Okunması şart makaleler:

Tasavvuf ve Tarikatlardan Yeni Dünya Dinine: Bölüm 1 ve Bölüm 2
Komünizm, Kızıl Devrim, Sovyetler Birliği ve Şirketler
İnsan, Din ve Kuran
Bu da amme hizmeti: Okunması Gereken Kitaplar Listesi

Bir Başka Din: Tasavvuf kitabı çıktı; internet'ten sipariş etmek için kitapyurdu link'i.

YENİ: Youtube'daki hodor hodor konuşmalarım için buradan alalım.

26 Aralık 2016 Pazartesi

Yaşasın Gündem

Konuşacam kaynatasız, birçok şey hakkında konuşacam. Yetti.

Gündemi severiz, çünkü bize kim olduğumuzu ve neler yapıp, neler yapmadığımızı unutturur.

Bu aralar ne zaman herhangi bir konu hakkında bir şeyler karalasam, "Ulan ülkede şunlar şunlar oluyor, senin derdin bu mu? Şimdi sırası mı?" diye tepkiler geliyor. Hatta ben bu yazıyı yazarken de bir bomba patlayabilir, o yüzden burada anlatacaklarım da büyük çoğunluğunuza tıraş gelecek. İyi de bu olanların, daha doğrusu olacakların sebebini yıllardır anlatan insanlar vardı, Birçok cenahtan, birçok görüşten insanlar uyardı sizi. Zamanında her uyarana bir kulp taktınız. Bu insanların uyarma şekilleri farklıydı, görüşleri de farklıydı, bu yüzden sırf sizin o kulaktan dolma inançlarınıza ve alışkanlıklarınızdan oluşan hayat görüşünüze dört dörtlük uymuyorlar diye, her uyaranı itin götüne soktunuz. "Acaba doğruluk payı var mıdır?" diye bir dinlemek yerine, komple üstünü çizdiniz, kulaklarınızı tıkadınız. "Tehlikenin farkında mısınız?" diye uyaranlara "amaaan ulusalcı zırvaları" dediniz. Erbakan yıllarını verdi uyarmak için, hatta sahaya inip mücadele etti, "Bırak şu dinciyi, hem kayıp trilyonları felan var hehe" diye itibarsızlaştırdınız. Onun gibisi belki de on milyonda bir dünyaya gelebilecek olan Oktay Sinanoğlu gibi bir dahinin adını bile Türk Einstein'dan "Deli Profesör"e çıkardınız. Banu Avar emeklilik yıllarının tadını çıkarmak yerine hala şehir şehir dolaşıyor, kitaplar yazıyor, insanlar bir şeylere uyansın diye; ona da kemalist teyze diyorsunuz, komplo teorisyeni diyorsunuz. 5-6 yıldır şu blog üzerinden bir şeyler anlatmaya çalışan kendi halinde bir herif olan bana bile türlü kulplar taktınız. Oysa kimse ne %100 isabetle doğru olanı söylemeyi başarabilir, ne de romantik aşk dizilerindeki gibi sizinle bir ruh eşi olabilir. Siz bu küçük komplekslerinizle "bilmediğinizin ardına düşerken" ve "birbirinizi çekiştirirken" atı alan Üsküdar'ı geçti. Şimdi oradaki o bombayı kim patlattı, oradaki askerlerimizi niye öldürdüler diye 10 gün sonra unutacağınız olayları en büyük gündeminiz yapıyorsunuz. İyi, açın televizyonu, sikindirik tartışma programlarında bir sürü kravatlı denyo var. Konjonktür, DEAŞ, TAK diye sikim sikim konuşarak verirler o cevabını çok aradığınız sikindirik soruların.

Şu an Internet'te, ekseriyetle de popüler olan Twitter, Ekşi Sözlük ve Onedio gibi genellikle kapsamlı ve uzun okuma yerine, okuma alışkanlığı olmayan hedef kitle için gayet uygun tek kullanımlık diş macunu kıvamında "bilgi" sunan sitelerde ve aynı şekilde bunların yabancı muadillerinde de her şeyin suçlusu İslam'dır. Ben de "gerçek İslam bu deeğiiaaal" diye zırvalayan bir denyoyumdur. İyi, bir gel benimle. Bakarsın, belki doğruluk payım vardır, "Maksat hayatta enerjimi harcayacak bir meşgalem olsun" diye tutunduğunuz içi boş ideolojilerinize ters konuşacak olsam da, belki benim de üstünü çizip attığınız insanlar gibi haklılık payım olabilir.



Daha kaliteli bir görsel bulamadım kusura bakma, domino taşları bunlar. En solda dimdik ayakta duran taş, bizim o çok güzel düzenimizdir. Onun hemen sağında da üstüne çullanan, birazdan onu yıkacak olan pis, kötü taş vardır. Yani din, İslam.

Yıllardır piyasada fink atan bir fotoğraf vardır Afganistan'la ilgili, birçok farklı versiyonunu görmüşsünüzdür. İki tanesini göstereyim size, ikisinin de mesajı aynı.





Üst karede eski çağdaş Afganistan vardır, alt karede günümüzün İslami (!) Afganistan'ı.

İyi de Afganistan üstteki karelerde de Müslüman'dı. Günümüzdeki Afganistan, Taliban'ın Afganistan'ıdır. İşin orası önemli değil, körler için en büyük suçlu son domino taşını deviren sondan bir önceki taş olmak zorundadır, yani İslam. İslam ise Taliban olmak zorundadır, çünkü birilerinin işine, birilerinin de keyfine öylesi uygun düşüyor.

1979 senesinin sonları... Batı sermayesi tarafından sanayileştirilen ve tüm yatırımını askeri sanayi üzerine yapan Sovyetler, bu kez Afganistan'a dadanır. Kızılları karşısına alan Afganistan da doğal olarak destek almak için ABD'nin kucağına düşer. Tarihin görsel bir kanıtı olan şu kısacık video birçok şeyin sembolik de olsa ispatıdır:



Bu video'da 1979 yılında Brzezinski, Afganistan'da, Afgan mücahitlere nutuk atar. Brzezinski kimdir? Yıllardır küresel çetenin en büyük akıl hocalarından ve stratejistlerinden biridir. Amerika Birleşik Devletleri'nin akıl hocasıdır demiyorum bakın; şirketlerin, bankaların, para sahiplerinin oluşturduğu ve devletleri yöneten küresel çetenin akıl hocasıdır diyorum. Ahmet Çakar gibi konuştum amına koyim, neyse. Her ne kadar Aristo, siyasetin ekonomiyi yönettiğini söylese de, Aristo'nun üzerinden asırlar geçti, uzun süredir ekonomi siyaseti yönetir.

Bu video'da Brzezinski, batı tarafından silahlandırılan ve eğitilen Afgan mücahitlere şöyle der: "Oradaki topraklar sizin. Bir gün oradaki evlerinizi ve camilerinizi geri alacaksınız. Çünkü Tanrı sizin yanınızda. Sizin davanız haklı davadır."

Hey yavrum benim, sanırsın şu sözleri söyleyen şerefsiz Brzezinski değil de, Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç.

1979, "İslami terör"ün tohumlarının serpildiği yıldır. İslami terör demeye ne aklım, ne gönlüm el veriyor, o sebeple tırnak içinde İslami terör diyorum. Hay amına koyim yine Ahmet Çakar gibi konuştum, tırnak içinde diyormuşum, noluyoz lan? Neyse dur.

Savaş, sermaye sahipleri için her zaman en kârlı yoldur. İki tarafa da silah satarsın, iki tarafa da borç verirsin, büyük devletleri çatıştırdığın küçük devletlerin sahasını kendin ele geçirirsin, yeniden yapılandırırsın.

Sovyet-Afganistan savaşında, Amerikan destekli Afgan mücahitler Sovyetlere galip gelir, ardından iç savaş başlar, kaos başlar, tanıdık geliyor di mi? Tıpkı bugünkü Ortadoğu gibi. Birileri "özgürlük, demokrasi, yardım" sloganlarıyla girer bölgeye, altını üstüne getirir, sonra iç savaşla o ülkenin insanları birbirlerini yer. Neyse, derken o Afganistan'ın başına 1994 yılında Taliban gelir. 2001'de İkiz Kuleler indirildikten sonra, kamuoyunda ehliyet kazanırsın ve olayla hiçbir alakası bulunmasa da Afganistan'a girersin. Afganistan'ı dünyanın en büyük uyuşturucu pazarı haline getirirsin. Oranın fakirliğine fakirlik, istikrarsızlığına istikrarsızlık katarsın. Bu senaryo da tanıdık geldi di mi? Haritada biraz aşağılarımıza, Kuzey Afrika'ya falan bakın, görürsünüz aynısını. Taliban yine varlığını sürdürür, bırak sürünsün küçük insanlar. Birileri güçsüz olsun ki, sen en güçlü olasın. Köleler olmadan efendiler var olamaz.

Sen benim bu anlattıklarımı boş ver ama. En büyük suçlu tabi ki de İslam'dır.

Kulaktan dolma Feysbuk ve Onedio bilgisiyle bu kadar analiz yaparsın, zira yukarıda yazılan tarih can sıkıcıdır, işine gelmez okumak. Hatta okusan da işine gelmeyebilir, zira kinin vardır birilerine, sömürücü din adamlarına, cahil dindarlara ve belki de -genellikle- içten içe Allah'a... Yine kabahati İslam'da bulursun, Allah'ta bulursun.

8-13. yüzyıllar arasında bilimde altın çağını yaşayan İslam'ın neden bu hale düştüğünü, akılcı mutezile akımını kafir ilan eden tasavvuf dinine borçlu olduğumuzu şu yazımda, komünizmin ve SSCB'nin etinden sütünden yararlanan küresel sermayenin, SSCB'yi batı bloğu karşısında nasıl bir düşman olarak palazlandırdığını ve SSCB ömrünü tüketmek üzereyken soğuk savaşın sonlarında bu selefileri palazlandırdığını şu yazımda, elimden geldiğince kanıtlarıyla detaylı bir şekilde açıkladım. Okumak serbest, ister "hadi lan" dersin, ister doğru bulduğunu kaparsın. Aslında bu blog'da anlattığım her şey puzzle'ın bir parçasıydı ama ille de en önemli konu iki gün sonra yanıbaşımızda patlayacak bombayı hangi taşeron örgütün patlattığı olacak di mi? Gündem o çünkü. Biz sondan bir önceki domino taşını öğrenelim de, gerisi işe yaramaz bilgi sonuçta.



Bu haritayı CFR'nin sayfasından aldım. Hani ABD'nin resmi bir kurumu olan ve ne hikmetse kurucularından üyelerine kadar alayı iş adamı ve para babası olan Dış İlişkiler Konseyi. Harita, dünyada bugünkü çatışma noktalarını gösterir. Küçük ölçekli bir haritada baktığınızda, Ortadoğu'daki karmaşa noktaları üst üste biniyor, yerlerini bile tam olarak kestiremiyorsun. Elbette 15 sene önce de Ortadoğu gül bahçesi değildi, ama bu kadar da sefil bir halde değildi. BOP, BOP diye bağıranlara kulak asmadınız, komplo teorisi deyip geçtiniz, oysa bu bir teori değil komploydu. Şu anki müstakbel başkan adayımız da defalarca Büyük Ortadoğu Projesinin eş başkanlarından birisi olduğunu defalarca gururla söylemişti hatırlarsanız ama mesele değil, kandırıldık der ya da onu bile demesine gerek yok, yayaye koko cambo yayaye der, yine her şey olduğu gibi devam eder.

Peki, hırsız elbette suçludur, ama ben o atasözünü tersten sorayım: Kapısını ardına kadar açık bırakanın hiç mi suçu yok? Çok var, belki de hırsız kadar...

Eğer biz Müslüman olabilseydik, bunlar başımıza gelecek miydi? Büyük Ortadoğu Projesi denen şeyi adamlar bu derece başarıyla hayata geçirebilecekler miydi? Kapıyı ardına kadar biz açık bıraktık ve cezamızı çekiyoruz.

Akp hakkındaki görüşlerimi biliyorsunuz, lakin bu işin Akp ile de öyle çok bir alakası yok. Başımızda XYZ partisi olsaydı yine aşağı yukarı aynı şeyler olacaktı, zira yüzyıllardır asalak hale getirildik. Üniversite okuma imkanı bulanlar ve sosyoekonomik seviyesi nispeten yüksek olanlar da, sırf bununla övünerek karşı tarafı aşağılamaktan başka bir sike derman olmayarak cehaletin övülmesine yol açanın ta kendileri oldular. Hiçbir sonuç nedensiz, hiçbir tepki etkisiz olmaz. Türkiye'de eğitime ve eğitimliye duyulan nefretin sebebi tam olarak budur. ABD'de Trump'ın seçilmesinin de en büyük sebebi, sosyoekonomik seviyesi yüksek olduğu için kendini übermensch zanneden gerizekalı kibirli kitledir. Eğitimli olup da Hillary Clinton gibi bir kaltağa oy vermeyi marifet zannedenler, kendileri gibi düşünmeyen herkesi altı dolu olmayan boş bir gururla hor gören denyolardır. O kadar eğitimli olup Hillary'e oy veren adamın suratına sıçayım ben. Beyni New York Times ile dolu sığır sürüsü.

Şöyle bir örnek vereyim hayattan. Ders aldığım etik profesörümün ilgilendiği alanlardan birisi kürtaj. Kadın sırf bu konu hakkında çalışmalarını güçlendirmek için ABD'ye gidiyor. ABD'de demokratlar, yani liberaller ağızlarından düşürmezler özgürlük ve demokrasi lafını. Hocam, Demokrat taraftan kiminle görüşme talep ettiyse sürekli erteleniyor, daha doğrusu kale dahi alınmıyor. Sen kalk binlerce kilometre öteden gel, iki tane sikik kravatlı çok kıymetli şahsiyet 10 dakikasını dahi sana ayırmasın. Ama lafta halkın yanındadırlar. Gel gelelim Trump'çı kesim, yani o faşik Cumhuriyetçiler bizim hocayı ağırlıyorlar, geniş kapsamlı bir sunum gösteriyorlar, hatta hocamın ses kaydı almasına da müsade vererek uzun uzadıya tartışıp çatır çatır argümanlarını savunuyorlar.

Yani özgürlükçü ve demokrat olduğunu iddia eden kesim, nasıl insanlara üst tepeden baktıklarının ve sadece "kahrolsunlar" diye slogan atarken ağızlarına doladıkları o "faşist" kimliğine bizzat büründüklerinin farkında bile değiller.

Aynı şekilde bizim özenti elitist, neden Akp'nin bu kadar güçlü olduğu hakkında sikimsonik tespitler yapmaya çalışırken, kendi yarattıkları facianın farkında dahi değil.

Aristokrasinin olmadığı yerde hiçbir şey olmaz. Ne sanat, ne bilim, ne üretim... Fakat aristokrasi aileden başlayan bir görgü eğitimi ve bilinç aşılanmasıyla olur. Bizden önceki jenerasyon varoştu, şu anki jenerasyon ise aristokrat değil, özenti elitisttir. Tıpkı vakti zamanında Avrupa'ya seyahate gidip bavul dolusu kot pantolon alan SSCB vatandaşları gibi... Zira onu elit ve matah bir şey zannediyorlardı kapalı geleneklerinden, varoşluklarından dolayı. Bizdeki özenti elitist, içi boş bir gururla, talih eseri sahip olduklarıyla övünür, diğerlerini aşağılar. Tıpkı burcuyla veya tuttuğu takımla övünen denyolar gibi. Fakat diyeceğim bir şey var ki, dışarıdan bakınca birbirinizden çok da farkınız yok. Hatta imkan sahibi olup da o imkanı kullanmayan daha da suçludur benim gözümde.

Müslümanlara gelince. Bilmiyorum kaçta kaçımız Müslümanız. Müslüman olmak bir iddiadır. Amelsiz ve akılsız Müslümanlık, sınav kağıdına adını soyadını yazdıktan sonra boş kağıt verip sınavdan çıkmaya benzer.

Demokrasi kesinlikle ideal yönetim biçimi değildir, fakat elimizdekilerin en iyisidir, sırf o yüzden demokrasiden yanayım. Platon vakti zamanında demokrasiyi sertçe eleştirirken eğitimsiz ve bilgisiz yığınların kolay manipüle edilebileceğini, bu sayede de demagogların başa geçeceğini söylüyordu. Platon'un eğitimden kastı ise günümüzde algıladığınız anlamda bir eğitim değil, ideal eğitim. Bilgiden kastı ise sizi sadece daha iyi bir Kim Milyoner Olmak İster yarışmacısı yapmaya yetecek genel kültür bilgisi değil, hikmettir. Bu anlamda ideal eğitime ve hikmete sahip insanlardan yoksun olduğumuz için, demokrasi ancak kağıt üzerindeki bir tanımdan öteye geçemez. Yalnız bu çarpık demokrasinin tek bir yanını seviyorum, Trump-Hillary örneğindeki gibi, sosyoekonomik seviyesi yüzünden başkalarını hor gören içi boş kitleye ağzının payını verme imkanı sağlıyor. Mesela bir şirket kuracak olsam yönetim kuruluna herkesi seçmem, kalifiye insan seçerim. Aynı şekilde neden ülke yönetiminde profesörle çoban aynı söz hakkına sahip olsun ki diye düşünüyor olabilirsiniz. İşte bu yüzden: Eğitimlimiz, ideal eğitimden ve hikmetten yoksun olduğu için.

Siz kendinizi bir tarafta görüp, diğer taraftakileri topyekün suçlu ilan ededurun. Ben göstereyim size suçluyu.



Suçlu tüm o domino taşlarını dizen ve sonra planına uygun olarak ilk taşa dokunan parmaktır, yani hırsız. Ve yine suçlu, hıyar gibi oraya dizilmeye razı gelen domino taşlarıdır, yani kapısını ardına kadar açık bırakan salak ev sahibi. O domino taşları senle benim. Kendi hayatına bakmadan, sürekli başkalarına bok atan senle ben. Diğer suçlu ise, Matrix filmindeki gibi şak diye beynine tüm bilgilerin kolayca yüklenebileceğini zanneden ve bu sebeple sondan bir önceki domino taşına odaklanan hazırcı, tembel ve gündem delisi nafile kitledir.

Ek olarak; bizi oraya hıyar gibi yerleştirip en sonunda da o dokunuşu yapan parmak var ya, hani küresel çete dediğimiz. He işte, aramızdakilerin büyük çoğunluğu da o parmağı kıskananlar, o parmağın yerinde olmak isteyenler veya hadi o da olmadı, en azından o parmaktan bir nasipleneyim diye ona yanaşanlardır.

Sen kendini küçümseyip, hiçbir şeyin elinde olmadığının ve sürekli hakkının yenildiğini zannet. Sürekli suçlunun başkaları olduğunu zannet. Ulan hepinizin hakkını başkası yiyorsa, kim bu başkaları?

Suçlu, kendi öz benliğine bakmadan kükreyen herkestir. Ben de dahil, sen de dahil.

"Siz, insanlara iyiliği emrederken, kendinizi unutuyor musunuz?" (Bakara 44'ten)

Hadi eyvallah.

435 yorum:

  1. Güzel yazı Cemre devamı gelir umarım.Beklenen yazı bu değildi o kadar sessizliğin ardından ama olsun geri dönüyor sikko az kaldı

    YanıtlaSil
  2. ULAN SİKKO SENİN TAŞŞAĞINI YİYİM BE ADAMSIN BE SİKKO DAHA ÇOK YAZ AĞZINI SİKTİĞİM ADAMSIN BE ULAN ADAMSIN!

    YanıtlaSil
  3. seviliyorsun sikko bloguma da beklerim

    YanıtlaSil
  4. Yine bakış açıma farklılık kattın okuduğum zamana değdi teşekkürler sikko reyiz

    YanıtlaSil
  5. Biz aslında "Kitap'taki İslam ve Yaşanan İslam serisinin devamını bekliyoruz. Ha bir de küfürsüz olmasını.

    YanıtlaSil
  6. takibe devam,ağzına klavyene sağlık

    YanıtlaSil
  7. Sonunda yazdın be Sikkocuğum. Hasret kalmıştık.

    YanıtlaSil
  8. Yahu hala sikkoya methiye düzüyorsunuz. Azcık aklınızı kullansanıza. Adamın övgüye ihtiyacı yok, her düşünen adam gibi siz de düşünün diyor. Başkalarının dediklerini bırakın diyor. Bence kendisini de katıyor bu bu başkaları kapsamına. Emeğine sağlık, notlarımı aldım.

    YanıtlaSil
  9. ah be sikko şu islam'ın insan ürünü olduğu çok net önündeyken görmemezlikten gelmen beni üzüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl bu kadar rahat emin olabiliyorsunuz aq açıklayın bizde bilek

      Sil
    2. bu yazıyı oku hatta tüm yazııyı değil son iki cümleyi bile bitirdikten iki dk sonra bunu yaz. nerenle okuyorsun acaba

      Sil
    3. okudum bitirdim ondan sonra bunu yazma gereği hissettim zaten. tanrının 1500 yıl önce arabın biriyle asla var olduğu kanıtlanamayan bir varlık aracılığıyla dağın başında kitap yazdırdığına inanmak inanmamaktan daha zor bence ama yine de siz bilirsiniz.

      Sil
    4. Her kolaya inanalim o zaman bu mudur sizin anlayisiniz.Kuran boşuna OKU diyerek başlamıyor bre embesil .Oku,Anla,İdrak et ki hayvandan farkın olsun.Arabin biri(!),Dağın Başında(!) gibi küçümseyici kelimelerle sikkonun dediği cakma elitistlerin aşağılayıcı ifadelerle insanlari otekilestirip dunyaya bir gram fayda saglamayan kişilerden ne farkiniz var acaba.Siz bence tekrar OKUyun ama önyargısız,aklen ve bence en önemlisi kalben.Allah Islah etsin hepimizi

      Sil
    5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    6. allah değil herkes kendini ıslah etsin sorunlar çözülecektir. islam'ın o dönemki arap toplumuna yönelik bütün normları bir araya getirmesi, düzen sağlaması takdire şayan. açın yazılı insanlık tarihini okuyun, okumaktan öte İDRAK edin. inanma inancı insanın yaratılışında var ama 2016 yılında türk olarak arap tanrısına inanmak en hafif tabirle aymazlık. maalesef toplum bu kafadan çok uzakta, sizin dizginlenmeniz için islam şart, bol şans.

      Sil
    7. Ulan misyoner ateist de çok farklı ve iğrenç birşey

      Sil
    8. Tanrıyı reddeden insanların bunu yapma sebebi bence daha önce gerçekten bir haksızlığa uğramamış olmalarıdır. Bir de for the sake of god yazayım da öküz islamcı gibi görünmeyeyim. Allah aşkına sence bir kanıt olsa inanmama şansın olur mu? Yani bunu 10 yaşında bi çocuk bile düşünebilir lan. Yine reddedebilirsin de inanmama şansın olmaz. E ne anlamı var o zaman buraya tek gönderilme amacımız olan sınavın? Abi bak güzel güzel konuşuyorsunuz ne güzel ama ağzınızla değil beyninizle düşünün lütfen.

      Sil
    9. Bir de lütfen tanrı var mı yok mu tartışmasını sidik yarışına çevirmeyin. Kendini kimseye kanıtlamaya ihtiyacın yok. Sen inanmıyorsun tamam bu kadar. İnanmadığın bir şeyin varolmadığına insanları ikna etme çabası inanmadığını değil gerçek olmadığını ummanı işaret eder bence. Oğlum bak bence tanrı yok lan siz de benim gibi düşünün yok demi hadi siz de yok deyin de rahatlayım az cezalandırılmak istemiyorum ühüüüüüüüü :(

      Sil
    10. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    11. Arapların değil sadece Mekkelilerin dinidir. Mekkede yaşamadığımıza göre sorun da yok.

      Sil
    12. inanmayan arkadaş,30 aralık yazında demişsin ki, " inanma ihtiyacı insanın yaratılışında var "... Orada YARATILIŞ derken ne demek istemişsin anlamadım... Kim yaratmış? Kimi yaratmış? her şey patlama ile olmamış mıydı? biz maymundan gelmemiş miydik?

      Sil
    13. Aynen dostum 'inanma inancı insanın yaratılışında var' tabirini kullanırken ne demek istediğinin kendisi bile farkında değil. İnsanın yaratılışı?? Bir de o inanç ya da ya da inanma isteği-ihtiyacı acaba neden ve nasıl var olmuş?? Kullandıkları kelimeler vs ile kendilerini çürütüyorlar.

      Sil
  10. Demokrasi, kendi diktatörünü seçme özgürlüğüdür(şuan dünyada çoğunluk böyle ) Non-partisan yani partisi olmayan kişileri seçilmesi olayı konuşuluyor avrupa'da

    YanıtlaSil
  11. farkına varmamız lazım sadece tek çözüm bu.. belki domino taşıyız evet ama birlikte duryoruz.. her şey parmağın ucundaki ilk taşa bağlı sadece, o sağlam durduktan sonra arkadakilere hiç bir şey olmaz!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence her şey parmağın ucundaki ilk taşa değil de ondan sonraki taşa ve diğer taşlara bağlı ister istemez ilk taşta bi etki olacak zaten... diğerleri sağlam olursa etkiyi bayağı bi azalır diye düşünüorum... Allah her konuda kalbinde kötülük olmayan herkesin ve herşeyin (canlı-cansız farketmior) yardımcısı olsun...

      Sil
  12. Taşağını kim yerse yesinde yaşın büyüdükçe yazıların küçüldü emperyalizmin her anlamda prangaları yazılarına çok yansımaya başladı kardeşim önemli olan birazda bu zincirleri kırıpta hayata adebte olup çizgini devam ettiribilmen

    YanıtlaSil
  13. Müdür.. Bir soru: Bu Baronlar da ölümlü birer İnsan olduğu halde hangi motivasyonla bu kötülükleri yapıyorlar? Yani demem o ki daha fazla para, daha fazla güç.. Ne olacak; Sen de ölecen! Bunu bile bile hangi sosyolojik, psikolojik ve de fizyolojik sebep bunları bu pislikleri yapmaya itiyor, Çok merak ediyorum... Selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şeytana tapıyor çoğu. ve de cinler tarafından ölümden sonra cennet vadedilerek kandırılıyo olabilirler

      Sil
    2. şeytana tapıyor çoğu. ve de cinler tarafından ölümden sonra cennet vadedilerek kandırılıyo olabilirler

      Sil
    3. Bencilce düşünüyorsun bro.Evet birgün onlarda ölecek ancak unuttuğun birşey var oda onlar her ne zaman bigün ölecek olsada yüzde 100 kendi genlerinden olan devam edecek soyları var.Yani kendileri bu dünyadan göçecek olsada genleri(çocukları) yaşacak ve o gücü git gide büyüterek onlardan sonraki jenerasyona aktaracaklar.Yani bu olay sende öleceksin ne bu hırs deyip kestirilip atılamaz.Genetik olarak hepimiz Güç elde etmeye çoğalmaya ve elde ettiğimiz kaynakları kendi canımız olan yavrulara aktarırız yaşama amacımız budur.

      Sil
    4. Öldükten sonra neye inanıyorlar; kabalist inanışları mı var?
      Soyunu devam ettirmek her anaç kadın ve yetişkin erkeğin yaptığı şey bu onlara özgü değil ki.
      Kafalarındaki haklilaştirma nedir, Ben onu merak ediyorum.

      Bir insan; salt, kılçıksız, mutlak, pür "kötü" olamaz; kafasında kurguladığı ya da haklılaştırdığı bir gücü,neden yahut saik.. adına ne dersen de bi bok açıklaması vardır.
      Mesela IŞİD' ın yaptıklarının kaynağı elindeki "inancına" ilişkin külliyat, yoksa sırf kasaplığa merak sarıp adam kesiyorlar, anladın?

      E bu amına kodumun götü yarraklı götverenleri ne dilime inanıyorlar da bu pislikleri yapıyorlar?
      Üremeyse üreme, soyunu devam ettirmeyse bizde de var amına koyiim, nedir yani hikayesi bu işin...

      Sil
    5. Yani Kennedy nin de dediği gibi bunlar inanılmaz derecede hasta olan insanlar. Tabii ki daha fazla güç için yapmıyorlar. Motivasyonu daha fazla güç olan bir insan zaten bu kadar güçlenemez. Daha fazla güç daha fazla korku getirir. Gücünü kaybetme korkusu. Bu abiler şeytana tapıyor. Ve motivasyonları da şeytanı yüceltmek. Bu kadar gücü ve parayı buna harcıyorlar. Lobicilik yapmak için harcıyorlar. Gidip 11 Eylül gibi bir ayini yapmak için harcıyorlar. Onlara göre hepimiz bir köleyiz. Ve ciddi olarak buna inanıyorlar hasta olmalarının sebebi bu. Biz adem ve havva dan geldik. Onlar ise iblis ve havadan. Yani kendilerini insan değil yarı-tanrı olarak görüyorlar. Nihai amaçları ise iblisin 'gerçek' iyi olduğunu kanıtlamak. Peki bunun arkasındaki hikaye nedir? Bir Allah ve bir İblis var. Allah iblise diyor ki 'hacı e şimdi bunları yarattım da bunlara bir de suçlayacak birisi lazım. Sen kötü polis olsan olur mu canını yerim' Ulan yazarken bile midem bulandı tövbe haşa. Blogu okursan hepsini ayrıntılı öğrenirsin üstünden kaç sene geçti benim de bilgiler paslanmış. Ben ilk okuduğumda kaldıramamıştım uykularım falan kaçmıştı amk matrixteki neo gibi olmuştum daha lise 2 deydim. Sonra sonra işte böyle pislikleri göre göre alışıyor insan. Ne farklı içi çürümüş insan var ah ah.

      Sil
    6. O dediğin kişiler ölümden sonrasını düşünmüyorlar. Yani nasılsa öleceğim o yüzden bunlara ne gerek var deniyorlar. Onlar yaşamlari boyunca o gücü tatmak istiyorlar. Muhtemelen hepsinin kişilik bozukluğu var. Kendilerini o kadar üstün görüyorlar ki, diğer insanlara karşı Tanrı rolü oynamaktan çekinmiyorlar.

      Sil
    7. Westworld ü izle bro. Bu çetenin neye dayanarak bunu yaptığı metaforlarıyla anlatıyorlar orda. Teknolojik olarak yapay zeka denen meret ile ölümsüzlüğün elde edebilir olduklarına inanıyorlar. Argümanlarına inanmış ve üretiyor adamlar. Tüketmeye devam ettikçe domino olarak sıraya dizilmeye mahkumuz.. Selamlar

      Sil
  14. uzun zamandır bu yazını bekliyordum..eline sağlık

    YanıtlaSil
  15. Başımıza felaketler gelmekte ve uyanacağımıza bok çukuruna sürükleniyoruz :(

    YanıtlaSil
  16. birde oruspu cocuğu karikateistler islam olmasaydı dünya daha güzel olurdu falan diyorlar ya çıldırıyorum amına koyim.

    ulan islam olmasa başka bir cahil kitle bulup onun üzerinden emllerine ulaşacak adamlar.Ama bu oruspu evlatları çok bilge insanlar olduğu için hemen sorunu kaynağını buluyor ve eleştiriyor amına kodum denyoları.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İslam reforma asla uğrayamayacağı için, toplumları daima geri götürür. aksini iddia eden orospu çocuğudur.

      Sil
    2. al işte bi oruspu cocuğu daha :)
      Peki ateistciğim bana kuran dan bizi geriye götürecek herhangi bir ayet verir misin?
      siz anca sünni ve şiileri islam adı altında eleştirip islama düşman olun.

      Sil
    3. K-Kardesler, senin gibi müslümanım diyip millete küfür yağdıran insanlara allah hidayet versin. sakın cevabına "ama" diye başlama okumam.

      Sil
    4. doğru dedin bak. Yeni fikirler üretmeye müsait nesillere, konuşan karıncaları,dile gelen bıçakları, uçan atları öğretelim. Değerli vakitlerini anlamadığı arapça kitabı ezberlemekle harcasınlar.Binlerce imam hatipli güncellenme istemeyen tefsir dersi görmeye devam etsin. maddeyi oluşturanı bildikleri için maddenin işlevini merak etmesinler. Her din gibi ölümden sonra, ölümsüzlük vaadedelim. seks ve içkiden uzak dursunlar ki cennette bu ikisini bolca yapabilsinler. cidden ayet istiyorsan ayetleri doldurcam buraya söz.

      Sil
    5. Kardeşim yapmayın ama artık nolur ya. Bak islama inanan biri olarak ben de senin eleştirdiğin çoğu şeyin karşısındayım. Ama senin yaptığın şey bir korkuluk yaratıp ona saldırmak. İslam dini hiçbir insana hiçbir şeyi dayanmaz ki ezberi şunu bunu dayatsın? Örneğin Kuran'ın neresinde rastladın kendisinin ezberlenmesi gerektiğine? Bunu dayatanları eleştirmek ayrı, bunu dayatanlar yüzünden islamı kötülemek apayrı bir şey. Gel hep birlikte tefsirlerin iyilestirilmemesi konusunda veryansın edelim. Ama bu yapılmıyor diye islamın kendisini neden suçlayalım şimdi? Mantıklı mı bu güzel kardeşim? Maddeyi olusturanı bildikleri için maddenin işlevini merak etmeyenler mi var? Tamam etmesin o onun kendi seçimidir. İslamın suçu ne? Kaldı ki kuranın bir çok yerinde araştırmaya, öğrenmeye, kişinin kendisini geliştirmesine ve üretkenliğe teşvik varken. Bak ne demişsin yazında "sex ve içkiden uzak dursunlar ki bu ikisini cennette bolca yapabilsinler". Hani? Nerden çıkardın bunu? İslamın neresinde var bu? Saffat 45-47 ayetlerine bakarsan cennette verilen içeceklerin sarhoşluk vermediğini ve insanı kendisinden geçirmediğini söyler. Yani bahsini ettiğin eleştiri zaten olmayan bir şey. Burada yapılması mümkün olan kötü bir eylemi cennette daha çok yapabilmek adına yapmayan bir insanın samimiyetini Allah bilmiyor mu? Zaten bu zihniyette bir insanı islamın kendisi de hoş karşılamıyorken islama suç atacak sebebi nereden buluyorsun akıl alır gibi değil. Yapmayın artık kardeşim şu yarattığınız korkuluklarınızdan uzaklaşıp gerçeği görün artık lütfen.

      Bu arada teşekkürler cemre. Bahsini ettiğin küresel çete bu puzzle ları insanlar birleştiremesin diye de epey bi çaba sarfettiğinden herkesin işi zor.

      Sil
  17. İnsana ve onu mükemmel düzenleyene and olsun ki, Allah kişiye ahlaki bozukluğunu bilme ve ondan korunma imkanı vermiştir. Benliğini temizleyen kurtulmuş, onu kirletip örten zarara uğramıştır.
    (Kuran 91/7-10)

    YanıtlaSil
  18. Herşeye tamam da Afganistandaki Taliban selefi değil sufidir. Yani tasavvufçudur.

    YanıtlaSil
  19. Dini anlama ve yorumlama açısından bakarsak da mütedeyyin kesim "imkanı varken imkanını kullanmayan" olarak yorumlanabilir. Çünkü zaten (aşağı yukarı her çalışmanda olduğu gibi) haşladığın o kesim, yetişme çağından itibaren dine mesafeli bir şekilde yetişiyor. Ya malumatı az oluyor ya da sempatisi.

    Ama işte kendini bileliberi Allah/Kur'an kelamıyla büyütülen kesimin Kur'an'dan bu denli uzak olması aynı alerjiyi yaratmıyor sende. İşte bu yüzden onları en çok eleştirdiğin eğilimleri üzerinden yargıla bi kere kendini. Ama zalım ol. Kılıcın kessin :)

    YanıtlaSil
  20. Emek vermeden, terlemeden, rahatımız bozulmadan canımız sıkılmadan hap gibi bilgi istiyoruz. Çünkü amaç; dertlenmek, değişmek değil ki. Amaç bilgili ve dertli görünmek. Biz buyuz. Toplum olarak vicdan ayarımız bozuk bizim.

    YanıtlaSil
  21. Reis, hani taşları diziyon, sonra yıkıyon 1,2,3,4,5... 10 15 derken teki yıkılmıyor ya onları hesaba kat.

    YanıtlaSil
  22. Ben ve arkadaşlarım bu blog sayesinde çok şey öğrendik ve bana çok şey kattı,dünyaya bakış açım değişti diyebilirim.Biz de bu blogtan ilham alarak bir şeyler üretmeye karar verdik ve youtube kanalı açtık.Şuan yolun başındayız elbette eksiklerimiz var.Biz bu eksikleri görmek ve kendimizi geliştirmek adına sizin eleştirinize ihtiyacımız var.Biraz zaman ayırıp kanalımıza göz atarsanız seviniriz.
    https://www.youtube.com/channel/UCsanf5rzYcKgozUEG7dB9Qw

    YanıtlaSil
  23. Erbakanı doğru anlayan kalanları zaten doğru anlamıştır . Takdir sana sikko

    YanıtlaSil
  24. Yanıtlar
    1. Umutsuzluk şeytandandır.Her şeye rağmen güzel şeylerin olacağına inanmak zorundayız.

      Sil
    2. Güzel dostum bu şeytan ile allah arasındaki bir savaş değil ki umut olmasın :D Şeytan zaten baştan kaybetti isyan ederek. Kazanması mümkün değil. Umutsuzluk oluşturacak bir şey yok ki. Allah ile yarışamazsın. Sen sadece bunca yapılan kötü dürtülmeye rağmen başladığın yolda düz gitmeye bak. Baktın sen düzsün insanları da düzelt. Herkes düzelirse ne umuda gerek kalır ne korkuya.

      Sil
  25. demokrasi değil temsili demokrasi var
    doğrudan demokrasiye geçmeliyiz
    webokrasi ile
    http://www.webokrasi.org/p/temsili-degil-gercek-demokrasi.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, dogrudan demokrasi olmali. http://democracyos.org/

      Sil
    2. Meritokrasi de makul geliyor aslında

      Sil
  26. Allahin elbet bi plani vardir diyorum ben tepem attikca. Gecen bir sosyal arastirma sonucunu okudum abd kaynakli. Insanlara sanat bilim ve politika alanlarindan sorular soruyorlar. Sonra dogru veya yanlis, verilen cevaplarin aksini iddia eden gorusler sunup fikirlerini degistirip degistirmediklerini kaydediyorlar. Bilim ve sanat alaninda insanlar aksi deliller gorunce esneklige daha yatkinlar. Yani tereddut edip haksiz olabilecrklerini beyan eden insan orani oldukca yuksek. Is politik cevaplara gelince durum ayni degil
    O konuda insanlar cok rijit. Politik goruslerini yanlislayan iddialara karsi kendi varoluslarina yapilmid bir saldiriya verilen yepkileri veriyor ve fikirlerinden vazgecmiyorlar. Isin bir baksa yonu de cehalet. Cehalet arttikca inanisa koru korune baglanma olgusu artiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bu bizi Allah kurtarır fikrine çok karşıyım. Bizi Allah kurtaracaksa bizim irademizin olması gereksiz olur. Allah bizi kurtaracak gücü yine bizim elimize vermiş. Biz istersek bu blog gibi bir şey yapar insanları bilgilendiririz. İstersek gidip onedio da biraz daha liste hazırlarız.

      Sil
  27. "Öyle değil! Kendisini ısrarla kınayan benliğe de yemin ederim." (75:2)

    YanıtlaSil
  28. afferin la güzel yazmışsın yine o sigara kokmuş ağzına boşaldığım sikkafalı seni

    yanlız daha uzun yaz artık bizi de küfre alıştırdın zaten daha da küfürlü yaz dalyarak

    YanıtlaSil
  29. Her zamanki gibi güzel bir yazıydı eline sağlık. Bende bir çağrışım yaptı. İtüde okuyorum ve Facebook'ta kendi aramızda çeşitli konularda bilgi alışverişi yaptığımız yaklaşık 20bin kişilik bir facebook grubu var. Bu grupta sürekli Kolektif denen en temel tanımıyla solcular, inançlı insanları veya kendi söyledikleriyle aynı görüşü paylaşmayan herkesi anında cihatçı, gerizekalı,�� iqsu düşük vs ilan ediyorlar. Gerçekten varolan cihatçı bir grup da var fakat ben o insanlarla iletişim kurabiliyorum onlara katılmadığım için kimse bana hakaretler yağdırmıyor. Fakat asla ağızlarından faşist kelimesini düşürmeyen bu solcu tayfanın apolitik insanlara bile sırf kendileriyle aynı düşünceyi paylaşmadı veya kendisini eleştirdi diye laf üstüne laf çakıyorlar. Bu tutumları yüzünden belki ideoloji olarak onlara yakın olan ben bu ikiyüzlülüğe katlanamadığım için onlar tarafından defalarca gerizekalı ilan edildim ilginç bir şekilde. Bu insanlar acaba farkında olmadan mı bu kadar kendisiyle çelişiyor yoksa içten içe en ağır faşist bunlar mı hala anlayamadım. Bu da bana çok ilginç gelen bir durumdur paylaşmak istedim. Devamını bekliyoruz ��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu olay şöyle birşey değil. Bu hiçbir zaman insanların inandığı şeyden ötürü değil. Nasıl ki ışid var diye islamı suçlayamazsak öyle insanlar var diye sol düşünceyi suçlayamayız. Bana göre sol/komünizm doğru olan şeydir. Ama imkansızdır aynı zamanda. Büyük olan herşey yozlaşmaya mahkumdur. Örneğin Osmanlı. Bir yandan da komünizm yine insanların fikriyle değil toplumun bekası fikriyle ilerleyeceği için insanlar istedikleri şeyi değil yetenekli oldukları şeyi yapmak zorundadır. Veya istedikleri şeyi değil toplumun bozulmayacağı şeyi düşünmek zorundadır. Şu an yaşadığımız sistemde bir başkası benden farklı düşündüğü zaman banane kardeşim istediğini düşün diyebiliyorum fakat kooperatif bir toplum olsak tuğlanın biri kayarsa bütün duvar yıkılır misali herkes aynı yöne gitmek zorundadır sistemin doğası gereği. Ki bu da temeli mutluluk ve sıkıntı çekmemek olan bir yönetim biçiminin tam tersini doğuruyor. Çok garip gerçekten. Her şey insanın elinde bitiyor. İnsan nasıl isterse öyle oluyor. İnsan dünyayı yok etmek istediği için doğa ve dünya yok oluyor. Bunu istemeseydi olmazdı. İnsanlar dünya yok olduğu için varlığını reddedebildiği tanrıya suç atıyor. Afrika'daki çocukların aç olmasının ve ölmesinin sebebi tanrı değil dünyanın geri kalanıdır. Bu sorumluluğu üstüne almak istemediği için suçu tanrıya atıyor. Şahsen ben herhangi bir yardım kuruluşuna bir kuruş bile yardım yapmadım. Bu benim utancımdır tanrının değil. Çok dağınık yazdım ama olsun :D

      Sil
  30. Sikko, doğru diyorsun. Sadece Demokrasi konusunda katılmıyorum. Demokrasi çoğunluğun azınlığı dikta ile yönetmesidir.
    Bütün sorunların kaynağı devlet denen puttur. Bi anarcho-capitalism ' ı incele derim.

    YanıtlaSil
  31. Dillere tercüman bir yazı....

    YanıtlaSil
  32. Edebiyat öğretmeni olarak bu yazıyı nasıl paylaşayım birader? Adamın adı bile yeter yazıyı okutmamaya )
    Ama güzel, kafa çalışıyor. Hayatın anlamını ve amacını biliyor. Sigarayı da azalt. Böyle insanlar zor yetişiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam az biraz sadeleştirip öğrencilere sunabilirsiniz

      Sil
    2. Bence bu yazıyı öğrencilere dayatmak yanlış. Doğru olan öğrencilere araştırmayı ve okumayı öğretmektir. Kendileri bulsun kendileri seçsin. Yoksa bu yazı kime göre neye göre doğru herkese göre değişir. Çocuğun karşısına bir alternatif koymadığın zaman çok büyük kötülük etmiş olursun ona.

      Sil
  33. Arkadaşlar selam sikko sayesinde bu yazıda Oktay Sinanoğlu ile tanıştım bence adamı bi izleyin kitaplarınıda okursunuz belki geçmeyin derim kaynatasızlar hadi eyw

    YanıtlaSil
  34. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  35. Şaban Ali Düzgün dinliyor/okuyor musun hiç?
    tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  36. Arkadaşlar önemli olan müslüman olmak değil,mümin olabilmektir iman,ahlak ve akıl sahibi olabilmek... Müslüman müslüman diyoruz bu ülkenin yarısından fazla müslüman ama olanlar ortada...

    YanıtlaSil
  37. renkleri daha az göz yormayacak şekilde düzenleyebilir misin sana zahmet?

    YanıtlaSil
  38. Ellerine sağlık usta

    YanıtlaSil
  39. Uzun zamandir yazini bekliyordum sikko. Devamini bekliyoruz, tesekkurer...

    YanıtlaSil
  40. İyi gnler ben illuminatiden geliyorm kards bu yazıyı slrmisin tşk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güldürdün pezevenk :)

      Sil
    2. beni de tavistock'tan gönderdiler. burda bi yazı varmış. hemen kaldırsınlar diyolar.
      illucum sana da slm. nasıl gidiyo işler ;) domalt trumpon hayrlı olsun!
      bi gün ele ele verek de şu sikko'nun da icabına bakak.

      Sil
    3. İşin kötüsü Hillary de onların Trump da. Ahmet de Mehmet de. Bana göre bugün televizyona çıkabilen kimse özgür değildir. Bu yüzden kaç senedir televizyon izlemiyorum ve kaybettiğim hiçbirşey yok uyuşturucuyu bırakmış gibiyim lan

      Sil
  41. Abi ben 17 yaşındayım en az 3 senedir okuyorum blogu. Bütün yazılarını da okudum. Sadece şunu bilmeni istiyorum hani hep diyosun ya ben tek bir insana da ulaşabilsem, onun fikirlerini etkileyebilsem benim için kârdır diye benim fikirlerimi gerçekten o kadar etkiledin ki. Ben ilk defa roman dışında kitap okudum senin sayende. Oktay Sinanoğlu kim bilmiyodum mesela. Tasavvuf konusunda özellikle teşekkürü borç bilirim çünkü benim annemler halamlar falan hep sofi onların anlattıkları şeylerin gerçek olmama ihtimalini hiç düşünmemiştim ben. Ve şimdi şimdi anlıyorum ki önceden Allah'tan sadece korkardım ben ama şuan seviyorum.gercekten ihtiyaç duyulan bir adamsın şu zamanda . Neyse daha fazla sey etmiyim. Son olarak şu uzun yazıları ikinciye okumaya başladım artık yakında uzunundan bi tane gelirse süper olur. Allah'a emanet, hoşçakal:)

    YanıtlaSil
  42. Yaklaşık 2-3 yıldır blogunu takip ediyorum.Öğrendiğim çok şey var ve halen daha öğrenmeye devam ediyorum. Coğrafyamızda oynanan oyunları görüyoruz,anlıyoruz ve az bir kitle de olsa bir sonraki hamlelerinin neler olabiliceğini tahmin edebiliyoruz ama problem şu ki hiç birşey yapmıyoruz,yapamıyoruz. Bence mesele şuan 'NELER YAPMAMIZ' gerektiği , sadece okuyarak ve bu bilgileri aklımızda tutarak sadece bilgi olarak kalmasını sağlıyoruz , eğer onu bir şekilde kullanırsak ve gerekliliklerini yeterli bir şekilde yerine getirebilirsek başarılı oluruz.

    YanıtlaSil
  43. @Yukarıda abuk sabuk konuşan arkadaş: Bir de bu çıktı anasını satayım, Ersin Çağlar kim ulan? Psikopat mıknatısıyım yemin ederim. Oğlum sevmediğiniz insanlara gizem perdesiyle dolu şizofrenik iftiralar atmak sizin fıtratınızda mı var, şu hayal gücünüzü daha faydalı işlerde kullansanıza.

    Kafayı bana takmış problemli biri olduğunu varsayarak müsamaha gösteriyorum, troll'lüğe devam edersen mesajlarını sileceğim. Mecbur muyum lan ben psikopatlarla uğraşmaya?

    YanıtlaSil
  44. Beklenen daha uzundu ama şimdi okuyorum hemen azar azar dönüyorsun eski haline :))

    YanıtlaSil
  45. Burası iyiymiş lan!
    "Psikopatların Savaşı" ��

    YanıtlaSil
  46. Her dediğine katılmasam da çok mükemmel bir yazı olmuş, hem tebrik hem de çoğu duyguma tercüman olduğun için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  47. michael oğlum; allah yardımcımız olsun...

    YanıtlaSil
  48. lan sikko ne diye yorumları siliyorsun. ok seninle mi uğracağım amk psikopatı diyebilirsin ama böyle yapıncada sanki yaran mı varki gocunuyorsun derler. sen ağzı laf yapan kalemi sağlam adamsın. verebilecek cevabın olmalı

    YanıtlaSil
  49. dostum sıkı takipçinim yazılarını attığın gün okurum senden bir ricam var yazılarımı eleştrirmisin gerçek bir eleştirmene ihtiyacım var

    http://adamveblog.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçek bir mevlana tipi eşeğe ihtiyacın da olabilir.

      Sil
  50. Beni çok fena etkiliyosun hacııı, en yakın zamanda yeni yazılarını görmek dileğiyle, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  51. Eline, diline, aklina, kalbine saglik. okudum ve yinede derinden bir offffffffffffffffffffffffff

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. OFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF

      Sil
  52. Durum o kadar vahim ki nitekim Erbakan bile artık herşeyin boka sardığını ülkenin Akp ile yavas yavaş yumuşak lokma haline getirileceğini görerek eski öğrencilerine: Akp'ye oy vermek cehenneme bilet almaktır demiştir Ancak ne hikmetse Tayyip kandırıldık diyerek bi şekilde paçayı yırtıyor. Allahtan Ahiret var gercek adelet orada

    YanıtlaSil
  53. Beklenenden daha kısa ama yerinde, çok haklı bir yazı olmuş. Devamı gelir inşallah kaynatasıyla damalı zeminde en fantastik rituellerimi yaptığım.

    YanıtlaSil
  54. Mike Abi, Donald Trump be ABD deki seçimler hakkında düşüncelerini paylaşmanı rica ediyorum.

    YanıtlaSil
  55. Konumuzla alakasi yok ama basortusu hakkindaki dusuncelerin nelerdir?

    YanıtlaSil
  56. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. sen mi karar vereceksin çomar kimin ne yazıp okuyacağına. hem mukaddeslikten bahset sonrada ettiğin küfre bak. senin zihniyetini sikeyim amına kodumun davarı

      Sil
    3. Juha Bach sana ne içirdiler?

      Söveceğine bildiklerini yazsana.

      inandır bizi sana "müritlik" edelim, tosun.

      Sil
    4. Ya amcık ağızlı daha ismin bile animeden gelme gelmiş burda yüce ve türk ırkı mukaddes ohh bebek falan diyorsun. Bir de bleach amk kalitesiz sünger siktir git anime dönemini atlat öyle gel burası sana 4 5 gömlek fazla

      Sil
    5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    6. "Mürit" senin "şeytan sikiyle kırbaçlanmış egon",

      Patenti bende değil ama bu bir küfür değil, yarak kafalı vidalara gayet uyan bir somundur.

      Sil
    7. "Ego" kelimesini duydun ya, atlarsın ona da böyle.

      Mürit, senin erdemle kırbaçlanan leş götündür.

      Firavun faresi...

      Sil
  57. Akilli adamsin, söylediklerinin hepsine katiliyorum. Insanligin basina ne geliyorsa kibir ve acgözlülükten geliyor dogru. Tekrar altini cizeyim, egitimli olmak ve elitizm ayni sey degildir, bence sen de bunu kasdediyorsun. Hikmet sahibi olmak baska birseydir. Evet elitistlerin tavri cahilleri bu noktaya getirdi, ama simdi güclü olanlar egitimsiz cahil liderler, ve onlar da ayni kibre sahipler. Kibir güclü olmakla alakali birsey, iktidarda olmakla, inandigin kitapta da yazdigi gibi "bana birsey dokunmaz, bu hep böyle sürer" demekle alakali. Ikinci bir nokta, cok konuda ayni senin gibi düsünmekle birlikte, orada burada fikirlerimi yazmaktan, yanlisliklardan uzak durmaktan, biraz da hayir yapmaktan baska birsey gelmiyor elimden. O yüzden kimseyi ellerinden birsey gelmiyor diye suclayamiyorum. Ben ne yapabiliyorum ki, onlar ne yapsin. Uzaydan bakinca benim yapabildiklerimle, caresiz, bilgisiz insanlarin yapabildikleri arasinda cok da büyük bir fark yok. Bence insanlar arasinda en net farki belirleyecek olan, merhamet sahibi olmak ya da zalim olmak. bunun sinavini veriyoruz sanki.

    YanıtlaSil
  58. NAN0 shad0w samurai

    ve diğer shadowlar,

    DEVAM EDİNİZ.

    BU SİRKTE GÜNEŞ HİÇ DOĞMADIĞI HALDE SÜREKLİ BATIYOR.

    Promis yemenizi öneririm.

    PROMIS.

    YanıtlaSil
  59. Sikko, bazı fikirlerimiz uyuşmasa da gerçekten ciddi bir kafaya sahipsin. Okudukça dar görüşümden ve cehaletimden utanıyorum.

    YanıtlaSil
  60. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  61. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  62. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  63. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  64. Kesin len hikayeyi. Gündem masalına devam... Yaşasın gündem!!!

    YanıtlaSil
  65. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  66. Ama siz paranoya yapmayın sakııın...

    Words are magic, Crowley deyimiyle...

    YanıtlaSil
  67. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  68. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  69. ÖNŞART: *** Dictius Te Necare ***

    YanıtlaSil
  70. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  71. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  72. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  73. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  74. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  75. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  76. Cemre, bunca aradan sonra az geldi bu yazı bana. Sençok zeki, farkındalığı yüksek, kendini keşfi öğrenmiş öğretme azmiyle dolu bi çocuksun. Eminim seni bana tavsiye eden kardeşim yaşındasın. Gurur duyuyorum.. Youtube kanalı açsak da gündem belirleyip hazırlanarak soru-cevap-bilgi üçgeninde yayınlar yapsak seninle. Çok isterim! Ne dersin..?

    YanıtlaSil
  77. Babamın bi lafı vardı "Demokrasi azınlığın bok yemesidir" diye ehehe

    YanıtlaSil
  78. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  79. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  80. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  81. Kapı numaramı öğrendiniz.

    Girin bakalım, girebilirseniz, nereye çıkacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  82. Döner, dönmez kapı.

    Kinder...

    YanıtlaSil
  83. bilaaader blog kahinden psikologdan psikopattan geçilmiyor. heps kafayı yemiş normal mi?

    YanıtlaSil
  84. EHE EHE, IBS, EHE EHE

    Who is DÜRDANE TAYLOR?

    YanıtlaSil
  85. Michael merhaba sana acil ulasmam gerek mailin veya sosyal medya hesabın varmı teşekkürler

    YanıtlaSil
  86. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  87. Programming Music Mix for Dark Minds

    https://www.youtube.com/watch?v=6dkqVj7heiA

    YanıtlaSil
  88. Senin çıktığın çöplüğün sahibi Serkan AKP'li oldu akıllandı. Bakalım sen ne zaman akıllanacaksın. Kaç kuruşluk adamsınız ki millete nutuk atıyorsun dallama. Bundan 4-5 sene önce illuminati popülerdi illuminati deşifrecisi oldun, sonra baktın Din pazarlamada iyi para var şimdide Dinci oldun. Sırada ne var sayın amına koduğumun söyle bizde o sektöre yönelelim.

    YanıtlaSil
  89. yazilarinizda bircok insanin pek fark etmedigi yerinde tespitler var ancak israrla kullandiginiz o ucuz, seviyesiz kelimeler nedeniyle paylasmayi dogru bulmuyorum. lutfen onlar olmadan yazmayi deneyin bir kotulugun yayilmasina sebep olmayin." inanan kullarima soyle sozun en guzelini soylesinler isra 53'ten "

    YanıtlaSil
  90. Evet herşeyin suçu İslam değil belki ama İslam coğrafyasının bu halde olmasında İslam'ın hiç mi payı yok? Milletin mezhepleri birbirinden farklı diye birbirlerine girmesini eleştiriyorsun ama bu sırada sen de bir nevi kendi mezhebini yaratıyorsun ve kendini yalıtıyorsun. Bahsettiğin din kadınların sokağa çıkmasını bile yasaklayan kendisine inananları inanmayanlara karşı sürekli provake eden kendi içinde bile binbir parçaya ayrılmaya müsait, toplumsal normları olan yani laik olmayan bir din. Böyle bir dinin hakim olduğu bir coğrafyaya huzur mu gelir? Herşeyi eleştiriyorsun iyi güzel de yerine tam olarak ne koyuyorsun?

    YanıtlaSil
  91. Pizzagate i yazacak mısınız acaba?

    YanıtlaSil
  92. ya şu adsız arkadaşlar.lütfen saçma sapan sikko da olsa bir isminiz olsun.hangi adsız olduğunuz karışıyor.
    Yada bir tane adsız ve 100 tane farklı fikri olan biriyle karşıyayız.

    YanıtlaSil
  93. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  94. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  95. Sikko yine uçmuşsun. Yazdıklarını Çok beğenerek okuyorum.

    YanıtlaSil
  96. Erbakan gibi cemaatleri türkiye içinde söz sahibi yapan bir adamın uyarılarını siyasi çıkarlar çerçevesinde değerlendirmek gerek.
    Keza nakşibendi tarikatlarıyla olan ilişkisini yok saymayalim.
    Tarikat sistemini o kadar eleştiripte erbakan'dan bolca söz etmek nedir a.k

    YanıtlaSil
  97. Yazının mantığı zaten okuyan ve sorgulayan kitle için bilinen bir durum. Ancak klasik sikko yazısının çok uzağında olmuş, uzun süre ara vermek yaramamış bence, daha uzun ve daha bilgi verici makaleler okumak dileğiyle diyelim.

    YanıtlaSil
  98. La su yazılarını sürekli yazsana ebesini siktigim merakla bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  99. Kazlıçeşmeli6 Ocak 2017 21:27

    Hadisleri, alimleri reddeden adı Cemre Demirel olan bu şahıs mürteddir. Eğer ilminiz eksik ise Allah(Subhanehû ve Teâlâ) korusun imanınız sakata gelir. Şeriat gelse kellesi alınacak bu şahsı takip etmeyin.

    Gerçek İslam için takip edebilirsiniz.
    https://twitter.com/Zeytinburnulu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yarağımın başını gelir :)

      Sil
  100. "belki söylediklerimde doğruluk payı vardır" ne güzelde söylemişsin cemre! Evde kendi imkanlarınla günlerce matematik fen anatomi çalışsan ameliyata girebilecek doktor olabilir misin? Doğruluğa yakın fayda verebilecek reçete yazabilir misin? Staj yapmadan,bilgiyi kaynağından öğrenip gözünlede hastane görmeden nasıl başarabilirsin doktor olmayı?
    Fenni ilimlerin hemen hemen hepsi pazılın birer parçası iken bunlarda uzman olmak için ilk okuldan başlayıp Üniversite kadar bildiğimiz dersleri okumak kesinlikle gereklidir " tezini inkar edebilecek bir akıl olabilir mi?
    Peki senin yazılarında yüzlerce doğruyu, sosyolojik ve haleti ruhiyelerin tespitini çok beğensemde itikat tasavvuf konularında :
    İlmi kelam, sarf, Nahiv, akaid,fıkıh,usulu fıkıh, mantık,telhis,hadis,ve birçok konularından hangilerini tahsil, idrak ve amel edip de tasavvuf ve itikatlar hakkında zarar veren veren: kendince iyi ve faydalı olabileceğini düşündüğün şeyler hakkında adeta hutbe veriyorsun?
    Allah aşkına cidden senin yazılarını beğenerek eleyerek okuyan biri olarak soruyorum
    HANGİLERİNİ TAHSİL ETTİN? İmkanın nedir bilemem ama bu ilimleri teferruatlıca ehlinden öğrenip sonra yazssan hakikat ve tespitlerini, nede güzel olur ozaman işte.
    Peki beynimizi nefesimiz yöneten canım kardeşim cemre bu ilimleri okumadan neden nasıl niçin yapıyorsun?

    YanıtlaSil
  101. Fatih:
    Kaptan olmadan gemi sürme batırırsın
    Usta olmadan duvar örme yamultursun
    Doktor olmadan tedavi etme beter olur
    Kaç yıl okuyup bilmem ne bölümünden mezun olduğun halde nekadrına hakimsin bölümün?
    Peki neden vebali büyük din hakkında kendince araştırma yapıp doğru zannedip insanların din anlayışına zarar veriyorsun?
    Yoksa Nefsin bu küçük şöhretin kurbanımı?
    Yada bi amaca mı hizmet ediyorsun?
    Anne babanın elini öpmek hiç bir yerde yazmadığı halde bu adetin saygınlık ifade etmediğini söyleyebilecek mutlak akıl var mı?
    Velevki peygamberlerin yaşam tarzları, sözleri rehber olmasın, velevki mezheb imamlarının kılı kırk yarıp vebalinden titreyerek kuranda cevabını bulamayacağın birşey hakkında elli bin yere danışıp en mantıklı olana hüküm vermesinin ne mahsuru var, bunu yaparken bile yüzde yüz doğruluk vermiş değiller kendilerine verilen maddi manevi akıl, his, analiz araştırma yeteneği,manevi tasdik ölçüsünde yapmışlar, sen ise bir kaç günlük araştırma ve adını koyamadığım bir hastalıkdan dolayı yanlış tespitler yapıp, gönlünü kabartıp paylaşıyorsun.
    Sen din konusunda bişey yazma kardeşim, kendine sakla,siayaset, bilim vs konusunda yaz,
    Sen değilmiydin çalışıp üretip insanlara faydalı olmak lazım diyen, git somut şeyler üzerinde çalış üret, dinimizin güzel şeyleri hakkında üretilmiş tescil edilmiş güzel şeyleri hakkında faydasız şeyler üretip milletin kafasını karıştırma

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabi ya ne güzel sorma sorgulama biat et dimi zamanında yapmışlar işte sana mı kalmış dimi. kuranda da kaç kere atalarınızın yaptığı hatalara düşmeyin diye uyarmıyor mu.

      Sil
    2. "DİMİ UYGARLIĞI"

      Sil
  102. Cemre Demirel ‏@msikkofield 03 Kas 2016

    "Bilmiyorum" diyebilmek erdemdir.


    https://michaelsikkofield.blogspot.com.tr/2016/07/biliyorum-bilmiyorum.html


    ARATÜR K GİBİ ADAMSSIN VALLA, HEM DE GEÇEN TEMMUZZ, OO, EN GÜZEL İNSANDIR ARKADAN İŞ ÇEVİRMEYEN BİLLADER ZATEN, İÇİ DIŞI 1 (NEDEN 1 DEĞİL? "DAYAK FAKTÖRÜ")

    KUSSURA BAKMA İYİNİN KÖTÜNÜN ÖTESİNE GEÇTİK SAAYENDE ONDAN BÖÖLE OLDUK SENİN GİBİ

    KİMDİ ABEE DÜŞMAN ROCKAFELLA MI KİMM??

    ANANDA JOY, ANANDA

    YanıtlaSil
  103. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  104. http://anandasjoy.com/

    YanıtlaSil
  105. https://michaelsikkofield.blogspot.com.tr/2016/08/isimize-gelmeyen-ayetler.html


    Kediden başka bir şey yok yazında. Yoksa ben sadece kediyi görmek isteyen bir mal mıyım?

    O yüzden mi sadece kedi görüyorum yazında, admin?

    Böyle mi analiz edersin sen de?

    YanıtlaSil
  106. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  107. http://i.sozcu.com.tr/wp-content/uploads/2017/01/14_d.jpg


    AĞIZDA EVRİLEN ÇEKİRGE fenomenine ne dersiniz yönetici?

    Duble Sekiz die bi vidyoda bahsediyodu

    Bi de niye TONLA YORUM SİLDİNİZ????

    YanıtlaSil
  108. Evrilten masallara ihtiyacı var halkın, ha gayret

    YanıtlaSil
  109. - Hiçbir şey duymuyor tek kulağım.
    - BİLİYORSUN değil miii, kulakları temizletince tekrar şey oluyomuş
    - (Sessizlik, ve belki ileride düzelir umuduyla) Hı Hıı.

    Eminim öyledir.

    YanıtlaSil
  110. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  111. Cemre Demirel ‏@msikkofield 01 Tem 2016

    "Egemenlik kayıtsız şartsız güçlü olanındır."
    10 yanıt 78 retweet 315 beğenme

    YanıtlaSil
  112. Bir de; çıkarcılık kapitalizmi doğururken, EBELİĞİNİ SEN Mİ YAPTIN?

    Ayrıca yumurta mı senden çıkar, tavuk mu...

    YanıtlaSil
  113. Evet makale çok acayip olmuş sikko, hele şu kısmı:

    "Daha kaliteli bir görsel bulamadım kusura bakma, domino taşları bunlar. En solda dimdik ayakta duran taş, bizim o çok güzel düzenimizdir. Onun hemen sağında da üstüne çullanan, birazdan onu yıkacak olan pis, kötü taş vardır. Yani din, İslam."

    sillybilly.com

    YanıtlaSil
  114. Nasıl bir mantıkla yazıyon ehehe. Kafam beynim turşu gibi oldu. Hadi anlarım yeni dünya düzeni denilen olayı ama ne bileyim acayip fantastik yazıyon , öykü tadında.

    YanıtlaSil
  115. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben okudum yazdıklarının bir kısmını, arkadaşın gerçekten garip bir mantık yapısı var. Hiç alakası olmayan iki ögeyi bir araya getiriyor, bir de kendince ilginç bir mantık oturtuyor.Bana tuhaf gelen bu.Ben sıradan şeyler hakkında yazıyorum ama arkadaş ilginç bir konuya değiniyor, şeytan diyor lucifer diyor bir şey diyor bunu da garip temelli bir mantığa oturtuyor. Ha ben tamamen mantıklı da demiyorum, mantıksız da demiyorum ama değişik bir blog olduğu kesin. Yani benim yazdıklarıma bakarsan benim yazdıklarım bu arkadaşın yazdıkları karşısında oldukça sıradan kalır.

      Sil
    2. dimi dimi

      Sil
  116. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  117. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  118. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  119. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  120. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  121. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  122. Bu arada, yönetici, SUFİZME DİKKATİ ÇEKECEK KADAR saydırdın sufizme, tebrikler ;)

    YanıtlaSil
  123. Sikko reis youtube'da Victori's Secret mankenlerinin ve hollywood ünlülerinin travesti olduğu dolanıyor.Buna değinirsen sevinirim.

    YanıtlaSil
  124. Deneyimden gelen bilgiyi yaşayan bir insan; onu "gözlemleyen" bilim adamı; ve yorumsuz bir yorumda bulunan "arakçı filozof" :

    https://www.youtube.com/watch?v=ouqn-BsLVp0

    Kadının bir bildiği var diyelim, gördüğü...

    Ve bireysel deneyimi, apaçık.

    İçinde BOK BİRİKTİRMEDİĞİ de açık... Her şey ortada.

    Deneyimden deneyime bu kadar mı fark olur?

    Evet, olur... Ama dünyada bu kadar deli varken (sözde ıslah edici), yaşasın gündem deyip durcaz, kendi kendimize kuscaz, kafada huni?

    F. Attar'ın dediği gibi;

    "Adamın biri sürekli paçavra topluyormuş. Sonra o paçavraların arasına bir ateş düşmüş, kendi dahil her şey yanmış. Şimdi, iki dünyada da buna kim üzülür?"

    YanıtlaSil
  125. I feel sorry for you ;)

    YanıtlaSil
  126. Cemre Demirel tevbe et. Bu şahsı takip ederek sizde günaha giriyorsunuz. Sizlere bir Müslüman olarak görevli olduğum son uyarımdır.

    Nisa 89'da Allah(Subhanehû ve Teâlâ) der ki;
    Veddû lev tekfurûne kemâ keferû fe tekûnûne sevâen fe lâ tettehızû minhum evliyâe hattâ yuhâcirû fî sebîlillâh(sebîlillâhi). Fe in tevellev fe huzûhum vaktulûhum haysu vecedtumûhum, ve lâ tettehızû minhum veliyyen ve lâ nasîrâ(nasîran)

    Kendileri küfre saptıkları gibi, sizin de sapmanızı isterler ki eşit olasınız. O yüzden onlar Allah yolunda hicret edinceye kadar onlardan dost edinmeyin; aldırmazlarsa bulunduğunuz yerde kendilerini yakalayıp öldürün ve onlardan ne bir dost, ne de bir yardımcı edinin!

    YanıtlaSil
  127. Zıplama troll.

    Mesajı verdin alttan ama:

    "Kendileri küfre saptıkları gibi, sizin de sapmanızı isterler ki eşit olasınız."

    Hadi lan ordan...

    Sana mı kaldı dünyaya eşitlik getirmek bu salak tayfanla?

    YanıtlaSil
  128. Daha iyi "yobaz taklidi" yapabilen var mı?

    Varsa döktürsün.

    1. olana altın huni hediye..

    YanıtlaSil
  129. Sikkocum yeni acunvari çıkışlar bekliyoruz senden ki prim yapasın. AŞk neydi ruh hastalığı mıydı?

    YanıtlaSil
  130. Yönetici. Kronik yalancılığa çözüm bulmuş bilimadamları, ilgilenir miydin?

    Bir de en ileri hamleleri düşünen (satranç gibi ya!) senin gibi elit birinin BU HAMLELERİ hesaplayamaması, harbi sik kafalı olduğunu gösteriyor sanki..

    Halbuki çok notlar aldın, çok yoruldun üniversitede. Ah bu günlerde nerelere gelecektin, tüh! Bari şu homepolitics.com'u yap da, paradan başka şeyler hakkında da konuşmaya başla. Belki kafan çelinir, arkadan iş çevirmeyi bırakırsın, adam olursun... (şaka şaka)

    Bir de, senin bıyıklı bıdık street figher oynuyor mu hala?

    Özgür ve özgün makale yazamamanız çok üzücü:((

    iyi bal yapmalar :((((


    :)))

    YanıtlaSil
  131. Sayın maykıl. Hesap numarası verirsen para bağışında bulunmak istiyoruz.

    YanıtlaSil
  132. DAYATMA

    adlı yazınızda;


    "Kuran, inanmayan için saçmalık, öylesine inanan için evin bir köşesinde durması gereken Arapça kitap, gönülden inanan için lütuftur."

    "Öyleyse bir soru soracağım.

    Ya insanlar yanılıyorsa?"


    DİYE SORMUŞSUNUZ.

    O insanlara dahil biri olarak, ya siz de yanılıyorsanız?

    O zaman bu gizli dayatma olan blog dahil, her tür bencil ve sinsi motivasyonlarınızla, defolup gider misiniz, lütfen?

    İnsan kendini kandırabiliyorsa, büyük problem vardır. Tamam, her şey doğru ve yanlış olabilir ya, işte tam da o yüzden defolmanız lazım.

    Çünkü sakladığınız şeyler var belli ki. Bu kadar sinsilik normal gelmiyor insana.

    Amaç belli ki, GERÇEK BİR DAYATMA.

    Allah sizin gibilerden korusun insanları.

    YanıtlaSil
  133. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  134. Birbirlerine oscar hediye etmeyi ihmal etmezler ama:)

    YanıtlaSil
  135. Cemrecim, pizzagate hakkında yazacaktın hani? Bak alkış da tutuyoruz..

    YanıtlaSil
  136. Pizzaagate hakkında yazacaktın hani Cemre?

    Bak alkış da tutuyoruz..

    YanıtlaSil

Bu blog'a yapılan her yorum, o yorumun sahibini bağlar. Ayrıca makaram sarı bağlar.

3. şahsa hakaret olmadığı müddetçe asla yorum silmem. "Bu yorum yazar tarafından silindi" ibaresi, eğer o yorumu yazan kişi kendi yorumunu sildiyse çıkar.