Okunması şart makaleler:

Tasavvuf ve Tarikatlardan Yeni Dünya Dinine: Bölüm 1 ve Bölüm 2
Komünizm, Kızıl Devrim, Sovyetler Birliği ve Şirketler
İnsan, Din ve Kuran
Bu da amme hizmeti: Okunması Gereken Kitaplar Listesi

Bir Başka Din: Tasavvuf kitabı çıktı; internet'ten sipariş etmek için kitapyurdu link'i.

YENİ: Youtube'daki hodor hodor konuşmalarım için buradan alalım.

16 Nisan 2011 Cumartesi

Atatürk Mason Mu I

Mustafa Kemal`in Makedonya locasına bağlı olduğu sıkça iddia edilir.

Şimdi öncelikle kolay kolay ispat edilebilecek bir konu değil. İnsana acaba dedirttirebilecek bazı hususlar olmasına karşın bana kalırsa aslı yok.

Peki nereden çıkıyor bu mason muydu iddiaları? Her lider için bu söylenti yaratılmıştır zaten fakat atatürk için neden bu kadar ısrar ediliyor?

Öncelikle Atatürk mason olsa dahi bu dünyanın sonu değil. Her şeyden önce Atatürk`ün "insan" olduğunu unutmayalım. Be hey dürzü milliyetçilerinin ayakları bir yere bassın. Objettif olarak değerlendirelim.

Osmanlı Endülüs`teki (İspanya) yahudileri kurtarmıştı hatırlarsanız. 15. yüzyılın sonları diye hatırlıyorum tam emin değilim. Bu yahudiler selanik şehrine yerleştirilmiştir. Selanik Yahudileri olarak da bilinirler. Selanik`te yahudi nüfusu vardır gerçekten.

Şemsi Paşa İlkokulu`na Sabetayist ailelerin çocuklarını gönderdiğini ve Mustafa Kemal`in hocasının sabetaycı olduğunu okumuştum birkaç yerde. Doğruluğundan emin değilim ama bu bilginin.

İttihat ve Terakkicilerin arasında birçok mason vardı. Ayrıca o zamanlar mason locaları bir sosyal kulüp gibiydi.

Bu yazdıklarım sadece Atatürk`ün masonlukla etkileşim içinde olan yerlerde bulunmuş olduğunu gösterir.

"Atatürk bir masondu" iddiasında neye dayanarak bulunuyorlar? Az bi soluklanayım yazacam öbür entry`de.

13 yorum:

  1. atatürkün balıkesir camiinde fetvası vardır

    YanıtlaSil
  2. sabetayistler dışarda namaz bile kıldırırlar fetvaymış

    imza

    YanıtlaSil
  3. atatürkün balıkesirde fetvası yoktur ama hutbesi vardır.hutbe benim bildiğim cuma verilir ama atatürk bu hutbeyi çarşamba günü vermiştir.bunun nedeni ise planında bu konuşmayı dışarda açık alanda yapmak vardı ancak o gün yağmur yağdı ve halkın gelmeyeceğini düşünerek insanları camiye davet etti.Caminin ve dinin insanların üzerinde bi etki bırakacağı da ayrı bir gerçek.üstelik atatürk o fetvayı ayağında çizme ile vermiştir.allah allah camiye ayakkabi ile girilmez diye biliyordum.madem ulu Atatürk girmiş sorun yok öyleyse...

    YanıtlaSil
  4. Atatürkn adını buraya karıştırma

    YanıtlaSil
  5. Sikkocuğum analiz yeteneğin vardır. Atatürk'ün makedon locasıyla uzaktan yakından bi ilgisi olmadığını anlaman için yazıyorum bunları ;

    He bide dipnot düşeyim ; bu masonların hep dünyada ne kadar büyük adam varsa kendi yanlarına çekmeye çalışırlar hani.Herkesi bütün büyük şahsiyetleri kendilerindenmiş gibi göstermeye çalışırlar bilirsin.Ve atatürk'ün mason olduğuyla ilgili ilk iddayıda tamer ayan adlı bir mason üstadı ortaya atıyor.Çok şaşırtıcı dimi ? Herneyse ;

    Sevenler Mason Locası`nın üyesi Üstad-ı Muhterem Tamer Ayan Atatürk ve Masonluk adlı kitabında, Floransa’da yayımlanan “Rivesta Masonica” adlı derginin 1 Ocak 1973 tarih sayısının 46. sayfasında Atatürk’ün bir resminin yer aldığı, resmin altında “Modern Türkiye’nin Babası. Makedonia Risorta et Veritas Locası üyesi” yazdığını belirtilmiş.
    Benua-Möşen “Kurt ve Pars Mustafa Kemal” adlı kitabında Mustafa Kemal’in İttihat ve Terakki’ye kabulünden sonra, Selanik’teki “Rizorta et Veritas” Locası’nda inisiye edildiğini belirtilmiş.
    Daniel Ligou’nun Mason Ansiklopedisinde Atatürk”ün mason olduğu belirtilmiş.
    Ramsor’un, “Jön Türkler ve 1908 İhtilali” adı ile dilimize çevrilmiş kitabında aynı iddia yer almış.
    İnternette bazı yabancı mason dernek web sayfalarında Atatürk’ün adı ünlü masonlar arasında gösterilir.
    Buna karşın;

    George Blanco Viyalta adlı bir yazar Mustafa Kemal’in İttihat ve Terakki Komitesine kabul edildiği ama mason locasına girmemeye karar verdiğini vurgular.
    Lord Kinross, “Atatürk-Bir Milletin Doğuşu” adlı kitabında Masonluğa kabul törenlerine ilişkin olarak bu çeşit maskaralıkların Mustafa Kemal’in yaradılışına aykırı oldugunu ifade eder.
    Mustafa Kemal 1935’de Türkiye’de Mason Localarını kapattıktan sonra ABD’deki Skoç Riti Masonlarının başı olan John Crowles Atatürk’e masonluğun tekrar serbest bırakılması için bir mektup yazar. Ancak Türk Masonları bu mektubu Atatürk’e verecek cesareti bulamazlar. Bu mektuptan ilginç bir bölümde Atatürk’ün mason olmadığı vurgulanmaktadır:
    “…Mısır’daki Türkiye Büyük Elçiniz …..kendisinin Mason olduğunu, ancak sizin Mason olmamanıza rağmen, Türkiye’de Masonluğun koruyucusu olarak tanındığınızı bana söylemişti… memleketinizdeki Kardeşlerimizin ve Türkiye’deki Masonik müesseselerin …… çalışmaya devam etmelerine müsaade olunmasına delâlet etmeniz için size başvuruyorum.”

    Ok ?

    YanıtlaSil
  6. bak şimdi dübürünü siktiğim geri zekalısı. o kadar güzel şey yazdın, bir tek cümleyle içine sıçtın. olum salak mısın da "İttihat ve Terakkicilerin arasında birçok mason vardı. Ayrıca o zamanlar mason locaları bir sosyal kulüp gibiydi." şeklinde bir cümle kurabiliyorsun. ulan masonluğa giriş dersinde de direk "dünyanın amına koyuyoruz haydin panpalar" diyecek kadar incici değil ya bu adamlar.
    özet geçiyorum bak: mallık etmişsin.

    YanıtlaSil
  7. http://www.mason.org.tr/index.php?option=com_content&task=view&id=44&Itemid=52

    ne diyosun ittihat ve terakkide mason yok muydu mu diyosun mehmet talat paşa kurucularından bak bakalım neymiş en altta

    YanıtlaSil
  8. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  9. Rahmetli Atatürk mason değildi, hiç olmadı.
    1909'da İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin masonlukla
    ilişkisini kesmesini istediğinde,28 yaşında idi.
    1935'de de tüm mason dernekleri kapatmıştır.

    YanıtlaSil
  10. zamanın o tarafından okumak gerekiyor

    YanıtlaSil
  11. İsrailde m. Kemal heykeli var altında minnettar olduklarını ifade ediyorlar

    Yahudiler neden minnettar ki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ona bakarsan İstanbul'da ise Bizans imparatoru 4.Murat anısınadir yazan bir dışı heykelden yapılmış bir müze var. Tarih bizlere yalan anlatılıyor ve güç sahiplerinin istediği şekilde, istediği kadarini biliyoruz. Bana kalırsa Osmanlı denen birşey olmadı ve mektuplardada bu ibare geçmemekle beraber olup, Bayragimizin Bizans imparatorluğunun bayrağına ve bugüne kadar gelerek geçirdiği değişimlerinde incelemeni istiyorum. Uzun lafın kısası hiç birşeye inanasim gelmiyor fakat kendim edindiğim ipuçlarına tereddütle acaba diyesim geliyor. Kimbilir? Belki Türkiye, Bizans imparatorluğunun çağdaş günümüze evrimleşmiş halidir..

      Sil
  12. Beyler M.Kemal'in mason mu?,değil mi? Diye soran kardeşlerim bu link'e bakınız.http://belgelerlegercektarih.com/tag/ingiliz-dervis/(Ayrıca İngiliz dervişi kitabını'da okuyun tavsiye ederim.)

    YanıtlaSil

Bu blog'a yapılan her yorum, o yorumun sahibini bağlar. Ayrıca makaram sarı bağlar.

3. şahsa hakaret olmadığı müddetçe asla yorum silmem. "Bu yorum yazar tarafından silindi" ibaresi, eğer o yorumu yazan kişi kendi yorumunu sildiyse çıkar.