Okunması şart makaleler:

Tasavvuf ve Tarikatlardan Yeni Dünya Dinine: Bölüm 1 ve Bölüm 2
Komünizm, Kızıl Devrim, Sovyetler Birliği ve Şirketler
İnsan, Din ve Kuran
Bu da amme hizmeti: Okunması Gereken Kitaplar Listesi

Bir Başka Din: Tasavvuf kitabı çıktı; internet'ten sipariş etmek için kitapyurdu link'i.

YENİ: Youtube'daki hodor hodor konuşmalarım için buradan alalım.

24 Temmuz 2016 Pazar

Tasavvuf Neden Bu Kadar Önemli?

Selam kaynatasızlar.

Tasavvuf neden bu kadar önemli? Ben meşgale olsun diye mi kafayı tasavvufla bozdum?

Tasavvuf hakkında yıllardır yazıyorum. Aşağıya link'ini bir kez daha koyacağım, tasavvuf hakkındaki 2 bölümlük makalemde; ilk kaynaktan deliller ile tasavvufun hem itikadi açıdan İslam ile taban tabana zıt olduğunu, hem de sosyolojik açıdan müslüman toplumunu ele geçirip aptallaştırdığını, pasifize ettiğini anlattım. Gel gelelim (o kadar delile rağmen hala tasavvufu savunanları zaten bir geçtim), bazı kişiler tasavvuf meselesini fazla abarttığımı, çok fazla bu mesele ile uğraştığımı söylüyorlar. Bu mesele ile neden mi bu kadar ilgileniyorum? Şu yüzden güzel kardeşim, bak Türkiye'deki onlarca ve hatta yüzlerce cemaat arasından sadece bir kısmı ve nispeten en etkili olanları:

Nur Cemaati
Süleymancılar
Menzil Tarikatı
Nakşıbendiler (ki Kadiri, Halidi gibi kolları da vardır)
Işıkçılar
Cerrahiler
İsmailağa Cemaati
İskender Paşa Cemaati
Kıbrısi Cemaati
Aziz Mahmut Hüdai Cemaati
Yahyalı Cemaati
Alvarlı Efe Cemaati
Kırkıncı Hoca Cemaati

Bu liste daha sabaha kadar uzar gider. "Cemaat" kelime manasıyla topluluk demek olsa da, günümüzdeki bu cemaatler tasavvufi tarikatlardır. Şeyhlik ve müritlik bir tasavvuf icadıdır ve bu gelenek hala çok güçlü bir biçimde varlığını sürdürür. Şu yukarıda ismini zikrettiğim veya zikretmediğim yığınla cemaate giden tek bir çocuk, tek bir genç, tek bir yetişkin bile kendini oradan kurtarsa bu, toplum olarak bizim kazancımızdır. Zira tasavvuf, kula kulluktur ve bir uyuşturucu türüdür. Saatlerce oturduğu yerden zikir çeken, 1248 kere bilmem ne duasını okuyunca cennete gideceğini zanneden, gecelerin körüne kadar şirk ve safsata dolu risaleler okuyan, çeşitli saçma sapan zikir ayinleri yapan tek bir kişi bile bu bataklıktan kendini kurtarabilsin diyedir çabam.
Burada beyinlerini uyuşturan insanlar eğer okusalar, vakitlerini heba etmeseler, üretseler, çok daha iyi bir toplumda yaşayabiliriz, zira cemaatlerin kuvveti sizin sandığınızdan çok daha fazladır.

"Neden Mevlana hakkında bu kadar çok duruyorsun, kim okuyor ki Mevlana'yı?"

En çok bu soru çıkıyor karşıma ve evet kaç kişi okuyordur ki Mevlana'yı? Bu millet Kuran bile, hatta herhangi bir kitap bile okumuyor. Fakat bu tasavvuf kültürü ve geleneği, kula kulluk geleneği toplumumuzun zihnine yüzlerce yıldır kazınmış durumda. Tembellik, kendini başkalarına teslim etmek, "o öyle diyorsa doğrudur" deyip sorgulama sorumluluğundan kaçmak, üretmemek ve asalaklık bizim toplumumuzun tasavvuf kaynaklı hastalıklarından bazılarıdır.

Mevlana dediğin adam, tıpkı şu yukarıdaki tarikatların ve cemaatlerin şeyhleri gibi bir şeyhtir. Mevlana'nın bugünkü şeyhlerden tek farkı sadece iyi bir edebiyatçı olmasıdır! O da eserlerinde ya da vazgeçtim ne eseri, paçavralarında müritlerine; velilere ve şeyhlere kendilerini teslim etmeyi emreder. Hababam oturduğun yerden zikir çekmeyi, nafile ibadetler yapmayı, bu dünyanın boş olduğunu, dünyadan tamamen kendini soyutlaman gerektiğini öğütler.

Sadece bu kadarı da değil. Bugün Türkiye'deki okullarda, ilahiyat fakültelerinde, televizyondaki dini programlarda, camilerde İslam diye bu adamların masalları anlatılır. Tasavvuf denilen zehir, millete İslam diye satılır. Kimisi bunun farkında değildir, kimisi ise "aman işimden/mevkimden olurum" korkusuyla düzene uyar, farkında olduklarını dillendiremez.

Fakat bu böyle gelip böyle gitmez, gidemez. Birileri Hz Hüseyin olacak ki, adalet için yola çıkacak ki, sivri olacak ki, artık bu sefalet ve kula kul olma geleneği söne söne bitsin.

8. ve 13. yüzyılda bilim ve felsefede dünyanın geri kalanına uçurumlar kadar fark atan müslüman toplumu; tasavvufun, tarikatların, tekkelerin, şeyhlerin üstünlüğü ele geçirmesinden itibaren çöküşe geçmiştir. Müslümanlar, bugün bulundukları bu sefil hali işte bu tasavvuf denilen saçmalığa borçludur.

Ben de art niyetli bir emperyalist olsam, ben de altı petrol, üstü asalak dolu bu toprakları sömürürdüm.

Sert mi yazdım? Hayır hafif bile yazdım. Hem de çok hafif. Hem Allah'ın dinine leke süren, hem de toplumu yüzyıllardır asalak hale getiren bu rezil tasavvuf anlayışı için hala çok az yazıyor, çok hafif konuşuyorum.

Milletimiz bu kadar olaydan sonra, Fethullah Gülen'in gençlikten yetiştirilme bir ajan olduğunu hele şükür anlayabildi.

Bakalım esas fitnenin; Risale-i Nur denen saçmalıklarında kerametler gösterdiğini, Kuran'da kendisinin ima yoluyla müjdelendiğini, Hz Ali'nin kendi yazdığı risaleleri okuduğunu, Hz Muhammed'in peygamber olmasının delilinin bu risaleler olduğunu, hatta risaleleri kendisinin yazmadığını -aksine- risalelerin kendisine "yazdırıldığını", risalelerin Kuran'ın indiği yerden indiğini söyleyen peygamberimsi/mehdimsi Said Nursi olduğunu ne zaman anlayacağız... Esas fitnenin, insanların beyinlerini ele geçiren bu İslam dışı tarikatlar, cemaatler, şeyh-gavs-kutup gibi zibilyon çeşidi olan ruhban sınıfı olduğunu ne zaman idrak edeceğiz...

Bu kısa diss'imi, teşhisi daha 14. yüzyılda koyan İbn Haldun'un bir sözüyle noktalıyorum.

"Akletmek müslümanlar tarafından terk edildi ve bu yüzden zelil bir hale düştüler"

Ben yazmaya üşenmedim, sen okumaya üşenme: Tasavvuf ve Tarikatlardan Tek Dünya Dinine



159 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sikkokafalı sen menzilcilerin kaç tinerciyi, kaç travestiyi, kaç alkoliği, vs. tabiri caizse ıslah edip topluma kazandırdıklarını biliyormusun? Kendini ve sana benzeyen birkaç cahili kandırır bu yazıların. Çok okuduğunu zannediyorsun evet çok okumuşsun ama dinden çıkmaya başlamadan bırak bu işleri. Toprağın altında hesap vermek kolay olmasa gerek

      Sil
    2. dayıcım yalnız fetocular da milleti kurtardıklarını söylüyorlardı. hatta kurtarıyorlardı da. jim jones ds kaç fahişeyi, kaç bağımlıyı "kurtardı" bir bak derim.

      Sil
    3. Bak kardeş başkasına ilim almaya gidilir ama tövbe almaya gidilmez. Allah o insanı araya koyuyorum diye bana torpil mi yapacak samimi ol zaten Allah affeder araya adam sokmaya gerek yok. Aklınızı ipotek ettirmeyin kimseye.

      Sil
  2. Bunları tasavvufçu tanıdıklarıma söylediğim de Kuran 7 boyutludur tasavvif da bu boyutlar dan birini açıklar diyorlar . Tasavvufun şirk olduğunu anlatmak bu kadar zor olmamalı ya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kuranın 7 boyutlu olduğunu da tasavvuftan öğreniyor. kuyruğunu kovalayan kedi bunlar.

      Sil
    2. Elbet her sistem, kendi içerisinie kendisini doğrulayacak bir kanun koyacak. Olay şu ki, sistemi kaldırınca ortada kural da kalmayacağından bu bir paradoks. İşte bu paradoks benim aklıma hakaret. Keşke herkes anlasa

      Sil
  3. Bunları savunduğu için dinsiz ilan edilip kariyeriyle oynanan insanlar var o derece aykırı geliyor bu fikirler oysaki hakikat Kuran'ın içinde...

    YanıtlaSil
  4. Bunları tasavvufçu tanıdıklarıma söylediğim de Kuran 7 boyutludur tasavvif da bu boyutlar dan birini açıklar diyorlar . Tasavvufun şirk olduğunu anlatmak bu kadar zor olmamalı ya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah yardımcın olsun kardeşim..

      Sil
  5. Eline sağlık. Yazılarını paylaştığım tarikatçı gençler senin cahil olduğunu söylüyor. Yazılarını okuma gereği bile duymadılar bir kaç cümleden sonra. Kendilerinin kurtulmuş olduğunu düşünüyorlar zaten.

    YanıtlaSil
  6. Daha çok konuda daha çok yazarmısınız

    YanıtlaSil
  7. Güzel bir paylaşım kaynataya selamlar

    YanıtlaSil
  8. Sikko gerçekten uzun süreler düşünüp yazdığın yazılar gayet tatminkar ve kanıtlara dayalı oluyor ancak Türk siyaseti ile ilgili yazıların fazlasıyla ön yargılı ve aceleye getirilmiş gibi görünüyor. Mesela darbe girişimi ile ilgili yazdıklarının hiç bir dayanağı olmamasına rağmen klasik sosyal medya hıyarları gibi davrandın hemde böyle adamlardan tiksinmene rağmen. Bunları senin iyiliğini düşünen bir kardeşin olarak yazıyorum. Allah tüm insanlığa doğruyu görmeyi ve karşısındakine hoşgörülü olmayı nasip etsin zira şu anda en büyük eksikliğimiz bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayın yusuf, insanlara bu şekilde safsatalar atmadan önce diğer kaynakları da düsunceleri de araştirirsan senin için iyi olacaktır. Bu bir hor görme ya da laf atma değildir öneridir. Darbeyle ilgili yazının bir benzerini 15 ya da 17 temmuzda tam hatırlamiyorum Banu Avar hanim da aktardı. Bugün ise medyaya darbwyi yöneten amerikalı komutan başlığında bir haber düştü.. haberleri özellikle global haberleri takip etmen çok önemli kardeşim. Muglada yangin haberlerini geçin artık.. bak haberlerle ilgili sürekli arşiv yapan ve bunların arasındaki bağlantıları arastıran bir arkadasınizım bende. Bloguma da beklerim seni ilk yazidan itibaren okumanı öneririm. Hic kimse salt dogru degildir cidden böyledir ama bu çocuğun darbe ile ilgili duşunceleri de boş değil altı dolu şeyler. Daha çok araştır hersey çok güzel olacak senin için,sağlıcakla kal ve bu eleştiriyi yapıcı olarak aklında tut. Sevgilerle

      Sil
    2. Sayın thorn, yorumun üzerine takrar yazdıklarımı okudum acaba yanlış bir şey mi söyledim diye ve kimseye safsata atmadığımı teyit ettim. Senin hatan benim bunları hiç düşünmediğim ve araştırmadığım üzerine ön yargıyla yaklaşman. Sikko gerçekten sağlam araştırma yapan ve bu işler için emek harcayan bir kardeşimiz ve kendisini en başından beri takip ederim. İlk defa kendisine yorum yaptım ve endişelerimi söyledim. Ayrıca darbe girişiminde Erdoğan en yakın arkadaşlarından birini kaybetti oğluyla beraber yani bu kısmı doğaçlama mı gelişti lütfen. Kimse sandığınız kadar aptal değil, her ne kadar aptalca şeyler yapsalarda ben milletime güveniyorum. Küresel gücün hizmetine alamayıcağı barizdir ve o akşam bu kanıtlanmıştır. Sevgilerle

      Sil
    3. Zaten bahsedilen 2 kaynağında darbe muhabbetini bunların değil dışarının yönlendirdiğinden bahsediyor. Sen ben de ölebiliriz yillardır birsürü askerimiz bu dış güclerin ve 1945 den beri Türk gorünen serefsizlerin yüzünden ölmekte.. sırf kendi 2 adamı öldü diye bunlar yapamaz demissin vatanin her bir evladindan ne farki var onlarin? Ki dedigim gibi 2 yazar da bunlarin degil dis guclerin yaptigindan bahsediyor ve sonuclarinin Banu Avara göre baskanlık getireceginden bahsediyor ki bu da yine darbeyi yapanlarin istedigi birsey.. yani durum o kadar komplike olmasina karsin herseyi topladiginda çok basit. Safsata kelimesine bakacak olursan adamın fikrine yazisina olmamis demendir bu yuzden soyledim.sana göre olmamis bana gore olmus..olay bu.. Allah Türk milletini ve Ordusunu Korusun kardesim. Gerisi teferruat. Ha olay şu ki biz sahip cıkarsak aydinlanirsak korur Allah.. bitir bitir sonra koru demek te biraz manidar. Cidden yanlis anlama beni sadece yapici konusuyorum kötü bir niyetim yok kardesim.

      Sil
    4. bu arkadaşın akpli olduğu nasıl belli feto ile ilgili kötü birşey yazıldığında kardeşim atayyip ile ilgi yazıldığında cahil :D

      Sil
    5. bu arkadaşın akpli olduğu nasıl belli feto ile ilgili kötü birşey yazıldığında kardeşim atayyip ile ilgi yazıldığında cahil :D

      Sil
  9. Depresyona girdikten sonra mı araştırmaya irdelemeye başladın?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sen depresyona girdikten sonramı buraya geldin?

      Sil
  10. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  11. Tasavvuf denen zırva niye var biliyor musun? Arap kavminin kendi yarattığı dini senin fetih dediğin, aslında kılıç zoruyla diğer kavimlere dayatmasından dolayı... Her kavim dini kendine göre yaşar... Kendi onbinlerce yıllık inancı ile harmanlar... Zamanım olursa daha ayrıntılı yazarım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o kadar ucuz değil. islamın pavlusları kitabını oku. sebepleri var orada.

      Sil
    2. 344235 gundur bekliyorum artik yazarmisin

      Sil
    3. Paganizm anaerkil, çok tanrılı bir dindir. özünde doğa/tabiat ana vardır.doğurganlık kutsaldır. tek tanrılı dinler çıkmadan önce uzun zaman inanılmıştır. tek tanrılı dinler çıktıktan sonra da inananları kalmıştır.sen bununla tavavvufu nasıl özdeşleştirebildin bre cahil.
      Ezoterizm de bir din degil.müsadenle onu da açıklayim.
      gizli ogreticilik
      belli sayida muride anlatilan, az ve oz insanin bilmesi gereken ogretiler tasavvuf için bu söylenebilir. Keşke ezoterikligini koruyabilseydi.başka seyler icin de ezoterik olduğunu soylebiliriz ama mesela
      tıp eğitimi veya mühendislik dersleri ezoterik öğretilerdir. akademik eğitim, ezoterik bilgiler almaktır...

      Sil
  12. Taze yazi oldugu icin bu yazinin altina yaziyorum...

    Darbecik yazının tahmin olduğunu ve erken yazdığını biliyorum fakat guncellemen gerektigini düşünüyorum. Su an bilgilerimize göre Türksat'a saldırıldigini biliyoruz mesela.
    Dediğin gibi sular durulmadan gerçeği bilemeyiz ama ne kadar hatasiz olursa o kadar iyidir. Belki de 11 eylül gibi cikar bu olaylar..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türksata yapılan saldırı bana göre tamamen düzmece. Oraya saldıranlar gitmiş en eski(şu an sembolik olan gözüken çanak anten şeklindeki devasa) uyduyu vurmus. Yani sadece şekilde bombalamışlar. Gerçekten böyle bir girişm oldugunu düşünmüyorum orada. Darbeyi yapanlar bunun an be an kamuoyunda izlenmesini istedi bence.

      Sil
    2. Turksata asker girdi, bombalandi ve 2 calisan sehit oldu hocam. Ciddi gibi geldi bana

      Sil
    3. Turksattakilerin haberi yoktu bencede. Ama bombaladiklari yere dikkat cektim fark ettiysen. Ustun koru tezgahlanmks bir sey olsa derdim ki ahah salaklara bak ise yaramaz cop uyduyu bombalamislar. Ama icimden boyle gelmiyor nedense bilerek yanlis yeri bombalattirdilar diyor bir ses. Bu darbeyi yapanlar halkin bunu naklen izliyor olmasini istedi bence. Ve darbenin bir buyuk amacida turk toplumunun nabzini olcmekti. Belki de bu topraklari bolmrk icin veriler yopladilar sosyolojik analizler yaptilar. Hangi kutuplara nasil boleriz diye sosyolojik veriler topladilar. Bu drdigim darbenin ana amaci olmadada bop projesi o on bir yan amac teskil etmis olabilir. Selametle...

      Sil
    4. Ünsal Ulu'ya katılıyorum. Cemaat başaracağını düşünüyordu çünkü desteklerinin tam olduğuna ve ekibin kalabalık olduğuna inandırılmıştı. Kimse aptal değil, bile bile lades demez kimse. Neyse, bence bunlara gazı verdiler. Başarısız olacağını biliyorlardı. Burada win-win durumu var. zilyonda bir ihtimal başarılı olurlarsa piyango çıkmış olurdu, başarısız olmaları durumunda öncelikle artık (bence) pili bitmiş, son kullanma tarihi gelmiş alt kademe cemaat ekibinden kurtulacaklardı. Malum, ekip çok kalabalık ve lüzumsuz insan çok. bunların bir kısmının ayıklanması gerekiyordu ve sahneye bu yüzden sürüldüler. Başarısız olma durumunda TSK zayıflayacak, halkın kurumlara olan inancı bitecek, halk kutuplaşacak, bunu sizinkiler yaptı bizimkiler yaptı karmaşası çıkacak, hükumet girişime yeterince engel olmamakla, hainleri kadrolaştırmakla suçlanacak, velhasıl ordo ab chao... yani her durumda perde arkasındakiler için ballı kaymak. Sonra gelddin yavaştan BOP. Bence burada hesaba katılmayan şey Türk milletinin toplama bilgisayar kasası kıvamında ayrı markalara sahip ama işlem yaparken bütünlük arz eden bir yapıda (ABD gibi) değil, doğuştan -mesela- Macintosh olmalarıydı. Bu sebeple bir hayal kırıklığı yaşandığını düşünüyorum. Maalesef çektiklerimiz bununla sınırlı kalmayacak. Alevidir, Kürttür, şudur budur diye kaşımaya devam edecekler. Bence yapılacak en iyi iş, kan bağımızın gücünü göstermek için dünyada ne kadar Türk devleti varsa iyi ilişkiler kurmak. Gerçi Yazıcıoğlu da böyle demişti en son değil mi? ben ufaktan kaçayım buradan :)

      Sil
    5. Ünsal Ulu ve Ayfer'e tamamen katılıyorum. Birlik olup dikkat etmezsek sonumuz hüsran...

      Sil
    6. Birlik olmaliyiz tabi , ama bu birligin icinde bir tane dünya gücü olmak zorunda...abd,rusya,ab gibi ... Bizim tek hatamiz son 3-4 yildir , goygoycularin verdigi gaz ile kendini dünya lideri zanneden ( ciddi ciddi zanneden) bir adamin , dünyanin hangi gücüne padik atsamda , herkes beni ciddiye alsa hevesiyle yaptigi hareketleri görmezden gelmemizdir...hatta iceride baskiya dayanamayip aktv modunda calisan tüm kanallar sayesinde neredeyse ben bile inanacam dünya lideri olduguna... Ama malesef:( degil,cunku bizde jeopolitik yapimiz disinda dünyanin güclü ülkesi degiliz..türkiye su toplumsal yapisiyla afrikada veya ic asyada falan olsaydi , kimse adini bile bilmezdi inanin...o yüzden bu dünya düzenin zincirini bozmadan , saglam bir halkaya gecmemiz lazim...zincirin kalinlari , uzun süre duran , güce teslim olup söz dinlemeyen liderleri pek sevmezler.saddam , kaddafi, mübarek, esad vs vs . bizimde sorunumuz suanda bu.. Ha biri cikip olsun yedirmeyiz diyebilir iste o zaman su yazdigim liderlerin başina ve sonuna bir bak derim... Hepsini halk götürdü, bizimki de öyle olacak sanirim ...

      Sil
  13. Allah doğruları yazan kalemlere kuvvet versin..

    YanıtlaSil
  14. Allah doğruları yazan kalemlere kuvvet versin..

    YanıtlaSil
  15. Valla Cemre kardeşim yazılarını yıllardır okuyorum çoğu konuda da sana hak veriyorum, çok doğru tespitlerin var. Ama bu yazına küçük bir not düşmek istiyorum. Belki bu da bi oyundur bilmiyorum ama Süleymancılar diye tabir ettiğin cemaatin yurtlarında ben de kaldım dediğin bi çok şey var oturup belirli sayıda dualar okumalar falan var fakat hocaların çok sık söylediği bi söz var başta yurtlardaki öğrencilere ve tüm cemaate; "Her an ölecekmiş gibi ahirete, hiç ölmeyecekmiş gibi dünyaya çaluşın" derlerdi. Yani demek istediğim süleymancıların zihniyetinde o dediğin gibi "oturalım sabahlara kadar şunları şunları okuyalım zaten cennetliğiz. Siktir et dünya işlerini" gibi düşünceler yok. "Süleymancılar bu cemaatlerden müstesnadır, bence herkes gitmeli" falan demiyorum tabiki ama bu cemaatlerle aynı felsefeyi edinmediklerinin altını kalın uçlu kalemle çizmek isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süleymancılar bu cemaatlerden müstesnadır derken gidip diğer cemaat önderlerini yada o cemaate mensup dergahları vakıfları gezdin mi? Yoksa bilmeden en iyisi bizim ki sidir mi diyorsun :)

      Sil
    2. kardeş biraz daha dikkatli oku. Bak sana o kastettiğin cümlenin bulunduğu satırları kopyalıyorum bi daha oku.

      "Süleymancılar bu cemaatlerden müstesnadır, bence herkes gitmeli" falan demiyorum tabiki ama bu cemaatlerle aynı felsefeyi edinmediklerinin altını kalın uçlu kalemle çizmek isterim.

      Ayrıca merak etme diğer cemaatlere de az çok girip çıkmışlığım irtibatta bulunduğum olmuştur.

      Sil
    3. E gülen cemaatide eğitime önem veriyordu olanları gördük. Tek yönlü kıyaslama yapma bu tür cemaatlerin hepsinin içinde insanlar vardır. Bir insan ne kadar kötü olabilir ki iyi şeylerde söylüyorlar iyi ben bunların sürüsüne giriyim ilerde iş filanda lazım olur dersin ama genel tabloyu göstermez bu çakallar. Kraliçe arının ihtiyaç kadar bal mı baldan şato mu yaptığını bilemezsin.

      Sil
    4. kardeşim gülen cemaatinin önem vermesinin nedenini sağır sultan biliyordu da bir tek bu başımızdaki hıyarlar bilmiyordu.adamlar saklama gereği bile duymuyordu yani devleti ele geçiriken.ama süleymancılarda eğitim üzerinde hiç bir baskı yapılmaz sadece sana o eğitimi verirler gerisi sana kalmış.hatta gülen cemaatinin bıraktığı intiba yüzünden birkaç sene önce bizzat şahit olduğum devlete ve askeriyeye gitmek isteyen adamlara yanlış anlaşılmamak için en başta engel olmuşlardıda çocuklar çok ısrar edince izin verdiler.yani diğer cemaatler gibi dini gerek siyasi gerek maddi çıkarlar için araç olarak kullanmayı bırak yanlış anlaşılmaya bile mahal vermemeye dikkat ediyorlar.eleştirecekseniz eleştirin ancak olmayan şeyleri de adamlara ihale etmeyin.sikkonun dediği gibi 99 yanlışın içinde belkide bir olan doğruyu kaynatmayın kalın sağlıcakla.

      Sil
  16. Bilmiyorlar ki mevlananın mesnevisinde şirklerin dolu olduğunu. herkes mevlanayı "ne olursan ol yine gel" diye taniyor. kimse detaylı incelemiyor. herkes mevlanayı iyi biliyor. yanlış bir cümlesini gördükleri zaman "o oyle demek istemedi aslında sen yanlış anladın" derler. bilmiyorlar ,araştırmıyorlar, okumuyorlar.

    sikko, Allah senden ve senin gibilerinden razı olsun.Allah eline, beynine daha çok kuvvet versin.

    Bırakma daha çok yaz. Beklemedeyiz. Kaynatana selam

    YanıtlaSil
  17. Sevdim seni,gönlüme girdin... Daha çok okuyup, daha çok sormalıyım... Teşekkürler sana, çok çok şükür Yüce Rabb'ime...

    YanıtlaSil
  18. Reyiz melih gökçek fetonun cinleri kullandığını söyledi hatta kendisininde kontrol edildiğini iddia etti fetonun cia ile ilişkili olduğunu biliyoruz mk ultradan bahsediyor olabilir mi melih gökçek

    YanıtlaSil
  19. Guzel yazi. Bize senin gibi muslumanlar lazim. Laiklik hakkindaki dusuncelerini merak ediyorum.

    YanıtlaSil
  20. Eleştiriyi güzel yapıyosun da tarikatlerin gelişimi ve kolları hakkında yanlışlıklar var.Kadirîlîk nakşibendiliğin bir kolu olmayıp başlı başına bir tarikattır.Abdulkadir Geylanî'den gelir.Nakşibendilikten bazı farkları vardır.Mesela sesli zikir Nakşibendilikte yoktur kadiriler sesli zikir yaparlar.İsmailağa ve Menzil grubu da ayrı bir tarikat olmayıp Nakşibendiliğin kollarındandır.Anadolu'ya Halidi Bağdadi'yle giren Halidiye koluna uzanırlar.Menzil Halidiye kolundan gelen Sıbgatullah Arvasi,M.Diyauddin koluyla Menzile uzanır.Menzil tarikat mensuplarının ikamet ettiği köy olması sebebiyle bu adla bahsedilmektedir.

    YanıtlaSil
  21. Yurtdışında kaliyorum, cocuk yaşlarimda Kuran ögrenmeye gidiyordum. Gayet iyi ögrenim gördüğümü düşünüyorum ve yorum yazan arkadaşlardan birininde dediği gibi aşırı tarikat olayi yok.
    Beni en cok rahatsiz edici olaylardan biri ise cok aşırı paraci olmalarıdır! Bir örnek veriyim daha iyi anlamaniz icin. Bir gün camiye gittik ve kuran deesimiz bitmek üzereydi ve camii başkani iceriye bir karton dolusu takvim getirip ve herkese dağıttı. Bizde sevinerek eve koştuk takvimleri annemize verdik, iyi birşey yaptigimiz düşünerek. Ertesi gün gittigimizde ders sonu elimize mektup sıkıstirdilar takvim parasini icine koyup ertesi gün getirin dediler. Cocuk yaşda ilk Kazığı camii den yemiştim ve büyük hayal kırıklığına uğramıştım!! (Not: yurtdışında camii ler dernek olarak faaliyetdeler ve üye ücretleri ve bağış ile ayakta durular) sorsalar belkide yime alip parasini getrirecektim oysaki :D

    @Sikkofield senin yazilarin sayesinde yime kitab okumaya başladim, ellerine beynime sağlik, kaynataya selam ;)

    YanıtlaSil
  22. Yurtdışında kaliyorum, cocuk yaşlarimda Kuran ögrenmeye gidiyordum. Gayet iyi ögrenim gördüğümü düşünüyorum ve yorum yazan arkadaşlardan birininde dediği gibi aşırı tarikat olayi yok.
    Beni en cok rahatsiz edici olaylardan biri ise cok aşırı paraci olmalarıdır! Bir örnek veriyim daha iyi anlamaniz icin. Bir gün camiye gittik ve kuran deesimiz bitmek üzereydi ve camii başkani iceriye bir karton dolusu takvim getirip ve herkese dağıttı. Bizde sevinerek eve koştuk takvimleri annemize verdik, iyi birşey yaptigimiz düşünerek. Ertesi gün gittigimizde ders sonu elimize mektup sıkıstirdilar takvim parasini icine koyup ertesi gün getirin dediler. Cocuk yaşda ilk Kazığı camii den yemiştim ve büyük hayal kırıklığına uğramıştım!! (Not: yurtdışında camii ler dernek olarak faaliyetdeler ve üye ücretleri ve bağış ile ayakta durular) sorsalar belkide yime alip parasini getrirecektim oysaki :D

    @Sikkofield senin yazilarin sayesinde yime kitab okumaya başladim, ellerine beynime sağlik, kaynataya selam ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklisin bence Ben de 12-13 yaslarinda suleymancilarin yaz tatili yatili kuran kurslarina gitmistim ramazanin sonunda kurs bitiminde elime 20-30 zarf tutusturmuslardi fitre parasi cevredekilere de dagitip doldurun bize getirin diye.Bi daha da gitmedim zaten:/

      Sil
  23. Risaleler hakkında fazla yorum yapmıyacagım zira yukarıdaki vermiş olduğun örneklerin şerhe ihtiyacı var.Kabaca bakılınca tehlikeli sözler.Ancak genel itibariyle okuduğum risalelerde ağırlıklı olarak iman hususunda durulmuş,belirli ayetlerin bu bağlamda tefsiri yapılmış,çağın imanı kurtarma çağı olduğu,amelden ziyade bu noktanın hassas olduğu savunulmuştur.Bu yönleriyle bütüncül bir tefsir kitabı olmayıp kısmî tefsir denilebilir.Ancak çok kapsamlı bir inceleme yapmadan direkt olarak paçavra demenin doğru
    olmadığını düşünüyorum.Bu tür soru işaretlerini de her gününü risalelerle geçirenlerin izah etmesi gerekir.Bunu geçiyorum.

    Tasavvufun bir şirk olması düşüncesi şirkin tanımına tersdir.Şirk Allaha yaratmada ve ibadette ortak koşmaktır.Bu arada unutmadan söyleyim Tasavvuf hakkındaki büyük ölçekli yazını üçgünde okudum.Çok emek vermişsin ama tek dogru olan senin bu düşüncelerin değil.Nerdeyse bütün tasavvuf erbabını müşrik yapmıssın.Mevlana sekiz asır önce "New age"in temelini atmış sana göre.Panteistlerin bazı fikirlerinin Mevlana'yla örtüşmesi ya da onun düşüncelerini beğenmeleri Mevlana'yı panteist yaparsa biz hiçbir batılı filozof okumayalım.Ben de schopenhauer'in bazı düşüncelerini seviyorum.Mesela dünyada insanın elde edeceği şeylerin sınırlı olması gibi.Şimdi ben hristiyan schopenhauer de mutasavvıf mı oldu?Yüzyılın akımlarının mevlana'yı kullanmalarını neden şöyle düşünemiyoruz?Kendi fikirlerine Müslümanları çekebilmek için bir takdik olamaz mı?Mevlana ve diğer mutasavvıflar hakkındaki delillerinin hepsini okudum.Senin yorumların saygı duyuyorum ancak tatmin edici bulmuyorum.Yeryüzünü belaya salmış o kadar fikir adamları varken tarihte ki onlar milyonlarca insanın ölümünde pay sahibidir;Mevlana gibi insanlığa güzeli ögütleyen bir değeri karalamak nedir anlamıyorum.Yazdıklarımdan bi bok anlamamışsın diye düşüneceksin benim icin onu da biliyorum.Araştırmalarını takip ediyorum.
    kasabadakiyabanci.blogspot.com

    YanıtlaSil
  24. Şirk Allah'a ortaklar koşmaktır demiştim.Hinduistlerin brahmaya tapması,Mekkeli müşriklerin Lat,menat gibi putlarına ibadet etmesi,Mecusilerin ateşe tapması Allahın yerine bazı yarattığı varlıkları ya da hayal ürünlerini koymak olup şirkin tanımına uyar.Ayrıca mislümanım diyen birinin haşa "tanrı paradır" demesi,dolar üzerinde yazan "in god we trust" gibi yazılar şirkin tanımına uyar.Tasavvufta böylesine bir örnek şirk adına yoktur.Tasavvuf bir din değil islamın içinde bir anlayıştır.Bir ibadet de değil islama uygun yaşama biçimidir.Kuran da geçmez,Peygamberimiz döneminde de böyle bir tanımlama yoktu.Tanımlamanın olmaması yaşayıs biçiminin olmaması anlamına gelmez.Tasavvufun tanımına uygun yaşayış biçimi vardı.Hasan ı Basri döneminden sonra bu isimle ilk telaffuzlar başlamış,buna binaen Hasanı Basri "Eskinden yaşayış vardı isim yoktu şimdi ismi var yaşayış yok" demiştir tasavvuf hakkında.Bu dönemde yaklasık İslamın nüzulundan iki asır sonrası.Tanımlamalara takilmamak lazım.Tasavvuf kelime anlamı olarak "yün,yumuşaklık" gibi anlamlara gelir Arapça lugatte.Peki o zaman?Tasavvuf diye bir terim hiç olmasaydı bu yaşayış biçimini nasıl görecektik?Ya da bu terimi tamamen yok sayarak konuya girelim.Bir mürşide ihtiyaç olmadan Tasavvuf adı altında geçen davranısları yapamazmıyız?Mesela nakşibendilikte bulunan sessiz toplu zikir olan "Hatme".İnsanların toplanıp Belirli sayıda Allaho zikretmeleri,sureler okumaları Kuranın neresinde yasaklanmış ya da belirli bir zikir yöntemi belirtilmiş?Bu kişinin tercihine bırakılmış olup böyle zikir ibadeti yapanları da İslam dışı diye nitelendiremeyiz.Yine bir Tasavvuf tanımı içinde geçen "nefs mucadelesi","Dünyaya sırt çevirme" ki bu sırt çevirme tamamen terk ediş değildir,nesi Kurana ters?Bunlar zaten Ayetlerle öğütlenmiş şeylerdir.Zaten bunun ayarını iyi yapamassan tamamen dünyevileşip günümüzün gözü dönmüş sekulerleri gibi olursun.Hicri ikinci asırdan beri tanımlanan gelen tasavvuf ya da bu yaşama biçimi günümüze kadar uzanmıştır.Bu silsile devam ederken İslam medeniyetinde,bilimsel gelişmelerde ilerleme ya da duraklama olmustur.En ileri olduğu zamanlarda,Karahanlı samanoğulları gibi Bilginlerin çok olduğu dönemlerde bu hep vardı.Bilimsel ilerlemenin hiç bir zaman önüne geçmemisler,bilimsellikle gelen dünyevilesme ve uhrevi alem arasındaki dengeyi sağlamıslardır.Biruni,İbni firnas,es sufi ve zehravi gibi büyük islam bilginleriyle aynı çagda da vardı bu mutasavvıflar,öncesi de sonrası da.Ancak 14. Yüzyıldan sonra meydana gelen duraklamayı buna bağlayamayız,bunu bir uyuşturucu olarak görüp.O çağda İslam bilgunlerinin azalmasında çağın en büyük ilim merkezi Endülüs'ün barbar Avrupalılar tarafından ele geçirilmesi ve kurtuba kituphanesinin yakılması da vardır.Konu çok uzun burada özetlemeye çalistim.Bütün gerilemeyi Tasavvufa bağlamak tek pencereden bakmak olur.

    kasabadakiyabanci.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen kardeş güzel anlatmışsın da sabaha kadar anlatsan da boş bu adamda bu kibir varken.neyi akılla neyi kalple tartmasi gerektiğini bilmeyen biri ne anlasin bunlardan.

      Sil
    2. 1. Sikkofield asla Mevlana new age in temelini attı demedi. New Age in temelinin daha eski kabalistik öğreti, panteizm vs vs olduğunu söyledi.

      2. Mesnevi'nin Allah tarafından indirildiğini söyleyen bir Mevlana'yı Müslüman birisi olarak nasıl savundun ?

      3. Tasavvufta Vahdet-i Vücud, En-el Hakk anlayışları vardır ki bunlar da her şeyin Allah olduğunu söyler. Dolayısıyla evet gayet de Allah'a şirk vardır.

      Sil
  25. ALLAH RIZASI İÇİN OKU CEVAPLA SIKKO!!!!

    Gerçek din ne biz nerden öğrenecez orası diyo bura yanlıs orası diyo bura yanlıs. Tefsir insan yorumu okunmaz meal arapça çevrimi hatalar oluyo okunmaz. Hadisleri insanlar aktarıyo okunmaz ey bilginler size sesleniyorum! Özelliklede herşeyi bildiğini sanan SİKKO sana sesleniyorum biz bu dini nerden öğrencez lan? herkes peygambermi Allahla konuşup öğrensin dini amk nerden öğrenicez din hakkında her şeye bok atıyosunuz? Bunu samimiyetimle soruyorum size ve sana SIKKO?
    Eğer gerçekten ADAM'san bana bunun cevabını ver ve bana gelip sikik sikik " senin bir beynin var dostum kendinde öğrenebilirsin" deme bana tamammı hadisleri kötüledin tasavvufu kötüledin eminimki tefsir ve çevirilerede karşısın şimdi bana dinimi nerden öğreniceğimi söyle eğer söylemezsen gözümdeki tüm imajın düşücek abi. Madem öyle aç şurda İslam diye bi başlık Aç Müslümanlık diye bi başlık öğret hadi bize dini islamı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen aga tamamen katiliyorum.adam kendi kendine her boku cozdugu icin digerlerini birakip ona baglanmamizi istiyor heralde :)) cehalet kibir

      Sil
    2. meali türkçe okuyarak ve diğer meallerle karşılaştırarak gayet rahat anlayabilirsin. En azından kuranın verdiği temel mesajları yapman ve yapmaman gereken şeyleri buradan çıkarabilirsin.Ha eğer ben kuranı detayına kadar araştırmak ince yerlerine kadar girmek istiyorum diyorsan arapça öğrenmek en iyisi.

      Sil
    3. Bunları bende biliyorum kardeşim... Benim sorduğum soru : Meale kadar kötüleyen bir zihniyete dinimi nereden, nasıl öğreneceğimdir ?

      Sil
    4. Kürşat Kardeşim Ben bu sikko'un ikinci sıraya koyduğu ''süleymancı''(ki öyle bir tarikat yoktur böyle demelerinin sebebi bir topluluğa böyle bir yafta yaparak onları ''müslüman'' kavramından ayırmak istemeleridir) yurtlarında kaldım. O topluluğun içindeyken duyduklarımdan anladıklarımdan aklımda kalan ana fikrin insanlara hizmet olduğunu söyleyebilirim. (İnsanların islamla tanışabilmesi için çaba sarfetmek. Müslamanlara dini bilgilerini daha da iyi öğretebilmek)O topluluğun içerisinde de maddi çıkar için bulunanlar elbette vardır. Ama bunu o topluluğun geneline atfetmedim. O insanların bir araya gelip memleketin ve dünyanın birçok yerinde müslümanlara kuran öğretmesine ve diğer insanların islamla tanışmasına vesile olan 'Süleyman Hilmi Tunahan Efendinin' fikirlerini anlamak gerçekten çok önemlidir. Onun amacı ne paradır ne de insanları kendisine taraftar yapıp şeyhlik taslamaktır. Bazıları bu memlekette az zamando çok büyük işler yaparken, o kelle koltukta kuran öğretme çabasındaydı. Kendi düşüncelerini ele aldığı kitaplar falan da demiyorum. Yazdığı tek bir eser vardır. O da ''kuran harf ve harekeleri''dir.Pratik kuran okuma rehberi bir nevi. Eser dediysem de 5 10 sayfalik birşey ama son yüzyılın en önemli eseridir bana göre. Kendisi hiçbir zaman bölünmeyi ayrılaşmayı önermemiş bereketin kalkınmanın birlik olmakta olduğunu söylemiş kendisini millete hizmetkar olarak görmüş ve öyle yaşamıştır. Dinin siyasete alet edilmemesini alet edene lanet olduğunu söylemiştir. Asla ferdiyetçiliği bencilliği tasvip etmemiştir. İyi ve gelişmiş bir islam toplumu olabilmenin yolunun diğer insanların dertleriyle dertlenmek olduğunu ifade etmiştir. O topluluk da zikir yapıyor hatimler yapıyor. Bizzat ben de yaptım. Ama hiçbir zaman o şeyhe bu şeyhe tapmadık. Okunanlarda Allah'ın kelamlarıydı Allah'a dua idi. Yani sonuç olarak ben o topluluktan hiçbir zarar görmedim. Hiçbir zaman da vatanıma milletime bayrağıma ihanet etmemi söylemediler. Bir insanın amacının müslümanlara ve diğer insanların islamla tanışmasına vesile olabilmek olması gerektiğini söylediler. Ama tabi bu topluluk içerisinde bulunmuş olan birisine sorsan belki tam olarak bunların zıddı birşey de söyleyebilir. Ben eleştirirken şahısları ve kurumları ayrı tuttum. Bazı şahısların hatasını diğerlerine atfetmedim. Gelgelelim ''süleymancılık'' gibi bir tarikat olduğunu zanneden aklı tutulmuşlar, daha babası salatalıkda vitaminken bu millete 'kuran öğretmeye çalışan ve başarmış bir insana' hiç yakışmayan şeyler isnad ediyor. Ayrıca bu sikko ve gibilerinin esas amacı islama kaynak teşkil eden sahih hadis ve sünneti de islamdan çıkarmaktır. Amınakoyduğumun salağı sikko böyle yapmakla şeytan ve avenesinin ekmeğine yağ sürüyor.

      Ayrıca cevap beklemek ve islamı öğrenmek için çok yanlış kapıdasın. Böyleleri Allah'a değil kendilerine taraftar topluyor. Gelgelelim at izi ile it izi karışmış. Böyle bir ortamda da böylelerine misler gibi malzeme çıkıyor.


      Sil
    5. abi düşündüm de kimse ayet çevirilerine bir şey diyemez. bir dil öğrenmekten kimseye zarar da gelmez arapça denen bir şey var anlamda en fazla ne kadar kayma olabilir ki türkçeye çevrilirken? Kuran ve İslam bozulmayacak o olduğu zaman zaten kıyamet kopar. Kendimce fikrim bu.

      Sil
  26. 1) Yazı derinlikli bir tasavvuf araştırması olmadığını höyküre dursun;
    feto üzerinden tasavvufu anlamak hatta bir de anlatmaya kalkışmak tasavvuf üzerinden islama vurulabilecek büyük bir darbedir. zira feto yapılanmasının tasavvufla ve tarikatla alakası yoktur.
    2) Gelelim tasavvuf nedire. Tasavvuf zannettiğin gibi 8-13. yy dan sonra bilimde ve felsefe de gerilemeye sebep olan şey değildir. aksine islam felsefesinin önemli bir kolu olan tasavvuf, tarih boyu islam dünyasının felsefedeki en mühim katalizörü olmuştur.
    3) Aynı zamanda tasavvuf üzerinden din ile kurmaya çalıştığın denklem; ışıd le islamı bir zanneden gafillerinkine çok benzemiş. acizane tavsiyem bildiğin konularda kelam et.
    ki susmak duymaya (anlamaya) vesile olsun.

    YanıtlaSil
  27. ihlasçılardan mısın birader? çok tanıdık geldi bu yaklaşım.

    YanıtlaSil
  28. Sikkotarlası, Kaynana selam söyle mübarek ellerinden öperim.

    Yukarıda ki yorumda da bahseldiği gibi tarikat kollarını yanlış anlatmışsın. Yazından analdığım kadarı ile Geberik Nuri kafası yaşıyorsun. Rasyonel islamcı modeli...

    Ayrıca tasavvuf tarikat sadece 3.8. y.yılllarda çıkmış değildir. Bahsettiğin zikirler öncelikle Hz. Peygamber tarafından Esahbı güzine tavsiye edilmiştir. Tabi sen Tüm Hadisi Şerifleri uydurma dediğin için o kuru aklınla bunu kabul edeceğini zann etmiyorum. Nakşiliğin (Yani Hafi, Sessiz zikrin) ilk başı Hz.Ebubekir Sıddık hz.leridir. Sesli zikri ise Hz.Ali Hz. Ömer efendilerimize dayanır. Bu mevzuları bir oku istersen.

    Gelelim Son devre, son ikiyüzyıl fitne deccaciliye devridir. Akın boka karıştığı (aslında karışmıyor benziyor) devirdir. Dediğin bazı şeyler doğru, tarikatlerin içine sızan münafıklar tıpkı İslamda sapık mezhepleri tesis ettikleri gibi tarikatlerin %99 nu ayardan çıkardılar, sapıttırdılar.

    Nakşilik Halidi bağdadi ile şirazesinden çıktı, o koldan gelenlerin hepsi hakk değildir.İlmiye sınıfı yok gibidir. Çünki Tarikatı ifade ederken Hz.İmam Maliki derki " Şeriatsız tarikat zındıklık, Tarikatı inkar ise mülhidliktir."

    Kadiriler ise tamamen şirazesi kaçmış haldeler. İlmiye sınıfı yok, sadece def dömbelekle ibadetin karışımı vardır.

    Hakk olan ise bellidir. ilmiye sınıfı olandır. Ama ilmiye sınıfı olduğunu idda eden halidiye koluna mensup bir tarikatin başında ise kötürüm şeyh vardır. Allah Resulü En mükemmil insandır. Varisi de kötürüm olamaz. Onu temsil edemez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. unutulmuş görülmeyen keşfedilmeyen bazı küçük kollar olabiliyor bunlar sanki masallardaki gizli küçük hazine adaları gibi... Ben kadiri kolundan kimsenin bilmediği küçük bi kol buldum mürşidleri gerçekten bu hayatta görmediğim türden müridlerine öğütler veriyor ve eğitiyordu... kur an da rasulümün hayatında eshabın hayatında okudugum o sevgi birlik beraberlik sadelik güzelliklerin hepsini orda gördüm. Kimse bana şu şöyle demeden kendi analizlerimle aşık oldum oraya. ne dediğin gibi tefler var ne kendinden geçmeler ne aşırıya kaçmalar ne mürşidlerine tapmalar. hiçbirini görmedim gerçekten ne hakikat kısmı orasıydı sanırım şahsi görüşüm budur

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    3. yaa gelmiş burda edip yükselin ağzıyla din felsefesi yapıyo sen kimsin kardeş dinden konuşuyosun ? otur politikanı masonunu illimünatini konuş bu konularda pir olmuşsun sanki bana yıllardır ilahiyat okumuşta herşeyi çözmüş analiz yapıp konuşuyo bana pezevenk

      Sil
  29. ya hadi olm ya cahilsin ve bu her boku ben biliyorum anliyorum siz anlamiyorsunuz kafasıyla gittiğin sürece de cahil kalmaya devam edeceksin.sirkten bahseden adam kendi düşünce ve dogrularini tanri yapmis haberi yok.tek doğru yolda olan kendisi vay arkadas ya bravo valla pes. sen misin hz.huseyn ;))) şaka gibi bi de israrla ayni boklari yazmaya devam ediyosun.kendi zanlarini mutlak dogru haline getirmeye calisiyosun ama boş.2 tane kici kirik sahtekar rezillik yapar sen de alirsin hepsi şirk dersin.yok dunyayi birakin yok bilmem ne hicbiri direk senin anladığın anlamda böyle bir şey söyleyemez ya abicim anlamadan konusuyosun işte ya bu kadar. cahilsin.zannin da cogu gunahtir

    YanıtlaSil
  30. Kardeşim benim. Varlığın güç veriyor. Kendine iyi bak, sağlıklı mutlu ol hep emi.
    selam.

    YanıtlaSil
  31. Yaklaşık 2 senedir okumadığım yazı kalmadı kaynatasız. Fakat bu tasavvuf konuların da sana katılmıyorum.Çünkü gidip o saydığın cemaatlerin yada tarikatların içinde hiç bulundun mu? Dünya yatma yeri değil çalışma yeridir.Kendi şahsi düşüncem eğer mensup olduğun cemaat yada tarikat senin hayatında olumlu anlamda değişikler getiriyorsa mutlu olduğunda yerde ilerlemeye bak.Menzil'e yada ismailağaya hiç gittin mi çok merak ettim mesala.Yoksa Pc başından sallıyon mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ailem 3 sene nur cemaatine gönderdi din hakkında neredeyse kuran hariç her türlü zırvayı öğreniyorduk arada sırada Allahın varlığı ile ilgili konuşmalar olurdu tek faydası bu oldu

      Sil
  32. Tamamen önyargı dolu, asılsız ve ne amaca hizmet ettiği bilinmez bir yazı. Tarikat adı üstünde yoldur. Ha yoldan gitmezsin ama yola laf atmak edepsizliktir. Herhangi bir tarikate giren de zaten kendi eksiklerini, kötü huylarını nefsini terbiye için gider. Her grupta olduğu gibi kendini yazar zanneden zat gibi sığırlar vardır. Sığırlar var diye tümüyle karalama yapılamaz. Ve tarikatlarda öğretilen en önemli şey edeptir. Edepse başka yollara saygıdır.

    Sen sigaranı iç, yazılarına devam et.

    YanıtlaSil
  33. Eh Cemre bak yukarıda ' Sen nasıl tarikatlara laf atarsın vara vara' adamları gelmiş. Ben sana daha önce demiştim Eşarilik ve suyu Eşariliğe kaçmış Maturidilik zihniyetine bir şey anlatamazsın diye (Selefiliğe hele hiiiç bişi anlatamazsın). Aklı reddeden ve küçük gören ile mantık üzerinden tartışma yapmak imkansızdır. Onlar 'Nakli Akla uydurmak' denen garabetin peşinden gidenlerdir.
    Bu işin başı hep Gazali demiştim. Gazali hem mezhepçinin alası hem tasavvufçunun dibidir. Bu işleri başımıza açan temel kişilerden belki de en önemlisidir. Onun (ve onun gibileri) yüzünden bugünkü durumdayız. Bu toprakları kalkındırmak istiyorsan, Gazaliyi yıkman gerek. İçtihat kapısını yeniden açman gerek.
    Hadi selametle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gazaliyi yıkacak olanlar en az onun kadar kapasiteye sahip olmalılar. Zira "saf mantık" bunu emrediyor. Yüzyıllardır yıkamadınız, şimdiki alimcikler hatta cahilciklerle mi yıkacaksınız? Alemi kendinize güldürürsünüz işte böyle... Cahil bile sevimli geliyor bazen gözüme, sizin gibi gafilleri görünce... Hala çoğu kişinin ilmi olmadığı konularda ahkam kesmesini anlayamadım. Görünen o ki, Allah Gazali gibi alimlerin fikirlerini, siz cahiller sayesinde yaşatıyor. Çünkü ona düşman olanlar bunu başarabilecek çaptan fersah fersah uzaklar...
      Eşarilik ve Maturidilik ile ilgili ahkam keserek bunu akıl dışılık diye yansıtmaya çalışmak da nesi? Hiç onları okudu mu acaba? :) O üstün tuttuğun aklınla sen Eşariliği ve Maturdiliği devir biz de seni alkışlayalım... Sana ve senin gibilere hodri meydan diyorum sokak ağzıyla... Sokak ağzıyla söyledim yanlış anlamayın.. Anlayasınız diye!

      Sil
    2. 1. Bonzai kafası içip içip yorum yapmayın. Yüzyıllardır Gazalici tayfa bizi tekfir etti, katledip yok etmeye çalıştı ama dimdik ayaktayız. Senin yaptığın o yansıtma psikolojisi denen naneyi yemem ben.
      2. Cahil sevimli gelir tabi, Gazaliciliğin devam etmesi için cahillik gereklidir. Millet akletmeye çalıştığı zaman sizin gibiler tuzla buz olur.
      3. Sen Gazalinin nedenselliği reddini bilir misin? İhya-u Ulumi'd-din i okudun mu? Ya da Makaasidü'l Felasife ve ondan sonraki Tehafütü'l Felasife yi? Ben okudum. Ya sen okudun mu? Bana cahil diyene bak amk.
      4. Eşarilik - evet, bilerek söylüyorum ki aklı nakilden aşağı görür (bir şey bilmediği halde iftira atan 'ahkam kesmek' diyen kimmiş şimdi görüyoruz). Ve Eşariliğe kaçan Maturidilik dedim , okumadan kibir ile laf sokmaya çalıştığın belli. Maturidiliğin kendisi yarım akıllıdır (aşağılamak için değil, hakikaten de fifty fifty).
      4. Ulan bunları çıkıp bir programda anlatmaya çalışsam (tabii programa çıkmama izin verirlerse) program sonunda hayatıma devam edip etmeyeceğim belli değil, sizin gibi biri beni tekfir edip kellemi isteyebilir. Şimdi kim baskı altındaymış, kim İslam Dünyasında her köşeyi ele geçirip hala 'mağdurum' ayağına yatan orospu çocuğuymuş? Münafık itler sizi.

      Sil
  34. neden bu konuda asıl kaynağa bakmiyoruz peygamber SAV büyürmüş ben ilmin şehriyim ali onun kapısı ......ehli bete mektebini bir inceliyelim isteseniz....?

    YanıtlaSil
  35. Ha siktir lan sikko,Seni gidi vahhabi zindigi seni.O kadar şeyi anlayan kafan ,tasavvufu anlamayacak kadar salak.He bir sen biliyorsun,o kadar saydigin alimler bilmiyor dimi.Bi siktir git ya.

    YanıtlaSil
  36. Ha siktir lan sikko,Seni gidi vahhabi zindigi seni.O kadar şeyi anlayan kafan ,tasavvufu anlamayacak kadar salak.He bir sen biliyorsun,o kadar saydigin alimler bilmiyor dimi.Bi siktir git ya.

    YanıtlaSil
  37. Sikkofield kardeşim bu zaman kadar yazdığın yazılar ile aklını belli bir kısmını kullandığın aşikar lakin tasavvuf hakkında yazılarına bir yönümle katılıyorm diğer yönüyle katılmıyorum. Evet yazdığın cemaatlar kendilerini tasavvuf kisvesi altında insanların kur'an 'dan uzaklaşmalarını amaçlıyorlar şuanki çoğu cemaat kur'an dan ayetleri okumuyor İSRAİL kaynaklı yalan hadisler ile öğretilerine kaynak göstermeye çalışıyor örnek olarak cübbeli nin sümük ü şerif , sidik i şerif videolarını izlemenizi tavsiye ederim öyle bir hale geldiler ki HZ. Resul (s.a.v)' in zamanındaki müşriklerin bile yapmadıklarını bu günkü kendilerini müslüman zanneden islamı cübbe sakal sarık zanneden emevi dininin 40 da 1 cilerin dininin mensupları yapıyor. (HAKİKİ OLANLAR MÜSTESNA ONLARA SELAM OLSUN) lakin TASAVVUF bunların çok üstündedir. Tasavvuf öğretisi allah'ı daha yakından tanımak ona ulaşmak içindir kur'an , şeriattan ayrı değildir bilip bilmeden bu vatan millet din için canlarını varlarını yoklarını hiçe saymış büyüklere iftira atmak ne kur'an a nede itikada uymaz. Evet şunu da kesinlikle belirlemek gerekir cemaatlar çok tehlikeli lakin hakiki olanları da vardır. Son sözüm : ARAMAKLA BULUNMAZ AMA BULANLAR HEP ARAYANLARDIR.

    YanıtlaSil
  38. sikko kusura bakma ama bu konuda acayip bilgisizsin.tasavvuf ne demek daha onu bilmiyorsun.o saydığın cemaatlerin hiçbiri tasavvufla alakası yok.acayip yanlış bilgiler içeriyor.bilip bilmeden insanlara yanlış bilgi verme.sen millete cahil diyorsun.ama sen kafana bişi koymuşsun tutturdun mu tuttuyorsun asıl cahillik seninki.mevlananın eserlerine paçavra. mevlanayada şeyh dedin ya senden salağını tanımam.mevlanayı doğru kaynaklardan öğren.senin gibi geri kafalılar onu o kadar yanlış manipüle ettiki. adamı cihatçı yapan var. mevlana kısaca ne der ben sana söyliyim. herşey içinde. dinler insanları sadece bilmeleri kadarını söyler. mutlak gerçek değildirler. her yönden yetişmiş bir insanın dinlere ihtiyacı yoktur.her dinin özü aynıdır sadece tek gerçeği farklı yönleri ile anlatırlar.gerçeğin birden fazla yüzü vardır.dinler gerçeğin çok küçük bir yüzüdür. ve der ki tanrıyı dışınızda aramayın. tanrı içinizde. sen ve senin gibiler tabi bunu allaha şirk koşmak olarak algılarsınız.ayet de ne diyor.allah size şah damarınızdan bile daha yakındır. ve daha bunun gibi çok ayet var. sikko sende tam ahmet cübbeli kafası var.çok yazık ettin kendine.senin gibi akıllı araştıran adam hala gerçeği nasıl göremez tuzaklara nasıl düşer anlamıyorum.sen anladığım kadarıyla eskiden ateistin. senin beynini mi yıkadılar sikko.noldu sana sikko. uzun zamandır dinler insanları yönetmek için kullanılıyor bunu hala nasıl göremiyorsun. sana örnek akp cemaatler en yakın örnek al. insanları yönetmenin en kolay yolu dindir sikko. hadi bb

    YanıtlaSil
  39. herkese burdan duyuru.sikkonun son zamanlarda yazdıklarını ciddiye almayın.son 1 sene.kendisi depresyonda.videolarda gördüğümüz kadarıyla karakteri daha tam oturmamış.arada saçmalıyor değişik hareketler yapıp salakça konuşuyor.hep depresyondaydı galiba.o yüzden sağlıklı düşünemiyor.bu adamı çıktığından beri takip ediyorum. cidden çok iyi yazıları araştırmaları tespitleri var.3 seneden fazladır takip ediyorum. ama son zamanlarda sapıttı.birileri ele mi geçirdi beyni ni mi yıkadı bilmiyoruz.son zamanlarda kendi alanının dışına çıktı. aptal aptal yazılar yazıyor. ama onun adına çok üzülüyorum.çünkü böyle adamlar azdı. zor yetişiyor ülkemizde.en kısa zamanda eski yazılarına ve performansına dönmek dileği ile. en kısa zamanda düzelmen kendi toplaman dileği ile. toparlan ve kendini gel sikko. bb

    YanıtlaSil
  40. Daha once yazdim yine yaziyorum . Islamin gerilemesinde Misir seferi sonrasi yaninda 1000 e yakin din adami getiren Yavuz Sultan Selim e bagliyorum ben . Internette ufak bir arastirma yapip Maturudilik ve Éşarilik arasindaki farklara bakin . Akli ve kalbi olarak ikiye ayrilir . Imam Maturudi akil ve kuran ile Allah a ulasilabilecegini savunur . Mesela ; Allah in kudretini anlamak icin Gezegenleri Evreni Sistemleri kesfetmek gerekir . Bu da insani bilime ve arastirmaya iter . Donemin en buyuk bilim insani Ali Kuşçu gibi . Eşarilikte ise onemli olanin kalbi inanc olması .Arastirmadan Kuran uzerinden direk biat a giderler ..Nizamiye ve Bagdat medreselerinde Maturudi ekolü hakimken misir da Eşari ekolü hakimdir . Ali kusçu gibi bir deha Istanbul da Fatih in medresesinde muderristir . Misir seferi sonrasi Esari ekolu agir basarak Maturudiligi bitirmistir . Medreselerin bozulmaya baslamasi bu doneme rastlar..

    YanıtlaSil
  41. Sikko bence Risale okumadan yorum yapma. Mevlana konusunda sana katılan birisi olarak u konuda katılmıyorum.

    Okuuğumuzu anlamlandırmak için önce OKUMAK gerekiyor. Ben senin risaleleri okuduğunu sanmıyorum. Eğer okuduysan lütfen delillerinle dediklerini destekle, yok eğer okumadıysan oku, delillerini o zaman paylaş. Ama okuyup yanıldığını da görürsen kibre düşme, hatalı olduğunu söyle.

    Atatürk'ün bile saygı duyduğu birisinin kitaplarını okumadan yorumlamamalıyız.

    YanıtlaSil
  42. Said Nursinin risaleleri hakkında bi yazı yazabilirmisin bide şu zikir hakkındaki söylediklerin kafama takıldı onuda açıklayabildiğin bi yazı çok güzel olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. esselamü aleykum kardeşim zikir ile ilgili acizane şunları öğrendim. Kısaca anlatacağım konu aslında çok uzun lakin sıkmmak adına. Zikir in çeşitleri vardır zikrullah vardır birde bireysel zikir vardır. Öncelikle zikir demek anmak denektir zikirdeki kasıt ise allah ' ı anmaktır bu şu demek değildir , sadece allah ın esmalarını söylemek değil o esmanın manalarını tefekkür ederek yapılması gerekir. Birde şu konu var insan oğlu içerisinde birçok hassayı cevheri içinde barındırır. Nasılki vücutun ( yani cesedin ) belli bir gıdaya ihtiyacı var ise içimizdeki diğer cevherlerinde besine ihtiycı vardır. Eğer cesedini 1 hafta beslemez isen ölür aynı şekilde içimizdeki cevherlerimizi de rahmani yollar ile beslemeliyiz örneğin insan içerisinde akıl , ruh , nefis , can gibi birçok cevherden oluşmakta ve her insanın da farklı bir yapısı var allah'ın esmalarıda onların rahmani olarak besinleridir. Her esma bir cevhere tecelli eder bireysel zikir de allah yolunda ona ulaşmak vuslata ermek yolunda olaan kul un cevherlerini rahmani bir şekile beslemesi gerekir . Daha öönceden dediğimiz gibi eğer vücudunu beslemez isen o vucüt ölür yda hastalanır güçsüzleşir aynı durum diğer cevherler içinde geçerli. Kardeşim hakkını hellal et çok yazdım lakin konu bu kadar kısaltılacak şekilde değil eğer bu konuda biraz daha bilgi arıyorsan mail adresim : mutluhan.cukur@hotmail.com

      bu aciz kardeşiniz haddi değil sizler birşey öğretmek , şunu da belirtmek isterim hiçbir ne siyasi nede dini bir oluşuma bağlı değilim acizane büyüklerimiz sayesinde öğrendiklerimizi elimizden geldiğince allah rızası için paylşmak isteriz tabi isteyene. Allah a emanet olun.

      Sil
  43. hofff, birader sen dişil arketipin ne olduğunu hala mı öğrenmedin? cahil cahil konuşup durma, otur da oku öğren şunları bir ya.

    akıl, mantık eril arketip meselesidir diyoruz sana; dişil arketipin sahip olduğu algılama yetisinin yanında eril arketip kabiliyetleri börtüdür böcektir diyoruz. İnsan yaradılışının yarısını, üstelik de üstün olan yarısını reddediyorsun sen şu an.

    İnsan yargıladıklarıyla sınanır derler. Bence sikko 15 sene sonra sufi gibi yollara düşecek, insanlar kandırılsın diye uydurulduğunu sandığı "tasavvufi aşk" basacak buna.

    YanıtlaSil
  44. Müdür keşke tarikatlara, cemaatlara yöneltebildiğin şu güzel eleştirileri İslam'ın ta kendisine yöneltebilseydin. Bir senedir falan bakmıyordum yazılarına, tekrar başladım. :)

    YanıtlaSil
  45. Sen de Edip Yükselin büyüsüne kapılmışsın. Onun müridi olmuşsun. Tasavvuf veya mistisizm insanın fıtratında doğasında var.Her inançta bu eğilimde olan insanlar ve gruplar olmuştur. Önemli olan suistimallere açık olmayıp legal olup, kontrole açık olmalarıdır.

    YanıtlaSil
  46. Sikko, Nur Cemaati'ni konulu bir yazı yazar mısın yakın zamanda lütfen. Orayı hep yüzeysel geçiyorsun.

    YanıtlaSil
  47. Senin yazılarını cemaatçi tayfaları okumaz zati raat ol dicektim ama yorumlara bakınca okuyan varmış, sen de yazılan yorumları okumuyosundur muhtemel die düşünüyorum o da ağır depresyonunun gereği. Her neyse gene de sorayım, mevlana mevlana oldu die ne zarar etti bu topluma, gerçekten anlayamadım. Kendisini bu topraklarda yaşayan insanlardan çok yabancılar analiz edip bayılıyorlar ama gel gelelim gayet de iyi durumdalar. Bu ülkenin durumunu sadece cemaat kafasına bağlamak benim nazarımda pek de mümkün değil. Her nekadar hiçbirisine bulaşmamış olsam da. Ancak ve lakin sağlam olarak inandığım birşey var, -çürütülebilir belki bigün orası da ayrı, herzaman yanılma payı bırakırım ve herkes de bırakmalı, herşeyi ben kesin biliyorum kafasına da aceyip ayarım- 'gerçek alimler gizlidir'. Evet gizli olduklarına, kiminin sıradan, kiminin belki biyerlerde önemli görevlerde olduklarına inanıyorum. Çünkü birilerinin O'na yakın olması lazım. Birilerini daha fazla seviyor olması lazım yav. Yani hiç bilenle bilmeyen bir olur mu ?

    YanıtlaSil
  48. Vatikan cehennemin mecazi oldugunu ve Tanri'nin kullarina boyke .cehennemi bir azabi yapmayacagina inandiklarini papanin agzindan beyan etmis. Buda yuzyillardir hedeflenen tek dunya dinine dogru atilmis en buyuk adimlardan biri olmakla birlikte bu blog ve benzeri platformlarda, bir cok kitapta ve ortamda masonik satanist yapilanmalarnve 6hedefleri hakkinda anlatilanlari komplo teorisi olmaktan cikarip bizzat gercegin ta kendisi konumuna getiriyor anlamak icin zerre caba gosterecekler icin. Papanin sozlerini okuyanlar goreceklerdir ki bizim tasavvuf inanci diye bildigimiz ve biz muslumanlara yuzyillardir Islam diye yutturulmaya calisilip- ki basarilida olumus olan huraelerden hicbir farki yoktur. Diger dunya milletlerinin e diger djnlerin mensuplarinin uyanip uyanmayacagini yada ne zaman uyanacagini bilemem ama ben michael sikkofielde bu konuda sonuna kadar katiliorum: biz muslumanlarin ve bu cografyada yasayan tum topluluklarin bir an once bu olayla bir an once uyanip gercegi gormemiz ve hala tatli tatli uyumaya niyrtleri olanlari uyandirmaya calismamiz gerekmektedir. Bir kisi bir kisidir. Etrafimizdaki herkesle kalplerini kirmadan uygun bir uslupla Allah'in c.c. djni ile bu musriklerin dini arasindaki farki anlatip bilinclendirmeye calismaliyiz. Bir kisinin degisimi toplumun degisimine on ayak olacaktir. Ben tek basima ne yapabilirim ki demek yerine herkes bunun icin caba gistermeli. Hem de bir an once.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. esselamü aleykum kardeşim tasavvuf aislam dininin yşyışıdır tüm hayatında her an ibadet edercesine yaşamaktır allh a ulaşma isteğidir allah aşkıdır acizane bir kul olarak size bu içinde bulunduğunuz ayrımı yapmanızı taavsiye ederim çünkü allah var yorumuzu okudum bunları size bildirmez isem uyku uyuyamam size kur'an dan ayetler ile cevap vereceğim çünkü benim sözümün hiçbir değeri yok allah ' ın sözünün yanında tasavvuf vardır ve allah'ın allah yolunda vuslat yolunda çok ilerlemiş kulları vardır ayrımını yapmak için kalp akıl ve vicdan ile deruni araştırmalar yapmak gerek. Size fatır suresi 32. ayeti aktarıyorum.

      35.32. Sonra, kullarımız arasından seçtiklerimizi kitaba mirasçı kıldık. İçlerinden öz
      nefsine zulmeden var
      . Orta yolda gideni var. Allah'ın izniyle hayırlarda öne geçeni var.
      İşte bu, büyük lütfun ta kendisidir.

      ayet çok açık 2. bir ayet olarak.

      56.10. Ve oluşta önde gidenler, yarışta önde gidenler... ( buradaki kasıt o veli kullar dır hayırda yarışnlar kur'anın mirasçıları )
      56.11. İşte onlardır yaklaştırılanlar.
      56.12. Nimetlerle dolu bahçelerdedirler.

      3. olarak Ali İmran suresi

      3.191. Onlar o kişilerdir ki( burada kasıt mirasçılardan allah yolunda ilerleyenler) , ayakta, otururken, yan yatarken hep Allah'ı zikrederler;
      göklerin ve yerin yaratılışı hakkında derin derin düşünürler: "Ey Rabbimiz! Sen bunu
      boşuna yaratmadın. Şanın yücedir senin! Ateş azabından koru bizi!"
      3.192."Ey Rabbimiz! Sen birini ateşe soktun mu onu tam rezil etmişsindir. Zalimlerin,
      yardımcıları olmayacaktır."
      3.1
      93."Ey Rabbimiz! Bir çağırıcının, 'Rabbinize inanın!' diye imana çağırdığını işittik ve
      iman ettik. Ey Rabbimiz! Günahlarımızı bağışla bizim. Kötülüklerimizin üstünü ört ve bize
      iyilerle birlikte ölmek nasip et."
      3.194."Ey Rabbimiz! Resullerin aracılığıyla
      bize vaat etmiş olduğunu da bize ver;
      kıyamet günü bizi rezil etme! Sen, vaadine asla ters düşmezsin."
      3.195. Rableri onlara cevap verdi: "Ben sizden, erkek
      -
      kadın hiçbir çalışanın ürettiğini
      boşa çıkarmayacağım. Hep birbirinizdensiniz. Göç edenler, yurtla
      rından çıkarılanlar,
      yolumda işkenceye uğratılanlar, çarpışıp da öldürülenler var ya, onların kötülüklerini
      yemin olsun örteceğim. Ve yemin olsun ki onları, Allah katından bir karşılık olarak,
      ---
      ÖZTÜRK MEAL
      -
      8
      ---
      altlarından ırmaklar akan cennetlere koyacağım." Allah katından
      dır karşılıkların en
      güzeli.
      3.196. Küfre sapanların öyle belde belde dolaşmaları seni sakın aldatmasın.
      3.197. Azıcık bir nimetlenmedir o. Sonra onların varacağı yer cehennem olacaktır. Ne
      kötü yataktır o!
      3.198. Ama Rablerinden sakınanlar için altlarında
      n ırmaklar akan cennetler var. Allah
      katından bir konukseverlikle sürekli kalıcıdırlar orada. Allah katındaki ödüller iyiler için
      daha hayırlıdır.
      3.199. Ehlikitap'tan öyleleri var ki, Allah'a, size indirilene ve kendilerine indirilene
      inanırlar. Allah kar
      şısında ürperirler; Allah'ın ayetlerini basit bir ücret karşılığı satmazlar.
      İşte bunlar için Rableri katında kendilerine özgü ödüller vardır. Allah, hesabı, çabucak
      görüverir.
      3.200. Ey iman sahipleri! Sabredin, sabır yarışı yapın, nöbet tutarak savaşa ha
      zırlıklı
      bulunun ve Allah'tan sakının ki, kurtuluşa erebilesiniz

      Allah en doğrusunu bilir bu konuda daha aktarılcak çok şey var ayetler çok açık ve net lakin emaneti ehline vermek lazımdır biz acizane tebliğ etmeye çalıştık büyüklerimizden öğrendiklerimizi aktardık TASAVVUF vardır ve inkar edilemez. ( mutluhan.cukur@hotmail.com sormak istediğiniz veya bu konu hakkında dostça tartışmak iiçin mail atabilirsiniz. hiçbir şekilde hiçbir siyasi ve dini bir reklam yapmıyorum arkadaşlar llah rızası için elimden geldiğince paylaşmak istedim VESSELAM.)

      Sil
  49. Bu kadar bilgi birikime sahip akilli bir bireysin. Kuran i ve de dinleri arastiracagina birazcik zamanini insan tarihine(kac yuz yildir bu topraklarda var olmus, magaralardan apartmanlara uzanan yasami) ayirsan. Dinin insanlik adina iyibirseyler yapmaya calisan senin benim gibi etten kemikten insanlarin icaat ettigi bi obje oldugunu kavricaksin !

    YanıtlaSil
  50. Sana birisi negatif bir yorum yaptığında senden önce senin avukatlığını yapan bir sürü muridin var dayı

    YanıtlaSil
  51. Benim anlatamadığım olay şu cemaatlerle ilgili. Gerçek tektir,islam tektir lakin cemaatlerin çoğu farklı takılmaktadır, farklı yöntemleri,farklı isimleri ve bazı durumlarda birbirlerine ters düşen anlayışları vardır. Tek bir doğru din olduğu konusunda ve onun islamiyet olduğu konusunda hemfikir isek; neden farklı isimler ve farklı cemaatler vardır ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. https://youtu.be/xiX6u8n4oeY
      Izlemenizi tavsiye ederim

      Sil
  52. Benim anlatamadığım olay şu cemaatlerle ilgili. Gerçek tektir,islam tektir lakin cemaatlerin çoğu farklı takılmaktadır, farklı yöntemleri,farklı isimleri ve bazı durumlarda birbirlerine ters düşen anlayışları vardır. Tek bir doğru din olduğu konusunda ve onun islamiyet olduğu konusunda hemfikir isek; neden farklı isimler ve farklı cemaatler vardır ?

    YanıtlaSil
  53. Okurken aydınlatan tek blogsunuz.

    YanıtlaSil
  54. Cahillerin ve at gözlüklü insanların tasavvuftan anlamasını beklemek komik olur tasavvuf un ortaya çıkışı Allah ın şeriatına tam olarak uyup Allah a tam teslim olduktan sonra bunun o kullara yetersiz gelmesi sebebiyle oluşmuştur yani sadece kapasitesi olan insanlar içindir. Edilen tuhaf laflar ise bir çeşit farklı dildir zuhurda sapıkça laflar gibi gözükmektedir fakat hadiselere karşılık dilin yetersiz oluşundan kaynaklanır avam sınıfı da hiçbirşey anlamaz hatta küfür der saçmalar sonuç olarak tasavvuf dinin özüdür her insana nasipte olmaz her insanın ne zekası ne de kalbi tasavvuf u kaldıramaz. Ayrıca tasavvuf insanı asla pısırık yapmaz aksine dünya yı reddetmeleri dünyada ki her türlü hadiseye karşı onları korkusuz kılar bu nedenle elif ba yı bile bilmeyen 5 vakit namaz kılmayı bile beceremeyenler tasavvuf hakkında konuşmaya kalkıyorlar siz ilk önce Allah bir kul olun Allah ın dinine uyun ondan sonra burda laf yapın. Essalamu Aleykum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba yorumunuza cevep vermek istedim öncelikle avam sınıfı olarak bir grubu dışlamak savunduğunuz tasavvuf anlayısında yoktur, kul yalnızca takvada üstündür, ki takvayı derecelendirmek değerlendirmek asla bize düşmez bu kibirdir ve Allah ile kulun arasına girilmez özellikle aracı olmaya çalışmak küfürdür, ayrıca diyelim ki avam sınıfı var ve bu zatlar şeyhler onların anlayamayacakları cümleleri niçin bu avam sınıfında yaymaya çalışırlar (bknz:Enel Hak) sadece bir bildijleri vardır da o yüzden öyle demişler demek asıl at gözlüğü takmak değil mi? Burda ki amacım sikkoyu savunmak değil onu tanımam sadece yazılarını okur yodum yaparım lakin sizin tasavvuf hakkında ki düşüncelerinize katılmıyorum özellikle namazını kılanlar konuşsun diğerleri sussun tarzı söylemler yapılan ibadetlerinizi sıkıntıya sokabilir bunu anlıyacağınızı tahmin ediyorum Ve Aleyküm Selam

      Sil
  55. Keşke bu kadar az bildiğiniz bir konuda yazmasaydınız..

    YanıtlaSil
  56. Arkadaşlar dün kızım rahatsızlandı KIZIMI burda tanıştığım karı koca doktora pötürdüm karı koca doktorlar Asya'dan bir ülkeden Türkiye'ye gelmişler ve Türkiye'de İstanbul tıp fakültesini bitirip buraya SYDNEY ye yerleşmişler ama Türkiye'de öğrenciyken bunlar Fethullah güllenin evlerinde kalmışlar ve hizmet sayesinde okulu bitirmişler iyi insanlar ama dün kendisine sordum Türkiye'de ki olayları bana dediği aman sakın kızlarını okuldan alma YAZIKTIR günahtır Fethullah hoca asla böyle birşey yapmamıştır o Mehdi dir onun bütün kitaplarını okudum sakın Türkiye'deki yalanlara inanma bak Türkiye'deki bütün mezun olduğum arkadaşlarımı içeri aldılar ve hepsi işkence görüyor lar Türkiye'de DEDİ hepsi yalan kardeşim DEDİ bana yani sikko kardeşim senin dediğin gibi Fethullah hocayı küçük yaştan beri ajan olarak yetiştirildiğine okumuş doktor olmuş insanlar bile inanmıyor inanmak istemiyorlar

    YanıtlaSil
  57. Hava albay SAVCI Nurettin soyeri bilirsiniz 1971 yılında Fethullah Gülen'i 7 ay hapise mahkum eden askeri savcı.düsünün 45 yıl önce Fethullah Gülen Hakkı'nda İddianame hazırladı laikliğe aykırı olarak,devletin hukuki nizamlarını dini esaslara uydurmak amacıyla cemiyet tesis etmek ten dava açtı ve zannedersem 3 yıl mı 7 ay mı ne hapis cezası aldı yani bu askeri savcı Nurettin Soyer Fethullah güllenin dönüşe bileceği tehdidi taaa 45 sene önce ilk tespit eden kişi.Düşünün Fethullah güllenin daha ozaman ışık evlerini dahi açmamıştı ve işin başındaydı kurduğu hayallerin arifesindeydi daha..yani demek istediğim kaderin çilvesi işte Türkiye laiktir laik kalacak diyenlere hep dinsizlik damgası vuruldu ama alnı secdeye eriyor dediğiniz heriflerin ne mal olduğunu görüyoruz şimdi SAYGILAR

    YanıtlaSil
  58. 1. Bölüm: Hz. Muhammed S.A.V bile; insanlar anlayabilsin diye her şeyi en basit haliyle anlatmaya çalışmışken, tasavvuf u anlamak için şöyle alim böyle bilmem ne olmak gerekiyor öyle mi ?. Hz. Muhammed S.A.V in bile; senin benim gibi korkuları varken, savaşlarda dahi Allah a el açıp dua ederken, ''En-el Hak'' diyenlerimi anlayamıyorsunuz ?. Bu bloğu yazan arkadaşı takip ederim. Düşüncelerinize uyar ya da uymaz. Ancak genel olarak takip edenler bilir ki, kullandığı dil bu şekildedir. Onlarca kitap okuyup, analiz edip, sayfalar dolusu fikirleri yazıya dökmek kolay iş değildir. Kaynak arayanlar içinde; araştırma yapılan kitaplar kaynağın kendisidir. Yazar farklı bir biçimde yorumluyor, bizler farklı.

    YanıtlaSil
  59. 2. Bölüm: Akıl ile zeka, ayrı şeylerdir. Zekasının farkında olan akıllı, aklını etkili kullanan zekidir. Bir kişiden akıl alabilirsiniz ama zekayı asla.. Zeka; delilleri toplar, sebep-sonuç ilişkisini irdeler, benzeyen ve ayrılanları fark ederek, bilinen şeylerden bilinmeyeni ortaya çıkarır. Allah herkese akıl ve özgür irade vermiştir. Bunun sebebini iyi irdelemek gerekir. Türkiye deki müslümanlık homojen değildir. Cemaatlerin çoğunun birbirlerine çok zıt görüşleri vardır. Tasavvuf ile ''zühd'' kavramını ayırt edemeyenler; tasavuffu Kur'an ın özü olduğunu, Sünnet kaynaklı bir anlayış olduğunu, Allah a yaklaşmaya çalışmayı, küçük günahlardan dahi kaçınmayı tasavvuf zannediyorsunuz. Aslında sanılan kavram Kur'an da sıkça geçen ''takvaya'' paralel olan ''zühd'' kavramıdır. Bu anlayış ilk dönemden itibaren bilinirken, tasavvuf 9. yüzyıldan itibaren dillendirilmeye başlanmıştır. Peygamber efendimizin son dönemini yaşayan veya bir sonraki nesildeki bazı kişilerin, içinde yaşadıkları toplumum değişen siyasal ve sosyal şartlarının sevkiyle kendilerininkinden farklı birtakım dünyevi değerlere yönelişinin yarattığı yeni düzeni kabulle­nemediler. Bu yüzden, dünya nimetlerine ihtirasla bağlanan bir toplum hayatının kötülüklerinden kaçmak için inzivaya çekilmek ve kendilerini olabildiğince koyu bir dini yaşantı­ya adamak suretiyle, bir anlamda bu değişimleri, toplumdan kendilerini soyutlayarak protesto ettiler. Bu kavramlara bakarken o tarihlerdeki sosyolojik durumu bilmek ve anlamak gerekir. Bu kişilere zühhad yada nüssak denir. Bu protesto hareketi, sözü edilen tepkiden başka hiçbir nazari mistik temele dayanmadığı gibi, organize bir hareket de değildir. Dolayısıyla, sûfi geleneğin sonradan biz­zat kendi kökeninde gösterdiği prototipler olarak içlerinde Üveys el-Karani, Herem b. Hayyân, Hasan el-Basri gibi ta­nınmış kişilerin, sonraki dönemlerin mistik teoriler üreten gerçek anlamdaki muta­savvıflarına benzemezler.

    YanıtlaSil
  60. 3. Bölüm: Bu mutasavvıflardan Mevlana ya dikkat ederseniz, birçok Kur'an ayetini ve kavramını kullanmıştır. Bu kafvramların içini, mistik ödünç aldığı mistik muhtevalarla doldurmuştur. Ayrıca; başta Peygamber Efendimiz olmak üzere, bir kısım sahabi ve ilk dönem İslam büyüklerinin hayatları deforme edilerek yeni kavramlara uygun hale getirilmiştir. Tasavvuf yukarıda bahsettiğim zühd hareketinden başlayarak, Emevi ve Abbasi İmparatorluklarının toprakları üzerindeki, İran ve eski Mezopotamya daki Budizm ve Maniheizm gibi dinlere dayalı Hind-İran mistik kültürleriyle, Hellenistik dönemin Gnostik ve Neoplatonik felsefi etkileriyle, Yahudi ve Hıristiyan mistik geleneğinin kalıntılarıyla dolu Mısır ve Suriye civarlarındaki mistik kültürlerle oluşan bir sentezin ürünüdür. İlk mutasavvıflar; Marüf-i Kerhi, Zannun Mısri, Beyazid-i Bistami, Cüneyd-i Bağdadi dir. Bakın değerli arkadaşlar tasavvuf; İslam ın ''Yaradan'ı yaratılan ayırmak'' yani ''tevhid'' "Allah'ın kesinlikle ortak kabul etmez birliği" ilkesi karşı, yaratılanın, Yaradan'ın tecellisinden başka bir şey olmadığını varsaymaktadır. Bu kabul edilemezdir. Ortalıkta sıkça bahsedilen insan-ı kamil kavramı ve buna yüklenen ilahi sıfatlarla, aslında peygamberlik kurumuna rakip geliştirilen, velayet teorisidir. Yani insan- kamile ulaşmanız için, velayet teorisindeki kademeleri aşmanız gerekir. Kutb yada ğavs en üst noktadır. Bunlar kainatı Allah adına idare eden veliden başlayarak, aşağı doğru kademe kademe silsile şeklinde en düşük rütbeli veliye kadar inmektedir. Bu sistem İslam ın ''tevhid'' anlayışına tamamen zıttır. Bunlara Allah ın üstün sıfatlarını, kudretini onun adına kullanan, insanüstü vasıflara sahip ''yarı tanrılar'' diyebiliriz. İlk dönem mutasavvıflardan Hallac-ı Mansur ya da hocası Bağdadi, zamanın uleması tarafından ''zındık'' ilan edilmiş ve tevhid inancına zıtlıkları sebebiyle idam edilmiştir. Hallac- Mansur Tavasin de, Firavun ve İblis i övmektedir. Ayrıca kendisi Karameti devletinin casusudur. Hint seferinden sonra, orada öğrendiği mistik bilgiler yüzünden hocası Bağdadi tarafından dahi meclisinden kovulmuştur. Örneğin; ayakta uyumak gibi birçok uydurma saçmalıkları vardır. Bu konuda yüzlerce başlık altında, yüzlerce bilgi verilebilir. Gördüğüm ve üzüldüğüm nokta, tasavvuf konusunda yazar kardeşimiz ve benim gibi düşünenleri, neredeyse İslam dışı sayılmaktayız. Vaktiyle ulemanın din büyüklerimizin ''zındık'' diyerek idam ettiği adamların, bugün İslama kaynak gösterilmesi çok acı bir gerçektir. Saygılar, Sevgiler..

    YanıtlaSil
  61. Yahu sikko seni çok eskilerden beri bilirim iyi bir farkındalık oluşturdun bütünü ve zıtlıkları görebilme konusunda çok iyi yeteneğin olmasına rağmen bu tasavvuf konusunda iyice sapıttın döngüye girmiş gibisin. Belki bunu söyleyen yüzüncü kişiyim ama bi otur düşün niye böyle diye. Yaptığın çıkarımlar crowley ogluna ataturk ismi koymus bakın satanist bunlar yada çakma hadislere ve müslüman toplumlara bakıp işte islam budur kafasından başka bir şey değil. Aslında bu yanılgının sebebi tasavvufu bilgiye göre sorguluyorsun halbuki tasavvuf bir deneyimdir tıpkı şamanlık yada budanın öğretileri gibi denemediğin için yanılgı içindesin.
    Senin o'nunla birlikte olmak erimek gibi cümleleri şirk olarak algılaman o'nunla birlikte bütün olma kendini görme deneyimini yaşayanlar için o kadar acınası geliyor ki ömer hayyamın ve nicelerinin binlerce sözünde bulabilirsin.
    Arayışta bilgi bi yere kadar ardından iç bilgelik takip eder..

    YanıtlaSil
  62. Adamsın lan sikko. Seviyorum ve takip ediyorum. Antepe yolun düşerse beklerim. Beden eğitimi öğretmeniyim,çocuklara bir ders spor bir ders de manevi, milli, ahlaki konularda az çok birşeyler anlatmaya çalışıyorum. Senin bloğundan da fazlasıyla faydalanıyorum. Dolu adamsın vesselâm. Darısı bana ve tüm çocuklarıma...

    YanıtlaSil
  63. Sen ki tasavvuf hakkında yeterli bilgiye ve donanıma sahip olduğunu sanan ben gibi aciz bi insansın, en basında yapmıs oldugun edepsizlik tasavvufun hz.muhammed halifeti rasulullah ve aile efradının hayatına rehber örnek önder kılma ve onlar gibi yaşamakdır asıl gaye.amma sen bunu en basında çiğnemişsin hz.peygamber bile dini cebrail aleyhisselam aracılığıyla öğrenmiş allahın öğüt ve emirlerini ondan alıp aktarmısken bunları yazman zalimce olur gene nice olurki sahabeyi kiram dini hz peygamberden öğrenmiş bulunmakdadır o zaman o dönemde yaşayan sahabelerde sadece yüce kitap hz.kurandan dini öğrenmeye çalıssaydı nasıl oğrenecekti en ufak hesap yapalım namazın nası kılınacagına dahıl bi örnek göremessiniz kuranda cünkü bunu rasulullah tamamlamıştır. Sünnet ve farz bir oda gibidir oda karanlık oldugunda pencereyi açıp odayı ışıtmak gerekir tıpkı yukarda yazdığım gibi ama sen gibiler bunu yazarak bilmeden de olsa rasulume dil uzatmış olursun gel bundan vazgec kardeşim lafım sade sana deildir cünkü bende bilmezin tekiyim bende cahilim ama bunları öğrenmen için işin ustasına varman lazım bi sanatkar sanatı yaparken nası bi ustadan ders alıyosa bizlerinde bu işin pirlerine varıp nefsimizi allaha karsı terbiye etmemiz lazım diyeceklerim bunlar amacım hiçkimseyi küçümsemek kötülemek deil haddimede deil :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Peki kardeş, sen tasavvuf hakkında yeterli BİLGİ ve DONANIMA sahip misin? Eğer sahip değilsen ki, zaten kendin ''ben de bilmezin tekiyim'' diyerek bilgin olmadığını söylüyorsun. O halde o tasavvuf hakkında söylediklerini neye göre söylüyorsun? Zaten ''kendi ifadenle'' bilmediğin bir şeyin (tasavvuf) iyi olduğunu neye göre iddia ediyorsun. Ya bilmediğin şeyde yanılıyorsan?

      Kardeş, istersen bir araştırma yap, ne Kur'anda ne de ortalıkta dolanan hadislerde tasavvuf diye bir konu yok. (sonradan hadis uydurdularsa bilemem). Hadi ev ödevi olsun :) internette, Kur'anda namaz vakitleri ve Kur'anda namazın kılınışı diye arat, bakalım ne çıkacak?

      Sil
    2. Yorumun için teşekkür ederim,
      Bilmezlik tasavvufdan gelen bir kelimesir taptuk emrenin yunus emreye ilk öğrettiği ders ben bilmemdir bu tasavvufun ana öğünüdür evvela varlığı gruru kibiri üzerinden bırakman maksadıyla kullanılan bir kelimedir bizlerde ona hitaben kullanırız öncelikle bunu bi araştır derim bu birincisi

      İkincisine gelecek olursak kuran namazı dosdoğru kılın ayeti var rükuya yatın secde edin tekbir alın diye doğrudan bir ayet varmı? Varsa körmüyüz? Körsek önümüzü açarsan sevinirim.

      Tasavvufun kuranda yer almamasının sebebi ise o dönemde müslüman arasındaki fitne bu kadar yaygın değil ve direk olarak hak dinin peygamberinden dini öğreniyorlar ondan soraki dönemlerde azgıncılık fitne fesat karışıklık durumunun cıkması tekrardan hz kuran ahlakına dönmek için tasavvufun doğuşunu ortaya sürüyor.saygılarımla 😊

      Sil
  64. lan karısı olmadan kaynatası olan çapsız. daha cemaat ile tarikatın ayrımını bilmiyorsun gelip burada kaynatanın kıçının üzerinde mangal yapıyorsun...

    YanıtlaSil
  65. Anadolu Tekke ruhunun erken dönemlerindeki anlayış; hazarda (barış döneminde) tespih çekmek; seferde (savaş döneminde) kılıç sallamaktır.

    “Hakkın hakkını büründüğü surete göre ver!” demiş Ehli. Yılan suretine bürünmüşse Hakkını vermek; başını ezmektir. Yılan okşanmaz! Akıllı ol.

    YanıtlaSil
  66. Bilmediğiniz şeyler var efendimiz as. Min sozlerini iyi okumalisiniz bu yaziya karşı old. Yerler var ama katıldığım yerlerde madem araştırmacı sınız iyi araştirin lutfen eksik bilginiz var

    YanıtlaSil
  67. "Tembellik, kendini başkalarına teslim etmek, "o öyle diyorsa doğrudur" deyip sorgulama sorumluluğundan kaçmak, üretmemek ve asalaklık bizim toplumumuzun tasavvuf kaynaklı hastalıklarından bazılarıdır." hastalık tanısı doğru, ama aynı semptomlar başka toplumlarda da gözlenebiliyor. Onlarda tasavvuf yok. Hitler Almanya'sında tasavvuf mu vardı? Tam tersine naziler bir çeşit mistisizmi de icad edip kitlelere servis etti. Swastika neden kullanıldı dersiniz? Son günlerde bu konuda düşünüyorum da, çoğunluğun bu akıl tembelliği nereden kaynaklanıyor? Acaba kolaycılık ve hazcılığın birleşimi olabilir mi? Demokrasinin de temelini çürüten bu teslimiyetçi akıl, neden her toplumda çoğunluğu esir alıyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öncelikle şu sorgulamama mevzuna dan başlayalım islam savunucusu olarak ben okuduğum tefsir kitaplarında araştırıp düşünüp yorum yapılır DÜŞÜNMEMEK bir tembelliktir ve bu tembelliği tasaavvufa yükleyemezsiniz

      demokrasi = özgürlük tür tasavvufun kurallarında ise bir başkasının özgürlüğünü kısıtlamak diye bir şey yoktur yorumlarım sadece sizi eleştirmek için yazılmıştır hiçbir tehtid iftira ve hakaret içermemektedir TEŞEKKÜRLER

      Sil
  68. Hanginiz bir şeyi gerçekten iyi biliyor? Dünyanın en ahmak insanı der heralde ben bu konuda en çok bilgi sahibiyim diye. Adam ben bilmezin tekiyim derken sizin gibi hiç okumadan inananlardanım demiyor. Oturduğunuz yerden hem hazır araştırılmış kaynaklı şeyleri üşenmeden okuyun sonra bir de sen bilmiyorsun deyin. Ben de bu adamı yeni takip ediyorum abi ama sonuçta boş beleş konuşmuyor. Kaynaklı belgeli en önemlisi kullanabilenler için mantıklı. Her neyse insanlar neyi beğendi ki?

    YanıtlaSil
  69. Çok uzun zamandır bu tarz kişilerin arasında bulundum ve anlam veremedim. Daha sonra bu konuları araştırdım ve dediğin gibi kardeşim Kur-an tek yol gösterici ve öğrenmen gereken herşeyi öğreten bi nimettir.. Teşekkürler kardeşim

    YanıtlaSil
  70. Sana Birşey kabul ettirmek değil maksadım lakin insanlar 40 fırkaya ayrılır sadece bir fırka kurtulaşa erer, buda herşeyde olduğu gibi Hak olandan geçer iş hamgisinin Hak olduğuna karar verip bulmakta eğer nasibin yoksa zaten kılı kırk yarman fayda vermez, Allah ıslah etsin ki doğru yolu bulasın...Selametle..

    YanıtlaSil
  71. anlattığın birçok şeye ketılıyorum lakin kuranı kerimde bariz bir şekilde mürşit-mürid bulunurken bunu reddetmen kuranı okuyan biri olarak ilginç beni ilgilendirmez senin neye nasıl inandığın lakin kuranda tekrar söylenen 2 en önemli husus var: 1 ölmeden önce kalp ile Allaha ulaşmayı dilemek. 2 sana o yolda önderlik edecek kişiyi yaratıcıya sorup buna iştirak etmek. bu konuyu konuşmak istersen vural.black.smith@gmail.com a mail yaz konuyu açalım

    YanıtlaSil
  72. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  73. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  74. "Sadece bu kadarı da değil. Bugün Türkiye'deki okullarda, ilahiyat fakültelerinde, televizyondaki dini programlarda, camilerde İslam diye bu adamların masalları anlatılır." demişsin ya Sayın Sikkofield, yalnızca ilkokuldan liseye din kitaplarımızda değil,yalnızca din ile alakadar fakültelerde değil,Üniversitelerin tarih bölümlerinde de karşılaşılıyor bu gibi kimseler ile tasavvuf adı altında. Ben tarih öğrencisiyim. Hoca Ahmed Yesevi,Mevlana.. Moğol tarihinde mi karşıma çıkarılmadı dersin Selcuklu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. (ne oldu anlamadım burdan devam edeyim,neyse)+ tarihinde mi? Kaynaklarımda görüyorum bu isimleri. Bu çok önemli şahsiyetler çok güvenilir ve çok doğru,tam doğru olarak aktarılıyor. Sorgulama sıfır bir sistem ile öğrenim görüyorum. Ezber tam,sorgulama sıfır,araştırmalısın fakat ulaşacağın sonuç yine benim dediğim olmalı. Aksini iddia edebilir misin? Hayır. Kanıtın mı var? Hayır,kanıtın kıçımdan uydurduğum x değerince reddedildi.

      Otur,sıfır.
      Tasavvuf örnekli dayatmacı sistem 1 - Bilim falan 0

      Sil
    2. (ne oldu anlamadım burdan devam edeyim,neyse)+ tarihinde mi? Kaynaklarımda görüyorum bu isimleri. Bu çok önemli şahsiyetler çok güvenilir ve çok doğru,tam doğru olarak aktarılıyor. Sorgulama sıfır bir sistem ile öğrenim görüyorum. Ezber tam,sorgulama sıfır,araştırmalısın fakat ulaşacağın sonuç yine benim dediğim olmalı. Aksini iddia edebilir misin? Hayır. Kanıtın mı var? Hayır,kanıtın kıçımdan uydurduğum x değerince reddedildi.

      Otur,sıfır.
      Tasavvuf örnekli dayatmacı sistem 1 - Bilim falan 0

      Sil
  75. "Sadece bu kadarı da değil. Bugün Türkiye'deki okullarda, ilahiyat fakültelerinde, televizyondaki dini programlarda, camilerde İslam diye bu adamların masalları anlatılır." demişsin ya Sayın Sikkofield, yalnızca ilkokuldan liseye din kitaplarımızda değil,yalnızca din ile alakadar fakültelerde değil,Üniversitelerin tarih bölümlerinde de karşılaşılıyor bu gibi kimseler ile tasavvuf adı altında. Ben tarih öğrencisiyim. Hoca Ahmed Yesevi,Mevlana.. Moğol tarihinde mi karşıma çıkarılmadı dersin Selcuklu

    YanıtlaSil
  76. vay anam ben nerelere gidem.

    bu michael sikkofield denen adam her kimse umutsuz vaka valla. umutsuz vaka olan bütün salatalıklar gibi de kendini süper dahi filan zannediyor. hem kendine tapıp hem de sürekli dinden bahsetmesi de ayrıca enteresan. en fenası da bu adam çok ama çok cahil.

    Akıl-kalp dengesini kuramamış, rasyonel olacağım diye sıçıp sıçıp sıvıyor. Akıl ne işe yarar ne işe yaramaz, kalp ne işe yarar, aklın bilme kapasitesini neden aşar bir araştırsın bence. mistisizm nedir ne değildir bir öğrensin. bu konularda hiç bilgi sahibi değil çünkü. okuduğunu da anlayamıyor herhalde. bir inanç sistemini kötüye kullanan insanlar, o inanç sisteminin değil, onu kötüye kullanan insanların sorunudur.

    "The heart has its reasons of which reason knows nothing." Blaise Pascal

    Sen kalbin/gönlün ne işe yaradığını bilmiyorsun michael sikkofield bey. öğretirler. hayat bu...

    YanıtlaSil
  77. Yazılarında ismin gibi iyice sikko olmaya başladı
    Bugün burda tasavvuf hakkında atıp tutarsın ama islamın yayılmasında en büyük payın tasavvuf olduğunu unutursun tasavvufun bir zararını açıkça söylesende bizde görsek neymiş şu çok korktuğun tasavvuf

    YanıtlaSil
  78. Sikko guzel yazmissin kisa yazmissin begendirici yazmissin . sana bi belge aticam nasi atabilirim varmi burafaki milletten veri aldigin bi e posta adresi

    YanıtlaSil
  79. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  80. Bu arada tasavvufun top 20 listesine 3. Siradan giren sarkisi "illede ask" kendisine olumsuz bakan birisi olursa mevlana ft. Elif safak "madakafa ye yo " sarkisina donusebiliyormus. Da ulas bi bana birsey cidden atmam gerekli.

    YanıtlaSil
  81. ADMİN BİRAZ DA MEVLANA SÖZLERİ PAYLAŞ

    YanıtlaSil
  82. Okumadığın kitap hakkında yorum yapmışsın. Yorum yapmadan önce 14 adet kitabı defalarca okuyup öyle yorum yapman lazım. Şuan kesinlikle büyük bir iftira atmışsın Risale-i Nur eserleriyle ilgili. Hiçbir belge yok, delil yok iftira var. Yapmayın.

    Din konusunada gelecek olursak sen uğraşma sikko. Öncelikle Kuran Türkçe mealdekini yansıtan basit tekrara dayalı anlamsız bir kitap değildir. Ayrıca Meal çalışmasının niçin yapıldığını sikko beynini açarak öğrenmeye çalış...

    Hiçbir şahsın kitabın vs yanlısı değilim. Delirdiğim nokta içine girmeden hüküm vermek. Okuyun sonra hüküm verin. Sen sapıtık kişilerden yani mealcisin. Tüm yazılarını okudum. Defalarca. Hükümümü çıkardım bu sentezlerimden sonra. Gerçek din Meal dini değildir! Allah ne emrediyorsa onu yapın. Resulume itaat edin dediyse itaat edin. Cehennem sizi alınca vah sikko beynim demeyin!

    YanıtlaSil
  83. Horasan Melametilerinin liderlerinden Hamdun Kassar’ın (öl. 271/884) “Hanginiz Muhammed?” sorusuna halel getirecek her tür davranışı kerih gördüğünü ve Melamet öğretisini bu sorunun gereği ile temellendirdiğini görüyoruz.

    Ona göre hırka giymek, suflu (yünlü) elbiselerle gezmek, cübbe, sarık, zünnar, kisve gibi halktan ayrı kıyafetlerle dolaşmak, zikr, sema, vird vermek, şeyh-murid ilişkisi tesis etmek, tarikat kurmak, servet yığmak, mülkü ve ilmi kendine saklamak “Hanginiz Muhammed?” diye sormaya gerek bırakmayıp, kişiyi halktan ayıracağı ve belli edeceğinden riyadır. (A.g.e s.128 vd., 204 vd.)

    http://www.ihsaneliacik.com/2009/08/12/hanginiz-muhammed/

    YanıtlaSil
  84. tasavvuf idrak etmek demektir

    YanıtlaSil
  85. dostum bu büyük köpek takımyıldızı; yani sirius a ve sirius b hakkında yazını veya yorumunu göremedim. saçma sapan muhabbetler deyip susmayacaksın umarım.

    YanıtlaSil
  86. Eline, ağzına, yüreğine sağlık... Çok güzel ve halikulade tespitler yapıyorsun, ne aydın bir zihin, ne güzel bir bakış...Akıl ve mantık insanı doğruya götürüyor işte, Allah da bize bu yolu göstermiyor mu zaten en'am suresinde... Kula kulluğu yasaklıyor, tek Allah'a yönelmemizi istiyor... Michael, seninle bir gün yollarımız kesişecek, mutlaka kesişecek... o günü hasretle ve özlemle bekliyorum güzel insan... ben de gümbür gümbür gelicem inşallah... bu konuda kitaplar yazacağım... aydın zihnine ve aydın zihinlere selam olsun... hoşça kal...seni seviyoruz.

    YanıtlaSil
  87. Mustafa DOLU20 Ocak 2017 12:16

    Peki tatlı yazan tatlıcan:)) din diyon da. Neden Din ?.. "Neden" sorusuna cevap bulamadığım için yaptığın bir kolaycılık mı acep ?

    Samimiyetin mükemmel.

    Çıkarımın hatalı ama ....Sen de zaten biliyorsun tatlıcı...Eminim ki biliyorsun içi dışı bal kaymak...:)

    Neden böyle diyom diye sorarsan canımın içi...cevabım şu olacak :)

    HERKES BİR SONUÇ ... BİR CEVAP...BİR MELHEM...BİR İLAÇ ARIYOR. KENDİSİNE KAYITSIZ OLAN BU VAROLUŞA ANLAM KATMAYA ÇALIŞIYOR HERKES..AFEDERSİN AMA..SİKİNDE DEGİLİZ VAROLUŞUN (Evren..Evren yasaları...Dünya...Doğaaa).

    DOGANIN,VAROLUŞUN KAYITSIZLIĞINA MARUZ KALAN İNSAN...SAVUNMA MEKAMİZMASI OLARAK inanç SİSTEMİ DİYE BİRŞEY GELİŞTİRMİŞ ( En aptalından en akıllısına kadar...Düşünme yetisi olsun olmasın herkesin görece olarak çarpık yada mantıklı görünen bir inanç sistemi vardır).

    Tatlıcan burayı çok iyi dinle şimdi( Anlasa Anlasa bi sen anlarsın beni valla ) (BAYA BAYA SEVDİM SENİ YAZDIKLARINDAN DOLAYI KERETA:)

    Gadasını yediğimin şeker şerbet bal petek çiçek böcek kıl tüy Sikkosum, var olan orijinal bir dini ilahi kitap göster taşşağını melemen yapıp yiyim.

    Çok ciddiyim varsa söyle delikanlı gibi.

    Sen tabiki delikanlısın bir tanesini biriciksin senin bir taneliğin senin biricikliğin gibi TEK BİR TANE...BİRİCİK BİR ORİJİNAL KAYNAK GÖSTER...ORİJİNAL KİTAP GÖSTER.

    Diğer yazılarında bahsettiğim ve Muhammed niye böyle bir kumar oynasın ki dediğin tarihsel olaylar..Kuran kitaplaştırıldıktan önce mi gerçekleşmiş yoksa sonra mı ?

    Samimimiyim...Muhalefet yapmıyorum..Belki atlıyorsundur bu konuyu...Sana da pek yakışmaz ama :P

    Muhammed Allah'ın bildirdiklerini kuldan saklıyor da Ebubekir Ömer ve Osmana mı kalıyor topluma yaymak..Postacılık görevi de mi yapamaz bir peygamber ? İlahi bir ironiklik yok mu sence bu açıdan tatlılar tatlısım. Yaşanan gerçekler...Tarihin gerçekleri neden hep inançlarımızı sorgulamamızı gerektiriyo?

    Muhammed neden kendine verileni...toplumla birinci elden paylaşmadı. Bilakis ortadan kaldırdı.

    Başka bir ironik nokta da şu :
    Okuma yazma bilmeyen bir peygamberin sözlerini yazıya dökenler nasıl döktü acaba...Kontrol mekanizması hiç yok.

    Oku denilen ilk ayet ile Muhammed okumayı öğrendi mi yoksa Allah'ın kudretiyle ?

    Beni ciddiye almanızı dilerim
    Birlikte çay ve sigara içilesice :)

    Mustafa Dolu 0546 210 38 32

    YanıtlaSil
  88. Kadirileri Nakşibendi kolu diye yazman da ayrı komik olmuş :)

    YanıtlaSil
  89. yazdıklarınızın yüzde 90 nı iyi ihtimalle yanlış, ya da en azından cahililliğinin bir örneğidir. arkadaşlar aklınız alır ya da almaz tasavvufu böyle cahilane yazan mecralardan öğrenmeyin kaynaklara yönelin. tasavvufta insana aklı kenara bıraktırma öğütlenmez. arkadaş ibni haldun dan alıntı yapmış aklıncaa ama ibni haldun da tasavvuf karşıtı değildir, doldurma ezber cümlelelerle yazılmış bir şey bu.. kadiriliğin nakşibendilikle alakası olmadığını da öğrenmelisin sevgili yazar

    YanıtlaSil
  90. Yazılarında doğrularda var yanlışlarda sikko.
    Firengileri okuya okuya dış mihrakların saçma sapan olaylarına baka baka hakla batılı ayırt edemeyecek derecede kalbin katılaşmış.
    Allah sana doğru yolu göstersin en yakın zamanda hidayet edici yalnız O'dur..

    YanıtlaSil
  91. Birçok insan dini yoga tarzı rahatlama ritüeli olarak görüyor ve tasavvuf bu hissiyata erişmek için elverişli. Halbuki dinimiz kitabımız birebir hayatımızda yer bulmadığı sürece Müslümanlık sadece bir iddiadan ibaret kalıyor. Kur'an'ı anlamak ve yaşamakla yükümlüyüz. ama Allah'ın bize kolaylaştırdığını kendimize zorlaştırmakta üstümüze yok.
    Çok Sağolun, söylenmesi zor olanı söylüyorsunuz.

    YanıtlaSil
  92. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  93. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  94. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  95. Tasavvuf okuyan için edebiyat (kal) yaşayan için eşi bulunmaz bir hakikattir. Gerçekte tasavvuf islamın özü (batınisi, iç kısmı) anlamına gelir tam ve olgun müslüman olma yoludur ve Allah'ı sevme sanatıdır. Nasıl ki insanın da bir batınisi yani iç kısmı özü varsa... alemde hiç bir şey sadece şekil suret değil. Ayrıca Allah kuranda kullarına 3 şekilde seslenebileceğini söylemiştir ki o insana şah damarından daha yakındır. Her insan Allah'tan bir nur taşır bunu açığa çıkarmakla mükellefiz. İnsan-ı kamil denilen işte budur. Allahın kendi ruhumdan üfledim dediği de. Yani ruh insanın batınıdır. Tasavvufta böyle islamdır. Kuran da sadece zahiri okunmaz ruh yücelip nefs ezildikçe anlamlarını açar çünkü kuran yaşamaktadır. Tozlu raflarda en üst köşeye kaldırmak için değildir. Her harfinin de bir koruyucu ruhanisi vardır ki bir kitabın içine saklamak büyük bir kayıp. Okumalıdır ve yaşamalıdır ama şekilde değil. Kıl beşi ye aşı kafasıyla değil. Bir kaç tarikat tasavvufu yaşadığını iddia ediyor diye bu tasavvufu çirkin yapmaz. Eskiden tarikatlar gerekliydi bir kitabı almanın çok pahalı olduğu devirlerde bilen bilmeyene anlatıyordu. Ve gerçek evliya sultanlar ölmeden önce kimseye el vermemişlerdir. Hatta Kuşadalı İbrahim Halveti kendi tekkesi yanarken bırakın yansın artık kapatılmalıdır demişti. İşin aslı tasavvuf fatihanın 4. ayetine sarılmaktır. Şeyh ve efendi olmadan Fatihanın 4. ayetine sarılan bir topluluk biliyorum bunlar üveys topluluğu. Topluluk derken günümüz cemaat mantığında değil aksine ayrılmamayı birleşmeyi öne süren ve sabah akşam arada aracı olmadan rabbini anan insanların yani Allah'ın bizden istediği gibi yalnız ondan yardım dileyenlerin yolu. Şimdi bunlar tasavvufu yaşıyor. Ama onlar yalan söylüyorlar. Neden mi ? çünkü seni Allaha götürüyorum deyip seni kendine götürüyorlar. Tasavvuf herşeyin özünde Allahı gönül gözü ile görebilme tüm ötekileştirmelerin karşısında durabilmedir bunlar insanları kılık kıyafeti ile irdeliyorlar nerde kaldı tasavvuf ? 800 yıl önce Yunus emre demedi mi dervişlik dedikleri hırka ile taç değil gönlünü derviş eden hırkaya muhtaç değil al sana tasavvuf. Şeriat tarikat yoldur varana hakikat marifet ondan içeri diyen de yunus emre. Mevlana da aynı şekilde yaşıyordu. Öyleyse yaşamadan hayvani nefs ile onun yazılarını okuyan orada kendi nefsinin empozesini, aşk ile okuyan orada gönlündeki imanı ve sevgiyi okur herkes kendini okur işin özeti her yerde. Bir Hacı Bektaş Veli ile şimdiki sahtekar şeyhleri bir tutana yazık. Bunlara bakıp o Allahın sevgili kullarına yalancı diyene de. Vesselam insanlara bakıp müslüman olunamayacağı gibi bunlara da bakıp tasavvuf inkar edilmemeli. www.veyselkarane.com incelemeni de tavsiye ederim. Yaşamadan bilemezsin. Eğer hakikati merak ediyorsan tasavvuf varmı yokmu diyorsan ve önyargılı değilsen bu konuda yazmadan önce tasavvufa bir atıl derim. Yani yaşa ve gör.

    YanıtlaSil
  96. Hadisleri kayda almadığımıza göre bu sitede, alınmadığı için 2 lavuk yüzünden, o halde Hz. Muhammed pamuk şekeri seven ve 148 karısı olan, çıplak gezmeyi seven, şarabı olgun seven, 90'lı yaşlarında, boyu 1.25 olan bir yaratıktı. Öyle değil mi, "biri iki" gören ahmak amın oğulları? Yani bu bloğu masturbasyon için kullanan ve dışarıdan iyi-kötü tepki aldıkça egoları serpilen it sürüsü?

    Siktirin gidin de millet rahat nefes alsın.

    At yarakları.

    Not: Bu bloğun yazarlarından olan ve Cemre Demirel gibi kendini gösterip yalan yazmaya bayılan narsisist ve megaloman Ersin Taş, umarım arık erkek orospuluğunu bırakır ve zührevi hastalıklardan da kurtulmuş olur. Sikindeki yaraları lazerlere yaktıran ben değilim herhalde???

    Müslümanın en kötüsü iki yüzlü olanıdır.

    Bu Cemre ya da Ersin, dışarıda yani normal hayatta asla Allah kelimesini kullanmazlar, dinle ilgileri yoktur ve takiyyeci karaktersiz tiplerdir.

    Bilmeyenlere ve hala bu soytarılara destek olanlara duyurulur.

    Uğur.

    YanıtlaSil
  97. Hadisleri kayda almadığımıza göre bu sitede, alınmadığı için 2 lavuk yüzünden, o halde Hz. Muhammed pamuk şekeri seven ve 148 karısı olan, çıplak gezmeyi seven, şarabı olgun seven, 90'lı yaşlarında, boyu 1.25 olan bir yaratıktı. Öyle değil mi, "biri iki" gören ahmak amın oğulları? Yani bu bloğu masturbasyon için kullanan ve dışarıdan iyi-kötü tepki aldıkça egoları serpilen it sürüsü?

    Siktirin gidin de millet rahat nefes alsın.

    At yarakları.

    Not: Bu bloğun yazarlarından olan ve Cemre Demirel gibi kendini gösterip yalan yazmaya bayılan narsisist ve megaloman Ersin Taş, umarım arık erkek orospuluğunu bırakır ve zührevi hastalıklardan da kurtulmuş olur. Sikindeki yaraları lazerle yaktıran ben değilim herhalde???

    Müslümanın en kötüsü iki yüzlü olanıdır.

    Bu Cemre ya da Ersin, dışarıda yani normal hayatta asla Allah kelimesini kullanmazlar, dinle ilgileri yoktur ve takiyyeci karaktersiz tiplerdir.

    Bilmeyenlere ve hala bu soytarılara destek olanlara duyurulur.

    Uğur.


    Neymiş Mevlana şirktemiş. BEN diyen herkes şirkte zır cahil salak. Sadece ALLAH bakidir, diridir, kaimdir. Güneş doğunca gölge kalmaz.

    Vahiy ise can kulağıdır. İlimde ileri gidenler bilir ki, HEPSİ ALLAH'tandır.


    Bu Ersin sikiği ya da diğeri; cevap verirken bile burdan vermezler; sayfada yayınladıkları makale bozuntusu yazıılar arasına serpiştirirler ki tribünlere oynasınlar. Ezikler.


    Neymiş? Atatürk'ü masonlar mı öldürmüş, popülist götler? Başka yok mu Atatürk hakkında olumlu yazabileceğiniz bilgi ki okuyanlar bir şeyler öğrenebilsin, manevi güç kazansınlar. Dilediğiniz oldu; bol bol tık aldı sayfanız. Yazık...

    YanıtlaSil
  98. Cemre sana kac aydır aklıma takılan bir soruyu sormak istiyorum.ortalama bir senedir blogunu ve youtube videolarını izliyorum. Bir çok tasavvufla alakalı yazıdını okudum.oktay sinanoğludan bahsettiğin yerlerde oldu.oktay sinanoğlu her zaman gönül geliştirmek diyor.tasavvuf okumak lazım ,maneviyatı geliştiren odur diyor.bu konuda ne düşünüyorsun?

    YanıtlaSil
  99. Abi güzel yazılar bir başka din tasavvuf kitabını okudum emeğine sağlık bir de tagutlar hakkında yazı yazsan güzel olur

    YanıtlaSil
  100. Tasavvuf felsefesini doğru anlatan vakıflar vardır
    Bir de Atatürk'un kapattığı ama sonradan acılan tekke ve zaviye benzeri cemaatler vardır. Bu tür cemaatler bana göre insana zarar veren türdendir. Tasavvuf felsefesi cemaatten değil dergah ,vakıf ve imarethaneler öğrenilir. Mevlâna yunus emre gibi evliyalar cemaatçi değil dergahlarinda ilim sohbeti veren özel insanlardı. Herkes tasavvuf felsefesini kaldıramaz.Kendini bilmez tarikatlar yüzünden islam yanlış anlaşılıyor.

    YanıtlaSil
  101. https://www.mihr.com/
    Gerçek tasavvuf burda anlatılıyor işte. Hem de eğitimli adamlar tarafından. Temelinde kutsal kitap ve evren yasalarını temel alarak bakmamı tavsiye ederim.

    YanıtlaSil

Bu blog'a yapılan her yorum, o yorumun sahibini bağlar. Ayrıca makaram sarı bağlar.

3. şahsa hakaret olmadığı müddetçe asla yorum silmem. "Bu yorum yazar tarafından silindi" ibaresi, eğer o yorumu yazan kişi kendi yorumunu sildiyse çıkar.