Okunması şart makaleler:

Tasavvuf ve Tarikatlardan Yeni Dünya Dinine: Bölüm 1 ve Bölüm 2
Komünizm, Kızıl Devrim, Sovyetler Birliği ve Şirketler
İnsan, Din ve Kuran
Bu da amme hizmeti: Okunması Gereken Kitaplar Listesi

Bir Başka Din: Tasavvuf kitabı çıktı; internet'ten sipariş etmek için kitapyurdu link'i.

YENİ: Youtube'daki hodor hodor konuşmalarım için buradan alalım.

17 Nisan 2011 Pazar

Reptilian Teranesi

Selam yavrular.

Reptilian teorisi ilk olarak David Icke tarafından ortaya atılıyor ve gittikçe yayılıyor. Icke müthiş zeki bir herif fakat bu Reptilian meselesini ilk onun ortaya atması, dünyanın birçok yerine gidip seminerler veriyor olması, oldukça profesyönel bir siteye sahip olması. "1 yanlış için 99 doğru anlatmak" hikayesini mi yapıyor bu herif diye düşündürttü beni. Özellikle bu reptilian hususundaki ısrarı yüzünden. Icke İslam`dan uzak olduğu için reptilian meselesini ırklara ve genetiğe bağlıyor da olabilir. Neyse siktir edin şimdi Icke`yi.

E.T., uzaylı, alien adı altında nasıl ki şeytani ritüellerini yapıyorlarsa, şeytanı ve hizmetindeki cinleri yeni gizleme yöntemlerinden birisi de reptilian meselesi olacak. Yakında daha çok duyacağız reptilian hikayelerini. belki de bütün bu uzaylı ve ufo propagandası, reptilian`ların uzaylı olabileceği düşüncesini insanlara mantıklı buldurmak için yapılmış, yüzyıllık bir planın, senaryonun parçasıdır.

Reptilian`lar hakkında bilgi edinmek isterseniz, internet reptilian`ların yok efendim saylon galaksisinin sirius gezegeninden dünyamıza gelmiş, binlerce yıldır insanlara hükmeden, insanların evrimini tamamlamalarını engelleyen uzaylı ırk olduğu hikâyelerini okuyacaksınız.

Şimdi taşağını yediklerim, ben reptilian diye ayrı bir ırkın varolabileceğini düşünmüyorum, varolsalar dahi uzaylı falan değiller, geçiniz onu. Bu Katy Perry`nin, Kanye West`in ruhumu şeytana sattım demeleri, sizce bu insanların bedenlerinin iblisler ve cinler tarafından kullanıldığına işaret ediyor olabilir mi? Kuran`da da bu durumla ilgili ayetler var, ilerde alıntıda bulunacağım. bir başka ihtimal ise bu sürüngenimsi gözlü şahısların, illüminati`nin gerçekten iddia edildiği gibi insan olmamaları. Peki ne olabilirler? Cinler onların suretine bürünmüş olabilirler mi?

Neden reptilian figürü, neden sürüngenimsi gözler?

Bu bilginin doğruluğunu Kuran`a ve hadislere hakim bir arkadaşın teyid etmesi lazım, kuran üzerine kafa yoran yabancı bir elemanın blog`unda, demon`ların (şeytan, iblis, cin) sürüngen ve yılan kılığına girebildikleri yazıyordu. İslam`da bunu destekleyen işaretler olduğunu ileri sürüyordu, islam hakkında malesef çok engin bilgilere sahip değilim, o yüzden dediğim gibi konuya hakim arkadaşların bu konu üzerindeki görüşlerine ihtiyacım var. Herneyse, yine de bu bilgi kafamdaki bazı çarkları öyle faaliyete geçirdi ki. Kertenkele şeklindeki mısır tanrısı seth, reptilian hikayeleri...

Ayrıca Hz Adem ve Hz Havva`yı yoldan çıkaran şeytan hangi kılığa bürünmüştü? Yılan? Yok artık.

Reptilian meselesi hakkında doğru bilgiye ulaşmak çok zor zira o kadar karmaşık bir konu ki. Ben yine de, yanlış, uydurmaca olduğunu bile bile çoğu kaynağı okudum. Bazen yanlış kaynaklar durumu anlamanıza yardımcı olabiliyor. İnsanların nereye yönlendirilmeye çalıştıklarını çok iyi farkettim reptilian`ların uzaylı bir ırk olduğu hikayelerini okuyunca.

Lucifer`in hizmetindekilerden ilk isteği: İnsanlar varlığımdan haberdar olmasın.

Haberdar olmasınlar ki ne Şeytan`ın ne Allah`ın varlığını bilmesinler, hayal ürünü olduklarını düşünsünler. At ortaya uzaylı teranesini, at ortaya reptilian muhabbetini, başka yerlere yönlendir insanları. İyice unuttur esas gerçeği.

Reptilian hikâyelerinin kaynağı, yine çok eskilere, firavunlara kadar uzanıyor. Kertenkele kafalı tanrıları seth kötülüğün ve şeytanlığın temsilidir.




İngiliz kraliyet ailesinin firavun soyundan olduğunu, firavunların halen günümüzde etkin olduğunu, İllüminati`nin atalarının firavunlar olduğunu anlatıyordum. İlluminati`nin her şeyi gören gözünün orijini Horus`un gözüdür. horus güneş`in, ışığın, aydınlanmanın (illuminate) temsilidir.

Neyse reptilian meselesine geri dönecek olursak. onlar hakkındaki bu "uzaylıdırlar, yeraltında yaşarlar, sürüngen gibidirler, insana düşman ve farklı bir ırktır" safsatalarını ortaya atanlar yine kendileri. Biraz kafa yorarsanız bazı işaretleri farkedersiniz. Ben birkaç tanesini paylaşayım sizlerle.

Tineyc mutant ninca töördıl, tineyc mutant ninca töördıl, tineyc mutant ninca töördıl zibilibiekşın tördılpav diye yatağımda zıplayıp şarkı söylerken yakalanmıştım anneme 18-19 yaşındayken. O günden sonra hiçbir şey eskisi gibi olmadı, otuzbir çekerken yakalansam daha iyiydi amına koyim ehehe. Bu ibne tosbağalara zaten uyuzum. Hatırlayın bir bu kaplumbağaların olayını. Nerede yaşıyorlardı? Yeraltında mı yoksa?

Spider-man`in hocası Dr. Connors, Lizard`a dönüşünce insanlara düşman oluyordu. Kendisinin biyolojik silahı suya karışınca, bu sudan içen sürüngenler, evrimleşiyor ve yeraltında imparatorluk kuruyorlardı. Bu arkadaş işte:



Ayrıca spider-man`in ağ atarken elinin aldığı şekil de çok garibime gitmiştir hep:


Asırlık senaryonun parçaları her şey. Bugüne kadar anlattıklarımı birleştirirseniz bazı şeyleri daha net farkedeceksiniz.

" Allah’ın kendilerine gazap ettiği bir topluluğu dost edinenleri görmez misin? Onlar ne sizdendirler, ne de onlardan. Onlar bile bile yalan yere yemin ederler" - Mûcadele Suresi

Sizce bu söz sadece 600`lü yıllardaki müslüman - müşrik savaşını mı anlatıyor? Halen böyle değil mi bu durum? Gazap edilen ve yalan yere yemin eden topluluk iblisler, dost edinenler ve onlar diye bahsedilenler iblis`in gücüne kapılmış olanlar (reptilian diye kakalanmaya çalışılıyor bize), siz dedikleri de inananlar değil mi?

"De ki: “Andolsun, insanlar ve cinler bu Kur’an’ın bir benzerini getirmek üzere toplansalar ve birbirlerine de destek olsalar, yine onun benzerini getiremezler.” Isra Suresi

Sadece geçmişteki sahte peygamberler mi anlatılıyor burada? İnsanlar ve cinlerin birbirlerine destek olması, sahte bir kitap yaratmak istemeleri... Bu ne biliyor musunuz? Başka boyutlarla irtibat kurmak hem cinlere hem insanlara yasaklanmıştır. Bunu ihlal eden cinler, Şeytan`ı tanrıları kabul eden cinlerdir. Cinlerle ortak faaliyette bulunan illüminati, onların getirmeye çalıştığı deccal ve bu deccal`in mesihliğini ilan ederek insanları kandırmaya çalışması... Adeta günümüzü ve geleceği anlatıyor. Ayrıca yeni dünya düzenleri nedir? asırlık emelleri nedir? Tek bir dünya cumhuriyeti. Tek bir dine sahip, bir dünya cumhuriyeti. Uydurmaca bir dine sahip kandırılmış insanlarla dolu bir dünya cumhuriyeti.

"Sonra (pusu kurup) onlara önlerinden, arkalarından, sağlarından ve sollarından sokulacağım ve sen onların çoğunu şükreden (kimse)ler bulamayacaksın." A`raf Suresi

Şeytan`ın allah`a isyan edişi sırasında söyledikleri bunlar. Şeytana kapılmış kötü cinler, insanların bedenini kullanmak isterler. Ruhumu şeytan`a sattım diyen şarkıcılar da böyle insanlar olmasın?

"Ey Muhammed! Ne dersin; biz onları yıllarca dünya nimetlerinden yararlandırsak" Şuara, 205. ayet "Sonra da kendilerine tehdit edildikleri şey gelse, halleri nice olurdu?" Şuara 206. ayet ve "Dünyada yararlandırıldıkları şeyler onlara fayda sağlamazdı" 207. ayet

Yıllarca dünya nimetlerinden yararlananlar, güce sahip olanlar şeytana uyanlar olmamış mıdır yıllardan beri? Firavunlar, Dünyanın gizli sahibi İllüminati, Rothschild... Bunlar değil mi işaret edilen?

Ve arkadaşlar, canını yediklerim, beni en çok etkileyen ayet.

"Öyle ise sakın Allah ile beraber başka bir ilaha yalvarma, sonra azaba uğratılanlardan olursun!" Şuara 213

Neden "başka bir ilaha yalvarma" denilmemiş? neden özellikle "Allah ile beraber başka bir ilaha yalvarma" deniliyor?

Allah ile beraber başka bir ilaha yalvaranlar, Allah`ın varlığını bilmelerine rağmen Şeytan`ı tanrıları kabul edenler değil midir? Bu bahsettiklerim firavunların son güncel sürümü olan Rothschild ve İllüminati değil midir? Şeytan`a inanarak Allah`ın varlığını da kabul eden, fakat Şeytan`ı tanrıları kabul ederek Allah`a ortak koşan bu Luciferian elit kesim değil mi burada bahsedilen?

Yavrular, gerçek ne saylon galaksisinde, ne sirius gezegeninde. Gerçek burada. yanıbaşımızda. Mutluluğu uzaklarda arıyoruz sanki ehehe.

Bu kadar çok işaret varken, bu konunun ilk entry`sinden şimdiye kadar birbirine bu denli uyan parçalar varken, ne bileyim sanki her şey ortada. Kırın egolarınızı. Kendinizden sonra sevdiklernize yardım edin, onlar da kırsın egolarını. İslam`ı afedersiniz götünden anlamış şerefsizler yüzünden İslam`a tukaka gözüyle bakmak o kadar cahilce ki... Yozlaşmış müslümanlar ile İslam`ın nasıl bir bağı olabilir? 5 vakit namaz kılıp "kime nasıl kazık atsam"ın peşinde olan şerefsizler var ya, size yemin ediyorum ki onların yaptığının putperestlikten farkı yoktur.

İslam`ı sadece namaz, oruç, cami, Kâbe sanan, somutlaştıran, fakat İslam`ın özünü kaçırmış bu kimseler yüzünden dini suçlamayın. Yozlaşmış müslüman ve din arasındaki farkı ayırt edebilin.

"sen nasıl müslümansın yeeaa, namaz kılmazsın, içki içersin, ağzından küfür eksik olmaz. bu mu sizin müslümanlığınız?" doğrudur, bir çoğumuz bunları yapıyoruz. Fakat siz şunu biliyor musunuz ki hem Kuran`da, hem peygamberin hadislerinde dedikodu ve iftiranın namaz kılmamaktan defalarca daha fazla büyük bir günah olduğu buyrulur.

Namaz kılmak, Kuran okumak, aslında bunları yapabilecek seviyeye erişmek için öncesinde yapılması gereken o kadar çok şey var ki İslam`da. Önce dürüst, erdemli, düzgün bir adam olmayı öğren, çıkarların uğruna başkalarının hakkını yememeyi, yardım edebilmeyi, cömertliği, dürüstlüğü öğren. Sen bunları bir yap da, tek eksiğin ibadetlerin kalsın. İnsanlar islam`ın özünü almadan somut, materyalist ibadetlere yöneliyor. Hani namaz kılınca o gözle görülüyor ya, elle tutulur bir şey yaptı sanıyor. Ve çok entelektüel aydın arkadaşlarımız da "hem müslümanım de hem namaz kılma küfret ehelehey" diyerek yine İslam`ı ne kadar götlerinden anlamış olduklarını, insanın gönlünde başlayıp gönlünde biten bir dini somut materyalist öğeler üzerine oturtmaya çalıştıklarını ele veriyorlar. Bu saydıkların tabi ki yanlış, fakat sıra onlara gelene kadar "inançlı" bir insanın uygulaması gereken o kadar çok şey var ki..

Ah salağım ah, sen yüzmeyi de denizin en derin yerinden başlayarak mı öğrendin? Önce boyunu geçmeyen yerden başla ki boğulmayasın.

Anlayabilene, sevgi ve saygılar.

163 yorum:

  1. yakışıklım söylediklerin doğru da bazı yanlış yerleri var,seni sevdiğimden söylecem bunları,iplediğimden yani

    eyvallah ayetlerden bilgiler ve çok yerinde çıkarımlar verdin lakin... islam da insanın gönlünde başlayıp gönlünde bitmiyor be hayatına yön veriyor olmalı ki yani kelime anlamındaki gibi tüm davranışlarında islama teslim olmalı ki insan; farkındalığın oluşturduğu ruhsal bunalımı yaşamasın.yaşadığımız şu tüm herşeyin asıl amaç olan rıza yı kazanmada araç olduğunu bilsin.eğer bu araçları amaç edinirse boşa oyalanıp hüsrana uğrayacağını bilsin.

    evet ibadet kısımları seni ve Allahı ilgilendirir,ve yine evet sadece 5 vakit kaçırmadan hakkınıda vermeden namaz kılan ,ancak bunu yaşamına yansıtamayan sonra 2 ye aldığı malı 20 ye satmayı helal sayan buna ticaret diyen dangalak sürüsü malesef çok çok fazla ancak bu durum seni namazdan soğutmasın.

    yine önce iyi insan olayım hiç bir yanlışım kalmasın sonra namaz kılarım da deme.okumuşsundur iman taklitle başlar derler,bizim dangalakların taklit evresinde çakılı kalıp islamı yaşayamamları bunu yaşamlarının şekli, hayatının kullanım klavuzu yapamamaları ise seni en son namaz ve ibadetler önemlidir düşüncesine sevketmesin

    aralarında bağ yokmuş gibi görünse de namaz oruç vb ibadetler insanın artık üst bilişini hissini farkındalığını ı desem yoksa klasik tabirle kalp gözünümü desem ne,haha işte onu açıyor geliştiriyor.bir noktadan sonra insan dünyayı ve içindekileri canlılarda dahil siklememye başlıyor ama kötü manada değil,geçici oldukları ve asıl amaç olan rızayı kazanmaya yaradıklarını kavratıyor.yani onlara amaç edinmezsen bağlanmazsan ama haklarınıda vererek yaratandan ötürü gereği kadar seversen,doğru şekilde kullanırsan ;şu dünyada yaşadığın hiç bir olay bulunduğun hiç bir durum seni depresyona çaresizliğe umutsuzluğa panik atağa,sikilmişlik duygusuna itemiyor
    tabi kazandıkalrında gerçek mutluluk ve kazanç duygusu vermiyor ki böyle olması daha iyi.
    çünkü bugün senle olanlar bi 50 yıl sonra ya hurdalıka olacak ya da mezarda,senle kalacak olanlar ise hakka adelete ve rızaya riayet için yaptıkların olacak,tabi bu özelliğini kullnamaya çalışan ve bunu kazanç sayan ibnoşlarda çıkacak çevrende,varsın kullansınlar malda yalan mülkte yalan var birazda sen oayalan ehehehe

    asıl kazanan ise sen olacaksın sen gelişmiş yetişmiş yerinde saymayan gereken neyse gerektiği şekilde dürüstçe işe yarar sekilde üretici beyinler üretirken ,öbür ibnoşlar banka hesabını ne kadar şişirdiğiyle kafa patlatacak derken yanında anca 2 merte bez götürecek


    neyse ne yazdığımı bende bilmiyomda aralarda doğrular var,sen zekisin çıkarsamalar yaparsın,ana fikri kaparsın yazdıklarımdan,seni okuyom faydalanıyom,takibindeyim,Allahın istediği gibi bir günü öbür günüyle aynı geçmeyen ,sürekli gelişen ,günümüzün kendini dinar sanan ve bilimdar sanan yobaz dangozları gibi rutine bağlamamış ,üretici gelişken insan olmak dileğiyle...

    olm bu kadar yazdım ,inşallah okursun lan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haci abi, sikko bey,
      Üstteki haci abinin aşağıda alıntıladığım yerlerine dinimizin emirlerini pratikte uygulamaya çalışan biri olarak imzamı atarım. Gerçekten de sade yat kalk namaz kılarsan (en azından) aerobik yoga gibi fiziksel bir etki görürsün, gerçi yoga yapmak çok asortik, namaz çok gerici, ıykkk ama neyse. Ancak işin içine biraz tefekkür katarsan gerçekten de bahsedilen o bilişsel seviyeyi arttırabiliyosun, dünyevi hiçbirşey de (evladının geleceği hariç) sikko'nda olmuyor. Ancak evladının geleceğinden (bu söyleceğim hadise referanstır) ayakkabının bağcığına kadar Allah'a havale eder ve üzerine düşeni yaparsan kaygıymış, depresyonmuş falan sana uğramıyo, kafa rahatıyla devam ediyosun.

      Alıntı kısmısı :
      "aralarında bağ yokmuş gibi görünse de namaz oruç vb ibadetler insanın artık üst bilişini hissini farkındalığını ı desem yoksa klasik tabirle kalp gözünümü desem ne,haha işte onu açıyor geliştiriyor.bir noktadan sonra insan dünyayı ve içindekileri canlılarda dahil siklememye başlıyor ama kötü manada değil,geçici oldukları ve asıl amaç olan rızayı kazanmaya yaradıklarını kavratıyor.yani onlara amaç edinmezsen bağlanmazsan ama haklarınıda vererek yaratandan ötürü gereği kadar seversen,doğru şekilde kullanırsan ;şu dünyada yaşadığın hiç bir olay bulunduğun hiç bir durum seni depresyona çaresizliğe umutsuzluğa panik atağa,sikilmişlik duygusuna itemiyor
      tabi kazandıkalrında gerçek mutluluk ve kazanç duygusu vermiyor ki böyle olması daha iyi.
      çünkü bugün senle olanlar bi 50 yıl sonra ya hurdalıka olacak ya da mezarda,senle kalacak olanlar ise hakka adelete ve rızaya riayet için yaptıkların olacak,"
      Öperim

      Sil
    2. adsız hocam, olm çok rahatlatıcı bi şey yazmışsın lan, yemin ederim teranesine sokayım derken rastlayıp okudum ve ekrana sırıtıyorum 10 kez falan okudum yazdıklarını ehehhe. imla hataların falan hiç umrumda değil şu an sana aşık oldum. anonim değil aktif kullandığım hesaptan yolluyorum yorumu bebeğim. 6 yıl öncesi falan ama dur bakalım amına koyim fikirler ölmez. umarım bedenen de buralardasındır.

      Sil
    3. Namaz kılmak gerici değil ancak yoga ile kıyaslamak gerici bir düşüncenin ürünü. Namaz dediğin sana yoganın verdiği rahatlama hissini veremez. Yoga yaparak yıllarca aç da kalsan yaşayabilirsin çünkü yoga yapmak beyninin tükettiği enerjiyi minimum seviyeye indirir. Hakkında en ufak bilgisi olmadan iman ile bir şeyler zırvalamışsın ama akılda sınıfta kalmışsın. Senin bahsettiğin olay namazla ilgili değil. Senin bahsettiğin olay psikolojik bir şey, bunun kutsal bir yönü de yok. Sen eğer kendini bir şeye bağlar, ona adarsan diğer hiçbir şeyi önemsememen normal bir şey. Bunun Allah ile ilgisi yok. Sen böyle yapınca Allah "Kulum benim için çabalıyor, ben de onu rahatlatayım." demez. Çünkü Allah senin ona olan bağlılığını test etmek için sana daha da ağır sınav uygular. Peygamberlere yaptığı budur. Allah en sevdiklerini daha ağır bir sınava tabii tutar. Dünyadaki en büyük sıkıntıları çekenler peygamberlerdir. Böyle olan bir sürü Hintli insan var. Misal adam Allah'a inanmıyor ama kendini içsel gelişime adıyor ve senin şu an bulunduğun seviyenin belki de bir milyon kat üzerinde, nirvanadalar. O yüzden bu tür şeyleri dine bağlama, bu gayet bilimsel bir şey. Komik olma. :)

      Sil
    4. Bana neden aşık olmuyorsun da burada edebiyat parçalayan birine aşık oluyorsun? Dur, ben de seni kendime aşık edeceğim o zaman.

      "
      Şu anda sağlıklı olduğunuz, eliniz, ayağınız tuttuğu için şükredin anti sosyal olan arkadaşlar. Evet, biliyorum. İsteklerinizin çoğunluğu gerçekleşmediği için, halinize üzülüp, belki de öfkelenip, isyan ediyorsunuz. Ama bir düşünün, kolunuz veya bacağınız sakat kalsa ve hatta kopsa, bu meseleleri düşünmeye ayıracak vakit bulabilir misiniz, olmayan kolunuzu, bacağınızı düşünmekten? Şu an sağlıklı olduğunuz için ve belki de şimdiye kadar, sağlığınızı ciddi olarak etkileyecek hiçbir şey yaşamadığınız için, tamamen duygularınıza, iç dünyanıza odaklanıyorsunuz. Anti sosyallik durumunu çok çok iyi bilirim. Ve psikolojiden de anlarım. Yani durumunuzu çok iyi bilenlerdenim. Başınıza gelmediği için, söylediklerim fasa fiso gelecek, biliyorum. Bu yazıyı başka biri yazsa ve ben bu yazıyı okumuş olsam, sadece okuduklarımdan etkilenir, sonrasında yine eskisi gibi düşünmeye başlardım. Bilirim yani. Tıpkı, bir çocuğa, yanlış yaptığında, yaptığı şeyin sonuçlarını anlatıp, bunu anlamasını beklemek gibi benim şu anda yaptığım. Biliyorum, yaşamadığınız için idrak edemeyeceksiniz söylediklerimi. Hatta belki alay da edebilirsiniz. Ama söylediklerimi bir düşünün. Ben şu an hayatı biraz daha iyi anlamaya başladım. Ölüme çok yakın olduğumu hissettim bugün. Çıldırma noktasına geldim. Obsesif Kompulsif Bozukluk adında bir psikolojik rahatsızlığım var. Bu hastalık, halk dilinde takıntı hastalığı olarak geçer. En ufak bir şeye takarsınız. Ben de çok sabırlı biriyimdir. Verilmesi gereken tepkileri içime atarım hep. Her insanın bir sınırı vardır ve sınıra geldiğinizde, tüm biriktirdiklerinizi patlayarak etrafa saçarsınız. İşte bende de öyle oldu. Hep düşünmüştüm cama yumruk atmayı, sinirlendiğimde. Musluğun, suyu akıtan kısmı, yerinden çıkıyordu. Biraz düşündüm ve musluğu çıkararak, cama fırlattım. Camın bir kısmı kırıldı ve hani, kalın, baktığınızda içerisini görmenizi engelleyen, desenli camlar olur ya, o tür camlardandı bu cam. Ve gayet sağlamdır bu camlar. Hafif bir darbe ile kırılmazlar. Ben musluğu fırlattıktan sonra, büyük halam geldi ve camın kırılması ile ilgili bir şey söylemeden, "Bir şey mi düştü?" dedi. Camın kırıldığını anlamadığını sandım. Ama anlamış. Anlamamak için de kör olmak gerek. İlk görüldüğünde anlaşılıyordu, camın kırık olduğu. Daha sonra babaannem geldi. Söylenmeye başladı. Ben de, o esnada iyice sinirlenmeye başladım. Yazık değil mi, çok mu paranız var da cam kırıyorsunuz tarzı şeyler söyledi. Ben orada cam kırmışım ve hâlâ öfkem dinmemiş, kadın kalkmış bana söyleniyor. Daha sonra durumu, babama haber verdi. Bende, orada bant koptu. Kapıyı açıp sertçe vurdum ve camlar döküldü, daha sonra kovayı fırlattım cama ve en son, cama yumruk attım. Ve şu an, geçici sakatlık yaşıyorum. Konuyu, burada daha çok kişi olduğundan buraya açtım. Aslında, bir ara, konuyu açmak için, Konu Dışı Özel'e yönelmiştim ama, Konu Dışı Özel'e herkes girmeyebilir. Çoğunluğu hedeflemek istedim bu yazımı yazarken ve bir de, anti sosyal olan kişiler, çoğunlukla Konu Dışı'nda takılırlar. Alay edebilirsiniz yani, buna hazırlıklı olarak yazıyorum bu yazımı. Ve yazımı, şu sözlerle sonlandırıyorum. Unutmayın ki, kırılan cam, kolumdaki sinirlere gelebilirdi ve kolumu bir daha oynatamayabilirdim. Kolda sinir var mı yok mu bilmiyorum. Ama hareket ettiğine göre vardır. Neyse, lafı daha fazla uzatmayayım. Söylediklerimi sakin bir kafayla bir düşünün."

      Sil
  2. üstteki

    micheal sikkofield okumasa bile ben okudum.eline sağlık.

    YanıtlaSil
  3. ilk gördüğümde okumuştum da sonra cevap yazarım demiştim unuttum sonra.

    eyv hacı anladım ben seni.

    ben de kendimi aslında tam olarak ifade edemedim, çünkü yukarda yazdıklarımı "deistlik"e vuranlar oldu. sanki ben ibadetlerin gerekli olmadığını söylüyormuşum gibi algılayan kişiler olmuş. onların tabi ki bir yaptırımı vardır, elbette ki farzları yerine getirmemek büyük günahtır.

    fakat şöyle düşünüyorum ben şimdi allah'ın adalet sistemini kim nereden bilebilir, bu yapacağım yanlış olacak o yüzden ama yine de fikrimi böyle ifade edebilecem en iyi şekilde sanırım.

    2 insan düşün. bir tanesi ibadetlerini eksiksiz yerine getiriyor, fakat her türlü dolandırıcılık sahtekarlık var, "bunu nasıl sikerim"in peşinde sürekli. bir insan da var ki, bakkalın fazladan verdiği 50 kuruşu bile geri iade eden, asla harama el uzatmayan, tertemiz bir insan fakat ibadetleri yerine getirmiyor.

    allah katında ikinci kulun daha yeğ olacağına inanırım ben her zaman.

    tabi dediğim gibi saçma bir akıl yürütme oldu, adolf hitler'in cehenneme gideceğinin bile kim garantisini verebilir? kim nereden bilebilir ilahi adaleti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Efendimizin dünya alemindeki son 3 cümlesini biliyor musun komşuoğlu.
      "Namazı bırakmayın, namazı bırakmayın, namazı bırakmayın."

      Kuranı o kadar okumuşsun, namazın üstünde ne kadar durulduğunu görmüyormusun sahiden.

      bu sana şeytanın sağdan yaklaşmasından başka bir şey değil. her haltı biliyorsun farkındasın, senin yapmaman kafirin cahilin yapmamasından daha büyük sorumluluk.

      Allah sana namaz kıl diyor, sen lagaluga yapıyosun yok o öyle yok şu şöyle diye namaz kılmıyorsun. senden tek beklenen namaz, sen de onu yapmıyorsun. isyandır bu ya başka bişey değil. bak ben de yapmıyorum düzenli ama hatanı kabul etmek de bişey gene. ben nasılsa biliyorum diyip yapabildiğin halde ödevini yapmamak bu. e öğretmen sana nası 5 vercek çocuğum elinde ödevin yoksa? sen istermisin kopya çekenin senin yerine 5 almasını he.

      Benim kalbim temiz deme dayak yersin o küfrettiğin ekşiciden ne farkın kalır. İbadetsiz kalbin temiz olduğu nerde görülmüş? Peygamberler evliyalar çok mu kirli adamlardı da namaz kılıyolardı. yapma etme, bak bilen adamla daha çok uğraşır şeytan. şimdi farkettim yazıyı yazalı nerdeyse 3 sene olmuş inşallah fikrin değişmiştir. çok üzülürüm yoksa.

      Sil
    2. sikko kardeş islam hakkında engin bilgim yok demiştin bence biraz bilgilen sonra fikrini yaz senin konularınada çok faydalı olur namaz konusuna gelince namaz ve diğer ibadetler kalbin allahı zikretmesini bu zikirinde kalbi temizlemesini sağlar sen ziktir et hem namaz kılıp hem hinlik yapanları onlar namaz kılmıyor spor yapıyor ibadet eden kalp temizlenir bende bir alkolikim ibadet sayesinde uzak durmaya çalışıyorum ibadeti aksattımmı kendimi piizde buluyorum bunları götlük olsun diye söylemiyorum tuttum seni yaz bakalım hadi

      Sil
    3. Namazın içinde ne var bilyormusunuz. diyor ki tüm alemlerin ve insanların rabbine hamd olsun. bakın müslümanların rabbine demiyor, işte namaz kılmak insanların arasında allah gibi ayırım yapmamak gerekir diyor. Peki hangi 5 vakit namaz kılan müslüman bunu uygylyor. İşte kabul olan ve boşuna kılınan namazları anlayın . o yüzden efendimiz bu kadar tekrar ediyor. Çünkü analamzsınız , gerçek namazı kılmazsınız da o yüzden .

      Sil
    4. üstad yazmışın dürüst değil adam namaz kılıyor oruç tutuyor diye ne yani adam onuda yapmasın tamamen ortada mı kalsın diyorsun önce dürüst ol sonra namaz kıl .... şimdi dürüst olmak ibadet etmeye bir ön şart değil belki ibadet etmek insana dürüstlük kazandırır kazanamayan da bırak o allah la kul arasında tutup da adama yalancı namaz kılma yada boşa kılıyorsun demek insanın ne haddine ayrıca şimdi bunu okuyan ve "olum adam doğru söylüyor ben önce dürüst olayım da öyle namaz kılayım" diyen bir sürü insan var belki ve bu yüzden "ben şimdi yalan söylüyorum önce yalanı bırakayım" diyerek yapması gerektiğini bildiği ibadet ten senin yazdığını aklına getirerek kendini teselli ederek kaçan insanlar vardır ve bunlara sebep olduğun için belki günah bile işlemiş oluyorsun ve inan üste o kadar yazmışın şeytan falan diye bide şeytanın sağdan yanaşması diye bişey var hayır gibi görünen de şerri barındırmak diye sende burdan belki insanlara uzaylı yok bunlar hep şeytan falan diye anlatmaya çalışırken insanların imanına zarar verdin o son kısım dine bir zarar ve bir kişi bile orayı referans alıp ibadeti yapmasa günahı senden de sorulur ayrıca adam dürüst oldu yalanı bıraktı ve bu onun için 5 yıl sürdü ne olcak o 5 yıl ibadet etmediği süre de ki ibadetler hem namaz kılıp hemde yalan bıraksa en azından daha az günaha girecek belki bir de hadis i şerif var “Siz öyle bir zamanda yaşıyorsunuz ki sizden biriniz emrolunduğu şeylerin onda birini terk etse helâk olur. Sonra öyle bir zaman gelecek ki sizden kim emrolunduğu şeyin onda birini yapsa kurtulur.” (Tirmizî, Fiten, 79/2267)" hele bu devirde insana yalan söylüyorsun falan diye namaz kılma oruç tutma demek yanlış islam zaten güzel ahlakı getirir ve sen insana önce güzel ahlak sonra islam diyorsun

      Sil
    5. Bunu Yaşar Nuri Öztürk de diyordu. Diyordu ki "Ateistler bazı müslümanlardan daha iyidir. En azından yalan söylemez, insanları kandırmaz, sahtekarlık yapmaz." Bu tarz bir şey derdi ve de eklerdi "Kimse kimsenin nereye gideceğini bilemez. Dikkat et de o 'Cehenneme gider.' dediğin kişi senin üzerine basa basa cennete gitmesin. Şimdi dediklerinin üzerine yazacak pek bir şey yok zira konuyu yeterince güzel ifade etmişsin ve ben öbür yorumlara değinmek istiyorum.

      Sil
    6. Ulan amına koyduğumunun yobazı adam efendi efendi fikrini belirtmiş, gelmiş adamı ezmeye çalışmışsın bir de. Dur sana sağlam bir cevap vereyim ben.

      Hz. Muhammed'e "Efendimiz." demek Yaşar Nuri Öztürk'e göre şirktir. Efendin falan yok senin, senin tek efendin Allah'tır. Önce bunu kavra amına koyduğumunun yobazı seni. Hz. Muhammed sadece namaz ile ilgili konuşma yapmamıştır, insanların nasıl olması gerektiği ile ilgili de bir sürü hadisi vardır ve yaşamı ile de bir örnektir zaten bize.

      Kur'an'da namazın üzerinde duran ayetleri buraya yaz. Kur'an'da direkt namazdan bile bahsetmez söylenilene göre, sadece Allah'a kulluk yapılmasından bahseder. Namaz olarak "dua etme"nin kastedildiği söylenir. Şeytanın sağdan yaklaşması ne alaka ulan adamın nefsine ağır geliyordur fakat sırf namaz kılmadığı için yanacak olmasını da saçma buluyordur, şeytanla ilgisi ne bunun?

      Kılmıyorum ulan kılmıyorum bundan sanane? Ben Allah'a, bana namaz kılma isteğimi vermesi için dua ettim ve vermedi. E gerisi de çok da sikimde. İsteği vermiyorsa ben de kılmam amk. Senden tek beklenen namaz falan değil, Allah'ın bütün emirlerini uygulaman. Ulan isyan etmekle olayın ne alakası var kelimeleri götüne göre anlamlandırıp yorumlama senin ağzını yüzünü sikerim amına koyduğumunun aptal yobazı seni. İsyan etmek Allah'a karşı gelmektir ama bunu emirlerine uymayarak yaparak değil, Allah'a sitem etmektir isyan. Daha kelimenin anlamını bilmeyip, yobazlığınla iman gücünü kullanarak kelimeleri kullanıp, anlamlarını saptırıyorsun. Ulan adamın hatasını kabul etmediğini nereden biliyorsun? Adam belki namaz kılmak istiyor ama kılamıyor. Ben de istiyorum ama kılamıyorum, bu, hatanı kabul etmemek mi oluyor şimdi? Ayrıca ortada hata falan yok. Allah bile beni namaz kılmak için zorlamazken yobazların bunun için insanları psikolojik baskı ile zorlaması götüyle gülünecek bir şey. Allah bana irade vermiş ve bunu istediğim gibi kullanıyorum, senin de bu konu hakkında söyleyecek tek bir söz hakkın bile yokken gelip tatava yapma burda. Ulan sikik öğretmenden 5 isteyen mi var? Madem namaz kılmıyorum diye sınavı geçemiyorum neden yanacağım? Direkt "Sen yaradılış amacıma uymadın." deyip varlığımı yok etsin o zaman. Yoksa 5 isteyen yok. Ayrıca iyi bir insan olduğum için 100'ü hakediyorum sikik. Valla benim bununla ilgili bir sorunum yok, isterse 100 alsın, sikimde olmaz bu.

      Ulan asıl sen bu ettiğin laflar yüzünden benden sağlam sopa yiyeceksin amına koduğum oğlu. Ulan aptal orospu evladı kalbin temizliğinin ibadet ile ne ilgisi var. Sen eğer ibadeti Allah için yapmazsan, cennete gitmek için yaparsan o kalp nah temiz olur. Bak ben namaz kılmayan biri olarak senden daha temiz kalpli bir insanım. Neden anama sövüyorsun o zaman diye sorma, insanların tercihlerini eleştirme şerefsizliğini yaptığın ve normal söylesem kafan basmayacağı için anana sövüyorum. Ulan gerizekâlı sen cennete gitmek için namaz kıldığın için böyle bir soru sorman normal. O adamlar Allah'a bağlı oldukları için, bunu yapabilecek azimleri olduğu için namaz kılıyorlardı, başka bir şeyden dolayı değil.

      Sil
    7. Bak, elemanın yorumunu tekrar okudum belki sana seviyeli cevap verebilirim diye ama yok, bu kadar ılımlı bir yazıya bu kadar yobazca verilen bir cevaba benim vereceğim hiçbir türlü ılımlı bir cevap beni sinir etmeyecek şekilde bir karşılık almamı sağlayamaz. Çünkü biliyorum senin gibi aptal orospu çocuklarını, lafı anlamadan, anlayamadan başlıyorlar kafalarındaki aptalca fikirleri saçmaya. Anasını siktiğim sen gidip bütün kötülükleri yapacaksın sonra namaz kılıyorsun diye cennete mi gireceksin? Sikerler öyle işi.

      Sil
    8. muhammed durna Sen güzel bir üslup kullanıp, iyi niyetle yazmışsın. O yüzden ben de bu şekilde yazacağım ama arkadaş sen saçmalamışsın resmen. Şimdi şöyle bir şey var, sen anlatmak istediğini anlatırsın, bundan yanlış bir şey alıp da yanlışa düşen birinin yaptığı yanlışlar onun sorunudur, bunu anlatan değil. Kur'an'da da apaçık olmayan bir sürü ayet var ve bunlardan farklı yorum çıkaranlar. Şimdi bunlardan farklı yorum çıkarıp yanlışa düşen insanların olması Kur'an'ın mı suçu şimdi? Bak gördün mü, insanlar bu tarz düşüncelere kapılıp, kafa kesen IŞİD üyeleri yüzünden Kur'an'ı ve hatta ateistlerin yaptığı gibi Allah'ı suçlayabilir. Çünkü Allah birçok ayeti apaçık, herkesin anlayacağı şekilde yazmamıştır. Çok derine inmişsin hem de o kadar çok derine inmişsin ki kaybolup, yolunu bulmaya çalışırken saçmalamışsın. Ben oraları bıraktım, o kadar derinlere inmekten yoruldum artık. O yüzden uzatmayacağım. Adam, kötü olan, yalan söyleyen bir insanın kötü özelliklerinden vazgeçip daha sonra ibadet etmesini öğütlememiş. Sadece demiş ki Allah katında iyi olan ama ibadet etmeyen bir insan kötü olan ama her ibadetini yerine getiren bir insandan daha makbuldür. Adamın bu açıklamayı yapmasındaki neden namazdan çok insanlığın önemli olması ve müslüman olan insanların sırf ibadet etmediklerinden dolayı eleştirilmesinin yanlış olduğunu da bütün ibadetlerini yerine getiren ancak iyi olmayan insanlardan örnek vererek göstermiş. Ve bunu da son derece iyi becermiş. Adam, zaten "Önce iyi bir insan olun, sonra namaz kılın." dememiş. "İslamı müslümanlara bakarak değerlendirmeyin. İslamın emrettiği ibadetlerini yerine getiren ancak emrettiği gibi olamayan çok insan varken onu, ona inanan insanlara bakarak değerlendirmeyin." demek istemiş. Bu yazıyı ne amaçla yazdın bilmiyorum. "Tamamen doğruyu söyleyeyim." kafasıyla mı yazdın yoksa "Mükemmel düşünce içeren bir yorum yapayım. İçinde en ince detaylı düşünceler, en derin detaylar bulunsun." kafasıyla mı yaptın merak konusu. Şimdi zaten kimse kimseye "Boşuna namaz kılma onlar kabul olmayacak zaten." demez zaten. Ancak bir hikâye vardır orada der ki "Bir kadın namaz kıldığı her gün boyunca bir çömleğe bir pirinç tanesi atmıştır ve öldükten sonra bir adam demiştir ki(Bunun Allah'ın sözü olması lazım) 'O pirinçlerin hepsini at, bir işe yaramaz. Çünkü o kadının kıldığı namazlar kabul olmadı.' Çünkü kadın namazlarını isteksiz kılmıştır." Şimdi sen laf olsun diye Allah'a ibadet edersen ben o namazların kabul olacağını düşünmüyorum ancak bu benim fikrim. Ve burada böyle bir hikâye varsa bunun doğruluk payı da vardır. Adamın yazdıklarından senin yazdıklarının çıkarımını yapan varsa bu hiç mi hiç o adamın sorunu değil, adam sırf yazdığını yanlış anladığından dolayı senin namaz kılmamandan ötürü günaha falan girmez. Sen zaten namaz kılmamaya dünden hazırsındır ve bahaneni bulmuş olursun, bu tamamen senin sorunun.

      Sil
    9. Çünkü adam sana namaz kılmaman gerektiğini söylemiyor. Ha, bunu söylemiş olsa belki bundan sorumlu tutulursun. Ben aşağı yazdım ve doğru bildiğimi söylediğimden ötürü günaha girecek olmam da sikimde değil açıkçası. Ben sizin gibi Allah'ı, sırf ondan korktuğumdan ötürü seven veya bu yüzden ona boyun eğen biri değilim. Ben onu olduğu gibi, arkadaşım olarak kabul ediyorum. Onu, tapınılacak bir varlıkmış gibi değil, bir dostmuş gibi görüyorum. Tabii gerçek anlamda bir dostmuş gibi görüp kendimle eşit tutarak değil. "İnsanlara uzaylı yok bunlar hep şeytan falan diye anlatmaya çalışırken insanların imanına zarar verdin." derken neyi kastediyorsun? Adam insanları gerçekleri anlatıp gözlerini açmaya çalışırken yanında insanların inancına zarar verecek şeyleri(Senin tabirinle iyi bir insan değilseniz namaz kılmayın) söylemesini mi yoksa direkt bunu mu? Zaten akıllı bir insan "İyi bir insan olayım sonra namaz kılayım." demez. Hem namaz kılarken hem de iyi bir insan olmaya çalışır. Sonuçta bunun dersi mi var da 5 yıl sürsün mantığa gel. Hani demek istediğim şu, adam iyi bir insan olmak için çaba sarfederken buna namaz kılmaya fırsat bulamaması gibi bir durum olamaz. Ayrıca 5 yıl boş namaz kılmaya harcayacağı vakti iyi bir insan olmaya harcasa o kıldığı namazlardan kazanacağı sevaptan çok daha fazlasını kazanır emin ol. Güzel ahlakı getiren insan değil, insanın aklını ve kalbini kullanmasıdır. Hadi eyvallah.

      Sil
  4. mesajını alan alsın almayan almasın...ben alacğaımı aldım eline diline sağlık

    YanıtlaSil
  5. taşaklım çok güzel ve ibretlik bir yazı olmuş ellerine,düşüncene sağlık takip etmeye devam edicem.

    YanıtlaSil
  6. Reptilian`lar hakkında bilgi edinmek isterseniz, internet reptilian`ların yok efendim saylon galaksisinin sirius gezegeninden dünyamıza gelmiş, binlerce yıldır insanlara hükmeden, insanların evrimini tamamlamalarını engelleyen uzaylı ırk olduğu hikâyelerini okuyacaksınız.

    Bu arada üste yazmış olduğun şeye inanmıyorsun bende inanmıyorum ama belki 2009'da çıan V adli dizinin yeni versiyonunu izlemiş sindir [ Konu su aynı Kertenkele şeklindeki uzaylıların isanları yokedip evrimsel aşamaada kendilerini geliştirmesi gibi birşey ]

    [ Öncelikle teşekkürler süper yazıyorsun ellerine sağık - Not: Bu mal dingil öküz ( tanımlıyacak kelime yok ) insanlar bunlara nasıl tapıyor ? :D ]

    YanıtlaSil
  7. Hacım reptilian diye bir şey de yok onlara tapan da...

    Sadece kendini bu illuminati konularına verip bu reptilian hikâyesine inanan insanlar var. David Icke ve takipçileri gibi ki David Icke bu konuda internet'teki en fazla hit alan sitelerden birine sahip, belki de en fazla hit alanıdır.

    Reptilian diye bize kakalananların kim olduklarına gelince, bedenleri iblisler tarafından kullanılan, bunların kontrolü altında olan kişilerdir bunlar. Ayrıca Rockefeller ve Rothschild ailelerinin liderleri, yine iblislerin liderleri ile temas ve iletişim halindedir.

    Zira cinlerin de bizim gibi kendileri ait hayatları, bir toplumları varı, sadece biz onları algılayamıyoruz. Onlar da insan gibi hayatı olan fakat insandan farklı bir formlar, konu sadece bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cinleri iblisleri biz algılayamıyorsak rothschild vb. aile üyeleri nasıl temas kuruyorlar

      Sil
  8. Gözlük lazım beyler27 Mayıs 2011 19:41

    Lan sikko ne biçim yazarsın sen bağımlı oldum resmen. Saat 12:30 da başladım okumaya akşam 19:39 oldu gözlerim kamaştı artık yazıları rahat seçemiyorum halen de okumaya devam ediyorum. Helal sana.

    YanıtlaSil
  9. yanlız yukardaki yorumda iki tip insandan bahsetmissin sadece iki tip insan yok hangisinin Allah katında daha iyi olduğunu da bilemeyiz benim kalbim temiz ihihi demekle olmuyo binlerce hayır işi yapsan binlerce camii yaptırsan bir rekat namazı getirisini sağlamıyor. işte yok şu bu daha günah demişsin affedilmiycek tek şey ise namazdır sikkocum . evet sırf din bu değil ama anlayarak ve hissederek kılınan namaz insanı bir çok yere götürür. ve bir çok günahdan da alıkoyar. bakma nihat hatipoğlu gibi konuştuğuma yazdıklarımı keske uygulasam ama sakın namaz kılmasakda olur yeaa diye dusunme cunku olmuyo be hacı diyette kacamak yapıp zayıflayamamk gibi kesin bir sonuca ulasamıyosun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sikko' nun demek istediğini haddimiz olmadan özetleyecek olursak insanlar iki kısımdır.Kur' an tabiriyle SAİD veya ŞAKİ.Yani İYİ veya KÖTÜ.Bir insan ya iyidir ya da kötüdür.Bu ezel de belirlenmiştir.Ve kıyamete kadar da böyledir.

      Sil
    2. Affedilmeyecek tek şey namazdır fikrine nereden ulaştın Kur'an da böyle bir şey yazdığını hatırlamıyorum(iğneleme için değil sorum bilgi almak için)Allah'ın affetmeyeceği tek şeyin kul hakkı olduğunu ve onuda helallik alınırsa affedileceğini biliyordum ama yanlış mı biliyor muşum?

      Sil
  10. şeytanın sürüngen kılığına girmesi hususunda..islamda en açık örnek...şeytanın yılan kılığında cennete girmesidir...
    ama başka var mıdır bilemem...
    bu arada Allah her günahı affeder isterse ama kul hakkını kuluna bırakır derler..stop

    YanıtlaSil
  11. adamsın maykıl, helal sana. bu gibi meseleleri dinden bağımsız incelemeye kalksaydın hem ben sıkılır okuyamazdım(her yazdığında kafamdan islama göndermeler yapardım, ki bunu sen benim yerime yapıyorsun) hem de açıkçası açıklamaya çalıştığın her konuda sıçardın.

    yalnız şöyle bişey var ki, bununla beraber 7-8 yazını okudum tahminen, başlarda acaba taşak mı geçiyo diye düşünüyodum ki, şimdi pek fazla ihtimal vermiyorum buna. tamam BELKİ kurguyu bilerek dallanıp budaklandırıyorsun, ya da BELKİ hiç böyle bir şey yapmıyor, her yazdığını hakikaten düşünüyorsun bilmiyorum ama, her iki durumda da kafalarda bi ışık çakıyorsun birader. illuminate ediyosun bizi amk. ben okumaya devam edicem (amma çok yazmışsın kaç güne biter bilmem), sen de yazmaya devam et hocu. daşağını yidiğim. yiğidim.

    YanıtlaSil
  12. "2 insan düşün. bir tanesi ibadetlerini eksiksiz yerine getiriyor, fakat her türlü dolandırıcılık sahtekarlık var, "bunu nasıl sikerim"in peşinde sürekli. bir insan da var ki, bakkalın fazladan verdiği 50 kuruşu bile geri iade eden, asla harama el uzatmayan, tertemiz bir insan fakat ibadetleri yerine getirmiyor.

    allah katında ikinci kulun daha yeğ olacağına inanırım ben her zaman."

    haklısın ben de 2. kulun yeğ olacağına inanırım, çünkü kur'an'da geçiyor. 1. kul müslüman değil. ibadet ediyor, müslümanlığı yaşıyor gibi gözüküyor fakat, kalbinde dine bağlı değil. bağlı olsa zaten o işler peşinde koşmaz. kur'an'da bu kişilere münafık deniyor bilirsindir zaten. münafıklar, kafirlerden daha kötü olarak nitelendiriliyor.

    YanıtlaSil
  13. 2gün önce rast geldim senin bloguna..İllüminati ile ilgili 2 video filan izlemiştim sadece.yani fazla bi bilgim yoktu.Senin yazılarını okuyorum şu an.Çok beğendim. neyse ben de üstte bir kaç yorum okudum,hepsini okuyamadım. kendi yorumumu da ekliyim dedim, şu ana kadar yazdığın hiç bi yazıya hassiktir lan dememiştim ibadetler hakkındaki görüşlerini okumadan önce,belki de dediğin gibi bben de yanlış anlayanlardanım senin yazdıklarını ama yanlış anlayan da çok insan varsa harbiden yanlış bişeyler yazmışsındır mınakoyim.

    kafirler ile ilgili âyetler­den birinde şöyle buyurulmuştur: "(Âyetlerimizi) inkâr etmiş ve kâfir olarak ölmüş olanlara gelince, işte Allah'ın, meleklerin ve bütün insanların lâneti onların üstünedir. Onlar ebediyen o lânet içinde kalırlar. Artık ne azapları hafifletilir, ne de onların yüzlerine bakılır" (el-Bakara 2/161-162).

    bu da münafık ile ilgili "İnsan­lardan bazıları da vardır ki, inanmadıkları halde ‘Allah'a ve âhiret gününe inandık’ derler" (el-Bakara 2/8).

    şimdi aklıma birşey takıldı.bu adam inanarak namaz kılıyorsa,oruç tutuyorsa sonra da gidip adam kazıklıyorsa biz bu adama inanmadığı halde inanıyormuş gibi yapıyor diye bi kanı koyamayız. hatta bu adamın birini kazıklaması, birinin arkasından konuşması ile eşdeğer bir şeydir.Onun dinde karşılığı da kul hakkı yemektir.Kul hakkı yiyen insana da ne sen münafık diyebilirsin ne de ben.Hatta dünyada kul hakkı yemeyen 1 insan var mıdır? orası da şüpheli.Yani diyeceğim şey burda 1.kul 2.kul tartışması yapamayız.En doğru olanı yapmaya çalışmalıyız.En doğru olanı da Allah Kur'an-ı Kerim'de bize izah etmiştir.Her şeyi birbir söylemiştir.O bize emrettiyse namaz kılmayı, oruç tutmayı biz de acaba namaz kılmasakta şöyle iyi insan böyle iyi insan olsak yetmez mi dememeliyiz.YETMEZ çünkü.belki de yetecek ama Cennetin de katları vardır 7 tane, bilirsiniz heralde.En altta katta oluruz belki sadece iyi insan olup Allah'a inanmakla.En üst kat zaten şehitler ve peygamberlerden oluşuyor.bildiğim kadarıyla.(belki akıcı yazamadım,ya da anlatmak istediğğimi anlatamadım.) bir de şunu ekliyeyim, bir kişinin Allah inancı yoksa,inancı da geçtim müslüman değilse veyahut mümin değilse yaptığı iyiliklerin Allah katında hiç bir değeri olmayacaktır.O iyiliklerin karşılığını ancak bu dünyada alacaktır. bunla ilgili de bir ayet vardı,eminim bulunca yazarım buraya da.

    YanıtlaSil
  14. dogrulugu konusunda yorum yapmiyacam sadece bilgiyi veriyorum, afrika mitolojilerinden birine gore reptillianlar bizden daha dunyali, dunyanin iklimlerinin cok nemli ve gezegenin isinmasinin ana kaynaginin gunes degil de yerkurenin oldugu bi zamandan bahsederler. Dedeigim gibi sadece bi mitoloji dogru yanlis diye bi yorum yapmiyorum, yani misirlilardan once de ortada olan bisey bu reptillian hikayeleri.

    YanıtlaSil
  15. Sikko

    simdi iki insan düşün;
    birincisi anasını satıp parasıyla fakirlere yardım ediyor,ikincisi bacısını kesip organlarını hastalara bağışlıyor,allah katında hangisi yeğlenir ???

    Doğru tek,
    insan ya doğru ya yamuk ,

    doğrulukta var yamuklukta hepimizde,ama doğruya doğru demek yamukluğuda yamuk demek insaftandır.

    örnekteki iki insan doğru olmadığı gibi örneğindeki iki insanda doğru deil...

    YanıtlaSil
  16. damdan düşmüş bunu çok düşündünmü mk . sığırımsı..

    YanıtlaSil
  17. Namaz kılmak, Kuran okumak, aslında bunları yapabilecek seviyeye erişmek için öncesinde yapılması gereken o kadar çok şey var ki İslam`da.

    Hacı senin dediğin sadece dinde geçerli değil ki zaten.Herhangi bir işin özünü,nedenlerini ve nasıl sonuçlar doğuracağını anlamak her zaman daha sağlıklıdır.Ben de 5 vakit namaz kılan birisi değilim ama islamda şöyle bir şey var (her ne kadar yapmayan birisi olarak söyleyip yıpratmak istemesem de söyleyeceğim) niyet ve kasıt önemli ama niyetin iyi olmasa bile yaptığın iyi amel senin niyetini düzeltebilir.

    YanıtlaSil
  18. spider man ın ağ atarken elinin aldığı şekil garibine gittiyse bende insan değilim yalanın bu kadarı yalancı piç :D yazı güzel kardeşim eline sağlık

    YanıtlaSil
  19. yazıların mukemmel her zamankı gibi.. yanı bunları yazabılmek ıcın ya cok ılerı bır goruse sahıp olmak lazm yada... bırılerı ıle fıkır alısverısı netıcesı olması lazım.. sonuc her ne ıse gercekten takdıre şayan bır calısma..

    YanıtlaSil
  20. ilave olarak;
    Yaratıcının mantığını senin kendi "yaratılmış" mantığına uydurmaya çalışman bu tip arızaların sebebi.Nazar ber kadem der eskiler buna yani sen kendi ayak ucuna bak sağa sola takılma.
    Sana senin mantığında fakat falsolu bir vuruş yapıyorum bakalım napıcan.Şimdi aynı tip 2 müslüman vatandaşı tekrar al ama bu sefer bunlar şöyle olsun;
    Biri namaz kılan fakat aynı zamanda kız arkadaşıyla zina eden biri olsun diğeri de namaz kılmayan fakat hiç zina etmeyen biri olsun.Sence hangisi daha değerli bunların.
    Yani iki gözüm bu işler nefsin demagojileridir.

    YanıtlaSil
  21. Sikkofield demişsin ki: Reptilian diye bize kakalananların kim olduklarına gelince, bedenleri iblisler tarafından kullanılan, bunların kontrolü altında olan kişilerdir bunlar. Ayrıca Rockefeller ve Rothschild ailelerinin liderleri, yine iblislerin liderleri ile temas ve iletişim halindedir.

    Zira cinlerin de bizim gibi kendileri ait hayatları, bir toplumları varı, sadece biz onları algılayamıyoruz. Onlar da insan gibi hayatı olan fakat insandan farklı bir formlar, konu sadece bu.

    Çok doğru söylemişsin, bence konunun özü gerçekten bu. Dolayısıyla bize ockefeller ve Rothschild ailelerinin liderleri, yine iblislerin liderleri ile temas ve iletişimlerini irdelemek, tartışmak, anlamak düşüyor sanırım. Yani mesele genişletilmeye, detaylandırmalara müsait.

    YanıtlaSil
  22. sikko reis ilminatinin amaçlarını engellemek için ne yapmalıyı. Misal ben senin yazını okuduktan sonra leydi gaga dinlemiyorum. daha başka neler yapabilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lady Gaga'ya mektup yazıp, durumu açık açık konuşmalısın onunla. "Lütfen kendini daha fazla kullandırma, gencecik kızsın, önünde kocaman bir hayat var, bu işleri bırak, evine dön" diye telkinlerde bulunmalısın.
      Söz ver hadi

      Sil
  23. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  24. Ne güzel yorumlamışsın her şeyi,teşekkürler

    YanıtlaSil
  25. bunu yazan arkadasın ismini yada sosyal paylaşım hesaplarına dair her hangi bi bilgi göremedim. Twitter kullanıomudur kendileri acaba?

    YanıtlaSil
  26. Allah a ulasmayi dilemeden namaz kilip oruc tutsan ne yarar senin amacin sadece cennete gitmekse allah sana neden cenneti hediye versinn..

    YanıtlaSil
  27. bu reptilian meselesi bana supernatural dizisindeki leviathan denilen yratıkları hatırlattı

    YanıtlaSil
  28. David icke kısaca özet geçilmiş burada http://lacroixnetwork.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  29. konunun kici acikta kalmis.milleti siken namazli ile iyilik perisi ama sünnetsiz kiyaslamasi sadece bugun de duyduğumuz en basidinden musluman olmayanlarin da cennete girebileceği aldatmacasinin yutulmasina sebebiyet veren,insanlari baslica yanilgiya düşüren bir kaniksama.yargi surecinin nasil olacagi bilinmez seklinde kesip bırakmak ; farkında olmadan dusmanina hizmetten yeğdir birader.keske hic örnekleme yapmasaydın minvalinde naçiz bir yorum.ek olarak; iyi diye tabir edilen insanlardan olun yoksa zaten seytana hizmettesinizdir mesaji tadinda olmuş.yazdiklarin okunasi umarim hersey gönlünce olur arkadaş.

    YanıtlaSil
  30. Dünyanın en uzun süreli yayınlanmış ve hala yayına devam eden dizisi Doctor who da da -pek çok bölümde görülebilir- dünyanın eski sahibi yarı insan yarı sürüngen bir ırktır. Hatta dünyayı tekrar ele geçirmeye çalışırlar ama doctor insanlığı kurtarır.
    Cinlerin de insanlardan önce dünyanın hakimi olduğunu düşünürsek... Vay amınakoyayım, adamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yorumlara doctor whodan bahseden birileri var midir diye girdim sonunda buldum

      Sil
  31. Bu reptilianlar hadislerde adı gecen yecüc ve mecüc ırkı olabilirmi kıyamete yakın ortaya cıkacakları hadislerde bildirilmiş onlarla bir savaş olacagı ve hepsinin ölecegini leşlerinin cok kötü kokacagı söyleniyor cok eski caglardan beri var olan bu ırk Zülkarneyn tarafından bir yere hapsedildi kıyamete yakın ordan kurtulacakları vb söyleniyor baglantıları araştırabilir misin başarı dilegimle

    YanıtlaSil
  32. Kolaylaştırınız! Zorlaştırmayınız! Müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz!

    Peygamberimiz (s.a.v.) Yemen'in Cened vâliliğine tayin ettiği Muaz bin Cebel’e verdigi tavsiyeler arasindadir ve sahih bir hadistir.
    Bayiliyorsunuz yapilan olumlu telkinleri baltalamaya. Adam namazi hacci fitreyi zekat birakin farz/ sunnet ibadetleri de terk edin, temiz kalbiniz ve iyi niyetlerinizle Allah c.c'in rizasini kazanirsiniz demiyor ki. Sadece tum bu dini gereklilikleri yerine getirdigi halde kendi kendine kaldiginda dini icsellestiremis olanlardan, cin cikariyoruz ayagina kari kiz hamile birakanlardan sikayet ediyo. Elbette bir musluman her hareketiyle kendini belli etmeli ve ozendirmeli. Ama bunun basamaklari vardir. Sanki hepiniz ehli sunnetsiniz,cihad icin sehir sehir dolasip dini anlatiyorsunuz da kalkmis burda yapilani,yazilani begenmiyorsunuz.. Siz ve sizin gibiler yuzunden dini sorumluluklarina biraz bile ilgi duyan nice genc ohoooo nasil cikariz bukadar isin icinden deyip vazgeciyor.
    Lafin kisasi adam dini basitlestirmiyor yalnizca nasil daha dogru baslanir onu ozetlemeye calisiyor.

    Biz seni anladik michael sen devam et kardesim.

    YanıtlaSil
  33. Bu işlerle çok haşır neşir agnostik bir arkadaşım vardı. Beni de meraka itmiştir. Ben de şu an agnostik olsam da şu uzaylı meselesi pek içimi açmıyor. Fakat reis bu hikayenin başında şöyle bir durum var.

    Andromedalılar, insanları yaratıp dünyaya koymadan evvel gezegende reptilianları öldürüyor. Bir kısmı exoplanet ayağına saklanıyor. Daha sonra hakim olmaya çalışıyor. Bu tıpkı şey gibi.

    Zülkarneyn yecüc ve mecüc'ü surlarla çevrili bir yere kitler. Kıyamet kopacağı zaman yecüc ve mecüc surları aşar ve insanoğluyla savaşmaya başlar.

    Sen şimdi diyeceksin kardeşim firavun döneminden beri bu adamlar var.
    Paleolitik dönem insanlık tarihinin %99.5'unu kapsar. %0.5'lik süreç ise kıyametin yaklaşması süreci olabilir.

    Haa ben bir reptilyende görmedim andromedalıda. Hatta anasını siktiğim grilerini de görmedim. Dine dönmeye çalışıyorum bakalım kafada çok sorun var. Bu siktiğim reptilyenleri benim için sorun bile değil. Aslında şu anda isyan ediyor gibi bir şeyim. İnançsızlıktan ziyade isyan edercesine inanmayı bıraktım. Bu dünyanın uyanılacak bir rüya olduğunu hissediyorum ama sanki her yerim bağlanmış gibi. Amına koyim bir tane dindoş gelsin yardım etsin la büyük sevap kazanır he...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. irtibata geçmek isterim seninle mail adresim bilicikadironur gmail

      Sil
  34. Sikkofield, sen olayı "cin bunlar" diyerek geçiştiriyorsun. Cin arapçada "görünmeyen" anlamına gelir,bir insanın da ruhu/biyoelektrik bedeni/canı/astral bedeni fiziksel bedeni olmazsa o sınıfa girer. Kuran da, incil de insanların kafasını karıştırıp gerçekten farklı olarak tamamen zıt bir hayat bakışı sunmaya odaklıdır.
    En başa dönücek olursak, reptilianlar ve ve Satan(arapçada 'Şeytan' olarak geçer) 'ın ırkı dünya işin içine girmeden önceden beri savaş halindedirler. Satan'ın ırkı insanlar arasında Nordic diye geçer. Satan ve orijinal pagan Tanrıları Orion tarafından olduklarını birçok Spiritüel Sataniste söylemiştir.
    Yine Nordic olarak geçen, ancak başka bölgelerden olanlar da vardır. Örneğin Pleadian lar New Age öğretilerini yaymaya çalışırlar, ancak o öğretilerde yumuşatılmış Hristiyanlıktır.
    EA/Enki/Satan dünyaya ayak basan ilk Tanrılardan biridir. Amaçları dünyayı da kendilerininki gibi gelişmiş bir gezegen haline getirmektir. İnsanları homoerectus halinde bulan Satan'dır, daha sonra genetik mühendisliği ile kendi genlerini de kullanarak günümüz insanını oluşturmuştur.Ancak insanları da tanrılar gibi ölümsüz ve mükemmel yapabilecek gelişmiş genleri aktarmasına izin verilmemiştir, bazı Tanrılar insanların köle olarak hizmet etmelerini istemişlerdir.Daha sonra meşhur sel felaketini meydana getirmişler,ancak başarılı olamamışlardır ve Tanrılar ile insanlar tekrar beraber yaşamaya başlamışlardır. Tanrılar insanlara hem materyal teknolojiyi hem de en ileri düzey teknoloji olan astral teknolojiyi öğretmişlerdir.
    Daha sonra Reptilian saldırısı meydana gelmiştir. Amaçları grilerin gezegenine yaptıklarının aynısıdır: kontrol altına alıp köleleştirmek.
    Grilerin hepsinin düşünceleri tek bir merkezden yönetilmekte ve hepsi çiplidir.
    Düşman saldırdığı zaman önce kütüphaneleri,tapınakları yok etmiştir zira bilginin asıl kaynağı buralardır. Bilgili insanları,druidleri,paganları öldürmüşlerdir. İnsanların biyoelektiriğini (kundalini) base çakrasına mühürlemişler ve gelişmelerini her türlü durdurmuşlardır. Olay bir damarı düğümleyip oradan hiç kan geçmesine izin vermemekle aynıdır. Enerji akışı minimuma indirilmiştir.
    Dinler akıl kontrol programlarıdır, ve dini kitapları çok fazla sübliminal mesaj içerir. Bununla birlikte dini hikayelerin hepsi gerçekte pagan orijinlidir. Kabe bile aslında Şiva tapınağından çalıntıdır https://exposingthelieofislam.wordpress.com/2015/03/26/the-kaaba-originally-a-pagan-temple/
    Reptilianlar daha sonra kendi genleriyle sentezleyerek yeni bir tür oluşturmuşlar, böylece yahudi ırkı doğmuştur. Yahudi geniyle yahudi olmayanların gen farklılığı buradan gelmektedir. Zaten ilk reptilian statülerinin ortaya çıkış zamanıyla yahudilerin ortaya çıkış yılının çakıştığı söylenir. Bununla birlikte, Satan'ın kendisi de her zaman yahudilere düşman olmuştur:"Israel is going to get what she deserves!"
    -Satan
    Regarding the Jews:"THEY ARE *NOT* MY PEOPLE!" -Satan http://dawn666blacksun.angelfire.com/Main.html
    Firavun Merneptah'ın biyografisine bir bakın isterseniz. Yahudileri öldürmesini ona Ptah (Satan'ın Antik Mısır'daki adı) emretmiştir. Bu arada Yahudiliğin kitaplarına bakıcak olursanız, yahudi olmayanların hepsi 'pagan' olarak geçer ve Satan'ın seed'inden yani soyundan gelmektedirler.
    Masonluğu ele alıcak olursak, orijinleri Antik pagan öğretilerine kadar gider, ancak yahudiler tarafından bozulduğunu yine Satan'ın kendisi söylemiştir: “They have been infiltrated” http://dawn666blacksun.angelfire.com/NEW_WORLD_ORDER.html
    Grilerin Vatican'la anlaşması (para ve güç karşılığında ruhlar) olduğunu da direk Satan'ın kendisi söylemiştir.
    Griler, reptilianların saha ajanıdır, örneğin biz Spiritüel Satanistlere daha dedication yapmadan saldırmaya (genellikle vizyon ve düşünsel) başlamışlardır.
    Rothschild ve rockefeller gibi ailelerin işbirliği içinde olduğu taraf Reptilianlardır. İnsan kurbanını da reptilianlar isterler,zira parazitik canlılardır o enerjiden beslenirler.

    YanıtlaSil
  35. Sikko kardeşim
    https://www.youtube.com/watch?v=Xwzb-ehDOp0&feature=youtu.be&t=1395
    şu videoyu izler misin bir ara

    YanıtlaSil
  36. sikko kardeşim, namazın önemsiz olduğünu tabiki belirtmemişsin ama şahsen benim de bi zamanlar içinde bulunduğum bi yanlışa ister istemez düşmüşsün. o da şu. yalan soylemiyorum, dolandırıcılık yapmıyorum, kimsenin hakkını yemiyorum. o halde namaz kılmamamda bi sıkıntı yok.
    şey gibi bişi bu aslında. sevdiğin biri sana şunu yapma diyor ama sen yapıyorsun. ve sana ceza veriyor. sen cezanı çekiyorsun ve mesele bitiyor.
    ama mesela o sevdiğin kişi sana şunu yap diyor ama sen yapmıyorsun. yapmadığın için de bi cezası yok. bu daha kötü bişi lan. (evet namaz kılmamanın cezası yoktur. çünkü bizzat cezası odur zaten. kılmayarak kendi kendini cezalandırıyorsun yani)
    bir de namazı sadece mana olarak almamak lazım. aynı zamanda maddedir. madde yani beden.
    o alın secdeye değmeli. yer tokatlamalı o alnı.
    küçüklügünü bilmeli insan. bir tek onun karşısında küçülmeli, diğer herşeyin (para, makam, insan, cin, şeytan, melek) karşısında seni üstün tuttuğunu da bilmeli ve büyüklügünü bilmeli aynı zamanda.

    bu arada, bu blogu ilk okurken senin 2015te yazdığın tasavvufla ilgili yazını okumuştum. namaza başladım yazıyordun. beni tetiklemisti açıkcası o. cok ertelemiştim ben de çünkü namazı.

    simdi ben de 2011 e gidip ordaki sikkoya yazıyorum.
    daha sonra okuyacaklar için bi anlamı olur belki:)

    dua ile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Namaz kılmak bana saçma geliyor kardeşim. Evet, namaz kılmamanda bir sıkıntı yok benim açımdan. Sonuçta ben bir köle değil, insanım. Bu arada ben müslümanım ama namaz kılmayı doğru bulmuyorum.

      Yoo, yapmadığın için cezasının olmadığı bir şeyin nesi kötü olabilir ki eğer vicdan azabı da çekmiyorsan?

      Sil
  37. Kardeşler, reptillian yok diyen, farah yurdozünün belgelerine videolarına bir baksın derim...bu bir...bu kadar dinozor ejderha te göz piramit geyiğinide tarih boyunca heryerde olmasınıda bu hanım kardeşimiz süper açıklıyor...

    YanıtlaSil
  38. Ayrıca şeytan sağdan soldan esterabim yaklaşırcılara da bir bilgi dört elemant mevzuu var ve insanın astral bedenide bu varlıklarca görülüyor bkz predatör hesabı....insanın örneğin ateş elementi yoğunsa şeytan ordan yükleniyo basıyo fan fin fon mesajını yok su yoğunsa ajitasyon intihar fix tarife havaysa forum sitei kurdurtup geyiğe sardırıyor:)

    YanıtlaSil
  39. sümerlerin ,mayaların yılan ve dragon şekilli tarih boyu heykelleri mevcut....ayrıca kandan beslendikleri kuranda şeytan kandan girer damarlarda gezinir örneğiyle, ayrıca hz alinin yılan soyundan söz etmesi...ve tanrılar kurban istiyor mevzusunun binlerce yıllık sunaklarda niye sakkudu galima denilip:) kalp çıkarıldığını ve insan kurban edildiğini reptillianlar çok iyi açıklıyor hatta cuk oturuyor birileri canı sıkılıyo diye milyarları kesmediler sanırsam o zekadayız!!!!!mor ve ötesini yazıcam çocuk ağlıyo....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yılan biyoenerjinin/kundalinin sembolüdür, reptilianların değil. Pagan Tanrıları reptilianlarla savaş halindedir, Yahudilerin cohen geni düşmandan gelmektedir. İnsan kurbanı vs yahudilikte vardır. Paganlardaki hayvan kurbanı alegoriktir, zira Tanrıların kurbana ihtiyacı yoktur.

      Sil
    2. Off arkadaş sen ne anlatıyorsun. Kim kimi kesmiş? Eski tarihleri diyorsan çok tanrılı dinlerde tanrıların öfkesini dindirmek için onlar için kurban verilmesi gerektiğine inanılırdı. Bu yüzden de insanlar kurban edilirdi.

      Sil
  40. madem ki salt akıl yürütüyoruz;cinlerin reptilian olma ihtimali kadar tersi de mümkün olabilir..nasıl ki sağ-sol tüm ideolojilerin ardında bu varlıklar var,tek tanrılı olanlar dahil tüm dinlerin ardında da bunların olma ihtimali de geçerlidir..(tabii ki dürüst,saf bir şekilde inananların inançları değerlidir..)
    yani mesele inanmak istediğimizin doğru olduğuna bir anda karar verecek kadar basit değil...

    YanıtlaSil
  41. Cemre, bloğunun zemininde, sağ taraftaki buluttaki göz suretini bilerek mi seçtin?

    YanıtlaSil
  42. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  43. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  44. mucadele suresini yazman çok güzel

    YanıtlaSil
  45. Bır muslumanın uzaylı yoktur demesı dınen sakıncalı cunkı Fatıha da hamd olsun alemlerın! Rabbıne dıye başlıyorsun bu konuyu tartısmaya gerek bıle olmamış..alemler derken daş doprak kastedılmemıs zıra! daş yok mu daş dıye dıye uzaylı kovalayan abıler olayı kavramamış olanlar...zatı son donemde bır ufo vıdeosu cekmeyenı gormeyenı dovuyorlar ..yok uzaylı değıldır o melektır şeytan rıdvan dır dıyen tayfayada! la olum uzaylıya ınanmıyonda varlığa mı normal bakıyon! dıye sorcam! olum onu dusunmedık ya la! dıye gelecek cevaptan tırsıyorum..bu kafayla ve mantık ılen uzaylılar bıze nıye gendını danıştırmıyo artıst mı olum bunlar uzay gemın var dıye adam mı oldun lan dıyen tayfayıda sallamamaları normal kabul edılebılır zıra fazla zıgaran var mı abı! dıyecem bır srıuslu (ıcınden)sprıtuel olarak bızı acamayacaktır..bıknoljı tranferı mrde teeselesı var teknolojı verıp havuc mu alıyorlar!nıye teknolojı verıyon 51.bolge lan olum mıllet acayıp kıllanıyo dıye mı top tufeklen korunuy bu kadar zıyaret var ıspark uyuormu?bız kek mıyız..saatı 7 tl..

    YanıtlaSil
  46. bırde uzaylılar sunnetlı mı? olayına takılan bır tayfa mevcut!hacı uzaylıyı buldunda ..neyse ..sımdı uzaylı dını zedeler durumundan tırsanlara lafım hacı abdestınden suphen varsa nıye namaz kılıyon...addıtıonally (yabancı uzaylı olabılır)))sımdı bır uzaylı gelse sana ben poruksıyanım dese dınden mı doncen!varlık senı kacırıp arastırma yapıyo demek kı mamul kendı uretımı değıl! kopya cekıyo ne tırsıyon hacı bızden farkları yok bır cınlı ye bunlardan versek kopyanın kıralını 20 dolara alıbabada satmazsa bırsey bılmıyorum..hayır ınek fılanda kacırıyorlar kurbana denk mı gelıyor dıye mı sorcan..sahsen benım dınımden suphem yok hamd olsun.ha bırde her turlu cambazlık bızde elın varlıgını begenmıyoruz daha bırbırımıze tahammulumuz yok ırkçılık tavan uzaylı bızle nıye tanışmıyor!sen nıye karıncaylan tanısmıyorsan o da aynı hesap tanışmıyo olabılır .memleketının hayrını dusunmeyen adamlardan evrenın hayrını dusunmesını beklemek ıın bıraz beklıyo olabılırler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkadaş sen neyin kafasını yaşıyorsun troll müsün?

      Sil
  47. bızım ılgımızı ceken sey merak duygusu..bu uzaylılar ne yer nasıl çıkarır.hangı dızıyı ızler.muhteşem yuzyıl seyredıyorlar mı. guneş sıstemını gecınce saat kaç sorusunun cevabı ne oluyor..bır uzaylı bıze gore sıkıcı duygularıda yokmus..

    YanıtlaSil
  48. duygusuz hıssız bır uzaylı google la muhabbete benzer .sonra ne konuscam yazın koye gıdıyon mu?mu dıycen hayır bıldıgım uzayda tarım da yok.sızın oranın kabağı nasıl dıye soralım ..ne muhabbetı yapacaz .ne yıyo ne ıcıyolar bızı mı yıyolar yanı durum akıllara zarar .ınsan bır zamanda yolculuk ıster ben dırek 1915 çanakkale gıdısım var donusum yok hacı..bız bu toprağı sevdık ..ısın kılıcı onların olsun.alıılarınızın ayarıylan oynatmayın..bız boyle guzelız ..

    YanıtlaSil
  49. biri bana kuranda namaz geçen bir ayet söylesin yaa.çok aradım ama hep sala diye geçiyor bizimkilerde namaz diye tercüme ediyor.arapçada ise dua ile isteme diye tercüme ediliyor yani namaz kılıp dua ile istememi yoksa gönülden dua ile istememi.peygamber efendimizin bir hadisinde ben size yeni bir din için gönderilmedin var olan güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim diyor.namaz sadece islamiyette değil diğer dinlerdede var mesela musa aleyhisselamın çobanla namaz olayı vardır. namazın kılınışı yada eda edilişi nasıldır.yani kısaca olay şu kanaatimce önce güzel ahlaklı olki islamiyetin ilk gereğini yerine getir.

    YanıtlaSil
  50. Oha amk bu reptilian olayı 2011'e mi dayanıyormuş? 2011 yılında bir Illuminati vardı benim bildiğim, reptilian olayını bir 2-3 senedir biliyorum...

    YanıtlaSil
  51. Reptilianlar için yarı insan yarı sürüngen denir, insan değil değil.

    YanıtlaSil
  52. Ya burada yazdıkların basit senaryolar. Adamlar kaplumbağa, doğaları bu zaten nerede yaşamalarını bekliyorsun ki yerüstünde mi? Veya kertenkelelerin imparatorluk kurması doğalarında olan bir şey olabilir. Araştırmak lazım.

    YanıtlaSil
  53. "De ki: “Andolsun, insanlar ve cinler bu Kur’an’ın bir benzerini getirmek üzere toplansalar ve birbirlerine de destek olsalar, yine onun benzerini getiremezler.” Isra Suresi Ben müslümanım ama buna inanamıyorum ve komik geliyor. Allah'a şirk falan koşmuyorum kesinlikle zaten Allah'a şirk koşmak da bu değil veya Allah'a karşı da gelmiyorum ancak ayetlerin benzeri yazılabilir. Çünkü edebiyat denen bir şey var. "De ki; biz sana aklı taşı diye vermedik." Bu bana ait bir söz. Kur'an'daki gibi ihtişamlı olmasa da ben edebiyatçı değilim, yapabildiğim bu kadar. Allah'ın üslubu kullanılarak ayetlerin birebir kopyası oluşturulabilir. Ama burada kastedilen belki içindeki deliller olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kurani salt bir metin olarak ele alirsan tabiki de benzerini yaparsin. Ancak Kuran katman katmandir. Hangi katmanina vakifsan o katman acar kendini sana. Cevirilerin bir cok olmasi bu sebepledir. Ceviren kisilerin vakif oldugu katmanlarin yorumlarini icerir bu yuzden tam olarak yeterli degildirler, hatta tehlikelidirler. Ancak hic olmamasindan iyidir. Hz.Muhammed(sav) Islamin ilk yillarinda bazi ibadetler konusunda veya kurallar konusunda sahabileri zorlamamasinin sebebi de budur, onlari yavas yavas alistirmistir. Dinimizin reforma ihtiyaci yoktur. Reform degistirmektir. Bizim reforma ihtiyacimiz var. Akilsizlik ve bilgisizliklerimiz konusunda reform yapmaliyiz. Bu dunyaya sadece denemeler(egitimler) icin degil ayni zamanda halife sifatiyla geldik. Halifeligin geregi, muhtac olanlara(her turlu varliga) Allah'in sevgisi ve yardimini ulastirmaliyiz. Halifelik bize ustunluk vermiyor, sadece sorumluluk veriyor. Ustun olan tek varlik Allah'tir.

      Sanmaki aklin var, dusunuyorsun yada yaratiyorsun. Akil da Allahtan fikir de Allahtan. Bunu kaldirabilirsen Adem olursun. Kaldiramayip hikmeti kendinde ararsan Seytan olursun. Icindeki seytani yen. Hak adina da Batini adina da seytanlasabiliriz, isin sirri hikmetin Allah'tan geldigini gorebilmekte. Islam bu yuzden denge ve sadelik dinidir. Islam baska dinlerden ornekler aldigini reddetmez. Cunku Islam Allah'in yegane dininin korunan bir ismidir. Bizler tum peygamber ve gercek inananlarin Musluman olduguna inaniriz. Musluman demek Islama inanan demek degildir.

      Tarihi iyi ogren. Dusunce sistemlerinin kimler tarafindan cikarildigini iyi ogren. Kokenlere inmedigin surece gercekler sadece dayatilan yalanlar olarak kalacaktir. Kokenlere inersen iyi ve kotuyu daha rahat ayirt edebilirsin. Ilmin her turlusunu ogren, sana yasaklanilanlardan koru kendini. Neden kacindigini da ogren, suphen kalmasin kafanda. Supheler imani gucsuz kilar. Islamin cagdaslasmasina ihtiyac yoktur bu caresiz bir sekilde kabullendirildigimiz bir yalan. Sunu unutma, dunya dedigimiz yerde bircok algi mevcut ve bu algilarin her biri kendisini mutlak dogru olarak dayatiyor. Suphesizki Islami da boyle gorme ozgurlugune sahipsin. Bunu boyle gormek sakincalidir sadece, herkesin kaldirabilecegi bir sey degildir. Ancan imani saglamlastirmak icin suphelerinin ustune gitmek iyidir. Unutmaki herkes ihtiyaclari noktasinda sinanir. Ac oku, ilk sureler zaten sana bunu aciklayacak. Ac oku, Kuranin nasil mucizevi oldugunu gor. Ac oku, kalbin hazir olunca, o seninle paylasacaktir hikmetini zaten. Tabiki de unutma en yegane ve degerli tek sey Allah'tir. Din, Kitabimiz, Efendimiz hepsi onun Halifesidir sadece.

      Sil
    2. Gerçi hesabını silmişsin ama olsun burası internet ortamı, başkası okursa diye yazayım yine de.

      Bunu son zamanlarda ben de düşünüyordum aslında. Bu yorumu attığımda bunun farkında değildim. Sonra biraz farkına vardım, Kur'an derin bir kitap(zaten biliyordum bunu da bu konuyla bağdaştıramamıştım) ve burada kastedilen birbiriyle alakasız olayların bile bağlantılı olması, kapalı anlatım tarzı şeylerdir. İstediği kadar katman katman olsun. Burdaki yaklaşımın tamamen Kur'an odaklı ve şunu atlıyorsun. Bu Kur'an'ın katman katman olması ve her bir katmanına vakıf olamamak tarzı düşüncen(yazıyı tam okumadım, genel olarak bir göz gezdirdim ve aşağı yukarı bunu kastetmişsin sonuçta Kur'an'ı tam anlamıyla anlayamayız sanırım) bunun tamamen Allah tarafından yazılmasıyla ilgili. Bu tarz bir kitap yazmak isteyen aynı şekilde onu katman katman yapabilir, bu imkânsız bir şey değil ki. En basit örnek Dark Souls'un lore'udur mesela, çevresel anlatımla sana lore'u anlatır ve çok derin bir hikâyesi var, aynı Kur'an gibi, eşeledikçe daha derine iniyorsun, gözlemledikçe yeni şeyler çıkarıyorsun. Ve lore'undaki bağlantıları birbirine bağlaması da çaba gerektiriyor. Gerçekten buna kassa birisi, sosyoloji de bilse Kur'an tarzı bir kitap yazılabilir diye düşünüyorum ben. Çevirilerin birçok olması insanların tarzına kalmış bir şeydir. Birçok çeviri dediğin çevirilerdeki anlam değişmez, aynı anlama gelen birden fazla cümle vardır fakat anlatılan şey aynıdır. Onunla bunun hiçbir ilgisi yok yani. Yav ne alakası var kardeşim. Meal çevirisinin katmanlara vakıf olmakla hiçbir ilgisi yok. Herkes aynı çeviriyor zaten. Senin dediğin tefsire giren bir şey. Herkes bilgisi oranında yorumlar. Meal dediğin yorum değildir, anlamı vermektir. Ki nerede neyin kastedildiği zaten Arapçanın kurallarına göre bellidir. Hangi kelimenin hangi durumda ne anlama geleceğini Arapça bilen birisi bilir zaten ki bu adamlar işin ehli adamlar, sadece Arapçayı bilmekle de yetinmez bu kişiler, bu işin ilmi var. Yav kardeşim konuyla alakalı bir sürü gereksiz detay vermişsin. Ne alakası var şimdi Hz. Muhammed'in insanlara ibadetleri yavaş yavaş dayatmasının? Konumuzla bir ilgisi yok ki bunun. Katman katman dediğin olay ilimdir, adapte olmaksa farklı bir konu. Dinimizin bal gibi de reforma ihtiyacı var. Hadi bugünkü toplumda uygula bakalım şeriat kurallarını, hadi karını dövmeye kalk bakayım, bir tokat atsan linçleniyorsun. Bizim reforma ihtiyacımız yok, insanlar değişmez. Toplumun kurallarından dolayı bir inanca uymadıkları için insanların bir şeye adapte olmasını dayatamazsın. Yav halife tek değil mi kardeşim ne anlatıyorsun? :D Yoo üstün olan tek varlık Allah değildir, sen çok maklubeli sohbete katılmışsın ve beynin yıkanmış, belli. O kadar çok içselleştirmişsin ki dini en mükemmel şekilde bakayım diye kasmışsın, biliyorum bu kafaları, ergen dönemlerimde zaman zaman bana da olmuştu. İnsan da üstün bir varlıktır, aciz olmasına rağmen meleklere ve hayvanlara üstün kılınmıştır çünkü insanın iradesi vardır. Allah üstün bir varlık değildir, mükemmel bir varlıktır inanışımıza göre. Sadece üstün olan varlık kusurludur ama mükemmel olan varlık her şeyiyle üstündür. Sadece üstün olan varlık Allah olsaydı eğer o zaman mükemmellik kavramıyla çelişecekti. Çünkü zaten tek iyi olan oysa o zaman "en iyi" kavramı otomatikman ortadan kalkmış oluyor çünkü başka iyi yok ki. :D

      Sil
    3. Yav bu nasıl bir yobazlıktır kardeşim. Sanma ki aklın var nedir aq. AKJSDBFAKSJFBASKJFSABFSAKFSABJFSAJBFSAKBJFAS Aklım var zaten ama görüyorum ki senin aklın yok. Kur'an ayetlerini de mi inkâr ediyorsun? Akla vurgu yapılıyor Kur'an ayetlerinde. Hâlâ mı düşünmezsiniz diye bir ayet var mesela, sen aklınla düşünmüyor musun? :D Adam düşünmüyorsun dedi ya la. ASKJFBASJBKFSABJFSABFSABJFSABJFASBJKASF He kanka ben düşünmüyorum, Allah ordan beynime yolluyor düşünceleri. La bi siktir git. Bir sik bildiğin yok bana burda iman dersi veriyorsun güya aq. Aklım da var, düşünüyorum da, yaratıyorum da. Yoktan yaratmak farklı bir konu. Yaratıcı meselesine reddiye vermek için aklın yok diyor. askfsajkfsakjsafbjafs Hayır koçum, akıl Allah'tan fikir insandan. Aklı insana Allah verir, sonuçta o yaratıyor ama aslına bakarsan insan kendi çabasıyla aklını geliştirir. Hayır, yobaz olarak Adem vs. olmazsın anca yobaz olursun aq. Dine ters şeyler söylüyorsun farkında bile değilsin. Aklım yok da bu yazıları bana Allah mı yazdırıyor? Ulan sınavın anlamı ne o zaman, bana kötülükleri Allah yaptırıyor, sonra da yakıyor. Böyle bir mantık olabilir mi aq. Ben kendi zekâmla ürettiğim fikirleri niye Allah'a bağlayayım, e bu yobazlık. Şeytan olmakla falan bir ilgisi yok, zekânla böbürlenip kibirlenmezsen hiçbir şey olmaz. Hepimiz insanız, ben zekiyim ama diğer insanlardan üstün değilim, herkesin üstün olduğu bir nokta var şeklinde düşünürsen kibirlenmezsin. Sen de içindeki yobazı yen kardeşim. Sen merak etme, ben Allah'ın anlamak isteyene yardım ettiğinin de farkındayım, hikmet dediğin şey Allah'a bağlı olan bir şeydir zaten, yani öyle derler. Bak saçma sapan dinde olmayan felsefi görüşleri dine sokmaya çalışmışsın, zamanında senin gibi tipler de dinde olmayan şeyleri sokup durmuş. Müslüman demek islama inanan demektir kardeşim, nokta. İslama inanmıyorsan müslüman değilsin ve cennete gidemezsin. Bu kadar basit. Tüm peygamberlerin müslüman olması olayı farklı bir olay, onların zamanında çıkan dinler tahrif edildiği için zaten müslüman olmak için islama inanmak şarttır.

      Güzel şeyler yazmışsın ama yobaz kafayla yazdığın için çok ciddiye alamıyorum kusura bakma. Veya bu yazdığın şeyler yukarıda yazdığın yobazca şeyleri unutturamadığı için seni kafamda bambaşka bir yere koyamıyorum. Kur'an'ı okuduğumda hiçbir şey anlamıyorum ve tadım kaçıyor. Alakasız alakasız, anlamayacağım bir dille yazılmış.

      Sil
  54. Hem Kuran`da hem de peygamberin hadislerinde dedikodu ve iftiranın namaz kılmamaktan defalarca daha fazla büyük bir günah olduğu buyruluyor mu cidden? Eğer öyleyse ayet verirsen sevinirim çünkü genelde hocalar namaz kılmamanın en büyük günah olduğundan, ilk önce namaz ile sınava tabii tutulacağından bahsediyorlar. Eğer namazı geçiyorsan gerisi o kadar da önemli değilmiş.

    YanıtlaSil
  55. Hem Kuran`da hem peygamberin hadislerinde dedikodu ve iftiranın namaz kılmamaktan defalarca daha fazla büyük bir günah olduğu buyruluyor mu cidden? Çünkü genelde hocalar en büyük günahlardan birinin namaz kılmamak olduğunu daha doğrusu ilk önce namazdan sorguya çekileceğimizi eğer namaz tamamsa gerisinin o kadar da önemli olmadığını söyler.

    YanıtlaSil
  56. Imaninizi guclendirin kardeslerim. Namaz bizi bu varliklarin saldirilarindan koruyan yegane ibadetimizdir. Ancak sekilsellikten ote kalpten hissedip Allah'a boyun egmeniz sizin icin daha hayirlidir. Bakiniz gecmisimizi bilmiyoruz. Atalarimiz ne tur zorluklarla mucadele etti, kimler tarafindan nasil bu hale getirildik bilmiyoruz. Kitabimiz bize bu durumu acikliyor acin okuyun. Hak ve Batilin savasi kiyamete kadar surecek, hicbiri bir birine ustun gelemeyecek. Islama inanmaniz yada Islam ibareli kimliklerle dogmaniz sizi Musluman yapmiyor. Muslumanin anlami boyun egen demektir. Boyun egmekten kasit, Allah'in tum sifatlarini kabul eden ve ona inanan demektir. Kitapimizda yegane Muslumanlarin Islama inananlar olmadigi da yazar. Hristiyan ve Yahudilerin de aralarinda Musluman yani tek bir Allah'a inananlar vardir. Bolunmememiz dik durmamiz gerekiyor. Bu bahsetmis oldugunuz varliklarin tek bir gucu var. O da bize vesvese vermeleri. Vesvese ve ic sesi birbirinden ayirmamiz gercekten cok zordur. Bunun icin kalp gozunu acmaniz gerekmekte. Kalbinizle hissedip ayirtedeceksiniz. Ama en onemlisi de calismaya ve okumaya devam edeceksiniz. Hayatlarinda bu asamaya gelmis olanlar zorlu denemelere maruz kalicaklar. Korkmayin. Korku bu varliklarin istedigi sey. Beslenmelerinin otesinde korkan adem ogullarini kolay bir sekilde yonlendirebiliyorlar. Ne icin mi yonlendiriyorlar yoldan cikmak icin. Yoldan cikan kisi saldiriya daha acik hale geliyor. Saldiri ne peki? Sizin icinize girmek. Bir cogumuzun icinde mevcut bir kac tane vardir zaten. Ancak dikkat edin kotrolu ele almasinlar. Islamin sade bir yasami ve dengeyi onermesinin sebebi budur. Bu varliklar bizden once bu hayatlari yasayip iclerindeki gucu kotrol etmesini ogrenemeyen Cehennem ahalisidir. Korkmayin! Sizler Hz.Adem'in torunlarisiniz. Yaptiginiz hatalari kabullenin ve telafi etmeye calisin. Allah'in en buyuk sifatlarindan biri de Gafur(affedici) olmasidir. Ama unutlayin Allah sadece kendine karsi islenen gunahlari affeder, eger kul hakki aldiysaniz bunun affini veya kefaletini o kula odemelisiniz. Kurani okuyun, okutun. Evet cevirilerle ilgili sorunlar vardir ancak bu mesaji degistirmez. Her farkli ceviride Kuranin farkli katmanlarini kesfedersiniz. Bahaneler sizi durdurmasin. Yetmiyorsa Arapca ogrenmeye baslayin. Okuyun ve okutun. Ilk sure olan Bakara suresini okumaya baslayinca simdiye kadar neden okumadiginizin cevabini Kuran sizinle paylasacak zaten. Herkes kendi imanindan mesuldur. Baskalarinin veya imanli bildiginiz kisilerin yanlis davranislari sizleri hak yolundan ayirmasin. Korkmayin, okuyun. Supheniz mi var? Okuyun. Korktunuz mu? Okuyun. Bir kere kalbiniz acildi mi Kuran mucizelerini size gosterecektir.

    YanıtlaSil
  57. Analiz yapmaya atalarimizin hatalarini bulmaya cok merakliyiz. Bunun tabikide bazi realiteyle ilgili sebepleri var. Bulundugumuz politik durumlar yasadigimiz acilar gibi. Ancak okumadigimiz arastirmadigimiz icin sadece bize dogru diye dikte edilen seylere gore yorum yapiyoruz. Bilgi size ne kadar dogru bir insandan geliyor bunu sorgulayin. Kula yada metalara degil Allah'a inanin. Bir kere onun kapisindan girdiniz mi? gercek Musluman oldunuz mu onun mucizelerine tanik olmaya baslayacaksiniz. Unutmayin, hatasini kabullenmeyip sucu Allah'a atan Seytan, hatasini kabullenip af dileyen Hz.Adem(as)dir. Seytanlasmayin, Ademlesin. Okuyun, okutun, helal yiyin, helal yedirin, gonul alin, gonul verin, bol bol sukredin ve zikredin. Allah her an bizimle, onun planlari bizi egitmek uzerine. Sadece biz degil tum alemleri egitmek uzerine. Sahip oldugumuz gercek gucu hayal bile edemezsiniz. Ama henuz hazir degiliz, hazirlaniyoruz. Hazir olanlar cennete kabul edilecekler, hazir olmayanlarin bir kismi aci yoluyla cehennemde islah edilecek. Korkmayin, kilici saglam yapan dovuldugu atesin sicakligidir, sizler pogaca degilsiniz, demirden yapilmissiniz, ates sizi yakmak icin degil saglamlastirmak icin var. Son olarak herseyin en iyisini suphesiz Allah bilir, onun planlari suphesizki gerceklesecek, asil soru bu gerceklesirken sen hangi tarafta olacaksin. Baskalarini yada dunyadaki olaylari bahane ederek kendini harcama. Icine don, Allah'ina don. Paylas, arzu etme, ihtiyacin kadarinla gecin. fazlasini baska ihtiyac sahibine ver. En iyi bildigin isi en iyi bilen diye gosterilecek kadar iyi ogren. Gosterilmek icin degil, yararli olmak icin calis. Birak onlar saraylarinda, altinlarinda keyif sursun, gozlerini kaparken vicdanin rahat oldugu surece kazanan sensin. Metalar seni yonetmesin, sen onlari yonet. Allah'in bu dunyadaki halifesi olma sifatimizin hakkini ver. Bu kadar guce sahip olmanin sorumlulugunu yerine getir. Sana dayatilmis arzulara tapma, put demek sadece Tanri diye taptigin sekiller degildir. Gereginden fazla onem verdigin hersey herkes birer puttur. Yaratilani sev Yaratandan oturu. Mulkun gercek sahibine sukret, kullarina degil. Ve unutma Allah sevdigi kullarini daha fazla test eder. Her zorlugun belli bir dayanma suresi vardir. Testi gectigin anda mukafatin seni bekliyor olacak bunu unutma. Inanmak kelimesi gunumuzde ici bosaltilmis anlamiyla insanlari supheye sevk edici sekilde yansitiliyor. Sana dayatilan anlamlari degil, kalbinin kapilarini acan anlamlari dinle. Gercek inanmayi kesfettigin vakit zaten Kuranin sirlari sana acilacaktir. O zaman ne kadar cocukca dusundugunu ve ne kadar az sey bildigini goreceksin. Sunu asla unutma, dusmanlarimiz sayet yeteri kadar guzlu olsaydi zaten bizi coktan ortadan kaldirirlardi. Boyle bir gucleri yok. Bunu bize inandirmaya calisiyorlar sadece. Guclu ol, Imanli ol, bilgili ol, ADEM OL.

    Saygilar

    Bir Dost

    YanıtlaSil
  58. 이 웹 사이트를 살펴 보았는데 훌륭한 정보가 많이 있다고 생각합니다 먹튀검증

    YanıtlaSil
  59. Great post i must say and thanks for the information. Education is definitely a sticky subject. However, is still among the leading topics of our time. I appreciate your post and look forward to more. 먹튀검증사이트

    YanıtlaSil
  60. Cool you write, the information is very good and interesting, I'll give you a link to my site. diseño grafico tijuana

    YanıtlaSil
  61. After reading your article I was amazed. I know that you explain it very well. And I hope that other readers will also experience how I feel after reading your article windshield replacement san diego

    YanıtlaSil
  62. Yavoo, I recently came across your article and have been reading along. I want to express my admiration of your writing skill and ability to make readers read from the beginning to the end. I would like to read newer posts and to share my thoughts with you. Seo Gatineau

    YanıtlaSil
  63. Writing with style and getting good compliments on the article is quite hard, to be honest.But you've done it so calmly and with so cool feeling and you've nailed the job. This article is possessed with style and I am giving good compliment. Best! 토토사이트

    YanıtlaSil
  64. https://twitter.com/totobobbi Because of this , it truly is superior you can applicable research prior to providing. It will be possible to share larger document that way. 토토사이트

    YanıtlaSil
  65. If you want to play mega888 online slot and casino can visit this trusted mega888 website 2021. One of the most popular and trusted online slot games for many customers is mega888 malaysia this game is available for Android & IOS it is also the oldest games around it, and easy to download from other online slot games, is also one of the slot casino website online in the most popular and popular online poker table in Malaysia. https://www.gamersofperu.com/how-to-win-mega888-in-simple-ways/

    YanıtlaSil
  66. I cannot thank you enough for the blog. Much thanks again. Really Great. 검증업체

    YanıtlaSil
  67. 이 게시물은 정말 대단합니다. 이 게시물이 정말 마음에 듭니다. 내가 오랫동안 읽은 여러 게시물 중에서 주목할 만하다. 이 괜찮은 게시물을 위해 흔들립니다. 진심으로 환영합니다! 먹튀검증

    YanıtlaSil
  68. Thank you! Glad to hear this news and can't wait to try the service. 먹튀검증

    YanıtlaSil
  69. Just saying thanks will not just be sufficient, for the fantasti c lucidity in your writing. I will instantly grab your rss feed to stay informed of any updates. 먹튀폴리스

    YanıtlaSil
  70. Hey, you used to write fantastic, but the출장마사지

    last several posts have been kinda boring… I miss your tremendous writings. Past several posts are just a little bit out of track! come on!

    YanıtlaSil
  71. A very awesome blog post. We are really grateful for your blog post. combat, law enforcement You will find a lot of강남오피

    approaches after visiting your post. I was exactly searching for. Thanks for such post and please keep it up. Great work

    YanıtlaSil
  72. I look forward to working with you. Guess I will just bookmark this site. 토토존

    YanıtlaSil
  73. I'll come often. Great work! This post is invaluable 토토프레이

    YanıtlaSil
  74. want to leave a little comment to support and wish you the best of luck.
    we wish you the best of luck in all your blogging enedevors.인천오피

    YanıtlaSil
  75. That's so nice.먹튀검증I want you to see if it's this good.

    YanıtlaSil
  76. There are many ways to earn money from web pages at home. If you want to know how, take a link to the web page..먹튀사이트

    YanıtlaSil
  77. given person wants to succeed in business and get some handsome returns at all times. Due to this fact, business people 토토사이트검증

    YanıtlaSil
  78. given person wants to succeed in business and get some handsome returns at all times. Due to this fact, business people will 안전놀이터

    YanıtlaSil
  79. Hi there colleagues, its wonderful paragraph on the topic of tutoringand completely explained,
    keep it up all the time.부산오피

    YanıtlaSil
  80. That's amazing. I grow up watching this. Appreciate you I can grow up with. Please continue to do well and always do well 토토커뮤니티

    YanıtlaSil
  81. That's a really good piece of data. Amazing 먹튀검증 Your post has really helped me a lot

    YanıtlaSil
  82. I do not even know how I ended up here, but I thought this post was great.
    I don't know who you are but certainly you are going to a famous blogger if you aren't already ;) Cheers!

    YanıtlaSil

  83. That is a very good tip especially to those new to the blogosphere.
    Short but very accurate info… Appreciate your sharing this one. A must read post.

    My web site - 휴게텔


    (jk)


    YanıtlaSil
  84. Wonderful beat ! I wish to apprentice while you amend
    your web site, how can i subscribe for a blog site? The account helped me a acceptable deal.
    I had been a little bit acquainted of this your broadcast
    provided bright clear idea. 부산오피
    Somebody necessarily assist to make critically articles I would state.
    That is the first time I frequented your websitye page and to
    this point? I amazed with the research you made to create this particular submit incredible.
    Magnificent task!


    YanıtlaSil
  85. I am not speaking about totally free pens and espresso mugs
    using your emblem to them, I am speaking in regards to the digital immediate obtain supplies.
    In the last a few years, it is now possible, due to the boom inside the on the web industry.
    Check out the bingo reviews to get additional information regarding particular online bingo site and you will earn extensive money.풀싸롱



    YanıtlaSil
  86. Someone necessarily help to make significantly articles I would state.
    This is the first time I frequented your website page and thus far?
    Visit my site :: 대구오피

    YanıtlaSil
  87. That's a really impressive new idea! 메이저토토사이트추천 It touched me a lot. I would love to hear your opinion on my site. Please come to the site I run once and leave a comment. Thank you.


    YanıtlaSil
  88. This is the perfect post.안전놀이터 It helped me a lot. If you have time, I hope you come to my site and share your opinions. Have a nice day.


    YanıtlaSil
  89. Recently, I have started to read a lot of unique articles on different sites, and I am enjoying that a lot. Although, I must tell you that I still like the articles here a lot. They are also unique in their own way. 먹튀검증업체


    YanıtlaSil
  90. Thanks for an interesting blog. What else may I get that sort of info written in such a perfect approach? I have an undertaking that I am just now operating on, and I have been on the lookout for such info 먹튀검증 It's amazing. I want to learn your writing skills. In fact, I also have a website. If you are okay, please visit once and leave your opinion. Thank you.


    YanıtlaSil
  91. This summer Bagnaia featured in a pop video for the song "Allegria," with legendary Italian crooner Gianni Morandi alongside singer-songwriter and rapper, Jovanotti.
    https://www.yert200.com

    YanıtlaSil
  92. Youre so right. Im there with you. Your weblog is definitely worth a read if anyone comes throughout it. Im lucky I did because now Ive received a whole new view of this. 메이저사이트추천


    YanıtlaSil
  93. Oh, the data you've shared in this incredible article is just magnificent. I am definitely going to make more use of this data in my future projects. You must continue sharing more data like this with us. 메이저놀이터


    YanıtlaSil
  94. 바카라사이트15 Kasım 2021 10:58

    Your ideas inspired me very much. 바카라사이트 It's amazing. I want to learn your writing skills. In fact, I also have a website. If you are okay, please visit once and leave your opinion. Thank you.


    YanıtlaSil
  95. 메이저놀이터17 Kasım 2021 09:08

    This is a very impressive subject. Thank you for always. I have been reading your article interestingly. If possible, please visit my website to read my posts and leave comments. Have a nice day! 메이저놀이터 What you wrote was very helpful to me. Thank you. Actually, I run a site similar to you. If you have time, could you visit my site? Please leave your comments after reading what I wrote. If you do so, I will actively reflect your opinion. I think it will be a great help to run my site. Have a good day.


    YanıtlaSil
  96. 메이저놀이터추천18 Kasım 2021 06:43

    I've been troubled for several days with this topic. 메이저놀이터추천, But by chance looking at your post solved my problem! I will leave my blog, so when would you like to visit it?


    YanıtlaSil
  97. 안전놀이터19 Kasım 2021 10:20

    I was impressed by your writing. Your writing is impressive. I want to write like you.안전놀이터 I hope you can read my post and let me know what to modify. My writing is in I would like you to visit my blog.


    YanıtlaSil
  98. 메이저사이트23 Kasım 2021 11:57

    I finally found what I was looking for! I'm so happy. 메이저사이트


    YanıtlaSil
  99. 먹튀검증업체24 Kasım 2021 10:44

    When I read your article on this topic, the first thought seems profound and difficult. There is also a bulletin board for discussion of articles and photos similar to this topic on my site, but I would like to visit once when I have time to discuss this topic. 먹튀검증업체I think it would be nice if you come to if you can solve my problem.


    YanıtlaSil
  100. 안전놀이터27 Kasım 2021 11:46

    Thanks for the blog filled with so many information. Stopping by your blog helped me to get what I was looking for. Now my task has become as easy as ABC. 안전놀이터


    YanıtlaSil
  101. 카지노사이트검증28 Kasım 2021 10:31

    What a nice post! I'm so happy to read this. 카지노사이트검증 What you wrote was very helpful to me. Thank you. Actually, I run a site similar to you. If you have time, could you visit my site? Please leave your comments after reading what I wrote. If you do so, I will actively reflect your opinion. I think it will be a great help to run my site. Have a good day.


    YanıtlaSil
  102. 메이저사이트28 Kasım 2021 13:20

    I'm impressed, I must say. Actually rarely can i encounter a blog that's both educative and entertaining, and without a doubt, you could have hit the nail about the head. Your idea is outstanding; the thing is something that too few individuals are speaking intelligently about. We are delighted that we came across this around my try to find some thing with this.메이저사이트


    YanıtlaSil
  103. 안전놀이터28 Kasım 2021 13:45

    How can you think of this? I thought about this, but I couldn't solve it as well as you.안전놀이터I am so amazing and cool you are. I think you will help me. I hope you can help me.


    YanıtlaSil
  104. 메이저사이트추천1 Aralık 2021 13:33

    The assignment submission period was over and I was nervous, 메이저사이트추천 and I am very happy to see your post just in time and it was a great help. Thank you ! Leave your blog address below. Please visit me anytime.


    YanıtlaSil
  105. 카지노슬롯2 Aralık 2021 07:39

    Hi there, I simply hopped over in your website by way of StumbleUpon. Now not one thing I’d typically learn, but I favored your emotions none the less. Thank you for making something worth reading. 카지노슬롯


    YanıtlaSil
  106. 메리트카지노9 Aralık 2021 07:25

    What I was thinking about was solved thanks to your writing. I have written on my blog to express my gratitude to you.메리트카지노My site is We would be grateful if you visit us.


    YanıtlaSil
  107. 메이저사이트11 Aralık 2021 13:43

    Your skill is great. I am so grateful that I am able to do a lot of work thanks to your technology.메이저사이트 I hope you keep improving this technology.


    YanıtlaSil
  108. 카지노사이트29 Aralık 2021 10:25

    Don't go past my writing! Please read my article only once. Come here and read it once 카지노사이트


    YanıtlaSil
  109. 바카라사이트30 Aralık 2021 12:19

    This is a very impressive subject. Thank you for always. I have been reading your article interestingly. If possible, please visit my website to read my posts and leave comments. Have a nice day! 바카라사이트 What you wrote was very helpful to me. Thank you. Actually, I run a site similar to you. If you have time, could you visit my site? Please leave your comments after reading what I wrote. If you do so, I will actively reflect your opinion. I think it will be a great help to run my site. Have a good day.


    YanıtlaSil
  110. 메리트카지노8 Ocak 2022 10:11

    Your writing is perfect and complete. 메리트카지노 However, I think it will be more wonderful if your post includes additional topics that I am thinking of. I have a lot of posts on my site similar to your topic. Would you like to visit once?


    YanıtlaSil
  111. webgirls.pl In terms of combating infections, victims usually have their work reduce on their behalf. This is because candidiasis can readily become persistent and continuous. Knowing that, in this post, we will existing a variety of some of the finest confirmed candidiasis remedy and avoidance suggestions around.

    YanıtlaSil
  112. webgirls.pl In relation to fighting candidiasis, patients usually have their operate reduce on their behalf. Simply because yeast infections can simply grow to be long-term and continuous. Knowing that, in this post, we are going to present a variety of some of the finest proven candidiasis treatment and reduction recommendations all around.

    YanıtlaSil
  113. https://gamebegin.xyz You are able to process by itself. A pitching device lets you set the speed in the ball. By reloading several baseballs into the unit, it is possible to process hitting without needing a pitcher. This electronic unit is good for all those who wish to process baseball by itself. Pitching machines could be gathered at the local showing off items shop.

    YanıtlaSil
  114. https://gameeffect.xyz A lot of people have cherished the overall game of baseball for many years. There are supporters around the globe, from devoted small-leaguers to perish-tough spectators. This article has tips to confirm how satisfying baseball actually is.

    YanıtlaSil
  115. 仮想通貨 ブックメーカー Acquiring a exercise spouse can substantially improve your muscle-building results. Your companion can be a valuable way to obtain enthusiasm for sticking with your training session session, and driving you to increase your initiatives whilst you workout. Developing a dependable companion to sort out with can also help help keep you harmless because you will possess a spotter.

    YanıtlaSil
  116. I think this is an informative post and it is very useful and knowledgeable. therefore, I would like to thank you for the efforts you have made in writing this article :D 먹튀검증


    YanıtlaSil
  117. Howdy! Do you know if they make any plugins to assist with SEO? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good results. If you know of any please share. Cheers! 안전토토사이트

    YanıtlaSil
  118. 메이저놀이터 "No athletes from Australian sports" will take part, an Australian Olympic Committee spokesman said in a message to AFP.

    YanıtlaSil
  119. Organizers of the Hangzhou games say they are developing a virus control plan, building on the Beijing Winter Olympics held in February.
    토토사이트추천
    토토커뮤니티
    먹튀검증
    보증업체
    토토사이트
    안전놀이터

    YanıtlaSil
  120. It's a great post. I will check this blog continuously. I hope you have a good day today.

    YanıtlaSil
  121. i’ve read stuff from. Thanks for posting when you’ve got the opportunity, guess i'm able to just bookmark this weblog. 파워볼

    YanıtlaSil
  122. T more you rake the extra you get back again! Having a pal or two to assist adds enjoyable and pride. 토토

    YanıtlaSil
  123. yorumlarda niye bu kadar yqbanci var

    YanıtlaSil
  124. bot basmışlar ...

    YanıtlaSil

Bu blog'a yapılan her yorum, o yorumun sahibini bağlar. Ayrıca makaram sarı bağlar.

3. şahsa hakaret olmadığı müddetçe asla yorum silmem. "Bu yorum yazar tarafından silindi" ibaresi, eğer o yorumu yazan kişi kendi yorumunu sildiyse çıkar.