntı.Yoksa bu PKK,isid,dhkpc bunlar bir yanar soner ensen küçüle küçüle kaybolacaklar.Rabbim yar ve yardımcımız olsun.Yalniz degilsin kardesim saygılar

    YanıtlaSil
  81. Sevgili cemre kardeşim. Dert edindiğin değerler gerçekten çok anlamlı. Fakat daha öncede yönelttiğim eleştirilerde vurguladigim hatalara düşmesen emin ol bu çabaların cok daha anlamlı olacak. Nasıl ki Faşizm milliyetçilikle karıştırılıp ocu gibi gösterilerek değersizlestiriliyorsa sende tasavvufu panteismle karıştırıp degersizlestirmek isteyen aynı üst akıl a bilmeden alet oluyorsun. Bu kan emici vampirler in önünde iki büyük engel var. Biri ulus devlet modeli diğeri ise islam. Ulus devlet milli üretime dayalı olacağından küresel sermayeye çomak sokacağı için ; islamın da bütün hayat değerleri bunların seküler dünya düzeninin tamamen ziddi ilkeleri barındırdığı için karşılarında durabilecek Panzehir durumunda. Nasıl ki gerçek milliyetçilik ırkçılık değilse islamın özünü ; Kuran ve onun modeli peygamber ahlakı ile ahlaklanmayi ilke edinen gerçek tasavvuf ile panteismin uzaktan yakından ilgisi yoktur. Islamin içini boşaltmayi ise islamın kökü olan manevi boyutunu bir kenara bıraktirarak sadece seküler islam deyip akıl boyutunda bırakarak yapıyorlar. islam için kalp ve akıl kuşun iki kanadı gibidir. Eğer biri eksik olursa kuş uçamaz. Eğer kanatlar arasında denge yoksa kuşun rotası sasar.

    YanıtlaSil
  82. Bu arada senin gidişatını Necip Fazıla benzetiyorum biraz. Fransada okuması ; başta ateist olup islam là yeniden doğması ; kafasının zehir gibi çalışması , milliyetçi özelliği vs. Yarım kalan yanını tasavvufi terbiye ile doldurmasi ise sende gerçekleşmemis kısmı :)))
    Allah inşaAllah sanada " Saatim işlemiş ben durmuş um gokzuyunden habersiz uucurtma ucurmusum " farkındalıgini yasatsin temennisiyle beni bağlayan yorumuma son veriyorum.

    YanıtlaSil
  83. Yaptığın araştırma ve inceleme yazılarında fahimane tutumun takdire şayan ama yorum yazılarının yarak gibi olmasından dolayı birşeyler söyleme haddini kendimde buluyorum.
    Söylediğim gibi inceleme yazılarında yakaladığın detaylar ile yorumunu birleştirdiğinde ortaya güzel bir sonuç çıkıyor.
    Yorum yazıların zaten bok gibi ve yazıyı güçlendirmek için eklediğin detaylar bile yemiyor.
    Bu yazıda okulda olan tipik hoca örneklerinden bahtına düşenlerle münasebetini anlattığın bölümde, neden hocaların isimlerini vermiyorsun? Bu yazıyı olumsuz düşürdü benim gözümde. Diplomanı mı alırlar elinden?
    "Dünyada şerefsizlerin baskın gelmediği bir toprak parçası yok."
    "Dostun batıysa, düşmana ihtiyacın yoktur."
    "İyi işler yapmak için iyi yaşamak lazımdır."
    Vs.
    -Dünyada şerefsizlerin baskın gelmediği toprak parçaları gayet mevcut.
    -Bu sözün üzerine uzun bir yazı yazabilirim. Sadece diyorum ki o edindiğin tarih bilgisinde hangi ülkeye dost diyebiliriz? Araplara mı?
    -İyi işler yapmak için de iyi yaşamak gerekmez. Çok kötü şartlarda iyi işler yapan kişiler vardır. "Atatürk'e olan sevgim de gayri ihtiyari olarak arttı." Kendin yazıda iyi yaşamak gerekmediğini kanıtlayan isimlerden birini aksi niteliğinde örnekleme yapmışsın zaten.
    Böyle şekil şukul laflar edicem diye boka sarıyor işte yorum yazıların.
    Cımbızlamıyorum. Sadece kilit noktalara değiniyorum. Benim bu yazımdaki kilit nokta; sen bok gibi yorum yazısı yazıyorsun. İnceleme okurken vay be dediğim kişi, yorum yazısını okurken sktir lan amına koduğuma dönüşüyor.
    Bulut atlası ve zincirsizi çektirmiştim kendime eziyet olsun diye o konudaki ufak incelemene katılıyorum. Bu konuda ekstradan bir inceleme beklerim senden.
    Diğer konulardaki söylemlerin tamamen elimizde olmayan ve demokrasi gibi bana göre en kötü rejimin getirisidir. Evet kaybettiğimiz değerlerimiz çok öncelik dil yozlaşması. Okey tamam, yes be, bilimum ingilizceye kayan dilin getirileri. Ben bugün icetea yi aysti diye yazınca ötekileştirilirken, fransız u2 ismini kendi dilinde söyleyince yüceltiliyorsa bu tamamen bunu yapan insanın yapısındandır. Bütün insanları aynı görüşte birleştirmen imkansızdır. " Ben açıkçası kahroluyorum, kendisine zerre kadar değer vermeyen insanların gözüne girmeye çalışan bu kadar genci gördükçe." İsmini vermediğin kişiye yaranmak için kişinin kitabını okuyan biri için fazla ukala bir söylem. Yorum yazıların bok gibi soylemişmiydim. Bu tür yazılarla hiçbirşey elde edemezsin. Bunları hergün heryerde duyuyoruz. Sen iyi yaptığın işi yapmaya devam et. Bu soylemlerinde ısrarcıysan eğer seni görelim sahalarda. Tripli kız arkadaş modeli bırakıp koy elini taşın altına girişimde bulun. Altta yatan destekleyin beni mesajının getirisini görelim. Yazdığın birbiriyle ilişkili yazılardaki vurgularının neredeyse tamamı senin aciz vücudunun toprak olmasından önce gerçekleşecek şeyler değil. Şuan için para kazan ve yaşa sadece. Ben düzene uymuyorum değiştiricem ben bunu gibi traş nidalarına başlama. Söylemlerin sen öldükten sonra gerçekleşse bile zaten hiç kimse sikko bunu demişti diye hiçbir zaman demeyecek. Yorumları neden siliyorsun bilmiyorum. Hiç dikkat etmedim bu konuya ama bunuda muhalefet niteliğinde görüp silersen ananın amına yumruğu vurduğum gibi dümdüz ediyim. Hadi yaladım amını.

    YanıtlaSil
  84. Seni yıllardır takip ediyorum,kitabını da aldım okudum.Kendini,olayları ifade edişini takdir ediyorum.Sorunları anlatman güzel çözüm için biz olmamız gerektiğini söylemen de güzel mesele bizim biz olmamızı nasıl sağlanacağı bu da önce aile terbiyesinden sonrada devlet eğitiminden geçer devlet eğitimi ortada....çanak kale ruhu için ne yapmalı...bizler nasıl biz olacağız dağılan değerler nasıl toparlanacak...buna kafa yormalıyız ve eyleme geçirmeli millet ve devlet bir olacak şekilde...Önerilerini bekliyorum

    YanıtlaSil
  85. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  86. Bloğunuzun geçmişindeki bütün yazılarınızı okudum. Felsefenizin özündeki akılcı ve sorgulayan anlayışın hayranıyım. İlk kez olarak bir yorum yazıyorum.
    Eski yazılarınızda, geçen yüzyıllarda ortaya çıkan milliyetçiliğin mason tezgahı olduğunu anlatmıştınız. Tarihsel sürece baktığımda gerçekleşen olaylar zincirinde ve de dünyanın gidişi bu görüşünüzü destekliyordu. Elbette orada anlatılmaya çalışılan, çok büyük bir oyunun arka planında işlenen kirli oyunların arka planı ve amaçlarıydı. Büyük imparatorlukları ve krallıkları parçalamaya yönelik bir akımdı.
    Ancak bir de yıllardır ruhumuza kazınan bizi biz yapan bir milliyetçilik anlayışı vardı ki, her zaman benimsediğimiz, önem verdiğimiz, kıymetli gördüğümüz, asla ırkçılığa dayanmayan, Türkiye toprakları üzerinde doğup yaşamamızdan ve bu topraklarda yani ülkemizde yaşayan tüm insanlarla ortak kader birliğinde olduğumuzu bilmemizden kaynaklanan bir milliyetçilik anlayışı idi yıllardır benimsediğimiz. Kısaca biz milliyetçliği Atatürk Milliyetçiliği olarak kabul ettik. Önyargılardan uzak kalmaya çalıştık. Milli hisleri, bu dünyada var olabilmenin gereklerinden biri olarak kabul ettim.
    Bu son yazınızda milliyetçilik anlayışının, alışkın olduğum , benimsediğim milliyetçilik anlayışı çerçevesinde ifade edildiğini gördüm ve memnun oldum.
    Zaten hep bahsettiğiniz ve büyük tehlike olarak gördüğünüz Yeni Dünya düzeninin, birleşik tek devlet planının aslında milli hisleri yok edip, insanları kimliksiz ve kişiliksiz hale getirip nasıl tuzağın içine çekileceğini ve asimile edilip dev çarkın dişlilerinde sindirilmeye çalışılacağını görüyor ve anlıyorum. Küresel güçlerin bu büyük oyununa karşı durabilmenin en önemli unsurlarından biri de Milli fikirlerimizi korumak olmalı diye düşünüyorum.
    Yazınızı beğendim. Elinize sağlık diyorum.

    YanıtlaSil
  87. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  88. Bende türk milliyetçisiyim.ismet ozel'in dediği gibi: ' Kafirle catismayi goze alan muslumana türk denir.'

    YanıtlaSil
  89. sikko gene döktürmüşsün eline sağlık kaynataya selamlar...

    YanıtlaSil
  90. Eline ve beynine sağlık çok güzel yazmışsın.

    YanıtlaSil
  91. Ben de bir türk olarak milliyetçi olmak istiyorum ama, yüzyıllardır beraber yaşadığı insanların hepsinin bombalanarak öldürülmesini isteyen, vatan haini diye bir insanın cesedinin kilometrelerce yerlerde sürüklenmesine, kadınların cesetlerinin vatan için çıplak halde teşhir edilmesine ( çıplaklarsa ne yapıldığını da bilmiyoruz tabi) , cenaze törenindeki tabuta tomayla su sıkılmasına, karnındaki bebekle kadınların öldürülmesine, dokuz on yaşlarındaki yüzlerce çoçuğun terörist diye katledilmesine ve katillerinin terfi ettirilmesine, çocuklarının cesetlerinin sokağa cıkma yasağı nedeniyle buzlukta saklanılmasına ve daha yazmaktan midem bulandığı için yazamadığım birbirinden yaratıcı işkencelerin vatan ve millet adına yapılmasına " eh olur öyle napalım artık" diyen ya da hiç ses çıkarmayan ya da bir araştırma zahmetinde bulunmayıp " yaa senin beynini yıkıyolar olum sen de bölünmek istiyosun heralde ohoo" diyen ya da ‘Ne yani yalnızca Kürtler’in sorunları mı var?’ ‘Ne istiyor bu insanlar, Benimde kürt arkadaşlarım var ,halam kürt benim ‘Lazlar da anadilde eğitim isterlerse ne olacak,hem zaten elektrik parası da ödemiyolar" diye cevabı yapıştıran yaklaşık bi 40-50 milyon insanla ortak duygular paylaşamıyorum bir türlü.Üstelik bunların bir kaç milyonu daha geçenlerde gezide Tuanlı'da Taksim'de barikat kuranlara duygulu gözlerle bakıyorlardı kafalarına gaz fişeği yiyorlardı ( ben de ordaydım ).Berkin'in cenazesi için yüzbinler toplanıyordu değil mi? çünkü o istanbul'da ölmüştü filistin topraklarındaki Cizre'de ,Varto'da,Sur'da değil.Bir türlü milliyetçi olamıyorum.Ama haklısın ben de bu şekilde çok yalnız ve boktan hissediyorum ,mutlu olamıyorum.İnşalllah bir gün mutlu bir milliyetçi olabilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eline sağlık dostum her kelimesine katılıyorum.

      Sil
    2. Hasta ruhlu insanların kapalı kapılar ardında yaptıkları vahşetleri düşününce, dünyanın atlattığı canileri ve hala yaşananları görünce,
      hergün oluşan dünya tablosunda insanlığa dair umutsuzluğum bir kaç tık daha artıyor.
      Bizi milliyetçilik değil; barış anca insan haline getirebilir. Doğruluğundan şüphe olmayacağım tek inanç barış. Mutlak, koşulsuz barış. Onun haricinde her inancın, her ideolojinin, karşıt bir fikre karşı mücadele verdiğini biliyorum, Bu düşünceler, ortamı oluşunca birbirlerine zulüm etmekten geri kalmayacaklar. Dünyada kötülük eksik olmayacak. Belki bu sebeplerden hiçbir siyasi veya ideolojik savunma bana göre de değil.
      Bu adımlar atılmadıkça doğruya ulaşamayacağız. Bu şeytani düzende en zor olanı Barışmak...
      Bir çocuğun yaşamını yitirme ihtimaline karşı, masaya oturacak, insanların huzuru için politikalar üretecek lider insanların varlığı gerek.

      Sil
  92. mensubu olduğun din milliyetçiliği lanetlemişken, senin bu gerçek milliyetçilik bu değil! aslında milliyetçilik çok güzel gelsene tadındaki fikirlerin bir çelişki değilmi?

    YanıtlaSil
  93. Yaw sikko ne olacak bu Reza isi? İsin ucu bizim lehimize olacakken Bharara efendiyi alkislamak niye? Tamam Reza ambargolar varken gerekli oyunculardandi. Simdi olan bizim halkbankasina olacak. Neden bastaki dallamalar butun hesaplari goremediler? Olan gene paramizin deger kaybetmesiyle vatandasa olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her türlü pislik, yolsuzluk ve rüşvet olayının üzerine gitmekle yükümlü olan devlet ona hiçbir zaman “Arkadaş sen ne iş yaparsın, bu kadar parayı nasıl ve nereden buldun, hangi amaçla kullanıyorsun, ne kadar vergi veriyorsun” diye soramadı.
      Servetinin kaynağına inilmedi.Reza Türkiye’de siyasi baskıyla aklandı ve tahliye edildi. Türkiye bu yolla tarihin en büyük fırsatlarından birini kaçırmış oldu. Üzerine gidilseydi bir sürü pislik ortaya çıkacak ve ülkemizde tarihin en büyük temiz eller operasyonu gerçekleşmiş olacaktı.Şimdi bizim yapamadığımızı ABD yargısı yapacak ve Reza’yı hesaba çekecek.
      İnşallah onlar da fos çıkmaz!
      Ya da Amerikalı savcı “Bu herif meğer paralelci (!) imiş” denilip görevden alınmaz!

      Sil
    2. Reza’nın İran’daki ortağı Babek Zencani yargılanmış, kara para akladığı ve İran’ın çıkarlarına zarar verdiği gerekçesiyle idama mahkûm edilmişti.
      Son aşamada bir sürpriz daha yaşandı…

      Reza ABD’de tutuklanmıştı. Gerekçesi yine parasal suçlar.
      Şimdi bazıları “Acaba cezasını hafifletmek için Amerikan mahkemesinde ötüp itirafçı olur mu” diye soruyor.
      Göreceğiz bakalım!..
      Hele itirafçı olup Türkiye’deki siyasetçilerle olan ilişkilerini, kimlere nasıl rüşvetler yedirdiğini, nereden ve nasıl güç aldığını anlatırsa, işte o zaman seyredelim cümbüşü!

      Sil
    3. hocam adaletin yerinde ve zamanında olanı makbuldur. hem içerde hem dışarda o kadar çok bilgi bombardımanının içinde ülkemize karşı oynanan oyunları aradan kaçırıyoruz. bu işin yeri burasıydı. ama ne hikmetse -cari aciği kapatan işadamı- algısıyla vatandaşın sempati duyması sağlandı, örtbas edildi. Elin haydutu İran'ın 12milyar dolarını zapt ettiği kurnazlıktaki gibi bir hamleyle Halkbankasını kara listeye alıp bankanın işlemlerini durdurma mal varlığını kapma derdinde(bizi daha da köleleştirme) geri kalanlar sadece bir tiyatrodan ibaret. yok Reza yakalanmış yok Hint bozması ABD'li savcı şuna kancayı takmış vs... SONUÇ NE OLACAK? BİZİ KAOS MU/BÖLÜNME Mİ BEKLİYOR? YOKSA SONUÇTA ALTIN TEPSİ İÇİNDE BİZİM KANAYAN BÖLGELERİMİZİ TESLİM Mİ EDECEĞİZ?

      Sil
    4. DOWN UNDER sen amerikadan adalet mi bekliyorsun?velev ki hükümet suçlu olsun onlar Türk halkının yararına ya da müslümanların ya da mazlumların yararına bir iş mi yapar sanıyorsun.yazık vallahi milliyetçilik bu yüzden iyi birşey işte bak ırkçılık değil sadece milliyetçilik.milliyetçi bi insan her daim vatanının çıkarlarını düşünür gidip amerikadan adalet beklemez.

      Sil
    5. bu duruma dusrunen mevcud iktidar,tabiki uzucu, bizleri bu duruma getiren akp iktidaridir.

      Sil
    6. abi akpyi böyle körü körüne eleştirenler olunca vallahi akpyi destekleyesim geliyor .akp şimdiye kadar ne yaptı.bok gibi ülkeyi gayet iyi duruma getirdi bana göre.dinini insan çok daha rahat yaşıyor.ekonomik olarak insan bu kadar mı nankör olur yav.ülkenin eski halini az çok bilen şükretmesi lazım yahu.yaşım 21 .hadi ben az biliyorum da.siz de mi bilmiyorsunuz yahu.çok nankörksünüz.neyse çok uzatmıycam işim var.tarafsız olan bi düşüncesi kötü körüne olmayan bu kadar saçmalamaz zaten.az akıllıca düşünen. son olarak yolsuzluğa geleyim. reza zarrab birincisi irandan izinli bi adam.adam amborgoyu delen adam.ve türkiye üzeriden alışveriş yapan adam.ve emin ol türkiyeye çok ciddi ekonomik katkısı olmuş adam.bundan siz neden rahatsız oluyorsunuz yahu .gelgelelim yolsuzluk yaptılar.ulan o yolsuzluk bi defa türkiyenin kasasından bile değil.bu bürokratik engelleri kaldırma adına adam kendi devletinden yani bizaat kendi parasından veriyor.bu kapalı rüşvvettir.yani helaldir demiyorum tabi.ama banane ulan devlete karı zararından çoksa ve rüşvette devlet kasasından değilse günahı boynuna.ben nesen rahatsız oluyorum yav.bundan rahatsız olanlar zaten türkiye düşmanlarıdır.her zaman söylediğim gibi bence cemaat akpyi temizlemek için kavga açtı.ve bu kavga konusunda akp haklıydı.en azından yüzde elli oy aldıysa kesin haklıymış zaten.bence akp ülkeyi bal gibi yönetti.gayetde iyiydi.ama beni rahatsız eden kısmı kritik konular.bal gibi yönetirken kritik konularda hep çok kötü kararlar aldı.19 mart tezkeresi 2003 te geçti 5 saat sonra amerika ırağa incirlikten saldırdı.bu olayın içini bilen çok üzülür.erdoğanın da bu tezkereyi çıkartma sebebi şuymuş.türkiye de iran da asker göndereceğinden savaş bitince masaya oturabilecekmiş.ulan savaştan sonra masaya oturmak için savaş mı başlatılır lan.mesela suriye konusundaki kararları çok can sıkıcı.arap baharıdır başlattılar.eset diye adam vardı.ülkeyede zulmetmiyordu.ve hatta erdoğan bizzat dostum falan diyodu.sen şimdi durduk yere örgütlenip başa ben geçecem diyip esete saldırırsann ki esete tanımıyormuş gibi namussuz adamın teki.o adam senin becerir.ve görüldüğü üzere bir sürü kişi öldü.ve ülke boşaldı.bölüp parçalamaya bi örnek daha.ve erdoğan da fol yok yumurta yok birden esete düşman kesildi.haydaaa der bi insan.hayırdır amaç ne.tamamen şuursuz bi ayaklanma iyi niyetle desteklenir mi hiç yahu.neyse gelelim cemaat konusuna.bence cemaatin amacı derin devleti yok etmekti.ki alan masonlara kalsın.ve her türlü pisliği yaptı bunun için.eee 10 yıl boyunca cemaat senin sayende yapabildi bu pislikleri.sen izin verdin.ve diyor ki kandırıldım.hahahha.yahu cemaat soru çalıyordu.emniyete adam sokuyırdu mesela.sen şimdi kandırıldın da hadi cemaat bunu iyi niyetli yapmadığı konusunda kandırıldın.ulan kim olursa olsun soru çalınmasına neden müsade ediyorsun.eee bilmiyordu.oldu kardeş ben bumu 8 sene önceden biliyim o bilmesin.hem şimsi de torpille sokmuyolar mı her kuruma.ne farkı var soru çalmakla.şimdi gelegelim ülkenin önemli yerleri sattı.bu satılan yerlere bakın vallahi insanın içi acır.türkiyeyi savaşarak kazandık.parayla kaybediyoruz arkadaş.haa gelelim.pkk çözüm süreci.kandırıldım.gülsem mi ağlasam mı.ne kandırılmasından bahsediyorsun.pkk lı ölüler için şarkı söylet o organizasyına katıl hatta bizzat düzenlet sonra bi güzel ağlayın sonra kandırıldım.hadi de naş ba güzelim de naş.naş naş.sen pkkya izin verirsen ne yapacaktı başka.bide diyor ki ozaman polisler neden karışmadı.ulan karışan polisin sülalesi mi kalıyordu o zmana.çözüm süreci kutsallığına nasıl karışsın polis.şimdi neden karışmadı diyor.o zaman karışsa ne olcaktı acaba o polislere.heee sonra derin devlet yok oldu.eee ülkeyi kuran masonlara kaldı.ee bu masonkarla senin aranda ilişki ne.buraya çok girmiyim neyse.daha binlerce şey.demek istediğim boş yere ideolojik muhalafetlik yapmayın.az mantıklı olun.çok uzadı yine kısa tutacaktım.selam herkese...

      Sil
    7. *iran yazmışım.ırak olacak.reza girince olay karıştı.

      Sil
    8. http://www.aljazeera.com.tr/gorus/buyuk-resmin-kucuk-adami-sarraf

      bi okuyun derim.cuk diye oturuyor.

      Sil
  94. kendine bir alan adı alsan daha iyi olmaz mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hangi açılardan daha iyi olacağını madde madde yazar mısın?
      Belki ikna edilmeye ihtiyacı vardır bu konuda.

      Sil
  95. ne kadar kontrol edildiğimizi farkettim yazılarını okurken sikko.Bu dünya iyiye gidiyor kafasıyla gidiyordum ama tarih hiç tekerrür etmeyecek galiba.Demek istediğim şu arkadaşlar, zamanında osmanlıyı almak isteyen devletler amacından hala sapmamışlar yani tamam artık silah havan topları konuşmuyor ama şimdide direk beyine nüfus etmeye çalışıyorlar ki bence bu en tehlikelisi hazırlıklı olmalıyız

    YanıtlaSil
  96. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  97. bir sürü şey yazdım amk kayboldu.şüphesiz güzel ve faydalı bir yazı olmuş.

    edip yükselle olan videoların ve radyo programın çok iyiydi ama yetmedi devamını bekliyoruz hatta kendi kanalını açsan orda birşeyler paylaşsan vs.

    son olarak twitterdaki sikkoya muhalifler muhabbeti benim masaüstündeki arka plan kelimeleri gibi olmuş nerden aklına geldi:d

    YanıtlaSil
  98. http://www.imgim.com/1458incie9111086.jpg

    Hacı dedikleri harbi doğrumu?

    YanıtlaSil
  99. Keske herkes milliyetciligi dogru tanimlaysbilse.. Biz bir milliyetcilikten, müslümanliktan, hristiyanliktan önce bir insan olmayi ögrenelim.

    YanıtlaSil
  100. Naber lan kaynatasız ben patır patır replikanım

    YanıtlaSil
  101. http://michealsikofield.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  102. Kaynatasız küçük süpriz yapayım dedim adına açılacak bir fake blog adresini ben almış bulunmaktayım ve yapacağımı yaptım http://michealsikofield.blogspot.com.tr/
    sikko reyiz tüm yazılarını yalayıp yuttum Allah razı olsun ufkumuzu genişlettin , kaynatana selam

    YanıtlaSil
  103. Radyo prg. 30.dak. dinledim hadislere gelince bıraktım bana göre hadislerin çoğu uydurma din konusunda R.İhsan Eliaçık, Hakkı Yılmaz Ali şeriati, ibni haldun, v/s yazarların açıklamaları akla mantığa daha yatkın geliyor bir incelemani isterim.

    YanıtlaSil
  104. Radyo prg. 30.dak. dinledim hadislere gelince bıraktım bana göre hadislerin çoğu uydurma din konusunda R.İhsan Eliaçık, Hakkı Yılmaz Ali şeriati, ibni haldun, v/s yazarların açıklamaları akla mantığa daha yatkın geliyor bir incelemani isterim.

    YanıtlaSil
  105. bu yazından ziyade genel olarak illuminati ve insanları kontrol etme-nüfus azaltma amacıyla ilgili bir şey yazacağım. şu linkte abd merkezli bir anti-psikiyatri derneği var.: www.cchr.org. bunlar scientology ile bağlantılı bir dernekmiş, nedenini bilmiyorum sormak lazım aslında.
    şimdi bunlar tabi ki "ruhsal sorun diye bir şey yoktur" filan demiyorlar, ama psikiyatrik rahatsızlıkların ilaç satılması için neredeyse moda haline getirilmesinden, bazı rahatsızlıkların medya aracılığıyla duyurulmasında bildiğimiz reklam ajanslarının kullanılmasından ve ilaçların acayip zararlı olmasından, insanlarda cinayet ve intihar eğilimlerini artırmasından filan bahsediyor. ABD'deki okul katliamlarını vb. buna bağlıyor bazı uzmanlar. Özellikle bu son dediğim, belki özellikle insanlar ortadan kalksın diye yapılıyor olabilir diye düşündüm. Ciddi ciddi insanların zihinsel dengesinin bozulmasına yol açıyor psikiyatrik ilaçlar deniyor burada.

    Hangi psikiyatristin sitesine girersek girelim, depresyondu, şizofreniydi, bipolardı vb bunların hep beyin kimyasıyla ilgili oldu yazılıyor. Burada konuşan psikiyatristler “kimyasal dengesizlik” lafının ilaç satılsın diye uydurulmuş bir laf olduğundan bahsediyor. Vaktiniz olursa bütün videoları bir incelemenizi tavsiye ederim

    Bir de tabi anti-psikiyatride şu argüman var: Erich Fromm’un “norm faşizmi” dediği bir şey var, yani normal-anormal kavramlarıyla farklı insanların kontrol altına alınmasına da yarıyor psikiyatri. Maksat sistem bozulmasın. Kimse düzensizlik, karşıtlık yaratmasın.

    Site için iyi İngilizce bilmek gerekiyor maalesef, Türkçesi yok. Parası olan çevirtsin diyelim bari..

    YanıtlaSil
  106. V for vendetta analizi yapacak mısınız? yaparsanız çok sevinirim.

    YanıtlaSil
  107. V for vendetta analizi yapacak mısınız? yaparsanız çok sevinirim.

    YanıtlaSil
  108. Sikko eline sağlık yurtdışında yaşama konusunda söylediklerin düşüncelerime birebir tercüman oldu ama bu milliyetçilik dalgasının bu kadar boku çıkmış ve altı boşalmışken bunun yerine vatanseverlik daha mantıklı değil mi bundan kastım hükümet ne derse doğrudur Türkiye yine Osmanlı olacak ortalığın anasını sikecek hüloğğğ demek değil bu ülke ve millet için her alanda en iyisini istemek ve yapmaya çalışmaktır. Bu arada son birkaç yazında yazdıklarında Cemil Meriç esintileri hissettim okuyor musun bilmiyorum ama sana ve okurlarına şiddetle tavsiye ediyorum.
    Saygılar sevgiler kaynataya selamlar.

    YanıtlaSil
  109. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  110. ortalık güllük gulistanlikken milliyetçilik kulağa hoş geliyor. mehter marşları, milli bayramlar, canakkale zaferi, diriliş Ertuğrul, dombıra vs iyi gaz veriyor tabi. ama işler biraz karıştığında ve nesil de zıvanadan çıkmaya başladığında böyle oyuncaklar kimseyi avutamayacak. bugun bile ipler cozulmeye basladi. o yüzden bize daha kuvvetli insanları tutkalla birbirine yapistiracak bir ideoloji lazım.

    bu dünyadan sonrası için bir şeyler vaadeden bir şey çok daha kalıcı olur. zaten dinlerin de ideolojilerden bir farkı yok. ha 10 emir, 32 farz, 6 şart ha ideolojilerin manifestoları, 9 ışık bilmem ne. ikisine de inanıp kör gibi amel ediyorsun işte. fakat dinler biraz daha oyle kolay kolay boslanmayacak şeyler. herhalde kimse ölümden sonra yasanacak sonsuz bir hayat için üç günlük dünyada uslu durmayı reddetmez. insan ürünü de değil bütün alemleri yaratan tek bir yaratıcının emirlerini içeriyor, inanan için böyle tabi. ideolojiler ise sadece bu dünyayı bağlıyor ve kimse "kıyamete kadar korunacağını" da vaadetmiyor. dolayısıyla ömrü kısa oluyor.

    fakat bu ikisini birleştirdiğimizi düşünelim. hem bu dünya hem obur dünya için mukemmel bi ideoloji urerebiliriz. mesela vatan sevgisi imandandir hadisi ile Atatürkün ne mutlu turkum diyene sözlerini birlestirelim üstüne biraz da bilim ekleyip modern bir hava estirelim alın size ideoloji. bbp'nin daha elit versiyonu. hem milliyetçileri hem dincileri hem Atatürkçüleri çektik biraz bilim havası estirip belki modernleri de çekeriz ama iyi reklam yapmamız lazım.

    tabi en nihayetinde bu ideoloji de yıkılmaya mahkum. çünkü hep bir şeyleri kabul ettik. kötü körüne inanç var. allah var dedik peygamber var dedik onun emirlerini kabul ettik. ataturkü adam yerine koyup onun sözlerini kabul ettik vs. biri çıkıp, cennetle filan bizleri kandırıyorsunuz Atatürk de mason ben bu adamın fikirlerini kabul edemem dese yapacak bir şeyimiz yok. hatayı yaptığımız ideolojide aramamiz lazım. bir eksiği var ki bir düşmanı ortaya çıktı.

    o yüzden milliyetçiliğin de kaderi kurtuluş savaşı dönemindeki Osmanlıcılık fikrinden farklı olmayacak çünkü imparatorluklar çökerken osmanlicilik yapmak neyse milletler çökerken de milliyetçilik yapmak aynı şey.
    bizim eskiye tutunmaya calismaktansa batmayan bir şey bulmaya calismamiz lazım. Hz İbrahim gibi ben batanları sevmem diyip o "batmayan"ı bizzat bulmazım lazım. ondan sonra insanların anlayislarina gore bi ideoloji uydurulurverilir.

    YanıtlaSil
  111. Benim anladığım bu vatanın bölünmez bütünü içerisinde türkü ile kürdü ile ortak vatan milliyetçiliği. Zira bu vatan bölünürse hiçbir etnik grup sulh ve selamet bulamaz. Küçük parçalar her zaman kolay lokma olur. Rockefeller ın tek dünya hayalinin amacıda bu değil mi?

    YanıtlaSil
  112. Ancak ve ancak iyisi veya kötüsü olur diye yazmışsın. Peki ya ikiside kötüyse... Bizleri aşılananda bu zaten iyi-kötü siyah-beyaz fener-cimbom misali. Şeytan işini hiç şansa bırakır mı? Bence hayır
    Yahudi'nin bir sözü vardır:
    Bir oyunu 100% nasıl kazanırsın?
    Bak 100% diyorumAncak ve ancak iyisi veya kötüsü olur diye yazmışsın. Peki ya ikiside kötüyse... Bizleri aşılananda bu zaten iyi-kötü siyah-beyaz fener-cimbom misali. Şeytan işini hiç şansa bırakır mı? Bence hayır
    Yahudi'nin bir sözü vardır:
    Bir oyunu 100% nasıl kazanırsın?
    Bak 100% diyorum
    Eyer iki tarafıda kontrol edersen! Birisini iyiler yaparsın birisini kötüler ve bunlar başlar birbirini yemeye. Sonuç ne olursa olsun sen kazanırsın!
    Bak bir örnek vereyim
    Ben hep diyordum ki kendime ulan bu sıçtığımın piramitleri nasıl oluyorda dünyanın dörtbir tarafında oluyor. Hemde insanoğlunun imkansız yapabileceği birşey hele birde o zaman.
    Şimdi sana verilen birinci yol: uzaylılar geldi ışınlanma disco müziği eşliğinde hoop bir taş daha bu işi yaptılar. Hollywood bunların nasıl tipler olduğunuda beynimize yerleştirmiş. Tam diyorsun kendine tamam çözdüm. Yolculuk Sirius. Ben kaçtım ışığa doğru...
    Eyer dini bilgin yoksa bu adam harbiden kaçtı... Bunların sadece cinlerin yardımı ile yapılabileceğini aklına gelmez çünkü bu konuda bilgin yok. Peki bu uzaylılar ne ayak peki? Gökten gelmeler hoop ışın hızı falan? Beni dinleme bana inanma. Aç kendin oku!
    Bizden önce oluşan bir toplum Cinler. Ne malüm kendini yeteneklerinin imkanlarıyla geliştirilmiş teknik imkanları olmasın!!! Yani
    Sen havada durabiliyormusun insan olarak? O durabiliyor
    Sen ışın hızında gideliyormusun?
    O gidebiliyor?
    Eeee şimdi birde senin geliştirdiğin teknolojiye bak birde onunkini düşün. Olamaz mı? Olabilir
    Orasını Allah bilir
    Evet konuyu toplayalım
    İlk bize sunulan secenekde uzaylılar ve Sirius'a yola çıktık. Yani IŞIK'a doğru yola çıktık. Daha dur daha ne ışıklar göreceğiz. Ebesinkini bile göreceğiz aydınlanmış bir şekilde. Neyse

    YanıtlaSil
  113. İkinci seçenek:
    Aydınlanmak (gene mi lan?!?)
    Çakralarımızı acıyoruz... Hahahahaaaaa
    Aç sen aç
    Bak Goethe ne diyor: çağırdığım ruhlar artık gitmiyor.
    Arkadaş bu vatandaşda aydınlandı sonra çok parlar birşekilde kafayı yedi.
    Sonuç? Aynı kafa
    Bütün esoterik yırtınmalar gene aynı trene çıkıyor. Öyle bakma bana kemdimi...... (Anladın)
    Gene Cinler alemi
    Evet gelelim üçüncü umut dolu seceneye
    Herzaman sorulan bir soru. Peki örneyin Güney Amerika'daki adam nerden bilecek Müslümanlığı? Sanki sen Müslüman olarak çok süper bir örneksinde adamda oralardan izleyip sana hayran hayran Emrah bakışı ile bakıyor.
    Konumuz Güney Amerika evet burdada insan eli ile yapılması imkansız piramitler. Bir bakıyorsun Maya'lar var. İnceliyorsun aynı filim. Uçarak gelenler yılan kafaları ecderhalar güneşe tapmalar. Gene aydınmalar. Senaryo aynı...
    Geçelim Asya'ya
    Aynı filim sadece kostümler deyişik ucuyor gelip insanoğlunun ağzına sıçıyor sonrada kendine tapdırıyor. Aynısı laa
    Hele Hindistan tam oscarlık.
    Gelelim Avrupa'ya
    İtalya'da piramitler Almanya'da piramitler hiçbir farkı yok. Gene başka kostüm altında aynı makinist. Çarmağa gerilmiş bir aldatmaca. Bunlarda şu muhabbet: tanrı ve oğlumu yoksa tanrı oğlu ve ruhumu? Al işte
    Ha tabii birde ateistler...
    Sizce hangi secenek?
    Peki ya İslam?
    Sizce şeytan asıl yok etmek istediği dini rahat bırakırmı? Asla
    Onun amacı zaten saptırmak...
    Allah Kuran'da bir kelime kullanıyor: DOSDOĞRU
    Yani hafif bir yılma seni istediğin yere asla ulaştırmaz. Örneğin hedefinden hafif sapsan ve bir saat yürüsen nereye varırsın? Gitmek istediğin yere kesin deyil demi. Peki hafif sapıp bir ömür yaşadığın bu hayat? Yani yaşadığın bu saatlerce ömür seni nereye getirir? Gitmek istediğin yere kesin deyil demi.
    Şeytan bizden güçlü gözüküyor olabilir ama onun asla olmayan birşey var insanoğlunda. VİCDAN
    Dininde temel direklerini yerleştirdiysen ve yaptığın işte vicdanın rahatsa. Sallanırsın ama devrilmezsin!!!
    Başkaların sana öğrettiğini deyil veya önünde gidenlerin deyil kendi okuyup bildiğin yoldan git. Çünkü önünde gidenlerin yolunun doğru olduğunu nerden biliyorsun??? Allah herkeze akıl ve vicdan vermiş. Bunu kulanmazsan herzaman başkasını senin önüne koyduğu seçeneklerden birini seçersin. Ve gel en baştan sorduğum soruyu sorayım sana.
    PEKİ YA İKİSİDE KÖTÜYSE
    Ya Sikko kusura bakma sana iki satır yazayım derkene içimi dökmüşüm

    YanıtlaSil
  114. Sikkocuğum seni neden seviyoruz biliyor musun?
    Bu kadar insan adına konuşursam belki tam dogru seyler söylemiş olmam,o yüzden en azından kendi açımdan gördüğümü söyleyeyim.Öncelikle karagümrük çocuğuyum,üniversite son sınıf öğrencisiyim,aile mevzuları hep beni de yordu,hep sorguladım,çok araştırdım,çok okudum,çok düşündüm ve daha çok sorguladım,daha çok eleştirdim.Sen hepimizin düşündüğü,sorguladığı,hissettiği,anlatmak istediği şeyleri anlatıyorsun,bizdensin.Tek farkın bunlari yazmak icin vaktin ve daha iyi bir kendini ifade etme ve yazma yeteneğin olması.Anlattiklarinin icinde kendimizden parcalar bulmamiz seni kendimize yakin hissetmemizi sagliyor.Vay amk tam düşündüklerimi yazmiş,yalnız degilmisim dedirtiyorsun bize.Yalnız olmadigimizi hissettirdigin icin eyvallah,iyi ki varsın.Seni okumak iyi geliyor

    YanıtlaSil
  115. Yazılardan sonra yorumların tamamını okumak, farklı düşünceleri de öğrenip eksik veya hatalı kısımları tespit etmek çok daha faydalı oluyor bence. Başta Cemre'ye olmak üzere, yorum yazan tüm düşünenlere selam olsun.

    YanıtlaSil
  116. Yazılardan sonra yorumların tamamını okumak, farklı düşünceleri de öğrenip eksik veya hatalı kısımları tespit etmek çok daha faydalı oluyor bence. Başta Cemre'ye olmak üzere, yorum yazan tüm düşünenlere selam olsun.

    YanıtlaSil
  117. Dostum çok uzun bir süredir senin kadar zeki, tesbih gibi dizili laf sokma sanatına sahip birikimli bir insanla karşılaşmamıştım :) seninle sabaha kadar rakı muhabbeti yapsak bu konularda içtikçe açılırım sabahlarken :) seni bana öneren teyzeoğluyla çayı su gibi içersin sabaha kadar :) şerefsizim monotonluktan uyumaktan uykumun gelmesine artık sövmekten yoruluyorum uyku annesi hastası bir aciz olarak :) yalnız değilsin field :) isminin mazisinide ilk anlattığında seni okumak için sabırsızlandım :) bizi bizden biri yönetecek ise senin gibi birisi yönetmeli ki dünya millet görsün, ulus görsün, insanlık görsün, inanç görsün.. Özellikle bizim millet.. Kalemine sağlık bilader :) Bursa/ Mkpaşalı dan sağlık ve esenlikler..

    YanıtlaSil
  118. yazar değişmiş sanırım

    YanıtlaSil
  119. anadili türkçe olan türktür arkadaşlar nokta.

    YanıtlaSil
  120. tıpkı senin de şu yazının içine zekattır nisa suresidir gibilerinden serpiştirmen gibi yani.. anladım.

    YanıtlaSil
  121. Selamlar,dün bizim oralarda Soğanlı Mustafakemalpaşa caddesinde taksiye binerken gördüm. Ales benim kötüydü ya senin?

    YanıtlaSil
  122. Ne yalan söyleyeyim ön yargıyla okumaya başladım yazını, içi boşaltılmış milliyetçilik kavramı üzerinde duracağını düşündüğüm için. Ama öyle olmadı, bizzat daha önce düşündüğüm, yapmaya çalıştığım, yalnız hissettiğim ve beceremeyeceğimi kabul edip kendi kabuğuma çekildiğim zamanları okudum.

    Kendine milliyetçi diyen ırkçılarda gözlemlediğim bir şey var: Birey olamamaları.

    Şöyle bir örnek üzerinden izah edeyim. Ben Fikirtepeliyim doğma büyüme. Semtimizin gençleri için övünçtür bu. Tanrı tarafından bahşedilmiş bir kutsaldır fikirtepe çocuğu olmak. Her türlü kavgada gideri vardır, şeklin olur, müdür yardımcısının bile gözünün korkutursun bu iki kelimeyle: fikirtepe çocuğuyum.

    Tamam ben de az götümü kurtarmadım bu sayede ama söyledik, güldük, bitti. Bir sivilceydi geçti.
    Adam askerden geldi, evlendi, çocuğu var; hala fikirtepe çocuğu. Bu adamların abi dedikleri adamlar var bir de var gerisini sen düşün.

    "Peki bu adamların olayı ne, ortak noktası ne hacı?" derseniz: KORKUDUR efenim. Birey olacak ebatta bir göte sahip olamamalarıdır. 30-35 senelik yaşamlarında yegane başarı olarak doğdukları yeri; fikirtepeyi görmeleridir. Tıpkı soylarını Metehana, Ötüken'e atfedip seçemedikleri ırklarıyla övünen beyin yoksunu kafatasçılar gibi.

    Fikirtepeliyim dediğinde sen sanıyormusun ki fikirtepe ayağa kalkacak yek yumruk olup Cenk edecek? Ama Alparslan atlılarıyla arkasındaymışçasına coşan ırkçı arkadaş Nasıl motive oluyorsa soyunu selçukluya dayandırarak, bu adamlarda bu şekilde motive oluyor: Yalnız olmadıklarını düşünerek.

    Halbuki millet kelimesinin kökü ümmete dayanır. İbrahim'in milleti olarak geçer Kuran'da. Yani İman edenler. İnsan seçemedikleriyle (doğuştan özellikleriyle) eşittir. Seçtiklerinin getirisi ise adalet kavramı üzerine şekillenir. Kuran'ın söylediği de, akla mantığa uyan da budur.

    Gelgelelim günümüzde milleti ümmet olarak almak mümkün değil. Bunda en çok, malum olduğu üzere İslam coğrafyasında ki/ülkemizde ki yanlış din algısının ve gün geçtikçe artan ateist/deist vs. sayısının payı büyük.

    Irk olayına hiç girmiyorum aryan olduğunu düşünen varsa siktirip gitsin bi zahmet. Hem forumlarda sözlüklerde şöyle medeniyet beşiğiyiz böyle zengin kültürlerin ev sahibiyiz diye ahkam keseceksin hem de ari olduğunu iddia edeceksin. Safkan dediğin Türk ırkı en az 8 ayrı ırkın genini taşıyor. En safımız bu yani ari olan arkadaşlara duyurulur. Bana burada kendini Türk hisseden herkes Türk'tür edebiyatı da yapmayın. Peynir beyazdır, zeytin siyahtır, Kürt kürttür, Türk Türk'tür. Kültür birliği asırlar sonra farklı toplumların kaynaşması sonucu oluşur. 30-40 sene önceki gibi birlik sağlayacağım diye dil yasaklamakla insanları dağa çıkarırsınız ancak.

    Irk ve din olayı baştan fail yani kamkiler. "Ee ne üzerine birleşecek bu insanlar?" Diye sorarsanız çok basit: Türkiye. Buranın adı Güneş ülkesi de olabilirdi Okyanusya da. O zaman da birleştirici unsurumuz güneş ülkesi veya Okyanusya olurdu. Çok basit değil mi?

    Eyyorlamam bu kadar hadi hayırlı işler

    YanıtlaSil
  123. Bi kere ben senin tarih bilginin olduğunu pek sanmıyorum çünkü daha önce okuduğum ve bu yazından okuduğuma bakarak. Bak burda söylediklerinin %90 I doğru ama Türkiye'nin Türklerin gerçek tarihini bilmiyorsun.

    YanıtlaSil
  124. Albert Caraco

    Milliyetçilik evrensel bir hastalıktır, ancak çılgınların ölümüyle şifa bulur, bu kadar zararlı düşüncenin iyice daralttığı bir dünyada varlığımızı sürdüremeyiz, yok olacağız. Geleceğin tarihçisi, doğanın halklara baş döndürücü bir ruh musallat ederek halklardan öcünü aldığını ve Milliyetçiliğin çok kalabalıklaşmış hayvan topluluklarını ele geçirmiş olana benzer bir çılgınlık olduğunu söyleyecektir. Biz çok kalabalığız ve ölmek istiyoruz, bize soylu bir bahane gerekiyor ve işte bulduk: Sahip olma ve yabancılaşma huyu, hem de olabilecek en kusursuz haliyle. En aşağılık edimleri gerektiğinde çoğaltarak kendimize itibar vermemizi sağlar, bizi kurban olmaya mecbur bırakarak kendi kendimize bakıp sarhoş olmamızı sağlar, bizi tüm saflığımızla canavarlaştırır, erdemlerimizin bütün erdemsizliklerin sıfatıyla donanması sağlar ve -en iyisi- arzuladığımız ama seçmeye cesaret edemediğimiz şeyi bizim için o seçecektir. Bizler adamakıllı hapı yuttuk, bu hastalık hiçbir ulusu esirgemez, bütün ülkeler onları birbirlerinin karşısına çıkartan ve boğaz boğaza gelecek denli harekete geçiren öfke türüne varana dek birbirine benzemektedirler.

    YanıtlaSil
  125. Bu yaziya gelicek en saçma yorumu yapicagim sanirim.
    2 senedir seni okuyorum gercekten yazilarini okuyorum demek saçma olacak, seni okuyorum.
    Dusuncelerinle mucadelen, yazilarindaki konulardan daha dikkat çekici oluyor. Mengen diyince nedense sasirmadim bizim topraklardan kopma çoğu insan kafayi yemiş, nazaran ultra milliyetçi zaten sasirtici bi durum değil. He bide anason cayi iç sakinlestiriyo antidepresanlar tirt ✋

    YanıtlaSil
  126. Edip yuksel sana gaz vermis belli ikinizde turkluge dusmansimiz. Milliyetcilik olmasa ulke bolunur gidir kimse size yolda ermeni yahudi kurtsunu diye laf atmiyor nerenize batiyor sizin milliyetcilik anlamis degilim. Kendinizi cok akilli zannediyorsunuz edip ile ikiniz ama bu palavralalari cahillere yutturabilirdiniz... Hadi iyi geceler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dostum kurtlerin bu halde milliyetci olmasi turk milliyetciliginin ve irkciliginin sebebidir. Milliyetcilige dusmanim bizi bildugu icin. Ama yasadiginiz cevre kurtleri adamdan saymaz. Siz de okumaz arastirmassiniz isin asli nedir diye. Oyle inanirsiniz. Islami da taklitci bi eda ile yasiyorsunuz. E buda gercek anlamda aidiyet saglamadigindan zir milliyetci oluyorsunuz. Amabanlatacam uyandirmak icin gayrer edecem.

      Sil
    2. Dostum kurtlerin bu halde milliyetci olmasi turk milliyetciliginin ve irkciliginin sebebidir. Milliyetcilige dusmanim bizi bildugu icin. Ama yasadiginiz cevre kurtleri adamdan saymaz. Siz de okumaz arastirmassiniz isin asli nedir diye. Oyle inanirsiniz. Islami da taklitci bi eda ile yasiyorsunuz. E buda gercek anlamda aidiyet saglamadigindan zir milliyetci oluyorsunuz. Amabanlatacam uyandirmak icin gayrer edecem.

      Sil
  127. Selam sikkofield. Sözlükten geliyorum. Acaba ayrılma sebebin nedir?. Ayrıca 2 saattir yazılarını okuyorum. Dilin sade anlaşılır. Kafa olarak da aynıyız. Varsana bana kız (:

    YanıtlaSil
  128. Biz aidiyetine ihtiyac var demissin. Bu aidiyet turkculukle olmaz canim. Islam aidiyeti ile olur. Ummet fikri ile olur. Selamlarla

    YanıtlaSil
  129. Biz aidiyetine ihtiyac var demissin. Bu aidiyet turkculukle olmaz canim. Islam aidiyeti ile olur. Ummet fikri ile olur. Selamlarla

    YanıtlaSil
  130. Milliyetçilik yalnızca savunma amaçlıysa yararlıdır. Örneğin ülkene yapılan bir saldırı varsa, o zaman milliyetçi olma zamanıdır. Ama milliyetçiliği bir ihtiyaç tarzı bir şey olarak görmek bence yanlış. Çünkü milliyetçilik silah gibidir.
    Eğer sana bir saldırı varsa, bir silahın olması gerekir ki kendini koruyabilesin. Ama düşünüp de demezsin ki "silah diye bir şey olmasaydı kendimi koruyacak bir aletim olmazdı" çünkü o savaşa sebep olan, o kadar ölüme yol açan şey zaten silahın icadı. Milliyetçilik de bu şekilde. Tarih boyunca milliyetçilik adına birçok savaş yapıldı.
    "Benim milletim daha güçlü olmalı o yüzden şurayı keşfetmeliyim"
    E dolayısıyla birçok kişi öldürdüler bunun için. Neden? Milliyetçilik yüzünden. Aynı zamanda, orayı savunan kişiler (ki bu durumda haklı olanlar onlar oluyor) de milliyetçiliği benimseyip "Benim milletim daha güçlü olmalı bu yüzden bu toprağı savunmalıyım" mantığıyla hareket ettiler.
    Sonuç : Eğer kendinizi, değer verdiğiniz insanları ve masumları korumak istiyorsanız milliyetçilik iyi bir şeydir. Ama olması gereken bir şeydir demek yanlış bence. Çünkü o saldıran kişilere o saldırma isteğini veren şey de milliyetçilikti.

    YanıtlaSil
  131. Merhaba,
    Benim bilmediğim çok şey var ama yaşayarak öğrendiğiö şeyler de var, paylaşmak istedim.
    Küresel güçleri, elit takımını da onların hain emellerini de bilmiyorum. Ancak batı'da, batı'nın 3 farklı ülkesinde 5 yıl yaşamış ve hala da yaşamakta olan biri olarak milliyetçiliğin lanetlenme sebebini insanlarda, bireysel düzeyde şöyle görüyorum:
    insanlar yüz yıllar boyu milliyetçilik ve benzeri türcülük hareketleri yüzünden savaştı, tarifsiz acılar çekti ve artık ayrışmak değil kaynaşmak istiyorlar. O yüzden de milliyetçilik ayrıştırıcı öteleyeci bi kavram olarak görülüyor ve bunu artık istemiyorlar. Benim kişisel gözlemim ve batılılarla tecrübem bu yönde. Onun dışında milli tarih ve kültür bilinci yani bana göre vatan bilinci bizlerden çok daha ileri, çok daha eleştirel ve tarafsız yaklaşabiliyorlar ve çok çok daha bilgililer. Ancak gene de milliyetlerini öne çıkarmak ayıp gibi görülüyor bunun sebebi de geçmişte yaşanan acılar ve ortak değer yargılarına dayalı bi dünyada yaşama isteği. Benim batıda gördüğüm bu. Ben de bu dünya vatandaşlığına inanıyorum. Bunun neden bunca kötü olması gerektiğini anlamadım... Yani tamam küresel güçlerin hain emellerine hizmet ediyor ancak daha önce de milliyetçilik aynı emellere hizmet etmişti. Ben, beni tüm dünya insanlarına yaklaştıracak bir dünya düzeni ve değerler sisteminin özlemini duyuyorum ve dünya vatandaşlığı kavramı buna uyuyor, bana iyi geldi, geliyor. Aynı dinse aynı din, dilse dil, ne olacak ki, kavgalar daha azalır belki...
    Sevgiler,
    Cansu

    YanıtlaSil
  132. evet arkadaşlar yemi son olaylardan sonra yuttuk direkt aklıma bu yazı geldi yorum yapma ihtiyacı hissettim

    YanıtlaSil
  133. Günümüzde belli bi kesime milli şuuru unutturup, coğrafyada olan başka bi zümreye milliyetçi nutuklar atılıp sonrada birbirine sürüyorlar en azından şuan coğrafyamızda böyle. Önceden de böyle olmuş aslında balkanda, araplarda ne kadar millet varsa ulus şuuruna kendini kaptırmış hataya düşmüş. Bunu kendimi milliyetçi biri saydığım için yazıyorum;yazıda oturtamadığım bir şey var abi. Ne bilmiyorum ama sinmedi bir şey

    YanıtlaSil
  134. barışarock vardı eskiden. milliyetçiliğe karşıyız falan muabbetleri. ama rock n coke daha iyiydi şimdi. ama barışarockda da kafalar falan. öyle şeyler geldi aklıma okuyunca seni. abi at?

    YanıtlaSil
  135. takıntıdır. takıntıda bir hastalıktır

    YanıtlaSil
  136. Bu yazıyla değinmek istediğin tehlikeye aynen katılıyorum fakat verdiğin örnekler isabetsiz. Amacım bahsettiğin filmin avukatlığını yapmak değil lakin bu film globalizme,emperyalizme, kökten dinciliğe, bilinçsizce tüketime ve makyavelist düşüncelere karşı çıkılan, aklı, ahlakı ve iyi günde de kötü günde de yalnızca köklerinin, yetiştiğin yurdun insanının seni kollayıp destek olacağını vurgulayan bir film. Ne insanlar gördüm üzerlerinde giysi yoktu ne giysiler gördüm içlerinde insan yoktu mukabilinde bir düşünceyle hazırlanmış sahnelerdir onlar. Konuya daha çarpıcı ve isabetli örnekler bulman dileğiyle,
    Saygılar... myetimler

    YanıtlaSil
  137. panpa sen de ayrılığın izdirabini tatmisssin. ayriliktan kim sikayet ediyordu sen daha iyi bilirsin. ama tasavvufa karşı olduğun icin birliği baska yerde arıyorsun. kimi milliyetcilikte teskin oluyor kimi futbol kuluplerinde kimi meyhanelerde. aslında bunları birbirinden ayırmamak lazım.

    ilahiler-milli marşlar-tribun marşları

    ilahi aşk-vatan sevgisi (imandandır)-beşiktaşk

    bendir- askeri bando-tribun davulu

    canını canana vermektidr kemali aşkın-vatan sana canım feda-beşiktaş yolunda ölmeye geldik

    tek tip kıyafet (egolar yok olmuş) ve bireyin kendini bütüne feda etmesi...

    Tayyip; tek bayrak, tek vatan, tek devlet

    Davutoğlu; sen ben yok turkiye var (hayirdir fena-fil-turkiye mi olduk?)

    tarkan; bir oluruz yolunda haydi bastır gönüller coşsun...

    idol belledikleri kişilere benzemeye çalışan gençler. fena-fil-kıvanç

    ayrılık ve beraberlik, kesret ve vahdet, bencillik ve özgecilik

    bu tuğlaları sadece sevginin harcı birleştirebilir. sevginin şartı da fikirde, halde, niyette mutabakat, biraz birbirine benzemektir. en cok sevdiğimiz kisiler de bize en cok benzeyen kişilerdir. bana arkadaşini soyle. tuglalar yamuk yumuk da olsa birbirine pek benzemese arayi harc doldurur.

    kibbutzta bozulmalar ne zaman başlamış? tek bir kişi, evine 'kendi' kahve isiticisini almış.

    adem cennetten yasak agacin meyvesini yediği icin kovulmuştur.

    okulun havali erkegi pek sevilmez. çünkü spor ayakkabiyla okula gelir gömleğin içine renkli T-shirt giyer. artık o suruden ayrilmis birlikten kopmustur. ezgilerlerle, cansularla takılır

    kangren olmuş uzva merhamet edilmez. yoksa bütün vücut tehlikeye girer.

    maçlarda kendi giden pas atmayan adamlar tribundeki mervelere artistik yapicam diye takımı tehlikeye atarlar pek sevilmezler.

    kanserli hucreler de bencil insanlar gibidir. bütünü tehlikeye atar birligi bozar. bütün hücreler 'birimiz hepimiz için hepimiz bir icin' dusturuyla hareket eder yeri geldi mi kendini parçalar bölünür.

    insanlar bencil olunca yalnız kalırlar yalnız kalınca butunden koparlar. kanserli hucrelerin yok edilmesi lazım. askeriye devreye girer ya da depresyon intihara sevk eder...

    iman etmedikçe cennete giremezsiniz.
    birbirinizi sevmedikce iman etmis olamazsınız.
    beni her şeyden daha çok sevmedikce imaniniz kemale gelmez.

    imanın şartı kaçtı? Resulallah 1 diyor...

    Kendimiz için değil, bağlı olduğunuz ulus için el birliği ile çalışınız, çalışmaların en yükseği budur.
    Mustafa Kemal Atatürk

    Mü'minler birbirlerini sevmekte, birbirlerine acımakta ve birbirlerini korumakta bir vücuda benzerler. Vücudun bir uzvu hasta olduğu zaman, diğer uzuvlar da bu sebeple uykusuzluğa ve ateşli hastalığa tutulurlar.
    (Buharî, Edeb 27; Müslim, Birr 66)

    Hep birlikte Allah’ın ipine (Kur’an’a) sımsıkı sarılın. Parçalanıp bölünmeyin. Allah’ın size olan nimetini hatırlayın. Hani sizler birbirinize düşmanlar idiniz de o, kalplerinizi birleştirmişti. İşte onun bu nimeti sayesinde kardeşler olmuştunuz. Yine siz, bir ateş çukurunun tam kenarında idiniz de o sizi oradan kurtarmıştı. İşte Allah size âyetlerini böyle apaçık bildiriyor ki doğru yola eresiniz.” (Âl-i İmrân Suresi, 103)

    Nuhun gemisi kalkıyor dağda bayırda kalmayalim...

    firak ve vahdet: https://eksisozluk.com/entry/39453815

    YanıtlaSil
  138. Mustafa DOLU20 Ocak 2017 12:16
    Peki tatlı yazan tatlıcan:)) din diyon da. Neden Din ?.. "Neden”ler sorusuna cevap bulamadığım için yaptığın bir kolaycılık mı acep ?

    Samimiyetin mükemmel.

    Çıkarımın hatalı ama . Sen de zaten biliyorsun tatlıcı. Eminim ki biliyorsun içi dışı bal kaymak...:)

    Neden böyle diyom diye sorarsan canımın içi, cevabım şu olacak :)

    HERKES BİR SONUÇ ... BİR CEVAP...BİR MELHEM...BİR İLAÇ ARIYOR. KENDİSİNE KAYITSIZ OLAN BU VAROLUŞA ANLAM KATMAYA ÇALIŞIYOR HERKES. AFEDERSİN AMA, SİKİNDE DEGİLİZ VAROLUŞUN (Evren..Evren yasaları...Dünya...Doğaaa).

    DOGANIN,VAROLUŞUN KAYITSIZLIĞINA MARUZ KALAN İNSAN, SAVUNMA MEKAMİZMASI OLARAK inanç SİSTEMİ DİYE BİRŞEY GELİŞTİRMİŞ ( En aptalından en akıllısına kadar...Düşünme yetisi olsun olmasın herkesin görece olarak çarpık yada mantıklı görünen bir inanç sistemi vardır).

    Tatlıcan burayı çok iyi dinle şimdi ( Anlasa Anlasa bi sen anlarsın beni valla !!!) (BAYA BAYA SEVDİM SENİ YAZDIKLARINDAN DOLAYI KERETA:)

    Gadasını yediğimin şeker şerbet bal petek çiçek böcek kıl tüy Sikkosum, var olan orijinal bir dini ilahi kitap göster, taşşağını melemen yapıp yiyim.

    Çok ciddiyim varsa söyle delikanlı gibi.

    Sen tabiki delikanlısın, bir tanesin, biriciksin. Senin bir taneliğin, senin biricikliğin gibi TEK BİR TANE, BİRİCİK BİR ORİJİNAL KAYNAK GÖSTER, ORİJİNAL KİTAP GÖSTER.

    Diğer yazılarında bahsettiğin ve Muhammed niye böyle bir kumar oynasın ki dediğin tarihsel olaylar, Kuran kitaplaştırıldıktan önce mi gerçekleşmiş yoksa sonra mı ?

    Samimimiyim. Muhalefet yapmıyorum. Belki atlıyorsundur bu konuyu. Sana da pek yakışmaz ama :P

    Muhammed Allah'ın bildirdiklerini kuldan saklıyor da Ebubekir, Ömer ve Osman’a mı kalıyor topluma yaymak. Postacılık görevi de mi yapamaz bir peygamber ? İlahi bir ironiklik yok mu sence bu açıdan tatlılar tatlısım. Yaşanan gerçekler, tarihin gerçekleri neden hep inançlarımızı sorgulamamızı gerektiriyo?

    Muhammed neden kendine verileni, toplumla birinci elden paylaşmadı. Bilakis ortadan kaldırdı.

    Başka bir ironik nokta da şu :
    Okuma yazma bilmeyen bir peygamberin sözlerini yazıya dökenler nasıl döktü acaba. Kontrol mekanizması hiç yok.

    Oku denilen ilk ayet ile Muhammed okumayı öğrendi mi yoksa Allah'ın kudretiyle ?

    Beni ciddiye almanızı dilerim
    Birlikte çay ve sigara içilesice :)

    Mustafa Dolu 0546 210 38 32

    YanıtlaSil
  139. İnsanın ölümden daha çok korktuğu tek şey vardır bu hayatta michael. O da yalnızlıktır. Ölüme bile alışır insanlar ama yalnızlık her zaman yaralar.

    Elini karanlıkta sallarsın.
    Bu tanrı'dır.
    Elini havada sallarsın.
    Bu ırkdaştır.

    İnsan içindeki o amaç isteğini ve boşluk hissini gidermek için tanrı'yı yarattı.
    İnsan kırılganlığını örtmek ve bu dünyada bir iz bırakmak için ırkdaş'ı yarattı.

    Şimdi kanıt mı istiyorsun?

    Şu 2000 yıllık yazılı tarihte bak bakalım bu kan hangi amaçla akıtılmış?

    1. Din
    2. Milliyet

    İnsan korktuğunu öldürür ancak. Ya "ötekinin tanrı'sını ya da "ötekinin" ırkdaşını.

    Milliyet hastalıktır. Din "her bireye" göre değişir. Kimse bilmez diğerinin düşüncesini, niyetini. Bireye özgüdür. Histir. Milliyet güçtür ve güç hiçbir zaman masum değildir. Güçlü olan ezer. Güçlü olanı ezmek için sen de kendi milletini översen onu meşru kılarsın.

    Sen anladın.

    YanıtlaSil
  140. Milliyetçilik kavramının içini boşaltanlar bizzat milliyetçilerin kendileridir. Milliyetcilik dendiğinde bundan Irkçılığı anlamamiza neden olanlar milliyetçilerin ta kendisidir. Türkiye'de kendisini Milliyetci olarak tanımlayan insanların ( Kürt yahut Türk ) tamamına yakınının esas motivasyonu ırkçılıktır. Kültür milliyetçiliği veya ilkokulda öğrendiğimiz anlamda Atatürk milliyetçiliğine benzer milliyetçilik anlayışını falan geçiniz. Yok öyle birşey. -Muhtemelen Atatürk de ırkçıydı. Bu anlayış, ya ondan sonra uyduruldu ya da Atatürk'ün "ulan iyi hoş, devlet kurduk da diğer etnik unsurlar kendini dışlanmış hissetmesin, binbir zahmetle kurduğumuz devlet berheva olmasın" düşüncesiyle ortaya attığı bol paradokslu bir fikirdi, NETEKİM tutmadı.- Evet bizim milliyetçilerin tamamı buz gibi "ham ırkçıdır" ve dolayısıyla milliyetçilik kavramının içini yine kendileri boşaltmıştır. Dini referanslar ve bazı geleneksel düşüncelerden dolayı çoğunluk ırkçı görüşlerini gizli tutar ya da bunlar kendisini ve görüşlerini bile keşfedemeyecek kadar sersemdirler. Bu sersemlerin ham fikirlerinin mezhepçilik, dogmalar ve hurafelerle iyice boka bulanadığı düşünüldüğünde milliyetçi Türk veya Kürt toplumunun bu toprakların başına gelmiş en iğrenç şeylerden biri olduğunu söylenebilir. Ortadoğu'daki tüm savaşların ana sebeplerinden biri din veya mezhepçilik ise diğeri Milliyetçiliktir. Irkçılık= Ben üstünüm = Kibir. Kibir dünya üzerindeki bütün kötülüklerin kaynağıdır. Dolayısıyla Milliyetçilik veya Irkçılık dünyanın en boktan ve en aşağılık görüşüdür, kahrolsun. Bakın ne diyor bay Yarak Kürek " Milliyetçilik osuruk gibidir, herkes kendi osuruğunun güzel koktuğunu zanneder ama gerçekte hepsi berbat kokar"
    Hepiniz berbat kokuyorsunuz orospu çocukları. Hehehe
    Dünyaya barış ve huzur hakim olmuyorsa sebebi dinciler, mezhepçiler, sizler veya sizin dünya üzerindeki muadillerinizdir ibneler. Dördüncü yokk.

    YanıtlaSil
  141. Bütün şovenleri coşturmuşsun. Irkçıyım anasını satiyim diyenlerle dolmuş yine. Nefretten ve pislikten başa bir şey üretmeyen bu kafayı hala yetmiyor daha fazlası lazım. Şunla bunla karıştırıyorlar diye aklamaya kalkmışsın. Çok yazık çok. Ulusalcılık, milliyetçilik, kemalizm, ırkçılık bunlar kişilik bozukluğudur. Bunu bile bile kabullenmende ayrı bir tebrik edilesi durum.

    YanıtlaSil
  142. TÜRKÇÜ YAZAR13 Eylül 2021 17:32

    TÜRKÇÜYÜM

    arkadaşlar bir insanın kendinden olanı sevmesi ve onun için çalışıp çabalamasında hiç bir sakın görmüyorum. Atatürk'de Türkçüdür ''benim yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır'' der. yakın çevresine bakacak olursak Mahmut Esat Bozkurt, Yusuf Akçura, Ziya Gökalp gibi isimleri hep yanında tutmuştur bu saydığım yazarların Atatürk le olan anılara bakarsanız ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız. Demem o ki kişini kendinden olanı sevip onun için çalışmasında bir sakınca yoktur fakat gel gelelim eğer kişi kendinden olanı sevmesinden ziyada karısındaki ırklara barışçıl yaklaşmıyor, kafasında onları öldürme planları kuruyorsa işte bu yanlıştır.

    Atatürk milliyetçiliği hakkında : Kültürel milliyetçilik ise diğer etnik azınlıklarla buluştuğumuz noktadır. Atatürk şahsi olarak ırkı Türkçüdür fakat devlet yönetiminde Kültürel Türkçülüğü savunmuştur ve ırkları üst TÜRK kimliğinde toplamıştır. demem o ki milliyetçilik önemlidir arkadaşlar sadece bulunduğunuz çoğrafyayı analiz edin Türk'e dayatılan yunan-ermeni katliam'ı ve kürdistan olaylarını düşünün YUSUF AKÇURANIN DEDİĞİ GİBİ : TÜRK ÇIKAR YOL TÜRKÇÜLÜK

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. TÜRKÇÜ YAZAR13 Eylül 2021 17:34

      yanlış yazmışım YUSUF AKÇURANIN DEDİĞİ GİBİ : TEK ÇIKAR YOL TÜRKÇÜLÜK*

      Sil

Bu blog'a yapılan her yorum, o yorumun sahibini bağlar. Ayrıca makaram sarı bağlar.

3. şahsa hakaret olmadığı müddetçe asla yorum silmem. "Bu yorum yazar tarafından silindi" ibaresi, eğer o yorumu yazan kişi kendi yorumunu sildiyse çıkar.