Okunması şart makaleler:

Tasavvuf ve Tarikatlardan Yeni Dünya Dinine: Bölüm 1 ve Bölüm 2
Komünizm, Kızıl Devrim, Sovyetler Birliği ve Şirketler
İnsan, Din ve Kuran
Bu da amme hizmeti: Okunması Gereken Kitaplar Listesi

Bir Başka Din: Tasavvuf kitabı çıktı; internet'ten sipariş etmek için kitapyurdu link'i.

YENİ: Youtube'daki hodor hodor konuşmalarım için buradan alalım.

10 Kasım 2017 Cuma

Kuran'ı Beğenmeyenlerin Yolu: Mezhepler

Selam kaynatasızlar, tepem attı yine.

N'olur şu ayetleri üşenmeden okuyun, ardından, bu kadar net ifadelere rağmen insanların keyfekeder, Allah'tan korkmadan nasıl Allah'çılık oynadıklarına şahit olup sinirden kudurmayın.

"De ki: 'Bana vahyolunanlar içinde, bu haram dediklerinizi yiyecek birine yasaklanmış bir şey bulamıyorum. Yalnız şunlardan biri olursa başka: leş, akıtılmış kan, domuz eti -ki o bir pisliktir- Allah'tan başkası adına boğazlanmış yiyecekler...'" (Enam 145)

"Hem size hem de yolculara bir geçimlik olarak deniz avı yapmak ve onu yemek size helal kılındı..." (Maide 96)

Bu kadar net ayetlere rağmen ne hikmetse "ulemamız" içtihat yaparak Allah'tan korkmadan midye gibi bir şeyi bile haram edebiliyor. (ki bu süslü sözlerine aldanmayın, ulemanın içtihadı demek genellikle eskilerin/ataların/birtakım sakallı heriflerin dine koydukları kurallardır)

Tek derdimiz midye mi? Yoo. Fakat "tek derdimiz bu mu?" diye diye eklediğiniz uyduruk mezhep kurallarını ve haramlarını üst üste koyduğunuzda Kuran ve İslam ile alakası olmayan ve günahkar olmamak için Kuzey Kore askeri tabiatlı bir robota dönüşmeniz gereken saçma sapan bir din çıkıyor ortaya.

Bir de işin şöyle tuhaf psikolojik bir tarafı var. Bir insanın haram olan bir şeyi helal yapmasını anlayabilirim, bu da büyük bir Allah korkusuzluğudur, fakat örneğin Mevlana'nın Mesnevi'de şarabı kendi gibi ulvi (!) şeyhlere helal etmesinin altında "hacı şarap güzel işte, uyduralım bir şeyler de şunu helal yapalım, içelim güzelleşelim anasını satayım" düşünceleri yer aldığı aşikar.

İyi de arkadaş, bir insanın "helal" olan bir şeyi "haram"a dönüştürmekten ne gibi bir çıkarı olabilir? İnsanı yaratan Allah, müşrik psikolojisini bildiğinden ötürü Kuran'da defalarca "helal olan şeyleri haram yapmayın" diye emreder.

"...Allah'ın kendilerine verdiği rızıkları, Allah'a iftira ederek haramlaştıranlar gerçekten hüsrana uğramışlardır. İnan olsun, sapıtmışlardır onlar; hiçbir zaman doğruyu ve güzeli bulamazlar." (Enam 140)

Kuran'ı okuyanlar, bunun gibi ayetlerin ne kadar sık geçtiğini iyi bilirler.

İslam'da ruhbanlık yasaklanmıştır. Allah'ın kitabına eklemeler yapmak yasaklanmıştır. Üstelik, bilgisizce, sırf gelenek olarak bu din adamlarının peşine düşmek de yasaklanmıştır. Buyurun, keyfekeder konuşmuyorum:

"Din bilginlerini, din adamlarını ve Meryem oğlu Mesih'i ALLAH'tan ayrı rabler edindiler. Oysa, yalnız tek Tanrı'ya kulluk etmekle emredilmişlerdi. O'ndan başka tanrı yoktur. O, eş koştukları kimselerden de çok yücedir." (Tevbe 31)

Kuran'daki işine gelmeyen ayetleri "ama orada şunlardan bahsediyor, orada bilmem kimlerden bahsediyor, iyi de ayetin iniş sebebine bakmak lazım" diyerek kendilerini bağlamıyormuş ayağına yatanlar hem kendilerini, hem başkalarını kandırıyorlar, hem de Allah'a iftira atıp bir ilahmışçasına kafalarından din uyduruyorlar. Müslümanın böyle bir ahlaksızlıktan çekinmemesi nasıl mümkün olur?

Hepimizin günahları var, kendimize yakıştıramadığımız ve hatta belki de Allah'a karşı dua etmeye bile yüzümüzü bırakmayan suçlarımız var (fakat yine de hiçbir şey Allah'a dua etmekten alıkoymamalı). Yalnız bunun bir sınırı olmamalı mı? Ne demek Kuran'a "hadis" ve "mezhep" adı altında binlerce uyduruk kural eklemek.

Bunun yegâne sebepleri şunlar: Müslümanlar Kuran'dan habersiz ve haberi olan Müslümanların birçoğu da Kuran'ı beğenmiyor. Bu da bir müşrik davranışıdır, peygamberden bile Kuran'a eklemeler/çıkarmalar yapmasını istemişlerdir:

"Ayetlerimiz onlara açık seçik parçalar halinde okunduğu zaman, bize ulaşmayı ummayanlar şöyle dediler: 'Bundan başka bir Kur'an getir yahut bunu değiştir.' De ki: 'Onu kendiliğimden değiştirmem benim için söz konusu olamaz. Ben sadece bana vahyolunana uyuyorum. Rabbime isyan edersem, büyük bir günün azabından korkuya düşerim.'" (Yunus 15)

Peygambermizin dine kafasına göre kural ekleme yetkisi yoktur, o ancak Allah'tan gelen vahye uyar. Peygambere uymak, Kuran'a uymaktır. Peygamberi örnek almak, onun Kuran'da belirtilen güzel ahlaklı davranışlarına uymaktır.

Ama siz Kuran'ı beğenmiyorsunuz. Beğenmeyebilirsiniz, bunda elbette özgürsünüz, fakat bir şeyden hoşlanmıyorsunuz diye onu değiştirmeye, hem de bunu Allah adıyla yapmaya kalkışamazsınız:

"Bir iğrençlik yaptıklarında şöyle derler: 'Atalarımızı bu hal üzere bulmuştuk. Yani Allah emretti bize bunu." De ki: 'Allah, edepsizliği/iğrençliği emretmez. Allah hakkında, bilmediğiniz şeyler mi söylüyorsunuz?'" (Araf 28)

Kuran'da olmayan ve bugün din diye kabul edilen şeyleri sadece tek cümleyle belirterek bile bir liste yapmaya kalkışsak, herhalde bu liste yüzlerce sayfa tutardı. Bunlardan bazılarını sayayım, bakın bunlar Kuran'da yok, valla yok lan, olsa dükkan senin:

- Sünnet olmak.
- Mezhepler (ki en az 7 ayette yasaklanmıştır, bkz: Şura 13-14, Rum 32, Ali İmran 103-105, Enam 159, Tevbe 107)
- İpek, altın, balığa benzemeyen deniz canlılarının, müziğin, heykelin, resimin ve mezheplere özgü diğer yüzlerce zartın zurtun haram edilmesi.
- Ruhbanlık; evliyalık, şeyhler, gavslar, kutuplar vs
- Peygambere maledilen sözleri hadis-i şerif adı altında din edinmek (Bkz: Zühruf 44, Mürselat 50)
- Allah'tan başkasından şefaat dilemek, medet ummak (ister peygamber olsun, ister melek, ister sözüm ona evliya)
- Eh haliyle türbe ziyareti.
- Çarşaf, peçe, zart zurt.
- Kadınların çalışmaması, erkeklerle beraber aynı ortamda bulunamaması.
- Kuran'ı anlamadan okumanın sevap olması.
- Recm
- Sakalın ve bilumum kılın sünnet olması
- Cübbe ve sarık gibi Arap kıyafetlerinin dini emir olması (ama çok otorite sahibi gözüküyorsunuz sakal ve cübbeyle)
- Mehdi, mesih ve deccalin geri gelmesi (Yahudilerden Hristiyanlara, Hristiyanlardan Şia'ya, Şia'dan Sünniliğe geçmiştir)
- Abdestsiz Kuran'a dokunamamak.
- Nefsi müdafaa dışında savaşmak.
- Asmak, kesmek, kelle uçurmak.
- 40 Haramiler.

Dinin sadece ilk değil, tek kaynağı Kuran'dır. Bunun neden böyle olduğunu görmek için Kuran'ı okumanız ve Müslümanların haline bakmanız yeterlidir. Kuran'ı okuyan bir insan, eğer sağdan soldan böyle geleneklerin var olduğunu duymasaydı, asla hadis ve mezhep gibi ek kaynak arayışına gerek duymazdı. Zira Kuran'da hem bütün ahlaki emir ve yasaklar belirtilmiştir, hem Kuran'ın tastamam bir kitap olduğu belirtilmiştir, hem de dinden başka bir kaynak edinme gerektiğinin iması bile edilmemiştir.

"Kuran'da her şey var" derken, biz elbette dine dair ahlaki hükümleri kastediyoruz. Güzel ülkemdeki profesör ünvanlı akademisyenler bile bu lafa "Eee Kuran'da her şey tam açıklanmış mı ki?" diye itiraz ediyorlar. Kuran'da felsefenin tüm sorularına da yer verilmemiştir, bilimsel keşiflere de, teknolojik aletlerin nasıl yapılacağına da, pastırmalı pideye de.

Artık iman olarak Kuran'ı tek kaynak edinmenin gerektiğini çoktan kabullenmemiz lazım. Bunun tartışılması bile abes. Esas üstünde düşünmemiz gereken şey "NASIL" ahlaklı ve üretken insanlar olabileceğimizdir.

Kuran'ı beğenmeyen Müslümanlar, kendilerini ve etrafı kandırmaya devam edebilirler. Fakat unutmasınlar ki:

"Onlar, kıyamet günü kendi günahlarını tamamen yüklendikten başka, ilimsizlik yüzünden saptırdıkları kişilerin günahlarının bir kısmını da yüklenecekler. Bakın, ne kötü şey yükleniyorlar!" (Nahl 25)

Bu kadar agresif din tebliği yapılmaz, bunu biliyorum, ama insanım anasını satayım, artık uyduruk Arapça terminolojik laflarla dini sahiplenip Kuran'da olmayan şeyleri din diye kakalayan ve sonra da karşılarındakini "ilim bilmezsiniz, usul bilmezsiniz, cahilsiniz" diye itham eden tiplere sabrım kalmadı. Bilgi; delil ile güçlendirilmiş doğru inançtır. Sizin ilim adı altında sahip olduklarınız bilgi değildir, zira yanlış olan bir şey "bilgi" tanımına girmez.

İstediğinize inanıp, istediğinizi söyleyebilirsiniz, buna kim karşı çıkabilir, lakin bir Müslüman'da biraz olsun Allah korkusu olur ya. En azından biraz ya, biraz...

Hadi eyvallah.

378 yorum:

  1. hay ağzını öpeyim sikko bebeğim ya. (mecazen değil)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ulan Allah korkusu taşıyan bi herif olmasaydım Adnan'ın karşısına kurmuştum haremimi. Espri de olsa şu hale düşürmeyin kızım kendinizi.

      Sil
    2. Ne hale düşürmüş ya, aferin ben takdir ettim egosuzluğunu.

      Sil
    3. "Zindan bana bu kadinlarin cagirdiklari seyden daha hayirlidir. Allah'im sen bunlarin tuzaklarini benden uzaklastirmazsan ben onlarin sevdasina duser cahillerden olurum." Yusuf

      Sil
    4. soyadı ve yorum uyumu.

      Sil
    5. Soyadının hakkını verememişsin. İnsan bir "Job" falan yapar yani değil mi? Blow olur, Hand olur. İkisi de ayrı işler sonuçta.

      Ne de bileyim, şarap falan alır evine gider. O da sana şarap eşliğinde "İslami Nihistliği" anlatır ve herkes mutlu olur neticede.

      Bu herife böyle yorum yazarsan, Müslüman olmasam seni "Fahişem" yapardım cevabını da alırsın işte. Adam hak ettiğin cevabı vermiş. Bilginin değil, isimlerin peşinde oldukça size müstahak anasını satayım.

      Hepimizin bildiği ama yine de bilgisini tazeleyen bir yazı. En azından benim 2 senedir bildiğim bariz bir gerçek bu. Bkz ; Enam 119 ve 140.

      Neyse Elifcim, benim bloga gelirsen artık ben yazmıyorum da ben affetmem daha sert çakarım sana lafı. Benden söylemesi. Puştun önde gideni olsak, özelden yürüsek o zaman da kezbanlığınızdan pas vermezsiniz. Ama eleman ünlü ve bilinirse, öp, sev, joblar yapmaya meyilli ol. Güzel bir kafa.

      Sil
    6. Berk,

      Isa'yi hatirla. Ilk tasi gunahsiz olan atsin. Daha sen kendi gozunu temizlemeden elalemin gozundeki capagi cikarmaya calisiyorsun. Once herkes kendi fikrini zikrini temizleyecek. Zandan, hasetten, zina imalarindan, kotu sozden kacinacaksin.

      selam

      Sil
    7. Sen ne yaptığının farkında mısın. Ben caferi mezhebine mensubum. Varsayalım ki mehdi gerçek ve gelecek. O zaman bu kadar muhalif olduğun için seni kim kurtaracak. İyi niyetin mi hayır iyi niyet bu durumdan seni kurtaramaz çünkü yeterince araştırmadın. Yüzde doksan katılıyorum düşüncelerine ama araştırmadan emin olmadan insanları din konusunda yönlendirme. Yüzde onu görmeni bekliyorum yıllardır tam yakalayacakken ezip geçecek misin yoksa. Sana kaynak vereyim. Muhammed ticani'nin nasıl hidayete kavuştum adlı kitabını oku.önce adamı araştır sonra oku. Eğer bunu okumazsan görevini yapmamış olacaksın. Oku lütfen

      Sil
    8. İsmini gizleyen vatandaş, takdir etmenin de raconu var. Kalemine, beynine sağlık de geç. İlla öpeceksin de yazan elini öpeyim dersin. Kendisini küçük düşürecek pozisyona sokmanın nesi zan? Kendi hıyarlıklarımı da kat be kat biliyorum. Neyse yazı güzel. Fazla magazin yapmayalım. Selam.

      Sil
    9. Kendini mahvediyorsun evlat. Yolun ortasında sere serpe uzanmış ağzında köpüklerle sara nöbeti geçirirken etrafındaki bazı akılsız amigolar, hala pandomim yaptığını zannederek görüntülerini paylaşıp beğeni toplamakla meşguller. İmtihandasın evlat, stand-up şovunda değil. Kendine gel artık. İblisin, kadim dostu Yahudiyle birlikte dünyayı uçurumun eşiğine götürmeye çalıştığı bu korkunç zaman diliminde olan bitenleri hakkıyla kavrayabilen ve bir sonraki hamlelerinin ne olacağına dair içgüdüsel olarak rasyonel tahminlerde bulunabilen azınlıktan birisin. Bu kadar ucuz yollu harcanman gerçekten üzüyor. Eğer Allah'a ve onun kitabına karşı duyduğun saygı ve içtenliği bu denli bariz hissediyor olmasaydım, buraya kustuklarının gözümde bir kıymeti olmayacaktı. Ancak unutma ki ilk değilsin sen, sonuncu da olmayacaksın. Kendini toplamazsan sonun belki Adnan'ınki gibi olmayacaktır ama Kapkıner gibi, müritlerinin şişirdiği yelkenlerle melankolik dalgalara meydan okuyup son bir sadmeyle yitip giden birine dönüşebilirsin. Amellerden soyutlanmış ve günahlara bulanmış bir inancın zamanla isyana ve inkara evrilmesi kaçınılmazdır.

      (Böyle başlar:
      http://varide.biz/index.php-option=com_content&view=article&id=401-goergue-tanklar&catid=87-not-duetuem-besmeleye&Itemid=217.htm

      Ve böyle biter:
      https://www.xing.com/communities/posts/guen-batar-kuslar-doener-1005253894 )

      Allah'a 'neden ben' ve 'niçin' sorularını soracağın ve İblisle empati kuracağın o yıkım günleri gelmeden önce kendini toparlamalı ve amellere sımsıkı sarılmalısın. Gerekirse insanlara pencereni tamamen kapat, ama bu uyarılar karşısında gereksiz bir gurura kapılma ve duymazlıktan gelme. Bunun yerine öncekilerin sonuna bakıp yeni bir başlangıç yap ve kendini kurtar evlat. Başıboş kitlenin omuzlarındaki tahtırevanda yan yatmış vaziyette hezeyanlar mırıldanan antik yunan filozofları gibi kendini salıverme. Sizler genç nesilsiniz ve sorumluluk bütünüyle sizin omuzlarınızda. Sosyal medya maymunları değil, aklı başında mücadele adamları olmak zorundasınız. Sizden öncekilerin bıraktığı çamur deryasında yürünecek temiz bir yol açmak sizin göreviniz. Aksi halde tütün ve şarabın ilham kaynağı olduğu bohem tarikatlara bir yenisini daha eklemekten başka bir işe yaramış olmayacaksınız.

      Sil
    10. Yukarıdaki uyarıyı girdikten sonra blogunuzu sabahlara kadar tarayıp durdum. Neden bilmiyorum ama, artık alışmış olmam gerekirken her seferinde hayal kırıklığına uğramak canımı çok yakıyor. Hayatlarınızın, savunduklarınızla bu denli tezat teşkil ediyor olması neden bu kadar normal karşılanabiliyor? Bu konuda hiç kimse sizi uyarmıyor mu?Küfürbazlık, içki ve zina'nın tekrar edildiği günahkar hayat tarzını Kur'anın fasıklık olarak tabir ettiğini biliyor olmalısınız. Biriktirdiğiniz günahlara rağmen sadece kitaba karşı gösterdiğiniz duyguların hatırına, size göklerden hafif çatık bir ifadeyle gülümsenerek bakılacağını mı sanıyorsunuz? Allah günah işlemeyi alışkanlık haline getirmiş fasık topluluğa hidayet etmeyeceğini açık bir dille söylemiştir. Aklını başınıza toplayın çocuğum. Savunduğunuz gerçekleri değersizleştirmek için karşınızdakilere bundan daha iyi bir fırsat veremezsiniz. İblis ve avanesi ile ilgili gerçeklerin 'komplo teorisi' kelepçesini kıramamasının önündeki en büyük engelin, 'komplo'ları kendi kiralık şarlatanlarına sözde deşifre ettirip magazinleştirmeleri olduğunu hepiniz biliyorsunuz. Aynı şeyi sizlerin farkında olmadan elinizdeki yegane kaynak için yaptığınızı göremiyor musunuz? Elbette ki tüm insanlık birleşse bile Allah'a ve onun kitabına bir zarar veremeyecektir, ve sizler bu dünyada Kitab'ın şövalyeleri olarak bulunmuyorsunuz. Ancak, kendiniz ve bir şeyler anlatmaya çalıştığınız muhataplarınız için sonuna kadar endişelenmeniz gerekmiyor mu? Ateistleri ya da sosyalist kesimi yerden yere vururken ya da çoğu zaman tartışmaya değer bile bulmazken dayandığınız özgüvenin temelinde ne var sanıyorsunuz? Sizin inancınıza uymayan bir yaşam tarzına sahip olmaları mı, yoksa kendi derme çatma ideolojileriyle hiç te uyuşmayan sahte ve ikiyüzlü bir yaşam sürdükleri gerçeğini biliyor oluşunuz mu? Muhataplarınızla empati kurmalısınız. Şu anki cahili hayat tarzını bir alışkanlık haline getirirseniz kıyamet günü korkunç bir şokla karşılaşma ihtimalini de gözardı etmemeniz gerekir. Burada yazıp çizdiğiniz şeylerin sorunu daha önce dile getirilmemiş olmaları değil, anlatıldığı halde muhataplarını etkilememiş olması. Sebepse hep aynı: Sadakat. Aynı hatayı yapacaksanız farklı bir sonuç beklemeyin. Şeytan bu konuda sizi aldatmasın ve sakın Allah'ın size mahallenin samimi uçarı çocukları gözüyle bakacağını düşünerek kendi kendinizi kandırmayın. Aksine, 'sarhoşsanız yakınıma gelmeyin' diyen biriyle karşılaşacaksınız. Bu durumda ya teorilerinizi dillendirmekten vazgeçmelisiniz, ya da onunla tezat oluşturan pratiğinizden. Uyarılara kulak tıkayıp kulüp tadında götürdüğünüz bu eğlenceyi devam ettirmekte ısrarlı olacaksanız da size Allah'tan korkmanızı ve hiç olmazsa dine ve kitaba bulaşmadan devam etmenizi salık veririm. Zira Allah'ın bu konuda hiç müsamahası yoktur ve dini eğlenti haline getirenlere vadettiği tek şey bu dünyada rezillik ahirette ise elim bir azaptır. Bu samimi uyarıları gurur meselesi yapmayın ve kendinize yazık etmeyin çocuğum. Geç olmadan onun rahmetine sığının. Umulur ki kurtuluşa erersiniz.

      Sil
    11. Hocam laftan anlamıyor, ayetlerle açıklamamıza rağmen hadissiz, sünnetsiz islam projesinin bilerek ya da bilmeyerek maşalarından biri durumunda.
      Benim asıl sıkıntım ve uyarı nedenim bu yazıları okuyup bunlara göre amel ve/veya itikat edenlerin cahillikleri nedeniyle bu şaşkına uymaları ihtimali. En azından elimizde klavye varken uyarmaktan uzak durup vebal almak...

      Sil
  2. Peki siz tevbe 31 ayetine göre hangi alimi Rab ediniyorsunuz Michael. Saydığınız bunca maddeler neye göre yasak neye göre helal, kuranda olmamasımı,? Hadisleri aklınızı Rab edinerek mi kabul etmiyorsunuz, yada sorduğunuz almmi bu kanıya varmış, sizin mezheb taassubçuluk yapanla, hadis inkar eden arasındaki bağınızda aynı, sizde alim diye geçinen hadis inkarcıları na sorup dininizi öğreniyorsunuz. Kuran indirilen iki şeyden bahseder. Kitabi ve hikmeti indirdik, evlerinizde okunan hikmet der, allah bilmiyorsanız zikir ehline sorun der. Nerde bu zikir ehli. Mezhebleri bende savunmuyorum ama hanifi taklitçi leri kendi mezhebine soruyor ya siz kime soruyorsunuz. Kan yasak hadis kanın iki şey hariç helal kılıyor karaciğer ve dalağı. Hadislere şüpheyle yaklaşan hadis ten anlamayan kendinizi doğru yolda sanan sizlerde aklımızı kiraya verenden farkımız ne?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah'ın yardımına ve Allah'ın kendisine verdiği akla güvenmeyen korkak ve samimiyetsiz insanlar elbette falanca kişiyi rab edinmeyen insanlar ile empati kuramazlar.

      Ben dinimi Kuran'dan öğrendim. Elbette anlayamadığım yerleri sorduğum, danıştığım arkadaşlarım var ve olacaktır da. Tefsir gibi işler de başkalarının fikirlerini öğrenmek açısından yararlıdır. Lakin bunların hepsi "yorumdur", Müslüman için tek kesin olan şey Kuran'dır.

      Lütfen kendilerini İmam falancalara, Buhari'lere, popüler din adamlarına teslim edenler ile aklı başında sorgulayan kişileri kıyaslamayın. Out of league.

      Sil
    2. Aga senin ben ta..... neyse dur bir ayet koyayım...

      Allah pisliği aklını kullanmayanların üzerine yağdırır. Yunus Süresi-100

      Sil
    3. Hadis dedikleriniz, bazı adamların, peygamberin ölümünden yüzlerce yıl sonra fiziksel kurallara aykırı bir şekilde toplayıp kitaplaştırma yoluyla sundukları peygambere ait olduğunu "iddia ettikleri" sözler değil mi?

      Şimdi biz Allah'ın kitabına mı inanacağız yoksa bazı adamların yazdığı kitaplara mı? Kuran ile hadis çelişmez falan demeyin ha! Bu iddiaya cübbeli gibi tipler bile güler.

      Sil
    4. Hakan kardes,

      Allah'in indirdigi ve koruyacagini soyledigi kitaba inaniyorsun da nasil cevriliyorsun? Peygamber Allah isteseydi tefsir yazardi ve bizim elimize ulasirdi. Allah'in peygamberine iftiralar iceren ve Allah'in Kuran'da indirdigi helale haram, harama helal diyen nakledilmis sozleri nasil dinin hukmu olarak aliyorsun? "Kuran'i kolaylastirdik ama dusunen mi var?"

      Sil
    5. ‎"Allah و resulü" ibaresinden TEVHİD yerine TESNİYE(ikilik) çıkaranlar;

      ‎"kitap و hikmet" ibaresinden de iftiralarına İlahi koruma çıkardılar.

      Yani Hakan. Sen o "vav"ı "ismi atıf" olarak OKU.

      Sil
    6. Allah dilerse ve resülü dilerse deriz. Bu arada lütfen hadisden anlamayan konuşmasın İsra 36ayetine muhatab olur. Bilmediğin şeyin peşine düşme kulak, göz, kalp hep sorumlu olur. İlim 3tür.kuran sünnet, bilmiyorum, konuşan delille konuşsun yoksa sussun susmakta bir ilimdir. Kuranı taşıyan günümüze getiren kimler? Hadislere şüpheyle bakanlara Hadisler ilminden anlamayan laf olsun diye konuşan sizler söylemisiniz. Kuranı kim topladı günümüze gelmesini sağladı. Sen dedenden sonrasını hatırlamazken bu insanlar Hadisleri toplama ilmi geliştirdiler. Ozaman hangi tarih kitabına inanacağız hiçbirinin kaynağı yok hadislerden başka. Sahabeler adildi, dürüstü, yalancı değillerdi, onların kuranı tertemiz Eksiksiz, asla bir şüphe olmadan günümüze taşımasında sorun olmadığı gibi Hadisleri toplayan, taşıyan, aynı kişiler olması size şaşırtmıyor mu? Hadislerin hepsinin sahih olmaması aralarına uyduruk Hadislerin katılması gayet normal Allah bizi onlada imtihan ediyor. Bize zikir ehline sormamızı istiyor. Eğer sen zikir ehli yok dersen allaha iftira etmiş olursun, zikir ehli kim? İhtilaf ettiğimizde zikir ehline sorun diyor Rabbim. araştırması lazım, senin bildiğin alimmi? Yoksa benimkimi? Ne yapacağız? Ihtilaf var!Türkiye'de tanınmış bildiğin zikir ehli varmı? Ama dünyada meşhur olması lazım. Bütün oklar onu göstersin. Varsa gel hadi ona soralım. Ben Türkiye'de ki hiçbir alimin dünyada meşhur olmuş olduğunu görmedim. Gören varsa hep beraber soralım. Ama Allah var diyorsa var. Kim bunlar? Çok şükür ben buldum kuran ve sünnetten anlayan meşhur alimler. Hadisin sıhhat şartlarını bilen, nasih, mensuh unu, umumunu, hususunu, bilen zayıfını, zayıf olmayanını bilen alim herzaman var allah bana sor dedi sordum elhamdülillah üzerimden sorumluluğu attım. Benim görevim bu!! Eğer arabçanız varsa el zikreden marifeli gelmiş onda kasıt kuran ve hadisler, peygamberin sözleri yani sünnettir. Mesela allah amelleri nasıl kabul eder orda ki amel nedir? Aynı el amel buda marifeli gelmiş kurana ve Sünnete uyan amel demektir. Bidatler işte bu yüzden vardır. Bidat yapan asla yaptığı bidatinden dönmez çünkü Allahı memnun etme derdinde ondan ama Allah da bidati amelleri asla kabul etmez, hadisler konusunda atıp tutanlar İsra 36ayetine dikkat etsin derim

      Sil
    7. Hakan kardeş, kur'an hz.Ebubekir tarafından toplatıldı. Yani hafızlar yardımı ile kitap haline getirildi. Hz.Osman ile de bildiğin gibi çoğaltılıp bir kaç yere gönderildi. Bunlar uydurma değil. Her tarih kitabında yazar.

      Sil
    8. Eger Kuran'i koruyan Allah'sa bunun hangi insanlar araciligiyla yapildiginin ne onemi var? Allah diler. Allah'tan baskasi dileyemez. Peygamberi rablestirip sirk kosanlarin vay haline! Kuran'da Isa kissalariyla esekler mi uyariliyor? Hadisleri dinin geregi yapan musriklerin vay haline! Tarih, eski Arapca, nispeten guvenilir hadisleri vs. mutesabih ayetleri anlamak icin kullanmak baskadir. Peygamberin sozunu Allah'in sozune ortak kosan musriklerin vay haline!

      Zikir ehli? Nedir zikir ehli?
      Kuran'a Allah zikir diyor. Ama Enbiya 105'te Zebur'dan once indirilene de zikir diyor. Zikir ehli kitap ehli (Yahudi-Hristiyanlar) olabilir. Nahl 43'te daha once ancak erkek peygamberler gonderdik, bilmiyorsaniz zikir ehline sorun diyor. Daha onceki peygamberler kitap ehline geldigi icin bunlar onlar olabilir. Ama kimi yoruma gore bunlar ilk Muslumanlar ve/veya peygamberin ailesidir. Mutesabih ayettir bu. Bu durumda bilmediginin ardindan giden kim oluyor?

      Sil
    9. Peki hiçmi uyduruk hadis yok? Var olmaz olurmu?
      Düşünün ben hadis nedir bilmiyorum. Sahabe kim bilmiyorum. Kuran bana verildi. Bunla amel et cennete gidersin, tamam dedim, kainata baktım allaha olan sevgim arttı. Yarabbi
      1)ben seni zikretmek isyorum
      2)sana kavuşmak
      3)cennete girmek istiyorum.
      Ama ne yapacağım bilmiyorum. Daha Muhammet sav ismini tanımıyorum.
      "Allahı çokça zikreden, allaha ve ahirete kavuşmak için peygamberde sizin için güzel örnekler vardır. "
      Kafamı kaldırıyorum yarabbi peygamber nerde? Yarabbi hayatının hangi karesinde güzel örnekler vardır. Gece hayatında mı, evlilik hayatındamı, ticaret hayatındamı, kuranda yazılımı? Kuran bana yeter diyenler örnek gösterirmisiniz olmayan şeyi nasıl göstersinler ki!!!
      Ben peygamberle nasıl tanışacağım hadis kitaplarında öyle değilmi? Karşıma 2farklı bina çıkıyor
      Hadis binası
      Felsefe binası
      Hadis binasının 50kapısı var diyelim.içerde Müsteşrikler mi dersin, uydurmacılarmı dersin, yurtdışından gelenler, takvimlerden gelenler, karıştırıyorlarda karıştırıyorlar, sizce Allahu teala beni şaibeli bir adrese gönderirmi? Asla!! Bana peygambere git derdiğinde Allahu teala, hadis binasından ben hiç uydurma hadisle çıkarmıyım. Asla tabiki sahihle, neden zaten hadis binası allah tarafından korunma altında, ben binaya girdim ve elime bir hadis aldım. Yarabbi dedim öyle bir hadis aldımki elime bu aklıma ters, dine ters, ne yapacağım ben bilmiyorum. Ama ben biliyorumki sen beni uydurma Hadislerin bol olduğu yere göndermezsin. Peki ne yapacağım ben? Allah' demiyormu bilmiyorsan soracaksın.
      Hadis binasında hadis alimlerimiz bekliyor. Mesela albani bana ne oldu Abdullah diyor hocam ben bu hadisi anlayamadım getir bana diyor. Getiriyorum bakıyor biz bu hadisi araştırdık şu ve şu sebebden dolayı bu hadis uydurma dır. Onla amel edilmez diyor.
      Peki bu alim isabet etmezse ben ne yapacağım. Allah bir bilene sor dedi bende sordum üzerimden sorumluluk kalktı elhamdülillah.

      Sil
    10. Melaciler diyorki sünnet vahiy değil!!!
      Melaciler grubuna (a) ne diyorlar sünnet bizi bağlamaz, sünnet korunmamıştır,
      Hadis çiler grubuna(b) diyelim. Sünnet vahiydir bizi bağlar, korunmuştur.
      İkiside ihtilafda nasıl konuşuruz bunlarla?
      A kişiye diyoruz ki sen bu fikrini falan hocalardan aldın değilmi? Evet diyor. Falan kitapları okudun doğrumu evet diyor.
      B kişisine sende bu fikri falan hocalardan kitaplardan aldın doğrumu evet diyor sabaha kadar tartışsak bitmez gerek yok.
      Karşımıza 2 ortak nokta çıkıyor kuran ve akıl
      Hadi gel kurana gidelim bize adres gösterecekmi?
      "herhangi konuda anlaşmazlığı düşerseniz (vallahi yarabbi biz düştük.)....... Sevdiklerinize sorun deseydi ben kendi sevdiğime sen kendi sevdiğine soracaktın.hocanıza sorun deseydi sen kendi hocana ben kendi hocama soracaktım. Kitaplara sorun deseydi sen Kendi Kitapların ben kendi Kitaplarıma danışacaktım. Uzayıp gidecekti.
      Allah ve Resulu ne havale edin..... Ama şimdi resul yokki. Tamam ozaman diğer bir ayette zikir ehline sorun.. Buyuruyor. Allah sorun diyorsa mutlaka zikir ehli vardır. Anlaşmazlığa düştük ama bir tane zikir ehli bulamıyoruz. Ozaman sen bu ayetin hukmu kalktı dersen küfre girersin.
      Peki zikr ehli kim?
      Ey mealci dışarda zikir ehli var ama hangisine gideceğimize biz karar vermeyelim. Ne yapalım bütün islam alemindeki hocalara soralım tarafsız olalım mesela bir futbol karşılaşması olsa İtalya_fransa ile oynasa hakem i ne İtalyan seçerler nede fransız öyle dimi tarafsız olmalı. Mesela Türkiye'ye soralım
      1)araştırmacı yazar diyorki ey Müslümanlar ben hadis konusunda bir kitap yazdım bana sorabilirsiniz
      2)ben doktor öğrencisiyim doktorasını yaptım bu dinin ben varken yukarda kine sorulmaz
      3)ben doçentim bana sorulmalı
      4)ben profum diğerleri profun karşında kale alınmaz bile.
      Tamam karşımıza 2,prof çıktı biri a görüşünü diğeri b görüşünü savunuyor. Bu ne anlama geliyor Prof makamı mutlak manada doğruya ulaştırmıyor. Eğer doğruya ulaştırsaydı her Prof aynı düşünürdü. Biz bu işi Türkiye'de öğrenemeyeceğiz demekki biz islam alemine yolculuk yapacağız. Yemen, Mısır, Suriye, Cezayir, Fas VS. Burdaki butun hadis alimlerinin parmakla gösterildiği kişi her kimse dünyaca meşhur zikir ehli olur. Hiç bir Arab kitabının dip notunda Türkiye'den bir isim yok. Hadis konusu da hiç bir profun ismi yok o zama karizmaları çizildi. Ben uluslar arası yolculuğa çıktım. Ey mısır sen ilmin beşiğisin, sen arabca biliyorsun, sen ne alimler gördün bakıyoruz ki 3,isim zirve oynuyor, ey mealci Allahu teala buna sorun diyor. Olurmu? Ozaman olmazsa bana zikir ehli söyle. Yokki. Ozaman senin iman etmen gerekmezmi? Hidayet Allahtan.

      Sil
    11. Kuran her neyden bahsediyorsa o bahsettiği şey kıyamete kadar korundu demektir, mesela ben yangından yazar kasamı korudum desem sadece korunan yazar kasamı? İçinde ne varsa korunmazmı? Kuranı açıyorum"seslerin en çirkini merkeb sesidir"bu ne demek dışarda merkeb olması gerekir demek değilmi? Birisi dese eşekler bitti yeryüzünde eşek nesli kalktı derse sen yalan söylüyorsun deriz. Allahu teala burda şimdiki zamanı kullanıyor.
      Yine Allahu teala "arıya vahy ettik, balda şifa vardır. Buyuruyor. Demekti dışarda arı olcak ve bal mutlaka olcak. Allah arı neslini korudu. Nezamana kadar kıyamete kadar.
      Denizlerden taze balıklar yediririm der. Allahu teala balık neslini korudu. Ve Allahu teala mealcileride korudu. Onlardanda bahseder. Kimse demesin mealciler kalmadı. Allahu teala buyuruyor.
      "her kim(düşünün ben moskovalıyım, Çinliyim. Sizde bana din anlatıyorsunuz)) kendisine tebliğ ulaştıktan sonra((şu an bir tebliğ kuran geldi acaba ne var içinde bakıyorum)) peygambere muhalefet eder((bu nedemektir. Demekki teblihçi bana peygamberden bahsetti. Peygambere muhalefet edilmemesinden bahsetti.)) müminlerin yolundan dönerse, ((ozaman dicem ki ey teblihçi kardeşim sen bana peygamberden bahsetmen gerekiyor. Çünkü Allah bana bu ayette peygambere muhalefet etmiceksin diyor yani peygamberin ağzından bir söz çıkarsa işine gelsin yada gelmesin aklına uysun yada uymasın ona muhalefet etmeyeceksin bana onun hakkında bilgi getirmen lazım. Öyle bir bilgi vereceksinki bana bende olurmu ya peygamber nasıl böyle bişey der. İşte o an benim imtihan olunduğum andır. Ben aklımı ya devreye sokmam itiraz edecek yada etmicem o söz sahihse kabul edeceğim. Eğer Resule muhalefet etmezsen İslamı içine giriyorsun. İnsanlar iman etmek İslama girmek istiyoruz dediler bizde gelin girin herkese açık dedik. Ve İslama girdiler ama onları bekleyen 2. Ci bir soru var, ey iman edenler ben size öyle ayetler ve hadisler sunacamki aklınıza ters gibi görünecek 2ihtimal var ya aklını öne geçirip bunu Red edeceksiniz eleştireceksiniz yada, yada kabul edecek vahyi aklın önüne alacaksınız. Böyle birçok hadis ve ayetler var. Melaciler 2,ci imtihanda kaybettiler.
      Bende diyorum ki yarabbi aklıma ters gibi görünen bir metinle karşılaşırsam kimi örnek alim. Çok önemli.

      Sil
    12. Ağzına sağlık üstad.

      Anlat Allah razı olsun ama kendini hebâ etme istersen. İnsanlar 2'dir;

      1) İsteklerini hakka tâbî kılanlar

      2) Hakkı isteklerine tâbî kılanlar

      Maalesef bu hadis inkârcılığı mes'elesinin pek az kimsede hadislerin sahih olduğuna akıl yatmaması ile ilgisi var. O kimseler de mes'ele îzâh edilince hemen dönüyorlar.

      Bir de "İslâm dînini de arzumuza (hevâmıza) göre değiştirebilelim" diyenler var.

      İsrâil oğullarının "bize de bir put yap" demeleri gibi, ayetlerin aleyhisselâtü vesselâm tarafından îzâh, dînin ta'rîf edilmiş olması işlerine gelmiyor.

      Daha ziyâde kendi helvâdan putlarını yapmak, İslâm dinini de "batı standartlarına" uydurmak arzusundalar.

      Elbette bu kimseler de emperyalizm düşmanı. Ama bu düşmanlıkları "niye biz değil de onlar" şeklinde. Gavura düşmanlıkları bir hak / batıl mücâdelesi sebebiyle değil. Bunlar kıskançlık sâikiyle düşmanlar.

      Binâenaleyh... Tekrardan ağzına sağlık üstâd. Ama laf anlatamazsan üzülme.

      Çünkü karşındaki insan böyle bir insân demektir. Allah da bu ahir zaman fitneleriyle belli ki dînini böylelerinden temizlemek istiyor.

      Allah razı olsun...

      Sil
    13. Hakan kardeş pek çok konuşasın varmış, gel seni bi kahvehaneye götüreyim de içini boşalt. Senin gibi boş muhabbet yapanlarla dolu oralar.

      Sil
    14. Dean hidayet Allahtan kimseye ben hidayet dağıtmıyorum. Anlamak da Allah'tan. Anlayış hikmet ne dersen de. Okuduğun şeylere cevap verebiliyorsan konuş taklitçiliği bırak. Bildiğin bişe varsa sen konuş bende dinliyim. Bilmiyorsan da sus. Susmakta ilimdir.

      Sil
    15. Bakara 46 ayeti mealen o kuranı taşıyan hadisleri bize nakledenlerin bize taşıdıkları Selefin meali bakın: onlar, şüphesiz Rablerine kavuşacaklarını ve yine Şüphesiz yalnız O'na döneceklerini kesin olarak bilirler. Burda ayetin arabçasını ele alırsak yezunnune kelimesi zannederler anlamı taşır zan ise şüphe taşır. Eğer sünnet hadis olmasa bu ayeti mealciler malesef zannederler olarak Türkçeye çevirmek zorunda kalacaklardır. Bunun gibi birçok ayete yanlış tercüme vermişlerdir mealciler. Burda selef o kelimeyi kesin olarak bilirler olarak nakletmişlerdir. Arabçası olduğu halde sapıtanlara ayeti kafalarına göre yorumlayanlara örnek olsun.

      Sil
    16. hakan kardeş ağzına sağlık,gerekli şeyleri söylemmişssin.
      micheal olum sende artık aklına güvenip din konusunda yazma yahu cidden saçmalıyorsun.Bunu Allah rızası için yaptığını düşünyorsan zaten girme bu konulara yanlış konuşuyorsun.her bir cümnlen ıspatlarla inkar edilebilirde ne gerek var.Allah dan korkuyorsan girme abi şu din konusunada bizde başka yazılarını okuyalım

      Sil
    17. Kuranda farklı hitap şekilleri vardır. Neden Allah sadece emretmedi de farklı hitap şekilleriyle gönderdi kitabını? Mesela "De ki, Ey inananlar, Ey kafirler, Ey kitap ehli, Ey nebi, Ey resul, Ey Muhammed" Kitapta peygamberine emrettiği şeyi peygamberin yapmamış veya söylememiş olduğunu iddia edebilir miyiz? Hayır. Peygamberin sözünü arıyorsanız işte o da burada Kitapta. Daha ben peygamberin sözünü aramam.

      Sil
    18. Örnek vermek gerekirse Enbiya 45'te "De ki: Ben sizi ancak vahy ile uyarıyorum." diye emrederek "Ben sizi ancak vahy ile uyarıyorum" cümlesini hem Allah'ın hem de peygamberin sözü yapmıştır.

      Sil
    19. Pardon, "Ey Muhammed" hitabı Kuranda yokmuş. "Ey" hitabı olmadan sadece "Muhammed" ismi geçiyor.

      Sil
    20. sadece kuran yeterciler, ellerimiz mahşerde yakalarınızda olacak.
      Enfal-20
      Ey iman edenler! Allah’a ve Resûlüne itaat edin ve (Kur’an’ı) dinlediğiniz hâlde ondan yüz çevirmeyin.

      peki o hadistir sonradan birileri sonradan uydurmuştur diyen arapça uzmanları !!!! açıklayın bakalım bu ayeti.

      Sil
    21. Rab, Hadi, Rahman, Rahim, Alim... isimleriyle
      selam
      Rahman 1-2
      Saffat 99
      Ali İmran 160
      Tegabun 13
      Mümin 14
      Zümer 2
      selam

      Sil
  3. Yakında sadece kuran diyen sizler kac mezhebe ayrilacaksiniz bekliyoryz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece Kur'an deyip tekliği vurgulayanların mezheplere bölünmesini beklemek nasıl bir kafa?

      Sil
    2. Ya bir de şu var ALLAH DİYOR SADECE KURAN. BİZ ONA UYUYORUZ KARDEŞİM. Allah aksini belirtmedikçe mezheplere bölünmeye niyetimiz yok. Elhamdülillah müslümanım. Mezhep bilmem ben. Kuranda anlamadığım yer olunca yine Kurana bakıyorum çünkü Kuran bir bütün, bi ayette kafam karışırsa bir sonraki ayet bu karışıklığı gideriyor çok şükür. Allah hepimize aynı aklı vermiş. Okuma yazma bilen herkes bir kişiye ihtiyaç duymadan yazılanı anlayabilir Aliye Veliye neden soralım? Aynı akla sahibiz, Ali Veli daha mı üstün yaratılmış? Gökten melek inmesi lazım ki danışayım, Ademoğluna bir şey danışmam. Çok şükür yüce rabbim akıl ve kapkalın dopdolu bi kitap vermiş.

      Sil
    3. Mezheplerin peygamberimiz zamanında değilde ondan sonra ortaya çıkması sizce de biraz saçma değil mi kabul etmemiz için. Yani eğer mezhepler doğru yol olsaydı o zaman peygamberimiz zamanında niye hiç yoktu ? Çünkü hepsi tek olan Allaha tek peygambere ve tek kur-an'a uyuyorlardı. Sonradan bu mezhepler dinin içine sokularak dini parçalamaya adeta zemin hazırladı.

      Sil
    4. Güzel tesbît.

      Ey hadis inkarcıları.

      Yaptığınız yeni bir mezheb teşkîlinden ibâret. Mevcutlar yetmedi, bir tâne de siz ilâve ediyorsunuz.

      Esâsında bazı noktalardan yeni kabul etsek de pek çok noktada târihe gömülmüş mezheplerden birini diriltme peşindesiniz.

      Aslına bakılırsa sizin MEZHEP MEZHEP deyip durduğunuz "Hanefilik, Malikilik, Şafilik, Hanbelilik" mezheb filan değildir.

      Bunlar birbirlerinin içtihadlarından istifade ederler. Birbirlerini reddetmezler. Aralarında kardeşlikten başka bir şey de yoktur.

      Bugün İslam aleminde 3 mezhep var.

      1) Sünnîlik
      2) Şiilik
      3) Sizin teşkil etmeye çalıştığınız Modernizm mezhebi

      Mezhepçilik yapan kesinlikle ilk günden beri İslamın aslı neyse onu muhafaza etmeye çalışan olamaz.

      Yani Sünnilik mezhepçi bir mezhep değildir. Hatta mezhep bile değildir, işin aslıdır.

      Şiilik bahsettiğiniz üzere "ben bir mezhebim" diye çıkmıştır, o sebeple mezheptir.

      Şimdi mezhepçilik "Modernistçilik" yapan bir de sizsiniz, dolayısıyla bir mezhepçi de sizsiniz. Bölünüp parçalanan varsa o da sizsiniz.

      MÜSLÜMANLARIN YOLUNDAN AYRILAN YİNE SİZSİNİZ.

      Amerika'da İngiltere'de Müsteşrikler eliyle yazılıp burada çeşitli ekran hocalarına öğretilen kitapları takip etmekten başka bir şey yapmıyorsunuz.

      Gavur işbirlikçisisiniz.

      Ama yine de Sünnîler ne yapıyor biliyor musunuz?

      Hakkınızda hayır dua ediyoruz. Allah ıslah etsin, hidâyet versin diyoruz.

      Son sözü de öyle kapatalım:

      Allah size de hidayet versin ve sizi ıslah etsin!

      Sil
    5. black eagle
      şöyle bir kafa;
      1-evet hadisi devre dışı bıraktık şimdi, arapça bile bilmeyen ama tefsir ustası!!!! klişe kalıp mantık dizisiyle hazırlanan ayetler ile önünü, arkasını, iniş sebeplerini inkarla; .....namaza yaklaşmayın ayeti gibi mealen tahriflere girişmek.
      2-kuran 19 mucizesidir ama haşa tevbe suresi buna ters o zaman haşa şu ayeti çıkaralım demekle
      3- hadisler ve sünnette detaylarıyla öğrenilen ayetleri sadece mealen yorumlayarak farklı anlamalara neden olacak yeni tefsir usulleri=sapıklık

      sabaha kadar sayılır da siz laftan anlamazsınız, dayak lazım size

      Sil
  4. canım iyi hoş diyorsun büyük bir kısmı doğru da. kangren olduysa keselim atalım dercesine hadis adı altında bir kültürü kesip atmak uç sonuçlar doğuracaktır. reformla kaybolan melekler gibi. önce hadisler yok olacak. ardından Kur'an'ı gerçekten peygamberden mi aldık sorusu gündeme gelecek. ardından peygamber gerçekten yaşadı mı acaba diye düşünülmeye başlanacak. tıpkı isa gerçekten yaşadı mı denildiği gibi. o yüzden biraz daha yapıcı yaklaşmak gerektiği kanaatindeyim. hadisleri Kur'an'a arz edelim uymuyorsa doğru değildir zaten vs vs desen yine üzümünü yemiş olursun bağcı ölürse Kur'an'la peygamberle bağımız da ölecekmiş hissi uyanıyor bende. umarım sadece histir. canımsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her çağda her yeni fikre her doğru fikre karşı gelinmiş lanetlenmiş, topluma uymuyor diye de kin güdülmüştür. Fikir doğruysa, tutarlıysa sikerim toplumunu da geleneklerini de. Sorgulama olmadan dini kabul edenler ancak şüpheye düşer. Düşsün de amın oğlu. sorgulamadan inanan insan ile eğitilmiş köpeğin farkı yok. ama sorgulayan insan zaten senin dediklerini sorgulayıp müslüman olmuştur. Hem hıristiyanlığın bu hale gelmesi Pavlus, platonis gibi adamların yani ruhbanların ve kilisenin eseridir. Tıpkı İslamdaki Mevlana,Şeyh,Mezhep gibi.

      Sil
    2. Vesveseye ne gerek var! Allah herseyin hukumdari, herseyden haberdar degil mi?

      Sil
  5. Kur'an'da önceki kavimlere ilişkin her ne varsa "bakın eskiler bu hataya düştü siz de hataları yapıp sapıtmayın" diye uyardığı, özellikle gidip gidip yapmışız. Eee Allah biliyo ondan yazıyo zaten. yatcak yerimiz yok hacı, durum fena

    YanıtlaSil
  6. Güzel yazı.
    Not:Ne tasavvuf münkiriyim, ne de hadis münkiriyim:) Cemre gardaş gelsin tartışırız.

    YanıtlaSil
  7. Bilinçli olarak birçok 'doğru' şeyi(Kur'an'a uyumluluk) idrak edebiliyorum lakin kendimi ona göre dönüştürebilmekte çok zorlanıyorum. Senelerdir sinir-stres-depresyondan başka bir şey yok hayatımda bu yüzden, hormonal bozukluklar yaşadım ve yaşıyorum. Yemin ediyorum ki artık dayanma gücüm kalmadı, sonunda ipi boğazıma dayayacağım artık.
    Kur'an'ı tek kaynak olarak edinme konusunda hiçbir tereddüdüm yok, lakin bunun gerekliliklerini yerine getiremiyorum. Basit pratiklere dayanan şeylerde kendimi çok iyi kısıtlamayı başardım. Örneğin, gözümü haramdan koruma konusunda zerre sıkıntı yaşamıyorum ve zihin yapımı tamamen bu yönde değiştirebildim. Örneğin, doğaya karşı bilinç ile hareket etme konusunda kendimi değiştirebildim. Örneğin, küfür etmeme konusunda kendimi tamamen değiştirmeye çok yakınım. Örneğin, mastürbasyonun m'sini bile aklımın ucumdan geçirmeyecek duruma geldim(Kur'an'a göre yasak olmasa da, kendime böyle bir misyon yüklemiştim)Bunlar daha uzar gider.
    Lakin Kur'an'a göre yaşamımı, zihinsel paradigmamı değiştirme konusunda büyük sıkıntılar yaşıyorum. Bir müşrik olarak senelerimi geçirmiş olduğum için, şuan hastalıkların içinde debelenip duruyorum.
    Beğenilme-onaylanma-takdir edilme arzusu gibi hastalıklarımı üzerimden atamıyorum. İnsanların pisliklerine, leşliklerine tanık olduğumda umursamadan geçmek yerine kendi kendime yiyorum. Bir din adamını otorite edinmesem de, ben de farklı alanlarda zihnimi sürekli bir otorite arayışında buluyorum. Artık bu döngülere dayanma gücüm kalmadı. Benim öylesine hastalıklı bir zihnim var ki, buraya en büyüklerinden birkaç tanesini dahi yazmaya zerre yüzüm yok. Bittim, tükendim. Her şey üstüme geliyor. Kendimi kontrol etmekten çıkarsam, yanımda kin beslemekten kendimi asla alıkoyamadığım ve koyamacağım birkaç pislik torbasını da alıp cehennemin alevli ateşine gideceğim gibi duruyor. İsyan etmiyorum, edemiyorum; edersem dünyanın çivisini yerinden çıkaracağım. İçim öyle dolu. Çelişkilerden, tutarsızlıklardan bıktım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardesim,

      Yalnizca Allah icin ve Allah'a dogru. Sen onlari Allah'a birak. Nefsini arindir, temizlenmek icin zekat ver ve Allah'a odunc ver. Dirildigin gun yalniz Allah'a karsi meshulsun. Bu dusuncelerinden dolayi tovbe et ve ona yaklas.

      Selam

      Sil
    2. Sadece Allah'a kendini beğendirmeye çalışabilirsin. Bunun için de acele etmene gerek yok bence. Allahın seni gördüğünü ve yaşadığın zorlukların farkında olduğunu bilerek kendini zorlamadan Kurana uyabilirsin. Allahtan yardım dilemeyi de unutma.

      Sil
  8. Geçmişte helak edilen kavimlerin tüm özelliklerini barındıran putperest bir insan kitlesiyle yaşıyoruz. Aynı zamanda dünyadaki diğer halklardan çok ta üstün bir meziyeti olmayan müşrik bir toplumun fertleriyiz. Çok değil bundan çeyrek asır önce dillendirdiğimiz tevhidi gerçeklerin tamamına yakınının, iktidar ve maddiyat özlemine kurban edildiği bir dönemin tanıklarıyız. Bugün artık din adına Kur'an dışında elimizde sağlam kalabilmiş bir şeyden söz edebilmek mümkün değil. Esasen mezheplerin, cemaatlerin, tarikatların, şeyhlerin, evliyaların ve diğer irili ufaklı tanrıların ihdas edilme sebebi de, kitabın sunduğu hayatın sorumluluk ve fedakarlık isteyen bir yapıda olması ve tahrif edilemeyen kitap metninin bu konuda büyük bir sorun teşkil ediyor olmasından başka bir şey değildir. Kuşkusuz kitap, bu ümmetin insafına terkedilseydi onun sonu da diğer ilahi kitaplardan farklı olmayacaktı. Bu açıdan bakıldığında insanların Kur'anın gösterdiği hayat tarzı yerine kulların uydurduğu hayat tarzını benimsemelerini sadece cahillik veya zekâyla izah edilebilme imkanı yok. Toplumun ekseriyetinin gösterdiği reaksiyonun temelinde zannedildiği gibi aptallık ve bilgi eksikliği yatmıyor. Tam tersine menfaatlerinin yönü konusunda tamamen içgüdüsel bir hassasiyete sahipler. Ruhbanların onlara sunduğu hayat Kur'anın sunduğuna oranla çok daha az maliyetli ve kısa dönem karı olan bir yapı arz ediyor. Ve kuşkusuz, tartışıp ta sonuç alamadığın her müntesibin yaptığı savunma, aslında kalbindeki asıl saiki gizlemek için peşpeşe dizdiği ve senin önüne parçalaman için attığı kıymetsiz paçavralardan ibaret. 'Bir lokma bir hırka' felsefesiyle başlayan sufiliğin bugün itibariyle kapitalizme en sorunsuz ayak uydurabilen kesim olmasına rağmen, bundan hiç rahatsızlık duymaması ve son derece pişkin davranması bu karakterin içselleştirilmiş olmasındandır. Bu durum sadece İslam boyasıyla boyanmış cemaatler için geçerli de değildir. Marksizm tarikatının mensupları da aynı karakteri taşırlar, Kemalist, Maoist, Mason, Liberal, Nasyonalist v.s diğer tarikatların mensupları da. Gerçeği inkar eden bir ateistin de, gerçeği gizleyen bir ilahiyatçının da karakteri bu anlamda birbirinden farklı değildir. Hepsinin de ortak özelliği kitlesel menfaatleri hedef alan ilahi buyrukları gözlerden uzak tutmak ve bunların yerine önem sıralamasında çok daha gerilerde olan bireysel meseleleri büyüterek şeytan taşlar gibi insanların dikkatini bunlara yöneltmektir. Örneğin faiz, bugün toplumun dindar olarak addedilen kesimleri tarafından kredi veya başka isimler altında sistematik olarak işletilirken, bireysel bir günah olan ve muhafazakar kesimlerin zaten doğuştan uzak durdukları içki için abartılı bir linç kampanyası yürütmek bunun bariz örneğidir. Oysa içkinin haramlığı tartışma götürürken, faiz Kur'anda haram ve helal olgusundan öte bir ciddiyetle ele alınmış ve bu muamelenin Allaha harp açmak olduğu ve ebedi cehennemle cezalandırılacağı özellikle vurgulanmıştır. Şu halde faizciye ya da tefeciye dokunulmazken neden sarhoş lince tabi tutulur sorusunun cevabını kitlesel menfaatlerde aramak çok daha rasyonel olacaktır. Aynı şey hırsızlık, fahşa, rüşvet ve iltimasın yanısıra yasama, yürütme ve yargıdaki diğer gayrimeşru uygulamalar için de geçerlidir.

    YanıtlaSil
  9. Sikko Allah rızası için facebooktan mesaj attım bi bak ya

    YanıtlaSil
  10. Allah bu yaptigin faydali isleri kabul etsin Cemre! Allah'in ipini her beraber dinde ayriliga dusmeden tutacagiz Insallah; tabi ki yorum farklari olabilir:

    1. Ruhbanlik Kuran'da yasaklanmistir demissin. Bu bana yasaklamadan ziyade, insanin uzerine yazilmayan birseyi Allah rizasi icin yapip eline yuzune bulastirmasina bir ornek olarak sunuluyor. Yoksa insanlardan para istemeyen, kendi halinde, ben evlenmeyecegim, kendimi Allah'a adayacagim diyen ruhbanlar olabilir. Ruhbanlik yasak da degil emir de degil.

    2. Mehdi inancini Kuran'dan ve once verilen kitaplardan cikarmak mumkun. Allah Meryem suresinde Vaftizci Yahya'nin dogdugu, olecegi ve tekrar dirilecegi gune yemin ediyor. Isa da ayni sekilde kendinin dogdugu, olecegi ve tekrar direlecegi gune. Dikkat edin, olecekleri gune. Malachi bolumunde Allah Ilyas'i gonderecegi iddaa ediliyor. Incil'de Isa'ya soruyorlar Yahya kimdi diye, o da bi anlamda Ilyas'ti diyor. Enam suresi 85'inci ayette Allah Zekeriya(Yahya'in babasi), Ilyas, Yahya ve Isa'yi birlikte aniyor. Ilyas da (Kings) Isa da olmeden alinmistir.

    YanıtlaSil
  11. Merhaba Cemre iyi çalışmalar..
    "Allah'tan başkası adına boğazlanmış yiyecekler" derken burdan çıkan ana anlam ve çoğu tefsir malum olduğu üzere kesilen hayvanlar.. Özellikle de Büyükbaş hayvanlarla birlikte tavuklar için bu durum hep sıkıntı oluşturmuş ve tartışma yaratmıştır..
    Bununla alakalı da biliyorsun "etyemezler" diye tabir edilen radikal gruplarda ortaya çıkmıştır..
    Peki senin bu konu hakkında görüşün nedir? Etyemezlerin çözümünden gayri bir çözüm mümkün mü..? Birde bu son günlerde Sırbistan'dan gelen etler de tartışma konusu olunca ikisini sentezleyerek senin düşünceni de öğrenmek istiyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah'tan baskasi (burada kasit buyuk ihtimalle sahte tanrilar) adina kesilmis baskadir, Allah adina kesilmemis baskadir. Bu ayetten tum etleri Allah adina kesin anlami degil, Allah'tan baskasi adina kesmeyin anlami cikiyor.

      Sil
  12. Cemre merhaba.

    Kur'an'da haram edilen yiyecekler konusunda birden fazla görüş var. Örneğin; bunların bir kısmı bu haramları ilk anlamları ile direkt olarak algılıyorken, başka bir görüş sembolik anlamlar yüklemektedir(domuz etinin domuz gibi yememeyi, kan'ın insan katlini sembolize etmesi gibi).

    Senin bu haramlar konusunda ve bunların neden haram edilmiş olabileceği konusunda yorumun nedir?

    YanıtlaSil
  13. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  14. sikko, kehf suresi 80. ayetin sonunda geçen "korktuk" kelimesi hakkında ne düşünüyorsun?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. https://sorularlaislamiyet.com/“cocugun-onlari-azginlik-ve-nankorluge-bogmasindan-korktuk”-ayetinin-anlami-nedir-ve-burada-kim

      Sil
    2. kuran ın bazı yerlerinde kelimelerin ilk anlamları ile kullanılmadığı olmuştur. ancak böyle kelimlelere bu tarz meal verildiğinde buna sebep gösterilir. en önemlisi de başka yerlerde de o kelimenin farklı anlamlarda kullanıldığına örnekler verilir. nisa 34 teki "darabe" fiilinin farklı manaya geldiğinin söylenmesi gibi. ancak "HAŞİNA" için ne böyle farklı bir kullanıma örnek var, nede farklı bir mana vermek için ortaya konan bir sebep var. yukarıda verilen link dahil tüm tanımlamalar "elbette allah korkmuş olamayacağı için..." öngörüsünden yola çıkarak "korktuk" kelimesinin farklı anlamda kullanılmış olabileceğini söylüyorlar. iyi de zaten bu soruyu soran kişi "nasıl kuranda allah'ın korkmuş olabileceği yazar?" diye soruyor. verilen linkteki gibi bir cevapla ancak bir gerizekalı veya ikna olmayı kendisine zaten koşullamış bir beyin tatmin olabilir.

      Sil
  15. "Bu kadar agresif din tebliği yapılmaz, bunu biliyorum."

    vs.

    Hicr 94
    "Emrolundugun seyi ACIKCA soyle ve musriklere aldirma."

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet genelde tebliğde çok yumuşaklıkla başlanılması istense de bizim insanımız tebliği 1500 lü yıllarda bıraktığı için tamamen iyi niyetinden ve yanlışa düştüğü kardeşini bir an önce kurtarma isteğinden korkutma yoluna gidiyor, bu konuda biraz aceleciliğimiz var.
      Bu sitede yalnız kurancılar-hadisçiler tarafından izlenmiyor-yorumlanmıyor. Misyonerler, ateistler, az da olsa yahudiler var. Burada "av" arıyorlar emin ol.

      Sil
  16. Aslina bakarsaniz tartismanin artik insanlarin birbirini bogazlayacak kadar ilerlemesine kiziyorum. Islam bir yoldur ve bu yolda ilerlediginiz surece guvenli bir sekilde hidayete ereceginiz asikardir. Simdi Kur'an insanin asil rehberidir. Ve Islam yolundan sapmadan nasil ilerlenecegini genel hatlari ile aciklar ki ozgur iradeye sahip olan insanin secimlerini ozgur bir sekilde yapmasinin anahtari da budur. Diger taraftan hadisler mezhepler seyhler v.s. insanin islam yolunda kendi ozgur iradesini baskasina teslim edip daha disiplinli bir sekilde o yolda ilerlemesini saglamak icin baska bir yontemdir. Sadece Kur'an i rehber edinmek dunya hayatinda tecrubeyi arttirir. Kur'an in yaninda diger 'gercek' kaynaklara da basvurmak yuzyillar boyunca edinilmis tecrubeyi de ihtiva etmek anlamina gelebilir. Bu durumda da oz tecrubeden feragat edilmis olacaktir. Bence Islam yolunda oldugunuz surece ve temelde Kur'an i merkezinizde barindirdiginiz surece Islam yolinda ozgurce hareket edebilirsiniz. Yani istiyorsaniz aklinizi baskasina emanet etmek de dahil olmak uzere kendi secimlerinizi yapin. Ama lutfen saygisiz bir sekilde birbirinizi incitmeyin. Burada hakli yok haksizda yok herkes yasamaya calisiyor. Kendi kararlarinizi verin ve sonuclarina katlanin.

    YanıtlaSil
  17. Nasr suresini nasıl yorumluyorsun o zaman?

    YanıtlaSil
  18. Müzik resim ve heykelin haram olduğuna dair ayet yok. Fakat dikkat ederseniz peygamberimizin halifelerimizin sahabenin resim ve heykeli yok. Bugüne ulaşan bir tane örnek bile yok. Ayrıca yine onların müzikle uğraştığına dair bir kayıt da yok. Belki düğünlerde eğlecelerde müzik kullanılmıştır ama öyle bestedir ağıttır notadır vesaire yok.

    Dünya tarih mirasında müzik özellikle de resim ve heykel eserlerine bakarsanız daha çok müşrik ve kafirlerin kültürüne ait olduğunu görürsünüz.

    Biz kendi açımızdan bakınca olağan akrşılıyoruz ama peygamberimizi o şeylerle iştigal ediyorken düşünmek bile çok aşağılayıcı. Bir peygamberin müzik aleti çalmasını hayal edebiliyor musunuz?

    YanıtlaSil
  19. Sen ne yaptığının farkında mısın. Ben caferi mezhebine mensubum. Varsayalım ki mehdi gerçek ve gelecek. O zaman bu kadar muhalif olduğun için seni kim kurtaracak. İyi niyetin mi hayır iyi niyet bu durumdan seni kurtaramaz çünkü yeterince araştırmadın. Yüzde doksan katılıyorum düşüncelerine ama araştırmadan emin olmadan insanları din konusunda yönlendirme. Yüzde onu görmeni bekliyorum yıllardır tam yakalayacakken ezip geçecek misin yoksa. Sana kaynak vereyim. Muhammed ticani'nin nasıl hidayete kavuştum adlı kitabını oku.önce adamı araştır sonra oku. Eğer bunu okumazsan görevini yapmamış olacaksın. Oku lütfen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah bu kitabımı bize indirmiş. bu kitaplamı kurtuluşa ereceğiz.

      Sil
    2. kardeş
      bir odada 10 kişi var diyelim, 9 u diyor ki oda normal sıcak değildir. 1 i diyor ki camları açalım burası çok sıcak. Diğer 9 kişiden 1 kişi diyor ki burası sıcak değil senin bir rahatsızlığın hastalığın olabilir. Olmaz ben hasta değilim, sizde anormallik var.

      sence kim haklı? 9 kişi mi 1 kişi mi?

      ümmet te 2 milyar kişi (ki içlerinde belki bizim hayatımız kadar ilim öğrenmiş) çoğunlukla diyor ki; arkadaş siz yanlış yoldasınız, sen ne dersin?

      imamları allah mı seçer? peygamberlerin ufak hataları varken imamların günahsız olması sence ne kadar doğru? sana göre ebubekir efendimiz ali efendimizden halifeliği çaldı mı?

      2 milyarın çoğuna yakını ne diyor siz ne diyorsunuz?

      şia ıslah olmadan ümmet birliği olamaz

      Sil
    3. Eh be bilader ne malsın. Ben senin kadar salak bir insan tanımadım. Örnek: Hristiyanlar İncil son kitap dedi. Müslümanlar Kur'an'ı Kerim son kitap dedi. Hristiyanlar çoğunluk olduğu için onların dediğimi doğru olacak bire manyak

      Sil
  20. sen sanırım çok sonra anlaşılacak bir adam olacaksın kardeşim şu yorumlara bak rezalet aq. Çabana TEŞEKKÜR okurlarına da erkek olanlara hacı şakir , kadın olanlara ise bir miktar rakı demek istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba ben merve, 70 lik açtım ama tek başına olmuyor, gelsene...

      a q asosyal abazanı.
      sen aslında çok sonra anlayacaksın bu malı,

      Sil
    2. neyi anlayacakmış?

      Sil
  21. Ya sen varya iyiki varsın Allah senden razı olsun senin yazılarını okudukça vidolarını izledikçe içim ferahlıyor be iyiki varsın..

    YanıtlaSil
  22. Kuranda olmadığı halde din diye dayaklanan şeyleri yazmışsınızda en önemlisini unutmuşsunuz.Kuranda,sünnette yada mezhep imamlarının hangisinde parayla namaz kıldırması için hizmetçi tutmak var.Hadi tuttun hizmetçiyide parasını neden kendin ödemeyip devlet zoru,Diyanet kanalıyla camiye giden gitmeyen herkesin vergileriyle beslenen genel bütçeden ödendiğini görmüyor kimse.Almanya İngiltere,Hollanda,Danimarka,İsveç,İsviçre vb memleketlerdeki diyanete bağlı imamların maaşını neden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ödüyor.Bu memleketin %99 u Müslüman yalanını Diyaneti beslemek için söylüyorlar.Hiçbir Müslüman geçinenden ses çıkmıyor.Konu çok ayrıntılıda bu kadar yeter.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sami efendi.

      mermere uzandığında da o adam pamuğu tıkayacak ama sen o zaman düşünmeye başlayacaksın acaba beni uyaranlar doğru mu söylüyordu.
      Rabbin kim?
      Peygamberin kim?

      sıra gelecek o soruya itikatta mezhebin?
      ben mezhepsizdim lüften o ve sonraki soruları geçelim, ilk sınavdan çaktın yavrum, hesap gününe kadar sana gireceklerin o pamuktan ibaret olmadığını cehennem çukurlarından hangisinin olacağını düşün.

      sen bırak darul harp ayaklarını, sen sabahları cemaate mi gidiyorsun cami yanıbaşındayken? ne darul harbi?

      Sil
  23. çok sevdiğim bir bloggg gerçekten emeğe saygı yani

    YanıtlaSil
  24. Cemre cok dogru yerlere deginmis sin tebrikler. Ayrica sana ve arkadaslara sorum var

    "Yahudî ve Hristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirinin dostudurlar. İçinizden kim onları dost edinirse, o da onlardandır. Allah zalim topluluğa hidâyet etmez." (Maide, 5/51)
    Bu ayeti nasil yorumluyorsunuz, ben arastirmalarim sonucu pek tatmin olamadim sizlerin de goruslerini gormek isterim.

    Saygilarimla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son eklediği videoda buna değiniyor.
      https://www.youtube.com/watch?v=JyptXSPJSvk

      Sil
    2. bu ayette dost olarak meallendirilen evliya kelimesini ,kavram olarak doğru oturtursak problem kalmaz sanırım.
      evliya kelimesi basit anlatımla , okulda çocukların velisi ne ise ,burada da o anlamdadır.yani sorumluluğu üzerine alan ,gözeten , sahip çıkan gibi. onlarla olan münasebetlerimizde insanlık çerçevesinde iyi geçinmekte problem yok ...bahsedilen dostluk arkadaşlıktan daha üst boyutta bir ilişki...

      Sil
  25. güzel bir giriş gelişme sonuç Ruhbanlık yok Kur-an var.

    YanıtlaSil
  26. Merhaba Cemre.

    Güzel olmuş yazın. Merak ettiğim şey ise nasık oluyor da hala yanıt verme , açıklama , cahile bir şeyler anlatmaya güç / kudret bulduğun. Ben yirmi yıllık dostlarımla bile bu konularda yaptığım tartışmalarda yılıyor v Allah affetsin ki ; "Ne haliniz varsa görün." diyerek vazgeçiyorum.

    Sanırım Kuran'da beni en çok düşündüren şey de bu. İnsan doğasını yadsıyor , görmezden geliyor diye düşünüyorum.

    Çalışmalarında başarılar diliyorum. Sağlıcakla kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet size yaza yaza bitiremedik cahilliğinizi ne halin varsa gör!!

      Sil
  27. michael haklılığını zaten söylemiyorumda, hiç küfretmedin maasallah...

    YanıtlaSil
  28. amini dinini sikicem yeter amk. orospu cocugu isi gucu birakti , ahiret satiyo. olum bak kendin bataktasin, o kadar okuyan eden feyz alan var. yaptigin isin zararini goremiyosun. skicem islamini da muhammedini de. her sey bitti, araplarin uyduruk dini kaldi amk

    YanıtlaSil
  29. Dinleri dejenere edenler reptilian veya draco soyundandır. Namı değer rakıfellerlar, bushlar gibi

    YanıtlaSil
  30. Endüstriyel et üretiminde helal et diye bir şeyin var olduğunu düşünmüyorum artık ben

    YanıtlaSil
  31. Beni de okuyun bende yazmaya çalışıyorum ama ne okuyanin var ve görenin bir de bana bakin beğenecek misiniz benhepiniz.blogspot.com

    YanıtlaSil
  32. Yani diyorsun ki köpek, hamam böceği, fare, yarasa ve sayamadığımız insan fıtratına ters ve iğrenç gelen ne kadar hayvan varsa yenilebilir, Kurana göre helaldir, öylemi. Cübbelinin dediği gibi deyyusluk Kuranda yasaklanmış mı. Ayetleri ağzıyla söyleyen kim: peygamber. Hadisler nereden çıktı: peygamberden. Kuranı bize kadar ulaştıran kim, peygamber, sahabe ve diğerleri.Peygamber hariç diğerleri dini aslından saptırdılar, şimdi bazı aklı evvel şahsiyetler dini aslına döndürüyor öylemi. Sizin durumunuz tam olarak şudur: Gerçek dinin bu olmadığını söyleyerek dini, bilinemez ve ulaşılamaz hale getiriyorsunuz bu sayede sorumluluk duygusundan kurtuluyor kişisel tatmin yaşıyor, ben merkezci bir anlayışa saplanıyor ve kendi kişisel idealarınızı din gibi görüyorsunuz.

    YanıtlaSil
  33. Öncelikle herhangi bir tarikat/cemaat mensubu olmadığımı belirteyim - gerçi olsam ne fark eder - ve yazdıklarıniz, fikirleriniz yeni şeyler değiller, olamazlar da zaten keza 1400 küsur yıllık bir din; milyarlarca mensubu söylenebilecek her şeyi neredeyse söylemiş.

    Yazınıza dönecek olursak, deniz mahsullerinin haram(!) olması sadece Hanefi mezhebinde vardır ki o da mübalağadır; haram denmemiş mekruhtur denmiştir. Diğer 3 ehli sünnet mezhebinde yenmesi caizdir. Bunun sebebi mezheplerin farklı coğrafyalarda ve farkli kültürlerin etkisinde gelişmeleridir. Hanefilik mezhebinde o zamanın tebaası tarafindan örneğin midye zararlı adledildigi için mekruh görülmüştür fakat haram denmemiştir; tıpkı günümüzde sigaraya haram denilemeyip mekruh denmesi gibi. Mezhepler ve imamları hiç bir zaman sizin iddia ettiğiniz gibi helale haram, harama helal dememişlerdir, eğer hakkında bir ayet yada hadis yok ise. Örneğin altın; Kur'an'da erkeğe haram kılınmamıştır fakat hakkında hadis olduğu için mezhep imamları tarafından haram kılınmıştır. Bunun adi içtihattir. Helal haram içtihatları ayet ve hadislerden yapılır hevadan yapılmazlar, keza ameli içtihatlar da aynı. Yani sizin ima ettiğiniz gibi “ben böyle dedim oldu” içtihat değildir. En’am 140’i delil gostermişsiniz fakat tabiri caizse ayetler ile ad hominem örneği sergilemişsiniz. En’am 140’ta bahsedilen konu; o zamanın müşriklerinin kendi kendilerine bazı yiyecekleri “Allah’in emri böyledir" diyerek yasaklamaları ve haram kilmalaridir ki Allah’a iftira atmaktadırlar. Allah’ın öyle bir hükmü olmadığı halde kendi yemedikleri yiyeceklere herhangi bir ilmi ve vahyi delil olmadan “Allah haram kıldı" demeleri, mezhep imamlarının - Kur'an ve hadisten faydalanarak - bir şeye haram yada helal demeleri ile bir tutulamaz. Hele hele mekruh fetvasıyla zaten bir tutulamaz. Çünkü müşriklerin bir delili yok iken müçtehidin Kur'an ve sünnet olmak üzere kapı gibi 2 delili vardır.

    İslam’da ruhbanlik yoktur demişsiniz. Evet haklısınız İsevi, Musevi veya paganik manada ruhbanlik yoktur. İslam'da “Alimlik" vardır, “ilim erbabı” vardır. Keza bunlar Kuran ayetlerinde geçer.

    Yunus 15’i yazmişsiniz fakat ne alakasi var hiç ama hiç anlayamadım. O ayette Allah’ın vahyinin değistirilmesi talebinin reddi ve gerekçesi var. Bir müctehidin ayet ve hadislerden fetva çıkarması ile Kur'an'in ayetlerinin değiştirilmesi arasında nasıl bir benzerlik var anlaşılır şey değil.

    Araf 28’i yazmışsiniz ve bu ayeti doğrulttugunuz kitle; Hz. Muhammed (S.A.V)'in ümmeti! Yani Allah'ın tekleyen, ahirete inanan, kadere inanan, namaz kilan, oruç tutan, hacca giden insanlar. Siz gerçekten haklı görünmek için ayetlerin manalarini ve yöneldikleri şuurlari saptiriyorsunuz.

    Kur'an da yok diyerek toplumların kulturlerinin parçaları olan bir çok şeyi siralamissiniz fakat hiç bir manası yok. Çoğu sünnet başlığı altında var olan şeyler, bazıları ise Kur'an nazil olduğu zaman diliminde de var olan ve haram kılınmamistir şeyler.

    Kur'an'dan başka delil yoktur sozu zaten çok çok büyük bir safsata. Kur'an'dan başka delil olmadığına delilin Kur'an'da var mı o zaman diye sorarım sana. Allah Kur'an’a ve Rasulune havale eder. Kur'an'da herşey yoktur. Dine dair ahlaki hükümlerin de tamamı yoktur. Bu konuda ki bilginiz de eksik ve yanlıştir.

    Nahl 25’i yazmışsin! Allah'ım bu nasıl bir ironi!

    Velhasıl kelam kaynatasiz arkadaşım Mevlana’ya attığın iftiraları şimdilik bir kenara koyarak diyorum ki: Aga sen bu işleri bi sal be! Namazını kil, orucunu tut, bol bol istiğfar et ve kendi kurtuluşuna çalış. İslam, hakkinda çok az ilim verilmiş olan ruh var ya, direkt olarak onun zirve ilmi ve dinidir. 2 gramlık muhakeme yeteneğin dinde saçmalamana yol açmasın. Nefsini tanımaya çalış, 2 gramlık lafına da çok takilma, nefsini tanımaya çalış, tamam hadi tamam 3 gram olsun ama nefsini tanımaya çalış. Sigarayı birak, simultantlari anti depresanlari da bırak. Sebepleri ara sonuçları değil. Mutluluk bir sonuçtur, o sonucun sebebi seni kurtaracak olan.

    Hadi eyvallah.

    YanıtlaSil
  34. Kuran Müslümanlığı ve Neo Selefilik http://populerkulturcoplugu.blogspot.com.tr/2015/10/kuran-muslumanlg-ve-neo-selefilik.html

    YanıtlaSil
  35. Bilmediğin şeye burnunu sokmamayı öğrenmelisin sikko herif. Sen illuminati gibi şeyler hakkında yaz, bu konular seni aşar

    YanıtlaSil
  36. EVLİYALIĞI REDDET BAKALIM. SÜNNETLERİ REDDET BAKALIM. FATIR SURESİ 32. AYETİ OKU ORADA VARİSLERDEN BAHSEDİYOR NE DEMEK BU ÖNCE BİR ANLA.
    SONRA NAMAZLARDAN ÖĞLE İKİNDİNİN GİZLİDEN AKSAM SABAH VE YATSININ ZAMMI SURELERİNİN AÇIKTAN OKUNACAĞINI, HACCIN FARİZALARINI, ABDESTE AZALARIN NEREYE KADAR YIKANACAĞINI,SARHOŞLUK VERMEYECEK KADAR OLAN İÇKİYİ HEM ŞARAP DIŞINDAKİ ŞARHOŞ EDİCİLERİN HARAM OLMASINI NEREDEN ÖĞRENDİN.
    SEN TAM BİR MALSIN.
    GÜZEL FİKİRLERİN VAR AMA TAMAMEN BOŞ OLDUĞUN YANILDIĞIN DİNİ SAHADA DEĞİL, DİĞER DÜNYEVİ SAHALARDA.
    AKILLI OL DA DÜNYA AHİRET HÜSRANINA UĞRAMAMAK İÇİN SUS BARİ.

    YanıtlaSil
  37. Kendini konulardan anlıyormuş gibi göstermeye çalışıp, blogu adeta ekşisözlüğe dönüştüren güruh türemiş. Maşallah herkes uzman herkes doçent gibi yardırdıkça yardırmış. Nasılsın diye sorsan ''ehkemküm'' edecek adamlar, gelmiş burda bol keseden yazıyor. Kırmızı çizgilerinizin dışına çıkamıyorsunuz. Bu zamana kadar doğru diye bildiğiniz şeylerin birden yanlış olabilme ihtimalini göze alamıyorsunuz. Alamadığınız gibi aynı şekilde savunuyorsunuz, körü körüne.

    Neymiş efendim küfürlü dili olan adam nasıl oluyormuşta din hakkında konuşabiliyormuş.
    Neymiş alkol her türlü harammışta şuymuşta buymuşta.
    Şimdi gelip dicem ki ben evimde oturup 2 bira içsem, sonra yatıp uyusam kime ne zararım varda günaha giriyorum. Sende diyiceksinki vücuduna zarar veriyorsun. Allahın yarattığı organlara zarar.
    Peki. O zaman dünyada vücuda zarar veren hiç birşeyi yiyip içmemek gerekmez mi ? Eğer bu hadislerin yazıldığı zamanlarda şuan günümüzde olan yiyecek ve içeçekler bulunsaydı emin olun onlarda hadislerle yasaklanırdı. En azından bazı mesheplerde.
    Neden basit düşünmekten korkuyorsunuz ? Hani yabancıların bazı filmleri olur, öteki dünyada uçan kaçan melekler şeytanlar falan vardır, semboller , şifreler , gizem dolu hikayeler. Ha İslamiyeti aynen o konuma sokuyorsunuz.
    Neden Kuranda her belirtilene gereksiz şişirme anlamlar yükleme çabasına giriyorsunuz ?
    Birinin kendi aklı ve iradesiyle Kurandan anladıklarını anlatmaya çalışması için o kişinin gökten mi inmesi lazım ?
    Uçup kaçan 250 yaşına kadar yaşayan birimi olması lazım ?
    Abidik gubidik laflar yapmayın burda.

    YanıtlaSil
  38. GERİZEKALI KRUVOZA BİZ İSLAMI SENİN GİBİ KAFAMIZA GÖRE YORUMLAMIYORUZ. SENİN GİBİ HARAMLIĞI TESCİLLİ OLAN ŞEYLERE HELAL DEMİYORUZ. BİZ KURANDAN, HADİSLERDEN, PEYGAMBERİN YAŞANTISINI BİZZAT MÜŞAHADE EDEN SAHABEDEN VE ALİMLERDEN BAHSEDİYORUZ. SENİN GİBİ KURANI SİKİNE GÖRE SALLAMIYORUZ.
    BEHEY GERİZEKALI NAMAZ KILIYOR MUSUN BİLMİYORUM AMA SENİN GİBİ MALLAR KILDIĞI NAMAZDA OKUDUĞU FATİHAYA BİLE ANLAM VEREMEZLER. BLOĞUN YAZARI DA DİNİ GÖRÜŞTE MAALESEF SENİN GİBİ YANILGIDADIR.
    KUAR AYETLERİNİ PEYGAMBER ZAMANINDAKİ BİR ÇOK SAHABE BİLE ANA DİLLERİ ARAPÇA OLMASINA RAĞMEN İZAHATINI PEYGAMBERİMİZE SORDULAR.
    SENSE SİKİNE GÖRE HARAMA HELAL DİYORSUN.
    HA VUCUDA ZARAR VEREN HERŞEY HARAM DEMİŞSİN.
    BURADA İSLAM FIKHINI İYİ BELLERSEN, BELDEN AŞAĞIYA SALLAMAYIP, İSRAFIN DA KURANDA HARAM OLDUĞU YAZIYOR. BU MANADA İSRAF ZATEN HARAMDIR. HAYVAN GİBİ YERSEN ELBETTE O DA HARAM.
    DÜNYA AHİRET HÜSRANINA UĞRAMAMAK İÇİN İYİ NİYETLE SÖYLÜYORUM Kİ UZMANI OLMADIĞINIZ BU ALANLARDA LÜTFEN KAFANIZA GÖRE YORUM YAPIP MÜSLÜMANLARIN İTİKADINI BOZMAYIN.
    BU GÖRÜŞLERİNİZ 100 YIL ÖNCE İNGİLİZLERİN KURDUĞU VEHHABİLERİN GÖRÜŞLERİ. BİLEREK BİLMEYEREK ONLARA ALET OLMAYIN.
    GERİYE DÖNÜP BAKIN KİMLERİN ARKASINDAN GİDİYORSUNUZ, KİMLERLE AYNI GÖRÜŞ VE PLATFORMU PAYLAŞIYORSUNUZ.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle şunu belirteyim. Ben yazdığım yorumda kimseye küfür etmedim. Hakarette etmedim. Maşallah, Allahın Kuranın Peygamberın adını yazıp, bir yandan da sik kelimesi ağzından düşmemiş. Önce ağzındaki siki çıkar gel şöyle şimdi,dinle beni.

      Ben yorumumda Kuran bunu demek istiyor şunu demek istiyor diye birşey belirtmişmiyim bir oku bakalım.Ben yorumumda içki helaldir eyyy müslümanlar demişmiyim bi oku bakalım. Ben aciz bir kul olduğumun farkındayım ve bu farkındalıkla kalkıpta birşeyi haşa helal ya da haram kılmak bana düşmez, düşemez. Dikkat ettiysen yorumumda ''?'' işaretleri kullandım. Çünkü kendi fikrimi yazıp, acaba böyle mi diye belirtmek istedim. Ben alkolün haram olmadığını savunmuyorum. Kuranda haram yazan haramdır. Benim lafım, içki içen adam din konuşamaz, müslüman olamaz diyenlere idi. Ya da küfür eden adam şunu yapamaz bunu yapamaz diyenlere idi. Öte yandan israfdan bahsetmişsin, ben israfla alakalı bir konuya değinmedim. Demek istediğim Kuranda yiyecek içeçek bakımından haram kılınan şeylerin ortak özelliği insan vucüduna zararlı olan şeylerdir. Yani dinler şuan ki günümüzde yeni çıkmış olsaydı asitli içeçeklerden tutta fastfoodlara kadar çoğu şey haram olarak yazılırdı. Peki bunları yiyip içmeden yaşayabilen insan olur muydu ? Bak beynin yine farklı algılar diye iyice açıklıyorum, maksadım niye haram olmuş ki haram olmamalı manasına gelmek değil, yaptığın haramlar işlediğin günahlar seni bağlar. Hepsinin cezası neyse çekersin. Ama kalkıpta içki içtin müslüman değilsin falan gibi laflar yapılmamalı.Şimdi sen beni haksız yere anlamadan etmeden sövdün saydın hakaret ettin.Yetmedi ingiliz vehhabisi yaptın. Senin bahsettiğin sahabeler alimler bu yolumu gösterdi sana ?
      Neyse yinede,İngilizlerin amına koyim sana bişey olmasın.

      Sil
  39. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  40. Dünya Düz. Duz dunya bela olacak. Herkez bu gercekle yuzlesecek.

    YanıtlaSil
  41. KROVOZA-CEVAP:
    SAYIN KRUVOZA EVET VERDİĞİM CEVAPLARDAN DOLAYI İÇİNDEKİ KÜFÜRLERDEN DOLAYI ÖZÜR DİLERİM.
    DEDİĞİN GİBİ İSLAMDA KÜFÜR EDEN DE İÇKİ İÇEN DE ELBETTE KONUŞABİLİR. İSLAM KİMSENİN TEKELİNDE DEĞİLDİR.İÇEN DE KÜFREDEN DE GÜNAHKARDIR, SADECE İSLAM ADINA İLİMLE AMEL ETMEDİĞİ İÇİN SADECE İTİBAR YÖNÜNDEN DÜŞÜKTÜR, YOKSA KONUŞAMAZ DEĞİLDİR. HERKES GÜNAHKARDIR ÖNEMLİ OLAN BİR DAHA YAPMAMAK ÜZERE NASUH TEVBE ETMEKTİR, MANEVİ GAYRET HALİNDE OLMAKTIR. ANCAK SÜREKLİ FİİLİ İLE GÜNAH İŞLEYEN BİRİ İSE İSLAM HUKUKUNA GÖRE BU İNSAN ÇOK GÜVENLİ OLMADIĞI İÇİN ŞAHİTLİĞİ BİLE KABUL OLUNMAZ. ÖRNEK: KADI EMEVİ HALİFESİ HARUN REŞİDİ MÜSLÜMANLARIN EMİRİ OLARAK NAMAZINI CEMAATLE KILMADIĞI İÇİN ŞAHİTLİĞİNİ BİLE KABUL ETMEMİŞ.
    SONRAKİ MESELE KURANDA HARAM KILINANLAR HUSUSU: BAKINIZ BU HUSUSLA İLGİLİ AYET BAKARA SURESİ 173. AYET. İSLAMLA İLGİLİ BİR ÇOK HUSUSTA OLDUĞU GİBİ HARAMLAR HUSUSUNDA DA AKIL ÖNEMLİ AMA HER ŞEYİN AKILLA İZAHI OLAMAYABİLİR VEYA AKIL BUNU BELKİ YILLAR SONRA BİLİMLE BULABİLİR. BU NEDENLE EHLİ SÜNNETİN İTTİFAK İLE SÖYLEDİĞİ HUSUS ŞUDUR, BUGÜNKÜ ALİM BOZUNTULARINDAN BAHSETMİYORUM: İSLAMDA AKIL ÖNEMLİDİR AMA İSLAM AKIL DEĞİL NAKİL DİNİDİR, PEYGAMBERİMİZ NASIL GETİRMİŞSE BİLDİRMİŞSE ÖYLE KABUL ETMEK GEREKİR. İŞTE İMAN ETMEK ZATEN BUNA DENİR. İMANIN GEREKLERİNİ AKIL HERZAMAN ANLAYAMAZ ONUN İÇİN PEYGAMBERLERİN GETİRDİĞİ VAHİY IŞIĞINA İHTİYAÇ GÖSTERİR TAM DOĞRUYU BULABİLMESİ İÇİN. BU AYETTE LEŞ ET DE HARAM DER, PEY. ZAMANINDA MÜŞRİKLER AKILLA ŞÖYLE SORU SORMUŞLAR, LEŞİ ALLAH ÖLDÜRMEDİ Mİ, SİZ BESMELE İLE AYETTE BAHSEDİLDİĞİ ÜZERE KESİNCE HELAL OLUYOR DA ALLAHIN ÖLDÜRDÜĞÜ LEŞ NEDEN HARAM OLUYOR DEMİŞLER, AKLIMIZA GÖRE GAYET MANTIKLI BİR SORU DEĞİL Mİ. DİĞER BİR HUSUS AYNI AYETTE ALLAHIN ADI KULLANILMADAN, BAŞKA NİYETLERLE KESİLEN BİR KURBAN DA HARAM DİYOR AYET. HALBUKİ BESMELE İLE KESİLMEYEN, BİR GÜZEL KUZUYU KESİP ÇEVİRME YAPIP YESEK LEZSETLİ OLMAZ MI, AKLA GÖRE GAYET MANTIKLI. BELKİ DE BİLMİYORUZ AMA VUCUDA ZARARLI DEĞİLDİR. AMA BELKİ.
    İŞTE BU MEVZULARDAN DA ANLIYORUZ Kİ KARDEŞ HARAMLARIN HARAM OLMASI İÇİN ALLAHIN AYETLERİ VE PEYGAMBERİN HADİSLERİ BİZE YETMEZ Mİ, ONLARI BU HARAM DEMESİ BİZE YETMEZ Mİ. BENCE YETER. İLLA BİLİMSEL İZAHINI BULMAK GEREKMEZ. BİLİMSEL İZAHINI BULMADAN ÖNCE BUNU BÖYLE KABUL EDERSEN BU TAM İMAN OLUR, BİLİMSEL İZAHINI BULDUKTAN SONRA KABUL EDERSEN BU NOKSAN İMAN OLMUŞ OLUR.
    ASİTLİ İÇECEKLERE GELİNCE BU HUSUTA DA DİNİN OGÜNÜYLE BUGÜNÜ ARASINDA ŞÖYLE FARK YOK. EHLİ SÜNNET ALİMLERİNİN YİNE İTTİFAKI İLE İSLAMDA KAYNAK 4 TÜR. KURAN-BUNDA TAM AÇIK DEĞİLSE SÜNNET-HADİS, KIYAS-BUNLARDA TAM AÇIK DEĞİLSE FUKAHANIN KIYASI. KURANDA MAİDE SURESİ 91. AYETTE SARHOŞLUK VERİCİ İÇKİ... HARAM BUYRULMUŞ. BU AYETTE SADECE İÇKİ DENİLMİŞ, AMA SARHOŞLUK VERİCİ SADECE İÇKİ Mİ, ŞARAP VAR, VOTKA VAR, RAKI VAR... ALİMLERİN KIYASI İLE BUNLAR DA İÇKİ GİBİ HARAM KILINMIŞ. MÜŞRİKLER DEMİŞLER YİNE AKILLARIYLE SARHOŞLUK VERMEYECEK KADAR İÇİLEN İÇKİ O ZAMAN HARAM DEĞİLDİR DEMİŞLER, AKLA GAYET UYGUN DEĞİL Mİ. AMA BURADA PEYGAMBERİMİZİN HADİSİ DEVREYE GİREREK ÇOĞU HARAM OLANIN AZI DA HARAM BUYURMUŞ. AKLIMIZA GÖRE YİNE KIYAS YAPSAK BELKİ MÜŞRİKLERİN DEDİĞİ DAHA MANTIKLI GELEBİLİR. AMA BU BLAĞUN YAZARI DAHİL HADİS VE SÜNNET KABUL ETMEYENLERE BİR ŞEY DEMİYORUM, ONLARA BU DAR ORTAMDA İZAHAT YAPSAK KİTAP OLUR. SADECE ONLARA DUA ETMEMİZ LAZIM.
    DOLAYISIYLA EĞER GAZLI İÇECEK İÇİNDE AZ DA OLSA ALKOL VARSA HARAMLIĞINDA ŞÜPHE YOKTUR.

    KİMSE ÖZELLİKLE PEYGAMBER VE ONUN ASHABININ YOLUNDAN GİDEN EHLİ SÜNNET GÖRÜŞÜNE SAHİP KİMSE İÇKİ İÇENE,KÜFÜR EDENİ MÜSLÜMANLIKTAN ÇIKARMAZ, HATTA BU GÜNAHKAR KİŞİYE KAFİR DEMENİN AZICIK İLMİHAL OKUDUYSA BÜYÜK GÜNAH OLDUĞUNU BİLİR.


    YanıtlaSil
  42. KROVOZA-CEVAP-2: HATTA EHLİ SÜNNET ALİMLERİ HAZ. HÜSEYİNİ ŞEHİT EDEN HATALI-GÜNAHKAR YEZİDE BİLE KAFİR DİYEMEZLER. BU BÜYÜK GÜNAHTIR. BUNLAR İÇİN PYGAMBERİMİZ: KALBİNİ YARIP İÇİNE Mİ BAKTIN DA ONUN MÜSLÜMAN OLMADIĞINI ANLADIN DİYE MÜBAREK HADİSLERİNİ İRAT BUYURMUŞLARDIR.
    İNGİLİZ VEHHABİSİ BENZETMESİNDEN DOLAYI DA ÖZÜR DİLİYORUM. BURADA BELİRTMEK İSTEDİĞİM. BU GÜN MAALESEF BU AKIM HAT SAFHAYA ÇIKMIŞ DURUMDA, ADINI DA GÜZEL UYDURMUŞLAR "KURAN MÜSLÜMANLIĞI" AMA BUNLAR İSLAMI TAMAMEN AKLA YATIRIP, ANLAMADIKLARI KISIMLARI BUDUYORLAR, KURANDA VARSA AÇIKÇA TAMAM, YOKSA YOK DİYORLAR. HATTA YUKARIDA İSLAMIN KAYNAĞI DİYE BAHSETTİĞİM 4 UNSURDAN 3 ÜNÜ DE KABUL ETMİYORLAR, SANIRIM ONLAR SHABELERİN ZAMANINDA YAŞAMIŞ, ONLARDAN DERS ALMIŞ O KACA ALİMLERDEN DAHA ALİMLER, 1400 SENE SONRA. KURANDAKİ MÜTEŞABİH-KAPALI AYETLERİ KAFALARINA GÖRE YORUMLUYORLAR. NEREDEYSE PEYGAMBERİ DE REDDEDECEK SEVİYEDELER. ONU AÇIKÇA SÖYLEMİYORLAR AMA ONUN GETİRDİĞİ HADİS VE SÜNNETLERİ REDDEDEREK DOLAYLI OLARAK PEY. REDDEDİYORLAR. BU AKIMA MAALESEF SUUDİLER DE DAHİL. BU AKILCI MANTIKÇI- SADECE KURANCI MANTIK MAALESEF BU HAİNLERİN GÖRÜŞÜDÜR. PEY. EFENDİMİZ BİR HADİSİNDE KİM BİR TOPLULUĞA BENZERSE O ONDANDIR BUYURUYOR. BU NEDENLE BİLEREK VEYA BİLMEYEREK BU HAİNLERE VE ONLARIN GÖRÜŞLERİNE ALET OLMAYALIM. PEY. EFENDİMİZİN SAHABELERİ, İMAMI AZAMLAR-İMAMI ŞAFİİLER, İMAMI MALİKLER, İMAMI AHMET BİN HAMBELLER, İMAMI GAZALİLER.... BUNLAR BİZE YETER. BAŞKA GÖRÜŞLERE İTİBAR ETMEYİN.
    DÜNYA VE AHİRET HÜSRANINA UĞRAMAMAK İÇİN İYİ NİYETLE YAZDIM. BİLMİYORSAK BİLE ANLAMIYORSAK BİLE, AKLIMIZ ŞU ANDA ALMIYORSA BİLE EN AZINDAN ALEYHİNE KONUŞMAYALIM. EN AKILLI DOKTORLAR BİLE AMELİYATLARDA HATA YAPABİLİYORLAR. AKIL BU GÜN BULDUĞUNA DOĞRU, YARIN YANLIŞ DİYEBİLİYOR. BU NEDENLE AKIL DİNDE HUCCET-DELİL VE YETERLİ DEĞİLDİR TEK BAŞINA. VAHİY VE SÜNNET PROJEKTÖRÜNÜ KABUL ETMESİYLE KEMALE ERER AKIL YOKSA NOKSANDIR.
    O NEDENLE MÜSLÜMAN ŞÖYLE İNANIR: ÖNCE DOMUZ ETİNE ALLAH VE RASÜLÜ HARAM DEDİĞİ İÇİN SONSUZ İMAN EDER, KABUL EDER. SONRA İLİM BİLİM AKIL DOMUZ ETİNİN BATI TOPLUMU HASTALIKLARI DENEN HASTALIKLARA NEDEN OLDUĞUNU YÜZ YILLAR SONRA KEŞFEDER. MÜSLÜMAN BUNU KEŞFEDİNCE, HİKMETİNİ ANLAYINCA İMANI BİR KEZ DAHA KUVVETLENİR. AMA TERSİNDEN GİDERSEK NE OLUR. İSLAMIN İLK YILLARI OLSA BU AYET GELSE BİZ DE DAHA BİLİM BU ZARARLARI KEŞFEDEMEDİ DİYE AKLIMIZA YATMADI DİYE KABUL-İMAN ETMESEK BU HUSUSA. BİLİM İSPATLAYAMADAN DA VEFAT ETMİŞ OLSAK NASIL VEFAT ETMİŞ OLURUZ. KURANIN BİR KISMINI AKBUL ETMEDEN-İMAN ETMEDEN ÖLMÜŞ OLURUZ. HÜKÜM NE OLUR O ZAMAN SİZLERE BIRAKIYORUM.
    BU BLOĞUN YAZILARINI DÜNYEVİ-ÖZELLİKLE SİYONİSTLERLE İLGİLİ GÜZEL YAZILARINDAN DOLAYI OKUMAYA ZEVKLE BAŞLAMIŞTIM. AMA MAALESEF YAZAR EHLİ OLMADIĞI GÜN GİBİ BELLİ İKEN DİNİ KONULARA DA MAAŞALLAH GİRMEYE BAŞLADI. KENDİ SAPTIĞI GİBİ ARKASINDAN BİR SÜRÜ İNSANIN DA İTİKADINI BULANDIRIYOR.
    BU NEDENLE YAZARA BU KONULARA GİRMEMESİ GEREKTİĞİNİ TAVSİYE EDİYORUM. ÇÜNKÜ EMİNİM Kİ BU YAZARIN NAMAZ KILIYORSA OKUDUĞU FATİHAYA BİLE ANLAM VE MANA VEREBİLECEK KADAR ARAPÇA BİLGİYE YETERLİLİĞİ YOK.
    ONUN İÇİN DEĞERLİ OLAN DÜNYEVİ YAZILARINA DEVEM ET DERİM.
    DİNİ HUSUSTA İSE ANCAK KENDİSİNE DUA EDELİM. ALLAH ONU DA BİZİ DE EN DOĞRU YOLA GÖRÜŞE İLETSİN.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeş sen çorbaya sinek düşünce sineği tamamen batırıp o çorbayı içiyor musun? İçmiyorsan tam iman etmemiş sayılırsın ha dikkat et.

      Sil
    2. FURKAN BEY İSMİNE BİLE LAYIK BİR CEVAP DEĞİL CEVABIN.MANTIĞINA GÖRE SALLAMIŞSIN.BASİT DÜNYA DERSLERİNİ BİLE BİLEN HOCALARDAN ÖĞRENİYORSUN DA DİNİ KONULARDA AKIL YERİNE EHLİNE VEYA MUTEBER KİTAPLARA NEDEN SORUP BAKMA ZAHMETİNDE BULUNMUYORSUN. SENİN CEVABIN RESMEN ALAKAYA MAYDONOZ SAPI. AZICIK BİR İLMİHAL OKUMUŞ OLSAYDIN BU SORUYU SORMAZDIN.BASİT İLMİHAL KİTAPLARINDA BİLE İSLAMIN HÜKÜMLERİNİ FARZ-VACİP-SÜNNET-MÜSTEHAP OLARAK AYRILDIĞINI GÖRÜRSÜN.
      BİZİM YUKARIDA BAHSETTİĞİMİZ HUSUS DİREKT FARZ MESAFESİNDEKİ HARAMLA İLGİLİDİR. KURBAN KESMEK VACİPTİR. OTURARAK 3 YUDUMDA SU İÇMEK İSE SÜNNETTİR. YAPILMASINDA FAYDA OLU,YAPILMAMASINDA İSE HERHANGİ BİR SORUMLULUK YOKSA O DA MÜSTEHAPTIR.
      SENİN BAHSETTİĞİN HUSUS İSE SÜNNET VE MÜSTEHAP KISMINDANDIR, YANİ PEYGAMBERİMİZ YAPMIŞ DYİP BU NİYETLE YAPARSAN GÜZEL OLUR AMA YAPMAZSAN DA HERHANGİ BİR SORUMLULUK GEREKTİRMEZ. SUYU 3 YUDUMDA İÇMEYİ TERCİH EDİP ETMEMEK GİBİ.
      BAKINIZ KURANDA KURBAN İLE İLGİLİ OLARAK SİZİN KESTİĞİNİZ ETLER KEMİKLER BANA ULAŞMAZ ANCAK NİYETİNİZ ULAŞIR DEMEKTEDİR. PEY. EFENDİMİZ DE MÜMİNİN AMELLERİ NİYETİNE GÖREDİR DEMİŞLERDİR.
      SEN DE SİNEĞİ PEYGAMBERİMİZ BÖYLE YAPMIŞ DEYİP ÖYLE YAPIYORSAN ELBETTE GÜZEL OLUR, KİM BUNU AYIPLAR MÜSLÜMAN OLANLARDAN.

      AMA BEN BUNU YAPMAM DERSEN DE YİNE DİNEN HİÇ KİMSE BİR ŞEY DEMEZ SANA.
      BURADAKİ HUSUSLARI LÜTFEN AYIRT EDELİM.

      FURKAN BEY SENİN ADIN FURKAN. AYETTE ALLAH İTTİGA EDENLERE FURKAN VERİRİM DİYOR. BU HUSUSLARA ÇOK DİKKAT EDERSEN, SÜNNETE RİAYET EDERSEN ALLAH SANA DA İNŞALLAH FURKANI İHSAN EDER. YANİ DOĞRUYU EĞRİDEN AYIRT EDEBİLMEYİ NASİP EDER SANA VE DE İŞTE O ZAMAN İSMİNLE MÜSEMMA OLMUŞSUN DERLER.
      DÜNYA VE AHİRET HÜSRANINA UĞRAMAMAK İÇİN HİÇ OLMAZSA BİLMEDİĞİMİZ KONULARI EHİLLERİNE SORALIM, DİREKT AKLIMIZLA HÜKÜM VERMEYELİM.

      Sil
  43. FURKANA CEVAP:
    FURKAN BEY İSMİNE BİLE LAYIK BİR CEVAP DEĞİL CEVABIN.MANTIĞINA GÖRE SALLAMIŞSIN.BASİT DÜNYA DERSLERİNİ BİLE BİLEN HOCALARDAN ÖĞRENİYORSUN DA DİNİ KONULARDA AKIL YERİNE EHLİNE VEYA MUTEBER KİTAPLARA NEDEN SORUP BAKMA ZAHMETİNDE BULUNMUYORSUN. SENİN CEVABIN RESMEN ALAKAYA MAYDONOZ SAPI. AZICIK BİR İLMİHAL OKUMUŞ OLSAYDIN BU SORUYU SORMAZDIN.BASİT İLMİHAL KİTAPLARINDA BİLE İSLAMIN HÜKÜMLERİNİ FARZ-VACİP-SÜNNET-MÜSTEHAP OLARAK AYRILDIĞINI GÖRÜRSÜN.
    BİZİM YUKARIDA BAHSETTİĞİMİZ HUSUS DİREKT FARZ MESAFESİNDEKİ HARAMLA İLGİLİDİR. KURBAN KESMEK VACİPTİR. OTURARAK 3 YUDUMDA SU İÇMEK İSE SÜNNETTİR. YAPILMASINDA FAYDA OLU,YAPILMAMASINDA İSE HERHANGİ BİR SORUMLULUK YOKSA O DA MÜSTEHAPTIR.
    SENİN BAHSETTİĞİN HUSUS İSE SÜNNET VE MÜSTEHAP KISMINDANDIR, YANİ PEYGAMBERİMİZ YAPMIŞ DYİP BU NİYETLE YAPARSAN GÜZEL OLUR AMA YAPMAZSAN DA HERHANGİ BİR SORUMLULUK GEREKTİRMEZ. SUYU 3 YUDUMDA İÇMEYİ TERCİH EDİP ETMEMEK GİBİ.
    BAKINIZ KURANDA KURBAN İLE İLGİLİ OLARAK SİZİN KESTİĞİNİZ ETLER KEMİKLER BANA ULAŞMAZ ANCAK NİYETİNİZ ULAŞIR DEMEKTEDİR. PEY. EFENDİMİZ DE MÜMİNİN AMELLERİ NİYETİNE GÖREDİR DEMİŞLERDİR.
    SEN DE SİNEĞİ PEYGAMBERİMİZ BÖYLE YAPMIŞ DEYİP ÖYLE YAPIYORSAN ELBETTE GÜZEL OLUR, KİM BUNU AYIPLAR MÜSLÜMAN OLANLARDAN.

    AMA BEN BUNU YAPMAM DERSEN DE YİNE DİNEN HİÇ KİMSE BİR ŞEY DEMEZ SANA.
    BURADAKİ HUSUSLARI LÜTFEN AYIRT EDELİM.

    FURKAN BEY SENİN ADIN FURKAN. AYETTE ALLAH İTTİGA EDENLERE FURKAN VERİRİM DİYOR. BU HUSUSLARA ÇOK DİKKAT EDERSEN, SÜNNETE RİAYET EDERSEN ALLAH SANA DA İNŞALLAH FURKANI İHSAN EDER. YANİ DOĞRUYU EĞRİDEN AYIRT EDEBİLMEYİ NASİP EDER SANA VE DE İŞTE O ZAMAN İSMİNLE MÜSEMMA OLMUŞSUN DERLER.
    DÜNYA VE AHİRET HÜSRANINA UĞRAMAMAK İÇİN HİÇ OLMAZSA BİLMEDİĞİMİZ KONULARI EHİLLERİNE SORALIM, DİREKT AKLIMIZLA HÜKÜM VERMEYELİM.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeş zaten sorun da bir insanın çok yüceltilmesiyle ortaya çıkıyor. Peygamberden vahiy dışında almamız gereken bir mesaj yoktur. Vahiy tüm insanlara ve yıllara hitap eder. Peygamberse bir insandır ve anca kendi çağına hitap edebilir, bir yöneticiyse görevi doğrultusunda sadece emri altındakilere emirler verebilir Kuran dışında. Bu lafların diğer müslümanlar üzerinde bir bağlayıcılığı yoktur. Mesela Peygamber demiş ki sakalınızı uzatın, müşriklere benzemeyin. Olabilir, belki de demiştir. Müslümanların savaşta birbirlerini öldürmemeleri içindir belki de kabaca bir tahminle. Ama günümüzde bir işlevi yoktur sakalın, herkes uzatıyor. Bizim müslümanlar da peygamberi yani bir insanı her durumda taklit etmenin sevap olduğunu sanıyorlar. Oysa hadisler insan sözüdür, Kuran ise her şeyi bilen Allah'ın sözüdür. Bunun farkına varalım.

      Sil
    2. FURKAN KARDEŞİM ÖYLE DEĞİL DURUM İŞTE. PEYGAMBER DE ELBETTE İNSAN AMA SENİN BENİM GİBİ BASİT BİR İNSAN DEĞİL. BUNU BEN DEMİYORUM KURAN DİYOR. İN HÜVE İLLE VAHYİİYUHA AYETİNDE ONUN HER KONUŞTĞU KAFASINA GÖRE DEĞİLDİR VAHİYDİR DİYOR. BU HADİS BİLE OLSA ÖYLEDİR. NİTEKİM PEYGAMBERİMİZ BİR HADİSİNDE BANA VAHİYLE BİRLİKTE ONUN BİR BENZERİ VERİLDİ DİYOR. BAŞKASINDA İSE KOLTUKLARI ÜZERİNE KURULU BAZI İNSANLAR GELECEK DİYOR BU İNSANLAR KURAN SEDECE BİZE YETER DİYECEKLER, BAŞKASINI KABUL ETMEYECEKLER. YANİ SÜNNETİ HADİSİ REDDEDECEKLER DİYOR VE BUNLARA PEYGAMBERİMİZ LANET EDİYOR. BU HADİSLER İKİSİ DE SAĞLAM, KAYNAKLARI YÖNÜNDEN. HA SEN DİYE BİLİRSİN BU DA UYDURMA AMA KARDEŞ DİYELİM Kİ UYDURMA UYDURAN ADAM NE KADAR BASİRETLİ İMİŞKİ 1200-1300 SENE ÖNCEDEN BUGÜN BİZE SADECE KURAN YETER DİYENLERİ ÖNGÖREBİLMİŞ, DEMEKKİ ADAM ÇOK İLERİ GÖRÜŞLÜ VE BİLGİN BEN BU ADAMANIN GÖRÜŞÜNÜ ELBETTE TERCİH EDERİM. NEDEN BUGÜN GÖRÜŞ ORTAYA ATAN ADAMIN GÖRÜŞÜNÜ BENİMSEYEYİM, HALBUKİ KURAN MÜSLÜMANLIĞI DİYE BİR TAKIM SAPIKLAR ÇIKACAK DİYE ADAM 1200 SENE ÖNCEDEN HABER VERMİŞ. ELBETTE BU GÖRÜŞ DAHA KIYMETLİ OLUR BENİM İÇİN. MANTIKLI OLAN BU DEĞİL Mİ SENCE DE FURKAN KARDEŞ.
      AMA PEYGAMBER DEYİP GEÇME. KURAN NAMAZ KIL DİYOR AMA NAMAZIN NASIL KILINACAĞINI PEYGAMBERE İTİBAR EDİLMEYECEKSE SADECE VAHİYLE SINIRLANDIRACAKSAK NEREDEN BİLECEĞİZ. ÖĞLEN VE İKİNDİDE OKUNAN DULARIN GİZLİDEN, DİĞERLERİNDE AÇIKTAN OKUNACAĞINI, HAC YAPIN DİYOR KURAN AMA NASIL YAPILACAĞINA DAİR DETAYLARI VB... BİR SÜRÜ DETAYLARI NERDEN VE NASIL BİLECEKTİN.
      NAKINIZ KURAN ANAYASADIR. KONULARININ ÇOĞU GENELDİR. HADİSLER KANUNLARDIR VE DETAYLIDIR, AÇIKLAMALIDIR.

      FURKAN KARDEŞİM DÜNYA VE AHİRET HÜSRANA UĞRAMAMAN BU GÖRÜŞÜNÜ DEĞİŞTİR. NORMAL BİR İNSAN DEĞİLDİR. VAHİYLE DONATILMIŞTIR. BASİT İNSAN DEĞİLDİR. MELEK VE CİNLERE EĞER VARLIĞINA İNANIYORSAN. ONLARA YAKIŞTIRDIĞIN BİR TAKIM HARUKULADE ÖZELLİKLERİ NEDEN ONLARIN BİLE PEYGAMBERİ OLAN PEYGAMBERİMİZE LAYIK GÖREMİYORSUN.

      Sil
    3. Bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığı ’nın neşretmiş olduğu, “Hadislerle İslâm” isimli eserde yer alan şu açıklamalara bakalım:

      “İmrân b. Husayn [ra], mescitte oturduğu bir esnada, şefaat ile ilgili konuşurken adamın biri, ‘Ey Ebu Nüceyd! Bize Kur’ân’da bulunmayan konulardan bahsediyorsun!’ diyerek onun Kur’an’dan değil de Hz. Peygamberin sünnetinden bahsetmesinden rahatsız olmuştu. Bunun üzerine İmrân öfkelenerek: ‘Sen Kur’an’ı okuyorsun (değil mi?)’ [Adam]- Evet! ‘Akşam namazının üç, yatsı namazının dört, sabah namazının iki, öğle namazının dört, ikindi namazının dört rekât olduğunu Kur’ân’da bulabiliyor musun?’ - Hayır.- ‘Bu hususları nereden öğrendiniz? Bizden öğrenmediniz mi? Biz de bunları Resûlullah’tan (sav) öğrendik. Siz her kırk dirhem için bir dirhem, şu kadar sürüsü olana şu kadar koyun ; Şu kadar devesi olana şu kadar deve zekât vereceğine dair Kur’an’da bir hüküm bulabiliyor musun? - Hayır. ‘Bu hususları nereden öğrendiniz? Biz onları Resûlullah’tan (sav) öğrendik. Siz de bizden. Yine Kur’an’da ‘…Beyt-i Atik’i tavaf etsinler.’ Buyruluyor ( Hac / 29) Tavafın yedi (şavt) olduğunu, Makam-ı İbrahim arkasında iki rekât namaz kılınacağını Kur’an’da bulabiliyor musun? Biz bunları da Allah’ın Peygamberinden (sav) öğrendik.’ Dedi. Aralarındaki konuşma bu minval üzere devam ettikten sonra adam, ‘Beni ihya ettin. Allah da seni ihya etsin’ diyerek İmrân b. Husayn’ın haklı olduğunu kabul etti. (Hadislerle İslâm. Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları, c.1, s. 419)

      Sil
    4. FURKANA CEVAP:
      “Yine Abdullah b. Ömer, kendisine, ‘Biz Kur’an’da korku namazını ve hazar namazını (barış ve güven zamanında meskûn olduğun yerde kılınan namaz) bulduğumuz halde, (neden) sefer namazını bulamıyoruz?’ Diye sorulduğunda, ‘Biz, bir şey bilmezken, Allah bize Muhammed’i gönderdi ve biz de onun ne yaptığını görmüşsek, öyle yapıyoruz.’ Cevabını vermişti. (a.g.e., c.1, s. 419) “(…) Peygamber Efendimiz (sav) Muaz b. Cebel’i (ra) Yemen ’e vali olarak göndereceği zaman aralarında şöyle bir konuşma geçmişti: “‘(Sana bir dâvâ geldiğinde) nasıl hüküm vereceksin?’

      “‘Allah’ın kitabına göre hüküm vereceğim.’

      “‘(O konuda) Allah’ın kitabında bir hüküm bulamazsan?’ “‘Resûlullah’ın (sav) sünneti ile (karar vereceğim).’

      “‘Resûlullah’ın (sav) sünnetinde de yoksa?’

      “‘Kendi görüşümle ictihad ederek bir karara varacak ve ona göre hüküm vereceğim.’

      “Bunun üzerine Hz. Peygamber: ‘Resûlullah’ın elçisini (Resûlünün arzuladığı cevabı vermeye) muvaffak kılan Allah’a hamd olsun.’ Buyurmuştur.” (a.g.e., c.1, s. 421) Müslümanlar için temel ölçüler bunlardır

      Sil
    5. FURKANA CEVAP:
      Allahu Azimüşşân (cc), Kur’ân-ı Kerim ile bizzat hüküm vaz’ettiği gibi, Sevgili Peygamberine de “hüküm vaz’etme selahiyeti” vermiştir. Bu hükümlere “vahy-i zımnî” denilmektedir. Necm Sûresi’nin 3. ve 4. âyet-i kerimelerinin meâline bakalım: “O, kötü arzularına göre de konuşmaz. O(nun konuşması, kendisine) vahyedilenden başkası değildir.” Peygamber Efendimizin (asm) hüküm koymasıyla ilgili, Diyanet İşleri Başkanlığı ’nın neşretmiş olduğu, “Hadislerle İslâm” isimli eserde aydınlatıcı bilgiler vardır. Şimdi konuya açıklık kazandıracak bu bilgilerin bir kısmına bakalım:












      “(…) ‘Onlar, yanlarındaki Tevrat’ta ve İncil’de yazılı buldukları Resûle o ümmî peygambere uyan kimselerdir. O, onlara iyiliği emreder, onları kötülükten alıkoyar. Onlara iyi ve temiz şeyleri helal, kötü ve pis şeyleri haram kılar…’ (A’râf / 157) âyeti Peygamber Efendimizin Kur’ân’ı tefsir etmenin yanında onda yer almayan bazı konularda hüküm koyma yetkisinin olduğunu beyan etmekteydi. Nitekim Peygamber (sav) Hayber günü ashabına birtakım yasaklar getirmiş, ardından da ‘sizden biriniz köşesine yaslanarak (cahilce) Allah’ın şu Kur’an’da yasakladığı şeylerden başka hiçbir şeyi yasaklamadığını mı zannediyor? Şunu iyi bilin ki: Vallahi ben (hem) öğüt verdim (hem bazı şeyleri) emrettim, (hem de bazı şeyleri) yasakladım. (Benim emrettiğim ve yasakladığım) bu şeyler ya Kur’ân kadar yahut da ondan daha fazladır…’ buyurmuştur. Böylece Efendimiz, Kur’ân’da bulunmayan pek çok konuda kendisinin hüküm koyduğunu ifade etmiştir. Allah Teâlâ’nın ‘Peygamber size ne verdiyse onu alın, size ne yasakladıysa ondan da sakının.’ (Haşr / 7) emri de bu anlamı içermekteydi. Aynı hususu Peygamber (sav) de belirtmekteydi: ‘Size ne emrettimse onu yapınız; size neyi yasakladımsa ondan sakınınız.’” (a. g. e. , c. 1. , s. 420)

      Sil
  44. Bitcoin kazanma yolları ile ilgili blogumuz https://btckazanma.wordpress.com/

    YanıtlaSil
  45. Sinsi materyalist başarısız hırsız yeteneksiz sözde aristokrat adi orospu evladı, bıkmadın mı takiyyecilikten?

    Ne Türksün ne müslüman ne de adam, ama hala zorluyorsun şansını aptalca yazıların ve çakma yorumlarınla.

    İnancın yok ama benden söylemesi: Allah belanı verecek.

    Şimdi face'den karı kız araştırırken bir yandan da sağda solda duyduğun bir laf üzerine nesfani bir makale yaz ve bu blogda yayınlamaya devam et.

    Ananda joy.

    YanıtlaSil
  46. Sikko güzel yazıydı youtube videolarını da severek takip ediyorum.

    YanıtlaSil
  47. çok güzel paylaşım olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  48. Michael yalnız değilsin. Tebrik...
    selam
    Rab, Hadi, Rahman, Rahim, Alim... Allah'ın isimleriyle
    Rahman 1-2
    Saffat 99
    Ali İmran 160
    Tegabun 13
    Mümin 14
    Zümer 2
    selam

    YanıtlaSil
  49. Amaç sadece fitne çıkarmak. Başka bir şey değil. Allah doğru yola ulaştırsın. Sapıtmış olmayıp sadece imanını kurtarmak olsaydı derdin bu tür gereksiz bir konu hakkında araştırma yapıp sunmaya çalışmazdın. Lütfen sen din konusunda yorum yapma. içinde kalsın. Sana doğru olanlar sadece sana doğru gerisi fitne. Yüzyıllardır süregelen şeylere bu böyle değilmiş ha bi akıllı benim bunu sadece ben gördüm ben göstereceğim demek fazlasıyla saçma.

    YanıtlaSil
  50. Merhaba Ben de yazıla yazıyorum okuyup inceler misiniz ve ona göre iyi kötü farketmez geliştirmek için yorum yaparmisiniz

    YanıtlaSil
  51. Yazılarını beğeniyle takip ediyorum. Haklısın kuranda altın, sünnet gibi şeyler yok ama insanlar bunları peygamber sünneti olduğu için yapıyor. Peygamber altını sadece bir gün hediye olduğu için kullanmış, erkeklere tavsiye etmemiştir. Haram kılma elbette o dediğin dini keyfine göre değiştirenlerin gafı, ihaneti. Neden tavsiye etmemiştir. Bugün erkek çocuğunu kız gibi yetiştiren aileler var, büyüyünce o çocuk kadın olmak istiyor. Kısaca psikologların da kabul ettiği bazı nahoş şeylere meğil edebiliyor insanoğlu. Her insan bir değil. Kısaca kimi altın takar erkek olur maganda tipli kimi takar top olur, kimse haram diyemez ama tavsiye de edilmez. 2.38 ve 3.32 gibi ayetlerde peygambere uyulmasını tavsiye eder. Bunları görmezden gelemeyiz. Doğruyu bulmak bilmek önemli sahte hadislere dikkat etmek lazım. Ben midye yerim mesela. :) içki içmem. Kumar oynamam, piyango almam vb.. Herkes kuranı okumalı. Kolay gelsin

    YanıtlaSil
  52. Hocam yaklaşık bir yıl önce mail atmıştım sana sonra bir daha attım belki görmemişsindir diye, gelen maillerin hiç birine cevap vermiyor musun ?

    YanıtlaSil
  53. Maykıl illuminatiden Rotschilddan girip mezhepten çıkan son kişi değilsin devam et kim tutar seni 😂 😂 😂

    Bi ara sünnet gereksiz demiştin ya bir yazında onunda çözümü varmış yeğenim estetikle dikiyorlarmış 😂😂😂

    YanıtlaSil
  54. http://www.yaklasansaat.com/dinler/iblisin_islama_tuzagi_tasavvuf_felsefesi.asp

    ''Tasavvuf'' kavramı ve istilahi anlamının İslam'da yeri yoktur. Ne Kur'an'da ne Sünnet'te yeri; dayanağı olmayan; sonradan İslam'a sokulmuş ''bidat'' bir kavramdır. ''

    YanıtlaSil
  55. Hadisleri kayda almadığımıza göre bu sitede, alınmadığı için 2 lavuk yüzünden, o halde Hz. Muhammed pamuk şekeri seven ve 148 karısı olan, çıplak gezmeyi seven, şarabı olgun seven, 90'lı yaşlarında, boyu 1.25 olan bir yaratıktı. Öyle değil mi, "biri iki" gören ahmak amın oğulları? Yani bu bloğu masturbasyon için kullanan ve dışarıdan iyi-kötü tepki aldıkça egoları serpilen it sürüsü?

    Siktirin gidin de millet rahat nefes alsın.

    At yarakları.

    Not: Bu bloğun yazarlarından olan ve Cemre Demirel gibi kendini gösterip yalan yazmaya bayılan narsisist ve megaloman Ersin Taş, umarım arık erkek orospuluğunu bırakır ve zührevi hastalıklardan da kurtulmuş olur. Sikindeki yaraları lazerlere yaktıran ben değilim herhalde???

    Müslümanın en kötüsü iki yüzlü olanıdır.

    Bu Cemre ya da Ersin, dışarıda yani normal hayatta asla Allah kelimesini kullanmazlar, dinle ilgileri yoktur ve takiyyeci karaktersiz tiplerdir.

    Bilmeyenlere ve hala bu soytarılara destek olanlara duyurulur.

    Uğur.

    YanıtlaSil
  56. Neymiş Mevlana şirktemiş. BEN diyen herkes şirkte zır cahil salak. Sadece ALLAH bakidir, diridir, kaimdir. Güneş doğunca gölge kalmaz.

    Vahiy ise can kulağıdır. İlimde ileri gidenler bilir ki, HEPSİ ALLAH'tandır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu Ersin sikiği ya da diğeri; cevap verirken bile burdan vermezler; sayfada yayınladıkları makale bozuntusu yazıılar arasına serpiştirirler ki tribünlere oynasınlar. Ezikler.

      Sil
    2. Ne Atatürk, ne devlet, ne islam, ne dünya sikinizde. Popüler olmaya çalışan egoistlersiniz.

      Sil
    3. Neymiş? Atatürk'ü masonlar mı öldürmüş, popülist götler? Başka yok mu Atatürk hakkında olumlu yazabileceğiniz bilgi ki okuyanlar bir şeyler öğrenebilsin, manevi güç kazansınlar. Dilediğiniz oldu; boıl bol tık aldı sayfanız. Yazık...

      Sil
    4. Her fırsatta mizantrop (insanlık düşmanı) yorumları esirgemeyen, insanlardan tiksindiğini söyleyen bu götlerden lütfen uzak durunuz.

      Cemre Demirel: İnsana değil cana saygım var.

      Eğer CAN nedir bilseydin, sezebilseydin, ego buz dağın eriseydi bu söylediğine bin pişman olurdun. Yazık, anlayışı kıt salak.

      Sil
    5. Ayrıca bırak menzil tarikatını da büzüğünü görelim, FETÖ'yü yaz. Ne biliyorsan artık, haydi bekliyoruz. Korkma, tek tip kıyafeti sana giydirecek halleri yok ya sonuçta?!

      15 TEMMUZ DARBECİĞİ makalen de destek olacaktır bu konuda.

      Sil
    6. BEN diyen kişi şirktedir. Çünkü kendini ispata çalışır, tanır, büyüklendir. Sadece Allah hakikattir ve ezelidir. O vardır sadece bu anlamda.

      Sil
  57. Mevlanadan neden nefret ettiğin belli:

    Aşk diyor; diyor ki aşk, insanın Allah aşlı öncesi deneyimleyebileceği yegane şey olduğu için aşk deriz.

    Ama sen SEKS diyordun.

    Mevlana; ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol diyor; sen ise bol maske takan, bukelemun bir yaratıksın.

    Sen namuslu ve idelist insanların yüz karasısın.

    Sokak filazofu bile değilsin, kaldı ki dinden bahsetme cesaretini bul kendinde.

    Dilin el veriyor; dilinden bencillik, bireycilik, kapitalizm, para, şöhret, başarı, ün düşmüyor.

    Sen bir zavcllısın.

    Beni dersaneden beri kıskanan, ezik bir tipsin. Benim gölgem gibi peşimdeydin. Sonra orataya çıktın, tam bir sene her gün yalan söyledin bana. Patetik hasta ruhlu herif.

    Adın Ersin soyadın Taş.

    Bu böyle biline.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşk: aşkınlık. Aş kendini artık, Platon mağarası mağduru...

      Sil
  58. Şimdi, Allah beklemediğin yerden yaklaşacak sana. O tuzak kuranların en hayırlısıdır.

    YanıtlaSil
  59. Demek yazılarımda bebek ve kediden başka şey yokmuş, öyle demiştin. EVET CAN VAR YAZILARIMDA. İfrit yok, yalan yok, manipülasyon yok, beklenti yok. Ben varım, olduğum gibi.

    Senin içine, halk diliyle söyleyecek olursak; şeytan kaçmış.

    Artık sikseler çıkmaz.

    YanıtlaSil
  60. Evet... "Din mücahitleri!" Telefonum bu: varsa bir bilen, doğru konuşan, Allah'tan korkan arasın:

    0544 622 82 11

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya da yalan ve sinsi niyetlerle yazılmış yazılar okumaya devam ediniz. evet, bu aptal blogda.

      Sil
  61. Ayrıca Ersin Taş, yalancı olduğu için facebook'unda Ersin Çağlar adını kullanmıştı bir süre.

    Ve oraya bir resim/banner koymuş: TEK YOL EVRİM!

    Anlağı kapalı serseri; Darwin asla evolution (evrim demedi ömründe), transition sözcüğünü kullandı. Geçiş...

    Evrim (evolution) yayımcıları tarafından popüler edildi.

    Cahillerden olmaktan Allah'a sığınırım.

    YanıtlaSil
  62. Bana haset orospu evladı dedin ya twittwer'dan (elbette: tribünlere oynayış; bir kez daha), karşığını tam ve eksiksiz alacaksın.

    Ayrıca haset denmez, hasetçi denir.

    Dümbelek.

    Tek renk giysi, elde camel black. Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  63. Cemre; iyi niyet kuklası olarak o kutudun içine gir ve çıkma sakın geri; seni marul ve suyla besleyeceğiz.

    Cahilin dini ve felsefesi de böyle oluyor işte; amacı bozuk, görünüşte dertli ve aydınlatıcı; ama niyeti FEZADA KAYIP ve hastalıklı.

    Sigarayı çoğalt.

    Not: ehehehe

    YanıtlaSil
  64. İyilik ve kötülük asla son bulmayacak yer yüzünde.

    Çünkü "Biz istedik ki aralarından hangileri daha iyi davranacak".

    Hamlet elinde 90bin AYRI ve ALAKASIZ parçadan oluşan kafatasını tutuyor ve diyor ki; LANET OLSUN; bu muyuz biz?

    Neyse çok laf oldu, haydi blog yazarları ve videocuları, laf salatası ve ispatsız; daha doğrusu yalan yağmuruna devam edin.

    AIDS olursanız üzülürüm (biraz). YAVAŞ SİKİN, KONDOMU İÇİNDE BIRAKMAYIN ergenler gibi.

    Felsese sorar durur ya... Söyle ulan, sen kimsin? Ersin nerde? TAŞAK nerde çıksın ortaya? Sıkıcı videolarına koim, yeteneksiz şey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. uğur sen niye bu kadar nefret ediyorsun cemre'den?

      Sil
    2. Ersin Taş, Cemre'yi ön planda tutan, yasal sorunlar olduğunda onu harcayabilen, sinsi bir tip. Cemre ise ona uyan bir ergen.

      Ortak noktaları insanlardan tiksinmeleri.

      Ve tüm bildikleri batı dayatması kitaplarda okudukları felsefi boklar.

      Kendilerine ait özgün düşünceleri hemen hiç yok.

      O yüzden kendilerini burjuva sayıp, kendi düşünce ve hevalarını göz ardı edip, diğer insanlardan duydukları şeylerden konular türetip gbunları göya çok analitik ve s,derin yazılara döküyorlar.

      Sorun şu ki aynı bottalar, ve bot delik. Su alıyor. Herkes için.

      Sil
  65. seni bilgili sanırdım bende boş yapmaktan şeri şerifin usulleri 4tür be cahil kitap sünnet icma kıyas daha bu islamın en temel hususunu bilmiyorsun burada kendi kafandan yorum yapıyon

    YanıtlaSil
  66. Mevlana asla aşkı bir toprak olan beden aşkıyla özdeşleştirmemiştir. İnsanlar anlasın diye örnekler vermiştir. Ama aşk, sevgi düşmanına da engel yoktur, düşünür ve konuşur. Ama ona kapılar sonsuza kadar kapalıdır. Çünkü CAN'ı sevemez. Yasaktır ona.

    Mevlana:

    Aşkı meydandadır da maşuku gizli. Zahiri sevgili de, cihanda o gizli maşukun bir imtihanından ibaret. Bunu bırak, surette olan aşklar mutlaka surete ve güzel kadına değildir.

    İster bu cihanın aşkı olsun ister o cihanın aşkı . Hakikî maşukta suret yoktur.

    Hakikaten surete âşıksan sevgili ölünce onu niye terk ediyorsun?

    Sureti yine yerinde, bu terk ediş neden? Âşık, iyice ara, maşukun kim?

    Sevgili, hisle idrak edilseydi her hisle idrak edilene âşık olurdum.

    Vefa, aşkı artıyorsa,suret nasıl olur da vefayı değiştirir?

    Güneşin ziyası duvara vurdu, duvar kendinden olmayan bir parlaklık, bir ziya elde etti.

    Ey temiz ve sâf kişi neden bir kerpice gönül veriyorsun? Ebedi olan bir aslı iste.
    Ey kendi aklına âşık olan ve kendisine surette tapanlardan üstün gören!

    Hissine hâkim olan, akıl ziyasıdır. Bunu, bakırının üstündeki altın bil.

    YanıtlaSil
  67. Mevlana'yı sözde çözmüş ve tek anladığı eşek sikinden bahsetmesi sebebiyle onun adına ahlaki ahkam kesen bu blogun sözde yöeneticileri.

    1000 yıl önce, İslam bugünden de, o günlerin diğer krallıklarından da pek çok yönden üstündü ve fikir hürriyeti vardı. Cinsel anlamda, rönesans zamanlarıydı.

    Hiç "Itırlı Bahçe"yi veya "Bin bir Gece Masalları"nı okudunuz mu? HAYIR.

    İslamın yobazlaşmadığı yıllarda, fikirler esnekti ve tiz kellesi kesilenler ahlak bekçileri tarafından belirlenenler değil, genelde soysuz hırsız namussuz orospu evlatlarydı.

    Bu bilgiyi de özümseyin, zır cahiller.

    YanıtlaSil
  68. Merhaba arkadaşlar şu linkteki yazıyı okudum ve kafam karıştı. Bu yazıya cevap verebilecek var mı?
    http://www.ateizmvedin.org/kurandaki-celiskiler/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hepimiizin kafası karışık bilaaader

      Sil
  69. Göreceğiz bakalım;

    WHO CAN STAND?

    YanıtlaSil
  70. Bu arada, sikik videolarında "depresyondayım/depresyondaydım" deyip XANAX gösteren Cemre, elbette yine yalan söylüyor.

    Depresyona xanax gibi benzodiazepamin yazmazlar, SSRI veya SNRI türü ilaçlar yazarlar. Xanax, anksiyete içindir ve depresyonu kötüleştirebilir.

    Kıçından atma artık daha fazla, angut kral.

    YanıtlaSil
  71. Abi izledin mi bilmiyorum ama bu dört videoluk seriyi izlemelisin.
    https://www.youtube.com/playlist?list=PL6HW0-Ifgp0ktKcvI0DxKfkqZKDRK9YvJ

    YanıtlaSil
  72. Caner Taslaman evrimsel cevaplar sunacak; hazır olun o. evlatları! aDAMIM YEAAA....

    YanıtlaSil
  73. Ayn Rand siksin seni, salak şeylerin reklamcısı. Nerde işe yaramaz bok var sende.

    YanıtlaSil
  74. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  75. Cemre Demirel
    ‏ @msikkofield
    22 sa.22 saat önce

    İlahiyatçımız doğru söylüyor, hatta fazlası da var. Nuh peygamberimiz sel olacak diye oğlunu cep telefonuyla arıyor, peygamberimizin müşrik oğlu ise babasının telefonunu açmıyor ve çalarken dinlet uygulamasıyla "o sel olsa bari, sel olsa bari ooo" şarkısını dinletiyor, terbiyesiz


    *************

    Cemre denen 200 yüzlü. Hz. Nuh'un yüzlerce sene yaşadığına kalpten inanmıyorsun. Öyleyken neden onun hakkındaki popüler bir saçmalıktan avantaj sağlamaya çalışıyorsun?

    Tasavvuf, mistizm inanır diyelim z. Nuh'un yüzlerce sene yaşadığına, tufana v.s.

    Sen inançsızsın. Bilgin de kıt. Felsefen ise cidden zayıf. Dedin ki twitter'da kısa süre önce:

    Kuran ayetlerine gereğinden fazla anlam yüklemeyin, eeeey spiritüelistler, tasavvufçular v.s.

    Spiritüalist, yani ruhçu biri var diyelim. Ne olmuş yani? Kuran'da demiyor mu; "ruh hakkında size az bir bilgi verilmiştir" diye. Bilgi az, ama RUH ORDA.

    Yüzlerce yıl yaşaması bir peygamberin, bakalım tasavvuftaki etkisi ne olabiliyor:

    Mevlana; Kuran, rasyonel aklı yerle bir etmek için, insanlara hurafe gibi gelen şeylerden bahseder, der. Çamur atan kuşlar ve maymuna dönene insanlar gibi...

    Amaç, şu bilgi denen şeyi bilgeliğe çevirmeni sağlamaktır. İnanç denen olguyu sindirebilmene yardım etmektir.

    Doğru eyleme dönüşemeyen, deve yükü bilgiden hayır gelmez.

    Kimseye. Ancak Allah'ın dilediği müstesna.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pardon ama Cemre'nin o yazısından Hz. Nuh'un bilmemkaç sene yaşadığına inanmadığını nasıl çıkarttınız acaba? Hz. Nuh oğluyla telefonda görüştü diyen malın birini eleştiriyor bence orada sadece. Sizin o konuda bir diyeceğiniz yok mu? Görüşmüş müdür yani sizce gerçekten de cepten? Bir şeyi yanlış anlayarak eleştirirken keşke ortadaki apaçık yanlışı da eleştirseydiniz biraz.

      Al bak izle, bu adam akademisyen sözde: https://www.youtube.com/watch?v=azh6sXqQSiU

      Sil
  76. Uğur Bilgili kardeşim, boşuna uğraşma derim ben. Bu bloğun sahibi ne bilimsel ne felsefi bir birikime sahip değil. Yarı cahil bir durumda ki bunu rahatlıkla görebilirsin yazılarından. Ruhun tekâmülü haktır ve bunu söylemenin spiritüalizm yaftası ile küçük görülmek istenmesi, her şeyin maddesel ve "benim aklıma nasıl uyuyorsa öyledir" kolaycılığı ile açıklanmaya çalışılması bir ego/nefs baskınlığının göstergesidir. Nefsini bilen Rabbini bildi Uğur kardeşim, bu adamlar ve aveneleri kolay kolay iflah olmazlar Allah dilemedikçe. Sen yorma kendini boşver.

    YanıtlaSil
  77. Cemre Demirel, "Evet; Hz. Nuh'un 900 küsür sene yaşadığına inanıyoum" deyip twitter'da, sonra bu yazdığını asla silmezse, yanılıyor olurum. Tüm yazdıklarımda. Basit.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem böylece, "işimize gelmeyen ayetler" adlı bir makale de yazan blog yazarının, ayet ayırt etmeden hepsine iman edip etmediğini de görmüş oluruz.

      Sil
  78. "Ruhun tekamülü" ne alaka? Sadece kendini "anti-spiritüalist" gören bir zihniyetin, yani blog yazarlarının, spirit yani ruhdan bahseden ve gerçek olduğunu söyleyen Kuran ile olan alakasızlıklarını göstermiş oldum.

    Ayrıca trolle avlanmak yasak.

    YanıtlaSil
  79. Madem ki,

    "Bilgi; delil ile güçlendirilmiş doğru inançtır. Sizin ilim adı altında sahip olduklarınız bilgi değildir, zira yanlış olan bir şey "bilgi" tanımına girmez."

    diyorsun; o halde "kendini kınayan nefs" dışında herhangi bir ispatlanabilir dini olgu göster bana.

    Obje de olur.

    YanıtlaSil
  80. Haydi delil ile güçlendirin Nuh peygamberin uzun yaşantısının sırrını, ki bilgi tanımına girsin (yukarıdaki bilgi tanımına göre konuşuyorum).

    Oysa bilgi veridir. Bilgi bilgidir.

    YanıtlaSil
  81. İnanç tam da bu noktada devreye girer. Rasyonel akıl tökezlemeden kalbe başvurulmaz; hiç kalbe başvurulmadan da insanca kararlar alınmaz; işte Kuran'da da karşınıza çıkan hurafe görünümlü bilginin bir işlevi de budur.

    Bu dediğimi anlayabilenler şu sözlerin anlamını bilenlerdir:

    "İşittik ve itaat ettik."

    YanıtlaSil
  82. Ruh'a kafayı takanlar bu size gelsin:
    Sana ruhtan sual ederler. De ki: «Ruh Rabbimin emrindendir. Size ise ilimden ancak az birşey verilmiştir.»
    ( 17 - İSRÂ 85. Ayet )
    Bu ayeti nasıl anlıyorsunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah malları şaşırtır, kendi iyilikleri için.

      Sil
  83. Selamun Aleykum. Elimden geldiği kadar bende yazmaya çalışıyorum. Benim yazılarıma da bir bakarmısınız

    YanıtlaSil
  84. Feto hakkında yaz lütfen. Cesur görüşlerini bekliyoruz. Allah iyileri korur, Cemre. Haydi Allah yolunda cihat et.

    YanıtlaSil
  85. Ersin sen de sikmeye ara ver, nefsin dışında bir iki şey çiziktir. N'olur?!

    YanıtlaSil
  86. Nuh boşa yüzlerce sene yaşamadı; illa ki ceddinizle bir münasebet hedeflemiş olmalı? Naçizane fikrim, Cemre ve Ersin.

    YanıtlaSil
  87. Dininiz on mumara, yanlış anlamayın. Ororspu evladı ise hiç değilsiniz.

    Sadece inancınızı sorguluyorum.

    YanıtlaSil
  88. Demogojik hileler ibnesi, amına koduuum vasat yalancısı...

    YanıtlaSil
  89. NASIL TÜREDİĞİNİ ANNENE SOR. RAHMETLİYİ EN İYİ O BİLİRDİ. 50 CM.

    YanıtlaSil
  90. Merhaba, BEN Cemre Demirel.

    Mevlana öküz gibi uzun mesnevisinde bir kez eşek sikinden bahsediyor. O halde tüm düşünceleri öyle olmalı, yani eşek siki. Nasıl akıl yürütmem, süper değilmi? Eee o kadar olsun, küçükken çatıdan düşmüşüm eheheh

    Sorun şu ki, bir kez lafı geçen mevzunun, yani eşek sikinden yıllardır kopamayan düşüncelerim; "gönlümün eşek sikinden başka bir şey barındırmayacağını ispatlar nitelikte", ama ehehehe çaktırmayın dur moruk biram bitti işeyip gelcem lol :D

    Diyeceğim o ki eşek siki tutkum oldu. Allah sanırım benim eşek sikiyle sınıyor.

    Kanım kaynıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilk LIKE'ı BEN yapıştırcam kimse yaklaşmasın. yürü be koçum kim tutar seni

      Sil
  91. I am Cemre
    I AM Cemre...
    I am in love with myself
    And got nothing else

    I hate sufis
    Although I read freaking SOFİ'NİN DÜNYASI...
    About books I write? No, I do not write;
    but like them liked, money in da pocket.

    Allah is great, yeah,
    but SO I AM
    Cemre the faithful slave
    of my OWN WILL

    Donkeys have the right KEYS
    Longer than a damn sword,
    Come on now, I mean DONCOCKS!
    Where my heart sinks...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dokunaklı. özellikle eşek siki kısmı. sanırım ilk aşkınızın sembolik anlatımı gibi bir şey olmalı?

      Sil
    2. bence sevginiz asılsız. İSPAT lazım, bilimsel olcak sevgin arkadaş!

      git bi eşek sikiyle endoskopi yaptır mesela, ne biliim eşek sikinden heykeller yap çıplak ellerinle, bir iki ısırık al FALAN

      Sil
    3. ısırıkla yetinmeyip hepsini yerse nefsine yenilir, caiz değildir kardeş

      Sil
    4. canavarlar tarafından parçalanmamışsa eşeğin siki,komple yiyebilir bence..

      Sil
  92. Eşek siki diye diye utandırdınız çocuğu. Tamam, eşek siki sevebilir, hatta eşek sikini HİÇ SİKLEMEYİP like peşinde de olabilir, ama bunu gizleme adına video (tape) öne sürmesi de anlaşılabilir bir bilimsel gerçektir.

    götü başı oynamasın diye bira içip eli de oynamasın diye sigara kitap eşek siki FLN birşeyler tutabilir, ne olmuş yani. neyse, twitter'da yazar çizer görür ordan herkes

    YanıtlaSil
  93. biz seni çok seviyoruz cemree, haydi vol. bilmem kaçı YAZDIR ersine ve yayınla

    YanıtlaSil
  94. bence eşekle cinsel münasebete girmesinde dinen bir engel yoktur, değilmi ki kafasında sürekli bu var, bırakınız enerjisini atsın rahatlasın. kasmaYın çok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. estağfurullah töve tövbe

      yahu hiçbir dinde yeri yoktur böyle bir uygulamanın, eşek siki yenmez gönül dostları, yenmez.

      alkol nasıl haramsa, domuz haramsa eşek siki de haramdır, yemeyiniz

      Sil
  95. Vel aku humma eşşek sikman sikamanel kafur bil maarul

    YanıtlaSil
  96. ŞİMDİ, desene mevlana tassavvuf sikko falan hikaye de KARILAR ŞAHANE? ;)

    Kafandan atamadığın o eşek siki senin çükünün ALTER ÇÜKÜDÜR koçum, at enerjini, video pompala

    çomak sok v.s.

    YanıtlaSil
  97. Algıda seçicilikte böylesini kimse görmedir, yani senin dışında! Harbi YARRAK KAFALISIN başka bir şey görmez olmuş gözün

    ATEŞ SENİ ÇAĞIRIYOR SİKKOOOOOOOOOOO

    YanıtlaSil
  98. YA YİCEM DEMEDİİİİİİİİM!

    YanıtlaSil
  99. Ye ki büyüyesin.

    YanıtlaSil
  100. Cemre kardeşim ,

    Mevlana hazretlerinin külliyatındaki tasavvufi eserlerden en narincesi Mesnevi külliyatı içersinde sadece eşek siki görüyor olman bence tıbben açıklanması zor bir mevzu olup kalp gözüyle konuya bakmakda fayda vardır.

    O caanım eşek de bir canlıdır ve sen değilmisin ki insana değil, cana saygısı olan bir insansın, o halde eşekle aranızda manevi duygular oluşmuş olabilir. Yüce Allah'ın takdiridir, o her şeye güç yetirendir.

    YanıtlaSil
  101. Yorma bizi, yorma kardeş...

    Y E .

    YanıtlaSil
  102. E yedin uyku çöktü tabi. Kameranın karşısında uyuyakalcan şimdi, kalk yatağına git cemre!

    YanıtlaSil
  103. zzzzZZZZzzzzzZZZzz

    YanıtlaSil
  104. Cemre, uykusunda tuhaf hallere bürünür; ruhani uzak düşlerde rahatlayan bedeninin meleksi ellerce okşandığını duyumsarken, kafasından aşağı ışıklar saçan bir sarık indiğini kalp gözüyle görür, vücudu şevk ve ateşle dolarken.

    İrkilir lakin başka alemdedir.

    Etrafını nur yüzlü blog LIKE'CILARININ doldurduğunu görürken, bir yandan saydam zihninde karmaşık harflerin sarmaş dolaş oluşunu ve ahenkle dans ettikten sonra MÜRİT kelimesini oluşturduğunu fark edince, o ilahi haz içersinde kendi içinde öyle bir aleme dalar ki; gerçek hayatta yuttuğu eşeğin siki midesinden kaybolur, bedenini nurdan hizmetçiler içli dışlı temizler ve birden haykırır Cemre hayret içersinde:

    BEN ALLAH'IM!!!

    Bunu duyan ananesi gelir, bilmez ki bu fakir hangi kafaları yaşıyor, tokatı yapıştırdığı gibi Cemre'yi bu dünyaya getirir, ardından bağırır tüm gücüyle suratına:

    ÇIK CEMRE!NİN İÇİNDEN MELUN ŞEY(H)! ÇIK!!!

    Cemre derin bir ah çeker, artık gönlü eşek siki düzeylerinin çok ötesindedir, şükran içersinde diz çöker, alnını usulca yere değdirir.

    Geri gelecektir dünyanın çilesi ve yarakları ama Cemre bir an olsun kendinden geçmiş olmanın verdiği hakiki coşkuyla ürperir, neredeyse hissediverir canlı olduğunu ilk defa.

    YanıtlaSil
  105. ŞÜKÜR bir yanılsamadır hepsi; şükür yememiştir o eşeğin sikini GERÇEK hayatta, en azından henüz, ve bir şansı daha vardır.

    Uyanana kadar yılan dokunmayacaktır bir efsaneye göre; bir başkası ise durumun göreceli ve anlık olduğunu söyler.

    Hakikat ne olursa olsun, cana saygın olsun.

    AT siki. Kurtul artık...

    YanıtlaSil

Bu blog'a yapılan her yorum, o yorumun sahibini bağlar. Ayrıca makaram sarı bağlar.

3. şahsa hakaret olmadığı müddetçe asla yorum silmem. "Bu yorum yazar tarafından silindi" ibaresi, eğer o yorumu yazan kişi kendi yorumunu sildiyse çıkar.