Okunması şart makaleler:

Tasavvuf ve Tarikatlardan Yeni Dünya Dinine: Bölüm 1 ve Bölüm 2
Komünizm, Kızıl Devrim, Sovyetler Birliği ve Şirketler
İnsan, Din ve Kuran
Bu da amme hizmeti: Okunması Gereken Kitaplar Listesi

Bir Başka Din: Tasavvuf kitabı çıktı; internet'ten sipariş etmek için kitapyurdu link'i.

YENİ: Youtube'daki hodor hodor konuşmalarım için buradan alalım.

4 Nisan 2016 Pazartesi

Sızdırılan Panama Belgeleri Üzerine

Selam kaynatasızlar.

Genellikle güncel olaylar hakkında yazmam bilirsiniz, fakat bu sefer durum başka.

Olay henüz çok sıcak olduğu için 1 günlük mesai ile ulaşabildiğim bilgileri sizinle paylaşıcam. Muhtemelen konu hakkında, en azından "şimdilik" daha aydınlatıcı bir Türkçe makale bulabileceğinizi de zannetmiyorum, maksat amme hizmeti olsun.

Sizi teknik detaylara boğmayacağım fakat Offshore bankacılık, yani kıyı bankacılığı hakkında özet bir bilgilendirmede bulunmam da şart. Kıyı bankacılığı, kendi ülkesindeki büyük vergi yükünden kurtulmak isteyen şirketler veya kişiler tarafından başvurulan bir yöntemdir. Panama, Seyşeller, Singapur gibi sikindirik yasalara sahip olan ve işi kılıfına uydurmanın mümkün olduğu ülkelerde yapılır. Misal İsviçre'nin Avrupa'nın göbeğinde bulunmasına rağmen adam akıllı bir orduya ihtiyaç duymamasının yegane sebebi, birçok devasa şirketin vergi kaçırmak veya kara para aklamak için kullandığı bir "kasa" olmasıdır. Hele yiyorsa oraya bir dokunun bakalım.

Bizim için bu kadar teknik bilgi yeterli, isteyen bu kıyı bankacılığı sisteminin nasıl yapıldığı hakkında detaylı bilgiye erişebilir. Biz işin alengirli boyutuna dalalım.

Her neyse, birileri tarafından dünyadaki sayısız kara para aklama cennetlerinden sadece "bir tanesi" olan Panama'daki Mossack Fonseca diye bir hukuk firmasının belgeleri sızdırıldı. Bu şirkete ait 11 milyondan fazla belge var ve bunların içerisinde büyüklü küçüklü zibilyon tane şirket ve zengin şahıslara ait belgeler var.

Sızdırılan bu 11 milyon belgenin şu an sadece çok ufak bir kısmı halka açıldı ve belgelere sahip olan ICIJ kuruluşu mayıs ayında bu belgelerin hepsini açıklayacağını iddia ediyor. ICIJ, küresel medya yoluyla sesini duyuruyor ve başta BBC, The Guardian gibi basın organlarıyla birlikte çalışıyor, kendi sayfalarında da zaten bunu belirtiyorlar. ICIJ, hesapta gizli dolapları ve suçları ortaya çıkarmak için bir grup cevval insanın kâr amacı gütmeden açtığı bir kuruluştur. Amma velakin ki öyle değildir.






ICIJ'in anasayfasından aldığım bu görüntüde, ICIJ'in başka bir kuruluşun "projesi" olduğu yazmakta, hem de alenen [1]. Bu kuruluşun adı The Center For Public Integrity'dir.




ICIJ'in bağlı olduğu bu üst kuruluş da yine bu sızdırılan belgelerin haberini yapmaktadır, aynı metinleri kullanır ICIJ ile. Küresel elitin zaten işlerini matruşka gibi kurum içerisinde kurum, adam altında adam ile yürüttüğünü defalarca anlattım sana kaynatasız.

Belgeleri sızdıran bu üst kuruluşun sayfasında biraz gezintiye çıktığımızda, bu kurumun kimler tarafından finanse edildiğini görebiliriz, buna imkân tanıyorlar [2].




Bir girip öğrenelim bakalım, kimler varmış bu hesapta iyilik meleği olan kuruluşun finansörleri arasında.



Bu "hayırsever" kuruluşun finansörleri arasında yine pek çok "hayırsever" aile vardır. Mesela Rockefeller Ailesine ait vakıflar dikkatinizi çekmiştir. En önemlilerinden birisi ise Open Society Foundation'dur, yani Açık Toplum Enstitüsü. Bilen biliyordur ama yine de göstereyim bu kurumun kime ait olduğunu [3].



Bu vakfın kurucusu ve başkanı meşhur George Soros'tur. Yani dünyadaki en etkili finansal tetikçilerden birisi ve basın yoluyla "hayırsever iş adamı" diye kakalanan gavatlardan teki.

Panama Belgelerini sızdıran iyilik meleği kuruluşlar ICIJ ve Center for Public Integrity'nin diğer finansörlerine de bakalım.





Artık ne olduklarını açıklamaya bile gerek olmayan Carnegie Vakfı ve Ford Vakfı'nı göreceksinizdir. En altta çizdiğim Foundation for National Progress ise kiminle işbirliği halindeymiş bir bakalım [4]:




Bu vakıf da yine Soros'un Açık Toplum Enstitüsü ile ortaktır ve hesapta "kara para aklama" mevzularını deşifre eden hayırsever bir kuruluştur. Soros bu, spekülasyonlarla paranın amına koyan ve dünyanın kaderini etkileyen adamlardan birisi. Elbette istediği veya istemediği kişilerin hedef gösterilmesini sağlayacak ve bu icraati sayesinde de kendisini "hayırsever" olarak tanıtacaktır. İnsanlar ve medya onun işaret ettiği kötü insanların hakkında konuşmakla meşgulken, kendisi voliyi vurur, yıllardır yapmakta olduğu budur.

Yine yukarıda altını çizmiş olduğum Wyncote Foundation'ın kurucusu Haas Ailesi de yine Ford Ailesi'nin ortaklarındandır.

Tamam, bu kadar örnek yeter.

Anlayacağınız, bu Panama Belgelerini halka açıklayan "hayır kurumu"nun finansörleri yine Batılı küresel şirketler ve bunların sahibi ailelerdir. Finansörler listesindeki diğer adı sanı pek duyulmamış sözüm ona hayır kurumlarının da altını deşerseniz, muhakkak diğer büyük ailelerle bağlantılarını bulacaksınızdır. Ben çok kısa bir araştırma ile misal şu Foundation for National Progress'in Soros bağlantısını veya Wyncote'un Ford bağlantısını buldum. Fakat daha fazla detaylarda boğulmaya gerek yok, bu kadar örnek ve delil yeterlidir diye düşünüyorum.

Size bugüne kadar en sık yapılan manipülasyon yöntemlerinden biri olan "1 yanlışı kakalamak için 99 doğru anlatmayı" örnek vermiştim. Bir diğer manipülasyon tekniği de "yüzlerce doğru arasından sadece belirli doğruları anlatmak"tır. Nasıl mı, bir bakalım. Arka sıra dinle burayı.

Belgeleri sızdıran ve ileride tamamını açıklayacağını iddia eden ICIJ'in, yani kimler tarafından finanse edildiğini gösterdiğim bu kurumun, doğal olarak çok profesyonel bir web sayfası ve belgelerin duyurusu hakkında yine çok profesyonel reklam çalışmaları vardır. Zaten her sikim hıyar diyene elinde tuzlukla koşmayan aklı başında bir insan, bu web sayfasına ilk girdiğinde bile durumdan kıllanacaktır.



ICIJ'in anasayfasında Panama Belgeleri hakkında bilgilendirici ve gayet profesyonelce hazırlanmış kısa bir video bulunmaktadır [5]. Verilen bilgiler doğrudur, fakat yüzlerce doğru arasından titizlikle seçilmiş doğrular anlatılır. Buraya gelmeden evvel video'daki diğer unsurları inceleyelim. Video'nun başlarında ABD ve İngiltere'nin bu kıyı bankacılığını yasakladığı (ah canım) ama bazı kötü adamların yine de bu yasağı deldiği anlatılır. Ardından Şekil A'da göreceğiniz üzere Suriye'deki savaşta ölen ve mağdur olan insanlar üzerinden duygu sömürüsü yapılır.



Bu tanıtım video'sunda, yine benzer şekilde Uganda'daki sefalet üzerinden duygu sömürüsü yapılır.



Yine aynı şekilde, insanları hassas noktalarından vurmak için, sızdırılan belgelerde ve Panama'daki bu firmanın müşterileri arasında bulunan şerefsiz bir pedofil örnek gösterilir. Ve tecavüze uğrayan ufak bir kızın hikâyesi anlatılır.

Video'nun insanlar üzerinde ne kadar etkileyici olduğunu görmek için, Youtube'daki beğenilme ve beğenilmeme oranlarına bir göz atmanız yeterli olacaktır.




Video'da anlatılanlar sahiden de etkileyici ve yürek burkucudur. Masum insanların ödedikleri vergiler, kazandıkları paralar, şerefsiz iş adamları ve devlet adamlarının cebine gider. Ufak bir azınlık zengin olacak diye, büyük bir çoğunluk mağdur olur.

Peki ICIJ'in deşifre ettiği ve tüm bu kötülükleri üzerine yıktığı kişiler kimlerdir? Yine kendi sayfalarından öğrenelim durumu [6]:







Tüm bu ihaleler, nedense çoğunlukla Afrikalı, Asyalı devlet ve iş adamlarına yüklenir. Bazı istisnalar dışında tüm ihale Doğulu heriflere yıkılır.

Öte yandan bu ne olduğu malum Afrikalı devlet adamları veya Arap şeyhleri dışında, ICIJ'in en büyük partnerlerinden olan BBC ve The Guardian en çok Putin ve Yunanistan üzerine yükleniyor iki gündür.

Şimdi elbette bu şerefsiz herifleri savunacak halimiz yok fakat gelin parçaları birleştirelim.

1) Panama Belgelerini sızdıran ICIJ, Batı ve Wall Street tarafından finanse ediliyor.
2) Panama Belgeleri, dünyadaki savaşlara, açlığa, tecavüzlere, mağduriyete yol açanlar hakkında bilgiler veriyor.
3) Ne hikmetse 11 milyon küsürlük Panama Belgeleri içinde en çok Afrikalı, Ortadoğulu, Asyalı tiplere ve Putin'e yükleniliyor.

Sanırım şimdi anladınız "yüzlerce doğru arasından bir tane doğru anlatmak" ile neyi kastettiğimi.

Bu arada İngiliz başbakanı David Cameron ve İzlanda başbakanı hakkında da bazı bilgiler veriliyor. Sanırım aralarında ne idüğü belirsiz çatışmalar mevcut ve Tanrılar kurban istemiş.

Peki "şeffaflık" ve "haksızlığa karşı mücadele" ayağına yapılan bu sızdırmanın amacı nedir?

İşin iç yüzünü tam olarak bilip de bize açıklayacak birisinin dünyada var olduğunu düşünmüyorum. Şu noktadan sonra benim yapacaklarım da yorumdan ibaret olacaktır. "Bence" bu işin iki ihtimali var sayın kaynatasıyla kepmesine misket oynadıklarım:

1. ve en güçlü ihtimal, Wall Street tam olarak sızamadığı yeni pazarlara girmek, oralardaki ihaleleri kapmak için kendisine ehliyet elde etmeye çalışıyor. İsimlerini bu blog'da defalarca zikrettiğim ve bu yazının başlarında da gösterdiğim kişiler sanki orospu çocuğu değillermişçesine, dünyadaki diğer orospu çocuklarını işaret ederek kendilerine bu bölgelere sızma ehliyeti elde edecekler. Tıpkı 11 Eylül'den sonra ABD'nin Afganistan ve Irak'a girerek fiilen Büyük Ortadoğu Projesi'ni başlatmak için ehliyet kazanması gibi. Şimdilik deliller bu ihtimali güçlendiriyor ve Panama Belgeleri'nin objektifliğini kanıtlamak adına, her ne kadar şimdilik elimizde somut bir belge olmasa da Rothschild grubunun da bu işlerin içinde olduğuna dair göstermelik bir grafik var ICIJ'in sayfasında. Muhtemelen belgelere "tarafsız" imajı kazandırmak için kendilerine dair göstermelik ve çok da zarar vermeyecek ifşalarda bulunacaklar veya aralarındaki bazı herifleri tasviye edip kurban edecekler. Fakat sonuç olarak esas ağır darbeyi, istemedikleri kişilere indirecekler.

2. ve daha düşük ihtimal ise, eğer ileride Wall Street'e gerçekten "darbe indirici" belgeler halka açıklanırsa, Panama Belgelerinin sızma sebebi bizim malum banker ailelerin kendi arasındaki iç çatışmadır. Fakat şimdilik buna dair bir işaret ne ICIJ'in sayfasında, ne de medyada var.

Dediğim gibi işin amacının ne olduğunu %100 bilip de bize açıklayacak kimse yok dünya üzerinde, bunun için insider olmak lazım. Eğer blöf yapmıyorlarsa, mayıs ayında açıklayacakları belgeler en çok kime zarar veriyorsa ve en çok kimin işine yarıyorsa, bu işin ne olduğunu o zaman anlayacağız ki ben 1. ihtimalin gerçekleşeceğini öngörüyorum.

Şimdilik başta BBC ve The Guardian olmak üzere tüm batı basını Yunanistan, Rusya, Afrikalı ülkeler, Arap şeyhleri ve Hindistanlı, Malezyalı iş adamları üzerinde durmakta. Rockefeller, Rothschild, JP Morgan gibi isimler medya tarafından ağza alınmıyor. Ağzına alan varsa da, diğerlerinin yanında sesleri Kibariye ile düet yapan Tarkan kadar sönük kalıyor.

Bu kadar dil döktükten sonra batı medyasının bizleri insanlık namına aydınlatacağını zannedecek kadar saftirik olmadığınızı umuyorum kaynatasızlar.

Durum bundan ibaret, şimdi biraz müsaadenizle içimi dökeyim, o kadar da kredim olsun anasını satayım. Bu belgelerde istediğiniz kadar Arap şeyhinin, Türk devlet ve iş adamının ismi geçse de bu ülkelerde bir halk başkaldırısı veya istifa beklemeyin. Doğu henüz Batı kadar medeni değil, Doğu'nun yüzyıllardır özsaygısı yok. Ha Batı da sadece kendisine medeni, ama en azından oralarda duyulması muhtemel istifaların Doğu'dan çıkacağını pek zannetmeyin. Bizim meşhur "hayırseverler" bu işi kendilerine uluslararası alanda ehliyet almak için veya ayaklarının altında dolaşan, sivrilen adamlara aba altından sopa göstermek için yapıyorlar kuvvetle muhtemel.

Canımı sıkan noktalardan birisi, bizim AKP'ye sosyal medya muhalefeti etmekten artık gözleri kör olmuş denyo "eğitimli" kitlemizin, "la acaba içinde Tayyip felan olacak mı" diye bu belgelerden medet umması. Oğlum AKP hakkında bir şeyler çıksa ne olacak? Zibilyon tane mevzuları ortaya döküldü de ne oldu ki? Önüne oltayla yem atıyorlar, sen yemin peşinden koşuyorsun, balıkçının değil.

Bizim CFR'nin onursal başkanı olan malum büyük iş adamımızın ve onun şirketinin ismi bu belgelerde geçecek mi? Bu belgelerde Wall Street'e bir darbe vurulacak mı? Bu mevzu kimlerin işine yarayacak? Esas bu soruları sorman lazım kendine.

Bir başka canımı sıkan nokta, bu adamlar böylesine medyaya hakimken, insanları istedikleri şekilde ve istedikleri hedefe yönlendirebiliyorken ve milyonlarca belgeyi sızdırabilecek bir istihbarat ağına sahipken, hala bu banker ailelerin gücü için "komplo teorisi yeeaa ehaeha" diyen sığır kitlenin varlığı... Siz sahiden ya feci derecede geri zekalısınız, ya da sahiden kötü insanlarsınız ve bunlardan hangisi daha kötü bunu bilemiyorum.

Diğer canımı sıkan nokta ve bence en önemlisi de şu: Bu sızdırılan şerefsizlik, dolandırıcılık, kul hakkı yeme, cinayet, zulüm dolu belgeler dünya üzerindeki sadece bir şirkete ait. O tek şirketin de dünya üzerindeki binlerce şirket ve muhtemelen de on binlerce kişi ile bağı var. Birileri ölüp gidecekleri bu dünyada, sadece boş dünyevi hırslar üzerine nasıl bu kadar zalimleşebiliyorlar bunu anlamıyorum. Eyvallah hepimiz kötülük yapıyoruz, ben de kendi hayatıma baktığımda görüyorum ne boklar yediğimi, fakat bunun bir sınırı olmalı değil mi amına koyim ya? Sizin inancınızın da, siyonizmin de, evanjelizmin de, boş dünyevi hırslarınızın da Allah ta belasını versin.

Hümanizm her ne kadar "insan merkezcilik" anlamına gelse de günümüzde daha çok "insan sevgisi" anlamında kullanılıyor. Ben de sevgi manasında kullanacak olursam, pek hümanist olduğum söylenemez. Ben iyi zannettiğimiz birçok insanın ve belki senin, belki de benim, eline imkân geçmemiş potansiyel kötüler olduğunu düşünüyorum. Herkes kendi gücü ve kudreti dahilinde iyilik-kötülük yapar. Sonunda ölüm olan bu hayatta insanın esas başarısı, zulmetme gücüne sahip olduğu halde zulmetmemesidir. Ve bir diğer başarısı da, mazlumken elinde kaybedecek hiçbir şey olmadığının bilincinde olup isyan edebilmesidir. Evet bu belgelerde binlerce şerefsiz var, fakat bunlar sadece kuvveti eline geçirebilen bir zümre. Bu zümrenin üstünde de daha güçlü bir Wall Street ekibi var ki bunlar da yaklaşık 100-150 senedir en büyük güce, Firavunluğa erişebilme fırsatını yakalayanlar. Fakat bu insanlar gökten inen uzaylılar değiller, bizim aramızdan çıktılar. Onlar olmasaydı yerlerine başkaları geçecekti.

Allah affetsin ama, ben bazen cehennemin cennetten bile daha gerekli olduğu hissine kapılıyorum.

Her neyse, şu son yazdığım cümlem ile saçmalamış olabilirim. Zaten ne kadar aklı başında konuşursam konuşayım her halükarda deli diyorlar, bari hakkını vereyim amına koyim ehehe.

Haydin selametle.



Dipnotlar:

1- ICIJ anasayfası: https://www.icij.org
2- The Center for Public Integrity finansörleri: https://www.publicintegrity.org/about/our-work/supporters
3- Soros'a ait Açık Toplum Enstitüsü: https://www.opensocietyfoundations.org/people/george-soros
4- Açık Toplum Enstitüsü'nün Foundation for National Progress ile ortaklığına ait resmi link: https://www.opensocietyfoundations.org/about/programs/us-programs/grantees/foundation-national-progress-0
5- ICIJ'in Panama Belgeleri hakkındaki propaganda video'su için bkz: https://panamapapers.icij.org/
6- ICIJ tarafından tukaka gösterilen devlet adamları ve iş adamları: https://panamapapers.icij.org/the_power_players/


120 yorum:

  1. Şuraya rezimi alıyım okuyunca yorum yapıcam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir gün eski bir dost olan michealsikkofield ile Akif yolda karşılaşırlar. Hasretlerini giderdikten sonra Akif der:

      - Sikko bu kitabı bana çok değer verdiğim birisi hediye etmişti. Bunu sana vermek istiyorum.

      Sikko düz mantık adlı kitaba bakar. Kitap epey uzundur. Okuyamayacağını tahmin eder.

      - "Bunu insan okuyacak. Özet geç piç." der.

      Akif konuşmaya başlar:

      - Sikko evinde akvaryum var mı?

      - Evet var.

      - Peki içinde su var mı?

      - Evet var...

      - O zaman içinde balıkta vardır.

      - Evet.

      - Balık varsa sen hayvanları seviyorsundur.

      - Evet.

      - Hayvanları seviyorsan insanları da seviyorsundur.

      - Evet...

      - insanları seviyorsun demekki bi sevgilin var.

      - Evet var.

      - Parmağında yüzük var demekki sevgilinle evlenmişsin.

      -Evet.

      - Ee bir karın olduğuna göre sen gay değilsindir.

      Sikkonun ağzı açık kalır. Adam haklı beyler der ve evine doğru yola devam eder. Yolda karşısına Berkecan çıkar. Elindeki kitabı gören Berkecan konuşmaya başlar:

      - Sikko bu kitap ne?

      - Düz mantık kitabı.

      - Kitap neyle alakalı?

      - Bak şimdi, Berkecan evinde akvaryum var mı?

      - Hayır.

      - O zaman sen tam bi ipnesin.

      Sil
    2. Müthiş tek kelimeyle ;))

      Sil
    3. Müthiş tek kelimeyle ;))

      Sil
    4. Bir evde içinde su bulunan bir akvaryum bulunuyor diye balık bulunmak zorunda değildir. İçinde su bulunma terimi geniş bir tanım. Havada bile su buharı var yani içinde sıvı olarak su bulunmasa dahi su bulunabilir. Hadi bunu geçtik içi normal bir akvaryum gibi sıvı su dolu olsun. Bu yine de balık olacağı anlamına gelmez. Adam belki durduk yere akvaryumlara su koymayı seviyor. Belki içinde su bulunan akvaryumları seviyor ama balıkları sevmiyor?

      Sil
  2. Sikko, alayının amına koyayım sana bir şey olmasın.. Bu iş yazdığın gibi çetrefilli.. daha başka büyük oyunlar dönebilir.. Yeni dünya düzeni için 3.evrenin bir adımı olarak görüyorum yazdıklarına istinaden.

    YanıtlaSil
  3. Yorumlarına katılıyorum kesinlikle, bu sızma olayı ancak o ülkeleri dizayn etme amaçlı. Bizimkinin adı çıksa iç gündemde bi bok olmaz. Aksine bu panama papers olayı onların lehine oldu esad ve putine çakacaklar bakın asıl hırsız kim diye. Neyse ya zaten bu ülkenin insanından umudumu kestim tamamen. Ama rte nin vadesinin dolmak üzere olduğunu düşünüyorum imajı çok kötü dünya çapında. New yorktayken allah ne verdiyse bütün siyonist kuruluşlarla görüşmüştü. Bi tarafı tutuştu herhalde. Abramowitz ve edelman gibi onu bu makama getiren abiler şimdi ona karşı cephe almış. Sonrasında ne olur bilemeyiz ama iyi şeyler göremiycez galiba :(

    YanıtlaSil
  4. Sayende çoğu şeye bakış acim degisti sikko Allah razı olsun .

    YanıtlaSil
  5. Ulan yeminle işkillenmiştim böyle bişey olduğuna dair. Sabahtan beri soruyordum kendime nedir acaba diye fakat ingilizce çok iyi olmadığından tıkanıyordum. Eyvallah eleman harikasın...

    YanıtlaSil
  6. ICIJ'in finansörlerini gördükten sonra bu belgelerinin ortaya çıkmasının onlara fayda sağlamak olduğu çok açık. Fakat bunların yine zenginleri daha fazla zengin etmekten başka bir şeye yarayacağını sanmıyorum maalesef.

    YanıtlaSil
  7. DMT Tasavvuf ve diğer panteist uzak doğu dinleri hakkında yazsan süper olur

    YanıtlaSil
  8. 'Allah affetsin ama, ben bazen cehennemin cennetten bile daha gerekli olduğu hissine kapılıyorum.'
    Bence efsane bir söz olmuş. Yazı için teşekkürler Michael.

    YanıtlaSil
  9. Ne bir eksik, ne bir fazla. Good job Sikkofield.

    YanıtlaSil
  10. Ulan şu olayı ilk gördüğüm zaman, kesin orospu çocukları başka orospu çocuklarını sikiyor demiştim.Ne güzelde tahmin etmişim aferin bana ehehehe

    YanıtlaSil
  11. Çarşı karışıcak kaynatasız görücez bakalım asıl amaç ne?

    YanıtlaSil
  12. Çarşı karışıcak kaynatasız görücez bakalım asıl amaç ne?

    YanıtlaSil
  13. Sayende bizde tahmin eder olduk. SOROSpu v.b. şerefsizler istediği adamı yakıp istediğini kayırmak için yaptı bu işi. yukarıdaki 1. tahmininin aynısını düşünüyordum. Altına imzamı atarım.

    Ellerine ve beynine sağlık.

    YanıtlaSil
  14. Al-i İmran 139.Ayet: Gevşeklik göstermeyin, üzüntüye kapılmayın. Eğer inanmışsanız, üstün gelecek olan sizsiniz.

    YanıtlaSil
  15. yine gözlerin feriştahı kalmadı. eline sağlık

    YanıtlaSil
  16. Bu konu hakkinda su ana kadar en doyurucu yazi bu gozlemlerime gore.
    Ihtimallere gelince sikko 1.ihtimal kuvvetle muhtemel.
    Ote yandan o akp akp diye gezinen sigirlara artik cok kafan takilmasin uzulme lan ben yiprandim senin boyle hep kendine dert edinmene bu mallara. Bu insan gorunumlu yaratiklar hep vardi ilerde de var olacaklar isleri bu sigirlik. Dünyada her zaman dusunceleri dar zevkleri bayagi ruhlari fakir sigirlar cogunlukta olmustur aksi zaten imkansiz bir seraptir sanirim inandigimiz cennette bulacagimiz bir seyde bu. Bu dunyada da siktir et zaten kisitli bicimde yasayip gebercekler kendi aralarında eglensin mallar korler sagirlar birbirlerini agirlar.
    Neyse sikko iyi ki varsin selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akepe dili ve edebiyatını iyi çözmüşsün dostum :)

      Sil
    2. Akepe dili ve edebiyatını iyi çözmüşsün dostum :)

      Sil
  17. Allah razı olsun dostum daha çok yazı bekliyoruz.İnşallah

    YanıtlaSil
  18. yazın çok güzel olmuş abicim ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  19. İsimlerini bu blog'da defalarca zikrettiğim ve bu yazının başlarında da gösterdiğim kişiler sanki orospu çocuğu değillermişçesine, dünyadaki diğer orospu çocuklarını işaret ederek kendilerine bu bölgelere sızma ehliyeti elde edecekler.


    Bizim oralarda bir laf var sikko reis. 'Beni kerhanede gördüysen senin orada ne işin vardı.'

    Bu söz yazdığına tam uyuyor valla :D

    YanıtlaSil
  20. putine bak sen

    olm bu beta sürümü olmuş tadımlık.
    buradan kol gibi malzeme çıkar daha uzun ve detaylı anlattığın bir yazıyı bekliyorum

    YanıtlaSil
  21. oha lan bende birden popüler olmasina ve çok profesyonel bir iş olmasına kıllanıp bu konu hakkinda derinlemesine araştırma yapıyodum bi baktım sende bişiyler yazmışsın daha detaylı isteruk

    YanıtlaSil
  22. Kimi bana aktroll diyecek, kimi koyun ama sonraki postada Türkiye ve Erdoğan üzerine oynayacaklarını düşünüyorum. Köşeye sıkıştırmaya çalışıyorlar, daha da korkuncu sosyal medyadaki muhalif kitle inanmaya hazır. Hayrola.

    YanıtlaSil
  23. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  24. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  25. Bana ikinci seçene daha mantıklı geldi. Neden dersek bunların sözde gammazladığı dünyadaki piyon liderlerinde uzaylı kontrolünde değil benzer güçlü kişilerde olduğuna göre sonuç olarak kendi aralarında paylaşım savaşları veriyor bu elit aileler.

    Yada ilk dediğin ise doğu liderleri üzerinde toplu bi kıyım olucak ki öncesinde bu belgelerle halkın gözünden düşürmeye çalışıyolar liderleri. Mayısta açıklanıcak demeside ultimaton olabilir bak mayısa kadar süre ne istersek yapıcaksınız gibisinden.

    YanıtlaSil
  26. önümüzdeki birkaç ay hareketli ve sıkıntılı geçecek gibi gözüküyor..

    YanıtlaSil
  27. Sikko tesettürle ilgili de yazar mısın lütfen çok seviniriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ac Kurani Kerimin saglam turkce mealini ve oku her bi bokuda bu adamdan beklemeyin

      Sil
    2. Ac Kurani Kerimin saglam turkce mealini ve oku her bi bokuda bu adamdan beklemeyin

      Sil
    3. http://birdepresifadam.blogspot.com.tr/2016/08/kuranda-bas-ortusu-var-mdr.html -- Burada yazım. Okuyabilirsiniz.

      Sil
  28. Sırf abim ne bulup bu yazılarda da okuyo diye okuyorum, gördüm ki okuyucu kitlenin İngilizce kabiliyeti düşük, bu yüzden de sana geliyorlar. Sıkıntı şu ki abim İngilizce öğretmeni, demek ki araştırmaya üşeniyor. Yazdıklarında doğrular var kaynatasız, ama kullandığın dil insanların bazı şeyleri kulak ardı etmesine sebep oluyor, çünkü kulağa hoş geliyor. Amerikan tarihi okudun mu bilmiyorum ama Rokofeller, Carnegie, Ford gibi adamlar bu ulkeyi, hatta dünyayı taa 1850 lerde 1900 lerde sömürmeye başlamış ve durmalarını beklemenin de bi anlamı yok zaten, yani bu olayin altında onların olmasından daha doğal birşey yok. Birde millete dini vaaz veriyorsun ama hadise inanmiyorsun, önceki yazılarından bahsediyorum. Şimdi de bana, Kur'an ı kendine göre okuyup yorumlamanla, Hıristiyanların İncil i bozup gotlerinden uydurmaları arasında ne fark var? Belki sen okur düşünürsün de, senin bu at gözlüklü fanatiklerin her yoruma bakar mı bilemem. Nice iftarlara,
    Süleyman Efendi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Araştırma falan demişsin de bilmem ne. Senin bu yazıdaki tespitleri önceden araştırıp tespit ettiğini hiç sanmıyorum. Gerçi kesin sen bunları bulmuşsundur (!).

      Bu olayın altında da onların olduğu belliymiş. Peh. Ben çok okudum bunlarla ilgili yorumları ama hiç kimsenin bunu düşünenildiğini görmedim.
      İnsanların neyi kulak ardı etmesine neden oluyor acaba?
      Sen okumamışsın belli ama bu adam bütün tarihi ayrıntılarıyla döktü bu bloga merak etme.
      Sen niyetini belli etmişsin zaten. Hadisler falan. Ben bu adamın Kuran'ı kendine göre yorumlayıp çarptırdığını hiç görmedim. Hıristiyanların İncil'i bozmasının nasıl olduğunu bilirsin, 200-300 yıl sonra akıllarında kaldığı kadarını yazmışlar ortaya bu bozulmuş kitap çıkmış. Şimdi de bana, Hz. Muhammed'den yüzyıllar sonra uydurulan ve hiçbirinin gerçek olduğuna dair kesinlik olması mümkün olmayan hadisleri hadisçilerin zamanında kendi kafalarına göre sahih yani sıhhatli olduğunu kabul etmeleriyle dinin temeline oturtmak ve bu uydurma hadislerle dini bozmak ile Hıristiyanların yaptığının ne farkı var? Hiçbir farkı yok. İkis de tahrif.

      Sil
    2. İmanin hangi şartında hadislere inanmak var pardon??? Müslümanlık arap davarlarinin gotunden uydurduğu hadislere inanmakla mı oluyor yani? Ayrıca adam Kuran'i kendine göre degil kime göre yorumluycak ya mantık hatasına bak.. Aaa ama size göre Kuran'i sadece bazı "alimlerin" yorumlarına göre algilamaliyiz dimi? Kendi aklımız yok çünkü kendi aklimizla bi halt anlayamayiz. Kendi aklınızla yorumlamayin zaten siz kendi kafanızı hiç kullanmayı denemeyin anca onun bunun yobazların aklıyla yorumuyla anlamaya çalışın başkasının şeyiyle gerdege girin. Geçen gün beni muslumandan saymayan yobaz kızın tekine Kurani hic okudun mu dedim "zaten alimler okumuş gerek yok" dedi. Çok usteleyince de "ben kuran meali okumam okursam tefsir okurum" dedi. Al iste kendi akliyla kuran yorumlamayan anlamaya calismayan zihniyet. İnsanlarin kuran hakkında fikirlerini görüşlerini yorumlarını alırsın o ayrı ama bu tamamen farklı bisey, yobazlik resmen.

      Sil
    3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    4. Kaynatasızlık yapma süleyman. Önce anla. Sonra damla. Ufkunu aç sonra famla. Adam araştırıp yorumluyor. Sahip olduğu birikimi yoğurup yorumluyor, körleme inanmıyor. Doğru olanı yapıyor, sağlamasını yapıp yol alıyor. İnancına boğulup durmuyor. Senin dediğin gibi olsa neden ALLAH BİZE DÜŞÜNÜP TUTALIM DİYE AKIL VERDİ? melekler gibi safi ibadet ederdik. Niye melekler ademe secde etti?

      Sil
  29. Sırf abim ne bulup bu yazılarda da okuyo diye okuyorum, gördüm ki okuyucu kitlenin İngilizce kabiliyeti düşük, bu yüzden de sana geliyorlar. Sıkıntı şu ki abim İngilizce öğretmeni, demek ki araştırmaya üşeniyor. Yazdıklarında doğrular var kaynatasız, ama kullandığın dil insanların bazı şeyleri kulak ardı etmesine sebep oluyor, çünkü kulağa hoş geliyor. Amerikan tarihi okudun mu bilmiyorum ama Rokofeller, Carnegie, Ford gibi adamlar bu ulkeyi, hatta dünyayı taa 1850 lerde 1900 lerde sömürmeye başlamış ve durmalarını beklemenin de bi anlamı yok zaten, yani bu olayin altında onların olmasından daha doğal birşey yok. Birde millete dini vaaz veriyorsun ama hadise inanmiyorsun, önceki yazılarından bahsediyorum. Şimdi de bana, Kur'an ı kendine göre okuyup yorumlamanla, Hıristiyanların İncil i bozup gotlerinden uydurmaları arasında ne fark var? Belki sen okur düşünürsün de, senin bu at gözlüklü fanatiklerin her yoruma bakar mı bilemem. Nice iftarlara,
    Süleyman Efendi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaynatasızlık yapma süleyman. Önce anla. Sonra damla. Ufkunu aç sonra famla. Adam araştırıp yorumluyor. Sahip olduğu birikimi yoğurup yorumluyor, körleme inanmıyor. Doğru olanı yapıyor, sağlamasını yapıp yol alıyor. İnancına boğulup durmuyor. Senin dediğin gibi olsa neden ALLAH BİZE DÜŞÜNÜP TUTALIM DİYE AKIL VERDİ? melekler gibi safi ibadet ederdik. Niye melekler ademe secde etti?

      Sil
    2. Kaynatasızlık yapma süleyman. Önce anla. Sonra damla. Ufkunu aç sonra famla. Adam araştırıp yorumluyor. Sahip olduğu birikimi yoğurup yorumluyor, körleme inanmıyor. Doğru olanı yapıyor, sağlamasını yapıp yol alıyor. İnancına boğulup durmuyor. Senin dediğin gibi olsa neden ALLAH BİZE DÜŞÜNÜP TUTALIM DİYE AKIL VERDİ? melekler gibi safi ibadet ederdik. Niye melekler ademe secde etti?

      Sil
  30. Tipik bir satranç oyunu ama ne siyahlar ne beyazlar üste bir el gibi siyahlari ve beyazları istedikleri doğrultuda hareket ettiriyorlar. Irk anlamında değil. Piyonlarin başına vezir dikiyorlar kral (devlet başkanları, iş baskanlari) dikiyorlar bakıyorlar ki bu kral lar vezirler kendi başına hareket ediyor ya da oyun gereği çıkması gerekiyor PAT alaşa et. Ama bu ne onlar ne de vezirlerin suçu. Sen allaha " kötülüğü yarattı bizi kötülüğü sevk etti, zalimlere fırsat verdi " diye sizlanacaksin. Eminim allahın bize soracagi şu olurdu. " peki sen naptin mi? Ayakkabilarinla mutlu olmaktan başka. Kız Tavlama için Mado da 3 lira çaya veriyorsun. İphone la twetinde çocuk ve kadın istismarından bahsediyorsun. Ve hala ben mazlumum diyorsun. Ha siktr derler.

    YanıtlaSil
  31. Tipik bir satranç oyunu ama ne siyahlar ne beyazlar üste bir el gibi siyahlari ve beyazları istedikleri doğrultuda hareket ettiriyorlar. Irk anlamında değil. Piyonlarin başına vezir dikiyorlar kral (devlet başkanları, iş baskanlari) dikiyorlar bakıyorlar ki bu kral lar vezirler kendi başına hareket ediyor ya da oyun gereği çıkması gerekiyor PAT alaşa et. Ama bu ne onlar ne de vezirlerin suçu. Sen allaha " kötülüğü yarattı bizi kötülüğü sevk etti, zalimlere fırsat verdi " diye sizlanacaksin. Eminim allahın bize soracagi şu olurdu. " peki sen naptin mi? Ayakkabilarinla mutlu olmaktan başka. Kız Tavlama için Mado da 3 lira çaya veriyorsun. İphone la twetinde çocuk ve kadın istismarından bahsediyorsun. Ve hala ben mazlumum diyorsun. Ha siktr derler.

    YanıtlaSil
  32. Şu son cümlen benim de hep içimden geçiyor. Cehennem gerekli ve onu hakedenler var..

    YanıtlaSil
  33. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  34. türkiye de olan mevzuların türkiye de aklanması ,tarafların bir bölümü tarafından ciddiye alınmayacağı için birinci elden yapılıyor gibi geliyor bana.rıza nın aklanıp salıverilmesi ,bu belgelerde de her türlü pisliğin ortaya çıkıp ,türkiye den hiç bir şeyin ortaya çıkmaması gibi. bekleyip göreceğiz...

    YanıtlaSil
  35. Bunlar: olmuş olanlar, olacak olanların sonu nereye gidiyor bilmiyorum. Görmeyi inan hiç istemiyorum. Bütün duyguların yerini bir bir korku alıyor. Bir arada yaşama güdümüzü ancak ortak korkularımız destekliyor. İnsanların gözünün önüne koydukları halde çok az kimse de dönüp bakmaya cesaret var..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 'Bir arada yaşama güdümüzü ancak ortak korkularımız destekliyor' 👏👍

      Sil
  36. Saydığın adamların hepsi Amerikan cumhuriyetçileri ve bu gurubu alenen destekleyenler. bence bu belgeleri açıklayanlar demokratlar gurubu.. Bu yıl yapılacak Seçimleri etkilemeye yönelik bir operasyon olabilir. Emeğine yüreğine sağlık sevgiler kardeşime..

    YanıtlaSil
  37. Güncel olaylarla ilgili daha çok şey yazsan elinden geldiğince ne güzel olur be sikko. Sürekli seni okuyup, bekleyen bir kitlen var nasılsa. Biz bize geçinip gideriz amına koyim. Öte yandan yazdığın yazı ilerisi için ipucu niteliği taşıyor. Bekleyip görelim. Kaynataya selamlar eheheheh.

    YanıtlaSil
  38. Artık bu tarz olaylarda şaşırmak yerine "acaba ne düşündüler de yaptılar" diye düşünmeye başladım. Altında mutlaka bir bit yeniği oluyor. Bir çıkar durumu oluyor. Bakış açım değişti sayende ;) Sevgiler..

    YanıtlaSil
  39. Sağol kardeşim çok açıklayıcı yazı olmuş.

    YanıtlaSil
  40. Allah affetsin ama, ben bazen cehennemin cennetten bile daha gerekli olduğu hissine kapılıyorum.

    Bu konuda sanırım haklısın, ve yüce Allah hepimizi affetsin...

    YanıtlaSil
  41. Bu elitler şüphesiz ortalama insandan zekiler akıllılar(geçen hafta perşembe akşam yemeğinde ne yedin söyle amınakodugum hadi!!!).bu sıfatını siktiklerim bu kadar planlı sistemli her ne boksa yaşıyorlar ve şeytana tapmayı sapıkça şeyleri seçiyorlar.Bu kadar zeki akıllı adamların şeytanı seçmesi bana çok mantıksız geliyor sonra diyorum ki ulan bu gavatlar doğruyu biliyor da biz mi kandırılıyoruz?


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi de amk, ben geçen hafta perşembe akşamı ne yediğimi hatırlayacak kadar mal olmamakla gurur duyarım be kardeşim :) Bu adamlar öyle çok zeki falan değil, sağlam dolandırıcılar ve para basıyorlar

      Sil
  42. Mayıs ayına kadar parayı veren o listeden yok olacak. Çok para bu işte çoook. Eee parada çok kimde var? Tabiki güzel Avrupalıda Amerikanda... Sadece para deyil ama istediğin kişiye istediğin kanunlarıda ve çalışacağı şirketide dayatırsın. Böyle bir filim patlak verdiğinde bunlar herzaman etinde butundanda faydalanırlar.
    Şimdiye kadar çıkan isimlerden üçret talep edilmeyecek. Hahahaaaa Onlarla niyet kötü
    Eyer sunulan tiplere bakarsam iki yol hemen aklıma geliyor.
    1. Ülkelerinde azıçıkta olsa halk sevmiş ve güven bağlamaya başlamış adamlar. Burda görünce: yok la yapmışmıdır pesevenk deyip içine mikropu atmak. Itibarsızlaştırma
    2. İkinci tipler daha güzel
    Putin'in Suriye savaşında Esad yanında olup diretmesi çok firmalar zarar verdi. Bu da zaten saklanmıyor açık açık söylüyör itler. Bu tipler tamda o tipler enteresan.

    Yani Avrupalı Amerikalı kasaya
    İstenmeyen tipler İtibarsızlaştırma
    Putin yanlısı olanlara zarar verme

    Tabii birkaç suçlu isimler bankalar şirketler bu oyun için harcanacak...

    YanıtlaSil
  43. Zalimler Icin Yasasin Cehennem, Sikko...

    Herkesi Cennetin guzelligiyle ikna edemezsin bazilarida Cehennemden korktugu icin iyi insanlar olmaya calisiyorlar benim gibi.

    YanıtlaSil
  44. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  45. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  46. Sikkofield Reyiz ikinci kitap ne zaman?

    YanıtlaSil
  47. Bilgi ucun tesekkur edirem..

    YanıtlaSil
  48. Bu olayda da farklı duruşunu sergiledin mike. Aydınlatmaya devam.

    YanıtlaSil
  49. Bu gün odatv'de şöyle bir haber çıktı;

    ''Hükümetler ve siyasiler hakkında yayınladığı gizli belgelerle dünya gündemini sarsan WikiLeaks, 'tarihin en büyük ifşaatı' olarak adlandırılan Panama Belgeleri'ne ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, Panama Belgeleri ile Putin’in hedef alındığı ve finansörünün ABD ile Soros olduğu belirtildi.''

    Kaynak ve haberin devamı;

    http://odatv.com/panama-belgelerinin-sizmasini-abd-ve-soros-fonladi-0604161200.html

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  50. Akp adına belgeleli bir yazı yazmaya ne dersin? Önemli bir konu değil mi? Bende merak ettim şu büyük gafları. Ucuz siyaset ve iftira atmayacağını biliyorum. Vaktini buna ayırır ve insanlara fikrini açarsan çok iyi olur.

    YanıtlaSil
  51. Kaynatalı meraba. Seksen bininci kere okuyacağın yorum gibi ben de her yazını okuyorum böböböhedehödö. Tuvalette ufkumu açıyorsun lan. Bir iki muhabbet heveslinim. Hadi selam ile

    YanıtlaSil
  52. gündem o kadar çok değişiyor ki kafamız karıştı her an bir şey olur
    http://www.guncelicerik.com

    YanıtlaSil
  53. O degilde sabah karsi 3.30 dolaylarinda hav diip is yor lav dinliyorum amk ya.

    YanıtlaSil
  54. O degilde sabah karsi 3.30 dolaylarinda hav diip is yor lav dinliyorum amk ya.

    YanıtlaSil
  55. herkese selam.

    yazacaklarım tamamen benim düşüncelerimdir.bunlar benim doğrularımdır.yine şahsi kanaatim herkes kendi doğrularına göre düşünmeli ve yaşamalıdır.

    dünyanın şuan nasıl yönetildiğini az çok düşünen bi insan şunu çok rahat anlar.dünya farklı çıkar gruplarından ama o çıkar grupları her ne kadar farklı amaçları da olsa bu kelimeyi sevmiyorum ama üst akıldan alınan emre  göre yönetildiği çok açıktır.düşünün insanların yüzde 99.9 u bu dünyada iyi güzel hayat yaşamayı ister.ama şuan görünene bakınca kapitalizmin aşağılılaştırdığı insan haysiyetinin değersiz olduğu hangi neden olursa olsun hiç önemi yok çocukların öldüğü vesayire iğrenç bi toplumda yaşıyoruz.yaşamak yerine başkasının yaşaması için yaşıyoruz.fetoşa da çakıyım.onunda böyle haysiyetsiz ideolojileri vardı.her neyse.şunu çok iyi anlamak gerekir üst akıla hizmet eden böyle bi toplumda dünyadaki tüm ama tüm emir odakları illaki bu sisteme istese yada istemese hizmet eder.bakın tabloya üsten bakın.dünyanın resmini kafanızda çizin.iğrenç  dünya var.bunu anlamamak için kör olmak lazım.ilginç olanı da insanların çoğunluğu iyi yaşamayı istiyor.peki sorun nerde ?

    bence sorun iki kısımdan oluşuyor.bir insanlar iyi yaşamak istiyor ama  iyinin ne olduğunu bilmiyor.diyelim ki itiraz eden insanlardan birini al dünyayı sen yöneteceksin buyur de.inanın yüzde en az 80 ihtimal toplum şuankinden bile kötü olacaktır.yani ilk başta iyinin tanımı yapılmalı.iyi ne ? mesela çırıl çıplak gezmek iyi mi yani özgürlük bu mu ? yada düşünün tüüüm konularda iyi ne olması gereken ne ?yani toplum nasıl yönetilmesi gerekir ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben iyi kavramını şöyle açıklıyorum.bizi yaratan allah.tüm insanları hanif fıtrat üzere yaratmış.ve yaşanılması gereken kuralları da açık bi şekilde belirtmiş.yani tüm kainatı yaradan insana da dünyada olması gereken yaşam kurallarını belirtmiştir.bence iyi budur.iyi allah'ın doğru dediğidir.insanı da bu dosdoğru fıtrata göre yaratmıştır.insan haysiyeti onuru böyledir.peki allah toplumu nasıl yönetilmesi gerektiğini söylüyor ?bu işin doğrusu nedir ? benim anladığım.iki temel kural var.bir insan tüm davranışlarında özgürdür.her ama her davranışında altını çiziyorum.ama ikinci kısımda başka nefse yani kendinden başkasına zarar vermeyecek tüm davranışlarında özgürdür.islami toplum yöntemi kuran-ı kerime göre çok açık budur.yani islami yaşam tamamen fıtrata uygun olandır.toplumsal kurallar fıtrata göredir.ve toplum bi insanın şahsına asla karışamaz.yani tüm kesimlerinin kendi dinini yaşayacağı özgür baskısız bi toplum vardır.yani toplumsal kurallar fıtrata ters düşen ağır tahrik eden şeylerin iptalidir.bunu aşağıda açtım.

      bu konuda şu husunun altını çizmek lazım.din kurallarını tamamen allah belirler.ve bunu kuran-ı kerimle indirir.ve peygamberin ,peygamberlik görevi sadece açık bi tebliğdir.peygamber din kuralı koyamaz.peygamberimiz aynı zamanda toplum yöneticisi olduğundan kuran-ı kerime göre toplumu yönetir.hakla,adaletle...temel düsturlar bunlardır.insanları ve hayvanları ve herşeyi fıtratına göre yönetir.asla haksızlık,zorlama,zorbalık vesayire yapamaz.ve toplumsal kuralları da kuran-ı kerimden hareketle alır.peygamberden sonra ise ulul emirlerin görevi bu olmuştur.temel düşüncem şu.başkasına zarar vermiyorsan tamamen özgürsün...işte hangi durumlarda başkasına zarar veriyorsun yada vermiyorsun bunu çözmek gerekir.bunu da şöyle ayırdım.bi şeyin geneli helalse kimseye zarar vermez.yemek yemek , içecek içmek,para kazanmak vesayire...ha domuz eti,içki,kumar vesayira haram ama bunlar insanı tahrik etmez.fıtratı zorlamaz.zira geneli helaldir.dolayısıyla toplumda yasaklanamaz.ama geneli haram olan ve özel durumlarda helal olan şeyler insanı tahrik eder.fıtratı zorlar temel mantığım bu.kuran-ı kerimden açıkçası bunu çıkardım.mesela ilişkinin geneli haramdır.ama özel olarak eşinle olanı helaldir.ve zina toplumsal olarak kabul olmuş olsa bu insanları tahrik edecektir.fıtratı çok zorlayacaktır.yada insanların avret bölgesinin görülmesi genelde  haramdır.özel durumlarda helaldir.işte buda tahrik edici olduğundan insanlar avret bölgesi örtülmelidir.bu özgürlük değil başka insanları tahrik etmek olur.erkeklerin avret bölgesi bacak arası.kadının ise yine bacak arası ve göğsüdür. bunlar kapanmalıdır.zina dedik vesayire bunların cezası da asla ama asla ölüm değildir.ölüm iki şekilde helaldir.bir.başka insanı haksız yere öldürdüysen.iki.bi başka insanın ölümü senin fitnen yüzünden olduysa.mesela eğlence islama göre hep yasak diye zikredilir.eğlencenin geneli helaldir islama göre.ama haddi aşman ve eğlencenin sadece bu dünyaya yönelik olması haramdır.yani özel durumda haramdır.yani eğlenme konusunda insanlar tamamen özgür bırakılmalıdır.tahrik yoktur.başka başka cezalar nefse nasıl bi sonuç etki bıraktıysan aynısı sana uygulanır.ama affetmek tabiki daha merhametli olandır.sonra medeni hukuk zaten çok geniş ve açık bi şekilde ele alınmıştır.bide devletler milli devletler olmalı benim görüşüm.aynı dil kültür kardeşliği çok önemli.ve mesela biz kesinkes araplaşmamalıyız.biz türküz zira.ve yönetim şekline hep şeriat derler ama ne alaka.ben çıkaramadım açıkçası.şeriat yol demek.kuran-ı kerim de herkesin kendi yolu olduğundan bahsedilir.yani herkes en başında dediğim kendi doğrularına göre yaşamalı açıkçası.tabiki karşıda allah ve peygamber varsa gönül rahatlığıyla itaat etmeli.yönetim dediğim gibi kuran-ı kerime göre olmalı ama bunun adı şeriat değil.mesela adil yönetim olabilir.

      Sil
    2. açıkçası bu konuları daha ciddi ve ilimsel olarak incelemeli ama benim kuran-ı kerimden hareketle çıkarımlarım bunlar.ama şunu unutmayın ey müslüman kardeşlerim.bugün terör örgütü olan deaş islam alimlerinin genel olarak sahih kabul ettiği kutub-i sitteye göre yönetiliyor.el insaf.biraz ama çok az akıllı düşünen bu dini allah'a has kılmak gerektiğini anlar.peygamberimizin peygamberlik görevi sadece açık bi tebliğdir.O'na itaat etmek isteyen kuran-ı kerime kesinkes uymalıdır.zira onun toplumsal yöneticiliği görevi o zamanki müslümanları ilgilendirir.bugün peygamberimize itaat etmek gerçekten istiyorsa kuran-ı kerime kesinkes uymalı.zira O'nun vahiy görevi kıyamete kadar geçerli ve o zamana kadar yaşayacak tüm müslümanları ilgilendirir.ve hep dediğimiz gibi diğer konularda örnek alınabilir.haa toplum yönetimi dediğim gibi kuran-ı kerimden hareketledir.ama olay farklıdır.mesela içkiyi serbest bırakarak burda kuran-ı kerimin helal dediğini haram etmiyoruz asla.o yine haram.ama dediğim gibi allah istese içkiyi hiç yaratmazdı.biz kimsenin özgürlüğünü kısıtlayamayız.kuran-ı kerimde zaten böyle yazarönemli olan allah'ın dediği gibi fıtrata uygun yönetim.ha bide kuran-ı kerim de 3 alan vardır.bir helal olanlar.iki haram olanlar.üç serbest alan.caner taslaman dır emre dormandır bunu çok iyi açıklarlar.bu alan dışında kimse helal haram çıkartamaz zaten.

      devam edeyim.taaa en başta birinci problem yazmıştım.ikincisini söyleyim.ikincisi ise nasıldır ? o iyiyi bulduk diyelim nasıl o iyiye ulaşacağız.bu konu çoook zor bi konu.ama illaki yolu vardır.allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah.

      Sil
    3. bu ikinci konuda şahsi olarak şunu söylemeliyim.yüzyılardır bi güç var ve dünyaya hakim olmaya çalışıyor.ve hepimizin bildiği üzere bir takım simgeler kullanıyorlar.unutmayın insanların engelleyemeyeceği kadar güçlüysen bunu simgeler halinde insanlara gösterirsin ki bu da insanları yönetmenin ilk adımıdır.psikolojik savaşın galibiyeti adına çok önemlidir bu simgeler.dediğimiz gibi istesen de istemesen de bilinçaltı ki çoğu insan buna göre davranır ama tabiki yanlıştır.islama göre önce kalben sonra aklen ikisini birleştirmen lazımdır.yani iyi niyetli ve akıllıca hareket kalbi selim ve ilimli hareket esastır.sadece kalbe ,bilinçaltına göre olmaz.neyse işte bu bilinçaltı ister istemez psikolojik savaşı kaybeder çoğu insanda.sen hahahha illüminati de bi de tek göz işareti koy bilader dalganı geç.büyük ihtimal benden çok inanıyorsun farkında değilsin.

      bide sikko son twitter yazılarından falan bide bu yazının sonunda yazdığından çıkarımım insanlara fırsatçı golcü muamelesi yapmayı bırak bence.zira insanların kalbini allah bilir zaten.eline fırsat geçmeyip o suçu işlemese de kalbinde o suça meyil varsa zaten büyük yanılgı içindedir.açıkçası bende bazen inandığım gibi yaşayamıyorum.bence günümüzde bu oran yüzde yüzdür.ama dediğim gibi diğer insanları umursarsan senin canın sıkılır.sen kendinden sorumlsun bilader.sen kendi yolundan sorumlusun.herkes kendi yolunu bilir ama kimin hidayet üzere olduğunu allah bilir.sen ancak diğerlerine dua edebilirsin tavsiye verebilirsin.uyarsa uyar.uymazsa zerre umrunda olmayacak insan için canını sıkma.yani kimseyi yargılama makamı sen ben değiliz aga.kendini bile.tabiki herkes kendi yoluna göre yaşamalı.ve herşeyden önemlisi zulüm ile mücadele etmeli.en başta insan kendi nefsinin kendine yaptığıyla mücadele etmeli.kardeşim sigara içmekle mücade etmelisin bence.ve daha da önemlisi şeytanın diğer vesveseleri ve asıl yamuk olduğun konularda mücadele etmelisin.asıl cihad budur.peygamberimiz diyor ya savaştan gelince şimdi asıl cihad başladı diye.şimdi peygamberimizden (sallallahü aleyhi ve sellem) örnek verince konuyu anlamayan kendimle çeliştim sanacak neyse.

      bide beyler bayanlar son bi şey.unutmayın televizyonda size dönük ayna olsa ve ona baksanız kendinizi göremezsiniz.sanallık dediğimiz olay budur.hayattan gerçeklikten koparır.müslüman allah'ın yarattığı gerçeğe iman edendir.kafir ise bunu örten.

      neyse bu tür şeylere bağlanmanız emin olun karşı tarafın planıdır.adeta insanların elini ayağını keser.gerçekten koparır.etkisizleştirir.faydalanın ama asla bağlanmayın derim.ben de bu konuda çok iyi değilim ama başarmamız lazım bunu.zaten medyanında çok büyük oranı görüneni yani onların göstermek istediklerini yayınlar. yani kıssadan hisse amaç için sanat.

      selamlar herkese.allah emrolunduğumuz gibi dosdoğru olmayı ve ölmeyi nasip eylesin inşallah.

      Sil
    4. bide çok uzun oldu ama şunu ekleyim.ben devlet yönetim şekline bi yönden baktım ama bu olayın binbir yönü var.ekonomik sistem ,askeri sistem,devlet yönetcileri...nasıl olmalı gibi gibi.mesela bence devletin her bireye apartman yerine müstakil ev vermeli ve şehir planlamasını buna göre yapmalı.ve müstakil evde kendi tarımını yapacak toprağı olmalı.vesayire vesayire.şunu söylemeliyim ki her konuda çook farklı bi dünya olmalı.şunu anlamalıyız ki bu dünyayı,allah insanları sınamak için yarattı
      bu dünya para için (kapitalizm)veya bazı insanların keyfi için (tek dünya düzeni) değil.insan üzerine sistem kurulmalı...ve yöntemde tabiki sihirli kelime fıtrat...

      Sil
  56. sikko pornografi endüstirisine de bir el atıp bizi aydınlatsan.
    avrupada,amerikada çok ciddi bilinçlenme hareketleri var fakat ülkemizde pek yok. yabancı kaynak hep.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. NoFap Türkiye adında facebook'ta grup var. Bağımlılıktan kurtulmak isteyenlerin buluştuğum bir yer.aha da linki:
      https://www.facebook.com/groups/923385537748119/

      Sil
  57. abi iyi güzel hoş da kimin eli kimin cebinde anlayamıyoruz ki çoğu olay karşısında, her zaman bir şeyler dönüyor ortada ama anlasak bile neler olduğunu sadece konuşmakla kalıyoruz, yaptığımz somut bir şey yok. Bilinç dediğin etraftakileri uyandırmayıp olayı kendinle sınırlı bıraktığında bi halta yaramıyor, hadi sen kendini kurtardın böyle bir kitle oluşturarak bir yerde de biz ne bok yiyecez bomboş yaşayıp düşüncelerden ötesine geçememekle bilmiyorum.

    YanıtlaSil
  58. mehmet okuyandan allah bin kez razı olsun.bugün habertürkte çıktı her zamanki gibi süperdi ama son on dakika beni bitirdi.cemre özellikle sana da gelsin bu.islamı hep anlamaya çalıştık.kendi anladığımızı anlatmaya çalıştık.tasavvufun pislik olduğunda hem fikir olduk.zira akıldışıydı.ve şunu bilmeliyiz ki herşeyi bi ilimle yapmalıyız.ve insanda var olan ilimlere gelelim.bana göre önce kalbi boyut sonra akli boyut sonra bedeni yani görünen boyutumuz var.ve yine insan bana göre kalbi selim (iyi niyetli) sonra akıllı bu ikisi birlikte hareket etmelidir.benim düşüncem bunlar.şunu söylemem gerekir.akıl derken düşünce,bilinç boyutundan kalp derken sevgi,duygu,kalbi arayış,kalbi niyet,kalbi temizlik × kirlilik,istek yani inanç,iman boyutundan bahsediyorum.yani kalp diyince görünen kanlı atan organdan akıl diyince de beyinden bahsetmiyorum.onlar görünenler yani son boyut.yani diyorum ki insanın en üst boyutu kalbi boyutudur.ki bu boyutta tıpki bilinç gibi yeni yeni ilmi bulunmaya başlandı.sonra akli boyutu vardır.kalbi boyutu hangi yöndeyse akli olarakta ya doğru ya yanlış yönde aklını çalıştırır.sonuç olarak kalbi boyutunu doğru yönde kullanıp aklını çalıştırmak lazım.bence islam budur.yani sadece kalp yada sadece akıl değil.kalp ve akıl ikisi birlikte.
    tasavvuf eksilerde onun islamla alakalı olduğunu kimse iddia etmesin.zaten paganizmin yandan yemişi.şunu da söyleyim tasavvufta belki kalbi iyi niyet olabilir ama akıl ve bedeni olarak eksilerdedir.bu islamın kabul edebileceği bi şey asla değil.ne diyim allah iyi niyetli tasavcufçuları affetsin inşallah.ama allah aklını kullanmayana pislik attığı topluluklardan nasibini alanlardan bi kesim bana göre bunlardır.zaten kötü niyetlilerine diyecek bi şey yok.

    mesela allah'ı en iyi bilen gören şeytan.ama O'na iman etmeyen O'nu sevmeyen(bazıları haddinden fazla sevdiği için kıskandı diyecektir.asla kendini önplana atması.daha üst görmesi olay) O'nu aramayan şeytan.yani benim tamamen en baştan dediğim şu.islam kalple başlar.kalbi arayıştır.peygamberimiz hiraya çıkarken bi arayıştaydı.
    allah'ı aradı.dayanacak yer aradı.sonsuz şefkatin kendisini sarmasını aradı.nitekim hiranın kelime manası arayış demek.ayetlerde kalbi vurgu çook geçer.kalbi doğru niyette olmayana akılsız der.kalp ancak allah'ı anmakla mutmain olur.allah anılınca onların kalpleri ürperir,vahiy peygamberimizin kalbine indi...bence herkes kendi başına ki kendi başına olmak çok önemlidir.allah'ı aramalıdır.O'nu sevmelidir.O'na yönelmelidir.O'nun kulu olmaya sonsuz şefkatin merhametin onu sarmasına teslim olmalıdır.bu zaten inanılmaz bi şeydir.hani açıklanmaz denir ya.akıl üstüdür.aklım bunu açıklayacak kelime bulamıyor cidden.allah'a karşı kalbiniz taş gibi olmasın lütfen.yumışak olsun.sakın bunu ilimsiz olarak düşünmeyin.kalbin de ilmi vardır.onun ilmi akılüstü bi ilimdir.yani müslüman her işi ilme göre yapar.ilimsizliğe göre değil.tasavvufu kötülemek bizi kalbi ilimden asla soğutmamalıdır.zira insanın bana göre en ilmi yüksek olan yeri kalp,sonra akıl sonra bedenidir.zira kalbi yanlış yöndeyse aklı da kalbinin niyetine hizmet eder.zikir de bi yere geçip aynı şeyleri tekrarlamak asla değil kalbi sevgi istekle ve allah'ı zikrettiğin ismi mesela el azim(sonsuz büyüklüğü)düşünerek dil ile söylemektir.yani yine üç boyutun tüm olması gereken olaylardaki gibi işlevi aynı anda gerçekleşmelidir.bence özellikle zikirde yalnız olmak çoook önemlidir.

    yani anladığım kalbi selim(iyi niyetli) ve akıllıca hareket etmektir.ha yanlış anlama cemre bunları yapmadığından demiyorum.ben kendi eksik yanımı söylüyorum ki siz de de varsa beyler bayanlar.ve ayrıca mehmet okuyanın konuşmasının özellikle son on yada on beş dakikasını şiddetle tavsiye ederim süperdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. son olarak irade nefs fıtrattan anladığımı anlatıp bitirmek istiyorum.bence nefs daha önceki yazında da paylaşmıştım allah'ın insana ruh'undan üflediği şeyin adı.nefs ayrı ruh ayrı onu söyleyim.bana göre insan da ruh yok.bide allah,nefse üfledikten sonra fücurunu seva ediyor.yani kötülüğünü,azgınlığını sonradan yüklüyor.nefs canda taşır onu da söylemek istiyorum.şimdi nefsin iyi tarafı vardır.bence bu fıtrattır.bide nefsin kötü tarafı vardır.bence bu nefsin fücurudur.işte irade de seçim yapmayı sağlayan mekanizmadır.bu hem kalbi seçim yapmada hem akli seçim yapmada hem bedeni seçim yapmada işe yarar.yani üç ayrı boyutta ayrı ayrı seçim yaparız ve nitekim davranış oluşur.yani biri bi davranışı gerçekleştirmese bile kalbi seçimi yapmış olabilir.ve senin dediğin hepimiz eline güç geçmemiş potansiyel suçluyuz diyosun ya.biri kalbi seçimini yaptıysa bunun da zaten hesabı vardır.ha bu kalbi seçimi düşürse bunun da hesabı ayrıca olur.uygularsa ayrı olur.kadere bağlamayım onu zaten çok anlatmaya çalıştım şimdi karışır ama şunu söyleyim allah, insanları iradelerine göre kader çizer.ve ona göre yaşarız.yani aslında allah'ın yarattığı kader bizim özgür irademizin neticesidir.sonucudur.herkes neyi seçerse ona göre kaderi çizilir ve şekillenir.kaderden de anladığımı bi ara yine bahsediyim.bide hep dediğimiz gibi insan hanif fıtrat üzerine yaratılmış.yani islamın kodları kalbinde,aklında bedeninde mevcut.yani islami hareket yapmak üzere yaratılmış.amaç o kodları korumak.takva zaten budur.bunu bozmaya çalışan nefsin fücuru vardır.işte seçim de kendi seçimidir.yargılamada seçimlerinin üzerine olur.her nefs kendi kazancından sorumludur.ve o fırtattaki kodu bozup örneğin kalbiyle islamı inkar edebilir ve aklıyla yine bunu mantıklandırıp davranışlarıyla kafir gibi davranabilir...böyle konular üzerine konuşabileceğim kişiler var burada ne güzel...

      allah ,gönül muhabbetimizi korumayı ve güzel şeyler yapmayı hepimize nasip eylesin inşallah...

      Sil
    2. edit:...ha bu kalbi seçimi düşürse bunun da hesabı ayrıca olur...

      düşünse olacaktı o düşürse değil

      Sil
    3. gece gece uykum kaçtı.şu düşüncelerimi de ekleyim unutmuşum.insan ,nefsinin fücurunu tamamen öldürmelidir.nefsinin iyi tarafı da zaten fıtrat dedik,fıtrat esasında yaratılış demektir.yani iyi tarafını da insan fıtratında insan yaratılışında tutmalıdır.fazlası kesinlikle yanlıştır.yani haram daireden katiyen uzak duracak.helal dairede dilediği gibi yaşayabilir.helal daire insan olma yeridir zaten.

      bide bi soru var insanın başına neden kötülük gelir.cevabı tabiki kendisidir.kendi seçimlerinin sonucunu yaşar insan.burda iki husus önemlidir bence.bir insan geçmişte yaptığı kötülüğün cezasını çektiği için bu dünyada başına kötü bi şey gelmiş olabilir.iki.burası ilginçtir.gelecekte yapacağı kötülüğü engellemek için başına kötü bi şey gelebilir.mesela hızır ile musa peygamber örneğinde bu çok güzel anlatılır.adam gelecekte yapacağı kesin kötülüğü yapması hızırın onu öldürmesiyle engelleniyor.emin olun dünyalık düşününce bu kötü şey ki suçunun cezası aslında ama ahiretlik düşününce gayet hayırlı bi şey.yani emin olun işte mesela küçük çocukların ölmesi allah'ın haksızlığı asla değil.onun yine adaleti var.ve allah bu adaleti çok iyi sağlıyor çok şükür.aramızda çok zeki arkadaşlar o zaman gidelim küçük çocukları öldürelim diyebilir diye diyorum bu konuda bizim ilmimiz 0.asla ve katla ilmimiz olmayan konuda bi şey yapamayız.zaten allah adaleti kendi ve kader aracılığıyla olsun hızır aracılığıyla olsun sağlıyor.

      yani başımıza kötülük geldiğinde kendimizden bilmek gerekir.ve kendimize çekidüzen vermemiz gerekir.tabiki başımıza gelen kötülüğe aracı olan bi insan varsa ondan da hakkımızı alabiliriz.zira dediğimiz gibi kimsenin kimseye zulmetme hakkı yoktur.hele ki allah kimseye zulmetmez.

      Sil
    4. bide tabiki başımıza gelen iyilikler allah'tandır.şöyle düşünün allah sonsuz kebirdir.insan sınırlı kebirdir(büyüktür).işte insanın kebir olması kendinden değil allah'ın rahmetidir.bu tüm iyi konularda geçerlidir.

      yardırmışken kaderden anladığımı da anlatayım.ayette yazar.insan iki kez ölü ve iki kez diri olacağı.yani allah ilk yarattığında ölüydük.ama sırayla dünyaya geliyoruz.canlanıyoruz.ve tekrar ölüyoruz.ve son kez bi daha dirileceğiz.

      şimdi yine ayette yazar herşey belirlenmiş kaderiyle yaratılır.benim anladığım başlangıçta allah,bizi ilk yarattığında irademizi hangi yönde kullanacağımız belliydi.zaten ayette de geçer allah insanların sinesinde olanı kalbinin özünü bilir.ölüde olsak herkesin iradesi belliydi.ve tamamen ona göre kader çizdi.o iradeyi yaşamamız için.ve dünyaya ona göre gönderdi.işte hangi bedende ,hangi ailede hangi şehirde yaşayacağımızdan tutun ölünceye kadar ve sonrası sonsuz da dahil allah ona göre yaşattı.ama herşeye rağmen dünyaya geldiğimizde yine dosdoğru fıtratla doğduk. ve öldüğümüzde de başlangıçta yani ilk ölü olan halimizle aynı seviyeye geleceğiz.yani aslında irademiz aynı olacağı için kendi kendimizi o seviyeye çekiyoruz.ve ölünce dediğim gibi başlangıçtaki seviyeyle aynı seviyeye geleceğiz.

      ve şunu unutmayın bu tamamen allah'a göre kader.biz ne kaderimizi ne irademizin gerçekte ne olduğunu bilmediğimizden tamamen özgürüz.yani önümüzdeki seçeneklerden seçimimiz bize göre tamamen özgür.ama dediğüm gibi allah zaten neyi seçeceğimiz biliyor.allah'a göre belli iken bize göre o konuda ilmimiz olmadığı için özgürüz.

      bide hayır şer odaklı yaklaşımı anlatayım çok kısa.mesela ibrahim peygamber çok kötü bi toplumda doğmasına rağmen süper bi hayat sürmüş.yani yok biz iyi toplumdayız yok o kötü bu hayır mı şer mi olduğunu bilemeyiz.dediğim gibi hayırsa allah'tan.şer ise kendi nefsimize zulmumüzdendir.

      yani sonuç olarak herkes kendi için mücadele etmeli.asıl amaç allah'a kulluk...

      Sil
  59. Bir de şu küfrü bıraksan ne çok kişiye ulaşacaksın ah bir bilsen...

    YanıtlaSil
  60. Bir de şu küfrü bıraksan ne çok kişiye ulaşacaksın ah bir bilsen...

    YanıtlaSil
  61. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  62. yazarmı değişti la sikko böyle yazmıyodu

    YanıtlaSil
  63. Neden insanların sokaklara dökülmesini, isyan etmesini istiyorsun? Haklı bile olsalar bundan kime ne hayır gelir? Devrim gibi bir şey olursa çok mu mutlu olacaksın.

    YanıtlaSil
  64. biz sıradan insanları kimlerin nasıl neden düdüklediğini az çok hepimiz biliyoruz.sikko onların bize uyguladıkları fantazi ve pozisyonları çeşitlendiriyo.onada eywallah.lan bişey yapamıyoz amk.elimizden hiç bişey gelmiyo.biz geberene kadarda devam edicekler.ara sıra sesimizi yükseltiyoz o zamanda pozisyonu değiştiriyorlar.si..en aynı si..len aynı.sağlıcakla

    YanıtlaSil
  65. https://www.google.com.tr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.quran-incil-tevrat.com/kehf-ve-rakim.pdf&ved=0ahUKEwjoq4qi9o3MAhULGZoKHaRnDr8QFggdMAE&usg=AFQjCNGSuSdiaPxKcaKypjHEPJ12uSdKzg&sig2=Vj7MqbkdKx7_IoYS8W1W4A

    beyler bayanlar okuyun derim.düşüncelerinin bazıları ilginç ama acayip ufuk açıcı...artık kimse bu.

    YanıtlaSil
  66. Panama belgelerinin sebebi NEVADA bilen bilir

    YanıtlaSil
  67. Shemitah nedir arastirir misin, bu senin anlattigin seylerle ilgili ama duzgun turkce kaynak yok rotschildlari rockefellerlari falan bagliyor bu konu da

    YanıtlaSil
  68. Birde Mısırdaki İhvan-ı muslim hareketini, neden başarısızlıkla sonuçlandığını kapsamlı bir yazıda anlatsan müthiş olur :)

    YanıtlaSil
  69. son zamanlarda popüler olan OSHO kitapları üstüne bir yazı yazar mısın?

    YanıtlaSil
  70. Gerçek vampir gördüm.Beni Illuminati'ye alın. yuno44907@gmail.com

    YanıtlaSil
  71. Tüm bunlardan nasıl kurtuluruz ? Pasif direnişle. Senden nemalanmalarını kesmen gerek, bu nasıl olur? Telefonunu gereksiz yere modellemezsin, ihtiyacın olmayan eşyaları almazsın. Fazlaca tüketmezsin.

    YanıtlaSil
  72. Cemre yazilarinin altina yapilan yorumlari cidden teker teker okuyor musun ?

    YanıtlaSil
  73. Cemre kardeşim benimle mutlaka iletişime geç sana senin için çok önemli olan bazı bilgiler verebilirim.
    azhaimran@yahoo.com

    http://www.hanifdostlar.net/forum_posts.asp?TID=7065

    YanıtlaSil
  74. http://zepzehirli.blogspot.com.tr/ bu sitede kendimce savaş analizleri ve strateji hakkında ahkam kesiyor ve incelemelerde bulunuyorum okutmak için. Iq'su 70 olan adamın anlayacağı seviyededir kasıntı yazmıyorum iddialıyım gelin bi çayımı için 24 saat açığız...

    YanıtlaSil
  75. Vay amısına-koyim . Biz neymişiz , sen neymişsin , onlar neymiş . Hepimiz baheneymişiz amqÜ

    YanıtlaSil
  76. Çok önemli bir paylaşım. Milletimizin biraz bilgilenmesi gerekiyor. Panama dediğin zaman sadece insanımızın aklına Survivor geliyor. Çok acı.

    YanıtlaSil
  77. Kadesim yazindaki arka plan rengi gozumuzun irzina gecti.degistir sunu. Yorumlarin arka planindaki siyah gozu yormuyo ondan yap.

    YanıtlaSil
  78. İlluminati kartlarında "Offshore Bank" diye bir kart vardı. Onu da şuraya bırakalım:
    http://hizliresim.com/7vPy2v

    YanıtlaSil
  79. Bu kadar cesurca deşifre ettiğin için teşekkürler. Ama bu kadar bilgi sahip olduğun yetmezmiş gibi bir de paylaşıyor olman bazılarını rahatsız etmez umarım. Dikkat et kendine. İnşallah sağlığına da en yakın zamanda kavuşursun ihtiyacımız var sana.

    YanıtlaSil
  80. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  81. Sonuç ne oldu ? Yani belgelerin içinde beklediğiniz şeyler açıklanmış mı?

    YanıtlaSil
  82. Ellerine sağlık mike.Yine seksi bir yazi oldu.

    YanıtlaSil
  83. Ellerine sağlık mike.Yine seksi bir yazi oldu.

    YanıtlaSil
  84. ABD / İngiltere vizesi

    ABD veya İngiltere vizenizi işleme koymak istiyor musunuz, birkaç kez reddediliyor olursanız, biz vizeyi almaya en iyi şansınız.

    İletişim E-posta: visaclick900@gmail.com

    Bize ulaşmaktan çekinmeyin ve ihtiyacınız olan yardımı elde edin.

    teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  85. Mustafa DOLU20 Ocak 2017 12:16
    Peki tatlı yazan tatlıcan:)) din diyon da. Neden Din ?.. "Neden”ler sorusuna cevap bulamadığım için yaptığın bir kolaycılık mı acep ?

    Samimiyetin mükemmel.

    Çıkarımın hatalı ama . Sen de zaten biliyorsun tatlıcı. Eminim ki biliyorsun içi dışı bal kaymak...:)

    Neden böyle diyom diye sorarsan canımın içi, cevabım şu olacak :)

    HERKES BİR SONUÇ ... BİR CEVAP...BİR MELHEM...BİR İLAÇ ARIYOR. KENDİSİNE KAYITSIZ OLAN BU VAROLUŞA ANLAM KATMAYA ÇALIŞIYOR HERKES. AFEDERSİN AMA, SİKİNDE DEGİLİZ VAROLUŞUN (Evren..Evren yasaları...Dünya...Doğaaa).

    DOGANIN,VAROLUŞUN KAYITSIZLIĞINA MARUZ KALAN İNSAN, SAVUNMA MEKAMİZMASI OLARAK inanç SİSTEMİ DİYE BİRŞEY GELİŞTİRMİŞ ( En aptalından en akıllısına kadar...Düşünme yetisi olsun olmasın herkesin görece olarak çarpık yada mantıklı görünen bir inanç sistemi vardır).

    Tatlıcan burayı çok iyi dinle şimdi ( Anlasa Anlasa bi sen anlarsın beni valla !!!) (BAYA BAYA SEVDİM SENİ YAZDIKLARINDAN DOLAYI KERETA:)

    Gadasını yediğimin şeker şerbet bal petek çiçek böcek kıl tüy Sikkosum, var olan orijinal bir dini ilahi kitap göster, taşşağını melemen yapıp yiyim.

    Çok ciddiyim varsa söyle delikanlı gibi.

    Sen tabiki delikanlısın, bir tanesin, biriciksin. Senin bir taneliğin, senin biricikliğin gibi TEK BİR TANE, BİRİCİK BİR ORİJİNAL KAYNAK GÖSTER, ORİJİNAL KİTAP GÖSTER.

    Diğer yazılarında bahsettiğin ve Muhammed niye böyle bir kumar oynasın ki dediğin tarihsel olaylar, Kuran kitaplaştırıldıktan önce mi gerçekleşmiş yoksa sonra mı ?

    Samimimiyim. Muhalefet yapmıyorum. Belki atlıyorsundur bu konuyu. Sana da pek yakışmaz ama :P

    Muhammed Allah'ın bildirdiklerini kuldan saklıyor da Ebubekir, Ömer ve Osman’a mı kalıyor topluma yaymak. Postacılık görevi de mi yapamaz bir peygamber ? İlahi bir ironiklik yok mu sence bu açıdan tatlılar tatlısım. Yaşanan gerçekler, tarihin gerçekleri neden hep inançlarımızı sorgulamamızı gerektiriyo?

    Muhammed neden kendine verileni, toplumla birinci elden paylaşmadı. Bilakis ortadan kaldırdı.

    Başka bir ironik nokta da şu :
    Okuma yazma bilmeyen bir peygamberin sözlerini yazıya dökenler nasıl döktü acaba. Kontrol mekanizması hiç yok.

    Oku denilen ilk ayet ile Muhammed okumayı öğrendi mi yoksa Allah'ın kudretiyle ?

    Beni ciddiye almanızı dilerim
    Birlikte çay ve sigara içilesice :)

    Mustafa Dolu 0546 210 38 32

    YanıtlaSil
  86. Ödenmemiş faturalarınız var mı? Temizlemek istediğiniz borcunuz var mı? Sen
    mali açıdan aşağı ve bir iş kurmanız mı gerekiyor? Banka var mı
    Kötü kredinizin bir sonucu olarak sizi reddetti mi? Artık endişelenmeyin
    Finansal Gelişme Hizmetleri size düşük bir kredi vermek istiyor
    Kredi teklifimizle ilgileniyorsanız ve
    bir kredi başvurusunda bulunun, bu mesajı yanıtlayarak bugün bize ulaşın veya
    bize şu adrese bir e-posta gönderin: mrsmartinaloanfirm01@outlook.com ve siz
    ayrıca, whatsapp numaramıza +919538413928 başvurabilir

    YanıtlaSil

Bu blog'a yapılan her yorum, o yorumun sahibini bağlar. Ayrıca makaram sarı bağlar.

3. şahsa hakaret olmadığı müddetçe asla yorum silmem. "Bu yorum yazar tarafından silindi" ibaresi, eğer o yorumu yazan kişi kendi yorumunu sildiyse çıkar.