Okunması şart makaleler:

Tasavvuf ve Tarikatlardan Yeni Dünya Dinine: Bölüm 1 ve Bölüm 2
Komünizm, Kızıl Devrim, Sovyetler Birliği ve Şirketler
İnsan, Din ve Kuran
Bu da amme hizmeti: Okunması Gereken Kitaplar Listesi

Bir Başka Din: Tasavvuf kitabı çıktı; internet'ten sipariş etmek için kitapyurdu link'i.

YENİ: Youtube'daki hodor hodor konuşmalarım için buradan alalım.

16 Nisan 2011 Cumartesi

Hristiyanlık ve Pagan Dinleri Benzerliği I

Gelelim kilisenin şekillendirdiği hristiyanlık (bilhassa katolik mezhebi) ile paganizm, putperestlik ve hatta satanizm arasındaki benzerliklere. Bizlere anlatılan İsa`nın, Allah`ın elçisi Hz. İsa olmadığı gerçeğine. 

Biraz uzun bir yazı olabilir, okumaya üşenirseniz en azından resimlerine bakın amına koyim resim ekleyecem alta. 

Paganizmi uzun uzadıya açıklayıp kafa sikmek istemiyorum, fakat kabaca, çok tanrılı şu mitolojik dinlerin pagan dini olduğunu bilmeniz yeterli. Örn: Yunan, Mısır, Roma, Hitit mitolojileri gibi. 

Şimdi susuyorum, resimler konuşacak. Öyle coca cola`ya tersten bakmalı sikik uyduruk resimler değil, sadece varolmuş ve varolan şeyleri gösterecem. 

Kısa bir ön bilgi, Babil Paganizmi`nde balık tanrısı Dagon idi. Dagon ikiye doğru ayrık bir başlık, asa ve kendine has kıyafeti ile temsil edilirdi. Şimdi büyük kapışma başlasın, Dagon vs Papa, Ready, Steady, Go! 


                                       
Dagon
Papa




Seksi Fotoğrafları için Tıklayın
Dagon

Kilisenin Kullandığı Başlık
Dagon`un tasviri için Babil`de kullanılan sembol
Hristiyanlık`taki ichthys sembolü (Yunanca bildiğin balık demek.)
 

Başta ABD olmak üzere çoğu Hristiyan ülkesinde posta kutularında ve araba tamponlarında kullanılan balık sembolü


"Ee ne var ki, kullandıkları materyaller benziyor olabilir, eski gelenekleri değil mi sonuçta?" diyebilirsiniz, ilk başta ben de sormuştum bunu kendime. Tamam arkadaşım bi dk dinle, indir o eli. 

İncil`de birçok balık hikayesi vardır. Kutsal metinlerde ve incil`de isa`nın balıklarla ilgili mucizeleri olduğuna rastlarsınız. 

"İsa mucizevi bir şekilde 5000 insanı ekmek ve balıkla doyurmuştur" Matta 14:15-21, Luka 9:12-17, ve Yuhanna 6:4-13. 

Balık tutan havarilerine yardım eden isa`nın, tek başına 153 balık tuttuğu da incil`de geçer. Bu 153 rakamının da bir hikayesi vardı fakat inanın unuttum, okuyalı zaman geçti üzerinden. 

Bütün bunların tesadüf olduğuna inanmıyorum. Ne zaman bu tür dini, siyasi şaibeli konuları araştıracak olsam, antitez olarak karşılaştığım tek iddia "tesadüf" oluyor. Tesadüf diye bir şey yok arkadaşım, yok güzelim, yok canım benim valla yok. 

Entry`nin başında bulunduğum iddiaların hepsini henüz karşılayamadım farkındayım. Mısır mitolojisi ve hristiyanlık arasındaki benzerliklerle devam edecem ama az soluklanayım amına koyim durun. Belki yarın yazarım, konu çok uzun taşaksızlar. 

To be continued.

20 yorum:

  1. zeitgeistde de balık yılı diye bir olaydan bahsediyordu parçalar ne güzel de oturuyor.

    YanıtlaSil
  2. 153 1+5= 6 ne kaldi 3 = 6 tane 3 = 666

    YanıtlaSil
  3. haci coca colaya tersten bakma olayina uyduruk demissin de bence bariz gercek la o

    YanıtlaSil
  4. ben bu papanın ve yanındakileri görünce tırsıyorum müdür tiplere baksana ya korku filminden fırlamış gibiler :S

    YanıtlaSil
  5. Yalnız epey olmuş ama bununla ilgili; bi' mitos daha var ki, hz. isa'nın Aslında nasıra bölgesinde yaşamadığını ve buna dair bi' tarihsel bi' kaynak olmadığını... Nasıra'nın başka bi' lehçede; Balıkçı anlamına geldiği ve "Balıkçı İsa" diye yaşamış birinin olduğu ki; bu hristiyan sembolizmindeki balık sembolünün oradan gelmiş olabileceğini iddia ediyorlar. vs. v.s...

    YanıtlaSil
  6. lovecraft diye bi yazar var. korku edebiyatının önemlilerinden. şizöfrendir kendisi. kendi kendine yarattığı bir miti (dini) vardır. kitaplarını da korku romanı diye degil ''gerçekler'' olarak yazar. cogu hikayesi tufan öncesi dönemler ''eskiler'' ile ilgidir. dagon isimli kitabı da var. şeytani bi deniz tanrısı olarak anlatmış. filmi de çekilmş bunun sanırım. neyse gereksiz bilgiydi.

    YanıtlaSil
  7. Balık sembolü ilk hıristiyanlar (İslamî görüşe göre Hıristiyanlık henüz bozulmadan öncekiler) tarafından kullanılmıştır. Buna neden olarak olarak da İchthys'in "Iēsous Christos, Theou Huios, Sōtēr" (İsa Mesih, Tanrının Oğlu, Kurtarıcı) cümlesinin baş harflerinden oluşması gösterilir.

    Ben dinsiz bir insan olarak bütün dinlerin birbirinden etkilendiğine inanırım. Aynı coğrafyada yaşayan insaların belli şeyleri muhafaza etmeleri, eski inanışların kalıntılarını sürdürmeleri çok da abes değil. Bu Dagon - Papa benzerliği de muhtemelen bilinçli olmaktan ziyade eski geleneklerin bir tortusu olarak gelmiştir. Zaten Hıristiyanlık varolan kurumsallığını Paganizm'den, özellikle de Roma rahiblerinden almıştır.

    YanıtlaSil
  8. Bebeğim, blogunu baştan başlayıp okuyorum ve sana laflar hazırladım.

    Ohannes'i bi araştır

    Bir de dünyanın çağları diye birşey var. Ona bak. İsa pampa, balık çağındaki peygamber olduğu için simgesi Hristiyanlıkta balık önemlidir.

    YanıtlaSil
  9. bütün bu yazılanların aynısı islam için de geçerli...
    dikkatli olarak araştırırsan islam dinin de pagan kültürünün uzantıları ile doldurulduğunu ve çarpıtıldığını görebilirsin...
    yazar der ki "yüzünde balçıktan bir ifade ile erkek arkadaşını süzen kadın: sen beni aldattın dedi... er kişi ise; susuzluktan ölmek üzere olan ve gerçeği kendisi ile yanında götüreceğini bilmenin keyfiyle sırıtan bedevi misali cevap verdi: seni aldatıp aldatmadığımdan hiç bir zaman emin olamayacaksın, gerçek nedir hiç bir zaman bilemeyeceksin..."

    YanıtlaSil
  10. daha basta cuvalladın be sikko kuranda bile hz.isanın elçi oldugu söylenirken senin söylediğin ne böyle aq ''Bizlere anlatılan İsa`nın, Allah`ın elçisi Hz. İsa olmadığı gerçeğine.'' bu ne celişkili bir durumdur böyle. neyse gelelim konumuza şimdi diyorsun ki hristiyanlık pagan ögretilerinden sembollerinden ıvır zıvırından çalıntı ve benzerlikler bulunuyor ee iyi tamam güzel hoşta kuran da hem tevrattan hemde incilden alıntılar yapmamıs mıdır? hadi yapmadı diyelim peki kabe de hz muhammedin yıktıgı putun adını biliyor musunuz bakalım sikko bey yada hilalin pagan araplarının ay tanrısına hitaben hilali benimsediklerini, bu arada yıktıgı putun ismini söylemeden edemeyecegim El-ilah yani diger adı ile Allah. bak sen su tesadüfe ki pagan tanrısı ile aynı isimde hz.muhammedin tanrısı.tamam len kızmayın aq bi sakin olun satırlarınızı bi kenara koyun (hani şu kafa kesen) anlayana sivrisinek saz anlamayana kafam girsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım hilal sembolünün islam dünyasına türklerle beraber girdiğini de biliyorsundur. Buna birçok cevap verildi islami sitelerde. Ayrıca islamın iddiası önceden gönderilen dinlerin insanlar tarafından bozulduğudur. Yani bozulan dinlerde islamdaki namaz benzeri uygulamalar devam ediyor olabilir veya vb.

      Sil
  11. Bay Hz. Mithotyn Bey, "al-ilah" sözcüğünün kökenini biraz araştır derim öncenin de öncesi var. Bi de Hz. Muhammed'in neyi temsilen "ilah" adındaki putu yıkmış olabileceğini biraz düşün. Düşündün mü? afferim evlat. Böyle böyle düşünmeyi öğren.

    YanıtlaSil
  12. cem taşkın lütfen minicik beynini fazla calıştırmaya kalkma bak böyle error veriyorsun sonra bi de sana laf anlatmaya calısmakla zamanımı harcıyorum, önce yazdıklarımı bastan sona oku. daha sonra istediğin yerde araştır aksini ispat edemeyeceksin ben boş laflarla değil ispatlara dayandırarak konusuyorum, şimdi sktrolup gidebilirsin.

    YanıtlaSil
  13. Emin misin ? Dinlerin hiç biri bozuk değildir aslında dini bozan insanlardır. Salt olana başka başka şeyler karıştırmaktır. Bir çorbanın içine maksimum kaç malzeme koyabilirsin? Fazla karistirirsan tadı bozulur. Bir sürü din eğitmeni var ortalıkta ben acayip uyuz olurum bu işe bütün kitaplar okunması için indirilmiştir. Ben neden rabbin bana ne anlattığını kendi gönül gozumlen değil de başkasının gözünden ogreneyim? Bana salt gerçeği anlattigini ne bileyim? Herkesin gönül gozu farklıdır ben bir cümlede mucizeler gorurum bir başkası fesat görür. O yüzden dinleri yozlastiran yegane şey dinden çıkmış din adamlarıdır. Sen rabbin indirdiği kitaplara yea okudum ama haz almadim diyebilirsin? Kuran gibi saygı duymali Tevrat İncil vs ne güzel şu (OKU) emri. Birbirimizi yemeden önce okuyun beyler...

    YanıtlaSil
  14. Cevdet Madak14 Mart 2017 04:12

    Abi daha yeni okumaya basladim blogunu. Oncelikle efsane yazilar yaziyosun. Diceksin ki amk 2011de yazdim bunu ne yapicam falanda, "Zeitgeist" diye belgeseller var. Sanirim 2 tane vardi. Asiri begenicegine eminim, youtube'ta falan bulabilirsin.

    YanıtlaSil
  15. Paganizm konusunda 3 sene araştırma yaptım

    Bu dediklerin kısmen doğru fakat çok eksik

    Bizde ki cahil kesimin ağaca çaput bağlaması yahudilerdeki ağaca mübarek sıfatı vermesi hıristiyanların yılbaşı çamı süslemesi Paganizmden gelen bir şey

    Ayrıca 5 köşe yıldız 6 köşe yıldız 8 köşe yıldız ki dünyada kullanmayan nerdeyse yok Paganizmden gelme

    Falcılık tarot vesaire Paganizmden gelme

    Zihin kontrolü Paganizmden gelme

    Aslan yılan kartal Paganizmden gelme

    Yazmaya ömrüm yetmez araştırın

    Hatta hazreti googlea Paganizm symbol yazsanız bir kısmı çıkar

    YanıtlaSil

Bu blog'a yapılan her yorum, o yorumun sahibini bağlar. Ayrıca makaram sarı bağlar.

3. şahsa hakaret olmadığı müddetçe asla yorum silmem. "Bu yorum yazar tarafından silindi" ibaresi, eğer o yorumu yazan kişi kendi yorumunu sildiyse çıkar.