Okunması şart makaleler:

Tasavvuf ve Tarikatlardan Yeni Dünya Dinine: Bölüm 1 ve Bölüm 2
Komünizm, Kızıl Devrim, Sovyetler Birliği ve Şirketler
İnsan, Din ve Kuran
Bu da amme hizmeti: Okunması Gereken Kitaplar Listesi

Bir Başka Din: Tasavvuf kitabı çıktı; internet'ten sipariş etmek için kitapyurdu link'i.

YENİ: Youtube'daki hodor hodor konuşmalarım için buradan alalım.

24 Mart 2020 Salı

Öylesine

Sel... Haaark ptüüüüüüüh. Oğlum kaldırın şu örümcek ağlarını, ağzıma kaçtı lan. Şşşş bak şurada da var biraz. Hah, selam.

Biliyorum artık ne buraya yazıyorum, ne de Youtube'a adam gibi video atıyorum, şimdi bunlar için bir özür dileme faslına girmeyeceğim. Çünkü motivasyonum yok, uzun süredir hiç yok, kayboldu. Belki artık 20 yaşımda olmayışımın da payı vardır, şaka maka 30 oldum ve 30 yaş sanki acayip bir eşikmiş, vakti gelince birdenbire evrim geçiren pokemonlar gibi ben de birdenbire mazbut bir insana dönüşüverdim. Grup Sex n Dirt'ün Kral Tv'de klibinin yayınlanması sürecinde aniden Grup Seksendört'e dönüşmesi gibi benim de üzerime aniden bir mazbutluk, bir sakinlik çöktü (özlemişim şöyle fantastik benzetmeler yapmayı ehehe). Peki niye yazasım geldi bunca zaman sonra? Onu da bilmiyorum, belki şu corona mevzusu tetiklemiştir. Açıkçası benim hayatımda pek değişen bir şey olmadı, çünkü halihazırda 3 yılda 1 dışarı çıkan adamım anasını satayım. Sağlık bakanlığından corona hususundaki bu yüksek bilinçliliğim sebebiyle plaket almayı bekliyorum.

Milliyetçi bir insan olmakla beraber halkımızın büyük çoğunluğundan nefret ediyorum. Oksimoron bir ifade gibi gözükebilir ama aslında değil. Milliyetçiyim, çünkü bilhassa Ortadoğu gibi bir bok bataklığında var olmak için düzgün insanlara muhtacım. İnsanımdan nefret ediyorum, çünkü popülistiz, gazla çalışıyoruz ve hangi tepkiyi, kime, nerede göstereceğimizi bilmiyoruz -ki biz buna racon diyoruz, önceki derslerde işlemiştik-.

Çocukluğumda fanatik Beşiktaşlıydım, sonra ilgim tamamen kayboldu, şu an tırt bir Beşiktaşlıyım. Kadrodan 3-5 adam sayabilir miyim emin değilim, arada Şampiyonlar Ligi maçı olursa seyrediyorum, o kadar. Futbola bu kadar olan ilgim bile Fatih Terim'i pek sevmemek için yeterli olmuştu bana. Yüksek ego doğru insanda oldu mu çok severim, mesela Sergen Yalçın. Futbolcuyken ukalaydı, umursamazdı, küstahtı ama çıkar jeneriklik bir gol atıp maçı kazandırırdı ve muhabirlerin sorduğu saçma sorulara "Sanane yarağım" minvalinde cevaplar vererek hak edilmiş ukalalık örneğini harika bir şekilde gösterirdi. Fatih Terim gelmiş geçmiş en başarılı Türk antrenör olmasına rağmen kendini sevdirmemek için pek çok şey yapıyordu, tüm başarılarına rağmen onun yüksek egosu "hak edilmiş ukalalık" çıtasını fazlasıyla aşıyordu. Neyse demem o ki, futbolla çok çok az alakası olan bir insan olarak bu kadar az alakamın olması bile Fatih Terim'i sevmemem için yeterli oldu benim için, zira çok falsosu vardı. Gel gör ki dün gece Fatih Terim'in corona pozitif olduğunu öğrenince acayip üzüldüm. Bilirsiniz ölen yabancı aktörler veya şarkıcılar ardından abartılı ağıt mesajları yayınlayan sosyal medya duyarlılarıyla taşak geçerdim, şunun gibi:

ünlü bir şarkıcı mı öldü ekşi sözlüğe entry gireyim ile ilgili görsel sonucu

Ama bir şekilde göz önünde bulunan insanların başına gelenlerden etkileniyoruz. Seyrettiğimiz filmdeki hayal ürünü karakterin başına kötü olaylar gelince üzülüyoruz, çünkü empati kuruyoruz ve o an filme odaklanmış olduğumuz için o karakter epey bir göz önünde oluyor bizim için. Benzer durum ünlü insanlar için de geçerli, tanımadığımız insanların başına gelenlerden etkilenmezken göz önünde bulunan insanların başına gelenlerden daha çok etkileniyoruz. Bu sadece bir realite, sövülmesi ya da üzerinden dünyanın adaletsizliği hususunda arabeske bağlanması gerekmez.

Benim kafamın tasını attıran şey Fatih Terim'in kızının şu tweet'i ve ona gelen şu minvaldeki cevaplar oldu aslında:



İşte yanlış insana yanlış tepki, yani raconsuzluk derken bunu kastetmiştim. Sırf birisinin kızı, oğlu, damadı, falan filanı olduğu için hak etmediği yerde olan nice vasıfsız insan var, doğrudur. İngiliz Kraliyet Ailesi diye bir şey var lan, bir üyesi osurayım derken yanlışlıkla sıçsa tüm uluslararası basında haber oluyor, düğünleri canlı yayınla 5 trilyor kanalda yayınlanıyor. Çok var böyle örnekler evet. Fakat burada kız "Bakın bu benim sonbahar yaz takı kreasyonum :)))))))))" dememiş. Babasının ölme riski var ve hem de bu risk birilerinin sorumsuzluğu sebebiyle oldu, yani maçlar tatil edilebilirdi ama zamanında tatil etmediler maçları, göz göre göre bu kız babasını kaybetme riskine sahip. Şimdi bu durumda Merve Terim belki beline 15 kilo dinamit koyup meydanlık bir yerde patlatmaya hak kazanmaz, ama bu işin en ufak sorumlusundan en büyüğüne kadar hepsine ana avrat küfretmeye hak kazanır. Binbir türlü beddua etmeye hak kazanır. Ve eğer böyle bir şey bizim ülkemizde mümkünse hukuki yollardan sorumluları süründürmeye hak kazanır. Bu hayattaki tek özelliği göz önünde bulunan insanlara laf sokmalı tweet'ler atarak prim yapmaya çalışan raconsuz tipler nereden alırlar önüne gelene sallama ehliyetini? Hayır istediklerini söylemekte özgürler tabi ki (long live liberalism ehehe) ama bunun adı resmen raconsuzluk. Özgürlüğüne sahip olduğumuz her fiili gidip yapmayız ki biz yetişkinler olarak.

Bunu daha evvel anlatmışımdır, 8-10 sene önceki yazılarımda acım daha tazeyken babamdan daha çok bahsediyordum, kaşarlı okuyucularım bilirler. Babam 12 sene evvel beyin tümöründen öldü. Ölümünde hiçbir sorumlu yoktu. Beyin tümörü bu, çıkıverdi işte. Suçlusu ne maçları iptal etmeyen federasyon, ne açtığı çukuru kapamayan belediye, ne havaya öylesine kurşun sıkan bir magandaydı. Keşke öyle olsaydı da hıncımı çıkarabilseydim diye düşündüğüm çok olmuştu, öfkemi haklı bir yerlere kanalize edebilirdim, ama suçlu yoktu. Hıncımı çıkaracak biri olmadığı için ben de en yüksek merciiye dayılandım, Allah'a öfkelendim ve gittim ateist/agnostik oldum. Birkaç sene de sürdü bu halim, neyse ki Allah çok büyük ikram sahibi de benim gibi bir salağa bile aklı selim sahibi olmayı bahşetti sonunda.

Biz kendimiz için bile hissetmediğimiz korku ve endişeyi, en sevdiklerimiz için hissederiz (bu egoizmle de çelişmez, önceki derslerde anlattineneynineyniney). Sevdiğini kaybetmek, bir insana Allah'a bile isyan bayrağı açtıracak kadar zor bir sınav. Ve ünlüler, Fatih Terim'in kızı, Kraliçe Elizabeth'in dünürü, hiçbiri bu sınavdan muaf değiller. Göz önünde bulunan insanların insan olmadığı düşüncesine nasıl kapılıyor bu insanlar anlamıyorum. Ortaokul ve lisede hocaya laf sokunca cool olduğunu zanneden sikikler büyüyünce böyle insanlar oluyor demek ki, değişen pek bir şey olmuyor. Hugo'ya katılıp 3 hakkını 25 saniyede harcayan ve tüm seyir zevkimizin içine sıçan yeteneksiz piçler de büyüdü bu arada, onları da boyuna posuna bakıp adam zannediyoruz ama değiller halbuki.

Bu ısınma yazısı olsun, belki yine burayı aktif kullanırım, halet-i ruhiyeme göre, söz vermeyeyim. Eyvallah.

150 yorum:

  1. Özlendin, özlemişiz yazılarını ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Cemre abicim özlettin kendini

    YanıtlaSil
  3. Özlettin be abi yazi iyi geldi

    YanıtlaSil
  4. Allahım şükürler olsun. 2018'den beri yazılan ilk yazı.

    YanıtlaSil
  5. Gel vefasız gel vicdansız

    YanıtlaSil
  6. Asıl sorun günlük yaşamımızda karşımızdakinin de insan oluşunu unutmamız. Tabi bu sadece Toros kartalları için geçerli değil :) Fatih Terim'in de kızının da İngiliz kraliyet ailesi mensubunun da hatırlaması gerek. Yoksa fatih terim iyileşir yine kendinden nefret ettirir biz yine nefret ederiz. İnsanlar nefret edilecek kadar güçlü varlıklar değil en azından çoğu öyle değil

    YanıtlaSil
  7. hesabın şifresini mi hatırladın la :))) nabıyon la :))))

    YanıtlaSil
  8. senin beni alıştırdığın; felsefe kitaplarını, siktiğimin daşlarına çayırlarına uzanıp düşünen saçmalayan ve sonraki nesile sözde miras bırakan yarrak kafalı filozofları, bu kitapları toplayıp değer veren ambitlerini, bunları kitaplaştıran adamları, yazarları, d&r'ı tüm düvel-i kitapı tek tek sikeyim. seni de sikeyim cemre. senin alıştırdığın okuma yüzünden karımdan ayrılacağım nerdeyse sikik. ohh beee

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahaha hocam dengeyi sağlamaya çalışın beynin neresini çok kullanırsanız orası gelişiyor ve diğer bölgelerin çalışmasını ciddi ölçüde etkiliyor. İnsanların anksiyete krizi ile yaşamdan kurtulmak için ilaca atlamaları da bu sebepten. Gerçekten kalıcı olarak iyileşmek için uzun süre aklınıza gelen düşünceleri reddetmeniz yani resmen beyninizle mücadele etmeniz gerek. Bu gerçekten zor bir şey. Aynı şekilde siz de eğer zarar görüyorsanız okuduğunuz kitapları değiştirin ve felsefe düşünmeyi belirli bir süre kendinize yasaklayın.

      Sikko çok kaliteli bir psikopat ve bahsettiğim hatayı sık sık yapıp hayatı kendine zehir ediyor. Herhangi bir düşünce alanında düşünmenin bokunu çıkarmak en iyisi olmak için güzel bir tercih ama her zaman akıl sağlığına iyi gelmiyor. Hele ki bu olumsuzluklarsa...

      Biraz sabır. Her şey daha iyi olacak.

      Sil
  9. Resi ana fikirde değişen birşey olmayacak ama detayda başka şeyler var. Tff seyircisiz oynama kararı almadan bi gün önce klüp başkanları hiç bir sıkıntı yok yarın 50 bin kişi gönül rahatlıgıyla gelsin dedi. Seyircisiz kararı bu açıklamadan takribi 5-6 saat sonra alındı. Ve ertesi sabah bir anda neden ertelenmiyor demeye başladılar. Az samimi olsalardı l hafta başında tef karar almadan biz bu maçın ertelenmesini istiyoruz deselerdi şimdi herkese ettikleri lafta haklı olurlardı. Ama şuan en basit haliyle samimiyetsiz geliyor .

    YanıtlaSil
  10. Hayır ağlamıyorum, gözüme enfeksiyon kaçtı

    YanıtlaSil
  11. Twitter'a girdikçe içim kararıyor. Solcusu da sağcısı da aynı. Solcusu marksist direkt Türk düşmanı. Muhafazakarı da dolaylı yoldan. Solcular feminizm gibi görünüşte masum şeylerin arkasına saklanıp PKK yandaşlığı yaparken tatlı su solcuları bunlara kanıyor. Otoriter sağcısı kim Allah, kitap, milliyet derse ona kanıyor. Sonuç olarak elimizde iki tane iktidarcı parti kalıyor :)
    Benim gibi liberal sağcı dinsiz birisinin milliyetçi adamdan daha çok milliyetçi olması cidden koyuyor.

    YanıtlaSil
  12. özlemişiz pencere kenarındaki kedi taşlarını, kusma kaplarını...

    YanıtlaSil
  13. özlemişiz pencere kenarındaki kedi taşlarını, kusma kaplarını...

    YanıtlaSil
  14. Özledik özledik (3-5 makale dışında hiç okumadım, ama youtube videoları full izledim) kendini bu kadar özlettirme maazallah enfeksiyon kaparsın. Ulan madem evdesin blogda yazmaya uğraşsana be adam başlarım depresyonuna senin. Felsefeyi sevemedim sevdir bana felsefeyi hadi koçum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Depresyon adamı siker bu hayatta neyi eleştirdiysem başıma geldi aman diyim senide vurmasın depresyon yakar yaşadım ordan biliyorum sağlıcakla kal.

      Sil
    2. Depresyon aşırı kötü bir şey kardes, hiçbir şey yapasın gelmiyor. Oturduğum yerde kemiklerim eriyor resmen hareketsizlikten. (Bu arada felsefeyi sevmeyen biri için zor biliyorum ama al eline kağıdı saçmalasan da yaz bir şeyler, sonra oku, ontoloji oku, teodise oku, zaman felsefesi oku, oku anam oku. Ha bu arada ben de yazdıklarımı yeni yeni paylaşmaya başladım yani benim yazdıklarımı da okuyabilirsiniz efendim.)

      Sil
  15. "Ekşi'nin bugün en çok entry alan başlıkları. Ayn Rand'ın deyimiyle "ruh mistikleri" kurtarıcı mehdiyi, "beden mistikleri" kurtarıcı devrimi bekliyor. Oysa bunlar sadece birey olmanın zorluğuyla baş edemeyenlerin uydurmaları.

    Mehdi gelmeyecek. Kapitalizm çökmeyecek. Hayat bu."

    Demişsin iyi de kapitalizm'den sonra dijital devrim başlayacak. Gerçi kapitalizm'den daha kötü bir sistem ama...
    Distopyada yaşıyoruz sikko kendine gel

    YanıtlaSil
  16. yaptığın en iyi şeyi, yani blog yazılarını özlemişiz.burayı ihmal etmemen senin halet-i ruhuyen içinde önemli olduğunu unutmamanı dilerim.sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sikkonun hayatı başarı-depresyon arasında gidip geliyor. Bu blogdan daha iyi şeyler başardığına ben inanıyorum. Sadece bu bize hitap edeni. Evet bu blog harika ama sikko buradan da harika demek istiyorum. Haksızlık etmeyelim ona utku reis.

      Sil
  17. Şu an askerdeyim 1 ayım falan kaldı yazı yazdığını görünce terhis olmuş kadar sevindim..Sağolasın.

    YanıtlaSil
  18. Ah be ne kadar da çok özlemişiz. Seneler sonra yapılan bir buluşma gibi. Umarım devamı da gelir. Eyvallah.

    YanıtlaSil
  19. Ulan kaynatasız hoş geldin be...

    YanıtlaSil
  20. Abi sen Uganda iktidari hakkinda yaz onu bile okurum. Dikkat et kendine.

    YanıtlaSil
  21. yaz bi su korona gerceklerini sikko baskan. iyi oldu ozlemisiz

    YanıtlaSil
  22. Cemre abim hoşgeldin...git şimdi tamam yetti bu kadar

    YanıtlaSil
  23. cemre hoşgeldin. liseden beri okuyorum seni. bizi ihmal etme. kendine iyi bak.

    YanıtlaSil
  24. Beddua etsin ama içinden etsin. Benim annem de riskli yerlerde çalışıyor sabahtan akşama kadar. Kimse ona işe gitmeme lüksü sunmuyor. Burada beddua etmesi ne demek biliyor musun sen? Ben kime beddua edeceğim anneme bir şey olursa? Haklı ancak tweet atılmaz böyle bir beddua.Ayrıca allaha isyan edemezsin bunu unutma.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ok cnm. Blogdaki yazıları anladığını düşünüyor musun acaba? Bence anlamıyorsan burayı okuma, gereksiz tepkiler verebilirsin ;)

      Bu blog başından sonuna tüm yazılarıyla bir anlam/duygu durumu bütünlüğü içerisinde. Başını bilmeyen sonunu da tam anlamıyla yorumlayamaz. Yıllardır bu blogu takip edip yazıları sindire sindire düşüne düşüne okuyarak bugüne gelen bir adam olarak mütevazi olmayacağım senin sikkoyu anladığının heralde en az 100 katı sikkoyu anlıyorumdur. Lütfen burada anlamadan yorum yazma. Sikko Allahın değerini emin ol hepimizden çok biliyordur. Çünkü kaybetti, acı çekti ve yeniden buldu. Bak ne diyorum yeniden buldu diyorum artık isyan falan etmiyor yani.

      Ayrıca Allah insanlara isyan etme özgürlüğünü vermiştir. İsyan edecek adam Allah gibi bir güç karşısında bunu yapacaksa senin bir cümlenle bundan vazgeçmez. Allah hepimizi doğruya, güzele yönlendirsin.

      Sil
    2. Yazı güzel de video at be vicdansız, hiç bizi düşünmüyon mu?

      Sil
    3. Ahahahaha anlayamazsincilar da gelmis. Evet her s.ki sen anliyorsun pasam. Bravo sana

      Sil
  25. cemsss video gelsin artık özledikkk. video isterizzzzzzzz

    YanıtlaSil
  26. reis nasılsın iyi misin

    YanıtlaSil
  27. Cemre abi... cigarayı bırak, daha uzun yaşa.

    YanıtlaSil
  28. Bugünleri de mi görecektik

    YanıtlaSil
  29. Ne yani ligler tatil edilse idi virüs olmayacak mıydı.
    (hatta seyircili olsun diyenler vardı)

    keşke kimse yakalanmasa ölmese virüsten...

    Bizde işe gidiyoruz bizim halimiz ne olacak.

    Parası olanın zırhını silahini en iyi şekilde kuşanıp gardını aldığı, parası olmayanın çıplak ayakla lambur lumbur döküldüğü savaşın içerisindeyiz malesef!.

    YanıtlaSil
  30. La hacım severiz seni biliyorsun bunu, insan görüpte körlükten arındıkça neden bu kadar kendine eziyet edebilirsin lan? Kaynatasına ters takla attırdığım.. Videolara gel artık müzakere yapak.

    YanıtlaSil
  31. Daha aktif olmalısın bence burada. Özellikle racon yazılarınla

    YanıtlaSil
  32. lütfen yazmaya devam michael

    YanıtlaSil
  33. Cemre abi içimin yağları eridi çok haklısın. Benim gibi birinin olması güzel

    YanıtlaSil
  34. Canım cemre ❤️

    YanıtlaSil
  35. Arada bir gel canın sıkıldıkça, bizden çekinme yani. Çok değil yılda birden 3-4 ayda bire çeksen yeter biz iki üç kere filan okuruz.

    YanıtlaSil
  36. ulan son paragrafta yarıldım özlemişim seni piç. 2011'den beri bu blog'un kaşarlısıyız boşlama buraları moruk

    YanıtlaSil
  37. Sikko is back!

    YanıtlaSil
  38. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  39. Kaç yıldır bekledik biliyorsun dimi. Öyle bir hale getirdin ki küfür yazsan sevinecek haldeydim.

    YanıtlaSil
  40. cemre abicim sen kendine neden böyle hitap ediyorsun. Biz sana öyle özeniyoruz ki. Şuan bir neriman değilsek senin sayendedir. Sağolasın.

    YanıtlaSil
  41. Dön be reis birşeyler okuduğum zamanlarda seni okurdum sürekli bugün açtım baktım yazın var

    YanıtlaSil
  42. Güzel bir yazı oldu çok da güzel oldu tamam mı?
    Hem senin alışman hem de bizim alışmamız için. Isınmayı uzatma yeter ki...

    YanıtlaSil
  43. Iyi oldu, cok da guzel oldu bu yazi be kral, devam et takipteyiz. Eskisi gibi komplolu seyler yaz ya da felsefeye gir, yaz yeter, biz okuruz.

    YanıtlaSil
  44. Sayfayı yoklamaktan vazgeçmiştim ki twitterdan denk geldim eline ağzına zihnine sağlık gene çok güzel bir yazı , yazılarını bizden artık daha fazla esirgeme ...

    YanıtlaSil
  45. Halin vaktin iyi olsun da hep yaz ve senin yazılarını okuduğumda motive olduğum kadar hiçbir şeyle motive olmuyorum

    YanıtlaSil
  46. zalımsın zalım, kendine alıştırıp hem video çekmeyi hemde yazı yazmayı bıraktın. Senin yüzünden kendimizi ilişkinin en güzel yerinde terk edilmiş gibi hissediyoruz .ALLAHtan kork, seviliyosun kıps

    YanıtlaSil
  47. ne diyeyim okudum, mutlu oldum. halbuki seninle tek ortak noktamız müslüman olmak, bunun dışında hiçbir görüşümüz uyuşmaz. bu da böyle garip bir his.

    YanıtlaSil
  48. Merhaba Sikko, videolarını pek izleyemedim, ısınamadım doğrusu ne yalan soyleyeyeim ama yazarlık yönünü, bu bloğunu çok beğenmiştim. 15 Temmuz darbe girişimi yazını birisi facebookda paylaşmışdı. Yazını okuduktan sonra sular seller gibi tum blok yazılarını zevkle ve düşünerek okudum. Hatta kurana ibadete uzak birisi olarak, Kuran okumayı bile ilkkez senle ikna oldum.

    YanıtlaSil
  49. Bu Korona mevzuları dönerken merak edip senin bu konu hakkında yazıp yazmadığı merak edip, tekrar bloguna girdim uzun aradan sonra. Umarım blogunda yazmaya devam edersin, seni, samimiyetini, araştırmalarını, yazılarını, fikirlerini önemseyen sana has bir kitlen var. Sağlıcakla kal.

    YanıtlaSil
  50. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  51. Korona ile Paralel, dünya nüfusunu azaltma, Bill gates, ID 2020 projesi, Digital kimlik, dijital para, tek devlet konuşuluyor. Bu konuları en güzel sen araştırırsın. Durum çok ciddi galiba. Aşı bulundu diye züke züke bizlere çipleri takacaklar gibi görünüyor!!!!!!!

    YanıtlaSil
  52. Bu konu hakkında Huseyin Vodinalinin yazısı ..

    https://veryansintv.com/agenda-id2020/

    YanıtlaSil
  53. Kalemine yüreğine sağlık Cemre...
    Yine içten bir yazı... ve net tespitler

    Lütfen yazmaya devam...

    YanıtlaSil
  54. Valla ben de üzüleceğimi hiç zannetmiyordum.

    YanıtlaSil
  55. Toplum, tedavisi olmayan bir hastalıktır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O yüzden en iyisini yapıyorsun karışmayarak, karışma - yarak��

      Sil
  56. Aha bu da dünyanın sonunun geldiğinin kanıtıdır. Açıklayın ataizler.

    YanıtlaSil
  57. yazilarini bekliyoruz kanalina haftada bi bakiyorum yeni yazi varmi diye en eski kasarlanmis okuyucularindanim artik yazda okuyalim kardes valla zaman gecmiyor eski yazilarininda resimleri gitmis okunmuyor

    YanıtlaSil
  58. güne açan çiçekler gibiyiz

    YanıtlaSil
  59. Bnde 34 olmuşum. Senin yasını dha büyük sanıyordum o zmnlar cunku bir cok bilgiyi bnden yasca küçük birinden duymayı beklemiyordum. İllimünatiyi senden öğrendim lan ben. Az önce aklıma geldin malum konu corona virüs dedim sikko bişeyler yazdımı acaba o yazdıysa kaynaklarıyla doğrudur dedim çünkü şuanda virüsle ilgili komplo teorileri muazzam virüsün yeni dünya düzenini getirmek için özellikle yaratıldığı ohooo insanlar 2 ye ayrıldı bir kesim inanıyor bir kesim inanmıyor bnde arada kaldım dedim bir umut yazı yazmıştır yazmamışsın kaynatasız:)) e bizi yesillendir lütfen bildiklerini coronoya tarihcesini dök ortaya eline mi yapışır orta yas sendromunu gec birde börü budun diye Türklerin bir gizli örgütü varmış o kdr milliyetçisin onuda bir yeşillendir al sna yazacak konular ztn coronadan girsen 1 yıllık malzeme çıkar haydi bn kacar bu yorumlarıda hafife alma bak seni takip eden birileri var haydi kal sağlıcakla. Buarada normal hayatımda tam bir hanımefendi kişiliğimleyim asla böyle konuşmuorum ama eskiyi yad etmek keyfli kndine iyi bak kaynatasız:)))

    YanıtlaSil
  60. Sikkocum aksam korona dualarina katiliyo musun canim ? :p

    YanıtlaSil
  61. Vay be, eski günlerdeki gibi,arada umutsuzca açıp açıp bakiyordum,son zamanlarda onu da kesmiştim... İyi geldi oralarda olman...

    YanıtlaSil
  62. Sikkofield eğer yazacak konu bulamıyorsan youtube'da Ahmet Bekiroğlu diye bir hoca var musallatlı hastaları iyileştiriyor ama diğer hocalara benzemiyor bu kişi farklı bi analiz etsene merak edersen? Ve bu hocanin çok büyük bir iddiası var.

    YanıtlaSil
  63. karala birader

    YanıtlaSil
  64. Daha sık yazmalısınız. Sizden Covid19 nerden şıktı? Amacı nedir? Kimler neyi amaçlıyor yazısı bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  65. Mehmetc1ftci2 Nisan 2020 03:14

    Buradan arsa alalım,zamanla değerlenir

    YanıtlaSil
  66. Hani siyonizmle savaşıcaktık, örgütlenicektik daha ckzlakmd

    YanıtlaSil
  67. üstadım infowars izlerken bir anda trt world ekran görüntüsü görünce as bayrakları diye bağırırken aklıma geldin bir uğrayım dedim. ne de güzel yazmışsın. cemre baba youtube'u boş bırakma özletme kendini. seviliyorsun 💖💖💖

    YanıtlaSil
  68. Kardeşimle enteresan konular hakkında konuşma esnasında pat diye aklımıza gelen yazıların. Vay be nasıl hissetmişsek. Özlemişiz gerçekten. Umarım devamı gelir. Saygılar :)

    YanıtlaSil
  69. 30'unda isimsiz yazmıştım bnde 34 oldum vay bee diye başlıyor. Tekrar bir bakim Dedim bu kdr insan yorum yapmış kesin insafa gelmiş yazmıştır diye piçç sikko yazsana allesen burda çatladık yazı için zalımın oğlu:))) hadi yaz bekliyoruz bu defa ismimide belirtim bari Aysel Kara

    YanıtlaSil
  70. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  71. Kaşarlı okuyucuların birinden, kaynataya çok selam!

    YanıtlaSil
  72. Toplum pislik canlılarla dolu. Temiz birşeyi kulanarak temizlemek akılsızlık olur. Bak ne güzel virüs çıktı iyisini de kötüsünü de temizliyor.
    Paramızı kazanalım işimize bakalım. https://bit.ly/2UDPLFb

    YanıtlaSil
  73. Reis bi lady gaga klibi analizi yap da okuyalım, saçma bile olsa özledik lan.

    YanıtlaSil
  74. David Fincher'ı müslüman mücahit ilan ettiğin Fight Club yazısını bulamıyorum bu arada, sildin mi kaynatasını coronaladığım?

    YanıtlaSil
  75. Beni ciddiye almayın ama arada düşünmeden edemiyorum, bu salgın aslında ölüp gitmek için iyi bir fırsat mıdır acaba diye.

    YanıtlaSil
  76. Üstad nerelerdeydin amk. Efsane geri döndü. Aydınlat bizi.

    YanıtlaSil
  77. Haddim mi bilmem ama yazmaya devam etmelisin.

    YanıtlaSil
  78. Özledik lan seni kerhaneci...

    YanıtlaSil
  79. Artık tasavvuftan filan bahsetmesen? Ne kadar önemli olduğunu çok iyi anladık sağol ama aynı şeyi 50. kez duymanın bi anlamı yok. Ha ulaşmayan vardır diye sürekli anlatıyosan emin ol birine ulaşacaksa zaten bloggerdan, eski tweetlerden, eski videolardan ulaşır zaten; ulaşmayacaksa 50 milyon kere söylesen de ulaşmayacak

    YanıtlaSil
  80. Yarramı ye sikko. Çakma yazar..

    YanıtlaSil
  81. EKŞİCİ PİÇLERE SALLA BİRAZ

    YanıtlaSil
  82. Dijital dünya düzeni, çiplenme, universal basic income, blockchain ve yapay zeka hakkında bir yazı patlatmanın tam sırasıdır sikkocuğum.

    YanıtlaSil
  83. hg kralll özlemişiz

    YanıtlaSil
  84. Devam et hocam,bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  85. Sikko, covid-19 komplo teorileri hakkında neler biliyorsan düşünüyorsan yaz nolur.

    YanıtlaSil
  86. Sikkocugum uzun aradan sonra yazini gorunce cok heyecanlandim. Bu ID2020, covid, bill gates, WHO hakkinda goruslerini de almak isterim. Umarim en kisa zamanda bunlara da deginirsin. Opuyorum en guzel yerlernden

    YanıtlaSil
  87. Gençliğimi diğer çocuklar gibi yaşayamama sebebim olan sen, yazmaya ara vermeden önce senden alığım bilgiler ile apartmanımız ve mahallemizdeki eşe dosta evde sunum yapan ben. Bununla ilgili broşür bile basmıştım.
    fiziksel ve ruhsal anlamda iyisindir umarım.
    çok konu var yazman gereken, bu konular araştırınca bulunan konular fakat senin anlatman gerekiyor. Bu işi başlatan sensin, he takip eden bizler mezun olduk, kimimiz yurtdışında, kimimiz ingilizce öğrendi, kimimiz NASa da çalışmaya başladı..
    bağzı insanlar senden aldıkları zehiri anlatmaya başladı diye deli muamelesi gördü.. hepsini yaşadık sen yokken.

    şurada benim çalıştığım konular var, senin yazmanı beklediğim aynı zamanda...

    Black Mirror serisi analizi
    Marina Abramovic“Spirit Cooking” daveti
    Kevin Spacey nin ölmeden önceki videsou
    Pizzagate skandalı Comet Ping Pong
    I, PET THE GOAT II Animasyonu analizi
    KrainaGrzybowTV (Mushroomland) YouTube kanalı analizi
    John Podesta Pezevengi
    Cocuk koklayan pezevenk JOE BIDEN
    Dilara Findikoglu nun Londrada Kilisede yaptığı defile
    Lana del rey analizi
    Sandy Hook yalanı
    Osama ve Obama analizi
    Trump harekatı
    Gülen surat emonjisi ve LSD
    LSD ve MK ULTRA (sen yaptın bunu, son gelişmeleri anlat lütfen)
    Dil çıkartarak resim çekilen insanlar ve kutsal kuzu Bağlantısı (bu konudaki bulduğum vide Youtube da var ismi bu ''KNOW Your Enemy..Isaiah 57:4./Psalm 35:19) ama lütfen sen anlat.
    Abaddon Meleği ve COVID-19 bağlantısı
    Reptilianlar ve güçleri ve şemanizm bağlantısı
    Ayahuasca Çayı ve diğer dünya

    seni seviyoruz.

    YanıtlaSil
  88. Uzun yaz be kaynatasız özlemişiz valla birden 5-6 sene geriye götürdün bizi

    YanıtlaSil
  89. Tesadüfen keşfetmiş olmakla birlikte, seni keşfetmekten memnun olduğumu söylemek isterim. Ok, dolu bir adamsın. Çoğu insancığın göremediği şeyleri görüyor, perde gerisini irdeliyorsun. Ancak, be adam neden sitenin zeminini, siyah yapıp beyaz yazıları okutup insanın gözünü kör etmeye çalışırsın? Hiç mi etrafında sana fikir verecek bir grafiker arkadaş yoktu? Olmamış üzme insanları, yazılar enfes ama zemin kötü kolla gözü. Koyu zemini değiştirirsen memnun kalacak çok sayıda takipçin olacaktır. Saygılarla...

    YanıtlaSil
  90. uzun bir aradan sonra yazdığını görmek güzel :) umarım devamı gelir. ve ne hikmetse buraya ara ara gelmemin sebebi sayfandan hala bildirim gelmesi, ilginç.

    YanıtlaSil
  91. Güncel böyle blogspot lar varmı beyler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kaldım kardeş, ben kaldım...
      (Ramiz Karaeski)

      Sil
  92. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  93. Gel artık. Dön artık. Bize büyük resmi gösterdin resim koca bir tablo oldu zorlanıyoruz. Gel.

    YanıtlaSil
  94. Kardesim baskanlik sistemi hakkinda 17 Temmuz'da yazdigin seyler beni buyuledi. Her yazini okuyacagim gibi gozukuyor.

    YanıtlaSil
  95. Michael Newton-ruhların yolculuğu ve ruhların kaderi kitaplarını okudunuz mu? O kitapta cehennem ve cennetin olmayışı çok ilginç bir olay gibi geldi bana. Sizce bu mantıklı mı? Cehennemin olmayışı ve yapılan hataları karma yoluyla başka bir hayata bırakmak ne kadar mantıklı sizce?

    YanıtlaSil
  96. Hele şükür kaynatasız!
    Kral gel şu bloğu boşlama biz bize ne güzel takıliyoruz..

    YanıtlaSil
  97. ulan korona gibi bir olay hakkında yazı bekliyoruz senden.

    YanıtlaSil
  98. Ruh hastası alıcın ne kadar da çok... Mezhepler dini beğenmeyenlerin yolu demişsin... Sen Bolulusun senin köye de bi TEM çekelim ne dersin... Ahıra temden gidersin...

    YanıtlaSil
  99. Benim adım Rusya'dan Bayan Nadia Albert, Ve ben bugün Kredi ödünç alan Bay Russ Harry'nin yardımıyla mutlu bir kadınım. Kredi arayan herkesi bu Kredi şirketine yönlendireceğim. Bana ve aileme mutluluk verdi, 2 çocuklu bekar bir anne olduğum için hayatımın her yerine başlamak için 500.000,00 dolarlık bir krediye ihtiyacım vardı. 500.000,00 ABD Doları, düşük bir oranda. O, Tanrı'dan korkan bir adamdır, eğer krediye ihtiyacınız varsa ve krediyi geri ödeyecekseniz lütfen onunla iletişime geçin E-posta yoluyla Elegantloanfirm@hotmail.com / Whatsapp numarası + 393511617486

    YanıtlaSil
  100. Abi ekşi entrylerine yarıldım yine:) blogdan o kadar ümidi kestik ki artık girip bakmiyordum bile, bir buçuk ay geçmiş yazının üstünden la. Allah'a emanetsin.

    YanıtlaSil
  101. 30 yaşıma geldiğimde (34 oldum) artık zıplayıp ağaçtan yaprak kopartamayacak mıyım ? diye düşünüp üzülmüştüm. Sonra zıpladım ve kopardım. Bi saçma geldi ama yapıyorsun.

    YanıtlaSil
  102. michealsikkofield.blogspot diye sahtesi var amk. Michael i Micheal diye yazan cahilleri yuvarlanıyor. Mesela ben

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çip takıyorlar :D ahahadasdjas

      Sil
  103. 2011 den beri takipteyim, nasıl da geçmiş zaman... Ara da ses ver ki yaşadığını bilelim be reyiz

    YanıtlaSil
  104. “Edebin bir gereği de, bilmediğinin bilgisini sormaktır.”

    YanıtlaSil
  105. “Bilgi bilinene, bilenin üzerinde bulunduğu hale göre ilişir.”

    YanıtlaSil
  106. “Niyet, ameli korur.”

    YanıtlaSil
  107. “Sevgi, varlığın aslıdır.”

    YanıtlaSil
  108. “Bilmediğini bilmeyen kimse iki cehaletin sahibiyken, bilmediğini bilen kişi, tek bir cehalet sahibidir.”

    YanıtlaSil
  109. "Akılla idare edilen bir sevgide hayır yoktur .."

    YanıtlaSil
  110. 3 sene sonra görüşür müyüz tekrar?

    YanıtlaSil
  111. "Gerçek düşman Yahudiler veya şu-bu değil, insanın kendisidir; dolasıyla kendi nefsidir."

    YanıtlaSil
  112. İnsan bazen bir kopuş yaşıyor Cemre lakin dönüş için bir hazırlık mevsimi de olabilir.Ben de bir süredir birşeyler karalamakta zorlanıyorum.Aklımda yığınla uçuşan şeyler.Gel gör ki kesip atıyorum.Muhabbetini de özlemişiz...
    (kasabaninyabancisi.blogspot.com)

    YanıtlaSil
  113. Ha bu arada dostum yaş olayı tamda tevafuk etti.Biz de Hasbihal ederken biraz önce demiştim: 36 yaşına kadar hiç yaşlanmakla alakalı hallenmelere girmedim.(hala da girmem :). 37 de n’oluyo aga 36 iyiydi diye bir iç geçirmiştim. Vel hasılı kelam “otuzlu yaşlar iyidir”.
    (kasabaninyabancisi.blogspot.com)


    YanıtlaSil
  114. Lan baban trafik kazasinda olmedi mi yarrak. bu motor niye yolu ortalamis geliyor diye anlatiyordun kaynatasini siktigim

    YanıtlaSil
  115. Bir de babası Koronadan ölen Onur Taşçıoğlu'nun sözlerine bakın. Merve Terim ile arasındaki üslup farkı, insanlık farkı.

    YanıtlaSil
  116. Küfürsüz daha güzel bir de cinsel ifadelersiz

    YanıtlaSil
  117. değerli Cemre, seni senelerdir takip ederim. bu yazınla biraz hüzünlendim. Kimse kimsenin derdini anlamıyor ve anlamak istemiyor. acizane fark ettim ki (30 yaşımda) bunun sebebi eğitimsizlik. okuma yazma bilmek ile alim olunmuyor ne yazık ki. eğitimsizlik derken şunu demek istiyorum, bilhassa felsefe ve mantık ilimlerinden uzak olmak. fizik, kimya filan değil. mantık biliminden bahsediyorum. sebep sonuç ilişkisini kuramamak. basit günlük olaylardaki illiyet rabıtasını kuramamak. ama pardon ilk ayetimiz " OKU" idi :)

    YanıtlaSil
  118. vay be 2011 deki yazılarından beri şu bloğu takip ediyorum :) özlenmişsin sanki eski bir dostu okur gibi oldum. Üniversite 1. sınıftaydım şimdi evli çalışan bir insanım. cemre sen yaz biz okuruz kaynatasız.

    YanıtlaSil
  119. ULAN! Kaynatasız! ulan! senin hasretini skerteyim ben.. özledik hepimiz. yeter artık sktirme kaynatanı.

    YanıtlaSil
  120. Hugo'ya katılıp 3 hakkını 25 saniyede harcayan ve tüm seyir zevkimizin içine sıçan yeteneksiz piçler de büyüdü bu arada... :D

    YanıtlaSil
  121. Yeni yazılar yaz artık sikko <3

    YanıtlaSil
  122. i can fix him.. benimle evlenir misin..

    YanıtlaSil

Bu blog'a yapılan her yorum, o yorumun sahibini bağlar. Ayrıca makaram sarı bağlar.

3. şahsa hakaret olmadığı müddetçe asla yorum silmem. "Bu yorum yazar tarafından silindi" ibaresi, eğer o yorumu yazan kişi kendi yorumunu sildiyse çıkar.